+1
Printable View
OK, στον έξω-από-τον-χορό, πασόκο, τηλεορασάκια, οπωσθεσπέστο άνθρωπο όμως φαίνεται λίγο αυτό. Το είπα άλλωστε, άνοιξα το θρεντ γιατί ήμουν περίεργος να δω αντιδράσεις των φιλικά προσκείμενων στη μια πλευρά. Και ο έξω από τον χορό δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι ο μέσος πολίτης που όταν μαθαίνει γι'αυτό που έγινε θα πει πιθανότατα "κρίμα στο παιδί, να πέσουν 15 σε 1 να τον λιντσάρουν"
Άσχετα αν οι φασίστες(ή οι αναρχοαριστεροί πχ - για να είμαι και δίκαιος) θεωρούνται ή όχι ισάξια όντα με τους υπόλοιπους ανθρώπους(για κάθε πλευρά πάντα).
ο μέσος πολίτης μπορεί να πάει να γαμηθεί. σιγά μην ανεχτούμε τον φασισμό στα πανεπιστήμια, για να είμαστε οντόπικ, για να μην πει η κάθε κωλόγρια κρίμα το παιδί.
Ποιος σου λέει πως έχω σε μεγάλη εκτίμηση και τους αναρχοαριστερούς εγώ; Δεν πέφτουν σε επίπεδα χρυσαυγιτών, αλλά δεν είναι και πολύ ψηλά επίσης.
Α ναι, ξέχασα, μην πούμε την γνώμη μας εδώ, θα μας κάνουν ντα.
Ούτε καν να πούμε κάτι κακό για τον :maikl:
Καλά, ούτε κι ο τελευταίος τηλεορασάκιας δε παίζει να πει "τον καημένο τον φασιστάκο τον δείρανε 15 τραμπούκοι" -εκτός αν είναι λιγάκι φασιστάκος κι ο ίδιος- γιατί αλλιώς να πάμε στο διάλο όλοι μας ε.
Χωρίς να συμφωνώ με την ενέργεια αυτή, γιατί το άσυλο πρέπει να προστατεύεται απο τους ίδιους τους φοιτητές και δη τους αριστερούς πρώτους πρώτους. Μπορούν όμως κάλλιστα να τον πετάξουν έξω π.χ. :P
Απλά σου δείχνω φίλε πως η άποψή σου "συμφώνα με μένα αλλιώς πούλο" δεν απέχει και πολύ από τους αντιπάλους σου. ;)
Το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία πλευρά δε θεωρεί την άλλη ως ανθρώπινα όντα και ισάξια με τα άλλα. Και αυτό γιατί το να δαιμονοποιείς τον αντίπαλό σου είναι η εύκολη λύση για να του ανοίξεις το κεφάλι χωρίς δισταγμούς και τύψεις μετά, όπως τα εσες πυροβολούσαν έναν έναν τους εβραίους και τους πετούσαν στους λάκκους, στα οποία εσες είχαν καταφέρει να μεταγγίσουν στο κεφαλάκι τους ότι δεν είναι καν άνθρωποι αλλά δαίμονες, καθόλου μεταφορικά. Το θέμα είναι ότι όταν δαιμονοποιείς χάνεις την ανθρωπιά σου, και όταν χάνεις την ανθρωπιά σου οι άνθρωποι απομακρύνονται από σένα, όπως ακριβώς αυτοί που έχουν καταλήξει να εξισώσουν τους αντιεξουσιαστές με τους φασίστες. Και το ότι οι άλλοι άρχισαν πρώτα δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει και επιβάλλεται να τους αντιμετωπίσεις σαν ανθρώπους όμως (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε πρέπει να δώσεις ένα χέρι ξύλο όταν πρέπει) άμα θέλεις να υποστηρίξεις ότι προτείνεις κάτι διαφορετικό ηθικά από αυτούς, όπως κάνει ο αναρχισμός αλλά και η αριστερά που έχουν βαθιές ηθικές βάσεις, όσο κι αν δεν το βλέπουν πολλοί αρτηριοσκληρωτικοί βέβαια.
Δε γίνεται να σαι τόσο λάσπη μα την παναγία.
Α και που σαι, κι εγώ χάρηκα που τις έφαγε ο χρυσαυγίτης, αλλά εσύ δεν είσαι σε θέση ούτε στη στρατηγική σου να κάνεις κριτική, με κάτι φαιδρότητες τύπου "ο μέσος πολίτης να πάει να γαμηθεί". Τράβα να τα πεις με την ελίτ σου αν δε σε ενδιαφέρει τπτ άλλο.
η στρατηγική της μηδενικής ανοχής του φασισμού στα πανεπιστήμια και η στρατηγική "με το που σκάσει φασίστας τις τρώει και πάει νοσοκομείο" είναι αυτή που τους έχει κρατήσει έξω από τα πανεπιστήμια και όχι η γνώμη της κάθε κυράτσας έξω από αυτά. Αυτό λέω. Δηλαδή αν η κοινή γνώμη είναι συντριπτικά κατά του ξυλοδαρμού φασιστών στα πανεπιστήμια, εμείς πρέπει να τους πούμε ελάτε να μας μαχαιρώσετε το θέλει και ο κόσμος; Τους εαυτούς μας προστατεύουμε και οι αναρχικοί και οι αριστεροί που ακολουθούν αυτή την πρακτική. Οπότε αρέσει δεν αρέσει στην μαμά σου όσο η τακτική αυτή παραμένει επιτυχημένη δεν θα αλλάζει.
δεν κινδυνεύεις από έναν φασίστα που είναι στο πανεπιστήμιο, άσε τις μαλακίες. Κινδυνεύεις από έναν φασίστα και πολλούς φασίστες οι οποίοι δείχνουν ότι είναι φασίστες και εξασκούν φασισμό, όχι από έναν φασίστα σαν φυσική ύπαρξη μέσα σε ένα πανεπιστήμιο. Για αυτό το να μην είσαι ζώο (tm) σε αυτή την περίπτωση προϋποθέτει να έχεις έναν λόγο να τον πλακώσεις, και γιαυτό ακριβώς η πρακτική "αναγνωρίστηκε ένας φασίστας και μαζευτήκαμε δεκαπέντε άτομα να τον σπάσουμε στο ξύλο" θα ερμηνευθεί ως φασιστική από τα περισσότερα άτομα που σκέφτονται λογικά. Φυσικά πράγμα που δεν ισχύει εάν αυτό το άτομο έχει κάνει ήδη μαλακίες ή σηκώνει τη σημαία ψηλά που έλεγε και ο ντέρεκ βίνγιαρντ.
προφανώς δεν εννοούσα ότι με το που θα μπει φασίστας στο πανεπιστήμιο κινδυνεύεις γιατί μπορεί να σου μεταδώσει κάποια αρρώστια. η μηδενική ανοχή εμποδίζει τους φασίστες να οργανωθούν και να κάνουν επιθέσεις. άσε που μερικές φορές δεν χρειάζεται να είναι ολόκληρη ομάδα για να μαχαιρώσουν κάποιον. 1-2 αρκούν. τέτοιοι λοιπόν χρυσαυγίτες με πλούσια δράση σαν το "θύμα" είναι επικίνδυνοι και καλά κάνουν και τις τρώνε.
καλά δε το ερμηνεύω έτσι ακριβώς το με το που σκάσει θα τις φάει αλλά δε πειράζει, ας μη χαλάμε τις καρδιές μας. Απλά λίγο παραπάνω άνθρωποι και προσεκτικοί δε θα βλάψει. Μπορεί και να έρθει και ο Αμνέζιακ έτσι καμιά μέρα στην πορεία!!
Τα παράσιτα δεν τα βγάζεις από το χωράφι επειδή στο χάλασαν, τα βγάζεις για να μη σου το χαλάσουν. Επίσης, τα χαλάς όσο είναι ακόμη μικρά και βγαίνουν από τη ρίζα, γιατί αν μεγαλώσουν θέλουν φάρμακο και το φάρμακο κάνει κακό και στο φυτό. Δε χρειάζεται να σε πειράξει ο φασίστας...αρκεί που είναι φασίστας! Όσοι διαφωνούν, δικαίωμά τους. Όμως, όπως είχε υποθεί και από Γερμανό αντιναζιστή το '44 (το όνομα του οποίου μου διαφεύγει): "Για το ότι ο πόλεμος με τον φασισμό είναι τόσο μακρόχρονος ευθύνονται όσοι κατά καιρούς του χουν δώσει ειρήνη". Ναι, μας ενοχλεί που έστω και ένας μόνος φασίστας υπάρχει στο πανεπιστήμειο.
Και μας μας ενοχλει που εστω και ενας μονο Midnight υπαρχει στο ER, δεν κανουμε ετσι.
Παρ' ότι ο φθόγγος είπε χοντρές χοντράδες στην αρχή, είπε και αυτό:
που είναι πολύ εύστοχο. Πραγματικά, είναι αξιοσημείωτο πως οι αναρχικοί διαπράττουν ακριβώς τα ίδια λάθη τα οποία καταλογίζουν στους φασίστες, όταν τους αντιμετωπίζουν: διάκριση, βία, εξοστρακισμό. Υποτίθεται ότι η αντίθεση προκύπτει από τις απόψεις των φασιστών που ευνοούν τέτοιες συμπεριφορές. Αν οι αναρχικοί κάνουν τα ίδια, είναι σα να αναιρούν αυτό το συλλογισμό, και η όλη αντιπαράθεση εκφυλίζεται σε πρωτόγονες, αντίπαλες φυλές.Quote:
Πρέπει και επιβάλλεται να τους αντιμετωπίσεις σαν ανθρώπους όμως (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε πρέπει να δώσεις ένα χέρι ξύλο όταν πρέπει) άμα θέλεις να υποστηρίξεις ότι προτείνεις κάτι διαφορετικό ηθικά από αυτούς, όπως κάνει ο αναρχισμός αλλά και η αριστερά που έχουν βαθιές ηθικές βάσεις, όσο κι αν δεν το βλέπουν πολλοί αρτηριοσκληρωτικοί βέβαια.
Γνώσεις γεγονότων δεν έχω ιδιαίτερες, αν και έχω σχηματίσει την εντύπωση πως κατά τη συντριπτική πλειοψηφία οι φασίστες είναι αυτοί που είναι τόσο ζώα ώστε να βγάλουν μαχαίρια και να αποπειραθούν να πάρουν ζωές, κι όχι η άλλη πλευρά. Το λέω γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα πει ότι μιλάω χωρίς να ξέρω τι γίνεται εκεί έξω. Το θέμα είναι πως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως δεν μπορείς να πολεμάς μια ιδεολογία με τα όπλα που την καταδικάζουν, σύμφωνα με την άποψή σου. Είναι αυτοαναιρούμενο.
Ώρες ώρες το "φασίστας" χρησιμοποιείται όπως το "terrorist" στα αμερικάνικα έργα, ξέρω 'γω. Ο κακός μπαμπούλας που άλλο σκοπό δεν έχει στη ζωή από το να σκοτώσει εσένα, όλη την οικογένειά σου, τη γάτα και το χρυσόψαρό σου. Όχι, πείτε.
Αυτά πάνω κάτω. Έχετε χαζέψει μερικοί; Ποιος είναι ο φασίστας; Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι; Δικαιολογείται το λιντσάρισμα αρκεί να είναι σε "φασίστα"; Ο φασισμός στους φασίστες κάνει κι εσένα φασίστα. Δεν είναι "οι αναρχοαριστεροί" και "οι φασίστες", οι καλοί και οι κακοί. Κι ένας τυπικά αναρχοαριστερός μπορεί να είναι μια χαρά φασίστας, πράγμα που συμβαίνει καθόλου σπάνια.
Αυτό ακριβώς εννοούσα βασικά όταν έλεγα ότι δεν είναι δικαιολογία το ότι οι άλλοι "άρχισαν" πρώτοι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλά και ιδεαλιστικά τα πράγματα. Τα άτομα τα οποία βρίσκονται σε αντιπαράθεση με αυτούς δεν έχουν την δυνατότητα για πολλές εναλλακτικές και ειρηνικές πρακτικές, και το preemptive strike είναι επιλογή αναγκαστική πολλές φορές από το να περιμένεις να έρθουν αυτοί σε σένα, για αυτό και δεν είπα τίποτα για την πράξη αυτή καθεαυτή αλλά για το πώς και που έγινε. Αυτό που είναι τρομακτικό είναι τα τυφλά χτυπήματα και αυτά που λέει ο Midnight για ξεριζώματα από μικροί και τα λοιπά. Σε αυτούς όμως που έχουν ήδη δείξει δείγματα της δράσης τους (εννοώ σοβαρά, δεν καταδικάζω σε λιντσάρισμα έναν 18χρονο που διάβασε λίγο τζούλιους εβόλα, τα χει μπερδεμένα στο μυαλουδάκι του και πέταξε κάνα δυο φυλλάδια) και είναι εμφανέστατο ότι είναι επικίνδυνα άτομα, τι θέλετε να γίνει δηλαδή? Να πούμε στους μπάτσους να τους συλλάβουν? Δυστυχώς (!) οι φασίστες είναι η μοναδική κατηγορία ανθρώπων που ο μοναδικός σίγουρος τρόπος να τους αλλάξεις τα μυαλά είναι να τους τα χτυπάς, και δε το λέω έτσι εύκολα όπως ο κάθε αντιφα πάνκης, αλλά βάση εμπειρίας. Μακάρι να ήταν κουλ άτομα με τα οποία μπορείς να πας για καφέ και να κάνεις ήρεμες πολιτικές συζητήσεις, αλλά στατιστικά δεν είναι, και πρέπει οποιοσδήποτε να το λαβαίνει υπόψη του όταν έχει να κάνει με αυτούς.
Ντράγκονλορντ οι τακτικές και τα μέσα δεν εξισώνουν τίποτε άλλο πέρα από αυτά τα ίδια. Ο φασισμός έχει μία συγκεκριμένη ιδεολογία η οποία κατευθύνει αυτές τις τακτικές προς πολλούς και διάφορους αποδέκτες, συγκεκριμένα σχεδόν όλο το κόσμο εκτός από αυτούς. Το πως τους αντιμετωπίζουν ομάδες με αντίπαλη ιδεολογία από αυτούς έχει να κάνει με το πόσο πιστές είναι στις αρχές τους αυτές, αλλά το να βαράς ένα φασίστα δε σε κάνει φασίστα. Σε κάνει απλά απάνθρωπο, ανάλογα με την περίπτωση βέβαια.
Από wikipedia:
Following World War II, the word fascist has become a slur throughout the political spectrum. In contemporary political discourse, some adherents of political ideologies on both the left and right wings of the political spectrum associate fascism with their political enemies, or define it as the opposite of their own views. Some argue that the term fascist has become hopelessly vague over the years and that it is now little more than a pejorative epithet. George Orwell wrote in 1944:
The word ‘Fascism’ is almost entirely meaningless. In conversation, of course, it is used even more wildly than in print. I have heard it applied to farmers, shopkeepers, Social Credit, corporal punishment, fox-hunting, bull-fighting, the 1922 Committee, the 1941 Committee, Kipling, Gandhi, Chiang Kai-Shek, homosexuality, Priestley's broadcasts, Youth Hostels, astrology, women, dogs and I do not know what else... almost any English person would accept ‘bully’ as a synonym for ‘Fascist’. – George Orwell, What is Fascism?. 1944.[52]
Richard Griffiths argued in 2005 that the term fascism is the "most misused, and over-used word of our times".
Βασικά το πόσο αντιδημοκρατική είναι η προσέγγισή σας το έχετε καταλάβει; Εκτός αν υπάρχουν νόμοι και άρθρα του συντάγματος που αναφέρουν πως οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο. Στην οποία περίπτωση μερικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως και μερικές μαζικές μαζικές σφαγές σε θαλάμους αερίων θα κάναν καταπληκτική δουλειά όπως μας δίδαξε η ιστορία.
Α, ξέχασα. Αυτά τα έκανε η αντίπαλη πλευρά και αυτά τα κατηγορείτε επίσης.
Εκτός φυσικά αν δεν έχετε πρόβλημα οι αναρχοαριστεροί να θεωρείστε αντιδημοκράτες, οπότε πάσο. :)
Καλά, αναφέρεσαι κι εσύ σε αναρχικούς και θέτεις το σεβασμό στο σύνταγμα και τους νόμους σαν κριτήριο δημοκρατικότητας.
Γιατί το "να σφαγιάζονται" είναι ήδη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
Εννοείς δηλαδή ότι είναι κι αυτοί μέρος του κοινωνικού συνόλου οπότε σφάζοντας τους αυτό δέχεται το πλήγμα;
Δεν δέχομαι να μπω σε οποιαδήποτε "κοινωνική ομαδοποίηση" με τέτοια άτομα και πολύ περισσότερο να εξισωθώ μ'αυτά, με προσβάλλει, εσένα όχι;
Ρε, δεν μου είναι δύσπεπτο. Απλά λέω πως πέφτετε λίγο στο επίπεδό τους.
Εκτός λέω αν έννοιες όπως ισονομία, δημοκρατία και τέτοια είναι άγνωστες σε αυτούς. Στην οποία περίπτωση μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως δεν είστε καλύτεροι από μια πιο σοβαρή/βίαιη έκδοση αυτών(όπου pope = όποιος δίνει γραμμή).
(χαλαρή κουβέντα κάνουμε έτσι; Εξού και το λινκ παραπάνω. Απλά προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης μερικών και γιατί θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο των αντιπάλων όταν δε διαφέρουν και τόσο πολύ τελικά)
ΥΓ: Dragonlord, αν βγουν οι αριστεροί στην εξουσία λοιπόν μου λες πως θα αναιρέσουν όλους τους νόμους και το σύνταγμα και όλα θα επαναπροσδιοριστούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους; Σε αυτήν την περίπτωση τι διαφορά έχουν από ότι κάναν οι αντίπαλοί τους πριν από 42 χρονάκια πέρα από μερικά τανκς;
Ruthless, χαλαρή κουβέντα γίνεται προφανώς.
Καταρχάς τον τύπο τον έδειραν αναρχικοί, όχι αριστεροί.
Οι αναρχικοί είναι κατά των νόμων, οι αριστεροί όχι (δεν προσβάλω και δεν υποστηρίζω κάτι με αυτά που λέω, άσχετα αν θεωρώ τον εαυτό μου αναρχικό, απλά ξεκαθάρισμα θέλω να κάνω).
Όσο για μένα, δε θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο ή κατώτερο, απλά θεωρώ πως υπάρχει πόλεμος (ίσως να κάνω λάθος, δεν έχει σημασία) και στον πόλεμο ο εχθρός είναι εχθρός, δεν τον χτυπάς με λουλούδια ούτε τον καλείς σε μονομαχία.
Η διαφορά των αναρχικών ή των αριστερών με τους Χρυσαυγίτες και τους φασίστες γενικότερα δεν έγγειται στις πολεμικές πρακτικές (γιατί στον πόλεμο απλά πολεμάς) αλλά στη θεώρηση και στις πρακτικές της καθημερινότητας, πως συμπεριφέρονται όλοι τους καθημερινά, άσχετα ο ένας από τον άλλον, γιατί όταν συναντηθούν εννοείται πως θα χτυπηθούν, εχθροί είναι.
Ε τους έβαλα μαζί γιατί δουλεύουν μαζί. Κακά τα ψέματα πάντως, οι μεν πάνε για τα μπάχαλα και μόνο, οι δε έχουν και μια κάποια ατζέντα από πίσω.
Αλλά και πάλι, έτσι δεν ορίζονται τα παράσιτα που έλεγε ο Midnight στο κοινωνικό σύνολο; Αλλά δεν υπάρχουν και μηχανισμοί αυτοκαταστροφής τέτοιοι στην φύση. :P
Τα λατρεύω τα "σταρχίδια μας ο μέσος πολίτης" σχόλια, κάνουν το όλο πράγμα πολύ επαναστατικό/αγωνιστικό βρε αδερφέ, κρίμα που δεν κατεβαίνετε στις εκλογές λόγω ιδεολογίας, εγώ προσωπικά θα σας ψήφιζα.
Υ.Γ. Τελικά γίνεται όντως πορεία στον Αγ. Παντελεήμονα; Νόμιζα ότι συνέχιζες το αστειάκι με τον Αυτιά και τους νεοέλληνες, σε φάση "κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα" γιαυτό δήλωσα συμμετοχή :-?
Χμ, αυτός ο "πόλεμος" που λες πώς διαχωρίζεται από την καθημερινότητα; Και πόσο συνεπής είναι ένας αναρχικός με την ιδεολογία του όταν λέει ότι είναι κατά του ρατσισμού, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανοίξτε τα σύνορα, αλλά οι φασίστες είναι χειρότεροι από ζώα και πρέπει να τους σφάξουμε;
Ruthless είναι εύκολο ν' αντιληφθούμε όλοι πιστεύω γιατί το "μηδενική ανοχή στην απανθρωπιά" (όπου απανθρωπιά βλ. ρατσισμός, επικίνδυνος ελιτισμός, βίαιη συμπεριφορά σε ότι δεν μας αρέσει κτλ.) δεν κάνει τους αναρχικούς και οποιουσδήποτε άλλους ίδιους με τους φασίστες. Για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια άτομα δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά, τελεία και παύλα, οι τύποι είναι ότι χειρότερο μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία.
Η ισονομία που λες έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει, αν δεν το 'χεις αντιληφθεί στα 25 (?) σου χρόνια τότε μάλλον δεν θα το κάνεις ποτέ.
I can't even spot the similarities!
Σε είχα για σοβαρό άνθρωπο που νιώθει τι λέει, μη μου το χαλάς.