PDA

View Full Version : Progressive/post/experimental/tech/extreme metal

Pages : 1 [2]

FIXXXER
29-06-2011, 18:05
oasnbzEMV08&feature=share

Αποψη μετα.

roccer
29-06-2011, 19:28
Μάλλον το πιο δύσκολο opener που είχαν ποτέ οι Dream Theater.

Ethereal
29-06-2011, 20:38
εγω αυτο που ακουω ειναι μια μπαντα που ξαναβρηκε τον εαυτο της.

animae
29-06-2011, 22:17
Μέτριο κομμάτι, περίμενα πολύ περισσότερα. Ενώ ξεκίνησε σχετικά καλά, μπήκε ο Λαμπρής ο οποίος παίζει να πέθαινε από βαρεμάρα όταν τραγουδούσε. Σε όλο το κομμάτι δυστυχώς. Μέτριες σε αρκετά σημεία οι κιθάρες, που αν είχες ωραία φωνητικά δεν θα φαινόντουσαν. Το πιο ινστρουμενταλ σημεία θυμίζουν θιατερ εποχών scenes, το οποίο είναι εξαιρετικό. Ραντες φαίνεται λίγο πιο μπροστά και αυτό μαλλον καλό είναι, γιατί ακούγεται καλούλης, Μγιαννκ επιτέλους ακούγεται.
Φωνή πολύ μπροστά, τύμπανα σχετικά πίσω, δεν βγάζεις συμπέρασμα για τον Μαντσίνι, δεν ακούγεται όμως να γκρουβάρει πολύ.

Ισως το χειροτερο εξώφυλλο θιατερ αν είναι αυτο το κανονικό, εμετός.

ώρα να αλλάξουν τραγουδιστή επίσης.

phthoggon
29-06-2011, 22:27

μόνο ένας μεταλλάς θα χρησιμοποιούσε τη λέξη ΕΜΕΤΟΣ για να χαρακτηρίσει ένα τέτοιο εξώφυλλο, ένα εξώφυλλο των.. Dream Theater. Τι είναι δηλαδή το ωραίο για σένα, διαόλοι με σηκωμένες πούτσες, φωτοσοπιά σε ανάλυση 14000x56000? Μισό δευτερόλεπτο ξέρω γω ξόδεψες να σκεφτείς μία πιθανή συμβολική σημασία του?

(δεν είμαι στις καλές μου σήμερα)

animae
29-06-2011, 23:01

μόνο ένας μεταλλάς θα χρησιμοποιούσε τη λέξη ΕΜΕΤΟΣ για να χαρακτηρίσει ένα τέτοιο εξώφυλλο, ένα εξώφυλλο των.. Dream Theater. Τι είναι δηλαδή το ωραίο για σένα, διαόλοι με σηκωμένες πούτσες, φωτοσοπιά σε ανάλυση 14000x56000? Μισό δευτερόλεπτο ξέρω γω ξόδεψες να σκεφτείς μία πιθανή συμβολική σημασία του?

(δεν είμαι στις καλές μου σήμερα)

Βασικά στο ηαρ γράφουμε, που είναι μια συχνά χρησιμοποιούμενη λέξη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου κάνει εντύπωση.

Θες να αναλύσω γιατί δεν μου αρέσει το εξώφυλλο???Ορίστε λοιπον, η ανάλυση μου μιας εικόνας:
Nαι οι θιατερ είναι σε μεταβατική περίοδο. Ναι το δηλώνουν με τον τίτλο. Ναι το αεροπλάνο των θιατερ συνεχίζει ενώ ακροβάτησε πάνω σε τεντομένο σχοινί και τελικά συνεχίζει παρόλα τα σύννεφα που μπορεί να παρουσιάστηκαν. Ε συγγνώμη αλλά το εξώφυλλο φαίνεται εντελώς διαδικαστικό, μου θυμισε το επεισόδιο southpark όπου φαινόταν πως κατεβάζουν ιδέες οι δημιουργοί του family guy, οπότε τους ηρθαν 4 λέξεις στο μυαλό και τις έβαλαν για εξύφυλλο.
Πως το λένε, κακή υλοποίηση. Όταν ήμουνα πιο μικρός είχε τύχει να δω μια-δυό φορές όνειρο πως η εκάστοτε αγαπημένη μου μπάντα, εβγαζε δίσκο με απίστευτα άδειο και χωρίς φαντασία εξωφυλλο. Λολ αρχικά για το τι έβλεπα
και κατα δεύτερον, ε το κατάφεραν οι θιατερ.

Δεν ήθελα ούτε σπαθιά, ούτε δράκους, ούτε τίποτα. Λίγη φαντασία. Το six degrees πχ έχει πολύ ωραίο εξώφυλλο, παρόλο που ούτε εκεί έχει δράκους και ιστορίες. Να πούμε για το falling into infinity?

Ελπίζω να σε κάλυψα λοιπόν.

H.
29-06-2011, 23:15
Οι θίατερ είναι σε μεταβατική περίοδο? Έλα χριστέ και μπούκωνε..

animae
29-06-2011, 23:18
E ξέρω γω, έφυγε ο Πορτνόης μήπως?

phthoggon
29-06-2011, 23:22
Βασικά στο ηαρ γράφουμε, που είναι μια συχνά χρησιμοποιούμενη λέξη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου κάνει εντύπωση.

δηλαδή χρησιμοποιείς λέξεις επειδή τις χρησιμοποιεί το ER? Βασικά μακάρι, βγάζει νόημα έτσι. Εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αρνητική, το πώς λέξεις με τέτοια συναισθηματική φόρτιση μπορούν για ειπωθούν για κάτι τόσο αθώο και γλυκούλι όσο το νέο_εξώφυλλο_θήατερ. Ίσως το συνδυάζω με άλλο τύπο ατόμου στο μυαλό μου, αλλά οκ, τουλάχιστον εσύ με κάλυψες. Τα εξώφυλλα θήατερ είναι πάντα κάπως έτσι, μωρά με κουβαδάκια, αστεράκια στον ουρανό, etc. μου φαίνεται δύσκολο να ενοχλήσουν κάποιον familiar με αυτούς.

H.
29-06-2011, 23:25
Α, έφυγε ένας από τους πέντε και αυτό κάνει ένα συγκρότημα με μια ντουζίνα άλμπουμς από πίσω τους να βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο?

Ή πραγματικά πιστεύεις ότι στο άλμπουμ με το κακό εξώφυλλο θα ακούσεις τους νεαρούς να ψάχνονται μουσικά? :P

animae
29-06-2011, 23:33

δηλαδή χρησιμοποιείς λέξεις επειδή τις χρησιμοποιεί το ER? Βασικά μακάρι, βγάζει νόημα έτσι. Εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αρνητική, το πώς λέξεις με τέτοια συναισθηματική φόρτιση μπορούν για ειπωθούν για κάτι τόσο αθώο και γλυκούλι όσο το νέο_εξώφυλλο_θήατερ. Ίσως το συνδυάζω με άλλο τύπο ατόμου στο μυαλό μου, αλλά οκ, τουλάχιστον εσύ με κάλυψες. Τα εξώφυλλα θήατερ είναι πάντα κάπως έτσι, μωρά με κουβαδάκια, αστεράκια στον ουρανό, etc. μου φαίνεται δύσκολο να ενοχλήσουν κάποιον familiar με αυτούς.

Περισσότερο το είπα για την εντύπωση που προκαλεί η λέξη, παρά για το ότι εννοώ ότι είναι "εμετός" το εξώφυλλο. Όντως οι θιατερ βγάζουνε γλυκουλικα εξώφυλλα που σίγουρα δεν προκαλούν αυτό το συναίσθημα. Έχεις δίκιο. Επίσης δεν είναι μόνο για σένα κακή μέρα.

Η, οι θιατερ δεν είναι χθεσινή μπάντα, αλλά παρολαυτά, με 3 αλμπουμ στην σειρά που ήταν μέτρια και με το ότι έφυγε ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη τους, που κινούσε τα νήματα, τους κάνει να είναι σε μεταβατική περίοδο.

Γενικά εδώ γίνεται της πουτάνας και μείς ασχολούμαστε με τους θιάτερ.

FIXXXER
29-06-2011, 23:35
Ελα ρε Η. δεν εφυγε ενας απο τους πεντε, εφυγε ενας απο τους 3 ιδρυτες και ο ΜΟΝΟΣ λογος για τον οποιον εγιναν τοσο γνωστοι και mainstream οι Dream Theater, και δεν εννοω για τη μουσικη του συνεισφορα, που ειναι κι αυτη τεραστια. Φυσικα και ειναι σε μεταβατικη περιοδο οι DT, ισως την μεγαλυτερη μεχρι τωρα στην καριερα τους.

Εγω ακουγοντας παμπολλες φορες το τραγουδι, εχω να πω οτι ανεξαρτητα απο το αν το βρισκουμε πρωτοτυπο, εμπνευσμενο, ξεχωριστο, καταπληκτικο ή οτιδηποτε αλλο, τα πραγματα ειναι σε σωστη ισορροπια μετα απο ΠΟΛΥ καιρο. Επιτελους εχουμε ΠΕΝΤΕ οργανα να ακουγονται ισοποσα, ο Rudess προσφερει πολυ στο κομματι, ο Muyng με τον Manginι αποτελουν πολυ σωστο rhythm section χωρις να κουραζουν, ο Petrucci δεν αναλωνεται σε διλεπτα σολος (αν και θελουμε και 1-2 απο αυτα στα αλλα τραγουδια) και ο Labrie δεν ουρλιαζει καθολου. Τωρα το καιρος να αλλαξει τραγουδιστης, οκ... σε αλλο συμπαν μαλλον ο ανιμαε, με κανει να αναρωτιεμαι αν ακουγε και ποτε Dream Theater ή αν ειναι απο αυτους που τους εμαθαν με το Scenes From A Memory και εκτοτε περιμενει αναλογο αλμπουμ.

Το αν το κομματι ειναι πολυ καλο ή οχι, οκ, θα το αποφασισω μετα απο καιρο, προς το παρον καλη η πρωτη εντυπωση, αλλα δεν ενθουσιαστηκα προφανως, αφου κινουνται σε πολυ γνωριμα μονοπατια.

animae
29-06-2011, 23:41
Ελα ρε Η. δεν εφυγε ενας απο τους πεντε, εφυγε ενας απο τους 3 ιδρυτες και ο ΜΟΝΟΣ λογος για τον οποιον εγιναν τοσο γνωστοι και mainstream οι Dream Theater, και δεν εννοω για τη μουσικη του συνεισφορα, που ειναι κι αυτη τεραστια. Φυσικα και ειναι σε μεταβατικη περιοδο οι DT, ισως την μεγαλυτερη μεχρι τωρα στην καριετα τους.

Εγω ακουγοντας παμπολλες φορες το τραγουδι, εχω να πω οτι ανεξαρτητα απο το αν το βρισκουμε πρωτοτυπο, εμπνευσμενο, ξεχωριστο, καταπληκτικο ή οτιδηποτε αλλο, τα πραγματα ειναι σε σωστη ισορροπια μετα απο ΠΟΛΥ καιρο. Επιτελους εχουμε ΠΕΝΤΕ οργανα να ακουγονται ισοποσα, ο Rudess προσφερει πολυ στο κομματι, ο Muyng με τον Manginι, αποτελουν πολυ σωστο rhythm section, χωρις να κουραζουν, ο Petrucci δεν αναλωνεται σε διλεπτα σολος (αν και θελουμε και 1-2 απο αυτα στα αλλα τραγουδια) και ο Labrie δεν ουρλιαζει καθολου. Τωρα το καιρος να αλλαξει τραγουδιστης, οκ... σε αλλο συμπαν μαλλον, ο ανιμαε με κανει να αναρωτιεμαι αν ακουγε και ποτε Dream Theater ή αν ειναι απο αυτους που τους εμαθαν με το Scenes From A Memory και εκτοτε περιμενει αναλογο αλμπουμ.

Το αν το κομματι ειναι πολυ καλο ή οχι, οκ, θα το αποφασισω μετα απο καιρο, προς το παρον καλη η πρωτη εντυπωση, αλλα δεν ενθουσιαστηκα προφανως, αφου κινουνται σε πολυ γνωριμα μονοπατια.

Βασικά τους πρωτοάκουσα από το falling into infinity, δεν μου άρεσε τότε και μετά άκουσα τα i&w και awake, τα οποία και μου άρεσαν περισσότερο(τότε).

Ο λαμπρής έχει σταματήσει να μου αρέσει, από τότε που είδα λάιβ το scenes from a memory, στο οποίο άκουγα 4 γαμάτους μουσικούς να παίζουν αψογα και έναν τύπο που δεν μπορούσε να τραγουδίσει. Βέβαια στο six degrees τραγουδάει ωραία, όπως και σε αρκετά διάσπαρτα τραγούδια από τους μετέπειτα δίσκους.
Ο μόνος λόγος που το είπα για τον Λαμπρή, είναι γιατί πραγματικά μου ακούγεται ότι βαριέται που ζεί. Τώρα τι να πω, μπορεί να φταίει η κακή μέρα και αύριο να το ξανακούσω και να πω ότι είναι η καλύτερη ερμηνεία του. Δεν παίζει αυτό, αλλά λέμε τώρα.

FIXXXER
29-06-2011, 23:45
Ε βασικα απλα δε σαρεσει η χροια του, το οποιο ειναι κοινο και αποδεκτο.
Σταματα να ακους Dream Theater, ειναι το πιο απλο.

animae
29-06-2011, 23:53
Mα μου αρέσουν οι θιατερ, μου αρέσει και ο Λαμπρής όταν δεν γκαρίζει (και κυρίως γιατί δεν γκαρίζει ωραία), μου αρέσει η χροιά του. Απλά ο τύπος δεν ξέρει να τραγουδάει λάιβ, σε επίπεδο αντάξιο των μουσικών που έχει δίπλα του.

Για να καταλάβεις τι εννοω, These walls, φορεβό κομμάτι, πολύ ωραία ερμηνεία. Απλή, δεν πιέζει τον εαυτό του και φαίνεται ότι γουστάρει αυτό που τραγουδάει. Όταν ξεκινάει και τον πιέζει να φτάσει ψηλά με ενοχλεί. Όμως τα σημεία αυτά είναι λίγα σε σχέση με την ευχαριστηση που μπορεί να μου προσφέρει ένα αλμπουμ τους. Σε αυτο το τραγούδι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά μου φαίνεται εντελώς αδιάφορος στην ερμηνεία. Δεν βάζει πάθος, δεν πάει να κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να πατήσει στο ριφφ.

FIXXXER
05-07-2011, 09:15
OX-zt_o-7WA

Και επικο σετλιστ στη Ρωμη, αν και συντομο για τα δεδομενα των DT.
:touched::touched::touched::touched: για το αποπανω, ανατριχιαζω ΚΑΘΕ γαμημενη φορα με το μεσαιο σημειο με την ακουστικη... πωωω...

Entrancemperium
05-07-2011, 17:45
rYWJw8BZGmU&NR=1
Μangini θα εξελιχθεί σε μεγάλη λατρεία..
Κλαίω με το drum kit!:pink:

Krux
25-07-2011, 15:28
με αγωνία

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/soulflypremiere/leprous2011cd.jpg

jack the ripper
25-07-2011, 20:29
ε πες τπτ ντε για εμας που δεν ξερουμε τπτ

wom
25-07-2011, 21:16
Εντελώς καμμένοι Νορβηγοί που παίζουν (πολύ ενδιαφέρον) prog rock/ prog metal / jazz / black metal (με την έννοια των Arcturus) / διάφορα άλλα ...

Πέρασαν αρκετά χρόνια χωρίς να ασχολούνται πολύ με την μπάντα (το 2006 μου είχαν στείλει ένα cdr της κακιάς ώρας με χίλια ζόρια και mp3 δεν έβρισκες ούτε με αίτηση). Πέρυσι όμως ξύπνησαν, κυκλοφόρησαν πιο επαγγελματικά την μουσική τους με αποτέλεσμα να τους υπογράψει η Inside Out. Και βλέπουμε.

Ορίστε και sample γιατί έχουν πολύ ιδιαίτερο songwriting και φωνητικά (ειδικά τα tenor/καθαρά που κάνει)

nim10BdaTMw

C_lw11W0iRY

jack the ripper
25-07-2011, 21:27
:pink:

Entrancemperium
25-07-2011, 22:08
Σε σημεία μου θύμισαν πολυ Winds.. Υπάρχει σχέση καθόλου;

H.
25-07-2011, 23:16
Δεν ξέρω γιατί λέτε ότι είναι περίεργες οι συνθέσεις, εμένα μου ακούγονται απολύτως φυσιολογικές και πανέμορφες ροές. Έχω ΠΟΛΥ καιρό να ακούσω κάτι ταυτόχρονα νέο και τόσο ενδιαφέρον.

Krux
26-07-2011, 09:08
ό,τι είπε ο wom και να προσθέσω επίσης πως πρόκειται για τους μουσικούς που χρησιμοποιεί ο Ihsahn για τα λάηβς του.

FIXXXER
27-07-2011, 12:41
Πολυαναμενομενο μετα τα πρωτα δειγματα και το γαματο Insurgentes...

qfQQPk71f2U&feature=related

Ra Pariah
27-07-2011, 17:33
Τρελός εμετός ο τύπος.

Edit: o Wilson, όχι ο Fix. :pink:

h2he
27-07-2011, 20:42
Ο Wilson γενικα εχει κάνει βέβαια τεράστια πράγματα στην μουσική καριέρα του, και αν μερικοί τελευταίοι παλιμπαιδισμοί δεν μας αρέσουν, δεν παύουμε να τον συμπαθούμε σε μεγάλο βαθμό.

ikonoklast
27-07-2011, 20:51
Καλά κάτι Bass Communion όπως και οι Porcupine μέχρι ενός σημείου (μέχρι το In Absentia για μένα, μετά βαριέμαι) όπως και άλλα που έχει κάνει είναι φοβερές δουλειές. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποιος έδωσε αυτό τις προάλλες στο τσατ και παραείναι WTF:

http://www.youtube.com/watch?v=qmykCp10Anc

Αμα κάνει και τίποτα με τους NOISIA ή τον ΣΚΡΙΛΛΕΞ, βάλτε καμιά φωνή.

Krux
09-08-2011, 09:00

και κόπι πέηστ και ούλτιμεητ φέηλ

http://www.metalsucks.net/wp-content/uploads/2011/08/Dream+Theater+why.jpg

Krux
10-08-2011, 11:17
να πούμε λίγο καθυστερημένα και ένα RIP για τον Mac.

f2jerAMNzJs

Krux
16-08-2011, 14:46
triple post ftw

κύκλους

ieyi3NNKonA

:malakia::malakia::malakia:

Krux
07-09-2011, 09:21
http://www.metalsucks.net/wp-content/uploads/2011/09/cynicep.jpg

Krux
25-01-2012, 11:46
περισσότερες πληροφορίες σύντομα

http://www.israbox.com/uploads/posts/2012-01/1326084498_cover.jpg

Ra Pariah
11-06-2012, 00:01
Ότι ξέρουν από prog στο Texas δεν θα το μάθετε σήμερα (Watchtower, Power of Omens κ.ά.). Άκουστε λοιπόν το παρακάτω κομμάτι από τον δεύτερο δίσκο "Monolith" των Ethereal Architect, ίσως ψήσει ορισμένους.

http://www.metal-archives.com/images/3/3/8/7/338769.jpg?0131

h07Qql1_L_U

Ο ήχος του video είναι παρμένος από το cd.

animae
25-09-2012, 12:31
Λοιπόν, ετουτοι είναι οι Aστραλέζοι Caligula's Horse. Πολύ μεγάλη εκπληξη από το πουθενά.

http://www.metalmusicarchives.com/images/covers/caligulas-horse-moments-from-ephemeral-city.jpg

Παίζουν progressive φάση. Καταφέρνουν να παντρέψουν leads και solos από entropia των PoS(περισσότερο σε ήχο αλλά φέρνει λίγο και σε μελωδίες) με το djent σε σημεία. Γενικά πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα που αν και δεν έχουν κάτι το καινοτόμο, ακούγονται πάρα πολύ φρέσκιοι. Ο φωνής είναι αρκετά καλός, σε 4-5 σημεία έχει γράψει εκπληκτικές μελωδίες. Το θετικό και συγχρόνως το αρνητικό τους είναι ο κιθαρίστας τους, ο οποίος ξέρει πολύ μπάλα, πετάει κάτι απίστευτα ριφφς εδώ και κει, αλλά σε ορισμένα κομμάτια ψιλοξεχνάει να σταματήσει να σολάρει(καμία σχέση με theater βέβαια-σε πολλά σημεία θυμίζει gilbert και vai). Το καλό του βέβαια είναι ότι ακόμα και στα ψωλαρισματα είναι ωραίος.

Γενικά πολλές αλλαγές, αρκετά φρέσκος ήχος, ωραίες κιθάρες και μελωδίες της φωνής. Προσεγγίζουν σε σημεία αυτό το νεο-προγκ που λέγατε σε άλλο θρεντ, αλλά με μια πιο faith no more διάθεση και σίγουρα πολύ πιο σκληρες κιθάρες όταν αποφασίσουν να πάνε σε djent μεριές.

Krux θα γουστάρεις.

Πάμε και ένα βίντεο:

mVSGxv0_wBE

Krux
25-09-2012, 15:21
το κομμάτι του βίντεο είναι από EP βλέπω που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με τον 1ο δίσκο.
άκουσα το συγκεκριμένο κομμάτι και δεν μου άρεσε, εκτός από το σημείο που ανέβηκαν οι ταχύτητες. δεν μου αρέσει καθόλου η χροιά του τραγουδιστή (σε φάση κλαψιάρης keenan). κιθαριστικά, το phrasing του είναι δυνατό αλλά δεν αφήνει τίποτα άλλο και κανέναν να "φανεί" μέσα στα κομμάτια, είτε όταν συνοδεύει μελωδικά είτε όταν djentάρει.
με έψησε πάντως να ακούσω και κάποια κομμάτια από το full length πάντως και εκεί τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. το οτι είναι από την Αυστραλία μόνο πινκς επίσης.
συνολικά πάντως λαμβάνω μια επιτηδευμένη κλαψομουνιά, πράγμα που πιστεύω οτι κυρίως οφείλεται στον τρόπο έκφρασης του τραγουδιάρη. τεχνικά υπάρχει αρτιότητα απλά το πάντρεμα της με την μελωδία δημιουργεί προβλήματα συνοχής.
ενδιαφέρον πάντως.

Krux
25-09-2012, 15:39
μιας και bumpαρε το θρεντ όμως ας πω και εγώ δυό πράγματα για το δισκάκι που έχει κλειδωθεί στο cd-player.

http://images.plixid.com/imager/w_500/h_/691a7c84ba136dcce4092434ab632fce.jpg

σουηδοί, χαζεμένοι, παίζουν ένα μοναδικό, περίεργο μείγμα επιρροών με κεντρικό άξονα τον Zappa και τους King Crimson. το void είναι ο 7ος ( ! ) δίσκος τους και γενικά μόνο αγάπη τι να λέμε.

πάρτε και μια ιδέα και ψαχτείτε.

TZ28IBH7zCA

phthoggon
07-12-2013, 19:34
hkaLwZePdKM

η υπερμπάντα του κύριου Tymon Kruidenier (πρώην Cynic των Traced in Air και Re-traced) όχι μόνο τελικά δε διαλύθηκε αλλά επέστρεψε με 2ο άλμπουμ, ονόματι Liminal. Καιρό είχα να ακούσω κομμάτι 5 φορές συνεχόμενα. Άμα το δει και ο κρουξ που μου τους έμαθε κιόλας (κακό ίαρ, εσύ) να πει. Και κάνας άλλος βέβαια, περίεργος είμαι αν ακούει κανείς τέτοια πράγματα.

phthoggon
05-03-2014, 22:35
Και.. βγήκε το νέο Cynic και λέγεται "Kindly Bent to Free Us".

http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/loudwire.com/files/2014/02/KBTFUCynicCover.jpg

Μέτριες κριτικές βλέπω από μεταλλάδες, λοιπόν μην είστε μεταλλάδες και ακούστε/τολμήστε. Νομίζω ότι οι Cynic τώρα είναι στα καλύτερα τους. (Προετοιμαστείτε βέβαια, λέμε για ένα πράγμα λίγο προγκ, λίγο ποπ, λίγο τζαζ, λίγο μέταλ, αρκετή ατμόσφαιρα, μελωδιάρες)

Λέμε για κομμάτι καταρχήν που έχει τους στίχους "My cheek cells traced to an ancient human hobbit sized" ε :touched:

wJ6MXHOXLq4

KoiliaSamprela
05-03-2014, 22:44
ρε αγαπάτε με και βοηθάτε, βάζετε και τις κυκλοφορίες στα ριλιζις

chris_boss
05-03-2014, 22:55
φθόγγε, επειδή τους έχω χάσει "τελευταία", είναι αντιπροσωπευτικό αυτό το κομμάτι; μου άρεσε πάρα πολύ.

Phantom Duck
05-03-2014, 23:05
όλα του reunion έτσι είναι (καλά και το focus αν δεν είχε τον άλλον να γκαρίζει κανείς δε θα το 'λεγε death metal)

chris_boss
05-03-2014, 23:10
καταλαβαίνω τι λες, απλώς αυτό που άκουσα εδώ ανέπνεε πολύ ωραία, βγάζοντας μια ωριμότητα. το focus είχε τον ενθουσιασμό των νεαρών βιρτουόζων. είχα ψιλοακούσει το 1ο του reunion όταν βγήκε αλλά ήμουν στρατό τότε και δεν του έδωσα όση προσοχή ήθελα. μετά το πήρε η λήθη. να του δώσω την ευκαιρία;

phthoggon
05-03-2014, 23:27
Για μένα τα πάντα όλα, Traced in Air, Re-traced (πιο άμπιεντ/ανοιχτές εκδοχές κομματιών από το Traced) και μάλλον και το καινούργιο είναι σχεδόν αριστουργήματα. Πρώτα βέβαια το Traced θα έλεγα να ακούσεις. Πιο μέταλ από το καινούργιο δίσκο, του οποίου είναι αντιπροσωπευτικό αυτό το κομμάτι ναι. (To Carbon Traced Anatomy το έχω ακούσει στα γρήγορα αλλά κι αυτό καλό δε θα ναι)

chris_boss
05-03-2014, 23:29
το λιγότερο μέταλ έψαχνα καρδιά μου!

phthoggon
05-03-2014, 23:33
Τότε καινούργιο και απαραίτητα το Re-traced :headbang:(προτιμάω να τα ακούω από κει τα κομμάτια)

Krux
06-03-2014, 10:50
κρις-μπος ακούς το re-traced, όπως είπε και ο φθόγγον. θα λατρέψεις.

VwNQ2SoXYLo

πολύ όμορφο ακούγεται και το καινούριο ε.

phthoggon
18-05-2014, 15:28
Artificial Brain - Labyrinth Constellation

wQeZaBVRXpg

Λοιπόν, αυτή κανονικά είναι μία death metal μπάντα, αλλά λόγω μερικών λεπτομερειών όπως καθαρός ήχος, συνθετική αντίληψη, κάποια αβαντγκαρντο-στοιχεία, ακόμα και το γαμηστερό όνομα/κονσεπτς (the quest to build sentient machines έχουν υπότιτλο στο σάιτ) αλλά και γιατί ως γνωστόν τα είχε κάνει λίγο σαλάτα ο Κρουξ στο όνομα του τοπικ :P θα μπει εδώ! Με λίγα λόγια, δεν θα ενδιαφέρει αυτούς που ψάχνουνε για το ΜΠΡΟΥΤΑΛ, αλλά για τις ριφφάρες/περιπλοκότητα σύνθεσης. Ίσως και λόγω εξώφυλλου-Voivodικών αναφορών μου θυμίζουν κάτι σαν τους Vektor σε ντεθ μέταλ. Από τους καλύτερους μέταλ δίσκους αυτής της περίοδου.

~

Σε ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μήκος κύματος, οι δανοί Anubis Gate πηγαίνουν το παλιό αγαπημένο λυρικό φλώρικο power/prog με άλλα επίπεδα με το καινούργιο τους. Μεγάλη μπάντα.

JFXTwxzJdn4

Έτσι είναι το σωστό προγκ μέταλ από 40ρηδες μου, καθιστοί κοντομάλληδες σε καρέκλες, καθόλου φωτογένεια, σκατά προφορά, μελωδιάρες παντού.

_ravGcKto3I

phthoggon
07-06-2014, 19:14
http://f0.bcbits.com/img/a0499261373_10.jpg

http://kakoranger.bandcamp.com/album/kakoranger-corps

reposting στο θρεντ που αξίζει. Εντάξει ο/η Kakoranger έχει πιο ροκ/πανκ άποψη αλλά στο κάτω κάτω είναι και για αυτούς που ακούνε Keith Merrow και τέτοιους σολίστες

phthoggon
16-12-2014, 10:26
Δύο δισκάρες στη τεχνικο-φάση που βγήκαν φέτος. (με βάση σε μελωδία/ατμόσφαιρα όμως)

8BD0v-AjFQw

o8OV45Dj8SM

tsimpouklano
09-01-2015, 14:47
Σε post μονοπάτια οι κροάτες

https://www.youtube.com/watch?v=uvNrfJ4KZ0A&index=4&list=PLf8QHaKuDdYvK1tDBA8P3QZ8e-sjuYUVJ

Η ατμόσφαιρα με τα αργόσιρτα riffs και τις βαθιές λούπες ληγάει τα πάντα.

bandcamp (http://hesperiandeathhorse.bandcamp.com/album/mrtav)

ypersyntelikos
11-01-2015, 14:49
ληγάει τα πάντα.

Τι ξέρουμε γι'αυτούς;

tsimpouklano
11-01-2015, 21:14
Δεν ξέρω τίποτα ιδιαίτερο, το mrtav είναι η πρώτη τους κυκλοφορία, ενώ έχουν βγάλει και ένα split "The electric wizard" (http://hesperiandeathhorse.bandcamp.com/album/the-electric-wizard-split-ep) πριν ενα χρόνο. Τα μέλη τους παίζουν σε διάφορες κροατικες μπάντες, από crust μέχρι heavy metal.

Το μόνο άξιο μνείας που έχω βρει σε 2-3 rabm/antifa site είναι αυτό

"we're a post metal band with black metal and sludge influences from zagreb, Croatia. everything is completly DIY, we usualy play in squats and support anarchism. we even rehearse in one of the squats (alingside doing workshops, gigs, freeshops, lectures etc), even though the music isn't explicitly anarchist..."
αλλά τίποτα σχετικό με τη μπάντα, καμια συνέντευξη, τίποτα.

phthoggon
15-02-2015, 03:21
54LTxhbYbyA

Bs0ql3-QgfQ

Εντάξει, θεούληδες, τι να λέμε τώρα. Μπαντάρα, είναι και πιτσιρικάδες τρομάρα τους. Στο 2ο στο τέλος έχουμε και σίκουελ του Whiplash (2014)

bonus

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQAuVk1_UT1jXn8N&w=470&h=470&url=http%3A%2F%2Fscontent-b.cdninstagram.com%2Fhphotos-xaf1%2Ft51.2885-15%2F10963867_1412607242366539_648434502_n.jpg&sx=0&sy=0&sw=640&sh=640

πάντα πολύ μπροστά είσαι ρε σάσα

wom
15-02-2015, 20:22
αντε , ακου και αυτο :P

CJJjCsNOBLU

phthoggon
15-02-2015, 20:53
χαχα με τρολλάρεις δε παίζει να το έχεις ακούσει αυτό συνειδητά μέχρι το τέλος! Πάντως τυπάκια με κουρέματα Justin Bieber και χέρια τηλεγραφόξυλου/ακρίδας που κάνουν μεταλλάδες να αποσύρουν κιθάρες FTW. Δεν είναι και για πολύ βέβαια τα περισσότερα του είδους.

wom
15-02-2015, 22:01
Ρε είναι μπροστά, κοίτα πως τρολλάρουν τα Hiphop videos

tv7Hyz4hqm0

Shred HO's!!!

Λεκές
15-02-2015, 22:05
Τι το πατάω το ρημάδι το play button.

wom
15-02-2015, 22:09
dyuSsYfArac

Κάτι πιο εύκολο?

Λεκές
15-02-2015, 22:32
dyuSsYfArac

Κάτι πιο εύκολο?

Και κάτι ακόμη πιο εύκολο

0-O-qxYJdpg

phthoggon
16-02-2015, 02:16
χαχα σου αρέσουν όντως! Το Champagne υπεργαμάει, το είδα μετά και ψιλοντρεπόμουν να το ποστάρω. Πόσο κολληματικό το ρεφραινάδικο χαζοχαζούμενο ριφφάκι, οι δισολίες, μιλάμε για μάστερ σρέντερς. Παίζει και να γάμησαν πρώτη φορά μετά το βίντεο (λέμε τώρα, το πολύ κάνα βυζάκι). Λεκέ απογοητεύεις, πρώτα οι Wintersun, μετά αυτό. Πίσω στα ΊΝΔΥ σου

Λεκές
16-02-2015, 14:04
Βιάζουν το μεταλ μας οι μπέμπηδες σρέντερς και το χαίρεσαι ρε μπουνταλά.

Ra Pariah
17-02-2015, 21:49
Ολόσωστα τα λέει ο Λεκές εν προκειμένω. Όλα τα τελευταία «σρεντάδικα» ποστ ΘΑ ΤΡΟΜΑΖΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΘΑΝΤΟ ΤΑΠΙΝΚ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ.

F2fw136qNo8

03:10 ---> I Am the Killer of Djents. :wave:

Νερόβραστα σουήπς + τάπινξ με ήχο μπούμπλε-μπούμπλε meets iphone. Μακριά απ' το μέταλ μας.

phthoggon
17-02-2015, 23:27
I Am the Killer of Djents

Έχει κυκλοφορήσει αυτό σε τίτλο κομματιού αυτό ή ακόμα? Καλό θα ήταν να υπάρχουν μερικές καινούργιες ιδέες, για ανανέωση ρε παιδί μου, εναρμόνιση με τους καιρούς

Επίσης ε πόσταρες ένα σόλο 20 σεκ για να χώσεις όλο το τζιεντ το οποίο έχει 10 κανονικές νότες στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα και το υπόλοιπο είναι σήκωμα της κιθάρας στον αέρα από το τρέμολο :touched:

Να σοβαρευτούμε και λίγο

63yu12zRvdY

(αυτοί για κάποιο λόγο θεωρούνται προγκμέταλ, η φάση έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν είναι ανάγκη να υπάρχει καν ούτε ένα μέταλ ριφφ στο δίσκο, εξαιρετικό για τρολλάρισμα ρα παρία!)

wom
18-02-2015, 08:32
Καλά που δεν έβαλε το ΠΑΤΕΡΑ στα καλλιαρντά για να σώσει το metal!

Drumsick
08-03-2015, 19:42
Aθηναίζοι προγκ/ποστ μεταλλάδες σε ύφος 10years και συναφή, με ολόφρεσκο ντεμπούτο άλμπουμ. Μ'αρέσουν!
Απόψε και λαιβ στους έξι σκύλους. Παρουσίαση του δίσκου στις 5/4, στο ίδιο μέρος.

http://lavalancheband.bandcamp.com/releases

commissar
15-11-2017, 00:48
bump επειδή φέτος έχουν βγει δισκάρες από pain of salvation, leprous, need, mother of millions, incura και threshold και οι τελευταίοι έπαιξαν στην Αθήνα πριν 2 μέρες και δεν μπόρεσα να πάω και επειδή nine ordinary people were asked to draw on their bodies one line for each of their regrets και here's what happened next:

https://www.youtube.com/watch?v=e9NCuOe4zJk

Λεκές
03-11-2018, 23:06
https://metalitalia.com/wp-content/uploads/2017/08/caligulas-horse-in-contact-2017-500x500.jpg

Έχουν αναφερθεί σε διάφορα θρεντ, πιθανότατα κι εδώ, αλλά είδα κι εγώ εχθές λάιβ τους Caligula's Horse και έμεινα με ανοικτό το στόμα. Έπαιξαν σχεδόν ολόκληρο το 'In Contact', το οποίο είναι ψιλο-αριστουργηματικό. Πρέπει να ακούω το συγκεκριμένο δίσκο πάνω από μισό χρόνο και σχεδόν καθημερινά.

Δυστυχώς τα support ήταν κάτι απαράδεκτα Djent-oειδή (I built the sky, Circles). Χαλάλι.

Έπαιξαν ολόκληρο αυτό το πράγμα:

https://www.youtube.com/watch?v=9PSjuLMffV0

animae
04-11-2018, 19:24
Ότι καλύτερο έχει παρουσιαστεί στο προγκ εδώ και μερικά χρόνια.
To Βloom και το The tide, είναι τεράστιες δισκάρες, 10άρια ακατέβατα.
Το In contact, αν και πολύ καλός δίσκος, δεν με έπιασε σαν τα 2 προηγούμενα τους, αλλά είναι σταθερά εξαιρετικοί ακόμα και όταν δεν πιάνουν κορυφές.
Για το λαιβ, σε ζηλέυω.

Krux
14-11-2018, 15:02
ομορφότατο το καινούριο Haken. από το visions είχε να νιώσει τόσο άνετα το αυτί μου, ακούγοντας τους. πιο μαθηματικοί, λιγότερο συναισθηματικοί, τρελά παιχνίδια στην παραγωγή.

https://www.youtube.com/watch?v=AyOtQuF52NU

https://www.youtube.com/watch?v=2oCD4Wk1bwo

commissar
23-06-2019, 15:36
https://www.youtube.com/watch?v=ATgscLIGS4I

Ο χρήστης Mother Of Millions είναι με τον Makis Tsamkosoglou.
1 ώρα ·
Ο Μάκης μας άφησε κάνοντας αυτό που αγαπάει. Όποιος θέλει να στηρίξει συγγενείς και φίλους στο τελευταίο αντίο, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Ν. Σμύρνης την Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 16:00.

:|:|:sad::(

Λασπόνερα
03-03-2020, 09:20
https://www.youtube.com/watch?v=LCap9yCXUno

Δεν τους ήξερα, τους έμαθα σήμερα από μπλογκ.
Προγκρέσιβ από Σαλόνικα.

OniBocho
13-03-2020, 08:06
https://www.youtube.com/watch?v=LCap9yCXUno

Δεν τους ήξερα, τους έμαθα σήμερα από μπλογκ.
Προγκρέσιβ από Σαλόνικα.

ένα κι ένα τα δισκάκια τους, τα παιδιά είναι πραγματικά εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν.

Λεκές
17-01-2021, 16:15
https://www.youtube.com/watch?v=ATgscLIGS4I

Ο χρήστης Mother Of Millions είναι με τον Makis Tsamkosoglou.
1 ώρα ·
Ο Μάκης μας άφησε κάνοντας αυτό που αγαπάει. Όποιος θέλει να στηρίξει συγγενείς και φίλους στο τελευταίο αντίο, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Ν. Σμύρνης την Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 16:00.

:|:|:sad::(

Τους άκουσα πρόσφατα αυτούς. Χαίρομαι που συνεχίζουν παρά τη δραματική απώλεια. Το Artifacts είναι ψιλοτρομερό.

https://youtu.be/Sma0EXV_m2I

Ra Pariah
23-02-2022, 12:18
Δεν έχω ασχοληθεί πολύ μαζί τους, όμως το συγκεκριμένο τραγούδι -προπομπός του νέου δίσκου- μου άρεσε αρκετά.

https://www.youtube.com/watch?v=ycvs7QnCvno

rat_poison
16-03-2022, 14:21
είστε πολύ αυστηροί οι μεταλλάδες με τα είδη
εγώ δεν ξέρω απ' αυτά τόσο στο μέταλ
ωστόσο ξεχώρισα το Voivod - Synchro Anarchy που πιστεύω ταιριάζει εδώ

https://i.imgur.com/fNnaJ3z.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=d0Z_fgSXnYE&list=PLHTo__bpnlYVjIEiKkxuyNVNlCpmCuD5p

Art In Haste
16-03-2022, 14:32
Atom πες αν ταιριάζει μόλις ξυπνήσεις, αν δε ταιριάζει ο τσιμπ τρώει μπαν αμέσως.

tsimpouklano
16-03-2022, 15:42
Ο ορισμός του thread.