View Full Version : Psychedelic Trance
distortionofperception
02-06-2009, 20:20
Ε βαρέθηκα να λεω όλο θα κανω ενα θρεντ....
Λοιπόν.
Εν αναμονή της πιθανής παρακολούθησης του Aurora ( http://www.aurorafestival.gr/) θέλω ετσι να ακούσω μερικές προτασούλες για ΣΑΙΚΕΝΤΕΛΙΚ ΤΡΑΝΣ.
Για αρχή να αναφέρω τρομερες δουλειές εχουν γίνει απο:
-Astrix
-U-Recken
-Xenomorph
-GMS
-Tristan
Πιο πολυ κολλημα έχω φαει με U-Recken για τον οποίο εμαθα οτι ήρθε σε πριβέ φάση Σαλόνικα.
Πρόκειται για τρελό ψυχεδελόγο. Δε μπορώ να επεκταθώ σε αναλύσεις, απλα ακούστε το δισκακι
Aquatic Serenade
http://images.amazon.com/images/P/B000FILI94.jpg
ας ρολλαρει η κουβέντα, το ξέρω οτι δεν ειναι πολλοί εδω μέσα αλλα παμε μια.
Γουσταρω αλλα δεν εχω ασχοληθει
irreligious
02-06-2009, 20:27
go cancer go.
εγώ σαν καλόπαιδο που είμαι να ρίξω το δηλητήριο μου και να πω ότι είναι μουσική για καγκούρους.
στηρίζουμε ΧΑΟΥΖΑΡΕΣ και ΠΡΟΓΚΡΕΣΙΒΣ.
12 stars circle your brow
02-06-2009, 20:29
Εδώ θα σε βοηθήσει μάλλον ο κάνσερ, εγώ από γνώσεις που μου μετέδωσε ο αδερφός μπορώ να σου πω τα εξής
- άπαντα Shpongle
- Electric Universe - Cosmic Experience
- Penta - Portuguese Abduction
- Filteria
darkpsy
- Kindzadza - Waves From Inner Space
και μετά μια συλλογή δυνατή
- Amberdelic Space
κι επειδή γενικά με τους διαχωρισμούς στον τομέα ηλεκτρονικά δεν τα πάω τόσο καλά η αλήθεια είναι γιατί δεν έχω ασχοληθεί προφανώς αλλά είναι τρομερά άλμπουμς και κρίνονται απαραίτητα τα παρακάτω
- The Sabres of Paradise - Sabresonic
- Sunkings - Soul Sleeping (και το καινούριο είναι πάρα πολύ καλό)
distortionofperception
02-06-2009, 20:34
Kindzadza και Shpongle κατεχωμε κι αν δεν κατεχωμε, να σημειώσουμε οτι συγκεκριμένα οι Shpongle είναι ΤΡΟΜΕΡΟΤΑΤΟΙ, και πιστεύω ότι θα αρεσει σε καποιον που ακούει γενικότερα ατμοσφαιρική μουσική.
Drumsick
02-06-2009, 20:48
Εν αναμονή της πιθανής παρακολούθησης του Aurora
Σε ζηλεύω.. κάτι μέρες τώρα αυτό το φέστ συζητάω (αλλά δεν παίζει να πάω..)
http://i35.tinypic.com/28tbztu.jpg
o daskalos milise. to 1996. apisteuta egkefaliko album me ixo/paragwgi xaraktiristiki tis epoxis tou prwtou kymatos tis psytrance, alla edo milame gia aggliki skini, oxi tsiftetelia. must.
http://img12.nnm.ru/imagez/gallery/1/5/0/a/0/150a0386432c68ea3fe25793a6995f15_full.jpg
mia eksairetiki astralizousa sillogi tou 2008.
distortion tsekare kai auto
http://i42.tinypic.com/2u8876w.jpg
2008 episis, fresko grigoro dinato me gialismeno ixo alla oxi tsampoukalemeno, gia u-recken fans an kai oxi toso atmosfairiko.
genika iparxoun polles skines, poly yliko kai polli savoura episis afou vgainoun sinexws album. epeidi omws kai ena kommati apo ena album na akousei kaneis einai sinithws poly antiproswpeutiko olou ifous tou album, kalitera mikroteres listes kai perissoteres perigrafes.
gia to aurora exo akousei ki exo dei ta xeirotera. krima giati eixe oraio setlist persi.
είναι μουσική για καγκούρους.
στηρίζουμε ΧΑΟΥΖΑΡΕΣ
lol, ok.
MoRmEnGiL
02-06-2009, 21:20
Goa φάσεις συμπεριλαμβάνονται εδώ η τσούκου;
irreligious
02-06-2009, 21:27
είναι μουσική για καγκούρους.
στηρίζουμε ΧΑΟΥΖΑΡΕΣlol, ok.[/quote]
''όχι αυτά που έχεις ακούσει, τα καλά''
:cool:
MoRmEnGiL
02-06-2009, 21:31
Lately (σχετικα) έριξα κάτι αυτιές προς Ticon μεριά αλλά δεν μπορώ να πω οτι μου έμεινε κάτι.
Αντιθέτως πέιτε με μεταλλά αλλά μου άρεσαν οι ITP. Και πάιζουνε και στο ορόρα.
AngelOfSorrow
02-06-2009, 22:32
Darshan - Awakening
γκραιντκοραδες που ανοιγουν τοπικ για ΤΡΑΝΣ λοιπον
02-06-2009, 22:46
Ρε μαλάκα εσύ τι μιλάς που χορεύεις μπιτιες;
MoRmEnGiL
02-06-2009, 22:55
Ελα πάμε λίγο οντόπικ. Είναι πολύ ενδιαφέρον θρέντ.
MoRmEnGiL
03-06-2009, 00:13
Αφού καταβάθος μαγαπάς.. :oops:
ρε μαλακες psytrance? ο εμετος της λελετορνικης μουσικης?
πιο καγκουρικη μουσικη κι απο την τρου μεταλ σκηνη της Μοντανα
μουσικη για λαλημενα απο τα τριπς και τα τσιμεντα Τιταν που τους πουλαν για ζουζου...ατομα που ψαχνουν κουμπια στα χαλικια και μυτιαζουν γυψο
μουσικη-καταρα που στιγματισε την ψυχεδελεια αφου ο λαος-προβατα εμεινε στα φτηνα ψηφιακα φλυαρα κολπα και εχασε την ουσια του ολου πραματος...ετσι ω εκ θαυματος εχομε εναν σκασμο πιτσιρικια που κλανουν ασιντ να εχουν και αποψις για ψυχεδελεια,γιατι ως γνωστον Βουδας+Λωτος+ΟΜ+φωσφοριζε παπι=χελλ οφ α τριπ
σιχτιρ με τα καθυστερημενα...και το κακο ειναι οτι για ολα φταινε οι Gong και οι Hawkwind
phthoggon
03-06-2009, 02:29
τα είπε ο αρχηγός! εγώ το σκεφτόμουν να μιλήσω για να μη με ψηφίζετε πάλι πιο σπασαρχίδη χρήστη. Φτηνές παραγωγές, φαντασία που φτάνει μέχρι να tweak-άρουμε κάναν default ήχο στο synth, κιτσαρικιό new age σαμπς, κακοί μουσικοί η μάλλον καθόλου μουσικοί, λούπες και beat μέχρι να λιώσει το μυαλό. Γενικά trance από τις πιο gtp μουσικές, ψυχεδελική η μη. Ακούτε ambient ρε! Φακ μπιτάκια!
πσ. θα έπρεπε το εμότικον αυτό στο τίτλο να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στα ποστς ε, τα σπάει.
03-06-2009, 02:30
αυτό λες; http://electricrequiem.com/forum/images/icons/icon11.gif
Πάλι υπερβάλλετε.
phthoggon
03-06-2009, 02:32
Ααααααααααααα! : O
Ελάχιστα ίσως, έχει και την πλάκα της η υπερβολή. Αλλά τίποτε που έχω ακούσει δεν ήταν ενδιαφέρον στο στυλ.
distortionofperception
03-06-2009, 02:43
οφφ τόπικ:
ρε νταξ, γενικά εχουμε την ταση να λεμε "α οι μεταλλάδες που ειναι ανώριμοι" "α οι επικαδες που είναι ετσι" "α οι τρανσαδες που πινουν κοκες"
Νταξ μη το συνδεετε ετσι. Ας κανουμε εδω κουβέντα για το "ηχητικό κομμάτι". Και ρε μινμιν νταξ δεν είσαι ο κλειδοκρατορας της ψυχεδελειας.
Οσο για αυτα που πες φθόγγε, ειπε κι ο κανσερ πιο πριν ότι κυκλοφορεί αρκετη σαβούρα. Οταν είσαι απέξω λογικό είναι να δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις καλούς δίσκους.
Απο τη μανα του, σχεδόν για κανενα είδος μουσικής δε μπορω να πω ότι είναι αχρηστο. Ναι και τα αμπιεντ καλα είναι. Αλλα ας ανοιξουμε αλλο θρεντ γι'αυτα.
Δηλαδη ας αφήσουμε κι εναν θρεντ για τον αμοιρο τον κοσμακη που γουσταρει να τα πει. Τόσα και τόσα ποστ πεταγονται καθε μερα, δεν εχω πει κουβέντα.
Ατ ρέηζορ: Το πολύ το ΚΥΡ ελέησον το βαριέται κι ο παπας. Μην αυτο καταπιέζεσαι.
ον τόπικ:
Το λεπόν κανσερ θα τσεκαρω τα δισκάκια. Αλλα η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μου ριχνες και μια συλλογούλα ετσι με φρεσκα κομμάτια γιατι εχωμε μείνει λίγο πισω.
phthoggon
03-06-2009, 02:48
ρε ότι θέλετε να λέτε, αλλά και εμείς και όποιος άλλος θα πετάγεται και θα λέει την ισοπεδωτική του γνώμη ενδιάμεσα, αν έχει βέβαια :razz: έτσι πρέπει να γίνεται, σοβαρά και πολιτισμένα. Άντε, προτείνετε και έναν δίσκο, τον καλύτερο και κλασικότερο του ψυχεδελικού τρανς ξερω γω να ακούσω μπας και αλλάξω γνώμη, έτσι για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ.
distortionofperception
03-06-2009, 02:50
α σ'αυτό ας αφήσουμε τον κανσερ να παίξει μπαλα μια και φαινεται πιο ΜΕΣΑ
οφφ τόπικ:
ρε νταξ, γενικά εχουμε την ταση να λεμε "α οι μεταλλάδες που ειναι ανώριμοι" "α οι επικαδες που είναι ετσι" "α οι τρανσαδες που πινουν κοκες"
Νταξ μη το συνδεετε ετσι. Ας κανουμε εδω κουβέντα για το "ηχητικό κομμάτι". Και ρε μινμιν νταξ δεν είσαι ο κλειδοκρατορας της ψυχεδελειας.
ρε το θεμα δεν ειναι αμα ειμαι ο κλειδωκρατορας η ο υδραυλικος της ψυχεδελειας...αλλα το γεγονος οτι αυτα τα πραματα δεν εχουν σΚεσις με την ψυχεδελεια,οποιος εχει ακουσει 5-6 βασικα πραματα κλασικα το αντιλαμβανετε
εδω trance-αδες που ακουσαν My Dying Bride με τους βγαλαν ψυχεδελικους
και τελος παντων τι το ενδιαφερων εχει μια παπαριτσα που ανεβαζει στροφες στα ακροβατικα των Tangerine Dream και του χωνει και ενα ξερο beat?
03-06-2009, 02:59
Ρε Μικε, όπως και με το μπλακμέταλ έτσι κι εδώ σκας με μια απολυτότητα και απαξίωση που δεν έχει καν βάση. Αν οι trancάδες σου είναι καμένοι ή βλαμένοι η μουσική δεν έχει καμία ευθύνη γι'αυτό.
distortionofperception
03-06-2009, 03:08
πω ρε συ μινμιν, ενα ταμπελάκι είναι το psychedelic να ούμε για να συνενοηόμαστε. Γιατί το ντεθ μέταλ τι είναι, εχει σχεση με θανατο?
Υπαρχουν ενδιαφέροντα σχήματα (ή και ντι τζέης αν θέλετε) που (τουλαχιστον για μένα) μπορούν να βγαζουν γαματη ατμόσφαιρα. Να στεκεσαι μπροστα στο ηχείο να δίνει, να γουσταρεις, να ρίχνεις και χορό. Δεν είναι αναγκη καθε βραδυ να πηγαίνεις ναούμε στα ίδια μαγαζιά που εχουν φαει σκάλωμα με Γκερλ Ιν δε γουοσινγκ μασιν και τους Τσαμπαγουαμπα.
Για παραδειγμα να σας δώσω ενα αλλο είδος μουσικής στο οποίο ο Venetian Snares μιλάμε ότι κανει ΠΑΠΑΔΕΣ. Και ανετα πεταγεται ενας και λέει "μα τι σας αρεσουν οι θορυβοι ασυναρτητα δεμενοι?" Και λες "ναι".
Φφφφφ δεν ήθελα να παρει τετοια τροπη το τοπικ.
Ρε Μικε, όπως και με το μπλακμέταλ έτσι κι εδώ σκας με μια απολυτότητα και απαξίωση που δεν έχει καν βάση. Αν οι trancάδες σου είναι καμένοι ή βλαμένοι η μουσική δεν έχει καμία ευθύνη γι'αυτό.
πια μουσικη ρε με δουλευεις?
αιντε στο μπλακ υπαρχουν μερικα σχηματα που κανουν κατι ουσιαστικο και δικαιολογουν την υπαρξη ''σκηνης'',ασε που οι σκανδιναυοι λογο παιδειας ξεφευγουν και σε αλλα...οκ αποτυχημενα αλλα τολμανε...
στην μεγκατγανς ξεχωριζεις μουσικες? (το κοβω εχω εκτακτο χεσιμον)
ακυρον το χεσιμο...μια fractal πορδη εβγαλα μονο...jeefus
MoRmEnGiL
03-06-2009, 05:48
minmin σε είχα για πιο σοβαρό άτομο.
Fireknight
03-06-2009, 09:11
apo ta elaxista pou ksero , 8a po ki ego gia Shpongle kai
Celtic Cross - Hicksville ,
a kai Ott .
Episis afto ein'oreo Son Kite - On Air (http://www.youtube.com/watch?v=U7QqOE3fAZQ) apo to Colours .
@μινμιντο καταλαβαίνεις ότι μ'αυτά που γράφεις γίνεται ο ρούθλες απλά για άλλο είδος μουσικής έτσι
ον τόπικ έχουμε λιώσει συλλογές κανσερ και αυτό εδώ το υπερτέλειο πράμα
http://www.plong.com/MusicCatalog/S/Shpongle%20-%20Nothing%20Lasts...%20But%20Nothing%20Is%20Lost/Shpongle%20-%20Nothing%20Lasts...%20But%20Nothing%20Is%20Lost.jpg
δεν ξέρω πόσο είναι ον τόπικ αλλά ο κάνσερ μου το'στειλε8)
και είναι ΕΠΟΣ
atom_smasher
03-06-2009, 13:21
να ρωτησω κατι ετσι χωρις να απαξιωσω την συζητηση περι μουσικης και λοιπων και φυσικα χωρις ιχνος εμπαθειας. γνωριζετε καποιον "οπαδο" της εν λογω μουσικής "καθαρο'' τελειως?
atom_smasher
03-06-2009, 13:34
ποσοστιαια πως θα μου το ελεγες το καμποσους?
03-06-2009, 13:37
Θες να καταλήξεις κάπου;
Μην το κουράζεις και μπες στο ψητό.
atom_smasher
03-06-2009, 14:02
αν κουραζεσαι πεσε για υπνο να ξεκουραστεις ή απαντα σε αυτο που ρωταω.
antimusic
03-06-2009, 14:27
ποσοστιαία πόσο μαλάκα θεωρείς τον εαυτό σου;
πόσα άτομα γνωρίζω που ακούνε τέτοια δλδ?
καμιά 10αριά σίγουρα προσωπικά κ αρκετούς ακόμα που μου έχουν γνωρίσει αυτοί οι 10
γνωριζω πολλους καμμενους που ακουν τρανς.
γουσταρω κατασταση,"νεραιδα" στις 8 το πρωι και να εισαι πληρως κουμπωμενος και να ριχνεις γυροβολιες.
atom_smasher
03-06-2009, 14:43
οχι.ρωτω ποσοι κουμπωνονται απο αυτους που γνωριζεις συνολικα οτι ακουνε.
Ra Pariah
03-06-2009, 14:46
Εγώ γουστάρω "Μακεδονία ξακουστή" σε αφηνιασμένη διασκευή. :dfinger:
atom_smasher
03-06-2009, 14:49
οκ.
ατομ ο στονερας ειναι σοβαρο παιδι,τι παρεες περιμενες να εχει?
εσενα ρε στονερα πως σου εκατσαν καλα τα σαικεντελια,συνηθως παιζει ταχυτητα απο πισω.
αξεχαστες στιγμες περασαμε και στις αρχες των 00ς στο "νεβερλαντ",οπου τα ζαμπονακια φιλουσαν τα τσιμεντα μετα απο εξαντλητικους χορους.
οκ.
αυτό ήτανε??!?!?!!?
πς.έλα δω μαρέκουνε οι ζέκε ρε άρχων
οκ.
αυτό ήτανε??!?!?!!?
πς.έλα δω μαρέκουνε οι ζέκε ρε άρχων
απαντηση σταχτη στα ματια.
2002 και επειτα?ή πιο πριν?:grin:
το Dirty Sanchez έχω ακόυσει μόνο αλλά ας κόψουμε το οφ τόπικ..
μαλακία είναι.. όχι οι ζέκε, το οφτόπικ. οι ζέκε γαμάν
ον τόπικ λοιπόν, δεν περίμενα ποτέ ότι αυτή η μουσική θα με χαλάρωνε αλλά έγινε κ αυτό..!
μπορεί να φταίει που δεν έχω κουμπωθεί ποτές
ikonoklast
03-06-2009, 15:18
M'αρέσει το thread, θα σας κάνω λίγο spam. Νομίζω αν δεν είστε φράχτες μπραχαμιώτες δεν υπάρχει λόγος να το εξειδικεύσετε σε psy, η trance έχει πλάκα και είναι (ψιλο)ευρύ είδος.
Lately (σχετικα) έριξα κάτι αυτιές προς Ticon μεριά αλλά δεν μπορώ να πω οτι μου έμεινε κάτι.
Τα ακόλουθα για παράδειγμα είναι δύο ενδιαφέρουσες progressive trance δουλειές. Δεν υπάρχει ψυχεδέλεια, τα bpm είναι κατα κανόνα χαμηλότερα εως και downtempo, οι παραγωγές είναι αισθητά πιο φροντισμένες απο ένα random psy lp:
http://www.zaikadelic.com/charts/covers2008/Ticon_-_2_am.jpg
Ticon - 2AM
www.myspace.com/ticonmusic
http://www.zaikadelic.com/charts/covers2007/Antix_-_Wanderers.jpg
Antix - Wanderers
http://www.myspace.com/antixfiord
ένα '80's electro νοσταλγικό τρακ:
NxC7Xd7RjgQ
Στον αυτόν ήχο (για prog trance λέμε ακόμα), οι κατ' εμέ ισχυρότεροι, έχουν αναφερθεί μερικές φορές και στο ER:
http://costa.kofeina.net/uploads/recenzje/vibrasphere-archipelago.jpghttp://img208.imageshack.us/img208/807/exploringthetributariesvt2.jpg
Vibrasphere - Archipelago, Εxploring the Tributaries.
Ακούτε για αρχή τα δύο αυτά αριστουργήματα, στη συνέχεια δισκογραφία. Στις πρώτες δουλειές καθαρή psytrance, στην συνέχεια εξελίσσουν τον ήχο τους σε ένα εξαιρετικό μίγμα progressive, psychedelic και ambient trance. Παγωμένα synths, πανέμορφη ατιμόσφαιρα. Βάθος, στήσιμο και καθαρότητα στον ήχο που θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε στην ευρύτερη ηλεκτρονική.
Δείτε πως αναπτύσσεται αυτό. Το σουηδικό κύμα διαβρώνει τας σουηδικάς ακτάς. Προτεινόμενο και για τις δικές μας:
LsaOqAj_sOo
phthoggon (sic), μην βιάζεσαι να πεις ανοησίες, ρίξε μια ματιά στο δεύτερο cd του opus iridium (http://www.discogs.com/release/1266823) που σου λέει ο άλλος. Τσέκαρε μια το roster της ultimae (http://www.ultimae.com/en/releases/index.html) και δες σοβαρούς κύριους του παγκόσμιου αμπιεντς να βρίσκονται και εκεί, όπως ο Hol ο Baumann. Δεν είναι τυχαία δίπλα στους Aes Dana.
cancer, πες τους για ace ventura.
Πάρτε και ένα trance&bass (sic) δωράκι:
0SESB6rKcME
atom_smasher
03-06-2009, 15:35
ε ναι. αυτο ηθελα να μαθω. αν υπαρχουν καποιοι καθαροι.
MIXALI: http://en.wikipedia.org/wiki/Trance_genres
to oti de sou aresei ena eidos kai kata sinepeia den exeis asxoli8ei de simainei oti molynei ton oro psyxedeleia h einai psixedeleia mono giautous pou trwne tripakia. ki emena de maresoun polla 8ewroumena mnimeia tou kraut kai ta 8ewrw simeia anaforas otinanismou kai parafwnias alla ti na ginei etsi einai h zoi. 8a sou elega na akouseis to shpongle pou postaristike (kai den einai kan trance, apla ta meli einai oi pappoudes tis skinis raja ram kai hallucinogen) kai na mou peis an sou fanike psixedeleia h oxi. kai genika rixte tou mia matia osoi NTAFIDES eiste ozric fans.
atom smasher nai iparxoun kai "ka8aroi" tipoi pou akoune trance, einai ali8eia.
o ace ventura einai israilinos alla paizei progressive psy, den trelainomai proswpika pera apo orismena kommatia alla akouste prota tous vibrasphere pou eipe o ALLOS.
ntistorsio na stin kanw ti sillogi re paidi mou alla min perimeneis na enimerw8eis apo auti gia kainouries kiklofories alla perissotero gia to proswpiko mou gousto. to opus iridium nomizo se kaliptei arketa.
http://4.bp.blogspot.com/_0YIFCkq9VeA/SZrupS1SssI/AAAAAAAABbc/h2H67Jc4kVQ/s320/we.jpg
o ovnimoon einai apo ti xili kai auto einai ena album arketa antiproswpeutiko tis skinis tis latinikis amerikis. psy/progressive 8a to elega, taxitites psy ixos progressive. o,ti prepei gia kalokairaki!! (2008 )
MoRmEnGiL
03-06-2009, 21:12
ikonoklats, ti sxesh exeis me mpraxami?
phthoggon
03-06-2009, 22:35
phthoggon (sic), μην βιάζεσαι να πεις ανοησίες, ρίξε μια ματιά στο δεύτερο cd του opus iridium (http://www.discogs.com/release/1266823) που σου λέει ο άλλος. Τσέκαρε μια το roster της ultimae (http://www.ultimae.com/en/releases/index.html) και δες σοβαρούς κύριους του παγκόσμιου αμπιεντς να βρίσκονται και εκεί, όπως ο Hol ο Baumann. Δεν είναι τυχαία δίπλα στους Aes Dana.
cancer, πες τους για ace ventura.
Μμ, τσέκαρα τον Hol τον Baumann από ότι κομμάτι βρήκα youtube και σοζ, αυτό δεν είναι ambient, δεν είναι ambient το new age pop με ατμόσφαιρα και pads. Πίσω στον κύριο Brian Eno για λεπτομέρειες! Όπως και όλοι αυτοί στην Ultimae, η τουλάχιστον αν είναι άμπιεντ, είναι το άμπιεντ των τρανσάδων. (πως λέμε η κλασική μουσική των μεταλλάδων). Οι Carbon Based Lifeforms πάντως είναι καλοί. Και γενικά για να μη μακρυγορώ θα κάνω κάνα θρεντ με τρου άμπιεντ να γράφω μόνος μου να μη σας πρήζω! Κατα τ' άλλα δεν με ενθουσίασαν αυτά που πόσταρες, αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλές μουσικές στην όλη φάση. Αλλά είναι σα να μου λέει ο μινμιν το blackmetal είναι σκατά, και γω να του λέω όχι ρε, υπάρχουν και οι Deathspell Omega. Οκ, και?
ikonoklast
04-06-2009, 01:12
Μμ, τσέκαρα τον Hol τον Baumann από ότι κομμάτι βρήκα youtube και σοζ, αυτό δεν είναι ambient, δεν είναι ambient το new age pop με ατμόσφαιρα και pads. Πίσω στον κύριο Brian Eno για λεπτομέρειες! Όπως και όλοι αυτοί στην Ultimae, η τουλάχιστον αν είναι άμπιεντ, είναι το άμπιεντ των τρανσάδων. (πως λέμε η κλασική μουσική των μεταλλάδων). Οι Carbon Based Lifeforms πάντως είναι καλοί. Και γενικά για να μη μακρυγορώ θα κάνω κάνα θρεντ με τρου άμπιεντ να γράφω μόνος μου να μη σας πρήζω! Κατα τ' άλλα δεν με ενθουσίασαν αυτά που πόσταρες, αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλές μουσικές στην όλη φάση. Αλλά είναι σα να μου λέει ο μινμιν το blackmetal είναι σκατά, και γω να του λέω όχι ρε, υπάρχουν και οι Deathspell Omega. Οκ, και?
χεχ, έπρεπε να το περιμένω ότι θα με τσιγκλίσεις. Σου έχω πει ότι έχεις ένα άγχος να προστατέψεις ή να αφορίσεις ταμπέλες και να περιχαρακώσεις το "true". Το σχήμα "new age pop με ατμόσφαιρα και pads" είναι τόσο αφηρημένο που κάποιος εξίσου εύκολα το φοράει φερ' ειπείν στον Roach, στον Rich, σε δουλειές του Εno ακόμα αν είναι κάφρος, ε, και τι κατάφερε; Δεν θέλω να μπω σε κάτι τέτοιο, απλώς ανέφερα ορισμένα πράγματα που νομίζω είναι ενδιαφέροντα για όποιον στρέφει το βλέμμα και στην pop ηλεκτρονική γενικά. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κάποιος το blackmetal ή την trance απέναντι σε κάποιον που λέει ότι είναι σκατά, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ποιοτική ομοιογένεια σε καμία ταμπέλα. Οι Carbon Based Lifeforms είναι πιο pop (με όρους μουσικής δομής κι όχι τόσο αισθητικής εδώ) και πιο κοντά σε αυτό που απλοποιείς απο ότι ο Βaumann που ενίοτε πατάει και στο minimal glitch πχ. Άκου απο εδώ το Hours για παράδειγμα. (http://data.pogrohm.org/up/01-hol_baumann_-_hours_original_mix-gem.mp3) Είναι βλακεία να βγάζεις το αλφαβητάρι του eno για να μπορείς να πεις ambient το μεν ή το δε. Όπως και να 'χει είναι ανέξοδο, κάνε το thread για την ambient και θα το παρακολουθήσω κι εγώ με πολύ ενδιαφέρον.
Mormengil, είμαι νεοκοσμίτης.
Οντοπικ, βέβαια, το vicious delicious των infected mushroom είναι ένας δίσκος που όποιος διαβάζει το thread πρέπει να έχει ακούσει. Cheesy, αβανταδόρικο, ξεδιάντροπα crossover αλλά τόσο καλό.
MoRmEnGiL
04-06-2009, 01:14
Erm, Γενικά οι Mushroom γαμάνε οτιδήποτε μπορεί να αναφερθεί εδωμέσα οπότε δεν τους ανέφερα καν. Μαζί με juno reactor.
Ikono ρωτάω γιατί μένω σχεδόν μπραχάμι :P
phthoggon
04-06-2009, 01:55
χεχ, έπρεπε να το περιμένω ότι θα με τσιγκλίσεις. Σου έχω πει ότι έχεις ένα άγχος να προστατέψεις ή να αφορίσεις ταμπέλες και να περιχαρακώσεις το "true". Το σχήμα "new age pop με ατμόσφαιρα και pads" είναι τόσο αφηρημένο που κάποιος εξίσου εύκολα το φοράει φερ' ειπείν στον Roach, στον Rich, σε δουλειές του Εno ακόμα αν είναι κάφρος, ε, και τι κατάφερε; Δεν θέλω να μπω σε κάτι τέτοιο, απλώς ανέφερα ορισμένα πράγματα που νομίζω είναι ενδιαφέροντα για όποιον στρέφει το βλέμμα και στην pop ηλεκτρονική γενικά. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κάποιος το blackmetal ή την trance απέναντι σε κάποιον που λέει ότι είναι σκατά, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ποιοτική ομοιογένεια σε καμία ταμπέλα. Οι Carbon Based Lifeforms είναι πιο pop (με όρους μουσικής δομής κι όχι τόσο αισθητικής εδώ) και πιο κοντά σε αυτό που απλοποιείς απο ότι ο Βaumann που ενίοτε πατάει και στο minimal glitch πχ. Άκου απο εδώ το Hours για παράδειγμα. (http://data.pogrohm.org/up/01-hol_baumann_-_hours_original_mix-gem.mp3) Είναι βλακεία να βγάζεις το αλφαβητάρι του eno για να μπορείς να πεις ambient το μεν ή το δε. Όπως και να 'χει είναι ανέξοδο, κάνε το thread για την ambient και θα το παρακολουθήσω κι εγώ με πολύ ενδιαφέρον.
Μπα, δε θα έλεγα ότι είναι θέμα τρου, απλά δε μ' αρέσει να θεωρούνται όλα ίδια και να μπαίνουν στις ίδιες κατηγορίες, μ' αρέσουν οι κατηγοριοποιήσεις (μη μου πεις να το κοιτάξω, σε πρόλαβα). Ας πούμε, ακόμα και σε αυτό μου έστειλες του Baumann (που ήταν πολύ ωραίο) το beat είναι εντελώς dominant, συγκριτικά με το glitch που κάνει ένας αμπιεντάς όπως ο Shuttle 358 πχ, φαίνεται ότι ο πρώτος προέρχεται από τη dance σκηνή και έχει αυτή τη λογική, ενώ ο άλλος από πιο abstract πράγματα. Κατα τ' άλλα ναι ε ναι δε να συνεχίσω να κάνω παραδείγματα με πρότζεκς που έχω ακούσει 2-3 κομμάτια στο γιουτούμπ γιατί θα χάσω τη μπάλα και θα με νικήσεις και δε το θέλουμε αυτό. Οπότε μένουμε και συμφωνάμε ότι το κάθε είδος έχει από πολλά πράγματα μέσα και πατάνε και πόδι στην περιοχή του άλλου, απλά υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που είναι σπέσιαλ ας πούμε που κάνουν το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς. Η τσιρίδα στο χέβι μέταλ ας πούμε και το trance beat στο trance, το καρακομμάτιασμα του μπιτ στα σπασίδια, που είναι αυτά που προστατεύουν οι κάθε "τρου" κάθε είδους με ευλάβεια. Για αυτό σου λέω ότι για μένα ambient με χορευτικό μπιτ δεν υφίσταται πχ, γιατί ξεφεύγει από αυτό το πράγμα που είχε περιγράψει ο ένο τότε, πως να το κάνουμε. Α, και ο Roach και ο Rich μόνο σε ένα 10% του κυρίως πρώιμου άουτπουτ τους, που μάντεψε, δε-θεωρώ-άμπιεντ 8)
distortionofperception
06-06-2009, 23:30
κατεβασα και ακουσα κανσερ τη συλλογη που προτεινες. Ήπια κομμάτια εχει, και προτίμησα το chill out CD της συλλογής.
Και βέβαια τιμάμε τους Mushroom και ρίχνουμε χριστοπαναγίες που δεν πήγαμε γιατι είχαμε δουλειά.
Οι Prodigy της trance :P
όπως είχα γραψει και σε ενα αλλο τόπικ παλιότερα περιμένουμε δίσκο απο τους κυρίους. Συμφωνα με τους ίδιους θα είναι πιο σκληρό, αλλα δε πιστευουμε τίποτα μεχρις να το παρουμε στα χερια μας.
Juno Reactor που ανεφερες Mormengil είχα τσεκάρει παλιότερα απο το Last.fm και γούσταρα. Γενικά όταν ήταν ακόμα τσαμπέ το last.fm είχα ανακαλύψει αρκετα κομμάτια.
Η μπάντα με την οποία δεν εω ασχοληθεί καθόλου είναι οι astral projection Θυμάμαι γυμνάσιο ήμανε και είχαν παθει ολοι αμόκ με δαύτους. Ποτε δεν τους ακούμπησα αν και απ'ότι εχω καταλαβει θεωρούνται απο τους πρωτεργατες.
asteia pramata gia infected mushroom. eidika auto pou einai simera perissoteri sxesi me system of a down kai prodigy exei para me psytrance.
to kainourio tous pantws mporeite na to breite edw http://psytrance-il.blogspot.com kai mporeite na tous deite kai live 18 septemvri pou 8a ksanar8oun.
oi astral projection einai kati san tous iron maiden tis psytrance. tsekare h aftopirovolisu:
http://www.plong.com/MusicCatalog%5CA%5CAstral%20Projection%20-%20Another%20World%5CAstral%20Projection%20-%20Another%20World.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=xlDOUfxKCLA
pio glykoi ki apton ihsou 8)
MoRmEnGiL
07-06-2009, 18:20
eidika auto pou einai simera perissoteri sxesi me system of a down kai prodigy exei para me psytrance.
Συμφωνώ αλλά classical mushroom και bp empire ρε μουνή.
Marillion
12-06-2009, 06:20
Μινμιν και φθόγγονα μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Εχουν βγει φοβεροί παραγωγοί μέσα απ'την psy-trance σκηνή. Πολλοί από δαυτους παίζουν μπάλα σε minimal trance ή και dub λημέρια μακρυά απ'το κανγκούρικο της υπόθεσης.
Χαρακτηριστική περίπτωση ο Simon posford (hallucinogen) και στην τελική έχουν βγει άπειροι υπερποιοτικοί δίσκοι που πρωτοξεκίνησαν το ιδίωμα (τα τελευταία 2,3 χρόνια δεν έχω ασχοληθεί οπότε δεν ξέρω τι γίνεται).
http://2.bp.blogspot.com/_7NTWUhAVQXw/SwHJvldwOQI/AAAAAAAABsY/LORSDbKFBBA/s320/simfs.jpeg
νεο Sphongle...να το βαλετε στον κωλο σας
στο nodata.tv
ZMFFkCM07mw
ROI1W3Lgqbs
-bYFAjOvytM
ubJtk-Xw5R8
o pio eukolos tropos gia na mpei kapoios sth fash einai isws oi Astral Projection kai oi Cosmosis , alla mesa ston ateleiwto Fruity Loops oxeto pou xarakthrizei to olo psy-uplifting-prog-goa klp trance skhniko , thelei polu psaksimo kai blog discussion search gia na vrei kaneis kala pragmata. Btw , poios thymatai to trance kommataki pou ekleine san hidden track enan disko twn Horna?
nikolasfluxus
03-01-2010, 21:42
έχω στον σκληρό μία συλλογή (goa νομίζω) ονόματι cosmic conspirancy,με nasha/mushroomman/the muses rapt.
καμμένοι φίλοι μου έχουν βάλει πολύ πράμα αλλά αυτή μ'αρέσει πολύ,πρέπει να είναι δύναμις.
έχω στον σκληρό μία συλλογή (goa νομίζω) ονόματι cosmic conspirancy,με nasha/mushroomman/the muses rapt.
καμμένοι φίλοι μου έχουν βάλει πολύ πράμα αλλά αυτή μ'αρέσει πολύ,πρέπει να είναι δύναμις.
8a anebaseis?
nikolasfluxus
03-01-2010, 21:53
αν δεν προλάβω,άυριο.
ikonoklast
04-01-2010, 11:13
Ναι αλλά ακόμα να ακούσετε αυτό το αριστούργημα παλιόγιδα!
http://psybient.ru/cds/vibra_lun.jpg
Trance κυκλοφορία του 08 (ναι, τις άκουσα ολες και ξέρω). Kαμία σχέση με psy πια, σχεδόν καμία σχέση με τα παλιά, ΜΟΝΟ θριαμβευτική γκομενίστικη ambient minimal electro synthpop coldpads illuminating post trance. Αφου έτσι (http://www.youtube.com/watch?v=BchhGUxknSE) πρέπει.
13-01-2010, 15:34
http://electricrequiem.com/forum/showthread.php?p=952650#post952650
vosinakis
29-01-2010, 01:20
http://psybient.ru/cds/vibra_lun.jpg
ευχαριστο,ευγευστο κ αναλαφρο τσουκουτσουκου-delic απο τους κατοικους του μυθικου τοπου που λεγετε upssala κ βρισκετε εισ τον βορρα..
Sotos_The_Tequiler
15-03-2010, 21:35
είμαι ο πλέον άσχετος με το άθλημα αλλά πρόσφατα μου δωσαν να ακούσω τούτο και αν και γέλασα λίγο την πρώτη φορά που το άκουσα μου φάνηκε ότι είναι καλούτσικη "καγκουριά" (με την καλή έννοια) κι έκατσα κι άκουσα όλο το vicious delicious. Δεν έχω άποψη ακόμα αλλά είπα να ποστάρω έτσι να γίνει κι ένα bump μπας και αρχίσει πάλι τα χωσίδια ο Μικές :P
lqHTHUhSOls
soto ase tis malakies, den einai trance auto
akou kana tetoio kalitera
NZBZgyLn1Ms
btw poly senio albumaki apo tous tristan kai laughing buddha persino, aptin kaliteri isws etaireia auti ti stigmi sto xwro (nano records), tsekaroume edw
uKoGD810vxg
ε, απιστευτο το Fearsome Engine, ο ορισμος του εμπνευσμενου σακιεντελικ.
nikolasfluxus
19-03-2010, 03:28
για παλιό goa με ωραία σνεράκια έχετε να προτείνετε κάτι?
nikola edo eisai
Qy9Z1-TkRkw&feature=related
nikolasfluxus
19-03-2010, 14:18
α να μπράβο,σαν EBM με ελεσντί είναι. :thumbsup:
ελα παρτε στιγμιοτυπο απο το δικο μας Stonehedge Free Fest στα 80ς και αφηστε τα κουμπιουτερισκα
http://www.youtube.com/watch?v=jsTlTklG8HA
στο 4:23 σκαει και ο μινμινς
nikolasfluxus
24-03-2010, 01:47
Master Musicians of Nigrita.
Sotos_The_Tequiler
28-03-2010, 22:27
βρέχει ντρόγκια
http://s52.radikal.ru/i138/0912/0f/f4c712b628b1.jpg
diskara, apla
http://trancemp3s.blogspot.com/search?q=space+buddha&x=0&y=0
trololololololololololo
10-06-2010, 06:03
http://www.youtube.com/watch?v=B4fTbUf2Rpg
dakrysa, apla
http://www.youtube.com/watch?v=ddzZIfk2Gco
http://www.youtube.com/watch?v=6_1LL3V7PGg
aggliara remixarismeni apo obraious
toso kalo pou 8a aresei mexri kai sto minmin
distortionofperception
02-09-2010, 02:32
μετα τα γκραιντ, λίγο τρανσίδια.
κανσερ κατεβαζω βούδα.
τωρα ομως που μου ρθε,
The Atari.s
http://exanim.com/uploads/posts/1180615691_ataris.jpg
κ
http://www.ektoplazm.com/img/the-ataris-original-pirate-material-287x300.jpg
http://www.myspace.com/atarismx
το πρώτο ειναι αλμπουμ το δευτερο ΕΡ.
και για να κατεβασετε το δεύτερο μπείτε εδω
http://www.ektoplazm.com/2008/the-ataris-original-pirate-material-ep
ειναι δυνατόοοοοοοοοοοοοοοο. Εχει και κοφτίδια, και τα ελέκτρο σημεία του και τα φουλ ον του
Ειναι για παρταρισμα ρεεεεεεεεε
μη το αφησετε ε.
εντιτ:
ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ο ΚΑΣΕΡ
ωραίος ο μπουντας, ότι ακριβώς εψαχνα. Δροσερο!
House Of Low Culture
18-09-2010, 04:05
PCk4NqBNye8&feature=related
edit:
progressive goa afto alla gamaei.
Δεν ξερω αν κατατασσεται σε αυτο το τοπικ, μαλλον οχι, αλλα γαμαει.
Και σταρχιδια μου οι ταμπελες της πουτσας.
oVgjC5Gw8y0
ikonoklast
06-12-2010, 21:23
Δεν ξερω αν κατατασσεται σε αυτο το τοπικ, μαλλον οχι, αλλα γαμαει.
Και σταρχιδια μου οι ταμπελες της πουτσας.
oVgjC5Gw8y0
Γελάω γιατί είναι καθαροαίμη ολντσκουλ techno.
KoiliaSamprela
07-12-2010, 09:37
το κομμάτι μου θύμισε απίστευτα αυτήν την βέρσιον
_si-7iHFeaU
asimoulis
07-12-2010, 11:33
6wpLzjiz4ow
δεν τρελαίνομαι για το ιδίωμα αλλά αυτά τα full on είναι τελείως win.
VidnaObmana
01-08-2011, 18:07
(ΣΠΑΩ το ποστ στα 2 επειδη βγηκε μεγαλο)
Λοιπον καταρχήν να πω ότι με ψυχεδελική τρανς ασχολουμαι κατι λιγοτερο απο δεκαετια. Την συντριπτικη πλειοψηφια των φορων που την εχω ακουσει ημουν νηφαλιος, με ελαχιστες εξαιρεσεις. Και ναι τη θεωρω οντως ψυχεδελικη (οχι ολα τα ειδη), αν και τα τελευταια χρονια οσο παει και λιγοτερο ψυχεδελικη γινεται, σε συνδυασμο με αυξηση της εμπορικοτητας της και του pop attitude. Χοντρικα η ψυχεδελικη τρανς χωριζεται σε :
1)Goa Trance
2)Tech-Trance
3)Dark Psy
4)Psy Prog
5)Suomi
6) Full-on
...
Ε βαρέθηκα να λεω όλο θα κανω ενα θρεντ....
Λοιπόν.
Εν αναμονή της πιθανής παρακολούθησης του Aurora ( http://www.aurorafestival.gr/) θέλω ετσι να ακούσω μερικές προτασούλες για ΣΑΙΚΕΝΤΕΛΙΚ ΤΡΑΝΣ.
Για αρχή να αναφέρω τρομερες δουλειές εχουν γίνει απο:
-Astrix
-U-Recken
-Xenomorph
-GMS
-Tristan
Πιο πολυ κολλημα έχω φαει με U-Recken για τον οποίο εμαθα οτι ήρθε σε πριβέ φάση Σαλόνικα.
Πρόκειται για τρελό ψυχεδελόγο. Δε μπορώ να επεκταθώ σε αναλύσεις, απλα ακούστε το δισκακι
Aquatic Serenade
http://images.amazon.com/images/P/B000FILI94.jpg
ας ρολλαρει η κουβέντα, το ξέρω οτι δεν ειναι πολλοί εδω μέσα αλλα παμε μια.
Απαραδεκτος φιλε! Αυτα που παραθετεις για μενα εχουν ελαχιστη σχεση με την ψυχεδελεια και την τρανς. Και αν δεχτουμε οτι στην ψυχεδελεια υπεσερχεται και ο υποκειμενικος παραγοντας,συν του οτι ο ορισμος της ειναι λιγο φλου, το να ειναι κατι τρανς προυποθετει γενικα λιγα breaks, επαναληπτικοτητα, ωστε μεσω της ακροασης (αλλα κυριως του χωρου) καποιος να ερθει σε κατασταση trance, trance state of mind . http://en.wikipedia.org/wiki/Trance
Η full-on ειδικα ειναι ως επι το πλειστον μουσικη για γκομενακια που εχουν φαει Ecstacy! Δεν λεω, καβλιαρικα ειναι, αλλη λιγη σχεση με ψυχεδελεια ή τρανce.
Η πραγματικη psytrance ειναι συγγενικη με τους αρχεγονους χορους φυλων ανα των πλανητη. Οι ρυθμοι μοιαζουν πολλοι(kick and snare, hihats, κλπ)
Ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο απο την Ελενη:
Τέχνες και Ουσίες - Η trance (http://lne78poi.blogspot.com/2010/01/trance.html)
go cancer go.
εγώ σαν καλόπαιδο που είμαι να ρίξω το δηλητήριο μου και να πω ότι είναι μουσική για καγκούρους.
στηρίζουμε ΧΑΟΥΖΑΡΕΣ και ΠΡΟΓΚΡΕΣΙΒΣ.
Αν στην Psytrance βρισκεις καγκουρες(κυριως στη σημερινη μορφη της, το fullon) στην house Και την progressive συναντας πολυ πιο τρεντοκαγκουρε κοσμο και γενικα ακομα πιο ηλιθιο κοσμο
Kindzadza και Shpongle κατεχωμε κι αν δεν κατεχωμε, να σημειώσουμε οτι συγκεκριμένα οι Shpongle είναι ΤΡΟΜΕΡΟΤΑΤΟΙ, και πιστεύω ότι θα αρεσει σε καποιον που ακούει γενικότερα ατμοσφαιρική μουσική.
http://i35.tinypic.com/28tbztu.jpg
o daskalos milise. to 1996. apisteuta egkefaliko album me ixo/paragwgi xaraktiristiki tis epoxis tou prwtou kymatos tis psytrance, alla edo milame gia aggliki skini, oxi tsiftetelia. must.
Σωστος ο καρκινος! Γενικα νομιζω διαβαζοντας τα ποστ σου σε αυτο το θρεντ συγκλινουν σχετικα οι αποψεις μας.
Goa φάσεις συμπεριλαμβάνονται εδώ η τσούκου;
ρε μαλακες psytrance? ο εμετος της λελετορνικης μουσικης?
πιο καγκουρικη μουσικη κι απο την τρου μεταλ σκηνη της Μοντανα
μουσικη για λαλημενα απο τα τριπς και τα τσιμεντα Τιταν που τους πουλαν για ζουζου...ατομα που ψαχνουν κουμπια στα χαλικια και μυτιαζουν γυψο
μουσικη-καταρα που στιγματισε την ψυχεδελεια αφου ο λαος-προβατα εμεινε στα φτηνα ψηφιακα φλυαρα κολπα και εχασε την ουσια του ολου πραματος...ετσι ω εκ θαυματος εχομε εναν σκασμο πιτσιρικια που κλανουν ασιντ να εχουν και αποψις για ψυχεδελεια,γιατι ως γνωστον Βουδας+Λωτος+ΟΜ+φωσφοριζε παπι=χελλ οφ α τριπ
σιχτιρ με τα καθυστερημενα...και το κακο ειναι οτι για ολα φταινε οι Gong και οι Hawkwind
Οσο κι αν συμφωνω στα κλισε της ψυχεδελειας (κουλτουρα του φωσφοριζε κλπ) υπαρχει πολυ μεγαλη ποσοτητα πραγματικη ψυχεδελικης μουσικης, και αν την παρατηρησες απο τοτε που αρχισε μεχρι σχετικα προσφατα (2000) τα παρτυς επαιζαν οντως γαματη μουσικη. Το οτι τραβηξανε και κοσμο σε φαση "Βλεπω κυκλους"-Rave partυ Ευαγγελατος Style- δεν δειχνει κατι για τη μουσικη. Να μιλησω για το κοινο που ακουει μετσαλ ή κατσαπανκ? "Καγκουρες" υπαρχουν σε ολα τα ειδη μουσικης. Δεν περιοριζονται μονο στο κοινο που εχει GLX και γυαλυα Oakley.
Θα συμφωνησω για ψυχεδελεια κλισε, αλλα θα σου υπενθυμισω οτι κλισε στην ψυχεδελικη μουσικη υπηρχαν, δυστυχως απο τα 60ς.
Προσωπικα βρισκω εξισου ή περισσοτερο ψυχεδελικα αλλα ειδη οπως η ambient ή η IDM ...
Η χρηση ψυχεδελικων ουσιων (lsd,mushrooms,mescaline) και MDMA ειναι αμεσα συνυφασμενη με την ψυχεδελεια, ΠΟΛΥ πιο πριν απο την Psytrance, απο τα 60ς κιολας. Η λεξη ψυχεδελεια(νεολογισμός είναι) βγηκε ΠΡΩΤΑ για να περιγραψει τη συγκεκριμενη κλασση ουσιων, και επειτα για μουσικη που συνδεοταν με αυτα. ΑΠο κει και περα παιζουν προσωπικες/υποκειμενικες τροποποιησεις του ορισμου, αλλα ο κλασσικος ορισμος ψυχεδελικου ειναι αυτο της wiki
The term psychedelic is derived from the Greek words ψυχή (psyche, "soul") and δηλοῦν (deloun, "to manifest"), translating to "soul-manifesting". A psychedelic experience is characterized by the perception of aspects of one's mind previously unknown, or by the creative exuberance of the mind liberated from its ostensibly ordinary fetters. Psychedelic states are an array of experiences elicited by various techniques, including sensory stimulation, sensory deprivation as well as by psychedelic substances. Such experiences include hallucinations, changes of perception, synesthesia, altered states of awareness, mystical states, and occasionally states resembling psychosis.
&
Psychedelic art is any kind of visual artwork inspired by psychedelic experiences induced by drugs such as LSD, mescaline, and psilocybin. The word "psychedelic" (coined by British psychologist Humphry Osmond) "mind manifesting". By that definition all artistic efforts to depict the inner world of the psyche may be considered "psychedelic". In common parlance "Psychedelic Art" refers above all to the art movement of the 1960s counterculture. Psychedelic visual arts were a counterpart to psychedelic rock music. Concert posters, album covers, lightshows, murals, comic books, underground newspapers and more reflected not only the kaleidoscopically swirling patterns of LSD hallucinations, but also revolutionary political, social and spiritual sentiments inspired by insights derived from these psychedelic states of consciousness.
ρε ότι θέλετε να λέτε, αλλά και εμείς και όποιος άλλος θα πετάγεται και θα λέει την ισοπεδωτική του γνώμη ενδιάμεσα, αν έχει βέβαια :razz: έτσι πρέπει να γίνεται, σοβαρά και πολιτισμένα. Άντε, προτείνετε και έναν δίσκο, τον καλύτερο και κλασικότερο του ψυχεδελικού τρανς ξερω γω να ακούσω μπας και αλλάξω γνώμη, έτσι για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ.
MFG - The Prophecy
MFG - Project Genesis
Cosmosis - Cosmology
Psychaos - Cause And Effect
VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 2
VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 6
Θα συμφωνησω δεν ειναι ambient. Το καθαρο ambient ειναι ως επι το πλειστον beatless, ή εχει πολυ διακριτκους ρυθμους και percussions. Πχ Steve Roach , Vir Unis, Brian Eno, Vidna Obmana, Biosphere, Robert Rich , Brian Lustmord κλπ.
Hol Baumann, Aes dana , Solar Fields κλπ παιζουν κυριως Psychill/Downtempo. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν καποια αλμπους, πχ το Season 5 απο Aes Dana ειναι κλασσικ για μενα, ή το Leaving Home απο Solar Fields
Shpongle και αυτοι στην Psychill εμπιπτουν, εμενα μ'αρεσει μονο το πρωτο τους και για μενα ειναι overrated/overhyped ...
Erm, Γενικά οι Mushroom γαμάνε οτιδήποτε μπορεί να αναφερθεί εδωμέσα οπότε δεν τους ανέφερα καν. Μαζί με juno reactor.
Ikono ρωτάω γιατί μένω σχεδόν μπραχάμι :P
Απο IM για μενα γαμαει μονο το πρωτο του αλμπουμ, The Gathering. Τα υπολοιπα τα βλεπω ψιλοαδιαφορα, ενω τα πιο προσφατα τους, ξεκαθαρο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και POP TRANCE για να βγαλουν εξτρα φραγκα για να συντηρουν το cocaine habit τους? Καπως ετσι. Πραγματικα τα τελευταια των IM θυμιζουν πολυ περισσοτερο παραγωγες Παπαριζου, παρα ψυχεδελικης τρανς, και πιστεψτε με ΔΕΝ τρολλαρω.
=-=-=-=
VidnaObmana
01-08-2011, 18:08
Εδω κυριως προτασεις
για παλιό goa με ωραία σνεράκια έχετε να προτείνετε κάτι?
Δες και παραπανω, θα παραθεσω και καποια youtubes oldskool psychedelic goa trance στο τελος
VA - Distance To Goa Vol 1
Τhe Infinity Project - Feeling Weird
Mfg [1996] The Prophecy
MFG - Project Genesis
Shiva Chandra - Spicy Moments [παει ενα κομματι χορευτικο με beat, ενα πιο χαλαρο chilled]
Chi-A.D. - Infinitism
Blue Planet Corporation - Blue Planet
Hallucinogen - The Lone Deranger
Dimension 5 - Second Phaze [Αρκετα μελωδικο]
Oforia - Delirious [ Μηχανικος, "σκληρος" ηχος]
The Green Nuns of the Revolution - Rock Bitch Mafia
Shakta - Silicon Trip
Elysium - Monzoon
Man With No Name - Moment Of Truth [ Πιο χαλαρο background music oχι τοσο χορευτικο, πιστευω
θα αρεσει σε ολους σας]
California Sunshine WONDERLAND [Και αυτο με πολλες μελωδιες]
x-dream_-_trip_to_trancesylvania-1996-
Cosmosis - Cosmology (1996) [Μελωδικο UK στυλ και αυτο πιστευω θα αρεσει και στους οχι τοσο
σκληροπυρηνικους]
Cydonia_-_In_Fear_Of_A_Red_Planet-(Remastered)-2003-UPE[παλιο αλμπουμ εγινε remastered το
2003, αρκετα σκοτεινος ηχος, ενα απο τα 2 μελη ειναι ο Dinos Psaras]
Electric_Universe_-_One_Love-1995-MS
Jaia - Blue Energy
Prana - Geomantik [ Ιαπωνες :D]
Asia 2001 - Amazone
Juno Reactor - Bible Of Dreams [Η μουσικη του τελευταιου ΜΑΤRIX στο τελος απο Juno Reactor
ειναι ;) ]
Pleiadians - IFO
Pleiadians - Family Of Light
crop_circles_-_full_mental_jackpot_ep_aura001-ep-1996-
Crop_Circles_-_Lunar_Civilisation_Aura003-Vinyl-1996-
["πρωτογονος"(με την καλη εννοια :D) ηχος yet σιγουρα διαμαντιa]
Etheral - Anima Mundi [ Kαινουρια σχετικα κυκλοφορια , με καθαρη/κρυσταλλινη παραγωγη, ωραιες
μελωδιες και "βαθυ" ηχο.
Τranswave - Helium
Amanite FX [δεν εχω ακουσει καποιο ολοκληρο αλμπουμ τους, τα κομματια τους που εχω ακουσει
ειναι αρκετα καλα και "pure goa trance"]
=-=-
Κλεινοντας, για μενα οποιος δεν μπορει να αναγνωρισει κατι στα διαφορα ειδη της ψυχεδελικης
τρανς, αλλα απλα αφοριζει, χοντρικα εμπιπτει σε 2 κατηγοριες
1) Οντως δεν εχει ακουσει κατι καλο και αξιοπρεπες περα απο το (κατα 80% ) εκτρωμα που
λεγεται full-on
2) Δεν εχει καταφερει να συνδεθει με τη μουσικη/ δεν ξερει να την ακουει.
Θα ποσταρω ενδεικτικα καποια youtubes απο καθε υποειδος της psytrance, και ισως δωσω και
ορισμενα λινκακια στο τελος(Δε νομιζω να απαγορευεται απο τους κανονισμους του φορουμ, ουτως
ή αλλως σχεδον ολα ειναι σχετικα παλια ή/και οι δημιουργοι τους δεν εχουν ιδιαιτερο προβλημα
με τη διαδοση τους)
(Oldskool) Goa Trance
_eiEwz5Gksg
75QW6ODZ9ro
pDson0MVH6c
TECH-TRANCE/PSY-TECH
b0NdCetXG9s
SUOMI/FINNISH PSY/SPUGEDELIK
rI104dvnA7s
_TtdWzqHlkY
Dark Psy/ Dark Psychedelic Trance
TSHpcKDLOos
MZJPa0D-m4U
Full-On Psychedelic Trance
Thi2FXdFkfM
=-=-=-
Τα λινκς που ειπα
Καταρχην ενα ψυχεδελικο dub/psy-ambient/psy chill σουηδικο
VA - Schlabbaduerst Rekkods Vol 6 (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/VA_-_Schlabbaduerst_Rekkords_0
6-2004-gEm.rar)
Battle Of The Future Buddhas - Demonoizer (2002) (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/Battle_Of_The_Future_Buddhas_-
_Demonoizer-2002-PsyCZ.rar) -
Σκοτεινο ψυχεδελικο τρανς
Trimada - Left Behind (2008) (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/Trimada+-+2008+-+Left+Behind.rar) - Σκοτεινο tech-trance
VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 6 (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/VA_-_Schlabbaduerst_02-2000-gEm.zip) - Σουηδικο underground psy/goa trance
VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 5 (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/VA_-_Schlabbaduerst_Rekkords_5-2003-PsyCZ-VBR.zip) - Σουηδικο forest psy
VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 2 (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/VA_-_Schlabbaduerst_02-2000-gEm.zip)
VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 1 (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/va_-_schlabbaduerst_01-2000-gem.zip)
VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 3 (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/VA_-_Schlabbaduerst+003+%282001%29.rar)
(Δειτε σε παρακατω σελιδα για Review/αφιερωμα στο Schlab)
=-=-=-
Drumsick
01-08-2011, 18:34
Θάνατο στη τρανς και τους τρανσάδες. Κουμπωμένα μαλακιστήρια που πήραν παραδόσεις αιώνων, τις βάψανε με φωσφοριζέ χρωματάκια και τις εκφυλίσανε πέρα από κάθε φαντασία.
VidnaObmana
01-08-2011, 18:48
Θάνατο στη τρανς και τους τρανσάδες. Κουμπωμένα μαλακιστήρια που πήραν παραδόσεις αιώνων, τις βάψανε με φωσφοριζέ χρωματάκια και τις εκφυλίσανε πέρα από κάθε φαντασία.
Οπου φτανει η αντιληψη του καθενος! Αν και αν διαβαζες το παραπανω ποστ μου, δεν διαφωνουμε ΤΟΣΟ , απλα εγω εχω αναγνωρισει το μερος της που ξεφευγει απο φωσφοριζε χρωματα και κλισε
δεν ξερω τρανς τεκνο ντισκοτεκ αλλα αν εχεις διαθεση φιλος συνεχισε με τετοια ποστας.
metamelia1
01-08-2011, 18:51
Μια ειναι η υπεργαλαξιακη κομματαρα.
http://www.youtube.com/watch?v=kKO9h-gG4Qg
Drumsick
01-08-2011, 19:52
Οπου φτανει η αντιληψη του καθενος! Αν και αν διαβαζες το παραπανω ποστ μου, δεν διαφωνουμε ΤΟΣΟ , απλα εγω εχω αναγνωρισει το μερος της που ξεφευγει απο φωσφοριζε χρωματα και κλισε
Και πολύ καλά κάνεις. Δεν αμφιβάλλω πως ανάμεσα στα σκατά θα υπάρχουν και αξιόλογα πράγματα, δεν έχω ασχοληθεί με το είδος, δεν ξέρω. Η όλη σκηνή και η υποκουλτούρα της όμως (ειδικά μετά από προσφατη εμπειρία σε τρανς φεστ) μου φέρνει εμετούλη.
δεν ξερω πολλα αλλα τα πρωτα ρεηβς απ οσο εχω διαβασει ησαν πολυ καλη φαση κ ειχαν σαν σλογκαν{λολ} σεβασμος-αποδοχη-κατανοηση η κατι τετοιο.
VidnaObmana
01-08-2011, 20:04
@ sod Αυτο ειναι το νεοχιππικο PLUR (Peace Love Unity Respect)
@ Drumsick : Στο Aurora πηγες? Τοτε λογικο. Του εξωτερικου (πχ Ozora) ειναι αρκετα καλυτερα.
Οπως νιωθεις εσυ για την psy trance νιωθω εγω για τη μεταλ
Drumsick
01-08-2011, 20:07
Ήρθες στο κατάλληλο φόρουμ τότε! ...
Δεν έχει σημασία που πήγα, οι τρανσάδες είναι ένας εμετός. Αυτό το prana που πόσταρες πάντως δεν ειν' κακό.
VidnaObmana
01-08-2011, 20:11
Ήρθες στο κατάλληλο φόρουμ τότε! ...
Δεν έχει σημασία που πήγα, οι τρανσάδες είναι ένας εμετός. Αυτό το prana που πόσταρες πάντως δεν ειν' κακό.
Βασικα προφανως και εχει σημασια που πηγες. Τρανσας απο τρανσας ειναι διαφορετικος, οπως και μεταλας απο μεταλας, πανκης απο πανκης, κτλπ... U get the drift, right ? Γενικα δεν συμπαθω τις γενικευσεις, ζω για την εξαιρεση.
metamelia1
01-08-2011, 20:13
Ακριβως αυτο. Δε μπορεις να γενικευεις μια ολοκληρη υποκουλτουρα με βαση 5-10 συγκεκριμενους βλακες σε ενα συγκεκριμενο μερος που γνωριζεις εσυ. Ο καθενας ειναι διαφορετικος, και σιγουρα υπαρχουν καλυτερες προσωπικοτητες και φασεις.
VidnaObmana
01-08-2011, 20:21
Ακριβως αυτο. Δε μπορεις να γενικευεις μια ολοκληρη υποκουλτουρα με βαση 5-10 συγκεκριμενους βλακες σε ενα συγκεκριμενο μερος που γνωριζεις εσυ. Ο καθενας ειναι διαφορετικος, και σιγουρα υπαρχουν καλυτερες προσωπικοτητες και φασεις.
Ακριβως αυτο. Στο www.psynews.org ειχα γνωρισει πολλα ενδιαφεροντα τυπακια απο ολο τον κοσμο, και ετεροκλητο κοσμο , με κοινο κυριως το ακουσμα ψυχεδελικης τρανς (και σε δευτερεουσα φαση, την χρηση ψυχεδελικων ουσιων). Πολυ καλα ατομα, γενικα αντικονφορμιστες, σκεπτομενοι, και κατα της κυριαρχης κουλτουρας και κοινωνικου προγραμματισμου που δεχομαστε.
metamelia1
01-08-2011, 20:49
Oh, the internets...ποσα πραγματα μπορεις να μαθεις, ποσα ατομα μπορεις να γνωρισεις, ποσο ευκολα μπορουν να διευρυνθουν οι οριζοντες σου! Πως υπαρχει η δυνατοτητα να γνωρισεις το_αλλο_σου_μισο που βρισκεται χιλιομετρα μακρια... Δεν ειναι λυπηρο να μας περιοριζει το μερος στο οποιο ζουμε, να καταφευγουμε σε αντιληψεις-στερεοτυπα, να συμβιβαζομαστε με το περιβαλλον μας; Πως θα ηταν οι ζωες μας χωρις το...ιντερνετς! Oh, the sadness...
Marillion
01-08-2011, 22:15
εντωμεταξυ σαυτους τους prana που πόσταρες στην προηγούμενη σελίδα, δεν παίζει ένας απ'τους eat static μέσα και κατεπεκτασιν τους παλιούς καλούς όζρικ;
εντιτ : και οι shakta μήπως είναι του seaweed; πάλι των όζρικς ουδεμία σχέσις με την punk grunge υπερμπάντα
ωραίος κηπ εμ κομιν σε μορφή youtube γιατί για νακούσω άλμπουμ ολόκληρο δεν με βλέπω.
VidnaObmana
01-08-2011, 22:24
εντωμεταξυ σαυτους τους prana που πόσταρες στην προηγούμενη σελίδα, δεν παίζει ένας απ'τους eat static μέσα και κατεπεκτασιν τους παλιούς καλούς όζρικ;
εντιτ : και οι shakta μήπως είναι του seaweed; πάλι των όζρικς ουδεμία σχέσις με την punk grunge υπερμπάντα
http://www.last.fm/music/prana
Prana are Tsuyoshi Suzuki, Nick Taylor, and Andy Guthrie, a goa trance project from Japan.
Κυριως ο Tsuyoshi ειναι η ψυχη του προτζεκτ παντως
Ισως μπερδευεσαι επειδη υπαρχει ενα κομματι απο Eat Static με τιτλο Prana. Ειναι ωραιο και το ακουσα για πρωτη φορα πολλα χρονια πριν.
m8BOUtKe2dg
=-=
Οσο για τον Shakta
http://www.discogs.com/artist/Shakta
Sebastian James Taylor
=-=
ωραίος κηπ εμ κομιν σε μορφή youtube γιατί για νακούσω άλμπουμ ολόκληρο δεν με βλέπω.
Κατεβασε καποια απο τα ετοιμα λινκς που εδωσα
P.S Μιας και ακους Punk-metal Απο την υπογραφη σου, πες καμμια μπαντα με παρομοιο ηχο με Turbonegro. ΤΟ κομματι Ride with Us απο το Scandinavian Leather γαμαει ( loved @ last.fm)
θα συγκρατηθω και δεν θα κανω ποστ κατακεραυνοσις
θα φανω δυνατος...
VidnaObmana
01-08-2011, 22:28
^ Οχι κανε
Αλλα οχι oneliners κ αφορισμους
500 λεξεις τουλαχιστον, εγω ξεπερασα το οριο X 1,5
Marillion
01-08-2011, 22:32
ναι έχεις δίκιο. με γρήγορη ερευνα βρήκα ότι το project του seaweed λέγεται moksha (δυσκολευομαι να μην αναφερθώ στο πρώτο πράγμα που μου ρχέται στο μυαλό διαβάζοντας το). με τέτοια ονόματα πως να μην μπερδευεσαι
για το αλλο που με ρωτάς πάνε άκου ότι έβγαλαν οι supersuckers στην sub pop. αλλά τι πανκ μεταλ για τέτοιο πάνε ακου κανα diskelma (d-beat είναι αλλά έχει καυλερά leads)
ner469H3OJY
για κάνα τέτοιο είμαι μέσα...θυμίζει παλιά ΤΟΥΜΠΑΡΑ, οι φωτοβολιδες να πεφτουν βροχή, και ατμοσφαιρα ζουγκλας....μεταπτυχιακο στις καγκουριες,διδακτορικο στην τζινα με νιτρο.
VidnaObmana
01-08-2011, 22:36
ner469H3OJY
για κάνα τέτοιο είμαι μέσα...θυμίζει παλιά ΤΟΥΜΠΑΡΑ, οι φωτοβολιδες να πεφτουν βροχή, και ατμοσφαιρα ζουγκλας....
Απαπαπα νιτζονοτ ή οπως το λεγανε στην ελλαδα uplifting aka τσιφτετελικ
Οτι πιο ντροπιαστικο εχει βγει συγγενικο με το ειδος...!
τσιφτετελοτρανς ρε μαν.αγνη καγκουρια.
γιατι ειμεθα της κουλτουρας.
Marillion
01-08-2011, 22:43
=-=-
πανκη πότε βγαίνει νέο estranged ρε!
=-=-
VidnaObmana
01-08-2011, 22:45
=-=-
πανκη πότε βγαίνει νέο estranged ρε!
=-=-
Το The Subliminal Man LP γαμαει, συμπτωματικα μολις το ακουω!
Autistic Youth και Young Offenders επισης πολυ καλοι ... Ψαχνω και αλλους σαν αυτους. Που ειναι κανα τετοιο πανκ θρεντ τετοιου στυλ ?
Marillion
01-08-2011, 22:48
ολοένα και πιο συμπαθής ο νέος γιούζερ. έχει διάφορα θρεντς αλλά το search δεν βολευει για να σε βοηθήσω στα γρήγορα. περίμενε λίστα σε δύο λεπτά απ΄τον 2φορές αποπάνω σου
μαριλλιον, μαλλον ιανουαριο λενε.
λιστα ψιλοβαριεμαι να δωσω, αλλα κανε ενα σεαρτς στα αλμπουμς, θα βρεις πολλα και καλα.
ikonoklast
01-08-2011, 23:12
Βασικά το psy πάντα ήταν ΜΟΝΟ καγκουριά και κύκλοι και αυτό ακριβώς γαμούσε με τη φάση. Όλοι εσείς οι βλάκες που ακούτε psytrance αλλά σνομπάρετε απλιφτινγκ, "full-on", isra ή ό,τι άλλη καγκουριά υπάρχει απλά δεν είστε τρου πσαηκεντελάδες, δε ζήσατε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ εποχή 95-98, δεν έχετε βάλει φωσφοριζέ κορδόνι στο FILA μποτάκι, δε γουστάρετε μπάλαμπαλιμπαλο και μπούμπλε-καν και μπορείτε να ξοδέψετε εκατό ώρες να λέτε λέξεις όπως «ψυχοτρόπα», «ηχοτόπια», «διαζεπάμη» αλλά δεν έχετε καθίσει ποτέ να σνιφάρετε τη τζίνα απο το βρεμμένο μανίκι του φλάι (φορεμένο ανάποδα με το πορτοκαλί έξω).
Αληθινό πσαικεντελικ:
http://www.youtube.com/watch?v=of12uwpfu-U
^ Το παραπάνω το βάζω μόνο και μόνο γιατί η κλοπή του είναι το καλύτερο κομμάτι όλων των εποχών:
http://www.youtube.com/watch?v=PNpBELf2g1g
http://www.youtube.com/watch?v=V_Mm2It0rcQ
http://www.youtube.com/watch?v=A_Wd2qoYOQg
VidnaObmana
01-08-2011, 23:15
^ ΤΟ Nilaya γαμαει.
Τα υπολοιπα απαραδεκτα εκτος απο τους Νταρμα που ηταν καπως πιο ποιοτικοι αλλα κ παλι δεν ακουγονται ΠΛΕΟΝ.
Και ναι στο γυμνασιο ακουγα κ κατι τετοιο Uplifting αλλα με το που ακουσα goa και μυηθκα δεν ξανακουσα αυτο το αθηναικο ρεζιλικι.
Α, και εχω κανει τζινα, ειναι σαν να τριπαρει καθυστερημενος
ikonoklast
01-08-2011, 23:31
μμ. Πέρα απ' την πλάκα το nilaya είναι όντως ωραίο κομμάτι, δεν ακούω το είδος, οι αστραλ μου αρέσουν και μένα (μαζί με Talamasca, Astrix) στα τελευταία τους είχαν βγάλει ένα δισκάκι με 10 επιλεγμένα ρεμιξ σε κομμάτια τους.
Είναι κοντά στο progressive γι' αυτό μου άρεσε, τα περισσότερα είναι πολύ δυνατά, μπορεί και να το χω ξαναπει στο θρεντ.
http://s.dsimg.com/image/R-319160-1304540625.jpeg
http://www.youtube.com/watch?v=0X_J3bKH1MI
VidnaObmana
02-08-2011, 01:00
Προτιμω το original απο τα remixes γενικα (για το συγκεκριμενο)
Talamasca μαρεσανε τα παλια του, Astrix ειναι η psy trance που ειναι κατ'ευφημισμο 'psy' και ως συνεπεια δεν τη γουσταρω.
Επισης να πω , για οσους βρισκουν ακαλαισθητη την κουλτουρα της ψυχεδελικης τρανς (fractals,μανιταρια,βουδες κλπ), το πρωτο ψυχεδελικο κυμα των 60ς+ ειχε απιστευτα πιο κιτς αισθητικη κατα τη γνωμη μου
Για μενα η ψυχεδελικη τεχνη εχει προσφερει αρκετα - πχ τσεκ Erowid ARt Vault
http://2.bp.blogspot.com/_JSIcjwBczLg/SX47XGy5xBI/AAAAAAAAA64/Ual-g9LRQFI/s400/blue_urlich_gebilde1.jpg
Και μιας κ ειστε μεταλα,
Alex Grey
Tool
Connect the dots ;)
http://4.bp.blogspot.com/_UXXtCpkeKiA/SVC1M4dCYjI/AAAAAAAAG_c/Pzy2p7c9obg/s400/alexgrey-hand.jpg
ποσο αγραμματος βουνισιος τετραποδος εισαι ρε?
ποση αμπαλοσυνη πια?
VidnaObmana
02-08-2011, 01:05
ποσο αγραμματος βουνισιος τετραποδος εισαι ρε?
ποση αμπαλοσυνη πια?
Το οτι με κραζεις μου λεει οτι ειμαι στο σωστο δρομο αλανι
Αν συμφωνουσαμε - τοτε θα ψαχνομουν
το να λες ''πρωτο κυμα'' οτι εγινε στα 60ς δειχνει παντελη αγνοια του αντικειμενου
περιμενω λιστα spacerock και krautrock να παθω γαστρορραγια απο τα γελια
αιντε...
VidnaObmana
02-08-2011, 01:41
Ωραια για αυτο, αλλα μιλαω για τη μουσικη κυριως, η ψυχεδελεια τοτε εμφανιστηκε κυριως. Αν οχι, διαφωτισε μας γκουρου μηδενικε. Και προφανς μιλαω για την ψυχεδελεια ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ , οχι γενικα, γιατι αυτο ειναι που μας ενδιαφερει. Αλλιως γενικοτερα η ψυχεδελεια υπαρχει απο το 40 ξερω γω, ή πολυ πιο πριν, σε κεντρικη/νοτια αμερικη, σιβηρια και αφρικη.
Ποτε δεν το παιξα ειδικος σε space & kraut , αντιθετα καποιοι απο σας εκφραζετε αποψη με υφος 1000 καρδιναλιων για ειδη στα οποια απλα εχετε ξυσει την επιφανεια - και ακομα κ για αυτο αμφιβαλλω
κι εγω για την μουσικη μιλαω...δεν με ενδιαφερουν οι παρατρεχαμενοι που χωθηκαν γιατι οσμιστηκαν ΛΑΟ και πελατες (βλεπε gurus,new age απατεωνισκους,μυστικιστες της πουτσας κλπ κλπ)
το psy trance παναηρ εχει μια σοβαροτατη ελλειψη...λεγεται καλλιτεχνικη δημιουργια
ειδος μουσικης το οποιο εχει ως βαση την στειρα τυποποιηση και ακομα χειροτερα την ''επιστημονικοποιηση'' της μουσικης δεν μπορει και δεν εχει σχεση με την ψυχεδελεια
ολοι εσεις οι ''ψυχοναυτες'' (αμα σας στερησουν το καυσιμο νοικοκυρες ειστε βεβαια) αμα ακουσετε το Dark Star πιθανοτατα να γελαστε και να πειτε οτι ειναι ενα blues/country
το αστειο ειναι οτι σε αυτο και στην συγκεκριμενη μπαντα μεταξυ αλλων οφειλετε την υπαρξη σας...α και στο ''κατσαπανκ'' που τοσο ευκολα σνομπαρετε
ο ορος rave ειναι κλασικος 60ς
τα φρακταλς το ιδιο αλλα με αλλη μορφη (τι να κανουμε δεν ειχαν Mac τοτες)
και ποσα αλλα που τα βρισκουμε στην τσιρκοκουλτουρα σας...την οποια καποια χαζεμενα πιστεψαν οτι εσκασε ως επανασταση ενω λειτουργουσε τοσα χρονια ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ και υπογεια
δε θελω να γραφω...πονανε τα δαχτυλα μου αυτην την στιγμη
δακρυζουν τα νυχια μου που πληκτρολογω σε ενα θρεντ για την psy και τα ρομποτς της
εσυ συνεχισε να εξερευνεις την φαρμακοδυναμικη και τους κατεστραμενους νευρωνες σου...ποτε δεν θα αντιληφθεις γιατι ο Captain Beefheart ηταν ψυχεδελικος χωρις διαστημικες κλανιες και spirals
VidnaObmana
02-08-2011, 02:58
Τωρα τι απαντηση να δωσω σε ενα ποστ που μιλαει σε β' πληθυντικο και κανει ενα σωρο μαντεψεις για τον συνομιλητη?
Φυσικα και υπαρχει (υπηρχε εστω, αν προτιμας) καλλιτεχνικη δημιουργια και ποικιλομορφια ΚΑΙ πρωτοτυπια στο psytrance, ολα τα μεγαλα ονοματα-πρωτοποροι εχουν το δικο τους ξεχωριστο στυλακι το οποιο διακρινεται απο χιλιομετρα
Επισης παλι δεν καταλαβα που ηταν το λαθος μου οταν αναφερθηκα στα 60ς ως την πρωτη φορα που συνανταμε ψυχεδελεια στη μουσικη. Η αισθητικη δεν ειναι τοσο διαφορετικη και ξερω αρκετους που βρισκουν πχ τους MFG ψυχεδελικους, βρισκουν ΚΑΙ τον Captain Beefheart ψυχεδελικο ...
Προσωπικα εμενα δεν μ'αρεσει ,not my cup of tea, παρολα αυτα, και εδω η κυρια διαφορα μας, κατανοω το γιατι καποιοι το θεωρουν ψυχεδελικο. Εσυ δεν δειχνεις να κατεχεις αυτη την ικανοτητα, του να αποδεχεσαι οτι η ψυχεδελεια ειναι σε μεγαλο βαθμο και κατι το προσωπικο.
Δυστυχως ποτε σου δεν θα αντιληφθεις οτι και η ηλεκτρονικη μουσικη, στη συγκεκριμενη περιπτωση η τρανς, μπορει να ειναι ψυχεδελικη.
Αν δεν μπορεις εσυ να αντιληφθεις γιατι ειναι ψυχεδελικοι οι MFG, πραγματικα λυπαμε για σενα γιατι δεν ξερεις τι χανεις και δεν μπορεις να καταλαβεις αυτη τη μουσικη.
Και ξερεις ποιο ειναι το κωμικοτραγικο ? Αναγεις το προσωπικο σου γουστο και την προσωπικη σου αντιληψη σε αντικειμενικο καθολικο κανονα.
Οσο για το ποιος οφειλει την υπαρξη του σε τι, παρθενογεννεση δεν συναντιεται ΣΥΧΝΑ στην τεχνη. Αλλα και παλι, το ψυχεδελικο τρανς οφειλει την υπαρξη του κυριως σε πρωιμες ηλεκτρονικες μουσικες παλαιοτερων χρονων, οταν οι οροι trance/house/techno δεν υπηρχαν αλλα υπηρχε ενιαιο πραγμα και οχι στο .... κατσαπανκ.
Οσο για το αν καποιος ειναι μυστικιστης της πουτσας,απατεωνας ,νεο-σαμανος ή οτιδηποτε είναι μεγαλη κουβεντα και δεν ταιριαζει εδω.
Και γω νιωθω περιεργα που μπαινω στον κοπο να απαντησω σοβαρα οταν παιρνω αφορισμους, β' πληθυντικο, γενικευσεις και ανακριβειες παντα με υφος παντογνωστη και γκουρου της μουσικης
Στην τελικη, οι μουσικες υπαρχουν κ μιλανε απο μονες τους, εγω με τα ποστς μου εδω καταφερα πανω κατω να δειξω οτι υπαρχει και αλλη πλευρα, και υπηρξε σχετικη ανταποκριση.
Για τους κατεστραμμενους νευρωνες, αν ειχες ασχοληθει θα ηξερες οτι δεν καταστρεφουν ολες οι ουσιες νευρωνες - το αλκοολ τους καταστρεφει αν δεν κανω λαθος, το ιδιο και πολλες αλλες ουσιες. Το οτι μπορει να προκαλεσουν καποιες ψυχολογικη ζημια δεν σημαινει οτι καινε κυτταρα ή συναψεις, μπορει απλα να παρεμβαλλονται σε διαφορετικους μηχανισμους.
Περι στερησης καυσιμου, εδω και 3 χρονια η μονη ουσια που βαζω μεσα μου ειναι η μπυρα - παραμενω ψυχοναυτης αυτη τη φορα κυριως απο τη μερια της νευροεπιστημης
απο το κατσαπανκ βγηκαν οι Here & Now,TreaTmenT και οι Ozrics...οι κατσαπανκηδες ηταν αυτοι που κατεκλησαν το Stonehedge στα 80ς πολυ πριν σας μαθουν την αμφεταμινα διαιτης και μιληστε για καλοκαιρια αγαπης και κουραφεξαλα (ουτε ποτε ειναι το κανονικο καλοκαιρι της αγαπης ξερετε ρε μπουνταλαδες...που πατε να μπλεξετε?)
φυσικα και ΔΕΝ υπαρχει τεχνη στο σεργι σας...αν υπηρχε θα ειχατε στα 20 χρονια που κραταει το αστειο διαφορετικες μορφες εκφρασης,εδω ακομα θυμαμε τον σαματα που ειχε γινει οταν οι Juno Reactor (παιδακια) βαλαν κιθαρες...γελαει το συμπαν με την ανοιχτομυαλια σας
στα 60ς υπηρχαν οι Kaleidoscope οι αμερικανοι και οι αγγλοι...ιδιο ονομα απο διαφορετικους πλανητες μουσικη,οι 13th Floor Elevators και οι Moby Grape...ασσυληπτα πραματα για νεαρους που θαμπωνοντε απο την ψηφιακη παπαριτσα
οσο για το ποτε εμφανιστηκε η ψυχεδελεια στην μουσικη...
μην αυταπατασε...ο ανθρωπος απο παλια εκανε του κεφαλιου του και τα γαμουσε ολα οταν τον επιανε ο διαολος
στα 60ς το εκανε ανευ φοβου να τον βγαλουν κακοποιο η μαγισσα
ανοιξε το πιθηκισιο μυαλουδακι του και μετετρεψε τα blues/country/surf/pop whatever σε κατι δικο του,προσωπικο,με τις πενιχρες εμπειριες οχι απαραιτητα μετα απο χρηση ουσιων,αλλα επηρρεασμενος απο την περιρρεουσα ατμοσφαιρα...αυτο λεγεται ποπ κουλτουρα και ΑΓΑΠΑΜΕ την αμερικαναρα γι'αυτο
γιατι κατεβασε την ''εμπειρια'' στον λαο και την εκανε απτη...τερμα οι beat πουστηδες πειραματιστες...ολα στην φορα
και απο ΟΛΟ αυτο το πραμα εχουμε τα οσα γαμημενα ακουμε τωρα
οποτε μην μιλας για πρωτο κυμα κλπ
ξεκολλα το σκατιαρικο σου απο τις παλαβοινες και δες την μουσικη ως ΜΟΥΣΙΚΗ
και ξεκολλα με την ηλεκτρονικη μουσικη...ακουμε πολλοι εδω μεσα απλα οχι τα ανουσια χλαμπατσιμπαλα
VidnaObmana
02-08-2011, 11:25
φυσικα και ΔΕΝ υπαρχει τεχνη στο σεργι σας...αν υπηρχε θα ειχατε στα 20 χρονια που κραταει το αστειο διαφορετικες μορφες εκφρασης
Μα προφανως και υπαρχουν.Οπως σου πα και δεν απαντησες διαφορα γνωστα ονοματα φτιαξαν το δικο τους στυλ, και περα απο αυτο, με την παροδο του χρονου ξεπηδησαν 4-5+ διαφορετικα subgenres.
Περα απο αυτο μεχρι στιγμης υπαρχει διαχρονικοτητα, πολλα απο οσα εχουν βγει 93-2000 εχουν πολλους ακροατες και σημερα.
Οσο για τις κιθαρες στην psytrance, στις περισσοτερες των περιπτωσεων ειναι για τον πουτσο, με ελαχιστες εξαιρεσεις.
Οταν λεω κατσαπανκ αναφερομαι κυριως στο φτηνιαρικο ελληνικο πανκ οπως ειναι οι Ομιχλη πχ
Punk/Post-Punk/ΗC γενικα γουσταρω αρκετα πραγματακια
Περα απο Ozrics υπαρχει και το αλλο προτζεκτ, Eat Static, που μαζεψε τι μουσικες εχουν παιξει μεταξυ αλλλων
Αυτος που επαιζε πληκτρα στους Venom, εκανε το goa project Chi-A.D ,και πολλα αλλα τετοια παραδειγματα
και ξεκολλα με την ηλεκτρονικη μουσικη...ακουμε πολλοι εδω μεσα απλα οχι τα ανουσια χλαμπατσιμπαλα
Το ξερω οτι ακουτε, ουτε εγω ακουω μονο ηλεκτρονικη, ακουω και μη ηλεκτρονικα ειδη
Σου ξαναλεω το οτι εσυ τα γενικευις ως ανουσια χλαμπατσιμπαλα δεν σημαινει οτι ειναι τετοια, ειδικα αν δεν εχεις ακουσει τα διαμαντια του ειδους ... (ανεφερα λινκς παραπανω ,και ενδεικτικα ytubes).
Και μην μιλας παλι για το ER σε α' πληθυντικο γιατι αρκετοι απο δω μεσα γουσταρουν ΚΑΙ τα 'χλαμπατσιμπαλα' της ψυχεδελικης trance ;)
μην αυταπατασε...ο ανθρωπος απο παλια εκανε του κεφαλιου του και τα γαμουσε ολα οταν τον επιανε ο διαολος
Αυτο στο ειπα και εγω απο μονος
Για την ομοιοτητα αισθητικης μεταξυ 60ς και 90ς ψυχεδελικης τρανς, δεν βλεπω να σχολιασεις
Αρκει να δεις εξωφυλλα δισκων
http://farm4.static.flickr.com/3419/3387541588_2f91af8e93.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-rC7otAM4M_4/TiNoFXxLdVI/AAAAAAAAAEM/C1Zgbuh13Ig/s1600/ifo.gif
Τα παραπανω βεβαια δεν ειναι τοσο παρομοια, αλλα το δευτερο το θεωρω γαματο και ξεφευγει απο τα ανουσια και ανυπαρκτα στερεοτυπα που κατηγορειται την ψυχεδελικη τρανς και τους τρανσαδες
Ειναι ηλιθιο να κατηγορεις το ενα ρευμα και οχι το αλλο, γιατι εχουν παρα πολλες ομοιοτητες στην φιλοσοφια και τη νοοτροπια
Παντως πλεον γενικα τους 'hippies" με την αυστηρη εννοια του ορου δεν τους πολυσυμπαθω, σε αντιθεση με παλιοτερα
ξεκολλα το σκατιαρικο σου απο τις παλαβοινες και δες την μουσικη ως ΜΟΥΣΙΚΗ
Αυτο ακριβως πρεπει να κανεις εσυ πιστευω
Και προφανως και δεν απαντας σε ολα οσα σου γραφω αλλα εθελοτυφλεις
02-08-2011, 13:15
η συμβολή του ψυχεδελά μπλακμεταλά στο θρεντ
http://www.youtube.com/watch?v=PhAfrimzfyE
ikonoklast
02-08-2011, 15:35
Για την ομοιοτητα αισθητικης μεταξυ 60ς και 90ς ψυχεδελικης τρανς, δεν βλεπω να σχολιασεις
Αρκει να δεις εξωφυλλα δισκων
http://farm4.static.flickr.com/3419/3387541588_2f91af8e93.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-rC7otAM4M_4/TiNoFXxLdVI/AAAAAAAAAEM/C1Zgbuh13Ig/s1600/ifo.gif
Βάλτου φωτιά και κάψτο είναι το ζήτημα.
Το πάνω είναι Bonny MacLean, είναι πολύ γνωστή γιατί έχει κάνει μια σειρά από τα posters για το Fillmore Auditorium (http://www.dking-gallery.com/store/BG.html) του Bill Graham στα τέλη 60s, όλα πολύ αξιόλογα και πολύ ενδεικτικά της τότε εποχής. Σε διάφορα θα βρεις στοιχεία απο άλλα καλλιτεχνικά ρεύματα, όπως πχ η αρ νουβό:
http://www.classicposters.com/images/BG89wm.jpg
Ένω άλλες δουλειές της θα σου φάνουν σχεδόν σύγχρονες γιατί έτσι κι αλλιώς η επιρροή του όλου ρεύματος είναι αρκετά μεγάλη και αναγνωρισμένη (http://www.moma.org/collection/artist.php?artist_id=8394). Αριστερά το έργο της, δεξιά σε εξώφυλλο για το ΟΖ (http://en.wikipedia.org/wiki/Oz_(magazine)), κλασικό ψυχεδελικό περιοδικό που έκοβε πόδια και παγίδευε ψυχές:
http://p2.la-img.com/531/13386/3979580_1_l.jpghttp://farm4.static.flickr.com/3606/3500592704_7c730e6362_z.jpg
Με άλλα λόγια μπορείς να πεις αρκετά πράγματα για τη συγκεκριμένη καλλιτέχνις άρα εξορισμού είναι μια αξιολόγη τέτοια, όπως βέβαια και το όλο ρεύμα στο οποίο ανήκει. Το αποκάτω που βάζεις τώρα είναι ένα κουράδι μπροστά σε αυτά. Αν έβρισκα τον τύπο που το έφτιαξε θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες και για τα ακαθόριστα σκατά απο πίσω και για την κουραδογραμματοσειρά. Εν ολίγοις τα περισσότερα στοιχεία της αισθητικής της ψαριτρανς είναι κακοπιξελιασμένα μονταζ απο fractals, επιληπτικά χρώματα, τραγικά κιτς ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες απο βούδδες, καλι, γιάντρα, μάντρα αττικής και στην πιο δημιουργική της πλευρά φρικαλέα illustrations με μανιτάρια, μάγους, παλάτια και κοσμικές σφαίρες. Αν εσύ βλέπεις την παραμικρή σχέση στα μεν και στα δε, έχεις καει απο κουμπιά.
Ra Pariah
02-08-2011, 15:38
Το αποκάτω που βάζεις τώρα είναι ένα κουράδι μπροστά σε αυτά.
ikonoklast
02-08-2011, 15:44
Είπε ο επικομεταλλάς. :dfinger:
VidnaObmana
02-08-2011, 15:48
Δεν τρωω κουμπια μεγαλε
Σχεση υπαρχει και αν δεν τη βλεπεις εσυ εχεις καει απο κουμπια (η εισαι μεθυσμενος) και εθελοτυφλεις.
Απλα για μενα δειχνετε τεραστια προκαταληψη (αν δεν τρολλαρετε πολυ, και εννοειτε εστω καποια απο αυτα που λετε) - ο πληθυντικος για σενα και τον 00i00- , παρουσιαζοντας υποκειμενικες αποψεις ως αντικειμενικες και θεσφατα.
Η αντικειμενικοτητα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο συνολο υποκειμενικοτητων, η συνιστωσα τους
Δηλαδη σοβαρα τωρα ρε μαγκα , οτιδηποτε υπαρχει στο Erowid Art Vault - VIsionary Arts vault (http://www.erowid.org/culture/art/) το θεωρεις σκουπιδι ?
Ή τον Alex Grey ας πουμε ?
Και πες οτι δεν σου σκαει καλα στο αυτι ή στο ματι, πρεπει να το υποβαθμισεις πληρως ωστε να νιωσεις ξερω γω μια παρακμιακη αισθηση ανωτεροτητας?
Πχ εγω απο μεταλ γουσταρω ελαχιστα πραγματα παρολο που εχω προσπαθησει να συντονιστω με τη μουσικη, ομως αναγνωριζω σε οσους το ακουνε οτι μπορει να το γουσταρουνε και γιαυτους να ειναι γαματη μουσικη. Αντιστοιχη ενσυναισθηση περιμενω και απο την αλλη πλευρα (και ευτυχως την εχω συναντηση σε πολυ κοσμο, βεβαια η δικια σας αντιληψη ισως να μην επαρκει).
Το μεταλ δεν το βλεπω ως κατι που σνομπαρω -πλεον- αλλα νιωθω οτι ΧΑΝΩ κατι , θα γουσταρα να εβρισκα περισσοτερο μεταλ που μου αρεσε γιατι θα ειχα πιο διευρυμενους μουσικους οριζοντας και μεγαλυτερη ποικιλια σε ηχοτοπία. Για μενα το ιδανικο στη μουσικη ειναι οσο το δυνατον περισσοτερη ποικιλομορφια αλλα σε συνδυασμο με καποια εκλεκτικοτητα. Δηλαδη δεν αναφερομαι στο αηδιαστικο "Τι ακους - Τα παντα!" , αλλα στο να μπορεις να ακους παρα πολλα ειδη διατηρωντας ταυτοχρονα καποια επιλεκτικοτητα ως προς το το θα ακουσεις απο τον καθενα.
Ευτυχως υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι που να μπορουν να εκτιμησουν τοσο πανκ και κραστ οσο goa trance και hiphop ή reggae και σε αυτους δινω απειρο respect.
02-08-2011, 15:54
θενκς μαν
ikonoklast
02-08-2011, 16:16
Καταρχήν σου είπα για το μουσικό μέρος ότι παρότι δεν το ακούω και έχω αγαπημένες παραστάσεις απο αυτό (τους φωσφοριζέ φράχται στο γυμνασίο) και μου αρέσουν κάποια πράγματα.
Δεν μίλησα για τη μουσική ούτε για το ποιός ήταν πρώτος ψυχεδελικός. Σου είπα δύο πράγματα για τα περι αισθητικής και συγγένειας που έθιξες και με βάσει το παράδειγμα που ανέφερες.
Δηλαδη σοβαρα τωρα ρε μαγκα , οτιδηποτε υπαρχει στο Erowid Art Vault - VIsionary Arts vault (http://www.erowid.org/culture/art/) το θεωρεις σκουπιδι ?
Ή τον Alex Grey ας πουμε ?
Κοίτα, οι τουλ είναι η αγαπημένη μου μπάντα, και ο adam jones και ο alex grey είναι καρακιτς αν τους κρίνουμε αυστηρα σαν εικαστικούς καλλιτέχνες.
Στο σαιτ που έδωσες, όχι, βλέπω μερικά που είναι ενδιαφέροντα στο κοντεξτ τους (τα περισσότερα είναι σκουπίδια). Αλλά το ζήτημα είναι πάρα πολύ περίπλοκο και η συζήτηση είναι μεγάλη και κουραστική. Θα σου πω για δύο που βρήκα τυχαία σε αυτό το erowind. Καταρχήν δες τι σημαίνει κιτς : http://en.wikipedia.org/wiki/Kitsch
Μετά πες μου αν αυτό το πράγμα που προσπαθεί να είναι νταλί δεν είναι ο απόλυτος ορισμός του:
http://www.erowid.org/culture/art/artists_f/images/archive/facon_scott_thesadaffair.jpg
Μετά δες αυτόν τον πίνακα (τον λέω και ενδιαφέρων προσωπικά):
http://www.erowid.org/culture/art/artists_d/images/archive/dyer_chriselflyer_peelingbodies.jpg
Και δες το κατάντημα του σαν εξώφυλλο κοσμοσις, με αυτές τις άθλιες γραμματοσειρές με τα shadows, πιο 90ς σαβούρα πέθανες:
http://media.share.ovi.com/m1/s/2618/aad853d082f6428f9e4e61adff3e9876.jpg
VidnaObmana
02-08-2011, 16:27
ikonoklast, ωραιος, βγαζουμε καποια ακρη σε αντιθεση με τον 00ι00, οκ για το μουσικο μερος.
Το συγκεκριμενο cosmosis ειναι κιτς οντως, αλλα η πρωτη εικονα που λες οτι μιμειται dali εμενα μ'αρεσει.
ΑΠλα το ποιντ μου ειναι οτι εξισου κιτς βρισκεις και στα 60ς/70ς
Και επισης ποιντ μου ειναι οτι βρισκεις καλα και στη συγχρονη ψυχεδελικη τεχνη
Πχ ο chris εχει φτιαξει κ αυτα
http://www.erowid.org/culture/art/artists_d/images/archive/dyer_chriselflyer_postapocalypticentitywaitingintheastralplane.jpg
Αν και παλι εχω την αισθηση οτι δεν θα σ'αρεσει
Ομως ακομα και αν δεν σ'αρεσει πρεπει να αναγνωρισεις το επιπεδο λεπτομερειας και το ποση δουλεια εριξε για να φτιαξει κατι τετοιο, οχι?
Τεσπα πολυ μ'αρεσει πχ ο Danny Gomez του οποιου η τεχνη θυμιζει πρωτογονες δημιουργιες
http://www.erowid.org/culture/art/artist/gomez_danny
http://www.erowid.org/culture/art/artists_g/images/archive/gomez_danny_discover.jpg
http://www.erowid.org/culture/art/artists_g/images/archive/gomez_danny_ladder.jpg
Τωρα για εξωφυλλλα psy , αυτa πως σου φαινεται ?:
http://www.swk623.com/img/Schlabbaduerst.JPG
Kai kapoia alla
http://img466.imageshack.us/img466/652/r54565011302412905ci.jpg
http://img11.nnm.ru/0/a/9/a/4/0a9a44d8d6d60990b7eb481ba1f7f579_full.jpg
http://img468.imageshack.us/img468/1442/electrypnose9es.jpg
Τεσπα οπως και με το μουσικο κομματι δεν εχω προβλημα να μην σ'αρεσει, εχω προβλημα με την προβολη της αισθητικης μας ως αντικειμενικης καθολικης και οικουμενικης
ikonoklast
02-08-2011, 16:49
Ομως ακομα και αν δεν σ'αρεσει πρεπει να αναγνωρισεις το επιπεδο λεπτομερειας και το ποση δουλεια εριξε για να φτιαξει κατι τετοιο, οχι?
Χεχ, όχι.
Στα εξώφυλλα που πόσταρες μόνο αυτό το derango βρίσκω κάπως αξιόλογο, μοιάζει με ραντομ μπλακμεταλ/νταρκ-αμπιεντ κυκλοφορία. Κατατάλλα κάποια πράγματα είναι καλύτερα απο άλλα σε αυτή τη ζωή (και στις άλλες, αν υπάρχουν).
VidnaObmana
02-08-2011, 16:53
Χεχ, όχι.
Γιατι οχι ?
=-=
Του Danny Gomez πώς τα βρήκες?
την 60ς αισθητικη την εχουν ξεπατικωσει και οι του stoner...
γραμματοσειρες,γυμνες πιπιτσες κλπ κλπ...αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι το 97,5% του stoner δεν εχει σχεση με την ψυχεδελεια
εγω ως νεανιας ειχα αρχισει την επαφη μου στις αρχες των 90ς οταν και γνωρισα τις μπαντες της Delerium...αυτο σταθηκε ενα εναυσμα να ασχοληθω λιγακι και με τα ακουσματα που διαμορφωσαν ολη αυτην την νεοψυχεδελικη αναβιωση που κραταει απο τις αρχες του 80
εσυ που οπως λες ακους ψυχεδελεια τι γουσταρεις απο τα 60ς? σε ξαναρωτησα και η ερωτηση μου δεν εχει να κανει με τεμεκ γνωσεις και αρχιδια αλλα θελω να καταλαβω τι θεωρεις εσυ κλασικο παραδειγμα 60s psych ηχου που εχει περασει και στην συγχρονη τγανς
επισης θα ηθελα να με πεις ποια ψυχεδελικα αλμπουμ της τελευταιας εικοσαετιας (οσα χρονια πανω κατω υπαρχει η τγανς τελοσπαντων) που δεν ειναι ηλεκτρονικα ακους και γουσταρεις
και εαν θελεις ριξε και μια ματια σε αυτο το θρεντ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?21732-%CE%9D%CE%B5%CE%BF%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Space-Rock) (μην το γαμησεις θα γινει της πουτανας γιατι)
οσο για τα εξωφυλλα και παλι...οριστε μερικα χαρακτηριστικοτατα
φρακταλς
http://www.kingbeerecords.co.uk/pics/large/the_kaleidoscope-side_trips-lp.jpg
μπλουζ του διαολου
http://www.google.gr/url?source=imglanding&ct=img&q=http://www.ravengarcia.com/wp-content/uploads/2010/03/Cream.jpg&sa=X&ei=4U04TuaFGYjHsgbX-6Qk&ved=0CAUQ8wc&usg=AFQjCNEksCD8p1dllJPomYwDQ5-u9DFBcA
ο διαολος και τα αποτελεσματα του
http://i.imgur.com/wQCSi.jpg
κ-χοουλ
http://i.imgur.com/l6G9D.jpg
δεν ξερω τι εσυ θεωρεις κακογουστο,αλλα δεν νομιζεις οτι για να κρινεις ενα cover art οτι θα πρεπεις να εχεις γνωρισει εστω αν οχι να κατανοησεις και το περιεχομενο του φακελου?
VidnaObmana
02-08-2011, 23:21
Θα σου απαντησω αντιστροφα - χαιρομαι που απαντας σε διαφορετικο υφος!
Ολα εκτος του τελευταιου μου φαινονται κακογουστα και ρε συ δε νομιζω οτι για να κρινω την αισθητικη ενος εξωφυλλου - εικαστικης τεχνης δηλαδη - πρεπει να εχω ακουσει και το αλμπουμ. Αν ισχυει αυτο δεν θα μπορουσες και συ να κρινεις το εξωφυλλο των Pleiadians αν δεν εχεις ακουσει ολο το αλμπουμ. Ειδικα τα 2 πρωτα εξωφυλλα ειναι πολυ κακογουστα για μενα, τα αλλα ειναι οκ.
εσυ που οπως λες ακους ψυχεδελεια τι γουσταρεις απο τα 60ς? σε ξαναρωτησα και η ερωτηση μου δεν εχει να κανει με τεμεκ γνωσεις και αρχιδια αλλα θελω να καταλαβω τι θεωρεις εσυ κλασικο παραδειγμα 60s psych ηχου που εχει περασει και στην συγχρονη τρανς
Απο μη-ηλεκτρονικη ψυχεδελεια δεν εχω εντρυφησει πολυ, αλλα θα σου παραθεσω καποια ονοματα απο 60ς/70ς που μ'αρεσουν , κυριως απο το psych rock κ το kraut rock. Οπως ξαναειπα δεν θεωρω μονο την γκοα ψυχεδελικη, ψυχεδελεια σε μενα (ή αν προτιμας καποιον λιγοτερο 'αυστηρο' ορο, trippyness) βγαζουν τα περισσοτερα IDM και Ambient και μεχρι και ορισμενα drum&bass.
επισης θα ηθελα να με πεις ποια ψυχεδελικα αλμπουμ της τελευταιας εικοσαετιας (οσα χρονια πανω κατω υπαρχει η τγανς τελοσπαντων) που δεν ειναι ηλεκτρονικα ακους και γουσταρεις
Σου απαντω μαζι κ τις 2 ερωτησεις ,τοσο για 60ς οσο και για τελευταια 20ατεια
Επισης δεν υποστηριξα οτι η ψυχεδελικη μουσικη των 60ς+ εχει αμεση σχεση με την ψυχεδελικη τρανς των 90ς+ !!! Οταν μιλησα για ομοιοτητες αναφερομουν κυριως σε φιλοσοφια/νοοτροπια/τροπο ζωης (hippies-neohippies, πολλοι απο τους ψυχεδελαδες των 60ς+ εδωσαν το παρον και στην αναβιωμενη ψυχεδελικη σκηνη των 80ςς), καθως και στην κλισε αισθητικη της ψυχεδελειας (φρακταλς καλειδοσκοπικες εικονες , εικονες που μιμουνται psydrugs visuals κλπ). Και αν δεν εχει γινει σαφες, το ξανατονιζω οτι δεν με εκφραζει αυτη η στανταρ αισθητικη απαραιτητα , την ψυχεδελεια την αντιλαμβανομαι περα απο τετοια κλισε , και οχι τοσο επιφανειακα ωστε να εστιαζω στo visual κομματι της φασης. Ακομα να σου πω οτι ειμαι πολυ νεοτερος απο σενα, '88 γεννημενος , και ακομα και την goa και αλλες μουσικες οταν αρχισα να τις εξερευνω ηταν ειδος που ηδη θεωρουταν "oldschool".
Για μενα περα απο τα visuals η ψυχεδελεια ειναι κυριως συνυφασμενη με ψυχοσυναισθηματικες/ψυχονοητικες καταστασεις, ο ενθουσιασμος για τα παντα, το sense of novelτy (everything is new again κλπ), την αρμονια με εαυτο και συμπαν κλπ
Παντως ακουγοντας παλι πχ Dave Brock & The Agents ακομα και καποια κοινα μουσικα στοιχεια υπαρχουν (basslines,pads και modulation ισως και καποια drum patterns αν και σαφως τροποποιημενα)
Εχουμε κ λεμε λοιπον, Μη-ηλεκτρονικη Ψυχεδελεια (οτιδηποτε μη ηλεκτρονικο) , απο τα 60ς μεχρι σημερα
Can - Ege Bamyasi
Gong (απο τα παλια τους δεν εχω ακουσει πολλα, γουσταρω πολυ ομως το Zero To Infinity)
Jimmy Hendrix - Are You Experienced
Oresund Space Collective - Good Planets Are Hard To Find
The Cosmic Jokers - The Cosmic Jokers
T.Rex - Unicorn
Blandbladen
Acid Mothers Temple
Ash Ra Tempel (διαφορες δουλειες)
Igra Staklenih Perli (Yugoslavian Psychedelic Space Rock)
The Porcupine Tree - Voyage 34: The Complete Trip (Αν και αυτο ΕΙΝΑΙ ηλεκτρονικο..)
Dave Brock And The Agents Of Chaos – Dave Brock And The Agents Of Chaos (Hi-Tech Cities απιστευτ0 κομματι)
Drahk von Trip - Major Breeze
Neu! – Neu!
Αυτα πανω κατω, οτιδηποτε κινειτα σε τετοιο στυλ μου ειναι ευχαριστο στα αυτια
=-=
Και τωρα σε παρακαλω και εγω με τη σειρα μου να μου πεις
1)Ποια ηλεκτρονικα albums που θεωρεις ψυχεδελικα γουσταρεις(εκτος τρανς)
2)Ποια albums ψυχεδελικης τρανς γουσταρεις
απο οποιαδηποτε χρονολογια
PS Maitreya ειναι ο μελλοντικος βουδας (απο το εξωφυλλο που ποσταρες)
Και τελος παλι για τα εξωφυλλα
http://i43.tinypic.com/106gbwg.jpg
Αυτο σας αρεσει (υποθετω) αλλα σχεδον ολοιδιας αισθητικης και στυλ σε Psytrance εξωφυλλο τα κραζετε λες και ειναι καρκινικα(Εγω τα βρισκω κακογουστο και στις 2 περιπτωσεις - παλιοτερα ισως να μου αρεσαν περισσοτερο)
μετρεγια=μεσσιας
''ψυχεδελικης'' τγανς δεν γουσταρω κανενα αλμπουμ γιατι πολυ απλα δεν γουσταρω το ειδος
εχω ακουσει βεβαια καμποσα λογο φιλων οι οποιοι δυστυχως ακουγαν (ναρκωτικομανιδες αλητες και αμαρτωλοι)
απο καλλιτεχνες οι οποιοι παιξαν ψυχεδελικα χωρις να πατησουν στις 60ς φορμες γενικα αλλα κρατησαν την νοοτροπια (αντισυμβατικη δομη συνθεσης,καταργηση ποπ ''οριων'',π η ξ ι μ ο,αλλοτροιωση της ηδη υπαρχουσας μουσικης,αναρχια) με μια πρωτη σκεψη οι FSOL,παλαιοτερα οι Legendary Pink Dots (σε μερικες δουλειες),οι NWW ως συνεχιστες του kraut πνευματος,πολλες νεες μπαντες που αναβιωνουν τον αναλογικο 70ς γερμανικο ηχο οπως οι Food Pyramid πχ
υπαρχουν θρεντς,βαριεμαι να κανω νεες λιστες
μια παρατηρηση μονο για την δικια σου...ξερεις οτι οι CAN ηταν μπαντα ηλεκτρονικης μουσικης ε? κι ας παιζαν με συμβατικα οργανα
για την επιλογη του Brock μειδιαμα...ηλεος ρε φιλε τοσες δουλειες στα 70ς εκανε ο ανθρωπας αυτο διαλεξες?
για τους Gong απλα να πω οτι στην τριλογια Radio Gnome Invisible οφειλεις την υπαρξη σου μεσω των Ozrics
VidnaObmana
03-08-2011, 00:06
Δεν οφειλει την υπαρξη της η trance στους Ozrics.
Eat Static εννοειται πως ηταν influential project
Θα ελεγα πως την υπαρξη της την οφειλει κυριως στην acid house
Φυσικα υπαρχει κ η συνδεση με κραουτ
A very early example (1974) of the relation between psychedelic rock and the music that would eventually be known as Goa trance is The Cosmic Jokers' (a collaboration between Ash Ra Tempel and Klaus Schulze) highly experimental and psychedelic album "Galactic Supermarket", which features occasional 4/4 rhythms intertwined with elements from psychedelic rock, analog synthesizers and occasionally tribal-esque drum patterns.
Προσοχη στα bold, το ειπα και παραπανω
Pioneers της σκηνης , Juno Reactor, Koxbox, Planet B.E.N ,Eat Static Και αργοτερα (Προς mid90s ) ολα τα ονοματα που ποσταρα σε προηγουμενο μου ποστ
Προφανως και respect σε FSOL, αν και πρωτιστως εγω δινω respect στου Boards Of Canada (Δες τι βγολαν εν ετη 89, πολυ μπροστα : http://www.discogs.com/artist/boards+of+canada )
Maitreya: http://en.wikipedia.org/wiki/Maitreya , φυσικα σχετιζεται με τη δικια μας εννοια του Μεσσια
''ψυχεδελικης'' τγανς δεν γουσταρω κανενα αλμπουμ γιατι πολυ απλα δεν γουσταρω το ειδος
Fair enough. Αυτο το καταλαβαινω πολυ καλα, γιατι και εμενα αν δεν μου αρεσει κατι, αποκλειεται να το βρω ψυχεδελικο. Πρωτιστως για να πω κατι ψυχεδελικο ή trippy , πρεπει να μου αρεσει.
Τουλαχιστον ομως συμφωνουμε οτι για πολλους βγαζει ψυχεδελεια το συγκεκριμενο ειδος και αυτο πρεπει να ειναι σεβαστο? Χαρακτηριστικα ψυχεδελειας ετσι οπως την οριζεις εχει - χαοτικες δομες, αντι-ποπ, τριππυ (δικο μου) , αλλοτριωση της ηδη υπαρχουσας μουσικης κλπ
Και επαναλαμβανω, δεν μιλαω για το εκτρωμα που λεγεται φουλ-ον, εχει πολυ περισσοτερο ποπ νοοτροπια και λιγοτερο ψυχεδελικη, δεν το κατακρινω αυτο περ σε αλλα κατακρινω το οτι συνεχιζεται να λεγεται psytrance και να προκαλει συγχυση, οι νεοι να θεωρουν αυτο ως ψυχεδελεια και οι παλιοι να ξενερωνουν και να κραζουν σε φαση "Where is our scene going".
το Acid Memories EP το εχω και φυσικα δεν υπαρχει καμια μα καμια συνδεση με την τγανς...ουτε στις μεταγενεστερες δουλειες τους
αν νομιζεις οτι η τγανς και μαλιστα η καγκουρω απο ιζραελ μερια δεν οφειλει στους Οζρικς τοτε να επανεξετασεις...ολα μα ΟΛΑ βρισκοντε εκει
αυτο που κουοταρεις (πηγη να βαζεις παντα...) ειναι λιγο αστειο και περισσοτερο τα μπολνταρισμενα...βλεπεις τα τραιμπαλ τυμπανα τα δουλευαν πολλοι πριν απο τους Τζοκερ
ενα παραδειγμα ειναι ο Alan Watts - 1962 - this is IT...απο τους πρωτους που καναν ψυχοδηλωτικη μουσικη πειραματιζομενος με το παρθενο (τοτε) τοπιο των ενθεοτζενς
τελος εχουμε διαφορετικη αντιληψη του χαους προφανως,και της ποπ
τα περι τριππυ τα προσπερνω...εδω υπαρχουν ατομα που βρισκουν ψυχεδελικους τους Τιαματ επειδη βαλαν ''τριππυ'' στολιδια...κλαιν
VidnaObmana
03-08-2011, 00:28
το Acid Memories EP το εχω και φυσικα δεν υπαρχει καμια μα καμια συνδεση με την τγανς...ουτε στις μεταγενεστερες δουλειες τους
Ποτε μιλησα εγω για συνδεση BoC Και trance? Απλα στο ανεφερα μιας και τους θεωρω ενα κλικ πανω απο τους FSOL
αν νομιζεις οτι η τγανς και μαλιστα η καγκουρω απο ιζραελ μερια δεν οφειλει στους Οζρικς τοτε να επανεξετασεις...ολα μα ΟΛΑ βρισκοντε εκει
Elaborate, οπως σου πα θεωρω πολυ σημαντικοτερη τη συνεισφορα της acid house ή ακομα και της EBM. Δειξε μου τις ομοιοτητες, τα κοινα στοιχεια.
αυτο που κουοταρεις (πηγη να βαζεις παντα...) ειναι λιγο αστειο και περισσοτερο τα μπολνταρισμενα...βλεπεις τα τραιμπαλ τυμπανα τα δουλευαν πολλοι πριν απο τους Τζοκερ
ενα παραδειγμα ειναι ο Alan Watts - 1962 - this is IT...απο τους πρωτους που καναν ψυχοδηλωτικη μουσικη πειραματιζομενος με το παρθενο (τοτε) τοπιο των ενθεοτζενς
Τον ξερω τον Alan Watts ως φιγουρα του χωρου των ενθεογενων
Απο wiki ειναι η πηγη και ναι προφανως τα tribal τυμπανα τα δουλευαν και αλλοι παλαιοτερα , οι πρωτοι ηταν οι.. διαφορες φυλες ανα των πλανητη
Μουσικη υπαρχει ομοιοτητα και με την τρανς οπως σου πα ορισμενα basslines και δομες μοιαζουν
Οπως προφανεστατα υπαρχει και συνδεση της acid house με κυριοτερο και σημαντικοτερο για μενα χαρακτηριστικο τη χρηση του acid ηχου του Roland TB-303 , κλασσικοτατος ηχους που χρησιμοποιθηκε τρελα στην goa trance και προσωπικα δεν χορταινω να τον ακουω ακομα κια υστερα απο τοσο χρονια, σε κλασσικα Oldschool albums
Επιτελους νομιζω συμφωνουμε να διαφωνουμε , τωρα αν ο αλλος βρισκει τριππυ τους Τιαματ, δικαιωμα του, περι ορεξεως, σου πα πως βλεπω την ψυχεδελεια γενικοτερα - περα της μουσικης - , με τον ορισμο σου για την ψυχεδελεια στη μουσικη συμφωνω , αλλα διαφωνουμε στα επιμερους (αν ειναι τρανς χαοτικη αντιποπ κλπ)
Αυτα κ cya around
P.S To σουηδικο space rock γαμαει. Βεβαια στα περισσοτερα ειδικα στα συγχρονα space rock χρησιμοποιειται κια ηλεκτρονικη , οχι ?
ποιες ομοιοτητες και ποια κοινα στοιχεια...ακου τις κλασικες δουλειες των Οζρικς στα 80ς και ολα θα αποκαλυφθουν μπροστα σου ωσαν το τσουρουφλιστο φως που αντικρυσε ο Βουδας και εγινε μετα μπουλης
το ξερω οτι τον ξερεις τον Watts και προφανως και τον Mckenna και και...εχετε βλεπεις αυτο το κακο,να την ψαχνετε με οτιδηποτε εχει σχεση με μαγικα φυτα κλπ κλπ και να αγνοητε το κατεξοχιν ψυχεδελικο ντοκουμεντο που ανεφερα...εργο το οποιο το βρισκουμε μετα στα:
Limbus 4 - 1970 - Mandalas [Ohr Today, ZYX Music,1999]
Cromagnon - 1969 - Orgasm [ESP Disk,2005] FLAC
Angus MacLise - 1999 - Invasion of Thunderbolt Pagoda (1968-1972) [Siltbreeze,1999] FLAC...και ποσα αλλα
ποτε μα ποτε δεν δινουμε βαση σε γουικι...ΠΟΤΕ ομως για πραματα τα οποια δεν αφορουν ιστορικα γεγονοτα
για σκανδιναβικη ψυχεδελεια σε ολες τις εκφανσεις βλεπε Νεοψυχεδελεια θρεντ...καλη μελετη
VidnaObmana
03-08-2011, 00:47
Τι να σου πω το πιο παλιο που εχω ακουσει ειναι το Erpland(1990) και η κυριοτερη ομοιοτητα που βλεπω ειναι οι oriental/ανατολιτικες μελωδιες σε ΚΑΠΟΙΑ κομματια... και αυτο ειναι ομοιοτητα κυριως με τα Nitzonot και τα πρωτα goa, καποια άλλα κυριως μεταγενεστερα ειδη Psytrance δεν εχουν τοσο σχεση... A, κοινο στοιχειο/ομοιοτητα μπορεις να πεις καποια "spacy" effects στους ηχους που μαλλον υλοποιουνται με modulation/frequency shift και chorus/flanger
Ενω με την acid house υπαρχει προφανεστατος δεσμος γιαυτο και θεωρω την Acid House τον προγονο της ψυχεδελικης trance
Περσονες οπως Watts Huxley Mckenna Hoffman κλπ τις ξερω κυριως μεσω γραπτων, και οντως σε θεμα μουσικης απο κεινη την περιοδο αγνοω πολλα ... (Βεβαια Mckenna Και Leary Δεν τους εχω σε τοση εκτιμηση οσο Watts Huxley Hoffman, ειδικα ο Leary με εξαιρεση τα πρωιμα χρονια του καραγκιοζεψε μετα)
Σχετικο ασχετο, ο πρωτος κυκλοφορημενος δισκος ηλεκτρονικης ειναι Experimental ambient k einai aytos :
http://www.discogs.com/Morton-Subotnick-Silver-Apples-Of-The-Moon/release/60977
VidnaObmana
03-08-2011, 00:58
Underground σουηδικο ψυχεδελικο τρανς (οχι γκοα) απο την Uppsala , underground label Schlabbaduerst Rekkords (= thirsty for shit στα γερμανικα)
00i00 κανε μου τη χαρη και give it a try , please
L.A.B - Ripoff (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/01-lab_-_ripoff-psycz-vbr.mp3)
και ο χαξλευ γκιοζακος ηταν...για τον δε ληρυ τι να λεμε, ο νταλαρας ο ιδιος
αν θες να δεις πως συνδεοντε μερικα πραματα ξεκινα καπως ετσι...Gong/Here & Now/Ozrics/ (καποιες ισως δουλειες των Μagic Mushroom Band)...στους Εατ Στατικ ειναι λογικο να βρισκεις πιο ευκολα αναφορες γιατι στην ουσια ''ειναι'' στην φαση
στους Οζρικς ολα τα στοιχεια ειναι εκει...υπερφορτωμενες συνθεσεις,κορυφωσεις με φλυαρα σολος,αχταρμαδικη κουλτουρα των φρικιων του Stonehedge...απλα αυτο που σωζει αρκετα τους Οζρικς ειναι το χιουμορ που κληρονομησαν απο τους Gong (και τα σκιτσα)
το Erpland ειναι απο τα τελευταια καλα τους...ακου και τα παλαιοτερα,στο Erp Riff 83 ασμα πχ θα εκπλαγεις...μην κολλας στο οτι δεν εχει ηλεκτρονικο beat,ειναι ευκολο να κανεις την ''μεταφραση''
εντιτ...δεν σου κανω την χαρη...δεν κατεβαζω τετοια και τωρα ακουω Καμορα
VidnaObmana
03-08-2011, 01:06
O leary ναι , ο Huxley γιατι ? Εχω διαβασει το Νησι και το Brave New World , το πρωτο πολυ καλο.
Δεν σου πa να το ακουσεις τωρα, οποτε θες. Trust me ειναι αρκετα διαφορετικο απο οτι εχεις ακουσει. Ειναι φορεστ psy απο τα φρικια της Uppsala, ενα mp3 ειναι μονο. Για να μη χαθει στην αλλαγη σελιδας κ για οποιον αλλο γουσταρει να ακουσει
L.A.B - Ripoff (https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/el05713@ntua.gr/files/01-lab_-_ripoff-psycz-vbr.mp3)
Οποτε υποθετω δεν γουσταρεις ουτε Οζρικς?
Οι υπερφορτωμενες συνθεσεις ειναι στοιχειο της goa αλλα σου ξαναλεω αλλα υποειδη που προεκυψαν στην πορεια δεν εχουν πολυ σχεση (μεχρι κ minimal psy υπαρχεΙ)
Θα κοιταξω τα ονοματα poυ μου πες
εχει γραψει διαφορες παπαριτσες ο χαξλευ στο Doors Of Perception...ειδικα στο Κολαση και Παραδεισος οπου οταν εμπλεκει την θρησκεια τα κανει λιγο σκατα
γουσταρω Οζρικς και τους εχω δει λαιβ δυο φορες αλλα δεν τρελαινομαι...ισως να φταιει και το οτι εχουν γινει σουπα και τους ακουνε ολοι πλεον,για μενα εδω και χρονια αμφιταλαντευοντε αναμεσα στο στειρο prog και την αλιευση πελατων απο την trance
σημαντικη μπαντα αλλα για τα 80ς...τοτε που οι αναλογες μπαντες παιζαν μπροστα σε 5 drop outs,τωρα...να χαμε να λεγαμε
VidnaObmana
03-08-2011, 01:20
ΕΙμαστε οφφτοπικ πλεον αλλα οκ
εχει γραψει διαφορες παπαριτσες ο χαξλευ στο Doors Of Perception...ειδικα στο Κολαση και Παραδεισος οπου οταν εμπλεκει την θρησκεια τα κανει λιγο σκατα
Στο Doors τι λαθη εχει κανει ? ΑΝ θυμαμαι καλα εχει πει καποιες ανακριβειες που τις παρουσιαζει σαν επιστημονικα φακτς σε σχεση με μηχανισμους λειτουργιας της μεσκαλινης στον εγκεφαλο, και εχει κανει κ καποια λαθη στις δοσολογιες. Ναι ηταν θρησκος . Σχετικο ασχετο, το concept Heaven/Hell παιζει πολυ συχνα στους ψυχεδελιστες που θεωρουν κολαση και παραδεισο state of minds Που βιωνεται κατα τον θανατο, κατα τον οποιον εκκρινεται ενδογενες DMT... Ειναι το κλασσικο "περναει ολη μου η ζωη μπροστα μου πριν πεθανω" και λογω διαστολης του χρονου τα λιγα δευτερολεπτα του θανατου μπορει να βιωνονται ως αιωνες
offtopic end
ikonoklast
03-08-2011, 01:24
Πάντως απο τη μία στο οπτικό/αισθητικό μέρος έχει δίκιο ο μιμιν, το γνήσιο παραπαίδι της 60ς ψυχεδέλειας είναι βέβαια το στονερ/χεβιροκς, απο τους ομαλεης μέχρι τους μπορις και απο τους dead meadow μέχρι τους heads και τους plastic crimewave και και και και, όλοι τους έχουν αρτγουορκς στο ίδιο ακριβώς κοντεξτ. Χειροποίητα ψυχεδελικά σχέδια, ενίοτε οκαλτ ή μηχανόβιες αναφορές, αυτές οι 60ς custom γραμματοσειρές, έντονες μεταξοτυπίες σε βινύλια, οι περισσότερες είναι εξαιρετικές δουλειές.
Το δε psy αισθητικά είναι πιο πολύ παραπαίδι μιας συγκεκριμένης κουλτούρας της εποχής του, δηλαδή του new age αρχικά (καμπαλιστικά δέντρα της ζωής, ιερές γεωμετρίες, ταο, μάντρα, μανταλα και σύμβολα κάθε είδους). Από την άλλη από την πιο κακόγουστη ψηφιακούρα, από το ματριξ μέχρι τα φρακταλ να 'ναι και ό,τι ναναι, άπειρο cyberpunk και φυσικά Overused photoshop και 3δ-ιούρα.
Από την άλλη παραδέχεσαι κι εσύ Βύντρα ότι μουσικά το psy κατάγεται απευθείας από το acid techno (κι εγώ συμφωνώ σίγουρα). Άρα το μόνο που μένει για να στοιχειοθετεί μια οποιαδήποτε σύνδεση με τα 60ς/70ς είναι μια πολύ ευρύτερη κουλτούρα χιππισμού/νεοχιππισμού κλπ.
Κάλλιστα άρα μπορεί να σου πει κάποιος ότι στο 2011 πλέον το psy είναι μια κακομεταφρασμένη επανάληψη μιας υποκουλτούρας που έχει πεθάνει προπολλού (και ίσως τότε να αντιπροσώπευε κάποια πράγματα, φερ'ειπείν σεξουαλική απελευθέρωση, world peace κλπ). Τώρα μένουν παρτια από το κενό δίκτυο, ορόρες, χημικά φώτα, κουμπιά, ντρεντλοκς και βρωμοποδαρίλα. Γιατί να υπερασπιστεί ένας σοβαρός άνθρωπος κάτι τέτοιο;
ηταν απο αυτο και ηταν και ψιλοφασιστας...ευγονικες και αρχιδια,τα ιδια και χειροτερα σκατα ελεγε και ο ληρυ μεταγενεστερα
ο δε mckenna πεταξε το απιστευτο τουβλο οτι το πιο εντονο τριπ του το βιωσε οταν επαθε εγκεφαλικο...για την παπαρια περι timewave zero γελαει ο κοσμος βεβαια
γενικα ολοι αυτοι καλα τα λεγαν αλλα μεχρι ενα σημειο
το κολασις/παραδεισος ειναι απομειναρη της χριστιανικης ηθικης με την οποια μεγαλωσαν ολοι αυτοι...ο mckenna μαλιστα περασε και στην εσχατολογια,την βαση δηλαδη του χριστιανισμου και των μονοθειστικων θρησκειων
ποσο πατος πια
ικονοκλαστς παιζει και να καταλαβα λαθος αλλα εστω για οποιον διαβαζει...οι Boris,Heads,Dead Meadow και ακομα περισσοτερο οι Crimewave ΔΕΝ ειναι stoner
ikonoklast
03-08-2011, 01:59
Ναι, βέβαια για τους συγκεκριμένους, το «στονερ» το έβαλα εντελώς ξεχειλωμένα και εκ παραδρομής αναφέρω ονόματα στο ευρύτερο σύγχρονο ψυχεδελικό/γκαραζ/χεβιροκ που μοιράζονται τα ίδια στοιχεία στο αισθητικό κομμάτι.
VidnaObmana
03-08-2011, 02:38
Τώρα μένουν παρτια από το κενό δίκτυο, ορόρες, χημικά φώτα, κουμπιά, ντρεντλοκς και βρωμοποδαρίλα. Γιατί να υπερασπιστεί ένας σοβαρός άνθρωπος κάτι τέτοιο;
Κενο δικτυο και Natural High (Iraklis Mindphaser και η παρεα του) --> Για τον πουτσο
ΑΝ και το κενο δικτυο πιο παλια εχει κανει καποια αξιολογα παρτυς
Δεν υποστηριζω τη σημερινη σκηνη, παω σε ελαχιστα παρτυς και εχω σταματησει να κυνηγαω νεες κυκλοφοριες
Ομως θα συνεχιζω να ακουω μεχρι να πεθανω ορισμενες δουλειες, και θα θελα να ζησω παρτυ σαν αυτα που παιζουν βελγιο και ας μην ειναι ολοιδια με την γκοα του '95
Παντως ακομα και εν ετει 2011 μπορεις να βρεις αξιολογα Live acts (κυριως στο Dark Psy κατα τη γνωμη μου - psykovsky, ocelot , derango κλπ).
Το psytrance δεν θα πεθανει(εστω και με τεχνητες αναπνοες) οσο υπαρχει αναγκη για ηλεκτρονικη χορευτικη μουσικη που να σε οδηγει στην έξταση(Trance) - γιατι και η Dubstep χορευεται αλλα δεν ειναι το ιδιο πραγμα. ΓΙα καποιους - μειοψηφια ειδικα σημερα - αγγιζει σχεδον επιπεδα θρησκευτικοτητας. Και σου λεω οτι δεν εχει πεθανει γιατι ακομα υπαρχει κοινο -ειτε παλιοι ειτε νεοι- που να ακουνε μουσικες του '95 , απλα τσεκαρε last.fm ξερω γω - καταρριπτεται ετσι και η γνωστη μαλακισμενη αντιληψη οτι 'η ηλεκτρονικη -ετσι γενικα και αοριστα- ειναι αναλωσιμη μουσικη και δεν εχει διαχρονικοτητα- και το 2020 θα ακουνε Boards Of Canada, FSOL και MFG .
Κριμα που δεν ημουν πιο νεος να ειχα ζησει πχ εποχες πρωτου φεστιβαλ σαμοθρακη η εποχες που γινοντουσαν κατι underground parties σε καραβια(!) κλπ και επαιζε μονο γκοα
Αντιστοιχα αφοριστικα παντως μπορει να μιλησει κανεις για οποιαδηποτε ειδος - πχ την τεκνο γιατι δεν την κακολογιες, που σε μεγαλο κομματι της εχει εκφυλιστει ακομα περισσοτερο απο την psytrance(πιο γνωστη μουσικη --> περισσοτερα φραγκα --> εμπορικοτητα --> ποπ), η μεταλ που γινεται γνωστη η καθε τελειωμενη μπαντα που παιζει μια απο τα ιδια κλπ
Αν μου πεις λογο κοινου, επιμενω μεγαλο μερος του κοινου οποιασδηποτε μουσικης ειναι για τον πουτσο (εκτος απο την ambient?? semi-joke)
Για τις τζιβες ποιο το προβλημα σου? Εχεις το ιδιο προβλημα με οσους εχουν μακρυ ισιο/σγουρο μαλλι ή μοικανα ή ξυρισμένο κεφάλι? Αν ναι γιατι, αν οχι γιατι ?
Για την ποδαριλα ασχολιαστο - στα 60ς θα την συναντουσες πολυ περισσοτερο θαρρω
Για τα κουμπια, αληθεια ποια εννοεις? Τα Ecstacy/MDMA ? Αν ναι το καλο/κακο κρινεται απο τον τροπο χρησης δεν ειναι α πριορι καλο η κακο το να παρεις εμ ντι - εχει ενα σωρο ευεργετικες ιδιοτητες και θεραπευτικο potential
Απλα λιγη ενσυναισθηση για μουσικες που εχουν κανει κοσμο να ανατριχιασει και να κλαψει απο συγκινηση
=-=
00i00 ο McKenna οντως ξεφυγε κ αυτος απο ενα σημειο κ μετα , οι θεωριες του παντως για πιθηκια που φαγανε μανιταρια και εξελιχτηκαν (χαμενος κρικος της εξελιξης) καθως και η θεωρια του mushrooms = spores from out space εχουν φαση.
Από την άλλη από την πιο κακόγουστη ψηφιακούρα, από το ματριξ μέχρι τα φρακταλ να 'ναι και ό,τι ναναι, άπειρο cyberpunk και φυσικά Overused photoshop και 3δ-ιούρα.
Μα σας ειπα ρε συ, νομιζω οτι εθελοτυφλεις αν λες κακογουστη την 'ψυχεδελικη τεχνη' της τελευταιας 20ετιας και οχι αυτη των 60ς
House Of Low Culture
03-08-2011, 20:19
de ginetai me to va8os ths mousikotitas tis kykloforias pou exeis gia avatar na ypostirizeis thn adeia, epipedi, ntoup ntoup ntoup-idio synthi-idia fwnhtika-idioi-ixoi apto 97-anekselikti kai aparxaiwmeni-pinw psyxedeleia kai me "krataei" sto sigouro k asfales feeling tou "dinei megale, dinei" psytrance.
House Of Low Culture
03-08-2011, 20:25
http://i.imgur.com/l6G9D.jpg
ti ekswfyllara einafth kai ti paizoun?
Nomadia - 1971 - Range Of Vision [Toadstool,1977]
καμμενη freakεδελεια για καμμενους,αυστριακοι αν θυμαμαι καλα
στην Smoke side παιζουν folk/blues και στην Acid side ηλεκτρονικα
υποτιθεται οτι ηχογραφηθηκε μεσα σε μια σπηλια on acid
δε το προτεινω...αν και το εξωφυλλο προιδεαζει για κατι καλο εγω τουλαχιστον δεν βρηκα τιποτα ιδιαιτερο που να δικαιολογει τις διαστασεις του μυθου του
οριστε και το αποπισω...
http://1.bp.blogspot.com/_nXL1xrjzwNw/RergqRzvYgI/AAAAAAAAAKI/TD-kJB9rHWQ/s1600/nomadia-back-2nd%2Blayer%2Bcopy.JPG
http://3.bp.blogspot.com/_nXL1xrjzwNw/RergpxzvYeI/AAAAAAAAAJ4/K7n8kO3Y-0U/s1600/nomadia-rear%2Bcopy.JPG
Neuroscar
04-08-2011, 00:18
Kai mono to artwork dikaiogei ton "mytho"
VidnaObmana
04-08-2011, 18:17
Θα κανω τωρα ενα μινι αφιερωμα σε μια σχετικα αγνωστη σουηδικη underground δισκογραφικη, τη Schlabbaduerst Rekkords ( γνωστοτεροι ειναι καποια απο τα ονοματα που την τρεχουν, οπως Battle Of The Future Buddhas και Ka-Sol).
Ειναι η μονο δισκογραφικη απο την οποια εχω αγορασει CDs, τα μονα CDs που εχω αγορασει στη ζωη μου (Schlabbaduerst Rekkords 2,5,6)
Ακολουθουν προτασεις/mini-reviews, και συνεντευξεις (παλιες, απο το 2000).
Αρχικα το 'μανιφεστο' τους :
Schlabbaduerst-style music making:
1. We dont give a shit about clean sounds, we´re not fucking Toto (ewww...), we´re punk rock!
2. We do care for psychedelic and weird sounds. Strongly.
3. Sometimes we use mastering as a way to destroy the sound even more. We intend to destroy all sonic systems.
4. Sometimes we dont bother to clean the samples. A little extra hiss in the background is just psychedelic. = Yes we are lazy.
5. Bah!
6. Most sounds do have a thought behind, its probably supposed to sound the way it sounds.
7. If you think it doesnt sound right, thats probably what we wanted to achieve.
8. If you think it doesnt sound proper or nice, thats definitely what we wanted to achieve.
9. We dont elaborate, we do what we feel like doing.
10. The lust for destruction can be a creative lust.
11. After destroying, build things up again.
12. Thank you, please come again.
http://www.discogs.com/label/Schlabbaduerst+Rekkords
=-=
Εχουν κυκλοφορησει 7 συλλογες , καθως και κομματια σε συλλογες και albums απο Ka-Sol και Battle Of The Future Buddhas. Download links εδωσα σε προηγουμενο ποστ σε αυτο το τοπικ, στη σελιδα 7.
Λοιπον στους ERιτες θα προτεινα να αρχισουν με την 6 , ειναι η μονη που ΔΕΝ ειναι trance αλλα ψυχεδελική dub/chill/downtempo/ambient , για τα τελειωματα του παρτυ
=-=
Θα τις παρω απο την αρχη
Η 1 (μαυρη) ειναι σκοτεινη night psy
Η 2 (ασπρη) πιο μελωδικη με περισσοτερες goa επιρροες και με ενα πιο morning touch to it
H 3 (κοκκινη) ειναι η πιο δυσπεπτη και δυσπροσιτη, αμυδρες industrial επιρροες, πολυ βρωμικος ηχος ισως σας αρεσει
Η 4 (μπλε) ειναι background ουδετερη trance, για warm up πριν το παρτυ ή προς το τελος πριν το chillout
Η 5 (πρασινη) ειναι forest psy, πολύ καλή με κομματαρες μεσα ειδικα το 1ο που ποσταρα και παραπανω (L.A.B. - Ripoff)
Η 6 (κιτρινη) ειναι η μονη που δεν ειναι trance, οπως προειπα ειναι ψυχεδελικο dub/chill/ambient
Η 7 (μωβ) ειναι σκληρη και δυνατη με ψιλοβρωμικο ηχο παλι οπως η 1 και η 3, και με δοσεις ασυναρτησιας.
Δειγμα απο την 7
cNjDwALG3TQ
MZrcIzinl3w
=-=
Ισως στο μελλον βγουν 8,9 και 10 (καφε ροζ και πορτοκαλι) αλλα ο D-Dave δεν εχει μαζεψει αρκετα κομματια ακομα
=-=
Απο Battle Of The Future Buddhas προτεινω το Demonoizer, πρωιμη dark psychedelic trance με καλη δυνατη παραγωγη και ωραια ροη/flow.
=-=
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (http://www.facebook.com/group.php?gid=12107835483&v=photos)
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/225022_5634048574_661553574_206024_1800_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/227862_5633878574_661553574_206003_6578_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230592_5633913574_661553574_206009_3745_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/227078_5631618574_661553574_205736_1338_n.jpg
VidnaObmana
04-08-2011, 18:22
Ακολουθουν 2 συνεντευξεις -παλιες - απο Battle Of The Future Buddhas + 1 Schlabbaduerst Rekkords
Απο psynews.org
1)http://www.psynews.org/forums/index.php?/topic/37571-artist-battle-of-the-future-buddhas/
2)http://www.psynews.org/forums/index.php?/topic/37572-artist-battle-of-the-future-buddhas/
3)http://www.psynews.org/forums/index.php?/topic/37622-label-schlabbaduerst/
Artist: Battle Of The Future Buddhas Interview
Date: 02-29-00
By: Anoebis
Q: How, why & when did you guys start to produce music?
A: We started about ten years ago, we borrowed a Roland D-20 from a classmate, then followed up with computer samples and started buying some equipment. We used to make industrial hardcore music, like electronic body music. Thats why our sounds is so heavy. For a long time we only had a Roland W-30 Workstation and a Korg Wavestation and we made some uplifting trance/house. Then we found "goatrance" in late 94 and fell completely in love with the music.
Q: Why do you make Goa-Trance?
A: Well its simply the best dance music around. Used to be better though...We have made all kinds of dance music but we find the 145 bpms the best speed and we simply love the energy. Trance music at its best is unbeatable. We dont consider our music to be pure "goatrance" anymore though...sometimes we simply call it dance music.
Q: How Would you describe Goa music in a few words?
A: Well it used to be powerful, melodic, sexy, psychedelic, over the top, spiraling, fantastic, kicking, harmonic, ugly, thoughtful, inspiring...etc just like the best in life, like a kick, like a rush, this was the feeling in goa in 96-97 but now we are too old hehe (25...) to feel that rush anymore...the only times we get rushes are when we´re staning on a stage and a 1000 people are screaming and dancing like crazy to our music.
Q: Where do you guys get your inspiration?
A: From life, parties, music, movies etc...We dont listen much to trance music nowadays, we mainly get our influences from other kinds of music. We have made some new tracks that sound like industrial disco music...trance music is disco to us really hahaha only more modern...so we sometimes say we make "freak disco music", as well as dance music hehe. But ultimately we get inspiration from the last party we went to and we go down the studio and try to make the sound of the best tracks we heard on the dancefloor...and since we all have been using psychedelics the music always sound weird in our ears, and the music from our studio thus comes out weird too...simple really...What you can hear in our tracks is what we hear on the parties, only if you heard the same tracks we heard in a party it would sound totally different...
Q: What is your favourite track of Battle Of The Future Buddha's?
A: Always the last track we made, if we were happy with it...For now its probably a new track called "Örebro Freak Factory" which is fucking industrial and extremely hard even though it has a melody that, if it was played with a different sound could fit in a commercial track...we always like strong melodies mixed with a lot of noise...Other good tracks that stood out over the years are Filoti, Neuroglider (which is sometimes called Tigerhill, there is a mixup...) Tranceportamental, Leave the World Behind, Domestic Bliss and new ones called Demonoiser and Shining Pigs.
Q: What's your favorite Goa Group ,Album, Top 5 Goa Tracks?
A: Probably Hallucinogen. Its impossible to list any tracks, but good artists are also Juno Reactor, Nick Taylor, Psycho Disco and all the unknown great artists who never got any attention but who made some pretty fantastic music over the years and you never knew who they were...respect.
Q: Is it hard to produce music with 4?? Don't you guys have conflicts when you make music?
A: Lol...(laughing out loud) well we always fight in the studio. But usually it is me (David) or Magnus who makes the most part of the track and then the others fill in whats missing or do a remix or the final mixing or whatever, add bits and pieces, remove something. Our creative process is very chaotic, just like our studio that always is a hell of a mess and sometimes we do nothing but fight and wrestle, drool and make weird noises...its getting better with age though...and we always say what we think, like hey thats shit take that away or I´ll kill you, or hey thats really wicked lets keep that...
Q: What do you think of the Goa-scene at the moment?
A: Completely dead. There is no energy left in the scene, at least not that we have noticed. It has to do with the situation in Sweden I suppose, there used to be lots of clubs back in 95, 96,97 but now the cops are stopping all the good parties, so we have to go underground and make outdoor parties in the summer. They are the best parties so we dont complain but it would be nice to go to clubs in the winter as well. As for the situation in Goa its absolutely boring, we heard this year was the worst ever, but even last year the "goa-spirit" wasnt there anymore, people arent much into strong psychedelic music like ours, they prefer easy standard absolutely boring happy trance. The people that arent into psychedelics call our music "mushroom music" as if there would be something wrong with it!!?? Mushrooms rock...Theres some nice things going on in Greece and Portugal, the scene is more fresh there and more alive. People havent had any bad trips yet so its more filled with energy...
Q: What are your future projects?
A: Well...as a matter of fact no record label is willing to release our music so we have started our own label, called Schlabbaduerst ReKkords and we will release our first compilation CD with only psychotic music from Uppsala, the city we live in in Sweden, with ourselves and various sideprojects with peole like Ka-SoL, Subcouds etc...The first CD will be strong, hard, dark and psychedelic and it will be followed up with another CD that is more morning music, softer and more melodic, but still psychedelic for sure...Then we will make a new full-length CD with only brand new BotfB music and then one with Ka-SoL as well. Check our homepage out in a few weeks and you will find out how to order it :) http://m1.182.telia....010/Buddhas.htm In terms of music, our music is getting more extreme, harder, more industrial and even more psychedelic, and we like to use influences from all kinds of music, like we sampled the old soul-hero Curtis Mayfielf in one track and used it. Sounds like someone is turning on a radio with some completely different music in the background. We will also try to make some electro, jungle, dub and house cause we love all kinds of electronic music thats groovy and danceable.
Thanks a lot from all the Goa people community, and ... give us more great stuff as soon as you can ;-)!!
Thank you Anoebis. Keep dancing.
=-=-=
VidnaObmana
04-08-2011, 18:23
Artist: Battle Of The Future Buddhas
Date: 09-23-01 with David Tingsgard By Anoebis
Q: Hello David, here we are again!! :o)) Schlabbaduerst Rekkords released 3 cd's in the mean time... On which CD did you get the best reactions ?
A: On Schlab 02, cause it has the most melodic and harmonic sound! :) It is a morning compilation and more easily accessable than the hard stuff of Schlab 01 and 03
Q: Yes, I see... So I guess that compilation sold the most copies, right ?
A: It sure did and we pressed 500 copies of it. It seems now I will be able to sell them all to different shops, many of them online shops, so maybe it will be possible to press more copies and get them distributed. I want the music to come out to the people cause I think we have something here on Schlabbaduerst! :) Something unique that is... :)
Q: That's true for sure... So that means you guys will continue with making more morning-trance? Or will you still produce night-stuff like on Schlab 01 and 03 too??
A: Well we already did Schlab 01 and 03 and now we need to continue with the morningmusic. Next compilation, Schlab 04 naturally, will be filled with trancey dawn music, music that just goes on and on, is hypnotic and gives you a good feeling, an expectation of the morning to come. Then we will make Schlab 05 which will be music from the forest, more neutral music.
Q: I think that's great, because we are missing the emotions in the trance-music those days !
A: Yes, I think its really important to bring in as much emotion as is possible! I like to be scared in the night and I like to laugh in the morning. Thats why the night music is so heavy and the morning music is so blissfull. Maybe I am to stuck with this idea, but no one seems to like it anymore among DJs and organizers which is strange...
Q: About tha Schlab 005... You said it will be more neutral... Does that means there are ambient-tracks on it too ?
A: No probably no ambient tracks, but its a good idea! Or we could make a 6th compilation with ambient and come-down music :)
Q: So, you are planning to make the label bigger and less underground ? Do you have a certain goal ?
A: We will make more morning trance, I for sure will produce more uplifting and good vibe music, music with the good old feeling from 95, but with new sounds hopefully... I dont think I want to make the label less underground, but I want to expand it and get a good distribution. The goal of the label is to make many good compilations and release all the excellent music we have here in Uppsala, Sweden. I was just thinking today about making a full-length Ka-SoL CD because they have SO many *brilliant* tracks. When I DJ 60% of my set is Ka-SoL!
Q: So you are going to make back again the '95 influenced (old-school) trance... Do you think people still love this kind of stuff ?
A: I *know* people still love this kind of stuff! Just check your www.psynews.org forum and there are topics almost daily about the good old sound, but the point is not to make it sound exactly like it did then. I just want the feeling back! One easy way of doing that is to not mix the bassdrum really loud, not have very hard sounds, to include some more melodies, melodies that arent cheesy ...
Q: Yes, there you have a point... Did you never wanted to release minimal stuff on Schlabbaduerst RekKords ?
A: Well I could release minimal stuff if we produced any minimal stuff which we don't. We make maximal on Schlabbaduerst! :) But some of the tracks on Schlab 04 will be quite monotonous and hypnotic...
Q: Héhé, maximal trance, sounds good !
A: YEAH! I was asked if I played minimal before a gig in New Zeeland on new years eve. No I dont I said, I play Maximal :)
Q: Will you only release stuff of Upsalla artists on Schlabbaduerst ? Or are there any artists abroad with the same sound as you guys ?
A: There arent many other artists that I know of that share our sound, there are some excellent greek producers, Interstellar Overdrive, Astronomix, Dimo, Schizophrenic Society and a few others that sound a bit like us and I love their work, but I have no contact with them. And we have *so* much music here in Uppsala so its enough for many more compilations, and its fun to work with your friends. Its still a hobby and I hope it will remain that
Q: Ok... Are you planning any label-parties in the future ?
A: Not really because of the party situation in Sweden. We cant make any indoor parties. We make one outdoor party every year and I guess you could call it a label party because most people involved are with Schlabbaduerst!
Q: Explain why it is impossible to do parties indoor? It seems to be a bad police there
A: Yeah, well its the attitude of the swedish politicians and the swedish police that has destroyed a whole scene not just for the trance people but for the techno people as well. The police stop all the parties they can find and its extremely difficult to make a party without them being there harassing people for drugs. Its just a bad situation that force us to go underground. Anti from Spiral Trax has done a good job with the Arvika festival, but it had to end at 3 in the night.
Q: Luckely the forests in Sweden are big enough for underground-parties, right ?
A: Yes the forests are big and nice :) We make a party with 6 kms to the nearest neighbour and they kind of like it so thats cool. But if you disturb just one person you can count on the cops showing up.
Q: How many people are running Schlabbaduerst RekKords? Or is it just you "playing" alone ?
A: Its basically me thats doing all the planning and all take care of the contacts with different people. Then its Krister from Ka-SoL doing the mastering and he has some ideas as well and contributes with money hehe, and then theres Robin who helped with practical stuff with copying the CDs etc.
Q: So are you DJ-ing more now because of the label? Don't you start to spread the Schlabbaduerst-word around ?
A: I think the Buddhas always had a small group of people who liked our music around the world, we started spreading our music in 96 when we went to Goa and people heard our music and liked it. Then I think it has been gradually growing but very slow which is alright for me. I dont get to DJ more, but I hope to get more gigs in the future. I have DJd some more thanks to friends and Matt at BooM! (who is also a friend hehe)
Q: ok... Héhé, to all the Belgians, he will be here in november if everything turns out ok...
A: Of course it will turn out OK! :)
Q: You can never be sure, cuz we have stupid authorities too here ! :o)) Anyway, so what do you think about the mp3/FTP-scene ?
A: Its basically the same as the DAT copying scene that existed before, and still exist but is not as big. People have always been swapping music, now its just on a bigger scale. I dont care if people copy our music as long as they dont try and sell it, that pisses me off. If more people hear our music its better cause maybe we get a live gig or I get a DJ-gig or whatever.
Q: Is all the copying killing Goa-labels, or not ?
A: I'm not the right person to answer that, I dont know much about the sales at the moment... And I dont care much about labels, the individual artists are more important and they have to be payed!
Q: Schlabbaduerst is producing their own style... is there any reason for that? It's clearly made for forests-parties, right ?
A: Yes, the music was always made with the thought that it would be played at an outdoor party, an outdoor party in Sweden, with people in psychedelic states of mind... A party somewhere in the middle of the forest. The forest surrounds us in Sweden and there is a great big lore with trolls and elves living in the forest. We learned everything we know about psychedelic trance on the outdoor forest parties of Örebro. We basically carry on the tradition from Örebro, from the music that was played there, from the vibe that was present there in 97-98 when those parties were the best in the world! So theres this special very psychedelic vibe in the music, and the very sound of the tracks is produced for being played outdoors. Outdoors there are (naturally enough) no walls to make the sound bounce. So you can add more effects, make the sound bigger, the bassdrum doesnt sound killer hard either which makes for a smoother sound, even though our sound is pretty hard admittedly... And there is also the swedish melancolia that gives the melodies a certain eerie harmorny :)
VidnaObmana
04-08-2011, 18:23
(Συνεχεια του απο πανω)
Q: I also wondered something, you guys always use lots of Swedish names on your cd's... Maybe it's good to explain some of them!! :o)) For example... What means "Kedves Utasunk"? And that Spanabattl... boogie... :o))
A: Kedves utasunk is hungarian haha! it means "dear passengers" or something like that... But "sunk" means sloppy or slobby (bad) in swedish so it sounds fun haha... and "Spännbälteboogie" means... I dont know...Belt tighten boogie I guess! Its just a weird name, doesnt mean anything! :)
Q: Ok... you guys are crazy...;o) what means Inte Ett Oga Torrt ? or is it also strange, Schlabbaduerst-language ?
A: No it means "not one dry eye". Its referring to the track that very ironically is seen as a very sweet track so when people hear it they will start to cry... NOT!!! :) Oh they played that sweet track and not one eye was left dry hahaha!
Q: Yes, indead, it's extremely harsh... Can you give us some more info about the new Upsalla-artist called Marchaos ?
A: Yeah hes an old friend that I introduced to industrial music when we were teens and he introduced me to death and trash metal so we share the same musical background and he started making music a few years ago and he doesnt have any limitations and has a really fresh way of looking at music, trance music that is very maximal stuff indeed! :)
Q: So you have death and Trash-metal influences... so why aren't there any guitars in the tracks ?
A: Because most guitar sounds really sound dry and boring when you sample them! Its just repetetive and very boring. But maybe if a live guitarist would play something it would be different. We have one track called "Carmageddon" which has guitars, and its heavy, but a bit boring :)
Ok, thank you David for the interview and we hope to hear more Schlabbaduerst stuff soon! Bom
Ok thanks, you will hear more from Schlabbaduerst soon for sure! :) BOM!
=-=
VidnaObmana
04-08-2011, 18:24
Συνεντευξη Schlabbaduerst Rekkords
Label: Schlabbaduerst (David)
Date: 08-26-00
Q: Hey David and thanks for doing this interview... First of all... Why did you start with your own label called Schlabbaduerst ReKkords??
A: Well since our latest release on BooM! Records we had no releases for awhile. We were rejected by some labels because our sound was too heavy. So we decided to release something on our own. People had been asking for music and we had none to offer, but now we do. And we felt we had a lot of good music that we wanted people to hear! * We are having a new release soon on BooM! Records though, Scandosound 2, its gonna be great I think. And a reason to release our own music is to hopefully get a major label interested.
Q: Can you give us a brief history about your label??
A: Well we started planning last year and went through mastering in the winter and starting selling the CD on the internet a few months ago. It has been great so far, we have reached quite a number of new people that have been positively surprised when they heard the music. So after a year now things are rolling and its good fun
Q: What kind of music do you release on the label??
A: Swedish music only, or rather music from our hometown Uppsala only. We have a certain sound here that we want to promote. We were »raised» in the parties in Örebro in Sweden. They were run by Örebro Underground, a few guys who has been to Goa since 88-89. They know how to make a good psychedelic party and there is always a clear distinction of night and morning music. Thats where we learned everything we know about psychedelic trance and after a while the DJs in Örebro played our music which was great. Most people call our music dark, as in the case of Schlab 001 this is probably true, but we also know the importance of morning music, in fact there can be no morning without night and vice versa. They are equally important, and thats why we released Schlab 002. The thought behind the music is the classic psychedelic trance theme, the journey from night to day, from darkness to light. It has to end in a positive way or its not worth anything. We feel that this kind of feeling has been lost in trance music lately, and we listen to old records such as First Flight from Flying Rhino and realise this music isnt made anymore. Its very hard, very techno, very little strong melodies nowadays. Check »Mr. Fantastic» on Schlab 002 (it can be downloaded from mp3.com/Battlebuddhas for free) it is classic morning music the way its supposed to be.
Q: Just because of curiosity... What means "Schlabbaduerst"??
A: Nothing....it is just a weird sound in swedish that doesnt mean anything. It's a power noice word though, like »blam», »slam», »slabbadam» »schlabbaduerst»… I hope this makes sense… :) Its onomatopoetic. Its the same with »jadoorst», looks a bit dutch * but doesnt mean anything. Ka-SoL is calling their studio Dungeon Jadoorst sometimes…its just a game of words and sounds.
Q: Your label is still véry underground, do you want to change that or do you want to keep it there??
A: No, we want to expand. Considering how well the 2 compilations were received and considering we only made a few copies to start with we would like to distribute the CDs to some major distributor. We´re making 500 copies of Schlab 002 right now and I think we can sell them all if we get a good distributor. I think we could probably sell 5000 copies if we were a famous label…
Q: How were the selling of your first release? And what are the expected sellings of the second Schlabbaduerst-release??
A: We sold about 50 copies so far of Schlab 001 and about 30 of Schlab 002, and the goal was to sell 100 copies for both compilations through the website. When we sell it through our website we get all the cash ourselves, if we sell to shops we dont get so much. But we expect to sell the 500 copies of Schlab 002 if we give it away for distributing. Its much more fun selling through the website cause you get personal contact with everyone ordering the CDs.
Q: Did you already had a label-party or do you have plans in that direction??
A: Not really considering that the club-scene in Sweden is really down, bad and struggling at the moment. We had a nice outdoor party in july, but it wasnt like a label-party. But there was a hell of a lot of Uppsala-music played though. Our parties are free parties. They dont cost much and its not much organising but it's a lot of planning and contacting people so we make one each year, we are too lazy to make more and as soon as we try to make an indoor party the cops would try and stop it.
Q: What else can we expect from Schlabbaduerst in the future??
A: There will be a 3rd, red compilation with "horrormusic". Some industrial stuff and some great stuff from a guy from Uppsala called Marchaos. Also some new hard Buddha-tracks that kick ass, and some more Church of the Dead Dog that are really industrial. The Marchaos tracks always work really well with the crowd and people are having fun at the silly »horror» samples from the movie Evil Dead 2. * And after that there will probably be a 4th blue compilation with "dawn-music", more stuff in between night and morning, some excellent stuff from Lulle in Ka-SoL. That will be soft but monotonous yet melodic music, really trancey stuff. Music that just goes on forever and you dont wish it should stop. I think we will wait with releasing any full-length CDs from Buddhas and Ka-SoL to see if we can get some more copies printed of the other compilations first. We want to make good covers then and that costs a lot. The red compilation could possibly be released in the beginning of next year and the blue a few months after that.
metamelia1
04-08-2011, 18:48
χριστε μου
VidnaObmana
04-08-2011, 18:52
χριστε μου
Επαθες μουνοπλακα ε?
KoiliaSamprela
04-08-2011, 22:26
βασικά μας έχεις μπερδέψει με κάποιους που τους νοιάζει
ikonoklast
04-08-2011, 22:29
Θυμήθηκα μια εποχή που ο μεγάλος χρήστης DM πόσταρε για κάνα διβδόμαδο κάθε μερά 7 ποστ με τα νέα της KYLIE MINOGUE και γελάω μόνος μου.
VidnaObmana
04-08-2011, 22:34
Δεχτηκα πμ που λεγανε οτι γουσταρουν και να ριξω προτασεις κ τετοια γιαυτο πηρα θαρρος
Τεσπα το φορουμ εχει γυρω στους 70 χρηστες καθε φορα ονλαιν
Εστω και 5 να γουσταρουν απο αυτους ειναι σημαντικο =]
my_troubled_Mind
04-08-2011, 22:39
καλά κάμει το παιδί ρε. να γίνεται λίγο τζέρτζελο στο μιούζικ γιατί πολύ πεσμένοι είμαστε.
commissar
05-08-2011, 14:19
Δεχτηκα πμ που λεγανε οτι γουσταρουν και να ριξω προτασεις κ τετοια γιαυτο πηρα θαρρος
πες ποιοι σου έστειλαν να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ
VidnaObmana
05-08-2011, 14:33
πες ποιοι σου έστειλαν να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ
Δε γινεται λογο εχεμυθειας
commissar
05-08-2011, 14:38
αν δεν πεις είσαι κοριτσάκι
VidnaObmana
05-08-2011, 15:15
αν δεν πεις είσαι κοριτσάκι
Και αν πω ειμαι ρουφιανος ;)
Art In Haste
05-08-2011, 15:17
'Εχεις ήδη όμως δημιουργήσει πρόβλημα λέγωντας πως έλαβες πμ.
VidnaObmana
05-08-2011, 15:19
Πρόβλημα γιατί ? Αναγκαστικα να το πω επειδη εφαγα πεσιμο (Τουλαχιστον υπηρξε και ενα θετικο μηνυμα απο τον troubled_mind)
Art In Haste
05-08-2011, 15:20
Γιατί τώρα ψάχνουμε να βρούμε ποιος έκανε την μαλακία.
KoiliaSamprela
05-08-2011, 15:20
Πρόβλημα γιατί ? Αναγκαστικα να το πω επειδη εφαγα πεσιμο (Τουλαχιστον υπηρξε και ενα θετικο μηνυμα απο τον troubled_mind)
καρφώθηκες ψηλέ
τώρα είσαι ντέμης ρουφιάνος κοντός
VidnaObmana
05-08-2011, 15:25
Δεν εστειλε ο troubled το PM. Λες αν το κανε να καρφωνοταν απο μονος του ? =P
Parasight
05-08-2011, 16:01
Εγώ trance και τέτοια δεν ακούω, αλλά ενημερώστε κάποιος τι παίχτηκε εδώ.
ikonoklast
05-08-2011, 16:14
Κάτι τέτοιο τα περιγράφει όλα:
http://www.youtube.com/watch?v=a9sQl-VzCjE
VidnaObmana
05-08-2011, 16:18
Εγώ trance και τέτοια δεν ακούω, αλλά ενημερώστε κάποιος τι παίχτηκε εδώ.
Απλα διαβασε τις σελιδες 7 εως 12
Parasight
05-08-2011, 16:58
Πού να τρώω χρόνο τώρα να διαβάζω, καλύτερα να μου τα ξαναπεί κάποιος.
VidnaObmana
05-08-2011, 17:13
Πού να τρώω χρόνο τώρα να διαβάζω, καλύτερα να μου τα ξαναπεί κάποιος.
Χοντρικα
Μπηκα εγραψα καποια πραγματα για την ψυχεδελικη τρανς
Με κραξανε ικονοκλαστ και 00ι00 ,
τους εκραξα και εγω
Επειτα ξεπερασαμε τα κραξιματα και καναμε εποικοδομητικη συζητηση
Μετα μου εστειλε χρηστης pm οτι γουσταρε πως τα ελεγα κλπ και να συνεχισω με προτασεις κλπ
Και εκανα ενα αφιερωμα σε μια underground σουηδικη δισκογραφικη, την Schlabbaduerst Rekkords
Αυτα
tl;dr
Parasight
05-08-2011, 22:42
Έλα πες ποιος έστειλε το PM τώρα. Ο 00i00 που μετάνιωσε για το κράξιμο ε;
VidnaObmana
12-08-2011, 13:14
Λοιπον, στις διακοπες ακουσαμε αρκετο ψυχεδελικο ροκ και σε ωραιο setting (μονοι στη μεση ενος πευκοδασους νυχτα).
Τελικα καταληγω στο συμπερασμα οτι το μεσο ψυχεδελικο ροκ (οταν λεω ψυχεδελικο ροκ βαζω μεσα kraut/space κλπ) ειναι ανωτερο απο το μεσο ψυχεδελικο τρανς.
Ομως! Τα κορυφαια ψυχεδελικα τρανς για μενα ειναι 'ανωτερα' απο τα κορυφαια ψυχεδελικα ροκ
Ειχαμε συζητηση με το φιλαρακι, ο οποιος υποστηριζε οτι η psytrance ειναι η πιο ευτελης μορφης ψυχεδελειας - διαφωνησα. Αυτος βεβαια την γουσταρει σε παρτυς κλπ να χορευει κ ετσι (ακομα και την πιο ξεφτιλισμενη Psytrance - την full-on , την οποια ειμαι ο πρωτος που θα κραξω σαν ειδος) αλλα υποστηριζει οτι ειναι πολυ ευκολο να φτιαχνει και οτι δεν υπαρχει πρωτοτυπια - πραγμα που εχει συζητηθει λιγο εδω και ειναι ατοπο σαν επίχειρημα κατ'εμε.
Και αυτο καταρριπτεται πολυ απλα -πρωτοτυπια εχει υπαρξει απο 20+ ονοματα ξερω γω, τοσο στην (oldskool) goa trance οσο και στην Dark Psy η την suomi . Ελευθερια δημιουργιας υπαρχει αρκετη σε συγκριση με αλλα ειδη (πχ techno ή gabber) και το οτι καποιοι ηχοι και patterns χρησιμοποιουνται συχνα ειναι κατι που συμβαινει σε ολες τις μουσικες(ντραμς μπασσο και ηλεκτρικη κανεις??? ;) ). Βεβαια εννοειται πως εχει κυκλοφορησει απειρη φορμουλαικη και generic psytrance, ειδικα τα τελευταια χρονια, γιαυτο κ αλλωστε αποφευγω τα περισσοτερα ελληνικα παρτυ, και οπως ξαναειπα ειμαι ο πρωτος που θα κραξει την 'και-καλα' Psytrance
Και η πλακα ειναι οτι το φιλαρακι γουσταρε techno (απο αρχες 90ς μεχρι παρτυς στο βερολινο το ~2000 ξερω γω) και gabber σε φαση Thunderdom :
sIhn5IL-ZFg
Αυτη και αν ειναι η πιο ευτελης μορφη χορευτικης μουσικης - υπεραπλουστευμενη,κιτς(glow sticks Και σφυριχτρες αβερτα) για ατομα που εχουν πιει 2 γραμμαρια speed
Εντελως ρηχη μουσικη χωρις κανεναν απωτερο σκοπο
Ομως ικονοκλαστ οπως σου ξαναπα κραζεις φουλ την psytrance και οχι την techno, κραζεις τους τυπους με τζιβες αλλα οχι αυτους με ξυρισμενο κεφαλι,μακρυ ισιο μαλλι ή μοικάνα. Και αυτο γιατι ? Γιατι ειναι HIP να κραζεις την ψυχεδελικη τρανς, ναι, εισαι HIPSTER =P
ikonoklast
12-08-2011, 16:50
DONT CARE.
Μαν, για να το λήγουμε, όλα τα αξιοπρεπή genres σε όλη τη μουσική έχουν καλές και κακές στιγμές, έχουν underground, πειραματικές, mainstream, καγκούρικες, κροσσοβερ, τα πάντα (συνήθως). Το psytrance ΔΕΝ είναι αυτόνομο genre, είναι ένα παρακλάδι της trance και μάλιστα το ευτελές, καγκούρικο κλπ παρακλάδι της (όχι ότι η τρανς είναι μουσική για βιολί και κλαβιτσέμπαλο αλλά να'χαμε να λέγαμε). Αντίστοιχα μπορούμε να πούμε το ίδιο για το gabber/hardcore που είναι το καγκούρικο παρακλάδι της techno, το brostep της dubstep, το darkstep/βρωμοneurofunk για την drum&bass και ούτω καθεξής. Σου εξήγησα τρείς φορές ότι δεν έχω πρόβλημα με τις υποκουλτούρες, ούτε με την καγκουριά, έχω πρόβλημα με αυτούς που προσπαθούν να ανάγουν οποιαδήποτε κωλοκατάσταση σαν το Psytrance σε Ανώτερη Μορφή Ενόρασης και Τέχνης. Σκατά είναι το Psytrance, καμιά φορά και τα σκατά έχουν το γούστο τους αλλά παραμένουν σκατά. Αυτά.
metamelia1
12-08-2011, 16:59
http://www.youtube.com/watch?v=sIhn5IL-ZFg&feature=player_embedded#at=238
Το βιντεο ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.
VidnaObmana
12-08-2011, 17:08
DONT CARE.
Μαν, για να το λήγουμε, όλα τα αξιοπρεπή genres σε όλη τη μουσική έχουν καλές και κακές στιγμές, έχουν underground, πειραματικές, mainstream, καγκούρικες, κροσσοβερ, τα πάντα (συνήθως). Το psytrance ΔΕΝ είναι αυτόνομο genre, είναι ένα παρακλάδι της trance και μάλιστα το ευτελές, καγκούρικο κλπ παρακλάδι της (όχι ότι η τρανς είναι μουσική για βιολί και κλαβιτσέμπαλο αλλά να'χαμε να λέγαμε). Αντίστοιχα μπορούμε να πούμε το ίδιο για το gabber/hardcore που είναι το καγκούρικο παρακλάδι της techno, το brostep της dubstep, το darkstep/βρωμοneurofunk για την drum&bass και ούτω καθεξής. Σου εξήγησα τρείς φορές ότι δεν έχω πρόβλημα με τις υποκουλτούρες, ούτε με την καγκουριά, έχω πρόβλημα με αυτούς που προσπαθούν να ανάγουν οποιαδήποτε κωλοκατάσταση σαν το Psytrance σε Ανώτερη Μορφή Ενόρασης και Τέχνης. Σκατά είναι το Psytrance, καμιά φορά και τα σκατά έχουν το γούστο τους αλλά παραμένουν σκατά. Αυτά.
Μια χαρα αυτονομο genre με πολλ Subgenres μαλιστα ειναι και πολυ καλυτερο απο την μη-ψυχεδελικη τρανς
Και ρε φιλε ποιες μουσικες για σενα μπορουν να αναχτουν σε Ανωτερη Μορφη Τεχνης?
Και αν εχεις ανατριχιασει ποτε με κομματι ισως θα μπορουσες να καταλαβεις
Σκατά είναι το Psytrance, καμιά φορά και τα σκατά έχουν το γούστο τους αλλά παραμένουν σκατά. Αυτά.
Σκατα ειναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ , για αλλους ειναι διαμαντια. Μην προσπαθεις να αναγεις το γουστο σου σε αντικειμενικοτητα, στο ξαναπα.
Η υποκειμενικοτητα καποιων ειναι οτι χορευανε 10 ωρες σερι goa trance και ειχαν συντονιστει ψυχικα σωματικα κ πνευματικα βιωνοντας υπερβατικοτητα και εκσταση
Οχι λοιπον, η ψυχεδελικη τρανς εχει 50,100,200 αλμπουμς που ΓΑΜΑΝΕ απολυτα σεβαστο να τα θεωρεις σκατα ομως περιμενω να εχεις την στοιχειωδη αντιληψη να δεχτεις οτι αυτο ειναι υποκειμενικη αποψη και οτι για καποιους ναι ειναι ΤΕΧΝΗ με ολη τη σημασια της λεξης
PS. Το Neurofunk φαση Ed Rush κλπ γαμαει :)
ikonoklast
12-08-2011, 17:14
Η υποκειμενικοτητα καποιων ειναι οτι χορευανε 10 ωρες σερι goa trance και ειχαν συντονιστει ψυχικα σωματικα κ πνευματικα βιωνοντας υπερβατικοτητα και εκσταση
Αυτό λέω κι εγώ :!:
Αυτή η καραμέλα περί υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας έχει καταντήσει αηδία ε.
VidnaObmana
12-08-2011, 17:15
Αυτό λέω κι εγώ :!:
Τι λες?
Εγω σου λεω οτι ειναι σεβαστο να τα θεωρεις σκατα, αλλα πρεπει να αναγνωριζεις οτι για αλλους ειναι υπερβατικη εμπειρια κ γαμω, και αυτο δεν σε κανει ουτε ανωτερο ουτε κατωτερο
Αυτή η καραμέλα περί υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας έχει καταντήσει αηδία ε.
Που διαφωνεις?
Ότι άσχετα με το αν υπάρχουν τύποι που χορεύουν δέκα ώρες ακούγοντας psy trance και ο,τι άλλο είπες, παραμένει αντικειμενικά κιτς. Ακριβώς γιατί το κιτς σαν έννοια είναι αποσαφηνισμένη, δεν έχει να κάνει με το αν μια μικρή ομάδα οπαδών την θεωρεί καλόγουστη, ή αν εγώ τη θεωρώ κακόγουστη.. Φτήνια στα μέσα που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τις παραγωγές αλλά και το γενικότερο artwork, έλλειψη φαντασίας και αναμάσημα στα θέματα τους -μουσικά ή οπτικά-... Όπως σου είπε κι ο Ικόνοκλαστ είναι βασικά κιτς με τον κυριολεκτικό ορισμό του όρου. Ένα συνονθύλευμα αλλοπρόσαλλων πραγμάτων που συνθέτει τελικά μια φτηνή επανάληψη μιας παλιότερης υποκουλτούρας με μια αναγνωρισμένη αισθητική και καλλιτεχνική αξία. Σαν "τέχνη" δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Κι αυτό είναι που την καθιστά "κατώτερη".
Σημειώνω πως κάπου λες πως όσο υπάρχει ανάγκη για χορευτική μουσική που σε φέρνει σε αλαλούμ κι έκσταση το psy trance δεν θα πεθάνει. Αυτή η λογική δεν το καθιστά ούτε ζωντανό μουσικό είδος αλλά ούτε και τέχνη.
VidnaObmana
12-08-2011, 18:00
Σημειώνω πως κάπου λες πως όσο υπάρχει ανάγκη για χορευτική μουσική που σε φέρνει σε αλαλούμ κι έκσταση το psy trance δεν θα πεθάνει. Αυτή η λογική δεν το καθιστά ούτε ζωντανό μουσικό είδος αλλά ούτε και τέχνη.
Ζωντανο ειδος παραμενει απο τη στιγμη που κυκλοφοριες του 94-95 εως 2000 ακουγονται ακομα (απλα τσεκαρε last.fm αν εισαι δυσπιστος). Νεες κυκλοφοριες υπαρχουν αλλα δεν τις πολυακολουθω.
Και ως τι οριζεις την τεχνη και αποκλειεις την psytrance (Και οτιδηποτε αλλο ηλεκτρονικο να υποθεσω?) απο αυτην ?
Οχι το ειδος δεν ειναι αντικειμενικο κατωτερο (ούτε ανώτερο φυσικα). Το να θεωρεις κατι κατωτερο ή ανωτερο εχει να κανει καθαρα με το αξιακο σου συστηματα/belief system και την αντιληψη σου και τις κλισεις σου.
Επαναλαμβανω δεν εχω κανενα προβλημα να θεωρειτε το ειδος σκατενιο - αποψη σας και επιλογη σας! Αλλα κοψτε κατι απο την απολυτοτητα του κραξιματος σας και αναγνωριστε οτι για ΚΑΠΟΙΟΥΣ με διαφορετικη αντιληψη απο τη δικια σας εχουν βρει απειρα διαμαντια στο ειδος και ανατριχιαζουν καθε φορα που ακουνε ορισμενα κομματια - και αυτο δεν τους κανει ουτε καγκουρες ουτε κατωτερους ουτε εξωγηινους
Για τα εξωφυλλα μιλησαμε σε προηγουμενες σελιδες, εγω επιμενω πως κατι εξωφυλλα 60ς/70ς με τα κεφαλια καλλιτεχνων σε ροζ χρωματα και κατι τετοια γελοια ειναι εξισου ή περισσοτερο ακαλαισθητα σε σχεση με τα σημερινα
Φτήνια στα μέσα που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τις παραγωγές
Τι εννοεις φτηνια στα μεσα? Synthesizers και drum machines χρησιμοποιουν, hardware ή software. Δηλαδη αν χρησιμοποιεις μια κιθαρα ενα μπασσο κ ντραμς δεν εισαι φτηνος? Και τα 2 ειναι εργαλεια που παραγουν ηχοτοπια... Φτηνα θεωρεις επομενως τα μεσα παραγωγης για οποιαδηποτε ηλεκτρονικη? Γιατι και εκει τα μεσα δεν αλλαζουν στα διαφορα ειδη γενικα, ο τροπος χρησης τους αλλαζει.
Aλλα το Roland TB 303 πχ ειναι 'αψυχο αντικειμενο' ενω η ηλεκτρικη κιθαρα εχει ψυχη , θα γινουμε επιλεκτικα ανιμιστες ετσι ? Γιατι τ'ακουσαμε και αυτο.
(For the record εχω κλασσικες σπουδες και εχω φτασει σχεδον στο να παρω πτυχιο κλασσικης κιθαρας , σταματησα ομως λογω πανεληννιων... δεν το λεω για ποζερια, απλα για το οτι εχω δει και τον 'κλασσικο' ηχο)
Οσο για τον κορεσμο του ειδους, στο ξαναλεω προφανως και υπαρχει τεραστιος κορεσμος ειδικα μετα το 2000+ (αν και εχουν ξεπηδσει κ καποιες πρωτοτυπες δουλειες κυριως στο dark και το φιλανδικο (suomi) ).Αλλα παρομοιος κορεσμος εχει υπαρξει και στην τεκνο , η μηπως δεν εχει υπαρξει στην ροκ ή στην μεταλ ? Μην τρελλαθουμε.
Ζωντανο ειδος παραμενει απο τη στιγμη που κυκλοφοριες του 94-95 εως 2000 ακουγονται ακομα (απλα τσεκαρε last.fm αν εισαι δυσπιστος).
^Ενώ έχεις πράγματα να πεις χρησιμοποιείς επιχειρηματολογία οπαδού Scorpions. Ναι, δεν αντιλέγω, σίγουρα την ακούνε. Απλά αυτό δεν την κάνει περισσότερο ζωντανή. Όπως και το ότι το ροκάδικο της γειτονιάς μου παίζει deep purple και scorpions δεν κάνει αυτές τις μπάντες και τη μουσική τους ζωντανές.
Απλώς για να μην παρεξηγείς. Μου αρέσει πολύ να ακούω metal. Επίσης rock. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όμως ο μεγάλος όγκος της μουσικής που ακούω είναι σε αυτό το επίπεδο που έθεσα πριν ως "κατώτερη τέχνη". Κιτς πως το λένε. Ακίνδυνο αναμάσημα κλισέ πραγμάτων. Δεν με κάνει να τα ακούω με λιγότερη ευχαρίστηση, απλά είναι χαζομάρα να λες και ψέματα στον εαυτό σου υπερασπιζόμενος κάτι που σε τελική ανάλυση δεν σου ανήκει. Αντικειμενικότατα, και από κάθε άποψη, η psy trance είναι καρακιτσαριό. Έλα τώρα να κράξουμε την stoner στο thread της αν θες :P.
edit: define ηχοτοπια.
VidnaObmana
12-08-2011, 18:52
Ε διαφωνουμε ρε μαν και το υπερασπιζομαι ακριβως επειδη το θεωρω ειλικρινες, δεν λεω ψεμματα στον εαυτο μου. Υπαρχουν κ τα κιτς αλλα ρε φιλε ονοματα οπως οι MFG οι Battle Of The Future Buddhas , η δισκογραφικη Schlabbaduerst Rekkords στην οποια εκανα αφιερωμα πριν κλπ δεν δεχομαι να ονομαζονται κιτς! Κιτς μπορει να ειναι η εκφυλισμενη ψυχεδελικη τρανς (τοσο μουσικη οσο και κοινο) των τελευταιων χρονων.Αυτο το δεχομαι! Ομως το να βγαζεις κιτς ολοκληρο το ειδος a priori , de facto και per se ειναι κατι με το οποιο διαφωνω 10000%.
Γενικα οι μουσικες που ακουω ειναι απο τα λιγα πραγματα που εχω ιερα και για το οποια νιωθω και καποια περηφανια - πολλα ειδη, ηλεκτρονικα κυριως αλλα οχι μονο.
Stoner γουσταρω γενικα =P
Στα περι φτηνης παραγωγης δεν μου απαντησες ...
Το να θετεις την τεχνη σε 'ανωτερη' και 'κατωτερη' , δεν ξερω, μου φερνει καπως, ειδικα αν ισχυριζειται και καθολικοτητα/αντικειμενικοτητ ασε αυτες τις δηλωσεις!
Ηχοτοπια ειναι μεταφραση του soundscapes - χρησιμοποιω τον ορο λιγο ξεχειλωμενο σε σχεση με τον Wiki ορισμο.
KoiliaSamprela
13-08-2011, 08:35
Γενικα οι μουσικες που ακουω ειναι απο τα λιγα πραγματα που εχω ιερα και για το οποια νιωθω και καποια περηφανια - πολλα ειδη, ηλεκτρονικα κυριως αλλα οχι μονο.
μεγάλε αν τα λες σοβαρά και όχι σε φάση έπαρσης σταματάω τρόλινκ και φιλικά σου προτείνω να συνέλθεις, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
VidnaObmana
13-08-2011, 14:16
μεγάλε αν τα λες σοβαρά και όχι σε φάση έπαρσης σταματάω τρόλινκ και φιλικά σου προτείνω να συνέλθεις, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα... ειμαι μια χαρα και εννοω αυτα που γραφω.
carheart
21-09-2011, 23:02
προειδοποιώ, πρόκειται για ένα lame post
αλλά έχουμε δει όλοι;
ap8MP_YwVoU
(και τα related)
Kingdom Gone
21-09-2011, 23:26
γαμώτο, περίμενα κολασμένη τρανς υπερκομματάρα.
VidnaObmana
21-09-2011, 23:35
γαμώτο, περίμενα κολασμένη τρανς υπερκομματάρα.
YlwpjrCfXPY
1998 !
Kingdom Gone
21-09-2011, 23:54
Έτσι!
VidnaObmana
16-12-2011, 17:57
90s Γιαπωνεζικη νεο-ψυχεδελεια
http://www.youtube.com/watch?v=Nf4CFtIlIfQ
604
Infected_Silence
16-12-2011, 20:22
deep darkpsy
http://www.youtube.com/watch?v=r_NJXWWN0j4
asimoulis
16-12-2011, 20:40
μη χάσεις!
VidnaObmana
16-12-2011, 20:55
deep darkpsy
Το πρωτο του αλμπουμ (με τιτλο Debut) και ειδικα τα πρωτα 4 κομματια ειναι απο τα διαμαντια της μοντερνας σκοτεινης ψυχεδελιηκς trance ...
http://www.youtube.com/watch?v=kg_T97ZILjw
http://www.youtube.com/watch?v=TSHpcKDLOos
Infected_Silence
16-12-2011, 21:22
deep darkpsy
Το πρωτο του αλμπουμ (με τιτλο Debut) και ειδικα τα πρωτα 4 κομματια ειναι απο τα διαμαντια της μοντερνας σκοτεινης ψυχεδελιηκς trance ...
http://www.youtube.com/watch?v=kg_T97ZILjw
http://www.youtube.com/watch?v=TSHpcKDLOos
O NAI !
VidnaObmana
17-12-2011, 02:46
Ε απο dark Και ο Kindzadza εχει τα καλα, αν και δεν μπορω να τον ακουσω πολυ ωρα. Για μισαωρο καλος ειναι μετα σε πιανει παρακρουση.
Electrypnose και Ocelot επισης σημαντικα ονοματα.
Και μετα παμε στο πιο φορεστ σε φαση Derango.
Η μεγαλη αγαπη ομως θα παραμενει το oldskool psy/goa των 90s. Παμε λοιπον για ενα ακυκλοφορητο εκεινης της εποχης που κυκλοφορησε λιγους μηνες πριν
http://www.youtube.com/watch?v=mwh4u6Q-Ryo
τι νεοψυχεδελεια οι Prana ρε κριαρι....
VidnaObmana
17-12-2011, 14:20
Πώς ξερεις το ζωδιο μου ?!
Κατα τα αλλα, τα χουμε πει και ξαναπει εδω, δεν εχει νοημα να επαναλαμβανομαστε. Για πολλους συμπεριλαμβανομενου και μενα η psy/goa των 90s ειναι η ηλεκτρονικη εξελιξη/μετενσαρκωση/μεταλλαξη της ψυχεδελειας των προηγυομενων δεκαετιων Each to his own, live and let live , και τα ρεστα ...
Infected_Silence
17-12-2011, 15:00
Ζωντανο ειδος παραμενει απο τη στιγμη που κυκλοφοριες του 94-95 εως 2000 ακουγονται ακομα (απλα τσεκαρε last.fm αν εισαι δυσπιστος).
^Ενώ έχεις πράγματα να πεις χρησιμοποιείς επιχειρηματολογία οπαδού Scorpions. Ναι, δεν αντιλέγω, σίγουρα την ακούνε. Απλά αυτό δεν την κάνει περισσότερο ζωντανή. Όπως και το ότι το ροκάδικο της γειτονιάς μου παίζει deep purple και scorpions δεν κάνει αυτές τις μπάντες και τη μουσική τους ζωντανές.
Απλώς για να μην παρεξηγείς. Μου αρέσει πολύ να ακούω metal. Επίσης rock. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όμως ο μεγάλος όγκος της μουσικής που ακούω είναι σε αυτό το επίπεδο που έθεσα πριν ως "κατώτερη τέχνη". Κιτς πως το λένε. Ακίνδυνο αναμάσημα κλισέ πραγμάτων. Δεν με κάνει να τα ακούω με λιγότερη ευχαρίστηση, απλά είναι χαζομάρα να λες και ψέματα στον εαυτό σου υπερασπιζόμενος κάτι που σε τελική ανάλυση δεν σου ανήκει. Αντικειμενικότατα, και από κάθε άποψη, η psy trance είναι καρακιτσαριό. Έλα τώρα να κράξουμε την stoner στο thread της αν θες :P.
Αν είναι δυνατόν τι χρειάζεται δηλαδή για να καταλάβει κάποιος άνθρωπας οτι οι μουσικές ανεξαρτήτου είδους όλες χωρίζονται σε εμπορικές και underground.προφανώς το κώλυμα είναι δικό σου αφού δεν μπορείς να ακούσεις άλλη μουσική πέρα απ'το Metal και το rock αλλά μπορείς πιστεύω να καταλάβεις ότι οι εμπορικούρες που έχει τύχει ν'ακούσεις ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν την psychedelic trance.δηλαδή είναι σαν να κρίνω εγώ ΟΛΟ το metal και το rock με τους scorpion.ΓΚΕ ΓΚΕ ;
και το τι είναι τέχνη και το τι όχι και το αν είναι κιτς ή όχι δείχνει το επίπεδο αντιμετώπισης των πραγμάτων. ΕΛΕΟΣ.
υγ...ε ναι τους prana δεν τους λες νεοψυχεδελεια, αν και εξελικτικά το είδος είναι όντως η συνέχεια του ψυχεδελικού κινήματος σε ηλεκτρονικό ήχο,πχ ozric tentacles ήτανε απο του πρωτεργάτες της μεταμόρφωσης, ο όρος δεν αντιστοιχεί σε αυτόν τον ήχο και αυτήν την περίοδο νομίζω ... ...90's GOA είναι οι prana
VidnaObmana
17-12-2011, 15:11
Infected ,Ε ναι εννοειτα πως ειναι 90ς goa, και με τον ορο νεοψυχεδελεια εννουσα αυτο ακριβως που ειπες, οτι προκειται για μεταλλαξη του ψυχεδελικου κινηματος
Αν είναι δυνατόν τι χρειάζεται δηλαδή για να καταλάβει κάποιος άνθρωπας οτι οι μουσικές ανεξαρτήτου είδους όλες χωρίζονται σε εμπορικές και underground.προφανώς το κώλυμα είναι δικό σου αφού δεν μπορείς να ακούσεις άλλη μουσική πέρα απ'το Metal και το rock αλλά μπορείς πιστεύω να καταλάβεις ότι οι εμπορικούρες που έχει τύχει ν'ακούσεις ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν την psychedelic trance.δηλαδή είναι σαν να κρίνω εγώ ΟΛΟ το metal και το rock με τους scorpion.ΓΚΕ ΓΚΕ ;
και το τι είναι τέχνη και το τι όχι και το αν είναι κιτς ή όχι δείχνει το επίπεδο αντιμετώπισης των πραγμάτων. ΕΛΕΟΣ.
υγ...ε ναι τους prana δεν τους λες νεοψυχεδελεια, αν και εξελικτικά το είδος είναι όντως η συνέχεια του ψυχεδελικού κινήματος σε ηλεκτρονικό ήχο,πχ ozric tentacles ήτανε απο του πρωτεργάτες της μεταμόρφωσης, ο όρος δεν αντιστοιχεί σε αυτόν τον ήχο και αυτήν την περίοδο νομίζω ... ...90's GOA είναι οι prana
ρε μαν που ξέρεις τι έχω ακούσει εγώ από psychedelic δηλαδή και σε τελική ανάλυση, ακόμα και οι scorpions παίζουν με κιθάρες και όργανα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, όχι κουμπιά και knobs παίζουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μουσική. άντε τώρα
VidnaObmana
17-12-2011, 16:02
ρε μαν που ξέρεις τι έχω ακούσει εγώ από psychedelic δηλαδή και σε τελική ανάλυση, ακόμα και οι scorpions παίζουν με κιθάρες και όργανα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, όχι κουμπιά και knobs παίζουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μουσική. άντε τώρα
http://1.bp.blogspot.com/-dwLTXAGvG_I/TdGbZxp4sKI/AAAAAAAAHbI/py03MHdMqWM/s1600/DoubleFacePalm.jpg
Infected_Silence
17-12-2011, 16:22
χαχαχαχαχα πραγματική μουσική...δηλαδή η μουσική είναι μόνο ο ήχος που βγαίνει απο φυσικά όργανα και οργανοπαίχτες ; εντάξει καταλάβαμε τον τρόπο σκέψη σου...
wikipedia : Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου, καθώς και η επιστήμη που επικεντρώνεται σε θέματα συνδεόμενα με την παραγωγή, οργάνωση και λήψη ήχων. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικο κομμάτι. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE
μας λές ότι λεγανε και οι συντηριτικοί για τον σκληρό ήχο του rock και της ψυχεδέλειας των 60's - 70's...αυτό δεν είναι μουσική με τις παραμορφώσεις και τα όργανα να ουρλιάζουν και τον κόσμο να παραληλεί με την παραμόρφωση και τη φασαρία .κλασικός συντηριτικός τρόπος σκέψης.σε αυτόν όμως τον πειραματισμό με τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ήχο οφείλουμε την εξέλικη των μουσικών ειδών που ακούμε σήμερα.η μουσική εξελίσεται είτε μας αρέσει είτε όχι
θα συμφωνησω με τον Esteban στο dont feed the troll αφού ρίχνεις σε τέτοιο επίπεδο την συζήτηση
Η μουσική φίλε μου, είναι μελωδία, αρμονία, ρυθμός... Το μέταλ πχ τα έχει όλα αυτά, και συν τοις άλλοις ακούς πράγματα πο αποδεικνύουν το ταλέντο των μουσικών του. Ακούς μελωδίες, τεχνικές, εξερευνούν και τον ήχο θα λέγαμε σε πολλά είδη, πότε νότες με κλασσική και πότε ηλεκτρικές πχ. Μελωδία, αρμονία, ρυθμός... τα έχει όλα!!
Το ροκ επίσης και πολύ παραπάνω μη σου πω, άκου λίγο Jimmy Hedrix (και θα πάθεις την πλάκα σου και θα δεις τι είναι και η ψυχεδέλεια). Ενώ στην ηλεκτρονική τι; πατάς κουμπί και παίζει. Μόνο ρυθμός, μηχανικός και εντελώς άψυχος. Γιατί ο,τι κι αν λέει η wikipedia φίλε μου, η μουσική είναι ΨΥΧΗ.
ikonoklast
17-12-2011, 16:56
Πάντως επειδή είναι σημαντικό να μην ξεχειλώνουμε την υπέροχη ελληνική γλώσσα, έχω να πω ότι στο μνημειώδες έργο των Liddell και Scott; «Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης» (1843) το λήμμα είναι:
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0057%3Aalphabetic+letter%3D*m%3Aentry+group%3D91%3Aentry%3Dmousikh%2F
A. any art over which the Muses presided, esp. poetry sung to music
Κάθε λοιπόν τέχνη στην οποία οι Μούσες προέδρευαν. Κατ' όσων γνωρίζουμε οι Μούσες δεν νομίζω να... χαπακωνόντουσαν και να χόρευαν «ΣΑΪΚΟΦΣΚΥ» και «ΝΑΪΝΤΗΣ ΓΚΟΑ» σε κατάσταση έκστασης και αμοκ, έτσι δεν είναι; Μπορείτε λοιπόν να ονοματίσετε την... ενασχόληση σας όπως θέλετε, «χόμπι», «σπόρ», «ηχοτοπισμός» αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολύ σωστό να την λέτε Μουσική. Αυτά.
Και ηρθε ο χρήστης shirime να μας πει οτι δεν ακούμε μουσική επειδή δεν έχει συναίσθημα ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛH h edm.
Επίσης ο χρήστης shirime υπονοεί ότι το παρακάτω βίντεο δεν χρειάζεται ταλέντο και εξάσκηση, το κάνει ο καθένας.
lTx3G6h2xyA
3/10 γιατί με έκανες να απαντήσω
ikonoklast
17-12-2011, 17:01
Το παραπάνω σου εγγυώμαι ότι το κάνει ο καθένας με ένα Launchpad, ένα λαπτοπ με ableton, 39 mp3 και τουλάχιστον ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι.
Ποιός όμως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο;
http://www.youtube.com/watch?v=TYy6kwvXTio
παραγίνεσαι obvious να το κοιτάξεις
Το παραπάνω σου εγγυώμαι ότι το κάνει ο καθένας με ένα Launchpad, ένα λαπτοπ με ableton, 39 mp3 και τουλάχιστον ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι.
Όντως, γιατί αρκεί ο εξοπλισμός ώστε να παράγεις αυτό το αποτέλεσμα. Άλλωστε, τα ράσα κανουν τον παπά.
EDIT: Μόλις σκέφτηκα ότι μάλλον τρολλάρεις. Δε γαμιέται.
VidnaObmana
17-12-2011, 17:10
Η μουσική φίλε μου, είναι μελωδία, αρμονία, ρυθμός
Κανω μαλακια που σου απανταω, αλλα σου χω νεα. Ολα αυτα υπαρχουν στην ψυχεδελικη/goa trance. Και οχι μονο.
Αλλα υπαρχουν και ειδη που μπορει να μην εχουν καποια απο αυτα τα στοιχεια. Πχ μελωδιες αρμονιες ή ρυθμους, εστω συμβατικους, σε ορισμενα σημεια εστω. Βλεπε Richard Devine ή Autechre. Βλεπε atonal στοιχεια σε πολλες ambient δουλειες του Vidna Obmana. Κλπ.
Γιατί ο,τι κι αν λέει η wikipedia φίλε μου, η μουσική είναι ΨΥΧΗ.
Και η ψυχη τι ειναι εξυπνακια?
Αφου μπορει να το κανει ο καθενας λοιπον "πατωντας ενα κουμπι" , για να σε δω να φτιαχνεις δουλειες σαν αυτες των Autechre, του Aphex Twin, των FSOL , του Biosphere, του Steve Roach ...
Οι εξυπνοι παραδεχονται. Οι πονηροι δικαιολογουνται. Και οι μαλακες επιμενουν.
Μην με επιβεβαιωσεις οτι ανηκεις στην τελευταια κατηγορια. Please.
Ποιός όμως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο;
http://www.youtube.com/watch?v=TYy6kwvXTio
Ακριβώς γι αυτό μιλάω. Ψυχή. Αν ήταν και η εισαγωγή σε κλασική κιθάρα θα μιλάγαμε για τελειότητα.:headbang:
Esteban αυτός ο Madeon παίζει σε κάποια μπάντα; Δεν το νομίζω.
κι αν δεν παιζει σε μπάντα τι;
Στανταρ γαμαει περισσοτερα μουνακια απο τους ιδρωμενους παπουδες που αποθεωνεις
ikonoklast
17-12-2011, 17:14
:thumbsup:
VidnaObmana
17-12-2011, 17:21
Esteban αυτός ο Madeon παίζει σε κάποια μπάντα; Δεν το νομίζω.
http://www.last.fm/music/Chi-A.D.
Αυτος επαιζε. Που θες να καταληξεις?
Chi-A.D. is Dave Young. He started out playing synths for black metal pioneers Venom under the pseudonym VMX.
Δηλαδη οκ ρε Shrime. Μυαλο σαπιλα εντελως
κι από πότε τα synths θεωρούνται ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ;
VidnaObmana
17-12-2011, 17:31
http://verydemotivational.files.wordpress.com/2010/02/129092786498235257.jpg
Infected_Silence
17-12-2011, 17:33
Πάντως επειδή είναι σημαντικό να μην ξεχειλώνουμε την υπέροχη ελληνική γλώσσα, έχω να πω ότι στο μνημειώδες έργο των Liddell και Scott; «Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης» (1843) το λήμμα είναι:
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0057%3Aalphabetic+letter%3D*m%3Aentry+group%3D91%3Aentry%3Dmousikh%2F
A. any art over which the Muses presided, esp. poetry sung to music
Κάθε λοιπόν τέχνη στην οποία οι Μούσες προέδρευαν. Κατ' όσων γνωρίζουμε οι Μούσες δεν νομίζω να... χαπακωνόντουσαν και να χόρευαν «ΣΑΪΚΟΦΣΚΥ» και «ΝΑΪΝΤΗΣ ΓΚΟΑ» σε κατάσταση έκστασης και αμοκ, έτσι δεν είναι; Μπορείτε λοιπόν να ονοματίσετε την... ενασχόληση σας όπως θέλετε, «χόμπι», «σπόρ», «ηχοτοπισμός» αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολύ σωστό να την λέτε Μουσική. Αυτά.
Νομίζεις πως δεν χαπακωνόντουσαν και δεν χόρευαν σε εκσταση...ο χορός σε σταθερό ρυθμό υπο την επήρεια ψυχοτρόπων φυτών είναι αρχαική τελετουργία,τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινες κοινωνίες και είναι η καρδια των ελευσινίων και καβείριων μυστηρίων (εαν θες να το δούμε απο την αρχαιοελληνική σκοπιά http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=50242).
''Πολλοί λαοί χρησιμοποιούσαν και παραισθησιογόνες ουσίες για να φτάσουν σε έκσταση. Οι ιδιότητες ορισμένων μανιταριών ήταν γνωστές στους Ινδιάνους, σε ορισμένες φυλές της Σιβηρίας αλλά και στους αρχαίους Αιγυπτίους.
Είναι επίσης πιθανό ότι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ερυσιβώδη όλυρα, ουσία που περιέχεται σε παράσιτο των δημητριακών, για να προκαλέσουν τη μέθη που οδηγούσε σε εκστατικά οράματα κατά τη διάρκεια των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους η έκσταση ήταν ομαδικό φαινόμενο, κάτι που συναντάμε ακόμα και σήμερα σε παραθρησκευτικές οργανώσεις.'' ----> http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=50242
''Οι διονυσιακές τελετουργίες εξάλλου έπαιζαν ψυχοθεραπευτικό ρόλο. Το κρασί, οι οργιαστικοί χοροί, οι οξείς ήχοι του αυλού και των τυμπάνων έδιναν τελετουργική διέξοδο στις άλογες ορμές και στα πάθη. Για τους Κορυβαντιώντες, τους εκστασιαζόμενους χορευτές που έπαιρναν μέρος στις γιορτές της θεάς Ρέας, η ενθουσιώδης μανία ήταν είδος ομοιοπαθητικής θεραπείας.'' -----> http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=50242
στις ίδιες ακριβώς βάσεις πατάει και η ψυχεδελική Trance και είναι η μετουσίωση των αρχαικών τελετών στην σύγχρονη τεχνολογική κοινωνία.
http://www.youtube.com/watch?v=QbHVvsjuBOY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=o221noLANYw&feature=related
μάλον δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει η έκσταση και ο χορός για τον άνθρωπο γι'αυτό και βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα...και δεν προσπαθώ να υποστηρίξω με αυτά που λέω ότι η ηλεκτρονική μουσική που παίζεται στο κάθε κλαμπάκι τα σαββατόβραδα είναι μυστηκιστηκή τελετή (ούτε η κάθε metal συναυλία) αλλά να τονίσω ότι η ρίζες της μουσικής έκφρασης και έκστασης όχι μόνο της trance, αλλά κάθε μουσικής έχουν τις ρίζες τους στις ίδιες ανθρώπινες κοινονικές και ατομικές λειτουργίες (εγώ και με black metal σε έκσταση έρχομαι, είναι μια σκοτεινή έκφραση της ανθρώπινης ψυχής)
@Shirime : εγώ με jimi hendrix ξεκίνησα και 60's - 70's psychedelia - progressive και κατέληξα να ακούω και trance, και είμαι ανοιχτός σε όλες τις μουσικές γιατί όλες είναι κομμάτι της έκφρασης του ανθρωπινου ψυχισμού, της φαντασίας και της δημιουργικότητας των ανθρώπων με όποιο μέσο κι αν εκφράζονται (υπολογιστές, κιθάρες, φλογέρα, φωνή, ξύλα που τα χτυπάς μεταξύ τους)
VidnaObmana
17-12-2011, 17:35
@Shirime : εγώ με jimi hendrix ξεκίνησα και 60's - 70's psychedelia - progressive και κατέληξα να ακούω και trance, και είμαι ανοιχτός σε όλες τις μουσικές γιατί όλες είναι κομμάτι της έκφρασης του ανθρωπινου ψυχισμού, της φαντασίας και της δημιουργικότητας των ανθρώπων με όποιο μέσο κι αν εκφράζονται (υπολογιστές, κιθάρες, φλογέρα, φωνή, ξύλα που τα χτυπάς μεταξύ τους)
Πεστα, επιτελους ενας ΕR-ιτης που χρησιμοποιει τους νευρωνες του
Ενώ στην ηλεκτρονική τι; πατάς κουμπί και παίζει.
Λαλ. Είχα ακριβώς την ίδια άποψη 11-12 χρόνια πριν. Σνόμπαρα οτιδήποτε ηλεκτρονικό, ακόμα και στη μέταλ. Μέχρι να ακούσω Infected. Οι τύποι είναι (ήταν) 15 χρόνια μπροστά, με ήχο τόσο γεμάτο, που γελάει στα μούτρα του "ένα κουμπί" σου. Σε συμβουλεύω να ξεκινήσεις από δω:
http://www.youtube.com/watch?v=8nX9N_IQGYc
http://www.youtube.com/watch?v=vyUMtCuCe1U
http://www.youtube.com/watch?v=6ZmvL8dnAZc
Επίσης GMS, Astrix, μέχρι Shpongle και Vibrasphere. Η ελάχιστη συνεισφορά μου στο θέμα, για όσους ενδιαφέρονται, όχι αυστηρώς ισραηλοτράνς. Πιθανότατα έχουν αναφερθεί οι "μπάντες", αλλά δεν κάθομαι να διαβάσω 15 σελίδες. Ίσως επανέλθω.
Btw, ήθελα να δώσω ΑΥΤΗ την έκδοση του Electro Panic, παραπάνω μου δείχνει την ορίτζιναλ :/
http://www.youtube.com/watch?v=8nX9N_IQGYc
Infected_Silence
17-12-2011, 17:44
Υπερβατική εμπειρία :
http://www.youtube.com/watch?v=0AVVhyLsstc
SpiritCrusher
17-12-2011, 17:52
:thumbsup:
κλαιω.
καραβι και τορπιλα που θελετε...λατερνες
ενωσις με το Ενα
ανελιξις στα ουρανια
πνευματικη υπερβασις...
http://www.youtube.com/watch?v=-DI77jVbCfY
εχει πεσει το επιπεδο. Να ποσταρουμε και βιντεακια μεθυσμενων σκιναδων απο συναυλια βανδαλουπ που χτυπιουνται μεταξυ τους για να κραξουμε το πανκ
εσυ χιπχοπας δεν εισαι? τι δουλεια εχεις με τους φακιριδες και τους φωσφωρουχους?
ειμαι λατρης της καλης μουσικης γενικα
ikonoklast
17-12-2011, 23:18
στις ίδιες ακριβώς βάσεις πατάει και η ψυχεδελική Trance και είναι η μετουσίωση των αρχαικών τελετών στην σύγχρονη τεχνολογική κοινωνία.
Ρε μαν, κάτσε λιγάκι και με το συμπάθιο. Για να στηρίξεις το επιχείρημά σου έδωσες δύο βίντεο με κάποιους γυμνούς νέγρους (δεν έχω τίποτα με τη γύμνια) που χορεύουν και εκστασιάζονται. Κι εγώ σου λέω, δεν είμαι ρατσιστής αλλά αν για παράδειγμα κάποιος ήθελε να κάνει την «μετουσίωση των καννιβαλικών τελετών στην σύγχρονη τεχνολογική κοινωνία» και άρχιζε τα ΣΑΪΚΟΦΣΚΙ και σκότωνε ανθρώπους και τους έτρωγε αυτό θα έπρεπε να το αποδεχτούμε; Και μάλιστα να το πούμε και Μουσική και Τέχνη κιόλας;
Άντε γιατί καλή η κουβέντα αλλά να κρατάμε και ένα επίπεδο.
τι μετουσιωση και μαλακιες αυτες οι τελετες εξακολουθουν κ γινοντε.
ikonoklast
17-12-2011, 23:32
Επιβεβαιώνω, τα συγκεκριμένα βίντεο δεν μοιάζουν να είναι από τότε.
Infected_Silence
17-12-2011, 23:47
Ρε μαν, κάτσε λιγάκι και με το συμπάθιο. Για να στηρίξεις το επιχείρημά σου έδωσες δύο βίντεο με κάποιους γυμνούς νέγρους (δεν έχω τίποτα με τη γύμνια) που χορεύουν και εκστασιάζονται. Κι εγώ σου λέω, δεν είμαι ρατσιστής αλλά αν για παράδειγμα κάποιος ήθελε να κάνει την «μετουσίωση των καννιβαλικών τελετών στην σύγχρονη τεχνολογική κοινωνία» και άρχιζε τα ΣΑΪΚΟΦΣΚΙ και σκότωνε ανθρώπους και τους έτρωγε αυτό θα έπρεπε να το αποδεχτούμε; Και μάλιστα να το πούμε και Μουσική και Τέχνη κιόλας;
Άντε γιατί καλή η κουβέντα αλλά να κρατάμε και ένα επίπεδο.
Επιβεβαιώνω, τα συγκεκριμένα βίντεο δεν μοιάζουν να είναι από τότε.
http://flv.kyon.pl/static/img/remiq.net_16724.jpg
ikonoklast
17-12-2011, 23:51
Χωρίς επιχειρήματα ξέρω κι εγώ να ειρωνεύομαι.
εντωμεταξυς η συνδεσις τετοιων τελετων και τγανς ειναι τελειως αυθαιρετη και ισχυει μονο στα γεματα bebelac κεφαλια τους
δηλαδη τα παρακατω τι ειναι ας πουμε?
http://www.youtube.com/watch?v=Oy5A7fOY0MA
http://www.youtube.com/watch?v=Up54juyRfHg
αλλα οκ δεν εχει φρακταλς και ιπταμενους Βουδες...
επισης προς ινφεκτεντ βυντρα...
ποια μεταβασις καμναν οι Οζριξ? ολη τους η δισκογραφια ειναι αυτο το ασμα....
http://www.youtube.com/watch?v=mEgZeZgZ248
και γιατι κρατατε τους Eat Static βρε αχμακια μονο?
οι Oroonies, Ullulators, Nodens Ictus, Wooden Baby τι ακριβως σχεση ειχαν με τα πανηγυρια σας?
Infected_Silence
17-12-2011, 23:55
έδωσα κι ενα άρθρο στο ποστ με τα βιντεος, αν δεν ήθελες να γίνει κουβέντα θα το διάβαζες
ikonoklast
17-12-2011, 23:59
έδωσα κι ενα άρθρο στο ποστ με τα βιντεος, αν δεν ήθελες να γίνει κουβέντα θα το διάβαζες
Μα θέλω να γίνει κουβέντα, γι' αυτό δε το διάβασα.