o καλύτερός του δίσκος είναι. αλλά και πάλι, ωραία ατμόσφαιρα αλλά χάνει συνθετικά. απλά λιγότερο.
Printable View
o καλύτερός του δίσκος είναι. αλλά και πάλι, ωραία ατμόσφαιρα αλλά χάνει συνθετικά. απλά λιγότερο.
Στο ξεθαβιν θα πόσταρα αλλά.....
http://images.amazon.com/images/P/B0...CLZZZZZZZ_.jpg
Πόσο γαμεί, μα δέρνει κιόλα;;;;;
χμ νοτ ρίλι. δηλαδη κααααλό είναι αλλά όλοι τους θα μπορύσαν και καλύτερα μου φαίνεται.
ξεχνάς ότι για τους πάνκηδες αυτά είναι ο ΟΧΤΡΟΣ. Δεν επιτρέπεται να γουστάρεις Whitesnake ρε παιδί μου, τζάμπα την κάναμε την επανάσταση ενάντια στο μουσικό κατεστημένο? Όχι ότι δε γίνεται συχνά αυτό και αντίστροφα, ε. Μπλουζ ο καθένας μπορεί να βγάλει δίσκο, δεν τρέχει τίποτα, όλοι τα παραδέχονται, είναι οι κοινές "old-school" απαρχές, δεν έχουν αντίπαλους στη μουσική σκηνή. Εντάξει, εκτός από τον Βικέρνες!
το punk ειναι πιο παλαιο απο το metal...οσο περι επαναστασεως απεναντι στο μουσικο κατεστημενο,καλο ειναι να ξερουμε οτι τα πρωτα punk ασματα ειναι καθαρη pop μουσικη ε? οπως και το μεταλ βεβαια αλλα οκ θα το καταλαβετε σε καμια εικοσαετια.
''Μπλουζ ο καθένας μπορεί να βγάλει δίσκο'' οκ προφανως εχεις επιφανειακη σχεση με την μουσικη???? τι παντοφλα πεταξες?
δε με πιάνεις ρε φιλάρα :( πρώτον ανεξαρτήτως το αν ήταν σα ποπ μουσική το πανκ υπήρξε μία αντίθεση στα πράγματα που ήταν στη μόδα τις εποχές αυτές, όπως το προγκ ροκ των 70'ς και αργότερα βέβαια το glam/poser και τα λοιπά. Αυτή η αντίθεση λοιπόν έχω την εντύπωση πως ήταν και λίγο επιτηδευμένη με το συμπάθειο, αυτό εννοώ. Θα με διαφωτίσει αργότερα ο πάνκης υποθέτω ενδιαμέσω ντου της θύρας 4 και θρας αττάκς.
Δεύτερον, αυτό για τα μπλουζ αναφέρεται στην επιλογή του να παίξεις μπλουζ όντας ευρισκόμενος σε άλλα μουσικά μπάκραουντ/υποκουλτούρες. Τις πολιτιστικοιδεολογικές του προεκτάσεις, όχι το εάν μπορεί κάποιος να παίξει μπλουζ μουσικά, αυτό προϋποθέτεται στην περίπτωσή μας. Που δεν, παρεπιπτόντως, ναι!
δεκτον ΠΑΟΚι μου
[QUOTE=00i00]
το punk ειναι πιο παλαιο απο το metal...[QUOTE]
"Punk rock is a rock music genre that developed between 1974 and 1976 in the United States, the United Kingdom, and Australia". Τάδε έφη Wikipedia. Εγώ ξέρω ότι 13/02/1970 ο μπαρμπά-Iommi κυκλοφόρησε riff που γάμησε τo σύμπαν στον ομώνυμο δίσκο. Ίσως να κάνω λάθος. Σε ακούω...
Ωχου μωρε μαλακες με τι χαζομαρες καθεστε και ασχολειστε...Νταξει ρε Μαριε και οι Stooges και οι Mc5 υπαρχουν απο παντα,αλλα σιγα μη μπω στη διαδικασια να τσακωθω για το ποσο πιο τρου ειναι το πανκ απο το μεταλ και το αντιστροφο.
Ο πολυαγαπημενος σου Fenriz αλλωστε εκανε μαλλιακουρα με Adrenalin OD.Αν και γραφικοτατο τυπακι,εγω τον προσκυνησα.
Ρε Nasum, εγώ μια γνήσια απορία εξέφρασα. Δε με ενδιαφέρει να αποδείξω την ανωτερότητα του heavy metal. Για μένα είναι προφανής. Για το Reject είναι κακόγουστο αστείο. 'Εκαστος στο είδος του...
Και μη μου λες για Fenriz, επειδή ο ίδιος προπαγανδίζει Manilla και Omen, οι οποίοι για τους περισσότερους εδώ μέσα αποτελούν ταμπού και παρωχημένες μπάντες.
Εν πολλοίς, για μένα δεν υπάρχουν ληγμένα μουσικά είδη, όπως άλλοι πιστεύουν ότι το metal είναι μόνο για την εφηβεία.
Αυτο που εννοω ειναι οτι τετοιου ειδους κολληματα ειναι γνησια βλακεια και δεν προσφερουν σε τιποτα.Μου θυμιζει εναν αμπαλο βλακα που γνωρισα προσφατα που βριζει το χαρντκορ και "υποτιθεται" οτι ακουει γκραιντκορ.Γινεσαι σαν τον κοινο γνωστο μας γραφικο τυπο που κυκλοφορει με μπλουζα ratm και βριζει το χιπ χοπ.Δηλαδη ελεος πια,δεν απεχουν και τοοοοοοοοσο πολυ αυτα τα ειδη.Α και φυσικα υπαρχει και προφανης διαφορα μεταξυ των πανκ γκρουπς οπως και μεταξυ των μεταλ.Αλλο το πανκ των Buzzcocks απο το πανκ των Discharge και αλλο το μεταλ των Heavy Load απο το μεταλ των Deicide.Τωρα για το αν προπαγανδιζει Omen και Manilla Road o Φενριζ μαγκια του,παλιοτερα προπαγανδιζε Nasum.
Αυτα τα λενε τυπακια του Στεπς.Τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω.
[QUOTE=Ra Pariah;841004][QUOTE=00i00]
το punk ειναι πιο παλαιο απο το metal...αν στηριζεσε στο wiki τοτες ελεος....υπαρχει ενα πραμα που λεγετε garage punk και ειναι απο το 65 μην πω πιο πριν.....αααα και το 70 οι Sabbs παιζαν αγνο ανοθευτο hard rock ε?.....το metal προεκυψε με την προσμιξη του prog ''γιγαντισμου/θεματολογιας'' και σαφεστατα ειναι μεταγενεστερο...οι περισσοτερεσ μεταλλοπατερομπαντες πριν γινουν οτι γινουν ειταν κλασικες χιπποψυχεδελικες-βλεπε Uriah Heep...Scoprions...Sabbs...Purple....Zeppelin....Quote:
"Punk rock is a rock music genre that developed between 1974 and 1976 in the United States, the United Kingdom, and Australia". Τάδε έφη Wikipedia. Εγώ ξέρω ότι 13/02/1970 ο μπαρμπά-Iommi κυκλοφόρησε riff που γάμησε τo σύμπαν στον ομώνυμο δίσκο. Ίσως να κάνω λάθος. Σε ακούω...
πληροφοριακα τελειως,οι πρωιμες πανκ μπαντες (αναφερομενες ως και πρωτο-πανκ) οπως οι sonics,mc5,stooges,υπηρχαν ηδη απο το 1965.και δεν υπηρχαν σαν αντιδραση στο τοτε μουσικο κατεστημενο,ηταν περισσοτερο μια πιο σκληρη προσεγγιση της τοτε μουσικης σκηνης.
το αγγλικο πανκ του 77 ηρθε σαν αντιδραση στο μουσικο κατεστημενο,απο την μια του προοδευτικου ροκ και απο την αλλη στην ντισκο της εποχης.ειχε μπαντες που ηταν επιτηδευμενες,αλλα και τρομερες μπαντες που εγραψαν πολυ δυνατες μουσικες.
ρα παρια,μην ξεχνας οτι τον ορο "χεβυ μεταλ" ξεκινησαν να τον ιυοθετουν οι μπαντες προς τα τελη της δεκαετιας του 70.επισης δεν θεωρω ως ορισμο του χεβυ μεταλ μπαντες οπως οι σαμπαθ των πρωτων 7 δισκων(πιο πολυ μια χιππικη επιμειξια χαρντ ροκ με τα 60ς),ή τους τζουντας πρηστ(παρα μα παρα πολυ χαρντ ροκ στα 70ς).
εκεινο που με αποξενωνει προσωπικα στην δεκαετια του 70 στα "κλασσικα" χαρντ ροκ και μεταλ ακουσματα,ειναι οτι ακουγονται τοσο μα τοσο γερασμενα,χωρις ψυχη,σαν να ακους γερους να παιζουν.ενω πχ οταν ακουω πανκ μπαντες της ιδιας εποχης οπως buzzcocks,wire,ramones,x ray spex,saints,uk subs καταφερνουν με εναν πολυ παραξενο τροπο να ακουγονται τοσο φρεσκες ακομα και σημερα,βγαζουν κατι το πολυ "εφηβικο".
εγω θεωρω πως το πιο αυθεντικο κινημα στο μεταλ ηταν το nwobhm,ενα κινημα που ειχε μεσα του παρα πολλα συστατικα του πανκ οπως την παραγωγη ανεξαρτητων κυκλοφοριων ακα diy,πολλες μπαντες με πιο σοβαρους στιχους,πιο ειλικρινη και σκληρο ηχο,λιγοτερη ταση εμπορικοτητας.
ασχετα αν μπορω να ακουσω λιγα εως ελαχιστα πραγματα απο αυτο το κινημα,μπορω να πω πως ειναι και το μοναδικο.πχ το γκλαμ μεταλ ηταν εντελως αστειο.
παντως το μονο κινημα στο μεταλ που μου βγαζει αυτην την εφηβικη καυλα,και δεν ακουγεται τοσο ψοφιο,ηταν το θρας μεταλ.ολα τα αλλα μου ακουγονται πολυ σοβαροφανη και δηθεν.
1ον) Nasum, τι Steps κι αρχίδια μου λες; Έχεις δει ποτέ μεταλλά θαμώνα στο εν λόγω μαγαζί;
2ον) 00i00, το πόσο heavy metal είναι το ομώνυμο κομμάτι ας μη σου πω καλύτερα... Αναφορικά, με το Wiki: δε γνωρίζω την απόλυτη βίβλο του punk κ να σου πω την αλήθεια δεν ενδιαφέρομαι να τη μάθω. Έτσι πήγα σε ένα link που γράφουν μερακλήδες. Τώρα, σύμφωνα με σένα ένας προάγγελος του punk (αν κατάλαβα καλά) είναι παλιότερος του metal. Μόνον αυτό και τπτ άλλο.
τι προαγγελος ρε μαναριμ....ενας ωκεανος απο punks απεναντι σε ποιους? τους Cream? ιστορικα το punk rock ειναι παλιοτερο....τι να κανομε
δεν σημαινει οτι ειναι και καλυτερο ( που ειναι λολ) αλλα ειναι πρωγενεστερο....οκ εκτος κι αμα σας ακουσομε που λετε οτι το χεβιμεταλς εχει ριζες στην κλασικη μουσικη (γελαει ο κοσμος)
Ο Reject τα είπε ωραία και σε κατανοητά ελληνικά. Είναι λογικό να διαφωνώ σε πολλά, αλλά τον κατανοώ, μια και έχει διατυπώσει πλειστάκις την αγάπη του προς το μουσικό χάος.
Μωρέ 00i00, εσύ δε μου 'λεγες για garage rock; αυτό έλεγα "προάγγελο". Τεσπά, για να το λέτε τρεις νοματέοι, μάλλον έτσι θα είναι: κάποιες proto-punk μπάντες θα υπήρχαν παλιότερα από το metal. Γηράσκω αεί διδασκόμενος...
αλλη μια αντιμετωπιση που θεωρω λανθασμενη.ή τουλαχιστον την εχουν περασει ετσι στην ελλαδα,οτι δλδ πανκ=εξπλοιτεντ<=>πανκ=μουσικο χαος.
οι περισσοτερες αμερικανικες πανκ μπαντες(οχι χαρντκορ,πανκ) ηταν μεγαλοι παικτες.μπαντες οπως agent orange,wipers,husker du,black flag,big boys,naked raygun,minutemen,X,mission of burma μπορεις απλα να τις ακουσεις για να σου αποδειξουν του λογου του αληθες.
η ουσια ειναι πως οταν μιλαμε για πανκ ηχο,απογυμνωμενο πληρως,και εχοντας μονο τα βασικα του συστατικα,αναφερομαστε στην αγγλια,εποχη 80-83.
η αλλη ταση του πανκ ειναι η "παιζω οτι θελω,αλλα μεσα απο ενα πανκ πρισμα",και ειναι κυρια και βασικα η πρωιμη αμερικανικη ταση.
εγω τις αγαπαω και τις 2 το ιδιο.
Μαριε,υπαρχει ΜΕΤΑΛ
http://www.crossedskulls.com/webhost...essed-wp-2.jpg
και "ΜΕΤΑΛ"(γελαει ο κοσμος)
http://www.karppanen.fi/p7hg_img_1/f...ovarius_fs.jpg
οπως,υπαρχει ΠΑΝΚ
http://assets.mog.com/pictures/wikip...harge_1981.jpg
και "ΠΑΝΚ"(ξαναγελαει ο κοσμος)
http://www.smh.com.au/ffximage/2006/..._470x379,0.jpg
το δευτερο ναι,το 1 και το 3 ομως ειναι παρα πολυ χαρντ ροκ...με τπτ δεν θα τα θεωρουσα μεταλ.
Nasum, ζητώ συγγνώμη προφανώς εννοούσες ότι την άποψη "το metal είναι για έφηβους" τη λανσάρουν λαμόγια του steps. Έτσι βγάζει νόημα.
Φίλε Reject, άκου την παραγνωρισμένη κομματάρα "Dissident Aggressor" από το Priest! :headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:
χεχ!
το ξερω το κομματι ρε,τον εχω ακουσει τον δισκο.
ακου μια και αυτο,βγαλμενο απο το 1979,μεταλ ριφφολογια,πανκ ηχος,σερφ περασμα!
http://www.youtube.com/watch?v=RZ1RecSXXZ8
'H mhpws stoner?
Loipon as sovareftoume, oi Black Sabbath einai 100% metal se ola ta timeframes tou sygkekrimenou orou kai mhn to arneiste giati ama theoreite ayto (p.x.)
"hippie psyxedeliko hard rock" 'h apla "heavy rock" tote kserw gw, h akoh agnoeitai.
Epishs re minmin (?) ti les apo th mia pleyra oti to heavy metal einai metagenesteros oros kai apo thn allh milas gia tous sonics kai den kserw kai egw poious les kai to 65 tous apokalousan "punk rock" (den kserw, tous apokalousan ontws?).
Δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω! Το άκουσα και είναι όπως τα είπες! :headbang: Πιο πολύ μου άρεσαν τα πολλαπλά φωνητικά!!! Μου θύμισαν μέχρι και Exοdus! :touched::touched::touched: Συγκίνησις...
Kι έρχομαι εγώ τώρα, που θεωρώ τον εαυτό μου μεταλλά και ρωτάω: Τί νοημα έχει ρε σεις να πλακώνονται μεταξύ τους, μεταλλάδες και πανκιά ? Για ποιό λογο πλακωνόμαστε μεταξύ μας και στην τελική επιβεβαιώνουμε όσες γελοιότητες ακούγονται από τους πραγματικά άμπαλους για το πόσο βλάκες και ηλίθιοι είμαστε? Και το μέταλ και το πανκ έχουν έχουν ξεχωριστή όσο και τεμνόμενη μεταξύ τους πορεία.Το ένα συχνά μπολιάζει με γαμάτα στοιχεία το άλλο.Προσωπικά ακούω στη συντριπτική τους πλειονότητα, μεταλ δίσκους, και λατρεύω αυτή τη μουσική, και θα υπάρξει κάποια λουλου και θα γυρίσει και θα μου την πει επειδή γουστάρω ramones και sex pistols? Ή αντίστοιχα θα φάει κράξιμο κάποιος πάνκης απο άλλα πανκιά επειδή ο πρώτος γουστάρει death angel ας πουμε? Θέλω να πιστεύω οτι παρά τις πολύ ευδιάκριτες διαφορές, της κάθε μιας απο τις δύο υποκουλτούρες, και οι δύο πλευρές ανήκουμε σε αυτό που πολύ γενικά αναφέρεται ως "σκληρός ήχος".Ποιό το νόημα να τις βγάζουμε έξω και να τις μετράμε? είναι σαν να πλακώνονται μεταξύ τους δυό τύποι που λατρεύουν τα κοψίδια για το πoια απο τις τελευταίες δύο εναπομείναντες ταβέρνες είναι η καλύτερη σε ένα κόσμο που έχει πήξει ο τόπος απο βετζετέριαν φλωροκυριλάτα "restaurant"....Λέω εγώ τώρα, με το φτωχό μου το μυαλό...ίσως πάλι να φταίει που οι Nirvana ήταν για μένα η αφορμή να γνωρίσω τον "σκληρό ήχο", και στη συνέχεια να λατρέψω ένα εύρος ήχων απο Ramones μέχρι Forest of Stars.
xaxa mallon argisa na postaro.exoun graftei ena soro osi ora pliktrologousa :P
Από post Buddy κρατώ την λεπτή ειρωνεία στην αρχή, την όμορφη λέξη "timeframe" κι ότι επιτέλους κατέφθασε κι άλλος μεταλλάς στην κουβέντα!!! :cool:
δωρακι!
η πανκ μπαντα που με το στυλακι της επηρεασε καργα τους σλευερ,απο εισαγωγικα ριφφ,μεχρι φωνητικα.1982,καλιφορνια.
http://www.youtube.com/watch?v=RfUm2G4-RWg
αγορινα ταυλερ δεν μαλωνουμε ρε!εποικοδομητικη κουβεντα κανουμε,ισως η καλυτερη που μπορουμε να κανουμε μια τετοια ωρα!:)
Apo totes? Dhladh kosmos/periodika/etairies periegrafan oles tis mpantes pou eipate san punk rock? Entypwsiazomai.
Klassiko hard rock opws leme AC/DC (gia na piasoume mia mpanta - orismo tou hard rock) 'h Deep Purple (allh mia) e? Apo opoia pleyra kai na sygkrineis tous Sabs me otidhpote hard/heavy rock mporei na exeis kata nou, oi Sabs einai kati entelws diaforetiko, ta riffs tous htan ola varytera, pio ogkwdh kai pio "metallika", akoma kai me ta shmerina dedomena, h de atmosfaira tous apeirws skoteinoterh ews katamayrh.
Twra to NWOBHM gia kapoio logo legetai NEW, etsi den einai? Kapoio ypotypodes (toulaxiston) metal proigithike, den egine h Genesh me to Soundhouse Tapes 'h to "Lightning To The Nations".
:touched::touched::touched: