Για τα ελληνικά δεδομένα ήταν αριστούργημα. Αντικειμενικά όμως
Printable View
Αυτή την καραμέλα των δυο ταχυτήτων πάντα τη μισούσα παράφορα (αν και ενίοτε αυθόρμητα την έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ).
θα την έλεγα κάτι πολύ παραπάνω από συμπαθητική κλπ
πολύ ωραία δουλειά,απλά θα ήθελα να έχει λίιιγο πιο γρήγορους ρυθμούς καιSpoiler
σκηνοθεσία-φωτογραφία-ερμηνείες σούπερ!
επίσης
Spoiler
ε?
Χμμ.. τη σκεφτόμουν καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας και αναθεωρώ λίγο τώρα που την αφομοίωσα καλύτερα. Οκ, ήταν πολύ καλή.
Σίγουρα όχι απλά συμπαθητική δηλαδή.
Το Κρέας το παίζανε και πριν το Κακό. Εκεί κι αν κολλούσε.
την ειδα. μ'αρεσε αρκετα. δεν ξερω τι μου φερε στο μυαλο, ισως λιγακι χανεκε.
ο γιος της οικογενειας ειναι ο μιτσμαν.
οκ, όσοι το είδατε και σας άρεσε λοιπόν, που έγκειται η χρησιμότητα μιας τέτοιας ταινίας; ή μάλλον όχι, ούτε καν χρησιμότητα, ποιο το νόημα γενικώς;
δεν αισθανθήκατε ούτε στιγμή πως βλέπατε μια μετέωρη ακρότητα; εκτός κι αν η κατάσταση που περιέγραφε είχε κάποια επαφή με την ελληνική πραγματικότητα όπως την βιώνετε, κάποια που εγώ δεν εντόπισα προφανώς (αυτό το τελευταίο ως αντίδραση για τα σχόλια που διάβασα για τον Οικονομίδη ή για το σκοτεινό χωριό...)
Quote:
Η αποκρυπτογράφηση έχει ως εξής: μεγαλώνουμε σε ένα κοινωνικό σύστημα για να γνωρίζουμε αυτά που το σύστημα θέλει. Μέσα του συστήματος είναι η εκπαίδευση και η ήδη εκπαιδευμένη οικογένεια. Θέτουμε από μικρά παιδιά δεδομένα, τα οποία δεν έχουμε αφεθεί να επεξεργαστούμε, επειδή αποστερούμαστε την ελευθερία να το κάνουμε και την πληροφόρηση να γνωρίζουμε. Μόνη ελπίδα απόδρασης είναι ο ψυχικός και σωματικός αυτοτραυματισμός προς την μεγάλη απόδραση.
Quote:
Η διαδικασία μόρφωσης, στην προκειμένη παραμόρφωσης, βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των κηδεμόνων, οι οποίοι καθορίζουν μέχρι και του τελευταίου χιλιοστού τον αναπνεύσιμο αέρα των παιδιών τους. Το μονωμένο σύστημα σημαίνει μια αεροστεγή κατασκευή, που ακρωτηριάζει την αλληλεπίδραση με την πραγματικότητα. Τα τέκνα παραμορφώνονται απαρέγκλιτα -η παραμόρφωση συνίσταται στην απόσταση του συστήματος με την πραγματικότητα- σύμφωνα με τις αρχές του μονωμένου συστήματος που ακούσια τα περιβάλλει. Έτσι η φασιστικά ελεγχόμενη ενηλικίωση αποτελεί μια διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, που έχει άκρως διαλυτικό χαρακτήρα για τον δέκτη. Τα παιδιά καλλιεργούνται ως άψυχη ύλη, η πνευματική ελευθερία και οι ιδιαιτερότητες τους καταποντίζονται, και τελικά πλάθονται σαν πηλός με το σχήμα των γονεϊκών διαταγών.
Quote:
Ουσιαστικά ο Λάνθιμος καταγγέλλει μια ζωή δίχως έρωτα. Ως έρωτα δεν αναφερόμαστε στην πράξη της συνουσίας. Ως έρωτα αναφερόμαστε σε μια ευρύτερη διαδικασία πνευματικής συνδιαλλαγής. Βιωματικής ψηλάφησης του μη πεπερασμένου περιβάλλοντος. Μια διαδικασία ατέρμονης έκθεσης και αλληλεπίδρασης με το απέραντο τοπίο της πνευματικότητας. Ως έρωτα αναφέρουμε την πνευματική συνουσία, αυτή που μας επιτρέπει να προσαρτούμε διαρκώς νέους τόπους εντός μας, και μαζί τους να διευρύνουμε το φάσμα της "όρασης" μας. Αντ`αυτού έχουμε παραδοθεί εθελούσια σε μια ανέραστη και κομπιουτεραρισμένη ζωή. Σ`έναν αυτοπεριοριστικό ατομικό εγκλεισμό. Σε μια ζωή ανήδονων εκσπερματώσεων, όπου το μειδίαμα εμφανίζεται σαρκαστικά στα χείλη της ηδονής, που παραμένει πεισματικά ανέγγιχτη.
Spoiler
καλά, εκτός του ότι μου φαίνεται γενικότερα βεβιασμένο το κείμενο (τι "Μόνη ελπίδα απόδρασης είναι ο ψυχικός και σωματικός αυτοτραυματισμός προς την μεγάλη απόδραση." μωρέ μη χέσω), και πάλι, η ταινία μου φάνηκε μετέωρη, από άποψη αναφορών. όταν φτιάχνεις μια ταινία που ως στόχο έχει να καταπιαστεί με κοινωνικά θέματα, όταν θες να λες πως κάνεις κοινωνικοπολιτική κριτική, δεν μπορεις να βασίσεις όλο σου το έργο σε σοφίσματα. εκτός κι αν επιμένεις να θεωρείς την ελληνική κοινωνία ένα αποστειρωμένο, αποκλεισμένο κι ερμητικά κλεισμένο σύστημα, ή αν αισθάνεσαι πως στην ελληνική κουλτούρα και πραγματικότητα κυριαρχεί η αποστασιοποίηση και η χειραγώγηση των παθών...
θα 'πρεπε να έχεις καταλάβει πως δεν μιλάω για τον νόημα της ιστορίας ή της ταινίας, αλλά για το νόημα να φτιάξεις ή να δεις μια τέτοια ταινία, δεν θα'πρεπε;
και μαθαινομε οτι εχει κανει 3 (τρια-III) videa του Σακη Ρουβα λοιπον
Ε, σίγουρα για τα λεφτά θα τάκανε, δε σημαίνει αυτό ότι είναι κανας τρελός fan του Sakis...
προφανως...και σιγα μην τον κατηγορησομε
γενικα παντως εκανε καμποσα...
http://auravoluptas.wordpress.com/20...D%CE%B1%CF%82/
Εγώ, πάντως, δεν τον είχα καθόλου υπόψιν το Λάνθιμο ως τώρα. Τουλάχιστον, τώρα πια, μου κίνησε το ενδιαφέρον, ενέπνευσε κάποια ελπίδα για το ελληνικό-σινεμά-που-θεωρούσα-νεκρό, και τέτοια... Ελπίζω να συνεχίσει αυτό...
H mary απο τους mary and the boy και ο γιός ήταν ακραίοι ηθοποιοί. Γενικότερα κι εγώ θεωρώ οτι δεν φανηκε ξεκάθαρα τι ήθελε να πεί ο δημιουργός, νομίζω όμως πως το ολο clue βασιζόταν στη σκηνή ( με τον boy) στον εκπαιδευτή σκύλων.
Ε; Δεν τόπιασες; Νόμιζα ότι τουλάχιστον το κρα προς την οικογένεια που παραπλανεί τα παιδιά της για το 'τι είναι πρέπον' τουλάχιστον ήταν προφανές από την πρώτη σκηνή...
to eida xtes. i alitheia gia ton kinodonta einai i eksis:
MPOREI NA EXEI SPOILER TO POST [/imdb]
i tainia einai ena terastio, gigantiaio epos. o skopos tis k to effect tis einai na gamei tin psixi k na sokarei tis aistiseis k pragmatika meta tin provoli k afou sineiditopoiisa ti eixa dei ithela na pa na pethanw. eixe tromera senariaka k skinothetika eurimata se sigkrisi me ta ellinika dedomena (nai se sigkrisi me ta ellinika dedomena, giati ws gnwstwn oi ellines einai akoma se proistoriko epipedo se sxesi me ton kinimatografo).
poli prosegmeni an eksairesoume tis ermineies pou den itan k oi kaliteres (nai ntaksei ta paidia milousan etsi epeidi itan zompi, alla o ekpaideutis k o sinadelfos?? m???). i kiki ap to spirtokouto sto xoro k sto finale ta gamise ola ma ola
TO NOHMA den ipirkse pote k an ipirkse mporei na perigrafei se mia protasi k telospantwn stin prokeimeni periptwsi den exei kamia ma kamia simasia. i tainia ftiaxtike gia na katastrefei ta vradia twn theatwnn k auto ekane k tha to kanei es aei. gamise ksera
an k nomizw oti oute gw outw seis tha to ektheiazame toso an den itan elliniki paragwgi. einai anapofeukto na sindeesai m ena ergo texnis pou milaei ti glwssa sou giati se aggizei se arketa vathitero epipedo k as mi to katalavaineis. oti k na leme to gegonos paramenei: i tainia einai epos
Η ταινία είναι όντως καλή και το μόνο της υστέρημα είναι ότι στην πραγματικότητα δεν έχει σενάριο. Έχει μια αρχική σύλληψη και μια σειρά από (πολύ ενδιαφέροντα και εμπνευσμένα) ευρήματα. Αυτό είναι κακό γιατί πχ ένα πιθανό σκληροπυρηνικό φινάλε θα έδινε πολλά πράγματα στην ταινία ή μια πιο συγκεκριμένη πλοκή θα βοηθούσε στην κορύφωση και θα έδινε και περισσότερο ξύλο.
Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και μην το λέτε γενικά!
Άσχετο τρίβια που δεν είδα να το αναφέρετε, η άλλη κόρη (όχι η κικίτσα) παίζει έτσι γιατί είναι η μαιρούμπα απο τους mary and the boy και ο εκπαιδευτής παίζει έτσι επειδή είναι ο boy απο τους mary and the boy. Κοινώς δεν το γλιτώνανε το θέμα.
edit: α, το αναφέρετε, ροφλ.
υπαρχει περιπτωση να το βρω για ντάουνλοουντ??
Γιατί όχι. Ψάξε dogtooth. Με ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα βρήκα αλλά δε ξέρω κατά πόσο υπάρχουν σίντερς.
έδιτ: φέηλ
Μπορεί. Μπορεί και να έδινε μεγαλύτερη δυναμική στην ιστορία ένας πιο συγκροτημένος και παραδοσιακός ιστός όμως δεν είναι και απαραίτητα ανάγκη αυτό και είμαι σίγουρος ότι δεν αφέθηκε έξω κατά λάθος ή από αδυναμία του σεναριογράφου.
Γενικά σίγουρα ήταν μέρος της ταινίας κι έπαιζε το ρόλο του και τέτοιες κατηγορηματικές οπτικές σαν τη δική σου δεν αφήνουν καθόλου χώρο για πρωτοτυπία, καλή ή κακή. Δες το White Ribbon π.χ. η τυχαιότητα και η έλλειψη παραδοσιακής συγκρότησης του σεναρίου είναι τα 3/4 της ταινίας.
Σκάσε, μην απαντήσεις.
Το white ribbon είναι η κάποια γαμημένη διακοσιοστή ταινία ενός αναγνωρισμένου και κατα γενική ομολογία άρτιου σκηνοθέτα που μας έχει δείξει στο παρελθόν κάποιους γαμημένους διακόσιους διαφορετικούς τρόπους να στήνεις ένα σενάριο στο πανί. Ένα εκατό φορές πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που θες να πεις, απο τον ίδιο, είναι το 71 fragments το οποίο έχει απλώς 71 ατάκτως τοποθετημένες -σχεδόν τελείως άσχετες μεταξύ τους- βινιέτες. Ακόμη και τότε υπάρχει μια σαφήνεια, όπως και στο white ribbon. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί και οι δύο ταινίες έχουν ΣΕΝΑΡΙΟ. Όλα αυτά χωρίς ποτέ να εννόησα ότι δεν υπάρχει κινηματογράφος που δεν έχει ούτε καν αυτό και παραμένει φίνος. Εσύ λες για "πρωτοτυπία", στην πραγματικότητα έχει γυριστεί και πενήντα χρόνια πίσω, δε βαριέσαι, υγεία.
(σποιλερς:)
Ο κυνόδοντας είναι η κάποια γαμημένη πρώτη προσπάθεια ενός νέου σκηνοθέτα. Δεδομένης και της φύσεως της ταινίας είναι για μένα πολύ λογικό να παρουσιάζονται θέματα σαν αυτό που λέω. Ο σκηνοθέτας φαντάζομαι ότι έδωσε πολύ περισσότερη βάση στην αίσθηση που σου αφήνει το φιλμ συνολικά -μέσα και απο τα διάφορα ευρύματα που αραδιάζει- παρά σε ένα δομημένο σενάριο. Η ταινία έχει γραμμική πλοκή, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ένα φινάλε και δεν το έχει. Το γιατί εσύ είσαι σίγουρος κιόλας για οτιδήποτε έχει σαν πρόθεση ο άνθρωπος και τι είναι σκηνοθετική και σεναριακή αδυναμία του πηγάζει μάλλον απο το γεγονός ότι είσαι μαλάκας ή/και μέσα στο βρακί του. Mαλάκας είσαι δηλαδή αλλά δεν το κάνω για σένα το ποστ.
Κιο Αρίσταρχος ο Σάμιος τα 'χε πει κάποια χιλιάδες χρόνια πριν το Γαλιλαίο οπότε δε βαριέσαι, νουμπάς ο δεύτερος, τόσο τετριμμένα αυτά που είπε, λολ! Η σαφήνεια στη Λευκή Κορδέλα πού είναι; Στο στόρι της δολοφονίας και στα τοιαύτα; Αυτός είναι ο σκελετός;
Ο Κυνόδοντας είναι μια γαμημένη ντοκιμαντεριστικά γυρισμένη ταινία -και με πρόθεση ξεκάθαρη του σκηνοθέτη να τη γυρίσει ως τέτοια- που δεν ασχολείται με την ανάπτυξη κάποιου πλοτ μέσα στην κατάσταση που παρουσιάζει διότι δεν την ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Ο καθένας μπορεί κρίνει το τελικό αποτέλεσμα αλλά όχι, πρέπει να είναι ΚΑΚΟ το ότι δεν έκανε το ΤΑΔΕ με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο.
Δεν ξέρω τι έκανες και τι δεν έκανες, τι σ' ενδιαφέρε και τι όχι, αυτό που ξέρω είναι ότι πέρασες καμιά πενηνταριά λεπτά στο θρεντ μέχρι να μου απαντήσεις απ' όσο είδα, ίδρωσε λίγο ακόμα να μας αποδείξεις τα δικά σου.
ΚΑΛΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟ ΛΙΜΙΤΣ ΟΦ ΚΟΝΤΡΟΛ
Spoiler
Dythor, αφού έχει δίκιο γαμώτο.
Για το μαλάκας δε συμφωνώ, εγώ σε εκτιμώ τα μάλα.
για οποιονα ενδιαφερετε...
ανεβηκε dvdrip
πατε στο μπλογκ του ανδρομεδειου κερατα
που;
Code:http://myblog-nikkin.μπλογκσποτ.com/2010/04/dogtooth-2009-dvdrip.html
o kinodontas sto greekmovies
metanoeite
Το οτι υπάρχει στα τορρενταδικα εδώ και μέρες, περιττό να ειπωθεί πιστεύω..
Spoiler
Ξέχασες ένα * :!:
Ωραία τα λες κατά τ'αλλα.
και καλά ροζ?
Μπα, σε καλό σου.
wat? Μιλούσα απολύτως σοβαρά. Έγραψες ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ-ΜΟΥΝΙ, χωρίς αστεράκι.