Quote:
Τα πλούσια ακόρντα, η αρμονία δηλαδή, τα κάθετα είναι πιο ανοιχτά σε ερμηνεία, πιο πολυφωνικά, μπορεί να σημαίνουν περισσότερα πράγματα, συζητήσιμο. Αυτό είναι ας πούμε, γυναικείο φαινόμενο.
το ότι ένα ακόρντο είναι πολυφωνικό (το πιο ανοικτό σε ερμηνεία είναι υποκειμενικό ζήτημα ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει) πως θεωρείται γυναικείο φαινόμενο; βάση στατιστικών; γενικά χάθηκα και δεν θέλω καν να πιστέψω πως το βγάζεις βάση απήχησης γιατί γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά ότι αν το ατσάλι (βασικά κάθε είδος μουσικής) δεν έχει πολλές γυναίκες δεν είναι θέμα μουσικού χαρακτήρα και σχετίζεται περισσότερο με κοινωνιολογικους παράγοντες. ακόμα, είναι ο άντρας τόσο μονοδιάστατος στις ερμηνείες που προσπαθεί να προσδώσει σε κάτι τόσο απλό όσο το πολυφωνικό ακόρντο; δεν είναι σεξιστική η κάτι τέτοιο η τοποθέτηση σου απλά δεν μου κάθεται καλά. σε ένα φόρουμ που γράφουν ρουθλεσηζ και άλλοι ανατολίτες αυτά τα πράγματα παρερμηνεύονται. δεν πιάνω καν τα πούστικα ιδιώματα -> γυναικεία γιατί προφανώς αστειευόσουν αλλά γενικά εξήγησε μου πως έκανες αυτές τις γενικεύσεις. όλα τα παραπάνω αναιρούνται αν τα γράφεις έχοντας στοιχεία που διαχωρίζουν έτσι απλά τα πράγματα (επιστημονικά προφανώς) αλλά για την ώρα προσωπικές παρατηρήσεις που μεταφράζουν την μουσική σε ανδροπρεπή-θηλυπρεπή το 2011 δεν μου κάνουν.