View Full Version : Smoking ban update
DannyCarey
20-10-2010, 13:12
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AC
Αυτά αποφασίστηκαν απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) την Δευτέρα. (18/10)
DannyCarey
27-10-2010, 11:32
Στο μαγαζί που δουλεύω, αλλά και στα περισσότερα καφέ έχουν επιστρέψει τα τασάκια και ο κόσμος καπνίζει κανονικότατα.
Ένα ζευγάρι που έκανε διακοπές στο χωριό μου στο Πήλιο πήγε στην αστυνομία και έκανε καταγγελία για το τσιγάρο. Ο μπάτσος τους είπε πως δεν θα κάνει τίποτα γιατί (και καλά) μέχρι τις εκλογές είναι χαλαροί ακόμα όσον αφορά το τσιγάρο. όχι οτι μετα δεν θα ναι.
KoiliaSamprela
27-10-2010, 11:41
Στο μαγαζί που δουλεύω, αλλά και στα περισσότερα καφέ έχουν επιστρέψει τα τασάκια και ο κόσμος καπνίζει κανονικότατα.
Ένα ζευγάρι που έκανε διακοπές στο χωριό μου στο Πήλιο πήγε στην αστυνομία και έκανε καταγγελία για το τσιγάρο. Ο μπάτσος τους είπε πως δεν θα κάνει τίποτα γιατί (και καλά) μέχρι τις εκλογές είναι χαλαροί ακόμα όσον αφορά το τσιγάρο. όχι οτι μετα δεν θα ναι.
που δουλεύεις ?
DannyCarey
27-10-2010, 12:19
Σε ενα καφέ στις Μηλιές.
funishment
11-12-2010, 21:56
Αύξηση 0,20-0,30(inb4 =-0,10) λεπτά ανά πακέτο από 1/1 αλλά δεν είναι αυτό το νέο.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=372574&dt=10/12/2010#ixzz17mHFSVVu
Ανάλογα με το μήκος τους φορολογούνται τα τσιγάρα, όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατατέθηκε χθες βράδι στη Βουλή, τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη να ψηφισθεί.
:rofl::dick:
Pinatero
12-12-2010, 17:04
tax THIS you Fuckers!
http://media.ebaumsworld.com/picture/SpoooooN/bigassjoint.jpg
redeemer
12-12-2010, 17:16
Δηλαδή τα slims θα εχουν τη μεγαλυτερη φορολογηση ε.
Γελαει ο κοσμος.
nothingman
13-01-2011, 16:03
Τις αντιδράσεις αντικαπνιστών, αλλά και επιχειρηματιών, έχει προκαλέσει η σκέψη του υπουργού Υγείας να επιτραπεί το κάπνισμα στα κέντρα διασκέδασης άνω των 400 τ.μ. και στα καζίνο με εξαγορά του δικαιώματος του καπνίζειν.
http://www.skai.gr/news/health/article/160424/adidraseis-gia-to-kapnosimo-sta-kedra-/
γελοία πράγματα.
το σωστό θα είναι από τη μεριά των καταστηματαρχών να επιμείνουν στην πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος, όπως ισχύει σήμερα δηλαδή. Θα είναι βλάκες να συζητήσουν καν να πληρώσουν για κάτι που αδυνατεί να εφαρμοστεί σε τούτο εδώ το ξέφραγο αμπέλι.
Και ναι, το λέω σοβαρά, και ναι, δεν καπνίζω.
Dragonlord
13-01-2011, 16:10
γενικά έχει γελοιοποιηθεί εδώ και κανα χρόνο τουλάχιστον το πράμα
Γενικά εγώ δεν έχω δει να απαγορεύεται πουθενά το κάπνισμα εκτός από μεγάλα franchises τύπου friday's.
~ladykiller~
13-01-2011, 16:27
και στην κανέλα το gay μεζεδοπωλείο απαγορεύεται.
βέβαια εκεί απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή
KoiliaSamprela
13-01-2011, 16:58
για άλλη μια φορά ένα μέτρο που ήθελε να εμφανιστεί ως κοινωνικό μετατρέπεται σε εισπρακτικό.
(όχι πως δεν ήταν από την αρχή, απλά τώρα θα είναι με την βούλα)
Σε λίγη ώρα, λέει, οι ανακοινώσεις.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
πρώτα είπαν για μερική απαγόρευση - δεν έγινε
μετά είπαν για πλήρη απαγόρευση - δεν έγινε
μετά είπε ο Λοβ ότι όπου θέλουν να το κάνουν καπνιστό θα πληρώνουν - ο ΓΑΠ τον άδειασε
Καλύτερο κι απ' το Αγιάζι του Έρωτα
Να μας αφήσουν στην ησυχία μας να καπνίζουμε όσο θέλουμε μπορούν;
metamelia3
18-01-2011, 12:38
πριν τους αρχισουμε στις κλωτσες, ΠΛΗΖ ΔΗΛΑΔΗ!
metamelia3
18-01-2011, 12:40
πλακα-πλακα εχει ακουστει η ωραια ιστορια για μαγαζι στα εξαρχεια να πανε να παρκαρουν απεναντι απ'το μαγαζι οι δημοτομπατσοι για εισπραξη και με το που πανε να κατεβουν απ'το αμαξι να τρωνε βροχη απο κοτρωνια και να φευγουν. =)
Marillion
18-01-2011, 12:59
στο καφέ της γειτονιάς μου (μεγαλούτσικο για να το πεις συνοικιακό) σου δίνουν κάτι ποτηράκια πλαστικά που γράφουν DRAMBUIE ή κάποιο σχετικό ξύδι τεσπα και έχουν λίγο νεράκι μέσα για να το δουλευεις σαν τασάκι. ακολουθεί η συνομιλία με την σερβιτόρα
σερβιτόρα : καπνίζετε;
εμείς : ναι (ο ένας)
σερβιτόρα : μισό να σας φέρω ενα ποτηράκι
εμείς : γιατί ποτηράκι και όχι τασάκι;
σερβιτόρα : για να μην μπει κανένας ελεγκτής ;
εμείς : καλά το τσιγάρο δεν κοιτάνε πρώτα, βλέπει κανένας ελεγκτής τα τασάκια;;;
σερβιτόρα : εμμμχχχ.
εμεις : και αμα καρφώσει κάποιος μέσα απ'το μαγαζί;
σερβιτόρα : εμχχχχ Χ 2
εμείς : πόσο δύσκολο είναι να μπει μέσα, να δει τα ποτήρια με τα τσιγάρα;
εμείς : δεν μυρίζουν οι ελεγκτές;
σεριβότορα : αν θέλετε τασάκι να βγείτε έξω, εδώ εχει ποτηράκια
ζντοινγκ
freak brother
18-01-2011, 13:17
απο τι διαβασα φαινεται οτι η σερβιτορα ηταν καλο γκομενακι!
Marillion
18-01-2011, 13:22
μπα οχι καταλαβαίνω απο που το συμπέρανες βεβαια
Dragonlord
18-01-2011, 14:56
Γιατί παραξενεύτηκες; Απλώς δε θέλουν να το ρισκάρουν. Αν έρθει ελεγκτής προφανώς θα πουν "εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, δεν τους είδαμε ότι καπνίζουν, να, δείτε, ούτε τασάκια δεν έχουμε!".
Σιγά, και Μαβίλη τις προάλλες καθόμαστε, ζητάει η φίλη μου τασάκι και της λέει δεν έχουμε, ρίχτε τα κάτω. Αν μπει ελεγκτής (λέμε τώρα) αυτός έχει τοιχοκολλημένη την απαγόρευση και το ρίχνει στον πελάτη.
ikonoklast
18-01-2011, 15:19
http://www.chinawholesalegift.com/pic/Promotional-Gifts/Ashtray/Pocket-Ashtray-09284110907.jpg
http://www.walshbrothers.co.uk/Stock001/silver/HB8228s.jpg
http://rainbowonbay.com/shop/images/himHeartagramPocketAshtray.jpeg
http://rainbowonbay.com/shop/images/motorheadPocketAshTray.jpeg
επίσης σε ποιά άλλη χώρα βγαίνει υπουργός, ενώ ισχύει 4 μήνες ο νόμος, να πει ότι ισχύει ο νόμος. Μόνο στη χώρα των Monty Python θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι παρόμοιο, ειλικρινά.
menumission
18-01-2011, 15:40
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4613593
δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτησες
sto remo to savvato kapnizan kai oi petres padws
genika den exw akousei na exoun piasei kanena kai na ton exoun grapsei kiapopanw
Tonosalata
18-01-2011, 15:56
θα υπάρξει ΓΑΠμησι.
Phantom Duck
18-01-2011, 18:18
στο καφέ της γειτονιάς μου (μεγαλούτσικο για να το πεις συνοικιακό) σου δίνουν κάτι ποτηράκια πλαστικά που γράφουν DRAMBUIE ή κάποιο σχετικό ξύδι τεσπα και έχουν λίγο νεράκι μέσα για να το δουλευεις σαν τασάκι. ακολουθεί η συνομιλία με την σερβιτόρα
σερβιτόρα : καπνίζετε;
εμείς : ναι (ο ένας)
σερβιτόρα : μισό να σας φέρω ενα ποτηράκι
εμείς : γιατί ποτηράκι και όχι τασάκι;
σερβιτόρα : για να μην μπει κανένας ελεγκτής ;
εμείς : καλά το τσιγάρο δεν κοιτάνε πρώτα, βλέπει κανένας ελεγκτής τα τασάκια;;;
σερβιτόρα : εμμμχχχ.
εμεις : και αμα καρφώσει κάποιος μέσα απ'το μαγαζί;
σερβιτόρα : εμχχχχ Χ 2
εμείς : πόσο δύσκολο είναι να μπει μέσα, να δει τα ποτήρια με τα τσιγάρα;
εμείς : δεν μυρίζουν οι ελεγκτές;
σεριβότορα : αν θέλετε τασάκι να βγείτε έξω, εδώ εχει ποτηράκια
ζντοινγκ
λολ, εδώ στο play έχουν κάνει τα γλαστράκια σταχτοδοχεία, να πει κι ο πιτσαδώρος.
-υπάρχει τασάκι;
-είναι αυτό εκεί.
*κοιτάζοντας κανά τρίλεπτο τον πάγκο*
-το φυτό εννοεί ρε μλκ.
sto remo to savvato kapnizan kai oi petres padws
που το ξέρεις?
The Good Son
19-01-2011, 01:22
είναι ο ρουβάς.
Tonosalata
19-01-2011, 01:33
είναι ο ρουβάς.
ο roubas einai me th vissh xazouli!
commissar
19-01-2011, 01:43
http://www.pirginikaifalaina.gr/komik37.jpg
Kaserinos
21-01-2011, 14:10
Την ρουφιάνα!
http://www.yupi.gr/gossip/c25099/Eleonwra_Meleth.html
Marillion
21-01-2011, 14:15
κανα κωλο θα εβλεπε
Raven Lord
01-02-2011, 21:48
έπεσε πρόστιμο σε καφετέρια μπροστά στα μάτια μου :touched:
Tonosalata
01-02-2011, 22:06
έπεσε πρόστιμο σε καφετέρια μπροστά στα μάτια μου :touched:
se pelath?
Raven Lord
01-02-2011, 22:07
όχι, στην καφετέρια. κάπνιζε ο λαντζέρης ! :P
Dragonlord
01-02-2011, 22:12
you totally deserved it
enitharmon
01-02-2011, 22:13
στην κουζίνα έπινες τον καφέ σου;
metamelia3
01-02-2011, 23:45
και το χαιρεστε ρε καραγκιοζηδες;
μ'αρεσει στο συγκεκριμενο περιστατικο που το κυριοτερο επιχειρημα υπερ του νομου ηταν για να διευκολυνουν την εργασια των υπαλληλων. ο λαντζερης σας λεει ευχαριστω.
Dragonlord
01-02-2011, 23:52
I agree, your life sucks
Tonosalata
01-02-2011, 23:58
Και όταν τον διώξουν τον λαντζιέρη από την πτώση εσόδων,τότε θα είναι όλα καλά.
και οι 20% μη καπνιστές θα απολαμβάνουν τα ποτά τους στα άδεια μαγαζιά.
Μέχρι να μείνουν μόνο μερικά μεγάλα κεφάλια,
και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.
Amnesiac.
02-02-2011, 00:02
Καλά αυτό δεν ισχύει. Μαζί ήμασταν στο Λέγκασυ που δεν κάπνιζε κανείς και το μαγαζί ήταν υπερβολικά γεμάτο και όλοι έβγαιναν έξω να καπνίσουν. Και μιλάμε για μεταλλάδικο ε. Γενικά είναι τεράστιος μύθος το "ο Έλληνας θα κόψει την έξοδο αν δε μπορεί να καπνίσει" έχω την εντύπωση.
Tonosalata
02-02-2011, 00:08
Ναι, θα συμβεί. Δεν είναι μόνο αυτό, το οποίο ισχύει. Στατιστικά υπάρχει πτώση εσόδων στα μαγαζιά που εφαρμόστηκε στις περισσότερες χώρες και φυσικά το καπνισμα ΔΕΝ μειώθηκε. Επίσης είναι οτί θα έχεις προβλήματα με τις γειτονιές. Εγώ όπως και πολλά μαγαζιά ούτε έξω έχουμε χώρο ούτε γίνεται μετά τις 12 να κάνεις φασαρία έξω. Μην βλέπεται μόνο τον Ελληνα, υπάρχουν και άλλα θέματα που ακολουθούν.
psychotron
02-02-2011, 00:37
Καλά αυτό δεν ισχύει. Μαζί ήμασταν στο Λέγκασυ που δεν κάπνιζε κανείς και το μαγαζί ήταν υπερβολικά γεμάτο και όλοι έβγαιναν έξω να καπνίσουν. Και μιλάμε για μεταλλάδικο ε. Γενικά είναι τεράστιος μύθος το "ο Έλληνας θα κόψει την έξοδο αν δε μπορεί να καπνίσει" έχω την εντύπωση.
Κι όμως, ισχύει. Ακριβώς μία εβδομάδα μετά από το Σάββατο που λες (συγκεκριμένα την αμέσως επόμενη Παρασκευή), βγάλαμε βραδιά με 20-25 άτομα όλα κι όλα, ενώ οι καθημερινές μέχρι εκείνη την παρασκευη, βγήκαν με 10-15 άτομα. Μέχρι και τηλέφωνα μας έπαιρναν και μας ρώταγαν "μπας και το αφήσατε ψιλο-ελεύθερο, να καπνίσουμε κανα τσιγάρο" και όταν τους λέγαμε όχι, η απάντηση ήταν "καλά, τα λέμε κάποια άλλη φορά".
Δεν κάνω πλάκα, 25 άτομα όλο το βράδυ, Παρασκευή. Υπήρξαν άνθρωποι που μπηκαν, είδαν ότι δεν καπνίζουμε και έφυγαν στεγνά. Και απ' ότι έμαθα από φίλους / γνωστούς που δουλεύουν βράδυ, ίδια κατάσταση ήταν και σε άλλα ροκάδικα.
Ισχύει και παρα-ισχύει, δυστυχώς.
Amnesiac.
02-02-2011, 00:42
Μαλακία μου τότε, εσείς ξέρετε σίγουρα παραπάνω.
Γενικά όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους, απλά κατά την άποψη μου υπερτερεί η αντικαπνιστική επειδή μπαίνει και ο παράγοντας "υγεία" στη μέση.
Κρίμα που δεν υπερτερεί ο παράγοντας ελευθερία.
enitharmon
02-02-2011, 00:46
ο Έλληνας στο εξωτερικό δε βγαίνει; Ειλικρινά, πιστεύετε οτι θα σταματήσει να βγαίνει κόσμος στην Ελλάδα για τον οποιοδήποτε λόγο; (Όπως δε σταμάτησαν να πετάνε ή να ταξιδεύουν γενικά). Στην αρχή θα τσινίσουν όπως πάντα, μετά θα ξαναβγουν
Σκωτία τα έσοδα μείναν ίδια, γιατί άρχισαν να βγαίνουν οι μη καπνιστές που δε νγαίναν πριν (καλα, για Ελλάδα δεν ισχύει αυτο)
Tonosalata
02-02-2011, 00:48
Ποιά υγεία μώρε ,ποιος νοιάζεται για την υγεία.
Στην κοζάνη με τόσους καρκίνους που έχουν απο τα εργοστάσια της δεη, ποιος νοιάζεται πραγματικα.
Μιλάμε για θεμα ελευθερίας και επιλογής.
ΑΝ νοιαζόντουσαν ασ απαγόρευαν την πώληση αυτών. Την ρίζα του κακού συνήθως δε κυνηγάμε?
enitharmon
02-02-2011, 00:49
Μαλακία μου τότε, εσείς ξέρετε σίγουρα παραπάνω.
Γενικά όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους, απλά κατά την άποψη μου υπερτερεί η αντικαπνιστική επειδή μπαίνει και ο παράγοντας "υγεία" στη μέση.
το Λεγκασι θα γινόταν πιο υγιεινό αν χαμήλωνε η μουσική ή δεν τρυπούσαν τα αυτιά τα πριμα. Από εξαερισμό καλά πάει, γυρνάω σπίτι και δε βρωμοκοπάω, ακόμα κι αν έχω καπνίσει η ίδια
SpiritCrusher
02-02-2011, 00:51
Στην κοζάνη με τόσους καρκίνους που έχουν απο τα εργοστάσια της δεη, ποιος νοιάζεται πραγματικα.
ΑΝ νοιαζόντουσαν ασ απαγόρευαν την πώληση αυτών. Την ρίζα του κακού συνήθως δε κυνηγάμε?
Πραγματικά είναι λες και με το που μπαινετε στο συγκεκριμένο θρεντ σταματάτε να λειτουργείτε και γραφετε οτι να'ναι.
Amnesiac.
02-02-2011, 00:52
Νοιάζεται αυτός που εισπνέει τον καπνό, δεν εννοούσα το κράτος ή κάτι τέτοιο.
Άσε που όπως έχουν γίνει τα πράγματα, βλέπεις και αντικαπνιστές να αναγκάζονται να καπνίσουν μέσα σε κλειστούς χώρους για να είναι κουλ και να μη τους διώξει η παρέα, βλ. Ντράγκονλορντ (τον οποίο btw έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να τον κάνω να τρώει σουβλάκια στο μετρό στην Ομόνοια, όσο ανεβαίνει τις κυλιόμενες αραχτός στην αριστερή πλευρά).
Tonosalata
αν νοιαζόταν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για την ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.καλέ μου χρήστη.
λέω γω τώρα.
psychotron
Αμνήζιακ, δε διαφωνώ καθόλου σ' αυτά που λες στην αρχή. Απλά σου μεταφέρω την άποψη του επιχειρηματία (τουλάχιστον αυτού που γνωρίζω εγώ) που βλέπει ότι το 75-80% του τζίρου του προέρχεται απο καπνιστές και που βλέπει ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό το 75-80% είναι διατεθειμένο ν' αράξει σπίτι του από το να βγει και να κόβει βόλτες ανάμεσα στη μπάρα και στο πεζοδρόμιο και άρα βλέπει ότι πάει για οικονομική καταστροφή (ο τζίρος έχει ήδη μειωθεί ΠΑΡΑ πολύ). Και προσωπικά μιλώντας, και γω σε τέτοια φάση είμαι, δεν θα κάτσω να γκρινιάξω "γιατί μου φαγαν το μπιφτέκι μου", αν έτσι πρέπει να γίνει, ας γίνει. Θα προτιμήσω όμως τα βράδια που δεν δουλεύω ν' αράξω με τη γκομένά μου ή την παρέα μου σπίτι.
enitharmon
02-02-2011, 00:56
δηλαδή μας λες οτι ένας λόγος που βγαίνεις είναι επειδή μπορείς και καπνίζεις στα μαγαζια;
Αν κάποιος ενδιαφέρεται πράγματι να αποφύγει το παθητικό κάπνισμα, θα μπορούσε να προτιμεί μαγαζιά (π.χ. Starbucks) που απαγόρευαν το κάπνισμα με δική τους πρωτοβουλία, δε χρειάζεται να επεμβαίνει το κράτος και να αφαιρεί κάθε δικαίωμα επιλογής.
Amnesiac.
02-02-2011, 00:57
Αν κάποιος ενδιαφέρεται πράγματι να αποφύγει το παθητικό κάπνισμα, θα μπορούσε να προτιμεί μαγαζιά (π.χ. Starbucks) που απαγόρευαν το κάπνισμα με δική τους πρωτοβουλία, δε χρειάζεται να επεμβαίνει το κράτος και να αφαιρεί κάθε δικαίωμα επιλογής.
Το π.χ. δε χρειαζόταν, μόνο τα Στάρμπαξ είναι.
δηλαδή μας λες οτι ένας λόγος που βγαίνεις είναι επειδή μπορείς και καπνίζεις στα μαγαζια;
Επιλογή 1. Πάμε σε μαγαζί έξω και βγαίνουμε έξω στο κρύο για τσιγάρο.
Επιλογή 2. Προσκαλώ τους φίλους μου σπίτι και καπνίζουμε με την ησυχία μας.
enitharmon
02-02-2011, 00:59
σε ποια σταρμπαξ σερβιρουν αλκοολ και δεν το εχω παρει χαμπαρι;
enitharmon
02-02-2011, 01:01
αυτο δεν πιανω. Γενικά είμαι παντα σπίτι > μαγαζί, αλλά δε γίνεται να σας τραβάει έξω επειδή μπορείτε και καπνίζετε, ενώ ίσως μπορείτε και περνάτε το ίδιο καλά και σπίτι με παρέα (και πιο οικονομικα)
εντιτ: δηλαδη εννοω, οτι αμα το μετρο κρατησει κανα μηνα συνεχόμενα, ο κόσμος θα ξαναβγει
Εάν δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να ανοίξουν και άλλα μαγαζιά που απαγορεύουν το κάπνισμα ή παίρνουν άλλα μέτρα (εντελώς ξεχωριστό χώρο καπνιστών ή οτιδήποτε), τότε δεν υπάρχει εξίσου και επαρκής μερίδα πολιτών που ενδιαφέρεται πράγματι για το παθητικό κάπνισμα ώστε να επέμβει το κράτος.
αυτο δεν πιανω. Γενικά είμαι παντα σπίτι > μαγαζί, αλλά δε γίνεται να σας τραβάει έξω επειδή μπορείτε και καπνίζετε, ενώ ίσως μπορείτε και περνάτε το ίδιο καλά και σπίτι με παρέα (και πιο οικονομικα)
Προφανώς προστίθεται ένας επιπλέον λόγος, η καταπίεση του να μη καπνίσω ή να πρέπει να βγω έξω να καπνίσω, όπου θα αποφύγω την έξοδο.
Amnesiac.
02-02-2011, 01:05
Εάν δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να ανοίξουν και άλλα μαγαζιά που απαγορεύουν το κάπνισμα ή παίρνουν άλλα μέτρα (εντελώς ξεχωριστό χώρο καπνιστών ή οτιδήποτε), τότε δεν υπάρχει εξίσου και επαρκής μερίδα πολιτών που ενδιαφέρεται πράγματι για το παθητικό κάπνισμα ώστε να επέμβει το κράτος.
Αυτό θα ίσχυε αν οι παρέες χωρίζονταν σε καπνιστές και μη καπνιστές.
Αυτό θα ίσχυε αν οι παρέες χωρίζονταν σε καπνιστές και μη καπνιστές.
Αυτό απλώς δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικότερες προτεραιότητες των καταναλωτών από την αποφυγή του παθητικού καπνίσματος.
funishment
02-02-2011, 01:11
Στα Friday's πάντως απαγορεύεται, δεν έχουν πια χώρο καπνιστών και μη, και σερβίρουν και ΑΛΚΟΟΛ. Και εντάξει, jack daniel's burger. Κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτά τα μαγαζάκια, να πηγαίνετε εκεί οι μη καρκινιάρηδες και να παίρνετε και τους ανυποψίαστους φίλους σας για να βλέπετε την φρίκη να ζωγραφίζεται στα γλυκά πρόσωπά τους.
Υποθέτω ισχύει σε όλη την αλυσίδα, στης Γλυφάδας ήμασταν τις προάλλες, "ένα τραπέζι θέλουμε, για φαΐ, καπνίζΟΥΜΕ", "αχ λυπάμαι απαγορεύεται το κάπνισμα, δείτε τι καθαρή ατμόσφαιρα!" ΠΟΥΤΣΑ.
Βασικά στ'αρχίδια μας αν καπνίζετε, αρκεί να υπάρχει καλός εξαερισμός.
freak brother
02-02-2011, 01:20
Στα Friday's πάντως απαγορεύεται, δεν έχουν πια χώρο καπνιστών και μη, και σερβίρουν και ΑΛΚΟΟΛ. Και εντάξει, jack daniel's burger. Κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτά τα μαγαζάκια, να πηγαίνετε εκεί οι μη καρκινιάρηδες και να παίρνετε και τους ανυποψίαστους φίλους σας για να βλέπετε την φρίκη να ζωγραφίζεται στα γλυκά πρόσωπά τους.
Υποθέτω ισχύει σε όλη την αλυσίδα, στης Γλυφάδας ήμασταν τις προάλλες, "ένα τραπέζι θέλουμε, για φαΐ, καπνίζΟΥΜΕ", "αχ λυπάμαι απαγορεύεται το κάπνισμα, δείτε τι καθαρή ατμόσφαιρα!" ΠΟΥΤΣΑ.
να πα να γαμηθουν τα φραιντεις -αππλ μπις και λοιπες αμερικανιες , μονο σουβλακια ειμαστε.
αν και το μπεργκερ με την τζακ ντανιελ σος γαμαει το συμπαν!
psychotron
02-02-2011, 01:26
Βγαίνω επειδή περνάω καλά. Το ότι περνάω καλά είναι συνδυασμός διαφόρων παραγόντων. Παρέα, μουσική, αλκοόλ, κάπνισμα. Είναι κάτι που μ' αρέσει ρε παιδί μου, για μένα είναι απόλαυση, όσο μαλάκας κι αν φαίνομαι μ' αυτό που λέω, πόσο πιο λιανά να το κάνω. Λέτε ότι είναι θέμα υγείας. Δεκτόν και σεβαστόν και δεν πρόκειται να καπνίζω σε μαγαζιά, όταν θα αποφασίζω να βγω. Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σου φαίνεται περίεργο το γεγονός ν'αποφασίσω να κάτσω μέσα όπου θα κάνω ότι ακριβώς μ'έυχαριστεί (από τη στιγμή που δεν μπορώ πλέον να το κάνω έξω).
Η φάση "πάω έξω" είναι για τον π**** καβάλα, μην πεταχτεί κανείς να πει "έχεις την επιλογή του να βγεις έξω από το μαγαζί", δεν υπάρχει αυτό. Προτιμώ να κάτσω σπίτι λοιπόν και δεν το βρίσκω καθόλου περίεργο.
Και κάτι τελευταίο. Ο κόσμος έχει ήδη σταματήσει να βγαίνει συχνά γιατί δεν έχει λεφτά. Πλέον στο μαγαζί ξέρουμε ότι τις φάτσες της Παρασκευής δεν θα τις δούμε το Σάββατο και το αντίστροφο και ο τζίρος έχει πέσει πολύ. Κόβεις και το κάπνισμα (και για το μαγαζί που μιλάω συγκεκριμένα, τα ποσοστά στους καπνίζοντες είναι 70-75% στους πελάτες και 100% στο προσωπικό). Do the math.
Αλλά αρκετά είπα, ενώ υποσχέθηκα ότι δε θα γκρινιάξω. Απλά μου τη βαράνε στα νεύρα κάτι κομπλεξικά υστερικά αγάμητα που κάνουν λες και κέρδισαν το τζόκερ επειδή απαγορεύτηκε το κάπνισμα (κι αυτό το τελευταίο προφανώς και ΔΕΝ είναι για σένα, ε)
Dragonlord
02-02-2011, 01:28
Ε αυτά που λέει η ένι, προφανώς και δεν μπορείς να κρίνεις από τη στάση του κόσμου την πρώτη βδομάδα (που στην τελική είναι σε μεγάλο βαθμό και τρόπος πίεσης προς τους μαγαζάτορες), αν γινόταν κανονικά μετά από 1-2 μήνες θα γυρνούσαμε πάνω κάτω στα κανονικά επίπεδα. Επίσης αυτό που λέει ο πορν ότι στο εξωτερικό δε μειώθηκε το τσιγάρο είναι βλακεία γιατί όπως το βλέπω εγώ η όλη ιστορία δε γίνεται τόσο για να το μειώσουν οι καπνιστές όσο για να μην καπνίζουν με το ζόρι και οι υπόλοιποι (η ελευθερία που λέγαμε), συν ότι και για τους καπνιστές προφανώς είναι λιγότερο βλαβερό να κάνουν το τσιγάρο έξω ή στο σπίτι τους παρά σε έναν κλειστό χώρο με άλλους πενήντα καπνιστές. Ο καλός εξαερισμός πάντως κάνει μεγάλη διαφορά (από ανυπόφορα μπορεί να γίνει υποφερτά, αλλά και πάλι θα μυρίζουν ρούχα κλπ - μπορεί να μη μυρίζουν τόσο ώστε να θέλεις να ξεράσεις αν μετά τα έχεις στο ίδιο δωμάτιο, αλλά θα μυρίζουν).
enitharmon
02-02-2011, 01:32
καλό μου παιδί, με έχεις δει να καπνίζω κι αν για σένα είναι και λίγο εξάρτηση, για μένα είναι ΜΟΝΟ απόλαυση όταν πίνω αλκοολ, οποτε θα μου κακοφανεί το ίδιο όταν δε θα μπορώ να γευτώ κάτι που εχω συνδιάσει σαν το σκύλο του Παβλοφ με αλκοολ και συγκεκριμένη μουσική.
@στον πάνω Πάνο αυτό
psychotron
02-02-2011, 01:32
Πάντως παίζουμε πιο χαμηλά τώρα, να ξέρεις!!
enitharmon
02-02-2011, 01:34
:thumbsup:
Εσυν ότι και για τους καπνιστές προφανώς είναι λιγότερο βλαβερό να κάνουν το τσιγάρο έξω
καπνιστής με πνευμονία :thumbsup:
enitharmon
02-02-2011, 01:37
:frydia: θα ρθω να τσεκαρω, δεντοπιστευω
Dragonlord
02-02-2011, 01:40
Λολ, καλά, κι άμα κάθονται σπίτι τους δε θα πίνουν τις μπόμπες που σερβίρουν συνήθως έξω οπότε θα είναι ακόμα πιο υγιείς, άμα όποιος κάθεται τρία λεπτά έξω παθαίνει πνευμονία τότε μάλλον πρέπει να κόψει το τσιγάρο γιατί του έχει ρίξει τις άμυνες του οργανισμού υπερβολικά!
psychotron
02-02-2011, 01:41
όχι, όχι, πίστεψέ το! Το προ-προηγούμενο Σάββατο πρέπει να μου είπαν πάνω από 4-5 φορές να χαμηλώσω (άσχετο που το έκανα με καθυστέρηση γιατί δεν άκουγα τι μου λέγανε επειδή έπαιζα δυνατά *αδιάφορο σφύριγμα* )
εδιτ: Πάνε, αν έχεις να καπνίσεις καμιά ώρα-μιάμιση ενώ παράλληλα πίνεις, σιγά μη βγεις για να καπνίσεις μόνο ένα.. χεχεχ.. :P
enitharmon
02-02-2011, 01:41
ντραγκον, γίνεσαι vegan λεσβία σιγά σιγά σε αυτό το θρεντ, πάμε να μιλήσουμε για αμον αμαρθ
Raven Lord
02-02-2011, 01:42
κ εμένα αυτό με ενδιαφέρει. άλλωστε δε με χαλάει να μπορώ να κάνω 1-2 τσιγάρα όλο το βράδυ, αλλά στα παπάρια μου κιόλας
Dragonlord
02-02-2011, 01:43
χαχα, όχι ρε, πλάκα κάνω, σιγά, πλέον έχω συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ζω στην ελλάδα, έχουμε και σοβαρότερα προβλήματα από το τσιγάρο, αλλά αφού μου λες για πνευμονίες τι περιμένεις, να σου απαντήσω σοβαρά;
enitharmon
02-02-2011, 01:44
όχι, όχι, πίστεψέ το! Το προ-προηγούμενο Σάββατο πρέπει να μου είπαν πάνω από 4-5 φορές να χαμηλώσω (άσχετο που το έκανα με καθυστέρηση γιατί δεν άκουγα τι μου λέγανε επειδή έπαιζα δυνατά *αδιάφορο σφύριγμα* )
this thread is now about ηχορυπανση
χαμογελούσες και κουνούσες καταφατικά το κεφάλι;
ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΑΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ;;;
enitharmon
02-02-2011, 01:47
χαχα, όχι ρε, πλάκα κάνω, σιγά, πλέον έχω συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ζω στην ελλάδα, έχουμε και σοβαρότερα προβλήματα από το τσιγάρο, αλλά αφού μου λες για πνευμονίες τι περιμένεις, να σου απαντήσω σοβαρά;
άμα ζούσες κοντά στο λεγκασι και έβγαινε στις 4 το πρωι μια παρέα μεθυσμενων ΚΟΥΦΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΔΩΝ να καπνίσει και σε ξύπναγε, να δω τι θα έλεγες τότε
Dragonlord
02-02-2011, 01:49
δεν είπα να μιλάνε, να βγαίνουν, να κάνουν μονορούφι το τσιγάρο για να πάρουν τη νικοτίνη και να ξαναμπαίνουν!
enitharmon
02-02-2011, 01:52
κοιτάω το ποστ σου, κοιτάω το άβαταρ σου, θυμάμαι που είμαι τώρα, alles klar!
psychotron
02-02-2011, 01:53
ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΑΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ;;;
ΤΙ ΕΙΠΕΣ??
ΜΙΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ.
Περίμενε, μισο..
http://i32.photobucket.com/albums/d3/BeyondRemedy/photodispcarxq1h4-thumb-large.jpg
πες τώρα...
Tonosalata
02-02-2011, 01:55
δεν είπα να μιλάνε, να βγαίνουν, να κάνουν μονορούφι το τσιγάρο για να πάρουν τη νικοτίνη και να ξαναμπαίνουν!
a ha, kai thelw kai na yparxei eirhnh ston kosmo, na mhn peinane ta paidakia
enitharmon
02-02-2011, 01:55
και μια ιδέα για δώρο μόλις γεννήθηκε
δηλαδή μας λες οτι ένας λόγος που βγαίνεις είναι επειδή μπορείς και πίνεις στα μαγαζια;
enitharmon
02-02-2011, 01:57
δηλαδή μας λες οτι ένας λόγος που βγαίνεις είναι επειδή μπορείς και πίνεις στα μαγαζια;
ναι κυριε. γιατι αλκοολ με παρεα = κέφι, αλκοολ σπίτι μόνος = μιζέρια
το τσιγαρο σας ιδιο είναι και με παρεα και χωρις
ναι κυριε. γιατι αλκοολ με παρεα = κέφι, αλκοολ σπίτι μόνος = μιζέρια
είναι μέχρι να επιτραπούν και τα ΜΠΟΥΡΙΑ σε μαγαζί.
freak brother
02-02-2011, 01:58
μη πινετε ξυδια ρε
Raven Lord
02-02-2011, 02:02
μόνο ποιοτικά ποτά
rat_poison
02-02-2011, 02:05
http://images.wikia.com/southpark/images/9/9e/Eric_cartman.png
And I base that on absolutely nothing
enitharmon
02-02-2011, 02:06
καπνιζεις περισσοτερο οταν εισαι με παρεα; αν, ναι, πασο
rat_poison
02-02-2011, 02:09
Ναι, γιατί κυρίως καπνίζω με τον καφέ και το αλκοόλ. Σπίτι πολύ λίγο(τερο). Υπάρχουν και πολλοί που δεν καπνίζουν παρά μόνο έξω με παρέα.
κ εμένα αυτό με ενδιαφέρει. άλλωστε δε με χαλάει να μπορώ να κάνω 1-2 τσιγάρα όλο το βράδυ, αλλά στα παπάρια μου κιόλας
Βασικά πιστεύω ότι και οι καπνιστές ενοχλούνται όταν υπάρχει το "νέφος". Αυτό είναι το ενοχλητικό.
Drumsick
02-02-2011, 09:15
Άλλο ένα θρεντ που δεν θα πεθάνει ΠΟΤΕ.
Το ηαρ που θέλουμε.
Βγαίνω επειδή περνάω καλά. Το ότι περνάω καλά είναι συνδυασμός διαφόρων παραγόντων. Παρέα, μουσική, αλκοόλ, κάπνισμα. Είναι κάτι που μ' αρέσει ρε παιδί μου, για μένα είναι απόλαυση, όσο μαλάκας κι αν φαίνομαι μ' αυτό που λέω, πόσο πιο λιανά να το κάνω. Λέτε ότι είναι θέμα υγείας. Δεκτόν και σεβαστόν και δεν πρόκειται να καπνίζω σε μαγαζιά, όταν θα αποφασίζω να βγω. Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σου φαίνεται περίεργο το γεγονός ν'αποφασίσω να κάτσω μέσα όπου θα κάνω ότι ακριβώς μ'έυχαριστεί (από τη στιγμή που δεν μπορώ πλέον να το κάνω έξω).
Η φάση "πάω έξω" είναι για τον π**** καβάλα, μην πεταχτεί κανείς να πει "έχεις την επιλογή του να βγεις έξω από το μαγαζί", δεν υπάρχει αυτό. Προτιμώ να κάτσω σπίτι λοιπόν και δεν το βρίσκω καθόλου περίεργο.
Και κάτι τελευταίο. Ο κόσμος έχει ήδη σταματήσει να βγαίνει συχνά γιατί δεν έχει λεφτά. Πλέον στο μαγαζί ξέρουμε ότι τις φάτσες της Παρασκευής δεν θα τις δούμε το Σάββατο και το αντίστροφο και ο τζίρος έχει πέσει πολύ. Κόβεις και το κάπνισμα (και για το μαγαζί που μιλάω συγκεκριμένα, τα ποσοστά στους καπνίζοντες είναι 70-75% στους πελάτες και 100% στο προσωπικό). Do the math.
Αλλά αρκετά είπα, ενώ υποσχέθηκα ότι δε θα γκρινιάξω. Απλά μου τη βαράνε στα νεύρα κάτι κομπλεξικά υστερικά αγάμητα που κάνουν λες και κέρδισαν το τζόκερ επειδή απαγορεύτηκε το κάπνισμα (κι αυτό το τελευταίο προφανώς και ΔΕΝ είναι για σένα, ε)
Περαν των επι της ουσιας, δηλαδη το εμπορικο κομματι, σοβαρα, γιατι σου φαινεται τοσο μαλακια η φαση "βγαινω εξω για να καπνισω"? Ποσο δυσκολο ειναι να το κανει κανεις προκειμενου να μην ενοχλησει καποιον που δε θελει να εισπνεει βλσβερο καπνο*? Δηλαδη πραγματικα απο το να πας σε καποιο μαγαζι και να πρεπει να βγεις εξω για να καπνισεις, θα προτιμησεις να μεινεις στο σπιτι? Ή απλα θα βγεις και δε θα καπνιζεις?
Παντως δε φαινεσαι καθολου μαλακας που γουσταρεις να καπνιζεις και το δηλωνεις, ισα ισα, φαινεσαι γαμω τα παιδια. Μαλακας φαινεται μονο καποιος που επειδη γουσταρει να καπνιζει, εχει αναγει την καταργηση του καπνισματος σε καταπατηση του Συνταγματος, εσυ μια χαρα τα λες, και οχι επειδη εισαι ο pink χρηστης Σαικοτρον. :P
* (προφανως δε μιλαμε για τη φαση που προτιμας να μεινεις σπιτι ουτως ή αλλως, αλλα για τη φαση που ενω γουσταρεις να βγεις εξω δε θα το κανεις μονο για αυτο το λογο)
psychotron
02-02-2011, 11:41
Καθόλου δύσκολο δεν είναι να το κάνεις, όμως δεν το απολαμβάνεις. Πολλα ζητάω θα μου πεις, αλλά για μένα το νόημα δεν είναι απλώς να μαυρίσω λίγο παραπάνω τα πνευμόνια μου. Στην τελική αφού το κάνω, ας το απολαύσω κιόλας :razz:
Με τους φίλους τα λέμε και σε σπίτια, έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι καπνίζοντες είναι (κι αυτοί ακόμα που δεν είναι δεν τον έχουν πάρει με καλό μάτι το νόμο) και την ίδια άποψη έχουν. Οπότε ναι, σαφέστατα και θα προτιμήσουμε να κάτσουμε μέσα, ούτε να ενοχλούμε κανένα, ούτε να μας σπάνε τα @@ και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Όλα αυτά σε περίπτωση που όντως εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος, γιατί κάποιες αμφιβολίες εγώ ακόμα τις έχω :razz:
Κατα τ' άλλα πινξ Τζόνι κλπ :grin:
Dragonlord
02-02-2011, 11:48
Παντως δε φαινεσαι καθολου μαλακας που γουσταρεις να καπνιζεις και το δηλωνεις, ισα ισα, φαινεσαι γαμω τα παιδια. Μαλακας φαινεται μονο καποιος που επειδη γουσταρει να καπνιζει, εχει αναγει την καταργηση του καπνισματος σε καταπατηση του Συνταγματος, εσυ μια χαρα τα λες, και οχι επειδη εισαι ο pink χρηστης Σαικοτρον. :P
Αυτό, μεγάλο πράμα, χάι φάιβ!
Parasight
02-02-2011, 12:16
Συμφωνώ κι εγώ απολύτως με FIXXXER εδώ, και ήθελα να το πω:!:
Μαλακας φαινεται μονο καποιος που επειδη γουσταρει να καπνιζει, εχει αναγει την καταργηση του καπνισματος σε καταπατηση του Συνταγματος
Συγγνώμη, αλλά η απαγόρευση του καπνίσματος είναι ενδεικτική περίπτωση της γενικότερης τάσης διαρκούς αύξησης της κρατικής παρέμβασης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ "για την προστασία των πολιτών", ακόμη κι από τους εαυτούς τους, π.χ. η απαγόρευση γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων στην Ε.Ε. (παρότι είναι ασφαλή και καταναλώνονται σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ για 10+ χρόνια), απαγόρευση του transfat, airport body scanners / pat-downs, κλπ. έως τις ακραίες περιπτώσεις της Αγγλίας (περιορισμοί στην πρόσβαση σε πάρκα/πλατείες "για να προστατεύσουμε τα παιδάκια από παιδεραστές").
Shameless libertarian propaganda: Κοίτα στο youtube τα Nanny of the Month του Reason.tv για να δεις σε τι επίπεδα υπερβολής φτάνει η κρατική παρέμβαση στις ΗΠΑ.
Marillion
02-02-2011, 13:03
τώρα ρε deggial σοβαρά συγκρινες την απαγόρευση του καπνίσματος με όλα τα υπόλοιπα και ειδικά κάτι airport body scanners;
ούτε καν θέλω να μάθω πως στο καλό πήγες στα πάρκα και τους παιδεραστές έτσι; δλδ ήμαρτον.
μιλάμε για αντικαπνιστικοί νόμοι οι οποίοι έχουν αρχίσει από τα '50s-60s και εξελίχθηκαν σταδιακά σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.
πήγαινε σε καμμιά σκανδιναβική χώρα και κάντους την σύνδεση να δούμε πως θα σε κοιτάνε
τώρα ρε deggial σοβαρά συγκρινες την απαγόρευση του καπνίσματος με όλα τα υπόλοιπα και ειδικά κάτι airport body scanners;
ούτε καν θέλω να μάθω πως στο καλό πήγες στα πάρκα και τους παιδεραστές έτσι; δλδ ήμαρτον.
Γιατί είναι η ίδια ακριβώς νοοτροπία βάσει της οποίας περιορίζονται οι προσωπικές ελευθερίες στο όνομα της ασφάλειας και της προστασίας.
KoiliaSamprela
02-02-2011, 13:19
μιλάμε για αντικαπνιστικοί νόμοι οι οποίοι έχουν αρχίσει από τα '50s-60s και εξελίχθηκαν σταδιακά σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.
πήγαινε σε καμμιά σκανδιναβική χώρα και κάντους την σύνδεση να δούμε πως θα σε κοιτάνε
ε, δικηγόρος του δεν είμαι , αλλά νομίζω την κατάληξη του κρατικού παρεμβατισμού θέλει να τονίσει
Marillion
02-02-2011, 13:20
ναι αλλά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ψυχωτικά οι αντικαπνιστικοί νόμοι ακόμα και αν είναι εισπρακτικοί όπως εφαρμόζοντε στην ελλάδα, όντως συνεισφέρουν στην γενικότερη ασφάλεια και προστασία λόγω υγείας. θα έλεγα οτι είναι γουιν γουιν η κατάσταση που εντελώς συγκυριακά βολευει και το κράτος αλλα η μόνη βλακεία που γίνεται είναι οτι οι καπνοβιομηχανίες θα συρικνωθούν και θα χάσουν κιαλλα ατομα την δουλειά τους. την αγροτική παραγωγή να την λυπηθώ εσένα γιατί;
πως ακριβώς περιορίστηκαν οι προσωπικές ελευθερίες σου; επειδή δεν μπορείς να καπνίσεις στα μαγαζιά; εφόσον έχει εξακριβωθεί επιστημονικά ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί καρκινογόνες παθήσεις γιατί το βλέπεις πατριωτικά; γιατί συνεχίζουμε να κάνουμε αυτήν την κουβέντα; drama queens. βλέπουμε να λένε και οι καπνιστές πως είναι φασιστικό αυτό που συμβαίνει, λες και το μόνο φασιστικό που γίνεται σε αυτήν την χώρα και αξίζει να θιχτούμε είναι η απαγόρευση του καπνίσματός.
εγώ καπνίζω συχνά, αλλά είμαι αρκούντως λογικός ώστε να βγω εξω, όχι μόνο στο καφέ αλλά και στο ίδιο μου το σπίτι που μένουν και άλλοι άνθρωποι που ενοχλούντε. οπότε ότι και να μου πεις, σου φάγαν το μπιφτέκι σου.
enitharmon
02-02-2011, 13:37
ντεγκιαλ, δεν είναι στο όνομα της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών, είναι στο όνομα του "δεν ψοφάτε με τη μία, αλλά αρρωσταίνετε από διάφορες παθήσεις και επιβαρύνετε τα ταμεία". Αν οι καπνιστές πεθαίναν στα 60 μια κι εξω, ακόμα καλύτερα για το κράτος, θα γλυτώναν και τις συντάξεις. Αν νοιάζονταν για την προστασία σας, θα απαγορεύονταν τα τσιγάρα σαν τα ναρκωτικά
α και fyi, οι libertarian σου έχουν προτείνει οι καπνιστές να πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (μέτρο που εφαρμόζουν πολλές ιδιωτικές ασφάλειες), συμφωνείς με αυτό;
Dragonlord
02-02-2011, 13:40
Πέστα ρε μαρούλιε.
Γιατί είναι η ίδια ακριβώς νοοτροπία βάσει της οποίας περιορίζονται οι προσωπικές ελευθερίες στο όνομα της ασφάλειας και της προστασίας.
Το άλλο το άκουσες, λέει δεν επιτρέπεται στους επιδειξίες να τη βγάζουν έξω σε παιδικές χαρές, ίδια νοοτροπία! OH WHERE WILL THIS STOP
chris_boss
02-02-2011, 13:47
Υπάρχουν και πολλοί που δεν καπνίζουν παρά μόνο έξω με παρέα.
Χέζω στη μάπα τους.
metamelia3
02-02-2011, 13:47
επιστημονικα εχει αποδειχθει και οτι ολα τα νεα μετρα θα ειναι προς οφελος της κοινωνιας. δηλαδη πραγματικα, τοσο δυσκολο σας να ειναι να καταλαβετε οτι το συγκεκριμενο μετρο αποσκοπει στην ενισχυση της κρατικης κυριαρχιας, την πειθαρχια και την δημοσια ταξη; δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο!
αμα περιμενετε το κρατος να σας φτιαξει τις ζωες ειστε αξιοι της μοιρας σας.
κι ο αλλος φερνει ως υποδειγμα τις σκανδιναβικες χωρες. τι λετε ρε μαλακες ρε, τι λετε ρε. ολα αυτα τα στοιχεια του "κρατους προνοιας" που θαυμαζετε εκει περα για ποσο ακομα πιστευετε οτι θα υπαρχουν πανω σ'εναν αδρανοποιημενο πληθυσμο; κοιταξτε την κουβα, μολις πετυχε την ολοκληρωτικη καταστολη των κουβανων, πηγε στον φιλελευθερισμο.
Η προστασία της υγείας θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο αποδοτικά, χωρίς περιορισμούς στις προσωπικές ελευθερίες, σε ένα σύστημα ελεύθερης αγοράς οπου οι καταστηματάρχες επιλέγουν εάν θα επιτρέπουν ή όχι το κάπνισμα - και, κατ' επέκταση, να προσφέρουν στους πελάτες αυτό που πράγματι θέλουν κι όχι την όποια ιδέα επιβάλει το κράτος για το πώς θέλει να ζούμε. Δεν υπάρχει λόγος να επεμβαίνει το κράτος, κι ιδιαίτερα με τρόπο που δεν είναι win-win όπως ισχυρίζεσαι (βλ. posts psychotron για την μείωση της πελατείας).
12 stars circle your brow
02-02-2011, 13:54
αμα περιμενετε το κρατος να σας φτιαξει τις ζωες ειστε αξιοι της μοιρας σας.
μεγάλη αλήθεια, αλλά δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό το ενδεχόμενο να κάνετε κάτι οι καπνιστές για το πρόβλημα αυτό; είστε άξιοι της μοίρας σας μήπως;
metamelia3
02-02-2011, 13:55
να πειθαρχησουμε οικειοθελως στα "in" μετρα της εποχης, τι λαμπρη ιδεα!
Marillion
02-02-2011, 13:55
νατος και ο αλλος.
μας κράζει που φέραμε για παράδειγμα την σκανδιναβία και φέρνει ως αντιπαράδειγμα την κούβα.
γιορ αργκιουμεντ ιζ ινβαλιντ ηθελα να πω στον deggial μην το χοντραίνεις.
τι στο καλό ειναι ο αδρανοποιημένος πληθυσμός;
επίσης ας είναι και για τους σιωνιστές, ας είναι και για την επικράτηση του φαντάσματος του χίτλερ. δεν είναι οτι περιμένουμε το κράτος να φτιάξει τις ζωές κανενός, αλλά ούτε περιμένουμε και από άτομα που νιώθουν πως θιγονται οι ελευθερίες τους λόγω αντικαπνιστικών νόμων να σεβαστούν και τον συνάνθρωπο τους. απλα τα πράγματα.
Mitsmann
02-02-2011, 13:56
τοσο δυσκολο σας να ειναι να καταλαβετε οτι το συγκεκριμενο μετρο αποσκοπει στην ενισχυση της κρατικης κυριαρχιας, την πειθαρχια και την δημοσια ταξη; δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο!
post της εκατονοχτακοσαετιας.
Amnesiac.
02-02-2011, 13:57
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ
02-02-2011, 13:59
να πειθαρχησουμε οικειοθελως στα "in" μετρα της εποχης, τι λαμπρη ιδεα!
δεν μιλάμε για ιν μέτρα βρε αγόρι μου γλυκό, μιλάμε για μία κατάσταση που υπάρχει χρόνια, οι άνθρωποι που δεν καπνίζουν ενοχλούνται από τον καπνό των καπνιστών (γι'αυτό δεν παμε σε άλλα μαγαζιά deggial, δεν μας ενοχλούν πια τοσο οι ιδιοι οι καπνιστες για να γινει τετοια κινηση), άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Δεν είδα όμως τους καπνιστές να κάνουν κάτι γι'αυτό (δεδομένου ότι βάλλουν κατά της αναπνευστικής μας ελευθερίας πρώτοι, και οχι μονο), πέρα από ορισμένες εξαιρέσεις ανθρώπων τύπου μαριλιον (να το παραδειγμα στο φορουμ μας).
It's not about health it's about control
-steve hughes
δεν μιλάμε για ιν μέτρα βρε αγόρι μου γλυκό, μιλάμε για μία κατάσταση που υπάρχει χρόνια, οι άνθρωποι που δεν καπνίζουν ενοχλούνται από τον καπνό των καπνιστών (γι'αυτό δεν παμε σε άλλα μαγαζιά deggial, δεν μας ενοχλούν πια τοσο οι ιδιοι οι καπνιστες για να γινει τετοια κινηση)
Οπότε θα έπρεπε το κράτος να επιβάλει αυτό που δεν είστε διατεθειμένοι καν οι ίδιοι να ζητάτε;
Και το παθητικό κάπνισμα δεν περιορίζει καμία ελευθερία σας. Μπορείτε κάλλιστα να μην κάνετε και παρέα κανέναν καπνιστή, δεν σας επιβάλλει κανείς τις φιλίες σας. Αν αυτό δεν το κάνετε επειδή υπάρχουν σημαντικότερα κριτήρια, αυτό δε σημαίνει ότι περιορίζεται κατ' οποιονδήποτε τρόπο η ελευθερία σας.
Amnesiac.
02-02-2011, 14:00
steve holt
-steve holt
02-02-2011, 14:03
δεν μιλάμε για ιν μέτρα βρε αγόρι μου γλυκό, μιλάμε για μία κατάσταση που υπάρχει χρόνια, οι άνθρωποι που δεν καπνίζουν ενοχλούνται από τον καπνό των καπνιστών (γι'αυτό δεν παμε σε άλλα μαγαζιά deggial, δεν μας ενοχλούν πια τοσο οι ιδιοι οι καπνιστες για να γινει τετοια κινηση)
Οπότε θα έπρεπε το κράτος να επιβάλει αυτό που δεν είστε διατεθειμένοι καν οι ίδιοι να ζητάτε;
πως δεν το ζητάμε; το θέμα είναι ποιος ακούει, την κολοκυθιά θα παίζουμε τώρα; αυτό ήθελα να δείξω στον καλκι, οτι είναι και λιγο θεμα γαϊδουριάς που οι άνθρωποι δεν σέβονται αυτό το μικρό πράγμα.
οι μειοψηφίες γενικά δεν εισακούγονται, σε κάθε θέμα της ζωούλας μας αυτό, κι αν οι καπνιστές δεν ήταν τόσο εγωιστές (γιατί περι εγωισμού μιλάμε, οσοι δεν καπνιζουν πηγαιναν σε μαγαζια με τσιγαρο, οι καπνιστες ομως δεν ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ), τα πράγματα θα ήταν πολυ ομορφα διχως παρεμβαση κρατους και οποιουδήποτε.
Marillion
02-02-2011, 14:05
Και το παθητικό κάπνισμα δεν περιορίζει καμία ελευθερία σας. Μπορείτε κάλλιστα να μην κάνετε και παρέα κανέναν καπνιστή, δεν σας επιβάλλει κανείς τις φιλίες σας. Αν αυτό δεν το κάνετε επειδή υπάρχουν σημαντικότερα κριτήρια, αυτό δε σημαίνει ότι περιορίζεται κατ' οποιονδήποτε τρόπο η ελευθερία σας.
ρε συ τι λες;;;
02-02-2011, 14:08
εφυγε μουτζα, μετα το εγραψε αυτο, καθομαι κι απανταω σοβαρα, αποχωρω και αφηνω να γελοιοποιειται οποιος θελει
metamelia3
02-02-2011, 14:14
μας κράζει που φέραμε για παράδειγμα την σκανδιναβία και φέρνει ως αντιπαράδειγμα την κουβά.
τι στο καλό ειναι ο αδρανοποιημένος πληθυσμός;
δεν την εφερα ως ΘΕΤΙΚΟ παραδειγμα, την εφερα ως μια χωρα για την οποια η κυρια γραμμη υπερασπισης της ηταν το κρατος προνοιας. υγειονομικη περιθαλψη, εκπαιδευση, συνταξιοδοτηση - τα κοινα χαρακτηριστικα μιας σοσιαλιστικης πολιτικης η οποια σε γενικες γραμμες χαρακτηριζει και τις σκανδιναβικες χωρες. ε αυτα ειναι κοινωνικα κεκτημενα κι οσο κι αν ακουγεται μπαναλ στα αυτακια σας κερδηθηκαν με κοινωνικους αγωνες, δεν αποφασισε καποια στιγμη απο καλοσυνη το κρατος να τα δωσει. αδρανοποιημενος πληθυσμος ειναι αυτος που εχει επαναπαυτει τοσον καιρο που ξεχασε οτι αυτα ειναι κεκτημενα, ακολουθει πιστα και ακριτα μια κυριαρχη πολιτικη αποψη και ειναι ολοσχερως ανικανος να διεκδικησει οτιδηποτε. συνεπως - και αφου το κρατος προνοιας ειναι απλα μια προσωρινη εφησυχαστικη κατασταση του πληθυσμου - πολυ συντομα τα κεκτημενα αυτα θα αποσυρθουν και θα καθονται ολοι στην πολυτιμη σκανδιναβια σας να κοιτανε σαν ηλιθιοι. "σαν";
επίσης ας είναι και για τους σιωνιστές, ας είναι και για την επικράτηση του φαντάσματος του χίτλερ. δεν είναι οτι περιμένουμε το κράτος να φτιάξει τις ζωές κανενός, αλλά ούτε περιμένουμε και από άτομα που νιώθουν πως θιγονται οι ελευθερίες τους λόγω αντικαπνιστικών νόμων να σεβαστούν και τον συνάνθρωπο τους. απλα τα πράγματα.
δεν ειναι κανα ανεμογκαστρι, οι ελευθεριες θιγονται. μου αποκλειεις εναν ολοκληρο τροπο ζωης. εσυ εχεις και τα σταρμπαξ να πας για τον υγιεινισμο σου. και θα μπορουσε καλλιστα να υπαρξει μια καμπανια με εκκληση στους μαγαζατορες να απαγορεψουν το καπνισμα στα μαγαζια τους, αν αυτη η θεληση ηταν οντως τοσο ισχυρη στον λαο. η καθολικη απαγορευση ειναι φασιστικη πειθαρχια (ποιο ηταν εκεινο το αρθρο που ελεγε οτι η πρωτη απαγορευση καπνισματος υπηρξε στην ναζιστικη γερμανια?). ενα φαντασιακο εξευρωπαϊσμου ειναι με πολλες παραπανω προεκτασεις απο αυτες που ανεφερα. σιγουρα θα το εχω αναφερει στο θρεντ αλλα ας το επαναλαβω: πριν δυο χρονια εζησα για καποιους μηνες σε μια επαρχιακη πολη της γερμανιας. συζητωντας με γερμανους εμαθα οτι η απαγορευση του καπνισματος οδηγησε τον κοσμο να κλειστει στα σπιτια του και κατα συνεπεια να κλεισουν τα περισσοτερα μικρα μαγαζακια, αφηνοντας μονο τα μεγαλα και τις αλυσιδες να επιβιωσουν. δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση το κρατος να νοιαζεται για την υγεια σου. καθε νομοθεσια αποσκοπει σε μια συγκεκριμενη μεταβολη του εγχωριου εμποριου και μονο, αμεση ή εμμεση.
enitharmon
02-02-2011, 14:15
ντεγκιαλ:
α και fyi, οι libertarian σου έχουν προτείνει οι καπνιστές να πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (μέτρο που εφαρμόζουν πολλές ιδιωτικές ασφάλειες), συμφωνείς με αυτό;
και αλπιζω η απαντηση να μην ειναι επιπεδου "μην κανετε παρεα καπνιστες"
katwrimos
02-02-2011, 14:15
κι ο αλλος φερνει ως υποδειγμα τις σκανδιναβικες χωρες. τι λετε ρε μαλακες ρε, τι λετε ρε. ολα αυτα τα στοιχεια του "κρατους προνοιας" που θαυμαζετε εκει περα για ποσο ακομα πιστευετε οτι θα υπαρχουν πανω σ'εναν αδρανοποιημενο πληθυσμο; κοιταξτε την κουβα, μολις πετυχε την ολοκληρωτικη καταστολη των κουβανων, πηγε στον φιλελευθερισμο.
Χά, τέτοιες μαλακίες δεν τις λένε μονο αναρχες, τις έλεγε κι ο Χάγιεκ το 50 και 60 χρόνια μετά αυτός είναι στο χώμα και το σκανδιναβικό κράτος πρόνοιας μια χαρά τα πηγαίνει. Τις έλεγε και ο φριντμαν, αλλα τουλάχιστον αυτός πρόλαβε να ανακαλέσει στα γεράματά του και έτσι κατάφερε να μην πεθάνει καθυστερημένος. Α, και στα μπαρ μια χαρά καπνίζουμε στους ειδικούς χώρους εδω!
02-02-2011, 14:16
καλκι αν τα σταρμπαξ ηταν τα μονα μαγαζια που επιτρεποταν το καπνισμα θα πηγαινες εκει;
metamelia3
02-02-2011, 14:18
καλκι αν τα σταρμπαξ ηταν τα μονα μαγαζια που επιτρεποταν το καπνισμα θα πηγαινες εκει;
ναι, αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να γινει ποτε αυτο. το μετρο ειναι συνδεδεμενο με μια συγκεκριμενη νοοτροπια και ιδεολογια, αυτο προσπαθω να εξηγησω.
enitharmon
02-02-2011, 14:19
δεν την εφερα ως ΘΕΤΙΚΟ παραδειγμα, την εφερα ως μια χωρα για την οποια η κυρια γραμμη υπερασπισης της ηταν το κρατος προνοιας. υγειονομικη περιθαλψη, εκπαιδευση, συνταξιοδοτηση - τα κοινα χαρακτηριστικα μιας σοσιαλιστικης πολιτικης η οποια σε γενικες γραμμες χαρακτηριζει και τις σκανδιναβικες χωρες. ε αυτα ειναι κοινωνικα κεκτημενα κι οσο κι αν ακουγεται μπαναλ στα αυτακια σας κερδηθηκαν με κοινωνικους αγωνες, δεν αποφασισε καποια στιγμη απο καλοσυνη το κρατος να τα δωσει.
πες μια για τους κοινωνικούς αγώνες τον σκανδιναβών, με ενδιαφέρει (δώσε και βιβλιογραφία αμα βαριεσαι να εξηγεις)
η καθολικη απαγορευση ειναι φασιστικη πειθαρχια (ποιο ηταν εκεινο το αρθρο που ελεγε οτι η πρωτη απαγορευση καπνισματος υπηρξε στην ναζιστικη γερμανια?)
καπου εδω σταματησα να διαβαζω παντως.
δε θελετε ενα μετρο γιατι σας χαλαει μια ζαχαρενια και αρχίζετε να επιχειρηματολογείτε με ΜΠΟΥΡΔΕΣ
ντεγκιαλ:
και αλπιζω η απαντηση να μην ειναι επιπεδου "μην κανετε παρεα καπνιστες"
Οι όροι της ασφάλισης μου θα έπρεπε να καθορίζονται συνεναιτικά από την συννενόηση μου με την ασφαλιστική, δε θα έπρεπε να επεμβαίνει το κράτος. Οι ασφαλιστικές είναι λογικό να ζητούν μεγαλύτερες εισφορές από καπνιστές, δεν υπάρχει καμία προσβολή στις ελευθερίες μου εκεί εφόσον οικειοθελώς είμαι πελάτης τους.
Οι δημόσιες ασφαλιστικές ιδανικά θα έπρεπε να καταργηθούν, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε το κράτος να μη με αναγκάζει να είμαι ντε και καλά ασφαλισμένος σε κάποιο δημόσιο φορέα και να επιλέγω ελεύθερα.
enitharmon
02-02-2011, 14:24
πριν δυο χρονια εζησα για καποιους μηνες σε μια επαρχιακη πολη της γερμανιας. συζητωντας με γερμανους εμαθα οτι η απαγορευση του καπνισματος οδηγησε τον κοσμο να κλειστει στα σπιτια του και κατα συνεπεια να κλεισουν τα περισσοτερα μικρα μαγαζακια, αφηνοντας μονο τα μεγαλα και τις αλυσιδες να επιβιωσουν. δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση το κρατος να νοιαζεται για την υγεια σου. καθε νομοθεσια αποσκοπει σε μια συγκεκριμενη μεταβολη του εγχωριου εμποριου και μονο, αμεση ή εμμεση.
τελικά διάβασα παρακάτω. αν είχες μείνει περισσότερο βερολίνο, θα είχες δει ΕΝΑ ΣΩΡΟ μικρά μαγαζάκια που επιτρέπουν την είσοδο μόνο άνω των 18 και είναι για καπνιστές, μεγαλύτερα μαγαζιά που έχουν ξεχωριστό χώρο για καπνιστές και γενικά το θέμα έχει λυθεί μια χαρά. Οι λοβοτομημένοι της επαρχιακής σου πόλης, δεν έκαναν τίποτα, καλά να πάθουν. Επίσης πόσο παίρνεις στα σοβαρά έναν άνθρωπο, που προτιμά να κλειστεί σπίτι του (μόνος του, όχι με παρέα, για γερμανία μιλάμε), επειδή δε μπορεί χωρ'ις μια εξάρτηση, παρά να βγει έξω να δει τι τρέχει εκεί έξω.
Ο Μαρίλλιον είναι ο μόνος που έχει τοπν εγκέφαλο του στο ON, κάντε το ίδιο
metamelia3
02-02-2011, 14:25
Χά, τέτοιες μαλακίες δεν τις λένε μονο αναρχες, τις έλεγε κι ο Χάγιεκ το 50 και 60 χρόνια μετά αυτός είναι στο χώμα και το σκανδιναβικό κράτος πρόνοιας μια χαρά τα πηγαίνει. Τις έλεγε και ο φριντμαν, αλλα τουλάχιστον αυτός πρόλαβε να ανακαλέσει στα γεράματά του και έτσι κατάφερε να μην πεθάνει καθυστερημένος. Α, και στα μπαρ μια χαρά καπνίζουμε στους ειδικούς χώρους εδω!
και παλι δεν ειναι τυχαιο, και οι δυο ευρωπαϊκες χωρες που εχω στο μυαλο μου που δεν διατρεχουν κανενα φοβο κοινωνικων πιεσεων (σουηδια, ελβετια) ειναι αυτες που εχουν δεχθει το μεσοβεζικο μετρο, οχι την καθολικη απαγορευση. και στις δυο αν δεν απατωμαι (στην ελβετια σιγουρα), η διασκεδαση γενικα δεν ειναι ακριβη (σε αναλογια με την σχετικη αξια του μισθου παντα). και ειναι γενικα αστειο το φαινομενο, τοσο στην ελλαδα οσο και στις περισσοτερες ευρωπαϊκες χωρες που το κρατος εχει αρμοδιοτητες καταστολης ατομικων μονο ελευθεριων και περιορισμου των δυνατοτητων των χαμηλοτερων ταξεων, αφηνοντας τα μεγαλοεπιχειρησιακα συμφεροντα εκτος οποιουδηποτε νομικου πλαισιου.
και ποιες μαλακιες; δεν ξερω αν το πηρες πρεφα, τον τελευταιο χρονο εχει ξεκινησει κυμα ιδιωτικοποιησεων στην κουβα.
α, επισης, τραβα αυτοκτονα ρε αμορφωτε σαλτιμπαγκε.
metamelia3
02-02-2011, 14:26
δεν την εφερα ως ΘΕΤΙΚΟ παραδειγμα, την εφερα ως μια χωρα για την οποια η κυρια γραμμη υπερασπισης της ηταν το κρατος προνοιας. υγειονομικη περιθαλψη, εκπαιδευση, συνταξιοδοτηση - τα κοινα χαρακτηριστικα μιας σοσιαλιστικης πολιτικης η οποια σε γενικες γραμμες χαρακτηριζει και τις σκανδιναβικες χωρες. ε αυτα ειναι κοινωνικα κεκτημενα κι οσο κι αν ακουγεται μπαναλ στα αυτακια σας κερδηθηκαν με κοινωνικους αγωνες, δεν αποφασισε καποια στιγμη απο καλοσυνη το κρατος να τα δωσει.
πες μια για τους κοινωνικούς αγώνες τον σκανδιναβών, με ενδιαφέρει (δώσε και βιβλιογραφία αμα βαριεσαι να εξηγεις)
η καθολικη απαγορευση ειναι φασιστικη πειθαρχια (ποιο ηταν εκεινο το αρθρο που ελεγε οτι η πρωτη απαγορευση καπνισματος υπηρξε στην ναζιστικη γερμανια?)
καπου εδω σταματησα να διαβαζω παντως.
δε θελετε ενα μετρο γιατι σας χαλαει μια ζαχαρενια και αρχίζετε να επιχειρηματολογείτε με ΜΠΟΥΡΔΕΣ
προτου αρχισω τα μπινελικια:
α) σταματηστε να απομονωνετε φρασεις μου.
β) να ακουσω τα επιχειρηματα σου.
για την σουηδια θα επανελθω σε λιγο.
enitharmon
02-02-2011, 14:27
Οι δημόσιες ασφαλιστικές ιδανικά θα έπρεπε να καταργηθούν, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε το κράτος να μη με αναγκάζει να είμαι ντε και καλά ασφαλισμένος σε κάποιο δημόσιο φορέα και να επιλέγω ελεύθερα.
ναι, και σου λεω οτι οι περισσοτερες ιδιωτικες ζητούν μεγαλύτερα ασφαλιστρα απο καπνιστες. Αυτό δε σε εξοργίζει;
Dragonlord
02-02-2011, 14:28
δεν ειναι κανα ανεμογκαστρι, οι ελευθεριες θιγονται. μου αποκλειεις εναν ολοκληρο τροπο ζωης. εσυ εχεις και τα σταρμπαξ να πας για τον υγιεινισμο σου. και θα μπορουσε καλλιστα να υπαρξει μια καμπανια με εκκληση στους μαγαζατορες να απαγορεψουν το καπνισμα στα μαγαζια τους, αν αυτη η θεληση ηταν οντως τοσο ισχυρη στον λαο
Καταλαβαίνεις πιστεύω πόσο ισχυρή είναι η θέληση στο λαό για το 99% όσων λένε οι αναρχικοί, πχ να μη γίνει ο φράχτης στο Έβρο. Φαντάζομαι είναι φασιστικό και το να μη γίνει, αφού οι περισσότεροι αυτό θέλουν! Ελεύθερη αγορά που λέει κι ο ντέγκιαλ!
katwrimos
02-02-2011, 14:29
Δεν θα μπορέσει να βρει βιβλιογραφία γιατι δεν υπάρχει, εκτος αν κουοτάρει Αστριντ Λιντγκρεν ξερω γω. Τι κοινωνικούς αγώνες ρε ΑΣΧΕΤΕ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ? Στη Σουηδία έγινε το εξής πριν απο 100 χρονια: Τα πολιτικά κόματα αναδείχτηκαν απο τις κοινωνικές τάξεις, κάθε κόμα δηλαδή εκπροσωπούσε και ένα κομάτι της κοινωνίας. Οι φιλελεύθεροι (που εκπροσωπούσαν την αστική τάξη), οι κεντρώοι (που εκρωσοπούσαν τους αγρότες) και οι σοσιαλοδημοκράτες (που εκπρωσοπούσαν τους προλετάριους και τους ακτήμονες αγρότες) αποφάσισαν οτι το κοινωνικό κράτος είναι μια καλή ιδεά. Μιλάμε για ομοφωνία του 90% του πολιτικού κόσμου, για διαπραγμάτευση 10-20 ατόμων και επικύρωση απο τις κεντρικές επιτροπές των κομμάτων και το κοινοβούλιο, 500 ατομα το πολύ συνολικά αναμείχτηκαν στη διαδικασία συγκρότησης του κοινωνικού κρατους. Τι κοινωνικοί αγώνες και παπάρια μάντολες??
Αλλα ΟΚ, όταν είναι να στηρίξουμε την ΗΛΙΘΙΑ γνώμη μας, σταρχίδια μας η ιστορία.
Marillion
02-02-2011, 14:30
μπλα,μπλα,μπλα, κυκλος, βολτες, στροφές, μπλα,μπλα,μπλα,μπιφτέκι,θέλω-τσιγάρο-τωρα-ντασνατκομπιουτ.
βαριέμαι να κάνω ποιντ το ποιντ κουβέντα αλλά ας μείνουμε λίγο στο ζουμί.
εφοσον ο σεβασμός δεν ειναι ιδεολογία αλλά ανθρώπινο δικαίωμα (τα παράπονα σου στον οργανισμό) και επιπροσθέτως δεν λειτουργεί πλειοψηφικά τι μου λες για λαούς και ισχυρές θελήσεις μωρε άνθρωπε. μην συγχέεις τον φασισμό με τοσο λεπτές εννοιες όπως αυτήν του σεβασμού, πέφτεις στην ίδια σου την τρυπα. παραδείγματα γερμανίας δεν μπορώ να τα πάρω στα σοβαρα, εγω μια χαρά τα είδα όλα στην ιταλία και ρολόι και έχω μείνει και έναν χρονο εκεί όπου ούτε τότε καπνίζανε. ε και πριν 2 μήνες πήγα. θέλεις να βασίσουμε την κουβέντα σε προσωπικές εμπειρίες;
καταλαβαίνεις καλκι οτι και οι μαγαζάτορες που κλαιγονται στο κράτος μου φαίνοντε αστείοι; με την λογική οτί κλαιγονται για τον νόμο δηλαδή. και σορρυ αν έχουμε κάποιον άμεσα θιγόμενο αλλά για δείτε λίγο :
η νοοτροπία είναι δύσκολο να στοχευθεί. ανταυτού προτιμάτε να τα φορτώνετε στο κράτος και τους αντικαπνιστές που ειναι εκ πρωτης οψεως ο εύκολος και ΑΜΕΣΟΣ στοχος. και γενικά γράφω στα@@ μου το κράτος γιατί είπαμε δεν λειτουργεί ιδεαλιστικά. αλλά αν ο κάθε παπάρας θυσιάζει την εξοδο του γιατί δεν μπορεί να καπνίσει ΜΕΣΑ στο μαγαζί, κάντε τον απολογισμό σας. αν κάποιος δλδ είναι της λογικής ΓΑΜΑ ΤΟ ΕΞΩ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΜΕ, βγείτε και κραξτε την νοοτροπία έτσι; και οκ, η νοοτροπία είναι παράγωγο της εκπαιδευσης και αμεσα υπευθυνος είναι το κράτος, άρα το συμπέρασμα ειναι ότι ούτε τα σωστα επιχειρηματα δεν βρίσκετε για να κράξετε λίγο διακριτικά και παράλληλα έξυπνα, ελατε να μιλάμε για κοινωνικούς αγώνες και φασισμούς και αδρανοποιημένους σκανδιναβούς πολίτες!!!
ναι, και σου λεω οτι οι περισσοτερες ιδιωτικες ζητούν μεγαλύτερα ασφαλιστρα απο καπνιστες. Αυτό δε σε εξοργίζει;
Όχι, γιατί να με εξοργίζει; Κάνουν μία πολύ λογική και δίκαιη κίνηση, εφόσον ως καπνιστής έχω πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστώ ιατρική φροντίδα για κάποιες παθήσεις. Όσο έχω την ελευθερία να επιλέξω ποιος θα είναι ο ασφαλιστικός φορέας μου σύμφωνα με αυτά που προσφέρει και ζητεί, για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ή μπορώ κάλλιστα, με δική μου πρωτοβουλία, να κόψω το κάπνισμα για να κάνω κάποια καλύτερη συμφωνία με την ασφαλιστική.
Dragonlord
02-02-2011, 14:33
η νοοτροπία είναι δύσκολο να στοχευθεί. ανταυτού προτιμάτε να τα φορτώνετε στο κράτος και τους αντικαπνιστές που ειναι εκ πρωτης οψεως ο εύκολος και ΑΜΕΣΟΣ στοχος.
το οποίο είναι και αυτό που κάνουν τα εθνίκια με τους μετανάστες.
Κάποιος που εκ γεννετής έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, να υποθέσω ότι με αυτή την λογική, θα είναι λογικό να του ζητήσουν περισσότερα οι ασφαλιστικές.
katwrimos
02-02-2011, 14:51
Όχι, γιατί να με εξοργίζει; Κάνουν μία πολύ λογική και δίκαιη κίνηση, εφόσον ως καπνιστής έχω πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστώ ιατρική φροντίδα για κάποιες παθήσεις. Όσο έχω την ελευθερία να επιλέξω ποιος θα είναι ο ασφαλιστικός φορέας μου σύμφωνα με αυτά που προσφέρει και ζητεί, για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ή μπορώ κάλλιστα, με δική μου πρωτοβουλία, να κόψω το κάπνισμα για να κάνω κάποια καλύτερη συμφωνία με την ασφπαλιστική.
Ναι αλλά αμα οι ασφαλιστικές ζητάνε ασφάλιστρα με βάση την κατάσταση της υγείας του κάθε αρρώστου, στο τέλος μόνο οι απόλυτα υγειείς κάτω των 30 θα μπορούν να ασφαλιστούν. Βασικά 30 χρόνια, 3 νομπέλ και 7000 citations σε κορυφαία journals μετά (http://www.anst.uu.se/lausi105/cariboost_files/Akerlof_201970.pdf) , οι νεοφιλελεύθεροι καθυστέρες ακόμα δεν έχουν πάρει πρέφα οτι η αγορά ασφάλισης χρειάζεται ασσυμετρία πληροφοριών για να εξισορροπίσει την ανελαστικότητα της ζήτησης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ, πόσος στόκος πια??
Για να μήν αρχίσω να φωνάζω για τιν Αν Ραντ (αρχισούργελο των λιμπερτάριανς) που 60 χρόνια μας έπρηζε ταρχίδια οτι αυτοί που λαμβάνουν κοινωνικά επιδώματα είναι κλεφτες και ανίθηκοι, αλλα μόλις έπαθε καρκίνο του πνεύμονα και η ασφαλιστική της έδωσε ταρχίδια του λένιν, πήρε απο το medicare (http://delong.typepad.com/sdj/2011/01/libertarians-of-weak-principles.html) τόσα λεφτά για τις εγχειρήσεις της που θα έπρεπε να βγάζει ένα βιβλίο κάθε 2 βδομάδες για να τα πληρώσει αν ζούσε στο Λιμπερτάριαν κράτος που επιθυμούσε.
Amnesiac.
02-02-2011, 14:52
Κάποιος που εκ γεννετής έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, να υποθέσω ότι με αυτή την λογική, θα είναι λογικό να του ζητήσουν περισσότερα οι ασφαλιστικές.
Φυσικά και είναι λογικό και γίνεται και δε χρειάζεται καν να έχεις εκ γεννετής κάποιο πρόβλημα υγείας, οποιοδήποτε πρόβλημα είτε εξαιρείται από την ασφάλιση είτε χρεώνεται παραπάνω. Γιατί σου φαίνεται παράλογο; Το βλέπεις σαν ρατσιστικό ας πούμε;
Ναι. Και;
katwrimos
02-02-2011, 14:56
Ναι. Και;
Ναι αλλά αμα οι ασφαλιστικές ζητάνε ασφάλιστρα με βάση την κατάσταση της υγείας του κάθε αρρώστου, στο τέλος μόνο οι απόλυτα υγειείς κάτω των 30 θα μπορούν να ασφαλιστούν. Βασικά 30 χρόνια, 3 νομπέλ και 7000 citations σε κορυφαία journals μετά (http://www.anst.uu.se/lausi105/cariboost_files/Akerlof_201970.pdf) , οι νεοφιλελεύθεροι καθυστέρες ακόμα δεν έχουν πάρει πρέφα οτι η αγορά ασφάλισης χρειάζεται ασσυμετρία πληροφοριών για να εξισορροπίσει την ανελαστικότητα της ζήτησης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ, πόσος στόκος πια??
Για να μήν αρχίσω να φωνάζω για τιν Αν Ραντ (αρχισούργελο των λιμπερτάριανς) που 60 χρόνια μας έπρηζε ταρχίδια οτι αυτοί που λαμβάνουν κοινωνικά επιδώματα είναι κλεφτες και ανίθηκοι, αλλα μόλις έπαθε καρκίνο του πνεύμονα και η ασφαλιστική της έδωσε ταρχίδια του λένιν, πήρε απο το medicare (http://delong.typepad.com/sdj/2011/01/libertarians-of-weak-principles.html) τόσα λεφτά για τις εγχειρήσεις της που θα έπρεπε να βγάζει ένα βιβλίο κάθε 2 βδομάδες για να τα πληρώσει αν ζούσε στο Λιμπερτάριαν κράτος που επιθυμούσε.
Ναι αλλά αμα οι ασφαλιστικές ζητάνε ασφάλιστρα με βάση την κατάσταση της υγείας του κάθε αρρώστου, στο τέλος μόνο οι απόλυτα υγειείς κάτω των 30 θα μπορούν να ασφαλιστούν.
Γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο, εάν μπορούν να κοστολογούν τις υπηρεσίες τους σε κάθε πελάτη αντίστοιχα με τις ιατρικές ανάγκες που είναι πιθανό να προκύψουν; Εκτός αυτού, το επιχείρημα αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την ενδεχόμενη ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων που θα είναι ικανά να στηρίξουν μεγάλο αριθμό πελατών, καθένας εκ των οποίων έχει διαφορετικές ανάγκες.
Για να μήν αρχίσω να φωνάζω για τιν Αν Ραντ (αρχισούργελο των λιμπερτάριανς) που 60 χρόνια μας έπρηζε ταρχίδια οτι αυτοί που λαμβάνουν κοινωνικά επιδώματα είναι κλεύτες, αλλα μόλις έπαθε καρκίνο του πνεύμονα και η ασφαλιστική της έδωσε ταρχίδια του λένιν, πήρε απο το medicare (http://delong.typepad.com/sdj/2011/01/libertarians-of-weak-principles.html) τόσα λευτά για τις εγχειρήσεις της που θα έπρεπε να βγάζει ένα βιβλίο κάθε 2 βδομάδες για να τα πληρώσει αν ζούσε στο Λιμπερτάριαν κράτος που επιθυμούσε.
Είχε απαντήσει η Ayn Rand σε αυτό. Εφόσον, ως φορολογούμενη, πληρώνει για τέτοια κρατικά προγράμματα, γιατί να μην αξιοποιήσει τις υπηρεσίες αυτές; Επειδή είμαι φιλελεύθερος δε θα έπρεπε να πηγαίνω στους συμβαλλόμενος γιατρούς του ΟΑΕΕ, που το κράτος έτσι κι αλλιώς με αναγκάζει να πληρώνω;
metamelia3
02-02-2011, 15:00
εχετε ξεπερασει τα ορια της βλακειας και πατε σταθερα γι'αυτα της χυδαιοτητας. φτηνα μυαλα ειστε, αλλα ας το δουμε παρακατω:
καταλαβαίνεις καλκι οτι και οι μαγαζάτορες που κλαιγονται στο κράτος μου φαίνοντε αστείοι; με την λογική οτί κλαιγονται για τον νόμο δηλαδή. και σορρυ αν έχουμε κάποιον άμεσα θιγόμενο αλλά για δείτε λίγο :
η νοοτροπία είναι δύσκολο να στοχευθεί. ανταυτού προτιμάτε να τα φορτώνετε στο κράτος και τους αντικαπνιστές που ειναι εκ πρωτης οψεως ο εύκολος και ΑΜΕΣΟΣ στοχος. και γενικά γράφω στα@@ μου το κράτος γιατί είπαμε δεν λειτουργεί ιδεαλιστικά. αλλά αν ο κάθε παπάρας θυσιάζει την εξοδο του γιατί δεν μπορεί να καπνίσει ΜΕΣΑ στο μαγαζί, κάντε τον απολογισμό σας. αν κάποιος δλδ είναι της λογικής ΓΑΜΑ ΤΟ ΕΞΩ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΜΕ, βγείτε και κραξτε την νοοτροπία έτσι; και οκ, η νοοτροπία είναι παράγωγο της εκπαιδευσης και αμεσα υπευθυνος είναι το κράτος, άρα το συμπέρασμα ειναι ότι ούτε τα σωστα επιχειρηματα δεν βρίσκετε για να κράξετε λίγο διακριτικά και παράλληλα έξυπνα, ελατε να μιλάμε για κοινωνικούς αγώνες και φασισμούς και αδρανοποιημένους σκανδιναβούς πολίτες!!!
μαλιστα, τωρα θα βρω να κραξω το συστημα εκπαιδευσης που παραγει ηλιθιους. η νοοτροπια που λες εχει να κανει με δυο αντικρουομενες "ανεσεις": η μια ανεση (εκτος εισαγωγικων) σου λεει οτι θελω να μπορω να υποστηριξω οποιες συνθηκες διαβιωσης επιλεξω στο μετρο του δυνατου, η αλλη "ανεση" σου λεει αυθαιρετα οτι το καλο ειναι μια αποστειρωμενη πραγματικοτητα στην οποια χωρανε μονο μια ελαχιστη "πολιτισμενη" διασκεδαση και εργασια. ειναι η ιδια ακριβως νοοτροπια που θελει εναν κακλαμανη να σου καθαρισει την βρωμικη αθηνα απο πρεζακια και μεταναστες χαριν ενος αποστειρωμενου ευρωπαϊκου κεντρου. και στ'αρχιδια μου πως θα κρινεις την νοοτροπια με τα ανθρωπιστικα σου - μη χεσω - κριτηρια. το οικονομικο αποτελεσμα - μεταξυ ολων των αλλων - ειναι οτι εχει θεσπιστει ενα στανταρ ζωης που υπονομευεται και την παθαινουν η μικροιδιοκτητες στο ονομα της big business. γι' αυτο και δεν το υποστηριζω απο την θεση της ελευθερης αγορας οπως ο deggial.
παμε στο μεγα-χάπατο τωρα.
Δεν θα μπορέσει να βρει βιβλιογραφία γιατι δεν υπάρχει, εκτος αν κουοτάρει Αστριντ Λιντγκρεν ξερω γω. Τι κοινωνικούς αγώνες ρε ΑΣΧΕΤΕ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ? Στη Σουηδία έγινε το εξής πριν απο 100 χρονια: Τα πολιτικά κόματα αναδείχτηκαν απο τις κοινωνικές τάξεις, κάθε κόμα δηλαδή εκπροσωπούσε και ένα κομάτι της κοινωνίας. Οι φιλελεύθεροι (που εκπροσωπούσαν την αστική τάξη), οι κεντρώοι (που εκρωσοπούσαν τους αγρότες) και οι σοσιαλοδημοκράτες (που εκπρωσοπούσαν τους προλετάριους και τους ακτήμονες αγρότες) αποφάσισαν οτι το κοινωνικό κράτος είναι μια καλή ιδεά. Μιλάμε για ομοφωνία του 90% του πολιτικού κόσμου, για διαπραγμάτευση 10-20 ατόμων και επικύρωση απο τις κεντρικές επιτροπές των κομμάτων και το κοινοβούλιο, 500 ατομα το πολύ συνολικά αναμείχτηκαν στη διαδικασία συγκρότησης του κοινωνικού κρατους. Τι κοινωνικοί αγώνες και παπάρια μάντολες??
Αλλα ΟΚ, όταν είναι να στηρίξουμε την ΗΛΙΘΙΑ γνώμη μας, σταρχίδια μας η ιστορία.
Πρωτον, αν ξαναδιαβασω ονομα σε ποστ σου, θα ερθω να σε βρω και θα σε κοπανησω με το Κεφαλαιο. Δευτερον, στην σουηδια θεσπιστηκαν αυτα ουσιαστικα πριν απο 90 χρονια, με φρεσκια την οκτωβριανη επανασταση, την δημοκρατια της βαϊμαρης και σ'ενα γενικοτερο ιστορικο κλιμα σοσιαλιστικων διεκδικησεων που αυτα ειχαν πυροδοτησει. Οι συζητησεις που ειχαν ξεκινησει καμια δεκαετια πιο πριν για το "συμμετοχικο" κρατος προνοιας οφειλονται στις διαφορες εκρηξεις εργατικων κινηματων της εποχης. Σ' αυτη την κατασταση, το σουηδικο κρατος επελεξε την συναινετικη λυση, σοφα για την παρτη του. Αυτο σημαινει ομως οτι υπηρχε ενας κοινωνικος πολος πιεσης που δεν θα επετρεπε την πολιτικη ασυδοσια. Επελεξε το σουηδικο κρατος να αποφυγει τις συγκρουσεις, αυτο δεν σημαινει οτι δεν ασκηθηκε πιεση για προνοια απο τα κατωτερα στρωματα. Εκει που δεν υπαρχουν κοινωνικοι αγωνες, δεν ειναι εκει που δεν φευγουν σωρηδον τα κοτρωνια, ειναι εκει που τα κατωτερα στρωματα ειναι ανικανα να διεκδικησουν κατι. οπως ειναι τωρα η σουηδια, δηλαδη.
Καταλαβαίνεις πιστεύω πόσο ισχυρή είναι η θέληση στο λαό για το 99% όσων λένε οι αναρχικοί, πχ να μη γίνει ο φράχτης στο Έβρο. Φαντάζομαι είναι φασιστικό και το να μη γίνει, αφού οι περισσότεροι αυτό θέλουν! Ελεύθερη αγορά που λέει κι ο ντέγκιαλ!
ειχα ξεκινησει να γραφω αυτο:
Ε και τι κανουν; καμπανια κανουν προκειμενου να αλλαξει η κοινωνικη αντιμετωπιση επι του θεματος.
αλλα συνειδητοποιησα οτι ειναι τοσο βλακωδες το επιχειρημα σου που δεν αξιζει τον κοπο.
enitharmon
02-02-2011, 15:02
ντεγκιαλ, ΟΛΟΙ αμα ψαχτουν θα έχουν κάποιο πρόβλημα, δε λέει παράλογα πράματα ο κατώριμος.
φόσον ως καπνιστής έχω πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστώ ιατρική φροντίδα για κάποιες παθήσεις. Όσο έχω την ελευθερία να επιλέξω ποιος θα είναι ο ασφαλιστικός φορέας μου σύμφωνα με αυτά που προσφέρει και ζητεί, για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ή μπορώ κάλλιστα, με δική μου πρωτοβουλία, να κόψω το κάπνισμα για να κάνω κάποια καλύτερη συμφωνία με την ασφαλιστική.
και οι μη καπνίζοντες εξηγούν 60 σελίδες τωρα, ότι όταν κανίζεις μέσα στη μούρη του άλλου, του αφαιρείς αυτή την επιλογή. Το να μην κάνουν παρέα με καπνιστές είναι επιπέδου veggan λεσβιων, δε μπορώ να το σχολιάσω αλλιώς. Η ακόμα χειρότερα, στο μέλλον, να έχουμε όλοι ιδιωτική ασφάλεια, ένας μη κανπιστής να αρρωστησει από καρκίνο του πενύμονα και η ασφαλιστικη να μην πληρώσει τίποτα, γιατί τα τσακάλια της ανακάλυψαν ότι έκανε παρέα με καπνιστές και ας πρόσεχε (δε θα με εξέπληττε καθόλου ως επιχείρημα από πλευράς ασφαλιστικής πλεον). Για τέτοιο παραλογισμό μιλάμε στα ποστς σου
Marillion
02-02-2011, 15:04
ειναι η ιδια ακριβως νοοτροπια που θελει εναν κακλαμανη να σου καθαρισει την βρωμικη αθηνα απο πρεζακια και μεταναστες χαριν ενος αποστειρωμενου ευρωπαϊκου κεντρου. και στ'αρχιδια μου πως θα κρινεις την νοοτροπια με τα ανθρωπιστικα σου - μη χεσω - κριτηρια. το οικονομικο αποτελεσμα - μεταξυ ολων των αλλων - ειναι οτι εχει θεσπιστει ενα στανταρ ζωης που υπονομευεται και την παθαινουν η μικροιδιοκτητες στο ονομα της big business. γι' αυτο και δεν το υποστηριζω απο την θεση της ελευθερης αγορας οπως ο deggial.
omg και τρια λολ.
και σόρρυ επειδή δεν αντέχω
ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΙΣΑΤΕ :
http://www.hasharat.co.il/images/artist_3987_big_business_promo.jpg
ντεγκιαλ, ΟΛΟΙ αμα ψαχτουν θα έχουν κάποιο πρόβλημα, δε λέει παράλογα πράματα ο κατώριμος.
Εαν το κόστος της ασφάλισης καταντήσει υπερβολικό, τότε οι ασφαλιστικές θα χάσουν και τους πελάτες τους και τα έσοδα τους. Το συμφέρον τους είναι να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα για να αποκτήσουν πελάτες.
Στην χειρότερη περίπτωση που το ασφαλιστικό σύστημα δε μπορεί να λειτουργήσει έτσι (και ειλικρινώς ακόμη δε καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα), τι μας εμποδίζει, σε μία ελεύθερη αγορά, από την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων για την προσφορά υπηρεσιών υγείας;
και οι μη καπνίζοντες εξηγούν 60 σελίδες τωρα, ότι όταν κανίζεις μέσα στη μούρη του άλλου, του αφαιρείς αυτή την επιλογή. Το να μην κάνουν παρέα με καπνιστές είναι επιπέδου veggan λεσβιων, δε μπορώ να το σχολιάσω αλλιώς. Η ακόμα χειρότερα, στο μέλλον, να έχουμε όλοι ιδιωτική ασφάλεια, ένας μη κανπιστής να αρρωστησει από καρκίνο του πενύμονα και η ασφαλιστικη να μην πληρώσει τίποτα, γιατί τα τσακάλια της ανακάλυψαν ότι έκανε παρέα με καπνιστές και ας πρόσεχε (δε θα με εξέπληττε καθόλου ως επιχείρημα από πλευράς ασφαλιστικής πλεον). Για τέτοιο παραλογισμό μιλάμε στα ποστς σου
Δεν του αφαιρώ καμία επιλογή, δεν τον αναγκάζω να με πλησιάσει και δεν τον αναγκάζω καν να με κάνει παρέα. Αν με κάνει παρέα επειδή θεωρεί ότι υπάρχουν πιο σημαντικά κριτήρια με τα οποία επιλέγει τους φίλους του ή τα καταστήματα που επισκέπτεται ή οτιδήποτε, πάλι ελεύθερη επιλογή δε κάνει;
02-02-2011, 15:12
ρε deggial σταμάτα να σκέφτεσαι έτσι, δεν είναι ενας μεγάλος αλγόριθμος η ζωή, θα μας τρελάνεις ρε άνθρωπε.
(ΟΥΠΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ)
Φυσικά και είναι λογικό και γίνεται και δε χρειάζεται καν να έχεις εκ γεννετής κάποιο πρόβλημα υγείας, οποιοδήποτε πρόβλημα είτε εξαιρείται από την ασφάλιση είτε χρεώνεται παραπάνω. Γιατί σου φαίνεται παράλογο; Το βλέπεις σαν ρατσιστικό ας πούμε;
Το βλέπω σαν όχι κράτος προνοιας ας πούμε.
Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν να συζητάμε για το πόσο πρέπει να πληρώνει κάποιος, ανάλογα με τα προβλήματα του.
Μια γαμημενη ζωή έχουμε, μου φαίνεται αδιανόητο να βάζουμε στο ζύγι τα όποια θέματα υγείας, για να δούμε πόσο θα πληρώσουμε.
Δηλαδή, επειδή κάποιος δεν γεννήθηκε εκατομυριούχος και του έτυχε ένα θέμα, δεν θα μπορέσει να γίνει καλά, επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?
Με το ίδιο σκεπτικό από την άλλη, θα πρέπει να παίρνουμε και αποζημίωση από το ελληνικό κράτος γιατί οι Αθηνέζοι εισπένουμε κάθε μέρα εκατομμύρια επιβλαβή μικροσωματίδια.
Πάτε καλά γενικα?
ikonoklast
02-02-2011, 15:13
και οι μη καπνίζοντες εξηγούν 60 σελίδες τωρα, ότι όταν κανίζεις μέσα στη μούρη του άλλου, του αφαιρείς αυτή την επιλογή. Το να μην κάνουν παρέα με καπνιστές είναι επιπέδου veggan λεσβιων, δε μπορώ να το σχολιάσω αλλιώς.
Μού ήρθε ξαφνικά μια εικόνα από το μέλλον όπου τα think tanks του βεγκανισμού ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ λόγω αφού κλιματικής αλλαγής, σεβασμού στη φύση, κλάνουν οι αγελάδες στα χωράφια, αντιμακντοναλτς κλπ. Και να ξεκινάνε μέτρα με χορτοφαγικά/κρεοφαγικά μαγαζιά στην αρχή. Και μετά να απαγορεύεται παντού. Και όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο πιο πραγματικό μου φαίνεται. Σα να βλέπω ήδη την επιχειρηματολογία ενάντια στο κρέας μπροστά μου. Και μετά ποιός ξέρει τι, τα γλυκά; Τα γαριδάκια πριν το φαγητό; Το να μην τελειώνουμε όλο το φαί μας; Το να μην κοιμόμαστε στις 9;
Μέσα από τους αντικαπνιστικούς νόμους εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού.
Γι΄αυτό λέω εγώ ότι πρέπει να σας ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ όπου σας βρίσκουμε, όσο είναι καιρός.
02-02-2011, 15:14
Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν να συζητάμε για το πόσο πρέπει να πληρώνει κάποιος, ανάλογα με τα προβλήματα του.
Μια γαμημενη ζωή έχουμε, μου φαίνεται αδιανόητο να βάζουμε στο ζύγι τα όποια θέματα υγείας, για να δούμε πόσο θα πληρώσουμε.
Δηλαδή, επειδή κάποιος δεν γεννήθηκε εκατομυριούχος και του έτυχε ένα θέμα, δεν θα μπορέσει να γίνει καλά, επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?
Με το ίδιο σκεπτικό από την άλλη, θα πρέπει να παίρνουμε και αποζημίωση από το ελληνικό κράτος γιατί οι Αθηνέζοι εισπένουμε κάθε μέρα εκατομμύρια επιβλαβή μικροσωματίδια.
Πάτε καλά γενικα?
πστ, σε τρολαρει
Ναι το ξέρω, στους υπόλοιπους απάντησα, γιατί μια χαρά περιλαμβάνει όλη την λογική που παρουσιάζεται.
Πάτε καλά γενικα?
Γιατί πρέπει να υποχρεωθεί κάποιος να σου προσφέρει υπηρεσίες υγείας, πόσω μάλλον με τέτοιο τρόπο που χρεώνεται αυτός το κόστος; Την υγεία δεν την θεωρώ δικαίωμα (ασχέτως αν είναι πράγματι πολύ σημαντικό να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας), ακριβώς για αυτό τον λόγο, επειδή δημιουργεί κάποια υποχρέωση σε τρίτους να σου παρέχουν κάτι.
Ένα δικαίωμα δε πρέπει να δημιουργεί καμία υποχρέωση πέρα από αυτή του σεβασμού του δικαιώματος, π.χ. το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης δε σε αναγκάζει να διαβάζεις ό,τι γράφω, ούτε σε αναγκάζει να μου προσφέρεις πρόσβαση τα μέσα που θα μου επιτρέψουν να εκφραστώ.
Τέλος, υπάρχουν και άλλα συστήματα, όπως η οικειοθελής φιλανθρωπία, που μπορούν να διευκολύνουν την πρόσβαση των οικονομικά αδύνατων σε υπηρεσίες που διαφορετικώς δεν θα είχαν πρόσβαση. Δε χρειάζεται να πληρώνω ένα άργο, γραφειοκρατικό και κακής ποιότητας δημόσιο σύστημα υγείας.
Υ.Γ. Και λέγοντας για φιλανθρωπία, οι ιδιωτικές οργανώσεις έχουν εφαρμόσει πολύ πιο έξυπνα και καινοτόμα συστήματα από τις κρατικές υπηρεσίες, ώστε να μην δημιουργούν ανθρώπους εξαρτημένους από την στήριξη από τρίτους, όπως το Kiva (http://www.kiva.org/) για micro-loans.
enitharmon
02-02-2011, 15:30
ικονοκλαστ, δε θα υπήρχε πρόβλημα με τις κλανιές των αγελάδων, το τσιγάρο και τα γαριδάκια αν όλα γίνονταν με μέτρο. Όχι κάθε γαμημένη μέρα κρεας, όχι 3 πακέτα κάθε μέρα. Αν όλος ο πληθυσμός γινόταν αύριο αλκοολικός και η κίρρωση ήπατος γινόταν η κύρια αιτία θανάτων, θα απαγόρευαν το αλκοολ. Αν το 10% κάπνιζε 3 πακέτα τη μέρα δε θα νοιαζόταν το κράτος, αλλα είναι παραπάνω και οι καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και καρκίνοι κοστίζουν πολύ, πως το λενε.
Γενικά ρε παιδί μου, τσαντίζομαι με τους καπνιστές, γιατί μια δικιά μου απόλαυση μια φορά το τρίμηνο (όπως και το μοσχαρίσιο συκώτι) το έχετε κάνει φετίχ και η υπερβολή σας μπορεί να μου στερήσει κι εμένα την απόλαυση στο μελλον.
katwrimos
02-02-2011, 15:32
Ναι αλλά αμα οι ασφαλιστικές ζητάνε ασφάλιστρα με βάση την κατάσταση της υγείας του κάθε αρρώστου, στο τέλος μόνο οι απόλυτα υγειείς κάτω των 30 θα μπορούν να ασφαλιστούν.
Γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο, εάν μπορούν να κοστολογούν κάθε πελάτη αντίστοιχα με τις ιατρικές ανάγκες που είναι πιθανό να προκύψουν; Εκτός αυτού, το επιχείρημα αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την ενδεχόμενη ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων που θα είναι ικανά να στηρίξουν μεγάλο αριθμό πελατών, καθένας εκ των οποίων έχει διαφορετικές ανάγκες.
ΟΚ, 3 νομπελ, 7000 citations και 1 φόρουμ ποστ μετα. Αλλα οκ, αποτι μου λένε οι γνώστες, στους λιμπερτάριανς πρέπει να μιλάω σαν να είναι 5 χρονών. Παμε λοιπόν.
1. Καταρχήν πήγαινε στο τοπικ που γράφω για την ελεύθερη αγορα και δες ποτε η ελεύθερη αγορα καταρέει.
2. Συνηδητοποίησε οτι όταν η ζήτηση για οτιδήποτε είναι πλήρως ανελαστική, ο επενδυτής έχει περισσότερο συμφέρον να επενδύσει σε μια εταιρία που τιμολογεί μονωπολιακά παρά να ιδρύσει καινούρια και να τη συναγωνιστεί, οπότε η ελεύθερη αγορα εκεί δεν λειτουργει. Οπότε το επιχείρημα "θα έρθει ανταγωνισμός" είναι παπάρια μάντολες, ΔΕΝ θα έρθει, γιατι ο ιδιώτης θέλει να βγάλει λεφτα και αν βγάζει περισσότερα λεφτα αγοράζοντας μετοχές ενός μονοπωλητή ή ενός μέλους καρτέλ απο το να ανταγωνιστεί, ΔΕΝ θα ανταγωνιστει. Γιατι σε αντίθεση με τους Λιμπερτάριανς, ξερει να μετράει.
3. Συνηδητοποίησε οτι ο πωλητής της ασφάλειας, γνορίζει την ελλαστικότητα της ζήτησης του πελάτη μονο αν γνορίζει την κατάσταση της υγείας του. Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση η ασυμετρία πληροφοριών ειναι αυτή που προστατεύει την αγορά απο το να γίνει καρτέλ. Κατανοητό?
Το παραπάνω μπορώ να τω στηρίξω και με άπειρα empirical papers. Βασικά δεν έχω διαβάσει ούτε ένα που να βρίσκει κάτι διαφορετικό.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ. Είναι ενα ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ μοντέλο, πρωτοετείς φοιτητές το διδάσκονται και το καταλαβαίνουν. Αυτό που φωνάζουν δηλαδή ο στιγκλιτς και ο αρκελοφ απο το 1980, το οποίο μέχρι και ο Ρομνει (http://delong.typepad.com/sdj/2011/01/we-are-live-at-the-week-romneyworld-vs-obamaworld.html)γαμώ το φελέκι μου κατάλαβε. Δηλαδη δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σημαινει αυτό, σημαίνει οτι οι ρεπουμπλικάνοι είναι λιγότερο καθυστερυμένοι απο τους λιμπερτάριανς.
Για να μήν αρχίσω να φωνάζω για τιν Αν Ραντ (αρχισούργελο των λιμπερτάριανς) που 60 χρόνια μας έπρηζε ταρχίδια οτι αυτοί που λαμβάνουν κοινωνικά επιδώματα είναι κλεύτες, αλλα μόλις έπαθε καρκίνο του πνεύμονα και η ασφαλιστική της έδωσε ταρχίδια του λένιν, πήρε απο το medicare (http://delong.typepad.com/sdj/2011/01/libertarians-of-weak-principles.html) τόσα λευτά για τις εγχειρήσεις της που θα έπρεπε να βγάζει ένα βιβλίο κάθε 2 βδομάδες για να τα πληρώσει αν ζούσε στο Λιμπερτάριαν κράτος που επιθυμούσε.
Είχε απαντήσει η Ayn Rand σε αυτό. Εφόσον, ως φορολογούμενη, πληρώνει για τέτοια κρατικά προγράμματα, γιατί να μην αξιοποιήσει τις υπηρεσίες αυτές;
Η Αν Ραντ ελεγε οτι ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ να λαμβάνεις απο το κράτος περισσότερα απο όσα του δίνεις. Απο το μπλογκ του Μαρκ Τόμα (δεν βρίσκω το λινκ δυστυχώς)
Δημοσιογράφος: Είναι ανήθικο δηλαδή ένας άνεργος που έχει πληρώσει ασφάλιση να λαμβάνει ταμείο ανεργίας?
Ρωσίδα Τσούλα: Δεν είναι ανήθικο, είναι χαζό, γιατί θα μπορούσε να αποταμιεύει απλως αυτά τα χρήματα
Δημοσιογράφος: Αν όμως δεν μπορεί να βρεί δουλειά για μεγαλύτερο διάστημα απο ότι θα τον εξασφάλιζαν οι αποταμιέυσεις?
Ρωσίδα ΠΟΡΝΗ: Τοτε ναι, είναι ανίθηκο
Ως φορολογούμενη πλήρωσε πολύ λιγότερα απο όσα έλαβε. Απάντησε μου ειλικρινά. Όταν λές οτι το σύστημα ασφάλισης είναι Ponzi Scheme και ο μόνος λόγος που πληρώνεις είναι οτι δεν έχεις επιλογή, δεν είναι υποκρισία να ζητήσεις να πληρώσει περισσότερα απο όσα έβαλες στο σύστημα? Γιατι δεν πήρε πίσω τα λεφτά που πλήρωσε σε φόρους. Πηρε πολύ περισσότερα, τόσο περισσότερα που δεν φτάναν ουτε τα ρόγιαλτις απο τα 2 μπεστ σελλερ της.
α και μια και ξεκίνησα να γράφω για τη ρωσίδα ΚΑΡΓΙΟΛΑ, πάρε και ενα καλό
"There are two novels that can change a bookish fourteen-year old’s life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs."
Πάτε καλά γενικα?
Γιατί πρέπει να υποχρεωθεί κάποιος να σου προσφέρει υπηρεσίες υγείας, πόσω μάλλον με τέτοιο τρόπο που χρεώνεται αυτός το κόστος; Την υγεία δεν την θεωρώ δικαίωμα (ασχέτως αν είναι πράγματι πολύ σημαντικό να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας), ακριβώς για αυτό τον λόγο, επειδή δημιουργεί κάποια υποχρέωση σε τρίτους να σου παρέχουν κάτι.
Ένα δικαίωμα δε πρέπει να δημιουργεί καμία υποχρέωση πέρα από αυτή του σεβασμού του δικαιώματος, π.χ. το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης δε σε αναγκάζει να διαβάζεις ό,τι γράφω, ούτε σε αναγκάζει να μου προσφέρεις πρόσβαση τα μέσα που θα μου επιτρέψουν να εκφραστώ.
Γενικά αυτοί οι "τρίτοι" είναι το κράτος, το οποίο ασχέτως αν δεν το πλήρωνες εσύ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ, το πληρώνανε οι γονείς σου για σένα από την στιγμή που γεννήθηκες. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και με αυτό το σκεπτικό. Να έχεις πρόσβαση και περίθαλψη η οποία θα κάνει ότι μπορεί για να είσαι οκ μετά.
Και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ενός κράτος προς τους πολίτες του, να προσφέρει αυτήν την περίθαλψη. Η ζωή είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει και δεν είναι δυνατόν να αναλύεται με οικονιμικούς όρους. Γιατί οι "υποχρεώσεις προς τρίτους" που λες, είναι καθαρά οικονομικής φύσεως. Αν έχουμε τόσο σκατοκέφαλα, που λόγω καπιταλισμού και ελεύθερης αγοράς, συζητάμε για το ΠΟΣΑ πρεπει να δώσεις για να σε περιθαλψουν, ε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Δηλαδή ένας άνθρωπος με εκ γεννετής υψηλή πίεση(ακα υπερτασικός) θα πρέπει να πληρώσει περισσότερο? Είχε επιλογή να μην την έχει? Ή το επέλεξε αυτός("ΘΑ ΦΑΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΟΥΝΑΚΙΑ")? Γιατί αυτός να πληρώσει περισσότερο από κάποιον ο οποίος δεν έχει αυτό το πρόβλημα? Ποια διεστραμμένη λογική το λέει αυτό το πράγμα?
katwrimos
02-02-2011, 15:43
Πρωτον, αν ξαναδιαβασω ονομα σε ποστ σου, θα ερθω να σε βρω και θα σε κοπανησω με το Κεφαλαιο. Δευτερον, στην σουηδια θεσπιστηκαν αυτα ουσιαστικα πριν απο 90 χρονια, με φρεσκια την οκτωβριανη επανασταση, την δημοκρατια της βαϊμαρης και σ'ενα γενικοτερο ιστορικο κλιμα σοσιαλιστικων διεκδικησεων που αυτα ειχαν πυροδοτησει. Οι συζητησεις που ειχαν ξεκινησει καμια δεκαετια πιο πριν για το "συμμετοχικο" κρατος προνοιας οφειλονται στις διαφορες εκρηξεις εργατικων κινηματων της εποχης. Σ' αυτη την κατασταση, το σουηδικο κρατος επελεξε την συναινετικη λυση, σοφα για την παρτη του. Αυτο σημαινει ομως οτι υπηρχε ενας κοινωνικος πολος πιεσης που δεν θα επετρεπε την πολιτικη ασυδοσια. Επελεξε το σουηδικο κρατος να αποφυγει τις συγκρουσεις, αυτο δεν σημαινει οτι δεν ασκηθηκε πιεση για προνοια απο τα κατωτερα στρωματα. Εκει που δεν υπαρχουν κοινωνικοι αγωνες, δεν ειναι εκει που δεν φευγουν σωρηδον τα κοτρωνια, ειναι εκει που τα κατωτερα στρωματα ειναι ανικανα να διεκδικησουν κατι. οπως ειναι τωρα η σουηδια, δηλαδη.
.
Τώρα μίλησες σωστά. Το πόιντ μου ήταν οτι οι αγώνες και το ξεκοίλιασμα τον καπιταλιστών/απικοιοκρατών/δικτατόρων οποιασδήποτε απόχρωσης/ιμπεριαλιστών, δεν ειναι ΠΑΝΤΑ κακοί, αντίθετα, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι η μόνη λύση. Όμως μερικές φορές αρκεί η απειλή του αγώνα για να πετύχουμε το σκοπό και δεν χρειάζεται να σφάξουμε τη μισή σουηδία για να εξασφαλίσουμε το κοινωνικό κράτος. Πολλοί καπιταλιστές είναι μια χαρά σοβαρά άτομα που όταν η κοινωνία ζητάει κάτι λογικό συμβιβάζονται, οπότε πρώτα εξαντλούμε όλα τα περιθώρια και μετά σφάζουμε/σπάμε/γαμάμε, οκ?
Amnesiac.
02-02-2011, 16:08
Animae καθόλου δεν τρόλλαρα, αλλά ρωτάς αν είναι λογικό μια ασφαλιστική να χρεώνει παραπάνω όσους έχουν προβλήματα υγείας και επιχειρηματολογείς βάζοντας μέσα ηθική και κράτος πρόνοιας.
Η απάντηση μου στο ερώτημα ισχύει, ναι είναι απολύτως λογικό, η ασφάλεια είναι μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτών, στην οποία συμφωνία ο ένας αναλαμβάνει κάποιο κίνδυνο και ο άλλος τον πληρώνει γι'αυτό, ώστε να είναι καλυμμένος αν συμβεί το κακό. Οπότε είναι λογικό όσο αυξάνεται ο κίνδυνος να αυξάνεται και η τιμή που ζητάει ο άλλος, ώστε να έχει νόημα να αναλάβει τον κίνδυνο.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι ασφαλιστικές δε δέχονται να κάνουν ασφάλεια ζωής σε νεογέννητα ή ετοιμοθάνατους.
Α, εννοείται ότι διαφωνώ με όσα λέει ο deggial, η κοινωνική πρόνοια είναι άλλο πράγμα και η απάντηση μου αφορά αποκλειστικά τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
menumission
02-02-2011, 16:26
τώρα όσον αφορά μεταμόσχευση καρδιάς και καπνιστές
http://www.prlog.org/10311485-action-on-smoking-and-health-suggests-that-former-smokers-not-be-eligible-for-heart-transplants.html
http://www.4forums.com/political/health-debates/8256-doctors-right-refuse-treatment-organ-transplant-chronic-smokers-gluttons.html
Dragonlord
02-02-2011, 16:33
Μού ήρθε ξαφνικά μια εικόνα από το μέλλον όπου τα think tanks του βεγκανισμού ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ λόγω αφού κλιματικής αλλαγής, σεβασμού στη φύση, κλάνουν οι αγελάδες στα χωράφια, αντιμακντοναλτς κλπ. Και να ξεκινάνε μέτρα με χορτοφαγικά/κρεοφαγικά μαγαζιά στην αρχή. Και μετά να απαγορεύεται παντού. Και όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο πιο πραγματικό μου φαίνεται. Σα να βλέπω ήδη την επιχειρηματολογία ενάντια στο κρέας μπροστά μου. Και μετά ποιός ξέρει τι, τα γλυκά; Τα γαριδάκια πριν το φαγητό; Το να μην τελειώνουμε όλο το φαί μας; Το να μην κοιμόμαστε στις 9;
Μέσα από τους αντικαπνιστικούς νόμους εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού.
Γι΄αυτό λέω εγώ ότι πρέπει να σας ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ όπου σας βρίσκουμε, όσο είναι καιρός.
kjmAQgb-8SE
freak brother
02-02-2011, 16:34
και στην Ολλανδια ειχε καφετεριες που επιτρεποταν το καπνισμα (τσιγαρου) παντως
rage for order
02-02-2011, 17:43
Το να μην κάνουν παρέα με καπνιστές είναι επιπέδου veggan λεσβιων, δε μπορώ να το σχολιάσω αλλιώς.
Ο καθένας διαλέγει φίλους με βάση το αν φοράνε ακουστικά, αν ακούνε την ίδια μουσική, αν έχουν όλοι μηχανές και πάνε βόλτες μέχρι τόσα άλλα πράγματα και πιο σοβαρά. Το να σου κάνει κακό ο άλλος σωματικά και το να μην σε σέβεται είναι δύο σοβαρότατοι λόγοι για να σταματήσεις να κάνεις παρέα μαζί του. Εσείς (οι Έλληνες Αντικαπνιστές) όμως αντί σαν ελεύθεροι άνθρωποι να πράξετε τα δέοντα ζητάτε από το κράτος να έρθει να συνετίσει τους φίλους σας! Μέχρι να γίνει αυτό δε συνεχίζετε και να κάνετε παρέα μαζί τους και να πάτε σε μαγαζιά που θα σας προκαλέσουν αργό και βασανιστικό θάνατο. Πάτε ακόμα και όταν υπάρχουν εναλλακτικές ενώ όταν ένα μαγαζί είναι χωρισμένο σε καπνίζοντες και μη πάτε στους καπνίζοντες. Καταλήγουμε λοιπόν ότι μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας και να μας αφήσετε ήσυχους άμα δεν γουστάρετε. Αλλά δεν το κάνετε γιατί ξέρετε ότι τα καλύτερα μαγαζιά είναι αυτά που ο κόσμος καπνίζει και θέλετε να κάνετε παρέα με καπνιστές γιατί ήδη από το σχολείο ήμασταν τα αλάνια που κρυφοπαρακαλούσατε να σας δώσουν σημασία.
stam and the witches
02-02-2011, 18:39
Καταλήγουμε λοιπόν ότι μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας και να μας αφήσετε ήσυχους άμα δεν γουστάρετε.
Σιγά ρε Μανδραβέλη.
Έντιτ: μιλάω προφανώς για τις γενικεύσεις περί νοοτροπιών και τα σχετικά.
enitharmon
02-02-2011, 18:52
rage απαντας σα χαζό 16χρονο. Καπνίζω μια φορά το τριμηνο λέμε, μη μου σπας τα νευρα με ηλιθιες απαντησεις
και πριν το ξεχασω, chris_boss την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσω στο λέγκασι "σε πειράζει να καπνίσω", πες "ναι", κρίμα είναι να με χέζεις μετά
rage for order
02-02-2011, 18:59
rage απαντας σα χαζό 16χρονο. Καπνίζω μια φορά το τριμηνο λέμε, μη μου σπας τα νευρα με ηλιθιες απαντησεις
και πριν το ξεχασω, chris_boss την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσω στο λέγκασι "σε πειράζει να καπνίσω", πες "ναι", κρίμα είναι να με χέζεις μετά
τι σχέση έχει κάθε πότε καπνίζεις με αυτό που είπα για τις παρέες που πρέπει να χωρίζονται όταν ο ένας ενοχλεί τον άλλον;
rage for order
02-02-2011, 19:08
Καταλήγουμε λοιπόν ότι μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας και να μας αφήσετε ήσυχους άμα δεν γουστάρετε.
Σιγά ρε Μανδραβέλη.
Έντιτ: μιλάω προφανώς για τις γενικεύσεις περί νοοτροπιών και τα σχετικά.
τώρα το είδα το έντιτ. ε φυσικά και είναι γενίκευση το quote. ισχύει όμως.
enitharmon
02-02-2011, 19:19
τι σχέση έχει κάθε πότε καπνίζεις με αυτό που είπα για τις παρέες που πρέπει να χωρίζονται όταν ο ένας ενοχλεί τον άλλον;
δε θέλω να απαγορευτεί το κάπνισμα σε κλαμπ (σε δημοσιες υπηρεσίες και ΜΜΜ ναι) και στις καφετέριες να υπάρχει διαχωρισμός. Το κάπνισμα δεν είναι λόγος να μην κάνω παρέα κάποιον, τι να κανουμε τώρα. Εσείς πρήζετε εδώ μέσα επειδή σας φάγαν το μπιφτέκι σας. Γίνεται λίγο Μαριλλιον, πόσο δύσκολο είναι
Και πέρα από παγκόσμια ειρήνη θέλω να καταναλώνετε τα τσιγάρα για αυτό που είναι, προιόν προς τερψην κι οχι εξάρτηση
Raven Lord
02-02-2011, 20:07
πέρα από την κριτική καθ'αυτού του νόμου, βέβαια, νομίζω είναι πέρα για πέρα λάθος να βάζουν τους ιδιοκτήτες να κάνουν τους μπάτσους και να πληρώνουν αυτοί τη νύφη. πρέπει να πάρουν επιτέλους μια σαφή θέση:
- αν η καφετέρια/μπαρ/εστιατόριο είναι δημόσιος χώρος, τότε την τάξη οφείλει να επιβάλλει η αστυνομία.
- αν είναι ιδιωτικός χώρος, τότε ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να αφήνει το κάπνισμα.
rage for order
02-02-2011, 21:16
δε θέλω να απαγορευτεί το κάπνισμα σε κλαμπ (σε δημοσιες υπηρεσίες και ΜΜΜ ναι) και στις καφετέριες να υπάρχει διαχωρισμός. Το κάπνισμα δεν είναι λόγος να μην κάνω παρέα κάποιον, τι να κανουμε τώρα. Εσείς πρήζετε εδώ μέσα επειδή σας φάγαν το μπιφτέκι σας. Γίνεται λίγο Μαριλλιον, πόσο δύσκολο είναι
Και πέρα από παγκόσμια ειρήνη θέλω να καταναλώνετε τα τσιγάρα για αυτό που είναι, προιόν προς τερψην κι οχι εξάρτηση
Δεν έχει νόημα να ξαναπώ γιατί είναι αρκετός ο λόγος, αν μπορείς βρες μου δύο μεγαλύτερους από την υγεία και τη έλλειψη σεβασμού. Ίσως δεν καταλάβαμε ο ένας τι λέει ο άλλος.
Στα περί μπιφτεκιού. Τα μαλακιστήρια εδώ δεν είναι οι καπνιστές αλλά οι αντί. Η λύση είναι απλή, διαχωρισμός στο μαγαζί και όπου δεν γίνεται να επιλέγει ο άλλος αν θέλει να καπνίζει ο κόσμος η όχι. Η πλειοψηφία των καπνιστών το δέχεται αυτό. Τα μαλακιστήρια όμως λένε όχι, εμείς θέλουμε να μπαίνουμε παντού και πάντα και να έρθει και το κράτος να κάνει ντα τους φίλους μας που δεν μας ακολουθούν στον απαγορεύεται το κάπνισμα χώρο.
Πάντως και γω τις περισσότερες φορές για ευχαρίστηση καπνίζω.
Rage, απαντάς με το ίδιο μαλακισμένο ύφος όπως τα μαλακιστήρια που αναφέρεις. Υπάρχουν καθυστερημένοι και από τις δύο πλευρές.
Όσο εσύ γουστάρεις να καπνίσεις, άλλο τόσο (μη σου πω και περισσότερο) ο άλλος γουστάρει να μην νιώθει δυσφορία απλά και μόνο επειδή θέλει να βγεί με την παρέα του.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει τρόπος να γίνονται και τα δύο, χωρίς να χαλιούνται παρέες και να μαλώνει κόσμος στα φόρα γι'αυτό, και αυτός είναι σωστές υποδομές στα μαγαζιά, όχι μαλακίες με χώρους για καπνιστές και μη και πίπες, ούτε καθολική απαγόρευση.
rage for order
02-02-2011, 21:36
Rage, απαντάς με το ίδιο μαλακισμένο ύφος όπως τα μαλακιστήρια που αναφέρεις. Υπάρχουν καθυστερημένοι και από τις δύο πλευρές.
Όσο εσύ γουστάρεις να καπνίσεις, άλλο τόσο (μη σου πω και περισσότερο) ο άλλος γουστάρει να μην νιώθει δυσφορία απλά και μόνο επειδή θέλει να βγεί με την παρέα του.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει τρόπος να γίνονται και τα δύο, χωρίς να χαλιούνται παρέες και να μαλώνει κόσμος στα φόρα γι'αυτό, και αυτός είναι σωστές υποδομές στα μαγαζιά, όχι μαλακίες με χώρους για καπνιστές και μη και πίπες, ούτε καθολική απαγόρευση.
για τον καλό εξαερισμό συμφωνώ ότι είναι αρκετός. οι μη καπνιστές όμως λένε ότι δεν είναι και άρα κρατάω μια πισινή. αφού συμφωνούμε γιατί είμαι μαλακισμένο;
Μαλακας φαινεται μονο καποιος που επειδη γουσταρει να καπνιζει, εχει αναγει την καταργηση του καπνισματος σε καταπατηση του Συνταγματος
Συγγνώμη, αλλά η απαγόρευση του καπνίσματος είναι ενδεικτική περίπτωση της γενικότερης τάσης διαρκούς αύξησης της κρατικής παρέμβασης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ "για την προστασία των πολιτών", ακόμη κι από τους εαυτούς τους, π.χ. η απαγόρευση γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων στην Ε.Ε. (παρότι είναι ασφαλή και καταναλώνονται σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ για 10+ χρόνια), απαγόρευση του transfat, airport body scanners / pat-downs, κλπ. έως τις ακραίες περιπτώσεις της Αγγλίας (περιορισμοί στην πρόσβαση σε πάρκα/πλατείες "για να προστατεύσουμε τα παιδάκια από παιδεραστές").
Εχω ξαναπει πολυ παλαιοτερα σε αυτο το θρεντ, πως η μεγαλυτερη βλαβη που προκαλει το καπνισμα δεν ειναι ο καρκινος του πνευμονα, αλλα η αφαιρεση καθε δυνατοτητας εφαρμογης κοινης λογικης απο μυαλα λογικοτατων ανθρωπων οπως εσυ, ο ikonoklast και πολλοι αλλοι. Δες εδω δηλωσεις (δεν παιρνω ορκο για την κοινη λογικη του καλκι ανεξαρτητα απο το καπνισμα βεβαια) :
επιστημονικα εχει αποδειχθει και οτι ολα τα νεα μετρα θα ειναι προς οφελος της κοινωνιας. δηλαδη πραγματικα, τοσο δυσκολο σας να ειναι να καταλαβετε οτι το συγκεκριμενο μετρο αποσκοπει στην ενισχυση της κρατικης κυριαρχιας, την πειθαρχια και την δημοσια ταξη; δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο!
Ο καθένας διαλέγει φίλους με βάση το αν φοράνε ακουστικά, αν ακούνε την ίδια μουσική, αν έχουν όλοι μηχανές και πάνε βόλτες μέχρι τόσα άλλα πράγματα και πιο σοβαρά. Το να σου κάνει κακό ο άλλος σωματικά και το να μην σε σέβεται είναι δύο σοβαρότατοι λόγοι για να σταματήσεις να κάνεις παρέα μαζί του. Εσείς (οι Έλληνες Αντικαπνιστές) όμως αντί σαν ελεύθεροι άνθρωποι να πράξετε τα δέοντα ζητάτε από το κράτος να έρθει να συνετίσει τους φίλους σας! Μέχρι να γίνει αυτό δε συνεχίζετε και να κάνετε παρέα μαζί τους και να πάτε σε μαγαζιά που θα σας προκαλέσουν αργό και βασανιστικό θάνατο. Πάτε ακόμα και όταν υπάρχουν εναλλακτικές ενώ όταν ένα μαγαζί είναι χωρισμένο σε καπνίζοντες και μη πάτε στους καπνίζοντες. Καταλήγουμε λοιπόν ότι μόνοι σας βγάζετε τα μάτια σας και να μας αφήσετε ήσυχους άμα δεν γουστάρετε. Αλλά δεν το κάνετε γιατί ξέρετε ότι τα καλύτερα μαγαζιά είναι αυτά που ο κόσμος καπνίζει και θέλετε να κάνετε παρέα με καπνιστές γιατί ήδη από το σχολείο ήμασταν τα αλάνια που κρυφοπαρακαλούσατε να σας δώσουν σημασία.
Ρε σοβαρευτειτε, θελω να πιστευω πως το ER δεν ειναι ουτε πολυεθνικη, ουτε ασφαλιστικη εταιρια, ουτε καμια κυβερνηση, αλλα ενα συνολο ανθρωπων που μπορουν να μιλανε ως νοημονα οντα καποιες φορες για θεματα στα οποια ισως αν ολοι μας βρουμε μια κοινη γραμμη, μπορει να κανουμε την κοινωνια μας (σας πλεον) εστω κατα 0.00001% καλυτερη. Το ξερω πως δε μιλαω σε ρεαλιστικο επιπεδο, καθως η οποιαδηποτε απαγορευση ή οχι του καπνισματος εξυπηρετει πρωτιστως οικονομικα και πολιτικα συμφεροντα παρα το welfare του πολιτη. Παρολα αυτα αν βλεπω εναν deggial να δηλωνει πως η υγεια δεν ειναι δικαιωμα, εναν ικονοκλαστ να ειναι ετοιμος να οχυρωθει στο Πολυτεχνειο για τα δικαιωματα των καπνιστων κι εναν rage for order να θελει να δωσει ραντεβου στο Καραβελ με πεταλουδες και μαχαιρια για το ποιος θα καπνιζει που, ε λιγο απογοητευομαι, και δε θελω να τονισω για μια ακομα φορα πως οποιος καπνιζει μπορει να το κανει σε χιλιαδες μερη και εχει και την επιλογη να το κανει εξω για 5 λεπτα οταν θα ειναι σε εναν εσωτερικο δημοσιο χωρο, αλλα το γραφω μπας και :/
rat_poison
02-02-2011, 21:38
το μαγαζί είναι εσωτερικός ιδιωτικός χώρος ε;
ο πατερας μου λεει οτι θελουν αυτην την απαγορευση για να κλειστουμε σιγα σιγα στα σπιτια μας.οπως επισης λεει οτι τα νεκροταφεια υπαρχουν εκτος απο τους οικονομικους λογους για λογους τρομοκρατιας.
για τον καλό εξαερισμό συμφωνώ ότι είναι αρκετός. οι μη καπνιστές όμως λένε ότι δεν είναι και άρα κρατάω μια πισινή. αφού συμφωνούμε γιατί είμαι μαλακισμένο;
Δεν είπα ότι είσαι μαλακισμένο αλλά ότι απαντάς μαλακισμένα, γιατί εστιάζεις στους καθυστερημένους της άλλης πλευράς που τους κατηγορείς.
rage for order
02-02-2011, 21:49
και δε θελω να τονισω για μια ακομα φορα πως οποιος καπνιζει μπορει να το κανει σε χιλιαδες μερη και εχει και την επιλογη να το κανει εξω για 5 λεπτα οταν θα ειναι σε εναν εσωτερικο δημοσιο χωρο, αλλα το γραφω μπας και :/
Στο εξήγησε ο psycotron ότι για κάποιους είναι απόλαυση ταυτόχρονα να κάθονται στην καρέκλα τους, να ακούν την μουσική τους, να χαλβαδιάζουν το μουνάκι δίπλα, να πίνουν την μπύρα τους και να καπνίζουν. Αν βγάλεις κάποια από αυτά τότε χάνεις σε απόλαυση. Κανείς δεν είπε ότι είναι τόσο βάσανο να βγαίνεις έξω για να καπνίσεις αλλά ότι σου χαλάει την διασκέδαση χωρίς να υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό μιας και υπάρχει λύση η οποία φυσικά δεν είναι η καθολική απαγόρευση.
JnB το κράτος για οικονομικούς λόγους θέλει να μας κάνει να καπνίζουμε λιγότερο ή να το κόψουμε ενώ θέλει να γαμήσει με φόρους όσους επιμένουν να καπνίζουν. Οι μόνοι που το στηρίζουν σε αυτή του την προσπάθεια είναι κάτι βλαμμένοι αντικαπνιστές. Γιατί να τα βάλω με τους ηλίθιους καπνιστές που θέλουν να καπνίζουν στον θάλαμο νεογνών; Που κολλάνε αυτοί στην κουβέντα μας;
ρε ρεητζ μην λες μαλακιες.το κρατος ΘΕΛΕΙ να καπνιζουμε,σκεψου ποσες συνταξεις γλιτωνει.400κ πεθαινουν τον χρονο στην ευρωπη.
JnB το κράτος για οικονομικούς λόγους θέλει να μας κάνει να καπνίζουμε λιγότερο ή να το κόψουμε ενώ θέλει να γαμήσει με φόρους όσους επιμένουν να καπνίζουν. Οι μόνοι που το στηρίζουν σε αυτή του την προσπάθεια είναι κάτι βλαμμένοι αντικαπνιστές. Γιατί να τα βάλω με τους ηλίθιους καπνιστές που θέλουν να καπνίζουν στον θάλαμο νεογνών; Που κολλάνε αυτοί στην κουβέντα μας;
Ρε άνθρωπέ μου δε σου είπα να τα βάλεις με τους ηλίθιους καπνιστές, απλά σου λέω ότι το ύφος που τα λες είναι σαν να εξισώνεις μη-καπνιστές με ηλίθιους αντικαπνιστές.
Τέσπα, άσ'το, συνεχίστε.
metamelia3
02-02-2011, 21:56
οπως παντα
αχαλινωτο φεησπαλμ
rage for order
02-02-2011, 21:57
α δεν το κατάλαβα.
sod όχι.
rage for order
02-02-2011, 22:03
σε ό,τι έχεις γράψει στα 117 ποστς σου.
Dragonlord
02-02-2011, 22:20
το μαγαζί είναι εσωτερικός ιδιωτικός χώρος ε;
Όχι ακριβώς. Καταρχάς καλό είναι να ξεφύγουμε λίγο από τη λογική της ιδιοκτησίας που λέει ότι "εδώ είναι το τσιφλίκι μου και κάνω Ό,ΤΙ γουστάρω". Αυτό δεν ισχύει ούτε στο ίδιο σου το σπίτι, πχ δεν μπορείς να βάλεις τέρμα μουσική στις 3 τη νύχτα, δεν μπορείς να τεμαχίζεις κόσμο κοκ. Τα πάντα υπόκεινται σε κάποιους νόμους του κράτους. Εννοώ ότι τίποτα δεν είναι απολύτως ιδιωτικό. Τώρα, αν θεωρήσουμε ότι οι δημόσιες κοινωνικές συναναστροφές είναι μια ανθρώπινη ανάγκη και αν δεχτούμε ότι αυτές δε γίνονται μόνο σε πλατείες και δημόσιες υπηρεσίες, τότε ναι, και τα μαγαζιά είναι σε μεγάλο βαθμό "δημόσιοι χώροι". Ο μαγαζάτορας το κάνει ως εργασία, προσφέρει μια υπηρεσία στην κοινωνία και αμοίβεται γι'αυτό. Η απαίτηση να κάνει ό,τι θέλει είναι αντίστοιχη με την απαίτηση πχ να μην κόβει αποδείξεις, να σερβίρει μπόμπες, να έχει τα ήχεια του λέγκασι κοκ (αφού είναι ιδιωτικός του χώρος, ό,τι θέλει κάνει!). Που ας πούμε για τις αποδείξεις προσωπικά σταρχίδια μου αφού τα τρώνε, αλλά τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με πραγματικούς ανθρώπους και όχι με "το κράτος" (πλιζ, ας μην πει κανείς ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς).
Τώρα γι'αυτό που λέει ο ρφο ότι περιμένουμε από το κράτος να τους κάνει ντα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, έτσι λειτουργεί η κοινωνία τη δεδομένη στιγμή. Να τη δομήσουμε αλλιώς; Μέσα. Όταν το κάνουμε το ξανασυζητάμε. Θα προτιμούσα να καταλαβαίνουν από μόνοι τους οι καπνιστές ότι είναι μαλακία να καπνίζω κι εγώ επειδή θέλω να είμαι στον ίδιο χώρο; Χίλιες φορές. Αλλά πχ και τους μετανάστες από το κράτος απαιτώ να νομιμοποιηθούν και να ασφαλιστούν, δε ζητάω από τον υπόλοιπο κόσμο να αρχίσει να μαζεύει φράγκα για να πηγαίνουν στους γιατρούς και να έχουν σύνταξη.
Τέλος για τα συνωμοτικά-λιακοπουλαίικα (αυτοί είστε) περί υποταγής: Στην καθημερινότητά μας κάνουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ πράγματα τα οποία "επιβάλλονται", απλώς δεν τα προσέχουμε πλέον. Και δεν επιβάλλονται μόνο νομικά. Πχ γιατί δε ρευόμαστε παντού (μην πεταχτεί ράντομ_σουπερκάφρος_μέταλλερ να πει ότι το κάνει); Γιατί είναι "αγένεια" μια τόσο φυσική σωματική λειτουργία; Κι αυτό σχέδιο για να μην αντιδρούμε θα είναι! Ή γιατί δεν κλάνουμε; (μη μου πει κανένας καπνιστής ότι οι κλανιές βρωμάνε, άρα ενοχλούν τους άλλους γιατί θα φάω το καπέλο μου)
rage for order
02-02-2011, 22:36
εσύ θες καθολική απαγόρευση ή όχι; το θεωρείς λογικό μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί; δεν έχω καταλάβει.
για την σύνδεση που κάνεις με τους μετανάστες κάθομαι δίπλα στον κάλκη και κάνουμε μαζί φέισπαλμ επιδεικτικά.
Dragonlord
02-02-2011, 22:49
εσύ θες καθολική απαγόρευση ή όχι; το θεωρείς λογικό μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί; δεν έχω καταλάβει.
για την σύνδεση που κάνεις με τους μετανάστες κάθομαι δίπλα στον κάλκη και κάνουμε μαζί φέισπαλμ επιδεικτικά.
Εγώ νομίζω ότι το κάνετε πολύ μεγάλο θέμα και ότι θα έπρεπε να είναι εξίσου αυτονόητο με τις κλανιές, τα ρεψίματα, το πάμπλικ μαστουρμπέισον, οτιδήποτε ΔΕΝ κάνουμε σε δημόσιους χώρους από σεβασμό στους άλλους. Και τα μισά-μισά μου φαίνονται παπαριές, οπότε θεωρητικά είμαι υπέρ της ολικής απαγόρευσης. Αλλά δε με χαλάει καθόλου και το να υπάρχουν ειδικοί χώροι, πχ στο Κ44 στο μπερλίν υπήρχε χώρος για καπνιστές, επίσης στην ουτρέχτη σε λαιβάδικο υπήρχε χώρος στο πίσω μέρος, μια χαρά. Ουσιαστικά δηλαδή θεωρώ δικαίωμά μου να πάω σε έναν κοινόχρηστο χώρο χωρίς να υποχρεωθώ να καπνίσω ή να πετάξω τα ρούχα μου στα άπλυτα μετά, αν μπορεί αυτό να γίνει και παράλληλα να καπνίζετε κάπου κλειστά, good for you. Όπως έχω ξαναπεί όμως, έχω χαλαρώσει αρκετά με το θέμα γιατί δεν πιστεύω πλέον ότι θα εφαρμοστεί ποτέ και έχουμε σοβαρότερα προβλήματα (πχ άρχισαν οι διώξεις για τα διόδια).
rage for order
02-02-2011, 22:58
ε τώρα εγώ θα πω τι σε πειράζει να υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που θα μαζεύονται όσοι θέλουν να τον παίξουν παρέα και εσύ θα μου πεις όχι γιατί μπορεί να θέλω να πάω και γω εκεί γιατί θέλω να πάω παντού και να διασκεδάζουν όλοι όπως θέλω εγώ και άρα κομμένες οι μαλακίες (...) και θα κλείσει ο κύκλος μέχρι να ξανανοίξει σε ένα μήνα.
Dragonlord
02-02-2011, 23:04
Ρε, μπορώ να καταλάβω ακόμα κι αυτό, να υπάρχουν κάποια μαγαζιά μόνο για καπνιστές, δε γαμιέται; Το πρόβλημα είναι όταν αυτά είναι πάνω από 10% ας πούμε (πόσο μάλλον 99.9% που είναι τώρα στην ελλάδα).
katwrimos
02-02-2011, 23:06
Όχι ακριβώς. Καταρχάς καλό είναι να ξεφύγουμε λίγο από τη λογική της ιδιοκτησίας που λέει ότι "εδώ είναι το τσιφλίκι μου και κάνω Ό,ΤΙ γουστάρω". Αυτό δεν ισχύει ούτε στο ίδιο σου το σπίτι, πχ δεν μπορείς να βάλεις τέρμα μουσική στις 3 τη νύχτα, δεν μπορείς να τεμαχίζεις κόσμο κοκ. Τα πάντα υπόκεινται σε κάποιους νόμους του κράτους. Εννοώ ότι τίποτα δεν είναι απολύτως ιδιωτικό.
Εχμ, όχι κάνεις λάθος. Το σώμα μου ΠΧ είναι απολύτως ιδιοτικό, το ίδιο και το σπίτι μου, η κιθάρα μου κλπ. Αμα γουστάρω και δεν προσβάλω τα δικαιώματα κάποιου άλλου, τους βάζω φωτιά και τα καίω. Το θέμα λοιπόν είναι άν το κάπνισμα παραβιάζει τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Αν είμαι ιδιοκτήτης μικρού μπαρ πχ, δεν προσβάλω το δικαίωμα κανενός στη διασκέδαση, γιατι ανοίγει πολύ εύκολα ένα μπαρ μη καπνιστών δίπλα. Αν έχω μια τεράστια καφετέρια που καταλαμβάνει μισή πλατεία, τοτε πρέπει να δημιουργήσω χώρο και για μη καπνιστές για να μην αναγκάζεται κάποιος που μένει δίπλα να παίρνει μετρό για να πιεί καφέ αν δεν γουστάρει καπνό. Όσο όμως κάνω κάτι που δεν ενοχλεί καποιον άλλον, δεν έχει κανένα δικαίωμα το κράτος, ούτε καν το σουηδικό, ποσο μάλον το μπουρδέλο σας, να μου πει τι θα κάνω.
Τώρα, αν θεωρήσουμε ότι οι δημόσιες κοινωνικές συναναστροφές είναι μια ανθρώπινη ανάγκη και αν δεχτούμε ότι αυτές δε γίνονται μόνο σε πλατείες και δημόσιες υπηρεσίες, τότε ναι, και τα μαγαζιά είναι σε μεγάλο βαθμό "δημόσιοι χώροι". Ο μαγαζάτορας το κάνει ως εργασία, προσφέρει μια υπηρεσία στην κοινωνία και αμοίβεται γι'αυτό. Η απαίτηση να κάνει ό,τι θέλει είναι αντίστοιχη με την απαίτηση πχ να μην κόβει αποδείξεις, να σερβίρει μπόμπες, να έχει τα ήχεια του λέγκασι κοκ (αφού είναι ιδιωτικός του χώρος, ό,τι θέλει κάνει!). Που ας πούμε για τις αποδείξεις προσωπικά σταρχίδια μου αφού τα τρώνε, αλλά τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με πραγματικούς ανθρώπους και όχι με "το κράτος" (πλιζ, ας μην πει κανείς ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς).
Ο μαγαζάτορας ΔΕΝ το κάνει ως εργασία, εκτός αν όσο έλειπα βγήκε το ΚΚΕ. Το κάνει ως επιχείρηση και έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει αρκεί να μην παραβιάζει τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Αν πχ δεν κόβει αποδείξεις παραβιάζει τα δικαιώματα στην περιουσία αυτών που πληρώνουν φόρους. Αν σερβίρει μπόμπες παραβιάζει το δικαίωμά σου να πιείς το ποτό που πλήρωσες. Αν έχει μια τεράστια καφετέρια και παίζει ΠΑΝΤΟΥ καπνός, τότε παραβιάζει το δικαίωμα σου να πιείς ένα καφε. Αν όμως εχει χώρο για καπνίζοντες και μη δεν παραβιάζει τίποτα και καλά κανει.
rat_poison
02-02-2011, 23:16
Εμείς δηλαδή μπορεί να θέλουμε να μαζευτούμε σε έναν κλειστό χώρο, να καπνίσουμε τα τσιγάρα μας, να πιούμε τις ποτάρες μας, να ακούσουμε τις τραγουδάρες μας και επειδή είμαστε και πιο κουλ τυπάκια από τους αντικαπνιστές και έρχονται τα γκομενάκια στα μαγαζιά που πάμε θέλετε να ρθείτε κι εσείς. Δε σέρνουμε κανέναν απ' τη μύτη. Κακά τα ψέματα, με εξαίρεση κάποια γαμάτα φαγάδικα τα μαγαζιά που δε συχνάζουν καπνιστές είναι ξενέρωτα.
ΝΑΠΑΝΑΓΑΜΗΘΕΙΤΕ. άλλωστε τα καλύτερα γκομενάκια καπνίζουν και κακά τα ψέματα πάντα γίνεται ό,τι θέλουν αυτά.
ε, όχι κύριε, δε θα μου απαγορέψεις να καπνίζω
100% υπέρ της απαγόρευσης σε κλειστούς ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους (υπηρεσίες νοσοκομεία (ντα) πανεπιστήμια σχολεία και άλλα)
έντιτ: όπως δε λογοκρίνουμε την τέχνη που μας προσβάλει, επειδή μπορούμε να αλλάξουμε κανάλι έτσι δεν πρέπει να κατακρίνουμε τους χρήστες μιας βλαβερής ουσίας όταν μπορούμε να πάμε αλλού.
Dragonlord
02-02-2011, 23:31
Δεν κατέκρινα κανέναν επειδή καπνίζει, ούτε θέλω να απαγορέψω σε κανέναν να καπνίζει, αλλά οκ, ΟΥΚ ΝΟΥΚ
εδω δεν μπορουμε να βαρεσουμε την κοκα μας με την ησυχια μας.
KoiliaSamprela
03-02-2011, 11:00
εδω δεν μπορουμε να βαρεσουμε την κοκα μας με την ησυχια μας.
εσύ κόψε λίγο το σέξιον και άνοιξε κανένα βιβλίο,
και για τους υπόλοιπους , απλά γελάει ο κόσμος , και με τους μεν και με τους δε, είμαι σίγουρος ότι RL θα φωνάζατε ο ένας πιο δυνατά από τον άλλο χωρίς να ακουν τι λένε οι άλλοι.
Αναμασάτε τα ίδια και ίδια , πούτσα στους αντι-καπνιστές γιατί αντι-αντι είμαστε πούτσα στους καπνιστές που κάνουν σαν υστερικές, πούτσα και στους ουδέτερους που καταστρέφουν την κάθε κοινωνία
Μόνο με αυτόν είμαστε
http://www.sport.gr/files/news/2010-10-21/1287678791_karnezis.jpg
ΕΝΤΙΤ: και σε όλα αυτά τα wall of text σκάει και η μενουμισιον με 3 λινκς
Ε ΛΟΛ
SpiritCrusher
03-02-2011, 11:13
Πραγματικά είναι λες και με το που μπαινετε στο συγκεκριμένο θρεντ σταματάτε να λειτουργείτε και γραφετε οτι να'ναι.
H μαλακία είναι πως εδώ και 9 σελίδες οι "υστερικοί" είναι μόνο οι καπνιστές. Oh wait, δεν γίνεται αυτό, οι αντικαπνιστές είναι οι κακοί!
τωρα σοβαρα τι σκατα συζητατε?ειναι ποτε δυνατον μια απαγορευση να ειναι οκ?{μην πεταχτει κανας μαλακας και μου πει για τους παιδοφιλους ξερω γω}.100 χρονια που ο καθενας καπνιζε διπλα στον αλλο που δεν καπνιζε ξαφνικα εγιναν μια παραλογη κατασταση?
Marillion
03-02-2011, 11:45
τωρα σοβαρα τι σκατα συζητατε?ειναι ποτε δυνατον μια απαγορευση να ειναι οκ?{μην πεταχτει κανας μαλακας και μου πει για τους παιδοφιλους ξερω γω}.100 χρονια που ο καθενας καπνιζε διπλα στον αλλο που δεν καπνιζε ξαφνικα εγιναν μια παραλογη κατασταση?
vuu1vPtnBYw
ρε μου φαινεται οτι κατι δεν παει καλα με σας.
λεγε ρε μαριλιον τι παραλογο λεω.
Marillion
03-02-2011, 12:00
ρε sod και τα αμαξια μέχρι να καταλάβουν ότι ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και κατεπεκταση τον άνθρωπο, δεν τα περναγαν καταλύτες. ετσι και με το καπνισμα μέχρι να καταλάβουν τις βλαβερές συνέπεις του παθητικού, το έκαναν παντού δίχως να πολυξέρουν τι παίζει. τι μου λες 100 χρόνια δλδ παιδί μου.
πόσο εισαι;
και μου λες οτι 5-10 ωρες παθητικου καπνισματος την βδομαδα ειναι πιο επικυνδινες απο τοσες ωρες εκθεσης σε ολους αυτους τους ρυπους κτλ.τεσππα τεσπα.23 ειμαι.
Marillion
03-02-2011, 12:31
εσυ θα με κάψεις!
διαβασε ξανα το ποστ σου και μετά το δικό μου.
τι θα σε καψω?οι μονοι ρυποι ειναι απ τα μαξια?
KoiliaSamprela
03-02-2011, 13:20
ε, μπορεί και να σε πατήσουν
Dragonlord
03-02-2011, 14:21
λίγο γρήγορα αν γίνεται
νταξει δραγκον χεηλ ε.ε για τον νομο που θα σωσει τα παιδια μας.
redeemer
04-02-2011, 03:10
Το σκέφτεσαι για απογόνους δηλαδή?!
λολ.λεω να παρω καναν σκουρο.
Marillion
04-02-2011, 12:14
sod παραισθησιογόνα η φεηκ ε
θα σε ξεμπροστιάσω :
ωραια μουσια εχουν.αχ ποτε θα βγαλω κ γω?
τεσππα τεσπα.23 ειμαι.
η και αλμπίνος
04-02-2011, 12:18
μην είσαι αρχιδάκι κι επικριτικός με τα αμουσα αγόρια.
Marillion
04-02-2011, 12:19
αναι εχουμε και αλλον ατριχο, σορρυ
menumission
29-12-2012, 03:36
Καλά, κοροϊδευόμαστε τώρα, στην τελική είναι υποκειμενικό πρόβλημα υγείας για ένα άτομο, ο καπνός αντικειμενικά επιβαρύνει την υγεία όλων.
απ' τις μεγαλύτερες μαλακίες που υπάρχουν στην κοινή κουλτούρα το συγκεκριμένο. για μενα υγεία μπορεί να είναι πρωτίστως η ψυχική (υπήρξαν - πχ ινδιανοι - και υπάρχουν - πχ τσιγγανοι- πολλές ιστορίες φυλών που είχαν τέτοιες προτιμησεις). Μπορει για μενα το σωστο να ειναι η άνετη ζωή 30 χρονων (δεν μιλαω καν για το συνετο καπνισμα, παιρνω την ακραια περιπτωση) και οχι το να ζησω νευρωτικος 500 χρονια. η απαγορευση σου πλήττει την ψυχική μου υγεία και δεν το λέω απ' την φαντασία μου, έζησα κοντα 3 μηνες στην γερμανια που υπαρχει αυτη η απαγορευση και μου προκαλουσε τεραστιο προβλημα το να μην έχω έναν γαμημένο κλειστό χώρο να κάτσω να απολαύσω εναν καφέ/ποτό και το τσιγάρο μου. Ή ας πούμε, με βολεύει πάρα πολύ να διαβάζω σε ήσυχες καφετέριες, περισσότερο απ' ότι στο σπίτι μου. Τι θα κάνω για αυτό; Θα μου αλλάξεις εσύ ή το κάθε_πυροβολημένο_τσουτσέκι_εσύ καθολικά την ζωή μου; Α γαμησου κι εσυ κι η γιόγκα σου να πουμε.
http://www.youtube.com/watch?v=DDvQujc0bPQ
http://www.youtube.com/watch?v=_PpTibTwWLo&feature=youtu.be&t=1m
tsimpouklano
29-12-2012, 05:43
Και επιμένεις ότι όλα βαίνουν καλώς;
menumission
29-12-2012, 14:17
Ξέρω 'γω, εσύ τι λες; Ça va?
http://youtu.be/qOVxHhoe5Ck?t=51m35s
http://youtu.be/qOVxHhoe5Ck?t=58m25s
http://youtu.be/zChRYPDMnyQ?t=4m5s
http://www.youtube.com/watch?v=kWSkkYrsHTg
Κωλαράκι Τορνευτό
30-12-2012, 07:00
Καλά, κοροϊδευόμαστε τώρα, στην τελική είναι υποκειμενικό πρόβλημα υγείας για ένα άτομο, ο καπνός αντικειμενικά επιβαρύνει την υγεία όλων.
απ' τις μεγαλύτερες μαλακίες που υπάρχουν στην κοινή κουλτούρα το συγκεκριμένο. για μενα υγεία μπορεί να είναι πρωτίστως η ψυχική (υπήρξαν - πχ ινδιανοι - και υπάρχουν - πχ τσιγγανοι- πολλές ιστορίες φυλών που είχαν τέτοιες προτιμησεις). Μπορει για μενα το σωστο να ειναι η άνετη ζωή 30 χρονων (δεν μιλαω καν για το συνετο καπνισμα, παιρνω την ακραια περιπτωση) και οχι το να ζησω νευρωτικος 500 χρονια. η απαγορευση σου πλήττει την ψυχική μου υγεία και δεν το λέω απ' την φαντασία μου, έζησα κοντα 3 μηνες στην γερμανια που υπαρχει αυτη η απαγορευση και μου προκαλουσε τεραστιο προβλημα το να μην έχω έναν γαμημένο κλειστό χώρο να κάτσω να απολαύσω εναν καφέ/ποτό και το τσιγάρο μου. Ή ας πούμε, με βολεύει πάρα πολύ να διαβάζω σε ήσυχες καφετέριες, περισσότερο απ' ότι στο σπίτι μου. Τι θα κάνω για αυτό; Θα μου αλλάξεις εσύ ή το κάθε_πυροβολημένο_τσουτσέκι_εσύ καθολικά την ζωή μου; Α γαμησου κι εσυ κι η γιόγκα σου να πουμε.
Δε νομιζω οτι το ειχα δει αυτο το ποστ Καλκι :touched:
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/25434988.jpg
http://i.imgur.com/t6ZKd.jpg
ikonoklast
30-12-2012, 08:19
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/25434988.jpg
Αυτό είπε κι αυτός. Ότι ποστς (σου) μπορούν επίσης να προκαλέσουν καρκίνο, εκτός του καπνίσματος.
Kι ότι πριν λίγο πέτυχα αυτό:
http://farm7.staticflickr.com/6050/6268819622_2c0da6ff51.jpg
http://www.flickr.com/photos/43248710@N05/6268819622/
Kι ότι πριν λίγο πέτυχα αυτό:
[1996]
Στην Λιφο το πέτυχες και αυτό;
ikonoklast
30-12-2012, 08:49
Προφέρεται ΛΑΪΦΟ, βλαχάκι!
Προφέρεται ΛΑΪΦΟ, βλαχάκι!
Συγγνώμη αλλά δεν το έχουμε με την βλάχικη γλώσσα, πάντως θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω ξανά:
ΜΝΤΜΑ - ΟΧΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ - ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΠΟΥΛΙ - ΛΑΙΦΣΤΑΙΛ (lifestyle? - βοηθησε με εδω) - ΤΕΚ ΧΑΟΥΖ - ΜΠΟΜΠ - ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΝΕΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΠΑΝΩ
Κωλαράκι Τορνευτό
30-12-2012, 09:16
Ικονοβλαξ, αν θεωρεις οτι το ποστ καλκι ειναι μια κραυγη_διαμαρτυριας_εναντια_στο_κατεστημενο και στον φασισμο, εισαι περισσοτερο επαναστατης χωρις αιτια απο οτι νομιζα
Δε με ενδιαφερει το θεμα του καπνισματος, απλα δε μπορω τα καθυστερημενα ποστ, σορρυ ε
ikonoklast
30-12-2012, 09:32
Βλακεία ήταν το ποστ καλκι, ακόμα μεγαλύτερη βλακεία ο κουραστικός φίξερ που Εξανίσταται Γιατί Θίχτηκε Η Λογική και ακόμα μεγαλύτερη η βλακεία όλων όσων τοποθετήθηκαν ποτέ στα σοβαρά υπερασπιζόμενοι ένα από τα πιο γελοία νομοθετήματα της μεταπολίτευσης, του «αντικαπνιστικού νόμου».
Lyse, δεν νομίζω ότι μπορείς να καταφέρεις να εξηγήσεις κάτι σε κάποιον.
Κωλαράκι Τορνευτό
30-12-2012, 09:46
Εχει ενα δικιο ο καλκι σε οσα λεει παντως, θα επρεπε κι εγω να εχω το δικαιωμα να μπορω να πινω καφε, να περπαταω στο δρομο, να παω σε ενα μπαρ που μαρεσει, χωρις να υπαρχει η πιθανοτητα να πεσω πανω του ή ακομα χειροτερα πανω σου. Ειναι ακρως ειρωνικο να μιλας εσυ για φασισμο αλλωστε, ο μεγαλυτερος μπατσος του ΕΡ. Δεν εχεις πρωινιατικα καμια δουλεια? Να γραψεις κανα εκπληκτικα αστειο μπλογκποστ για το λουμπεν, κραζοντας αλλες κατηγοριες ανθρωπων που τις βρισκεις γελοιες και υποδεεστερες σου? Ελα σου δινω και τροφη για σκεψη, γραψε για τους αντικαπνιστες.
Την επομενη θα σου κοτσαρω Helvetica σε μαυρο τριγωνο να την ανεβασεις στο Facebook να σου κανουν ΛΑΙΚ (like).
ikonoklast
30-12-2012, 10:23
Αν μπορείς κότσαρε (sic) και μια σειρά από 100 πρεζοgif και φωτό από αυτά που σπαμάρεις για να το βάλω και στο tumblr να μου κάνουν reblog.
Ελα τωρα, με τις εικονες που εχεις στο facebook (like!) γαμας στο Tumblr(λολ).Αλλα ποιο Tumblr?Εδω παιζουν νεες πλατφορμες, σαν χιπ τυπος θα επρεπε να τα ξερεις αυτα.Επισης αν θες να καταλαβεις απο σπαμ, ελα να σε παρω απο το χερακι για μια εικονικη βολτα στα ρωσικα botnet.
rat_poison
30-12-2012, 13:44
λολ
menumission
30-12-2012, 15:58
δεν ηταν βλακεια το ποστ του: ιδού (http://en.wikipedia.org/wiki/Cigar_store_Indian)
Jewel, fifteen feet behind me, looking
straight ahead, steps in a single stride through the window. Still staring
straight ahead, his pale eyes like wood set into his wooden face, he crosses the
floor in four strides with the rigid gravity of a cigar store Indian dressed in
patched overalls and endued with life from the hips down, and steps in a single
stride through the opposite window and into the path again just as I come around
the corner. In single file and five feet apart and Jewel now in front, we go on
up the path toward the foot of the bluff.
Eπίσης δεδομένου πώς το J'accuse του Damien Saez που περιέχει και το Cigarette (http://www.youtube.com/watch?v=4QomrbbgGAE) -το οποιο αποτελει δριμύ κατηγορώ στο γαλλικό κατεστημένο του σιχαμενου μαλακα Sarkozy (http://www.youtube.com/watch?v=axDyUNWyuw8) συμπεριλαμβανομένης και της καπνοαπαγορευσης ως κυβερνητικό μέτρο κλείνοντας με τους στιχους "Et les gitanes (http://en.wikipedia.org/wiki/Gitanes) qui dansent, et les gitanes qui dansent ..." , σαφής αναφορά στην απέλαση των Roma (http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people_in_France) εν ετει 2009 κι όχι 1831 (χρονια έκδoσης της Παναγίας των Παρισίων του Βικτορ Ουγκώ ο οποίος σημειωτέον είχε υπάρξει και πολιτικός εξόριστος) (http://en.wikipedia.org/wiki/Victor_Hugo#Political_life_and_exile)- κυκλοφόρησε το 2010, δε μπορούμε παρά να παραδεχτούμε την αντιληπτική του δεινότητα οσον αφορά τα σημεία των καιρών, το πόσο εύστοχα τοποθετήθηκε και δεν ξέρω αν ήταν σκόπιμο αλλά η τελευταία φράση του ποστ "Α γαμησου κι εσυ κι η γιόγκα σου να πουμε." εμενα μου 'φερε στον νου συσχεστισμο στασεων γιογκα και σεξ και κατ'επεκταση δε μπορει να μην κανεις τον συνειρμο καμα σουτρα, Ινδία - Ινδιάνοι κτλπ. Ο κάλκι είναι ιδιοφυία και το εν λόγω ποστ ήταν κάθε άλλο παρά "βλακεία."
menumission
30-12-2012, 16:45
http://www.fuckyoga.com/cart.php?page=fuckyoga_history
http://youtu.be/J1bDm7R2KDM?t=2m18s
New York, I Love You (2009) (http://www.imdb.com/title/tt0808399/)
Εχει ενα δικιο ο καλκι σε οσα λεει παντως, θα επρεπε κι εγω να εχω το δικαιωμα να μπορω να πινω καφε, να περπαταω στο δρομο, να παω σε ενα μπαρ που μαρεσει, χωρις να υπαρχει η πιθανοτητα να πεσω πανω του ή ακομα χειροτερα πανω σου. Ειναι ακρως ειρωνικο να μιλας εσυ για φασισμο αλλωστε, ο μεγαλυτερος μπατσος του ΕΡ. Δεν εχεις πρωινιατικα καμια δουλεια? Να γραψεις κανα εκπληκτικα αστειο μπλογκποστ για το λουμπεν, κραζοντας αλλες κατηγοριες ανθρωπων που τις βρισκεις γελοιες και υποδεεστερες σου? Ελα σου δινω και τροφη για σκεψη, γραψε για τους αντικαπνιστες.
Σε τελική ανάλυση ας επεκτείνουμε την αρνητική ελευθερία του καθενός ωστέ να εκφραστεί ελεύθερα καταπατώντας την ελευθερία των άλλων, είτε μιλάμε για οικονομική ελευθερία με τα λεγόμενα εξτερνάλιτιζ, είτε για ελευθερία να ζήσει μια υγιεινή ζωή, είτε την ελευθερία να σερφάρει ανενόχλητα δίχως E-bullying από e-κόπανους. Αν ζητάμε απόλυτη ελευθερία για το λαιφστάιλ του καθενός αναγνωρίζοντας την διαφορετικότητα που διακρίνει τους ανθρώπους, ας αφήνουμε διεφθαρμένους πολιτικούς, βιαστές και φονιάδες ανενόχλητους να συνεχίζουν το έργο τους, δίχως να τους περιορίζουμε και αυτούς. Σε τελική ανάλυση ποιοι είμαστε εμείς να αποφασίσουμε ποια ελευθερία θα περιορίσουμε; Μπορούμε να πληττουμε την ψυχική υγεία των εξουσιομανών αν δεν τους αφήνουμε να εξουσιάζουν, δεν θα ήταν σοφό κάτι τέτοιο. Αυτούς και άλλους πολλούς, θα ήταν αδιανόητο να τους αλλάξουμε τις ζωές μερικά τσουτσέκια που κάνουν γιόγκα. Καπνίστε ελεύθερα και για τρολλάρισμα σβήστε και τα τσιγάρα στα μέτωπα των αντικαπνιστών. Γιατί όχι στη τελική
menumission
30-12-2012, 21:43
Κι όπως τραγούδησε κι η Madonna (http://www.youtube.com/watch?v=R-zc3LCnxfo&feature=youtu.bet=3m34s) (I do yoga and pilates/And the room is full of hotties/So I'm checking out the bodies) με την επαναλαμβανόμενη επωδό στο συγκεκριμένο σημείο "You know I'm satisfied " βλεπε Satisfaction (http://www.youtube.com/watch?v=FnkIj1DapjQ) (When I'm watchin' my T.V./ And that man comes on to tell me/How white my shirts can be/But he can't be a man 'cause he doesn't smoke/The same cigarrettes as me/I can't get no, oh no, no, no/Hey hey hey, that's what I say). Tέλος ο Damien Rice είναι θεός
http://www.youtube.com/watch?v=dsW-cVy62pw
Θάνος Τζήμερος
30-12-2012, 22:30
Εγώ καπνίζω στο θέατρο, τα ασανσέρ και τα Starbucks λούγκρες. Όταν μου ζητάνε να το σβήσω, το σβήνω στο χέρι αυτού ή αυτής που το ζήτησε λέγοντας παράλληλα ''Οσό πονάει εσένα, πονάει και εμένα''.
Καλύτερα να κάτσω να με γαμήσει ο Στάλιν παρά να δεχτώ νόμο που περιορίζει την ελευθερία μου.
rat_poison
31-12-2012, 07:14
εκτός γραμμής πρόεδρε
το κάπνισμα επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία και μας κάνει να παίρνουμε μικρότερη σύνταξη και αργότερα. όποιος καπνίζει στερεί απ' το κοινωνικό κράτος πόρους που θα μπορούσαν να γιατρεύουν καρκίνους σε παιδάκια. είναι το ίδιο παράσιτο με έναν άνεργο
Θάνος Τζήμερος
31-12-2012, 10:20
εκτός γραμμής πρόεδρε
το κάπνισμα επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία και μας κάνει να παίρνουμε μικρότερη σύνταξη και αργότερα. όποιος καπνίζει στερεί απ' το κοινωνικό κράτος πόρους που θα μπορούσαν να γιατρεύουν καρκίνους σε παιδάκια. είναι το ίδιο παράσιτο με έναν άνεργο
Τι δημόσια ταμεία ρε φλωρούμπα, άμα βγω στα πράγματα το μόνο δημόσιο ταμείο που θα μείνει θα εξυπηρετεί μπάτσους.
Είμαι με Κάλκι στο συγκεκριμένο θέμα.
menumission
05-01-2013, 19:57
τελειότητα
http://www.youtube.com/watch?v=56SybSaXMrc
asimoulis
06-01-2013, 14:01
us1ayz6kRso
menumission
02-02-2013, 04:37
http://www.youtube.com/watch?v=ByCIz69MSjA
Kingdom Gone
09-10-2013, 03:42
http://i.imgur.com/O9bJIAT.png
http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_385_en.pdf
stam and the witches
09-10-2013, 04:28
Τώρα που το κοψα θέλω ακόμα περισσότερο να απαγορευτεί παντού, για να μην κολάζομαι :!:
KoiliaSamprela
09-10-2013, 10:28
και κάποια άλλη ψυχή είναι σε αυτόν τον δρόμο (πες μωρή λουλού αν έχεις άντερα :P)
Κωλαράκι Τορνευτό
09-10-2013, 11:55
πεταμενος λαος, απολυτα φυσιολογικος ο χαρτης
Art In Haste
09-10-2013, 11:57
Στην Ισπανία πάντως η απαγόρευση πέτυχε με την 3η φορά, αν και φυσικά 2-3 χρόνια τώρα από τότε κάποια μαγαζιά όταν περάσει η ώρα γυρνάν την ταμπελίτσα και βγάζουν τασάκια.
stam and the witches
09-10-2013, 13:56
και κάποια άλλη ψυχή είναι σε αυτόν τον δρόμο (πες μωρή λουλού αν έχεις άντερα :P)
;;;
Kingdom Gone
09-10-2013, 14:16
πεταμενος λαος, απολυτα φυσιολογικος ο χαρτης
http://2.bp.blogspot.com/-TF6L-a4JV0E/UKe0U7McFqI/AAAAAAAAM8c/M6UnY-4ZK98/s1600/Edo+einai+Valkania.jpg
KoiliaSamprela
09-10-2013, 19:51
;;;
Δεσμεύομαι Σταμ να πω όνομα, αν θέλει ας πει μόνος του !
stam and the witches
10-10-2013, 04:06
Χμ. Αν ντρέπεται να πει ότι το κόβει τότε είναι ο Κάλκης κατά πάσα πιθανότητα.
Κατά τ'άλλα, ον-τόπικ μάλλον, ήταν η πιο εύκολη αποφάση της ζωής μου. Ένα μήνα άκαπνος και δεν το χω σκεφτεί καν. Για την ακρίβεια σκέφτομαι πόσο μαλάκας μπορεί να μαι το 2013 που καπνίζω, έστω και το λίγο που έκανα, συγκριτικά με το μέσο όρο πάντα.
metamelia3
10-10-2013, 04:33
Πρώτα θα φροντίσω να πεθάνετε όλοι και μετά θα το κόψω.
I'm on a mission from God.
Για την ακρίβεια σκέφτομαι πόσο μαλάκας μπορεί να μαι το 2013 που καπνίζω, έστω και το λίγο που έκανα, συγκριτικά με το μέσο όρο πάντα.
διότι στ' αλήθεια λέει κάτι, το παραμικρό, για το άτομο σου το ότι καπνίζεις.
και μάλιστα το 2013.
stam and the witches
10-10-2013, 14:09
Ρίχτε μούτζες αδέρφια!!!
Εννοώ, λέγοντας 2013, ότι πλέον δεν έχεις αμφιβολίες για το τι είναι το κάπνισμα και τι προκαλεί, όπως υπήρχαν παλαιότερα.
freak brother
10-10-2013, 14:13
δε μουτζωσα , αλλα τι παραπανω εμαθες εν ετη 2013 που δεν ηξερες οταν το ξεκινησες ; οτι ειναι θανατηφορο η ωριμασες και συνειδητοποιησες θνητη φύσις του ανθρωπου ; :P
(χωρις ειρωνια ε με διαθεση εξηγησεως της μουτζοκαταιγιδας)
stam and the witches
10-10-2013, 14:30
Γι αυτό λέω ότι είναι μαλακία το 2013. Γιατί προφανώς δεν ήθελες να μάθεις αυτό που είναι μπροστά σου, ώφου.
Η μόνη λύση για να πέσει το κάπνισμα, είναι να βάλουν τη φάτσα του Άδωνη στα πακέτα και να λέει 'θα σε περιμενω σε λίγο καιρό'. Ούτε σάπια πνευμόνια, ούτε νεκρά μωρά, ούτε τον Keith Richards.
Τώρα που το κοψα θέλω ακόμα περισσότερο να απαγορευτεί παντού, για να μην κολάζομαι :!:
libertarianMode=On
Να αναλάβεις τις προσωπικές σου ευθύνες και να αφήσεις το κράτος μακριά από εμάς τους υπόλοιπους.
libertarianMode=Off
:P
Υ.Γ. Για μένα λέει ο Κοιλιάς, αλλά @@ το έχω κόψει... τουλ. προς το παρόν το έχω ελαττώσει αρκετά και δεν παίρνω μαζί μου τσιγάρα σε εξόδους.
paddy honey
27-01-2017, 00:11
http://www.fuckyoga.com/cart.php?page=fuckyoga_history
http://youtu.be/J1bDm7R2KDM?t=2m18s
New York, I Love You (2009) (http://www.imdb.com/title/tt0808399/)
http://www.asos.com/ban-do/bando-after-this-were-getting-pizza-yoga-mat/prd/7739272?iid=7739272