Και όταν οι μνήμες είναι νωπές ακόμα απο το θάνατο του Θανάση Καναούτη που έπεσε νεκρός από ελεγκτή αστικού λεωφορείου και από περιστατικά σαν αυτό η στάση του εν λόγω σιχάματος αποτελεί άμετρη πρόκληση που θα'πρεπε να επισύρει τη γενική κατακραυγή.
Printable View
Και όταν οι μνήμες είναι νωπές ακόμα απο το θάνατο του Θανάση Καναούτη που έπεσε νεκρός από ελεγκτή αστικού λεωφορείου και από περιστατικά σαν αυτό η στάση του εν λόγω σιχάματος αποτελεί άμετρη πρόκληση που θα'πρεπε να επισύρει τη γενική κατακραυγή.
Άρα αν ο νόμος "προέβλεπε" τέτοιες περιπτώσεις, και έφερναν και μπάτσους που είναι και στη δικαιοδοσία τους να ασκήσουν και βία, όλα καλά;
edit: να ληφθεί υπ' όψιν στη συζήτηση παρακαλώ ότι οι ελεγκτές παίρνουν και ποσοστά από το κάθε πρόστιμο που κόβουν.
μιλάω χωρίς να αγγίξω το ηθικό της υπόθεσης
Σαμπρέλ, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς...
Η συζήτηση για το αν πληρώνω ή όχι εισητήριο δεν είναι άσπρο / μαύρο. Όπως π.χ τα διόδια κλπ
- Δεν πληρώνω μπορεί να σημαίνει δεν έχω να πληρώσω, και σε ένα "κράτος πρόνοιας" χρησιμοποιώ τα μέσα δωρεάν
- Δεν πληρώνω μπορεί να σημαίνει ότι οι φόροι που με καλούν να πληρώσω θεωρώ έχουν καλύψει με το παραπάνω την δωρεάν μετακίνησή μου
- Δεν πληρώνω μπορεί να σημαίνει ότι δεν αποδέχομαι καμιάς μορφής αντίτιμο για ένα δημόσιο αγαθό
- Δεν πληρώνω μπορεί να σημαίνει αγωνίζομαι εγώ που με παίρνει για να ταξιδεύει αυτός που δεν τον παίρνει δωρεάν
- Δεν πληρώνω μπορεί να μην σημαίνει τίποτα και είμαι τζαμπατζής γιατί δε γαμιέται
Εδώ εξετάζουμε αν έχει το δικαίωμα ένας πολίτης χωρίς εξουσίες αστικής επιβολής του νόμου να κρατήσει κάποιον, και στην προκειμένη κάποια με την βία σε έναν χώρο μέχρι να έρθει η αστυνομία.
Οπότε ας το πιάσουμε από κει που πρέπει.
Εδώ πάντως δεν έχουμε αυτοδικία αλλά περίπτωση αυτοάμυνας απέναντι στη συστημική βία.
και δεν μπορώ να ξέρω τι είναι η κοπέλα, απλά δεν σημαίνει ότι κάνει όλος ο κόσμος μηνυσεις
Ε, οκ, αν έχει ταυτότητα, αφμ, πινακίδες κ.λπ. αστικά κομφόρ, αλλά δεν θέλει να κάνει μήνυση για ιδεολογικούς λόγους, να έρθουμε να τα ξαναπούμε όταν της ξανα-ασκήσουν βία. Βάζω τα χεράκια μου και βγάζω τα ματάκια μου, πραγματικά.
προσπαθω να φανταστω την κοπελα την επομενη/μεθεπομενη, με την ψυχολογια της στα ταρταρα, να βλεπει το σκηνικο σε καναλια/σαιτς κλπ και να πεφτει στην εδω συζητησις
και να προσπαθησει να εξηγησει σε εναν απολυτα ψυχραιμο γιουζερ οτι...δεν ειναι ρομποτ
Απλά πληροφοριακά, δεν είσαι υποχρεωμένος να καταθέσεις μήνυση και διώκεται αυτεπάγγελτα, εφόσον κατακρατείσαι παρανόμως.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι παίρνω σχεδόν ως δεδομένο πως, εφόσον δεν υπάρχει η ιδεολογία, κάποιος τόσο εξοργισμένος με τη βία που του ασκήθηκε, θα έβρισκε 100 ευρώ, ακόμη και αν έπρεπε να τα πάρει από τους τριγύρω που την υποστήριζαν. Κατά τ' άλλα, δεν αποφάσισα τίποτα, είπα απλώς ότι δεν το βρίσκω πολύ πιθανό να λέει ψέματα η άλλη.
μη λέτε βλακείες κι ακούστε το σαμπρέλα.
Ο Σαμπρέλ μια χαρα τα ειπε και η Σταυρούλα το ίδιο, όπως κι ο Μπλιτζερ όμως. Θέλει αρχίδια για να τηρεις την όποια πολιτική πράξη και το 2010 που κάναμε καταλήψεις των λεωφορειων του ΟΑΣΘ για να δώσουμε ενα μπουσουλα και σε κόσμο που δεν ειχε πάρει χαμπάρι, κάτι γίνονταν. Αλλα κλασικά, στα τσακίδια πηγε κι όλη αυτη η προσπάθεια. Κατεληξε ο πυρήνας των "δεν πληρωνω" να ειναι Νεολαια Σύριζα, που μας εμποδιζε να φυγουμε κι από τα χημικα των μπατσων το Σεπτεμβρη του '11 στα εγκαίναι της ΔΕΘ.
Μινμιν, ξεκόλλα ρε μαλακα, ολόκληρος μαντράχαλος εισαι, νομιζεις ότι έχω καμια διαθεση να ασχολουμαι με σενα ή πιστευεις πραγματικα ότι ειμαι τοσο τιποτενιος ώστε να χλευάζω τις παθησεις σου; Πληροφοριακα, το 67% είναι το ποσοστό πάνω απο το οποίο σύμφωνα με την επιτροπη "δικαιούσα" κάτι σε αυτο το μπουρδέλο.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/...h.4248553.html
Άντε να τελειώνουμε με αυτούς. Στη Θεσσαλονίκη είναι γενικότερα πιο αντιπαθητικοί και από τους μπάτσους. Οι υπόλοιποι εκτός πόλης δεν το διανοήστε κάτι τέτοιο αλλά ισχύει.
Αν θεωρείς πως καταστολή θεωρείται μονάχα οι γκλοπιές και τα δακρυγόνα των μπάτσων, το να σε σαπίσουν στο ξύλο γενικά, όχι τότε καλά βλέπεις, δεν υπάρχει κατάφορη καταστολή. Βέβαια, όπως έγραψε και ο ΚανονικόςΠαύλος, εξαιτίας αυτής της μη κατάφορης καταστολής, πριν 3 χρόνια, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Και όχι, δεν ήταν ατύχημα, που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και στον καθένα.
Γενικά δε βγάζω άκρη. Ο άλλος λέει πως η κοπελιά είναι για ξύλο, χωρίς βέβαια να κάνει τον κόπο να μας εξηγήσει το γιατί, ο άλλος λέει πως είναι παράλογο να μην έχει το δικαίωμα ο ΟΑΣΘ (ο οργανισμός έτσι; που βγάζει κάποια υπέρογκα ποσά από τα πάρε-δώσε με το ελληνικό κράτος) να κρατά αυτούς που δε βαράν εισιτήριο, ο άλλος ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος αυτός που δε βαρά για τον όποιο λόγο εισιτήριο να υποστεί τα τραμπουκίσματα και τις ψευτομαγκιές των χέστιδων των ελεγκτών που ξέρουν να τα πουλάν αυτά όπους τους παίρνει. Πάτος.
Συμφωνώ και επαυξάνω, στο βαθμό όμως που τρέχουν παράλληλα (από αυτό το α' πληθυντικό) και άλλες δράσεις, όπως μαζικές διαγραφές προστίμων, χτίσιμο νομικής ομάδας, συνεπείς παρεμβάσεις σε ΜΜΜ για τους λόγους που οι συγκοινωνίες πρέπει να ελεύθερες. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι ζήτημα εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά απευθύνεται σε όλους και όλες.
Μπορεί να καλέσει τους μπάτσους, αλλά όχι μόνο στο λεωφορείο, ούτε στο δρόμο δεν μπορεί να κρατήσει τον παραβάτη ο ελεγκτής, διότι πολύ απλά δεν έχει αυτή τη δικαιοδοσία.
Και λέω ότι είναι παράλογο να μην έχει αυτή τη δυνατότητα από τη στιγμή που θίγεται το συμφέρον του (και το οποίο αναγνωρίζεται νόμιμα). Είτε ελευθερώνεις την υπηρεσία από τον εμπορικό της χαρακτήρα και ό,τι αυτός συνεπάγεται, είτε αναγνωρίζεις το δικαίωμα του εμπόρου να προστατεύσει ουσιαστικά το εμπόρευμά του όπως το αναγνωρίζεις και σε όλους τους υπόλοιπους.
Καταρχάς να ζητήσω μία τεράστια συγγνώμη από την ελεύθερη αγορά. Κατά δεύτερο, όταν λες "κάποιος" δεν πιστεύω πως αναφέρεσαι στον ίδιο υπερτροφικό, ιδιωτικό οργανισμό, ο οποίος λαμβάνει κάποια εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο για να παρέχει τις λειψές και αναποτελεσματικές μονοπωλιακές του υπηρεσίες στο κοινό της Θεσσαλονίκης και που έχει αυξήσει -παρά το σταθερό επιχειρηματικό του κέρδος- τις τιμές των εισιτηρίων κατά 100% την τελευταία πενταετία, σωστά;
Αναφέρομαι σε οποιαδήποτε επιχείρηση. Αν είναι υπερτροφική, διαπλεκόμενη, αναποτελεσματική στην παροχή υπηρεσιών, την κλείνεις ως τέτοια, δεν της αφαιρείς ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεις σε όλους τους υπόλοιπους (ενώ συνεχίζεις να της αναγνωρίζεις το δικαίωμά να εμπορεύεται την υπηρεσία της).
Δε νομιζω πως έχω δικαίωμα, αν αντιληφθώ κάποιον να κλέβει πιτσίνια ή Derby να καλέσω τους μπάτσους και να τον χωσω μέσα στο περίπτερο μέχρι αυτοί να θυμηθούν να έρθουν. Οπότε, δε νομίζω πως όλοι οι υπόλοιποι έμποροι, πλην του δύσμοιρου ΟΑΣΘ, έχουμε αυτό το δικαίωμα.
Οπότε, υποθέτω ότι όταν κλέβουν έναν περιπτερά, δεν τον κυνηγάει να τον πιάσει, ούτε απλώνει χέρι πάνω του να πάρει αυτό που του έκλεψε (μόνο η αστυνομία έχει αυτό το δικαίωμα). Είτε αφήνει αυτόν που τον έκλεψε να φύγει και καλεί τους μπάτσους ελπίζοντας ότι θα τον πιάσουν, είτε, αν είναι ας πούμε αναρχικός ο περιπτεράς, του κάνει μάθημα και προσπαθεί να τον πείσει να αφήσει αυτό που έκλεψε. Αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό, είτε νομικά είτε στην καθημερινότητα, αλλά, αν ισχύει, είναι παράλογο.
Όχι, εγώ προσωπικά τους ρίχνω μπουκέτα πριν αρχίσουν τις δικαιολογίες και μετά κάθομαι να φάω τη μυνηση σαν άντρας. :dfinger:
Τέλεια. Την επόμενη φορά, κι αν θες να είσαι λιγότερο παράλογος, μπορείς απλώς να τους πιάσεις και να καλέσεις τους μπάτσους ή να τους πας εσύ εκεί, όπως έχεις το δικαίωμα να κάνεις.
σολάρει ο σφηνοτουβλάκης
http://www.lifo.gr/uploads/image/385...shot_19_12.jpg
Βρε παλικάρι μου, αλήθεια τώρα πιστεύεις ότι οποιοσδήποτε επιχειρηματίας είναι σε θέση να αντιληφθεί την κλοπή την ώρα που συμβαίνει ή ότι όντως μπορεί να κάνει κάτι για αυτό;
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο οι αλήτες του ΟΑΣΘ κάνουν αυτά που κάνουν. Γιατί είναι σε θέση να πιάσουν τους κλέφτες τη στιγμή της παράβασης και μάλιστα εντός ενός κινούμενου μεν, αλλά κλειστού χώρου δε.
Ας μη μιλάμε για παραλογισμό λοιπόν.
Ναι, αλλά προσπαθώ να μπω στη γραμμή της "λογικής" του για να του δείξω σε ποιο σημείο αυτά που γράφει δεν ισχύουν.
Το οποίο βέβαια είναι άσχετο με το αν έχει (και αν θα έπρεπε να έχει) τη νομική κάλυψη να το κάνει. Που ήταν και αυτό το οποίο έθιξα εγώ. Και που βεβαίως το γνωρίζεις, εφόσον πριν έγραψες ότι δεν έχεις το δικαίωμα ενώ τώρα το άλλαξες στο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντιληφθούν όλοι την παράβαση ώστε να κάνουν κάτι γι' αυτή. Το αστικό δίκαιο αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να πραγματοποιήσει σύλληψη του δράστη παράνομων και αυτόφωρων πράξεων.
Το αν μπορούν όλοι να κάνουν κάτι για το αυτόφωρο έγκλημα είναι άσχετο με το αν πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα να προστατεύει ο πολίτης τον εαυτό του ή τρίτους από τέτοιου είδους πράξεις. Συγκεκριμένα, εσύ -κι ο καθένας- μπορείς νόμιμα να ασκήσεις την απαιτούμενη βία εναντίον κάποιου που ασκεί κάποιου είδους βία εναντίον ενός μετανάστη π.χ., ώστε να σταματήσεις αυτή τη βία, γιατί σου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Από τη στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα τέτοιων περιπτώσεων (οι οποίες στην πραγματικότητα είναι πολλές, αλλά οκ), καλώς αναγνωρίζεται επίσημα το δικαίωμα αυτό.Quote:
Αρθρο: 275
Ημ/νία: 30.06.2003
Ημ/νία Ισχύος: 01.01.1951
Περιγραφή όρου θησαυρού: ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΙ ΑΥΤΟΦΩΡΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
Κείμενο Αρθρου
ΠΕΜΠΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ
«1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα.»
Στο δια ταύτα, αν υπάρχει κάποια νομική απόφαση που αφαιρεί ρητά το παραπάνω δικαίωμα από τους ελεγκτές, τους οδηγούς κ.λπ., τότε είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, γιατί πολύ απλά δημιουργεί αχρείαστες αντιφάσεις (εντός του ίδιου του αστικού δικαίου - κι όχι σε σύγκριση με την αναρχική κοινωνία ή ό,τι άλλο) και καταστάσεις όπου όλοι έχουν δίκιο κι όλοι έχουν άδικο. Οπότε, για να μη δημιουργήσεις μια τέτοια τραβεστί κατάσταση, είτε δεν αφαιρείς χωρίς λόγο από μια συγκεκριμένη ομάδα ένα αναγνωρισμένο δικαίωμα, είτε κάνεις τις αστικές μεταφορές δωρεάν. Κατά προτίμηση το δεύτερο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, όχι αυτό το τουρλουμπούκι.
Όχι, δεν το άλλαξα και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής γνώριζα πως ΔΕΝ ΕΧΩ το δικαιώμα να παρακρατήσω κανέναν κι ότι αυτό παραμένει υποχρέωση των μπάτσων (άρα για μένα αδύνατο να συμβεί).
Άνοιξες νέους ορίζοντες στη σχέση μου με τα απανταχού κλεφτρόνια!
Αλλά, εφόσον καταλήγουμε σε αυτό, ερχόμαστε στη θέση που ορθώς εξέφρασε ο Σαμπρέλ, ότι δεν μπορεί να θεωρούμε κλέφτη τον "λαθρεπιβάτη" ενός αστικού λεωφορείου, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε και έχουν ήδη αναφερθεί. Στο διά ταύτα πάντως, ακόμα και με υπαρκτη τη νομικη καλυψη, συμπεριφορές σαν αυτες των ελεγκτών -όχι απαραιτητα από το βιντεο, νομίζω ότι λιγο πολυ όλοι εχουμε μια σχετική εμπειρια με το θεμα- δε θα έπρεπε να γίνονται αποδεκτες από κανεναν.