PDA

View Full Version : 80ies Underground HEAVY METAL

Pages : 1 2 3 4 [5]

Ra Pariah
26-05-2010, 12:10
+1

warlord mkII
26-05-2010, 12:36
Πίσω στα 80ς - αρχές 90ς όποιος είχε δίσκο Titan Force στην Ελλάδα ήταν θεός.

GuardianOfIvorytower
26-05-2010, 18:10
Προφανώς..ή Panzer ακόμα νωρίτερα :)

atom_smasher
30-05-2010, 22:06
το asic ωραιο

krats
30-05-2010, 23:18
o_zE8TrNAVo

Ra Pariah
07-06-2010, 12:10
Postarete poioi einai oi 10 kalyteroi diskoi (kata th gnwmh sas) sto Underground sta 80ies sto xoro tou HEAVY METAL.

Πολύ δύσκολη πρόκληση... Αν από τη μία βάλουμε Purgatory, όπως έβαλε ο Witchie, το πράγμα ευκολαίνει. Αλλά μεταξύ μας οι Purgatory δεν είναι πραγματικό underground, από την SPV δε βγήκε εξάλλου; Για πραγματικό θαμμένο ατσάλι θα ζοριζόμουν πάρα πολύ.

GuardianOfIvorytower
07-06-2010, 13:46
Το ερώτημα σε αυτό είναι από ποιο όριο ξεκινάει το Underground? Δλδ οι Deadly Blessing πχ τι θεωρούνται?

Razor
07-06-2010, 13:58
MONO BLACK WIDOW :headbang:

Witchkiller
07-06-2010, 17:39
. Αλλά μεταξύ μας οι Purgatory δεν είναι πραγματικό underground, από την SPV δε βγήκε εξάλλου; Για πραγματικό θαμμένο ατσάλι θα ζοριζόμουν πάρα πολύ.

από την auburn βγήκε και γιατί δεν είναι? Δηλ underground είναι από tortured dog και κάτω ή μόνο μπάντες που δεν πρόλαβαν να βγάλουν lp ολόκληρο?

GuardianOfIvorytower
08-06-2010, 13:47
Πάντως από underground κυκλοφορίες, που είναι άπειρες, το πρώτο κ από τα καλύτερα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Heathen's Rage :D

Κ το Glacier, κ είναι κ τα 2 EP (άρα περισσότερο underground :P)

Witchkiller
09-06-2010, 17:19
MONO BLACK WIDOW :headbang:

γαμάνε μήπως ? Αυτά είναι.............

anti
09-06-2010, 18:50
Μετα απο ατελειωτα ακουσματα του Nosferatu, τι ακουει κανεις? Μιλαω για κατι εξισου ποιοτικο και σκοτεινο.

GuardianOfIvorytower
10-06-2010, 12:21
Χμ ίσως το πρώτο Destinys End :)

Ford Prefect
10-06-2010, 16:31
Χμ ίσως το πρώτο Destinys End :)
Προφανής επιλογή :thumbsup:

anti
10-06-2010, 20:37
Αυτο που λετε το εχω στα υποψη μου και θα ακουστει το καλοκαιρι. Δεν ξεχνω και το review του Krux …
Ηθελα κατι απ τα 80’s ομως γι αυτο ρωτησα κι εδω :-D

Xstroyer
11-06-2010, 01:57
10 80s underground metal (για τώρα...)

1. ΒROCAS HELM - Black Death
2. ELIXIR - The Son Of Odin
3. EMERALD - Down Town
4. GLACIER - Glacier
5. GOTHAM CITY - The Unknown
6. MATAKOPAS - Coming Out Ahead
7. OSTROGOTH - Full Moon's Eyes
8. RUTHLESS - Metal Without Mercy
9. SLAUTER XSTROYES - WinterKill
10. VALHALLA - Valhalla

Ra Pariah
11-06-2010, 02:14
Μετα απο ατελειωτα ακουσματα του Nosferatu, τι ακουει κανεις? Μιλαω για κατι εξισου ποιοτικο και σκοτεινο.

Κοίτα, στο σκοτεινό δεν ξέρω αν θα συμφωνήσεις, αλλά από παρόμοια ποιότητα χαρακτηρίζονται τα επόμενα.

vF_wIk_yvDI

N9OZQK0nj_s

RVWBOBsl97A

Προφανώς πρέπει να τσεκάρεις και τα δύο Slauter Xstroyes, τα οποία α-π-λ-ά είναι από άλλο διάστημα και προσωπικά μιλώντας μου αρέσουν ακόμη περίσσοτερο από το συγκεκριμένο Helstar.

warlord mkII
11-06-2010, 09:16
Η δεκάδα του Xstroyer είναι από τις πιο ωραίες που έχουν ποσταριστεί!!

Μερικά καλά δισκάκια που νομίζω ότι δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα

Adolf Castle - Really Crazy Germans
Adrian - One Step Into the Uncertain
Allied Forces - The Day After
Assault - Survival in the Street
Black Death - Here comes the wrecking crew
Blaspheme - Blaspheme
Blind Vengeance - Taste of Sin
Commander - The high and mighty
Crypt - Stick to your guts
Dagger - Not afraid of the night
Demon Eyes - Rites of Chaos
Dungeon - Fortress of Rock
Eden - Eden
Force 3 - Warrior of Light
Gunfire - Gunfire
Hammerhawk - Breaks Loose
Hammerschmitt - HAmmerschmmitt
Hanover Fist - Hanover Fist
Hiroshima - Soldier of the World
Ironcross - Bloodhounds
Jewel - La Morta
Kill Van Kull - Eye of the Storm
Lord Ryur - Pact with the sinner
Mad Max - Mad Max
Maltese Falcon - Metal Rush
Martyr - For the Universe
Messiah Force - The Last Day
Midnight Darkness - Holding the night
Muro - Telon de Acero
Noisehunter - Time to fight
Proud - Fire breaks the dawn
Proud Existence - The trial
Rat Attack - Rat attack
Riff Raff - Give the dead man some water
Scratch - Metal Breaker
Steel Tower - Night of the Dog
Storm - Nordavind
Strychnine - No escape
Stygian Shore - Stygian Shore
Tramontane - Tramontane
Unicorn - The Legend Returns
Vortex - Metal Bats
Zoser Mez - Vizier of Wasteland

αντι,
Εγώ θα έριχνα και μια αυτιά σε: Liege Lord - Burn to my touch, Nemesis - Lost Humanity demo

Xstroyer
11-06-2010, 12:14
Ωραία πράγματα προτείνει ο warlord mkII... το Holding The Night είναι ένα από τα 10 αγαπημένα μου Γερμανικά ever.

Witchkiller
11-06-2010, 15:49
10 80s underground metal (για τώρα...)

ΒROCAS HELM - Black Death
GOTHAM CITY - The Unknown
OSTROGOTH - Full Moon's Eyes
RUTHLESS - Metal Without Mercy

αγαπάω :touched:

edit: Μάριε η κομματάρα των Recon ήταν το Light The Flame! Μεγάλο άσμα!

anti
11-06-2010, 16:34
Παιδια ευχαριστω για τις προτασεις. Προσωπικα δεν ειμαι και πολυ χωμενος σε ολα αυτα καθως ψαχνομαι μονος μου και ετσι δεν ακουω και πολλους δισκους.

Μια λιστα δικη μου και αγαπημενη ειναι η εξης:

Defender – city ad mortis
Manilla road – crystal logic
Helstar – nosferatu
Attacker – the second coming
Cities – annihilation absolude
Martyr – for the universe
Τα Omen, Savege grace και Warlod.

Δεν εχω τιποτα ψαγμενο :grin:

Xstroyer
11-06-2010, 17:44
H λίστα σου είναι συγκλονιστική anti. Τα ψαγμένα έρχονται σιγά σιγά, παρόλ'αυτά, τα μέχρι στιγμής αγαπημένα σου είναι αιώνια διαμάντια. Βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο!

GuardianOfIvorytower
11-06-2010, 19:49
ε ναι περίπου ότι είπε ο αποπάνω :)

anti
11-06-2010, 20:20
παντως μου αρεσουν και οι Stormwitch για τους οποιους δεν βλεπω να εχει γινει λογος.

οριστε ενα επος:

http://www.youtube.com/watch?v=4p9-4YipkTc

Xstroyer
11-06-2010, 21:18
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ UNDERGROUND, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ MANILLA ROAD 'H OI ΗELSTAR. EINAI ΘΡΥΛΙΚΕΣ MΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ SAXON, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ZIONS ABYSS.

Witchkiller
13-06-2010, 14:53
Μια λιστα δικη μου και αγαπημενη ειναι η εξης:

Defender – city ad mortis
Manilla road – crystal logic
Helstar – nosferatu
Attacker – the second coming
Cities – annihilation absolude
Martyr – for the universe
Τα Omen, Savege grace και Warlod.

Δεν εχω τιποτα ψαγμενο :grin:

πόσα "ψαγμένα" νομίζεις ότι είναι καλύτερα από ένα battle cry ,ένα crystal logic ή ένα deliver us? Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε 5...................

Xstroyer
13-06-2010, 16:52
ΟΥΤΕ ΕΓΩ! Σε αυτούς που ψάχνουν το χ, ψ "demo-EP-self released-ο,τι να΄ναι" πέστο και αγνοούν, χωρίς καν να μπούν στο κόπο να ακούσουν, τα αιώνια διαμ'αντια που βρίσκονται μπροστά τους.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!

Ra Pariah
14-06-2010, 13:21
edit: Μάριε η κομματάρα των Recon ήταν το Light The Flame! Μεγάλο άσμα!

Από το demo, έτσι; Αυτό είναι power-ίλα, ρε! :razz:

warlord mkII
14-06-2010, 13:50
πόσα "ψαγμένα" νομίζεις ότι είναι καλύτερα από ένα battle cry ,ένα crystal logic ή ένα deliver us? Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε 5...................

Συφωνώ 100%. Τα "ψαγμένα" είναι απλά η προσπάθεια και η κρυφή ελπίδα μας να βρούμε το ξεχασμένο warning of danger, master control, welcome to the ball, ample destruction. Η αλήθεια είναι ότι τρώμε άπειρες φώλες σε αυτή την αναζήτηση του Ιερού Δισκοπότηρου του underground heavy metal, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουμε κανά καλό δισκάκι.
Αν δεν είμασταν αιώνια πεινασμένοι για καυτό μέταλλο, θα μπορούσαμε να αρκεστούμε στα γνωστά μεγαθήρια.

anti
14-06-2010, 17:24
Θα συμφωνησω με αυτα που λετε. Απο την αλλη ομως υπαρχουν και δισκοι που στο συνολο τους δεν συγκρινονται με τα γνωστα διαμαντα αλλα κρυβουν μεσα μερικους αξεπεραστους υμνους! Για παραδειγμα ακουστε το ep των Parasite (1984) και δειτε ποσο ΕΠΟΣ ειναι το πρωτο κομματι! Ένα παραδειγμα φερνω.

Ra Pariah
14-06-2010, 18:35
Καλά τα λέει ο από πάνω για τους Σουηδούς! :-D

Xstroyer
16-06-2010, 13:36
Θα συμφωνησω με αυτα που λετε. Απο την αλλη ομως υπαρχουν και δισκοι που στο συνολο τους δεν συγκρινονται με τα γνωστα διαμαντα αλλα κρυβουν μεσα μερικους αξεπεραστους υμνους! Για παραδειγμα ακουστε το ep των Parasite (1984) και δειτε ποσο ΕΠΟΣ ειναι το πρωτο κομματι! Ένα παραδειγμα φερνω.

Ένα κομμάτι?!? Συμφωνώ μαζί σου αλλά το ένα κομμάτι παραμένει ένα κομμάτι! Ξέρεις πόσα τέτοια "ένα κομμάτι" έχουν οι μεγάλες μπάντες? Ας ολοκληρωθεί η αναζήτηση overground και μετά πάμε στο underground. Eίναι λάθος να ξεκινάμε από το Ω... Είμαι σίγουρος οτι έχεις εντρυφήσει σε Sabbath, Priest, Maiden, Riot, Accept κτλ και μετά πήγες σε Parasite, εκεί να δείς δεκάδες "ένα κομμάτι" που έχουν αυτοί!

Ra Pariah
18-08-2010, 01:34
o_zE8TrNAVo

Παντελώς άγνωστοι, αλλά μου ακούγονται πολύ καλοί! :dfinger:

wom
18-08-2010, 20:34
Αγνωστοι οι Ritual ρε ?! Λες και έχει πολλά groups το Βέλγιο ..

parisowar
25-10-2010, 10:12
an sas aresei to paradosiako heavy metal check www.astronomikon.com

nikolasfluxus
26-10-2010, 01:11
όχι δεν τσεκάρουμε ρε κουμπάρε

freak brother
26-10-2010, 06:19
ας κανω και γω ενα ποστ εδω

http://www.youtube.com/watch?v=WNQy_B8xRcs

με αυτην την κομματαρα ξυπναγα 1 χρονο στον στρατο!

GuardianOfIvorytower
26-10-2010, 15:57
Πάρε τότες ένα πινκ για το παραπάνω ποστ :)

Ra Pariah
24-12-2010, 17:13
Επιτέλους το ανέβασαν και στο γιουτούμπι! Μιλάμε για μεγα-ύμνο! Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτό το αγνό συναίσθημα που αποπνέει η μουσική. Απολύτως απαραίτητο!

MMmc8Md4ums

Marillion
24-12-2010, 17:38
γαμάτο nwobhm με τραγουδιστή που δεν ξεφευγει και χιπστερ εξωφυλλάρα :

bEsre3QWv3E

τα ιδια και πιο punk ακομα (με σολάρα)

rIPWdosxhQc

στο θέμα μας τώρα, ψάχνω εδώ και καιρό μερικούς δίσκους που παραπέμπουν σε ΄70s heavy metal τύπου caress of steel από rush. έχω ακούσει dust (με ντραμεράκλα μαρκυ ραμοουν φυσα το βασίλα!!!) αλλά δεν με είπαν πολλά πράγματα, επίσης μη μου πείτε budgie. ο sheldon των manilla είχε πει ότι είχε επηρεαστεί απο τέτοια πράγματα και η απόδειξη είναι τα πρώτα τους αλμπουμάκια που γαμάνε τα επόμενα (μη κράξετε ντε). αυστηρά '70s και ασήκωτα πρωτομεταλλικά ψάχνω (όχι σαμπαθικά όμως επικά). πείτε

Ra Pariah
24-12-2010, 18:03
Μαρούλιε, ψάξε τον λεγόμενο crossover ήχο. Είναι μίξη hard rock και πρωτόλειου 70's metal. Ενδεικτικά..

YMtI6sWKN14

Με Damien King I.

Reject
24-12-2010, 18:20
Marillion,ίσως να εννοείς κάτι τέτοιο.Τους Jameson Raid,που προυπήρχαν του nwobhm κινήματος.Πολύ πάνκ ηχητικά πάντως...

c0-lRKsRemY

Επίσης τσέκαρε τις δουλειές των Riot στα 70'ς,όλες εξαιρετικά ποιοτικές.Rock City και Narita.Ίσως η πιο υποτιμημένη μπάντα της εποχής στο metal.και μην τους ακούσεις από 1987 και μετά,πλαστικούρα,δίκαση και τσίκι-τσικι-ραμ.

Επίσης αυτό.70ς αμερικάνικο μέταλ.Δεν είναι τα γνωστα κολλητάρια του Mike Muir,άλλοι είναι τούτοι.

SUHSsIqH07g

warlord mkII
24-12-2010, 18:57
http://www.youtube.com/watch?v=XkRtticrRfE

Marillion
24-12-2010, 20:10
πανκη σε πινκαρα γιατί δεν ηξερα κανένα απτα γαμηστερα τραγουδάκια αλλά ήθελα κάτι πιο κοντά σαυτο που με ποσταρε ο ραπαραιας

warlord mkII
25-12-2010, 01:27
μαριλλιον ακου αυτα

http://www.youtube.com/watch?v=Uz33Cq2tI5U&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=JXcOUX4a46Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YRHkFIIP8bE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=RT1k9Ux0ang&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WxxfsBG894s&feature=related

Ra Pariah
31-12-2010, 13:20
αλλά ήθελα κάτι πιο κοντά σαυτο που με ποσταρε ο ραπαραιας

Σε καταλαβαίνω αμέσως, αγορίνα. Παρόλα αυτά σε αυτόν τον ήχο να ακούς τον Warlord.

Σε άλλα νέα,
3GgC7439Y4k

Ra Pariah
06-01-2011, 03:21
Marillion,ίσως να εννοείς κάτι τέτοιο.Τους Jameson Raid,που προυπήρχαν του nwobhm κινήματος.

Παίδες, αυτό είναι το heavy metal.

O Terry Dark με την tribute band Roxxcalibur να προβάρουν εν όψει της εμφάνισης στο Κeep It True. Κι o Πετρόζα με μπλούζα Cloven Hoof να παίρνει μάτι. Δεν βρίσκω λόγια...

n0nLbZ4v2EE

GuardianOfIvorytower
06-01-2011, 13:32
Κ μη σου πω ποιοι άλλοι εμφανίστηκαν στη συνέχεια ε :P

Ra Pariah
06-01-2011, 14:38
Έχω διαβάσει σχετικά, ρε! :P Συγκινήθηκα με τον Mille και με την "ερήμην" πρόβα. :-D

GuardianOfIvorytower
08-01-2011, 16:39
χεχεχε έτσι

Krux
11-01-2011, 11:39
αξεπέραστος δίσκος

74Nei5Axde4

warlord mkII
11-01-2011, 12:06
Τί να πεις για τους Satan... δίσκος και 7ρι που ορίζουν το heavy metal.

Krux αυτούς τους ξέρεις?

http://www.youtube.com/watch?v=e8HW7sSoeoI&feature=related

αν όχι, τσέκαρε. Us prog/power, όχι κορυφαίο αλλά καλό

Krux
11-01-2011, 12:22
α ρε Ράηχ. πόσες μπάντες σας έχουν κάνει εικόνισμα και εσείς καμπαρέ.

Marillion
13-01-2011, 03:13
μην κράξετε δεν είνα αντεργκραου αλλά δεν μνημονεύονται τόσο γιαυτο όσο για το πρώτο (ή είναι ιδέα μου; )
wcUnDPFCE08&feature=related

εχω αναθεωρήσει τελευταία για το borrowed time αφου παλιότερα το έβρισκα πολύ ψόφιο στα όρια του βαρετού αλλά με τον καιρό με έπιασε ύπουλα και με βρίσκω να τραγουδάω θέματα του στο ασχετο. πολύ πιο συγκρατημένος και εσωτερικός δίσκος απτο ντεμπούτο που ήταν το ριφφ φέστ το ίδιο (όχι μόνο το lightning, τα πρώτα πρώτα χρόνια γενικότερα τώρα που το σκέφτομαι, αγαπημένο μου diamond head track είναι απτα σινγκλς, το streets of gold συγκεκριμένα). επίσης ο Sean Harris ήταν/είναι τεράστια φωνή και σαυτό φαίνεται ακόμα καλύτερα αφού τον επιτρέπει ο Τatler να ανασάνει. Αυτές οι '70ς επιρροές του τον καθιστούν εύκολο ακόμα και για μη σκληροπυρηνικούς μεταλχεντζ νομίζω. Στο συγκεκριμένο track απλά ζωγραφίζει.

εντιτ : επίσης ένα θενξ στον warlord πολυ ενδιαφέροντα πράγματα ειδικά γκρανικους με πορώσανε

GuardianOfIvorytower
15-01-2011, 16:31
Συμφωνώ με τον παραπάνω. Και τα 2 επόμενα της μπάντας μου αρέσουν πάρα πολύ. Μπορεί ο περισσότερος ντόρος να έχει γίνει γύρω από το ντεμπούτο τους, αλλά σε όλους τους παραδοσιακούς οπαδούς που ξέρω αρέσουν εξίσου κ τα 2 επόμενα.

Marillion
18-01-2011, 22:27
ποιο εννοείς ως δεύτερο επόμενο; το canterbury; αυτό το αποφεύγω αλλά με τη πόρωση που εφαγα με τους τύπους θα μπω στην διαδικασία να το ακούσω καλά μου φαίνεται.
γενικά η ιδέα που είχα από τις εδώ κριτικές για το κίνημα, ήταν πως οι περισσότερες μπάντες που ξεκίνησαν το nwobhm το γύρισαν σε κραγμένο aor πολύ πολύ γρήγορα και δε μιλάω μόνο για def leppard αλλά και για jaguar, tygers of pan tang και τέτοια. βέβαια τα ίδια μου έλεγαν και για τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ TANK αλλά όταν μου ήρθε η δισκογραφία τους (σε lp boxset εννοείται) απ'την metal mind, εψαχνα να βρω τον υποτιθέμενο aor δίσκο τους γιατί μόνο υπερμέταλ έβρισκα. με δουλεύουν ή έχει μια βάση αυτό που μου είπαν;

τέσπα πίσω στους diamond head, πέρα απτον εγχώριο τύπο και τους εγχώριους καλοπροαίρετους τα ίδια βλέπω και στο metal archives αλλά όταν βάζω αυτό :
lKCiSjRMMGQ&feature=related
δε μπορώ να καταλάβω τους ισχυρισμούς τους (ξανατονίζω πως δεν έχω ακούσει τον δίσκο, μόνο σκόρπια πράγματα). το track σκοτώνει απλά. για πες περισσότερα αφού τον έχεις.

γενικά δεν ξέρω πάντα με γοήτευε το nwobhm, θες πως ήταν το πιο '70ς μεταλλικό κίνημα (αν εξαιρέσουμε το doom metal), θες πως υπήρχε καύλα (ειδικά τα δύο, τρία πρώτα χρόνια), θες πως είχε μια diy νοοτροπία που μέχρι τότε σπάνιζε στο hard rock (βέβαια υπέγραφαν και σε μεγάλες εταιρείες αλλά από αυτοχρηματοδοτούμενα επτάρια άλλο τπτ, η χαρά του συλλέκτη), γενικά δε μπορώ να καταλάβω. έχω μπόλικα κενά βέβαια και δε με ενδιαφέρουν όλες οι μπάντες που εμπλέκονται στη φάση (δλδ σάξον και τέτοια δε με συγκινούν ιδιαίτερα αν και χω τα πρώτα δυο!!!!) αλλά λέω να εμβαθύνω με τον καιρό. πάντως σίγουρα diamond head, δηλαδή πως στο πούτσο κατέληξε το μέταλ στη σημερινή του εμπορική μορφή δε μπορώ να το καταλάβω. ακούω τον sean harris τις τελευταίες μέρες και δακρύζω, τέτοιος ρυθμός, τέτοιο χρώμα, τέτοιο πάθος, όταν σολάρει με τα ουοοουοοο με σκλαβώνει δε μπορώ να το εξηγήσω, από jeff buckley έχω να φάω τέτοιο σκάλωμα με λευκό τραγουδιάρη και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια :

ttSbl7Xuo7E&feature=related

GuardianOfIvorytower
19-01-2011, 00:24
Ναι για το canterbury λέω. Εμένα ο δίσκος μ αρέσει πάρα πολύ. Κανένα AOR στοιχείο δε βρίσκω, τα κλασικά σημεία επηρεασμένα από Zeps υπάρχουν φυσικά, όπως κ υπάρχουν κ στα προηγούμενα, κατά τα άλλα heavy metal τραγουδάρες. Κ επίσης, βρίσκω καταπληκτικές μελωδίες, ταξιδιάρικες σε σημεία, κ τρομερά φωνητικά σε όλα τα τραγούδια. δλδ, τι να λέμε τώρα, το παραπάνω είναι έπος μεγάλο, άκου επίσης το ομώνυμο, το Ishmael, To the Devil His Due, κομματάρες όλα :)

Δεν έχω πετύχει πουθενά κάποια κριτική για το δίσκο, πάντως όποιος τον θάβει, ε τι να πω, δε θέλω να γίνω κακός...

Marillion
19-01-2011, 01:34
οκ το χω βάλει να παίζει, βρίσκομαι μετά τη μέση.

εντάξει, όντως δεν το λες αορ αορ αλλά ούτε και hm το αποκαλείς :fear:
o tatler δεν φαίνεται καθόλου και μέχρι στιγμής το χει πάρει πάνω του όλο ο harris (δε χαλάει σαν πρώτη σκέψη αλλά θα μου λείψουν τα υπεριφφς :roll::roll::roll:). ρυθμ σεκσιον δεν αναφέρω καν, έχουν φύγει οι παλιοί και οι νέοι είναι νέοι.

κάνω την κωλοτούμπα τώρα :

νομίζω θαμαρεσει αν μεχω μάθει καλά. λίγο άνιση φαίνεται μέχρι στιγμής η κατανομή του ευπεπτου ροκ με τον μέταλ του παρελθόντος ήχου με το υλικό να γέρνει περισσότερο στην πρώτη κατηγορία για την ώρα τουλάχιστον (ε δεν προβλέπεται αλλαγή ε; ). για φάση hold your fire των rush το κόβω που μ'αρεσει και πολύ μεταξύ μας. δηλαδή δεν είναι τυχαίοι αυτοί που παίζουν έτσι, αλλά θαναι guiltypleasure λογικά.

metal mind η επανακυκλοφορία; παωνατοπάρω, τσιμουδιά έχουμε και ένα προφιλ να διατηρήσουμε:roll:

warlord mkII
19-01-2011, 09:42
Λατρεύουμε Diamond Head για πολλούς λόγους: τις υπερριφάρες, τη φωνάρα, τη 70λα...
Στο αυτί μου πάντα ήτανε πιο ροκ απ' ότι μέταλ αλλά δεν το λέω για κακό. Το canterbury δυστυχώς είναι άνισος δίσκος, έχει τις στιγμές του αλλά δεν αρκούν για να το κάνουν δισκάρα.

Να προτείνω κανά δυο μπάντες nwobhm που δεν είναι και τρελά ψαγμένες, δουλειές τους βρίσκονται πάμφθηνα και παίζουν πολύ ωραία:

Οι Excalibur από το Bradford ανήκουν οριακά στο "κίνημα" αφού το ΕΡ τους Bitter End κυκλοφόρησε το 1985 (βέβαια υπήρχαν από το 1981). Το ΕΡ είναι μνημείο ριφάτου καλού μελωδικού (μελωδικού είπαμε, όχι φλώρικου μέταλ). Οι περισσότεροι μανιακοί του nwobhm το συμπεριλαμβάνουν στα κορυφαία δείγματα του είδους, όμως για μένα η αγαπημένη μου στιγμή της μπάντας είναι το LP One Strange Night, όπου παίζουν από μελωδικό μέταλ και ημιμπαλάντες μέχρι πορωτικό Power!

http://www.youtube.com/watch?v=295uSQpk3kc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=lzTc6CPBTBs&feature=related

Η επόμενη μπάντα είναι η Le Griffe από το Stoke. Μουσικά μοιάζουν αρκετά με τους Excalibur, με καθαρές αναφορές στους θεούς Thin Lizzy. Καταπληκτική αίσθηση της μελωδίας και κιθάρες που κελαηδάνε. Πρόλαβαν να βγάλουν 2 ΕΡ και ένα 12".

http://www.youtube.com/watch?v=uKIv6A6AdXU

http://www.youtube.com/watch?v=J4Ds2hb9Nt4&feature=related

Marillion
19-01-2011, 13:44
thanx μαν, θα ακούσω και θα επανέλθω σε λιγάκι, απλά τώρα ξύπνησα και έβαλα λιγο πιο γαλήνια πράγματα να παίζουν, θέλω λίγο να πάρω μπρος.

btw τους είδε κανένας όταν ήρθαν πριν λίγα χρόνια; το σκεφτόμουν αλλά έλεγα μέσα μου πως θα απογοητευτώ. είχα ακούσει και κάτι παλιά τρακς με τον νέο τραγουδιάρη ο οποίος δεν ήταν άσχημος αλλά πολύ φλατ σε σχέση με τον harris. και κάτι για αλτερνατιβ-ποστγκραντζ-γλαμοροκ-πσευτοχεβυ μεταλ μου έλεγαν για τα τελευταία τους και σκεφτόμουν πως αν ήθελα να ακουσω αλτερνατιβ δεν θέλω να το ακούσω απτους ΝΤΑΙΜΟΝΤ ΧΕΝΤ. για πείτε

Marillion
19-01-2011, 14:07
επίσης αφού ανέφερα τανκ και με έπιασαν τα ζουμιά χ8ες πήγα άκουσα τους πανκ δίσκους στους οποίους παίζει ο Algy Ward (the saints - eternally yours, the damned machine gun etiquette) και θέλω να φέρουν πίσω αυτές τις εποχές (οφφ τοπικ;;; ) :

8m2JyiggwAU
δείτε πως κοροιδευουν το playback. TON ΘΕΟ ΝΤΡΑΜΕΡ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ
NLbyaNbhHdU

α ρε Algy μόνο σε δισκάρες εμπλεκες
μετά είδα οτι ο Cpt Sensible έχει παίξει κατι leads sto Filth hounds of hades (ντεμπούτο Tank) μαζί με τον Fast Eddie!!!

warlord mkII
20-01-2011, 13:20
@ witchkiller:

ψάξε βρες το Aorta - Blood Pressure (1983)

Γερμανοί άγνωστων λοιπών στοιχείων, μόνο στο οπισθόφυλλο λέει είναι από τη Κολωνία. Μιλάμε για αλήτικο heavy rock στο ύφος των αντίστοιχων nwobhm μπαντών (πχ samson, quartz).

Witchkiller
20-01-2011, 13:36
@ witchkiller:

ψάξε βρες το Aorta - Blood Pressure (1983)

Γερμανοί άγνωστων λοιπών στοιχείων, μόνο στο οπισθόφυλλο λέει είναι από τη Κολωνία. Μιλάμε για αλήτικο heavy rock στο ύφος των αντίστοιχων nwobhm μπαντών (πχ samson, quartz).

θα τσεκάρω ,θενξ ρε

GuardianOfIvorytower
20-01-2011, 22:05
οκ το χω βάλει να παίζει, βρίσκομαι μετά τη μέση.

εντάξει, όντως δεν το λες αορ αορ αλλά ούτε και hm το αποκαλείς :fear:
o tatler δεν φαίνεται καθόλου και μέχρι στιγμής το χει πάρει πάνω του όλο ο harris (δε χαλάει σαν πρώτη σκέψη αλλά θα μου λείψουν τα υπεριφφς :roll::roll::roll:). ρυθμ σεκσιον δεν αναφέρω καν, έχουν φύγει οι παλιοί και οι νέοι είναι νέοι.

κάνω την κωλοτούμπα τώρα :

νομίζω θαμαρεσει αν μεχω μάθει καλά. λίγο άνιση φαίνεται μέχρι στιγμής η κατανομή του ευπεπτου ροκ με τον μέταλ του παρελθόντος ήχου με το υλικό να γέρνει περισσότερο στην πρώτη κατηγορία για την ώρα τουλάχιστον (ε δεν προβλέπεται αλλαγή ε; ). για φάση hold your fire των rush το κόβω που μ'αρεσει και πολύ μεταξύ μας. δηλαδή δεν είναι τυχαίοι αυτοί που παίζουν έτσι, αλλά θαναι guiltypleasure λογικά.

metal mind η επανακυκλοφορία; παωνατοπάρω, τσιμουδιά έχουμε και ένα προφιλ να διατηρήσουμε:roll:

Τελικά το άκουσες ολόκληρο? Πώς σου φάνηκε?

Αντιλαμβάνομαι αυτά που λέτε, για ορισμένα πιο "εύπεπτα" τραγούδια, αλλά ακόμα κ αυτά εμένα μου έχουν κάτσει πολύ καλά κ γουστάρω χεχε :)

Ποια επανακυκλοφορία, το είχα βρει σε παζάρι βινυλιάκι 2 ευρώ (ψώνιο mode off)

Marillion
21-01-2011, 13:34
Περίμενα να ποστάρετε για να αποφύγω triple post!
Ναι και ακολουθεί ποστ συμπαθούς μεγέθους :

Αρχικά ένα thanx στον warlord για τους le griffe. Eμεινα κάπως έτσι :shock:
M'αρεσει η '70ίλα στο μέταλ μου, και στο nwobhm και στο επικό (βλ. manilla προ crystal logic) και στο doom και σ'ολα. Δεν λέω τπτ που δεν έχω ξαναπεί αλλά όταν ακούω τέτοιες μπάντες αυτά μου βγαίνουν να λέω αυτά λέω. Εχει επανεκδοθεί τπτ σε cd από τους συγκεκριμένους; (δεν θέλω να μπω και σε διαδικασία βινυλίων για heavy metal λυπηθείτε με δεν έχω αντοχές ούτε και αντίστοιχο πορτοφόλι).

Τώρα στο canterbury, ναι μ'αρεσει. Βεβαια δύο μέρες έχει που το κατέβασα και το έχω ακουσει σύνολο 6,7 φορές αλλά μέχρι στιγμής με τραβάει. 2 παράπονα μόνο :
το πρώτο είναι πως εντάξει προφανέστατα έχουν μειωθεί τα όποια hm riffs και έχουν αντικατασταθεί από απλά power chords και κάποια ύπουλα πλήκτρα. όταν πάντως σολάρει ο τατλερ ή γενικά ακούγεται, είναι αξιος.
το δεύτερο είναι πως ο harris σαν να συμβιβάστηκε κάπως. εννοώ πως είναι φωνάρα αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες, δηλαδή σαν να κατάλαβε πως τα mainstream audiences δεν θέλουν υπερβολές στις ερμηνείες και αυτοπεριορίζεται. πάνε τα ουοοο, τα ααααα, και τα BAAABYYY. αλλά οκ δεν ξέρω αν το έκανε και για λόγους εμπορικής σκοπιάς, μπορεί πολύ απλά να ωρίμασε ( ; ).

ενιγουεη πάντως έχει 5 κομματάρες που μπορώ άνετα να τις κάνω ένα ep και να ακούω μόνο αυτές!!!!

warlord mkII
21-01-2011, 18:15
Αρχικά ένα thanx στον warlord για τους le griffe.

Τίποτα! Χαρά μου είναι να προτείνω κάτι και ν αρέσει.
Cd Le Griffe απ' όσο ξέρω δεν παίζει, αλλά υπάρχουν όλες τους οι κυκλοφορίες (ΕΡ Fast Bikes 1983, EP Breaking Strain 1984, 12" Single You're killing me 1984) για κατέβασμα σε πολλά μπλογκς (τσέκαρε pms).

Για το Canterbury τα λες καλά.

Επίσης ελπίζω να ξέρεις αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=S4Odlp8Gvso

αλλά και αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=zxLMLiW7boc

warlord mkII
25-01-2011, 17:54
γερμανικο ατσαλι! ακα μπυρα μουστακι μασχαλιλα

http://www.youtube.com/watch?v=F65uiMFVc6U

Ra Pariah
25-01-2011, 18:54
Δεν είναι 80's, αλλά είναι γερμανικό και εκτός από Helloween έχει και ολίγη από Heir Apparent στο ρεπερτόριο! Πολύ πρόσφατη ανακάλυψη.

aHvsXWdMBKI&feature

warlord mkII
27-01-2011, 18:12
Νταξ, ας το κλειδώσουμε κι αυτό το τόπικ:
περαστικά μας και πάλι, 1989 Νορβηγία, 1 και μόνο ντέμο (πώς γίνεται αυτό, τα άτομα έπρεπε να έχουν συμβόλαιο από τη πρώτη νότα):
Ίσως το κορυφαίο ντέμο που έχω ακούσει στη ζωή μου!!!

http://www.youtube.com/watch?v=h4fskgu9YuY

Το ντέμο έχει 2 τραγούδια, το 2ο είναι το Prelude to ruin που είναι ακόμα καλυτερο από το Jihad, αλλά δεν υπάρχει στο you tube.

Τα 2 τραγούδια υπάρχουν στη θρυλική συλλογή Norway Rocks μαζί με άλλες κομματάρες όπως:

http://www.youtube.com/watch?v=ZNJg8VhFyVs

Witchkiller
27-01-2011, 18:51
http://www.youtube.com/watch?v=lJdG4WFfoEw&feature=feedf

μέσα στα 5 καλύτερα αγγλικά κομμάτια όλων των εποχών................

τώρα μπορούμε να το κλειδώσουμε

Ra Pariah
27-01-2011, 19:25
Καλά Anesthesia τρελή μπάντα, τί να λέμε τώρα;; Ασύλληπτη κατάρτιση... Έχω αναφερθεί σε αυτούς συχνά-πυκνά.

warlord mkII
15-02-2011, 10:32
http://www.youtube.com/watch?v=jFD1PZMd8g0&feature=related

warlord mkII
18-02-2011, 22:01
Μετά τη συζήτηση περί female fronted bands στο τόπικ του πάνκη:

http://www.youtube.com/watch?v=ukQqBuZ3o6Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=RhdIo6KQz2o&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CPlRLm_4LZ4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0Ztj1Nh2os8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=yC2eyLJEUL4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=LKn66xNwd-0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fu9hBNspdXM&feature=related

Η συλλογή περιέχει από τραγικότητες τύπου Crisis μέχρι θεΐλες τύπου Black Ghost (ντεμάκλα) και Messiah Force

Ra Pariah
19-02-2011, 01:14
Από αυτά τα βίντεο είχα μάθει τους Hurtful Witch! Τεράστια βάση δεδομένων αυτή η σειρά από video! Και να σκεφτείτε ότι δεν τα έχει όλα:!: Λείπουν οι Sahara και οι Icri's Witch για παράδειγμα! Ακόμη και τα female είναι πολλά, πάρα πολλά! A, πρόσφατα έμαθα και τους Έλληνες Attic Dust με γυναικεία φωνητικά, των οποίων την ημιτελή κασέτα ακόμα δεν πρόλαβα να την ακούσω. Για την ιστορία, η μπάντα έδρευε στην Καλαμάτα και κυκλοφόρησε ένα demo μονάχα κι αυτό ανεπίσημο.

Ra Pariah
10-03-2011, 03:41
Λοιπόν, δύσκολοι καιροί με την κρίση κ.λπ., αλλά ο Strappado σας σκέφτεται! Έχει ανεβάσει το Witch Cross σε FLAC αρχείο, ώστε να μην χάνεται ούτε το παραμικρό χάι-χατ! Τρεχάτε! 8)8)

warlord mkII
10-03-2011, 11:16
us metal made in italy? γιατί όχι!!

http://www.youtube.com/watch?v=bht2c5gVz9A

warlord mkII
18-03-2011, 12:36
http://www.youtube.com/watch?v=NcTFNav-Sio&feature=related
αυτό είναι heavy metal!!!

Ra Pariah
04-04-2011, 02:52
Νίκο και Κώστα, ψάχνω κομμάτια σε ένα πολύ συγκεκριμένο ύφος. Είναι αυτό που ονομάζω μεταξύ σοβαρού κι αστείου "νοσταλγικό επικό ήχο". Παραθέτω κομμάτια να καταλάβετε. Όπως θα δείτε, απλό και άμεσο ύφος ψάχνω, όχι λεπίδια, πριονοκορδέλες και πελέκια! :P

Parasite-Glimmering Steel
http://www.youtube.com/watch?v=MMmc8Md4ums

Brat-Born Under The Northern Star
http://www.youtube.com/watch?v=cV8cHRhCato

warlord mkII
04-04-2011, 16:14
Σ' αυτό το ύφος, μανούλες είναι οι early 80s Σκανδιναβοί. Προτείνω:

220 Volt - Sauron
Ironcross - Cross of Iron
Hiroshima - Soldier of the world
Tarot - The spell of Iron

και Berserks - Sky

heavy load και gotham city δεν χρειάζεται ν αναφέρω ε

Ra Pariah
04-04-2011, 21:48
ADSFASFDASFDSADFASDFASDFASDFASDFASDFASDFASDF

220 Volt λέμε!!!!! Μόνο εσύ ρε Νίκο αυτά!! :pink::pink::pink:

Hiroshima συγκλονιστικό κομμάτι!

Το Iron Cross το πήρα πέρσι το καλοκαίρι. Δυνατό. \m/

To Tarot το θεωρώ κάααπως υπερεκτιμημένο. Θεωρώ ότι υπάρχουν καλύτερα δείγματα 80's heavy metal. Ίσως να μην είναι ακριβώς το στυλ μου κιόλας.

Τo Berserks καλό, αλλά το θεωρώ πιο Maiden-ικό.

Ra Pariah
16-05-2011, 02:03
-XUksiWKrQU

Έλα μαρή Anvil! :headbang::headbang:

Note: underground δεν το λες, αλλά τόσο υπο-υποτιμημένη μπάντα που είναι, δεν νομίζω να χαλάσει ιδιαίτερα κανέναν που το ποστάρω εδώ.

Note2: δλδ ντάξ... πόσοι έχουν καταφέρει να κατανοήσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τους Sabbath και τους Angelwitch?? Μεγάλη υπόθεση. :dfinger:

Marillion
10-09-2011, 15:31
πειτε λιγο τι παιζει με τους cyclone temple. ακουσα λιγο και ψηθηκα

Witchkiller
10-09-2011, 16:48
πειτε λιγο τι παιζει με τους cyclone temple. ακουσα λιγο και ψηθηκα

οι Ζnowhite μ'άλλο όνομα στην ουσία στο "έμπα" των 90ies. Και πολύ καλά έκανε ο δίσκος και σου άρεσε.Από τους πολύ λίγους αμερικάνικους τεχνικούς (κάπως) Thrash metal δίσκους που μπορώ να πω ότι ΓΑΜΑΝΕ (για'μένα πάντα). Άκου το why....το youtube είναι φίλος σου

Ra Pariah
20-09-2011, 01:18
-kf-_uyilCg

L0ApE7fYq5A

Emerald από Ολλανδία.

TrinuxSamonii
30-11-2011, 21:27
Dorso - Guerra de Criaturas

Τις προάλλες, που λέτε, διάβαζα το The Slayer Mag Diaries του Metalion και έπεσε το μάτι μου σε αυτούς εδώ απο τη Χιλή. Άκουσα μόνο το demo και ΓΑΜΑΕΙ. Δεν ξέρω τι κάνανε μετά αλλά το συγκεκριμένο είναι πολύ μπροστά για την εποχή του. Και τα ισπανικά δένουν σωστά. Θαρρώ πως ταιριάζει σαυτό το θρεντ. Σας λένε τίποτα?

aRAzPXDgqB4&feature=related

Ra Pariah
02-02-2014, 22:19
zIyS-s69Dvg

ΕΝΚΑΡΝΑΣΙΟΝ. :dfinger:

Art In Haste
13-03-2021, 10:50
bump

https://www.youtube.com/watch?v=6503-UcnyGk

Ra Pariah
13-03-2021, 13:28
Το καλύτερο ρεφρέν που άκουσα εδώ και καιρό!..

Art In Haste
28-08-2021, 23:21
93 είναι η φάση αλλά δε πειράζει.

Αλβανικό ατσάλι ακούτε ή είστε τίποτα φλώροι;

https://www.metal-archives.com/images/9/4/6/8/946894.jpg?1445

βανδκαμπ (https://thunderway.bandcamp.com/album/the-order-executors)

Raven Lord
29-08-2021, 12:06
Μπανταρα οι Αλβανοί

Art In Haste
29-08-2021, 12:46
Τους ήξερες;