PDA

View Full Version : Smoking ban update

Pages : [1] 2 3 4 5

Dragonlord
03-02-2009, 16:12
http://www.tvxs.gr/v4424
:yoyo:

metamelia3
03-02-2009, 16:20
δεν θέλω καν να δω το βίντεο. την μέρα που θ'απαγορευτεί το κάπνισμα θα πάρω τα όπλα.

funishment
03-02-2009, 16:21
Τα ίδια Μπαντελάγκη μου, τα ίδια Μπαντελή μου.

Ελλαδάρα μου (Λ)

12 stars circle your brow
03-02-2009, 16:21
Ώχου πια κατάντια έχει καταλήξει αυτό το πράγμα.
Δεν καταλαβαίνω αρχικά ποιό είναι το πρόβλημα στο να επιβληθεί κανονικά απαγόρευση και να πέφτουν πρόστιμα σε όσους μας φυσάνε τον βρωμοκαπνό τους στη μούρη μας. Τι γελοία τρικ είναι αυτά;
Ούτε αυτό με τους "χώρους καπνιστών-αντικαπνιστών" είναι σοβαρή ιδέα, εγώ που δεν καπνίζω πως θ' αράζω δηλαδή με το παρεάκι μου να τα λέμε, από 5 τραπέζια απόσταση; Τους αγαπώ και τους νοιάζομαι και θέλω να καθόμαστε μαζί αρκεί να μην κάνουν τα φουγάρα και μου βρωμάνε μετά τα ρούχα και τα μαλλιά μου. Άρα μια ξεκάθαρη απαγόρευση σε όλους τους χώρους θα έφερνε την λύση.
Έπειτα άμα θέλετε, καπνίστε και σε μαγαζί, αλλά τουλάχιστον κάντε το όταν δεν βρίσκονται άτομα που δεν καπνιζουν μεσα στον ίδιο χώρο, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

daydreamer
03-02-2009, 16:32
χοχο, αναμένω retarded post καπνιστή και μετά retarded post αντικαπνιστή!

Κατά τα άλλα, ποιός νόμιζε πως θα θεσπιζόταν κάτι σοβαρό στην Ελλάδα, και βέβαια, ακόμη κι αν θεσπιζότανε σωστά μια απαγόρευση πόσο εύκολο θα ήταν για τον α, β, γ μαγαζάτορα να σβήνει τα πρόστιμα του καπνίσματος όπως σβήνονται και οι κλήσεις στην τροχαία...

metamelia3
03-02-2009, 16:41
μπράβο μαλακιστήρια μου, με τον βούρδουλα και απαγορεύσεις να σας τις φτιάξουν τις ζωές, ε!!!

Shadowking
03-02-2009, 16:42
Ώχου πια κατάντια έχει καταλήξει αυτό το πράγμα.
Δεν καταλαβαίνω αρχικά ποιό είναι το πρόβλημα στο να επιβληθεί κανονικά απαγόρευση και να πέφτουν πρόστιμα σε όσους μας φυσάνε τον βρωμοκαπνό τους στη μούρη μας. Τι γελοία τρικ είναι αυτά;
Ούτε αυτό με τους "χώρους καπνιστών-αντικαπνιστών" είναι σοβαρή ιδέα, εγώ που δεν καπνίζω πως θ' αράζω δηλαδή με το παρεάκι μου να τα λέμε, από 5 τραπέζια απόσταση; Τους αγαπώ και τους νοιάζομαι και θέλω να καθόμαστε μαζί αρκεί να μην κάνουν τα φουγάρα και μου βρωμάνε μετά τα ρούχα και τα μαλλιά μου. Άρα μια ξεκάθαρη απαγόρευση σε όλους τους χώρους θα έφερνε την λύση.
Έπειτα άμα θέλετε, καπνίστε και σε μαγαζί, αλλά τουλάχιστον κάντε το όταν δεν βρίσκονται άτομα που δεν καπνιζουν μεσα στον ίδιο χώρο, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

Σου σπάω τα μούτρα και σου σβήνω την γόπα στο μάτι.

metamelia3
03-02-2009, 16:48
λοιπόν, για να γίνω και πιο αναλυτικός:
απο Γερμανούς άκουσα: "ε, ο κόσμος δεν βγαίνει πια γιατί αν του απαγορεύουν να κάνει ένα τσιγάρο με την μπύρα του προτιμάει να κάθεται σπίτι του που έχει μια άλφα άνεση. όλοι καπνίζουν το ίδιο απλά δεν βγαίνουν και πολλά μικρά μαγαζιά έχουν κλείσει."

Στο Παρίσι, μια απ'τα ίδια μόνο που πηγαίνοντας στο αντίστοιχο decadance η κατάσταση ήταν 10-15 άτομα μέσα διασκορπισμένα στον χώρο και έξω απ'το μαγαζί καμια 25ρια με κατεβασμένα τα κεφάλια στο ψωλόκρυο να καπνίζουν.

Απο Άγγλους άκουσα ότι απλά ο κόσμος πληρώνει περισσότερα γιατί κυκλοφορεί καλάθι απ'τον μαγαζάτορα όπου μαζεύει απ'τους πελάτες τα λεφτά για το πρόστιμο.

Αυτά θέλετε μαλάκες μου;

03-02-2009, 16:48
μπράβο μαλακιστήρια μου, με τον βούρδουλα και απαγορεύσεις να σας τις φτιάξουν τις ζωές, ε!!!

Ναι καλά το πας και ψαρώσαμε τώρα. Δεν έχω κάποιο θέμα με το πρόβλημα σας, αλλά με ενοχλείτε άμεσα από τη στιγμή που φυσάτε δηλητήριο στον αέρα που αναπνέω. Κι από τη στιγμή που δεν έχετε την ευαισθησία να το καταλάβετε, ε κάτι πρέπει να γίνει τέλος πάντων. Στην τελική άμα θέλετε τόσο να ψοφήσετε από καρκίνο κάντε το μια ώρα νωρίτερα να ησυχάσουμε κι εμείς (συμπληρώνω: οι χριστιανοί, για τον Ford Prefect).

03-02-2009, 16:49
Αυτά θέλετε μαλάκες μου;

Σάπιε τύπε, τι τοποθέτηση ήταν αυτή;
Το ενδεχόμενο να μην καπνίζετε δεν το 'χετε σκεφτεί, μ;;

metamelia3
03-02-2009, 16:57

Ναι καλά το πας και ψαρώσαμε τώρα. Δεν έχω κάποιο θέμα με το πρόβλημα σας, αλλά με ενοχλείτε άμεσα από τη στιγμή που φυσάτε δηλητήριο στον αέρα που αναπνέω. Κι από τη στιγμή που δεν έχετε την ευαισθησία να το καταλάβετε, ε κάτι πρέπει να γίνει τέλος πάντων. Στην τελική άμα θέλετε τόσο να ψοφήσετε από καρκίνο κάντε το μια ώρα νωρίτερα να ησυχάσουμε κι εμείς (συμπληρώνω: οι χριστιανοί, για τον Ford Prefect).
επειδή είσαι βλάκας:
υποτίθεται ότι μια τέτοια απαγόρευση ή οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία είναι κάτι που το θέλει ο κόσμος. αυτό είναι αυτό που υποτίθεται πως λέμε δημοκρατία.
υπάρχουν μαγαζιά (π.χ. στάρμπαξ, μπορείς να πηγαίνεις εκεί) στα οποία λέει ο μαγαζάτορας "εγώ δεν θέλω να καπνίζετε στο μαγαζί μου" και δεν καπνίζει κανείς.
άρα, αν ήθελε ο κόσμος την απαγόρευση, ο μαγαζάτορας θα έβαζε μια ωραία ταμπελίτσα "απαγορεύεται το κάπνισμα" καθώς αυτό δεν θα είχε επιπτώσεις στην πελατεία του απ'τη στιγμή που ο κόσμος θέλει την απαγόρευση.
κατά τ' άλλα είστε απλά ηλίθιοι.

Kelldorain
03-02-2009, 17:02
Προφανώς και ο κόσμος ΘΕΛΕΙ την απαγόρευση. Αυτός που δεν τι θέλει είναι ο καταστηματάρχης. Μην κρύβεις τη θέληση του κόσμου πίσω από την επιθυμία του καταστηματάρχη για κέρδος

metamelia3
03-02-2009, 17:03
Αυτά θέλετε μαλάκες μου;

Σάπιε τύπε, τι τοποθέτηση ήταν αυτή;
Το ενδεχόμενο να μην καπνίζετε δεν το 'χετε σκεφτεί, μ;;
επειδή εσένα όλα σου ακούγονται απλά, υπάρχει ένας λόγος που καπνίζει ο κόσμος. το κάπνισμα είναι αντανάκλαση του άγχους που προκαλεί αυτή η κοινωνία. Συγκεκριμένα, αν θες επίκληση στην αυθεντία, σε διάλεξη του John Roemer (ψάξου) άκουσα την φράση "Smoking is not an option". Ο καθένας βρίσκει τις πρέζες του για να χαλαρώνει: άλλοι το κάπνισμα, άλλοι τα λαν πάρτυ και το wow, άλλοι την τηλεόραση, άλλοι το ποδόσφαιρο.
Εκτός αυτού, είναι ακόμα ένα αγαθό το οποίο ο καθένας θα αποφασίσει να συμπεριλάβει απο ανάγκη ή θέληση στην ζωή του. Δεν μπορεί να σκάει το κάθε τσουτσέκι να λέει "να μην καπνίζετε ρε. να το κόψετε ρε". Στην τελική να κοπούν τα αυτοκίνητα και οι μεγάλες βιομηχανίες! μεγαλύτερο κακό κάνουν! Αλλά σ' αυτό το σκατό ζούμε κι έχουμε δικαίωμα να ορίζουμε στο μέγιστο δυνατό την ποιότητα και τον τρόπο ζωής μας.

metamelia3
03-02-2009, 17:03
Προφανώς και ο κόσμος ΘΕΛΕΙ την απαγόρευση. Αυτός που δεν τι θέλει είναι ο καταστηματάρχης. Μην κρύβεις τη θέληση του κόσμου πίσω από την επιθυμία του καταστηματάρχη για κέρδος
Αν την ήθελε την απαγόρευση ο κόσμος τότε δεν θα σταματούσε να πηγαίνει σ' ένα μαγαζί που απαγορεύεται το κάπνισμα!!!

Yanqui
03-02-2009, 17:13
Αν την ήθελε την απαγόρευση ο κόσμος τότε δεν θα σταματούσε να πηγαίνει σ' ένα μαγαζί που απαγορεύεται το κάπνισμα!!!

Kelldorain
03-02-2009, 17:16

Δεν έχει λογική αυτό που λες. Εμένα πχ με ενοχλεί πολύ το κάπνισμα άλλων αλλά προτιμώ να πάω σε ένα καθαρό κατά τα άλλα μέρος στο οποίο θα είναι γνωστοί μου και λοιπά. Το ότι το παθητικό κάπνισμα δεν είναι το πρώτο μου μέλημα δεν σημαίνει ότι δεν με ενοχλεί κιόλας, ε.

03-02-2009, 17:19
επειδή είσαι βλάκας:
υποτίθεται ότι μια τέτοια απαγόρευση ή οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία είναι κάτι που το θέλει ο κόσμος. αυτό είναι αυτό που υποτίθεται πως λέμε δημοκρατία.
υπάρχουν μαγαζιά (π.χ. στάρμπαξ, μπορείς να πηγαίνεις εκεί) στα οποία λέει ο μαγαζάτορας "εγώ δεν θέλω να καπνίζετε στο μαγαζί μου" και δεν καπνίζει κανείς.
άρα, αν ήθελε ο κόσμος την απαγόρευση, ο μαγαζάτορας θα έβαζε μια ωραία ταμπελίτσα "απαγορεύεται το κάπνισμα" καθώς αυτό δεν θα είχε επιπτώσεις στην πελατεία του απ'τη στιγμή που ο κόσμος θέλει την απαγόρευση.

Κalkji δεν σε παίρνω στα σοβαρά γιατι λες μαλακίες. Επικαλείσαι σαν αδερφάρα δημοκρατίες ενώ πριν λίγες μέρες σε άλλο θρεντ για άλλο θέμα φυσικά, την αμφισβητούσες σαν διαδικασία. Άσε τις παπαριές λοιπόν γιατί σε βλέπω να συνεχίζεις λέγοντας

επειδή εσένα όλα σου ακούγονται απλά, υπάρχει ένας λόγος που καπνίζει ο κόσμος. το κάπνισμα είναι αντανάκλαση του άγχους που προκαλεί αυτή η κοινωνία. Συγκεκριμένα, αν θες επίκληση στην αυθεντία, σε διάλεξη του John Roemer (ψάξου) άκουσα την φράση "Smoking is not an option". Ο καθένας βρίσκει τις πρέζες του για να χαλαρώνει: άλλοι το κάπνισμα, άλλοι τα λαν πάρτυ και το wow, άλλοι την τηλεόραση, άλλοι το ποδόσφαιρο.
Εκτός αυτού, είναι ακόμα ένα αγαθό το οποίο ο καθένας θα αποφασίσει να συμπεριλάβει απο ανάγκη ή θέληση στην ζωή του. Δεν μπορεί να σκάει το κάθε τσουτσέκι να λέει "να μην καπνίζετε ρε. να το κόψετε ρε". Στην τελική να κοπούν τα αυτοκίνητα και οι μεγάλες βιομηχανίες! μεγαλύτερο κακό κάνουν! Αλλά σ' αυτό το σκατό ζούμε κι έχουμε δικαίωμα να ορίζουμε στο μέγιστο δυνατό την ποιότητα και τον τρόπο ζωής μας.

Ασχολήσου κι εσύ με το ποδόσφαιρο, το λαν πάρτυ ή το wow και την τηλεοραση, κάπνισε κιόλας άμα θες, αλλά χωρίς να σπας τα δικά μου αρχίδια, γιατί οι λάθος εδώ είστε εσείς, οι καπνιστές, δεν είσαι αργόστροφος το πιάνεις νομίζω.

daydreamer
03-02-2009, 17:20
Απο Άγγλους άκουσα ότι απλά ο κόσμος πληρώνει περισσότερα γιατί κυκλοφορεί καλάθι απ'τον μαγαζάτορα όπου μαζεύει απ'τους πελάτες τα λεφτά για το πρόστιμο.
Δεν ξέρω ποιοι άγγλοι τα λένε αυτά και τι κάνουν οι άγγλοι στην τελική, πάντως οι σκωτσέζοι μια χαρά δεν καπνίζουν μέσα και βγαίνουν έξω στο ψολόκρυο και τα κάνουν τα τσιγαράκια τους...

kewl πάντως ο Khalkji δεν με διέψευσε, θα τα καταφέρουμε κι εμείς όμως, αμ πως λιγότερο retarded είμαστε;

Α ναι πόσο ηλίθιο είναι σε μια παρέα να κάνουν πάντα κουμάντο οι καπνιστές... 2 στους 10 να καπνίζουν θα πάμε όλοι σε χώρο καπνιστών (ναι στα ελάχιστα μαγαζά που κάτι τέτοιο ισχύει). Μη καπνιστές έχω δει να κάνουν υποχωρήσεις, καπνιστές ελάχιστες φορές... μην πάθουν τίποτα τα πουλάκια μου και δεν κάνουν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο... α ναι ξέχασα το γαμημένο το άγχος της κωλοκενωνίας!! lol re

Freyja
03-02-2009, 17:31
dld lusame ola ta provlimata mas san xora k to mono pou mas emeine einai na stamatisoume na kapnizoume se dimosious xorous..
auto tha sosei tin ugeia mas?ola auta ta metallagmena k katourimena me ximika pou mas plasaroun na trome dld den mas vlaptoun ??
den eida omos to kratos na kanei kati,gti den tous sumferei vevaia,tha plirosoun perissotera...
:evil:

Kelldorain
03-02-2009, 17:33
Άλλη παράγοντες προκαλούν περισσότερη ζημιά --> ας μην λύσουμε τους υπόλοιπους που προκαλούν λιγότερη.
Τέλεια λογική!
Και λολ στο δε συμφέρει το κράτος, ούτε να απαγορεύσει το κάπνισμα στους χώρους το συμφέρει

lab
03-02-2009, 17:37
ola auta ta metallagmena k katourimena me ximika pou mas plasaroun na trome dld den mas vlaptoun ??
den eida omos to kratos na kanei kati,gti den tous sumferei vevaia,tha plirosoun perissotera...

Αποποινικοποιηση τωρα!

Freyja
03-02-2009, 17:41
tous sumferei..dinoun polla lefta sta farmaka gia tous karkinopatheis...

X
03-02-2009, 17:56
ola auta ta metallagmena k katourimena me ximika pou mas plasaroun na trome dld den mas vlaptoun ??

Αποποινικοποιηση τωρα!

xaxaxaxaxaxaxa.. ti malakas eisai :P

Freyja
03-02-2009, 18:00

Αποποινικοποιηση τωρα!

xaxaxaxaxaxaxa.. ti malakas eisai :P

malako..parakalo! :D

03-02-2009, 18:03
Βασικά στον lab το είπε.

Freyja
03-02-2009, 18:04
Βασικά στον lab το είπε.
den peirazei more..

X
03-02-2009, 18:10

To katalavame pws eisai gomena, stamata na to diafhmizeis.
Kai nai safws ston lab anaferomoun.

Freyja
03-02-2009, 18:12

se peirazei pou promotaro ton eauto mou??
marketing k etsi??

Harbinger of Death
03-02-2009, 18:42
Α ναι πόσο ηλίθιο είναι σε μια παρέα να κάνουν πάντα κουμάντο οι καπνιστές... 2 στους 10 να καπνίζουν θα πάμε όλοι σε χώρο καπνιστών (ναι στα ελάχιστα μαγαζά που κάτι τέτοιο ισχύει). Μη καπνιστές έχω δει να κάνουν υποχωρήσεις, καπνιστές ελάχιστες φορές... μην πάθουν τίποτα τα πουλάκια μου και δεν κάνουν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο... α ναι ξέχασα το γαμημένο το άγχος της κωλοκενωνίας!! lol re

So true.

nikolasfluxus
03-02-2009, 18:51
γαμώτο!!!! τί βλακείες είναι αυτές?
πότε σταμάτησε να είναι κουλ το κάπνισμα? ξενέρωσα.

Freyja
03-02-2009, 19:25

tora katalava oti eisai gomena esu..se perasa k sena gia masturbator..
sorry pou sou klepsame tin lampsi sto forum..min tsatizesai koritsaki..
k min steileis tora olikliri prokiriksi gia na krakseis kane toubeka kamia fora,kanei kalo sta neura :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

rincewind2k
03-02-2009, 19:38
it's on.

X
03-02-2009, 19:42

tora katalava oti eisai gomena esu..se perasa k sena gia masturbator..
sorry pou sou klepsame tin lampsi sto forum..min tsatizesai koritsaki..
k min steileis tora olikliri prokiriksi gia na krakseis kane toubeka kamia fora,kanei kalo sta neura :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

H' mallon, twra skarfisthkate me ton Vlakotnik, meta apo wrimh skepsh, ti pipa na peis gia na pshthw gia flame, alla opws tou eipa ki autounou, de me pshnoun ta flames me touvla.
Run along now.

Freyja
03-02-2009, 19:51
oute Vlacotnic xero oute ti les katalavaino..
ego eimai nea sto forum k den mporo na katalavo gti stravoses etsi me tin parti mou
k auta ta flames pou les ti einai?
kopelia xalarose ...

X
03-02-2009, 19:56
Faskeis kai antifaskeis n00badi mou kalo.
Sto ena post pas na mas to paikseis palaiouras kai "egw kserw ti paizei edw mesa kai kserw poioi eiste" kai "eimai polu sklhro gomenaki egw" ki ap thn allh mpaineis sthn anuma kai "egw eimai nea kai kahmenh, klaps, lugm, show mercy"

Dialekse telika ti tha to paizeis edw mesa kai fucking stick with it kai mh zalizeis alla arxidia.

Freyja
03-02-2009, 19:58
poso kairo exoun na se gamisoun esena reeeeeeeeeee.........

X
03-02-2009, 19:59
You gotta try harder than that.

Ingolemo
03-02-2009, 20:07
Ontws auta pleon h X ta xei gia kalhmera sto er. :p

A, kai Freyja pisteuw eisai h pio uposxomenh upopsifia gia to vraveio Fake User 2009.
an peis kiolas ti einai to fake user thn exeis thn prwtia aneta
:)

Freyja
03-02-2009, 20:08
epd esu eisai klasiki gunaikoulitsa k thes na tin mpaineis se oles,epd exeis psixologika provlimata ,den simainei oti oles mas eimaste etsi..
gi'auto skase k ante pies to galataki sou..
gege??????

Kelldorain
03-02-2009, 20:09
:shock: Ingolemo βρήκες ολόιδιο χρώμα με το background

X
03-02-2009, 20:11
epd esu eisai klasiki gunaikoulitsa k thes na tin mpaineis se oles,epd exeis psixologika provlimata ,den simainei oti oles mas eimaste etsi..
gi'auto skase k ante pies to galataki sou..
gege??????

orait.

Ingolemo
03-02-2009, 20:12
:shock: Ingolemo βρήκες ολόιδιο χρώμα με το background

shhhh einai mustiko ;)

nikolasfluxus
03-02-2009, 20:15
CATFIGHT CATFIGHT CATFIGHT

pitchfork
03-02-2009, 20:18
Ο νόμος θα απαγόρευε και τις πίπες?

Μιλάω γενικά για το φόρουμ

SpiritCrusher
03-02-2009, 20:23
Εντελώς ότι να'ναι νόμος. Θα ήταν καλύτερα να ορίζανε κάποια-πιο-αυστηρά-κριτήρια ως προς το πόσο καλό εξαερισμό πρέπει να έχει ένας χώρος, κάθε πότε να καθαρίζει τα φίλτρα, καλύτερη κατανομή του χώρου στις θέσεις καπνιστών/μη καπνιστών κτλ.

Κάλκι κόψε τις βλακείες και μην κρύβεσαι πίσω από πίπες. Το ότι άρχισες το κάπνισμα δεν σου φταίει ούτε η κοινωνία ούτε τίποτα, είναι καθαρά δική σου (και καθυστερημένη από άποψη υγείας :midfinger: ) επιλογή. Σαφώς και έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι γουστάρεις αλλά να το κάνεις όταν αυτό δεν επηρεάζει τους γύρω σου που έχουν επίσης το δικαίωμα -που επικαλείσαι και ο ίδιος ε- να μην εισπνέουν τον καπνό σου.

Στη τελική δεν κάνανε αυτοί την επιλογή να εθιστούν σε μία βλαβερή ουσία (προτρέχω: όσο λίγο βλαβερή και αν είναι αυτη μέσω παθητικού καπνίσματος) για να την πληρώσουν εκείνοι, mkay;

Dragonlord
03-02-2009, 20:32
επειδή είσαι βλάκας:
Όχι αγόρι μου. Όταν μιλάμε για αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα γράφω στις αρχιδάρες μου "τι θέλει ο κόσμος", και η δημοκρατία που επικαλείσαι (τώρα που σε συμφέρει, πόσο για το μπούτσο) δεν έχει να κάνει με αυτό. Αν είχε, θα στέλναμε και όλους τους μετανάστες σπίτι τους με τις κλωτσιές αφού "αυτό θέλει ο κόσμος" κι επίσης την επόμενη φορά που θα έβγαιναν αναρχοτέτοιοι να πετάξουν πέτρες θα τους έχωναν όλους μέσα για καμιά δεκαετία να ησυχάσουμε αφού "αυτό θέλει ο κόσμος". Και δεν είπε κανείς "κόψ'τε το", δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει ό,τι θέλει, απλά όχι στον αέρα που αναπνέω. Αλλά τόσο του κώλου ιδεολόγοι είστε μερικοί, θα βγείτε στους δρόμους να διαμαρτυρηθείτε για τη χ αδικία που συνήθως δεν αγγίζει καν τις ζωές σας, και όταν χρειαστεί να κάνετε μια μικρή υποχώρηση για να διορθωθεί μια προφανής αδικία που διαπράττετε οι ίδιοι αφρίζετε για την καταπάτηση των "δικαιωμάτων" σας. Ρε ουστ.

pitchfork
03-02-2009, 20:39
Να σου πω ρε συ Dragonlord μήπως πρέπει να απαγορευθεί το κάπνισμα και μέσα στα σπίτια μας?
Το λέω γιατί πάω καμιά φορά σε τίποτα φιλαράκια που καπνίζουνε και ενοχλούμαι.

Με το παραπάνω θέλω να δείξω ότι δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα.

metamelia3
03-02-2009, 20:46
επειδή είσαι βλάκας:
Όχι αγόρι μου. Όταν μιλάμε για αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα γράφω στις αρχιδάρες μου "τι θέλει ο κόσμος", και η δημοκρατία που επικαλείσαι (τώρα που σε συμφέρει, πόσο για το μπούτσο) δεν έχει να κάνει με αυτό. Αν είχε, θα στέλναμε και όλους τους μετανάστες σπίτι τους με τις κλωτσιές αφού "αυτό θέλει ο κόσμος" κι επίσης την επόμενη φορά που θα έβγαιναν αναρχοτέτοιοι να πετάξουν πέτρες θα τους έχωναν όλους μέσα για καμιά δεκαετία να ησυχάσουμε αφού "αυτό θέλει ο κόσμος". Και δεν είπε κανείς "κόψ'τε το", δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει ό,τι θέλει, απλά όχι στον αέρα που αναπνέω. Αλλά τόσο του κώλου ιδεολόγοι είστε μερικοί, θα βγείτε στους δρόμους να διαμαρτυρηθείτε για τη χ αδικία που συνήθως δεν αγγίζει καν τις ζωές σας, και όταν χρειαστεί να κάνετε μια μικρή υποχώρηση για να διορθωθεί μια προφανής αδικία που διαπράττετε οι ίδιοι αφρίζετε για την καταπάτηση των "δικαιωμάτων" σας. Ρε ουστ.
αυτό το "υποτίθεται" που γράφω κανείς σας δεν το διάβασε, έτσι;
δεν απαξίωσα ποτέ την δημοκρατία, απαξιώνω αυτό που σήμερα λέμε "δημοκρατία". Δεν με εκπλήσσει λοιπόν όταν βγάζει απαγορεύσεις που παρεμβαίνουν στην ποιότητα ζωής μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων και έχει και υποστηρικτές.
τα μαγαζία είναι στα χέρια των ιδιοκτητών τους. εγώ αν είχα μαγαζί θα ήθελα να καπνίζει ο κόσμος. τα σταρμπαξ που δεν θέλουν το λένε. και κάθε άλλο παρά έξω έπεσαν. επίσης δεν θα μου γαμήσεις εμένα το να πιώ μια μπύρα με την άνεσή μου αποκλείωντάς με απ' όλη την αθήνα επειδή είσαι μετροσέξουαλ. Και αν αυτό το 2/10 καπνιστές το θεωρείτε υπαρκτό ποσοστό είστε ή ηλίθιοι ή τσαρλατάνοι.

ο επίλογος αυτού του πράγματος ξέρεις απλά τι θα είναι; κι άλλος διαχωρισμός και μια γιαλαντζί "τάξη" στην κοινωνικότητα. αφού θέλετε να είστε ευρωπαίοι μπράβο σας, έχετε πάει ποτέ να δείτε πώς φυτοζωούν μεσα σ' αυτή την "τάξη" όμως ή σας απασχόλησαν μόνο οι λιμνούλες και τα σουπεργουαου κτήρια;

Dragonlord
03-02-2009, 20:49
@Πιτς: Κοίτα, το τι "συμφωνία" έχετε με τα φιλαράκια σου είναι δικό σας θέμα. Είναι τελείως διαφορετικό σε ένα μαγαζί που υποτίθεται ότι έχει πάρει άδεια από το κράτος για να παρέχει υπηρεσίες διασκέδασης σε όλο τον κόσμο. Πάντως αν θες τη γνώμη μου, ναι, όταν υπάρχει μη καπνιστής εγώ το θεωρώ στην τελική απλή ευγένια να μην ανάψει τσιγάρο κάποιος, ακόμα κι αν είναι το σπίτι του. Το ότι είναι το σπίτι του στην τελική δεν είναι το θέμα, γιατί δε μας νοιάζει τόσο αν θα λερώσει τις κουρτίνες, όσο τα πνευμόνια του μη καπνιστή. Όπως ρε παιδί μου δε θα κλάσω όταν είναι κάποιος σπίτι μου (εντάξει, συνήθως), έτσι δε θα καπνίσω κι όλας (για να μην πω ότι το κάπνισμα είναι προφανώς πιο βλαβερό). Πόσες ώρες θα κάτσεις στην τελική. Επίσης υπάρχει και η λύση του παράθυρου/μπαλκονιού, φίλος μου πχ που μένει με τους γονείς του πηγαίνει πάντα στο μπαλκόνι, ό,τι καιρό κι αν έχει, χωρίς να του πουν τίποτα. Αλλά αφού είμαστε ζώα και χρειάζεται "με τον βούρδουλα και απαγορεύσεις να μας τις φτιάξουν τις ζωές" που λέει κι ο κάλκι, ας είναι. Αυτό μας αξίζει.

Dragonlord
03-02-2009, 20:52
αυτό το "υποτίθεται" που γράφω κανείς σας δεν το διάβασε, έτσι;
δεν απαξίωσα ποτέ την δημοκρατία, απαξιώνω αυτό που σήμερα λέμε "δημοκρατία". Δεν με εκπλήσσει λοιπόν όταν βγάζει απαγορεύσεις που παρεμβαίνουν στην ποιότητα ζωής μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων και έχει και υποστηρικτές.
τα μαγαζία είναι στα χέρια των ιδιοκτητών τους. εγώ αν είχα μαγαζί θα ήθελα να καπνίζει ο κόσμος. τα σταρμπαξ που δεν θέλουν το λένε. και κάθε άλλο παρά έξω έπεσαν. επίσης δεν θα μου γαμήσεις εμένα το να πιώ μια μπύρα με την άνεσή μου αποκλείωντάς με απ' όλη την αθήνα επειδή είσαι μετροσέξουαλ.
Έλα μωρή ελεύθερη αγορά, πάμε γερά.
Όσο για το τελευταίο, πολύς κόσμος έχει συχνοουρία, δυστυχώς απαγορεύονται τα τσίσα επιτόπου στις καφετέριες. Αλλά δεν τους είδα να διαμαρτύρονται ότι "αποκλείστηκαν" επειδή πρέπει κάθε λίγο να πηγαίνουν στην τουαλέτα για την ανάγκη τους.

pitchfork
03-02-2009, 20:55
Για το θέμα της ευγένειας δεν διαφωνώ. Το ότι πρέπει όμως να μας επιβάλλουν όμως αυτό το πράγμα ακόμα και μέσα στο σπίτι μας με κάποιο νόμο όπως λες επειδή είμαστε μουλάρια και βόδια μόνο ως αστεισμό μπορώ να το εκλάβω.

Επίσης αν πιστεύεις ότι σε ένα μαγαζί που παίρνει άδεια από το νόμο για να παρέχει υπηρεσίες διασκέδασης, μπορείς μόνο εσύ να διασκεδάσεις και όχι εγώ ο εγκληματίας που καπνίζω και μάλιστα να είναι ΟΟΟΛΑ τα μαγαζιά έτσι και το βλέπεις λογικό, ε τότε εντάξει, τι να λέμε?

metamelia3
03-02-2009, 20:58
Ντραγκονλορντ θεωρείς ότι περιλαμβάνει οποιαδήποτε σοβαρότητα η απάντησή σου; βαριέμαι ρε δικέ μου, σόρρυ. έτσι κι αλλιώς όλα τα μουνόπανα θα πουν "μπράβο ρε, έτσι" χαρούμενοι για την επιβολή της βλακείας τους και κανείς δεν θα πει "όχι ρε πούστηδες".

και σε ζηλεύω γιατί όταν αυτή η πόλη γίνει άλλη μια "τακτοποιημένη ευρωπαϊκή" (γιατί είναι γνωστά τα βήματα, ακολουθεί το "απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ") θα χαίρεσαι μεσα στην τακτοποιημένη μαλακία σου. Ευτυχώς θα μας προστατεύει το κράτος!

rincewind2k
03-02-2009, 21:04
βέβαια είναι οκ να αποκλειστούν όλοι οι καπνιστές από όλα τα μαγαζιά, αλλα στο ενδεχόμενο να αποκλειστείτε εσείς απο μερικά έχουμε θρετ στο ερ. το να πιέσετε εσείς οι αντικαπνιστές με το ισχυρό κίνημα σας τους μαγαζάτορες να φτιάξουν σωστό εξαερισμό πως σας φαίνεται; ή πρέπει παράλληλα να σκέφτεστε και την υγεία μας, άρα η απαγόρευση επιβάλλεται;

enitharmon
03-02-2009, 21:13
εξαερισμοί, ναι

καλκι μη λες μπουρδες ομως. δεν ειναι το καπνισμα επαναστατικο και δεν εκανε η απαγορευση του σε δημοσιους χωρους τους βορειοευρωπαιους μουροχαβλους. δεν ειναι το μικρο γαελικο χωριο η ελλαδα (και του πουστη, η επαναστατικοτητα σου δεν εξαρταται απο το που μπορεις να καπνιζεις)

Dragonlord
03-02-2009, 21:22
Για το θέμα της ευγένειας δεν διαφωνώ. Το ότι πρέπει όμως να μας επιβάλλουν όμως αυτό το πράγμα ακόμα και μέσα στο σπίτι μας με κάποιο νόμο όπως λες επειδή είμαστε μουλάρια και βόδια μόνο ως αστεισμό μπορώ να το εκλάβω.

Επίσης αν πιστεύεις ότι σε ένα μαγαζί που παίρνει άδεια από το νόμο για να παρέχει υπηρεσίες διασκέδασης, μπορείς μόνο εσύ να διασκεδάσεις και όχι εγώ ο εγκληματίας που καπνίζω και μάλιστα να είναι ΟΟΟΛΑ τα μαγαζιά έτσι και το βλέπεις λογικό, ε τότε εντάξει, τι να λέμε?
Δεν είπα τίποτα για μέσα στο σπίτι, ίσα ίσα είπα πως ο καπνιστής φυσικά και έχει δικαίωμα να καπνίζει, απλά όχι όταν μολύνει κοινόχρηστους χώρους. Τους ιδιωτικούς ας τους κάνει τεκέδες.

Αν διασκεδάζεις μόνο την ώρα που καπνίζεις, τι να σου πω, μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις. Ο αποκλεισμός για τον οποίο μιλάς είναι ίδιος με τον αποκλεισμό των ατόμων με συχνοουρία που είπα πιο πάνω. Επίσης δε θα είχα πρόβλημα αν κάποια μαγαζιά έπαιρναν άδεια, αρκεί αυτά να ήταν σημαντική μειοψηφία (γιατί αν είναι τα μισά και βάλε, πίπες, η μισή παρέα θα σε αναγκάζει να πηγαίνεις εκεί), η γνώμη μου βέβαια είναι να απαγορεύεται σε όλα και όποιος θέλει να βγαίνει έξω για να μην υπάρχουν διαχωρισμοί. Για το αν αυτό βολεύει εμένα και ξεβολεύει εσένα, τι να σου πω, για μένα είναι απλά τα πράγματα, ένας καπνιστής δεν έχει δικαίωμα να μολύνει κοινόχρηστο χώρο τη στιγμή που η πόρτα είναι στα πέντε μέτρα, όπως και ένα εργοστάσιο πρέπει να υποχρεώνεται να χρησιμοποιεί φίλτρα και να μολύνει όσο γίνεται λιγότερο. Δεν έχει να κάνει με την ελευθερία.

Dragonlord
03-02-2009, 21:27
βέβαια είναι οκ να αποκλειστούν όλοι οι καπνιστές από όλα τα μαγαζιά, αλλα στο ενδεχόμενο να αποκλειστείτε εσείς απο μερικά έχουμε θρετ στο ερ. το να πιέσετε εσείς οι αντικαπνιστές με το ισχυρό κίνημα σας τους μαγαζάτορες να φτιάξουν σωστό εξαερισμό πως σας φαίνεται; ή πρέπει παράλληλα να σκέφτεστε και την υγεία μας, άρα η απαγόρευση επιβάλλεται;
Χμ, εγώ ουσιαστικά εδώ και χρόνια ουσιαστικά αποκλείομαι από όλα τα μαγαζιά (όχι, δεν έχουμε στάρμπαξ στην Κόρινθο). Οπότε και σε μερικά μόνο να επιτρέπεται το κάπνισμα καλό είναι. Το θέμα είναι πως, όπως φαίνεται στο άρθρο που παρέθεσα στην αρχή, παπάρια, δε θα αλλάξει τίποτα σ'αυτή την κωλοχώρα. Επίσης εξαερισμό έχουν τα περισσότερα μαγαζιά, αλλά δεν τον χρησιμοποιούν για να μην καίνε ρεύμα. Ναι, είναι τόσο καθυστερημένοι. Πριν κανα μήνα έφυγα από μαγαζί στο Ναύπλιο λόγω του τσιγάρου και ο μαγαζάτορας είχε τον εξαερισμό στο 1 (πήγαινε μέχρι 5) γιατί "μια χαρά είναι". Αλλά κι ο εξαερισμός δεν είναι λύση εδώ που τα λέμε, οκ, ρουφάει τον καπνό που μαζεύεται στο ταβάνι, με τον καπνό που μου έρχεται στη μούρη (και γενικά μέχρι να φτάσει στο ταβάνι) τι γίνεται;

Ingolemo
03-02-2009, 21:38
To provlhma den einai oi kapnistes h oi mh kapnistes, einai pou kaneis pote den skeftetai oti uparxoun kialloi anthrwpoi gyrw tou pou mporei na enoxlountai apo to kapno h apo to oti den epitrepetai na kapnizoun.

Egw proswpika den kapnizw alla katalavainw oti o allos mporei na thelei na kapnisei otan pinei thn mpura tou (prezakia :p) kai den tou lew tpt. An o allos twra kapnizei san fougaro kai den sevetai kai mena e einai malakas ligo.

Twra kalo tha htan ta katasthmata na exoun kalo eksaerismo, oi kapnistes na vgainoun eksw na kapnisoun, oi antikapnistes na xalarwsoun ligaki klp alla an den ftiaksei kapws auth h nootropia tou ellhnara den vlepw proodo.

ps1. Asxeto, alla ta strifta den me enoxloun kahtolou, ta vrwmera ergostasiaka den mporw na katalavw pws ta kanete.
ps2. Khalkji les terasties malakies sauto to thread
edit: ps3. A, kai to oti den mporesa na vrw kati pou mporei na kanei o antikapnisths gia na mporoun na sunuparxoun oloi pera apo to na upomenei th katastash prepei na sas pei kati e

daydreamer
03-02-2009, 22:45
lol ρε! Ο άλλος λέει μέσες άκρες "θα μας απαγορεύσετε και να καπνίζουμε στο σπίτι μας;" ενώ μιλάμε για καταστήματα, δημόσιοι χώροι κλπ ε, ο άλλος λέει πως το κάπνισμα είναι κάτι σαν επανάσταση που κάνει η ωωω κάπως-πιο-διαφορετική Ελλάδα σε σχέση με τους κρυόκωλους ευρωπέους που κάνουν ό,τι τους λένε, ο άλλος λέει πως του απαγορεύουμε τη διασκέδαση επειδή δεν θα μπορεί μαζί με την μπύρα να κάνει και το τσιγαράκι του, ο άλλος θεωρεί πως ο εξαερισμός είναι κάτι μαγικό που παίρνει τον καπνό από το τσιγάρο και το στόμα και το διακτινίζει εκτός του κτιρίου, ο άλλος λέει πως το τσιγάρο δεν κάνει και τόοοοσο πια κακό και μετά πως το κράτος θέλει να το απαγορεύσει γιατί χαλάει πολλά λεφτά σε φάρμακα για τους καρκινοπαθείς... άρα ο καρκίνος δεν είναι κακό πράμα! \m/
Ντάξει, ίσως δεν τα είπατε ακριβώς όλα αυτά, ίσως είμαι υπερβολικός αντικαπνιστής, αλλά νταξ, σκεφτείτε και λίγο πέρα από τον εθισμό σας, δεν κάνει κακό... το κάπνισμα κάνει κακό! :P

Random thought: δεν έχουν πλάκα οι καπνιστές που ενοχλούνται από τον καπνό του τσιγάρου τους και μετά τον φυσάνε μακρυά (στα μούτρα σου);

Κάτω η χούντα των καπνιστώνε!

Harbinger of Death
03-02-2009, 23:03
edit: ps3. A, kai to oti den mporesa na vrw kati pou mporei na kanei o antikapnisths gia na mporoun na sunuparxoun oloi pera apo to na upomenei th katastash prepei na sas pei kati e

QFT.

Και αυτό πριν για τα 2/10 δεν ήταν συνολικό ποσοστό, ε. Είναι θέμα νοοτροπίας. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πιο εύκολα θα πάει η παρέα κάπου με τους 8 να υπομένουν τον καπνό, παρά κάπου με τους 2 να κάνουν υπομονή. ΟΚ, είναι εξάρτηση, το καταλαβαίνουμε. Σας κάνει να ενοχλείτε, και μάλιστα να μη σας νοιάζει κιόλας. Αυτό και μόνο εμένα θα με έκανε να θέλω να το ελέγχω, τουλάχιστον.

rincewind2k
03-02-2009, 23:04
να πάτε να τα πείτε στους φίλους σας.

minmin
03-02-2009, 23:07
4 selides to pio anousio topic ever

fantazome oi euais8htoi mh kapnistes malwnoun kai me ta autokinhta pou tous kernan karkino

daydreamer
03-02-2009, 23:09
τιπεςτωρα

Dragonlord
03-02-2009, 23:24

fantazome oi euais8htoi mh kapnistes malwnoun kai me ta autokinhta pou tous kernan karkino
Χμ. Προσωπικά επέλεξα αυτοκίνητο και επειδή είχε χαμηλούς ρύπους και μακάρι όταν αναπτυχθούν περισσότερο τα ηλεκτρικά να απαγορευτούν τα βενζινοκίνητα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, και άλλωστε το τσιγάρο είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης εσωτερικών χώρων, δε συγκρίνεται ακριβώς με το αυτοκίνητο που είναι έξω. Δε διαμαρτυρήθηκα για το τσιγάρο σε ανοιχτούς χώρους, ίσα ίσα αυτό ακριβώς λέω ότι πρέπει να γίνεται (να πηγαίνουν οι καπνιστές έξω).

minmin
03-02-2009, 23:32
nai mwre mazi sou ki as eimai varys kapnisths me sovarototo provlhma....tespa gyriste oloi sta xwria sas na ginoume an8rwpoi

Harbinger of Death
04-02-2009, 00:29

Δεν έχεις διαβάσει το τόπικ για αυτούς που κάθονται δεξιά στις κυλιόμενες, προφανώς.

X
04-02-2009, 00:46
LOL

enitharmon
04-02-2009, 01:16
:touched:

Ingolemo
04-02-2009, 01:38

Δεν έχεις διαβάσει το τόπικ για αυτούς που κάθονται δεξιά στις κυλιόμενες, προφανώς.

Autoi pou kathontai deksia kala kanoun, oi kathysterhmenoi pou arazoun aristera einai to provlhma. :P

pitchfork
04-02-2009, 02:33
Για το θέμα της ευγένειας δεν διαφωνώ. Το ότι πρέπει όμως να μας επιβάλλουν όμως αυτό το πράγμα ακόμα και μέσα στο σπίτι μας με κάποιο νόμο όπως λες επειδή είμαστε μουλάρια και βόδια μόνο ως αστεϊσμό μπορώ να το εκλάβω.

Δεν είπα τίποτα για μέσα στο σπίτι, ίσα ίσα είπα πως ο καπνιστής φυσικά και έχει δικαίωμα να καπνίζει, απλά όχι όταν μολύνει κοινόχρηστους χώρους. Τους ιδιωτικούς ας τους κάνει τεκέδες.

Αν διασκεδάζεις μόνο την ώρα που καπνίζεις, τι να σου πω, μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις. Ο αποκλεισμός για τον οποίο μιλάς είναι ίδιος με τον αποκλεισμό των ατόμων με συχνοουρία που είπα πιο πάνω. Επίσης δε θα είχα πρόβλημα αν κάποια μαγαζιά έπαιρναν άδεια, αρκεί αυτά να ήταν σημαντική μειοψηφία (γιατί αν είναι τα μισά και βάλε, πίπες, η μισή παρέα θα σε αναγκάζει να πηγαίνεις εκεί), η γνώμη μου βέβαια είναι να απαγορεύεται σε όλα και όποιος θέλει να βγαίνει έξω για να μην υπάρχουν διαχωρισμοί. Για το αν αυτό βολεύει εμένα και ξεβολεύει εσένα, τι να σου πω, για μένα είναι απλά τα πράγματα, ένας καπνιστής δεν έχει δικαίωμα να μολύνει κοινόχρηστο χώρο τη στιγμή που η πόρτα είναι στα πέντε μέτρα, όπως και ένα εργοστάσιο πρέπει να υποχρεώνεται να χρησιμοποιεί φίλτρα και να μολύνει όσο γίνεται λιγότερο. Δεν έχει να κάνει με την ελευθερία.

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει στα όσα λέω είναι ότι και ένα κατάστημα ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.
Είναι κάποιου άμοιρου μαγαζάτορα που μπορεί θέλει να βάζει μέσα καπνιστές πρεζάκια γάβρους ανάπηρους ότι γουστάρει τέλος πάντων αλλά μερικοί θέλουν το κράτος με το ζόρι να επιβάλλει να μπαίνουν αυτοί μέσα.
Δε μιλάω για τράπεζες για δημόσια κτίρια κλπ, μιλάω για μια γαμημένη ιδιωτική καφετέρια.

Τέσπα για να μη παίρνω το μέρος των καπνιστών (πράγμα που δεν θέλω γιατί το βλέπω κάπου στο ενδιάμεσο το θέμα) και να μη πέφτω στο επίπεδο μερικών καθυστερημένων εδώ μέσα που συνηθίζουν να παίζουν το πουλί τους με το πληκτρολόγιο και να σοβατίζουν την οθόνη έχωντας το ακαταλόγιστο σταματώ.
Προσωπικά πιστεύω πάντως ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποια μεσαία λύση, κάτι με τον εξαερισμό και ελέγχους πχ για όσους πάρουν άδεια χώρου καπνιστών, πιθανώς και κάποιο έξτρα φόρο που να τους αναγκάζει να πουλάνε ακριβότερα τα προϊόντα και να δίνει κίνητρο σε κάποιον να επιλέξει μαγαζί μη καπνιστή.
Αλλά τι ψάχνεις , στο ελλάντα είμαστε...

stam and the witches
04-02-2009, 02:54
Εγώ είμαι υπέρ της απαγόρευσης. Λίγα στοιχεία για τα προβλήματα που προκαλεί το παθητικό κάπνισμα αρκούν για να πεισθεί κάποιος.

Θέλω όμως Κάλκι να επισημάνω αυτό, σε πολιτικό επίπεδο:

τα μαγαζία είναι στα χέρια των ιδιοκτητών τους. εγώ αν είχα μαγαζί θα ήθελα να καπνίζει ο κόσμος.

Χώρια του ότι αυτό μου θυμίζει κάτι του στυλ "είσαι ελεύθερος να ανοίξεις κι εσύ μαγαζί αν διαφωνείς", μου κάνει εντύπωση που αγνοείς το ότι ο ιδιοκτήτης θα κοιτάξει να βγάλει το μέγιστο δυνατό κέρδος, και κατα συνέπεια θα αγνοήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα. Η νομοθεσία επιτρέπει το κάπνισμα, η μέση καφετέρεια επιτρέπει το κάπνισμα με τη σειρά της και ο μέσος ιδιοκτήτης θα το επιτρέψει στο δικό του μαγαζί επίσης γιατί κέρδος αλλιώς δε βγαίνει.

Με λίγα λόγια, ο ιδιοκτήτης σε γράφει στον ψώλο του κι εσένα και το τι γουστάρεις και τι όχι. Μην επικαλείσαι τη δική του ελευθερία και βούληση λοιπόν, γιατί τότε πολύ απλά αγνοείς το πως λειτουργεί η αγορά και εκθέτεις τις απόψεις σου.

Και άσχετο, αλλά αν οι μη καπνιστές πάνε στα Starbucks (γιατί μόνο αυτά υπάρχουν γι αυτούς), τότε δε θα θεωρούνται κατ'εσένα αυτόματα εχθροί-εξουσιαστές κλπ;

(η τελευταία ερώτηση δεν ήταν σοβαρή)

attila
04-02-2009, 06:09
αποποινικοποιηση τωρα

Pinatero
04-02-2009, 09:35
lab! xaxaxaxaxa!

daydreamer
04-02-2009, 09:51
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει στα όσα λέω είναι ότι και ένα κατάστημα ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.
Είναι κάποιου άμοιρου μαγαζάτορα που μπορεί θέλει να βάζει μέσα καπνιστές πρεζάκια γάβρους ανάπηρους ότι γουστάρει τέλος πάντων αλλά μερικοί θέλουν το κράτος με το ζόρι να επιβάλλει να μπαίνουν αυτοί μέσα.
Δε μιλάω για τράπεζες για δημόσια κτίρια κλπ, μιλάω για μια γαμημένη ιδιωτική καφετέρια.
Βασικά νομίζω (δλδ είμαι 99% σίγουρος, αλλά και αγουροξυπνημένος) ότι και η ιδιωτική καφετέρια θεωρείται δημόσιος χώρος. Άλλωστε δεν επιτρέπεται ο μαγαζάτορας να σου πει δεν μπαίνεις, γι'αυτό και η πόρτα-face control είναι παράνομη ουσιαστικά και μονάχα νομιμοποιούνται (νομίζω) να σου πούνε δεν μπαίνεις γιατί είναι γεμάτο.

Dragonlord
04-02-2009, 10:57
Το έχω καταλάβει μια χαρά, απλώς διαφωνώ. Τα λέει κι ο daydreamer: η καφετέρια ΔΕΝ είναι ιδιωτικός χώρος. Ιδιωτικός χώρος είναι το σπίτι σου, από το οποίο δε βγάζεις λεφτά. Από τη στιγμή που παρέχεις μια υπηρεσία στους πολίτες του κράτους στο οποίο βρίσκεσαι, είσαι αναγκασμένος να το κάνεις σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες του. Γι'αυτό παίρνεις και άδεια για να ανοίξεις μαγαζί, αν ήταν "ιδιωτικός χώρος" όπως τον εννοείς δε θα χρειαζόταν καμία άδεια, δικό σου θα ήταν, ό,τι ήθελες θα έκανες. Γι'αυτό επίσης υπάρχει υγειονομικό πχ, επειδή ο κάθε μαγαζάτορας είναι υποχρεωμένος να έχει κάποια στάνταρ στις υπηρεσίες που παρέχει - και με την ίδια ακριβώς λογική δε θα έπρεπε να επιτρέπεται και το κάπνισμα σε τέτοιους χώρους. Αυτή η διαστρεβλωμένη αντίληψη περί ιδιωτικών χώρων (η οποία δυστυχώς έχει περάσει στους περισσότερους και όχι μόνο σε σένα) είναι αποτέλεσμα της προπαγάνδας για την "ελεύθερη αγορά" που "ρυθμίζεται μόνη της" και λοιπές νεοφιλελεύθερες πίπες. Μ'αυτή τη λογική, να είναι ελεύθερα και τα σουβλατζίδικα να σερβίρουν σάπια κρέατα, έχουμε όλοι την επιλογή να μην ξαναπάμε σε ένα μαγαζί που μας έφερε κόψιμο. Δεν πάει έτσι. Επίσης ακριβώς επειδή και οι μαγαζάτορες "κέρδος θέλουν να βγάλουν", είναι καλύτερα να γίνει ολική απαγόρευση γιατί μετά απλώς δημιουργείς ανισότητες - όπως και στα σάπια κρέατα είναι ολική η απαγόρευση, όπως είναι και στις μπόμπες, κι αυτοί κέρδος θέλουν να βγάλουν, δε σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν σε βάρος της υγείας των πελατών τους. Άσχετα από το τι γίνεται στο μπουρδέλο που ζούμε ε, λέμε τι θα έπρεπε να γίνεται. Τέλος σύμφωνα με τελευταία έρευνα το 45% καπνίζει. Αν απαγορευτεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους τι θα κάνουν, θα σταματήσουν να βγαίνουν; Θα σου πω εγώ τι θα κάνουν, ό,τι κάνει μέχρι σήμερα το 55% που δεν καπνίζει: θα το υπομείνουν. Δεν είναι τίποτα να βγαίνεις έξω για τσιγάρο τις 2-3 ώρες που θα πας μια βόλτα όταν μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου και να τα κάνεις πέντε-πέντε, ας μην είμαστε υπερβολικοί, δε μιλάμε για κανέναν "αποκλεισμό". Συνήθεια είναι, όπως έγινε συνήθεια και για τους μη καπνιστές να εισπνέουν πίσσα επειδή ο παραδίπλα είναι τζάνκι.

atom_smasher
04-02-2009, 20:15
βασικα μια χαρα το μετρο.προτιμω να μην παθω καρκινο και να πεθανω εξαιτιας οσων καπνιζουν γυρω μου.και να βρωμαω και σαν σκατα μετα...μαλλον πριν πεθανω.αν πεθανω απο καρκινο ή οτιδηποτε αλλο θα βρωμαω σαν πτωμα εν αποσυνθεση.δεν ξερω βεβαια αν κανεις απο τους νεαρους εδω μεσα ξερει την ΧΑΠ? που μαλλον ειναι χειροτερη απο καρκινο...ξερεις παιρνεις το καροτσακι σου με την μπουκάλα το οξυγονο και πας βολτα...ως την γωνια στο παραθυρο του σπιτιου σου.τεσπα.καλα να ειστε αλλα να καπνιζεται μακρυα μου.
τωρα για να προλαβω και τον ηλιθιο αντιλογο του μπλ μπλα μπλα ολα γυρω σου σκατα...καυσαερια κλπ....κλπ κλπ και συ για ενα αθωο τσιγαρακι ...μπλα μπλα .ας ξεκινησουμε τουλαχιστον απο καπου και βλεπουμε.κι αν δεν σας αρεσει να σκασιλα μου.αλλωστε 30 χρονια τωρα δεν ακουσα και κανεναν να πει α δεν θα καπνισω διπλα σου γιατι σε σεβομαι...κλπ παπαριες.το πολυ πολυ να μου κανουν την χαρη και να μην μου φυσαν τον καπνο στο προσωπο.

nikolasfluxus
05-02-2009, 14:04
έχετε ακούσει τίποτε για μαγαζιά 'καπνιζόντων',ουσιαστικά δηλαδή όπως είναι τα τωρινά,κάπνισμα παντού?

ε ρε έχουν να χωρίσουν παρέες και ζευγάρια..
πάλη των τάξεων-καπνίζοντες vs μη καπνίζοντες(οι καπνίζοντες στο πρώτο 10λεπτο λαχανιάζουν)

Dythor
06-02-2009, 15:44
Γιατί δεν απαγορεύουν και την αγορά αυτοκινήτου σε όλους εκτός από ΑΜΕΑ, καρκινοπαθείς και άτομα που μένουν μακριά από τα αστικά κέντρα;

Α, ξέχασα, το κράτος είναι ο πρώτος γλύφτης στο μεγάλο βυζί των αυτοκινητοβιομηχανιών, αντίθετα με τους καρκινοπαθείς απ' το κάπνισμα των οποίων η περίθαλψη στοιχίζει μια περιουσία.

Αρχίδια. Όλα για το χρήμα.

Είμαι σκληροπυρηνικός ποδηλάτης και κάνω τουλάχιστον 20 χλμ. τη μέρα με ποδήλατο. Κινδυνεύω να πεθάνω ανά πάσα στιγμή απ' τις φονικές σας μηχανές τόνων ατσαλιού (που στην πλειοψηφία τους κι επειδή ζω σ' αυτή τη χώρα δε με σέβονται καθόλου) που, εκτός των άλλων, ρυπαίνουν ποσοτικά απείρως πιο πολύ την ατμόσφαιρα και τους εξωτερικούς χώρους. Η εξουσιαστική σχέση καπνιστή-μη καπνιστή, γιωταχή-ποδηλάτη είναι ακριβώς η ίδια. Τώρα θα μου πεις ο ποδηλάτης μη καπνιστής τι θα πει.

Ε γι' αυτό σου λέω μωρό μου, ας τα καταργήοουν όλα ή τίποτα. Ας αποφασίσουμε αν θέλουμε να ζούμε υγιεινά ή όχι κι ας το κάνουμε πράξη με γνώμονα αυτή την απόφαση, όχι το κέρδος. Γιατί; Γιατί οτιδήποτε άλλο είναι ψεύτικο ρε καθυστερημένε, ψεύτικο.

Ingolemo
06-02-2009, 17:19
Γιατί δεν απαγορεύουν και την αγορά αυτοκινήτου σε όλους εκτός από ΑΜΕΑ, καρκινοπαθείς και άτομα που μένουν μακριά από τα αστικά κέντρα;

Α, ξέχασα, το κράτος είναι ο πρώτος γλύφτης στο μεγάλο βυζί των αυτοκινητοβιομηχανιών, αντίθετα με τους καρκινοπαθείς απ' το κάπνισμα των οποίων η περίθαλψη στοιχίζει μια περιουσία.

Αρχίδια. Όλα για το χρήμα.

Είμαι σκληροπυρηνικός ποδηλάτης και κάνω τουλάχιστον 20 χλμ. τη μέρα με ποδήλατο. Κινδυνεύω να πεθάνω ανά πάσα στιγμή απ' τις φονικές σας μηχανές τόνων ατσαλιού (που στην πλειοψηφία τους κι επειδή ζω σ' αυτή τη χώρα δε με σέβονται καθόλου) που, εκτός των άλλων, ρυπαίνουν ποσοτικά απείρως πιο πολύ την ατμόσφαιρα. Η εξουσιαστική σχέση καπνιστή-μη καπνιστή, γιωταχή-ποδηλάτη είναι ακριβώς η ίδια. Τώρα θα μου πεις ο ποδηλάτης μη καπνιστής τι θα πει.

Ε γι' αυτό σου λέω μωρό μου, ας τα καταργήοουν όλα ή τίποτα. Ας αποφασίσουμε αν θέλουμε να ζούμε υγιεινά ή όχι κι ας το κάνουμε πράξη με γνώμονα αυτή την απόφαση, όχι το κέρδος. Γιατί; Γιατί οτιδήποτε άλλο είναι ψεύτικο ρε καθυστερημένε, ψεύτικο.

Ta autokinhta ektos tou oti einai aparaithta gia pollous anthrwpous, eksuphretoun kapoio skopo se anthithesh me to kapnisma. Eksallou uparxoun kai metra gia to provlhma twn kausaeriwn, opws kteo, upoxrewtikoi katalhtes, daktulios, pronomia gia agora ybridikwn klp

To oti to kratos den vgazei lefta apo tis kapnobiomhaxanies einai toso asteio pou pragmatika den kserw an to skefthkes katholou otan to grapses.

To na ta katarghsoun ola h tipota epishs megalh vlakeia.

Dragonlord
06-02-2009, 17:21
Θαυμάζω το κουράγιο σου που έκατσες να απαντήσεις κιόλας.

Ingolemo
06-02-2009, 18:04
Θαυμάζω το κουράγιο σου που έκατσες να απαντήσεις κιόλας.

H alhtheia einai oti kapou sth mesh tou post katalava oti den eixe kai polu nohma na kathomai na apntaw, eidika ekei pou phga na arxisw na ekshgw giati einai vlakeia to "na ta katarghsoun ola h tipota", alla to xa grapsei omws to miso opote pathsa submit :p

Dythor
06-02-2009, 18:39
Ta autokinhta ektos tou oti einai aparaithta gia pollous anthrwpous, eksuphretoun kapoio skopo se anthithesh me to kapnisma. Eksallou uparxoun kai metra gia to provlhma twn kausaeriwn, opws kteo, upoxrewtikoi katalhtes, daktulios, pronomia gia agora ybridikwn klp

To oti to kratos den vgazei lefta apo tis kapnobiomhaxanies einai toso asteio pou pragmatika den kserw an to skefthkes katholou otan to grapses.

To na ta katarghsoun ola h tipota epishs megalh vlakeia.

1) Το κράτος δεν βγάζει τίποτα σε σχέση με αυτά που χάνει για τη θεραπεία των πασχόντων από το κάπνισμα. Το θέμα είναι ποσοτικό και όχι ποιοτικό. Ψαξ' το.

2) Συμπεριέλαβα την περίπτωση κάποιος πραγματικά να χρειάζεται αυτοκίνητο. Ναι, δεν θα πω τίποτα σ' έναν ανάπηρο που πάει στη δουλειά του με ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο. Στη βλαχάρα που κάνει την 15 λεπτών διαδρομή με τα πόδια 5 λεπτών διαδρομή με τζιπ, θάνατος.

3) Το μόνο που ήθελα να δείξω είναι ότι το κράτος και αυτοί οι νόμοι, εκ προθέσεως αλλά και ουσιαστικά κρίνοντας, καθοδηγούνται από ένα πράγμα μόνο: Το χρήμα.

Φιλικά

stam and the witches
06-02-2009, 19:12
2) Συμπεριέλαβα την περίπτωση κάποιος πραγματικά να χρειάζεται αυτοκίνητο. Ναι, δεν θα πω τίποτα σ' έναν ανάπηρο που πάει στη δουλειά του με ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο. Στη βλαχάρα που κάνει την 15 λεπτών διαδρομή με τα πόδια 5 λεπτών διαδρομή με τζιπ, θάνατος.

Μεγάλες πολιτικές τοποθετήσεις.

Dythor
06-02-2009, 20:11
If you got something to say go ahead and say it, μπατανόβουρτσα.

Harbinger of Death
06-02-2009, 20:24
...
...

Μάλλον δε μένεις Αθήνα ε.

Dythor
06-02-2009, 20:53
Ρε αγόρι μου δεν θεωρώ ότι μόνο οι ανάπηροι χρειάζονται οπωσδήποτε αυτοκίνητο, προφανώς και όσοι μένουν εξαιρετικά μακριά απ' τη δουλειά τους και δεν μπορούν να πάνε με μετρό/λεωφορείο/τραμ κτλ. Προφανέστατα αυτοί δεν είναι ούτε το 1/10 όσων έχουν αυτοκίνητο σήμερα όμως.

Harbinger of Death
06-02-2009, 20:56
Νομίζω ότι πραγματικοί αριθμοί θα σε διαψεύσουν.

munchkin
07-02-2009, 17:35
http://images.encyclopediadramatica.com/images/7/7b/Obvioustroll.jpg

Dythor
07-02-2009, 21:14
Είσαι ηλίθιος;

ion_storm
07-02-2009, 21:18
Yπερβολικός detected.

rage for order
10-02-2009, 13:33
Smokers would quit for pets' sake

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7874614.stm

GG*
10-02-2009, 19:37
δηλ υπαρχεις κανεις που νομιζει πως θα εφαρμοστει αυτο πραγμα?
εγω βλεπω να πεφτει κανα προστιμο στις αρχες για να οικονομησουν και τα παιδια λιγο και μετα επιστροφη στα ιδια

enitharmon
17-06-2009, 17:28
τωρα που πλησιαζει ο καιρος, πως το βλεπετε;

Tonosalata
17-06-2009, 17:31
exoun vgalei polla parathirakia.
kati pou den einai sigouro einai pws akousa oti ta ntaxtirntidika (ellinadika etc) pou outws h allws to megalitero pososto douleuei xwris kataliles adeies, mporoun na dilwthoun ws Lesxes popou to kapnisma ekei epitrepetai.auto de to exw diavasei kapou opote mallon einai savoura.
twra to episismo parathiraki einai pws kathe magazi (panw apo 70 tm ofelimou xwrou) MPOREI na diathetei to 40% tou xwrou autou gia kapnizontes mono me tis kataliles sinthikes (tzamaria eksaerismo ktl) opou ta kala komatia se tetoia masgazia (vlepe mpara-1o trapezi pista tha einai gia tous MH kapnizontes).
opws kai na exei,pisteuw oti tha ginoun polla parathirakia k sta megala magazia tha pezei kapnisma me kapoio tropo.

SpiritCrusher
17-06-2009, 17:37
Hotline καρφώματος λοιπόν

http://video.msn.com/video.aspx?mkt=el-GR&vid=a6fb2e10-594d-4e13-938e-313a38d619ba

Godfath3r
17-06-2009, 18:29

Χμ. Προσωπικά επέλεξα αυτοκίνητο και επειδή είχε χαμηλούς ρύπους και μακάρι όταν αναπτυχθούν περισσότερο τα ηλεκτρικά να απαγορευτούν τα βενζινοκίνητα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, και άλλωστε το τσιγάρο είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης εσωτερικών χώρων, δε συγκρίνεται ακριβώς με το αυτοκίνητο που είναι έξω. Δε διαμαρτυρήθηκα για το τσιγάρο σε ανοιχτούς χώρους, ίσα ίσα αυτό ακριβώς λέω ότι πρέπει να γίνεται (να πηγαίνουν οι καπνιστές έξω).

Δεν συγκρίνεται γιατί είσαι κλεισμένος πίσω απο το αυτοκίνητο μέσα στο δικό σου. Για ρώτα και τους ποδηλάτες ΠΟΣΟ απο τις κλανιές σας ρουφάνε...

FIXXXER
17-06-2009, 22:07
τωρα που πλησιαζει ο καιρος, πως το βλεπετε;

Αν ισχυσουν τα μετρα ετσι οπως ανακοινωθηκαν, τοτε θα ειναι μια χαρα. Δε με κοβει καθολου προσωπικα, φευγω για πολιτισμενη χωρα με χιλια μυρια αρνητικα, αλλα εκει που στα μπαρακια και κλαμπακια βγαινεις εξω και ψοφας στο κρυο για να καπνισεις, εκει που επιβιωνουν μονο οι ΤΡΟΥ καπνιστες.

carheart
17-06-2009, 22:16
Πόσο πλάκα έχουν τα κοντινά κοντινά πλάνα στο τσιγάρο και στην x μούρη που τραβάει καρκινική τζούρα, στα αντικαπνιστικά spots.

atom_smasher
18-06-2009, 00:18
γιεα φιξα! γαμει. και δω μονο οι τρου καπνιζουν.βασικα φουγαρα ειναι οι πουστηδες αλλα ευτυχως εξω απο τα μαγαζια (τα περισσοτερα). οποτε στα αρχχχιδια μου!

Dragonlord
18-06-2009, 06:38

Δεν συγκρίνεται γιατί είσαι κλεισμένος πίσω απο το αυτοκίνητο μέσα στο δικό σου. Για ρώτα και τους ποδηλάτες ΠΟΣΟ απο τις κλανιές σας ρουφάνε...[/QUOTE]
Χαίρω πολύ, γιατί, τσιγάρο σε εξωτερικούς χώρους δεν εισπνέεις μια χαρά; Έχω φύγει ουκ ολίγες φορές από έξω τραπέζι καφετέριας λόγω αυτού. Αλλά ναι, είναι γύρω στις εικοσιδύο φορές χειρότερα όταν είναι και σε κλειστό χώρο.
Αν γίνει όπως τα λέει ο πορν ανεκτό ακούγεται. Από την άλλη, αν είναι να εφαρμοστεί σε δέκα μέρες, δε θα έπρεπε να έχουν αρχίσει οι εργασίες για ειδικούς χώρους σε μαγαζιά; Μάλλον δεν το πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμοστεί αν δεν το δει. Για να δούμε. Είναι πολύ ξεφτίλα πάντως που ρίχνουν τόοοοοσα λεφτά για διαφήμιση 1-2 χρόνια τώρα και πάνε και φτιάχνουν παραθυράκια.

Magellan
18-06-2009, 09:34
Από την άλλη, αν είναι να εφαρμοστεί σε δέκα μέρες, δε θα έπρεπε να έχουν αρχίσει οι εργασίες για ειδικούς χώρους σε μαγαζιά; Μάλλον δεν το πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμοστεί αν δεν το δει. Για να δούμε. Είναι πολύ ξεφτίλα πάντως που ρίχνουν τόοοοοσα λεφτά για διαφήμιση 1-2 χρόνια τώρα και πάνε και φτιάχνουν παραθυράκια.

εδειχνε στην τιβι μεγαλα μαγαζια, μπουζουκια και τετοια, που ειχαν διαφορφωσει χωρους για καπνιστες με τζαμαριες και αλλα ωραια
για μεχρι 70 τμ νομιζω οτι ειναι στο χερι του ιδιοκτητη για το αν θα επιτεπεται το καπνισμα η οχι

γενικα παραθυρακια υπαρχουν αποτι βλεπω, αλλα ειναι στο χερι του καθενος τι σκατα θα κανει

Godfath3r
18-06-2009, 10:26
@Dragonlord, πίσω απο μία εξάτμιση τρία λεπτά (αν είσαι και λιγάκι λαχανιασμένος) θα σε πείσουν...

(Ποδηλατής καπνιστής εδώ! ΤΡΟΥ εχ!)

Raven Lord
18-06-2009, 10:27
ρώτησα για πλάκα τον ιδιοκτήτη του rising (το στέκι εδώ) αν θα το κάνει καπνιστών ή μη και απλά γέλασε. :P

Godfath3r
18-06-2009, 11:18
Για ρώτα τον και σοβαρά τώρα μπάς και απαντήσει

Raven Lord
18-06-2009, 11:21
καπνίζει 2 πακέτα τη μέρα... δε νομίζω να χρειάζεται να ξαναρωτήσω :P
α, το μαγαζί είναι κάτω των 70 τ.μ.

SpiritCrusher
18-06-2009, 12:22
Αν γίνει όπως τα λέει ο πορν ανεκτό ακούγεται. Από την άλλη, αν είναι να εφαρμοστεί σε δέκα μέρες, δε θα έπρεπε να έχουν αρχίσει οι εργασίες για ειδικούς χώρους σε μαγαζιά; Μάλλον δεν το πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμοστεί αν δεν το δει. Για να δούμε.

εδειχνε στην τιβι μεγαλα μαγαζια, μπουζουκια και τετοια, που ειχαν διαφορφωσει χωρους για καπνιστες με τζαμαριες και αλλα ωραια
για μεχρι 70 τμ νομιζω οτι ειναι στο χερι του ιδιοκτητη για το αν θα επιτεπεται το καπνισμα η οχι

http://video.msn.com/video.aspx?mkt=el-GR&vid=a6fb2e10-594d-4e13-938e-313a38d619ba

4 ποστ πίσω ρε τραγελαφικοί. :-P

Tonosalata
18-06-2009, 12:25
to spirtokouto prowthei ton karkino san tropo zwhs.

Impure
18-06-2009, 13:46
Ολοι σπιρτοκουτο λοιπόν. Εμένα δεν νομίζω να μ ενοχλήσει πολύ η φάση, αλλα τώρα που το σκέφτομαι στις συναυλίες τι θα γίνει? :fear: Επίσης στη δουλειά θα πρέπει να βγαίνουμε στο δρόμο, ε θα τρώμε κανα 10λεπτο σιγουρα εκει έξω.

Abruzzi
18-06-2009, 15:51
•Στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ταξί και αγοραίων.

τι ζορι τραβανε αν αναψω τσιγαρο ενω ειμαι ο μονος επιβατης και ο ταριφας φουμαρει;

Magellan
18-06-2009, 16:20
Αν γίνει όπως τα λέει ο πορν ανεκτό ακούγεται. Από την άλλη, αν είναι να εφαρμοστεί σε δέκα μέρες, δε θα έπρεπε να έχουν αρχίσει οι εργασίες για ειδικούς χώρους σε μαγαζιά; Μάλλον δεν το πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμοστεί αν δεν το δει. Για να δούμε.

4 ποστ πίσω ρε τραγελαφικοί. :-P

ειμαι σε εταιρικο πισι και δεν μου ανοιγουν βιντεοζζζ :razz:

Dythor
18-06-2009, 16:35
@Dragonlord, πίσω απο μία εξάτμιση τρία λεπτά (αν είσαι και λιγάκι λαχανιασμένος) θα σε πείσουν...

Ποδηλάτης καπνιστής κι εδώ!

\m/

Marillion
18-06-2009, 18:57
καπνίζετε σπίτια σας και κατα προτίμηση ηλεκτρονικά τσιγάρα ή και ηλεκτρονικούς μπάφους.

Marillion
18-06-2009, 18:58
Ολοι σπιρτοκουτο λοιπόν. Εμένα δεν νομίζω να μ ενοχλήσει πολύ η φάση, αλλα τώρα που το σκέφτομαι στις συναυλίες τι θα γίνει? :fear: Επίσης στη δουλειά θα πρέπει να βγαίνουμε στο δρόμο, ε θα τρώμε κανα 10λεπτο σιγουρα εκει έξω.

ε να μην καπνίζετε για μιαμιση ώρα. αν είναι και spazzcore θα πηγαίνετε όπως πρέπει!!!

morphine
19-06-2009, 02:44

Ποδηλάτης καπνιστής κι εδώ!

\m/

γερά σύντροφοι

http://i17.photobucket.com/albums/b92/morphinechild/hanoimanwithbikesmoking.jpg

When Black Roses Bloom
19-06-2009, 02:46
to spirtokouto prowthei ton karkino san tropo zwhs.

Έτσι.

Dragonlord
29-06-2009, 00:43
Άρθρο από το Βήμα για όποιον ενδιαφέρεται:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=275735&dt=28/06/2009

Pinatero
29-06-2009, 13:45
hxZJTRhcFg4

Impure
30-06-2009, 13:26
http://www.sport-fm.gr/article/183067

Candiru
30-06-2009, 20:24
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/4856_95490342277_541147277_1835615_.jpg

atom_smasher
30-06-2009, 21:19
Πάντως για να σας τα πρηξω λιγο παραπανω εδω το οριο στα μαγαζια που μπορεις να καπνιζεις ειναι 10τμ. όλες οι τρυπες δηλαδη.

Dragonlord
30-06-2009, 21:23
Ε εντάξει τα 70 τμ είναι μεγάλη καραγκιοζιά, ουσιαστικά δηλαδή για τα σκυλάδικα είναι το μέτρο, που και πάλι με τα 2μ διαχωριστικό μισές δουλειές. Δις κάντρι ιζ κίλινγκ μι.

Tonosalata
30-06-2009, 21:24
pantws k gw exw na pw oti edw k 1 mina den exei erthei kaneis/asxolitei kaneis me to thema k gw to mono pou exw einai enas arithmos prwtokolou k prepei na anagastw na paw pali sto dimo athinaiwn na dw ti ginetai.

Dythor
30-06-2009, 21:29
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/4856_95490342277_541147277_1835615_.jpg

Σας έσκασε ο Καντιρός.

Dragonlord
30-06-2009, 21:51
Ναι, διακόσα χρόνια και ακόμα παλεύουμε με τα αυτονόητα.

Candiru
30-06-2009, 22:20
είχα διαβασει κάπου, νομίζω σε βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, ότι απαγορευόταν και στα μέρη των συνελεύσεων των επαναστατών το 21 το κάπνισμα και σοφίζονταν τρόπους να καπνίζουν ανοίγοντας τρύπες στους τοίχους από όπου τους δίναν οι υπηρέτες το τσιμπούκι και μετά φυσούσαν από εκεί τον καπνό

00i00
30-06-2009, 22:29
είχα διαβασει κάπου, νομίζω σε βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, ότι απαγορευόταν και στα μέρη των συνελεύσεων των επαναστατών το 21 το κάπνισμα και σοφίζονταν τρόπους να καπνίζουν ανοίγοντας τρύπες στους τοίχους από όπου τους δίναν οι υπηρέτες το τσιμπούκι και μετά φυσούσαν από εκεί τον καπνό

εξαιρετικη ευκαιρια να μας πεις και για της κλανιερες τις επτανησιακες...και γενικα οτι εχεις αλιευσει απο τα blog αλλων αργοσχολων αργοσχολη αιμορροιδα

SpiritCrusher
30-06-2009, 22:39
Aκόμα και στο glory hole πρωτοπόροι :thumbsup:

Candiru
30-06-2009, 23:04

εξαιρετικη ευκαιρια να μας πεις και για της κλανιερες τις επτανησιακες...και γενικα οτι εχεις αλιευσει απο τα blog αλλων αργοσχολων αργοσχολη αιμορροιδα

Κλανιολα:
Κυπριακο ενδυμα ομιαζων με σκελεα το οποιον φοριεται απο τον ανδρα κατα την διαρκεια του νυκτερινου υπνου. Στεκεται σφιχτα στη μεση και στους αστραγαλους για να συγκρατει εντος της τις κλανιες.
Η διαφυγη των αεριων (πορδων) γινεται απο ελαστικο αγωγο (λαστιχο) που ειναι συνδεδεμενο με την κλανιολα στο υψος του αφεδρωνα.
Η αλλη ακρη του λαστιχου εβγαινε εκτος του δωματιου.
Η κλανιολα ηταν απαραιτητος εξοπλισμος στην προικα της Κυπριας νυφης.

(Σε δημοπρασία στο Sotheby's του Λονδίνου)

Το επόμενο αντικείμενο της συλλογής Γλύξμπουργκ, νούμερο 324 στους καταλόγους σας, η χειροποίητη ασημένια κλανιόλα του Βασιλέως Γεωργίου του Β', κατασκευασμένη από τον οίκο Bochler (μπόχλερ) του Αμβούργου το 1894. Τιμή εκκίνησης 75000 στερλίνες

Candiru
01-07-2009, 11:17
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/lung_cancer.jpg

~ladykiller~
01-07-2009, 11:41
i aderfi mou, mou apagorepse to kapnisma mesa sto spiti, alla nta3 epidi ine anw ton 70 tetragonikwn 8a mou ftia3ei ena gialino kouti na mpenw mesa!

oloi exoume dikaioma ston karkino!

Razor
01-07-2009, 12:33
~ladykiller~ ποσο καπνιζεις την μερα?

~ladykiller~
01-07-2009, 12:38
twra logo zestis klp miso kapno tin imera, kanonika enan 25ari.

HAVOC
01-07-2009, 13:18
Hδη εχουν γινει αιτησεις απο την πλειοψηφια ιδιοκτητων μαγαζιων μεχρι 70τμ στη Σαλονικα για να μετατραπουν σε χωρους καπνιστων.

Φανταζομαι στην πορεια θα αρχισουν να αλλαζουν τις αδειες στις οποιες θα προστεθουν ειδη καπνου για τα οποια απαιτειται δοκιμη και ως εκ τουτου θα καπνιζουν και σε αλλους χωρους.

Γενικως η ολη φαση ακολουθει το αναμενομενο ο,τι κλειδωνει - ξεκλειδωνει.

Για να τοποθετηθω κι εγω και η μαλακια που με δερνει, γουσταρω το καπνισμα, αλλα οχι ασυδοτα.
Μου αρεσει η ιδεα του διαχωρισμου των χωρων, της τηρησης της ταξης για το συγκεκριμενο ζητημα, και ο σεβασμος εκατερωθεν.

Σαν πολιτικη κινηση ομως, την στιγμη που δεν υπαρχει προτεραιοτητα στην προστασια του πολιτη σε οσα τρωει, σε οσα εισπνεει καθημερινα και πολυ χειροτερα του τσιγαρου, σε αλλους ειδους ντρογκες οπως το αλκοολ που προκαλει πιο αμεσες τραγωδιες,
και τη στιγμη που υπαρχουν τεραστια οικονομικα συμφεροντα απο την φορολογια στα προιοντα,
ξερναω και καπου γουσταρω νομοτυπες κινησεις που θα γινουν ως απαξιωση στην υποκρισια και την υστερια της απαγορευσης.

Στο νησι για καμποσα χρονια ειχαμε προσαρμοστει ομορφα στο οτι θα καπνιζουμε εκει που επιτρεπεται.
(Και μιλαμε για μια χωρα που τη δεκαετια του 70 καπνιζες παντου, αλογιστα και καβλωμενα ακομη και μεσα σε πολυκαταστηματα, ακομη και στα πανεπιστημια και τις συγκοινωνιες.)
Μετα την ολικη απαγορευση στην Ιρλανδια, ακολουθησε και η Αγγλια. Τωρα διαβολικη συμπτωση θα το πω, μην ειμαι κακεντρεχης, αλλα συνεπεσε με την αλλαγη στην κατηγοριοποιηση της κανναβης σε class που δεν διωκεσαι ποινικα για προσωπικη χρηση και κατοχη.
Και οκ, εζησα το πανεμορφο να μην ενοχλουμαι απο καπνο τσιγαρου και να την ακουω γλυκα απο το λιβανι.
Nice ετσι?

cloud
01-07-2009, 13:37
Δλδ τα clubs, που στην πλειονότητα τους είναι άνω των 70 τ.μ., θα γίνουν μη-καπνίζοντων;

~ladykiller~
01-07-2009, 13:38
ante pali, afou ipame 8a iparxei gialino kouti ipsous 2 metrwn me e3aerismo

Candiru
01-07-2009, 14:03
http://img514.imageshack.us/img514/4668/captsgecnc5107110319144.jpg

πολύ φροϋδικών νοημάτων καμπάνια

Dythor
01-07-2009, 14:26
Σαν πολιτικη κινηση ομως, την στιγμη που δεν υπαρχει προτεραιοτητα στην προστασια του πολιτη σε οσα τρωει, σε οσα εισπνεει καθημερινα και πολυ χειροτερα του τσιγαρου, σε αλλους ειδους ντρογκες οπως το αλκοολ που προκαλει πιο αμεσες τραγωδιες,
και τη στιγμη που υπαρχουν τεραστια οικονομικα συμφεροντα απο την φορολογια στα προιοντα,
ξερναω και καπου γουσταρω νομοτυπες κινησεις που θα γινουν ως απαξιωση στην υποκρισια και την υστερια της απαγορευσης.

Τώρα λοιπόν που είναι εκφρασμένη γλυκανάλατα για να δούμε πόσοι θα κράξουν αυτή την άποψη. Όσους μ' έκραξαν κάποιες σελίδες πριν λογικά τους περιμένω ε.

Candiru
01-07-2009, 14:30
Την λύση την βρήκε ο πιτσιρίκος:

Στις τουαλέτες των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων επιτρέπεται το κάπνισμα – οι τουαλέτες είναι ιδιωτικός χώρος γιατί δεν πάμε όλοι μαζί. Θα πηγαίνετε λοιπόν και θα κλείνεστε στις τουαλέτες και θα καπνίζετε με την ησυχία σας. Αντί να κλείνετε πρώτο τραπέζι πίστα, θα κλείνετε μια τουαλέτα. Θα βάζετε και το μπουκάλι με το ουίσκι πάνω στο καζανάκι και θα την περνάτε φίνα. Θα κλειδώνεστε μέσα στην τουαλέτα και, αν κάνει ντου η αστυνομία, θα πετάτε τα τσιγάρα στη λεκάνη, θα τραβάτε το καζανάκι και θα κάνετε τους ανήξερους.

sabbattack
01-07-2009, 14:42
den kserw an prepei na pe8aneis esy h o pitsirikos.

SpiritCrusher
01-07-2009, 16:12

Τώρα λοιπόν που είναι εκφρασμένη γλυκανάλατα για να δούμε πόσοι θα κράξουν αυτή την άποψη. Όσους μ' έκραξαν κάποιες σελίδες πριν λογικά τους περιμένω ε.

Σοβαρέψου.

Dragonlord
01-07-2009, 18:02
@havoc: συνειδοτοποιείς ότι λες πως γουστάρεις που η κυβέρνηση αποδεικνύει από μόνη της ότι υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για την υγεία σου ΚΑΙ στο θέμα του τσιγάρου όπως και στα υπόλοιπα; Δε γίνεται από κάποιον εξωγενή παράγοντα η "απαξίωση στην υποκρισία", η απαγόρευση και η απαξίωσή της έρχονται από τον ίδιο θεσμό, άρα είναι ένα πράγμα, είναι απλώς μία υποκριτική, μερικώς αυτοαναιρούμενη απαγόρευση. Όπως και να έχει, τουλάχιστον σε γραφεία κλπ θα γλιτώσει πολύς κόσμος, κάτι είναι κι αυτό, απλά κλασικά μισές δουλειές.

funishment
01-07-2009, 20:12
Λοιπόν.

Ρεπορτάζ στις ειδήσεις των 7 για την πρώτη μέρα απαγόρευσης του καπνίσματος.

Οι καπνιστές αναγκάστηκαν να βγουν στα πεζοδρόμια έξω από τις δουλειές τους να καπνίσουν, τα πεζοδρόμια γέμισαν γόπες, το περιβάλλον κινδυνεύει, σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα.

Μια γκομενίτσα σε μια καφετερί είπε ότι το νέο μέτρο την καταπιέζει και ότι είναι άδικο. Ο κόσμος περισσότερο από τους καταστηματάρχες, φοβάται ότι τα μαγαζιά θα φαλιρίσουν. Γιατί όπως είπε κι ένας χαριτωμένος καπνιστής. Αν ήταν να πιω απλά καφέ καθόμουν και σπίτι μου.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι πρέπει να τους πάρουν όλους αυτούς που θεωρούν ότι θίγεται η προσωπική τους ελευθερία και επιμένουν ότι έχουν δίκιο, να τους βάλουν σε ένα κλειστό χώρο όπου θα είναι στριμωγμένοι ωσάν σαρδέλαι, να τους δώσουν όσα πακέτα τραβάει η ψυχή τους, να τα καπνίσουν όλα, παράλληλα να δείχνουν σε βίδεογουολζ σαπισμένα πλεμόνια, παιδάκια από το μπαγκλαντές, την ουγκάντα και την γκάνα με τυμπανισμό, τραπέζια γεμάτα με πιάτα μπάμιες και ρεβύθια, και ιβέντσουαλι να πεθάνουν από δηλητηρίαση/αναθυμιάσεις/σοκ.

Θάνατος στα εξαρτημένα ζώα.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΠΟΧΑΛΗ ΣΟΥ.

~ladykiller~
01-07-2009, 20:15
re ante gamisou

antimusic
01-07-2009, 20:16
αρμόδιος για τους ελέγχους είναι κάποιος κύριος σαμπατακάκης. δεν κάνω πλάκα. αφτοί είστε. i rest my case.

FIXXXER
01-07-2009, 20:19
Ας μου εξηγησει καποιος καπνιστης ομορφα πως γινεται να το θεωρει αναφαιρετο δικαιωμα του να καπνιζει οπου γουσταρει.

Abruzzi
01-07-2009, 20:21
Θάνατος στα εξαρτημένα ζώα.

...

funishment
01-07-2009, 20:23
Το μόνο που σας δικαιολογεί είναι το ίδιο το στάτους της εξάρτησης, αλλά μεγάλα παιδιά είστε, grow the fuck up.

Abruzzi
01-07-2009, 20:24
σου ευχομαι ποτε να μην αποκτησεις καμια εξαρτηση

01-07-2009, 20:25
Σίγουρα έχει, όπως οι περισσότεροι από μας, αλλά τουλάχιστον δεν ενοχλεί/βλάπτει τους άλλους.

Abruzzi
01-07-2009, 20:26
δε σταθηκα εκει

KillTheTurks
01-07-2009, 20:27
Εντάξει, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Επιβιώσαμε σήμερα. Τον χειμώνα δεν ξέρω τι θα κάνουμε, αλλά θα βρεθεί κάποια λύση... :smile:

01-07-2009, 20:28
Καμία σημασία δεν έχει, εκεί στεκόμαστε εμείς οι μη-καπνιστές!

funishment
01-07-2009, 20:28
Ε κι εγώ μου το εύχομαι tbh, αλλά τι σκατά γαμώ, τόσοι το έχουν κόψει, δεν νομίζω ότι είναι τόσο αδύνατο.

Και δεν τα βάζω με τους καπνιστές εν γένει, αλλά με αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν απλά να κάνουν ότι γουστάρουν, και μάλιστα το εντάσσουν αυτό στο αστείο που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα.

Και φυσικά μετά από αυτό πέφτουμε στη λούμπα του "κι εμένα είναι δικαίωμά μου να μην αναπνέω τον καπνό σου" and so the story goes.

Candiru
01-07-2009, 20:31
αυτές τις μέρες με τον φασισμό της κυβέρνησης απέναντι στους καπνιστές κοντεύουμε να ξεχάσουμε τον φασισμό του καπνιστή απέναντι σε εμάς τους άκαπνους

FIXXXER
01-07-2009, 20:32
Δεν ειναι λουμπα, το "καπνιζω οπου γουσταρω" ειναι απλα καθυστερημενο, το "δε γουσταρω τον καπνο σου στη μαπα μου" ειναι απλα φυσιολογικο που το λενε και οι υγιεις καπνιστες, οπως οι περισσοτεροι φιλοι/φιλες μου που σιχαινονται κι αυτοι/αυτες την μυρωδια του καπνου, απλα δε μπορουν να το κοψουν. Κοινως, μην το παρακανετε οι αντικαπνιστες, ο Αμπρουτζι δε φταιει σε τιποτα.

Candiru
01-07-2009, 20:32
.....Αυτός λοιπόν είχε όλα τα πάθη˙ μα τα’κοψε όλα, με το σπαθί. Κάπνιζε σα φουγάρο˙ ένα πρωί σηκώθηκε, πήγε στο χωράφι ν’αλετρίσει, έφτασε, ακούμπησε στο φράχτη, έχωσε, θεριακλής όπως ήταν, με λαχτάρα το χέρι του στη ζώνη, να βγάλει την καπνοσακούλα, να στρίψει ένα τσιγάρο πριν πιάσει δουλειά. Τραβάει την καπνοσακούλα, άδεια, πανί με πανί˙ είχε ξεχάσει να την γεμίσει στο σπίτι.»

Άφρισε από το κακό του, μούγκρισε˙ και μονομιάς, μ’ένα πήδο, στράφηκε πίσω κι άρχισε να τρέχει κατά το χωριό˙ τον είχε, βλέπεις, κυριέψει το πάθος.

Μα ξαφνικά, εκεί που’τρεχε – ο άνθρωπος σου λέω είναι μυστήριο – στάθηκε, ντράπηκε, έβγαλε την καπνοσακούλα, την έκανε με τα δόντια του χίλια κομάτια και την τσαλαπάτησε λυσσασμένος»-Άτιμη, άτιμη! μούγκριζε˙ πουτάνα!»Κι από την ώρα εκείνη, σε όλη του τη ζωή, δεν έβαλε τσιγάρο στο στόμα του.»

Έτσι κάνουν τα παλικάρια, αφεντικό˙ καληνύχτα!

Απόσπασμα από τον '΄Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" του Νίκου Καζαντζάκη.

KillTheTurks
01-07-2009, 20:38
Πω ρε φίλε... τι μου θύμισες! Εύγε

funishment
01-07-2009, 20:42
Δεν ειναι λουμπα, το "καπνιζω οπου γουσταρω" ειναι απλα καθυστερημενο, το "δε γουσταρω τον καπνο σου στη μαπα μου" ειναι απλα φυσιολογικο που το λενε και οι υγιεις καπνιστες, οπως οι περισσοτεροι φιλοι/φιλες μου που σιχαινονται κι αυτοι/αυτες την μυρωδια του καπνου, απλα δε μπορουν να το κοψουν. Κοινως, μην το παρακανετε οι αντικαπνιστες, ο Αμπρουτζι δε φταιει σε τιποτα.

Μπαρντόν αν φάνηκε ότι επιτίθεμαι σε οποιονδήποτε, ξαναλέω ότι δεν τα βάνω με τους καπνιστές όλου του κόσμου, μόνο με τους λωβοτομημένους και χωρίς ίχνος λογικής θεριακλήδες.

pitchfork
01-07-2009, 21:43
άλλα έλεγες στο ποστ σου της προηγούμενης σελίδας βλακάκο

den kserw an prepei na pe8aneis esy h o pitsirikos.

Ρητορική ερώτηση φαντάζομαι.

pitchfork
01-07-2009, 21:45
double post

ps: Θα καπνίζω όπου γουστάρω και σ όποιον αρέσει. Έξω από τις δουλειές μας και τα κτίρια όλοι για τσιγάρο, ας δουλευουν οι μαλάκες. και στις τρέντυ καφετέριες πάλι οι μαλάκες να ποηγαίνουν, εμείς σπίτι με τη παρέα μας.

Raven Lord
01-07-2009, 21:48

Μπαρντόν αν φάνηκε ότι επιτίθεμαι σε οποιονδήποτε, ξαναλέω ότι δεν τα βάνω με τους καπνιστές όλου του κόσμου, μόνο με τους λωβοτομημένους και χωρίς ίχνος λογικής θεριακλήδες.

ναι ρε, κι εγώ είμαι αντίθετος με τα ημί-μετρα που υποτίθεται θα εφαρμοστούν (άσε που το βράδυ με το ποτό, μπορεί να στρίψω και κανα τσιγάρο), αλλά τα επιχειρήματα που ακούω όλο αυτό τον καιρό από φίλους μου καπνιστές, είναι τουλάχιστο γελοία. φασισμός λέει, δικαίωμα στο τσιγάρο, να κόψεις κ εσύ το ποτό μου λένε κτλ. και δεν είμαι κανας αντικαπνιστής ολκής. :?

funishment
01-07-2009, 21:58
άλλα έλεγες στο ποστ σου της προηγούμενης σελίδας βλακάκο

Χου μι;

Dythor
01-07-2009, 22:02
Ας μου εξηγησει καποιος καπνιστης ομορφα πως γινεται να το θεωρει αναφαιρετο δικαιωμα του να καπνιζει οπου γουσταρει.

Οδηγείς; Χρησιμοποιείς ερκοντίσιο; Αν ναι, μου φαίνεται απίστευτο το ότι θεωρείς αναφαίρετο δικαίωμά σου να τα χρησιμοποιείς όποτε και όπου γουστάρεις (καλά λίγο δύσκολο το δεύτερο με το ερκοντίσιο).

Για πες.

Dragonlord
01-07-2009, 22:09
Πολύ πετυχημένος παραλληλισμός
:thumbsup:

Dythor
01-07-2009, 22:11
Σε παραπέμπω σε ΠΟΣΤΑΡΑ πέντε σελίδες πιο πίσω.

FIXXXER
01-07-2009, 22:15
Dythor, αυτου του ειδους τα επιχειρηματα ειναι τα χειροτερα και τα απεχθανομαι περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο. Αν το αναλυσουμε σε βαθος, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κανω γαμαει τον διπλανο μου, γιατι τα γονιδια μου και τα ενστικτα μου με υποχρεωνουν να κοιταω το δικο μου συμφερον και την επιβιωση μου. Αυτο ειναι ΑΛΛΗ κουβεντα που πρεπει να γινει σε αλλο τοπικ. Υπαρχει μια ασφαλης ισορροπια συμφωνα με την οποια και τα αυτοκινητα και τα ερκοντισια και ολα αυτα δε θα αποτελουσαν οξυ προβλημα για το περιβαλλον, εχθες εδινα το μαθημα Περιβαλλον και Αναπτυξη φορ φακς σεικ. Αλλα ακομα κι αυτα, ειναι ελαχιστα σε σχεση με τα εργοστασια και το 1% της βιομηχανιας της Αμερικης για παραδειγμα, που γαμαει τα παντα και δε νοιαζεται. Τι σχεση μπορει να εχει αυτο με τον μαλακα καπνιστη που ειναι διπλα μου, φυσαει τον καπνο του στη μαπα μου και μετα μου λεει κιολας "ειναι δικαιωμα μου να το κανω"? Δηλαδη χωρις πλακα, τι λογικη ειναι αυτη?

Dragonlord
01-07-2009, 22:16
Σε παραπέμπω σε ΠΟΣΤΑΡΑ πέντε σελίδες πιο πίσω.
Ελπίζω να μην εννοείς αυτό με τα αυτοκίνητα ε

Dythor
01-07-2009, 22:24
Χρήστη FIXXXER, ό,τι σου φαίνεται εσένα σαν λογική κατανάλωση για να εξυπηρετείς ανάγκες που για τα δικά σου (πάλι) μέτρα θα ήταν εξοντωτικό να ικανοποιείς αλλιώς δεν σημαίνει ότι είναι αβλαβές για το περιβάλλον. Ακόμα κι έτσι να είναι όμως ας οριστεί για τα πάντα ένα συγκεκριμένο μέτρο κατανάλωσης που να ανταποκρίνεται σ' αυτή την ισορροπία που αναφέρεις. Αλλιώς είναι φασισμός η μονομερής αντιμετώπιση, μ;

Το τελευταίο σου επιχείρημα δεν το κατάλαβα. Μπορώ να απαντήσω κι εγώ αντίστοιχα: "ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΜΑΚΣΙΑ ΤΡΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΤΡΩΤΕ ΤΣΙΠΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΡΚΟΝΤΙΣΙΑ μου 'χετε γαμήσει το περιβάλλον, τι σας πειράζω εγώ που φουμάρω το τσιγαράκι μου;", δεν καταλήγει κάπου.

Α, και όποιος πιστεύει ότι αυτοί οι αντικαπνιστικοί νόμοι εφαρμόζονται στα πλαίσια κάποιας κοινωνικής πρόνοιας για τον πολίτη και δεν πηγάζουν από κρατικά οικονομικά συμφέροντα είναι καθυστερημένος.

FIXXXER
01-07-2009, 22:24
Προτεινω να καθιερωθει ως μετρο των καπνιστων εναντια στους αντικαπνιστες η υπαρξη αναμμενων αυτοκινητων σε καθε χωρο κλειστο μεχρι 70 τετραγωνικων μετρων, το οποιο μαλιστα θα εχει να περασει ΚΤΕΟ 10 χρονια, οπως επισης και η τοποθετηση της εξοδου των αεριων ρυπων του aircondition ακριβως διπλα στη μπαρα σε καθε μπαρακι, ετσι ωστε οταν ο μη καπνιστης παραγγελνει μπυρα να του ερχεται στη μαπα ο ζεστος αερας με την ωραια μυρωδια. Επισης, για χωρους μεγαλυτερους των 70 τετραγωνικων θα υπαρχει περιοχη η οποια θα περιεχει ολα τα παραπανω και χωρισμενος με γυαλι μεχρι πανω θα βρισκεται ο Καντιρου ο οποιος θα κανει διαλεξη στους αντικαπνιστες για τα υπολοιπα περιβαλλοντικα προβληματα. Στις μεγαλες γιορτες θα χωνει κι ενα μικρο ψαρακι Καντιρου στον κωλο καθε αντικαπνιστη. Ευχαριστω.

Dythor
01-07-2009, 22:25
Σε νίκησα.

FIXXXER
01-07-2009, 22:27
Μπραβο, πηγαινε τωρα και στο τοπικ για τις εκτρωσεις και γραψε κατι του στυλ "ναι αλλα το παρανομο παρκαρισμα εμενα με ενοχλει".

HAVOC
01-07-2009, 22:27
@havoc: συνειδοτοποιείς ότι λες πως γουστάρεις που η κυβέρνηση αποδεικνύει από μόνη της ότι υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για την υγεία σου ΚΑΙ στο θέμα του τσιγάρου όπως και στα υπόλοιπα; Δε γίνεται από κάποιον εξωγενή παράγοντα η "απαξίωση στην υποκρισία", η απαγόρευση και η απαξίωσή της έρχονται από τον ίδιο θεσμό, άρα είναι ένα πράγμα, είναι απλώς μία υποκριτική, μερικώς αυτοαναιρούμενη απαγόρευση. Όπως και να έχει, τουλάχιστον σε γραφεία κλπ θα γλιτώσει πολύς κόσμος, κάτι είναι κι αυτό, απλά κλασικά μισές δουλειές.

Oχι, δεν γουσταρω που ακομη και για ενα απλο ζητημα πεφτει δουλεμα.
Ξερναω ειπα που ακομη και γι'αυτο δεν μπορουμε να τηρησουμε μερικα μετρα και να ειναι ολοι ευχαριστημενοι.
Γουσταρω με οσους δεν μασανε το παραμυθι οτι ειναι για το καλο τους, και θα αντιπαρερχονται τα ημιμετρα με νομοτυπες διαδικασιες, ακριβως για να δειξουν τη μαλακια του πραγματος. Προσεξε με, δεν αναφερομαι στα ζωα που θα βρισκουν νομοπαραθυρα για να ενοχλουν.

Custom User
01-07-2009, 22:28
Σήμερα μας έγινε η πρώτη παρατήρηση για κάπνισμα μέσα σε σουβλατζίδικο. Επιτέλους :touched:

KillTheTurks
01-07-2009, 22:31
Υπάρχουν τύποι, κατά του μέτρου, που προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν θα "πιάσει", προσπαθούν να ανάψουν τσιγάρο παντού! :shock:

FIXXXER
01-07-2009, 22:33
Τι περιεργο!
Δε μου κανει εντυπωση, εδω υπαρχουν τυποι που προωθουν το μισος αναμεσα σε δυο εθνη!

Dragonlord
01-07-2009, 22:34
Χρήστη FIXXXER, ό,τι σου φαίνεται εσένα σαν λογική κατανάλωση για να εξυπηρετείς ανάγκες που για τα δικά σου (πάλι) μέτρα θα ήταν εξοντωτικό να ικανοποιείς αλλιώς δεν σημαίνει ότι είναι αβλαβές για το περιβάλλον. Ακόμα κι έτσι να είναι όμως ας οριστεί για τα πάντα ένα συγκεκριμένο μέτρο κατανάλωσης που να ανταποκρίνεται σ' αυτή την ισορροπία που αναφέρεις. Αλλιώς είναι φασισμός η μονομερής αντιμετώπιση, μ;

Το τελευταίο σου επιχείρημα δεν το κατάλαβα. Μπορώ να απαντήσω κι εγώ αντίστοιχα: "ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΜΑΚΣΙΑ ΤΡΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΤΡΩΤΕ ΤΣΙΠΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΡΚΟΝΤΙΣΙΑ μου 'χετε γαμήσει το περιβάλλον, τι σας πειράζω εγώ που φουμάρω το τσιγαράκι μου;", δεν καταλήγει κάπου.

Α, και όποιος πιστεύει ότι αυτοί οι αντικαπνιστικοί νόμοι εφαρμόζονται στα πλαίσια κάποιας κοινωνικής πρόνοιας για τον πολίτη και δεν πηγάζουν από κρατικά οικονομικά συμφέροντα είναι καθυστερημένος.
Καλά. Καταρχάς αυτός που έχει αμάξι 3000 κυβικών πληρώνει το αντίστοιχο "πρόστιμο", που είναι τα τέλη κυκλοφορίας (αλλά και οι φόροι μέσω των καυσίμων), όπως ακριβώς κι ένας παραβάτης του αντικαπνιστικού νόμου θα πληρώσει. Γι'αυτό και τα υβριδικά πχ δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας. Κατά τα άλλα, είναι απείρως πιο έμμεσος ο τρόπος που θίγεται η υγεία σου μέσω ενός αυτοκινήτου ή ερκοντίσον από ό,τι μέσω του τσιγάρου σε κλειστό χώρο. Αν θες, μπορείς να το παρομοιάσεις με το τσιγάρο σε οποιονδήποτε χώρο, όλα στο περιβάλλον καταλήγουν, οπότε ναι, αν εσύ νομίζεις ότι έχεις δικαίωμα να καπνίζεις στο σπίτι σου και να μολύνεις το περιβάλλον, τότε έχω κι εγώ δικαίωμα να βάζω ερκοντίσον.
Για το τελευταίο, στ'αρχίδια μας, το ότι έχει οικονομικό συμφέρον το κράτος να μην περιθάλπτει ενεργητικούς και παθητικούς καπνιστές μόνο ευτύχημα είναι. Ευτυχώς δηλαδή που έχουν και κοινά συμφέροντα το κράτος και η υγεία μας και το πρώτο υπερασπίζεται τη δεύτερη. Δηλαδή αντί να μείνεις στο ότι αυτό το πράγμα κάνει ΤΟΣΟ κακό στην υγεία των πολιτών που ζημιώνει το κράτος και τις ασφαλιστικές, σε νοιάζει ο λόγος της απαγόρευσης. Γιατί αν δε γίνει από την αγάπη του κράτους (χμ, οκ) πρέπει να είμαστε αντίθετοι. Ναι ρε μουνιά, θα ψοφάμε από καρκίνο για να φαληρήσει το ΙΚΑ, χοχο, θα σας δείξουμε εμείς.

Dragonlord
01-07-2009, 22:36
Ξερναω ειπα που ακομη και γι'αυτο δεν μπορουμε να τηρησουμε μερικα μετρα και να ειναι ολοι ευχαριστημενοι.
Γουσταρω με οσους δεν μασανε το παραμυθι οτι ειναι για το καλο τους, και θα αντιπαρερχονται τα ημιμετρα με νομοτυπες διαδικασιες, ακριβως για να δειξουν τη μαλακια του πραγματος. Προσεξε με, δεν αναφερομαι στα ζωα που θα βρισκουν νομοπαραθυρα για να ενοχλουν.
Εχμ, δε νομίζω ότι με το να κάνεις κακό στον εαυτό σου και στους γύρω σου, ακόμα και με νομότυπες διαδικασίες, "δείχνεις τη μαλακία του πράγματος", μάλλον μόνο τη δική σου δείχνεις. Βλέπε και το τέλος του αποπάνω ποστ μου.

HAVOC
01-07-2009, 22:43
Εχμ, δε νομίζω ότι με το να κάνεις κακό στον εαυτό σου και στους γύρω σου, ακόμα και με νομότυπες διαδικασίες, "δείχνεις τη μαλακία του πράγματος", μάλλον μόνο τη δική σου δείχνεις. Βλέπε και το τέλος του αποπάνω ποστ μου.

Πω, ξεκολλα λιγο, δεν θελω το κακο σου, θελω ενα χωρο οπου να μπορω να κανω κακο στον εαυτο μου χωρις να σε ενοχλω.
Δεν θα βγω στους δρομους μεθυσμενη/φτιαγμενη με αυτοκινητο να σου γαμησω τα πρεκια, δεν παραγω βιομηχανικους ρυπους, ψαχνω να βρω καθαρο νερακι να ποτισω τα λαχανικα μου που τρωνε τη βρωμα, τα λιπασματα και το σκατονερο των γυρω μου καθημερινα, φτιαχνω smart home και παρακολουθω τα ενεργειακα σεμιναρια μου τακτικως, δεν χρησιμοποιω αυτοκινητο στις μετακινησεις μου, για πυρηνικα ουτε λογος, λοιπον, θελω οταν πινω καφε να κανω 2-3 γαμημενα τσιγαρα. Οχι στη μαπα σου, εννοειται.
Α, εχω και καλη ασφαλεια, δεν θα σε απασχολησει και ο καρκινος μου.

Amnesiac.
01-07-2009, 22:45
Να σηκώσεις την κωλάρα σου να βγεις έξω απτην καφετέρια να καπνίσεις. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ειδικά αν βαριέσαι εκεί που είσαι, είναι και τέλεια δικαιολογία για να αποχωρήσεις.

KillTheTurks
01-07-2009, 22:46
Έχουμε και εμείς οι καπνιστές δικαιώματα. Απλά σταματάνε εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των μη-καπνιστών...

Dragonlord
01-07-2009, 22:50
Πω, ξεκολλα λιγο, δεν θελω το κακο σου, θελω ενα χωρο οπου να μπορω να κανω κακο στον εαυτο μου χωρις να σε ενοχλω.
Δεν θα βγω στους δρομους μεθυσμενη/φτιαγμενη με αυτοκινητο να σου γαμησω τα πρεκια, δεν παραγω βιομηχανικους ρυπους, ψαχνω να βρω καθαρο νερακι να ποτισω τα λαχανικα μου που τρωνε τη βρωμα, τα λιπασματα και το σκατονερο των γυρω μου καθημερινα, φτιαχνω smart home και παρακολουθω τα ενεργειακα σεμιναρια μου τακτικως, δεν χρησιμοποιω αυτοκινητο στις μετακινησεις μου, για πυρηνικα ουτε λογος, λοιπον, θελω οταν πινω καφε να κανω 2-3 γαμημενα τσιγαρα. Οχι στη μαπα σου, εννοειται.
Μα δεν είμαι κατά των χωριστών χώρων, όταν γίνονται σωστά. Πχ αυτό με τα δύο μέτρα χώρισμα είναι γελοίο. Επίσης είμαι κατά των μαγαζιών μόνο για καπνίζοντες, ειδικά όταν το όριο είναι τόσο μεγάλο (70 τμ), θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να πάω σε όποιο μαγαζί θέλω χωρίς να πάθω καρκίνο, όπως έχω το δικαίωμα να μην τρώω πόρτα και να μη μου σερβίρουν μπόμπες. Απλά πράγματα. Αν κάποιο μαγαζί είναι πολύ μικρό για να έχει ειδικό χώρο για τσιγάρο, ας κάνουν οι καπνιστές υπομονή ή ας πάνε σε μεγαλύτερο μαγαζί με χώρο. Αυτοί έχουν την ενοχλητική συνήθεια, είναι αυτονόητο για μένα ότι αυτοί θα κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Ούτε μισώ τους καπνιστές ούτε θέλω να πεθάνουν ούτε τίποτα.

HAVOC
01-07-2009, 22:51
Να σηκώσεις την κωλάρα σου να βγεις έξω απτην καφετέρια να καπνίσεις. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ειδικά αν βαριέσαι εκεί που είσαι, είναι και τέλεια δικαιολογία για να αποχωρήσεις.

H κωλαρα μου δεν εχει τετοια προβληματα. Μια χαρα παντα σεβοταν τους χωρους που μπορουσε η δεν μπορουσε να καπνισει.
Αλλα τη στιγμη που μπορουνε ολοι να εχουν το χωρο τους,
δεν κοιτατε λιγο τις δικες σας κωλαρες οταν κατεβαζουν μπυρονια και μετα βγαινουν με αυτοκινητα στους δρομους?
Ποτε ηταν η τελευταια φορα που ξεσηκωθηκατε για τα αλκοτεστ? Που κανατε καμπανιες και υστεριες για την ασφαλεια στο δρομο?
Θυμαμαι κλαμα για τα παιδακια στα Τεμπη, δεν σας ειδα να κινητοποιηστε για τις νταλικες.
Με τετοια ξερναω, οχι με το να βγω εξω να κανω το τσιγαρο μου.

00i00
01-07-2009, 22:52
ηρεμισε Havoc...και δειξε κωλαρα

Dragonlord
01-07-2009, 22:54
H κωλαρα μου δεν εχει τετοια προβληματα. Μια χαρα παντα σεβοταν τους χωρους που μπορουσε η δεν μπορουσε να καπνισει.
Αλλα τη στιγμη που μπορουνε ολοι να εχουν το χωρο τους,
δεν κοιτατε λιγο τις δικες σας κωλαρες οταν κατεβαζουν μπυρονια και μετα βγαινουν με αυτοκινητα στους δρομους?
Ποτε ηταν η τελευταια φορα που ξεσηκωθηκατε για τα αλκοτεστ? Που κανατε καμπανιες και υστεριες για την ασφαλεια στο δρομο?
Θυμαμαι κλαμα για τα παιδακια στα Τεμπη, δεν σας ειδα να κινητοποιηστε για τις νταλικες.
Με τετοια ξερναω, οχι με το να βγω εξω να κανω το τσιγαρο μου.
Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βρεις αρκετά ποστ μου όπου βρίζω για τις νταλίκες που υποτίθεται ότι δε θα κυκλοφορούσαν σαββατοκύριακα, για την εθνική κορίνθου-πατρών, και χτες ή προχτές για τους καθυστερημένους που προσπερνούν από δεξιά. Δεν είναι απαραίτητο όσοι είναι αντικαπνιστές να μη νοιάζονται για όλα αυτά, όπως πχ μπορεί και κάποιος να είναι φανατικά υπέρ του αλκοτέστ αλλά και του καπνίσματος παντού.

HAVOC
01-07-2009, 22:55
Μα δεν είμαι κατά των χωριστών χώρων, όταν γίνονται σωστά. Πχ αυτό με τα δύο μέτρα χώρισμα είναι γελοίο. Επίσης είμαι κατά των μαγαζιών μόνο για καπνίζοντες, ειδικά όταν το όριο είναι τόσο μεγάλο (70 τμ), θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να πάω σε όποιο μαγαζί θέλω χωρίς να πάθω καρκίνο, όπως έχω το δικαίωμα να μην τρώω πόρτα και να μη μου σερβίρουν μπόμπες. Απλά πράγματα. Αν κάποιο μαγαζί είναι πολύ μικρό για να έχει ειδικό χώρο για τσιγάρο, ας κάνουν οι καπνιστές υπομονή ή ας πάνε σε μεγαλύτερο μαγαζί με χώρο. Αυτοί έχουν την ενοχλητική συνήθεια, είναι αυτονόητο για μένα ότι αυτοί θα κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Ούτε μισώ τους καπνιστές ούτε θέλω να πεθάνουν ούτε τίποτα.

Δεν διαφωνω σε κατι.
Και τα παρατραγουδα στο αντιθετο ακρο νομιζω ειναι αναμενομενα πριν ερθει ισορροπια.
Εχω αρκετο κοσμο αυτη την περιοδο που μου ζηταει προτασεις για καταστηματα.
Θα δουμε πως θα εξελιχθει το πραγμα.
Αλλα οπως και να χει, στοιχιζει, και αν δεν υπηρχει η ελληνικη ατιμωρησια θα ειχαν ολοι προετοιμαστει καταλληλα, γιατι νομοθεσια υπηρχε απο την εποχη των ολυμπιακων.
Απλως τωρα ειπαν να εφαρμοστει και κατι, και αντι να κοιτανε την ουσια, την καταλληλη διαμορφωση χωρων, οι μεν ιδιοκτητες δεν θελουν να σκασουν φραγκα για εξαερισμο, και οι δε ρουφιανοι πανε για εισπραξεις απο προστιμα και καταγγελιες.

Amnesiac.
01-07-2009, 22:56
Λολ βρήκες και το σωστό παράδειγμα πανάθεμα σε. Είμαι εντελώς υπέρ των αλκοτέστ και δεν έχει τύχει ποτέ να πιω πάνω από 2 μπύρες και να οδηγήσω.

Το κόνσεπτ είναι αυτό που είπε ο Ντράγκονλορντ : Εμείς έχουμε την κακή συνήθεια και από τη στιγμή που βλάπτει τους άλλους εμείς κάνουμε τις υποχωρήσεις. Είναι εντελώς απλό το πράγμα.

Μακάρι να αποκτήσουν οι καφετέριες "κλουβιά" που θα είναι όντως απομονωμένα από τον κυρίως χώρο, προτιμώ καιγω να καπνίζω από το να μη καπνίζω όταν πίνω καφέ, αλλά ρε πούστη μου δικό μου είναι το πρόβλημα.

HAVOC
01-07-2009, 23:00
Λολ βρήκες και το σωστό παράδειγμα πανάθεμα σε. Είμαι εντελώς υπέρ των αλκοτέστ και δεν έχει τύχει ποτέ να πιω πάνω από 2 μπύρες και να οδηγήσω.

Το κόνσεπτ είναι αυτό που είπε ο Ντράγκονλορντ : Εμείς έχουμε την κακή συνήθεια και από τη στιγμή που βλάπτει τους άλλους εμείς κάνουμε τις υποχωρήσεις. Είναι εντελώς απλό το πράγμα.

Μακάρι να αποκτήσουν οι καφετέριες "κλουβιά" που θα είναι όντως απομονωμένα από τον κυρίως χώρο, προτιμώ καιγω να καπνίζω από το να μη καπνίζω όταν πίνω καφέ, αλλά ρε πούστη μου δικό μου είναι το πρόβλημα.

Στην ουσια λεω:
Kανενα μετρο δεν εχει νοημα οταν εστιαζει σε εισπραξεις και οικονομικα συμφεροντα, και οταν εστω και ημιτελως δεν τηρειται και επικρατει ατιμωρησια.
Δεν ειπα πουθενα να ενοχλω τον κοσμο με τον καπνο μου, αλλα να γινει σωστη διαμορφωση χωρων.
Δεν ειπα πουθενα να μην γινεται αλκοτεστ, αλλα οχι οταν εχουν κεφια για χαρτζηλικια τα νουμερα.
Καλα τα μνημοσυνα και τα εικονοστασια στο δρομο, αλλα δεν ειδα πουθενα να φτιαχνουν το δρομο και τους νταλικεριδες να αλλαζουν σημαντικα συμπεριφορα.
Κ.ο.κ.

Και εκεινο που στην τελικη με ενοχλει, ειναι η επικρατουσα υστερια και η εκαστοτε υστερια με κατι που αναγουμε σε θεμα των ημερων,
και μετα στη γαμημενη χωρα μας στη ληθη. Αυτοι ειμαστε.

Dragonlord
01-07-2009, 23:04
Στην ουσια λεω:
Kανενα μετρο δεν εχει νοημα οταν εστιαζει σε εισπραξεις και οικονομικα συμφεροντα, και οταν εστω και ημιτελως δεν τηρειται και επικρατει ατιμωρησια.
Δεν ειπα πουθενα να ενοχλω τον κοσμο με τον καπνο μου, αλλα να γινει σωστη διαμορφωση χωρων.
Δεν ειπα πουθενα να μην γινεται αλκοτεστ, αλλα οχι οταν εχουν κεφια για χαρτζηλικια τα νουμερα.
Καλα τα μνημοσυνα και τα εικονοστασια στο δρομο, αλλα δεν ειδα πουθενα να φτιαχνουν το δρομο και τους νταλικεριδες να αλλαζουν σημαντικα συμπεριφορα.
Κ.ο.κ.
Στην ατιμωρησία συμφωνώ, στις προθέσεις όχι. Φυσικά και ΔΕΝ περιμένουμε από το κράτος, δηλαδή τους πολιτικούς, αγνές προθέσεις. Αυτό δεν ακυρώνει τις πράξεις. Αν η Βαρδινογιάννη φτιάξει ένα σχολείο για παιδιά μεταναστών για να τη δείξουν στην τηλεόραση, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό πράμα που κάποια παιδιά μεταναστών θα έχουν σχολείο. Το ότι οι μπάτσοι θα βγουν για λεφτά δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό αν πιάσουν δέκα μεθυσμένους οδηγούς που ένα χιλιόμετρο πιο κάτω μπορεί να έπαιρναν σβάρνα κανέναν. Γενικά, ας γίνουν δέκα σωστά πράματα σαυτή την κωλοχώρα κι ας γίνουν για τους λάθος λόγους, δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις.

FIXXXER
01-07-2009, 23:05
@χαβοκ

+10000 για την τελευταια προταση. Εγω τα ιδια ελεγα παντως στους ασυνειδητους καπνιστες και πριν 3 χρονια και θα τα λεω και σε 3 χρονια. Προσοχη, οχι στους συνειδητοποιημενους τυπου Αμνιζιακ, αυτοι ειναι οι αγαπημενοι μου, πιθανοτατα τους προτιμω απο πολλους αντικαπνιστες που εχουν αλλες βλαβερες συνηθειες.

Amnesiac.
01-07-2009, 23:05

Στην ουσια λεω:
Κ.ο.κ.

Και εκεινο που στην τελικη με ενοχλει, ειναι η επικρατουσα υστερια και η εκαστοτε υστερια με κατι που αναγουμε σε θεμα των ημερων,

Ναι δε διαφωνώ, υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε, αλλά μιας και δε μας λες και χώρα που κάνει θαύματα, καλύτερα να ξεκινήσει να γίνεται κάτι από το να μη γίνεται καθόλου.

Δηλαδή ακόμα και έτσι που θα γίνουν άπειρες κουτοπόνηρες μαλακίες για να μπορεί ο πελάτης που έχει πάντα δίκιο να καπνίζει, ε και μόνο που θα αρχίσει να έχει ο άλλος στο πίσω μέρος του μυαλού του το "κανονικά δεν καπνίζουμε εδώ" είναι καλύτερα από το "καπνίζω όπου γουστάρω και σταρχίδια μου".

HAVOC
01-07-2009, 23:09

Στην ουσια λεω:
Κ.ο.κ.

Ναι δε διαφωνώ, υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε, αλλά μιας και δε μας λες και χώρα που κάνει θαύματα, καλύτερα να ξεκινήσει να γίνεται κάτι από το να μη γίνεται καθόλου.

Δηλαδή ακόμα και έτσι που θα γίνουν άπειρες κουτοπόνηρες μαλακίες για να μπορεί ο πελάτης που έχει πάντα δίκιο να καπνίζει, ε και μόνο που θα αρχίσει να έχει ο άλλος στο πίσω μέρος του μυαλού του το "κανονικά δεν καπνίζουμε εδώ" είναι καλύτερα από το "καπνίζω όπου γουστάρω και σταρχίδια μου".

Ναι, δεν γκρινιαζω, ουτε γκρινιασα ποτε για μετρα, αντε και η προχειροτητα του πραγματος ας εχει ενα μικρο αντικτυπο, καλο ειναι.
Παραπανω εξηγησα τι με χαλαει.
Και εκεινο που με φοβιζει ειναι οτι ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου. Φοβαμαι πως η προχειροτητα και η τσαπατσουλια θα κανει τοσο μικρη διαφορα που στο τελος δεν θα υπαρχει το καταλληλο εδαφος για ουσιαστικη βελτιωση. Γιατι εκει θαρρω ειναι το θεμα. Να βαλεις τις βασεις για να εξελιχθει η κατασταση και οχι να αυτοακυρωθει.
Τεσπα, θα δειξει, αντε, καναμε αρχη.

Dragonlord
01-07-2009, 23:12
μ, κι εγώ το φοβάμαι, απλά μιλάς μόνο για μαγαζιά ε. Υπάρχει και ο χώρος εργασίας, που για πολλούς είναι πολύ πιο σημαντικός γιατί μιλάμε για πολλές ώρες κάθε μέρα, και είναι καλό που υπάρχει ξεκάθαρη απαγόρευση εκεί.

animae
01-07-2009, 23:20
μ, κι εγώ το φοβάμαι, απλά μιλάς μόνο για μαγαζιά ε. Υπάρχει και ο χώρος εργασίας, που για πολλούς είναι πολύ πιο σημαντικός γιατί μιλάμε για πολλές ώρες κάθε μέρα, και είναι καλό που υπάρχει ξεκάθαρη απαγόρευση εκεί.

Nαι μαζί σου 100% σε αυτό,αλλά να υπάρχει και ένας χώρος που να μπορούν να πάνε να καπνίσουν. Μπαλκόνι,έξω, κάτι. Εννοώ να μην απαγορεύεται το κάπνισμα όσο είστε στην δουλειά ΠΑΝΤΟΥ. Και δυστυχώς είναι υπαρκτο γεγονός αυτό.

HAVOC
01-07-2009, 23:20

Ναι, θεωρησα αυτονοητο για εργασιακους χωρους, δημοσιες υπηρεσιες, συγκοινωνιες,πανεπιστημια.

Και παλι, πχ εδω στη Νομαρχια Λαρισας βγαινουν ολοι σε εισοδους, ημιυπαιθριους,ταρατσες κλπ. Αν δεν υπαρχει συγκεκριμενος χωρος, δημιουργειται ατυπα. Και μην το παρεις παλι στραβα, δεν λεω να μπαινω σε πολεοδομια και να ζεχνει, ακομη και οταν καπνιζαν μεσα υπαλληλοι, δεν το εκανα η ιδια ποτε. Δεν συζηταμε για εφοριες, θανατος σκετος.

Εντωμεταξυ, χωρις να ειμαι 100%σιγουρη, εχω την υποψια οτι σε πλοια δεν εχει παιξει απαγορευση.
Επισης στους χωρους παιχνιδιου καζινο μπορεις να καπνισεις, αλλα οχι στους υπολοιπους χωρους πχ εστιατοριου.
Βγαλε νοημα ετσι?.....

FIXXXER
01-07-2009, 23:22
Στο καζινο πανε μονο οι τελειωμενοι ε. Δεν ξαναπαταω περα απο καθημερινη μετα τις 2 να μην εχει κανεναν γιατι σιχαθηκα μια φορα που πηγαμε για χαβαλε σαββατο βραδυ. Εκει ας καπνισουν οσο θελουν.

HAVOC
01-07-2009, 23:24
Στο καζινο πανε μονο οι τελειωμενοι ε. Δεν ξαναπαταω περα απο καθημερινη μετα τις 2 να μην εχει κανεναν γιατι σιχαθηκα μια φορα που πηγαμε για χαβαλε σαββατο βραδυ. Εκει ας καπνισουν οσο θελουν.

Καταλαβαινεις φυσικα οτι δεν αναφερω το καζινο γιατι ανηκει στα δικα μου ιδιαιτερα ενδιαφεροντα, αλλα ως "ενδιαφερουσα" νομοθετικη εξαιρεση.

Dragonlord
01-07-2009, 23:26
Nαι μαζί σου 100% σε αυτό,αλλά να υπάρχει και ένας χώρος που να μπορούν να πάνε να καπνίσουν. Μπαλκόνι,έξω, κάτι. Εννοώ να μην απαγορεύεται το κάπνισμα όσο είστε στην δουλειά ΠΑΝΤΟΥ. Και δυστυχώς είναι υπαρκτο γεγονός αυτό.
Ε το έξω πάντα παίζει μωρέ.
@χάβοκ: Αν θυμάμαι καλά, για πλοία λέει ισχύει η απαγόρευση εκτός των καφετεριών, στις οποίες ισχύει ό,τι και έξω, με τα 70 τμ κλπ.

FIXXXER
01-07-2009, 23:29

Καταλαβαινεις φυσικα οτι δεν αναφερω το καζινο γιατι ανηκει στα δικα μου ιδιαιτερα ενδιαφεροντα, αλλα ως "ενδιαφερουσα" νομοθετικη εξαιρεση.

Ε ναι...

freak brother
02-07-2009, 00:15
εγω το κοψα σημερα ...γιατι το ψιλοσιχαθηκα... αλλα αντι-καπνιστες... χασαμε μια μαχη αλλα σαυτη την χωρα... εμεις θα βγουμε νικητες!!:evil:

~ladykiller~
02-07-2009, 02:16
varieme na mpw sto 8ema an ine swsto na kapnizoume opou 8eloume, alloste ime apo autous pou sevome tous mh ka8isterimenous pou den kapnizoun...

... alla, sovara, eftasa na iposxe8w ston tarifa pou me efere spiti pos 8a prospa8isw na to kopsw giati mou ekane ta arxidia tsourekia molis akouse ton tsigarovixa -pou gia periergo logo etixe na me piasei simera.

atom_smasher
02-07-2009, 12:08
ε κοψτο και συ βρε πουλακι μου ν ανασανεις!

~ladykiller~
02-07-2009, 14:22
re vasika den exw 8ema me tsigarovixes pera apo spanies periptoseis, apla etixe x8es pou epesa k se kaila tarifa.
pantos den skeftome akoma na to kopsw, kati pou an 8elw 8a ginei aneta.

Dragonlord
02-07-2009, 14:40
καλύτερη ατάκα καπνιστή έβερ

~ladykiller~
02-07-2009, 14:52
kala, pistepse me, se mena isxiei aneta!

Xtikio
02-07-2009, 14:58

φίλε αυτό είναι εξαρτημένο σε εμένα. όχι εγώ σε αυτό !!!!!!!!

Coroner
02-07-2009, 15:30
kala, pistepse me, se mena isxiei aneta!

Δεύτερη καλύτερη ατάκα καπνιστή.

~ladykiller~
02-07-2009, 15:36
kala mporeite na lete o,ti 8elete, apo tin stigmi pou den me 3erete k etsi den mporite na gnorizete an exw tis dinatotites ;i oxi. ;-)

Dythor
02-07-2009, 15:41
varieme na mpw sto 8ema an ine swsto na kapnizoume opou 8eloume, alloste ime apo autous pou sevome tous mh ka8isterimenous pou den kapnizoun...

... alla, sovara, eftasa na iposxe8w ston tarifa pou me efere spiti pos 8a prospa8isw na to kopsw giati mou ekane ta arxidia tsourekia molis akouse ton tsigarovixa -pou gia periergo logo etixe na me piasei simera.

Σε μάτιασα :fear:

Επίσης φοβάμαι πως άκουσα χθες κάπου ότι "Το κάπνισμα από αρχαιοτάτων χρόνων έχει ενταχθεί στην επαναστατική διαδικασία."

.

carheart
02-07-2009, 16:25
που μπορεί να άκουσες τέτοια βλακεία δηλαδή;

irreligious
02-07-2009, 16:35
''έ όλοι αυτοί οι μουσάτοι σαν φουγάρα καπινίζουν...παπόρο το πηγαίνουν!''

Raven Lord
02-07-2009, 18:23

φίλε αυτό είναι εξαρτημένο σε εμένα. όχι εγώ σε αυτό !!!!!!!!

http://images.paraorkut.com/img/pics/images/q/quit_drinking-3025.jpg

KoiliaSamprela
02-07-2009, 20:49
“It's easy to quit smoking. I've done it hundreds of times.”

Mark Twain

Είμαι 6-->7 χρόνια άκαπνος... και με σιγουριά λέω ότι το καινούριο μέτρο είναι υπέρτατη μαλακία :)
Απλά αυτοί που καπνίζουν , από απόλαυση τώρα τους γίνεται και άγχος.... δηλαδή +1 καρδιακό θέμα

Candiru
04-07-2009, 10:05
fJmUKsLEQGM

Blanket
04-07-2009, 13:00
γυναικες!! "δωσε δωσε το σταχτοδοχειο θα το βαλω εδω διπλα μου στη γλαστρα δε θα καταλαβουν τιποτα!":fear:

Brazen_Bull
04-07-2009, 16:11
Δικαιωμα του καθε καπνιστη να καπνιζει, μαλακια τους και το ξερουν. Το θεμα ειναι να ξερουν ποτε ενοχλουν τον αλλο. Και παλι, πριν τον νομο δεν θυμαμαι πολυ κοσμο σε παρεες να βηχει οταν επεφτε πανω του ο καπνος και να δειχνει εντονα οτι τον ενοχλει (και ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που το κανουν ειναι κομπλεξικοι, επαληθευεται απο την υπολοιπη συμπεριφορα τους). Τωρα που μας καρφωθηκε ο νομος "ω ναι παντα με ενοχλουσε το τσιγαρο", τι να πω. Αν περιμενει καποιος απο εναν νομο να ορισει επιθυμιες και σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων, γελαστηκε. Ποτε οι νομοι δεν ταιριαζαν με τις πραγματικες αναγκες των ανθρωπων γιατι ειναι απροσωποι, γραφειοκρατικοι και παμε λεγοντας. Προσωπικα δεν ξερω αν ειμαι κατα η οχι. Καπνιζα καποτε αλλα το ειχα κοψει με μεγαλη ευκολια - δεν ξερω αν εχει να πει κατι αυτο. Σουμα: Δεν φταιει η παρεα μου για το τι εισπνεω και για το αν θα πεθανω απο καρκινο στα πνευμονια. Πολυ περισσοτερο φταινε τα εργοστασια(κλισουρα αλλα ετσι ειναι)και παρολα αυτα επιλεγουμε να φαγωθουμε μεταξυ μας.
εδιτ/ νιωθω οτι τα εχω ξαναγραψει εδω αυτα. τεσπα.

Harbinger of Death
04-07-2009, 16:52
Ντάξει, άνετα πολύς κόσμος ενοχλείται αλλά έχει συνηθίσει/απογοητευτεί και δε λέει πια τίποτα. Δεν υπάρχει αυτό που λες.

Και στην τελική ενοχλείσαι δεν ενοχλείσαι, είναι σα να καπνίζει κι ο άλλος, χωρίς να το επιλέγει.

Εγώ έχω να πω ότι έτσι όπως τα περιγράφετε εδώ, νομίζω ότι η εφαρμογή του μέτρου θα είναι προβληματική. Τα στέκια των καπνιστών θα είναι κόλαση, οι καπνιστές δε θα θέλουν να πάνε πουθενά αλλού, κι άμα πεις και καμιά κουβέντα θα σου τη λένε κι από πάνω. Επαφίεται πια στην καφρίλα ή όχι του καθενός αν θα γίνουμε οι υπόλοιποι ερημίτες. Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει κόσμος που θα βαρεθεί τη μανούρα και θα το κόψει σε γενικές γραμμές.

Blanket
04-07-2009, 17:03
Δικαιωμα του καθε καπνιστη να καπνιζει, μαλακια τους και το ξερουν. Το θεμα ειναι να ξερουν ποτε ενοχλουν τον αλλο. Και παλι, πριν τον νομο δεν θυμαμαι πολυ κοσμο σε παρεες να βηχει οταν επεφτε πανω του ο καπνος και να δειχνει εντονα οτι τον ενοχλει (και ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που το κανουν ειναι κομπλεξικοι, επαληθευεται απο την υπολοιπη συμπεριφορα τους)

ναι φυσικα να πει οτι ενοχλειται και να αρχισουν τα σουξουμουξου στο παρεακι τυπου "να εμενε σπιτι του/της","φορα μασκα","σε γυαλα μεγαλωσε?".ετσι σκεφτεται ο περισσοτερος κοσμος,ειτε το θες ειτε οχι.και τελος παντων γιατι δεν καταλαβαινεις οτι απο τι στιγμη που δεν ειναι μονο βλαβερο για σενα αλλα και για τον διπλανο σου (ακομα πιο πολυ),δε θα πρεπει να καπνιζεις?γιατι να περιμενεις πρωτα να δειξει δυσφορια?θα κανεις το καλο παιδι μετα σβηνοντας το?

Σουμα: Δεν φταιει η παρεα μου για το τι εισπνεω και για το αν θα πεθανω απο καρκινο στα πνευμονια. Πολυ περισσοτερο φταινε τα εργοστασια(κλισουρα αλλα ετσι ειναι)και παρολα αυτα επιλεγουμε να φαγωθουμε μεταξυ μας.
εδιτ/ νιωθω οτι τα εχω ξαναγραψει εδω αυτα. τεσπα.

η σουμα σου με αφησε καγκελο.

enitharmon
04-07-2009, 17:17
όπως τα λενε οι δυο αποπανω ειναι

ολοι ειμαστε στην Ελλαδα σε παρεα που καποιος καπνιζει, συνηθως καπνιζουν οι περισσοτεροι. καποιοι απο τους καπνιζοντες μπορει και να ρωτησει "σε ενοχλει αμα καπνισω" πριν το αναψει, τι θα του πεις; ναι; για να εχεις βγει με το συγκεκριμενο σημαινει οτι κανεις παρεα μαζι του, θα το παιξεις δυσκολος επειδη αυτος ειναι εξαρτημενος; αμα δεν τον χωνευω και να μη ρωτησει λεω οτι με ενοχλει, αλλα δεν εχει τυχει. επισης πες οτι το αναβει, σε ενοχλει, κανεις την κινηση και-καλα-διωχνω-τον-καπνο, το μονο που κανει ο καπνιστης ειναι να αλλαξει χερι στο τσιγαρο για να μην ερχεται ο καπνος πανω σου. που και παλι ερχεται.

επειδη οι μη καπνιστες συνηθως δε μιλανε, δε σημαινει οτι δεν τους ενοχλει κιολας τις περισσοτερες φορες

antimusic
04-07-2009, 17:46
ε να μιλάνε, όχι να τρέχουν κατευθείαν ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ. γιατί ούτως ή αλλως το θέμα σας δεν λύθηκε με το νόμο, πάλι σε στέκια καπνιστών θα πηγαίνετε, μόνο που τώρα υπάρχει και έτοιμη και νόμιμη απάντηση. ΤΣΑΚ. την πατήσατε.

BURNIN AMBITION
04-07-2009, 18:26
den exw postarei edw

merikes skepseis

prwta apola den eimai kapnisths. deuteron arketoi sthn parea mou kapnizoun
pote omws den griniaxa me exairesh tis periptwseis pou o aeras htan etsi pou o kapnos epefte panw mou opote apla tous elega kouna to xeraki sou pio pera kai ola kala
genika eimai kalovolos anthrwpos

oson afora ta magazia

profanws kai de mou aresei i atmosfaira ntoumani. to na paw gia ena poto kai meta ta rouxa theloun plusimo giati vrwmokopane opws kai ta mallia sou. fact. profanws an esas de sas aresei auto eiste fougara kai de katalavainete oti vromate tsigarila. dikaiwma sas vevaia, etsi?

egwtha xairomoun na efarmostei o nomos swsta

ti ennow
phga sto blue peach proxtes. oi porwtikoi to xeroun. sto xolargo mwre
trelo magazaki pou panta htan pixtra alla kai xeiroterta kai apo teke xerw gw

e loipon to magazaki(deuterh mera twn metrwn) den kapnize kaneis. mia xara. atmosfaiara apisteuth
omws den to exw xanadei misogemato. profanws kai espase ligo h pelateia? vevaia eixe polu lao pou mpainovgaine
kanoun kai ta kone tous etsi oi mages

omws egw san nohmwn pithikos skeftomai
otan to blue peach parei adeia kapnistwn, einai mathimatika vevaia oti an kapnize ekei mesa to 60% twra tha kapnizoun oloi. ara to magazi auto apo agaphmeno steki(opws kai ola osa tha ginoun kapnistwn) trwei anagastika x. oxi giati eimai periergos. antexw thn kapna, i estw thn paravlepw otan omws kapnizoun oloi apla de tha paleuetai
ara malakia den einai? milate gia ratsismo pou de sas afhnoun na kapnizete omws o ratsismos einai se mas pou epeidh o ellhnas einai malakas(tha to exhghsw se ligo auto) mas anagazoun na mh vgainoume se mparakia ousiastika

kala gia to gualino xwro sta mpouzoukia gelaw
stadar oi kaluteres theseis tha einai twn kapnisstwn xwrismenes apo tis pisw thn mh, me gualino tzami kai ante geia

px epishs se kafeteria stul verde
o kalos xwros tha ginei stadar kapnistwn(milaw gia dexia) kai o allos mh. e sto moufa xwro siga mh katsw ti eimai turovlaxos?
ara x kai auto to magazi
genika skata

kai ola auta analogoumenos oti siga o malakas o ellhnas mh kanei kalous exaerismous

dhl;adh to jasmin tha kanei xwrous kapnistwn kai mh?

to na epitrepetai sto kazino ti arxidia einai auto? den paw genika alla giati ekei? epeidh tous ta armegoun, na ta armegoun en mesw atmosfairas?

eimai sigouros oti to pososto autwn pou den kapnizoun einai megalutero apo tous kapnistes
eimai sigouros oti oi kapnistes ena posossto tous toulaxistwn(mikro megalo den xerw) sigour akai autoi enoxlountai apo to ntoumani kai apo th vrwma kiets

einai toso duskolo to na vgeis exw na kaneis ena tsigaro? as kanoun oloi enan prothalaamo estw kati tis na mh vgainete re aderfe sth vroxh

isws kai na eimai upervolikos
pantws an oi magazatores kanoun ta magazia kanpistwn nomizwntas oti diaforetika tha xasoun lefta, einaigelasmenoi nomizw

o kapnisths ston teke tha pa. o mh kapnisths ekei pou phgaine pantou, pleon se teke de tha phgainei

vevaia oi megaloi antrwpoi pou pane sta kafeneia, e se autous pou kapnizoun 175 xronia e de tous to koveis ekei. ta kafeneia nomizw ex orismou prpei na epitrepetai. ekei OLOI kapnizoun

opoios diafwnei eimai periergos na akousw epixeirhmata

enitharmon
04-07-2009, 18:42
ε να μιλάνε, όχι να τρέχουν κατευθείαν ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ. γιατί ούτως ή αλλως το θέμα σας δεν λύθηκε με το νόμο, πάλι σε στέκια καπνιστών θα πηγαίνετε, μόνο που τώρα υπάρχει και έτοιμη και νόμιμη απάντηση. ΤΣΑΚ. την πατήσατε.
δεν ειναι θεμα μου. οταν βγαινω για μπυρες αθηνα καπνιζω που και που, οχι για το κουλ, αλλα γιατι μ'αρεσει η γευση, εχω και πακετο τσιγαρα σπιτι μου, αμε. οποτε η καθολικη απαγορευση θα χαλαγε και μια δικια μου απολαυση.
αυτο το οποιο επρεπε απαραιτητως να γινει ηταν η απαγορευση στις δημοσιες υπηρεσιες και γραφεια.

εχει κι ο μπερνι τα δικια του, οτι αν ενα μαγαζι γινει καπνιστων, θα γινει τεκες και δε θα ειναι ευχαριστο να πηγαινουν "οι αλλοι" εκει. δεν ειναι μονο υστερια για την υγεια, βρωμαει τι να γινει, δε θα πηγαινατε να πιειτε καφε σε ενα μερος που βρωμαει θειο.

και νομιζω συμφωνουμε ολοι, οτι περνάνε μετρα για το καπνισμα, επειδη οι ασθενειες που σχετιζονται με αυτο κοστιζουν παρα πολυ στις ασφαλειες, αν γινοταν οι καπνιστες να πεθαινουν μια κι εξω χωρις χρονοβορες νοσηλειες, σιγα μην ενδιαφεροταν κανεις να σας το κοψει.

Blanket
04-07-2009, 18:46
τα καφενεια να κανουνε λιστες πελατων και να ειναι καπνιστων για τα επομενα 7-8 χρονια μεχρι να πεθανει και ο τελευταιος και μετα να γινουνε και αυτα μη καπνιστων.

antimusic
04-07-2009, 19:06
και το ΚΚΕ!

ένι, να σου πω την αλήθεια πολύς ντόρος για το τίποτα μου φαίνεται. και τώρα καλοκαιράκι βγαίνεις έξω για ένα τσιγαράκι, κάτι μου λέει οτι από χειμώνα θα αρχίσουν να λασκάρουν οι κανονισμοί.

Kingdom Gone
04-07-2009, 20:44
http://www.12ozprophet.com/images/uploads/tipalet.jpg

00i00
04-07-2009, 21:46
κι εμεις οι μπουρλιασταδες πως θα ζησομε ρε?

http://clubs.pathfinder.gr/getphoto.php?album=277209&pic_id=2

http://clubs.pathfinder.gr/getphoto.php?album=277209&pic_id=4

http://clubs.pathfinder.gr/getphoto.php?album=277209&pic_id=1

distortionofperception
04-07-2009, 22:20
ε τι τα θες μωρε να μαυρίζουν τα δαχτυλα σ, καλύτερα αστα, βγάλτα και βάλε λιόσπορα, παίζει να είναι επιδοτούμενα. Ακόμη καλύτερα βάλε ροδια.

00i00
04-07-2009, 23:34
ε τι τα θες μωρε να μαυρίζουν τα δαχτυλα σ, καλύτερα αστα, βγάλτα και βάλε λιόσπορα, παίζει να είναι επιδοτούμενα. Ακόμη καλύτερα βάλε ροδια.

χαχχαχ...ακου ροδια (καλινες τα λεμε ρε φλωροι :D:D:D)

Brazen_Bull
05-07-2009, 02:45
ναι φυσικα να πει οτι ενοχλειται και να αρχισουν τα σουξουμουξου στο παρεακι τυπου "να εμενε σπιτι του/της","φορα μασκα","σε γυαλα μεγαλωσε?".ετσι σκεφτεται ο περισσοτερος κοσμος,ειτε το θες ειτε οχι.και τελος παντων γιατι δεν καταλαβαινεις οτι απο τι στιγμη που δεν ειναι μονο βλαβερο για σενα αλλα και για τον διπλανο σου (ακομα πιο πολυ),δε θα πρεπει να καπνιζεις?γιατι να περιμενεις πρωτα να δειξει δυσφορια?θα κανεις το καλο παιδι μετα σβηνοντας το?

Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι βλαβερο αλλα δεν προκειται να το καταλαβει καποιος απο εναν νομο. Τ' αλλα ειναι φακτς.

η σουμα σου με αφησε καγκελο.

Ευτυχως που το μαθαινω.

Δεν λεω να καπνιζει ο κοσμος μες τα μουτρα μας, αλλα ο νομος δεν βοηθαει σε κατι.

Blanket
05-07-2009, 12:34
τα ζώα συνετίζονται μόνο με νόμους,μπουλάκο

carheart
05-07-2009, 13:11
Εγώ παιδιά είμαι καπνιστής και είμαι υπερ του μέτρου, αυτά.

ikonoklast
05-07-2009, 13:55
ναι φυσικα να πει οτι ενοχλειται και να αρχισουν τα σουξουμουξου στο παρεακι τυπου "να εμενε σπιτι του/της","φορα μασκα","σε γυαλα μεγαλωσε?".
Αυτό.

Dragonlord
05-07-2009, 19:53
Πάντως προχτές και σήμερα στο πλοίο πολύ κυριλέ, κανείς δεν κάπνιζε. Είχε πλάκα ένας 19χρονος δίπλα μου που καθόταν επί 10 λεπτά με το τσιγάρο στο χέρι και κοιτούσε γύρω γύρω αν θα κάνει κανείς άλλος το πρώτο βήμα για να το ανάψει κι αυτός, τελικά απελπίστηκε και έκανε τα ατελείωτα δέκα (10) μέτρα μέχρι την πόρτα.

kala mporeite na lete o,ti 8elete, apo tin stigmi pou den me 3erete k etsi den mporite na gnorizete an exw tis dinatotites ;i oxi. ;-)
Γιε γιε, απλά γελάω με τέτοιες δηλώσεις γιατί συνήθως είναι άκυρες. Τι εννοώ. Γιατί ΔΕΝ το κόβεις ενώ μπορείς πολύ εύκολα; Επειδή σου αρέσει; Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις την ευχαρίστηση της ωραίας γεύσης (μπλιαχ, αλλά οκ γούστα) από την ευχαρίστηση/ανακούφιση του εξαρτημένου που παίρνει τη δόση του; Δεν είναι τόσο απλό όσο το "μπορώ αλλά δε θέλω γιατί μ'αρέσει".

cloud
05-07-2009, 20:03
Κι εγώ σαν καπνιστής ήμουν υπέρ του μέτρου, αλλά τώρα που βλέπω ότι όσα μαγαζιά έχω πάει έχουν κάνει χώρο καπνιστών το χειρότερο σημείο του μαγαζιού (εκεί που πριν δε πάταγε κανείς ποτέ), χωρίς εξαερισμό, χωρίς a/c, ακόμα και με κλειστά παράθυρα επειδή λειτουργεί το a/c στον χώρο των μη καπνιστών, δε μ'αρέσει καθόλου.

Dragonlord
05-07-2009, 20:06
Νομίζω ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να κάνεις το "καλό" μέρος του μαγαζιού καπνιστών, πχ μπάρα, πρώτο τραπέζι πίστα κλπ για να μείνουν αυτά για τους μη καπνιστές που είναι και ο "ντιφόλτ" χώρος. Ως "ειδικός χώρος" ο χώρος των καπνιστών είναι λογικό να μην είναι ο καλύτερος. Στην τελική μπορείς να κάθεσαι σε καλό σημείο και να πετάγεσαι για τσιγάρο ή στο καπνιστήριο ή έξω, δεν είναι τόσο τραγικό.

cloud
05-07-2009, 20:20
Και τα υπόλοιπα;
Εγώ πάντα πίστευα ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τους ανθυγιεινούς χώρους διασκέδασης το είχαν οι μαγαζάτορες. Το καλό που θα μπορούσε να κάνει ένας αντικαπνιστικός νόμος λοιπόν είναι να συνετίσει εκείνους πρώτους, αν απλά υπάρχει για να κάνει τη ζωή των καπνιστών δυσκολότερη, meh. Επειδή είναι κάποιος καπνιστής δε σημαίνει ότι συχνάζει σε τεκέδες.

Τεσπα αρχή είναι θα μου πεις.

Lethargica
05-07-2009, 20:35
χωρίς εξαερισμό, χωρίς a/c, ακόμα και με κλειστά παράθυρα επειδή λειτουργεί το a/c στον χώρο των μη καπνιστών

wtf? σοβαρά μιλάς?

Mostos
05-07-2009, 20:42
το πιο αστείο απο όλα είναι που μερικοί λένε χαφιέδες όσους κάνουν "καταγγελίες" για παράβαση του νόμο. χαχ

Dragonlord
05-07-2009, 20:43
Χμ, πάντως είναι υποχρεωμένοι να έχουν εξαερισμό και στο χώρο των καπνιστών οπότε μπορείς να πάρεις για καταγγελία στο 1142. Μόνο μην το μάθει ο καντιρού και σε πει ρουφιάνο (btw ΓΑΜΗΣΕ η φάρσα, :thumbsup:)

Phantom Duck
05-07-2009, 20:53
το πιο αστείο απο όλα είναι που μερικοί λένε χαφιέδες όσους κάνουν "καταγγελίες" για παράβαση του νόμο. χαχ

δεν είναι χαφιέδες, απλά βαρεμένοι καθυστέρες χωρίς ζωή. κι είμαι αντικαπνιστής.

Mostos
05-07-2009, 21:04
ναι ναι βαρεμένος καθυστέρας είσαι οταν εισαι σε ένα μαγαζί και βλεπεις τον χψ μαλάκα να καπνίζει την πουράκλα του και τον μαγαζάτορα να του λέει "αραξε" επειδη είναι καλός πελάτης ενω και οι δυο γραφουν στα αρχίδια τους το νόμο. αυτό μας λες τώρα εσύ δηλαδή.

rage for order
05-07-2009, 21:10
ρίξε ένα γαμοσταυρίδι και σήκω φύγε. καλά σας λέει ο antimusic ότι τόσο καιρό δεν λέγατε τίποτα και τώρα τρέχετε στη μαμά σας.

Dragonlord
05-07-2009, 21:15
Ρε παπάρες, τι τόσο καιρό δε λέγαμε τίποτα, τι να πεις δηλαδή όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία; "Με ενοχλεί"; Ε, "στ'αρχίδια μου" θα σου πει ο άλλος. Τώρα που είναι νομικό δικαίωμα το οξυγόνο, φυσικά και θα ρίξεις καταγγελία και ό,τι χρειαστεί, αφού πλέον μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

FIXXXER
05-07-2009, 21:16
Η Ελλαδα ειναι η χωρα του κομπλεξ και της πληγωμενης περηφανειας. Τιποτα δε θα αλλαξει ΠΟΤΕ με την παιδεια που εχουμε. Δε θελουμε να ακουει ο κοσμος μαικολ τζακσον γιατι αυτο κανει κακο στο μεταλ μας, και ειμαστε περηφανοι για τη μουσικουλα μας. Δε θελουμε να μας λενε να μην καπνιζουμε γιατι ειναι "δικαιωμα μας ρε φιλε" και νομιζουμε οτι μας καβαλαει ο αλλος. Οταν καποιος καταγγελει κατι παρανομο "ειναι ρουφιανος" επειδη ξερω γω το καπνισμα εινια μαγκια και αλλωστε "μεχρι τωρα επιτρεποταν ρε φιλαρακι να πουμε". Κερδισε η ομαδα μου στο γηπεδο και εχω ενα χαμογελο μεχρι το ταβανι γιατι νιωθω οτι "τους γαμησαμε". Βαρεθηκαμε λιγακι τα κομπλεξ ομως ε. Αρκετα πια. Δεν πληγωνει κανεις τον εγωισμο ενος καπνιστη επειδη του λεει να παει ΔΕΚΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ μετρα πιο περα για να καπνισει 5 λεπτα και να μπει παλι μεσα. Ουφ.

Mostos
05-07-2009, 21:17
ε οχι φίλε, ο νόμος υπάρχει για να τον ΓΑΜΑΜΕ.

Phantom Duck
05-07-2009, 21:17
ο μαγαζάτορας φταίει που δε φτύνει στους καφέδες σας μέχρι να φύγετε από το μαγαζί του.

μώστε τράβα δήλωσε καρτοκινητό και πρόσεχε τις κουκούλες, γαμώ τους νόμους σου γαμώ.

Dragonlord
05-07-2009, 21:18
ρίξε ένα γαμοσταυρίδι και σήκω φύγε. καλά σας λέει ο antimusic ότι τόσο καιρό δεν λέγατε τίποτα και τώρα τρέχετε στη μαμά σας.
Α, κάνε το ίδιο την επόμενη φορά που δε θα σου αρέσει κάτι στη χώρα και άσε τα αναρχικά τότε. Σε άλλη κλίμακα, αλλά ίδια λογική. Έχω κάθε δικαίωμα να βρίσκομαι σε όποιο μαγαζί θέλω και να υπερασπίζομαι το δικαίωμά μου στο οξυγόνο. Μη μασάτε το παραμύθι της "ιδιωτικής επιχείρησης", δεν υπάρχουν τέτοια πράματα (με τη λογική που έχει περάσει στον πολύ κόσμο). Τα μαγαζιά έχουν άδειες λειτουργίας από το κράτος για να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες σύμφωνα με τους νόμους.

FIXXXER
05-07-2009, 21:21
ο μαγαζάτορας φταίει που δε φτύνει στους καφέδες σας μέχρι να φύγετε από το μαγαζί του.

Οταν στα 55 μου ανοιξω μπαρακι στον Αγιο Δομινικο, εισαι ευπροσδεκτος να ερθεις να πιεις μπυρα με σπερμα 12 τζαμαικανων που θα εχει και γευση μπαφο να γουσταρεις. :smile::smile::smile:

Phantom Duck
05-07-2009, 21:26
εγώ φίλε δε θα γουστάρω να πάω άγιο δομήνικο, πόσο μάλλον στο μπαράκι του φίξξξερ! αντίστοιχα, όποιος έχει πρόβλημα με το τσιγάρο σε ένα μαγαζί, μπορεί απλά να παίρνει το παρεΐνι του και τομπούλο. δηλαδή είστε πραγματικά τόσο gay french poets που σε ένα μαγαζί μικρότερο των 70 τετραγωνικών ή σε ένα σπίτι-τεκέ θα κάτσετε να καταπιείτε τον καπνό, οπότε wtf men.

FIXXXER
05-07-2009, 21:29
Προσωπικα μεχρι να φυγω για καπου πολιτισμενα θα βγαινω μονο σε εξωτερικα μερη γιατι ειναι καλοκαιρακι στην Ελλαδιτσα και ειναι παντου ομορφα γιατι εχει ηλιο, θαλασσα και μπυριτσες, αλλα το βρισκω λυπηρο να εχεις αυτη τη νοοτροπια, εκτος κι αν την υιοθετεις για το "χαβαλε" του ΕΡ. Αλλα ειπαμε, ειναι ΜΑΓΚΙΑ.

Phantom Duck
05-07-2009, 21:32
ναι, είναι ΜΑΓΚΙΑ που βρίσκω άλλα οχτακόσα πράγματα στη ζωή μου που με ενοχλούν περισσότερο από το τσίγαρο σε μαγαζιά άνω των 70 τ.μ., σόρι. την επόμενη φορά θα πάρω τηλέφωνο για καταγγελία γιατί κατά βάθος αυτά τα γράφω στο ER αλλά δεν το εννοώ. τι λες, ΤΙ ΛΕΣ.

FIXXXER
05-07-2009, 21:38
Βλαμμενος εισαι? Δηλαδη αν παρεις για καταγγελια σημαινει οτι εκεινη τη στιγμη εισαι σε ενα ζεν ηρεμιας και το να παρεις ενα (1) τηλεφωνο ειναι αυτο το οποιο θα σου χαλασει τη νιρβανα και την ενοποιηση με το Θεο και το Βουδα μαζι? Ουτως η αλλως στην πραξη κανενας απο δω μεσα δε θα παρει τηλεφωνο και να γινει ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ γιατι αν ειναι σοβαρος οντως θα επιλεξει αλλο μαγαζι οπως ειπες, το θεμα ειναι οτι σιγα μην τον πουμε και ΚΑΡΦΙ επειδη πηρε τηλεφωνο. Ειμαστε τοσο ΜΑΓΚΕΣ ωστε να τον πλακωσουμε κιολας αραγε?!?