View Full Version : Σοσιαλισμός στα εξάρχεια
Dragonlord
10-10-2009, 12:11
http://www.tvxs.gr/v23000
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=293091&dt=10/10/2009
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=293117&ct=1&dt=10/10/2009
«Για την ασφάλειά σας να δεχθείτε τον έλεγχο» ήταν η πρώτη φράση που έλεγαν οι αστυνομικοί και ακολουθούσε εξονυχιστικός έλεγχος σε τσάντες, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Επιτέλους, ευγενικοί μπάτσι!
Drumsick
10-10-2009, 12:21
=S
Φαντάσου τι έχει να γίνει απόψε στο indy free..
ΠΡΟ-ΠΟ! στην υπηρεσία το Ελληνα Πολιτη, μια κοινωνική προσφορά του νέου ΜΠΑΤΣΟΚ
μπιζαριος
10-10-2009, 12:24
Μαζεψανε και χρηστη του ER. αν θελει ας πει ο ιδιος το ονομα του. αλλα απο οτι διαβαζω στα αρθρα που εδωσες:
Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν δεκάδες έλεγχοι σε αυτοκίνητα και άτομα που κρίθηκαν ύποπτα και έγιναν αρκετές προσαγωγές.
ο χρηστης καθε αλλο παρα υποπτος :rofl:
http://www.tvxs.gr/v23000
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=293091&dt=10/10/2009
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=293117&ct=1&dt=10/10/2009
«Για την ασφάλειά σας να δεχθείτε τον έλεγχο» ήταν η πρώτη φράση που έλεγαν οι αστυνομικοί και ακολουθούσε εξονυχιστικός έλεγχος σε τσάντες, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Επιτέλους, ευγενικοί μπάτσι!
σε προειδοποιούν έτσι ότι θα σε σπασουν στο ξύλο αν αρνηθείς;
Ειδικότερα, δύο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ένας γιατί εις βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ένας για παραβάσεις «υγειονομικού ενδιαφέροντος», τρεις λαθρομετανάστες και ένας γιατί έπαιζε απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια. Επίσης οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 143 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης και 46 ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών.
ΠΡΟΠΟτζίδικο ή Ψιλικατζίδικο είναι αυτό;
και πριμοδότηση της παραπαιδείας αλά σοσιάλ!
http://www.epiruspost.gr/epikairotita/2107-2009-10-08-23-03-18.html
Με τελεσίγραφο μοιάζει η πρώτη απόφαση που υπέγραψε η νέα Υπουργός Παιδείας, η οποία με λακωνικό τρόπο καταργεί την πρόσθετη διδακτική στήριξη, τα φροντιστηριακά μαθήματα δηλαδή που γίνονταν τις απογευματινές ώρες στα δημόσια σχολεία.Το έγγραφο έφτασε χθες πριν το μεσημέρι στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην υλοποίηση του προγράμματος της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι διαδικασίες υλοποίησης να διακοπούν».
yp paidiasΑυτό είναι το περιεχόμενό του και σαφώς δεν αποτελεί καθόλου καλό δείγμα για τη νέα υπουργό, αφού επρόκειτο για ένα μέτρο που απευθύνονταν κυρίως στα παιδιά των οικονομικά αδύνατων οικογενειών και εκείνων που δεν έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά για φροντιστήρια.
Πλήγμα βέβαια αποτελεί και για τους εκπαιδευτικούς που το υλοποιούσαν. Στο σύνολό τους σχεδόν, έκαναν ορισμένες ώρες μάθημα, προκειμένου να αυξήσουν την μοριοδότησή τους εν όψει μελλοντικών διορισμών. Η επιλογή κάθε άλλο παρά με κομματικά κριτήρια γίνονταν.
Το πρώτο δείγμα γραφής που έδωσε η νέα υπουργός δεν είναι καθόλου καλό και φυσικά θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος αντίδρασης των συνδικαλιστικών οργάνων των καθηγητών.
Drumsick
10-10-2009, 12:45
candiru σκάσε πια.
candiru σκάσε πια.
ΠΑΣΟΚ ψήφισες;
μπιζαριος
10-10-2009, 12:53
Δεν χρειαζεται να ψηφισει πασοκ για να σε θεωρει ενοχλητικο.
Dragonlord
10-10-2009, 12:59
Ρε μινάρα σοβαρά, έλεος, παίζει τα μισά ποστς στο πόλιτιξ την τελευταία βδομάδα να είναι δικά σου. Στην τελική κάνε ένα ποστ και κάνε έντιτ αν θες να προσθέσεις κάτι γιατί έτσι πρήζεις.
BURNIN AMBITION
10-10-2009, 13:00
και ελεγα ρε ποτε θα κανετε θρεντ. δεν ειχα χρονο αλλιως θα ειχα κανει εγω
λοιπον εχει γινει της καριολας
πολυς ελεγχος
φιλο μου παρολο που ειχε ταυτοτητα τον πηγαν για αξακριβωση.
μαλλον θελει ο χρυσοχοιδης να δειξει οτι δε μασαει και ειναι και ο πρωτος τζον γουειν?
οι μαγκιες στα εξαρχεια ομως ποτε δεν περασαν και μυριζει γενικα μπαρουτι η φαση
μαλλον θα κατεβω σημερα κατω να δω απο κοντα παλι τι γινεται. πολυ μπατσαρια ομως ε
πειτε κανα περιστατικο που ειδατε εσεις ξερω γω και οχι τι λενε τα μιντια
στο παρκο τι γινεται?
Harbinger of Death
10-10-2009, 13:15
Για πείτε, ή δείξτε κανένα μέρος που μπορώ να μάθω, ποια ακριβώς είναι τα νόμιμα δικαιώματά μου ως περιπλανώμενος πολίτης, τι στοιχεία έχω δικαίωμα να παρακρατήσω, απέναντι σε ποιους, τι στοιχεία υποχρεούμαι να δώσω, τι μπορούν να μου ψάξουν, ποιοι θα με σπάσουν στο ξύλο κ.ο.κ. Όχι ότι δε θα είμαι αρκετά κότα για να τα εφαρμόσω, αλλά πείτε.
ikonoklast
10-10-2009, 13:16
κάτι πούτσες
χαχαχαχα ραντομ κοπηπαστα, στη φάση.
Dragonlord, μη γίνεσαι μαλάκας, όποιος θέλει τον έχει ignore!!
Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση αστυνομικής βίας και καταστολής προχώρησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μόλις ανέλαβε και επίσημα την κυβερνητική διαχείριση, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Εξαρχείων. Σαν έτοιμοι από καιρό, ως μια προαποφασισμένη εκ των προτέρων ενέργεια, κατέλαβαν το πάρκο της οδού Χ. Τρικούπη κάνοντας οχτώ τουλάχιστον συλλήψεις, 70 προσαγωγές και εκατοντάδες ελέγχους, ενώ ο «στρατός κατοχής» έπνιγε αναίτια με δακρυγόνα την περιοχή τρομοκρατώντας όποιον μένει, συχνάζει, δουλεύει ή περνάει από εκεί.
Μια «απαγορευμένη πόλη» μέσα στην ίδια την πόλη της Αθήνας. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!!! Με τα ΜΑΤ, την αστυνομική βία και τρομοκρατία, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του. Ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία, εφαρμογή στην ουσία της ίδιας αντεργατικής πολιτικής, με μπροστάρη τα ΜΑΤ και την καταστολή. Με τον πιο κατάλληλο τρόπο για το κεφάλαιο πήρε τη σκυτάλη από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» κ. Χρυσοχοϊδης συνηθισμένος από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς) συνεχίζει το δόγμα καταστολής ως το μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους, ενώ ο υφυπουργός, κ Βούγιας δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνεία των προθέσεων και της πολιτικής της νέας κυβέρνησης καθώς δήλωσε ότι «…δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εστίες ανομίας στην πόλη…» προετοιμάζοντας νέα πογκρόμ σε οτιδήποτε αντιστέκεται, πάει κόντρα στην αντιδραστική πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Κεφαλαίου.
Καμιά ανακωχή – καμιά αναμονή απέναντι στην επίθεση που θα ξεδιπλώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ωμή αστυνομική βία των πρώτων ημερών διακυβέρνησης αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της ολομέτωπης επίθεσης στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα που θα ακολουθήσει. Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία, πόσο μάλλον για επιλογή που αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είναι το περίβλημα της «κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», η αυταρχική θωράκιση του που προηγείται αλλά και έπεται των αντεργατικών μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, αποσκοπεί στον εκφοβισμό και την καταστολή της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, κάθε αγωνιζόμενου που αμφισβητεί τους μονόδρομους του κεφαλαίου.
Μαχητική εργατική αριστερή αντιπολίτευση, στηριγμένη σε ένα πολιτικό κίνημα εργαζομένων, νεολαίας. Για την διεκδίκηση μιας Χάρτας αναγκών και δικαιωμάτων εργαζομένων και νεολαίας, για τις λαϊκές ελευθέριες της εποχής μας.
Φοβούνται νέες εξεγέρσεις, νέους Δεκέμβρηδες, νέα ανατρεπτικά κινήματα της εργατικής και νεολαιίστικης πλειοψηφίας. Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους…
.
ΝΑΡ - νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 9/10/2009
LokiTricksterGod
10-10-2009, 13:17
έχω την εντύπωση ότι στο tvxs έχει αναρτηθεί κάτι σχετικό.
επίσης μπέρνι και όσοι άλλοι θέλετε να ενημερώνεστε για τα τεκταινόμενα, το indymedia ανανεώνεται διαρκώς real time. φοβάμαι πως παίζει αρκετή παραπληροφόρηση αλλά απ'την άλλη, απ'όσο ξέρω, δεν υπάρχει και καμιά εναλλακτική άμα θες άμεση ενημέρωση. =/
Drumsick
10-10-2009, 13:17
Kι εγώ ignore τον έχω αλλά δεν παυει να είναι ενοχλητικός.
Shadowking
10-10-2009, 13:19
Για πείτε, ή δείξτε κανένα μέρος που μπορώ να μάθω, ποια ακριβώς είναι τα νόμιμα δικαιώματά μου ως περιπλανώμενος πολίτης, τι στοιχεία έχω δικαίωμα να παρακρατήσω, απέναντι σε ποιους, τι στοιχεία υποχρεούμαι να δώσω, τι μπορούν να μου ψάξουν, ποιοι θα με σπάσουν στο ξύλο κ.ο.κ. Όχι ότι δε θα είμαι αρκετά κότα για να τα εφαρμόσω, αλλά πείτε.
http://www.tvxs.gr/v22951
όλη η αλήθεια.
ikonoklast
10-10-2009, 13:19
Ειρωνικά το 'πα, ban και ξύλο άμεσα.
Kι εγώ ignore τον έχω αλλά δεν παυει να είναι πειρασμός.
μπιζαριος
10-10-2009, 13:24
πειρασμος ηταν ο διαολος ρε μαλακα. εσυ εισαι πολυ βλακας για να εισαι ο διαολος.
(π.χ.)
Harbinger of Death
10-10-2009, 13:31
http://www.tvxs.gr/v22951
όλη η αλήθεια.
Αχαχα το είχα ανοιχτό σε ταμπ και δεν το είχα διαβάσει ακόμα. :cool:
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/9233_1264946263206_1216250346_30792.jpg
BURNIN AMBITION
10-10-2009, 14:10
re μαλακες ειναι σοβαρο το θρεντ και αρχισατε τα καραγκιοζιλικια
μπιζαριε που ρωτησες, αν εχεις ταυτοτητα κανονικα δε πρπει να σε τρεχουν για εξακριβωση αλλα αμα θενε σε τρεχουν και παιρνεις ταρχιδιαμ
θα κατεβω το βραδυ να δω τι παιζει απο κοντα
Shadowking
10-10-2009, 14:15
κατέβα, εσένα περιμένουν.
BURNIN AMBITION
10-10-2009, 14:18
καλα μαλακα διαβασα το tvxsτωρα και εμεινα μαλακας. ειναι πολυ χειροτερα αποτι νομιζα.
αν συνεχιστει αυτο για ολη τη βδομαδα, οτι στοιχημα θελετεοτι θα εχουμε νεο δεξεμβρη πριν φυγει ο οκτωβρης.
ikonoklast
10-10-2009, 14:23
Νοέμβρη, πορώσου.
να και κάτι σοβαρό από τους κόκκινους ρεπόρτερς
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1089827
Drumsick
10-10-2009, 14:29
Κάτω με την ορθογραφία.
LokiTricksterGod
10-10-2009, 14:36
ΤΥΠΩΤΑ
Drumsick
10-10-2009, 14:41
Ακολουθεί φασαρία και έντονος διαξιφισμός
.
antimusic
10-10-2009, 14:49
Ακολουθεί φασαρία και έντονος διαξιφισμός
:duel:
metamelia3
10-10-2009, 14:53
τωρα σοβαρα, μονο εγω νιωθω οτι οι μπατσοι ειναι ο πιο αμεσος κινδυνος για τον καθε πολιτη;
Shadowking
10-10-2009, 15:00
ναι ρε βλάκα χαζομπάχαλε.
Tonosalata
10-10-2009, 15:29
pw, prwiniatika kata tis 1 pou jupnisa k katevena na paw sto magazi pernaw apo plateia pros stournarh vlepw mia omada opke na erxetai kata panw mou,strivw na paw apo themistokleous vlepw mia omada mpatsoeidikofrourous kiautoi katapanw mou.
tin ekana apo mpenaki. kai oloi kataliksane sthn plateia k volodernan anamesa sta kafe
wtf
Death MD
11-10-2009, 05:35
παιδια μια και τωρα το ειδα το θρεντ
το αντιστοιχο για την επιθεση κουκουλοφορων ψες το πρωι πριν το ντου των μπατσων Σολωνος και ακαδημιας και για τα σπασμενα καταστηματα και τραπεζες που ειναι?
ναι ναι ξερω ειμαι φασιστας πασοκος χρυσαυγιτης κλπ.
metamelia3
11-10-2009, 09:48
όχι μωρε, βλάκας είσαι
Death MD
11-10-2009, 14:05
αυτο ειναι στο "κλπ" ρε συ
αλλωστε γι αυτο κανω αποπειρες να γραψω στο πολιτικς κανα ποστ , για να το παιξω εξυπνος.
ενταξει δεν το εχω ακομα αλλα που θα παει , μαθαινω απ τους καλυτερους.
Drumsick
11-10-2009, 14:20
Xτές έγινε κάνα σκηνικό? Όσο ήμουν εγώ ήταν ήσυχα τα πράγματα.
regularpaul
11-10-2009, 14:55
μονο το πρωι, ειχε παλι ελεγχους
γιατρε, αν ως απαντηση στην επιθεση_κουκουλοφορων που αναφερεις
ειχαμε εναν αντιστοιχο διαξιφισμο (:razz:) αστυνομικων/κουκουλοφορων
απο αυτους που συμβαινουν συχνα πυκνα, ισως δεν υπηρχε καν θρεντ σχετικο
το θεμα του θρεντ ειναι η γενικευμενη -οχι ιδιαιτερα φιλικη- ''επεμβαση" σε μια συνοικια
ξερεις με πραγματικους κατοικους κι επισκεπτες που δεν ψηνονται να τους ελεγχουν χωρις λογο
φαντασου το στο γηπεδο, γινονται επεισοδια μεταξυ οπαδων/ματ
και μετα η αστυνομια μπαινει σε ολες τις θυρες
και με προκλητικο τροπο ελεγχει οποιον γουσταρει
πώς θα αισθανοσουν?
BURNIN AMBITION
11-10-2009, 15:19
xtes de katevika pros kafeti kai parko eftasa mexri closer kai araxa ekei. eixe mpatsaria kai ekei(arxh ippokratous) kai kata tis 2 pou irthan kati filarakia mou pan oti ligo pio katw kanan pali elegxous
otan efuga to xhmerwma htan ola hsuxa.
Death MD
11-10-2009, 15:56
μονο το πρωι, ειχε παλι ελεγχους
γιατρε, αν ως απαντηση στην επιθεση_κουκουλοφορων που αναφερεις
ειχαμε εναν αντιστοιχο διαξιφισμο (:razz:) αστυνομικων/κουκουλοφορων
απο αυτους που συμβαινουν συχνα πυκνα, ισως δεν υπηρχε καν θρεντ σχετικο
το θεμα του θρεντ ειναι η γενικευμενη -οχι ιδιαιτερα φιλικη- ''επεμβαση" σε μια συνοικια
ξερεις με πραγματικους κατοικους κι επισκεπτες που δεν ψηνονται να τους ελεγχουν χωρις λογο
φαντασου το στο γηπεδο, γινονται επεισοδια μεταξυ οπαδων/ματ
και μετα η αστυνομια μπαινει σε ολες τις θυρες
και με προκλητικο τροπο ελεγχει οποιον γουσταρει
πώς θα αισθανοσουν?
συμφωνω με οσα λες και ειμαι κατα των μπατσων εχωντας και εγω οπως και σχεδον ολοι σας ζησει αστυνομικη βια στο παρελθον, απλα ο χρυσοχοιδης σηκωσε αμεσως το γαντι στην πρωινιατικη προκληση των τραμπουκων που απ οτι διαβασα πετουσαν και φειγ βολαν κοροιδευοντας τους μπατσους κλπ η κατι τετοιο.
οσο δεν παω μια τους μπατσους αλλο τοσο δεν παω και κατι κακομαθημενα σκατοπαιδα που σπαζοντας μια τραπεζα και ενα μαγαζι η ενα αμαξι νομιζουν οτι ριχνουν γροθια στο κατεστημενο.
το οτι απαντησαν αμεσα το βραδυ οι μπατσοι εντος εξαρχειων πολυ απλα ηταν ενα μηνυμα απο το υπουργειο οτι "το μηνυμα εληφθη και κατσετε καλα μην θυμωσουμε και σας κανουμε νταντα".
αναμενουμε δυναμικη απαντηση τραμπουκων εντος των ημερων.
και στο παιχνιδακι μπατσων-τραμπουκων παντα χαμενος βγαινει ο απλος κοσμακης οπως ειπες και εσυ.
προσωπικα μιλωντας παντως προτιμω να μου μειωσει την προσωπικοτητα και να μου πουλησει μαγκια το καθε 20χρονο σκατοφασισταριο με στολη απ το να μου σπασει το αμαξι η το μαγαζι το καθε 20χρονο σκατοφλωρακι με κουκουλα.
ειναι θεμα προτεραιοτητων.
Phantom Duck
11-10-2009, 16:07
πράγματι, μια θεμελιώδης προτεραιότητα στη ζωή είναι να βάζεις το τζάμι του αμαξιού πάνω από την αξιοπρέπειά σου.
Custom User
11-10-2009, 16:09
πράγματι, μια θεμελιώδης προτεραιότητα στη ζωή είναι να βάζεις το τζάμι του αμαξιού πάνω από την αξιοπρέπειά σου.
This thread is now about παίζουμε με τις λέξεις. Λοιπόν.
metamelia3
11-10-2009, 16:24
που το βλεπεις το παιχνιδι με τις λεξεις ακριβως;
προσωπικα μιλωντας παντως προτιμω να μου μειωσει την προσωπικοτητα και να μου πουλησει μαγκια το καθε 20χρονο σκατοφασισταριο με στολη απ το να μου σπασει το αμαξι η το μαγαζι το καθε 20χρονο σκατοφλωρακι με κουκουλα.
ρε αντε ψοφηστε ρε τσολια.
Dragonlord
11-10-2009, 16:33
Θεμελιώδης διαφορά επίσης: οι κουκουλοφόροι είναι άγνωστοι που μπορεί άνετα να είναι και προβοκάτορες της αστυνομίας (όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν και με βίντεο) για να γίνουν όλα αυτά, από την άλλη οι αστυνομικοί είναι υπάλληλοί μας για να μας προστατεύουν όποτε χρειάζεται όντως και όχι για να τρομοκρατούν για λόγους εντυπωσιασμού και "σας πήραμε τα εξάρχεια ρε μουνιά λολ"-αντίποινα. Death MD αρνούμαι ότι υπάρχεις, your argument is invalid.
μπαν τοτε.τι σκατα αντμιν σε βαλαμε
Αυτές οι επιδείξεις ισχύος δεν είναι εντελώς άχρηστες. Η τήρηση του νόμου απαιτεί να διαμορφώνεται και η συνείδηση ότι παράνομες ή παράτυπες πράξεις έχουν και τις προβλεπόμενες συνέπειες, κι αυτό απαιτεί επιτήρηση και έλεγχο.
Το πρόβλημα δεν είναι η κίνηση αυτή καθ' αυτή, αλλά το γεγονός πως κανείς δεν ελέγχει και τους ίδιους του αστυνομικούς που κάνουν κατάχρηση των αρμοδιοτήτων τους και παρενοχλούν πολίτες χωρίς λόγο. Όταν γίνεται σωματική έρευνα, εξακρίβωση στοιχείων ή, πόσο μάλλον, προσαγωγή έτσι τυχαία, απλά επειδή δεν τους άρεσε η φάτσα σου, κι όχι στο πλαίσιο μιας οργανωμένης έρευνας για συγκεκριμένη πράξη, τότε όλα αυτά έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, την απαξίωση, στα μάτια των πολιτών, του ρόλου της αστυνομίας.
Dragonlord
11-10-2009, 17:10
wat. Συνέπειες σε ποιον, σε όποιον τολμά να πάει για καφέ ή να μένει στην περιοχή όπου βγήκαν 15 άτομα και τα σπάσανε;
Custom User
11-10-2009, 17:11
Άλλο ο έλεγχος και άλλο οι συνέπειες. Δεν είναι ο έλεγχος οι συνέπειες. Έλεος.
Dragonlord
11-10-2009, 17:13
Τώρα δηλαδή μιλάμε σοβαρά, ο έλεγχος γινόταν για να αποδοθούν ευθύνες; Έψαχναν τσέπες για να βρουν κουκούλες και ρόπαλα; Ο έλεγχος ήταν οι συνέπειες.
wat. Συνέπειες σε ποιον, σε όποιον τολμά να πάει για καφέ ή να μένει στην περιοχή όπου βγήκαν 15 άτομα και τα σπάσανε;
Ουφ, ξαναδιάβασε τι γράφω.
Dragonlord
11-10-2009, 17:25
Ναι, στο δεύτερο μέρος καλά τα λες, αλλά στο πρώτο τα κάνεις μαντάρα και πέφτεις σε αντιφάσεις. Γιατί δεν μπορεί να "μην είναι εντελώς άχρηστες αυτές οι επιδείξεις ισχύος" τη στιγμή που αποτελούνται από όσα κατηγορείς στο δεύτερο μέρος. Η μόνη επίδειξη ισχύος που "δεν είναι εντελώς άχρηστη" θα ήταν να τους έπιαναν. Αλλά αυτή είναι μια εντελώς άλλου είδους επίδειξη ισχύος.
Ντααααξ η καραμέλα με τους παρακρατικούς. "Είστε όλοι προβοκάτορες" φάση.
Αν ο εχθρός είναι ηλίθιος δεν χρειάζονται ασφαλίτες να τα σπάνε. Δηλαδή δεν έχετε γνωρίσει ποτέ καθυστερημένους ανάρχες Μεσσολογγίου παύλα πάμε να σπάσουμε αμάξια γαμώ τους μπάτσους;
ikonoklast
11-10-2009, 18:38
Βημα 1: Οι επιδρομές απο τους μεσολλογίτες κλπ φρικιά υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα οξύνονται και θα γίνεται της καριόλας ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή οι μπάτσοι χρόνια τώρα κάνουν "επιδείξεις ισχύος" και αποκαθιστούν τον νόμο και την τάξη. Ήταν το μπατσοκ που ίδρυσε τα ματ, ήταν ο εθνηγέτης αντρίκος που βάραγε τα πουρά, ήταν οι "εκσυγχρονιστές" που τα κάνανε αλφα και ωμέγα της "δημοσίας τάξης", ήταν ο πράκτορας και πιόνι χρυσοχοϊδης που πρωτοδοκίμασε το δόγμα "σε καθε γωνία υπάρχει αστυνομία", ήταν η ολυμπιάδα, η "τρομοκρατία", ο "εσωτερικός εχθρός", η "ασφάλεια", οι "λαθρομετανάστες", η "εγκληματικότητα" που τους έδωσαν το χρίσμα, ήταν η χουντοσυμμορία του στρατάρχη πολύδωρα κλπ που αποχαλίνωσε κάθε γελοιότητα. Τόσα χρόνια κρατική ισχύς, απο τα μπατζάκια μας τρέχει. Τι καταφέρατε; Σαπίσατε και δολοφονήσατε μετανάστες, σαπίσατε και δολοφονήσατε μαθητές, επίσης φοιτητές και εργάτες. Φίλε χρήστη Death MD, Deggial, Custom User ή όπως σε λένε, έχεις short memory ή απλώς είσαι τόσο ΜΟΓΚΟΛΟ; Δεν είναι ρητορική η ερώτηση, αλήθεια ρωτάω.
metamelia3
11-10-2009, 18:45
που πηγε το ικονοποστ;
ikonoklast
11-10-2009, 18:54
Μου το σβησε ο dragonlord!
Drumsick
11-10-2009, 19:04
ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΙΓΚΝΑΤΣΟΥΡ ΣΟΥ.
ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΙΓΚΝΑΤΣΟΥΡ ΣΟΥ.
εσύ τι παρεμβάλλεσαι ΜΩΡΗ;
Είδες να σχολιάζω τις φωτογραφικές σου εμπνεύσεις;
Θα αλλάξει όταν έρθει η ώρα του
Drumsick
11-10-2009, 19:07
Οι "φωτογραφικές μου εμπνεύσεις" δεν ειναι ΗΛΙΘΙΕΣ και δεν προκαλούν κρίσεις επιληψίας.
ikonoklast
11-10-2009, 19:08
Ένα σοβαρό πολιτικό ποστ έκανα μωρέ, απλά ο Dragonlord είναι επικίνδυνος φασίστας...
ΓΑΜΑΕΙ το σιγκνατσουρ του έτσι.
Οι "φωτογραφικές μου εμπνεύσεις" δεν ειναι ΗΛΙΘΙΕΣ και δεν προκαλούν κρίσεις επιληψίας.
ΖΝ attack στη μούρη σου λοιπόν.
Hairway to steven
11-10-2009, 19:36
Νεα Πασοκοκρατια
Τωρα πια μπορω να βλεπω ησυχα ειδησεις στο σαλονι μου!!!
enitharmon
11-10-2009, 19:47
πάρτε πίσω το ικονοποστ
αν ηθελε να το σβησει ο ντραγκονλορντ θα το εκανε και physically removed, δε θα το εσβηνε απλα.
οποτε ψαχτειτε ποιος εσβησε το ποστ
Dragonlord
11-10-2009, 19:54
Μόνος του το έσβησε, τι ψαρώνεις.
ikonoklast
11-10-2009, 19:54
Εγώ το σβησα ρε φίλε γιατί βαριέμαι να κάνω κουβέντα, λολ δλδ.
Dragonlord
11-10-2009, 20:01
Αν ο εχθρός είναι ηλίθιος δεν χρειάζονται ασφαλίτες να τα σπάνε. Δηλαδή δεν έχετε γνωρίσει ποτέ καθυστερημένους ανάρχες Μεσσολογγίου παύλα πάμε να σπάσουμε αμάξια γαμώ τους μπάτσους;
Ωραία, έστω ότι δεν είναι προβοκάτορες (που αποδεδειγμένα είναι, τουλάχιστον κάποιες φορές, ψάξε βίντεο απ'το Δεκέμβρη με μπάτσους και κουκουλοφόρους να βγαίνουν από κλούβες ή να συνεννοούνται). Αυτό τι σημαίνει ακριβώς; Ότι θα την πληρώσει ο χ, ψ, ω περαστικός; Ας την πληρώσουν οι ίδιοι, κι εγώ κατά της βίας είμαι, ειδικά αυτού του τύπου, μόνο κακό κάνει. Άντε, μπορεί να χαζοχαίρονται μερικοί σε φάση "χοχοχ σπάσαμε τη ντράπεζα" αλλά λέμε αν σε ενδιαφέρει το κάτι παραπέρα.
metamelia3
11-10-2009, 20:59
ενα μικρο μουσικο διαλειμμα απ'τον σοσιαλισμο
FBLwfze0fms
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ
ΕΙΠΕ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ
"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ
ΣAN ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΥΡΙΟ"
Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ
ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΤΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΟΥ
ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ
ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ
ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ
ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΛΕΤΡΙ;
ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΤΡΙ ΜΟΥ ΟΡΓΩΝΩ
ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΤΡΙ ΜΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ
ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ
ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ
ΝO PASARAN
ρε μουνια.
Ωραία, έστω ότι δεν είναι προβοκάτορες (που αποδεδειγμένα είναι, τουλάχιστον κάποιες φορές, ψάξε βίντεο απ'το Δεκέμβρη με μπάτσους και κουκουλοφόρους να βγαίνουν από κλούβες ή να συνεννοούνται). Αυτό τι σημαίνει ακριβώς; Ότι θα την πληρώσει ο χ, ψ, ω περαστικός; Ας την πληρώσουν οι ίδιοι, κι εγώ κατά της βίας είμαι, ειδικά αυτού του τύπου, μόνο κακό κάνει. Άντε, μπορεί να χαζοχαίρονται μερικοί σε φάση "χοχοχ σπάσαμε τη ντράπεζα" αλλά λέμε αν σε ενδιαφέρει το κάτι παραπέρα.
Δεν είπα ότι πάντα είναι ηλίθιοι χάχανοι μεσολογγίτες που τα σπάνε. Απλά είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.
Αυτά. Εννοείται ότι καταδικάζω τέτοιες μεθόδους αστυνόμευσης μπλα μπλα (δεν τα ανέφερα στο πρώτο ποστ γιατί είναι αυτονόητα ξερωγω)
rage for order
11-10-2009, 22:44
Το ότι είδες βίντεο με κουκουλοφόρους μπάτσους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ντύθηκαν έτσι για να κάνουν προβοκατόρικα σπασίματα. Κάθε πορεία έχει και τους ασφαλίτες της και φυσικά αυτοί δεν ντύνονται με καπαρντίνα με σηκωμένο γιακά και καπέλο. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χώνονται μπάτσοι και να σπάνε κανά περίπτερα, αλλά τα βίντεο που αναφέρεις σαν επιχείρημα δεν μετράνε.
Αν θες να δεις δράση κουκουλοφόρων μπάτσων τον Δεκέμβρη ψάξε για Ηράκλειο.
Dragonlord
11-10-2009, 23:14
Δε θυμάμαι ακριβώς τι έδειχναν τα βίντεο, έχει περάσει και κοντά χρόνος, αλλά πχ θυμάμαι χαρακτηριστικά βίντεο με αστυνομικό να κυνηγάει αναρχικό και στην πορεία να χτυπάει αυτοκίνητο με το γκλομπ (που προφανώς το φταίξιμο θα έπεφτε στους αναρχικούς). Ε, αν το κάνει μπάτσος με στολή, λες να μην το κάνουν μπάτσοι κουκουλοφόροι και με καδρόνια; Αφού είναι προφανές ότι το κράτος βολεύεται με τους "αντιεξουσιαστές που σπάνε τα αμάξια του κοσμάκη".
rage for order
12-10-2009, 00:10
Δεν ξέρω αν το κάνουν ή όχι, είναι πιθανό είναι να το κάνουν. Παρόλα αυτά σε πάρα μα πάρα πολλές περιπτώσεις είμαι σίγουρος ότι τα όποια επεισόδια δεν ήταν προβοκάτσια της αστυνομίας. Εσύ όμως είπες ότι οι μπάτσοι είναι αποδεδειγμένα προβοκάτορες και ως απόδειξη έφερες κάποια βίντεο του Δεκέμβρη. Αυτό που σου λέω είναι ότι αυτά τα βίντεο δεν αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σου γιατί το να φοράνε οι ασφαλίτες "κουκούλες" δεν σημαίνει ότι έσπαγαν.
12 stars circle your brow
12-10-2009, 00:14
rage for order κάτι άσχετο, πες μου σε παρακαλώ με όλη την ειλικρίνεια που σε διέπει ότι δεν είσαι μεσολογγίτης.
rage for order
12-10-2009, 00:15
πες μου πρώτα εσύ τι πιστεύεις;:)
12-10-2009, 00:17
χαχαχ, θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι αρούγκανος σαν τους τύπους που θέλω να χτυπήσω με κάποιο μπουκάλι άμστελ που πετάχτηκε κατα λάθος από το μπαλκόνι του σπιτιού μου κατευθείαν πάνω στο κεφάλι τους.
rage for order
12-10-2009, 00:22
άσε τι θέλεις να πιστεύεις και πες μου τι πιστεύεις!
τεσπα, αν εννοείς αυτούς που απλά κάθονται πεζόδρομο τότε ναι (καμιά φορά), αν εννοείς την συγκεκριμένη παρέα τότε όχι.
12-10-2009, 00:36
Για την συγκεκριμένη ευρύτερη παρέα μιλούσα, πεζόδρομο κάθεται πολύς κόσμος που και που.
Χτες ήσαν κάτι μαλακιστήρια μέχρι τις 5+ τα χαράματα, και αισθανόμουν πως κάτω από το σπίτι μου βρισκόταν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και γιορτάζονταν τα εγκαίνια του. Σπάνε μπουκάλια, γκαρίζουν, είναι καθυστερημένοι, κάτι πρέπει να γίνει.
Σε άλλα νέα,
στο πρώτο ντου, το βράδυ της Πέμπτης, αρκετών λογιών μπάτσοι έσκασαν στον πεζόδρομο. Κάτι παιδιά τους έβριζαν του στυλ "παρτε πουλο ρε μαλάκες" και "τι θέλετε γαμώ το σπίτι σας πάλι" και "πηγαίνετε σπίτια σας" και τελος παντων πιάσατε το νόημα. Μία γυναίκα κατέβηκε κάτω να ζητήσει εξηγήσεις γιατί την έβρισαν (οι μπάτσοι) και έλεγε ότι θα πάρει τηλέφωνο την αστυνομία, βάζω τα γέλια από το μπαλκόνι και της λέω ότι η αστυνομία είναι ήδη εδώ. Σε κάποια φάση, κι ενώ τα παιδιά βρίσκονταν μέσα σε μία πολυκατοικία και κοιτούσαν τι παίζει με την όλη φάση, οι μπάτσοι κάνουν ντου κανονικό μέσα, κι αρχίζουν να τους δέρνουν-κλωτσιές-μπουνιές-ξύλο-και-κάτω. Φωνές μαλακίες, κατεβήκαμε κάτω καμιά τριανταριά άτομα που βλέπαμε τι γίνεται και μαζευτήκανε κι άλλοι από τον θόρυβο, τελικά απ' όσο είδαμε δεν μάζεψαν κανέναν και τους άφησαν χάμω να φτύνουν αίμα.
Τι προκύπτει όταν μπουκάρουν έτσι μέσα σε πολυκατοικίες; Είναι επιτρεπτό;
edit: Α, τίγκα ασφαλίτες συνοδεία btw με τους ΜΠΑΤΣΟΙ, τουλάχιστον 15 άτομα. Η γειτόνισα από τ' απέναντι μπαλκόνι είχε βγει με φωτογραφική μηχανή για τυχόν υλικό και της εγνεψα να τραβήξει φάτσες τους λίτες, εσείς οι indymedaioi έχετε δει να 'χει ανέβει τίποτα; Δεν έχω και ίντερνετ όσο είμαι κάτω και δεν βλέπω εξελίξεις.
Dragonlord
12-10-2009, 00:50
Δεν ξέρω αν το κάνουν ή όχι, είναι πιθανό είναι να το κάνουν. Παρόλα αυτά σε πάρα μα πάρα πολλές περιπτώσεις είμαι σίγουρος ότι τα όποια επεισόδια δεν ήταν προβοκάτσια της αστυνομίας. Εσύ όμως είπες ότι οι μπάτσοι είναι αποδεδειγμένα προβοκάτορες και ως απόδειξη έφερες κάποια βίντεο του Δεκέμβρη. Αυτό που σου λέω είναι ότι αυτά τα βίντεο δεν αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σου γιατί το να φοράνε οι ασφαλίτες "κουκούλες" δεν σημαίνει ότι έσπαγαν.
Είπα ήδη ότι μέσα στα βίντεο που κυκλοφόρησαν τότε υπήρχε και μπάτσος να χτυπάει αυτοκίνητο, άρα αποδεικνύεται ότι συμβαίνει ΚΑΙ αυτό. Τώρα αν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι οι κουκουλοφόροι μπάτσοι με τα καδρόνια πήγαιναν στις πορείες απλώς για να κόψουν κίνηση και ότι κράταγαν τα καδρόνια για καλύτερο blend-in, είναι ελεύθερος να το πράττει.
Dragonlord
12-10-2009, 00:53
Τι προκύπτει όταν μπουκάρουν έτσι μέσα σε πολυκατοικίες; Είναι επιτρεπτό;
Όχι. Έπρεπε να πάρετε την αστυνομία τελικά.
12-10-2009, 00:55
χαχαχαχ, ο τύπος που κοροϊδεύει τον ικόνοκλαστ!
Dragonlord
12-10-2009, 01:02
Ξεκινάνε από αύριο τα σχέδια για την κατάργηση του "Άβατου των Εξαρχείων". Οι αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους των Εξαρχείων ενώ θα υπάρχει και μόνιμη δύναμη στην πλατεία.
12 stars, ναι, γιατί τον "κορόιδεψα" επειδή δε γράφει πάντα σοβαρά, το οποίο κάνω εγώ πχ τα τελευταία 6 χρόνια. Κομμένες οι πλάκες παιδιά, ξεκίνησα με τον ικόνοκλαστ, έρχεται κι η σειρά σας. Πίτσφορκ τέλος τα ποστ.
12-10-2009, 01:07
Τώρα λοιπόν που κάναμε και την πλάκα μας, θέλετε να πούμε τι συμβαίνει ΝΟΜΙΚΑ και τι λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί δεν το 'χω και πολύ σαφές μέσα στο κεφάλι μου;
Dragonlord
12-10-2009, 01:10
Δες το λινκ στο τβχς που δόθηκε νωρίτερα, λίγο ασαφές είναι για τις πυλωτές, λογικά σε είσοδο πολυκατοικίας μάλλον το ρίχνουν στην ίδια ερμηνεία. Αλλά τι λέμε τώρα, αν μπήκαν και τους πλάκωσαν όπως λες είναι παράνομοι όπως και να έχει, λες και θα ήταν οκ αν τους πετύχαιναν στο δρόμο.
Dragonlord
12-10-2009, 01:18
Επίσης σοβαρά μλκ, πες μου αν σε πρόσβαλε ή σε ενόχλησε πραγματικά κάτι στο ποστ μου ή έπρεπε απλά να μου την πεις από αλληλεγγύη στο σύντροφο ικόνοκλαστ. Ο τρόπος μου να πω "παράνομο είναι αλλά τρέχα γύρευε" ήταν, έλεος δηλαδή.
BURNIN AMBITION
12-10-2009, 01:21
Δες το λινκ στο τβχς που δόθηκε νωρίτερα, λίγο ασαφές είναι για τις πυλωτές, λογικά σε είσοδο πολυκατοικίας μάλλον το ρίχνουν στην ίδια ερμηνεία. Αλλά τι λέμε τώρα, αν μπήκαν και τους πλάκωσαν όπως λες είναι παράνομοι όπως και να έχει, λες και θα ήταν οκ αν τους πετύχαιναν στο δρόμο.
re dragonl;ord auto pou sumvainei tis teleutaies meres einai outws h allws paranomo. xekathari kataxrhsh. omws kanei kra oti exoun oloi entoles na ta kanoun auta apo panw, opote anarwtiemai an mporei na ginei kati. ektos apo ta na exoume neo noemvri. de vlepw pws tha apofexthei auto. eilikrina
sto kafeti ti paizei? giati diavaza kai ousiastikalegan oti evgazan ama apo ekei mea kiets. tha katevw tetrath na dw
12-10-2009, 01:23
Δεν με προσέβαλλες καθόλου, πούτσα και ξύλο στον ικόνοκλαστ και το μόνο που ήθελα ήταν μία απάντηση σοβαρή για το τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις! Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, η ερώτηση μου στο τέλος ήταν ειρωνική προς πάσης φύσεως deggials, λόγω της τροπής που πήρε το θρεντ και όσα διάβασα σε προηγούμενες σελίδες.
Να, δες-δες: :pink:
τελος
τεταρτη κατεβαινει ο μπερνης,μουναρες το νου σας :nj:
rage for order
12-10-2009, 01:34
Είπα ήδη ότι μέσα στα βίντεο που κυκλοφόρησαν τότε υπήρχε και μπάτσος να χτυπάει αυτοκίνητο, άρα αποδεικνύεται ότι συμβαίνει ΚΑΙ αυτό. Τώρα αν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι οι κουκουλοφόροι μπάτσοι με τα καδρόνια πήγαιναν στις πορείες απλώς για να κόψουν κίνηση και ότι κράταγαν τα καδρόνια για καλύτερο blend-in, είναι ελεύθερος να το πράττει.
Ο μπάτσος του αμαξιού το πολύ πολύ να του έκανε ένα μικρό βαθούλωμα (κοίτα που τον υπερασπίζομαι). Αυτό από το να του ρίξει βενζίνη και να το κάψει έχει τόση διαφορά όσο μια λογική απόδειξη από τη δική σου.
Κουκουλοφόροι μπάτσοι με καδρόνια πηγαίνουν στις πορείες ακριβώς για ταιριάζουν με τον κόσμο και για αν έχουν ένα όπλο σε περίπτωση άμυνας/επίθεσης. Μπορούν επίσης όταν ξέρω γω κάποιοι έχουν ήδη χιλιοραγίσει μια βιτρίνα να πάνε και αυτοί και να συνεισφέρουν έτσι για το blend-in. Το να χρεώνεις όμως το σπάσιμο ενός μαγαζιού ντε και καλά στην αστυνομία (και να νομίζεις ότι έχεις αποδείξεις για αυτό) και κάθε φορά που ακούς για μία "χαζή" καταστροφή να σκέφτεσαι την προβοκάτσια σε εμποδίζει να προβληματιστείς γιατί κάποιοι μπορεί να έκαναν αυτή την πράξη, τι πήγε στραβά στη ρουφκιάνα την κοινωνία κτλ κτλ.
BURNIN AMBITION
12-10-2009, 01:35
de katevainw gia na kanw trampoukismous ektos kai an to niwsw me thn katastash lols
paw na piw to potaki mou sto agaphmeno mou magazaki
gamw tous mpatsoi
pote den kouvalaga tautothta panw mou gamw thn astunomia gamw
τι παίχτηκε με το indymedia;;
rage for order
12-10-2009, 02:00
αν λες για την ανακοίνωση είναι ειρωνική
το τρωκτικό είναι ηλίθιο.
Dragonlord
12-10-2009, 08:31
Ή όσοι διαβάζουν τρωκτικό, σόρι.
RFO, δεν είπα ποτέ ότι είναι ντε και καλά προβοκάτορες, το ξέρω καλά ότι υπάρχουν και αναρχομπαχαλάκηδες. Λέω απλώς ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κι αυτό το ενδεχόμενο. Αν το πρόβλημα είναι η λέξη, οκ, δεν υπάρχουν αποδείξεις, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις.
Death MD
12-10-2009, 12:53
που το βλεπεις το παιχνιδι με τις λεξεις ακριβως;
ρε αντε ψοφηστε ρε τσολια.
μη μου μειωνεις την προσωπικοτητα μωρη αδερφη
BURNIN AMBITION
12-10-2009, 13:50
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=82053&w=400&h=300&q=80
Ξεκίνησαν σήμερα οι πεζές περιπολίες στα Εξάρχεια
Σε αστυνομικό κλοιό από σήμερα τα Εξάρχεια. Ύστερα από τις εκτεταμένες επιχειρήσεις στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησαν από σήμερα οι πεζές περιπολίες 4-6 ατόμων, ώστε να ελεγχθεί η πλατεία.
Στόχος της ηγεσίας των Αρχών είναι να αστυνομευθεί η πλατεία των Εξαρχείων, όπως όλες οι άλλες πλατείες της Αττικής.
apo zougla
den exei nohma na sxoliasw.olo paparies grafoun re pousth. siga mh ginetai auto se kathe plateia
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=82053&w=400&h=300&q=80
Ξεκίνησαν σήμερα οι πεζές περιπολίες στα Εξάρχεια
Σε αστυνομικό κλοιό από σήμερα τα Εξάρχεια. Ύστερα από τις εκτεταμένες επιχειρήσεις στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησαν από σήμερα οι πεζές περιπολίες 4-6 ατόμων, ώστε να ελεγχθεί η πλατεία.
Στόχος της ηγεσίας των Αρχών είναι να αστυνομευθεί η πλατεία των Εξαρχείων, όπως όλες οι άλλες πλατείες της Αττικής.
apo zougla
den exei nohma na sxoliasw.olo paparies grafoun re pousth. siga mh ginetai auto se kathe plateia
εφαρμόζεται ο θεσμός αστυνομικός της γειτονιάς, αλλά θα είναι παρέες για να μην βαριούνται μόνοι τους
12-10-2009, 13:55
Και φυσικά σε όλες τις πλατείες της Αττικής είναι ματατζήδες με κράνη/γκάνια και λοιπό εξοπλισμό πολέμου.
regularpaul
12-10-2009, 13:58
η φωτο ειναι απο την τοσιτσα που εχει μονιμη διμοιρια (καποιο υπουργειο ειναι εκει)
και μαλλον ειναι τραβηγμενη απο τοτε που εγινε η επιθεση εκει
δεν νομιζω να κανουν με αυτη την αμφιεση τις περιπολιες
μπιζαριος
12-10-2009, 13:59
Ο ΜΑΤΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ
carheart
12-10-2009, 14:36
Κινήσεις εντυπωσιασμού/εκφοβισμού, σε δύο μήνες τα εξάρχεια θα είναι τα ίδια όπως πάντα.
Αν του είναι εύκολο να το κάνει γιατί να μην το καταστείλλει μόνιμα;
Αν του είναι εύκολο να το κάνει γιατί να μην το καταστείλλει μόνιμα;
δεν του είναι ΤΟΣΟ εύκολο.
Αλλά και αν το κάνει, μετά πού θα κάνει κινίσεις εντυπωσιασμού? Στα Λιόσια?
carheart
12-10-2009, 15:15
Φυσικά και δεν του είναι τόσο εύκολο. Επίσης όπως εξηγεί ο dragonlord, κάθε κράτος, πάντα θα χρειάζεται έναν πυρήνα ανθρώπων μπάχαλων, ώστε ρίχνοντάς τους το φταίξιμο, να χτυπάει εκείνους από τους οποίους στα αλήθεια κινδυνεύει. Και δεν είναι οι ladykillers αυτού του κόσμου αυτοί.
Εμάς; Ποία η θέσις μας; Η συνετή αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ; Δε ρωτάω ειρωνικά, απελπίζομαι.
carheart
12-10-2009, 15:27
η νεολαία παιδί μου, που βράζει το αίμα σας, που θέτε το δίκιο και το καλό.
Κινήσεις εντυπωσιασμού/εκφοβισμού, σε δύο μήνες τα εξάρχεια θα είναι τα ίδια όπως πάντα.
auto, kata pasa pi8anotita.
poios protimaei omws ta eksarxeia opws ta ma8ame tous teleutaious mines, se empolemi katastasi, me tous matades na kanoun ntou ana 3 kai ligo, me h xwris aformi, tous antimpatsous na nai etoimoi ana pasa stigmi gia na petaksoun ki autoi kati an den exoun prokalesei autoi prwtoi, kai to apotelesma na nai mia gketopoihmeni perioxi stin opoia ta prezakia ki oloi autoi oi tipoi pou mallon 8a 8elame na mi vlepame otan vgainoume gia kafe/poto/anapsiktiko (ego proswpika toulaxiston) na exoun pollaplasiastei kai oi sofrwnes na lene "pali sta eksarxeia? pali dakrygona kai fasaries gia to tipota? den pao". h protimate mia perioxi stin opoia de 8a kounietai fyllo, opws px psyrri? kai fisika kanenas nomos de grafei oti epeidi se mia perioxi sixnazoun antieksousiastes, akroaristeroi kai ola ta parelkomena (mpaxaloi, xouligkanoi) prepei auti na apotelei avato gia tin astinomia.
carheart
12-10-2009, 15:57
Εγώ προτιμώ να τσακώνεστε τις μέρες που δεν κατεβαίνω τα εξάρχεια, μπορώ να σας λέω ποιές είναι από πριν.
Phantom Duck
12-10-2009, 16:12
πάντως η αλήθεια είναι ότι μετά τα πογκρόμ οι τοξικομανείς στην πλατεία πολλαπλασιάστηκαν. παράλογοοο;
Ή όσοι διαβάζουν τρωκτικό, σόρι.
ήμαρτον με αυτήν την καραμέλα, δεν διαβάζει κανένας τρωκτικό για να έχει σοβαρή ενημέρωση αλλα είναι αδιαμφησβήτιτο οτι έχει παρα πολύ συχνά πληροφορίες εκ των έσω και γιαυτό του ρίχνουμε και καμιά ματιά. ήμαρτον.
ikonoklast
12-10-2009, 16:25
Γιατί "εκ των έσω";
carheart
12-10-2009, 16:28
γιατί είναι πρώην συνεργάτες υπεργνωστού δημοσιογράφου, για αυτό μάλλον.
δεν ξέρω στοιχεία γιατι εκ των έσω αλλα α. έτσι κυκλοφορεί στην "πιάτσα" (εκει μπροστα στα μακντόναλτς στο σύνταγμα) και β. έχει πέσει μέσα σε διάφορες πληροφορίες μέρες και βδομάδες πριν βγούν στη δημοσιότητα. πλας ανανεώνεται 24/7 οπότε δύσκολα κάποιος θα το κάνει για το χαβαλέ του.
Tonosalata
12-10-2009, 16:32
η φωτο ειναι απο την τοσιτσα που εχει μονιμη διμοιρια (καποιο υπουργειο ειναι εκει)
και μαλλον ειναι τραβηγμενη απο τοτε που εγινε η επιθεση εκει
δεν νομιζω να κανουν με αυτη την αμφιεση τις περιπολιες
so u think.
kai to savato kaishmera epesa panw se omades opke k alllwn sthn stournarh k sthn themistokelous.
regularpaul
12-10-2009, 16:49
ε τις ώρες που πάω κι έρχομαι δεν πέφτω πάνω τους
οπότε κάνω λάθος δυστυχώς
πάντως η φωτο ειναι από την τοστίτσα
Tonosalata
12-10-2009, 18:20
einai,an kai sthn tositsa epeidh tygxainei kai menw,ekei DEN exei mpatsous.
Death MD
12-10-2009, 18:27
επειδης πριν δεν προλαβαινα , ντραγκονλορντ θες να μου πεις γιατι ακριβως δεν υπαρχω και γιατι το αργκιουμεντ μου ειναι ινβαλιντ?
regularpaul
12-10-2009, 18:28
ωραια κουβεντα ανοιξαμε πορνε, εγω μενω ζ. πηγης, ελα να πιουμε καφε
αλλα τοστιτσα και [καθετη που περνα απο το πολυτεχνειο] δεν εχει μονιμη διμοιρια?
εφυγαν κι αυτοι?
irreligious
12-10-2009, 18:49
πολύυυυυυυυ χαμηλά...η φώτο είναι τοσίτσα/σπ. τρικούπη νομίζω.
Dragonlord
12-10-2009, 19:22
ήμαρτον με αυτήν την καραμέλα, δεν διαβάζει κανένας τρωκτικό για να έχει σοβαρή ενημέρωση αλλα είναι αδιαμφησβήτιτο οτι έχει παρα πολύ συχνά πληροφορίες εκ των έσω και γιαυτό του ρίχνουμε και καμιά ματιά. ήμαρτον.
Εεε, όπως με το ιντιμίντια; Τέσπα, μπορεί να κάνω και λάθος, για πες καμία καλή πληροφορία εκ των έσω που πήρες από το τρωκτικό τους τελευταίους μήνες και δεν την έβρισκες αλλού.
Death MD, νομίζω ότι με κάλυψε ο Phantom Duck.
Death MD
12-10-2009, 21:15
κανω κουοτ λοιπον αφου σε καλυψε
και ρωταω εσενα ,γιατι ο αλλος ειναι γλιτσης με παγια τακτικη να βρισκεται λιγο πιο πισω σε καθυστερηση απ τον ικονοκλαψ.τοσο καθυστερας και γλιτσης ομως που οταν καποιοι παιζανε με τα τηλ καντιρου ετρεχε να λοιδωρησει τους οσους μιλαγανε για χοντρες μαλακιες, λεγοντας πως τα θελε και τα παθε και δεν εγινε και τιποτα..και τωρα τον επιασε η ευαισθησια να κανει και σχολιο για αξιοπρεπεια και προσωπικοτητα.
υποκριτης του κερατα δηλαδη.
ας πουμε λοιπον πως εσυ δεν εισαι υποκριτης σαν τον παραπανω γλιτση: η προσωπικοτητα και η αξιοπρεπεια σου θιγονται επειδη ενας κολοπαιδαρας θα σου πουλησει μαγκια στο δρομο? ειτε φοραει στολη ειτε δε φοραει? τα τοσα γαμωσταυριδια και οι μαγκιες που μπορει καθημερινα να αντιμετωπισει ανα πασα ωρα και στιγμη ο καθενας μας ποσο πιστευεις οτι ρεαλιστικα θα επηρεασουν τη ζωη του/μας ?
ρεαλιστικα λοιπον μιλωντας ποσες φορες καποιος που εχει αμμεση η εμμεση εξουσια στα χερια του μπορει να σε γαμησει με ολους τους τροπους καθημερινα? τι κανεις γι αυτο? αρχιζεις οποιον βρισκεις μπροστα σου να τον μηνυεις? του σπας τα μουτρα? τον γραφεις στ αρχιδια σου? Γιατι εγω πχ στα 32 μου που βαδιζω οσες φορες κι αν εχω τσακωθει με οποιονδηποτε στο δρομο φτασαμε στις χριστοπαναγιες , επεσε και καμμια ψιλη και ο καθενας το δρομο του. Σε ποστα εξουσιας παλι, αλλοι σε γραφουν επιδεικτικα στ αρχιδια τους εσυ συμβιβαζεσαι και τους γραφεις οσο μπορεις κι εσυ και ολα καλα.Στην περιπτωση των μπατσων δε .. τις περισσοτερες φορες θα γινει μια ψιλομανουρα με εκατερωθεν σχολια και με το υφακι και το τουπε "σε γαμαω" του καθε μπατσου και ο καθενας τη δουλεια του.
Δυστυχως περαν απο το μπλαμπλα στα φορα, η το μπλαμπλα και τη γκρινια IRL σε θεωρητικη βαση , δεν εχω δει κανεναν να αντιμετωπιζει δυναμικα την οποια μειωση της προσωπικοτητας του καθημερινα με καποιο πρακτικο τροπο.
Θεωρεις οτι δεν υπαρχω επειδη εγω λεω οτι ειμαι συμβιβασμενος με αυτα τα γεγονοτα ενω εσεις δεν το λετε , απλα το ζειτε χωρις να κανετε τιποτα, η ακουστικη του ολου θεματος σε πειραζει?
Θεωρεις οτι δεν υπαρχω και λεω μαλακιες επειδη ψυχρα και ρεαλιστικα γραφω στον μπουτσο μου τον οποιονδηποτε παει να μου το παιξει μαγκας και τον αφηνω να παιξει το παιχνιδακι εξουσιας του και να εχει το βραδυ την ονειρωξη του οτι γαμαει και δερνει ,για το 1 λεπτο που θα μου μιλησει με υφακι και τουπε και επειτα μπορει να μην τον ξαναδω ποτε στη ζωη μου?
Η θεωρεις οτι δεν υπαρχω επειδη με την καταστροφη της οποιας περιουσιας μου ενδεχεται να αλλαξει ολη η ζωη μου ενω ρεαλιστικα με το οποιοδηποτε υφακι του καθε μπατσου το μονο που μπορει να αλλαξει ειναι η διαθεση μου?
Phantom Duck
12-10-2009, 21:46
τέτοιες κότες κρατάνε τις χούντες. αφού φτιάχνει δρόμους, τι σας πειράζουν δυο έλεγχοι το μήνα;
disregard this, θέλω αναρχία για να ποστάρω τηλέφωνα.
Dragonlord
12-10-2009, 23:34
Η θεωρεις οτι δεν υπαρχω επειδη με την καταστροφη της οποιας περιουσιας μου ενδεχεται να αλλαξει ολη η ζωη μου ενω ρεαλιστικα με το οποιοδηποτε υφακι του καθε μπατσου το μονο που μπορει να αλλαξει ειναι η διαθεση μου?
Καταρχάς τι είναι η ζωή σου, η διάθεσή σου ή το τζάμι του αμαξιού σου; Κατά δεύτερον, οι μπαχαλάκηδες σπάνε στο 99% των περιπτώσεων ή μαγαζιά που είναι ασφαλισμένα ούτως ή άλλως ή ακριβά αμάξια. Που συνήθως αν κάποιος έχει πόρσε πχ δεν "καταστρέφεται η ζωή του" αν του τη σπάσουν. Από εκεί και πέρα, ουσιαστικά δηλαδή λες ότι δε σε πειράζει να σε βρίσουν γιατί έχεις συνηθίσει να τσακώνεσαι με κόσμο, ενώ δεν έχεις συνηθίσει να σου σπάνε το τζάμι (που ανάθεμα αν στο έσπασαν ποτέ). Άσε που κι αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, πχ του νεκροπεθαμένου του είχαν σπάσει το αμάξι έλληνες Φίλαθλοι στο γιούρο 2004 μετά τη νίκη επί της Γαλλίας επειδή ήταν πεζώ. Όπως και να έχει. Καταρχάς είναι διαφορετικό να βρίζεσαι με κάποιον σε ισότιμη βάση και διαφορετικό να είναι ο άλλος με όπλο, να πρέπει να βάλεις κάτω το κεφάλι και να μην αντιδράσεις για να μη σου φυτέψουν στοιχεία και περάσεις την επόμενη πενταετία σε καμιά φυλακή επειδή "βρήκαν πάνω σου ηρωίνη" πχ. Και ακόμα χειρότερο είναι όταν αυτούς τους ανθρώπους τους πληρώνεις για να δρουν έτσι. Αλλά όπως και να έχει ρε άνθρωπε, βάζεις το τζάμι του αμαξιού πάνω από την προσβολή της προσωπικότητάς σου, λεφτά πάνω από αξιοπρέπεια, όπως και να το διατυπώσεις αυτό λες. Και η προσβολή από μπάτσο-δημόσιο υπάλληλο ΔΕΝ είναι ίδια με την προσβολή από τον τρελό της γειτονιάς, είναι ηλίθιο να το θέτεις έτσι. Με την ίδια λογική, ε, και το κράτος σε κλέβει μια χαρά, το σπασμένο τζάμι από τους αναρχικούς σε πειράζει;
Καταρχάς τι είναι η ζωή σου, η διάθεσή σου ή το τζάμι του αμαξιού σου; Κατά δεύτερον, οι μπαχαλάκηδες σπάνε στο 99% των περιπτώσεων ή μαγαζιά που είναι ασφαλισμένα ούτως ή άλλως ή ακριβά αμάξια. Που συνήθως αν κάποιος έχει πόρσε πχ δεν "καταστρέφεται η ζωή του" αν του τη σπάσουν. Από εκεί και πέρα, ουσιαστικά δηλαδή λες ότι δε σε πειράζει να σε βρίσουν γιατί έχεις συνηθίσει να τσακώνεσαι με κόσμο, ενώ δεν έχεις συνηθίσει να σου σπάνε το τζάμι (που ανάθεμα αν στο έσπασαν ποτέ). Άσε που κι αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, πχ του νεκροπεθαμένου του είχαν σπάσει το αμάξι έλληνες Φίλαθλοι στο γιούρο 2004 μετά τη νίκη επί της Γαλλίας επειδή ήταν πεζώ. Όπως και να έχει. Καταρχάς είναι διαφορετικό να βρίζεσαι με κάποιον σε ισότιμη βάση και διαφορετικό να είναι ο άλλος με όπλο, να πρέπει να βάλεις κάτω το κεφάλι και να μην αντιδράσεις για να μη σου φυτέψουν στοιχεία και περάσεις την επόμενη πενταετία σε καμιά φυλακή επειδή "βρήκαν πάνω σου ηρωίνη" πχ. Και ακόμα χειρότερο είναι όταν αυτούς τους ανθρώπους τους πληρώνεις για να δρουν έτσι. Αλλά όπως και να έχει ρε άνθρωπε, βάζεις το τζάμι του αμαξιού πάνω από την προσβολή της προσωπικότητάς σου, λεφτά πάνω από αξιοπρέπεια, όπως και να το διατυπώσεις αυτό λες. Και η προσβολή από μπάτσο-δημόσιο υπάλληλο ΔΕΝ είναι ίδια με την προσβολή από τον τρελό της γειτονιάς, είναι ηλίθιο να το θέτεις έτσι. Με την ίδια λογική, ε, και το κράτος σε κλέβει μια χαρά, το σπασμένο τζάμι από τους αναρχικούς σε πειράζει;
i dia8esi tou 8a xalasei perissotero an tou poulisei magkia mpatsos apto an tou spasoun to amaksi? this is a new lol
to na brizesai me mpaxalous ginetai se isotimi basi?
kai einai pio pi8ano na antimilisei sto mpatso kai na ton xwsoun mesa afou tou fitepsoun FIKSAKIA apto na tou spasoun se mpaxala estw san parapleuri apwleia to amaksi?
i prosvoli tis aksioprepeias apo mpatso de mporei na apofeux8ei, afiste tis filologies.
LokiTricksterGod
12-10-2009, 23:50
Τελικα απο σημερα μαλλον μονιμοποιειται η παρουσια της αστυνομιας εντος Εξαρχειων.Κλουβα με ματ διπλα στην πλατεια,πριν απο λιγο με χακηδες οι οποιοι ειρωνευοντουσαν τον κοσμο που περνουσε απο εκει,διπλα τους μπατσοι με μπλε στολη,οι οποιοι χαλαρα εμπαιναν στο σουβλατζιδικο ετρωγαν και καποιοι αλλοι εψαχναν τσαντες νεαρων ατομων.Τοσα χρονια κατοικος στην πλατεια δεν εχω ξαναδει τους μπατσους κυριολεκτικα να στρατοπεδευουν με τετοια ανεση.Κατα τις 10 η ωρα περασε κλουβα και αλλαξε τους χακι με αλλους και σταθμευσε διπλα στον ΄΄γρηγορη΄΄ στην πλατεια.Επισης ομαδες δελτα,κοβουν βολτες στα Εξαρχεια,Μπενακη,Μεσολογγιου,Κωλλετη,Ζωοδοχου Πηγης και ολα αυτα συμβαινουν τωρα.
από ιντιμίντια, δεν ξέρω πόσο στέκει, αλλά αν στέκει, λαμπρά!!
Amnesiac.
12-10-2009, 23:54
οι μπαχαλάκηδες σπάνε στο 99% των περιπτώσεων ή μαγαζιά που είναι ασφαλισμένα ούτως ή άλλως ή ακριβά αμάξια.
φορ κράιστ σέικ.
Dragonlord
13-10-2009, 00:12
Σε συνδυασμό με την επόμενη πρόταση ρε μινάρα, μην το απομονώνεις.
Amnesiac.
13-10-2009, 00:20
Ε κοίτα πρακτικά δε βλέπεις και πολλά τέτοια αμάξια στο κέντρο. Δηλαδή δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ μου σταθμευμένη πόρσε στα εξάρχεια, ούτε τα μπάχαλα γίνονται στην Εκάλη.
Σχετικά με τα ασφαλισμένα μαγαζιά, οι ασφαλιστικές δε λειτουργούν ακριβώς με τη νοοτροπία "φιλαράκι πήγαινε φτιάξτο και για τα λεφτά μη σε νοιάζει, εμείς είμαστε εδώ, θα τα έχεις αύριο", μια χαρά μπορεί να καταστραφεί κάποιος που του σπάνε το μαγαζί κι ας είναι και ασφαλισμένο.
Θα ήταν πολύ ωραίο να σκέφτομαι το 99% των μπαχαλάκιδων σαν ιδεολόγους αναρχικούς που στοχεύουν στο κεφάλαιο και τον καπιταλισμό και ξέρουν τι σπάνε και γιατί το σπάνε και ότι τα μαγαζάκια τα σπάνε αποκλειστικά προβοκάτορες, αλλά κάπου σκοντάφτει στη λογική αυτό το πράγμα.
Για το θέμα του τόπικ δεν έχω άποψη, ούτε Εξάρχεια έχω πάει αυτές τις μέρες ούτε έχω νιώσει την μπατσική καταστολή στο πετσί μου για τους λόγους που όλοι ξέρουμε (καναπές κτλ) οπότε ό,τι και να πω μαλακία θάναι.
Dragonlord
13-10-2009, 00:22
i dia8esi tou 8a xalasei perissotero an tou poulisei magkia mpatsos apto an tou spasoun to amaksi? this is a new lol
to na brizesai me mpaxalous ginetai se isotimi basi?
kai einai pio pi8ano na antimilisei sto mpatso kai na ton xwsoun mesa afou tou fitepsoun FIKSAKIA apto na tou spasoun se mpaxala estw san parapleuri apwleia to amaksi?
i prosvoli tis aksioprepeias apo mpatso de mporei na apofeux8ei, afiste tis filologies.
Ο ίδιος είπε ότι με το βρίσιμο από μπάτσο αλλάζει μόνο η διάθεση ενώ με το σπάσιμο περιουσίας αλλάζει η ζωή του. Δεν έθεσε θέμα σύγκρισης, υποβάθμισε το θέμα της "διάθεσης". Σα να λέμε, πω ρε φίλε, με πιάσαν σήμερα μια παρέα, με κατούρησαν στη μούρη και μου έδωσαν να φάω σκατά σκύλου αλλά ευτυχώς οικονομικά δεν είχα καμία απώλεια, μόνο η διάθεσή μου χάλασε, δε βαριέσαι!
Το βρίσιμο με μπάχαλους δε γίνεται σε ισότιμη βάση, αλλά εξήγησα και πιο πάνω ότι είναι άλλο να βρίζεσαι με συμπολίτη σου και άλλο να βρίζεσαι με (μάλλον από) το κράτος ουσιαστικά.
Ναι, αν επιμείνει στα δικαιώματά του σε επίθεση μπάτσου είναι πιο πιθανό να βρεθεί μπλεγμένος από το να του σπάσουν το αμάξι. Δηλαδή εσείς ξέρετε όντως πολύ κόσμο με σπασμένο αμάξι από μπάχαλα; Μην το κάνουμε το θέμα μεγαλύτερο από ό,τι είναι. Περισσότερο κινδυνεύει το αμάξι σου (κι εσύ μαζί) στην Κορίνθου-Πατρών πχ, στατιστικά ή από όποια άλλη άποψη θέλετε, από τα μπάχαλα. Κι εκεί πληρώνεις κι από πάνω, τα μπάχαλα τουλάχιστον είναι τσάμπα!
Τέλος, το θέμα είναι να αποφεύγεται και το ένα και το άλλο. Αν θεωρείς το ένα αναπόφευκτο, το ίδιο θα σου πει κάποιος και για το άλλο.
Dragonlord
13-10-2009, 00:28
Ε κοίτα πρακτικά δε βλέπεις και πολλά τέτοια αμάξια στο κέντρο. Δηλαδή δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ μου σταθμευμένη πόρσε στα εξάρχεια, ούτε τα μπάχαλα γίνονται στην Εκάλη.
Σχετικά με τα ασφαλισμένα μαγαζιά, οι ασφαλιστικές δε λειτουργούν ακριβώς με τη νοοτροπία "φιλαράκι πήγαινε φτιάξτο και για τα λεφτά μη σε νοιάζει, εμείς είμαστε εδώ, θα τα έχεις αύριο", μια χαρά μπορεί να καταστραφεί κάποιος που του σπάνε το μαγαζί κι ας είναι και ασφαλισμένο.
Θα ήταν πολύ ωραίο να σκέφτομαι το 99% των μπαχαλάκιδων σαν ιδεολόγους αναρχικούς που στοχεύουν στο κεφάλαιο και τον καπιταλισμό και ξέρουν τι σπάνε και γιατί το σπάνε και ότι τα μαγαζάκια τα σπάνε αποκλειστικά προβοκάτορες, αλλά κάπου σκοντάφτει στη λογική αυτό το πράγμα.
Για το θέμα του τόπικ δεν έχω άποψη, ούτε Εξάρχεια έχω πάει αυτές τις μέρες ούτε έχω νιώσει την μπατσική καταστολή στο πετσί μου για τους λόγους που όλοι ξέρουμε (καναπές κτλ) οπότε ό,τι και να πω μαλακία θάναι.
Μια χαρά υπάρχουν και ακριβά αμάξια στο κέντρο, ίσως όχι πάνω στην πλατεία απλά. Πχ και ο ιδιοκτήτης του bitsnbytes θυμάμαι κάτι σε σπορ αμάξι είχε και το πάρκαρε όταν ερχόταν έξω από το μαγαζί στην Ακαδημίας. Στα ρεπορτάζ για το μπάχαλο που ήταν αφορμή για την όλη ιστορία στα Εξάρχεια έλεγαν ότι έσπασαν το βιβλιοπωλείο του Άδωνι, τράπεζες και ένα "πολυτελές αυτοκίνητο". Ούτε τράπεζες έχει πάνω στην πλατεία.
Δεν υπερασπίζομαι σε καμία περίπτωση μπαχαλάκηδες ή γενικότερα πρακτικές τυφλής βίας, αλλά τώρα συζητάμε αν το αμάξι του death md κινδυνεύει σοβαρά να σπαστεί από αναρχικούς και αυτό να του γαμήσει τη ζωή και λέει ότι προτιμά να τον ταπεινώνουν οι μπάτσοι, ε, αν δεν καταλαβαίνετε πόσο αηδία είναι η ζυγαριά "σπασμένο αμάξι ή ταπείνωση" τι να πω.
ikonoklast
13-10-2009, 00:32
Dragonlord, έχεις μιλήσει/συναναστραφεί/συνεστιαστεί με μεσολλογίτες;
Dragonlord
13-10-2009, 00:33
Δεν είχα την τιμή, τι θεωρείς ότι θα άλλαζε στις απόψεις μου.
Amnesiac.
13-10-2009, 00:41
Μια χαρά υπάρχουν και ακριβά αμάξια στο κέντρο, ίσως όχι πάνω στην πλατεία απλά. Πχ και ο ιδιοκτήτης του bitsnbytes θυμάμαι κάτι σε σπορ αμάξι είχε και το πάρκαρε όταν ερχόταν έξω από το μαγαζί στην Ακαδημίας. Στα ρεπορτάζ για το μπάχαλο που ήταν αφορμή για την όλη ιστορία στα Εξάρχεια έλεγαν ότι έσπασαν το βιβλιοπωλείο του Άδωνι, τράπεζες και ένα "πολυτελές αυτοκίνητο". Ούτε τράπεζες έχει πάνω στην πλατεία.
Δεν υπερασπίζομαι σε καμία περίπτωση μπαχαλάκηδες ή γενικότερα πρακτικές τυφλής βίας, αλλά τώρα συζητάμε αν το αμάξι του death md κινδυνεύει σοβαρά να σπαστεί από αναρχικούς και αυτό να του γαμήσει τη ζωή και λέει ότι προτιμά να τον ταπεινώνουν οι μπάτσοι, ε, αν δεν καταλαβαίνετε πόσο αηδία είναι η ζυγαριά "σπασμένο αμάξι ή ταπείνωση" τι να πω.
Δε διάβασα το ποστ του ΝτεθΕμΝτι για να είμαι ειλικρινής, ούτε το τόπικ γενικότερα, πάντως με το να λέμε έστω και με δόση υπερβολής ότι οι μπαχαλάκηδες σπάνε κυρίως ακριβά αμάξια νομίζω ότι κοροϊδευόμαστε λιγάκι. Για τα μαγαζιά τα είπαμε, το Δεκέμβρη ξερωγώ στην Πατησίων που δουλεύω ήταν όλα τα μαγαζιά σπασμένα.
Άσε που τίθεται και το ερώτημα "γιατί να δικαιολογήσουμε κάποιον που σπάει ένα ράντομ αμάξι" αλλά τάχουμε ξαναπεί αυτά. Γενικά δε χρειάζεται στην όλη κουβέντα κάποιος να έχει δίκιο και κάποιος άδικο, μπορούν να είναι ταυτόχρονα για το μπούτσο και οι μπάτσοι και οι μπαχαλάκηδες.
Το ταπείνωση vs σπασμένο αμάξι είναι λίγο σχετικό, αν με τον όρο ταπείνωση εννοούμε το να μου κάνει σωματικό έλεγχο ένας μπάτσος χωρίς λόγο, ειλικρινά (χωρίς να μου αρέσει προφανώς) και εγώ το "προτιμώ" από το να μου σπάσουν το αμάξι, αν βάλουμε κι άλλα πράγματα μέσα (ξύλο κτλ) οκ μαζί σου. Το "προτιμώ" σε εισαγωγικά γιατί θα προτιμούσα να μη συμβεί τίποτα από τα δυο.
έντιτ : α, αν μου την πέφτανε 2-3 μπαχαλάκηδες με καδρόνια κτλ δε θα το έβλεπα ακριβώς σαν "διαπληκτισμό με συμπολίτες μου¨. Ούτε αυτοί φαντάζομαι.
ikonoklast
13-10-2009, 00:48
Δε μπορώ να μαντέψω τι θα άλλαζε στις απόψεις του καθενός. Ξέρω ότι πολλοί απο αυτούς είναι τελειωμένοι, θα έσπαγαν οτιδήποτε, χωρίς διακρίσεις, και χωρίς να είναι παρακρατικοί όπως εννόησες σε άλλα ποστ. Είναι λάθος το δίπολο μπάτσοι-φρικιά και οι συγκρίσεις που έχετε εμπλακεί. Προφανώς και να βρεθείς με σπασμένο αμάξι είναι χειρότερο απο το να σου κάνουν πεφτική μπάτσοι όπως αράζεις στον γιλμαζ, ποια ηλίθια λογική υπαγορεύει να τα συγκρίνεις όμως; Η καταστολή δεν λύνει προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα. Τα φρικιά υπάρχουν για συγκεκριμένους λόγους, δεν φυτρώνουν στα δέντρα.
Αν υπονοεί κάποιος με οποιονδήποτε τρόπο λοιπόν ότι πιο οξυμένη καταστολή θα έφερνε οποιοδήποτε αποτέλεσμα στα εξάρχεια ή οπουδήποτε είναι φασίστας ή ηλίθιος.
Dragonlord
13-10-2009, 01:00
Ωραίο ποστ, ίσως έχασα κι εγώ την μπάλα λίγο. Η αλήθεια είναι ότι είναι, εν μέρει, οι δύο όψεις του ίδιου προβλήματος. Απλώς δεν μπορώ να βάλω στην ίδια ζυγαριά την τραμπούκικη και ρεβανσιστική συμπεριφορά "τελειωμένων" ή αναρχικών ή δεν ξέρω τι με την τραμπούκικη και ρεβανσιστική συμπεριφορά δημοσίων υπαλλήλων που τους οπλίζει το κράτος, εκεί κολλάω. Στην τελική (έστω, θεωρητικά) αν στην πέσουν μπαχαλάκηδες φωνάζεις τους μπάτσοι, αν στην πέσουν μπάτσοι ποιους φωνάζεις; Το λέω με την έννοια του ότι είναι χειρότερο να σου τα τρώει ο υπουργός οικονομίας από έναν κοινό κλέφτη, είναι χειρότερο να σου χουφτώσει το παιδί ο δάσκαλός του από κάποιον στο δρόμο, είναι χειρότερο να σου δώσει χρησιμοποιημένη σύριγγα νοσοκόμα από πρεζόνι. Μπορεί σαν πράξεις να συγκρίνονται αλλά πρέπει να βλέπουμε και τη νοοτροπία που αντιπροσωπεύουν. Ε, η αυθαιρεσία του μπάτσου είναι χειρότερη από την αυθαιρεσία του μπαχαλάκια.
Amnesiac.
13-10-2009, 01:05
Εγώ νομίζω πάλι ότι πρέπει να βλέπουμε τις πράξεις σαν πράξεις, το χούφτωμα και η χρησιμοποιημένη σύριγγα είναι το πρόβλημα, το να μου την πέσουν μπαχαλάκηδες είναι ακριβώς το ίδιο με το να μου την πέσουν μπάτσοι αν το αποτέλεσμα είναι το σπασμένο κεφάλι μου, δε κατάλαβα δηλαδή, θα πρέπει να δικαιολογήσω κάποιον από τους 2 ή έστω να καταλάβω γιατί το έκαναν;
Dragonlord
13-10-2009, 01:10
Ρε απλά υπάρχει και η πολιτική διάσταση των πραγμάτων. Και όπως είπα και πιο πάνω είναι σε ένα βαθμό αλληλένδετα αυτά τα πράγματα, αν ο άλλος δεν καταπιέζεται δύσκολα θα αρχίσει να σπάει αμάξια, εκτός αν έχει ψυχολογικά προβλήματα οπότε και πάλι πρέπει να τον μαζέψουν και να τον περιθάλψουν. Οπότε πρέπει να δούμε από τι καταπιέζεται και να το καταπολεμήσουμε, και προφανώς μέσα στα αίτια είναι και το ότι έχουμε μια αυταρχική, αντιδημοκρατική αστυνομία.
Edit: Επίσης για να συνεχίσω το παραπάνω σκεπτικό, αν σου χουφτώσει το παιδί κάποιος άσχετος ναι μεν υπάρχουν αίτια και τρόποι πρόληψης που πρέπει να αναζητηθούν, αν όμως το κάνει αυτός που του έχει ανατεθεί η μόρφωσή του και υποτίθεται ότι καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις είναι πολύ πιο εμφανές το πρόβλημα και οι ευθύνες. Έτσι κι από τον άγνωστο κουκουλοφόρο μπαχαλάκια περιμένω λιγότερα, ξέρω ότι φταίνε χίλιοι δύο λόγοι γι'αυτή την κατάσταση, από την αστυνομία όμως που είναι μία σαφώς πιο ελεγχόμενη περίπτωση έχω άλλες απαιτήσεις.
ikonoklast
13-10-2009, 01:15
Σύμφωνα με το αστικό δίκαιο ο κρατικός υπάλληλος δεν έχει σκοπό να σου σπάει το κεφάλι. Νομίζω αυτό πραγματεύεται το τοπικ.
Οι "μπάχαλοι", όπως οι χούλιγκανς, οι πουτάνες, η πρέζα και οι κύπριοι για μένα είναι ζήτημα για το "official κοινωνικές παθογένειες thread". Αν υπάρχει ένα υπαρκτό δίπολο είναι μπάτσοι-εμείς, όχι μπατσοι-μπάχαλοι.
Amnesiac.
13-10-2009, 01:17
Ε διαφωνώ. Δε σπάνε όλοι αμάξια επειδή καταπιέζονται, δεν είναι όλοι θύματα του γαμημένου του συστήματος, όταν ήμασταν μικρότεροι με τη μπαρέα μου χαράζαμε αμάξια και κατουρούσαμε σε πόρτες σπιτιών επειδή απλά ήμασταν μεθυσμένοι, οι μπαχαλάκηδες των γηπέδων δεν είναι καταπιεσμένοι, γενικά υπάρχει και η μαλάκυνση του εγκεφάλου, κάποιοι άνθρωποι απλά γουστάρουν ξύλο και μπάχαλα πώς να το κάνουμε.
Ειλικρινά αν κάποιος με χτυπήσει ή μου σπάσει το αμάξι ή μου πάρει την παρθενιά δε θα ασχοληθώ καθόλου με την πολιτική διάσταση του πράγματος, να μη το κάνει, άλλοι απολύονται και μένουν στο δρόμο και δεν έχουν να φάνε και δε σπάνε κανένα αμάξι, αυτοί μαλάκες είναι και θα έπρεπε να το κάνουν;
Να καταλάβω και τον ανταρτοπόλεμο και τα οδοφράγματα και τις μολότοφ και όλα, αλλά είναι φοβερή υπερβολή να λέμε ότι όλα γίνονται αποκλειστικά για χάρη του αγώνα και της ιδεολογίας και δεν ξέρω και γω τι.
θα σου τη πέσουν 2-3 μπαχαλάκηδες, θα σου σπάσουν το αμάκσι, θα σου σπάσουν το μαγαζί, θα σε δολοφονήσει η σέχτα, θα σου βάλουν κατσαρόλα και γκαζάκια μπλαμπλαμπλα, α και τα εξάρχεια είναι άβατο κ γεμάτα γιάφκες. πολλή τιβί.
Αυτό που κσέρω εγώ είναι ότι έχω ανα διαστήματα μια κλούβα ματ κάτω απ'το σπίτι μου (να χαζογελάνε και να μου σπάνε τα αρχίδια στις 2 το βράδυ ξερωγώ) και δε φτάνει που συναντούσα 1 ή 2 διμοιρίες (αναλόγως τον προορισμό) στο δρόμο, ξέρεις με τον χαρακτηριστικό καμαρωτό τύπο με το G3A4 ανάμεσα τους, τώρα θα χουμε και τις περιπολίες.
Στην καλύτερη περίπτωση (ως τώρα) απλά τα συναντάω και μου φτιάχνει η διάθεση ζώντας σε εμπόλεμη ζώνη. Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον.
Στη χειρότερη θα με σταματήσουν κάποια στιγμή για 'τρυφερό τετ α τετ' αργά ή γρήγορα.
Κιε αυτά τα τελευταία γιατί κάναν απόπειρα να σπάσουν το μαγαζί του μπουμπούκου, 2 τράπεζες και μια ΜΠΕΜΠΑ.
Έχεις δίκιο ρε Ντεθεμντή (κ αμνίζιακ), στα παπάργια μου όλα, θα γλυτώσω απ'τους μπαχαλάκηδες που κινδυνεύω.
BURNIN AMBITION
13-10-2009, 01:28
θα σου τη πέσουν 2-3 μπαχαλάκηδες, θα σου σπάσουν το αμάκσι, θα σου σπάσουν το μαγαζί, θα σε δολοφονήσει η σέχτα, θα σου βάλουν κατσαρόλα και γκαζάκια μπλαμπλαμπλα, α και τα εξάρχεια είναι άβατο κ γεμάτα γιάφκες. πολλή τιβί.
Αυτό που κσέρω εγώ είναι ότι έχω ανα διαστήματα μια κλούβα ματ κάτω απ'το σπίτι μου (να χαζογελάνε και να μου σπάνε τα αρχίδια στις 2 το βράδυ ξερωγώ) και δε φτάνει που συναντούσα 1 ή 2 διμοιρίες (αναλόγως τον προορισμό) στο δρόμο, ξέρεις με τον χαρακτηριστικό καμαρωτό τύπο με το G3A4 ανάμεσα τους, τώρα θα χουμε και τις περιπολίες.
Στην καλύτερη περίπτωση (ως τώρα) απλά τα συναντάω και μου φτιάχνει η διάθεση ζώντας σε εμπόλεμη ζώνη. Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον.
Στη χειρότερη θα με σταματήσουν κάποια στιγμή για 'τρυφερό τετ α τετ' αργά ή γρήγορα.
Κιε αυτά τα τελευταία γιατί κάναν απόπειρα να σπάσουν το μαγαζί του μπουμπούκου, 2 τράπεζες και μια ΜΠΕΜΠΑ.
Έχεις δίκιο ρε Ντεθεμντή (κ αμνίζιακ), στα παπάργια μου όλα, θα γλυτώσω απ'τους μπαχαλάκηδες που κινδυνεύω.oti eipe
skata sta moutra twn mpatswn
Amnesiac.
13-10-2009, 01:30
Βρες μου βρε ΠΟΥΣΤΗ Βάιρους ένα ποστ που να γράφω ότι είμαι υπέρ των μπάτσων στη γειτονιά σου ή υπέρ της καταστολής. Τι στο μπούτσο καταλαβαίνετε πια.
Γενικά από το τόπικ βγάζουμε το συμπέρασμα ότι μπάχαλα δε γίνονται ή αν γίνονται τα κάνουν προβοκάτορες ή αν δε τα κάνουν προβοκάτορες είναι μαλακίες της τιβί σκηνοθετημένες από το Γιάννη Δαλιανίδη.
Γενικά θυμάμαι και μια συζήτηση που είχαμε το Δεκέμβρη, που σου είπα για το αμάξι του γνωστού μου στα Εξάρχεια που του σπάσαν το τζάμι και πήγαν να του πετάξουν μολότοφ και δε το δεχόσουν. Ε τι να κάνουμε, έγινε αυτό το πράγμα, το ξαναλέω, δε χρειάζεται οπωσδήποτε να υπάρχει ένας καλός και ένας κακός στην υπόθεση, μπορεί να είναι και οι δυο κακοί, γιατί δε το δέχεστε με τίποτα πια.
Dragonlord
13-10-2009, 01:46
Εσύ επιμένεις ότι βγάζουμε καλούς τους μπαχαλάκηδες, έχω πει ήδη 3-4 φορές ότι διαφωνώ.
Ε διαφωνώ. Δε σπάνε όλοι αμάξια επειδή καταπιέζονται, δεν είναι όλοι θύματα του γαμημένου του συστήματος, όταν ήμασταν μικρότεροι με τη μπαρέα μου χαράζαμε αμάξια και κατουρούσαμε σε πόρτες σπιτιών επειδή απλά ήμασταν μεθυσμένοι, οι μπαχαλάκηδες των γηπέδων δεν είναι καταπιεσμένοι, γενικά υπάρχει και η μαλάκυνση του εγκεφάλου, κάποιοι άνθρωποι απλά γουστάρουν ξύλο και μπάχαλα πώς να το κάνουμε.
Ωραία, και τι θα έπρεπε να γίνει για να μη γίνει αυτό; Ένας μπάτσος σε κάθε αμάξι κι άλλος ένας σε κάθε πόρτα;
Amnesiac.
13-10-2009, 01:50
Εσύ επιμένεις ότι βγάζουμε καλούς τους μπαχαλάκηδες, έχω πει ήδη 3-4 φορές ότι διαφωνώ.
Ωραία, και τι θα έπρεπε να γίνει για να μη γίνει αυτό; Ένας μπάτσος σε κάθε αμάξι κι άλλος ένας σε κάθε πόρτα;
Ε μιλάς για την πολιτική διάσταση των πραγμάτων και σου εξηγώ ότι δεν υπάρχει πάντα πολιτική διάσταση στα πράγματα. Τόσο απλά. Τώρα αυτά για αστυνομικούς σε κάθε γωνιά κτλ τι να πω, ναι αυτό αννοούσα, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
Πάω για ύπνο.
Τον Δεκέμβρη γίναν πολλά που δε βγάζουν νόημα (μεταξύ άλλων πολλών που βγάζουν) με μια λογική ιδεολογιών ενός ιδανικού κόσμου χωρίς προβοκάτορες και κατεύθυνσης των ΜΜΕ (δηλαδή ορδές αποβλακωμένων ακα Κοινή Γνώμη).
Όπως κ να χει, δε πρόκειται να αλλάξει εμένα η γνώμη μου από κάτι που έγινε σε ένα φίλο σου, σε μία μαζική ανεξέλεγκτη κατάσταση με χιλιάδες άτομα στο δρόμο. Στην καθημερινότητα μου δε κινδυνεύω από κανένα κουκουλοφόρο, ούτε ο φίλος σου. Από μπάτσους ναι.
'Εκανες αυτή τη σύγκριση, δεν είπες ότι είσαι υπέρ των μπάτσων.
Εντιντ: επίσης φυσικά έχουν πολιτική διάσταση τα πράγματα όταν γίνονται μαζικά. ένα καμμένο αμάξι είναι έγκλημα (κάποιος έκαψε το ΑΜΑΚΣΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ), πολλά καμμένα αμάξια είναι, συμβολικό (κάποιος έκαψε αμάξια, δεν έχει κάτι με τον φίλο σου). τουλάχιστον έτσι θα γραφτεί στην ιστορία (γουαου).
Dragonlord
13-10-2009, 01:55
@amneziak
Ναι, ουσιαστικά αυτό λέω κι εγώ, ότι τα αίτια ενός μπαχάλου είναι πιο γενικά. Όταν έλεγα για πολιτική διάσταση εννοούσα τη λειτουργία της αστυνομίας, που είναι πολιτική επιλογή να έχουμε ψυχοπαθείς αγράμματους τραμπούκους για μπάτσους, πώς να το κάνουμε. Για τα κατουρήματα στις πόρτες και τις μολότοφ δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι, εκεί που πρέπει να αλλάξει κάτι είναι στην αστυνομία, που εν μέρει τροφοδοτεί και τέτοιες συμπεριφορές. Γι'αυτό είναι ηλίθιο να λέει κάποιος "προτιμώ μαλάκες μπάτσους από το να μου κατουράνε στην πόρτα". Να μην έχουμε μαλάκες μπάτσους και να δείτε που θα μας κατουράνε πιο σπάνια και στην πόρτα.
edit:
Ρε απλά υπάρχει και η πολιτική διάσταση των πραγμάτων. Και όπως είπα και πιο πάνω είναι σε ένα βαθμό αλληλένδετα αυτά τα πράγματα, αν ο άλλος δεν καταπιέζεται δύσκολα θα αρχίσει να σπάει αμάξια
"Πολιτική διάσταση" -> καθυστέρ μπάτσοι, "σε ένα βαθμό αλληλένδετα αυτά τα πράγματα" -> μπάτσοι με μπαχάλ.
Amnesiac.
13-10-2009, 02:04
@amneziak
Ναι, ουσιαστικά αυτό λέω κι εγώ, ότι τα αίτια ενός μπαχάλου είναι πιο γενικά. Όταν έλεγα για πολιτική διάσταση εννοούσα τη λειτουργία της αστυνομίας, που είναι πολιτική επιλογή να έχουμε ψυχοπαθείς αγράμματους τραμπούκους, πώς να το κάνουμε. Για τα κατουρήματα στις πόρτες και τις μολότοφ δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι, εκεί που πρέπει να αλλάξει κάτι είναι στην αστυνομία, που εν μέρει τροφοδοτεί και τέτοιες συμπεριφορές. Γι'αυτό είναι ηλίθιο να λες "προτιμώ μαλάκες μπάτσους από το να μου κατουράνε στην πόρτα".
Ρε παιδιά (βαιρους και ντραγκον) συγγνώμη κιόλας. Πότε έκανα σύγκριση μπάτσων με μπαχαλάκηδες και πότε είπα ότι προτιμώ τους πρώτους; Γενικά σε ποιο ακριβώς ποστ μου είδατε κάτι υπέρ της αστυνομίας;
Σε λίγο θα μου πείτε ότι καταδικάζω και όσους κατέβαιναν στις πορείες το Δεκέμβρη.
Είπα αυτό που για μένα φαντάζει αυτονόητο, ότι δεν είναι όλοι οι μπάχαλοι ιδεολόγοι και ότι κάποιοι κάνουν μπάχαλα για το μπάχαλο της υπόθεσης, δε γενίκευσα σε κανένα σημείο, δεν είπα ότι όλοι οι αναρχικοί τα σπάνε αδιακρίτως, δεν εξέφρασα καμία άποψη για το τι συμβαίνει στα Εξάρχεια και εξήγησα το λόγο, τι άλλο πρέπει να πω πια.
Οριστικά καληνύχτα, καταλάβετε ό,τι θέλετε, δεν είστε χαζοί, μάλλον εγώ δεν εκφράζομαι σωστά, από αύριο ξαναγυρνάω στο τρόλλινγκ που το κατέχω περισσότερο.
Dragonlord
13-10-2009, 02:06
Επίσης, λίγο οφφτόπικ από τα τελευταία ποστ, αλλά πρέπει κάπου να γράψω ότι τα Εξάρχεια, τουλάχιστον από κέντρο Αθήνας, είναι η περιοχή στην οποία αισθανόμουν πιο ασφαλής και η οποία για κάποιο λόγο κατάφερνε να έχει μια αίσθηση "γειτονιάς". Έχω μια υποψία ότι, αν παραμείνουν τα μπάτσοι, αυτό θα χαθεί. Αν και υποψιάζομαι ή ότι δε θα παραμείνουν για πολύ ή ότι θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.
Dragonlord
13-10-2009, 02:08
Ρε άλεξ απλά χώθηκες σε συζήτηση σε εξέλιξη. Το τελευταίο που γράφω στο κουοτ που έκανες προφανώς πήγαινε στον death md. Στα υπόλοιπα που γράφεις στο τελευταίο ποστ συμφωνούμε.
edit: μπορεί να μπερδεύτηκες από το "λες", το οποίο πρόσεξα κι εγώ και άλλαξα ψιλοαμέσως, αλλά δεν το εννοούσα προσωπικά, το είπα σε φάση "είναι ηλίθιο να λέμε".
και μετα τις εκλογες παντως στα ιερα χωματα του πειραια συνεχιζουμε με το πολιτευμα που ξερουμε και αγαπαμε
ΚΟΚΚΑΛΙΚΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ:pink:
sabbattack
13-10-2009, 02:51
πάντως η αλήθεια είναι ότι μετά τα πογκρόμ οι τοξικομανείς στην πλατεία πολλαπλασιάστηκαν. παράλογοοο;
mono auto
μπιζαριος
13-10-2009, 09:15
χρησιμοποιω νταμπλ νεγκατιβ και κανω οφφτοπικ στην οφφτοπικ συζητηση σας και ρωταω,
Δηλαδη τωρα ματατζηδες και τοξικομανεις απλα αραζουν στην πλατεια εξαρχειων? οι μεν ζητουν ψιλα και οι δε ζητουν ταυτοτητα?
Φευγω απο δω που ειμαι και σκεφτομουνα να μετακομισω εξαρχεια, να το ξεχασω ε?
tamagothi
13-10-2009, 10:20
Επίσης αράζουν μαύροι που ζητούν να δεις τα σιντί τους και ουρακοτάγκοι που ζητούν μπανάνες.
Απ' όσο έχω παρατηρήσει, εδώ στην Ιπποκράτους η βασική δουλειά των μπάτσων όσο περιμένουν τα μπάχαλα είναι να κάθονται στην κλούβα και να παίζουν τάβλι (συγκινούμαι από τη προσπάθεια συνέχισης της παράδοσής μας) ή να κάθονται στις γωνίες και να κοιτάνε κώλους (ομοίως). Δε μ' έχουν σταματήσει ποτέ (ε, καλά, εγώ φαίνομαι και ανώτερης τάξης άτομο βέβαια), επίσης ούτε μπαχαλάκηδες μ' έχουν βαρέσει (ε, καλά, εγώ έχω συμπαθητικό μουτράκι βέβαια) και το "να το ξεχάσω" μου φαίνεται ευαγγελάτος.
KoiliaSamprela
13-10-2009, 10:25
επίσης ούτε μπαχαλάκηδες μ' έχουν βαρέσει (ε, καλά, εγώ έχω συμπαθητικό μουτράκι βέβαια)
http://i4.photobucket.com/albums/y106/earthling_on_fire/kouklos.jpg
----------
carheart
13-10-2009, 11:24
Γενικώς βρείτε μου έναν άνθρωπο που φοβάται να κατέβει εξάρχεια λόγω αναρχικών/τοξικομανών αυτές τις ημέρες, γιατί θέλω να τον ρωτήσω πόσο πια ενοχλείται από τα ειδεχθέστατα κακουργήματα των παραπάνω ανθρώπων στις γύρω περιοχές, ενώ στις ήρεμες περιοχές των Μενάνδρου, Στ.Παντελεήμονα, πέριξ της Αχαρνών, Βικτώρια, ποτέ δεν απασχόλησε κανέναν "το νοικοκύρεμα". Γιατί ακούω συνεχώς από τα στόματα κόσμου "καιρός είναι να καθαρίσει το γκέτο των εξαρχείων, μόνο πρεζόνια και βιαστές έχει". Γιατί βλέπω νέους ανθρώπους να τους απασχολεί το έγκλημα στα εξάρχεια, αλλά το έγκλημα στις άλλες περιοχές να τους αφήνει παντελώς αδιάφορους; Πήγε ποτέ κλούβα στα στενά γύρω από την πλατεία Ομονοίας να αρχίσει να μαζεύει όποιον βρίσκει; Παραπονέθηκε κανείς για αυτό; Αγανακτισμένους κατοίκους εκεί δεν έχει;; Η μέθοδος των ρητορικών ερωτήσεων χαρίζει μεγάλα ποστς, αλλά βαριέμαι να ακούω ανθρώπους να τους απασχολεί μόνο μια εκατομμυριοστή υποπερίπτωση μιας άσχημης κατάστασης, ενώ για το σύνολό της να μην κάνει τίποτα. Όπως το Δεκέμβρη, που κάηκε η Συγγρού και "θα μείνουν οικογένειες στον δρόμο", σαν να είχαν ασχοληθεί με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους όλων των υπόλοιπων περιπτώσεων που μένουν στον δρόμο, με το ίδιο σθένος. Γενικώς ψιλογαμιέστε όλοι εσείς, καλό θα ήταν να μην ακουγόταν η φωνή σας.
Tonosalata
13-10-2009, 12:01
episimws klouva aragmenh sthn stournarh ligo pio panw apo thn kyria eisodo tou polytexneiou. Kai nai,twra einai pou DEN niwthw asfalhs . tha ginei megalo mpam,na doume pou tha kataliksei.
μπιζαριος
13-10-2009, 12:15
εστω οτι ξερουν οτι αυτο το πραγμα θα ενοχλησει τους κατοικους εξαρχειων και γενικα τον κοσμο που συχναζει εκει. τι εχουν στο μυαλο τους? κατι μεγαλυτερο απο τον δεκεμβριο?
απο ποτε μια κυβερνηση λειτουργει με μεθοδο "an eye for an eye" και δεν γινονται μπαχαλα? αν εστω υποθεσουμε οτι στο μυαλουδακι τους ειμαστε απειλη προς αυτους τοτε ξερουν οτι αυτο που πανε να κανουν θα εχει αρνητικες συνεπειες στην φρεσκοανεβασμενη τους κυβερνηση που φυσικα ξερουν οτι δεν βγηκανε επειδη το αξιζανε αλλα επειδη ο ελληνας εχει μαθει να επιλεγει απο τα σκατα αυτα που μυριζουν καλυτερα αντι να καθαριζει.
εχει καποιος μια αποψη στο ΤΙ εχουν στο μυαλο τους αυτοι? (σε λογικα πλαισια οχι τι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι εχουν στο μυαλο τους και προβοκατσιες και πλυσεις εγκεφαλου)
εχει καποιος μια αποψη στο ΤΙ εχουν στο μυαλο τους αυτοι? (σε λογικα πλαισια οχι τι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι εχουν στο μυαλο τους και προβοκατσιες και πλυσεις εγκεφαλου)
κανείς δε γνωρίζει σίγουρα αλλά ας κάνουμε μια προσπάθεια να το δούμε από την άλλη πλευρά.
Τα γεγονότα του Δεκέμβρη ήταν αυτά που γκρέμισαν την κυβέρνηση ν.δ..
όχι τόσο λόγω της "λαϊκής αγανάκτησης προς την αστυνομία" (γραμμένους μας έχουν γιου νόου), αλλά επειδή:
α) κλόνισε την τάξη των μεσαίων εμπόρων της αθήνας (μεγάλη και συνήθως "αναποφάσιστη" κοινωνική ομάδα),
β) συνδέεται χαλαρά με το φετινό βατερλώ του ελληνικού τουρισμού (χωρίς να αποτελεί τη βασική αιτία βέβαια, αλλά το εύκολο εξιλαστήριο θύμα, που εντέλει έφερε ψήφους στο πασόκ.)
Ενόψει επετείου Δεκέμβρη λοιπόν, η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να "τρίξει τα δόντια στους αλήτες των εξαρχείων" για να διατηρήσει τη στήριξη και εμπιστοσύνη των νεοαφιχθέντων (και εύρωστων οικονομικά) ψηφοφόρων της.
enitharmon
13-10-2009, 14:10
Γενικώς βρείτε μου έναν άνθρωπο που φοβάται να κατέβει εξάρχεια λόγω αναρχικών/τοξικομανών αυτές τις ημέρες, γιατί θέλω να τον ρωτήσω πόσο πια ενοχλείται από τα ειδεχθέστατα κακουργήματα των παραπάνω ανθρώπων στις γύρω περιοχές, ενώ στις ήρεμες περιοχές των Μενάνδρου, Στ.Παντελεήμονα, πέριξ της Αχαρνών, Βικτώρια, ποτέ δεν απασχόλησε κανέναν "το νοικοκύρεμα". Γιατί ακούω συνεχώς από τα στόματα κόσμου "καιρός είναι να καθαρίσει το γκέτο των εξαρχείων, μόνο πρεζόνια και βιαστές έχει". Γιατί βλέπω νέους ανθρώπους να τους απασχολεί το έγκλημα στα εξάρχεια, αλλά το έγκλημα στις άλλες περιοχές να τους αφήνει παντελώς αδιάφορους; Πήγε ποτέ κλούβα στα στενά γύρω από την πλατεία Ομονοίας να αρχίσει να μαζεύει όποιον βρίσκει; Παραπονέθηκε κανείς για αυτό; Αγανακτισμένους κατοίκους εκεί δεν έχει;; Η μέθοδος των ρητορικών ερωτήσεων χαρίζει μεγάλα ποστς, αλλά βαριέμαι να ακούω ανθρώπους να τους απασχολεί μόνο μια εκατομμυριοστή υποπερίπτωση μιας άσχημης κατάστασης, ενώ για το σύνολό της να μην κάνει τίποτα. Όπως το Δεκέμβρη, που κάηκε η Συγγρού και "θα μείνουν οικογένειες στον δρόμο", σαν να είχαν ασχοληθεί με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους όλων των υπόλοιπων περιπτώσεων που μένουν στον δρόμο, με το ίδιο σθένος. Γενικώς ψιλογαμιέστε όλοι εσείς, καλό θα ήταν να μην ακουγόταν η φωνή σας.
το μαρτη που ειχαμε παει μενανδρου / πλατεια θεατρου, κανανε περιπολια δυο αστυνομικοι παντως. δεν ξερω τι ακριβως μπορουσαν να κανουν τα δυο τους αν συνεβαινε το ο,τιδηποτε, αλλα για τα ματια του αλλοδαπου κοσμου ήταν εκει
carheart
13-10-2009, 14:49
Εντάξει, περιπολία κάνουν και έξω από το σπίτι μου. Μιλάω για κλούβες και προσαγωγές και σκούπα. Και όχι στους μετανάστες με τα τσιμπιδάκια και τις θήκες κινητών, αλλά στην μαφία.
paromoiws.
katarxin de fovomaste giati atromitara ooo. apla de mas aresei to skiniko.
tora, gia to plithos kosmou pou vgainei adialeipta se polysyxnastes perioxes me 889 kafeteries kai ametrita mparakia opws h axarnwn, i viktwria kai o agios panteleimonas pos to eipes, kalo kouragio, emeis ki apo omonoia apofeugoume na pername giati de mas aresei na vlepoume kosmo na soutarei sta pezodromia, alla isws den einai dikaio auto giati afou oi perioxes autes katoikountai, prepei na eimaste dikaioi kai na pame na pioume ki ena bacardi mojito sto grigori tis omonoias kamia fora, den einai kalo na snompareis allwste.
oute gia ta eksarxeia kaname kati se proti fasi btw, an de mas aresei den pigainoume, eisai tis gnomis na organwname kapoia apotelesmatiki poreia empros8en tou politikou grafeiou tou xrysoxoidi?
ki episis allo na einai kapoios sto dromo ki allo na menei kapoios allos sto dromo apo kei pou den itan, einai simantiko nomizw. alliws stis epomenes pirkagies pou 8a afisoun kosmo astego mporoume na simperilavoume sti diamartyria mas kai olous tous astegous tou kosmou, de 8a tan asximo.
Death MD
13-10-2009, 15:57
Αλλά όπως και να έχει ρε άνθρωπε, βάζεις το τζάμι του αμαξιού πάνω από την προσβολή της προσωπικότητάς σου, λεφτά πάνω από αξιοπρέπεια, όπως και να το διατυπώσεις αυτό λες.
Αυτο θες να ακουσεις και να δεις ντε και καλα εσυ.Διοτι ολα εχουν τα ορια τους και ο καθενας βαζει τα δικα του ορια.
θεωρω πως μιλησα για λεκτικη μαγκια των μπατσων και δεν νομιζω να ανεφερα καπου για σωματικη βια.
Και η προσβολή από μπάτσο-δημόσιο υπάλληλο ΔΕΝ είναι ίδια με την προσβολή από τον τρελό της γειτονιάς, είναι ηλίθιο να το θέτεις έτσι. Με την ίδια λογική, ε, και το κράτος σε κλέβει μια χαρά, το σπασμένο τζάμι από τους αναρχικούς σε πειράζει;
ουτε συγκρινα τον τρελο της γειτονιας και οπως ανεφερα σχεδον ολοι οι κρατικοι λειτουργοι που εχουν στα χερια τους εξουσια εμμεσα η αμεσα μπορουν να εχουν και υφακι και τουπε και να γαμανε ασαλιωτα και εσυ να καθεσαι να σκουζεις μην μπορωντας να κανεις τιποτα λογω του ανυπαρκτου κρατους και των επιλεκτικα τηρουμενων νομων.
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως γινεται να υπεραπλουστευετε την ολη σκεψη μου χωρις να λαμβανεται τιποτα υποψιν σας παρα μονο το ενα και μοναδικο συμπερασμα στο οποιο ανεξαρτητα απ οτι εχει γραφτει ειναι το
"λεφτα vs προσωπικοτητα" , βαζωντας μαλιστα σαφεστατα ορια της προσωπικοτητας οπως ο ιδιος ειπες.
αν στο δρομο με βρισει καποιος δεν εγινε και τιποτα , αν με βρισει μπατσος και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ εκ των πραγματων να κανω τιποτα ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ. μονος σου εθεσες το οριο. μονο που αυτο ειναι ΔΙΚΟ σου αυθαιρετο οριο.
αν για μενα το να σε βρισει καποιος στο δρομο ειναι ανηκουστο και το θεωρω το ιδιο και χειροτερο απ τον μπατσο μηπως θα επρεπε να πω αναλογα οτι δεν υπαρχεις κλπ?
το θεμα μου με το φορουμ και συγκεκριμενα με τετοια θρεντ ειναι το εξης: υπαρχουν λογιων λογιων συνομιλητες , υπαρχουν πχ τσουτσεκια που απλα υπαρχουν για να τη λενε σε οτι ποσταρετε, οκ συμφωνοι , δε σε θεωρω κατι τετοιο και γι αυτο προσπαθω να κανω διαλογο.
εκ των πραγματων ουτε εσυ ουτε εγω μπορουμε να ξερουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι εχει ο καθενας στο μυαλο του και ειναι δυσκολο να γινει ουσιαστικος διαλογος πανω σε ενα θεμα με 2-3 ποστ
αυτο που δεν μπορω με τιποτα να καταλαβω ειναι γιατι τα παντα πρεπει να ειναι "ειτε ασπρα" ειτε μαυρα".
κι αναλογα με τα μαυρα και τα ασπρα να κινουνται και ολοι οι χρηστες και τα ποστ τους.
Ford Prefect
13-10-2009, 16:21
αυτο που δεν μπορω με τιποτα να καταλαβω ειναι γιατι τα παντα πρεπει να ειναι "ειτε ασπρα" ειτε μαυρα".
κι αναλογα με τα μαυρα και τα ασπρα να κινουνται και ολοι οι χρηστες και τα ποστ τους.
Ε, γιατί έτσι ο κόσμος μας είναι απλός, κατανοητός, (νομίζεις) ότι ξέρεις ποιος είσαι και πού πας, τι σου φταίει και τι πρέπει να γίνει. Βοηθάει και στο να μην χρειάζεται να στίψεις το μυαλό σου λίγο, κάτι το οποίο είναι γενικά ένα καρκίνωμα των τελευταίων δεκαετιών...
Το θλιβερό είναι να βλέπεις αυτόν τον ισοπεδωτική και άχρηστη αντιληπτικότητα σε άτομα άνω των 25.
ikonoklast
13-10-2009, 17:34
Ε, γιατί έτσι ο κόσμος μας είναι απλός, κατανοητός, (νομίζεις) ότι ξέρεις ποιος είσαι και πού πας, τι σου φταίει και τι πρέπει να γίνει.
χαχαχαχα ο χριστιανός τα είπε αυτά.
Πάντως, ξεχάστε λίγο τους κακούς αριστερούς και τους φιλοαναρχο και αντιληφθείτε λίγο με την "αντιληπτικότητα" σας και αν θέλετε απαντήστε: Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, είναι όλα μαύρα, εντάξει, κινείται σωστά ο κ. Χρυσοχοϊδης και το υπουργείο προστασίας του πολίτη σχετικά με την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων επιδρομέων της Σόλωνος και των ταραξιών των εξαρχείων γενικά; Αν όχι, τι πρέπει να γίνει;
Γενικώς βρείτε μου έναν άνθρωπο που φοβάται να κατέβει εξάρχεια λόγω αναρχικών/τοξικομανών αυτές τις ημέρες, γιατί θέλω να τον ρωτήσω πόσο πια ενοχλείται από τα ειδεχθέστατα κακουργήματα των παραπάνω ανθρώπων στις γύρω περιοχές.
Ακόμα κι όταν γίνονται μπάχαλα, και δίπλα να είσαι, έχεις μια χαρά χρόνο να φύγεις αν το θέλεις. Γενικότερα το επιχείρημα "δεν κατεβαίνω εξάρχεια γιατί φοβάμαι τις φασαρίες" είναι εντελώς ασταθές, αναληθές και καθυστερημένο.
Ford Prefect
13-10-2009, 18:18
Τα άκρα στον χριστιανισμό (αγάπη και εγωισμός) υπάρχουν σε απόλυτο βαθμό μόνο σε 2 πρόσωπα, τα οποία για εσένα/εσάς είναι και ανύπαρκτα. Κανείς δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του Μαύρου και του Άσπρου ως όρια (δεξά-αριστέρα, άνθρωποι/ζώα, επικίνδυνοι/ενσυνείδητοι, όπως προτιμάτε τέλος πάντων), αυτό που λέει ο γιατρός και σχολιάζω επαυξάνοντας είναι ότι εσείς συζητάτε χρωματίζοντας τα πάντα με αυτά τα 2 χρώματα, σε απόλυτες τιμές, είστε μόνιτορ που χρησιμοποιεί παλλέτα 2 χρωμάτων ενώ ο κοινωνία και ο άνθρωπος είναι τρου κόλορ κατάσταση. Προσπαθήστε να γίνετε 8μπιτοι ρε αδερφέ...
Τι εννοείς τι πρέπει να γίνει; Να αποκτήσουμε ανθρώπινη αστυνομία προφανώς. Εσύ τι λες;
Βασικά ρε φίλε είσαι χριστιανός ξέρω 'γω.
LokiTricksterGod
13-10-2009, 18:24
Τι εννοείς τι πρέπει να γίνει; Να αποκτήσουμε ανθρώπινη αστυνομία προφανώς. Εσύ τι λες;
συνειδητοποιείς ότι όσο τα πράγματα και η ανθρώπινη φύση είναι όπως είναι η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη ε;
carheart
13-10-2009, 18:27
Τα άκρα στον χριστιανισμό (αγάπη και εγωισμός) υπάρχουν σε απόλυτο βαθμό μόνο σε 2 πρόσωπα, τα οποία για εσένα/εσάς είναι και ανύπαρκτα. Κανείς δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του Μαύρου και του Άσπρου ως όρια (δεξά-αριστέρα, άνθρωποι/ζώα, επικίνδυνοι/ενσυνείδητοι, όπως προτιμάτε τέλος πάντων), αυτό που λέει ο γιατρός και σχολιάζω επαυξάνοντας είναι ότι εσείς συζητάτε χρωματίζοντας τα πάντα με αυτά τα 2 χρώματα, σε απόλυτες τιμές, είστε μόνιτορ που χρησιμοποιεί παλλέτα 2 χρωμάτων ενώ ο κοινωνία και ο άνθρωπος είναι τρου κόλορ κατάσταση. Προσπαθήστε να γίνετε 8μπιτοι ρε αδερφέ...
Έχω απορίες :
1) Όταν λες "εσείς", σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;
2) Ποιά είναι τα δύο πρόσωπα, υπαρκτά ή μη;
3) Πως σου φαίνεται αυτό που συμβαίνει στα Εξάρχεια γενικώς, αλλά και σε συνάρτηση με τα όσα δεν συμβαίνουν σε περιοχές όπου νόμος και ανομία τα έχουν κάνει πλακάκια;
4) Με βάση το αποτέλεσμα του παραπάνω ερωτήματος, η επιλεκτικότητα στην επιθετική δράση, δεν συνινστά ένα ασπρόμαυρο από μόνο του;
5) Με βάση το αποτέλεσμα του ερωτήματος 4, πόσο θα μπορούσες να καταδικάσεις την τωρινή συμπεριφορά της αστυνομίας στα Εξάρχεια;
ikonoklast
13-10-2009, 18:27
Φορδ, δεν ήταν φιλοσοφικής φύσεως το σχόλιο μου, απλώς πάντα μου φαίνεται αστείο κάποιος ένθεος και ένθρησκος να κριτικάρει κάποιον γιατι πιστεύει ότι ο "κόσμος μας είναι απλός, κατανοητός, (νομίζεις) ότι ξέρεις ποιος είσαι και πού πας, τι σου φταίει και τι πρέπει να γίνει". Πιστεύεις στο θεό, είσαι ιδεαλιστής, end of story, λολ.
Εγώ έχω πει τι λέω πολλές φορές σε πολλά threads για το θέμα. Τι σημαίνει "ανθρώπινη αστυνομία"; Εσύ που έχεις "στίψει το μυαλό σου", πρέπει να υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε "ευαίσθητες" περιοχές; Απο μια/δυο κλούβες σε Αγ. Παντελεήμωνα, Εξάρχεια, Βικτώρια; Περιπολίες; Προληπτικοί έλεγχοι; Μη με κάνεις να σου εκμαιεύσω κάτι, πες μου μια συνολική άποψη για το θέμα.
Ford Prefect
13-10-2009, 18:28
Με αυτή την λογική δεν κατάλαβα γιατί μόνο η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη.
LokiTricksterGod
13-10-2009, 18:29
Με αυτή την λογική δεν κατάλαβα γιατί μόνο η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη.
γιατί αναφέρθηκες συγκεκριμένα σε ανθρώπινη αστυνομία, η οποία ως θεσμός γενικά δεν είναι ακριβώς σύμπτωμα, όπως... λέω εγώ τώρα, οι μπάχαλοι. αν θες να συζητήσουμε για ανθρώπινους μπάχαλους, μέσα!
Ford Prefect
13-10-2009, 18:40
Α, ωραία, πέσανε όλοι μαζί.
κάρχαρτ:
1) Εσείς που δεν πιστεύετε στο 2)
2) Χριστός και Διάβολος
3) Μου φαίνεται σπασμωδικό αλλά θέλω να περιμένω λίγο μέχρι να αποφασίσω. Δεν ξέρω πόσο σκοπεύουν να το τραβήξουν, πώς θα αντιδράσει ο κόσμος που στοχεύουν κλπ. Σε συνάρτηση με το τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, νομίζω είναι προφανές ότι είναι πολιτική για τα μίντια. Εξ ορισμού φαύλη.
4) Δεν ξέρω ποιο είναι το άσπρο και το μαύρο εν προκειμένω για σένα. Και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι με τον Αγ. Παντελεήμονα όταν αρχίσει να ξαναπαίζει στα κανάλια. Για την ώρα τα μίντια αγαπάνε γιωργάκη οπότε πιθανολογώ ότι το θέμα θα μείνει στα κακά Εξάρχεια.
5) Δεν βλέπω γιατί πρέπει να ξεχειλίζουν αστυνομία τα Εξάρχεια. Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα πώς κρίνω συμπεριφορές χοιροστασίου από την αστυνομία. Παραδειγματική περιφορά στα μίντια του δολοφόνου μπάτσου θα βοηθούσε περισσότερο πολιτικά το κράτος και δη την κυβέρνηση πασόκ εν όψει επετείων.
Σπύρο. Επειδή έχουμε κάνει πολλές φορές κουβέντα και πάντα καταλήγω να θυμώνω με τον θρασύτατο τόνο σου, χέστο μωρέ.
γιατί αναφέρθηκες συγκεκριμένα σε ανθρώπινη αστυνομία, η οποία ως θεσμός γενικά δεν είναι ακριβώς σύμπτωμα, όπως... λέω εγώ τώρα, οι μπάχαλοι. αν θες να συζητήσουμε για ανθρώπινους μπάχαλους, μέσα!
Δεν είναι ε; Μπουχουχου, κακό, κακό κράτος, κακέ, κακέ καπιταλίζμουζ, εσύ που δυναστεύεις το λαό και ενάντια στη θέλησή του προχωρείς σ' εκφασισμό του πολιτεύματος
oh wait
Θες να κάνουμε μια δημοσκόπηση να δούμε πόσο % των πολιτών συμφωνούν μ' αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια; Μήπως αυτή η πρακτική αντικατοπτρίζει ακριβώς τη βούληση του λαού και τη στροφή της κοινής γνώμης; Μήπως τα 'χουμε κάνει σαν τα μούτρα μας ως κίνημα, εμείς, οι καλοί κι έχουμε αποτύχει παταγωδώς ν' ανοίξουμε το κίνημα κλεισμένοι στο βολικό σκατομικρόκοσμό μας, είτε αυτός λέγεται το δωμάτιό σου είτε πλατεία είτε πάρκο είτε ξεκάβλωμα απ' το πέταγμα ενός μπουκαλιού; Μήπως αυτή η αστυνόμευση είναι σύμπτωμα όλων αυτών;
Χμμμ...
ikonoklast
13-10-2009, 18:41
Τι έκανα τώρα; Γλυκύτατος ήμουνα! Επίσης αυτό που σου ζήτησα είναι σημαντικό για την ποιότητα της κουβέντας γενικά, δεν είναι για να απαντήσεις σε μένα προσωπικά. Πες μια άποψη ρε αδερφέ, μην κριτικάρεις μόνο το τι λέγεται.
Griffith
13-10-2009, 18:41
μέσα κι εγώ για ανθρώπινους μπάχαλους.
(βασικά ζω για τη στιγμή που θα γράψω κάπου όχι στην ανθρώπινη αστυνομία - ναι στους ανθρώπινους μπάχαλους)
LokiTricksterGod
13-10-2009, 18:51
Δεν είναι ε; Μπουχουχου, κακό, κακό κράτος, κακέ, κακέ καπιταλίζμουζ, εσύ που δυναστεύεις το λαό και ενάντια στη θέλησή του προχωρείς σ' εκφασισμό του πολιτεύματος
oh wait
Θες να κάνουμε μια δημοσκόπηση να δούμε πόσο % των πολιτών συμφωνούν μ' αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια; Μήπως αυτή η πρακτική αντικατοπτρίζει ακριβώς τη βούληση του λαού και τη στροφή της κοινής γνώμης; Μήπως τα 'χουμε κάνει σαν τα μούτρα μας ως κίνημα, εμείς, οι καλοί κι έχουμε αποτύχει παταγωδώς ν' ανοίξουμε το κίνημα κλεισμένοι στο βολικό σκατομικρόκοσμό μας, είτε αυτός λέγεται το δωμάτιό σου είτε πλατεία είτε πάρκο είτε ξεκάβλωμα απ' το πέταγμα ενός μπουκαλιού; Μήπως αυτή η αστυνόμευση είναι σύμπτωμα όλων αυτών;
Χμμμ...
παρανόησες, μάλλον επειδή δεν το γραψα καθαρά, θεωρώ τους μπάχαλους σύμπτωμα! οτιδήποτε μετά το 'δεν είναι;' άκυρο λοιπόν, δεν απαντάς σε μένα!
Ford Prefect
13-10-2009, 18:53
Κοιτάτε, η αστυνομία πληθυσμιακά είναι πιο μικρή και σαφώς πιο ελέγξιμη και διαμορφώσιμη από τον αφηρημένο πληθυσμό των μπάχαλων. Δηλαδή ο ανθρώπινος μπάχαλος και γενικά η κοινωνική ωρίμανση και οι ενσυνείδητοι αγώνες με ομόνοια των αγωνιστών και δεν ξέρω και γω τι είναι πορδές στον άερα σε σχέση με το ότι δεδομένα πιάνεις δεν ξέρω πόσους εκατοντάδες 18-19χρονους που μπήκαν σε μια μικρή των μπάτσων σχολή. Μπορείς πιστεύω να τους διδάξεις πώς να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Μπορείς σε ένα πολιτικό σύστημα που ένας αξιόλογος άνθρωπος έχει πιθανότητα να γίνει υπουργός. Εδώ κολλάμε.
Δηλαδή εν γένει (και απαντάω ουσιαστικά και σε σένα Σπύρο που θίχτηκες τρομάρα σου, λολολ), το πολύ βαθύτερο πρόβλημα δεν είναι το υπάρχον κράτος πώς θα διαχειριστεί τα Εξάρχεια, αλλά το ότι είναι δεδομένο πώς θα έχεις φαύλο κράτος. Τα έχω ξαναπεί και εγώ πολλές φορές. Η λύση είναι να ασχοληθείς με την μαλακία που σε δέρνει πριν ασχοληθείς με την μαλακία που δέρνει όλους τους υπόλοιπους. Αλλά δεν είναι φαντεζί αυτό, σόρι.
Dragonlord
13-10-2009, 18:55
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως γινεται να υπεραπλουστευετε την ολη σκεψη μου χωρις να λαμβανεται τιποτα υποψιν σας παρα μονο το ενα και μοναδικο συμπερασμα στο οποιο ανεξαρτητα απ οτι εχει γραφτει ειναι το
"λεφτα vs προσωπικοτητα" , βαζωντας μαλιστα σαφεστατα ορια της προσωπικοτητας οπως ο ιδιος ειπες.
αν στο δρομο με βρισει καποιος δεν εγινε και τιποτα , αν με βρισει μπατσος και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ εκ των πραγματων να κανω τιποτα ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ. μονος σου εθεσες το οριο. μονο που αυτο ειναι ΔΙΚΟ σου αυθαιρετο οριο.
αν για μενα το να σε βρισει καποιος στο δρομο ειναι ανηκουστο και το θεωρω το ιδιο και χειροτερο απ τον μπατσο μηπως θα επρεπε να πω αναλογα οτι δεν υπαρχεις κλπ?
Έχω εξηγήσει ήδη γιατί ήταν τεράστια μπαρούφα αυτό που έγραψες. Και επειδή προτιμάς να σε βρίζουν από το να σου σπάσουν το αμάξι, και επειδή το θέτεις λες και έχεις κάποια επιλογή, δηλαδή αν σε βρίζουν οι μπάτσοι θα εξαφανιστούν οι μπάχαλοι (και μετά κατηγορείς τους άλλους ότι τα βλέπουν όλα άσπρο-μαύρο). Τώρα για το πρώτο, συμφωνώ, είναι το δικό σου όριο το να σου "ταπεινώνουν την προσωπικότητα", δεν είπα κάτι διαφορετικό. Και ένα 5% των ελλήνων μπορεί να ψηφίζει ΛΑΟΣ επειδή το δικό του όριο είναι να μην υπάρχουν βρώμικοι μετανάστες, με τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε, ε, δικαίωμά μου είναι κι εμένα να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, όλα καλά!
DISCLAIMER: Δεν εννοώ την τελευταία πρόταση. Αν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπάρχουν άτομα που ψηφίζουν νδ πασόκ λάος και που προτιμούν τα τζάμια από τη μείωση της προσωπικότητας πιθανότατα θα ήμουν ευτυχής, αλλά δε θα έγραφα σε τέτοια θρεντς γιατί θα πίστευα ότι όλα είναι καλά. Οπότε μην το συνεχίσετε παίρνοντάς το κυριολεκτικά. Ευχαριστώ πολύ και καλά να είστε.
Dragonlord
13-10-2009, 18:58
Λόκι, σου λέει ότι και η αστυνομία όπως λειτουργεί είναι σύμπτωμα της μαλακίας της κοινωνίας, όχι ότι οι μπάχαλοι δεν είναι σύμπτωμα.
συνειδητοποιείς ότι όσο τα πράγματα και η ανθρώπινη φύση είναι όπως είναι η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη ε;
Αν αυτό ίσχυε θα ήμασταν ακόμα στις σπηλιές ε. Εκτός αν το λες όπως το λένε οι αναρχικοί, που πιστεύουν ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο καπιταλισμός και ο ανταγωνισμός και ότι σε μια αναρχική κοινωνία θα εκλείψουν όλα αυτά και τα παιδάκια θα σταματήσουν να θέλουν τα παιχνίδια των άλλων παιδακίων.
ikonoklast
13-10-2009, 19:03
Εκτός αν το λες όπως το λένε οι αναρχικοί, που πιστεύουν ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο καπιταλισμός και ο ανταγωνισμός και ότι σε μια αναρχική κοινωνία θα εκλείψουν όλα αυτά και τα παιδάκια θα σταματήσουν να θέλουν τα παιχνίδια των άλλων παιδακίων.
Διόρθωσις: κυρίως οι μαρξισταί το λέμε αυτό.
Dragonlord
13-10-2009, 19:18
Μπα, από αναρχικούς το έχω ακούσει σε πολύ τραγικότερο βαθμό, γιατί πχ στο προβάλουν σαν επιχείρημα και για το ότι δε θα χρειάζεται αστυνομία. Τουλάχιστον η αριστερά έχει πιο επιτεύξιμο σχέδιο.
sabbattack
13-10-2009, 19:22
Γενικώς βρείτε μου έναν άνθρωπο που φοβάται να κατέβει εξάρχεια λόγω αναρχικών/τοξικομανών αυτές τις ημέρες, γιατί θέλω να τον ρωτήσω πόσο πια ενοχλείται από τα ειδεχθέστατα κακουργήματα των παραπάνω ανθρώπων στις γύρω περιοχές, ενώ στις ήρεμες περιοχές των Μενάνδρου, Στ.Παντελεήμονα, πέριξ της Αχαρνών, Βικτώρια, ποτέ δεν απασχόλησε κανέναν "το νοικοκύρεμα".
τραβάω ένα μεγάλο οφτόπικ εδώ γιατί μου άρεσε το ποστ του κάρχαρτ. Δε το έκανα quote ολο καθαρά για θέμα χώρου και tl;dr. Αν μου επιτρέπετε, θα ηθελα να τραβήξω τη συζήτηση στο θέμα "που αισθάνομαι ασφαλής". Σαν κοινωνική παρατήρηση και μόνο, τα πράγματα δε βλέπω να βελτιόνονται. Και ζω καθημερινά και τα εξάρχεια, κ το Μεταξουργείο και τον Παντελεήμονα και ffs, ζω δίπλα στις εργατικές του Ν.Κόσμου.
Γενικά λόγω nuevo mundo και κωλογειτονιάς κλπ κλπ, έχω τρέξει άπειρες φορές, δεν έχω προλάβει να τρέξω κάποιες άλλες, γενικά λεφτά στη κάλτσα κλπ. Πίστεψε με, δεν είναι χειρότερα τα εξάρχεια, πιο ενοχλητικά είναι. Επίσης ελοχεύει ο κίνδυνος της γελοιότητας (που το έχω δει ζωντανά) να στην πέσουν για να σε ψυρίσουν, να αντισταθείς και να καταλήξεις να υπερασπίζεσαι τις προθέσεις σου από καθυστερημένους μεσολογγίτες "άσε τα ζάκια γαμημένε φασίστα". Αυτό μόνο έχω να προσάψω στο "γκέττο" των εξαρχείων. 10 χρόνια και βάλλε που συχνάζω στα πέριξ τους δεν έχω δει τρομακτικές αλλαγές, είναι σαν την ιστορία του Ηροδότου. Κάνει κύκλους και οι ίδιες καταστάσεις εναλλάσονται. Έκρηξη σε αστυνόμευση, έκρηξη σε ζάκια.
Πιστεύω, όσο κ αν είμαι ο σάμπατακ κλπ κλπ, πως είναι έξυπνο από πλευρά κυβέρνησης να φτιάχνεις "γκέτο" από το πουθενά, γιατί είναι ευκολότερα διαχειρίσιμο στις εκρήξεις του και εκτός από φακέλωμα, λύτες κλπ κλπ μπορείς και να δίνεις μια αίσθηση γαμάουα σε αυτούς που αρκούνται στο να είναι μεσολογγίτες, οπότε τους κρατάς εκεί. "Κάνω κάτι τώρα, πίνω μπυρα στα εξάρχεια κ μιλάω για τα μουνιά τους μπάτσοι". Σούπερ.
ΠΡΙΝ πέσετε να με φάτε, σκεφτείτε 2 λεπτά αν γνωρίζετε τέτοιους τύπους. Δεχτείτε το, υπάρχουν. Ο "Πρωτεσίλαος" του Δεκέμβρη σας ήταν ένας τέτοιος, εγώ τουλάχιστον αυτό θα πιστεύω και, οκ, ο πεθαμένος δεδικαίωται.
Καρχαρτ, σκέψου τι ήταν το Ψυρρη πριν πέσουν απειρα λεφτα πανω. Ναι, αυτο ήταν γκέττο με όλη τη σημασια της λεξης. Κοιτα τι εγινε τωρα. 2 χερια μπογια απο πανω, γκομενες και δαπιτες και ο καφες 5 ευρω. Πληρωνουνε ομως ατομα αυτο το πραγμα. Ομοιως το γκαζι. Μια θεωρια ισως να θελει το ιδιο για τα εξαρχεια. Μια αλλη εγραψα απο πανω.
Δε ξερω πραγματικα που καταληγω με ολα αυτα, ειμαι ο σαμπατακ, καθυστερας και δε βαζω και τονους γιατι βαριεμαι...
tl;dr: δεν ειναι τα ζακια και οι περιθωριακοι τα αιτια για τα εξαρχεια, αλλου ειναι χειροτερα. Τι πρεπει να γινει ομως γι αυτά τα χειροτερα;
LokiTricksterGod
13-10-2009, 19:23
αναρχικός δεν είμαι σίγουρα, για το μαρξιστής δεν είμαι σίγουρος, επίσης δεν έχω ιδέα τι θα γίνεται με την αστυνομία στον κομμουνισμό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι έτσι όπως είμαστε τώρα το σύστημα το ίδιο θρέφει την διαφθορά (και των μπάτσων, μεταξύ άλλων), το ξέρω ότι είναι κάπτεν όμπβιους αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι το όραμα του βικ για την κοινωνία περιλαμβάνει κομμουνισμό, η έμμεση απορία μου ήταν ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΥΡΙΕ θα έχεις ανθρώπινη αστυνομία;
Dragonlord
13-10-2009, 19:40
Ρε παιδί μου, και στην Ολλανδία καπιταλισμό έχουνε, αλλά το πρώτο πράγμα που είδα ήταν καταχώρηση της αστυνομίας σε εφημεριδούλα που έλεγε "αν σας ειρωνευτούν για το σεξουαλικό σας προσανατολισμό πάρτε μας στο τάδε τηλέφωνο". Προφανώς και ήταν κυρίως για τουριστικούς λόγους, αλλά και πάλι. Υπάρχουν διαβαθμίσεις, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
carheart
13-10-2009, 20:27
σαμπατάκ, είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια στα εξάρχεια έχουν πέσει ήδη γαμώ τα φράγκα σε σχέση με παλιότερα, έχουν ανοίξει πολλά μαγαζά, floca στην πλατεία, τράπεζα δίπλα στο underground, και η κατάσταση στην περιοχή είναι μια στάλα πιο εκπολιτισμένη στο καθαρά entertaining μέρος της. Από ότι ήταν πριν δέκα χρόνια για παράδειγμα, όταν και πρωτοπήγα, όταν και πρωτοείδα τι είναι αυτά τα Εξάρχεια. Και η διαφορά τους με Ψυρρή/Γκάζι (στα οποία δεν αντέχω να βρίσκομαι λεπτό τις βραδινές ώρες) είναι πως στα Εξάρχεια έχει (όχι τώρα πρόσφατα) επικρατήσει μια ιδεολογική ταύτιση περιοχής-χαρακτηρισμού. Όποιος πήγαινε Γκάζι/Ψυρρή πριν δυο χρόνια ήταν εγκληματίας, αλλά επειδή εμείς "ποτέ δεν πηγαίνουμε εκεί, δεν πάνε να σφαχτούν", όποιος πηγαίνει τώρα είναι "κανονικός άνθρωπος, άντε, τι περιμένετε, φτιάχτε Mall παντού". Γενικώς τα Εξάρχεια είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, είναι λιγότερο φανταχτερό από όσο του προσδίδουν οι έξω, αλλά τεράστια μερίδα επισκεπτών λατρεύουν να αυτοορίζονται και να πασχίζουν να προσδώσουν ερεθίσματα/ιστορία/Ιδέα στο μέρος, με ακριβώς την ίδια λογική που πχ όλοι σφάζονται να προσδώσουν αναγκαστική προγονική ιδιότητα στον μεγαλέξαντρο για να πάρουν το όνομα της μακεδονίας της ξακουστής. Το πρόβλημά μου δεν είναι (πολύ) το τι είναι τι. Δεν με απασχολούν οι κάτοικοι, αγανακτισμένοι ή μη. Δεν με απασχολούν οι ανύπαρκτοι τελειωμένοι στη μεσολογγίου ή το μπλέξιμο των δεκάδων μορφών λαϊκής κουλτούρας που θα συναντήσεις εκεί. Δεν ενοχλούν την σωματική μου ακεραιότητα οι ναρκομανείς, με ενοχλεί που οι άνθρωποι αρρωσταίνουν έτσι. Δεν με ενοχλεί που αποτελεί χώρο έκφρασης ιδεών και προσωπικότητας για κάποιους.
Με ενοχλεί όμως να γίνονται εκατό προσαγωγές την μέρα Γιατί Έτσι, με ενοχλεί να τρώει κόσμος ξύλο Γιατί Έτσι, με ενοχλεί να μου ζαλίζουν οι ΜΑΤς (με ειρωνικά σχόλια, απειλές, βλέμματα, ΥΠΑΡΞΗ) καθόλη την περπατητή μου άνοδο σε όλη την ακαδημίας, με ενοχλεί να ακούω από κοινές γνώμες περί γκέτων, ενώ δεν τις ενόχλησε (στα αλήθεια) ποτέ, κανένα άλλο γκέτο. Ενοχλούμαι ιδιαιτέρως να ακούω για πρεζάκια, όταν στις τηλεοράσεις βλέπουν τον κάθε show biz ποτισμένο στην κόκα και λαζόπουλος και γιέα. Ενοχλούμαι ιδιαιτέρως να ακούω για εγκλήματα, κλεψιές και οτιδήποτε τέτοιο, όταν ξερω γω, ξανά πασοκ/νδ. Ενοχλούμαι επίσης να γενικεύω τόσο ξεδιάντροπα, αλλά το κάνω προς χάριν της ενόχλησής μου.
Και με ενοχλούν οι μπάτσοι. Είναι υπάρξεις κενού νοήματος, που βαράνε. Δεν μου αρέσουν αυτές οι υπάρξεις. Δηλαδή υπάρχουν παντού, στα πανεπιστήμια, στα εξάρχεια, στα φόρουμς, αλλά δεν βαράνε στο έτσι, δεν σκοτώνουν παιδιά απαραίτητα. Και δεν περιμένουν τους εκάστοτε Forf Prefects να δουν "μέχρι που θα τραβηχτεί η κατάσταση", λες και ως εδώ μπορούν να την δικαιολογήσουν αν κάποιος τους εξηγήσει τέσσερα γιατί.
enitharmon
13-10-2009, 20:28
ΡΠροφανώς και ήταν κυρίως για τουριστικούς λόγους, αλλά και πάλι.
προφανώς; για δειξουν καλο προσωπο στους τουριστες; κι αμα παρει κανα ντοπιος θα του πουνε "αντε γαμησου παλιοαδερφη;"
εσυ ισοπεδωσες τωρα
δράγκονλορντ, ποιοι αναρχικοί ή μαρξισταί σου μιλήσαν για απώλεια αστυνόμευσης σε ουτοπικό πολίτευμα;
Δεν αναγνωρίζεται ο θεσμός της πολιτοφυλακής από αυτούς τους τοιούτους;
sabbattack
13-10-2009, 21:12
carheart για μια φορά συμφωνούμε απόλυτα.
Μισώ με βαθύ μίσος (λολ ευφράδεια) τους Μπάτσοι όπου κ να τους συναντάω. Από τον καθυστερημένο που με είδε με μπουκαλάκι νερό στο αμάξι κ ήθελε να μου κόψει κλήση για κινητό μέχρι τους ΜΑΤς που νοιώθουν ότι σε γαμάνε γιατί ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ.
Ίσως εμένα (λόγω παιδικών τραυμάτων κλπ κλπ) με ενοχλεί εξίσου η επικινδυνότητα ενός μέρους, αλλά ΝΑΙ ρε πούστη μου δεν είναι και το αντρο της ακολασίας εκεί, ξαφνικά έπιασε τον κόσμο ο πόνος για τον ΚΙΝΔΥΝΟ. Ξαναζούμε ατάκες "τι ήθελε ο 15χρονος στα Εξάρχεια, εκεί είναι επικίνδυνοι".
Λύση δε βλέπω, γιατί η εξίσωση "μπάτσοι σε κάθε γωνία = μείωση εγκληματικότητας" είναι βαθειά ριζωμένη στα κεφάλια των ιθυνόντων, αλλά δυστυχώς η αστυνομική παρουσία έχει καθαρίσει λίγο τις καταστάσεις, τουλάχιστον στο μακρυνό nuevo mundo που ζώ εγώ. Είναι εντελώς καθυστερημένο όμως να πηγαίνεις να το κάνεις για τσαμπουκά στα εξάρχεια. Πιστεύω πως προσπαθούν να εντείνουν τα πράγματα, μαζί με παραπληροφόριση και aganaktismenoi polites και θα ήμουν ίσως αρκετά υπερβολικός για να πω "νέο γκάζι, σε 3-4 χρόνια στα εξάρχεια σας". Ίσως απλά για να σπάσουν το τσαμπουκά σε τωρινούς 16χρονους; Δε ξέρω.
Απλά λόγω σοσιαλισμού βάζουν εμπρός το πλάνο "αξιοκρατία και ίση αντιμετώπιση μπλα μπλα" και δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο user friendly έδαφος από μια "αμαρτωλη περιοχή" όπως τα Εξάρχεια.
Ίσως στο μέλλον δούμε και τηλεοπτικές συλλήψεις "μεγαλέμπορων" στην Ομόνοια.
Μπόρα είναι θα περάσει.
carheart
13-10-2009, 21:21
Έχουμε και δηλώσεις (http://www.tvxs.gr/v23270). Αυτοί οι "κάτοικοι", όλα τα λεφτά.
πινκς στον Χρυσοχοϊδη λοιπόν
13-10-2009, 21:25
ο αστυνομικός της γειτονιάς
Ότι έλεγε ο Dragonlord, πλέον θα μας βγαίνει απόλυτα αυτό το όμορφο φήλινγκ της γειτονιάς κι όχι της μεγαλούπολης, με τον αστυνομικό της μέσα - φάση γαλατάς.
Ford Prefect
13-10-2009, 21:40
Και δεν περιμένουν τους εκάστοτε Forf Prefects να δουν "μέχρι που θα τραβηχτεί η κατάσταση", λες και ως εδώ μπορούν να την δικαιολογήσουν αν κάποιος τους εξηγήσει τέσσερα γιατί.
Μάλλον εύκολη λύση είναι το όνομά μου, αλλά του πούστη, για να δούμε. Εξήγησέ μου λοιπόν, τι εννοείς εδω;
Phantom Duck
13-10-2009, 23:24
πάντως, την Παρασκευή 9/10 πέθανε Πακιστανός στη Νίκαια μετά από βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ από αναρχικούς την 26/9 (φοβήθηκε να πάει νοσοκομείο λόγω έλλειψης χαρτιών), ο πέμπτος στην περιοχή (εκεί βρίσκεται και η υπηρεσία χορήγησης ασύλου) τα τελευταία 2 χρόνια.
edit: μπάτσος τον έφαγε τελικά!
enitharmon
13-10-2009, 23:58
το "αστυνομικος της γειτονιας" κανει σε ολους "χαφιες της γειτονιας" ε;
θα 'ναι μονοι τους ή σε ομάδες; άμα είναι μόνοι τους, ποσο στοιχημα οτι θα φανε κανενανε και μετα θα εχουμε "μανα χτυπημενου/δολοφονημενου αστυνομικου της γειτονιας" και ολα τα υπολοιπα ωραια;
ε δε νομίζω να έστελνε κανείς μόνο του αστυνομικό για περιπολία στα εξάρχεια. Λογικά τουλάχιστον στις "hot" περιοχές θα μαζεύεται μεγάλο μπατσολόι.
Dragonlord
14-10-2009, 00:07
ΡΠροφανώς και ήταν κυρίως για τουριστικούς λόγους, αλλά και πάλι.
προφανώς; για δειξουν καλο προσωπο στους τουριστες; κι αμα παρει κανα ντοπιος θα του πουνε "αντε γαμησου παλιοαδερφη;"
εσυ ισοπεδωσες τωρα
Η διαφήμιση ντε, πληρωμένη καταχώρηση σε περιοδικοεφημεριδάκι λέμε. Και είπα "κυρίως". Είμαι χοντρός αλλά δεν είμαι ελέφαντας.
Dragonlord
14-10-2009, 00:14
πάντως, την Παρασκευή 9/10 πέθανε Πακιστανός στη Νίκαια μετά από βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ από αναρχικούς την 26/9 (φοβήθηκε να πάει νοσοκομείο λόγω έλλειψης χαρτιών), ο πέμπτος στην περιοχή (εκεί βρίσκεται και η υπηρεσία χορήγησης ασύλου) τα τελευταία 2 χρόνια.
Αυτοί οι θάνατοι μού φαίνονται σπασμωδικοί αλλά θέλω να περιμένω λίγο μέχρι να αποφασίσω.
freak brother
14-10-2009, 00:15
το "αστυνομικος της γειτονιας" κανει σε ολους "χαφιες της γειτονιας" ε;
θα 'ναι μονοι τους ή σε ομάδες; άμα είναι μόνοι τους, ποσο στοιχημα οτι θα φανε κανενανε και μετα θα εχουμε "μανα χτυπημενου/δολοφονημενου αστυνομικου της γειτονιας" και ολα τα υπολοιπα ωραια;
δεν νομιζω πουθενα στον πλανητη να υπαρχει περιπολο με 1 ατομο μονο για ευνοιτους λογους.
Shadowking
14-10-2009, 01:02
Αυτοί οι θάνατοι μού φαίνονται σπασμωδικοί αλλά θέλω να περιμένω λίγο μέχρι να αποφασίσω.
αυτός περίμενε 10 μέρες να πάει νοσοκομείο και πέθανε, πρόσεχε.
carheart
14-10-2009, 10:02
Και δεν περιμένουν τους εκάστοτε Forf Prefects να δουν "μέχρι που θα τραβηχτεί η κατάσταση", λες και ως εδώ μπορούν να την δικαιολογήσουν αν κάποιος τους εξηγήσει τέσσερα γιατί.
Μάλλον εύκολη λύση είναι το όνομά μου, αλλά του πούστη, για να δούμε. Εξήγησέ μου λοιπόν, τι εννοείς εδω;
Δεν μου αρέσει να αφήνω αναπάντητα ερωτήματα να αιωρούνται και την Απορία να ξεγλιστρά και να εμφανίζεται σε επόμενες κουβέντες. Ψηλέ, σε ρώτησα πως σου φαίνεται αυτό που γίνεται στο εξάρχειο, και απαντάς "θέλω να δω μέχρι που θα το πάνε", λες και είναι σεζόν Prison Break. Μάγκα, τρώει αθώος κοσμάκης ξύλο στα αλήθεια, κάτοικοι χάνουν την ηρεμία τους για το τίποτα, και εσύ περιμένεις να δεις ως που θα τραβήξει, γιατί δεν έχεις αποφασίσει ακόμα. Το "σπασμωδικό" δεν αρκεί για να μην γίνεται εύκολη λύση το όνομά σου σε ανάλογες φάσεις.
Drumsick
14-10-2009, 11:12
Πάντως κάρχαρτ, δεν ξέρω αν ήταν εν όψει εκλογών, αλλά πριν κάνα μήνα που τραβούσα φώτος σε κεραμεικό/μενάνδρου κτλ είχε 5-10 μπατσους σε κάθε γωνία και γδύνανε/συλλαμβάνανε αλλοδαπούς και κακοποιές φάτσες. Δεν έχω ξαναδεί τόσους μπάτσους μαζεμένους σε μια περιοχή.
Παντου ειναι οι μπατσοι. Ακομα και στο Ν.Ηράκλειο στην πλατεια.. ακόμα και στην εταιρια μου διπλα, και κοβουν κλησεις στα αυτοκινητα υπαλληλων (αλλά τον καφε τον παιρνουν σε ειδικη τιμη που ισχυει για τους υπαλληλους της εταιριας). Τεσπα, καρχαρτ με καλυψες απολυτα με το ποστ σου και ειδικα με αυτο
Με ενοχλεί όμως να γίνονται εκατό προσαγωγές την μέρα Γιατί Έτσι, με ενοχλεί να τρώει κόσμος ξύλο Γιατί Έτσι, με ενοχλεί να μου ζαλίζουν οι ΜΑΤς (με ειρωνικά σχόλια, απειλές, βλέμματα, ΥΠΑΡΞΗ) καθόλη την περπατητή μου άνοδο σε όλη την ακαδημίας, με ενοχλεί να ακούω από κοινές γνώμες περί γκέτων, ενώ δεν τις ενόχλησε (στα αλήθεια) ποτέ, κανένα άλλο γκέτο. Ενοχλούμαι ιδιαιτέρως να ακούω για πρεζάκια, όταν στις τηλεοράσεις βλέπουν τον κάθε show biz ποτισμένο στην κόκα και λαζόπουλος και γιέα. Ενοχλούμαι ιδιαιτέρως να ακούω για εγκλήματα, κλεψιές και οτιδήποτε τέτοιο, όταν ξερω γω, ξανά πασοκ/νδ. Ενοχλούμαι επίσης να γενικεύω τόσο ξεδιάντροπα, αλλά το κάνω προς χάριν της ενόχλησής μου.
Και με ενοχλούν οι μπάτσοι. Είναι υπάρξεις κενού νοήματος, που βαράνε. Δεν μου αρέσουν αυτές οι υπάρξεις. Δηλαδή υπάρχουν παντού, στα πανεπιστήμια, στα εξάρχεια, στα φόρουμς, αλλά δεν βαράνε στο έτσι, δεν σκοτώνουν παιδιά απαραίτητα. Και δεν περιμένουν τους εκάστοτε Forf Prefects να δουν "μέχρι που θα τραβηχτεί η κατάσταση", λες και ως εδώ μπορούν να την δικαιολογήσουν αν κάποιος τους εξηγήσει τέσσερα γιατί.
εξαρχεια κατεβαινω απο το 97 και θυμαμαι πολυ καλα πως καπου γυρω στο 99 παλι μπατσοι τη στηνανε κα κανανε ελεγχο εχω περασει απο παρα πολλους, ψαξιμο τσαντας κτλ επειδη φοραγα μαρτινσ και κανα μπλουζακι περιεργο ξερω γω. Ετσι για την πλακα, τσαμπουκας και εγω γαμαω και δερνω τυποι.
Ford Prefect
14-10-2009, 12:57
Δεν μου αρέσει να αφήνω αναπάντητα ερωτήματα να αιωρούνται και την Απορία να ξεγλιστρά και να εμφανίζεται σε επόμενες κουβέντες. Ψηλέ, σε ρώτησα πως σου φαίνεται αυτό που γίνεται στο εξάρχειο, και απαντάς "θέλω να δω μέχρι που θα το πάνε", λες και είναι σεζόν Prison Break. Μάγκα, τρώει αθώος κοσμάκης ξύλο στα αλήθεια, κάτοικοι χάνουν την ηρεμία τους για το τίποτα, και εσύ περιμένεις να δεις ως που θα τραβήξει, γιατί δεν έχεις αποφασίσει ακόμα. Το "σπασμωδικό" δεν αρκεί για να μην γίνεται εύκολη λύση το όνομά σου σε ανάλογες φάσεις.
Έχεις δίκιο, το φταίξιμο είναι όλο δικό μου, γιατί υπέθεσα ότι συνεννοούμαστε. Με ρώτησες πώς μου φαίνεται το όλο σκηνικό και υπέθεσα (ο βλάκας) ότι με ρωτάς γενικά "τι γίνεται; γιατί γίνεται; τι πιστεύεις;" και απάντησα αναλόγως για το τι κάνει η κυβέρνηση γιωργάκη. Δεν υπέθεσα ομολογουμένως ότι ήθελες να σου πω "μπάτσοι γουρούνια σκατοκέφαλοι", που ρε γαμώτο, δεν μπορεί ακόμα να συζητάμε τα κωλοαυτονόητα. Και πάλι βέβαια στο έχω ήδη πει αλλά όταν διαβάζουμε έχοντας ήδη άποψη για το τι μας λέει ο συνομιλητής, τέτοια κατανόηση παίζει:
Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα πώς κρίνω συμπεριφορές χοιροστασίου από την αστυνομία.
Ξέρω βέβαια πως για να ανέβω πάνω από το λέβελ των "απανταχού Φορντ Πρίφεκτς" δεν φτάνει αυτό αλλά 'νταξ...
Βέβαια, το φταίξιμο όπως προείπα είναι δικό μου, δεν είσαι μόνος σου. Και ο Πάνος τα ίδια κατάλαβε (και κρίμα την ειρωνεία, δεν το περίμενα).
Οπότε θα επεξηγήσω το ποστ μου και μετά θα την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια γιατί πέρασα ένα όμορφο πρωινό με τον γιο μου και θέλω να μου μείνει το γούτσου-γούτσου φίλινγκ.
3) Μου φαίνεται σπασμωδικό αλλά θέλω να περιμένω λίγο μέχρι να αποφασίσω. Δεν ξέρω πόσο σκοπεύουν να το τραβήξουν, πώς θα αντιδράσει ο κόσμος που στοχεύουν κλπ. Σε συνάρτηση με το τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, νομίζω είναι προφανές ότι είναι πολιτική για τα μίντια. Εξ ορισμού φαύλη.
Σε αυτό το επίμαχο quote που είναι τόσο δυσνόητο απαντάω όπως είπαμε στην ερώτηση "πώς μου φαίνεται αυτό που γίνεται στα εξάρχεια". Ε, πώς να μου φαίνεται; Σχολιάζω την λογική της κυβέρνησης και του Χρυσοχοϊδη όπως την καταλαβαίνω. Δεν σχολιάζω αν είναι καλό ή κακό που πέφτει ξύλο, δεν είμαι (μα το θεό!) φασίστας και δεν ήξερα ότι είναι όντως ερώτημα...(ευχαριστώ πάντως που έχεις τέτοια ιδέα για μένα, τι να πω). Ούτε εμένα μου αρέσει να βλέπω μπάτσους στα εξάρχεια και να μου κάνουν έλεγχο. Ναι, Εξάρχεια πήγαινα και πηγαίνω όταν είμαι Αθήνα.
Το τι γνώμη έχω για το ξύλο ή ακόμα περισσότερο την δολοφονία, αν με θεωρείς ΤΟΣΟ ασυνεπή χριστιανό/ιδεαλιστή που να επικροτώ τέτοιες αθλιότητες, μαλάκα μου, πέστο από πολύ νωρίς, για ποιο γαμημένο λόγο να κάθομαι να γράφω. Δηλαδή να ξέρω, εκτός του Σπύρου και με ποιον άλλο δεν υπάρχει νόημα να χάνω χρόνο στην συζήτηση. Και σε σένα πάει αυτό Πάνο. Δεν με νοιάζει να σας πείσω αν είμαι μαλάκας ή όχι, στα εύφορα παπάρια μου γενικά αυτό, αλλά αν σε κάθε κουβέντα υπάρχει θέμα και λέω "ούγκα" και ακούτε "μπούγκα", ε, να το ξέρω να περνάω την ώρα μου χαζεύοντας αλλού.
carheart
14-10-2009, 13:50
Biιιιικ τα "κωλοαυτονόητα" για μένα είναι πως δεν νοείται ένας άνθρωπος να υποστηρίζει με θέρμη τον χριστιανισμό και να είναι σοβαρός, καθώς και να βάζει exodus - tempo of the damned στα 10 αγαπημένα του albums για τα 00's, για παράδειγμα. Επομένως, δεν υπάρχουν πάντα αυτονόητα με μερικούς ανθρώπους, με άλλους έχω αυτονόητα, και δεν χρειάζεται να συζητάω καν, με σένα δεν έχω ούτε μισή κοινή βάση, οπότε καλό θα ήταν να μη σνομπάρεις τις απορίες μου, ακόμα και αν είναι καθαρά επεξηγηματικές. Δεν είναι (δα) και κανα μυστικό πως δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι φασίστας φασίστας για να επικροτείς αυτά που γίνονται τώρα στα εξάρχεια. Όπως έχει πει και ο Σπυράκος, μπορεί να είσαι είτε τέτοιος, είτε βλάκας, δεν λέω για σένα, γενικά. Ε ψάχνομαι, αναρωτιέμαι, τίποτα δεν θα μου έκανε εντύπωση πια.
Ford Prefect
14-10-2009, 14:27
E, ναι βρε αδερφέ, όλα αυτά είναι όμορφα και κατανοητά, αλλά θα ήταν πολύ τιμιώτερο να μου πεις προ πολλού ότι είμαι για σένα ντε φάκτο ασόβαρος άνθρωπος επειδή είμαι χριστιανός και έχω το Έξοντους στα τοπ 10 των 00ς, γιατί αυτό θα με γλύτωνε πάρα πολύ χρόνο και υποπτεύομαι και εσένα το ίδιο.
Θα με βοηθούσε πολύ αν και άλλοι το ξεκαθάριζαν αυτό τώρα, δεν είναι και η καλύτερή μου να συζητάω με ανθρώπους που με θεωρούν βλάκα ή ασόβαρο ή ό,τι.
Dragonlord
14-10-2009, 14:56
Και ο Πάνος τα ίδια κατάλαβε (και κρίμα την ειρωνεία, δεν το περίμενα).
Δεν έχω τελειώσει το ποστ σου αλλά μη με παρεξηγάτε, τις περισσότερες φορές απλά δεν μπορώ να αντισταθώ σε μία καλή ειρωνία :eek:
carheart
14-10-2009, 14:59
E, ναι βρε αδερφέ, όλα αυτά είναι όμορφα και κατανοητά, αλλά θα ήταν πολύ τιμιώτερο να μου πεις προ πολλού ότι είμαι για σένα ντε φάκτο ασόβαρος άνθρωπος επειδή είμαι χριστιανός και έχω το Έξοντους στα τοπ 10 των 00ς, γιατί αυτό θα με γλύτωνε πάρα πολύ χρόνο και υποπτεύομαι και εσένα το ίδιο.
Θα με βοηθούσε πολύ αν και άλλοι το ξεκαθάριζαν αυτό τώρα, δεν είναι και η καλύτερή μου να συζητάω με ανθρώπους που με θεωρούν βλάκα ή ασόβαρο ή ό,τι.
Ψάχνω να βρω τα καλά στοιχεία σε σένα, δεν μπορείς να μου το στερήσεις αυτό!
Dragonlord
14-10-2009, 15:07
Τώρα που τελείωσα το ποστ, μπορώ να σου απαντήσω ότι αφού "δεν έχεις αποφασίσει ακόμα αν είναι καλά αυτά που κάνει γενικότερα η κυβέρνηση γιωργάκη", έχεις όλο το χρόνο να το κάνεις όσο χτυπάει κόσμο χωρίς λόγο και δολοφονεί (ή συγκαλύπτει δολοφόνους, το ίδιο είναι) όπως στην περίπτωση του Μοχάμεντ Καμράν. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορεί οι άλλες κινήσεις γιωργάκη να είναι τόσο καλές που να το ισορροπούν κάπως το πράμα, "ντάξει, στα βασανιστήρια κάνουν τα στραβά μάτια αλλά τουλάχιστον πήραν πίσω τις άδειες από τα ιδιωτικά κολλέγια". Ε τι περιμένεις ρε άνθρωπε, η ετυμηγορία για το πασόκ δε χρειάστηκε παρά μερικές μέρες για μένα, όποια κυβέρνηση λειτουργεί έτσι είναι σκατά, μπορεί, δε λέω, να είναι λιγότερο σκατά σε άλλους τομείς από τη νδ, σκέψου το όσο θες, για μένα σκατά θα είναι και πάλι, δεν ξέρω αν φταίω εγώ που τα βλέπω καφέ.
Ford Prefect
14-10-2009, 15:08
Καλωσύνη σου βρε! Απλά μπορείς να το κάνεις και χωρίς να ανοίγουμε κουβέντα. Δεν έφτασα 32 χρονών γαϊδούρι μεταλλοπατέρας για να συζητάω με κάποιον στα ιντερνέτς να τον πείσω ότι έχω και καλά στοιχεία μωρέ, αλήθεια δεν είμαι ντιπ για ντιπ μαλάκας, πείτε μου έναν καλό λόγο.
Άλλωστε αν δεν έχεις βρει ακόμα, στάνταρ δεν υπάρχουν. Γιατί τόση επιμονή; Ποια ελπίδα ψάχνετε κύριε;
Dragonlord
14-10-2009, 15:10
Εγώ πάντως με τους χριστιανούς δεν έχω πρόβλημα. Για τους έξοντους δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
Ford Prefect
14-10-2009, 15:13
Τώρα που τελείωσα το ποστ, μπορώ να σου απαντήσω ότι αφού "δεν έχεις αποφασίσει ακόμα αν είναι καλά αυτά που κάνει γενικότερα η κυβέρνηση γιωργάκη", έχεις όλο το χρόνο να το κάνεις όσο χτυπάει κόσμο χωρίς λόγο και δολοφονεί (ή συγκαλύπτει δολοφόνους, το ίδιο είναι) όπως στην περίπτωση του Μοχάμεντ Καμράν. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορεί οι άλλες κινήσεις γιωργάκη να είναι τόσο καλές που να το ισορροπούν κάπως το πράμα, "ντάξει, στα βασανιστήρια κάνουν τα στραβά μάτια αλλά τουλάχιστον πήραν πίσω τις άδειες από τα ιδιωτικά κολλέγια". Ε τι περιμένεις ρε άνθρωπε, η ετυμηγορία για το πασόκ δε χρειάστηκε παρά μερικές μέρες για μένα, όποια κυβέρνηση λειτουργεί έτσι είναι σκατά, μπορεί, δε λέω, να είναι λιγότερο σκατά σε άλλους τομείς από τη νδ, σκέψου το όσο θες, για μένα σκατά θα είναι και πάλι, δεν ξέρω αν φταίω εγώ που τα βλέπω καφέ.
Πω ρε Πάνο, ποιος συζητάει για το αν είναι "καλά" ή όχι αυτά που κάνει η κυβέρνηση; Εσύ ίσως, αλλά εγώ ενδιαφέρομαι το γιατί τα κάνει αυτά που κάνει. Ψάχνω την εσωτερική λογική στο παράλογο, αυτό είναι το μόνο που σηκώνει (κάποια) κουβέντα.
Αν είναι να διαπραγματευόμαστε για χιλιοστή φορά μήπως αυτή τη φορά η κυβέρνηση πασόκ είναι καλούτσικη, καλύτερη από νουδού ή όχι, για να δούμε τι θα δούμε, βράστα χέστα. Αλήθεια, απορώ ώρες-ώρες.
carheart
14-10-2009, 15:16
Καλωσύνη σου βρε! Απλά μπορείς να το κάνεις και χωρίς να ανοίγουμε κουβέντα. Δεν έφτασα 32 χρονών γαϊδούρι μεταλλοπατέρας για να συζητάω με κάποιον στα ιντερνέτς να τον πείσω ότι έχω και καλά στοιχεία μωρέ, αλήθεια δεν είμαι ντιπ για ντιπ μαλάκας, πείτε μου έναν καλό λόγο.
Άλλωστε αν δεν έχεις βρει ακόμα, στάνταρ δεν υπάρχουν. Γιατί τόση επιμονή; Ποια ελπίδα ψάχνετε κύριε;
Κοίτα να δεις, αυτά που λες θα τα λες έτσι κ αλλιώς, κάπου, κάπως, οπότε όταν σου δίνεται η ευκαιρία να το κάνεις με σοβαρούς συνομιλητές, αντί να γκρινιάζεις, θα μπορούσες να βοηθάς λίγο.
Για να είσαι χριστιανός, γαύρος, μεταλλάς του χάμμερ και δεξιός, και να συζητάω ακόμα μαζί σου, δεν μπορεί, κάτι θα βρίσκω και γω, απλά πρέπει να υπάρξω ακριβής στον ορισμό, πράγμα που δε θα γίνει όταν αρνείσαι να μιλήσεις.
Dragonlord
Επικοινωνιακοί λόγοι προς μμε, τρομοκρατία/καταστολή πιο άμεσα, τι άλλες πιθανότητες βλέπεις;
Ford Prefect
PKs1ctp91FI
Να βοηθήσω για τους Έξοντους.
2:38, το ριφ πέρασμα αρμαγεδδώνας.
Ford Prefect
14-10-2009, 15:52
Επικοινωνιακοί λόγοι προς μμε, τρομοκρατία/καταστολή πιο άμεσα, τι άλλες πιθανότητες βλέπεις;
Το πρώτο το ανέφερα πολύ ξεκάθαρα πιστεύω προ πολλού. Το δεύτερο δεν νομίζω ότι απασχολεί τόσο την κυβέρνηση ως θέση, όσο να αποφύγει συγκεκριμένα τα δεκεμβριανά εν όψει 17Ν και επετείου Δεκεμβρίου που πλησιάζουν επικίνδυνα, που είπα πάλι τι την συνέφερε περισσότερο.
Γενικά είναι τόσο υπόδουλοι των μίντια που δεν είναι προτεραιότητα τι θα κάνουν και πώς θα αντιμετωπίσουν "το θέμα", αλλά πώς θα φανούν. Δηλαδή, είναι λάθος αφετηρία να κρίνεις Γιωργάκη και σία αν είναι μπατσοκράτορες ή όχι, αλλά το τι θέλει η πλειοψηφία (του λαού ντε) να είναι. Και το τι θέλει ο λαός το αποφασίζει ο Θέμος, ο Μάκης, το Σταρ, ο συρφετός του Χατζηνικολάου και ο Λαζόπουλος. Που πάλι, δεν είναι αυτοί καθ'εαυτοί οι λήπτες των αποφάσεων αλλά τα αφεντικά τους, δηλαδή οι ιδιοκτήτες μίντια και κατασκευαστικών εταιρειών, αυτοί που αναλαμβάνουν τα δημόσια έργα, όλοι αυτοί που υπερκονομάνε. Η πέτρα στον μπάτσο, η μάχη στους δρόμους και το στρατόπεδο απέναντι στον μπατσοκράτορα δεν έχει να λέει τίποτα, όλα είναι υπολογισμένα, ζυγισμένα και προβλεπόμενα, έως και επιθυμητά μακροχρονίως. Αν θέλουν τα Εξάρχεια δικά τους, να κόβει βόλτες ο Άδωνις στο φλοκαφέ, προφανώς θα τα κάψουν πρώτα για να παρακαλάει ο καθένας να έρθει ο στρατός να βάλει τάξη.
Όταν λέω θέλω να δω πού πάει, θέλω να δω αν θέλουν να προκαλέσουν σύγκρουση, αν θέλουν να καούν τα Εξάρχεια, αν θέλουν να φέρουν ένα εκουιλίμπριουμ μεταξύ αγανακτισμένων κατοίκων και αγανακτισμένων μπαχαλάκηδων, θέλω να δω τι σκατά θέλουν να κάνουν με τα Εξάρχεια και τα κάθε Εξάρχεια και κατά πόσον είναι ενσυνειδήτως συμμετέχοντες όλοι αυτοί που βγήκαν με 44%, για να δω τελικά ποιον θα μου μοστράρουν αύριο. Έτσι που το πάνε, τον Καρατζαφύρερ τον πάνε για 7-8% ή τον πάνε για 15% και βλέπουμε;
Αυτά τέλος πάντων θεωρώ εγώ πιο ουσιώδη στην συζήτηση, ή για αυτά μαζεύω απόψεις όταν μιλάω για την επικαιρότητα. Να πάρω θέση για τον αν είναι ΖΩΟ ο βασανιστής και δολοφόνος μιας ψυχής, αλήθεια, τι νόημα έχει; Ποιος χρειάζεται να το ακούσει αυτό; Και τι αποτέλεσμα έχει; Αν αμφισβητεί κανείς τον απέναντί του για κάτι τόσο θεμελιώδες, προφανώς και δεν του απευθύνει τον λόγο. Ποτέ.
χριστιανός, γαύρος, μεταλλάς του χάμμερ και δεξιός,
photo or never happened
Dragonlord
15-10-2009, 10:25
Όταν λέω θέλω να δω πού πάει, θέλω να δω αν θέλουν να προκαλέσουν σύγκρουση, αν θέλουν να καούν τα Εξάρχεια, αν θέλουν να φέρουν ένα εκουιλίμπριουμ μεταξύ αγανακτισμένων κατοίκων και αγανακτισμένων μπαχαλάκηδων, θέλω να δω τι σκατά θέλουν να κάνουν με τα Εξάρχεια και τα κάθε Εξάρχεια και κατά πόσον είναι ενσυνειδήτως συμμετέχοντες όλοι αυτοί που βγήκαν με 44%, για να δω τελικά ποιον θα μου μοστράρουν αύριο. Έτσι που το πάνε, τον Καρατζαφύρερ τον πάνε για 7-8% ή τον πάνε για 15% και βλέπουμε;
Ναι ρε παιδί μου αλλά σε ρώτησε ο κάρχαρτ "πώς σου φαίνεται αυτό που γίνεται" και απάντησες "θέλω να δω πού το πάνε για να αποφασίσω", δεν είπες "γτπ αλλά είμαι περίεργος να δω πού το πάνε", που θα ήταν συνεπές με αυτό που γράφεις τώρα. Δηλαδή οκ, έστω ότι βλέπεις τι πάνε να κάνουν, έστω ότι ξεχνιέται το όλο πράγμα μετά από ένα μήνα ή έστω ότι ο καρατζαφύρερ παίρνει 15% ή ότι μένει εκτός βουλής, πώς θα αλλάξει αυτό το "πώς σου φαίνεται αυτό που γίνεται" που ρώτησε ο κάρχ;
Επίσης νομίζω ότι υπεραπλουστεύεις τα πράγματα, προφανώς η ψήφος ελέγχεται σε ένα βαθμό από τα μίντια αλλά πιστεύω όχι στο βαθμό που περιγράφεις. Αν μη τι άλλο στην τελική υπάρχουν και μιντιάδες με συγκρουόμενα συμφέροντα.
Τέσπα, μπορεί να κάνω και λάθος, για πες καμία καλή πληροφορία εκ των έσω που πήρες από το τρωκτικό τους τελευταίους μήνες και δεν την έβρισκες αλλού.
@Μόστο, πες ντε.
Ford Prefect
15-10-2009, 11:28
Πάνο, υπάρχει η εξήγηση, υπάρχει παραπομπή μου σε δικό μου ποστ που αναφέρω ότι δεν τίθεται θέμα να σχολιάσω την συμπεριφορά χοιροστασίου, είναι πλέον κατανοητό σε τι απαντούσα. Και παρεμπιπτόντως, το "φαύλη" που ήταν χαρακτηρισμός για την πολιτική πασόκ, δεν είναι κολακευτικό. Δεν είναι και "γτπ" βέβαια, που πιάνει το αποδεκτό όριο κραξίματος αλλά νταξ.
Και εσύ ακόμα επιμένεις ότι το θέλω να δω πού το πάνε αφορά την συμπεριφορά των μπάτσων και ότι είμαι αδιάφορος ως προς αυτό. Ε, δεν φταίω εγώ. Από ένα σημείο και έπειτα είσαι απλώς κολλημένος. Δεν γυρνάω απολύτως τίποτα, ούτε ανασκευάζω απολύτως τίποτα. Κάτσε ξαναδιάβασέ τα, γιατί ντρέπομαι να εξηγώ για τρίτη φορά τι έγραψα.
Αν υπεραπλουστεύω για τα μίντια: όχι. Δεν υπεραπλουστεύω.
Dragonlord
15-10-2009, 11:36
Δε σε κατηγορώ στο τελευταίο ποστ, έγινες κατανοητός, σου εξηγώ απλώς ότι σε πρώτη φάση εκφράστηκες λάθος και αυτό έφερε την όλη "αντιπαράθεση", ως και την ειρωνία μου.
ikonoklast
15-10-2009, 11:38
Υπεραπλουστεύεις όταν λες ότι τα μιντια και οι κατασκευαστικές εταιρείες καθορίζουν με εναν απόλυτο ντετερμινιστικό τρόπο τις κινήσεις όλων των υπολοίπων, απο την κυβέρνηση μέχρι εμάς. Εγώ πχ σου ζήτησα να μου πεις τι οφείλει να διεκδικεί κάποιος. Διεκδικούμε διάλυση των ΜΑΤ και απονέκρωση της ασφάλειας (ένα παράδειγμα οντοπικ), δεν μας το είπαν τα μίντια αυτό, εμείς το λέμε. Είσαι μαζί μας;
Ford Prefect
15-10-2009, 12:30
Όχι, δεν είμαι μαζί σας. Θέλω αστυνομία, απλά θέλω ανθρώπινη αστυνομία.
Το 80% άγεται και φέρεται από τα μίντια, τους ιδιοκτήτες τους και τις κατασκευαστικές κα;ι άλλες μεγαλοεπιχειρήσεις, ναι. Δεν θα κάτσω να αναλύσω πόσο ντετερμινιστικά γίνεται ή να μπω στο βάθος της ψυχολογίας του καθένα, μιλάω για το βαθμό που αυτό είναι δεδομένο, δεν θα ισοπεδώσω εγώ τον άνθρωπο, αλλά ούτε θα παριστάνω ότι το 80% ψηφίζει πασόκ/νουδού κατόπιν ωρίμου πολιτικής σκέψεως. Αυτά σερβίρει το μενού, αυτά παραγγέλνει.
Αυτά. Αν εκφράστηκα λάθος, ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση. Αλλά θέλω να σχολιάσω ότι αυτό το φόρουμ έχει τραγικά αντανακλαστικά σε γενικές γραμμές και άθλιες αντιδράσεις.
Dragonlord
15-10-2009, 12:38
Ανθρώπινα ματ;
ikonoklast
15-10-2009, 13:17
Δεν είπα κάτι για την αστυνομία γενικά, είπα δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Απονέκρωση της ασφάλειας. Κανένας ασφαλίτης πουθενά, κανένας φάκελος. Αυτη η συμμορία κουκουλοφόρων που συλλάμβανε τους μαθητές στο ηράκλειο ήταν η ίδια που ξυλοκοπούσε τον κύπριον αδελφόν πριν δυο χρόνια. Η ίδια που παρακολουθεί ένοπλη συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις, πορείες (άπειρα τα παραδείγματα, ο ξηγας που πιάστηκε στο ΠΑΜΕ ήταν το τελευταίο), η ίδια που φακελώνει οργανώσεις και αγωνιστές. Το ίδιο παρακρατικό παρακλάδι που δεν έλεγχεται απο κανένα και ποτέ, δεν λογοδοτεί πουθενά, δρα ανεξέλεγκτα και παραπέμπει στην αστυνομία της εκοφ και της ασφάλειας, της χούντας και του βαθυκράτους του '60. Να μην υπάρχει.
Διάλυση των ΜΑΤ. Δεν χρησιμεύουν πουθενά, δεν φέρουν διακριτικά, δεν ελέγχονται, είναι δολοφόνοι. Τα ΜΑΤ σα μονάδα δεν "αστυνομεύουν" γενικά, υπάρχουν εξ' ορισμού για να διαλύουν συγκεντρώσεις και πορείες. Το χορτάσαμε πια αυτό: ένοπλες διμοιρίες απο ανεκπαίδευτα ζώα χωρίς διακριτικά που δέρνουν αδιαλείπτως ό,τι κινείται, πουλάνε τσαμπουκά σε ό,τι κινείται, εκτοξεύουν κάθε είδος απο χημικό εκρητικό σε συγκεντρώσεις, σε πορείες, σε απεργίες, έξω απο υπουργεία, σε λιμάνια, σε ΧΥΤΑ, στο σπίτι, στο γραφείο. Η παρουσία τους και μόνο είναι πρόκληση. Το να τους αγκυροβολείς σε κάθε πιθανή γωνία της αθήνας και να τοποθετείς κλούβες σε "εύφλεκτες" περιοχές είναι απλώς μαγνήτης για μπουκάλια και κυριολεκτικά τιποτ' άλλο. Να διαλυθούν.
Σε ένα αστικό κράτος για μένα δεν υπάρχει "ανθρώπινη αστυνομία" υπάρχει πάντως αυτό που είπε o dragon, και η ολλανδία καπιταλισμό έχει, γιατί δεν έχει τους δικούς μας μπάτσους; Εγώ κάτι ευγενικούς νεαρούς και κοπέλες με ποδηλατάκια είδα, να μαζεύουν αλκοολικούς απ' το δρόμο και να τους βάζουν στο ασθενοφόρο. Άρα λοιπόν αφου καταλαβαίνω ότι κι εσύ αναγνωρίζεις ότι το μοτίβο "ψηφίζω-περιμένω" δε λειτουργεί και ποτέ δε λειτούργησε, πες μου πως θα διεκδικήσεις το "ανθρώπινη αστυνομία". Δεν περνάει μέσα από τα δύο μπουλετς που βάζω; Γιατί δεν είσαι μαζί μας;
πσ. Τα δύο παραδείγματα που έφερα μπορούν να γίνουν δέκα, τα αναφέρω απλώς για να καταλάβεις πως μπορεί η κουβέντα απο το αφηρημένο "ανθρώπινη αστυνομία" να γίνει συγκεκριμένη και να έχει νόημα.
Dragonlord
15-10-2009, 13:23
Προσυπογράφουμε.
Ford Prefect
15-10-2009, 13:47
Να το θέσω απλά. Ασφαλίτες με την σημερινή τους μορφή δεν θα είχα. Θα είχα όμως μυστική υπηρεσία και θα φακέλωνα κόσμο που έστω λανθασμένα υποψιαζόμουν ότι μπορεί να χώνανε βόμβα κάπου. Ασφαλίτες για να φακελώνουν τον κάθε φοιτητή και ανταρσύο το θεωρώ πεταμένα λεφτά.
Δεν έχω πρόβλημα με σώμα που δουλειά του είναι να προστατεύει τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά και ανθρώπους. Έχω πρόβλημα με ένα σώμα που αποτελείται από μαστουρωμένα ακαλλιέργητα αμόρφωτα γουρούνια που διψάνε για αίμα.
Γενικά, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τους θεσμούς, έχω πρόβλημα με το πως είναι η μορφή τους στην σημερινή κοινωνία. Θέλω να εφαρμόζονται οι νόμοι, θέλω να μην υπάρχει η φαυλότητα. Γενικά πολλά θέλω, που θέλει μέσα της και η πλειοψηφία του κόσμου, δεν διεκδικώ δάφνες πρωτοτυπίας.
Και σου έχω πει πολλές φορές Σπύρο, ότι δεν διεκδικώ αφηρημένα και στον βρόντο ("ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ!!!!" - χέστηκε η φατμέ στον γιεντί κουλέ), πράττω όπως θέλω να πράττουν και οι γύρω μου, δηλαδή προσπαθώ να μην είμαι ακαλλιέργητο, αμόρφωτο γουρούνι, μεγαλώνω παιδιά και όχι μπριζόλες, μιλάω σαν άνθρωπος θέλω να πιστεύω, είμαι ένα κύτταρο που θέλω να πιστεύω ρε παιδί μου ότι αποπνέει υγεία. Υγεία με την έννοια ότι μπορώ να ζήσω αρμονικά με τον δίπλα μου και να ζούμε σε συνθήκες που επιτρέπουν να πάμε ένα βήμα πάνω σαν άνθρωποι.
Και έχω την βαθιά και παγιωμένη πλέον πεποίθηση ότι τα κύτταρα που αποπνέουν υγεία υγιαίνουν και τα γύρω κυτταρά τους. Αυτό είναι το κλειδί, αλλά όλοι είναι απασχολημένοι να βλέπουν όλα τα στραβά των άλλων. Το ζητούμενο δεν είναι να πάψουν να υπάρχουν τα ΜΑΤ, το ζητούμενο είναι να βγουν νέοι άνθρωποι που να σιχαίνονται την φαυλότητα, αλλά εγώ διαπιστώνω από το πανεπιστήμιο και το στρατό που συναναστράφηκα με άπειρο νεαρό κόσμο ότι η φαυλότητα είναι φαινόμενο που εμφανίζεται πολύ νωρίς.
Και φαυλότητα και μαλάκυνση είναι οποιαδήποτε συμπεριφόρα, από το μικρό έως το μεγάλο, από το να ποστάρεις το τηλέφωνο του καντιρού, μέχρι να βουτάς μια κάμερα που δεν σου ανήκει, να έχεις πάρε δώσε με φοιτητοπατέρες καθηγητές στο πανεπιστήμιο και να μοιράζεις θέματα, μέχρι να μιλάς στον απέναντί σου σαν ο χειρότερος φαραώ στον τελευταίο σκλάβο του.
Για αυτό δεν είμαι μαζί σας. Δεν τα έχουμε ξαναπεί, δεν νιώθεις ένα ντεζαβού;
freak brother
15-10-2009, 14:03
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Οι μαζικές, αναίτιες, προληπτικές προσαγωγές και σωματικές έρευνες πολιτών, χωρίς καμιά εξατομικευμένη υπόνοια ή ένδειξη σε βάρος τους, είναι παράνομες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά αυτό, αφού επί των (προηγούμενων) ακόμη ημερών του ως υπουργού Δημόσιας Τάξης, το 2003, ο Συνήγορος του Πολίτη με εκτεταμένο πόρισμά του είχε καταδικάσει τις πρακτικές αυθαιρεσίας της ΕΛ.ΑΣ που οδηγούν σε αστυνομικές επιχειρήσεις στρατιωτικού τύπου.
Η ισοπεδωτική λογική του «νόμου και της τάξης» επί το έργον Η ισοπεδωτική λογική του «νόμου και της τάξης» επί το έργον Ομως, αν και από τότε μεσολάβησαν πολλά, στη πράξη δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η συμπεριφορά των οργάνων καταστολής και των προϊσταμένων τους παραμένει αναλλοίωτη. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι αλλεπάλληλες επιχειρήσεις-σκούπα στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές από εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς, που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες; Πώς δικαιολογούνται άραγε οι επαναλαμβανόμενοι σωματικοί, συχνά εξευτελιστικοί, σωματικοί έλεγχοι, οι δεκάδες προσαγωγές-συλλήψεις πολιτών, των οποίων η εμφάνιση δεν αρέσει στα «όργανα της τάξης» ή εκείνων που τόλμησαν να διαφωνήσουν με τη συμπεριφορά τους, ακόμη και όταν τους επιδείκνυαν την αστυνομική τους ταυτότητα;
Την τακτική αυτή έχει στηλιτεύσει ανοιχτά ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν ένα πρόβλημα αστυνόμευσης και δίωξης εγκλήματος να επιλύεται με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις της αστυνομίας και «κατοχή» ολόκληρων περιοχών. Είναι φανερό, λένε πηγές του Συνήγορου, ότι εδώ η νέα κυβέρνηση πιάστηκε εν αδίκω.
Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, αν και γνωρίζει πολύ καλά τις εισηγήσεις του Συνήγορου, προτίμησε να τις αγνοήσει προτάσσοντας την πολιτική της επίδειξης δύναμης και της μαζικής καταστολής. Εμείς εδώ απλά του θυμίζουμε τις βασικές αρχές νόμιμης συμπεριφοράς των αστυνομικών όταν διενεργούν ελέγχους πολιτών, σύμφωνα με τον Συνήγορο, τον οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακήρυξε εξ αρχής σε προνομιακό συνομιλητή της κυβέρνησης. Εχουμε και λέμε:
Ζήτημα 1ο: ο υψηλός βαθμός εγκληματικότητας μιάς περιοχής επιτρέπει την πύκνωση της αστυνόμευσης και την επέμβαση, εφόσον αναφύεται η παραμικρή εξατομικευμένη ένδειξη. Δεν επιτρέπεται όμως η αντιμετώπιση όλων των παρατυχόντων πολιτών ως εκ προοιμίου υπόπτων.
Ζήτημα 2ο: η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας θα έπρεπε να απαλλάσσει τον πολίτη από το ενδεχόμενο προσαγωγής για εξακρίβωση στοιχείων. Το αντίθετο επιτρέπεται μόνο αν η συμπεριφορά του, και όχι απλώς ο τρόπος, ο χρόνος, οι περιστάσεις, κινεί υπόνοιες.
* Η αστυνομία οφείλει να ελέγχει αν κάποιος διώκεται με τον πλέον ανώδυνο τρόπο, ήτοι χωρίς να περιορίζει διά της προσαγωγής την προσωπική του ελευθερία. Μέχρι ότου μειωθεί ο αναγκαίος χρόνος προσαγωγής, η αστυνομία να αρκείται μόνο στην καταγραφή της ταυτότητας(εκτός αν συντρέχουν εξατομικευμένες υπόνοιες τέλεσης αξιόποινης πράξης).
Ζήτημα 3ο: η ενδεχόμενη αρνητική συμπεριφορά του ελεγχομένου ή η υποστήριξη άλλης άποψης δεν συνιστά αφ' εαυτής επίμεμπτη ή ύποπτη πράξη και συνεπώς δεν νομιμοποιεί τη δέσμευσή του με χειροπέδες!
* Κακώς και παρανόμως δεν αποδίδεται στους προσαχθέντες η ιδιότητα του συλληφθέντος ή του κρατουμένου, γιατί και στις δύο περιπτώσεις ο πολίτης στερείται την προσωπική του ελευθερία. Να σμικρυνθεί ο χρόνος της «προσαγωγής».
Ζήτημα 4ο: η κρίση των αστυνομικών περί «σοβαρής υπόνοιας» δεν είναι ανεξέλεγκτη. Ιδίως στις σωματικές έρευνες και τους ελέγχους μεταφορικών μέσων πρέπει να στηρίζεται σε δεδομένα που αφορούν τον συγκεκριμένο ελεγχόμενο. Αν αρκούσε η παρατηρούμενη υψηλή εγκληματικότητα σε ορισμένο δημόσιο χώρο για να νομιμοποιήσει τις μαζικές έρευνες, θα κατέρρεαν οι εγγυήσεις του νόμου!
* Ο εξαναγκασμός του ελεγχόμενου πολίτη σε πρηνή ή άλλη επώδυνη θέση πρέπει να γίνεται σε εξαιρετικές περιστάσεις.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι ορισμένες από τις βασικές αρχές εισήγαγε, θεωρητικά στην αστυνομική αντίληψη, το 2005 ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Αγγελάκος. Σε εγκύκλιό του, κατ' εφαρμογήν του νέου κώδικα δεοντολογίας, καλούσε τους αστυνομικούς να μην αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες ως υπόπτους και να μη στηρίζονται σε προκαταλήψεις για το χρώμα, την εθνική τους καταγωγή, την ιδεολογία ή άλλο διακριτό στοιχείο του πολίτη, παρά μόνο με εξατομικευμένες ενδείξεις από τη συμπεριφορά του.
Ωστόσο, παρά τα «παχιά λόγια» και τις διακηρύξεις για σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, αυτό που επικρατεί τελικά στην ΕΛ.ΑΣ. ή σε όλες τις κυβερνήσεις είναι η ισωπεδωτική λογική του «νόμου και της τάξης». Για την ασφάλεια του πολίτη, φυσικά! *
ikonoklast
15-10-2009, 14:11
Ford, "Mαζί μας" στο συγκεκριμένο. Δεν σου είπα να γίνουμε σύντροφοι, αν συμφωνούμε σε ρώτησα.
Τα περι κυττάρων και καλών αθρώπων, νταξ οκ, τα λες πάντα, οφφτοπικ. Οντοπικ ρεαλπολιτικ,
Να το θέσω απλά. Ασφαλίτες με την σημερινή τους μορφή δεν θα είχα. Θα είχα όμως μυστική υπηρεσία και θα φακέλωνα κόσμο που έστω λανθασμένα υποψιαζόμουν ότι μπορεί να χώνανε βόμβα κάπου. Ασφαλίτες για να φακελώνουν τον κάθε φοιτητή και ανταρσύο το θεωρώ πεταμένα λεφτά.
Δεν έχω πρόβλημα με σώμα που δουλειά του είναι να προστατεύει τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά και ανθρώπους. Έχω πρόβλημα με ένα σώμα που αποτελείται από μαστουρωμένα ακαλλιέργητα αμόρφωτα γουρούνια που διψάνε για αίμα.
Στην πρώτη περίπτωση εγώ ανέφερα μερικά περιστατικά που δεν έχουν να κάνουν με την "τρομοκρατία" (για την προστασία απο την οποία πάλι διαφωνώ μαζί σου αλλά θα το αφήσω απ' έξω σε αυτή τη κουβέντα). Έχουν να κάνουν με απλή καθημερινή καταστολή. Οι ασφαλίτες που είδα εγώ συνεργάζονται αποδεδειγμένα επιχειρησιακά με την χρυσή αυγή, ξυλοφορτώνουν όποιον τους καβλώσει και κυρίως ρε παιδί μου δεν ελέγχονται απο τίποτα. Εγώ θέλω να ξέρω ποιοί είναι και τι κάνουν αυτοί που με "προστατεύουν", τι θα κάνω γι' αυτό; Τι προτείνεις;
Για τα ΜΑΤ. Εγώ δεν είδα να συμβαίνει τίποτα απ' ό,τι λες, είδα όμως όλα αυτά που σου είπα. Και ξέρεις κάτι; Τα ΜΑΤ φτιάχτηκαν πολύ πριν αρχίσουν οι "επιδρομές απο κουκουλοφόρους", τα ΜΑΤ έδερναν πολύ πριν το φοιτητικό κίνημα του '06, τα ΜΑΤ πουλούσαν τσαμπουκά πολύ πριν ο χρυσοχοϊδης αποφασίσει να τους χώσει παντού και πολύ πριν ο πολύδωρας τους κανακέψει σαν "πραίτορες". Εγώ βλέπω ένα κρατικό όργανο που είναι και άχρηστο και ζημιογόνο με εκατό τρόπους, απο τα λεφτά για τους εξοπλισμούς τους μέχρι την δράση τους. Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι, μαύρο-άσπρο, ναι, να πάρουν το μπούλο. Αλλιώς τι; Τι προτείνεις;
Επίσης γενικά εγώ δεν μπορώ να περιμένω να μην ποστάρω τηλέφωνα καντιρου για να μην έχω δολοφόνους μπάτσους, οπότε μην το ξαναναφέρεις, δεν πείθει.
Ford Prefect
15-10-2009, 14:30
E, τι; Αν θέλεις να μάθεις αν είμαι μαζί σου στο να μην συνεργάζονται οι ασφαλίτες με την χρυσή αυγή και να ξυλοφορτώνουν ασύδοτα, ναι, είμαι μαζί σου. Αλλά και το 97% μαζί σου είναι, δεν φτάνει αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα ΜΑΤ.
Όχι όμως, δεν είμαι μαζί σου στο κόψει κεφάλι. Σαφή δεν είναι όλα αυτά; Στο τι προτείνω, το έχω ήδη πει, δεν φταίω εγώ αν εσύ θέλεις αύριο τον κόσμο αγγελικά πλασμένο, την στιγμή μάλιστα που ούτε εσύ βοηθάς γι'αυτό.
Αυτό που προτείνω είναι η εφαρμογή των νόμων. Είναι εξίσου πορδή στον αέρα όμως με την δική σας πρόταση. Το να μην είσαι καθημερινά καθήκι όμως είναι κάτι που μπορεί να γίνει τώρα, το ότι δεν πείθει βέβαια, δεν είναι κανένα νέο.
ikonoklast
15-10-2009, 14:57
Αμε, σαφή είναι όλα. Θες ΜΑΤ και ασφάλεια. Αλλά όχι αυτά. Άλλα.
Για να το πετύχεις θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος.
Ωραία.
Αυτή είναι το πόρισμα απο το "στιμμένο μυαλό" και η "αντιληπτικότητα" άνω των 25;
Ford Prefect
15-10-2009, 15:03
Nαι. Αυτή είναι το πόρισμα. Αν υιοθετήσω τον τόνο σου, η αντίστοιχη πόρισμα είναι ότι δεν θες ασφάλεια και ματ και για να το πετύχεις ψηφίζεις ανταρσύα, πανηγυρίζεις όταν στις φοιτητικές εκλογές βγαίνεις πρώτος και λες ΣΚΑΣΕ στα άτομα τα οποία απευθύνεσαι.
Για να υιοθετήσω το δικό μου τόνο, σαφής είσαι και εσύ. Δεν θες ΜΑΤ, δεν θες ασφαλίτες. Το διατυμπανίζεις όπου μπορείς. Δεν μου είπες πώς θα το κάνεις.
ikonoklast
15-10-2009, 15:10
Θα σου πω το δεκέμβρη!
πσ. διαβάζω "η αντίστοιχη πόρισμα" και γελάω.
Ford Prefect
15-10-2009, 15:15
A, μπράβο. Καλή σας επιτυχία.
Dragonlord
15-10-2009, 15:21
Ρε συ φορντ, ωραία όλα αυτά, αλλά πότε κρίνεις ότι χρειάζεται "κάτι παραπάνω"; Πχ στη χούντα ήταν καλό αυτό που έκαναν οι φοιτητές στο πολυτεχνείο ή έπρεπε κι αυτοί να περιμένουν καλύτερη χούντα ή καλύτερη δημοκρατία με το να είναι ευγενικοί στους συνανθρώπους τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σωστά; Μήπως το να είσαι "ευγενικός" προς το συνάνθρωπό σου ορισμένες φορές σημαίνει και να εξεγείρεσαι απέναντι σε αυτόν που τον καταπιέζει;
15-10-2009, 15:22
Εγώ νομίζω πως ο γιός του Ford Prefect είναι πιο μεγάλος από τον ίδιο πάντως παιδιά.
Ford Prefect
15-10-2009, 17:03
Πάνο, δεν θεωρώ ότι μιλάμε για συνθήκες που επιτάσσουν εξέγερση, το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο από τους εκάστοτε κυβερνώντες και την πολιτική τους. Όλοι αυτοί και οι επόμενοι από την ίδια πηγή βγαίνουν, βρώμικο είναι το νερό της πηγής, όχι το δοχείο, όχι το πολίτευμα, όχι οι θεσμοί.
Με λίγα λόγια, η αξιοκρατία, η φιλοτιμία και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο δεν νομοθετούνται, ούτε κερδίζονται, διδάσκονται από νεαρή ηλικία. Αν προσπερνάς κάτι τόσο θεμελιώδες, ότι πρωτίστως πρέπει να διορθωθεί η φαυλότητα που μας δέρνει, δεν πα να κάνεις και 100 επαναστάσεις, φαυλότητα θα έχεις είτε είσαι φιλελεύθερος, είτε κομμουνιστής.
Για το θέμα της εξέγερσης που αναφέρεις, λυπάμαι, αλλά ο ρεβανσισμός και το μίσος είναι διάχυτα, η οχλοποίηση και η τυφλή βία ή η βία που είναι τόσο κοντόφθαλμη όσο ένας μπάτσος που βαράει έναν μαλλιά. Μιλάω για ό,τι έχω παρακολουθήσει στα χρόνια που ζω, για το πολυτεχνείο σέβομαι την δράση των νέων ανθρώπων και τις αγνές προθέσεις τους, αλλά δεν έχω πειστεί για τα αποτελέσματα που του προσδίδουν.
Και σήμερα η γενιά του Πολυτεχνείου μας κυβερνά, άρα κάτι πήγε στραβά στην πορεία ή το πολυτεχνείο δεν είναι αυτό που λένε ότι ήταν. Δεν αναφέρω καν τον εξευτελισμό των γεγονότων και την καπηλεία τους και τις τρύπιες αναφορές που γίνονται στο όνομά του.
Δεν μπορώ να επαναπαυτώ στο επιχείρημα ότι σώζω τον συνάνθρωπό μου από τον δυνάστη, όταν δυνάστης είναι το 80% των ανθρώπων, εμού συμπεριλαμβανομένου, στην καθημερινότητά μου. Δηλαδή τι αισθήματα ευγενείας είναι αυτά που περιορίζονται σε τόσο συγκεκριμένα πράγματα και κατά τ'άλλα συμπεριφέρομαι σαν ο χειρότερος φασίστας απέναντι στον δίπλα μου γιατί αποφάσισα ότι είναι ο εχθρός μου;
Κοίταξε, αν πίστευα ότι υπάρχει συνέπεια μεταξύ απώτερων προσδοκιών και της καθημερινής ζωής των εν δυνάμει πολεμιστών του συστήματος, θα ήμουν δίπλα του. Αν όμως την ευγένειά του (γενικά μιλώντας) ο επαναστάτης την έχει ρεζερβέ για την παρέα του, αυτά είναι σάπια και μισά πράγματα. Τι τύχη να έχει οποιαδήποτε εξέγερση όταν ο άμεσα θιγμένος είναι ο συνάνθρωπος και όχι το κράτος; Τα δεκεμβριανά έπαιξαν ρόλο στο να πέσει μία κυβέρνηση αλλά κανένα ρόλο στο να αλλάξει ουσιαστικά το ο,τιδήποτε στο κρατικό σύστημα. Και τώρα πάμε για νέο γύρο, λες και παραλίγο να είχαν πιάσει τα προηγούμενα, τώρα θα το πετύχουμε.
Εν πάσει περιπτώσει, να δεχτώ ότι είμαι χαζός και αφελής και καρπαζοεισπράκτορας και αναξιοπρεπής και δειλός και ότι ο γιος μου είναι πιο μεγάλος από μένα και δεν ξέρω τι. Είναι πολύ πιθανό, δεν αντιλέγω, η αντιπρότασή μου δεν είναι πολιτική.
Όμως, πλέον, δεν είναι αρκετό να λέμε "εσύ φταις, το κράτος φταίει, η συνείδησή σου φταίει, είστε όλοι μαλάκες πασόκοι", θέλω να μου πεις και εσύ με την σειρά σου τι κάνεις. Όσο ζω η απάντηση είναι "προσπαθώ και προσμένω, είμαι στην πρώτη γραμμή" και τέτοια. Έχω αρκετή κριτική σκέψη να το δω ότι στην καλύτερη είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος, εσύ που σπας το αμάξι και την τράπεζα και το μαγαζί και πετάς την μολότωφ στο γουρούνι.
Εν τέλει, πού διαφέρει ο κάθε θιγμένος από τα λεγόμενά μου όσον αφορά τα αποτελέσματα της δράσης του σε σχέση με το σύστημα; Πείσε με Πάνο ότι δεν είναι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ακούω.
Ford Prefect
15-10-2009, 18:16
Και να παρατηρήσω ότι είσαι μεγάλη κοτάρα γιατί το ξέρεις, ότι από κοντά δεν θα μου το έλεγες αυτό, ούτε θα ήθελες να μου το πεις αυτό, όχι γιατί φοβάσαι μη σε κάνω ντα (παίζει κι αυτό βέβαια), αλλά γιατί θα το ένιωθες πόσο μικροπρεπές και ξεφτιλισμένο είναι, δεν μπορεί.
Πάνο, σε ΠΜ σε παρακαλώ αν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσουμε. Κάνεις και fwd σε όποιον θέλει να δει αν έχω καλά στοιχεία.
Dragonlord
15-10-2009, 20:01
Χμου, συμφωνώ σε αρκετά, αυτά που λες είναι ο λόγος που δε θέλω εδώ και τώρα επανάσταση ή αναρχία γιατί ξέρω ότι προέχει να αλλάξει γενικότερα η νοοτροπία της πλειοψηφίας έστω, αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο προσβλέπουμε μακροπρόθεσμα - υπάρχουν καταφανείς αδικίες που γίνονται εδώ και τώρα, πολύ πιο χειροπιαστές από ένα αόριστο καλύτερο μέλλον που θα κερδίσουμε με τον αλληλοσεβασμό και λοιπά όμορφα. Κάνεις το λάθος να συγχέεις όσους αντιστέκονται με τον ικόνοκλαστ και με όποιον πετάει μολότοφ. Οι περισσότεροι άνθρωποι το Δεκέμβρη δεν ήταν στο δρόμο για να σπάσουν. Και, μεταξύ μας, δε βρίσκω ουσιαστικά τίποτα ευγενικό και ανθρώπινο στο να βλέπεις αδικίες και η αντίδρασή σου να είναι μόνο το να σφίγγεις τα δόντια και να λες "σκατοκατάσταση".
υγ: Σόρι που δεν το έστειλα πμ, νομίζω ότι όλο και κάποιον θα ενδιαφέρει η συζήτηση και δεν μπορώ να τους ξέρω όλους για να κάνω fw, αν δε θες μην απαντάς εδώ.
atom_smasher
15-10-2009, 20:05
συνεχιστε παρακαλω. εστω και αν διαφωνουν μερικοι.
Amnesiac.
15-10-2009, 20:59
Δεν είπα κάτι για την αστυνομία γενικά, είπα δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Απονέκρωση της ασφάλειας. Κανένας ασφαλίτης πουθενά, κανένας φάκελος. Αυτη η συμμορία κουκουλοφόρων που συλλάμβανε τους μαθητές στο ηράκλειο ήταν η ίδια που ξυλοκοπούσε τον κύπριον αδελφόν πριν δυο χρόνια. Η ίδια που παρακολουθεί ένοπλη συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις, πορείες (άπειρα τα παραδείγματα, ο ξηγας που πιάστηκε στο ΠΑΜΕ ήταν το τελευταίο), η ίδια που φακελώνει οργανώσεις και αγωνιστές. Το ίδιο παρακρατικό παρακλάδι που δεν έλεγχεται απο κανένα και ποτέ, δεν λογοδοτεί πουθενά, δρα ανεξέλεγκτα και παραπέμπει στην αστυνομία της εκοφ και της ασφάλειας, της χούντας και του βαθυκράτους του '60. Να μην υπάρχει.
Διάλυση των ΜΑΤ. Δεν χρησιμεύουν πουθενά, δεν φέρουν διακριτικά, δεν ελέγχονται, είναι δολοφόνοι. Τα ΜΑΤ σα μονάδα δεν "αστυνομεύουν" γενικά, υπάρχουν εξ' ορισμού για να διαλύουν συγκεντρώσεις και πορείες. Το χορτάσαμε πια αυτό: ένοπλες διμοιρίες απο ανεκπαίδευτα ζώα χωρίς διακριτικά που δέρνουν αδιαλείπτως ό,τι κινείται, πουλάνε τσαμπουκά σε ό,τι κινείται, εκτοξεύουν κάθε είδος απο χημικό εκρητικό σε συγκεντρώσεις, σε πορείες, σε απεργίες, έξω απο υπουργεία, σε λιμάνια, σε ΧΥΤΑ, στο σπίτι, στο γραφείο. Η παρουσία τους και μόνο είναι πρόκληση. Το να τους αγκυροβολείς σε κάθε πιθανή γωνία της αθήνας και να τοποθετείς κλούβες σε "εύφλεκτες" περιοχές είναι απλώς μαγνήτης για μπουκάλια και κυριολεκτικά τιποτ' άλλο. Να διαλυθούν.
Σε ένα αστικό κράτος για μένα δεν υπάρχει "ανθρώπινη αστυνομία" υπάρχει πάντως αυτό που είπε o dragon, και η ολλανδία καπιταλισμό έχει, γιατί δεν έχει τους δικούς μας μπάτσους; Εγώ κάτι ευγενικούς νεαρούς και κοπέλες με ποδηλατάκια είδα, να μαζεύουν αλκοολικούς απ' το δρόμο και να τους βάζουν στο ασθενοφόρο. Άρα λοιπόν αφου καταλαβαίνω ότι κι εσύ αναγνωρίζεις ότι το μοτίβο "ψηφίζω-περιμένω" δε λειτουργεί και ποτέ δε λειτούργησε, πες μου πως θα διεκδικήσεις το "ανθρώπινη αστυνομία". Δεν περνάει μέσα από τα δύο μπουλετς που βάζω; Γιατί δεν είσαι μαζί μας;
πσ. Τα δύο παραδείγματα που έφερα μπορούν να γίνουν δέκα, τα αναφέρω απλώς για να καταλάβεις πως μπορεί η κουβέντα απο το αφηρημένο "ανθρώπινη αστυνομία" να γίνει συγκεκριμένη και να έχει νόημα.
Χμ συμφωνώ σε όλα αυτά, αλλά από ποιον τα ζητάμε;
Από το Κράτος; Λίγο λολ για ευνόητους λόγους, τα συμφέροντα του εξυπηρετούν.
Από την κοινωνία; Η κοινωνία ζητάει περισσότερη ασφάλεια, ακόμα και οι εξαγγελίες του Χρυσοχοΐδη για τον αστυνομικό της γειτονιάς μας έγιναν με τις ευλογίες της κοινής γνώμης.
Δεδομένων των συνθηκών, που η ξενοφοβία δεν έχει προηγούμενο (το "εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τι σημαίνει προσφυγιά" μέσα σε λίγα χρόνια έγινε "γαμώ τους μετανάστες"), που δολοφονούνται 15χρονοι από αστυνομικούς (τους μετανάστες δε τους αναφέρω καν ) και η κοινή γνώμη καταλήγει να πιστεύει ότι οι μπάτσοι δεν κάνουν τίποτα, τι νόημα υπάρχει στο να ζητάμε κατάργηση των ασφαλιτών και των ματ και κυρίως σε ποιον ακριβώς απευθυνόμαστε;
Ford Prefect
15-10-2009, 21:20
Δεν είναι θέμα διαφωνίας, είναι θέμα ότι, όσο και αν δεν μπορείτε να το συλλάβετε, πραγματικά στενοχωριέμαι. Δεν θέλω να τα διαβάζω, δεν θέλω να τα προκαλώ και γράφοντας εδώ, συνεχώς γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν μου φταίει πια κανείς, απλά πρέπει να απέχω. Το κρατάω για μήνες και ας θέλω να γράψω κατιτίς εδώ και εκεί και μόλις το αφήνω, όσο πολιτισμένα και να μιλάω στον άλλο, πάντα προκύπτει το ζώο που η τακτική του είναι αυτή. Ναι, είμαι υπερευαίσθητος σε αυτό το θέμα και δεν θα αλλάξει τώρα. Το εκλαμβάνω ως "σταμάτα να μιλάς" αφού έχω αποχωρήσει από άπειρες συζητήσεις και εφόσον είμαι τραγικά μόνος μου σε αυτό το θέμα, αντιλαμβάνομαι ότι συναινεί και το υπόλοιπο φόρουμ.
Για να μην το αφήσω μετέωρο όμως, Πάνο, έχω κατέβει πιο μικρός σε μερικές πορείες και η εμπειρία μου ήταν ότι σου δίνει ένα rush "έκανα ΚΑΤΙ", ενώ στην πραγματικότητα δεν έκανα τίποτα. Δήλωσα ότι διαφωνώ, με πήρε και το κανάλι αλλα τελικά όλο αυτό είναι μία αποσυμπίεση που δεν βολεύει τον στόχο μου, ίσα-ίσα προσφέρει συνθήκες δράσης των χρήσιμων ηλιθίων που με τη σειρά τους δίνει την δικαιολογία και πρόφαση στον υποχθόνιο μακιαβελικό να κάνει το κομμάτι του. Έλεγα ότι καλώς βγήκε ο κόσμος στους δρόμους να φανεί ότι δεν μπορεί να σκοτώνεται ένα πιτσιρίκι από έναν μπάτσο και να μην γίνεται τίποτα αλλά τελικά πώς τα κατάφερε ο όχλος, πρωτότυπο, το κλίμα αντιστράφηκε σε χρόνο dt. Έδειξαν συγκατάβαση τα ΜΜΕ, τα'πε ο Μάκης, τα λοιδώρησε ο Λαζόπουλος, άρα όλα καλά, ακούστηκε το Δίκαιο και η ιστορία θάφτηκε.
Δεν νομίζω ότι σφίγγω απλώς τα δόντια μου, μιλάω όπου θεωρώ ότι αυτό που λέω θα εισπραχθεί από τον άλλο καλοπροαίρετα και σε πιο χειροπιαστά θέματα δίνω το παράδειγμα που εν πάσει περιπτώσει θεωρώ ότι είναι το ενδεδειγμένο. Αυτή είναι η επιρροή μου στην κοινωνία και αυτό θέλω από τους συνανθρώπους μου όταν εγώ σφάλλω.
Για πιο μαζικά θέματα που αναφέρεσαι, σε πανελλαδικό επίπεδο, ΔΕΝ έχω λύση που δουλεύει τώρα. Είναι προ πολλού αυτοσυντηρούμενο και ελεγχόμενο το σύστημα. Θέλουμε νέους πολιτικούς, άλλη πάστα, πώς το λένε. Αν είναι να βγαίνουν τα κομματόσκυλα, συνδικαλόμουτρα και οι πολιτικολάτρες γαμάουα από τα τσικό των πανεπιστημίων για την επόμενη φουρνιά, πάπαλα, δεν γίνεται, χάθηκε η μπάλα. Αν ξεκινάς με αφετηρία εγώ είμαι καλύτερος από αυτούς και θα το φτιάξω το πράγμα, έχασες. Δεν είσαι καλύτερος από κανέναν από αυτούς στα 18 του, τα 23 του που σήμερα μας κυβερνάει. Και αυτοί έτσι το πήγανε και με πιο αγνές προθέσεις από πολλούς που σκίζονται για το καλό των συνανθρώπων τους αλλά κατέληξαν τα ίδια και χειρότερα.
Σε τοπικό επίπεδο είναι αλλιώς τα πράγματα. Σε μια γειτονιά, σε μια κοινότητα, σε μια δουλειά, μαζικά μπορούν να γίνουν πράγματα, όταν όλοι είναι προσωπικά απέναντι στους άλλους. Σε πληθυσμούς άνω κάποιων δεκάδων χιλιάδων, ΔΕΝ γίνεται.
Γιατί ο δημαρχος και ο νομάρχης είναι τόσο υποβαθμισμένοι νομίζεις; Γιατί όλη τους η εξουσία είναι πώς θα διαχειριστούν (=φάνε) τα λεφτά που δίνει η εκάστοτε κυβέρνηση; Τυχαίο είναι αυτό; Οι υπουργοί και οι βουλευτές είναι μυθικά σχεδόν όντα, τους βλέπεις στο παράθυρο στην τιβί, αν είσαι κωλόφαρδος και σου κάνει την χάρη θα έχεις την τιμή να τον παρακαλέσεις για το ρουσφέτι σου.
Αν ο τάδε υπουργός δεν λογοδοτεί σε καμία τοπική κοινωνία για ό,τι κάνει αλλά αφηρημένα στον "λαό" που άγεται και φέρεται από τα μέσα αποχαύνωσης δεν θα μπορέσεις να βρεις το δίκιο σου, ως τοπική κοινωνία εννοώ. Αλλά ποτέ δεν θα ενδώσει το κράτος σε κάτι τέτοια γιατί όλα τα μπουμπούκια που πάνε για επαγγελματίες πολιτικοί (από τα 18-19 τους μπαίνουν στο τριπάκι) θέλουν να κυβερνήσουν όλο το καράβι, όχι το κατάστρωμα, το κατάρτι, το αμπάρι κλπ. Ξέρουν αυτοί καλύτερα και ας μειδιάνε όταν εγώ μιλάω για πεφωτισμένες δεσποτείες.
Δουλειά του κράτους πρέπει να είναι να παρέχονται δωρεάν τα αυτονόητα (παιδεία, υγεία, ασφάλιση) και από εκεί και πέρα να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης και ελέγχου των μικρότερων πολύ περισσότερο αυτόνομων γεωγραφικών χώρων στην επικράτεια. Αστυνομίες, έργα υποδομής, ανάπτυξη, νταλαβέρια με ξένους επενδυτές και οικονομική διαχείριση έπρεπε να είναι στο Ηράκλειο όποιον θέλουν οι Ηρακλειώτες, στην Πάτρα όποιον θέλουν οι Πατρινοί κλπ, κλπ.
Γενικά, έχω πολλά να πω επί του θέματος και τα συζητάω με φίλους αυτά, τώρα δεν παίζει να αναπτύξω πώς οραματίζομαι την διοίκηση του κράτους κλπ, πάρα πολύ χοντροκομμένα τα λέω, πού να αναφέρω ότι το μοντέλο που έπρεπε να κυνηγάμε είναι το μοντέλο της συνοδικής ιεραρχίας της εκκλησίας όπως είναι στην θεωρία και όπως ήταν μέχρι το 1831...
Αλλά όοολη αυτή συζήτηση είναι παντελώς άσκοπη και ανώφελη και ανέφελη χαζοχαρούμενη, αν δεν (λέω εγώ) βάλει ο άνθρωπος καλά στο μυαλό του πόσο υποκρίταρος είναι και ότι πρέπει να βγάλει το δοκάρι από το μάτι του πριν βγάλει το σκουπιδάκι από το μάτι του άλλου.
Ξέφυγα και στοιχηματίζω ότι θα το μετανιώσω.
Dragonlord
15-10-2009, 21:38
Προσωπικά διαφωνώ στο "Δεν μπορώ να επαναπαυτώ στο επιχείρημα ότι σώζω τον συνάνθρωπό μου από τον δυνάστη, όταν δυνάστης είναι το 80% των ανθρώπων, εμού συμπεριλαμβανομένου, στην καθημερινότητά μου". Πώς να το κάνουμε, υπάρχουν διαβαθμίσεις, εγώ θα σου πω ότι το 100% είναι δυνάστες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλά άλλο είναι να βρίζεις κάποιον, άλλο να ποστάρεις το τηλέφωνό του και άλλο να του σβήνεις τσιγάρα στις πατούσες.
Κι ακόμα κι αν νομίζεις ότι δε γίνεται κάτι βγαίνοντας στο δρόμο, που κάνεις λάθος, όπως και να έχει είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα. Οι μπαχαλάκηδες θα τα σπάσουν ούτως ή άλλως, δεν περιμένουν να μαζευτούν 10.000 άτομα, απόδειξη το τελευταίο με τους 15 στα εξάρχεια. Και κάνεις λάθος στο ότι δε γίνεται τίποτα με το δρόμο γιατί ακόμα κι αν δεν υπάρχει άμεση αντίδραση από την πολιτεία, τουλάχιστον αποτυπώνεται στη συνείδηση του κόσμου ότι κάποια πράγματα είναι απλώς απαράδεκτα. Δε γίνεται να επιτρέπεται να περνάει το "ε έτσι είναι τι να κάνεις", αυτό είναι αποκτήνωση, αυτό σπρώχνει τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, η σιωπηλή διαμαρτυρία που την κρατάς μέσα σου δεν καταγράφεται πουθενά.
Ford Prefect
15-10-2009, 22:11
Τίποτα δεν αποτυπώνεται στην συνείδηση του κόσμου. Η λέξη αποτύπωση είναι τραγικά λάθος. Εντυπώσεις μαζεύει ο κόσμος και αύριο θα έχει άλλες εντυπώσεις.
Στο πρώτο σκέλος περί δυνάστη σου απάντησα. Και εγώ θέλω να σώσω τους μετανάστες και όποιον από βασανιστήρια, αλλά πλέον νομίζω συζητάμε πώς θα τον σώσουμε, όχι τι θέλουμε. Εμένα εξηγώ πλήρως ότι ο δρόμος δεν μου λέει τίποτα. Κάτι άλλο;
ποσες 8ρας μπλουζες εχεις μασει ως τωρα...αυτο ειναι που μας καιει
ikonoklast
15-10-2009, 23:08
Τίποτα δεν αποτυπώνεται στην συνείδηση του κόσμου. Η λέξη αποτύπωση είναι τραγικά λάθος. Εντυπώσεις μαζεύει ο κόσμος και αύριο θα έχει άλλες εντυπώσεις.
Γελάω γαμώ το σπίτι μου. Δεν είναι "αποτύπωση", είναι "εντύπωση" λες. Θα σκάσεις δηλαδή εσύ, ένας τύπος που από την παιδική του ηλικία έχω καταλάβει ότι θυμάσαι τα πάντα λολ, και θα πεις σε ένα 15χρονο που έβγαινε μαζί με ΟΛΟΥΣ τους συμμαθητές του στο δρόμο και πέταγε πέτρες στα τμήματα ότι όταν φτάσει 23, 30, θα θυμάται την λυσσαλέα ΟΡΓΗ -που μύριζες παντού το δεκέμβρη- σαν μια "εντύπωση" και όχι μια "αποτύπωση". Δηλαδή και να μην το νιώθεις, το βλέπεις γύρω σου, σε τρομάζει. Εγώ στην ηλικία τους ένα νερατζάκι είχα πετάξει στην πρεσβεία, στις αντιπολεμικές τότε για το αφγανιστάν, και το διηγούμαι ακόμα λες και πήγα στην κορέα να πούμε. Ξέχασε τα αυτά τα χριστιανικά βικ, είσαι οι παραστάσεις σου και οι επιλογές σου επι αυτών.
Συνεχίστε παρακαλώ.
Amnesiac, η κοινωνία απαιτεί (δεν ζητά) από το κράτος.
Amnesiac.
15-10-2009, 23:47
Αυτό πιστεύεις ότι απαιτεί η κοινωνία αυτή τη στιγμή;
ikonoklast
16-10-2009, 00:02
Όχι, τώρα που μιλάμε, αν με ρωτάς, η κοινωνία θέλει να δει τον ΓΑΠ να αλλάζει τον κόσμο μαζί με τον ομπάμα. Τον δεκέμβρη ναι, ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, αφοπλισμό της αστυνομίας, κατάργηση των ματ. Αλλά αυτά είναι πράγματα που μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια νύχτα, με κάθε δυνατό τρόπο. Αύριο αν αποτύχει ο ΓΑΠ η "κοινωνία" μπορεί να πείθεται απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπορεί να πείθεται και απο το ΛΑΟΣ και τη χρυσή αυγή. Μπορεί επίσης να πείθεται και απ' τα δύο, ταυτόχρονα, και να παίζει μανούρα δικέ μου! Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι να εργάζεσαι για να φτιάχνεις τας σωστάς διεξόδους.