φάση τέτοια κι έτσι;
!
είσαι κύπριη;
Printable View
Σκορδαλια και τζατζικι μοσχοβολανε ε?
Τεσπα, φαυλος κυκλος γινεται, γιατι απο τη μια λεμε και καλα για επικοινωνια, και απο την αλλη ολοι ταμπουρονωμαστε στο safety zone με οσα γνωριζουμε και μας κανουν να νιωθουμε ασφαλεις.
Τα λομπυς μας στο εξωτερικο φανταζουν εξισου ενοχλητικα ως "μειονοτητα" που κολλαει μονον στα δικα της και ειδικως σε μητροπολεις που χαρακτηριζονται απο πολυπολιτισμικο στοιχειο και ελαστικοτητα στην υπαρξη "ξενων".
Οσο σπαστικη ακουγεται σε καποιους η κυπριακη διαλεκτος τοσο ενοχλητικα μπορουν να γινουν και τα ελληνικα πχ για τον Αγγλο σε πανεπιστημιο της χωρας του.
Εδω και "εσωκομματικως" μια ντοπιολαλια, μια ιδιαιτερη προφορα και γινεται θεμα.
Αποθεωση στα τυροεδαφη να αλληλοφαγωνονται Σαλλλονικοι με Θεσσαλλλλλοι.
Κοινως, ειμαστε για τον μπεο καβαλα.
Και Καβαλα ολε, σουζα το αλογακ!
^
Καλά τα λες. "ταμπουρονωμαστε στο safety zone". Κακώς το κάνουν όσοι το κάνουν αυτό. Λες και είναι τόσο επικίνδυνο πια να γνωρίσουμε κι άλλες κουλτούρες διαφορετικές απ'την δική μας.
Και ο ρατσισμός με τις προφορές είναι απαράδεκτος. Κάθε προφορά έχει την ομορφιά της. Η ποικιλία είναι ωραίο πράγμα.
[...και δεν εννοούσα ότι "η δική μας" σκορδαλιά+το τζατζίκι μοσχοβολάνε :-P για μένα όλα στο ίδιο τσουκάλι με τις σιχαμένες μυρωδιές μπαίνουν. μπλιαχχχ.]
kala afenos skordalia tzatziki GAMANE, afeterou h seftalia einai apiasti geysh, mono to suis einai anwtero kata triton fak of pou 8a me peis trol papia. a kai esteban tourko na peis kana 3aderfo sou, oxi emena.
το ΚΑΤΩΡΙΜΟΣ έχει γίνει πολύ κλισέ.
τουρκοκύπριος είπε όχι τούρκος. είναι σαν να λες ότι εμείς, που αν το δεις επιστημονικά ανήκουμε στη Λευκή Φυλή, είμαστε το ίδιο με τα μαυριδερά ανθρωποειδή με τα σκουφιά και τα γένια δύο ημερών.
apopanw oi misoi einai apo tourkia opote tourkoi. epishs katwrimos wat?
η havoc καλα σας τα ειπε και κλειδωστε το...ξεπερνατε ακομα κι εμενα μερικοι σε γελοιοτητα
μονο κ μονο για τη σεφταλιά μπορείτε να αναθεωρήσετε νομίζω.
πάντως για να πω κ εγω τη μαλακία μου, ζήτημα να έχω γνωρίσει 5 τσιπρέους, αλλά 4/5 ήταν μουνόπανα εν τέλει, χωρίς να πω οτι τσουβαλιάζω τπτ ε. Απλά προσθέτω σε στατιστικές :P
εγω παντως ειχα γνωρισει 4 κυπριους, και οι 5 ηταν μουνοπανα.
Ο καλύτερος τύπος που γνώρισα εγώ στην Αγγλία ήταν Κύπριος, από την Πάφο. Ο χειρότερος ήταν Ελλαδίτης, Αθηναίος. Η μαλακία δεν γνωρίζει σύνορα. Τα ίδια σκατά είμαστε αμφότεροι.
Για πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά τσουβαλιάσματος, για να είμαστε οντόπικ, οι Ελλαδίτες ήταν πρωταθλητές στο θάψιμο και την κοσμάρα τους, οι Κύπριοι ήταν σούπερ έμποροι (καλό)-φραγκοφονιάδες (κακό). Στατιστικά μιλώντας.
Τέλος, η αγάπη είναι αμοιβαία φαίνεται. Αμφότεροι έχουν μεγαλώσει ακούγοντας για αδέρφια και αμφότεροι συνήθως βγάζουν μια εφηβική αντίδραση και βγαίνει το φτυάρι. Divide and conquer στον αιώνα μας; Απαπα, αστεία πράγματα.
ΥΓ: Καλά σας γαμάει και η σεφταλιά και το χαλούμιν.
ΥΓ2: Η εμμονή με τον Μακάριο είναι εξίσου σπαστική με την εμμονή με τον Βενιζέλο.
ουστ βρωμιαρη!
τουλαχιστον εγω τους εζησα πραγματικα και ξερω ποσο για το πουτσο ειναι.
Κοίτα, οντοπικ, δεν έχω καταλάβει τι δεν έχετε καταλάβει. Μάλλον δεν έχετε γνωρίσει ποτέ κύπριο.
Πέρα απο το ότι είναι όλοι φασίστες ή πασόκοι, κάνουν κλίκες, μιλάνε αστεία, μας κλέβουν τις δουλειές και είναι όλοι -ανεξαιρέτως- μουνόπανα σχεδόν χειρότερα απο τον Η. (καλά υπερβολή), βρωμάνε κιόλας. Επίσης ως γνωστόν οι έλληνες (ο όρος "ελλαδίτης" χρησιμοποιείται μόνο απο μεγαλοϊδεάτες επικίνδυνους φασίστες όπως ο βικ, βλ. παραπάνω) είμαστε φιλόξενος λαός, ξένιος ζεύς και τα τοιαύτα. Αλλά αυτοί φίλοι μου έχουν βρει τη μόντα πλέον και έρχονται κατά χιλιάδες. Κάποιες φορές έχει τύχει να είμαι στο λεωφορείο για τη σχολή και να μην ακούω γρι ελληνικά!!! Λοιπόν εγώ δεν λέω να φύγουν όλοι οι κύπριοι απο τη χώρα (υπάρχουν μερικές κύπριες που είναι καλά μουνιά) αλλά να μπεί επιτέλους ένας έλεγχος, "-πόσους κύπριους μπορούμε να αντέξουμε κύριε; -τόσους. -τι λέει το διαβατήριο σου εσύ ο επόμενος; -λευκωσίαν. -Δε μπαίνεις."
Δε μπαίνεις.