κάνε τις αλλαγές που προτείνω στον αναρχοκομμουνισμό και θα πάρεις την απάντησή σου.
Printable View
Απάντα τώρα :excl:
πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν διαβάζει..
Το λοιπόν. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι δεν καταλαβαίνεις αλλά υποθέτω ότι λες ότι αφού τα ΜΜΕ προτιμούν να δείξουν μπάχαλα αντί για την ειρηνική πορεία τα μπάχαλα είναι "θεαματικά". Έχω να σου πω ότι επειδή μία πράξη προβάλετε από τα ΜΜΕ αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως παίζει με τους όρους του θεάματος.
Που Χου. Τα ΜΜΕ έχουν πάρει την πραγματική εικόνα του κουκουλοφόρου που εσύ που έχεις κατέβει σε 5-10 πορείες ξέρεις ποιοι και γιατί και την έχουν μετατρέψει σε κάτι άλλο που εσύ που έχεις δει 5-10 φορές ειδήσεις ξέρεις τι εννοώ. Οπότε αυτός που κρύβει το πρόσωπό του με μαντίλι για να μην αναγνωρίζεται από τις κάμερες και για να προστατευτεί από τα δακρυγόνα με βάση την δική σου λογική θα έπρεπε να σταματήσει να το κάνει γιατί ο Πρετεντέρης δεν το δέχεται ή γιατί ο Ευαγγελάτος παίρνει αυτήν την εικόνα και την μετατρέπει σε κάτι άλλο. Εγώ λέω ότι πρέπει να συνεχίσει να το κάνει και παράλληλα να απευθυνθεί στον κόσμο γύρω του και να πει καλύπτω το πρόσωπό μου για αυτόν και αυτόν τον λόγο. Ο κουκουλοφόρος όμως που δέχεται να βγει στην εκπομπή του Θεοδωράκη που λέγαμε και πριν, στην υπόγεια διάβαση με μουσική υπόκρουση το "αίμα, χιλιάδων αθώων θέλω να δω να βάφει τους δρόμους" από τα "38 χιλιοστά" και υπότιτλο "ο ιδεολόγος της μολότωφ" κατά την προσφιλή μας έκφραση ρίχνει νερό στον μύλο του θεάματος, γιατί επιλέγει να ενισχύσει την πλασματική εικόνα που έχει δημιουργήσει το θέαμα για τους κουκουλοφόρους.
Άρα εκεί που καταλήγουμε είναι ότι το πρόβλημα που έχουν οι αναρχικοί με τις καταστασιακές επιρροές με τα μπάχαλα δεν είναι τα μπάχαλα αυτά καθ' αυτά αλλά η εικόνα που δημιουργούν τα ΜΜΕ για τους μπάχαλους αλλά ακόμα σημαντικότερα οι μπάχαλοι που γίνονται μπάχαλοι ακριβώς γιατί το θέαμα επιβάλει αυτή την κοινωνική συμπεριφορά. Η λύση όμως δεν είναι να σταματήσεις τα μπάχαλα (για αυτόν τον λόγο) αλλά να προσπαθήσεις να αντιστρέψεις την ψεύτικη εικόνα. Άλλωστε αν δεν γινόντουσαν τα μπάχαλα τα ΜΜΕ θα μπορούσαν με την ίδια ευκολία να τα δημιουργήσουν ή θα μπορούσαν να διαστρεβλώσουν την εικόνα της ειρηνικής πορείας. Άλλωστε πιστεύω πως όσο καιρό είσαι στην αριστερά έχεις δει αριστερούς κανονικούς και έχεις δει και αριστερούς Athens Voice.
Βασικά τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ μου βλέπω ότι έχει λογικά άλματα. Φταίει το τσίπουρο. Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω.
δυστυχως, ρφο, υπαρχουν περισσοτεροι αναρχικοι athens voice αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
ικονοκλαστ υπαρχει η θεαματικη πτυχη των μπαχαλων αλλα δεν μας αφορα αυτη. στην τελικη σ' αυτον τον ανεστραμμενο στην πραγματικοτητα κοσμο το αληθινό δεν είναι παρά μια στιγμή του ψεύτικου.
γκουχ.
τα μπαχαλα εγω δεν τα στηριζω ως εξεγερσιακες πρακτικες και σιγουρα με ορθοδοξο καταστασιασμό δεν τεκμηριωνονται. η σημασια τους ειναι η εξης:
α) προπαγανδιστικη καθώς όταν βρεθείς να βρίσκεις μια πράξη βίας (κάτι που πρέπει να είναι απεχθές σε κάθε άνθρωπο) λάθος, αφελή, απάνθρωπη, προβληματική αλλά όχι άδικη αυτό οδηγεί σε μία πολύτιμη συνειδησιακή αλλαγή.
β) διαπιστευτική καθώς είναι η πιό δύσκολη μορφή αγώνα να πνιγεί (και είναι αναγκαίο για το σύστημα να πνιγεί για τον παραπάνω λόγο). Όταν θα καταφέρουν να απορροφήσουν πλήρως τα μπάχαλα θα ξέρουμε πως μιλάμε για την οριστική νίκη του φιλελευθερισμού και το "τελος της ιστορίας". τους αριστερούς δεν τους πειράζει κανείς σήμερα, είναι απόλυτα απορροφημένοι. στα μπάχαλα και τους αναρχικούς επικεντρώνεται η αντίδραση.
γ) ελπίδα για τους αναρχικούς. αναρχικός γίνεσαι μόνο αν συνειδητοποιήσεις πλήρως την απελπιστική δυστυχία του καπιταλιστικού κόσμου. χωρίς αυτές τις εκρήξεις οργής και αγανάκτησης ενάντια στην θεαματική (αφού έτσι το θες) καταπίεση, θα ήμασταν όλοι υποψήφιοι αυτόχειρες και κάθε ελπίδα αλλαγής αυτού του κόσμου θα χανόταν.
το σύστημα είναι σε μια λεπτή κλωστής μεταξύ πολυεθνικών και καγκελακίου.
αυτό το thread έχει τα πάντα, dythors να καταργούνε άσυλο, κάλκιδες να ρίχνουν τον καπιταλισμό με μπάχαλα, που την βρίσκετε την όρε3η ήθελα να 'ξερα.
ok να σου πω, κανονίζουμε κάτι μπάχαλα για αύριο; έχουμε κάτι καλούς πρωτοετείς και τους ψήνουμε για επαναστάτες.
σε πμ ρε κοκκινορουφιανε!!
κοίτα το καλύτερα, είναι mindfuck!
ξυπνα ρε γαμημενη κρασοκανατα ρεητζ, μας την πεφτουν απο παντου ρε
btw, ο σύντροφος σπαρίλας βάζει τα πράγματα στη θέση τους, φρικιά τοποθετηθείτε:
Quote:
Ύστερα πάντως από το προχτεσινό με τη σημαία στα προπύλαια, σκέφτηκα ότι μεγαλύτερο καπέλο απ' την αναρχία δεν έχει ξαναφορεθεί ποτέ. Το μη-κόμμα καταλήγει να είναι το πιο μπετοναρισμένο. Για σκέψου το ΝΑΡ να πήγαινε πριν από τη συγκέντρωση, να κρεμούσε ένα υπερπελώριο πανό στα προπύλαια και να έβαζε και τη σημαία του στην κορυφή. Τι κράξιμο θα ακούγαμε! Δεν τολμώ να σκεφτώ κάτι ανάλογο για το ΚΚΕ. Όταν όμως είναι "τα παιδιά", όλα ανεκτά, αφού όλα τα περιμένουμε από αυτούς.
είχε ένα αλφάδι ΝΑ ρε μπαχαλάκια.
μπορω να κατανοησω τις αγκυλωσεις του ΝΑΡ εναντια στα μπαχαλα αλλα δεν μπορω να κατανοησω τις αγκυλωσεις του ΝΑΡ εναντια στισ συγκρουσεις.
καποιος μεταλλαγμενος ΚΝΙΤΗΣ ας με διαφωτισει
Χμ, προσωπικά πάντως κι εγώ δε νομίζω ότι είναι το ίδιο το να έβαζε το ΝΑΡ σημαία. Η κοκκινόμαυρη δεν είναι καπέλωμα, ίσως ιδεολογικά αλλά ένα συγκροτημένο κόμμα τύπου ΝΑΡ και ΚΚΕ έχει υποψήφιους βουλευτές, ζητάει γενικά την εξουσία - ακόμα κι αν τη θέλει για να τη μοιράσει σε όλους. Η αναρχία είναι κατά της εξουσίας γενικότερα, είναι άλλο πράμα. Και προσωπικά την Κυριακή στο μπλοκ της ΑΚ ήθελα να πάω (αλλά ήμουν με παρέα και δεν) επειδή δε γουστάρω καπέλωμα. Κι ας ψηφίζω αριστερά κόμματα καθώς δεν απορρίπτω κι αυτή τη μορφή πάλης. Δε διαφωνώ τελείως ότι δεν ήταν και ό,τι πιο "κομψό" για τους υπολοίπους το αλφάδι, καλύτερα να έβαζαν απλά μία μαύρη σημαία αλλά δεν είναι και εντελώς καπέλωμα, όπως θα ήταν με σημαία του ΝΑΡ.
Δεν έχει καμία σχέση η σημαία που τοποθετήθηκε με ένα υποτιθέμενο έμβλημα του ΝΑΡ, ο α/α χώρος δε λειτουργεί παραταξιακά ούτε προσδιορίζει πολιτικά πέρα από κάποια βασικά πράγματα.
Επίσης τι κοινωνία του θεάματος και μαλακίες, προφανώς δεν είναι αντικρουόμενα, λες να μην ενοχλεί τους μπάχαλους που γίνονται τηλεθέαμα;
Μήπως δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις τελικά; Τζαστ άσκιν φιλάρα!
ρε μαλάκες, άμα είχαμε βάλει ενα σφυροδρέπανο ΝΑ και γράφαμε "ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ" χωρίς να λέει όνομα κόμματος, δε θα ήταν καπέλωμα της πορείας ουσιαστικά; δηλαδή όταν τα κάνει το ΚΚΕ στο πολυτεχνείο είναι σταλίνες, όταν τα κάνει η ανοιχτή συνέλευση είναι αδιαμεσολάβητος αγώνας (γιατί το πανώ είχε υπογραφή);
ορίστε κομψό πανώ που δεν προσδιορίζει πολιτικά (;!):
http://1.bp.blogspot.com/_Y7ZWBOwjM0...rxof_15929.jpghttp://news.ert.gr/images/stories/gr...goropoulos.jpg
ναι ρε φίλε, για την ΑΝΑΡΧΙΑ, αυτό ήταν το νόημα του Δεκέμβρη, γι' αυτό έγιναν οι πορείες, αυτό πρέπει να δει ο κόσμος και να παίξουν τα κανάλια.
ο άλλος λέει ότι είναι θέμα του αν θες ή όχι εξουσία, δηλαδή το κατά πόσο καπελώνεις δεν εξαρτάται από τη μορφή αλλά από το στρατηγικό στόχο της ομάδας. ΟΚ ειλικρινά δε βρίσκω κάτι να απαντήσω.
fixed
Ρε παιδί μου, το ίδιο είναι να βάλεις ένα πανό στην Πρυτανεία και το ίδιο στο Πολυτεχνείο στη 17Ν; Στην πρώτη περίπτωση είναι ένα πανό στον ευρύτερο χώρο της ΠΡΟσυγκέντρωσης και στην δεύτερη ένα πανό μέσα και μπροστά στον κύριο χώρο των εκδηλώσεων επί 3 μέρες με τους κνίτες τριγύρω να κάνουν τους χωροφύλακες.
Το τι θα παίξουν τα κανάλια είπαμε, δε μας νοιάζει.
Επίσης σε όλη την πορεία υπήρχαν 520 πανιά αριστερών κομμάτων και ούτε ένα με αλφάδι, αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα καπέλωσαν τον κόσμο της πορείας που πάνω από τους μισούς ήταν ανένταχτοι κομματικά;
ενώ κατά τα άλλα δεν προλαβαίνετε να πάτε από σύγκρουση σε σύγκρουση..
για το πρώτο, ό,τι είπε ο σπαρίλας, αν είχε ανεβάσει αριστερή οργάνωση αντίστοιχο πανώ θα είχατε σκυλιάσει. η σύγκριση με τα πανώ των μπλοκ, λολ.
για το δεύτερο ήθελα να απαντήσω στις αρασιτιές του ατίλα, μην τον υπερασπίζεσαι!
για το πρώτο, όχι δεν θα σκυλιάζαμε αν να βάζατε πανώ με σφυροδρέπανο. και αν σκυλιάζαμε δεν θα ήταν γιατί θα το θεωρούσαμε καπέλο αλλά γιατί σας έχουμε βαρεθεί και ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι αναρχία παντού (ρε μουνιά).
για το δεύτερο, το κατάλαβα αλλά το ξέρεις ότι δεν χάνω ευκαιρία να σου την πω :)
Aμαν, πώς σκυλιάζουν έτσι οι αριστερούληδες όταν προσπαθούμε να μην τους δώσουμε (και) το Δεκέμβρη στο πιάτο!
τι σχέση έχει η αναρχία με το δεκέμβρη?
αν εσύ πετάς πέτρες όλο το χρόνο το ότι πετούσαν ΟΛΟΙ πέτρες το δεκέμβρη δεν σημαίνει τίποτα.
το ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ρολόι δείχνει 2 φορές τη μέρα τη σωστή ώρα.
μη μου πεις για απελευθερωμένα δημαρχεία και ελευθεριακές συνελεύσεις μόνο αναρχικοί συμμετείχαν.
είστε τα μεγαλύτερα καπέλα και τα πιο σταλινικά καθάρματα της πιάτσας και επειδή δεν κατεβαίνετε στις γαμωεκλογές νομίζετε ότι μπορείτε να λέτε και να κάντε ότι σας καπνίσει.
κουζίνα->ντουλάπι->ξύδι
ή
φαρμακείο->ηρεμιστικά .
Είναι DIY και τζάμπα αυτά :!:
Μα δεν είπε κανείς ότι δεν θα ήταν καλύτερα να είχε αναρτηθεί ένα πανώ με συλλογικά προτάγματα από το Δεκέμβρη χωρίς στενή πολιτική κατεύθυνση και καπέλωμα.
Επίσης, duh, ουσιαστικά αλλά και στην κοινωνική συνείδηση ένα τέτοιο πανώ σ' ένα τέτοιο μέρος δεν προσδιορίζει συλλογικά το κίνημα, μάλλον "ομάδες αντιεξουσιαστών".
Παρ' όλα αυτά εγώ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΝΑ ΚΥΜΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ :!:
στο χασάν, σε κάνα στέκι, στο indymedia.
αυτιστικά παραληρήματα.Quote:
τα κείμενα
μια φωτό με ακραία μπάχαλα, ένα κάλεσμα στην απελευθέρωση συλληφθέντων.Quote:
οι αφίσες
μπασταρδοκρατία και πλάνα απο το δελτίο των 8.Quote:
τα βίντεα
το γνωρίζω ότι είσαι ηλίθιος, δε χρειάζεται να προσπαθείς κι άλλο.Quote:
τα τραγούδια
Eίσαστε οι βασιλιάδες της ταυτολογίας και είσαστε ανήμποροι να κάνετε οποιαδήποτε παρέμβαση σε άτομα πέρα απο τους rage for orders. Δηλαδή στον βλάχο χαζούλη απο ασοεε μεταξύ 18 και 26. Αυτό συμβαίνει και γιατί δε μπορείτε αλλά και γιατί δε θέλετε. Γιατί όλους τους υπόλοιπους, τον πραγματικό κόσμο της εργασίας, τον παραγωγό του κοινωνικού πλούτου, την "κοινή γνώμη", την κοινωνία την ίδια, αυτή που τρώει στη μάπα το "θεαματικό", την βαφτίζετε νοικοκυραίους και είναι εχθρός σας. Για τον πραγματικό κόσμο στον οποίο θα έπρεπε να έχετε απεύθυνση είσαστε ένας περιφερόμενος θίασος, μια μαυροντυμένη κομπανία που σπάει, καίει, κάνει καγκελάκι για τις βραδινές ειδήσεις.
καραγκούνης είμαι.