δε το πιστεύεις πραγματικά αυτό, έτσι δεν είναι?
Printable View
Kόλλημα ρε μαλάκα με τα παπάκια. ΔΕΝ θα πάρω παπί, ούτε σκούτερ, πως το λένε?
Αυτό της φωτογραφίας του μπλιτζερ δεν είναι το CBF επίσης, οπότε τι κάθεσαι και μου λες για το CBF? Το έχω στα υπόψιν, αλλά όπως και το CBR (στο οποίο μαθαίνω btw), δε με ενθουσιάζει.
Αυτό που μ'αρέσει περισσότερο απ'όσα έχω δει σε αυτό το στυλ, είναι το YBR, αλλά το 125αρι, και θα προτίμουσα κάτι στα 250cc (στο 250αρι με χαλάει αυτή η καμπούρα στο ντεπόζιτο, αλλά το ψιλοκρατάω στα υποψήφια κι αυτό).
Κι αυτό το suzuki gsx θα μ'ενδιέφερε αν βγαίνει στα 250.
Το YBR είναι ακριβώς το ίδιο με το CBF.
Εμφανισιακά δεν είναι, όχι. Και το κυρίως πρόβλημα με το CBF (ποσω μάλλον το CBR), είναι πως αν βάλω τη μάνα μου να κάτσει σ'αυτή τη σκατούλα που έχει για κάθισμα συνεπιβάτη, θα σκοτωθούμε.
pare mia vespa
http://4.bp.blogspot.com/_22st2V4Cvj...s400/colyn.jpg
CB 1300 είναι αυτό. Βγαίνει και σε μικρότερες εκδόσεις (125, 250, 400, 600, 900), αλλά δε νομίζω ότι έχω δει μικρότερα από το 400 ποτέ στην ελληνική αγορά. Το 400SF είναι πολύ καλό μηχανάκι για αρχάριο (σχεδόν όλες οι σχολές αυτό χρησιμοποιούσαν για το απεριόριστο κάποτε), αλλά είναι επίσης πολύ παλιό και ίιιιισως σου πέσει λίγο βαρύ για αρχή. Αλλά θα μάθεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα. Και νομίζω το καλύπτει το μικρό δίπλωμα.
Γενικά κάνεις το λάθος να θες ένα μηχανάκι καλό, ευκολοδήγητο, πρακτικό, πανέμορφο, φθηνό, αξιόπιστο... δε γίνονται πουθενά αυτά. Ειδικά όταν κυνηγάς αυτά τα μοτοποδήλατα του '70 που πόσταρες αρχικά. Πρέπει να συμβιβαστείς κάπως.
ΥΓ. Το πρώτο μου μηχανάκι ήταν ένα CB 600 και δεν ήμουν πιο ογκώδης ή πιο έμπειρος από σένα τότε. Δοκίμασε να καβαλήσεις το 400 κάπου.
Ποιά μοτοποδήλατα του 70? Το SR του 2003 ή το CB του 2002? Άσε που στο πρώτο ποστ διευκίνιζα πως ψάχνω κάτι εμφανισιακά κοντά σε αυτά. Kαι το οτι έχω αρχίσει και κοιτάω προς YBR και CBF νομίζω δείχνει πως εμφανισιακά έχω κάνει ήδη συμβιβασμούς.
Δεν το εννοούσα κυριολεκτικά, αλλά έπιασες το νόημα :P Εγώ αν ήθελα κάτι μικρού κυβισμού, ευκολοδήγητο, αξιόπιστο, να κάνει τα πάντα (για μικρό) θα έπαιρνα XR125 χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλά δεν είναι ότι καλύτερο για Ε.Ο. και μάλλον δε σου αρέσει αυτό το στυλ (κακώς). Σε 250 στρητάκια, αν επιμένεις, δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές, οπότε - ξαναλέω - κοίτα το CBFάκι. Μην ψάχνεις σέλες για δικάβαλο σε 125/250, εκτός αν πας σε κανά Virago. Προσπάθησε να δεις και το CB 400 πάντως αν το βρεις κάπου, επιμένω.
EDIT: Ρε Nazgul τι δισκόφρενα ΠΙΣΩ και τετραπίστονες ναούμ σε μηχανάκι 140 κιλών και 20 αλόγων, πλάκα με κάνεις?!
Σωστά μαντεύεις για το XR και το στυλ γενικότερα, αίσχος. Και δεν ψάχνω σέλες για δικάβαλο, αλλά εφόσον υπάρχουν κάποιες λίγο πιο φαρδιές και άνετες από άλλες, θα τις λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν μου. Για τα Yamaha γιατί δε λες τίποτα? Σε χαλάνε τα YBR?
Το CB400 (και γενικά τα CB) μ'αρέσει αρκετά, εννοείται το κρατάω. Θα προτιμούσα το SS πάντως.
Η Yamaha δεν είναι Honda :P Δεν έχω καβαλήσει ποτέ YBR, οπότε δεν έχω ιδέα, αλλά είναι ίδια μηχανάκια πάνω κάτω. Μεταξύ των 2, πάρε όποιο σου κάνει περισσότερο κλικ.
τσικρικι θελει η νεαρα...Ντραμσικ ελα τσατ
ως ευτυχης - πρωην -κατοχος ybr125 πιστευω οτι ειναι ακριβως αυτο που ζητας με μερικουςμικρουςσυμβιβασμους που λεει και ο μπλιτσερ. ευκολοδηγητο - δεν ειχα οδηγησει ποτε στην ζωη μου πριν παω για διπλωμα (και φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ξερεις επειδη πηρες διπλωμα). το εγκατελειψα μετα απο καμια 15.000 χιλιομετρα που με ειχε βγαλει ασπροπρόσωπο. οικονομικό - καταναλωση παπιου. ελαφρύ. παιχνιδι. την μανα σου θα την βαζεις επανω, αν και θελει λιγο προσοχη να συνηθίσεις το βαρος πριν πας σε δικαβαλα κολπα. μαλακασα ειχα τραβηχτει για φεστιβαλ ανετα. αν και δεν ειναι οτι καλυτερο. αττικη οδο πηγαινα τελικη 105-110 με ευνοικο τυφωνα εβλεπα και 120, αλλα καπου εκει περναγα και τα κοκκινα ...1 τουμπιτσα που χα φαει μου χε κοστισει πολυ φτηνα σε ανταλλακτικά. το πήρα 1800 και το σουταρα 1000.
Καλα ρε μαν , εδω εχουν πισω δικοφρενο τα κινεζικα παπακια που κανουν 500 ευρω... εδω εχει πισω δισκοφρενο το ποδηλατο μου , το cbf γιατι να μην εχει? :P
Νταξ δε φρεναρεις με το πισω , και σπανια το πατας , αλλα οκ για αισθητικους λογους και μονο θα μπορουσαν να βαλουν. Λες και θα τους στοιχιζε.
Προτιμώ ταμπούρο, παρά δίσκο που θα είναι για πέταμα στα πρώτα 3 φρεναρίσματα. Δε χρειάζονται δίσκοι ΠΙΣΩ σε τέτοια μηχανάκια και όσοι βάζουν, το κάνουν ΜΟΝΟ για λόγους εντυπωσιασμού. Απ'ότι φαίνεται, δουλεύει σε κάποιους !!112
@atom: Κανένα μηχανάκι δε φρενάρει - αποτελεσματικά - με το πίσω φρένο. Δεν το ακούς πρώτη φορά αυτό, ε?! Παρολαυτά, διαφωνώ με Narzul. Πάντα το πατάω. Αλλά για άλλους λόγους.