Αν και στη Λαρισα δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ ταξί, έχω 2 ιστορίες με ταρίφες στη Θεσ/νίκη που πραγματικά ήταν να τρελένεσαι.
Την πρώτη, είχα φτάσει απο Γκασμαδία στο αεροδρόμιο και ήθελα να πάω στα ΚΤΕΛ. Οπότε του λέω που πάω μου λέει "ΟΚ". Ε κάποια στιγμή φτάνουμε σε μια πλατεία και μου λέει "φιλαράκι εδώ είναι καλά; βολεύει;" "Εδώ είναι τα ΚΤΕΛ;" του λέω, μου λέει "ποιά ΚΤΕΛ; Θέρμη δεν μου είπες;" Πως μπορεί να τα μπέρδεψε ενας θεός ξέρει. Τέσπα είχα τέτοια βιασύνη να προλάβω να φύγω, που δεν κάθησα να τσακωθώ.
Το άλλο ήταν πέρυσι πάλι στη Θεσ/νίκη, όπου μόλις έχω φτάσει στον ΟΣΕ, και περιμένω το λεωφορείο για αεροδρόμιο πάλι. Έ, κάνει που κάνει 15 ώρες να περάσει το 78, βλέπω μια κυριούλα που ήθελε κι αυτή να πάει αεροδρόμιο. "Μου λέει επειδή φοβάμαι να μπω μόνη στο ταξί (!) θες να πάμε μαζί και να το μοιραστούμε;" Ε σκέφτομαι απο το να περιμένω κι άλλο εδώ ας πάω μια φορά και με το ταξί. Τέσπα. Έρχεται ένας ταρίφας μας παίρνει, μας πάει, ώσπου στα τελευταία 10 μέτρα κάνει την ερώτηση με ποιο αεροπλάνο φέυγουμε, πριν αντιδράσω καν, λέει η κυριούλα "εγώ πάω να πάρω τον ανηψίο μου που έρχεται, το παιδί (εγώ δηλαδή) φέυγει" οπότε καταλαβαίνει ο άλλος οτι δεν είμαστε συγγενείς. Τέσπα φτάνουμε και λέει
- "είναι απο 13 ευρώ ο καθένας" (το ταξίμετρο έγραφε 13 ευρώ)
- κάτσε του λέω "μαζί ανεβήκαμε μαζί φτάσαμε. αν είμασταν συγγενείς, 13 ευρώ συνολικά δεν θα έπαιρνες;"
- "ναι αλλά εσείς δεν είστε συγγενείς" μου λέει (!!!)
- "είσαι σοβαρός ρε; δηλαδή ζητάς ταυτότητα στους επιβάτες σου και ανάλογα με την συγγένεια σε πληρώνουν;"
- εκει και καλά κάνει πως τα παίρνει και λέει "τι να πω ρε πούστη μου, εγώ φταίω που σας πήρα, τώρα που θα μπείτε μες το αεροπλάνο να πείτε να πληρώσετε εισητήριο μισό-μισό να σας πάει"
- ναι ρε μαλάκα ενώ όταν είμαι με τον αδερφό μου, πάντα πετάμε με ένα εισιτήριο!
και κάπου εκεί έληξε το θέμα. δεν ξέρω αν νομικά κατοχυρώνεται αυτό που ζητούσε ο τύπος, αλλά πραγματικά είναι τόσο ηλίθιο που καταντάει εξοργιστικό. πήρε 2 άτομα απο το ίδιο σημείο και με τον ίδιο προορισμό. Τι διάολο; Και όλα αυτά για μια διαδρομή που με το λεωφορείο κοστίζει max 1 ευρώ!