View Full Version : Progressive/post/experimental/tech/extreme metal
Για να έχουμε και εμείς την γωνιά μας και να μην χάνουμε μπάλα στο off-topic.
Aw1lxY_Cyks&feature=related
Κολλανε και progressive rock εδω περα ή μονο μεταλ?
Αν είναι μοντέρνο prog rock δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά μην αρχίσουμε κατεβατά για Rush, Genesis, Eloy κλπ.
Clockwork Orange
07-02-2011, 11:56
ena einai to kommati tou eidous
http://www.youtube.com/watch?v=sA079BM0MuM
edit: o titlos pantws mou ekane kati se perigrafi converge :oops:
LokiTricksterGod
07-02-2011, 12:29
δεν είναι και για χόρταση για ευνόητους λόγους αλλά όποτε τους ακούω νιώθω πολύ όμορφα (και λίγο περίεργα :S)
http://www.youtube.com/watch?v=FngfnSHM0Is
phthoggon
07-02-2011, 12:39
τότε ^ αποκλείεται να μη σου αρέσει και αυτό (mike barr των krallice)
xlmfy9QjFGA&feature=related
και ένα all time classic
dhpHYTZbTSs
και ένα all time classic
dhpHYTZbTSs
έπος :thumbsup:
οι επόμενοι μας αφορούν όλους. μα όλους. οι φανς isis, pelican, neurosis κλπ συνομοταξιών να τσεκάρουν στο ασαπίτο, αν δεν το έχουν κάνει ήδη.
δίσκος τεράστιος.
http://image1.altnet.com/images/27/676941772827/ROSETTA/The_Galilean_Satellites/Rosetta-The_Galilean_Satellites_3.jpg
Rosetta - The galilean satellites (2005 Translation lost)
Fb9ZmUKebEg&feature=related
http://a4.l3-images.myspacecdn.com/images01/104/01bb15e88d9469bcb0aefc18df2dac06/l.jpg
http://en.academic.ru/pictures/enwiki/82/RosettaBandRichmondVa.jpg
The Good Son
07-02-2011, 14:48
PROBLEM KRUX?
zaUgBNSOSiA&feature=related
LvHFtF1rdRo
http://files.sharenator.com/coolface_USA_according_to_Europeans-s392x300-96848-410.jpg
Ford Prefect
07-02-2011, 16:49
Από τα πιο πρόσφατα κολλήματά μου από τον χώρο και μιας και βγάλανε και καινούριο πράμα:
http://www.youtube.com/watch?v=v0LqSHOXvc8
Κομματάρα, ολντ σκουλίζει πιο πολύ ακόμα.
Λοιπόν, παίζει να το έχω ξανα-αναφέρει δω γύρω, αλλά δίσκος που πλησιάζει (νομίζω) αυτό που έχει στο νου του ο thread starter και με εντυπωσίασε τον τελευταίο καιρό, παρά το γεγονός ότι γενικά δεν είμαι σε τέτοια μουσική φάση ήταν το "Stratospheria Cubensis" των Lesbian. Λέω από την αρχή ότι πρόκειται για δίσκο που ξεκινάει από post-κάτι υπόβαθρο (αλλά από την στιγμή που αναφέρθηκαν οι Rosetta δεν νομίζω οτι περιοριζόμαστε μόνο σε ορθώς metal ακούσματα), αρκετά doom, αρκετά progressive-ίζων (με τη νοοτροπία του progressive rock περισσότερο και όχι του metal) και αρκετά ψυχεδελικός. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο όνομα είναι να σας πω, από σπόντα αγόρασα το δίσκο, αλλά βγήκε διαμαντάκι.
intronaut
07-02-2011, 18:09
Blotted Science is an instrumental progressive metal supergroup headed by Ron Jarzombek (Watchtower, Spastic Ink), bassist Alex Webster (Cannibal Corpse) and drummer Hannes Grossmann (Obscura, ex-Necrophagist)
Πόσο κάνει 10 συν 7
07-02-2011, 18:13
οι rossetta ειναι αγαπημενο συγκρότημα
στο ιδιο στυλ να προτεινω ενα δισκο ο οποιος κοβει λιγο το συμπαν:dfinger:
http://3.bp.blogspot.com/_FJjjnpUZbn0/TRUSssZVuCI/AAAAAAAACew/leDXenn2O0o/s1600/BLINDEAD_-_%255B2010%255D_Affliction_XXIX_II_MXMV.jpg
από την πολωνια. Βγηκε φετο. Γενικα θα προτεινα να ακουστουν και τα προηγουμενα που εχουν βγαλει αλλα ετουτο ειναι αλλιωτικο καθως εχουν αλλαξει σχεδον τα μισα μελη της μπαντας. Θυμιζει αρκετα Cult of Luna, πιο πολυ Neurosis.Το θεωρω απο τα καλυτερα στο ειδος που βγηκαν φετος. Φαν των ατμοσφαιρικοσλατζκαταστασεων ειναι κριμα να μην τσεκαρετε
και τωρα η απολυτη σαπιλα.
http://img824.imageshack.us/img824/8317/ulceratedestroyersofall.jpg
μια μιξη τεχνικου ντεθ/ακραιου (Wtf?) μεταλ με αρρωστημενη ατμοσφαιρα για τους ανωμαλους σαν εμας. θυμιζουν λιγο gorguts. Αλητειες ορμωμενες εξ νεας Ζηλανδιας. θα πα να τσεκαρω και τα προηγουμενα δισκια αυτωνε αλλα μεχρι στιγμης δεν μπορω να ξεκoλλησω απο το παρων. Να ακουσετε ΟΛΟΙ!
πεστε με τα μουτρα..
http://vimeo.com/14025062
http://vimeo.com/18815997
phthoggon
07-02-2011, 19:40
Από τα πιο πρόσφατα κολλήματά μου από τον χώρο και μιας και βγάλανε και καινούριο πράμα:
http://www.youtube.com/watch?v=v0LqSHOXvc8
Κομματάρα, ολντ σκουλίζει πιο πολύ ακόμα.
ρε τι φλωριά είναι τούτο? Θα λεγά ότι προσπαθεί να μιμηθεί Jeff Buckley ο τραγουδιστής σε σημεία αλλά ο Τζεφ δεν έκανε ποτέ τόσο ΓΚΕΗ φωνητικά. Μεμονωμένα (πχ ριφς) δεν είναι κακό αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι τόσο οτινάναι που αυτό το γκουχ, γκουχ προγκρέσιβ ακούει ο κόσμος και τρέχει να φύγει.
Κατά τ΄άλλα πήγες και έβαλες αυτό το ποστ και το γάμησες το θρεντ ρε κρουξ, τουλάχιστον να λέγαμε για τέχνικαλ πρόγκ να υπάρχε μία συνάφεια, τώρα από τους Γουοτστάουερ στους Ροζέτα τι σχέση υπάρχει μόνο εσύ ξέρεις :-P
Ford Prefect
07-02-2011, 19:57
Ε!; Άκουσες Προτέστ δε χίρο και σκέφτηκες τον Jeff Buckley;; Εκτός από το ότι τραγουδάει ψηλά, τι άλλη σχέση έχει δηλαδή;
Κατά τα άλλα μια χαρά προγκ είναι αυτό και είναι από τα ιδιώματα που με έχουν κουράσει όσο λίγα. Βάζω κι άλλο για το γαμώτο.
http://www.youtube.com/watch?v=dWig9FwqWpk
Snàporaz
07-02-2011, 20:33
contributin'
L7AxDpG9X6Y
μπλουζάκι Skinny Puppy ο κιθαρίστας :!:
Prnm9eL-hNI
Η μπάντα του Sean Malone (εξ Cynic)
tJ1jcz6tym0
Cookie Monster
07-02-2011, 20:49
nEgN5Y5mS9s
KxR7OCJXT-U
phthoggon
07-02-2011, 23:49
:-P
Ε!; Άκουσες Προτέστ δε χίρο και σκέφτηκες τον Jeff Buckley;; Εκτός από το ότι τραγουδάει ψηλά, τι άλλη σχέση έχει δηλαδή;
Κατά τα άλλα μια χαρά προγκ είναι αυτό και είναι από τα ιδιώματα που με έχουν κουράσει όσο λίγα. Βάζω κι άλλο για το γαμώτο.
ε να, στο 1:06 είναι το βιμπράτο του Τζεφ Μπάκλει, ίδιο και απαράλλαχτο λες και το έκανες κόπυ πέιστ από τους δίσκους, και σε 1-2 ακόμα σημεία. Και στο 1:59 θυμίζει Britney Spears ;p Αλλά εντάξει καλοί είναι μωρε, απλά και από τις μπάντες που είναι και ενοχλητικές κάπως ταυτόχρονα. Αλλά δεν άντεχα να μη το πω!
μεγάλο :thumbsup: σε όλες τις επιλογές.
φορντ και εμένα με άρεσε το καινούριο προτέστ. περιμένουμε τον δίσκο. άσε τον φθόγγο να λέει.
φθόγγε, σε αυτο το θρεντ θέλουμε late '80s techno thrash, early '90s λυρικό progressive metal, late '90s prog metal, '00s tech/extreme/experimental/wtf/omg metal και οφκόρς αγνότατο '10s post/bye bye oldschool metal. γενικότερα όλα αυτά τα ωραία γκρουπάκια/δισκάκια/τραγουδάκια που το καθένα στον καιρό του προσπαθούσε να σηματοδοτήσει έξοδο από την γενικότερη υποκουλτούρα της μέταλ σκηνής και νοοτροπίας.
dp
ξεχάσαμε να αναφέρουμε οτι έχει ανέβει καινούριο Soul Cages
nNG0ozqu_F4&feature=player_embedded#
:maikl:
The Good Son
08-02-2011, 13:22
Τώρα μεταξύ μας. Και εγώ είχα χαρεί όταν βγήκε το blotted science που ποστάρετε συνέχεια, αλλά ουσιαστικά είναι τεχνική χωρίς αντίκτυπο. Ακόμα και τα instructional video του jarzombek να δείτε οπου εξηγεί πως προέκυψαν τα κομμάτια και τα παίζει, θα συμπεράνετε οτι ο τύπος παίζει νότες στην τύχη. Απλά το κάνει τεχνικά, κλάιν. Δεν είναι εκεί η ουσία. Όπως σε έναν παλαιότερο δίσκο που έβγαζε ριφς από τυχαία τηλέφωνα στον κατάλογο πατώντας τα αντίστοιχα τάστα (πχ 2-3-1-0 στην Ε). Αν όλα αυτά σας εντυπωσιάζουν, ξέρωγω, ψάξτε το.
phthoggon
08-02-2011, 16:17
νευριάζω ρε πούστη, είναι δυνατόν να έχεις παίξει και σε σοβαρές μπάντες όπως οι Extraordinary Rendition και να πετάς τέτοιες χαζομάρες? (άσχετα με το εάν σου αρέσουν οι Blotted Science ή όχι) Να σου δώσω ένα χιντ: ο τρόπος που χρησιμοποιείς την λέξη τεχνική δε μεταδίδει απολύως τίποτα, η τουλάχιστον όχι αυτό που έχεις στο κεφάλι σου. Η μουσική των Blotted Science έχει στοιχεία "τυχαιότητας" ναι (άλλωστε βασίζεται σε χρωματικές κλίμακες) αλλά πρώτον έχει και πάρα πολλά αρμονικά και φιούζιον στοιχεία οπότε μάλλον δεν έχεις ακούσει καλά το δίσκο και δεύτερον, και μόνο "τυχαία" να έπαιζε πάνω σε χρωματικές δε σημαίνει ότι η μουσική δε θα ΓΑΜΟΥΣΕ. Η πυκνότητα, οι εναλλαγές των ρυθμών και η δομή γενικότερα έχουν εξίσου μεγάλη σημασία. Άλλωστε αν θες να ακούσεις ένα πολύ περισσότερο ακραίο παράδειγμα μουσικής βασιζμένης σε μη αρμονικά ριφ, άκου το πρώτο βιντεάκι (orthrelm) που πόσταρα στη πρώτη σελίδα. Γαμάει? Γαμάει λέω εγώ!
έντιτ: μόλις αποφάσισα τι μου θυμίζει αυτό εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=dWig9FwqWpk
μου θυμίζει αυτό
cGovcXvmbU0
μόνο που το δεύτερο είναι και καλύτερο :razz:
Phantom Duck
08-02-2011, 22:06
lol όχι, αλλά άμα ψάχνετε "προγκ" που πριν 10 χρόνια θα το 'λεγαν όλοι nu metal, γαμάει και το πρώτο αυτών:
http://www.youtube.com/watch?v=bOfG5F8MV9s
GuardianOfIvorytower
08-02-2011, 22:54
Δεν βλέπω να αναφέρθηκαν οι θεούληδες Cryptopsy \m/
lol όχι, αλλά άμα ψάχνετε "προγκ" που πριν 10 χρόνια θα το 'λεγαν όλοι nu metal, γαμάει και το πρώτο αυτών:
http://www.youtube.com/watch?v=bOfG5F8MV9s
πολύ όμορφο αυτό ε.
Δεν βλέπω να αναφέρθηκαν οι θεούληδες Cryptopsy \m/
τι περιπτωσάρα μπάντας και αυτοί χαχα
έβγαζαν τον καιρό που έπαιρνε κεφάλια το death, δισκάρες (blasphemy made flesh, none so vile) και μετά προσπάθησαν να την δούνε α λα Hatebreed την φάση.
The Good Son
09-02-2011, 01:23
Φθόγγε, δεν σου λέω οτι δεν μαρέσει. Συγκεκριμένα, όταν βγήκε το blotted science ήμουν τρελά χαρούμενος. Βασικά ήμουν κρουξικά χαρούμενος λόγω φανμποϋσμου. Αυτό που σου λέω είναι πως προσωπικά δεν βρίσκω και πολύ γαμάτο από πλευράς έμπνευσης το να παίρνεις νότες στην τύχη. Το οτι τα παίζουν αξιοθαύμαστα και έχουν ποικιλία ρυθμών (ενάλλαγές όπως λές) δεν το αμφισβητεί κανείς. Αλλά μπορώ και εγώ να βάλω τυχαία ποικιλία μέτρων και μετά απλά θα χρειάζομαι καλούς παίκτες. Δεν σου κρύβω οτι αυτό έχει συμβεί και σε αρκετά rendition κομμάτια (που σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια). Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σίγουρα οι περίεργοι ρυθμοί και τα πολύπλοκα ρυθμικά είναι εντυπωσιακά αλλά με ζογκλερική έννοια. Το αξιέπαινο είναι το να παίρνεις απλές αξίες και να φτιάχνεις κάτι έξυπνο που θα μείνει στο αυτί και στο μυαλό του άλλου και θα το τραγουδάει όλη μέρα.
"πυκνότητα" στη μουσική δεν ξέρω τι είναι - τι εννοείς, αρα δεν μπορώ να σχολιάσω. Η δομή εμένα μου φαίνεται κολλάζ. Το παράδειγμα δεν βρίσκω νόημα να το ακούσω γιατί συμφωνώ οτι παίζουν μη αρμονικά, το αν γαμάει είναι υποκειμενικό. Μπορεί να μου αρέσει και είναι πολύ πιθανό, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα πω και οτι μπορεί να είναι ανέμπνευστο λόγω τυχαιότητας. Επίσης, επειδή πράγματι μπορεί να μην έχω ακούσει καλά τον δίσκο, θα μαρεζε να μου έδειχνες τα αρμονικά και fusion σημεία του. Αν και το δεύτερο είναι πολύ γενικός όρος και μεταξύ μας, λίγο καραμέλα. Προσωπικά εμένα δεν θα μου πεί κάτι.
Γενικά, αυτό που λέω είναι οτι ναι, μπορεί να γαμάει, υποκειμενικά. Αλλά η όλη τυχαιότητα μου φαίνεται λίγο κοροϊδία. Αν αυτό σου φαίνεται χαζομάρα, οκ.
Σίγουρα οι περίεργοι ρυθμοί και τα πολύπλοκα ρυθμικά είναι εντυπωσιακά αλλά με ζογκλερική έννοια. Το αξιέπαινο είναι το να παίρνεις απλές αξίες και να φτιάχνεις κάτι έξυπνο που θα μείνει στο αυτί και στο μυαλό του άλλου και θα το τραγουδάει όλη μέρα.
Και πάλι όμως ε, το τι είναι αξιέπαινο είναι εντελώς υποκειμενικό. Και γιατί δηλ. πρέπει να μείνει στο κεφάλι κάποιου μια μελωδία για να είναι εμπνευσμένη ή ότι άλλο;
Γενικά, ωραίες όλες αυτές οι συζητήσεις για το τι είναι καλό, κακό, ακραίο, εμπνευσμένο, βάλε ότι άλλο θες, αλλά προσωπικά με έχουν κουράσει πολύ και έχω καταλήξει ότι δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα. Εν τέλει, καλύτερα η συζήτηση να είναι σε απόλυτα τεχνικό/μουσικό επίπεδο...
Μ' αρέσει ή δε μαρέσει; Αυτό είναι το ερώτημα.
The Good Son
09-02-2011, 02:01
Λυπάμαι που η απάντηση θα χλευαστεί γιατί είναι η ...αλήθεια. Πολλές μπάντες - καλλιτέχνες προερχόμενοι από τα Prog 70s, το γύρισαν σε ποπ δρόμους. Τα ποπ αυτά κομμάτια έχουν λεπτομέρειες στο παίξιμο που ακούγονται απλοικές, όμως πίσω τους κρύβουν ολόκληρη μελέτη για το "γιατί είναι έτσι". Από την καυλωτική παρεστιγμένη μπότα στο κουπλέ του heat of the moment, το εξωγήινο shuffle του rossana, την ghost note κιθάρα και το σκάσιμο στο 2 (ρεφραίν) στο sledgehammer του gabriel. Όλα αυτά δεν πουλήσανε τυχαία. Και το οτι πουλήσαν δεν είναι τυχαίο.
Αυτά για το πρώτο μέρος. Για τα υπόλοιπα, δεν είναι τόσο κουραστικό να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε "χμ το να παίζεις νότες στην τύχη το σκαρφίζεται ο καθένας". Και όχι, το ερώτημα δεν είναι αυτό που θέτεις φώτη. Τουλάχιστον εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτό. Εαν το θρέντ είναι appreciation thread σορυ, απλά κάνω ένα σχόλιο στην όλη κατάσταση. Δεν λέω ότι είναι μάπα το καρπούζι.
babality
09-02-2011, 11:13
εχω αρχισει και πιστευω οτι στο χωρο του μεταλ πολλα κουλαδια εβγαλαν τεχνικους δισκους..και νομιζω οτι αυτο ειναι γαμηστερο οσο δε παει..γιατι τα τεχνικα δισκακια των κουλων με εκαναν να νιωσω περισσοτερο απ'οτι τα των τεχνικα αρτιων εκτελεστων μουσικων/υποκειμενικοτης..οι τελευταιες απο τις δισκαρες που εχει εξυψωσει ο κοσμος βγηκανε απο φαντασια μουσικων που δεν ειναι τοπ theory masters, αλλα τυποι που εχουν παιξει αρκετη κιθαρα κι εχουν καψει τη φαντασια τους. αυτο ειναι τοπ κλας για μενα.ισως γιατι παιζει και ναμαι κι εγω κουλαδι και να το βλεπω ετσι.
θα συμφωνησω με γκουντσαν για τις απλες αξιες με εξυπνη αποτυπωση αυτων στο χρονο(μετρηματα) και συμφωνω και με κορονερ που λεει οτι δεν ειναι απαραιτητο να σου μεινει κατι για να γαμει...αλλα ξες κατι κορονερ? αν προερχεται απο "εικονα" που εχει δει ο μουσικος και οχι νοτες στην τυχη, τοτε σε καποια φαση που θα δωσεις προσοχη θα καταλαβεις τι λεει η μουσικη. οι νοτες στην τυχη θα ειναι παντα κατι ακαταλαβιστικο...επειδη απλα ειναι...δεν εχει νοημα..
το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ.
simplicity through complexity.
ο Jarzombek είναι ο πατριάρχης του motto αυτού και αυτό είναι και το συγκλονιστικό στοιχείο της μουσικής του, ακόμα και για μένα που δεν είμαι μουσικός αλλά μπορώ να καταλάβω 2-3 πραγματάκια.
με παραδείγματα.
3eBfXfWPkGg
παίζει ένα ολάκερο κομμάτι μόνο σε C
TH--A1Vo8gg&playnext=1&list=PL2E84F97A5C563E73
4 νότες ουσιαστικά
Αυτό που προσπαθεί, είναι να βάλει ο ίδιος όρια στον εαυτό του και μέσα από αυτό να βγάλει αυτό που ονομάζετε παραπάνω ως "εικόνα" για την μουσική του. Το αξιοθαύμαστο στο όλο εγχείρημα είναι οτι παρά τους όποιους περιορισμούς που ο ίδιος θέτει, το αποτέλεσμα ακούγεται technical as fuck.
phthoggon
09-02-2011, 16:25
Φθόγγε, δεν σου λέω οτι δεν μαρέσει.
όχι, εγώ πιστεύω ότι αυτό μου λες, και θα σου πω γιατί. Όλες οι ερμηνείες που κάνουμε είναι προσπάθεια να ορίσουμε, να λογικοποιήσουμε, να αποδομήσουμε τα πρωτόγονα συναισθήματα που μας έρχονται όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα έργο τέχνης, αλλά και γενικότερα με οτιδήποτε βέβαια. "Δε μου αρέσει" "Γιατί?" "Έχει punk επιρροές!" "Κάτσε! Εγώ θυμάμαι ότι το 2007 σου άρεσε το τάδε κομμάτι τρου μέταλ που είχε πάνκ επιρροές! Είσαι ανειλικρινής! Δε ξέρεις τι σου γίνεται!" Αυτές οι προσπάθειες σύμφωνα με τη δικιά μου εμπειρία είναι συνήθως από ελαφρώς ως παντελώς αποτυχημένες, ανάλογα και με το ψωμί που έχει φάει καθένας να ακούει/βλέπει, να επεξεργάζεται, να ερμηνεύει. Είμαι σχεδόν βέβαιος λοιπόν ότι το πρόβλημα σου όσον αφορά την "τυχαιότητα" που λέγαμε είναι πως αυτό που ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΣ ως τυχαίο στη μουσική των Blotted Science ήταν ένα μουσικό αποτέλεσμα, άσχετα με τον τρόπο τον οποίο παρήχθη, τον οποίον δεν γνωρίζεις (έστω κι εάν υποθέτεις κάτι), το οποίο δεν βρήκες πολύ ενδιαφέρον. Μια τυχαία διαδικασία ΔΕΝ φέρνει εξ΄ορισμού ένα μη μουσικό αποτέλεσμα (φίλε babality) απλά έχει ορισμένες πιθανότητες, εννοείται λίγες, για να παράγει ένα μουσικό αποτέλεσμα ενδιαφέρον. Ένα passage το οποίο βγήκε με "τυχαία", αλλά πιο συγκεκριμένα, εξω-μουσική διαδικασία (όπως ακριβώς είναι ο Jarzombek να κάνει νότες αριθμούς τηλεφώνων) από τη στιγμή που παίζεται, που αποτυπώνεται στην πραγματικότητα, είναι ένα συγκεκριμένο passage με συγκεκριμένες ακολουθίες νοτών, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο άκουσμα το οποίο μπορεί να σου αρέσει η όχι! Συνήθως ούτε και μένα μου ακούγονται συχνά ενδιαφέρουσες οι μουσικές που έχουν παραχθεί με τέτοιες διαδικασίες (και να φανταστείς ότι το στοιχείο/η τεχνική του τυχαίου έχει χρησιμοποιηθεί κιόλας από μερικούς από τους καλύτερους συνθέτες του 20ου αιώνα, google aleatorism) αλλά πάλι από την άλλη, τείνει να παράγει ένα πρωτότυπο άκουσμα, περίεργο, εξωκοσμικό όπως θες πες το το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό δομικό στοιχείο για να γραφτεί ένα κομμάτι το οποίο από κει και πέρα θα έχει πιο συγκεκριμένη, σχεδιασμένη λογική. Αυτό κάνουν στο περίπου οι μπάντες, ας πούμε, μπάντες τύπου Blotted Science, μέχρι κλασικοί συνθέτες (πχ εποχής του πρώιμου ατοναλισμού, δε παίρνω και όρκο για αυτό, αλλά κάπως έτσι "ακούγονται"). Οι Blotted στο μεταξύ ΔΕ πιστεύω ότι το κάνουν και πολύ, εμένα μου ακούγονται πολύ "composed" έχουν κλίμακες παράδοξες η μη, ριφ, και εννοείται τα αρμονικά φιούζιον στοιχεία που λέγαμε (synaptic plasticity 3:04 πχ αλλά και το τέλος του είναι μια χαρά αρμονικό) αλλά και σε άλλα σημεία ναι, βλέπω κάπως το χέρι του Jarzombek να ανεβοκατεβαίνει τις χορδές "όπως του βγει". Ε και τι έγινε? Μου αρέσει τις περισσότερες φορές. Και αυτός άλλωστε πώς νομίζεις ότι τα έγραψε? Θα έπαιξε "τυχαία" (στην πραγματικότητα ποτέ δε παίζεις τπτ τυχαία όταν πιάνεις κιθάρα, απλά λειτουργείς "οπτικά" ας πούμε) 30 φορές διαφορετικά πράγματα μέχρι να βρει ένα που του αρέσει. Από τη στιγμή που βρήκε ένα που να του ΑΡΕΣΕΙ, σταματάει να είναι τυχαίο, είναι επιλογή, είναι ριφ, κι εάν έχεις παρόμοια αισθητική με τον Jarzombek κατά πάσα πιθανότητα θα σου αρέσει και σένα. Δεν χρειάζεται και να είναι CATCHY ω γιε γιε πάμε άλλη μία φορά το ρεφραίν, η μουσική αυτή στοχεύει να είναι mindgame, mindfuck, catch-me-if-you-can, σκανάρισμα του εγκεφάλου.
Η δεύτερη περίπτωση στο μεταξύ είναι να σου ψιλοαρέσει η μουσική και να την υποτιμάς στο μυαλό σου επειδή έχεις δει το βιντεάκι που παίζει ο τύπος αριθμούς τηλεφώνων. Αυτό λέγεται καταπίεση των ενστίκτων από τη λογική :-P Που αυτή η λογική είναι λάθος όπως λέγαμε επειδή τίποτα δε σου διαβεβαιώνει ότι κάτι που παράγεται "τυχαία" δε θα είναι καλό. Όσο κακό προγκρέσιβ τέχνικαλ να έχεις ακούσει που απλά κουνάνε τα δάχτυλα πάνω κάτω και γρήγορα ενώ (η επειδή) δε ξέρουν μουσική. Που είναι ακριβώς αυτό που λες εδώ
Αλλά μπορώ και εγώ να βάλω τυχαία ποικιλία μέτρων και μετά απλά θα χρειάζομαι καλούς παίκτες.
το οποίο είναι δυστυχώς ή άποψη πολλών για την πολύπλοκη ή πυκνή (πολλά σε λίγα χρόνο εννοώ) μουσική. Το Μέταλ Χάμερ φταίει!! Για τον χαζό όρο τεχνικότητα και για τους χαζούς κιθαρίστες που δε ξέρουν μουσική. Απλά η μουσική αυτού του είδους δεν έχει τις ίδιες επιδιώξεις με άλλες. Και εάν δε σου αρέσει κάτι που έχει πολλές νότες, να υποστηρίζεις ότι ο άλλος το παίζει επειδή (μόνο και μόνο, άρα και η μουσική "είναι" έτσι) θέλει να δείξει πόσο ΓΑΜΑΩ κιθαρίστας είναι ή θέλει να κάνει επίδειξη ΤΕΧΝΙΚΗΣ (όσο κι εάν αυτό στο χέβι δυστυχώς συμβαίνει) είναι άλμα λογικής (ή βλακείας, ανάλογα με την περίπτωση). Του πούστη δηλαδή, ακόμα και ο Μάλμστιν πιστεύω ότι γουστάρει αυτό το αέναο ανεβοκατέβασμα μινόρε όσο επιδειξίας και να είναι!
The Good Son
09-02-2011, 19:49
Δεν κατάλαβα πώς μου εξηγείς ότι "δεν μου αρέσει", αλλά στην τελική, νομίζω ξέρω καλύτερα από εσένα τι μου αρέσει και τι όχι.
Επίσης τα περί τυχαιότητας δεν τα υποθέτω, τα έχω δει να τα εξηγεί ο ίδιος (http://www.youtube.com/watch?v=8d5SCH0Umbs&feature=related). Για τον ίδιο λόγω ανέφερα και το παράδειγμα με τα τηλέφωνα. Για να δείξω ότι γενικά ο τύπος έτσι σκέφτεται. Οκ, για όλο τον δίσκο δεν μπορώ να ξέρω πως τον δόμησε (ούτε εσύ) αλλά δεν χρειάζεται κάποιο νόμπελ για να συμπεράνεις ότι γενικά σκέφτεται έτσι.
Σίγουρα η τυχαιότητα στην μουσική δεν είναι κατακριτέα και σαφώς έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Σίγουρα ο jarzombek είναι φτασμένος και αυτό δεν έγινε τυχαία. Σίγουρα τέτοιες τεχνικές (όπως και όλες οι μέθοδοι που έχουν χρησιμοποιήσει και κλασσικοί και αμφισβητούνται για την ουσία τους όπως θόρυβοι ambient klp κυρίως από τον απλό ακροατή) συμβάλλουν στην εξέλιξη της μουσικής αλλά και συγκεκριμένα του μέταλ. Αυτό όμως δεν αναιρεί το δικαίωμα μου να κάνω ένα απλό σχόλιο για κάποιον που οι προσωπικές δουλειές είναι τέτοια πράματα στην πλειοψηφία τους. Δεν ξέρω αν είμαι ψώνιο ή πιο γαμάτος ή αν βαριέμαι εύκολα, αλλά μετά από κάποιο καιρό που ακούω έναν καλλιτέχνη ε, επιθυμώ μια εξέλιξη στην έμπνευσή του και στην διαμόρφωσή του.
Επίσης αυτό που λες στο τέλος δεν το έκανα ποτέ. Συμφωνώ ότι ο όρος "ζογκλερικά" ήταν υπερβολικός. Σκέφτηκα να τον αλλάξω. Παρ'ολ' αυτά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο βλακεία να υποθέσεις ότι ο άλλος το κάνει ΚΑΙ για επίδειξη τεχνικής.
phthoggon
09-02-2011, 20:38
8d5SCH0Umbs
Αυτό το οποίο δείχνει στο βίντεο ο Jarzombek είναι μία εκδοχή του πάνω στο δωδεκαφθογγικό σύστημα σύνθεσης, με εκπλήσσει αυτό πολύ (ευχάριστα) με την καμία δεν το περίμενα. Είναι το πιο γνωστό σύστημα "εναλλακτικών κανόνων" ας πούμε για να συνθέσεις μουσική πέρα από την αρμονία και το ακολούθησαν για κάποια στιγμή έστω οι περισσότεροι συνθέτες του 20ου αιώνα, εάν δε ενδιαφέρει διάβασε.
http://en.wikipedia.org/wiki/Twelve-tone_technique
δεν είναι καθόλου τυχαίο, η μάλλον μπορεί η όχι να είναι αναλόγως με το πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Ο Jarbombek λέει ότι μπορείς να βάλεις τη σειρά των δώδεκα νοτών όπως θέλεις, αυτό σημαίνει ότι πέρα από τον κανόνα ότι μετά το πέρας και των δωδέκατης πρέπει να τις επαναλάβεις από την αρχή, η επιλογή της σειράς (και άρα του ακούσματος, της κλίμακας) είναι ΔΙΚΗ σου επιλογή. Χελ, ακόμα και σε ματζορομινόρε μπορείς να τις βάλεις, δε βλέπεις ότι δημιουργεί diminished συγχορδίες (=αρμονία) από αυτές και φτιάχνει ένα ριφφ? Οπότε σόρυ, είσαι εντελώς λάθος. Το άκουσμα είναι αυτό που σου δημιουργεί την ιδέα ότι είναι τυχαίο.
Γενικά μου κάνει εντύπωση (αρνητική) πως ποστάρεις κάτι και δε μπαίνεις στην διαδικασία να το ψάξεις λίγο. Την πρώτη παράγραφο την τεράστια του προηγούμενου ποστ την έγραψα για να σου δείξω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην επηρεάζει το εάν σου αρέσει κάτι η όχι τη γνώμη που έχεις για την διαδικασία με την οποία φτιάχνεται, και μιας και δε μου λες εάν σου άρεσε ή όχι παίρνω και τις δύο περιπτώσεις. Οπότε να υποθέσω αυτό ακριβώς που έγραψα μετά, ότι σου ψιλοάρεσε αλλά λες μέσα σου "σιγά μωρε το βλάκα που πατάει νότες τυχαία και ότι βγει". Κακώς λοιπόν.
Ra Pariah
09-02-2011, 20:52
Όσο μου αρέσει ο Ron στους Watchtower άλλο τόσο με αφήνει παγερά αδιάφορο στα προσωπικά του. Κουραστικός, φαφλατάς μέχρι εκεί που δεν πάει.
6EDtJBzakK0
Τελεία.
Α, καιρός να ακούσετε και Slauter Xstroyes. Το από κάτω είναι πρόβα. Ο μπασίστας γενικά δεν μασάει και με σιγουριά είναι από τους πιο πωρωτικούς που μπορεί να συναντήσει κανείς στο US.
xgc8Yzlws8A
stam and the witches
09-02-2011, 21:04
8d5SCH0Umbs
Θα πω τη μαλακία μου:
Λιώνεις που λιώνεις τη θεωρία (καλώς, ΜΟΝΟ), φτιάξε και ένα σοβαρό ήχο, τι είναι αυτά.
The Good Son
10-02-2011, 03:35
Φθογγε, ξέρω πολύ καλά τι κάνει δεν χρειάζεται να κάνεις μετάφραση το βίντεο. Επίσης δεν "ακούγεται" τυχαίο. Είναι τυχαίο γιατί όπως λές η επιλογή είναι τυχαία. Επίσης το οτι έχει diminished δεν ειναι =αρμονία. Έλεος, ακόμα και εσύ γράφεις στο ίδιο ποστ οτι είναι προσπάθεια σύνθεσης πέρα από την αρμονία.
Γενίκα, αν δεν κατάλαβαίνεις το ύφος μου και τί σχολιάζω, που μάλλον δεν το κάνεις, δεν πειράζει.
(επίσης δεν δημιουργει diminished και από αυτές ένα ριφ. Δημιουργεί το ριφ με τυχαία κατανομή και από εκει προκύπτουν οι νότες να σχηματίζουν dim7th ακόρντα ανα τέσσερεις. Αν βέβαια το καλοσκεφτείς δεν είναι και τόσο τυχαία η ανακατωσούρα - αυτό το πάρτ δεν το θυμόμουν - γιατί τα diminished ακόρντα δεν θα προκύπτουν με όλους τους συνδυασμούς, απλα σε αυτόν έτσι "έτυχε")
Στάμ, ο ήχος γαμάει. χα.
Twra pleon kserw oti dim7th = armonia.
Thanks Fthogge !
phthoggon
10-02-2011, 04:54
ουφ. Γκούντσαν με τον τρόπο που απαντάς καταλαβαίνω ότι δε σε ενδιαφέρει ουσιαστικά η συζήτηση, μόνο το να μη κάνεις ένα βήμα ΠΙΣΩ και να παραδεχτείς στο ίντερνετ ότι είπες μία ανακρίβεια, λες και έχουμε διαγωνισμό εδώ πέρα. Γενικά απογοητεύομαι επειδή βλέπω ότι και αυτά που γράφω πάνε στο βρόντο και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε κάπως. Καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται ότι αυτά τα πράγματα είναι τυχαία, αλλά επιμένω ότι δεν είναι. Δεν έγραψα πουθενά πως η επιλογή είναι τυχαία. Αυτό που κάνει ο Jarbombek είναι το εξής: Παίρνει τη σειρά των δώδεκα νοτών και τις βάζει έτσι (κοίτα στο σημείο που αναποδογυρίζουν τα γράμματα) ώστε να διαμορφώνουν διαδοχικά τρεις τετράφωνες diminished συγχορδίες. Αυτό το πράγμα δεν είναι τυχαίο που να χτυπάς τον κώλο σου. Έπειτα μας δείχνει πως παίζοντας παράλληλα χρωματικά πάνω η κάτω τις συγχορδίες αυτές ακολουθεί ουσιαστικά τη σειρά. Έπειτα μας δείχνει τα ριφφ του κομματιού τα οποία ακολουθούν επίσης πλήρως τις σειρές. Οι dim συγχορδίες είναι αρμονικό στοιχείο, της τονικής μουσικής, αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορούν να προκύψουν από το δωδεκαφθογγισμό (nice pun, huh). Ακόμα και ματζόρε και μινόρε μπορείς να βγάλεις από αυτόν, έστω και εάν ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΝ χρησιμοποιείται για να βγάλει τέτοια στοιχεία (για την ακρίβεια, στον παλιό 12τόουν/σεϊραισμό οποιαδήποτε επαφή με αρμονία "απαγορεύονταν". Ο Jarzombek δεν νομίζω ότι ακολουθεί και εντελώς άλλωστε αυτή τη μέθοδο σε όλο το σιντι, αφού ακούγονται ξεκάθαρα και κάποια αρμονικά στοιχεία. Χτικιό τρομερή παρέμβαση στη συζήτηση, είμαστε υπόχρεοι.
The Good Son
10-02-2011, 05:48
Ρε μάγκίτη και έτσι όπως το λές να είναι το θέμα, τότε το να πεί "παίρνω το 12φθογγο σύστημα και το ανατάσσω τυχαία ωστε να βγάλω 3 dim ακόρντα" είναι μια τρύπα στο νερό. Ουσιαστικά πρακτικά παίζει τις νότες από τα dim ακόρντα και όσο τις παίζει, κρατάει το ακόρντο από πίσω οκ; Παλαιά, γνωστή και βαρετή - παρωχημένη μέθοδος. Το να προκύπτουν συγχορδίες αν επιλέξεις νότες από το 12φθογγο σύστημα είναι πιο προφανές και από το 1+1=2. Άρα αντι να τσαμπουνάει το 12φθογκο θα μπορούσε από την αρχή να πάρει 3 dim ακόρντα και το ριφ να είναι το arpeggio αυτών. Κάτι που πρακτικά γίνεται. Απλά τι; το μοστράρει για μούρη και το παίζει ανάποδα επειδη θέλει να έχει βάλει και "tone rows";
Όλο αυτό μου ακούγεται τρελά ηλίθιο γιαυτό θέλω να πιστέυω οτι το νόημα είναι να παίρνεις νότες και να τις ανατάσσεις τυχαία.
Επίσης μιλάς για αρμονία και δεν έχεις αναφέρει ούτε έναν κανόνα της και πως τον χρησιμοποιεί. Δείξε μας ένα ΙΙ-V-Ι, ένα κάτι. Αυτό είναι παρατήρηση σε σένα κυρίως γιατί λες "έχει diminished άρα έχει αρμονία", πού είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που θα μπορούσες να έλεγες. Ο δίσκος λογικά κάπου θα έχει και αρμονια. Αλλά τέσπα η συζήτηση ξέφυγε, αν θές pm.
Λοιπόν, παίζει να το έχω ξανα-αναφέρει δω γύρω, αλλά δίσκος που πλησιάζει (νομίζω) αυτό που έχει στο νου του ο thread starter και με εντυπωσίασε τον τελευταίο καιρό, παρά το γεγονός ότι γενικά δεν είμαι σε τέτοια μουσική φάση ήταν το "Stratospheria Cubensis" των Lesbian. Λέω από την αρχή ότι πρόκειται για δίσκο που ξεκινάει από post-κάτι υπόβαθρο (αλλά από την στιγμή που αναφέρθηκαν οι Rosetta δεν νομίζω οτι περιοριζόμαστε μόνο σε ορθώς metal ακούσματα), αρκετά doom, αρκετά progressive-ίζων (με τη νοοτροπία του progressive rock περισσότερο και όχι του metal) και αρκετά ψυχεδελικός. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο όνομα είναι να σας πω, από σπόντα αγόρασα το δίσκο, αλλά βγήκε διαμαντάκι.
Αυτό το άκουσα πρώτη φορά χτες, κατόπιν της προτροπής σου και έχω να πω οτι είναι κάργα-heavy (σε σημεία θρασοχέβι) (φακ αυτό που μου ερχόταν συνέχεια στο μυαλό ήταν οτι αν οι Σάμπαθ έπαιζαν θρας, κάπως έτσι θα ακουγόταν λολ) μέσα από ένα ποστ-ροκ πρίσμα ? Γενικά πολύ πρωτότυπος ήχος, πολύ καλό ρίφφινγκ, λίγο μονότονο (ίσως και λόγο 78 λεπτών). Ενδιαφέρον πάντως. :thumbsup:
phthoggon
10-02-2011, 16:23
Ρε μάγκίτη και έτσι όπως το λές να είναι το θέμα, τότε το να πεί "παίρνω το 12φθογγο σύστημα και το ανατάσσω τυχαία ωστε να βγάλω 3 dim ακόρντα" είναι μια τρύπα στο νερό. Ουσιαστικά πρακτικά παίζει τις νότες από τα dim ακόρντα και όσο τις παίζει, κρατάει το ακόρντο από πίσω οκ; Παλαιά, γνωστή και βαρετή - παρωχημένη μέθοδος. Το να προκύπτουν συγχορδίες αν επιλέξεις νότες από το 12φθογγο σύστημα είναι πιο προφανές και από το 1+1=2. Άρα αντι να τσαμπουνάει το 12φθογκο θα μπορούσε από την αρχή να πάρει 3 dim ακόρντα και το ριφ να είναι το arpeggio αυτών. Κάτι που πρακτικά γίνεται. Απλά τι; το μοστράρει για μούρη και το παίζει ανάποδα επειδη θέλει να έχει βάλει και "tone rows";
Όλο αυτό μου ακούγεται τρελά ηλίθιο γιαυτό θέλω να πιστέυω οτι το νόημα είναι να παίρνεις νότες και να τις ανατάσσεις τυχαία.
Το πρόβλημα σου είναι πως είτε υποτιμάς τη μουσική του Jarzombek επειδή δε σου αρέσει, είτε απομονώνεις την μέθοδο και προσπαθείς να την θεωρήσεις διακριτά από το αποτέλεσμα, είτε ψάχνεις (και ούτε καν ψάχνεις, μου ζητάς εμένα να σου τεκμηριώσω λες και στο οφείλω) για αντικειμενικές απαντήσεις σε υποκειμενικά ερωτήματα. Υποκειμενικώς λοιπόν σου λέω ότι η μέθοδος αυτή έχει νόημα επειδή το αποτέλεσμα της, τα ριφ, το κομμάτι, μου αρέσουν. Σίγουρα δεν είναι rocket science όπως το έχει χρησιμοποιήσει αυτός, όμως και παρτιτούρα του Ξενάκη ή του Σένμπεργκ να ήταν δε θα μπορούσα να σου τεκμηριώσω ότι κάνει κάτι ενδιαφέρον πέρα από πολύπλοκο ή δουλεμένο. Αυτό είναι δική σου δουλειά εφόσον βρεις το ενδιαφέρον για να κάνεις κάτι τέτοιο (και στο προτείνω να ακούσεις και άλλα τέτοια πράγματα, πχ
NHd9sa1q_xk
fQmXU-XMCIs
(για να κάνουμε και μια τεχνο-κλάσικαλ παραδρομή :razz:)
μήπως και ανακαλύψεις πράγματα που δε περίμενες. Και γιατί όχι, διάβασε και πειραματίσου και ο ίδιος με 12tone rows, έτσι είναι που πραγματικά θα καταλάβεις κάποιους από τους λόγους γιατί μπορεί αυτό να είναι χρήσιμο. Και καλύτερο από το να βάζεις τα χέρια στην κιθάρα όπου νάναι (και ξέρεις τι? ακόμα και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο ενίοτε). Για την αρμονία, φυσικά και δε θα κάτσω να σου βρω passages αρμονικά, εμπιστεύομαι την ακοή μου, δεν έχω να σου αποδείξω τίποτα. Για να κάνεις κάποιον να προσπαθήσει να σου μεταδώσει κάτι πρέπει να προσπαθείς και εσύ.
Marillion
10-02-2011, 16:42
ωραία τα λέτε και απολαμβάνω το thread ενώ πίνω τον καφέ μου. δυστυχώς έχω αφήσει τα θεωρητικά στο όργανο εδώ και λίγα χρόνια (και ούτε τότε τα έπιανα και πολύ) και δεν με συγκινουν ιδιαίτερα αυτά τα μαθ μεταλ πράγματα που γενικά ποστάροντε αν και ακαδημαικά και από περιέργεια τα άκουσα σχεδόν όλα.
Αν και δεν νιώθω πως είμαι οφφτοπικ μπορείτε να με βρείτε οριακά. έχουμε κάνει ένα math rock thread παλιότερα που κοιτούσε λίγο τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία (θέμα ιδιωμάτων) :
eDYl_OOcrgA
αγαπημένος don caballero δίσκος (πιθανότατα) και προσεγγίζει κάποιες math metal τεχνοτροπίες
Ford Prefect
10-02-2011, 17:02
Εδώ θέλει σπλιτ. Τι Ξενάκης και Σένμπεργκ ρε;
Πάρτε ρε Ανακρούσις να νιώσετε ιδιαιτερίλα:
http://www.youtube.com/watch?v=b3RFVFkkpvA
Ξαναγράψανε τα δύο πρώτα... Δεν είναι κακό, τσάμπα τα δίνουν όλα από το σάιτ τους έτσι κι αλλιώς, τίμια παιδιά. Στηρίζουμε. Από το Reason:
http://www.youtube.com/watch?v=zXoyVB9MxFI
phthoggon
10-02-2011, 17:19
τέλειο είναι το κομμάτι. Γενικά παρατηρώ πως όταν (σοβαρές τουλάχιστον!) μπάντες ξανα-επισκέπτονται τις ιδέες του παρελθόντος μόνο ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν, μακάρι να το κάναν και άλλες μπάντες αυτό.
Marillion
10-02-2011, 17:32
επανηχογράφηση παλιών tracks amebix σε διαψευδει
Ra Pariah
10-02-2011, 17:38
Πες τα ρε Φθόγγε, να πούμε! Μας φλομώσαν στην πίπα για τους Manowar! Και η πλάκα είναι ότι θα "βρωμίσει" ο τόπος από δαύτα τον ερχόμενο χρόνο: Praying Mantis, Girlschool και χίλια δυο άλλα. Η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα είναι, όμως, ότι ο σεβασμός με τον οποίο οι Manowar προσέγγισαν το υλικό τους είναι πέραν κάθε προηγουμένου. Δεν λέω "καλώς ή κακώς", απλώς λέω "έγινε" αυτή η επαναπροσέγγιση του υλικού. Και η ποιότητα της ηχογράφησης του Battle Hymns ΜΜΧΙ είναι τουλάχιστον συγκινητική ως προσπάθεια.
τέλειο είναι το κομμάτι. Γενικά παρατηρώ πως όταν (σοβαρές τουλάχιστον!) μπάντες ξανα-επισκέπτονται τις ιδέες του παρελθόντος μόνο ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν, μακάρι να το κάναν και άλλες μπάντες αυτό.
Δεν το λέω απαραίτητα για τους Anacrusis που έτσι και αλλιώς τσάμπα το δίνουν, προφανώς τους ήρθε η όρεξη και το έκαναν, αλλά πιστεύεις ότι για μια ενεργή μπάντα που όμως έχει να δώσει υλικό μπόλικα μπόλικα χρόνια, είναι το καλύτερο να επανεπισκέπτονται δημιουργίες του παρελθόντος; Δε σου μιλάω για κάποιον που έχει βγάλει νέα μουσική πρόσφατα και απλά του ήρθε η όρεξη να δει τι μπορεί να κάνει με ξαναδούλεμα των παλιών, που όντως μπορεί να έχει τα πολύ ωραία πράγματα που λες ως αποτέλεσμα, ούτε θέλω να το πάω σε συζητήσεις περί ξεπουλήματος ή οικονομικών κινήτρων (που έτσι και αλλιώς στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς δεν ισχύουν)
phthoggon
10-02-2011, 18:02
τι να σου πω, η πρώτες μουσικές που γράφουν συνήθως οι μπάντες έχουν έναν ενθουσιασμό και μια έμπνευση η οποία πιθανόν να μη τους έρχεται και τόσο εύκολα ξανά στο μέλλον (συνήθως έτσι γίνεται στις χέβι μέταλ μπάντες, που το παλεύουν όλο και λιγότερο όσο περνάει ο χρόνος). Αυτή η έμπνευση χαντακώνεται από την έλλειψη γνώσεων πάνω στα πιο εμπειρικά πράγματα όπως ήχος, ενορχήστρωση κλπ οπότε όταν τα ξαναπιάνεις χρόνια μετά (άσε που έχει ωριμάσει πλήρως στο μυαλό σου το τι έκανες σωστά και λάθος πάνω σε αυτό και τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις) το πιο πιθανό είναι να βγει κάτι καλό. Προφανώς εφόσον έχεις ταλαιπωρήσει και λίγο το μυαλό σου με αυτό και δε το χεις αποφασίσει overnight. Άσε που λίγο χρόνο απαιτεί να ξαναγράψεις κάτι που ξέρεις ήδη καλά, οπότε τι πρόβλημα να έχουμε εμείς? Λυπόμαστε το rapidshare??
Ford Prefect
10-02-2011, 18:09
Είμαι με αυτούς που δεν καλοβλέπουν τις επανηχογραφήσεις. Μπορώ να σκεφτώ ελάχιστες που άξιζαν πραγματικά τον κόπο. Οι anacrusis σίγουρα αξίζουν τον κόπο γιατί όσο και δεμένος να είσαι με τον ορίτζιναλ ήχο, έπασχε και ο Κενν φαινόταν εδώ και καιρό ότι ήθελε να διορθώσει καταστάσεις. Δεν ξέρω αν είναι σωστό να μιλάμε για διόρθωση τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που λατρεύει αυτούς τους δίσκους στο πρωτότυπο, αλλά είναι μια τίμια καλλιτεχνική κίνηση αφού τα ορίτζιναλ τα δίνει όλα δωρεάν. Και το αποτέλεσμα είναι σαφέστατα καλό και πρέπει να ακουστεί, είναι πολύ παραγνωρισμένη μπάντα οι Anacrusis. Και χαρακτήρα είχαν και πολύ ενδιαφέρουσες προσμίξεις στο songwriting και ριφάρες. Μακάρι να ακουστούν παραπάνω.
Οι Suicidal Tendencies επίσης έκαναν πολύ καλή δουλειά στο Still Cyco κι ας τσινίσαν κάποιοι πιουρίστες, η μπάντα του 92 ήταν απλώς σκαλιά πάνω από την ορίτζιναλ.
Από εκεί και πέρα, οι Gamma Ray που είναι αδυναμία μου ήταν μέτριοι έως εμφανώς χειρότεροι, οι Exodus δεν έπρεπε να ακουμπήσουν καν το Bonded, οι Testament ήταν μέτριοι έως συμπαθείς (και αχρείαστοι κι αυτοί αλλά τεσπα), οι Σόντομ μέτρια, οι Manowar τίποτα... Γενικά οι περισσότεροι τίποτα. Οι iced earth είχαν κανα δυο καλά. Και γενικώς τώρα μου έρχονται πολλά που ξαναγράφτηκαν και όλα ήταν αδιάφορα και άχρηστα και αχρείαστα.
Στηρίζουμε επανηχογράφηση φωνητικών στο Honoyr, Valour, Pride με τον Karl, όπως πρέπει.
Επιστρέφουμε στο κανονικό πρόγραμμα με περισσότερο τεκθρας που δεν είναι πια θρας. Μέγιστος κιθαρίστας. Ζήτω το ευτυχές έτος 1989:
http://www.youtube.com/watch?v=On3o-paVP1w
Οχι, δεν το λέω γι' αυτό. Αλλά για κάποιον μουσικό που ακόμα θέλει να είναι ενεργός μου βγάζει λίγο μια στάση παραίτησης το αντί να κάτσει να γράψει νέα μουσική μετά από 10 χρόνια, να ασχοληθεί πρωτα με την επαναηχογράφηση παλιών δίσκων. Δηλαδή για κάποιον που ακόμα δουλεύει και έχει να παρουσιάσει και νέο εργο, θα το θεωρούσα και γω ενδιαφέρον (ασχέτως αν γίνει επιτυχημένα ή όχι η προσπάθεια) να ξαναδούν με την (όποια) επιπλέον εμπειρία το υλικό που είχαν γράψει όταν ξεκινούσαν.
phthoggon
10-02-2011, 18:31
μπα, όταν κάτι σου έρχεται στο μυαλό σου έρχεται για ένα λόγο. Η επαναηχογράφηση μπορεί να σε εξιτάρει δέκα φορές περισσότερο σαν όραμα από το να κάτσεις να γράψεις κάτι καινούργιο. Εδώ συνηθισμένο στους κλασικούς συνθέτες είναι να πειράζουν παρτιτούρες δέκα χρόνια μετά, η παραδοσιακή μουσική γράφεται και ξαναγράφεται συνεχώς στο πέρασμα του χρόνου, και οι ροκ/μέταλ μουσικοί ξέρω γω χρειάζεται να ασχολούνται συνεχώς με το να φτιάχνουν καινούργια πράγματα? Σιγά. Τόσα πολλά έχουμε πλέον ήδη, να ακούμε και κάνα παλιό δίσκο!
phthoggon
10-02-2011, 18:44
Και επίσης, ένα ζήτημα γενικά είναι ότι στους περισσότερους ανθρώπους, αυτούς που δεν είναι και ιδιαίτερα ξεχωριστοί (περιπτωσάρες δλδ) είναι πως δημιουργικότητα χτυπάει λίγες φορές στην πορεία της ζωής τους, αναλογικά με διάφορες καταστάσεις και τα λοιπά. Με μία έννοια, πιο ειλικρινές είναι να επαναπροσεγγίζεις το παρελθόν παρά να φτιάχνεις και να φτιάχνεις συνεχώς χαζομάρες προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου και τους φανς σου πως είσαι ένας φοβερά δημιουργικός καλλιτέχνης. Γιατί να μη δουλεύεις στις τέσσερις η πέντε πολύ καλές ιδέες που είχες στη ζωή σου αντί να κάνεις σπαμ τον κόσμο?
sabbattack
10-02-2011, 19:56
eDYl_OOcrgA
αγαπημένος don caballero δίσκος (πιθανότατα) και προσεγγίζει κάποιες math metal τεχνοτροπίες
πολύ ωραίο αυτό, Marillion από caballerous και αντίστοιχα τι να βρω να ακούσω;
η αγάπη μου για τους Anacrusis είναι από αυτά τα πράγματα που δεν περιγράφονται πολύ εύκολα. με όρισαν και με προσανατόλισαν μουσικά σε καιρούς που έψαχνα μπούσουλα στο μέταλ.
α και στο reason, ένα είναι το κομμάτι (το έβαλα και πρόσφατα στο US)
F_qZS1LfgsM
στο 0:29 η πιο ΘΡΑΣ τσιρίδα που έχει ακουστεί ποτέ
babality
11-02-2011, 13:35
Μια τυχαία διαδικασία ΔΕΝ φέρνει εξ΄ορισμού ένα μη μουσικό αποτέλεσμα (φίλε babality) απλά έχει ορισμένες πιθανότητες, εννοείται λίγες, για να παράγει ένα μουσικό αποτέλεσμα ενδιαφέρον.!
φυσικα φιλε μου και θα συμφωνησω μαζι σου. απλα δεν ειναι του γουστου μου η τυχη γι'αυτο ισως φανηκαν ετσι αυτα που ειπα...φυσικα και καποιο αποτελεσμα, σε καποια φαση, με λιγες πιθανοτητες και λιγη τυχη, να φανει αξιοπρεπες...απλα επειδη σ'αυτες τις φασεις0 δε μιλαει η φαντασια του καλλιτεχνη αλλα η ανουσιοτητα και η τυχη (γιατι μονο ανουσιοτητα και ελλειψη φαντασιας μπορω να χαρακτηρισω οταν ενας μουσικος βαζει νοτες στη τυχη), τοτε νομιζω οτι απεχει πολυ απο την ιδεα πλεον της μουσικης. ή τουλαχιστον ετσι το'χω στο κεφαλι μου...
Y2iUElkCJ1w
Και οσοι δεν ειναι haters ακουνε αν θελουν και τη διασκευη με τον μοναδικο Petrucci και την φοβερη ερμηνεια του LaBrie
IceGhFW0r8w
YΓ. Ναι απο εκει το εμαθα, σταρχιδια σου
http://www.youtube.com/watch?v=rTYN9CdiGDE
http://www.youtube.com/watch?v=Lx4I327e8do
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα
P5skSd5aFH8
Listen to me now - You. Listen to me now - You.
Do my words mean more to hear when I am standing here?
On a stage like all your silly idols do!
Open up your eyes - all. Let your walls and grins fall.
Would you reach for something new, if the crowds were reaching too?
Are you close enough to taste their tears at all?
Πρέπει να το χω ξανα-αναφέρει παλιότερα, αλλά είναι καλή ευκαιρία να το ξαναπούμε. Βρείτε και ακούστε το παρακάτω
http://www.discogs.com/Mindtrip-Project-Fragmentation-EP/release/406765
Μια ματιά στους συντελεστές θα αποκαλύψει αρκετά γνώριμα ονόματα, έχει κυκλοφορήσει μόνο το συγκεκριμένο ep, το οποίο ειναι πολύ, πολύ, πολύ ωραίο.
Ford Prefect
14-02-2011, 15:05
Μάιν γκοντζ.
1991 κυρίες και κύριοι. Αυτό και το Pungent Effulgent. Μετά όλα τ'άλλα.
http://www.youtube.com/watch?v=XQ7p623CBvI
1994.
http://www.youtube.com/watch?v=S3r5vwlNyso
1999.
http://www.youtube.com/watch?v=kKS1P-BgNMU
warlord mkII
14-02-2011, 16:25
Αυτό είναι ον τόπικ?
http://www.youtube.com/watch?v=WS8NohUNCnk&playnext=1&list=PL0BDCE5C0CAD2AA08
Ra Pariah
14-02-2011, 16:33
Το τσίμπησα το από πάνω... Η κασσετούλα είναι φοβερή (τα κομμάτια που μπήκαν στην κασσέτα δλδ), αλλά το ακυκλοφόρητο υλικό δεν με τρέλανε. Κουραστικό drum machine και μια από τα ίδια για τα κακοπρογραμματισμένα πλήκτρα.
Επίσης ξεθάβουμε το παρακάτω από το μακρινό 2003
http://www.notdavemurray.com/images/covers/traun.gif
από τον drummer των Estradasphere και χαιρόμαστε (ας ειναι καλά το Musiquemachine που μας το χε μάθει αυτό οταν βγήκε)
Περισσότερες πληροφορίες για τον κύριο στο http://www.notdavemurray.com/ (λίγους δίσκους μπορώ να σκεφτώ που να περιέχουν όλα τα συνθετικά του τίτλου του τοπικ, αυτός είναι ένας από αυτούς. Πετυχημένος ή όχι, κρίνετε εσείς)
καινούριο Leviathan στις 28 Φεβρουαρίου
τραγικός εξώφυλλος, συνειρμικός τίτλος
άιντε να διούμε
http://c2so.reverbnation.com/data_public/photo/image/450/4508731/Frontcover_1298338470.jpg
Jim Dandy Mangrum
22-02-2011, 14:04
o titlos isopedwnei to exwfyllo gamei opws kai o diskos. 8a gamei! ante twra! :P
sygkinhshs re pousth mou......\m/
Ra Pariah
22-02-2011, 14:33
:dfinger::dfinger:
LokiTricksterGod
22-02-2011, 14:38
http://www.youtube.com/watch?v=HkCi8zq_K-o
1:38 - 2:35, αυτό που γίνεται κει πέρα δεν έχω ιδέα πόσο δύσκολο είναι στις κιθάρες τουλάχιστον αλλά μένα μου βγάζει τέτοια δύναμη και νεύρωση, μπορεί να 'μαι και φλώρος αλλά ααααχ
phthoggon
22-02-2011, 15:14
όλο το κομμάτι που πόσταρες γαμάει και δέρνει. Να μην είχαν και αυτό το βαρετό στονεροστυλάκι σε βόκς/κάποια ριφς!
Ra Pariah
22-02-2011, 15:16
Εμένα δεν μου πολυάρεσε.. :oops:
phthoggon
22-02-2011, 15:19
δεν έχει καμιά πινκ γραμματοσειρά αυτή τη φορά, τη γλυτώσαμε???
intronaut
22-02-2011, 18:43
WosaaN49zm8
h50SVL10DGA&feature=player_embedded
Guardian αλήτη :twisted:
Ερχομαι να ποσταρω και βλεπω το χει ανανεωσει ο Κρουξ πριν 3 λεπτα, τι διαολο
8UglojpNwqY
ΥΓ. Βρειτε και την ομοιοτητα ακα κλεψια καπου στη μεση, που ομως δεν ειναι κλεψια :!:
Για εμπειρα αυτια μονο, θα βοηθησω λιγο λεγοντας οτι ειναι πολυ πιο γρηγορα παιγμενο και με αλλο ηχο.
warlord mkII
23-02-2011, 10:35
Το είχα πάρει στη τύχη γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο! Μαγεία:
http://www.youtube.com/watch?v=sxcTLhtioz0
Το είχα πάρει στη τύχη γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο! Μαγεία:
http://www.youtube.com/watch?v=sxcTLhtioz0
οκ με έστειλες τώρα λολ !!1! δεν το περίμενα να σου αρέσει κάτι τέτοιο. ωραίο δισκάκι αυτό όντως.
δεν θα ήθελα να σου προτείνω τα αυτονόητα σε αυτήν την φάση (IQ, Pallas, Pendragon, Marillion, Genesis etc) αλλά αν σου άρεσει η φάση του Children τότε πρέπει να τσεκάρεις τους Shamall του Norbert Krueler (1.05 δίνει να γνωρίζει ο μινμίνς). έχει 10-11 δίσκους στο ενεργητικό του από τέλη '80. τα πρώτα δεν με συναρπάζουν προσωπικά αλλά τα τελευταία του περιέχουν μεγάλη μουσική μέσα.
να τσεκάρει και το γκουντσαν
http://1.bp.blogspot.com/_qo80WaER_wo/S4H-JKtp6CI/AAAAAAAAAS0/yev5qly71vM/s320/Shamall+-+2009+Is+This+Human+Behavior+-+front.jpg
warlord mkII
23-02-2011, 11:04
Αυτά που αναφέρεις στην παρένθεση τα λατρεύω!
Οι Shamall θα τσεκαριστούν άμεσα
για τους ποστάδες κυκλοφόρησε αυτό το ποστ-σάμθιν πράγμα.
http://3.bp.blogspot.com/_chA13hLxMto/TUyGpZls2VI/AAAAAAAAAOA/2PC38-WOwF0/s1600/koloss.jpg
Koloss (όνομα και πράγμα) - End of the chayot
Επίσης αρχές Μαίου περιμένουμε το αποκάτω και κλαίμε από τώρα
http://rocking.gr/images/news/dredg-chucklesandmrsqueezy.jpg
Dredg - Chuckles And Mr. Squeezy
:touched:
http://www.youtube.com/watch?v=2jeTTXpaHRE
http://www.youtube.com/watch?v=FPlqVwjDfUw
http://www.youtube.com/watch?v=4xaB6dZE9j0
http://www.youtube.com/watch?v=CCSTfpiXCbM
http://www.youtube.com/watch?v=wUeUZnqTd3c
http://www.youtube.com/watch?v=ghQ_fksn5b8
http://www.youtube.com/watch?v=PeGI4mJ_yiI
επώνυμο πινκ σε φοίβο.
τους atomship πρώτη φορά τους συναντάω. πολύ ραδιοφωνικό το κομμάτι.
και wolverine απλά έρωτας.
Marillion
24-02-2011, 13:34
Μπλιαχ. και αν ειναι σαν το προηγουμενο θα τους ξεγράψω μια και καλή :-(
dreamweapon
24-02-2011, 13:49
και wolverine απλά έρωτας.
δεν ήταν άσχημο δισκάκι αυτό, αλλά θυμάμαι ότι είχε φάει αδικαιολόγητα πολύ σπρώξιμο. τα μεταλλοπεριοδικά τους είχαν βγάλει νέους sieges even και βάλε ξέρω γω.
true dat.
και εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσο πολύ προμόσιο. παρολ' αυτά και τα 3 δισκάκια που έχουν βγάλει είναι φανταστικά και λογικά φέτος θα κυκλοφορήσουν και το 4ο.
ωραίο χρήστη το dreamweapon
warlord mkII
24-02-2011, 14:08
http://www.youtube.com/watch?v=oIFQd6wThZU
http://www.youtube.com/watch?v=SuYYoPgEDwc&feature=related
stam and the witches
24-02-2011, 22:04
Λάθος θρεντ :!:
Marillion
25-02-2011, 13:13
σοβαρά όσοι γουστάρατε προηγούμενο dredg βγείτε και πείτε το, γιατι το κανατε; είμαι μεγάλος fan catch without arms κ el cielo (το πρώτο μέτριο) και μάζευα μανιωδώς ότι έβγαζαν (από lives μέχρι singles) αλλά το προηγούμενο δεν είναι ούτε καν μέτριο. πιο νεροβραστος και βαρετός δίσκος, ούτε για πλάκα ταξιδιάρικος, άνευρος και ενίοτε χαζοχαρούμενος. και μη πείτε οτι δεν εχω επιχειρήματα!
Custom User
25-02-2011, 13:23
Πολύ καλύτερο από Catch without arms. Με El Cielo δε συγκρίνεται, άλλη νοοτροπία, άλλος σκοπός εντέλει. Το είπες και μόνος σου, ούτε για πλάκα ταξιδιάρικος. Είναι σε (κάποιες) στιγμές χαζοχαρούμενος ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν παντού διάσπαρτα τα κατάλοιπα του παρελθόντος, pop-ίζει φανερά, και κυρίως το κάνει αυτό υποδειγματικά, χωρίς κοιλιά, για 60 λεπτά.
Marillion
25-02-2011, 13:26
το catch without arms είναι pop δίσκος και 100% πιο εμπνευσμένος. εγώ τον σούμο βρήκα τον ίδιο, τι χωρίς κοιλιά αλλά εντάξει δεν έχει νόημα εφόσον το ακούμε εντελώς διαφορετικά το άλμπουμ
Custom User
25-02-2011, 13:35
το catch without arms είναι pop δίσκος
Μα ναι, φυσικά και είναι. Γι' αυτό έκανα τη συγκριση με το Catch ενώ με το El Cielo δεν έκανα.
Βέβαια αν αρχίσουμε επιχειρήματα τύπου "κάνει κοιλιά" (εγώ) "είναι πιο εμπνευσμένος" (εσύ) άκρη δε θα βγει, το καταλαβαίνεις κι εσύ. Απλά επειδή είπες να βγει να το πει όποιος γουστάρει, είπα να δηλώσω παρόν.
btw το ξανακούω τώρα και εξακολουθεί να γαμεί
και εμένα με αρέσει πολύ το pariah. θα έλεγα εξίσου με το cielo. δηλαδή δεν μπορώ να τοποθετήσω κάποιον ψηλότερα από τον άλλο.
γενικά πάντως αυτό το περί τελείως διαφορετικής προσέγγισης σε κάθε δίσκο είναι και το επικρατέστερο χαρακτηριστικό της μουσικής τους ε.
από αυτά που έχω διαβάσει για το καινούριο είναι πως δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν, όπως δεν είχε και το pariah, οπως δεν είχε και το catch, όπως δεν είχε και το cielo αναλόγως.
warlord mkII
26-02-2011, 19:32
http://www.youtube.com/watch?v=br_oKrDC544&feature=feedu
warlord mkII
28-02-2011, 16:00
poor man's coroner?
http://www.youtube.com/watch?v=rawCKkfkpgc
dreamweapon
02-03-2011, 14:37
THE FUCKING CHAMPS
ίσως απ' τις λίγες μπάντες στον πλανήτη που είναι παράλληλα progressive, post, experimental, tech, extreme και metal. παραδοσιακά χεβυμεταλλικά γούστα (ακούστε το nwobhm2), πειραματισμοί κλασσικού προσανατολισμού (όπως μια ηλεκτρική σπουδή σε μπαχ στο air on a g-string), κλασσική progressive/tech ριφφολογία, ηλεκτρονικός ήχος που κυμαίνεται από ambient μέχρι disco (ακούστε όλο το album τους ΙΙΙ), διακριτικές indie rock πινελιές και βαριά σπασίδια. το πιο περίεργο από όλα αυτά, είναι ότι οι δίσκοι τους είναι λιγότερο αχταρμάς απ' ότι ακούγεται! έχουν συνοχή. κουφό, αλλά έχουν. εντελώς ειρωνικοί βέβαια, κι αυτό κάνει μπαμ από τις προηγούμενες/επόμενες μπάντες των μελών τους: weakling, nation of ulysses, trans am, drunk horse, the event (δλδ χώσε μαζί black metal, hardcore, post-rock, alternative, garage ή δεν ξέρω τι και βγάλε άκρη).
τα τρία κλασσικά δισκία τους με τίτλους III, IV και V είναι μαστ.
μια γεύση:
http://www.youtube.com/watch?v=pqHfHx4ZkbM
warlord mkII
03-03-2011, 12:22
queensryche clones:
http://www.youtube.com/watch?v=aRNjmNmSvVY
http://www.youtube.com/watch?v=sB9fqtpP7iw
Clockwork Orange
03-03-2011, 15:22
Progressive/pop/experimental/tech/extreme metal
http://www.youtube.com/watch?v=T0LPKzJ0yS8
http://www.youtube.com/watch?v=C2v2QJeXCyw
Clockwork Orange
07-03-2011, 18:52
νταξ στα 6 λεπτα του ακουσα το γνωστοτερο annihilator riff
και ενα ριφφ death που δεν θυμαμαι πιο ειναι αλλα γαμησε
http://www.youtube.com/watch?v=YhqgO_7XWrM
cybernaut
08-03-2011, 05:41
κοιτα να δεις που με εψησε το θρεντ !
αλλα τι να πρωτοπεις..
Παντως:
..παρατηρώ πως όταν (σοβαρές τουλάχιστον!) μπάντες ξανα-επισκέπτονται τις ιδέες του παρελθόντος μόνο ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν
http://www.youtube.com/watch?v=EgDwkSlCwHw
απο τα αγαπημενα μου
hy0yxTa_7Vk&feature=related
ναι αλλά τι τέσταμεντ στο θρεντ ρε αξιαγάπητε ?
Ford Prefect
08-03-2011, 16:22
Σαν κομμάτι των Τέσταμεντ κολλάει όμως, και γαμάει και ασύστολα. Ειδικά στο σημείο με τον γερμαναρά που γελάει και μπαίνουν οι μινορίλες.
Οντόπικ και συνεχίζοντας το ξεδιάντροπο σπρώξιμο στους φίλους μου: Master Reset. Παίζουν αύριο στο Rainbow ε;
http://www.youtube.com/watch?v=0CLNGvfM_f8
Ra Pariah
08-03-2011, 19:30
Κουπλέ και το αρκουδιαρέικο "tell me what you need (x2)" δεν μου είπαν απολύτως τίποτα. Είναι λυπηρό να βλέπεις την γενιά των τριαντάρηδων (+) να είναι ακόμα προσκολλημένη σε Sepultura, Soulfy, RATM και SOAD. Το εναρκτήριο riff, ωστόσο, είναι αρκετά καλό, όπως και τα φωνητικά στο 02:09. Τέρμα Placebo τα δεύτερα! :grin:
Clockwork Orange
08-03-2011, 20:29
There's a shadow just behind me,
shrouding every step I take,
making every promise empty,
pointing every finger at me.
getting used to pain
getting used to pain!
ikonoklast
08-03-2011, 20:36
Τι είναι το «getting used to pain»;
Clockwork Orange
08-03-2011, 20:44
http://www.youtube.com/watch?v=c3zVy-_qsjE
Ford Prefect
08-03-2011, 21:02
Κουπλέ και το αρκουδιαρέικο "tell me what you need (x2)" δεν μου είπαν απολύτως τίποτα. Είναι λυπηρό να βλέπεις την γενιά των τριαντάρηδων (+) να είναι ακόμα προσκολλημένη σε Sepultura, Soulfy, RATM και SOAD. Το εναρκτήριο riff, ωστόσο, είναι αρκετά καλό, όπως και τα φωνητικά στο 02:09. Τέρμα Placebo τα δεύτερα! :grin:
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά ρε Ρα, ακούγοντας αυτό το κομμάτι εσύ σκέφτηκες Μαξ Καβαλέρα και Rage Against the Machine; Είσαι σίγουρος;
Η γενιά των 30+ επίσης δεν θα έλεγα ότι χαρακτηρίζεται από προσκόλλημα σε αυτές τις μπάντες. Θα έλεγα μάλλον το αντίθετο...
Ra Pariah
08-03-2011, 21:09
Καλά, με κοροϊδεύεις; Δεν έχει RATM στοιχείο η συγκεκριμένη σύνθεση; Και για το αλλό που λες, διαφωνώ κάθετα.. Να δεις πόσες μπάντες τριαντάρηδων παίζουν ακόμα "Ρους Μπλάντυ Ρουτς"... Εφιάλτης σε λέω!
Ford Prefect
08-03-2011, 21:20
E, όχι ρε Ρα, δεν έχει στοιχείο RATM η συγκεκριμένη σύνθεση. Εσύ (εικάζω ότι) ακούς το σημείο (διάρκειας ενός δευτερολέπτου) "I want nothing from you" και σκέφτεσαι "fuck you, I won't do what you tell me" αλλά πραγματικά πέραν αυτής της ξεχειλωμένης προσπάθειας κατανόησης του τι εννοείς, δεν βρίσκω κάτι άλλο.
Τώρα θες να μετρήσουμε πόσες μπάντες τριανταφεύγα παίζουν παραδοσιακό μέταλ;
Πάρη το πινκ σου το άρπαξες.
Οντόπικ,
d4T2NnmtrOA
εδιτ
από την ντεμάκλα του '90
Ra Pariah
08-03-2011, 21:56
Εσύ (εικάζω ότι) ακούς το σημείο (διάρκειας ενός δευτερολέπτου) "I want nothing from you" και σκέφτεσαι "fuck you, I won't do what you tell me" αλλά πραγματικά πέραν αυτής της ξεχειλωμένης προσπάθειας κατανόησης του τι εννοείς, δεν βρίσκω κάτι άλλο.
Το γεγονός ότι έχουν οργανικό (καίριο δλδ) σημείο του κομματιού που θυμίζει καρφί RATM, δεν το καθιστά αυτομάτως συγγενές με RATM;;;; Κάτσε, επειδή θα τρελαθούμε στο τέλος! Τί θες, να κλέψουν στίχους, εξώφυλλο, σόλο και thanks-list για να μιλήσουμε για επιρροή; Για να σοβαρευόμαστε λιγάκι! :cool:
Επίσης, το άλλο που λες τί κουταμάρα είναι; Δηλαδή θα μετρήσουμε τους Battleroar και τους Wrathblade και θα μου αποδείξεις ότι οι τριαντάρηδες είναι τρουμεταλλάδες; Προφανώς δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδους μπάντες. Αναφέρομαι σε μπάντες που παίζουν σε πιο thrash φόρμες.. Δεν λέω ότι ο Περλεπές ακούει Roorback ξέρω 'γώ.
Δηλαδη αν το κομματι ταιριαζει πληρως στο θρεντ, εχει σημασια ποιος το παιζει?
Αν σου βαλω δηλαδη Dream Theater το Hollow Years ξερω γω θα εισαι οκ επειδη το παιζουν προγκρεσιβαδες, παρολο που ειναι μια ακουστικη μπαλαντα?
Ford Prefect
08-03-2011, 22:42
Το γεγονός ότι έχουν οργανικό (καίριο δλδ) σημείο του κομματιού που θυμίζει καρφί RATM, δεν το καθιστά αυτομάτως συγγενές με RATM;;;; Κάτσε, επειδή θα τρελαθούμε στο τέλος! Τί θες, να κλέψουν στίχους, εξώφυλλο, σόλο και thanks-list για να μιλήσουμε για επιρροή; Για να σοβαρευόμαστε λιγάκι! :cool:
Άσχετο, αλλά είσαι ο μάστορας της υπερβολής λέμε. Από το 1 δευτερόλεπτο στο ξεσήκωμα ενός δίσκου. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, ας ακούσει όποιος δεν βαριέται και ακόμα περισσότερο να μην βαριέται να σχολιάσει, να μας πει αν σκέφτεται τους RATM όταν ακούει αυτό το κομμάτι.
Επίσης, το άλλο που λες τί κουταμάρα είναι; Δηλαδή θα μετρήσουμε τους Battleroar και τους Wrathblade και θα μου αποδείξεις ότι οι τριαντάρηδες είναι τρουμεταλλάδες; Προφανώς δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδους μπάντες. Αναφέρομαι σε μπάντες που παίζουν σε πιο thrash φόρμες.. Δεν λέω ότι ο Περλεπές ακούει Roorback ξέρω 'γώ.
Εσύ είπες για τη γενιά των 30+ που είναι κολλημένοι με τα γκρουβοτέτοια. Εν Ελλάδι. Ε, ξέρω γω;
Δηλαδη αν το κομματι ταιριαζει πληρως στο θρεντ, εχει σημασια ποιος το παιζει?
Αν σου βαλω δηλαδη Dream Theater το Hollow Years ξερω γω θα εισαι οκ επειδη το παιζουν προγκρεσιβαδες, παρολο που ειναι μια ακουστικη μπαλαντα?
Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα είναι εξ ίσου καθυστερημένη επιλογή σε σχέση με το θέμα του τόπικ.
Ra Pariah
08-03-2011, 22:51
Εσύ είπες για τη γενιά των 30+ που είναι κολλημένοι με τα γκρουβοτέτοια. Εν Ελλάδι. Ε, ξέρω γω;
Όσοι θρασίζουν είναι κολλημένοι με Σεπουλτούρα, ρε μανούλα μου, αυτό λέω.. Είδα τις προάλλες μια μπάντα που έπαιξε δυο Σεπουλτούρα κι ένα Σολφλάι. Χάθηκαν όλες οι άλλες μπάντες..
Τώρα δε θα ασχοληθώ άλλο με το κομμάτι. Το μόνο που θα επαναλάβω είναι ότι συνδυάζει RATM, SOAD, Soulfly και Placebo._
Εδιτ: Πες μας εσύ τι σού θυμίζει.
Εδιτ2: Τώρα ακούω και το PoS που πόσταρε ο Κουρδιστός. Ασφαλώς έχει κι από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό επιρροών.
babality
09-03-2011, 00:48
http://www.youtube.com/watch?v=S5yZaYlX2vo
Ford Prefect
09-03-2011, 02:28
Όσοι θρασίζουν είναι κολλημένοι με Σεπουλτούρα, ρε μανούλα μου, αυτό λέω.. Είδα τις προάλλες μια μπάντα που έπαιξε δυο Σεπουλτούρα κι ένα Σολφλάι. Χάθηκαν όλες οι άλλες μπάντες..
Ναι γιόκα μου, τώρα το λες ότι όσοι θρασίζουν είναι κολλημένοι με Σεπουλτούρα, που και πάλι το στηρίζεις επειδή ξέρω γω είδες μια μπάντα να παίζει Καβαλέρα μέταλ. Αν θυμάσαι πριν είπες για τη γενιά των 30+, μετά γίνανε οι 30+ θρασίζοντες (γιατί οι θρασάδες προφανώς δεν πάνε πέρα από Chaos AD) και τέλος καταλήξαμε να λέμε για μια μπάντα που είδες προχτές. Πάμε άλλη μία τώρα, μέχρι να βαρεθεί κάποιος πρώτος.
Τώρα δε θα ασχοληθώ άλλο με το κομμάτι. Το μόνο που θα επαναλάβω είναι ότι συνδυάζει RATM, SOAD, Soulfly και Placebo._
Εδιτ: Πες μας εσύ τι σού θυμίζει.
Ξεκινάω λέγοντας ότι από αυτά που είπες μόνο οι SOAD στέκουν. Και αυτό μόνο για το drumming (πρωτίστως) και το εμβατηριακό ίντρο/ριφ που όπως εξελίσσεται θα μπορούσε να είναι και από τους Muse ξέρω γω, ανάλογα την παραγωγή, η οποία συγκεκριμένη είναι κάπου στην μέση.
Το κουπλέ είναι προγκ, οι POS είναι μία από τις πολλές μπάντες που παίζουν έτσι, σαν να λέμε μια θρας μπάντα έχει στοιχεία Τέσταμεντ Practice ένα πράμα.
Το αυτό ισχύει για το ρεφρέν που είναι και ολίγον ανθέμικ καθότι και ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και για το σόλο σέξιον δεν λέω κάτι καθώς χάνεται στο γιουτιούμπ το σημείο και δεν θέλω να το εκθέσω. Ακούω έναν καλό κιθαρίστα εκεί. Αυτό.
Αυτά όπως τα ακούω εγώ και μου λες αν θες να ρωτήσω τα παιδιά πώς τους ακούγεται. Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος και ποιο είναι το τόπικ του διαλόγου μας. Εγώ το έχω πάρει ότι συζητάμε ότι ακούμε δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, ασχέτως αν σου αρέσει/δεν σου αρέσει, που είναι προφανώς καθ'όλα σεβαστό.
Εδιτ2: Τώρα ακούω και το PoS που πόσταρε ο Κουρδιστός. Ασφαλώς έχει κι από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό επιρροών.
Πάντως, αν έχει ποσοστό από soulfly, sepultura, ratm, soad και pos και placebo, αυτό νομίζω θα κολάκευε την μπάντα σαν κατόρθωμα, αν και είμαι μάλλον βέβαιος ότι θα διαφωνούσαν.
Ra Pariah
09-03-2011, 02:53
Αν στο 02:09 δεν ακούς Placebo sτην φωνή, συνιστάται καθαρισμός αυτιών το συντομότερο. :)
Τέλος, αν δεν βρίσκεις επιρροές στις θρας μπάντες της χώρας μας από τους Σεπουλτούρα, δεν σου φταίω 'γώ. Μάλλον, θα έχεις επιλεκτική μνήμη. Για να μην νομίσεις ότι τρολάρω, σου στέλνω πμ, αν θες, με πέντε μπάντες που παίζουν έτσι στο πιτς φιτίλι.
Μια μικρή συνεισφορά.Punk goes prog,και αυτό πολύ πριν γίνει μόδα να είσαι prog.
ks1W_7oTJtE
3iSUzU_SygQ
icZspWmvk5s
Ford Prefect
09-03-2011, 04:31
Τέλος, αν δεν βρίσκεις επιρροές στις θρας μπάντες της χώρας μας από τους Σεπουλτούρα, δεν σου φταίω 'γώ.
Αποκλείεται να πιστεύεις ότι έχω πει πουθενά κάτι τέτοιο. Απλά αποκλείεται.
Επίσης το ξέρεις ότι οι Σεπουλτούρα έχουν τρεις ξεκάθαρα διαφορετικές περιόδους, έτσι;
commissar
09-03-2011, 12:10
Πάντως, αν έχει ποσοστό από ratm, soad και pos και placebo, αυτό νομίζω θα κολάκευε την μπάντα σαν κατόρθωμα, αν και είμαι μάλλον βέβαιος ότι θα διαφωνούσαν.
poem?
Marillion
09-03-2011, 12:16
το ποστ του πανκη δεν υπάρχει. ο ορισμός του outsider.
καλά οι all περιπτωσάρα και ποιος το περιμενε να παίζουν και να συνεισφέρουν συνθετικά και εδώ :
sS9g1Q7BisQ
φαινεται το καλό το rhythm section απτο klm. και είναι και ο καλύτερος lemonheads από την εποχή του it's a shame about ray.
οφφτοπικ τέλος
warlord mkII
09-03-2011, 15:53
http://www.youtube.com/watch?v=otz0KA_wuu4&feature=related
Ra Pariah
09-03-2011, 16:17
Ο Καναδάς με την μικρή σκηνή του.. :touched:
phthoggon
09-03-2011, 16:18
το ποστ του πανκη δεν υπάρχει. ο ορισμός του outsider.
καλά οι all περιπτωσάρα και ποιος το περιμενε να παίζουν και να συνεισφέρουν συνθετικά και εδώ :
όταν άρχισε το all εγώ νόμιζα πως έπαιζε από αλλού κανένα virus/code. Όταν ήμασταν μικροί (μπλακ)μεταλλάδες πιστεύαμε ότι αυτά τα περίεργα (συγχορδίες με φουλ διαφωνίες) τα ανακάλυψε το μέταλ και ήμασταν περήφανοι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και παρθενογέννεση οι ved buens ende! Και τα άλλα δύο μου άρεσαν (που ακούγονται σχεδόν λες και είναι ίδια μπάντα) μπράβο πάνκη!
Ra Pariah
09-03-2011, 16:34
Υπήρχαν και κάποιοι Voivod, βέβαια, οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για όλα τα δυσαρμονικά.
http://www.youtube.com/watch?v=gOc0-3s1DNg
phthoggon
09-03-2011, 16:45
ε υπήρχαν και οι king crimson ακόμα λίγο χρόνια πριν! (αυτοί που έβγαλαν το άγνωστο Epitaph) από τους οποίους προέρχονται ακόμα περισσότερες ;)
PfVD8n2yK5Y
θα ήθελα να επισυνάψω στην αναφορά του ΡΑ και τους χαζεμένους πρώιμους thought industry
Xhpk3Ua1G9Q&feature=related
Ra Pariah
09-03-2011, 17:12
Krux, τί σκοτωμός είναι αυτό το Thought Industry; :shock::shock::shock:
Phthoggon, αν αναφέρεται κάποιος σε Virus, τότε το όνομα που ψάχνει είναι οι Voivod. Αν ψάχνει, όμως, γενικότερα πού υπήρξαν τα πρώτα παρόμοια παιξίματα, τότε πράγματι θα μιλήσει για King Crimson και Rush. Σε κάθε ιδίωμα η ίδια ιστορία επναλαμβάνεται: κάποιος κάνει την αρχή δειλά-δειλά και κατόπιν εμφανίζεται κάποιο συγκρότημα που αυτόν τον αρχικό πειραματισμό τον κάνει συνολικό πακέτο. Πάω να βάλω "Killing Technology". :dfinger:
phthoggon
09-03-2011, 18:09
κοίτα, ειδικά με τους ved buends ende έχω αρκετά ψάξει το ζήτημα επιρροών επειδή μου είχανε κάνει τεράστια εντύπωση δεκαέξι χρονών μαλακισμένο που τους άκουγα, δηλ. για πολλά χρόνια δεν είχα ακούσει τίποτα παρόμοιο. Ο Carl Michael αναφέρει ισόποσα ως επιρροές τους Voivod και τους King Crimson (όπως και άλλα περίεργα πράγματα όπως Killing Joke ή Talking Heads) αλλά ειδικά αυτό το κομμάτι που πόσταρα είναι καρμπόν ο ήχος (το μέην ριφ το έχει ψιλοκλέψει και για virus)
Θα παραδεχτώ ότι Voivod στο μεταξύ δεν έχω πολυακούσει (κακώς, κακώς!)
πσ. τι ριφφάρες έχει αυτό το Ketzer ρε?
Ra Pariah
09-03-2011, 20:43
Τώρα είδα το υστερόγραφο! :D:D Το Ketzer είναι flying-v metal. \Μ/
Clockwork Orange
09-03-2011, 21:39
θυμαμαι τον γιοβανιτη να λεει ποσο πιανκο ειναι ο Καρλ!
και τον Καρλ να λεει οτι ηθελε να ονομασει την μπαντα του κατι απο V για να ειναι τα cd της διπλα σε αυτα των Voivod!
αποσύνθεσις
tawhVKHeBIo&feature=related
ήχος και εικόνα πιο σκατά δεν γίνεται αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
EPyOUBZKu98&feature=related
Ο Lande είναι ο Maniac λοιπόν..
Κατι που εχουμε αναφερει με τον Κρουξ και κανα δυο ακομα, αλλα ας το βαλω εδω να το δει και κανας αλλος.
Τιμιο Πολωνικο (σχεδον αποκλειστικα) instrumental progressive, μπορω να ακουω για πολλη ωρα τα παρακατω.
SbrU2aJwplE
8eTfGWBO9uo&feature=related
τεράστιοι οι Indukti, όπως τεράστια και η γενικότερη prog σκηνή της Πολωνίας. δύσκολα βρίσκεις μέτρια μπάντα εκεί.
http://poetry-of-subculture.blogspot.com/2011/04/progressive-metal-attempt-at-definition.html
:sk8:
phthoggon
26-04-2011, 00:59
wEX5n3_p254
προσέξτε το μπλουζάκι του Luc Lemay - ζήτω τα 00'ς!
Λογικα το ξερετε οι περισσοτεροι αφου υπαρχει και θρεντ για αυτους, αλλα για τους λιγους που δεν το ξερουν. Γαμαει.
NmfzWpp0hMc
τι να λέμε για Animals as leaders...
meanwhile in Dream Theater
L609JsPFmmI
Το ειδα χθες. Νταξει, μαλακια τα βιντεακια ως κινηση, και ειναι σιγουρα μαλακια της Roadrunner, αλλα ενδιαφερον σαν υλικο.
Δε νομιζω ο Πορτνου να ηθελε να κανουν διαλειμμα 5 χρονια, αυτα ειναι μαλακιες του Τζορνταν. Απο τους 7 ντραμερς που συμμετειχαν στην οντισιον μονο τον Μangini παω και τον Donati, αλλα αυτος δεν τους ταιριαζει σαν ατομο. Ο Mangini φαινεται να ταιριαζει μια χαρα, ποζερι ειναι, βλαμμενος ειναι, κομπλε. Κανα 2-3 ακομα που ειναι υποψηφιοι ειναι πολυ μεταλλαδες.
Ford Prefect
26-04-2011, 14:25
Γιατί μαλακία ρε; Και ενδιαφέροντα είναι και τον κόσμο ψαρεύουν ταυτόχρονα. Εγώ ψήθηκα να βάλω και από τα καινούργια τώρα να ακούσω (όπου καινούργια, της τελευταίας δεκαετίας ξέρω γω). Εμπορίκλα φουλ αλλά νο πρόμπλεμ. Ο Μαντζίνι προφανώς είναι ταμάμ. Ο Ντονάτι οκ, να δούμε, έχει κάνει και κάτι ξεφτιλέ τυριά για μένα αλλά ενδιαφέρον. Ο Ντέρεκ Ρόντι έχει την συμπάθειά μου ως ούμπερ κάφρος και μεγάλος μπρίζας μηχανάκης, δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν μπορεί αυτά τα μαθηματικά του διαόλου, θα δω με ενδιαφέρον.
Πάλι γλώσσα μέσα δεν έβαζε ο Myung.
Ra Pariah
26-04-2011, 14:46
Τα τύμπανα στο Animals as Leaders είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κωμικά. Κρίμα να βλέπεις μουσικούς που έχουν να πουν κάτι, να πέφτουν τόσο έξω σε έναν τομέα. Θα τους είπε κανάς παραγωγός τα τύμπανα να τα κάνουν χαρ-κόρ/hazunted/μεσούγκαχ και θα ψάρωσαν οι οκτάχορδοι.
Αυτό είναι το θέμα στη μουσική: να είσαι κύριος της τελικής ηχογράφησης. Τί να τα κάνω τα οκτάχορδα, όταν έχω έναν ντράμερ να μου βαράει ΌΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ εκείνο το γ@μημένο κύμβαλο λές κι είναι παπάς και βγήκε να βαράει το σήμαντρο εν ώρα πολέμου.
Ford Prefect
26-04-2011, 14:50
Μια χαρά είναι τα τύμπανα. Σαν να λέει κάποιος ότι γαμώ οι Manowar, αυτό το τς-τς στο χάιχατ να μην έκανε συνέχεια ο μακαρίτης και θα ήταν τζετ.
Πώς προκύπτει ότι τους είπε παραγωγός να το κάνουν έτσι και δεν το γουστάρουν οι ίδιοι;
Phantom Duck
26-04-2011, 14:56
Ο Ντέρεκ Ρόντι έχει την συμπάθειά μου ως ούμπερ κάφρος και μεγάλος μπρίζας μηχανάκης, δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν μπορεί αυτά τα μαθηματικά του διαόλου, θα δω με ενδιαφέρον.
γελάω, φέρτε και φένριζ.
Ra Pariah
26-04-2011, 14:59
Είναι δυνατόν να λες ότι αυτά τα τύμπαντα είναι μια χαρά??? Δηλαδή τα τύμπαντα στους Thin Lizzy και στους Nocturnus τί είναι; Μήπως είναι ο ΘΕΟΣ;
Το σκέλος σχετικά με τον παραγωγό είναι δικιά μου εικοτολογία, προκειμένου να προστατεύσω την μπάντα, διότι στην αντίθετη περίπτωση απλούστατα δεν είναι ολοκληρωμένοι μουσικοί. Τί να κάνουμε; Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ένας Snorre θα είναι ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, την ίδια ώρα που κάποιοι ικανοί μουσικοί θα έχουν την μπάντα τους για να καυλαντάρουν μεταξύ τέννις και δουλειάς.
Ford Prefect
26-04-2011, 15:18
Εμένα μου αρέσουν, όπως μάλλον και του φίξξξερ και του Κρουξ. Εσένα δεν σου αρέσουν. Από αυτό δεν προκύπτει ότι δεν είναι ολοκληρωμένοι(?) μουσικοί, μάλλον ότι δεν έχετε-ουμε τα ίδια γούστα. Πάντως ευγενική κίνηση να προστατέψεις την μπάντα.
μάριε αυτό που λες έκανε και σε εμένα εντύπωση όταν πρωτοάκουσα (πριν από λίγο καιρό, τιμημένο ΗΑΡ) απλά το "δικαιολόγησα" κάπως διαφορετικά και επ ουδενί δεν το απέρριψα ως αμπαλίαση.
το ασταμάτητο tapping όπως και το υπερασταμάτητο συνεχέστατο αδυσώπητο leaking (σημείο των καιρών και αναπόσπαστο χαρακτηριστικό όλων των σύγχρονων "prog" σχημάτων βλ. Protest the hero) οδηγεί τον συνολικό ήχο σε έναν ηλεκτρονικό, ψηφιακό παραλληλισμό. αν βάλεις σε κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με κιθαριστική μουσική να ακούσει κάποια από αυτές τις μπάντες δίνει 1.04 οτι θα νομίζει οτι παίζουν πλήκτρα. παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο αυτό και με αποτέλεσμα οτι ο ήχος σου θα είναι κατά κύριο λόγο πρίμος, δεν κολλάει καλά να δώσει βάθος ή όγκο στα τύμπανα. θα ήταν ενδιαφέρον πείραμα και νομίζω ξέρω καναδυό μπάντες που το παλεύουν έτσι αλλά δεν βγαίνει ωραίο. για μένα.
phthoggon
26-04-2011, 16:25
Πολύ πολύ ωραίοι οι Animals as leaders, με σωστή ισορροπία μεταξύ γρηγοράδας και μελωδίας, σπάνιο βασικά για αυτό το στυλ και σημαντικό να μπορείς να κάνεις ευκολοάκουστο άκουσμα με τέτοια παιξίματα (όχι ότι είναι απαραίτητο βέβαια!). Θα κατεβάσω και δίσκο μάλλον. Κρούξε, ναι DSO είναι. Τι είναι το leaking? Καμιά νέα κιθαριστική τεχνική που δεν έχω ακούσει? :-o
Katsaloupardos
26-04-2011, 16:41
Ωραίοι οι AAL αν και μερικές φορές το παρακάνουν με τις μπουρμπουλήθρες,τσεκάρετε και scale the summit
http://www.youtube.com/watch?v=YNdRkIR8QU0
Πολύ πολύ ωραίοι οι Animals as leaders, με σωστή ισορροπία μεταξύ γρηγοράδας και μελωδίας, σπάνιο βασικά για αυτό το στυλ και σημαντικό να μπορείς να κάνεις ευκολοάκουστο άκουσμα με τέτοια παιξίματα (όχι ότι είναι απαραίτητο βέβαια!). Θα κατεβάσω και δίσκο μάλλον. Κρούξε, ναι DSO είναι. Τι είναι το leaking? Καμιά νέα κιθαριστική τεχνική που δεν έχω ακούσει? :-o
leaking έγραψα? ωραίος.
lick ήθελα να πω αλλά οκ, κρουξ...
Δεν προσεξα κατι περιεργο στα τυμπανα των AAL, περαν του οτι παιζουν σε οτι ναναι χρονους, αλλα δε με ενοχλησαν.
Ford Prefect
27-04-2011, 20:13
http://www.youtube.com/watch?v=-vaDfcKzLbY
Part 2. Εδώ ξεσκίστηκε ο Myung, δεν βάζει γλώσσα μέσα το άτομο.
Ο Ντέρεκ Ρόντι έγινε ρόμπα, αισθάνθηκα άβολα, τον εκθέσανε να πούμε, ας δείχνανε εκεί που παίζει τα δικά τους, από τζαμάρισμα μόνο ένα σημείο με μπλαστ μπιτ που σκεπάζει τα πάντα. Σου έδινε την εντύπωση ότι μόνο αυτό ξέρει να κάνει. Σίγουρα ήταν άκυρη επιλογή, youtubeίστικη.
Είχε Τόμας Λανγκ, δεν το ήξερα ότι δοκιμάζανε το Θηρίο. Κατ'εμέ ένα λέβελ πάνω από οποιονδήποτε άλλο εμφανιστεί παρόλο που δεν θα πάρει την θέση.
Ντονάτι, Μίννεμανν συμπαθέστατοι, ειδικά ο δεύτερος.
Γαματοι οι Lang, Donati, Minnermann και οι τρεις.
Γενικα και για τους 5 ως τωρα:
Ο Mangini ο πιο ταιριαστος μακραν πιστευω, καραγκιοζακος, φοβερος τεχνικα ντραμερ και παιζει και παρομοια με Portnoy, διατηρωντας το δικο του στυλ.
Ο Roddy οκ, ειναι μεταλλας ο ανθρωπος, δεν ειναι καν prog μεταλλας. Δεν ταιριαξε καθολου.
Ο Lang ηταν ο πιο κουλ, πολυ γαματος, φοβερος πραγματικα, αλλα δεν ειναι καθολου ποζερας.
Ο Donati οκ ειναι ανετα ο πιο τεχνικος απο ολους, αλλα δεν ταιριαζει στους Theater. Γαματος παντως.
Ο Minnermann ο δευτερος πιο ταιριαστος απο τους πεντε, αλλα δεν ξερω, κατι με χαλασε και δεν ξερω τι.
Σιγουρα προτιμω Mangini ως τωρα και θα παραμεινει σιγουρα ετσι, οι αλλοι δυο δε με εμπνεουν καθολου.
Για να πω και εγώ την αποψάρα μου.
Mangini : ο άνθρωπος είναι αρτιότατος. τεχνικά άψογος, τρομερή αυτοπεποίθηση, πλησίασε ίσως πιο πολύ απ'όλους τα κομμάτια και έδωσε και ένα μικρό show. τα καραγκιοζιλίκια άλλος μπορεί να πει οτι απλά ζούσε τη φάση, εγώ λέω οτι κάθεται πολύ ωραία με την όλη κατάσταση της τηλενουβέλας. μουσικά θεωρώ οτι δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πάει τους theater στο επόμενο level (δεν ξέρω αν και οι ίδιοι θέλουν) αλλά αυτό θα το μάθουμε σύντομα.
Roddy : οκ εδώ ισχύει σε γενικές γραμμές αυτό που είπε ο Vic. λίγο δεν κολλάει, λίγο δεν έπιασε το vibe, λίγο ριγμένος τηλεοπτικά, όλα αυτά τα λίγο κάνουν ένα μεγάλο πολύ.
Lang : ήρεμη δύναμη. ίσως ο πιο ενιγματικός απ'όλους. μ'αρέσει.
Donati : ο πιο γκρουβάτος. εδώ ισχύει πάνω κάτω ότι και με τον Mangini απλά μουσικά βγάζει περισσότερο ένα ποζεροφήλινγκ.
Minnemann : γιατί δεν λένε Ephel Duath στο βιογραφικό γαμώ τον θεούλη τους? αυτός πρέπει να είναι ο καινούριος δράμερ. απλά στάζει γκάβλα.
Dr.Gonzo
28-04-2011, 13:50
Ωραία φάση το ριάλιτι, θα πω κι εγώ αποψάρα:
Mangini: Ο τύπος μου έκανε εντύπωση για κάτι φαινομενικά άσχετο με το παίξιμό του... με εντυπωσίασε ή θέλησή του! Όχι στο επιφανειακό επίπεδο "θέλω να πάρω την θέση του Portnoy" αλλά κυριώς στην αποφασιστικότητα και την προσπάθειά του. Το άτομο φαίνεται 101% συγκεντρωμένος στον στόχο του, την οντισιόν, είναι τσίτα από την στιγμή που πατάει στο Big Apple και μιλάει με πολύ ξεκάθαρο όραμα και επιχειρήματα. Δεν μου φάνηκε φιλόδοξος άνευ ουσίας, γιατί φαίνεται να έχει μελετήσει και από ποιόν φούρνο έπαιρνε ψωμί ο Portnoy...
Roddy: Ο αγαπημένος μου! :) Προφανώς δεν έχει καμία απολύτως θέση στους DT. Αυτό που με ενόχλησε είναι η εντύπωση που άφησε το μοντάζ του βίντεο, ότι είναι τόσο πολύ λίγος για την θέση που δοκίμαζε. Διορθώστε με αλλά νομίζω πως ένω στους άλλους ντράμερς είχαν μιξάρισμενο τον ήχο από τα μικρόφωνα στα τύμπανα, στον Roddy είχαν τον ήχο από τα μικρόφωνα στο στούντιο... τελοσπάντων ακούγονταν πολύ βαβουρέ το μιξ. :/
Καλά τους γάμησε με το blastbeat :touched::touched::touched: θα μπορούσε να διασκευάσει όλα τα κομμάτια των Theater με φουσέκι blastbeat συνέχεια - και οι άλλοι να παίζουν από πάνω ότι να'ναι.
Τέλος Roddy θα έπρεπε να διαλέξουν για να τους γαμάει καλά με την Bayou προφοράρα του. inb4 The Waterboy :headbang:
Lang: Τον πούστη, σαν πρέσα σε γραμμή παραγωγής βαράει... Μίκρος θεούλης, σαν προϊόν ευγονικής είναι. :touched:
Αποκλείεται να τον πάρουν - βγάζει κόμπλεξ ο Petrucci που είναι φέτες και ο Αυστριακός.
Επί τη ευκαιριά: Του Petrucci του έχει πει κανείς ότι από τα πολλά φουσκωτικά έχει αρχισεί να μοιάζει σαν τη θεία του Σταλόνε;:fear:
Donati: Έγραψε ένα τζίνι στο youtube ότι "ενώ έχει τεχνική να φάνε και τα εγγόνια του, δεν βάραει αρκετά για τους DT." Το στυλ του είναι πιο rock παρά heavy...
Minnemann: Είναι μούτρο. Και παιχτούρα. Παιχτούρα.
Αλλά μάλλον θα διαλέξουν τον Mangini γιατί σκέφτονται τους οπάδους.
Όχι το 0,5% των σκεπτόμενων φανς, αλλά το 99,5% των 17χρονων πιτσιρικάδων, που δεν τους καίγεται καρφάκι αν ο Minnemann θα έδινε άλλον αέρα σε μία εδώ και έτη πολλά, βαρετή μπάντα. Τα πιτσιρίκια (όλοι υπήρξαμε) θέλουν κάποιον στο σκαμπώ του Portnoy να παίζει αυτά που έχει παίξει ο Portnoy στο CD, τέλος.
Οι DT είναι μιά "μηχανή" αρκετών χιλιάδων δολλαρίων και οι υπόλοιποι 4 γνωρίζουν καλά πως οι προαναφερόμενοι πιτσιρικάδες καλώς ή κακώς την τροφοδοτούν... [/music industry manager]
Ρε, αυτός ο Λαμπρή τι παλικάρι είναι!
Με το σποτρεξάκι του, με το αραλίκι του "πω, τι τραβάμε τώρα να ακούμε ποιός μαλάκας βαράει καλύτερα τα ντενεκέδια"...
LABRIE = ΑΡΧΟΝΤΑΣ - - - ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - - -
αυτό που παίζουν στο 8:30 τι στο διάολο είναι ?
Dr.Gonzo
28-04-2011, 15:25
Κρουξ κοφ'το δούλεμα, αφού εκεί ήσουν. Στο 8:35 φαίνεσαι, με τα sunglasses. 8)
αυτός είναι όμορφος ρε γκόντζε
εντιτ
σήριουσλι. τι τζαμάρουν τα αγόρια ?
Ford Prefect
28-04-2011, 16:15
Καλή φάση το ριάλιτι. Να πω μόνο ότι από όλους εκεί, ο τεχνικότερος είναι μακράν ο Lang, το άτομο είναι περιπτωσάρα, απλά στο βίντεο έπαιξε στο 50%, αφού αυτό χρειαζόταν. Το κακό για την ωντισιόν είναι ότι έβγαλε πολύ το βάιμπ του κλινικά άψογου σεσιονά, ήθελε και λίγο μούρλα ροκ εν ρολ, να γράφει στον φακό η φάση. Αυτό που είχε ο Μαντζίνι και ο Μίννεμανν δηλαδή. Και οι δύο μια χαρά επιλογές είναι.
Όποιον και να πάρουν, δεν βλέπω πώς θα αλλάξει το τέλμα τους (όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ το τέλμα τέλος πάντων εδώ και πολλούς δίσκους), πάντως μου αρέσει το ριάλιτι πολύ, να δοκιμάζανε κι άλλους θα γούσταρα.
LokiTricksterGod
28-04-2011, 18:23
εγώ συνέχιζα να ελπίζω σε dailor πάντως που δεν είναι κλινικάριος και έχει την καλύτερη θητεία απόλους =/
Dr.Gonzo
28-04-2011, 19:31
Ρε σεις, τωρα που ειπε ο Λοκι για τον Dailor, σκεφτομουνα (και σκεφτοπουτσες φυσικα) οτι οι ντραμερς που τελικα σκασανε στην οντισιον ηταν αυτοι που κληθηκαν και ταυτοχρονα μπορουσαν να γινουν μελη των Theater...
Δηλαδη, το βρισκω σιγουρο να καλεσαν και αλλους ντραμερς που παιζουν ηδη σε μπαντες και απλα να πηραν απαντηση "δεν φευγω απο την τωρα μπαντα μου".
Θελω να πω, ειναι δυνατον να μην μιλησαν στον Sean Reinert? Τωρα γιατι ο Reinert μπορει να απαντησε "μπα θα κατσω με τον Masvidal να πινουμε τριπια και να εχουμε τους Cynic" ειναι θεωρητικα παντα, δικο του καπελο.
Ο Dailor επισης, δεν βλεπω για ποιο λογο θα ηθελε να παει στους Theater, η μπαντα του ειναι στο εμπορικο ζενιθ της και οι αλλοι δεινοσαυροι.
Επιπροσθετως, μη λεμε μαλακιουλες ο Μπραν μπορει να ειναι η ανθρωπομορφη οργη της φυσης, μπορει να ειναι αυθεντικος σαν την κολωνια Brut, μπορει κι εγω να τον θεωρω τυμπανιστικη καβλαρα αλλα απο τα αρκουδιλικια του Πορτνοϋ ουτε τα μισα δεν μπορει να παιξει. Τελεια και παυλα, τον λατρευουμε αλλα ειναι ...ακατεργαστο ταλεντο, αμα δει τις πατριτουρες που κραταγε στο ριαλιτι ο Μαντσινι θα σου πει τσιν-τσαν-τσονκ!
Σκεφτηκα γιατι να μην ειπανε του αλλουνου, του Richard Christy - και μην πειτε ειναι πολυ extreme, εδω ειπανε του Roddy...
Πιο πολυ κι απο την Στικουδη σε παραγωγη του Σειρηνακη θα ηθελα φυσικα να δω πισω απο το κιτ της οντισιον, εστω και για πλακα, τον (ε ναι, δεν μπορουσα να μην το πω!) τον Danny. Ναι ρε πουστη μου, τον Carey.
Πειτε κι αλλους που θα θελατε να δειτε.
Ελατε να αυνανιστουμε ολοι μαζι ομαδικως.
Ra Pariah
28-04-2011, 19:36
Nicholas Barker.
The Good Son
28-04-2011, 19:40
Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι ρε φίλε για να καβλώνεις με τον danny carey πίσω από τα τύμπανα των theater; Μίλαμε για ντράμμερ που παίζει σε σοβαρή μπάντα (η οποία μπορεί να βρίσκεται στα τελειώματά της) και συ τον φαντάζεσαι σε μια μπάντα τελειωμένων δεινόσαυρων με καλλιτεχνική ταφόπλακα εδώ και ΧΡΟΝΙΑ που πλέον αναλώνονται στο να γίνονται φουσκωτοι, καρναβάλια και διάφορα τέτοια. Μόνο ο Myung παίζει να είναι σοβαρός εκεί μέσα και γελάω που δεν μιλάει σε όλο το βίντεο και λέει κάτι αναγκαστικά στο τέλος.
Dr.Gonzo
28-04-2011, 19:47
Αυτο λεω ρε μαλακα (με αγαπη το μαλακα), δεν θα'χε γουστο να'σκαγε ο Θεαρας και πρωτη κουβεντα να τους πεταγε: "Παιδια, αμα τυχει και με θελετε για ντραμερ σας, κανα τραγουδι για εξωγηινους και χαλασμενα χαπια θα γραψουμε στον επομενο δισκο;" :touched:
Dr.Gonzo
28-04-2011, 19:47
Επίσης, λίγα με τα μπράτσα του Τζον.
Ford Prefect
28-04-2011, 20:04
Όπως γράφεται και στα σχόλία του youtube, εγώ θα γούσταρα full DVD με τις ωντισιόν. Όλο αυτο το σκηνικό, ξαναλέω, μου είναι τρομερά απολαυστικά ενδιαφέρον, πολύ πιο ενδιαφέρον από ότι η μπάντα εδώ και καιρό.
Σε αυτά τα πλαίσια και όχι στα πλαίσια τι ψάχνουν οι Θίατερ, θα ήθελα να δω την λατρεία μου, Gene Hoglan, όταν είχε καυλώσει με Steve Gadd, δηλαδή εποχή Individual και Symbolic. Δεν νομίζω να μπορούσε να δουλέψει αναγκαστικά με τις παρτιτούρες σαν ωδείο (δεν ξέρω κιόλας βέβαια) αλλά είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να παίξει τα του Portnoy άνετα και να βάλει και Χογκλανίλα, βαράει με ταυτότητα.
Ο Reinert επίσης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στις ωντισιόν, σωστός, τεχνικά και καλλιτεχνικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Θεωρώ πολύ πιθανό να μην τον φωνάξανε γιατί μπορεί να μην τον ξέρουν. Να ξέρουν τους Cynic αλλά όχι τον ντράμερ τους φάση. Ή απλά να μην ήθελε ο ίδιος ή ό,τι. Πάντως ναι, έβλεπα και το δικό του chapter στο υποτιθέμενο DVD με χαρά και θέρμη.
Bobby Jarzombec. Τεράστιος ντράμερ τεχνικούρας, ροκ τρέλα με κορδέλα άμα λάχει και ποζεριλίκια με τις μπαγκέτες, ζεστό παίξιμο πολύ, έχει κάνει δίπλα στον χάλφορντ (πόιντ γιατί έτσι) και θα ήταν γαμώ και μια δικιά του περασά.
Ο Ντάνι θα ήταν ωραία να πήγαινε και να δοκίμαζε και να μην καθόταν μετά, καλά είναι εκεί που είναι. Αν διαλύονταν αύριο οι Τουλ, μια χαρά όμως. Μόνο καλό θα έκανε το σάικοζεν μίνιμαλ μαθηματικό στυλάκι στο προγκμέταλ γενικά.
Προφανής επιλογάρα, κοντά στο επίπεδο Λανγκ (κοντά, όχι εκεί, ο Λανγκ είναι ο καλύτερος ντράμερ του κόσμου - θα έλεγα στα 13 μου, αλλά αυτό), ο Gavin Harrison. Και αυτός είναι μια χαρούλα εκεί που είναι, οπότε λογικά θα ήταν unavailable, πάντως ταμάμ και η δική του περίπτωση και Τέρας είναι.
Τέλος, MIKKEY DEE. Με τα χίλια. Μεγάλος ντράμερ, με το χτύπημα να κόβει το καρπούζι στην μέση, γαμάτες ιδέες, χιτ στο DVD.
Ποιος τον γαμεί τον νέο δίσκο; Δεν κάνουν καμιά σεζόν με ωντισιόν καλύτερα να γουστάρουμε σκηνικά;
Dr.Gonzo
28-04-2011, 20:18
Mikkey Dee.
Λοκ στο φορουμ.
http://vinterfall.com/wp-content/uploads/2011/04/SAM_0066.jpg
Γιατί δεν δίωχνουν Λαμπρι τώρα που είναι ευκαιρία?
και να ξαναπάρουν τον :pink: ΣΕΡΙΝΙΑΝ :pink:
Από τους ντραμμερς, με διαφορά καλύτερος Μινεμαν και δευτερος ο Μανγκινι
Καβλώνω στην ιδέα να έπαιζαν μαζί Μινεμαν και Σερινιαν.Πω.Πω.Πω.
να παρουν τον jimmy bower να τους κανει τζανκια μπας και ψοφησουν
Ετσι για τη φαση. Αρκετα μεταλ και ρετρο φαση γενικως, αλλα γαμαει
ΘΕΟΣ για τη φωνη, δεν το συζητω. :touched:
0eqmkgSeYjI
The Good Son
29-04-2011, 17:15
R5_K41-h-b8
Φαντάζομαι διάφορους που θα τους αρέσει, ένας τύπος είναι.
http://psudoku.bandcamp.com/
Magellan
29-04-2011, 18:48
http://www.youtube.com/user/RoadrunnerRecords
Mike Mangini λοιπον
δεν το περιμενε κανεις!!!
o λαρς δεν ηταν ευκαιρος για οντισιον?
4-PegaXlZFo
Ra Pariah
29-04-2011, 21:06
Εξαιρετικοί οι XJapan. Μπάντα με αφοσιωμένους οπαδούς 1000%. Περίπτωση Manilla Road κ.λπ. :dfinger:
Συγκινητικός ο Αχιλλέας ο Βραζιλιάνος. Η μόνη φορά που φάνηκε χαρούμενος ο Myung. Γέλασαν και τα μουστάκια του σε κάτι ΣΑΡΩΤΙΚΑ γυρίσματα. :grin: Ο άλλος ο Darkane τι διμποτάρα είχε, ρε σεις;! Φύσαγε! :dfinger:
Fix, πες μου κάτι άλλο: το τελευταίο Θίατερ μετράει; πόσταρε κανά κομμάτι. Όχι 15 λεπτά με φανφάρες. Κάτι σε φάση Panic Attack ξέρω 'γώ.
Επιλογικά, καλή επιλογή ο Mangini. Όχι άριστη, αλλά καλή.
http://www.zappit.gr/files/Image/2010-11/HTHOPIOI/cache/prekas-614x378.jpg
+
http://gossip.whyfame.com/files/2009/10/david_hasselhoff4.jpg
=
http://www.faceculture.com/images/news/505.jpg
DT and I have a great musical vibe. But DT also need a guy who fits the band as a person, like a casting. AND someone who's ready to fully commit! I really just went in and had fun:-) and it was great and we're already planning some future projects together. I wish though I had the chance to ok the footage. I wasn't prepared to end up in a reality show:-). Have fun and thanks again from the bottom of my heart.Marco
Δίκιο έχει ε.
Epic fail choice. Βασικά λέγοντας όχι σε έναν drummer σαν τον Minemann, ο οποίος δεν υπάρχει γενικά, και διαλέγοντας τον ποζεράκο οι DT φανερώνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα αποφυγής της συνέχισης της πλαστικούρας.
Εισαι βλακας και ασχετος ε? Ο Mangini ειναι τεραστιος drummer και εχετε γραψει ενα καρο μαλακιες εδω μεσα επειδη ηταν λιγο γκει ο τυπος και χαρουμενος. Κι ο Minnemann εννοειται γαμουσε, αυτοι οι δυο ξεχωρισαν μακραν. O Donati δεν κολλαγε καθολου αν και ο πιο τεχνικος μαλλον, ενω οι αλλοι 4 ηταν λιγο πολυ μεταλλαδες, αλλα συμπαθεστατοι ολοι ρε πουστη μου, στεναχωρεθηκα εκει που εκανε τα λαθη ο Priester.
Ford Prefect
30-04-2011, 01:30
Ο Λανγκ είναι μεταλάς. Χα. Το άτομο είναι ο υπερσεσσιονάς/clinician των πέντε ηπείρων, ο μόνος που ξέρω που μπορεί να παίξει υπερτούμπανα τα πάντα, τζαζ, ροκ, ποπ, φιούζιον, μέταλ, ημισκούμπρια.
Γενικά, το ξαναείπα, το άτομο έπαιξε το 50% που παίζει και πολύ λέω. Ο τεχνικότερος όλων. Δεν τους άρεσε λέει γιατί δεν έπαιξε ακριβώς του Portnoy, όπως και ο Donati. Πολύ προγκρέσιβ. Εν πάσει περιπτώσει, μόνο προσποίηση ήταν το όλο κόλπο, ο Μαντζίνι ήταν από την αρχή ο εκλεκτός, το είχε πει ο Eddie Trunk, είχε παρατήσει το Berklee, κατέβασε το σάιτ του, του αφιερώσανε όλο το πρώτο βίντεο, οκ, κομπλέ. Και κολλάει, σαν άτομο ρε παιδί μου. Μαλακίες λέει ο Η., και τον Λανγκ που τους βάζει κάτω όλους και τον πάω, δεν χαλάστηκα, αφού δεν φαινότανε και καμιά χημεία και έχει και μια δόση προφορά του συμπατριώτη Σβαρτζενέγκερ, πού να κολλήσει με τους Αμερικάνους; Ούτε με τον Ντονάτι έπαιζε χημεία και ας είναι υπερπαίχτης... Με τον Μίννεμανν ναι, αλλά αν ο άλλος γουστάρει Μαντζίνι, δεν υπάρχει η έννοια fail, σκατοπαιχταράς είναι, τι; Δεν θα είναι αρκετά ζωντανό το παίξιμό του; Ελπίζω να ΜΗΝ τον έχεις δει και τα λες αυτά.
Βίντεα Lang γιατί έπρεπε να δείξουν και άλλο τον παιχταρά και αμαρτία είναι:
http://www.youtube.com/watch?v=44Jc-XsXIcU
http://www.youtube.com/watch?v=9N-UCxp9asE
Ποζεριλίκια:
http://www.youtube.com/watch?v=4Lwp2oeV9yo
http://www.youtube.com/watch?v=JhGgKaqhCIM
Ξεχασα τον Lang, σορρυ, οι αλλοι 3 ηθελα να πω, ο Lang ηταν αψογος ρε εννοειται, σορρυ.
Σιγα που αφιερωσαν ολο το πρωτο βιντεο στον Μαντζινι ε, 5 λεπτα ειναι το κομματι που τον εχει, οπως για ολους τους ντραμερς.
Απλα το αφιερωμα ειναι 60 λεπτα και το κοψαν αναγκαστικα σε τρια 20λεπτα, ετυχε να κοπει εκει που ειχε κανει οντισιον μονο ο πρωτος.
Φίκσκσκσκσκσερ βλάκας κι άσχετος δεν ξέρω αν είμαι, φανμπόϋς όμως να επιβραβεύσω και τον τρόπο κατουρήματός των Θίατερ σίγουρα δεν είμαι. Ήταν γκέι και χαρούμενος ο Μανγκίνι και γι' αυτό τον κράξαμε, ο Μίνεμαν από την άλλη μου έβγαλε μια απίστευτη μουντρουχιά ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε.
Εν πάσει περιπτώσει, δεν είπα ότι ο τύπος είναι χάλια, απλά ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΤΙΑ ακούγεται μια απ' τα ίδια, ψυχρός εκτελεστής, ο άνθρωπος για τον οποίον κυκλοφόρησαν όλα τα ανέκδοτα με τους drummers σε μια μπάντα ένα πράγμα. Δεν περιμένω να αλλάξει σε τίποτα ο ανέμπνευστος καρμπονήχος που έχουν στα 3 τελευταία άλμπουμ τους.
Τέλος, σύμφωνοι 1000% για Lang, μετά τον Minemann άνετα δεύτερη επιλογή.
Ford Prefect
30-04-2011, 02:35
Σιγα που αφιερωσαν ολο το πρωτο βιντεο στον Μαντζινι ε, 5 λεπτα ειναι το κομματι που τον εχει, οπως για ολους τους ντραμερς.
Οι καμμένοι (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ) στο φόρουμ του Portnoy (όταν είχε βγει το δεύτερο):
Approximate Time in Documentary so far. There may be an error by a few seconds here or there, but it should be pretty close. Regardless of how exact this is, the conclusion is still apparent.
Minnemann - 5 minutes, 40 seconds (16:00 - 21:40)
Lang - 4 minutes, 15 seconds (5:45 - 10:00)
Roddy - 6 minutes (00:30: - 5:30 + 1st day doc about 1 minute)
Donati - 5 minutes (10:20 - 15:20)
--------------------------------------------
Mangini - 11 minutes (6:30-7:30, 8:30-9:30, 10:45-19:45)
Do the math. It's Mangini.
ο Μίνεμαν από την άλλη μου έβγαλε μια απίστευτη μουντρουχιά ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε.
Ή δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη, ή δεν ξέρω εγώ.
Ο Μινεμαν ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες.
Πάντως από τις οντίσιονς, τον Μινεμαν φάνηκαν να τον γουστάρουν περισσότερο και από τον Μαντζινι. Απ ότι φαίνεται όμως ο πιο γνωστός στους μέταλους Μαντζίνι ήταν πιο "κουλ" επιλογή, συν το ότι ο Μινεμαν φαινόταν να μην θέλει να χωθεί με όλο του το είναι στους Θίατερ. Όπως είπε και κάποιος πιο νωρίς αν δεν κάνω λάθος, ο Μινεμαν θα ήταν μια ακόμα δυνατή προσωπικότητα στο γκρούπ, φαινόταν πιο "αλλου" ρε παιδί μου, από τον Μαντζίνι, που φαίνεται λίγο πιο low profile στο τι θα κάνει για το γκρούπ κλπ.
Ανούσιες αναλύσεις για θίατερ βέβαια. Όπως είπα και πιο πριν, θα ήθελα Μινεμαν, Σερίνιαν, τον Λαμπρι να σταματήσει να βγάζει τα φρύδια του και να μάθει επιτέλους να τραγουδάει. Είναι άνετα ο Ουλριχ των Θίατερ.
Α και ο Wildoer καλά γαμάει :dfinger: και δεν περιμέναμε τις "auditions" για να το δούμε.
Ο οποιος Λαμπρι σε βουλωνει στα βιντεακια με τις οντισιον αφου τραγουδαει ολα τα σημεια αψεγαδιαστα τωρα που εχει ξεπερασει το προβλημα στη φωνη του...
Ο οποιος Λαμπρι σε βουλωνει στα βιντεακια με τις οντισιον αφου τραγουδαει ολα τα σημεια αψεγαδιαστα τωρα που εχει ξεπερασει το προβλημα στη φωνη του...
ελπιζω να μην το λες σοβαρα γιατι γαμησε την μανα στο σπιριτ καριζ ον. Τα ψηλα του ηταν για κλαματα και επισης οι γκριματσες του μινεμαν σε κοινο το σημειο θα μπορουσαν να ειναι ανετα "μα γιατι δεν κανουν οντισιονς για τραγουδιστη".(υπερβολη,το ξερω)
ikonoklast
30-04-2011, 13:00
"μα γιατι δεν κανουν οντισιονς για τραγουδιστη"
Αυτό το σκεφτόμουνα κι εγώ όποτε εμφανιζόταν ο Πρέκας στο ρηάλιτι και ειδικά όταν τραγούδαγε. Θα μπορούσαν για την ακρίβεια να στήσουν ένα Dream Theater X-Factor με κριτική επιτροπή τους ίδιους να οντισιονάρουν όλη την αμερική (και την κύπρο). Ο Myung απλά θα βαθμολογούσε, ο Jordan στο ρόλο του κακού, ο Πετρούτσι θα έκανε τη γκαγκάκη κλπ. Ποιός μαντζίνι, εκεί είναι τα φράγκα.
Αν και αναφερθηκαμε σε αυτο προσφατα, και μαλιστα ειχα εστιασει σε εντονη ομοιοτητα του μεσαιου κομματιου μετα το 4:12 με πασιγνωστο υπερτελειο τραγουδι Dream Theater (το αντιστοιχο σημειο του οποιου ειχε γραφτει μαλλον απο τον Derek Sherinian), το ποσταρω να το ακουσει οποιος δεν ειχε παρακολουθησει την κουβεντα εκεινη που δε θυμαμαι καν που ειχε γινει... μπορει και στο τσατ.
8UglojpNwqY
Πάντως μου αρέσει που έχουμε άποψη για το ποιον drummer έπρεπε να πάρουν οι DT βλέποντας και κρίνοντας από ανούσια κλιπάκια 10 δευτερολέπτων. Ώρες ώρες είμαστε πολύ μπροστά.
Ra Pariah
01-05-2011, 13:32
ΕΜΕΙΣ ξέρουμε. 8)
Πάντως μου αρέσει που έχουμε άποψη για το ποιον drummer έπρεπε να πάρουν οι DT βλέποντας και κρίνοντας από ανούσια κλιπάκια 10 δευτερολέπτων. Ώρες ώρες είμαστε πολύ μπροστά.
στα τετοια μου ποιον θα παρουν - ας γραψουν κανα καλο δισκο για αλλαγη!
phthoggon
03-05-2011, 12:08
μαζί με το όλο πανηγυράκι για τον καινούργιο πορτνόι ανακάλυψα και αυτό
vxrhRitq_zU
όχι και τόσο άσχημα για ντροπή της μουσικής ε? :-P
chris_boss
03-05-2011, 13:15
Γνωστός παικταράς ο Μπετενκουρτ. Νομίζω ότι δεν παίζει σε αυτό το δίσκο ο Μαντζίνι.
Ford Prefect
03-05-2011, 17:12
Δεν παίζει, όχι, δυο δίσκους μετά ήρθε.
Αγαπημένο Extreme:
http://www.youtube.com/watch?v=HEO9JPiaU6g
Την ξεσκίζει ο μορφονιός την κιθάρα, τι στις φανκοριφφάρες, τι στην σολάρα.
Είμαστε οντόπικ. Extreme metal.
redeemer
04-05-2011, 00:57
:touched:GARY CHERONE ΔΙΑΟΛΕ
Ford Prefect
17-05-2011, 14:30
http://vics-dungeon.blogspot.com/2011/05/losers-analysis-dream-theater.html
Νέο κείμενο στην μπλογκάρα μου με αφορμή ένα διαγωνισμό του rocking.gr για την πρόσφατη σαπουνόπερα των Θίατερ.
ψιλοπέθανα με το πρώτο σχόλιο του καραολίδη στο fb
http://vics-dungeon.blogspot.com/2011/05/losers-analysis-dream-theater.html
Νέο κείμενο στην μπλογκάρα μου με αφορμή ένα διαγωνισμό του rocking.gr για την πρόσφατη σαπουνόπερα των Θίατερ.
Ωραίο το κείμενο, χαράς το κουράγιο σου.
Στα υπόλοιπα διαφωνούμε σε 3 σημείa.
-Το falling into infinity, ΕΙΝΑΙ ο καλύτερος δίσκος των θιατερ, μαζί με το μετροπολις.
-Το μετροπολις δεν ξέρω αν είναι επιτηδευμένος, αλλά σίγουρα, δεν είναι "σίγουρος" δίσκος. Ναι μεν είναι αυτό που ήθελε να ακούσει ο κόσμος, ναι μεν είναι κοντά στο πρώτο μουσικά, αλλά ηχητικά είναι αρκετά μακριά από όλα αυτα που είχανε κάνει εως τότε. Τα γκρουβάτα ριφφς υπήρχανε, αλλά σε μικρό βαθμο, ενώ σε αυτό διάολε είναι απίστευτα, τα ηρεμα κομμάτια είναι καλύτερα από ποτέ. Γενικά υπερδίσκος και ξαναλέω, ηχητικά εντελώς διαφορετικός. Συνεκρινε όλους τους προηγούμενους δίσκους με αυτό, καμία σχέση.
-Οι auditions για τον Λαμπρι δεν ειπωθηκαν από τον ikonoklast, αλλά 1 ποστ πιο πάνω από μένα :P
phthoggon
17-05-2011, 14:54
Παρ'ότι τρόμαξα λίγο με την ιδέα αυτού του πράγματος (πέρι ρόκιν διαγωνισμού) η περιέργεια υπερίσχυσε και το διάβασα τελικά το κείμενο σου, δεν είναι κακό. Ας πω και εγώ τη νερντ χαζομάρα μου, ο λόγος που δε πολυφαίνεται η ποιότητα του Rudess στους Theater είναι μάλλον επειδή επικρατεί δικτατορία του ενός ατόμου στη μπάντα, δηλαδή του Petrucci, ο οποίος έχει πάρει τη κάτω βόλτα σα συνθέτης τα τελευταία χρόνια, δε προσπαθεί, δε ξέρω. Και δεν είναι ότι απλά κάνουν οι Θήατερ ότι θέλει ο μέσος οπαδός, είναι ότι δεν το κάνουν καλά, το "προβλεπέ όργιο αλλαγών και εξωγήινων χρόνων" είναι μία φλώρικη σκιά αυτού που ήτανε στους 3 πρώτους δίσκους. Γενικά οι τελευταίοι Θήεατερ (η μάλλον, ακόμα και από το metropolis ii) μου βγάζουν ακριβώς το φήλινγκ μιας μπάντας σεσσιονάδων, επαγγελματίες μουσικοί που πουλάνε ένα κομμάτι που έφτιαξαν σαν άσκηση μέσα σε μία ώρα σε έναν χαζό τραγουδιστή, παίρνουν τα λεφτά και αράζουν. πσ. του πούστη δηλαδή, οι TOTO περισσότερο φήλινγκ έχουνε σα μπάντα.
Ford Prefect
17-05-2011, 15:41
animae: Απεδόθη δικαιοσύνη. Για το κρέντιτ, όχι για την κατάταξη του FII :P
Εντωμεταξύ, συμμετείχε και ο Fixxxer ή είναι συνωνυμία; Να ποστάρει και αυτός το κείμενό του.
Συμμετειχα, δε βρισκω το λογο να ποσταρω το κειμενο μου ομως, δεν περιεχει κατι που δεν εχω γραψει γενικα για τους Theater.
Μπορω να στο στειλω αν θελεις, ειναι μακροσκελες, βαρετο και πληρως διαφορετικο απο αυτα που πιστευεις εσυ για τους DT, οποτε... :P
pthoggon απο ποτε ακους Dream Theater?
Ford Prefect
18-05-2011, 18:29
Να μου το στείλεις. vic@ics.forth.gr
phthoggon
18-05-2011, 18:37
pthoggon απο ποτε ακους Dream Theater?
από 15 χρονών, κασετούλα images and words, ακόμα μέσα στους 5 πιο αγαπημένους μου δίσκους γενικώς, ακούω αυτό και το awake συχνά, άκουσα μέχρι και το metropolis ii τα πάντα, μετά τους άφησα (δεν έχω ακούσει σοβαρά ολοκληρωμένο δίσκο από τα επόμενα επειδή είναι τόσο κακά τα χιτάκια/βιντεοκλίπς, σοβαρά, πώς και ρωτάς?
μπράβο vic και μπράβο και στο παλικάρι που κέρδισε. όμορφα τα λέτε.
να προσθέσω και εγώ πάνω σε αυτό που λέει ο φθόγγος οτι όντως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα -όχι μειονέκτημα, πρόβλημα- της μπάντας. όχι τώρα, εδώ και μία δεκαετία. ότι έχουν γράψει είναι άνευρο, είναι κουμπωμένο, υπερτελειοποιημένο και γενικά αγγίζει όρους όπως φλυαρία, αυνανισμός και πουκαμισομέταλ που λέει ο φίλος μου ο Ra Mariah. ποιός ευθύνεται γι' αυτό? ξεκάθαρα ο Rudess. με τον Rudess στο ρόστερ οι Theater έχασαν και την τελευταία ρανίδα λυρισμού που υπήρχε μέσα τους. θα μου πείτε "μα το SFAM τι είναι?". στο SFAM o Rudess ουσιαστικά λειτουργούσε ως σέσσιον (κάνουμε τον δίσκο και βλέπουμε πως πάει). και έδεσε γενικά με τους άλλους -γιατί όντως είναι ένας τεράστιος παίκτης (όχι μουσικός, παίκτης)- και αρχίζει το dawn of a new era. το βλέπεις άλλωστε στον τρόπο που μιλάει, στο πόσο "σφιγμένος" είναι στις ηχογραφήσεις, η απόλυτη σοβαρότητα, αυτή η σιωπή που φωνάζει "πρέπει να είμαι σοβαρός τώρα, focus, focus". ο Rudess έφερε ένα καθωσπρεπισμό στους Theater, έναν καθωσπρεπισμό που ούτε τον είχαν ανάγκη και τους οδήγησε/οδηγεί στην μια λακούβα μετά την άλλη. και γενικά για να προλάβω μερικούς, όχι ούτε Σερίνιαν. ποτέ Σερίνιαν. ο άνθρωπος που μας έμαθε να τραγουδάμε με κλειστά τα μάτια στους Theater λέγεται Kevin Moore και το παρεάκι οφείλει σε αυτόν τον άνθρωπο όλη του την υπόσταση.
Ford Prefect
18-05-2011, 19:58
Ο φθόγγος λέει ότι ο Petrucci ξέχασε να συνθέτει και εδώ και μια δεκαετία βγάζουν ασκήσεις τεχνικής.
Εσύ λες ότι φταίει ο Rudess γιατί δεν είναι ο Moore και δεν είναι αισθηματίας. Και υπερβάλλεις τόσο πολύ που δεν θέλω να σου πω και τίποτα, σιγά μην είναι όλη η υπόσταση των Theater ο Moore λες και οι άλλοι παίζανε το πουλάκι τους.
Εγώ λέω ότι φταίει το πρόγραμμά τους "βγάζουμε δίσκο, έχουμε δεν έχουμε έμπνευση, παιχτάραδες είμαστε, καλό θα βγει μωρέ", το γεγονός ότι δεν γράφουν ελεύθερα αλλά έχοντας στο μυαλό μου τι θέλει να ακούσει ο κόσμος (πόσο να σε πάει αυτό;) και ότι ο Rudess αποδείχτηκε και κατώτερος των περιστάσεων (και από τον Σερίνιαν Κρουξ) και έχει γίνει και αυτός "ρεαλιστής" που σκέφτεται τον οπαδό που θέλει το ρούλο του Πόρτνοϊ ακριβώς.
Και ο Λαμπρής αναδεικνύει την μετριότητα. Πώς άλλοι τραγουδιστές ανεβάζουν το υλικό που τραγουδάνε; Ε, το αντίθετο.
Xstroyer
18-05-2011, 20:27
Eνδιαφέρον το κείμενο του Vic, κατα τ'άλλα
ο άνθρωπος που μας έμαθε να τραγουδάμε με κλειστά τα μάτια στους Theater λέγεται Kevin Moore και το παρεάκι οφείλει σε αυτόν τον άνθρωπο όλη του την υπόσταση.
Κλείνω λέγοντας οτι το πρόγραμμα των Theater πλέον είναι δίσκος - περιοδεία - live cd, live dvd με Λαμπρινή να προσπαθεί να "ερμηνεύσει" και τον Μικέ να τσαντίζεται με τη πάρτη του (τώρα όμως λείπει) lol
καλέ για τον φθόγγο που ξεκίνησε την συζήτηση περί φήλινγκ λέω.
το ξέρεις και το ξέρω και το ξέρει και ολάκερος ο ντουνιάς, οτι αυτό που οριοθέτησαν οι Theater με την μουσική τους ήταν το λυρικό progressive metal. αυτό που στις αρχές τους διαχώρισε από τις υπόλοιπες us metal μπάντες, που στην πορεία προγκρεσιβίσανε (από το ρήμα προγκρεσιβίζω) ή άλλες που είχαν από τα γεννοφάσκια τους κάτι πιο προοδευτικό στον ήχο τους, ήταν αυτός ο λυρισμός. και αυτό δεν το έφερε στους Theater ο Petrucci που κάνει μπαμ στους πρώτους δίσκους οτι θέλει να είναι μπροστά από όλους, ούτε το ντραμ μασίν στο Images ( :twisted: ), ούτε ο μουγγός κινέζος, ούτε ο Κώστας Πρέκας (παρόλο που στα λυρικά ο καριόλης είναι μανούλα. πάντα τον έχω στο μυαλό μου σαν τον Michael Bolton του μέταλ). ο Moore δημιούργησε το λυρισμό στο WD&DU, τον έπλασε στο I&W και τον αποθέωσε στο Awake. είδες πως άλλαξε το βαπόρι ρότα στο FII και πως προσπάθησαν με το SFAM να το επαναφέρουν στα ίσα. και μετά Rudess.
Ford Prefect
18-05-2011, 20:40
Εδώ θέλω να πω ότι πιο ambiguous ταμπέλα από το "λυρικό" δύσκολα παίζει να υπάρχει. Μπορείς να κάνεις μια απόπειρα ορισμού της;
οχι τώρα, έχω διαδικασία μπάνιο μπέμπη, ντύσιμο, στέγνωμα μαλλιά, μπιμπερό γάλα, νάνι που είναι πολύ πιο σημαντικό.
μην με βάζεις να γράφω σεντόνια τώρα.
phthoggon
18-05-2011, 21:51
Κρουξ εγώ πιστεύω ότι ο Rudess είναι εξαιρετικός μουσικός, κάποια πράγματα όπως το ότι η wikipedia του είναι τόσο μεγάλη δεν είναι τυχαία. Περι λυρισμού, θυμάμαι ότι είχα ακούσει κάποτε κάποια κομμάτια από το δίσκο που μας είχε πει ο ζαχαρόπουλος ότι είχε αυτοσχεδιάσει για να ακούει ο φίλος του που έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, και είχα εντυπωσιαστεί αρκετά, με την πιο ωραία σημασία της λέξης. Μήπως ήταν το resonance? Αν ναι, άκου αυτό, ή μάλλον άκου το έτσι κι αλλιώς
GN4ibRplTII
οπότε οι δυνατότητες υπάρχουν με το παραπάνω, και μεταξύ μας, εάν ακούσω τους σόλο δίσκους του, είμαι σίγουρος ότι θα βρω σε πολλά σημεία καλύτερη μουσική από τα τελευταία θήατερ. Με την επιφύλαξη ότι τα έχω ακούσει πολύ τμηματικά βέβαια. Βέβαια.. space dye vest δεν είναι, ο Moore πιστεύω και εγώ ότι είναι χειρότερος παίκτης αλλά μεγαλύτερος καλλιτέχνης ίσως. Και η αλήθεια είναι ότι τα "κοίτα, μπορώ να παίξω και τσάρλεστον" σημεία του rudess δεν μου κάνουν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά αν ακούσεις τόσο χαζά ριφς/ρεφραίν τύπου constant motion και dark eternal night (ντάξ, σε σημεία) η αλήθεια είναι ότι δε γίνεται να πάει το μυαλό σου στον rudess για υπεύθυνο.
το Resonance είναι 1999. είναι χρονιά SFAM. είναι ένα χρόνο μετά το LTE1. είναι γενικά η στιγμή των μεγάλων δίσκων του Rudess (παρόλο που το προσωπικό του αριστούργημα είναι το Rythm of time, να το ακούσεις). προσωπικά πιστεύω οτι αυτός ήταν και ο λόγος που τους "έπεισε" για το τι μπορεί να κάνει. απλά θεωρώ οτι αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στην πορεία και φαίνεται αυτό. τεράστιος είναι δεν το αμφισβητεί κανείς αλλά για μένα τα τελευταία 10 χρόνια είναι ρομποτάκης και δεν γουστάρω μια.
σχετικά με αυτό που έλεγε ο Vic περί ορισμού λυρικού prog δεν αξίζει τώρα να αρχίσω την ανάλυση, ξέρεις τι εννοώ με τον όρο. μην το γενικεύσουμε να το κρατήσουμε στους Theater.
τι ήταν λοιπόν ο Moore? και δεν θα αναφέρω τα προφανή lie, space-dye vest, 6:00, pull me under, surrounded, wait for sleep όχι.
yEm1XjZORxg
την θυμάστε την κομματάρα? το θυμάστε αυτό
A history of changes
now I'm loving
now I'm losing
keeps me constantly in fear of hearing
"I can't see where this is going"
σχέσεις, σαγαπωμουλείπεις, γυρναπισωθαπεθάνω στο μέταλ μας εν έτει 1989 τη στιγμή που όλοι αντιμετωπίζουν το έτερο φύλο ως ικανοποίηση, ως προβολή του εγώ, ως κατάκτηση, ως μαγκιά (περίπου όπως αντιμετωπίζουν οι μέηνστρημ ράπερς τις bitches τους σήμερα). και στέκομαι μόνο στο στιχουργικό γιατί ένας Φίξξξερ εδώ μέσα είχε πετάξει κάποτε την κοτσανάρα οτι το WD&DU έχει τραγικούς στίχους. τραγικός είστε κύριε !
πάμε και το άλλο?
kXD4gonkJIA
δεν σχολιάζω ειλικρινά. όποιος μπορεί να καταλάβει αυτά που γράφει εδώ μέσα ο Moore κουνάει απλά το κεφάλι καταφατικά. ο οπαδός φίξξξερ επειδή δεν μεγάλωσε με us metal και δεν μπορεί να συγχρονιστεί στην συχνότητα της φωνής του Dominici, πετάει ένα "πωω μαλακία είναι..." και βάζει Train of thought. γιατί το να μου λες οτι αυτοί εδώ οι στίχοι είναι αστείοι, ε είναι τουλάχιστον αστείο.
phthoggon
18-05-2011, 22:55
πωπω τι υπέροχο που είναι ντεμπούτο, το άκουσα χρόονια μετά από τα άλλα λόγω εξωφύλλου και ποτέ τόσο καλά. Αλλά έτσι πρέπει, να φεύγουν οι άλλοι να πάνε να ακούσουνε black witchery και να μένουμε εμείς ο φλώροι να το καταχωνιάζουμε σε κάνα συρτάρι να μην αρχίσει η μάνα τα "άαααντρα, πάει πούστεψε ο κανακάρης μας"
πσ στον από κάτω γιατί δε χρειάζεται να κάνω καινούργιο ποστ: έχω ακούσει πολλά παραπάνω από τα δύο αυτά, έχω και το six degrees το οποίο μετά από μία ακρόαση κατέληξε ακίνητο στη θέση του μέχρι τη μετακόμιση. Σίγουρα δε μπορώ να ορκιστώ σε αυτό, αλλά νομίζω όσα έχω ακούσει είναι ενδεικτικά για το ότι έχουνε πέσει πολλά επίπεδα ο θήατερ για μένα ατλήστ.
πσ2. έτσι μαγκιά, να απαντάω σε 2 ποστ πιο κάτω: θα σε γελάσω δεν έχω ακούσει νότα μαρίλλιον =P (είπαμε είμαστε και προγκ αλλά καλύτερα να συνεχίσω να λέω για τους ταάκε)
λολολολολολ το Only A Matter Of Time ειναι κομματαρα (και εννοειται 10 φορες καλυτερο με LaBrie) και εχει στιχαρες, δεν αλλαζει το γεγονος οτι οι μισοι και παραπανω στιχοι του WDADU ειναι για πεταμα. Παρε το Fortune In Lies, παρε το Afterlife, παρε το Status Seeker, ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕΣΑ. Και σιγα μη βαζω Train Of Thought να ακουσω, ειναι ο χειροτερος δισκος των DT μετα το WDADU. Δεν ειναι θεμα συγχρονισμου με τη φωνη του Dominicci, ειναι οτι ως μεταναστης πλεον δεν εχω πολλα ποτηρια στο σπιτι και μου ειναι πολυτιμα. Ωραια τα πλαστικα, αλλα να μην εχω και 2-3 γυαλινα?
Αστεια ειναι οσα γραφετε εδω και σελιδες. Αν παρεις ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤ, λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του, και παει να βγαλει την προσωπικη του καυλα με τους Theater και τα προσωπικα του κολληματα στην επιφανεια λες και ειναι η αντικειμενικη αληθεια την οποια ολοι πρεπει να προσκυνησουμε.
1. Εχεις γραψει καπου 10 ποστς για τον LaBrie και ποσο τον σιχαινεσαι και ποσο κακος τραγουδιστης ειναι και μπλα μπλα μπλα, ε καλως ή κακως δε συμφωνουν ολοι μαζι σου, και με εξαιρεση την περιοδο που ειχε προβλημα στη φωνη του, χωρις πολλα πολλα επιχειρηματα, καλα σας γαμαει ο James. Τουλαχιστον δεν αποτελει αλλη μια βαρετη ΙΔΙΑ φωνη με ολες τις αλλες οπως το 95% των συγκροτηματων του US METAL που μου κοπανας λες και πρεπει να το προσκυνησω σωνει και καλα :P
2. Μετα ερχεται ο φθογγος εχοντας ακουσει απο τα τελευταια 10 χρονια ενα Constant Motion κι ενα Dark Eternal Night (δηλαδη ΔΥΟ τραγουδια, ή ετσι φαινεται τουλαχιστον απο οσα λεει) να βγαλει συμπερασμα για τις συνθετικες ικανοτητες του Petrucci και για ολους τους 5 δισκους των DT αυτην την περιοδο. Οκ ρε συ Φθογγο, κανεις δεν αντιλεγει οτι το μαξιμουμ της καριερας τους το επιασαν με τα αλμπουμς υπ αριθμον 2 εως 5, αλλα αυτο δε σημαινει οτι τα αλλα ειναι μηδεν και σκατα και πατος. Τουλαχιστον οχι επειδη ειδες το Forsaken και σκεφτηκες "α τραγουδι για γκομενες".
3. Και μεσα σε ολα να εχεις και τον Vic να λεει εν ετει 2011 ακομα για το ποσο μαλακια ηταν το Falling Into Infinity και ποσο δεν του κατσε καλα οταν βγηκε πριν 14 χρονια, και ποσο μαλακας ειναι ο Sherinian και αλλα τετοια. ΕΥΤΥΧΩΣ λεω εγω, υπαρχει τελικα μεγαλος αριθμος ανθρωπων που εκτιμαει αυτο το αλμπουμ και ευτυχως μετα απο 14 χρονια εχει παρει θεση στις καρδιες των ανθρωπων ως ενας απο τους καλυτερους δισκους τους, γιατι απλα ειναι.
οχι πες ρε φθόγγε ειλικρινά πες και να πείτε και οι άλλοι. εγώ στο Only a matter of time ακούω τον Fish να τραγουδάει.
edit
γιατί δεν είδα την απάντηση σου φιξ.
σιγά μην θέλω να προσκυνήσεις την άποψη μου. απλά την λέω, όπως την λες και εσύ όταν λες "καλά σας γαμάει" και ακούγεσαι. επίσης λολ χαλάρωσε, όταν σου λέω οτι δεν έχεις σχέση με τον συγκεκριμένο ήχο και γι αυτό απορρίπτεις σχεδόν αυτόματα πράγματα που μπορεί να παραπέμπουν σε αυτόν, δεν το λέω για να σε στήσουμε στην γωνία και να σε κοροιδεύουμε, απλά αυτό μπορώ να συμπεράνω. και επιτέλους δηλαδή οκ ξαναδιάβαζε τι γράφεις. πως είναι δυνατόν να είχε άλλη μια βαρετή ίδια φωνή ο Πρέκας όταν είναι ο μόνος τραγουδιστής στον κόσμο ολάκερο που κάνει αυτό το τόσο γαμηστερό "γάβγισμα" στις ψηλές. είναι τόσο μοναδικός σε αυτό.
edit2
επίσης έτσι επειδή γουστάρω να σε πειράζω, πάρε ένα δωράκι όλο αγάπες και λουλούδια.
4GpBuTWsta4
καλά σε γαμάει
Jim Dandy Mangrum
18-05-2011, 23:09
lol. post fixxer me toses mlkies mazemenes kai ena swsto.
pame pali gia ana mh tsakwneste. dominici fwnara. theater mexri falling einai flawless. meta mono metrioi kai sympa8htikh diskoi me eklampseis. labrie enas kalos tragoudisths -xeiroteros apto 95% tou US power- pou elampse mono mexri to falling. kai gia na mh ksexniomaste to metropolis 2 enas aptous pio yperektimhmenous diskous ever. sygkritika me ola ta prohgoumena, patata....kalhnyxta!
φιλαρακι προσεχε μη σε μαχαιρωσει κανενας το καλοκαιρι...
ΥΓ. Κρουξ, προφανως οταν λεω καλα σας γαμαει, ειναι γιατι αποφασισα να μπω κι εγω στο παιχνιδακι σας, η σοβαρη μου απαντηση ειτε το πιστευεις ειτε οτι ηταν το "πλακα εχετε εδω μεσα"
Jim Dandy Mangrum
18-05-2011, 23:13
otan me dei autos o kanenas face to face, 8a protimhsei na automaxairw8ei.....
Παρε το Fortune In Lies, παρε το Afterlife, παρε το Status Seeker, ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕΣΑ.
Γιατί καλέ; Σοβαρότατα τραγούδια με πραγματικούς προβληματισμούς είναι, τι έχουν; Μόνο το Killing Hand χάνει πόντους επειδή δεν βγάζει κανένα νόημα, αλλά και αυτό ακόμα λόγω σύνθεσης / εκτέλεσης λίγα μπορούν να το αγγίξουν. Αγαπάω το ντεμπούτο Dream Theater και τίποτα. άλλο. Όταν νόμιζαν ότι το να παίζεις σαν Rush, Maiden και Fates Warning ήταν η κορυφή της φιλοδοξίας τους, χωρίς Pantera και U2 μέσα στο γλυκό.
Επειδη φτασαμε στο σημειο ομως να μας πει βαρετους στο τσατ ο Κασερινος :!: , προφανως σπασαμε αρχιδια περισσοτερο κι απο τη μεγγενη σταρχιδια του ντομινιτσι. Φρεσκο πραγμα που σαλευει. Εδω μιλαμε μονο για ατμοσφαιρικο κλιμα και ερμηνεια, οχι αστεια. Δυο απο τα τρια καινουρια τραγουδια των Riverside, απο το νεο τους EP. Δεν ξερω αν θα ειναι και στο αναμενομενο αλμπουμ ή οχι, υποθετω πως οχι, αφου κυκλοφορησαν τωρα. Το πουλανε λεει και στην περιοδεια τους το EP. Βρειτε και το τριτο τραγουδι, βαριεμαι :P
eOTbtf03oNg 5kaButICkH4&feature=feedlik
fb9mM9DrgHs
ρε δε πάμε καλά, επανένωση psycho symphony?
Ford Prefect
19-05-2011, 21:30
Φίξξξερ, διαβάζεις ως γκρούπι του FII όμως γιατί στο κείμενό μου λέω ότι με ζόρισε το FII όταν το πήρα (προσωπικά), ότι ζόρισε τον κόσμο και τον δίχασε (φακτ) και για τον δίσκο ότι είναι welcome addition στην πλουραλιστική (τότε) δισκογραφία της μπάντας. Τον Sherinian δεν τον θεωρώ μαλάκα, τον πιο τίμιο και ειλικρινή πληκτρά τον αποκάλεσα, τρομερά entertaining και ότι έχει και το αριστουργηματικό lines in the sand. Αυτά περί ποζεριλικίων πάνε στο τι βγήκε στον κόσμο, όχι σε μένα. Πάει αυτό.
Για τον Λαμπρή, θα έχεις ήδη καταλάβει ότι δεν είμαι φαν. Μάλιστα είμαι τόσο μη-φαν που είχα την όρεξη να γράψω αυτό:
http://vics-dungeon.blogspot.com/2011/05/dream-theater-auditions-for-new-singer.html
...για τους καμμένους σαν εμένα που δεν θέλουν τόσο Michael Bolton στους Dream Theater ΤΟΥΣ. :)
Οκ εσυ μπορει να μη θελεις Μπολτον (ατυχης παντελως ο παραλληλισμος, εκτος απο το μαλλι), αλλα κι εγω δε θελω οποιονδηποτε αλλον απο το συρφετο των υψιφωνων που τραγουδανε ολοι με τον ιδιο τροπο και εχουν κανει την πλειοψηφεια των progressive μπαντων να μην ειναι καθολου progressive εκει εξω, αλλα ακριβως το αντιθετο, κονσερβα και βαρετες. Ακου μπαντηλακη και ρευ αλντερ και διαφορους αλλους αν γουσταρεις, εγω θα μεινω με το λαμπρη. Βασικα μην ακους Dream Theater, δε νοειται να δηλωνεις οπαδος της μπαντας και να μην αντεχεις τη φωνη του, τι διαολο τους ακους τοτε, εχουν επι ΕΙΚΟΣΙΔΥΟ χρονια αυτη τη φωνη.
βασικά και μόνο που δεν μπορείς να πιάσεις τον παραλληλισμό με τον Μπόλτον, άστο γάματο. κανείς δεν είπε οτι θέλουμε τον Tate ή τον Mallicoat στους Θήατερ. μια συζητησούλα κάνουμε να περνάει η ώρα με το τι πιστεύουμε ο καθένας ξεχωριστά οτι θα ήταν καλύτερο για την μπάντα. και για πολλοστή φορά κάθεσαι και υπερασπίζεσαι το τίποτα. την μετριότητα του πουθενά. σιγά μην θέλω παπάουερ μέταλ τραγουδιάρη στους θήατερ. έναν σοβαρό ερμηνευτή από αυτούς που βρίσκεις με τους κουβάδες εκεί έξω και όχι για ακόμα μία φορά την Κυρά-Λάμπραινα ο Γιώργος σου που πάει. το να σου αρέσει ο Χαριστέας του μέταλ είναι δικαίωμα σου και κάνε και ότι γουστάρεις αλλά εδώ και 2-3 πόστ να είσαι στη φάση "καλά σας γαμάει", "άμα δεν γουστάρετε, μην ακούτε", "τράβα να ακούσεις την μέγγενη" ε άντε γάμα μας ξερωγώ. την είπες την γαμιόλα την άποψη σου για τον άχρηστο, άσε και εμάς να πούμε την δικιά μας. κάτι ουσιαστικό έχεις να πεις για την μπάντα. εμένα με φαίνεται πως όχι. είσαι απόλυτα ικανοποιημένος με όλα και μια χαρά δισκάρες βγάζουν. έ άμα όλα είναι τέλεια για σένα, τι στο πόυτσο σε χαλάει να λέμε εμείς τα δικά μας. εσύ είσαι μια χαρά με αυτό που έχεις.
μη βριζετε κυριε κρουψ
υγ. καλα σας γαμαει ο λαμπρη :D
Ford Prefect
19-05-2011, 23:25
Όλα κι όλα, εγώ τον Mallicoat τον στηρίζω σθεναρά.
Στα σοβαρά Φίξξξερ, ο Λαμπρής είναι καλός στους δύο+ένα δίσκους. Απλά θα μπορούσε όλο αυτό να είναι πολύ καλύτερο. ΛΕΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ και σόρι που χέζω πάνω σε καύλα σου έτσι χοντροκομμένα, παραδέξου ότι το πήρες πολύ πιο σοβαρά από ότι εγώ και ας έχω κάτσει να γράψω ένα κατεβατό. Το κίνητρό μου είναι ότι ευχαριστιέμαι να γράφω, βρήκα όρεξη με το θέμα και αυτό είναι. Εσύ το πήρες λίγο λες και πάω να κάνω επίσημο petition και μαζεύω υπογραφές να φύγει ο Labrie.
Πού τέτοια τύχη όμως;! :P
Αν το επαιρνα σοβαρα θα ειχα επιχειρηματα ε :P
Εμενα απλα μαρεσει ο Λαμπρη και οσο παρουσιαζεις την κριση σου σαν την πανανθρωπινη αληθεια, θα σπαω αρχιδια γιατι πολυ απλα μπορω. Να μαθεις να εκφραζεσαι καλυτερα και τοτε θα το κανω κι εγω!! :P
ΥΓ Δε σας χαλασε που σας γαμαει ο Λαμπρη
Ford Prefect
19-05-2011, 23:53
Κοίτα, δεν φταίω εγώ αν ο λόγος μου είναι ένας Αμείλικτος Γλαφυρός Καταπέλτης (χειρόφρενο, κουρνιαχτός)! :P
60ju2k_QXnI&feature=player_embedded#at=51
γαμωτο αυτο ερχομουν να ποσταρω. Τραβηξτε καμια γρηγορη να γουσταρετε ;)
Λογικα το ξερετε οι περισσοτεροι αφου υπαρχει και θρεντ για αυτους, αλλα για τους λιγους που δεν το ξερουν. Γαμαει.
NmfzWpp0hMc
8AS8cRCEGZg&feature=related
..
.
phthoggon
30-05-2011, 19:56
πω, δε θα μπορούσα με τη καμία να τα χω με γκόμενα που είναι καλύτερη στη κιθάρα από μένα.
(το λες δε το λες κιθάρα αυτό το πράγμα βέβαια)
εκ του 'ποτέ δεν θα μπορούσα να τα έχω με κοπέλα που με βάζει κάτω' που έχω ακούσει συχνά;
Κάκιστη φάση αυτοί οι Animals as Leaders παντως.
phthoggon
30-05-2011, 20:11
μωρέ γενικά ας σε βάζει κάτω, αλλά όχι και στη κιθάρα, ντροπής πράγματα! (καλά αυτή παίζει και keith merrow τελικά, λατρεία, το παίρνω ίσως πίσω)
το παίρνω ίσως πίσω
άμα τις παίξεις καλλίτερα sweeps ίσως
Ra Pariah
30-05-2011, 20:34
Κάκιστη φάση αυτοί οι Animals as Leaders παντως.
πολύ πίου-πίου έχουν.
A Dramatic Turn of Events
1. On the Backs of Angels
2. Build Me Up, Break Me Down
3. Lost Not Forgotten
4. This is the Life
5. The Shaman's Trance
6. Outcry
7. Far From Heaven
8. Breaking All Illusions
9. Beneath The Surface
Stay tuned for more information on www.dreamtheater.net tomorrow morning!
Μονο ευχαριστη η υπαρξη 9 τραγουδιων, δε θα εχουμε ενα δισκο γεματο 15λεπτα που κουραζουν παλι. Ο τιτλος του αλμπουμ προφανως αναφερεται στις καταστασεις. Ουδεν σχολιο για τα τραγουδια, αν δεν τα ακουσουμε δε θα βγαλουμε και κανενα συμπερασμα.
Jim Dandy Mangrum
08-06-2011, 11:29
mporei na nai 9 15lepta....
GuardianOfIvorytower
08-06-2011, 12:23
ναι ναι 4 15λεπτα στα πρώτα 2 CD κ ένα 30λεπτο bonus στο τρίτο :P :P :P
7QtLbXeQkV8&feature=relmfu
Μιας και εβαλες Symphony X, τα μεγαλα νεα απο το twitter του Portnoy ηταν τελικα η δημιουργια της νεας τουμπαντας, με το ονομα Adrenaline Mob, μαζι με τους:
Russell Allen - Vocals
Mike Orlando - Guitar
Rich Ward - Guitar
Paul DiLeo - Bass
Επισης:
Don't miss this exclusive one-off intimate live debut of
ADRENALINE MOB
Fri, June 24th 2011 at 8pm
The Hiro Ballroom, New York City
Εχω ηδη δυο εισιτηρια και το μονο που μενει ειναι να βρω αλλον εναν να παω μαζι του ή ακομα καλυτερα αλλη μια... :P Μονο 26 δολλαρια και για τα δυο εισιτηρια, δε με χαλασε καθολου
όλντσκουλ ροκιές δεν είπε οτι θα παίζουν ?
Ra Pariah
20-06-2011, 12:24
_pdag1m2umc
Αθάνατη Metal Blade. :dfinger:
http://www.facebook.com/adrenalinemob?sk=app_190322544333196
Μαρεσει, θα τους δω και live Παρασκευη, το παμε αυτο? Α το παμε
http://www.youtube.com/watch?v=71X2U5V0wC4
Για πες fixxxer...
ΘΑ κανω live report mαλλον μωρε, γενικα επαιξαν ολο το αλμπουμ το οποιο ΣΚΟΤΩΝΕΙ, συν μερικες διασκευες.
Ο Mike Portnoy ειναι οπως παντα 100% αψογος, τελειομανης, επαγγελματιας και ΜΟΥΣΙΚΟΣ.
Ο Mike Orlando στην κιθαρα χανει τον ελεγχο, δεν υπαρχει.
Russell Allen στα καθαρα, στα ψηλα, στα aggressive, σε ολα απλα γαμαει και ειναι και μορφη.
Ε οκ οι αλλοι δυο κομπαρσοι ειναι.
H μουσικη ειναι hard rock/metal με αρκετα στοιχεια progressive μεσα, κατι ριφφακια τρελα δηλαδη και κατι περιεργους χρονους σε συντομα σημεια. Χαρακτηριστικα σημεια που θυμισαν Pantera, Alice In Chains, Black Sabbath, Led Zeppelin και ελαχιστα Metallica.