Αυτο το ΓΑΜΩΔΙΩΡΟ κανει πολλες τη διαφορα και ειναι η μεταβαση απο το 3 στο 7-8.
Και φυσικα τις περισσοτερες φορες "οκ μωρε το δινω Σεπτεμβρη".
Και κοιμασαι.
Printable View
Αυτο το ΓΑΜΩΔΙΩΡΟ κανει πολλες τη διαφορα και ειναι η μεταβαση απο το 3 στο 7-8.
Και φυσικα τις περισσοτερες φορες "οκ μωρε το δινω Σεπτεμβρη".
Και κοιμασαι.
εγω καθισα και την εκανα την επαναληψη.
αλλα αυτοι εχουν βαλθει να μας πηδηξουν φετος.
λοιπον, δεν τις γουσταρω καθολου τις θεωριες συνωμοσιας αλλα δεν μπορει να ειναι τυχαιο οτι ολοι οι καθηγητες εχουν πολλαπλασιασει το επιπεδο δυσκολιας στις εξετασεις. σημερα, συνηθεις διαφορικες εξισωσεις, πηγα μια χαρα διαβασμενος (σχετικα ευκολο μαθημα κιολας) αλλα δεν γινοταν σε 3 ωρες να προλαβεις να γραψεις τα θεματα. μιλαμε για συνολικα 15 υποερωτηματα που τα περισσοτερα απ' αυτα θα μπορουσαν καλλιστα να σταθουν ως αυτοδυναμα θεματα. ενα υποερωτημα μου πηρε μιαμιση σελιδα κοντα. wtf.
Εχεις τα θεματα? Μου φαινεται πολυ περιεργο αυτο για ΣΔΕ. Οι ΜΔΕ ειναι που γαμιουνται συνηθως, ποσο τεραστια θεματα να βαλει κανεις πια με ΣΔΕ. Καμια χωριζομενων μεταβλητων, καμια Λαπλαζ, καμια Φουριε, τι αλλο..
παράδειγμα εξετάσεων διαφορικών σε ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ
τυχαίο υποερώτημα από τα 7 ερωτήματα
"Να κάνετε το μετασχηματισμό λαπλάς της παρακάτω εξίσωσης μόνο με τη χρήση του ορισμού"
αποτέλεσμα, 1,5 σελίδα αβέβαιες πράξεις VS μία σειρά με εφαρμογή των ιδιοτήτων.
ΝΑΠΑΝΑΓΑΜΗΘΕΙΤΕ τουλάχιστον δε χρωστάω πια μαθήματα
Δηλαδη να παρεις το ολοκληρωμα και να το εφαρμοσεις σε ολη την εξισωση αφου εχεις πολλαπλασιασει με το εψιλον του Οηλερ και να υπολογισεις τα ολοκληρωματα? Ε ακομα κι αυτο, πραγματικα ΠΟΣΟ μπορει να σου παρει ρε συ?
στα πολυτεχνεια ισως να εχετε απλα γραμμικες πρωτης ταξης. στο μαθηματικο δεν ειναι ετσι η ζωη ομως =/
Κι όμως, 7-8 μαθηματικά για κορμό (και άλλες τόσες φυσικές) δεν το λες λίγο.
Ε ουτε εμεις ειχαμε μονο γραμμικες πρωτης ταξης, γι αυτο σου λεω να βαλεις τα θεματα, απο περιεργεια καθαρα δηλαδη. Αν τα εχεις. Επισης, εγω ειχα 4 Αναλυσεις, 2 Αλγεβρες, Πιθανοτητες, Στατιστικη, ΣΔΕ, ΜΔΕ και καποια που σιγουρα ξεχναω στον κορμο, ενω αν επελεγε κανεις Κατευθυνση Μαθηματικου ειχε παμπολλα ακομα.
δεν είπα ότι είναι δύσκολο
είπα ότι είναι άχρηστο και χρονοβόρο να αφιερώνεις 20 λεπτά σε εξέταση διαφορικών για το 1/14 του 10 για κάτι που θέλει 0 γνώσεις διαφορικών.
έντιτ:
@Κάλκη αχακαλοε
ναι είναι το πρώτο κεφάλαιο, μετά έχουμε λαπλάς, λαγκράντζ, προσδιοριστέους συντελεστές, διαφορικούς τελεστές, συστήματα, ανάπτυξη σε δυναμοσειρές, φουριέ και χώρο φάσεων.
και μην τολμήσεις να λύσεις εξίσωση με τον πιο γρήγορο τρόπο! πρέπει να τη λύσεις με τον τρόπο του καθηγητή που βάζει το συγκεκριμένο θέμα, αλλιώς δε μετράει αν το βρήκες!
Μια φορά κι ένα καιρό, στην Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών είχε το εξής θέμα:
α) Γράψτε αλγόριθμο που να υπολογίζει την συνάρτηση Ackermann (το οποίο και είναι πολύ απλό)
β) Ως παράδειγμα εφαρμογής του αλγορίμου, καταγράψτε τις πράξεις για Α(2,1) και Α(3,3).
Το κάθε παράδειγμα ήταν 2 σελίδες προσθέσεων...
Στο μαθηματικό τις προάλλες μπήκε θέμα στο μάθημα της Κοσμολογίας (επιλογής) το εξής :
"Να αποδείξετε ότι ζούμε μέσα σε μία μαύρη τρύπα"
αυτολεξεί, χωρίς καμία διευκρίνιση, απλά αυτό
(το πιο αστείο είναι πως κάποιοι προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν με απορρόφηση νετρίνων)
αλλά ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι Τεράστιος Τύπος, νιώθω μόνο δέος
καλα, μαθηματικα που βγαινουν με γκαρουτσους αρχιδια μαθηματικα ειναι. ειδα θεματα και σημειωσεις μιγαδικης αναλυσης στους ηλεκτρολογους και γελαγα.
ρατ_ποϊζον το εμπ ειχα στο μυαλο μου, δεν ξερω τι κανετε εσεις εκει πανω.
φιχχχσερ δεν μας αφησε να κρατησουμε τα θεματα, σοζ.
Είναι φοβερό πάντως ότι αυτό που λέει ο Khalkji μου το λεγε ηλεκτρολόγος αντίστροφα. Σε φάση τι πούτσες μαθηματικά έχουν στο μαθηματικό και είδα τα θέματά τους και τα πέρναγα με 8 και πάνω.
Χαλαρώστε λίγο ρε επιστήμονες
Πάντως αυτό περί μαθηματικών που περνιούνται με γκαρούτσους μεγάλος μύθος ε. Μόνο η θεωρία πιθανοτήτων έτσι. Για την ακρίβεια άπειρος κόσμος φτάνει 5ο-6ο έτος και χρωστάει τα μαθηματικά του πρώτου γιατί πάει να τα δώσει με γκαρούτσους.
Όχι.
Μπορούν σίγουρα να υπάρξουν ΣΔΕ που μπορούν να σου φάνε αυτή τη στιγμή μιάμιση ώρα. Δεν είναι όλες οι ΣΔΕ πρώτης τάξης και χωριζομένων. Ούτε όλες οι δεύτερης επιλύσιμες όπως ο ταλαντωτής.
Ακόμα και πρώτης τάξης όμως, κάτι Ricatti/Bernulli και -ειδικά- Euler μπορούν να σου κοστίσουν αρκετά α4
Δεν ξερω εγω ειχα παρει 9 με Γκαρουτσο με 7 θεματα της μιας σελιδας το καθενα, μαλλον ειμαι τυχερος ή ποζερι ή οτιδηποτε αλλο ειναι καποιος που περναει μαθημα
δεν λέω αυτό μωρέ
απλά είναι λίγο αφοριστικό το "μα πόσο μεγάλη μπορεί να είναι μια ΣΔΕ;"
μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως μεγάλη αν θέλει σε θέμα πράξεων
Κιεγώ φίλε μου έχω κάπου μέσο όρο εννιάμιση στα τεσσεραπέντε μαθηματικά μου μαθήματα και φιλάω σταυρό ότι μπορώ να σου σιάξω επιλύσιμη ΣΔΕ που θα τη λύνεις μέχρι αύριο το πρωί, υπάρχουν περίπου εκατό και ένας τρόποι να κατασκευάσεις μια τέτοια.
Αυτό που λέει ο Μανώλης βασικά. Από την Πάτρα.
χιντ: με ορίζουσα βρόνσκι πέφτει το μεγάλο γέλιο.
7,5 me 5 apousies. SKOURLA SE AGAPW <3
μπηκα εξεταστικη Ιουνιου με 3 μαθηματα για πτυχιο και βγαινω με 2
καλο καλοκαιρι
:(
λοιπον, ξεκινησα σημερα γυρω στις 2μιση το μεσημερι να διαβαζω μαθηματικη λογικη και διαφορικη γεωμετρια. δινω διαφορικη γεωμετρια αυριο 9-12 και μαθηματικη λογικη 12-15 και ισχυριζομαι οτι λογικη δεν γραφω κατω απο 8 και διαφορικη γεωμετρια την περναω. τα στοιχηματα σας ν'ακουσω.
Βαζω μια μπυρα σπιρτοκουτου στο 4 στη μαθηματικη λογικη και αλλη μια μπυρα στο 3 στη διαφορικη γεωμετρια.
Αποδοση δεδομενου οτι αποκλειεται το 9 και το 10, 1 προς 8, αρα για καθε μπυρα που βαζω θελω 8 αν το πετυχω.
Υποθετουμε ισοπιθανο καθε βαθμο απο το 1-8, κι αυτο προκυπτει απο την υπερφιαλη αισιοδοξια σου.
μ' αρεσει να ειμαι τσουτσεκι η αληθεια ειναι.
σοβαρα ομως, παρε εδω θεματα. πρεπει να εισαι καθυστερημενος για να γραψεις λιγοτερο.
:rofl: :moutza:
Η πιο γαματη φαση οταν δινεις εξετασεις εχοντας διαβασει μια μερα ειναι οταν συνειδητοποιεις το ευρος των θεματων που μπορει να σου βαλει το καθε μουνοπανο!!
Aλλα εγω το στοιχηματακι το βαζω για τη φαση, γιατι μαρεσει ο τζογος, δεν ηθελα να σε κραξω για τη δηλωση, μακαρι να παρεις 8 και 9 αντιστοιχα
μαθηματικη λογικη το πρωτο μαθημα που περασα..οπως και η πλειοψηφια των ξυστων στο μαθηματικο της πατρας
δινετε αυριο ομως? σε εμας αναβληθηκαν αποτι φαινεται λογω της πανελλαδικης απεργιας.
αμε. σε εμας θα απεργησει μονο μια καθηγητρια και για να το κανει αυτο αλλαξε την ημερομηνια εξετασης απο χθες και την πηγε προχθες.
τοχεις μετανιωσει το μαθηματικο σαν επιλογη? απο περιεργεια...εγω ανετα
ε κοιτα, ενας λογος που θα μπορουσα να το' χω μετανιωσει ειναι οτι μπορω να σκεφτω καμια 15ρια σχολες που τα μαθηματα τα περνας διαβαζοντας κανα τριωρακι το καθενα. τα αυριανα που δινω δεν ειναι αντιπροσωπευτικα του επιπεδου δυσκολιας του μαθηματικου. απ' την αλλη τα μαθηματικα ειναι αντικειμενο που δεν θα κατσεις να ασχοληθεις απο μονος σου, δεν θα μπεις σ' ενα βιβλιοπωλειο να δωσεις στα τυφλα ενα 40ρι-50ρι για ενα βιβλιο μαθηματικων στα τυφλα, ουτε θα αραξεις να διαβασεις μαθηματικα για χαλαρωση. ε κι αν εχεις βαση μαθηματικα και φιλοσοφια μετα κανεις οτι θες με περισσεια ευκολια.
απ'την αλλη ειμαι μαθηματικο σαμου. οποτε ναι, το εχω μετανιωσει.
ετσ'.
άντε καλή επιτυχία και μην καθυστερήσεις και δε σου φτάσει ο χρόνος να τα γράψεις όλα
Ρε αλήθεια τώρα, αυτό που λέει ο φίκσερ στην προηγούμενη σελίδα είναι ταυτόσημο του "πόσο μεγάλος μπορεί να είναι ένας αριθμός πια;" ή έχω φάει κάποιου είδους σκάλωμα;