Log in

View Full Version : Αντισημιτισμός

Pages : [1] 2

Παρακμιακό Εργαλείο
03-06-2010, 02:48
[Έκανα Advanced Search αλλά δεν βρήκα να έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν αυτό το thread. Αν όμως υπάρχει και δεν το ανακάλυψα σας ζητώ συγγνώμη.]

So...ποιά είναι η γνώμη σας? Υπάρχει ή δεν υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα και αν ναι, τότε γιατί?

Feel free to discuss.

GG*
03-06-2010, 02:51
απολυτα δικαιολογημενος

μια με τον ταβερνιαρη τον γκερσον μια με τον μαλακα τον χαλπεριν πως να τους συμπαθησεις?

HAVOC
03-06-2010, 03:01
Περα απο πολιτικες τοποθετησεις.

Τυροπρωτευουσα. Πολη με δυνατη συναγωγη, και ισως η μονη στη χωρα μας που εχει απορροφησει εβραικο στοιχειο χωρις συγκρουσεις. Ειναι σημαντικα αφομοιωμενοι σε ολα τα κοινωνικα στρωματα χωρις να εχουν δημιουργησει θεμα.

Αγνη αμολυντη ανθρωπινη βλακεια: Δυο μπαρμπαδια αναγκαζονται να κανουν περπατησουν δυο βηματα παραπανω γιατι παρεμβαλεται πλατεια. Τυχαινει η πλατεια να ειναι η πλατεια εβραιων. Σοβαροτατο πληγμα στην τιμη τους, αρχιζουν τις εβραιοκαταρες.
Ακολουθω απο πισω με φιλη μου εβραια. Κρατιεμαι με το ζορι. Πανω που πανε να πιασουν κουβεντα για τους κακους εβραιους και την πλατεια "τους" τους το κοβω οσο πιο ηρεμα μπορω.

Τετοιες σκηνες απειρου καλλους λαμβανουν χωρα τακτικα, ειδικα με ηλικιωμενους. Σε μια πολη που αγοραζουν πχ απο μαγαζι με εβραιο ιδιοκτητη αλλα του ριχνουν και μια καταρα αμα λαχει να ουμ.

Πολιτικως οργανωμενοι αντισημιτες δεν εχουν πεσει στην αντιληψη μου στα τυρομερη.

Παρακμιακό Εργαλείο
03-06-2010, 03:12
Αυτό πάντως με τις "εβραιοκατάρες" ισχύει σε διάφορους λαούς. Η προκατάληψη πάει σύννεφο.

Χεχεχ...
http://www.youtube.com/watch?v=Vb3IMTJjzfo

nikolasfluxus
03-06-2010, 03:23
εγώ έχω έναν φίλο που η γκόμενά του είχε έναν φίλο εβραίο και πριν την εξεταστική του έστελνε η Εβραική Κοινότητα 'καλή επιτυχία στις εξετάσεις' και ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΔΕΚΑΡIA.

FIXXXER
03-06-2010, 03:28
Γμτ, νομιζα θα ρωτουσε αν παμε τους Εβραιους ή οχι.

HAVOC
03-06-2010, 03:29
Σε βλεπει η Σαρα εσενα. Τελεις υπο επιτηρηση μετα το fb:P

Dythor
03-06-2010, 03:33
:(

FIXXXER
03-06-2010, 03:36
Σε βλεπει η Σαρα εσενα. Τελεις υπο επιτηρηση μετα το fb:P

Χαχαχαχαχα ενας λογος για τον οποιο δε σχολιασα

HAVOC
03-06-2010, 03:41
Aντε ρε φιξξξερ. Μιλα ελευθερα. Δεν θα σε πειραξουμε:P

FIXXXER
03-06-2010, 03:44
Τι να πω μωρε, δεν ειναι του στυλ μου αφορισμος ολοκληρου εθνους και πιστευω στην μοναδικοτητα του ανθρωπου, αλλα ΠΟΛΥ ΖΩΑ ρε πουστη μου :P

JnB
03-06-2010, 04:03
αλλα ΠΟΛΥ ΖΩΑ ρε πουστη μου :P

Από το στατιστικό δείγμα που έχω κι εγώ so far.

FIXXXER
03-06-2010, 04:05
Ε ενταξει εγω υπερβαλλω για να κανω καθυστερημενο χιουμορακι στη Χαβοκ, οταν μιλας για το συνολο ενος λαου δυστυχως ή ευτυχως δε σκεφτεσαι τον απλο ανθρωπο, σκεφτεσαι την ελιτ του λαου αυτου, δηλαδη τους πολιτικους, τους ηθοποιους, τους διασημους, τους εφοπλιστες κτλ. Με αυτον τον γνωμονα οι Εβραιοι ειναι μεγαλοι μαλακες και δολοφονοι, αυτο δε μπορει να εφαρμοζεται ομως στον τυχαρπαστο Εβραιο της γειτονιας που παλευει για ενα καλυτερο ζειν οπως ολοι μας, ειναι ευκολως εννοουμενα αυτα.

JnB
03-06-2010, 04:36
Σύμφωνοι, απλά μάλλον έτυχε οι τυχάρπαστοι εβραίοι που ξέρω να είναι ζώα και γι'αυό και το quote.

scarecrow
03-06-2010, 11:48
Αυτό πάντως με τις "εβραιοκατάρες" ισχύει σε διάφορους λαούς. Η προκατάληψη πάει σύννεφο.
Χεχεχ...
http://www.youtube.com/watch?v=Vb3IMTJjzfo

http://www.youtube.com/watch?v=gS3IYeH5aJs

Candiru
03-06-2010, 11:59
[Έκανα Advanced Search αλλά δεν βρήκα να έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν αυτό το thread. Αν όμως υπάρχει και δεν το ανακάλυψα σας ζητώ συγγνώμη.]

So...ποιά είναι η γνώμη σας? Υπάρχει ή δεν υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα και αν ναι, τότε γιατί?

Feel free to discuss.

είναι εβραίως γνωστό

Deggial
03-06-2010, 12:33

Γιατί θέλουν να καταστρέψουν την δυτική κουλτούρα και με την οικονομική ισχύ τους ελέγχουν τα media και τις κυβερνήσεις της Αμερικής!!!

Rwxamhs
03-06-2010, 12:44
http://xryshaygh.wordpress.com/2010/06/01/%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%B1/

Αδόλφος Χίτλερ, 13 Φεβρουαρίου του 1945, Πολιτική Διαθήκη: «…Εάν χάσω τον πόλεμο, αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο πως ο θρίαμβός των εβραίων είναι εξασφαλισμένος, γιατί τότε θα φάνε οι ίδιοι το κεφάλι τους. Θα γίνουν τόσο αλαζόνες, που θα προκαλέσουν μια βίαιη αντίδραση εναντίον τους… Ο πανούργος, ντροπαλός Εβραίος θα εξαφανιστεί και θ’ αντικατασταθεί από έναν Εβραίο ματαιόδοξο και κομπορρημονούντα… Δεν υπάρχει λοιπόν κίνδυνος να εξαφανισθεί ο αντισημιτισμός, αφού οι ίδιοι οι εβραίοι από μόνοι τους θα ρίχνουν λάδι στην φωτιά του και θα φροντίζουν να είναι πάντοτε καλά τροφοδοτημένη».

talkdirtytome
03-06-2010, 13:05
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ (ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ), ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ, ΨΥΧΟΠΑΘΗ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ, ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΕΖΟΘΙΒΕΤΙΑΝΟΕΒΡΑΪΚΟ "ΤΑΛΜΟΥΔ".

"Οι εβραίοι αποκαλούνται ανθρώπινα όντα, αλλά οι μη-εβραίοι δεν είναι άνθρωποι. ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΗ". TALMUD: Baba Mezia, 114b

"Ο Akum (μη-εβραίος) είναι σαν το σκυλί. Ναι, η γραφή λέει να τιμούμε το σκύλο περισσότερο από το μη-εβραίο." TALMUD: Ereget Raschi Erod, 22 30

"Αν και ο Θεός δημιούργησε τον μη-εβραίο, αυτός παραμένει ΖΩΟ με ανθρώπινη μορφή. Δεν είναι πρέπον για έναν εβραίο να υπηρετείται από ένα ζώο. Επομένως θα υπηρετείται από ζώα με ανθρώπινη μορφή." TALMUD: Midrasch Talpioth, σελ. 225, Warsaw 1855

"Μια έγκυος εβραία δεν είναι καλύτερη από ένα έγκυο ΖΩΟ." TALMUD: Coschen Hamischpat 405

"Αν και ο μη-εβραίος διαθέτει την ίδια σωματική δομή με τον εβραίο, συγκρίνεται με τον εβραίο όπως ο πίθηκος με τον άνθρωπο." TALMUD: Schene luchoth haberuth, σελ.250b

"Οι ψυχές των μη-εβραίων προέρχονται από ακάθαρτα πνεύματα και αποκαλούνται ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ." TALMUD: Jalkut Rubeni gadol 12b

"Αν φας μαζί με έναν μη-εβραίο είναι σαν να τρως με ένα σκύλο." TALMUD: Tosapoth, Jebamoth 94b

"Αν ένας εβραίος έχει έναν μη-εβραίο υπηρέτη ή καμαριέρα που πεθάνει, κανείς δε θα πρέπει να συλληπηθεί τον εβραίο. Θα πρέπει να πείτε στον εβραίο: 'Ο Θεός θα αποκαταστήσει την "απώλειά σου", σαν ακριβώς να είχε ψοφήσει ένα από τα ζώα του." TALMUD: Jore Dea 377

"Η σεξουαλική επαφή μεταξύ των μη-εβραίων είναι όπως η συνουσία των ζώων." TALMUD: Sanhedrin 74b

"ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗ-ΕΒΡΑΙΟΥ." TALMUD: Sepher Ikkarim III c 25

"Είναι ο νόμος να θανατώνεται οποιοσδήποτε αρνείται το Torah. Οι Χριστιανοί συγκαταλέγονται στους αρνητές του Τorah." TALMUD: Coschen Hamischpat, Hagah 425

"'Εναν αιρετικό μη-εβραίο μπορείτε να τον σκοτώσετε ευθέως με τα ίδια σας τα χέρια." TALMUD: Abodah Zara, 4b

"Κάθε εβραίος που χύνει το αίμα των αθέων (μή εβραίων), κάνει το ίδιο με μια θυσία προς το Θεό." TALMUD: Bammidber raba c 21 & jalkut 772

"Οποιοσδήποτε δείχνει ανυπακοή στους ραββίνους είναι άξιος θανάτου και θα τιμωρηθεί με το να βραστεί σε καυτά κόπρανα στην κόλαση." Erubin 21b

"Αν ένας εβραίος μπει στον πειρασμό να διαπράξει κακό, θα πρέπει να πάει σε μια πόλη όπου θα είναι άγνωστος και να κάνει το κακό εκεί." Moed Kattan 17a

"Αν ένας ειδωλολάτρης (μη-εβραίος) χτυπήσει έναν εβραίο, ο μη-εβραίος πρέπει να θανατωθεί. Το να χτυπήσει κανείς έναν εβραίο είναι το ίδιο με το να χτυπήσει το Θεό." Sanhedrin 58b

"'Ενας εβραίος δε χρειάζεται να πληρώσει σε έναν μη-εβραίο τους χρωστούμενους μισθούς για τη δουλειά του." Sanhedrin 57a

"Αν ένα βόδι ισραηλίτη σκοτώσει το βόδι ενός Κανανίτη δεν υπάρχει ευθύνη, αλλά αν το βόδι ενός Κανανίτη σκοτώσει το βόδι ενός ισραηλίτη η πληρωμή πρέπει να αποδοθεί στο ακέραιο." Baba Kamma 37b

"Αν ένας εβραίος βρει ένα αντικείμενο χαμένο από κάποιον μη-εβραίο δε χρειάζεται αυτό να επιστραφεί." Baba Mezia 24a (Επιβεβαιώνεται επίσης στο Baba Kamma 113b)

"Ο Θεός δε θα λυπηθεί έναν εβραίο που παντρεύει την κόρη του με έναν γέρο άνδρα ή που βρίσκει γυναίκα για τον μικρό ακόμη υιό του ή επιστρέφει ένα χαμένο αντικείμενο σε έναν άπιστο." Sanhedrin 76a

"Όταν ένας εβραίος φονεύει έναν μη-εβραίο δεν ισχύει η θανατική ποινή. Οτιδήποτε κλέψει ένας εβραίος από έναν άπιστο μπορεί να το κρατήσει." Sanhedrin 57a

"Οι μη-εβραίοι είναι εκτός της προστασίας του νόμου και ο Θεός έχει εκθέσει τα χρήματά τους στο ισραήλ." Baba Kamma 37b

"Οι εβραίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψέμματα (τεχνάσματα) για να κατατροπώσουν έναν μη-εβραίο." Baba Kamma 113a

"Όλα τα παιδιά των απίστων είναι ζώα." Yebamoth 98a

"Τα κορίτσια των μη-εβραίων βρίσκονται σε κατάσταση niddah (ακαθαρσίας) από τη γέννα τους." Abodah Zarah 36b

"Οι μη-εβραίοι προτιμούν να συνουσιάζονται με αγελάδες." Abodah Zarah 22a-22b

"Τα σκεύη των μη-εβραίων αναδίδουν μια χειρότερη γεύση στο φαγητό που έχει μαγειρευτεί μέσα τους." Abodah Zarah 67b

"Οι Χριστιανοί ("minim") και όλοι οι υπόλοιποι που απορρίπτουν το Ταλμούδ θα πάνε στην κόλαση και θα τιμωρούνται εκεί για όλες τις γενιές." Rosh Hashanah 17a (βλ. Υποσημείωση #11 για τον ορισμό των "minim")

"Για να θεραπεύσει τη σάρκα του ένας εβραίος, θα πρέπει να πάρει τη σκόνη που βρίσκεται στη σκιά μιας υπαίθριας τουαλέτας, να την ανακατέψει με μέλι και να την φάει." Gittin 69a

"Ο Αδάμ συνουσιαζόταν με όλα τα ζώα του Κήπου της Εδέμ." Yebamoth 63a

"Η γεωργία είναι η ευτελέστερη των ενασχολήσεων." Yebamoth 63a

"'Ενας εβραίος δικαιούται να παντρευθεί ένα τρίχρονο κορίτσι (συγκεκριμένα τριών ετών και μιας ημέρας)." Sanhedrin 55b

"'Ενας εβραίος μπορεί να συνουσιαστεί με ένα παιδί, αρκεί το παιδί να είναι λιγότερο από 9 ετών." Sanhedrin 54b

"Δεν είναι σημαντικό όταν ένας άντρας συνουσιάζεται με ένα μικρό κοριτσάκι." Kethuboth 11b

"Μια γυναίκα που συνουσιάστηκε με ζώο δικαιούται να παντρευθεί έναν εβραίο ιερέα. Μια γυναίκα που συνευρέθηκε με έναν δαίμονα επίσης δικαιούται να παντρευθεί έναν εβραίο ιερέα." Yebamoth 59b

"Δεν υπάρχει ούτε μια πόρνη στον κόσμο με την οποία δεν πήγε ο Ραββίνος Eleazar." Abodah Zarah 17a

"Κανένας ραββίνος δεν μπορεί να πάει ποτέ στην κόλαση." Hagigah 27a

"'Ενας ραββίνος έρχεται σε διαλεκτική σύγκρουση με τον Θεό και τον νικά. Ο Θεός παραδέχεται τον ραββίνο ότι νίκησε στη σύγκρουση." Baba Mezia 59b

"Με το που θα εξέλθει κάποιος από μια υπαίθρια τουαλέτα, δε θα πρέπει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μέχρι να έχει αναμείνει αρκετά ώστε να περπατήσει μισό μίλι, επειδή ο δαίμονας της τουαλέτας βρίσκεται μέσα του στο ενδιάμεσο διάστημα. Αν παρόλα αυτά συνουσιαστεί, τα παιδιά του θα γεννηθούν επιληπτικά." Gittin 70a

"Για να θεραπεύσει ένας εβραίος την ασθένεια της πλευρίτιδος πρέπει να πάρει τα κόπρανα ενός άσπρου σκύλου και να ζυμώσει με βάλσαμο, αλλά αν μπορέσει να το αποφύγει καλύτερα να μη τα φάει γιατί χαλαρώνει τα σκέλη." Gittin 69b (σελ. 329)

"Απαγορεύεται τα σκυλιά, οι γυναίκες ή τα φοινικόδενδρα να περνούν ανάμεσα από δυο άνδρες, ούτε πρέπει εκείνοι να περνούν ανάμεσα από σκυλιά, γυναίκες ή φοινικόδενδρα. Ειδικοί κίνδυνοι ενέχονται αν οι γυναίκες έχουν περίοδο ή κάθονται σε ένα σταυροδρόμι." Pesahim 111a

"Ένας εβραίος άνδρας είναι υποχρεωμένος να λέει την ακόλουθη προσευχή κάθε ημέρα: Σε ευχαριστώ Θεέ που δε με έκανες άπιστο, γυναίκα ή σκλάβο." Menahoth 43b-44a

"Επειδή οι εβραίοι είναι ιεροί δεν συνουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν σκοτεινιάσουν το εσωτερικό του σπιτιού τους. Ένας εβραίος σοφός μπορεί να συνασιαστεί την ημέρα αν χρησιμοποιήσει τα ρούχα του σαν τέντα για να προκαλέσει σκοτάδι." Shabbath 86a-86b

"4 δισεκατομμύρια εβραίοι σκοτώθηκαν από τους Ρωμαίους στην πόλη Bethar." Gittin 57b

"16 εκατομμύρια εβραιοπαίδες τυλίχθηκαν σε παπύρους από Ρωμαίους." Gittin 58a

"Ερωτήθηκε ο ραββίνος αν κάποιο κρασί που κλάπηκε από στην Pumbeditha μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή αν μιάθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κλέπτες μπορεί να ήταν μη-εβραίοι. Ο ραββίνος λέει ότι δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία και ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί από εβραίους, επειδή η πλειοψηφία των κλεπτών στην Pumbeditha, το μέρος στο οποίο κλάπηκε το κρασί, είναι εβραίοι." Abodah Zarah 70a

"Ακόμα και οι καλύτεροι των μη-εβραίων θα πρέπει όλοι τους να θανατωθούν." Minor Tractates, Soferim 15, Κανών 10

Coroner
03-06-2010, 13:09
Με Εβραίους είχα επαφή μόνο κατά τη διάρκεια συναντήσεων στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος. Η εντύπωση που μου έδωσαν:

- πανέξυπνοι άνθρωποι, τουλάχιστον όσους γνώρισα
- άπειρα εργατικοί, πάρτε έναν έλληνα από την αντίστροφη για να καταλάβετε
- άπειρα πεισματάριδες, σε ενοχλητικό βαθμό, για πολλές κλωτσές. Άμα βάλουν κάτι στο μυαλό τους δε τους το βγάζεις με τπτ.
- άμα τους κάνεις την ελάχιστη μαλακία σε γάμησαν, ξέγραψαν
- επειδή στο ισραήλ είχα την ευκαιρία να μιλήσω με κανά δυο για τα "καυτά" τους θέματα, θεωρούν πως έχουν δίκιο μόνο αυτοί, γεγονός που μου έκανε τρομερή εντύπωση. Δηλ., έλεγαν, "άσχημος ο πόλεμος, αλλά δεν έχουμε άλλη λύση". Προσπάθησα να πω κάποια πραματάκια, αλλά το έκοψα γιατί δε θα με άφηναν να βγω από τη χώρα.
- γενικά θα τους χαρακτήριζα "έξυπνα σκυλιά". Πιστοί σε αυτό που πιστεύουν, στα αφεντικά τους, και άμα τους πας κόντρα απλά δε γίνεται, θα σε γαμήσουν.

Το τι έχουν πετύχει από πλευράς αεροπορικής βιομηχανίας είναι επίσης απίστευτο. 3η δύναμη στον κόσμο η αεροπορία τους. Ένας μηχανικός στην ηλικία μου ήξερε να λύση και να δέσει ένα F-16 με κλειστά μάτια λέμε. Τα "σύνορά" τους τα παρακολουθούν με UAVs (Unmanned Aerial Vehicle) βάρους 700gr. Το επόμενο βήμα τους είναι η κατασκευή UAV βάρους 2.5 gr...

Για αντισημιτισμό δε ξέρω τι γίνεται στην ελλάδα. Δεν έχω γεγονότα στο μυαλό μου.

Υ.Γ. Κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι πως όταν πήγαμε Ιεροσόλυμα, η Εβραία ξεναγός φορούσε σκουλαρίκια και μεταγιόν με το άστρο του Δαβιδ. Δηλ. σα να λέμε πας πλατία με σβάστικα ή κάτι τέτοιο. Γενικά, είχαν συμπεριφορά πως τα Ιεροσόλυμα τους ανήκουν αποκλειστικά και για αυτό τους εβραίους τους καταλάβαινες από μακριά. Όλο και κάποιο αστέρι είχαν πάνω τους.

FIXXXER
03-06-2010, 13:14
Το υστερογραφο πως προκυπτει? Συμβολο θρησκειας ειναι κατα βαση

Rwxamhs
03-06-2010, 13:16
Εννοει οτι σε περιοχη παλαιστινιων εσκαγε ο αλλος με αστερι Δαβιδ.

Coroner
03-06-2010, 13:33
Δε ξέρω αν είναι μαλακία ή όχι, και προφανώς είναι σύμβολο πίστης, απλά μου φαινόταν κάπως προκλητικό. Γενικά αυτό που κατάλαβα, είναι πως άσχετα αν είναι θρησκευόμενοι ή όχι τα αστέρια τα φοράνε πάνω τους... Δηλ, ίσως κάποιοι να το βλέπουν περισσότερο σαν αυτοπροσδιορισμό, παρά σαν σύμβολο πίστης.

talkdirtytome
03-06-2010, 13:54
Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ

ΕΚ ΤΩΝ 554 ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΗΣΑΝ:

ΡΩΣΣΟΙ................... 30
ΕΒΡΑΙΟΙ................ 447
ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ............. 43
ΓΕΡΜΑΝΟΙ............... 12
ΑΡΜΕΝΙΟΙ................ 13
ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ............... 2
ΤΣΕΧΟΙ...................... 1
ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ............... 3
ΠΟΛΩΝΟΙ.................. 2
ΟΥΓΓΡΟΙ.................... 1

ΤΥΧΑΙΟΝ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

Deggial
03-06-2010, 14:58
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ (ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ), ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ, ΨΥΧΟΠΑΘΗ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ, ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΕΖΟΘΙΒΕΤΙΑΝΟΕΒΡΑΪΚΟ "ΤΑΛΜΟΥΔ".

Η πλάκα είναι πως, εφόσον πλέον τα κείμενα αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα στο internet, θα μπορούσες ο ίδιος να διαβάσεις τα αποσπάσματα αυτά για να καταλάβεις τι μπούρδες κάθεσαι και επαναδημοσιεύεις.

talkdirtytome
03-06-2010, 15:06
poune to lathos re moro?

Dythor
03-06-2010, 15:15
Τρολλάρει δικέ μου, προσπάθησε να έχεις και μια άλφα αντίληψη για πράγματα που δεν προκύπτουν από αλγόριθμο.

talkdirtytome
03-06-2010, 15:18
sto ousiastiko re mpempi,synevei k de to katalaves

phthoggon
03-06-2010, 15:30
Για να παίξουμε και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου (ξέρω, πρωτότυπο) θεωρείτε ότι έχει και πολλές διαφορετικές επιλογές το Ισραήλ για την πολιτική του δεδομένης της ιστορίας και της κατάστασης που βρίσκεται? Όταν μία μέρα μετά την ίδρυση/ανεξαρτησία σου επιτίθενται 5 γειτονικά κράτη, όταν γενικά όλοι οι γείτονες σε μισούν και θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχεις καν πόσο εύκολη είναι ή μη ιμπεριαλιστική πολιτική? Δε δικαιολογώ τίποτα βέβαια, απλά όλα αυτά τα εύκολα "γαμιούνται" τα ακούω λίγο βερεσέ.

πσ. τώρα που το σκέφτομαι, στο άλλο θρεντ έπρεπε να το βάλω, ένιγουει.

Deggial
03-06-2010, 15:54
Για να παίξουμε και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου (ξέρω, πρωτότυπο) θεωρείτε ότι έχει και πολλές διαφορετικές επιλογές το Ισραήλ για την πολιτική του δεδομένης της ιστορίας και της κατάστασης που βρίσκεται? Όταν μία μέρα μετά την ίδρυση/ανεξαρτησία σου επιτίθενται 5 γειτονικά κράτη, όταν γενικά όλοι οι γείτονες σε μισούν και θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχεις καν πόσο εύκολη είναι ή μη ιμπεριαλιστική πολιτική? Δε δικαιολογώ τίποτα βέβαια, απλά όλα αυτά τα εύκολα "γαμιούνται" τα ακούω λίγο βερεσέ.

πσ. τώρα που το σκέφτομαι, στο άλλο θρεντ έπρεπε να το βάλω, ένιγουει.

Ναι, μάλλον στο άλλο thread ταιριάζουν. Ο αντισημιτισμός προκύπτει κυρίως από την αντίληψη για τον τρόπο δράσης των Εβραίων στις δυτικές κοινωνίες, παρά από διαμορφωμένες απόψεις για την πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ.

HAVOC
03-06-2010, 21:12
Αυτο με το αστερι ειναι καπως ακυρο. Το φορανε, οπως και το συμβολικο χερακι οπου κι αν βρισκονται. Τωρα αναλογως το context ποτε περναει απαρατηρητο, ποτε μπορει καποιος να το εκλαβει ως προκληση.
Δηλαδη σε τι σκατα διαφερουν σε αυτο απο τον random ελληναρα χριστιανοπουλο με τα σταυροχαιμαλια και τις εικονιτσες everywhere?

Ας προσθεσω ενα καλο. Ποτε μα ποτε δεν με εχουν πρηξει με τα πιστευω τους. Κανουν την δουλεια τους, τα εθιμα τους, τα τυπικα τους χωρις να γινεται θεμα. Αρκετοι που γνωριζω δεν ειναι καν practicing πιστοι, το αποδεχονται μονο και μονο επειδη ειναι απο τη μανα τους .
Σε φαση επαγγελματικου περιβαλλοντος -μιας και αναφερθηκε κι αλλος παραπανω-και Λονδινο που ημουν σε επαφη και εδω δεν κανουν τιποτα περισσοτερο απο ο,τι ολοι μας, να προστατευουν τα συμφεροντα τους και να συσπειρωνονται γυρω απο αυτα. Εργατικοι και πεισματαρηδες συμφωνω οσο δεν παει.

Παρακμιακό Εργαλείο
06-06-2010, 02:03
Εργατικοι και πεισματαρηδες συμφωνω οσο δεν παει.

:-S και αυτό το θεωρούν κακό μερικοί μερικοί. Έλεος.

Πάντως imo, γενικεύσεις του στυλ "Όλοι οι Εβραίοι είναι ____" [βάλτε όποια προκατάληψη θέλετε στην παύλα] είναι απλά ηλίθιες και ανώριμες. Και καταδικάζω τέοιου είδους γενικεύσεις για όλους τους λαούς. Εμάς μας αρέσει δλδ να ακούμε ότι "Όλοι οι Έλληνες είναι αργόσχολοι/κλέφτες/κερδοσκόποι/αγενείς" κλπ ?

freak brother
06-06-2010, 03:51
εγω ειμαι υπερ της παγκοσμιας ειρηνης και της αγαστης συνεργασιας μεταξυ των κρατων , πιστευω οτι παντα υπαρχουν ανωτερα συμφεροντα και δυναμεις που συναδουν στις οποιες συγκρουσεις μεταξυ κρατων , και οπως εχω ξαναγραψει , επειδη ειμαστε για τον πεο τελευταια , οτι συμμαχους (απο αποψη εξοπλισμων κλπ) εχουμε ειναι καλο , οι τουρκοι τα τελευταια 2 χρονια εχουν συναψει πολλες επαφες για στρατιωτικο υλικο με τους γειτονες , οποτε οτι πληροφορια παρουμε λειτουργει αποτρεπτικα για να μας γαμησουν χωρις προφυλαξεις.

peace love unity

ΓΙΟΥ ΕΣ ΕΙ.

Kaserinos
06-06-2010, 04:14
Όταν υπάρχουν τέτοια λουκουμάκια όπως η Bar...
http://images.teamsugar.com/files/upl1/0/3987/30_2008/BarRefael_Jeffr_15920484_600.preview.jpg
...οι πολιτικές θέσεις μένουν στο συρτάρι, για κανα άλλο ποστ. Χαίρετε.

P.S. ::pink:

Raven Lord
06-06-2010, 05:40
Περα απο πολιτικες τοποθετησεις.

Τυροπρωτευουσα. Πολη με δυνατη συναγωγη, και ισως η μονη στη χωρα μας που εχει απορροφησει εβραικο στοιχειο χωρις συγκρουσεις. Ειναι σημαντικα αφομοιωμενοι σε ολα τα κοινωνικα στρωματα χωρις να εχουν δημιουργησει θεμα.

Αγνη αμολυντη ανθρωπινη βλακεια: Δυο μπαρμπαδια αναγκαζονται να κανουν περπατησουν δυο βηματα παραπανω γιατι παρεμβαλεται πλατεια. Τυχαινει η πλατεια να ειναι η πλατεια εβραιων. Σοβαροτατο πληγμα στην τιμη τους, αρχιζουν τις εβραιοκαταρες.
Ακολουθω απο πισω με φιλη μου εβραια. Κρατιεμαι με το ζορι. Πανω που πανε να πιασουν κουβεντα για τους κακους εβραιους και την πλατεια "τους" τους το κοβω οσο πιο ηρεμα μπορω.

Τετοιες σκηνες απειρου καλλους λαμβανουν χωρα τακτικα, ειδικα με ηλικιωμενους. Σε μια πολη που αγοραζουν πχ απο μαγαζι με εβραιο ιδιοκτητη αλλα του ριχνουν και μια καταρα αμα λαχει να ουμ.

Πολιτικως οργανωμενοι αντισημιτες δεν εχουν πεσει στην αντιληψη μου στα τυρομερη.

τελικά το σωστό είναι "πλατεία παλαιστίνης" ή "πλατεία εβραίων"?

@τεσπα, στο θέμα μας... τι αντισημιτισμός στην ελλάδα? πέρα από τους κλασσικούς wannabήδες ναζί, οι οποίοι αμφιβάλλω αν γνωρίζουν έστω κ ένα άτομο εβραϊκής καταγωγής, ο αντισημιτισμός πιστεύω περιορίζεται σε τέτοιες γραφικότητες που ανέφερε η χαβοκ. έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να έχουν απομείνει αρκετοί ώστε να "ενοχλούν" κάποιους. ο χίτλερ φρόντισε να εξοντώσει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας.

FIXXXER
06-06-2010, 08:59
+1, με εντυπωσιαζουν πραγματικα αυτοι που ψηφισαν "ε ναι" και αυτοι που ψηφισαν "ναι και σε μεγαλο βαθμο".

Kuolema
06-06-2010, 09:14
Νομίζω πρέπει να ξεκινήσει το θρεντ με έναν ορισμό του αντισημιτισμού και με ποιους τρόπους μπορεί να εκφράζεται γιατί κρίνοντας από τα αποτελέσματα και κάποια πράγματα που γράφτηκαν, μάλλον είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι αντισημιτισμός είναι να καις συναγωγές στον ελεύθερό σου χρόνο.

FIXXXER
06-06-2010, 09:21
Απτην αλλη, αν αντισημιτισμος ειναι να λες μια τοσο ποσο μαλακες ειναι οι Εβραιοι, τοτε στην Ελλαδα υπαρχει εντονος αντιαμερικανισμος, αντιβρετανισμος, αντιγαλλισμος και αλλα δεκα τουλαχιστον αντι.

Kuolema
06-06-2010, 09:30
Διαφωνώ. Αν κάτσεις και προσέξεις θα δεις πόσο αψήφιστα λέμε/λέγονται κάποια πράγματα ειδικά για τους εβραίους, είτε ισχύουν είτε όχι, γιατί για κάποιο λόγο... it' ok. Επίσης σε αντίθεση με τις άλλες περιπτώσεις που περιγράφεις, εβραίος/ισραηλίτης δεν είναι εθνικότητα, είναι θρησκεία. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι είμαστε ρατσιστές απέναντι σε Άγγλους, Γάλλους, whatever. Αλβανούς μπορεί.. Αλλά πραγματικά βαριέμαι να αρχίσω καβγά γιατί στο τέλος και με μαθηματική ακρίβεια θα βγω (φιλο)εβραία.

FIXXXER
06-06-2010, 09:51
Γενικα τι σχεση εχει αν ειναι θρησκεια ή οχι (που ουσιαστικα δεν υπαρχει διαχωρισμος, γιατι ολοι οι Ισραηλιτες ειναι εβραιοι στο θρησκευμα και ολοι οι εβραιοι ειναι Ισραηλιτες στην καταγωγη)? Δευτερον, σοβαρα τωρα ρε συ Κουολεμα (:pink: να μην ξεχνιομαστε) , στην Ελλαδα εχεις ακουσει περισσοτερες μαλακιες για τους Εβραιους απο οτι για τους Αμερικανους ας πουμε? Απο οτι για τους Τουρκους? Τους Αλβανους?

Kuolema
06-06-2010, 09:56
Ισραηλίτης = εβραίος
Ισραηλινός είναι η εθνικότητα και δεν είναι όλοι οι εβραίοι Ισραηλινοί ούτε όλοι οι Ισραηλινοί εβραίοι. Και όπως το βλέπω εγώ έχει τεράστια διαφορά η διάκριση σε βάρος έθνους και λαού βάσει θρησκείας. Και ναι έχω ακούσει περισσότερες μαλακίες. Άνοιξε μια Ελευθεροτυπία και θα καταλάβεις ;)

Nasum
06-06-2010, 10:10
Γενικα τι σχεση εχει αν ειναι θρησκεια ή οχι (που ουσιαστικα δεν υπαρχει διαχωρισμος, γιατι ολοι οι Ισραηλιτες ειναι εβραιοι στο θρησκευμα και ολοι οι εβραιοι ειναι Ισραηλιτες στην καταγωγη)?

Fixxxer,αυτό που λέει η Kuolema έχει μια βάση,αν πάρεις ως δεδομένο ότι το Ισραήλ υπάρχει σαν κράτος από το 1948.Το νέο αυτό κράτος ήταν σύμφωνα με την εβραική θρησκεία "η Γη του Ισραήλ".

Εξάλλου στο Ισραήλ δεν υπάρχουν μόνο Εβραίοι.Ισραηλινός πολίτης δεν σημαίνει απαραίτητα Εβραίος.

Εντιτ:Με πρόλαβε η Κuolema.

FIXXXER
06-06-2010, 11:05
Χμ... ειστε κι οι δυο φιλοεβραιοι τοτε.

Raven Lord
06-06-2010, 14:45
άλλο αντισημιτισμός κ άλλο να κράζεις τα κακώς κείμενα του κράτους του ισραήλ. προφανώς, στη δεύτερη περίπτωση δεν είναι θέμα θρησκείας ή προκατάληψης, αλλά κοινής λογικής.

Kuolema
06-06-2010, 15:16
Κι άλλοι καλό μου κράζουμε τα "κακώς κείμενα του κράτους του Ισραήλ" φροντίζοντας ωστόσο να παραθέτουμε για λόγους στοιχειώδους ισορροπίας και τη θέση της άλλης πλευράς αντί να επιδιδόμαστε σε παραληρήματα. Τέλος πάντων, από μια άποψη έχεις δίκιο γιατί κακώς το έφερα πάλι στο δημοσιογραφικό επηρεασμένη κι από τα γεγονότα των ημερών. Όμως δεν πιστεύω πως όταν ο μέσος Έλληνας λέει την παπαριά του για τους εβραίους -εντελώς ελαφρά τη καρδία, επειδή τελικά είναι κάτι αποδεκτό να κράζουμε τους εβραίους- έχει κατα νου τα "κακώς κείμενα του κράτους του Ισραήλ" (προφανώς αναφέρεσαι στην πολιτική τους σε βάρος Αράβων/Παλαιστινίων και τα σχετικά γιατί με ένα μαγικό τρόπο τα έσβηνες αυτά, την έχουν πολύ καλύτερα από εμάς εδώ).

Χρόνια σου πολλά btw :*

EDIT: Γράψε λάθος γι' αυτό το τελευταίο. Τώρα είδα πως δεν έχεις τελικά γενέθλια (wtf?)!

Kuolema
06-06-2010, 15:19
Όταν υπάρχουν τέτοια λουκουμάκια όπως η Bar...
http://images.teamsugar.com/files/upl1/0/3987/30_2008/BarRefael_Jeffr_15920484_600.preview.jpg
...οι πολιτικές θέσεις μένουν στο συρτάρι, για κανα άλλο ποστ. Χαίρετε.

P.S. ::pink:

Galit Gutmann, πολύ καλύτερο λουκουμάκι.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/Gutman1.jpg/402px-Gutman1.jpg

Raven Lord
06-06-2010, 15:22
ναι σε αυτό αναφέρομαι.

και δεν έχω γενέθλια :P
θενξ πάντως :D

Agoraphobic_S.I.
06-06-2010, 15:53
Ε ενταξει εγω υπερβαλλω για να κανω καθυστερημενο χιουμορακι στη Χαβοκ, οταν μιλας για το συνολο ενος λαου δυστυχως ή ευτυχως δε σκεφτεσαι τον απλο ανθρωπο, σκεφτεσαι την ελιτ του λαου αυτου, δηλαδη τους πολιτικους, τους ηθοποιους, τους διασημους, τους εφοπλιστες κτλ. Με αυτον τον γνωμονα οι Εβραιοι ειναι μεγαλοι μαλακες και δολοφονοι, αυτο δε μπορει να εφαρμοζεται ομως στον τυχαρπαστο Εβραιο της γειτονιας που παλευει για ενα καλυτερο ζειν οπως ολοι μας, ειναι ευκολως εννοουμενα αυτα.
Σκέφτεσαι όμως και τον Μαρξ, τον Αϊνστάιν και ένα σωρό άλλους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη λεγόμενη "πολιτισμική κληρονομιά".
Από την άλλη βλέπεις την τελευταία ταινία των Κοέν και σκέφτεσαι διάφορους τρόπους να σκοτώσεις τους Εβραίους (μαζί με τους σκηνοθέτες).

ikonoklast
06-06-2010, 17:12
Δεν ήταν εβραίος ο μαρξ.

http://www.ebooks.gr/assets/products/images/b/135673.jpg

Agoraphobic_S.I.
06-06-2010, 18:02
Είχε εβραϊκή καταγωγή!

ikonoklast
06-06-2010, 18:03
Είχε εβραϊκή καταγωγή!

Φασίστας, παιδιά.

Agoraphobic_S.I.
06-06-2010, 18:42
http://3.bp.blogspot.com/_OPg-Kn4CzDg/SFEhHBqzprI/AAAAAAAACy0/bbVshDByO2A/s400/simitis.jpg

green_machine
06-06-2010, 18:58
βασικα νταξει το αυτονοητο θα πω, αλλα οταν διαβαζω αντισημιτσμος στην ελλαδα μου ερχεται στο μυαλο οχι το κλασσικο καταρα στους εβραιους κτλκτλ, αλλα κατι τυποι που ειναι σε καθε εσπερινο και ορθρ, ψηφιζουν ΝΔ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ και σου πρηζουν τα ουμπαλα περι παγκοσμιο σχεδιο συνομωσιας της Σιον για τον ερχομο του αντιχριστου και το σφραγισμα του 666 :dfinger:

με αλλα λογια εβραιοι=the devil's disciples

ε ναι με αυτην τη λογικη υπαρχει αντισημιτισμος και πολυς μαλιστα, αλλα για επιθεσεις σε εβραιους ουτε για πλακα, αλλωστε ακομα και να ξερουν χρυσαυγα πχ πως καποιος ειναι εβραιος δεν νομιζω να τολμησουν να τον πειραξουν (τουλαχιστον δεν εχω ακουσει τιποτα τετοιο)

υ.γ.
http://hubpages.com/u/2415629.jpg

δωστε 666 στο λαο

metamelia3
06-06-2010, 19:10
φαπ φαπ φαπ.

γελαω με το "SI" στην φωτο.

Kuolema
06-06-2010, 19:20
Εντάξει, δεν είναι και καμια τεράστια κοινότητα. Κάπου 3.000 νομίζω;
Αλλά επιθέσεις θυμάμαι στο νεκροταφείο στα Γιάννενα και στη συναγωγή στα Χανιά που την έκαψαν.

Kaserinos
06-06-2010, 19:20
Galit Gutmann, πολύ καλύτερο λουκουμάκι.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/Gutman1.jpg/402px-Gutman1.jpg

Πολύ μπουζουκόβια για τα γούστα μου.

Leech
06-06-2010, 19:28
Πολύ μπουζουκόβια για τα γούστα μου.

http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/145/l_40aa2003881242c8bbfbdd9c58be853d.jpg

http://www.myspace.com/angelogasta :dfinger:

attila
06-06-2010, 20:45
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/78/Dana_International_01.jpg

Kaserinos
06-06-2010, 20:48
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images01/43/l_3a5683b72c9d751db6d4f6a14f6c2c82.jpg

" NO I'm not really giving him a blow job (wacken 2006) "

:rofl: :rofl:
:facepalm:

Shadowking
06-06-2010, 20:58
http://3.bp.blogspot.com/_OPg-Kn4CzDg/SFEhHBqzprI/AAAAAAAACy0/bbVshDByO2A/s400/simitis.jpg

ΒΡΥΛ.

Παρακμιακό Εργαλείο
09-06-2010, 14:17
Μήπως να μετονομαστεί σε Αντισιμιτισμός: Η ιστορία σε εικόνες ? :D

Kuolema
09-06-2010, 17:39
Πού θυμηθήκατε την Angel ρε πούστη μου; Και μπάζεψε κιόλας.

Pentagram
11-10-2010, 19:57
http://4.bp.blogspot.com/_plf66A5imEw/TIp3iz688SI/AAAAAAAAACI/hy4R2aKFKlk/s1600/3.kise.jpg

Πάτερ Ποσείδαον Σεπτέ, ἡ μέρα νὰ μὴ φέξῃ
στὸ μπουρδελιὸ ποὺ βρίσκεται Βουλῆς 36

ὁ ἄφυλος ὁ Σαββαὼθ γαμάει μὲ στραπὸν
τὸ βρώμικο τὸ ἔντερο τῆς Λίλιαν Καπὸν

Δαυὶδ Σαλτιέλ, Κωσταντινής, κι ὅλοι οἱ Ῥωμανιῶτες
ῥουφοῦν μὲ λύσσα ἄσχημη πρεζάκηδων καπότες

στὰ ἔγκατα τῆς Κόλασης γκαρμπούκια ῥεζερβὲ
κλείνουνε 6 χρόνια πρὶν οἱ ποῦστρες τοῦ ΚΙΣΕ

κεφαλογάμι μόρτικο σ’ ὅλο τ΄ ὁβραιαργιό τους
ζμπάχι κοχλάζον πάλλεπρο στὸ μπούστη τὸ θεό τους

κλαστιτσιολάγνοι ὁβρῃοί, ἡ πιό πουτάνα φάρα
μὲ σφρίγος γραγαμήθηκε ἡ παρτουζιάρα Τάρα

τὰ ἔντερά τους πήξανε ἀπὸ ψωλὲς Ἀράβων
καὶ τὸ τσαντῆρι τους γαμᾷ ὁ Krang κι ὁ Νεκροσαύρων

Mitsmann
11-10-2010, 20:07
γαμω τα σιγκνατουρς ψηλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

\m/

Pentagram
11-10-2010, 20:24
\m/
εν τω μεταξύ το ΕΡ μετα απ αυτό το πόστ ποτέ δε θαναι πια το ίδιο.
οι οβριοί πανταχού παρώντες

cybernaut
12-10-2010, 19:45
Υπάρχει στην Ελλάδα αντισημιτισμός?
ναι, αλλά όχι αρκετός !

Inga Drive
12-10-2010, 23:13
[κοκκίνου] έχεις πρόβλημα μεγάλο/
δε σου φτάνει,θέλεις κι άλλο? [/κοκκίνου]

menumission
13-10-2010, 17:43
http://abravanel.files.wordpress.com/2008/09/4520_141.jpg
http://abravanel.wordpress.com/2008/09/21/meaning_in_greek_of_terms_israelite-jew-israeli/

Rwxamhs
14-10-2010, 13:10
Δε γαμιεσαι μωρη παρτσακλη!
Βρηκες μια εικονα απο την Κατοχη, τοτε που τους σωσαμε τη ζωη, και μας το παιζεις ιστορικογνωστρια!
FUCK OFF

cybernaut
14-10-2010, 14:22
TAΦΟΠΛΑΚΑ σε όλα τα θρεντ το γιουλάι

menumission
14-10-2010, 15:47
θα σου 'λεγα τίποτα πουRwxamh αλλά την ηλικία σου σέβομαι

http://pontosandaristera.wordpress.com/2010/01/17/17-1-2010/

stam and the witches
14-10-2010, 20:06
Ε λοιπόν ένα σοβαρό λινκ από την menumission :thumbsup:

Ον-τόπικ, μες στη μέρα κλείνω εισιτήρια για Ισραήλ, Π Ο Υ Λ Ο Υ Σ.

LokiTricksterGod
14-10-2010, 21:48
νοσταλγώ τους τέρμιναλ μ'αυτά και μ'αυτά

freak brother
14-10-2010, 21:50
εισαι εβραιος ?

ρωτα και τι ph εχει.

rat_poison
14-10-2010, 22:00
Τώρα που το σκέφτομαι, λόγω του ίδιου pH με τους υπόλοιπους ανθρώπους οι Εβραίοι θα πρέπει να κάνανε και ΓΑΜΩ τα σαπούνια...

stam and the witches
14-10-2010, 22:52
Είμαι Έλλην Σλάβος Τούρκος Μικρασιάτης Βλάχος αλλά σίγουρα όχι Εβραίος.

Deggial
15-10-2010, 00:22

Μπα, παίζει και να είσαι. Οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και τα νησιά πάντα είχαν γερές εβραϊκές μειονότητες. Η μεγαλύτερη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν η Θεσσαλονίκη. Αρχές 19ου αιώνα ήταν πάνω από τον μισό πληθυσμό και το 1913 αποτελούσαν σχεδόν το 25% του πληθυσμού.

ikonoklast
15-10-2010, 01:32
Εσύ το σιγούρεψες καλού κακού;

cybernaut
15-10-2010, 01:39
ρωταω γιατι τον βλεπω πορωμενο, απο αβαταρ, location, απο το οτι θελει να παει εκει κλπ, tipota perissotero.
και απο απλη περιεργεια.
σε περιπτωση που ηταν, τι νομιζεις πως θα αλλαζε ως προς την αντιμετώπισή μου ?
εχεις παρεξηγησει πολλα, οχι μονο εσυ ..

Τώρα που το σκέφτομαι, λόγω του ίδιου pH με τους υπόλοιπους ανθρώπους οι Εβραίοι θα πρέπει να κάνανε και ΓΑΜΩ τα σαπούνια...

ΓΑΜΩ τα σαπούνια κανουν οι Αμερικανοι, δεν εχεις δει fight club ?
(paizei na einai obraioi bebaia, afou sxedon to 50% apo to synolo twn 14 ekatomyriwn zei ekei..)

ikonoklast
15-10-2010, 01:50
Δε ρωτάω για τον άλλο τον τουρκόσπορο, για σένα λέω αν το σιγούρεψες. Κάνας παππούς, καμιά θειά, για ψάχτο, δε θέλει και πολύ.

cybernaut
15-10-2010, 01:54
shmasia den exei η καταγωγη σου εχω εξηγησει κ αλλου αλλα ο τροπος σκεψης κ συμπεριφοράς.
οπότε..

Rwxamhs
15-10-2010, 03:27
Ρε μαγκες, τωρα κλανουμε;

Το περι σαπουνιων στα στρατοπεδα εκτελεσης ειναι μυθος! Και απο πηγες σοβαρες, οχι καναν David Irving

On topic. μετα απο μια μικρη ερευνα, στην Ελλαδα δεν υφισταται αντισημιτισμος σε θεσμικο πλαισιο.

stam and the witches
15-10-2010, 03:53

Μπα, παίζει και να είσαι. Οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και τα νησιά πάντα είχαν γερές εβραϊκές μειονότητες. Η μεγαλύτερη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν η Θεσσαλονίκη. Αρχές 19ου αιώνα ήταν πάνω από τον μισό πληθυσμό και το 1913 αποτελούσαν σχεδόν το 25% του πληθυσμού.

Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ήταν Σεφαρδίτες από τα παλιά, δλδ ντόπιοι. Εμείς οι τουρκόσποροι σκάσαμε το 22.

Πάντως έχει πλάκα, άργησα πολύ να μάθω ότι ένα διάστημα στη Θεσσαλονίκη μιλιόντουσαν σχεδόν αποκλειστικά τα Ισπανικά :O

freak brother
15-10-2010, 05:16
ρωταω γιατι τον βλεπω πορωμενο, απο αβαταρ, location, απο το οτι θελει να παει εκει κλπ, tipota perissotero.
και απο απλη περιεργεια.
σε περιπτωση που ηταν, τι νομιζεις πως θα αλλαζε ως προς την αντιμετώπισή μου ?
εχεις παρεξηγησει πολλα, οχι μονο εσυ ..

ΓΑΜΩ τα σαπούνια κανουν οι Αμερικανοι, δεν εχεις δει fight club ?
(paizei na einai obraioi bebaia, afou sxedon to 50% apo to synolo twn 14 ekatomyriwn zei ekei..)

στο αβαταρ του δεν ειναι ο αγιατολαχ χωμεινι?

rage for order
15-10-2010, 10:01
στο αβαταρ του δεν ειναι ο αγιατολαχ χωμεινι?
έλληνας δεν είναι άρα εβραίος.

nekrobutcher
21-10-2010, 01:52
Αυτό με τη Θεσσαλονίκη και τους Εβραίους είναι αλήθεια, μάλιστα κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου είχαν ιδρύσει τη "Φεντερασιόν", τώρα δε ξέρω έαν οι Μικρασιάτες ήταν τουρκόσποροι, πιο "πολιτισμένοι" πάντως από τους Έλληνες το '22 ήταν!

Rwxamhs
21-10-2010, 04:54
Εχω μεινει μαλακας (http://forum.christian-orthodox.gr/)

rage for order
21-10-2010, 10:31
Αυτό με τη Θεσσαλονίκη και τους Εβραίους είναι αλήθεια, μάλιστα κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου είχαν ιδρύσει τη "Φεντερασιόν"

η φεντερασιόν ιδρύθηκε πριν τους πολέμους.

KoiliaSamprela
21-10-2010, 11:16
:touched::touched::touched:

http://www.nea-smirni.gr/E/photografikoYliko/simitis-taftotites-ebraioi.jpg

nekrobutcher
21-10-2010, 14:19
Αυτό με τη Θεσσαλονίκη και τους Εβραίους είναι αλήθεια, μάλιστα κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου είχαν ιδρύσει τη "Φεντερασιόν"

η φεντερασιόν ιδρύθηκε πριν τους πολέμους.

yes μπορεί! δε τα πάω καλά με τις ημερομηνίες

menumission
30-10-2010, 03:42
http://pcj.typepad.com/photos/uncategorized/2007/06/27/co_pueblo_waiting_room_sign.jpg

sauerkraut
31-10-2010, 00:58
υπαρχει παντως ενα θεματακι με τις λεξεις "εβραιος" και "εβραια".Σημερα ας πουμε ακουσα καποιοιν να λεει "ειχα καποτε μια μαθητρα εβραιοπουλα κλπκλπ" .Δηλαδη δεν θα ελεγε σε καμια περιπτωση ΕΒΡΑΙΑ . θα πουνε εβραικης καταγωγης η εβραιοπουλο/-α . δηλαδη πιστευω πως αυτοι που δεν εχουν καποιο προβλημα θελουν να αφηνουν ξεκαθαρα να εννοηθει οτι οντως δεν εχουν προβλημα με τους εβραιους γιατι λογικα θεωρουν πως η default αποψη ειναι αρνητικη για τους εβραιους.αυτο.
προσωπικα δεν εχω προβλημα με τα παιδγια απλα αυτους που ξερω τους χαρακτηριζει μια απιστευτη νωχελικοτητα και ο ενας εχει πολυ τουπε και εχει πικ απο το μπατμιτσβα του στο φουμπου και με κρεμασε σε μια εργασια που ειχαμε αναλαβει απο κοινου οποτε αναγκαστηκα να δωσω εξετασεις και απο τοτε δε μου μιλαει κιολας λες κι εγω εφταιγα ο αλλος ειναι ωραιος τυπος (και υποψιαζομαι πως ειναι μισοσ εβραιοσ) φυσικα και οι δυο μενουν πανοραμα

LokiTricksterGod
04-11-2010, 08:29
υπαρχει παντως ενα θεματακι με τις λεξεις "εβραιος" και "εβραια".Σημερα ας πουμε ακουσα καποιοιν να λεει "ειχα καποτε μια μαθητρα εβραιοπουλα κλπκλπ" .Δηλαδη δεν θα ελεγε σε καμια περιπτωση ΕΒΡΑΙΑ . θα πουνε εβραικης καταγωγης η εβραιοπουλο/-α . δηλαδη πιστευω πως αυτοι που δεν εχουν καποιο προβλημα θελουν να αφηνουν ξεκαθαρα να εννοηθει οτι οντως δεν εχουν προβλημα με τους εβραιους γιατι λογικα θεωρουν πως η default αποψη ειναι αρνητικη για τους εβραιους.αυτο.
προσωπικα δεν εχω προβλημα με τα παιδγια απλα αυτους που ξερω τους χαρακτηριζει μια απιστευτη νωχελικοτητα και ο ενας εχει πολυ τουπε και εχει πικ απο το μπατμιτσβα του στο φουμπου και με κρεμασε σε μια εργασια που ειχαμε αναλαβει απο κοινου οποτε αναγκαστηκα να δωσω εξετασεις και απο τοτε δε μου μιλαει κιολας λες κι εγω εφταιγα ο αλλος ειναι ωραιος τυπος (και υποψιαζομαι πως ειναι μισοσ εβραιοσ) φυσικα και οι δυο μενουν πανοραμα

είσαι οντόπικ με πάνω από έναν τρόπο, μπράβο!

carheart
04-11-2010, 08:37
Παιδιά να ξέρετε έτση είναι με τους εβραίους! Αντή να μένουν παρανομα μένουν πανοραμα

Leech
14-05-2014, 21:11
συννεφοπεσμένο bump.

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στον αντισημιτισμό

Μια δυσάρεστη για την χώρα μας έκπληξη έκρυβε η έρευνα της Anti-Defamation League (Πρωτάθλημα αντι-δυσφήμησης) η οποία έχει έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έρευνα η οποία είχε δείγμα 53.100 ανθρώπων σε 102 χώρες έδειξε ότι οι συμπολίτες μας είναι οι πλέον αντισημιτιστές στον πλανήτη μετά από τους Άραβες.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα είναι μακράν πρώτη στην Δυτική Ευρώπη με ποσοστό αντισημιτισμού στα επίπεδα του 69% όταν η δεύτερη Γαλλία είναι στο 37% και ο μέσος όρος της Δ. Ευρώπης στο 24%. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την χώρα μας πρώτη στον κόσμο (εκτός αραβικού κόσμου) ισοψηφώντας μόνο με την Τουρκία. Ακόμη και στο Ιράν, που είχε βρεθεί ένα βήμα πριν από τον πόλεμε τον Ισραήλ, οι πολίτες είναι λιγότερο αντισημιτιστές από ότι οι Έλληνες (56%).

Σε ότι αφορά την χώρα μας οι Έλληνες συμφωνούν σε ποσοστό 85% ότι οι Εβραίοι έχουν ισχυρή παρουσία στον χώρο των επιχειρήσεων και 82% στο παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό. Σε ποσοστό 60% πιστεύουμε αναφέρονται υπερβολικά σε ότι τους συνέβη στο ολοκαύτωμα. 68% θεωρεί ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα παγκόσμια media και 69% ότι ελέγχουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/h_ellada_prwth_sthn_eyrwph_ston_antishmitismo.2788042.html

KoiliaSamprela
15-05-2014, 08:16
θα μπορούσε να είναι και στο χα θρεντ σχετικά με το αν είμαστε ή όχι λαος ρατσιστών .

12 stars circle your brow
15-05-2014, 08:27
Εγώ δεν κατάλαβα πολύ καλά

Σε ότι αφορά την χώρα μας οι Έλληνες συμφωνούν σε ποσοστό 85% ότι οι Εβραίοι έχουν ισχυρή παρουσία στον χώρο των επιχειρήσεων και 82% στο παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό. Σε ποσοστό 60% πιστεύουμε αναφέρονται υπερβολικά σε ότι τους συνέβη στο ολοκαύτωμα. 68% θεωρεί ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα παγκόσμια media και 69% ότι ελέγχουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αυτά, πως ακριβώς προσδιορίζονται ως χαρακτηριστικά αντισημιτισμού;

KoiliaSamprela
15-05-2014, 08:39
Εγώ δεν κατάλαβα πολύ καλά

Ε δεν σε παίρνουν τηλέφωνο και σε ρωτάνε
"Γουστάρεις Εβραίους ή όχι ?"
Κάνουν διάφορες ερωτήσεις, αν σου αρέσει η περιτομή, αν γουστάρεις μπέικο, ξες τι είναι το κοσερ , άντρας ή δαγκας αν έχει κοτσίδια ...
Νομίζω είναι απλά ένα εξτραδάκι

Γενικά δες εδώ http://global100.adl.org/

http://global100.adl.org/#country/greece και εδώ για Ελλάδα, έχουν ένα index που με βάση αυτό βγάζουν το ποσοστό.

overdriven
15-05-2014, 10:14
Έναν Εβραίο έχω γνωρίσει όλο κι όλο, δεν διέφερε σε κάτι από τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας πέραν του ότι ήταν αρκετά πιο άνετος οικονομικά από όλους μας και αυτό όσο να πεις δημιουργούσε κάποιες αντιθέσεις, αλλά ως εκεί.
Επειδή είχα πάει σπίτι του αρκετές φορές, είχε αφημένη αλληλογραφία του με Έλληνες γραμμένη στα αγγλικά που στην αρχή της επιστολής συστήνονταν με την ιδιότητα του Εβραίου, ειλικρινά δεν ξέρω τι λέγανε.
Ψοφούσα να τον ρωτήσω λεπτομέρειες για την καταγωγή, τα πιστεύω, τις σχέσεις του με το κράτος του Ισραήλ αλλά κέρδισε η διακριτική μου πλευρά και δε ρώτησα τίποτα. Με τον καιρό χαθήκαμε.

Phantom Duck
15-05-2014, 11:57

Σε ποσοστό 60% πιστεύουμε αναφέρονται υπερβολικά σε ότι τους συνέβη στο ολοκαύτωμα.

^ ξεκάθαρος αντισημιτισμός στη χειρότερη μορφή του. τα υπόλοιπα δεν είναι υπερβολικά αλλά ισχύουν περισσότερο για τα αμερικάνικα λόμπι παρά τις ελληνικές επιχειρήσεις και media, οπότε τα ποσοστά είναι περισσότερο μας ψεκάζουν.

freak brother
15-05-2014, 12:58
εκτος απο κατι βλακες "θα πηγαινα 3 χρονια στρατο γιατι αγαπω το Ισραηλ αλλα εμπλεξα με τις κωλοσχολες" οσοι ξερω ειναι δυστυχως 100% Ελληνες .

Λεκές
15-05-2014, 13:14

Σε ποσοστό 60% πιστεύουμε αναφέρονται υπερβολικά σε ότι τους συνέβη στο ολοκαύτωμα.

^ ξεκάθαρος αντισημιτισμός στη χειρότερη μορφή του.

Έχω πεισθεί γενικά πως είμαστε φουλ αντισημίτες, και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι έλληνες δε σκέφτονται λογικά σε αυτό το θέμα, αλλά παρόμοια πράγματα μπορεί να ειπωθούν και σε σοβαρότερη (http://www.amazon.co.uk/The-Holocaust-Industry-Reflections-Exploitation/dp/185984488X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1400148626&sr=8-1&keywords=Holocaust+industry)βάση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ελληνες διαβάζουν finkelstein ή κάτι παρόμοιο, απλά δεν είναι απαραίτητα αντισημιτική θέση.

Raven Lord
15-05-2014, 13:37
για το ολοκαύτωμα δεν μπορώ να καταλάβω τι επιπλέον μπορεί να ειπωθεί. ότι το ισραήλ σήμερα σαν κράτος φέρεται όπως του φέρθηκαν κάποτε εκμεταλλευόμενο το γεγονός σε πολλές περιπτώσεις είναι άλλη συζήτηση και προφανώς όχι αντισημιτική. αντισιωνιστική ίσως.

phthoggon
15-05-2014, 14:19

Έχω πεισθεί γενικά πως είμαστε φουλ αντισημίτες, και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι έλληνες δε σκέφτονται λογικά σε αυτό το θέμα, αλλά παρόμοια πράγματα μπορεί να ειπωθούν και σε σοβαρότερη (http://www.amazon.co.uk/The-Holocaust-Industry-Reflections-Exploitation/dp/185984488X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1400148626&sr=8-1&keywords=Holocaust+industry)βάση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ελληνες διαβάζουν finkelstein ή κάτι παρόμοιο, απλά δεν είναι απαραίτητα αντισημιτική θέση.

Ε, καλά το περίεργο θα ήταν να μην εκμεταλλεύονται οι οβρέη το ολοκαύτωμα. Εδώ οι δικοί μας έχουν γαμηθεί να αναφέρουν τα κατοχικά δάνεια και τις αποζημιώσεις, αλλά όταν ακούνε ότι οι άλλοι ακόμα δεν έχουν βγάλει το σκασμό, το συμπέρασμα είναι ότι από 6 εκατομμύρια θα έπρεπε να ήταν το πολύ ενάμισι ξέρω γω, επειδή είναι καλοί στο να τα φουσκώνουν. Βασικά, δεν υπάρχει και τρόπος να αναφέρεται κανείς "υπερβολικά" σε ένα τέτοιο πράγμα, η μη συνειδητοποίησή της ιστορικής σημασίας του αντίθετα από πολλούς δείχνει μία τεράστια ηθική αναλγησία και έλλειψη κριτικής ικανότητας, το γνωστό πρώτο υλικό για χρυσαυγιτισμούς κλπ. Από την άλλη υπάρχει και η ενοχική αντιμετώπιση των εβραίων με σπέσιαλ κριτήρια θυματοποίησης και την αποδοχή της λογικής "οποιαδήποτε κριτική στους εβραίους/ισραήλ είναι αντισημιτισμός" αλλά είναι πάλι εντυπωσιακό όταν το 2ο ενοχλεί περισσότερο από το 1ο.

Τον Φίνκελσταϊν τον ποστάρουν πολλοί δεξιή, σου έχει φανεί σοβαρός? (Ξέρω ότι είναι εβραίος ο ίδιος, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, παλιά είχα την εντύπωση ότι είχε δεχτεί γενικότερη κριτική)

stam and the witches
15-05-2014, 14:52
Το να υποβαθμίζει κανείς το ολοκαύτωμα δεν είναι απλώς αντισημιτισμός. Είναι αγνός φασισμός, και η τραγική συνειδητοποιήση ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα σαν ανθρώπινο είδος ακόμα. Οι Εβραίοι είχαν την ατυχία να είναι αυτοί που το βίωσαν, όμως η υποτίμηση αυτού δεν αφορά τους Εβραίους, αλλά την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια γενικά.

Τα "oi evraioi kanoun ta idia pou tous kanane sth nazistikh germania..." τα θεωρώ εξίζου επικίνδυνα παρεπιπτόντως.

Λεκές
15-05-2014, 15:08

Τον Φίνκελσταϊν τον ποστάρουν πολλοί δεξιή, σου έχει φανεί σοβαρός? (Ξέρω ότι είναι εβραίος ο ίδιος, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, παλιά είχα την εντύπωση ότι είχε δεχτεί γενικότερη κριτική)

Δεν έχω διαβάσει πολύ Finkelstein. Ο ίδιος δεν είναι δεξιός πάντως, το αντίθετο. Τα βιβλία του κ το έργο του πάντως είναι peer-reviewed και εκδίδονται από πανεπιστημιακό τύπο οπότε σίγουρα δεν είναι τσαρλατάνος.
Έχει γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ γι' αυτόν αν ενδιαφέρεσαι:

K8qDpg_x49Y

rudie
15-05-2014, 17:11
τρομερό το πόσοι αντισημίτες και πατριώτες υπάρχουν εδώ μέσα, ενδεικτικό της κατάστασης στην ..ελληνική κοινωνία. η έρευνα βέβαια είναι πολύ συγκρατημένη/σεμνή στα πορίσματά της, τα πράγματα νομίζω είναι δυστυχώς σαφώς χειρότερα.

rudie
15-05-2014, 18:25
(Λεκέ,) περί χρησιμοπίησης του Ολοκαυτώματος κλπ, οποιαδήποτε θέση λέει "Οι Εβραίοι.. οτιδήποτε" είναι αντισημιτική. Επίσης, διαχωρίζεις μεν μεταξύ των στερεοτύπων και πιο σοβαρής επιχειρηματολογίας, αλλά εδώ σημαντικό είναι να λάβουμε υπόψη και ότι τα στερεότυπα είναι ιστορικά από τους πιο διαδεδομένους τρόπους που λειτουργεί ο αντισημιτισμός.

βτγ, γιατί και εσύ και ο Φθόγκον χρησιμοποιείτε αυτόν τον άσχημο πρώτο πληθυντικό; :p

Λεκές
15-05-2014, 19:39
(Λεκέ,) περί χρησιμοπίησης του Ολοκαυτώματος κλπ, οποιαδήποτε θέση λέει "Οι Εβραίοι.. οτιδήποτε" είναι αντισημιτική. Επίσης, διαχωρίζεις μεν μεταξύ των στερεοτύπων και πιο σοβαρής επιχειρηματολογίας, αλλά εδώ σημαντικό είναι να λάβουμε υπόψη και ότι τα στερεότυπα είναι ιστορικά από τους πιο διαδεδομένους τρόπους που λειτουργεί ο αντισημιτισμός.

βτγ, γιατί και εσύ και ο Φθόγκον χρησιμοποιείτε αυτόν τον άσχημο πρώτο πληθυντικό; :p

Οι Εβραίοι είναι άνθρωποι :P

Δε διαφωνώ με αυτά που λες. Το επιχείρημα του Finkelstein είναι πολύ πιο σύνθετο, γι' αυτό και δεν πιστεύω πως μπορεί να αναχθεί σε στερεότυπο τόσο εύκολα. Απλά ο ίδιος μάλλον θα απαντούσε ναι στο ερώτημα.

phthoggon
15-05-2014, 20:05
Έλα τώρα βρε Rudie, καταλαβαίνεις τι λέμε, δεν είμαστε νεολαία λάος εδώ ξέρω γω. Έστω η εβραϊκή πολιτική και οικονομική ελίτ (τον όρο αυτό ακριβώς χρησιμοποιεί και ο ο Φίνκελσταϊν, ο οποίος μιλάει μάλιστα για οικονομική, όχι μόνο πολιτική εκμετάλλευση του ολοκαυτώματος από λίγους). Δηλαδή μη φτάσουμε στο σημείο από την άρνηση του αντισημιτισμού να υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχει ελίτ και λόμπι, λες και δεν υπάρχει ελληνικό, λες και δεν υπάρχει τουρκικό, λες και δεν υπάρχει καπιταλισμός.

Λεκέ ναι σίγουρα δεν είναι δεξιός αυτός, προφανώς έλληνες δεξιοί τον ποστάρουν. Είχα δει κάτι συνεντεύξεις του στο παρελθόν και γενικότερα η ιστορία του έχει ενδιαφέρον.

Κωλαράκι Τορνευτό
15-05-2014, 22:34
(Λεκέ,) περί χρησιμοπίησης του Ολοκαυτώματος κλπ, οποιαδήποτε θέση λέει "Οι Εβραίοι.. οτιδήποτε" είναι αντισημιτική.

Giati?

rudie
16-05-2014, 01:17
Αυτά τα 'ελιτ' και 'λομπυ' συνήθως μια χαρα κρύβουν αντισημιτισμούς, αναπαράγοντας εν πολλοίς στερεότυπα περί παντοδύναμων εβραίων, καπιταλιστών εβραίων, επεκτατιστών εβραίων κοκ. Όταν είναι να ειπωθεί κάτι επί του θέματος θέλει προσεχτική διατύπωση, ενημέρωση, ακριβολογία, θέλει πολλά πράγματα. Και, δες λίγο το θρεντ από την αρχή, δεν απέχουμε εδώ από νεολαία λαος όσο νομίζεις.

@Kωλαράκι, όπως το να πεις "οι γυναίκες έτσι και αλλιώς" είναι σεξιστικό, "οι μαύροι κάνουν αυτό" ρατσιστικό, κλπ.

Shirime
16-05-2014, 01:30
wtf

enitharmon
16-05-2014, 01:32
το "το κρατος του Ισραηλ...." είναι οκ;

Phantom Duck
16-05-2014, 01:53
Αυτά τα 'ελιτ' και 'λομπυ' συνήθως μια χαρα κρύβουν αντισημιτισμούς, αναπαράγοντας εν πολλοίς στερεότυπα περί παντοδύναμων εβραίων, καπιταλιστών εβραίων, επεκτατιστών εβραίων κοκ.

κρύβουν επίσης την αλήθεια:

http://en.wikipedia.org/wiki/Israel_lobby_in_the_United_States

στο οποίο άρθρο υπάρχει κομμάτι για τη συνεργασία με τα ελληνικά λόμπι, συγχαρητήρια, είμαι ταυτόχρονα ρατσιστής και ανθέλληνας. επίσης οι μισές επιχειρήσεις που έχουν μπει στην ελλάδα είναι κινέζικες, ελπίζω να μη θεωρείται αντιασιατική ρητορική αυτό.

rudie
16-05-2014, 02:30
το "το κρατος του Ισραηλ...." είναι οκ;

Δυνητικά ναι, αλλά ανάλογα και τι ακολουθεί (βλέπε παραλληλισμούς με Ολοκαύτωμα, Απαρτχάιντ και άλλους τέτοιους τρεντυ εμετούς). Ο σύγχρονος, προσεχτικός, αντισημίτης (και μαζί με αυτόν τα ανίδεα φερέφωνά του), ενίοτε παίρνει αυτούσια την βλακεία του και αντικαθιστά το "ο εβρέως" με "το κράτος του ισραήλ", "ο σιωνισμός", και άλλα τέτοια δοκιμασμένα. Άλλοτε, δεν κάνει καν τον κόπο (στην ελλαδάρα αυτά δεν είναι τοσο πια ταμπού). Βλέπε πχ Δελαστίκ

stam and the witches
16-05-2014, 03:11
Συμφωνώ με το παραπάνω, διαφωνώ με το κυνήγι μαγισσών. Αν υπάρχουν μαλακισμένα ιδεολογήματα στον ελληνικό λαό τότε δεν έχουμε παρά να τα δείξουμε (εμείς οι όποιοι δηλαδή), και όχι να λέμε "ellhnes eiste oloi malakes".

rudie
16-05-2014, 03:49
Όταν ο ...ελληνικός λαός σου λέει "ναι ρε, είμαστε αντισημίτες", εκεί τι γίνεται;

stam and the witches
16-05-2014, 04:32
Δε θα στο λεγε αυτό ούτε ο λαός της ναζιστικής Γερμανίας. Αν πιστεύεις ότι στο λέει, τότε είναι επειδή θες να το δεις, επειδή είσαι Τέρμιναλ ή κάτι παρόμοιο.

rudie
16-05-2014, 05:12
Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν έχει σημασία τι θα έλεγε ο τότε γερμανικός λαός αλλά πρωτίστως αυτό που έκανε, θα μου επιτρέψεις να μην με συγκινούν οι συνηγορίες υπέρ του ελληνικού λαού (στο βαθμό που υπάρχει τέτοιο, ομοιογενές, υποκείμενο).

Avraam Mizan
16-05-2014, 08:33
Όταν ο ...ελληνικός λαός σου λέει "ναι ρε, είμαστε αντισημίτες", εκεί τι γίνεται;

Δηλαδή όταν οι ΕΒΡΑΙΟΙ επικροτούν κατα 84% τους βομβαρδισμούς παλαιστινίων (http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/haaretz-poll-more-than-90-percent-of-israeli-jews-support-gaza-war.premium-1.478903) και μαζεύονται σε λόφους (http://blogs.aljazeera.com/blog/middle-east/watching-war-gaza-afar) να να πανηγυρίσουν (http://www.youtube.com/watch?v=qHwSSuaR2QA) είναι υπο προυποθέσεις "το κράτος του ισραήλ" Όταν οι έλληνες, πχ, λένε οτι οι Ισραηλινοί έχουν ισχυρή παρουσία στις επιχειρίσεις με ποσοστό 85% είναι (δικαίως) αντισημίτες.

Νομίζω μερικές φορές κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας. Κανένα είδος διαχωρισμού και double standards δεν βοηθάει, ούτε το αρνητικό ούτε το θετικό.

phthoggon
16-05-2014, 08:37
Αυτά τα 'ελιτ' και 'λομπυ' συνήθως μια χαρα κρύβουν αντισημιτισμούς, αναπαράγοντας εν πολλοίς στερεότυπα περί παντοδύναμων εβραίων, καπιταλιστών εβραίων, επεκτατιστών εβραίων κοκ. Όταν είναι να ειπωθεί κάτι επί του θέματος θέλει προσεχτική διατύπωση, ενημέρωση, ακριβολογία, θέλει πολλά πράγματα. Και, δες λίγο το θρεντ από την αρχή, δεν απέχουμε εδώ από νεολαία λαος όσο νομίζεις.

@Kωλαράκι, όπως το να πεις "οι γυναίκες έτσι και αλλιώς" είναι σεξιστικό, "οι μαύροι κάνουν αυτό" ρατσιστικό, κλπ.

Επίτηδες ανάφερα τη λέξη λόμπι (δε σχετίζεται με την αρχική συζήτηση) για να ξεπερνάμε και εμείς τα κλισέ αυτά, από την άλλη μεριά του αντι-αντι-σημιτισμού (μπλαστ φρομ δε παστ με αρχαία κόμιξ ιστορία, άσχετο :P) επειδή σε βλέπω να είσαι λίγο touchy. Θέλω να πω, το γεγονός ότι ο αντισημιτισμός έχει προσδώσει παντοδύναμες και μισανθρωπικές ιδιότητες στο λόμπι (και κυρίως, η πρακατάληψη είναι στο ότι αυτό είναι ένα, ενιαίο πράγμα με απόλυτη πίστη και υπακοή στο ισραήλ, αντί για ένα μείγμα διαφορετικών αντιλήψεων και συμφερόντων, όπως όλες οι εθνικές "ομάδες") δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει καν, έτσι? Εκτός κι αν εσύ έχεις ίνσαϊντ ίνφο ότι στο ισραήλ έχουν ανακαλύψει την αταξική κοινωνία ή ότι οι εβραίοι καπιταλιστές χέζουν λουλούδια και τα δίνουν στο λαό. Αν είναι να έχουμε έναν πειστικό αντι-αντι-σημιτισμό (μου κόλλησε τώρα) όπως και αντισεξισμό, αντιρατσισμό, πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό τα πράγματα, επιστημονικά μέσω της γνώσης της ιστορίας των εβραίων και τους λόγους της γένεσής του, και φυσικά της γνώσης της υπάρχουσας πολιτικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, μιας και έλεγε ο Λεκές ότι ο Φίνκελσταϊν είναι peer-reviewed, σεβαστός και τα λοιπά, δεν έχεις λόγο να υποθέτεις εξαρχής πως όταν μιλάει για την πολιτική μιας εβραϊκής οικονομικής ελίτ δεν εννοεί συγκεκριμένους ανθρώπους με ονόματα, διευθύνσεις, συγκεκριμένα συμβάντα, και τα λοιπά.

Σε αυτό που συμφωνώ είναι ότι η βασική (και υποτίθεται αθώα) προκατάληψη, ότι οι εβραίοι σε πρώτο πληθυντικό όπως λες είναι καπιταλιστές και πιστοί σαν cult στη θρησκεία και τα κομμάντμεντς του ισραήλ (σιωνισμός κτλ), είναι διαδεδομένη στο dna σχεδόν της κοινωνίας, δηλαδή ακούγοντας το τόσες φορές σου μένει υποσυνείδητα όπως οποιαδήποτε άλλη σεξιστική ή φυλετική μαλακία.

πσ. αβραάμ, λίγο μαλακία το παράδειγμα που παρέθεσες, λες και σε οποιαδήποτε εθνική διαμάχη δεν είναι πορωμένος ο λαός με την πλευρά του. Μη ξεχνάς ότι και αυτοί τρώνε ρουκέτες ή μπόμπες κατά διαστήματα.

Κωλαράκι Τορνευτό
16-05-2014, 08:51

Συγγνωμη αλλα διαφωνω μαζι σου. Οι Εβραιοι αυτοπροσδιοριζονται ως Εβραιοι.
Αν πω οτι οι γυναικες καθε 28 μερες εχουν περιοδο, δεν ειναι καθολου σεξιστικο.
Αν πω οτι οι μαυροι παιζουν καλυτερο μπασκετ απο οτι οι λευκοι, επισης δεν ειναι ρατσιστικο.
Αν πω κατι προσβλητικο για μια κοινωνικη ομαδα ή κατι που δειχνει πως τη θεωρω κατωτερη σε δικαιωματα και αξιες, τοτε ναι, αυτο ειναι σεξιστικο/ρατσιστικο κτλ.

phthoggon
16-05-2014, 08:59
Προκατάληψη είναι νας λες κάποιον τι πιστεύει χωρίς να τον ρωτήσεις. Για ρώτα τον Τσόμσκι πχ αν αυτοχαρακτηρίζεται ως εβραίος (πέρα από το σε τι οικογένεια γεννήθηκε και τι έθιμα είχαν πχ). Επίσης να κάνεις γενικεύσεις με βάση ποσοστά και να τα εκφράζεις σαν ενεστωτική κυριολεξία είναι πρώτον χαζό και κακή χρήση γλώσσας, έπειτα και σε περιπτώσεις "ρατσιστικό" (θα σου πούνε οι αράπηδες YO WHITE MAN CANT JUMP στο μονό, αλλά αν είσαι ο Παπακώστας??)

Avraam Mizan
16-05-2014, 09:05
πσ. αβραάμ, λίγο μαλακία το παράδειγμα που παρέθεσες, λες και σε οποιαδήποτε εθνική διαμάχη δεν είναι πορωμένος ο λαός με την πλευρά του. Μη ξεχνάς ότι και αυτοί τρώνε ρουκέτες ή μπόμπες κατά διαστήματα.

Δεκτόν. Το (ακραίο) παράδειγμα ήταν για τις γενικεύσεις, και το πόσο εύκολα τις κάνουμε για κάτι που είναι κοντά μας και το ζούμε καθημερινά (Έλληνες ρατσιστές) και πόσο δύσκολα για κάτι που είναι μακριά και κατα καιρούς έιναι στόχος αυτων των γενικεύσεων απο τους δικούς μας ρατσιστές. Αν εμείς στην ελλάδα βγάζουμε 10% ΧΑ, εκεί αθροιστικά βγαίνει γύρω στο 25.
Θα μου πείς πάλι, ναι αλλά οι συνθήκες κτλ κτλ. Ε, και εδώ κσι οι συνθήκες έφεραν την ΧΑ εκεί που είναι. Είναι αργά, και αν συνεχίσουμε το loop δεν θα τελειώσει ποτέ.

Κωλαράκι Τορνευτό
16-05-2014, 09:11
Με το αυτοχαρακτηριζονται, εννοουσα πως οταν οι ιδιοι οι Εβραιοι μιλανε για το συνολο των ανθρωπων που καταγονται απο το Ισραηλ, αναφερονται σε αυτην την ομαδα ως Hebrew ή Jewish. Ειναι σα να λες πως οταν καποιος λεει "οι Ελληνες", αυτο ειναι ρατσιστικο.

Δεν καταλαβα γιατι να ρωτησω τον Τσομσκι το οτιδηποτε. Που κολλαει αυτο?

Το να κανεις γενικευσεις οπως αυτες που εκανα οταν συνομιλεις με ανθρωπους που εχουν καποιον δεικτη ευφυιας πανω απο 12, δε σημαινει πως θεωρεις οτι ΟΛΟΙ οι μαυροι ειναι καλυτεροι απο ΟΛΟΥΣ τους λευκους στο μπασκετ. Οποιος καταλαβει αυτο, ειναι δικο του προβλημα η ελλειψη κοινης λογικης (ναι, υπαρχει αυτη!) ή απλα καποια αυξημενη επιθυμια για αντιδραση, ετσι για να χουμε να λεμε. Σου εχω κι ενα αλλο μιας και ειμαστε εδω και τα λεμε. Οι μαυροι γουσταρουν πολυ το φραηντ τσικεν. Δεν ειναι ρατσισμος, ειναι αληθεια. Οχι ολοι οι μαυροι ε.

phthoggon
16-05-2014, 09:19
Ρε Κωλαράκι_Τορνευτό, αυτή η λαθεμένη κυριολεξία όμως που υποτίθεται όλοι όσοι με δείκτη ευφυϊας πάνω από 12 καταλαβαίνουν, είναι η γενεσιουργή αιτία του ρατσισμού σε ένα επόμενο επίπεδο. Αυτό, επειδή πολλές φορές η γενικότερη ποσοστιαία αντίληψη τελικά επηρεάζει την συγκεκριμένη περίπτωση. Θα σου πω ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα από μπάσκετ και αμερική κιόλας να με πιάσεις, τη χώρα που υποτίθεται τα έχει ξεπεράσει αυτά. Θυμήσου πως ο Jeremy Lin στην αρχή έψαχνε ομάδα στο nba και δεν έβρισκε ενώ ήταν ήδη καλός, επειδή όλοι πίστευαν όταν σαν κινέζικο dna δεν είχε περιθώρια εξέλιξης. Επομένως καλά θα κάνει αυτός να σου ρίξει μία κατραπακιά αν του πεις οι κινέζοι δε ξέρουν μπάσκετ, και εσύ θα πρέπει να απολογηθείς στον Τσόμσκι εάν του πεις ότι οι εβραίοι είναι σιωνιστές.

πσ. πρόσεχε μη πεις σε κανέναν μαύρο στη δουλειά/πανεπιστήμιο αστείο τύπου "γουστάρεις fried chicken?" ε, παίζει να σε απολύσουν :P

Κωλαράκι Τορνευτό
16-05-2014, 09:30
Μιλησα πολυ συγκεκριμενα νομιζω:

Αν πω κατι προσβλητικο για μια κοινωνικη ομαδα ή κατι που δειχνει πως τη θεωρω κατωτερη σε δικαιωματα και αξιες, τοτε ναι, αυτο ειναι σεξιστικο/ρατσιστικο κτλ.
Δεν ηταν ποτε αυτο το προβλημα του Τζερεμυ Λιν φυσικα ε. Δεν πιστευω να νομιζεις πως σε τετοιο επιπεδο (ΝΒΑ) δεν εχει πεσει απειρο σκαουτιν και δεν ξερουν τι ηταν και τι δεν ηταν ο Λιν με βαση τις προπονησεις ε?

phthoggon
16-05-2014, 09:36
Καλά δε ξέρω και ίνφο από τις προπονήσεις να σου πω (έχουμε και θρεντ), απλά αναφέρω το στάνταρ αυτό που διάβασα στη wiki

Based on comments he heard that his talents were "deceptive", Lin stated in a 2013 60 Minutes interview that it was his "gut feeling" his ethnicity contributed to his being undrafted.[211] NBA commissioner David Stern also believed Lin was not drafted due to discrimination. "I don't know whether he was discriminated against because he was at Harvard. Or because he was Asian," said Stern.[211] Some fans and commentators wrote off his Warriors signing as a publicity stunt.[52] Larry Riley, the team's general manager, denied catering to the Bay Area’s large Asian population. He understood that some people would see it that way. "We evaluated him throughout summer league," Riley said. “All that had to happen was for him to confirm what we already believed."[22] While the team created a campaign around him, Riley said it would not have been advisable if Lin was not a basketball player first.[212]

Raven Lord
16-05-2014, 10:37
εδώ θα καταλήξουμε στο τέλος :roll:

http://www.csectioncomics.com/csectioncomics/comics/2014-01-02-politically-correctness-101-256c.png

sfinotouvlaki
16-05-2014, 10:51
Ρε Κωλαράκι_Τορνευτό, αυτή η λαθεμένη κυριολεξία όμως που υποτίθεται όλοι όσοι με δείκτη ευφυϊας πάνω από 12 καταλαβαίνουν, είναι η γενεσιουργή αιτία του ρατσισμού σε ένα επόμενο επίπεδο.

Νομίζω πως σε κάθε επίπεδο οι αιτίες του ρατσισμού είναι άλλες, πιο χειροπιαστές. Στην καλύτερη περίπτωση νομίζω πως η γενίκευση είναι μέθοδος και όχι αιτία. Και τις περισσότερες φορές δεν είναι ούτε καν μέθοδος, είναι απλώς βιτρίνα. Σε κάθε συγκεκριμένη κουβέντα, με συγκεκριμένους ανθρώπους και συγκεκριμένο πλαίσιο, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό που λέει ο φίξξερ, δηλαδή κοινή λογική, για να συμπεράνει κάποιος με ποιον τρόπο και με τι σκοπό χρησιμοποιείται μια γενίκευση. Η γενικεύσεις που δεν έχουν κάτι ρατσιστικό, αλλά χρησιμοποιούνται ως σχήμα λόγου, πολύ δύσκολα συμβάλλουν ώστε κάποιος να σχηματίσει άποψη για το αντικείμενο της γενίκευσης. Αυτός που το κάνει, απλώς παραφράζει αυτό που έχει ειπωθεί ώστε να το φέρει στα μέτρα της ήδη υπάρχουσας ρατσιστικής του σκέψης. Διαφορετικά θα έπρεπε παντού και πάντα, για όλα τα θέματα, να είμαστε κυριολεκτικοί για να μην παρεξησήσει κάποιος αυτό που λέγεται. Είναι χαρακτηριστικό νομίζω πως σε κάθε άλλου είδους κουβέντα καταλαβαίνουμε πότε κάποιος χρησιμοποιεί μια γενίκευση κυριολεκτικά (και αν δεν είναι ξεκάθαρο ζητούνται διευκρινίσεις), ενώ σε θέματα που σχετίζονται με κάποιο είδος ρατσισμού ξαφνικά προκύπτουν δυσκολίες αναγνώρισης του σχηματικού λόγου. Εμένα, τελικά, μου φαίνεται πως δεν υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες. Ο μη ρατσιστής είτε θα καταλάβει μεμιάς τι έχει ειπωθεί είτε θα ζητήσει διευκρινίσεις και ο ρατσιστής απλώς θα αγνοήσει ηθελημένα το σχήμα λόγου. Δεν είναι η γενίκευση αυτή καθαυτή που δίνει ρατσιστικό νόημα σε μια οποιαδήποτε δήλωση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιεί ο ρατσιστής που την κάνει ρατσιστική.

sfinotouvlaki
16-05-2014, 11:02
εδώ θα καταλήξουμε στο τέλος :roll:

http://www.csectioncomics.com/csectioncomics/comics/2014-01-02-politically-correctness-101-256c.png

"Would I be able to call this guy using the spanish word for black if I were a racist?"

Κωλαράκι Τορνευτό
16-05-2014, 12:04
Οχι καλα το λεει το κομικ, αναφερεται στο γεγονος οτι οι αφροαμερικανς αποκαλουν ο ενας τον αλλον νιγκα ολη την ωρα

stam and the witches
16-05-2014, 12:45
Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν έχει σημασία τι θα έλεγε ο τότε γερμανικός λαός αλλά πρωτίστως αυτό που έκανε, θα μου επιτρέψεις να μην με συγκινούν οι συνηγορίες υπέρ του ελληνικού λαού (στο βαθμό που υπάρχει τέτοιο, ομοιογενές, υποκείμενο).

Δε μπορείς να καταλάβεις ότι δεν κάνω καμία συνηγορία υπέρ κανενός λαού αλλά υπέρ της λογικής. Ολόκληροι μαντράχαλοι και ακόμα δε διστάζουμε να φορέσουμε συλλογικά χαρακτηριστικά σε ένα λαό ολόκληρο.

Ghoul
16-05-2014, 13:04
http://i.imgur.com/V50KT2v.jpg

ikonoklast
16-05-2014, 13:09
To κομικ είναι χαζό και είναι λάθος σε αρκετά σημεία με αφετηρία το εξής: Θέλεις να ξέρεις ποιος χαρακτηρισμός είναι προσβλητικός για κάποιον; Ρώτησε τον ίδιο .

Πίσω από την φιλολογία περί «πολιτικής ορθότητας» εγώ προσωπικά παρατηρώ να κρύβονται τέρατα. Αν η πολιτική ορθότητα σημαίνει στοιχειώδης λειτουργία της γλώσσας με τρόπο που δεν εμπεδώνει ταξικά/φυλετικά/κοινωνικά προνόμια και δεν προσβάλλει κόσμο, τότε μάλλον δεν είσαι πολύ σωστός αν εξεγείρεσαι εναντίον της.

sfinotouvlaki
16-05-2014, 13:21
Οχι καλα το λεει το κομικ, αναφερεται στο γεγονος οτι οι αφροαμερικανς αποκαλουν ο ενας τον αλλον νιγκα ολη την ωρα

http://en.wikipedia.org/wiki/Reappropriation

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί το κόμικ τον όρο πολιτική ορθότητα είναι άστοχος γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η γλώσσα. Αγνοεί τελείως το πλαίσιο στο οποίο νοηματοδοτείται κάθε φορά κάθε όρος. Το πλαίσιο αυτό δεν είναι στατικό. Άλλη σημασία έχει ο όρος νίγκα όταν ένας μαύρος (ή ένας λευκός) το χρησιμοποιεί για τον μαύρο κολλητό του και άλλη όταν τον χρησιμοποιεί ένα μέλος της κκκ. Ο μαύρος μπορεί να το χρησιμοποιήσει γιατί δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να το κάνει με ρατσιστική διάθεση εναντίον ενός άλλου μαύρου! Αντίθετα, δεδομένης της ιστορίας του όρου, όταν τον χρησιμοποιήσει κάποιος άσχετος για να προσφωνήσει κάποιον μαύρο τον οποίο δεν γνωρίζει, είναι λογικό να παρεξηγηθεί. Αν ποτέ με συστήσεις στη μάνα σου, δεν θα τη χαιρετήσω λεγοντάς της "Χαίρω πολύ μωρή καριόλα". Αν τη γνωρίσω καλύτερα και ο όρος καριόλα στις μεταξύ μας επαφές αρχίσει να έχει διαφορετική έννοια από τη συνηθισμένη, τότε μπορεί να την αποκαλέσω και έτσι.

phthoggon
16-05-2014, 13:24
Ρε Κωλαράκι_Τορνευτό, αυτή η λαθεμένη κυριολεξία όμως που υποτίθεται όλοι όσοι με δείκτη ευφυϊας πάνω από 12 καταλαβαίνουν, είναι η γενεσιουργή αιτία του ρατσισμού σε ένα επόμενο επίπεδο.

Νομίζω πως σε κάθε επίπεδο οι αιτίες του ρατσισμού είναι άλλες, πιο χειροπιαστές. Στην καλύτερη περίπτωση νομίζω πως η γενίκευση είναι μέθοδος και όχι αιτία. Και τις περισσότερες φορές δεν είναι ούτε καν μέθοδος, είναι απλώς βιτρίνα. Σε κάθε συγκεκριμένη κουβέντα, με συγκεκριμένους ανθρώπους και συγκεκριμένο πλαίσιο, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό που λέει ο φίξξερ, δηλαδή κοινή λογική, για να συμπεράνει κάποιος με ποιον τρόπο και με τι σκοπό χρησιμοποιείται μια γενίκευση. Η γενικεύσεις που δεν έχουν κάτι ρατσιστικό, αλλά χρησιμοποιούνται ως σχήμα λόγου, πολύ δύσκολα συμβάλλουν ώστε κάποιος να σχηματίσει άποψη για το αντικείμενο της γενίκευσης. Αυτός που το κάνει, απλώς παραφράζει αυτό που έχει ειπωθεί ώστε να το φέρει στα μέτρα της ήδη υπάρχουσας ρατσιστικής του σκέψης. Διαφορετικά θα έπρεπε παντού και πάντα, για όλα τα θέματα, να είμαστε κυριολεκτικοί για να μην παρεξησήσει κάποιος αυτό που λέγεται. Είναι χαρακτηριστικό νομίζω πως σε κάθε άλλου είδους κουβέντα καταλαβαίνουμε πότε κάποιος χρησιμοποιεί μια γενίκευση κυριολεκτικά (και αν δεν είναι ξεκάθαρο ζητούνται διευκρινίσεις), ενώ σε θέματα που σχετίζονται με κάποιο είδος ρατσισμού ξαφνικά προκύπτουν δυσκολίες αναγνώρισης του σχηματικού λόγου. Εμένα, τελικά, μου φαίνεται πως δεν υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες. Ο μη ρατσιστής είτε θα καταλάβει μεμιάς τι έχει ειπωθεί είτε θα ζητήσει διευκρινίσεις και ο ρατσιστής απλώς θα αγνοήσει ηθελημένα το σχήμα λόγου. Δεν είναι η γενίκευση αυτή καθαυτή που δίνει ρατσιστικό νόημα σε μια οποιαδήποτε δήλωση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιεί ο ρατσιστής που την κάνει ρατσιστική.

Ναι, το πιο σωστό είναι να πεις ότι είναι γενεσιουργός αιτία όταν κάποιος πιστεύει ότι η φράση ισχύει κυριολεκτικά ή σε συντριπτικό βαθμό. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ρατσιστές (ή έστω απλά, άνθρωποι που έχουν προκαταλήψεις) στην κοινωνία δεν είναι μαύροι κρίνοι/αναγνώστες julius evola, είναι λαϊκοί άνθρωποι "με IQ κάτω από 12" που έλεγε ο Κωλαράκι, οι οποίοι έχουν ακούσει αρκετές φορές αυτές τις φράσεις (είτε να λέγονται κυριολεκτικά, είτε στην γκρίζα περιοχή) και πιθανόν τις έχουν δει και μερικές φορές να επιβεβαιώνονται μπροστά τους (και σίγουρα, ο ρατσιστικός τόνος με τον οποίο λέγεται τη δημιουργεί, αλλά και ο γκρίζος τόνος, έστω και της παρέας και της πλάκας την επαληθεύει). Με αυτή τη λογική, αλλά και επιπρόσθετα για το άτομο που οποίου η διαφορετικότητα (αλλά και η ιδιότητα) απειλείται (έστω και υποσυνείδητα) μπροστά στο άκουσμα τέτοιων φράσεων, ναι πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε κυριολεκτικοί και να χρησιμοποιούμε κομμάτια στις φράσεις όπως "οι περισσότεροι τάδε, κατά την προσωπική μου εμπειρία.." Για μία περίοδο στο μιούζικ σέξιον έβαζα κάθε φορά πριν τελειώσω το "κατά την γνώμη μου" για να σταματάνε τα ανούσια πλακώματα τύπου "ποιος είσαι εσύ να πεις ρε φίλε ότι οι Saxon (τυχαίο παράδειγμα!) είναι για το πούτσο, όλα γούστο είναι" και τα λοιπά. Τώρα που δεν ενδιαφέρεται κανείς, βαριέμαι να το κάνω, σχετικά της αντίδρασης/ενόχλησης που υπάρχει είναι αυτό.

Ομοίως, το κομιξάκι είναι ψιλοαπαράδεκτο, γιατί υπάρχουν αρκετοί με ιστορική μνήμη ώστε να θυμούνται γιατί δε γουστάρουν να λέγονται οι μαύροι nigger ή οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο προχωρημένοι, αλλά για μπες εσύ στο μυαλό αυτού που έχει φάει τόσες διακρίσεις και πες του πώς θα έπρεπε να σκέφτεται.

sfinotouvlaki
16-05-2014, 13:37
Με αυτή τη λογική, αλλά και επιπρόσθετα για το άτομο που οποίου η διαφορετικότητα (αλλά και η ιδιότητα) απειλείται (έστω και υποσυνείδητα) μπροστά στο άκουσμα τέτοιων φράσεων, ναι πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε κυριολεκτικοί και να χρησιμοποιούμε κομμάτια στις φράσεις όπως "οι περισσότεροι τάδε, κατά την προσωπική μου εμπειρία.."

Δε διαφωνώ καθόλου σ' αυτό. Θα έλεγα μάλιστα πως σε τηλεπαράθυρα για παράδειγμα υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες καθιστούν τη χρήση της έκφρασης ριψοκίνδυνη. Στο πλαίσιο ενός βιβλίου όμως ή μιας κουβέντας πρόσωπο με πρόσωπο, οι συνθήκες είναι πολύ πιο ευνοικές.

Raven Lord
16-05-2014, 13:39
εμείς είμαστε που δίνουμε τη σημασία στις λέξεις.
θα πω μια ιστορία. σε αγώνα πρωταθλήματος 8χ8, ένας από τον πάγκο της αντιπάλου είπε σε έναν παίκτη μας (αλβανικής καταγωγής) "τι θες ρε αλβανέ". φυσικά, ακολούθησε σύρραξη από τους έλληνες της ομάδας (ο ίδιος δε χαλάστηκε από το χαρακτηρισμό). εμείς οι υπόλοιποι τον αποκαλέσαμε φασίστα (κ μάλλον είχαμε εν μέρη δίκιο αφού το είπε με ρατσιστική χροιά κατά τη γνώμη μου). ακόμη κ αυτός στο τέλος του αγώνα παραδέχθηκε τη μαλακία του και ζήτησε συγγνώμη από όλους. το θέμα είναι όμως πώς έφτασε ένας εθνικός προσδιορισμός να αποτελεί βρισιά?
κάνουμε παρέα με αρκετούς ξένους. σε ένα συγκεκριμένο βέλγο του έχουμε κολλήσει το nickname "o βέλγος" (πρωτότυπο :P ). όταν αποκαλούμε αυτόν έτσι γιατί δεν είναι πρεξηγήσιμο?

για το κόμικ πέσατε όλοι πάλι να ψειρίσετε το θέμα. δε νομίζω ότι θέλει να πει ότι είναι σωστό να αποκαλούμε τους μαύρους "νίγγα", αλλά σχολιάζει την παράνοια που μπορούμε να φτάσουμε μερικές φορές στα πλαίσια της "πολιτικής ορθότητας".

κουλάρετε και όλα θα είναι καλύτερα.

sfinotouvlaki
16-05-2014, 13:45
για το κόμικ πέσατε όλοι πάλι να ψειρίσετε το θέμα. δε νομίζω ότι θέλει να πει ότι είναι σωστό να αποκαλούμε τους μαύρους "νίγγα", αλλά σχολιάζει την παράνοια που μπορούμε να φτάσουμε μερικές φορές στα πλαίσια της "πολιτικής ορθότητας".

Μπορεί να θέλει να πει αυτό, αλλά αποτυγχάνει να το κάνει γιατί αγνοεί αυτο...

Αυτό λέμε κι εγώ κι ο ικονοκλαστ.

phthoggon
16-05-2014, 13:58
Ravenlord, κάνεις λάθος γιατί αυτό δεν δείχνει καμία "παράνοια" δείχνει ότι οι αμερικάνοι έχουν απλά ξεχάσει τον λόγο που αυτοί οι χαρακτηρισμοί καθιερώθηκαν in the first place. Κάποιοι μπορεί να είναι ετυμολογικά χαζοί (όπως το Asian) κάποιους πραγματικά κάποιος πρέπει να είναι χαζός για να μη καταλαβαίνει, γιατί οι Ινδιάνοι είναι καλύτερο να λέγονται Native Americans και όχι έτσι. Γενικώς μου φαίνεται πλέον ότι αυτοί που διαμαρτύρονται και κοροϊδεύουν το "politically correct" (το οποίο ήταν κλασικό κλισέ τουλάχιστον κάποια χρόνια πριν) είναι τελικώς αυτοί που βαριούνται να σκεφτούν γιατί κάποια πράγματα έχουν σημασία, για να μη πω και τίποτα χειρότερο. Έντιτ: Δεν αναφέρομαι σε σένα ε (να, η pc αποφυγή γενικοποίησης!)
έντιτ2: κάποιοι έχουν επίσης ξεκάθαρο νόημα: οι μογγολικής καταγωγής λαοί (δε το λέω πολύ επιστημονικά αλλά καταλάβατε) αποδέχονται το asian, αλλά οι ινδοί όχι, παρότι είναι ασιάτες, επειδή προφανώς θεωρούν τον εαυτό τους διαφορετική φυλή.

VidnaObmana
16-05-2014, 15:37

βασικες γνωσεις ιστοριας αρκουν για να καταλαβεις γιατι ειναι ηλιθιο ενας λευκος να αποκαλει εναν μαυρο 'νιγκα', ακομ ακαι αν οι ιδιοι αποκαλουν ο ενας τον αλλον ετσι

VidnaObmana
16-05-2014, 15:41
θα πω μια ιστορία. σε αγώνα πρωταθλήματος 8χ8, ένας από τον πάγκο της αντιπάλου είπε σε έναν παίκτη μας (αλβανικής καταγωγής) "τι θες ρε αλβανέ". φυσικά, ακολούθησε σύρραξη από τους έλληνες της ομάδας (ο ίδιος δε χαλάστηκε από το χαρακτηρισμό). εμείς οι υπόλοιποι τον αποκαλέσαμε φασίστα (κ μάλλον είχαμε εν μέρη δίκιο αφού το είπε με ρατσιστική χροιά κατά τη γνώμη μου). ακόμη κ αυτός στο τέλος του αγώνα παραδέχθηκε τη μαλακία του και ζήτησε συγγνώμη από όλους. το θέμα είναι όμως πώς έφτασε ένας εθνικός προσδιορισμός να αποτελεί βρισιά?.

Δεν ειναι ο εθνικος προσδιορισμος βρισια, ειναι ακριβως το οτι ο συμπαικτης χρησιμοποιησε τον εθνικο προσδιορισμο ως προσβλητικο/επιθετικο

rudie
16-05-2014, 16:25
Επίτηδες ανάφερα τη λέξη λόμπι (δε σχετίζεται με την αρχική συζήτηση) για να ξεπερνάμε και εμείς τα κλισέ αυτά, από την άλλη μεριά του αντι-αντι-σημιτισμού (μπλαστ φρομ δε παστ με αρχαία κόμιξ ιστορία, άσχετο :P) επειδή σε βλέπω να είσαι λίγο touchy. Θέλω να πω, το γεγονός ότι ο αντισημιτισμός έχει προσδώσει παντοδύναμες και μισανθρωπικές ιδιότητες στο λόμπι (και κυρίως, η πρακατάληψη είναι στο ότι αυτό είναι ένα, ενιαίο πράγμα με απόλυτη πίστη και υπακοή στο ισραήλ, αντί για ένα μείγμα διαφορετικών αντιλήψεων και συμφερόντων, όπως όλες οι εθνικές "ομάδες") δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει καν, έτσι? Εκτός κι αν εσύ έχεις ίνσαϊντ ίνφο ότι στο ισραήλ έχουν ανακαλύψει την αταξική κοινωνία ή ότι οι εβραίοι καπιταλιστές χέζουν λουλούδια και τα δίνουν στο λαό. Αν είναι να έχουμε έναν πειστικό αντι-αντι-σημιτισμό (μου κόλλησε τώρα) όπως και αντισεξισμό, αντιρατσισμό, πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό τα πράγματα, επιστημονικά μέσω της γνώσης της ιστορίας των εβραίων και τους λόγους της γένεσής του, και φυσικά της γνώσης της υπάρχουσας πολιτικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, μιας και έλεγε ο Λεκές ότι ο Φίνκελσταϊν είναι peer-reviewed, σεβαστός και τα λοιπά, δεν έχεις λόγο να υποθέτεις εξαρχής πως όταν μιλάει για την πολιτική μιας εβραϊκής οικονομικής ελίτ δεν εννοεί συγκεκριμένους ανθρώπους με ονόματα, διευθύνσεις, συγκεκριμένα συμβάντα, και τα λοιπά.

Σε αυτό που συμφωνώ είναι ότι η βασική (και υποτίθεται αθώα) προκατάληψη, ότι οι εβραίοι σε πρώτο πληθυντικό όπως λες είναι καπιταλιστές και πιστοί σαν cult στη θρησκεία και τα κομμάντμεντς του ισραήλ (σιωνισμός κτλ), είναι διαδεδομένη στο dna σχεδόν της κοινωνίας, δηλαδή ακούγοντας το τόσες φορές σου μένει υποσυνείδητα όπως οποιαδήποτε άλλη σεξιστική ή φυλετική μαλακία.

Σαφώς και είμαι touchy, και θα σου πω μάλιστα ότι εσύ δεν είσαι αρκετά touchy! Θα γίνω λίγο γραφικός, αλλά έχουμε περίπου εξι εκατομμύρια λόγους να είμαστε touchy.
Κατά τ'άλλα δεν έχω ουσιαστικά κάποια διαφωνία σε αυτά που λες, δεν εννοούσα κάτι για τον Φινκελστάιν -δεν τον έχω διαβάσει καν, εμένα με ενδιαφέρει πως χρησιμοποιούνται και γίνονται κτήμα αυτά στον καθημερινό λόγο. Γνωρίζοντας δλδ τις ιστορικές εκφράσεις του αντισημιτισμού, είναι προβληματικό το πως διαχωρίζουμε τα πηρ ρηβιουντ άρθρα από τα στερεότυπα, στα πλαίσια της έρευνας (σε πλαίσια καθημερινού ή κοινωνικού διαλόγου, ούτε λόγος). Όπως και να έχει, η έρευνα σε χαρακτήριζε "αντισημίτη" με σκορ 6/11 και πάνω(!), οπότε δεν βλέπω πρόβλημα εδώ.
Βτγ, αυτό που λες είναι τρίτος πληθυντικός, ανάθεμά σας ρε θετικιστές:P Ο πρώτος πληθυντικός που είπα πήγαινε στο "εμείς" που λέγατε εσύ και ο Λεκές, δλδ "εμείς οι έλληνες".

Αν πω οτι οι μαυροι παιζουν καλυτερο μπασκετ απο οτι οι λευκοι, επισης δεν ειναι ρατσιστικο.
Άλλο ο αυτοπροσδιορισμός, άλλο ο δικός σου προσδιορισμός.
Είναι σεξιστικό, και είναι ρατσιστικό. Για παράδειγμα, υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν περίοδο.

Δε μπορείς να καταλάβεις ότι δεν κάνω καμία συνηγορία υπέρ κανενός λαού αλλά υπέρ της λογικής. Ολόκληροι μαντράχαλοι και ακόμα δε διστάζουμε να φορέσουμε συλλογικά χαρακτηριστικά σε ένα λαό ολόκληρο.
Χεχ, "υπέρ της λογικής", τέλος πάντων, καταλαβαίνω που το πας. Η δική μου όμως θέση εξαρχής ήταν ότι δεν υπάρχει "ελληνικός λαός", αυτό είναι ένα φαντασιακό πράγμα, που έχει αυτή τη στιγμή φοβερη χρηστική αξία στο να γεφυρώσει τα αγεφύρωτα. Άρα, ον τοπικ, μας μένει ότι στον ελλαδικό χώρο παίζει πάρα πολύς αντισημιτισμός, μαζί βέβαια με τα υπόλοιπα σκατά που παίζουν. Στο βαθμό που υπάρχει "ελληνικός λαός", ναι, υπάρχει και συλλογική ευθύνη (όπως υπήρχε και στη ναζιστικη γερμανία που ανέφερες, κακή ώρα), δεν γίνεται να έχεις και πίτες και σκύλους!

Phantom Duck
16-05-2014, 16:41
στο γαμημένο ισραήλ γιατί δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη τότε; θα μας τρελάνεις;

stam and the witches
16-05-2014, 16:42
Δεν υπάρχει ελληνικός λαός αλλά δεν έχεις πρόβλημα να λες ότι μία έρευνα "με" χαρακτήρισε κάπως; Πιστεύεις ότι ο λαός είναι φαντασιακή έννοια, που μπορεί και να είναι, αλλά στο κομμάτι που μπορείς να του αποδώσεις συλλογική ευθύνη είναι κάτι κατα τ'άλλα στέρεο; Πιστεύεις στη συλλογική ευθύνη για τους Έλληνες (και γενικά) αλλά όχι για τους Εβραίους;

Απλά και ξάστερα, το να λες "οι Έλληνες είναι αντισημίτες" είναι σα να λες "οι Ισραηλινοί είναι αντι-Άραβες καταπιεστές". Έχει ακριβώς τα ίδια θεμέλια, και τα 2 προκύπτουν με "στατιστικές". Αν σε αυτή την ηλικία αυτά τα συνθήματα μας εκφράζουν, τότε πάω πάσο.

Raven Lord
16-05-2014, 16:43

Αυτό λέμε κι εγώ κι ο ικονοκλαστ.

δε διαφωνώ με αυτά που λέτε. διαφωνώ με το υπερψείρισμα και την υπερανάλυση ορισμένες φορές. όπως π.χ. με το ολοκαύτωμα, τι επιπλέον να πούμε? οι ναζί καθάρισαν εκατομμύρια ανθρώπους από τους οποίους το 90% ήταν εβραίοι επειδή τους καύλωσε. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ γεγονός. δε θα κάτσω να το συζητήσω με κάποιον που θέλει να το υποβαθμίσει ή να το "εξαφανίσει". μπορείς να συζητήσεις με κάποιον που αμφισβητέί ότι 1+1=2? εγώ όχι.

προφανώς και το "αλβανός" παίρνει αρνητική έννοια όταν ο άλλος το χρησιμοποιεί υποτιμητικά. όταν το χρησιμοποιώ εγώ όμως σαν εθνικό προσδιορισμό τι γίνεται?

τεσπα, δεν έχω σκοπό να αντικρούσω τίποτα. είναι ευνόητο ότι ισχύουν αυτά που λέτε. η υπερανάλυση είναι περιττή. οι (λευκοί) αμερικάνοι μπορεί να κουβαλάνε τα ενοχικά τους σύνδρομα (και καλά κάνουν).

rudie
16-05-2014, 16:47
(σορυ για την καθυστέρηση, συνέχεια του προηγουμένου)

θα πω μια ιστορία. σε αγώνα πρωταθλήματος 8χ8, ένας από τον πάγκο της αντιπάλου είπε σε έναν παίκτη μας (αλβανικής καταγωγής) "τι θες ρε αλβανέ". φυσικά, ακολούθησε σύρραξη από τους έλληνες της ομάδας (ο ίδιος δε χαλάστηκε από το χαρακτηρισμό). εμείς οι υπόλοιποι τον αποκαλέσαμε φασίστα (κ μάλλον είχαμε εν μέρη δίκιο αφού το είπε με ρατσιστική χροιά κατά τη γνώμη μου). ακόμη κ αυτός στο τέλος του αγώνα παραδέχθηκε τη μαλακία του και ζήτησε συγγνώμη από όλους. το θέμα είναι όμως πώς έφτασε ένας εθνικός προσδιορισμός να αποτελεί βρισιά?

κουλάρετε και όλα θα είναι καλύτερα.

Έπεσε πολλή δουλειά, για να εμπεδωθεί ο συγκεκριμένος προσδιορισμός ως βρισιά. Έπεσαν βρισιές, πογκρόμ, δολοφονίες,ρατσιστικά συνθήματα και "ανέκδοτα", παρελάσεις, και άλλα πολλά.
Το τρομερό εδώ είναι ότι δεν καταλαβαίνει ο κάθε έλληνας, λευκός, στρέητ, αρτιμελής, άντρας, ή ότι άλλο, πόσο προσβλητικό είναι να λέει σε ανθρώπους που θυματοποιούνται για τις ταυτότητές τους σε καθημερινή βαση (ή να το πετάει όταν γίνονται σχετικές κουβέντες), "κουλάρετε ρε μάγκες, δεν τρέχει και τίποτα στην τελική" και πως αυτό είναι πολιτική θέση.

Raven Lord
16-05-2014, 16:59
αααααργκ γι'αυτό βαριέμαι να μπαίνω στο πολιτικς! ποιος είπε δεν τρέχει τίποτα? ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάτι οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. αν δεν "κουλάρουμε" όμως δε θα σταματήσει ποτέ αυτό να είναι βρισιά για παράδειγμα.

rudie
16-05-2014, 17:03
Δεν υπάρχει ελληνικός λαός αλλά δεν έχεις πρόβλημα να λες ότι μία έρευνα "με" χαρακτήρισε κάπως; Πιστεύεις ότι ο λαός είναι φαντασιακή έννοια, που μπορεί και να είναι, αλλά στο κομμάτι που μπορείς να του αποδώσεις συλλογική ευθύνη είναι κάτι κατα τ'άλλα στέρεο; Πιστεύεις στη συλλογική ευθύνη για τους Έλληνες (και γενικά) αλλά όχι για τους Εβραίους;

Απλά και ξάστερα, το να λες "οι Έλληνες είναι αντισημίτες" είναι σα να λες "οι Ισραηλινοί είναι αντι-Άραβες καταπιεστές". Έχει ακριβώς τα ίδια θεμέλια, και τα 2 προκύπτουν με "στατιστικές". Αν σε αυτή την ηλικία αυτά τα συνθήματα μας εκφράζουν, τότε πάω πάσο.

Δεν είπα "σε", δλδ εσένα τον έλληνα, αλλά τον όποιο συμπλήρωνε το ερωτηματολόγιο. Δεν νομίζω ότι είσαι αντισημίτης, τουλάχιστον από αυτά που βγάζω από όσα έχεις πει εδώ. ΔΕΝ είναι κάτι στέρεο, εσύ μίλησες για ελληνικό λαό. Εγώ είπα "στην ελλάδα παίζει πολύς αντισημιτισμός" -στο οποίο απ'όσο καταλαβαίνω δεν έχεις κάποια διαφωνία.

Υπάρχει βέβαια και άλλο πρόβλημα εδώ, αλλά είναι άλλη και ακόμα πιο πολύπλοκη κουβέντα. Ονομαστικά, το να μιλάς σαν έλληνας πχ για ελληνικό εθνικισμό δεν είναι καθόλου το ίδιο με το να μιλάς πχ για ισραηλινό, αλβανικό, ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Κοντεξτ δηλαδή. Το άλλο, είναι η ιστορία, αλλά αυτά βέβαια δεν είναι "επιστήμη" αλλά θέσεις, και εκεί και αν δεν θα βρούμε έτσι απλά κοινό τόπο. Anyway, ας μην μπούμε σε αυτά.

Phantom Duck
16-05-2014, 17:12
αν δεν είναι ο σταμάτης αντισημίτης που στις τελευταίες σελίδες λέει ότι και οι υπόλοιποι χρήστες, σε ποιους αναφέρονται αυτά;

τρομερό το πόσοι αντισημίτες και πατριώτες υπάρχουν εδώ μέσα

δεν απέχουμε εδώ από νεολαία λαος όσο νομίζεις.

rudie
16-05-2014, 17:23
Ενδεχομένως εσένα πχ, που σε θρεντ για αντισημιτισμό δεν έχεις πει λέξη για αυτόν τον ίδιο (απ'όσο θυμάμαι, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) αλλά φαίνεσαι να έχεις αρκετά να πεις για ισραήλ, λόμπυ, κλπ.
Καθόλου δεν λέει ο Σταμάτης τα ίδια με τους υπόλοιπους χρήστες, ίσα ίσα, αποστασιοποιήθηκε ξεκάθαρα, και προς τιμήν του. Τώρα αν θες να σου βάλω κουοτς με ενα σωρό αηδιαστικά ποστς από την αρχή του θρεντ, που να λένε για "δικαιολογημένους ανιτσημιτισμούς" (!) ή ότι άλλο, δεν θα μπω στον κόπο.

Phantom Duck
16-05-2014, 17:59
συγχαρητήρια, συγκεκριμένα με το σταμάτη αυτή τη στιγμή στο skype τον παίζουμε ο ένας στο άλλον για τα ποστ μας, στη δε σελίδα 7 αναφέρω περίπου δυο ποστ μετά την ανάσταση του θρεντ:

^ ξεκάθαρος αντισημιτισμός στη χειρότερη μορφή του. τα υπόλοιπα δεν είναι υπερβολικά αλλά ισχύουν περισσότερο για τα αμερικάνικα λόμπι παρά τις ελληνικές επιχειρήσεις και media, οπότε τα ποσοστά είναι περισσότερο μας ψεκάζουν.

αλλά ακόμα κι αν δεν είχα αναφερθεί καθόλου στον αντισημιτισμό, αυτή η μπούρδα που είπες μόλις και νομίζεις ότι θα δημιουργήσει τύψεις στο συνομιλητή είναι σαν να θεωρείς υποστηρικτή των βομβαρδισμών κάποιον που στο θρεντ "Παλαιστίνη" ποστάρει "ρε παιδιά ΟΚ αλλά μη γράφετε μαλακίες για το ολοκαύτωμα".

τώρα αν εννοείς από την αρχή του θρεντ το 2010 με τιτάνες όπως η χαβοκάρα, υποψήφια με τη ΝΔ όπως βλέπω πρόχειρα στη σελίδα 1, συγγνώμη αλλά δε βαριέμαι τόσο.

rudie
16-05-2014, 18:15
Χαχ, το είδα μετά αυτό, αλλά σκέφτηκα ότι δεν θα τολμήσεις να παραθέσεις σαν κριτική στον αντισημιτισμό ένα ποστ όπου λες μισή πρόταση για αντισημιτισμό και αμέσως μετά σπεύδεις να πεις "τα υπόλοιπα δεν είναι υπερβολικά",δικαιολογώντας τον, μαζί με μια αντι-αμερικανική βαθυστόχαστη ανάλυση. Αντι-ιμπεριαλισμός wins. Flawless victory.

Με τον Σταμάτη μπορεί να τον παίζετε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι λέτε τα ίδια. Και ναι, εννοούσα από την αρχή του θρεντ, χωρίς βέβαοα να λείπουν και τα αντίστοιχα πρόσφατα.

Phantom Duck
16-05-2014, 18:23
ποια ήταν η αντι-αμερικάνικη ανάλυση; ότι οι ισχυρότερες επιχειρήσεις εδράζουν στις ΗΠΑ κι έχουν ιδιοκτήτες αμερικάνους και πολύ συχνά εβραίους σημαίνει ότι γαμάω τους αντίστοιχους λαούς; εντάξει λοιπόν, θα ξεκινήσω τον αγώνα σκοτώνοντας τον επιχειρηματία περιπτερά της γειτονιάς μου για να έχω άποψη για τον εξωτερικό εχθρό. χάος τρέλα αυτονομία.

πιστεύεις ότι δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός; το κράτος του ισραήλ ανάμεσα σε περίπου 60 χώρες που όλες μαζί (κυβερνήσεις και λαοί) το γέμιζαν πυρηνικές με ευχαρίστηση στέκεται επειδή είναι ο αδύναμος της υπόθεσης και το λυπούνται;

stam and the witches
16-05-2014, 18:51
Τι σημαίνει αυτό; Ότι δε δικαιούται να σταθεί;

Phantom Duck
16-05-2014, 18:52
όχι, ότι δε στέκεται από μόνο του.

stam and the witches
16-05-2014, 18:54
Ναι αλλά τίθεται το ερώτημα, δικαιούται ή όχι να σταθεί; Αν λες ότι δικαιούται, τότε αυτόματα δεν υπάρχει ο κακός ιμπεριαλισμός-καταπιεσμένοι λαοί.

freak brother
16-05-2014, 18:58
ποια ήταν η αντι-αμερικάνικη ανάλυση; ότι οι ισχυρότερες επιχειρήσεις εδράζουν στις ΗΠΑ κι έχουν ιδιοκτήτες αμερικάνους και πολύ συχνά εβραίους σημαίνει ότι γαμάω τους αντίστοιχους λαούς; εντάξει λοιπόν, θα ξεκινήσω τον αγώνα σκοτώνοντας τον επιχειρηματία περιπτερά της γειτονιάς μου για να έχω άποψη για τον εξωτερικό εχθρό. χάος τρέλα αυτονομία.

πιστεύεις ότι δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός; το κράτος του ισραήλ ανάμεσα σε περίπου 60 χώρες που όλες μαζί (κυβερνήσεις και λαοί) το γέμιζαν πυρηνικές με ευχαρίστηση στέκεται επειδή είναι ο αδύναμος της υπόθεσης και το λυπούνται;

καπου εδω λεπω να μπαινει ο ... ξερετε ποιος , στην κουβεντα

Phantom Duck
16-05-2014, 18:59
Ναι αλλά τίθεται το ερώτημα, δικαιούται ή όχι να σταθεί; Αν λες ότι δικαιούται, τότε αυτόματα δεν υπάρχει ο κακός ιμπεριαλισμός-καταπιεσμένοι λαοί.

ούτε παλαιστίνιοι!

freak brother
16-05-2014, 19:00
Το θεμα δεν ειναι και ποσο συνδεουμε την πολιτικη της καθε χωρας με τον λαο της καθε χωρας για να δουμε κατα ποσο υπαρχει συλλογικη εθνικη ευθυνη ; Εχουμε βουλιαξει σε τετοια θεματα στις γενικευσεις (γενικα) , πχ δεν ηταν ολοι οι Γερμανοι Ναζι ... αλλα ολοι μετα τον Β ειχαν την σταμπα του Ναζι προς τριτους ..

stam and the witches
16-05-2014, 19:09

ούτε παλαιστίνιοι!

Παλαιστίνιοι μια χαρά υπάρχουν και αναγνωρίζονται. Οι διαπραγματεύσεις για τα 2 χωριστά κράτη δε μπορούν να προχωρήσουν για πολλούς λόγους για τους οποίους δεν ευθύνεται μονάχα το Ισραήλ.

Phantom Duck
16-05-2014, 19:14
ναι και οι απεργοί ευθύνονται που δεν προχωράνε οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία, ωραία λογική.

stam and the witches
16-05-2014, 19:38
Δεν είναι ταξικό το ζήτημα στο Ισραήλ για να είσαι εκ το προτέρων με την τάξη που θεωρείς ιδεολογικά ότι έχει δίκιο.

Κωλαράκι Τορνευτό
16-05-2014, 20:03

βασικες γνωσεις ιστοριας αρκουν για να καταλαβεις γιατι ειναι ηλιθιο ενας λευκος να αποκαλει εναν μαυρο 'νιγκα', ακομ ακαι αν οι ιδιοι αποκαλουν ο ενας τον αλλον ετσι

Δεν ειπα το αντιθετο, φυσικα και ειναι ηλιθιο, και εντελως ρατσιστικο. Ειναι ομως επισης ηλιθιο το να αποκαλουνται οι μαυροι μεταξυ τους νιγκαζ, για αρκετους λογους. Ο ρατσισμος ειναι ενα μεγαλο προβλημα στην Αμερικη, και πιστεψε με, το βλεπω σε αρκετα μεγαλυτερο βαθμο απο σενα, μιας και ζω εδω περα, κι ας μενω σε μια απο τις πιο φιλελευθερες πολεις της Αμερικης σχετικα. Υπαρχουν και αλλα προβληματα που σχετιζονται με το ρατσισμο ομως. Ενα απο αυτα ειναι το οτι πολλοι γινονται Καραγκουνηδες και Γιαννακοπουλοι, και χρησιμοποιουν αυτον τον ρατσισμο για να εκμεταλλευτουν καταστασεις. Ενα πολυ απλο παραδειγμα ειναι το εξης: Ηταν μια φιλη μου στο λεωφορειο πριν λιγες εβδομαδες, και ενας αφροαμερικανος της την επεσε, και μαλιστα οχι και τοσο ομορφα. Αυτη δεν ενδιαφεροταν, οποτε αυτος αρχισε να της λεει "γιατι, επειδη ειμαι μαυρος?" και αλλες τετοιες αηδιες, και σχεδον νευριασε μαζι της. Του χωνεις μια κλωτσια στη μαπα μετα απο αυτο, ανεξαρτητα απο το χρωμα του, ή οχι? Κι εγω μπορει να αστειευομαι μεταξυ Ελληνων οτι ειμαστε οι κατσαριδες της ανθρωποτητας και οπου παμε λερωνουμε τον τοπο, αλλα δε θα πω τετοιες αηδιες μπροστα σε αλλους ανθρωπους, γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει λογος. Και θα κανω τετοιο "αστειακι" μονο με καλους φιλους, γιατι εχουμε και ελληναρια εδω περα με αυξημενο το πατριωτικο αισθημα.

Άλλο ο αυτοπροσδιορισμός, άλλο ο δικός σου προσδιορισμός.
Είναι σεξιστικό, και είναι ρατσιστικό. Για παράδειγμα, υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν περίοδο.

Really?

freak brother
16-05-2014, 20:35
ολα εχουν να κανουν με το ποιος λεει τι λεει παναπλο... εγω λεω εναν φιλο μου μαλακα αμα με ακουσεις ενας αγνωστος και τον πει μαλακα θα αρπαχτουμε . Ας σιμπλ ας δατ .

asimoulis
16-05-2014, 20:38
Καλέ η χάβοκ μια χαρά τα είπε. Βασικά όλοι τα λέτε μια χαρά. Το να ψάχνεις αντισημιτισμό στο ερ είναι υπερβολικό.

VidnaObmana
16-05-2014, 20:56
Δεν ειπα το αντιθετο, φυσικα και ειναι ηλιθιο, και εντελως ρατσιστικο. Ειναι ομως επισης ηλιθιο το να αποκαλουνται οι μαυροι μεταξυ τους νιγκαζ, για αρκετους λογους

Δεν γνωριζω ακριβως τους δικους τους λογους ωστε να αποκαλουνται ετσι. Με βαση την προσωπικη μου αντιληψη μπορει να δρα (λιγοτερο η περισσοτερο συνειδητα) πρωτον σαν υπενθυμιση οτι ηταν "niggaz" καποτε και δευτερον σαν τωρινη υπενθυμιση οτι τα πραγματα σημερα δεν ειναι πολυ καλυτερα, απλα με λιγο πιο "ανθρωπινο" μανδυα, δηλαδη παλι "niggaz" ειναι για τους λευκους

Στο παραδειγμα σου, ασχετα απο το αν ο μαυρος ηταν μαλακας,επιμονος,οτιδηποτε, το "γιατι επειδη ειμαι μαυρος" ειναι δικαιολογημενο σαν αντιδραση απο τη στιγμη που ο ρατσισμος ειναι βιωμα και οχι κατι το φαντασιακο. Αν ζουσαμε σε μια κοινωνια που δεν ειχε κανενα δειγμα ρατσισμου (ποσο μαλλον τις καφριλες που εχουν γινει και γινονται) τοτε θα ακουγοταν το ιδιο γελοιος με το "γιατι επειδη εχω πρασινα ματια?". Ομως απο τη στιγμη που ο ρατσισμος ειναι οχι μονο μια τωρινη κασταση κατι το καθημερινο,αλλα και βιωμα γεννεων για τους μαυρους το "γιατι επειδη ειμαι μαυρος?" δεν μου κανει καμμια εντυπωση.

Και στην τελικη μη σου κανει εντυπωση, ακομα και ατομα που αντιπροσδιοριζονται ως "αντιρατσιστες" , "ελευθεριακοι" κλπ (και ισως οντως να ειναι σε καποιες πτυχες), θα ειχαν περισσοτερους ενδοιασμους να κανουν σχεση με εναν μαυρο , ο ρατσισμος ειναι πολυ πιο βαθια ριζωμενος απο οσο νομιζουμε

freak brother
16-05-2014, 20:58
συμφωνω και γω καποτε την ειχα πεσει σε μια ακομψα και μου ριξε χυλοπιτα και της ειπα "γιατι , επειδης ειμαι κοντος ;" γαμημενο βιωμα :'(

VidnaObmana
16-05-2014, 20:59
συμφωνω και γω καποτε την ειχα πεσει σε μια ακομψα και μου ριξε χυλοπιτα και της ειπα "γιατι , επειδης ειμαι κοντος ;" γαμημενο βιωμα :'(

Ως κοντος φανταζομαι εχεις βιωσει τον ιδιο ρατσισμο που εχει δεχτει ενας μαυρος, απο το 1500 ρε παιδια ολοι κοντοι ειμαστε στο σοι μου γαμησε τα

freak brother
16-05-2014, 21:11
υπαρχει και το κομπλεξ ανωτεροτητας του αμορφωτου Ελληνα που πιστευει οτι ειναι απογονος του Μεγα Αλεξανδρου.. παιζουν αυτα το οτι ο μεν ειναι μαλακας+εγχρωμος ο δε μαλακας+Ελλην , δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι μαλακες ουτε το μεγενθυνει .

Leech
16-05-2014, 21:11
Το να ψάχνεις αντισημιτισμό στο ερ είναι υπερβολικό.
μην ξεχνάς το μεγάλο ποιητή

τὸν Τᾶφο τὸν Πανάγιο στὸ Ἰσραῆλ γαμάω
καὶ στῶν Ῥαββίνων τὰ ὄστὰ χούνω καὶ κατουρνάω

:malaka:

Dythor
16-05-2014, 21:41

Ρε 'σεις... Αυτό δεν το 'χαμε σκεφτεί ποτέ. Λέτε να 'χει δίκιο;

ikonoklast
16-05-2014, 21:43
Μαζεύτε τα παιδιά, ήρθαν οι επιστήμονες.

Dythor
16-05-2014, 22:26
Και πληρώνουν κας.

VidnaObmana
16-05-2014, 23:04
υπαρχει και το κομπλεξ ανωτεροτητας του αμορφωτου Ελληνα που πιστευει οτι ειναι απογονος του Μεγα Αλεξανδρου.. παιζουν αυτα το οτι ο μεν ειναι μαλακας+εγχρωμος ο δε μαλακας+Ελλην , δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι μαλακες ουτε το μεγενθυνει .

δεν ειπα πουθενα οτι το αναιρει("ασχετα απο το αν ο μαυρος ηταν μαλακας,επιμονος,οτιδηποτε, το "γιατι επειδη ειμαι μαυρος" ειναι δικαιολογημενο σαν αντιδραση απο τη στιγμη που ο ρατσισμος ειναι βιωμα και οχι κατι το φαντασιακο" ) ειπα οτι καποιες πτυχες του δικαιολογουνται (οπως και η "παραβατικοτητα" των μεταναστων). Δηλαδη τετοια παραδειγματα αποσκοπουν να δειξουν τι? Οτι υπαρχουν μαυροι "μαλακες" ?

atom_smasher
17-05-2014, 00:30
Σκατά. αυτός μας έλειπε.

ikonoklast
17-05-2014, 19:00
Και πληρώνουν κας.

Αφού δε ντρέπεσαι να είσαι τέτοιος ξεφτίλας και να κάνεις και χιουμοράκι. Μαγκιά σου. Να σε χαίρεται ο daddy.

Λεκές
18-05-2014, 17:21
Πείτε την ιστορία.
Πληρωμένος δολοφόνος; Dealer; Πτυχιακές και εργασίες εξαμήνου;

rudie
19-05-2014, 03:19
http://grassrootreuter.wordpress.com/2014/05/17/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5/

atom_smasher
19-05-2014, 14:28
Το σύνταγμα της Νορβηγίας απαγόρευε την είσοδο σε εβραίους ως το 1850κάτι. Υπήρχε παράγραφος ειδικά για τους εβραίους.

ikonoklast
19-05-2014, 15:53
http://grassrootreuter.wordpress.com/2014/05/17/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5/

Αυτό το άρθρο δικαιολογεί τη βία του κράτους του Ισραήλ απέναντι στην «ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολά». Τι άποψη έχεις γι' αυτό;

19-05-2014, 16:03
rudie είσαι εβραίος;

stam and the witches
19-05-2014, 16:23

Αυτό το άρθρο δικαιολογεί τη βία του κράτους του Ισραήλ απέναντι στην «ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολά». Τι άποψη έχεις γι' αυτό;

Είχες καμιά αμφιβολία για το τι είναι η Χεζμπολλάχ θες να πεις;

ikonoklast
19-05-2014, 16:45
Υπάρχει κάποια κρυφή συζήτηση που το κουβεντιάσατε και το καταλήξατε και την έχασα;

phthoggon
19-05-2014, 17:00
Το "Rudie είσαι εβραίος?" είναι και αυτό απαράδεκτη προσέγγιση ε. Συμβαίνουν τα εξής εδώ νομίζω: o α/α χώρος ο οποίος αποτελεί τη βάση του προ-παλαιστινιακού κινήματος διέπεται από έναν μανιχαϊστικό και απλοϊκό τρόπο ερμηνείας ο οποίος σίγουρα δεν προσεγγίζει "αντικειμενικά" το ζήτημα και σίγουρα είναι και άδικος σε κάποια πράγματα όσον αφορά την "οντότητα ισραήλ" και τον τρόπο που την αντιμετωπίζει. Το να ερμηνεύσεις τη θέση αυτή ως "μίσος" και ως αντι-σημιτισμό είναι επίσης τρομερά προβληματικό. Υπάρχει μία πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε να πάρουμε θέση, μία πλευρά η οποία λαβαίνει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό βίας και στην οποία δεν έχω καταλάβει που στέκονται οι grassrootreuter και ο rudie. O αντι-παλαιστινισμός της πολιτικής του κράτους του ισραήλ (πολύ συγκεκριμένα) δεν είναι αρκετά κουλ για να ασχοληθούμε? Είναι "αυτονόητο?", τι? Πάντως αυτά που γράφουν, πως προκύπτει ότι θεωρούν έναν εβραίο ισραηλινό a priori υπεύθυνο κλπ δεν στέκονται καθόλου με βάση τα 2 αυτά κείμενα.

http://www.palestineresist.gr/images/Downloading/keimeno_final.pdf
http://www.palestineresist.gr/ouractions/317-paremvash-stin-ekthesi-thessalonikis.html

ps. υποτίθεται ότι ο αντι-σημιτισμός είναι συγκεκριμένη ιδεολογία, όχι θέση κατά της εξωτερικής πολιτικής του ισραήλ. Το πιο "ακραίο" που ζητάνε τα κείμενα είναι να φύγουν οι έποικοι.

rudie
19-05-2014, 18:37
Οι "μανιχαϊστικές και απλοϊκές" και "άδικες" όπως λες ερμηνείες της ελληνικής αριστεράς και αναρχίας συμβαίνουν σε κάποιο vacuum? Δεν έχουν σχέση με τον αντισημιτισμό, την ιστορική του πορεία στην ελλάδα, το τεράστιο κεφάλαιο της κληρονομιάς του στην αριστερά/αναρχία μέσω βέβαια της ιστορίας κυρίως του ΚΚΕ, την σχέση του με τον ελληνικό εθνικισμό, αριστερής κοπής και μη;
Η εξωτερική πολιτική του Ισραήλ και το Παλαιστινιακό είναι πολύ σοβαρά και υπαρκτά ζητήματα, δεν ξέρω από που προκύπτει από τα λεγόμενά μου ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε -δεν μπορώ να μιλήσω για τ@ν γκραςρουτροϊτερ αλλά και στο άρθρο μπορείς να μου δείξεις ποια θεωρείς προβληματικά σημεία;-, αλλά αυτό που λέω είναι ότι αν είναι να το κάνουμε θα πρέπει να μιλήσουμε για Χαμας, για Χεζμπολα (ήδη το ποστ Ικονοκλαστ πιο πάνω μυρίζει χαζομάρα από ναυτικό μίλι), για αντισημιτισμό σε αυτές και στη Μέση Ανατολή γενικότερα σαν Δυτική πάντα κληρονομιά, κλπ.

το να χαρακτηρίζεις τα κείμενα που παραθέτεις σαν μη-αντισημιτικά, θα ήταν πολύ πετυχημένο και σαμπβέρσιβ σαν αστείο, αλλά ας είμαστε σοβαροί ρε συ. ενδεικτικά παραθέτω την πρώτη,δεύτερη παράγραφο (δεν άντεξα πολύ παρακάτω):
Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τη στρ
ατηγική συνεργασίας που αναπτύσσουν σταθερά
και συστηματικά οι κυβερνήσεις του μνημονίου με το μακελάρη της Μέση Ανατολής, οι αρμόδιοι
υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να... τιμήσουν ισραηλινούς διανοούμενους που
έχουν συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον εξωραϊσμό της ναζιστικής θηριωδίας του
ισραηλινού κράτους εις βάρος των αράβων γειτόνων του και των Παλαιστίνιων που παραμένουν υπό
την κατοχή του στην ίδια τους τη χώρα, την Παλαιστίνη.
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο το 2006, όταν η αντιστασιακή
οργάνωση του Λιβάνου, η Χεσμπολάχ, άνοιξε δεύτερο μέτωπο ενάντια στο Ισραήλ προκειμένου να
ανακουφίσει τους Παλαιστίνιους της πολιορκημένης Γάζας που δέχονταν ανηλεή επίθεση από τους
σιωνιστές φασίστες.

το να φύγει ο Ισραηλινός στρατός από τις κατεχόμενες ζώνες δεν είναι βέβαια ακραίο αίτημα, και με βρίσκει σύμφωνο, όπως και πολλούς "σιωνιστές φασίστες" συγγραφείς, που ενίοτε λοιδορούνται από "αντι-σιωνιστές" σαν αυτούς.

ο αντισημιτισμός δεν είναι απλά μια ιδεολογία. είναι η πιο αρχαία μορφη ρατσισμού, μπορεί να κατασκευαστεί σαν κοσμοθεωρία ακόμα, και με διάφορους τρόπους διαπνέει πάρα πολλές πλευρές της δυτικής σκέψης, μέσω πχ της σχέσης του με τον χριστιανισμό, άλλά πχ και διαφόρων ευρωπαϊκών εθνικιστικών κινημάτων. Μία από τις κλασικές εκφάνσεις του στην εποχή μας είναι το μασκάρεμά του σαν αντισιωνισμός, και η έκφρασή ή επιρροή του σαν "κριτική της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ" -χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι κάθε τέτοια κριτική είναι αυτόματα αντι-σημιτική.

Raven Lord
19-05-2014, 18:42
Ηταν μια φιλη μου στο λεωφορειο πριν λιγες εβδομαδες, και ενας αφροαμερικανος της την επεσε, και μαλιστα οχι και τοσο ομορφα. Αυτη δεν ενδιαφεροταν, οποτε αυτος αρχισε να της λεει "γιατι, επειδη ειμαι μαυρος?"

έχουμε ένα θεούλη μαύρο κολομβιανό τερματοφύλακα στην ομάδα που τρολλάρει όλο τον κόσμο συνέχεια με αυτό. πάει μια μέρα για καφέ και βρίσκει να κάτσει μόνο μπαρ. παραγγέλνει και μετά από λίγο αδειάζει ένα τραπέζι και του λέει ο μπάρμαν ότι μπορεί να κάτσει στο τραπέζι αν θέλει. "γιατί? επειδή είμαι μαύρος?" απαντάει στα ελληνικά. ο άλλος αγχώθηκε και τον κέρασε δεύτερη γύρα :P

stam and the witches
19-05-2014, 19:03
Υπάρχει κάποια κρυφή συζήτηση που το κουβεντιάσατε και το καταλήξατε και την έχασα;

Ikonoklast, δεν ξέρω τι ξέρεις γενικά για τη Χεζμπολλάχ, και δεν το λέω αυτό με το ύφος των 1000 καρδιναλίων, αλλά θα κάτσω να γράψω 2-3 πράγματα. Κυρίως για να αποδείξω ότι δε με ενδιαφέρει τόσο να κυνηγάω τα φαντάσματα του αντισημιτισμού όσο να σπάνε κάποιοι πολιτικοί μύθοι.

Η Χεζμπολλάχ γεννήθηκε ουσιαστικά στον εμφύλιο του 82, ως μία ομάδα σιιτών που αντιστάθηκε στο ντου και στη συνέχεια κατοχή που έκανε το Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο λόγω επειδή των Παλαιστίνιων που ήταν εγκατεστημένοι στα σύνορα. Η Χεζμπολλάχ, λόγω της σιιτικής ταυτότητάς της, έχει την αμέριστη υποστήριξη της Συρίας (όσο μπορεί πλέον) και του Ιράν. Όταν το 2005, μετά τη δολοφονία του πρωθυπουργού Χαρίρι (για την οποία ο ΟΗΕ κατηγορεί τη Χεζμπολλάχ) η Συρία αναγκάστηκε να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από το Λίβανο, το έκανε με τον όρο να περάσει η κοιλάδα Μπεκαά (και λοιπές στρατιωτικής σημασίας περιοχές) στον έλεγχο της ελεγχόμενης από αυτούς Χεζμπολλάχ. Τι θέλω να πω με αυτό: ότι η Χεζμπολλάχ και η ισχύς δεν ξεπήδησε από τίποτε λαϊκές κοινωνικές δομές αντίστασης, όπως καλλιεργείται ο μύθος σε ορισμένους κύκλους στη Δύση, αλλά με την αμέριστη συμπαράσταση πολλών γύρω δυνάμεων.

Στο παρόν, η Χεζμπολλάχ είναι μία παρακρατική οργάνωση με δικό της στρατό, ΜΜΕ, γειτονιές, αστυνομίες κλπ. Ο στρατός της είναι κανονικότατα τακτικός, δεν αναγνωρίζεται από το λιβανέζικο κράτος, και φυσικά είναι ισχυρότερος από το στρατό του τελευταίου. Η Χεζμπολλάχ, χωρίς να έχει το 100% της ευθύνης για ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη μπουρδελοχώρα, είναι το εφιαλτικό σενάριο του κράτους εν κράτει, ενός μοντέρνου φασισμού που έχει ριζώσει για τα καλά στην κοινωνία και οι δομές του δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Δεν είναι τελείως τυχαίο το γεγονός ότι ο επιστήμων Παναγιώταρος ανέφερε τη Χεζμπολλάχ ως πρότυπο της ΧΑ. Αυτή η ιδιοφυής οργάνωση, που εκφράζει κάτι λιγότερο από το μισό πληθυσμό θρησκευτικά, και πολιτικά πολύ λιγότερους, όταν δε σπάει τα αρχίδια των υπόλοιπων φιλοδυτικών κοινοτήτων του Λιβάνου (σουνίτες, δρούζους, χριστιανούς καθολικούς) κατ'εντολήν Ιράν και Συρίας, και γενικότερα δε δίνει τη χαριστική βολή σε μία ήδη διαλυμένη χώρα, εκτελεί χυδαίες προβοκάτσιες επιτιθέμενο στο Ισραήλ. Εμένα προσωπικά το επιχείρημα της Παλαιστίνης δε με πείθει, αφού και οι Παλαιστίνιοι (Χαμας κλπ) και γενικότερα οι σουνίτες Άραβες δε θέλουν ούτε μπροστά τους να τους δουν. Είναι μία οργάνωση που μονίμως σπάει τον πούτσο του Ισραήλ, για θέματα για τα οποία το επίσημο λιβανέζικο κράτος δεν ασχολείται, και καλό θα ήταν μερικές φορές να κατανοούμε ότι το Ισραήλ δε θέλει ούτε μαντρόσκυλο της περιοχής να το παίξει, ούτε να εισβάλλει εδώ κι εκεί, αλλά απλά να προστατέψει τον κώλο του από τα σκάγια αυτού του μονίμως ασταθούς χάους που λέγεται Μέση Ανατολή.

Jacknife
19-05-2014, 19:18
Οταν τα λεγε ο στελαρας καποιοι γελουσαν ( μιλαμε για παραληρημα (https://www.youtube.com/watch?v=2QCKL8ej_dA) ετσι).

phthoggon
19-05-2014, 21:27
Ρούντι, συμφωνούμε ότι ο αντι-σημιτισμός είναι μια ιδεολογία με συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία απλά δε βλέπω στο quote που παραθέτεις. Δε βλέπω αναφορά στην έννοια του εβραίου, του εβραϊκού στοιχείου και τα πολιτιστικά στοιχεία από τα οποία (υποτίθεται ότι) αποτελείται, δε βλέπω κάτι το οποίο θα μπορούσε να νοηματοδοτηθεί ρατσιστικά. Αν ήταν να βάλουμε μία ταμπέλα στα κείμενα αυτά, αντι-ισραηλιτισμός (?) θα ήταν το αυστηρότερο, πιστεύω (έντιτ: μάλλον αντι-ισραηλίτικα, καλύτερα). Όροι όπως "Μακελάρης της Μέσης Ανατολής" έχουνε αποδωθεί πολλάκις και στους άλλους αντιπρόσωπους του "απόλυτα ιμπεριαλιστικού κράτους" ας πούμε, των ΗΠΑ. Με λίγα λόγια, άλλο το εάν είναι δυνατόν να συμβάλλει (άθελα της, θα ήθελα να πιστέψω) σε ένα γενικότερο αντι-σημιτικό κλίμα αυτή η ταγμένη προσέγγιση, αλλά να την τοποθετείς εξ' αρχής εκεί, όταν γνωρίζουμε ότι προέρχεται από κινήματα με αντι-ρατσιστικά προτάγματα, ε αυτό είναι το αρκετά κάπως. Πολύ απλά νομίζω ότι προέρχεται από τον φανατισμό υπέρ του αδυνάτου, παρά ότι μικροί διάβαζαν ξέρω γω τα πρωτόκολλα της Σιών.

Όχι, αυτό δε σημαίνει ότι αναρχία και αριστερά είναι εξ' ορισμού αγγελούδια, οπότε και έχουνε ενδιαφέρον αυτά που λες, τα οποία δε πολυγνωρίζω. Δώσε λινκς να ανάψει και κάνα φυτίλι.

(έντιτ 2: τώρα σοβαρά όμως, υπάρχει μεγάλη σχέση του προ-παλεστίνιαν κινήματος με το εθνικιστικό κκε ή λέμε έτσι γενικά?)

rudie
19-05-2014, 23:49
Ρε συ Φθόγκον, νομίζω περνάς όλα όσα ποστάρω χωρίς ουσιαστικά να τα διαβάζεις! Στο προηγούμενο ποστ σου μιλάς για ζητήματα που συγκεκριμένα θίγει και αναλύει το άρθρο γκραςρουτροϊτερ που λίνκαρα, και τώρα λες "συμφωνούμε ότι ο αντι-σημιτισμός είναι μια ιδεολογία με συγκεκριμένα στοιχεία" όταν μόλις έχω εξηγήσει ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο. Τα στοιχεία που δεν βλέπεις, αν είναι δυνατόν, οι τύποι γράφουν για "ναζιστική θηριωδία του
ισραηλινού κράτους", αυτά μέχρι και οι ναρίτες και λοιποί που απαξιώνουν τα καταδίκασαν σαν αντισημιτισμό του χειρίστου είδους. Γενικά, όπως φαίνεται και από τις γλωσσικές ασκήσεις σου (δεν ειρωνεύομαι ε) δεν έχεις νομίζω αντιληφθεί τι σημαίνει αντισημιτισμός -σε αυτό θα επανέλθω.
Τέλος πάντων, πάω στο πιο ενδιαφέρον κατ'εμέ σημείο του ποστ σου, που είναι αυτά που λες για αριστερά και αναρχία. Δυστυχώς, μακάρι να ήταν όπως τα περιγράφεις τα πράγματα, αλλά απέχουμε πολύ. Τα διάφορα προτάγματα, δεν μεταμορφώνουν αυτόματα όποιους τα εκφράζουν. Πχ, και αντι-σεξιστικά προτάγματα έχει η ελληνική αριστερά/αναρχία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι λείπουν και εκεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές (ας μην μπω σε διαδικασία να τις ποσοτικοποιήσω και αρχίσει πάλι ο Σταμ για κυνήγια φαντασμάτων). Προτάγματα μπορεί να υπάρχουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν γίνει κτήμα στους ριζοσπαστικούς χώρους και κινήματα. Από την άλλη, αυτή η διαχωριστική γραμμή που τραβάς δυστυχώς δεν υφίσταται. Όπως ο ρατσισμός πιάνει από τον ιδεολόγο φασίστα μέχρι τον βλάκα που αναπαράγει την βλακεία που άκουσε, έτσι και όταν μιλάμε για αντισημιτισμό στην ελληνική αρ/αν δεν μιλάμε, απαραίτητα, για συνειδητή πρόθεση, αλλά το ότι στην παρούσα φάση εκφράζονται, και μάλιστα είναι η νόρμα, τέτοιες απόψεις. Δεν είπε κανεις ότι διάβαζαν τα "πρωτόκολλα" (αν και στην εμπειρία μου έχουν υπάρξει άτομα που δηλώνουν αριστεροί να μιλήσουν για γνησιότητα των πρωτοκόλλων).

Για λινκς κλπ, πολύ καλή εισαγωγή είναι το 'Antifa Negative - Αντισημιτισμός' που προέκυψε μετά από έναν μικρό κύκλο εισηγήσεων, θα το βρεις εύκολα σε pdf. Για σχέση με εθνικιστικό κκε, ναι, υπάρχει πολλή ιστορία, και βέβαια δεν είναι τόσο προ-παλεστίνιαν όσο είναι αντι-ισραήλ. Στα πιο πρόσφατά του, έχουν γράψει αρκετά σχετικά οι συντάκτες του Ιού, και αυτά πιστεύω θα τα βρεις εύκολα. Ψάξε πχ ενδεικτικά την Κανέλη (πρώτη γραμμή σε αυτά και φουλ εθνικίστρια) και την περίπτωση με την γνωστή φήμη-φίδι για τον Κίσιντζερ.

ikonoklast
20-05-2014, 00:12
αλλά αυτό που λέω είναι ότι αν είναι να το κάνουμε θα πρέπει να μιλήσουμε για Χαμας, για Χεζμπολα (ήδη το ποστ Ικονοκλαστ πιο πάνω μυρίζει χαζομάρα από ναυτικό μίλι)

Ποιό ποστ μου μυρίζει χαζομάρα; Την άποψή σου σχετικά με την τοποθέτηση του μπλογκερ που πόσταρες ζήτησα. Δεν πήρα καν θέση για οποιοδήποτε ζήτημα.

rudie
20-05-2014, 00:36
Μίλησες για "βία του κράτους του Ισραήλ", που προκύπτει δηλαδή από την διατύπωσή σου ως μονομερής, και βέβαια τα εισαγωγικά σου στο «ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολά» δείχνουν ότι εσύ δεν την θεωρείς τέτοια. Θέσεις δεν είναι αυτά; Ή τα παρερμήνευσα; Επίσης θα ήθελα να μου δείξεις που δικαιολογεί ο μπλογκερ που πόσταρα την βία αυτή.

ikonoklast
20-05-2014, 00:55
Ο μπλόγκερ γράφει:

«Η κριτική σε οποιονδήποτε εχθρό του Ισραήλ εκλαμβάνεται ως φιλοπόλεμη, ακόμη και στην περίπτωση που ο εχθρός είναι η ισλαμιστική, τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολά. [..] Παρόλα αυτά, η Χεζμπολά, όπως και η Χαμάς, απεργάζεται την καταστροφή του Ισραήλ και έτσι αυτόματα καθίσταται άξια αλληλεγγύης από τους αντισιωνιστές.»

Είναι η επίσημη θέση της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ αναφορικά με την οργάνωση τα τελευταία τριάντα χρόνια, χρησιμοποιείται όποτε χρειαστεί να δικαιολογηθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της. Είναι απολύτως σαφές ότι υιοθετείται υπερασπιστικά σαν πολιτική θέση από τον συγγραφέα του κειμένου. Τα εισαγωγικά προφανώς έχουν χρήση quote γιατί αντιγράφω τη διατύπωση απο το κείμενο. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ τη λέξη «τρομοκράτης».

rudie
20-05-2014, 01:08
Αυτή είναι δηλωμένη θέση της Χεζμπολά, ήδη από το μανιφέστο της. Και πάλι όμως, που δικαιολογεί ο μπλόγγερ κάποια πολεμική επιχείρηση; Από τον χαρακτηρισμό του για την Χεζμπολά προκύπτει κάτι τέτοιο;

Την λέξη "τρομοκράτης", δεν την χρησιμοποιώ με κάποιο πρόσημο, θετικό ή αρνητικό. Την χρησιμοποιώ με την έννοια του ορίτζιναλ τερρορισμού σαν πολιτική τακτική, για συγκεκριμένα αντάρτικα. Δεν έχει απαραίτητα υποτιμητική έννοια το "τρομοκράτης".

ikonoklast
20-05-2014, 01:28
Δεν υπάρχει περίοδος της ιστορίας της ανθρωπότητας, από την αρχαιότητα, και βέβαια από τους Γιακωβίνους, μέχρι σήμερα, που η λέξη «τρομοκράτης» να μη υιοθετείται αποκλειστικά από τις πένες της καθεστηκυίας τάξης και τους ρουφιάνους της. Κάποιος που χαρακτηρίζει μια οργάνωση ένοπλης λαϊκής πάλης - «τρομοκρατική οργάνωση», είναι τέτοιος. Αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως πολιτικής συμφωνίας με τις πρακτικές και την στρατηγική της οργάνωσης, είτε είναι εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο ή γκαζάκικο αντάρτικο πόλεως απο 17χρονα. Αν κάποιος λέει τους Τουπαμάρος ή τους Βιετκονγκ ή το Φωτεινό Μονοπάτι ή την RAF ή την 17Ν ή την ΣΠΦ «τρομοκρατική οργάνωση», έχει διαλέξει πλευρό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το πλευρό του Ισραήλ, από την εισβολή στο Λίβανο μέχρι σήμερα.

Είσαι με αυτό το πλευρό; Αυτή είναι η ερώτηση και είναι απλή.

rudie
20-05-2014, 01:58
Θεωρώ ότι το ζήτημα είναι πολύ πιο πολύπλοκο από γουέστερν με "καλούς" και "κακούς", ώστε να μπορεί διαλέξει κανείς "πλευρά". Το ότι η εισβολή στον Λίβανο έγινε σε δυνάμεις του PLO μετά από επιθέσεις του τελευταίου με αποτέλεσμα κάποιες δεκάδες νεκρούς είναι γεγονός. Ναι, εγώ θέλω να φύγει ο Ισραηλινός στρατός και από εκεί και να υπογραφεί (βασικά να τηρηθεί -ήδη υπάρχει) cease fire.

Για τα άλλα που λες για τον όρο τρομοκρατία, τείνω να διαφωνήσω αλλά επιφυλάσσομαι. Τα "ένοπλης" και "λαϊκής πάλης" επίσης δεν κουβαλάνε κάποιο πρόσημο από μόνα τους, και εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα πχ μπορούν να είναι τέτοια. Καλή η ταξική ανάλυση, και σε μεγάλο βαθμό τη συμμερίζομαι. Είναι πρόβλημα όμως το να προσπαθείς να τα χωρέσεις όλα σε αυτήν με το ζόρι. Αλήθεια, ονομάτισες ουσαστικά τον μπλόγκερ που παρέθεσα "ρουφιάνο της καθεστηκυίας τάξης";

ikonoklast
20-05-2014, 02:29
Ακριβώς επειδή το ζήτημα είναι πιο πολύπλοκο είναι γελοίο να τοποθετείται κάποιος έτσι σε ένα κείμενο όπως αυτό του Δικτύου Αλληλεγγύης και να κάνει άβαβα οτιδήποτε άλλο αφορά στην στρατηγική συμμαχία που επιχειρείται μεταξύ Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους.

Σκέφτηκα να ανοίξω τα περι ένοπλης οργάνωσης προηγούμενως, προλαβαίνοντας σε στο ότι κανείς δεν λέει την Ομάδα Χ ή την ΕΟΚΑ Β' ή το NDP «τρομοκρατικές οργανώσεις». Φασίστες και ναζιστικές συμμορίες τους λέει. Ο ίδιος ο όρος «τρομοκρατία» υποκρύπτει ταξικότητα: υπονοεί ότι υπάρχει μια τάξις, μια ασφάλεια, ένα «δημοκρατικό καθεστώς» που κάποιοι κακοί έρχονται και απεργάζονται την ανατροπή του, διασαλεύουν την ησυχία, βάζουν μπόμπες, τρομοκρατούν. Δε τα βάζω εγώ με το ζόρι, δεν έχω πρεμούρα να κάνω μονοκόμματη ταξική ανάλυση, ειδικά σε ζητήματα που μπαίνουν μέσα θρησκευτικά μίση, πολιτιστικές διαφορές και γεωπολιτικά στρατηγικά παιχνίδια.

Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο μπλογκερ, φαντάζομαι ανήκει στη γνωστή αστεία ελληνική μετάφραση των γνωστών ομάδων του γερμανικού antifa. Είναι, άρα, απολογητής της αμερικανοεβραιομασωνικής θηριωδίας στην περιοχή.

phthoggon
20-05-2014, 02:41
Ρε συ Φθόγκον, νομίζω περνάς όλα όσα ποστάρω χωρίς ουσιαστικά να τα διαβάζεις! Στο προηγούμενο ποστ σου μιλάς για ζητήματα που συγκεκριμένα θίγει και αναλύει το άρθρο γκραςρουτροϊτερ που λίνκαρα, και τώρα λες "συμφωνούμε ότι ο αντι-σημιτισμός είναι μια ιδεολογία με συγκεκριμένα στοιχεία" όταν μόλις έχω εξηγήσει ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο. Τα στοιχεία που δεν βλέπεις, αν είναι δυνατόν, οι τύποι γράφουν για "ναζιστική θηριωδία του
ισραηλινού κράτους", αυτά μέχρι και οι ναρίτες και λοιποί που απαξιώνουν τα καταδίκασαν σαν αντισημιτισμό του χειρίστου είδους. Γενικά, όπως φαίνεται και από τις γλωσσικές ασκήσεις σου (δεν ειρωνεύομαι ε) δεν έχεις νομίζω αντιληφθεί τι σημαίνει αντισημιτισμός -σε αυτό θα επανέλθω.
Τέλος πάντων, πάω στο πιο ενδιαφέρον κατ'εμέ σημείο του ποστ σου, που είναι αυτά που λες για αριστερά και αναρχία. Δυστυχώς, μακάρι να ήταν όπως τα περιγράφεις τα πράγματα, αλλά απέχουμε πολύ. Τα διάφορα προτάγματα, δεν μεταμορφώνουν αυτόματα όποιους τα εκφράζουν. Πχ, και αντι-σεξιστικά προτάγματα έχει η ελληνική αριστερά/αναρχία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι λείπουν και εκεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές (ας μην μπω σε διαδικασία να τις ποσοτικοποιήσω και αρχίσει πάλι ο Σταμ για κυνήγια φαντασμάτων). Προτάγματα μπορεί να υπάρχουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν γίνει κτήμα στους ριζοσπαστικούς χώρους και κινήματα. Από την άλλη, αυτή η διαχωριστική γραμμή που τραβάς δυστυχώς δεν υφίσταται. Όπως ο ρατσισμός πιάνει από τον ιδεολόγο φασίστα μέχρι τον βλάκα που αναπαράγει την βλακεία που άκουσε, έτσι και όταν μιλάμε για αντισημιτισμό στην ελληνική αρ/αν δεν μιλάμε, απαραίτητα, για συνειδητή πρόθεση, αλλά το ότι στην παρούσα φάση εκφράζονται, και μάλιστα είναι η νόρμα, τέτοιες απόψεις. Δεν είπε κανεις ότι διάβαζαν τα "πρωτόκολλα" (αν και στην εμπειρία μου έχουν υπάρξει άτομα που δηλώνουν αριστεροί να μιλήσουν για γνησιότητα των πρωτοκόλλων).

Για λινκς κλπ, πολύ καλή εισαγωγή είναι το 'Antifa Negative - Αντισημιτισμός' που προέκυψε μετά από έναν μικρό κύκλο εισηγήσεων, θα το βρεις εύκολα σε pdf. Για σχέση με εθνικιστικό κκε, ναι, υπάρχει πολλή ιστορία, και βέβαια δεν είναι τόσο προ-παλεστίνιαν όσο είναι αντι-ισραήλ. Στα πιο πρόσφατά του, έχουν γράψει αρκετά σχετικά οι συντάκτες του Ιού, και αυτά πιστεύω θα τα βρεις εύκολα. Ψάξε πχ ενδεικτικά την Κανέλη (πρώτη γραμμή σε αυτά και φουλ εθνικίστρια) και την περίπτωση με την γνωστή φήμη-φίδι για τον Κίσιντζερ.

Προσωπικά έχω συνηθίσει στην υπερβολή και το συναισθηματισμό όσον αφορά τον συγκεκριμένο χώρο, είναι από τα αρνητικά του αλλά τι να κάνουμε. Αυτό το οποίο με παραξενεύει πραγματικά είναι το πως αντιλαμβάνεσαι τη φράση "ναζιστική θηριωδία του ισραηλινού κράτους" μόνο ως δαιμονοποίηση του Ισραήλ και όχι σαν προσπάθεια περιγραφής και συνειδητοποίησης της βίας που λαβαίνει ο παλαιστινιακός λαός. Εγώ εκλαμβάνω το 2ο, και νομίζω ότι και με τον περισσότερο κόσμο συμβαίνει το ίδιο. Γενικά δεν είναι και κάτι πρωτότυπο που βρίσκονται πολεμόκαυλοι "φασίστες" στην εξουσία του Ισραήλ, στον μισό κόσμο συμβαίνει αυτό και σίγουρα δεν είναι λόγος δημιουργίας αντι-σημιτικής ιδεολογίας σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο. Τόσες γαμημένες φορές έχουμε δει να υπερ-χρησιμοποιείται τέτοια φρασεολογία, γιατί μόνο όταν αναφέρεται στους Ισραηλινούς νομίζεις ότι πρέπει να παίρνει μία ιδιαίτερη έννοια? Τους αμερικάνους ξαναρωτάω, δε τους λέμε συχνά-πυκνά φονιάδες των λαών και ναζί? Τι, επειδή δεν αποτελούνται από μία συγκεκριμένη φυλή, δεν σε ενοχλεί εκεί?

Δεν είναι τόσο ευρεία έννοια ο αντι-σημιτισμός όσο θέλεις να δείξεις (άλλο αν υπάρχουν καλυμμένα ίχνη του σε πολλά μέρη) και όντως κάποιος από τους δύο μας δεν πρέπει να έχει καταλάβει καλά την έννοια. Αν δε φαίνεται ότι έχει ρατσιστική βάση, κατά των εβραίων ως φυλή, άνθρωποι και πολιτισμός, όπως στα ευρωπαϊκά πογκρόμ από χίλια χρόνια πριν μέχρι σήμερα, δε μπορώ να τον θεωρήσω ως such, πως να το πω αλλιώς. Ακόμα και η προκατάληψη ενάντια του κράτους του Ισραήλ, ως μία αιώνια επαγγελματική φονική μηχανή, ισούται με ιστορική προκατάληψη καταρχήν και όχι απαραίτητα με αντισημιτισμό.

Θενκς για τις αναφορές, θα διαβάσω.

rudie
20-05-2014, 02:44
Ikono, Γενικά είχα μια υποψία, πιθανότατα λαθασμένη, ότι ετυμολογικά μπορεί να σχετίζεται με τον τερρορισμό, α λα Νετσάγιεφ. Οι εθνικιστικές οργανώσεις τύπου Γκρίζοι Λύκοι;

Τα υπόλοιπα δεν τα πιάνω καν, για γέλια και για κλάματα, κυρίως για κλάματα. Μέσα είχα πέσει πάντως στην εντύπωσή μου για τις θέσεις σου οπότε τι με κουράζεις..

Φθογγε, όταν διαβάσεις θα δεις και για αυτό που λέμε 'σχετικοποίηση του ολοκαυτώματος' που απαντάει σε αυτά που λες. Επίσης και ο ελληνικός αντι-αμερικανισμός έχει μιαν ορισμένη ιστορική πορεία, που δεν είναι άσχετη με αυτά που συζητάμε εδώ.

stam and the witches
20-05-2014, 02:58
Δεν υπάρχει περίοδος της ιστορίας της ανθρωπότητας, από την αρχαιότητα, και βέβαια από τους Γιακωβίνους, μέχρι σήμερα, που η λέξη «τρομοκράτης» να μη υιοθετείται αποκλειστικά από τις πένες της καθεστηκυίας τάξης και τους ρουφιάνους της. Κάποιος που χαρακτηρίζει μια οργάνωση ένοπλης λαϊκής πάλης - «τρομοκρατική οργάνωση», είναι τέτοιος. Αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως πολιτικής συμφωνίας με τις πρακτικές και την στρατηγική της οργάνωσης, είτε είναι εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο ή γκαζάκικο αντάρτικο πόλεως απο 17χρονα. Αν κάποιος λέει τους Τουπαμάρος ή τους Βιετκονγκ ή το Φωτεινό Μονοπάτι ή την RAF ή την 17Ν ή την ΣΠΦ «τρομοκρατική οργάνωση», έχει διαλέξει πλευρό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το πλευρό του Ισραήλ, από την εισβολή στο Λίβανο μέχρι σήμερα.

Είσαι με αυτό το πλευρό; Αυτή είναι η ερώτηση και είναι απλή.

Καταλαβαίνεις ότι, όπως προσπάθησα να γράψω στο τελευταίο μου ποστ αλλά μάλλον αγνοήθηκε, η διαμάχη είναι Ισραήλ-Χεζμπολλάχ, και όχι Ισραήλ-Λίβανος; Γιατί να είσαι με μία οργάνωση ΑΛΛΗΣ χώρας στη διαμάχη που αυτόκλητα και προβοκατόρικα κάνει στο Ισραήλ; Γιατί πρέπει να είμαι με τους εγκάθετους (οπλισμένους και εκπαιδευμένους) της Συρίας και του Ιράν; Επειδή τους λένε τρομοκράτες στο Ισραήλ; Ή μήπως είμαστε και με τους αντάρτες του FSA και της Αλ Νούσρα, επειδή το συριακό καθεστώς τους λέει τρομοκράτες κι αυτούς;

edit: Δε λέω ότι είναι κανείς με κάποιον απλά επειδή το καθεστώς τον ονομάζει τρομοκράτη. Λέω ότι αυτό δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο στην ανάλυση.

edit 2, γιατί τα θόλωσα: Οκ μπορείς να χρησιμοποιείς τον όρο τρομοκρατία, αν αυτό σημαίνει να διαλέγεις πλευρά σε ένα ζήτημα. Δεν είναι ντροπή. Από κει και πέρα όμως, η Μέση Ανατολή έχει τραγικό πρόβλημα ασφάλειας από άκρη σε άκρη, οπότε καλό θα ήταν να μη συγχέουμε τον εκεί όρο της τρομοκρατίας με αυτόν που λέει εδώ ο κάθε Σίμος Κεδίκογλου.

stam and the witches
20-05-2014, 03:10
Ναι, εγώ θέλω να φύγει ο Ισραηλινός στρατός και από εκεί και να υπογραφεί (βασικά να τηρηθεί -ήδη υπάρχει) cease fire.

Έχει φύγει από το 2000.

rudie
20-05-2014, 03:19
A, σόρυ. Μόνο στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη έχει στρατά τώρα;

stam and the witches
20-05-2014, 03:51
Ναι. Κι αυτά είναι Παλαιστίνη, δηλαδή η κλασική ιστορία.

atom_smasher
20-05-2014, 16:00
τελικά είναι ευραίος ή ευρεόφιλος;

ikonoklast
21-05-2014, 01:38
Σταμ, αγνόησα τα ποστς σου γιατί στα σημεία που δεν είσαι ασυνάρτητος μιλάς με ύφος που δεν καταλαβαίνω από που προέρχεται και αναφερόμενος σε μια οπτική της ιστορίας που δεν θα αφορά ποτέ κανέναν άνθρωπο που αισθάνεται ότι είναι αριστερός. Τουλάχιστον εμένα δεν νιώθω ότι μπορεί να με αφορά.

Η αστική ελίτ που επιχειρεί στην περιοχή τις τελευταίες τόσες δεκαετίες είναι η ντροπή του εβραϊκού έθνους. Όση Δόξα και Τιμή είναι υποχρεωμένος να αποτίει κάποιος για την πιο όμορφη, την πιο πολύπλευρη, την πιο βασανισμένη εθνοτική ταυτότητα που υπήρξε από καταβολής κόσμου, στους χιλιάδες επιστήμονες, καλλιτέχνες, φιλοσόφους, συγγραφείς και επαναστάτες που αυτή γέννησε, άλλη τόση Δόξα και Τιμή στα όπλα της Χεζμπολά και της παλαιστινιακής αντίστασης. Αν για κάθε αντισημίτη που καίγεται με προσάναμμα ένα αντίτυπο των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών έχουμε μια σφαίρα στο κεφάλι κάθε φασίστα ισραηλινού στρατιώτη - ο κόσμος θα ξέρουμε ότι οδηγείται στο σωστό δρόμο. Αυτή είναι η συμμετοχή μου στο θρεδ.

stam and the witches
21-05-2014, 02:24
Μπράβο.

Ασυνάρτητος δεν είμαι, σου δίνω ένα background της υπόθεσης που μάλλον αγνοείς. Ξαναεξηγώ, με λιγότερη αφήγηση: η Χεζμπολλάχ είναι μία οργάνωση που πρώτα από όλα γαμάει την ίδια της χώρα και είναι άκρως μισητή στην πλειοψηφία του πληθυσμού. Αν αυτή η οργάνωση, στα "ανοίγματά" της εκτός Λιβάνου σε εκφράζει ως κάποιο είδος αντίστασης, να χαίρεσαι την αριστερότητά σου και τα όλα.

Και γενικά, αν πιστεύεις ότι δε σε αφορούν πράγματα γενικά, τότε μη νοιώθεις την υποχρέωση να πάρεις θέση, δε σε πιέζει κανείς.

stam and the witches
21-05-2014, 02:36
Όσο το σκέφτομαι, τόσο πιο πολύ τα παίρνω. Σκας με ύφος χιλίων καρδιναλίων, υπερασπίζεσαι μονολεκτικά μία φασιστική οργάνωση, πετάς ένα "αυτά δε με αφορούν, είμαι Αριστερός" και εξαφανίζεσαι. Μπράβο.

ikonoklast
21-05-2014, 02:47
Δεν με κατάλαβες, δεν είπα ότι δεν με αφορά το θέμα. Είπα ότι δεν νιώθω ότι με αφορά μια οπτική που λέει ότι η Χεζμπολά είναι μια τρομοκρατική νεοφασιστική οργάνωση, που συνωμοσιολογεί για το αν και κατά πόσο έχει πραγματικό λαϊκό έρεισμα ή είναι στήριξη γειτόνων δυνάμεων, που διαγράφει ολόκληρη την ιστορική πορεία της από το 1982 στο 2000, που καταλήγει ότι το πιο μάχιμο και μαζικό δίκτυο αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης που έχει δημιουργηθεί από ένοπλη οργάνωση από το Β' Παγκόσμιο - πρότυπο για κάθε αντικοινοβουλευτικό κομμουνιστή που σέβεται τον εαυτό του, είναι σκάρτο επειδή... το είπε ο Παναγιώταρος.

Αυτά όλα δεν είναι αριστερές θέσεις. Είναι φυσικά μια θέση της ΟΑΚΚΕ (http://www.oakke.gr/na414/israel414.htm), και μιας και μου ήρθε ο συνειρμός επειδή τώρα παρακολούθησα τη μισή διακαναλική της συνέντευξη, έχεις καμία συγγένεια με τον συνονόματο αρχηγό;

stam and the witches
21-05-2014, 03:18
Αλληλεγγύης σε ποιον ρε αρχηγέ; Στους σιίτες του Λιβάνου; Στους Παλαιστινίους; Στο ασαντικό καθεστώς της Συρίας; Δε βαρεθήκαμε τον αντιισραηλινό χουλιγκανισμό;

Αριστερή θέση είναι η περίφημη λύση των 2 κρατών. Η Χεζμπολλάχ είναι μία απ'έξω πίπα που η "παλαιστινιακή αντίσταση" (μάλλον εννοείς τη Φατάχ και το PLO) δε θέλουν ούτε να τη βλέπουν.

ikonoklast
21-05-2014, 04:17
Αλληλεγγύης σε ποιον ρε αρχηγέ; Στους σιίτες του Λιβάνου; Στους Παλαιστινίους; Στο ασαντικό καθεστώς της Συρίας; Δε βαρεθήκαμε τον αντιισραηλινό χουλιγκανισμό;

Δεν ξέρω σε ποιο από τα εκατοντάδες σχολεία ή νοσοκομεία ή αυτοοργανωμένα πανεπιστήμια ή βιβλιοθήκες ή δίκτυα βοήθειας σε οικογένειες νεκρών ανταρτών ή σε ποια τελοσπάντων από όλες τις πτυχές του παράλληλου κράτους που έχει χτίσει η Χεζμπολάχ αναφέρεσαι όταν μιλάς για «αντιισραηλινό χουλιγκανισμό». Από ένα σημείο και μετά δεν απευθύνονταν καν μόνο σε σιίτες, σε όλη την τάξη απευθύνονταν.

KoiliaSamprela
21-05-2014, 10:04
Επειδή εγώ σας έχω χάσει και νομίζω έχουμε πιάσει άλλο θέμα.

Μιλάμε για το κράτος του Ισραήλ ή για την θρησκεία σαν θρησκεία και τους ακόλουθους αυτής?

Με έχετε μπερδέψει, αλλά αν κρίνουμε τον κάθε Εβραίο για την πολιτική του Ισραήλ ξεφεύγει λίγο από τα πιστεύω μου, αν κρίνουμε τον κάθε Εβραίο "γιατί όλοι είναι Ισραηλίτες" πάλι ξεφεύγει.

21-05-2014, 10:13
Σαμπρέλα, το θρεντ δεν βρίσκεται καν σε αυτό το στάδιο, τώρα είμαστε στη φάση που οποιαδήποτε κριτική στο Ισραήλ, είναι ξεκάθαρα αντισημιτική, γιατί το Ισραήλ έχει τόσους εχθρούς να αμυνθεί άλλωστε.

edit: επειδή βαριέμαι να ξαναδιαβάσω το θρεντ από την αρχή, τον Ρωχάμη θυμάμαι μόνο να έχει κάτι αντι-εβραϊκά παραληρήματα. Παρόλα αυτά ο ρουντι έχρισε αντισημίτες τους περισσότερους στο θρεντ αλλά δεν ψήθηκε να ονοματίσει ούτε έναν. Είμαι αρκετά σίγουρος ρούντι, οτι δεν πρόκειται να βρεις αρνητές του ολοκαυτώματος εδώ πέρα και σίγουρα είναι πολύ λιγότεροι αυτοί με την αντισημιτική σκοπιά (δεν εκφράζονται καν στην παρούσα συζήτηση). Θα ζητήσω επίσης να επιτρέψεις σε όποιον από μας θελήσει, την επόμενη φορά που το κράτος του Ισραήλ βομβαρδίσει αμάχους, να μην φοβηθούμε να τοποθετηθούμε και να μην κινδυνεύσουμε να χαρακτηριστούμε αντισημίτες από σένα. Και αν αυτές τις επιθέσεις σε αμάχους με κάποιο τρόπο τις χρεώνετε σε άμυνα κατά τρομοκρατικών επιθέσεων, δεν διαφέρετε και πολύ από τον George Bush.

stam and the witches
21-05-2014, 12:19

Δεν ξέρω σε ποιο από τα εκατοντάδες σχολεία ή νοσοκομεία ή αυτοοργανωμένα πανεπιστήμια ή βιβλιοθήκες ή δίκτυα βοήθειας σε οικογένειες νεκρών ανταρτών ή σε ποια τελοσπάντων από όλες τις πτυχές του παράλληλου κράτους που έχει χτίσει η Χεζμπολάχ αναφέρεσαι όταν μιλάς για «αντιισραηλινό χουλιγκανισμό». Από ένα σημείο και μετά δεν απευθύνονταν καν μόνο σε σιίτες, σε όλη την τάξη απευθύνονταν.

Νεκρών ανταρτών ενάντια ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ; Άντε πες το.

Αριστερή θέση πάντως δεν είναι η "καταστροφή του Ισραήλ". Γιατί απ'ότι φαίνεται έχει σημασία στο τέλος της ημέρας να είμαστε Αριστεροί.

rage for order
21-05-2014, 14:10
Ναι, εγώ θέλω να φύγει ο Ισραηλινός στρατός και από εκεί και να υπογραφεί (βασικά να τηρηθεί -ήδη υπάρχει) cease fire.

Έχει φύγει από το 2000.

A, σόρυ. Μόνο στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη έχει στρατά τώρα;

Ναι. Κι αυτά είναι Παλαιστίνη, δηλαδή η κλασική ιστορία.

και από κει δεν έχουν φύγει; νόμιζα ότι μόνο επιδρομές έκαναν πλέον και τον στρατό τον έχουν γύρω γύρω από τις περιοχές αυτές.

stam and the witches
21-05-2014, 14:20
Ναι, ο στρατός έχει φύγει, εξακολουθούν και θεωρούνται κατεχόμενα.

asimoulis
21-05-2014, 14:29
Σίγουρα η γάζα δεν είναι υπό κατοχή εφόσον κάνει κουμάντο η χαμάς. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα τα κλασσικά τσεκπόιντς παντού. Σίγουρα πάντως ελέγχεται πλήρως εναέρια.

EDIT: οκ διορθώνω

cybernaut
22-05-2014, 23:15
Ακόμα ένας άμαχος.
CNN camera catches Israeli soldier who fired at, killed Palestinian teen

http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/cnn-camera-catches-israeli-soldier-who-fired-killed-palestinian-teen

phthoggon
22-05-2014, 23:31
Μάλιστα. Cybernaut ποια η γνώμη σου για αυτά που γράφονται στις τελευταίες σελίδες? Σχετικά και με τα γνωστά που έλεγες παλιά βέβαια, καμία διάθεση ούτε υπονοούμενου ούτε bullying, αν θες απαντάς.

cybernaut
22-05-2014, 23:45
Η αλήθεια είναι πως αυτοαναιρούμαι συνεχώς αλλα ότι δεν τους πάω, δεν τους πάω !
Για συγκεκριμενους λογους οπως ο αποπάνω αλλά και ο αποκάτω
http://www.iefimerida.gr/news/58067/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1

phthoggon
22-05-2014, 23:52
Κανένα πρόβλημα αφού είσαι ειλικρινής (+1 και στον rudie με την επιβεβαίωση κάποιων από αυτά που έγραφε) και να αναφέρω απλά ότι δεν έβαλες το νέο αυτό στο offtopic ή ακόμα σε θρεντ με τίτλο "καριόλης φασίστας κομάντο σκοτώνει παιδάκι", το έβαλες στο θρεντ "αντισημιτισμός" λες και μας απαντάς με αυτό σε αυτά που γράφουμε.

Παρεπιπτόντως, ούτε εγώ ούτε νομίζω κανένας άλλος θα καταλάβει γιατί σου δημιουργεί πρόβλημα το λινκ αυτό του προηγούμενου ποστ.

cybernaut
23-05-2014, 00:02
H κουβέντα είναι περί αντισημιτισμού και παραθέτω γεγονότα που μπορεί να κάνουν κάποιον να στρέφεται προς αυτήν την κατευθυνση. Δεν νιώθω καμία ανάγκη να "απαντήσω" σε κάποιον, το έκανα σε σένα επειδή ρώτησες ευγενικά !

Το λινκ αυτό του προηγούμενου ποστ εσύ πως το κρίνεις ?

phthoggon
23-05-2014, 00:14
Ε συγνώμη κιόλας κι αν μου φαίνεται περίεργο ότι κάποιος μπαίνει σε αυτό το φόρουμ και παραδέχεται ανοιχτά ότι θέλει να στρέψει κόσμο υπέρ του αντισημιτισμού.

Τι να κρίνω βρε άνθρωπε? Που κάνουν καλλιστεία οι γριές που επίζησαν από το ολοκαύτωμα και διηγούνται τις ιστορίες τους? Τι είναι δηλαδή αυτό, σιχαμένο, προκλητικό, τι? Αν ποτέ καταλάβεις τι ήταν το ολοκαύτωμα και τι επίδραση είχε σε αυτό το λαό ίσως κάποια πράγματα να βγάλουν νόημα. Αν πιστεύεις ότι έγινε τουλάχιστον.

cybernaut
23-05-2014, 00:30
καλά ότι νά ναι πάλι, ciao :)

VidnaObmana
23-05-2014, 00:31
H κουβέντα είναι περί αντισημιτισμού και παραθέτω γεγονότα που μπορεί να κάνουν κάποιον να στρέφεται προς αυτήν την κατευθυνση.

Με ποιο σκεπτικο δηλαδη ενα τετοιο γεγονος ωθει καποιος να γινει αντισημιτης?

Phantom Duck
23-05-2014, 00:32
μόλις μπήκες στο θρεντ ρατσισμός και πόσταρες ένα λινκ με έναν αλβανό που έκλεψε μια γιαγιά για να στρέψεις τον κόσμο στο ρατσισμό, αυτό έκανες. τι αντίδραση περίμενες ακριβώς;

rudie
23-05-2014, 04:17
Εδώ ο 12σταρς ήρθε σε θρεντ ρατσισμός (μένω στον παραλληλισμό) να ρωτήσει "ρούντι είσαι αλβανός;" και μετά έψαχνε έψαχνε και δεν έβλεπε τον ρατσισμό. Για να σου απαντήσω όμως, 12σταρς, αντισημιτισμός δεν είναι μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος. Αντισημιτισμός είναι, μεταξύ πολλών άλλων, και η δαιμονοποίηση του Ισραήλ. Αντισημιτισμός είναι και αυτό που είπε ο ικονοκλαστ ότι θέλει να δει κάθε στρατιώτη του IDF (ο οποίος IDF είναι αυτή η στιγμή ο μοναδικός εγγυητής ότι δεν θα έχουμε ένα νέο Ολοκαύτωμα, και αυτό βέβαια στο μέτρο που μπορεί να το αποτρέψει), και νομίζει μάλιστα ότι αυτό είναι οκ επειδή τον χαρακτήρισε πρώτα 'φασίστα'. Όχι, δεν θα κάτσω να κάνω λίστα των αντισημιτών του θρεντ ή του φόρουμ. Την επόμενη φορά που θέλεις λοιπόν να κάνεις κριτική στο κράτος του Ισραήλ επειδή βομβαρδίζει αμάχους και εσύ έχεις αγνή, πιούρα ενημέρωση σε αυτά τα θέματα που δεν φιλτράρεται από ιδεολογία και τέτοια περίεργα, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς μάλιστα να μου ζητάς να στο επιτρέψω. Και εγώ, όποτε νομίζω και μπορώ, θα ασκώ την δικιά μου κριτική.

stam and the witches
23-05-2014, 04:39
Παρεπιπτόντως, ο IDF έχει υποχρεωτική θητεία 3 χρόνια για όλους τους Ισραηλινοί και 2 χρόνια για όλες τις Ισραηλινές. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει "κάθε φασίστας του IDF νεκρός", αν όλοι οι φαντάροι του IDF είναι φασίστες, κι αν ναι, αν πρέπει να πεθάνουν όλοι κλπ.

Και τελοσπάντων, επαναλαμβάνω ότι "η καταστροφή του Ισραήλ" δεν είναι αριστερή θέση, για να το εμπεδώσουμε. Ακόμα και η γαμημένη η Χαμάς δε μιλάει πλέον για καταστροφή του Ισραήλ, αλλά για 2 κράτη με τα σύνορα του 68.

freak brother
23-05-2014, 06:26
o μονος εγγυητης για την ακριβεια δεν ειναι ο idf αλλα τα πυρηνικα του :p επισης εχουν τοση καλη προπαγανδα που παιζει συχνα στο χολιγουντ ο ακυρος-ακυρη (πχ z world war η predators) idf υπερκομαντο που τα γαμει ολα .

KoiliaSamprela
23-05-2014, 10:06
o μονος εγγυητης για την ακριβεια δεν ειναι ο idf αλλα τα πυρηνικα του :p επισης εχουν τοση καλη προπαγανδα που παιζει συχνα στο χολιγουντ ο ακυρος-ακυρη (πχ z world war η predators) idf υπερκομαντο που τα γαμει ολα .

και ο Zohan (http://www.imdb.com/title/tt0960144/)

23-05-2014, 10:21
Εδώ ο 12σταρς ήρθε σε θρεντ ρατσισμός (μένω στον παραλληλισμό) να ρωτήσει "ρούντι είσαι αλβανός;" και μετά έψαχνε έψαχνε και δεν έβλεπε τον ρατσισμό.
Ίσως θέλω να σε προκαλέσω, επειδή γράφεις παπαριές.

Για να σου απαντήσω όμως, 12σταρς, αντισημιτισμός δεν είναι μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος.
No shit sherlock.

δεν πρόκειται να βρεις αρνητές του ολοκαυτώματος εδώ πέρα και σίγουρα είναι πολύ λιγότεροι αυτοί με την αντισημιτική σκοπιά (δεν εκφράζονται καν στην παρούσα συζήτηση).

Όχι, δεν θα κάτσω να κάνω λίστα των αντισημιτών του θρεντ ή του φόρουμ.
Φίλε μου, πρέπει να καταλάβεις οτι δεν μπορείς να πετάς βόμβες σ'ένα θρεντ γενικά κι αόριστα. Αυτό το κάνει το Ισραήλ!

Την επόμενη φορά που θέλεις λοιπόν να κάνεις κριτική στο κράτος του Ισραήλ επειδή βομβαρδίζει αμάχους και εσύ έχεις αγνή, πιούρα ενημέρωση σε αυτά τα θέματα που δεν φιλτράρεται από ιδεολογία και τέτοια περίεργα, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς μάλιστα να μου ζητάς να στο επιτρέψω. Και εγώ, όποτε νομίζω και μπορώ, θα ασκώ την δικιά μου κριτική.

Ναι, οοοοκ. Ευχαριστώ πολύ για τον διάλογο.

ikonoklast
23-05-2014, 13:40
Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει "κάθε φασίστας του IDF νεκρός", αν όλοι οι φαντάροι του IDF είναι φασίστες

H Yael Naim ήταν φαντάρος εκεί. Κατά τη διάρκεια της θητείας της μάλιστα υπήρξε και μέλος της ορχήστρας της Ισραηλινής Αεροπορίας. Δε θα την έλεγα φασίστα, σίγουρα δε θα ευχόμουν να πέσει νεκρή. Μακάρι να ζήσει πολλά χρόνια να μας χαρίζει τέτοια τραγούδια.

https://www.youtube.com/watch?v=DzDpHQK4bcw

Για μια εταιρεία που δούλευα παλιά έκανα το site της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά. O επιστάτης ήταν επίσης φαντάρος εκεί και δε μου φάνηκε ιδιαίτερα φασίστας, θα έλεγα ότι ήταν γλυκύτατος και ο παππούλης που ήταν γενικός υπεύθυνος της φάσης ένας εξαιρετικά αστείος και ενδιαφέρων άνθρωπος.

Φαντάζομαι είναι λογικό, η πρώτη είναι καλλιτέχνις και οι δεύτεροι δεν ζουν στο Ισραήλ. Μάλλον δεν είναι το ίδιο με ανθρώπους που οργανώνουν επιχειρήσεις εναντίον αμάχων, ή στρατιώτες που εκτελούν εν ψυχρώ.

Για να αποφύγει κάποιος να είναι το δεύτερο, δε, είναι που το Ισραήλ είναι η χώρα με την μεγαλύτερη παράδοση αντίρρησης συνείδησης. Η άρνηση στράτευσης όπως αυτή (http://info-war.gr/2014/03/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83/) είναι κάτι που θα ήταν απολύτως λογικό να στηρίζει κάποιος, είτε είναι ισραηλινός, είτε όχι. Εκτός αν είναι τερμιναλ στεητ στο μυαλό ή φανατικός αναγνώστης Άρδην/Ρήξη.

freak brother
23-05-2014, 14:01
για να μη πουμε και για αυτηνανε την κορη του εξ μοσαντ

http://www.theweek.co.uk/25597/conscience-israeli-spymaster%E2%80%99s-daughter

(οτι την αγαπω)

stam and the witches
23-05-2014, 14:18
Μόνος σου δίνεις την απάντηση: δε γίνεται να κάνουν άρνηση στράτευσης όλοι, πουθενά και σε καμία χώρα. Δεν είναι θέση αυτό, είναι γεγονός. Οπότε και δε λέει κάτι αυτή καθεαυτή. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι τόσο αλαζονικός ώστε να συμπαθεί μόνο τους αντιρρησίες συνείδησης, και να θεωρεί τους υπόλοιπους γενοκτόνους μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

ikonoklast
23-05-2014, 14:24
Μιλάς για σύνορα του '68, άρα αναγνωρίζεις ότι είναι στρατός κατοχής. Όταν έχεις στρατό κατοχής στην περιοχή σου δεν σε ενδιαφέρει ποιός είναι αυτός που κρατάει το όπλο, αλλά το ότι το κρατάει. Ο rudie υποστηρίζει απίθανα πράγματα αλλά καταλαβαίνω τι λέει. Μαζί δεν καταλαβαίνω καν τι πράγμα συζητάμε.

stam and the witches
23-05-2014, 15:07
Μετά από αυτό το σύντομο μάθημα πατριωτισμού, ας ξανατοποθετηθώ αφού είμαι τόσο ακατανόητος: οι θέσεις για "παράνομο κράτος του Ισραήλ", "καταστροφή του Ισραήλ" κλπ είναι για τα σκουπίδια. Δεν είμαι σίγουρος ότι τις ασπάστηκες, μάλλον όχι, αλλά μιας και πιάσαμε τη Χεζμπολλάχ τα είπαμε. Ίσως να μην το λέω υπό το πρίσμα του "είσαι αντισημίτης" αλλά του ότι είναι πολιτικά για τα πανηγύρια σα θέση. Έκτοτε, αυτό που θέλω να πω είναι "δεν είναι όλοι οι Ισραηλινοί κακοί, δεν πρέπει να ψάχνουμε κακούς, υπάρχει μία μεγάλη διαμάχη στην περιοχή" κλπ. Μία γαμημένη μετριοπαθή θέση, με λίγα λόγια.

Δεν είπα για τα σύνορα του 68 κάτι περισσότερο από αυτό που είπα. Το χρησιμοποίησα για να αποδείξω ότι ακόμα και η Χαμάς δεν είναι τόσο ούγκανοι όσο η Χεζμπολλάχ. Ναι υπάρχει στρατός, ναι υπάρχουν διαπραγματεύσεις και δεν προχωράνε, αν θες τα συζητάμε κι αυτά.

Phantom Duck
23-05-2014, 16:14
(ο οποίος IDF είναι αυτή η στιγμή ο μοναδικός εγγυητής ότι δεν θα έχουμε ένα νέο Ολοκαύτωμα, και αυτό βέβαια στο μέτρο που μπορεί να το αποτρέψει)

holy shit. εντάξει, στον κόσμο βέβαια που είμαι αντισημίτης, είναι λογικό κάποια αυτονομία να στηρίζει έναν στρατό κι ένα κράτος.

Shirime
26-05-2014, 23:30
http://www.cnn.com/2014/05/25/world/europe/belgium-jewish-museum-shooting/

Οι αρχές χαρακτήρισαν την επίθεση ως τρομοκρατική χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν τα αίτια.

Eddie
27-05-2014, 19:30
υπαρχει απο την εποχη Σημιτη

asimoulis
28-05-2014, 13:18
ban

Λεκές
29-05-2014, 11:57
https://www.google.gr/#q=%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9+blog

:fear:

hlektrologos_amhxanos
29-05-2014, 12:13
παιδια τι να λεμε , συζητας με μορφωμενα παιδια που σπουδαζουν και σου λενε οτι οι εβραιοι φταινε για ολα..
οταν μπαινουν στην συζητηση αεροψεκασμοι , εβραιοι και νεα ταξη πεφτει μεγαλο φειςπαλμ

Eddie
13-06-2014, 23:22
ban
Οξω Σημιτοφυλακα

14-06-2014, 00:29
Γελάω (http://www.mixanitouxronou.gr/ellada-ante-pidixou-i-proklitiki-anartisi-pou-ekane-vretanida-proin-vouleftis-tou-sintiritikou-kommatos-aformi-erevna-pou-charaktirizi-tous-ellines-antisimitistes/), επειδή Χατζηστεφάνου (https://www.facebook.com/nanogodberlin/posts/560168610759419).

Art In Haste
14-06-2014, 00:40
Γελάω (http://www.mixanitouxronou.gr/ellada-ante-pidixou-i-proklitiki-anartisi-pou-ekane-vretanida-proin-vouleftis-tou-sintiritikou-kommatos-aformi-erevna-pou-charaktirizi-tous-ellines-antisimitistes/), επειδή Χατζηστεφάνου (https://www.facebook.com/nanogodberlin/posts/560168610759419).

Peter David Mensch was born in New York, the oldest of three children to Martin, an attorney, and Jean Mensch, an educator. His family is Jewish.

ikonoklast
14-06-2014, 00:47

Peter David Mensch was born in New York, the oldest of three children to Martin, an attorney, and Jean Mensch, an educator. His family is Jewish.

Και;

Art In Haste
14-06-2014, 00:51
Δε σου βγάζει γέλιο;

Μιλάμε για τύπισσα που είναι πιο κωλοτούμπα και από καρατζαφύρερ. Ξεκίνησε με συντηρητικούς, πήγε εργατικούς, ξαναγύρισε συντηρητικούς, μπλέχτηκε με φιλελευθερους. Γενικά καλό ανέκδοτο στο αγγλία.

tsimpouklano
14-06-2014, 00:52
Και όλα αυτά για έναν πούτσο ε.