Log in

View Full Version : Smoking ban update

Pages : 1 [2] 3 4 5

rage for order
05-07-2009, 21:41
τρέχατε στην μαμά σας γιατί μια χαρά μπορούσατε να την πείτε στους φίλους σας ή στον άλλον στο γραφείο που δεν πάει παραδίπλα να καπνίσει.

επίσης καλά χαλαρώστε με το και καλά δικαίωμα στην διασκέδαση (λολ). αν δεν την παλεύω να μην καπνίζω σε μερικά μαγαζιά απλά δεν θα πάω καθόλου ή θα πάω σε άλλα, δεν θα γκρινιάζω σαν θειά. μέχρι τώρα όμως πηγαίνατε σε μέρη που θα σας χαρίσουν τον καρκίνο, θα σας προκαλέσουν έμφραγμα, θα σας πέσουν τα δόντια και δεν λέγατε και τίποτα αν είχαν αξιοπρεπή εξαερισμό. όπως θα συνεχίσετε να πάτε σε μπαράκια <70τμ

πάντως εγώ δεν έχω πρόβλημα να υπάρχουν μαγαζιά μη καπνιστών. εσείς έχετε πρόβλημα να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών; πρέπει να απαγορευτούν από την μαμά τα μαγαζιά που πάνε αυτοί που θέλουν να πεθάνουν.

ikonoklast
05-07-2009, 21:44
αλήθεια, εσείς γιατί έχετε πρόβλημα να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών;

Phantom Duck
05-07-2009, 21:44
δεν είναι χαφιέδες, απλά βαρεμένοι καθυστέρες χωρίς ζωή. κι είμαι αντικαπνιστής.

Ουτως η αλλως στην πραξη κανενας απο δω μεσα δε θα παρει τηλεφωνο και να γινει ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ γιατι αν ειναι σοβαρος οντως θα επιλεξει αλλο μαγαζι οπως ειπες, το θεμα ειναι οτι σιγα μην τον πουμε και ΚΑΡΦΙ επειδη πηρε τηλεφωνο. Ειμαστε τοσο ΜΑΓΚΕΣ ωστε να τον πλακωσουμε κιολας αραγε?!?

έχεις κάποιο πρόβλημα στις συζητήσεις που επεκτείνονται πέραν της μιας σελίδας;

rage for order
05-07-2009, 21:46

να και ο σύντροφος Ikonoklast στον αγώνα.

για πείτε

FIXXXER
05-07-2009, 21:48
Κανενας δεν εχει προβλημα να υπαρχουν μαγαζια καπνιστων. Το γελοιο ειναι στα μαγαζια που "απαγορευεται" το καπνισμα να γινεται της καριολας. Οποιος θελει μπορει να παει να πεθανει οπου θελει.

Mostos
05-07-2009, 21:49
να υπάρχουν, που το κακό; όσα είναι για καπνιστές, να είναι για καπνιστές και αντίστροφα.

ikonoklast
05-07-2009, 21:54
Κανενας δεν εχει προβλημα να υπαρχουν μαγαζια καπνιστων. Το γελοιο ειναι στα μαγαζια που "απαγορευεται" το καπνισμα να γινεται της καριολας. Οποιος θελει μπορει να παει να πεθανει οπου θελει.
Δεν νομίζω ότι είδα στα σταρμπακς και σε άλλους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα να γίνεται κάτι σχετικό. Εγώ δεν καπνίζω εκεί ή δεν πηγαίνω καν. Εσύ γιατί υπερασπίζεσαι μια απαγόρευση του καπνίσματος σε ΟΛΟΥΣ τους ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης;

stam and the witches
05-07-2009, 22:00
Σε απέλυσε ο εργοδότης; Να πας σε άλλο εργοδότη!

Απογόρευση του καπνίσματος παντού δια ροπάλου η σωστή γραμμή.

rage for order
05-07-2009, 22:03
άντε πάλι ο βλάκας που δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συγκρίνει δύο ανόμοια πράγματα

stam and the witches
05-07-2009, 22:07
Έχω χεσμένο κι εσένα και το κάθε αστικό ιδεολόγημα περί ελευθερίας που κουβαλάς. Ίσως είμαι φασίστας!

Όταν προ-χαρακτηρίζεις χώρους και αποκλείεις κόσμο από αυτούς βάσει μίας "επιλογής", κάνεις κακό από πολλές απόψεις. Δεν είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις.

rage for order
05-07-2009, 22:12
ας του πει κάποιος ότι το προλεταριακό επιχείρημα του είναι απλά ηλίθιο.

stam and the witches
05-07-2009, 22:17
Ο εργοδότης (παραλληλισμός με τον ιδιοκτήτη μαγαζιού) δε θα διστάσει να σου φερθεί σα ζώο (εσύ) στον υπάλληλο (παραλληλισμός με πελάτη) προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τα έξοδά του. Απλό γαμημένο κέρδος, όλοι οι έμποροι το θέλουνε, πώς να το κάνουμε; Δεν είναι και το πιο επιτυχημένο παράδειγμα, είναι αρκετά σαφές όμως για να μην πετάγεσαι σαν τη σφηνόπουτσα να εκφράσεις την εμπάθειά σου, καθυστερημένε.

rage for order
05-07-2009, 22:25
οπότε απαγορεύουμε το κάπνισμα παντού, προ-χαρακτηρίζουμε χώρους και αποκλείουμε από εκεί τους καπνιστές.

οκ το έπιασα τώρα μεγάλε τιμονιέρη!!!

stam and the witches
05-07-2009, 22:33
Ναι ρε φίλε το απαγορεύουμε. Οι κοινωνίες δε δουλεύανε ποτέ με βάση την ατομική επιλογή, πώς να το κάνουμε, αν πας εσύ στο μαγαζί-ντουμάνι και αποκλείσεις μέρος του κοινωνικού συνόλου να σε ακολουθήσει γιατί είσαι γαμώ τα παιδιά, δε θα γίνει δουλειά.

Καιρός και να το κόψεις επι τη ευκαιρία.

Brazen_Bull
05-07-2009, 22:34
τα ζώα συνετίζονται μόνο με νόμους,μπουλάκο

Οταν υπαρχει ελλειψη παιδειας, ουτε με τον νομο συνετιζονται. Μιλωντας παντα για ζωα. Αλλα ετσι ειναι δυστυχως εν μερει. Ο,τι δεν εκανε η παιδεια πρεπει να το κανει ο νομος.

ikonoklast
05-07-2009, 22:37
Όταν προ-χαρακτηρίζεις χώρους και αποκλείεις κόσμο από αυτούς βάσει μίας "επιλογής", κάνεις κακό από πολλές απόψεις. Δεν είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις.

Βασικά, μέχρι να εφεύρει άλλη μια απάντηση και ο φιξερ και μιας και που βαριέμαι θα σ'το εξηγήσω σα να είσαι παιδάκι.

Προσωπικά καπνίζω 80-90 πακέτα τη μέρα τα περισσότερα απο τα οποία σε χώρους όπου συνυπάρχουμε καπνιστές με άκαπνους σε πολύ ήρεμο και αγαπημένο κλίμα. Και εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων και γνωστών μου καπνιστών -σε αντίθεση με αυτό που προσπαθείτε να εμφανίζετε- έχουμε την κατάλληλη κουλτούρα και συνείδηση ώστε να μην καπνίζουμε σε χώρους όπου απαγορεύεται και να μην καπνίζουμε επίσης και στην περίπτωση που κάποιος μας κάνει μια ευγενική παρατήρηση να το σβήσουμε (για τον οποιοδήποτε λόγο).

Γι΄αυτόν λοιπόν το λόγο, τουλάχιστον στους ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης (τους χώρους εργασίας δεν θα τους πιάσω καν τώρα) φαντάζομαι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε χωρίς να χρειαστεί να μεταλλαχθούν οι χώροι αυτοί (μερικοί απο τους οποίους και όμορφα στέκια μας που τα αγαπάμε πολύ). Ειδικά για να μας στριμώξουν σε κάποιο πατάρι με κακό εξαερισμό ή σε κάποια πεταμένη αυλίτσα που απλώς αναγκάστηκε να φτιάξει ο εκάστοτε μαγαζάτορ για να συνεχίσει να έχει την άδεια του. Αν εσείς δεν ανέχεστε στο παραμικρό αυτή μας τη συνήθεια και -όπως λέτε- είστε και η θιγμένη πλειοψηφία των παθητικών καπνιστών προτιμήστε να μην πηγαίνετε σε χώρους όπου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ και να πηγαίνετε σε άλλα (όπως τα πολύ καλαίσθητα σταρμπακς που προανέφερα) όπου ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο πολιτισμένο αμστερνταμ, στο πολιτισμένο βερολίνο, στο πολιτισμένο παρίσι και σε ένα κάρο άλλες πολιτισμένες πόλεις της πολιτισμένης ευρώπης.

Εμείς θα πάθουμε με πλήρη συνείδη καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, πνευμονικές παθήσεις και κονδυλώματα στους χώρους μας -και αυτό είναι κάτι που δεν σας αφορά απολύτως και με κανέναν τρόπο-. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε στους χώρους σας να βρίζετε τους ασυνείδητους και απολίτιστους καπνιστές και να τονώσετε την φαντασίωση σας ότι είστε ευσυνείδητοι και πολιτισμένοι πολίτες (και οι περισσότεροι να είστε απλώς θιγμένες θείτσες που δεν έχετε άποψη για πολύ πιο θεμελιώδη πράγματα όπως είπε ο φαντομ - το κάπνισμα σας μάρανε).

Η ολοκληρωτική απαγόρεψη σαν κοινοτική οδηγία δεν έχει καμμία απολύτως βάση, είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα σας, προσωπικά τελείως στ' αρχίδια μου αλλά δεν χρειάζετε να το παίζετε ιππότες, καθήστε στ' αυγά σας.

stam and the witches
05-07-2009, 22:48
1ον καπνίζω, λολ.

2ον Έχεις μία ανθρωπότητα που μαστίζεται από καρκίνους, τραγικά νούμερα ανθρώπων που πεθαίνουν από παθητικό κάπνισμα παγκοσμίως, έχεις μία ανθρωπότητα που περνάει το αμέσως επόμενο και επιστημονικά αναμενόμενο εξελικτικό στάδιο με σκοπό να περιορίσει αυτή την κατάσταση, κι εσείς λέτε για χαρούμενα στέκια και τ'αρχίδια μου κουνιώνται. Δεν πάει έτσι, πώς να το κάνουμε.

Κι επίσης είναι προφανές ότι το να χαρακτηρίζονται χώροι είναι ρατσιστικό, είναι λάθος και εν τέλει μία τρύπα στο νερό. Η έξοδος μίας κοινωνίας το σάββατο βράδυ δεν είναι ατομική επιλογή, είναι παγκόσμιο μαζικό φαινόμενο και δε μπορεί να χωρέσει σε κουτάκια του στυλ "εσύ να πας αλλού". Κοινώς δε θα με αποκλείσετε από το παρεΐνι σας, πώς θα γίνει, θα βγαίνουμε όλοι μαζί ακόμη και αν το σύστημα το επιβάλλει.

Ειδικά από σένα ικονοκλαστ δεν περίμενα τέτοια ατομικίστικη οπτική της κοινωνίας. Και τέλος το να κρίνετε προθέσεις για το εγχείρημα είναι εκτός θέματος.

ikonoklast
05-07-2009, 22:54
Το 1 δεν είναι επιχείρημα. Το 2 επίσης δεν είναι επιχείρημα. Αυτό που λές στο τέλος δεν έχει καν δομή επιχειρήματος.

Επίσης ατομισμός θα ήταν να έλεγα "ΣΤΑΡΧΙΑΙΔΙΑ ΜΟΥΘ ΟΛΑΕ ΓΩ ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΡΩΘΣΟΥ". Εξήγησα με πολύ σαφή τρόπο ότι αυτό δεν συμβαίνει ήδη σε καμμία περίπτωσης καθώς και το πόσο σέβομαι εγώ και οι άλλοι τους γύρω μας δεν πρόκειται να επηρεάστει απο το αν επιβληθεί οποιαδήποτε απαγόρεψης.

Phantom Duck
05-07-2009, 22:56
τραγικά νούμερα ανθρώπων που πεθαίνουν από παθητικό κάπνισμα παγκοσμίως

από ληγμένα ribena να δεις.

rage for order
05-07-2009, 22:58
και από παχυσαρκία. να απαγορευτεί δια ροπάλου η παραγγελία 2 πιτόγυρων από ένα άτομο.

Ingolemo
05-07-2009, 23:01
Αν εσείς δεν ανέχεστε στο παραμικρό αυτή μας τη συνήθεια και -όπως λέτε- είστε και η θιγμένη πλειοψηφία των παθητικών καπνιστών προτιμήστε να μην πηγαίνετε σε χώρους όπου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ και να πηγαίνετε σε άλλα (όπως τα πολύ καλαίσθητα σταρμπακς που προανέφερα) όπου ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

Em, den kserw an to xeis katalavei, alla ws twra etsi htan ta pragmata, mporouse o kathe magazatoras na epitrepei h oxi to kapnisma.
Ta apotelesmata htan fantastika, mono ta starbucks kserw egw pou apogoreyotan, kiauto einai thema promotion/image perissotero.
Auto vevaia einai anamenomeno, oi mh-kapnistes mporei kai na pane se xwrous kapnistwn(kai synhthws etsi ginetai), oi kapnistes den tha pane pote se xwrous mh-kapnistwn (aka prezakia) kai epishs stis perissoteres parees uparxoun kapnistes pou as poume den tha phgainan pote sta starbacks giati den mporoun na kapnisoun ekei.

Opote to na afhsoume tous magazatores na dialeksoun den einai lush.

ikonoklast
05-07-2009, 23:10
Ingolemo, φαντάζομαι υπερασπίζεσαι την λειτουργία της αγοράς και τον ανταγωνισμό, no? Αν όπως λέτε η πλειοψηφία των καλών ανθρώπων που διασκεδάζουν είναι άκαπνοι και ταυτόχρονα δεν θέλουν να γίνονται παθητικοί καπνιστές τότε είναι ένα εξαιρετικό target group για πολλά μαγαζιά και καφετέριες τύπου σταρμπακς. Ε, θα ανοίξουν κι άλλα, πάρτε και τηλέφωνο στην γραμματεία καταναλωτών, δε ξέρω πως λειτουργούν αυτά...

Αν δεν είστε η θιγμένη πλειοψηφία τότε γιατί να επιβληθείτε σε μας; Καθήστε στ' αυγά σας. Αν δεν σας νοιάζει και τόσο πια να είστε παθητικοί καπνιστές τότε γιατί να το κάνουμε θέμα; Καθήστε στ' αυγά σας.

Πρόσθεσα μετά επίσης μια πρόταση στο σημείο που κουόταρες και αυτή είναι η εξής: "Όπως ακριβώς συμβαίνει στο πολιτισμένο αμστερνταμ, στο πολιτισμένο βερολίνο, στο πολιτισμένο παρίσι και σε ένα κάρο άλλες πολιτισμένες πόλεις της πολιτισμένης ευρώπης." Δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί πρέπει να μιλάμε για την άκαπνη αθήνα ξαφνικά, λύσαμε όλα τα υπόλοιπα που μας διαφοροποιούν απο το Λονδίνο;

rage for order
05-07-2009, 23:11
να αποφασίζουν οι θαμώνες τότε:)

στην τελική μην είστε φλώροι, μην κάνετε υποχωρήσεις και κοιτάξτε την υγεία σας που είναι σημαντικότερη από τα κολλήματα σας ή ζητήστε από το κράτος αντί για ρατσιστικούς νόμους να δίνει κίνητρα/επιδότηση στους μαγαζάτορες που θέλουν να το κάνουν "μη".

Drumsick
05-07-2009, 23:14
Eμένα παιδιά στ'αρχίδια μου πάντως.

Ingolemo
05-07-2009, 23:36
Ingolemo, φαντάζομαι υπερασπίζεσαι την λειτουργία της αγοράς και τον ανταγωνισμό, no? Αν όπως λέτε η πλειοψηφία των καλών ανθρώπων που διασκεδάζουν είναι άκαπνοι και ταυτόχρονα δεν θέλουν να γίνονται παθητικοί καπνιστές τότε είναι ένα εξαιρετικό target group για πολλά μαγαζιά και καφετέριες τύπου σταρμπακς. Ε, θα ανοίξουν κι άλλα, πάρτε και τηλέφωνο στην γραμματεία καταναλωτών, δε ξέρω πως λειτουργούν αυτά...

Αν δεν είστε η θιγμένη πλειοψηφία τότε γιατί να επιβληθείτε σε μας; Καθήστε στ' αυγά σας. Αν δεν σας νοιάζει και τόσο πια να είστε παθητικοί καπνιστές τότε γιατί να το κάνουμε θέμα; Καθήστε στ' αυγά σας.

Πρόσθεσα μετά επίσης μια πρόταση στο σημείο που κουόταρες και αυτή είναι η εξής: "Όπως ακριβώς συμβαίνει στο πολιτισμένο αμστερνταμ, στο πολιτισμένο βερολίνο, στο πολιτισμένο παρίσι και σε ένα κάρο άλλες πολιτισμένες πόλεις της πολιτισμένης ευρώπης." Δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί πρέπει να μιλάμε για την άκαπνη αθήνα ξαφνικά, λύσαμε όλα τα υπόλοιπα που μας διαφοροποιούν απο το Λονδίνο;

Koita egw den poluphra thesh sto olo thema, kuriws giati den me noiazei kai toso, an kai mallon kalo to vriskw giati den kapnizw, opote toulaxiston den tha vrwmane ta rouxa kathe fora pou vgainw + apofeygw pathitiko kapnisma.

Gia th prwth paragrafo, den eipa oti einai h pleiopshfia oi mh-kapnizontes, alla auto den exei kai shmasia.
To gegonos oti akrivws epeidh se kathe parea uparxei kai kapoios toulaxiston kapnisths, pou apokleietai na paei se xwro mh-kapnistwn (an mporei na to apofugei) enw taytoxrona oi mh-kapnistes tha pane se xwro kapnistwn an h enallaktikh einai na mhn erthoun oi kapnistes, to kanei na mhn einai kai toso kalo target group e.
Opote to olo "as ftiaksoun magazia gia mh-kapnizontes" den paizei. Vres kati allo kai to ksanashzytame.
Ws tote, kai afou eseis eiste aytoi pou kanete ontws kako sthn ygeia twn allwn, enoxleite kosmo klp e den mou fainetai kai polu kakos autos o nomos.

pitchfork
05-07-2009, 23:48
Ειλικρινά δεν περίμενα να δω εδώ μέσα (και μάλιστα από σοβαρούς χρήστες) επιβράβευση της ρουφιανιάς.
Τι να πω, και εις ανώτερα....

ikonoklast
05-07-2009, 23:58
Vres kati allo kai to ksanashzytame.
Δεν έχω λόγο να βρω λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα.

FIXXXER
06-07-2009, 00:47

Βασικά, μέχρι να εφεύρει άλλη μια απάντηση και ο φιξερ και μιας και που βαριέμαι θα σ'το εξηγήσω σα να είσαι παιδάκι.

Προσωπικά καπνίζω 80-90 πακέτα τη μέρα τα περισσότερα απο τα οποία σε χώρους όπου συνυπάρχουμε καπνιστές με άκαπνους σε πολύ ήρεμο και αγαπημένο κλίμα. Και εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων και γνωστών μου καπνιστών -σε αντίθεση με αυτό που προσπαθείτε να εμφανίζετε- έχουμε την κατάλληλη κουλτούρα και συνείδηση ώστε να μην καπνίζουμε σε χώρους όπου απαγορεύεται και να μην καπνίζουμε επίσης και στην περίπτωση που κάποιος μας κάνει μια ευγενική παρατήρηση να το σβήσουμε (για τον οποιοδήποτε λόγο).

Γι΄αυτόν λοιπόν το λόγο, τουλάχιστον στους ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης (τους χώρους εργασίας δεν θα τους πιάσω καν τώρα) φαντάζομαι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε χωρίς να χρειαστεί να μεταλλαχθούν οι χώροι αυτοί (μερικοί απο τους οποίους και όμορφα στέκια μας που τα αγαπάμε πολύ). Ειδικά για να μας στριμώξουν σε κάποιο πατάρι με κακό εξαερισμό ή σε κάποια πεταμένη αυλίτσα που απλώς αναγκάστηκε να φτιάξει ο εκάστοτε μαγαζάτορ για να συνεχίσει να έχει την άδεια του. Αν εσείς δεν ανέχεστε στο παραμικρό αυτή μας τη συνήθεια και -όπως λέτε- είστε και η θιγμένη πλειοψηφία των παθητικών καπνιστών προτιμήστε να μην πηγαίνετε σε χώρους όπου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ και να πηγαίνετε σε άλλα (όπως τα πολύ καλαίσθητα σταρμπακς που προανέφερα) όπου ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο πολιτισμένο αμστερνταμ, στο πολιτισμένο βερολίνο, στο πολιτισμένο παρίσι και σε ένα κάρο άλλες πολιτισμένες πόλεις της πολιτισμένης ευρώπης.

Εμείς θα πάθουμε με πλήρη συνείδη καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, πνευμονικές παθήσεις και κονδυλώματα στους χώρους μας -και αυτό είναι κάτι που δεν σας αφορά απολύτως και με κανέναν τρόπο-. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε στους χώρους σας να βρίζετε τους ασυνείδητους και απολίτιστους καπνιστές και να τονώσετε την φαντασίωση σας ότι είστε ευσυνείδητοι και πολιτισμένοι πολίτες (και οι περισσότεροι να είστε απλώς θιγμένες θείτσες που δεν έχετε άποψη για πολύ πιο θεμελιώδη πράγματα όπως είπε ο φαντομ - το κάπνισμα σας μάρανε).

Η ολοκληρωτική απαγόρεψη σαν κοινοτική οδηγία δεν έχει καμμία απολύτως βάση, είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα σας, προσωπικά τελείως στ' αρχίδια μου αλλά δεν χρειάζετε να το παίζετε ιππότες, καθήστε στ' αυγά σας.

Ικονοκλαστ, θα σου απαντησω σοβαρα, μονο και μονο γιατι μου εχουν πει παρα πολλοι χρηστες οτι εισαι εξυπνος ανθρωπος γενικοτερα και με ωριμοτητα για την ηλικια σου, αν και εγω απο παμπολλα ποστς σου εχω καταλαβει το ακρως αντιθετο για το δευτερο σκελος. Το οτι εχεις διαβασει πολλα βιβλια και εχεις ωραιο λογο ας πουμε εμενα δε μου λεει κατι προσωπικα. Ολα τα παραπανω δε στα λεω για να σε "πειραξω" ή για να σε θιξω, καθως εχω σαφη επιγνωση οτι ολοι μα ολοι οι χρηστες εδω στο ΕΡ ειναι λιγακι πιο προκλητικοι και λιγο "να φανω εγω πιο μαγκας", οπως κι εγω κι εσυ, ενω απο κοντα ολοι αχαχουχα.

Καταρχας, αν νομιζεις οτι ψαχνω να βρω επιχειρηματα σε κατι που για μενα ειναι αυταποδεικτο, κανεις μεγαλο λαθος. Προσωπικα βαζοντας τα σε ζυγαρια, το να χαλαει ο αλλος τη "βολεψη του" κανοντας τα τσιγαρα του εξω απο το οποιοδηποτε μαγαζι μου φαινεται το πλεον λογικο απο το να γινεται ντουμανι μεσα και να βλαπτεται η υγεια καθε ανθρωπου μεσα στο χωρο (ειτε καπνιστη ειτε οχι), για να μην αναφερθουμε στο θεμα μυρωδιας και ματιων που τσουζουν, ας πουμε οτι ειναι δευτερευον. Αν διαφωνεις με αυτο, δε μπορω με τιποτα να προσπαθω καν να σου εξηγω το οτιδηποτε, πως να το κανουμε?

Απο κει και περα, εσυ και η συντριπτικη πλειοψηφεια των φιλων σου μαλλον ειστε πολυ κουλτουρα σε σχεση με το συντριπτικο ποσοστο των καπνιστων για τους οποιους "μιλαμε εμεις" (ομαδοποιηση και στο καπνισμα, να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε). Επισης, που ειδες εγω να ζηταω την ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ απαγορευση του καπνισματος απο οποιοδηποτε μερος? Ο νομος λεει σαφεστατα οτι οποιοδηποτε μερος μικροτερο των 70 τετραγωνικων μετρων μπορει να ειναι ειτε καπνιστων ειτε μη καπνιστων, οποτε πας εσυ εκει που γουσταρεις, παω κι εγω εκει που γουσταρω και ολοι ευτυχισμενοι. Εσυ μου λες οτι ακομα και στα μερη που δεν επιτρεπεται το καπνισμα αν παρει καποιος τηλεφωνο επειδη υπηρχε παραβιαση ξερω γω ειναι ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ. Δε βλεπεις μια αντιθεση σε ολο αυτο? Και στο τελος, τι κανει δηλαδη πιο σημαντικο το επιχειρημα "στεκια που αγαπαμε" για εναν καπνιστη και οχι εναν που δεν καπνιζει? Ο δευτερος δε μπορει να παει σε ενα στεκι που αγαπαει χωρις να υπαρχει η καπνα δηλαδη?

Dragonlord
06-07-2009, 00:52
ε παιδιά, άμα σας ανοίξουν το σπίτι μην τολμήσετε και ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΤΕ τους κλέφτες στους μπάτσους ε. όλοι αδέρφια είμαστε. αλληλεγγύη!

00i00
06-07-2009, 00:59
ε παιδιά, άμα σας ανοίξουν το σπίτι μην τολμήσετε και ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΤΕ τους κλέφτες στους μπάτσους ε. όλοι αδέρφια είμαστε. αλληλεγγύη!

μια ερωτηξης Δρακολορδε...αμα δεις σε κανα παρκο/γιαπι/στενο ξερω γω κανα ζακι να τρυπιετε θα τον ρουφιανεψεις?

metamelia3
06-07-2009, 01:02
ε καλα τωρα
:moutza:

edit: στον δραγονλορδ πηγαινε η μουτζα

Dragonlord
06-07-2009, 01:02
Το ποστ μου το είδες; 6-7 ποστ πάνω από το δικό σου ήταν. Λοιπόν, πάμε πάλι: Τα μαγαζιά ΔΕΝ είναι ιδιωτικοί χώροι σαν το σπίτι σου και το σπίτι μου όπου ο μαγαζάτορας-φεουδάρχης κάνει ό,τι του καπνίσει (pun intended). Είναι χώροι που έχουν πάρει άδεια από το κράτος για να προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και υπόκεινται σε ελέγχους και κανονισμούς ώστε να διασφαλίζεται ένα μίνιμουμ ποιότητας αυτών των υπηρεσιών. Στο "σε ΟΛΟΥΣ" κολλάει πχ το ότι απαγορεύεται η πόρτα (άλλο τι γίνεται στην πράξη). Στο "μίνιμουμ ποιότητας" κολλάει το να μην πουλάνε μπύρες, να μην είναι τόσο δυνατά η μουσική που να σου ματώνουν τ'αυτιά και να χάνεις το 50% της ακοής σου μετά από ένα σαββατόβραδο και, ναι, το να υπάρχει καθαρός αέρας για να αναπνεύσεις. Τώρα αν θα υπάρχουν γυάλινα κλουβιά καπνιστών ποσώς με ενδιαφέρει, αρκεί να υπάρχουν σωστά απομονωμένοι και εξαεριζόμενοι χώροι μη καπνιστών. Οπότε ναι, προσωπικά έχω πρόβλημα να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών, γιατί θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα σαν φορολογούμενος πολίτης να μπορώ να δεχτώ όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες χωρίς να ρουφάω πίσσα. Εσύ γιατί έχεις πρόβλημα να υπάρχουν χώροι μη καπνιζόντων σε κάθε μαγαζί και θες ολόκληρα "μαγαζιά καπνιστών";

Dragonlord
06-07-2009, 01:04

μια ερωτηξης Δρακολορδε...αμα δεις σε κανα παρκο/γιαπι/στενο ξερω γω κανα ζακι να τρυπιετε θα τον ρουφιανεψεις?

ρε βλάκα, με ενοχλεί; καταπατά κάποιο δικαίωμά μου; γιατί προσπαθείτε τόσο πολύ να ΜΗΝ καταλάβετε; δε με ενοχλεί αν κάποιος καπνίζει. με ενοχλεί όταν αρχίζει αυτό να επηρεάζει το δικό μου σώμα. όπως κι εγώ μπορεί να τρώω σαν πούστης, αλλά αν όταν έτρωγα πάχαιναν ταυτόχρονα και όλοι γύρω μου σε ακτίνα δέκα μέτρων, ε, θα πήγαινα έξω να φάω.

metamelia3
06-07-2009, 01:07
γιατι ρε κοπανε το λογικο ειναι απ' την στιγμη που δεν υπαρχει μια αγορα 5 μαγαζιων αλλα μια γιγαντια, να διαμορφωνεται ετσι ωστε να υπάρχει χώρος ανέσεων και για άλλους καταναλωτές εκτός απ' την ορθοδοξία σας.

ε ρε πουστη, γιατι δεν σας κλεινουν εσας τους μαλακες στο γυαλινο κλουβι να ησυχάσουμε; θα σας βολέψει κιόλας, νόμος ειναι, ε καλός θα'ναι, ευρωπαϊκός!

00i00
06-07-2009, 01:08

ρε βλάκα, με ενοχλεί; καταπατά κάποιο δικαίωμά μου; γιατί προσπαθείτε τόσο πολύ να ΜΗΝ καταλάβετε; δε με ενοχλεί αν κάποιος καπνίζει. με ενοχλεί όταν αρχίζει αυτό να επηρεάζει το δικό μου σώμα. όπως κι εγώ μπορεί να τρώω σαν πούστης, αλλά αν όταν έτρωγα πάχαιναν ταυτόχρονα και όλοι γύρω μου σε ακτίνα δέκα μέτρων, ε, θα πήγαινα έξω να φάω.

ευχαριστω για το βλακας...ενας ακομα με πηρε χαμπαρι
ωστοσω ναι σε ενοχλει...σκεψου το λιγο καλυτερα

τωρα γενικα οντοπικ...καθεστε και υπεραναλυετε ενα θεμα και κουραζετε τα δαχτυλα σας και πονατε τα πληκτρα σας
ρε μαλακες η απαγορευση ειναι τελειως γελοια...πως ειναι δυνατον να απαγορευεις την καταναλωση ενως νομιμου προιοντος?

FIXXXER
06-07-2009, 01:10
Καλκι εισια τρισμεγιστο ζωο αν αναγεις το να μη θελεις να τρως καπνο σε θρησκεια ε. Αμοιβαδα και κατω.

Dragonlord
06-07-2009, 01:11
γιατι ρε κοπανε το λογικο ειναι απ' την στιγμη που δεν υπαρχει μια αγορα 5 μαγαζιων αλλα μια γιγαντια, να διαμορφωνεται ετσι ωστε να υπάρχει χώρος ανέσεων και για άλλους καταναλωτές εκτός απ' την ορθοδοξία σας.

ε ρε πουστη, γιατι δεν σας κλεινουν εσας τους μαλακες στο γυαλινο κλουβι να ησυχάσουμε; θα σας βολέψει κιόλας, νόμος ειναι, ε καλός θα'ναι, ευρωπαϊκός!
α, στ'αρχίδια μου, εγώ καθαρό αέρα θέλω, ας είμαι εγώ στο κλουβί, δεν έχω τέτοια προβλήματα. Αν και θαρρώ πως είναι σωστό αυτός που έχει τη συνήθεια που επηρεάζει τους άλλους να περιορίζεται, δεν ξέρω, έτσι μου λέει το μυαλό μου, προφανώς κάνω λάθος.
Τώρα για το χώρο ανέσεων, δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεστε ολόκληρο το μαγαζί για να παίξετε μπάλα. Ούτε εγώ είπα ότι απαιτώ ολόκληρα τα μαγαζιά να είναι μη καπνιστών. Τι παραλογισμός είναι αυτός; Επίσης η γιγάντια αγορά είναι 99% σκυλάδικα και μπιτάκια, να πας εσύ εκεί, εγώ θέλω να πηγαίνω σε συγκεκριμένα μαγαζιά.

ikonoklast
06-07-2009, 01:15
FIXXXER! θα σου απαντήσω σοβαρά αν και πιστεύω ότι είσαι τραγικά βλάκας!

Δεν ήξερα για τη φάση με τα 70 τετραγωνικά, τώρα που το 'μαθα ακόμη πιο στ' αρχίδια μου το ζήτημα. Κρατά απλά ό,τι σου είπα για τις θιγμένες θείτσες και καλό αντικαπνισμό! Επίσης δεν είδα εγώ να λέει κάποιος κάτι για ρουφιάνους στο thread, σίγουρα δεν ήμουν εγώ πάντως, learn2read.

Εσύ γιατί έχεις πρόβλημα να υπάρχουν χώροι μη καπνιζόντων σε κάθε μαγαζί και θες ολόκληρα "μαγαζιά καπνιστών";
Για τους λόγους που με σαφήνεια εξήγησα. Κατα τ' άλλα εγώ για θαμώνες που γουστάρουν μαγαζιά που καπνίζεις παντού είπα -και που αυτό δεν αφορά με κανένα τρόπο εσάς που δεν θα 'ρχεστε, πόσω μάλλον το κράτος-, τι μου λες τώρα εσύ για κακούς μαγαζάτορες/φεουδάρχες δυνάστες και εκμεταλλευτές.

Dragonlord
06-07-2009, 01:16
ευχαριστω για το βλακας...ενας ακομα με πηρε χαμπαρι
ωστοσω ναι σε ενοχλει...σκεψου το λιγο καλυτερα

τωρα γενικα οντοπικ...καθεστε και υπεραναλυετε ενα θεμα και κουραζετε τα δαχτυλα σας και πονατε τα πληκτρα σας
ρε μαλακες η απαγορευση ειναι τελειως γελοια...πως ειναι δυνατον να απαγορευεις την καταναλωση ενως νομιμου προιοντος?

καλά, συγνώμη αν θίχτηκες, το είπα εν μέρει ως "ρε βλάκα", "ρε μαλάκα", "ρε ψηλέ" κλπ και εν μέρει όντως μου φάνηκε βλακώδες το παράδειγμα με το πρεζάκι. Πώς με ενοχλεί πάντως; Μιλάμε για κάποιον που απλά κάθεται στο πάρκο και σουτάρει ε.

Όσο για την απαγόρευση της κατανάλωσης ενός νόμιμου προϊόντος, σκέψου πρώτα πόσο γελοία είναι η πρακτική απαγόρευση του καθαρού αέρα. ΚΑΝΕΙΣ δε μίλησε για απαγόρευση κατανάλωσης καπνού, μιλάμε για απαγόρευση της κατανάλωσής του ΟΤΑΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ. Κι άλλο παράδειγμα, αν όταν πίνω μεθάει λίγο κι ο δίπλα μου, ναι, πρέπει να απαγορευτεί και το ποτό σε κοινόχρηστους χώρους, πώς να το κάνουμε, δεν μπορώ εγώ να επιβάλω στον άλλο τι θα κάνει με το σώμα του.

metamelia3
06-07-2009, 01:17
η πλακα ειναι οτι τα μη-σκυλαδικα και μπιτακια ειναι συνηθως πιο μικρα μαγαζια και αρα δεν απαγορευουν το καπνισμα οποτε τζετ. τα μετρα για τους μετριους!

αλλα πραγματικα, πολιτικλυ κορρεκτ παπαρες, νομοταγεις ηλιθιοι, απλοι καθημερινοι καθυστερημενοι και ευυηποληπτοι ρουφιανοι, ιδιοτητες που παρουσιαζονται συνηθως ολες μαζι μου προκαλουν αναγουλα! αλλα δεν πειραζει, θα σας καουν τα ψιλικατζιδικα για τις αμαρτιες σας, αμην!

Dragonlord
06-07-2009, 01:19
Κατα τ' άλλα εγώ για θαμώνες που γουστάρουν μαγαζιά που καπνίζεις παντού είπα -και που αυτό δεν αφορά με κανένα τρόπο εσάς που δεν θα 'ρχεστε, πόσω μάλλον το κράτος-, τι μου λες τώρα εσύ για κακούς μαγαζάτορες/φεουδάρχες δυνάστες και εκμεταλλευτές.
Α, εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να πάω σε όλα τα μαγαζιά. Οι θαμώνες δεν είναι ένα στατικό δείγμα που το κολλάς σε ένα μαγαζί. Και οι κάτοικοι-θαμώνες του Αγ. Παντελεήμωνα μπορεί να μη γουστάρουν μετανάστες, οπότε απλά οι μετανάστες μπορούν να μην πηγαίνουν εκεί και λύθηκε το πρόβλημα! Λολ.

Dragonlord
06-07-2009, 01:23
αλλα πραγματικα, πολιτικλυ κορρεκτ παπαρες, νομοταγεις ηλιθιοι, απλοι καθημερινοι καθυστερημενοι και ευυηποληπτοι ρουφιανοι, ιδιοτητες που παρουσιαζονται συνηθως ολες μαζι μου προκαλουν αναγουλα! αλλα δεν πειραζει, θα σας καουν τα ψιλικατζιδικα για τις αμαρτιες σας, αμην!
Έτσι όπως το έθεσες το σκέφτηκα καλύτερα και οκ, μ'αρέσει να ρουφάω πίσσα επειδή ο χ εθισμένος γουστάρει να κάνει το τσιγαράκι του δίπλα μου και άμα δε μ'αρέσει να πάω σπίτι μου. Εντάξει, τώρα σταμάτησα να είμαι όλα τα παραπάνω; Μόνο σιωνιστές και παιδεραστές δε μας έβγαλες, μπορείς και καλύτερα.

Ingolemo
06-07-2009, 01:37
Vres kati allo kai to ksanashzytame.
Δεν έχω λόγο να βρω λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα.

Loipon, pame pali.

a)Les oti an den anexetai o allos to kapnisma na paei se merh pou apogoreyetai (prin ton nomo profanws e).
b)Sou lew oti tetoia merh den yparxoun (me eksairesh ta starbacks), kati pou einai logiko, giati fernoun ligoterh pelateia (des prohgoumeno post gia leptomereies).
c)Sou lew na vreis kati allo na peis, giati auto pou les den isxuei (vlepe b)
d)Mou les oti den exeis logo na vreis lush sto provlhma (tote to a) ti einai?)
e)Profit??

shmeiwsh gia to c):
auto pou ennow einai oti sthn olh genikh syzhthsh pou kanoume to a) pou eipes den stekei, kai eipa na to tonisw.
Den shmainei oti automata anaireitai h apopsh sou, apla oti prepei na vreis kati kalutero gia na thn uposthrikseis.
Akoma den eimai 100% sigouros an h apopsh sou einai lathos, an kai tinw pros to oti o nomos aytos den einai kakh kinhsh , alla opws kai na xei, edw eisai na mou allakseis gnwmh an se noiazei.
A, kai proswpika epeidh den kapnizw einai sigoura kalh kinhsh gia mena (kai kakh gia sena), profanws pame na to doume antikeimenika to olo thema.

ikonoklast
06-07-2009, 01:38
Κατα τ' άλλα εγώ για θαμώνες που γουστάρουν μαγαζιά που καπνίζεις παντού είπα -και που αυτό δεν αφορά με κανένα τρόπο εσάς που δεν θα 'ρχεστε, πόσω μάλλον το κράτος-, τι μου λες τώρα εσύ για κακούς μαγαζάτορες/φεουδάρχες δυνάστες και εκμεταλλευτές.
Α, εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να πάω σε όλα τα μαγαζιά. Οι θαμώνες δεν είναι ένα στατικό δείγμα που το κολλάς σε ένα μαγαζί. Και οι κάτοικοι-θαμώνες του Αγ. Παντελεήμωνα μπορεί να μη γουστάρουν μετανάστες, οπότε απλά οι μετανάστες μπορούν να μην πηγαίνουν εκεί και λύθηκε το πρόβλημα! Λολ.
Μπορείς επίσης να προσπαθήσεις να βρείς μια ακόμα πιο ηλίθια αντιστοιχία για να την χρησιμοποιήσεις σαν επιχείρημα γιατί το να γουστάρω να καπνίζω εγώ και οι φίλοι μου στο τραπέζι μας σε ένα πολύ συγκεκριμένο στέκι μας που το δέχεται αυτό και εσύ ΔΕΝ ΠΑΤΑΣ ΑΜΑ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ είναι ακριβώς το ίδιο με το ασύλληπτο godwin's law ενός φανταστικού σεναρίου που όλοι οι κάτοικοι μιας περιοχής είναι φασίστες και ακροδεξιοί και διώχνουν μετανάστες. Κατ' αντιστοιχία βέβαια τα μεταλλάδικα μαγαζιά πρέπει να παίζουν και JLO γιατί θίγεται η μερίδα του κόσμου που θέλει να πηγαίνει ΚΑΙ ΕΚΕΙ όπως επίσης και τα μπιτσόμπαρα της παραλιακής πρέπει να παίζουν ΚΑΙ ΣΟΝΤΟΜ γιατί και οι θρασερς έχουν δικαίωμα στο να τσιλιμπουρδίσουνε. Εμείς επίσης που είμαστε ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ και θέλουμε να χουφτώνουμε τις γάτες στα ταβερνάκια αλλά "μας ενδιαφέρει να πηγαίνουμε σε όλα τα μαγαζιά" πρέπει να απαιτούμε τουλάχιστον ένα κουτάβι, ένα παπαγάλο, μια τράπουλα με ζώα στο κάθε τραπέζι. Τα των πολιτικών προτιμήσεων δε χρειάζεται να τα αγγίξω καν βέβαια.

carheart
06-07-2009, 01:41
Ακούστε τι μου είπε ένας φίλος μου πριν από λίγο : Έστω πως είναι καπνίσταρος και δεν τον ενοχλεί το μέτρο, διότι μπορεί να μιλάει με τα ΜΟΥΝΑΚΙΑ στην πόρτα που έχουν βγει για κάπνισμα και έτσι να γίνονται γνωριμίες. Αλλά αν εκείνος θέλει να μιλήσει λέει σε μία στους αντικαπνιστές και αυτός κολώνει να μιλήσει χωρίς τσιγάρο γιατί είναι και κότα, πως θα της μιλήσει; Έτσι θα νικήσουμε την υπογεννητικότητα;

Προσωπικά εμένα ενοχλεί την υγεία μου αν δω κάποιον στο δίπλα τραπέζι με σαγιονάρες. Αλήθεια. Παθαίνω κακό, και για να συνέλθω θέλω τσιγάρο, και άντε να τρέχεις έξω. Τι θα γίνει με αυτό; Ποιόν να πάρω τηλέφωνο να πω πως θίγονται τα δικαιώματά μου ως καταναλωτής; Ή απλά δεν ξαναπάω σε μαγαζιά με ΚΑΣΤΟΡΕΣ; Και Dragon είσαι εντελώς εκτός με το θέμα με τα μαγαζιά καπνιστών, και εγώ ως καπνιστής (νόμιμο προϊόν) θέλω ένα minimum υπηρεσιών από τα καταστήματα, και αυτό είναι να καπνίζω όπου θέλω μέσα τους. Είναι επιχείρημα αυτό; Δεν είναι.

Προσωπικά δε με ενοχλεί το μέτρο, γιατί -το λέω αλήθεια- δεν με χαλάει να μειώσω το κάπνισμα έστω και έτσι, αλλά αυτός είμαι εγώ, με δυό λόγια τα ακραία αντικαπνιστικά επιχειρήματα θέλω να τα δείρω και μετά να τα καπνίσω.

Όπως είπε και ο ικόνοκλαστ, έχουμε λύσει όλα τα άλλα, και βρήκαμε λόγο να τσακωνόμαστε, το κάπνισμα.

Είναι ορθόν και πρέπον να υπάρχουν χώροι καπνιστών και χώροι μη-καπνιστών, όχι έτσι όπως γίνεται, καλύτερα, και γενικώς να το συζητάμε σαν άνθρωποι.

ikonoklast
06-07-2009, 01:43
Ingolemo αν δεν υπάρχουν μέρη γι' αυτόν που δε γουστάρει το κάπνισμα δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Αν ισχύει το επιχείρημα σου για το γιατί δεν υπάρχουν αυτοί οι χώροι τότε αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι παρέες μπορούν να συνυπάρξουν με καπνιστές και άκαπνους ή τουλάχιστον η δυνατότητα τους να το κάνουν αυτό είναι πολύ ισχυρότερη της ανάγκης να υπάρξουν τέτοιοι χώροι. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα ευθύς εξ' αρχής, το πρόβλημα είναι το αμοκ που πιάνει κάποιους να υπερασπιστούν μια ηλίθια απαγόρευση.

Dragonlord
06-07-2009, 01:47
@ικον
Ρε, αφού είσαι λογικό παιδί κανονικά, γιατί δεν αφήνεις λίγο τη νικοτίνη να φύγει από το κεφάλι σου για να μη γράφεις μπούρδες; Σου είπα ήδη, "οι θαμώνες" δεν είναι κάτι σταθερό. Επίσης αν έχετε μια παρέα που γουστάρετε να καπνίζετε μπορείτε να βρίσκεστε σε σπίτια, τα μαγαζιά είναι για όλο τον κόσμο και όχι για "τους θαμώνες". Και στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμωνα τελευταία μόνο φασίστες είναι "θαμώνες" (για να μην πιάνω όλη την περιοχή αφού διαφωνείς), τι σημαίνει αυτό; Έτσι και σε ένα μαγαζί-τεκέ είναι λογικό οι θαμώνες ΤΩΡΑ να είναι καπνιστές. Με το να το αφήνεις τεκέ εξασφαλίζεις ότι δε θα αλλάξουν οι θαμώνες, όπως και στην πλατεία Αγ.Παντ. είναι απίθανο να αρχίσουν να συχνάζουν μετανάστες όσο είναι στέκι χρυσαυγιτών. Όσο για τα άκυρα παραδείγματα, είναι λίγο διαφορετικό το θέμα ΓΟΥΣΤΟΥ (τζειλό και σόντομ) από το θέμα επιβάρυνσης υγείας με το ζόρι. Αν θες προσπαθείς να το κατανοήσεις, αλλιώς οκ, κέρδισες.

Dragonlord
06-07-2009, 01:50
Προσωπικά εμένα ενοχλεί την υγεία μου αν δω κάποιον στο δίπλα τραπέζι με σαγιονάρες. Αλήθεια. Παθαίνω κακό, και για να συνέλθω θέλω τσιγάρο, και άντε να τρέχεις έξω. Τι θα γίνει με αυτό; Ποιόν να πάρω τηλέφωνο να πω πως θίγονται τα δικαιώματά μου ως καταναλωτής; Ή απλά δεν ξαναπάω σε μαγαζιά με ΚΑΣΤΟΡΕΣ; Και Dragon είσαι εντελώς εκτός με το θέμα με τα μαγαζιά καπνιστών, και εγώ ως καπνιστής (νόμιμο προϊόν) θέλω ένα minimum υπηρεσιών από τα καταστήματα, και αυτό είναι να καπνίζω όπου θέλω μέσα τους. Είναι επιχείρημα αυτό; Δεν είναι.

Όπως είπε και ο ικόνοκλαστ, έχουμε λύσει όλα τα άλλα, και βρήκαμε λόγο να τσακωνόμαστε, το κάπνισμα.

Είναι ορθόν και πρέπον να υπάρχουν χώροι καπνιστών και χώροι μη-καπνιστών, όχι έτσι όπως γίνεται, καλύτερα, και γενικώς να το συζητάμε σαν άνθρωποι.
1) Όπως είπα και στον ικόνοκλαστ, άλλο το θέμα γούστου και άλλο το θέμα υγείας. Στην τελική κοίτα το ταβάνι αν σε χαλάνε οι σαγιονάρες. Εγώ τι να κάνω, να μην εισπνέω;
2) Αυτό μπορείς να το πεις για τα πάντα όμως ε.
3) Δε λέω κάτι διαφορετικό.

carheart
06-07-2009, 01:53
1) πρόκειται για θέμα ψυχικής (μου) υγείας, απείρως σημαντικότερης από την σωματική σας! Οπότε δεν έρχομαι στα μαγαζιά σας, απλό, πάω σε άλλα, που δεν έχω τέτοια προβλήματα, και πανωκάτω υπάρχουν τέτοια.

2) περίπου, αλλά ο νόμος είναι για ένα, δεν είναι κάπως χαζό;

3) ούτε εγώ, αυτό πρέπει να γίνει.

Dragonlord
06-07-2009, 01:54
Ingolemo αν δεν υπάρχουν μέρη γι' αυτόν που δε γουστάρει το κάπνισμα δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Αν ισχύει το επιχείρημα σου για το γιατί δεν υπάρχουν αυτοί οι χώροι τότε αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι παρέες μπορούν να συνυπάρξουν με καπνιστές και άκαπνους ή τουλάχιστον η δυνατότητα τους να το κάνουν αυτό είναι πολύ ισχυρότερη της ανάγκης να υπάρξουν τέτοιοι χώροι. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα ευθύς εξ' αρχής, το πρόβλημα είναι το αμοκ που πιάνει κάποιους να υπερασπιστούν μια ηλίθια απαγόρευση.
Σωστό σκεπτικό, κι εγώ βλέποντας ότι δεν υπάρχουν χώρες όπου να μην υπάρχει εκμετάλλευση φτωχού από πλούσιο οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι τα έχουν βρει, ή τουλάχιστον η δυνατότητά τους να το κάνουν αυτό είναι πολύ ισχυρότερη της ανάγκης να σταματήσει να γίνεται. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα ευθύς εξ' αρχής, το πρόβλημα είναι το αμοκ που πιάνει κάποιους να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαίωματα και τέτοιες μαλακίες. Χαλαρώστε!

Dragonlord
06-07-2009, 01:58
1) πρόκειται για θέμα ψυχικής (μου) υγείας, απείρως σημαντικότερης από την σωματική σας! Οπότε δεν έρχομαι στα μαγαζιά σας, απλό, πάω σε άλλα, που δεν έχω τέτοια προβλήματα, και πανωκάτω υπάρχουν τέτοια.

2) περίπου, αλλά ο νόμος είναι για ένα, δεν είναι κάπως χαζό;
Καλά, κοροϊδευόμαστε τώρα, στην τελική είναι υποκειμενικό πρόβλημα υγείας για ένα άτομο, ο καπνός αντικειμενικά επιβαρύνει την υγεία όλων.
2) Μπα, υπάρχουν νόμοι για διάφορα πράγματα, ή για κάποια πρέπει να υπάρξουν - συχνότερα δε υπάρχουν μια χαρά νόμοι και πρέπει απλά να εφαρμοστούν. Δηλαδή και για τα ρουσφέτια υπάρχουν νόμοι, αν γίνει αντίστοιχη συζήτηση μπορεί να πει κάποιος "ώχου, τα λύσαμε όλα μας τα προβλήματα, αυτό μας έμεινε" κοκ.

ikonoklast
06-07-2009, 01:59
Επίσης αν έχετε μια παρέα που γουστάρετε να καπνίζετε μπορείτε να βρίσκεστε σε σπίτια, τα μαγαζιά είναι για όλο τον κόσμο και όχι για "τους θαμώνες". [..] Όσο για τα άκυρα παραδείγματα, είναι λίγο διαφορετικό το θέμα ΓΟΥΣΤΟΥ (τζειλό και σόντομ) από το θέμα επιβάρυνσης υγείας με το ζόρι. Αν θες προσπαθείς να το κατανοήσεις, αλλιώς οκ, κέρδισες.
αχαχα, όχι ρε φίλε δεν είναι. Τα μαγαζιά δεν είναι ένα universal πράγμα (όπως, μάντεψε, τα γαμημένα σταρμπακς), το κάθε ένα έχει τον χαρακτήρα του και το χρώμα του. Την διαρρύθμιση του, τη διακόσμηση του, τη μουσική του, τον κόσμο του, το αν είναι gay-friendly, αν είναι trendyμουνάκια friendly, αν είναι coffeeshop, αν είναι μπυραρία, αν είναι after ή αν κλείνει στις 12. Το αν τηρεί συγκεκριμένα status υγιεινής και το αν είναι smoker's friendly είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το ένα έχει να κάνει με την υποχρέωση του να παρέχει ένα μινιμουμ υπηρεσιών και υπάρχει για να προστατέψει τον πελάτη και το άλλο έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του μαγαζιού που υπάρχει γιατι οι γαμημένοι πελάτες έτσι το προτιμούν. Αυτό πουλάει και αυτοί αυτό θέλουν. Μην προσπαθείς να επιβάλλεις ένα υποτίθεται "αντικειμενικό κριτήριο υγιεινής" σε αυτό το ζήτημα, αν ήθελα να το εκτρέψω θα το παραλλήλιζα με τα ωράρια του παπαθεμελή που πέρναγε διατάξεις για να κλείνουν όλα στις 2. Πολύ σωστό με το ίδιο σκεπτικό, δεν πρέπει να καπνίζουμε, πρέπει να κοιμόμαστε νωρίς, πρέπει επίσης να ασκούμαστε και να τρώμε υγιεινά για να δουλεύουμε σα ζώα. Έχετε κι άλλους άσσους στο μανίκι;

carheart
06-07-2009, 02:03
Καμ ον, και το αλκοόλ είναι αντικειμενικό πρόβλημα στην υγεία, και οι σκάλες του μομπέτερ και τα στραγάλια του χασάν (αίσχος). Αν πάμε να κλείσουμε το θέμα καπνίσματος σε μία οπτική μόνο, τέλος, νικάνε οι καπνιστές.

Θέλει πολύπλευρη θέαση και ευέλικτη, πασοκική, απαλή αντιμετώπιση.

Για να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

FIXXXER
06-07-2009, 02:04
FIXXXER! θα σου απαντήσω σοβαρά αν και πιστεύω ότι είσαι τραγικά βλάκας!

Τι συζητας μαζι μου τοτε ρε κακομαθημενο κομπλεξικο εκκολαπτομμενο ελληναρακι αν με θεωρεις βλακα? Δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να κατσω να ασχοληθω με οποιονδηποτε καπνιστη ειναι βλακας και προκλητικος απλα γιατι δε θελει να του χαλανε την απολαυση, αλλα ειλικρινα κατι κομπλεξικα σαν εσενα θα με εκαναν να μπω στον κοπο ισως να παρω τηλεφωνο και να γινω ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ. Πας να αποδειξεις με μαθηματικα επιχειρηματα (που δεν κατεχεις ουτως η αλλως) οτι εχεις καθε δικαιωμα να καπνιζεις οπου γουσταρεις, ε οκ, αντε, εχεις δικιο, μπραβο. Εισαι ο βασιλιας του ΕΡ.

Dragonlord
06-07-2009, 02:05
αχαχα, όχι ρε φίλε δεν είναι. Τα μαγαζιά δεν είναι ένα universal πράγμα (όπως, μάντεψε, τα γαμημένα σταρμπακς), το κάθε ένα έχει τον χαρακτήρα του και το χρώμα του. Την διαρρύθμιση του, τη διακόσμηση του, τη μουσική του, τον κόσμο του, το αν είναι gay-friendly, αν είναι trendyμουνάκια friendly, αν είναι coffeeshop, αν είναι μπυραρία, αν είναι after ή αν κλείνει στις 12. Το αν τηρεί συγκεκριμένα status υγιεινής και το αν είναι smoker's friendly είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το ένα έχει να κάνει με την υποχρέωση του να παρέχει ένα μινιμουμ υπηρεσιών και υπάρχει για να προστατέψει τον πελάτη και το άλλο έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του μαγαζιού που υπάρχει γιατι οι γαμημένοι πελάτες έτσι το προτιμούν. Αυτό πουλάει και αυτοί αυτό θέλουν. Μην προσπαθείς να επιβάλλεις ένα υποτίθεται "αντικειμενικό κριτήριο υγιεινής" σε αυτό το ζήτημα, αν ήθελα να το εκτρέψω θα το παραλλήλιζα με τα ωράρια του παπαθεμελή που πέρναγε διατάξεις για να κλείνουν όλα στις 2. Πολύ σωστό με το ίδιο σκεπτικό, δεν πρέπει να καπνίζουμε, πρέπει να κοιμόμαστε νωρίς, πρέπει επίσης να ασκούμαστε και να τρώμε υγιεινά για να δουλεύουμε σα ζώα. Έχετε κι άλλους άσσους στο μανίκι;
Πάλι άκυρο παράδειγμα, το να μην κλείνει ένα μαγαζί στις 2 δεν επιβαρύνει κάποιον. Αν δεν επιτρεπόταν να φύγεις πριν τις 5, τότε ναι, θα ήταν σωστός ο παραλληλισμός. Όποιος θέλει μπορεί ακόμα να φύγει στις 2 από ένα μαγαζί που το τραβάει μέχρι το πρωί. Όποιος δε θέλει να ρουφάει πίσσα σε ένα μαγαζί αποκλειστικά καπνιστών δεν μπορεί. Μια χαρά αντικειμενικό κριτήριο υγιεινής είναι το αν υπάρχει καθαρή ατμόσφαιρα, το βαφτίσαμε τώρα "χαρακτήρα του μαγαζιού". Τι σκάλωμα έχεις φάει εντωμεταξύ, φαντάσου να έλεγα να απαγορευτεί το τσιγάρο γενικά. Ίσα ίσα, είμαι κατά των απαγορεύσεων, και το μαύρο και τα μανιτάρια θα ήθελα να επιτρέπονται, το ΜΟΝΟ που λέω είναι ότι πρέπει να υπάρχουν σωστοί χώροι και για όσους δεν καπνίζουν σε κάθε μαγαζί. Αν εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να υπάρχουν και μαγαζιά αποκλειστικά καπνιστών, οκ, διαφωνούμε. Πάντως ο νόμος είναι με το μέρος σου, τα ίδια λέτε!

ikonoklast
06-07-2009, 02:05
τα στραγάλια του χασάν (αίσχος).
πραγματικά ε.

Dragonlord
06-07-2009, 02:06
Καμ ον, και το αλκοόλ είναι αντικειμενικό πρόβλημα στην υγεία, και οι σκάλες του μομπέτερ και τα στραγάλια του χασάν (αίσχος). Αν πάμε να κλείσουμε το θέμα καπνίσματος σε μία οπτική μόνο, τέλος, νικάνε οι καπνιστές.
Μα ΤΙ λες, δεν είπα να απαγορευτεί το κάπνισμα, μόνο στους χώρους όπου επηρεάζει και τους άλλους. Αν γίνομαι εγώ σκνίπα ΔΕ μεθάνε και οι δίπλα μου, γι'αυτό και το ποτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ο καθένας ας επιλέξει πώς και πόσο θα επιβαρύνει τον εαυτό του. Όχι τους γύρω του όμως.

carheart
06-07-2009, 02:07
δεν πηγαίνω λόγω αυτού πολλές φορές, αρρώστια.

carheart
06-07-2009, 02:09
Μα ΤΙ λες, δεν είπα να απαγορευτεί το κάπνισμα, μόνο στους χώρους όπου επηρεάζει και τους άλλους. Αν γίνομαι εγώ σκνίπα ΔΕ μεθάνε και οι δίπλα μου, γι'αυτό και το ποτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ο καθένας ας επιλέξει πώς και πόσο θα επιβαρύνει τον εαυτό του. Όχι τους γύρω του όμως.

αύριο, τώρα είμαι όφφ, αλήθεια.

metamelia3
06-07-2009, 02:14
Καλά, κοροϊδευόμαστε τώρα, στην τελική είναι υποκειμενικό πρόβλημα υγείας για ένα άτομο, ο καπνός αντικειμενικά επιβαρύνει την υγεία όλων.
απ' τις μεγαλύτερες μαλακίες που υπάρχουν στην κοινή κουλτούρα το συγκεκριμένο. για μενα υγεία μπορεί να είναι πρωτίστως η ψυχική (υπήρξαν - πχ ινδιανοι - και υπάρχουν - πχ τσιγγανοι- πολλές ιστορίες φυλών που είχαν τέτοιες προτιμησεις). Μπορει για μενα το σωστο να ειναι η άνετη ζωή 30 χρονων (δεν μιλαω καν για το συνετο καπνισμα, παιρνω την ακραια περιπτωση) και οχι το να ζησω νευρωτικος 500 χρονια. η απαγορευση σου πλήττει την ψυχική μου υγεία και δεν το λέω απ' την φαντασία μου, έζησα κοντα 3 μηνες στην γερμανια που υπαρχει αυτη η απαγορευση και μου προκαλουσε τεραστιο προβλημα το να μην έχω έναν γαμημένο κλειστό χώρο να κάτσω να απολαύσω εναν καφέ/ποτό και το τσιγάρο μου. Ή ας πούμε, με βολεύει πάρα πολύ να διαβάζω σε ήσυχες καφετέριες, περισσότερο απ' ότι στο σπίτι μου. Τι θα κάνω για αυτό; Θα μου αλλάξεις εσύ ή το κάθε_πυροβολημένο_τσουτσέκι_εσύ καθολικά την ζωή μου; Α γαμησου κι εσυ κι η γιόγκα σου να πουμε.

ikonoklast
06-07-2009, 02:17
το να μην κλείνει ένα μαγαζί στις 2 δεν επιβαρύνει κάποιον
Αν θυμάμαι καλά ο παπαθεμελής τότε έλεγε ότι καταρχήν διαταρράσει την κοινωνική γαλήνη της περιοχής, ωθεί τους νέους στις κραιπάλες (περισσότερο αλκοολ, περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους, που το πας αυτό) και κάτι τέτοια. Άρα αντικειμενικότατο.

Τελευταία φορά το αυτονόητο:

Οι πελάτες δεν προτιμούν ένα μαγαζί επειδή βγαίνουν ποντίκια μέσα απο τη χέστρα, δεν υπάρχει εξαερισμός, τα ποτά είναι μπόμπες, το προσωπικό φέρεται άσχημα ή σερβίρουν σκατά. Για να μην κάνουν trust οι μαγαζάτορες που τους συμφέρει να μην φροντίζουν για τέτοια πράγματα, υπάρχουν οι νομοθεσίες περι υγιεινής των χώρων και μπλαμπλα.

Οι πελάτες αν το θέλουν προτιμούν ένα κατάστημα που είναι smoker's friendly, που μπορείς να καπνίσεις όσο αράζεις, τρως, πίνεις, γουστάρεις. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένας μαλάκας που να επιβάλλει μια απαγόρευση σ' αυτό, αφορά προσωπικές επιλογές των πελατών, επιλογές αυτού που έχει το μαγαζί κλπ.

Οι πελάτες αν το θέλουν προτιμούν ένα κατάστημα που είναι δεν είναι smoker's friendly, η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη, κάνετε ό,τι αγαπάτε εκεί μέσα.

Σας σεβόμαστε, να μας σέβεστε. Αυτά.

* μα τω θεώ το λέει στο site του:
Συγκρούεται με τα συμφέροντα της Νύχτας (ωράριο Παπαθεμελή), για να προστατέψει τους Νέους. Το μέτρο αυτό υπονομεύεται εκ των ένδον.

Dragonlord
06-07-2009, 02:17
απ' τις μεγαλύτερες μαλακίες που υπάρχουν στην κοινή κουλτούρα το συγκεκριμένο. για μενα υγεία μπορεί να είναι πρωτίστως η ψυχική (υπήρξαν - πχ ινδιανοι - και υπάρχουν - πχ τσιγγανοι- πολλές ιστορίες φυλών που είχαν τέτοιες προτιμησεις). Μπορει για μενα το σωστο να ειναι η άνετη ζωή 30 χρονων (δεν μιλαω καν για το συνετο καπνισμα, παιρνω την ακραια περιπτωση) και οχι το να ζησω νευρωτικος 500 χρονια. η απαγορευση σου πλήττει την ψυχική μου υγεία και δεν το λέω απ' την φαντασία μου, έζησα κοντα 3 μηνες στην γερμανια που υπαρχει αυτη η απαγορευση και μου προκαλουσε τεραστιο προβλημα το να μην έχω έναν γαμημένο κλειστό χώρο να κάτσω να απολαύσω εναν καφέ/ποτό και το τσιγάρο μου. Ή ας πούμε, με βολεύει πάρα πολύ να διαβάζω σε ήσυχες καφετέριες, περισσότερο απ' ότι στο σπίτι μου. Τι θα κάνω για αυτό; Θα μου αλλάξεις εσύ ή το κάθε_πυροβολημένο_τσουτσέκι_εσύ καθολικά την ζωή μου; Α γαμησου κι εσυ κι η γιόγκα σου να πουμε.
Εκτός του ότι είσαι καθυστερημένος γιατί λέω ότι αυτό που είπε ο κάρχαρτ είναι υποκειμενικό, και μου ανταπαντάς με το "για μένα", είσαι επίσης καθυστερημένος γιατί δεν είπα να μην υπάρχει χώρος καπνιστών στις καφετέριες. Γενικά, κάνε κανα πακετάκι μαζεμένο μπας και καλμάρουν τα νεύρα σου και μετά ξαναέλα.

Dragonlord
06-07-2009, 02:22
Αν θυμάμαι καλά ο παπαθεμελής τότε έλεγε ότι καταρχήν διαταρράσει την κοινωνική γαλήνη της περιοχής, ωθεί τους νέους στις κραιπάλες (περισσότερο αλκοολ, περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους, που το πας αυτό) και κάτι τέτοια. Άρα αντικειμενικότατο.

Τελευταία φορά το αυτονόητο:
Έλα, συζητάω με τον παραλογισμό τον ίδιο να πούμε. Αυτά του παπαθεμελή είναι έμμεσα. Είναι σα να λέω να απαγορευτεί το ποτό για να μην έχουμε ατυχήματα από μεθυσμένους. Κι αυτό αντικειμενικότατο είναι, αλλά είναι έμμεση συνέπεια και είναι θέμα της τροχαίας να μην κυκλοφορούν μεθυσμένοι οδηγοί. Είναι σα να ζητώ να απαγορευτεί το τσιγάρο για να γλιτώσουμε μια και καλή από το παθητικό κάπνισμα. Αντίθετα, το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους έχει άμεσο αποτέλεσμα, καπνίζεις, το εισπνέω, τέλος. Εντελώς διαφορετικό πράμα.

Όσο για το "αυτονόητο", όλα (μα όλα) αυτά καλύπτονται από το να υπάρχουν χώροι καπνιστών και μη στο ίδιο μαγαζί.

metamelia3
06-07-2009, 02:24
Εκτός του ότι είσαι καθυστερημένος γιατί λέω ότι αυτό που είπε ο κάρχαρτ είναι υποκειμενικό, και μου ανταπαντάς με το "για μένα", είσαι επίσης καθυστερημένος γιατί δεν είπα να μην υπάρχει χώρος καπνιστών στις καφετέριες. Γενικά, κάνε κανα πακετάκι μαζεμένο μπας και καλμάρουν τα νεύρα σου και μετά ξαναέλα.
ρε στοκο να πουμε, το οτι "για μενα" υγεια σημαινει πρωτιστως ψυχικη υγεια και οχι σωματικη ειναι για να σου δειξει οτι αναγκαστικα η εννοια υγεια ειναι υποκειμενικη. δεν υπαρχει κατι αντικειμενικο πανω στο οποιο μπορεις να θεμελιωσεις νομο.

οπως και να'χει, τα καλα μαγαζια ευτυχως τα εχουμε καβατζωσει οι καπνιστες. σαλτα στα πολιτισμενα σταρμπαξ σου λοιπον!

ikonoklast
06-07-2009, 02:24
Αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί γουστάρεις τον Candiru.

Dragonlord
06-07-2009, 02:26
ρε στοκο να πουμε, το οτι "για μενα" υγεια σημαινει πρωτιστως ψυχικη υγεια και οχι σωματικη ειναι για να σου δειξει οτι αναγκαστικα η εννοια υγεια ειναι υποκειμενικη. δεν υπαρχει κατι αντικειμενικο πανω στο οποιο μπορεις να θεμελιωσεις νομο.

οπως και να'χει, τα καλα μαγαζια ευτυχως τα εχουμε καβατζωσει οι καπνιστες. σαλτα στα πολιτισμενα σταρμπαξ σου λοιπον!
Όντως, μπορώ να πω ότι κάποιος που πεθαίνει από καρκίνο των πνευμόνων υποκειμενικά για μένα είναι υγιέστατος.

όπως και να'χει, τον καλό τον τετραψήφιο τον καβατζώσαμε εμείς οι αντικαπνιστές. σάλτα να πληρώσεις κανα πρόστιμο λοιπόν!

metamelia3
06-07-2009, 02:26
Είναι σα να λέω να απαγορευτεί το ποτό για να μην έχουμε ατυχήματα από μεθυσμένους. Κι αυτό αντικειμενικότατο είναι, αλλά είναι έμμεση συνέπεια και είναι θέμα της τροχαίας να μην κυκλοφορούν μεθυσμένοι οδηγοί. Είναι σα να ζητώ να απαγορευτεί το τσιγάρο για να γλιτώσουμε μια και καλή από το παθητικό κάπνισμα. Αντίθετα, το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους έχει άμεσο αποτέλεσμα, καπνίζεις, το εισπνέω, τέλος.
ποσο εμμεσο το βρισκεις να σε στουκαρει ενα κωλοφτιαγμενο κορσα 3 η ωρα το πρωι;

Dragonlord
06-07-2009, 02:28
Καλά, μετά από πεντακόσα παράλογα επιχειρήματα που σου εξήγησα γιατί ήταν άκυρα το ρίχνεις στη μπούρδα. Μπορείς πολύ καλύτερα απαυτό.

funishment
06-07-2009, 02:28
http://img9.imageshack.us/img9/7202/47gentlemengentlemen.jpg

Ρε σοβαρά, έχει ποτίσει καλά η πίσσα.

metamelia3
06-07-2009, 02:30
Όντως, μπορώ να πω ότι κάποιος που πεθαίνει από καρκίνο των πνευμόνων υποκειμενικά για μένα είναι υγιέστατος.

όπως και να'χει, τον καλό τον τετραψήφιο τον καβατζώσαμε εμείς οι αντικαπνιστές. σάλτα να πληρώσεις κανα πρόστιμο λοιπόν!
α) καποιος που εχει ζησει οσο το δυνατον πιο κοντα στις επιθυμιες του και πεθαινει απο καρκινο των πνευμονων στα 50 του, ναι, ειναι υγιεστατος για μενα. καποιον που υποβάθμισε τις ευχαριστήσεις του χάριν της σωματικής του υγείας τον βρίσκω ναρκισσιστη και βαριά άρρωστο.

β) εισαι μόνο ανθρωπακι ομως.

ikonoklast
06-07-2009, 02:33
Καλά, μετά από πεντακόσα παράλογα επιχειρήματα που σου εξήγησα γιατί ήταν άκυρα το ρίχνεις στη μπούρδα. Μπορείς πολύ καλύτερα απαυτό.
Πόσταρε και κάνα λινκ δικέ μου!

rage for order
06-07-2009, 02:34
τελικά dragonlord μπαράκια θα τα κόψεις ή θα συνεχίσεις να πηγαίνεις σε μέρη που σε ποτίζουν καρκίνο, καρδιακά κτλ;

Dragonlord
06-07-2009, 02:37
τελικά dragonlord μπαράκια θα τα κόψεις ή θα συνεχίσεις να πηγαίνεις σε μέρη που σε ποτίζουν καρκίνο, καρδιακά κτλ;
Μιας και τα ξέρεις όλα, δε βγαίνω συχνά και ο βασικότερος λόγος ήταν το τσιγάρο, ενώ έχω φύγει πάμπολλες φορές λόγω αυτού από μαγαζί - ο κόρονερ μπορεί να επιβεβαιώσει. Όπως λοιπόν τα απέφευγα μέχρι τώρα, τώρα θα τα αποφεύγω ακόμα περισσότερο αφού υπάρχει εναλλακτική. Ήδη ένα από τα λίγα μαγαζιά που πηγαίνω είδα ότι έφτιαξε χώρο μη καπνιστών, οπότε κομπλέ.

rage for order
06-07-2009, 02:41
μην είσαι απότομος απέναντι μου, θα μπορούσα να είμαι φίλος σου.

άντε να μαζευτείτε πολλοί σε αυτά τα μαγαζιά να γουστάρετε υγιεινά και να μην δίνεται σημασία σε εμάς τους υπόλοιπους

Dragonlord
06-07-2009, 02:45
μην είσαι απότομος απέναντι μου, θα μπορούσα να είμαι φίλος σου.

άντε να μαζευτείτε πολλοί σε αυτά τα μαγαζιά να γουστάρετε υγιεινά και να μην δίνεται σημασία σε εμάς τους υπόλοιπους
Προς τι η χολή; Δεν είμαι ούτε men's health τύπος, ούτε σνομπάρω τους καπνιστές - πολλοί είναι φίλοι μου, αλήθεια! Απλώς, αν είναι να κάνω κακό στον εαυτό μου, θα το επιλέξω εγώ. Όπως κι εσύ φαντάζομαι διαχωρίζεις το ξύλο που θα πέσει σε μία συναυλία στην οποία θα χωθείς στο πιτ οικειοθελώς από το ξύλο που θα φας από ματατζή επειδή βρέθηκες στο δρόμο του σε διαδήλωση. Μην είστε τόσο αναρχικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιλεκτικά ε, μαλακία είναι.

rage for order
06-07-2009, 02:47
και εγώ έχω φύγει από μαγαζιά με σκατά εξαερισμό. αν είχαν καλό εξαερισμό δηλαδή θα σηκωνόσουν να φύγεις όπως έχεις κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα; ρωτάω έτσι από περιέργεια, μιας και η κουβέντα έχει τελειώσει, για να δω πόσο μπορεί να σε ενοχλεί το τσιγάρο. κάνεις και άλλα ωραία για υγιεινή ζωή;

edit:πόσταρα πριν δω την απάντηση ε

Dragonlord
06-07-2009, 02:52
και εγώ έχω φύγει από μαγαζιά με σκατά εξαερισμό. αν είχαν καλό εξαερισμό δηλαδή θα σηκωνόσουν να φύγεις όπως έχεις κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα; ρωτάω έτσι από περιέργεια, μιας και η κουβέντα έχει τελειώσει, για να δω πόσο μπορεί να σε ενοχλεί το τσιγάρο. κάνεις και άλλα ωραία για υγιεινή ζωή;

edit:πόσταρα πριν δω την απάντηση ε
Εφόσον μάλλον σε κάλυψα στην τελευταία ερώτηση, όχι, αν είχε καλό εξαερισμό ένα μαγαζί μάλλον δε θα έφευγα, αλλά όχι επειδή δε θα με ενοχλούσε, απλά επειδή δε θα είχα φτάσει στο αμήν. Δηλαδή κι εσύ μπορεί να μη φεύγεις από μία δουλειά των 600 ευρώ, δε σημαίνει ότι σ'αρέσει κι όλας. Όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, προφανώς και αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να πρέπει να γίνει ο συμβιβασμός εις βάρος του μη καπνιστή τη στιγμή που μπορούν να υπάρχουν χωριστοί χώροι και να είναι όλοι οκ.

animae
06-07-2009, 02:57
α) καποιος που εχει ζησει οσο το δυνατον πιο κοντα στις επιθυμιες του και πεθαινει απο καρκινο των πνευμονων στα 50 του, ναι, ειναι υγιεστατος για μενα. καποιον που υποβάθμισε τις ευχαριστήσεις του χάριν της σωματικής του υγείας τον βρίσκω ναρκισσιστη και βαριά άρρωστο.

Tι υγιέστατος και παπαριές λες τώρα? Πάμε στο άλλο άκρο έτσι μπας και στην μέση έχουμε δίκιο. Ρώτα ρε τον καρκινοπαθή, στην διάρκεια που υποφέρει αν αισθάνεται υγιέστατος, επειδή τα προηγούμενα 30 χρόνια κάπνιζε και δεν περιοριζόταν. Πες μας και για μεταθανάτιες εμπειρίες μιας και φαίνεται να ξέρεις και αυτό.

Τα μέτρα είναι ηλίθια. Και ηλίθια γιατί απλά δεν πάνε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν όλες αυτές τις αλλαγές τελευταία στιγμή.

Σε άλλα νέα και γω καπνιστής, almost μανιώδης, αλλά μια χαρά το βρίσκω να μην καπνίζουμε μέσα στα μαγαζιά. Και πιο καλή ατμόσφαιρα και λιγότερα τσιγάρα για μένα. Το μόνο που θα με χαλάει είναι να μην μπορώ να καπνίσω σε συναυλίες. Ιν αδερ νιουζ, μου την δίνουν απίστευτα οι αντικαπνιστές και ο τρόπος που υπεασπίζονται τα "δικαιωματα τους". Ένα "μηπως μπορείς να πας πιο δίπλα/σβήσεις το τσιγάρο για με ενοχλεί σε παρακαλώ" φτάνει. Δεν χρειάζεται να γίνονται φεμινίστριες.

Dragonlord
06-07-2009, 03:05
Τα μέτρα είναι ηλίθια. Και ηλίθια γιατί απλά δεν πάνε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν όλες αυτές τις αλλαγές τελευταία στιγμή.
Χμ, κι εγώ αυτό έλεγα, αλλά ίσως επειδή είναι τόσο ελαστικά και γκέη τα μέτρα να γίνει κάτι τελικά. Έστω, σαν ένα πρώτο βήμα για μια καλύτερη λύση αργότερα.

Ιν αδερ νιουζ, μου την δίνουν απίστευτα οι αντικαπνιστές και ο τρόπος που υπεασπίζονται τα "δικαιωματα τους". Ένα "μηπως μπορείς να πας πιο δίπλα/σβήσεις το τσιγάρο για με ενοχλεί σε παρακαλώ" φτάνει. Δεν χρειάζεται να γίνονται φεμινίστριες.
Μα γιατί να μπω εγώ στη θέση του ενοχλητικού μαλάκα για κάτι που δε θα έπρεπε να κάνεις σε κλειστό, κοινόχρηστο χώρο εξαρχής; Γιατί να θεωρείς ως δεδομένο ότι ΔΕ με ενοχλεί και, αααν είμαι από τους περίεργους που τους ενοχλεί να εισπνέουν πίσσα, να πρέπει να το δηλώσω;

stam and the witches
06-07-2009, 03:08
α) καποιος που εχει ζησει οσο το δυνατον πιο κοντα στις επιθυμιες του και πεθαινει απο καρκινο των πνευμονων στα 50 του, ναι, ειναι υγιεστατος για μενα.

Αυτό τώρα γιατί το είπες; Τι σημασία έχει τι πιστεύεις για τη σύνδεση ψυχικής υγείας με τη σωματική και τι σχέση έχει με το θέμα;

Κατα τ'άλλα αν ήταν στο χέρι του μαγαζάτορα τότε όλα τα τρέντυ και κουλ στέκια που πηγαίνω θα ήταν ακόμη στέκια καπνιστών και θα μουνα (καλά όχι εγώ αλλά ένα μη καπνίζον alter ego μου) στην απέξω :( Ισότητα με το ζόρι ρε μουνιά.

Και όντως αρκετά ασχολείστε με το ζήτημα, υπάρχουν και σημαντικότερα όπως συμφωνούμε όλοι, οπότε μην κάνετε λες και σας έφυγε το απόλυτα αυτονόητο κεκτημένο.

Dragonlord
06-07-2009, 03:09

Tι υγιέστατος και παπαριές λες τώρα? Πάμε στο άλλο άκρο έτσι μπας και στην μέση έχουμε δίκιο. Ρώτα ρε τον καρκινοπαθή, στην διάρκεια που υποφέρει αν αισθάνεται υγιέστατος, επειδή τα προηγούμενα 30 χρόνια κάπνιζε και δεν περιοριζόταν. Πες μας και για μεταθανάτιες εμπειρίες μιας και φαίνεται να ξέρεις και αυτό.
Πάντως παιδιά επειδή μάλλον δε λέει να το καταλάβει κανείς, εμένα δε με ενοχλεί αν κάποιος επιλέξει να ζήσει ευτυχισμένος με τρία πακέτα τη μέρα και να πεθάνει με φριχτούς πόνους στα 50 ε! Με νοιάζει να μην πεθάνω εγώ με φριχτούς πόνους στα 50 επειδή ο άλλος ήθελε να είναι ευτυχισμένος με τρία πακέτα τη μέρα στον ίδιο χώρο με μένα.

stam and the witches
06-07-2009, 03:12
Ναι, θα σου πει να πας σε άλλο μαγαζί όμως και θα αρχίσει η ίδια κουβέντα.

Dragonlord
06-07-2009, 03:13
Ναι γενικότερα δεν έχει κάποια λογική η συζήτηση αφού μιλάω με 2-3 κλώνους του marlboro man, απλά από ένα σημείο και πέρα είχα αϋπνίες. Πάω να κοιμηθώ τώρα, γεια σας.

rage for order
06-07-2009, 03:14
πάντως οι μη καπνιστές μια χαρά θα πηγαίνουν και θα γεμίζουν την πλευρά των καπνιστών. στο τέλος αυτοί οι ίδιοι θα τον καταργήσουν τον νόμο.

BURNIN AMBITION
06-07-2009, 03:22
μαγκες, για πολυ λιγο θα βγω απο το στυλακι του μπερνι που εχετε συνηθισει και θα μιλησω σοβαρα
καντε το και εσεις ομως αν θετε, μη σας παρει ο διαλος.

λοιπον
θα κανω μια μικρη εισαγωγουλα

γουσταρω που ζω στην ελλαδα
γουσταρω και εξαρχεια πιο πολυ απολες τισ περιοχες

που οφειλεται αυτο? θα μπορουσα να κανω μια εκθεση 1500 λεξεων ,αλλα σε 2 γραμμες, γουσταρω, γιατι μπορουμε να στρεβλωνουμε τους νομους, εστω λιγουλακι ρ εαδερφε (ασχετα αν ειναι καλο ή κακο δεν το εξεταζω εδω αυτο), ετσι ωστε να περναμε τη ζωουλα μας λιγο πιο ανεμελα και αναλαφρα

δεν ειναι μονο το τσιγαρο

παρασπονδιες κανουμε ολοι γενικοτερα
απο το βαθυ πορτοκαλι που μπορει να περασεις, απο την πορτα στην κλαθμωνος που θα κατουρησεις, απο τα αντεφραμενα που ισως οακαιοτερα να πουλαγες κτλ κτλ (ισως να μην εδωσα καλα παραδειγματα αλλα ειναι περασμενη η ωρα οποτε σχωρνατε με ρε)
ειναι ομως δεδομενο οτι εγω δε θα μπορουσα να ζησω σε μια χωραστυλ αγγλιας με τοση αστυνομευση
με κλωνιζει ψυχολογικλα ρε
με πιεζει

την ελευθερια που νιωθω στα εξαρχεια ειλικρινα κανενα μερος δε μου τη δινει.παω εκει και νιωθω ελευθερος

οποιος καταλαβε καταλαβε

στο θεμα μας

το τσιγαρο σαν τσιγαρο σιγουρα δε πιστευω οτι ειναι το μεγαλυτερο θεμα που θα επρεπε να μας απασχολει.ή καλυτερα υαρχουν εξισου σημαντικα θεματα

δευτερον θελω να σταθω στο κολλημα μερικων στις αλλαγες

ενταξει ολα εξελισονται. ας ξεχασουμε λιγο την βολεψη μας και ας ξεκολησουμε λιγο το κεφαλακι μας.κριτικη σκεψη νομιζω εχουν ολοι λιγο πολυ

ας παω τωρα στο θεμα μας

εγω τον τελευταιο καιρο εχω αλλο θεμα στα μπαρακια που με απασχολει πιο πολυ.ειλικρινα
πιο ειναι αυτο?
εχω την εντυπωση οτι ειδικα τον τελευταιο καιρο το κακο με τις μπομπες εχει παραγινει

πινω πολυ εδω και πολλα χρονια
απειρα χανγκοβερ απειρα ξερατα κτλ. νιωθω οτι πλεον μια στις εκατο φορες να πιω νορμαλ πραμα αμαγκες

ποτε ηταν η τελευταια φορα που ηπιατε και την αλλη μερα δεν ειχατε πονοκεφαλο τραγικα μεγαλυτερο σε αναλογια απο αυτο που ηπιατε?
τον τελευταιο χρονο θυμαμαι μονο ενα μαγαζι που ηπια μια μπουκαλα και την αλλη μερα το κεφαλι μου δεν ποναγε σαν καμπανα
εχω φιλους σε μαγαζια που οι ιδιοι ρε παιδι μουθ λενε αστο το ποτο μπυριτσα αν αγαπας τον εαυτο σου κιετς. ολοι τα εχουμε ζησει αλλα πλεον εχει γαμηθει ο διας

και η πολιτεια κανει καναν ελεγχο? πουτσες. εμενα αυτο με ενοχλει πολυ
παρα πολυ
πιο πολυ απο το τσιγαρο

οσον αφορα τις καταγγελειες για τσιγαρα
ανεφερα πριν ποσο γοπυσταρω αλλαδα που οι νομοι εχουν μια ελαστικοτητα (που πολες φορες την φτιαχνουμε εμεις οι ιδιοι). εφοσον λοιπον υποστηριζω αυτο πολλα χρονια τωρα, δε μου παει σαν σταση ζωης αν θελετε να παρω να καταγγειλω. ασχετα αν καποιοι με κανουν να θελω. ειναι αυτοι που ειναι στα αρχιδια τους
εχω μαλωσει μαγκες φορες (οχι πολλες αλλα το εχω κανει), με ζωα που σε κλειστο χωρο αναβουν πουρο. ευγενικα παντα αλλα παντα απαντουσαν με ειρωνεια και κρανιωνομουνα

ειμαι μη καπνιστης

δεν ειμαι φασιστας

δε μπορω να σας απαγορευσω να καπνιζετε στα μαγαζια. ομως αν η πολιτεια μας αγαπαει ας αρχιζει να μοιραζει πουτσες ρε στους μαγαζατοες με τους εξαερισμους ποδηλατου ρε που κανουν τα μαγαζια τεκεδες

ειμαι σιγουρος οτι ολοι οι σοβαροι ανθρωποι δε γουσταρετε ρε να πατε με την παρεα να πιειτε τα ποτα σε ενα μαγαζι που η ατμοσφαιρα ειναι μαυρο συννεφο μεσα. δε γουσταρετε τα ρουχα σας να τα βαζετε μια φορα και μετα να θενε πλυσιμο απο τη τσιγαροοβρωμα

εκτος και αν ειστε σαν ενα κολλητο μου που τον φιλοξενησαοταν ανεβηκε απο πατρα και ρε σηκωνοταν στον υπνο αναβε τσιγαρο στο δωματιο,(δεν καταλαβαινε τη διαφορα ενω εμενα πχ με επνιγε) και βρωμαγε μονιμως τσιγαριλα. ε του την ειπα βεβαια ηρεμα λιγακι αλλα ειναι φιλος και καταλαβαινω την εξαρτηση
αλλα αν δεν ηταν ε θα ειχε φυγει απο παραθυρο. με ενοχλουσε ρε

ειναι πολυ εγωιστικο να λεω ναγινει ο νομος συμφωνα με τα δικα μου θελω ε. ομως ρε με το δικο μου μυαλο θα επρεπ να μπορουμε να παμε σε ενα μαγαζι και να μην ειναι σαν να αναπνεουμε χημικα ρε

δηλαδη ρε σεις στο αν αν απαγορευθει , σοβαρα ποσο θα αυτοκτονησετε? πολυ? 2 ωρες χωρις τσιγαρο αντεχετε ή οχι? αν οχι το προβλημα ειναι αλλου ε. σοβαρα

αν ναι, ρε παιδια εκει ειναι ενοχλητικο οταν ειναι τιγκα και καπνιζει το μισο μαγαζι ρε

κανω λαθος?
ασ εχει το μαγαζι που πατε αξιοπ[ρπεη εξαερισμο να μας επιτρεπει να ειμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ πανω απολα και να καπνιζετε
οχι ρε ειδικους χωρους. τι ειναι στρατοπεδα συγκεντρωσεις? προς θεου ε

η αληθειαειναι οτι αν δω το μουνι διπλα που με καρφωνει, και παω και χωθω και με παιρνει, ξεχναω και καπνους και μαλακιες και ολα.

η καυλανικαει και τις μπομπες και τους τεκεδες. αλλα εσεις κανατε ενα τοπικ για το καπνισμα

δε μπορω να αποφασισω ρε τι ειναι σωστο να γινει τελικα
αλλα ειλικρινα ειναι φορες που ο καπνος παραειναι πολυς ρε

θα επρπε να φυγω?
θα επρεπε το μαγαζι να εχει καλο εξαερισμο?(πολλες φορες ρε δεν ειναι αρκετο ομως ε)
θα επρεπε να απαγορευεται γιατι το μαγαζι ειναι στρουγκα οποτε οτι μηχανημα και να βαλει δεν γινεται τιποτα?

οταν για τον αλφα ή βητα λογο η χ και ο καρχαρτ συφιλιαζονται με αυτα που γραφω, εχουν την επιλογη να με βαλουν ιγκνορ
ειναι δικαιωμα τους

τον του ματς καπνο εγω μπορω να τον βαλω ιγκνορ?
επισημαινω. τον του ματς. μη γινομαστε αδερφες και μυγιαγγιχτοι

ζουμε στην ελλαδα

αλλα ολα εχουν καποιο οριο

rage for order
06-07-2009, 03:36
αν τα μαγαζιά είχαν καλύτερο εξαερισμό είμαι σίγουρος ότι πολλοί μη καπνιστές δεν θα είχαν πρόβλημα. μερικοί θα είχαν γιατί έστω και το απειροελάχιστο τους πειράζει και μερικοί θα είχαν γιατί απλά είναι κακογαμημένοι και βρήκαν κάτι καινούργιο για να γκρινιάξουν.

μπέρνι πώρωσε μας να γράφεις πιο συχνά ελληνικά.

freak brother
06-07-2009, 04:15
την πρωτη μερα που λειτουργησε η φαση με το μη καπνισμα..ηταν πανεμορφο να μπαινεις στο μαγαζι και να αναπνεεις αερα και τα αρωματα των γυναικων... αχχχ ε 1 μερα κρατησε εδω κατω παντως... εγω ειμαι 6 μερες ακαπνος ..

ευχαριστω ευρωπαικη ενωση.

κατι αντικαπνιστες (νικνεημ δεν λεμε) κανουν σαν κακογαμημενες 50 αρες γεροντοκορες... λιγη νικοτινη θα σας χαλαρωσει :razz:

ban the pariah!

edit: δεν ειχα δει οτι ο απο πανω συντροφος χρησιμοποιησε την λεξη κακογαμημενος!! ρισπεκτ..

SpiritCrusher
06-07-2009, 04:30
κατι αντικαπνιστες (νικνεημ δεν λεμε) κανουν σαν κακογαμημενες 50 αρες γεροντοκορες...

αχέμ, εδώ που τα λέμε και οι καπνιστές μέχρι στιγμής με τον ίδιο τρόπο αντιδρούν ε.

freak brother
06-07-2009, 04:55
το θρεντ του κακογαμημενου ουγκ

Weiss
06-07-2009, 09:47
κάπου εδώ να δηλώσω την ευγνωμοσύνη μου που ο Khalkji δεν έγινε γιατρός.

Dragonlord
06-07-2009, 10:02
Χτες ήμουν πολύ απελπισμένος για να απαντήσω στη συγκεκριμένη επίθεση βλακείας, τώρα που κοιμήθηκα πήρα δυνάμεις: Ποιος μίλησε για τους ενεργητικούς καπνιστές; Τρία ζήτω για τον κυρ-Λεωνίδα που καπνίζει τέσσερα πακέτα τη μέρα και πεθαίνει ευτυχισμένος στα 50 με κίτρινο μουστάκι και δάχτυλα, αλλά τώρα μιλάμε για την κυρα-Σπυριδούλα που το εισπνέει χωρίς να θέλει. Νομίζω ότι το παθητικό κάπνισμα δε σε κάνει πιο ευτυχισμένο για κάποιο λόγο. Γενικά, κάποια στιγμή πρέπει να σε προβληματίσει αυτό, που δεν μπορείς να κάνεις μια απλή λογική συζήτηση ε.

Κατατάλλα, "κακογαμημένοι", ότινάναι. Φαντάζομαι και κάποιος που διαμαρτύρεται πχ επειδή ένα εργοστάσιο ρίχνει τα απόβλητά του στη θάλασσα που κολυμπάει είναι επίσης "κακογαμημένος", έλα μωρέ, θα ρίξει το εργοστάσιο λίγο λιγότερα απόβλητα, θα πάει κι αυτός λίγο πιο πέρα για μπάνιο, όλα λύνονται! Ελλάδα, ήλιος, καμάκι, συρτάκι και καλή καρδιά!

carheart
06-07-2009, 11:55
Και μετά από αυτό, συνεχίζεις να διαφωνείς με το να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών, μαγαζιά ανάμικτα με κλουβιά και μαγαζιά μη καπνιστών;

Dragonlord
06-07-2009, 12:09
Σου λέω, εγώ θέλω να μπορώ να πάω σε ΟΠΟΙΟ μαγαζί γουστάρω και να μην υποχρεώνομαι να εισπνέω καπνό. Τώρα, αν θα απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς χώρους και θα πρέπει να βγαίνετε έξω ή αν θα υπάρχουν ειδικοί χώροι εμένα δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Προσωπικά μου φαίνεται λογικό να απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, αλλά αφού φαίνεται να είναι τόσο σημαντικό για κάποιους από εσάς να καπνίζετε μέσα στα μαγαζιά ας υπάρχουν ειδικοί χώροι, δεν είμαστε και φασίστες!

Drumsick
06-07-2009, 12:39
Εντάξει ρε παιδιά.. οι μεν θέλουν να πηγαίνουν σε ΟΛΑ τα μαγαζιά και να μην εισπνέουν καπνό, οι δε να πηγαίνουν σε ΟΛΑ τα μαγαζιά και να φουμάρουν, και όλη σας η πανηλίθια συζήτηση στηρίζεται σε αυτο με αποτέλεσμα να έχετε μπεί σε μια τραγικά βαρετή λούπα.
Χαλαρώστε λίγο και δεχτείτε να κάνετε συμβιβασμούς για να είναι όλοι χαρούμενοι. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη σιχαμένη ανάγκη σας για καθολική επιβολή στις ανάγκες του άλλου (μιλάω και για τις δυο μεριές).

Μαγαζιά καπνιστών ή μη και πας όπου γουστάρεις και τέλος.

Dragonlord
06-07-2009, 12:44
Μα ποια επιβολή ρε πούστη μου, εγώ λέω, ωραία, φτιάχτε ειδικούς χώρους παντού για να μπορείτε κι εσείς να καπνίζετε μέσα στα μαγαζιά αν το έχετε ανάγκη. Δεν προσπαθώ να επιβάλλω τίποτα σε κανέναν, απλώς θέλω να υπάρχει ΚΑΙ καθαρός αέρας στα μαγαζιά για να μπορώ να πάω κι εγώ. Το να υπάρχουν ξεχωριστά μαγαζιά για τους μεν και τους δε δεν είναι λύση, γιατί πχ ξέρουμε καλά ότι όλα τα ροκομεταλλομάγαζα θα είναι καπνιστών, οπότε αν η επιλογή μου πρόκειται να είναι ανάμεσα στα στάρμπαξ και τα στάρμπακς να το βράσω.

Drumsick
06-07-2009, 12:47
Ναι, και δεν έχεις απόλυτο άδικο. Μιλάς όμως εκ του ασφαλούς, αφού ήδη γνωρίζουμε πως οι χώροι των καπνιστών θα είναι οι χειρότεροι του μαγαζιού, συμφωνα πάντα με το νόμο.

Κι αν εσένα προσωπικά δε σε νοιάζει να σε στριμώξουν σε καμιά γωνιά, αρκεί να αναπνέεις καθαρό αέρα, και να αφήσουν τη μπάρα στους καπνιστές, άλλους τους νοιάζει και τους παρανοιάζει και δεν πρόκειται ποτέ να βγέι άκρη.

atom_smasher
06-07-2009, 12:49
τελος παντων αστεια τα μετρα. ακου 70τμ. εγω στηριζω ντραγκον. καπνιστε 1 πακετακι σπιτι σας να παρετε την δοση σας, οπως πχ πινουμε κανα μπουκαλι πριν βγουμε γιατι ειναι ακριβα, και μετα κανενα εξω απο το μαγαζι που μπορειτε να κανετε και ωραια κοννε με αλλες υποψηφιες καρκινοπαθεις και πιστευω οτι θα κανει καλο στην φυσικη σας κατασταση εμμεσως, αφου μπορει να γαμησετε οποτε και θα γυμναστειτε και λιγο γιατι απο το καφε και το τσιγαρο κινδυνευετε και με εμφραγμα κλπ. Αντε παλι καλο σας κανει το Κρατος και μιλατε και απο πανω. Αηδια.

carheart
06-07-2009, 12:51
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω να καπνίζω όπου θέλω. Συγκεκριμένα θα κάθομαι στων μη καπνιστών και θα βγαίνω έξω για τσιγαράκι άμα το θελήσω. Αυτό επειδή :

α) θέλω να το μειώσω (έως και να το κόψω)

και

β) οι γωνιές καπνιστών (θα) είναι ως επί το πλείστον οι θλιβερές γωνιές του μαγαζιού, με αστείο εξαερισμό, οπότε δεν ψήνομαι για τεκέ σε άσχημο μέρος. Ναι, είμαι καπνιστής, αλλά ο πολύς καπνός ενοχλεί και μένα ώρες ώρες.

Άμα όμως ένα βράδυ θέλω να βγω να κάτσω στο μπαρ και να καπνίζω όλη νύχτα, θέλω να υπάρχουν (ΚΑΙ) τέτοια μαγαζιά, τέλος, χωρίς να έρχεται ο κάθε Dragonlord να λέει πάνω στην πίκρα μου πως του καταπατώ και δικαίωμα, ενώ μπορεί να πάει στο δίπλα μπαρ, αλλά όχι, θα πάει στο δικό μου γιατί θέλει να μπορεί να πηγαίνει σε όλα και να νιώθει σαν να είναι σε λιβάδι στη νότια γαλλία.

Δεν είναι ωραίο να στριμώχνονται σε γωνιές de facto κάποιοι άνθρωποι, άσε που μια πλειοψηφία αντικαπνιστών θα την πατάει άσχημα έτσι, επειδή θα αναγκάζεται να ακολουθήσει την καπνοπαρέα σε ένα μικρό κλουβί που καπνίζουν Όλοι.

και αυτό

Σου λέω, εγώ θέλω να μπορώ να πάω σε ΟΠΟΙΟ μαγαζί γουστάρω και να μην υποχρεώνομαι να εισπνέω καπνό.

είναι ό,τι πιο φασιστικό έχει ειπωθεί στο θρεντ, ίμο.

Και εγώ θέλω να πηγαίνω με πράσινο κασκόλ σε όποιο γήπεδο θέλω, αλλά αν πάω σε μερικά που δεν πολυψήνονται και τις μαζέψω, δεν θα δικαιούμαι να παραπονεθώ και πουθενά ε.

Drumsick
06-07-2009, 12:51
@ ΑΡΧΙΔΟ_SMASHER

Καλά κάτι μπετόβλακες σαν τον παραπάνω που ξερνάνε ειρωνία και και καλά ανωτερώτητα πάνω στους καπνιστές, είναι οι χειρότεροι σ'αυτό το θρέντ.

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΕΙΑ ΦΥΛΗ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ ΜΕΣΑ.

BURNIN AMBITION
06-07-2009, 12:54
telika nomizw malakia pou apanthsa sovara exete oloi kalo ston egefalo e
exw diavasei ena tono arxidies
pwwwwwww
paw na xesw se gualino klouvi na mh vrwmaei sthn apokatw

carheart
06-07-2009, 12:54
τελος παντων αστεια τα μετρα. ακου 70τμ. εγω στηριζω ντραγκον. καπνιστε 1 πακετακι σπιτι σας να παρετε την δοση σας, οπως πχ πινουμε κανα μπουκαλι πριν βγουμε γιατι ειναι ακριβα, και μετα κανενα εξω απο το μαγαζι που μπορειτε να κανετε και ωραια κοννε με αλλες υποψηφιες καρκινοπαθεις και πιστευω οτι θα κανει καλο στην φυσικη σας κατασταση εμμεσως, αφου μπορει να γαμησετε οποτε και θα γυμναστειτε και λιγο γιατι απο το καφε και το τσιγαρο κινδυνευετε και με εμφραγμα κλπ. Αντε παλι καλο σας κανει το Κρατος και μιλατε και απο πανω. Αηδια.

man, στα λεγα από τα παλιά, είσαι άνετα στους πιο καθυστερημένους εδώ μέσα.

FIXXXER
06-07-2009, 12:58
Drumsick, εδω που τα λεμε ειναι λιγο χαζο να νομιζεις οτι ξερω γω οι καπνιστες και οι μη καπνιστες ειναι δυο ομαδες ανθρωπων που κατηγοριουνται με βαση το αν καπνιζουν η οχι και πρεπει να εξετασουμε το αν εχουν τα ιδια δικαιωματα ή οχι. Σας λεει ο Ντραγκονλορντ σε 15 σελιδες τωρα οτι δεν ειναι το ιδιο να θελει ενας καπνιστης να παει να κατσει στη μπαρα και να καπνιζει ενοχλωντας τους γυρω του με το να παει ενας μη καπνιστης και να μην ενοχλει κανεναν, και δε λεει ΚΑΝΕΙΣ να το καταλαβει. Η εστω, κανουν οτι δεν το καταλαβαινουν. Ο αλλος εφηυρε μεχρι και υποκειμενικο ορισμο της υγειας ενος ανθρωπου προκειμενου να του πει οτι εχει αδικο ξερω γω. Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει κανεις οτι απο τη στιγμη που καποιος δημιουργει μια ενοχλητικη κατασταση για αλλους ειναι αυτος που πρεπει να χαλασει τη βολεψη του?

carheart
06-07-2009, 13:00
το "ενοχλητική κατάσταση" όμως είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ υποκειμενικό ε.

Drumsick
06-07-2009, 13:05
Drumsick, εδω που τα λεμε ειναι λιγο χαζο να νομιζεις οτι ξερω γω οι καπνιστες και οι μη καπνιστες ειναι δυο ομαδες ανθρωπων που κατηγοριουνται με βαση το αν καπνιζουν η οχι και πρεπει να εξετασουμε το αν εχουν τα ιδια δικαιωματα ή οχι. Σας λεει ο Ντραγκονλορντ σε 15 σελιδες τωρα οτι δεν ειναι το ιδιο να θελει ενας καπνιστης να παει να κατσει στη μπαρα και να καπνιζει ενοχλωντας τους γυρω του με το να παει ενας μη καπνιστης και να μην ενοχλει κανεναν, και δε λεει ΚΑΝΕΙΣ να το καταλαβει. Η εστω, κανουν οτι δεν το καταλαβαινουν. Ο αλλος εφηυρε μεχρι και υποκειμενικο ορισμο της υγειας ενος ανθρωπου προκειμενου να του πει οτι εχει αδικο ξερω γω. Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει κανεις οτι απο τη στιγμη που καποιος δημιουργει μια ενοχλητικη κατασταση για αλλους ειναι αυτος που πρεπει να χαλασει τη βολεψη του?

Όχι φίλε μου, το χαζό είναι που δεν καταλαβαίνεις εσύ πόσο φασιστικά είναι αυτά που γράφεις.
Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μην εισπνέεις καπνό, άλλο τόσο έχει ο άλλος να τον εισπνέει, άσχετα αν η δική του εισπνοή επιβαρύνει άλλους.

Λύσεις πρέπει να βρεθούν άλλου, κι όχι στο μαστίγωμα των καπνιστών επειδή η δικη τους απόλαυση βλάπτει άλλους.

Dragonlord
06-07-2009, 13:06
Ναι, και δεν έχεις απόλυτο άδικο. Μιλάς όμως εκ του ασφαλούς, αφού ήδη γνωρίζουμε πως οι χώροι των καπνιστών θα είναι οι χειρότεροι του μαγαζιού, συμφωνα πάντα με το νόμο.

Κι αν εσένα προσωπικά δε σε νοιάζει να σε στριμώξουν σε καμιά γωνιά, αρκεί να αναπνέεις καθαρό αέρα, και να αφήσουν τη μπάρα στους καπνιστές, άλλους τους νοιάζει και τους παρανοιάζει και δεν πρόκειται ποτέ να βγέι άκρη.
Καλά, πρώτον αυτό σιγά μην εφαρμοστεί (σε τόση λεπτομέρεια), ήδη πχ στο μαγαζί στο Λουτράκι που λέω ότι έχει χώρο καπνιστών αυτός περιλαμβάνει όλη την μπάρα. Υποψιάζομαι ότι δε θα του κάνει κανείς καταγγελία γι'αυτό. Και τέσπα, αν θες ντε και καλά να είσαι και στο ΓΑΜΑΤΟ μέρος του μαγαζιού, όπως ξανάπα, κάτσε και πήγαινε μόνο για τσιγάρο στο καπνιστήριο. Ε αν θες και να το ανάβεις το ένα πίσω από το άλλο και να έχεις την καλύτερη θέση, αγαμήσου, τι να πω παραπέρα.

FIXXXER
06-07-2009, 13:07
Γενικα συμφωνω με το ποστ που εκανες λιγα ποστ πιο πριν και μακαρι να μπορουσε να γινει ετσι. Απο κει και περα, αν πας να μου υποστηριξεις μια θεση λεγοντας για την σαγιοναρα του διπλανου, τι να σου πω, θα πρεπε να καταλαβαινεις απο μονος σου οτι ειναι αστειο επιχειρημα. Δεν ειναι ολα υποκειμενικα στη ζωη, υποκειμενη ειναι η ενοχληση που προκυπτει απο οποιαδηποτε αισθητικα κριτηρια. Κι εμενα με ενοχλει να παω σε οποιοδηποτε κλαμπακι παιζει μουσικη που γουσταρω κι εχει γαματες γκομενες να εχει διπλα τους και τον καγκουρα που ειναι στις PR με τη χαιτη και τα ασπρα απο πανω ως κατω, αλλα δε μπορω να κανω κατι γι αυτο, ετσι δεν ειναι?

εδιτ @ καρχαρτ

ikonoklast
06-07-2009, 13:09
Σου λέω, εγώ θέλω να μπορώ να πάω σε ΟΠΟΙΟ μαγαζί γουστάρω και να μην υποχρεώνομαι να εισπνέω καπνό.

exw diavasei ena tono arxidies

Αντε παλι καλο σας κανει το Κρατος και μιλατε και απο πανω. Αηδια.

ειναι λιγο χαζο να νομιζεις οτι ξερω γω οι καπνιστες και οι μη καπνιστες ειναι δυο ομαδες ανθρωπων που κατηγοριουνται με βαση το αν καπνιζουν η οχι

Γελάω σα μαλάκας. Το πυροβολικό της ύστατης καθυστέρησης. Το quote φιχερ μπαίνει χαλαρά στο πάνθεον της Ανθρώπινης Βίας.

FIXXXER
06-07-2009, 13:10

Όχι φίλε μου, το χαζό είναι που δεν καταλαβαίνεις εσύ πόσο φασιστικά είναι αυτά που γράφεις.
Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μην εισπνέεις καπνό, άλλο τόσο έχει ο άλλος να τον εισπνέει, άσχετα αν η δική του εισπνοή επιβαρύνει άλλους.

Λύσεις πρέπει να βρεθούν άλλου, κι όχι στο μαστίγωμα των καπνιστών επειδή η δικη τους απόλαυση βλάπτει άλλους.

Σκασε μωρη ηλιθια που θα με πεις και φασιστα οταν γραφεις τετοιες αηδιες. Δεν ειναι κοινωνικες ομαδες με αντιθετα συμφεροντα οι καπνιστες και οι μη καπνιστες. Καταλαβε το. Μαστιγωμα λεει. Ρε δεν το καταλαβαινεις, ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ που θα πας να καπνισεις, κανε και 1000 τσιγαρα την ωρα και τρυπησουν κιολας αν θελεις αν δεν ενοχλεις εμενα.

FIXXXER
06-07-2009, 13:12
Ικονοκλαστ τι ομαδα εισαι

ikonoklast
06-07-2009, 13:14
Βάζελος.

Drumsick
06-07-2009, 13:15

Καλά, πρώτον αυτό σιγά μην εφαρμοστεί (σε τόση λεπτομέρεια), ήδη πχ στο μαγαζί στο Λουτράκι που λέω ότι έχει χώρο καπνιστών αυτός περιλαμβάνει όλη την μπάρα. Υποψιάζομαι ότι δε θα του κάνει κανείς καταγγελία γι'αυτό. Και τέσπα, αν θες ντε και καλά να είσαι και στο ΓΑΜΑΤΟ μέρος του μαγαζιού, όπως ξανάπα, κάτσε και πήγαινε μόνο για τσιγάρο στο καπνιστήριο. Ε αν θες και να το ανάβεις το ένα πίσω από το άλλο και να έχεις την καλύτερη θέση, αγαμήσου, τι να πω παραπέρα.

Μη μου υψώνεις τη φωνή εμένα.

Αλλωστε η δική μου άποψη στο θέμα συνοψίζεται εδω:

Eμένα παιδιά στ'αρχίδια μου πάντως.

και στο οτι, όπως λέει κι ο καρχαρτ, δε με χαλάει που κ που να μην καπνίζω. Κι όπως ακριβώς είμαι εγω πρόθυμη να σε σεβαστώ και να συμβιβαστώ, το ίδιο περιμένω κι απο σένα (μιλώ γενικά).

ROFLMAO @ FIXXXER

nothingman
06-07-2009, 13:16
Βάζελος.

=(

Xtikio
06-07-2009, 13:20
το "ενοχλητική κατάσταση" όμως είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ υποκειμενικό ε.

υποκειμενικότατη θα έλεγα. ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση. :thumbsup:

FIXXXER
06-07-2009, 13:28
Ψησου να φτιαξεις και κασκολακι καπνιστων ικονοκλαστ. ;););)

nothingman
06-07-2009, 13:29
εγώ πάντως να πω ότι είναι καπνιστής αλλά και καλό παιδί, δλδ δίπλα στο φίξξξερ δεν καπνίζω εκτός αν μου πει ότι δεν τον ενοχλεί οπότε θα καπνίσω. και μαζί σας σε όλα, δε θα ανάψω τσιγάρο μέσα στο jj το δεκέμβρη, θα περιμένω το ημίχρονο να βγούμε έξω με μπουφάνς και κασκώλς να ανάψουμε ένα και να αναλύσουμε λίγο το όβερλάππινγκ του γκιμπζ στο νασρί. και δεν το λέω με παράπονο, εντάξει. αλλά ρε παιδιά, αυτή την γκρίνια "τόσο καιρό σας τρώγαμε στη μάπα" και "τόσο καιρό καθόμασταν στους καπνιστές δέκα άτομα επειδή ο ένας κάπνιζε" δεν τηνεκαταλαβαίνω. α, και το κύρηγμα "χαχαχ, θα ψοφήσετε πονώντας και βρωμάτε και δεν πηδάτε καλά" τύπου ατομσμάσερ, λολ ρε παιδιά, τι κόμπλεξ είναι αυτά, κάμε τη δουλίτσα σου ας πούμε, απαπαπα.

δε λέω κάτι καινούριο απλά κάμω το μπρέικ μου από το διάβασμα και πρέπει να γεμίσω το χρόνο κάπως. θα μπορούσα να κάμω ένα τσιγάρο αλλά το πρώτο της ημέρας εδώ και δυο χρόνια είναι μετά το φαγητό, με ενοχλεί νωρίτερα.

Dragonlord
06-07-2009, 13:29
και στο οτι, όπως λέει κι ο καρχαρτ, δε με χαλάει που κ που να μην καπνίζω. Κι όπως ακριβώς είμαι εγω πρόθυμη να σε σεβαστώ και να συμβιβαστώ, το ίδιο περιμένω κι απο σένα (μιλώ γενικά).
Εντάξει, κι εγώ σέβομαι το ότι μπορεί να θες πού και πού να καπνίσεις. Απλά όχι εκεί που αναπνέω εγώ, τόσο δύσκολο είναι; Τι συμβιβασμοί και μαλακίες τώρα, είναι σα να λέω ότι είμαι κλεπτομανής, δέχομαι να μη σε κλέβω μερικές φορές, ε κάνε κι εσύ το μαλάκα πού και πού να τα βρούμε.

Dragonlord
06-07-2009, 13:33
και αυτό

Και εγώ θέλω να πηγαίνω με πράσινο κασκόλ σε όποιο γήπεδο θέλω, αλλά αν πάω σε μερικά που δεν πολυψήνονται και τις μαζέψω, δεν θα δικαιούμαι να παραπονεθώ και πουθενά ε.
Καλή φάση, να θεσπίσουμε και νομικά λοιπόν το δικαίωμα να σε δέρνουν μέσα και γύρω από το Καραϊσκάκη αν φοράς πράσινο κασκώλ αφού σου φαίνεται τόσο λογικό.
Ναι, αφού το θέτεις έτσι, αυτό που έγραψα είναι φασιστικό. Εξίσου φασιστικό με το "θέλω να πηγαίνω ΟΠΟΥ θέλω σ'αυτή τη γαμημένη χώρα, με Ό,ΤΙ γαμημένο χρώμα κασκώλ θέλω και να μην τρώω ξύλο". Ζήτω η δημοκρατία.

Drumsick
06-07-2009, 13:34
Εντάξει, κι εγώ σέβομαι το ότι μπορεί να θες πού και πού να καπνίσεις. Απλά όχι εκεί που αναπνέω εγώ, τόσο δύσκολο είναι; Τι συμβιβασμοί και μαλακίες τώρα, είναι σα να λέω ότι είμαι κλεπτομανής, δέχομαι να μη σε κλέβω μερικές φορές, ε κάνε κι εσύ το μαλάκα πού και πού να τα βρούμε.

Έλα, εχω δίκιο και το ξες.

Γενικά πολύ πλεονέκτες είστε εδω μέσα (εκτός απο φασίστες)

FIXXXER
06-07-2009, 13:35
εγώ πάντως να πω ότι είναι καπνιστής αλλά και καλό παιδί, δλδ δίπλα στο φίξξξερ δεν καπνίζω εκτός αν μου πει ότι δεν τον ενοχλεί οπότε θα καπνίσω.

Δεν εχω κανει ποτε στη ζωη μου παρατηρηση σε καπνιστη και ουτε θα κανω. Εχω φυγει ομως απο μαγαζι επειδη δεν την παλεψα. Ασε τα σαπια, καπνιζεις και διπλα μου και δεν εχω κανενα προβλημα, εκτος κι αν το κανεις πριν τον αγωνα γιατι πανω απο ολα η ΟΜΑΔΑ.-

Το τραγικο δεν ειναι το να αναβει ο αλλος τσιγαρο καπου που ειστε μαζι, το τραγικο ειναι να ερχεται σπιτι μου ο αλλος και να του λεω οτι δε μπορει να καπνισει και αν θελει να βγει στο μπαλκονι και αυτος να με βριζει επειδη ειναι μια εθισμενη αμοιβαδα. Εκει ειναι που ακουει χριστοπαναγιες.

Coroner
06-07-2009, 13:35
Άμα όμως ένα βράδυ θέλω να βγω να κάτσω στο μπαρ και να καπνίζω όλη νύχτα, θέλω να υπάρχουν (ΚΑΙ) τέτοια μαγαζιά, τέλος, χωρίς να έρχεται ο κάθε Dragonlord να λέει πάνω στην πίκρα μου πως του καταπατώ και δικαίωμα, ενώ μπορεί να πάει στο δίπλα μπαρ, αλλά όχι, θα πάει στο δικό μου γιατί θέλει να μπορεί να πηγαίνει σε όλα και να νιώθει σαν να είναι σε λιβάδι στη νότια γαλλία.

Δεν είναι ωραίο να στριμώχνονται σε γωνιές de facto κάποιοι άνθρωποι, άσε που μια πλειοψηφία αντικαπνιστών θα την πατάει άσχημα έτσι, επειδή θα αναγκάζεται να ακολουθήσει την καπνοπαρέα σε ένα μικρό κλουβί που καπνίζουν Όλοι.

και αυτό

Γενικά συμφωνώ με carheart. Και με μπερνι λίγο πιο πάνω. Να σημειώσω ότι δε καπνίζω, ωστόσο θεωρώ το ίδιο παράλογη την ολική απαγόρευση με την ολική μη-απαγόρευση.

Επίσης, πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα στη ζωή μας από το να ασχολούμαστε με καταγγελίες κτλ. Όχι ότι θεωρώ παράλογη μια καταγγελία, αλλά ρε πούστημ 2000 καταγγελίες σε ελάχιστες ώρες εφαρμογής του μέτρου δείχνει μια βλάκεία -βρήκαμε κάτι να ασχολούμαστε. Πόσες καταγγελίες έχουν γίνει για σοβαρότερα του καπνίσματος ζητήματα που έχουμε τη δυνατότητα να καταγγείλουμε;

Επίσης, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τους χαρακτηρισμούς; Δηλ όποιος διαφωνεί με κάποιον είναι @@@%%$@!! ##$ (ξέχασα, στο ΕΡ γράφουμε);

Τέλος, ρε μινάρα dragon θα πρότεινα να μη χρησιμοποιείς τόσα πολλά παραδείγματα, γιατί κάποια από αυτά είναι άστοχα και κουραστικά. Πολλά πράγματα δε μπορούν να δοθούν στη κατάλληλη διάστασή τους με απλή αντιπαράθεση υποκειμενικά αντίστοιχων ιδεών. Επίσης, όταν τα χρησιμοποιείς συνέχεια είναι σα να θεωρείς ότι απευθύνεσαι σε χαζούς που δε μπορούν να καταλάβουν τι εννοάς -αυτό δεν έχει τόσο άμεση σχέση με την ύπαρξη ηλιθίων, όσο με τη θετική προδιάθεση απέναντι στον συνομιλητή.

atom_smasher
06-07-2009, 13:39

man, στα λεγα από τα παλιά, είσαι άνετα στους πιο καθυστερημένους εδώ μέσα.

Ενας καθυστερημενος κομπλεξικος οπως λεει και η ντραμσικ ειμαι. Μην χαλιεσαι τωρα. τοσοι ειμαστε μαζεμενοι εδω. Κανε ενα τσιγαρακι και απολαυσε το. Αν παρολα αυτα εχεις ορεξη να το συζητησουμε το προβλημα μου. Εαν θες προτεινε μου και 3-4 βιβλια. Ντραμσικ μην με κατηγορεις ως ελιτιστη. Θα θιχθει η υπολοιπη παρειτσα.

BURNIN AMBITION
06-07-2009, 13:45
oti kai na lew kai na sthrizw , oso kai na prospathw na skeftw mia lush pou na mhn einai "fasistikh" gia th mia h thn allh omada anthrwpwn an thete(mou ti spane oi kathgoriopoihseis), to post emetos apo thn ...(as mh mpw se xarakthrismous den axizei) einai h tafoplaka tou thread
apla emetos. osa tags kai na vazeis telika ta post sou einai 10 fores xeirotera
apoxwrw oristika apo to thread suneidhtopoiontas to poso terastia einai h anthrwpinh vlakeia

oti kai na egrafa xtes tupakia san th x me kanoun na mathw to noumero katageliwn apexw e.

poio einai btw?

opoios einai sovaros as mou apanthsei sto post me ta ellhnika pou egrapsa

kai as mou pei kapoios to poio aplo. kapnizoume ssto gemato an , h oxi?

ps. h kathusterhsh sas exei xtupisei kokkino

Weiss
06-07-2009, 13:46
μπράβο σας
κάνατε το μπερνιν να έχει δίκιο

Drumsick
06-07-2009, 13:48
ΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

Παίζει να είναι ο μόνος ουδέτερος άνθρωπος εδω μέσα και τελικα ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.. είστε απίθανοι.

edit: Α και μπέρνη, όσο κι αν με αντιπροσωπευουν τα "σκάσε πια εμετέ", δεν είναι δικά μου.

carheart
06-07-2009, 13:51
Λοιπόν, επειδή ώρες ώρες σας χτυπά ο ήλιος στην κεφάλα και δεν είστε πολύ λειτουργικοί, ακούστε τι γίνεται. Θα πω τα αυτονόητα. Οι καπνιστές είναι μια τεράστια μερίδα πληθυσμού, για να την κατηγορήσεις για καπρίτσιο.

Και ως μεγάλη μερίδα πληθυσμού, φίξξξερ, έχει διαχωριστεί κάπως, έστω και για την συγκεκριμένη περίπτωση μόνο. Συγκεκριμένα δεν βλέπω μόνο "καπνιστές-αντικαπνιστές", αν κάποιος βλέπει μόνο τέτοιο διαχωρισμό, μάλλον δεν το ζυγίζει καλά το πράγμα. Υπάρχουν άνθρωποι που τους ενοχλεί ο καπνός, και άνθρωποι που δεν τους ενοχλεί ο καπνός, σε ανθρώπινα πλαίσια, είτε καπνιστές, είτε μη-καπνιστές.

Όταν θα παρθεί μια απόφαση, πρέπει να παρθεί έτσι, σφαιρικά ώστε να είναι ικανοποιημένοι όλοι κατά το μέγιστο δυνατό τρόπο, διότι έτσι ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις γενικώς, στους κόσμους που ζούμε. Αν "η ελευθερία μας ξεκινάει εκεί που σταματάει του άλλου", δεν έχω να συζητήσω κάτι, ξεπερνάμε και sweet prince, αλλά δείτε το απλά : Έχουμε μια ενδοφορουμιακή μάχη μερικών ανθρώπων που γενικώς πιστεύουν πως πρέπει να αποκτήσουν παραπάνω δικαιώματα από κάποιους άλλους, για κάποιον λόγο. Ο Dragon λέει πως θέλει να πηγαίνει ΟΠΟΥ θέλει και να μην μυρίζει ΚΑΠΝΟ, ο άλλος χ θέλει να μπορεί να καπνίζει ΟΠΟΥ θέλει και να μην μυρίζει αντιρρήσεις.

ΚΑΝΕΝΑ παραπάνω δικαίωμα για ΚΑΝΕΝΑΝ.

Εγώ λέω να γίνεται άνθρωποι, και να δούμε πως γίνεται α) να προστατευτούν στο έπακρο όσοι ενοχλούνται με τους καπνούς, και β) να μπορούν να καπνίζουν σαν άνθρωποι όσοι θέλουν να καπνίζουν.

Αυτό γίνεται, αρκεί να φύγουν από τη μέση οι μικρονίκες "χαχα καπνιστές θα φάτε τη μπούτσα μου" ή "χαχα θα φυσάω τον καπνό μου στο μαξιλάρι σου", και κάτσουμε όλοι κάτω, ανάψουμε ένα τσιγάρο, και βρούμε την λύση που είναι ε-φι-κτό-τα-τη για να γίνουν όλα καλύτερα. Γενικώς η επιβολή συμπεριφοράς είναι πράγμα άσχημο για να μην μιλάμε για οποιαδήποτε καταπάτηση δικαιωμάτων.

Η αντικαπνιστική atom_smasher υστερία με εκνευρίζει λίγο περισσότερο, προσωπικά, ναι. Αλλά εμένα με εκνευρίζουν πολλά, μην ασχολείστε.

Dragonlord
06-07-2009, 13:52
Γενικά συμφωνώ με carheart. Και με μπερνι λίγο πιο πάνω. Να σημειώσω ότι δε καπνίζω, ωστόσο θεωρώ το ίδιο παράλογη την ολική απαγόρευση με την ολική μη-απαγόρευση.
Εντάξει, πες και το άλλο που μου έλεγες από κοντά, ότι θεωρείς λογικό να υπάρχει όριο ένα τσιγάρο την ώρα και τα μαγαζιά να έχουν υπαλλήλους που να τα μετράνε :-D

casshern
06-07-2009, 13:57
Θα δώσω τον ψήφο μου στο block των καθυστερημένων στην παρούσα κουβέντα και ειδικότερα στον admin τους που τα είπε όμορφα στρωτά και δεν τον έχασα σε καμία περίπτωση.
Τα μέτρα, που δεν μελέτησα επιμελώς αλλά ό,τι έπιασα από την κουβέντα, μου φαίνονται χαζούλικα. Είμαι 30 χρόνια μανιακός παθητικός καπνιστής και με ενοχλεί κάπως που θα πρέπει να βάλουμε με την παρέα μου άλλο ένα πονοκέφαλο στο κεφάλι μας όταν πρόκειται να αποφασίσουμε που θα πιούμε ποτάκια, λες και δεν μας έφταναν τα διαφορετικά μουσικά, αισθητικά, γκομενικά γούστα.
Προσωπικά, θα ήθελα να δω δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, λοιπά εργασιακά περιβάλλοντα, αλλά και χώρους που χρησιμοποιούνται από παιδιά και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να γίνουν smoke free γιατί αυτό θα ήταν το πιο ΠΟΡΩΤΙΚΟ. Αλλά όχι οι χώροι διασκέδασης. Πιστεύω ότι περισσότερο θα διχάσει, καλή ώρα, παρά θα προσφέρει στο κοινωνικό καλό.
Σταματαώ εδώ γιατί πρέπει να πάω και για κούρεμα.

Dragonlord
Έχουμε μια ενδοφορουμιακή μάχη μερικών ανθρώπων που γενικώς πιστεύουν πως πρέπει να αποκτήσουν παραπάνω δικαιώματα από κάποιους άλλους, για κάποιον λόγο. Ο Dragon λέει πως θέλει να πηγαίνει ΟΠΟΥ θέλει και να μην μυρίζει ΚΑΠΝΟ, ο άλλος χ θέλει να μπορεί να καπνίζει ΟΠΟΥ θέλει και να μην μυρίζει αντιρρήσεις.
Όχι. Είπα ότι θέλω να υπάρχουν μέρη σε όλα τα μαγαζιά όπου να μην εισπνέω πίσσα. Δε με νοιάζει τι θα γίνεται στο άλλο μισό μαγαζί, απλά δε θέλω να υποχρεώνομαι να ρουφάω καπνό επειδή θέλω να πάω κάπου. Για τον οποιονδήποτε λόγο. Μπορεί να έχει ένα αφιέρωμα που θέλω να πάω, οτιδήποτε. Δεν είναι όλα τα μαγαζιά ίδια. Μη μου λες όμως ότι θέλω έξτρα δικαιώματα. Πάρτε το μισό μαγαζί και κάντε το τεκέ, see if i care.

carheart
Επίσης αν φτάσουμε στο επίπεδο να χαρακτηρίζει ο burnin οποιονδήποτε ως καθυστερημένο, ρίχτε τον σέρβερ.

Μετά θα μας λέει και βρωμομεταλλάδες ο Ρούθλεσ.

BURNIN AMBITION
06-07-2009, 13:58
Λοιπόν, επειδή ώρες ώρες σας χτυπά ο ήλιος στην κεφάλα και δεν είστε πολύ λειτουργικοί, ακούστε τι γίνεται. Θα πω τα αυτονόητα. Οι καπνιστές είναι μια τεράστια μερίδα πληθυσμού, για να την κατηγορήσεις για καπρίτσιο.

Και ως μεγάλη μερίδα πληθυσμού, φίξξξερ, έχει διαχωριστεί κάπως, έστω και για την συγκεκριμένη περίπτωση μόνο. Συγκεκριμένα δεν βλέπω μόνο "καπνιστές-αντικαπνιστές", αν κάποιος βλέπει μόνο τέτοιο διαχωρισμό, μάλλον δεν το ζυγίζει καλά το πράγμα. Υπάρχουν άνθρωποι που τους ενοχλεί ο καπνός, και άνθρωποι που δεν τους ενοχλεί ο καπνός, σε ανθρώπινα πλαίσια, είτε καπνιστές, είτε μη-καπνιστές.

Όταν θα παρθεί μια απόφαση, πρέπει να παρθεί έτσι, σφαιρικά ώστε να είναι ικανοποιημένοι όλοι κατά το μέγιστο δυνατό τρόπο, διότι έτσι ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις γενικώς, στους κόσμους που ζούμε. Αν "η ελευθερία μας ξεκινάει εκεί που σταματάει του άλλου", δεν έχω να συζητήσω κάτι, ξεπερνάμε και sweet prince, αλλά δείτε το απλά : Έχουμε μια ενδοφορουμιακή μάχη μερικών ανθρώπων που γενικώς πιστεύουν πως πρέπει να αποκτήσουν παραπάνω δικαιώματα από κάποιους άλλους, για κάποιον λόγο. Ο Dragon λέει πως θέλει να πηγαίνει ΟΠΟΥ θέλει και να μην μυρίζει ΚΑΠΝΟ, ο άλλος χ θέλει να μπορεί να καπνίζει ΟΠΟΥ θέλει και να μην μυρίζει αντιρρήσεις.

ΚΑΝΕΝΑ παραπάνω δικαίωμα για ΚΑΝΕΝΑΝ.

Εγώ λέω να γίνεται άνθρωποι, και να δούμε πως γίνεται α) να προστατευτούν στο έπακρο όσοι ενοχλούνται με τους καπνούς, και β) να μπορούν να καπνίζουν σαν άνθρωποι όσοι θέλουν να καπνίζουν.

Αυτό γίνεται, αρκεί να φύγουν από τη μέση οι μικρονίκες "χαχα καπνιστές θα φάτε τη μπούτσα μου" ή "χαχα θα φυσάω τον καπνό μου στο μαξιλάρι σου", και κάτσουμε όλοι κάτω, ανάψουμε ένα τσιγάρο, και βρούμε την λύση που είναι ε-φι-κτό-τα-τη για να γίνουν όλα καλύτερα. Γενικώς η επιβολή συμπεριφοράς είναι πράγμα άσχημο για να μην μιλάμε για οποιαδήποτε καταπάτηση δικαιωμάτων.

Η αντικαπνιστική atom_smasher υστερία με εκνευρίζει λίγο περισσότερο, προσωπικά, ναι. Αλλά εμένα με εκνευρίζουν πολλά, μην ασχολείστε.αντε ξαναερχομαι αν και ειπα οχι
καποιος παρακαλω να κανει λοκ το θρεντ κλεινωντας με το ποστ καρχαρτ
τα πε ολα
ολοι οι αλλοι ξυδακι. αν ειστε μη καπνιστες πηγαιντε νεα υορκη αν ειστε καπνιστες πηγαιντε τζαμαικα ξερω γω. ελεος

Phantom Duck
06-07-2009, 13:58
25 σελίδες, το θρεντ ξεφεύγει από κάθε προσδοκία :touched:

ωραίο πάντως που όλοι λένε "εντάξει όντως, υπάρχουν και πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούμε", αλλά το όλο flame ξεκίνησε από το ποστ του μώστου πως δεν είναι ωραίο να κακολογούμε αυτούς που ασχολούνται με καταγγελίες καπνιστών. με άλλα λόγια ΟΚ είναι έλασσον ζήτημα, αλλά θα σας σκίσουμε Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ κουφάλες γιατί τώρα θα μπορούμε να βγαίνουμε χωρίς να καταπίνουμε καπνό, [αντικαπιταλιστική εργατική απάντηση στην κρίση] κι ας στηνόμαστε στα 4 όταν σκάνε απολύσεις ασφαλιστικά σύνταξη στα 100 στρατός στα 18 αναβολή του Longest Journey 3 [/αντικαπιταλιστική εργατική απάντηση στην κρίση]. με άλλα λόγια ναι, στ' αρχίδια μας ο νόμος, το λένε και οι μεν και οι δε, παρά τη φιλολογική ερίτικη συζήτηση με τα κλασικά χαζά επιχειρήματα και παρομοιώσεις. οπότε είναι μαλάκες οι καταγγέλοντες, αφού ασχολούνται με τη μαλακία, αυτό λέω εγώ και κλείνω λέγοντας πως Dragonlord, ντάξει, παθητικό κάπνισμα είναι, δεν καταπίνεις αμίαντο. εννοώ, δεν είμαι και υπάλληλος της μάρλμπορο, αλλά γενικά άλλο το να ρουφάς πίσσα κι άλλο να σου σκάει ο καπνός, και δεν ξέρω ρε μαν, εμένα δε με έχει ενοχλήσει ΠΟΤΕ κάπνισμα σε μαγαζί, με ενοχλούσε μόνο όταν ξύπναγα για σχολείο κι έτρωγα τα honey nuts μου με τον πατέρα μου να μου σκάει τα γαμωassos στη μάπα.

α, δώστε βάση σε αυτό που είπε ο κάρχαρτ: κάπνισμα επιτρέπεται σε μαγαζά 70τμ, όλες οι παρέες με καπνιστές μετακινούνται σε αυτά (όπως μέχρι τώρα δε θα πάει παρέα με καπνιστές στα starbucks, δε νομίζω ότι τώρα με το νόμο θα αντιστραφούν οι ρόλοι), άρα :!: γκέτο καπνιστών, όπου μάλιστα θα πηγαίνουν και οι μη καπνίζοντες, αλλά πλέον θα πηγαίνουν ΟΛΟΙ οι καπνιστές. FML σκηνικά. και σκεφτείτε ότι αυτό θα γίνεται μόνο σε μικρούς χώρους, από τα άνωθεν έχουμε ότι τον ήπιατε κουφάλες, θα φτύνετε χρέπια από τα 30 σας.

Drumsick
06-07-2009, 14:02
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΠΕΡΝΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΧΑΡΤ ΛΕΩ!

ΒΛΑΚΑ
ΒΛΑΚΑ
ΒΛΑΚΑ!!!!!!

atom_smasher
06-07-2009, 14:02
Ενταξει αυτό έλειπε να κατηγορηθουμε και για υστερικοι επειδη ειρωνευτηκαμε.
Που? Στο ιαρ!
Τεσπα, δεν μου απαντας και στο "καθυστερημενος" του θεματος.ετσι για να μην μεινω με την απορια. Γιατι οχι τιποτα αλλο, αν δεν σ αρεσει κανε με ιγκνορ. Μην στην σπαμε εμεις οι βλακες.
Ον τοπικ, ωπ θα μειωθει και η ανεργια με το κολπο αυτο. γιατι οχι. δεν βρισκω κατι κακο.

carheart
06-07-2009, 14:07
Ενταξει αυτό έλειπε να κατηγορηθουμε και για υστερικοι επειδη ειρωνευτηκαμε.
Που? Στο ιαρ!
Τεσπα, δεν μου απαντας και στο "καθυστερημενος" του θεματος.ετσι για να μην μεινω με την απορια. Γιατι οχι τιποτα αλλο, αν δεν σ αρεσει κανε με ιγκνορ. Μην στην σπαμε εμεις οι βλακες.
Ον τοπικ, ωπ θα μειωθει και η ανεργια με το κολπο αυτο. γιατι οχι. δεν βρισκω κατι κακο.

Καλώς, το παίρνω πίσω, δεν είσαι υστερικός επειδή ειρωνεύτηκες. Αλλά επειδή δεν ειρωνεύτηκες, έκανες αυτήν την αηδία "μισοαστείο-μισοσοβαρό" που τελικά είναι ολοσοβαρό απλά δεν το πες ολοσοβαρό για να μη σε πουν και καθυστερημένο, είσαι καθυστερημένος. Και όπως τώρα μου είπε και ο Γιάννης, δεν πειράζει, καλή καρδιά.

ikonoklast
06-07-2009, 14:07
Όχι. Είπα ότι θέλω να υπάρχουν μέρη σε όλα τα μαγαζιά όπου να μην εισπνέω πίσσα. Δε με νοιάζει τι θα γίνεται στο άλλο μισό μαγαζί, απλά δε θέλω να υποχρεώνομαι να ρουφάω καπνό επειδή θέλω να πάω κάπου. Για τον οποιονδήποτε λόγο. Μπορεί να έχει ένα αφιέρωμα που θέλω να πάω, οτιδήποτε. Δεν είναι όλα τα μαγαζιά ίδια. Μη μου λες όμως ότι θέλω έξτρα δικαιώματα. Πάρτε το μισό μαγαζί και κάντε το τεκέ, see if i care.
Αυτό που λες για να μπορεί να γίνει εφικτό σε μικρά μαγαζιά με μυστήρια διαρρύθμιση (όλα τα μαγαζιά που γουστάρω στην αθήνα εμπίπτουν σ'αυτή την κατηγορία) πρέπει ο χώρος των καπνιστών να περιοριστεί σε πολύ κακούς χώρους. Για παράδειγμα ένας απόλυτα λογικός κανόνας διαίρεσης ενός διόροφου μαγαζιού σε χώρους είναι ότι ο χώρος καπνιστών δεν μπορεί να είναι στο ισόγειο. Άρα αυτόματα οι χώροι καπνιστών σε αυτά τα μαγαζιά περιορίζονται σε εκείνα τα πολύ κακά πατάρια/ημιχώρους τα οποία καλούνται τώρα να φιλοξενήσουν στον ίδιο χώρο περισσότερους καπνιστές κάτι το οποίο ενοχλεί και εμάς που καπνίζουμε (ναι, έχουμε δικαίωμα και στο ΠΩΣ θα καπνίζουμε, να μας συμπαθάτε!). Μην επεκταθώ σε παραδείγματα για μη διόρωφα μαγαζιά, είναι ακόμη πιο απλό αυτό που λέω. Άρα λοιπόν για αυτά τα μικρά μαγαζιά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να απαιτείς να είναι δίχωρα ή να είναι άκαπνα. Αντίθετα είναι στην πλήρη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη καθώς και στην πλήρως συνειδητή επιλογή των πελατών να είναι αποκλειστικά μαγαζιά καπνιστών. Όπως αντίστοιχα να μην είναι. Είναι εξαιρετικά απλό, σταματήστε να συμπεριφέρεστε σα μαλάκες.

atom_smasher
06-07-2009, 14:11
Ποιος ειναι ο Γιαννης?!
Μαλιστα. τελικα ειμαι καθυστερημενος. κριμα. ειχα διαφορετικη γνωμη. κανε μου την χαρεις να με κανεις ομως ιγκνορ ε.
ον τοπικ. Σας ενημερωνω πως και η Κοπενχαγη ειναι οτι πρεπει για αντικαπνιστες

carheart
06-07-2009, 14:13
Σας ενημερωνω πως και η Κοπενχαγη ειναι οτι πρεπει για αντικαπνιστες

Το ξέρω =[

Weiss
06-07-2009, 14:21
Αυτό που λες για να μπορεί να γίνει εφικτό σε μικρά μαγαζιά με μυστήρια διαρρύθμιση (όλα τα μαγαζιά που γουστάρω στην αθήνα εμπίπτουν σ'αυτή την κατηγορία) πρέπει ο χώρος των καπνιστών να περιοριστεί σε πολύ κακούς χώρους. Για παράδειγμα ένας απόλυτα λογικός κανόνας διαίρεσης ενός διόροφου μαγαζιού σε χώρους είναι ότι ο χώρος καπνιστών δεν μπορεί να είναι στο ισόγειο. Άρα αυτόματα οι χώροι καπνιστών σε αυτά τα μαγαζιά περιορίζονται σε εκείνα τα πολύ κακά πατάρια/ημιχώρους τα οποία καλούνται τώρα να φιλοξενήσουν στον ίδιο χώρο περισσότερους καπνιστές κάτι το οποίο ενοχλεί και εμάς που καπνίζουμε (ναι, έχουμε δικαίωμα και στο ΠΩΣ θα καπνίζουμε, να μας συμπαθάτε!). Μην επεκταθώ σε παραδείγματα για μη διόρωφα μαγαζιά, είναι ακόμη πιο απλό αυτό που λέω. Άρα λοιπόν για αυτά τα μικρά μαγαζιά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να απαιτείς να είναι δίχωρα ή να είναι άκαπνα. Αντίθετα είναι στην πλήρη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη καθώς και στην πλήρως συνειδητή επιλογή των πελατών να είναι αποκλειστικά μαγαζιά καπνιστών. Όπως αντίστοιχα να μην είναι. Είναι εξαιρετικά απλό, σταματήστε να συμπεριφέρεστε σα μαλάκες.

χωρίς να λέω ότι συμφωνώ απόλυτα, εκατό φορές το έχει πει ο άνθρωπος ε, μπορείς να πηγαίνεις να καπνίζεις εκεί για δέκα λεπτά, στον απαράδεκτο στριμωχτό ανυπόφορο χώρο και μετά να επιστρέφεις στο πρώτο τραπέζι πίστα με την παρέα σου. σταμάτα να κάνεις κι εσύ λες και υπερασπίζεσαι το δικαίωμα στην ελεύθερη ψήφο ξέρωγω, για τσιγάρα μιλάς, τζιζας.

ikonoklast
06-07-2009, 14:26

χωρίς να λέω ότι συμφωνώ απόλυτα, εκατό φορές το έχει πει ο άνθρωπος ε, μπορείς να πηγαίνεις να καπνίζεις εκεί για δέκα λεπτά, στον απαράδεκτο στριμωχτό ανυπόφορο χώρο και μετά να επιστρέφεις στο πρώτο τραπέζι πίστα με την παρέα σου. σταμάτα να κάνεις κι εσύ λες και υπερασπίζεσαι το δικαίωμα στην ελεύθερη ψήφο ξέρωγω, για τσιγάρα μιλάς, τζιζας.

Δε θέλω να το κάνω αυτό.

Dragonlord
06-07-2009, 14:26
και κλείνω λέγοντας πως Dragonlord, ντάξει, παθητικό κάπνισμα είναι, δεν καταπίνεις αμίαντο. εννοώ, δεν είμαι και υπάλληλος της μάρλμπορο, αλλά γενικά άλλο το να ρουφάς πίσσα κι άλλο να σου σκάει ο καπνός, και δεν ξέρω ρε μαν, εμένα δε με έχει ενοχλήσει ΠΟΤΕ κάπνισμα σε μαγαζί
Αυτό δε σημαίνει κάτι. Για το αν κάνει κακό το παθητικό κάπνισμα υπάρχουν επιστημονικές έρευνες, πχ αυτή που πόσταρα αρκετές σελίδες πίσω, από το Βήμα, που λέει ότι τρεις ώρες σε αθηναϊκό κλαμπάκι ισοδυναμούν με το κάπνισμα 100 τσιγάρων, τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείς ότι δεν είναι κι αυτό σημαντικό, εγώ απλώς διεκδικώ το δικαίωμα να καθορίζω εγώ αν θέλω να το εισπνέω ή όχι.

Phantom Duck
06-07-2009, 14:29
επιστημονικές έρευνες, πχ αυτή που πόσταρα αρκετές σελίδες πίσω, από το Βήμα, που λέει ότι τρεις ώρες σε αθηναϊκό κλαμπάκι ισοδυναμούν με το κάπνισμα 100 τσιγάρων

χαχαχαχα ε τώρα.

Weiss
06-07-2009, 14:30
Δε θέλω να το κάνω αυτό.

επιλέγω να καταλάβω ότι δε θες να υπερασπιστείς το δικαίωμα στην ελεύθερη ψήφο. δικαίωμά μου ε.

Dragonlord
06-07-2009, 14:31
επιστημονικές έρευνες, πχ αυτή που πόσταρα αρκετές σελίδες πίσω, από το Βήμα, που λέει ότι τρεις ώρες σε αθηναϊκό κλαμπάκι ισοδυναμούν με το κάπνισμα 100 τσιγάρων

χαχαχαχα ε τώρα.
Ρε παιδί μου, μην κολλάς στον αριθμό. Έστω ότι ισοδυναμεί με το κάπνισμα μισού τσιγάρου. Ε δε θέλω να το κάνω το γαμημένο το μισό τσιγάρο, δεν καπνίζω, δικαίωμά μου είναι. Νομίζω.

Phantom Duck
06-07-2009, 14:34
όχι ρε μαν δεν είναι δικαίωμά σου, όπως δεν είναι δικαίωμά μου να μην αναπνέω το μπουρί του κάθε μαλάκα με γκραν τσερόκι, τι να κάνουμε. κι εγώ θέλω κόσμο χωρίς τσιγάρο αλλά δε γίνεται, μην κάνουμε τώρα πυρηνικό πόλεμο.

Dragonlord
06-07-2009, 14:37
Αν μπει με γκραν τσιρόκι σε κλειστό χώρο έχω την εντύπωση ότι είναι όντως δικαίωμά σου να μην το αναπνέεις. Όπως, αντίστοιχα, δεν ισχυρίστηκα ότι πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα στο δρόμο. Μην πάτε να κάνετε τα παράλογα λογικά με το ζόρι, δε βγαίνει.

Phantom Duck
06-07-2009, 14:40
σαχσαδαδαδσασδ ποιος μίλησε για δρόμο και κλειστό χώρο, προπαντός ποιος σύγκρινε τσιγάρο σε κλειστό και ανοιχτό χώρο, σταμάτα να βάζεις αυθαίρετα κριτήρια.

Coroner
06-07-2009, 14:42
Ντάξει, έχει χαθεί η ουσία. Βασικά ποιό είναι το πρόβλημα; Εγώ βρίσκω λογικό αυτό που λέει ο νόμος, ότι δηλ σε καταστήματα < 70 τ.μ. να μπορεί να γίνεται επιλογή. Από την άλλη, είμαι σίγουρος ότι στη πορεία θα υπάρξουν μαγαζιά που θα καλύπτουν τόσο τους καπνιστές, όσο και τους μη καπνιστές, δηλ. στάνταρ θα γίνει και ένα μεταλάδικο (λέμε τώρα) για αυτούς που τους ενοχλεί ο καπνός.

Το ερώτημα παραμένει πάντως το κατά πόσο θα ισχύσουν τα μέτρα.

SpiritCrusher
06-07-2009, 14:42
Μα όλο το θρεντ για κλειστό χώρο είναι ρε :P

Weiss
06-07-2009, 14:44
όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτός θα γίνει και γιατρός

(c)

ikonoklast
06-07-2009, 14:44
Δε θέλω να το κάνω αυτό.

επιλέγω να καταλάβω ότι δε θες να υπερασπιστείς το δικαίωμα στην ελεύθερη ψήφο. δικαίωμά μου ε.
Ρε παιδί μου δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σας δυσκολεύει. Αν εγώ και η παρέα μου αποφασίσουμε δημοκρατικά για τον χαρακτήρα των μαγαζιών που επισκεπτόμαστε, καθώς επίσης και ο ιδιοκτήτης αυτών συμφωνεί πλήρως μαζί μας, τότε το άνομο καθεστώς τον ντραγκονλορντς και το παράνομο του κράτους δεν μπορει να μας εμποδίζει να πηγαίνουμε σ' αυτά και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. Σε όλους τους χώρους.

Weiss
06-07-2009, 14:48
Δε θέλω να το κάνω αυτό.

Ρε παιδί μου δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σας δυσκολεύει. Αν εγώ και η παρέα μου αποφασίσουμε δημοκρατικά για τον χαρακτήρα των μαγαζιών που επισκεπτόμαστε, καθώς επίσης και ο ιδιοκτήτης αυτών συμφωνεί πλήρως μαζί μας, τότε το άνομο καθεστώς τον ντραγκονλορντς και το παράνομο του κράτους δεν μπορει να μας εμποδίζει να πηγαίνουμε σ' αυτά και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. Σε όλους τους χώρους.

είπα εξαρχής ότι δε συμφωνώ απόλυτα, προσωπικά δε με απασχολεί από τη στιγμή που θα υπάρχουν μαγαζιά μη-καπνιστών (αν και θα το πιστέψω όταν το δω), αλλά ξαναλέω, πώς κάνεις έτσι, είσαι ο αντι-αντίκαπνιστής και είσαι κουραστικός.

ikonoklast
06-07-2009, 14:51
Στην πραγματικότητα δε με καίει το ζήτημα σαν καπνιστή, με τον κάρχαρτ συμφωνήσαμε μόλις ότι το μέτρο είναι οκ μέσα σε δύο (2) κουβέντες. Αυτό που πραγματικά με εντυπωσιάζει είναι το μέγεθος του κομπλεξ και της βλακείας των αντι-κα και γι' αυτό πράγματι είμαι αντι-αντι-κα.

Phantom Duck
06-07-2009, 14:53

(c)

το τσιγάρο κάνει κακό παιδιά! προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα, ενώ συχνά προσβάλλει και άλλα ζωτικά όργανα, με κυριάρχο ρόλο στις αθηρωματικές πλάκες των καρδιακών αγγείων!

σταματήστε να μας σπάτε τ' αρχίδια τώρα! έχουν γίνει περίπου δεκαεφτά πιο σημαντικά πράγματα από την απαγόρευση του καπνίσματος εδώ και έξι μέρες, μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτά. δεν κερδίσατε κανένα δικαίωμα- στα ίδια μαγαζιά θα πηγαίνετε, με τους ίδιους μαλάκες θα βγαίνετε, στα ίδια χρόνια θα πεθάνετε. γλυτώνετε την ενόχληση που σας προκαλεί ο καπνός, πραγματικά στ' αρχίδια μας. μην πεταχτεί κανείς να πει "τότε μην ποστάρεις", θα ξεκινήσω το κάπνισμα.

Weiss
06-07-2009, 14:55

(c)

το τσιγάρο κάνει κακό παιδιά! προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα, ενώ συχνά προσβάλλει και άλλα ζωτικά όργανα, με κυριάρχο ρόλο στις αθηρωματικές πλάκες των καρδιακών αγγείων!

σταματήστε να μας σπάτε τ' αρχίδια τώρα! έχουν γίνει περίπου δεκαεφτά πιο σημαντικά πράγματα από την απαγόρευση του καπνίσματος εδώ και έξι μέρες, μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτά. δεν κερδίσατε κανένα δικαίωμα- στα ίδια μαγαζιά θα πηγαίνετε, με τους ίδιους μαλάκες θα βγαίνετε, στα ίδια χρόνια θα πεθάνετε. γλυτώνετε την ενόχληση που σας προκαλεί ο καπνός, πραγματικά στ' αρχίδια μας. μην πεταχτεί κανείς να πει "τότε μην ποστάρεις", θα ξεκινήσω το κάπνισμα.

μάλλον το πας για θωρακοχειρούργος και φοβάσαι ότι θα μείνεις από πελατεία, σε κατάλαβα εγώ.
και αφού τα κουβέντιασα με τον αντι-αντικα, πάω πίσω στη δουλειά μου.

Dragonlord
06-07-2009, 15:10
Ντάξει, έχει χαθεί η ουσία. Βασικά ποιό είναι το πρόβλημα; Εγώ βρίσκω λογικό αυτό που λέει ο νόμος, ότι δηλ σε καταστήματα < 70 τ.μ. να μπορεί να γίνεται επιλογή. Από την άλλη, είμαι σίγουρος ότι στη πορεία θα υπάρξουν μαγαζιά που θα καλύπτουν τόσο τους καπνιστές, όσο και τους μη καπνιστές, δηλ. στάνταρ θα γίνει και ένα μεταλάδικο (λέμε τώρα) για αυτούς που τους ενοχλεί ο καπνός.

Μ. Πάντως για το "στάνταρ" της υπόθεσης μην παίρνεις και όρκο. Καταρχάς μιλάς ουσιαστικά μόνο για Αθήνα, καθώς πχ Πάτρα υπάρχουν 2; 3 μεταλλάδικα; Μη μιλήσω για Κόρινθο που είναι ένα σκάρτο. Κανένα δεν θα το τολμήσει να διώξει τους καπνιστές. Το πρόβλημα είναι το πώς έχουμε μάθει. Αν πχ μέχρι τώρα απαγορευόταν σε όλους τους χώρους το τσιγάρο, τότε λογικά τα περισσότερα μαγαζιά θα παρέμεναν αντικαπνιστικά, καθώς κάποιος που θα πήγαινε και θα είχε συνηθίσει την καθαρή ατμόσφαιρα θα έκοβε αν ξαφνικά το έβλεπε μέσα στον καπνό, οπότε θα φοβούνταν ότι θα χάσουν κόσμο - ενώ οι καπνιστές που πήγαιναν μέχρι τότε θα είχαν ήδη συνηθίσει να βγαίνουν έξω για τσιγάρο. Αντίστροφα λοιπόν, σήμερα οι μη καπνιστές έχουν συνηθίσει να ανέχονται τον καπνό ως κάτι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Οπότε, κάποιος που πηγαίνει δέκα χρόνια σε τεκέδες, δε θα έχει πρόβλημα (η μεγάλη πλειοψηφία έστω) να συνεχίσει να πηγαίνει. Έτσι, ένα μαγαζί κάτω των 73.5 τμ (τόσο είναι το όριο, έχει και +-5%) ΠΟΛΥ δύσκολα θα απαγορέψει το κάπνισμα, διακινδυνεύοντας να χάσει όλους τους καπνιστές του από τον ανταγωνιστή που το επιτρέπει. ΔΕΝ ξεκινάμε από το μηδέν για να πεις ότι θα δημιουργηθούν μαγαζιά και για τους μεν και για τους δε. Γι'αυτό είναι και αστείο αυτό που λέει ο ικόνοκλατς, περί δήθεν δημοκρατικής επιλογής των θαμώνων του μαγαζιού να επιτρέπεται το κάπνισμα και κουραφέξαλα.

enitharmon
06-07-2009, 15:15
αυτή την γκρίνια "τόσο καιρό σας τρώγαμε στη μάπα" δεν τηνεκαταλαβαίνω

ωραια, το εξηγω όπως το καταλαβαινω εγω:

θυμασαι οταν ημουν αθηνα που ημασταν εξαρχεια για φαγητο; θυμησου ποιοι ηταν μαζι και ποσοι καπνιζαν. δηλαδη θα επρεπε να πω απο την αρχη "παιδια, δεν καπνιζω, αν μπορειτε μην καπνισετε κι εσεις οσο ειμαι παρουσα". μαλακια δε θα ήταν; ειστε βλακες, αλλα καταλαβαινω οτι το απολαμβανετε, οποτε δε θα αρχισω τις υποδειξεις για να σας σπασω τα νευρα. δεν ειναι οτι οσο καπνιζατε ενιωθα ασχημα ή δυσανασχετουσα ή σας έβριζα ή κάτι, αλλά ρε παιδι μου δε μυριζει ωραια.
εσυ δηλαδη προσωπικα, οταν στην παρεα ειναι καποιος που δεν καπνιζει, εχεις κανει κανα τσιγαρο λιγοτερο; (καλα, εσυ μπορει, εισαι καλο παιδι, κι ο καρχαρτ παντα ρωταει, αλλα οι περισσοτεροι σταρχιδια τους). και νομιζω οτι αν οι καπνιστες δεν ηταν μανιακοι και εξαρτημενοι, μια χαρα αγαπημενοι θα ημασταν ολοι.

σοβαρα τωρα, αν κατι θα επρεπε να απαγορευτει δια ροπαλου ειναι το καπνισμα των γονιων μπροστα στα παιδια τους και κυριως στις εγκυες. οι περισσοτερες σκιες στους πνευμονες σε μη καπνιστες απο αυτο προερχεται, λιγη πισσα που και που που βγαινουμε μας κανει να εκτιμουμε περισσοτερο τον καθαρο αερα!

τουλαχιστον αν τωρα σε καποιο μαγαζι υπαρχει μερος για καπνιστες θα πηγαινω χωρις τυψεις εκει με την πιπα του καρχαρτ.

enitharmon
06-07-2009, 15:18

Παίζει να είναι ο μόνος ουδέτερος άνθρωπος εδω μέσα και τελικα ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ!

αποψεις τυπου "Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μην εισπνέεις καπνό, άλλο τόσο έχει ο άλλος να τον εισπνέει, άσχετα αν η δική του εισπνοή επιβαρύνει άλλους"
δεν ειναι ουδετερες, ειναι χαζες.

just because you're paranoid... κλπ

Dragonlord
06-07-2009, 15:18
σοβαρα τωρα, αν κατι θα επρεπε να απαγορευτει δια ροπαλου ειναι το καπνισμα των γονιων μπροστα στα παιδια τους και κυριως στις εγκυες.
Πωπω, φρικάρω άσχημα όταν βλέπω πατεράδες με το μωρό αγκαλιά και τσιγάρο ταυτόχρονα, έτσι, να του έρχεται όλο στο πρόσωπο. Τελευταία φορά χτες στο Αγκίστρι, το μετάνιωσα που δεν του την είπα. Ζώα.

Drumsick
06-07-2009, 15:34

αποψεις τυπου "Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μην εισπνέεις καπνό, άλλο τόσο έχει ο άλλος να τον εισπνέει, άσχετα αν η δική του εισπνοή επιβαρύνει άλλους"
δεν ειναι ουδετερες, ειναι χαζες.[COLOR=White]

just because you're paranoid... κλπ

Eίναι πολύ αστείο το να απομονώνετε φράσεις απο ολόκληρα πόστς/απόψεις για να πείτε τη βλακεία σας.

Τη στιγμή που κι εσύ ποδαράκια έχεις και μπορείς να κάτσεις κάπου που δε καπνίζουν, στοματάκι έχεις για να διαμαρτυρηθείς αν κάτι σε ενοχλεί αλλά και νοημοσύνη λίγο μεγαλύτερη (μάλλον) απο του πιθήκου ωστέ να επιλέξεις να πας σε μαγαζί μη-καπνιστών, ναι τα ίδια δικαιώματα έχουμε.

Δε σας έδεσε κανείς μέσα σε τεκέ υποχρεώνοντας σας να ΡΟΥΦΑΤΕ ΠΙΣΣΑ. Εχετε ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Δικες σας.

Coroner
06-07-2009, 15:34

Μ. Πάντως για το "στάνταρ" της υπόθεσης μην παίρνεις και όρκο. Καταρχάς μιλάς ουσιαστικά μόνο για Αθήνα, καθώς πχ Πάτρα υπάρχουν 2; 3 μεταλλάδικα; Μη μιλήσω για Κόρινθο που είναι ένα σκάρτο. Κανένα δεν θα το τολμήσει να διώξει τους καπνιστές. Το πρόβλημα είναι το πώς έχουμε μάθει. Αν πχ μέχρι τώρα απαγορευόταν σε όλους τους χώρους το τσιγάρο, τότε λογικά τα περισσότερα μαγαζιά θα παρέμεναν αντικαπνιστικά, καθώς κάποιος που θα πήγαινε και θα είχε συνηθίσει την καθαρή ατμόσφαιρα θα έκοβε αν ξαφνικά το έβλεπε μέσα στον καπνό, οπότε θα φοβούνταν ότι θα χάσουν κόσμο - ενώ οι καπνιστές που πήγαιναν μέχρι τότε θα είχαν ήδη συνηθίσει να βγαίνουν έξω για τσιγάρο. Αντίστροφα λοιπόν, σήμερα οι μη καπνιστές έχουν συνηθίσει να ανέχονται τον καπνό ως κάτι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Οπότε, κάποιος που πηγαίνει δέκα χρόνια σε τεκέδες, δε θα έχει πρόβλημα (η μεγάλη πλειοψηφία έστω) να συνεχίσει να πηγαίνει. Έτσι, ένα μαγαζί κάτω των 73.5 τμ (τόσο είναι το όριο, έχει και +-5%) ΠΟΛΥ δύσκολα θα απαγορέψει το κάπνισμα, διακινδυνεύοντας να χάσει όλους τους καπνιστές του από τον ανταγωνιστή που το επιτρέπει. ΔΕΝ ξεκινάμε από το μηδέν για να πεις ότι θα δημιουργηθούν μαγαζιά και για τους μεν και για τους δε. Γι'αυτό είναι και αστείο αυτό που λέει ο ικόνοκλατς, περί δήθεν δημοκρατικής επιλογής των θαμώνων του μαγαζιού να επιτρέπεται το κάπνισμα και κουραφέξαλα.

Προφανώς η αλλαγή δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, αν ισχύσει η απαγόρευση και ο κόσμος συμπεριφερθεί ανάλογα, τότε σίγουρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα μπει και στο μυαλό κάποιων να ανοίξουν μαγαζιά μη καπνιστών αντίστοιχα με αυτά που απευθύνονται σε καπνιστές, ώστε να τραβήξουν τον κόσμο που δε τη παλεύει. Στη περίπτωση που δεν υπάρχουν αντίστοιχα μαγαζιά για μη-καπνίζοντες ο υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να ζυγίσει τη επιθυμία του να πάει στο εν λόγω μαγαζί με την απέχθειά του προς τον καπνό (στη περίπτωση κατάλληλου εξαερισμού τα πράγματα γίνονται ευκολότερα για άλλους, ωστόσο πάμε στο τεχνοκρατικό του πράγματος). Εγώ π.χ. που δε καπνίζω και με ενοχλεί ο καπνός, άμα υπάρχει καλό μεταλάδικο εκεί που είμαι στα παπάρια μου κιόλας για τον καπνό για ένα βράδυ.

Mostos
06-07-2009, 17:25
αλλά το όλο flame ξεκίνησε από το ποστ του μώστου πως δεν είναι ωραίο να κακολογούμε αυτούς που ασχολούνται με καταγγελίες καπνιστών.

για την ιστορία, αυτό που εγω εννοω είναι οτι δεν είναι χαφιές αυτός που ενοχλείται απο τον καπνό που δεν επρεπε να ειναι εκει και υπερασπιζεται το εννομο πλέον δικαίωμα του να μην καπνίζει. είναι λάθος χαρακτηρισμός.

και τελος πάντων μια χαρα ιδέα είναι να υπάρχουν μαγαζιά αυστηρά μη καπνιστών και μαγαζιά για καπνιστές, είναι και ωραία επιχειρηματική ιδέα.

Τέλος οταν το κράτος παίρνει ΜΙΑ απόφαση που στοχεύει στην αντικειμενική προφύλαξη του πολίτη απο ένα αντικειμενικά βλαβερό πράγμα, θίγοντας μάλιστα το συμφέρον μεγάλων εταιριών καπνού, εσείς το πάτε στο οτι περιορίζονται οι ελευθερίες σας; δεν υπάρχει τίποτα που να σας αρέσει κάποτε εστω και λίγο;

carheart
06-07-2009, 17:34
Ναι, αλλά αυτό που -μάλλον- θέλει να σου πει ο φάντομ ντακ, είναι πως όταν μια κυβέρνηση προωθεί τηλεφωνικές γραμμές για να καταδίδεις σε αυτήν κάποιους συμπολίτες σου για ένα τόσο μικρό γαμημένο λόγο, ενώ αυτή η ίδια κυβέρνηση είναι η βασίλισσα της γαμημένης διαφθοράς ανά τον αιώνα των κυβερνήσεων, είναι ΒΛΑΚΕΙΑ να χρησιμοποιούμε μαζί της τέτοιες μεθόδους, γιατί τότε :

α) θα μπορούσαμε σιγά σιγά να το κάνουμε και με άλλα θεματάκια ; )

β) αυτό δείχνει πως συμφωνούμε 100% με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί το μέτρο, και ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ όποιον δεν τον τηρεί.

Άρα, καλώς ή κακώς, ρουφιάνοι. Λες και δεν μπορεί ένας θιγμένος αντικαπνιστής να σπάσει τη μούρη του καπνιστή εκεί μπροστά του ή να το λύσει κάπως έτσι, πρέπει να γίνει θεία να παίρνει τετραψήφιους.

Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ κάτι τέτοιο, αν σε ένα μέρος δεν μου αρέσει κάτι που συμβαίνει, είτε το λύνω (20,85) είτε σηκώνομαι και πάω σε ένα καλύτερο (1,05). Άσε που δεν έχει διευκρινιστεί. Είναι ένας και καπνίζει στων μη. Παίρνω το τηλέφωνο και σκάνε τα κομμάντα και του το σβήνουν στο μάτι; Γράφουν πρόστιμο στο μαγαζί 20 χιλιάρικα ώστε να είναι πιο ΑΥΣΤΗΡΟ με τους πελάτες του; Και μετά φεύγουν όλοι αυτοί και κάθομαι και πίνω τον καφέ;

Πόσο καλύτερα θα κάνουμε τα απογεύματά μας έτσι.

Οι εργασιακοί χώροι άλλη ιστορία, αναφέρομαι σε μαγαζιά.

Phantom Duck
06-07-2009, 17:38
με πρόλαβε ο αρχίδας καπνιστής από πάνω. πάρε anyway:

ρε μώστε, κανείς δεν τον είπε χαφιέ, μαμάκια τον είπαμε όλοι, κάνε κριτική σε αυτό.

η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής και η ΕΕ έχουν φάει τρελή πίεση τελευταία από το κοινωνικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και αποφάσισαν να κάνουν αυτή την παραχώρηση στο λαό, ο οποίος εκτός της ψήφου του θα έπρεπε να τους ανταμείψει και με μερικά ανέιπωτα τσιμπούκια. ίσως επίσης τα έξοδα νοσηλείας που δίνει το κράτος για την περίθαλψη των καπνιζόντων είναι πια περίσσοτερα από τα οφέλη της φορολογίας και των μιζών από τις καπνοβιομηχανίες. ίσως, ακόμα, να θέλουν να καθόμαστε να ασχολούμαστε με αυτή τη μαλακία αντί να κάνουμε κάτι πιο εποικοδομητικό με το χρόνο μας, καλή ώρα. ίσως απλά να μας αγαπάνε και μετά από τόσα χρόνια στη φάπα να θέλουν να μας κάνουν καμια χάρη, δεν ξέρω. ο καθένας διαλέγει την ερμηνεία που γουστάρει (και του αξίζει).

Mostos
06-07-2009, 17:40
ρεαλιστικά πιστευεις δηλαδή οτι ο νόμος αυτός μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες, σωστα;

εγω δεν έιπα να πάρεις να ρουφιανέψεις στην πολεοδομία οτι ο απέναντι έκλεισε τον ημιυπαίθριο επειδή εσύ δεν μπορείς να το κάνεις, είπα οτι αν δεν πληρώσει ο καταστηματάρχης πρόστιμο που κάνει επιλεκτικά τα στραβά μάτια, ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, οπως σχεδον όλοι οι νόμοι αυτού του κράτους.

αν δεν συμφωνείς με αυτό, νομίζω οτι δεν είναι η καταγγελία το πρόβλημα σου αλλα το μέτρο αυτό καθεαυτό και τότε μεταπηδάμε σε άλλο θέμα.

FIXXXER
06-07-2009, 17:41
Ο Καρχαρτ τα λεει σωστα, ειδικα στο ποστ του περι ομαδοποιησης. Οποιος νομιζει πως οι "αντικαπνιστες" (λολ, δεν υπαρχει ουτε ενας στο θρεντ) θεωρουν μια ενιαια μαζα το σωμα των "καπνιστων" ειναι αστειος. Στο παρον θρεντ δεν χωριζονται ετσι οι ανθρωποι, χωριζονται σε ανθρωπους που σεβονται την ελευθερια του αλλου και σε αυτους που απλα δεν τους νοιαζει.

Amnesiac.
06-07-2009, 17:42
Φυσικά δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες οπότε αυτά που θα πω έχουν ειπωθεί σίγουρα αλλά είναι η Αλήθεια οπότε αξίζει να την ξανακούσετε.

Όσο διάβασα Ντράγκονλορντ αυτό που έλεγε με απλά λόγια είναι να υπάρχει σε όλα τα μαγαζιά ένας χώρος μη καπνιστών. Ένα μικρό, χαριτωμένο κομματάκι γης σε κάθε μαγαζί που ο αέρας του θα είναι καθαρός. Ε πόσο παράλογο είναι αυτό πια; Τώρα αν σε κάποια μαγαζιά είναι δύσκολο να γίνει λόγω μικρού/περίεργου χώρου, ε ναι το λογικό είναι το μέτρο να λειτουργήσει υπέρ των άκαπνων.

Το μόνο αντικειμενικό πράγμα σαυτή την κουβέντα είναι ότι το τσιγάρο κάνει κακό και στους παθητικούς καπνιστές. Άσχετα από το αν κάνει πολύ κακό ή λίγο, το κακό του το κάνει.

Ε και είναι προφανέστατο δικαίωμα κάποιου να μη γουστάρει το κακό αυτό, απορώ πώς σοβαρά άτομα του φόρουμ (λολ) δε μπορούν να το καταλάβουν. Για να το πούμε πιο απλά : Αν εσύ καπνίζεις ο διπλανός σου θα έχει επιπτώσεις στη σωματική (πρέπει να τα ξεχωρίζουμε ύστερα από τις παπαριές του Κάλκι) υγεία του. Θα βρωμίσει ο πνεύμονας του, η αναπνοή του, οι μασχάλες του, δεν ξέρω καιγω τι. Κάτι θα πάθει τέλος πάντων, σε βάθος χρόνου. Αν ο διπλανός σου σου απαγορέψει να καπνίσεις μπορεί να πεθάνεις από δυστυχία και ξενέρωμα αλλά ο πνευμονάκος σου μια χαρά θα είναι. Ε αυτό το πράγμα είναι σημαντικό, πώς να το κάνουμε, είναι ακριβώς αυτό που δίνει το "πλεονέκτημα" στους μη καπνιστές.

Μερικοί το κάπνισμα το έχετε ανάγει σε φιλοσοφία και ανθρώπινο δικαίωμα, είστε τραγικοί και εμετικοί και μεταλλάδες και γαμάω τις πρώην σας. Και άρχισε να μυρίζει καμμένο πεϊνιρλί οπότε brb.

stam and the witches
06-07-2009, 17:43
Φαντομ δλδ ένα αστικό κράτος δε μπορεί να κάνει μία προοδευτική μεταρρύθμιση εννοείς;

Phantom Duck
06-07-2009, 17:44
μπορεί, για τους λόγους που παράθεσα παραπάνω, διαβάστε πριν ρωτήσετε.

Mostos
06-07-2009, 17:45
να συμπληρώσω οτι δεν εννοω οτι το να πάρεις να καρφώσεις είναι το Σωστό, αλλα ξέρετε που ζούμε και πως γίνονται τα πάντα εδώ.

stam and the witches
06-07-2009, 17:46
Δεν είπα ότι θα το κάνει για την καρδιά της μάνας του. Μία μεταρρύθμιση μπορεί να βρει συμμάχους, με τον καθένα για τους λόγους του, δε μπορεί;

carheart
06-07-2009, 17:46
ρεαλιστικά πιστευεις δηλαδή οτι ο νόμος αυτός μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες, σωστα;

εγω δεν έιπα να πάρεις να ρουφιανέψεις στην πολεοδομία οτι ο απέναντι έκλεισε τον ημιυπαίθριο επειδή εσύ δεν μπορείς να το κάνεις, είπα οτι αν δεν πληρώσει ο καταστηματάρχης πρόστιμο που κάνει επιλεκτικά τα στραβά μάτια, ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, οπως σχεδον όλοι οι νόμοι αυτού του κράτους.

αν δεν συμφωνείς με αυτό, νομίζω οτι δεν είναι η καταγγελία το πρόβλημα σου αλλα το μέτρο αυτό καθεαυτό και τότε μεταπηδάμε σε άλλο θέμα.

Το πρόβλημά μου είναι πως το μέτρο (αν και με βολεύει) είναι όσο λάθος χρειάζεται ώστε να μη χρειάζεται το αίσχος της καταγγελίας συμπολίτη σου. Επίσης μιλάμε με υποθετικά σενάρια πάνω σε υπαρκτά ζητήματα. Δεν έχω δεν ποτέ κανέναν να καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα, και το ίδιο θα συνέβαινε (και προφανώς θα συμβεί και τώρα), ΑΝ αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν σε σωστές βάσεις.

Είπα παραπάνω τα προβλήματά μου με την καταγγελία αυτή καθεαυτή, ακόμα και για ΟΛΟΣΩΣΤΟΥΣ νόμους, στους οποίους οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας δεν έχουν και σοβαρό ιστορικό.

Phantom Duck
06-07-2009, 17:47
Δεν είπα ότι θα το κάνει για την καρδιά της μάνας του. Μία μεταρρύθμιση μπορεί να βρει συμμάχους, με τον καθένα για τους λόγους του, δε μπορεί;

μόνο αν αποκαλύπτει ταυτόχρονα τους ενόχους, αλλιώς κοιμάσαι κάνοντας επανάσταση με τους αστούς στο Ιράν και ξυπνάς σφαγμένος! γι' αυτό προσέχουμε συμμάχους και τι λέμε.

atom_smasher
06-07-2009, 17:47
Αφου το λυσατε και αυτο το προβλημα ας περασουμε σε πιο ουσιαστικα. Ντραγκον τι ελεγε το αγκιστρι? οκ το δωματιο?

Amnesiac.
06-07-2009, 17:51
Εντάξει παιδιά, λήξτε το, ο άτομ σμάσερ κουράστηκε.

stam and the witches
06-07-2009, 17:51

μόνο αν αποκαλύπτει ταυτόχρονα τους ενόχους, αλλιώς κοιμάσαι κάνοντας επανάσταση με τους αστούς στο Ιράν και ξυπνάς σφαγμένος! γι' αυτό προσέχουμε συμμάχους και τι λέμε.

Ποιοι είναι οι ένοχοι δλδ και τι θα ήθελες να ειπωθεί/πραχθεί;

Phantom Duck
06-07-2009, 17:53
ένοχοι η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΛΑΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΣΕΒ-ΔΝΤ-ΟΗΕ-ΚΕΠ-ΑΠΟΕΛ και μόνη πράξη επανάσταση.

ρε μλκ ξεκόλλα λίγο, δε θα κάτσουμε να συζητήσουμε λενινιστικά το τσιγάρο τώρα να πούμε.

stam and the witches
06-07-2009, 17:58
Ε μα προφανώς θέλω να καταλήξω εκεί. Έχεις ένα εντελώς αναμενόμενο και φυσιολογικό μέτρο που δεν είναι καν ταξικό (τουλάχιστον όχι απόλυτα) και βάζουμε την αντίδραση (καυσαέρια, απολύσεις και ένα σωρό σχετικά) να δουλέψει. Ε δεν πάει έτσι, ΟΝΤΩΣ υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα στα οποία πρέπει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

Amnesiac.
06-07-2009, 17:58
Ο πάνκης και ο μπέρνι να αναφέρουν και πεσίματα σε ΜΟΥΝΑΚΙΑ με τσιγάρο στο στόμα και έλλειψη αναπτήρα για να έχουμε αναλύσει το θέμα απόλες τις απόψεις.

Phantom Duck
06-07-2009, 17:59
σταμ, διαφωνείς μαζί μου για να καταλήξεις ότι συμφωνείς.

σταματάω να ποστάρω, μόνο tags πλέον.

rage for order
06-07-2009, 18:02
εσύ κοίτα το offtopic σε χρειάζομαι

stam and the witches
06-07-2009, 18:03
Όχι, δε συμφωνώ καθόλου, βρίσκω αντιδραστικές και εκτός θέματος τις απόψεις σας (σας ψάχνουμε) από κάθε άποψη, και είμαι υπέρ της απαγόρευσης, duh.

rage for order
06-07-2009, 18:04
άντε και οικολόγους πράσινους βρε.

stam and the witches
06-07-2009, 18:05
Δεν ασχολούμαι με εθνοπροδότας.

carheart
06-07-2009, 18:05
όποτε έχουμε μια συζήτηση όμως, μπαίνουν τα εαακιτάκια και τα κνιτάκια και την χέζουν.

να λέτε καλά που έχει πάει διακοπές και ο boris.san που θα χει καπνίσει και όλες τις μάρκες.

rage for order
06-07-2009, 18:06
πάντως carheart δεν είναι καλή συζήτηση. τα ίδια πράγματα επαναλαμβάνονται εδώ και "ώρα"

FIXXXER
06-07-2009, 18:06
Rage For Order, ρε ανθρωπε ειμαι θετικα προκατειλημμενος απεναντι σου και λογω νικνειμ και λογω προτερου εντιμου βιου με κανονικα και ομορφα ποστς, αλλα δε βοηθας οταν δεν εχεις παρει μια (1) θεση στο θρεντ ως τωρα και το μονο που πετας ειναι η ατακα του ελληναρα που χρησιμοποιουσαμε στην τριτη γυμνασιου για να θιξουμε τον εγωισμο του αλλου και να τον πουμε "φλωρο".

carheart
06-07-2009, 18:07
ώρα νουάρ \μ/

rage for order
06-07-2009, 18:09
Rage For Order, ρε ανθρωπε ειμαι θετικα προκατειλημμενος απεναντι σου και λογω νικνειμ και λογω προτερου εντιμου βιου με κανονικα και ομορφα ποστς, αλλα δε βοηθας οταν δεν εχεις παρει μια (1) θεση στο θρεντ ως τωρα και το μονο που πετας ειναι η ατακα του ελληναρα που χρησιμοποιουσαμε στην τριτη γυμνασιου για να θιξουμε τον εγωισμο του αλλου και να τον πουμε "φλωρο".

απλά σπαμμάρω δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να πω. επειδή με τον stam λέμε και χοντράδες επίτηδες, ε είπα την μαλακιούλα μου

Amnesiac.
06-07-2009, 18:09
και ο boris.san που θα χει καπνίσει και όλες τις μάρκες.

αχαχαχαχαχα

Boris-san
06-07-2009, 18:16
Εμπεδωστε το.Ο Σταμ δεν ειναι κνιτης.
Εγω καπνιζω κοντα 2 πακετα τη μερα.Στα παπαρια μου για την απαγορευση εχουμε πιο σοβαρα πραμματα να κανουμε.Τσιαρς
Δεν εχω παει διακοπες ακομα,πλησιαζουνε

Amnesiac.
06-07-2009, 18:18
Ε ναι. Κόβουμε και το χέσιμο αν δεν έχει ταξικό χαρακτήρα.

Boris-san
06-07-2009, 18:20
Δεν εννοω αυτο,δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα μεχρι τωρα.Αμα ειναι καθομαι εξω.Το χειμωνα ισως αρχισω τα γαμωσταβριδια

Boris-san
06-07-2009, 18:20
Α και εχω καπνισει το πολυ 5 μαρκες εβερ

atom_smasher
06-07-2009, 18:29
όποτε έχουμε μια συζήτηση όμως, μπαίνουν τα εαακιτάκια και τα κνιτάκια και την χέζουν.

να λέτε καλά που έχει πάει διακοπές και ο boris.san που θα χει καπνίσει και όλες τις μάρκες.

ή κανεις καθυστερημενος...

carheart
06-07-2009, 18:30
κοίτα που θίχτηκε ο ΑΤΟΜ SMASHER.

καλά, δεν είσαι καθυστερημένος, ήμουν ταραγμένος και δεν ήξερα τι έλεγα!

atom_smasher
06-07-2009, 18:39
Σε παρακαλω με μικρα μονο γιατι οσο να ναι κραταω ενα καθυστerημενο λοου προφαιλ τοσα χρονια. μην το χαλασω τωρα στα γεραματα.
amneziak βλεπεις να προχωραει η συζητηση ? οχι γιατι αν βλεπεις να μου δανεισεις την οπτικη σου. ασε που εδω δεν συζηταμε για να καταληξουμε καπου καπως. απλα δηλωνουμε τις αποψεις μας και μπινελικωνουμε τους αντιθετους. ετσι δεν παει? ή εχω καταλαβει λαθος κατι τοσα χρονια? τεσπα. παω σε αλλο θρεντ γιατι σας κουρασα και με κουρασατε. αν θελετε να σας πω παντως πως εδω λειτουργει ευεργετικα για ολους το μετρο. μεχρι 10τμ καπνιζουν ομως. οχι 70. Και οι μεν εχουν καθαρο αερα, και οι δε χωρους να καπνισουν σε καποια ακρη ή γκομενακια να γνωρισουν και να ναι κουλ, εξω.

Dragonlord
06-07-2009, 18:41
Προφανώς η αλλαγή δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, αν ισχύσει η απαγόρευση και ο κόσμος συμπεριφερθεί ανάλογα, τότε σίγουρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα μπει και στο μυαλό κάποιων να ανοίξουν μαγαζιά μη καπνιστών αντίστοιχα με αυτά που απευθύνονται σε καπνιστές, ώστε να τραβήξουν τον κόσμο που δε τη παλεύει. Στη περίπτωση που δεν υπάρχουν αντίστοιχα μαγαζιά για μη-καπνίζοντες ο υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να ζυγίσει τη επιθυμία του να πάει στο εν λόγω μαγαζί με την απέχθειά του προς τον καπνό (στη περίπτωση κατάλληλου εξαερισμού τα πράγματα γίνονται ευκολότερα για άλλους, ωστόσο πάμε στο τεχνοκρατικό του πράγματος). Εγώ π.χ. που δε καπνίζω και με ενοχλεί ο καπνός, άμα υπάρχει καλό μεταλάδικο εκεί που είμαι στα παπάρια μου κιόλας για τον καπνό για ένα βράδυ.
Ναι, μόνο που και μέχρι σήμερα επιτρεπόταν στους μαγαζάτορες να φτιάξουν μαγαζιά μη καπνιστών. Οι μόνοι που το έκαναν σε όλη την Ελλάδα ήταν τα στάρμπαξ, κι αυτά επειδή είναι έτσι η φιλοσοφία του μαγαζιού απ'έξω. Αυτό αποδεικνύει αυτά που λέω περί συνήθειας και συμβιβασμού των μη καπνιστών, άρα μηδενική πιθανότητα αποτσιγαροποίησης όσων μαγαζιών επιτρέπεται από το νόμο. Δυστυχώς, μόνο με νόμο επιβάλλονται τέτοιες αλλαγές. Θα το δείτε σε έξι μήνες από τώρα, με τα κυάλια θα βλέπουμε τα μαγαζιά κάτω των 73τμ όπου θα απαγορεύεται. Θα μπορούσε έστω να υπάρχει ένα όριο, πχ το 50% των μαγαζιών, με αυτά όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα να πληρώνουν περισσότερους φόρους (αφού θα έχουν περισσότερα κέρδη), αλλά όχι, "ας αποφασίσει απλά ο μαγαζάτορας". Ε το κάναμε αυτό τόσα χρόνια και δε δούλεψε, πώς να το κάνουμε.

Το πρόβλημά μου είναι πως το μέτρο (αν και με βολεύει) είναι όσο λάθος χρειάζεται ώστε να μη χρειάζεται το αίσχος της καταγγελίας συμπολίτη σου. Επίσης μιλάμε με υποθετικά σενάρια πάνω σε υπαρκτά ζητήματα. Δεν έχω δεν ποτέ κανέναν να καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα, και το ίδιο θα συνέβαινε (και προφανώς θα συμβεί και τώρα), ΑΝ αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν σε σωστές βάσεις.

Είπα παραπάνω τα προβλήματά μου με την καταγγελία αυτή καθεαυτή, ακόμα και για ΟΛΟΣΩΣΤΟΥΣ νόμους, στους οποίους οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας δεν έχουν και σοβαρό ιστορικό.
Να ρε, υπάρχουν ακόμα νέα πράματα στο τραπέζι, δε χρειάζεται να κάνουμε μόνο κύκλους. Λοιπόν, διαφωνώ εντελώς μ'αυτή τη λογική, το "όλοι αλληλέγγυοι να κρυβόμαστε από το κράτος λολ". Το κράτος ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι ένας μπαμπούλας, το κράτος θα έπρεπε να είμαστε εμείς. Δεν είναι στρατός κατοχής κι αντίπαλος, κι αν λειτουργεί συχνά έτσι δεν πρέπει εμείς να το νομιμοποιούμε αντιμετωπίζοντάς το έτσι, πρέπει να το οικειοποιηθούμε ξανά. Υποθέτω δηλαδή ότι αν σου ανοίξουν το σπίτι και τα πάρουν όλα δε θα ρουφιανέψεις τους συμπολίτες σου - ακόμα κι αν θεωρείς ολόσωστο το νόμο που λέει ότι αυτό απαγορεύεται, όπως λες - γιατί ε και η κυβέρνηση μας κλέβει. Αν σου ανοίξουν το σπίτι και το κεφάλι επίσης θα σταθείς αλληλέγγυος στους συμπολίτες σου απέναντι στον κοινό εχθρό, το κράτος και την αστυνομία. Επίσης να παρατήσεις το πανεπιστήμιο του κράτους, πλακάκια θα τα κάνουμε τώρα, να νομιμοποιούμε τους θεσμούς του κράτους που μας κοροϊδεύει χρησιμοποιώντας τους; Ε όχι. Θα μου πεις άλλο το ένα και άλλο το άλλο, αλλά αν όντως πιστεύεις αυτά που γράφεις τότε ή τα εφαρμόζεις παντού ή πουθενά. Το να επικαλείσαι αλληλεγγύη ενάντια στο κράτος μόνο όπου είναι εύκολο είναι, well, εύκολο. Αν κάποιος με κλέψει, θα τον καταγγείλω. Αν κάποιος καταπατά το δικαίωμά μου να αναπνέω καθαρό αέρα για να βγάλει παραπάνω φράγκα, θα τον καταγγείλω. Κι αυτό γιατί δεν είμαι ο midnight να πάρω την παρέα μου και να βρούμε το δίκιο μας με το αίμα του μαγαζάτορα. Στην πρώτη καταγγελία άλλωστε γίνεται απλώς σύσταση. Ε, αν συνεχίσει να μαλακίζεται ας πληρώσει πρόστιμο. Δε θα κάτσω να ρουφάω καπνό ως κίνηση αλληλεγγύης σε κανέναν αρχίδα άπληστο μαγαζάτορα. Αν ήξερα έναν τετραψήφιο και για τις μπόμπες, θα είχα πάρει πάμπολλες φορές - αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το αποδείξεις όσο ο καπνός. Το ότι για σένα δεν είναι αρκετά σημαντικό το θέμα για να ασχοληθείς με καταγγελίες κλπ το καταλαβαίνω, να το κατακρίνεις γενικότερα δεν το καταλαβαίνω. Ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του και, στην τελική, έναν τετραψήφιο παίρνεις, δεν ανεβαίνεις με τα πόδια στο όρος Σινά για να ζητήσεις τη Θεία Οργή.

Dragonlord
06-07-2009, 18:44
μεχρι 10τμ καπνιζουν ομως. οχι 70.
Να, μέχρι 10 τμ δε θα είχα ούτε εγώ πρόβλημα. Ναι, εγώ που θέλω να πηγαίνω "σε ΟΠΟΙΟ μαγαζί γουστάρω". Αλλά όταν τα μισά και βάλε μαγαζιά θα γίνουν αποκλειστικά καπνιστών και τα υπόλοιπα θα είναι μισά-μισά, ε, κάποιο λάθος υπάρχει στο νόμο.

Coroner
06-07-2009, 19:10
Υπάρχουν μαλακισμένοι νόμοι με πολύ πιο σοβαρές συνέπειες για τη ζωή μας, αλλά ελάχιστα, ακόμα και σε αυτό το φόρουμ, έχουμε ασχοληθεί.

Επίσης, αν σε μια τρύπα γίνεται της πουτάνας από καπνό, επειδή έτσι αποφάσισε το αφεντικό της, αν δεν υπάρχει εξαερισμός και αν έχω τόσο πρόβλημα με αυτό, τότε να πάει να γαμηθεί. Για ποιό λόγο να αφήσω τα λεφτάκια μου εκεί; Στη τελική, η επιλογή είναι το μοναδικό όπλο, κοινό για όλους. Ακόμα και όσοι καπνίζουν μπορούν να απορρίψουν ένα μαγαζί που έχει ντουμανιάσει και να προτιμίσουν ένα άλλο με αξιοπρεπή εξαερισμό. Η ζωή δε σταματάει αν δε μπορούμε να πάμε σε έναν τεκέ στη τελική, και όταν ο ιδιοκτήτης δε θέλει να είναι σωστός μία (εξαερισμός, ποτά κτλ κτλ) τότε εγώ δε θέλω να πάω δέκα στο μπουρδέλο του.

Πραγματικά, θα χαιρόμουν αν δεν υπήρχε καπνός πουθενά, αλλά αυτό που με απασχολεί δεν είναι αν αυτός ο νόμος είναι σωστός ή λάθος. Με νοιάζει και με τσαντίζει να με θεωρούν ζώο και ηλίθιο στη πλειοψηφία των θεμάτων που με απασχολούν.

Dragonlord
06-07-2009, 19:28
Το ότι ενδιαφέρεσαι για ένα θέμα δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για άλλα εξίσου σημαντικά. Αν και να σου πω, από μία άποψη δεν υπάρχουν και πολλά θέματα πιο σημαντικά από την υγεία. Όπως και να έχει, δεν έχουμε αναρχοκαπιταλισμό για να έχει δικαίωμα το "αφεντικό" της τρύπας να την κάνει τεκέ. Απλά δεν έχει το δικαίωμα, δεν είναι το σπίτι του, είναι ένα μαγαζί που λειτουργεί για να προσφέρει κάποιες υπηρεσίες σε όλους. Αν εσένα δε σε ενδιαφέρει να πας στο μαγαζί του, εμένα μπορεί να με ενδιαφέρει, γιατί μπορεί να παίζει ωραία μουσική, γιατί μπορεί να γίνει ένα λάιβ που θέλω να πάω κλπ. Επίσης αν το πάμε και στις μπόμπες, ε να μην πηγαίνουμε όπου σερβίρουν μπόμπες ως διαμαρτυρία - δηλαδή να μην πηγαίνουμε σχεδόν πουθενά. Αυτό που λες μπορεί να λειτουργήσει όταν τα μαγαζιά-τεκέδες-μπομποπωλεία κλπ είναι ένα στα δέκα, όταν είναι σχεδόν όλα δε γίνεται. Είναι σα να λες ότι δε θα πάρεις γάλα που έχει πάνω από 90 λεπτά το λίτρο, οκ δε θα πάρεις δέλτα, δε θα πάρεις έβγα, δε θα πάρεις όλυμπος, δε θα πάρεις αλφαβήτα, ε κάποιο πρέπει να πάρεις αν θες να πιεις γάλα.

atom_smasher
06-07-2009, 19:39
Πιες μπυρα μωρε! :P

Coroner
06-07-2009, 19:44
Μη δίνεις άκυρα παραδείγματα γιατί θα σου σπάσω τα μούτρα.

Και ναι, μπορείς να ζήσεις χωρίς γάλα, όπως και μπορείς να ζήσεις και χωρίς να πας σε έναν τεκέ, ή αν σε ενοχλούν τόσο πολύ οι μπόμπες δε πας σε αυτό το μαγαζί. Ή πας και πίνεις ένα ποτό ή μια μπίρα. Επίσης, το κάθε μαγαζί δεν είναι μια κοινωνική προσφορά του κράτους, αλλά άμεσα συνδεδεμένο με τη μαλακία ή μη του ιδιοκτήτη του. Άμα είναι μαλάκας δε γουστάρω να του αφήσω φράγκα. Περνάω καλά και στη βεράντα μου ή στη παραλία ή σε ένα φίλο.

atom_smasher
06-07-2009, 19:48
ε, ενταξει αλλα κανα γκομενακι ξενο θα θες να δεις καποια στιγμη. δεν γινεται ολες να τις πας παραλια ή στην βεραντα, τουλαχιστον απ την αρχη....

Dragonlord
06-07-2009, 19:49
btw,

Υπάρχουν μαλακισμένοι νόμοι με πολύ πιο σοβαρές συνέπειες για τη ζωή μας, αλλά ελάχιστα, ακόμα και σε αυτό το φόρουμ, έχουμε ασχοληθεί.
άνοιξε κανα τόπικ να ασχοληθούμε, δε διαφωνώ. Ακόμα κι εσύ ασχολείσαι μ'αυτό το τόπικ για να πεις ότι πρέπει να ασχοληθούμε με άλλα, ε, ας ασχοληθούμε ΚΑΙ μ'αυτά, για όποιον δεν είναι σημαντικό το θέμα δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο συγκεκριμένο. Το να πεις απλά ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε χωρίς να τα κατονομάζεις και χωρίς να προσπαθείς να ενημερώσεις/ξεκινήσεις μια συζήτηση γύρω από αυτά δεν είναι και πολύ γόνιμο... δε λέω μόνο για σένα, για όλους όσοι είπαν ότι υπάρχουν και σημαντικότερα.

Coroner
06-07-2009, 20:03
To σημαντικότερα επί της ουσίας πήγαινε στη ζωή μας. Το τι θα γράψουμε σε ένα φορουμ και αν θα ασχοληθούμε με αυτό δεν έχει απολύτως καμία συνέπεια στο τι σκέφτομαστε και κάνουμε στη καθημερινότητά μας. Δε θα κάτσω σπίτι μου να πω "ρε γμτ πού θα πάω βόλτα σήμερα, παντού γίνεται της πουτάνας από καπνό". Άμα θέλω να παώ μια βόλτα θα τη κάνω όπως και να χει. Ωστόσο, το αν το πτυχίο μου θα αναγνωριστεί επιτέλους σαν μάστερ με προβληματίζει.

Άτομ γενικότερα κάνω βόλτα με το όχημα, φορτώνω τρεις τέσσερις σκατοκαργιόλες, τις πάω σπίτι και τις πηδάω. Αν θέλω να δω μουνάκια θα τον υποστώ και τον καπνό στη τελική, ή θα βάλω καμιά τσόντα.

atom_smasher
06-07-2009, 20:28
...τα μουνακια πηδας οχι τις καριολες. Τις καριολες τις εχεις για να βαλεις τα μουνακια πανω...αλλα οκ οπως την βρισκει καθενας. ελπιζω να μην το δει ο καρχαααρτ και αρχισει παλι περι καθυστερησης κλπ γιατι θα ξεγεννησω πριν την ωρα μου.

Dragonlord
06-07-2009, 20:28
Καλά, απλά μιλάς για τον εαυτό σου, εσένα μπορεί να μη σου φαίνεται άξιο ανάλυσης σε ένα φόρουμ, σε άλλους προφανώς φαίνεται, δε χρειάζεται να έχουμε όλοι την ίδια άποψη.

Coroner
06-07-2009, 20:32
Καλά, απλά μιλάς για τον εαυτό σου, εσένα μπορεί να μη σου φαίνεται άξιο ανάλυσης σε ένα φόρουμ, σε άλλους προφανώς φαίνεται, δε χρειάζεται να έχουμε όλοι την ίδια άποψη.

Αυτό κατάλαβες ρε τραχανά; Μου φαίνεται ότι έκανα σαφή διαχωρισμό.

Μια χαρά άξιο είναι για φόρουμ, η καθημερινή πρακτική κάνει ωστόσο τη διαφορά. Και αυτό είπα εξ αρχής με το παράδειγμα των 2000+ καταγγελιών σε λίγες ώρες. Καιγόμαστε σαν Έλληνες για αυτό το θέμα και αγνοούμε τα πραγματικά γαμήσια.

Amnesiac.
06-07-2009, 20:35
Φώτη βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ που υπάρχουν περίπου 800.000 θρεντζ λιγότερο σημαντικά απαυτό στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Και αυτό είναι ωραίο, φαντάσου όλο το ηαρ να είχε 2 τόπιξ όλα κιόλα, "Το Νόημα της Ζωής" και "Η Πραγματική Ευτυχία".

έντιτ : τώρα που το σκέφτομαι τέλειο θα ήταν, οπότε άκυρο το αποπάνω.

Dragonlord
06-07-2009, 20:37
Το ότι ήταν 2000 που έκαναν καταγγελία δε σημαίνει ότι αυτοί οι 2000 δεν ενδιαφέρονται για τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Τώρα το ότι γενικά στον κόσμο παίζουν πολλά ζώα είναι γνωστό, σίγουρα υπάρχουν και άτομα που σκίζονται για τα εργασιακά δικαιώματα και ανάβουν τσιγάρο παντού, τι να κάνουμε τώρα. Δεν έχει να κάνει με το θέμα. Είναι και οι δύο προβληματικές καταστάσεις, τώρα το τι είναι πιο σημαντικό έχει πολύ να κάνει με τον καθένα ξεχωριστά και δεν μπορείς να πεις ότι αντικειμενικά είναι πιο σημαντικό αν θα αναγνωριστεί το πτυχίο σου σα μάστερ από το τσιγάρο σε κοινόχρηστους χώρους, αν μη τι άλλο το τελευταίο επηρεάζει πολύ περισσότερο κόσμο στην τελική. Άσε που τον κόβω ότι οι περισσότερες καταγγελίες ήταν από άτομα που αναγκάζονται επί χρόνια να το υποστούν στο εργασιακό τους περιβάλλον, δε νομίζω να βγήκαν 2000 καυλωμένοι στις καφετέριες πρώτη μέρα, και μάλιστα να έκατσαν μέσα καλοκαιριάτικα και να βρήκαν κι άλλους που κάθονταν μέσα και κάπνιζαν και δεν το έσβηναν μετά από διαμαρτυρία. Άρα γι'αυτούς έχει να κάνει και με τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Coroner
06-07-2009, 20:46
Ξέρεις πολλές περιπτώσεις τόσο μαζικής διαμαρτυρίας σε τόσο λίγες ώρες (νομιζω ήταν μέρχι τις 11 το πρωί); Απλά, ως κλασσικοί ελληνάρες, αντί να πούμε στο διπλανό μας "με ενοχλεί ο καπνός" ή "κάνε κανα τσιγάρο λιγότερο" βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε καταγγελία. Και δε λεώ πως αυτό έκανε η πλειοψηφία, αλλά όπως και να χει κάτι δείχνει κι αυτό.

Επίσης, δε μίλησα για όλους τους κοινόχρηστους χώρους, απλά για τα μαγαζιά < 70 τ.μ. Οπότε μη το γενικεύεις, γιατί δεν είναι το ίδιο. Και προφανώς οι περισσότεροι από τους καταγγέλοντες το βράδυ θα πάνε σε μαγαζί με καπνό. Τι λέει αυτό;

Βαριέμαι. Τέλος.

Dragonlord
06-07-2009, 20:56
Καλά, αφού βαριέσαι δε στο αναλύω άλλο, απλά έχε υπόψη ότι η γραμμή καταγγελιών δέχεται καταγγελίες για περιπτώσεις που έχουν γίνει πρώτα συστάσεις και ο άλλος σε γράφει στ'αρχίδια του.

έντιτ: Επίσης σε ενοχλούν οι "ελληνάρες που έκαναν καταγγελία" και δε σε ενοχλούν οι ελληνάρες που έτρεξαν πρώτη μέρα να αποδείξουν ότι δε θα περάσει ο νόμος, οκ.

Dragonlord
07-07-2009, 00:09
Ξέρεις πολλές περιπτώσεις τόσο μαζικής διαμαρτυρίας σε τόσο λίγες ώρες (νομιζω ήταν μέρχι τις 11 το πρωί); Απλά, ως κλασσικοί ελληνάρες, αντί να πούμε στο διπλανό μας "με ενοχλεί ο καπνός" ή "κάνε κανα τσιγάρο λιγότερο" βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε καταγγελία. Και δε λεώ πως αυτό έκανε η πλειοψηφία, αλλά όπως και να χει κάτι δείχνει κι αυτό.
σόρι που επανέρχομαι, αλλά τώρα πρόσεξα το "μέχρι τις 11 το πρωί". Ε αυτό αποδεικνύει αυτό που είπα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των καταγγελόντων δεν ήταν πελάτες σε καφετέριες κλπ αλλά εργαζόμενοι. Τα ξέρω κι απ'τη δουλειά μου, έπρεπε να γίνει της πουτάνας για να περιορίσουν το τσιγάρο σε ένα γραφείο. Και όχι, δεν έκανα καταγγελία που συνεχίζουν να καπνίζουν εκεί, κι ας με ενοχλεί πού και πού που αναγκάζομαι να κάνω κάποια δουλειά εκεί. Αλλά φαντάζομαι ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ 2000 δημόσιους υπαλλήλους που τους λέει συνάδελφος "με ενοχλεί ο καπνός" και τον γράφουν κανονικότατα για χρόνια, όχι μόνο την 1η Ιουλίου. Ε, άριστα έκαναν και πήραν για καταγγελία όσοι είναι στο ίδιο γραφείο με τέτοιους, η επόμενη επιλογή είναι να τους σπάσεις τα μούτρα. Όπως είπα και στο έντιτ πιο πάνω, δεν καταλαβαίνω τη λογική σύμφωνα με την οποία είναι "ελληνάρας" αυτός που έκανε καταγγελία και όχι αυτός που την προκάλεσε με το να μη σέβεται το δικαίωμα του άλλου στ'οξυγόνο.

00i00
07-07-2009, 01:03
ρε μαναρια 31 σελιδες...νυσαφι

KoiliaSamprela
07-07-2009, 16:25
γκογκο 32

Αν και όπως έχω τονίσει ότι διαφωνώ με την απαγόρευση , είναι επίσης φασιστικό να σκας και να ντουμανιάζεις τον διπλανό σου γιατί "'άσε προβλήματα".

Για τις 2.000 καταγγελίες επίσης εγώ θα έχω τις αμφιβολίες μου .... μιας και τα νούμερα (με ή χωρίς εισαγωγικά) είναι που κάνουν την "εντύπωση" και ο καθένας βγάζει ότι θέλει ...

ikonoklast
08-07-2009, 03:20
Να ρε, υπάρχουν ακόμα νέα πράματα στο τραπέζι, δε χρειάζεται να κάνουμε μόνο κύκλους. Λοιπόν, διαφωνώ εντελώς μ'αυτή τη λογική, το "όλοι αλληλέγγυοι να κρυβόμαστε από το κράτος λολ". Το κράτος ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι ένας μπαμπούλας, το κράτος θα έπρεπε να είμαστε εμείς. Δεν είναι στρατός κατοχής κι αντίπαλος, κι αν λειτουργεί συχνά έτσι δεν πρέπει εμείς να το νομιμοποιούμε αντιμετωπίζοντάς το έτσι, πρέπει να το οικειοποιηθούμε ξανά. Υποθέτω δηλαδή ότι αν σου ανοίξουν το σπίτι και τα πάρουν όλα δε θα ρουφιανέψεις τους συμπολίτες σου - ακόμα κι αν θεωρείς ολόσωστο το νόμο που λέει ότι αυτό απαγορεύεται, όπως λες - γιατί ε και η κυβέρνηση μας κλέβει. Αν σου ανοίξουν το σπίτι και το κεφάλι επίσης θα σταθείς αλληλέγγυος στους συμπολίτες σου απέναντι στον κοινό εχθρό, το κράτος και την αστυνομία. Επίσης να παρατήσεις το πανεπιστήμιο του κράτους, πλακάκια θα τα κάνουμε τώρα, να νομιμοποιούμε τους θεσμούς του κράτους που μας κοροϊδεύει χρησιμοποιώντας τους; Ε όχι. Θα μου πεις άλλο το ένα και άλλο το άλλο, αλλά αν όντως πιστεύεις αυτά που γράφεις τότε ή τα εφαρμόζεις παντού ή πουθενά. Το να επικαλείσαι αλληλεγγύη ενάντια στο κράτος μόνο όπου είναι εύκολο είναι, well, εύκολο. Αν κάποιος με κλέψει, θα τον καταγγείλω. Αν κάποιος καταπατά το δικαίωμά μου να αναπνέω καθαρό αέρα για να βγάλει παραπάνω φράγκα, θα τον καταγγείλω. Κι αυτό γιατί δεν είμαι ο midnight να πάρω την παρέα μου και να βρούμε το δίκιο μας με το αίμα του μαγαζάτορα. Στην πρώτη καταγγελία άλλωστε γίνεται απλώς σύσταση. Ε, αν συνεχίσει να μαλακίζεται ας πληρώσει πρόστιμο. Δε θα κάτσω να ρουφάω καπνό ως κίνηση αλληλεγγύης σε κανέναν αρχίδα άπληστο μαγαζάτορα. Αν ήξερα έναν τετραψήφιο και για τις μπόμπες, θα είχα πάρει πάμπολλες φορές - αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το αποδείξεις όσο ο καπνός. Το ότι για σένα δεν είναι αρκετά σημαντικό το θέμα για να ασχοληθείς με καταγγελίες κλπ το καταλαβαίνω, να το κατακρίνεις γενικότερα δεν το καταλαβαίνω. Ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του και, στην τελική, έναν τετραψήφιο παίρνεις, δεν ανεβαίνεις με τα πόδια στο όρος Σινά για να ζητήσεις τη Θεία Οργή.

Άσχετα με το θέμα μας :!: (http://www.marxists.org/ellinika/archive/lenin/works/1917/staterev/ch01.htm)

PJQTRYEqwmU

Diva Plavalaguna
09-07-2009, 14:58
τι τελος ?
μη γαμιεστε

Mostos
09-07-2009, 15:21
αυτός είναι ο φίλιπ μάρλοου;

antimusic
09-07-2009, 15:25
ναι.

edit α το λέει και στα comments http://www.imdb.com/title/tt0072973/

Mostos
09-07-2009, 15:30
τωρα τωρα περίμενε να πάρω ενα τηλεφωνάκι.....

χαχ τον ειχα ακριβώς έτσι στο μυαλό μου οταν διάβαζα το long goodbye. ποιά ταινία είναι τούτη;

ikonoklast
09-07-2009, 16:51
Είπε ο ρινς. Farewell, My Lovely, Robert Breakcore Mitchum.

Mostos
09-07-2009, 16:55
ο ορισμός του noir :thumbsup:

araXne
17-07-2009, 11:42
λοιπόν, για να γίνω και πιο αναλυτικός:
απο Γερμανούς άκουσα: "ε, ο κόσμος δεν βγαίνει πια γιατί αν του απαγορεύουν να κάνει ένα τσιγάρο με την μπύρα του προτιμάει να κάθεται σπίτι του που έχει μια άλφα άνεση. όλοι καπνίζουν το ίδιο απλά δεν βγαίνουν και πολλά μικρά μαγαζιά έχουν κλείσει."

Στο Παρίσι, μια απ'τα ίδια μόνο που πηγαίνοντας στο αντίστοιχο decadance η κατάσταση ήταν 10-15 άτομα μέσα διασκορπισμένα στον χώρο και έξω απ'το μαγαζί καμια 25ρια με κατεβασμένα τα κεφάλια στο ψωλόκρυο να καπνίζουν.

Απο Άγγλους άκουσα ότι απλά ο κόσμος πληρώνει περισσότερα γιατί κυκλοφορεί καλάθι απ'τον μαγαζάτορα όπου μαζεύει απ'τους πελάτες τα λεφτά για το πρόστιμο.

Αυτά θέλετε μαλάκες μου;

Όχι μαλάκα μου.
Απλά θέλω να πηγαίνω στη δουλειά και να μην τρώω στη μάπα το βρωμοκαπνό κάποιου άλλου μαλάκα.
Κατανοητόν?

Γιατί εδώ και χρόνια έχω φάει στη μάπα τον καπνό από πολλούς μαλάκες-γαϊδούρια, που στ'αρχίδια τους αν με ενοχλεί ή όχι.

Αφού θέλετε βούρδουλα/προστιμάκια, ας προσέχατε. Αν σεβόσασταν εξαρχής δε θα χε γίνει.

Τώρα έχω σημειωμένο το 1142 και περιμένω τον πρώτο μαλάκα που θα ανάψει μπροστά μου.:headbang:

carheart
17-07-2009, 11:56
..προφανώς για να μην ξεχάσεις τον τετραψήφιο αριθμό.

ikonoklast
17-07-2009, 12:00
Τώρα έχω σημειωμένο το 1142 και περιμένω τον πρώτο
μαλάκα που θα ανάψει μπροστά μου.:headbang:
Και τι ακριβώς πιστεύεις ότι θα συμβεί; Κάνε μου μια περιγραφή, αν θέλεις.

carheart
17-07-2009, 12:04
θα συμβεί ΕΚΔΙΚΗΣΗ.

araXne
17-07-2009, 12:39
Τώρα έχω σημειωμένο το 1142 και περιμένω τον πρώτο
μαλάκα που θα ανάψει μπροστά μου.:headbang:
Και τι ακριβώς πιστεύεις ότι θα συμβεί; Κάνε μου μια περιγραφή, αν θέλεις.

Τι θα συμβεί?
Καταρχήν ήδη στο γραφείο δεν καπνίζει ΚΑΝΕΝΑΣ, επιτέλους, διότι έχει τρομάξει ο εργοδότης για τα ενδεχόμενα πρόστιμα.

Έτσι και τύχει και καπνίσει κανείς, θα ενημερώσω καταρχήν τη διοίκηση (διότι, ΝΑΙ, ομολογώ ότι με ενοχλεί το γαμημένο τσιγάρο, σε χώρο όπου είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να βρίσκομαι για να εργαστώ, όχι σε χώρους διασκέδασης που λέτε σε τόοοοοσες σελίδες, όπου στα @@ μου αν καπνίζεις ή όχι, απλά δε θα πατήσω), και αν δεν κάνει κάτι, θα κάνω καταγγελία.

Αν δεν υπάρχει στοιχειώδης ευγένεια-σεβασμός, υπάρχει προστιμάκι τόσο για αυτόν που κάνει τσιγάρο, όσο και για τον ιδιοκτήτη του χώρου που ανέχεται την κατάσταση αυτή.
Απλούστατον.

araXne
17-07-2009, 12:40
θα συμβεί ΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Θα συμβεί ότι τόσα χρόνια σε δουλειές έτρωγα την τσιγαρίλα του κάθε παπαρίδη που ασκούσε το 'δικαίωμα του να βλάπτει τον εαυτούλη του τον άχρηστο', εις βάρος της υγείας μου και προφανώς έχω πολύ μένος ενάντια στον κάθε παπάρα που με ενοχλεί, με βρωμίζει και με τσιγαρίζει.

Άρα ναι, εκδίκηση.
Αν και αντί για πρόστιμο μόνο, θα προτιμούσα να του σβήσω το τσιγάρο μέσα στο μάτι.

carheart
17-07-2009, 12:44
Αν κάνεις ποτέ σου σεξ, δοκίμασε να καπνίσεις μετά, είναι ωραίο.

araXne
17-07-2009, 12:50
Αν κάνεις ποτέ σου σεξ, δοκίμασε να καπνίσεις μετά, είναι ωραίο.

το τσιγάρο μειώνει την όρεξη για σεξ
έλα μίλα μου σε 5-10 χρόνια που δε θα σου σηκώνεται φουκαριάρη.

Yanqui
17-07-2009, 14:30
o αντρουλης σου καπνιζει.

araXne
17-07-2009, 14:39

αχ είσαι πολύ εύστροφος και πρωτότυπος. αυτό που πες είναι του στυλ 'ναι με τη μάνα σου'.

Yanqui
17-07-2009, 14:45
:pink:

Shadowking
17-07-2009, 15:33

αχ είσαι πολύ εύστροφος και πρωτότυπος. αυτό που πες είναι του στυλ 'ναι με τη μάνα σου'.

κοίτα θράσος το νούμπι. με νικ αραΧνε κιόλας.

Midnight
17-07-2009, 17:22
Διακοπές στο χωριό=όχι πρόσβαση στο internet, οπότε τα σχόλιά μου είναι πλέον (και για ευτυχία πολλών) λιγοστά.
Δεν ξέρω τι έχει προηγηθεί στη συζήτηση, απλά γράφω κρίνοντας από τον τίτλο "smoking ban update''.
Δεν είμαι ούτε καπνιστής ούτε αντικαπνιστής, απλά δεν καπνίζω. Πιστεύει κανείς από δω, όμως, πως τέτοιο μέτρο θα πιάσει στην Ελλάδα; Ευτυχώς (όπως το βλέπω εγώ) κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Μπορεί το Δεκέμβρη στο δρόμο να μην είχαν κατέβει αρκετοί, όμως πάω στοίχημα πως αν δοκιμάσουν από χειμώνα να εφαρμόσουν σοβαρά και καθολικά την απαγόρευση όσοι δεν εξαγριώθηκαν με τη δολοφονία του Αλέξη θα βγουν και θα σπάνε τράπεζες με σύνθημα "ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ". Είναι στη νεοελληνική νοοτροπία το να υπάρχει η μέγιστη αντίδραση όταν η βολή και η συνήθεια θίγονται. Δεν είναι τυχαίο (και το 'χω δει με τα μάτια μου) που νοικοκυραίοι, κάθε άλλο παρά αντικρατιστές, σχίζουν τις κλήσεις που τους κόβουν οι δημόμπατσοι για παράνομο παρκάρισμα και τους δέρνουν κιόλας όταν εκείνοι αντιδρούν. Ας είμαστε πραγματιστές...στην Ελλάδα αυτό το μέτρο ...ασχολίαστο...
Πήγα με φίλους να πιούμε ένα ποτάκι σε καφετέρια μη καπνιζόντων, ρωτάμε τη σερβιτόρα αν μπορεί κάποιος να καπνίσει και μας είπε ΝΑΙ βάζοντας τα γέλια.
Το μέτρο είναι απλά για γέλια. Εδώ δεν είναι Αμερική, που περνάνε νόμοι επίσημα σε πολιτείες "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ". Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε!:P:P:P:P:P:P

carheart
17-07-2009, 17:30
λοιπόν, δεν είχα διαβάσει ολόκληρο ποστ σου ως τώρα.

η οικογένεια έχει επίγνωση της κατάστασης;

Ingolemo
17-07-2009, 17:41
Arxisa na skeftomai na apanthsw ston midnight, meta eida post carheart kai sovareythka.

fandango
17-07-2009, 18:09
Μπορεί το Δεκέμβρη στο δρόμο να μην είχαν κατέβει αρκετοί, όμως πάω στοίχημα πως αν δοκιμάσουν από χειμώνα να εφαρμόσουν σοβαρά και καθολικά την απαγόρευση όσοι δεν εξαγριώθηκαν με τη δολοφονία του Αλέξη θα βγουν και θα σπάνε τράπεζες με σύνθημα "ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ"

καλά, ναι, της πουτάνας θα γίνει.

σοβαρά τώρα, πόσο καιρό θα είσαι διακοπές στο χωριό;

KoiliaSamprela
20-07-2009, 20:33
είχα δει σε μια "ταινία" ένα μουνί που κάπνιζε ... αυτή η ταινία τώρα είναι και καλά αντιστασιακή? :oops:

nikolasfluxus
20-07-2009, 20:45
''αγάπη μου, βγάλε το παιδί στο μπαλκόνι.θα καπνίσω.''

11thMonster
24-07-2009, 19:32
Πήγα με φίλους να πιούμε ένα ποτάκι σε καφετέρια μη καπνιζόντων, ρωτάμε τη σερβιτόρα αν μπορεί κάποιος να καπνίσει και μας είπε ΝΑΙ βάζοντας τα γέλια

χαχα...τώρα δεν είμαι σίγουρος τι συμβαίνει στα αστικά κέντρα αλλά κάνοντας διακοπές σε χωριό της Κρήτης διαπιστώνω ότι τελικά στα χωριά ισχύουν άλλοι νόμοι...για τους μαγαζατορες μιλάω γτ οι καπνιστές έτσι κι αλλιώς...
όταν ρώτησα σε δύο καφεταίριες αν μπορώ να καπνίσω στη μία μου απάντησαν: "ναι βέβαια, κάθεσαι στους καπνίζοντες" δλδ ένας νόμος πίσω (δεν υπήρχε προφανώς διακριτά ξεχωριτός χώρος καπνιστών) ενώ στην άλλη: "ναι ρε φίλε, από 1η Αυγούστου απαγορεύεται το κάπνισμα"...

το παλούκι του νόμου άρχισα να το νοιώθω στο 8ωρο ταξίδι του πλοίου Πειραιάς - Ηράκλειο...που αντί να κάθομαι στο λάπτοπ μου και να βλέπω ταινίες φουμάρωντας αναγκαζόμουν να βγαίνω κάθε τρεις και λίγο στο κατάστρωμα για να το "σκάσω" ενώ από τα μεγάφωνα προϊδοποιούσαν συνέχεια για αυστηρά πρόστιμα σε όσους δε συμορφωθούν...προβλέπεται πίκρα το χειμώνα...

Impure
25-07-2009, 07:53
Αυτο με την κρητη ηταν το κατι αλλο!!! ακομα και στι Ηράκλειο σε μεγαλο εμπορικο κεντρο καπνιζαμε ανετα. Στα χωριά δε, ουδεν προβλημα. Αφου δε σκοτωθηκα στους εξωτερικους χωρους του πλοιου για να καπνισω (αφου γλιστρουσε το πατωμα) δεν με πειραξε που εβγαινα εξω. ΟΦ τπικ το ασυρματο νετ στο κνωσσος παλας....6 ευρω το 2ωρο με καρτα φορθνετ λολ

GG*
25-07-2009, 13:19
σορρυ που σας το χαλαω αλλα αυτο με τη κρητη ισχυει παντου

ενα μηνα τωρα σε οποιο μαγαζι παμε καπνιζουμε σαν κυριοι

και αν καποιος το παιξει αντικαπνιστης ή νομοταγης τον γραφουμε στα αρχιδια μας και δεν ξαναπαταμε στη στρουγκα του.

ζω για τη στιγμη που θα ερθει καποιος να μου πει να σβησω το τιγαρο στο γηπεδο8)

Dragonlord
25-07-2009, 13:31
Δέρνεις;

GG*
25-07-2009, 13:39
ΑΒΕΡΤΑ

Griffith
25-07-2009, 16:58
η αλήθεια είναι πως ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, θα καπνίζουμε όπου και όσο γουστάρουμε, griffith "robert mitchum".

atom_smasher
25-07-2009, 18:46
ε γαμα και λιγο.μην βαρας μονο.

ikonoklast
25-07-2009, 19:27
http://redwing.hutman.net/~Mreed/Assets/ennui.jpg

Keeper Of The Seventh Son
26-07-2009, 01:14
araxne eisai megali kariola

pitchfork
26-07-2009, 23:55
kavla diavasa