Log in

View Full Version : COVID19 - ο ιός της Κορόνας

Pages : [1] 2

Raven Lord
22-03-2020, 13:18
https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/?fbclid=IwAR0HcQI9C1hyZ05974lhsXaU9yGPQTceRqSV9yIvsG_Ge7AWNe6LPeoy0sg

ξέρω, ξέρω... "εμετικές" απόψεις κτλ κτλ.

Raven Lord
22-03-2020, 19:50
ΚΑΝΕΝΑ μετρο για την ενίσχυση της υγείας δεν ανακοινώθηκε από το Μητσοτάκη.
Καμία αύξηση στις κλίνες ΜΕΘ.
Καμία αύξηση προσωπικού στα νοσοκομεία.
Καμία επίταξη των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ.
Κανένα μέτρο ώστε να αποκτήσουν γιατροί και νοσοκόμοι μάσκες και στολές.
Κανένα μέτρο κατά της αισχροκέρδειας σε είδη όπως αντισηπτικα και μάσκες.
Καμία αναφορά στις ευθύνες του κράτους που άφησε γυμνό το ΕΣΥ.

Μόνο απαγορεύσεις. Αυτά ξέρουν, αυτά κάνουν.

Η πιθανή καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι μια καταστροφική για τον πληθυσμό κίνηση που θα γίνει, αν γίνει, από την κυβέρνηση αμιγώς για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους και όχι για τον έλεγχο της πανδημίας.

Η πολιτική και ιδεολογική σκοπιμότητα γίνεται σαφής ήδη από το πλήθος και τη συστηματικότητα των fake ρεπορτάζ για τα πλήθη που φεύγουν για την επαρχία.

Ρεπορτάζ που επικαλούνταν πλήθη σε πλάνα που δεν υπήρχαν, συνωστισμό σε παραλίες που δεν παρατηρούνταν και ποινικοποίηση του απλού περιπάτου σε πλατείες, άλση και βουνά, που ακόμη και τα διαγγέλματα Τσιόδρα φρόντισαν να μην στοχοποιήσουν μέσα σε άλλες χιλιάδες εκκλήσεις ατομικής ευθύνης που έμεναν απλώς εκεί.

Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχει μερίδα του πληθυσμού που δραστηριοποιείται με προβληματικό τρόπο, που υποτιμά τον κίνδυνο, που αμελεί τους κανόνες προφύλαξης και διασπείρει τον ιό με τις κακές του πρακτικές. Όμως, όπως φαίνεται, μολονότι μισούμε και ορθά αυτούς τους «ελληνάρες» που ξέρουν πάντα καλύτερα από όλους και κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς να σέβονται τον διπλανό τους, αυτή δεν είναι η εικόνα της πλειοψηφίας. Η πλειοψηφία πειθαρχεί.

Όμως, δεν υπάρχει δυνατότητα ένας πληθυσμός να ανταποκριθεί θετικά στις προϋποθέσεις ξεπεράσματος ενός τέτοιου φαινομένου με την πειθάρχηση. Είναι αναγκαία η εκπαίδευση, η γνώση, η καλλιέργεια αισθήματος αλληλεγγύης και κοινωνικής «ασφάλειας».

Ασφάλειας όχι από αυτή την ρατσιστική που συνηθίζουμε να ακούμε από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους επί δεκαετίες. Ασφάλεια από την άλλη, αυτή που προκαλεί ψυχική ηρεμία, σιγουριά, καλοσύνη και συλλογικότητα.

Ασφάλεια για ένα σύστημα που μπορεί να ανταποκριθεί, ασφάλεια για μια θέση εργασίας που δεν θα χαθεί, ασφάλεια για ένα εισόδημα που δεν θα διακυβευτεί, ασφάλεια για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που δεν θα λείψουν από τα σπίτια. Και ασφαλώς ασφάλεια για τον γείτονά μας που θα μας βοηθήσει αν χρειαστεί, ασφάλεια για τους προσφυγικούς πληθυσμούς που δεν θα μας «κλέψουν», δεν θα μας «λεηλατήσουν», όπως θέλει η κυρίαρχη αφήγηση, ασφάλεια για μια βόλτα για περπάτημα ή για μια διαδρομή με το αυτοκίνητο που δεν είναι ιατρικά και ποινικά κολάσιμο να κάνουμε.

Αλλιώς, έχουμε έναν πληθυσμό που κυρίως φοβάται για τον εαυτό του, χωρίς να κατανοεί τι είναι αυτό για το οποίο μένει σπίτι και πώς μπορεί να προφυλαχτεί. Και ένας τέτοιος πληθυσμός είναι που θα συνωστιστεί στα σούπερ-μάρκετ, θα εντείνει ελλείψεις σε διάφορα είδη ανάγκης, θα βριστεί με τον διπλανό του για ένα χαρτί υγείας, θα κάνει φασαρία στην ταμία γιατί δεν δουλεύει αρκετά γρήγορα. Και ασφαλώς, θα τρέξει στο νοσοκομείο χωρίς λόγο, θα μετατρέψει τις οικογενειακές εστίες σε εστίες καθημερινής λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας έναντι των γυναικών και των παιδιών και πολλά πολλά ακόμα.

Αναρρωτιέμαι δε πόσοι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που σήμερα για τις προμήθειές τους φροντίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο, θα αναγκαστούν να βγουν έξω οι ίδιοι, θα επιβαρύνουν τις φρακαρισμένες ηλεκτρονικές παραγγελίες ή θα μείνουν χωρίς τα αναγκαία και με ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας.

Και άραγε πόσο τεράστια θα είναι η ψυχολογική επιβάρυνση για αυτούς που η μόνη τους δυνατότητα να την παλεύουν καθημερινά ήταν να βγαίνουν και να περπατάνε μόνοι τους στον ήλιο;

Πόσο βιώσιμη καθιστά την αντιμετώπιση της πανδημίας τελικά ένα τέτοιο μέτρο; Μάλλον μη βιώσιμη και με σοβαρές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Πολύ περισσότερο που οι πραγματικές ενέργειες που απαιτούνται για τον έλεγχο της πανδημίας και την προστασία του πληθυσμού παραμένουν εκτός των φώτων της δημοσιότητας και των πιθανών μέτρων: ιδιωτικές υπηρεσίες εκατοντάδων εργαζομένων που συνωστίζονται ταυτόχρονα για ώρες χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και προφύλαξης, τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφυγικών πληθυσμών χωρίς στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όχι απλώς υγιεινής, βιομηχανίες που δουλεύουν απρόσκοπτα χωρίς κανένα μέτρο, ΜΜΜ που μεταφέρουν συνωστισμένο κόσμο στη δουλειά, ακόμη κι εκεί που θα μπορούσαν τα έκτακτα μέτρα να έχουν αποσυμφορήσει αυτές τις δραστηριότητες.

αφήνω αυτά εδώ.
όλα συνομωσιολογίες του σατανά προφανώς. μόνο η φυλάκα σώζει.

FANTASMA
22-03-2020, 19:56
https://i.imgur.com/PUmTHws.jpg

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Discuss για ολα τα aspects της μεγαλυτερης κρισης που εχουμε ζησει σε παγκοσμια εμβελεια εδω και 75 χρονια ως ανθρωποτητα.
Βαλτε και memes, ειναι απαραιτητα νομιζω. Πειτε και για το πως μας ελεγχουν τις ζωες κτλ.

https://i.imgur.com/sJrANdk.jpg

https://i.imgur.com/JPsGgcZ.jpg

Raven Lord
22-03-2020, 19:59
τεσπα, μετέφερα τα δικά μου εδώ και τα έβαλε από πάνω επειδή δημοσιεύθηκαν νωρίτερα.

rat_poison
22-03-2020, 19:59
raven το 2ο κείμενο ποιος το υπογράφει;

Raven Lord
22-03-2020, 20:01
raven το 2ο κείμενο ποιος το υπογράφει;

https://www.facebook.com/giorgos.kalampokas δεν έχω ιδέα ποιος είναι.

Λασπόνερα
22-03-2020, 20:30
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνει για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Μέχρι εκεί διάβασα. Τέρμα μαλάκας ο άνθρωπος.

FANTASMA
22-03-2020, 20:51
Η πιθανή καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι μια καταστροφική για τον πληθυσμό κίνηση που θα γίνει, αν γίνει, από την κυβέρνηση αμιγώς για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους και όχι για τον έλεγχο της πανδημίας.

Ναι και δεν πηγαμε και ποτε στο φεγγαρι. Επισης, τα εμβολια προκαλουν αυτισμο.

Η πολιτική και ιδεολογική σκοπιμότητα γίνεται σαφής ήδη από το πλήθος και τη συστηματικότητα των fake ρεπορτάζ για τα πλήθη που φεύγουν για την επαρχία.
Εντωμεταξυ οποιος Ελληνας γνωριζω και ειχε την δυνατοτητα να φυγει επαρχια, το εκανε. Δεν υπαρχει καλυτερο fake ρεπορταζ απο ενα fake ρεπορταζ για fake ρεπορταζ.

Ρεπορτάζ που επικαλούνταν πλήθη σε πλάνα που δεν υπήρχαν, συνωστισμό σε παραλίες που δεν παρατηρούνταν και ποινικοποίηση του απλού περιπάτου σε πλατείες, άλση και βουνά, που ακόμη και τα διαγγέλματα Τσιόδρα φρόντισαν να μην στοχοποιήσουν μέσα σε άλλες χιλιάδες εκκλήσεις ατομικής ευθύνης που έμεναν απλώς εκεί.
Στα παπαρια μας ο Τσιοδρας, ας παει να κανει καμια προσευχη και καμια μετανοια καλυτερα. Γεμισαν οι πλατειες και οι παραλιες εντωμεταξυ με το που εσκαγε λιγος ηλιος σε καθημερινη βαση και το αρνειται ο τυπος για να κανει επιχειρημα.

Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχει μερίδα του πληθυσμού που δραστηριοποιείται με προβληματικό τρόπο, που υποτιμά τον κίνδυνο, που αμελεί τους κανόνες προφύλαξης και διασπείρει τον ιό με τις κακές του πρακτικές. Όμως, όπως φαίνεται, μολονότι μισούμε και ορθά αυτούς τους «ελληνάρες» που ξέρουν πάντα καλύτερα από όλους και κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς να σέβονται τον διπλανό τους, αυτή δεν είναι η εικόνα της πλειοψηφίας. Η πλειοψηφία πειθαρχεί.
Αρχιδια.

Όμως, δεν υπάρχει δυνατότητα ένας πληθυσμός να ανταποκριθεί θετικά στις προϋποθέσεις ξεπεράσματος ενός τέτοιου φαινομένου με την πειθάρχηση. Είναι αναγκαία η εκπαίδευση, η γνώση, η καλλιέργεια αισθήματος αλληλεγγύης και κοινωνικής «ασφάλειας».
Αυτο ειναι αληθεια. Αντε κατσε φιλε του ποστ αυτου να μαθεις 11 εκατομμυρια Ελληνες τροπους, πειθαρχια, καλλιεργεια και αντε κατσε να τους δωσεις τις γνωσεις και την εκπαιδευση να κανουν αυτο που πρεπει μεσα σε 1 βδομαδα. Καλη επιτυχια. Μεχρι να τελειωσεις την εκπαιδευση θα εχουν πεθανει 10000 απο τους μαθητες σου.

Ασφάλειας όχι από αυτή την ρατσιστική που συνηθίζουμε να ακούμε από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους επί δεκαετίες. Ασφάλεια από την άλλη, αυτή που προκαλεί ψυχική ηρεμία, σιγουριά, καλοσύνη και συλλογικότητα.
Πρεζα γλυκια.

Ασφάλεια για ένα σύστημα που μπορεί να ανταποκριθεί, ασφάλεια για μια θέση εργασίας που δεν θα χαθεί, ασφάλεια για ένα εισόδημα που δεν θα διακυβευτεί, ασφάλεια για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που δεν θα λείψουν από τα σπίτια. Και ασφαλώς ασφάλεια για τον γείτονά μας που θα μας βοηθήσει αν χρειαστεί, ασφάλεια για τους προσφυγικούς πληθυσμούς που δεν θα μας «κλέψουν», δεν θα μας «λεηλατήσουν», όπως θέλει η κυρίαρχη αφήγηση, ασφάλεια για μια βόλτα για περπάτημα ή για μια διαδρομή με το αυτοκίνητο που δεν είναι ιατρικά και ποινικά κολάσιμο να κάνουμε.
Εντωμεταξυ μια χαρα θα επιτρεπεται η κυκλοφορια για ολα αυτα οταν ειναι αναγκαια και οχι απλως γιατι "βγηκα να ξεσκασω ρε φιλε δικαιωμα μου, και θα κανω και τσιγαρακι".

Αλλιώς, έχουμε έναν πληθυσμό που κυρίως φοβάται για τον εαυτό του, χωρίς να κατανοεί τι είναι αυτό για το οποίο μένει σπίτι και πώς μπορεί να προφυλαχτεί. Και ένας τέτοιος πληθυσμός είναι που θα συνωστιστεί στα σούπερ-μάρκετ, θα εντείνει ελλείψεις σε διάφορα είδη ανάγκης, θα βριστεί με τον διπλανό του για ένα χαρτί υγείας, θα κάνει φασαρία στην ταμία γιατί δεν δουλεύει αρκετά γρήγορα. Και ασφαλώς, θα τρέξει στο νοσοκομείο χωρίς λόγο, θα μετατρέψει τις οικογενειακές εστίες σε εστίες καθημερινής λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας έναντι των γυναικών και των παιδιών και πολλά πολλά ακόμα.
welcome to Earth.

FANTASMA
22-03-2020, 20:51
Αναρρωτιέμαι δε πόσοι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που σήμερα για τις προμήθειές τους φροντίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο, θα αναγκαστούν να βγουν έξω οι ίδιοι, θα επιβαρύνουν τις φρακαρισμένες ηλεκτρονικές παραγγελίες ή θα μείνουν χωρίς τα αναγκαία και με ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας.
Ναι σιγουρα αυτο ειναι η μεγαλυτερη ανησυχια του γραφοντα. Το πως θα βρουν οι παππουδες προμηθειες. Αν πεθανουν ομως ολα καλα.
ΥΓ. Το αναρωτιεμαι γραφεται με ενα ρο.

Και άραγε πόσο τεράστια θα είναι η ψυχολογική επιβάρυνση για αυτούς που η μόνη τους δυνατότητα να την παλεύουν καθημερινά ήταν να βγαίνουν και να περπατάνε μόνοι τους στον ήλιο;
Λιγοτερη απο αυτην που θα εχουν οταν πεθανει ο πατερας κι η μανα τους. Αλλα τους ευχομαι να ειναι ηλιολουστη η κηδεια, που θα ειναι μαλιστα ευκαιρια να ξεσκασει λιγο ο κοσμος.

Πόσο βιώσιμη καθιστά την αντιμετώπιση της πανδημίας τελικά ένα τέτοιο μέτρο; Μάλλον μη βιώσιμη και με σοβαρές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα.
Καθολου γενικολογια.

Πολύ περισσότερο που οι πραγματικές ενέργειες που απαιτούνται για τον έλεγχο της πανδημίας και την προστασία του πληθυσμού παραμένουν εκτός των φώτων της δημοσιότητας και των πιθανών μέτρων: ιδιωτικές υπηρεσίες εκατοντάδων εργαζομένων που συνωστίζονται ταυτόχρονα για ώρες χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και προφύλαξης, τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφυγικών πληθυσμών χωρίς στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όχι απλώς υγιεινής, βιομηχανίες που δουλεύουν απρόσκοπτα χωρίς κανένα μέτρο, ΜΜΜ που μεταφέρουν συνωστισμένο κόσμο στη δουλειά, ακόμη κι εκεί που θα μπορούσαν τα έκτακτα μέτρα να έχουν αποσυμφορήσει αυτές τις δραστηριότητες.

Εντωμεταξυ το νεο μετρο θα τα εξαλειψει ολα αυτα αλλα οκ. Πες μας και για τα παιδακια που φτιαχνουν παπουτσια Nike και τηλεφωνα Apple για μισο δολλαριο το μηνα.

wurst
22-03-2020, 20:55

πωπω τελικα είσαι όντως τόσο ηλίθιος?

Raven Lord
22-03-2020, 21:18
το ξαναβάζω λοιπόν

ΚΑΝΕΝΑ μετρο για την ενίσχυση της υγείας δεν ανακοινώθηκε από το Μητσοτάκη.
Καμία αύξηση στις κλίνες ΜΕΘ.
Καμία αύξηση προσωπικού στα νοσοκομεία.
Καμία επίταξη των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ.
Κανένα μέτρο ώστε να αποκτήσουν γιατροί και νοσοκόμοι μάσκες και στολές.
Κανένα μέτρο κατά της αισχροκέρδειας σε είδη όπως αντισηπτικα και μάσκες.
Καμία αναφορά στις ευθύνες του κράτους που άφησε γυμνό το ΕΣΥ.

Μόνο απαγορεύσεις. Αυτά ξέρουν, αυτά κάνουν.

rat_poison
22-03-2020, 21:27
https://www.youtube.com/watch?v=tdhKDEqgN-U&feature=emb_title
νομίζω μια ειλικρινής και ακριβής περιγραφή των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης από μέσα

Raven Lord
22-03-2020, 21:28
άλλο ένα που προφανώς θα αγνοηθεί από τους γνωστούς αγνώστους

Aπαγόρευση κυκλοφορίας, αν κατάλαβα καλά, σημαίνει πως κάποιος που θέλει να περπατήσει μόνος του για λίγο χωρίς σκοπό δε θα μπορεί να το κάνει, αλλά αν θέλει να πάει σε ένα εργοτάξιο να δουλέψει με άλλα 500 άτομα θα μπορεί

κατά τα άλλα, οοοοχι δεν είναι πολιτική επιλογή...

wurst
22-03-2020, 21:45
μονο βλακείες - αυτό ξέρουν αυτό λένε/κάνουν οι βλάκες.
σας τα ελεγα εγω, τον θελατε για αντμιν εσεις.
λουστείτε τα τώρα.

Raven Lord
22-03-2020, 22:38
Εντωμεταξυ οποιος Ελληνας γνωριζω και ειχε την δυνατοτητα να φυγει επαρχια, το εκανε. Δεν υπαρχει καλυτερο fake ρεπορταζ απο ενα fake ρεπορταζ για fake ρεπορταζ.

Στα παπαρια μας ο Τσιοδρας, ας παει να κανει καμια προσευχη και καμια μετανοια καλυτερα. Γεμισαν οι πλατειες και οι παραλιες εντωμεταξυ με το που εσκαγε λιγος ηλιος σε καθημερινη βαση και το αρνειται ο τυπος για να κανει επιχειρημα.

θα καθόμουν να απαντήσω σε όλα ένα προς ένα, αλλά ακόμη και εν μέσω αποκλεισμού έχω χιλιάδες καλύτερα πράγματα να κάνω από το να αντιμετωπίζω ειρωνικά υφάκια και τόνους ανωτερίλας. αυτό όμως μου έβγαλε το μάτι.
πού σκατά το ξέρεις? ζεις εδώ μήπως? ήσουν κάθε μέρα στο πάρκο, στην παραλία, στο βουνό? γιατί εγώ ήμουν. κάθε μέρα. ξέρω πόσος ακριβώς κόσμος κυκλοφορούσε και πόσος έφυγε στην επαρχία.
φάε εσύ ότι διαβάζεις ον-λαιν και πίστευε ότι σε συμφέρει για να στηρίζεις τη μόνη τακτική που νομίζει ότι θα έχει αποτέλεσμα και παρέβλεψε τι πραγματικά θα είχε αποτέλεσμα, δηλαδή η ενίσχυση του συστήματος υγείας.

βέβαια όλη αυτή η παράνοια είναι win win για τις κυβερνήσεις. υποχωρεί ο ιός --> είναι τα μέτρα. δεν υποχωρεί --> φταίνε οι πολίτες. όπως με τα μνημόνια, μαζί κολλήσαμε θα λέμε. αυτά για το θέμα μέχρι να περάσει η παράνοια. ραντεβού στα γουναράδικα σε 2-3 μήνες.

FANTASMA
22-03-2020, 22:49

θα καθόμουν να απαντήσω σε όλα ένα προς ένα, αλλά ακόμη και εν μέσω αποκλεισμού έχω χιλιάδες καλύτερα πράγματα να κάνω από το να αντιμετωπίζω ειρωνικά υφάκια και τόνους ανωτερίλας. αυτό όμως μου έβγαλε το μάτι.
πού σκατά το ξέρεις? ζεις εδώ μήπως? ήσουν κάθε μέρα στο πάρκο, στην παραλία, στο βουνό? γιατί εγώ ήμουν. κάθε μέρα. ξέρω πόσος ακριβώς κόσμος κυκλοφορούσε και πόσος έφυγε στην επαρχία.
φάε εσύ ότι διαβάζεις ον-λαιν και πίστευε ότι σε συμφέρει για να στηρίζεις τη μόνη τακτική που νομίζει ότι θα έχει αποτέλεσμα και παρέβλεψε τι πραγματικά θα είχε αποτέλεσμα, δηλαδή η ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Πρωτον, δεν ειρωνευτηκα εσενα πουθενα αλλα τον τυπο που εγραψε το κειμενο που παρεθεσες ως καποια πηγη εγκυρης αποψαρας, ενω στην πραγματικοτητα ειναι ολο ενα μανιφεστο τυπου "μας καταπιεζουν" χωρις σοβαρη βαση ομως.

Δευτερον, φυσικα και εχω τονο ανωτεριλας. Γιατι εγω βαζω τον κωλο μου κατω και κανω οτι χρειαστει ως πολιτης που με ενδιαφερει περισσοτερο η υγεια των γυρω μου, απο το να παω την βολτα μου. Και ελπιζω να ερθει κι απο δω η καραντινα οσο πιο συντομα γινεται, για να μην θρηνησουμε εκατομμυρια νεκρους παγκοσμιως.

Οσον αφορα την ουσια, μπορει να σου ερθει ως μεγαλο σοκ αλλα υπαρχει τουλαχιστον μια εικοσαδα ανθρωπων που διαμενουν Ελλαδα, και με τους οποιους εχω μια πολυ πιο συχνη και ουσιαστικη κουβεντα για το θεμα του Covid19 και των απαγορευσεων στην Ελλαδα. Δεν ξερω τι κοσμο εχει εκει που κανεις ΕΣΥ jogging και αθληση και βολτες στο βουνο, αλλα ξερω πως παρα τις αλλεπαλληλες ανακοινωσεις και τα μηνυματα στα κινητα, και την εκκληση οσων εχουν μυαλο για απομονωση, ο μεσος Ελληνας γεμιζει τις πλατειες και τις παραλιες.

Ειναι πολυ αργα για ενισχυση συστηματος υγειας. Δε θα εμφανιστουν μοναδες ΜΕΘ απο το πουθενα, ουτε θα γινουν οι απαραιτητες κινησεις ωστε να περιοριστει ο ιος πλεον με το μετρο το οποιο προτεινεις, και το οποιο ειναι να μπορεσει το συστημα υγειας να δεχθει και να υποστηριξει τους χιλιαδες αρρωστους που θα εμφανιστουν τις επομενες μερες στην Ελλαδα ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Κοινως, ειναι απλως πολυ αργα για κατι τετοιο, και δεν εχουμε και τις υποδομες στην Ελλαδα για κατι τετοιο.

Εξηγησε μου γιατι με συμφερει να τα λεω αυτα παντως, για να γελασουμε λιγακι. Αλλος ειναι στην κουβεντα αυτος που βαζει το προσωπικο του οφελος μπροστα και χτιζει λογικη γυρω απο αυτο. Μακαρι κι εγω να μπορουσα να ειμαι εξω ολη μερα και να αραζω στην ανοιξη με τον ηλιο και τα λουλουδια και το μικρο μου πονυ. Αλλα δεν γινεται.

Raven Lord
22-03-2020, 22:58
δεν άκουσα ούτε μία εξήγηση για το πώς μπορεί να κολλήσει κάποιος από κάποιον συνάνθρωπό του άμα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο τηρώντας την απαραίτητη απόσταση και όλους τους κανόνες καθαριότητας. αλλά τεσπα, ψιλά γράμματα αυτά.
σε 2-3 μήνες που θα τα ξαναπούμε για το θέμα και η ζημιά παγκοσμίως ίσως είναι ανεπανόρθωτη κοινωνικά και οικονομικά (κ μιλάω για τον απλό λαό, οι πολυεθνικές ούτε που θα καταλάβουν διαφορά. π.χ. εδώ οι μεγαλοκατασκευαστικές συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικότατα), θα φταίει πάλι ο μέσος πολίτης, οπότε όλα καλά.

wurst
22-03-2020, 23:12
χούντα στο φόρουμ είναι οκ, αλλά απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων για να μην πεθάνει κόσμος = ΤΡΙΓΚΕΡ

Λεκές
22-03-2020, 23:16
δεν άκουσα ούτε μία εξήγηση για το πώς μπορεί να κολλήσει κάποιος από κάποιον συνάνθρωπό του άμα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο τηρώντας την απαραίτητη απόσταση και όλους τους κανόνες καθαριότητας. αλλά τεσπα, ψιλά γράμματα αυτά.
σε 2-3 μήνες που θα τα ξαναπούμε για το θέμα και η ζημιά παγκοσμίως ίσως είναι ανεπανόρθωτη κοινωνικά και οικονομικά (κ μιλάω για τον απλό λαό, οι πολυεθνικές ούτε που θα καταλάβουν διαφορά. π.χ. εδώ οι μεγαλοκατασκευαστικές συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικότατα), θα φταίει πάλι ο μέσος πολίτης, οπότε όλα καλά.

Δε νομίζω πως κάποιος διαφωνεί πως αν τηρηθούν αποστάσεις και κανόνες υγιεινής ο ιός δε θα διαδοθεί στο βαθμό που όλοι φοβόμαστε. Οι περισσότεροι απλώς εκφράζουν δυσπιστία πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό όταν υπάρχει κόσμος (έστω λίγος) που φαίνεται να αγνοεί αυτά τα βασικά πράγματα.

rat_poison
22-03-2020, 23:16
δεν είναι πολύ φτηνό να προκαλείς να σου σβήσει τα ποστ το άτομο που μπορεί;

αν υπάρχει άλλος moderator του thread ας παρέμβει με διαγραφή των προσωπικών επιθέσεων ως offtopic και μεταφορά στο Junk Thread αν έχουμε.

FANTASMA
22-03-2020, 23:19

Δε νομίζω πως κάποιος διαφωνεί πως αν τηρηθούν αποστάσεις και κανόνες υγιεινής ο ιός δε θα διαδοθεί στο βαθμό που όλοι φοβόμαστε. Οι περισσότεροι απλώς εκφράζουν δυσπιστία πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό όταν υπάρχει κόσμος (έστω λίγος) που φαίνεται να αγνοεί αυτά τα βασικά πράγματα.
Τι λιγος εντωμεταξυ.

300 ποστς για να καταλαβει ο Ρεηβεν Λορντ οτι ακομα κι αν αυτος κανει το σωστο και δεν ερχεται σε επαφη με κανεναν, ο κοσμος στην πλειοψηφια του ειναι ηλιθιος.
Κατι που ο ιδιος εχει επαναλαβει περιπου 30000000 φορες στο φορουμ και στο τσατ.

Raven Lord
22-03-2020, 23:21
είμαι εγκάθετος για να πεθάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. είναι σχέδιο.

Art In Haste
23-03-2020, 00:51
https://www.nbcwashington.com/news/politics/senator-sold-off-stocks-before-market-losses-from-virus-began/2247632/

tsimpouklano
23-03-2020, 01:01

Διαφωνώ με το δεύτερο σκέλος της πρότασης όσον αφορά τον έλεγχο της πανδημίας.

Όχι, βέβαια, γιατί δεν πιστεύω πως η σημερινή απαγόρευση - εν μέσω εξάπλωσης του coronavirus - δε θα μπορεί να βρει εύκολα εφαρμογή και σε μελλοντικές καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης» (π.χ. η Γαλλία μετά το μακελειό στο Bataclan εισήλθε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία και διήρκησε 2 χρόνια) ειδικά με δεδομένη και εγγεγραμμένη πλέον την εμπειρία του φόβου και του εξαναγκασμένου περιορισμού ως "μέσα αντιμετώπισης" σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Αλλά γιατί η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή παίζει το τελευταίο χαρτί για να μην πάει εντελώς κατά διαόλου η κατάσταση. Γιατί μέχρι τώρα είχαμε σπασμωδικά μέτρα χωρίς κανέναν απολύτως κεντρικό σχεδιασμό, με εξέχον παράδειγμα την απογοητευτική αλληλουχία κλεισίματος πανεπιστήμιων, καφέ και εκκλησιών με εγκληματικά χαμένο χρόνο μεταξύ αυτών, ενώ όσον αφορά τις μετακινήσεις σε πόλεις, χωριά και νησιά δεν εφαρμόστηκε κανένας περιορισμός έως προχθές, που εν πολλοίς μεταφέρθηκε ο ιός στην επαρχία. Και τώρα, προφανώς γιατί η επιδημία και οι θάνατοι δεν είναι μπίλια στη ρουλέτα για να ρθει κόκκινο ή μαύρο, αλλά υπακούει σε διάφορα στάδια (ακόμα και τα καλύτερα μέτρα να έχουν ληφθεί), τρέχουν μπας και σωθεί κάτι και δεν γίνουμε Ισπανία ή χειρότερα Ιταλία.

Τώρα το πώς φτάσαμε εδώ και με μία σχετικά πειθαρχημένη μεγάλη μερίδα του κόσμου τα μέτρα αντί να παρουσιάζουν μια κλιμάκωση οδηγούμαστε σε απαγόρευση κυκλοφορίας, οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από γνωστοί: Διάλυση της δημόσιας υγείας, προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρου της περίθαλψης και του φαρμάκου, περικοπές σε ιατρικοφαρμακευτικό εξοπλισμό, απολύσεις και εξώθηση σε παραιτήσεις ιατρών, νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού. Στο σήμερα: έλλειψη σε ιατρικό εξοπλισμό και tests. Sorry, αλλά έτσι δεν είσαι κράτος, μπουρδέλο είσαι που απλά τρέχει να μεταθέσει την πολιτική ευθύνη στον κόσμο. Και εδώ θα είμαστε να τα δούμε, πώς ωραιότατα θα στηθεί στα ΜΜΕ ένα σκηνικό ηρωοποίησης των κυβερνόντων σε περίπτωση που παν καλά και πώς θα μιλάνε για «ανώριμη κοινωνία», η οποία δεν υπάκουσε στον πεφωτισμένο ηγέτη, αν όλα παν κατά διαόλου. Αλλα ό,τι και να γίνει, όσοι κι αν χαθούν ή δε χαθούν, όπως έγραψε και ο Ανδρουλιδάκης: «Με τα καθάρματα που το δημιούργησαν αυτό, που έκλεισαν νοσοκομεία και απέλυσαν γιατρούς και νοσηλευτές θα λογαριαστούμε. Όχι τώρα, αλλά θα λογαριαστούμε.» *.

*ολόκληρο του κείμενο του Ανδρουλιδάκη:

Η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένα μέτρο ακραίου αυταρχισμού και ακραίας ανελευθερίας. Η προσφυγή σε αυτό είναι δείγμα μιας οριακής κατάστασης η οποία με τη σειρά της παράγει οριακές καταστάσεις. Σε αυτή τη φάση πρέπει να γίνει δεκτό, όχι επειδή το λέει το Κράτος, επειδή θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας και εμάς τους ίδιους να ζήσουμε. Ως εδώ καλά.

Όμως προσοχή: Η αιτία αυτής της οριακής κατάστασης δεν είναι καθόλου η «απειθαρχία του κόσμου», όπως ευρύτατα επιχειρείται να παρουσιαστεί εδώ και κάποιες μέρες. Ο κόσμος σε γενικές γραμμές αυτοπροστατεύεται και προστατεύει τους γύρω του, όσο είναι δυνατόν, με εξαιρέσεις κυρίως κάτι χουντόπληκτους και κάτι παππάδες.

Η αιτία αυτής της οριακής κατάστασης είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας, ο προσανατολισμός της φαρμακευτικής έρευνας στο ιδιωτικό κεφάλαιο και η πολιτική του κοινωνικού δαρβινισμού που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες οι φιλελεύθεροι και το Κεφάλαιο. Αυτοί, όχι εμείς.

Με τα καθάρματα που το δημιούργησαν αυτό, που έκλεισαν νοσοκομεία και απέλυσαν γιατρούς και νοσηλευτές θα λογαριαστούμε. Όχι τώρα, αλλά θα λογαριαστούμε.

Θα μείνουμε μέσα. Όσο χρειαστεί. Για να νικήσει η ζωή. Αλλά το νου σας στη στιγμή που θα βγούμε έξω.

Θα φροντίσουμε για τη ζωή, για να μπορεί αυτή να γεννήσει τα υπόλοιπα.

link (https://www.facebook.com/evgenios.agrimakis/posts/2544000229146236)

sfinotouvlaki
23-03-2020, 01:09
Η αποφαση (μπορεί κάλλιστα να) είναι ιδεολογικοπολιτική και αναγκαία ταυτόχρονα. Όπως είναι ιδεολογικοπολιτική και αναγκαία η κάψα μερικών με τη μη ενίσχυση του συστήματος υγείας. Ένα κατά πολύ ενισχυμένο σύστημα υγείας δεν θα βοηθούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα αν π.χ. γινόταν εδώ αυτό που γίνεται στην Ιταλία. Είναι εξαιρετικά γερασμένη η χώρα και οι εκατόμβες νεκρών θα υπήρχαν ακόμη κι αν υπήρχε ένα καλό δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι αυτός λόγος για να μην έχεις καλό σύστημα υγείας ή για να μην ενισχυθεί ακόμη και τώρα; Όχι. Οπότε καλώς κράζουν αυτοί που κράζουν.

Εκτός από γερασμένοι, οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι και αρκετά ηλίθιοι. Οι αρκετά ηλίθιοι είναι αρκετοί και σε αριθμό. Όποιος δεν το βλέπει αυτό μάλλον έχει το κεφάλι στο χώμα. Για να υπάρξει τεράστιος αριθμός μολύνσεων από έναν ιο που μεταδίδεται τόσο εύκολα όσο ο συγκεκριμένος, δεν χρειάζονται καν πολλοί ηλίθιοι. Αρκούν και οι λίγοι. Οπότε, το ζήτημα είναι να προλάβεις τη μόλυνση στην αρχή της, γιατί μετά δε σε σώζει το καλό σύστημα υγείας. Θα καταφέρει να σώσει κάποιους, ίσως αρκετούς, πράγμα σημαντικότατο, αλλά οι νεκροί θα είναι χιλιάδες ούτως ή άλλως.

Έκανε η ελληνική κυβέρνηση αυτά που έπρεπε για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της πλατιάς εξάπλωσης; Όχι. Κοροϊδεψε τον κόσμο; Σαφώς. Υπήρξαν 3-4 περιπτώσεις κρατών που φαίνεται να έκαναν αυτό που έπρεπε. Αυτό που φαίνεται ότι έπρεπε να γίνει ήταν η γρήγορη ενίσχυση του συστήματος υγείας (εφόσον κατηγοριοποιήσουμε ως τέτοια την εκτεταμένη και δωρεάν εξέταση για τον ιό, την μαζική παραγωγή και δωρεάν διάθεση γαντιών, μασκών κ.λπ.) και η ταυτόχρονη υιοθέτηση μέτρων περιορισμού της κίνησης. Διότι, σε αυτές τις χώρες, την εξονυχιστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων δεν ακολούθησε απλώς η καραντίνα των αρρώστων και των πιθανών αρρώστων, αλλά και η παρακολούθησή τους, σε διάφορες μορφές, ώστε να είναι σίγουρος ο μεγάλος αδερφός ότι ο μικρός αδερφός δεν είναι σε καραντίνα κάνοντας ηλιοθεραπεία. Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, δεν έκανε τίποτα από αυτά. Έκανε διάφορα αλλα, λιγότερο ή περισσότερο τραγελαφικά. Ανάμεσά τους, το να διαλέξει έναν άκρως συμπαθή άνθρωπο, χριστιανό, επιστήμονα, στωικό, να μας λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει και θα ακολουθήσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και τα προστάγματά της. Ποιος δε θυμάται την προτροπή του Τέντρου Αντχάνομ, γενικού διοικητή του ΧΟΥ; "Test test test". Ο Τσιόδρας μάλλον δεν συμφωνούσε και πολύ μ' αυτό και προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είναι και πολύ καλή τακτική ο εκτεταμένος έλεγχος, ενώ παράλληλα από κάθε μεριά μάς λένε ότι αν δεν αρχίσεις να έχεις βαριά συμπτώματα δεν χρειάζεται να πας να εξεταστείς! Ίσως αν υπήρχε ένα λίγο καλύτερο σύστημα υγείας, θα είχαμε λιγότερη φαρσοκωμοδία και περισσότερο τεστάρισμα. Όπως για παράδειγμα η Νότια Κορέα. Ε, δεν το είχαμε, τι να γίνει, και πού να το αποκτήσεις τώρα, ούτως ή άλλως πολλοί μαλάκες πήγαν χωρίς λόγο εκκλησίες, παραλίες, σουπερμάρκετ, νοσοκομειο, διακοπές, όλα τα καλά. Και γενικά φαντάζει λίγο σκατά η όλη φάση. Οπότε, αν υπάρχει μια περίπτωση μετά τα τόσα λάθη να αποτραπεί η ιταλοποίηση μέσω της καθολικής απαγόρευσης, που μεταξύ μας δεν τη λες και καθολική εφόσον δουλεύει ο εργάτης, ας πάει και το παλιάμπελο.

Θα έκραζαν κούλη όσοι τον κράζουν τώρα, αν είχε κάνει κάτι παρόμοιο με την Νότια Κορέα, την Ταϊβάν ή άλλους τέτοιους χάιτεκ αυταρχικούς σχιστομάτηδες; Προφανώς. Άλλωστε, όπως είπαμε, κι αυτοί ιδεολογικοπολιτικά παίζουν, απλώς η δική τους ιδεολογικοπολιτική σκοπιά είναι εγγενώς ανθρωπιστική, σε αντίθεση με του μεγάλου αρχηγού.

OniBocho
23-03-2020, 09:24
https://www.theguardian.com/world/2020/mar/22/new-york-coronavirus-cases-worldwide-covid19

Τα νούμερα στο μεγαλύτερο μπουρδέλο του πλανήτη ανεβαίνουν επικίνδυνα. Έχω -δυστυχώς- την αίσθηση ότι οι μουρικάνοι πάνε για ακόμα μία πρωτιά...

animae
23-03-2020, 10:04

βέβαια όλη αυτή η παράνοια είναι win win για τις κυβερνήσεις. υποχωρεί ο ιός --> είναι τα μέτρα. δεν υποχωρεί --> φταίνε οι πολίτες. όπως με τα μνημόνια, μαζί κολλήσαμε θα λέμε. αυτά για το θέμα μέχρι να περάσει η παράνοια. ραντεβού στα γουναράδικα σε 2-3 μήνες.

Όπως έχω δεί τα πράγματα, από όσες φορές έχω βγεί έξω, είναι πως για 1 τυπικό με τα μέτρα προφύλαξης, υπάρχουν τουλάχιστον 5 μαλάκες.
Απο το σούπερ μάρκετ που λένε μεν κάθε 5 λεπτά οτι στο ταμείο περιμέντε 2 μετρα ο ενας από τον άλλον (εχουν βάλει και γραμμουλες κατω), αλλά ο τύπος ξεχάστηκε και ήρθε κοντά, από τους διάφορους που έρχονται στο ψιλικατζίδικο οι οποιοι πάνε να μπουν 2-2 χωρίς καν να σκεφτουν τον ανθρωπο που δουλεύει μεσα σε αυτό.
Χθες κιολάς, γραφικός εγώ με γάντια και μάσκα, περιμένω ένα βήμα μέσα στο μπαλκόνι του ψιλικατζιδικου και με βλέπει τύπισσα, η οποία τελικά περιμένει απ έξω. Εκεί λοιπον που περιμένει απ εξω, έρχεται τυπάκος, νεότατος (25-30), αγνοει την τυπισσα που ειναι εξω, την ακουμπάει, παει να μπει μέσα, με βλέπει μέσα(τυχαία κοίταζα προς τα εκει εκεινη την ώρα) και με βλέμα απελπισίας σταματάει και πάει πίσω τελικά.
Ακομα και 2-3 μερες πιο πριν δεν σκεφτονταν αρκετοί τι παει να πει "δεν συνωστίζομαι"(εχω αρκετά παραδείγματα ακόμα).

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που σκέφτονται λίγο παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, βελτίωση της δημόσιας υγείας πρέπει να γίνει εδώ και τώρα, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, είναι ΠΑΝΤΑ ωφέλιμο για όλους μας. Παρολαυτά η πανδημία δεν θα σταματήσει αν συνεχίσουμε τις ζωές μας κανονικά και έχουμε διπλάσιες ΜΕΘ. Διπλάσιες ΜΕΘ σημαίνει ότι διπλάσιος κόσμος μπορεί να πάρει φροντίδα που ενδεχομένως να χρειαστέι, όχι ότι διπλασιάζουμε την δυναμή μας εναντίων ενός ιού.

Raven Lord
23-03-2020, 18:23
:touched: https://www.facebook.com/yiannos.giannopoulos/videos/2899640053488450

Boskizo gidia
23-03-2020, 23:54
Ελεος ρε με αυτον τον κορινο.εχουν χεστει ολοι πανο τους.πανδιμια σου λεει,ενω για να χαρακτηρηστει μια ασθενια πανδιμια πρεπει να πεθανει το 12% του παγκοσμιου πληθισμου.ο καρκινος πιο πολλους εχει σκοτωσει αλλα οταν απαγορεψαν το καπνισμα ξινισατε ολοι τις μουρες σας.μεχρι χθες χροστουσαμε μνημονια και τωρα μας περισευουν 800αρικα και τα δινουμε σαν στραγαλια.στην τελικη if he dies,he dies.οι ευπαθεις ομαδες αν δε πεθανουν απο κορονο θα πεθανουν απο κατι αλλο.ολοι θα πεθανουμε καποθα μερα/νυχτα αντε τωρα παντε στα υπογεια γιατι καθεστε και πιστευετε τις υπερβολες που πουλανε

animae
24-03-2020, 00:58
ψεκασμένος βοσκός :touched:

necrosaturate
24-03-2020, 02:24
https://i.imgur.com/hFqZBZC.png

tsimpouklano
24-03-2020, 03:31
Είχε ακουστεί εδώ και μέρες, αλλά εδώ δίνει λίγο περισσότερα στοιχεία:

Κορονοϊός: Το Αταλάντα – Βαλένθια ίσως ευθύνεται για την τραγωδία στο Μπέργκαμο (https://www.reader.gr/news/diethni/323848/koronoios-atalanta-valenthia-isos-eythynetai-gia-tin-tragodia-sto-mpergkamo?fbclid=IwAR2910U8-lkkrGC8Dmqo_S17IbPUC60KS3b0ENdyVATO-_exs-_7V8LXnR0)

OniBocho
24-03-2020, 08:39
Όταν λέμε ότι το οπαδιλίκι είναι θάνατος, κάποιοι μας το παίζετε ΚΙΝΕΖΟΙ. Φάτε τώρα σκατό με το βυτιοφόρο. :grin: :grin: :grin: :chinchilla::wave::midfinger:

Raven Lord
24-03-2020, 12:29
http://www.nostimonimar.gr/naomi-klein-o-koronoios-einai-i-teleia-katastrofi-gia-ton-katastrofiko-kapitalismo/

Leper Jesus
24-03-2020, 14:55
https://thepressproject.gr/aristera-ke-koronoios-pros-mia-psychremi-kritiki/#_ftn4

Νομίζω απ' όσα κείμενα έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό, είναι το πιο αξιόλογο.

asimoulis
24-03-2020, 17:08
στην τελικη if he dies,he dies.οι ευπαθεις ομαδες αν δε πεθανουν απο κορονο θα πεθανουν απο κατι αλλο.ολοι θα πεθανουμε καποθα μερα/νυχτα αντε τωρα παντε στα υπογεια γιατι καθεστε και πιστευετε τις υπερβολες που πουλανε

πάντα θα υπάρχουν μεταξύ μας αυτά τα γίδια ε?

επίσης αυτό για παρόμοια γίδια:

https://i.imgur.com/pVMa2o0.jpg

ypersyntelikos
24-03-2020, 20:26
Για αρχή να πω ότι ΔΕΝ είμαι κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αν ρωτούσες έναν Ιταλό (μετρούν 600-800 νεκρούς/μέρα εδώ και πολλές μέρες) θα σου έλεγε ότι αυτό το μέτρο θα έπρεπε να το έχουν πάρει 10 μέρες νωρίτερα απ' ότι έκαναν.

Επίσης δεν πιστεύω ότι το σύστημα μας θέλει γενικώς και αορίστως κλεισμένους σπίτια μας με απαγόρευση κυκλοφορίας κλπ. Χούντες τύπου 1967-1974 είναι πλέον ντεμοντέ. Έχει άλλους τρόπους να μας ελέγξει και να μας καταστείλλει πολύ πιο μοντέρνους.

ΟΜΩΣ: Πριν την ανακοίνωση του μέτρου απαγόρευσης, τα media συστηματικά έπαιζαν το τροπάριο ότι είμαστε "ανεύθυνος λαός" κλπ κλπ. Προσωπικά οι προσλαμβάνουσες που έχω είναι διαφορετικές. Ο κόσμος γενικώς προσέχει και κάνει αυτά που πρέπει. Προφανώς υπάρχουν οι ελληναράδες σκατομαλάκες "εγώ κάμω ό,τι γουστάρω" αλλά είναι ισχνή μειοψηφία.

Η ολική απαγόρευση λοιπόν, ας γίνει στην παρούσα φάση, είναι όμως ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ και αρχίδια θα μειώσει τη μετάδοση όσο υπάρχουν εταιρείες και βιομηχανίες που στοιβάζουν τους εργαζόμενους σαν τις σαρδέλες (https://www.radicalit.gr/2020/03/20/call_centers_shut_them_down/), όσο δεν υπάρχουν τεστ για να δούμε ποιος έχει νοσήσει και ποιος όχι, όσο δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ για όταν γίνει το μπαμ, όσο χίλια δυο. Εδώ δεν έχουν μάσκες και αρρωσταίνουν και μπαίνουν καραντίνα οι γιατροί του ΕΣΥ να πούμε. Μιλάμε για κατάντια. Αν πάνε τα πράγματα καλά, θα πουν μπράβο στη ΝΔ που πήρε νωρίς τα μέτρα, αν πάνε τα πράγματα σκατά και έχουμε πολλά θύματα, θα πουν "φταίει ο λαουτζίκος που είναι ανεύθυνος". Ε όχι ρε μαλάκες δεν πάει έτσι.

Εν κατακλείδι οκ, δεν τίθεται ζήτημα ανυπακοής από τη μεριά μου ως προς την απαγόρευση, δε θα βγω έξω να φιλάω κόσμο στο στόμα, αλλά ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

FANTASMA
24-03-2020, 20:44
Overpopulation is a myth ομως.

Η Γη μια χαρα χωραει και 10 δις ανθρωπους αν μπορουσαν να μην ειναι ηλιθιοι οι ανθρωποι και να καταναλωνουν 10 και 40 φορες τα αγαθα που θα επρεπε, και αν δεν στιβαζονταν σαν τα ζωα σε μεγαλουπολεις ο ενας πανω στον αλλον.

Το προβλημα της ανθρωποτητας δεν ειναι οτι ειμαστε περισσοτεροι απο οσους χωραει ο πλανητης, ειναι πως η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ζωα και η μειοψηφια που ελεγχει τις μαζες ειναι απληστοι ψυχοπαθεις.

Boskizo gidia
25-03-2020, 01:06
Yo! Covid19,beat this...
https://www.zougla.gr/kosmos/article/neos-fonikos-ios-made-in-china

Αντε,και μια βουβονικη πανολη κατα τον αυγουστο,και ειμαστε κυριλε

Raven Lord
25-03-2020, 13:24
https://www.news247.gr/kosmos/koyva-perifani-paradeigma-pros-mimisi-sti-machi-kata-koronoioy.7609149.html

μόνο κούβα

Raven Lord
26-03-2020, 20:07
πολλά κι ενδιαφέροντα στατιστικά για τους ιούς της γρίπης στην ευρώπη https://www.euromomo.eu/index.html
εδώ η ετήσια αναφορά του ΕΟΔΥ για πέρσυ https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/etisia_ekthesi_gripis_2018_2019.pdf (https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Feody.gov.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F01%2Fetisia_ekthesi_gripis_2018_2019.pdf%3Ffbclid%3DIwAR2yrZCXkGWZolsT1D8meupEw6rtF9_5m5BQljTN-5oEc4LmMHhnHR3fLlY&h=AT3aCbqz1iI0eM5rt76ApBV9Dduqp3CrDfzUF-EG1JsTkGwIelLw51i385RXxTWCRsVcO0W1yOZ3ziEmDWBRImhgwU0Osy0sD0lDeAdo1qsmJgBnu4TxH4kJKQ6527Il55Y9JB2tjYxOgONtaw&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2_lT9QeNZX2-C7l6bcVgZGeCxODa6B54ZluveZaPSNhVa1cWbRPG6f0jIO2pFxvBnqqPbJFjiKEDG6G8lxZgwUeDW13asCvFi_x7walY-i0FKnhk9lM-HaO1FlL6qrrW4j4olatMuXwZLhiw6QjgsSVyw4xv7vc4xTVm_bJ8K7TG2TOA)
για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει μια ιδέα για τα νούμερα που παίζουν και για να κάνει τις αντίστοιχες συγκρίσεις με την τρέχουσα κατάσταση κλπ κλπ

(πριν πεταχθεί κανας εξυπνάκιας που στην παραπάνω παράγραφο διαβάσει ό,τι θέλει, οι σύνδεσμοι παρατίθενται εντελώς για ενημερωτικούς και στατιστικούς λόγους και δε θέλω να κάνω κάποιο point).

FANTASMA
26-03-2020, 20:39
Τα στοιχεια που κανουν τραγικη και ακρως επικινδυνη την κατασταση με τον Covid19 ειναι τα εξης βασικα:

1. Ο ιος παραμενει ζωντανος σε επιφανειες για πολλες ωρες ή και μερες
2. Μεταδιδεται πολυ ευκολα και διαδιδεται οπως εχουμε διαπιστωσει ραγδαια οπως εγινε απο Δεκεμβριο εως Φεβρουαριο σε παγκοσμια κριση πλεον
3. Εχει υψηλο ποσοστο θνησιμοτητας σε ηλικιες μεγαλυτερες των 50.
4. Επηρεαζει πιο βαρια απο την κοινη γριπη τις ευπαθεις ομαδες και τις μεγαλες ηλικιες
5. Δεν εχουμε βρει κατι ακομα που να κανει suppress τον ιο, σε αντιθεση με την γριπη.

https://www.livescience.com/new-coronavirus-compare-with-flu.html

tsimpouklano
27-03-2020, 18:46
Δες εδώ σκατίλα:

έχεις μία κατάσταση που ξεπερνάει όλα τα αφηγήματα περί ελεύθερης αγοράς στην υγεία και οι γελοίοι της κυβέρνησης όχι μόνο αγνοούν επιστολές πανεπιστημίων (https://thepressproject.gr/epistoles-panepistimion-se-mitsotaki-gia-dorean-test-pou-paramenoun-anapantites/?fbclid=IwAR2aP3NdH0U9NDXIPolYTdQWfCblp6ievhOklgr-ELXJPL2dK68_7pSIskM#.Xn2nOGMryus.facebook), οι οποίες θέτουν τα εργαστήρια και τις υποδομές τους στη διάθεση του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά μοιράζουν και 30 εκ. € στις κλινικές - σε τιμές υπερδιπλάσιες από αυτές που θα ήταν στο Δημόσιο. Το πράγμα έχει ξεφύγει τόσο πολύ και το σκατό έχει φτάσει στην κάλτσα που δημοσιογράφοι όπως η Τρέμη, αλλά και του ΠΘ, απορούν με τις προθέσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης, αλλά προφανώς υπάρχουν ακόμα τα σκουλήκια που εν μέσω πανδημίας και απαγορέυσεων θα γλείψουν σκουπίδια όπως ο Χατζιδάκης:

https://www.youtube.com/watch?v=LFMgIrdCDUQ

info (https://thepressproject.gr/i-olga-tremi-ine-syriza/?fbclid=IwAR1q6T3UiXRGoW27E_ILjAJR2CGRV6690uLCJa7-vdi5EsDm65JiHzd-uEc#.Xn3euQWe-I0.facebook)

Raven Lord
27-03-2020, 19:00
τώρα γίνεσαι συριζαίος

sfinotouvlaki
27-03-2020, 19:25
Κακόβουλοι είστε (εκτός από ζαίοι). Ευτυχώς υπάρχουν κι άνθρωποι όπως ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, οι οποίοι δεν είναι μεμψίμοιροι, μνησίκακοι κι επουσιώδεις (08:00 και μετά).

https://www.youtube.com/watch?v=5WV-w2kqs3E

Raven Lord
27-03-2020, 20:00
να το βάλω κι αυτό ή δε μετράει επειδή τα γράφει "συριζαίικο" σάιτ?
https://tvxs.gr/news/ellada/covid-19-therapeia-sok-kai-ksekatharisma-logariasmon-me-koinoniko-kratos?fbclid=IwAR0dv3KgJyr-_c5L-AO7D_0LBVbdFdr-HFs36ypvpdzRnaahIwszqvqmZqQ

FANTASMA
27-03-2020, 23:20
Μπραβο, μετατρεψατε αλλο ενα τοπικ σε πολιτικη μιζερια με ελαχιστα ουσιαστικα ποστς εδω και μερες. Καμια εκπληξη βεβαια.

ypersyntelikos
27-03-2020, 23:28
Γερμανία: 28 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους -> θνητότητα 0.25%
Ιταλία: 12,5 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους -> θνητότητα 8%
Ελλάδα: 6 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους -> do the math αν ανέβουν τα κρούσματα

Αν πιστεύεις ότι αυτό δε χρίζει πολιτικών σχολίων, ε τότε τι να σου πω

wurst
28-03-2020, 00:05

χρΗζει πολιτικών σχολίων, δεν θα χρίσουμε κανέναν ιππότη

sfinotouvlaki
28-03-2020, 11:25

Θα έλεγα πως είναι καλύτερα να μην κάνει κάποιος τους υπολογισμούς γιατί το συγκεκριμένο στατιστικό δεν λέει απολύτως τίποτα. Δεν λέει καν σε τι αφορά το συγκεκριμένο στατιστικό, τουλάχιστον έτσι όπως το παρουσίασες εσύ. Αφορά όντως τη θνητότητα (case fatality rate/ποσόστο θάνατων μεταξύ των νοσούντων) ή τη θνησιμότητα (mortality/ποσοστό θανάτων σε ολόκληρο τον πληθυσμό); Τα ποσοστά πού τα βρήκες;

Εγώ ας πούμε, το ποσοστό θνητότητας της Γερμανίας το βρήκα στο 0,62 (https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/), όχι στο 0,25. Μπορεί βέβαια απλώς το ποσόστο που έδωσες εσύ να είναι παλιότερο. Αλλά αυτό είναι ένας ακόμη λόγος γιατί δεν έχει κανένα νόημα το στατιστικό αυτό. Η θνητότητα ως στατιστικό έχει νόημα όταν είναι χρονικά καθορισμένη. Αν μπορεί να αλλάξει τόσο δραστικά σε διάστημα λίγων ημερών, δεν έχει ουσία η παράθεσή της εκτός ενός τεκμηριωμένου χρονικού πλαισίου. Μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο πως στην αρχή της έξαρσης το ποσοστό θνητότητας στην Κίνα έφτανε το 17%, ενώ σε όσους ασθένησαν μετά τον Φεβρουάριο, το ποσοστό ήταν 0,7%, ρίχνοντας μέσα σε δυο εβδομάδες το συνολικό ποσοστό στο 2,3%.

Το ποσοστό θνητότητας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όχι μόνο από την πρόσβαση σε ΜΕΘ. Στο άρθρο που έδωσα μπορείς να δεις μερικούς από αυτούς. Πέρα λοιπόν από την καλύτερη περίθαλψη, η οποία συμπεριλαμβάνει και τις ΜΕΘ, το άρθρο αποδίδει τα τόσο διαφορετικά ποσοστά θνητότητας και σε αυτούς τους παράγοντες:

- Το ποσοστό των επιβεβαιωμένα νοσούντων πάνω στο οποίο στηρίζεται το ποσοστό θνητότητας διαφέρει ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική ελέγχου του πληθυσμού. Για παράδειγμα, μπορεί να προτιμούνται για εξέταση αυτοί που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.

- Μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ της έναρξης των συμπτωμάτων και του θανάτου, πράγμα που επηρεάζει το ποσοστό. Αυτό εν μέρει εξηγεί τις μεγαλές διαφορές που μπορεί να παρουσιάσει το ποσοστό σε ένα κράτος με διαφορά μερικών ημερών.

- Η συλλοίμωξη, η συννοσηρότητα και συγκεκριμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά (ηλικία, ποσοστό καπνιστών κ.λπ.) επηρεάζουν επίσης το ποσοστό θνητότητας. Δίνονται στοιχεία για το πώς τέτοια χαρακτηριστικά έχουν το ρόλο τους στο υψηλό ποσοστό της Ιταλίας. Και επιδημιολογικά στοιχεία για τη Γερμανία (https://news.sky.com/story/coronavirus-why-germany-has-such-a-low-covid-19-death-rate-11964051).

- Ο τρόπος που ένας θάνατος χρεώνεται στον ιό μπορεί να διαφέρει από κράτος σε κράτος. Όπως γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο "dying with the disease (association) is not the same as dying from the disease (causation)". Η Ιταλία καταγράφει τους πρώτους ως θανάτους από τον ιό.

Επίσης, είναι και πολιτικά λάθος να υπερτονίζεται ο ρόλος των ΜΕΘ, πόσο μάλλον να τους χρεώνεται μονοσήμαντα το ποσοστό θνητότητας. Πρέπει να γίνεται προσπάθεια να τους αποδοθεί ακριβώς ο ρόλος και η σημαντικότητα που τους αρμόζει. Ότι δηλαδή είναι αναμφισβήτατα ένας από τους παράγοντες που επηρεάζει το ποσοστό θνητότητας. Ο βαθμός στον οποίο το κάνει δεν είναι εύκολο να καθοριστεί και διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Υπερτονίζοντας τον ρόλο τους, πρακτικά υποτιμάται ο ρόλος άλλων παραμέτρων του συστήματος υγείας και άλλων παραμέτρων γενικά.

Στηρίζοντας τον αριθμό των θανάτων αποκλειστικά στην ύπαρξη ΜΕΘ (ή σε ό,τι βολεύει για το επιχείρημα που θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιος τη δεδομένη στιγμή), ουσιαστικά βασίζει στην ύπαρξή τους τη σημαντικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας. Ήδη έχουν βάλει λιτούς και δεμένους να μας πείσουν πόσο έγκαιρα πάρθηκαν αποφάσεις, πόσο σωστή είναι η μη πραγματοποίηση εκταταμένων τεστ κ.λπ. Εξισώνοντας τους λίγους θανατούς με την ύπαρξη ΜΕΘ δίνεται η ευκαιρία στους παπαγάλους να ενισχύσουν τα ψεύδη περί έγκαιρης και σωστής αντίδρασης πριν φτάσει ο ασθενής στο νοσοκομείο.

sfinotouvlaki
28-03-2020, 11:31
Δεν είναι μόνο η ενδονοσοκομειακή κατάσταση μέρος του δημόσιου συστήματος υγείας*. Αν είχε η Ιταλία το ποσοστό ΜΕΘ της γερμανίας δε σημαίνει ότι θα είχε και το ποσοστό θνητότητάς της (άλλωστε υπάρχουν χώρες με προφανώς λιγότερα/χειρότερα νοσοκομεία και ΜΕΘ από την Ιταλία, οι οποίες παρουσιάζουν μικρότερο ποσοστό θνητότητας). Και όπως ήδη ειπώθηκε, δε σημαίνει ότι η παρούσα εικόνα είναι και η πραγματική ή η τελική (https://www.vox.com/world/2020/3/27/21196246/coronavirus-germany-death-rate-covid-19-cases-italy-europe).

Το ίδιο και στην Ελλάδα. Το ότι μέχρι τώρα δεν έχει εκτοξευθεί ο αριθμός των νεκρών δε σημαίνει ότι έγιναν όλα σωστά εκτός του νοσοκομειού, δηλαδή στις πρώτες φάσεις της επιδημίας. Και αν εν τέλει δεν εκτοξευθεί ο αριθμός των νεκρών (μακάρι), δε θα σημαίνει ότι έγιναν όλα σωστά ή βρέθηκαν ξαφνικά ΜΕΘ. Όμως, ένα επιχειρήμα σαν αυτό: "Γερμανία τόσες ΜΕΘ τόση θνητότητα, Ιταλία τόσο και τόσο, Ελλάδα τόσο και τόσο - ντου δε μαθ", δεν έχει τη δυνατότητα να ισχυριστεί ότι έγιναν λάθη πριν χρειαστούν χιλιάδες ΜΕΘ ή ότι έγιναν λάθη παρότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει βιαστεί και συνεχίζει να βιάζεται. Δεν έχει αυτή τη δυνατότητα γιατί, μέσα στην αγωνία του να δείξει ότι ένας σημαντικός παράγοντας έχει αφεθεί στην τύχη του, κάτι το οποίο προφανώς είναι ηλίθιο, στρεβλό και καταδικαστέο, τον ανάγει βιαστικά στη μόνη αιτία του αποτελέσματος, διαγράφοντας όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο έχει νόημα αυτός ο παράγοντας.

* For example, some countries are able to invest resources into contact tracing and containing the spread through quarantine and isolation of infected or suspected cases. In Singapore, where these measures have been implemented, the CFR of 631 cases (as of March 25, 2020) is 0·3%. In other places, testing might not be widely available, and proactive contact tracing and containment might not be employed, resulting in a smaller denominator and skewing to a higher CFR. The CFR can increase in some places if there is a surge of infected patients, which adds to the strain on the health-care system and can overwhelm its medical resources. (https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30244-9/fulltext?rss=yes).

Η Γερμανία έκανε επίσης πάρα πολλά τεστ. Το μοντέλο διάγνωσης που ακολουθεί είναι αποκεντρωμένο και περιλαμβάνει και ιδιωτικές κλινικές (https://www.npr.org/2020/03/25/820595489/why-germanys-coronavirus-death-rate-is-far-lower-than-in-other-countries). Νομίζω αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που η σημαντικότητα του δημοσίου συστήματος υγείας δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά σε επιχειρήματα για το Α ή Β στατιστικό, απογυμνωμένο από το όλο πλαίσιο στο οποίο αυτά λαμβάνουν χώρα. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν διάφοροι τρόποι και οδοί για να πας στο Α ή στο Β. Δεν είναι όλοι το ίδιο καλοί και δεν είναι όλοι διαθέσιμοι σε όλους. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, είναι κλειστός ο δρόμος της ιδιωτικής εξέτασης για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, οπότε δεν θα μπορούσε να φτάσει στα υψηλά ποσοστά της Γερμανίας με τον τρόπου που έφτασε η Γερμανία.

Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο στάδιο των ΜΕΘ. Αυτό προσπαθούνε να αποφύγουν κλείνοντας τους πάντες μέσα, εκτός κι αν πρόκειται να βγάλουν λεφτά. Το κλείσιμο αυτό βέβαια τώρα έπρεπε να γίνει αναγκαστικά γιατί υπήρξε ολιγωρία αρχικά. Βλέποντας ωστόσο το πλιάτσικο του δημόσιου χρήματος που συμβαίνει παράλληλα, ακούγοντας τις αστείες προσπάθειες δικαιολόγησης της ολιγωρίας από ανδρείκελα με 27 σελίδες βιογραφικό, την πολιτική προστασία να διαπομπεύει δημόσια όποιους έχουν το θράσος να κάνουν κριτική στις μεθόδους της, τους δημοσιογράφους να παριστάνουν μια τους μπάτσους μια τους ψυχολόγους, αναρωτιέσαι αν υπήρχε έστω μισή πιθανότητα λήψης των απαραίτητων μέτρων αρχικά.

Σε άλλα νέα

https://www.youtube.com/watch?v=gxAaO2rsdIs

asimoulis
28-03-2020, 12:38
o ιός δεν έχει διαφορά στη θνησιμότητα ίσως πολύ πολύ μικρή επειδή "είναι πιο καθαρός ο αέρας στη γερμανία". Οι γερμανοί κανουν πολλά τεστ οπότε πιανουν και πολλές ήπιες περιπτώσεις. Οπότε η "πραγματική" θνησιμότητα του ιού είναι αυτή που μετράνε στη Γερμανία. Δεν είμαι ειδικός άλλά είναι λογικό ρε πούστη. Διορθώστε με.

Κλείνοντας μέσα τους πάντες όπως κάνει η Ελλάδα είναι η λύση του φτωχού που όμως θα γίνει πιο φτωχός γιατί θα χτυπηθεί η οικονομία + ό,τι λέει το σφινοτουβλακι στην τελευταία παράγραφο, οπότε είναι σωστή η κριτική στην κυβέρνηση.

http://91-divoc.com/pages/covid-visualization/?fbclid=IwAR0ssrsa3FDJnRNYzpl5Rn68MQehgL4BrFirli4fRDGlg2nLJ-YZjLdbr4U

ypersyntelikos
28-03-2020, 12:40
Σύμφωνοι σε όλα, το πόιντ μου ήταν άλλο εξ' αρχής, στα παραπάνω ποστ σου αναφερόσουν μονίμως σε αποφάσεις κυβερνήσεων κλπ. Και γι'αυτό πραγματικά θεωρώ ότι τα μέτρα αντιμετώπισης είναι κατ' εξοχήν πολιτική συζήτηση

Raven Lord
28-03-2020, 13:12
όποιος πιστεύει ότι οποιαδήποτε κρίση δεν ενέχει τεράστια πολιτική διάσταση και δεν πρέπει να επαγρυπνούμε για τα λιγοστά δικαιώματα και προνόμοια που μας έχουν απομείνει, ζει σε άλλο κόσμο προφανώς.

sfinotouvlaki
28-03-2020, 13:26
Σύμφωνοι σε όλα, το πόιντ μου ήταν άλλο εξ' αρχής, στα παραπάνω ποστ σου αναφερόσουν μονίμως σε αποφάσεις κυβερνήσεων κλπ. Και γι'αυτό πραγματικά θεωρώ ότι τα μέτρα αντιμετώπισης είναι κατ' εξοχήν πολιτική συζήτηση

Αν αναφέρεσαι σε μένα, ναι, προφανώς είναι πολιτική συζήτηση και ιδεολογική συζήτηση, το είπα και στην αρχή του νήματος. Οποιαδήποτε συζήτηση περί δημόσιας υγείας περιλαμβάνει εγγενώς τον πολιτικό παράγοντα. Είναι εν μέρει πολιτική πριν καν αρχίσει και συνήθως είναι χαμένος χρόνος να προσπαθείς να εξηγήσεις το γιατί σε επιστημονιστές. Κάλλιο να εξηγήσεις σε παπά γιατί δεν πρέπει να λειτουργήσει. Το δικό μου πόιντ εδώ είναι ότι κάποιοι τρόποι συζήτησης και κάποια επιχειρήματα περί μέτρων είναι λιγότερο ακριβή από κάποια άλλα. Συγκεκριμένα, επιχειρήματα που διαστρεβλώνουν αυτά που ξέρουμε για τον τρόπο που μεταδίδεται ο ιός, τους παράγοντες που επηρεάζουν τη θνητότητα κ.λπ., είναι παραπλανητικά και καλύτερα να αποφεύγονται. Τέτοιο είναι και το επιχείρημα που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαθηματικά με τα οποία από τον αριθμό των ΜΕΘ μπορείς να υπολογίσεις το ποσοστό θνητότητας. Δε χρειάζεται καμιά αναφορά σε αυτά (πόσο μάλλον στρεβλή) για να δείξει κάποιος ότι είναι αναγκαίες οι ΜΕΘ και ότι αυτό είναι μια πολιτική συζήτηση. Θα έλεγα επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις να πείσεις τον Φίξερ γι' αυτό, αλλά οκ, καθένας με τα φετίχ του!

o ιός δεν έχει διαφορά στη θνησιμότητα ίσως πολύ πολύ μικρή επειδή "είναι πιο καθαρός ο αέρας στη γερμανία". Οι γερμανοί κανουν πολλά τεστ οπότε πιανουν και πολλές ήπιες περιπτώσεις. Οπότε η "πραγματική" θνησιμότητα του ιού είναι αυτή που μετράνε στη Γερμανία. Δεν είμαι ειδικός άλλά είναι λογικό ρε πούστη. Διορθώστε με.

"Πραγματική" θνητότητα (ή θνησιμότητα) μπορεί να υπάρχει μόνο εκ των υστέρων, όταν θα ξέρουμε το ποσοστό του πληθυσμού που έχει νοσήσει (εφόσον γίνουν τα απαραίτητα τέστ σε έναν πληθυσμό) και το ποσοστό των νοσούντων που έχουν πεθάνει. Η Γερμανία απλώς έχει μια σωστότερη εκτίμηση, από χώρες όπως η Ελλάδα, για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. Μεταξύ κρατών δεν υφίστασται "πραγματική θνητότητα", εφόσον αυτή καθορίζεται από διάφορους παράγοντες (δες προηγούμενες αναρτήσεις). Θεωρητικά είναι δυνατό δυο χώρες να έχουν παρόμοια ποσοστά τεσταρίσματος και παρόλα αυτά στατιστικά σημαντική διαφορά στο ποσοστό θνητότητας λόγω της διαφορετικής επιδημιολογίας και λοιπών κοινωνικών παραγόντων.

Κλείνοντας μέσα τους πάντες όπως κάνει η Ελλάδα είναι η λύση του φτωχού που όμως θα γίνει πιο φτωχός γιατί θα χτυπηθεί η οικονομία + ό,τι λέει το σφινοτουβλακι στην τελευταία παράγραφο, οπότε είναι σωστή η κριτική στην κυβέρνηση.

http://91-divoc.com/pages/covid-visualization/?fbclid=IwAR0ssrsa3FDJnRNYzpl5Rn68MQehgL4BrFirli4fRDGlg2nLJ-YZjLdbr4U

Κυρίως είναι η λύση του κατσαπλιά.

Raven Lord
28-03-2020, 13:34
https://www.spectator.co.uk/article/The-evidence-on-Covid-19-is-not-as-clear-as-we-think?fbclid=IwAR3eGer1I7ww83r_7xAnBHs9OcY_6iYE0jIQPHgWnp0O9XgSgSbhn2JXN2E

κρατάω κυρίως αυτό:

rushed science is almost always bad science

sfinotouvlaki
28-03-2020, 13:52
https://www.spectator.co.uk/article/The-evidence-on-Covid-19-is-not-as-clear-as-we-think?fbclid=IwAR3eGer1I7ww83r_7xAnBHs9OcY_6iYE0jIQPHgWnp0O9XgSgSbhn2JXN2E

κρατάω κυρίως αυτό:

rushed science is almost always bad science

Ευτυχώς που κρατάς την κοινοτοπία, γιατί τα περισσότερα από τα υπόλοιπα είναι παράδειγμα αυτού που λέει η κοινοτοπία.

Raven Lord
28-03-2020, 14:10
δε νομίζω ότι προσπαθεί να "κάνει επιστήμη" στο άρθρο, αλλά να κρατήσει μια κριτική ματιά σε αυτά που μας παρουσιάζονται. ό,τι φαίνεται "κοινότοπο" για κάποιους από εσάς που είστε πιο μορφωμένοι και εύστροφοι από το μέσο όρο, δεν είναι καθόλου κοινότοπο για το μέσο έγκλειστο μεσήλικα που η ενημέρωσή του (tv, internet, εφημερίδες) αποτελείται κατά 90% από τρομοκρατία.

Η σωστή απάντηση είναι "δεν ξέρω, γιατί δεν έχω αρκετά στοιχεία" ακόμη. όποιος λέει το αντίθετο, βιάζεται.

sfinotouvlaki
28-03-2020, 14:34
Εγώ νομίζω είναι απολογητική υπέρ της ανόητης και επικίνδυνης φιλελεύθερης προσέγγισης. Επίσης, προσπάθεια δικαιολόγησης των παλινωδιών του Τζόνσον και ταυτόχρονα προσπάθεια αποδέσμευσης της κυβέρνησής του από τις ευθύνες των αποφάσεών της. Και στο βαθμό που ως "κακή επιστημή" στο άρθρο παρουσιάζονται διάφορες ερμηνείες κάποιων δεδομένων, ενώ αρκετές από τις ερμηνείες που δίνει ο ίδιος είναι εξίσου κακές, "κάνει επιστήμη". Συγκεκριμένα βιαστική και κακή. Άλλωστε, γι' αυτό μας ενημερώνει ότι είναι πρόσφατα συνταξιοδοτημένος γιατρός και σύμβολος του εθνικού συστήματος υγείας.

Raven Lord
28-03-2020, 14:36
μπορεί να ισχύει και αυτό. δε γνωρίζω.

sfinotouvlaki
28-03-2020, 15:01
Η σωστή απάντηση είναι "δεν ξέρω, γιατί δεν έχω αρκετά στοιχεία" ακόμη. όποιος λέει το αντίθετο, βιάζεται.

Για ποιο πράγμα δεν έχεις αρκετά στοιχεία;

Raven Lord
28-03-2020, 15:04
για ποιο έχεις είναι το ερώτημα.
πόσα είναι τα παραγματικά κρούσματα?
ποια η θνησιμότητα?
πόσοι έχουν αναρρώσει?
πότε ακριβώς πέρασε ο ιός στην ιταλία?
πότε ήρθε πραγματικά εδώ?
ποιος θα είναι ο αντίκτυπος των μέτρων σε άλλους τομείς?
πόσοι θα πεθάνουν εξαιτίας των ίδιων των μέτρων?
μπορώ να κάτσω να αραδιάζω αναπάντητα ερωτήματα για σελίδες ολόκληρες. είμαισε διάλειμμα εν μέσω προπόνησης όμως και πρέπει να συνεχίσω.

sfinotouvlaki
28-03-2020, 17:06
Σωστά! Οπότε καταλήγουμε περίπου σε αυτό

Much of the response to Covid-19 seems explained by the fact that we are watching this virus in a way that no virus has been watched before. The scenes from the Italian hospitals have been shocking, and make for grim television. But television is not science. [...] The United States Centers for Disease Control, for example, publishes weekly estimates of flu cases. The latest figures show that since September, flu has infected 38 million Americans, hospitalised 390,000 and killed 23,000. This does not cause public alarm because flu is familiar.

και μετά σε αυτό

If a new infection is causing many extra people to die (as opposed to an infection present in people who would have died anyway) then it will cause an increase in the overall death rate. But we have yet to see any statistical evidence for excess deaths, in any part of the world"]If a new infection is causing many extra people to die (as opposed to an infection present in people who would have died anyway) then it will cause an increase in the overall death rate. But we have yet to see any statistical evidence for excess deaths, in any part of the world

Όσον αφορά το πρώτο, προφανώς είναι ψευδές ότι δεν έχουμε δει έτσι κανέναν ιό. Υπάρχουν φρικιαστικές περιγραφές για διάφορους ιούς, σε διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων και οπτικών/δραματουργικών. Κατά τ' άλλα, υπάρχει μια δόση αλήθειας στο ότι η γρίπη αγνοείται επειδή είναι "οικεία". Βέβαια, όπως θα περίμενε κανείς από συντηριτικοφιλελεύθερους, δεν μας λέει πόσοι από τους νεκρούς της γρίπης ανά έτος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ΔΕΝ εμβολιάστηκαν. Ούτε γιατί δεν εμβολιάστηκαν. Ας πάρουμε το παράδειγμα της Ελλάδας για το οποίο έχω εύκαιρα τα στοιχεία από τον σύνδεσμο που είχες δώσει εσύ. Εκεί λοιπόν, μεταξύ άλλων παρουσίαζονται τα εξής στατιστικά για τη γρίπη (που τη συγκεκριμένη χρόνια ήταν διαδεδομένος ο επικίνδυνος τύπος της).

Κατά τη φετινή περίοδο (από εβδομάδα 40/2018 έως εβδομάδα 20/2019), στην Ελλάδα καταγράφηκαν 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ [...] Μόνο τα 56 (15,0%) από τα 374 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ είχαν εμβολιαστεί έναντι της εποχικής γρίπης, ενώ τα 287 (76,7%) ανήκαν σε ομάδες για τις οποίες συνιστάται κατά προτεραιότητα ο αντιγριπικός εμβολιασμός [...] στην Ελλάδα καταγράφηκαν 154 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη ΜΕΘ και 14 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ [...] Μόνο τα 26 (19,4%) από τα 154 προαναφερθέντα κρούσματα είχαν εμβολιαστεί έναντι της εποχικής γρίπης, ενώ τα 134 (87,0%) ανήκαν σε ομάδες για τις οποίες συνιστάται κατά προτεραιότητα ο αντιγριπικός εμβολιασμός [...] Κατά τη φετινή περίοδο 2018-2019, υπήρξε ένα μέγιστο 122ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη που παρέμειναν ταυτόχρονα νοσηλευόμενοιστις ΜΕΘ όλης της χώρας

Με τον τρόπο που ερμηνεύω εγώ τα στατιστικά αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα πως αν οι ευπαθείς ομάδες εμβολιαστούν κάτα της γρίπης, μια χρονιά κατά την οποία θα είναι διαδεδομένος ο επικίνδυνος τύπος της, θα υπάρχουν καμιά 25αριά νεκροί το πολύ. Επίσης, υποθέτω ότι ανάλογα ποσοστά ισχύουν και για τις υπόλοιπες χώρες. Οπότε, θα κατέληγα και στο επιπλέον συμπέρασμα πως, εφόσον εμβολιάζονται αυτοί που πρέπει, η εποχική γρίπη δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθότι ούτε πολλούς νεκρούς δίνει, ούτε μπουκώνει το σύστημα υγείας. Αν βρεθεί καμιά σουπερουάου μετάλλαξη για την οποία δεν υπάρχει ανοσία, τότε αλλάζει το πράγμα. Αν διαφωνείς με αυτή την ερμηνεία, εξήγησέ μου τους λόγους.

Για τον COVID-19 δεν υπάρχει εμβόλιο. Τη στιγμή που γράφω το μήνυμα, στην Ελλάδα υπάρχουν 966 γνωστά κρούσματα, 29 νεκροί, 65 διασωληνομένοι και 52 εξιτήρια. Ο αριθμός των νεκρών και των ταυτόχρονα διασωληνομένων είναι ίσως και μεγαλύτερος από αυτόν που θα είχαμε από την εποχική γρίπη μέσα σε μια ολόκληρη χρονιά (αν υπήρχε σωστός εμβολιασμός). Μόνο που τώρα τα έχουμε μέσα σε ένα μήνα, χωρίς να έχουμε φτάσει στην κορύφωση (αφού γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα). Αυτό το γνωρίζουμε γιατί γνωρίζουμε ότι τον μέσο αριθμό ατόμων στον οποίο μεταδίδει τον ιό κάποιος που ήδη τον έχει. Είναι περίπου διπλάσιος από αυτόν της εποχικής γρίπης. Αυτό το ξέρουμε γιατί ξέρουμε ότι ο ιός έχει πολύ μεγαλύτερο χρόνο επώασης και εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων (όταν και αν εμφανιστούν) από τη γρίπη. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα συμπτώματα, όταν εμφανίζονται είναι κατά μέσο όρο σοβαρότερα από της γρίπης και ότι η ανάγκη νοσηλείας είναι υπερπολλαπλάσια. Οπότε γνωρίζουμε ότι μπορεί να μπουκώσει πολύ εύκολα ένα σύστημα υγείας και δεδομένου ότι τα περισσότερα συστήματα υγείας είναι για τα πανηγύρια, δημιουργούνται προβλήματα! Τα προβλήματα αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποσοστό θνητότητας του ιού. Έχουν να κάνουν και με τα παρελκόμενα του να έχεις ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, όπως το να μην μπορείς να εξυπηρετήσεις άλλες περιπτώσεις άσχετες με τον ιό, γιατί έχεις έλλειψη προσωπικού, δωματιών, εξοπλισμού κ.λπ. Γι' αυτό και αυτή η καραμέλα του ποσοστού θνητότητας δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τη δεδομένη στιγμή. Όταν βρούμε εμβόλιο, μπορεί να αποκτήσει. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι γνωρίζουμε πως μπορεί να σκοτώσει κόσμο μια χαρά, κι εφόσον 1) μεταδίδεται πολύ εύκολα, 2) δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό, 3) μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος υγείας, ξέρουμε ότι θα σκοτώσει πολύ κόσμο σε μικρό χρονικό διάστημα (το έχουμε δει και στην πράξη).

sfinotouvlaki
28-03-2020, 17:06
Εντάξει, κάποιους φιλελέ και μερικούς φασίστες μπορεί να μην τους ενδιαφέρει ότι στην πλειονότητά τους θα είναι γέροι και συνταξιούχοι αυτοί που θα πεθάνουν, αλλά τι να κάνουμε, αρκετούς άλλους τους ενδιαφέρει και δεν θεωρούν σοβαρό επιχείρημα κάτι τέτοιο:

If a new infection is causing many extra people to die (as opposed to an infection present in people who would have died anyway) then it will cause an increase in the overall death rate. But we have yet to see any statistical evidence for excess deaths, in any part of the world.

Μα αφού δεν τους σκότωσε ακόμα, πώς το ξέρετε ότι είναι θανατηφόρος;;; Αυτό δεν είναι επίστημη, είναι εμπειρισμός του χειρίστου είδους. Τον οποιό τον ξεχνάνε όταν μας θυμίζουν ότι μπορεί να αυτοκτονήσουν πολλοί από τον εγκλεισμό, να μην έχουμε να φάμε κ.λπ.! Επίσης δεν είναι και ιατρική ή δημόσια υγεία, γιατί ένα βασικό αξίωμα αυτών των κλάδων είναι η πρόληψη, τουλάχιστον στη θεωρία. Θες να προλάβεις τους θανάτους, όχι να να περιμένεις να συμβούν για να αρχίσεις να κάνεις κάτι. Γι' αυτό πρέπει εταιρίαι, φαρμακευτικαί και γενικότερα καπιταλισταί να αποδεικνύουν ότι οι ασχολίες και τα προϊόντα τους είναι ασφαλή, πριν τα διαθέσουν στον κόσμο και όχι αφού πεθάνει κόσμος. Γι' αυτό μας γυρνάνε τα μυαλιά που αυτό δεν συμβαίνει, εφόσον αι καπιταλισταί μπορούν να πληρώνουν επιστήμονες για να τους γράφουν έρευνες κατά παραγγελία. Γι' αυτό αποκαλούμε τσαρλατάνους αυτούς που για να ακυρώσουν και να περιβάλλουν με αμφιβολία αυτά που ξέρουμε, αλλάζουν την κουβέντα προς αυτά που δεν ξέρουμε, έστω κι αν αυτά που δεν ξέρουμε δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα αυτών που ήδη ξέρουμε, έστω κι αν αυτά που δεν ξέρουμε δεν θα τα μάθουμε ακόμη κι αν δεν λάβουμε κανένα μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση, ξέρουμε κάποια πράγματα και αυτά που ξέρουμε κάνουν τη μη λήψη μέτρων τη δεδομένη στιγμή απαγορευτική. Το πώς μπορεί να μη βγάλει μια χώρα το στρατό στο δρόμο για να κουβαλάει πτώματα έχει εξηγηθεί. Έχει εξηγηθεί και πώς μπορεί να αποφευχθεί προς το παρόν το λοκντάουν. Υπάρχουν παραδείγματα. Και, ναι, μπορεί η ανοσία να μην κρατάει πολύ, οπότε να πέσουμε σε λούπα. Αν γίνει έτσι, μπορεί να αφήσουμε τα χούφταλα να πεθάνουν κάποια στιγμή. Μέχρι τότε ας κάνουμε μια προσπάθεια να τα σώσουμε, κρίμα τα παιδιά!

Raven Lord
28-03-2020, 17:28
συνεχίζετε να απαντάτε σαν να είπε κανείς ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα. το μόνο που επισημαίνεται συνεχώς είναι ότι πρέπει να είμαστε κριτικοί απέναντι στα μέτρα που λαμβάνονται. τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι όλα αυτά γίνονται για να σωθούν τα παππουδάκια, μπορεί να είναι κι έτσι. εγώ από την άλλη θεωρώ ότι οι δυτικές κυβερνήσεις νοιάζονται για δύο πράγματα
- το πολιτικό κόστος
- το συμφέρον των χρηματοδοτών τους.
τραμπ, τζονσον, μπολσοναρο προφανώς προκρίνουν το 2ο ως πιο σημαντικό, είναι πολλά τα λεφτά.
οι υπόλοιποι σκέφτονται αρκετά και το 1ο και ξέρουν ότι άμα τα πτώματα πάρουν την ανηφόρα πρέπει να έχουν καλυμμένους τους κώλους τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. μπορεί τα πτώματα ούτως ή άλλως να έρθουν, ανεξάρτητα με τα μέτρα - δεν το γνωρίζουμε. γενικά δε γνωρίζουμε τίποτα το οποίο έχει στατιστική σημαντικότητα. για την ώρα έχουμε μόνο ενδείξεις. σε μερικούς μήνες ή ένα χρόνο θα γνωρίζουμε σίγουρα περισσότερα.
για την ώρα εγώ ένα γνωρίζω, ότι όλα αυτά δεν γίνονται για τα "παππουδάκια".

atom_smasher
28-03-2020, 17:33
Μα αφου ψηφισανε μητσοτακη μηπως λεω να αφησουμε τον μητσοτακη να τους σωσει;

Λασπόνερα
28-03-2020, 17:35
Το γνωρίζεις ή το πιστεύεις;
Γνωρίζω εγώ επειδή το είπε ο Τραμπ ότι το κόστος το οικονομικό είναι χειρότερο από το κόστος των νεκρών που θα έχουν. Κάτι αντίστοιχο καταλαβαίνω και για τον Τζόνσον. Στις άλλες χώρες δεν μπορώ να είμαι σίγουρος όμως ότι δε νοιάζονται για τα παπουδακια.
Στην τελική δε νομίζω ο Τραμπ και ο κάθε Τραμπ να έχει τύχη στις επόμενες εκλογές αν έχει 50.000 νεκρά γερόντια.

sfinotouvlaki
28-03-2020, 17:56
συνεχίζετε να απαντάτε σαν να είπε κανείς ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα. το μόνο που επισημαίνεται συνεχώς είναι ότι πρέπει να είμαστε κριτικοί απέναντι στα μέτρα που λαμβάνονται. τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι όλα αυτά γίνονται για να σωθούν τα παππουδάκια, μπορεί να είναι κι έτσι. εγώ από την άλλη θεωρώ ότι οι δυτικές κυβερνήσεις νοιάζονται για δύο πράγματα
- το πολιτικό κόστος
- το συμφέρον των χρηματοδοτών τους.
τραμπ, τζονσον, μπολσοναρο προφανώς προκρίνουν το 2ο ως πιο σημαντικό, είναι πολλά τα λεφτά.
οι υπόλοιποι σκέφτονται αρκετά και το 1ο και ξέρουν ότι άμα τα πτώματα πάρουν την ανηφόρα πρέπει να έχουν καλυμμένους τους κώλους τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. μπορεί τα πτώματα ούτως ή άλλως να έρθουν, ανεξάρτητα με τα μέτρα - δεν το γνωρίζουμε. γενικά δε γνωρίζουμε τίποτα το οποίο έχει στατιστική σημαντικότητα. για την ώρα έχουμε μόνο ενδείξεις. σε μερικούς μήνες ή ένα χρόνο θα γνωρίζουμε σίγουρα περισσότερα.
για την ώρα εγώ ένα γνωρίζω, ότι όλα αυτά δεν γίνονται για τα "παππουδάκια".

Και το πολιτικό κόστος πώς προκύπτει; Ίσως από αρκετούς άλλους που τους ενδιαφέρουν τα παπούδια, όπως έγραψα; Ίσως! Και ναι, οκ, είναι αλήθεια ότι όταν στην Αγγλία μιλούσαν για χέρντ ιμιούνιτι, ο Μπόρις σύστησε και μέτρα, να μείνουν σπίτι όσοι νιώθουν άρρωστοι και να σταματήσουν τις κρουαζιέρες τα παπούδια. Είναι μέτρα κι αυτά δεν λέω. Το ερώτημα επομένως μετατρέπεται σε: τι μέτρα παίρνει κάποιος που δεν ξέρει τίποτα το οποίο έχει στατιστική σημαντικότητα και γιατί τα παίρνει;

asimoulis
28-03-2020, 17:58
Εγώ λέω να περιμένουμε κανα χρόνο ακόμα πριν παρουμε αυστηρά μέτρα να μαζέψουμε κι άλλα στοιχεία βρε παιδιά.

Λασπόνερα
28-03-2020, 18:07
έχεις δίκιο, θα φτιάξει και το ασφαλιστικό.

asimoulis
28-03-2020, 18:14
Μπορεί τα πτώματα να μην έρθουν ποτέ φίλε μη προτρέχεις.

Raven Lord
28-03-2020, 19:01
https://medium.com/katastasisynainesis/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-267deeb8472b

Raven Lord
28-03-2020, 19:05
μπορεί τα πτώματα ούτως ή άλλως να έρθουν, ανεξάρτητα με τα μέτρα.

Μπορεί τα πτώματα να μην έρθουν ποτέ φίλε μη προτρέχεις.

Λεκές
28-03-2020, 19:16
Και στοιχεία παραπάνω να είχαμε (που έχουμε μπολικά γενικά σχετικά με εξάπλωση/επιπτώσεις), ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του πάλι θα έλεγε.

Λασπόνερα
28-03-2020, 19:24
https://medium.com/katastasisynainesis/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-267deeb8472b

Κλειδωμένο τιμόνι είσαι ρε φίλε.

Taliban
30-03-2020, 04:41
Παντως η φαση με τη καραντινα ειναι για τη πουτσα. Οριακα δεν εχει νοημα.

Boskizo gidia
30-03-2020, 06:31
Κατσε να δεις που θα το πανε μεχρι τον μαη..μετα χρυσες δουλειες θα κανουν οι ψυχολογοι

Raven Lord
30-03-2020, 13:01
https://www.pressenza.com/el/2020/03/noam-chomsky-tha-kseperasoume-tin-krisi-tou-koronoiou/?fbclid=IwAR1oOdalpCmCGMeGyuD9H-tURs26he1ncYpD4wTHsAS0TMPsytZBzPmiZg8

cromags
31-03-2020, 03:32
https://cdn.dopl3r.com//media/memes_files/oh-shit-the-economy-JkXGM.jpg

Raven Lord
01-04-2020, 12:55
στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα
https://thepressproject.gr/giati-den-ginonte-test-5-erotisis-ke-apantisis/?fbclid=IwAR1S2FhLrdQ8eWoMNljaIOfdhDrFzJxbWQpgMePPAMrB_38qwdfVBzxgsIc#.XoRhFDaMWsw.facebook

https://www.facebook.com/DrTedros.Official/videos/600289270560595

tsimpouklano
01-04-2020, 23:07
Ένα ακόμα για τον συνωστισμό στη Θεσσαλονίκη (https://www.facebook.com/markomanolios/posts/10218944191170372)

Λασπόνερα
02-04-2020, 00:04
Ω ρε μάγκες, τον Λιακόπουλο λέγαμε αλλά και εσείς πρώτοι είστε στις συνομωσίες. Είπαμε η κλεισούρα βαράει αλλά όχι και έτσι.
Φανταστείτε να έκλεινε την παραλία ο ΣΥΡΙΖΑ και να μιλούσε για τηλεφακους κανένας δεξιός, στην πριονοκορδελα θα τον περνούσαμε.
Συνέλθετε τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ο Κούλης αλλά οι ειδικοί. Όσοι αργήσανε βλέπουμε την κατάντια τους.

tsimpouklano
02-04-2020, 00:22
Πρέπει να μιλήσεις με κάποιον :/

rat_poison
02-04-2020, 00:48
προτείνω να ξεκινήσει με τον Ευκλείδη γιατί αν διαφωνεί με το λινκ σου μάλλον διαφωνεί και με την ευκλείδια γεωμετρία

FANTASMA
02-04-2020, 01:11
And this is now officially a conspiracy theory thread, να γινει merge με το θρεντ με τους ψεκασμενους.

tsimpouklano
02-04-2020, 01:18
Ναι απλά παιδιά λίγο να οργανωθούμε. Είστε με τους ψεκασμένους που λεν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι πανάκεια ή με τους ψεκασμένους που ξέρουν τι βλέπουν και από,τι φαίνεται το ρίχνουν δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ;

Λασπόνερα
02-04-2020, 02:33
Είμαστε με τους λογικούς που αφήνουν τους ειδικούς επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους να αποφασίσουν τί είναι καλύτερο για τον πληθυσμό. Τόσο απλά.
Οι ψεκασμενοι επειδή κυβερνουν οι άλλοι πρέπει σώνει και καλά να βρούνε κάτι να πούνε.

tsimpouklano
02-04-2020, 02:49
Εντάξει, ας στα πει ο Χρυσοχοϊδης αντί για μας: «Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε» (https://thepressproject.gr/o-ypourgos-prostasias-tou-politi-epikroti-tin-megenthysi-tis-pragmatikotitas-apo-ta-mme/?fbclid=IwAR1CVdtDejpo39xBiiCCoJ_ghhyNCpU89kClLqg3KSiP0XJoMLDSwHikAdk#.XoSh66_KtZI.facebook)

Taliban
02-04-2020, 04:21
εγω στελνω δυο φορες νουμερο 6 για να εχω διπλασιο χρονο βολτας.

OniBocho
02-04-2020, 08:23
And this is now officially a conspiracy theory thread, να γινει merge με το θρεντ με τους ψεκασμενους.

Ναι, οκ. Όχι.

sfinotouvlaki
02-04-2020, 08:56
Εντάξει, ας στα πει ο Χρυσοχοϊδης αντί για μας: «Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε» (https://thepressproject.gr/o-ypourgos-prostasias-tou-politi-epikroti-tin-megenthysi-tis-pragmatikotitas-apo-ta-mme/?fbclid=IwAR1CVdtDejpo39xBiiCCoJ_ghhyNCpU89kClLqg3KSiP0XJoMLDSwHikAdk#.XoSh66_KtZI.facebook)

Πεθαίνω :touched:

And this is now officially a Greek TV thread

https://www.youtube.com/watch?v=TjcuPFns5Go

Raven Lord
02-04-2020, 09:37

καλά με τα "επιχειρήματα" του λασπόνερου δεν μπορώ να ασχοληθώ για τους προφανείς λόγους, αλλά ρε άνθρωπε, ολόκληρο βίντεο του προέδρου του ΠΟΥ ανέβασα (και το αντίστοιχο άρθρο). κι αυτός συνομωσιολόγος?

μάθαμε μια λέξη και την πετάμε σε ό,τι δε μας αρέσει?

rat_poison
02-04-2020, 10:24
έχουμε ένα πρόβλημα νομίζω
ξεκινήσαμε τη συζήτηση στο άλλο θρεντ με μία κριτική πάνω στη συλλήβδην απόρριψη των πορισμάτων της επιστήμης η οποία (είτε για καλό είτε για κακό) θεωρείται μια πηγή αυθεντίας στα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας που την αφορούν. κράψαμετυπογραφικό-το-αφήνω -και δικαίως imo- την αντίληψη ότι οτιδήποτε και να λέει η θεσμοθετημένη επιστήμη είναι προπαγάνδα του κυρίαρχου λόγου.

πέραν όμως της επιστήμης, στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων υπάρχουν κι άλλες αυθεντίες: συγκεκριμένα για την ενημέρωση, υποτίθεται εμπιστευόμαστε τη δημοσιογραφία, ότι αυτή τάχαμδήθεν υπηρετεί τον κοινωνικό της ρόλο και δεν είμαστε Βόρεια Κορέα (ή μήπως σε κάποιο βαθμό είμαστε;)

κι αυτό όχι αποκλειστικά και μόνο από αμορφωσιά ή χάσμα γενεών τύπου είμαι αμόρφωτο κούτσουρο μπάρμπας και ακούω μόνο τον Αυτιά και τον Τράγκα, αλλά γιατί ή ίδια η εκπαίδευση (όντας κι αυτή ενταγμένη στα πλαίσια μιας εξουσίας) μας μαθαίνει ότι η δημοσιογραφία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πολίτης ενημερώνεται.

για ένα σκεπτόμενο άνθρωπο όμως, η επιστήμη δεν είναι αυθεντία με την έννοια του πώς είναι ο Πάπας αυθεντία, ή πώς θεωρούνταν στη Μεσαιωνική σκέψη ο Αριστοτέλης αυθεντία. συγκεκριμένα για την επιστήμη, η αυθεντία της έρχεται με 1002 αστερίκους, ο ποιο βασικός από τους οποίους της είναι ότι δεν έχει καμία σημασία το κύρος αυτού που κάνει τον ισχυρισμό, αλλά ο ισχυρισμός

στο συγκεκριμένο παράδειγμα φαλκίδευσης της πραγματικότητας μέσω οπτικών τρικ, δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ελλάδα ή και στον κόσμο: εντάσσεται σε μία πρακτική ιδιαιτέρως διαδεδομένη σε όλες τις χώρες. νομίζω δε χρειάζονται παραδείγματα πολλά, αλλά προεκλογικές συγκεντρώσεις και προεδρικές ομιλίες είναι κατά κύριο αυτά που έρχονται πρόχειρα στο μυαλό

είναι προφανές σε ένα εκπαιδευμένο μάτι ότι το πλάνο είναι τραβηγμένο με φακό πολύ μεγάλης εστιακής απόστασης; ομολογώ ότι δεν το παρατήρησα μόνος μου, αλλά όταν το διάβασα, επειδή έχω κοιτάξει μέσα από τέτοιο φακό πολλές πολλές φορές ναι, είναι! είναι συγκεκριμένη και με πολύ πολύ απλή γεωμετρία τεκμηριωμένη η οπτική παραμόρφωση που ένας τέτοιος φακός επιφέρει σε μία 2διάστατη προβολή ενός 3διάστατου χώρου; επίσης είναι
περισσότερα εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Perspective_distortion_(photography)
μπορούμε να κάνουμε προσμοιώσεις σε CAD για το πώς θα έμοιαζε η πραγματική κατανομή των ανθρώπων στο δρόμο, από τη συγκεκριμένη θέση, έχοντας ως σημεία αναφοράς σημεία γνωστών διαστάσεων και αποστάσεων; φυσικά και μπορούμε, με μια τεχνική απαράλλαχτη εδώ και κυριολεκτικά χιλιάδες χρόνια.

με την ίδια ευκολία λοιπόν που ένας επιστημονικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα αμφισβητήσει ακόμα και το πιο βασικό και θεμελιακό θέσφατο του ως τώρα επιστημονικού λόγου αν τα επιχειρήματα είναι αρκετά πειστικά, έτσι, όταν ακούμε οποιαδήποτε "αυθεντία", θα πρέπει να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αυθεντίες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Πολλώ δε μάλλον στην πολιτική, τη φιλοσοφία, την ηθική και τη δημοσιογραφία.

Κι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κάποια συνομωσία και δεν υπάρχουν υπερπανέξυπνοι υπερπανούργοι σαυράνθρωποι που τα ελέγχουν όλα μέσω ενός τέλεια συνεννοημένου μοχθηρού σχεδίου, αλλά είναι απλά ομάδες ανθρώπων που συμπεριφέρονται απρόβλεπτα και ανορθολογικά σε έναν κόσμο που λειτουργεί με κάποια συγκεκριμένα πλαίσια εξυπηρετώντας διάσπαρτα και αντικρουόμενα συμφέροντα, ο κυρίαρχος λόγος δεν είναι ένας ενιαίος Μεγάλος Αδελφός που μιλάει με μια φωνή, αλλά ένα συνονθύλευμα από άναρθρες κραυγές βαρβάρων που πάνω κάτω λένε ό,τι τους λένε να λένε οι αποπάνω τους.

Έτσι αναδεικνύονται αντιφάσεις, όπως να σε κοροϊδεύουν στα μούτρα, να λες ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΔΕ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, να βγαίνει ο άνθρωπος που έχει πραγματικά εικόνα αν σε κορόιδεψαν ή όχι και να λέει ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΜΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΡΕ ΧΑΖΟ, κι εσύ να λες ΔΕ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, ΜΟΥ ΛΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ypersyntelikos
02-04-2020, 10:31
Ρε παιδιά, ας τα βάλουμε λίγο στην άκρη όλα αυτά με τα πειραγμένα βίντεο κλπ (γιατί σας κατούρησε και ο rat_poison συν τοις άλλοις)

Δεν είναι πασιφανές ότι χτίζουν την κατάσταση έτσι ώστε αν πάνε τα πράγματα στραβά να πουν ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ; ή είναι κι αυτό ψεκασμενιά;

Raven Lord
02-04-2020, 10:47
@rat 1000x :pink:

asimoulis
02-04-2020, 14:15
Δεν είναι πασιφανές ότι χτίζουν την κατάσταση έτσι ώστε αν πάνε τα πράγματα στραβά να πουν ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ; ή είναι κι αυτό ψεκασμενιά;

Άρα δεν πάνε στραβά για την ώρα κομπλε.

Βασικά αν κυβερνούσαν οι ζαίοι τώρα όποιος αντιδρούσε θα ήταν ακροδεξιός ψεκασμένος και οι δεξιοί θα κράζανε τα μέτρα, τα ίδια σκατά από την ανάποδη γάμησε τα.

rat_poison
02-04-2020, 15:01
επίσης αν το πουλί μου είχε νύχι θα ήτανε δάχτυλο
ένα στάδιο πριν το ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΦΙΝ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

asimoulis
02-04-2020, 15:06
EDIT

Λοιπόν καταρχήν δεν πειράζει να διαφωνούμε ό,τι πιο λογικό. Είμαι σε μια χώρα με ίδιο πληθυσμό με την ελλάδα που επιτρέπεται η βόλτα ο καφές το εστιατόριο τα πάντα εκτός από συγκεντρώσεις δεκάδων. Ε και η φάση είναι πολύ παραπάνω νεκροί από Ελλάδα, 300 μέχρι αυτή τη στιγμή, εξαπλάσιοι. Αρκετά πιο αραιοκατοικημένη. Και δεν είναι ότι ήρθε ο ιός πολύ νωρίτερα είναι χαλαροί οι άνθρωποι με το θέμα καλώς ή κακώς. Η τακτική για τα κρουσματα είναι παρόμοια με την ελλάδα, αν έχεις συμπτώματα κάτσε σπίτι αν χειροτερεύουν αλλάζει το πράγμα. Τεστ έτσι στην ψύχρα δεν παίζουν από το δημόσιο.

Το πόιντ μου είναι ότι δεν βλέπω εξουσιαστικό σχέδιο στα μέτρα (στην Ελλάδα ας πούμε) παρά αποφυγή του πολιτικού κόστους το οποίο είναι άνθρωποι να πεθαίνουν σπίτι τους μόνοι ή με τα παιδιά τους χωρίς πρόσβαση σε τίποτα. Αυτό θα γράψει άσχημα. Ρημάζει η καραντίνα την οικονομία; Προφανώς. Αλλά το άλλο κόστος κρίνει ο κούλης κλπ πως είναι χειρότερο. Μπορεί να πιστεύει οτι το οικονομικό κόστος είναι διαχειρίσιμο. Μπορεί να είναι λάθος τα μέτρα; Μπορεί ναι. Αλλά δεν βλέπω σχέδιο εκ των προτέρων ή συνωμοσία ή οτιδήποτε όπως θες πες το.

Δηλαδή το σχέδιο της εξουσίας ποιο είναι; το κορωνομνημόνιο που έρχεται; ώστε τι; Να χασει τις εκλογές; Τίποτα, θα κράτησει τον κόσμο μέσα, θα βαρέσει κανόνι και μετά θα πάει στη ΕΕ να ζητάει ευρωομόλογα. Δηλαδή 2 μέτωπα και μπουρδέλο γενικό. Ή μήπως θα αφήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας για πάντα; Μετά θα καταργήσει και τις εκλογές που θα τις χάνει σίγουρα;

Λέει το επιχείρημα: Αν γίνει η στραβή θα το ρίξει στο λαό. Οκ ναι σωστό, αυτό θα κάνει π.χ. μνημόνια pigs κλπ. Άλλα δεν είναι ότι κάνει και κάτι για να γίνει η στραβή, θα έλεγα το αντίθετο. Θα τον βγάλει τον ιό με άμυνα και μετά μνημόνια και τέτοια θα χουμε πάλι ESM δάνεια και γάμησε τα. Μήπως χάνω κάτι εξήγησε.

Boskizo gidia
02-04-2020, 23:49
Καλα,δλδ τωρα νιαζοντε για τον κοσμο που μεχρι τωρα του κοψαν συνταξεις και μισθους και τον ειχαν χεσμενο πως ζει και πως πεθαινει;
Μηπως θα αρχησει να φωναζει ο κουλης "αγαπη μονο"
Μας εχουν σκισει κανονικα 10 χρονια και τωρα τους νοιαζει μην πεθανουμε;
Αμα μασεις τα 800αρικα που μοιραζει και τα 11.000.000€ για την καμπανια "μενω σπιτι" ποσοι κανουν αυτο το τεστ;
Και στην τελικη απο το να τρωω αυτο το σκατο με το κλεισιμο των παντων,καλυτερα να το πλερωσω απο την τσεπα μου να το κανω και να μπορω να συνεχισω να ζω με τους νορμαλ ρυθμους

Lazyass
03-04-2020, 02:51
part 1

https://www.youtube.com/watch?v=3SW2aDmyeok

part2

https://www.youtube.com/watch?v=4phXRZJcs08

Taliban
03-04-2020, 04:44
Καλα τι λετε, εγω σημερα πηγα για σουπερ και για παστες χωρις εσεμες και εσεις τσακωνεστε για θεωριες συνομωσιας; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως η φαση δεν γινεται καθαρα και μονο για την υγεια μας. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως διαφοροι προσπαθουν να εκμεταλευτουν τη κατασταση. Απλα η κατασταση εχει ξεφυγει λιγο περισσοτερο απο τον ελεγχο, απο οτι συνηθως, οποτε οι προσπαθειες εκμεταλευσης της κανουν μπαμ.

Ειναι αστειο να μιλαμε για ψεκασμενους μαγκες. Η φαση βρωμαει. ΤΕΛΟΣ.
Προσεχτε που βαζετε τα χερια σας, κρατατε υποτυπωδης αποστασεις, αποφευγετε το συνοστισμο και να τρωτε/κοιμαστε καλα για να ειναι το ανοσοποιητικο σας δυνατο. Αν εχετε επαφες με ατομα σε ευπαθεις ομαδες, σταματηστε τις η μειωστε τις στις απολυτως απαραιτητες. (εγω πχ δεν εχω δει τη μανα μου, που εχει χρονιες πνευμονοπαθειες, ισως και πανω απο μηνα, για αυτον τον λογο).
Αυτα μπορειτε να κανετε (ισως και λιγα παραπανω αλλα οκ u get the point). Μη φρικαρετε. Μη πιστευετε οτι μαλακια ακουτε. Κλειστε τη τηλεοραση (επιτελους) και καντε γυμναστικη για να σκοτωνετε το χρονο σας.

Η ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ, ΕΓΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ, ΑΚΟΥΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ AJAX ΚΑΙ ΣΠΑΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΩ ΣΤΗΣΕΙ ΤΥΜΠΑΝΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕ ΦΟΒΑΤΑΙ.

tsimpouklano
03-04-2020, 05:29
part 1

https://www.youtube.com/watch?v=3SW2aDmyeok

part2

https://www.youtube.com/watch?v=4phXRZJcs08

Λολ αρώστησαν Σρόιτερ, Νικόλτσιου, Αλεβίζου και βάλαν την κυρία απ΄τον κάτω όροφο να πει τις ειδήσεις;

Taliban
03-04-2020, 06:17
https://tvxs.gr/news/ellada/nosokomeiakoi-giatroi-na-antidrasete-paizetai-i-zoi-sas?utm_source=FacebookE&utm_campaign=userBaseE&utm_medium=314034&fbclid=IwAR0yolF54NL-X971geNzcXuMXhGf6D1eZ8JtHyHPyzutcmjp-kIL0LHEy3s

Boskizo gidia
03-04-2020, 06:39
Ναι οταν παιρναν τα φακελακια δεν τους ενιαζε αν κινδινευει ο ασθενης ομως

sfinotouvlaki
03-04-2020, 08:12
Μεγάλη αγάπη για τον Ιωαννίδη βρε παιδί μου, μας έχουν γίνει μπαλόνια. Οπότε πάμε σε κάτι λιγότερο επιστημονικό. Trigger warning: Στο παρακάτω βίντεο, επιστήμονες μιλάνε πολιτικά.

https://www.youtube.com/watch?v=YbJUhoahrps&t=2071s

EDIT

Λοιπόν καταρχήν δεν πειράζει να διαφωνούμε ό,τι πιο λογικό. Είμαι σε μια χώρα με ίδιο πληθυσμό με την ελλάδα που επιτρέπεται η βόλτα ο καφές το εστιατόριο τα πάντα εκτός από συγκεντρώσεις δεκάδων. Ε και η φάση είναι πολύ παραπάνω νεκροί από Ελλάδα, 300 μέχρι αυτή τη στιγμή, εξαπλάσιοι. Αρκετά πιο αραιοκατοικημένη. Και δεν είναι ότι ήρθε ο ιός πολύ νωρίτερα είναι χαλαροί οι άνθρωποι με το θέμα καλώς ή κακώς. Η τακτική για τα κρουσματα είναι παρόμοια με την ελλάδα, αν έχεις συμπτώματα κάτσε σπίτι αν χειροτερεύουν αλλάζει το πράγμα. Τεστ έτσι στην ψύχρα δεν παίζουν από το δημόσιο.

Το πόιντ μου είναι ότι δεν βλέπω εξουσιαστικό σχέδιο στα μέτρα (στην Ελλάδα ας πούμε) παρά αποφυγή του πολιτικού κόστους το οποίο είναι άνθρωποι να πεθαίνουν σπίτι τους μόνοι ή με τα παιδιά τους χωρίς πρόσβαση σε τίποτα. Αυτό θα γράψει άσχημα. Ρημάζει η καραντίνα την οικονομία; Προφανώς. Αλλά το άλλο κόστος κρίνει ο κούλης κλπ πως είναι χειρότερο. Μπορεί να πιστεύει οτι το οικονομικό κόστος είναι διαχειρίσιμο. Μπορεί να είναι λάθος τα μέτρα; Μπορεί ναι. Αλλά δεν βλέπω σχέδιο εκ των προτέρων ή συνωμοσία ή οτιδήποτε όπως θες πες το.

Άνθρωποι έχουν πεθάνει ήδη στο σπίτι τους, ή στο νοσοκομείο αφού πήγαν αργά όταν τα συμπτώματα είχαν χειροτερέψει. Η καραντίνα ρημάζει συγκεκριμένο τμήμα της οικονομίας. Συγκεκριμένους ανθρώπους. Τυχαίνει να είναι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου που, ούτως ή άλλως, και χωρίς ιό, έχει δυσκολία να αναταπεξέρθει οικονομικά. Αυτό δεν είναι ένα τυχαίο αποτέλεσμα της καραντίνας. Η καραντίνα θα μπορούσε να είναι πραγματικά καθολική, δηλαδή να μην πηγαίνει κανείς στη δουλειά του πέρα από αυτούς που όντως είναι σε νευραλγικές θέσεις, δηλαδή στις υποδομές. Θα μπορούσε να είναι λοιπόν καθολική, ώστε να είναι και πολύ μικρότερη σε διάρκεια, αλλά και πολύ πιο αποτελεσματική και ταυτόχρονα να μην υπάρχει επισφάλεια στο 80% του πληθυσμού για το αν ένα μήνα μετά θα έχει να φάει. Υποθέτω ξέρεις πώς είναι δυνατό αυτό, υπάρχουν πολλοί λαϊκιστές να το προπαγανδίσουν. Απλώς υπάρχουν ακόμη περισσότεροι να προπαγανδίσουν τις "ηρωικές προσπάθεις του λαού" και τη μεγαλοψυχεία των ευεργετών για τις γενναιόδωρες δωρεές του στον λαό που τόσο πλήττεται. Δε σου έρχεται κι εσένα να γελάσεις βρε ασιμούλη όταν τα ακούς αυτά; Ή δεν τα ακούς; Μήπως μας ψέκασαν και ακούμε πράγματα που δεν λέγονται;

sfinotouvlaki
03-04-2020, 08:14
Δηλαδή το σχέδιο της εξουσίας ποιο είναι; το κορωνομνημόνιο που έρχεται; ώστε τι; Να χασει τις εκλογές; Τίποτα, θα κράτησει τον κόσμο μέσα, θα βαρέσει κανόνι και μετά θα πάει στη ΕΕ να ζητάει ευρωομόλογα. Δηλαδή 2 μέτωπα και μπουρδέλο γενικό. Ή μήπως θα αφήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας για πάντα; Μετά θα καταργήσει και τις εκλογές που θα τις χάνει σίγουρα;

Γράφοντας με άλλα λόγια αυτά που έγραψα παραπάνω, να ένα πιθανό σχέδιο της εξουσίας:

Να κρατηθεί ο αριθμός των νεκρών και των αρρώστων σε λογικά πλαίσια. Το κέρδος από αυτό δεν είναι μόνο το μικρότερο "πολιτικό κόστος", αλλά και το μικρότερο οικονομικό κόστος για κάποιους συγκεκριμένους, αφού τον πλούτο κατά κύριο λόγο τον παράγει η μεγάλη μάζα του πληθυσμού και αν ένα μεγάλο ποσοστό αυτής δεν είναι σε θέση να δουλέψει, αυτό έχει αντίκτυπο στα κέρδη τους.

Αυτό προσπαθεί να το επιτύχει η κυβέρνηση μέσω των μεσοβέζικων μέτρων καραντίνας, τα οποία, σταματώντας περιττές ελευθερίες, όπως η ελευθερία κίνησης, προσπαθούν να περιορίσουν τη διάδοση τόσο όσο, αλλά σίγουρα όχι απόλυτα και γρήγορα, καθότι επιτρέπουν την εργασία σε πολλούς περιττούς τομείς (που ωστόσο είναι κερδοφόροι για κάποιους) και μάλιστα χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, πράγμα που σαφώς ακυρώνει εν μέρει την καραντίνα και "τη μεγάλη προσπάθεια του λαού μας".

Υπάρχουν μοντέλα που δείχνουν πόσο μειώνεται η διάδοση (και κατ' επέκταση και οι θάνατοι), μειώνοντας σε συγκεκριμένο βαθμό την κοινωνική επαφή. Προφανώς δεν είναι τόσο στόκοι στην κυβέρνηση, έχουν δει τέτοια μοντέλα. Το ποιες κοινωνικές ασχολίες όμως θα περιορίστουν και από ποιου την τσέπη θα πληρωθούν τα σπαμένα είναι συνειδητή πολιτική απόφαση. Σε αυτήν την περίπτωση, η συνειδητή πολιτική απόφαση της εξουσίας είναι να έχουν όσο γίνεται λιγότερες απώλειες οι χορηγοί της, μετατοπίζοντας το κάθε είδους βάρος κυρίως σε όλους τους υπόλοιπους. Αυτό γίνεται πιο εύκολα και αποτελεσματικά πείθοντας τον κόσμο, ή έστω προσπαθώντας να το κάνεις, ότι όσες αποφάσεις πάρθηκαν ήταν οι μοναδικές διαθέσιμες, ότι είσαστε ήρωες κ.λπ.

Υπό μια έννοια, το να πληρώσουν τη νύφη αυτοί που έχουν τα λιγότερα ήταν όντως η μόνη λύση. Συχνά πυκνά έχει παραδεχθεί η εξουσία μέσω των παπαγάλων της ότι τη νύφη την πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν, διευκρινίζοντας ότι η εναλλακτική είναι να φύγουν οι εφοπλιστές και λοιποί ευεργέτες από τη χώρα αν τους πιέσεις να πληρώσουν μέρος της νύφης και έτσι να μείνουμε όλοι χωρίς δουλειές. Σενάριο ασφαλώς καταστροφικό και άρα μη ρεαλιστικό! Απλώς τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο της αντιπαράθεσης, είμαστε ακόμη εκεί που πειθόμαστε ότι τα μέτρα ευνοούν την πλέμπα. Όταν περάσει η μπόρα και θα μπορούμε ξάνα να βρίζουμε τους χαραμοφάιδες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες, τότε μπορεί να γίνει πάλι μια τέτοια παραδοχή.

Οι συνωμοσιολογίες είναι περιττές και αποπροσανατολιστικές αφού τις περισσότερος φορές παίρνουν ένα υπαρκτό ζήτημα και προσφέροντας πανηλίθιες ερμηνείς, αιτίες κ.λπ., το καθιστούν λιγότερο αοβαρό. Εξάλλου, είναι γνωστό πως οι συνομωσιολογίες προέρχονται κατά τη συντριπτική πλειονότητά τους από τα δεξιά, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

Εδώ (στο ερ) το χειρότερο που έχει ειπωθεί σε αυτό το πλαίσιο (απ' όσα έχω δει) είναι ότι η καραντίνα κ.λπ. αποτελούν πρόβα για μελλοντικά μέτρα καταστολής. Το οποίο ισχύει μεν, αλλά 1) όταν αυτό εκφράζεται με τρόπο που δεν ξεκαθαρίζει ότι δεν παίρνονται επί τούτω τα μέτρα αυτά (που δε νομίζω ότι εδώ είπε κανείς ξεκάθαρα ότι γι' αυτό λαμβάνονται τα μέτρα), παρά ίσως αποτελούν μια ευκαιρία για να τεσταριστούν και τακτικές που θα έχουν ουσιαστική χρησιμότητα σε άλλες κοινωνικές και ιστορικές συνθήκες 2) όταν εκφράζονται από χρήστες όπως ο ρέιβενλορντ π.χ., που τα πιο σχετικά άρθα τα οποία έχει ποστάρει για το "καθαρά" επιστημονικό κομμάτι της όλης φάσης είναι λίγο πριν το "δεν έχουμε επιστημονικά στοιχεία ότι ο κορονοιός είναι χειρότερος από τη γρίπη", ε ναι, αρχίζει και μυρίζει λίγο συνωμοσιολογία.

Αν τώρα εσύ από αυτό καταλήγεις ότι είναι ψεκασμένο το να χαρακτηρίσεις το βίντεο του όπεν σκοπίμως πειραγμένο ή ότι η κυβέρνηση όντως εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Α και όχι των Β μέσω των αποφάσεών της για τον κορονοιό (borderline truisms και οι δυο απόψεις), τότε οκ, ας πούμε για καμιά σειρά.

Λέει το επιχείρημα: Αν γίνει η στραβή θα το ρίξει στο λαό. Οκ ναι σωστό, αυτό θα κάνει π.χ. μνημόνια pigs κλπ. Άλλα δεν είναι ότι κάνει και κάτι για να γίνει η στραβή, θα έλεγα το αντίθετο. Θα τον βγάλει τον ιό με άμυνα και μετά μνημόνια και τέτοια θα χουμε πάλι ESM δάνεια και γάμησε τα. Μήπως χάνω κάτι εξήγησε.

Όταν εν γνώσει σου οι λύσεις που λαμβάνεις είναι μεσοβέζικες και όχι αυτές που βάσει όλων όσων γνωρίζουμε έχουν χαρακτηριστεί ως οι αποτελεσματικότερες, τότε εν γνώσει σου παίρνεις μεγαλύτερο ρίσκο για να γίνει η στραβή. Όταν μάλιστα αντί να παραδεχτείς αυτό, διαστρεβλώνεις τα κοινώς παραδεχτά που λες ότι ακολουθείς και αγνοείς αυτούς που το υποδεικνύουν, εκτός κι αν πρόκειται να τους επιτεθείς, τότε εκτός από επικίνδυνος είσαι και μαλάκας.

Raven Lord
03-04-2020, 09:35
EDIT

ποια χώρα αν επιτρέπεται?

Raven Lord
03-04-2020, 09:37
2) όταν εκφράζονται από χρήστες όπως ο ρέιβενλορντ π.χ., που τα πιο σχετικά άρθα τα οποία έχει ποστάρει για το "καθαρά" επιστημονικό κομμάτι της όλης φάσης είναι λίγο πριν το "δεν έχουμε επιστημονικά στοιχεία ότι ο κορονοιός είναι χειρότερος από τη γρίπη", ε ναι, αρχίζει και μυρίζει λίγο συνωμοσιολογία.

μπορείς να μου βρεις κάποιο σχετικό quote που λέω κάτι τέτοιο? έχω βαρεθεί... αν σας ενδιέφερε πραγματικά τι λέω θα μπορούσατε να ζητήσετε διευκρινίσεις, άλλα ό,τι και να γράψω φαίνεται να οδηγεί σε ό,τι έχει στο κεφάλι του ο καθένας.

sfinotouvlaki
03-04-2020, 09:54
Δε χρειάζεται να σου βρω κουότ που να λες κάτι τέτοιο, γιατί δεν έγραψα ότι εσύ ο ίδιος έγραψες κάτι τέτοιο. Έγραψα ότι τα άρθρα που πόσταρες γύρω από το επιστημονικό κομμάτι (π.χ. του Ιωαννίδη & αυτό στο Spectator) είναι αυτής της λογικής. Ενώ το άλλο άρθρο με επιστημονικά δεδομένα που πόσταρες ήταν στατιστικά για τη γρίπη στην Ελλάδα το 2018, προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων προφανώς και όχι γιατί κάνεις κάποιου είδους σύγκριση. Όταν μπήκα σε συζήτηση μαζί σου για να καταλάβω το τι πραγματικά λες, καταλήξαμε στο ότι δεν έχουμε κανένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο. Όταν πάνω σε αυτό ρώτησα, τι μέτρα προτείνει, και γιατί τα προτείνει, κάποιος που πιστεύει ταυτόχρονα ότι 1) δεν έχουμε κανένα στατιστικά σημαντικό στοιχείο και 2) ότι πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα, δεν πήρα απάντηση καθώς προτίμησες να απαντήσεις σε ένα τρολλίστικο ποστ του ασημούλη (λέγοντας ότι ούτως ή άλλως μπορεί να έρθουν τα πτώματα, άσχετα από τα μέτρα!).

Raven Lord
03-04-2020, 09:57
οκ, my bad. θα επανέλθω μετά τη δουλειά

asimoulis
03-04-2020, 13:45
Σουηδία, ομολογώ πως ο Ιωαννίδης με έβαλε σε σκέψεις.

Phantom Duck
03-04-2020, 19:27
σόρι που δεν πολυπρολαβαίνω να παρέμβω ελέω εφημεριών (χιντ: το κλείσιμο των πάντων είναι απαραίτητο, η απαγόρευση κυκλοφορίας μια χαζομάρα και μισή), ορίστε ένα πολύ ενδιαφέρον κουτσομπολιό με πραγματικά ονόματα

http://polis24.gr/blue-pine-%CE%BA%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%AC-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF/

Raven Lord
03-04-2020, 19:33
(χιντ: το κλείσιμο των πάντων είναι απαραίτητο, η απαγόρευση κυκλοφορίας μια χαζομάρα και μισή)

σωστός ο γιατρός ;)

tsimpouklano
03-04-2020, 19:49
λολ το αποπάνω, ο τύπος παίζει να το έβγαλε γιατί δεν τον καλέσαν στο παρτάκι

Boskizo gidia
03-04-2020, 23:09
A τους παρτακιδες

Phantom Duck
04-04-2020, 10:13
λολ το αποπάνω, ο τύπος παίζει να το έβγαλε γιατί δεν τον καλέσαν στο παρτάκι

είναι 100% αληθές

Raven Lord
04-04-2020, 18:15
ήθελα να γράψω τη γνώμη μου για τα μέτρα αλλά με γάμησε ο φαντομ ντακ... την εξέφρασε σε μια φράση, οπότε δεν έχει νόημα να το κουράζω.
εννοείται ότι ο συνωστισμός σε εσωτερικούς χώρους είναι επικίνδυνος οπότε ήταν απαραίτητο να κλείσουν όλοι οι χώροι συνάθροισης και όσοι χώροι εργασίας δεν είναι απαραίτητοι για την επιβίωση του συνόλου.
από εκεί και πέρα ο περιορισμός της κυκλοφορίας έξω είναι μαλακιάρα χωρίς κανένα νόημα. όπως επίσης, και ο οριζόντιος περιορισμός της κυκλοφορίας είτε αφορά στα αστικά κέντρα, είτε στην επαρχία. απαγόρευσαν το ψάρεμα και την κολύμβηση - γελάει ο κόσμος :touched:

όλα αυτά προφανώς θα έπρεπε να υποστηρίζονται από ένα πλάνο (χρονικά καθορισμένο) για την απόκτηση ελέγχων και τη διενέργειά τους σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. γιατί το πράμα δεν μπορεί να τραβήξει επ' αόριστον και μαντέψτε ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη (το "αυτοί" δεν μετράει ως απάντηση).

Λασπόνερα
04-04-2020, 18:27
Τα μέτρα είναι υπερβολικά διότι δε συνετιζομαστε. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Και σε θέση ΑΜΕΑ δεν πρέπει να παρκάρουμε αλλά παρκάρουμε. Αν μας πουν " εντάξει βγείτε αλλά με μέτρο να μη συνωστιζεστε και να κρατάτε αποστάσεις και στο Ζάρα στα ταμεία να έχετε δύο μέτρα απόσταση" εσείς τί λέτε ότι θα γίνει; Και πόσα κρούσματα θα έχουμε την άλλη μέρα;

animae
05-04-2020, 00:19
ήθελα να γράψω τη γνώμη μου για τα μέτρα αλλά με γάμησε ο φαντομ ντακ... την εξέφρασε σε μια φράση, οπότε δεν έχει νόημα να το κουράζω.
εννοείται ότι ο συνωστισμός σε εσωτερικούς χώρους είναι επικίνδυνος οπότε ήταν απαραίτητο να κλείσουν όλοι οι χώροι συνάθροισης και όσοι χώροι εργασίας δεν είναι απαραίτητοι για την επιβίωση του συνόλου.
από εκεί και πέρα ο περιορισμός της κυκλοφορίας έξω είναι μαλακιάρα χωρίς κανένα νόημα. όπως επίσης, και ο οριζόντιος περιορισμός της κυκλοφορίας είτε αφορά στα αστικά κέντρα, είτε στην επαρχία. απαγόρευσαν το ψάρεμα και την κολύμβηση - γελάει ο κόσμος :touched:

όλα αυτά προφανώς θα έπρεπε να υποστηρίζονται από ένα πλάνο (χρονικά καθορισμένο) για την απόκτηση ελέγχων και τη διενέργειά τους σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. γιατί το πράμα δεν μπορεί να τραβήξει επ' αόριστον και μαντέψτε ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη (το "αυτοί" δεν μετράει ως απάντηση).

Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, αλλά πραγματικά πως πιστεύεις ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πλάνο?
Το μόνο πλάνο ουσιαστικά είναι, πως έχοντας αυτά τα μέτρα, περιμένεις πότε θα δείς να είναι σε ύφεση ο ιός.
Αυτό δεν μπαίνει σε πλάνο. Τώρα θα μου πείς, αν κρατήσει αυτό το πράγμα 3 μήνες? Δεν έχω απάντηση. Φαίνεται όμως ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα κρατήσει ένα μήνα. Αν μου πείς για παραπάνω, θα μου φανεί περίεργο, αλλά και πάλι είναι αναλογα πως θα πηγαίνουν οι νοσούντες/ΜΕΘ/θάνατοι.

tsimpouklano
05-04-2020, 05:24
Το πλάνο που καταλαβαίνω από το πιο πάνω έχει να κάνει με το γενικότερο σχεδιασμό που θα πρέπει να έχει ένας κεντρικός μηχανισμός (aka κράτος στην προκειμένη περίπτωση), ώστε, ενώ εφαρμόζει μέτρα αντιμετώπισης (π.χ. απαγόρευση κυκλοφορίας), τα οποία ομολογουμένως δεν ξέρει κανείς για την ώρα πότε θα αρθούν καθώς το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα/θάνατοι δεν έχει φύγει απ' το τραπέζι, να μπορεί να λαμβάνει και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ελέγχου κατά τη διάρκεια της επιδημίας μέσω των οποίων θα έχει συνολικότερη εικόνα για τη διασπορά του ιού τόσο ποσοτικά και ποιοτικά όσο και χρονικά, και που έτσι θα δρομολογήσει τις όποιες αποφάσεις/κινήσεις.

sfinotouvlaki
05-04-2020, 07:06
Το "κλείσιμο των πάντων" έχει νόημα για κάποιον που πιστεύει ότι έχουμε κάποια στοιχεία εξαιρετικής στατιστικής σημαντικότητας. Για κάποιον που πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο και που επίσης θεωρεί πιθανό τα μέτρα καραντίνας να αποφέρουν περισσότερους νεκρούς από την αρρώστια καθαυτή, το να παγώσεις ολόκληρή την οικονομία (ασχέτως του ποιος θα πληρώσει τη νύφη) είναι παλαβό. Σε γενικές γραμμές, αυτός που πιστεύει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία με στατιστική σημαντικότητα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει και πολλά μέτρα (if any) πέρα από το μάζεμα περισσότερων στατιστικών στοιχείων, οπότε συνεχίζει όπως πριν.

Ακόμα και πράγματα που οι υπόλοιποι παίρνουμε ως δεδομένα για τον συγκεκριμένο ιό, π.χ. ότι "ο συνωστισμός σε εσωτερικούς χώρους είναι επικίνδυνος", βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία για το πώς μεταδίδεται, για τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που προκαλεί κ.α. Τα στατιστικά αυτά δεν είναι τέλεια (https://www.nature.com/articles/d41586-020-00974-w), αλλά η πλειονότητα των μέτρων που πάρθηκαν, ειδικά αρχικά, βασίζονταν σε αυτά και σε ό,τι αυτά φαίνεται να υποστηρίζουν. Για παράδειγμα ότι η μετάδοση γίνεται μέσω σταγονιδίων και όχι μέσω αερολυμάτων ή γενικά μέσω αερομεταφοράς. Εξού και τα μέτρα των αποστάσεων και του καθαρισμού/αποφυγής επιφανειών. Επίσης στο ότι η ασθένεια είναι αρκετά επικίνδυνη ώστε να μπορεί να σκοτώσει αρκετό κόσμο που διαφορετικά δεν θα πέθαινε. Αλλιώς και να κολλήσουμε δεν θα μας ένοιαζε.

Επίσης, μαλακιάρα χωρίς νόημα θα ήταν και το κλείσιμο των πάντων, αφήνοντας ωστόσο την κυκλοφορία παντελώς απείραχτη. Δεν είναι μόνο ο συνωστισμός σε εσωτερικούς χώρους επικίνδυνος. Είναι και ο συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους επικίνδυνος. Επίσης, δεν είναι μόνο ο συνωστισμός επικίνδυνος, είναι και οι μολυσμένες επιφάνειες. Τέτοιες μπορούν να αποτελούν φαινομενικά αθώα αστικά χιτς όπως παγκάκια, κάγκελα, μονόζυγα, αυτοκίνητα, σκουπιδοτενεκέδες κ.λπ. Με το κλείσιμο των πάντων και τον ταυτόχρονο μη-περιορισμό της κυκλοφορίας έστω σε κάποιο βαθμό, τα αστικά χιτς θα γίνουν Χ Ι Τ Α Ρ Ε Σ, οπότε ανεβαίνει και ο βαθμός επικινδυνότητας. Σε γενικές γραμμές, αυτή η λογική είναι η λογική της κυβέρνησης αντεστραμμένη. Αν έχεις φτάσει στο σημείο που πρέπει να κλείσεις τα πάντα, είσαι σε αρκετά κακό σημείο, ώστε έχει μια χαρά νόημα να μη βγαίνεις χωρίς λόγο έξω, να μη βγαίνεις όσο συχνά γουστάρεις ή να μη βγαίνεις περισσότερο από πριν λόγω του νεοαποκτηθέντος ελεύθερου χρόνου. Το θέμα ήταν να μη φτάσεις σε αυτό το κακό σημείο λόγω αρχικής ολιγωρίας/ανικανότητας/whatever. Αν φτάσεις, το θέμα είναι τα μισά σου μέτρα να μην υπονομεύουν τα άλλα μισά, κάτι που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Raven Lord
05-04-2020, 12:54
Επίσης στο ότι η ασθένεια είναι αρκετά επικίνδυνη ώστε να μπορεί να σκοτώσει αρκετό κόσμο που διαφορετικά δεν θα πέθαινε.

τελείως ανακριβές. όλοι από κάτι θα πεθάνουν αργά η γρήγορα.

πέρα από το τρολάρισμα, οι ηλίθιες απαγορεύσεις όπως το ψάρεμα, η κολύμβηση, η απώλεια της δυνατότητας να επισκεφθείς μια εξοχή ή ένα βουνό όπου θα μπορείς να ψυχαγωγηθείς με τους ανθρώπους που μένετε στο ίδιο σπίτι χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο κανέναν άλλο, οδηγεί σε περισσότερο συνωστισμό σε δραστηριότητες που μπορείς ακόμη να τις κάνεις (περίπατο στο πάρκο, στην παραλία, επίσκεψη στο σουπερ, στην τράπεζα κτλ), το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στις γνωστές υπερβολές των μμε και της κυβέρνησης με περισσότερες απαγορεύσεις. από προσωπική πείρα και επειδή δουλεύω αλλά και ασκούμαι καθημερινά, ο συνωστισμός που συναντάω έξω οφείλεται συντριπτικά περισσότερο στις επαγγελματικές δραστηριότητες των ανθρώπων, στο κέντρο της πόλης και όχι επειδή όλους τους κάπνισε "να βγουν για τρέξιμο". αλλά και από αυτούς που αποφάσισαν να βγουν για τρέξιμο ή ποδηλασία μέσα στην πόλη, ένα μεγάλο ποσοστό θα πήγαινε εκτός αν υπήρχε η δυνατότητα ανακουφίζοντας ακόμη περισσότερο το "συνωστισμό" και μεταφέροντάς τον σε διάφορα σημεία όπου ούτως ή άλλως δεν πηγαίνει κανείς.

και παρόλα αυτά ας υποθέσουμε ότι ο περιορισμός της κυκλοφορίας είναι χρήσιμος. πόσο μπορεί να κρατήσει? πότε θα είναι διαθέσιμα κάποια φάρμακα καταπολέμησης του ιού και πότε το εμβόλιο? 6 μήνες best case για τα πρώτα? 18 μήνες best case για το εμβόλιο? ο περιορισμός maximum να μπορέσει να διαρκέσει 3 μήνες? μετά γιατί να μην αρχίσει να ξαναμεταδίδεται εκθετικά ο ιός? σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο ιός μεταδίδεται συντριπτικά από άτομα που τον φέρουν αλλά δε νοσούν ή δεν έχουν νοσήσει ακόμη, δε θα έπρεπε να περιμένουμε ένα σχεδιασμό ελέγχων και εντοπισμού όλων των φορέων με στόχο να βγούμε από τους περιορισμούς αντί οι περιορισμοί να εντείνονται και να αποτελούν το μόνο μέτρο αντιμετώπισης?

sfinotouvlaki
05-04-2020, 15:12
πέρα από το τρολάρισμα, οι ηλίθιες απαγορεύσεις όπως το ψάρεμα, η κολύμβηση, η απώλεια της δυνατότητας να επισκεφθείς μια εξοχή ή ένα βουνό όπου θα μπορείς να ψυχαγωγηθείς με τους ανθρώπους που μένετε στο ίδιο σπίτι χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο κανέναν άλλο, οδηγεί σε περισσότερο συνωστισμό σε δραστηριότητες που μπορείς ακόμη να τις κάνεις (περίπατο στο πάρκο, στην παραλία, επίσκεψη στο σουπερ, στην τράπεζα κτλ), το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στις γνωστές υπερβολές των μμε και της κυβέρνησης με περισσότερες απαγορεύσεις. από προσωπική πείρα και επειδή δουλεύω αλλά και ασκούμαι καθημερινά, ο συνωστισμός που συναντάω έξω οφείλεται συντριπτικά περισσότερο στις επαγγελματικές δραστηριότητες των ανθρώπων, στο κέντρο της πόλης και όχι επειδή όλους τους κάπνισε "να βγουν για τρέξιμο". αλλά και από αυτούς που αποφάσισαν να βγουν για τρέξιμο ή ποδηλασία μέσα στην πόλη, ένα μεγάλο ποσοστό θα πήγαινε εκτός αν υπήρχε η δυνατότητα ανακουφίζοντας ακόμη περισσότερο το "συνωστισμό" και μεταφέροντάς τον σε διάφορα σημεία όπου ούτως ή άλλως δεν πηγαίνει κανείς.

Το να επισκεφτείς το βουνό, τη θάλασσα και όλα τ' αλλα που επισκέπτεσαι σε διαφορετικές συνθήκες δεν είναι εφικτό γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να υπάρξει έλεγχος σε κάθε βουνό και κάθε θάλασσα για να είμαστε βέβαιοι ότι όντως δεν βάζεις σε κίνδυνο κάποιον άλλο ή δε σε βάζει σε κίνδυνο κάποιος άλλος. Στο βουνό που πας και που πάω κι εγώ μια που είμαι κοντά, δεν υπάρχει ψυχή γιατί υπάρχει η απαγόρευση. Με κλειστά καφενεία, ταβέρνες, μπαρ και όλα αυτά και τον κόσμο να μη δουλεύει, τα παιδιά να μην έχουν σχολείο και κατά τ' άλλα να μην υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας - αφού γίνει ντου στα σούπερ μάρκετ για προμήθειες και στα βενζινάδικα για καύσιμα, αμέσως μετά θα γίνει ντου στις εξοχές για να πιάσουν τον Μάη και να κάνουν μπάρμπεκιου. Και μόλις τελειώσουν τα λεφτά θα βγουν στα πάρκα και στις πλατείες.

Επίσης, δεν απαγορεύουν σε κανέναν (εδώ τουλάχιστον) να πάει στο δάσος ή στο βουνό για τρέξιμο. Εκτός κι αν είναι μακριά ή αν πρόκειται για μέρος όπου ούτως ή άλλως μαζεύεται κόσμος (π.χ. κοιλάδα στις Σέρρες). ΠΟΛΛΟΙ θα πάνε στο βουνό, ιδιαίτερα με τις συνθήκες που έγραψα παραπάνω, αλλά σχεδόν κανένας δεν θέλει να πάει στο βουνό για να τρέξει ή να ανέβει βράχια με τα μέλη της οικογένειάς του. Στις Σέρρες έχει αρκετά μέρη για τρέξιμο, περπάτημα κ.λπ., τα περισσότερα είναι άδεια και τώρα όπως και πριν απ' όλα αυτά - ούτε καν αυτοί που μένουν δίπλα πήγαιναν/πηγαίνουν. Κάποιοι από αυτούς που περπατούσαν απλώς άλλαξαν κάπως το δρομολόγιο τους. Οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονταν και δεν ενδιαφερόνται για κάτι τέτοιο, είτε μέσα στην πόλη θα μαζεύονται σε μαγαζιά και πλατείες, είτε σε βουνά, θάλασσες, αλλά όχι για άσκηση ή κάτι τέτοιο, παρά για να κάνουν αυτό που κάνουν και στα μαγαζιά και στις πλατείες. Μια που αθλείσαι προφανώς το ξέρεις αυτό.

και παρόλα αυτά ας υποθέσουμε ότι ο περιορισμός της κυκλοφορίας είναι χρήσιμος. πόσο μπορεί να κρατήσει? πότε θα είναι διαθέσιμα κάποια φάρμακα καταπολέμησης του ιού και πότε το εμβόλιο? 6 μήνες best case για τα πρώτα? 18 μήνες best case για το εμβόλιο? ο περιορισμός maximum να μπορέσει να διαρκέσει 3 μήνες? μετά γιατί να μην αρχίσει να ξαναμεταδίδεται εκθετικά ο ιός? σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο ιός μεταδίδεται συντριπτικά από άτομα που τον φέρουν αλλά δε νοσούν ή δεν έχουν νοσήσει ακόμη, δε θα έπρεπε να περιμένουμε ένα σχεδιασμό ελέγχων και εντοπισμού όλων των φορέων με στόχο να βγούμε από τους περιορισμούς αντί οι περιορισμοί να εντείνονται και να αποτελούν το μόνο μέτρο αντιμετώπισης?

Είπα εγώ να μην γίνουν έλεγχοι; Έχω γράψει περίπου 37 φορές ότι η κυβέρνηση έχει αμολήσει τους παπαγάλους της για να μας πείσουν ότι τα έκαναν και τα κάνουν όλα σωστά, ενώ σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει σωστά, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΜΕ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ (που κι αυτά μεσοβέζικα είναι, οπότε όχι όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε - γι' αυτό και τραβάνε περισσότερο σε διάρκεια).

Raven Lord
05-04-2020, 15:51
Στο βουνό που πας και που πάω κι εγώ μια που είμαι κοντά, δεν υπάρχει ψυχή γιατί υπάρχει η απαγόρευση.

ή απλά δεν υπάρχει ψυχή γιατί ποτέ δεν υπήρχε για να υπάρξει τώρα.
με ένα χονδροειδή υπολογισμό σε κάθε κάτοικο της χώρας αντιστοιχούν 12000 τ.μ. έκτασης. αν βάλεις και τη ζώνη των παραλιών όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει ακόμα περισσότερο.

sfinotouvlaki
05-04-2020, 16:01
Πεθαίνω :touched:
Εντάξει, Ρέιβενλορντ!

Raven Lord
05-04-2020, 19:12
sorry παιδάκια αλλά αν αποδειχθεί ότι κολλάει τόσο εύκολα - δηλαδή από την αναπνοή σε εξωτερικούς χώρους - τότε καμιά απαγόρευση δεν τον εμποδίζει να μεταδοθεί σε όλη την ανθρωπότητα στους επόμενους μήνες μόνο και μόνο από τις δραστηριότητες που θα κάνουμε αναγκαστικά.

όσο για τις επιφάνειες παγκάκια, κάγκελα κτλ αρκεί να ακολουθούμε τους κανόνες που ακολουθούμε στις δραστηριότητες που κάνουμε ούτως ή άλλως (σούπερ μάρκετ κτλ).

Taliban
05-04-2020, 21:20
Εγω δεν εχω καταλαβει τα εξης.
α)Πες οτι κολλαω και συνερχομαι. Μετα αποκτω ανοσια. Μπορω να το κολλησω σε αλλους η οχι;
β)Τελικα αποκτω μονιμα ανοσια η μεταλλασεται σα τη γριπη οποτε καθε χρονο ξανα το ιδιο;

Σε αλλα νεα χθες ενημερωθηκα οτι μια φιλη μου ειναι στη 10η μερα με ιο. Δεν εκανε τεστ πηρε 2-3 γιατρους τους περιεγραψε τα συμπτωματα και ολοι της ειπαν οτι εχει κορονοιο. Το πραγμα που εχει (αν ειναι κορονοιος) ειναι οριακα ψεμα. Βηχαλακια, πονολαιμος, δεκατα, αισθηση πλακωματος που δεν ηξερε αν ειναι λογω αγχους η οχι.

γ)Αυτη τωρα θα μετρησει σαν ακομα ενα κρουσμα η οχι;

Γενικα εμενα ολη αυτη η φαση εχει αρχισει και μου βρωμαει σε βαθμο αηδιας. Οι κινησεις που γινονται ειναι ο,τι να'ναι. Εχω λαλησει μεσα στο σπιτι δε τη παλευω. Το μονο που με ψηνει ειναι οτι προβλεπεται μεγαλο πανηγυρι στα γιουρογκρουπς και τα παρεμφερη τις επομενες μερες.

atom_smasher
05-04-2020, 23:03
4ή εβδομαδα σε κατ οικον περιορισμο. Να το φιλοσοφησουμε, αλλα η φαση ειναι σκατα.

Keeper Of The Seventh Son
05-04-2020, 23:19
αισθηση πλακωματος που δεν ηξερε αν ειναι λογω αγχους η οχι

auto to xe i ginaika mou se megalo vathmo k tis elega oti de nai tpt k edw k merikes meres plithainoun oi diigiseis thetikwn pou perigrafoun auto to simptwma :-|

Taliban
05-04-2020, 23:51
αισθηση πλακωματος που δεν ηξερε αν ειναι λογω αγχους η οχι

auto to xe i ginaika mou se megalo vathmo k tis elega oti de nai tpt k edw k merikes meres plithainoun oi diigiseis thetikwn pou perigrafoun auto to simptwma :-|

ε ισως ειναι η "δυσπνοια" σε ελαφρια μορφη. Το επαθε και ενας γνωστος μου στο Λουξεμβουργο, ειχε πιο εντονα συμπτωματα, λιγο τσιμπημα στο στηθος ορισμενες φορες, υψηλοτερο πυρετο και ξεροβηχα.

Για μενα ειναι ψιλοψεμα η φαση. Παιζει ο μισος κοσμος που καθεται σπιτι και φοβαται μη κολλησει να το εχει περασει σε τετοια μορφη και να μη το εχει παρει χαμπαρι.

Raven Lord
06-04-2020, 09:55
μια σύνοψη φίλοι μου για το τι ξέρουμε μέχρι στιγμής ώστε να προστατευόμαστε και να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας :)
https://i.imgur.com/bMXBLM4.jpg

Λασπόνερα
06-04-2020, 13:36
Από λογαριασμό συριζοτρολ στο Τουίτερ η εικόνα;
Είναι τόσο ξεφτιλισμένο αυτό που γίνεται, γτπ αντιπολίτευση. Εδώ η πουτανα η άλλη είπε όταν οι νεκροί από τον Κορωναϊό φτάσουν αυτούς από το Μάτι θα λογαριαστούμε.
Δεν είναι ταμπού να πεις ότι ο Κούλης ( οι γιατροί στην ουσία) έκαναν κάτι πολύ καλά. Είναι μαλάκας, αρχιδι δεξιό, ναι είναι, αλλά εδώ το αντιμετώπισε καλά.
Εσείς είστε έξω από το χορό, στην καραπουτσακλάρα σας, άλλοι αποφασίζουν για τις ζωές κάποιων.
Συνεχίστε να λέτε ότι είναι ίδιας σημασίας να πηγαίνεις στο φούρνο και το ίδιο σε κατάστημα ρούχων.

Raven Lord
06-04-2020, 13:48
μαδουροφασίστες, τι περίμενες?

Boskizo gidia
06-04-2020, 15:15
Λασπονερε,ο κουλης μας αγαπαει..γιαυτο πηρε ολα αυτα τα μετρα..για το καλο ολων μας..δεν ειναι σαν τους αλλους τους αλκαπονες που μας χρεωσαν τα μνημονια ετσι τζαμπα..
Λεει στην γαλια σταματησαν την καραντινα,και οτι γινει.Μιας και εγω εχω να διαχηριστω ζωα,που τα νοιαζομαι πιο πολυ απο οτι η κιβερνηση εμας τα αλλα "ζωα" και εγω δεν θα εβαζα καραντινα.
Οκ δεν ειμαστε σπαρτη να ρηχνουμε στον κεαδα καθε ανιμπορο ομως πρεπει να σκεφτουμε και πως θα αντιμετοπησουμε την επομενη μερα μετα απο ολο αυτο.ασε που μου βρομαει η κατασταση και μας πουλανε φουμαρα

GG*
06-04-2020, 15:28
πεμπτη ημερα καραντινας

επικο ταξιδι οδικως βελιγραδι-πειραιας

σερβια εβγαλαν στρατο,απειρα κωμικοτραγικα σκηνικα

χαρδαλιας sex sympbol

δεν περιγραφω αλλο

Λεκές
06-04-2020, 16:55
μια σύνοψη φίλοι μου για το τι ξέρουμε μέχρι στιγμής ώστε να προστατευόμαστε και να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας :)
https://i.imgur.com/bMXBLM4.jpg

Raven μας τρολάρεις αλλά είναι και κάπως γραφικό όλο αυτό. Και κάτι τέτοιες εικονίτσες -- που είμαι σίγουρος θα κάνουν θραύση στα social media -- μπερδεύουν (ή αποβλακώνουν) ακόμη περισσότερο έναν κόσμο που τα έχει ήδη χαμένα.

tsimpouklano
06-04-2020, 17:42
Το λάθος ξεκινάει ήδη από το "Κολλητικότητα" αντί για "Μεταδοτικότητα".

Raven Lord
06-04-2020, 19:03
ναι, το παραδέχομαι ότι ήταν αποτυχημένη προσπάθεια τρολαρίσματος. :oops:
θα περίμενα περισσότερη υπομονή από τον λασπόνερο, όμως, αντίστοιχη με αυτή που έδειξε στον αρκά ;)

επίσης, αυτό με το ψάρεμα με αποτέλειωσε. οι ορδές ψαροντουφεκάδων παραμόνευαν να μας κολλήσουν τον ιό και τώρα πια είμαστε ασφαλείς.

Λασπόνερα
06-04-2020, 20:05
Συγγνώμη δεν το κατάλαβα. Γράψε λάθος.
Αυτό για το ψάρεμα και το ψαροντούφεκο και εγώ δεν το κατάλαβα αρχικά. Υποθέτω όμως για να μην βάζει ο καθένας ένα πεταχτάρι η ένα ψαροντούφεκο στο πόρτ μπαγκαζ και να την κάνει για Χαλκιδική. Αν τον πιάσουν έτοιμη η δικαιολογία ότι πήγαινε για ψάρεμα.

Raven Lord
06-04-2020, 20:34
κάθε μέρα πάω στο κτήμα με το πρόσχημα της εργασίας. 2-3 φορές τη βδομάδα πάω στους γονείς τάχα για "παροχή βοήθειας". ούτως ή άλλως η φάση είναι καθυστερημένη :roll:

Art In Haste
06-04-2020, 21:06
Κοίτα, παροχή βοήθειας είναι και το να κάνεις ψώνια/ταχυδρομείο/κτλ για αυτούς ώστε να μη χρειαστεί να βγούνε. Αυτή είναι νομίζω η ουσία του παροχή βοήθειας.

Raven Lord
06-04-2020, 22:08
μαλακίες μωρέ, το θέμα είναι ότι γράφεις ό,τι γουστάρεις και κυκλοφορείς.
γιατί να χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να δηλώνεις ψέμματα όμως.

Art In Haste
06-04-2020, 22:53
Αυτό λέω, δεν δηλώνεις ψέμα σε αυτή την περίπτωση.

Raven Lord
07-04-2020, 00:16
ψέμα είναι, μόνο για να τους δω πάω ;)
δεν την παλεύουν κ αυτοι όλη μέρα κλεισμένοι και θέλουν να πετάγονται καμιά αγορά

στην αρχή δεν τους άφηνα, αλλά μετά από μερικές βδομάδες κλεισούρα καταλαβαίνω 100% την ανάγκη.

atom_smasher
07-04-2020, 00:58
Ολα καλα. 39 πυρετο.

Raven Lord
07-04-2020, 09:16
περαστικά ρε

OniBocho
07-04-2020, 09:19
Ολα καλα. 39 πυρετο.

Περαστικά ρε φίλε. Πρόσεχε τη μικρή!!!!

Art In Haste
07-04-2020, 09:39
Περαστικά! Μη μασάς σε τίποτα!

tsimpouklano
07-04-2020, 17:52
Περαστικά σου, atom.

Διάβασα αυτό το άρθρο (https://www.nature.com/articles/d41586-020-01003-6?fbclid=IwAR0kHmSi7Yb9GsvBXWCilFWISTnX19sn6j9RFazCsUR3KsESGyw-BuEFYwo) αναφορικά με τα χρησιμοποιούμενα μοντέλα για την πρόβλεψη συμπεριφοράς του ιού, όπου κι από αυτή την σκοπιά επισημαίνεται η ανάγκη διενέργειας tests στον πληθυσμό.

The Good Son
08-04-2020, 14:06
Περαστικά αγόραρε!

atom_smasher
08-04-2020, 19:50
Ευχαριστω. 37,5-38,5 παίζω μπάλα τώρα... αρχίζει να μου την δινει

Raven Lord
08-04-2020, 19:53
το κόβεις να είναι ο ιός ή απλή γρίπη? έπαιζε και πολύ Η1Ν1 πριν τα μέτρα.

atom_smasher
08-04-2020, 20:18
Έχω 4 εβδομάδες ήδη σε ΚΑΤ οίκον απομόνωση με ελάχιστες εξόδους που πλησίασα κόσμο. Αντίθετα Σάββατο ήμουν στο κήπο με 10 μποφόρ, κρύο και βροχή με κοντομάνικο και ζακετακι για κανα δίωρο. Μάλλον απλή ηλιθιότητα είναι. Συν ότι μετά βγήκα άλλες Δυο φορές και ξανά βράχηκα, ότι κοιμήθηκα με κοντομάνικο χωρίς κουβέρτα κ κλειστό καλοριφέρ ... συν άλλες 2 ωρεστην επόμενη μέρα στον κήπο ελαφρα καλύτερα ντυμένος..που ίδρωσα κιολας. Πάλι 10 μποφόρ κρύο και βροχή. Έχουμε κανα γιατρό να πει πιθανότητες πνευμονίας έναντι κορονα; Να ρίξουμε κανα στοιχηματακι να περάσει η ωρα.

Phantom Duck
09-04-2020, 10:35
εξαρτάται το στοίχημα, πόσα βάζεις;;;

atom_smasher
09-04-2020, 11:28
Αριστερό πνεύμονα.

Phantom Duck
09-04-2020, 12:04
οκ τότε δεν έχει σημασία από τι είναι το κρύωμα, κάτσε κουκουλωμένος ακούγοντας metalcore και θε περάσει σε λίγες μέρες.

atom_smasher
09-04-2020, 15:40
οκ τότε δεν έχει σημασία από τι είναι το κρύωμα, κάτσε κουκουλωμένος ακούγοντας metalcore και θε περάσει σε λίγες μέρες.

Εισαι σιγουρος οτι το μεταλκορ θα βοηθησει; δεν εχω ξανακουσει τετοια συμβουλη!βασικα δεν εχω ακουσει ουτε μεταλκορ. Φοβαμαι μηπως δεν εχει αποτελεσμα και επιβαρυνω και τα αυτια μου επιπλεον;

MoRmEnGiL
10-04-2020, 15:48
https://medium.com/@jurgenthoelen/belgian-dutch-study-why-in-times-of-covid-19-you-can-not-walk-run-bike-close-to-each-other-a5df19c77d08

atom_smasher
10-04-2020, 21:54
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Σισμανόγλειο. Με στείλανε για τεστ. Έχω βρόγχο πνευμονία μάλλον αλλά ύποπτο για κορώνα. Το μεταλκορ δεν βοήθησε.

Art In Haste
10-04-2020, 22:23
Σε περιμένουμε σύντομα πίσω!

rat_poison
10-04-2020, 22:45
περαστικά! ελπίζω η κατάστασή σου να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολη και η καραντίνα να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης φάσης. ευχές για ταχεία ανάρρωση!

ypersyntelikos
10-04-2020, 23:05
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Σισμανόγλειο. Με στείλανε για τεστ. Έχω βρόγχο πνευμονία μάλλον αλλά ύποπτο για κορώνα. Το μεταλκορ δεν βοήθησε.

περαστικά ρε άτομ γαμώ το κέρατο

υπομονή

Boskizo gidia
10-04-2020, 23:47
Μην ακους τον φαντομ ρε.
Κο μπογιαννιτης ειναι
Το φαρμα κο ειναι ενα.βαφλες με φυστικοβ ουτιρο και βαλ εριανα
https://cdn.i-scmp.com/sites/default/files/styles/768x768/public/d8/images/methode/2019/06/05/2d7abff2-87a1-11e9-a9bc-e8ed9093c066_image_hires_233229.JPG?itok=NabVMCNR&v=1559748757

atom_smasher
10-04-2020, 23:55
Ευχαριστω. Εδώ περιμένω τα πρώτα αποτελέσματα. Κορωνάς αύριο. Πόνεσε λίγο το μαρκούτσι στην μύτη και η αιμοληψίες σε αρτηρία... βοσκέ και η πρόταση σου ενδιαφέρουσα αλλά πλέον δεν κυνηγάω όποτε θα μείνω με τις βάφλες.

OniBocho
11-04-2020, 02:04
Καλή δύναμη ρε φίλε, υπομονή και περαστικά (κι αγύριστα) ! ! !

MoRmEnGiL
11-04-2020, 05:34
Περαστικά κ σιδερένιος ωρέ! Ευχομαι να αποτύχεις στο τέστ κ να μείνεις μετεξεταστεος με την ελαφρότερη βροχοπνευμονία στην ιστορία. :pink:

Raven Lord
11-04-2020, 11:31
ζόρικη φάση η πνευμονία από όπου κι αν προέρχεται. σιδερένιος!
ελπίζω να μη γίνεις ο πρώτος erίτης με covid

Phantom Duck
11-04-2020, 11:53
Πόνεσε λίγο το μαρκούτσι στην μύτη

ω ναι

καλύτερα να είχα κοβιντ παρά να μου βίαζαν το ρινοφάρυγγα

περαστικά

Drumsick
11-04-2020, 12:08
Περαστικά ρε Ατομ.

When Black Roses Bloom
11-04-2020, 14:32
Κουράγιο ρε Άτομ, περαστικά ρε μανίτσε και είμαστε μαζί σου. Υπομονή, μόνο αυτό μπορώ να πώ.

Ιν άδερ νιούζ, είμαστε κλεισμένοι σχεδόν μήνα μέσα (εγώ από τις 16 του προηγούμενου η γυναίκα απο το Φλεβάρη που γυρίσαμε απο Bristol και μόλις είχε αρχήσει να παίρνει μεγάλη έκταση το όλο θέμα).

Ψώνια μια φορά τη βδομάδα, σε σειρά με τους άλλους Βρετανούς, μασκούλα και γάντια, κλιβανισμός ρούχων όταν γυρίσουμε, work from home και δεν συμμαζεύται.

Ντάξει, σαν ίντροβερτ την ψιλοπαλεύω, μου έχει λείψει να βγώ λίγο έξω, όχι να είμαι με άλλους άνθρωπες, απλά να μπορώ να κάνω το κομμάτι μου ρε φίλε, να καβαλήσω το μοτόρι και να κρυώσει ο κώλος μου. Γενικά η φάση είναι λίγο τρομακτική, ο Μπόρις στην εντατική (χαχαχα γελάσαμε ήταν η αλήθεια), αλλά δεν τους βλέπω και τρομερά αγχωμένους. Οι μή βρετανοί είμαστε αρεκτά τρομαγμένοι μπορώ να πώ, αρκετοί Ιταλοί στη δουλειά φρικαρισμένοι (οι Ισπανοί ρε παιδιά, δεν ξέρω, δεν τους πολυβλέπω να ιδρώνει το αυτί τους).

Ειδικότερα τώρα, έχουμε τους μαλάκες που καίνε πύργους για 5G τηλεφωνία στην Αγγλία (ΛΟΛ!?) γιατί κάποιος τους είπε ότι απο εκεί προέρχεται ο κόβιντ, μεγάλες ελείψεις σε σούπερ μάρκετ, αν δεν πάς πρωί να ψωνίσεις, την έκατσες, αλλά τουλάχιστον βοηθάνει λίγο τον κόσμο που μας κρατάει ακόμα σε μορφή κοινωνίας (προτεραιότητα για νοσηλευτικό προσωπικό για να ψωνίσει με την ταυτότητα της δουλειάς, τα λεωφορεία έχουν σταματήσει τα περισσότερα, η γυναίκα που δουλεύει στο δημοτικό συμβούλιο τους ταϊζουν τσάμπα, και άλλα τέτοια, που εν μέσω της όλης κατάστασης μπορεί να δείνχει σταγόνα στον ωκεανό, αλλά είναι κάτι τίς).

Υπάρχει λίγη ανθρωπιά, τουλάχιστον εδώ στη Σκοτία, λίγη περισσότερη νοημοσύνη, αλλά μην περιμένετε και πολλά πράγματα, με το που θα βγεί ο ήλιος όλοι θέλουν να πάνε στα πάρκα για ηλιοθεραπεία και τους μαζεύει η αστυνομία.

Δεν μπορώ να πώ τη γνώμη μου για το τί συμβαίνει στην Ελλάδα, είμαι μεγάλη η αποσταση και πολλά δεν ακούγονται πλέον (μόνο απο τα σόσιαλ μύδια που δεν έχω ιδιαίτερη επαφη), αλλά αρκετοί που έχουν ακούσει τα νέα για το πόσα κρούσματα έχουμε και πώς το διαχειρίζεται ο κόσμος, εκφράζουν την έκπληξή τους (και αστειεύομαι λέγοντάς τους ότι στην Ελλάδα δεν μας φτάνουν τα λευτά για κορονοϊό). Είμαι λίγο τρομαγμένος, τις πρώτες μέρες του εγκλεισμού έβλεπα και όνειρα με τα ποιά μπορεί να είναι τα αποτελέσματα, που θα φτάσει η κοινωνία μετά απο όλο αυτό το μπουρδέλο, και άλλα τέτοια. Νομίζω έχει να κάνει με το ότι μεγαλώνω..

Τουλάχιστον, ρίχνουμε κάνα κόκαλο με τους καμμένους τους φίλους μου και σκοτώνουμε δράκους στο d&d μέσω Roll20 :P (κάτι είναι και αυτό).

Σόρρυ παιδάκια για τα όποια ορθογραφικά, μου πήρε κάποια ώρα για να πληκτρολογήσω σε ελληνικά πλέον (έχω αρχίσει να ξεχνάω νομίζω :( )

Edit: Κάτι που ξέχασα, έχουν αρχίσει οι βλαμμένοι να επιτίθενται σε Ασιάτες ανοιχτά πλέον...

Raven Lord
11-04-2020, 15:05
αυτό με το 5g νομίζω ανατρέπεται από την κατάσταση στα 3καλα. 1η πόλη που το εγκατέστησε, ένα κρούσμα και αυτό τελικά μούφα. δεν ξέρω γιατί το καταγράφουν ακόμη οι στατιστικές :P

Γυράδικο
11-04-2020, 23:32
Τηρούμε όλα τα μέσα υγεινής και προστασίας

παραγγέλνετε κανονικά μέσω του site μας https://order.gyradiko.gr/#/app/preloading

Art In Haste
11-04-2020, 23:41
Από βδομάδα είστε κάθε μέρα ανοιχτά;

atom_smasher
11-04-2020, 23:48
Τελικά είμαι κορονα φρι. Παρότι τόσα χρόνια σε βασίλειο, τα δημοκρατικά μου αισθητήρια δεν έχουν καμφθεί. Απλά μόνο πνευμονία η οποία έχει υποχωρήσει σαν φιλελες μπροστά στην ανάγκη για δημόσιο συστημα υγείας εν καιρώ πανδημίας.
Σαν το ανέκδοτο: εγώ μόνο για γαμήσι είμαι όχι και για αποκεφαλισμό.

Art In Haste
11-04-2020, 23:49
:pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink:

rat_poison
11-04-2020, 23:52
α άκυρα τα περαστικά φίλε εγώ μόνο για κορωνοϊό έστειλα

atom_smasher
11-04-2020, 23:56
α άκυρα τα περαστικά φίλε εγώ μόνο για κορωνοϊό έστειλα

καλά, αλλά δεν το διευκρίνησες. Τώρα δεν στα δίνω πίσω.

tsimpouklano
12-04-2020, 00:03
Κορώνα μόνο στο νόμισμα :)

OniBocho
12-04-2020, 01:48
Το ΗΑΡ θεραπεύει και την πανδημία.

Γυράδικο
12-04-2020, 18:03
η λαχταριστή πρόταση της ημέρας για τους μικρούς μας φίλους που δε συμπαθούν το ψάρι

https://images.deliverymanager.gr/gyradiko/website/1920/fadc6bc8-158e-468d-8472-4b497f41fe7c.webp

με ζουμερό γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο και λουκάνικα παραγωγής μας

παραγγέλνετε κανονικά μέσω του site μας https://order.gyradiko.gr/#/app/preloading

ypersyntelikos
12-04-2020, 18:20
καθαρό το ER από ιούς και μαλακίες

είναι που έχω βάλει καλό anti-virus
sorry

When Black Roses Bloom
12-04-2020, 20:05
η λαχταριστή πρόταση της ημέρας για τους μικρούς μας φίλους που δε συμπαθούν το ψάρι

https://images.deliverymanager.gr/gyradiko/website/1920/fadc6bc8-158e-468d-8472-4b497f41fe7c.webp

Γιατί τόση πατάτα όμως ρε φίλε, η πατάτα είναι σαβούρα για να βάζεις λιγότερο κρέας, όλοι το ξέρουν αυτό. Και απ'ότι βλέπω, ούτε καν σπιτική πατάτα κομένη στο χέρι, προκάτ πατάτες Μακέιν μας ταϊζετε.

Art In Haste
12-04-2020, 20:08

Στην τελική το μαγαζί είναι κλειστό, γιατί μας κολάζεις;

tsimpouklano
13-04-2020, 01:20
Γιατί τόση πατάτα όμως ρε φίλε, η πατάτα είναι σαβούρα για να βάζεις λιγότερο κρέας, όλοι το ξέρουν αυτό. Και απ'ότι βλέπω, ούτε καν σπιτική πατάτα κομένη στο χέρι, προκάτ πατάτες Μακέιν μας ταϊζετε.

Οι πατάτες goody's γαμάνε. Είχε και ο Μάκης απ' απέναντι μεχρι λίγο πριν κλείσει (μπορει η αλλαγή της πατάτας να σχετίζεται με το κλεισιμο; Χμμμμ).

OniBocho
13-04-2020, 07:03
Πάμε ξανά. Το κλείσιμο έγινε επειδή ο τύπος άνοιξε ακριβώς απέναντι το Mikel.

Art In Haste
13-04-2020, 08:49
Τρολάρει επειδή του την είπαμε, και, για τις πατάτες γκούντυς.

tsimpouklano
13-04-2020, 09:08
Ή απλώς έτσι έχουν, και, τα πράγματα.

Taliban
14-04-2020, 04:46
τι εχω χασει;

οντως εκλεισε το γυραδικο; Θυμαμαι να φτανω θεσσαλονικη 7 το πρωι με τρενο και να χτυπαω δυο για πρωινο. Κριμα πραγματικα :(

Phantom Duck
14-04-2020, 10:07
φίλε μου έχω άσχημα νέα αν θες να ταξιδέψεις αυτές τις μέρες θεσσαλονίκη για να φας σε οποιοδήποτε γυράδικο

Raven Lord
17-04-2020, 12:24
https://www.news247.gr/ygeia/ti-tha-ginei-an-o-koronoios-mas-episkeptetai-kathe-chrono.7625007.html

ypersyntelikos
17-04-2020, 13:14
μλκες βγήκα να πάω κρεοπωλείο να πάρω κάνα κρέας

αν εξαιρέσεις τις ουρές είναι σαν regular μεγάλη παρασκευή

Art In Haste
17-04-2020, 16:23
Πριν 3 ώρες σε γνωστό καταγώγιο της Παπαναστάσιου ήταν σαν ρέγκιουλαρ παρασκευή, αν εξαιρέσεις μια καμπάνα που ζάλιζε αρχίδια.

lady_of_winter
17-04-2020, 16:30
και την ουρα στο υπερμαρκετ καθως και την ουρα για να αναψουν οι πιστοι ενα κερακι

tsimpouklano
17-04-2020, 16:46
Ουστ ρουφιάνοι. Αλληλεγγύη μεταξύ καφενόβιων και πιστών.

Raven Lord
19-04-2020, 13:41
έλα τσίμπου, εδώ. link δε γνωρίζω

Today 13:31

Δεκάδες εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά εργαστήρια ανά τον κόσμο έχουν αναπτύξει και εξελίσσουν τέτοια τεστ. Μερικές κυβερνήσεις όμως βιάστηκαν να προμηθευθούν και τώρα χτυπούν το κεφάλι τους, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τη Βρετανία, που παρήγγειλε τον Μάρτιο 3,5 εκατομμύρια τεστ από διάφορες εταιρείες και στην πορεία ανακάλυψε πως κανένα δεν αποδίδει αρκετά καλά για να θεωρηθεί πραγματικά αξιόπιστο.

Today 13:32

Είναι σημαντικό να υπάρξουν αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων, όχι μόνο επειδή οι υγειονομικές αρχές πρέπει να γνωρίζουν πόσο τμήμα του πληθυσμού έχει εκτεθεί στον ιό και κατά πόσο ένας άνθρωπος δεν έχει αντισώματα, άρα είναι ευάλωτος στον κορωνοϊό, αλλά επίσης επειδή τέτοια τεστ θα βοηθήσουν να αξιολογηθούν μελλοντικά τα υποψήφια εμβόλια κατά πόσο παρέχουν ανοσία στους ανθρώπους.

Today 13:32

Η ανάπτυξη των τεστ αντισωμάτων έγινε βιαστικά εν μέσω πανδημίας και έτσι δεν έχουν υποβληθεί προηγουμένως στους συνήθεις εξονυχιστικούς ελέγχους. Έτσι, καμία χώρα έως τώρα δεν φαίνεται να διαθέτει ένα τεστ αντισωμάτων δοκιμασμένο σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, ασθενών και υγιών.

Today 13:33

Τα περισσότερα μέχρι σήμερα τεστ, ιδίως τα γρήγορα, δεν έχουν δοκιμασθεί επαρκώς για την ευαισθησία (sensitivity) και την ειδικότητα τους (specificity), δηλαδή για την πιθανότητα σωστής θετικής και σωστής αρνητικής διάγνωσης αντίστοιχα. Ένα υψηλής ποιότητας τεστ πρέπει να έχει ευαισθησία και ειδικότητα κοντά στο 99%, δηλαδή να εμφανίζει μόνο ένα ψευδώς θετικό και ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα για κάθε 100 αληθώς θετικά και 100 αληθώς αρνητικά αποτελέσματα. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να αναπτ

Μια εξέταση σε μικρές ομάδες ανθρώπων των τεστ αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, που κυκλοφορούν στη Δανία, βρήκε ότι τρία εργαστηριακά τεστ είχαν ευαισθησία 67-93% και ειδικότητα 93-100%, ενώ πέντε γρήγορα τεστ είχαν ευαισθησία 80-93% και ειδικότητα 80-100%. Σε όλα τα τεστ η ευαισθησία βελτιωνόταν με το πέρασμα του χρόνου, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται δύο εβδομάδες μετά την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Έως τώρα τουλάχιστον, τα γρήγορα τεστ είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα εργαστηριακά, επειδή χρησιμοποιούν μικρότερο δείγμα αίματος και γίνονται σε λιγότερο ελεγχόμενο περιβάλλον. Ο ΠΟΥ συστήνει προς το παρόν τα γρήγορα τεστ να χρησιμοποιούνται μόνο για έρευνα και όχι για έλεγχο του πληθυσμού.

Raven Lord
19-04-2020, 13:52
μάλλον του Ιωαννίδη το αποπάνω :rolleyes:

*cnn.gr τελικά, άρθρο κοπτοραπτική

sfinotouvlaki
19-04-2020, 16:25
Για να καταλάβω, ζήτησε ο τσιμπουκλάνο να του πείτε για τα τεστ και του έδωσες ένα άρθρο το οποίο λέει για την αναξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων, δηλαδή για άλλα τεστ από αυτά που κάνουν οι πάντες τώρα για να ανιχνεύουν τους νοσούντες. Και υπέθεσες ότι είναι του Ιωαννίδη ο οποίος με 3000 τεστ αντισωμάτων (τα αναξιόπιστα δηλαδή) στη Νέα Σάντα Κλάρα Κιλκίς προσπαθεί πάλι να μας πείσει ότι "γρίπη είναι παιδιά, όλα τζετ!"; Και παράλληλα του είπες και για το R0 που κι αυτό αναξιόπιστο είναι αφού αυτοί που έχουν νοσήσει είναι πολύ περισσότεροι!;; Το οποίο βέβαια σημαίνει ότι το R0 είναι μεγαλύτερο, δηλαδή ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα απ' ό,τι πιστεύουμε, το οποίο μάλλον πιο ανησυχητικό τον κάνει, παρά λιγότερο, αλλά οκ, λεπτομέρειες. Τίποτα άλλο καλό έχουμε από τον Ioannides;

Το άρθρο από το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι.

saloth sar
19-04-2020, 16:27
Το παραπανω ειναι απο εδω: https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/215966/test-antisomaton-giati-den-einai-akomi-axiopista-kai-giati-theoroyntai-simantika
Αντιστοιχο αρθρο βρισκεις και στο Σκαι: https://www.skai.gr/news/ygeia/koronoios-ektimisi-gia-200000-krousmata-stin-ellada-ti-symvainei-me-ta-test-antisomaton

Βασικα δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει ο Ιωαννιδης στο πρωτο γενικολογο αποσπασμα. Τον Ιωαννιδη τον αναφερει βεβαια το αρθρο του Σκαι που εβαλα τωρα, το ζουμι των δηλωσεων του οποιου ειναι: "Αρα η θνητότητα της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ κοντά στο 0,1% της γρίπης, αν και φυσικά μπορεί να είναι σαφώς μεγαλύτερη, όταν ένα σύστημα υγείας καταρρέει και δεν μπορεί να φροντίσει ασθενείς, όπως πχ στο Κουίνς ή στο Μπέργκαμο" πραγμα που ειναι συμφωνο με την γνωμη του (αν δεν κανω λαθος) οτι καλα εκανε ο Τραμπ και δεν πηρε μετρα. Το προβλημα ειναι οτι τον Ιωαννιδη τον επικαλουνται στην Ελλαδα (μεχρι τωρα) οι Συριζαιοι και πολλοι συν αυτω παρατρεχαμενοι, για να δειξουν οτι εκανε λαθος κινησεις το Κουλη, πηρε αυστηροτερα μετρα χωρις λογο ενεκα χουντοδεξια κτλ.

Βλεπεις εγινε μια διαταραχη στο χωροχρονο, και οι δεξιοι παγκοσμιως δεν κρατησαν εννιαια σταση και ολοι οι σοβαροι επαναστατες εμπλεξαν τα μπουτια τους στο τι πρεπει να υποστηριζουν (καταραμενε ετεροπροσδιορισμε). Αν τωρα που θελουν οι νεοδημοκρατες να χαλαρωσουν τα μετρα, αρχιζουν να επικαλουνται Ιωαννιδη και κατα συνεπεια οι Συριζαιοι και λοιποι χρησιμοι ηλιθιοι για να κανουν αντιπολιτευση κανουν την κωλοτουμπα και υποστηριζουν να μεινουν τα μετρα ως εχουν η δεν ξερω και γω τι αλλο και αρχιζουν αυτοι να βριζουν τον Ιωαννιδη, τοτε παραπεμπω στο post του asimoulis:

Βασικά αν κυβερνούσαν οι ζαίοι τώρα όποιος αντιδρούσε θα ήταν ακροδεξιός ψεκασμένος και οι δεξιοί θα κράζανε τα μέτρα, τα ίδια σκατά από την ανάποδη γάμησε τα.

Raven Lord
19-04-2020, 17:20
Για να καταλάβω, ζήτησε ο τσιμπουκλάνο να του πείτε για τα τεστ και του έδωσες ένα άρθρο το οποίο λέει για την αναξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων, δηλαδή για άλλα τεστ από αυτά που κάνουν οι πάντες τώρα για να ανιχνεύουν τους νοσούντες. Και υπέθεσες ότι είναι του Ιωαννίδη ο οποίος με 3000 τεστ αντισωμάτων (τα αναξιόπιστα δηλαδή) στη Νέα Σάντα Κλάρα Κιλκίς προσπαθεί πάλι να μας πείσει ότι "γρίπη είναι παιδιά, όλα τζετ!"; Και παράλληλα του είπες και για το R0 που κι αυτό αναξιόπιστο είναι αφού αυτοί που έχουν νοσήσει είναι πολύ περισσότεροι!;; Το οποίο βέβαια σημαίνει ότι το R0 είναι μεγαλύτερο, δηλαδή ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα απ' ό,τι πιστεύουμε, το οποίο μάλλον πιο ανησυχητικό τον κάνει, παρά λιγότερο, αλλά οκ, λεπτομέρειες. Τίποτα άλλο καλό έχουμε από τον Ioannides;

Το άρθρο από το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι.

ο τσιμπου ζήτησε να βάλουμε το λινκ οποιασδήποτε πληροφορίας από το τσατ εδώ για να τα διαβάσει επειδή έφυγε πάνω στη συζήτηση και εγώ έκανα κοπι πέιστ αυτά που έγραψε ο σαλοθ (πάλι κοπι πειστ από πηγή που αρχικά δεν αναφέρθηκε) στο τσατ. έσβησα τα ονόματα γιατί μπορεί να μην ήθελε να φαίνεται το όνομά του σε ποστ του φορουμ.

εσύ μπορείς να ειρωνεύεσαι απευθείας ή πρώτα να ρωτήσεις από πού ήταν το κοπι πέιστ και για ποιο λόγο (πράγμα το οποίο γνώριζες βεβαίως αφού προφανώς έχεις διαβάσει τι γράφτηκε στο τσατ, αλλά όλα στο βωμό των εντυπώσεων :rolleyes: ).

Raven Lord
19-04-2020, 17:22
Το παραπανω ειναι απο εδω: https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/215966/test-antisomaton-giati-den-einai-akomi-axiopista-kai-giati-theoroyntai-simantika
Αντιστοιχο αρθρο βρισκεις και στο Σκαι: https://www.skai.gr/news/ygeia/koronoios-ektimisi-gia-200000-krousmata-stin-ellada-ti-symvainei-me-ta-test-antisomaton

Βασικα δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει ο Ιωαννιδης στο πρωτο γενικολογο αποσπασμα. Τον Ιωαννιδη τον αναφερει βεβαια το αρθρο του Σκαι που εβαλα τωρα, το ζουμι των δηλωσεων του οποιου ειναι: "Αρα η θνητότητα της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ κοντά στο 0,1% της γρίπης, αν και φυσικά μπορεί να είναι σαφώς μεγαλύτερη, όταν ένα σύστημα υγείας καταρρέει και δεν μπορεί να φροντίσει ασθενείς, όπως πχ στο Κουίνς ή στο Μπέργκαμο" πραγμα που ειναι συμφωνο με την γνωμη του (αν δεν κανω λαθος) οτι καλα εκανε ο Τραμπ και δεν πηρε μετρα. Το προβλημα ειναι οτι τον Ιωαννιδη τον επικαλουνται στην Ελλαδα (μεχρι τωρα) οι Συριζαιοι και πολλοι συν αυτω παρατρεχαμενοι, για να δειξουν οτι εκανε λαθος κινησεις το Κουλη, πηρε αυστηροτερα μετρα χωρις λογο ενεκα χουντοδεξια κτλ.

Βλεπεις εγινε μια διαταραχη στο χωροχρονο, και οι δεξιοι παγκοσμιως δεν κρατησαν εννιαια σταση και ολοι οι σοβαροι επαναστατες εμπλεξαν τα μπουτια τους στο τι πρεπει να υποστηριζουν (καταραμενε ετεροπροσδιορισμε). Αν τωρα που θελουν οι νεοδημοκρατες να χαλαρωσουν τα μετρα, αρχιζουν να επικαλουνται Ιωαννιδη και κατα συνεπεια οι Συριζαιοι και λοιποι χρησιμοι ηλιθιοι για να κανουν αντιπολιτευση κανουν την κωλοτουμπα και υποστηριζουν να μεινουν τα μετρα ως εχουν η δεν ξερω και γω τι αλλο και αρχιζουν αυτοι να βριζουν τον Ιωαννιδη, τοτε παραπεμπω στο post του asimoulis:

έχει κολλήσει ο εγκέφαλός σας στο δίπολο νδ-πασοκ (σόρρυ συριζα). έτσι δεν μπορούμε να συζητάμε. οκ αν τα έκανε ο συριζα θα ήταν όλα γαμάτα ενώ τώρα είναι όλα σκατά. ευχαριστημένοι? :)

Raven Lord
19-04-2020, 17:33
Και παράλληλα του είπες και για το R0 που κι αυτό αναξιόπιστο είναι αφού αυτοί που έχουν νοσήσει είναι πολύ περισσότεροι!;; Το οποίο βέβαια σημαίνει ότι το R0 είναι μεγαλύτερο, δηλαδή ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα απ' ό,τι πιστεύουμε, το οποίο μάλλον πιο ανησυχητικό τον κάνει, παρά λιγότερο, αλλά οκ, λεπτομέρειες.

προφανώς, άρα όποιος είχε στο κεφάλι του να εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας (με την οποία είμαι αντίθετος, αλλά όχι με το lockdown - πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε συνέχεια εδώ γιατί πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς κανείς ότι δεν είναι ελέφαντας), πώς τώρα παίρνει πίσω το μέτρο χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην ουσία? προσωπικά συμφωνώ να σταματούσε αυτή η παρωδία του υπηρεσιακού αύριο κιόλας. για το lockdown είναι άλλη συζήτηση και θέλει προσοχή, αλλά αν ανοίξεις τα σχολεία, όλα τα άλλα δεν έχουν και πολύ νόημα.

βέβαια κι εσύ, αντί απλά να παραθέσεις την άποψή σου επιλέγεις να δημιουργείς παράλληλα κλίμα για τον συνομιλιτή σου με ειρωνεία και επιλεκτικά σχόλια του παραπάνω τύπου, π.χ. στο παραπάνω λες ότι το r0 είναι μεγαλύτερο άρα ανησυχητικό, αλλά δε λές ότι έτσι ταυτόχρονα η θνησιμότητα είναι πολύ πολύ μικρότερη άρα λιγότερο ανησυχητική.

sfinotouvlaki
19-04-2020, 18:57
Το πόστ σου είδα όχι το τσατ. Δε ρώτησα γιατί είναι συμβατό με αυτά που γράφεις και ποστάρεις δυο μήνες τώρα (aka τα πάντα είναι αναξιόπιστα, δε γνωρίζουμε τίποτα). Είδα τώρα το τσατ ωστόσο. Ωραίες οι ειρωνείες σου εκεί (όπως και αλλού), οπότε άσε μας βρε άνθρωπε που σε πήρε ο πόνος για το συνομιλητή σου και για τις εντυπώσεις!

Όσο για την αποψάρα μου, την παραθέτω περίπου όσο συχνά ποστάρονται οι μαλακίες του Ιωαννίδη. Μεταξύ άλλων έχω πει και για τη θνητότητα. Συγκεκριμένα ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα περί θνητότητας γιατί πρόκειται περί ανοησίας. Αν μολυνθεί μισό δις κόσμος, η τόσο μικρούλα θνητότητα του 0,1 θα σου δώσει αρκετούτσικους νεκρούς (και δεν είμαστε και τόσο μακριά, χωρίς καν να έχει μπει η Αφρική στο παιχνίδι). Ποιο είναι το σκεπτικό εδώ, δε μας νοιάζουν και πολύ οι απόλυτοι αριθμοί αρκεί το ποσοστό της θνητότητας να είναι μικρό; 'Η μήπως, όπως στην περίπτωση του Ιωαννίδη, που υπολόγισε και ο ίδιος στη χειρότερη 40εκ. νεκρούς, δε μας νοιάζει γιατί το χειρότερο σενάριο δεν πραγματοποιείται ποτε;

Να μια ερώτηση για να μην επαναλαμβανόμαστε: ποια η διαφορά απαγόρευσης κυκλοφορίας και λοκντάουν; To google μού δίνει τον εξής ορισμό για το λοκντάουν: "a state of isolation or restricted access instituted as a security measure". Εμένα μου φαίνεται αρκετά κοντά στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Χρησιμοποιείται με διαφορετική έννοια τώρα με την πανδημία; Το υπηρεσιακό τι είναι; Γενικά απ' ό,τι έχω καταλάβει υποστηρίζεις να μη πηγαίνουμε στις δουλειές, να μην πηγαίνουμε στα σχολεία και γενικά σε οτιδήποτε κλειστό, αλλά να είναι ελεύθερη η κυκλοφορία εκτός. Αυτό όπως έχουμε ξαναπεί είναι ηλιθιότητα. Αν δεν εννοείς αυτό αντιπαραβάλλοντας λοκντάουν και απαγόρευση κυκλοφορίας, σόρρυ δεν έχω καταλάβει τι εννοείς!

Περί του αν άλλαξε κάτι, αυτό που άλλαξε είναι πως είμαστε 2 μήνες μετά, χωρίς 20 χιλιάδες νεκρούς (εδώ έστω) και με περισσότερη εμπειρία όσον αφορά τη συμπεριφορά του ιού σε μια σειρά από θέματα. Όχι ότι η στάση της κυβέρνησης (εδώ) αφήνει ελπίδες για καλύτερη διαχείρηση εφόσον υπάρξει δεύτερη έξαρση, αλλά οκ, τα περισσότερα δεδομένα παραμένουν περισσότερα δεδομένα. Δεν ξέρω τι πίστευαν ότι θα αλλαζε ο Ιωαννίδης και λοιποί που θέλαν τα πάντα ανοιχτά, αλλά αυτοί που υποστήριζαν τον περιορισμό της εξάπλωσης σε πρώτη φάση σίγουρα δεν έδωσαν υποσχέσεις ότι μετά από δυο μήνες θα έχει εξαφανιστεί ο ιός ή ότι δεν υπάρχει περίπτωση δεύτερου γύρου. Η ιδέα ήταν: ας πεθάνουν τώρα όσο λιγότεροι γίνεται μια που απ' ό,τι φαίνεται μπορούν να πεθάνουν πολλοί και γρήγορα, άσχετα αν η θνητότητα είναι 0,1 και όχι 500, στο ενδιάμεσο μαζεύουμε περισσότερα στοιχεία, κάνουμε έρευνες με φάρμακα κ.λπ. και αφού περιοριστεί ο ιός, βλέπουμε. Κάτι σύνηθες δηλαδή. Τώρα γι' αυτούς που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι μπορούν να πεθάνουν πολλοί άνθρωποι ή δεν τους νοιάζει κιόλας βρε αδερφέ, ας συμφωνήσουμε ότι αυτοί θεωρούν μαλάκες εμάς κι εμείς αυτούς. Ας μας ενώσει το σατέν και το ατσάλι.

https://www.youtube.com/watch?v=eRe7MTZ_Ucg

Raven Lord
19-04-2020, 19:58
Το πόστ σου είδα όχι το τσατ.

ανέφερες πράγματα που είπα μόνο στο τσατ ;)

Δε ρώτησα γιατί είναι συμβατό με αυτά που γράφεις και ποστάρεις δυο μήνες τώρα (aka τα πάντα είναι αναξιόπιστα, δε γνωρίζουμε τίποτα). Είδα τώρα το τσατ ωστόσο. Ωραίες οι ειρωνείες σου εκεί (όπως και αλλού), οπότε άσε μας βρε άνθρωπε που σε πήρε ο πόνος για το συνομιλητή σου και για τις εντυπώσεις!

νομίζω στο τσατ ειρωνεύτηκα μόνο τον τσιόδρα, εκτός αν εννοείς ειρωνεία τα προβοκατόρικα με τον σαλοθ.

Το υπηρεσιακό τι είναι;

σορρυ, υπέθεσα αυθαίρετα ότι έχεις πάει στρατό. είναι νικνέιμ για το το κωλόχαρτο που γράφουμε μόνοι μας για να βγούμε έξω. αν αυτή η κατάσταση δεν είναι προβληματική, αν δε θεωρείται προβληματικό από σώφρονες ανθρώπους το γεγονός ότι ο κάθε βλαμμένος που φοράει μπλε στολή και κρατάει όπλο έχει δικαίωμα να σε ρωτάει πού πηγαίνεις και γιατί, αν δε θεωρείται προβληματικό ότι το να περπατάς γύρω από ένα παγκάκι επιτρέπεται ενώ το να κάθεσαι σε αυτό απαγορεύεται, ε μετά μάλλον εγώ θα είμαι λάθος.

τελοσπάντων, πάνω από όλα
ΚΑΛΙ ΚΑΡΔΗΑ ΦΗΛΕ ΜΟΘ

sfinotouvlaki
19-04-2020, 20:09
Ο Τσιόδρας δεν νομίζω να είπε για τον Ιωαννίδη ότι πάει να βγάλει λάδι πολιτικές Τραμπ. Εγώ το πιστεύω είναι η αλήθεια (οπότε προσβλήθηκα, αν ήταν προβοκάτσια έπιασε!), αν και αφήνω ένα περιθώριο να είναι απλά τρελός.

Raven Lord
19-04-2020, 20:14
ε :?:

sfinotouvlaki
19-04-2020, 20:28
Αναφερόμενος στον Ιωαννίδη* είχες πει κάτι του στυλ, αυτόν που πάει να βγάλει λάδι τον Τραμπ ποστάρεις; Το οποίο το μετέφρασα ως ειρωνεία σε αυτούς που λένε ότι ο Ιωαννίδης πάει να βγάλει λάδι τον Τραμπ. Μέσα στους οποίους είμαι κι εγώ, αν και όπως είπαμε κρατάω πισινή να είναι απλώς παλαβός, δεν είναι και απίθανο άλλωστε! Aν χάθηκα στη μετάφραση, σταυρώστε με**!

* Πώς γίνεται όλοι οι Γιάννηδες Ιωαννίδηδες να είναι αντιπαθητικοί;

** Μέρες που είναι:

https://www.youtube.com/watch?v=LHnrBDiBCrs

Raven Lord
19-04-2020, 21:36
βασικά ήταν ειρωνία στο σάλοθ ότι ποστάρει ιωαννίδη ενώ κράζει ζαιους (ποστάρισμα που κακώς συνδέθηκε με τον ιωαννίδη όπως αποδείχθηκε μετά αφού το άρθρο απλά τον ανέφερε αλλά όχι για πράγματα που κουόταρε ο σαλοθ).

τεσπα, τι εξηγώ...

Raven Lord
20-04-2020, 18:30
https://www.news247.gr/kosmos/i-gripi-thyma-toy-koronoioy.7627042.html

tsimpouklano
20-04-2020, 18:40
Διάβασα αυτό (https://www.efsyn.gr/nisides/238944_oi-pandimies-den-einai-theia-diki-einai-anthropon-erga) τις προάλλες σχετικά με το ρόλο που έχει παίξει η ανθρώπινη δραστηριότητα στην ανάπτυξη των μεταδοτικών ασθενειών (βλ. CoViD-19) και είδα και αυτό (https://www.facebook.com/themistocles.ioannides/videos/10158087729717398/), που η σύνδεση γίνεται ακόμα και για πιο κοινές περιπτώσεις, όπως η γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα (εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=7_ppXSABYLY&fbclid=IwAR1GeY2B9i7yzmgwJQEEC2AR2t4SKumwUel6ChoS-godNIDqXiZXFrnjkPo) ολόκληρο).

OniBocho
22-04-2020, 08:20
* Πώς γίνεται όλοι οι Γιάννηδες Ιωαννίδηδες να είναι αντιπαθητικοί;

Γέλασα γιατί γενικά συμφωνώ, έχω βρει όμως ΕΝΑΝ που είναι γαμάτος άνθρωπος και γνώστης, αλλά θα πρέπει αφενός να ασχολείσαι και να αγοράζεις ηλεκτρολογικά μαραφέτια ή να κινείσαι στην ευρύτερη περιοχή της λάου λάου για να τον έχεις ακουστά.

Στα υπόλοιπα, δε νομίζω ότι διαφωνείτε με εξαίρεση ίσως το ότι ο Ρέηβεν δε θεωρεί τόσο θανατερό τον Μέτζη του Νεούκτη 19, γιατί πολλάκις έχει πει πως δεν είναι λανθασμένη η στρατηγική του περιορισμού συναθροίσεων, αλλά ότι είναι υπερβολική και όχι άδολη η στρατηγική που επιφέρει έξτρα μπατσιλίκι κι αφορά τις μετακινήσεις, τις δηλώσεις μετακίνησης (υπηρεσιακά) και φαντάζομαι τα πρόστιμα. Όλα αυτά, υπο το πρίσμα του ότι αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η κατάσταση "για την ασφάλειά μας" ξανά και έχει δημιουργηθεί κακό προηγούμενο.

Προσωπικά θεωρώ δεδομένα 2-3 πράγματα, όπως ας πούμε το ότι αν δεν ήταν το μακελειό στην Ιταλία, δεν υπήρχε περίπτωση να παρθούν τα όποια μέτρα εδώ, σωστά ή λανθασμένα, υπερβολικά ή χαλαρά, εκ του πονηρού ή εκ πρόνοιας. Επίσης, το ότι η παρουσία του Τσιόδρα είναι αυτή του "καλού μπάτσου" σε σχέση με τον nikosHARD.gr κι ότι 2 μήνες νωρίτερα έλεγε εντελώς διαφορετικά πράγματα, αλλά με τρόπο και μέσω αυτού του χαμηλού προφίλ έχει στηρίξει τη νουδούλα, στα σημεία. Το άλλο σιγουράκι είναι πως οι Βρούτσης - Σκυλακάκης και ΣΙΑ έκαναν γερή κονόμα με τις τηλεκαταρτίσεις και δε σε κάνει "ζαίο" να τους τρίβεις στη μάπα ότι αντί να δώσουν σε χρήματα αυτά τα γαμημένα vouchers στους ανθρώπους που τα δικαιούνται, πλήρωσαν πολλαπλάσια απ' όσα τελικά θα έδιναν για να τους καταρτίσουν "να ανοιγοκλείνουν το κουμπιούτερ".

Όσα επίσης ακούγονται περί χαλάρωσης των μέτρων και σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, δε θεωρώ πως σχετίζονται άμεσα με τα νούμερα ή τα επιτυχημένα μέτρα, όσο με το γεγονός ότι την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου θα έχει παρέλθει το σαρανταπενθήμερο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, ως εκ τούτου θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι αυτοί οι άνθρωποι Ή να τους δώσουν επιπλέον 800€ για ακόμη 45 μέρες, αφήνονταςαπό τη μία και τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς ρευστότητα (αφού απ' τις δικές μας εισφορές πληρώνονται οι νυν συνταξιούχοι) αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε πλήρη απόγνωση για συνολικά 3 μήνες, χάνοντας κι ολόκληρη την άνοιξη, που για αρκετά επαγγέλματα είναι πολύ δυνατή περίοδος. Θα μου πεις, με τι ρευστότητα και διάθεση θα βγει ο άλλος να ψωνίσει/καταναλώσει κτλ κτλ και θα σου απαντήσω πως ποτέ δεν ξέρεις, άγνωσται αι βουλαί του καπιταλισμού. Πολύ καλός φίλος, μου είπε πως οι τελευταίες 2-3 εβδομάδες ήταν καλύτερες κι από εορταστικές περιόδους κτλ κτλ κι ότι πήγε ανέλπιστα καλά το e-shop τους.

Γενικώς, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε καμία ελάνια πρακτική, ζούμε στην χώρα - επιτομή του "ότι βρέξει ας κατεβάσει" και αυτό δεν επηρρεάζεται τελικά απ' το ποιος είναι φαινομενικά στο τιμόνι. Έτσι κι αλλιώς, δεξιά μας κυβερνάει απ' το 2000 κι έπειτα, απλώς ανά περιόδους ρέπει προς τα άκρα της. Κι όποιος λέει ότι υπήρξε όντως αυτή η αριστερή παρένθεση είναι είτε κομματόσκυλο ή φαντασμένος. Άντε, να αφήσω μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ χαραμάδα μέχρι τις δεύτερες εκλογές του 2015, αλλά πραγματικά η όλη φάση με το κούνημα του δαχτύλου έχει καταντήσει γελοία, κουραστική και εξόχως εκνευριστική, οπότε πέρα από τον Ζάλοθ που ούτως ή άλλως απλά προβοκάρει στείρα για το μαδομούνι, κάτι τσιτάτες ατακάρες από ασιμούληδες και σία δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές, τουλάχιστον όχι εδώ ή όχι απέναντι σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν πως παίζεται το έργο και τι παιχνίδι έχει στηθεί στις πλάτες μας.

Το βίντεο που πόσταρε ο tsimpouklano το είχα δει την περασμένη εβδομάδα, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αλλά και τρομακτικό συνάμα, αλλά πραγματικά, πώς μπορείς να πείσεις τον άνθρωπο να εγκαταλείψει τη smart ζωή της πολυτέλειας και της ψευδαίσθησης προόδου, όταν ας πούμε ο αγώνας για επιβίωση σε κάνει ολοένα πιο κυνικό, απάνθρωπο και να απομακρύνεσαι απ' οτιδήποτε συλλογικό; Όταν πχ στη θεσσαλονίκη υπάρχουν άνθρωποι που λένε "στα παπάρια μου, καλά έκαναν και έκλεισαν την παραλία αφού είναι ΖΩΑ όλοι και πηγαίνουν εκεί σε μπουλούκια. Αν έβαζαν και είσοδο στην παραλία, αλλά να ήταν καθαρή, προσεγμένη και κυριλέ, εγώ θα πλήρωνα" αντιλαμβάνεσαι ότι τα απαραίτητα βήματα προς τα πίσω, για να μπορέσει να υπάρξει ζωή μπροστά, δεν είναι διατεθειμένος να τα κάνει κανένας.

Raven Lord
22-04-2020, 09:35
κάτσε γιατί το τελευταίο κυριακή κοντή γιορτή. ήδη φιλοπάππου και ζάππειο στην αθήνα θα "αξιοποιηθούν" ;)

για λοιπούς "συνωμοτικούς" κινδύνους, εδώ επιγραμματικά https://www.news247.gr/kosmos/o-koronoios-agapa-toys-stratigoys-kai-tin-aneleytheria.7627793.html

Boskizo gidia
22-04-2020, 16:28
Τώρα που έβρεξε πάω να ρίξω λίγο κορονοιο στ αμπέλι να προλάβω το κακό
https://www.stepagro.gr/mykhtoktono-corona-40-wg-2-kilwn

Taliban
23-04-2020, 21:45
Μονο εμενα μου ειχε φανει ο τσιοδρας καλος μπατσος εξαρχης; Εχει ολο το προφιλ. Επιστημονας, βιογραφικο/Χαρβαρντ, χαμηλο προφιλ, να σκυψουμε το κεφαλι να το υπομεινουμε, να γινουν αυστηροτερα τα μετρα γιατι δεν ακουνε. Δηλαδη στη Λαρισα (εκει ειδα) και οπου αλλου τον πηρανε τον πηρανε να κανει τι;

Boskizo gidia
24-04-2020, 00:18
Ω ρε φιλε.εγω λιγο που τον εχω ακουσει να μηλαει πολυ γκουφης μου φανηκε

00i00
24-04-2020, 00:29
μια χιπισσα φιλη στο ΦΒ εγραψε οτι η Ισλανδια εχει μονο 10 θυματα
την απαντηξα οτι η Ισλανδια (ολοκληρη) ειναι οση ο Πειραιας

με εκανε πλοκ

Boskizo gidia
24-04-2020, 15:22
Ασχετο.αυτοι οταν μηλαβε στις δηλωσεις τυπου η πανε εκει που πανε επισκεψεις κτλ γιατι δε φορανε καμια μασκα;

Phantom Duck
24-04-2020, 18:42
για να μπορείς να καταλάβεις τι λένε και γιατί δεν είναι απαραίτητη η μάσκα αν δεν είσαι άρρωστος (ή στο νοσοκομείο)

tsimpouklano
25-04-2020, 13:12
Από τις ουσιαστικότερες τοποθετήσεις/αναλύσεις που έχω διαβάσει στην Ελλάδα σχετικά με την διάδοση του ιού, τα μέτρα κλπ κλπ κλπ, που βάζει στη θέση τους και τη μία πλευρά, αυτή του "μας επιβάλλουν κράτος έκτακτης ανάγκης κρατάτε αδέρφια", και την την άλλη, που βλέπει στο πρόσωπο του Μητσοτάκη τον πανόπτη-μεσσία-σωτήρα:

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του να μην ξεχωρίζεις την κωλοφαρδία από την ικανότητα (https://www.antapocrisis.gr/%ce%b7-%ce%b1%ce%b2%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%84%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%86%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%be%ce%b5%cf%87%cf%89/)

Boskizo gidia
11-05-2020, 23:46
Πειτε με ανομαλο αλλα ηδη μου εχει λυψει η καραντινα.Πανικος δε βρησκω να παρκαρω πουθενα σημερα και ειχε και κηδεια στο χοριο η καμπανα βαρουσε
17:00-18:30 non stop.μαλον ειδαν δεν ξυπναει ο πεθαμενος και σταματησαν να την βαρανε.τι ωραια ησυχια ειχαμε ρε

tsimpouklano
12-05-2020, 01:32
Επίτρεψέ μου να πω επίσης πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας η ορθογραφία τα πήγαινε καλύτερα.

necrosaturate
12-05-2020, 03:12
Γ' αυτό πρέπει να επιστρέψουνε τα πινκ. Για κάτι τέτοια πόστ σαν το από πάνω.

Boskizo gidia
12-05-2020, 20:21
Τοτες δεν εγραφα εγω ρε.Ηταν ο αλλος μου εαυτος.Απο την ορθογραφια μπορεις να ξεχοριζεις ποτε γραφω εγω,και ποτε αυτος

When Black Roses Bloom
16-05-2020, 20:40
Βοσκίζω μην τους ακούς, εγώ σε αγαπώ για την ορθογραφία σου (έχω αρχίσει και εγώ και χάνω τη δικιά μου εδώ στα ξένα, πρέπει να τσεκάρω 2-3 φορές πριν γράψω κάτι). :pink:

atom_smasher
17-05-2020, 00:32
Ερωτοσπηλια σημερα ηταν σαν μια γιγαντιαία παρτουζα ( στην οποια δεν συμμετείχα).

Boskizo gidia
17-05-2020, 14:04
Βοσκίζω μην τους ακούς, εγώ σε αγαπώ για την ορθογραφία σου (έχω αρχίσει και εγώ και χάνω τη δικιά μου εδώ στα ξένα, πρέπει να τσεκάρω 2-3 φορές πριν γράψω κάτι). :pink:

Ασε ρε τους ζορικλες.Σκαει η φατσα τους γιατι ξερουν πως αμα παιξουμε scrabble θα τους πατησω τα αφτια ρε

animae
19-05-2020, 13:01
αμα παιξουμε scrabble θα τους πατησω τα αφτια ρε

ήδη είσαι στους 8 πόντους

rat_poison
19-05-2020, 13:11
και πιο σωστό απ' το "αυτιά" και Φ>Υ
αν παίξει και σε triple word score πάμε για πολύ δυνατό παίξιμο

tsimpouklano
15-06-2020, 18:20
Τι ζούμε ρε μαλάκα μου:

https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104030213_10157268104443779_3096358539318939325_o.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_ohc=w3M9WdVibkAAX-myH8z&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=41925b154283e23c37f743d21aca6df4&oe=5F0C1A3C

https://parallaximag.gr/epikairotita/ypodochi-tis-protis-ptisis-sto-aerodromio-makedonia-meta-to-anoigma-ton-synoron

lady_of_winter
15-06-2020, 19:47
Οτι καλυτερο ειδα σημερα

Art In Haste
15-06-2020, 21:25
Ούτε ένα βιδεο.

rat_poison
15-06-2020, 21:28
snik-gigibaby.mp4

lady_of_winter
16-06-2020, 10:49
δεν ψαχνετε σωστα
να το βιντεο https://youtu.be/adKh7P-7Pmw

tsimpouklano
26-06-2020, 11:55
https://www.theguardian.com/world/ng-interactive/2020/jun/25/revealed-data-shows-10-countries-risking-coronavirus-second-wave-as-lockdown-relaxed

δείχνει με γραφήματα το πώς τα πάνε αυτή τη στιγμή μπόλικες χώρες

Art In Haste
26-06-2020, 12:09
Καραντίνα ξανά στην Λισαβώνα, η Κροατία έκλεισε τα σύνορα στις γειτονικές χώρες, η Βουλγαρία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι 15 ιουλ

Art In Haste
30-06-2020, 10:36
Round 2 (https://www.bbc.com/news/health-53218704)

Raven Lord
30-06-2020, 10:54
κάθε 6 μήνες η ίδια ιστορία :roll:

tsimpouklano
01-07-2020, 15:00
Κάποιος κάνει κάτι σε κοινωνικό πείραμα, δεν εξηγείται αλλιώς:

https://www.youtube.com/watch?v=zGIDXK0xZT4

Taliban
01-07-2020, 18:40
Round 2 (https://www.bbc.com/news/health-53218704)

E twra to vrikane to kolpo kai tha to lene synexeia. entwmetaksi teleiws tuxaia, persi perase sthn eurwph nomosxedio auksishs ths timhs tou xoirinou kreatos. Vlepete kapoia sumptwsh?

Boskizo gidia
01-07-2020, 21:53
Απο ποτε οι τιμες κρεατος πανε βαση νομου;

tsimpouklano
02-07-2020, 21:31
Αφού δε σε λένε Boskizo xoirina, στα αρχίδια σου.

Boskizo gidia
02-07-2020, 22:59
Απλα μου κανει εντιπωση γιατι παντα οι τιμες πανε αναλογα με την περιοδο.πχ τα χριστουγενα που βογκαει ο τοπος απο εριφια και αρνια η τιμη ειναι 3-3.30€/kg ενω τωρα καλοκαιριατικα παει 4.5 και ισως να φτασει τα 5€/kg αμα βαλεις την διαφορα σε 900-1500 κιλα καταλαβαινεις οτι ειναι παρα πολυ.Αλλα το γουτς-γουτς γουρουνακι εχει ολο το χρονο σταθερη τιμη γιατι ειναι τα γυραδικα και η εκτροφη εχει αλλο προσανατολισμο.
Ομως ποτε δεν επαιζε το "κατοτατη τιμη με νομο" εδω φερνουν απο εξω της μαριτσας τα ματχια,τι λεμε τωρα για νομους..φαντασου οτι το γαλα πηρε καλυτερη τιμη οταν ανεβικε ο ΦΠΑ της βουλγαριας..

Γυράδικο
03-07-2020, 15:08
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως στο κατάστημά μας χρησιμοποιούνται εκλεκτά, φρέσκα κρέατα, για τα οποία καμία έκπτωση στην τιμή δε θα μας επέτρεπε να μειώσουμε την ποιότητά τους, μένοντας πιστοί στο εδώ και 23 χρόνια όραμα του ιδρυτή του "Γυράδικου".

Και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κτηνοτρόφο/γεωργό, που παράγει την πρώτη ύλη του καταστήματός μας, ο αγαπητός Boskizo gidia θα έχει έκπτωση 20% σε κάθε του παραγγελία από το "Γυράδικο".

Παραγγέλνετε τηλεφωνικώς στο 231 095 2266 ή online στο https://www.gyradiko.gr/.

rat_poison
03-07-2020, 15:10
:touched:

OniBocho
03-07-2020, 16:09
Ο boskizo_gidia έφαγε εκλεκτή πανσετάρα στον Λάμπρο στην Παπαναστασίου κι επειδή είναι λαρτζ τύπος (όντως είναι, 2 μέτρα θηρίο) δε θα έπεφτε θύμα επιθετικού μάρκετινγκ.

The Good Son
03-07-2020, 16:34
Μαλάκες, ο χρήστης Γυράδικο κάνει post επι προσωπικού και πήγατε αλλού;
Ban στους χρήστες OniBocho και boskizo_gidia χωρίς έλεος.

OniBocho
03-07-2020, 17:29
Πας να εκμεταλλευτείς το 20% του συμφορουμίτη, τέτοιο ληγούριασμα μόνο από κάτι συντρόφους σαν τον Τσοχατζόπουλο...

Boskizo gidia
03-07-2020, 20:38
Γυραδικο,στειλε πτολεμαιδα πακετο (παλι πακετο θα φαω,ω!καημενε εγω) με κουριερ αφου κανεις τετοια προσφορα..

Λεκές
04-08-2020, 19:31
Μου φαίνεται ενδεικτικό της κατάστασης πως έχει να γράψει κάποιος πάνω από μήνα εδώ όταν τα κρούσματα έχουν ανέβει σε τρομερά ανησυχητικό βαθμό. Όχι;

tsimpouklano
04-08-2020, 21:20
Δε θα μιλήσω με επιστημονικά δεδομένα, αλλά έχουμε μια χώρα όπου κατά βάση το 1ο κύμα κορωνοϊού πέρασε εντελώς ξόφαλτσα λόγω της έγκαιρης και αυστηρής (τόσο σε διάρκεια όσο και σε μέσα) καραντίνας, που αυτό που βιώνουμε τώρα ως 2ο (?) κύμα ίσως και να είναι αυτό που --τότε-- ονομάζαμε πρώτο κύμα. Σημαντικό σε αυτή την κατεύθυνση ότι η Ελλάδα την περίοδο έναρξης του lockdown (μέσα Μάρτη) ούτε τουρισμό είχε ούτε είναι κανά οικονομικό κέντρο για να σκάνε αλλοδαποί να φέρνουν τον ιό.

Επίσης, πραγματοποιούνται περισσότερα tests (ενδεικτικά χθες 3/8 70κάτι κρούσματα και 2 νεκροί, ενώ σήμερα 4/8 120κατι κρούσματα και κανένας νεκρός).
Και φυσικά έχεις τον κόσμο που μετά από 2μηνη καραντίνα βγήκε ξανά έξω, προφανώς προσέχοντας, αλλά όχι σε βαθμό που θα συνιστούσε ένας επιδημιολόγος (και λογικό είναι αν θες τη γνώμη μου, πώς να το κάνουμε). Και το έξω σημαίνει συναναστροφή ΚΑΙ με τουρίστες που ήρθαν από χώρες που σίγουρα πέρασαν περισσότερο κορωνοϊό απ' την Ελλάδα.

Από την άλλη έχεις ένα αφήγημα που λέει ότι «Πρέπει να προσέχουμε, αλλά πρέπει να κινηθεί και η οικονομία», που ορθώς υπάρχει κατ' εμέ. Το θέμα είναι πώς αυτό συνδυάζεται με μέτρα. Δηλαδή έχεις μάσκα σε σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα λιανικής πριν μια βδομάδα (ψιλο-ορθώς πιθανώς), ενώ μόλις χθες-προχθές αυξήθηκε η πληρότητα στα πλοία (80%). Που οκ, θα μου πεις τα νησιά τι θα κάνουν κλέφτες θα γίνουν, αλλά κάπως φαίνεται να μην ταιριάζει με ό,τι λέγεται περί προσοχής και συνωστιμού.
Επίσης, εκκλησίες, γαμοβαφτίσεις, γλέντια γάμων, όλα γίνονται χωρίς να τρέχει κάστανο. Δυο μέτρα και δυο σταθμά για να μην κλάψει η Κεραμέως.
Και, αν θες, μάλλον δε μιλάμε παραπάνω, γιατί η σκατίλα που λέγεται μηντιακή κάλυψη στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο, συνεπώς και ο δημόσιος διάλογος, οπότε και ό,τι σκάει πλέον ούτε εντύπωση κάνει ούτε τίποτα. Που αρκεί να χρυσωθεί το χάπι της ατομικής ευθύνης.

FANTASMA
04-08-2020, 23:02
Μου φαίνεται ενδεικτικό της κατάστασης πως έχει να γράψει κάποιος πάνω από μήνα εδώ όταν τα κρούσματα έχουν ανέβει σε τρομερά ανησυχητικό βαθμό. Όχι;
Τι να γραψουμε δηλαδη, αφου οπως και καθε αλλο τοπικ στο μπουρδελακι το εκαναν πολιτικο θεμα κι εδω, οριακα με θεωριες συνωμοσιας.

Θα πεθανουν οσοι ειναι να πεθανουν, οι υπολοιποι θα ζησουν, θα βγει ενα εμβολιο σε κανα 6μηνο για ευρεια χρηση αν οι μελετες της Οξφορδης ειναι οσο θετικες οσο φαινεται, αλλιως θα παμε για κανα 2χρονο με την ιδια κατασταση και μετα θα επανελθουμε απο το 2022 και μετα σε πιο κανονικες καταστασεις με ταξιδια, εκδηλωσεις, συναυλιες, κτλ.

Μεχρι τοτε καραντινες και μνημονια και ευχελαια, κι αγιος ο θεος.