View Full Version : COVID19 - ο ιός της Κορόνας
Raven Lord
05-08-2020, 01:21
https://i.imgur.com/ezcnXKc.jpg
OniBocho
05-08-2020, 07:42
https://i.imgur.com/ezcnXKc.jpg
Πάλι πολιτικό σχόλιο ρε ΑΤΜίν του μπουρδελακίου; Δε βαρέθηκες;
Raven Lord
05-08-2020, 09:35
η εικονίτσα της παναγίας πού είναι?
OniBocho
05-08-2020, 10:26
Την άρπαξε το αλογάκι της.
FANTASMA
05-08-2020, 20:28
Πάλι πολιτικό σχόλιο ρε ΑΤΜίν του μπουρδελακίου; Δε βαρέθηκες;
Σιγα σου θιξαμε το τριτο σου σπιτι εσενα.
Σας ποδοπαταει η Χουντα στην Ελλαδα βλεπω ε?
Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Δε με κάλυψαν οι αποπάνω, λυπάμαι.
Raven Lord
29-09-2020, 19:53
https://www.news247.gr/koinonia/analysi-dermitzaki-tha-eichame-600-900-kroysmata-an-eichame-tin-taytopoiisi-allon-choron.9002341.html
Εν συνεχεία, ο Μανώλης Δερμιτζάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρέπει να παρθούν και τα οποία "πρέπει να είναι εμπροσθοβαρή κι όχι "μικροδιαχείριση" της κοινωνίας. Πρέπει να είναι μέτρα απλά στην κατανόηση, σχετικά οριζόντια, έστω κι αν είναι με τοπικό χαρακτήρα και να είναι βιώσιμα για πολλές εβδομάδες. Πχ μάσκα παντού αλλά και αύξηση της τηλεργασίας. Το να κλείνουμε δραστηριότητες όπως τα εστιατόρια ή τα καφέ και μπαρ δεν βοηθάει αλλά οδηγεί σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές. Καλύτερα να είναι όλα ανοιχτά με καθημερινούς μόνο και μέχρι αργά με αυστηρούς ελέγχους και μέτρα ώστε να υπάρχει συντεταγμένη συμπεριφορά. Και να μη ρίχνουμε συνέχεια τα βάρη στους νέου, ούτε και να λάβουμε περιοριστικά μέτρα για τους ηλικιωμένους".
Raven Lord
22-10-2020, 09:01
https://www.news247.gr/gnomes/xrhstos-demeths/mipos-i-sygkentrosi-sto-efeteio-ftaiei-kai-gia-to-oroyts-reis.9026507.html
Art In Haste
22-10-2020, 09:30
Η φάση είναι εδώ (https://www.typosthes.gr/ygeia-epistimi/covid-19/231378_koronoios-aytoi-einai-oi-4-logoi-poy-xefyge-o-ios-sti-thessaloniki).
Λασπόνερα
22-10-2020, 12:53
Σύμφωνα με το #258, ούτε ο συνωστισμός των οπαδών ήταν, ο οποίος ήταν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και ο σκοπός της κάθε συγκέντρωσης.
tsimpouklano
22-10-2020, 12:55
Ξυδάκι, φιλαράκι.
Λασπόνερα
22-10-2020, 13:52
Μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Κολλάει κόβιντ εδώ;
Καλύτερα κάγκουρες παοξήδες σε παπάκια.
tsimpouklano
22-10-2020, 14:08
Απλά θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις κιόλας σε ποιο ακριβώς επίπεδο συγκρίνονται οι διαδηλώσεις που ήρθαν ως απαίτηση για την πολιτική και ποινική καταδίκη μιας εγκληματικής οργάνωσης που σφάγιασε βρε αδερφέ και 2-3 ανθρώπους και ζαπάκιασε κάποιες άλλες δεκάδες επειδή δεν τους έψηνε το χρωματάκι τους, με τις συγκεντρώσεις για αγωνιστικά πανηγύρια.
Λασπόνερα
22-10-2020, 14:39
Στο επίπεδο του οτι ανεξαρτήτως για ποιο λόγο βγαίνεις στο δρόμο, τη γαμωαρρώστια την κολλάς.
Εκτός αν μου πεις εσύ οτι αξίζει τον κόπο να κολλήσουν 1000 άτομα σε μια συγκέντρωση αν η συγκέντρωση έχει σοβαρό σκοπό.
Εκεί πλέον δεν έχω το χρόνο και την όρεξη να το αναλύσουμε παραπάνω.
tsimpouklano
22-10-2020, 15:02
Αρχικά να σε ενημερώσω πως άνθρωποι κολλάνε συνεχώς. Στα λεωφορεία, στις τάξεις και στα σχολεία, στη δουλειά και μετά στα σπίτια από γονείς και παιδιά, κολλάνε και σε πόλεις που δε γίνονται συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων. Αλλά όταν γίνονται με τέτοια μαζικότητα και τέτοια περιεχόμενα αξίζει να κάτσεις να το σκεφτείς λίγο παραπάνω και όχι να κάθεσαι να τις συγκρίνεις με οπαδικά πανηγύρια.
Καλή η φάση με τις ίσες αποστάσεις, αλλά όχι.
Raven Lord
23-10-2020, 09:04
https://athens.indymedia.org/media/cache/00/c6/00c61d251e1aa9a0f150ba59a8ebe8ed.png
https://athens.indymedia.org/post/1607880/
saloth sar
23-10-2020, 11:55
E lol ρε πουστηδες. Καπου ελεος δηλαδη.
Raven Lord
23-10-2020, 11:58
αχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχα ξετρυπώθηκε :touched:
saloth sar
23-10-2020, 12:20
Χωρις πολλα-πολλα σε admins θυματα κρισης μεσης ηλικιας και χρησιμους ηλιθιους αναρχικους της μεγαλοαστικης ταξης, μια ενδεικτικη συζητηση για να καταλαβει καποιος σοβαρος ανθρωπος το επιπεδο του (λεγομενου) κινηματος εν ετη 2020 και εν μεσω πανδημιας:
https://athens.indymedia.org/post/1607485/
Τι να διαβαζεις αναρχικους, τι σχολια στο μακελειο ενα και το αυτο.
OniBocho
23-10-2020, 13:41
Γεια σου Saloth πάστορα και στα τσιμπούκια μάστορα!
tsimpouklano
23-10-2020, 15:53
Μιας και η σοβαρή κριτική των αναρχικών και γενικά του α/α χώρου βρίσκεται στις συζητήσεις και στα κρυμμένα του indymedia.
Oh, let's have a look.
OniBocho
24-10-2020, 07:58
Ξεκίνησε λοιπόν η πρώτη μέρα με μάσκα "μέσα - έξω" που η κυβερνησάρα αποφάσισε για να σώσει την πλέμπα από τον κόβιντ, ώστε να την σκοτώσει η ίδια και να πάρει όλη τη χαρά, γιατί έναν στόχο έχεις ως εξουσία βρε αδερφέ, μία χαρά, να σου την στερήσει ο παγκολίνος και η νυχτερίδα;
Η γελοιότητα του πράγματος είναι ανυπολόγιστη πλέον, οι τύποι είχαν όλο αυτό το διάστημα που "τα πηγαίναμε καλά" να βρουν και να δώσουν λύσεις σε νευραλγικούς τομείς (ΜΜΜ, σχολεία, ΕΣΥ έτσι πρόχειρα) αλλά όχι, διακοπάρες να κάνουμε, να περάσει η Κεραμέως νομοσχεδιάρα που δίνει την απόλυτη εξουσία στους σχολάρχες των ιδιωτικών και τα υπόλοιπα θα τα αντιγράψουμε απ' όποιον τα κάνει χειρότερα (βλέπε Γαλλία), ακόμα κι αν ο WHO (είπαμε ότι το ΠΟΥ δε θυμμίζει μπαντάρα, ήτοι δεν έχει θέση σε ένα ЭЛЕКТРИК РЕКВИЕМ) δίνει συγκεκριμένα στοιχεία (για παράδειγμα, η χρήση μάσκας για παιδιά κάτω των 12 ετών) εμείς θα στηρίξουμε τον κολλητό του αντι-προέδρου, με την βιοτεχνιάρα παραγωγής μασκών στην Ελασσόνα.
Παμ παρακάτω, η ευθύνη είναι και πάλι δική μας, εννοείται. Η κυβέρνηση δε θα μπορούσε, ασούμε, να μην ανοίξει τα σύνορα για μια χαμένη τουριστικά χρονιά, ώστε να επανέλθει το εθνικό προϊόν δυναμικά την επόμενη σεζόν και να πάρει το πρωτάθλημα. 10% πληρότητα; Γιατί όχι; Πάμε, ελάτε σουηδοαγγλάρες να γινουμε μια αγαπημένη αγέλη, ελλάς - ευρώπη - συμμαχία. Εστίαση κλειστή από τις 00:00! Ναι, φυσικά. Γιατί, θέλουν τα μούλικα να βγαίνουν κι όχι να διαβάσουν ώστε να γίνουν με τη σειρά τους άριστοι; ΌΧΙ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.
Γιατί, αν το ωράριο των καταστημάτων αυτών είχε ως όριο τις 02:00, σιγά μην πακτώνονταν επί 3 ώρες στα μαγαζά και μετά στις πλατείες, οπότε δε θα είχαμε και κανέναν να κατηγορήσει ο nickHARD της καρδιάς μας. Τα αστικά, που λειτουργούσαν ΥΠΕΡΟΧΑ κατά τη διάρκεια του lockdown και οργανισμοί καρκινώματα, σαν τον ΟΑΣΘ (τυχαίο παράδειγμα) βρήκαν τη χαρά τους, τώρα που και πάλι ο κόσμος αναγκάζεται να πηγαίνει στην εργασία του βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση, απ' αυτήν προ πανδημίας. Αλλά όχι, η μάσκα όταν αράζεις στο έρημο παγκάκι μέσα στον ήλιο ή όταν περπατάς μόνος σου για έναν περίπατο, αυτή θα σε σώσει. Φυσικά, όπως δήλωσε ο Moses, χρήματα για να στηρίξουν εργοδότες και εργαζομένους σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο lockdown υπάρχουν, αλλά η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι μια δεύτερη καραντίνα θα είναι πλήγμα για την ψυχολογία των πολιτών, οπότε δεν προχωράει σε κάτι τέτοιο.
Για αυτό άλλωστε η ψυχολογία μας είναι στα ύψη.
Για να μην ξεχνιόμαστε,
:tsipras::egefaliko::alexis::yodaki:
Art In Haste
24-10-2020, 09:29
https://www.youtube.com/watch?v=67Nrd8o2Aqw
tsimpouklano
24-10-2020, 15:34
The λιώμα topic (https://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?17546-The-%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1-topic&highlight=%CE%9B%CE%99%CE%A9%CE%9C%CE%91)
Raven Lord
04-11-2020, 19:58
περιστατικό γνωστού στη θεσσαλονίκη, αντιγράφω από το fb:
Κυριακή ανεβάζω πυρετό και παίρνω τηλέφωνο ΕΟΔΥ. Περίμενα μετά από 10 μήνες να έχει στηθεί ένα επιχειρησιακο κέντρο που να σου δίνει σωστές οδηγίες, να σου κλείνει ραντεβού για τεστ κτλ. Μην πω ότι θα έπρεπε να έχουν ναυλωσει ξενοδοχεία να πηγαίνεις να καραντινιαζεσαι. Αντ αυτού ακολουθεί ο διάλογος :
-Πάρτε αντιπυρετικα και αν δεν πέσει ο πυρετός σε 2-3 μέρες κάντε το τεστ.
-Με την οικογένεια μου τι γίνεται, να μείνουν και αυτοί σε καραντίνα?
-Όχι, μόνο αν βγει θετικό το τεστ.
-Μα, μέχρι τότε θα έχουν κολλήσει τη μισή Θεσσαλονίκη! Δεν μπορείτε να μου κλείσετε ένα ραντεβού να πάω να κάνω τώρα κάπου τεστ??
-Όχι, βρείτε ένα κέντρο υγείας και πάρτε τηλέφωνο αν μπορούν να σας εξυπηρετησουν
Αν λοιπόν ακολουθούσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καταρχήν δεν θα έκανα καν το τεστ γιατί σε 2-3 μέρες έπεσε ο πυρετός όπως μου είπαν.
Η [...] και η [...] θα κολλούσαν συμμαθητές και συναδέλφους και πάει λέγοντας, το ίδιο και εγώ που από σήμερα θα έλεγα "ίωση ήταν και πέρασε".
Ευτυχώς μείναμε όλοι σπίτι, και έχω αμάξι και πήγα να κάνω το τεστ. Αλλιώς φορέας θα έπρεπε να μπω στο αστικό.. αλλά θα προστάτευε η μάσκα...
OniBocho
04-11-2020, 20:52
Μπανάστα κι αντιπολίτευση με τρολ των 0.60 και εκατόμβες θυμάτων. Μόνο αυτό ξέρετε να κάνετε, κύριοι του σύριζα.
:egefaliko:
:yodaki:
:egefaliko:
Art In Haste
04-11-2020, 20:56
Μέχρι που θα φτάσει η προπαγάνδα σας ήθελα να ξερα. Δύο φορές τους τελευταίους 10 μήνες χρειάστηκε να καλέσω ΕΟΔΥ και η εξυπηρέτηση ήταν υψηλού επιπέδου. Την μία απλά δεν απάντησαν ποτέ, και την άλλη μου δώσανε άμεσα άλλο τηλέφωνο να επικοινωνήσω.
tsimpouklano
04-11-2020, 21:42
Η κλήση στο 1135 στο 99% των περιπτώσεων είναι χαμένος χρόνος, καθώς θα σε προωθήσουν - νέα κλήση, νέα αναμονή - στο 210..., που εξ αρχής υπάρχει στα τηλέφωνα επικοινωνίας του ΕΟΔΥ. Και στην καλύτερη μιλάμε για 10-15' αναμονή.
Γενικώς, η γραμμή για να σε κάνουν τεστ είναι συμπτώματα + ύποπτη επαφή.
Σχετικά με την περίπτωση του φίλου_Raven, αυτό με την καραντίνα μόνο επί θετικού test αναφέρεται στην υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι (που ελέγχεται σε ορισμένες περιπτώσεις κι από την αστυνομία). Σε περιπτώσεις που ο τάδε ή ο δείνα έχουν έρθει σε επαφή με άνθρωπο που μάλλον είναι κρούσμα, η συμβουλή είναι "μείνε σπίτι / περιόρισε όσο γίνεται τις συναναστροφές", το αν κανείς το πράξει ή όχι για τον ίδιο ή τα παιδιά του άπτεται (και εδώ ορθώς) στην ατομική ευθύνη.
Όσο για το ραντεβού, υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη σημεία για να κλείσεις ραντεβού (π.χ. ΔΕΘ) ή μπορείς να πας να περιμένεις στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, όπου ο χρόνος αναμονής ποικίλει αναλόγως την ώρα που θα πας, αν πετύχεις αλλαγή βάρδιας κ.α. (από 1 ώρα έως και 9-10 ώρες).
Raven Lord
04-11-2020, 21:53
γενικά, η γραμμή είναι μόνο για πυρετό 38+ και πάνω από 2-3 μέρες. τα ίδια είπαν και σε πολύ δικό μου άτομο, το οποίο έκατσε μέσα μέχρι να πέσει ο πυρετός (σε μια μέρα) και όλα καλά. κανείς δεν ξέρει τι είχε και αν μπορούσε να το μεταδώσει μετά, γιατί απουσία θετικού τεστ, δεν παίζει σε καμία δουλειά 14ημερη άδεια με αποδοχές, οπότε αναγκαστικά πρέπει να δουλέψεις ;)
atom_smasher
04-11-2020, 22:10
Μια γειτόνισσα αθήνα πέθανε, με υποκείμενο νόσημα. Ένας φίλος εδώ το ξεπέρασε. Οσφρηση και γεύση δεν έχουν επανελθει ακόμα. Αντε και στα δικά μας.
Art In Haste
04-11-2020, 22:13
Ξαναγύρισες στα βόρεια εσύ;
Για να μην έχουμε μόνο τις ρειβενλορντικές anecdotal ιστορίες που σκιαγραφούν την (γνωστή) αδυναμία και ανικανότητα του κράτους, εμένα ένας 'φίλος' μου μουσικός ποστάρει εδώ και μήνες φωτογραφίες στο Fb με γάμους, πανηγύρια τίγκα παντού κόσμος όλων των ηλικιών χωρίς μάσκες και άλλα χαζά. Στην επαρχία Βορείου Ελλάδους αυτά. Μπήκε σε οικειοθελή καραντίνα αυτός ο 'φίλος' πρόσφατα, πάλι σύμφωνα με το fb.
tsimpouklano
05-11-2020, 00:33
https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/201403a/90574a2e6a7a2045b90d395ccb9ede50.jpg
Boskizo gidia
05-11-2020, 07:58
Για να μην έχουμε μόνο τις ρειβενλορντικές anecdotal ιστορίες που σκιαγραφούν την (γνωστή) αδυναμία και ανικανότητα του κράτους, εμένα ένας 'φίλος' μου μουσικός ποστάρει εδώ και μήνες φωτογραφίες στο Fb με γάμους, πανηγύρια τίγκα παντού κόσμος όλων των ηλικιών χωρίς μάσκες και άλλα χαζά. Στην επαρχία Βορείου Ελλάδους αυτά. Μπήκε σε οικειοθελή καραντίνα αυτός ο 'φίλος' πρόσφατα, πάλι σύμφωνα με το fb.
Γιαυτο ας φανε λοκιντον με χεσεμες να στωσουν απιδερμιδα οι greek-o-γλετζεδες
Το lockdown είναι ένα δράμα γενικώς. Απλώς το να πιστεύεις πως δεν υπάρχει και ατομική ευθύνη για την εξάπλωση των κρουσμάτων σε μια χώρα που ευδοκιμεί τέτοια ανοησία όπως αυτή που περιγράφω πιο πάνω μου φαίνεται κάπως θλιβερό.
Γενικά το κόμπο ανικανο κράτος + μπόλικοι μπούφοι πολίτες (δεν είναι τυχαίο που πάνε και μαζί αυτά) είναι δυνατό.
Raven Lord
05-11-2020, 11:06
Απλώς το να πιστεύεις πως δεν υπάρχει και ατομική ευθύνη για την εξάπλωση των κρουσμάτων σε μια χώρα που ευδοκιμεί τέτοια ανοησία όπως αυτή που περιγράφω πιο πάνω μου φαίνεται κάπως θλιβερό.
αυτό δε νομίζω να το πιστεύει κανείς. αλλά το επίσημο αφήγημα της αποκλειστικής υπαιτιότητας της "ατομικής ευθύνης", όπως διαχέεται εδώ και 7 μήνες, δε θα το φάμε αμάσητο και φυσικά τις αλλοπρόσαλλες επιλογές, τις παλινωδίες και τα λοιπά θέματα που προκύπτουν από την προχειρότητα και την ανικανότητα δε θα τα αφήσουμε χωρίς κριτική και αμφισβήτηση στο όνομα μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
και βέβαια τονίζω ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό (τουλάχιστο), αλλά εδώ ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Γενικά το κόμπο ανικανο κράτος + μπόλικοι μπούφοι πολίτες (δεν είναι τυχαίο που πάνε και μαζί αυτά) είναι δυνατό.
το "μπόλικοι" είναι επιεικής εκτίμηση
atom_smasher
05-11-2020, 11:12
Ξαναγύρισες στα βόρεια εσύ;
Ναι προλάβαμε και φύγαμε στην ώρα μας, μέσα Ιουλιου.
ypersyntelikos
05-11-2020, 11:13
να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς
με δεδομένο ότι εκτός απροόπτου σε λίγη ώρα ανακοινώνεται γενικό λοκντάουν (όπως τον Μάρτιο)
ξέρει κανείς αν το χαρτί για να μπορείς να κυκλοφορήσεις για δουλειά χρειάζεται κάτι έξτρα; πχ να είναι δηλωμένη η δουλειά στην εργάνη ή κάτι τέτοιο
Raven Lord
05-11-2020, 11:19
είχε ακουστεί το τελευταίο αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση
Λασπόνερα
05-11-2020, 11:26
Ναι.
Αν μπεις στο forma.gov.gr θα δεις ότι είναι απαραίτητο.
Raven Lord
05-11-2020, 11:35
ναι, αυτό ισχύει για τα μέχρι σήμερα δεδομένα. μετά τις σημερινές ανακοινώσεις μπορεί να αλλάξει (δεν το κόβω βέβαια, αλλά όλα τα περιμένεις)
Boskizo gidia
05-11-2020, 13:46
Οχι ρε γκαντεμια και εχω κανα 32 γιδια αδηλωτα..
Zoonchild
06-11-2020, 14:35
περιστατικό γνωστού στη θεσσαλονίκη, αντιγράφω από το fb:
Κυριακή ανεβάζω πυρετό και παίρνω τηλέφωνο ΕΟΔΥ. Περίμενα μετά από 10 μήνες να έχει στηθεί ένα επιχειρησιακο κέντρο που να σου δίνει σωστές οδηγίες, να σου κλείνει ραντεβού για τεστ κτλ. Μην πω ότι θα έπρεπε να έχουν ναυλωσει ξενοδοχεία να πηγαίνεις να καραντινιαζεσαι. Αντ αυτού ακολουθεί ο διάλογος :
-Πάρτε αντιπυρετικα και αν δεν πέσει ο πυρετός σε 2-3 μέρες κάντε το τεστ.
-Με την οικογένεια μου τι γίνεται, να μείνουν και αυτοί σε καραντίνα?
-Όχι, μόνο αν βγει θετικό το τεστ.
-Μα, μέχρι τότε θα έχουν κολλήσει τη μισή Θεσσαλονίκη! Δεν μπορείτε να μου κλείσετε ένα ραντεβού να πάω να κάνω τώρα κάπου τεστ??
-Όχι, βρείτε ένα κέντρο υγείας και πάρτε τηλέφωνο αν μπορούν να σας εξυπηρετησουν
Αν λοιπόν ακολουθούσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καταρχήν δεν θα έκανα καν το τεστ γιατί σε 2-3 μέρες έπεσε ο πυρετός όπως μου είπαν.
Η [...] και η [...] θα κολλούσαν συμμαθητές και συναδέλφους και πάει λέγοντας, το ίδιο και εγώ που από σήμερα θα έλεγα "ίωση ήταν και πέρασε".
Ευτυχώς μείναμε όλοι σπίτι, και έχω αμάξι και πήγα να κάνω το τεστ. Αλλιώς φορέας θα έπρεπε να μπω στο αστικό.. αλλά θα προστάτευε η μάσκα...
lol, raven εχουμε κοινους "γνωστους" :razz:
Boskizo gidia
06-11-2020, 14:40
Πηγε η μανα σουπερ να ψωνησει πολεμοφοδια για την καραντινα.
Ολοι οι χεστες γεμιζαν τα καροτσια με κωλοχαρτα και η μανα το γεμησε με πατατακια,φουντουνια και ντοριτος.
Οχι,πειτε μου,ποιος ξερει να περναει την καραντινα πιο ευχαριστα..
rat_poison
06-11-2020, 14:59
ίσως μ' αυτά τα ψώνια καλό θα'τανε να πάρει και κάνα κωλόχαρτο παραπάνω
OniBocho
06-11-2020, 15:28
Αυτά στουμπώνουν ρε, ειδικά με κοακόλα δεν παίζει να χρειαστεί κωλόχαρτο.
Boskizo gidia
06-11-2020, 16:11
Ενα μηνα καραντινα και χεστηκατε πανο σας..που να ζουσατε σε καμια χουντα..
Θα βαλω αγγελια στο carαμα ξεμηνει κανεις,εχω κατι φυλα απο τσουκνιδες
saloth sar
10-11-2020, 19:54
Oταν ακουτε αντιπολιτευση (αξιωματικη και μη), διαφορους κολαουζους και ξεμπαρκους χρησιμους ηλιθιους να λενε περι αναποτελεσματικοτητας κουλι να διαχειριστει την πανδημια (οταν δεν πετανε αγνη ανωθευτη συνωμοσιολογια):
Today 19:24
<Raven Lord> (https://www.electricrequiem.com/forum/#) προφανώς μαλακία που ανέβασε τέτοια φωτο. τώρα για το φαΐ με 6-7 άτομα, μπορούσε να το κάνει διακριτικά.
Αδμιν για Πολακη. Σε πληρη ταυτιση με τον παλιο συντροφο, φιλο και συμφοιτητη του, Τσιπρα. Οπως ακριβως και η κυβερνηση Κουλι με την περιπτωση Κουμουτσακου και την "μεταλαβια" του. Κανε την μαλακια εν μεσω πανδημιας αλλα κρυφτο, ετσι κι αλλιως ολοι κανουν μαλακια. Ακριβως τα ιδια, καμια απολυτως διαφορα.
Το θεμα δεν ειναι καμια προστασια της δημοσιας υγειας. Στ' αρχιδια τους ολα. Το θεμα ειναι ποιος θα αξιοποιησει καλυτερα προς ωφελος του τους νεκρους. Κυβερνηση και αντιπολιτευση πτωματοφαγιας.
Raven Lord
10-11-2020, 19:58
φύτρωσε αρχιδάκια ο μικρός ανθρωπιστής? :touched:
Raven Lord
11-11-2020, 12:06
τι λέει ρε ο ψέκας http://www.docmed.gr/epithesi-dieythynti-m-e-th-eyaggelismoy-se-kyvernisi-gia-lockdown/?fbclid=IwAR0nZTukh_u_kkILqxIBiMb8gDcLMTjS17sDxagyfzdf4aRVav_IL1hbv3s
OniBocho
11-11-2020, 12:49
Ωπ, αναρχοζαίος κι ο Ζακυνθινός.
Λασπόνερα
11-11-2020, 19:36
Φθηνά τη γλυτώσαμε. Απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ εμείς εδώ πάνω περιμέναμε ολικό λοκντάου και κλείσιμο και δημοτικών.
Ο ψεκασμένος γιατρός πριν λέει τη γνώμη του ( συμφωνώ στα περισσότερα) όπως την αντίθετη γνώμη τους λένε και διάφοροι άλλοι γιατροί.
Η διαφορά είναι οτι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις τώρα θα λογοδοτήσουν ενώ οι απ' έξω είναι σαν τους προπονητές κερκίδας.
Πραγματικά και εγώ ώρες ώρες αμφιταλαντεύομαι με την αρχική μου γνώμη για τους "ειδικούς" και για το οτι "εμείς τί μιλάμε αφού δεν ξέρουμε" που είχα πει και παλαιότερα.
Τί σκατά μας λέγανε για 1000 θανάτους κάθε μέρα σε γειτονικές χώρες και τώρα με περισσότερα κρούσματα δεν τρέχει κάστανο.
Ομαδικοί τάφοι, φοράτε γάντια, μη φοράτε, η μάσκα μία προστατεύει μία δεν προστατεύει, τα παιδιά μεταδίδουνε αλλά όχι μετά δε μεταδίδουν, το Μάιο προσωπικά έπλενα κάθε φρούτο ξεχωριστά ενώ τώρα μόνο από τον πάγκο του μανάβη δεν το τρώω.
Τί σκατά ρε μανς;
tsimpouklano
11-11-2020, 19:49
https://nb.bbend.net/media/news/2013/12/12/381074/main/786f83717f9938ff841f73d069c2b76a.jpg
Boskizo gidia
11-11-2020, 20:43
Ηθικο διδαγμα..Το νερο της λασπης ειναι βαγκανος..
Αντε παρε να φας καμια γιδα βραστη ρεεεε!!! Εμεις κλεφτες θα γινουμε;
rat_poison
11-11-2020, 21:29
παιδιά ο λασπόνερας χαλάρωσε την ατομική του υγιεινή και δεν έπαθε τίποτα, διαβάστε τα ευρήματα που ανατρέπουν ολόκληρη την επιδημιολογία σε λίγες μέρες στο pubmed καθώς και την πρωτοποριακή στατιστική bayesian μέθοδο ενός δείγματος που εφάρμοσε στο researchgate.
κατά τ' άλλα ο γιατρός του ΕΣΥ είναι ο κερκίδας
Λασπόνερα
11-11-2020, 21:47
Rat, αν δεν κατάλαβες τί είπα με χαρά να το πω πιο με πιο απλά λόγια.
paddy honey
11-11-2020, 21:51
Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος κτλπ.
paddy honey
11-11-2020, 21:52
λάθος θρεντ σόρι
tsimpouklano
11-11-2020, 21:52
Εγώ θα το ήθελα πάντως, γιατί το post με τον :ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: πιο πάνω ήταν απολύτως ειλικρινές.
OniBocho
13-11-2020, 13:54
Ας δώσουμε λίγη τροφή στους παντοκράτορες της γνώσης αυτού του φόρουμ.
Αν Πολάκης, Παππάς και σία έλεγαν "πέσαμε έξω" τα ΜΜΕ και οι γνωστοί καλοθελητάδες τους θα είχαν πάρει τα άρματα. Χθες ήταν απλά Πέμπτη, σε αυτήν την υπέροχη γωνιά του κόσμου.
Για να βοηθήσουμε στη μετάφραση, όχι αυτό δεν είναι ένα ποστ κατακραυγής των αποδεκτών των λιστών Πέτσα. Ναι, αυτό είναι ένα ακόμη ποστ στήριξης στο "μεταλλαγμένο" (see what I did there? ) ΠΑΣΟΚ, που εδώ και 6-7 χρόνια ονομάζεται ΤΣΥΡΙΖΑ.
saloth sar
14-11-2020, 23:22
Νεο χτυπημα απο τον χοντρο που σας εφερε το signature μου την εποχη του μεγαλου "κυνηγιου" του τσιγαρου (βεβαια δεν ασχοληθηκα να δω ποσοι αλλοι κοπανοι ΕΡιτες παλαμοβαρανε απο κατω):
https://i.imgur.com/nTphzaG.png
https://i.imgur.com/JveHirG.png
https://i.imgur.com/U57AnBz.png
Μπαναστατες του ER (και εκτος αυτου) μια ζωη εναλλακτικοι μικροαστοι καλοπερασακηδες. Πεστε ψοφηστε ρε μαλακες γιατι εχετε βρωμισει τα παντα.
Πριν αρχισετε τις πουστιες, η παραπανω συζητηση ειναι δημοσια.
Raven Lord
02-12-2020, 14:34
επιτέλους βγήκε κάποιος υπεύθυνος να το ξεκαθαρίσει. ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι μετακινήσεις για μετάβαση στο βουνό για άθληση. χωρίς άγχος αυτό το σ/κ :)
https://www.youtube.com/watch?v=F9PR8cU-n5Y
lady_of_winter
02-12-2020, 14:57
εγω παντως ηδη κανονιζω φαση για βουνο το σκ :rofl::rofl:
Raven Lord
02-12-2020, 17:51
κώλο δε βάζεις κάτω
lady_of_winter
02-12-2020, 18:03
Μας το επιτρεπει ο υπουργος αφου
Raven Lord
16-12-2020, 13:03
https://www.france24.com/en/live-news/20201216-freedom-another-casualty-of-covid-19-pandemic
OniBocho
15-01-2021, 09:25
Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμά μας
Βγαίνει ένας δικηγόρος σε μια εκπομπή στο Star κ λέει γειά σας έκανα μήνυση κατά παντός υπευθυνου για την κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα που πέθαινε ο κόσμος 10-10 γτ δεν γίνεται κάποιος θα φταίει κ ο Γεωργιάδης έβγαινε κ έλεγε ότι φταίει ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικιων κ ο Κικιλιας ότι φταίνε οι κάτοικοι της Δράμας ΜΙΑ ΧΑΡΆ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΩΡΈ που δεν είχαν όχι οξυγόνο, αλλά ούτε φρεον στο κλιματιστικό.
Άλλωστε πάλι ο Γεωργιάδης ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της κυβέρνησης για το φιάσκο της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι μας λέγαν οι λοιμωξιολογοι να την κλείσουμε, αλλά σεβαστηκαμε πίστη κ ορθοδοξία γτ γιόρταζε ο Άη Δημήτρης.
Κ τον καλούν τον άνθρωπο στην εκπομπή κ του λέει ένα τσ@υτσεκι που παριστάνει τον δημοσιογράφο ότι καλά τα λέτε για την Βόρεια Ελλάδα ΑΛΛΆ δεν λέτε κάτι για την συγκέντρωση στο Εφετείο για την δίκη της Χ.Α. καθότι όλοι ξέρουμε ότι η λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι μετά τα Τέμπη κ μετά μια άλλη γυρνάει κ του λέει ότι κάποιοι, ΚΆΠΟΙΟΙ, όχι εμείς θα γυρίσουν ίσως κ θα πουν ότι είστε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ για αυτό τα λέτε αυτά, λες κ δεν πέθανε τόσος κόσμος εκεί πάνω.
Κ γυρνάει ο δικηγόρος που μέσα σε λίγα λεπτά έγινε ΔΙΚΑΣΤΗΣ κ τους λέει εγώ που λέτε ΔΕΞΙΟΣ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΚΌΚΚΑΛΟ ΕΊΜΑΙ, για να πάω σπίτι κάνω 3 μέρες γτ στριβω μόνο δεξιά κ η κόρη μου ήταν ΔΎΟ ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΨΉΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ καθότι είναι γνωστό ότι όποιος λέει ότι η κυβέρνηση έκανε εγκληματικά λάθη κ συνεχίζει κ κάνει, είναι σύριζα
Από Χάρη Ζάβαλο
Ω ρε πουστιά που παίχτηκε...
tsimpouklano
15-01-2021, 13:55
Το καλύτερο βιογραφικό της χώρας δήλωσε πως:
«Αυξάνουμε το πρόστιμο από τα 300 στα 500€ για να αναθερμάνουμε την οικονομία.»
video (https://twitter.com/i/status/1350032374281760768)
Raven Lord
15-01-2021, 13:57
:touched:
tsimpouklano
15-01-2021, 19:30
Δεκαήμερη αναστολή του μέτρου των 500€ προστίμων (https://www.efsyn.gr/politiki/boyli/277052_mas-kanei-ti-hari-kai-pairnei-piso-tin-ayxisi-sta-prostima), ανακοίνωσε το πατρινό καρναβάλι.
Art In Haste
15-01-2021, 19:51
Έτσι δε γίνεται δουλειά.
OniBocho
20-01-2021, 19:31
www.standard.co.uk/insider/kyriakos-mitsotakis-vaccine-photo-top-off-b900250.html
Γιατί δε φτάνει να είσαι ξεφτιλισμένος στα εγχώρια μόνο. Το διεθνές πετσάκι είναι πολύ καλύτερο.
lady_of_winter
20-01-2021, 19:59
ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ
He slowly unbuttons, maintaining intense eye contact as his soft chest hair and hard pecs come into focus. “I’m ready,” he says, confidently removing his shirt. He leans back and waits…
A necklace dangling tantalisingly between those pumped-up pecs. We’re not normally into leather jewellery on men above the age of 20 and not on a gap year, but on Mitsotakis it works.
Raven Lord
20-01-2021, 20:01
*ό,τι
lady_of_winter
20-01-2021, 20:03
:pink: :pink:
Raven Lord
20-01-2021, 20:09
:o
OniBocho
20-01-2021, 20:26
Μαθαίνεις, μηχανικέ.
Raven Lord
20-01-2021, 20:34
ολάκερο πολυτεχνείο βγάλαμε. ρώτα και τη λέιντι
paddy honey
20-01-2021, 20:37
5 χρόνια σαν τη γεωπονική.
OniBocho
20-01-2021, 20:54
ΕΜΠ1 ?
lady_of_winter
20-01-2021, 21:58
άλλος άνθρωπος βγαίνεις από εκεί μέσα
Raven Lord
26-01-2021, 12:44
ένα ενδιαφέρον paper για την εξελικτική βιολογία του κοβιντ και πώς τα μέτρα κοινωνική απομόνωσης μπορούν να επηρεάσουν απρόβλεπτα τις μεταλλάξεις του ιού. https://www.cell.com/current-biology/pdf/S0960-9822(20)30847-2.pdf
saloth sar
03-02-2021, 14:46
Ενα περιεργο πραγμα. Ψαχνω τοσες μερες να βρω αναφορες καποιων ριζοσπαστικων papers σε οργανισμους υγειας, ειδησεογραφικα sites, πανεπιστημια κτλ και δεν βρισκω τιποτα. Για για την αντιθετη αποψη ομως, οτι η ελευθερη μετακινηση ευννοει τις μεταλλαξεις, οτι μεχρι να καταληξουμε στην μεταλλαξη που θα μεταδιδεται με την σκεψη μονο και δεν θα προκαλει ουτε φαγουρα 5" στο αυτι θα εχουμε θρηνισει εκατομμυρια νεκρους κτλ, υπαρχουν απειρες. Αν και δεν χρειαζοταν, γιατι το ενα ειναι κοινη επιστημονικη γνωση και το αλλο δημιουργικη ερμηνεια της πραγματικοτητας.
Τι εγινε ρε παιδια; Δλδ για τις obscure γαματες γνωσεις, τωρα που επεσαν οι σπουδαιοι Ιωαννινιδες, πρεπει να διαβαζουμε τους Κουβελες; Οι οποιοι εκοβαν το πουλι τους οτι δεν θα βγει εμβολιο, ειναι με τα "ναι μεν αλλα" με τα εμβολια, πιστευουν ακομα οτι εχουμε επιπεδα θανατων "λιγο πιο πανω απο γριπουλα μωρε στα ορια του στατιστικου λαθους ", οτι μονο τα αντικλωνικα ειναι το νεο next big thing ενω εχουν βγει τα νουμερα κα λενε οτι δεν ειναι τιποτα εξαιρετικο σε σχεση με οτι χρησιμοποιειται ηδη;
03/02/2021 13:13 <Raven Lord> https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/koubelas-endexetai-o-egkleismos-na-enisxuei-thanatifora-stelexi/?fbclid=IwAR2nE-rSUa-tJDWhBgOquMNhmnUiZA3BuNqRAXsXO3sQhUsqtXsxMQBXgEU
Α, ναι τελικα. Λολ (επιεικως). Δωσε ψεκα στο χωριατη και γαμα του τα μυαλα. Μαλακα Ρειβεν, μεχρι και οι σοβαροι συριζαιοι αρχιζουν και βριζουν Κουβελα με τις μαλακιες που πεταει επειδη το ειδε συνεχιστης της δοξας του εκπτωτου Ιωαννιδη. Ε, μαλακα Ρειβεν.
Ρε βλακες, αν δεν μπορειτε να εκφρασετε το ντεμεκ αντιδεκσο σας αισθημα για τον Κουλνι και τους φλωρους φιλελεδες του χωρις να επικαλειστε τον καθε ψεκα που τυχαινει να σας βολευει εκεινη την στιγμη, αφηστε την αριστερα, την αναρχια κτλ. Πιαστε το πασοκ που σας ειναι ταμαμ.
Raven Lord
03-02-2021, 16:00
https://www.youtube.com/watch?v=b4Hh80F6DEg
saloth sar
03-02-2021, 16:12
Μονο για γελια και ροχαλες εισαι πλεον ρε μαλακα.
Raven Lord
03-02-2021, 16:20
ωραία μέρα έχει σήμερα. βγες μια βολτούλα να ξεσκάσεις. δεν κάνει κακό.
paddy honey
03-02-2021, 16:40
Today 14:41 <saloth sar> Το θεμα ειναι Σταυρουλα, οτι σε καποιους για ασχετη αναφορα τους που ουτε καν σε αφορα αρχιζεις τα σεναρια και λες για μηνυσεις κτλ και σπας αρχιδια
https://i.imgur.com/75C26Th.png
Today 11:22 <paddy honey> https://www.youtube.com/watch?v=6kE0LJ1fb1c
Raven Lord
04-02-2021, 10:04
επειδή μερικοί δυσκολεύονται να βρουν άρθρα για την εξελικτική επιδημιολογία v1.0, αντιγράφω από κάτι πολύ ψαγμένο που μόνο εγώ έχω πρόσβαση:
https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu
Epidemiology and pathology
Transmission and mutation
As U.S. troops deployed en masse for the war effort in Europe (https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_in_World_War_I), they carried the Spanish flu with them.
The basic reproduction number (https://en.wikipedia.org/wiki/Basic_reproduction_number) of the virus was between 2 and 3.[80] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-80) The close quarters and massive troop movements of World War I (https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_I) hastened the pandemic, and probably both increased transmission and augmented mutation. The war may also have reduced people's resistance to the virus. Some speculate the soldiers' immune systems were weakened by malnourishment, as well as the stresses of combat and chemical attacks, increasing their susceptibility.[81] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-FOOTNOTEQureshi201642-81)[82] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-FOOTNOTEEwald1994-82) A large factor in the worldwide occurrence of the flu was increased travel. Modern transportation systems made it easier for soldiers, sailors, and civilian travelers to spread the disease.[citation needed (https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Citation_needed)] Another was lies and denial by governments, leaving the population ill-prepared to handle the outbreaks.[83] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-Illing-83)
The severity of the second wave has been attributed to the circumstances of the First World War.[84] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-FOOTNOTEGladwell199755-84) In civilian life, natural selection (https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_selection) favors a mild strain. Those who get very ill stay home, and those mildly ill continue with their lives, preferentially spreading the mild strain. In the trenches, natural selection was reversed. Soldiers with a mild strain stayed where they were, while the severely ill were sent on crowded trains to crowded field hospitals, spreading the deadlier virus. The second wave began, and the flu quickly spread around the world again. Consequently, during modern pandemics, health officials look for deadlier strains of a virus when it reaches places with social upheaval.[85] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-FOOTNOTEGladwell199763-85) The fact that most of those who recovered from first-wave infections had become immune (https://en.wikipedia.org/wiki/Immunity_(medical)) showed that it must have been the same strain of flu. This was most dramatically illustrated in Copenhagen (https://en.wikipedia.org/wiki/Copenhagen), which escaped with a combined mortality rate of just 0.29% (0.02% in the first wave and 0.27% in the second wave) because of exposure to the less-lethal first wave.[86] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-86) For the rest of the population, the second wave was far more deadly; the most vulnerable people were those like the soldiers in the trenches – adults who were young and fit.[87] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-FOOTNOTEGladwell199756-87)
After the lethal second wave struck in late 1918, new cases dropped abruptly. In Philadelphia, for example, 4,597 people died in the week ending 16 October, but by 11 November, influenza had almost disappeared from the city. One explanation for the rapid decline in the lethality of the disease is that doctors became more effective in the prevention and treatment of pneumonia that developed after the victims had contracted the virus. However, John Barry stated in his 2004 book The Great Influenza: The Epic Story of the Deadliest Plague In History (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Influenza:_The_Epic_Story_of_the_Deadliest_Plague_In_History) that researchers have found no evidence to support this position.[8] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-FOOTNOTEBarry2004b-8) Another theory holds that the 1918 virus mutated extremely rapidly to a less lethal strain. Such evolution of influenza (https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_influenza) is a common occurrence: there is a tendency for pathogenic viruses to become less lethal with time, as the hosts of more dangerous strains tend to die out.[8] (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu#cite_note-FOOTNOTEBarry2004b-8) Some fatal cases did continue into March 1919, killing one player in the 1919 Stanley Cup Finals (https://en.wikipedia.org/wiki/1919_Stanley_Cup_Finals).
saloth sar
04-02-2021, 15:48
Τελικα ολοι του ΕΜΠ εχουν σοβαρο προβλημα κατανοησης βιολογιας και κειμενου γενικοτερα. Απο που να το πρωτοπιασεις:
1) Διαβαζουμε αργα και καθαρα τι εγραψα. Ειπα δεν βρηκα αναφορες για το εν λογω paper, αλλου. Επισης, το paper κατι συγκεκριμενο "προτεινει", και αυτο που προτεινει δεν υιοθετειται απο κανεναν σοβαρο οργανισμο υγειας.
2) Επισης εβαλες "αρθρο" για την ισπανικη γριπη απο wikipedia (η wikipedia δεν εχει καμια σχεση με αυτο, δεν ειναι καν αρθρο, αλλη φορα βαζε τα ιδια τα papers). Ισπανικη γριπη. Αλλος ιος. Καμια σχεση οχι ως προς την εξελικτική βιολογια, αλλα ως προς την παθολογια, φυσιολογια κτλ.
3) Ξαναδιαβαζουμε αργα και καθαρα τι εγραψα:
Για για την αντιθετη αποψη ομως, οτι η ελευθερη μετακινηση ευννοει τις μεταλλαξεις, οτι μεχρι να καταληξουμε στην μεταλλαξη που θα μεταδιδεται με την σκεψη μονο και δεν θα προκαλει ουτε φαγουρα 5" στο αυτι θα εχουμε θρηνισει πολλα αλλα εκατομμυρια νεκρους ακομα κτλ, υπαρχουν απειρες. Αν και δεν χρειαζοταν, γιατι το ενα ειναι κοινη επιστημονικη γνωση και το αλλο δημιουργικη ερμηνεια της πραγματικοτητας.
4) Χαιρω πολυ οτι θα μεταλλαχτει ενας ιος σε "ηπιοτερη" μορφη καποια στιγμη. Αυτο που δεν μπορειτε να καταλαβαιτε εσεις οι "μια γριπουλα ειναι" οτι ο ιος ειναι πολυ φονικος* για να τα αφησεις ετσι χαοτικα ελευθερα. Μεχρι να φτασει σε μεταλλαξη γριπουλας, το οποιο ουτε ξερεις ποτε, θα εχει πεθανει τοσος κοσμος.
5) "Γι αυτο λεει το Κουβελα εγκλεισμος των ευπαθων μονο". Α τωρα ειναι καλος ο εγκλεισμος οταν δεν πιανει την παρταρα σας; Παμε λοιπον α) εχει επιβεβαιωθει πλεον οτι ο ιος δημιουργει μακροχρονια προβληματα σε πολλους που το περασαν απο ασυμπτωματικα μεχρι βαρια (σε αυτους ειναι και μονιμα) και β) το ποσοστο των ευπαθων ειναι πολυ μεγαλυτερο των γερων που σιχαινεστε και οσων εχουν σοβαρα προβληματα υγειας και ειναι σε μεγαλο βαθμο αδιαγνωστα πχ ζαχαρο (που ειναι επισημως υποκειμενο) που δεν ελεγχθηκε ποτε και δεν ρυθμιζεται. Επισης εκτος απο τους ευπαθης θα πρεπει να απομονωθουν και τα ατομα με τα οποια συγκατοικουν. Οποτε η καταληγουμε απλα να πεθαινουν ραντομ 30-60χρονοι η εκ των πραγματων παμε παλι σε καποιο ειδος λοκνταουν. Το εχουνε πει ολοι απειρες φορες, τετοιου ειδους ανοσια αγελης με φονικο ιο ειναι δολοφονια.
6) Σταματηστε να επικαλειστε μοναχικους καουμποειδες επιστημονες οι περισσοτεροι των οποιων αποδεδειγμενα ειναι τραμπικοι, οπαδοι της ελευθερης αγορας κοκ επειδη στιγμιαια φαινεται να πηγαινουν κοντρα στην χουντα Κουλνιε. 98% των ακολουθων τους ειναι καραδεξιοι με σημαιουλες/Αγιες σοφιες, αλλοι φιλελεδες τυπου Μικειους, αλλοι flat earthers και λοιποι κατεστραμμενοι και το 2% οι γνωστοι χρησιμοι ηλιθιοι κινηματικοι του δόγματος "ο εχθρος του εχθρου, φιλος". Ιδιως οταν αυτοι οι μοναχικοι καουμπουδες εχουν καταξεφτιλιστει** σε εθνικο η παγκοσμιο επιπεδο και συνεχιζουν να ξεφτιλιζονται.
Ετσι μερικα πολυ συνοπτικα.
*αν δεν πιστευετε οτι ο ιος ειναι φονικος επειδη διαβασατε τις δημιουργικες στατιστικες των πιο πανω καουμπουδων οι οποιες και αυτες αποδειχτηκαν λαθος προβλημα σας, επισης αν δεν ειναι φονικος και ειναι γριπουλα τοτε γιατι τοση φασαρια οταν κανει μαλακια του Κουλι κοκ. Μην λεμε συνεχεια τα ιδια και ιδια.
**και οχι ξεφτιλα δεν ειναι να λες αρχικα οχι μασκα και μετα να λες βαλτε μασκα. Αλλο να λες κατι ενω ξεσπα μια πανδημια και δεν ξερεις τιποτα και αλλο να γαβγιζεις οτι την περσινη ανοιξη θα εχει ξεθυμανει ολο αυτο (μεταξυ πολλων αλλων μαλακιων).
Raven Lord
04-02-2021, 17:03
χαίρομαι που επιτέλους αποφάσισες να συζητήσεις σαν άνθρωπος.
για το 6 κάνεις μεγάλο λάθος πάντως.
επίσης για τις στατιστικές, έχουν γίνει λάστιχο εκατέρωθεν, οπότε κακώς παρουσιάζονται γενικά. έχω ξαναπεί ότι ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων δε λέει τίποτα οπότε δε θα έπρεπε να ανακοινώνεται. τα μόνα που λένε κάτι είναι η θετικότητα και οι ασθενείς σε μεθ, τίποτα άλλο.
θα έγραφα κι άλλα, αλλά από τη στιγμή που πιστεύεις το 6, δεν έχει κανένα νόημα.
OniBocho
04-02-2021, 18:20
Party Pooper
Raven Lord
04-02-2021, 18:42
πραγματικά, δεν μπορώ να κατανοήσω πώς αυτό το ποστ βοηθάει σε κάτι.
Boskizo gidia
04-02-2021, 23:02
Εμενα με βοηθαει.αλλαξε ολο μου το ειναι.
Αφου το διαβασα,ολα εχουν χροματα και μιριζουνε ωραια τα κατσικακια παιζουνε σιμαριο ΖΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ
rat_poison
04-02-2021, 23:08
σιντορεμι μακαρο μακαρο λεω λεω τιπτιπτιπ λεω λεω τιπτιπτιπ ουαν του θρι (συγγνώμη από όλους-ες δεν άντεξα με το σιμαριο)
Boskizo gidia
04-02-2021, 23:12
Σορυ γκερλες.ενα τραΐ χακαρε τον λογαριασμο του ρατποιζον.απο τοτε που μπηκε το 5g στο μαντρι,εχουν ξεσαλωσει..πφ τα ιερμα
Λασπόνερα
07-02-2021, 19:03
Τρία δις το μήνα το κόστος του εγκλεισμού λέει.
Αναρωτιέμαι, με τρία δις το μήνα στην υγεία, θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα; Και θα μας έμεναν και για πάντα ότι φτιάχναμε.
Art In Haste
07-02-2021, 20:26
Και τί θα τα κάνουμε όταν τελειώσει η φάση; Κοιτάμε μακροπρόθεσμα.
atom_smasher
08-02-2021, 00:13
παιδιά είναι εξαιρετική ευκαιρία να ξεπουληθεί ότι μπορεί. Μην τρελαίνεστε.η κυβερνηση εχει σχέδιο.
παιδιά είναι εξαιρετική ευκαιρία να ξεπουληθεί ότι μπορεί. Μην τρελαίνεστε.η κυβερνηση εχει σχέδιο.
Αυτό συνοδεύεται με μια ωραία νέα μνημονιαρα...
Boskizo gidia
08-02-2021, 07:58
Ναι αλλα τωρα καθομαστε και τα περνουμε χορις να βαραμε μια στην δουλεια ακα η απολητη φαντασιοση του ελληνα
OniBocho
08-02-2021, 08:04
Μα τι λέτε τώρα, σαν δεν ντρέπεστε; Αφού με το που τελειώσει η πανδημία, ο κόσμος που αποταμιεύει (τάδε έφη Λουδοβικούλης) θα πέσει με τα μούτρα στις επενδύσεις εδώ στην όμορφη και ηλιόλουστη χώρα μας. Τι ανησυχείτε; Αφήστε τα media να φάνε όσα περισσότερα μπορούν, για να λένε πως ποτέ ξανά κυβέρνηση δεν ξόδεψε τόσα (δικά της, μην το ξεχνάμε αυτό ε; ) χρήματα για την στήριξη των πολιτών κι αυτοί οι αχάριστοι συνδικαλίσταροι ετοιμάζονται να στείλουν τα κλειδιά των ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ επιχειρήσεών τους στον γλυκύτατο υπουργούλη ανάπτυξης, που ετοίμαζε Νέο Παρθενώνα, αλλά ο γαμωπαγκολίνος του χάλασε τα σχέδια.
Raven Lord
08-02-2021, 09:55
ένα από τα θετικά της κατάστασης είναι ότι θα γλιτώσουμε το μεγάλο σπαζοπούτσι για τα 200 χρόνια από την ΕΛΙΝΟΙΚΙ ΑΙΠΑΝΑΣΤΑΣΙ
ypersyntelikos
08-02-2021, 10:20
ένα από τα θετικά της κατάστασης είναι ότι θα γλιτώσουμε το μεγάλο σπαζοπούτσι για τα 200 χρόνια από την ΕΛΙΝΟΙΚΙ ΑΙΠΑΝΑΣΤΑΣΙ
μην είσαι τόσο σίγουρος
OniBocho
08-02-2021, 10:36
Με Γιάννα Αγγελοπούλου στο τιμόνι; Δεν παίζει φίτλατε ΑΤΜΙΝ της καρδιάς μας!
Raven Lord
08-02-2021, 10:52
η "ΜΑΙΓΑΛΙΟΔΗΣ ΠΑΡΑΙΛΑΣΗ" δε θα γίνει πάντως. τουλάχιστο με κόσμο.
OniBocho
08-02-2021, 11:01
Τον προπομπό μην ξεχάσουμε να αγοράσουμε!
Art In Haste
11-02-2021, 23:02
Με αγάπη προς όλους
https://www.youtube.com/watch?v=mBeTnNogwMM
Raven Lord
12-02-2021, 09:54
πριν ακούσω, το επιστημονικόμετρο τι λέει γι'αυτόν? είναι legit επιστήμονας ή ψέκας?
Zoonchild
12-02-2021, 11:19
με ενα προχειρο search μαλλον ψεκας
νευροχειρουργο βρηκα, δικηγορο βρηκα, και διαφορους αλλους με το ιδιο ονομα αλλα οχι χειρουργο ογκολογο
εχει βγει και σε αλλα μικροτερα καναλια και σταθμους και εχει πει τα ιδια, αλλα το εχουν ακυρωσει ηδη τα Hoaxes(και οχι μονο)
να και το επισημο blog του https://zoidosia.blogspot.com/ . τροφη για σκεψη!!!
και ενα προσφατο του αρθρο στο εγκυρο triklopodia.gr (https://www.triklopodia.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84/) :rofl::rofl::rofl:
OniBocho
12-02-2021, 11:31
Μαρξ μέσα, ό,τι καλύτερο έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα η ιατρική είναι η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ και τα εμβόλια, μια χαρά, μας κάνει για την μπανάστα! Ξέρεις εσύ, βλάχο!
Raven Lord
12-02-2021, 12:04
άρα χαμένο θα πάει το 20λεπτο. δεν ανοίγουμε λοιπόν.
Raven Lord
13-02-2021, 13:05
https://www.news247.gr/ygeia/koronoios-to-israil-mas-deichnei-ti-tha-ginei-otan-emvoliastoyme-oloi.9141912.html
άντε να δούμε πότε θα το κάνουμε να ξεμπερδεύουμε
saloth sar
13-02-2021, 21:18
Εχουν σφιξει οι κωλοι και πλεον οι πολυ μπαναστατες και υποτιθεται μορφωμενοι του φορουμ αρχιζουν να κανουν τα αυτονοητα πριν αρχισουν να παραθετουν αμπελοφιλοσοφιες του καθε τραμπικου ψεκα.
Τετοια επιτυχια ουτε η ΕΑΑΚ που ειχε εξαναγκασει μεχρι και το κκε να προτεινει καταληψεις στις συνελευσεις των σχολων την περιοδο 2006-2007. Ο κομμουνισμος θα νικησει οσο και αν δε το θελουν οι ανταρτες των χειμερινων resorts της Αραχωβας.
Raven Lord
13-02-2021, 21:25
είσαι απλά για το μπούτσο ανάξιος επιπλέον σχολιασμού.
tsimpouklano
13-02-2021, 21:31
Μπα, η βαρεμάρα τον έχει τιλτάρει που μέσα σε 1 μήνα έχει διπλασιάσει τα 9ετίας posts του.
Η Νέα Ηγεσία έφερε την ανάπτυξη που υποσχέθηκε.
saloth sar
13-02-2021, 21:50
Raven τι εγινε ρε νιατο; Την πουλεψαμε απο αντμιν με την ουρα στα σκελια και τωρα λεμε και κακα λογακια; Γουσταρω φαση νεε μου.
Ηλιθιε βουτυρομπεμπε τσιμουχλανο, ειχα πολυ περισσοτερα posts τα οποια εχουν διαγραφει εδω και 2-3 χρονια οποτε τι διπλασιασμο ποστς 9ετιας και μαλακιες. Αλλη μια φορα που τρεχεις να υπερασπιστεις τα συντροφακια και πετας βλακειες. Καλυτερα να εφαρμοσεις την τακτικη της αλλης μεγαλης κυριας της αναρχιας (aka rat poison) που απλα απαξιει ενεκα της decadence και το εχει βουλωσει και εχει μειωθει η μαλακια κατα 20-25%.
παρεισακτος
13-02-2021, 21:52
https://www.youtube.com/watch?v=SHlqoqP6EW8&feature=youtu.be
Ποια η διαφορά? Ότι εκεί για να κάνει κάτι τόσο ακραίο μια κυβέρνηση θέλει μια κάλυψη...εδώ απλά μια ΣΙΑ κ ένα saloth sar...σε 10 χρόνια πάλι τα ξαναλέμε
saloth sar
13-02-2021, 22:01
ΠΟΛΙ ΚΑΛΩ ΤΩ ΒΟΙΝΤΑΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΩΛΙ ΠΡΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΙΒΑΣΟΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΝ
Raven Lord
13-02-2021, 22:19
ειχα πολυ περισσοτερα posts τα οποια εχουν διαγραφει εδω και 2-3 χρονια
σε αυτό ομολογώ ότι φταίω εγώ.
κρίμα, αλλά τι να κάνουμε, έκρινα λάθος κάποια πράγματα. γηράσκω αεί διδασκόμενος.
saloth sar
13-02-2021, 22:25
σε αυτό ομολογώ ότι φταίω εγώ.
Κυνικη ομολογια οτι ο πρωην αντμιν μου διεγραψε τα μηνυματα!
Raven Lord
13-02-2021, 22:30
τα ποστ, όχι τα μηνύματα. μη λέμε μαλακίες.
αλλά δεν το αρνούμαι, ναι εγώ τα έσβησα. το γιατί βέβαια, μπορεί να σας το πει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος.
Σαλοθ μαναρι μου εχεις ενα θαματακι
μια η πεθαμενομανολα
μια ο λαθος κομουνισθμος
μια ο χβιμπουνταλασ ατνμιν
κατασταλαξε καπου
εγω ποθ ειμ;αι με αναπηρικο επιδομα καπου σε χανω
saloth sar
13-02-2021, 23:00
Καλα ολα αυτα, καμια καλη αριστεροδεξα ψεκα ομως που να ειναι σχετικη με το θεμα; Πχ οτι το ελ εζ ντι καταπολεμα τον κοροιδιο και μας το κρυβουν, κανενα αποκαλυπτικο βιντεο απο τσανελ στο youtube που λεει για χουντα κοβιντ και καταπατηση ατομικων ελευθεριων και σε αλλο βιντεο ανεβαζει τους δεκα καλυτερους μονολογους του Παττακου;
παρεισακτος
14-02-2021, 00:02
Καλα ολα αυτα, καμια καλη αριστεροδεξα ψεκα ομως που να ειναι σχετικη με το θεμα; Πχ οτι το ελ εζ ντι καταπολεμα τον κοροιδιο και μας το κρυβουν, κανενα αποκαλυπτικο βιντεο απο τσανελ στο youtube που λεει για χουντα κοβιντ και καταπατηση ατομικων ελευθεριων και σε αλλο βιντεο ανεβαζει τους δεκα καλυτερους μονολογους του Παττακου;
https://www.bitchute.com/video/hCtlhaPeNKXo/
(αθέτησα τον λόγο μου για πάρτη σου)
saloth sar
14-02-2021, 00:06
bitchute; A ναι ρε bitchute. Το αντιπαλον δεος του εβραιομαζονικου youtube οπου βρηκαν γκαταφυγιο ολοι οι εξοριστοι alt-righters, οπαδοι του Τραμπφ, flat earthers/antivaxxers και ο Varg. E lol ρε πουζτη. Η ποιοτητα του ER που θελουμε και του αξιζει.
ti κακο εχει το ελ εζ ντι? εγω εφτασα 45 και δεν επαθα τιποτα
αντιθετα ξεφυγα απο το ΚαΚαΕ
saloth sar
14-02-2021, 15:04
Μονο εσυ και ο μποτσος για καποιο λογο με μπλεκετε συνεχεια με καπα καπα. Δεν ξερω. Αν ηταν ομως γραφτο να ειναι αυτο το μονο κοινο σημειο σας για να μπαιχτει κανα φροταρισμα, ντοκινγκ και αλλες ομοσεξουαλικιες πραξεις, στηριζω. Κατεβαινω δλδ και κανω πορεια στην Βασ. Γεωργιου με παντιερες και φωναζοντας δυο καπα κι ενα ε τιμημενο κουκου ε.
ο ονιμποχας δεν εχει πιει ποτες ελ εζ ντι
Boskizo gidia
08-03-2021, 15:51
Φιλοι απο βουλγαρια λενε εκει ολα ανοιχτα ουτε μασκες ουτε τιποτα κτλ
Τι φαση;
atom_smasher
08-03-2021, 16:52
Τι φαση;
Είναι Βαλκάνια. Εσείς Ευρώπη.
Art In Haste
08-03-2021, 17:25
Τι φαση;
Μου έστειλε μήνυμα φίλος προχθές, μου λέει ποτέ άλλοτε στην ιστορία μας δεν ήμασταν πιο ελεύθεροι από εσάς.
atom_smasher
08-03-2021, 22:37
Τι φαση;
Μου έστειλε μήνυμα φίλος προχθές, μου λέει ποτέ άλλοτε στην ιστορία μας δεν ήμασταν πιο ελεύθεροι από εσάς.
Ελα εντάξει υπερβολές. Αυτοί είχαν την δικιά τους αυτοκρατορία και εμείς ήμασταν υπήκοοι της Βασιλεύουσας. Α ξέχασα ήταν "ελληνική" αυτοκρατορία..
rat_poison
15-03-2021, 17:55
"γραφειοκρατικής φύσεως η ανάγκη για 5ετείς μελέτες των εμβολίων, τώρα που κάναμε πέρα τις αγκυλώσεις προλάβαμε και το εγκρίναμε σε μερικούς μήνες."
AstraZeneca: Αναστολή των εμβολιασμών και στη Γερμανία (https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/285640_astrazeneca-anastoli-ton-emboliasmon-kai-sti-germania)
ουπς
OniBocho
16-03-2021, 08:58
Όξω ρε αναρχοάπλυτε μαδουρομούρη.
tsimpouklano
16-03-2021, 17:39
"γραφειοκρατικής φύσεως η ανάγκη για 5ετείς μελέτες των εμβολίων, τώρα που κάναμε πέρα τις αγκυλώσεις προλάβαμε και το εγκρίναμε σε μερικούς μήνες."
AstraZeneca: Αναστολή των εμβολιασμών και στη Γερμανία (https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/285640_astrazeneca-anastoli-ton-emboliasmon-kai-sti-germania)
ουπς
Υπάρχει και ο αντίλογος: Χωρίς επαρκή στοιχεία οι αποφάσεις αναστολής του εμβολίου της AstraZeneca (https://info-war.gr/choris-eparki-stoicheia-oi-apofaseis-an) και Europe’s caution over Oxford vaccine about more than the science
(https://www.theguardian.com/world/2021/mar/15/europes-caution-over-oxford-vaccine-about-more-than-the-science)
Με άλλα λόγια, εννοείται πως χρήζουν βαθύτερης επιστημονικής ανάλυσης τα έως τώρα δεδομένα, ώστε να προκύψουν πιο σαφή αποτελέσματα σχετικά με τις ενδείξεις που φαίνεται να υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να γίνει με την δέουσα προσοχή καθώς ένα ντόμινο προληπτικών αναστολών χωρίς την απαραίτητη επιστημονική κάλυψη είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τον σκεπτικισμό γύρω από τα εμβόλια γενικά, ενισχύοντας το αντιεμβολιαστικό/μας-θέλουν-όλους-ρομποτάκια κίνημα.
rat_poison
16-03-2021, 18:03
η αναστολή δε σημαίνει αναγκαστικά "κάνει κακό" αλλά "μπορεί να κάνει κακό". η ιδιαίτερη σπουδή για την έγκριση εμβολίων που παρήχθησαν στους γυάλινους πύργους των εταιριών προτατευμένα από trade secrets και πατέντες είναι που στην ουσία υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην επιστήμη.
στον πιθανό αντίλογο "ναι αλλά οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα έκτακτες και έπρεπε ΚΑΤΙ να βγει" έχω να πω ότι θα ήταν εντελώς διαφορετική η ταχύτητα της έρευνας αν τα δεδομένα ήταν ανοιχτά. ο τρόπος που αναπτύχθηκαν τα εμβόλια δε στοχεύει στη μεγιστοποίηση της πρόσβασης της επιστημονικής κοινότητας σε όλες τις έρευνες που γίνονται σε όλα τα εργαστήρια του πλανήτη, αλλά στην προστασία της πατέντας και της ιδιωτικής έρευνας.
Raven Lord
16-03-2021, 18:27
σε άλλα νέα, παρόλο που δε φαίνεται να ζούμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το νοέμβριο, συζητιέται το άνοιγμα της φάσης, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον τσάμπα γαμήθηκαν όλα 4 μήνες.
επίσης, "ύποπτη" η σύμπτωση της συζήτησης για άνοιγμα με το κλείσιμο των σχολείων. πού είναι ο σωτηράκης να μας εξηγήσει για το ένζυμο που έχουν τα παιδάκια στη μύτη και εμποδίζει τη μετάδοση? οεο?
tsimpouklano
16-03-2021, 18:44
Δε διαφωνούμε με τον τρόπο παραγωγής των εμβολίων που θέτεις. Και με τον έλεγχο επί των διαδικασιών είμαστε και ενάντια στις κλειστές πατέντες και υπέρ της ανάδειξης των εμβολίων ως δημόσιο αγαθό είμστε και με την παραγωγή εμβολίων σε χώρες με φαρμακοβιομηχανία είμαστε, ειδικά όταν διακυβεύονται τόσα πολλά τόσο ξαφνικά. Το ότι εισαι υπέρ αυτών, δε σημαίνει ότι είσαι ενάντια στα εμβόλια γενικά, ακόμα και στην περίπτωση που οι διαδικασίες ανάπτυξής τους κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αυτή που είναι.
Αυτό που νομίζω θέτει το παραπάνω άρθρο, περισσότερο ως σκέψη ενάντια στο ντόμινο των αναστολών, είναι πώς η διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους των χωρών θα πρέπει να γίνεται βασιζόμενη σε επαρκή επιστημονικά δεδομένα (χωρίς θολά σημεία), ώστε να αποφεύγεται η ενίσχυση των μη επιστημονικών προσεγγίσεων γύρω από τις ιατρικές μεθόδους, που βρίσκουν πολύ γόνιμο έδαφος στο anti-vaccine κοινό.
Boskizo gidia
17-03-2021, 00:27
Εγω λεω να ερθετε ολοι να σας κανω μια valaneq στο ενα κολομερι και μια marbocyl στο αλλο και μετα οχι κορονογιος,ουτε ραδιενεργια δε θα σας πιανει
atom_smasher
17-03-2021, 01:19
θα μας σφάξεις κιόλας για το Πάσχα ή μόνο να κατεβάζουμε γάλα για φέτα;
Boskizo gidia
17-03-2021, 07:31
Μονο φετα γιατι ειναι της μοδας τωρα και ολοι θελουν να ειναι φετες :-D
Raven Lord
17-03-2021, 13:18
από fb είναι, δεν έχει νόημα να βάλω ποιανού (δεν τον γνωρίζω κιόλας), γιατί πάλι θα αναλωθούμε σε άσχετες συζητήσεις.
Όχι ότι χρειάζεται κάποιου είδους επιβεβαίωση πλέον, αλλά και μόνο το γεγονός ότι συζητάνε άρση των περιορισμών με περισσότερα κρούσματα, από όσα είχαμε όταν τα επέβαλαν, δείχνει πόση σχέση με επιδημιολογικά δεδομένα είχαν.
Το lockdown είχε νόημα πέρσι τέτοια εποχή. Που δε γνωρίζαμε τίποτα για το νέο ιό, που τα συστήματα υγείας ήταν ανέτοιμα λόγω των νεοφιλελεύθερων δεκαετιών και που θέλαμε να περιορίσουμε την αρχική εξάπλωση.
Ό,τι έγινε από εκεί και πέρα είναι ευθύνη των κυβερνήσεων. Της γελοίας ελληνικής, αλλά όχι μόνο αυτής. Η ευρωπαϊκή αποτυχία ανταγωνίζεται σε ένταση την ελληνική.
Η Ελλάδα, λόγω της μεγάλης υπευθυνότητας που έδειξαν οι πολίτες - πάρα της περί του αντιθέτου αηδίες της λίστας Πέτσα - και του καλοκαιρινού πανδημικού time out, κέρδισε οχτώ μήνες, από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο.
Σε αυτό το διάστημα μπορείς να ενισχύσεις το σύστημα υγείας, να προσλάβεις γιατρούς, να χτίσεις δομές, να οργανώσεις σχέδια, να σχεδιάσεις τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας με τεστ και ιχνηλάτηση, χωρίς lockdown απεριόριστης διάρκειας, να αυξήσεις μέσα μεταφοράς, να διευκολύνεις την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία.
Σε αυτό το διάστημα επίσης μπορείς να εκμεταλλευθείς το σοκ της πανδημίας και τους περιορισμούς για να περάσεις νόμους που δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας και αλλάζουν το κοινωνικό συμβόλαιο, να δείρεις και να τρομοκρατήσεις τους πολίτες, να στοχοποιήσεις κοινωνικές ομάδες, να κάνεις δουλίτσες σε κάθε τομέα, να μοιράσεις χρήμα σε φίλους και γνωστούς.
Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε το δεύτερο και έχει ευθύνη ανάλογη των θανάτων, των εξαντλημένων πόρων του ΕΣΥ, των διαλυμένων επιχειρήσεων, των εξουθενωμένων ψυχών.
Η εμβολιαστική αποτυχία είναι ευρωπαϊκή, όμως και αυτή ακουμπά στην αποτυχία του μοντέλου που μας έφερε ενώπιον της πανδημίας με διαλυμένα συστήματα υγείας και παντελή άρνηση των κυβερνήσεων να ανατρέψουν τις χρηματοδοτικές προτεραιότητες.
Από πέρσι λέγαμε, πώς το lockdown είναι το μετρό της διαχειριστικής ανεπάρκειας. Όσο πιο ανίκανος να χειριστείς την πανδημία, τόσο πιο σκληρούς περιορισμούς βάζεις για να μην σκάσει το σύστημα υγείας.
Όχι, δεν ήταν έτσι, ο ιός κυκλοφορεί μετά τις 21:00, κυκλοφορεί σε ανοιχτούς χώρους όπως η παραλία και άμα σε δει χωρίς SMS γίνεται έξαλλος και σε κυνηγάει μέχρι το σπίτι σου, ήταν η απάντηση, έτσι περιληπτικά.
Το lockdown δεν είναι χαβαλές λέγαμε, έχει κόστος, οικονομικό και ψυχολογικό, εξίσου ανεπανόρθωτο. Όχι, έλεγαν, είμαστε ανεύθυνοι που θέλουμε διασκέδαση, λες και αυτό ήταν το επιχείρημα.
Το επιχείρημα ήταν ότι το lockdown έχει κόστος και είναι μέτρο της διαχειριστικής ανεπάρκειας. Άρα έπρεπε να αυξήσουμε την ικανότητα μας να διαχειριστούμε την πανδημία. Τεστ, αραίωση στους πραγματικούς χώρους συνωστισμού, σοβαρότητα ώστε να νιώθουν οι πολίτες ότι έχουν νόημα οι θυσίες τους, ενίσχυση της χωρητικότητας του συστήματος υγείας.
Προτιμήθηκε η γελοιοποίηση, η εργαλειοποίηση της επιστήμης και η απονομιμοποίηση της προσπάθειας. Οι θυσίες μας πήγαν στράφι στο βωμό της TUI και της πηγαίας και ενδημικής γελοιότητας και κουτοπονηριάς της παράταξης που κυβερνά.
Πλέον υπάρχει περισσότερη γνώση για τον ιό και την αντιμετώπισή του και περισσότερη συνειδητοποίηση ότι ο άλλος δρόμος παίζει να κοστίζει λιγότερο από αυτόν που ακολουθούμε.
Εξακολουθεί όμως να είναι επικίνδυνο να κάνεις πράγματα που δε βγάζουν νόημα. Όπως η άρση περιορισμών που έβαλες με λιγότερα κρούσματα.
Ο ιός παραμένει επικίνδυνος. Και εμείς πάμε στην τύχη. Βασικά, ζούμε κατά τύχη. Θα πει κανείς τώρα "lockdown δε θέλετε, άρση δε θέλετε, τι θέλετε πια".
Κοινή, απλή λογική. Τίποτα άλλο. Να μην διαλύουμε τις ζωές μας χωρίς αντίκρυσμα, να μην πεθαίνουμε χωρίς λόγο, να μη ζούμε τον παραλογισμό χωρίς να φταίμε.
Χάσαμε ένα χρόνο για να ασχολούμαστε με τα παλαμάκια της Μαρέβας, τους περίπατους του Μπακογιάννη, το καθημερινό τσίρκο του Χαρδαλιά και να βλέπουμε την ακροδεξιά ατζέντα να επιβάλλεται με την ευκαιρία της πανδημίας. Πέθαναν χιλιάδες, καταστράφηκαν εκατομμύρια, ζουν σε παράλυση άλλοι τόσοι.
Παραείναι πολλοί και παραείναι πολύ για να βλέπουμε τέτοιες γελοιότητες και να κάνουμε τους χαζούς, όπως πέρσι που ήμασταν ακόμα σε σοκ και όποιος έλεγε "ρε μπας και κάνετε ό,τι να 'ναι", έβγαινε λίγο πολύ ανεύθυνος εγκληματίας.
Λασπόνερα
17-03-2021, 16:01
Πέθαναν χιλιάδες, καταστράφηκαν εκατομμύρια, ζουν σε παράλυση άλλοι τόσοι.
H μόνη αλήθεια, κατά τα άλλα μπαρούφες, με την ουσιαστική πρότασή του να είναι -->"Κοινή, απλή λογική. Τίποτα άλλο. "
Raven Lord
17-03-2021, 16:09
ανέλυσε καμιά πρόταση με την οποία διαφωνείς και γιατί όμως...
Λασπόνερα
17-03-2021, 16:41
Πρέπει να βρω χρόνο, πιθανότατα αύριο από τη δουλειά.
Λασπόνερα
18-03-2021, 13:19
Θα τα γράφω στα κενά διαστήματα όταν δεν έχω δουλειά, ελπίζω να βγάζουν νόημα.
Κατ' αρχήν δεν είναι δυνατόν όλοι να το παίζουν ειδήμονες και να κάνουν καφενειακές συζητήσεις σε σχέση με το πώς θα αντιμετωπιστεί μία πανδημία. Αν ο κάθε ένας από εμάς ξέρει πώς αντιμετωπίζεται μία παγκόσμια πανδημία να βγει να μας το πει να του δώσουμε και το Νόμπελ ιατρικής. Δε μπορώ εγώ να κάνω τον έξυπνο και να νομίζω οτι δίνω λύσεις σε τομέα που είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ. Υπάρχουν οι ειδικοί.
Θα μου πεις εσύ τώρα, πρέπει να υπακούμε τυφλά σε ιατρό ή επιστήμονα; Όχι βέβαια, διότι το οτι είναι επιστήμονας δεν εξυπακούεται οτι είναι καλός επιστήμονας ή καλός άνθρωπος. Υπάρχει το προσωπικό όφελος κτλ κτλ, καταλαβαίνετε.
Όταν όμως όλος ο κόσμος, πραγματικά όλος ο κόσμος έχει αποφασίσει το λοκ ντάουν ως το ύστατο και πιο αποτελεσματικό μέτρο δια την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, δε μπορεί ο κάθε Λασπόνερος να λέει οτι η αντιμετώπιση είναι λάθος διότι εγώ ξέρω καλύτερα.
Φυσικά έπρεπε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας με νοσοκομεία και ιατρούς όπως θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια όχι μόνο για την αντιμετώπιση του ιού, αλλά να λέμε οτι πρέπει να έχουμε 10,000 ΜΕθ είναι γελοίο, αφού και αυτές αν είμασταν απρόσεκτοι θα γέμιζαν.
Για την εμβολιαστική αποτυχία.... δε μας λέει τίποτα το παλληκάρι, απλά ήθελε να πει κάτι. Τί δε του άρεσε; που βρέθηκε το εμβόλιο σε 8 μήνες; Που το βρήκαν ταυτόχρονα και οι 3-4 εταιρείες τον Δεκέμβριο; Μήπως ξέρει οτι "δεν πιάνουν" τα εμβόλια; Που το Ισραήλ έχει εμβολιάσει πάνω από τον μισό πληθυσμό αλλά τα κρούσματα ανεβαίνουν γαμιώντας; Να γίνουμε αρνητές του εμβολίου; Μήπως θα μας πούνε ψεκασμένους;; Τί;
Το λοκ ντάουν είναι μέτρο διαχειριστικής ανεπάρκειας μας λέει. Και πώς γίνεται η διαχείριση ενός ιού με μεγάλη μεταδοτικότητα; ΜΕΘ; Ας κολλήσουμε δηλαδή, θα μας έχουν μονόκλινο στον Άγιο Λουκά;
Αραίωση στους πραγματικούς χώρους συνωστισμού μας λέει, τους φανταστικούς ξέχασε. Μήπως είδατε τις ουρές έξω από τα Ζάρα; Ε να ανοίξουμε και τα γήπεδα και να πούμε τους κάφρους να κρατάνε αποστάσεις, γίνεται, γιατί όχι;
Για TUI κτλ όπως είδατε και από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα, το πρόβλημα δεν ήταν ο τουρισμός.
Δε βγάζει νόημα η άρση των περιορισμών με περισσότερα κρούσματα, καλά ρε φίλε, εσύ δεν έλεγες για το κακό λοκ ντάουν πιο πριν;
Προτείνει βέβαια κοινή λογική, ευχαριστούμε για τη λύση, θα αξιολογηθεί και θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα.
Εν τέλει να μας πει κάποιος αν αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι σοβαρό ή όχι, διότι όταν ο κόσμος είναι στα γούστα και γίνονται 200 πορείες τότε μάλλον κάποιος δεν έχει πάρει την κατάσταση στα σοβαρά. Ντάξει τώρα είπα για πορείες σας πείραξε, να μην κάνεις μια πορεία για τον πολιτικό κρατούμενο Κουφοντίνα;
Τελικά κολλάει στις πορείες; Παίρνετε στα σοβαρά την κατάσταση; Μάλλον όχι. Ναι αλλά στα λεωφορεία.....Σύμφωνοι, αλλά επειδή στα λεωφορεία γίνεται πανικός, αυτό μας δίνει το δικαίωμα να γίνονται 5 παρελάσεις την ημέρα; Αν είχαμε +5000 λεωφορεία, δε θα γινόντουσαν πορείες; Αστεία πράγματα, πορείες που τις υποκινεί η αστεία αντιπολίτευση.
Και θα μου πείτε, ρε δεξιόφατσα όλα καλά τα έκανε η ΝΔ; Όχι βέβαια. Η διαχείριση των πόρων έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Επίσης δεν υπάρχει λογική στην απαγόρευση ψαρέματος, κυνηγιού, πεζοπορίας. Επίσης με το φτωχό μου το μυαλό δεν έπρεπε να κλείσει και η αγορά, με ρέγουλα και ανώτατο όριο μέσα στα καταστήματα νομίζω θα πήγαινε καλά. Το απότομο άνοιγμα της αγοράς πριν λίγο καιρό, έφερε τις ουρές και την πολυκοσμία, αντίθετα αποτελέσματα. Χώρια οι επιχειρήσεις που έκλεισαν και δε θα ανοίξουν πάλι. Έτσι λέω, μπορεί να κάνω και λάθος.
Το μεγαλύτερο θέμα όμως είναι άλλο κατ' εμέ. Είναι τα κατάλοιπα που θα μας αφήσει η πανδημία στα εργασιακά κατ΄αρχήν και στην ιδιωτικότητα του καθενός. Τον επιπλέον έλεγχο που θα έχουμε για το καλό μας. Όσον αφορά το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που το έχει αναλάβει ο Χατζηδάκης, ακραίος νεοφιλελεύθερος με παρελθόν (ΟΑ,ΔΕΗ κτλ) Το οποίο θα περιλαμβάνει υποχρεωτική τηλεεργασία, ελαστικά ωράρια κτλ κτλ. Ποια Κυριακή; Αφού μπορείς μωρέ να δουλέψεις με το τάμπλετ 2 ώρες.
Επίσης με τη βαβούρα του κόβιντ περνάνε χωρίς πολλή φασαρία διάφορα, ιδιωτικοποίηση Δεδδηε κτλ. Να μου πεις ποιο κανάλι και ποια ιστοσελίδα να το γράψει; Χώρια την αβάντα, τελευταία έχω βαρεθεί να διαβάζω για την ανακαίνιση των αεροδρομίων που μας έκανε η καλή Φραπόρτ.
Τέλος πάντων, είμαι και στη δουλειά, τα έγραψα λίγο άρπα κόλλα.
Αυτά.
Raven Lord
18-03-2021, 19:14
Θα τα γράφω στα κενά διαστήματα όταν δεν έχω δουλειά, ελπίζω να βγάζουν νόημα.
Κατ' αρχήν δεν είναι δυνατόν όλοι να το παίζουν ειδήμονες και να κάνουν καφενειακές συζητήσεις σε σχέση με το πώς θα αντιμετωπιστεί μία πανδημία. Αν ο κάθε ένας από εμάς ξέρει πώς αντιμετωπίζεται μία παγκόσμια πανδημία να βγει να μας το πει να του δώσουμε και το Νόμπελ ιατρικής. Δε μπορώ εγώ να κάνω τον έξυπνο και να νομίζω οτι δίνω λύσεις σε τομέα που είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ. Υπάρχουν οι ειδικοί.
Θα μου πεις εσύ τώρα, πρέπει να υπακούμε τυφλά σε ιατρό ή επιστήμονα; Όχι βέβαια, διότι το οτι είναι επιστήμονας δεν εξυπακούεται οτι είναι καλός επιστήμονας ή καλός άνθρωπος. Υπάρχει το προσωπικό όφελος κτλ κτλ, καταλαβαίνεται.
Όταν όμως όλος ο κόσμος, πραγματικά όλος ο κόσμος έχει αποφασίσει το λοκ ντάουν ως το ύστατο και πιο αποτελεσματικό μέτρο δια την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, δε μπορεί ο κάθε Λασπόνερος να λέει οτι η αντιμετώπιση είναι λάθος διότι εγώ ξέρω καλύτερα.
καταρχάς, κανείς δεν το παίζει ειδήμονας όταν απλά λέει τη γνώμη του. μετά απαντάς μόνος σου, αφού βλέπεις ότι οι εγχώριοι "ειδικοί" της επιτροπής - όσοι έχουν απομείνει δηλαδή - παίζουν το ρόλο του διακοσμητικού και κάποιοι ακόμη χειρότερα, εκτός του ότι ενθαρρύνουν τον κόσμο να κοινωνάει και άλλα τέτοια, επιτελούν το ρόλο του νομιμοποιητή της κάθε βλακείας που εφαρμόζεται. οι σοβαροί επιστήμονες έχουν αποχωρήσει. θα πρότεινα να δεις τους "Παρόντες" στο οποίο θα δεις τη γνώμη και πρώην μελών της επιτροπής.
το "λοκ νταουν" έχει διαβαθμίσεις και στην τελική - αυτό είναι προσωπική γνώμη, αλλά θα περίμενα να είναι και η γνώμη κάθε δημοκρατικού όντος - καμία κατάσταση δεν μπορεί να οδηγεί σε κουρέλιασμα του συντάγματος, το οποίο προβλέπει πώς, πότε, γιατί, για πόσο και με ποια αιτιολόγηση μπορεί να απαγορευθεί η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων. προσοχή, μιλάω για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. αν θα έπρεπε να κλείσουν διάφορες δραστηριότητες και πόσο θα έπρεπε να διαρκέσει το κλείσιμο, είναι άλλο θέμα και προφανώς στο αντικείμενο των (σωστών) επιστημόνων να το αποφασίσουν. σίγουρα όχι του σωτηράκη και της κυρίας θεούσας πάντως.
στην τελική, 4 μήνες τώρα λοκνταου δεν έχουμε? και τι έγινε?
Φυσικά έπρεπε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας με νοσοκομεία και ιατρούς όπως θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια όχι μόνο για την αντιμετώπιση του ιού, αλλά να λέμε οτι πρέπει να έχουμε 10,000 ΜΕθ είναι γελοίο, αφού και αυτές αν είμασταν απρόσεκτοι θα γέμιζαν.
εδώ απλά κάνεις ένα λογικό σφάλμα και υποθέτεις ότι η ενίσχυση του συστήματος δε θα συνοδεύονταν από μέτρα. απλά όχι αυτά τα μέτρα που προφανώς δεν οδηγούν πουθενά.
Για την εμβολιαστική αποτυχία.... δε μας λέει τίποτα το παλληκάρι, απλά ήθελε να πει κάτι. Τί δε του άρεσε; που βρέθηκε το εμβόλιο σε 8 μήνες; Που το βρήκαν ταυτόχρονα και οι 3-4 εταιρείες τον Δεκέμβριο; Μήπως ξέρει οτι "δεν πιάνουν" τα εμβόλια; Που το Ισραήλ έχει εμβολιάσει πάνω από τον μισό πληθυσμό αλλά τα κρούσματα ανεβαίνουν γαμιώντας; Να γίνουμε αρνητές του εμβολίου; Μήπως θα μας πούνε ψεκασμένους;; Τί;
η αποτυχία έγκειται στο ότι όλη η ΕΕ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το δικαίωμα να κατασκευάζει η κάθε χώρα μόνη της τα εμβόλια, γι' αυτό και οι τραγικές καθυστερήσεις (βλέπε πατέντες κτλ). επίσης, κάποιες χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας κάνουν μικροπολιτική - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ - αρνούμενες να προμηθευθούν το ρώσικο ή το κινέζικο εμβόλιο, για να το παίξουν καλοί στη δύση.
Το λοκ ντάουν είναι μέτρο διαχειριστικής ανεπάρκειας μας λέει. Και πώς γίνεται η διαχείριση ενός ιού με μεγάλη μεταδοτικότητα; ΜΕΘ; Ας κολλήσουμε δηλαδή, θα μας έχουν μονόκλινο στον Άγιο Λουκά;
Αραίωση στους πραγματικούς χώρους συνωστισμού μας λέει, τους φανταστικούς ξέχασε. Μήπως είδατε τις ουρές έξω από τα Ζάρα; Ε να ανοίξουμε και τα γήπεδα και να πούμε τους κάφρους να κρατάνε αποστάσεις, γίνεται, γιατί όχι;
Για TUI κτλ όπως είδατε και από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα, το πρόβλημα δεν ήταν ο τουρισμός.
η πορεία της φάσης δείχνει ότι το συντριπτικό ποσοστό της μετάδοσης ή μεταφοράς γίνεται σε εσωτερικούς συνωστισμένους χώρους. ΜΜΜ, χώροι εργασίας, σχολεία, υπεραγορές. πάρε μέτρα πρώτα για αυτά και μετά το συζητάμε.
για τον τουρισμό διαφωνούμε, προφανώς και η ανεξέλεγκτη είσοδος στη χώρα έπαιξε ρόλο (και στις μεταλλάξεις).
Raven Lord
18-03-2021, 19:14
Εν τέλει να μας πει κάποιος αν αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι σοβαρό ή όχι, διότι όταν ο κόσμος είναι στα γούστα και γίνονται 200 πορείες τότε μάλλον κάποιος δεν έχει πάρει την κατάσταση στα σοβαρά. Ντάξει τώρα είπα για πορείες σας πείραξε, να μην κάνεις μια πορεία για τον πολιτικό κρατούμενο Κουφοντίνα;
Τελικά κολλάει στις πορείες; Παίρνετε στα σοβαρά την κατάσταση; Μάλλον όχι. Ναι αλλά στα λεωφορεία.....Σύμφωνοι, αλλά επειδή στα λεωφορεία γίνεται πανικός, αυτό μας δίνει το δικαίωμα να γίνονται 5 παρελάσεις την ημέρα; Αν είχαμε +5000 λεωφορεία, δε θα γινόντουσαν πορείες; Αστεία πράγματα, πορείες που τις υποκινεί η αστεία αντιπολίτευση.
εδώ η διαφορά είναι πολιτική, δεν μπορώ να σε κάνω να το δεις αλλιώς το θέμα. απλά θα σου πω ότι για εμένα τις πορείες τις υποκινεί η κυβέρνηση η οποία απροκάλυπτα με όχημα την πανδημία και τα μέτρα, βρήκε ευκαιρία να περάσει όποιο νομοσχέδιο της κατέβαινε στο κεφάλι, να παραβεί νόμους και να μας φθάσει σε ένα σημείο καταπάτησης δικαιωμάτων που θα πρέπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε αντίστοιχο στο παρελθόν. τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντ' έξι δηλαδή.
άσε που κάποιες μελέτες για τις πορείες στις ΗΠΑ για το black lives matter δείχνουν πολύ μικρή μετάδοση αν τηρούνται αποστάσεις και μάσκες.
εσύ τι προτείνεις δηλαδή? να αφήσουμε παθητικά τα πάντα να περάσουν, να τρώμε ξύλο επειδή βγήκαμε μια βόλτα στην πλατεία, τα συμβατικά μμε να παρτάρουν με το δικό μας χρήμα, την προπαγάνδα να έχει κάνει το γκέμπελς να ζηλεύει από τον τάφο του και εμείς να μείνουμε κλεισμένοι στο δουλειά - σπίτι χωρίς να βγάζουμε άχνα?
Και θα μου πείτε, ρε δεξιόφατσα όλα καλά τα έκανε η ΝΔ; Όχι βέβαια. Η διαχείριση των πόρων έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Επίσης δεν υπάρχει λογική στην απαγόρευση ψαρέματος, κυνηγιού, πεζοπορίας. Επίσης με το φτωχό μου το μυαλό δεν έπρεπε να κλείσει και η αγορά, με ρέγουλα και ανώτατο όριο μέσα στα καταστήματα νομίζω θα πήγαινε καλά. Το απότομο άνοιγμα της αγοράς πριν λίγο καιρό, έφερε τις ουρές και την πολυκοσμία, αντίθετα αποτελέσματα. Χώρια οι επιχειρήσεις που έκλεισαν και δε θα ανοίξουν πάλι. Έτσι λέω, μπορεί να κάνω και λάθος.
Το μεγαλύτερο θέμα όμως είναι άλλο κατ' εμέ. Είναι τα κατάλοιπα που θα μας αφήσει η πανδημία στα εργασιακά κατ΄αρχήν και στην ιδιωτικότητα του καθενός. Τον επιπλέον έλεγχο που θα έχουμε για το καλό μας. Όσον αφορά το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που το έχει αναλάβει ο Χατζηδάκης, ακραίος νεοφιλελεύθερος με παρελθόν (ΟΑ,ΔΕΗ κτλ) Το οποίο θα περιλαμβάνει υποχρεωτική τηλεεργασία, ελαστικά ωράρια κτλ κτλ. Ποια Κυριακή; Αφού μπορείς μωρέ να δουλέψεις με το τάμπλετ 2 ώρες.
Επίσης με τη βαβούρα του κόβιντ περνάνε χωρίς πολλή φασαρία διάφορα, ιδιωτικοποίηση Δεδδηε κτλ. Να μου πεις ποιο κανάλι και ποια ιστοσελίδα να το γράψει; Χώρια την αβάντα, τελευταία έχω βαρεθεί να διαβάζω για την ανακαίνιση των αεροδρομίων που μας έκανε η καλή Φραπόρτ.
εδώ δε διαφωνώ σε κάτι.
O πατέρας μου έκανε πρώτη δόση pfizer σημερα. Μεχρι τώρα δεν έχει βγαλει βράγχια...
OniBocho
19-03-2021, 11:10
Το μεγαλύτερο ζήτημα για μένα, είναι ότι έτσι όπως κινείται η επιστημονική κοινότητα, στο τέλος κανείς δεν θα πιστεύει γιατρούς για το παραμικρό. Οι ίδιοι επέτρεψαν στις κυβερνήσεις να τους μετατρέψουν σε υποχείριά τους και να υποτιμήσουν, εν τέλει, την ίδια την επιστήμη. Για τα υπόλοιπα, οι θέσεις του Raven Lord είναι πολύ κοντά στις δικές μου. Θα συμπλήρωνα μόνο, τον παράγοντα της προσωπικής ευθύνης, μιας έννοιας που έχει εκπορνευτεί στα στόματα όλων τους αλλά κυρίως των κυβερνώντων, που παρουσιάζονται να (νομίζουν πως) είναι στο απυρόβλητο και να κουνάνε το δάχτυλο στα μούτρα μας, για πράγματα που οι ίδιοι έχουν τσαλακώσει και καταπατήσει πλειστάκις.
Boskizo gidia
19-03-2021, 23:59
Το μονο λαθος,ειναι οτι απο την αρχη η ολη κατασταση δεν διαχειριστικε σωστα.
Αμα αυτοι ηταν τσομπανιδες,ολα τα ζωα θα τα ειχαν ψοφισει σε χρονο ρεκορ..
atom_smasher
20-03-2021, 00:07
Το μονο λαθος,ειναι οτι απο την αρχη η ολη κατασταση δεν διαχειριστικε σωστα.
Αμα αυτοι ηταν τσομπανιδες,ολα τα ζωα θα τα ειχαν ψοφισει σε χρονο ρεκορ..
ενώ τώρα τα ζώα θα τους ξαναψηφήσουν.
Boskizo gidia
20-03-2021, 07:39
Τα ζωα ειναι ζωα,δεν εχουν λογικη
Boskizo gidia
29-03-2021, 14:50
Λεει ηρθαν οι πρωτοι τουριστες στην κρητη σημερα.
Αυτοι για να βγουν απο εκει που θα κοιμουντε θα στελνουν sms,αδεια μετακηνησης κατι τελοσπαντων οπως ο καθε σαν και μενα σε αυτην την χορα η ειναι μαγκες και ολα free και θα καθοντε και μεχρι τις 5 το πρωι στα παρκα να φασωνωντε;
Raven Lord
29-03-2021, 15:07
είναι μάγκες
Boskizo gidia
29-03-2021, 22:12
Τοτεσνες ρεσπεκτα στους μαγκιτες τους μωρτες που μας κανουν χαβαλε
OniBocho
30-03-2021, 08:41
Νομίζω ότι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο είναι ότι θα φασώνονται στα πάρκα.
atom_smasher
30-03-2021, 09:46
Λεει ηρθαν οι πρωτοι τουριστες στην κρητη σημερα.
Αυτοι για να βγουν απο εκει που θα κοιμουντε θα στελνουν sms,αδεια μετακηνησης κατι τελοσπαντων οπως ο καθε σαν και μενα σε αυτην την χορα η ειναι μαγκες και ολα free και θα καθοντε και μεχρι τις 5 το πρωι στα παρκα να φασωνωντε;
Ωρε, εχεις δει εσυ πελάτη σε μπουρδέλο να ζητάει άδεια για το που θα μπει και που θα βγει; Με τα λεφτά τους
Art In Haste
30-03-2021, 23:08
https://www.youtube.com/watch?v=Z47dNPJ21k4
OniBocho
01-04-2021, 10:59
Το ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι ότι στο μυαλό κάποιων, ακόμα και "αξιότιμων" μελών αυτού του φόρουμ, η ρητορική της αντι-ΝΤΠ κυρίας που αναφέρεται σε "εποχική γρίπη" και "δεν είναι τίποτα, έχω λοίμωξη του αναπνευστικού απ' τα air-condition, το έχω ξαναπάθει" έρχεται και "ταυτίζεται" με την (διαστρεβλωμένη σαφώς :koulis: ) άποψη όσων λέμε πως τα τόσο αυστηρά οριζόντια μέτρα περιορισμού δεν έχουν αποτέλεσμα. Τουλάχιστον, όχι καλό αποτέλεσμα για την γενικότερη υγεία, ψυχική τε και σωματική.
Raven Lord
01-04-2021, 11:39
https://www.youtube.com/watch?v=rqopKMsCmxc
όλη η επιχειρηματολογία αυτών που αναφέρεις μπορεί να περιγραφεί από τις περιπτώσεις που παρουσιάζονται στο παραπάνω βιντεάκι.
tsimpouklano
03-04-2021, 02:29
https://www.youtube.com/watch?v=IYQZsVg0qrk
Λολ ρε μλκ :')
Οι τύποι βαφτίζουν το κρέας ψάρι, ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, και το "πρόβλημα" είναι ότι δεν καταλαβαίνει καλά ο μέσος άνθρωπος.
Μακάρι όλα τα μακάρι.
Art In Haste
03-04-2021, 12:14
https://www.youtube.com/watch?v=IYQZsVg0qrk
Λολ ρε μλκ :')
Οι τύποι βαφτίζουν το κρέας ψάρι, ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, και το "πρόβλημα" είναι ότι δεν καταλαβαίνει καλά ο μέσος άνθρωπος.
Μακάρι όλα τα μακάρι.
https://www.kathimerini.gr/politics/561154642/al-tsipras-ypirxe-egklimatikos-efisychasmos/
tsimpouklano
03-04-2021, 12:26
Ναι, και;
Τον χαρταετό του ΣΥΡΙΖΑ θα τον βλέπουμε μαζί με λαγάνα και καλαμαράκι και θα ζηλεύουμε για τι ωραία που πετάει.
Raven Lord
03-04-2021, 13:34
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/337151/ektos-kai-tilekpaidefsis-osoi-mathites-den-exoun-vevaiosi-self-test?fbclid=IwAR0coNRSYiYLq5plPsH7q-ikaT_LNIWkPzvdAe6aNy8LnoDVu7JbzPXSYuU
NE TI
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ?
Parasight
03-04-2021, 14:39
WTF
Boskizo gidia
29-04-2021, 22:48
Για πετε και σε μενανε τωρα,πχοιος εχει κανει αιτηση για το μπολιο;
tsimpouklano
29-04-2021, 22:56
Εγώ, αλλά για το κινέζικο.
Raven Lord
30-04-2021, 10:21
το μπουμπούνισα χθες. λίγο κούραση σήμερα.
lady_of_winter
30-04-2021, 11:24
από τα τσίπουρα θα είναι η κούραση
ypersyntelikos
30-04-2021, 13:47
το έσκασα την τρίτη το μεσημέρι
τετάρτη - πέμπτη χαλαρό 37,5 και λίγη ατονία, όχι κάτι extreme
σήμερα περδίκι
και τα ήπια και χθες κάμποσο
Raven Lord
30-04-2021, 19:59
πήγα μια χαλαρή βόλτα στο βουνό για μανιτάρια. γενικά, έχω μια δυσφορία χωρίς πυρετό. μόνο στον ύπνο πρέπει να ανέβασα. λέω να κάτσω μέσα βράδυ, εννοείται στεγνός από αλκοόλ και να επανεξετάσω αύριο την κατάσταση.
update: όλα οκ σήμερα
Raven Lord
01-05-2021, 10:41
δεν έχει σχέση με κοβιντ, προφανώς τα sms και γενικά οι αντισυνταγματικοί περιορισμοί ποτέ δεν είχαν σχέση με την αντιμετώπιση ή τον περιορισμό οποιουδήποτε προβλήματος, αλλά τέτοιο μνημείο είναι κρίμα να χαθεί στο τσατ: https://tvxs.gr/news/ellada/gerapetritis-diatirisame-ta-sms-gia-symbolikoys-kai-paidagogikoys-logoys
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ στην αντιπολίτευση και ειδικά στο συριζα που θυμήθηκε "εγκαίρως" - μόλις 13 μήνες μετά - να ζητήσει την απόσυρση του μέτρου. :wave:
όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους, τουλάχιστο δημοκρατικά άτομα και στήριξαν τέτοιου είδους αποφάσεις, ας πάρουν ένα μάθημα για το πού μπορεί να οδηγήσουν.
OniBocho
05-05-2021, 07:40
Η σύζυγος το έκανε Σάββατο μεσημέρι, ούτε πυρετό, ούτε ατονία, μόνο πόνο ένιωθε στο χέρι που έλαβε το χάραγμα και το νέο βελτιωμένο σήμα. Εγώ το έκανα τη Δευτέρα κατά τις 12:00, αργά το βράδυ γύρω στις 01:30 - 02:00 (δεν τη σκαπούλαρα πέφτοντας για ύπνο :( ) άρχισα να κρυώνω λίγο, σκεπάστηκα, μετά έσκασα, άνοιξα διάπλατα μπαλκονόπορτες και κατά τις 09:00 το πρωί της Τρίτης είχα 37.8 που εντάξει, δεν είναι πυρετός. Όμως είχα πολύ δυνατό πονοκέφαλο, οπότε κούμπωσα ένα depon χάπι και ξανακοιμήθηκα. Χθες το βράδυ πήρα ένα ακόμη depon, ίσα ίσα για να μην έχω σήμερα πρόβλημα στη δουλειά.
Κατά τα άλλα, για τα περί μηνυμάτων που γράφει το αναρχοζαίο συριζοτρολ από πάνω, να πω ότι δεν έχει καταλάβει την φάση καθόλου καλά. Η αγάπη αυτών των ανθρώπων, η στοργή με την οποία μας αντιμετωπίζουν, είναι πολύ μεγάλη για να τη χωρέσει το ιταμό και δολερό σου πνεύμα, κύριε ξυδόμπαρμπα. Τα sms που στέλνουμε, κύριε, είναι όπως όταν ήμασταν μικροί και βγαίναμε λίγο πιο αργά και μας ζητούσαν οι γονείς μας να πάρουμε τηλέφωνο για να μην ανησυχούν. Θυμάσαι ή επειδή πέρασαν 7 γενεές από τότε, ελησμόνησες και τώρα απλά βγάνεις χολή προς τους "πατερούληδές" μας;
tsimpouklano
05-05-2021, 10:16
Η σύζυγος είχε περάσει κορονοϊό μήπως;
Λασπόνερα
05-05-2021, 10:48
Μάλιστα, επί Κυριάκου Μητσοτάκη κοιμάμαστε και με ανοιχτές μπαλκονόπορτες όπως και στην επανάσταση.
Η γυναίκα το έκανε χθες το Άστρα, δεν κατάλαβε τίποτα, εγώ την άλλη βδομάδα.
OniBocho
05-05-2021, 12:43
Η σύζυγος είχε περάσει κορονοϊό μήπως;
απ' όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, όχι.
Raven Lord
05-05-2021, 12:54
κι ο πατέρας μου δεν κατάλαβε χριστό. η μάνα μου έκανε μια μέρα πυρετό. οι παρενέργειες έχουν να κάνουν με το πώς αντιδράει το κάθε ανοσοποιητικό. από άλλους άκουσα 39 πυρετό κ τέτοια. φίλος υγειονομικός με το εμβόλιο της Pfizer ήταν κομμάτια για μια μέρα μετά τη 2η δόση.
Raven Lord
22-05-2021, 12:27
καλώς μας έρχεται https://www.news247.gr/kosmos/psifiako-prasino-pistopoiitiko-apo-1i-ioynioy-gia-toys-ellines-ti-einai-kai-pos-tha-leitoyrgei.9239073.html
Art In Haste
24-05-2021, 00:16
https://files.theblackvault.net/monthly_2021_05/1616968019283.thumb.jpg.0a6ca28dabef41cb2bb75749748c8897.jpg
OniBocho
24-05-2021, 07:45
καλώς μας έρχεται https://www.news247.gr/kosmos/psifiako-prasino-pistopoiitiko-apo-1i-ioynioy-gia-toys-ellines-ti-einai-kai-pos-tha-leitoyrgei.9239073.html
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πνεύμα σου και κάνω αντίστοιχες σκέψεις με εσένα ως προς τις προεκτάσεις αυτής της κατάστασης, στο εντελώς καινούργιο κι άγνωστο τοπίο που διαμορφώνεται εδώ και περίπου έναν χρόνο. Σε πρακτικό επίπεδο όμως, με τι τρόπο θεωρείς ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στις ζωές μας; Προσωπικά, εμβολιάστηκα όχι επειδή αυτή είναι η οριστική και μόνιμη λύση εναντίον του ιού, αλλά επειδή όσο μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων εμβολιαστεί, τόσο πιο γρήγορα αυτή η γαμημένη στατιστική που τους ενδιαφέρει, θα θα επαναφέρει την φυσιολογική (ή την μέχρι πρώτινως "φυσιολογική" έστω) καθημερινότητά μας. Με τις συναυλίες, τα θέατρα, τη μουσική στα μαγαζιά που θα πιούμε μια ηρωική μπύρα το μήνα κτλ κτλ.
Πιστεύεις, για παράδειγμα, ότι αντ' αυτού θα λειτουργούσε ένα καθεστώς με τεστ και δηλώσεις αποτελεσμάτων; Κάθε κυριακή κάνουμε self test στα παιδιά, το αν είναι θετικό ή αρνητικό, δεν το ελέγχει κανείς. Απλώς συμπληρώνουμε τη φόρμα στο γοβ.γρ και την εκτυπώνουμε/υπογράφουμε. Πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορεί κανείς να δείξει εμπιστοσύνη στην ειλικρίνεια των ανθρώπων;
Το απαράδεκτο σκιτσάκι από πάνω, πραγματικά δεν ξέρω πως να το κρίνω, ειδικά όταν το ποστάρει ένας οργισμένος δεκαπενταχρονοπενηντάχρονος, που ένα χρόνο τώρα μας έχει ζαλίσει τα αρχίδια με το ότι πήγε λαϊκή και δεν έβλεπε μάσκες πουθενά, γιατί η απάντηση στο ερώτημα του εμβολιαζόμενου είναι απλή:
μέχρι νεωτέρας, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επανέλθουμε στις ζωές μας, ο τρόπος πιθανότατα να προστατέψουμε το σύνολο και τελικά, αν πρέπει να κάνουμε την επιλογή ανάμεσα σε έναν αμφίβολο εμβολιασμό με άγνωστες μακροπρόθεσμες παρενέργειες ή στη συνέχιση της παράνοιας που ζήσαμε από τον Μάρτιο του 2020 όσο παραμένουμε απροστάτευτοι (με οποιονδήποτε τρόπο) νομίζω πως με το πρώτο σενάριο θα ζήσουμε λίγο παραπάνω, γιατί το δεύτερο δεν υποφέρεται σίγουρα. Όχι μακροπρόθεσμα, ούτε για κανέναν χρόνο ακόμα.
Raven Lord
24-05-2021, 08:57
αφού αντιλαμβάνεσαι το πνεύμα μου, θα καταλαβαίνεις ότι είναι άλλο πράγμα η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού η οποία είναι το μόνο πράγμα αυτή τη στιγμή που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και τελείως διαφορετικό πράγμα οι συνταγματικές ελευθερίες. ακριβώς όπως με τα "μέτρα" δηλαδή. κι επειδή από επίσημα χείλη σε ανεπίσημες συζητήσεις έχω ακούσει ακόμη πιο τραβηγμένα σενάρια, τα οποία αν εφαρμοστούν θα προσθέσουν μπόλικη τροφή και στην συνομωσιολογική κλίκα, εύχομαι να μην τα δούμε.
OniBocho
24-05-2021, 09:38
Παρόλα αυτά, πες μου σε ρεαλιστικό επίπεδο τι μπορεί να κάνει επί παραδείγματι ένας διοργανωτής φεστιβάλ, για να σε πάω σε κάτι κοινό των δυο μας, σχετικά με τους θεατές και πάντοτε για να μην βάλει το δικό του κεφάλι στον ντορβά. Μοναδική λύση που βλέπω, η οποία θα μπορεί να αντιτίθεται σε πιστοποιητικά και λοιπά διαχωριστικά, θα είναι ένα στιγμιαίο τεστ υψηλής διαγνωστικής επιτυχίας, όχι προφανώς θερμομετρήσεις του κώλου.
Δεν ξέρω, είναι βέβαιο και το έχουμε πει εδώ πέρα πόσες φορές από πέρυσι, ότι η πανδημία κι όλα της τα συνεπακόλουθα αποτελεί χρυσή ευκαιρία για αύξηση του ελέγχου των ζωών μας, αλλά δεν βλέπω στον αντίποδα πολλές επιλογές, στο συγκεκριμένο τουλάχιστον ζήτημα.
Θα φτάσουμε στο σημείο ( :touched: ) να μιλάμε για ατομικές ελευθερίες και να μας αποκαλούν αντιεμβολιαστές.
Γέρων Ονιμποτσίσιος.
Raven Lord
24-05-2021, 10:17
για να το συνδυάσω και με το παραπάνω ατυχές στριπάκι, το εμβόλιο γίνεται για να σε προστατεύσει από τη σοβαρή νόσηση και το θάνατο, ώστε να μη χρειαστείς νοσηλεία αν τυχόν ασθενήσεις και οι υγειονομικοί πόροι να χρησιμοποιούνται σε πιο επείγουσες καταστάσεις. στον ελεύθερο κόσμο (sic), μονόδρομος θα ήταν η σοβαρή ενημέρωση του κόσμου ώστε να αυξηθούν όσο περισσότερο γίνεται τα ποσοστά εμβολιασμένων και όχι οι διακρίσεις είτε με τον τύπο του περιορισμού είτε με προνόμια. βέβαια, παντού παρακολουθούμε μαρκετίστικα και μικροπολιτικά παιχνίδια για να προμοταριστεί η μία πολυεθνική ή να "τιμωρηθεί" η άλλη επειδή η χώρα που προέρχεται έφυγε από το κουλ παρεάκι της ευρώπης ή επειδή ανήκει "στις άλλοι". μετά βλέπουμε πολύ κόσμο να είναι φοβισμένος ή να θεωρεί πανάκεια το ένα εμβόλιο έναντι του άλλου και κατηγορούμε τους ψέκες και έρχονται να σου βάλουν πράσινα πιστοποιητικά και πράσσειν άλογα γενικά για να σε αναγκάσουν να εμβολιαστείς, πυροδοτώντας νέους γύρους αντιδράσεων.
εγώ στηρίζω αυτά που έλεγα από την αρχή. η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. σοβαρή δημόσια υγεία, σοβαρή ενημέρωση και σοβαρό τράκινγκ η μόνη λύση. οι περιορισμοί δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.
Art In Haste
24-05-2021, 10:41
Ρέηβεν δεν παίρνω κάποια θέση με το στριπάκι, απλά το πόσταρα. Δεν λέει κάτι που δεν ισχύει όμως, και το μεγάλο πρόβλημα της όλης υπόθεσης είναι για μια ακόμα φορά η βλακεία των ανθρώπων μια που οι πιο πολλοί νομίζουν πως με το εμβόλιο τελειώσανε, δεν κολλάνε, και δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα. Πριν 2-3 μήνες μάλωσα αρκετές φορές με φίλο γιατρό που είχε εμβολιαστεί και έλεγε ακριβώς αυτά. Μέχρι που έτυχε μέσα σε ένα τριήμερο να βρεθουμε με φίλο φαρμακοποιό και να του πει πως καμμία ανοσία, πάλι μπορείς να κολλήσεις και να μεταδόσεις απλά μειώνεις κατά πολύ το να αρρωστήσεις βαριά, και στο καπάκι να βρεθεί με φίλο του γιατρό που του είπε πως κόλλησε και αρρώστησε ελαφριά μετά το εμβόλιο. Για μένα αυτοί οι εμβολιάσμενοι είναι πιο επικίνδυνοι.
Από κει και πέρα έχουμε και την περίπτωση πως το λοκντάουν τέλειωσε και βλέπουμε όλο τον κόσμο να τα γράφει όλα στα αρχίδια του και να μην παίρνει κανένα μέτρο είτε από κούραση είτε επειδή μα ανοίξαμε άρα όλα οκ και ας τα κρούσματα παραμένουν όσα ήταν και πριν ανοίξουμε. Έχουμε και τις αποφάσεις που βοηθάνε στη παράνοια, του τύπου οκ χωρίς μάσκα καθιστός με φουλ κόσμο και χωρίς αποστάσεις γύρω σου αλλά για να σηκωθείς να πας στο δίπλα μαγαζί πρέπει να φοράς μάσκα. Για τη μουσική ασχολίαστο αλλά στην τελική έξω καθόμαστε, δεν θα ακούγαμε και πολύ.
Raven Lord
24-05-2021, 10:57
για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, το cdc είπε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δε χρειάζεται να φοράνε μάσκα, ντριπλάροντας βεβαίως με την υποσημείωση εκτός αν απαιτείται από τους νόμους και τους κανονισμούς της περιοχής. από ότι μου έχουν πει οι γιατροί φίλοι, οι πιθανότητες να μεταδόσεις τον ιό αφού έχεις εμβολιαστεί πλήρως είναι κατά πολύ μικρότερες, αφού φέρεις και μικρότερο ιικό φορτίο ακόμη και αν κολλήσεις. τελοσπάντων, η ουσία είναι ότι αν εμβολιαστούν όλοι, ο κίνδυνος θα ελαχιστοποιηθεί οπότε πρέπει να πείσεις τον κόσμο να εμβολιαστεί και όχι να τον φοβερίζεις για το ένα εμβόλιο επειδή τα έσπασες με τη χώρα που το παράγει, ή να μη φέρνεις το άλλο γιατί κάνει πολιτικό παιχνίδι ο πούτιν.
ypersyntelikos
24-05-2021, 12:53
https://files.theblackvault.net/monthly_2021_05/1616968019283.thumb.jpg.0a6ca28dabef41cb2bb75749748c8897.jpg
αυτό εδώ είναι πολύ λάθος.
Phantom Duck
24-05-2021, 15:50
"why did I do this?"
για να πέσουν 95% οι πιθανότητες να κολλήσεις, κι αν κολλήσεις να είναι πολύ λιγότερο βαριά και μεταδοτική η λοίμωξη. το τι βλακείες επιβάλλει η κυβέρνηση είναι άσχετες από την ανάγκη δικής μας προστασίας.
Έχουμε κάπου αξιόπιστα στατιστικά για το πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στη χώρα;
lady_of_winter
24-05-2021, 17:08
δες εδω https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
MoRmEnGiL
24-05-2021, 18:47
https://youtu.be/5jMeJjVm5k0
Αυτό είναι διαφωτιστικό στο πως ακριβώς βγαίνουν τα ποσοστά προστασίας των εμβολίων. Τσεκάρετε τα sources στο description του video
OniBocho
25-05-2021, 09:11
"why did I do this?"
για να πέσουν 95% οι πιθανότητες να κολλήσεις, κι αν κολλήσεις να είναι πολύ λιγότερο βαριά και μεταδοτική η λοίμωξη. το τι βλακείες επιβάλλει η κυβέρνηση είναι άσχετες από την ανάγκη δικής μας προστασίας.
Το γεγονός ότι σε 8 χρόνια συνύπαρξης στο ER πρώτη φορά συμφωνώ τόσο απερίφραστα με τον Φαντοντακ κι αν μπορούσα να τον πινκάρω, θα το έκανα, λέει πολλά. Ευχαριστούμε για αυτά, βλακάρτ, που δήθεν δεν παίρνεις θέση.
Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει κι εσείς, αλλά εγώ που βλέπω -δυστυχώς- πολύ κόσμο να κυκλοφορεί καθημερινά, απ' τη μέρα που "καταργήθηκαν" τα μηνύματα, είναι σαν να καταργήθηκαν και οι μάσκες. Ναι, τα έχουμε ξαναπεί, είναι τεράστια μαλακία η μάσκα σε εξωτερικό χώρο, ουσιαστικά δεν έχει κανένα νόημα, αλλά όταν βλέπεις ότι ο άλλος με 30 βαθμούς μεσημεριάτικα τη φοράει στο κατάστημα που μπαίνεις ή έστω έρχεσαι να σε εξυπηρετήσει, δείξε την ελάχιστη ευθιξία και φόρεσέ την βρε καρνάβαλε και μην το παίζεις προκλητικά αδιάφορος.
tsimpouklano
12-07-2021, 08:57
Επιτελικό κράτος: https://www.news247.gr/ygeia/pistopoiitiko-emvoliasmoy-chastoyki-kyvernisi-gnomateysi-tis-archis.9292452.html
Για τα πανηγύρια.
OniBocho
13-07-2021, 08:16
Χθες σύζυγος και τέκνα ταξίδεψαν από SKG προς KLX και έχοντας μόνο τις οδηγίες από το site της Aegean, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζονται "αμφιλεγόμενες" καλέσαμε στο help desk της εταιρείας για αποσαφήνιση. Η απάντηση ήταν πως θα έπρεπε να μιλήσουμε με την Πολιτική Προστασία, καθώς το help desk δεν είναι εξουσιοδοτημένο να δώσει απάντηση στο κατά πόσο μπορεί να ταξιδέψει κάποιος χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή χωρίς test. Οι οδηγίες στο site έγραφαν το απίστευτο, ότι δηλαδή test απαιτείται μόνο αν ταξιδέψεις προς νησιωτικό προορισμό.
Μετά από ένα μισαωράκι στην αναμονή, η υπεύθυνη μας απήντησε πως όντως, δεν απαιτείται ούτε πιστοποιητικό, ούτε test εφόσον πρόκειται για ταξίδι από ηπειρωτική προς ηπειρωτική ελλάδα και μάλιστα, προθυμοποιήθηκε να μας στείλει το ΦΕΚ προκειμένου να σιγουρευτούμε.
Οπότε, αν έχεις αράξει κανένα μήνα σε νησί, για παράδειγμα στη Θάσο που είχε σίγουρα μπόλικα κρούσματα, κι όπου δεν έχει ούτε μοριακό ούτε rabbit test γιατί πολύ απλά δεν έφταναν και μπορείς να φύγεις με ένα self test, αράζεις Καβάλα 2-3 μέρες και μετά πετάς για οπουδήποτε θέλεις ηπειρωτικά, ουσιαστικά χωρίς έλεγχο. Sounds like a plan, θα πω εγώ. Γενικώς, όπως μου είπε και φίλος νεοδημοκράτης πέρσι τον Απρίλιο, όταν η πόλη θύμιζε κρανίου τόπο "ευτυχώς που έχουμε κυβέρνηση, γιατί με τους προηγούμενους...."
Λασπόνερα
13-07-2021, 09:22
Αυτό με τη νησιωτική Ελλάδα έχει νόημα, διότι ένα νησί ως μια κλειστή κοινωνία θα πρέπει να προστατευτεί από τους επισκέπτες όπως το Πάσχα με την απαγόρευση εκδρομής στο χωριό.
Το άλλο το παράδειγμα της Θάσου, εκεί είναι που μιλάει όλος ο κόσμος για προσωπική ευθύνη ή υπευθυνότητα, εκτός αν θέλουμε να μας ξεσκίσουν στις απαγορεύσεις.
Και εγώ μπορώ να πω για τα σελφ τεστ που κάνουμε στο σπίτι και το δηλώνουμε στο gov.gr. Είναι κάποιος από πάνω μας να μας βλέπει όταν το κάνουμε; Μπορώ να σου πω 100 παρανομίες που μπορώ να κάνω χωρίς να με πάρει πρέφα κανείς, ε και; Αυτό με κάνει έξυπνο ή μαλάκα; Η ¨"μπουχτισμένη νεολαία" που ξεδίδει με πάρτι χιλιάδων παστωμένων ατόμων είναι οι μάγκες, οι έξυπνοι ή οι καραμαλάκες τις υπόθεσης;
atom_smasher
13-07-2021, 09:25
Αυτό με τη νησιωτική Ελλάδα έχει νόημα, διότι ένα νησί ως μια κλειστή κοινωνία θα πρέπει να προστατευτεί από τους επισκέπτες όπως το Πάσχα με την απαγόρευση εκδρομής στο χωριό.
Το άλλο το παράδειγμα της Θάσου, εκεί είναι που μιλάει όλος ο κόσμος για προσωπική ευθύνη ή υπευθυνότητα, εκτός αν θέλουμε να μας ξεσκίσουν στις απαγορεύσεις.
Και εγώ μπορώ να πω για τα σελφ τεστ που κάνουμε στο σπίτι και το δηλώνουμε στο gov.gr. Είναι κάποιος από πάνω μας να μας βλέπει όταν το κάνουμε; Μπορώ να σου πω 100 παρανομίες που μπορώ να κάνω χωρίς να με πάρει πρέφα κανείς, ε και; Αυτό με κάνει έξυπνο ή μαλάκα; Η ¨"μπουχτισμένη νεολαία" που ξεδίδει με πάρτι χιλιάδων παστωμένων ατόμων είναι οι μάγκες, οι έξυπνοι ή οι καραμαλάκες τις υπόθεσης;
Θα το κρίνει το αποτέλεσμα. Ως τότε κουράγιο για το 3ο λοκνταουν. ή μήπως 4ο;
Λασπόνερα
13-07-2021, 09:30
Φυσικά, δεν κάνω τον έξυπνο ούτε λέω οτι όλα γίνονται σωστά. Επίσης έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου οτι οι φαρμακευτικές είναι κατά κύριο λόγο κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.
Art In Haste
13-07-2021, 09:47
Παραθυράκια υπάρχουν πάντου, αλλά όταν τα χρησιμοποιείς το κράτος μαλακίζεται, όταν στα κόβει το κράτος είναι μπαμπούλας. Όταν ΕΣΥ είσαι ο μαλάκας όλα καλά.
Raven Lord
13-07-2021, 11:17
κράτος που θέλει να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, ανοίγει εσωτερικούς χώρους στην εστίαση για εμβολιασμένους αλλά ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ!! ωραίο το μήνυμα που περνάει για τα εμβόλια και την προστασία που παρέχουν.
τελικά οι δεξιοί έχουν κόμπλεξ με τη διασκέδαση, δεν εξηγείται αλλιώς...
Art In Haste
13-07-2021, 12:25
Να μάθετε να χορεύετε καρέκλα.
OniBocho
13-07-2021, 15:30
Παραθυράκια υπάρχουν πάντου, αλλά όταν τα χρησιμοποιείς το κράτος μαλακίζεται, όταν στα κόβει το κράτος είναι μπαμπούλας. Όταν ΕΣΥ είσαι ο μαλάκας όλα καλά.
Τι λέμε τώρα ακριβώς; Κράτος που έρχεται να σου πει ότι θα σε κλείσει, αλλά αν δεν είσαι εμβολιασμένος δεν θα παίρνεις την έτσι κι αλλιώς πενιχρή επιδοματική αποζημίωση, υπάρχει ποτέ περίπτωση να πείσει κανέναν ότι όλα γίνονται βάσει σχεδίου και με γνώμωνα την προστασία των πολιτών;
Λασπόνερα, το ζήτημα είναι ρε φίλε ότι γίνεται ένας πολύ κακός διαχωρισμός που επιτρέπει σε διάφορους "μάγκες" όπως λες κι εσύ να μαλακιστούν. Κι εντάξει, έχεις ζητήσει απ' τον κόσμο, λέγοντάς του εδώ και 1 1/2 χρόνο ότι "οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες" να ξεχάσει πόσα πράγματα απ' τη ζωή του. Και υπομονή, κόντρα υπομονή, πειθαρχία και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου ψυχολογικά και όχι μόνο, επικραττεί εξάντληση. Πλήρης. Τι σκατά ζητάμε ακριβώς απ' τον κόσμο ακόμα; Και τα κίνητρα πως στο καλό δίνονται τελικά; Με εκβιασμούς; Με κουπόνια των 150€; Με πρόστιμα;
ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΑΙΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ
https://1.bp.blogspot.com/-x2ejbP5nMRw/YOh5ImbIOSI/AAAAAAAAils/wJMzbSg1WXQkZcYgCjlL7ajzGy0fbCbOACLcBGAsYHQ/s1200/a%2B301.jpg
Raven Lord
14-07-2021, 01:50
lol
Λασπόνερα
14-07-2021, 10:48
Όνι, να ξαναπώ πως έχουν γίνει πολλά αψυχολόγητα πράγματα για την αντιμετώπιση του κόβιντ. Κάποια είναι για γέλια χωρίς καμμία λογική, κάποια εγκληματικά.
Το ψυχολογικά έχουν εξαντληθεί κάποιοι που λες δεν το δέχομαι. Πρώτον διότι αν εξαιρέσουμε το σκληρό λοκντάουν που έγινε για λίγο καιρό, στην ουσία πώς εξαντλήθηκες; Δεν πήγες στα μπουζούκια στο βουνό ή για ψάρεμα; Και δεύτερον απαγορεύεται να εξαντλείσαι ψυχολογικά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο μα τόσο σοβαρό θέμα. Εκτός αν ο κόβιντ πιστεύεις οτι είναι μια ίωση της πλάκας.
Όμως είναι εύκολο να κρίνεις τους άλλους (κυβέρνηση θεσμούς) παρά να κάνεις κριτική στην αγανακτισμένη νεολαία που παρτάρει στο Α.Π.Θ. και θα πάει το σ/κ στο χωριό και θα σκοτώσει τη γριά γιαγιά της.
Για να μην λαϊκίσω και πω δες τους παππούδες μας τί περάσανε και μετά έλα να μου πεις για ψυχολογική κούραση.
Το 2ο ενικό που βάζω δεν απευθύνεται σε εσένα αλλά μιλάω γενικά.
tsimpouklano
15-07-2021, 01:26
H μούτζα που βάζω δεν απευθύνεται σε όλους αλλά σε σένα ειδικά.
tsimpouklano
15-07-2021, 01:29
ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΑΙΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ
https://1.bp.blogspot.com/-x2ejbP5nMRw/YOh5ImbIOSI/AAAAAAAAils/wJMzbSg1WXQkZcYgCjlL7ajzGy0fbCbOACLcBGAsYHQ/s1200/a%2B301.jpg
Φάση ποιος μπορεί να βρει τους περισσότερους ERίτες;
Raven Lord
15-07-2021, 02:29
Lolol
tsimpouklano
24-08-2021, 12:40
Τί καλύτερο από το να προσπαθείς κοινωνήσεις την κατάσταση αναφορικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό και ως μέσου πειθούς να έχεις το "τέρμα τα δωρεάν rapid tests".
edit:
Γίνεται και καλύτερο:
«Οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους.»
atom_smasher
24-08-2021, 19:59
ωχ, να δουμε που θα την φτάσουνε την κατάσταση αυτοί οι αλήτες που ψηφήσαμε.
Art In Haste
24-08-2021, 20:00
Αν το εμβόλιο σε προστατεύει κοντά σε ένα ποσοστό 50% από την πιθανότητα να μολυνθείς, αν αυξήσεις τις εκθέσεις σου 10 φορές, αυτό το 50% πάει περίπατο. Μπορεί να φτάσουμε στην κατάσταση να είναι οι εμβολιασμένοι αυτοί που διακινούν την πανδημία και θα την πληρώσουν περισσότερο οι ανεμβολίαστοι. Μπορεί να καταλήξουμε στην περίπτωση οι εμβολιασμένοι να μολύνουν τους ανεμβολίαστους και κάποιους από αυτούς να τους σκοτώνουν», είπε ο κ. Ιωαννίδης, παραλείποντας τα… ευκόλως εννοούμενα: οι εμβολιασμένοι νιώθουν πιο ασφαλείς και χαλαρώνουν, αγνοώντας σε πλείστες περιπτώσεις τα μέτρα ασφαλείας. Εκτίθενται πολύ περισσότερες φορές στον ιό συγκριτικά με την περίοδο που δεν ήταν εμβολιασμένοι, οπότε και ένιωθαν να απειλούνται από τυχόν μόλυνση.
το εμβόλιο διατηρεί πολύ καλή αποτελεσματικότητα για ζητήματα διασωλήνωσης, νοσηλείας και θανάτου, δεν είναι όμως πανάκεια για την διάδοση και τον περιορισμό της διάδοσης του επιδημικού κύματος.
Η πιο χαλαρή προσέγγιση των εμβολιασμένων σε συνδυασμό με την απολύτως μεταδοτική μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διασποράς, από το οποίο αυτοί που θα βγουν στο τέλος ζημιωμένοι θα είναι οι ανεμβολίαστοι.
tsimpouklano
25-08-2021, 15:56
^ Τι έχουμε εδώ; Μία μανιχαϊστική αναστροφή του καθρέφτη που λέει ότι κάποιος στην τελική πρέπει να φταίει για όταν τα πράγματα πάνε σκατά. Μία άποψη, περί ευθυνών, άκρως ατομικιστική, "να βγει η ουρά μας απέξω" λογικών.
Από την μία φταίνε οι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με την κυρίαρχη κυβερνητική αφήγηση και την ακαταδίωκτη εθνική ομάδα των ειδικών των οποίων η πραγματικότητα προσκρούει σε ένα ΕΣΥ που ακόμα και τώρα αγκομαχεί και ασθμαίνει, χωρίς καμία ουσιαστική ενημερωτική καμπάνια για τους πολίτες αναφορικά με τα επιστημονικά δεδομένα που βγαίνουν κάθε τόσο για την πανδημία, και το δάκτυλο έχει ήδη στραφεί έτοιμο να ρίξει όλες τις ευθύνες - όπως συνέβη και εχθές - σε όσο πληθυσμό ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί.
Από την άλλη (γιατί κάποιος πρέπει να φταίνει, έτσι?) φταίνε οι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με ψεκασμένες θεωρίες και επιστήμονες τύπου Ιωαννίδη με δηλώσεις σαν και την αποπάνω. Η μετάδοση είναι το κακό και όχι η νόσηση, είναι κάτι απ' τα ίσως όχι και τόσο παράλογα που ακούγονται. Μία αφήγηση που απέχει απ' το να αντιληφθεί την πραγματικότητα ενός κατεστραμένου συστήματος Υγείας και τα επιστημονικά δεδομένα περί θανάτων και νοσηλειών σε ΜΕΘ.
Ουδέποτε ο εμβολιασμός δεν έπρεπε να θεωρηθεί πανάκεια. Κι αυτό γιατί, όπως σωστά επισημαίνεται και στο πιο πάνω χωρίο, και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. Το ότι η κυρίαρχη αφήγηση στράφηκε εκεί έχει να κάνει με εφαρμογή ξεκάθαρων πολιτικών επιλογών (υποστελέχωση ΕΣΥ, τουρισμός μπάτε σκύλοι, υγειονομικές πολιτικές τύπου Μύκονος κ.α.) ως προσπάθεια να καλυφθεί η γύμνια και η απουσία ουσιαστικών διεξόδων και ολοκληρωμένου προγράμματος για ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Ο μη εμβολιασμός ως συνειδητή επιλογή, έχοντας όλα τα παραπάνω υπ'όψιν (ότι δηλαδή δε θα λύσει όλα τα προβλήματα), εξακολουθεί να φαντάζει άκρως περίεργος στα αφτιά μου. Αντιλαμβάνομαι τον φόβο που μπορεί να υπάρχει από μερίδα του πληθυσμού, η οποία όμως φαντάζομαι αντιλάμβάνεται τα οφέλη του εμβολιασμού - γενικά - και - ειδικά - με σωστή ενημέρωση, χωρίς κορόνες περί τσιπ, αλλοίωσης DNA, σε επικοινωνία με προσωπικούς ιατρούς κ.λπ. θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει όλα τα δεδομένα και τις πιθανότητες.
Η εφαρμογή της υγειονομικής πολιτικής στην εποχή του covid έχει κάνει τα συστημικά αδιέξοδα πολύ πιο εμφανή: υποχρηματοδότηση ΕΣΥ (όπως του συνόλου των δεκο που δεν έχουν αρπαγεί από ιδιωτικά συμφέροντα) χωρίς διάθεση για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, απαγορεύσεις αντί για ορθή ενημέρωση, ο οικονομισμός πάνω από το ατομικό και συλλογικό καλό. Και ως τέτοια αδιέξοδα, που έρχονται από πάνω για να επιβιώσουν - οικονομικά και ως πλέγμα εξουσίας - οι από πάνω, πρέπει να ειδωθούν. Το να μπλέκεται, όμως, αυτή η προσέγγιση και κριτική με την ανάγκη για προστασία ανθρώπων (όχι μόνο μέσα υπό το πρίσμα του εμβολιασμού), κοντινών ή μακρινών, καθώς επίσης δομών υγείας είναι κάτι που πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω.
tsimpouklano
05-11-2021, 11:06
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/britain-approves-mercks-oral-covid-19-pill-2021-11-04/
tsimpouklano
08-01-2022, 23:54
Όλα κυριλέ: https://left.gr/news/anatrihila-ishyres-pieseis-ston-dimarho-daniilidi-poy-vrike-pcr-me-27-eyro
Art In Haste
09-01-2022, 10:07
Αυτά είναι μαλακίες, γιατί ο του Χαλανδρίου που βρήκε με 25 δε δέχτηκε πιέσεις;
atom_smasher
09-01-2022, 19:52
Ειπε οτι δεν δεχτηκε;
atom_smasher
15-01-2022, 00:38
Σε άλλα νέα, δεν την λες και απλή γρίπη με 2 εμβόλια και να σε γονατίζει παρότι είσαι σκληρός καργιόλης σαν δρυς (Quercus ithaburensis).
Art In Haste
15-01-2022, 00:44
Κόλλησες;
atom_smasher
15-01-2022, 01:18
Ναι. συνερχομαι τώρα. Εγώ πιο χαλαρά, ενώ η σύζυγος πιο βαριά.
tsimpouklano
15-01-2022, 09:16
Περαστικά σας, atom.
Art In Haste
15-01-2022, 09:47
Περαστικά άτομ. Κρίμα για το πέος.
Raven Lord
15-01-2022, 10:13
περαστικά ρε
OniBocho
15-01-2022, 10:31
Ω ρε φίλε... Ξανά; :( Περαστικά και γρήγορα ρε φίλε!
Την έκφραση που χρησιμοποίησες πάντως ("έλα μωρέ, η o σαν απλή γρίπη είναι") την ακούς παντού πλέον. Θα το λέγαμε αστείο, αν δεν ήταν τρομερά επικίνδυνο αυτό το know-it-all των αιλύνων τριγύρω μας.
Raven Lord
15-01-2022, 13:09
εδώ πέρασαν οι μισοί γνωστοί και φίλοι. όσοι ήταν εμβολιασμένοι το πέρασαν χαλαρά πάντως. οι υπόλοιποι δεν έχουμε κολλήσει ακόμη (ή κολλήσαμε και το περάσαμε χωρίς να καταλάβουμε).
atom_smasher
16-01-2022, 03:26
Ευχαριστω παιδες. Εδω αρκετοι γνωστοι εχουν κολλησει επισης. Ευτυχως η κορη φαινεται να μην κολλησε, θα δουμε αυριο.
atom_smasher
16-01-2022, 03:27
Ω ρε φίλε... Ξανά; :( Περαστικά και γρήγορα ρε φίλε!
Την έκφραση που χρησιμοποίησες πάντως ("έλα μωρέ, η o σαν απλή γρίπη είναι") την ακούς παντού πλέον. Θα το λέγαμε αστείο, αν δεν ήταν τρομερά επικίνδυνο αυτό το know-it-all των αιλύνων τριγύρω μας.
Τι ξανα;! Μονο πνευμονία σκετη ειχα παθει ελλαδα...γαμω τον θεο που εχει ο καιρος της και εμενα που κατέβηκα χαλαρος στα 8 μποφόρ.
Art In Haste
31-01-2022, 14:15
Με έχει πιάσει σπαστικό γέλιο.... (https://parallaximag.gr/epikairotita/koronoios-pros-katargisi-tou-pistopoiitikou-emvoliasmou-to-israil)
tsimpouklano
31-01-2022, 14:51
Ακόμα κοροναϊό το λένε;
http://www.tokoulouri.com/culture/spelling_bee/
Raven Lord
01-04-2022, 10:57
μπορούμε και πρωτιά! https://www.news247.gr/ygeia/koronoios-metaxy-ton-protathlitrion-choron-tis-eyropis-se-thanatoys-to-2022-i-ellada.9580351.html
μετά από 2 χρόνια παράνοιας, μήνες ολόκληρους ηλίθιων περιοριστικών μέτρων, οικονομική κατάρρευση από τη μεσαία τάξη και κάτω λόγω των πληθωριστικών πιέσεων που προέκυψαν από τις καραντίνες, καταστολή που θα ζήλευε και η χούντα μέχρι μία περίοδο, κατεστραμμένους επαγγελματίες και κατεστραμμένους ψυχολογικά ανθρώπους, μαντέψτε! ούτε τους νεκρούς γλιτώσαμε.
atom_smasher
01-04-2022, 18:11
μπορούμε και πρωτιά! https://www.news247.gr/ygeia/koronoios-metaxy-ton-protathlitrion-choron-tis-eyropis-se-thanatoys-to-2022-i-ellada.9580351.html
μετά από 2 χρόνια παράνοιας, μήνες ολόκληρους ηλίθιων περιοριστικών μέτρων, οικονομική κατάρρευση από τη μεσαία τάξη και κάτω λόγω των πληθωριστικών πιέσεων που προέκυψαν από τις καραντίνες, καταστολή που θα ζήλευε και η χούντα μέχρι μία περίοδο, κατεστραμμένους επαγγελματίες και κατεστραμμένους ψυχολογικά ανθρώπους, μαντέψτε! ούτε τους νεκρούς γλιτώσαμε.
Εσείς εκεί. Εμείς μια χαρούλα την περνάμε...
Raven Lord
18-07-2022, 17:12
https://www.news247.gr/kosmos/ios-marmpoyrgk-dyo-nekroi-sti-gkana-den-yparchei-akomi-therapeia-i-emvolio.9699662.html
OniBocho
18-07-2022, 18:33
Υπάρχει δηλαδή ελπίς;
atom_smasher
19-07-2022, 00:03
Υπάρχει δηλαδή ελπίς;
Δεν ξέρω αλλά για γριπούλα καλά με έχει γαμήσει αυτή την φορά 1 εβδομάδα συνάχι και απώλεια όσφρησης γευσης κλπ. Α και μια συνεργάτις πέθανε. Γενικά της πουτάνας πρέπει να γίνεται.
Raven Lord
19-07-2022, 08:36
marburg virus ή ξανά covid?
atom_smasher
19-07-2022, 23:29
marburg virus ή ξανά covid?
Οχι κορωνίτσα πρέπει να ήταν αλλά δεν κάναμε και εξετάσεις...θα χάναμε τις διακοπές μας άδικα.
Raven Lord
06-09-2022, 10:16
https://www.news247.gr/ygeia/koronoios-ti-symvainei-me-to-mitroo-thanaton-stin-ellada.9746786.html
:touched:
Art In Haste
06-09-2022, 10:29
'Ελα, δε το πιστεύω!