PDA

View Full Version : Λονδίνο - London

Pages : [1] 2

Phoebus
30-03-2005, 18:13
Μέσα σ'όλα τα ωραία χρέωσα και την κάρτα του πατέρα μου 887 ευρώ για εισιτήρια 4 ατόμων για τις 19 του Μάη. Ο ίδιος βέβαια ακόμα δεν το ξέρει.

Θα έρθουμε να δούμε το episode 3 με dr3am3r, necropethameno και ένα άλλο παληκάρι. Σας ενημερώνω από τώρα, όσοι Άνγκλοι βρίσκεστε εκεί και γουστάρετε, να έρθετε να μας δείξετε τα κατατόπια, να πάμε και σε κανά μπαράκι/club (έχει ελπίζω) κτλ.

London b3w4r3 t3h ph34r

enitharmon
30-03-2005, 18:34
o skopos tou taksidiou sas einai na deite to episode 3????? :shock: :shock: :shock:

Phoebus
30-03-2005, 18:50
Ναι. Περίεργο σου φαίνεται; Εδώ άλλοι κάνουν Αγγλία-Ελλάδα και Ελλάδα-Αγγλία για ένα πήδημα, το episode 3 σε μάρανε;

Deggial
30-03-2005, 19:26
Δε μιλάμε για οποιαδήποτε ταινία, για το Star Wars μιλάμε.

Παρεπιπτόντως, όσοι Ingolemοι-BLi][zERάδες λένε πως το Star Wars: A new hope δεν έχει σενάριο (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι καθυστερημένοι), να ψοφήσουν νύχτα από επίθεση αιμοβόρων κουνελιών.

eyeamflesch
30-03-2005, 19:28
Episode 3?

Acid Baby
30-03-2005, 19:49
egw nomiza oti milagane gia episodio south park kai piga na pathw 2 emfragmata.

NuC
30-03-2005, 19:56
mono otan o telefteos jedi pidiksei kai ka8ere8ei
mono otan valoun kai sto telefteo TIE FIGHTER eksatmisi kai ixosistima
mono otan o telefteos stormtrooper valei rafta megadeAth sti stoli

mono tote 8a dw starwars xwris na xarakonome

Darkling
30-03-2005, 20:20
τα ΤΙΕ Fighters σας γαμουν αριστα.

Phoebus
30-03-2005, 20:28
mono otan o telefteos jedi pidiksei kai ka8ere8ei
mono otan valoun kai sto telefteo TIE FIGHTER eksatmisi kai ixosistima
mono otan o telefteos stormtrooper valei rafta megadeAth sti stoli

mono tote 8a dw starwars xwris na xarakonome

Βασικά αυτό θα γίνει.

Θα ψοφήσουν όλοι οι Jedi :)

Kingdom Gone
30-03-2005, 23:09
o skopos tou taksidiou sas einai na deite to episode 3????? :shock: :shock: :shock:

auto kata vash. dld ok. poso pio kammenoi? de to lew epithetika alla get a life.

enitharmon
30-03-2005, 23:11
toulaxiston elpizw na eksasfalisate eisitiria gia tin premiera kai na mi meinete apeksw

wanker
30-03-2005, 23:42
dwse parapanw details k pws mporoume k emeis na to doume parea mazi sas :) eite me pm eite mesw post

thx :*

Phoebus
30-03-2005, 23:47
toulaxiston elpizw na eksasfalisate eisitiria gia tin premiera kai na mi meinete apeksw

Έχουμε ήδη κλείσει.

Odeon - Royal Circle seats. 17 pounds το εισιτήριο.

Γιατί μπορούμε.

Kingdom :*

dyingfreedom
31-03-2005, 00:29
London mono gia tous ekshs kurious:

http://www.arsenal.com/images/ccsplash/players.jpg

TheHeartcollector
31-03-2005, 02:23
London mono gia spoudes

Eric Theodore Cartman
31-03-2005, 02:32
.. kai gia to london dungeon. :dfinger:

The Nerd
31-03-2005, 12:37
Poios paei agglia ellada/ellada agglia gia na gamhsei?

Eric Theodore Cartman
31-03-2005, 12:42
:roll:

IrDA
31-03-2005, 12:46
egw exw paei kata kairous :P

giati eimoun erwteumenos mexri pou mou ta foresane :)

London mono gia douleia pleom :>

The Nerd
31-03-2005, 12:51
Me ta lefta toy eishthrioy, sprwxneis montelaki ...

IrDA
31-03-2005, 12:53
eimoun erwteumenos leme ...

The Nerd
31-03-2005, 12:54
eimoun erwteumenos leme ...

Den exei emoticon respect
:respect:

IrDA
31-03-2005, 12:57
lol

Eric Theodore Cartman
31-03-2005, 12:58
Me ta lefta toy eishthrioy, sprwxneis montelaki ...

post info.

:fear:

IrDA
31-03-2005, 13:04
soho

oxi small office home office ...

Eric Theodore Cartman
31-03-2005, 13:08
:( :moutza: :(

katwrimos
31-03-2005, 13:13
ego ksero kapoion pou metakomise gia na gamisei :D

unDO
31-03-2005, 13:27
souhdia?

Harbinger of Death
01-04-2005, 01:40
^ :rofl: :rofl: :rofl:

Αχέμ. Όσο για το τοπικ, είστε απίστευτα καμένοι. Εκτός αν έχετε πολλά λεφτά. Τότε είστε ΟΚ. Αλλά αν δίνετε από υστέρημα για να πάτε Αγγλία να δείτε Star Wars Episode 3 (ειδικά αυτό) τότε είστε πραγματικά και τελειωτικά καμένοι.

Από την άλλη είναι και Πρωταπριλιά. :D

Phoebus
01-04-2005, 02:31
Όχι σοβαρά, θα πάμε Αγγλία για να δούμε cinema. Theatre.

Εγώ είμαι απλά καμμένος, ο dr3am3r και ο necropethamenos είναι τελειωτικά καμμένοι γιατί χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους σε κάρτες... μου θέλουνε και ep3 :P Το άλλο παιδί τα έχει αλλά είναι και αυτός καμμένος. Σήμερα είχαμε όμως και το addition ενός ακόμα ο οποίος απλά τα έχει και δεν είναι καμμένος, απλά θέλει να κάνει ένα ταξιδάκι πρωτού πάει στρατό...

pitchfork
22-12-2005, 10:05
Σήμερα το απόγευμα πάω για Χριστούγεννα, λίγες μέρες τέσπα, Λονδίνο.
Πείτε τίποτα μπας και προλάβω να δω/πάω εσείς που (κάνατε ότι) σπουδάζετε/ σπουδάζατε εκεί.
Thx

Ps Ο τίτλος του τόπικ από μια αγαπημένη μου ταινία, μη παρεξηγούμαστε.

MeLinDa
22-12-2005, 14:07
katarxas na pas gia kineziko sthn london china town kapou sto soho.
volta sto teeeeleio mpatersi park(dn kserw pws grafetai alla exei limnh me papies)kai mpala sto regents park opou ekei dipla exei kai to madame tissauds museum pou opws k na to kanoume exei plaka.
an s endiaferei o mesaiwnas perna mia volta ap ton pyrgo tou londinou k to avaeio westminster.
an s endiaferei h texnh yparx0un spitia epifanwn logotexnwn klp(ntikens froyd klp epishs),h e8nikh pinako8hkh
(respect) to mouseio episthmwn pou einai poly endiaferon k to all time classic mouseio fysikhs istorias.
(akousa k gia mouseio kinoumenhs eikonas alla dn kserw leptomereies)
gia rock mousikh,rock garden sto covent garden,
kai gia psarema punkisswn sto camden.
(fish and chips pou8ena parakalw)

Angelcurse
22-12-2005, 14:10
Madame Tussauds / London Tower mou erxontai prwta sto mualo
to vradaki klassika spasta sto fabrik, xristougenna einai olo k kapoion guest dj tha exei :P

Episis megali empeiria einai ta musical. Auto to kairo paizetai to Show must go on (nomizw etsi legetai) afierwma ston Mercury. Pare to metro k kateva Piccadilly Circus.

cheers

The Charon
22-12-2005, 15:23
mono na mhn trexeis....

Atheist
22-12-2005, 15:44
Και μην ξεχάσεις να γράψεις "RIMBAUD RE MOYNIA" στον τοίχο του σπιτιού του Blake, αν είναι στο Λονδίνο.

pitchfork
23-12-2005, 14:11
Euxaristw re, na ste kala (osoi grapsate - oi alloi xesthka).
Exa kleisei na paw na dw schizorhands (psalidoxerh tespa) theatro th deutera.
:)

LONDINO RE MOUNIAAAAAA

pitchfork
29-12-2005, 01:26
Ήταν τέλεια.
Παρακαλώ κλειδώστε.

Dragonlord
28-11-2006, 17:06
Για πείτε κι άλλα λοιπόν.

Stormrider
28-11-2006, 17:10
κι άλλα λοιπόν

variemai

Dragonlord
28-11-2006, 17:58
Useless Idiot

Stormrider
28-11-2006, 18:00
:D

Weiss
28-11-2006, 18:41
λοιπόν, το Βρετανικό μουσείο, παρ'ότι αρκετά κλασικό ομολογουμένως, εμένα μου είχε αρέσει πολύ (και τα Ελγίνεια μάρμαρα πλέον δεν είναι πολίτικαλι κορέκτ να τα λες έτσι, Pathenon's Marbles είναι), η Tate Modern έχει σούπερ μόνιμη έκθεση - και τα δύο προαναφερθέντα είναι δωρεάν για τις μόνιμες εκθέσεις, εισιτήριο έχουν μόνο για τις προσωρινές.
εγώ είχα πάει και στο design museum και ήταν ωραίο αλλά πρέπει να σε ενδιαφέρει για να πας.

γίνεται και ένα ωραίο ιντι πάρτι κάθε δευτέρα σε ενα κλαμπ αλλά δε φαντάζομαι να ενδιαφέρει κανέναν.
α, και στο forbidden planet εννοείται για βιβλία/dvds/οτιδήποτε γκατζετοειδές και sci-fi.

Dragonlord
28-11-2006, 19:34
και τα Ελγίνεια μάρμαρα πλέον δεν είναι πολίτικαλι
Είμαι άυπνος και διάβασα ότι "πλέον δεν είναι πορτοκαλί"

Dragonlord
28-11-2006, 19:35
η πρώτη σκέψη μάλιστα, αντανακλαστικά, ήταν "άντε μπράβο, μπορεί να τα κρατάνε εκεί αλλά τουλάχιστον τα καθάρισαν"

HAVOC
28-11-2006, 19:50
Προς οποιον ενδιαφερεται, προχειρες σκεψεις που μου ερχονται γρηγορα -γρηγορα κατα νου:

Kανε μια βολτα προς νοτια, london bridge-με borough market,vinopolis-γαματο-, london dungeon- και προς τα κατω, πιασε το riverwalk απο blackfrier's bridge, να δεις tate modern, millenium wheel, shakespear's globe theatre, τις γεφυρες στη σειρα και απο εκει μπορεις να παρεις καραβακι και να βγεις στο richmond που απο μονο του εχει διαφορα να ανακαλυψεις, και στην επιστροφη με τρενο[tube ειναι, αλλα επειδη εχεις βγει παραεξω ειναι καποιοι σταθμοι υπεργειοι]σταματας στους βοτανικους κηπους-kew gardens για χαζευτηρι, που ειναι διπλα στο richmond. Νοτια, σταθμοι waterloo και elephant&castle ειναι και το ministry of sound. Aπο waterloo παιρνεις και το eurostar και πεταγεσαι και ενα Παρισι αμα λαχει να 'ουμ.

Για κεντρικα, απαραιτητως soho-china town για κινεζικα, piccadilly, leicester, covent garden τα γυρνας στο χαλαρο, για ψωνια, μπαρακια, κλαμπακια, φαγητο.[ειναι ολα σαν μια μεγαλη γειτονια, συνδεδεμενα μεταξυ τους, μη κωλωσεις και παρεις tube, κανε περιπατο να ανακαλυπτεις διαφορα χαριτωμενα.Βασικα ξεκινα απο κλασικα τυπου regend street, βγες piccadilly και συνεχισε, ειτε προς τα πανω προς covent, η πας πρωτα carnaby-soho και βλεπεις και τα υπολοιπα, θα δεις]. Κεντρικα παιζουν και μουσεια, με πιο γνωστα το βρετανικο και το μουσειο φυσικης ιστοριας. Μη χανεις χρονο με μαλακιες εκθεματα, παρε χαρτη απο reception και δες οσα σε ενδιαφερουν πραγματικα. Επισης, για σουβενιρ, μην ψωνιζεις απο τουριστικα, ειναι αηδιες και πανακριβα, προτιμησε κατι αναμνηστικο απο τα μερη που επισκεπτεσαι, απο το shopping τους.

Ομορφα διαμορφωσαν πλεον και την carnaby με ομορφα μαγαζακια και πεζοδρομους, και απο εκει μπορεις να βγεις -αφου περασεις απο στενακια με κωλομπαρα και στριπτιτζαδικα χαρακτηριστικα για χαβαλε-στον πουστοδρομο old compton street, που ναι μεν εχει τις νεραιδες, αλλα και καλα μαγαζια και κατι περιεργα βιβλιοπωλεια. Εξαλλου οι αδερφες εχουν γουστο, και δεν ενοχλουν κανεναν. Ελληναρες που πανε για κραξιμο, δεν εχει νοημα, δεν περνανε μαλακιες.

Γενικως καλα μαγαζια, ευκολο να τα βρεις, cafe de paris, atlantic bar, l'apogee, chinawhite, fabric, mezzo, cafe boheme. Πολυ χοντρικα αυτα, οπου σου αρεσει φυσικα πηγαινε, μην κολλας επειδη ξερουμε καποια εμεις και μας αρεσαν.Υποψιν τα μπουζουκια, ειναι κατηγοριας γ, τα εχουν προς τα βορεια Κυπριοι[ειναι αρκετα πιο εξω, νομιζω ο Ζευς κατι τετοιο τελοσπαντων, και γενικα οι κυπριακες γειτονιες ειναι με piccadilly line βορεια προς south gate περιοχη βορεια κι ας λεγεται ετσι]-, και κεντρικα παιζει το Arizona [marylebone road].

Για ψωνια, τα κλασικα selfridge's και harrod's μια χαρα ποικιλλια εχουν, για αγορες ομως ηλεκτρονικων, tottenham court road, κατα προτιμηση Σαββατο που εχει και εκθεσεις προμηθευτων, πληρωνεις καμια λιριτσα και κατι, και βλεπεις απειρα πραγματα και μπορεις και να αγορασεις κατα τη διαρκεια ολης της ημερας [σου σφραγιζουν το χερακι και πας σε διαφορες αιθουσες/κτιρια]. Τα μαγαζια που εχουν πακια, ειναι πολυ δεκτικα σε παζαρια, ειδικως αν πληρωνεις cash.
Βορεια παιζει και η camden για χαζευτηρι αναμεσα σε ολα τα αλλα σε πανκιδες και φρικια. Προσοχη αν βγεις King's Cross, δεν ειναι και απο τις καλυτερες περιοχες, ειδικως γυρω απο το καναλι.

Kεντρικα, ειναι και το bayswater[και ο σταθμος queensway ειναι διπλα, με central line, εξυπηρετει το ιδιο], η ελληνικη γειτονια σε ελευθερη μεταφραση, με κωλοπιασε οπως ειναι αναμενομενο εστιατοριο τη Σαντορινη [moscow road][δοκιμασε κλεφτικο αρνακι ειναι ολα τα λεφτα] και το Byzantium για φραπεδια.[το εχει πλεον ενας Κυπριος, η γνωστη μπετουγιω Φανη το πουλησε, και δεν ξερω τι ατμοσφαιρα εχει πια]. Kαπου στη moscow road παιζει και η αγια Σοφια, η εκκλησια.
Απο εκει, εχεις access σε kensington gardens κατα μηκος της bayswater road, και μπορεις να βγεις ειτε προς hyde park ειτε προς hollad park. Απο την αλλη κατευθυνση, στο τελος της queensway, παιζει το καλο εμπορικο whiteley's και μετα διασταυρωση παιρνεις την westbourn grove, που εχει επισης ψαγμενα μαγαζακια και σε βγαζει portobello, ιδανικα weekend για να εχει το παζαρι με τις αντικες και μπολικο κοσμο.

Για καποιον που εχει κεφια, μπορει να βγει και ανατολικα, να απομακρυνθει αρκετα με doclands light railway, και εχει καποια ιδιαιτερα μπαρακια και εστιατορια , στην περιοχη west india quay-παλι ειρωνια, ειμαστε ανατολικα- και το περιφημο canary warf. Λεω τις αποστασεις με επιφυλαξη, γιατι αν εισαι συνηθισμενος απο Ελλαδα ισως σου φανει μακρια, ενω δεν ειναι κατι τραγικο, με μερικες αλλαγες τρενων εισαι εκει γρηγορα.

Σε γενικες γραμμες, απεφυγε την παγιδα του να παιρνεις υπογειο για κοντινες διαδρομες, καλυτερα λεωφορειακια, η με τα ποδια, διαφορετικα χανεις τα μικρα και απιθανα που μπορει να σε ενδιαφερουν. Επισης, ρωτα και σπασε τους τα αρχιδια, ειναι ιδανικοι στο να δινουν οδηγιες, το εχουν βιτσιο, σε αυτο υπαρχει εξυπηρετηση. Παρε και κανα χαρτη ε, και οταν πας να βγαλεις tickets για υπογειο, ρωτα για προσφορες για σαββατοκυριακο, και γενικως για travel cards, συμφερει.

Αν ειναι στα γουστα σου, δες καποια θεατρικη παρασταση-τα περισσοτερα ειναι στο κεντρο, προς tottenham court road-, γενικως ενημερωσου για το τι παιζει μουσικα και καλλιτεχνικα απο το time out. Tickets providers εχει αρκετους στη leicester sq [ειναι λεστερ και οχι λεισεστερ που λενε τα γκαφαλια], και στην queensway στο bayswater. Αλλα και απο ενα internet cafe, κανεις και online τη δλεια'ς.

Υποψιν οτι τις ημερες κοντα στις γιορτες οι κεντρικοι δρομοι τυπου oxford str, bond str-με αρκετες φιρμες καθως και στην new bond str-, regend str etc ειναι κολαστηρια απο κοσμο. Πιθανον να χρειαστει για καλα μαγαζια να κανεις κρατησεις, τσεκαρισε παντως το availability, μην βρεθεις εκτος.
Τα Χριστουγεννα-boxing day- ειναι ισως η μονη γιορτη που βιωνουν ως λαος οικογενειακα, και μπορει να εχει καποια σχετικη ερημια. Πρωτοχρονια θα απολαυσεις αγγλουρια λιαδες, ειδικως στα happy hours και λιγο πριν το κλεισιμο, οταν αρχισουν να βαρανε καμπανακια.
Τελος, τεραστια προσοχη σε pick pockets, υπαρχουν μεχρι και επιγραφες στους σταθμους, κλεβουν ασυστολα, οποτε πραγματα εκτεθειμενα και σε κωλοτσεπες ξεχασε τα, προσοχη στους δρομους με την αντιθετη κυκλοφορια, προσοχη στους χωρους που απαγορευεται το καπνισμα- τρως προστιμο και μανουρα χωρις δευτερη. \m/

p.s. http://www.tfl.gov.uk/tube/

http://www.timeout.com/london/

http://www.viewlondon.co.uk/night_finder_venue_520.html

pitchfork
28-11-2006, 20:50
Αχ τι κρίμα.
Γύρισα από πέρσι, ένα χρόνο είμαι εδώ τώρα και μου λείπει.
Ελπίζω να κληρωθούμε με καμιά αγγλική ομάδα σε κάποια μετέπειτα φάση, μου λείπει πραγματικά.

Havoc που ήσουνα πέρσι?

kontan
28-11-2006, 22:11
και τα Ελγίνεια μάρμαρα πλέον δεν είναι πολίτικαλι
Είμαι άυπνος και διάβασα ότι "πλέον δεν είναι πορτοκαλί"

η πρώτη σκέψη μάλιστα, αντανακλαστικά, ήταν "άντε μπράβο, μπορεί να τα κρατάνε εκεί αλλά τουλάχιστον τα καθάρισαν"

σκατά! :shock: ακριβώς το ίδιο έπαθα κ εγώ :rofl:

HAVOC
28-11-2006, 22:58
Αχ τι κρίμα.
Ελπίζω να κληρωθούμε με καμιά αγγλική ομάδα σε κάποια μετέπειτα φάση, μου λείπει πραγματικά.

Havoc που ήσουνα πέρσι?

Eιμαι απο τον Οκτωβριο του 2005 Ελλαδα. Ημουν απο το 97 Λονδινο. Και εννοειται μου λειπει παραφορα.

pitchfork
29-11-2006, 00:14
Αχ τι κρίμα.

Havoc που ήσουνα πέρσι?

Eιμαι απο τον Οκτωβριο του 2005 Ελλαδα. Ημουν απο το 97 Λονδινο. Και εννοειται μου λειπει παραφορα.
Καλά, εγώ είχα πάει για Χριστούγεννα μόνο....

Milton
29-11-2006, 11:24
Chinawhite(κλαμπ) και λοιπες μαλακιες ειναι ακριβα και δεν αξιζει τον κοπο,ιμχο. ξεχωριστα εισοδος και ξεχωριστα αυτα που θα πληρωσεις για το ποτο.

Camden μπορει να βρει καποιος ολα τα δωρα που μπορει να χρειαστει και τα μαγαζια με καλη μουσικη και χαλαρο κοσμο. το ματι σου γεμιζει χρωματα και πραγματα.
επισης οποιος παει λονδινο ας κανει ενα κοπο να τσεκαρει τις συναυλιες που παιζουν αυτην την περιοδο. μερικα εισιτηρια ειναι απλα ξεφτιλισμενες τιμες. διπλα απο μια απο τις εξοδους της στασης Oxford Circus του μετρο ειναι η Argyll Street (απεναντι απο ενα σταντ με κινεζικο και ειναι πεζοδρομος, στην γωνια εχει ενα exchange bureau) και εχει ενα box office με ολες τις συναυλιες για τους επομενους 2 μηνες. σου δινουν και τσαμπα λιστα με τις συναυλιες με τιμες εισιτηριων ωρα και μερος.
συναυλιες γινονται συνεχεια και Camden σε μικρα χαριτωμενα μαγαζια. και οι τιμες ποτων ειναι πολυ λογικες.

βοτανικους κηπους-queue gardens για χαζευτηρι,

Kew Gardens.

HAVOC
29-11-2006, 11:54
Chinawhite δεν ειναι ισως το φθηνοτερο, αλλα ειναι καλο μερος. Οχι οτι και αλλα φθηνοτερα δεν ειναι.
Thanks για το kew gardens, το μυαλο μου κανει περιεργους συνειρμους, τους εκανα αναμονη. Να σαι καλα.

Weiss
29-11-2006, 12:15
επισης οποιος παει λονδινο ας κανει ενα κοπο να τσεκαρει τις συναυλιες που παιζουν αυτην την περιοδο. μερικα εισιτηρια ειναι απλα ξεφτιλισμενες τιμες. διπλα απο μια απο τις εξοδους της στασης Oxford Circus του μετρο ειναι η Argyll Street (απεναντι απο ενα σταντ με κινεζικο και ειναι πεζοδρομος, στην γωνια εχει ενα exchange bureau) και εχει ενα box office με ολες τις συναυλιες για τους επομενους 2 μηνες. σου δινουν και τσαμπα λιστα με τις συναυλιες με τιμες εισιτηριων ωρα και μερος.
συναυλιες γινονται συνεχεια και Camden σε μικρα χαριτωμενα μαγαζια. και οι τιμες ποτων ειναι πολυ λογικες.

επίσης, εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που κάνεις φτάνοντας λονδίνο είναι ότι αγοράζεις το time out για να δεις τι συμβαίνει στην πόλη. είναι τέλειο το περιοδικό και συμβαίνουν συνεχώς τόσα πολλά πράγματα (και πολλά δωρεάν) που σίγουρα βρίσκεις κάτι του γούστου σου.

verdictdenied
29-11-2006, 16:28
Να κοιτάς πρώτα δεξιά το δρόμο πριν περάσεις.......αν θες αλάτι παίρνεις την παπαριά με την μία τρύπα.....επειδή από πέρσυ μπορεί να έχεις ξεσυνηθίσει....

Dragonlord
30-11-2006, 20:46
thx all :D

solution_AK-47
09-01-2007, 16:55
και κεντρικα παιζει το Arizona [marylebone road].

Gamaei to arizona, na pate opwsdhpote paidia ti na leme twra (den exw paei, alla exoun paei filoi k kserw) :!:

P.S. Prosekste to drummer ekei, einai foberos.

metamelia3
09-01-2007, 17:02
somebody kiiill all the greeks of londondolooo
:disco:

Kuolema
31-03-2007, 21:32
Peite kapoio ksenodoxeio perioxh Farringdon/Russell Square/Holborn. Please.

Milton
31-03-2007, 22:27
http://www.hoteldirect.co.uk/webapp/hoteldirect/servlet/HDSearch?city=London&location=Holborn

http://www.londonhotels.holiday-inn.com/?cm_mmc=Google-PS-HolidayInnUK-_-B-Branded+EMEA-_-London-_-Holiday+Inn+London%7C-%7C-922118021013320945

https://www.travelodge.co.uk/find_a_hotel/

HAVOC
31-03-2007, 22:39
Peite kapoio ksenodoxeio perioxh Farringdon/Russell Square/Holborn. Please.

http://www.imperialhotels.co.uk/imperial1_hotel.aspx

Σε αυτο εχω μεινει και ειναι σουπερ.
Και τα γειτονικα του γυρω απο την πλατεια ειναι επισης καλα.

Kuolema
01-04-2007, 08:13
Thank you :)

Kuolema
01-04-2007, 21:31
Ekleisa President :pink:
Thanx again :D

pitchfork
01-04-2007, 21:59
Ωραία.
Έτσι κάτι θα υπάρχει κι εκεί να σου θυμίζει το er.

:oops: (μαλακία ήταν απλά ήθελα κάτι να πω)

Shadowking
01-09-2007, 16:28
Λέμε με παρέα 4 ατόμων να πάμε Λονδίνο 2η βδομάδα Χριστουγέννων. Απορίες:

1)Με easyjet, αν κλείσεις τώρα είναι ~200€ το πήγαινε-έλα. Αν ξέρουμε κάτι φθηνότερο από easy jet το λέμε και ας είναι μεταφορά με C-130 και ρίψη με αλεξίπτωτα.

2) Παρέα=ψωλαρία, άρα λέμε για διαμονή σε hostel. Προτείνετε κάνα καλό που έχετε πάει, σχετικά κέντρο. Η φάση κοινόχρηστο μπάνιο στον όροφο δεν παλεύεται να φανταστώ ε; Επίσης, γίνεται να κλείσεις δωμάτιο 4 ατόμων εσύ και η παρέα σου; Η προοπτική να πάμε 4 σε δωμάτιο για 8 είναι ξερωγω αρκετά φθηνότερη, αλλά αξίζει; Θα μας βιάσουν; :P

3) Οι μεταφορές είναι ακριβές από ότι ξέρω, τι χρησιμοποιούμε και τι αποφεύγουμε;

4) Όποιο μέρος έχει σχέση με Beatles και το ξέρετε, πείτε το.

Για τα υπόλοιπα, διαβάζω τα άλλα threads, ευχαριστώ.

hvilelos?
01-09-2007, 16:55
Λογικα η easyjet θα εχει τα φτηνοτερα πακετα.Εμεις ειχαμε παει με british λογω της προσφορας που ειχε για τα 10 χρονια και κοστιζε γυρω στα 90.
Για διαμονη 9 ατομα οπως ειμασταν επιλεξαμε αυτο το hostel http://www.hosteleurope.com/availabilit ... umber.523# (http://www.hosteleurope.com/availability.php/HostelNumber.523#) κυριως για να εχουμε ολο το δωματιο μονοι μαςκαι για το οτι βρισκοταν στο bayswater με αμεση προσβαση σε 2 σταθμους μετρο και 4 γραμμες συνολικα,σε 20 λεπτα ησουν οπου ηθελες
Το hostel αυτο ειχε μπανιο και στο δωματιο και στο διαδρομο,δεν ξερω ποσο ισχυει γενικοτερα αυτο γιατι δεν εχω μεινει αλλου.Παντως μπορεις να ψαξεις και απτο site parαπανω και γενικοτερα να βριες κατι που σας βολευει.
Οσο για τα μεσα,μετρο και μονο εκτος απο εκτακτες αναγκες τα βραδυνα που εχει ομως αφθονια busses και ερχονται και στην ωρα τους τα μπασταρδα.Τελος,συνισταται η χρηση καροτσιου για μοναδικες ιπποδρομιες στο soho

tamagothi
01-09-2007, 17:11
Για το χόστελ εξαρτάται πόσο ευαίσθητος και πόσο ανεκτικός με άσχετους ανθρώπους είσαι. Εμένα μου φαίνεται μια χαρά το κοινόχρηστο μπάνιο. Δεν έχει τύχει να με βιάσουν ποτέ κι έχω μείνει και σε 25άρι ντορμ. Αν είστε βέβαια τόσο όμορφα αγόρια που έχετε όντως λόγο να φοβάστε, πμ και θα τα βρούμε.

Εμένα μ'αρέσει το περπάτημα και βαριέμαι τρομερά να μη μένω στο κέντρο και να πρέπει να παίρνω μετρό και να βγαίνω έξω και να μη βρίσκομαι στο κέντρο κλπ, οπότε συνήθως διαλέγω χόστελ στο κέντρο και τις περισσότερες μέρες γλιτώνω τη συγκοινωνία.

Στο Λονδίνο έχω μείνει σε αυτό (http://www.piccadillyhotel.net/). Δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό (παίζει να βρεις καλύτερες τιμές μέσω hosteworld κλπ, αλλά το Λονδίνο είναι πολύ ακριβό γενικότερα) ούτε το πιο καθαρό μέρος που έχω δει ποτέ και το μπέργκερ κινγκ εκεί δίπλα είναι μάλλον κακή ιδέα, είναι όμως σε πολύ καλό μέρος κι άμα ξαναπάω πάλι εκεί θα μείνω, εκτός αν πάω με τη μαμά μου, οπότε αλλάζουν τα πράγματα. Ensuite πα να πει με μπάνιο στο δωμάτιο.

Προς Kings Cross/Camden θα βρειτε γενικά φθηνότερα πράγματα (και ξενοδοχεία κλπ), αλλά αναγκαστικά θα παίρνετε συγκοινωνία (λεφτά) και θα είστε μακριά, εκτός αν έχετε σκοπό να κάνετε μια βδομάδα βόλτες στο Κάμντεν και να κοζάρετε γκοθούδες (όχι κακή ιδέα αν έχετε πάει πολλές φορές Λονδίνου - πορτογαλικά, οχι γενική - και απλά θέτε να πάτε σε κούλ μέρος να αράξετε και όχι να δείτε αξιοθέατα). Σε τούτη την περίπτωση πάτε προς τα κει.

morphine
01-09-2007, 17:30
Λέμε με παρέα 4 ατόμων να πάμε Λονδίνο 2η βδομάδα Χριστουγέννων. Απορίες:

1)Με easyjet, αν κλείσεις τώρα είναι ~200€ το πήγαινε-έλα. Αν ξέρουμε κάτι φθηνότερο από easy jet το λέμε και ας είναι μεταφορά με C-130 και ρίψη με αλεξίπτωτα.

2) Παρέα=ψωλαρία, άρα λέμε για διαμονή σε hostel. Προτείνετε κάνα καλό που έχετε πάει, σχετικά κέντρο. Η φάση κοινόχρηστο μπάνιο στον όροφο δεν παλεύεται να φανταστώ ε; Επίσης, γίνεται να κλείσεις δωμάτιο 4 ατόμων εσύ και η παρέα σου; Η προοπτική να πάμε 4 σε δωμάτιο για 8 είναι ξερωγω αρκετά φθηνότερη, αλλά αξίζει; Θα μας βιάσουν; :P

3) Οι μεταφορές είναι ακριβές από ότι ξέρω, τι χρησιμοποιούμε και τι αποφεύγουμε;

4) Όποιο μέρος έχει σχέση με Beatles και το ξέρετε, πείτε το.

Για τα υπόλοιπα, διαβάζω τα άλλα threads, ευχαριστώ.

αγάπη!

για το (1) δεν ξέρω.

2) το μόνο χόστελ που έχω μείνει στο λονδίνο είναι το piccadilly backpackers (http://www.piccadillyhotel.net/london-hostels-english/london-hostels-main.html), το οποίο είναι σε πάρα πολή καλή και βολική τοποθεσία, τίγκα κέντρο (Piccadilly Circus) και δίπλα στο μετρό, αλλά σαν χόστελ είναι κάπως μέτριο. Πολύ καλά χόστελ απ'όσο ξέρω είναι αυτά του ΥΗΑ (youth hostel association) - έχω μείνει σε αυτό του λίβερπουλ και ήταν φανταστικό, καθαρό, με μπάνιο μέσα στα δωμάτια και πλήρες πρωινό στην τιμή (λέω πλήρες γιατί συνήθως τα χόστελ σου προσφέρουν καφέ ή τσάι και μια φέτα ψωμί του τοστ για πρωινό). Στο λονδίνο υπάρχουν έξι, ρίξε μια ματιά στις τοποθεσίες εδώ: http://www.yha.org.uk/find-accommodatio ... index.aspx (http://www.yha.org.uk/find-accommodation/london/index.aspx)
Το κοινόχρηστο μπάνιο συνηθίζεται, δεν είναι και τόσο χάλια.
Αν είστε 4 και υπάρχουν τετράκλινα στο χόστελ που θα πάτε, μπορείτε να κλείσετε ένα για την πάρτη σας, δε θα σας χωρίσουν ή κάτι. Να μένεις σε πιο μεγάλο δωμάτιο με άλλους έχει το χαβαλέ του αλλά μπορεί να πέσεις και σε τίποτα μπίχλες και να το μετανιώσεις. Να σας βιάσουν χλωμό το κόβω, εκτός αν είστε τόσο ωραία γκομενάκια που μπορείτε να ξυπνήσετε ομοφυλοφιλικά ένστικτα στον ασιάτη φτωχοτουρίστα που θέλει να δει το μπιγκ μπεν. Βέβαια παίζουν και χόστελ με μιξντ δωμάτια, δηλαδή δωμάτια που μπορείτε να είστε αγοράκια και κοριτσάκια μαζί. Γούτσου γούτσου. Εγώ πάντως τη μιξντ φάση τη μετάνιωσα γιατί δίπλα μου κοιμόταν κάποιος που μάλλον του άρεσε πολύ το αγγλικό πρωινό με τα φασόλια.

3) Το λεωφορείο είναι πολύ πιο φτηνό από το μετρό, αλλά το μετρό πιο βολικό. Αν μπορέσετε να βγάλετε άκρη με τα δρομολόγια των λεωφορείων θα σας συμφέρει περισσότερο. Παρ'όλα αυτά δεν έχω κυκλοφορήσει ιδιαίτερα με λεωφορείο στο λονδίνο οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να πας παντού κλπ (που σίγουρα μπορείς, αλλά λέμε).

4) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/42/Beatles_-_Abbey_Road.jpg
(στάση μετρό St. John's Wood ΝΟΜΙΖΩ - θα επανέλθω) Η διασταύρωση και τα στούντιο είναι μάλλον τα πιο βασικά μπιτλοσάητς του λονδίνου. Βρίσκονται στην περιοχή St John's Wood, πάνω στην Abbey Rd.

3 Savile Row ήταν τα γραφεία της Apple, κτήριο στην ταράτσα του οποίου έπαιξαν οι μπιτλς στις 30 ιανουαρίου '69.

Baker Street (στάση μετρό Baker Street) Στο 94 ήταν το μαγαζί της Apple που είχαν ανοίξει οι μπιτλς με το εντυπωσιακό κτήριο και τα γραφεία τους
http://www.strawberrywalrus.com/graphics2/largeapplebuilding.jpg
Τώρα βέβαια είναι ένα ξενέρωτο κτήριο σαν όλα τα άλλα στο δρόμο, το μόνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η μπλε πλακέτα.
Αρκετά πιο χαμηλά, στο 231, είναι το beatles store http://www.beatlesstorelondon.co.uk/ το οποίο είναι μικρούλι αλλά έχει καλούδια. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται ένας μικρός εκθεσιακός χώρος με είσοδο μία λίρα, που έχει διάφορες σπάνιες φωτογραφίες των μπιτλς και παρεμφερή αντικείμενα. Για μία λίρα καλό είναι.

α να πάτε και London Dungeons (στάση μετρό London Bridge)

λοιπόν τώρα έχω εκνευριστεί γιατί δε βρίσκω τα πράγματά μου από το λονδίνο (χάρτες, οδηγούς, σημειώσεις κλπ) - πάω να ψάξω κι επανέρχομαι με λεπτομέρειες ελπίζω

morphine
01-09-2007, 17:52
τα ίδια με την ταμαγκόθι έγραψα πφ

αυτό στη Γερμανία; :D

ναι :ρ

αν έχει πάει κανείς πείτε κάνα μέρος της προκοπής

Shadowking
01-09-2007, 17:55
Φχαριστώ-αγαπώ-στείλτε πμ για να με βιάσετε :P

mrmaiden
02-12-2007, 19:37
Alles kales voltes einai stin perioxi tou Greenwich gia na deite asteroskopeio klp, i perioxi gyro apo London Bridge me episkepseis se tower of London,Cleopatra's Needle,London Wall(to palio romaiko teixos), St. Paul's Cathedral ktl.
Peraste kai apo Notting Hill mpas kai petyxete to Notting Hill Carnival!Epivalletai volta sto Portobello na xazepsete antikes!

Gia tous maidenades epivalletai episkepsi sti thryliki pub alla kai club Ruskin Arms opou epaizan teli 70's oi Maiden.Vrisketai anatolika sto stathmo East Ham.
Oi podosfairofiloi mporeite eukola na vreite ta gipeda gia na goustarete an kai synisto na pate sto New Den tis Millwall opou eukola vriskeis eisitirio kai tha syginytheite deontos pernontas kato apo ti gefyra tin opoia eidame sto Football Factory kai opou epese to vromoksylo!!
Tora gia mouseia kai poly gnosta meri tou Londinou ta eipan ola oi prolalisantes!
Dystyxos ta diskadika poy yparxoun sti Berwick street(Konta stin Oxford Street) den exoun pia tous thysaurous pou eixan kapote, mono se kati trade/exchange diskadika sto Camden Town kai sto Notting Hill isos na vreite kati.

Gia vrady tsekarete tin perioxi Angel konta sto Islington. Paizoun gothadika kai rockadika stin perioxi.
Episis i thryliki pub Caernavon Castle sto Camden Town, molis perasoume to kanali sto deksi mas xeri.Paizei live kathe Kyriaki(den ksero an exei allaksei auto) apo noris to apogeuma mexri na varesoun ta kampanakia to vrady, full hard rock kai klassiko heavy me guests ton palio drummer ton Priest Les Binks kai ton palio kitharista ton Almighty kai Alice Cooper Pete Freezin'.
Tsekarete to Gossip sto Soho(gia vrady) kai tin pub Intrepid Fox(ki auti sto Soho).

Ouf auta!!

Shadowking
26-02-2008, 00:16
Σάββατο, Λονδίνο.

Weiss
26-02-2008, 00:45
άμα θες τίποτα tips για πού να φας, πες να κάνω εκτεταμένο ποστ.
επίσης βρες (στα harrods, στα sainsbury's, στα tesco, ή στα δικά τους μαγαζιά) και φάε οπωσδήποτε krispy kreme donuts - και στείλε μου κι εμένα μια δωδεκάδα. cheers.

MastodontoideaPliokenous
26-02-2008, 00:48
αυτα τα κρυα σαντουιτς των τεσκο στην μιση τιμη ειναι το κατι αλλο ομως =)

Shadowking
26-02-2008, 01:05
άμα θες τίποτα tips για πού να φας, πες να κάνω εκτεταμένο ποστ.
επίσης βρες (στα harrods, στα sainsbury's, στα tesco, ή στα δικά τους μαγαζιά) και φάε οπωσδήποτε krispy kreme donuts - και στείλε μου κι εμένα μια δωδεκάδα. cheers.

χεχ, αν δεν βαριέσαι, κάτι που κατά βάση να επικεντρώνεται στο φτηνό και όχι στο "καλό" θα το εκτιμούσα :)

Mostos
26-02-2008, 01:22
επίσης πήγαινε καμια βόλτα απο την leicester square μπορεί να πετύχεις καμια πρεμιέρα. και πλάκα έχει να πας και στο london dungeon αν και έχει γύρω στις 20 λίρες.

Edit: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα krispy kreme.8 και κατι λίρες έχει η δωδεκάδα.

Weiss
26-02-2008, 01:23
χμ.
η αλήθεια είναι πως έφυγαν αρκετά λεφτά στο φαί αλλά εγώ θα τα πω μπας και θες μια μέρα να δώσεις κάτι παραπάνω τέλοσπάντων.

α' επιλογή, rodrizio rico, στο notting hill, βραζιλιάνικο με μπουφέ, πληρώνεις περίπου 20 λίρες για το μπουφέ (προσοχή στη σανγκρία, είναι πανάκριβη) και πας και βάζεις λίγα μόνο πράγματα από το μπουφέ στο πιάτο σου γιατί αφού κάτσεις στο τραπέζι σου απλά έρχονται σερβιτόροι με διάφορες σούβλες και σε ρωτάνε "do you want baby beef?" και "do you want pork?" και διάφορα τέλοσπάντων (καμια δεκαριά σούβλες πρέπει να παίζουν, η μία έχει σκορδόψωμα) στα οποία η σωστή απάντηση είναι πάντα "why not". ΠΟΛΥ φαΐ.

β' επιλογή, belgo, στο covent garden, βέλγικο με άπειρες μπύρες, μύδια, φιλέτα κοτόπουλο κτλ και καταπληκτικά δικά τους γλυκά - σε ένα αρκετά ιντάστριαλ μέρος όπου οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι μοναχοί. Κι εκεί όμως καμιά 20αρια λίρες είχαν φύγει σίγουρα.

γ' επιλογή, το electric στο portobello road, πάλι notting hill, steak sandwiches kai burgers, τεράστια και πολύ νόστιμα, αυτά πρέπει να κάνουν καμιά δεκαρία λίρες μόνα τους και αξίζουν τον κόπο - έχει και κάτι καταπληκτικά αυγά ως στάρτερ που λέγονται eggs benedict. αυτό γενικά είναι λίγο χαζομέρος γιατί έχουν attitude επειδή είναι της καλής κοινωνίας και καλά, αλλά το στέικ παραμένει νόστιμο. επίσης αξίζει για σαββατοκύριακο γιατί έχει την αγορά στο πορτομπέλο και είναι ωραία και μπορείς να τραγουδάς και το ain't no sunshine.

και στα τρία παραπάνω καλύτερα να κλείσεις πάντως, βρες ίνφοζ από το νετ.

μετά για πιο φτηνά και κλασσικά παίζουν τα pizza express - καμιά δεκαριά λίρες η pizza που είναι αρκετά νόστιμη - τα nando's για κοτόπουλο περίπου στις 15 λίρες και φυσικά τα burger king, μην παραλείψεις.

but trust me on the krispy.

pixies
20-10-2008, 21:56
peite gia hotel i hostel londino ftino kentriko, otidipote me prive mpanio

morphine
20-10-2008, 22:50
http://www.hostelworld.com/hostels/London
ο,τι γράφει ensuite.

κατά τ' άλλα,

2) το μόνο χόστελ που έχω μείνει στο λονδίνο είναι το piccadilly backpackers (http://www.piccadillyhotel.net/london-hostels-english/london-hostels-main.html), το οποίο είναι σε πάρα πολή καλή και βολική τοποθεσία, τίγκα κέντρο (Piccadilly Circus) και δίπλα στο μετρό, αλλά σαν χόστελ είναι κάπως μέτριο. Πολύ καλά χόστελ απ'όσο ξέρω είναι αυτά του ΥΗΑ (youth hostel association) - έχω μείνει σε αυτό του λίβερπουλ και ήταν φανταστικό, καθαρό, με μπάνιο μέσα στα δωμάτια και πλήρες πρωινό στην τιμή (λέω πλήρες γιατί συνήθως τα χόστελ σου προσφέρουν καφέ ή τσάι και μια φέτα ψωμί του τοστ για πρωινό). Στο λονδίνο υπάρχουν έξι, ρίξε μια ματιά στις τοποθεσίες εδώ: http://www.yha.org.uk/find-accommodatio ... index.aspx (http://www.yha.org.uk/find-accommodation/london/index.aspx)
Το κοινόχρηστο μπάνιο συνηθίζεται, δεν είναι και τόσο χάλια.

βέβαια από τότε έχω μείνει και σ' ένα στο camden, με μπάνιο, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο κεντρικά (το camden είναι βόρειο λονδίνο) οπότε δε λέω κάτι, εκτός αν ενδιαφέρεσαι.

Amnesiac.
11-05-2009, 17:18
bump :!:

Παιδιά όσο άντεξα να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες, λέγατε κυρίως για χόστελς στο Λονδίνο. Εγώ ενδιαφέρομαι για κανονικό ξενοδοχείο, με το ίνγκλις μπρέκφαστ του και με τα όλα του, οπότε αν δε βαριέστε (ξανα)πείτε ορισμένα βασικά πραγματάκια, όπως : Σε ποια περιοχή μένω, πού μένω, τι τιμές παίζουν για αξιοπρεπή ξενοδοχεία κτλ. Όταν λέμε αξιοπρεπή δεν εννοούμε ξενοδοχεία τύπου Γκρεκοτέλ, με άτυχους φοιτητές που κάνουν πρακτική και τους χώνουν όλη την ώρα, πιο νορμάλ πράγματα, να έχει ένα Α βαθμό καθαριότητας (για Αγγλία έστω) και να είναι κοντά σε μετρό.

Ευχαριστώ. Αν μπορείτε απαντήστε μου σύντομα, έστω και συνοπτικότατα, γιατί βιάζομαι λιγάκι.

Blindgeo
11-05-2009, 21:36
www.mayflowerhotel.co.uk

Polu ka8aro, polu wraio dwmatio, plousio english breakfast, dipla ston sta8mo Earl's Court (kuriolektika 2 gwnies pio katw) kai sto ghpedo ths Chelsea, konta sto mouseio fusikhs istorias. Ta xristougenna pou einai top season plhrwna 89 lires thn bradua to diklino.

Amnesiac.
11-05-2009, 21:42
www.mayflowerhotel.co.uk

Polu ka8aro, polu wraio dwmatio, plousio english breakfast, dipla ston sta8mo Earl's Court (kuriolektika 2 gwnies pio katw) kai sto ghpedo ths Chelsea, konta sto mouseio fusikhs istorias. Ta xristougenna pou einai top season plhrwna 89 lires thn bradua to diklino.

Ευχαριστώ Blindgeo. Πες τώρα και στη Σωτηρία πόσο δύσκολο ήταν να βάλεις το λινκ του ξενοδοχείου και να γράψεις 40 λέξεις.

enitharmon
11-05-2009, 21:50
Περίοδος;
οχι, αλλά για κυριλέ και οργανωμένες διακοπές τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι φίλοι σου

κι επειδη μου την ειπες: διάζεσαι και λες σε ενα φορουμ να σου απαντησουν γρηγορα, επειδη βιαζεσαι. έψαξες σε κανα σαιτ τιμες; κομμεντς ανθρωπων που εχουν μεινει εκει; έπρηξες τη Μιλτον μσν να σου πει ποιες περιοχες ειναι ωραιες να μεινεις;

πολυ Λαρισσαίος έχεις γίνει μου φαίνεται!

α, και εντιτ: ουτε μεχρι τι τιμη ψαχνεις, ουτε τιποτα που να βοηθήσει τον έρμο εριτη! δηλαδη αμα σου πετουσα ενα www.hilton.co.uk δε θα είχα περίοδο;

Amnesiac.
11-05-2009, 22:04
Θα είχες πολλά λεφτά!!

Σόρρυ, απλά όντως βιάζομαι και με τη σύνδεση που έχω στη μεταλάρισα δε με παίρνει να τα κάνω όλα αυτά που είπες. Μου πήρε γύρω στα 3 λεπτά να αποσυνδεθώ/συνδεθώ ξανά για να πατήσω το ριφρές και να δω το ποστ σου, για να καταλάβεις.

Στο θέμα των χρημάτων, ας πούμε ενδεικτικά καμιά 800αριά ευρώ το δίκλινο για 6-7 διανυκτερεύσεις. Δε ξέρω ιδιαίτερα τι τιμές παίζουν γι'αυτό δεν είπα τιμή. Αν μου βγει φτηνότερα δε θα έχω πρόβλημα προφανώς, ούτε με νοιάζει να κλείσω το ξενοδοχείο των ονείρων μου, απλά να ειναι καθαρό και κοντά σε μετρό με ενδιαφέρει.

enitharmon
11-05-2009, 23:06
Σόρρυ, απλά όντως βιάζομαι και με τη σύνδεση που έχω στη μεταλάρισα δε με παίρνει να τα κάνω όλα αυτά που είπες. Μου πήρε γύρω στα 3 λεπτά να αποσυνδεθώ/συνδεθώ ξανά για να πατήσω το ριφρές και να δω το ποστ σου, για να καταλάβεις.
αφδαφδαφδ
σορρυ τοτε, νομιζα ησαν στον πολιτισμο και απλα σου χε κολλησει η συμπεριφορα τυρεμπορα

φιλοι;

Amnesiac.
12-05-2009, 09:45
pasokara σκάσε.

Ένι φίλοι!! Είμαι Λάρισα, συγχώρα με!

Οι υπόλοιποι γίνετε blindgeos και πείτε καμιά κουβέντα ντε. Έχω βρει ήδη 3-4 υποψήφια ξενοδοχεία, η περιοχή κένσινγκτον βολεύει;

Blindgeo
12-05-2009, 10:00
H perioxh Kensington einai kalh. Exei kai metro.

Amnesiac.
12-05-2009, 11:48
Blindgeo είσαι ο καλύτερος μου φίλος, να το ξέρεις. Οι υπόλοιποι είστε ΑΡΧΙΔΕΣ.

ΑΡΧΙΔΕΣ.

(ΑΡΧΙΔΕΣ.)

pixies
16-07-2009, 22:42
bump

perimenw apo kapoion mi-ARXIDA genikws plirofories gia ftina pramata fai-metakiniseis kai psagmena meri.

Harbinger of Death
17-07-2009, 02:05
Μετακινήσεις θαρρώ πως δεν υπάρχει άλλη λύση από Oyster Card. Πας γεμίζεις μια βδομάδα κι είσαι κι ευχαριστημένη με τις ~35 λίρες (αν θυμάμαι καλά).

Όλο τον καιρό στο Λονδίνο τον πέρασα σε μουσεία και τέτοια και δεν ξέρω τπτ άλλο :P

Weiss
17-07-2009, 09:37
μιας και το θυμήθηκα, Soho και Ain't nothing but the blues bar, Παρασκευές / Σάββατα είναι γεμάτο και θα περιμένεις ώρα απέξω μέχρι να μπεις (ακολουθείται η πολιτική "όσοι βγαίνουν τόσοι μπαίνουν") αλλά καθημερινές είναι ήσυχα και έχει ωραία συγκροτήματα που παίζουν (suprise) blues.

funishment
18-07-2009, 21:45
http://www.nhm.ac.uk/
http://www.sciencemuseum.org.uk/

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, αυτά πρόλαβα. Είναι πολύ κοντά μεταξύντων, αλλά θες ώρες. Γκρέητ σαξέσσ όμως.

Και ότι είπανε για Oyster Card, such a sexy piece of carton.

Α, και Camden ε, βρες μερικές ώρες και πήγαινε.

freak brother
18-07-2009, 23:20
αμα πας καλοκαιρι , παρε ομπρελα και μπουφαν...και προσεχε τις τσεπες σου :P

HEROnlysIN
19-07-2009, 00:13
hyde park

Amnesiac.
22-07-2009, 01:16
Παιδιά επειδή τα προηγούμενα ποστς είναι παλιά (αν δεν ισχύει αυτό μπορώ να βρω κι άλλες δικαιολογίες για να κρύψω το γεγονός ότι βαριέμαι να διαβάσω 7 σελίδες) μπορεί κάποιος καλός άνθρωπος να μου πει 4-5 σούπερ γαμάτα μέρη που πρέπει κάποιος να δει στο Λονδίνο (πέρα από τα κλασικά) όπως επίσης και 4-5 σούπερ γαμάτα μέρη στα οποία πρέπει να φάει κάποιος όπως επίσης και 4-5 σούπερ γαμάτα μέρη στα οποία πρέπει να πιεί κάποιος όπως επίσης και 4-5 σούπερ γαμάτα μέρη στα οποία πρέπει να ψωνίσει κάποιος;

Α, συνάλλαγμα προτιμάμε αποδώ ή αποκεί ή δεν έχει σημασία;

Α, μπορούμε να σηκώσουμε λεφτά από τον λογαριασμό όψεως μας αν ξεμείνουμε ή χρεώνονται στην πιστωτική;

freak brother
22-07-2009, 02:00
πρεπει οπωσδηποτε να επισκεφτεις το Μπριξτον μια απο τις πιο γραφικες περιοχες του λονδινου , με εντονα χρωματα και φασαριοζικο πολυφυλετικο περιβαλον , βραδυ.

Harbinger of Death
22-07-2009, 02:58
Εγώ όταν έφτασα και άλλαξα τα ευρώ συνειδητοποίησα ότι την καλύτερη τιμή για συνάλλαγμα την είχε το κατάστημα στο Ελ Βενιζέλος. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα (από πέρσι το καλοκαίρι), αλλά λογικά ναι.

Daffy
22-07-2009, 03:20
Α, συνάλλαγμα προτιμάμε αποδώ ή αποκεί ή δεν έχει σημασία;

OXI apo to xithroou pantos.opou allou thes,oxi ekei omos.oxi.

Amnesiac.
22-07-2009, 10:27
:thumbsup:

Γιαυτό με την κάρτα ξέρουτε; Ακόμα κι αν χρεώνονται στην πιστωτική, πληρώνω τρελή ταρίφα ή όχι; Γενικά μου αρέσει η ιδέα του να μη κουβαλάω πολλά χρήματα μαζί μου. Πείτε και κανα καλό μαγαζί για ξύδι/φαγητό αν ξέρετε.

Α το κυριότερο. Πέρα από Μπράιτον/Χέιστινγκς που θα πάω σίγουρα, κανα καλό μέρος έξω_απτο_Λονδίνο_αλλά_όχι_πολύ_μακριά που να μπορείς να χαρείς την αγγλική φύση (και την αγγλική βροχή) ξέρουμε; Κάτι σε γαμώ_τα_χωριά θα ήταν πολύ ωραίο να μου πείτε.

carheart
22-07-2009, 10:41
Εξαρτάται τι πιστωτική κάρτα έχεις αλέξανδρε. Νομίζω πως με ELECTRON Visa οι χρεώσεις είναι λιγότερες. Επίσης θα υπάρχει πρόστιμο σε κάθε ανάληψη, αν δεν απατώμαι. Επίσης το ερχόμενο σ/κ, αυστηρά η τελευταία σου ευκαιρία.

Amnesiac.
22-07-2009, 10:45
Μόλις σου έστειλα μήνυμα μανώλη, το ερχόμενο σ/κ θα είμαι στη Ρεντίνα.

Αλλά προφανώς το ξέρατε αυτό παλιομουνιά.

Και σήμερα μέρα είναι ε.

carheart
22-07-2009, 10:50
Σήμερα δε γίνεται, γίνεται όμως αύριο.

Amnesiac.
22-07-2009, 10:56
Μη γαμάς το τόπικ.

(Να γίνει σήμερα. Αύριο δε γίνεται βρε πούστη, σας έχω σιχαθεί πια, πείτε το χύμα ότι δε γουστάρετε τη ΦΑΣΗ να τελειώνουμε)

carheart
22-07-2009, 10:57
(Δεν μπορώ σήμερα, δεν μπορεί και ο νάθιμας, ας επιβεβαιώσει, edit, εδώ που τα λέμε γίνεται, αλλά αργά.)

Weiss
22-07-2009, 12:34
χμ.
η αλήθεια είναι πως έφυγαν αρκετά λεφτά στο φαί αλλά εγώ θα τα πω μπας και θες μια μέρα να δώσεις κάτι παραπάνω τέλοσπάντων.

α' επιλογή, rodrizio rico, στο notting hill, βραζιλιάνικο με μπουφέ, πληρώνεις περίπου 20 λίρες για το μπουφέ (προσοχή στη σανγκρία, είναι πανάκριβη) και πας και βάζεις λίγα μόνο πράγματα από το μπουφέ στο πιάτο σου γιατί αφού κάτσεις στο τραπέζι σου απλά έρχονται σερβιτόροι με διάφορες σούβλες και σε ρωτάνε "do you want baby beef?" και "do you want pork?" και διάφορα τέλοσπάντων (καμια δεκαριά σούβλες πρέπει να παίζουν, η μία έχει σκορδόψωμα) στα οποία η σωστή απάντηση είναι πάντα "why not". ΠΟΛΥ φαΐ.

β' επιλογή, belgo, στο covent garden, βέλγικο με άπειρες μπύρες, μύδια, φιλέτα κοτόπουλο κτλ και καταπληκτικά δικά τους γλυκά - σε ένα αρκετά ιντάστριαλ μέρος όπου οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι μοναχοί. Κι εκεί όμως καμιά 20αρια λίρες είχαν φύγει σίγουρα.

γ' επιλογή, το electric στο portobello road, πάλι notting hill, steak sandwiches kai burgers, τεράστια και πολύ νόστιμα, αυτά πρέπει να κάνουν καμιά δεκαρία λίρες μόνα τους και αξίζουν τον κόπο - έχει και κάτι καταπληκτικά αυγά ως στάρτερ που λέγονται eggs benedict. αυτό γενικά είναι λίγο χαζομέρος γιατί έχουν attitude επειδή είναι της καλής κοινωνίας και καλά, αλλά το στέικ παραμένει νόστιμο. επίσης αξίζει για σαββατοκύριακο γιατί έχει την αγορά στο πορτομπέλο και είναι ωραία και μπορείς να τραγουδάς και το ain't no sunshine.

και στα τρία παραπάνω καλύτερα να κλείσεις πάντως, βρες ίνφοζ από το νετ.

μετά για πιο φτηνά και κλασσικά παίζουν τα pizza express - καμιά δεκαριά λίρες η pizza που είναι αρκετά νόστιμη - τα nando's για κοτόπουλο περίπου στις 15 λίρες και φυσικά τα burger king, μην παραλείψεις.

but trust me on the krispy.

ό,τι είπε.

εντιτ: και brick lane για ινδικό. δε θυμάμαι σε ποιο είχα κάτσει αλλά έχει διάφορα.

Amnesiac.
22-07-2009, 13:40
:dfinger:

Ειδικά αυτό το βραζιλιάνικο ακούγεται πολύ μιαμ.

Μιας και το κατέχεις, πες πού βρίσκουμε τα καλύτερα fish & chips και την καλύτερη lemon pie και θα φτάσεις επίπεδα Blindgeo στο θέμα της εξυπηρέτησης !!

Επίσης Milton δεν ξεχνώ ότι έμενες Λονδίνο. Κάνε λογκίν και λέγε.

Weiss
22-07-2009, 13:48
:dfinger:

Ειδικά αυτό το βραζιλιάνικο ακούγεται πολύ μιαμ.

Μιας και το κατέχεις, πες πού βρίσκουμε τα καλύτερα fish & chips και την καλύτερη lemon pie και θα φτάσεις επίπεδα Blindgeo στο θέμα της εξυπηρέτησης !!

Επίσης Milton δεν ξεχνώ ότι έμενες Λονδίνο. Κάνε λογκίν και λέγε.

δεν έφαγα ούτε fish & chips ούτε lemon pie στο Λονδίνο. Λυπούμαι.

Amnesiac.
22-07-2009, 13:51
Καλά το παίρνω πίσω για το Blindgeo. Πες.

Amnesiac.
22-07-2009, 14:29
Α για πείτε τι παίζει μαυτή τη γρίπη που λένε. Να ανησυχώ; Κάποιοι λένε "ουου μη πας Λονδίνο, θα κολλήσεις, γρίπη ιζ δε σιξσιξσιξ", άλλοι λένε "καλύτερα να κολλήσεις τώρα που αντιμετωπίζεται εύκολα γιατί από φθινόπωρο θα γίνει πολύ χειρότερη" οπότε είμαι ανάμεσα στο να πάρω προφυλάξεις και στο να πίνω νερό μόνο από δημόσιες τουαλέτες παίρνοντας βαθιές ανάσες στο ενδιάμεσο.

Buddy Lackey
22-07-2009, 14:38
Iron Savior fan:

Ekswtikes geystikes epiloges:

Katarxhn tha erwteyteis ena fovero giapwneziko estiatorio to opoio legetai "Hare and Tortoise". Gigantiaies, fthines kai pentanostimes meridares, dineis 7-8 lires kai sou erxetai mia gavatha me ryzi/zymarika kai kreas, perissotero apo oso antexeis. Vrisketai sto Brunswick Centre konta ston stathmo Russel Square kai sto ULU opou ginontai synaylies, metaksy allwn.

Meta thn volta kai ta pswnia sou apo ta gay friendly magazia tou Soho tha pas opwsdhpote se ena xarakthristiko kineziko (den thimamai onoma, alla grafei me megala grammata 8.50 apeksw - h standard timh pou xreonei) pou vrisketai anamesa sthn Chinatown kai to Soho, sthn Shaftesbury Avenue. Exei mpoufe me ola ta kala ths manas ghs kai tha fas kai tha plantakseis kai tha peis alhlouia kai wsanna me maximum 11 eyrw to atomo (mazi me anapsiktiko, xreosh service), oses fores kai na gemiseis to piato sou.

carheart
22-07-2009, 15:24
και όταν πας στη Σαγκάη έχουν κάτι μικρογραφίες του Big Ben στα πέριξ, και πουλάνε μικρογραφίες του Dennis Bergkamp!

Amnesiac.
22-07-2009, 15:57
Είστε όλοι αξιαγάπητοι!!

Τώρα που λύσαμε το θέμα του φαγητού να περάσουμε και στις μπύρες παρακαλώ. Πείτε μέρη. Ναι παντού θα έχει μπύρες, το ξέρω, αλλά πείτε ιδιαίτερα μέρη.

Επίσης δεν έχετε απαντήσει ακόμα στα δυο βασικά ερωτήματα :

α) Τι βλέπω από αξιοθέατα/μουσεία/εκθέσεις/θεματικά πάρκα κτλ πλην των κλασικών. Κάτι πιο αβανγκάρντ και ψαγμένο και ελιτίστικο για να με κάνουν και μένα παρέα οι σονικντεθμάνκιζ.

β) Πείτε για καντρισάιντ που αξίζει-να-δεις, γραφικά χωριουδάκια με γραφικές παμπ και γραφικούς Άγγλους και γραφικό άραγμα κοντά στο Λονδίνο.

Το μόνο σίγουρο είναι το Hastings λόγω αναμνήσεων όπως επίσης και ένα άλλο χωριό που δε θυμάμαι που εκεί έμενε μια πολύ γνωστή συγγραφέας που έγραψε ένα πολύ γνωστό βιβλίο το οποίο επίσης δε θυμάμαι.

mrmaiden
22-07-2009, 16:09
άντε Stonehenge και άσε τα χωριουδάκια

Amnesiac.
22-07-2009, 16:13
Μη ρίχνεις το επίπεδο.

tamagothi
22-07-2009, 16:59
Από το βιβλίο μου "Πώς να γίνετε ρεζίλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε απλά βήματα".

Κεφάλαιο 12
Stratford-upon-Avon

ι. Αποστήθιση.

To be, or not to be: that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing end them? To die: to sleep;
No more; and by a sleep to say we end
The heart-ache and the thousand natural shocks
That flesh is heir to, 'tis a consummation
Devoutly to be wish'd. To die, to sleep;
To sleep: perchance to dream: ay, there's the rub;
For in that sleep of death what dreams may come
When we have shuffled off this mortal coil,
Must give us pause: there's the respect
That makes calamity of so long life;
For who would bear the whips and scorns of time,
The oppressor's wrong, the proud man's contumely,
The pangs of despised love, the law's delay,
The insolence of office and the spurns
That patient merit of the unworthy takes,
When he himself might his quietus make
With a bare bodkin? who would fardels bear,
To grunt and sweat under a weary life,
But that the dread of something after death,
The undiscover'd country from whose bourn
No traveller returns, puzzles the will
And makes us rather bear those ills we have
Than fly to others that we know not of?
Thus conscience does make cowards of us all;
And thus the native hue of resolution
Is sicklied o'er with the pale cast of thought,
And enterprises of great pitch and moment
With this regard their currents turn awry,
And lose the name of action.

ιι. Γρήγορη παρακολούθηση.

-JD6gOrARk4

ιιι. Προσεκτική παρακολούθηση.

irvbpxAXRkg

ιν. Μεταφορά στο Stratford-upon-Avon, πρωινό, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

ν. Aπαγγελία του αποσπάσματος στους δρόμους της πόλης, οπωσδήποτε με βαριά ελληνική προφορά.

νι*. Πιάσιμο κουβεντούλας με τους ντόπιους με χρήση της φράσης "For if the sun breed maggots in a dead dog, being a god kissing carrion - Have you a daughter?" σε περίπτωση ηλιοφάνειας, "So foul and fair a day I have not seen!!!" σε περίπτωση άστατου καιρού και "O woe! O woeful, woeful, woeful day! Most lamentable day! Most woeful day! That ever, ever I did yet behold! O day, O day, O day! O hateful day! Never was seen so black a day as this. O woeful day! O woeful day!" σε περίπτωση βροχής.

* προαιρετικά

pixies
22-07-2009, 21:38
αμνιζιακ τι ημερομηνιες θασαι?

Amnesiac.
22-07-2009, 22:34
τρεις με δέκα.

Και πριν από λίγο έμαθα ότι 4-8 έχει κάπου στο Λονδίνο φεστιβάλ μπύρας. :dfinger:

pixies
22-07-2009, 22:45
θα ειμαι 8-12 μη σε πετυχω

ξερει κανεις τι παιζει σε περιπτωση που κολλησουμε τπτ εκει στα ξενα απο αποψη ιατροφαρμακευτικης?

freak brother
22-07-2009, 23:38
αμα απαγγειλεις αυτα που σου πε το ταμαγκοθι... παιζει να καταληξεις στο hogwarth η οπως σκατα λεγεται το σχολειο του χαρι ποτ-ερ

enitharmon
23-07-2009, 14:04
αμνηζιακ σοβαρα, χαλαρωσε, διακοπες πας

γαματα αμα πας με ακριβες προγραμμα και τρεχεις περαδωθε

σε μια βδομαδα δε θα δεις ουτε το μισο ετσικιαλλιως

Amnesiac.
23-07-2009, 14:38
Ε δε θα πάω σε όλα, για το Άμστερνταμ είχα σταμπάρει καμιά 15αριά μέρη και πήγα σε 3 ξέρωγω.

Αλλά το Λονδίνο είναι τεράστιο και ένας μπούσουλας χρειάζεται όπως και να το κάνουμε.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακοπών από το να ξεκινάς για ένα αξιοθέατο και να καταλήγεις σε παμπ-της-γειτονιάς για μπύρες, έτσι ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ εγώ.

enitharmon
23-07-2009, 15:00
εγω λεω να ξεκινησεις για παμπ και παρκα και ο,τι πετυχεις στο δρομο απο αξιοθεατα

Amnesiac.
23-07-2009, 15:17
Δε θα πετύχω κανένα αξιοθέατο αν ξεκινήσω έτσι, πίστεψε με.

Μπδγ αν βρεθείτε ποτέ Αγγλία, να πάτε όλοι στο Hastings.

tamagothi
23-07-2009, 15:22
Να δεις το Μπιγκ Μπεν και τα ανάκτορα!!!
Ε, ντάξει, είναι τεράστιο, αλλά δεν ξέρεις τα βασικά αξιοθέατα του Λονδίνου, ακόμα και χωρίς οδηγό; Οδηγό δεν έχεις; Πάνε δες τα βασικά ξερωγώ, πάνε και κάνα Κάμντεν, έχε τα μάτια σου ανοιχτά κι αν σου φανεί κάτι ενδιαφέρον ακολούθα το ένστικτό σου, λίγες είναι οι μέρες, θα περάσουν.

Amnesiac.
23-07-2009, 15:32
Έχω πάει άλλες 2 φορές και τα ξέρω τα βασικά! Γιαυτό ρώτησα για τα μη βασικά!

Άντε πες.

tamagothi
23-07-2009, 15:51
Σου είπα για το Stratford-upon-Avon και μ' έγραψες, αρχίδι. Να πάρεις οδηγό τώρα.

Σοβαρά, διάβασε τον οδηγό σου καλά, σίγουρα δε θα τα έχεις δει όλα.

Π.χ. εμένα μ' άρεσε πολύ το μουσειάκι http://www.museumindocklands.org.uk/English/ (με Μπώλντρικ στην αφήγηση) και γενικά αγαπώ Ντόκλαντς. Άμα είσαι παλικάρι, όπως εγώ, μπορείς να το πάρεις με τα πόδια από City of London μέχρι Isle of Dogs [μέχρι South Quay ή όπου πάει]. Ή να πάρεις το Docklands Light Railway.

Επίσης για εκδρομές γύρω απ' το Λονδίνο έχει ένα κάρο, Οξφόρδες, Καίμπρητζ, Μπράιτα, Μπαθ, οι οδηγοί είναι φίλοι μας!

TrinuxSamonii
23-07-2009, 16:13
Na ertheis sto World's End einai wraia pub me wraia mousikoula sto Camden Town me to pou vgeis apo metro tha to deis. Ekei vrisketai kai to perifimo underworld. Pio panw ston idio dromo einai to Jamon Jamon ispaniko estiatorio ftino gia paella ktl me kali poikilia krasiwne kapoies apogeumatines wres exei half price menu kai tetoia. Genika tha gyriseis camden town exei kana dyo wraia diskadika second hand ktl. Na pas na fas opwsdipote argentiniko burger pisw apo tous stavlous sto Camden ki auto. Xmmm auta pros to paron. Trexw kai molis epistrepsw further info. Cheers mate.

Impure
23-07-2009, 16:32
Εγω θα μεινω 7 ωρες περιπου Gatwick ερπορτ ( μια στο πηγαινε και μια στο ελα προς και απο Τσεχία) αλλα θα ναι βραδυ, προλαβαινω να δω ή να νιωσω τπτ?

Weiss
23-07-2009, 16:42
Εγω θα μεινω 7 ωρες περιπου Gatwick ερπορτ ( μια στο πηγαινε και μια στο ελα προς και απο Τσεχία) αλλα θα ναι βραδυ, προλαβαινω να δω ή να νιωσω τπτ?

ναι, καταρχάς μπορείς να κοιτάξεις ένα παγκόσμιο και να δεις ότι η Τσεχία είναι χαμηλότερα από το Λονδίνο.

Ξεπερνώντας αυτό, και επειδή έχω τη διανυκτέρευση στο Gatwick αρκετά πρόσφατη, θα προλάβεις να δεις το minimarket που έχει στην αίθουσα αναμονής, αν και παίζεται, αν πάτε πολύ αργά δε θα το προλάβετε ούτε αυτό.

Έχει κάτι πολύ συμπαθείς κυρίες που σκουπίζουν όμως.

Impure
23-07-2009, 16:48
Πεθαινω ηδη. καλα η μαλακια με τη διαδρομη αθηνα τσεχια μεσω γκατγουικ ηταν αποτελεσμα ηλιθιοτητας, και αλλαγης εισιτηριων ιζιτζετ που δεν ειχε για πραγα απο αθηνα και πολλα πολλα αλλα που δεν ευθυνομαι εγω και συγχιζομαι. 7 ωρες αεροδρομιο = ιος τεζα

Amnesiac.
24-07-2009, 15:31
Να περάσετε και από Μιλάνο για μπισκότα αν βολεύει.

Οντόπικ, υπάρχουν οδηγοί για πάρτυ γρίπης (ώρες, τοποθεσίες κτλ) ή να αρχίσω να ρωτάω μόλις φτάσω;

Milton
27-07-2009, 12:38
για συναυλιες το ψηνεις καθολου; τα υπολοιπα ειν ευκολα και ξερω που βρισκεται το καλυτερο κινεζικο στην πολη.

Amnesiac.
27-07-2009, 13:19
Χμ για συναυλίες δε ψήνομαι και τρελά, εκτός κι αν προκύψει κάτι σούπερ γαμάτο. Πες τι ξέρεις.

Ρουφιάνεψε και το καλύτερο κινέζικο στην πόλη αρκεί να μην είναι και το πιο ακριβό ε.

Επίσης σίγουρα θα ξέρεις κι άλλα πράγματα που δε μούρχονται, οπότε πες τα.

Γενικά πες βρε παιδί μου.

Και θα σου πω καιγω όσα ξέρω για ΑΙΓΑΛΕΩ.

Milton
27-07-2009, 13:56
μια ωραια μικρη πολη εκτος λονδινου ειναι το Marlow, βαλε στον browser σου Marlow, Bucks και θα σου βγαλει φωτο και πληροφοριες, εχει πρασιναδες και ολα τα σχετικα που ανεφερες. ειναι εκτος λονδινου αλλα πολυ κοντα. για μεσα στο λονδινο κατι αντιστοιχο ειναι η περιοχη Kew Gardens παλι διπλα στο ποταμι με συμπαθητικη αγορα, υπερτεραστιους κηπους και παμπομπαροειδη, στην ομωνυμη σταση μετρο.
τον καλυτερο κινεζικο μπουφε (φαε οσο μπορεις) για 12 λιρες το μεσημεριανο μαζι με γλυκο θα τον βρεις στο Shepherd's Bush απεναντι απο την σταση μετρο Shepherd's Bush (της Central Line ομως, μην μπερδευτεις), μεσα σε ενα μικρο εμπορικο κεντρο.λεγεται Aroma.
το καλυτερο κεμπαμπ δε, θα το βρεις παλι στο shepherd's bush και λεγεται Meat Machine, θα ζητησεις meat and chips και θα σκασεις απο το φαι με 4μιση λιρες μαζι με κοκα κολα.
ρωτα με για δισκαδικα.
το μεγαλυτερο εμπορικο κεντρο της ευρωπης βρισκεται στο λονδινο και πιανει 3 με 4 οικοδομικα τετραγωνα και λεγεται Westfield, βαλτο στο γκουγκλ.
για συναλλαγμα θα πας στο Bayswater στον Πακιστανο, μη φας στο Bayswater.
για να αραξεις οταν σε κουρασει η κυρα με τα ψωνια στην Oxford street θα μπεις σε ενα ανυποπτο στενακι πανω στην οxford street που λεγεται St Christopher's place (υπαρχει πινακιδα, αλλιως ρωτα)
θα πας chinatown οχι για κινεζικο ομως, αλλα για να χαζεψεις τα κινεζικα κομμωτηρια
καποιος ανεφερε brick lane, ναι θα πας κι εκει για βρωμικο διπλα στο Rough Trade
θα πας στις οχθες του ταμεση για να ψωνισεις μεταχειρισμενα βιβλια απο τους παγκους και να δεις δουλεια του Banksy απο κοντα
θα πας στο borders της oxford street γιατι κλεινει και εχει εκπτωσεις (βιβλιοπωλειο θρυλικο =( )
δεν ξερω τι αλλο σε ενδιαφερει, τα αξιοθεατα τα βρισκεις ευκολα. γενικα ομως μην εισαι χαζουλης, ασε τα αξιοθεατα και πηγαινε για δισκους μονο ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ

Amnesiac.
27-07-2009, 13:59
Για δισκάδικα τι ξέρεις;;;

έντιτ : το απόγευμα θα γράψω αναλυτικό οδηγό για Αιγάλεω, το υπόσχομαι.

carheart
27-07-2009, 14:14
το απόλυτο must είναι τα κινέζικα κομμωτήρια όμως.

όποιος πήγε λονδίνο και δεν τα είδε, δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως πήγε λονδίνο.

Milton
27-07-2009, 14:17
στα Music and Vinyl Exchange θα πας, αλλα θα κανεις το εξης: για σιντι και τζαζ βινυλια θα πας σε αυτο της Καμντεν, για σαηκεντηλια και παλια αγαπημενα θα πας σε αυτο του notting hill gate (διπλα ακριβως εχει ενα ακομα δισκαδικο αλλα ειναι μονο για βινυλια κλασσικης). επισης στην καμντεν θα μπεις μεσα στην αγορα και θα ψαξεις να βρεις μια γωνια δυο επι δυο που ειναι τιγκα στο βινυλιο, εκει θα βρεις σπανιες εκδοσεις με 10 λιρες (μην πας σε ενα που ειναι μακροστενο και παιζει μαηκολ τζαξον και ρολλινγκ στοουνς)
θα πας στο rough trade για να βρεις ευκαιριες σε βινυλια αλλα και για να αφησεις μια περιουσια
θα πας Sister Ray για new wave και τεκνο
θα πας Soul Brother για funk
θα πας Intoxica για γενικου ενδιαφεροντος
θα πας Cheapo Records για 60ηλες και απο τιμες it does what it says on the box
και θα φυγεις αφραγκος αφου εχεις φαει μια φορα για οσες μερες μεινεις, στον κινεζικο μπουφε.

Milton
27-07-2009, 14:19
καρχαρτ ποιος σε διαβαζει με αυτο το σιγκ και αυτο το αβαταρ, θα σε ριξω μεσα στην τσαηναταουν και θα σου τρεχουν τα σαλια ρε βλακα καθως θα λιγουρευεσαι τις κινεζες

carheart
27-07-2009, 15:06
δε γουστάρω ΚΙΤΡΙΝΙΛΑ

Amnesiac.
27-07-2009, 15:14
Αυτό το εμπορικό που λες είναι όντως το μεγαλύτερο της Ευρώπης; Γιατί το ίδιο μας είχαν πει και στο Μάντσεστερ για το αντίστοιχο δικό τους. Βέβαια αυτό έγινε πριν 10 χρόνια.

Εκπτώσεις δε θα πετύχω όταν πάω ε;

Α, μιας και το θυμήθηκα, στο Λονδίνο πρέπει να υπάρχουν άπειρα στοκατζίδικα, πες κανα καλό αν ξέρεις, όχι από τα πολύ ακριβά, ξέρεις αυτά που έχουν ρούχα και για κυριλέ πρώην ΜΕΤΑΛΧΙΕΝΤΖ.

Milton
27-07-2009, 15:19
θες να αγορασεις στοκ μπερμπερη, μπαρκα;

Amnesiac.
27-07-2009, 15:23
Γιατί αυτό ξέρεις μόνο κρυφοΒουΠου τσουτσεκάκι;

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο το μπάτζετ μου όσο και το ποστ σου στην κορυφή της σελίδας, με παίρνει να αγοράσω περίπου μια κάλτσα μπέρμπερη. Αλλά τίποτα ΓΚΑΠ ας πούμε δε θα με χαλούσαν (aka ζευγάρι καλτσών).

Milton
27-07-2009, 15:35
ξεφτιλα οπαδος μπερμπερη, τωρα πραγματικα ξερουμε ποιος εισαι που φορας φανελες και καλτσες γκαπ στοκ
απο στοκατζιδικα στο λααααντον μονο το μπερμπερη ξερω και ειναι στο hackney. για να το βρεις, θα ακολουθησεις τις γιαπωνεζες μολις βγεις απο τον σταθμο.
εκπτωσεις θα εχει ναι και θα ειναι πολυ καλες. το Westfield δεν εχει ουτε χρονο που φτιαχτηκε και ειναι το μεγαλυτερο.
η επομενη λυση για στοκ ειναι ενα ολοκληρο εμπορικο γυρω στη μιαμιση ωρα απο λονδινο με το τρενο στην παραθαλασσια πολη του Portsmouth, πολυ κοντα στο Μπραητον. θα παρεις το τρενο απο waterloo για πορτσμουθ και θα κατεβεις στην τελευταια σταση. το εμπορικο λεγεται Gunwharf Keys και μετα τα ψωνια σου θα απολαυσεις τον στοκατσινο σου σε ενα απο τα παραλιακα μαγαζια που βρισκονται στο εμπορικο, θα ψωνισεις στοκ απο ολες τις μαρκες και θα χαζευεις τα γιωτ παρκαρισμενα εκει παραδιπλα. μην ξεχασεις να πιεις Pimms!

FIXXXER
27-07-2009, 15:51
Ρε Μπαρκα, επειδη βαρεθηκα να παω 2 σελιδες πισω, ποιος σε αναγκαζει να πας Λονδινο?

Amnesiac.
27-07-2009, 21:10
Η φουκαριάρα η μάνα μου.

pixies
02-08-2009, 22:38
me poio tropo sumfairei kalutera na allaksw kamia 500aria eurw se lires?apo edw, na paw se antallaktirio/trapeza ekei i na ta sikwsw ekei se kapoia random trapeza me tin karta analipsews pou exw?

Amnesiac.
13-08-2009, 15:25
Αυθεντική ελληνική Ευφυία στο Λονδίνο.
http://img22.imageshack.us/img22/7458/dsc00939wfb.jpg
Μου βγήκε η μέση να τις ανεβάσω. Μπορεί να γίνει και motto.

Dragonlord
13-08-2009, 23:42
me poio tropo sumfairei kalutera na allaksw kamia 500aria eurw se lires?apo edw, na paw se antallaktirio/trapeza ekei i na ta sikwsw ekei se kapoia random trapeza me tin karta analipsews pou exw?
Λογικά το δεύτερο, κανα τρίευρο δίνεις, τουλάχιστον σε 2 χώρες που έχω πάει έτσι το έχω κάνει.

Amnesiac.
14-08-2009, 01:21
Άχρηστο το ποστ μου προφανώς για την Πίξη αλλά μπορεί να βοηθήσει τους επόμενους εκτός-ευροζώνης ηαρ ταξιδιώτες.

Πηγαίνοντας στο Λονδίνο στηρίχτηκα στις διαβεβαιώσεις ενός βλάκα στην τράπεζα ότι με τη visa electron θα μπορούσα να βγάλω χρήματα από οποιοδήποτε atm του Λονδίνου, οπότε απλά πήρα την κάρτα μου και λίγο συνάλλαγμα για τις πρώτες μέρες από ένα ανταλλακτήριο στο Βενιζέλο.

Τελικά παραλίγο να την πατήσω άσχημα, γιατί τη visa electron τα atm την αναγνωρίζουν μόνο σαν πιστωτική και όχι σαν cashcard, με αποτέλεσμα να μπορώ να βγάλω μέχρι 300 ευρώ, καθώς οι έλεκτρονς έχουν πολύ χαμηλό πιστωτικό όριο.

Οπότε βρέθηκα στη φάση του να πρέπει να πληρώσω ξενοδοχείο και γενικότερα να "περάσω" χωρίς να έχω καθόλου χρήματα αφού δε μπορούσα με τίποτα να χρησιμοποιήσω τα λεφτά που είχα στο λογαριασμό μου. Άρχισα τα τηλέφωνα στην Εμπορική του Λονδίνου, δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα, μου δώσαν το τηλέφωνο της Εμπορικής στην Ελλάδα, ούτε αυτοί μπορούσαν να κάνουν κάτι πέρα από το να στείλουν λεφτά στην Εμπορική της Αγγλίας και να τα πάρω από εκεί, το οποίο όμως θα έπαιρνε μέρες.

Και εκεί που ήμουν έτοιμος να φρικάρω πραγματικά, θυμήθηκα ότι έχω την πιστωτική (μάστερκαρντ) μαζί, την οποία από κωλοφαρδία είχα πάρει μαζί μόνο και μόνο μπας και χρειαστεί λόγω του προβλήματος με το εισιτήριο μου (με τα Β και MP, θυμάστε).

Ε τελικά χρησιμοποίησα αυτή αναγκαστικά στα πάντα, από ξενοδοχείο μέχρι φαγητό μέχρι μπύρες μέχρι οτιδήποτε και αποδείχτηκε η καλύτερη λύση απόλες.

Με αγορές από πιστωτική δεν κρατάει κανείς καμία προμήθεια και η ισοτιμία είναι πάντα καλύτερη απότι αν βγάλεις συνάλλαγμα. Ενδεικτικά, στο ανταλλακτήριο η ισοτιμία ήταν 0,80 + την προμήθεια ενώ με την πιστωτική 0,86 χωρίς προμήθεια.

Για να μη τα πολυλογούμε, η γραμμή που ακολουθούμε αποδώ και στο εξής είναι αυτή : Βγάζουμε συνάλλαγμα λίγα μόνο χρήματα για τα απλά έξοδα (συγκοινωνίες, ψιλικά, πρόχειρο φαγητό κτλ) και για όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιούμε την μάστερκαρντ μας και όταν επιστρέψουμε την εξοφλούμε αμέσως για να μη πληρώσουμε και τόκους. Όσοι ψωνίζετε από ίντερνετ λογικά θα έχετε.

Αυτά.

Α, απότι μούπαν στην Εμπορική αν η κάρτα μου ήταν debit αντί για electron θα μπορούσα να βγάλω κανονικά χρήματα από το λογαριασμό μου. Δε ξέρω τι να πιστέψω πια, πάντως και να ισχύει μια προμήθεια θα την κρατάνε σίγουρα, οπότε και πάλι στηρίζουμε πιστωτική.

Dragonlord
14-08-2009, 02:25
Χμ, μάλλον κάτι παίζει με τις electron της εμπορικής, καθώς εμένα από την κύπρου είναι και debit (=χρεωστική) - από το κωλοsite τους δε βγάζω άκρη. Επίσης το ημερήσιο όριο είναι 1000 ευρώ για αγορές και 1500 για ανάληψη, τα οποία μπορείς εύκολα να αλλάξεις στην τράπεζα. Με visa electron σήκωνα χρήματα κανονικότατα και σε ταϊλάνδη και σε τουρκία.

Parasight
15-08-2009, 15:15
Λογικά το δεύτερο, κανα τρίευρο δίνεις, τουλάχιστον σε 2 χώρες που έχω πάει έτσι το έχω κάνει.Χμ από εμπειρία συγκεκριμένα με Αγγλία έχω να πω ότι το πιο συμφέρον είναι το πρώτο, να κάνεις δλδ αν γίνεται όλες τις λίρες που θα χρειαστείς από Ελλάδα. Η λίρα είναι πιο ακριβή αν την αγοράσεις από κει.
Μη με ρωτάτε πώς και γιατί, μιλάω ως παθών.

Amnesiac.
31-08-2009, 10:58
http://www.rodiziorico.com/

Είπαμε ότι αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου;

Milton
31-08-2009, 23:47
χαχ εχω φαει στου ισλινγκτον. αυτο ειναι που σου φερνουν τα ζωα με τη σουβλα μαζι στο τραπεζι, αν θυμαμαι καλα. λιγο τσιμπημενο στις τιμες βεβαια.

Amnesiac.
01-09-2009, 09:24
Χμ είναι ακριβούτσικο αλλά ταξίζει εντελώς. Δηλαδή και μόνο το μπουφέ να είχε χωρίς καθόλου κρέας πάλι θα τα άξιζε τα λεφτά του.

themisomagos
03-09-2009, 14:17
rock and sole plaise gia kalo fishnchips pou xortenei tiga.....
47 endell street-covent garden
http://www.panoramio.com/photos/original/8236080.jpg

Mostos
03-09-2009, 15:37

you know it is. :thumbsup:

distortionofperception
17-09-2009, 22:34

μια μικρή γυφτικη ερώτηση, γιατί θα παω και θέλω να περασω κι απο αυτό.

Δε παίζει να φανε 2 ατομα με 22,5 λίρες?

Δηλαδη σώνει και καλα καθεται απο πανω μου και κοιταει πιος θα φαει το ψητό που μου φερνει? Για ξηγατε μια εσεις οι λονδρεζοι.

Amnesiac.
18-09-2009, 10:02
Χμ απότι θυμάμαι έχει μόνο 2 μενού, το φουλ-έξτρα-γάμησε-τα-όλα με τις 22,5 λίρες και το βετζετέριαν που έχει 16 αν θυμάμαι καλά. Δε νομίζω δηλαδή να μπορείς να παραγγείλεις μια μερίδα από κάτι αυγκεκριμένο μόνο, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Οπότε στη χειρότερη τις 16 λίρες θα τις πληρώσεις συν τις 22,5 που θα πληρώσει ο δεύτερος (γιατί εσύ είσαι ο γύφτος)

Όσο για το αν θα είναι από πάνω σου λαός, προσωπικά είχα πάει μεσημέρι και ήμασταν μόνο εμείς και άλλο ένα τραπέζι οπότε κάθε 2 λεπτά είχαμε από μια σούβλα πάνω απτο κεφάλι μας και στο ενδιάμεσο τον τύπο που ερχόταν για τα ποτά και άλλον ένα που μας ρώτησε γύρω στις 7 φορές αν είναι όλα εντάξει. Πολύς κόσμος.
Γενικά, μη λυπηθείς εκεί τις 22,5 λίρες, κόψτες από κάπου άλλου, εκεί τα αξίζει τα λεφτά του, στην τελική αν πας μεσημέρι αποκλείεται να βάλεις στο στόμα σου κάτι άλλο πέρα από σόδα μέχρι την επόμενη μέρα οπότε δες το σαν ολοήμερο κόστος φαγητού ορ σάμθινγκ.

distortionofperception
18-09-2009, 11:21
με πεισες.
θα δείξω χουβαρνταλίκι.
Να περιμενεις ριπορτ, γιατί με τόση πλύση εγκεφαλου που εφαγα απο το σάιτ τους θα παω. Αυτό με το μεσημερι με ψησε, γιατί αμα κατσεις να φας βραδυ (όσο μπορείς αν διαβασα σωστα- και μπορω πολυ), δε θα μπορεσεις να κοιμηθεις μεχρι την αλλη το πρωι. Σωστοστ ο αμνίζιακ.

Παντως απο όσα διαβασα γενικά που γραψατε, είναι ακριβή πόλη, αλλα δεν πειραζει. Το βραδυ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ.
Α και κατι αλλο τον καπνό μας τον παίρνουμε απο δω?

Θα παω να δω και Cannibal-Dying Fetus στο Koko,Camden που χουμε τα κονε μας. Και το ψηνω και για Shpongle στο Roundhouse που χουν κανα 30άρι.

Για πε ρε Αμνίζιακ που πήγες και τελευταίως κανενα αλλο αξιομνημόνευτο μαγαζί, ετσι για κανα ξύδι, κανα χορο, τίποτα με Σαικεντελικ (τρανς ε) αμα πήρε το ματι σου.

Και το ψήνω να παω και μια μερα Κέημπριτζ. Αξίζει???

Milton
18-09-2009, 13:11
τον καπνο σας τον παιρνετε απο ελλαδα.
στο Roundhouse αν μπεις, δεν ξαναβγαινεις μεχρι να τελειωσει η συναυλια, αλλα εχει μια τελεια τεραστια βεραντα στο δευτερο οροφο που μπορεις να βγεις για τσιγαρο και να πιεις τα μπυρονια σου, το Κοκο ειναι συμπαθητικο μαγαζακι, το Roundhouse γαμαει. αμα πας καμντεν περνα απο το Cyberdog, σαηκεντελικ τρανσ στην καμντεν μου και μια χορευτρια πανω στη μπαρα. δεν ειναι μπαρ, μαγαζι ειναι. και αφου θα πας μεχρι εκει ριξε και μια ματια στο προγραμμα του Underworld, δεν ξερεις ποτε τι θα πετυχεις.

Mitsmann
18-09-2009, 13:13
ψηνω ταξιδακι ενα Σ/Κ στο Λονδινο για σκοπο-εκπληξη.
πιοτερα τις επομενες μερες.

Μιλτον ετοιμασου να δωκεις ΠΟΛΛΕΣ οδηγιες.

enitharmon
18-09-2009, 13:41
σου κάνω δώρο την πρώτη (οδηγία):

πετάμε από το Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροδρόμιο. Δεν πάμε με το Μιτσμομπιλ, το αφήνουμε σπίτι. Και ταξί δε χρειάζεται, πήγαινε με μετρο ή τρένο.
Insider tip: είμαστε περίπου μια ώρα πριν στο αεροδρόμιο.

distortionofperception
18-09-2009, 13:44
τον καπνο σας τον παιρνετε απο ελλαδα.
στο Roundhouse αν μπεις, δεν ξαναβγαινεις μεχρι να τελειωσει η συναυλια, αλλα εχει μια τελεια τεραστια βεραντα στο δευτερο οροφο που μπορεις να βγεις για τσιγαρο και να πιεις τα μπυρονια σου, το Κοκο ειναι συμπαθητικο μαγαζακι, το Roundhouse γαμαει. αμα πας καμντεν περνα απο το Cyberdog, σαηκεντελικ τρανσ στην καμντεν μου και μια χορευτρια πανω στη μπαρα. δεν ειναι μπαρ, μαγαζι ειναι. και αφου θα πας μεχρι εκει ριξε και μια ματια στο προγραμμα του Underworld, δεν ξερεις ποτε τι θα πετυχεις.

:D
ΩΡΑΙΑ! φχαριστω ε! Κοκο εχουμε μέσον γιατι είμαστε ΑΡΧΙΔΕΣ και μπαινουμε όποτε θελουμε για ότι θελουμε.

Cyberdog... Πω όνομα και πραμα! και ΤΡΑΝΣ και ΣΚΥΛΙΑ στις μπαρες. Αυτα ειναι. Νταξ θα το τσεκαρω γιατι θα τριγυρνω εκει γυρω τακτικα. Τελεια.

Α στο Underworld εχει λεει τους Anti Nowhere League και θα ρωτήσω τον Πανκη αμα αξίζει να παω γιατι εχουν και φτηνό εισητήριο οι ανθρωποι 10 λίρες νομίζω....

Και τα εισητηριακια που ψήνω τωρα είναι και φτηνα ε 120 πηγαινε ελα κι ετσι. Αμα κατσουν και οι ημερομηνίες πουτανα όλα.

Εξοπλίζομαι σαν αστακός φιλτρακια χαρτακια καπνά.

Θενξ ε.

Mitsmann
18-09-2009, 14:16
σου κάνω δώρο την πρώτη (οδηγία):

πετάμε από το Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροδρόμιο. Δεν πάμε με το Μιτσμομπιλ, το αφήνουμε σπίτι. Και ταξί δε χρειάζεται, πήγαινε με μετρο ή τρένο.
Insider tip: είμαστε περίπου μια ώρα πριν στο αεροδρόμιο.

εχεχεχ, θα πεθαινα να παω με το μιτσμομπιλ, αλλα οκ..
θενκς!!

Amnesiac.
18-09-2009, 17:29
Το cyberdog είναι πραγματικά απίστευτο μαγαζί. Είναι εντελώς κρίμα που απαγορεύονται οι φωτογραφικές και δε μπορώ να δου δείξω τίποτα αλλά δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο εντυπωσιακό μαγαζί για ρούχα. Πανάκριβες μαλακίες πουλάει αλλά μόλις μπεις θα φας στάνταρ ένα μισάωρο χαζεύοντας το.

Λίγο πιο δίπλα, πίσω από τους σταύλους έχει μαζεμένα μαγαζάκια για φαγητό στο χέρι, εσύ θα προτιμήσεις το αργεντίνικο με τα μπεργκερς και θα με θυμηθείς.

Κάπου εδώ είναι :
http://img410.imageshack.us/img410/7727/dsc00888v.jpg

Αυτό για το πανάκριβο Λονδίνο είναι τεράστιος μύθος. Όχι ότι είναι φτηνό, αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα είναι αρκετά ακριβότερη. Δηλαδή πήγαινα σε 2-3 παμπ τη μέρα οπωσδήποτε και η ακριβότερη (μια ψιλοκυριλέ στο Κένσινγκτον) είχε τις μπύρες περίπου 4 ευρώ. Και μιλάμε για μπυράρες φυσικά. Γενικά σε οποιαδήποτε παμπ και να πας, ακόμα και αν είναι χαζοτουριστική, θα είναι καλύτερα και φτηνότερα από το να πιεις μπύρες στην Αθήνα. Α, αν περάσεις από τη National Gallery στην τραφάλγκαρ, να πας οπωσδήποτε εδώ
http://img21.imageshack.us/img21/4278/dsc00783m.jpg
για να πιεις τις δικές τους μπύρες στο δικό σου δωματιάκι που θα είναι κάπως έτσι
http://img17.imageshack.us/img17/1017/dsc00781o.jpg

Τέλειο και φτηνό για φαγητό ήταν και αυτό που πρότεινε ο Μπαντιλάκης, το hare and tortoise, κινέζικο με πραγματικά τεράστιες μερίδες (σε γαβάθα τις φέρνουν) με 6 λίρες. Για πιο πρόχειρα και φτηνά υπάρχουν φυσικά τα burger king που είναι μια χαρά από τιμές.

Για χάζεμα θα πας και στο Harrods, δε θα ψωνίσεις τίποτα εκτός φαγητών, εκτός κι αν είσαι διαθετειμένος να δώσεις 700 λίρες για ένα πόστερ π.χ. ή αν έχεις πλούσιο γκομενάκι που θέλει να σου κάνει δώρο κανα ρόλεξ, αλλά θα πάθεις πλάκα με το ισόγειο του που έχει φαγητά, σοκολάτες, τσάγια και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Μη ξεχάσεις να περάσεις μια βόλτα και από τα χριστουγεννιάτικα στον τρίτο αν θυμάμαι καλά.

Τελειώνοντας με τα φαγητά, θα πας οπωσδήποτε σε ένα Whole Foods, έχει 3-4 στο Λονδίνο, είναι 3ώροφα σουπερμάρκετς σχεδόν αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα και θα φας φρίκη με το πόσο φτηνά είναι και τι σκατά μας ταΐζουν στην Ελλάδα και σε τι τιμές. Στο πάνω όροφο θα βρεις τα φαγάδικα και θα πιεις βιολογικές μπύρες, θα φας βιολογικά μπέργκερς και βιολογικά μεξικάνικα και βιολογικά μιλκσέιξ και όπως είπαμε σε άψογες τιμές.

Οπωσδήποτε θα περάσεις αμέτρητες ώρες σε πάρκα, ειδικά το πρωί που δε θα έχει και κόσμο και θα μπορείς να χαζεύεις τα σκιουράκια με την άνεση σου.

http://img24.imageshack.us/img24/6749/dsc00923ds.jpg

Απόλα τα παραπάνω φυσικά κρατάς το ότι έχει φτηνές και ωραίες παμπ παντού και θα είσαι βλάκας να μη ψοφήσεις στις μπύρες. Όταν επιστρέψεις Ελλάδα πραγματικά θα μιζεριάσεις την πρώτη φορά που θα πιεις τη σκατοάμστελ και χάινεκεν.

Νομίζω στο θέμα του φαγητού σε κάλυψα κάπως ε. Προσπάθησα να ανεβάσω κι άλλες φωτογραφίες αλλά γαμήθηκε το imageshack και το παράτησα.

Αυτά.

jack the ripper
18-09-2009, 17:51
να ρωτησω κατι εγω γιατι την κανω αυριο και θα μεινω καιρο...
εχω τη χρεωστικη της κυπρου.απο εκει σηκωνω κανονικα λεφτα με την καρτα μου με τον κλασσικο τροπο οπως εδω ή πρεπει να επιλεξω τπτ αλλο στα μηχανηματα??

funishment
18-09-2009, 17:54
Το cyberdog είναι πραγματικά απίστευτο μαγαζί. Είναι εντελώς κρίμα που απαγορεύονται οι φωτογραφικές και δε μπορώ να δου δείξω τίποτα αλλά δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο εντυπωσιακό μαγαζί για ρούχα. Πανάκριβες μαλακίες πουλάει αλλά μόλις μπεις θα φας στάνταρ ένα μισάωρο χαζεύοντας το.

Η μεγαλύτερη αλήθεια του σύμπαντος, ακόμα κλαίω που δεν πήρα το φωσφοριζέ ματριξομπλουζάκι. Μάουσπαντ από κύκλωμα ή όπως σκατά λέγονται αυτά (http://www.linkwitzlab.com/Pluto/pcb1b.jpg), και τσαντάκι της κλασμένης ρεηβούς με αρκουδάκια που από το στόμα και την κοιλιά τους έτρεχε φωσφοριζέ αίμα. Σκατά στην ακρίβγεια τους και :touched:

distortionofperception
18-09-2009, 21:46
ΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΦΑΙ. ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΤΗΝΩΔΙΑ

αμνήζιακ μερσί όπως και μιλτον και προηγουμενοι με υπερκαλυψατε

απο δω και περα θα σε λεω "μαναρι μου".
Το επόμενο ποστ μου εδω ελπίζω να είναι ριπόρτ.;-)

Amnesiac.
19-09-2009, 12:20
εχω τη χρεωστικη της κυπρου.απο εκει σηκωνω κανονικα λεφτα με την καρτα μου με τον κλασσικο τροπο οπως εδω ή πρεπει να επιλεξω τπτ αλλο στα μηχανηματα??

Καναδυο σελίδες πίσω περιγράφω την εμπειρία-φρίκη μου με τις χρεωστικές, διάβασε το μπας και βοηθήσει. Ίσως η Κύπρου να μην έχει πρόβλημα αλλά πριν πας ρώτησε τους οπωσδήποτε. Και επειδή ακόμα και τότε παίζει να σου πουν μαλακίες όπως σε μένα βάλτους να σου ορκιστούν ότι λένε αλήθεια και ότι ξέρουν τη δουλειά τους (...)

Γενικά φρόντισε να έχεις καβάτζες (πιστωτική, μετρητά) γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Phoebus
19-09-2009, 13:25
12 Νοεμβρίου απολύομαι, στις 15 θα κάνω ένα ταξιδάκι για 7 μέρες Λονδίνο για να γιορτάσω που θα είμαι πάλι πολίτης. Αρχικά, θα πάμε να δούμε Louis CK και Riverside.

Σημειώνω τα εξής που διάβασα στις τελευταίες σελίδες:

-Oyster card για 7 ημέρες. Τέλεια.
-http://www.timeout.com/london/
-mastercard over συνάλλαγμα για να μην έχω άγχος. Τη Δευτέρα που έρχεται βέβαια θα βγάλω νέα χρεωστική κάρτα από Εθνική οπότε νομίζω και πάλι θα είμαι κομπλέ, non?
-hare and tortoise (εμπιστεύομαι τον μπάντι 100% σε οτιδήποτε γαστρονομικό)

Μερικά post στο thread είναι πραγματικά επικά. Μακάρι να προλάβω να τα δω όλα.

\ο/

jack the ripper
19-09-2009, 23:20

Καναδυο σελίδες πίσω περιγράφω την εμπειρία-φρίκη μου με τις χρεωστικές, διάβασε το μπας και βοηθήσει. Ίσως η Κύπρου να μην έχει πρόβλημα αλλά πριν πας ρώτησε τους οπωσδήποτε. Και επειδή ακόμα και τότε παίζει να σου πουν μαλακίες όπως σε μένα βάλτους να σου ορκιστούν ότι λένε αλήθεια και ότι ξέρουν τη δουλειά τους (...)

Γενικά φρόντισε να έχεις καβάτζες (πιστωτική, μετρητά) γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

eimai idi londino ! kai egw elpizw oti de the xw provlima..pantws exw kati enallaktikes opote logika ola ok tha einai

jack the ripper
02-10-2009, 21:54
τελικα με τη χρεωστικη της κυπρου ολα κομπλε..ενα ερωτημα θελω να θεσω μηπως και ξερει να απαντησει κανεις:
καθε φορα που παω να σηκωσω φραγκα με την visa electron μου λεει στο μηχανημα οτι η τραπεζα σας μπορει να σας χρεωσει για αυτη τη συναλλαγη...ποσα φραγκα παιρνει για καθε συναλλαγη ξερουμε(περιπου προφανως)

Amnesiac.
02-10-2009, 22:59
Πρέπει νάχε γράψει κάποιος για περίπου 1,5-2 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Τσέκαρε προηγούμενες σελίδες. Πάντως με πιστωτική δεν έχεις καμία έξτρα χρέωση.

jack the ripper
03-10-2009, 05:15
ntaks 1.5-2 eurw mia xara einai..perimena xeirotera
thanks amnesiac :pink::pink:

korrupt3r
20-10-2009, 16:24
ξερετε κανενα καταστημα με μουσικα οργανα εντος της πολεως?

Dragonlord
20-10-2009, 23:01
τελικα με τη χρεωστικη της κυπρου ολα κομπλε..ενα ερωτημα θελω να θεσω μηπως και ξερει να απαντησει κανεις:
καθε φορα που παω να σηκωσω φραγκα με την visa electron μου λεει στο μηχανημα οτι η τραπεζα σας μπορει να σας χρεωσει για αυτη τη συναλλαγη...ποσα φραγκα παιρνει για καθε συναλλαγη ξερουμε(περιπου προφανως)
Λιγό αργά το είδα, αλλά για μελλοντική χρήση: Σε δυο χώρες από 3 ευρώ έπαιρναν κάθε φορά, Αγγλία δεν ξέρω.

Άμα θες μπάσα, the gallery στο camden. Μάλλον μόνο για δοκιμές όμως, συνήθως είναι ακριβούτσικο.

jack the ripper
20-10-2009, 23:08
rwtisa tous goneis pou pige i miniaia kinisi kai mou pan 2.5 eurw .. ntaks kala einai eutuxws :D

Dragonlord
20-10-2009, 23:28
Για πείτε, πλάκα πλάκα, καμία βολική-φτηνή-ασφαλή περιοχή για διαμονή, γιατί τελευταία φορά στο st. pancras βόλευε αλλά τα βράδια χεζόμασταν μέχρι να περπατήσουμε τα δύο (2) τετράγωνα από το σταθμό στο ξενοδοχείο.

jack the ripper
20-10-2009, 23:36
ksenodoxeio ypothetw gia diakopes oxi monima e?

Dragonlord
20-10-2009, 23:43
Ναι ναι διακοπούλες, αργά ή γρήγορα θα ξανατιμήσουμε.

jack the ripper
20-10-2009, 23:48
xm i kalyteri perioxi einai xalara south kensington!dld exeis ola ta aksiotheata dipla kserw gw trigyrw parka kai tetoies istories...st pancras ontws einai skata...alla paradoksws i amesws epomeni stasi(caledonian road) pou menw egw den einai etsi...de sou lew oti einai kai paradeisos alla einai normal perioxi...
kai konta se oxford circus kai bond street einai kali perioxi kai episis voliki alla kai ekei opws kai south kensington prepei na einai akriva....tsekare pantws

Amnesiac.
21-10-2009, 00:03
Paddington που έμενα πάντως είναι μια χαρά περιοχή, δίπλα στο Notting Hill και το Hyde Park και κυρίως έχει το σταθμό του Paddington που είναι ψιλοκεντρικός και έχει και τραίνα για εκτός Λονδίνου και έχει και το Heathrow Express που σε πάει στο Heathrow σε ένα τέταρτο. Και έχει και πάμπολλα ξενοδοχεία.

jack the ripper
21-10-2009, 00:27
ontws kai auto pou eipe o filtatos amnesiac gamaei

pixies
21-10-2009, 00:39
episis auto pou tha kaneis einai na vreis enan xarti pou deixnei tis diadromes twn lewforeiwn sto kentro kai na xrisimopoieis to metro oso ligotero ginetai (gia na min patheis k karkino).
se liges meres tha apoktiseis empeiria k autopepoithisi kai de tha prosexeis kan an pairneis ti swsti kateuthunsi 'h lewforeio, etsi tha anakalupseis kai ta omorfa perixwra tou londinou!

korrupt3r
21-10-2009, 02:09
Άμα θες μπάσα, the gallery στο camden. Μάλλον μόνο για δοκιμές όμως, συνήθως είναι ακριβούτσικο.[/QUOTE]

βασικα ειδα κατι orange mini amps(micro crush) σε καλη τιμη κ ειπα να χτυπησω. Αλλα το μαγαζι ειναι online. δεν ξερω! αγχωνομαι! το σαββατο φευγω. στο ξενοδοχειο θα μπορουν να τα στειλουν??? λεει για παραδοσεις αυθημερον. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

jack the ripper
21-10-2009, 02:33
ton orange micro crush ton vrika shelfridges....ton ithela gia na exw na paizw edw kai ton petyxa ekei ;)

Dragonlord
21-10-2009, 09:25
βασικα ειδα κατι orange mini amps(micro crush) σε καλη τιμη κ ειπα να χτυπησω. Αλλα το μαγαζι ειναι online. δεν ξερω! αγχωνομαι! το σαββατο φευγω. στο ξενοδοχειο θα μπορουν να τα στειλουν??? λεει για παραδοσεις αυθημερον. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
Στείλε άνθρωπέ μου ένα email στο μαγαζί, Τετάρτη έχουμε ακόμα.

Dragonlord
21-10-2009, 15:27
Ξέρει κανείς μέχρι πότε κρατάνε οι χειμερινές εκπτώσεις; Ξέρω ότι αρχίζουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα αλλά δεν ξέρω πότε τελειώνουν πρακτικά. Δηλαδή πότε έχουν φύγει τα περισσότερα πράματα και βρίσκεις κυρίως καινούργια.

Phoebus
18-11-2009, 03:22
Όποιος πρωτοπάει London να πάει οπωσδήποτε να δει το Avenue Q.

http://www.avenueqthemusical.co.uk/

Ήμουν πολύ επιφυλακτικός γιατί σκεφτόμουν "lol, musical" αλλά νταξ, γαμάει.

korrupt3r
19-11-2009, 03:05
Στείλε άνθρωπέ μου ένα email στο μαγαζί, Τετάρτη έχουμε ακόμα.

τους βρηκα τελικα σε μαγαζι τελικα... hehe

Om
05-12-2009, 02:13
Άμα θες μπάσα, the gallery στο camden. Μάλλον μόνο για δοκιμές όμως, συνήθως είναι ακριβούτσικο.
Μπορείς μήπως να προτείνεις 2-3 μαγαζία για μπάσα και συγκεκριμένα υπάρχει κάποιο μαγαζί που μπορώ να δοκιμάσω γενικά Warwick? (δηλ να εχει κ πιο καμμένα μοντέλα).
Thanks

tamagothi
13-12-2009, 02:11
Πήγα σ' αυτό
http://www.tibits.co.uk/
κι αγάπησα. Έχει μπουφέ με ζεστά και κρύα φαγητά, βάζεις ό,τι θες και πληρώνεις με το γραμμάριο. Φτηνό δεν είναι, αλλά το φαγητό είναι πινκ. Α, είναι για χορτοφάγους (ή/και πούστηδες). Να πάτε κι εσείς!

Mitsmann
24-12-2009, 10:55
Πιθανοτερο να παω Λονδινο μεσα στο Γεναρη.
θα σας βρω ολες (!) να μου πειτε.

Mitsmann
01-01-2010, 17:14
Θελω να παω 15-16-17 Λονδινο.

η Ολυμπιακη εχει φτηνοτερες τιμες απ την Aegean.
εχω χασει επεισοδια στο Ερ-Τραβελ η μου φαινεται?

KoiliaSamprela
01-01-2010, 18:43

για ερ-τραβελ δεν ξέρω, αλλά γενικά όπου πετάνε και οι 2 εταιρείες θα βρεις απίθανες τιμές (αντίθετα όπου πάει μόνο η μία την γαμήσαμε)

tamagothi
01-01-2010, 21:20

Εγώ πήγα πριν κάνα μήνα κι ήταν καμιά 60αριά ευρώ φτηνότερη η Ολυμπιακή. Κι είχε κι ωραίο φαγητό. Μας δώσανε και μπισκότα μετά!

Είχε βγάλει και κάτι τρομερές προσφορές νωρίτερα, στο τσακ δεν πρόλαβα.=\ Αλλά γενικά φαίνεται να θέλουν να τα κρατήσουν αρκετά χαμηλά.

Mitsmann
01-01-2010, 22:23
μα΄στα.
θενκς πηπωλ.

freak brother
03-01-2010, 18:40
εγω οπως το θυμαμαι το Λοντον προ 5 ετιας και βαλε , για να κυκλοφορησω με μετρα και σκατα και κανα ταξι ηθελα οσα θελω Αθενς για να βγω ενα Σαββατο βραδυ , ασε που δεν εχει περιπτερα με μπυρες !! και πανακριβο φαι σχετικα με Γκρις . Νταξει αναλογικα με τους μισθους σιγουρα ειναι φτηνοτερη αλλα οι τιμες ειναι σιγουρα ακριβοτερες. Και εδω αμα πας για μπυρονι σε ταβερν που γιαυτους οι μπαμπ ειναι κατι σαν τις εδω ταβερνες αλλα χωρις λακερδα , 2 ευρο θα την πλερωσεις την μπυρα.. δεν θα ναι και παουλανερ.. αλλα και απο την καβα 2.10 εχει και την πινεις και σε παρκο γιατι εχει ζεστη στην Ελλαδα , κρυο δεν εκανε ποτες.

:maikl:

μενος μενος

tamagothi
03-01-2010, 18:59
Έχει πέσει η λίρα πάντως και δεν είναι πια τόσο φρικαλέα ακριβά τα πράματα.

FIXXXER
03-01-2010, 19:14
Ταξι ειδικα απο αυτα τα μαυρα δε νοειται καν, εχουν ομως υπηρεσιες με αυτοκινητο που ερχεται και σε παιρνει και δεν ειναι πολυ ακριβα, μιλαμε για λιγοτερο απο το 1/4 των κανονικων ταξι, αν φυσικα θυμαμαι καλα (καπως εδω ειναι και εδω που ειμαι τωρα). Αλλα το μετρο ενω ειναι πολυ ακριβοτερο φυσικα απο το ελληνικο, συμφερει αν παρεις Travelcard απεριοριστων διαδρομων για εβδομαδα αν εισαι τουριστας, εγω αυτο ειχα κανει. Ομως ο Μιτς θελει να παει για 2 μερες λεει, τοτε δεν ξερω. Το φαγητο το θυμαμαι οντως υπερπανακριβο αλλα ηταν με ισοτιμια λιρας ευρω εναμισι ευρω και πανω. Δε συζηταμε για δραχμες που στην Ελλαδα εκανε ενα κατοσταρικο μια φραντζολα ψωμι και εναμιση χιλιαρικο η πιτσα και ειχα παει Αγγλια και φαγαμε στην πιτσα χατ με δεκαπεντε λιρες ο καθενας και μου χε φανει οτι ειχα φτωχυνει σε μια μερα.

jack the ripper
04-01-2010, 13:40
gia metafores oti eipe o FIXXXER...fai genika akrivoutsiko alla oxi tragika pragmata e...me tin analogia sto 1.1 den einai asximes oi times
mpyres pamfthines pragmatika
pota analogws(genika fthina tha elega omws an kai xanoun se posotita ligo)

Dragonlord
07-01-2010, 02:00
Κανα τρίωρο πριν ξεκινήσω για το αεροδρόμιο έμαθα ότι το gatwick έκλεισε από χιόνι και η πτήση ματαιώθηκε, έξτρα κέφι. Νεξτ γουικ.

Dragonlord
07-01-2010, 03:02
Αν μείνουμε paddington υπάρχει καμία πιθανότητα να μη χρειαστούμε απεριορίστων για το μετρό επειδή θα μπορούμε να πάμε στα περισσότερα με τα πόδια;

rat_poison
07-01-2010, 03:11
Οι αποστάσεις είναι λίγο μεγάλες, εκτός αν έχεις όρεξη για 1-2 ώρες ποδαρόδρομο από το 1 σημείο στο άλλο. Δεν έιναι μπαζοτσιμεντούπολη σαν τζη δικαί μας. Μη τσιγγουνευτείς την Oyster, η φτήνια τρώει τον παρά και η ταλαιπώρια είναι άσχημη.

Dragonlord
07-01-2010, 10:01
Ναι, υπολογισμένη στα έξοδα την είχα, απλά είπα μπααας και, μην τη βγάλω τσάμπα. Btw κοιτώντας πριν λίγες μέρες αν κατάλαβα καλά υπάρχει η oyster που τη φορτώνεις χρήματα και χρεώνεσαι σε κάθε διαδρομή αλλά με έκπτωση και υπάρχει και η travelcard που είναι απεριορίστων; Λογικά τη δεύτερη θέλω ε.

Amnesiac.
07-01-2010, 10:11
Εμείς πάντως που μέναμε Paddington χρησιμοποιήσαμε 3 φορές μετρό σε μια βδομάδα. Βέβαια ήταν καλοκαίρι και ήταν ωραίο να κάνεις βόλτες, για τώρα δεν ξέρω πώς θα είναι τα πράγματα, αλλά ας πούμε notting hill, kensington, oxford street κτλ είναι σε απόσταση μισάωρου-40λεπτου με τα πόδια.

Dragonlord
07-01-2010, 13:03
40 λεπτά περίπατος στους 0 κελσίου δεν ακούγεται και πολύ ελκυστικό είναι η αλήθεια.

Milton
07-01-2010, 13:28
travelcard μπορείς να φορτώσεις και στην oyster Dragon. απλά η διαφορά της με την απλή τραβελκαρντ (το χάρτινο εισιτήριο δλδ) είναι πως στην oyster μπορείς να βάλεις και χρήματα και να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις για ολόκληρη travelcard. δηλαδή εσύ ας πούμε που μπορεί να θέλεις να αποφύγεις την χρήση μετρό όσο γίνεται περισσότερο, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις ολόκληρη travelcard. βάζεις ξερωγω όσες λίρες χρειάζεσαι για να κάνεις τη διαδρομή που θες. έτσι πάει.

funishment
14-01-2010, 15:48
Στο Λονδίνο πάω, εδώ το βάζω.

http://img23.imageshack.us/img23/8613/asdfai.png

Easyjet.

Όταν πατώ στο ντητέηλς, μου βγάζει μια φόρμα και ζητάει περαιτέρω πληροφορίες για το είδος του ταξιδιωτικού εγγράφου που θα χρησιμοποιήσω, ταυτότητα στην περίπτωσή μου, νασιονάλιτι, χώρα έκδοσης, ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία λήξης. Αλλά ξέρουμε ότι οι ταυτότητες ημερομηνία λήξης δεν έχουνε, οπότε το έχω αφήσει κενό. Επιμένει όμως να μου βγάζει αυτό το αγχωτικό μποξάκι και δεμπορώ. Παίρνω σε ένα τηλέφωνο που με έδωσαν στο αεροδρόμιο που υποτίθεται είναι του γραφείου της easyjet εκεί, αλλά δεν το σηκώνει κανείς. Πού να απευθυνθώ;! Τι κόλπα είναι αυτά, πέρυσι γιατί δεν είχα τέτοιο θέμα;

jack the ripper
14-01-2010, 15:55
kai egw prwti fora to vlepw .. wtf

Ace
15-01-2010, 03:59
Βάλε μια τυχαία ημερομηνία λήξης.

Amnesiac.
15-01-2010, 10:30
Εύκολο είναι. (http://www.deathclock.com/)

FIXXXER
16-01-2010, 21:22
Αχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα :pink:

funishment
18-01-2010, 20:44
Και η λύτρωσις ήρθε από τον Τζιμ:

[Jim] Just provide the requested details. In the expiry date box put in a date which is going to be 5 years from your travel date.

Ποιος θα το πίστευε, σου λύνουν τα προβλήματα μέσω τσατ, τσιαρζ του αζζα.

Ace είχε ελπίδες η πρότασή σου, αμνήζιακ έχεις πει και καλύτερα, σκέψου το κοινό σου.

Griffith
31-01-2010, 12:45
20/3 - 30/3 για ναρκωτικά και ρ'ν'ρ.
και 23/3 Thee Silver Mount Zion στο Electric Ballroom.
.
.
.
ναι ρε καύλες.

jack the ripper
31-01-2010, 14:44
wp den to ksera gia smz
to psinw

Griffith
31-01-2010, 15:35
btw για πες, άμα θέλουμε να πάμε σε κάνα Έμιρεϊτς τι διαδικασία ακολουθούμε για εισιτήρια;

jack the ripper
31-01-2010, 15:39
auto einai kalo erwtima...xwris na eimai sigouros:
emirates prepei na eisai melos gia na mporeis aneta na vreis tickets...mpika sto site tis arsenal dld...kai gia general sale den evriska tickets..ypotithetai (nomizw) oti prepei na skaseis kai kala kana 20liro san syndromi gia na gineis red/golden/silver member i kati tetoia kai na pareis ta tickets pou thes...oti perissepsei to vgazoun se general sale...alla sou lew den to polyepsaksa opote koita to kai esy
pantws se alles omades(px totenham,west ham klp ) apla kaneis ena register sto site kai kleineis ta tickets kai tis theseis akrivws pou thes kai pas kai ta pairneis apo to gipedo ti mera tou agwna..

12 stars circle your brow
23-02-2010, 20:19
γειά σας! πείτε λίγο αν μπορώ να πάω στο αεροδρόμιο με κάποιο μέσο μεταφοράς στις 4 το πρωί, ποιό είναι αυτό και πόσο κοστίζει, θενκς!

edit: λολ, για να γίνω πιο σαφής: θέλω να πάω στο Λονδίνο Στάντστεντ (STN), φίλος μου είπε ότι δεν το ξέρει καν αλλά ταξιδεύω με Ryanair αν αυτό βοηθάει κάπως!
Η πτήση μου είναι στις 6:15 οπότε θέλω να 'μαι στις 5 το πρωί εκεί, επίσης πείτε εμπειρίες με Ryanair.

mrmaiden
23-02-2010, 20:40
Δές εδώ (έβαλα ενδεικτικά αυριανή ημερομηνία). Κοστίζει 10 λίρες (one way)

http://www.nationalexpress.com/bp/b2.cfm?id=216748476

edit από Victoria φεύγει

24-02-2010, 20:26
fuck them, μάλλον θα σκάσω περισσότερα φράγκα και θα κάνω την ζωή μου πιο εύκολη, θενκς πάντως!

Mitsmann
18-05-2010, 00:50
γι αυτο φιλε, εισαι ΜΑΓΚΑΣ γιουζερ και πας στο Χηθροου.
και μπερδευεις τα τερμιναλς.
και χανεις την πτηση.

ΦΜΛ.

οι αγγλομαθεις γιουζερς γελαστε μαζι μου.

(υ.γ. το Λονδινο ειναι υπεροχο.)

FIXXXER
18-05-2010, 01:03
Και καλα δε θα διαφωνησω, γιατι και μενα μαρεσε, αλλα που το πηρες πρεφα σε δυο μερες εσυ ρε τσακαλι?

jack the ripper
18-05-2010, 01:08
πλακα κανεις.....αχχαχαχααχχααχαχαχχαχαχαχαχ

(οκ σορρυ σκαω)

FIXXXER
18-05-2010, 01:17
fuck them, μάλλον θα σκάσω περισσότερα φράγκα και θα κάνω την ζωή μου πιο εύκολη, θενκς πάντως!

Στο λεω για να σε κινητοποιησω, πηγα Λονδινο 19 χρονων εκπληξη στο ατομο που με φιλοξενησε, προσγειωθηκα μονος μου στο Luton 50 χιλιομετρα (ποσο ειναι τελος παντων) εξω απο Λονδινο και πηγα με πρασινο λεωφορειακι μεχρι τη Victoria, απο οπου πηρα το subway για Hendon σταθμο, ολα απλα ειναι, ειδικα αν τα τσεκαρεις στο ιντερνετ απο πριν ολα (τοτε εμεις οι παππουδες δεν ειχαμε και googlemaps). Κριμα ειναι να σκασεις πολλα χρηματα αν δεν χρειαζεται. Ειδικα εσυ που θα κανεις το αντιθετο, δηλαδη απο Victoria προς καπου αλλου, θα τα βρεις ολα ετοιμα, σιγα την διαδικασια.

19-05-2010, 13:47
ντάξει τα βρήκαμε με τα εισιτήρια, δεν σκάω γι'αυτό.

Πείτε τώρα σας παρακαλώ κάποιο φτηνό και όχι αρουράρικο χόστελ κοντά ή μέσα σε Kentish Town γιατί το couchsurfing τελικά δεν είναι τόσο καλό (μαζί μου τουλάχιστον) όσο νόμιζα.

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικές 10τόσες χυλόπιτες που 'χω φάει, εμένα όσες φορές μου λεν για φιλοξενία δίνω το κρεβάτι μου ρε πούστη και κοιμάμαι στον καναπέ.

ChromeBlackFuture
30-08-2010, 16:04
Θα πάω αρχές Οκτωβρίου..χειμωνιάτικα ε...κοιταξα weather.com κ κατάλαβα πως θα έχει κρύο αλλα και αμστερναμ που είχα δει δεν είχε πέσει ιδιαίτερα μέσα!Για πείτε βρε παιδιά

Art In Haste
30-08-2010, 20:49
ΩΡΑΙΑ! φχαριστω ε! Κοκο εχουμε μέσον γιατι είμαστε ΑΡΧΙΔΕΣ και μπαινουμε όποτε θελουμε για ότι θελουμε.

Μήπως, λέω μήπως, το μέσον λέγεται Μίλτος? Δούλευα και γω εκεί κάποτε!

Επίσης, για τον καιρό μη μασάς. Γνώμη μου είναι πως ο χειμώνας στο Λονδίνο είναι πιο ελαφρύς από Ελλάδα. Και η βροχή είναι το σπρευ που λέμε.

Για όσους ρωτούσαν για συνάλλαγμα. Με διαφορά τα καλύτερα rates στο Λονδίνο θα τα βρεις στο Marks and Spencer, όχι σε όλα όμως στο μαγαζί του Covent Garden ας πούμε έχει.

jack the ripper
30-08-2010, 21:36
γραψτε στα @@ σας το συναλλαγμα λεω εγω και σηκωνεται φραγκα απο τις καρτες σας

εδιτ: για καιρο οτι ειπε...απλα το κακο ειναι οτι θα ξεχασεις τον ηλιο..θερμοκρασιες δεν ειναι τραγικες και η βροχη ειναι ανυπαρκτη..δλδ ειναι σπρευ και λυπασαι να κρατας και ομπρελα...

pixies
06-12-2010, 12:43
SOS!
Στο Gatwick γίνεται να την πεσεις σε σλιπιν μπαγκ το βραδυ?
Φτανω 10 το βραδυ και ξαναπεταω 7 το πρωι τιαλλονακανω.

Mitsmann
06-12-2010, 12:58
το εκανα στο Χηθροου, την επικη νυχτα που εχασα την πτηση.
ε, θα γινεται και στο Γκατγουηκ.

(σ.σ. το ανωτερω ειναι μια ερασιτεχνικη εκτιμηση.)

Weiss
06-12-2010, 13:25
SOS!
Στο Gatwick γίνεται να την πεσεις σε σλιπιν μπαγκ το βραδυ?
Φτανω 10 το βραδυ και ξαναπεταω 7 το πρωι τιαλλονακανω.

έχω κοιμηθεί εγώ, ναι, απλά μην περιμένεις κάποια άνεση στον ύπνο - όταν ήμουν εγώ έβαλαν σκούπα κατά τη 1 το βράδυ. Πάντως είχαμε απλωθεί κανονικότατα και ένα 3ωρο-4ωρο το κοιμηθήκαμε τελικά.

Impure
06-12-2010, 14:14
Εγώ την έπεσα χύμα στα καθίσματα όπως και οι υπόλοιποι και έβαλα και κουκούλα να μη μ ενοχλεί το φως. Γενικά ταλαιπωρία, δεν είναι τίποτα ανοιχτο ανοιχτό εκτός από ένα marks & spencer food market αν θυμάμαι καλά (αλλά δεν θυμάμαι σε ποια πύλη)

pixies
06-12-2010, 14:57
α οκ, αμα εχει και καθισματα κομπλε!
Ειχα ξεμεινει πριν 4-5 χρονια βραδυ Μαδριτη μονη μ χωρις σλιπιν μπαγκ και δεν ειχε ουτε ενα παγκακι να κατσω απο κατω θυμαμαι.
Θενξ!

pixies
28-12-2010, 15:03
ποια εχουμε καταληξει πως ειναι η καλυτερη λυση για συναλλαγμα?Οι τραπεζες χρεωνουν 15 ευρω λολ
Αμα παω κ βγαλω 200 λιρες απο ενα ATM με την καρτα της εθνικης ξερω γω τι θα χρεωθω?

Phantom Duck
28-12-2010, 15:07
δε θυμάμαι αν είναι 1-2€ για κάθε ανάληψη ή για κάθε 100€. Όπως και να 'χει, δεν είναι πάνω από 1% προμήθεια max και βολεύει αφάνταστα γιατί δεν κουβαλάς εκατό νομίσματα.

edit: βρήκα κάπου που λέει ότι η εθνική χρεώνει 1,18€ για κάθε ανάληψη ανεξαρτήτως ποσού, μια χαρά.

jack the ripper
28-12-2010, 15:08
το δευτερο ειναι γαμω τις λυσεις...νομιζω χρεωνεσαι ανα συναλλαγη γυρω στα 5 ευρω...

Art In Haste
28-12-2010, 16:16
ποια εχουμε καταληξει πως ειναι η καλυτερη λυση για συναλλαγμα?Οι τραπεζες χρεωνουν 15 ευρω λολ
Αμα παω κ βγαλω 200 λιρες απο ενα ATM με την καρτα της εθνικης ξερω γω τι θα χρεωθω?

Πριν 2 βδομάδες χρειάστηκε να κάνω ανάληψη από Πειραιώς 200 λίρες και με χρέωσε 7 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Από κει και πέρα για συνάλλαγμα προτείνω Marks and Spencer στο Covent Garden. Βγαίνεις από το σταθμό και είναι ακριβώς απέναντι, στο πρώτο όροφο.

pixies
28-12-2010, 23:44
με easyjet τι παιζει απο ουρες στο τσεκ ιν?
εχω να δωσω βαλιτσα κατω και θα ειμαι οριακα 50' πριν την πτηση στο αεροδρομιο αυριο ταπογευμα

rat_poison
29-12-2010, 00:58
πρόπερσι τον απρίλη δεν περίμενα ούτε 5 λεπτά στο τσεκ-ίν στη θεσ/νίκη. gatwick έφτασα κάνα 45λεπτο πριν την πτήση, έφαγα κάνα τέταρτο μέχρι να διαλέξω ποιο βιβλίο Pratchett να αγοράσω από το μαγαζί του αεροδρομίου (το Nightwatch, πολύ καλό) και περίμενα κ 5 λεπτά στην αίθουσα αναμονής πριν πετάξω. τώρα αυτό τι σου λέει για τις αυριανές συνθήκες μέσα στις γιορτές με καθυστερήσεις σ' όλη την ευρώπη δεν ξέρω.

pixies
18-01-2011, 12:13

1 ευρω με χρεωσε τη συναλλαγη! MLR!

Clockwork Orange
07-02-2011, 05:45
20-24/3 gia ulver virus
tha meinw kaddicton i kapws etsi
mouseia den me psinoun opote peite ti allo vlepw!
euxaristw

FIXXXER
07-02-2011, 08:14
Camden Town
Hyde Park
Trafalgar Square
Buckinhgam Palace (απεξω μονο)
Τις γεφυρες γενικα
+οτι αλλο σου προτεινουν αυτοι που ζουν εκει

Art In Haste
07-02-2011, 14:08
20-24/3 gia ulver virus
tha meinw kaddicton i kapws etsi
mouseia den me psinoun opote peite ti allo vlepw!
euxaristw

Προφανώς Paddington ή Farrington, μάλλον το πρώτο. Μια βόλτα Soho επίσης στα δισκάδικα επιβάλλεται. Όπως επίσης και μια βόλτα στο ποτάμι, από Westminster ως London Bridge είναι ωραία. Αρκετοί πλανόδιοι καλλιτέχνες και pubs στην διαδρομή για στάσεις.

jack the ripper
07-02-2011, 15:37
ε αναλογα τι θες βασικα...αν εχεις χρονο τραβα και μια γκρινουιτς..τα κλασσικα που σου παν οι απο πανω προφανως...
φαγητο μπορεις να πας byron burgers που ειναι το καλυτερο..gbk ειναι καλο επισης..
hummingbird bakery τρως την καλυτερη τουρτα του κοσμου.. πας και ζητας ενα κομματι devils chocolate cake (κανα 3 λιρο κανει)..
κοκτειλς πηγαινε κανα frevd που εχει 30 διαφορετικα και κανει κανα 6λιρο το ενα..pubs εχει απειρες...η ονιλς στο σοχο εχει και λαιβ μουσικη στην οροφο και γενικα τζερτζελο..earls court υπαρχει η trobadour που εχει ωραιοτατο κηπο πισω αν σας κανει καλο καιρο και ωραιο φαι..

freak brother
07-02-2011, 15:40
pecham και brixton βραδυ , για ξεχωριστες εμπειριες!!

tssks
07-08-2011, 04:36
Πάω Αγγλία σε 10 μέρες και θα είμαι Λονδίνο για 3 μέρες.
Για φαγί τα τσέκαρα όλα στις προηγούμενες σελίδες και θα τιμήσω κάποια από τα προτεινόμενα.
Pubs, το μόνο εύκολο.
Θέλω να ρωτήσω τι παίζει με μεταφορές και συγκεκριμένα εάν υπάρχει κάτι πέραν της οϋστερ, π.χ. ημερήσιο εισιτήριο.
Σε ένα ξενοδοχείο στην Peckham road (στο Lambeth) θα μένω, από εκεί γυρνάω εύκολα με τα πόδια καμντεν, σόχο, χαηντ παρκ, μπρίξτον;;;

psychotron
07-08-2011, 08:18
Ημερήσιο εισιτήριο υπάρχει και βολεύει πολύ, απλά πρέπει να δεις ένα χάρτη για να τσεκάρεις τις ζώνες που θες να κινηθείς.
Lambeth είναι από την κάτω πλευρά του ποταμού?? Δεν είμαι σίγουρος, αλλά άμα ισχύει αυτό που νομίζω, όχι, δεν γυρίζεις εύκολα με τα πόδια αυτά που λες, θες ΜΜΜ. Μεγάλη προσοχή τα Σαββατοκύριακα γιατί φτιάχνουν τους σταθμούς τους λόγω Ολυμπιακών αγώνων και οι μισές γραμμές δεν λειτουργουν. Σε όλες τις στάσεις όμως έχει χαρτες που γράφουν τις γραμμές που δεν παίζουν.
Εννοείται ότι θα πας Camden, Soho, Covent Garden, και οπωσδήποτε θα πιεις μία μπύρα στο "The World's End" στο Camden (είναι σχεδόν δίπλα στη στάση του μετρο) γιατί είναι η ομορφοτερη pub του πλανήτη!
Γενικά Λονδίνο μεγάλο κόλλημα, δεν είναι σε καμία περίπτωση η ομορφότερη πόλη που έχω πάει, είναι όμως η μοναδική πόλη που ξέρω 100% ότι αν π.χ. αύριο μου τη βαρέσει ξαφνικα και πω "ανεβαίνω για 2 μέρες χύμα, στο ξεκάρφωτο", θα περάσω στάνταρ καλά.

wurst
07-08-2011, 12:55
Πάω Αγγλία σε 10 μέρες και θα είμαι Λονδίνο για 3 μέρες.
Για φαγί τα τσέκαρα όλα στις προηγούμενες σελίδες και θα τιμήσω κάποια από τα προτεινόμενα.
Pubs, το μόνο εύκολο.
Θέλω να ρωτήσω τι παίζει με μεταφορές και συγκεκριμένα εάν υπάρχει κάτι πέραν της οϋστερ, π.χ. ημερήσιο εισιτήριο.
Σε ένα ξενοδοχείο στην Peckham road (στο Lambeth) θα μένω, από εκεί γυρνάω εύκολα με τα πόδια καμντεν, σόχο, χαηντ παρκ, μπρίξτον;;;

το ημερησιο εισιτηριο παει καπου στις 6 λιρες πια. βολευει γενικοτερα αν μενεις μακρυα και δεδομενου οτι θα μεινεις μονο για 3 μερες ειναι επισης καλο γιατι αντε να χρειαστει να βγαλεις 2 φορες....επιπλεον ισχυει μεχρι και τις 4 τα ξημερωματα οποτε το κρατας και για τη βραδυνη εξοδο.
επισης υπολογισε εξοδα και αναλογως με το αεροδρομιο που προσγειωνεσαι, πχ αν εισαι γκατγουηκ θες 30 λιρες να πας και να ρθεις στο αεροδρομιο ενω αν εισαι χιθροου ξεμπερδεψες με 10 λιρες ολα. αυτο γενικοτερα συμφερει να το υπολογιζεις οταν κλεινεις καμια σχετικα λοου κοστ πτηση, αν δλδ ειναι 30 ευρω παραπανω καποια αλλη που σε αφηνει πιο κοντα, ε τοτε συμφερει περισσοτερο.

Atropos
07-08-2011, 13:32
το έψαξα πέρσι που πήγα, βολέυει το ημερήσιο εισητήριο και αν είναι να μη χρησιμοποιείς το μετρό ή οποιοδήποτε άλλο μέσο πριν τις 09:30 το πρωί συμφέρει να βγάλεις την Off-Peak One-day Travelcard, και όχι την oyster. Απ' ό,τι είδα το lambeth είναι σχετικά στο κέντρο οπότε με 6,6 λίρες την έβγαλες καθαρή.
http://www.visitlondon.com/travel/oyster/

tssks
07-08-2011, 21:35
Θενκ γιου, γιου αρ ωσομ.

tssks
11-08-2011, 22:54
επίσης προτείνετε χοστελς ή ξενοδοχεία (που έχετε πάει ξερωγω) φθηνά και καλά αν γίνεται, πάνω από τον Τάμεση (camden, islington, kensington...)