Ζωντανο ειδος παραμενει απο τη στιγμη που κυκλοφοριες του 94-95 εως 2000 ακουγονται ακομα (απλα τσεκαρε last.fm αν εισαι δυσπιστος). Νεες κυκλοφοριες υπαρχουν αλλα δεν τις πολυακολουθω.Quote:
Σημειώνω πως κάπου λες πως όσο υπάρχει ανάγκη για χορευτική μουσική που σε φέρνει σε αλαλούμ κι έκσταση το psy trance δεν θα πεθάνει. Αυτή η λογική δεν το καθιστά ούτε ζωντανό μουσικό είδος αλλά ούτε και τέχνη.
Και ως τι οριζεις την τεχνη και αποκλειεις την psytrance (Και οτιδηποτε αλλο ηλεκτρονικο να υποθεσω?) απο αυτην ?
Οχι το ειδος δεν ειναι αντικειμενικο κατωτερο (ούτε ανώτερο φυσικα). Το να θεωρεις κατι κατωτερο ή ανωτερο εχει να κανει καθαρα με το αξιακο σου συστηματα/belief system και την αντιληψη σου και τις κλισεις σου.
Επαναλαμβανω δεν εχω κανενα προβλημα να θεωρειτε το ειδος σκατενιο - αποψη σας και επιλογη σας! Αλλα κοψτε κατι απο την απολυτοτητα του κραξιματος σας και αναγνωριστε οτι για ΚΑΠΟΙΟΥΣ με διαφορετικη αντιληψη απο τη δικια σας εχουν βρει απειρα διαμαντια στο ειδος και ανατριχιαζουν καθε φορα που ακουνε ορισμενα κομματια - και αυτο δεν τους κανει ουτε καγκουρες ουτε κατωτερους ουτε εξωγηινους
Για τα εξωφυλλα μιλησαμε σε προηγουμενες σελιδες, εγω επιμενω πως κατι εξωφυλλα 60ς/70ς με τα κεφαλια καλλιτεχνων σε ροζ χρωματα και κατι τετοια γελοια ειναι εξισου ή περισσοτερο ακαλαισθητα σε σχεση με τα σημερινα
Τι εννοεις φτηνια στα μεσα? Synthesizers και drum machines χρησιμοποιουν, hardware ή software. Δηλαδη αν χρησιμοποιεις μια κιθαρα ενα μπασσο κ ντραμς δεν εισαι φτηνος? Και τα 2 ειναι εργαλεια που παραγουν ηχοτοπια... Φτηνα θεωρεις επομενως τα μεσα παραγωγης για οποιαδηποτε ηλεκτρονικη? Γιατι και εκει τα μεσα δεν αλλαζουν στα διαφορα ειδη γενικα, ο τροπος χρησης τους αλλαζει.Quote:
Φτήνια στα μέσα που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τις παραγωγές
Aλλα το Roland TB 303 πχ ειναι 'αψυχο αντικειμενο' ενω η ηλεκτρικη κιθαρα εχει ψυχη , θα γινουμε επιλεκτικα ανιμιστες ετσι ? Γιατι τ'ακουσαμε και αυτο.
(For the record εχω κλασσικες σπουδες και εχω φτασει σχεδον στο να παρω πτυχιο κλασσικης κιθαρας , σταματησα ομως λογω πανεληννιων... δεν το λεω για ποζερια, απλα για το οτι εχω δει και τον 'κλασσικο' ηχο)
Οσο για τον κορεσμο του ειδους, στο ξαναλεω προφανως και υπαρχει τεραστιος κορεσμος ειδικα μετα το 2000+ (αν και εχουν ξεπηδσει κ καποιες πρωτοτυπες δουλειες κυριως στο dark και το φιλανδικο (suomi) ).Αλλα παρομοιος κορεσμος εχει υπαρξει και στην τεκνο , η μηπως δεν εχει υπαρξει στην ροκ ή στην μεταλ ? Μην τρελλαθουμε.