Τι εννοείς δεν έχει χώρους; full face κράνος χωράει κάτω από τη σέλα.
Printable View
Τι εννοείς δεν έχει χώρους; full face κράνος χωράει κάτω από τη σέλα.
Ναι. Μόνο αυτό και τίποτα άλλο όμως. Αυτά που είπα εγώ χωράνε 2 φουλ φέις κράνη ας πούμε.
Αγοράζω μεταχειρισμένο τζάκετ ή / και κράνος μηχανής. Ακόμα κι αν έχετε κάποιο για πέταμα, το παίρνω ίσα ίσα για να γλιτώσω το να φοράω το κράνος και το τζάκετ της σχολής οδηγών, aka τον ιδρώτα των 5 προηγούμενων.
Να αγοράσεις καινούριο κράνος.
Η harley davidson σε συνεργασία με την Marvel έσιαξε κάποια μοντέλα εμπνευσμένη από τους Super Heroes
https://h-dmarvelcustoms.com/bikes
μερικά είναι όντως πολύ όμορφα :)
Το ξέρεις ότι η Black Widow στην ταινία διέλυσε ένα Livewire prototype ε? Απο το Age of Ultron:
http://www.superherohype.com/assets/...ltorn-bike.jpg
http://www.comingsoon.net/movies/new...cycle#/slide/1
yo, τον επόμενο μήνα δίνω για δίπλωμα, (note: είμαι τέρμα ψάρακας από οδήγηση), οπότε μια-δυο ερωτήσεις:
α) εκτός από car.gr κοιτάμε κάπου αλλού για μεταχειρισμένο?
β) αν τελικά οδηγηθώ σε καινούριο, τα σκούτερ της SYM (ως 125) λένε τίποτα ή στην τρίτη γκαζιά μένεις με το τιμόνι στο χέρι?
Κατατοπήστε με :oops:
α) car.gr αρκεί. Εκτός αν ενδιαφέρεσαι για πολύ συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε μπορείς πάντα να τσεκάρεις και τα αντίστοιχα φόρα (π.χ. symclub.gr ή οτιδήποτε).
β) Γενικά έχουν καλή φήμη τα Sym τελευταία. Δεν είχα ποτέ, δε θα έχω ποτέ, αλλά θα έλεγα να προχωρήσεις άφοβα. Απλά να ξέρεις ότι τα 125 δεν είναι για πολλά-πολλά.
Είχα sym και από ποιότητα, κόστος ανταλλακτικών/σέρβις και απόδοση ήταν μια χαρά (για τα λεφτά που δίνεις πάντα). Αν σου αρέσει κάποιο από τα μοντέλα της μην σε προβληματίζει η μάρκα.
Επειδή λες "ως 125" σκέφτεσαι και για 50cc; Για τι δουλειά το θες;
Όχι το πενηντάρι είναι η τελευταία μου επιλογή. Απλά στα μοντέλα πάνω από 125 βγαίνω λίγο εκτός μπάτζετ σε καινούργιο.
Η φάση έχει ως εξής: Ετοιμάζομαι για μετακόμιση εκτός κέντρου, οπότε θα χρειάζεται να μετακινούμαι αρκετά μέσα στην πόλη κάθε μέρα. Οπότε ψάχνω: επιλογή_α) μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού στο καλύτερο vfm που παίζει να βρω, επιλογή_β) καινούργιο 125άρι σκούτερ γιατί τα πιο μεγάλα με γαμάνε λίγο στην τιμή, χειρότερη_επιλογή) παπί.
χωρίς να ξέρω πολλά πολλά από τα συγκεκριμένα μηχανάκια και τι απόδοση έχουν, και επειδή είσαι και 2 μέτρα παλικάρι δλδ πρέπει να είσαι πάνω από 80 κιλά? με δεύτερο άτομο μόνο για κατηφόρα φαντάζομαι θα είστε.
Από την άλλη μπορεί να λέω μαλακίες, απλά θέτω το ερώτημα στους άλλους :)
Εγώ πάντως με το SH150i, έχω πάει 2-3 φορές στη χαλκιδική χωρίς προβλημα. Η τελευταία φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου κάτω των 80 κιλών ήταν πριν 16 χρόνια και είχα συνεπιβάτη και τις 3 φορές. Η απόσταση που σου λέω, ήταν κοντά στα 80χλμ.
Βέβαια, μιλάμε για Honda και το πιο δυνατό 150αρι εκεί έξω, αλλά just saying.
Αμα θες σκουτερ παρε μια βεσπα. Δε χαλανε, αν χαλασουν τη φτιαχνεις σπιτι και δε νιωθουν και χριστο. Εγω ειμαι 97 κιλα και εχω παει χαλκιδα χωρις προβλημα. Με δευτερο ατομο οργωμα Ικαριας στο χαλαρο. Με 150αρα pe.
Αλλιως παρε κανα eduro 250αρι (δεν εχω καταλαβει τι παιζει με τα κυβικα που θες), δυο kawasaki klx του 90κατι που εχουμε στη παρεα εχουν παει με 2 ατομα και πραματα στη μιση Ελλαδα.
50άρι για κανένα λόγο. Και τα 125 τα θεωρώ λίγα για οτιδήποτε εκτός από μικρές, καθημερινές μετακινήσεις.
Θα σου έλεγα να μην πάρεις καινούριο. 1ον γιατί δεν έχεις οικονομική άνεση να πάρεις οτιδήποτε. Και 2ον γιατί, σαν καινούριος οδηγός, θα κλαις πολύ λιγότερο στην πρώτη σου τούμπα με ένα μεταχειρισμένο. Αν δε θες οπωσδήποτε σκούτερ, δες τα μικρά 250cc μοτοσικλετάκια (on/off, γυμνά, τύπου SS, δεν ξέρω ποια προτιμάς), τα οποία είναι πραγματικά μοτοσικλετάκια και μπορείς να τα κρατήσεις για πολλά χρόνια. Κι αν ποτέ τα βαρεθείς, τα πουλάς χωρίς να χάσεις ευρώ. Στο καινούριο, έχεις χάσει ένα χιλιάρικο μεταπώλησης τη στιγμή που παίρνεις τα κλειδιά στο χέρι.
Όχι παπί, εκτός αν είσαι τρομερά πιεσμένος οικονομικά.
Επίσης, εννοείται ότι πρέπει να μάθεις να οδηγείς ε. Δε μπορώ να εμβαθύνω εδώ, αλλά παίρνοντας το δίπλωμα, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα.
Παιδάκια, επιχειρήματα τύπου "εγώ, φίλε, έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη με 72άρι glx" δε λένε απολύτως τίποτα. Όλα τα μηχανάκια πάνε παντού. Αυτό δε σημαίνει ότι το κάνουν με την ίδια άνεση.
Κοίτα για 250ρια μεταχειρισμένα. 125 αν δεν σκοπεύεις να κάνεις πολλά χιλιόμετρα εκτός πόλεως. Φτηνό, εύκολο, ελαφρύ πρέπει να είναι το τρίπτυχο της επιλογής σου.
Η SYM εχει και το wolf, yamaha ybr 125/250. ktm 125/200, kawasaki νιτζα 250 έχει και η χοντα...Γενικά υπάρχουν κάμποσα.
125 ήταν το 1ο μηχανάκι που πήρα και είναι καλή φάση για μέσα στην πόλη και για να μην σκοτωθείς όταν ξεκινάς (αν το χεις έγνοια). Παρόλα αυτά, πλέον μου φαίνεται πολύ περιορισμένο και όταν ανεβαίνει 2ο άτομο πάνω ζορίζει η φάση (είμαστε και καλοταισμένοι βέβαια) οπότε θα σου έλεγα, αν έχεις την άνεση, να κοιτάξεις σε 250+ ώστε να σου κρατήσει περισσότερο καιρό και να μην σκέφτεσαι πότε θα το αλλάξεις όταν αρχίσεις να κάνεις μεγαλύτερες διαδρομές.
συμφωνω απολυτα με μπλιτζερ.
να προσθεσω οτι δε θα αγοραζα ποτε σκουτερ.ειναι πιο ευκολα και ανετα στην οδηγηση αλλα ο συμπλεκτης οσο σπασαρχιδας και αν ειναι προσωπικα με κανει να νιωθω πιο ασφαλης
Εγώ θεωρώ πως πρέπει να κοιτάξεις κι άλλες παραμέτρους. Όπως για παράδειγμα το κόστος συντήρησης και άλλα πάγια έξοδα, όπως ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας. Βάλε κι αυτά στην εξίσωση για να δεις τι σε παίρνει να αγοράσεις και μετά βλέπεις πού μπορείς να κινηθείς.
Μπλίτζερ, ποτέ δεν υποστήριξα ότι το Sh150i είναι το γαμάτο touring scooter ή ότιδήποτε. Έθεσα όμως με απτό παράδειγμα ότι δε στερούνται δύναμης και ότι δε θα κωλώσουν πουθενά στην καθημερινή χρήση, ακόμα κι αν έχεις να ανεβαίνεις Άγιο Στέφανο/Διόνυσο καθημερινά, που λέει ο λόγος. Προφανέστατα δεν είναι η χρηη για την οποία προορίζονται τα "ταξίδια", αλλά καλό είναι ο άνθρωπος να μην έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι "δεν τραβάει" ένα 125/150.
Για πρώτη μηχανή πάντως, εξαιρετικό είναι και το CBF125, το οποίο είναι και all around μηχανή κι ομόρφυνε αρκετά σε σχέση με το παρελθόν. :)
Στο 99% των περιπτώσεων οι αναβάτες δεν "τραβάνε", όχι τα μηχανάκια. Αυτό εννοούσα.
@Leech: δώσε μας ένα budget, τι χρήση θα κάνεις και τι μηχανάκια σου αρέσουν, για να σου βρούμε ένα. Υποθέτω έχεις βάλει λεφτά στην άκρη και για εξοπλισμό ε.
έχω βάλει τα παράπλευρα έξοδα (ασφάλεια, πινακίδες, τέλη, κράνος) στην άκρη, και το μπάτζετ του οχήματος έχει μέγιστο οριακό ταβάνι τα 2 χιλιάρικα.
Η χρήση που θέλουμε είναι μεσαίες διαδρομές μέσα στην πόλη 2-3 φορές τη μέρα (π.χ. να μπορεί άνετα να βγάλει μια διαδρομή Αγία Παρασκευή - Πετρούπολη - Θησείο - Αγία Παρασκευή. Όχι ταξίδι αλλά σεβαστή απόσταση) ε και μετά εκδρομούλες με την κυρία_Λητς όταν καλοκαιριάσει.
Με το cbf 125 που λέει ο ονιμπότσο έμαθα :pink: , είναι λατρεμένο και το στυλ που μ'αρέσει γενικά.
Βόλτες εκτός νομού και, μάλιστα, δικάβαλος, τις ξεχνάς με οποιοδήποτε 125. ΜΠΟΡΕΙΣ, αλλά είναι επικίνδυνο.
Αν σου αρέσουν τα γυμνά, κοίτα ybr ή cbf 250. Π.χ. http://www.car.gr/8273238-honda-cbf-250
Θα έλεγα κράνος, μπουφάν, γάντια ως μίνιμουμ.
το θεμα εινα ινα τραβαει το εργαλειο με τον μπασιστα και το μπασο του καβαλα. ή με τον ντραμερ και τις μπακετες του. σκεψου σοφα. και στειλε επιτελους τα φλακ λεμε
http://i.imgur.com/K7qcRJa.jpg
Το θυμάστε αυτό εδώ το σαπάκι που έψαχνα να αναπαλαιώσω και να καβαλήσω; Είχα ρωτήσει κι εδώ τι και πώς, και η αλήθεια είναι ότι με είχατε αποθαρρύνει...
ε λοιπόν..
Spoiler
Την αλήθεια σου λέγαμε, ακόμα και στο ποσό. ;) Προφανώς το μοτέρ δεν είχε κάποια σοβαρή βλάβη, γι'αυτό δεν ξεπέρασες το 1000άρικο. Δεν ξέρω τι αλλάχθηκε, αλλά φρόντισε να είσαι ασφαλής (λάστιχα, τακάκια, δίσκους, μην τσιγκουνευτείς αν χρειάζεται).
Κατά τ'άλλα καλοτάξιδο και πάντα όρθιος. ^^
Μπράβο ρε, μεγειές. Άλλαξε όμως και φυσούνες στα καλάμια να δείχνει ΜΠΑΝΙΚΟ και μετά ΧΙΛΙΟΤΡΑΚΟΣΑΡΙ ΣΟΥΖΑ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΥΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΧΩΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Ομορφιές ρε ΜΠΡΑΒΟ!!!!! καλές βόλτες
συμφωνώ κ επαυξάνω
Ξέρω ότι τώρα είσαι καβάλα και δεν το αφήνεις να ξαποστάσει, αλλά να ξέρεις, οι φυσούνες προστατεύουν τα καλάμια (δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένες είναι σαν τις λεγόμενες "φούσκες" για τα συνεμπλόκ των αυτοκινήτων όπου περιέχουν και γράσσο μέσα ή απλά για μόστρα αν και νομίζω ότι περισσότερο για μόστρα τα βάζαν τότε, και για προσασία της διαδρομής του καλαμιού απο πετραδάκια/βρώμα στα ον-όφφ), αλλά ρίξε μια ματία να δείς αν χρειάζονται άλλαγμα. Δεν θα το μετανιώσεις.
Για προστασία του καλαμιού είναι, αλλά κυρίως επειδή το μηχανάκι προορίζεται για χώμα. Αν το κινεί μόνο στην πόλη, μικρό το κακό, με ή χωρίς.
Και αφού δεν το έχω ποστάρει εδώ...
Το καλοκαίρι πούλησα το DRZ και αποφάσισα να πάρω κάτι διαφορετικό. Από σημερινή, χαλαρή βολτούλα στο Λαύριο για καφέ:
Spoiler
Με γειά και από δω! Να σου πω την αλήθεια, παρά την σχετικά άσχημη μούρη το ψήνω και εγώ...κυρίως λόγω χρηματοδοτικού και τιμής, μιάς και έχει μόνο 10800 εβρά καινούριο. Αν τελικώς συμβεί θα παίξει ως επιλογή με Er6f, SV και outsider Versys.
Δεν ξέρω τι νομίζεις ότι είδες, αλλά αυτό έχει 6.750, με abs.
μεγειες για τα μηχανακια σας !!!!
καλοτάξιδα και στους δυο :)
Μεγειά ρε Μπλίτσερ, πάντα όρθιος. Ξέρεις ότι δεν κατλαβαίνω αυτή την καύλα σας με τα supersport/naked κλπ, αλλά την σέβομαι. Καλούς δρόμους.
Με την πρώτη ευκαιρία, θα βάλω κάμερα και θα τραβήξω βιντεάκι να σου δείξω, για να καταλάβεις. :p
Το έχω ήδη μερικούς μήνες, έχω κάνει 4.000 χλμ., αλλά ευχαριστώ! :pink:
Really?! Νόμιζα ότι το μπέρδεψες με το 09. Τεράστια διαφορά. Με 10τόσα θα έπαιρνα το Street Triple. :p
blitzer καλοτάξιδο! το mt το ζαχαρώνω στα φανάρια συνέχεια και μάλλον θα είναι το επόμενο και για μένα.
βάλε και το βίντεο!