χμμμ βλεπω οτι το laptop δεν επανερχεται μετα απο suspend ή hibernate
πρεπει να το κλεισω τελειως και να το ξανανοιξω μετα
τι παιζει; (ειναι ενα packard bell easynote btw,νομιζω αρκετα παλιο 2003 or smth)
Printable View
χμμμ βλεπω οτι το laptop δεν επανερχεται μετα απο suspend ή hibernate
πρεπει να το κλεισω τελειως και να το ξανανοιξω μετα
τι παιζει; (ειναι ενα packard bell easynote btw,νομιζω αρκετα παλιο 2003 or smth)
ΑΤΙ κάρτα έχει; Δες εδώ...
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s....20/+bug/84991
Πολλοί γενικά έχουν τέτοια προβλήματα. Γιατί κάνετε χρήση αυτών βέβαια δεν το καταλαβαίνω. Ή είναι ανοιχτό, ή δεν είναι. Μέσες λύσεις και μαλακίες. :P
Επίσης, δες αυτά:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=579781
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=505890
Το ότι τα γιουτιουμπ βίντεοζ σέρνονται απελπιστικά στο ιιι πισάκι είναι θέμα ουμπούντου ή φλασπλέιερ ή φλασπλέιερ του ουμπούντου;
βρήκα ένα σάιτ που έλεγε να κάνω κάτι uninstall και μετά να βάλω non free flash player αλλά τα ίδια σκατά και χειρότερα.
Με τα windows δεν είχα ποτέ πρόβλημα, γαμημένοι λινουξάδες.
Τέτοια ώρα τι μπορεί να γίνει;;!;;
Αν λες αυτό έκανες αυτό που λέει ο χρήστης SLEEPY;
Όχι. Να το κάνω ή θα πέσει το ίντερνετ;
Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανα αλλά πλέον σέρνεται τόσο πολύ που κλείνω το γιουτιουμπ παράθυρο και η μουσική συνεχίζει για 5-6 δευτερόλεπτα :dfinger:
Ας μου πει κάποιος μυκόνοκλαστ, επειδή έχω δοκιμάσει 2-3 διαφορετικά πράγματα και δεν ξέρω καιγω τι υπάρχει εκεί μέσα από φλασπλέιερς, τι πρέπει να κάνω από την αρχή για να μπορέσω καιγω να απολαύσω τα βίντεοζ του ρούθλεςς;
αχαχα, ιδέα δεν έχω, σωστό μου φάνηκε αυτό που είπε ο τύπος.
Abruzzi για σένα παίζει όντως να φταίει η ραμ.
Για τα παρακάτω με κάθε επιφύλαξη, δεν έχω παίξει ποτέ ubuntu-eee:
Νομίζω το λογικό γενικά είναι να φύγουν όλα τα packages:
Έπειτα βγάζουμε ό,τι δηλώσεις υπάρχουν στον ff (για άλλους browsers δε ξέρω):Code:sudo apt-get purge flashplugin-nonfree gnash gnash-common mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla adobe-flashplugin
γράφουμε about:plugins στην address bar, βγάζουμε ό,τι υπάρχει σε shockwave flash.
Κατεβάζουμε απο εδώ το flash 10 και το ρίχνουμε στο desktop, ανοίγουμε terminal στο desktop folder (cd ~/homeuser/Desktop)
Κλείνουμε το firefox, δίνουμε στο τερμιναλ:
Και ο αλλάχ βοηθός.Code:sudo dpkg -i install_flash_player_10_linux.deb
dpkg: error processing sudo (--install):
cannot access archive: No such file or directory
dpkg: error processing dpkg (--install):
dpkg: error processing -i (--install):
(Reading database ... 124999 files and directories currently installed.)
Preparing to replace adobe-flashplugin 10.0.22.87-1 (using install_flash_player_10_linux.deb) ...
Unpacking replacement adobe-flashplugin ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of adobe-flashplugin:
adobe-flashplugin depends on libcurl3; however:
Package libcurl3 is not installed.
dpkg: error processing adobe-flashplugin (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
sudo
dpkg
-i
adobe-flashplugin
εντάξει είναι;
.
μπδγ πώς βγάζω αυτή τη μαλακία από το firefox; Disable εννοείς; Αν ναι, το έκανα.
Α το κανονικό ουμπούντου έχω, όχι τις eee παπαριές.
λολ μόλις μούβγαλε ο update manager ότι είναι διαθέσιμο το adobe flash player plugin 10. να το κάνω install αποκεί να τελειώνουμε ή το ίδιο με πριν θάναι;
και μόλις μου έγραψε ότι έχω ένα μπρόκεν package στο σύστεμ μου. το γαμάς ή δε το γαμάς τώρα;
χμ σορρυ έχω πιεί λίγο πορώσου και δε βλέπω τι είπα πολύ λάθος (φαντάζομαι τον μπερνη να δίνει advisors σε τεχνικά forums με sudo rm -rf /*, τυχαίες forkbombs και γελάω μόνος μου)
Ναι, νομίζω ότι δεν έπαιξες την εντολή εκεί που αποθήκευσες το .deb αρχείο. Αν το έβαλες στο desktop θα πρέπει να πας εκεί να την τρέξεις με cd ~/amnesiac-oti-skata-exeis-home-folder/Desktop και μετά την εντολή. Αν δεν είναι αυτό δοκίμασε απλά να κάνεις διπλοκλικ στο .deb αρχείο του flash 10 που έχεις στο desktop και θα το βάλει απο το synaptic.
λοιπόν βοηθάτε λίγο εδώ όσοι γνωρίζετε
έκανα φορματ τα xp και ενώ πριν το φορμάτ είχα κανονικά το boot μου να μου δίνει την δυνατότητα να επιλέγω σε ποιο λογισμικό να εισέλθω (δλδ ubuntu ή win) μετά το φορμάτ δεν μου δίνει επιλογή όταν ανάβω το πισί να επιλέξω σε ποιο os να μπω! το καταλαβαίνω ως εξής, μάλλον στο installation των xp πειράχτηκε το αρχειάκι που ορίζει αυτήν την διαδικασία (το boot.ini είναι νομίζω).
πείτε μου ρε ρεμάλια πως θα το ξαναφτιάξω μέσα από τα windows αυτο.
πείτε μου γιατί έχω και σημαντικά αρχεία στα ubuntu μεσα
Bootάρεις από ubuntu live cd και φτιάχνεις από εκεί το grub.
Αφού έκανες φορμάτ καλά να πάθεις, πρώτον.
Δεύτερον, πρέπει να ξαναεγκαταστήσεις το Grub από το cd του ubuntu: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=224351
μάλιστα. ευχαριστώ πολύ!!!
ρε συ cloud ξέρεις τι πα να πει hal.dll ?
(ποιο ύπουλο και από μύξα στο πόμολο που λέγανε παλια)
αυτό το κωλοαρχειάκι είχε καταστραφεί από τα win και δεν μπορούσα να μπω μέσα
μου είχε ξανασυμβεί αλλά είχα τρέξει μια διαδικασία (νομίζω η διαδικασία που φορτώνει τα αρχεία πριν το φορμάτ )με το installation disk των xp και είχε λυθεί
όμως τώρα δν λυνότανε με καμία παναγία ε και για αυτό έκανα φορμάτ
το ξέρω ότι τα φορμάτ δεν συνίσταται αλλα καλοκαιριάτικα βαριόμαστε πολύ :D
To hal σημαίνει Hardware Abstraction Layer και στην ουσία επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες συσκευές από εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη ειδικής γνώσης των εκάστοτε πρωτόκολλων της κάθε συσκευής. Δηλαδή είναι ο τρόπος με τον οποίο τα XP επικοινωνούν με το H/W.
Εδώ έχει περισσότερες λεπτομέρεις για το πώς μπορείς να το φτιάξεις:
http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm
Γενικώς εμφανίζεται όταν παίζει dual boot με προγενέστερες εκδόσεις Windows. (Άλλωστε ότι έχει να κάνει με windows είνα γτπ.)
Αυτά.
ωραίος
βασικά και εγώ σε αυτήν την σελίδα μπήκα , αλλά αμα σου πω ότι δεν δούλευε το κουμπί R για να με πετάξει στην κονσόλα για να ρίξω τις εντολές θα με πιστέψεις ?
χίλιες δύο αλχημείες έκανα , όμως θεωρώ ότι η καλύτερη διαδικασία είναι αυτή που βάζεις το cd των win , μπουτάρεις από εκεί και το αφήνεις να φορτώσει κάποια αρχειάκια (βάζει και το hal νομίζω) την ώρα που μπαίνει στο μενού για το partitioning. αλλά αυτή τη φορά σε εμένα δεν δούλέψε
Το θέμα είναι ότι μπορεί να είχε πρόβλημα διότι μπορεί να μην σου αναγνώριζε κάτι από το H/W (σύνηθεσ φαινόμενο σε linux). Το θέμα όμως με τα Windows δεν είναι ότι δεν το αναγνώριζε, είναι ότι πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο σκατο-λάθος των ηλιθίων που έφτιαξαν αυτό το άχρηστο λειτουργικό! :-D
Οκ αγαπάμε το Ubuntu αλλά μη λέμε και μαλακίες ε. Μια χαρά ήταν τα XP. Όσο τα είχα ήμουν 5 χρόνια χωρίς φορμάτ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
εχει καταφερει κανεις να τρεξει football manager 2009 σε ubuntu μεσω wine or smth;
Ίσως σε βοηθήσει η database τους:
http://appdb.winehq.org/objectManage...ation&iId=8597
Το gold είναι αρκετά αισιόδοξο, σημαίνει ότι πιθανώς θα είσαι ok.
ωραια θα το τσεκαρω μολις κατεβει αν και βλεπω μιλανε για steam version
μαυτο το winetricks που λενε οτι χρειαζεται για να περασεις directx εχεις ασχοληθει καθολου;
Είναι ένα script που κατεβάζεις και απλά τρέχεις. Μετά έχει υποτυπώδη μενού κτλ. Με γουγλισμό το βρίσκεις εύκολα.
Μου θύμισε αυτό http://www.ichthux.com/
OK, όχι ubuntu specific, γενικά ψάχνω να κάνω κάτι συγκεκριμένο και θέλω τα φώτα σας. Μην ανοίγω νέα threads και να μην χαθεί σε κανά off topic thread.
Ψάχνω για browser(και το lynx μου κάνει ακόμα - δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί του), που να μπορώ από το command line να ανοίγω μια συγκεκριμένη σελίδα και ότι εμφανίζει και καλά ο browser να το κάνει append σε ένα text file(το κείμενο μόνο προφανώς).
Βασικά η ιδέα είναι να βγάλω αυτόματα ένα τεράστιο text file με κατεβατές σελίδες(που βγαίνουν μέσω κάποιου script, απλά αλλάζω ένα variable στο url - αθάνατη php) που μετά θα το επεξεργαστώ με awk κλπ, για να κρατήσω συγκεκριμένες πληροφορίες χωρίς να κάθομαι να τα τσεκάρω ένα ένα με το μάτι/χέρι.
Σε firefox το έψαξα λίγο και όσο και αν προσπάθησα άκρη δεν έβγαλα(ως προς το append to file, το >> δεν δουλεύει προφανώς :P). Είμαι διατεθημένος μέχρι και τον μισητό opera να εγκαταστήσω αν έχει τέτοιες δυνατότητες ή άλλον browser. :P
Το wget γιατί δε σου κάνει;
Βασικά ψάχνοντας και το lynx έχει μια επιλογή να κάνει τα πάντα dump σε ένα output file, αλλά ούτε εκείνο μου κάνει τελικα.
Ξέχασα να αναφέρω πως τα δεδομένα αυτά για να τα δεις πρέπει να έχεις κάνει ένα login πρώτα, και δυστυχώς κάθε νέο lynx που τρέχω θέλει login ξανά από την αρχή(ενώ στον firefox πχ αν έχω μπει, απλά ανοίγει κατεβατά νέα tabs κρατώντας το υπάρχων session).
Προφανώς το wget δεν θα μου κάνει επίσης.
Πρέπει να βρω κανέναν πιο high end browser. :(
Γιατί;
Το wget κάνει login, κρατάει sessions και δουλεύει και cookies, γενικώς κάνει τα πάντα. Δεν ξέρω τι εννοείς "κείμενο μόνο" αλλά όπως και να 'χει αφου ξέρεις awk μπορείς στην χειρότερη των περιπτώσεων να το βάλεις να κόβει τα tags για να πάρεις μόνο καθαρό κείμενο.
Μπορείς να φτιάξεις ένα python script που να διαβάζει το Cookie από το config κάποιου browser (γίνεται αυτόματα από τις αντίστοιχες βιβλιοθήκες), να ανοίγει την σελίδα και να την κάνει append.
Π.χ. κοίτα το δεύτερο παράδειγμα για python 2.5.4: http://www.python.org/doc/2.5.4/lib/...-examples.html
Πριν χωθώ σε python κλπ είπα να το ψάξω λίγο με το wget παραπάνω, και ενώ θεωρητικά όντως έπρεπε να δουλεύει, στην πράξη δεν μπορεί να μου κρατήσει σωστό το cookie για κάποιο λόγο. Δηλαδή κάνω το:
wget --keep-session-cookies --save-cookies cookies.txt --post-data 'username=ΧΧΧ&password=ΥΥΥ' http://www.test-test.com/
και πάλι δεν. :(
Τα names των forms λέγονται username/password, τα τσέκαρα.
Τέσπα, thx, είμαι σε καλό δρόμο, πού θα πάει θα μου βγει.
PS: Δεν με αφήνει να γράψω το wget και πρέπει να χώνω κενά tags ανάμεσα για να το πάρει. Έλεος κύριοι admins.
Φίλος είναι καλό εργαλείο και με έχει βοηθήσει αρκετές φορές , απλά φάε τα κενά
c u r l
αν τα βάλω κανονικά δεν με αφήνει να το ποσταρο
εντιτ 100στο
curl
λοιπον, πακετο. ενω το ρουτερ μου (netgear dg834g) λειτουργει μια χαρα στα γουιντοους, στα ουμπουντου το φωτακι του lan πάνω στο ρουτερ ειναι πορτοκαλι (αν δουλευε θα επρεπε να ειναι πρασινο) ενω έχω ιντερνετ αλλά πολύ αργό και με αποσυνδεσεις μετα απο λιγη ωρα. τι φταιει;
με usb συνδέεται;
εθερνετ
βρε μήπως είναι θέμα της κάρτας δικτύου; πες μας ποια έχεις μπας και σε βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος.
πλακα-πλακα δεν εβγαλα ακρη ακομα μ'αυτο
τελος παντων, στο καινουριο ερωτημα για τωρα
αμα θελω να χρησιμοποιησω μια εντολη στο τερμιναλ που να περιλαμβανει αρχεια π.χ. αυτη:
που ειναι για να ενωνει pdfCode:gs -dNOPAUSE -sDEVICE=pdfwrite -sOUTPUTFILE=combinedpdf.pdf -dBATCH 1.pdf 2.pdf 3.pdf
εστω οτι εχω τα αρχεια 1.pdf 2.pdf 3.pdf σε καποιον φακελο καπου. χρειαζεται να τα γραψω με καποιον συγκεκριμενο τροπο στην εντολη (π.χ. με το path τους) για να δουλεψει; διοτι καμια αντιστοιχη εντολη δεν μου εχει δουλεψει ποτε (π.χ. δοκιμαζα προχθες με αντιστοιχο τροπο να κανω embed υποτιτλους σε ενα .avi)
υ.γ.: προκαταβολικα για την παραπανω εντολη, εχω εγκαταστησει το ghostscript και το pdftk, δεν ειναι εκει το προβλημα.
Ναι πρέπει να πας πρώτα στον ίδιο φάκελο που βρίσκονται τα αρχεία με την εντολή cd ή να γράψεις τα filenames με ολόκληρο το path τους.