with change we'll explode and live
τα ζώα συνετίζονται μόνο με νόμους,μπουλάκο
Εγώ παιδιά είμαι καπνιστής και είμαι υπερ του μέτρου, αυτά.
Πάντως προχτές και σήμερα στο πλοίο πολύ κυριλέ, κανείς δεν κάπνιζε. Είχε πλάκα ένας 19χρονος δίπλα μου που καθόταν επί 10 λεπτά με το τσιγάρο στο χέρι και κοιτούσε γύρω γύρω αν θα κάνει κανείς άλλος το πρώτο βήμα για να το ανάψει κι αυτός, τελικά απελπίστηκε και έκανε τα ατελείωτα δέκα (10) μέτρα μέχρι την πόρτα.
Γιε γιε, απλά γελάω με τέτοιες δηλώσεις γιατί συνήθως είναι άκυρες. Τι εννοώ. Γιατί ΔΕΝ το κόβεις ενώ μπορείς πολύ εύκολα; Επειδή σου αρέσει; Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις την ευχαρίστηση της ωραίας γεύσης (μπλιαχ, αλλά οκ γούστα) από την ευχαρίστηση/ανακούφιση του εξαρτημένου που παίρνει τη δόση του; Δεν είναι τόσο απλό όσο το "μπορώ αλλά δε θέλω γιατί μ'αρέσει".
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
Κι εγώ σαν καπνιστής ήμουν υπέρ του μέτρου, αλλά τώρα που βλέπω ότι όσα μαγαζιά έχω πάει έχουν κάνει χώρο καπνιστών το χειρότερο σημείο του μαγαζιού (εκεί που πριν δε πάταγε κανείς ποτέ), χωρίς εξαερισμό, χωρίς a/c, ακόμα και με κλειστά παράθυρα επειδή λειτουργεί το a/c στον χώρο των μη καπνιστών, δε μ'αρέσει καθόλου.
Νομίζω ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να κάνεις το "καλό" μέρος του μαγαζιού καπνιστών, πχ μπάρα, πρώτο τραπέζι πίστα κλπ για να μείνουν αυτά για τους μη καπνιστές που είναι και ο "ντιφόλτ" χώρος. Ως "ειδικός χώρος" ο χώρος των καπνιστών είναι λογικό να μην είναι ο καλύτερος. Στην τελική μπορείς να κάθεσαι σε καλό σημείο και να πετάγεσαι για τσιγάρο ή στο καπνιστήριο ή έξω, δεν είναι τόσο τραγικό.
Και τα υπόλοιπα;
Εγώ πάντα πίστευα ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τους ανθυγιεινούς χώρους διασκέδασης το είχαν οι μαγαζάτορες. Το καλό που θα μπορούσε να κάνει ένας αντικαπνιστικός νόμος λοιπόν είναι να συνετίσει εκείνους πρώτους, αν απλά υπάρχει για να κάνει τη ζωή των καπνιστών δυσκολότερη, meh. Επειδή είναι κάποιος καπνιστής δε σημαίνει ότι συχνάζει σε τεκέδες.
Τεσπα αρχή είναι θα μου πεις.
το πιο αστείο απο όλα είναι που μερικοί λένε χαφιέδες όσους κάνουν "καταγγελίες" για παράβαση του νόμο. χαχ
Χμ, πάντως είναι υποχρεωμένοι να έχουν εξαερισμό και στο χώρο των καπνιστών οπότε μπορείς να πάρεις για καταγγελία στο 1142. Μόνο μην το μάθει ο καντιρού και σε πει ρουφιάνο (btw ΓΑΜΗΣΕ η φάρσα,)
ναι ναι βαρεμένος καθυστέρας είσαι οταν εισαι σε ένα μαγαζί και βλεπεις τον χψ μαλάκα να καπνίζει την πουράκλα του και τον μαγαζάτορα να του λέει "αραξε" επειδη είναι καλός πελάτης ενω και οι δυο γραφουν στα αρχίδια τους το νόμο. αυτό μας λες τώρα εσύ δηλαδή.
ρίξε ένα γαμοσταυρίδι και σήκω φύγε. καλά σας λέει ο antimusic ότι τόσο καιρό δεν λέγατε τίποτα και τώρα τρέχετε στη μαμά σας.