Πόσο κάνει 10 συν 7 αν δεν σου κάθεται με τίποτα, κατέβασε αγγλικούς και κάνε την μετάφραση μόνος σου. Είναι λίγο bitch αλλά σε λίγες ωρίτσες γίνεται, το έχω κάνει.
Printable View
Πόσο κάνει 10 συν 7 αν δεν σου κάθεται με τίποτα, κατέβασε αγγλικούς και κάνε την μετάφραση μόνος σου. Είναι λίγο bitch αλλά σε λίγες ωρίτσες γίνεται, το έχω κάνει.
Για πείτε λίγο, σταθμός λαρίσης μέχρι λιμάνι πειραιά πόση ώρα είναι; Σύμφωνα με οσε φτάνω στις 5 το πρωί και το καράβι φεύγει στις 8. Γίνεται; Και αν ναι, τι λεωφορεία παίρνω, από που κλπ.
παίρνεις το μετρό για μία στάση μέχρι αττική ή δύο μέχρι ομόνοια και παίρνεις τον ηλεκτρικό για πειραιά. με τους χειρότερους συνδυασμούς δρομολογίων, αλλαγών και μιας βλάβης, πάνω από μια ώρα δε γίνεται να κάνεις.
ομόνοια πήγαινε μην τον ακούς.
με πρόλαβαν....
παίζει νομίζω προαστιακός φάση που πάει από σταθμό λαρίσης λιμάνι πειραιά που είναι θα είναι το καλύτερο απο άποψη ταλαιπωρίας, αλλά δεν ξέρω δρομολόγια και τέτοια. επίσης αν δεν παίζει αυτό με τον προαστιακό, καβάλα το μετρό από λαρίσης, πήγαινε όμόνοια, και από εκεί τραίνο για πειραιά που κάνει τέρμα στο λιμάνι, βέβαια ανάλογα που πας, γιατί το λιμάνι είναι τεράστιο και παίζει να περπατάς ώρα... λεωφορεία δεν υπάρχει λόγος.
an to ploio sou feugei aptin alli akri tou limaniou paizei lewforeiaki mesto xwro tou limaniou tsampa pou se paei eksw apto ploio sou. To pairneis apo sxedon apenanti apto stathmo.
ε άρα χωριό
αλλά ντροπή να συγκρίνεις το κωλοχώρι σου με το στολίδι του κάμπου.
Προσανατολίζομαι στο να τιμήσω το μετρό μέχρι ομόνοια και μετά ηλεκτρικό για πειραιά παρά το καρφί προαστιακό. Πάντα μου άρεσε να ανεβοκατεβαίνω σε μετρό και τέτοια :)))) Στις 5και το πρωί θα χουν αρχίσει, έτσι; Χίλια ευχαριστώ :pink:
Ναι, μυρίζω και τυρί.
`μονο αυτά;`
Ενας καλος κυριος μου εδωσε σημερα ενα βαρελι τσιπουρο δικης του παραγωγης. Ετσι, τζαμπα :smile:
Επειδη το βαρελι ειναι πλαστικο και στο ιντερνετ διαβαζω για ακρως επικινδυνο το τσιπουρο σε πλαστικο, σκεφτηκα να ρωτησω αν ισχυουν ολα αυτα. Η λογικη λεει οτι το τσιπουρο θα αλλοιωσει το πλαστικο, το βαρελι ομως ειναι εκεινο το γερο πλαστικο που αποθηκευουν και φαγητα. Υπαρχει παλι προβλημα? Επισης αυτος τα βαρελια τα εχει κοντα ενα χρονο, το τσιπουρο ειναι δυνατο, οποτε σιγουρα θα το εχει αλλοιωσει το βαρελι, ε? Και αν ναι, ειναι τοσο επικινδυνο? Απ οσο γνωριζω πολλοι παραγωγοι σε τετοια βαρελια το εχουνε και απο κει μοιραζουν..
ειναι σε τετοιο
http://viovas.gr/images/products/134...P200lt-500.jpg
εγω δε θα το πινα αμα ηταν ενα χρονο μεσα.. και παιζει να στο δωσε για να μη το πεταξει , εναλλακτικα κρατα το για εντριβες η αμα μεινεις απο βενζινα .
Το σκεφτηκα και αμα ηταν απο αγνωστο ουτε εγω θα επινα. Απλα αυτος εχει γενικα καλο τσιπουρο και δινει ακομα απο αυτο σε μαγαζια. Πρωτα μου εδωσε να δοκιμασω ενα μπουκαλακι απο το βαρελι και ειναι πολυ καλο, ωραια γευση, ξυπνας μια χαρα το πρωι και οτι μενει στο ποτηρι εχει μια ωραια μυρωδια μετα σαν τσαι του βουνου καπως.. Γενικα αμα το πιεις εξω αυτο θα πεις ειναι απ τα καλα. Επισης ειναι χωρις γλυκανισο, αν αυτο εχει σημασια στην αλλοιωση του βαρελιου, δεν ξερω. Γενικα αν αλλοιωθει το πλαστικο μπορει παλι το τσιπουρο να ειναι τοσο καλο?
εγώ λέω ότι χάλασε, οπότε στείλτο μου να το πετάξω εγώ για 'σενα :P
λογω του οτι κανενα γαδουρι δεν απαντησε στον νεαρο, και φανταζομε ο νεαρος δεν μπηκε στο τσατ, το γραφω εδω:το τσιπουρον κραταει και μηνα σε πλαστικο νερου, μετα (μετα λεμε πανω κατω) βγαζει καρκινογονες παπαριτσες
το συγκεκριμενο βαρελι ειναι παλστικο που αντεχει σε υψηλες θερμοκρασιες αρα δεν εχει καμια σκεση με τα πλαστικα μπουκαλια νερου, και δεν εχει τον ιδιο κιντυνο για φθαλικες εστερες
εαν γνωριζεις πολλους παραγωγους που αποθηκευουν τα τσιπουρα τους σε τετοια, φροντισε να κοψεις παρτιδες....οι σωστοι τα αποθηκευουν σε γυαλινες νταμιτζανες και σε ανοξειδωτα
το οτι δινει σε μαγαζια ειναι μαλλον υποπτο....το οτι ξυπνας ''καλα'' το πρωι δεν λεει τιποτα, ελεος πια με τον μυθο, οταν μεθας μεθας, αλλο το ενα δυο ποτηρακια
ο γλυκανισος δεν αλοιωνει, αρωματιζει. τα περισσοτερα τσιπουρα ''με'' ειναι με μαραθο, ο γλυκανισος ειναι ακριβος και για κιμπαριδες
προσωπικια συμβουλη/προτροπη....ΠΙΕΣ ΤΟ (αλλα βαλτο σε γυαλι ε?)
τσου...η κακια αποσταξις θα σε επιβραβευσει με πολλα αλλα περαν του χανγκοβερ
το αυτο που αναφερεις ειναι απο τα κοτσανια που πολλοι κανιβαλοι δεν αφαιρουν
καποιοι (ας μην αναφερομε περιοχες) δεν αφαιρουν το πρωτο και το πουριακ' προκειμενου να βγαλουν κανα λιτρο παραπανω
ενιθαρμον, και λοιποι, καντε μια ερευνα περι Βολου και τσιπουραδικων, θα εκπλαγειτε...ινφο πμ
καταλαβα παω να παρω ενα ΜΙΛΚΟ.
Η καλή λιβάδα, ο εχθρός του Σώτου! Γράπα (ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) φτιάχνουν οι τερπνιώτες ή δεν το προτιμούν;
Γραπα (ιταλικο) κανουν οι Ηπειρωτες...βασικα ουτε οι ιδιοι δεν πρεπει να το πινουν
βασικα ειναι λιγο πιο περιπλοκο και δεν εχει να κανει με γλυκανισο, η διαφορα εννοω
ειναι θεμα μαγειρεματος και μεσα παιζουν πολλα
κανουν λογο μοδας...υπαρχει ζητησις
σε συνέχεια του fml, απέναντι από το σπίτι που ήταν η θάλασσα, βάφτιζαν τον "δούλο του θεού γιαννάκη" τουλάχιστον 15 φορές τη μέρα.
γελούσα μόνη μου.
00i00, ευχαριστω για την απαντηση και τις πληροφοριες!
πρωτοσταλαμα, το μαζευουμε ξεχωριστα αλλα δεν το πεταμε, χρησιμοποιείται σαν οινόπνευμα για εντριβές και να αναβουμε καμια φωτιά (στο τζακι ή σε καμια ψησταρια εεεε)
το τελευταιο μαλλον εννοει ποτε σταματας την αποσταξη ... δεν θυμαμαι στους ποσους βαθμους την κόβουμε, από οκτώβρη που θα βγαλουμε τσιπρα θα επανελθω στο σχετικό θρεντ ... μαζί και με την ποσότητα του γλυκάνισου που πέφτει στην 2η απόσταξη
http://iai.tv/
Έχω φάει κόλλημα τελευταία με αυτή τη σελίδα η οποία φιλοξενεί διάφορα debates, συζητήσεις και lectures για επιστήμη, τέχνες, πολιτική και φιλοσοφία. Πάρα πολύ ενδιαφέροντα θέματα γενικά. Προτείνεται.
Γράπα γενικά σε κάποια μέρη στη βόρεια Ελλάδα από ότι έχω καταλάβει λένε οτιδήποτε απόσταγμα κάνουν χωρίς γλυκάνισο. Σε Βέροια, Νάουσα π.χ. έχω πιει γράπες που τις είχαν φτιαγμένες από φρούτα κι όχι από σταφύλι. Σαν τσίπουρο θεωρούσαν μόνο το απόσταγμα από σταφύλι με προσθήκη γλυκάνισου.
Στην ήπειρο η λέξη "γράπα" δεν χρησιμοποιείται κι ούτε την ξέρει ο περισσότερος κόσμος. Λέγοντας "τσίπουρο" στην ήπειρο όλοι καταλαβαίνουν "απόσταγμα από σταφύλι" σκέτο χωρίς προσθήκη οποιοασδήποτε άλλης ουσίας.
Τώρα το τι κάνει ο καθένας με το καζάνι του είναι μια άλλη ιστορία. Κυκλοφορούν ανα την Ελλάδα πολλοί που δεν έχουν ιδέα ότι αυτό που παράγουν είναι επικίνδυνο για τον καταναλωτή. Υπάρχου κι αυτοί που το κάνουν εν γνώση τους. Το διπλό βράσιμο αν ξέρει ο μάστορας να το κάνει τότε φτιάχνει καλής ποιότητας τσίπουρο αλλά χάνει σε ποσότητα (αυτόν θέλουμε). Αυτός που θέλει να βγάλει ποσότητα και να δώσει στα μαγαζιά απλά βγάζει ποσότητα και είναι κατα κανόνα επίφοβος.
Το πλαστικό δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος τι σκατά ποιότητας είναι. Το γυαλί είναι σιγουριά και είναι και φτηνό.
γραπα ειναι ιταλικια ρακι...βγαινει απο στεμφυλα αλλα και απο αλλα οπως και η κρητικια ρακι
γραπα λεγαν οσα τσιπουρα ηταν μονοβρασματα και ανευ, αυτο στην Ματσεντονια
εχεις ενα κολλημα με τον γλυκανησο και αγνοεις αλλα προσθετα (τα οποια υπαρχουν και σε δικα σας καζανια)
το διπλοβρασμα (και το τριπλοβρασμα) δεν κατεβαζει τοοοοοσο πια την ποσοτητα...οι μπαρμπαδες που βγαζουν 27 γραδα δεν το κανουν απο πιουρισμο, απλα ετσι το θελουν, τουναντιον οσοι το κατεβαζουν με νερο στο φουλ μαλλον εχουν αλλον σκοπο
συμβουλη για αγορα...ποτε, ΠΟΤΕ απο ξενο, και ειδικα μπαρμπα σε αγροτικο
ειναι στανταρ οτι θα πιεις ντηλητηριο τιγκαρισμενο στην ζαχαρη
παντα, ΠΑΝΤΑ απο καζανι που εχετε παει ή απο δικο σας ατομο που πινει απο κει
κι ενα hint...στα παραλιακα τσιπουραδικα του Βολου σερβιρουν τσιπουρα με ταμπλετα, αυτο για τους τουριστες
έχεις ένα κόλλημα και δε θυμάσαι καν τι σου είχα πει όταν είχαμε μιλήσει από κοντά (περί γλυκάνισου και αρωματικών). Σε συγχωρώ γιατί έχεις πιάσει μια ηλικία και ξεχνάς ;)
τι με ειχες πει?
Quote:
επειδης δεν βγαζω άκρα με τα ιντερνετς...
μπορει καποιος να με πει ποσες παραδες θελει το εισητηριο αλερετουρι για χαβουζα? ΧΤΕΛ και Γκάτζολο
Σέρρες-Αθήνα αλερετούρ με ΚΤΕΛ 70, διάρκεια 7+ ώρες. Με τρένο κάπου 50, διάρκεια 9+ ώρες.