Log in

View Full Version : Now reading thread.

Pages : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Weiss
21-03-2005, 13:10
Σώτη Τριανταφύλλου - Η συγχώρεση

Ενδιαφέρον.

pitchfork
21-03-2005, 22:55
Harbinger με αρρώστια καμία σχέση.
:(
Καλό όμως.

Ithilmir
22-03-2005, 18:02
Deception point.
Ίδιο ακριβώς με τα'άλλα. Για τον μπούτσο ο Dan Brown. Δλδ οκ. ακριβώς ίδια εξέλιξη παρόμοιων σεναρίων. Αλλά έκπληξη! δεν είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής! Ανοίξτε τις σαμπάνιες και δώστε του νόμπελ

ΕΝΤΙΤ: γαμάτο είναι όμως ε. Διαβάζεται ευχάριστα. Απλά μια απ'τα ίδια

Harbinger of Death
23-03-2005, 02:50
Τώρα ψιλοάρχισα το "curious incident of the dog in the night time", στο πρωτότυπο παρακαλώ.

Γαμάει, ε. Ξεκίνησα να το διαβάζω και συνέχισα περπατώντας, στο ωδείο, στη στάση, στο λεωφορείο και πάει λέγοντας. Καλά που δε με πατήσανε.

Gabriel
23-03-2005, 03:01
Τώρα ψιλοάρχισα το "curious incident of the dog in the night time", στο πρωτότυπο παρακαλώ.

Γαμάει, ε. Ξεκίνησα να το διαβάζω και συνέχισα περπατώντας, στο ωδείο, στη στάση, στο λεωφορείο και πάει λέγοντας. Καλά που δε με πατήσανε.

gia pes pente pragmata gia thn istoria, please.

Harbinger of Death
23-03-2005, 11:33
Ξεκινάει το κεφάλαιο 2 (θα εξηγήσω) που είναι μια σελίδα και περιγράφει που ένα παιδάκι βρίσκει το σκύλο της γειτόνισσας νεκρό με μια τσουγκράνα καρφωμένη πάνω του.

Το παιδάκι είναι αυτιστικό και πανέξυπνο και όλη η ιστορία περιγράφεται από τη δική του οπτική, αφού και καλά το παιδάκι το ίδιο γράφει το βιβλίο. Φυσικά αυτό δίνει στο συγγραφέα την ευκαιρία να αναλύσει διάφορα πράγματα για τη συμπεριφορά των ανθρώπων όπως τα βλέπει ένα άτομο χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη, και να πει κάποια πράγματα για αυτά.

Πέρα από αυτό, το βιβλίο έχει διάφορα τεχνάσματα, δεν είναι μόνο κείμενο, αλλά στην αφήγηση εισέρχονται σκίτσα, γράμματα διαφόρων στυλ που δίνουν διαφορετική έμφαση σε συγκεκριμένα πράγματα και όλα αυτά με πολύ γαμάτο τρόπο.

Κι ένα τελευταίο στοιχείο: το παιδάκι έχει ένα κόλλημα με τα τακτικά πράγματα (αυτισμός γαρ) και ένα πράγμα που του αρέσει επειδή είναι τακτικό είναι οι πρώτοι αριθμοί. Έτσι τα κεφάλαια αριθμούνται όχι με κανονικούς αλλά με πρώτους αριθμούς.

Και όλα αυτά έχοντας διαβάσει σαράντα σελίδες μόνο, ε.

Weiss
23-03-2005, 13:18
Είχα φάει πολύ μεγάλο κόλλημα με το βιβλίο αυτό.
Απλώς ένα πρόβλημα που έχει μόνο είναι ότι εμένα τουλάχιστον δε μου έδωσε να καταλάβω ότι το παιδί ήταν 15 χρονών (χαχα Harbinger κι εσύ "παιδάκι" λες). Ακόμη έχω στο μυαλό μου ότι είναι 6 ή κάτι τέτοιο.

Τέσπα, φανταστικό βιβλίο.

Broccoli
23-03-2005, 19:59
Bill Bryson - A short history of nearly everything

Πάει για :pink:->oo αυτό το βιβλίο....

Harbinger of Death
28-03-2005, 01:49
Είχα φάει πολύ μεγάλο κόλλημα με το βιβλίο αυτό.
Απλώς ένα πρόβλημα που έχει μόνο είναι ότι εμένα τουλάχιστον δε μου έδωσε να καταλάβω ότι το παιδί ήταν 15 χρονών (χαχα Harbinger κι εσύ "παιδάκι" λες). Ακόμη έχω στο μυαλό μου ότι είναι 6 ή κάτι τέτοιο.

Τέσπα, φανταστικό βιβλίο.

Χαχ, όντως, κι εγώ σε κάποιες φάσεις μπερδεύομαι. Αν και το λέει στην αρχή και το είχα στο μυαλό μου.

Και δεν αλλάζω γνώμη έχοντας φτάσει στη σελίδα διακόσια σαράντα. Άντε να δω τι θα διαβάσω μετά. Μου φαίνεται θα πιάσω την τριλογία του Hitchiker's Guide.

Gabriel
28-03-2005, 21:45
Adolf Hitler - Mein Kampf (tr. O Agkwn moy)

Weiss
01-04-2005, 18:45
Graham Masterton - Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται.
με κόβω να είμαι εγώ αυτή που ποτέ δεν κοιμάται άμα είναι τόσο τρομαχτικό όσο φαίνεται στο κεφάλαιο 1.
:|

Acid Baby
01-04-2005, 20:07
ama den exei na kanei me vampir i terata pou koimountai sti gi alla me pneymata kai me fantasmata pes gia na to agorasw ki egw.

eyeamflesch
01-04-2005, 20:43
ama den exei na kanei me vampir i terata pou koimountai sti gi alla me pneymata kai me fantasmata pes gia na to agorasw ki egw.

File xristi MWSTE, ama thes na bgaleis gomenaki na min anakatebeis ton Masterton mesa :)

Weiss
01-04-2005, 22:08
Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάει to be honest, δεν άφησα κανέναν να μου πει και so far δεν έχει αποκαλυφθεί κάτι. Οπότε θα παρακαλέσω τον χ αγαπητό γιούζερ που θα θελήσει να δώσει απάντηση στην ερώτηση του acid να χρησιμοποιήσει το spoiler emoticon.
Ευχαριστώ.

ps: για να κοιμηθώ χθες μετά το πρώτο 1,5 κεφάλαιο αναγκάστηκα να διαβάσω και λίγο harry potter για να ξεχαστώ. μπρρ.

Harbinger of Death
02-04-2005, 03:00
Henry James - The wings of the dove

Η ταινία γαμάει, και το βιβλίο λογικά περισσότερο. Αν και είναι δύσκολο.

jimid
02-04-2005, 05:17
Dan Brown - Da Vinci Code

Me peisate kai to pira xthes. Telos tis epomenis evdomadas tha exete feedback.

Acid Baby
02-04-2005, 05:28
eyeamflesh o masterton einai sexy.

eyeamflesch
02-04-2005, 15:22
eyeamflesh o masterton einai sexy.

Einai, eidika sto biblio aFto sto simeio pou bazoun to keri sto kwlo tis allis mporei na se sikwthei i poutsa kagkielo apo tin anagnwsi.

atom_smasher
11-04-2005, 16:47
terrry brooks anametrhsh me ton daimona.polu wraio.

The Nephilim
11-04-2005, 23:45
"Τα 10 Σεναρια Καταστροφης Του Κοσμου" Εκδοσεις Αρχετυπο, περι χημικα/πυρινικα οπλα, αντιστροφη πολων, κομητες/αστεροειδεις, νανοτεχνολογια, αορατες μηχανες, ηφαιστεια, επανασταση ρομποτ κ.α....

Harbinger of Death
12-04-2005, 00:29
Ακούγεται πολύ παραεπιστημονικό.

The Nephilim
12-04-2005, 00:35
Αυτα ειναι τα καλα!!! :D

Acid Baby
12-04-2005, 00:36
Ακόμη τον παίχτη ¨(

Harbinger of Death
18-04-2005, 00:21
Άρχισα (και τελειώνω - τόσο δα είναι) το Marriage of Heaven & Hell του William Blake. Γαμάει άκρατα ο Blake.

ChromeBlackFuture
18-04-2005, 01:19
Tristan Tzara-Μανιφέστα του Ντανταϊσμού...οκ...Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!

Phoebus
18-04-2005, 01:20
με κόβω να είμαι εγώ αυτή που ποτέ δεν κοιμάται άμα είναι τόσο τρομαχτικό όσο φαίνεται στο κεφάλαιο 1.

Ωραίο βιβλιαράκι, λίγο ακραίος ο Masterton, ειδικά η φάση με την μικρή κοπελίτσα και την γάτα (που ήταν τυλιγμένη με το συρματόπλεγμα) μέσα στο γκώλο της. Κατά τ'άλλα... ξέρεις, βιβλίο της σειράς.

eyeamflesch
18-04-2005, 10:26

Ωραίο βιβλιαράκι, λίγο ακραίος ο Masterton, ειδικά η φάση με την μικρή κοπελίτσα και την γάτα (που ήταν τυλιγμένη με το συρματόπλεγμα) μέσα στο γκώλο της.

:thumbsup:

Kuolema
18-04-2005, 11:52
Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων by Ursula Le Guin (....), ευγενική προσφορά του χρήστη nikodimos. Ακουλουθεί η ανάγνωση του "Dispatches" by Michael Herr, ευγενική σύσταση του χρήστη The Nerd και στη συνέχεια, "Black Snow" by Mikhail Bulgakov, δική μου ιδέα, γιατί ο τύπος ήταν θεός.

Darkling
18-04-2005, 11:55
My cat hates you ευγενικη προσφορα της χρηστιδας το Κουολεμα.

Kuolema
18-04-2005, 11:57
Lol μλκ, πρέπει να διαβάζεις πολύ αργά... :P

Darkling
18-04-2005, 12:09
χαχααχαχχαχα μου αρεσε το κονσεπτ (ετσι, να μη πιανουμε φιλιες με δαυτες ) και το ξαναμαναδιαβαζω

eyeamflesch
18-04-2005, 12:53
Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων by Ursula Le Guin (....), ευγενική προσφορά του χρήστη nikodimos. Ακουλουθεί η ανάγνωση του "Dispatches" by Michael Herr, ευγενική σύσταση του χρήστη The Nerd και στη συνέχεια, "Black Snow" by Mikhail Bulgakov, δική μου ιδέα, γιατί ο τύπος ήταν θεός.

:fu:

Kuolema
18-04-2005, 12:54
Cheers 8)

eyeamflesch
18-04-2005, 12:57
:(

Harbinger of Death
18-04-2005, 14:04
Όταν τελειώσεις της Le Guin πες δυο λόγια γιατί είμαι περίεργος.

Phantom Duck
18-04-2005, 16:53
To deytero meros ths Komhs Ths Verenikhs (epitelous) kai to Big Band. Megalh moufa to deytero, oi prwtes 100 selides einai antigrafh apo opoiodhpote allo eklaikeymeno vivlio astronomias.

Kuolema
18-04-2005, 17:00
Όταν τελειώσεις της Le Guin πες δυο λόγια γιατί είμαι περίεργος.

Καλύτερα να απευθυνθείς στο Νικόδημο ή στον Μπρόκολο (ναι, ναι, βιβλία της εθεάθησαν στη βιβλιοθήκη του :p) που ξέρουν τι τους γίνεται. Εμένα μου αρέσει αρκετά μέχρι στιγμής αν και με SF δεν έχω επαφή. Μπερδεύω τα ονόματα. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα :pp

IrDA
18-04-2005, 17:15
otan eklapse o nitse polu endiaferon so far :)

Raven Lord
18-04-2005, 17:26
το ένα ημερολόγιο του γρανάδο (αυτό που στηρίχθηκε η ταινία "ημερολόγια μοτοσυκλέτας")...

Gabriel
18-04-2005, 18:36
To deytero meros ths Komhs Ths Verenikhs (epitelous) kai to Big Band. Megalh moufa to deytero, oi prwtes 100 selides einai antigrafh apo opoiodhpote allo eklaikeymeno vivlio astronomias.

an edines merika lefta parapanw kai epairnes to Big Bang isws na aksize perissotero.

Broccoli
20-04-2005, 11:04
Τέλειωσε το A Short History Of Nearly Everything, το οποίο μάλλον συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει έστω και ελάχιστον ενδιαφέρον για τη φυσική ιστορία. Αυτό το βιβλίο στο τέλος θα με κάνει να ξαναδιαβάσω φυσική.

Τώρα ξεκίνησα το Hippopotamus του Steven Fry (aka Lord Melchett) το οποίο, αν και ξεκινάει λίγο όπως να ναι, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Και ο πρωταγωνιστής τείνει από τις πρώτες σελίδες να εξελιχθεί σε μεγάλη μορφή.

Credit και για τα δυο παραπάνω στο αγαπητό kuu. Πάλι καλά που υπάρχει και διαβάζουμε κανένα καινούριο βιβλίο =p (που δεν είναι LeGuin)

Στο άμεσο μέλλον λέω να ξεκινήσω και το "Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου" του Marquez που είδα να περιφέρεται στο σπίτι.

Harbinger of Death
20-04-2005, 21:16
Μουνάρες άρχισα Hitch Hiker's Guide :thumbsup:

nothingman
20-04-2005, 21:42
...
Στο άμεσο μέλλον λέω να ξεκινήσω και το "Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου" του Marquez που είδα να περιφέρεται στο σπίτι.
την προηγούμενη βδομάδα το τελείωσα, πάρα πολύ καλό
τώρα, περιμένω το Hogh Fidelity για να ασχοληθώ

Broccoli
21-04-2005, 00:29
Το High Fidelity είναι ωραίο και αν έχεις δει πρώτα την ταινία δε πρόκειται να σε χαλάσει καθόλου. Από τις καλύτερες μεταφορές κατά τη γνώμη μου. Είναι λιιιίγο διαφορετικό και φυσικά είναι στην Αγγλία =P

nothingman
21-04-2005, 00:48
βσκ, έχω δει την ταινία ΚΑΙ έχω διαβάσει το βιβλίο στη μετάφρασή του... τώρα περιμένω να μου έρθει το αγγλικό βιβλίο για μεγαλύτερη απόλαυση :D ...ο Hornby είναι εγγύηση

Broccoli
21-04-2005, 00:54
Α. Και γω τη μετάφραση έχω διαβάσει. Ήταν από τα βιβλία που είχα πάρει σε κάτι διακοπές =p

morphine
21-04-2005, 19:30
βσκ, έχω δει την ταινία ΚΑΙ έχω διαβάσει το βιβλίο στη μετάφρασή του... τώρα περιμένω να μου έρθει το αγγλικό βιβλίο για μεγαλύτερη απόλαυση :D ...ο Hornby είναι εγγύηση

εύγε
είναι εντελώς θεϊκό το εγγλέτζικο
δεν έχω διαβάσει τη μετάφραση δηλαδή, αλλά δε νομίζω και ότι χρειάζεται
καλά που μου το θύμησες πάω να παραγγείλω το φήβερ πητς.

ον τοπικ: προσπαθώ να διαβάσω το Μέσα από το σκοτεινό καθρέφτη του Gaarder εδώ και μέρες αλλά μου φαίνεται απίστευτη μαλακία. =/ Ελπίζω το μυστήριο της τράπουλας να μου φανεί καλύτερο.

Kuolema
21-04-2005, 19:53
Γαμάαααει το Μυστήριο της Τράπουλας. Τα περισσότερα Gaarder είναι θεϊκά!

Kingdom Gone
21-04-2005, 19:57
χάλια είναι. όπως και τα περισσότερα gaarder

Broccoli
21-04-2005, 20:33
προσπαθώ να διαβάσω το Μέσα από το σκοτεινό καθρέφτη του Gaarder εδώ και μέρες αλλά μου φαίνεται απίστευτη μαλακία. =/ Ελπίζω το μυστήριο της τράπουλας να μου φανεί καλύτερο.

Ο Σκοτεινός καθρέφτης είναι μάλλον από τα λιγότερο αγαπημένα μου βιβλία του. Σε σημεία γίνεται υπερβολικά μελό και είναι και αρκετά προβλέψιμο. Το Μυστήριο είναι απείρως καλύτερο.

Harbinger of Death
22-04-2005, 09:44
Το πρώτο μισό του Κόσμου της Σοφίας είναι κάπως βαρετό. Η προσπάθειά του να επενδύσει το βιβλίο με υπόθεση και σασπένς μου φάνηκε μάλλον αποτυχημένη. Με περισσότερη όρεξη θα διάβαζα ανάλυση των ίδιων φιλοσοφικών θεωριών σκέτη.

Επίσης κάποιος μου έχει πει ότι αυτά που αναφέρει είναι υπεραπλουστεύσεις και πως δε λέει τίποτα (δεν εκφέρω γνώμη, το αναφέρω για να σφαχτείτε).

blackbird
22-04-2005, 12:18
ta idia lene kai gia ton Coehlo

egw to kosmos tis sofias to eixa diavasei prin 5-6 xronia kai to eixa vrei exypno
yia kapoious mporei na einai aploiko

Kuolema
22-04-2005, 13:33
ta idia lene kai gia ton Coehlo

egw to kosmos tis sofias to eixa diavasei prin 5-6 xronia kai to eixa vrei exypno
yia kapoious mporei na einai aploiko

Ναι, το θέμα είναι ότι ο Coelho δεν έχει γράψει μόνο τον Αλχημιστή και ο Gaarder δεν έχει γράψει μόνο τον Κόσμο της Σοφίας. In fact, αρκετά από τα βιβλία του μεν είναι ενδιαφέροντα παρά το θρησκευτικό τους χαρακτήρα και παρά το αισιόδοξο της υπόθεσης, ενώ τα περισσότερα του δε είναι φοβερά (ok, εκτός από το Maya που ποτέ δεν κατάφερα να τελειώσω).

blackbird
22-04-2005, 13:46
to be honest peran tou alxhmisti mono ti veronika.. exw diavasei pou itan poly endiaferousa istoria,
symfwnw ws pros tin aisiodoxia alla to vriskw yoiteutiko stoixeio

Kuolema
22-04-2005, 13:52
to be honest peran tou alxhmisti mono ti veronika.. exw diavasei pou itan poly endiaferousa istoria,
symfwnw ws pros tin aisiodoxia alla to vriskw yoiteutiko stoixeio

Ωραία ήταν η Βερόνικα. Το Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός πάρε, αν σου άρεσε το αισιόδοξο στοιχείο. Θα σου φτιάχνει το κέφι όποτε δεν είσαι πολύ καλά. Το πρότεινε χρήστης του ER πριν μερικά χρονάκια και παραδόξως έπιασε 8) Το Ημερολόγιο Ενός Μάγου ήταν επίσης πανέμορφο, το Πέμπτο Βουνό απ' ό,τι θυμάμαι μου άρεσε πολύ και το Στις Όχθες... το ίδιο. Δεν τα θυμάμαι καθόλου γμτ. Και μην ξανανοίξουμε κουβέντα για την υποτιθέμενη gayness του. Οι καλές του στιγμές είναι πολλές και το ότι σας φαίνεται ότι κάνει κήρυγμα είναι δικό σας θέμα. Το ότι είναι mainstream δε λέει και πολλά. Ψήνομαι άσχημα να βρω και τα υπόλοιπα όταν έρθω κάτω. Στα πορτογαλικά κιόλας :p

The Nerd
22-04-2005, 14:14
Catch-22

Acid Baby
22-04-2005, 14:32
Το υπόγειο του Ντοστογιεύσκι

Odonian
22-04-2005, 14:40
Δυστυχώς δεμαρέσει ο Κοέλος. :?

Gabriel
22-04-2005, 17:35
Catch-22

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

gia na doyme ti tha peis. edw tha fanei an ksereis apo mpala.

Broccoli
22-04-2005, 19:31
Ο Κοέλιος όσο περνάει ο καιρός αρχίζει και μου σπάει τα νεύρα.

enitharmon
22-04-2005, 19:50
Ο Κοέλιος δεν είναι για χόρταση

Broccoli
22-04-2005, 19:51
Ούτε για ορεκτικό δεν είναι.

Odonian
22-04-2005, 19:56
:)

cloud
22-04-2005, 23:00
Catch-22

μόλις το τελειώσεις κάνε ένα review αν θέλεις.

Gabriel
22-04-2005, 23:26
Catch-22

μόλις το τελειώσεις κάνε ένα review αν θέλεις.

to teleiotero biblio ever.

arketo? :)

Kingdom Gone
22-04-2005, 23:37
πάντα μες στην αντικειμενικότητα ο gab ;P

Gabriel
22-04-2005, 23:43
kata thn tapeinh kai - diapistwnw - increasingly irrelevant apopsh moy, fysika.

diabaste to, proteinw.

Kingdom Gone
22-04-2005, 23:51
ετσι το πα ρε
άσε που τώρα ψήνομαι ακόμη πςερισσότερο να το διαβάζω

atom_smasher
23-04-2005, 12:11
teleiwnw to illuminati.kalutero apo ton kwdika.

eleventh guardian
23-04-2005, 17:19
Η ιστορική πορεία του Ιησού - Γ. Πατρώνος

carlmikaze
23-04-2005, 20:24
wraio Acid Baby ;)

Weiss
23-04-2005, 20:28
διαβάζω το πρώτο από τα 'a series of unfortunate events'' και σειρά έχει το 'the lady and the unicorn' της Tracy Chevalier, γιατί το 'Girl with a pearl earring' μου είχε αρέσει πολύ.

MoRmEnGiL
25-04-2005, 18:06
egw pali diabazw to agio aima,agio graal,kai de 8elw sxolia :P

Raven Lord
25-04-2005, 18:20
το ένα ημερολόγιο του γρανάδο (αυτό που στηρίχθηκε η ταινία "ημερολόγια μοτοσυκλέτας")...

το τελειωσα σε 2 τετράωρα... ο γρανάδο προφανώς δεν είναι ούτε ο καλύτερος λογοτέχνης του κόσμου, ούτε ο καλύτερος αφηγητής. αλλά, όπως και στην ταινία, το μήνυμα περνάει... απλά respect :worship:

ang69
26-04-2005, 01:09
διαβάζω το πρώτο από τα 'a series of unfortunate events''

Να μας πεις τη γνώμη σου όταν το τελειώσεις γιατί ενδιαφέρομαι να τα διαβάσω κι εγώ.

Τις τελευταίες εβδομάδες διάβασα τα τρία πρώτα Χάρι Πότερ, έγινα φαν, έβαλα το σχετικό άβαταρ και σειρά έχει το τέταρτο Χάρι Πότερ.

Weiss
26-04-2005, 02:45
Για τα series of unfortunate events έχοντας ήδη διαβάσει τα 2 πρώτα βιβλία έχω να πω ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα Harry Potter, των οποίων είμαι fan.
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τι θα γίνει παρακάτω γενικά, δλδ το σενάριο δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρ'όλα αυτά, ο τρόπος που γράφει ο τύπος είναι πολύ ιδιαίτερος. Δε λέω τίποτα παραπάνω γιατί θα είναι μάλλον spoiler. Χμ, πάντως μέχρι και η γραμματοσειρά που είναι μεγάλη και η σελίδα που έχει μεγάλα περιθώρια σε προίδεάζει για το παιδικό της υπόθεσης.
Και καλή αρχή με το goblet of fire, είναι φανταστικό. :)

Broccoli
26-04-2005, 11:48
Επηρεασμένος από τη Leguinική ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών και αφού ο Marquez μάλλον θα πέσει βαρύς στη συγκεκριμένη φάση είπα να ξαναδιαβάσω το Earthsea Quartet για να περνάει η ώρα μέχρι να αξιωθώ να αγοράσω κανένα καινούριο βιβλίο.

rincewind2k
26-04-2005, 12:07
Richard K Morgan - Market Forces

Mad Max goes corporate. Ή κάτι ανάμεσα στο American Psycho και το Carmageddon. Σεξ, βία, καπιταλισμός.

jimid
26-04-2005, 13:29
Dan Brown - Illuminati

Ithilmir
26-04-2005, 16:29
Για τα series of unfortunate events έχοντας ήδη διαβάσει τα 2 πρώτα βιβλία έχω να πω ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα Harry Potter, των οποίων είμαι fan.
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τι θα γίνει παρακάτω γενικά, δλδ το σενάριο δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρ'όλα αυτά, ο τρόπος που γράφει ο τύπος είναι πολύ ιδιαίτερος. Δε λέω τίποτα παραπάνω γιατί θα είναι μάλλον spoiler. Χμ, πάντως μέχρι και η γραμματοσειρά που είναι μεγάλη και η σελίδα που έχει μεγάλα περιθώρια σε προίδεάζει για το παιδικό της υπόθεσης.
Και καλή αρχή με το goblet of fire, είναι φανταστικό. :)

και μόλις εκανα ποστ στο θρέντ της ταινίας.Πες άμα είναι ωραία να ψήσω την αδερφή μου να τα πάρει. Τζάμπα βιβλία. Α και το goblet of fire -το 5ο έτσι?- είναι μακράν και στάνταρ το χειρότερο. Χειρότερο και από το 2 ου δεν γίνεται σχεδόν τίποτα. Ο κλασσικός βλάμμένος έφηβος-νευρωτικός-σπασαρχίδης Χάρι μου χε σπάσει τα νεύρα. Τα 3 & 4 είναι τα καλύτερα :)

Weiss
26-04-2005, 16:32
όχι, το goblet of fire είναι το 4ο.
το 5ο είναι το the order of the phoenix. που δεν το θεωρώ και άθλιο, αλλά σαν το goblet of fire δεν είναι.

άμα η αδερφή σου είναι μικρούλα να της πεις να τα πάρει τα lemony snicket's, θα τσι αρέσουνε.

Ithilmir
26-04-2005, 16:39
Το 4ο γαμαέι σύμπαντα και δεγκιαλικούς κόσμους.
Καλά δεν είναι και πολύ μικρή -15- αλλά θα της πώ να τα πάρει χοχοχο

Kuolema
26-04-2005, 16:44
Αν η αδερφή σου είναι μικρούλα -15- να της πεις να πάρει όλα τα Ρόαλντ Νταλ.

Broccoli
26-04-2005, 16:46
Εκτός από το Θείο Όσβαλντ που μπορεί να τη σοκάρει.

Gabriel
26-04-2005, 20:41
George Bernard Shaw - Pygmalion

ang69
05-05-2005, 02:07
Διάβασα τα 11 Λεπτά του Coelho και ενισχύθηκε η άποψή μου ότι τα βιβλία του είναι ρομάντζα για θηλυκούς αναγνώστες με μια ελαφριά επικάλυψη ψευτο-φιλοσοφίας. Πόσο μάλλον το συγκεκριμένο, που πραγματεύεται την ιερότητα του σεξ.

Μετά πήγα να ξεκινήσω το Κόκκινο Και Το Μαύρο του Στεντάλ αλλά απέκτησα τρία καινούρια Πράτσετ, οπότε προφανώς και πήραν σειρά προτεραιότητας. The Colour Of Magic, Guards! Guards! και Moving Pictures.

Η κουλτούρα μπορεί να περιμένει. \m/

tamagothi
05-05-2005, 13:25
και ενισχύθηκε η άποψή μου ότι τα βιβλία του είναι ρομάντζα για θηλυκούς αναγνώστες με μια ελαφριά επικάλυψη ψευτο-φιλοσοφίας
κάνε μου παιδιά εδώ και τώρα.

symposium_lexotanil
05-05-2005, 16:02
diavasa ti mitera tou skylou (paulos matesis) kai tora diavazo to panta kala tou idiou syggrafea.i mitera tou skylou einai to oreotero elliniko vivlio pou exo diavasei mexri tora.a mori koufala raraou!

Mitsmann
05-05-2005, 16:38
Διάβασα τα 11 Λεπτά του Coelho και ενισχύθηκε η άποψή μου ότι τα βιβλία του είναι ρομάντζα για θηλυκούς αναγνώστες με μια ελαφριά επικάλυψη ψευτο-φιλοσοφίας.

Ελα να κανουμε και Λολιποπικα Μιτσμαννοπαιδα..Επιτελους η πιο σωστη αποψη για τον νο1 λογοτεχνικο απατεωνα.

rincewind2k
05-05-2005, 16:59
Riddley Walker του Russell Hoban

ok. england after the fall.

σε μια post-apocalyptic αγγλία που έχει καταστραφεί από πυρηνικά ένα τυπάκι γράφει τα απομνημονευματά του με ό,τι έχει απομείνει από την αγγλική γλώσσα.

"Walker is my name and I am the same. Riddley Walker. Walking my riddles where ever theyve took me and walking them now on this paper the same."

"I dont have nothing only words to put down on paper. Its so hard. Some times theres mor in the emty paper nor there is when you get the writing down on it. You try to word the big things and they tern ther backs on you. Yet youwl see stanning stoans and ther backs wil talk to you."

έπος. σοβαρά. και ιδανικό δώρο για την ang, φαντάζομαι.

Medusa
05-05-2005, 19:05
diavasa ti mitera tou skylou (paulos matesis) kai tora diavazo to panta kala tou idiou syggrafea.i mitera tou skylou einai to oreotero elliniko vivlio pou exo diavasei mexri tora.a mori koufala raraou!

pes perissotera kane thread sxetiko.

enitharmon
05-05-2005, 22:28
Διάβασα τα 11 Λεπτά του Coelho και ενισχύθηκε η άποψή μου ότι τα βιβλία του είναι ρομάντζα για θηλυκούς αναγνώστες με μια ελαφριά επικάλυψη ψευτο-φιλοσοφίας.

Ελα να κανουμε και Λολιποπικα Μιτσμαννοπαιδα..Επιτελους η πιο σωστη αποψη για τον νο1 λογοτεχνικο απατεωνα.
δεν είναι απατεώνας, άλλοι τον θεωρούνε γκουρού.

Τουλάχιστον έτσι διαβάζουν και οι νοικοκυρές κανα βιβλίο.

Mitsmann
05-05-2005, 23:03
Ο Γκουρου του Στοιχηματος ( Εθνοσπορ ) ειναι πολυ πιο χρησιμος απ τον Ακυρο.

ang69
07-05-2005, 00:30
έπος. σοβαρά. και ιδανικό δώρο για την ang, φαντάζομαι.

Οκέι, πριν προλάβω να διαβάσω όλο το ποστ σου και να φτάσω σ'αυτό εδώ το σχόλιο, σκεφτόμουν το reply που θα έκανα για να σε ενημερώσω ότι τα αποσπάσματα μου προκάλεσαν ημικρανία και νομίζω πως ένιωσα και λίγη φαιά ουσία να κατρακυλάει από το δεξί αυτί μου.

Weiss
09-05-2005, 02:19
Douglas Adams - The Salmon of Doubt
συμπαθές, αν και πολλά από τα αποσπάσματα που έχει τα είχα διαβάσει και στη βιογραφία του.

Broccoli
09-05-2005, 14:20
Ακολουθεί post που μάλλον θα οδηγήσει τον Carcass στην αυτοκτονία. Διάβασα τον Νευρομάντη και δε μπορώ να πω ότι μου φάνηκε τίποτα ιδιαίτερο. Καλή πλοκή αλλά μέχρι εκεί. Λέω να διαβάσω και τα άλλα δυο της τριλογία αλλά μάλλον ο Gibson δε κέρδισε άλλο ένα οπαδό.

rincewind2k
09-05-2005, 15:20
Ακολουθεί post που μάλλον θα οδηγήσει τον Carcass στην αυτοκτονία. Διάβασα τον Νευρομάντη και δε μπορώ να πω ότι μου φάνηκε τίποτα ιδιαίτερο. Καλή πλοκή αλλά μέχρι εκεί. Λέω να διαβάσω και τα άλλα δυο της τριλογία αλλά μάλλον ο Gibson δε κέρδισε άλλο ένα οπαδό.

νταξ οκ ταπαμε και χτες αλλά δεν ξέρω τί ακριβώς περίμενες. Η όλη υπόθεση με το neuromancer είναι οτι έσκασε όταν τα περισσότερα βιβλία sci-fi ήταν space operas με εξωγήινους και γκόμενες με μεταλλικά μπικίνι και φωτόσπαθα ή λέηζερ και έφερε τα πάνω κάτω. Ήταν ίσως η εμπορική αρχή της post-nerd sci-fi λογοτεχνίας, και η επίδραση του ήταν εντυπωσιακή αν φανταστείς οτι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει μια γερή πρέζα noir σε μια τυπική - σε χέρια άλλων - "περιπέτεια" (πάμε δω, μετά πάμε κει, μετά πάμε πιο πέρα).

Έχοντας αυτά στο μυαλό σου το βιβλίο είναι αριστούργημα (παρά τις όποιες προφανείς ατέλειες)

Και έχει ένα στύλ και μια θαυμάσια πρόζα που βρίσκεται σπάνια σε όλων των ειδών τα βιβλία. (ευτυχώς γιατί όσο πάει του μένει μόνο το στυλ)

"the sky above the port was the colour of television tuned to a dead channel"

νταξ, :worship:

Ithilmir
09-05-2005, 17:18

νταξ οκ ταπαμε και χτες αλλά δεν ξέρω τί ακριβώς περίμενες. Η όλη υπόθεση με το neuromancer είναι οτι έσκασε όταν τα περισσότερα βιβλία sci-fi ήταν space operas με εξωγήινους και γκόμενες με μεταλλικά μπικίνι και φωτόσπαθα ή λέηζερ και έφερε τα πάνω κάτω. Ήταν ίσως η εμπορική αρχή της post-nerd sci-fi λογοτεχνίας, και η επίδραση του ήταν εντυπωσιακή αν φανταστείς οτι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει μια γερή πρέζα noir σε μια τυπική - σε χέρια άλλων - "περιπέτεια" (πάμε δω, μετά πάμε κει, μετά πάμε πιο πέρα).

Έχοντας αυτά στο μυαλό σου το βιβλίο είναι αριστούργημα (παρά τις όποιες προφανείς ατέλειες)

Και έχει ένα στύλ και μια θαυμάσια πρόζα που βρίσκεται σπάνια σε όλων των ειδών τα βιβλία. (ευτυχώς γιατί όσο πάει του μένει μόνο το στυλ)

"the sky above the port was the colour of television tuned to a dead channel"

νταξ, :worship:

πρώτο cyberpunk βιβλίο και το καλύτερο. απλά επικό

Kuolema
10-05-2005, 01:43
Μετά κόπων και βασάνων τελείωσα τον Αναρχικό των Δύο Κόσμων - όχι γιατί δεν ήταν καλό ή κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον γιατί α. δεν είχα όρεξη για διάβασμα και β. γιατί δεν τα πάω και πολύ καλά με το είδος. Άρχισα το Robert Whyte's 1847 Famine Ship Diary - The Journey of An Irish Coffin Ship. Πολύ "ευχάριστο" βιβλίο :/

Broccoli
10-05-2005, 09:54
Eγώ συνεχίζω τις απόπειρες με τον Gibson πάντως. Ξεκίνησα τον Κόμη Μηδέν αλλά αυτό δε το κόβω να τελειώνει ποτέ... Ήδη μέχρι το ένα τρίτο προσπαθώ να βρω νόημα σε αυτά που γράφει. Τέλος πάντων, I gave it a try....

Χτες είδα κάτι ωραία βιβλιαράκια που θέλω να τιμήσω στο άμεσο μέλλον πάντως και από ό,τι είδα κυκλοφόρησε και καινούριο Gaarder.

The Nerd
10-05-2005, 09:55
Eγώ συνεχίζω τις απόπειρες με τον Gibson πάντως. Ξεκίνησα τον Κόμη Μηδέν αλλά αυτό δε το κόβω να τελειώνει ποτέ... Ήδη μέχρι το ένα τρίτο προσπαθώ να βρω νόημα σε αυτά που γράφει. Τέλος πάντων, I gave it a try....

Χτες είδα κάτι ωραία βιβλιαράκια που θέλω να τιμήσω στο άμεσο μέλλον πάντως και από ό,τι είδα κυκλοφόρησε και καινούριο Gaarder.

:moutza: :moutza: :moutza: :moutza:

Ta prwta toy gibson se gamane kala

Broccoli
10-05-2005, 10:03
Πιθανότατα, αλλά τα cyber-punk έτσι και αλλιώς δε τα πολυπάλευα ποτέ. Βάλε και τις όλες συνομωσίες και χάθηκε το παιχνίδι. Boring

The Nerd
10-05-2005, 10:10
Πιθανότατα, αλλά τα cyber-punk έτσι και αλλιώς δε τα πολυπάλευα ποτέ. Βάλε και τις όλες συνομωσίες και χάθηκε το παιχνίδι. Boring
Mudded iss, mporingk pote!

rincewind2k
10-05-2005, 10:12
ντροπή ρε θ' αφήσεις το gibson για τον gaarder; goddamn chick books έχουν καταστρέψει τον κόσμο.

Broccoli
10-05-2005, 10:13
Yeh, ok. Απλά αν δε γουστάρεις πολύ το στυλ, μάλλον εύκολα θα σε κουράσει.

rincewind2k
10-05-2005, 10:25
Yeh, ok. Απλά αν δε γουστάρεις πολύ το στυλ, μάλλον εύκολα θα σε κουράσει.

ja πρέπει να είσαι λιγάκι τεχνόφιλος (πως λέμε νεκρόφιλος). επίσης δεν έχω ιδέα πώς θα φαινόταν σε μένα ή τον nerd αν το διαβάζαμε σήμερα πρώτη φορά. ευτυχώς το διάβασα στην κατάλληλη ηλικία. βέβαια είμαι ένας ανώριμος οπότε μπορεί και να μου άρεσε το ίδιο :?

Kuolema
11-05-2005, 16:15
Τελείωσα το απίστευτο και συγκλονιστικό Robert Whyte's 1847 The Famine Ship Diary (The Journey of An Irish Coffin Ship) και στο τέλος είχε αρκετά άρθρα από εφημερίδες για το θέμα -και εκείνης της εποχής και πιο σύγχρονα- και γενικά άξιζε.
Απόψε λέω να αρχίσω ένα χμ ιστορικό μυθιστόρημα του Edward Rutherford με τίτλο "Dublin". Είναι μεγάλο. Ελπίζω να μην είναι πίπα.

Broccoli
15-05-2005, 01:04
Τελικά τέλειωσα και τον Κομη Μηδέν (τι σου κάνει η έλλειψη βιβλίων και οι πολλές διαδρομές με λεωφορεία).. Από τη μέση και μετά πλάκα είχε, γενικά πάντως ισχύουν λίγο πολύ ό,τι και για το πρώτο.

symposium_lexotanil
15-05-2005, 01:06
diavazo ta lemony snicket kai sas gamane

Harbinger of Death
15-05-2005, 01:55
(τι σου κάνει η έλλειψη βιβλίων και οι πολλές διαδρομές με λεωφορεία)..

Αυτό να λέγεται. Έχω τελειώσει το Υφαντό της Φιόναβαρ στο λεωφορείο. Και είναι τριλογία.

Gabriel
18-05-2005, 16:21
giannhs ksanthoylhs - to pethameno liker

Eloch
20-05-2005, 09:46
Το έχω διαβάσει και μου φάνηκε ότι ο συγγραφέας αδυνατεί να ολοκληρώσει σωστά γεγονότα και χαρακτήρες.Είναι πολύ σύντομο,ο χρόνος κινείται πολύ γρήγορα ενώ κάτι σούρεαλ εικόνες στο τέλος του βιβλίου μου φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται περίσσοτερο για να υπάρξει γράγορα κάποιο τέλος.Εχω διαβάσει και το "Τανγκό των Χριστουγέννων" το οποίο επίσης μου φάνηκε μπαρούφα.

Weiss
20-05-2005, 11:18
Άσχετο, ο Ξανθούλης δεν είναι που έχει γράψει κάτι τέλεια παιδικά? Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο πχ? Πρέπει να έχω ακόμα τους δίσκους.

Gabriel
20-05-2005, 17:55
tha toy dwsw thn eykairia (an mh ti allo, gia na eksereynhsw se oso bathos to "fainomeno" Ksanthoylh apo prwto xeri), alla ws twra h proza toy moy fainetai poly metria. kamia moysikothta sto keimeno. poly axaro styl. pros to paron, paramenw dysaresta ekplhktos.

tha epanelthw.

Weiss
20-05-2005, 22:46
Σήμερα ξεκινάω Nick Hornby - A long way down

morphine
21-05-2005, 01:43
δεν πήρε καλές κριτικές ο νικολάκης :( Δεν ξέρουν αυτοί όμως.
(πες πως θα σου φανεί)

Kuolema
31-05-2005, 12:21
Dead Famous by Ben Elton. Η ιστορία γύρω από ένα φόνο σε ένα τηλεπαιχνίδι style "Big Brother". Light reading από ένα μάστορα. Όταν έχω διάθεση για κάτι βαρύτερο (ελπίζω μετά από αυτό), θα πιάσω το "Berlin" του Beevor. Ναι Nerd, το πήρα! Dispatches μετά :p

enitharmon
31-05-2005, 12:43
Τhe Dispossessed

Odonian
31-05-2005, 13:41
:pink:

Gabriel
04-06-2005, 17:27
Το έχω διαβάσει και μου φάνηκε ότι ο συγγραφέας αδυνατεί να ολοκληρώσει σωστά γεγονότα και χαρακτήρες.Είναι πολύ σύντομο,ο χρόνος κινείται πολύ γρήγορα ενώ κάτι σούρεαλ εικόνες στο τέλος του βιβλίου μου φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται περίσσοτερο για να υπάρξει γράγορα κάποιο τέλος.Εχω διαβάσει και το "Τανγκό των Χριστουγέννων" το οποίο επίσης μου φάνηκε μπαρούφα.

se mia frash, ayto to biblio synopsizei akribws ti trexei me thn sygxronh ellhnikh logotexneia.

Gabriel
05-06-2005, 19:56
Nikolai Gogol - Diary of a Madman and Other Stories

edit: diabasa thn omwnymh. kataplhktika zwntano grapsimo. arketa asteio kiolas. :thumbsup:

Weiss
07-06-2005, 11:24
Ξεκίνησα ψες το "μια σταγόνα ιστορία" του Δημήτρη Καμπουράκη.
Αν και δε μ'αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει, τα περιστατικά είναι αρκετά ενδιαφέροντα, μιας και είμαι εντελώς ανιστόρητη άλλωστε.

Kuolema
08-06-2005, 11:28
Τελείωσα το Dead Famous και ξεκίνησα το Popcorn, επίσης του Elton. Σήμερα όμως θα παρεμβληθεί φλάσμπακ με κάποιες απ' τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς :touched:

metamelia2
08-06-2005, 11:46
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών

ΟΕ
ΔΒ

KidA
08-06-2005, 14:19
james joyce - finnegans wake

jk :P

Odonian
08-06-2005, 14:50
Τελείωσα το Dead Famous και ξεκίνησα το Popcorn, επίσης του Elton. Σήμερα όμως θα παρεμβληθεί φλάσμπακ με κάποιες απ' τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς :touched:
8)

Gabriel
08-06-2005, 16:08
kalo to popcorn, alla kwmwdies aristofanh se komiks den einai. fact.

morphine
09-06-2005, 13:19
james joyce - finnegans wake
jk :P

γιατί τι έχει ο JAMES.
(ps καλύτερο αντρικό όνομα όλων των εποχών, ever, κλπ)

KidA
09-06-2005, 15:17
miam exeis diavasei dld to finnegans wake ? :shock:

morphine
09-06-2005, 16:02
όχι.

.

ένα σορτ στόρυ του έχω διαβάσει μόνο κι ήταν κάπως βαρετό. Αλλά είναι ιρλανδός.

τι έχει το finnegans wake;

KidA
09-06-2005, 16:10
den to egrapse toso san logotexniko vivlio , oso san peiramatismo me tis lekseis. psakse an thes kana apospasma sto internet na gelaseis :P

loreen
11-06-2005, 18:37
To alfavhtari tou diavolou - Ambrose Bierce

periexei alfabhtika kapoious aforismous tou styl:

ERWTAS:parodikh frenovlaveia h opoia 8erapeyetai me gamo h' apomakrynsh tou as8enous apo tous pa8ogonous paragontes.H pa8hsh ayth opws kai h terhdona einai diadedomenh mono stous politismenous laous pou zoun se texnhto perivallon,enw oi varvaroi pou anapneoun ka8aro aera kai trefontai lita parousiazoun idiaiterh anosia.Merikes fores o erwtas epiferei to 8anato,kyriws stous giatrous kai ligotero syxna stous idious tous as8eneis.

EYKAIRIA: h katallhloterh stigmh gia n'arpa3eis thn apogohteysh

Harbinger of Death
12-06-2005, 04:32
http://forum.electricrequiem.com/viewto ... 4%FC%F1%E9 (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=6223&highlight=%E1%EB%F6%E1%E2%E7%F4%FC%F1%E9)

loreen
12-06-2005, 16:08
:thumbsup: @Harbinger

Medusa
12-06-2005, 16:28
To alfavhtari tou diavolou - Ambrose Bierce

periexei alfabhtika kapoious aforismous tou styl:

ERWTAS:parodikh frenovlaveia h opoia 8erapeyetai me gamo h' apomakrynsh tou as8enous apo tous pa8ogonous paragontes.H pa8hsh ayth opws kai h terhdona einai diadedomenh mono stous politismenous laous pou zoun se texnhto perivallon,enw oi varvaroi pou anapneoun ka8aro aera kai trefontai lita parousiazoun idiaiterh anosia.Merikes fores o erwtas epiferei to 8anato,kyriws stous giatrous kai ligotero syxna stous idious tous as8eneis.

EYKAIRIA: h katallhloterh stigmh gia n'arpa3eis thn apogohteysh

grapse sxolia sto sxetiko thread mou plz thnx.

Nodoordonotthereisnotry
12-06-2005, 19:09
Παγκόσμια Πρόκληση του Ζαν Σακ Σερβάν Σρεμπέρ.

Medusa
12-06-2005, 19:55
"Επίκουρος- η αλη8ινή όψη του αρχαίου κόσμου" από τον Χαρ. Θεοδωρίδη.

Εκδόσεις Εστία.

KidA
13-06-2005, 02:09
lenos xristidis - psix

kalo einai e ? :D

minus6
16-06-2005, 13:10
Albert Pike - Morals & Dogma

Αρκετά ενδιαφέρον, παίζει και online.

IrDA
16-06-2005, 15:30
Το αστείο του Κούντερα. Αρκετά ενδιαφέρον μέχρι τώρα

Gabriel
16-06-2005, 15:30
Ken Kesey - one flew over the cuckoo's nest

Acid Baby
16-06-2005, 15:33
Το ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλλας του Μπουκόφσκι. Πολύ ωραίος τρόπος γραφής, ενδιαφέρουσα άποψη για τα πράγματα αν και δε ταυτίζομαι σε πολλά σημεία μαζί του.

Edit: Έχει και ΠΟΛΥ γέλιο σε σημεία.

Harbinger of Death
17-06-2005, 00:08
Ken Kesey - one flew over the cuckoo's nest

Πες σχόλια.

Master Of The Unbelievers
20-06-2005, 15:35
lenos xristidis - psix

kalo einai e ? :D

ena akoma poly kalo biblio tou einai kai ''ta xastoukopsara'' poy diabazw twra...oso geloios einai o titlos toso sobara einai ayta pou grafei...den kserw an to exei diabasei kaneis alla mexri stigmhs einai gamato..

symposium_lexotanil
20-06-2005, 16:26
http://forum.electricrequiem.com/viewto ... ight=lenos (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=3379&highlight=lenos)

ena aplo "lenos" sto search tha itan arketo

20-06-2005, 17:05
http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=3379&highlight=lenos

ena aplo "lenos" sto search tha itan arketo

:thumbsup: thanx

symposium_lexotanil
20-06-2005, 17:07
:skase: you welcome

20-06-2005, 17:16

hahahaha..ok tha prospathisw :happyjump:

Harbinger of Death
21-06-2005, 03:36

you'RE welcome.

[EDIT: α και on topic: τελείωσα το Hitchhiker's Guide και διαβάζω το The Restaurant at the End of the Universe]

symposium_lexotanil
21-06-2005, 17:01
euxaristoume ton harbinger pou ektos apo ellinika mas mathainei KAI sosta agglika.

(tsekare ta posts mou taktika,stin epomeni fora pou tha grapso thnx anti gia thanks na me diorthoseis)

21-06-2005, 19:02
arxisa na diabazw to ''treno me tis fraoules'' tou ksantoylh...

Harbinger of Death
22-06-2005, 01:48
euxaristoume ton harbinger pou ektos apo ellinika mas mathainei KAI sosta agglika.

(tsekare ta posts mou taktika,stin epomeni fora pou tha grapso thnx anti gia thanks na me diorthoseis)

Όχι βρε χαζέ, αυτό ξέρω ότι το ξέρεις και το γράφεις επίτηδες. Τι, κοροιδευόμαστε; :roll:

symposium_lexotanil
22-06-2005, 14:55
kaneis diagonismo me ton eauto sou gia to poios tha grapsei pio kseneroto post?

Harbinger of Death
23-06-2005, 03:00
:D :thumbsup:

MeLinDa
23-06-2005, 11:26
'to spiti katw apo tis katakombes'
(tou george leonardou)
my8istorhma pros aleksandreia meria...(spooky;p)

viva_emptiness
23-06-2005, 12:50
Teleiono to '' Η χαμένη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας'' toy Lucciano Canfora

Weiss
24-06-2005, 10:46
ξεκίνησα το "σκουληκότρυπες, μαύρες τρύπες και χρονομηχανές" αλλά δεν ξέρω άμα είναι καλό βιβλίο για μέσα στην εξεταστική. παίζει και να τ'αφήσω.

Kuolema
24-06-2005, 12:34
Sir Peter Ustinov - Προσοχή! Προκαταλήψεις!
Γάμησε :)
Τώρα θα αρχίσω Hans Blix - Disarming Iraq :pink:

loreen
24-06-2005, 16:35
Dionyshs Xaritopoulos - O anemos kouvari
an kai anaferetai san my8istorhma osoi ton 3eroun san syggrafea katalavainoun amesws oti prokeitai gia gegonota kai proswpa ths zwhs tou pera gia pera alh8ina

Kuolema
24-06-2005, 16:42
Ναι κι έφαγε αρκετό κράξιμο γι' αυτό...

loreen
24-06-2005, 16:46
xmmm...eimai sthn arxh akoma opote den exw apopsh gia to an ekane kala h' asxhma, h' kata poso ek8etei to proswpo gia to opoio mila.otan to teleiwsw 8a sou pw th gnwmh mou.. :wink:
esy to diavases h' apla exeis akousei diafora ?

metamelia2
24-06-2005, 18:21
Sir Peter Ustinov - Προσοχή! Προκαταλήψεις!

Ο γνωστός Peter Ustinov;

ον τοπικ: Μόλις τελείωσα τις "Ιστορίες του κ. Κόϋνερ" του Μπρεχτ. Κάποια στιγμή θα ποστάρω ένα απόσπασμα στο ανάλογο thread.

Gabriel
24-06-2005, 18:43
oxi o gnwstos, o allos sir peter ustinov.

Acid Baby
24-06-2005, 18:59
ο Πουαρές

carlmikaze
24-06-2005, 19:35
ον τοπικ: Μόλις τελείωσα τις "Ιστορίες του κ. Κόϋνερ" του Μπρεχτ. Κάποια στιγμή θα ποστάρω ένα απόσπασμα στο ανάλογο thread.

Kuolema
24-06-2005, 21:09
xmmm...eimai sthn arxh akoma opote den exw apopsh gia to an ekane kala h' asxhma, h' kata poso ek8etei to proswpo gia to opoio mila.otan to teleiwsw 8a sou pw th gnwmh mou.. :wink:
esy to diavases h' apla exeis akousei diafora ?

Δεν το διάβασα και, ενώ δε μου αρέσει να κρίνω πριν δω/διαβάσω/ακούσω, δεν ψήνομαι καθόλου να το διαβάσω, πόσο μάλλον να πληρώσω για να διαβάσω κάτι τέτοιο. Το άτομο που λέμε ήταν καθηγήτριά μου για ένα διάστημα btw, και θα προτιμούσα να το κρατήσω στο μυαλό μου όπως το θυμάμαι.

nothingman
25-06-2005, 11:45
Σήμερα ξεκινάω Nick Hornby - A long way down
το διάβασες;
πώς σου φάνηκε;

Weiss
25-06-2005, 12:10
μμ, εμένα μ'άρεσε. το σενάριο είναι απλοϊκούλι αλλά αυτά που λέει και ο τρόπος που τα λέει παραμένουν πολύ ωραία. κλασσικό υπόγειο χιούμορ, αλλά το βιβλίο είναι το πιο ψυχαναλυτικό του απ'όσα έχω διαβάσει ως τώρα (και είναι ωραίο αυτό γιατί ψυχαναλύει 4 εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες). overall, μ'άρεσε.

KidA
27-06-2005, 11:38
Jose Saramago

To kata Ihsoun Evaggelion.

to arxisa xthes , exei poli zontano tropo grafis kai ena eironiko stil pou sinexeia me kanei na xamogelao (:

Antrikos
29-06-2005, 16:57
Ζαν Ζακ Ρουσσώ : Ονειροπολήσεις ενός μοναχικού περιπατητή.

Weiss
29-06-2005, 18:19
Jose Saramago

To kata Ihsoun Evaggelion.

to arxisa xthes , exei poli zontano tropo grafis kai ena eironiko stil pou sinexeia me kanei na xamogelao (:

θα σταματήσεις να χαμογελάς όταν φτάσεις στην απαρίθμηση (σελίδες επί σελίδων) των μαρτύρων. seriously.

KidA
01-07-2005, 14:55
@Weiss genika einai tromera kourastikos o tropos grafis tou , me tis protaseis enos xiliometrou kai tous dialogous opos na'nai ,mi me apotharrineis kiallo :?

Weiss
09-07-2005, 11:39
xμ, καλά, όντως είναι κουραστικός ο τρόπος γραφής του αλλά δεν το έλεγα γι'αυτό, το έλεγα επειδή φρικάρεις με το ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ είναι αυτοί που αναφέρει και επειδή την αναφορά αυτή την κάνει με συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος σε κάνει να αναθεωρείς πολλά πράγματα γενικά.

on topic, ξεκίνησα το "The Eight" της Katherine Neville.

Kuolema
09-07-2005, 15:29
Amos Oz - Η Ίδια Θάλασσα.
Μαύρη κατάθλιψη πάλι... :|

Gabriel
09-07-2005, 18:59
John Steinbeck - The Grapes of Wrath

kai, parallhla, to anelpisto eyrhma

Stephen Fry's Incomplete and Utter History of Classical Music \m/

Harbinger of Death
10-07-2005, 02:38

Πες πέντε πράγματα.

Gabriel
10-07-2005, 02:50
o chopped to exei diabasei kai fainetai (blepe, review requests) enthoysiasmenos.

Odonian
10-07-2005, 06:18
Δεν πιάνεις κάτι πιο happy; :?

Chopped In Half
10-07-2005, 14:50
o chopped to exei diabasei kai fainetai (blepe, review requests) enthoysiasmenos.
xmou gia na mhn pareksigithw ws enthousiwdhs/parormhtikos/whatever (me thn kakh ennoia), prokeitai genika gia ton agaphmeno mou mythistoriografo e.

KidA
10-07-2005, 15:47
Na piaso dld na diavaso kana vivlio tou pou'xo na skonizetai sti vivliothiki mou?

exo ta : Anatolika tis Edem
O dromos me tis famprikes
Ta stafilia tis orgis
I makria koilada
Ouranies voskes
To feggari epese

me ti na ksekiniso? :D

Gabriel
10-07-2005, 15:59
xmou gia na mhn pareksigithw ws enthousiwdhs/parormhtikos/whatever (me thn kakh ennoia), prokeitai genika gia ton agaphmeno mou mythistoriografo e.

kala, de tha se parekshghsei kaneis... :D

Phoebus
10-07-2005, 19:32

Για αλλαγή πιάσε αυτό που διαβάζω εγώ, Η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας Λοάνα, του Ουμπέρτο Έκο. Συγκινητικό μα ευχάριστο. Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ένας βιβλιοπώλης που παθαίνει κάποιου είδους αμνησία μετά από εγκεφαλικό, ξαναβρίσκει την μνήμη του σιγά σιγά μέσα από αγαπημένα βιβλία, ποιήματα, κόμικς και ταινίες...

Kuolema
10-07-2005, 19:36

Για αλλαγή πιάσε αυτό που διαβάζω εγώ, Η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας Λοάνα, του Ουμπέρτο Έκο. Συγκινητικό μα ευχάριστο. Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ένας βιβλιοπώλης που παθαίνει κάποιου είδους αμνησία μετά από εγκεφαλικό, ξαναβρίσκει την μνήμη του σιγά σιγά μέσα από αγαπημένα βιβλία, ποιήματα, κόμικς και ταινίες...

Άντε ρε, σήμερα σταμάτησα σε μια βιτρίνα και έπεσε το μάτι μου σε αυτό. Πιθανότατα θα το πάρω για το ταξίδι. Πολύ όμορφο ακούγεται, cheers :)

eleventh guardian
10-07-2005, 19:38
Πέρα Από Το Ποτάμι - Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Odonian
11-07-2005, 12:45

Άντε ρε, σήμερα σταμάτησα σε μια βιτρίνα και έπεσε το μάτι μου σε αυτό. Πιθανότατα θα το πάρω για το ταξίδι. Πολύ όμορφο ακούγεται, cheers :)

Kuolema
13-07-2005, 16:37
Steve Fallon - Budapest, The Diva of the Danube
Lonely Planet, σ' αγαπώ :pink: :pink:
:D

Harbinger of Death
14-07-2005, 05:17
Έίμαι πλέον στη μέση του Mostly Harmless του Douglas Adams.

Εντάξει, η τριλογία σε πέντε μέρη γάμησε απίστευτα. Πραγματικά σε μερικές στιγμές ένιωσα να τα αγαπάω ήδη αυτά τα βιβλία, ακόμα και με μια ανάγνωση.

Άντε να δούμε τι θα διαβάσουμε μετά.

The Nerd
14-07-2005, 05:19

Πες πέντε πράγματα.

Re mhn eiste negroi (me thn kakia shmasia ths le3hs) Ola toy steinbeck einai klassika kai prepei na ta eixate diavasei prin ta 18 sas.

ChromeBlackFuture
14-07-2005, 12:49
Αγριεμένοι Ανάπηροι Επιστρέφουν Από Καυτά Κλίματα-Τομ Ρομπινς
:worship: :worship:

Gabriel
14-07-2005, 15:34
[quote=Gabriel]John Steinbeck - The Grapes of Wrath

Πες πέντε πράγματα.

Re mhn eiste negroi (me thn kakia shmasia ths le3hs) Ola toy steinbeck einai klassika kai prepei na ta eixate diavasei prin ta 18 sas.[/quote:2514kznk]

ksreis, dhladh, kapoion poy na exei diabasei prin ta 18 toy ola ta "klassika" mythistorhmata? (pera apo ton kalki, fysika, poy tha ta exei diabasei kai se diafano limited promo binylio)

Atheist
14-07-2005, 17:10
Μόνο τα κλασσικά της Ρωσσικής λογοτεχνίας παίρνουν τα χρονάκια τους... Αν φυσικά μιλάμε για διάβασμα και όχι γι' αυτό το περνάω-τα-μάτια-μου-πάνω-από-τις-σειρές-με-τα-γράμματα attitude των ΓΚΟΘΟΥΔΩΝ.

Sorry, έπρεπε να το πω. :roll:

UmbilicalResidue
15-07-2005, 16:32
michel foucault - επιτήρηση και τιμωρία. διαβάστε το αυτό οσοι δε το έχετε κάνει.

Kingdom Gone
15-07-2005, 16:48
michel foucault - επιτήρηση και τιμωρία. διαβάστε το αυτό οσοι δε το έχετε κάνει.

Harbinger of Death
17-07-2005, 16:38
Μου τελείωσαν τα Α4 και δεν μπόρεσα να τυπώσω τις τελευταίες του Mostly Harmless γμτνπτναμ, οπότε διαβάζω τη Μυστηριώδη Φλόγα της Βασίλισσας Λοάνα. Πολύ καλό είναι.

rincewind2k
17-07-2005, 22:55
haruki murakami - dance dance dance. γενικά καλό, με εκλάμψεις μεγαλείου.

Kveldssanger
19-07-2005, 11:32
Διάβασα χτες το "Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου" του Marques, το οποίο ήταν μάλλον το καλύτερο κίνητρο για να ασχοληθώ παραπάνω με αυτόν (μετά το ναυάγιο του "Φθινόπωρου του Πατριάρχη"). Ωραίο βιβλίο, πολύ άμεσο και θα ήμουν περίεργος να μάθω σε ποιο βαθμό (αν ήταν καθόλου δηλαδή) "βιογραφικό".

nothingman
19-07-2005, 13:03
Διάβασα χτες το "Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου" του Marques, το οποίο ήταν μάλλον το καλύτερο κίνητρο για να ασχοληθώ παραπάνω με αυτόν (μετά το ναυάγιο του "Φθινόπωρου του Πατριάρχη"). Ωραίο βιβλίο, πολύ άμεσο και θα ήμουν περίεργος να μάθω σε ποιο βαθμό (αν ήταν καθόλου δηλαδή) "βιογραφικό".
όχι, δεν είναι καθόλου βιογραφικό... έχει ήδη βγάλει μια βιογραφία ("Ζω για να τη διηγούμαι"), αν θυμάμαι καλά το 2003, επίσης εξαιρετικό βιβλίο και ακριβώς όπως πρέπει για καλοκαίρι

Kveldssanger
19-07-2005, 13:05
Διάβασα γι' αυτή στο βιβλίο, μάλλον θα είναι το επόμενο. Τα 100 χρόνια μοναξιά μάλλον θα πέσουν βαριά τώρα. =p

Gabriel
21-07-2005, 16:52
Hugh Laurie - The Gun Seller

Harbinger of Death
24-07-2005, 19:09
Διάβασα δύο διηγήματα Παπαδιαμάντη. Χωρίς να μου τρελάνουν τα ίδια τα διηγήματα, μου φάνηκερ απίστευτα ενδιαφέρουσα η γλώσσα. Τώρα διαβάζω το "Έρχονται τα ρομπότ" του Ασίμωφ.

(έγραψαν πάλι οι Έλληνες μεταφραστές. το original λέγεται rest of the robots )

Weiss
25-07-2005, 14:13
Kyril Bonfiglioli - The Mordecai Trilogy

tamagothi
25-07-2005, 15:21
Διάβασα γι' αυτή στο βιβλίο, μάλλον θα είναι το επόμενο. Τα 100 χρόνια μοναξιά μάλλον θα πέσουν βαριά τώρα. =p
Η βιογραφία είναι ψιλομεγάλη και δεν πολυαξίζει να τη διαβάσεις χωρίς να έχεις διαβάσει λίγο Μαρκές προηγουμένως. Διάβασε τα 100 χρόνια λέμε, δεν είναι βαρύ βιβλίο (παρά τον τρομαχτικό του τίτλο).

UmbilicalResidue
25-07-2005, 23:43
Thomas de Quincey - η Δολοφονία ως Μια εκ των Καλών Τεχνών.

Weiss
27-07-2005, 15:48
Harry Potter and the Half-blood Prince

:) :)

freak brother
28-07-2005, 23:32

:cry:

Kveldssanger
29-07-2005, 11:10
E, άντε καμιά μέρα άμα είναι να συναντηθούμε να στο φέρω. Αυτό το βιβλίο έχει κάνει το γύρο της Αθήνας τόσα χρόνια.

freak brother
29-07-2005, 16:08
kalo einai auto :D

Harbinger of Death
31-07-2005, 03:45
Η "Φάρμα των Ζώων" ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Να ήξερα και τα γεγονότα καλύτερα.

Kuolema
31-07-2005, 13:52
"Το Αστέρι του Αλγερίου" του Αζίζ Σουακί, που εκτυλίσσεται λίγο πριν τον εμφύλιο. Ήρωας είναι ένας ανερχόμενος τραγουδιστής που κάπου στην ανηφόρα σκοντάφτει και η πολιτική/θρησκευτική συγκυρία αναλαμβάνει το ρόλο της.
Τώρα διαβάζω την "Ιστορία (Κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους" του θεού Βασίλη Ραφαηλίδη. Όποιος έχει διαβάσει κάτι δικό του ξέρει για τι πράγμα μιλάμε. Εκλαϊκευμένο (όχι λαϊκίστικο) και γλαφυρό ύφος γραφής και άφθονες αναφορές σε γεγονότα που στο σχολείο παρέλειψαν να μας πουν.

The Nerd
31-07-2005, 14:29
Η "Φάρμα των Ζώων" ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Να ήξερα και τα γεγονότα καλύτερα.
Steile PM me tis apories soy, o orwell einai apo toys agaphmenoys moy ...

Harbinger of Death
31-07-2005, 16:30
Χαχαχ, εν τω μεταξύ μια ζωή μπερδεύω τον Orwell με τον Orson Welles και παραλίγο να γράψω "η Φάρμα των Ζώων του Welles" :D

Kveldssanger
05-08-2005, 03:38
To "Λύκο της Στέπας" του Hesse. Το αγαπώ ήδη.

carheart
05-08-2005, 04:05

:pink:

Kingdom Gone
05-08-2005, 11:38

\m/

tamagothi
05-08-2005, 13:28
=))))

rincewind2k
05-08-2005, 13:52

:evert:

carheart
06-08-2005, 01:39
"O erwtas sta xronia ths xoleras"

eimai stin arxh akoma, alla me kerdizei olo k perissotero

Atheist
06-08-2005, 02:24
Σβελτάδα θέλω.

carheart
06-08-2005, 02:39
ligo kafe panw?

Atheist
06-08-2005, 03:23
Λίγο σπέρμα μήπως τώρα που συνήθισες? ;p Λίγα με το μπουκ μ'.

Kingdom Gone
06-08-2005, 13:25
ωραία, για πείτε τώρα με ποιο του μάρκες να ξεκινήσω. έχω διαβάσει μόνο μια συλλογή μικρών διηγημάτων (το 'θανατος σταθερός πέρα από τον έρωτα' ή κάπως έτσι) που μ' αρεσε πολύ. για να ξεκινήσω είμαι ανάμεσα στα 100 χρόνια μοναξιά και στον έρωτα στα χρόνια της χολέρας αλλά αν νομίζετε ότι κάποιο άλλο είναι καλύτερο πείτε.

freak brother
06-08-2005, 21:34
100 xronia xoleras

vasika emena maresoun exisou kai ta tria opote..

tamagothi
06-08-2005, 21:55
100. opwsdipote.

Kveldssanger
06-08-2005, 22:11
Έχω να δηλώσω ότι ο "Λύκος" τα έσπασε ολοκληρωτικά. Ερμίν :πινκ: Για τη συνέχεια λέω και γω να πάω να πάρω τα 100 χρόνια. Και το Άρωμα του Ονείρου.

enitharmon
07-08-2005, 13:52
Και το Άρωμα του Ονείρου.
:pink::pink::pink:

mou kanane dwro ti biografia tou Bob Dylan :)

Kingdom Gone
08-08-2005, 10:55
Έχω να δηλώσω ότι ο "Λύκος" τα έσπασε ολοκληρωτικά. Ερμίν :πινκ: Για τη συνέχεια λέω και γω να πάω να πάρω τα 100 χρόνια. Και το Άρωμα του Ονείρου.

:roll:

Harbinger of Death
09-08-2005, 15:10
Διάβασα διηγήματα Πόε, τον Ξένο του Καμύ, την απόδοση του Μη Φοβάσαι τη Φωτιά ( :? ) και μου τελειώνουν τα βιβλία που έχω φέρει για να διαβάσω στις διακοπές. :|

Θέλω τον Αιώνιο Πρόμαχο του Μούρκοκ. Σνιφ. Έπρεπε να το χα αγοράσει από το πανηγύρι. :roll:

Atheist
10-08-2005, 23:13
Λοιπόν, άκου πως τελειώνει... ;p

Jim Dandy Mangrum
12-08-2005, 11:02
ARTHUR C. CLARKE - THE SENTINEL

nothingman
12-08-2005, 12:47
Bob Dylan, Η ζωή μου
ενδιαφέρον έχει μέχρι τώρα

Kingdom Gone
12-08-2005, 12:52
ε μάλλον δε μένει και πολύ ακόμα

Carcass_
18-08-2005, 00:15
A Game Of Thrones

morphine
18-08-2005, 02:23
Harbinger of Death είδα κάπου σε αυτό το τόπικ ότι έχεις διαβάσει το άρωμα. Εκτός από το ότι η ιστορία τα σπάει ολοκληρωτικά, σου άρεσε όπως είναι γραμμένο;

Milton
19-08-2005, 15:45
Twra teleiwnw :Charles Robert Maturin - Melmoth the Wanderer
Tha arxisw: Juan Rulfo - Pedro Paramo

Elfstone
19-08-2005, 15:55
"Βυζάντιο" του Stephen Lawhead. Εντυπωσιακή ιστορία ενός ιρλανδού μοναχού του 9ου αιώνα και των περιπετειών του για ένα προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη. Βίκινγκς, Άραβες, Έλληνες μπλεγμένοι σε βυζαντινές δολοπλοκίες. Προειδοποίηση : είναι 700+ σελίδες :)

Weiss
22-08-2005, 13:09
Διάβασα το line of beauty του Alan Hollinghurst και οι ομοφοβικοί (και αυτοί που δεν θα αντέξετε τις ομοφυλοφυλικές σκηνές σεξ τεσπά) μείνετε μακριά του. Γαμάει πάντως.
και τώρα διαβάζω το diary του Chuck Palahniuk που έχει γράψει κ το fight club και είναι πολύ περίεργο αλλά πολύ ώραια γραμμένο.

ang69
22-08-2005, 17:56
To Diary είναι το μοναδικό βιβλίο που έχω διαβάσει, το οποίο σκεφτόμουν για μέρες μετά και το είδα και στον ύπνο μου κάποιο βράδυ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Διάβασα ένα μυθιστόρημα του Stephen King παλιό που δεν είχα πετύχει παλιότερα, το Firestarter και ήταν οκέι και το Μενού των Φαντασμάτων του Ξανθούλη.

Επίσης ξεκίνησα να διαβάζω την Ιστορία Αγάπης και Σκότους του Άμος Οζ. Διάβασα τη λεπτομερή περιγραφή του σπιτιού του και της βιβλιοθήκης του πατέρα του. Διάβασα τη λεπτομερή περιγραφή της γειτονιάς του.

Άντεξα να διαβάσω τη λεπτομερέστατη περιγραφή της διαδρομής από το σπίτι του στο σπίτι του θείου του. Έκανα υπομονή διαβάζοντας της λεπτομέρειες της εξωτερικής εμφάνισης του εν λόγω σπιτιού καθώς επίσης και την περιγραφή και της παραμικρής γωνιάς του γραφείου και της προσωπικής βιβλιοθήκης του θείου, μέχρι που ο θείος είπε "Ας πάμε στο σαλόνι".

Όταν όμως διάβασα τη φράση "Υπήρχαν δύο τρόποι να πάει κανείς από το γραφείο στο σαλόνι" ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ!

Του χρόνου πάλι.

Kuolema
22-08-2005, 17:59
Όντως το έχει αυτό όμως. Αλλά αξίζει. Έχει κάτι special που δεν μπορώ να προσδιορίσω.

pitchfork
22-08-2005, 17:59
:rofl:
Εγώ τελείωσα το ΑΕΙΠΟΛΗ και άρχισα το ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ του Μπάρκερ.
Άντε να τελειώσει κι αυτό γιατί η στίβα με τα αδιάβαστα βιβλία με έχει προβληματίσει.

ang69
22-08-2005, 18:12
Όντως το έχει αυτό όμως. Αλλά αξίζει. Έχει κάτι special που δεν μπορώ να προσδιορίσω.

Το έχει και φαίνεται σε κάποια σημεία. Αλλά εξαφανίζεται μέσα στις περιττές περιγραφές. Θα το ξαναδοκιμάσω πάντως κάποια στιγμή και (ότ)αν καταφέρω να το τελειώσω θα ξαναγράψω.

Weiss
24-08-2005, 00:22
Ian McEwan - Saturday

atom_smasher
25-08-2005, 20:41
teleiwsa to eisagwgh sthn psuxanalush tou agaphtou froint.den thumamai an to egrapsa.kai twra 3ekinhsa to dikaio ths pugmhs tou papanoutsou.oxi,den eixa diavasei otan edina panellhnies.

carheart
26-08-2005, 09:39
teleiwsa to eisagwgh sthn psuxanalush tou agaphtou froint.den thumamai an to egrapsa.

mallon o froyd to egrapse filos!

Chopped In Half
26-08-2005, 15:05
axaaxaxaxxaxaa

atom_smasher
26-08-2005, 15:37
penixro.

Kellanved
27-08-2005, 04:55
arxisa prin apo ligo to fool moon ths seira dresden files tou jim butcher (ola mazi mallon akougontai perierga.. :? ) tespa einai to deutero tis seiras, to prwto legetai storm front, einai fantasy se suxronh epoxh me arketa noir atmosfaira kai xwris na einai tpt tromera poluploko diavazetai polu eukola kai euxarista, einai kai sxetika mikra gurw stis 300 selides paperback, opios endiaferetai gia to eidos kai thelei na diavasei kati xalaro einai kalh fash..

KidA
29-08-2005, 12:26
Ta galazia anthi tou Raymond Queneau

na to diavasete.oloi.oloi.oloi :D

jimid
29-08-2005, 12:47
The Trail of Cthulhu

by
August Derleth

Sxedon to teleiwsa kai mporw na pw pws o mathitis fainetai na eixe kseperasei to daskalo.

nothingman
29-08-2005, 12:57
David Toop - Ocean of sound
τρομερά ενδιαφέρον

Harbinger of Death
30-08-2005, 16:59
Harbinger of Death είδα κάπου σε αυτό το τόπικ ότι έχεις διαβάσει το άρωμα. Εκτός από το ότι η ιστορία τα σπάει ολοκληρωτικά, σου άρεσε όπως είναι γραμμένο;

Ναι. Ήταν γαμάτο. Ιδίως όταν έκανε οσφρητικές περιγραφές.

@Elfstone
Λέει αυτό τίποτα στην πορεία; Στις πρώτες εκατό σελίδες το παράτησα (για το "Βυζάντιο" του Lawhead λέω). Γενικά τα ιστορικά μυθιστορήματα που το παρακάνουν με την επίδειξη γνώσεων μου τη δίνουν.

Διάβασα το Heart of Darkness του Conrad. Νομίζω καμία σχέση με το βάθος του Apocalypse Now, αν και ήταν πολύ καλογραμμένο και υποβλητικό.