wat
Printable View
ofou kai trisofou
as dwsw ena paradeigma
eisai sto eksoteriko monima, ksekinaei polemos stin ellada. starxidiasou?
όταν απλά μιλήσει δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν λέει πράγματα που δεν στέκουν παρά μόνο στο θολωμένο από τον εθνικισμό μυαλό του υπάρχει. όπως στην δική μας περίπτωση που τα παιδιά με λογική και υπομονή έκατσαν και του εξήγησαν τι και πως και αυτός ούτε κατάφερε να απαντήσει ούτε θέλει να καταλάβει. γιατί; γιατί είναι εθνίκι του κερατά στον σωστό δρόμο προς τον φασισμό. το επιχείρημα μάλιστα ότι εμείς οι Ελληνάρες δεν μπορούμε να μιλήσουμε για Εκείνους (με κεφαλαίο ναι) και αμέσως οι θολωκουλτουριάρηδες που εξυπηρετούν εν γνώση τους ή όχι σκοτεινά συμφέροντα πέφτουν να μας φάνε είναι από τα πιο συνηθισμένα στους φασίστες.
lol εγώ δεν έχω ούτε μερικοί άλλοι που ξέρω.
Και το γελιο συνεχιζεται!!!!!!! Το προβλημα δεν ειναι ποιος και γιατι ειναι ανωτερος. Το προβλημα ειναι οτι καποιοι ειναι α-νοητοι. Και οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. Φασιστες? Ειναι κανεις Ιταλος εδω περα? Ρατσιστες? Τι να κανουμε ολα τα οντα εχουν πολλες ρατσες. Αν καποιος θελει να γινει πολτος δεν εχω προβλημα δικαιωμα του. Μισος? Ποιος? Να μισησω κατι κατωτερο γιατι? Περιφρονυση ισως. Συμπονοια μπορει. Μισος ποτε. Τι να κανω που ειμαι περηφανος για τον παππου μου.Βαρβαρβαρβαρβαρ...
τρολορσλοθ, τι είναι κατώτερο από εσένα;
Τι ή ποιος? Το τραπεζι μαλλον αν καταλαβα την ερωτηση σου.
"τι" ή "ποιό" ον (όπως τα ονόμασες, αυτά με τις ράτσες) θεωρείς κατώτερο από σένα.
και κάτι έκτακτο, κάθεσαι όντως πάνω στο τραπέζι κυριολεκτικά;
@carheart
Νομίζω έχουμε να κάνουμε με κλασσική περίπτωση PEBKAC
http://forums.adobe.com/servlet/Jive...kac_popup1.gif
Κατωτερος οποιος προσφερει τα λιγοτερα.Και απλως τονισα οτι καθε ον εχει πολλες ρατσες.Και μην απευθυνεις τον λογο σε μενα προσωπικα. Αν εχεις αντιρρηση σε κατι πες το και αποδειξε μου οτι κανω λαθος.
LordSloth ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ :
Τι ορίζουμε ως προσφορά ώστε να βάλουμε κάποια κλίμακα αυτής; Τι προσφέρει κάποιος που προσφέρει λιγότερα από εσένα; Η τελευταία απορία -μοιραία πια- μας οδηγεί στο ζητούμενο : τι προσφέρεις εσύ; παραπάνω; και σε ποιόν;
Ρωτα το περιβαλλον σου και θα παρεις την απαντηση.
LordSloth ήταν το πιο εύκολο internet battle που είχα ποτέ. Σε ευχαριστώ, εγώ και το περιβάλλον μου!
Να'σαι καλα!!! Καλο υπνο!!!!
Το γέλιο συνεχίζεται!!! Το live θα γίνει κανονικά!!! Καληνύχτα!!!
Δεν ξερω αμα ειναι στο εξωτερικο και γυρισει να πολεμησει να εισαι σιγουρος ομως οτι πολλοι απο Ελλαδα θα την κανουν για εξωτερικο.
Να αλλαξουμε και λιγο θεμα, εγω ρε μαγκες ξερετε τι παρατηρησα; Οτι οι αριστεροπεριεργοι σε αυτο το θρεντ, πολυ μαυρη αντιδραση ρε παιδακι μου, κατι σαν αριστερα = αιξεδ, ενα πραγμα. Αυτο ισως να ειναι ΟΚ οταν απεναντι σου εχεις μια σοβαρη Δεξια, οταν ομως εχεις δεξια της πλακας, οπως η Ελληνικη; Δεν γινεσαι αναποφευκτα και εσυ της πλακας; Just food for thought!
Οσο για Δημοκρατια, οσο το ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ο Τρεμοπουλος και το ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ο Βαλλιανατος κυκλοφορουνε σωοι και αβλαβεις, τοτε εχουμε περισσευμα αυτης!
Το οτι, οταν επι αναγγενησης και διαφωτισμου αρχισε να εξυψωνετε τοσο ο ελληνικος πολιτισμος σε σχεση με αλλους εξισου τεραστιους[πχ κινεζικο ,αιγυπτιακο κλπ] λογω εφαμιλλης οψης των ευρωπαιων με εμας[εννοω καθαρα χρωμα] το εχουμε σκεφτει καθολου?
...και μη ξεχνάμε και τον ήλιο και τη θάλασσα. Και το καλύτερο κοινό του κόσμου.
Καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του "η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας σπουδαίος πολιτισμός" και του "η αρχαία Ελλάδα είναι ο ανώτερος πολιτισμός που αναπτύχθηκε ποτέ";
Υ.Γ. Για το θέμα των επιστημών σου έχω ήδη απαντήσει. Η σύγχρονη έννοια της επιστήμης ως συστηματική μεθοδολογία με συγκεκριμένου κανόνες για την μελέτη του φυσικού κόσμου ξεκινά στον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Στην αρχαία Ελλάδα, η επιστήμη της εποχής σπανίως ξεφεύγει από την μεθοδολογία της απλής παρατήρησης. Μπορείς να το θεωρήσεις ως πρώιμη επιστημολογία ή ως πρόγονο της σύγχρονης επιστήμης, αλλά αντίστοιχα πρόγονος της αρχαίας ελληνικής επιστήμης είναι π.χ. η γεωμετρία και αστρονομία των Αιγυπτίων.
Πάρε και το γουικιπέδια που σ' αρέσει:
"Science (from the Latin scientia, meaning "knowledge") is an enterprise that builds and organizes knowledge in the form of testable explanations and predictions about the natural world. An older meaning still in use today is that of Aristotle, for whom scientific knowledge is a body of reliable knowledge that can be logically and convincingly explained (see "History and etymology" section below)."
ti apodykυουν αυτα που λες ρε επιστημονα?
Γιατι υπεκφεύγεις ?
στην ιδια την προταση που παρεθεσες αναφερεται το ονομα του Αριστοτελη.
Σε προκαλω να μου πεις ΕΝΑΝ αιγυπτιο επιστημονα που γνωριζεις.
οχι 5000 Ελληνες που ξερουν κ οι πετρες..
"Καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του "η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας σπουδαίος πολιτισμός" και του "η αρχαία Ελλάδα είναι ο ανώτερος πολιτισμός που αναπτύχθηκε ποτέ"
γιατι μου αφαιρεις το δικαιωμα να θεωρω ΕΓΩ τον ανωτερο πολιτισμο, χωρις να ειμαι ακροδεξιος ?
TXC says : Ποιος κακός ιός δηλητηρίασε το πνεύμα σας ?
Άκη, το να μελετήσει κανείς και να θαυμάσει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό
είτε στην ολότητά του είτε στο μέρος που ο καθένας ξεχωριστά θεωρεί άξιο
με τον ίδιο τρόπο που θα το κανε για οποιονδήποτε άλλο πολιτισμό
δηλ. αμερόληπτα και χωρίς ταυτόχρονα αυτόν τον θαυμασμό να τον εκφράζει
με όρους ''ανωτερότητας'' (θυμίσου btw το γράμμα του Cave στο MTV),
δεν έχει καμία σχέση με ακροδεξιές τάσεις
εσύ τα λες κάπως διαφορετικά εδώ μέσα από τους ξένους που έχεις παραθέσει
Κανείς δε σου αφαιρεί το δικαίωμα να θεωρείς ό,τι θέλεις ρε εθνικόφρον κλαπάρχιδο. Ελευθερία λόγου έχουμε.
Κατσε ρε regularpaul,
για τα περι ανωτερωτητας κτλ τα συζηταμε. Για χαρη της συζητησης εστω οτι οποιος λεει οτι ο Αρχαιος Ελληνικος Πολιτισμος ηταν ο ανωτερος της εποχης του ειναι ακροδεξιος κτλ (επαναλαμβανω, εστω για χαρη της συζητησης).
Για τον καθενα ομως εδω μεσα που απαξιωνει/κραζει a priori, γιατι δεν λες κατι;
Είσαι σοβαρός; Δε διάβασες καν τι γράφει; Άλλος ο ορισμός της σύγχρονης επιστήμης, άλλος ο ορισμός του Αριστοτέλη, αυτό ήταν το όλο νόημα, το είχα εξηγήσει αναλυτικά μερικές σελίδες πριν. Στην αρχαία Ελλάδα, οι επιστημονικές θεωρίες ήταν απλώς εμπειρικές παρατηρήσεις, κάτι το οποίο δεν επαρκεί για να θεωρήσουμε μία θεωρία ως επιστημονική πλέον.
Αιγύπτιοι επιστήμονες:
Ahmes
Serenus
Αν γνωρίζουμε λίγα ονόματα, αυτό οφείλεται μόνο στην ανυπαρξία ιστορικών της εποχής ώστε να διασωθούν γραπτές μαρτυρίες, σε αντίθεση με την τάση στην αρχαία Ελλάδα.
Γνωρίζουμε, ωστόσο, τους τομείς στους οποίους είχαν αναπτυχθεί. Ο Ιπποκράτης και άλλοι σπούδασαν στην Αίγυπτο, ενώ πολύ νωρίτερα υπάρχει αναφορά και στην Οδύσσεια ότι οι Αιγύπτιοι είχαν τις πιο ανεπτυγμένες ιατρικές γνώσεις. Επίσης γνωρίζουμε την μεγάλη ανάπτυξη που είχαν και άλλοι τομείς, όπως η μεταλλουργία. Γνωρίζουμε ότι οι κληρικοί ήταν επίσης και αστρονόμοι, με βασικό σκοπό τον υπολογισμό των πλημμυρών του Νείλου.
δεν έκανα πάντως την υπόθεση που αναφέρεις, Ρωχάμη, το αντίστροφο είπα
απαξίωση/κράξιμο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού εννοείς? δεν με βρίσκει σύμφωνο
απαξίωση/κράξιμο του Άκη εννοείς? το λαμβάνω ως φορουμική συμπεριφορά κ πάω παρακάτω
δεν θα τον έλεγε κανείς κλαπάρχιδο από κοντά και δεν είναι εθνίκι κλπ προφανώς
Και μένα Παύλο δε με μουτζώνουν από κοντά αλλά εδώ βλέπεις ο κάθε μαλάκας ρίχνει και από μία. Καταλαβαίνεις ότι είναι το ίδιο πράγμα: ο καθένας κρίνεται απ'αυτά που γράφει και τον τρόπο που στηρίζει τις απόψεις του. Δηλαδή έλεος αν δε το πιάνετε...
Και σαφως μιλας για απαξιωση/κραξιμο του Αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. Δλδ να το κανω πιο λιανα. Αν καποιος βγει και πει "Αρχαια Ελλαδα PWNS" ειναι ακροδεξιος (ΕΣΤΩ). Αν καποιος βγει και πει "Αρχαια Ελλαδα sucks" κτλ, εκτος απο τρολλερ, τι αλλο θα τον πεις?
τεσπa regularpaul συμφωνουμε πανω κατω.
Ειμαι σιγουρος οτι το "εθνικοφρΟν κλαπαρχιδο" δεν συνετελεσε καθολου σε αυτο ...
Τις απόψεις μου τις έχω γράψει σε προηγούμενα post. Το thread έγινε bump από κάποιον μαλάκα, ήρθε ο cybernaut να μας πει για τον Πλεύρη και ξεκίνησαν οι χοροί. Σε συνδυασμό με το Αντισημιτισμός thread οι μούτζες πέφτουν αβέρτα. Τώρα, στ'αλήθεια, το να λέει κάποιος πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ο ανώτερος είναι απίστευτα τραγικό και γνησίως ηλίθιο. Τι να κάνουμε;
Το να λες "ειναι" αντι για "πιστευω οτι ειναι" σε ενα φορουμ, αυτο ειναι τραγικο, αν θες την αποψη μου. Τωρα, για τον αν ο καθε τυχαιος παταει το κουμπακι με τη μουτζα, εμενα προσωπικα στα παπαρια μου.
Και για να εχουμε καλο ρωτημα, πειτε και σε μενα τον μαλακα τον Ελληνα, ποιος συγχρονος πολιτισμος του Αρχαιου ελληνικου ηταν ανωτερος του, τουλαχιστον για την περιοδο της ακμης του; Cheers!
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το Αρχαία Ελλάδα pwns, αλλά πρέπει παράλληλα να αναγνωριστεί ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι για την αρχαία Ελλάδα, αρκετοί από τους οποίους ξεκινούν απ΄τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του ελληνικού κράτους και εξυπηρετούσαν την ιδέα της εθνικής κυριαρχίας που διαμόρφωσε τον σύγχρονο ευρωπαϊκό χάρτη.
Κι αν τότε αυτό ίσως είχε κάποιο νόημα για την ενοποίηση του πληθυσμού κάτω από κοινές ιδέες ώστε να είναι δυνατή η ισχυρή εξέργεση ενάντια σε ένα καθεστώς με παρεικμάζουσα οικονομία που πλέον δεν ικανοποιούσε τα συμφέροντα της περιοχής, στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον οι εθνικές ιδέες είναι πολύ βλαβερές. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο συμφέρον στην παγκόσμια συνεργασία για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η ενέργεια και η περιβαλλοντική προστασία.
Ακόμη μεγαλύτερο συμφέρον υπάρχει στην εξερεύνηση της αλήθειας, ώστε να λαμβάνουμε αποφάσεις κάτω από την δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση. Και το ζήτημα με τις εθνικές ιδέες δεν είναι μόνο ιστορικό. Η αντίληψη πως η φυλή ή το έθνος έχει οποιαδήποτε σχέση με τις ικανότητες του ατόμου δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα για τον άνθρωπο, όπως έχουμε αρχίσει να την γνωρίζουμε από την ανάπτυξη της σύγχρονης νευρολογίας και λοιπών cognitive sciences.
Με το ίδιο σκεπτικό, το να λες '"είναι" τραγικό το να λες "είναι" αντί για "πιστεύω ότι είναι" σε ένα φόρουμ' είναι τραγικό.
Και στην ερώτησή σου, αν κάποιος απαντήσει πως δεν υπήρξε κανείς ανώτερος, εσύ, επειδή είσαι ο μαλάκας ο Έλληνας θα νιώσεις καλύτερα;
Προβληματίσου.
EDIT: Οκ, τώρα είδα ότι έγραφες σύγχρονος της εποχής του. That's besides the point. Ο cybernaut ισχυρίζεται ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ήταν η ακμή του ανθρώπινου πολιτισμού κι έκτοτε παρακμάζουμε (οπότε και πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, lol). Αυτό είναι το σημείο διαφωνίας.
Χρονολογικά εννοεί ο Ρωχάμης. (νομίζω)
Ρωχάμη και σαιμπερνοτ, 30 σελίδες πριν, δεν τα 'γραψα εγώ αλλά με καλύπτουν απόλυτα:
Κάπου εκεί έπρεπε να τελειώσει και η κουβέντα περί "ανωτερότητας" και λοιπών χαζών. Κατά τα άλλα, σάιμπερνοτ, στο προηγούμενο ποστ έκανα μια υπόθεση λέγοντας "έστω ότι όντως ήταν ανώτερος" και συνέχισα από 'κει, κατί που εμφανώς προσπέρασες. Το επαναλμβάνω εδώ, ήταν δεν ήταν "ανώτερος", δεν θα 'πρεπε να σε νοιάζει. Αυτά.Quote:
Θα χρειαστεί μάλλον για πάντα να εξηγείς στους ηλίθιους ότι δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ αυτόνομος πολιτισμός, εξωϊστορικά, αποκομμένος απο οποιονδήποτε άλλο. Θα χρειαστεί να τους εξηγήσεις ξανά και ξανά ότι ο διαφωτισμός και ο πολιτισμός που βασίστηκε στο οτιδήποτε συνέβη στην ευρύτερη ανατολική μεσόγειο, τον ξεπέρασε, με τον ίδιο τρόπο που ο αρχαιοελληνικός ξεπέρασε τους πολιτισμούς στους οποίους βασίστηκε. Θα χρειαστεί να εξηγήσεις για νιοστή φορά στους ηλίθιους ότι από τον αριστοτέλη στον καντ, στον χεγκελ, στον μαρξ, στον πλεύρη, η ανθρώπινη σκέψη εξελίσσεται, οι συγκρίσεις είναι χαζές αν είναι out of context και το context για να το συλλάβεις πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις σε βάθος για τι πράγμα μιλάς, πράγμα που δε συμβαίνει.
@Ρωχ
Δηλαδή εγκρίνεις πλέον τον χαρακτηρισμό "εθνικόφρον κλαπάρχιδο"; Ή μήπως καλύτερα να το έκανα tag για να αποφύγω τις μούτζες και τη κριτική, όπως πχ έγινε με τον γαμάτο χαρακτηρισμό "μόγγολε";
Δεν έχω παρακολουθήσει το τόπικ, οπότε μπορεί να έχει απαντηθεί, αλλά το είχα πάντα απορία και είπα να ρωτήσω, το ότι οι αρχαίοι Έλληνες ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (και κάπνιζαν και μέσα στη μούρη τους) πώς αντιμετωπίζεται από τους Πλεύρηδες και τους πλευρόφιλους (πλευροφιλία, η), στα πλαίσια της όλης αρχαιολατρείας; Σαν ψέμα, κατασκεύασμα των εβραίων; των Αιγυπτίων; σαν προσωπικά δεδομένα για τα οποία δε μας πέφτει λόγος (...); Εκεί ισχύει το "άλλες εποχές τότε"; Γενικά αυτό το λεπτό ζήτημα πώς αντιμετωπίζεται;
Σόρρυ για το οφφτόπικ.
ας τις δουμε λοιπόν:
Quote:
Οι αρχαίοι Έλληνες, με πρωτεργάτη τον Ευκλείδη, κατέστρεψαν όλες τις επιστήμες
Quote:
Η φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη.
Quote:
δεν έχουν αντιληφθεί πως τα τελευταία 20 χρόνια οι υπολογιστές έχουν γίνει οι πιο πολύπλοκες οντότητες στον πλανήτη
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!Quote:
Το πούτσο κλαίγανε
εδω θελει εναν ικονοκλαστ να μου την πει για το bump, ασχετα με το ποιος το εκανεQuote:
Το thread έγινε bump από κάποιον μαλάκα
Εχω παραθεσει ΣΕΝΤΟΝΙΑ πανω σε αυτο.Quote:
Originally Posted by Phoebus;
Πας για μενα, χανεις τον στόχο επειδη είσαι τυφλός, και βγαζεις ηλίθιους χιλιάδες τεράστιους ανθρώπους,
Victor Hugo, Albert Einstein, Carl Sagan, Tolstoy, Pascal, Goethe included..