Δεν έχω ύπνο, είμαι άρρωστος, τι καλύτερο απο μια ωραία μανιχαϊστική θεωρία για το λοστ.
Όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει η όλη φάση σχετικά με το νησί και έξω απο αυτό έχει να κάνει με την αρχετυπική κλισέ καυτή διαπάλη μεταξύ καλού και κακου, μαύρου κι άσπρου, jacob και bacon, μπεν και γουιντμορ, σογιερ και τζακ, καπνού και "καλών ανθρώπων", μπερνη και εξυπνάδας. Καμία νταρμα, ναμπερς, αδερς, χωροχρονικές ανωμαλίες ή οποιαδήποτε άλλη φάση που έχει εμφανιστεί σε διάφορους κύκλους δεν είναι πιο κυρίαρχη απο αυτό στο πως εκτυλίσσεται το σενάριο και στο πως -πιστεύω- ότι θα καταλήξει. Πολλά άλλα πράγματα ήταν πολύ χρήσιμα για να προχωρήσει η πλοκή, άλλα ήταν απλώς fillers, στο τέλος πάντως θα είναι απλώς κομμάτια του συνόλου της ιστορίας. Διάφοροι απο τους χαρακτήρας σε διάφορες καταστάσεις, candidates ή μη, βρίσκονται πιο κοντά σε κάποιον απο τους δύο πόλους, άλλοτε δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο, άλλοτε πάλι είναι. Στην παρούσα φάση είναι μάλλον πιο ξεκαθαρο απο ποτέ: η jacob-jack-διάφοροι κλίκα φαίνεται να είναι έτοιμη να συγκρουστεί με την bacon-σογιερ-διάφοροι2 κλίκα. Στους δε διάφορους έχουμε μερικούς φλου και μερικούς στανταρισμένους (ο "claimed" sayid, η kate και η claire είναι πιθανότατα με τους κακοί). Όλα τα παραπάνω βέβαια με την απαραίτητη δόση "γκρίζων περιοχών", αλλιώς η όλη φάση θα ήταν μια σάχλα. Εδώ βλέπουμε μια ενδιαφέρουσα προμο φωτό της έκτης σεζον που μπορεί και να μας κλείνει το μάτι, ποιός ξέρει:
Spoiler
Το λοιπόν, για να μην μακρηγορώ θα ποντάρω στα γρήγορα τα λεφτά μου και θα σπάσω: Μετά και το incident εκτυλίσσονται δύο παράλληλες πραγματικότητες. Στην τρέχουσα (αυτή με την πτώση της 815) το κακό φαίνεται να νικάει, ο μπαμπούλας smocke τους γαμάει, φεύγει απο το νησί (στο οποίο είναι παγιδευμένος ως άλλος έκπτωτος άγγελος ή όποια άλλη θρησκευτική μαλακία) και γενικώς τα κάνει πουτάνα! Στην άλλη πιθανολογώ ότι έχουμε το αντιθετο λολ! Η σειρά τελειώνει με δύο (2) φαντασμαγορικά φινάλε που στην κάθε μια συμβαίνουν τα εκάστοτε για την αντίστοιχη παράλληλη πραγματικότητα! Στην δεύτερη πραγματικότητα πολύ πιθανό ο david να παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο φίλοι μου!
Στην πρώτη πραγματικότητα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο aaron...
Ο οποίος είναι και αυτός που περιμένουμε να έρθει στο νησί!..
Και θα τον φέρει ο widmore!