την πρώτη πρώτη φορά που έπιασα τιμόνι,κάνοντας όπισθεν το έφαγα λίγο σε συρματοπλεγμα καθοτι γυναίκα,κουλή κ άπειρη.Ο καυμένος ο αδερφος μου φώναζε
'οπα οπα σιγα σιγα' αλλα...μικρή ζημιά για το αυτοκίνητο,μεγάλο πλήγμα για την αυτοπεποίθηση.
την πρώτη πρώτη φορά που έπιασα τιμόνι,κάνοντας όπισθεν το έφαγα λίγο σε συρματοπλεγμα καθοτι γυναίκα,κουλή κ άπειρη.Ο καυμένος ο αδερφος μου φώναζε
'οπα οπα σιγα σιγα' αλλα...μικρή ζημιά για το αυτοκίνητο,μεγάλο πλήγμα για την αυτοπεποίθηση.
Ολα τα τρακαρισματα μου εχουν γινει το πρωτο ετος οδηγησης.
η πισω δεξια πορτα του Μιτσμομπιλ εχει μπει λιγο μεσα οταν στην προσπαθεια μου να κοψω απ τα στενα σαλαμινας (με οχι ακριβως την καλυτερη ρυμοτομια) βρηκα σε γωνια τοιχου αυλης που απλα πετιοταν στο δρομο λιγο παραπανω. Τωρα που περναω απο κει εχει προσθεσει μεταλλικη γωνια σαν προφυλακτηρα στον τοιχο του.
το καπω του Μιτσμομπιλ εχει ενα βαθουλωματακι απ την καλυτερη ασκηση Φυσικης κρουσεων που εχω δει ποτε λαηβ, καθως σε βροχερο δρομο απο ψιλοβροχο, κολλησαν τα φρενα και επεσα στον μπροστινο μου. Δε ξερω πως εγινε αλλα απορροφησα ΟΛΗ την κρουση εγω κι αυτος δεν επαθε τιποτα, ουτε γρατζουνια. επικουρα.
ο προφυλακτηρας του μιτσμομπιλ δεξια κατω εχει ενα βαθουλωματακι ακομα, οταν στις πρωτες μερες παρκαροντας σε καγκελωτο δρομο σε μια Πιτερσελλερσικη σκηνη, απλα επεσα πανω στο καγκελο.
Ολα μου τα χτυπηματα τα εχω ακομα και τα προσεχω σαν καινουρια.
Κάτι μήνες μετά το δίπλωμα (δεν θυμάμαι πόσους), σε στενό διπλής κυκλοφορίας, πάω να στρίψω. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα αριστερά και δεξιά, τύπος που έρχεται από την άλλη και στρίβει στον δικό μου δρόμο. Ε κάποιος έπρεπε να κάνει πίσω. Όχι εγώ!! Καλά μαντέψατε, ούτε αυτός. Ε και για να μην γρατζουνίσω αυτόν, γρατζούνισα τον παρκαρισμένο στα δεξια μου. ΓΚΚΚΡΑΝ μία μπροστά, "ώπα ρε μαλάκα...", όπισθεν, ΓΚΡΑΑΑΑΑΝ μια πισω, πάρε κάτι χαρακιές στην πόρτα μου. Έφυγα και την επόμενη μέρα είπα στον πατέρα μου ότι κάποιος μαλάκας με γρατζούνισε ενώ το είχα παρκάρει και το βρήκα έτσι. Δεν νομίζω να με πίστεψε. Κι άλλο ένα σκηνικό όταν έβγαινα από το σπίτι φίλου σε δρόμο ψιλοταχείας, βράδυ, βροχή της πουτάνας και απλά βγαίνω να στρίψω αριστερά... ΜΠΑΜ. Από το πουθενά. Είχα και το ακορντεόν δίπλα και χοροπήδησε ραγίζοντας το παρμπριζ. Δεν χτύπησα ούτε εγώ ούτε αυτή, την πληρώσαμε, αλλά ακόμα πιστεύω ότι δεν είχε αναμμένα φώτα (το σκεφτόμουν την επόμενη μέρα...) γιατί διπλοτσέκαρα τον δρόμο και δεν είδα τίποτα.
Επειδή ο τίτλος του τόπικ μιλάει για αγροτεμάχια και όχι για στούκες γενικότερα, ας αναφέρω τις εξόδους που είχα απ' το δρόμο κυνηγώντας τον απόλυτο χρόνο.
Για ένα περίεργο λόγο όλες έχουν γίνει στην Κρήτη. Για να διευκολύνω την κατανόηση των ιστοριων να αναφέρω ότι το δίπλωμα το έβγαλα στα 18 κανονικά, το 2000, αλλά οδηγάω απ' το 1997
Έτος: 2001
Αυτοκίνητο: VW Beetle '75, το αυτοκίνητο με το οποίο έμαθα να οδηγάω
Τόπος: Άνω Βάθεια Πεδιάδος, 2km απ' το σπίτι
Το γεγονός: Κατηφόρα, δεξιά στροφή, ο κώλος του σκαραβαίου φεύγει προς τα αριστερά, κάνω ανάποδο τιμόνι, σχηματίζεται το φαινόμενο του εκκρεμούς λόγω υπερδιόρθωσης και το αυτοκίνητο αναπαύεται στο χωράφι στο εσωτερικό της στροφής.
Ζημιά: τίποτα
Έτος: 2001
Αυτοκίνητο: VW Beetle '75, το προαναφερθεν
Τόπος: Κακό Όρος, 4km απ' το σπίτι
Το γεγονός: Τη μέρα που πέθανε ο Chuck, επέστρεφα σπίτι, βράδυ με βροχή. Ο δρόμος με στροφές, αριστερά θάλασσα, δεξιά βράχος, απίστευτη γλίστρα και σε μια ανηφορική αριστερή φε'υγει ο κώλος, κάνω μια πλήρη περιστροφή και σκάω στην μπαριέρα απέναντι.
Ζημιά: στραπατσαρισμένο πίσω φτερό, επισκευάστηκε την επομένη με 50.000 μεταλλικές δραχμές
Έτος: 2002
Αυτοκίνητο: Hyundai Accent (πέρασε για ένα εξάμηνο απ' τα χέρια μου)
Τόπος: Ελιά Πεδιάδος, 4km απ' το σπίτι
Το γεγονός: Ανάβαση, ακολουθώντας ένα φίλο με Saxo (1100). Από υπερβολικό ζήλο πατάω νωρίς το γκάζι σε μια κλειστή αριστερή, τα μούτρα φεύγουν προς τα έξω (ποτέ δε φημιζόταν το Accent για την ελκτική του πρόσφυση - ούτε για την πλευρική) και αράζω στο χαντάκι στην εξωτερικη της στροφής.
Ζημιά: σπασμένος προφυλακτήρας, έσπασα τον κουμπαρά μου και τον έφτιαξα...
Έτος: 2005
Αυτοκίνητο: Fiat Seicento 1.1 ενοικιαζόμενο (δουλευα ως υπάλληλος στην εταιρεία)
Τόπος: Κουτουλουφάρι, Χερσόνησσος, 12km απ' το σπίτι
Το γεγονός: Βιάζομαι να πάω να το πλύνω για να το δώσω σε πελάτη. Σεπτέμβρης, ο δρόμος νοτισμένος απ' τα πρωτοβρόχια, η στροφή με ανάποδη κλίση και το μεταξόνιο του Sei μικρότερο από πακέτο τσιγάρων. Φεύγει ο κώλος λόγω θαρραλέας εισόδου, τρώω 3 χαστούκια (το μεταξόνιο που λέγαμε, σε συνδιασμό με το βαρύ πολύστροφο τιμόνι που ακουμπούσε στα γόνατά μου, κάνοντας δύσκολη τη διόρθωση) και βρίσκομαι στο λασπωμένο χωράφι με τις ελιές.
Ζημιά: μηδέν
Έτος: 2008
Αυτοκίνητο: Peugeot 106 Rallye
Τόπος: Ροδάκινο Ν. Ρεθύμνης, αρκετά km μακριά απ' το σπίτι
Το γεγονός: Επιστροφή από Χώρα Σφακίων σε ρυθμούς fast forward, ακολουθώ φίλο με 106 κι αυτός, αλλά με καλύτερα λάστιχα και φρένα. Σε μια δεξιά που έκλεινε κι άλλο στην έξοδο, προσπαθώντας να αντιγράψω την ταχύτητα εισόδου του, βρέθηκα να γλιστράω με τα 4 προς τα έξω, μέχρι που κούρνιαξα στο χαντάκι αριστερά
Ζημιά: Μια στραβωμενη μπάρα ψαλιδιών και ένα ψαλίδι off.
Έχω πέσει πίσω από ένα αγροτικό με το σκαραβαίο, ενώ όλες οι άλλες επαφές με αυτοκίνητα δεν ήταν από δικό μου φταίξιμο. Γενικά επειδή το κυνηγάω μόνο σε άδειο δρόμο με ορατότητα, κάθε στιγμή μου ήταν προσωπική, συμπεριλαμβανομένων και των τριών μεγαλοπρεπέστατων τετακέ που έχω κάνει κατά καιρούς με το 106 σε Πεντέλη, Αγ Μερκούριο και Ερέτρια.
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μη συμπεριλάβω τις δεκάδες εξόσους μου στις πίστες των Σερρών και των Μεγάρων κυνηγώντας τον απόλυτο χρόνο (αμα τον δείτε πουθενά πείτε μου)
Ειχα και το ακορνετον λεει ο γαρυφαλλο σταυτι
5.000 χλμ με αυτοκίνητο και 1.000 χλμ με μηχανή και όλα καλά.
φλωρος
Πέρα από μικρομαλακίες, πριν 3 χρόνια περίπου κατέβαινα κηφισίας μετά από βροχή με nissan almera χωρίς abs, σε μια καμπύλη που κάνει ξαφνικά βλέπω το φανάρι κόκκινο και 3-4 αμάξια να περιμένουν σε κάθε λωρίδα, ενώ μέχρι τότε πήγαινα μόνος και χαλαρός/αφηρημένος στο δρόμο. Φρενάρω απότομα και φεύγει ο κώλος, πάω να το ισιώσω και φεύγει από την άλλη, αποτέλεσμα να μείνει το μισό πάνω στη νησίδα και το άλλο μισό αριστερή λωρίδα...
Πιο κάτω είχε γίνει άλλο και με είδαν τα μπατσόνια από μακρυα, ήρθαν, σταμάτησαν την κίνηση να βγώ πάλι στο δρόμο και με πίστεψαν ότι δεν είχα πιεί και με άφησαν να φύγω.
Ζημιά ~100-200 ευρώ.
εχω γλιτωμενα 2 τρελα αγροτεμαχια. θα σας τα πω και μετα μιλαμε για τρακους
με το θρυλικο σαξο, εποχη λιγο πριν φτιαξουν τη μαραθωνος με μπαριερες αρα μιλαμε πριν το 04
εχω παει νεα μακρη παραλι και εχω λιωσει στα μπυρονια με φιλους. λιωσει ομως
γυρναω να παω στο εξοχικο στη ραφηνα και με εχει πιασει το φιλινγκ οτι ειμαι ανικανος να σηκωσω το ποδι απο το ΓΚΑΖΙ.δε θελω ρε αδερφε.
οποτε τη στροφη της αγιας μαρινας την παιρνω με 170+.αποτελεσμα 3 τετακε, να βλεπω μια η πορτα μου να πλησιαζει το μελινι και μια το τσελιγκα(μαγαζια εκατερωθεν του δρομου).θες με μαεστρια, θες με κωλοφαρδια, δε βρηκα πουθενα και δεν εροταν κανενας.σταματαω καθετα στη μαραθωνος, βαζω πρωτη και παω σπιτι.οι αλλοι δε μιλαγαν, το αμαξι μυριζε σκατιλα, το πρωι ξερασα διψηφιο νουμερο και αν ημουν ο μπουκοφσκι θα ειχα γαμησει και 2 γειτονισσες
δευτερο παρολιγον θρυλικο αγροτεμαζιο εγινε περι το 06 με το σαξονα παλι. ειμαι στο δρομο ραφηνας διασταυρωσης με φορα προς διασταυρωση. κυνιγιεμαι με ενα κολλητο με ενα αστρα. το πισω ομως αριστερα μου λαστιχο εχανε αερα. το ειχα παρει πρεφα αλλα αυτο ξεχαστηκε λογω μπυροποσιας. σε μια easy right λοιπον νιωθω να παει να φυγει ο κωλος.παραξενευτηκα, και κανω να το διορθωσω. τι το θελα, βλεπω τον κωλο να με προσπερνα απο την αλλη, να κανω 2 τετακε και το αμαξι να μπαινει αντιθετο ρευμα να κινειται προς; τα πισω και μαξι να ερχεται καταπανω μου. αρχιζω να παταω φρενα σα μαλακας(δεν επιαναν ισως να φταιει οτι πηγαινα προς τα πισω, δε ξερω, ισως η ταχυτητα μου) και αυτυχως ο αλλος μπηκε στο δικο μου ρευμα και το αποφυγαμε
και στα 2 παραλιγο να γινει χοντρη ζημια ευτυχως ειχα κωλο τεραστιο
ουσιαστικα αγροτεμαχιαα αγορασμενα δε παιζουν δηλαδη.
τρακοι τωρα
εποχη ford taunus l (με κινητηρα gti)
parkarισμενος στην αθηναιδος. παω να ξεπαρκαρω αλλα ειναι λιγο κατηφορικα, ειμαι λιγο αμπαλος, γλιστρα λιγο παραπανω το ποδι στο γκαζι και χτυπαω με 2 χιλιομετρα τον πισω και του σπαω τα φωτα και εγω δε ξερω τιαλλο.εν τωμεταξυ ηταν το σκηνικο μια μερα πριν το ταουνους παει για οριστικη διαγραφη.
δεν ηθελα και πολυ, πρωτη και αντε γεια με χιλια.ενας κυριουλης που με ειδε ακομα φωναζει. μαλακια αλλα..
δευτερο καρμικο ηταν μολις εχω αγοασει το σαξο.
παρκαμενος εξω απο τον μυλο(τον παλιο με τις κατσαριδες οχι τον φλωροκαινουργιο) πινω το μπυρακι μου.η σειρα ηταν η εξης. εγω με μπυρακι, πεζοδρομιο δρομος σαξο.
περνα λοιπον απο το δρομο ενα φορτηγο.οπως περασε μου εκρυβε το σαξο.
καθως εφυγε, κατι εβλεπα διαφορετικο. παω κοντα και βλεπω σαξο με σπασμενο τζαμι και ενα χτυπημα. μετα απο γρυλισματα κραυγες και καταρες μου ερχεται οτι παιζειν ειναι το φορτηγο. αρχιζω να τρεχω την καλλιδρομιου και το βλεπω παρκαρισμενο παρακτω. κοιταω να δω αν εχει χρωμα η καροτσα δε βλεπω τιποτα, με καταλαβαινει ο αλλος κτλ κτλ μου δεινει στοιχεια και μετα ποα μια οδυσσια παιρνω τα λεφτα.πρωτο τρακαρισμα λοιπον χωρις καν να οδηγω
δευτερο.
βραχνεικα πατρα λιγο πριν τη διασταυρωση βραχνεικων
τρελο μποτλιλιαρισμα στο ρευμαπρος μιναροσιτι.
το αλλο ρευμα αδειο.εγω κλασσικος καυλας ολο αντιθετο και τα αμαξια τα περναγα 30-30 οσαν νεος λεμπ. καπου ομως το δεξι ροδακι μου βρισκει σημειο με πολυ νερο, υδρολυσθιση κατευθηνομαι με πολλα πανω σε ενα αμαξι δεξια μου, αναποδα και το μονο που καταφερα ειναι να μειωθει η ταχυτητα της προσκρουσης.
μικρη ευτυχως ζημια για μενα μεγαλη για τη ρωσιδα καριολα και το νταβατζη της. ηταν ενα ωραιο κλεισιμο καθαρας δευτερας με ουζα στη πεινακοθηκη λοιπον
βαριεμαι να γραψω αλλα, βολιουμ 2 αργοτερα
χαλαρά πράματα. κ τα 2 μέσα στους 3 πρώτους μήνες κ στα 2 δεν έφταιγα:
1) είμαι κάπου στα Μελίσσια κ έτσι που πήγαινα αμέριμνος κ ωραιος, αποφασίζει να ξεκινήσει κάπως απότομα ένας μπάρμπας που ειχε παρκαρει εξ ολοκλήρου στο πεζοδρόμιο. Βαθούλωσε όλη η δεξια πόρτα. Φτιάχτηκε αυτό.
2) 50 μέτρα πιο κάτω, προς το αντίθετο ρεύμα αυτη τη φορά. πήγαινα στη δουλεια μου αμέριμνος κ ωραίος κ ήταν μόλις που ειχε προλάβει να ρίξει ενα χαζό ψιχαλητό. Η κυρα με τη τζιπάρα μπροστα κοκαλώνει επειδη νόμιζε πως ένα παιδακι θα περνούσε τρεχοντας τον δρόμο προσπαθόντας να πέσει κάτω απο τις ρόδες της, κ το δικό μου κοκάλωμα με πέρνει τσουλίθρα για καμια 8αρα μέτρα (η σταρλετάρα μου σνομπάρει ABS κ τετοιες μαλακίες) η γλίτσα που ειχε δημιουργηθεί απο το προαναφερθέν ψιχαλητό κ με μαεστρικούς χειρισμούς στουκάρω πάνω στον κοτσαδόρο της κ μου σπάζει το προφυλαχτερόλ. Χάρη στους -επίσης- προαναφερθέντες μαεστρικούς χειρισμούς, καταφερα τουλάχιστον να μη κοπανήσω το φανάρι. Απλά εχει λιγο αλληθωρίσει το φως. Ακόμα έτσι ειναι αυτό. Κ το φως κ το προφιλαχτερόλ.
μια φορα κοντεψα να τρακαρω οταν 2 καγκουρες στην εθνικη αθηνων-λαμιας που κανανε κοντρα-ο ενασ με φιατ πουντο και ο αλλος με σουζουκι σουιφτ,προσπερασανε εναν τυπο στην μεσαια λωριδα -ο ενας απο αριστερα και ο αλλος απο δεξια-και βρεθηκανε και οι δυο ταυτοχρονα στη μεσαια λωριδα οπου και κοπανησανε με αποτελεσμα το πουντο να κανει αναποδα τιμονια με 120_και_βαλε χιλιομετρα σε αποσταση μικροτερη των 30 μετρων απο εμενα που πηγαινα εκεινη την ωρα με 120και_κατι_ψιλα.τελικα επειδη ητανε και λιγο πιλοτος και το εσωσε και επειδη ημανε και εγω λιγο ψυχραιμος και δε φρεναρα αποτομα γλιτωσαμε και εγω και αυτος και ο απο πισω μου
Μπέρνη αυτά όμως είναι επικίνδυνες μαλακιάρες που τις κάνεις λόγω βλακείας ε. Όχι για εσένα, επιλογή σου, αλλα ανετα θα παρεις και κανεναν άλλον καποια στιγμή.