Log in

View Full Version : [TV] The Wire

Pages : 1 [2]

Dythor
11-09-2010, 07:56
ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΑ

KoiliaSamprela
11-09-2010, 22:01
Φάγανε τον Bodie τα μουνιά ρε =((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

γαμησέτα :( από τις πιο αντρίκιες ηρωικές σκηνές , ακόμα και ο Σαρμπέλ έσπασε ....

Parasight
11-09-2010, 23:34
Μόλις τελείωσα τον 1ο κύκλο και πάω σφεντόνα για τον 2ο. Πάρα πολύ καλό, απορώ πώς και δε το έφερε κάποιο ελληνικό κανάλι και μας έχουν ζαλίσει με τις παπαριές τα csi.

το έχει στο star

στις 4 τα ξημερώματαΔε μου λέτε btw, υπάρχει κάποια λογική εξήγηση γιατί το Star το κάνει αυτό με γαμάτες σειρές; Και το Galactica είχα πετύχει κάπου στις 3 το πρωί. Δλδ αντί να τα βάλουν prime time να ξεστραβωθεί κανένας οπαδός του Λάκη του Γλυκούλη, τα θάβουν σε ώρες που βλέπουν τηλεόραση μόνο άνεργοι και φοιτητές; Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

SpiritCrusher
11-09-2010, 23:50
Δλδ αντί να τα βάλουν prime time να ξεστραβωθεί κανένας οπαδός του Λάκη του Γλυκούλη, τα θάβουν σε ώρες που βλέπουν τηλεόραση μόνο άνεργοι και φοιτητές; Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Όμως μόλις περιέγραψες 90% των ατόμων που έγραψαν στα αντίστοιχα θρεντ των σειρών :!: Πως σου φάνηκε;

Ένα μεγάλο πρόβλημα και με τα 2 είναι πως αν δεν τα παρακολουθείς από την αρχή θα χάσεις μεγάλο κομμάτι του τι παίζει. Αυτό από μόνο του ίσως να τα αποτρέψει να κάνουν τεράστια επιτυχιά στο ελληνικό κοινό. Οι καμμένοι της 4 το πρωί είναι στάνταρ άτομα :P Δηλαδή να θα δει η Τασία-από-απέναντι ότι μια τύπισσα είναι περιτριγυρισμένη απο ρομποτ σε ενα διαστημοπλοιο, μια τρελή πρόεδρο που μιλάει για προφητείες και στην επομενη σκηνη εναν ψυχάκια που έχει παραισθήσεις.

Ε μάλλον θα βάλει να δει Λακη.

Parasight
12-09-2010, 08:49
Ε ας δώσει την επιλογή τουλάχιστον. Συγκεκριμένα, το Star άλλωστε είναι από τα κανάλια που δεν κάνουν δικές τους παραγωγές και κάθε βράδυ βλέπουμε σε 20ή επανάληψη το Fellowship of the Ring και το Con Air (που γαμάνε, αλίμονο, αλλά άλλο είναι το point μου) στην καλύτερη, και την Καφετζού και τον Ζήκο στη χειρότερη. Και οκ, ας μη χώσουν το Wire στις 9, αλλά κάποια στιγμή αργότερα, πριν τα μεσάνυχτα όμως. Το εμετικό Law & Order που έχει φτάσει στον 2345ό κύκλο ή τα στερότυπα μέχρι αηδίας CSIs που έχουν γεμίσει τον τόπο τι καλύτερο έχουν;

KoiliaSamprela
12-09-2010, 09:17
Ε ας δώσει την επιλογή τουλάχιστον. Συγκεκριμένα, το Star άλλωστε είναι από τα κανάλια που δεν κάνουν δικές τους παραγωγές και κάθε βράδυ βλέπουμε σε 20ή επανάληψη το Fellowship of the Ring και το Con Air (που γαμάνε, αλίμονο, αλλά άλλο είναι το point μου) στην καλύτερη, και την Καφετζού και τον Ζήκο στη χειρότερη. Και οκ, ας μη χώσουν το Wire στις 9, αλλά κάποια στιγμή αργότερα, πριν τα μεσάνυχτα όμως. Το εμετικό Law & Order που έχει φτάσει στον 2345ό κύκλο ή τα στερότυπα μέχρι αηδίας CSIs που έχουν γεμίσει τον τόπο τι καλύτερο έχουν;

ακροαματικότητα :)

αν και νομίζω ο Spiritcrusher είπε την αλήθεια.
Αν χάσεις 1-2 επεισόδια χάνεις την "συνέχεια" της σειράς

Parasight
12-09-2010, 10:23

ακροαματικότητα :) Έφτασαν να έχουν ακροαματικότητα λόγω και της βολικής ώρας που παίζονται όμως. Μέχρι ενός σημείου, αυτό είναι κύκλος.

Καλά τεσπα, κουβέντα να γίνεται. Σιγά μην περιμέναμε από το Star κι από το Mega να δείξουν τίποτα σωστό.

enitharmon
12-09-2010, 11:53
drumsick, κατανοώ τον πόνο σου, αλλά αν =((((((((( από αυτό, τότε αναμένω τουλάχιστον χριστοπαναγίες στον επόμενο θάνατο (θα καταλάβεις ποιον εννοώ όταν το δεις. εκείνη τη στιγμή πάτησα pause και σταμάτησα να βλέπω για κανα δεκάλεπτο, τέτοιο σοκ)

Drumsick
12-09-2010, 12:03
Δεν έπρεπε να το πεις αυτο... Τώρα θα περιμένω να πεθάνει κάποιος μέην -.-

enitharmon
12-09-2010, 12:53
ναι, γιατι ως τώρα δεν είχε πεθάνει κανένας μεην

Drumsick
12-09-2010, 13:22
Eρμ.. Οχι απ'τους μπάτσους.

Shrinebuilder
12-09-2010, 15:26
drumsick, κατανοώ τον πόνο σου, αλλά αν =((((((((( από αυτό, τότε αναμένω τουλάχιστον χριστοπαναγίες στον επόμενο θάνατο (θα καταλάβεις ποιον εννοώ όταν το δεις. εκείνη τη στιγμή πάτησα pause και σταμάτησα να βλέπω για κανα δεκάλεπτο, τέτοιο σοκ)

πρωταπόλα that was bad, δε λες τέτοια σε κάποιον που ΔΕΝ έχει τελειώσει τη σειρά.

και δεύτερον (μη το ανοίξει όποιος δεν το έχει τελειώσει)

ο θάνατος του Όμαρ είναι ο πιό σωστός θάνατος σε όλη τη σειρά. πέθανε ακριβώς όπως έπρεπε να πεθάνει, άδοξα και χωρίς λόγο. αλλιώς θα χάλαγε ο μύθος. κι εγώ στεναχωρέθηκα τα πρώτα λεπτά, αλλά μετά κατάλαβα πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τον φάνε (και δεν υπήρχε τρόπος να μείνει ζωντανός)
ο θάνατος του Bodie ήταν και για μένα ο χειρότερος, μαζί με του Sobotka ίσως.

SpiritCrusher
12-09-2010, 15:41
Έφτασαν να έχουν ακροαματικότητα λόγω και της βολικής ώρας που παίζονται όμως. Μέχρι ενός σημείου, αυτό είναι κύκλος.

Καλά τεσπα, κουβέντα να γίνεται. Σιγά μην περιμέναμε από το Star κι από το Mega να δείξουν τίποτα σωστό.

Είναι αυτοτελή ρε τύπε, τα βλέπεις όταν κάτσει να είσαι εκει και δεν χάνεις και τίποτα. Δεν πρόκειται να πάρουν τέτοια ρίσκα σε ώρες που παίζονται λεφτά για να νιώσεις εσύ ή εγώ καλύτερα που ο κόσμος θα δει και μια πιο-σοβαρή-σειρά. Είχαμε πχ. μια υπολοχαγό 40κάτι στο στρατό που έβλεπε μόνο το CSI και καμία άλλη ξένη σειρά γι αυτόν ακριβώς το λόγο ε.

enitharmon
12-09-2010, 16:46
μόνο για το Shrinebuilder και όσους έχουν τελειώσει τη σειρά

κατ'αρχήν η Χ νομίζει ότι θα πεθάνει μπάτσος, οπότε μικρό το κακό που έγινε, με τον Όμαρ θα της έρθει από κει που δε θα το περιμένει.
και για το θανατό του έχεις δίκιο, έτσι το περιέγραψαν και οι συγγραφείς

Shrinebuilder
12-09-2010, 17:18
και για το θανατό του έχεις δίκιο, έτσι το περιέγραψαν και οι συγγραφείς

rly? nice. ίσως έχω διαβάσει καμιά συνέντευξη βέβαια και μου πέρασε στο υποσυνείδητο :P

Drumsick
12-09-2010, 19:23
Πω.. θέλω να δω snoop και chris να ψοφάνε αργά και βασανιστικά.

rudie
12-09-2010, 20:05
E oxi kai chris.

Odonian
13-09-2010, 00:13
Ο Κρις δεν είναι χαμένη υπόθεση, είναι απλά αποτελεσματικός σε αυτό που του έλαχε (!) να κάνει. Φαίνεται από την μόνη στιγμή που "σπάει" και σαπίζει κάποιον (για να μη βάζω σπόιλερ ταγκς) στο ξύλο. Η Σνουπ στη σειρά φαίνεται τελειωμένη και είναι ενδιαφέρουσες οι αντιθέσεις με την πραγματική Σνουπ, που "σώθηκε".

Parasight
13-09-2010, 09:17
Πραγματική Snoop; Σώθηκε;;
Με έχασες εδώ :P

Drumsick
13-09-2010, 09:29
Eννοεί την ηθοποιό in real life. Τον εαυτό της παίζει βασικά, ντήλιες έκανε παλιότερα.

Parasight
13-09-2010, 09:51
Χεχ όντως χωράει τρελό ψάξιμο η σειρά, είναι απίστευτο.
Έχω εδώ και μήνες και το DVD-ντοκιμαντέρ του Barksdale και ακόμη δεν έχω καθίσει να το δω.

Phoebus
13-09-2010, 10:07
Ο Κρις δεν είναι χαμένη υπόθεση, είναι απλά αποτελεσματικός σε αυτό που του έλαχε (!) να κάνει. Φαίνεται από την μόνη στιγμή που "σπάει" και σαπίζει κάποιον (για να μη βάζω σπόιλερ ταγκς) στο ξύλο και του γαμάει τα μάτια. Η Σνουπ στη σειρά φαίνεται τελειωμένη και είναι ενδιαφέρουσες οι αντιθέσεις με την πραγματική Σνουπ, που "σώθηκε".

Φιξντ. Από τις πιο γαμάτες σκηνές imho στο The Wire (και σ'όλες τις τηλεοπτικές σειρές), χωρίς πολλά-πολλά είπε ένα σωρό πράγματα για το χαρακτήρα του Chris και το παρελθόν του. Το μίσος που έβγαλε ο Chris περιέπλεξε απίστευτα όμορφα τον χαρακτήρα του και εμένα προσωπικά με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα με έναν περίεργο τρόπο για το τι άνθρωπος είναι, τι κουβαλάει μέσα του κτλ. Σίγουρα περίμενες κάτι ακραίο γιατί πριν σου είχε δώσει ένα hint πως ο Chris έχει ένα σκάλωμα σε θέματα όπως η σχέση του Michael με το πατέρα του, αλλά αυτή η καφρίλα ήταν κάπως αναπάντεχη. Αυτή η σκηνή είναι για ό,τι βραβείο υπάρχει στην ιστορία της τηλεόρασης βασικά.

Parasight
13-09-2010, 10:17
+1

enitharmon
15-09-2010, 13:40
Συνελήφθησαν 55 άτομα για εμπορία ναρκωτικών στην Αθήνα (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4594201)

μετά το Wire βλέπεις τέτοιες ειδήσεις με άλλο μάτι

stam and the witches
15-09-2010, 15:37
αχαχαχα ισχύει 100%. Πλέον οι βόλτες στην Κυψέλη, Πατήσια κλπ είναι μία εντελώς διαφορετική εμπειρία. Τις προάλλες είδα στον ύπνο μου σκηνικό με πιστολίδι ala-Wire, έφευγα από το σπίτι του Λόκι λέει και έσκασαν gangsters και έτρεχα να κρυφτώ.

Drumsick
15-09-2010, 15:52
Κι εγώ ρε φίλε έβλεπα στον ύπνο μου πως έκανα ντήλιες και με κυνηγούσαν και λοιπά.

rudie
15-09-2010, 19:21
Ntaraveria legontai!

Harbinger of Death
15-09-2010, 20:04
Ο Κρις δεν είναι χαμένη υπόθεση, είναι απλά αποτελεσματικός σε αυτό που του έλαχε (!) να κάνει. Φαίνεται από την μόνη στιγμή που "σπάει" και σαπίζει κάποιον (για να μη βάζω σπόιλερ ταγκς) στο ξύλο και του γαμάει τα μάτια. Η Σνουπ στη σειρά φαίνεται τελειωμένη και είναι ενδιαφέρουσες οι αντιθέσεις με την πραγματική Σνουπ, που "σώθηκε".

Φιξντ. Από τις πιο γαμάτες σκηνές imho στο The Wire (και σ'όλες τις τηλεοπτικές σειρές), χωρίς πολλά-πολλά είπε ένα σωρό πράγματα για το χαρακτήρα του Chris και το παρελθόν του. Το μίσος που έβγαλε ο Chris περιέπλεξε απίστευτα όμορφα τον χαρακτήρα του και εμένα προσωπικά με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα με έναν περίεργο τρόπο για το τι άνθρωπος είναι, τι κουβαλάει μέσα του κτλ. Σίγουρα περίμενες κάτι ακραίο γιατί πριν σου είχε δώσει ένα hint πως ο Chris έχει ένα σκάλωμα σε θέματα όπως η σχέση του Michael με το πατέρα του, αλλά αυτή η καφρίλα ήταν κάπως αναπάντεχη. Αυτή η σκηνή είναι για ό,τι βραβείο υπάρχει στην ιστορία της τηλεόρασης βασικά.

:thumbsup:

alaiah
16-09-2010, 14:02
Συνελήφθησαν 55 άτομα για εμπορία ναρκωτικών στην Αθήνα (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4594201)

μετά το Wire βλέπεις τέτοιες ειδήσεις με άλλο μάτι

DOPE ON THE TABLE!

LokiTricksterGod
16-09-2010, 18:06
http://behance.vo.llnwd.net/profiles3/111050/projects/252777/1110501245946833.jpg

το ψήνω για μπλουζάκι =']

κάμποσα ακόμα (http://www.behance.net/Gallery/Wire-Illustrations/252777)

Parasight
17-09-2010, 00:25
Μεγάλη λατρεία όλα :touched:

Shadowking
17-09-2010, 01:09
http://behance.vo.llnwd.net/profiles3/111050/projects/252777/1110501249152745.jpg

έφυγε ήδη.

Drumsick
20-09-2010, 00:29
Tελείωσε =(

edit: παρόλο που ο Όμαρ πέθανε τελείως άδοξα και χωρίς κανένα λόγο και στεναχωρήθηκα πολύ, ο θάνατος του Βodie ήταν ο πιο τρανταχτός για εμέ. Ήταν πολύ συγκινητικός. He was a true soldier και λοιπά =(

Odonian
20-09-2010, 04:44
Ξαναδές τη σκηνή στην πρώτη σεζόν που ο Ντι Άντζελο μαθαίνει στους μικρούς σκάκι και δες πόσο ακόμα πιο γαμάτη είναι τώρα που ξέρεις τι απέγιναν όλοι αυτοί.

Phoebus
20-09-2010, 13:59
Και αν το ψάξεις θα δεις πως ο πιτσιρικάς που σκοτώνει τον Omar είναι σε κάποιο επεισόδιο στη 2... νομίζω... που προσποιείται πως είναι ο Omar μετά την εμπλοκή στο δρόμο :touched: Η σειρά είναι γεμάτη με τέτοια σκηνικά. Να επιβεβαιώσει ο Odonian.

Odonian
20-09-2010, 15:42
Το παιδάκι είναι αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Stanfield_Organization#Kenard

Το σκηνικό που λες είναι στην 3. Έπος.

LokiTricksterGod
22-09-2010, 09:13
ξαναβλέπω τέταρτη σεζόν, το επεισόδιο που ο ομάρ κατεβαίνει με τη ρόμπα και χωρίς πιστόλι να πάει να πάρει τσιγάρα και του πετάνε και το πακέτο οι άλλοι χεσμένοι, είναι απ'αυτά τα σημεία τρομερής προικονομίας που τα καταλαβαίνεις μόνο όταν ξαναβλέπεις τη σειρά και βλέπεις πώς αρχίζει και μετράει αντίστροφα το πράγμα μέχρι την αναπόφευκτη κατάληξη και θες να πεις όχι μη ρε πούστηδες μη το κάνετε αυτό. αλλά =/
επίσης ο μαλάκας ο χοντρός που λέει στον ράντυ να πάει να ενημερώσει τον λεξ για το ραντεβού. οφού.

jack the ripper
23-09-2010, 14:41
το τελειωσα μολις...

:touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched: :touched:

υπερεπος

Harbinger of Death
23-09-2010, 17:16
Και αν το ψάξεις θα δεις πως ο πιτσιρικάς που σκοτώνει τον Omar είναι σε κάποιο επεισόδιο στη 2... νομίζω... που προσποιείται πως είναι ο Omar μετά την εμπλοκή στο δρόμο :touched: Η σειρά είναι γεμάτη με τέτοια σκηνικά. Να επιβεβαιώσει ο Odonian.

:shock:

enitharmon
26-09-2010, 13:19
ρε διαβαστε τα λινκς που εχει δωσει ο οντονιαν. ή αν δεν τα χει δωσει να τα δωσει, γιατι εχουν πολυ πραμα

Odonian
26-09-2010, 18:35
Τα έχω δώσει;

Atropos
28-09-2010, 20:58
Το τελείωσα σήμερα. Είναι η καλύτερη σειρά που έχω δει.
Βάλτε τον Παπαγεωργόπουλο δήμαρχο και Ψωμιάδη κυβερνήτη να δεις πως καθαρίζει η Βαλτιμόρη :D

Θα συμφωνήσω οτι "σπαστήκαμε" που φαγώθηκε ο Ομάρ, αλλά θα πω οτι η τραγικότερη στιγμή για μένα ήταν η δολοφονία του Ουάλας. Ήταν πιτσιρικάς, φρόντιζε τα ακόμη μικρότερα αδέρφια του και αποφάσισε να ξεφύγει απο τις γωνίες. Ο Μπόντι, εκεί ήταν εκεί θα έμενε εκεί, και κάποτε θα του συνέβαινε, άσε που έφαγε και τον Ουάλας.

asimoulis
30-09-2010, 06:29
έχει ένα χρόνο που την έχω τελειώσει και από τότε βλέπω σειρές αλλά σε καμμία περίπτωση κάτι τέτοιο. με διαφορά ότι καλύτερο υπάρχει.

εκεί που διαπραγματεύονται την ποινή του αρχιμαφιόζου ΠΡΙΝ γίνει η δίκη προς το τέλος της πρώτης σεζόν.

cancer
18-10-2010, 00:19
http://www.legalmoviesdownloads.com/still-frames-movie-pictures/the-reaping/the-reaping-box-cover-poster.jpg
tora sto star
paizei o stringer

Dythor
26-10-2010, 03:51
(και δεν υπήρχε τρόπος να μείνει ζωντανός)

Γιατί;

http://behance.vo.llnwd.net/profiles3/111050/projects/252777/1110501249152745.jpg

έφυγε ήδη.

Είναι

SHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEET.

ότι καλύτερο έχω δει πολύ ανθρώπινο.

έντιτ: μα γιατί δεν βάζουν τον γαμημένο τον μακνάλτι να παίξει τον γαμημένο τον μαξ πέην μόνο εγώ το βλέπω?

Μαλάκα πολύ σωστό.

τα αρνητικά: το σενάριο δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο (παίρνει ελαφρυντικά όμως επειδή η σειρά στηρίζεται στον ρεαλισμό). η πλοκή προχωρούσε πολύ αργά με πολλές σάλτσες -> και οι 5 σεζόν θα μπορούσαν εύκολα να συνοψιστούν σε 2 ταινίες χωρίς να χάσει τίποτα το σημαντικό ο θεατής. μεγάλα επεισόδια. αρκετοί περιττοί διάλογοι/σκηνές.

Ρε μαλάκες. Σταματήστε πια. Είναι σαν να βγήκε κάποιος ανάμεσα σε σπηλαιανθρώπους, να μίλησε για τη θεωρία της σχετικότητας κι εσείς να του λέτε μίλα καλά, μίλα όμορφα, μίλα απλά. Είναι ένα αριστούργημα που ξεπήδησε από το πουθενά, χωρίς προκάτοχο και πιθανότατα χωρίς απόγονο στο άμεσο μέλλον. Είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν αναπάντεχα και ευλογημένα.

alaiah
29-10-2010, 14:51

έφυγε ήδη.

Είναι

SHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEET.

όχι

I am
You is (sic)
He is
Sheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-it

αυτό που έγραψες διαβάζεται Σάααααααααι-ίτ (πχ shine).

και γω προτιμώ το shiiiiiiiiiiiiieeeet σαν look, αλλά αφού.

Atropos
29-10-2010, 15:49
Στη σύλληψη 25 τσιγγάνων, 14 ανδρών και 11 γυναικών, προχώρησε η ασφάλεια Δυτικής Αττικής στις 26 Οκτωβρίου, στον καταυλισμό στη λίμνη Άνω Λιοσίων, με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες, οι άνδρες της Ασφάλειας είχαν παρακολουθήσει και καταγράψει με κάμερα χρήστες να προμηθεύονται απαγορευμένες ουσίες από τον συγκεκριμένο καταυλισμό.
Μαζί με τις συλλήψεις, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ναρκωτικά χάπια, 4.000 ευρώ και τέσσερα αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και σήμερα στον ανακριτή.

dopefiend
29-10-2010, 17:41
Ρε μαλάκες. Σταματήστε πια. Είναι σαν να βγήκε κάποιος ανάμεσα σε σπηλαιανθρώπους, να μίλησε για τη θεωρία της σχετικότητας κι εσείς να του λέτε μίλα καλά, μίλα όμορφα, μίλα απλά. Είναι ένα αριστούργημα που ξεπήδησε από το πουθενά, χωρίς προκάτοχο και πιθανότατα χωρίς απόγονο στο άμεσο μέλλον. Είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν αναπάντεχα και ευλογημένα.

οι σπηλαιάνθρωποι και η θεωρία της σχετικότητας.

Kaserinos
05-11-2010, 13:39
‘The Wire’ Monopoly Game

http://www.thepoke.co.uk/wp-content/uploads/2010/10/THEWIREMONOPOLYGAMESMALL1.jpg

Monopoly, the iconic board game that for decades has instilled the values of aggressive capitalism into the young, joined forces today with the hit TV show ‘The Wire’.
“The Wire is all about corners,” says Hasbro spokesperson Jane McDougall, “and the Monopoly board is all about corners. It was a natural fit.”
Based around the journey a young gangster might take through the fictionalised Baltimore of the show, players move from corner to stoop, past institutions featured in successive series like the school system and the stevedores union, acquiring real estate, money and power before ending up at the waterfront developments and City Hall itself.
“Where the original game has ‘Community Chest’ and ‘Chance’,” McDougall continues, “we have ‘Re-up’ and ‘The Game’ which reflects the chance element of life on the streets. If you draw a ‘The Game’ card you might for instance get ‘Prop Joe calls a meet – go straight to Collington Square’ or ‘Drive-By! You get shot. Miss a go’ or even ‘Chris and Snoop are looking for you! Hide! Miss 2 goes.’”
“We hope The Wire Monopoly game will go down well not just with fans of the show, but everyone who secretly wishes to be a poor violent black drug dealer from America.”

Anyhow, this isn’t real but UK website ThePoke shared their vision of what a Monopoly game inspired by the popular HBO series about drugs and crime in Baltimore would look like.

:touched:

WTF?

Dythor
05-11-2010, 13:52
αυτό που έγραψες διαβάζεται Σάααααααααι-ίτ (πχ shine).

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που έγραψα διαβάζεται ΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΕΤ (π.χ. shit).

SpiritCrusher
05-11-2010, 14:06
Όταν θέλουν να δείξουν προφορά για "ι" χρησιμοποιούν το "e". Αν δεις και σε λεξικά/wikipedia κτλ. έτσι το κάνουν μιας και το i μπορεί να είναι και άι που το γαμάει όλο.

chris_boss
13-12-2010, 02:40
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1178.snc4/155018_119895398075327_100001646013205_135652_3620827_n.jpg

BURNIN AMBITION
02-02-2011, 16:09
molis thn teleiwsa. mou emenan ta 4 teleutaia epeisodia th xekinhsa 5 to prwi kai de mporousa na stamathsw. ti epos re pousth mou. kai twra pou teleiwse ti?
giati na mhn uparxei allos kuklos?

terastia seira

Dythor
02-02-2011, 16:21
Α έτσι.

BURNIN AMBITION
02-02-2011, 16:57
epishs posos suginhsh pou o mcnaughty )xwris lamda) epine jameson kai h mounara h xanthia to elege τζειμισον. παω να πιω

enitharmon
28-02-2011, 03:29
καταλαβαίνατε όλα όσα έλεγαν οι greeks? καμια φορα μου φαίνεται σα να λένε φράσεις σε άλλη γλώσσα

BURNIN AMBITION
28-02-2011, 04:17
de se moutzwsa. kraththika. nai ta katalavaina. profanws eixan profora alla....

omws mou thumises thn kaluterh seira ever ope tha se pinkarw

thumamai pws xekinhse, poso thn evriza kai poso arrwsthsa meta.
thn teleutaia mish sezon se ena vrady. phga douleia sxedon seri.....

enitharmon
28-02-2011, 04:25
βρε χαζέ (εσύ που μουτζωσες) δε λέω για όλα τα ελληνικά τους, αλλά για μερικές φράσεις. Πχ στην τελευταία σκηνή, τελευταία λέξη του 2χ08. Και σε συνδιασμό με το ότι δεν είναι όντως έλληνες όπως λένε στο τέλος, μήπως μερικά δεν είναι ελληνικά όντως

enitharmon
28-02-2011, 18:38
επίσης, ο Fitzhugh (ο φιλος του McNaulty απο το FBI) έδινε πληροφορίες επίτηδες στον Koutris?

rudie
28-02-2011, 18:44
den iksere oti einai vrwmikos.
nomizw mono o the greek einai pou den einai ellinas.

BURNIN AMBITION
11-03-2011, 03:31
etsi kariola
poutsa kai xulo

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=273401&cid=11

kala se gamaei o maknalti

Parasight
11-03-2011, 09:34
^Έλα ρε, απίστευτο.

Phantom Duck
11-03-2011, 14:10
ρεαλιστικό το wire είπαμε αλλά όχι κι έτσι.

rudie
11-03-2011, 15:16
\m/

ubu
10-07-2011, 14:46
Με κάτι κωδικοποιήσεις σε mkv αρχεία όπου κάθε 40λεπτο επεισόδιο είναι γύρω στα 200MB τι παίζει; Αξίζουν τον κόπο; Το βλέπω γενικότερα τελευταία, όχι μονο στο Wire.

Επίσης Homicide, τη σειρά που βασίστηκε στο ίδιο βιβλίο με το Wire, έχει δει κανείς;

kollaps
10-07-2011, 17:01
Επίσης Homicide, τη σειρά που βασίστηκε στο ίδιο βιβλίο με το Wire, έχει δει κανείς;

Τη βλέπω τώρα, είμαι στην αρχή της 2ης σεζόν. Σεναριακά μέχρι τώρα δεν συγκρίνεται με Wire, καλές ατάκες γενικά, κάποιοι ωραίοι χαρακτήρες, ας πει κάποιος που το χει δει όλο αν βελτίωνεται στην πορεία.

kollaps
11-07-2011, 00:22
Detective Munch :dfinger:

SHhxZ4BWeBQ&feature=related

regularpaul
07-09-2011, 10:17
ε αυτό το πάθαμε κάμποσοι, μην πω οι περισσοτεροι
προσωπικα αυτο το μισο επεισοδιο το ειδα 5-6 φορες
βριζοντας απο μεσα μου οδονιαν και λοιπους καθε φορα
θα σε ανταμοιψει, προσπαθησε το

Dragonlord
07-09-2011, 10:18
Που λέτε άκουγα κι εγώ τι γαμάτη σειρά είναι το wire, κατεβάζω την πρώτη σεζόν χωρίς να ξέρω περί τίνος πρόκειται, ε, με το ζόρι κρατήθηκα να μην το κλείσω μετά την ατάκα πριν πέσει το ίντρο, τελικά (για να μη λέτε) κατάφερα και είδα το μισό πρώτο επεισόδιο. Παιδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι είναι μία σειρά με μπάτσους και ναρκωτικά

Shadowking
07-09-2011, 10:27
προκάλεσες την τύχη σου.

Fireknight
07-09-2011, 10:37
eipame einai zoriko stin arxi , synexise tin prospa8ia .

regularpaul
07-09-2011, 10:44
ρε admin της πλεκτανης
πώς μπήκε το ποστ μου που σου απαντουσε πριν απο το δικο σου?
ξαναβαλτα στην θεση τους, μας μπερδεψες πρωινιατικο

Dragonlord
07-09-2011, 11:05
Προφητικό ποστ :!:
Δεν μπορώ να κάνω κάτι, ρίξε κόπι, ντιλίτ, πέιστ, ριπόστ.
και μετά βγάζεις το ομώνυμο

Drumsick
07-09-2011, 11:38
Βλέπε ρε και μη λες πολλά.

Drumsick
07-09-2011, 12:00
Ξαναδιάβασα λίγο το θρεντ και συγκινήθηκα. Τι φοβερή σειρά ρε γαμώτο.

ikonoklast
07-09-2011, 12:26
Νομίζω ότι θα χρειαστεί να μείνω ανάπηρος ή κάπως να με κρεβατώσουν για να αναγκαστώ να κάτσω να δω πέρα απο το 5ο επεισόδιο. Ακόμα και τότε θα προτιμήσω να ξαναδώ τα Twin Peaks ή τη Δυναστεία, μαλάκες.

enitharmon
07-09-2011, 12:35
θα σε μούτζωνα, αλλά δεν πάει το χέρι. Λες τις ίδιες μαλακίες που έλεγα κι εγώ για το σοπράνος, στρώσου και βλέπε προλεταριε

Ghoul
07-09-2011, 13:42
χε χε

Phantom Duck
07-09-2011, 14:51
γελάει ο πρώτος των άμπαλων

http://www.youtube.com/watch?v=HrfCixsd2N8

Neuroscar
07-09-2011, 15:22
Την τελειωσα πριν 3 μερες.
Παει.
=(
Το απο πανω βιντεο ειναι ακομα τελειοτερο και απτο σιεεετ κολλεξιον.

SpiritCrusher
07-09-2011, 18:08
Νομίζω ότι θα χρειαστεί να μείνω ανάπηρος ή κάπως να με κρεβατώσουν για να αναγκαστώ να κάτσω να δω πέρα απο το 5ο επεισόδιο. Ακόμα και τότε θα προτιμήσω να ξαναδώ τα Twin Peaks ή τη Δυναστεία, μαλάκες.

Εν τω μεταξύ από το 6ο και μετά δεν είναι που παίρνει μπρος; /γουαιρ-τρολλφεης

cynic
07-09-2011, 23:28
Ναι καπου εκει 6-8 θυμαμε κι εγω.Το αρχισα πριν κανα μηνα και ειμαι 5χ02 τωρα.Παμε για μεγαλο φιναλε.Παντως κι εγω ειχα κανει μια προσπαθεια πριν κανα χρονο με 1o ep, και το αφησα μετα.Μεγα λαθος :)
Περισσοτερο omar και Βrother Muzon ομως επρεπε να χει.Ισως και δικη τους σειρα σε φαση.

Harbinger of Death
08-09-2011, 00:10
Παιδιά, για μένα απογειώνεται από το πρώτο λεπτό. Δεν πίεσα καθόλου τον εαυτό μου να δω τα πρώτα, μόλις τελείωσε το πρώτο ήμουν ήδη ενθουσιασμένος. Δεν είστε αρκετά τρου μου φαίνεται.

BURNIN AMBITION
08-09-2011, 02:31
malakaw eisai. kai egv mexri na jekinhsei h deuterh sezon evriza an thumaste. kai meta epatha sok. an sou arese ap[o to prwto lepto eisai malakas apla.
to drkontobasileia ton katalabainw.apla pano piesou kai des ligo parapanw kai de tha xaseis mwre

Odonian
08-09-2011, 18:38
Εγώ προσωπικά μια χαρά περνούσα από την αρχή, αλλά το μεγαλείο της σειράς θέλει χρόνο για να αναδειχτεί προφανώς. Η πρώτη υποψία ότι βλέπω κάτι πραγματικά Μεγάλο ήταν το "fuck scene" (νομίζω το έχω ξαναγράψει) στο τρίτο ( ; ) επ.

cynic
12-09-2011, 20:50
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lqbcmwhmyR1qzx1e0o1_r1_500.jpg

cynic
13-09-2011, 17:28
Νταξ τελος κι εδω.Διαβασα και το thread απο την αρχη :) Οντως οτι πιο ρεαλιστικο εχω δει ως τωρα σε σειρα , με ανετα τους καλυτερα δομημενους χαρακτηρες.Ολα ειναι γκρι...
Ξεκιναμε generation kill, deadwood, treme :P

Odonian
13-09-2011, 20:36
Νάτος ο σωστός ο παίκτης.

12 stars circle your brow
14-09-2011, 16:54
Αφού αναβιώσατε το θρεντ, είπα να το συνεχίσω κι εγώ (αφου παρατησα το Battlestar Galactica), αφού μετα την τριτη σεζον το άφησα για το Battlestar Galactica. Σε 5 μέρες είδα τις άλλες 2 σεζόν, την πέμπτη την είδα απο χτες μεχρι σήμερα.

Δεν έχει νόημα να λέμε για καλύτερη σειρά κτλ, όποιος νιώθει, νιώθει.

Χάρηκα πολύ με τον Μάικλ που έγινε ο νέος Όμαρ, γιατί τον είχα συμπαθήσει εξαρχής και δεν ήθελα να καταλήξει μαλάκας, με τους άλλους δεν χάρηκα ιδιαίτερα αλλά μ'άρεσε αυτό το perspective του κύκλου στην κοινωνία (π.χ. ο Ντούκι έγινε ο νέος Μπαμπς, στα μάτια του Κάρβερ είδα τον νέο Ντάνιελς - μπορείς να βάλεις και σαν συγκριτικό την μαλακία που είχε κάνει με τα φράγκα από τα ναρκωτικά στην πρώτη σεζόν) - ο Καρκέτι από υποσχόμενος πολιτικός έγινε άλλος ένας ίδιος μαλάκας κτλ). Κρίμα σε όποιον δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την σειρά, shit happens though, αναμενόμενο είναι η τρελή δόξα που απέκτησε η σειρά να δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες σε κάποιους και να περιμένουν κάτι τελείως διαφορετικό, αλλά το Wire είναι απλά τεράστιο γι'αυτό που είναι

παναδώ Treme τώρα, δεν νομίζω οτι θ'αντικατασταθεί αυτό το κενό (έχω γίνει εκνευριστικός στον περίγυρο μου γιατί μιλάω όλη την ώρα με baltimore slang), αλλά ελπίζω σε κάτι πολύ καλό :)

Harbinger of Death
14-09-2011, 20:38
(έχω γίνει εκνευριστικός στον περίγυρο μου γιατί μιλάω όλη την ώρα με baltimore slang)

:pink: You gon' git got.

Parasight
15-09-2011, 08:29
παναδώ Treme τώρα, δεν νομίζω οτι θ'αντικατασταθεί αυτό το κενό (έχω γίνει εκνευριστικός στον περίγυρο μου γιατί μιλάω όλη την ώρα με baltimore slang), αλλά ελπίζω σε κάτι πολύ καλό :)Βασικά, το Treme δεν "αντικαθιστά" το Wire, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και υποκατάστατο. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό έπος, κάτι άλλο ρε παιδί μου. Για ό,τι έχει το Wire από αστυνομική περιπέτεια, το Treme αποζημιώνει σε ανθρώπινες ιστορίες και (σαφώς) μουσική. Ειδικά στον δεύτερο κύκλο δάκρυζα σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, δεν υπήρχε αυτό το πράγμα.

Neron
26-09-2011, 18:06
http://www.huffingtonpost.com/2011/09/23/the-wire-actors-where-are-they-now_n_978234.html#s370805&title=Andre_Royo_Bubbles

Harbinger of Death
26-09-2011, 18:08
"Hey! What's Avon Barksdale doing on an episode of "House?" He's supposed to be in prison. This isn't possible. This just isn't possible."

:touched:

Εγώ έπαθα σοκ με τον Idris Elba, σκεφτόμουν "άντε κόψε την Αγγλική προφορά, κάνε την κανονική σου".

pixies
03-10-2011, 16:50
eipame einai zoriko stin arxi , synexise tin prospa8ia .

Πειτε ποσο θελει, εχω κοψει το πρωτο επ ήδη 3 φορες σε μια βδομαδα και ακομα δε το εχω τελειωσει αν κ θελω ρε πουστη μ! Καποιος να με δεσει!

Beyond Within
03-10-2011, 17:09
Το είδα όλο τον τελευταίο μήνα. Τελειότητα. Χρειάζεται πιστεύω 4-5 επεισόδια για να μπεις στο κλίμα. Η πρώτη σεζόν μου άφησε απλά καλές εντυπώσεις, από τη δεύτερη μέχρι και την τέταρτη πορώθηκα. Η τελευταία ήταν τελείως αδιάφορη και με κούρασε.
Ο Όμαρ είναι ο καλύτερος χαρακτήρας σε σειρά έβερ.

Dragonlord
03-10-2011, 21:43
Πριν από μερικές μέρες είδα στον ύπνο μου ότι είδα δύο ακόμα επεισόδια και ότι μου φάνηκαν κι αυτά μαλακία και ότι ήρθα εδώ και σας έλεγα "ορίστε, έχω δει τρία τώρα και εξακολουθεί να είναι μαλακία".

Dythor
03-10-2011, 21:48
Είσαι μαλάκας.

ikonoklast
24-11-2011, 13:43
Προχωράω τη δεύτερη season. Το είχα μυριστεί από την αρχή ότι η σειρά είναι grower. To ένστικτο μου είναι αλάνθαστο.

24-11-2011, 13:49

:pink:

Mostos
25-11-2011, 22:33
Αργησα κι εγώ πολύ να το αγαπήσω, το ξεκίνησα μετα απο το sopranos οπότε ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός. Είδα τα πρώτα 5 επεισόδια σε 1 χρόνο και τα υπόλοιπα 7 της πρώτης season σε μια εβδομάδα. Πάω για τη δεύτερη τώρα, καταπληκτική σειρά του γνωστού επιπέδου HBO.

H.
26-11-2011, 00:58
Τελειώνω 2η τώρα. Απλά ΕΠΟΣ.

stam and the witches
26-11-2011, 05:31
Ομοιότητες aka σωσίες:

http://images.wikia.com/thewire/images/7/74/Frank_Sobotka.jpg

http://s.enet.gr/resources/2010-01/fwtopoylos-thumb-large.jpg

Drumsick
26-11-2011, 07:57
Αργά ή γρήγορα όλοι μπαίνουν στο σωστό δρόμο.

(επόμενο βήμα, Treme)

kollaps
28-11-2011, 03:57
Ομοιότητες aka σωσίες:

http://images.wikia.com/thewire/images/7/74/Frank_Sobotka.jpg

http://s.enet.gr/resources/2010-01/fwtopoylos-thumb-large.jpg

Χαχαχαχ. ΝΑΙ.

Dragonlord
30-11-2011, 10:47
Λοιπόν τον τελευταίο μήνα δεν έμπαινα καθόλου ερ γιατί ήθελα να μη με αποσπά τίποτα, να βυθιστώ ολοκληρωτικά στη σειρά, να νιώσω στο πετσί μου τους χαρακτήρες. Προχτές είδα και το τελευταίο. Λοιπόν πλέον μπορώ να πω χωρίς επιφύλαξη ότι η σειρά είναι ό,τι πιο δήθεν και γιατομπούτσο έχω δει. Έχετε χαζέψει όλοι.

enitharmon
30-11-2011, 11:53
σου αξίζει
όχι επειδή δε σ'αρέσει, αλλά για το στυλάκι

BURNIN AMBITION
30-11-2011, 14:01
ennoeitai. efages allh mia kai apo mena
kane party 90s alliws tha eisai to mauro provato tou forum

Dythor
30-11-2011, 14:05
Τελειώνω 2η τώρα. Απλά ΕΠΟΣ.

Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να το πει αυτό στο Wire thread και να πάρει 7/7 μούτζες.

ikonoklast
30-11-2011, 14:15
Πήγα να σου ρίξω την πρώτη από τις δικές σου 7/7 αλλά δύο φλώροι το χάλασαν.

οντοπικ, σε λίγο μπαίνω κι εγώ τρίτη. Θα τοποθετηθώ συνολικά μόλις την τελειώσω γιατί από ότι καταλαβαίνω από αυτά που λέτε η 4η δεν έχει πολύ ζουμί.

ps. ΕΠΙΚΟ ποστ σταμ.

Phantom Duck
30-11-2011, 14:28
η 4η είναι η καλύτερη, έχει το περισσότερο βάθος με την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή των βασικών χαρακτήρων.

Odonian
30-11-2011, 16:58
Κι εμένα μου άρεσε πολύ η τέταρτη, αλλά έχει να κάνει με σχολεία, οπότε.

KoiliaSamprela
01-12-2011, 09:04
Κι εμένα μου άρεσε πολύ η τρίτη, αλλά έχει να κάνει με σχολεία, οπότε.

και εμένα μου άρεσε πολύ η τρίτη.
Απλά η σειρά γαμάει (γαμούσε) χωρίς να υστερεί κάποιος κύκλος, απλά κάποιους τους ακούμπησε κάτι περισσότερο σε κάποιον κύκλο!

Kaserinos
01-12-2011, 12:33
Ε, πιστευω οτι
ο 3ος κυκλος (που πραγματευεται το δημοσιο, την γραφειοκρατεια και γενικοτερα το πολιτικο συστημα)
ηταν αυτος που δεν ειχε εναν σταθερο "θεματικο πυλωνα", αλλα ηταν το μεταβατικο σταδιο που ηταν απαραιτητο για το κεντρικο στορυ.

Ηταν ο κυκλος που ηταν ο πιο "συγκεχυμενος" σε σχεση με τους αλλους 4, που ευθυς εξαρχης ηταν διακριτο το θεμα τους.
Χωνευτηρι των 2 προηγουμενων κυκλων κυριως και λιγοτερο προσηλωμενο στο αρχικο του θεμα.

Συνολικα ομως, και οι 5 κυκλοι λειτουργουν συμβιωτικα.
Καθε κυκλος κουβαλαει κατι απο τον επομενο.
Και μεσα στον νεο κυκλο (ή στους επομενους) κλεινουν ομαλα καποια ανοιχτα θεματα απο τους προηγουμενους.

Αυτο ειναι και ενα απο τα τεραστια συν της σειρας.

Parasight
01-12-2011, 12:36
p6AAC1sif9c

ubu
21-12-2011, 02:49
Μόλις είδα το έκτο επεισόδιο και δε συμφωνώ με όσους λένε ότι χρειάζονται 5-6 επεισόδια για να κολλήσεις. Κόλλησα εξ αρχής.

Μεγάλη σειρά.

ikonoklast
21-12-2011, 02:54
Σε μούτζωσα ρε φίλε :!:

ubu
21-12-2011, 03:02
Γιατί ρε φίλε :?:

ikonoklast
21-12-2011, 03:05
Γιατί είσαι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ρε φίλε :!:

ubu
29-12-2011, 17:23
Καλύτερη σειρά έβερ και λοιπά κλισέ. Ξαναδιαβάζω το thread από την αρχή και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

Όσον αφορά τον Brother Mouzone, κι εμένα μου φάνηκε εντελώς καρικατούρα. Και ο Όμαρ μειώνει τον ρεαλισμό της σειράς αλλά ο Mouzone παραείναι.

Όσον αφορά τους Έλληνες και την προφορά τους,

δε με πείθει η εξήγηση ότι ο The Greek δεν είναι όντως Έλληνας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι και κανένας άλλος σε αυτό το κύκλωμα; Και αν είναι έτσι γιατί μιλάνε Ελληνικά, πίνουν ελληνικό καφέ, ακούνε Καζαντζίδη/Μπιθικώτση κλπ; Τους προσφέρει κάποια κάλυψη αυτό; Γενικά και εγώ είμαι της άποψης ότι θα μπορούσαν να βρούν Έλληνες ηθοποιούς ή έστω να δασκαλέψουν τους Αμερικάνους καλύτερα. Ορισμένες φορές δεν καταλάβαινα καν τι έλεγαν όταν μιλούσαν Ελληνικά.

Επίσης, συνεχίζοντας σχετικά με τις προφορές, ενώ ο McNulty υποτίθεται ότι μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη ο ηθοποιός συχνά δεν καταφέρνει να κρύψει την Αγγλική προφορά, σε αντίθεση με τον ηθοποιό που υποδύεται τον Stringer που δεν περνάει απ' το μυαλό σου ότι δεν είναι Αμερικάνος.

rudie
29-12-2011, 17:53
Για το σποιλερ,

Ναι, νομίζω τελικά μονο ο δε Γκρηκ δεν είναι ελληνας, αλλά χρησιμοποιεί αυτού του ειδους την ταυτότητα σαν μία ακόμα προφύλαξη. Για τις προφορές τους έχεις δικιο, αλλά δε νομίζω να σκέφτηκαν και το ελληνικό κοινό όταν το γύριζαν.

Για τον Μακνόλτυ δεν συμφωνώ απόλυτα, υποθέτω ήξερες από πριν ότι ο ηθοποιός είναι άγγλος; έχω φίλο με αγγλική καταγωγη και αγγλικά για πρώτη γλώσσα που μην ξέροντας εκ των προτέρων ότι είναι άγγλος, δεν κατάλαβε ότι είναι τέτοιος βλέποντας τη σειρά.

ikonoklast
29-12-2011, 17:58
Δε ξέρω γιατί κόλλησε ο ubu αλλά έτσι κι αλλιώς ο μακνάλτι υποτίθεται πως είναι ιρλανδός στη σειρά.

chris_boss
29-12-2011, 18:03
ναι αλλά ούτε καν 2ης γενιάς. επίσης, αλλο αγγλική προφορά, άλλο ιρλανδέζικη. επίσης2 ο Stringer είναι εξωφρενικά καλός, τόσο σε ερμηνεία όσο και ως χαρακτήρας.

Odonian
29-12-2011, 20:07
Το μεγαλείο της σειράς είναι ότι ψειρίζουμε την προφορά του Μακνόλτι (που όντως σε σημεία χάνει) για να σχολιάσουμε το ρεαλισμό της.

Πιο αστεία φάση με προφορά ήταν όταν ο Μακνόλτι κάνει την ψεύτικη αγγλική προφορά του.

Phantom Duck
02-03-2012, 00:58
President Obama: Omar Little was the best character on "The Wire" (http://www.cbsnews.com/8301-31749_162-57388830-10391698/president-obama-omar-little-was-the-best-character-on-the-wire/)

kollaps
02-03-2012, 01:16
HBO και στον σοσιαλισμό, τι να λέμε τώρα.

Το Luck το έχει τσεκάρει κανείς;

asimoulis
02-03-2012, 04:15
μπα, ούτε σχετικό θρεντ υπάρχει.

KoiliaSamprela
04-03-2012, 10:02

Είδα πιλότο, γαμηστερό σαν παραγωγή, αλλά δεν την ακούω με το αντικείμενο ... κάποια στιγμή το καλοκαίρι μάλλον θα δω τον κύκλο :)

BURNIN AMBITION
04-03-2012, 16:43

Είδα πιλότο, γαμηστερό σαν παραγωγή, αλλά δεν την ακούω με το αντικείμενο ... κάποια στιγμή το καλοκαίρι μάλλον θα δω τον κύκλο :)what he said. same with alcatraz. kai mallon tha kanw kai to idio kai me to game of thrones. giati xerw oti h anamonh tha me skotwnei, kathe vdomada

Kaserinos
27-03-2012, 20:43
The Greatest TV Drama of the Past 25 Years, the Finals Winner: The Wire (http://www.vulture.com/2012/03/drama-derby-finals-the-wire-vs-the-sopranos.html)

GraveMiasma
27-03-2012, 22:35
starxidiamas fyge apto forum

steve
27-03-2012, 22:55

GraveMiasma
28-03-2012, 00:27

Kasrith
28-03-2012, 02:16
To SFU έξω απο τον πρώτο γύρο?!

intronaut
28-03-2012, 05:15
The Greatest TV Drama of the Past 25 Years, the Finals Winner: The Wire (http://www.vulture.com/2012/03/drama-derby-finals-the-wire-vs-the-sopranos.html)

Αλλά η πραγματική επιβράβευση της σειράς είναι οτι το Star την παίζει στην prime-time ώρα των 04.30 (http://www.star.gr/tv/seires/1400/DIOKTES_TOY_EGKLIMATOS_(WIRE)) όπως μόλις προ ολίγου τυχαία διαπίστωσα :touched:

Kasrith
28-03-2012, 05:30
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/483237_10150624205847233_507447232_9865838_2112424928_n.jpg

kollaps
30-03-2012, 01:50
Κάθε φορά που ποστάρεται αυτή η εικόνα ένα μικρό μαυράκι στη Βαλτιμόρη αρχίζει τα ναρκωτικά.

Krux
14-05-2012, 10:41
απίστευτη ΓΚΑΒΛΑ με τον 3ο κύκλο. συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

freak brother
14-05-2012, 10:50
το ξεκινησα και γω χτες , αφου τελειωσα 4 σεζον μπρεκινγκ μπαντ , τα 2 πρωτα επεισόδια δεν με τρελαναν αλλα εχει ποτενσιαλ .

zihuatanejo
15-05-2012, 12:41
Σε ζηλεύω λίγο που έχεις πέντε σεζόν Wire μπροστά σου.

H.
15-05-2012, 12:45
Αυτό.

BURNIN AMBITION
15-05-2012, 12:50
de xehnw thn arrwstia ths pempths sezon pou thn teleiwsa se mia mera kai phga thn epomenh aupnos douleia. thn teleutaia skhnh thn eida 3 fores

H.
15-05-2012, 12:58
Μα πρόκειται για το πιο απλό, περιεκτικό και γεμάτο νόημα τέλος οποιασδήποτε σειράς εκεί έξω.

enitharmon
15-05-2012, 13:55
οχι, αυτό είναι των sopranos

Kaserinos
17-05-2012, 00:32
φανμποισμός.

'The Wire': 10 λόγοι για τα 10 χρόνια της σπουδαιότερης σειράς (http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/watchlist/the-wire-10-logoi-gia-ta-10-xronia-ths-spoydaioterhs-seiras.1776866.html)

Odonian
17-05-2012, 00:45
Ξέρει τι λέει ο Θόδωρας.

my_troubled_Mind
17-05-2012, 00:57
άσχετο τελείως, είναι ιδέα μου ή σε κάποια φάση της σειράς εκεί που πάει ένας νίγκα να βρεί τον ομάρ σε ένα γκέυ μπαρ, σκάει στο πλάνο ο:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/45/The_Wire_Rawls.jpg

και όλα τα πινκς του κόσμου στο ντικουάν.

Harbinger of Death
17-05-2012, 01:23
Μος ντεφ.

my_troubled_Mind
17-05-2012, 01:25
κ αυτό!

supermachoman
17-05-2012, 02:02
βάλε σπόιλερ όμως, είναι απ'τις πιο αστείες στιγμές της σειράς (και χωρίς να το τραβήξουν απ'τα μαλλιά)

Kasrith
17-05-2012, 04:55
οχι, αυτό είναι των sopranos

Six Feet Under

enitharmon
17-05-2012, 17:48
οχι. καλό και το τελος six feet under, αλλα να δείχνει τι απέγινε κάθε χαρακτήρας είναι ευκολο τελείωμα. το τέλος wire είναι ό,τι έπρεπε και όπως έπρεπε, αλλά είναι το τέλος της ιστοριας που ήθελε να πει. Στο σοπρανος η απλότητα του τέλους είναι το νόημα όλης της σειράς. Και όλα αυτά είναι υποκειμενικά και μπλαμπλαμπλα, δε λέμε ποια σειρά είναι καλύτερη, αλλά για το τέλος (που δεν έχει και πολύ νόημα να τσακωθείς, ο καθένας ο,τι του αρέσει)

Odonian
17-05-2012, 19:39
Το τέλος του σοπράνοζ είναι φυσικά εξαιρετικό. Βασίζεται όμως σε μια πολύ καλή ιδέα που δένει άψογα με όλη τη σειρά. Γι' αυτό και εκτιμάω πολύ πιο "τυπικά" τελειώματα που εκτελούνται πολύ άρτια, σε βαθμό να τα θυμόμαστε για πάντα. Δεν αναφέρομαι τόσο στο Wire, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν είναι φτιαγμένο για να "τελειώσει" με την παραδοσιακή έννοια (η ζωή πάντα συνεχίζεται), αλλά για παράδειγμα στο Shield, που ήταν μια καλή σειρά με αριστουργηματικό τέλος. Ένα από αυτά τα τελειώματα που τα έχουμε δει κάμποσες φορές αλλά εκείνη τη φορά που έγιναν σωστά, μείναμε με το στόμα ανοιχτό.

Α και τα τελευταία λεπτά του τελευταίου Pushing Daisies, κλάμα ατελείωτο, πούστηδες γιατί το κόψατε, να σας καεί το μπλου ρέη.

Kaserinos
05-06-2012, 19:42
The Wire: The Musical (http://www.funnyordie.com/videos/414fa4b226/the-wire-the-musical-with-michael-kenneth-williams?playlist=featured_videos)

Krux
10-06-2012, 12:22
χτες το βράδυ τελείωσα τον 4ο κύκλο και θέλω να πω οτι είναι ο καλύτερος κύκλος σειράς που έχω παρακολουθήσει έβερ. αριστούργημα. καρφί για 5ο.

Krux
15-06-2012, 09:27
τέλος. έπος. διαμάντι. αριστούργημα. μπανκ σε αγαπώ. μου λείπεις ήδη.

Drumsick
15-06-2012, 09:42
Ξεκίνα Τreme.

cybernaut
20-06-2012, 22:56
τωρα και σε musical

http://www.youtube.com/watch?v=DWmryAVUoL8&feature=g-all-u

Kasrith
19-07-2012, 19:40
Lego Wire (http://www.uproxx.com/tv/2012/07/wire-legos/)

Harbinger of Death
20-07-2012, 03:14
Ξαναβλέπω αυθόρμητα πρώτη σεζόν.

Βούρκωσα με Kima :touched:

wino
17-08-2012, 14:57
ti epos einai auto??? poso 8eila h tetarth season??? giati na gamane etsi o bunk kai o lester????
giati 8a xasw to karavi gia diakopes prospa8wntas na teleiwsw kai thn 5h season????

wino
01-09-2012, 21:54
Larry, let's go home...

sok kai deos, tosh stenaxwria pou teleiwnei seira prwth fora

chris_boss
18-12-2012, 23:13
πέθανε ο "κανονικός Omar Little" (http://www.baltimorebrew.com/2012/12/17/donnie-andrews-an-appreciation-of-the-real-omar-little/)

Kelldorain
18-01-2013, 22:20
Prop Joe R.I.P (https://twitter.com/BKBMG/status/292339017872191488) :|

Fireknight
25-05-2013, 17:39
The Wire creator David Simon on what's behind the US war on drugs (http://www.guardian.co.uk/media/video/2013/may/25/wire-david-simon-war-drugs-video-interview)

Tyler_Durden
28-05-2013, 00:31
Το ξεκίνησα την περασμένη βδομάδα, κι έχω δει τα 6 πρώτα επεισόδια. Πολύ ωραία το πάει ως τώρα, και χτίζει με πολύ ωραίο τρόπο όλες τις side stories που εξυπηρετούν τη βασική ιστορία. Αναμένω να δω το μεγαλείο της σειράς που αναφέρουν όλοι όσοι την έχουν δει. ;)

28-05-2013, 00:49
οντοπικ, σε λίγο μπαίνω κι εγώ τρίτη. Θα τοποθετηθώ συνολικά μόλις την τελειώσω γιατί από ότι καταλαβαίνω από αυτά που λέτε η 4η δεν έχει πολύ ζουμί.

ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.

mourning apocalypse
28-05-2013, 02:28
Το ξεκίνησα την περασμένη βδομάδα, κι έχω δει τα 6 πρώτα επεισόδια.

σε ζηλεύω λιγάκι η αλήθεια είναι

wino
22-06-2013, 12:17
to tragoudane oloi mazi sto teleutaio episodio, 3erete oloi pou:

https://www.youtube.com/watch?v=TOZHwWFjb30

nothingman
08-01-2014, 20:57
Νομίζω ότι έχει περάσει αρκετός καιρός και ήρθε η ώρα να το ξαναδώ από την αρχή.

Επίσης πέτυχα αυτό (στα πλαίσια του Τσάρλι Μπρούκερ παραληρήματος που με έχει πιάσει) και αφού με ένα γρήγορο σερτς που έκαμα δεν το είδα εδώ, νάτο:
O-yziyKwC44

Kaserinos
18-05-2014, 13:46
"The Wire" στον κινηματογράφο MIKROKOSMOS ? (http://diogenisoskilos.blogspot.gr/2014/04/the-wire-mikrokosmos.html#more)

geologiko_karoto
05-09-2014, 01:56
https://www.youtube.com/watch?v=VpC3JtED-Po

Arguably The Best Series Of All Time Has Been Remastered In HD And Will Rebroadcast Starting This Week
Starting on Thursday, HBO Signature will begin rebroadcasting all five seasons of The Wire at 8:00 p.m. each weeknight.

chris_boss
12-09-2014, 11:46
έχει κυκλοφορήσει στα τορρεντάδικα της γειτονιάς το παραπάνω;

Phantom Duck
12-09-2014, 18:53
ποτς γένεν, στη σεζόν που έρχεται θα το δείξει το hbo αν κατάλαβα καλά.

chris_boss
13-09-2014, 00:49
οκ λάθος μου, νόμιζα ότι είχαν ξεκινήσει οι προβολές από τη βδομάδα που μας πέρασε.

Phantom Duck
13-09-2014, 11:58
α κι όμως έχεις δίκιο, κατάλαβα λάθος ότι ρώταγες για ολόκληρη τη σειρά. ήταν να αρχίσουν τώρα τις προβολές αλλά αναβλήθηκε γιατί δεν τα έχουν ακόμα έτοιμα, λολ. ο simon πάντως δεν ήθελε το hd, ελπίζω να μην πετσοκόψουν την εικόνα για να γίνει "remastered".

geologiko_karoto
18-10-2014, 00:14
On Thursday night, as part of the Paley Center for Media’s PaleyFest 2014, the cast of The Wire reunited for an hour-long panel discussion, which you can watch in full above. (http://www.slate.com/blogs/browbeat/2014/10/17/the_wire_paleyfest_panel_watch_the_cast_reunite_for_an_hour_long_panel_discussion.html?wpsrc=fol_fb)

αν βαριέστε να το δείτε έχει εδώ (http://www.buzzfeed.com/kelleylcarter/things-revealed-at-the-wire-reunion-paleyfest-new-york) σε κείμενο, τα πιο τζουτζουμπρούτζου σημεία

funishment
03-12-2014, 12:13
Πάμε πάλι, HBO is finally releasing The Wire in HD this month (http://www.theverge.com/2014/12/2/7323419/hbo-is-finally-releasing-the-wire-in-hd-this-month).

Starting on December 26th, all 60 episodes will be available for streaming on HBO Go. Cable fans will also be able to marathon the series starting that day on HBO Signature, running all the way through to December 30th.

Kelldorain
03-12-2014, 12:32
Σε λάθος (http://davidsimon.com/the-wire-in-hd/) aspect ratio όμως.

Kaserinos
03-12-2014, 15:16
ύβρις.

27-11-2015, 18:28
Ωραίο σκηνικό σήμερα, άκουσα στο ράδιο αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=YQHsXMglC9A) το καινούριο τραγούδι της Adele και μου άρεσε. Ψάχνοντας το λοιπόν τώρα στο youtube να το ξανακούσω (...) βλέπω το κλιπ. Και παθαίνω σοκ με τον Michael μια δεκαετία μετά (ίδιος είναι ο τρελός).

Kaserinos
11-01-2016, 14:47
https://vimeo.com/150635087

VidnaObmana
11-01-2016, 17:25
για δειτε και ποιος πρωταγωνιστει σε αυτο το video clip

https://www.youtube.com/watch?v=Do5MMmEygsY

BLiTzER
15-04-2016, 11:37
Πάνω σε συζήτηση για διάφορες σειρές, φίλη με έπεισε να δω το Wire (δεν είχε τύχει ποτέ), παρουσιάζοντάς το ως "η καλύτερη σειρά έβερ" κτλ κτλ. Μάλιστα η ατάκα ακούστηκε όταν συζητούσαμε για το Lost (το οποίο είναι η καλύτερη δραματική σειρά έβερ). Ας προσπεράσουμε, όμως, το πάτημα για τους Lost haters και ας μιλήσουμε για το Wire.

Πρώτη σεζόν συμπαθητική, ειδικά μετά τα πρώτα επεισόδια. 2η και 3η κύλισαν πολύ όμορφα και ευχάριστα. Στην 4η ήθελα να κοιμηθώ σχεδόν σε κάθε επεισόδιο και η 5η δεν ήταν πολύ καλύτερη. Περίμενα με αγωνία, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, να δω κάτι περίεργο, κάτι εκτός του συνηθισμένου, κάτι που θα με εκπλήξει. Κάτι πέρα από μια "τυπική", αστυνομική σειρά. Ειδικά εφόσον υπήρξε σύγκριση με το Lost εξ αρχής, στο οποίο γίνεται ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ. Φυσικά, δεν ήρθε ποτέ. Οι σεζόν(ς) περνούσαν κι εγώ ακόμα περίμενα. Το τέλειωσα χτες.

Δεν είναι κακή σειρά. Είναι μια καλή σειρά. Το δυνατό της σημείο είναι ο ρεαλισμός. Σου δίνει όντως την αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκεί, ότι ζεις όλα αυτά τα αδιανόητα σκηνικά. Κι αυτό χάρη, κατά 90%, στο εξαιρετικό casting. Σε όλους τους άλλους τομείς, δεν έχει πολλά να επιδείξει. Πραγματικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί θα μπορούσε να ξεχωρίσει μια τέτοια σειρά (με εξαίρεση αυτό που μόλις ανέφερα).

Parasight
15-04-2016, 12:06
Μήλα με πορτοκάλια ίσως;

BLiTzER
15-04-2016, 12:08
Ναι, μωρέ, καμία σχέση. Με ώθησαν - εμμέσως - να έχω τη σύγκριση μονίμως στο μυαλό μου, περιμένοντας κάτι "περίεργο", δε φταίω εγώ.

Άσχετα από αυτό, όμως, ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί να τη θεωρήσει κάποιος την καλύτερη σειρά έβερ. Ναι, είναι μια καλή σειρά, με τη διαφορετική προσέγγισή της (εξαιρετική, ομολογουμένως) κτλ κτλ. Αλλά ως εκεί. Τι χάνω; Διαφωτίστε με!

Parasight
15-04-2016, 14:10
Αυτό που ανέφερες κι εσύ ήταν για μένα, ο ρεαλισμός. Το ότι δεν ενείχε τα κλισαρισμένα cliffhangers της συντριπτικής πλειονότητας των σειρών, το ότι ο θεατής, έχοντας εμπειρία από παρακολούθηση σειρών γενικότερα, περιμένει ότι στο τελευταίο επεισόδιο του κύκλο θα γίνει Ο ΧΑΜΟΣ, όμως αυτό δε συμβαίνει γιατί πολύ απλά αυτή είναι η πραγματική ζωή, δε μας έρχεται σε επεισόδια χωρισμένα σε κύκλους, αλλά είναι γεμάτη από πράγματα που απλά συμβαίνουν. Επίσης, προσωπικά ένιωσα κατά μία έννοια "μορφωμένος" έχοντας δει το Wire, έμαθα πολλά για τη σύγχρονη πραγματικότητα στη Βαλτιμόρη τα οποία μου φάνηκαν άκρως ενδιαφέροντα, το συνέδεσα με έρευνα σε πραγματικά γεγονότα και είδα ότι η σειρά, όπως ήταν στημένη, ήταν πολύ legit. (παρεμπιπτόντως, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Treme, σειρά του ίδιου δημιουργού, με την καθημερινότητα και τα έθιμα στη Νέα Ορλεάνη) Σίγουρα, αυτού του είδους ο ρεαλισμός και η "εγκυκλοπαιδικότητα" δεν είναι στοιχεία που ζητάνε όλοι όταν βλέπουν μια σειρά (μάλιστα ούτε εγώ περίμενα κάτι τέτοιο πριν το δω), αυτό που ξέρω είναι ότι κατά το διάστημα που έβλεπα Wire ένιωθα βυθισμένος στην πραγματικότητά του και έβλεπα τα επεισόδια σαν πρεζάκι. Και αυτό το βάζει άνετα μέσα στο top-3 σειρών για μένα.

BURNIN AMBITION
15-04-2016, 14:46
σοβαρεθτειτε. καλυτερη σειρα εβερ. σθγκριση με λοστ λεει.
κακη η πεμπτη σεζον λεει. την πεμπτη σεζον την ειδα σε μια μερα, πηγα δουλεια αυπνος. κλαμα

Phantom Duck
15-04-2016, 15:50
Ναι, μωρέ, καμία σχέση. Με ώθησαν - εμμέσως - να έχω τη σύγκριση μονίμως στο μυαλό μου, περιμένοντας κάτι "περίεργο", δε φταίω εγώ.

Άσχετα από αυτό, όμως, ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί να τη θεωρήσει κάποιος την καλύτερη σειρά έβερ. Ναι, είναι μια καλή σειρά, με τη διαφορετική προσέγγισή της (εξαιρετική, ομολογουμένως) κτλ κτλ. Αλλά ως εκεί. Τι χάνω; Διαφωτίστε με!

κοίταξε, κι εγώ προτιμώ τους limp bizkit από τους black sabbath, δεν είναι τίποτα.

BLiTzER
15-04-2016, 16:47
Αυτό που ανέφερες κι εσύ ήταν για μένα, ο ρεαλισμός. Το ότι δεν ενείχε τα κλισαρισμένα cliffhangers της συντριπτικής πλειονότητας των σειρών, το ότι ο θεατής, έχοντας εμπειρία από παρακολούθηση σειρών γενικότερα, περιμένει ότι στο τελευταίο επεισόδιο του κύκλο θα γίνει Ο ΧΑΜΟΣ, όμως αυτό δε συμβαίνει γιατί πολύ απλά αυτή είναι η πραγματική ζωή, δε μας έρχεται σε επεισόδια χωρισμένα σε κύκλους, αλλά είναι γεμάτη από πράγματα που απλά συμβαίνουν. Επίσης, προσωπικά ένιωσα κατά μία έννοια "μορφωμένος" έχοντας δει το Wire, έμαθα πολλά για τη σύγχρονη πραγματικότητα στη Βαλτιμόρη τα οποία μου φάνηκαν άκρως ενδιαφέροντα, το συνέδεσα με έρευνα σε πραγματικά γεγονότα και είδα ότι η σειρά, όπως ήταν στημένη, ήταν πολύ legit. (παρεμπιπτόντως, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Treme, σειρά του ίδιου δημιουργού, με την καθημερινότητα και τα έθιμα στη Νέα Ορλεάνη) Σίγουρα, αυτού του είδους ο ρεαλισμός και η "εγκυκλοπαιδικότητα" δεν είναι στοιχεία που ζητάνε όλοι όταν βλέπουν μια σειρά (μάλιστα ούτε εγώ περίμενα κάτι τέτοιο πριν το δω), αυτό που ξέρω είναι ότι κατά το διάστημα που έβλεπα Wire ένιωθα βυθισμένος στην πραγματικότητά του και έβλεπα τα επεισόδια σαν πρεζάκι. Και αυτό το βάζει άνετα μέσα στο top-3 σειρών για μένα.

To δέχομαι. Το απόλαυσα μια χαρά το ρεαλιστικό/ντοκιμαντερίστικο στυλ του, απλά δε μπορώ να δώσω κύπελλο για κάτι τέτοιο. Άρα δεν έχασα κάτι, απλά γούστα. Χαίρομαι.

Μπέρνι, δεν είναι κακή. Απλά οι 3 πρώτες είναι καλύτερες.

Πάπια, αδιάφοροι και οι 2.

stam and the witches
15-04-2016, 17:07
Πραγματικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί θα μπορούσε να ξεχωρίσει μια τέτοια σειρά.

https://www.youtube.com/watch?v=67Nrd8o2Aqw

FIXXXER
15-04-2016, 17:44
την πεμπτη σεζον την ειδα σε μια μερα, πηγα δουλεια αυπνος. κλαμα

Ειχες τοση υπερενταση που ουτε το Wire δε σε βοηθησε να κοιμηθεις? =/

H.
16-04-2016, 00:40
Μπλίζερ ρε μαλάκα μου δίνεις τη γκόμενά σου? Δεν είναι για σένα, πραγματικά. Τι lost vs wire βρε χαλβά?

OniBocho
16-04-2016, 01:21
Blitzer, Sopranos έχεις δει; Κι αν ναι, η γνώμη σου είναι αντίστοιχη; Περίμενες να γίνει ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ κάπου και δεν;

BLiTzER
16-04-2016, 20:03
Δεν το έχω δει, άρα δεν έχω γνώμη. Ίσως αν κάποιος υποστηρίξει ότι κι αυτή είναι η καλύτερη σειρά του σύμπαντος, να αποκτήσω.

Oh noes, πλάκωσαν οι φανμπόις :touched:

OniBocho
17-04-2016, 01:48
Όχι, καμιά σχέση, ρώτησα με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς έχω δει Sopranos και δεν έχω ολοκληρώσει το The Wire, αλλά ως προς τον ρεαλισμό θεωρώ πως είναι κοντά.

tsimpouklano
09-02-2021, 16:56
Το τελείωσα προχθές μετά από τουλάχιστον 2 επιχειρήσεις που έκανα να το δω (κολλούσα πάντα στην 1η σεζόν).
Διάβασα και τις 30 σελίδες του thread και ζήλεψα αρκετά που δεν έγραφα, όταν γράφανε όλοι τις πρώτες τους εντυπώσεις.

Η σειρά είναι γκάβλα, είναι ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ (έως τώρα, γιατί υπάρχει και το Sopranos που ακόμα δεν έχω δει) στην TV.
Όπως έγραψε ο 12στερος κάποιες σελίδες πίσω, «Η σειρά γαμάει για αυτό που είναι»: δηλαδή εμπόριο ναρκωτικών, τόνοι σαπίλας σε μία διαρκή διαπάλη διαπλοκής και συμφερόντων από όλες τις πλευρές. Ωμός ρεαλισμός χωρίς ηρωισμούς. Και για αυτό είναι τιτάνια.

Ένα από τα στοιχεία που μου άρεσαν ΠΟΛΥ είναι ότι
στο κλείσιμο της σειράς, παρά τα όσα για 5 σεζόν εκτυλίσσονται, δηλαδή νταραβέρια ναρκωτικών, σκοτωμοί, συλλήψεις, σωματεία, σχέσεις εξουσίας, κι άλλοι σκοτωμοί, σχολεία, πολιτική, η αίσθηση που δίνεται είναι ότι στη Βαλτιμόρη τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά. Η "μηχανή" τροφοδοτείται με νέους Όμαρ, νέους Μπαμπλς, νέους Μακνάλτι, νέους δικστές που θέλουν να κάνουν δουλειά, νέους σάπιους δημάρχους. Και ότι παρά το ότι εμείς - ως θεατές - ήμασταν εκεί για 5 σεζόν, βλέποντας όλα να ανατρέπονται και να αλλάζουν, τα πράγματα - όσον αφορά την Βαλτιμόρη και την μεγαλύτερη εικόνα - ποτέ δεν αλλάζουν και παραμένουν τα ίδια.

Επίσης, ψηφίζω theme song 5ης για καλύτερο.

Για συνέχεια μπαίνουν: Generation Kill, Treme και ό,τι σχετικό φυσικά με Wire (και οι συνεντεύξεις David Simon που ποσταρίστηκαν).

rat_poison
09-02-2021, 18:05
δεν έχω δει δευτερόλεπτο wire, αλλά το treme που λες έχει μια από τις πιο δυνατές πρώτες σεζόν έβερ

και ξαφνικά στη δεύτερη εισάγει ένα νέο κεντρικό χαρακτήρα κα ιτα κάνει πουτάνα όλα γκρέμισε ό,τι έχτιζε. εκεί και το παράτησα

δες οπωσδήποτε όμως αν μη τι άλλο για τις μουσικάρες

stam and the witches
09-02-2021, 19:01
Treme αριστούργημα, για παρόμοιους λόγους. Δες και Deuce.

tsimpouklano
09-02-2021, 19:04
Deuce, μάλλον από 'δω το χω κρατήσει, αλλά ακόμη δεν. Τώρα η φάση μου είναι ότι θέλω να αλληλεπιδρώ με οτιδήποτε έχει σχέση με Wire, με κόσμο που του άρεσε το Wire κοκ, για αυτό τα 2 πιο πάνω ήδη κατεβαίνουν.

Phantom Duck
10-02-2021, 01:20
Wire υπεράνω ο,τιδήποτε τηλεοπτικού

Generation Kill απόλυτο 10άρι

Treme όντως ξεκινάει εντυπωσιακά αλλά μετά με κούρασε

Deuce ωραίες ερμηνείες, καλή ατμόσφαιρα αλλά κάπου κι αυτό με έχασε

Zoonchild
10-02-2021, 11:44
που το βρηκατε το Treme για κατεβασμα? το ψαχνω καιρο, οποιος μπορει ας στειλει οδηγιες... ευχαριστω :grin:

tsimpouklano
10-02-2021, 17:10
Έπεσα πάνω σε αυτό: The Wire's Creators and Stars Remember the Birth of an Icon (https://crimereads.com/omar-comin-the-wires-creators-and-stars-remember-the-birth-of-an-icon)

Phantom Duck
10-02-2021, 17:37
που το βρηκατε το Treme για κατεβασμα? το ψαχνω καιρο, οποιος μπορει ας στειλει οδηγιες... ευχαριστω :grin:

δε βρήκες στο ez.tv;

Zoonchild
10-02-2021, 17:41
δεν το ηξερα το eztv. θα το ψαξω μολις επιστρεψω σπιτι.
Ευχαριστω!

casshern
11-02-2021, 02:43
δεν έχω δει δευτερόλεπτο wire, αλλά το treme που λες έχει μια από τις πιο δυνατές πρώτες σεζόν έβερ

και ξαφνικά στη δεύτερη εισάγει ένα νέο κεντρικό χαρακτήρα κα ιτα κάνει πουτάνα όλα γκρέμισε ό,τι έχτιζε. εκεί και το παράτησα

δες οπωσδήποτε όμως αν μη τι άλλο για τις μουσικάρες

Δεν πάει το μυαλό μου σε ποιό χαρακτήρα αναφέρεσαι(υπαρχουν 2-3 συνολικα, με τα αντιστοιχα χλιαρά subplots, που φέρνουν νύστα, πράγματι) αλλά το ζήτημα και το ζητούμενο με το Treme δεν ειναι η σφιχτή πλοκή και οι συναρπαστικοι χαρακτήρες, αλλά η ίδια η πόλη, η πλούσια κουλτούρα της και η αντίδρασή της σε μια απο τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της.
Αυτό το στοιχείο είναι καθαρή αυτοκτονία με τηλεοπτικούς όρους, αλλά υπάρχει τοοόση ψυχή και αγάπη στο όλο εγχείρημα, απο δημιουργούς που ξέρουν το αντικείμενο, που το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή της τηλεοπτικής ιστορίας. Έτσι απλά.

Btw, με την έναρξη των λοκνταουν αξιώθηκα κι εγώ επιτέλους να πιάσω το The Wire και παίρνω το χρόνο μου μεταξύ των σεζόν, για να το απολαύσω.
Αυτη τη στιγμη είμαι στα μισά της 4ης σεζον και πραγματικά , δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την εμπειρία.
Τα πρώτα 1-2 επεισόδια κάθε σεζόν Wire είναι σχεδόν επίπονη διαδικασία, αλλά αμέσως μετά σε ρουφάει κυριολεκτικά. Σε επίπεδο χαρακτήρων και γραφής δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο εκεί έξω και η μόνη παραφωνία ειναι η ερμηνεια του ΜακΝάλτυ που θυμίζει Απ. Γκλέτσο εποχής Τμ. Ηθών (ευτυχώς στην 4η σεζον ειναι αναπληρωματικός).

Στο βασικό πρωταγωνιστή χωλαίνει και το The Deuce, καθώς και στην απεικόνιση της εποχής (τους βγηκαν υπερβολικά γυαλισμένα τα 70ς, imo), το οποίο ειναι αρκετές σκάλες κατώτερο απο τα προαναφερθέντα έπη, αλλά δεν παύει να κουβαλάει την ποιοτική αύρα των Simon/Pelecanos.

Εν ολίγοις, μόνο αγάπη. You feel me?

stam and the witches
11-02-2021, 14:31
Το Treme το είδα 2 φορές, πριν 10 χρόνια και πριν 6-7 μήνες. Όπως καθετί αυτού του δημιουργού, το βάθος είναι τέτοιο που αλλιώς γίνεται κατανοητό σε κάθε ηλικιακό κοινό.

Το μακρινό 2011 έβλεπα τη σειρά ως αφήγηση μίας επίθεσης του κεφαλαίου στις λαϊκές γειτονιές της Νέας Ορλεάνης. Το 2020 διεπίστωσα πως το πολιτικό βάθος και η ανάλυση που επιχειρεί η σειρά είναι χωρίς υπερβολή μνημειώδη, ίσως και καλύτερα του Wire, λόγω της περισσότερης εμπειρίας του σκηνοθέτη. Η σύγκρουση της ντόπιας με την ομοσπονδιακή διαπλοκή, τα κοράκια των real estate, η απολύτως διαλυμένη αστυνομία, το έγκλημα που έχει γονατίσει τον πληθυσμό, όλα συνθέτουν ένα τηλεοπτικό δημιούργημα που μόνο πιο έξυπνο μπορεί να σε κάνει.

Για τα της μουσικής δεν το συζητώ καν. Θέλει τετράδιο και σημειώσεις, πολλά από όσα έμαθα τα ακούω ακόμα 9 χρόνια μετά.

Parasight
13-02-2021, 14:49
^Συγκινητικό ποστ. Μλκ θα βάλω να ξαναδώ Treme, ευκαιρία είναι. Έχω να το δω από τότε που προβαλλόταν.

tsimpouklano
16-02-2022, 19:48
From producers of The Wire and The Deuce, the HBO Original limited series #WeOwnThisCity is coming to HBO Max on April 25.

https://www.facebook.com/HBO/posts/10160528154713933

Written by Pelecanos, Simon, Burns, Zorzi, and D. Watkins

https://www.tvinsider.com/1032671/we-own-this-city-hbo-series-premiere-date-photos/

https://www.hbo.com/we-own-this-city

Δεν έχω λόγια :pink: