View Full Version : Σοσιαλισμός στα εξάρχεια
Amnesiac.
16-10-2009, 00:33
Έγραψα ένα μεγάλο ποστ και το σάπιο κατεστημένο του ηαρ με έκανε ξελογκίν και τόχασα. Θα πάρεις την απάντηση σου αύριο παλιοπούστη.
Ford Prefect
16-10-2009, 02:35
A, καλά. Και γελάς κιόλας. Ο κόσμος Σπύρο δεν είσαι εσύ που πετάς ηρωικά τα νεράντζια. Είναι ο κόσμος που σε βλέπει στην τηλεόραση ο οποίος έχει μνήμη ψαριού και του μένουν εντυπώσεις. Αυτοί που είναι στο δρόμο και πετάνε πέτρες δεν χρειάζονται πειθώ για το πόσο κακιά είναι η αστυνομία. Εσείς έχετε ήδη πειστεί και προσπαθείτε να πείσετε το 80% που βγάζει νουδού και ΓΑΠ, γι'αυτό πάτε στο δρόμο, ναι;
Κράτα γενικά πιο ήπια στάση στο ύφος σου, μπορεί απλώς να μην καταλαβαίνεις τι γράφουμε.
εγω με τον συλλεκτη ειμαι παντως
KoiliaSamprela
16-10-2009, 09:22
Ο κόσμος δεν είσαι εσύ που πετάς ηρωικά τα νεράντζια. Είναι ο κόσμος που σε βλέπει στην τηλεόραση ο οποίος έχει μνήμη ψαριού και του μένουν εντυπώσεις.
Βασικά ο κόσμος είναι ΚΑΙ οι δύο.
Μην μπούμε στην διαδικασία γιατί το 80% ψηφίζει πανκσοκ η νδ.
Επίσης δεν μου αρέσει που γράφετε ονόματα , Πάνος , Σπύρος , κλπ , χαλάει την μαγεία της ανωνυμίας.
Συνεχίστε, αλλά με πιο μικρά παρακαλώ κείμενα.
ikonoklast
16-10-2009, 11:42
A, καλά. Και γελάς κιόλας. Ο κόσμος Σπύρο δεν είσαι εσύ που πετάς ηρωικά τα νεράντζια. Είναι ο κόσμος που σε βλέπει στην τηλεόραση ο οποίος έχει μνήμη ψαριού και του μένουν εντυπώσεις.
Δεν είναι έτσι όχι, αν βγεις έξω θα δεις κι άλλο κόσμο και θα κάνεις και νέους φίλους. Μίλησα για κάτι πολύ συγκεκριμένο, μίλησα για τους μαθητές το δεκέμβρη, δεν μου αρέσει να το σβήνεις έτσι, επειδή δε σου κάθισε. Επίσης δεν μου αρέσει αυτός ο ελιτισμός σου απέναντι στον "κόσμο" που "μας" βλέπει στην τηλεόραση. Αν έχεις προσέξει εμείς δε μιλάμε ποτέ απαξιωτικά για την πλειοψηφία, εσύ πού ακριβώς το κέρδισες αυτό το τουπέ;
Κράτα γενικά πιο ήπια στάση στο ύφος σου, μπορεί απλώς να μην καταλαβαίνεις τι γράφουμε.
Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις όταν διορθώνεις την "τραγικά λάθος λέξη 'αποτύπωση'" με την συνώνυμη της "εντύπωση". Δεν φταίει το ύφος μου, το οποίο είναι εξαιρετικά ήπιο στην τρέχουσα συζήτηση.
ikonoklast
16-10-2009, 11:50
Έγραψα ένα μεγάλο ποστ και το σάπιο κατεστημένο του ηαρ με έκανε ξελογκίν και τόχασα. Θα πάρεις την απάντηση σου αύριο παλιοπούστη.
lol, κάνεις ξανα λογκιν και στο έχει κρατήσει στη φόρμα.
Ford Prefect
16-10-2009, 12:52
Δεν είναι έτσι όχι, αν βγεις έξω θα δεις κι άλλο κόσμο και θα κάνεις και νέους φίλους. Μίλησα για κάτι πολύ συγκεκριμένο, μίλησα για τους μαθητές το δεκέμβρη, δεν μου αρέσει να το σβήνεις έτσι, επειδή δε σου κάθισε.
Τι δεν μου κάθισε; Έτσι συζητάς και στις συνελεύσεις; Επιμένεις μέχρι να βαρεθεί ο άλλος; Ο Πάνος (σόρι κοιλιά, συνήθεια) μίλησε ότι η αξία του δρόμου είναι ότι αποτυπώνει το αίσθημα οργής στον κόσμο. Ποιον κόσμο λες εσύ να εννοείς; Τον κόσμο που είναι ήδη στον δρόμο; Ξεπέρασέ το λοιπόν ότι έχει ήδη σβηστεί.
Επίσης δεν μου αρέσει αυτός ο ελιτισμός σου απέναντι στον "κόσμο" που "μας" βλέπει στην τηλεόραση. Αν έχεις προσέξει εμείς δε μιλάμε ποτέ απαξιωτικά για την πλειοψηφία, εσύ πού ακριβώς το κέρδισες αυτό το τουπέ;
"Εσείς" δεν ξέρω ποιοι είστε, εσένα σε έχω δει να μοστράρεις πικς με 80% "Πασόκους" και γενικά να απξιώνεις το σύμπαν. Έστω όμως ότι έχεις ωριμάσει έκτοτε και σέβεσαι την πλειοψηφία (της οποίας την κυρίαρχη κυβέρνηση που ψήφισε πολεμάς με κάθε μέσο), εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποκαλέσω την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (παιδιά + γονείς) πολιτικά ανώριμους και επικίνδυνους με μια ψήφο στα χέρια. Αποχαυνωμένους που βαράνε νουμεράρες σε Λαζόπουλους και Θέμους. Το αν ο κόσμος έχει μνήμη ψαριού δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν επεξήγηση.
Το τουπέ αυτό το έχω από το λύκειο και δεν το έχω κερδίσει. Κρίνομαι γι'αυτό όπως κάθε άνθρωπος. Η διαφορά είναι ότι εγώ κάθε άνθρωπο και πρόσωπο τον σέβομαι, στην απρόσωπη μάζα και στον όχλο αποδίδω κάθε χαρακτηρισμό, γιατί έχω κάθε λόγο να το κάνω. Εσύ "σέβεσαι" την απρόσωπη πλειοψηφία, την τάδε τάξη, ένα γενικό απρόσωπο σύνολο, αλλά σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά συμπεριφέρεσαι με άθλιο τρόπο. Και αντιστοίχως κρίνεσαι και εσύ.
Προτιμώ την δική μου προσέγγιση.
Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις όταν διορθώνεις την "τραγικά λάθος λέξη 'αποτύπωση'" με την συνώνυμη της "εντύπωση". Δεν φταίει το ύφος μου, το οποίο είναι εξαιρετικά ήπιο στην τρέχουσα συζήτηση.
Ναι, αποτύπωση και εντύπωση δεν είναι συνώνυμες λέξεις αλλά αν θες να σου ξεκαθαρίσω την διαφορά στο πώς τις χρησιμοποιώ, ευχαρίστως. Αποτύπωση εννοώ κάτι μόνιμο και εντύπωση εννοώ κάτι που δεν το έχεις επεξεργαστεί, απλά σου μένει. Και η εντύπωση του κόσμου για την δολοφονία ήταν ότι ήταν απεχθές έγκλημα και η εντύπωσή του για τα έκτροπα ότι ήταν ελεεινά. Η εντύπωσή του τώρα, όπως σωστά παρατήρησες είναι ότι ο Γιωργάκης είναι η δική μας βερζιόν του Ομπάμα και χτες ότι είναι πανίβλακας και λούζερ.
Για τα δικά σου δεδομένα ίσως είναι ήπιο, απλά είθισται όταν θέλεις ο άλλος να συνεχίσει παρακαλώ να μην γελάς με αυτά που γράφει. Ειδικά όταν δεν έχεις καταλάβει τι γράφει.
Δεν έχω άλλο να συνεχίσω πάντως. Ό,τι ήταν να πω, το είπα.
Dragonlord
16-10-2009, 12:54
Ford, έχεις μία μιντιολατρεία ε. Αρχικά λες ότι το 80% ψηφίζει ό,τι του πουν τα μίντια, τώρα φτάνεις να λες ότι δεν είμαστε εμείς ο κόσμος αλλά όσοι βλέπουν τηλεόραση. Ε, όχι, όλοι είμαστε ο κόσμος. Επίσης είναι τρομερά ελιτιστικό το να νομίζεις ότι όποιος βλέπει πρετεντέρη χωνεύει ό,τι ακούσει αμάσητο. Προφανώς συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό, αλλά μην υπερβάλουμε. Ε δεν μπορώ να βλέπω συνειδητοποιημένους ανθρώπους να βλέπουν να σκοτώνεται ένα παιδί από κρατικό υπάλληλο και η αντίδρασή τους να είναι το να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξίες ώστε αν γίνουν μπάτσοι να μη σκοτώνουν. Προφανώς το κάνεις κι αυτό αλλά σου αρκεί; Λες ότι διαφωνείς με το δρόμο, αλλά δεν προτείνεις κάποια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση. Ναι, προτιμώ να βγω στο δρόμο κι ας "μην έχει νόημα", κι ας έχουν οι πολίτες "μνήμη ψαριού". Δεν είναι όλοι ζώα, προφανώς δεν απευθύνεσαι σε αυτούς που έχουν αποκτηνωθεί ήδη, αλλά κοιτάς να μην αποκτηνωθούν όλοι. Και όταν δεν υπάρχει καμία αντίδραση, το μήνυμα που στέλνεις είναι "ε, και;".
Dragonlord
16-10-2009, 13:07
...και με το τελευταίο σου ποστ επιβεβαιώνεις αυτό που λέω, ότι νομίζεις πως υπάρχει μία "κοινή γνώμη" όπως την παρουσιάζει η τηλεόραση και την υιοθετεί άκριτα ο κόσμος. Δεν πιστεύω ούτε ότι υπάρχει μία γνώμη, ούτε καν στα κανάλια, ούτε ότι όλοι την υιοθετούν άκριτα. Και στην τελική και το 20% που είπες πιο πάνω ότι δεν επηρεάζεται (αποκλειστικά, έστω) από τα κανάλια δεν είναι ασήμαντο ποσοστό. Στην τελική είναι πολύ περισσότεροι από όσους μπορείς να επηρεάσεις με τον τρόπο που περιγράφεις, όσους είναι στο άμεσο περιβάλλον σου δηλαδή.
Ford Prefect
16-10-2009, 13:22
OK, δεν διεκδικώ δάφνες ακριβείας για τα ποσοστά που δίνω, χοντρά τα λέω, αλλά σε γενικές γραμμές, ναι, αυτή είναι η αποψή μου. Και σου εξήγησα για τον δρόμο. Δεν είναι ότι έχω πρόβλημα με όποιον κατεβαίνει στον δρόμο, απλά λέω ότι δεν γίνεται τίποτα. Κακό δεν κάνει. Αυτά.
Drumsick
16-10-2009, 13:37
Εσύ "σέβεσαι" την απρόσωπη πλειοψηφία, την τάδε τάξη, ένα γενικό απρόσωπο σύνολο, αλλά σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά συμπεριφέρεσαι με άθλιο τρόπο.
Ένα δίκιο το'χει εδώ, καθικάκι.
(:pink:)
Dragonlord
16-10-2009, 15:46
OK, δεν διεκδικώ δάφνες ακριβείας για τα ποσοστά που δίνω, χοντρά τα λέω, αλλά σε γενικές γραμμές, ναι, αυτή είναι η αποψή μου. Και σου εξήγησα για τον δρόμο. Δεν είναι ότι έχω πρόβλημα με όποιον κατεβαίνει στον δρόμο, απλά λέω ότι δεν γίνεται τίποτα. Κακό δεν κάνει. Αυτά.
Κάνεις λάθος και θα σου πω γιατί. Πρώτον, όλες οι δραστικές αλλαγές που έγιναν στην ιστορία έγιναν στο δρόμο. Η ανατροπή της μοναρχίας πχ πουθενά δεν έγινε επειδή οι άνθρωποι ωρίμασαν και άρχισαν να φέρονται καλύτερα ο ένας στον άλλο. Δεύτερον, απάντησέ μου στο εξής, εφόσον όπως λες ο κόσμος κάνει και ψηφίζει ό,τι του πουν τα κανάλια, και εφόσον όπως ήδη είπες πριν ένα χρόνο ο παπανδρέου ήταν για τα κανάλια ένας άχρηστος βλάκας και τώρα είναι ο λευκός ομπάμα, γιατί το πασόκ πήρε περίπου τις ίδιες ψήφους και το 2004 (3.000.000 - το 2007 πήρε 300.000 λιγότερες, που και πάλι είναι ένα -10% μετά από τόση προπαγάνδα υπέρ της ακαταλληλότητας του ΓΑΠ);
Μου φαίνεται ότι εσύ επηρεάζεσαι περισσότερο από την τηλεόραση, όχι άμεσα αλλά όσον αφορά την ίδια την επιρροή της.
Επίσης γι'αυτό που λέει η Χ, όντως έχεις δίκιο, όχι όμως ότι και αυτό που λες εσύ είναι πολύ καλύτερο. Γιατί δεν μπορείς να λες ότι σέβεσαι τους ανθρώπους όταν λες ότι το 80% είναι ζώα, είναι λίγο αντιφατικό.
Ford Prefect
16-10-2009, 15:58
Καλά, οι δραστικές αλλαγές στην ιστορία (7 χιλιάδων χρόνων) δεν γίνανε προφανώς στο δρόμο αλλά στα πεδία των μαχών και θέλει πολύ ξεχείλωμα να εξισώσεις τα δύο, και αυτές οι συγκρούσεις δεν ήταν αυθόρμητες αποφάσεις της μάζας. Δεν επεκτείνομαι γενικά γιατί και βαριέμαι και δεν θέλω εδώ κυρίως.
Για το θέμα του ΓΑΠ, τον φέρνω σαν παράδειγμα για τις εντυπώσεις που αλλάζουνε μέρα με την μέρα. Η πιο βασική πλύση εγκεφάλου δεν αφορά το πιάτο της ημέρας αλλά το ίδιο το μενού και την γενικότερη αποχαύνωση που σερβίρεται. Είναι σαφής η διαφορά ελπίζω.
Dragonlord
16-10-2009, 16:00
Οι "εντυπώσεις" που λες, αν δε μεταφράζονται σε κάτι χειροπιαστό, όπως ψήφους, είναι απλά η δίκη σου εντύπωση για τις εντυπώσεις του κόσμου.
Επίσης συγνώμη αλλά πιο αποχαυνωμένη άποψη από το "δεν αλλάζει τίποτα" δεν υπάρχει ε.
Ford Prefect
16-10-2009, 16:09
Μπορεί 300,000 ψήφοι να σου φαίνονται λίγοι αλλά συνετέλεσαν στο να αλλάξει η κυβέρνηση με διαφορά 10% και αυτό όταν ο πρόεδρος του κόμματος μέχρι προχτές ήταν το συνώνυμο της ηλιθιότητας.
Κοίτα, αν το "ε, δεν αλλάζει τίποτα" στο έλεγα έτσι ξερά με ύφος καφενείου, να το δεχτώ. Νομίζω ανέλυσα επαρκώς ΚΑΙ γιατί δεν αλλάζει, ΚΑΙ τι θα ήθελα να γίνει και επιτέλους χόρτασα και εμπέδωσα ότι τα "όμορφά" μου σε αφήνουν αδιάφορο και κρύο, αλλά τα θεωρώ προσωπικά πολυ πιο ουσιαστικά από το "όλοι στους δρόμους" γιατί κοστολογώ τις ανθρώπινες σχέσεις ως πολύ σπουδαιότερες από το zeitgeist και τις αερολογίες για το καλύτερο αύριο.
Έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω; Γιατί κάνουμε κύκλους νομίζω. Εγώ είπα πώς τα βλέπω, εσύ πιστεύεις στο να βγαίνουμε στο δρόμο, οκ.
Phantom Duck
16-10-2009, 16:20
Καλά, οι δραστικές αλλαγές στην ιστορία (7 χιλιάδων χρόνων) δεν γίνανε προφανώς στο δρόμο αλλά στα πεδία των μαχών και θέλει πολύ ξεχείλωμα να εξισώσεις τα δύο, και αυτές οι συγκρούσεις δεν ήταν αυθόρμητες αποφάσεις της μάζας. Δεν επεκτείνομαι γενικά γιατί και βαριέμαι και δεν θέλω εδώ κυρίως.
χαρακτηριστικό παράδειγμα, μεμονωμένα άτομα αλλάζουν την ιστορία σε πεδίο μάχης:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Prise_de_la_Bastille.jpg
rage for order
16-10-2009, 16:23
χαχχααχαχαχα ρε μαλάκα την ίδια στιγμή έψαχνα για κομμούνα!
Phantom Duck
16-10-2009, 16:29
επειδή είσαι κωλόφρικο, η δικιά μου επανάσταση αφενός πέτυχε, αφετέρου δεν μπορούν να με πουν μαλάκα αριστερό!
rage for order
16-10-2009, 16:32
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6c/GeorgeWashington_BattleofPrinceton.jpg
αλλάζεις τον κόζμο με αυτό σου το ποστ.
Άμα περάσεις και λογισμό θα αλλάξεις και την κοσμοθεωρεία μου
Phantom Duck
16-10-2009, 16:43
respect, πάρε κι ένα Iran όταν κομμούνια και μουσουλμάνοι σφάζαν αμερικανόδουλους (μετά μας πούλησαν):
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Mass_demonstration.jpg
γενικά λίστα επαναστάσεων (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_revolutions_and_rebellions), ακόμα και οι Καναδοί έχουν κάνει ντου στους βρετανούς, δε θα αλλάξουμε και την ιστορία τώρα κωλορεπούση βικ...
Ford Prefect
16-10-2009, 16:45
Ήμουν σίγουρος ότι θα προέκυπτε η Γαλλική επανάσταση και γι'αυτό έγραψα ότι δεν επεκτείνομαι αλλά σας έχω προλάβει πριν χρόνια όταν σχολίαζα τις γκιλοτίνες και το χάος που προέκυψε. Εγώ δεν ψήνομαι για τέτοια σκηνικά και νομίζω ότι πολλοί που βγαίνουν στο δρόμο δεν επιθυμούν επίσης κάτι τέτοιο, αλλά είπαμε: Όταν έρθει η λαμπρή αυτή μέρα εμένα θα με βρείτε να ξαπλώνω μπροστά από τις μπουλντόζες που θα έρθουν να γκρεμίσουν την εκκλησία που πάω. Αν δεν έρθουν σας ευχαριστώ από τώρα.
Phantom Duck
16-10-2009, 16:55
κοίτα, αν δεν ψήνεσαι για τέτοια σκηνικά, καλό θα ήταν να αρχίσεις να υπερασπίζεσαι τη φεουδαρχία, γιατί δικέ μου εδώ και τοσες σελίδες/θρεντς στηρίζεις το πολιτικοοικονομικό σύστημα (τουλάχιστον όλα τα θεμελιακά του χαρακτηριστικά) που η Γ.Ε. λάνσαρε. είσαι αυτό που θα 'λεγε κανείς αντιπροοδευτικός γενικά, φοβάσαι την αλλαγή και την αναβάλλεις για το μέλλον όπου η "παιδεία" (λες και είναι κάτι ξέχωρο από τους αθρώπους) θα μας έχει κάνει καλούς καγαθούς, κάτι σαν το ΚΚΕ και το σοσιαλισμό ένα πράγμα (κι άλλο ξεκάρφωμα από τον κρυφοκνίτη μέσα μου). και πρόοδος είναι όλα αυτά που "δε σε ψήνουν", η μετάβαση από τα δέντρα στα χωριά, στην ολιγαρχία, στην αθηναϊκή δημοκρατία, διάλειμμα για μοναρχίες και μεσαίωνα, και μετά καπιταλισμό... γενικά, αν δε βλέπεις ότι ο ίδιος ο "άνθρωπος" έχει βελτιωθεί μέσα από τις ιστορικές διεργασίες που αυτός δημιουργεί και ανάποδα, μπορείς να ισχυριστείς ότι πάμε σκατά: ότι είναι ακόμα ΟΚ οι σκλάβοι (αμερικάνικη επανάσταση), η μονοκρατορία (γαλλική), ο ιμπεριαλισμός [μεταξύ άλλων] (μπολσεβικική κλπ. σοσιαλιστικές), ότι γενικά πεθαίνουμε στα 30 μας και τρώμε ρίζες ρε αδερφέ και σφάζουμε τους λεπρούς.
rage for order
16-10-2009, 16:58
οι σκλάβοι μεταλλαγμένε σύντροφε σχετίζονται με τον αμερικάνικο εμφύλιο.
Phantom Duck
16-10-2009, 17:04
οκ history fail αλλά αυτή ήταν η πραγματική αμερκάνικη επανάσταση...
Ford Prefect
16-10-2009, 17:05
Α, μάλιστα. Από τις γκιλοτίνες και το χάος που δεν με ψήνουν ξαφνικά δεν με ψήνει κανένα βήμα του ανθρώπινου πολιτισμού και προτιμώ να σφάζω λεπρούς και να πεθαίνουμε στα 30 (άλλο παράγωγο των επαναστάσεων και αυτό). Έχω ακούσει ισοπεδώσεις και ισοπεδώσεις, αλλά δικέ μου είσαι μόνος σου μια μπουλντόζα.
Μου άρεσε επίσης το ιστορικό τάιμλάιν που παρέθεσες. Αθηναϊκή δημοκρατία και διάλειμμα (κοντά 20 αιώνες) για (ή με) μοναρχία και μεσαίωνα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πολύ διαφορετικούς ορισμούς της έννοιας πρόοδος.
Phantom Duck
16-10-2009, 17:14
όντως το κωλοβυζάντιό σου μου τα χάλαγε αλλά είχα ήδη γράψει το ποστ και δεν έλεγε να πάει χαμμένο.
το περί 30 και λεπρών δεν έχει να κάνει με την επανάσταση, έχει να κάνει με τους ανθρώπους που είναι ακόμα ζώα και δεν έχουν μόρφωση και γι' αυτό δεν πάμε μπροστά. και σου λέω να, πάμε μπροστά. τώρα δεν ξέρω τι από τα παραπάνω που είπα δεν είναι πρόοδος για σένα.
Ford Prefect
16-10-2009, 17:53
Τα πολιτεύματα σηκώνουν συζήτηση κατά πόσον είναι πρόοδος το καθένα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι από πού προκύπτει ότι εξισώνω την μόρφωση με το μπροστά. Σίγουρα είναι πρόοδος το να είναι μορφωμένο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αλλά εγώ πρόοδο θεωρώ την αρμονία και την ευημερία σε συνδυασμό με την ελέυθερη ανάπτυξη του πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της επιστήμης και τεχνολογίας και όλα αυτά. Θεωρώ γενικά ότι η ανθρωπότητα σε διάφορες εποχές και σε διάφορα μέρη έχει κάνει καμπύλες προόδου αναλογικά (σε σχέση με την επιστημονική ανάπτυξη) πολύ μεγαλύτερες από την σημερινή εποχή. Και αυτό σηκώνει γενικά συζήτηση μετά τσίπουρου αλλά το μόνο για το οποίο είμαι ανένδοτος είναι ότι η ανθρωπότητα από τότε που παρακολουθούμε σχετικά την πορεία της καταγεγραμμένα (τα 7 χιλιάδες χρόνια που'λεγα) σίγουρα δεν έχει μια γραμμική πορεία ανόδου.
Το Βυζάντιο γενικώς τα χαλάει, χίλια εκατό χρόνια δεν επέζησε κανείς με το ίδιο σύστημα και αυτό αν μη τι άλλο πρέπει να προβληματίζει. Ειδικά όταν σε σύγκριση με την ευρώπη ήταν μίλια μπροστά πολιτισμικά, όχι;
Dragonlord
16-10-2009, 19:06
Νομίζω ανέλυσα επαρκώς ΚΑΙ γιατί δεν αλλάζει, ΚΑΙ τι θα ήθελα να γίνει και επιτέλους χόρτασα και εμπέδωσα ότι τα "όμορφά" μου σε αφήνουν αδιάφορο και κρύο, αλλά τα θεωρώ προσωπικά πολυ πιο ουσιαστικά από το "όλοι στους δρόμους" γιατί κοστολογώ τις ανθρώπινες σχέσεις ως πολύ σπουδαιότερες από το zeitgeist και τις αερολογίες για το καλύτερο αύριο.
Τώρα σχεδόν κλαίγεσαι όμως χωρίς λόγο όμως, γιατί δεν έχεις διαβάσει αυτά που γράφω. Είπα πουθενά ότι με αφήνει αδιάφορο το να συμπεριφερόμαστε καλά ο ένας στον άλλο; Αντίθετα, είπα ότι συμφωνώ. Απλώς, μιλάω για δράση όποτε χρειάζεται εδώ-και-τώρα, ή αν θες μιλάω για το ίδιο πράγμα υπό την έννοια ότι θεωρώ καθήκον κάποιου που ενδιαφέρεται για τον διπλανό του το να κάνει έκδηλη και τη δυσαρέσκειά του όταν αυτός πχ δολοφονείται. Το αντίθετο δε μου φαίνεται και πολύ ανθρώπινο και γενικά ο ορισμός σου για την ανθρωπιά δε μου αρέσει, γαμώ τις εκκλησίες σου στην τελική, πήγαινε κάτσε μπροστά από ένα κτίριο για να το σώσεις όταν δίπλα σου χτυπάνε ανθρώπους και κάθεσαι σπίτι σου, συγχαρητήρια. Μην αρχίσεις πάλι ότι σε παρεξηγώ και τέτοια, μόνος σου τα γράφεις.
rage for order
16-10-2009, 19:41
άσε που δε θα γκρεμίσουμε (όλες) τις εκκλησίες
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d4/House_of_the_people.jpg
Phantom Duck
16-10-2009, 19:53
inb4 παπανικόλας ο καστοριαδικός.
enitharmon
16-10-2009, 19:54
Το Βυζάντιο γενικώς τα χαλάει, χίλια εκατό χρόνια δεν επέζησε κανείς με το ίδιο σύστημα και αυτό αν μη τι άλλο πρέπει να προβληματίζει. Ειδικά όταν σε σύγκριση με την ευρώπη ήταν μίλια μπροστά πολιτισμικά, όχι;
ελα, η αρχαια αθηνα ηταν επισης μιλια μπροστα απο την υπολοιπη ευρωπη, να την επαναφέρουμε; το βυζάντιο είχε βάσεις για να είναι αυτό που ήταν, η ευρώπη δεν τις είχε. δεν ήταν αποκλειστικά επίτευγμα του βυζαντινού κράτους αυτό που ήταν
rage for order
16-10-2009, 19:57
βασικά τώρα inb4 καστοριδιακός για να δώσει απάντηση για αρχαία αθήνα
sabbattack
17-10-2009, 06:06
οκ history fail αλλά αυτή ήταν η πραγματική αμερκάνικη επανάσταση...
typikos eaakiths, istoria sta paparia mou kai katse na sou pw gia EPANASTASH.
:smile:
σιγα μην γκρεμισουμε τις εκκλησιες.θα σφαξουμε -σχεδον- ολους τους τραγους και θα πηγαινουμε εκει να κανουμε προπαγανδα
carheart
17-10-2009, 11:24
Μην είστε μαλάκες, συναυλίες θα γίνονται στις εκκλησίες.
Drumsick
17-10-2009, 14:44
+1 :thumbsup:
regularpaul
17-10-2009, 17:08
http://www.1431am.org/story/sosialismos-me-barbarotita
12 stars circle your brow
18-10-2009, 04:18
Και γυρίζεις για παράδειγμα στο σπίτι σου στις 4 τα χαράματα, για να βλέπεις 20 καθυστερημένα από κάτω, να έχουν χωριστεί σε 2 πλευρές-στρατόπεδα και να πετάνε μπουκάλια γυάλινα οι μεν στους δε. Και κάθε 20" το πολύ, ν' ακούς κι ένα μπουκάλι να σπάει και να γελάνε. Αν αυτά τα γαμόσπιτα δεν θέλουν ξύλο, θειάφι ή θάνατο, εξηγήστε μου τι θέλουν.
asimoulis
18-10-2009, 15:46
shoot em up
dragonlord προσπαθώ να σκεφτώ διάφορες τέτοιες ειδήσεις που έπαιξαν πρώτες στο τρωκτικό αλλα νομίζω οτι δεν μπορω να θυμηθώ κάποια άμεσα. γενικότερα θα έλεγα το τρωκτικό έχει τους δικούς του ανθρώπους και βγάζει πράγματα που δεν βγάζουν άλλοι αλλα αμα σκεφτώ συγκεκριμένη είδηση θα σου την πω.
Δηλώσεις στελεχών (νυν Υπουργών) του μΠΑτΣΟΚ περί κουκουλονόμου όταν ήταν στην αντιπολίτευση
"Η αύξηση των ποινών για εγκλήματα που διαπράττουν οι κουκουλοφόροι αγγίζει τα όρια του ανυπόφορου αστείου, γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι ποινές, αλλά η αδυναμία της Αστυνομίας να αποτρέψει τα σχέδια των κουκουλοφόρων και να τους συλλάβει"
Χ. Καστανίδης (πρώην Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Δικαιοσύνης), 19 Μάρτη 2009
"Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη βία των κουκουλοφόρων! [...] Όμως, δεν θα κατασταλεί παραβιάζοντας πλήρως την αρχή της αναλογικότητας των ποινικών διατάξεων, ανατρέποντας δηλαδή όλη την ισορροπία του Ποινικού Κώδικα, παίρνοντας αδικήματα που τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης –και μάλιστα μεσαία ποινή φυλάκισης- και μετατρέποντάς τα σε κακουργήματα –και μάλιστα πάνω από μεσαία κακουργήματα- επειδή ο δράστης είναι πιο επικίνδυνος γιατί φοράει κουκούλα.
[...] Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι και η μόνη διάταξη η οποία υπάρχει στον Κώδικά μας από το 1976 που καθιστά στοιχείο αυξημένης επικινδυνότητας την κουκούλα, έχει δυστυχώς μείνει ανενεργός επί τόσα χρόνια, από το 1976. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν αποδίδουν".
Ευ. Βενιζέλος, 23 Ιουνίου 2009
"...Οι ρυθμίσεις αυτές καθαυτές είναι αστείες. Πέραν του ότι δεν στέκουν νομικά, θα πέσουν και αυτομάτως σε αδράνεια διότι πολύ απλά προσκρούουν πρακτικά στην ίδια την κοινή λογική. Αυτό που με ανησυχεί και πρέπει να ανησυχεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες είναι η βαθιά συντηρητική και αναχρονιστική στροφή που επιχειρεί με τέτοια μέτρα η κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι το ακροατήριο στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ..."
Μιχάλης Χρυσοχοΐδη (νυν υπουργός Δημόσιας τάξης), 22 Μαρτίου 2009
από την κεντρική σελίδα του http://athens.indymedia.org/
Dragonlord
21-10-2009, 23:05
δώσε (http://www.tvxs.gr/v23993)
sabbattack
22-10-2009, 02:46
χεχεχε, κατεβαίνοντας συχνά πυκνά εξάρχεια αυτές τις μέρες μπορώ να πω πως ενώ δεν έχει τύχει να γίνει κάτι προς εμένα (ίσως επειδή μοιάζω με χρυσαυγίτη που είμαι ξυρισμένος πλέον; εδώ ένας μπάτσος μέχρι που σκίστηκε να πάρει τη μηχανή του επειδή με εμπόδιζε να ξεπαρκάρω) το κλίμα είναι λίγο "οι από δω γαμάνε τους από κει" κυρίως στις ομάδες 6-10 ατόμων που είναι μόνιμα μπόταση, στουρνάρη κ δίπλα στο γρηγόρη στην πλατεία. Νοιώθω σχεδόν σίγουρος πλέον πως ο Χρυσοχοϊδης πάει απλά να σπάσει το τζαμπουκά στη λεγόμενη "γενιά του δεκέμβρη" και να δείξει ποιοί είναι τα αφεντικά σε αυτή τη πόλη ξερωγώ. Καλτ στιγμές με ηρωικούς ζητάδες (οι καινούριοι, με τα μικρά μηχανάκια που πάνε 2-2 σαν πάνω σε ποδήλατο και γελάς) να πάνε να κάνουν σούζες and hillarity ensues. Kάποιοι είναι για άμεσο σκότωμα παραδειγματικό, αλλά όπως είπε κ ο Δαματόπουλος στο link του Dragonlord πιο ψηλά στην ιεραρχεία το παίζουν κύριοι και "εμείς προσπαθούμε να είμαστε κυρίες αλλά το αίμα του μέσου καθυστερημένου ματατζή βράζει και υπερβαίνουν λίγο καθήκοντος"
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/7121_1096001934803_1669254615_19804.jpg
carheart
22-10-2009, 13:19
Πάρτε λίγη ζωώδη κατάσταση (http://www.youtube.com/watch?v=AE4H6BLCQ_0), πριν το ρίξουν.
μπιζαριος
22-10-2009, 13:25
Πάρτε λίγη ζωώδη κατάσταση (http://www.youtube.com/watch?v=AE4H6BLCQ_0), πριν το ρίξουν.
ανατριχιασα.
:S
sabbattack
22-10-2009, 13:37
έτσι όπως το βλέπω, κάθονται ακίνητοι σφυρίζοντας αμέριμνα τύπου "εσείς είστε μαζεμένοι, όχι εμείς" και τσιμπάνε όποιον τους κάνει τσαμπουκάδες. Οργανωμένο σχέδιο, όχι μαλακίες!
ikonoklast
22-10-2009, 13:41
χαχαχα -προσαγκουγκή κύριους.
οντοπικ: Περιπολία - κινούμενος στόχος στα εξάρχεια τρώει μπουκάλια. Η μπατση για αντίποινα στέλνουν δελτα να κάνουν "ελεγχο" στα εξάρχεια. Οι δελτα μπουκάρουν στο φλοραλ και πουλάνε τον τσαμπουκά τους, προσαγάγουν πέντε. Στις πορείες σήμερα θα γίνει ψιλοπόρνη και θα δούμε χειρότερα. Και πάει μυλος.
ηθικό δίδαγμα: Ο παπαχρήστου θα έπρεπε να φροντίσει να είναι καλύτερος άνθρωπος, γι' αυτόν, για τους φίλους του, για την οικογένεια του, για πάντα.
άσχετο: το βιβλίο για το οποίο γινόταν η παρουσίαση είναι το "η αριστερά και ο κακός λύκος" (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=88817) του κάσδαγλη. Είναι συριζα-oriented αλλά έχει ενδιαφέρον σα φάση.
KoiliaSamprela
22-10-2009, 14:23
Σε καμία χώρα του κόσμου ο αστυνομικός δεν απευθύνεται στον πολίτη φορώντας το κράνος του.
Σε καμία χώρα του κόσμου ο πολίτης δεν επιχειρεί να βγάλει το κράνος του αστυνομικού και μετά να διαμαρτύρεται γιατί τον συνέλαβαν.
Τόσο απλά.
είναι κοπυ/πέιστ από το γιουτουμπ.
Agoraphobic_S.I.
22-10-2009, 14:27
ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. :moutza:
Αγγιξες ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ μου ρε μουνί;
Έφυγε ο Τσιατούρας (μην πει κανείς ότι τον έδιωξε λόγω των χθεσινοβραδινών, θα πέσει ξύλο).
Agoraphobic_S.I.
22-10-2009, 18:16
Πήρε πούλο επειδή ήταν ΝΔ φίλος.
ό,τι πιο σοβαρό έχω ακούσει αυτές τις μέρες.
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bxYADoDV4IM&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bxYADoDV4IM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
23-10-2009, 00:42
Στην απογευματινή πορεία κανένας σήμερα;
Υπολογίζω πολύ άνετα τετραψήφιο αριθμό κόσμου.
Στην απογευματινή πορεία κανένας σήμερα;
Υπολογίζω πολύ άνετα τετραψήφιο αριθμό κόσμου.
Πέρασα γιατί σταμάτησε το λεοφωρείο και αναγκάστηκα να περπατήσω.
ΚΚΕ μ-λ ήταν;
Πολύς κόσμος όντως και μαλάκα μου τι γινόταν στην Ομόνοια με τα βέρια. πωπω
23-10-2009, 01:15
ΚΚΕ-μλ, EEΚ, μέχρι και το Νοσότρος κατέβασε πανό. Μπροστά γενικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς έπαιξε, νόμιζα ότι ήταν αντιεξουσιαστικό μπλοκ και στάμπαρα μια αλφακαπίτικη μαυροκόκκινη, αλλά κοιτάζω τώρα TVXS και διάβασα ένα σχόλιο που λέει ότι έπαιξε μια περίεργη φάση, γενικά ένα μπέρδεμα.
Επίσης το σχόλιο τους στο site λέει για 1500 άτομα, γενικά μια χαρά κόσμο μάζεψε.
Τι βέρια λες;
http://www.tvxs.gr/v24092
edit: η πορεία στην Χαλκίδα πότε είναι ρε διάολοι;
rage for order που είσαι μάτια μου; =p
Μπροστά στην τράπεζα ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει ever.
Μάλλον βρήκαν οι ντίλερς πρόσφορο έδαφος, διότι οι αστυνομικοί ασχολούνταν με την πορεία.
atom_smasher
23-10-2009, 02:44
προφανως ο μορτης απογονος του κολομβιανου μιλαει για αλισβερισια..και απαξιωνει την πορεια...
irreligious
23-10-2009, 10:18
δεν ξέρω τι λέτε, αλλά αυτές οι στιγμές είναι παράδεισος για τους αγαναχτισμένους πολίτες.
άγαλμα στο χρυσοχοϊδη και τέτοια...
άσε που χτες μου κάναν και την καλύτερη ερώτηση-δήλωση έβερ-
''καλά θα κάνουν να τις απαγορέψουν τις πορείες.πιστεύεις εσύ πως αντέχει η πόλη να γίνοντε?''
φμλ
Agoraphobic_S.I.
23-10-2009, 13:39
ΚΚΕ-μλ, EEΚ, μέχρι και το Νοσότρος κατέβασε πανό. Μπροστά γενικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς έπαιξε, νόμιζα ότι ήταν αντιεξουσιαστικό μπλοκ και στάμπαρα μια αλφακαπίτικη μαυροκόκκινη, αλλά κοιτάζω τώρα TVXS και διάβασα ένα σχόλιο που λέει ότι έπαιξε μια περίεργη φάση, γενικά ένα μπέρδεμα.
Επίσης το σχόλιο τους στο site λέει για 1500 άτομα, γενικά μια χαρά κόσμο μάζεψε.
Τι βέρια λες;
http://www.tvxs.gr/v24092
edit: η πορεία στην Χαλκίδα πότε είναι ρε διάολοι;
Η Κοινή Δράση Αλληλεγγύης που κάλεσε την πορεία αποτελείται απο το ΚΚΕ (μ-λ), την ΑΚ, το ΕΕΚ, την ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ, το ΕΚΚΕ και περιστασιακά το ΝΑΡ νομίζω (πάπιε πες ντε). Παίζει να είναι και άλλοι που δεν θυμάμαι.
Μερικοί λένε και για 3 χιλιάδες, ήταν όντως τόσοι;
23-10-2009, 13:46
Για κανέναν λόγο. Το "γύρω στα 1500" υπολόγισα και πριν δω tvxs πληροφορίες, εκτός κι αν είμαι τόσο άμπαλος για να καταλάβω.
Πείτε για Χαλκίδα.
Harbinger of Death
23-10-2009, 14:25
ό,τι πιο σοβαρό έχω ακούσει αυτές τις μέρες.
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bxYADoDV4IM&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bxYADoDV4IM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
Δεν είναι βεβιασμένο και φανατισμένο; :roll: Εμένα μου ακούγεται σαν να το χάνει λίγο. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες όμως.
Phantom Duck
23-10-2009, 14:50
Η Κοινή Δράση Αλληλεγγύης που κάλεσε την πορεία αποτελείται απο το ΚΚΕ (μ-λ), την ΑΚ, το ΕΕΚ, την ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ, το ΕΚΚΕ και περιστασιακά το ΝΑΡ νομίζω (πάπιε πες ντε). Παίζει να είναι και άλλοι που δεν θυμάμαι.
μέτωπο fail, αν δεν το 'χεις μην το γράφεις. η κοινή δράση είναι ΑΚ, ΝΑΡ, ΕΕΚ και ΕΚΚΕ. μλ στηρίζει και οι άλλοι δεν ασχολούνται.
rage for order
23-10-2009, 17:29
γενέθλια χθες και φιλοξενώ και γονείς και μια θεία.
23-10-2009, 17:34
Ωχ ναι ρε μαλάκα, το 'χες ποστάρει και πριν 4-5 μέρες σ' ένα θρεντ και ήθελα να σου ευχηθώ κιόλας, τρέχα γύρευε. Χρόνια πολλά, να κάνεις υπομονή με την θεία, να της φέρεσαι ευγενικά και να πεις τίποτα για την πορεία στην Χαλκίδα αν ξέρεις.
Agoraphobic_S.I.
23-10-2009, 17:39
μέτωπο fail, αν δεν το 'χεις μην το γράφεις. η κοινή δράση είναι ΑΚ, ΝΑΡ, ΕΕΚ και ΕΚΚΕ. μλ στηρίζει και οι άλλοι δεν ασχολούνται.
Nταξ αφεντικό, μην αρπάζεσαι. Σε παλιές αφίσες της κοινής δράσης έχω δει υπογραφές απ' αυτές που ανέφερα. Αλήθεια.
rage for order
23-10-2009, 17:49
Ωχ ναι ρε μαλάκα, το 'χες ποστάρει και πριν 4-5 μέρες σ' ένα θρεντ και ήθελα να σου ευχηθώ κιόλας, τρέχα γύρευε. Χρόνια πολλά, να κάνεις υπομονή με την θεία, να της φέρεσαι ευγενικά και να πεις τίποτα για την πορεία στην Χαλκίδα αν ξέρεις.
ευχαριστώ!
ποια πορεία στη Χαλκίδα; για να δεις πόσο καλός είμαι πήρα τηλέφωνο και ρώτησα παιδί από εκεί και δεν ήξερε τίποτα. για δεκέμβρη λες;
23-10-2009, 17:51
Μωρέ 15 Δεκέμβρη ξέρω ότι θα γίνει η δίκη (αν και συζητάνε λέει να την πάνε πιο μακριά (όχι χρονικά, τοπικά), απλά διάβασα έναν που έλεγε "όλοι στην πορεία στην Χαλκίδα" και υπέθεσα πως ετοιμάζεται και κάτι προσεχώς... Οπότε λογικά για Δεκέμβρη θα λέω και να μην μου πεις ότι δεν ξέρεις κι είναι νωρίς γιατί δεν θα 'χει νόημα!
Agoraphobic_S.I.
23-10-2009, 17:53
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν;
rage for order
23-10-2009, 17:53
phantom duck πες μας γιατί κάνετε "φράξιες" εκεί στο ναρ, πες μας τι θέλετε (θέλουνε) και πες μας σε ποιο στρατόπεδο ανήκεις. πόσταρε στη γωνιά του κομματόσκυλου, μη χαλάμε το τοπικ
rage for order
23-10-2009, 17:55
Μωρέ 15 Δεκέμβρη ξέρω ότι θα γίνει η δίκη (αν και συζητάνε λέει να την πάνε πιο μακριά (όχι χρονικά, τοπικά), απλά διάβασα έναν που έλεγε "όλοι στην πορεία στην Χαλκίδα" και υπέθεσα πως ετοιμάζεται και κάτι προσεχώς... Οπότε λογικά για Δεκέμβρη θα λέω και να μην μου πεις ότι δεν ξέρεις κι είναι νωρίς γιατί δεν θα 'χει νόημα!
τι να σου πω δε ξέρω:smile:
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν;
ποιοι;
Agoraphobic_S.I.
23-10-2009, 17:57
Αυτοί που δικάζονται. :razz:
rage for order
23-10-2009, 17:59
ο κορκονέας και ο σουρλιώτης; νομίζω ανθρωποκτονία με πρόθεση (+δόλος; δε ξέρω τι σημαίνει) και ο άλλος συνέργεια
Agoraphobic_S.I.
23-10-2009, 18:00
ΛΟΛ, ατυτοί δικάζονται. (:moutza: σε μένα)
Νόμιζα τίποτα μαθητές. :oops:
(νομίζω λέγεται Σαραλιώτης)
Phantom Duck
23-10-2009, 19:26
phantom duck πες μας γιατί κάνετε "φράξιες" εκεί στο ναρ, πες μας τι θέλετε (θέλουνε) και πες μας σε ποιο στρατόπεδο ανήκεις. πόσταρε στη γωνιά του κομματόσκυλου, μη χαλάμε το τοπικ
ποστάρω στο indy asap καλύτερα :!:
rage for order
23-10-2009, 19:49
σφαχτείτε στα κρυφά παλιοαδερφές. στάνταρ με του φλώρους τους τσιμπουκιστοσεκ είσαι αλλιώς θα ήσουν περήφανος.
Phantom Duck
23-10-2009, 20:18
με τον καναπέ μου είμαι, πώς πάει το στέκι;
dopefiend
07-09-2010, 03:18
χρήστος παπουτσής.
ο τελευταιος προεδρος της εφεε.ελπιζουμε να επαναληφθει και στο υπουργειο προπο
sfinotouvlaki
29-06-2016, 00:30
Εξάρχεια 1974 – 2004: σχεδιάσματα μιας Ντελεζιανής γεωγραφίας (http://phdtheses.ekt.gr/eadd/handle/10442/37432)