να υπάρχουν, που το κακό; όσα είναι για καπνιστές, να είναι για καπνιστές και αντίστροφα.
Printable View
να υπάρχουν, που το κακό; όσα είναι για καπνιστές, να είναι για καπνιστές και αντίστροφα.
Σε απέλυσε ο εργοδότης; Να πας σε άλλο εργοδότη!
Απογόρευση του καπνίσματος παντού δια ροπάλου η σωστή γραμμή.
άντε πάλι ο βλάκας που δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συγκρίνει δύο ανόμοια πράγματα
Έχω χεσμένο κι εσένα και το κάθε αστικό ιδεολόγημα περί ελευθερίας που κουβαλάς. Ίσως είμαι φασίστας!
Όταν προ-χαρακτηρίζεις χώρους και αποκλείεις κόσμο από αυτούς βάσει μίας "επιλογής", κάνεις κακό από πολλές απόψεις. Δεν είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις.
ας του πει κάποιος ότι το προλεταριακό επιχείρημα του είναι απλά ηλίθιο.
Ο εργοδότης (παραλληλισμός με τον ιδιοκτήτη μαγαζιού) δε θα διστάσει να σου φερθεί σα ζώο (εσύ) στον υπάλληλο (παραλληλισμός με πελάτη) προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τα έξοδά του. Απλό γαμημένο κέρδος, όλοι οι έμποροι το θέλουνε, πώς να το κάνουμε; Δεν είναι και το πιο επιτυχημένο παράδειγμα, είναι αρκετά σαφές όμως για να μην πετάγεσαι σαν τη σφηνόπουτσα να εκφράσεις την εμπάθειά σου, καθυστερημένε.
οπότε απαγορεύουμε το κάπνισμα παντού, προ-χαρακτηρίζουμε χώρους και αποκλείουμε από εκεί τους καπνιστές.
οκ το έπιασα τώρα μεγάλε τιμονιέρη!!!
Ναι ρε φίλε το απαγορεύουμε. Οι κοινωνίες δε δουλεύανε ποτέ με βάση την ατομική επιλογή, πώς να το κάνουμε, αν πας εσύ στο μαγαζί-ντουμάνι και αποκλείσεις μέρος του κοινωνικού συνόλου να σε ακολουθήσει γιατί είσαι γαμώ τα παιδιά, δε θα γίνει δουλειά.
Καιρός και να το κόψεις επι τη ευκαιρία.
Βασικά, μέχρι να εφεύρει άλλη μια απάντηση και ο φιξερ και μιας και που βαριέμαι θα σ'το εξηγήσω σα να είσαι παιδάκι.
Προσωπικά καπνίζω 80-90 πακέτα τη μέρα τα περισσότερα απο τα οποία σε χώρους όπου συνυπάρχουμε καπνιστές με άκαπνους σε πολύ ήρεμο και αγαπημένο κλίμα. Και εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων και γνωστών μου καπνιστών -σε αντίθεση με αυτό που προσπαθείτε να εμφανίζετε- έχουμε την κατάλληλη κουλτούρα και συνείδηση ώστε να μην καπνίζουμε σε χώρους όπου απαγορεύεται και να μην καπνίζουμε επίσης και στην περίπτωση που κάποιος μας κάνει μια ευγενική παρατήρηση να το σβήσουμε (για τον οποιοδήποτε λόγο).
Γι΄αυτόν λοιπόν το λόγο, τουλάχιστον στους ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης (τους χώρους εργασίας δεν θα τους πιάσω καν τώρα) φαντάζομαι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε χωρίς να χρειαστεί να μεταλλαχθούν οι χώροι αυτοί (μερικοί απο τους οποίους και όμορφα στέκια μας που τα αγαπάμε πολύ). Ειδικά για να μας στριμώξουν σε κάποιο πατάρι με κακό εξαερισμό ή σε κάποια πεταμένη αυλίτσα που απλώς αναγκάστηκε να φτιάξει ο εκάστοτε μαγαζάτορ για να συνεχίσει να έχει την άδεια του. Αν εσείς δεν ανέχεστε στο παραμικρό αυτή μας τη συνήθεια και -όπως λέτε- είστε και η θιγμένη πλειοψηφία των παθητικών καπνιστών προτιμήστε να μην πηγαίνετε σε χώρους όπου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ και να πηγαίνετε σε άλλα (όπως τα πολύ καλαίσθητα σταρμπακς που προανέφερα) όπου ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο πολιτισμένο αμστερνταμ, στο πολιτισμένο βερολίνο, στο πολιτισμένο παρίσι και σε ένα κάρο άλλες πολιτισμένες πόλεις της πολιτισμένης ευρώπης.
Εμείς θα πάθουμε με πλήρη συνείδη καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, πνευμονικές παθήσεις και κονδυλώματα στους χώρους μας -και αυτό είναι κάτι που δεν σας αφορά απολύτως και με κανέναν τρόπο-. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε στους χώρους σας να βρίζετε τους ασυνείδητους και απολίτιστους καπνιστές και να τονώσετε την φαντασίωση σας ότι είστε ευσυνείδητοι και πολιτισμένοι πολίτες (και οι περισσότεροι να είστε απλώς θιγμένες θείτσες που δεν έχετε άποψη για πολύ πιο θεμελιώδη πράγματα όπως είπε ο φαντομ - το κάπνισμα σας μάρανε).
Η ολοκληρωτική απαγόρεψη σαν κοινοτική οδηγία δεν έχει καμμία απολύτως βάση, είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα σας, προσωπικά τελείως στ' αρχίδια μου αλλά δεν χρειάζετε να το παίζετε ιππότες, καθήστε στ' αυγά σας.
1ον καπνίζω, λολ.
2ον Έχεις μία ανθρωπότητα που μαστίζεται από καρκίνους, τραγικά νούμερα ανθρώπων που πεθαίνουν από παθητικό κάπνισμα παγκοσμίως, έχεις μία ανθρωπότητα που περνάει το αμέσως επόμενο και επιστημονικά αναμενόμενο εξελικτικό στάδιο με σκοπό να περιορίσει αυτή την κατάσταση, κι εσείς λέτε για χαρούμενα στέκια και τ'αρχίδια μου κουνιώνται. Δεν πάει έτσι, πώς να το κάνουμε.
Κι επίσης είναι προφανές ότι το να χαρακτηρίζονται χώροι είναι ρατσιστικό, είναι λάθος και εν τέλει μία τρύπα στο νερό. Η έξοδος μίας κοινωνίας το σάββατο βράδυ δεν είναι ατομική επιλογή, είναι παγκόσμιο μαζικό φαινόμενο και δε μπορεί να χωρέσει σε κουτάκια του στυλ "εσύ να πας αλλού". Κοινώς δε θα με αποκλείσετε από το παρεΐνι σας, πώς θα γίνει, θα βγαίνουμε όλοι μαζί ακόμη και αν το σύστημα το επιβάλλει.
Ειδικά από σένα ικονοκλαστ δεν περίμενα τέτοια ατομικίστικη οπτική της κοινωνίας. Και τέλος το να κρίνετε προθέσεις για το εγχείρημα είναι εκτός θέματος.
Το 1 δεν είναι επιχείρημα. Το 2 επίσης δεν είναι επιχείρημα. Αυτό που λές στο τέλος δεν έχει καν δομή επιχειρήματος.
Επίσης ατομισμός θα ήταν να έλεγα "ΣΤΑΡΧΙΑΙΔΙΑ ΜΟΥΘ ΟΛΑΕ ΓΩ ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΡΩΘΣΟΥ". Εξήγησα με πολύ σαφή τρόπο ότι αυτό δεν συμβαίνει ήδη σε καμμία περίπτωσης καθώς και το πόσο σέβομαι εγώ και οι άλλοι τους γύρω μας δεν πρόκειται να επηρεάστει απο το αν επιβληθεί οποιαδήποτε απαγόρεψης.
και από παχυσαρκία. να απαγορευτεί δια ροπάλου η παραγγελία 2 πιτόγυρων από ένα άτομο.