Log in

View Full Version : Δημοψήφισμα

Pages : 1 [2]

tsonos
04-11-2011, 13:18
:rsad:
FOREVER ALONE...

http://fih.gr/images/40papadreousad.gif

Amnesiac.
04-11-2011, 13:25
tsonos το κουβαδάκι σου και στο picture thread :(

Drumsick
04-11-2011, 13:32
Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τις βοήθειες και τα δάνεια και θα μπορέσουμε μόνοι μας ?

αισθάνεται κανείς ότι η δανειοσυζήτηση είναι ένα από τα θέματα που λυθεί δεν λυθεί θα έχουμε πάλι τα ίδια σκατά στην κωλοελλάδα ?

Σαφώς αυτή τη στιγμή δε μπορούμε μόνοι μας και σαφώς τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ αν βγούμε από ευρώ/ΕΕ. Πρέπει όμως κάπου να σκεφτόμαστε και τι είναι καλύτερο μακροπρόθεσμα. Θέλουμε μια Ελλάδα η οποία θα χρωστάει εσαει τα κέρατά της, θα έχει 30% ανεργία και το υπόλοιπο 70% θα γαμιέται με μισθούς ξεφτίλας ή θέλουμε να υπάρχει κάποτε μια προοπτική να ξαναγίνουμε παραγωγική χώρα με μια λίγο πιο υγιή οικονομία και προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης βιοτικού επιπέδου όλων?

θελουμε πατατάκια και τηλόραση.παιδική απάντηση.Το ότι δεν είμαστε παραγωγική χώρα έχει σχέση με τα δάνεια ? σοβαρά έκανες copy paste από άλλο ποστ σε άσχετο θέμα.

για το δεύτερο ερώτημα δεν έγραψες τίποτα. Σκεφτόμουν το τεράστιο δημόσιο,τους κάνω-ότι-μουγκαβλώσει ιδιώτες εργοδότες, τη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση.

Είναι πιο βασικά θέματα από το ευρώ/δραχμή/δάνεια. Αυτη τη φορά γράψε κάτι για τον ολυμπιακό.

Χαζός, παιδιά.

GraveMiasma
04-11-2011, 13:48
meine moggolos gia panta malaka elina

Drumsick
04-11-2011, 13:58
Φίλε, μήπως είσαι ΑΛΒΑΝΟΣ?

SpiritCrusher
04-11-2011, 14:02
θελουμε πατατάκια και τηλόραση.παιδική απάντηση.Το ότι δεν είμαστε παραγωγική χώρα έχει σχέση με τα δάνεια ? σοβαρά έκανες copy paste από άλλο ποστ σε άσχετο θέμα.

για το δεύτερο ερώτημα δεν έγραψες τίποτα. Σκεφτόμουν το τεράστιο δημόσιο,τους κάνω-ότι-μουγκαβλώσει ιδιώτες εργοδότες, τη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση.

Είναι πιο βασικά θέματα από το ευρώ/δραχμή/δάνεια. Αυτη τη φορά γράψε κάτι για τον ολυμπιακό.

E ουσιαστικά σου λέει πως με αυτό το τρόπο έχουμε ελπίδα να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας μιας και, ναι, το ότι δεν είμαστε παραγωγική χώρα έχει σχέση με τα δάνεια. Αν ήμασταν, τότε θα είχαμε λιγότερη ανάγκη από δάνεια, λιγότερες επιβαρύνσεις για να πετύχουμε τους "στόχους" μας και θα είχαμε και λιγότερη ανεργία από τώρα.

Που κολλάς;

tsonos
04-11-2011, 14:08
Giati Amne.... se xalase toso poli pou eipa ti gnomi mou/?Des ligo sto parelthon ke tha katalaveis sto mellon afto pou eipa,eine noris akomi,to 4ever alone eine mia apli frasi pou krivei mesa tis mia monadiki alitheia.Alla gia na mi se stenaxoriso ke mou patheis tipota den tha asxolitho allo edo,boreis na meineis ysixos ke ikanopoiimenos....

Amnesiac.
04-11-2011, 14:17
Κοίταξα στο παρελθόν και είδα ότι ο κόσμος έλεγε τη γνώμη του με λεξούλες, κατάλαβα ότι και στο μέλλον αυτό θα γίνεται μάλλον. :(

Ford Prefect
04-11-2011, 14:45
Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα, ακους, μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτoi ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το δημοψήφισμα, ε και μείς ύστερα είπαμε ντάξει θέλουμε εεε... δέν θέλουμε και μείς και αυτοί ύστερα, μετα εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θελουμε, είπαν.. δέν θέλουμε και εμεις το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λεμε ούτε και μείς θέλουμε και μετά είπανε αυτοί παλι οτι: Ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μμμεεεμ.. εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απο όλα αυτα και είπαμε να, να γίνει μετά το δημοψήφισμα όποτε το κάνει, το ορίσει η ΕΕ. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

Art In Haste
04-11-2011, 17:05
"Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d'un coup d'Etat. Pas moins..."

''Ο Παπανδρέου κατά την διάρκεια του δείπνου της Τετάρτης, δικαιολόγησε το δημοψήφισμα γιατί υπήρχε κίνδυνος πραξικοπήματος. Τίποτα άλλο....''

Jean Quatremer, δημοσιογράφος. Το πόσο έγκριτος ή όχι δε γνωρίζω, οι Γάλλοι φίλοι δεν τον έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά αυτό ισχυρίστηκε πως του είπε ο Σαρκοζί.

katwrimos
04-11-2011, 17:05
ρε γαμώτο κάθε φορά που βλέπω αυτές τις αριθμητικές αλχημείες, σκέφτομαι αυτό
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=finance-why-economic-models-are-always-wrong

"Econometricians, they're ever so pious. Are they doing real science or confirming their bias?"

Απαντάω στους μεσαιωνικούς τύπους μαζί. Βαριέμαι να κάνω αναλύσειςσε βάθος, απλά θα πω οτι ο αρθρογράφος είναι καθυστερημένος γιατι κρίνει τα οικονομικά μοντέλα σε σχέση με τα μοντέλα της φυσικής. Ο λόγος που τα μοντέλα των φυσικών είναι πιό ακριβή είναι οτι έχουν την πολυτέλεια του πειραματος. Οταν κρίνεις τα οικονομικά μοντέλα σε σχέση με επιστήμες που εχουν το ίδιο πρόβλημα (που δεν μπορεί να γίνει controled experiment) όπως η μετεωρολογία ή η κλιματολογία η ακρίβεια των μοντέλων είναι αντίστοιχη.

Για το ερώτημα που έθεσε ο Χαγιεκ το 1960, εχει απαντηθεί απο την δεκαετία του 80 που η πρόοδος στην οικονομετρία ηταν τόσο μεγάλη που για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλα τα σοβαρά στατιστικά τζούρναλς τα μισά άρθρα προέρχονταν απο econometricians και σήμερα ακόμα πολλές απο τις τεχνικές που ανέπτυξαν εφαρμόζονται ακόμα και σε απολυτα θετικές επιστήμες (πχ συγκoινωνιολογία). Μιλάμε για το απόλυτο fail και δεν είναι τυχαίο οτι τον Χαγιεκ σήμερα παίρνουν στα σοβαρά μόνο το Tea Party, ο Λιακόπουλος και ο ντέτζιαλ.

Sotos_The_Tequiler
04-11-2011, 18:25
Ο Γιωργάκης πρέπει να παίρνει χάπια μαλάκες.... Η χτεσινή ομιλία στη βουλή ήταν λες και είμαστε 2-3 χρόνια πριν, σαν να μην είμαστε εν μέσω χάους, σαν να μην υπάρχει πρόβλημα.
Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση που προτίθεται να "διαλύσει" στη συνέχεια για να φτιαχτεί μια άλλη αφού μιλήσει με ΝΔ και δεν ξέρω γω τι... Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, έτσι απλά για να χουμε να λέμε.

Δε νομίζω ότι η χώρα είναι έτοιμη εσωτερικά να επιστρέψει στη δραχμή αλλά για να συνεχίσει στην πορεία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή θέλει κάποιον στο τιμόνι που δεν είναι παρανοϊκός. Είναι τρομακτικός χωρίς πλάκα...
Αυτοί (Σαμαράδες, Παπανδρέοι κλπ) δεν το χουν ρε αδερφέ.... δεν το είχαν παλιότερα, δεν το απέκτησαν ποτέ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΝ. Βλέπουμε ένα πανηγύρι, αυτοί γελάνε με τις "επιτυχίες" τους και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούν.

Phantom Duck
04-11-2011, 18:34
ρε γαμώτο κάθε φορά που βλέπω αυτές τις αριθμητικές αλχημείες, σκέφτομαι αυτό
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=finance-why-economic-models-are-always-wrong

"Econometricians, they're ever so pious. Are they doing real science or confirming their bias?"

Απαντάω στους μεσαιωνικούς τύπους μαζί. Βαριέμαι να κάνω αναλύσειςσε βάθος, απλά θα πω οτι ο αρθρογράφος είναι καθυστερημένος γιατι κρίνει τα οικονομικά μοντέλα σε σχέση με τα μοντέλα της φυσικής. Ο λόγος που τα μοντέλα των φυσικών είναι πιό ακριβή είναι οτι έχουν την πολυτέλεια του πειραματος. Οταν κρίνεις τα οικονομικά μοντέλα σε σχέση με επιστήμες που εχουν το ίδιο πρόβλημα (που δεν μπορεί να γίνει controled experiment) όπως η μετεωρολογία ή η κλιματολογία η ακρίβεια των μοντέλων είναι αντίστοιχη.

Για το ερώτημα που έθεσε ο Χαγιεκ το 1960, εχει απαντηθεί απο την δεκαετία του 80 που η πρόοδος στην οικονομετρία ηταν τόσο μεγάλη που για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλα τα σοβαρά στατιστικά τζούρναλς τα μισά άρθρα προέρχονταν απο econometricians και σήμερα ακόμα πολλές απο τις τεχνικές που ανέπτυξαν εφαρμόζονται ακόμα και σε απολυτα θετικές επιστήμες (πχ συγκoινωνιολογία). Μιλάμε για το απόλυτο fail και δεν είναι τυχαίο οτι τον Χαγιεκ σήμερα παίρνουν στα σοβαρά μόνο το Tea Party, ο Λιακόπουλος και ο ντέτζιαλ.

όχι, θα πάρουμε στα σοβαρά εσένα που εξηγείς με πολύπλοκα μοντέλα γιατί ανέβηκαν ξανά τα χρηματιστήρια μόλις ο γκαπ απέσυρε το δημοψήφισμα. σοβαρή επιστήμη διάλεξες μαλάκα, κλάνει ο γάτος του τρομπάι και αυξάνει δύο σέντσια το μεροκάματο του ινουίτ που σπάει πάγους στο βλαδιβοστόκ.

atom_smasher
04-11-2011, 18:43
Μπα! εχει ακομα παγους στο βλαδιβοστοκ για να σπανε οι ινουιτ;

katwrimos
04-11-2011, 18:48
όχι, θα πάρουμε στα σοβαρά εσένα που εξηγείς με πολύπλοκα μοντέλα γιατί ανέβηκαν ξανά τα χρηματιστήρια μόλις ο γκαπ απέσυρε το δημοψήφισμα. σοβαρή επιστήμη διάλεξες μαλάκα, κλάνει ο γάτος του τρομπάι και αυξάνει δύο σέντσια το μεροκάματο του ινουίτ που σπάει πάγους στο βλαδιβοστόκ.

ΟΥΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ δεν μας εγγρίνει ο φαντομ ντακ, ΟΚ, θα ενημερώσω τον πρύτανη οτι δεν εξασφαλίσαμε εγγριση και απο αυριο τα ξυλώνουμε σιγα σιγα!!

Phantom Duck
04-11-2011, 18:59
καλά μη γγαρίζεις δικέ μου, απορώ πώς γίνεται να καθορίζεται τόσο η σημερινή αγορά από το αν είπε το πρωί αν θα κάνει δημοψήφισμα ο μεγάλος! σίγουρα κάποιο φοβερό μοντέλο του κρούγκμαν θα έχεις να ποστάρεις...

Sotos_The_Tequiler
04-11-2011, 20:01
"Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d'un coup d'Etat. Pas moins..."

''Ο Παπανδρέου κατά την διάρκεια του δείπνου της Τετάρτης, δικαιολόγησε το δημοψήφισμα γιατί υπήρχε κίνδυνος πραξικοπήματος. Τίποτα άλλο....''

Jean Quatremer, δημοσιογράφος. Το πόσο έγκριτος ή όχι δε γνωρίζω, οι Γάλλοι φίλοι δεν τον έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά αυτό ισχυρίστηκε πως του είπε ο Σαρκοζί.

Αν υπήρχε τέτοιος φόβος πραξικοπήματος τότε έτσι δικαιολογείται ότι πέταξε έξω τόσους στρατιωτικούς πριν κάτι μέρες κι έβαλε τους δικούς του. Δεν ακούγεται απίθανο.

Odonian
04-11-2011, 20:44
Κατώριμε, απαντάς κλασικά σοβαρά σε ένα ποστ μου με χιουμοριστική διάθεση και δεν ανταπαντώ γιατί το αν οι οικονομέτρες λένε παπαριές είναι (?) εκτός θέματος. Αλλά το μεσαιωνικός αδερφέ σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο τις τεχνικές που χρησιμοποιείς για να βγάζεις συμπεράσματα τις έχει ξεμπερδέψει σε μισό μάθημα στη σχολή του, είναι λίγο βαρύ.

@Ντέγκι: Γαμάει το τραγουδάκι ε.

enitharmon
04-11-2011, 20:48

Αν υπήρχε τέτοιος φόβος πραξικοπήματος τότε έτσι δικαιολογείται ότι πέταξε έξω τόσους στρατιωτικούς πριν κάτι μέρες κι έβαλε τους δικούς του. Δεν ακούγεται απίθανο.
σοβαρα, όσοι έχετε πάει στρατό και ξέρετε κανα λοχαγό παραπάνω, πόσο πιθανό ήταν ένα πραξικόπημα;

Raven Lord
04-11-2011, 20:57
βάλε και συνταγματάρχες και πάνω. μάλλον, απίθανο το κόβω...

Sotos_The_Tequiler
04-11-2011, 21:09
Εγώ υποθέτω πάντως ότι σε αξιώματα από Ταξίαρχο και πάνω, ειδικά αυτοί που είχαν θέσεις παρόμοιες με αυτούς που στείλανε, υπάρχει πιθανότητα κάποιος να έχει τέτοιες σκέψεις. Ούτως ή άλλως υψηλόβαθμα στελέχη στο στρατό επιδιώκουν ανάμειξη με την πολιτική.

Raven Lord
04-11-2011, 21:13
ισχύει αυτό που λες, αλλά από την άλλη συνήθως όσοι προχωράνε πάνω από συνταγματάρχες είναι τρελλά βύσματα και αναμιγμένοι με κόμματα, οπότε δύσκολα να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει.

katwrimos
04-11-2011, 22:43
καλά μη γγαρίζεις δικέ μου, απορώ πώς γίνεται να καθορίζεται τόσο η σημερινή αγορά από το αν είπε το πρωί αν θα κάνει δημοψήφισμα ο μεγάλος! σίγουρα κάποιο φοβερό μοντέλο του κρούγκμαν θα έχεις να ποστάρεις...

ΠΦΦΦ Αντε, στο εξηγώ γιατι ειμαι στο τραίνο και εχω χρόνο. Οι τιμές των μετοχών (οι αγορές που λέμε) εκφράζουν την αξιολόγηση για τα χρήματα που πρόκειται να δώσει στο διάστημα της ζωής της ως μερίσματα μια εταιρία. Επειδή όμως το οτι θα πληρώσει η εταιρία αυτά τα μερίσματα δεν είναι σίγουρο οι επενδυτές αγοράζουν τις μετοχές σε "εκπτωση", για να αποζημιωθούν για την πιθανότητα η εταιρία να χρεοκοπήσει. Οσο αυξάνονται λοιπόν οι πιθανότητες χρεοκοπιών αυξάνεται και η "εκπτωση" που ζητάνε οι επενδυτές, οπότε οι τιμές τους πεφτουν μαζικά. Οταν γινει κάτι απρόσμενο που αυξάνει το ρισκο για χρεοκοπίες (αν πχ βγει ο ΓΑΠ και πει οτι ξερετε τελικα θα κάνουμε δημοψήφισμα και ίσως αντι για 100 δις κουρεμα να μη σας δώσουμε φράγκο) και κυρίως οταν αυξάνει το ρίσκο για τραπεζικές χρεοκοπιες (γιατι τα ομόλογά μας τα κατέχουν κυρίως τράπεζες) υπάρχουν και πιθανότητες για μαζικές χρεοκοπίες, οπότε οι επενδυτές προτιμούν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να βάλουν τα χρήματα τους σε κάτι πιό ασφαλές. Γι αυτό με την ανακοίνωση του ΓΑΠ είδες τις αγορές να πεφτουν και να ανεβαίνουν τα γερμανικά ομόλογα.

Το παραπάνω φαινόμενο επιδεινώνεται απο τους "σπεκιουλέιτορς" ΑΚΑ κερδοσκόπους, οι οποίοι έχουν κάνει αγορές με μεγάλο ρίσκο και οταν γινεται μια μεγάλη κίνηση στην αγορά, αναγκάζονται να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους μέσα στον πανικό, οπότε οι τιμές πηγαίνουν ακόμα χαμηλότερα. Και ναί, εχω μοντέλο (http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.113.7380&rep=rep1&type=pdf) για αυτά αν και ειναι του DeLong και οχι του Krugman.

Η άποψη του μάρξ ηταν πολύ κοντά στο παραπάνω. Η διαφορά ήταν στο οτι ο μαρξ έλεγε οτι η μεγάλη πτώση ξεκινάει όταν έρχεται η διαπίστωση απο το κεφάλαιο οτι το προλεταριάτο έχει εξαθλιωθεί τόσο πολύ που οι εταιρίες δεν μπορούν να το εκμεταλευτούν άλλο.

katwrimos
04-11-2011, 22:45
... σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο τις τεχνικές που χρησιμοποιείς για να βγάζεις συμπεράσματα τις έχει ξεμπερδέψει σε μισό μάθημα στη σχολή του, είναι λίγο βαρύ.

ΟΚ, μολις κατέβεις απο το καλάμι τα ξαναλέμε!

Odonian
05-11-2011, 00:18
Μπα, απλά μιλάω τη γλώσσα σου. Πολλές φορές (να και πιο πάνω με τον Φάντομ) έχεις προσπαθήσει να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου και την επιστήμη σου με το να μας υπενθυμίζεις ότι όλα αυτά τα λένε στα πανεπιστήμια και άρα είναι πολύ σημαντικά. Φαντάστηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι παρόμοιο. Βέβαια αν μας διδάσκουν κάτι τα μαθηματικά είναι humility, ενώ ο ξερολισμός των οικονομοτέτοιων δεν έχει όρια.

katwrimos
05-11-2011, 04:16
Μπα, απλά μιλάω τη γλώσσα σου. Πολλές φορές (να και πιο πάνω με τον Φάντομ) έχεις προσπαθήσει να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου και την επιστήμη σου με το να μας υπενθυμίζεις ότι όλα αυτά τα λένε στα πανεπιστήμια και άρα είναι πολύ σημαντικά. Φαντάστηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι παρόμοιο. Βέβαια αν μας διδάσκουν κάτι τα μαθηματικά είναι humility, ενώ ο ξερολισμός των οικονομοτέτοιων δεν έχει όρια.

Δεν ξέρω τι σκατά μαθηματικά σου μάθανε γιατι δεν υπάρχει καμία λογική στο παραπάνω. Τα περιστατικά που αναφέρω (οτι econometricians εχουν συνεισφέρει ενα μεγάλο κομάτι των στατιστικών δημοσιεύσεων σε στατιστικά τζουρναλς) είναι πραγματικό. Το οτι αμα γουστάρεις μαθαίνεις τις τεχνικές στην οικονομετρία σε μισό εξάμηνο δεν ισχύει. Αν θες να κάνεις κάτι παρόμοιο για να τα χώσεις στον ξερολισμό των οικονομολόγων, βρες ενα πραγματικό περιστατικό ορ σατ δε φακ απ.

Οσον αφορά τον ξερολισμό των οικονομοτέτοιων, ΟΚ προφανώς εννοείς οτι όταν πετάγονται μαλακίες που είναι απλά λάθος, του στυλ πχ "οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τι λένε", η "εγώ βγάζω τα μαθήματά σας σε μισό εξάμηνο" αν βγω και πω "εχμ, αυτό δεν ισύει" είμαι ξερόλας και το σωστό θα ήταν να σκάσω και να δεχτώ επιτέλους οτι ολοι οι οικονομολόγοι είμαστε τσαρλατάνοι. Ρε δε γαμιέσαι?

asimoulis
05-11-2011, 04:22
αν ο γιώργος δεν παραιτηθεί σήμερα αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει καλά.

rat_poison
05-11-2011, 04:28
φίλος μου πάντως που δουλεύει στην fanny-maye στην αγγλία κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα

ένα αέναο calibration σε οικονομικά μοντέλα, τη μία μέρα έτσι την άλλη γιουβέτσι

KoiliaSamprela
05-11-2011, 11:11
αν αυτοί είναι οι 300 που θα σώσουν την Ελλάδα, και έχουν εκλεχθεί από τον λαό , τότε δεν νομίζω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο
Επιστροφή στα γρόσια να τελειώνουμε !

casshern
05-11-2011, 12:54
Αν όλη αυτή η μανούρα γίνεται για περισσότερα οικονομικά μοντέλα, έχει καλώς.
Την έχει η δει η κάθε Ντούβλη Σκλεναρίκοβα να πούμε.

Odonian
05-11-2011, 18:43

Δεν ξέρω τι σκατά μαθηματικά σου μάθανε γιατι δεν υπάρχει καμία λογική στο παραπάνω. Τα περιστατικά που αναφέρω (οτι econometricians εχουν συνεισφέρει ενα μεγάλο κομάτι των στατιστικών δημοσιεύσεων σε στατιστικά τζουρναλς) είναι πραγματικό. Το οτι αμα γουστάρεις μαθαίνεις τις τεχνικές στην οικονομετρία σε μισό εξάμηνο δεν ισχύει. Αν θες να κάνεις κάτι παρόμοιο για να τα χώσεις στον ξερολισμό των οικονομολόγων, βρες ενα πραγματικό περιστατικό ορ σατ δε φακ απ.

Οσον αφορά τον ξερολισμό των οικονομοτέτοιων, ΟΚ προφανώς εννοείς οτι όταν πετάγονται μαλακίες που είναι απλά λάθος, του στυλ πχ "οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τι λένε", η "εγώ βγάζω τα μαθήματά σας σε μισό εξάμηνο" αν βγω και πω "εχμ, αυτό δεν ισύει" είμαι ξερόλας και το σωστό θα ήταν να σκάσω και να δεχτώ επιτέλους οτι ολοι οι οικονομολόγοι είμαστε τσαρλατάνοι. Ρε δε γαμιέσαι?

Άστο αγόρι μου γιατί κανείς δεν έχει όρεξη να παρακολουθεί δυο τύπους να τσακώνονται για τα δικά τους - εξάλλου με τη συμπεριφορά σου με αποτρέπεις απόλυτα από το να σπαταλήσω χρόνο για να επιχειρηματολογήσω. Απλά κράτα το ότι εγώ μιλάω για έναν κλάδο γενικά, ενώ εσύ κάνεις προσωπική επίθεση και μάλιστα υβριστική ως κλασικό αρχιδάκι του πληκτρολογίου και χωρίς νομίζω να έχουμε προηγούμενα. Από μένα το θέμα σταματάει εδώ.

katwrimos
05-11-2011, 21:56
Άστο αγόρι μου γιατί κανείς δεν έχει όρεξη να παρακολουθεί δυο τύπους να τσακώνονται για τα δικά τους - εξάλλου με τη συμπεριφορά σου με αποτρέπεις απόλυτα από το να σπαταλήσω χρόνο για να επιχειρηματολογήσω. Απλά κράτα το ότι εγώ μιλάω για έναν κλάδο γενικά, ενώ εσύ κάνεις προσωπική επίθεση και μάλιστα υβριστική ως κλασικό αρχιδάκι του πληκτρολογίου και χωρίς νομίζω να έχουμε προηγούμενα. Από μένα το θέμα σταματάει εδώ.

Ελα, μην κολάς στα βρισίδια, ουτε εγώ εχω καμια διάθεση να βριστούμε προσωπικά, αλλα οι απόψεις που εκφράζεις αρμόζουν την αντιμετώπιση και κυρίως το χαρακτηρισμό μεσαιωνικός. Το οτι δεν ανεφέρεσαι σε μένα αλλα στον κλάδο μου γενικότερα δεν μου λέει κάτι, απο τη στιγμή που για να στηρίξεις την άποψη σου το μόνο που έχεις να παραθέσεις είναι εξυπνακισμοί του στυλ "εγώ βγάζω τις τεχνικές σας σε μισό εξάμηνο". Οσο για το οτι δεν θα σπαταλήσεις τον πολύτιμο χρόνο σου για να επιχειρηματολογήσεις, δεδομένου οτι ήδη τον σπατάλησες για να κανεις 3 ποστ πανω στο θέμα χωρίς ουτε μισό επιχείρημα γιατι οι εκονομετρισιανς είναι τσαρλατάνοι με κάνει να συμπεράνω οτι δεν έχεις κάποια λογική σκέψη πάνω στο θέμα, εκτός απο τις κλασικές προκαταλήψεις που έχει ο μέσος μεσαιωνικός εξυπνακιας.

Οσον αφορά τη συμπεριφορά μου, αν είχες γράψει κάτι το οποίο χωρούσε πολιτισμένη απάντηση θα την είχες παρει, αλλα το μόνο που είπες ως τωρα είναι οτι "είστε τσαρλατάνοι", "είστε υπερόπτες", "βγαζω την ύλη σας σε μισό εξάμηνο". Τι είδους συμπεριφορά περιμένεις λοιπόν, να σου πώ θενκ γιου μαστερ, θα ενημερώσω τον πρύτανη να απολύσει τους εκονομετρίσιανς και να μαστιγώσει τους πρωτοετείς?

Odonian
05-11-2011, 22:08
Θα απαντήσω μόνο σε αυτά τα δυο για να μη μείνει κάποια εντύπωση σε ουδέτερους παρατηρητές:

1. Δε νομίζω - και δεν έγραψα πουθενά, διάβασε με καθαρότερα - ότι οι οικονομέτρες είναι στο σύνολό τους τσαρλατάνοι και ακόμα περισσότερο δεν παραγνωρίζω την αξία της επιστήμης αυτής. Κάθε καλή επιστήμη είναι αξιέπαινη. Τα προβλήματα μου (όσο υπάρχουν) είναι άλλα και δεν αποτυπώνονται στο αρχικό ποστ (μετά το οποίο άρχισες τα "μεσαιωνικά" κλπ) το οποίο ήταν ξεκάθαρα χιουμοριστικό, κάτι που ήταν προφανές από το " :p " που έβαλα και από το quote στο τέλος, το οποίο δεν ήταν του Hayek, αλλά από ένα rap battle μεταξύ Hayek και Keynes - έλεος δηλαδή.
2. Δεν έγραψα σε μισό εξάμηνο, έγραψα σε μισό ΜΑΘΗΜΑ. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό έγινε χάριν έμφασης και δεν το εννοώ κυριολεκτικά, τι να πω. Τότε μάλλον κι εσύ σύμφωνα με το πιο πάνω ποστ σου στον Φάντομ, όντως πήγες στον πρύτανη.
3. Ακόμα και να πίστευα ότι οι οικονομέτρες είναι τσαρλατάνοι, θα είχα κάθε δικαίωμα να το πω ΧΩΡΙΣ να έχεις αντίστοιχα το δικαίωμα να μου πεις να πάω να γαμηθώ ή κάτι παρόμοιο. Είναι δεδομένο ότι σε οποιαδήποτε πολιτισμένη συζήτηση μπορούν να γίνουν γενικεύσεις όπως αυτές χωρίς να εννοείται ότι ΟΛΑ (άρα κι εσύ) τα μέλη του κλάδου είναι έτσι. Είναι το αντίστοιχο με το να λέμε "οι παπάκηδες είναι επικίνδυνοι στο δρόμο" ή "οι στρατιωτικοί είναι δεξιοί". Ακόμα και "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι να φωνάξω στο δρόμο είναι καθαρά δικαίωμα μου - όμως δεν είναι να πάω σε έναν μπάτσο και να τον πω γουρούνι και δολοφόνο. Αν είναι λοιπόν εγώ να μιλάω πολιτισμένα κι εσύ να με στέλνεις να κάνω πράγματα που δε θέλω, να μου λέιπει. Με πιάνεις;

katwrimos
05-11-2011, 22:41
Θα απαντήσω μόνο σε αυτά τα δυο για να μη μείνει κάποια εντύπωση σε ουδέτερους παρατηρητές:

1. Δε νομίζω - και δεν έγραψα πουθενά, διάβασε με καθαρότερα - ότι οι οικονομέτρες είναι στο σύνολό τους τσαρλατάνοι και ακόμα περισσότερο δεν παραγνωρίζω την αξία της επιστήμης αυτής. Κάθε καλή επιστήμη είναι αξιέπαινη. Τα προβλήματα μου (όσο υπάρχουν) είναι άλλα και δεν αποτυπώνονται στο αρχικό ποστ (μετά το οποίο άρχισες τα "μεσαιωνικά" κλπ) το οποίο ήταν ξεκάθαρα χιουμοριστικό, κάτι που ήταν προφανές από το " :p " που έβαλα και από το quote στο τέλος, το οποίο δεν ήταν του Hayek, αλλά από ένα rap battle μεταξύ Hayek και Keynes - έλεος δηλαδή.
2. Δεν έγραψα σε μισό εξάμηνο, έγραψα σε μισό ΜΑΘΗΜΑ. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό έγινε χάριν έμφασης και δεν το εννοώ κυριολεκτικά, τι να πω. Τότε μάλλον κι εσύ σύμφωνα με το πιο πάνω ποστ σου στον Φάντομ, όντως πήγες στον πρύτανη.
3. Ακόμα και να πίστευα ότι οι οικονομέτρες είναι τσαρλατάνοι, θα είχα κάθε δικαίωμα να το πω ΧΩΡΙΣ να έχεις αντίστοιχα το δικαίωμα να μου πεις να πάω να γαμηθώ ή κάτι παρόμοιο. Είναι δεδομένο ότι σε οποιαδήποτε πολιτισμένη συζήτηση μπορούν να γίνουν γενικεύσεις όπως αυτές χωρίς να εννοείται ότι ΟΛΑ (άρα κι εσύ) τα μέλη του κλάδου είναι έτσι. Είναι το αντίστοιχο με το να λέμε "οι παπάκηδες είναι επικίνδυνοι στο δρόμο" ή "οι στρατιωτικοί είναι δεξιοί". Ακόμα και "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι να φωνάξω στο δρόμο είναι καθαρά δικαίωμα μου - όμως δεν είναι να πάω σε έναν μπάτσο και να τον πω γουρούνι και δολοφόνο. Αν είναι λοιπόν εγώ να μιλάω πολιτισμένα κι εσύ να με στέλνεις να κάνω πράγματα που δε θέλω, να μου λέιπει. Με πιάνεις;

Οχι ακριβώς, θέλω να πώ, είτε έχεις διάθεση να πείς κάτι που χωράει απάντηση, οπότε ναι, αν βριζόμαστε δεν βγαίνει άκρη, ή απλώς θες να αστειευτείς οπότε δεν είναι λογικό να προσβάλεσαι με ενα "ρε δε γαμιέσαι". Νταξ, αν είσαι τοσο μοναδική περίπτωση που όταν χαβαλεδιάζεις δεν βρίζεις ούτε βρίζεσαι, τοτε μπορώ να πώ οτι είσαι κάπως υπερβολικός.

Αλλα αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι τι πρόβλημα έχεις με την απάντηση μου στον φάντομ. Πρώτον ναι, οταν κάτι το διδάσκουμε στο πανεπιστήμιο οι πιθανότητες είναι οτι είναι κάτι έγγυρο, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατι οταν κάποιος που λέει κατι που είναι απλά λάθος θεωρείται αλαζονικό να του πώ οτι είναι λάθος. Αλλα ο Φαντομ δεν ανοίκει κάν στην κατηγορία αυτού που λέει μια μπαρούφα και του απαντάω "κάνεις λάθος", ο Φαντομ ρωτάει μια συγγεκριμένη απορία στην οποία αναμένει οτι θα απαντήσω με ένα ακαδημαικό μοντέλο. Και ναι, αυτό το ερώτημα είναι κάτι το οποίο είναι asked and answered στα οικονομικά. Οπόπε δεν μπορείς να κατηγορεις εμένα για αλαζονία επειδή το εξηγώ πως γινεται να πεφτουν οι διεθνείς αγορές λόγω της Ελλάδας περισσότερο απο όσο μπορείς να καταλογίσεις αλαζονία σε εναν οδοντίατρο που σου εξηγεί πως γίνεται ένα σφράγισμα.

BLiTzER
05-11-2011, 22:47
Θα απαντήσω μόνο σε αυτά τα δυο:

1. ...
2. ...
3. ...

Φιλαράκι, σίγουρα είσαι μαθηματικός?

Odonian
06-11-2011, 00:32
λολ μπλίτζερ (βιαζόμουν να φύγω και δεν έκανα σωστή καταμέτρηση - και τι κατάλαβα έπαθα λάστιχο στη μηχανή και γύρισα - εσύ θα καταλάβεις τον πόνο μου)

Κατώριμε, γίναμε και οι δυο σαφείς, δε χρειάζεται άλλη κούραση. Μια (ειλικρινής, αλήθεια ε) ερώτηση για το λινκ στη γουικιπέντια που πόσταρες λίγες σελίδες πριν. Γράφει για το νόμο του Okun ότι είναι "disputed" χωρίς όμως να δίνει refs γι' αυτό (για μένα μια από τις μαλακίες της γουικιπέντια). Can you elaborate?

katwrimos
06-11-2011, 04:41
λολ μπλίτζερ (βιαζόμουν να φύγω και δεν έκανα σωστή καταμέτρηση - και τι κατάλαβα έπαθα λάστιχο στη μηχανή και γύρισα - εσύ θα καταλάβεις τον πόνο μου)

Κατώριμε, γίναμε και οι δυο σαφείς, δε χρειάζεται άλλη κούραση. Μια (ειλικρινής, αλήθεια ε) ερώτηση για το λινκ στη γουικιπέντια που πόσταρες λίγες σελίδες πριν. Γράφει για το νόμο του Okun ότι είναι "disputed" χωρίς όμως να δίνει refs γι' αυτό (για μένα μια από τις μαλακίες της γουικιπέντια). Can you elaborate?

Δεν λέει οτι είναιαμφισβητούμενο (είναι εμπειρική σχέση μεταξύ της αυξησης του ΑΕΠ και της μείωσης της ανεργίας, δηλαδη δεν ειναι καποια "θεωρία" που αμφισβητείται αλλα μια γενική παρατήρηση), αλλα ειναι ενα μοντέλο με μονο δυο μεταβλητές στην ουσία και επειδή η οικονομία είναι πιο πολύπλοκη δεν ειναι κατάλληλο για πολλά συμπεράσματα. Για παράδειγμα όταν άρχισε η επανάσταση της πληροφορικής η ανεργία μειονόταν λιγότερο απο όσο προέβλεπε ο νομος του Οκουν γιατι η τεχνολογία αύξησε την παραγωγικότητα οπότε οι εταιρίες χρειάζονταν μικρότερο προσωπικό.

Πάντως για μικρά χρονικά διαστήματα (πχ 6 μήνες η ένα χρόνο) οι προβλέψεις με το Νόμο του Οκούν είναι ασυμπτωτικά ίδιες με αυτές πιό πολύπλοκων μοντέλων που περιλαμβάνουν τους παράγοντες που ο νόμος του Οκουν αγνοεί. Βέβαια όσο πιο πολύ αυξάνεις τον χρονικό ορίζοντα τόσο πιο ανακριβής γίνεται ο νόμος του Οκούν.

Στην πράξη ο νόμος του Οκούν χρησημοποιήται για να προβλέψει την επίδραση απρόσμενων γεγονότων, πχ οταν έγινε ο σεισμός της Ιαπωνίας, η πρόβλεψη που έκανε ο Νόμος του Οκούν για το πόσο θα πέσει το ΑΕΠ ήταν πιό ακριβής απο την εκτίμηση που γινόταν με βάση τα γκάλοπ και τις εκτιμήσεις των ζημιών απο πολιτικούς μηχανικούς της Τογιότα. Και γι αυτό οι οικονομολόγοι είμαστε αλάζωνες, γιατι με ένα απλό νούμερο (τον αριθμό των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους) και ενα εξέλ, σε 30 λεπτά υπολογίζουμε ακριβέστερα την πτώση των ισοδειμάτων στην περιοχή του σεισμού καλύτερα απο οτι εκτιμούν οι εταιρίες σαν την τογιότα που ειναι μέσα στα γεγονότα.:D

Odonian
06-11-2011, 16:39
Disputed έλεγε, δε φταίω εγώ! :p Κατανοητή πάντως η ανάλυση.

Καλά οι τογιότες δεν έχουν οικονομολόγους στη δούλεψή τους; Ποιος κάνει τις προβλέψεις τους, καφετζούδες;

Ingolemo
06-11-2011, 16:39

σοβαρα, όσοι έχετε πάει στρατό και ξέρετε κανα λοχαγό παραπάνω, πόσο πιθανό ήταν ένα πραξικόπημα;

Vale kai taksiarxous kai panw, apithano entelws, den epaize na ginei pote.

Pio pithano thewrw na tous evgale giati se periptwsh koinwnikwn taraxwn den nomizw na edinan pote to ok na vgoune stous dromous na "epivalloun th taksh".

freak brother
06-11-2011, 16:42
τι πραξικοπημα πλακα κανετε? :P

katwrimos
06-11-2011, 20:59
Disputed έλεγε, δε φταίω εγώ! :p Κατανοητή πάντως η ανάλυση.

Καλά οι τογιότες δεν έχουν οικονομολόγους στη δούλεψή τους; Ποιος κάνει τις προβλέψεις τους, καφετζούδες;

Εξαρτάται. Μερικές εταιρίες, (πχ Γκολντμαν Σαξ) προσλαμβάνουν τους καλύτερους οικονομολόγους και κάνουν τις ακριβέστερες προβλέψεις (ο θρύλος λέει οτι η Γκολντμαν προσλαμβάνει οικονομολόγους για το τμήμα των οικονομικών αναλύσεψν μονο αν εχουν PHD απο Harvard, ΜΙΤ και Caltech) και επειδή τα κέρδη της γκολντμαν εξαρτωνται σε μεγάλο βαθμό απο τις προβλέψεις των οικονομολόγων τους, οι απόψεις τους μετράνε πολύ. Στην τογιότα τα λεφτά εξαρτώνται περισσοτερο απο το αν οι μηχανικοί της θα βρούνε εναν πιο φτηνό τρόπο να παράγουν κάποια εξαρτήματα και αν οι χημικοί της θα βρουνε εναν τρόπο να καίνε λιγότερη βενζίνη τα νέα γιαρις. Οπότε παρότι σαφώς και έχει κάποιους οικονομολόγους η τογίοτα, αυτοι αχολούνται με ζητήματα όπως η ζήτηση των αυτοκινήτων και δεν έχουν ιδιέταρη επιρροή μέσα στην εταιρία.

MaX Payne
11-11-2011, 19:58
Δε ξέρω αλλά ποιός θυμάται πρωτοχρονιάτικο σημίτη ( 2000; ) να πηγαίνει σε ΑΤΜ περιχαρής και να βγάζει εικοσάευρα και να τα δείχνει;

Θέλω κυβέρνηση σωτηρίας με Αντώνη πρωθυπουργό να βγαίνει με διακοσάρικα. Θα κατέβω να πω τα κάλαντα φέτος.

http://1.bp.blogspot.com/_nh2IE-yePr8/S8wEuxLrgLI/AAAAAAAACLM/hdkXq_94P8I/s400/simitis+euro.jpg

σας θυμιζει κατι ο κυριος δεξια;

http://img213.imageshack.us/img213/9118/29573410150395691177487.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/213/29573410150395691177487.jpg/)

KoiliaSamprela
11-11-2011, 20:41
μα εδώ είναι ο χαβαλές ... από την μια σου λένε ότι ξέρεις μεγάλε, κατά λάθος μπήκες ... δλδ όχι κατά λάθος, αλλά λαμογιέ στο ευρώ γιατί ο μόρτης αυτός μαγείρευε νούμερα σε μαρμίτες (δλδ απατέωνας) και τώρα χαίρονται που ανέλαβε?

asimoulis
15-11-2011, 11:53
27-6 λέει. χμ. (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26175-%CE%9D%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E)