Log in

View Full Version : Διόδια

Pages : [1] 2

lab
22-01-2009, 08:31
Πριν απο λιγο εφτασα Πατρα! Εχοντας ακουσει διαφορα και μετα απο πιεση των συνεπιβατων μου το παιξαμε μαγκες και δεν πληρωσαμε τα διοδια της Κορινθου-Πατρων. Για πειτε οι πατρινοι τι ακριβως γινεται με αυτιο?

attila
22-01-2009, 15:40
Πριν απο λιγο εφτασα Πατρα! Εχοντας ακουσει διαφορα και μετα απο πιεση των συνεπιβατων μου το παιξαμε μαγκες και δεν πληρωσαμε τα διοδια της Κορινθου-Πατρων. Για πειτε οι πατρινοι τι ακριβως γινεται με αυτιο?

δεν ειμα πατρινος αλλα ξερω οτι αφηνεις στοιχεια και μετα αμα θελει η ολυμπια οδος αε κανει μηνυση αλλα βασει του κοινοτικου δικαιου σε δρομους χωρις προδιαγραφες αυτοκινητοδρομου δεν πληρωνεις διοδια οποτε αν σε κανουν μηνυση προσφευγεις στο ευρωπαικο δικαστηριο και δικαιωνεσαι.γιαυτο και δεν κανουν μηνυσεις

Dragonlord
22-01-2009, 15:54

δεν ειμα πατρινος αλλα ξερω οτι αφηνεις στοιχεια και μετα αμα θελει η ολυμπια οδος αε κανει μηνυση αλλα βασει του κοινοτικου δικαιου σε δρομους χωρις προδιαγραφες αυτοκινητοδρομου δεν πληρωνεις διοδια οποτε αν σε κανουν μηνυση προσφευγεις στο ευρωπαικο δικαστηριο και δικαιωνεσαι.γιαυτο και δεν κανουν μηνυσεις
Εγώ νομίζω ότι είναι μαλακίες αυτά. Το έχω κάνει κι εγώ, αλλά όταν μου είπαν να δώσω στοιχεία τους είπα όχι (κορόιδο είμαι;) και δε μου έχει έρθει τίποτα. Πάντως δε σκοπεύω να συνεχίσω, θα κοιτάξω να πηγαίνω προς Κιάτο και να χώνομαι κάπου εκεί στην Εθνική, μετά τα διόδια. Αυτό που με προβλημάτισε και με κάνει να θεωρώ μούφα την όλη ιστορία, είναι ότι πρώτον η οδηγία της εε λέει για φορτηγά και όχι για επιβατικά, και δεύτερον ότι όταν έστειλα ένα email σε ένα site που έχει φτιαχτεί γι'αυτό το λόγο (pesoxi.gr) και τους ρωτούσα ακριβώς γι'αυτό δεν απάντησαν ποτέ.

Dragonlord
04-02-2009, 12:20
Χμ, ξέρει κανείς πώς πρέπει να πας για να μην περάσεις από τα διόδια, αλλά να μπεις όσο γίνεται συντομότερα στην εθνική; Και από Κόρινθο και από Πάτρα. Από Πάτρα ξέρω ότι πρέπει να βγεις προς Ρίο που έχει μια έξοδο 200 μέτρα πριν τα διόδια και μετά δεν ξέρω πού μπορείς να πρωτομπείς, από Κόρινθο μέχρι πού πρέπει να πάω παραλιακά και πού στρίβω; Έχω gps αλλά έχει "αποφυγή εθνικών οδών με διόδια" και όχι αποφυγή διοδίων, δηλαδή δε σε βγάζει στην εθνική όταν τα περάσεις.

rage for order
04-02-2009, 21:50
δεν ξέρω τίποτα από gps, δεν έχω πιάσει ποτέ στην ζωή μου.

αν μόλις περάσεις τα διόδια αλλάξεις τον προορισμό σου και βάλεις ας πούμε πάτρα ή εθνική ή κάτι τέτοιο δεν θα σε ξαναβγάλει στην εθνική από τον πιο σύντομο δρόμο;

Dragonlord
04-02-2009, 23:58
Λογικά ναι, απλά ρωτάω πού ακριβώς είναι το σημείο που "περνάω τα διόδια" πηγαίνοντας από την παλιά, παραλιακή εθνική οδό. Βασικά από Κόρινθο για Πάτρα λέω.

attila
05-02-2009, 05:48
λοιπον ειναι απλο.βγαινεις στην εξοδο της αρχαια κορινθου και ξαναμπαινεις απο το κιατο.
δεν γνωριζω τωρα με τις αλλαγες αν εβαλαν και εκει διοδια, μια φορα την πατησα στην αθηνων-λαμιας οπου βγηκα αγιο στεφανο,περασα τα διοδια απο τον παραδρομο και στον κομβο καπανδριτιου που πηγα να ξαναμπω ειχαν βαλει οι πουστηδες.

Dragonlord
05-02-2009, 09:51
Κι εγώ για Κιάτο σκεφτόμουν, απλά επειδή δεν έχω ξαναπάει από εκεί έλεγα να ρωτήσω πού ακριβώς στρίβω, μην κάνω καμιά μαλακία και βγω πριν τα διόδια. Ή δεν παίζει;

Raven Lord
05-02-2009, 10:15
λοιπον ειναι απλο.βγαινεις στην εξοδο της αρχαια κορινθου και ξαναμπαινεις απο το κιατο.
δεν γνωριζω τωρα με τις αλλαγες αν εβαλαν και εκει διοδια, μια φορα την πατησα στην αθηνων-λαμιας οπου βγηκα αγιο στεφανο,περασα τα διοδια απο τον παραδρομο και στον κομβο καπανδριτιου που πηγα να ξαναμπω ειχαν βαλει οι πουστηδες.

τώρα πρέπει να βγεις αγ. στέφανο κ να ξαναμπείς μετά τη χαλκίδα. έτσι γλιτώνεις κ τα 2

attila
05-02-2009, 20:36
Κι εγώ για Κιάτο σκεφτόμουν, απλά επειδή δεν έχω ξαναπάει από εκεί έλεγα να ρωτήσω πού ακριβώς στρίβω, μην κάνω καμιά μαλακία και βγω πριν τα διόδια. Ή δεν παίζει;

δεν παιζει

BURNIN AMBITION
24-02-2009, 06:29
gia peite tha kanw kai egw thn magia paraskeui.kapou eiza dei kai ena wraio site alla to xehasa....ti leme akrivws sta diodia? mas kathusrtteroun?

Shadowking
24-02-2009, 18:00
http://www.bloka.com/

BURNIN AMBITION
25-02-2009, 00:22
to vrika
www.pesoxi.gr (http://www.pesoxi.gr)

pigainte sta faq

Snorkmaiden
25-02-2009, 02:31
re paidia eiste sigouroi oti ginetai na mh plhrwsete kanena diodio ? rwthsa kai mou eipan oti einia talaipwria na trexeis apo edw kai kei xwris logo

BURNIN AMBITION
25-02-2009, 03:14
e eipame sths korinthou kai riou den plhrwnoume. an kai tou riou panta ta apofeugw ap opalia ethniki kai vgainw sto 182
eidika se karnavaloperiodo glitwnw stademias wras talaipwria

Snorkmaiden
25-02-2009, 03:58
mono mexri to aigio exw odhghsei ara kati tha kserete parapanw :D

dopefiend
07-01-2010, 20:44
efQGJFfKlwc

Ra Pariah
08-01-2010, 16:33
\m/

GG*
08-01-2010, 17:59
ειδικα η πιπιτσα που καθεται πισω ολα τα λεφτα
σαν αγαμητη φωναζει

cancer
04-11-2010, 12:29
auto me ta diodia kapou to ksanakousa prosfata.
oti einai ektos nomou na mis8wnontai idiwtikes etaireies gia na se afisoun na peraseis ena e8niko dromo or smt
ti pezi?

Deggial
04-11-2010, 13:07
auto me ta diodia kapou to ksanakousa prosfata.
oti einai ektos nomou na mis8wnontai idiwtikes etaireies gia na se afisoun na peraseis ena e8niko dromo or smt
ti pezi?

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω ότι ο μόνος περιορισμός για τα διόδια αφορά μία οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει διόδια μόνο σε αυτοκινητόδρομους. Κάποιοι "αυτοκινητόδρομοι" όπως το τμήμα μεταξύ Κορίνθου και Πάτρας δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να είναι αυτοκινητόδρομος (π.χ. έχει τμήματα με μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση) κι ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να έχουν και διόδια.

Ως εκ τούτου, πολλοί που ζουν στην Πάτρα ή σε γειτονικές περιοχές έχουν αποκτήσει το συνήθειο να μην πληρώνουν τα διόδια. Η διαδικασία είναι ότι τους λες πως αρνείσαι να πληρώσεις διόδια, σου ζητούν τον αριθμό της πινακίδας σου και δεν κάνουν καμία παραπάνω ενέργεια.

Dragonlord
04-11-2010, 13:23
Τα έχω γράψει κι αλλού, αλλά η διαδικασία έχει ως εξής: Πας στα διόδια (σε οποιαδήποτε διόδια) και λες δε θέλω να πληρώσω. Εκεί ή θα σου πουν οκ κάνε λίγο μπροστά να γράψω τον αριθμό σου και να σου ανοίξω ή θα καλέσουν υπεύθυνο που θα σε ρωτήσει αν θες να δώσεις στοιχεία (ή θα σου πει ότι "πρέπει"). Εκεί λες ότι δε δίνεις τίποτα πέραν της πινακίδας. Εκεί μπορεί να σου πουν ότι δεν μπορούν να σου ανοίξουν την μπάρα και ότι πρέπει να καλέσουν την τροχαία. Εκεί λες ότι δεν μπορείς να περιμένεις και ότι είναι αντισυνταγματικό να σε κρατάνε χωρίς τη θέλησή σου (που είναι) και ότι αν δεν ανοίξουν την μπάρα θα την ανοίξεις μόνος σου. Θα σου πουν διάφορες παπαριές, όπως ότι αυτό είναι βανδαλισμός, που δεν ισχύουν. Η μπάρα στα περισσότερα διόδια με ένα σπρώξιμο μπροστά πάει στην άκρη. Τουλάχιστον σε κορίνθου-πατρών, αθηνών-κορίνθου, αττική οδό και κορίνθου τριπόλεως που το κάνω είναι πανεύκολο.
Αν βαριέστε την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να τους λέτε από την αρχή "δεν πληρώνω, αν σε 10 δευτερόλεπτα δε μου ανοίξετε την μπάρα θα την ανοίξω μόνος μου" και να μην μπείτε σε διάλογο, που το συνιστώ.
Πάντως δεν ισχύει ότι δεν κάνουν τίποτα. Για την κορίνθου-πατρών έγινε πριν λίγους μήνες μήνυση σε 25 άτομα, προφανώς για εκφοβισμό (αφού αυτοί που περνάμε έτσι είμαστε πολύ περισσότεροι). Αλλά υπάρχουν οι συλλογικότητες που βοηθούν για τη συλλογική νομική υπεράσπιση. Γενικά, δεν πάμε με το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, τους νόμους τούς κάνουν ό,τι θέλουν, πάμε με το δίκιο και παλεύουμε με όρους κινήματος. Όσο περισσότεροι δεν πληρώνουμε διόδια, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να μας αγγίξουν. Τα καταργούμε στην πράξη, κάντε το κι εσείς, είναι ωραία αίσθηση να βλέπεις ότι μπορείς να γράψεις σταρχίδια σου τους μπόμπολες αυτού του κόσμου.

Weiss
04-11-2010, 13:23
Λοιπόν εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές, απλά σταματάς και τους λες "άρνηση πληρωμής", σου λένε "θα σταματήσετε να υπογράψετε", λες "δεν υπογράφω", σου παίρνουν την πινακίδα, σηκώνουν την μπάρα και φεύγεις. Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλάει για κλειστούς αυτοκινητόδρομους - δλδ τουλάχιστον 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και διάζωμα - απ' όσο ξέρω. Πρώτη "παράβαση" έκανα Ιούνιο του 2009 και δεν έχει υπάρξει φωνή και ακρόαση από την Ολυμπία Οδό, πραγματικά πιστεύω ότι δεν ασχολούνται με αυτούς που δεν πληρώνουν γιατί ξέρουν πως αν τυχόν πάνε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο θα αναγκαστούν να καταργήσουν τα διόδια τελείως.

Και φυσικά εννοείται σε όλα τα υπόλοιπα διόδια πληρώνουμε κανονικά, Πάτρα, Τέμπη είναι σα να πληρώνεις για να σου δώσουν το δικαίωμα να πεθάνεις σε αυτοκινητιστικό.

εντιτ ποστ: αυτά που είπε ο αποπάνω, πλην του ότι δεν κατανοώ το γιατί να μην πληρώνεις διόδια σε ένα δρόμο που είναι μια χαρά. Μπαίνε και στο σινεμά χωρίς να πληρώνεις, για να βλέπεις ότι μπορείς να γράψεις τις Village Roadshows αυτού του κόσμου.

Dragonlord
04-11-2010, 13:25
Και φυσικά εννοείται σε όλα τα υπόλοιπα διόδια πληρώνουμε κανονικά
νοτ.

Weiss
04-11-2010, 13:31
ναι αλλά γιατί.

nekrobutcher
04-11-2010, 13:56
να ρωτήσω δηλ. μετά δε σου έρχεται το ποσό στη δήλωση όπως γίνεται όταν δεν έχεις εισητήριο ας πούμε? Μια φορά στα διόδια ρωτήσαμε τον μπάρμπα πίσω από τον γκισέ γιατί δε πλήρωσε ο μπροστινός και μας απάντησε ότι θα το πληρώσει στο 10πλάσιο..δε μας διευκρίνισε πως.

Amnesiac.
04-11-2010, 13:58
Από το Θεό. Θα το βρει μπροστά του που λέμε.

Dragonlord
04-11-2010, 14:07
ναι αλλά γιατί.
Για όλους τους λόγους του κόσμου.

Γιατί όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης που έχουν διόδια δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας και το αντίστροφο. Εδώ τα έχουμε όλα.

Γιατί από το 1.5 ευρώ που πληρώνουμε για βενζίνη, το 1 σχεδόν πάει στο κράτος μέσω φόρων. Να σταματήσουν να τα δίνουν σε τοκογλύφους και να τα δώσουν για το οδικό δίκτυο.

Γιατί ξεπούλησαν όλα τα διόδια σε όλη την Ελλάδα (πλην αυτών στα Μάλγαρα) σε μεγαλοεργολάβους χωρίς κανένα λόγο. Τους έδωσαν έτοιμους δρόμους στις περισσότερες περιπτώσεις. Όπου γίνονται όντως έργα, χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος και την ΕΕ, δηλαδή πάλι από εμάς.

Γιατί οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό και η λογικοφανής προσέγγιση "να πληρώνει όποιος τους χρησιμοποιεί" είναι άδικη. Με αυτή τη λογική θα πληρώνουν και για παιδεία μόνο όσοι έχουν παιδιά, για νοσοκομεία μόνο όσοι αρρωσταίνουν κοκ. Βασικός ρόλος του κράτους είναι να παίρνει λεφτά από αυτούς που τα έχουν και να επιστρέφει ως παροχές σε όλους. Στα διόδια γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

Γιατί, στην τελική, μεγαλύτερη ανάγκη τα έχουμε τα χρήματα εγώ κι εσύ από τον κάθε γαμημένο μπόμπολα.

Deggial
04-11-2010, 14:15
Και φυσικά εννοείται σε όλα τα υπόλοιπα διόδια πληρώνουμε κανονικά
νοτ.

Έτσι κι αλλιώς, κάπως θα πληρώσεις την συντήρηση των δρόμων, είτε αυτό γίνεται μέσω της φορολογίας, είτε μέσω άμεσης πληρωμής για την χρήση του αυτοκινητόδρομου σε κάποιον δημόσιο οργανισμό, είτε μέσω της άμεσης πληρωμής σε έναν ιδιώτη διαχειριστή.

Τα καλύτερα αποτελέσματα μάλλον υπάρχουν από την τρίτη περίπτωση, εφόσον ο ιδιώτης μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για value added services. Παραδείγματος χάριν, θυμάμαι πως σε ένα σημείο κοντά στην Λάρισα έχουν κατασκευαστεί από τον διαχειριστή τουαλέτες σε πολλά σημεία του τμήματος αυτού, οι οποίες είναι και απίστευτα καθαρές (σε αντίθεση με οποιοδήποτε rest stop άνηκε ποτέ στο Δημόσιο).

Το μόνο πρόβλημα που βρίσκω στην ιδιωτική διαχείριση είναι το γεωγραφικό μονοπώλιο ή η έλλειψη διαδικασιών αξιολόγησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρό ανταγωνισμό στους διαγωνισμούς εργολαβίας. Δηλαδή, είτε υπάρχει κάποιο είδος καταναλωτικής προτίμησης (εναλλακτικές διαδρομές), είτε ο διαχειριστής έχει συμφέρον από την καλή ποιότητα υπηρεσιών για να παραμείνει διαχειριστής. Διαφορετικώς, είναι ένα κρατικά ελεγχόμενο μονοπώλιο που δεν έχει καμία διαφορά από τα χάλια του κρατικού μονοπώλιου.

Weiss
04-11-2010, 14:16
Ομολογώ αυτό για τα τέλη κυκλοφορίας δεν το ήξερα, και είναι ισχυρό πόιντ. (χμ, ήταν αρχικά αλλά απ' ότι βλέπω οι περισσότερες χώρες που ξέρω ότι έχουν και διόδια, έχουν και τέλη κυκλοφορίας κατά πώς λέει εδώ (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=24097152) , εξαίρεση είναι η Γαλλία, στην οποια για απόσταση 500χλμ πριν 2 μήνες πληρώσαμε περίπου 45 ευρώ διόδια.)

Για τα υπόλοιπα, έχω διαφωνίες, αν καταφέρω να τις εκφράσω κάπως που να βγαίνει νόημα θα επανέλθω. Η τελευταία πρόταση είναι κάπως ηλίθια βέβαια, να μπω και στο σπίτι του κ. Μπόμπολα να κλέψω τότε, έχω στ'αλήθεια μεγαλύτερη ανάγκη για στερεοφωνικό από αυτόν.

Dragonlord
04-11-2010, 15:39
Τα καλύτερα αποτελέσματα μάλλον υπάρχουν από την τρίτη περίπτωση, εφόσον ο ιδιώτης μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για value added services. Παραδείγματος χάριν, θυμάμαι πως σε ένα σημείο κοντά στην Λάρισα έχουν κατασκευαστεί από τον διαχειριστή τουαλέτες σε πολλά σημεία του τμήματος αυτού, οι οποίες είναι και απίστευτα καθαρές (σε αντίθεση με οποιοδήποτε rest stop άνηκε ποτέ στο Δημόσιο).
Ναι, αλλά αυτό δε σε σταμάτησε από το να συνεχίζεις να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ.
Επίσης υπάρχουν άπειρα παραδείγματα όπου ο ιδιώτης ΔΕΝ παίρνει πρωτοβουλίες για "value added services", όπως και για δημόσιες επιχειρήσεις που δουλεύουν μια χαρά. Αντικειμενικά, ένας ιδιώτης θα μπει στη φάση για να βγάλει κέρδος. Αυτό είναι εις βάρος της κοινωνίας σε 2 επίπεδα: και θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, και θα είναι οι τιμές μεγαλύτερες από τα έξοδα. Για το "ο ιδιώτης μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για value added services", στο επιστρέφω ως "το κράτος μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για μη κερδοσκοπικές, κοινωφελείς, κοινωνικές υπηρεσίες", που ο ιδιώτης δεν.

Ομολογώ αυτό για τα τέλη κυκλοφορίας δεν το ήξερα, και είναι ισχυρό πόιντ. (χμ, ήταν αρχικά αλλά απ' ότι βλέπω οι περισσότερες χώρες που ξέρω ότι έχουν και διόδια, έχουν και τέλη κυκλοφορίας κατά πώς λέει εδώ (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=24097152) , εξαίρεση είναι η Γαλλία, στην οποια για απόσταση 500χλμ πριν 2 μήνες πληρώσαμε περίπου 45 ευρώ διόδια.)
ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ -Τι ισχύει στις άλλες χώρες;
Έρευνα του Ανδρέα Αγγέλη,
μέλους των Επιτροπών Πολιτών καιΕργαζομένων κατά των διοδίων
πηγή: www.epitropesdiodiastop.blogspot.com
τα διόδια υπάρχουν παντού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είναι όντως έτσι;
Μια έρευνα που κάναμε στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσηςαποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει . Παρακάτω αναγράφουμε αυτούσιο το σχετικό κείμενο
από το επίσημο site της ΕΕ:
Διόδια
Υπάρχουν οδικά διόδια σε πολλές χώρες, όπως στην Αυστρία, τη Γαλλία,την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τηνΙταλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τηΣλοβενία και την Τσεχική Δημοκρατία. Η πληρωμή διοδίων σε ορισμένεςχώρες (Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχική Δημοκρατία)γίνεται με την αγορά αυτοκόλλητου σήματος που πρέπει να τοποθετείταισε εμφανές σημείο του οχήματος.http://europa.eu/abc/travel/gettingthere/index_el.htm
Όπως φαίνεται και από το κείμενο στα παρακατω κρατη ΔΕΝ υπάρχουν διοδια:
Γερμανια- Ολλανδια -Δανια - Σουηδια- Νορβηγια - Φινλανδια- Σερβια-Ρουμανια- Κροατια-Βοσνια- Ελβετια- Ισλανδια - Μαλτα- Κυπρος- Λεττονια- Λιθουανια - Εσθονια - Λουξεμβουργο - Βελγιο κλπ. Επισης δεν υπαρχουνστην Ρωσια.
Στις Αυστρια , Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχική Δημοκρατία ισχύει το αυτοκολλητο που τα αγοραζεις ακομη και απο μεγαλα βενζιναδικα, οπως τα δικα μας τελη κυκλοφοριας και δεν υπαρχουν σταθμοι διοδιων επιπροσθετα.Φυσικά διόδια δεν υπάρχουν στις ΗΠΑ . Η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα οπου πληρωνουμε και υπερογκα τελη κυκλοφοριας και υπερογκα διοδια, ενώ στις υπολοιπες χωρες όπου υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχουν διόδια.
Σε πολλές χώρες που εισπράτονται διόδια το ποσόν μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Τα διόδια σταματούν μόλις γίνει αποσβεση του αυτοκινητόδρομου.
Περιττό να αναφέρουμε την άριστη κατάσταση των ευρωπαϊκώναυτοκινητόδρομων, στις περισσότερες χώρες, καθώς και την ύπαρξηασφαλών και καλοσυντηρημένων παραδρόμων και εναλλακτικών διαδρομών στις χώρες όπου υπάρχουν διόδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στιςυπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένας οδικός παράδεισος για τους κατοίκους, αλλά χαρακτηρίζει τον πλιατσικολογικό και ληστρικόχαρακτήρα του δικού μας κράτους απέναντι στους "υπηκόους" του.
Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ελληνικό λαό πουεξεγείρεται μαζικά και συντονίζεται πανελλαδικά μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα.
(Οι Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων εναντια στα διόδια στηρίζουν και συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά τωνδιοδίων)

Αλλά και τι, ήταν ισχυρό πόιντ το ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε και διόδια και τέλη κυκλοφορίας και 1 ευρώ φόρο σε κάθε λίτρο βενζίνης, μέχρι που είδες ότι γίνεται έτσι και στην ευρώπη (που δε γίνεται); Δηλαδή αν το κάνουν και στην υπόλοιπη ευρώπη είναι δίκαιο και λογικό; Για να πάω από την Κόρινθο στο Ψυχικό πχ, πληρώνω (θα πλήρωνα τέσπα) 2.90+2.80, συν κανα δεκάευρω φόρους από τη βενζίνη που θα κάψω. Και όλα αυτά ενώ πληρώνω 200+ ευρώ κάθε χρόνο για τέλη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. As in, τέλη για να κυκλοφορώ στους δρόμους. Αλλά όχι, χρειάζονται κι άλλα 15 ευρώ για 1 ώρα που θα οδηγήσω στο πολύτιμο οδόστρωμα. Πόση σκατά ζημιά κάνω στην άσφαλτο μέσα σε αυτή την ώρα, θάθελα να ξέρω.
Επίσης το κείμενο που δίνεις λέει ότι υπάρχουν σε πολλές χώρες τέλη κυκλοφορίας. Δεν είπα το αντίθετο. Απλώς, το να έχεις και μεγάλα τέλη κυκλοφορίας και ακριβά διόδια μάλλον μόνο στην Ελλάδα γίνεται.

Για τα υπόλοιπα, έχω διαφωνίες, αν καταφέρω να τις εκφράσω κάπως που να βγαίνει νόημα θα επανέλθω. Η τελευταία πρόταση είναι κάπως ηλίθια βέβαια, να μπω και στο σπίτι του κ. Μπόμπολα να κλέψω τότε, έχω στ'αλήθεια μεγαλύτερη ανάγκη για στερεοφωνικό από αυτόν.
Συγκεκριμένα για τύπους τύπου Μπόμπολα δεν έχω κανέναν ηθικό ενδοιασμό για το τελευταίο, όμως δεν είναι το ίδιο. Γιατί στα διόδια ο Μπόμπολας είναι αυτός που μπαίνει, με τη συνδρομή των πολιτικών, στο δημόσιο δρόμο ΣΟΥ, σου κλείνει το δρόμο με μια μπάρα και σε ληστεύει.

Dragonlord
04-11-2010, 15:47
να ρωτήσω δηλ. μετά δε σου έρχεται το ποσό στη δήλωση όπως γίνεται όταν δεν έχεις εισητήριο ας πούμε? Μια φορά στα διόδια ρωτήσαμε τον μπάρμπα πίσω από τον γκισέ γιατί δε πλήρωσε ο μπροστινός και μας απάντησε ότι θα το πληρώσει στο 10πλάσιο..δε μας διευκρίνισε πως.
Όχι, αυτό γινόταν παλιά που ήταν δημόσια τα διόδια και πλέον γίνεται νομίζω μόνο στα Μάλγαρα. Ο τύπος πίσω από το γκισέ θα σου πει ό,τι του έχουν πει. Το κάνω εδώ και 2 χρόνια αραιά και συστηματικά τους τελευταίους μήνες. Ακόμα κι αν μου τα διεκδικήσουν κάποτε, δε θα καταφέρουν να πάρουν ευρώ παραπάνω από το αντίτιμο των διοδίων, αφού μόνο αυτό τους "χρωστάω".

Weiss
04-11-2010, 15:47
Ε δεν είπα ποτέ ότι επειδή γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη γίνεται νόμιμο και ηθικό, αλλά νομίζω ότι κι εσύ στο αρχικό σου ποστ ανέφερες άλλες χώρες της ΕΕ ως πιο_οργανωμένες και λιγότερο ξέφραγα_αμπέλια, σ'αυτά τα πλαίσια έγινε και η απάντησή μου. Επίσης αν είδες είπα ότι για τις χώρες που ξέρω ότι έχουν διόδια (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία νόμιζα και προφανώς έκανα λάθος - θα καταργήθηκαν από την τελευταία φορά που πήγα) έχουν και τέλη κυκλοφορίας. Και όχι, νομίζω Ιταλία, Ισπανία έχουν εξίσου ακριβά με μας, όχι ότι έχει καμιά σημασία αλλά να'χαμε να λέγαμε.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ.

menumission
04-11-2010, 15:50
Dragonlord for President

Dragonlord
04-11-2010, 15:55
Ε δεν είπα ποτέ ότι επειδή γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη γίνεται νόμιμο και ηθικό, αλλά νομίζω ότι κι εσύ στο αρχικό σου ποστ ανέφερες άλλες χώρες της ΕΕ ως πιο_οργανωμένες και λιγότερο ξέφραγα_αμπέλια, σ'αυτά τα πλαίσια έγινε και η απάντησή μου.
Όχι, είναι απλώς απόδειξη ότι δε χρειάζεται για τη συντήρηση των δρόμων (και σε πολύ καλύτερο επίπεδο από των δικών μας) να πληρώνουμε τόσo πολλά.

Σταυρούλα ζουζουλίνι :pink:

Dragonlord
04-11-2010, 16:04
Και οντόπικ, μιας και μόλις μου ήρθε email:
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 13:30 ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Ανοιγουμε τα διοδια του Μπομπολα (απο τα οποια εισπραττει 1.000.000 € τη μερα)
Από το συνδυασμό του αλαβάνου είναι αλλά στα διόδια αφιδνών γίνονται αντίστοιχα τέτοια αρκετά συχνά. Δεν μπορώ να προτείνω αρκετά τη συμμετοχή σε τέτοιους ακτιβισμούς, είναι απίστευτη η αίσθηση όταν περνάει κόσμος, πατάει κόρνες, υψώνει γροθιές, φωνάζει, σου χαμογελάει. Δυο φορές το έχω κάνει και είναι από τις καλύτερες εμπειρίες που θυμάμαι.

Phoebus
04-11-2010, 16:12
Αν γίνεται τόσο καταπληκτική συντήρηση στους δρόμους βάλτε διόδια παντού για να γλυτώσουμε από τις λακούβες επιτέλους.

Skalani Caveman
04-11-2010, 16:48
Και οντόπικ, μιας και μόλις μου ήρθε email:
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 13:30 ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Ανοιγουμε τα διοδια του Μπομπολα (απο τα οποια εισπραττει 1.000.000 € τη μερα)
Από το συνδυασμό του αλαβάνου είναι αλλά στα διόδια αφιδνών γίνονται αντίστοιχα τέτοια αρκετά συχνά. Δεν μπορώ να προτείνω αρκετά τη συμμετοχή σε τέτοιους ακτιβισμούς, είναι απίστευτη η αίσθηση όταν περνάει κόσμος, πατάει κόρνες, υψώνει γροθιές, φωνάζει, σου χαμογελάει. Δυο φορές το έχω κάνει και είναι από τις καλύτερες εμπειρίες που θυμάμαι.

Δοκίμασε και το σεξ.

menumission
04-11-2010, 19:34
http://www.blogfordemocracy.org/Women_suffragists_picketing_in_front_of_the_White_house.jpg

Deggial
04-11-2010, 22:35
Επίσης υπάρχουν άπειρα παραδείγματα όπου ο ιδιώτης ΔΕΝ παίρνει πρωτοβουλίες για "value added services", όπως και για δημόσιες επιχειρήσεις που δουλεύουν μια χαρά. Αντικειμενικά, ένας ιδιώτης θα μπει στη φάση για να βγάλει κέρδος. Αυτό είναι εις βάρος της κοινωνίας σε 2 επίπεδα: και θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, και θα είναι οι τιμές μεγαλύτερες από τα έξοδα. Για το "ο ιδιώτης μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για value added services", στο επιστρέφω ως "το κράτος μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για μη κερδοσκοπικές, κοινωφελείς, κοινωνικές υπηρεσίες", που ο ιδιώτης δεν.

Ναι, το κράτος μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες, αλλά έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να το κάνει, γιατί έχει χαμηλότερο βαθμό υπευθυνότητας. Η βιωσιμότητα του κράτους ως οργανισμός είναι εγγυημένη και το συμφέρον της διοίκησης δε ταυτίζεται κατ' ανάγκην με τη προσφορά σταθερής ή καλής ποιότητας υπηρεσιών, ούτε έχει, κατά παράδοση, την ίδια υπευθυνότητα ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τρίτους.

Ο ιδιώτης προφανώς και μπορεί να μην πάρει καμιά πρωτοβουλία, να προσφέρει χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών, κλπ, κλπ. Μόνο που η ιδιωτική επιχείρηση που θα τα κάνει αυτά, σε μία μη κρατικά ελεγχόμενη, ελεύθερη αγορά, θα αναγκαστεί τελικώς να κλείσει, εφόσον οι καταναλωτές θα προτιμήσουν τους ανταγωνιστές της. Το κράτος δεν έχει ποτέ αυτό τον κίνδυνο.

Όσο για μη κερδοσκοπικές, κοινωνικές υπηρεσίες, το αντεπιχείρημα είναι το προφανές, η ύπαρξη πολλών ιδιωτικών, μικρών και μεγάλων, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων (φιλανθρωπικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κλπ).

Dragonlord
05-11-2010, 00:16
Συνειδητοποιείς ότι μιλάς για ανταγωνισμό και ελεύθερη αγορά σε τόπικ για τα διόδια στις εθνικές οδούς ε. Είναι όντως σχετικό με το θέμα, πχ είναι άπειρες οι φορές που ξεκίνησα για Αθήνα αλλά προτίμησα να πάω Τρίπολη γιατί έχει λιγότερες λακούβες, άσε που μια φορά είχα δει και χημική τουαλέτα στην άκρη του δρόμου, beat that olympia odos.

Deggial
05-11-2010, 00:50
Συνειδητοποιείς ότι μιλάς για ανταγωνισμό και ελεύθερη αγορά σε τόπικ για τα διόδια στις εθνικές οδούς ε. Είναι όντως σχετικό με το θέμα, πχ είναι άπειρες οι φορές που ξεκίνησα για Αθήνα αλλά προτίμησα να πάω Τρίπολη γιατί έχει λιγότερες λακούβες, άσε που μια φορά είχα δει και χημική τουαλέτα στην άκρη του δρόμου, beat that olympia odos.

Ναι, με μια πρώτη ματιά φαίνεται ως ένα κρατικά ελεγχόμενο μονοπώλιο, και στην παρούσα υλοποίηση του, σε μεγάλο βαθμό, πράγματι είναι. Κι όπως είχα αναφέρει, αυτό δεν διαφέρει από το κρατικό μονοπώλιο, σε πολλές περιπτώσεις ίσως και να είναι κάτι πολύ χειρότερο.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει κατ' ανάγκην, δεδομένου ότι:
α) υπάρχει ανταγωνισμός στον ευρύτερο κλάδο των μεταφορών. Π.χ. Αθήνα-Ιωάννινα συμφέρει το ΚΤΕΛ, γιατί θα πληρώσεις γύρω στα 25 ευρώ, ενώ με Ι.Χ. θα πληρώσεις 20 ευρώ (12 εκ των οποίων η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) + βενζίνη που είναι άλλα ~55-60 ευρώ. Υπάρχει πλεονέκτημα στην διατήρηση του χαμηλού κόστους για την εξασφάλιση ευρύτερης καταναλωτικής προτίμησης.

b) υπάρχει ανταγωνισμός για την ανάληψη της εργολαβίας, αρκεί το leasing να διαρκεί για εύλογο, μικρό χρονικό διάστημα.

Από εκεί και πέρα, βέβαια δεν υπάρχει λόγος, πέρα από τους περιορισμούς που εισάγει το κράτος, για τον οποίο δεν μπορούν να υπάρχουν δύο ή περισσότεροι δρόμοι για την ίδια διαδρομή. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε ιδιωτικούς δρόμους. Παρότι αυτό δεν είναι κοινή πρακτική πουθενά, υπάρχουν παραδείγματα ιδιωτικών δρόμων, όπως o Dulles Greenway (http://en.wikipedia.org/wiki/Dulles_Greenway#Dulles_Greenway) και όλο το οδικό δίκτυο του North Oaks (MN).

SpiritCrusher
05-11-2010, 01:01
Χμ αν κατάλαβα καλά, λες πως νομικά μόνο τα Μάλγαρα έχουν δικαίωμα να χρεώνουν; Να φανταστώ επειδή πληρούν τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν αυτοκινητόδρομος σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε;

Εκεί δεν παίζει να αρνηθείς ή τίποτα ε; Τι κυρώσεις παίζουν;

εδιτ: Ναι, τώρα θυμήθηκα πως έχει και Α.Τ. ακριβώς δίπλα, αν παίζει ρόλο.

Dragonlord
05-11-2010, 08:58
Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει κατ' ανάγκην, δεδομένου ότι:
α) υπάρχει ανταγωνισμός στον ευρύτερο κλάδο των μεταφορών. Π.χ. Αθήνα-Ιωάννινα συμφέρει το ΚΤΕΛ, γιατί θα πληρώσεις γύρω στα 25 ευρώ, ενώ με Ι.Χ. θα πληρώσεις 20 ευρώ (12 εκ των οποίων η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) + βενζίνη που είναι άλλα ~55-60 ευρώ. Υπάρχει πλεονέκτημα στην διατήρηση του χαμηλού κόστους για την εξασφάλιση ευρύτερης καταναλωτικής προτίμησης.

b) υπάρχει ανταγωνισμός για την ανάληψη της εργολαβίας, αρκεί το leasing να διαρκεί για εύλογο, μικρό χρονικό διάστημα.
Το πρώτο δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Όποιος παίρνει αμάξι το παίρνει και για λόγους ευκολίας, επειδή το χρειάζεται στην άλλη πόλη, εν τέλει το παίρνει γιατί μπορεί, δε δίνεις 15-20.000 ευρώ για αμάξι για να πηγαίνεις με το κτελ, επειδή θα γλιτώσεις κάποια ευρώ από διόδια. Επίσης αν δεν το κατάλαβες μόλις έδωσες συγκεκριμένο παράδειγμα που αποδεικνύει ότι στην πράξη αυτό δε δουλεύει, καθώς δεν είδα να πέφτει το αντίτιμο των διοδίων ρίου-αντιρρίου επειδή το κτελ είναι στη μισή τιμή.
Το δεύτερο είναι επίσης παράδειγμα κατά αυτού που λες, καθώς ο ανταγωνισμός στην ανάληψη της εργολαβίας μεταφράζεται θεωρητικά σε χαμηλότερη προσφορά, άρα και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες ώστε να βγει όσο γίνεται μεγαλύτερο κέρδος. Κανείς δεν πήρε εργολαβία από το κράτος "επειδή προσφέρει καλές υπηρεσίες". Στις απευθείας αναθέσεις πρώτο ρόλο έχει η διαπλοκή και όχι το "κοινό συμφέρον".

Χμ αν κατάλαβα καλά, λες πως νομικά μόνο τα Μάλγαρα έχουν δικαίωμα να χρεώνουν; Να φανταστώ επειδή πληρούν τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν αυτοκινητόδρομος σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε;

Εκεί δεν παίζει να αρνηθείς ή τίποτα ε; Τι κυρώσεις παίζουν;

εδιτ: Ναι, τώρα θυμήθηκα πως έχει και Α.Τ. ακριβώς δίπλα, αν παίζει ρόλο.
Όχι, εγώ είμαι κατά των διοδίων παντού (ακόμα περισσότερο βέβαια κατά των ιδιωτικών), αλλά νομικά, επειδή των Μαλγάρων ανήκουν ακόμα στο κράτος, αν δεν πληρώσεις απλά σου έρχεται με την εφορία, όπως γινόταν παλιά παντού, οπότε δεν έχει νόημα γιατί δεν μπορείς να το αποφύγεις τελικά. Η παραχώρηση των διοδίων σε ιδιωτικές εταιρείες από αυτή την άποψη δημιούργησε ένα παραθυράκι για να μπορούμε να τα καταπολεμήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Ιδανικά, ο στόχος θα ήταν να γίνει κοινή συνείδηση ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια, ώστε να αναγκαστούν να τα καταργήσουν παντού.

Deggial
05-11-2010, 10:12
Το πρώτο δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Όποιος παίρνει αμάξι το παίρνει και για λόγους ευκολίας, επειδή το χρειάζεται στην άλλη πόλη, εν τέλει το παίρνει γιατί μπορεί, δε δίνεις 15-20.000 ευρώ για αμάξι για να πηγαίνεις με το κτελ, επειδή θα γλιτώσεις κάποια ευρώ από διόδια. Επίσης αν δεν το κατάλαβες μόλις έδωσες συγκεκριμένο παράδειγμα που αποδεικνύει ότι στην πράξη αυτό δε δουλεύει, καθώς δεν είδα να πέφτει το αντίτιμο των διοδίων ρίου-αντιρρίου επειδή το κτελ είναι στη μισή τιμή.

Ναι, συνυπολογίζονται διάφορα κριτήρια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κόστος της υπηρεσίας ή η ποιότητα της δεν έχουν ρόλο. Το παράδειγμα που ανέφερα δε μου ήρθε τυχαία στο μυαλό, αλλά ήταν η απόφαση μίας φίλης για το πώς θα γυρίσει στα Γιάννενα να ψηφίσει. Το βολικό του αμαξιού (που νομίζω είναι προφανές πόσο εξαρτάται και από την ποιότητα του δρόμου) δεν είναι το μοναδικό κριτήριο, ούτε κατ' ανάγκην αξιολογείται ως το πιο σημαντικό.

Το δεύτερο είναι επίσης παράδειγμα κατά αυτού που λες, καθώς ο ανταγωνισμός στην ανάληψη της εργολαβίας μεταφράζεται θεωρητικά σε χαμηλότερη προσφορά, άρα και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες ώστε να βγει όσο γίνεται μεγαλύτερο κέρδος. Κανείς δεν πήρε εργολαβία από το κράτος "επειδή προσφέρει καλές υπηρεσίες". Στις απευθείας αναθέσεις πρώτο ρόλο έχει η διαπλοκή και όχι το "κοινό συμφέρον".

Ενώ οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν χαρακτηρίζονται από διαφθορά ή κακοδιαχείρηση; Τουλ. τον κακώς επιλεγμένο διαχειριστή θα τον φας στην μάπα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Dragonlord
05-11-2010, 10:41
Ναι, συνυπολογίζονται διάφορα κριτήρια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κόστος της υπηρεσίας ή η ποιότητα της δεν έχουν ρόλο. Το παράδειγμα που ανέφερα δε μου ήρθε τυχαία στο μυαλό, αλλά ήταν η απόφαση μίας φίλης για το πώς θα γυρίσει στα Γιάννενα να ψηφίσει. Το βολικό του αμαξιού (που νομίζω είναι προφανές πόσο εξαρτάται και από την ποιότητα του δρόμου) δεν είναι το μοναδικό κριτήριο, ούτε κατ' ανάγκην αξιολογείται ως το πιο σημαντικό.
Το παράδειγμα που έφερες ήταν το δίλημμα μεταξύ αυτοκινήτου και κτελ. Την τελευταία φορά που τσέκαρα, τα λεωφορεία του κτελ εφάπτονταν στους ίδιους δρόμους και στις ίδιες λακούβες με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, επειδή τα μεγάλα οχήματα συνήθως μένουν στη δεξιά λωρίδα, εκεί είναι αρκετά χειρότερα τα πράγματα από ανωμαλίες. Μόνο το τρένο είναι εναλλακτική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σημαντικός το μέγεθος των απωλειών στα διόδια εξαιτίας του τρένου για να έχει οποιοδήποτε αντίκτυπο στη συμπεριφορά της εκάστοτε κοινοπραξίας.

Ενώ οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν χαρακτηρίζονται από διαφθορά ή κακοδιαχείρηση; Τουλ. τον κακώς επιλεγμένο διαχειριστή θα τον φας στην μάπα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ναι, παιδιά, το 2030-2050 που τελειώνουν πολλές συμβάσεις παραχώρησης, να είμαστε όλοι έτοιμοι να πιέσουμε την τότε κυβέρνηση να κάνει καλύτερη επιλογή!
ΥΓ: Τα 3-4 χρόνια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις αλλαγές κυβερνήσεων, δηλαδή διαχειριστών του κράτους, είναι σαφώς μικρότερο διάστημα από αυτό οποιασδήποτε σχετικής σύμβασης παραχώρησης.

Deggial
05-11-2010, 12:02
Ναι, παιδιά, το 2030-2050 που τελειώνουν πολλές συμβάσεις παραχώρησης, να είμαστε όλοι έτοιμοι να πιέσουμε την τότε κυβέρνηση να κάνει καλύτερη επιλογή!
ΥΓ: Τα 3-4 χρόνια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις αλλαγές κυβερνήσεων, δηλαδή διαχειριστών του κράτους, είναι σαφώς μικρότερο διάστημα από αυτό οποιασδήποτε σχετικής σύμβασης παραχώρησης.

Σε αυτό έχεις σαφώς δίκιο. Το διάστημα της σύμβασης θα έπρεπε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε ο διαχειριστής να μπορεί να κάνει τις αλλαγές που προβλέπονται στην εργολαβία του, αλλά και αρκετά μικρό ώστε να μην καταντά ένα κρατικά ελεγχόμενο μονοπώλιο.

Ο ισχυρισμός μου δεν είναι ότι το σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι σούπερ και τέλειο, νομίζω έτσι κι αλλιώς αναγνωρίζουμε πολλά κοινά λάθη. Ο ισχυρισμός μου είναι ότι ένα σύστημα ιδιωτικής διαχείρισης που θα βασίζεται στις αρχές της ελεύθερης αγοράς μπορεί, ή έχει περισσότερες πιθανότητες, να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες σε σχέση με την δημόσια διαχείριση που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες, κακή διαχείριση πόρων, χαμηλό επίπεδο υπευθυνότητας, κλπ.

Υ.Γ. Μιας και αναφέρθηκε το "ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ", δεν υπερασπίζομαι τον κρατικά ελεγχόμενο καπιταλισμό, για τα οποία συμμεριζόμαστε την ίδια απέχθεια. Αυτό που θα ήθελα είναι μία πλήρως ελεύθερη οικονομία (και κατ' επέκταση κοινωνία) όπου το κράτος έχει έναν πολύ περιορισμένο ρόλο, της υπεράσπισης των ελευθεριών του ατόμου. Αν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι μόνο λόγω έλλειψης σοβαρής εναλλακτικής (κάποια στελέχη της ΝΔ είναι ίσως πολύ πιο κοντά στις απόψεις μου, αλλά η πολιτική του κόμματος στο σύνολο της αποκλείει σημαντικά, κι αυτό φάνηκε και στην κυβέρνηση Καραμανλή με την διόγκωση του δημοσίου και της γραφειοκρατίας). Αν υπήρχε κάποιο σοβαρό κόμμα στο ίδιο πλαίσιο με το American Libertarian Party, τότε θα άλλαζε το πράγμα.

Krux
02-12-2010, 15:26
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=69906

commissar
02-12-2010, 18:07
H6KKzqFj_sQ

Περασμα διοδιων πηγαινοντας στην Λαρισα για την συναυλια των Lizzy Borden , ακουγοντας το νεο CD των Dimmu Borgir

:touched::dfinger::touched::dfinger::touched::dfinger:

KoiliaSamprela
02-12-2010, 19:43
H6KKzqFj_sQ

Περασμα διοδιων πηγαινοντας στην Λαρισα για την συναυλια των Lizzy Borden , ακουγοντας το νεο CD των Dimmu Borgir

:touched::dfinger::touched::dfinger::touched::dfinger:

γιατί τα έχουμε πει, ο Σάββας είναι λατρεία!!!!

dopefiend
03-12-2010, 16:11
και ολυμπιακάρα!
ClE6irmGCrU

στην ερώτηση, θα μου ανοίξεις ή να ανοίξω, τι απαντάει ο φίλος?

Sotos_The_Tequiler
04-12-2010, 12:45
έχω την εντύπωση ότι λέει "μόνος σου" αλλά δεν κόβω και το μπούτσο μου

επί του θέματος: έχει δρομολογηθεί απ'ότι έχω διαβάσει και η τοποθέτηση διοδίων στο δρόμο Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική (χαχαχ ό,τι να'ναναι)
κι επίσης στο δρόμο Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας (ανάλογο γέλιο κι εδώ)
Μιλάμε για δρόμους μ'αρχίδια έτσι! Τύφλα να χει η autobahn

dopefiend
04-12-2010, 18:23
έχω την εντύπωση ότι λέει "μόνος σου"

εγώ ακούω "ε στο μπούτσο μου"

Atropos
08-12-2010, 20:10
Για διόδια στη Χαλκιδική το είχε πει ο Νομάρχης Χαλκιδικης πριν χρόνια για να κονομήσουν αλλά δε του βγήκε. Θα πέσει πολύ γέλιο πάντως αν βάλουν.

Shrinebuilder
08-12-2010, 21:02
Τιμώντας Σάββα Κωφφίδη δε πλερώσαμε πηγαίνοντας προς Χαλκίδα, και είδαμε και άλλους δύο παραδίπλα να κάνουν το ίδιο την ίδια στιγμή.

έγινε τρεντ!

The Good Son
08-12-2010, 21:18
Μάθαμε αν έχει κυρώσεις και τί κωρώσεις;

GG*
10-12-2010, 21:15
μια σοβαρη κυρωση/τιμωρια για τον σαββα θα ηταν να του σπασουν τους δισκους παρθενου ατσαλιου με την τζιφρα του ντεφεις

Krux
13-12-2010, 11:13
θεσ/νίκη-φάρσαλα-θεσ/νίκη και πληρώσαμε μόνο στα Μάλγαρα.
σε ένα διόδιο κιόλας δεν κατέβηκα καν. κόλλησα πίσω από φορτηγό που έσπρωξε την μπάρα και πέρασα μαζί του.

Dragonlord
13-12-2010, 22:03
Μην είστε πούσθηδες, ακόμα κι ο κρουξ το κάνει. Γελάω με την τελευταία ατάκα που τους έχουν βάλει να λένε στην Κορίνθου-Πατρών, "πρέπει να σας ενημερώσω ότι θα καταγραφεί ως παράβαση στο σύστημα της εταιρείας", όχι ρε γαμώτο, άμα είναι έτσι δεν το ξανακάνω.

cancer
29-12-2010, 22:45
gia tin ellada re gamwto (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=48830948)
wtf

Dragonlord
29-12-2010, 22:48
εγώ δηλαδή πουη δεν πληρώνω δε θξα εχω φοροαπαλλαγή;
ΦΑΚ

Amnesiac.
03-01-2011, 13:15
Για πείτε λίγο, η άρνηση πληρωμής διοδίων αφορά μόνο στις εθνικές Αθηνών - Λαμίας και Πατρών - Κορίνθου ή είναι γενικότερη; Υπάρχει κόσμος που δεν πληρώνει π.χ. στην Αττική Οδό ή προς Τρίπολη ή Εγνατία; Αν ναι, οι επιπτώσεις είναι οι ίδιες (ακα καμία); Αν όχι, για ποιους λόγους;

Dragonlord
03-01-2011, 15:32
Χμ, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: το ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς. Αυτό που κάνουμε βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δύναμη των πολλών, δηλαδή ότι αν είμαστε χιλιάδες θα ζοριστούν να μας κάνουν κάτι. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει η κάθε εταιρεία το δικαίωμα να κάνει μηνύσεις και μετά από κανα χρόνο (και εμείς βέβαια να βάλουμε συλλογικά δικηγόρο, να κάνουμε εφέσεις κοκ και να δούμε ποιος θα δικαιωθεί νομικά - που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι οι εταιρείες). Τώρα στην ερώτηση, ναι, όπου θες αρνείσαι να πληρώσεις εκτός από τα διόδια Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη. Κι εγώ αλλά και άλλοι το έχουμε κόψει και στην αττική οδό. Βέβαια, εκεί επειδή είναι γενικά πιο σπάνιο πρέπει να κατέβεις και να σπρώξεις την μπάρα, δεν έχουν προβλέψει κάποια συμπεριφορά. Στην αθηνών-κορίνθου, μετά από μπόλικα ανοίγματα μπάρας, πλέον σου λένε "κάντε λίγο μπροστά να σημειώσω τον αριθμό σας και θα σας ανοίξω εγώ, μην την ανοίξετε μόνος σας" γιατί προφανώς κι αυτοί άλλη δουλειά δεν είχαν παρά να τρέχουν κάθε λίγο να ξαναβάζουν την μπάρα στη θέση της.

Amnesiac.
03-01-2011, 16:15
Απλά μου έχει κάνει εντύπωση που δεν έχω δει να το κάνει κάποιος στην Αττική Οδό ή στην αθηνοτρίπολη (δεν έχω δει εγώ, όχι ότι δε το κάνουν) ενώ στην Αθηνών - Λαμίας είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και αναρωτιόμουν αν ο λόγος άρνησης έχει να κάνει με την ετοιμότητα των έργων ορισμένων δρόμων και όχι με μια γενικότερη γαμώ_τα_διόδια "κουλτούρα".

FIXXXER
03-01-2011, 16:17
και γαμω τα διοδια δικε μου

Amnesiac.
03-01-2011, 16:18
Α σχετικά με τη δικαίωση ή μη των εταιρειών, ήθελα να το ρωτήσω κι αυτό, καλά που το είπες, στην Πατρών - Κορίνθου υπάρχει ήδη απόφαση ότι τα διόδια είναι παράνομα, εντάξει, στα υπόλοιπα πού μπορεί να στηριχτεί νομικά ο υποθετικός δικηγόρος που θα έβαζε ο κόσμος συλλογικά;

Και δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που πληρώνουμε διόδια για μη έτοιμους δρόμους, ας πούμε στην Αττική Οδό σε τι θα μπορούσε να στηριχτεί νομικά κάποιος για να δικαιωθεί;

dopefiend
03-01-2011, 16:23
αυτό που ακούω αρκετά συχνά τελευταία κι έχει τύχει σε έναν γνωστό, είναι ότι όσα δεν πληρώνεις στα διόδια σου έρχονται (ίσως αυξημένα) και τα πληρώνεις σαν φόρο. τι γνωρίζουμε?

Dragonlord
03-01-2011, 16:55
Χμ προφανώς σε κωλόδρομους (πχ κορίνθου-πατρών) υπάρχει περισσότερος κόσμος που τα παίρνει και το κάνει. Νομικά δεν το έχω ψάξει τρελά, αλλά πχ σε πολλές δεν υπάρχει ασφαλές εναλλακτικό δίκτυο, που είναι απαραίτητο, επίσης δεν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα, αλλά επίσης οι δρόμοι στην ελλάδα κοστίζουν κάτι σαν 8-9 φορές παραπάνω από το μέσο όρο της ευρώπης, λογικά υπάρχει νομικό πάτημα και εκεί για πουστιά (στην ελλάδα είμαστε, το πιθανότερο είναι να έχουν πέσει τρελές μίζες). Από μια άποψη, αν δεν έχουν τη φωλιά τους λερωμένη γιατί δεν κινούνται νομικά;
Ντοπ, παπάρια. Αυτό γινόταν ΠΑΛΙΑ, όταν τα διόδια ήταν κρατικά. Πλέον γίνεται μόνο στα Μάλγαρα. Στα υπόλοιπα είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών και λύνεται μόνο στα δικαστήρια, δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία ή η εφορία.

Amnesiac.
03-01-2011, 17:57
Αυτά με τα χρονοδιαγράμματα και τις μίζες είναι περισσότερο ηθικά επιχειρήματα και εκτός κι αν μπορεί να αποδείξει τις μίζες κάποιος, νομικά δε στέκουν. Για τα χρονοδιαγράμματα θα μπορούσε να πει η εταιρεία (π.χ. Αττική Οδός που είμαι σίγουρος) ότι δεν υπήρχαν διόδια σε σημεία που δεν είχαν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά. Σχετικά με το εναλλακτικό δίκτυο, εξακολουθούν να υπάρχουν οι παλιοί δρόμοι (παλιά εθνική, υπόλοιπη Αθήνα για την περίπτωση της Αττικής Οδού κτλ) που είναι άνευ διοδίων, οι οποίοι όσο σκατά και να είναι πιστεύω ότι δύσκολα θα μπορέσουν να χαρακτηριστούν "μη ασφαλείς" σε ένα δικαστήριο.

Γενικά, μιας και οι ηθικοί λόγοι για να μη πληρώσει κάποιος διόδια είναι λίγο πολύ γνωστοί και κατανοητοί, θα ήθελα να μάθω περισσότερες λεπτομέρεις για το καθαρά νομικό κομμάτι της ιστορίας. Γιατί το "αν δεν έχουν τη φωλιά τους λερωμένη γιατί δεν κινούνται νομικά;" δε λέει τίποτα ούτε μπορεί να βασιστεί κάποιος σε αυτό, υπάρχει και το παράδειγμα των δισκογραφικών εταιρειών που θα μπορούσαν να κινηθούν νομικά εναντίον μερικών εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά δε το κάνουν. Και γενικά δύσκολα μπορεί μια εταιρεία να το κάνει αυτό χωρίς κόστος από πολλές απόψεις, κάτι που άλλωστε δίνει και νόημα στη "δύναμη των πολλών" που είπες στο αρχικό σου ποστ.

Dragonlord
03-01-2011, 18:01
btw για το πού πληρώνουμε

http://2.bp.blogspot.com/_SecS7HdN560/TMpnLibr9OI/AAAAAAAABOY/n6OZ9cZfhss/s1600/dpl.jpg

Dragonlord
03-01-2011, 18:15
Για το νομικό κομμάτι έχει κάποιες πληροφορίες εδώ: http://www.autoblog.gr/2010/09/29/dio-nomikes-proseggiseis-gia-tin-eleytheri-dieleysh-ton-autokiniton-apo-ta-diodia/

Amnesiac.
03-01-2011, 19:03
Κατατοπιστικότατο άρθρο.

Απλά να ρωτήσω, ξέρουμε αν αυτά ισχύουν και για τις υπόλοιπες υπογεγραμμένες συμβάσεις; Γιατί αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη μόνο.

fromashesrise
04-01-2011, 15:20
Αφορμή στάθηκε η αγωγή που κατέθεσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εναντίον 25 οδηγών που δεν δέχθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2012.

Μερικές ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου 2010, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών κατέθεσε αγωγή εις βάρος της συγκεκριμένης εταιρείας. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες ζητούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «την κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες».

Ωστόσο, η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ζήτησε αναβολή και η νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για τις 3 Μαΐου 2011. Να σημειωθεί ότι είναι η τελευταία αναβολή που μπορούσε να ληφθεί και έτσι η δίκη θα γίνει οπωσδήποτε τον Μάιο.

απ τη Ζουγκλα

Dragonlord
04-01-2011, 16:00
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=233295&cid=4

chris_boss
04-01-2011, 17:10
Η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε τις νέες αυξήσεις και ότι

"για κάθε ένα ευρώ που εισπράττεται από τα διόδια, επενδύονται πέντε ευρώ στην κατασκευή των νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμου"

λολ

12 stars circle your brow
04-01-2011, 17:57
αυτό το έγραφε στην ελευθεροτυπία, συνέντευξη από εναν μαλακα γενικό-κάτι.

μάλλον μπέρδεψε την σειρά των αριθμών στην πρόταση

chris_boss
04-01-2011, 18:10
Όχι, είναι δελτίο τύπου, δεν μπέρδεψε τίποτα.

Βέβαια, η πρόταση ξεκινάει με το "Σημειώνεται πως σήμερα για κάθε ένα ευρώ...", οπότε δε θα μου κάνει εντύπωση το ο,τιδήποτε.

04-01-2011, 18:11
ειρωνικό ήταν το σχόλιο βέβαια!

Kuolema
04-01-2011, 18:23
Η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε τις νέες αυξήσεις και ότι

"για κάθε ένα ευρώ που εισπράττεται από τα διόδια, επενδύονται πέντε ευρώ στην κατασκευή των νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμου"

λολ

Καραλόλ όμως. Προχθές περνούσαμε από τα κωλοδιόδια του κωλόδρομου, έχοντας ήδη κινδυνεύσει να σκοτωθούμε 2-3 φορές και αναρωτιόμασταν γαμωσταυρίζοντας τι συμβαίνει αν πεις άει γαμήσου, δεν πληρώνω, άνοιξέ μου να φύγω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεν είχα δει το τόπικ σας όμως. Πραγματικά για πολλές μπουνιές. Τα μόνα ασφαλή σημεία είναι εκεί όπου έχουν βάλει κολωνάκια και το έχουν κάνει μο(υ)νόδρομο για να μην προσπερνούν.

Στην Αττική Οδό βρίσκετε λόγο να το κάνει κανείς; Εκεί το μόνο πρόβλημα για μένα είναι οι κάγκουρες που βρίσκουν καλό δρόμο και τρέχουν όπως να 'ναι.
Παρεμπιπτόντως, την πρώτη φορά που βγήκα (παγανιά) στην ΑΟ έτυχε να μην πληρώσω διόδια γιατί είχαν κάνει κάτι τύποι "κατάληψη" χιχι

FIXXXER
05-01-2011, 12:58
20πλάσιο πρόστιμο για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Την έγκριση να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των οχημάτων των οδηγών, που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εξασφάλισαν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας (Ολυμπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου). Ως εκ τούτου, εφεξής θα μπορούν να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής για την είσπραξη οφειλών από το Πρωτοδικείο, υποχρεώνοντας τους οδηγούς να καταβάλουν το 20πλάσιο του αντιτίμου.

Αν μάλιστα ο οδηγός εξακολουθήσει να μην πληρώνει, τότε θα εγγράφεται και στον Τειρεσία.

Το φαινόμενο “ανυπακοής” των οδηγών στην υποχρέωση να πληρώνουν το αντίτιμο χρήσης του οδικού δικτύου έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Ένα ποσοστό της τάξεως του 20% όσων καθημερινά κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται στοχευμένες καταλήψεις σε σταθμούς διοδίων από οργανωμένες ομάδες πολιτών (Επιτροπές Διόδια STOP, oxidiodia.gr κ.α.), οι οποίες προτρέπουν τους οδηγούς να μην πληρώνουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (05/01),ο διευθυντής λειτουργίας αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, Γιάννης Νασούλης, ανέφερε ότι οι οδηγοί “θα πρέπει να πεισθούν να πληρώνουν τα διόδια, όπως πληρώνουν το εισιτήριο στα λεωφορεία, αλλά κυρίως να κατανοήσουν την τεράστια σημασία των έργων στην ανάπτυξη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων”.

Εν τω μεταξύ, η “Ολυμπία Οδός” έγινε η τέταρτη κοινοπραξία, που ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, που θα ισχύσουν πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών, που επικαλείται η "Καθημερινή" (05/01), το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης καταγράφεται στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης: από Μαλιακό έως Κλειδί στο 15% και από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια στο 6-7%. Πολύ μικρά -περίπου 1%- είναι τα αντίστοιχα ποσοστά στους δύο άξονες της Πελοποννήσου (Ελευσίνας - Πατρών και Κορίνθου - Μεγαλόπολης).

sabbattack
05-01-2011, 13:27
sauce?

FIXXXER
05-01-2011, 13:40
δεν εχω, ετσι το βρηκα σε αλλο φορουμ, αξιοπιστος ποστερ :!:

Dragonlord
05-01-2011, 16:03
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/303877.html

Δεν ξέρω, έχω στείλει email σε έναν από τις επιτροπές και περιμένω απάντηση. Για την ώρα μάλλον θα προτιμώ εναλλακτικές διαδρομές, μέχρι να ξεκαθαρίσει η φάση. Αν ίσχυε αναδρομικά θα χρώσταγα κανα δεκαχίλιαρο :D

Drumsick
05-01-2011, 16:16
Πφφφφ.. Πάνω που έλεγα από δω και πέρα να μην πληρώνουμε -.-

Dragonlord
05-01-2011, 18:52
Εγώ σκέφτομαι να τους γράψω σταρχίδια μου πάντως.

05-01-2011, 18:57
όσοι περνάμε από τα διόδια των Αφιδνών πάντως λέμε να συνεχίσουμε ακάθεκτα, τουλάχιστον εκεί, δεν νομίζω να τα βάλουν με όλους τους κατοίκους του αγίου στεφάνου

Phantom Duck
05-01-2011, 19:02
Θα βάλετε δικές σας μπάρες και θα τις σηκώνετε τώρα που τα σφράγισε η πολεοδομία;

Dragonlord
05-01-2011, 19:39
Από ένα σχόλιο στο tvxs:

• Οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια, καλύπτοντας με αυτά λιγότερο από το 10% του συνολικού κόστους. Για παράδειγμα, στη «σύμβαση παραχώρησης» για το τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη, σε ένα κατασκευαστικό - μελετητικό κόστος 882,2 εκατ. ευρώ η ίδια συμμετοχή της κοινοπραξίας είναι μόνο 55 εκατ. ευρώ, δηλαδή 6,2%, και άλλα 50 εκατ. ευρώ, που αποτελούν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας... Το ίδιο συμβαίνει και στο τμήμα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, όπου με ένα συνολικό κόστος 2,807 δισ. ευρώ οι ιδιώτες θα καταβάλουν περίπου 240 εκατομμύρια ή το 8,5% του συνόλου του κόστους του έργου, εκ των οποίων μάλιστα τα 100 εκατομμύρια θα αποτελέσουν μετοχικό κεφάλαιο. Ουσιαστικά, δηλαδή, αν αφαιρεθούν και αυτά, τότε η συμμετοχή του ιδιώτη σ' αυτό το έργο θα είναι 4,3%! Οπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμη και αυτά τα ελάχιστα ποσά καλύπτονται από τις εισπράξεις των διοδίων που τους παραχωρούνται προκαταβολικά - και μάλιστα δραστικά αυξημένα!
• Αντίθετα, ο ελληνικός λαός καταβάλλει με «ζεστό» χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή και από κοινοτικές επιδοτήσεις ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού κόστους, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από δάνεια. Για παράδειγμα, για τον άξονα Κορίνθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη το Δημόσιο θα καταβάλει 330 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 37% του συνολικού κατασκευαστικού κόστους (882 εκατ. ευρώ). Για την Ιόνια Οδό το Δημόσιο καταβάλλει 330 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 29,5% του συνολικού κόστους (1.120 εκατ. ευρώ).
• Επιπλέον, παραχωρούνται στους ιδιωτικούς ομίλους, για να τα εκμεταλλευτούν επιβάλλοντας πανάκριβα διόδια, έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που κατασκευάζονται σήμερα με χρήματα αποκλειστικά του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα: Για λογαριασμό του ομίλου της Ιονίας Οδού κατασκευάζονται οι παρακάμψεις Αγρινίου, τμήματα του Μαλιακού και το έργο Σχηματάρι - Χαλκίδα. Για λογαριασμό του ομίλου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη κατασκευάζονται τα τμήματα Σήραγγα Ραψομάτη - Λεύκτρο και Παραδείσια - Τσακώνα. Για λογαριασμό του ομίλου Κεντρικής Ελλάδας κατασκευάζεται το μεγαλύτερο τμήμα του Μαλιακού. Στον όμιλο Μαλιακός - Κλειδί θα παραδοθούν τα τμήματα Ράχες - Λάρισα που μόλις ολοκληρώθηκαν. Στον όμιλο Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα παραδίδονται τα τμήματα της Κακιάς Σκάλας και της παράκαμψης Πάτρας που πρόσφατα παραδόθηκαν στην κυκλοφορία.
• Τέλος, σε μερικά από τα έργα, εκτός όλων των άλλων, παρέχονται και επιδοτήσεις λειτουργίας, δηλαδή εγγυήσεις κερδοφορίας προς τις κοινοπραξίες! Για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει στον άξονα Κεντρικής Ελλάδας (η συνολική επιδότηση μπορεί να φτάσει και τα 400 εκατ. ευρώ) και Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης (132 εκατ. ευρώ)

• Τον περασμένο Αύγουστο, η προηγούμενη κυβέρνηση ενέκρινε συμπληρωματική σύμβαση με την οποία αυξήθηκε το κόστος κατασκευής των σηράγγων των Τεμπών κατά 169 εκατ. ευρώ για την πρόσθετη κατασκευή λωρίδας έκτακτης ανάγκης, καθώς αυτή δεν περιλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση. Και, βέβαια, το κόστος αυτό θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου το Δημόσιο, δηλαδή τον ελληνικό λαό, και όχι την ιδιωτική κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου».
• Ανάλογη συμπληρωματική σύμβαση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, διεκδικεί και η κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός» επικαλούμενη τον επανασχεδιασμό του τμήματος του έργου στην Κάτω Αχαγιά.
• Σημαντικά πρόσθετα κονδύλια ζητά και η κοινοπραξία του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη «Μορέας», επειδή τρία ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη των έργων ανακάλυψε πως θα υπάρξουν επιπτώσεις στα ιστορικά Δερβενάκια και έτσι ζητά το τριπλάσιο ποσό, προτείνοντας να κατασκευαστεί εκεί σήραγγα.
• Σημαντικά ποσά ως διαφυγόντα κέρδη ζητά η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για τους τέσσερις μήνες που δε λειτουργούσαν όλοι οι σταθμοί διοδίων, μετά τις πτώσεις βράχων στην κοιλάδα των Τεμπών, παρότι οι εκβραχισμοί ήταν υποχρέωσή της που προέκυπτε από τη σύμβαση. Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στη Διαιτησία.
• Ολοι οι ιδιωτικοί όμιλοι διεκδικούν διάφορα άλλα ποσά ή και παράταση χρονοδιαγραμμάτων, κατηγορώντας το Δημόσιο για καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις.
• Πανάκριβα, όμως, πληρώνει ο ελληνικός λαός ακόμη και τα διάφορα τμήματα, τα οποία κατασκευάζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια θα παραδοθούν στους ιδιωτικούς ομίλους, οι οποίοι θα βάλουν διόδια! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παράκαμψη του Αγρινίου (τμήμα Αγγελόκαστρο - Κουβαράς), που έχει ξεκινήσει από το 2004 με προϋπολογισμό 89 εκατ. ευρώ και, ενώ έχουν πληρωθεί έως τώρα 161 εκατ. ευρώ (περίπου τα διπλάσια), ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα!
• Ο ελληνικός λαός, μάλιστα, καλείται να χρυσοπληρώσει ακόμη και έργα που ...δεν έγιναν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης, το πρώτο έργο που ανατέθηκε το 2006 από την κυβέρνηση της ΝΔ από τα έξι οδικά έργα με συμβάσεις παραχώρησης. Το έργο αποδείχτηκε ασύμφορο για τους εργολάβους και έτσι η σύμβαση καταγγέλθηκε από το Σεπτέμβρη του 2009. Τώρα πια το όλο θέμα έχει παραπεμφθεί στη Διαιτησία, καθώς οι μεγαλοεργολάβοι ζητούν αποζημιώσεις και ποινικές ρήτρες σε βάρος του Δημοσίου ύψους 400 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που όλο το έργο, αν τελικά κατασκευαζόταν, θα στοίχιζε 500 εκατ. ευρώ!

Amnesiac.
05-01-2011, 19:56
Το αιώνιο παράπονο μου από τους "καλούς" : όταν αναφέρεσαι σε κάτι για το οποίο έχεις ένα εκατομμύριο δίκια, γιατί πρέπει να χώσεις και την παραπληροφόρηση μέσα, με σκοπό να τονίσεις το δίκιο σου; Γράφει ο άνθρωπος, ο οποίος φαίνεται να το έχει ψάξει κιόλας, "Αντίθετα, ο ελληνικός λαός καταβάλλει με «ζεστό» χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή και από κοινοτικές επιδοτήσεις ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού κόστους, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από δάνεια". Γιατί δε γράφει το σημαντικότερο, ποιος έχει πάρει τα δάνεια, το κράτος ή η κοινοπραξία;

Δεν γνωρίζω την υπόθεση, οπότε μπορεί να είμαι άδικος, αλλά μου φαίνεται λίγο χλωμό τα δάνεια να τα έχει πάρει το κράτος, από την άλλη στην Ελλάδα βρισκόμαστε και τόσα έχουμε δει, υπάρχει κανά επίσημο στοιχείο για να μη βασιζόμαστε σε σχόλια σε μπλογκζ;

έντιτ : το γράφω αυτό γιατί μου κάνει εντύπωση που έχει κάτσει να βγάλει στατιστικά χρησιμοποιώντας τα ίδια κεφάλαια. Είναι σαν να κατηγορεί κάποιον που θέλει να ανοίξει μαγαζί, επειδή δεν έβαλε όλα τα λεφτά από την τσέπη του αλλά πήρε και δάνειο.

Επίσης, αυτό δε σημαίνει ότι όλα όσα λέει είναι λάθος ε.

Dragonlord
05-01-2011, 20:10
Βασικά κάτι κάνω και δεν το διάβασα με προσοχή, πάντως το ότι το κάνουν με δάνεια έχει και την εξής παράμετρο: Αν δεν έχουν το κεφάλαιο, γιατί να μην κάνει το ίδιο πράγμα το κράτος; Δηλαδή αν υπάρχει κάποιος λόγος να το αναθέσεις σε ιδιώτη είναι επειδή δεν μπορείς να αναλάβεις το κόστος και το αναθέτεις σε κάποιον που έχει τα χρήματα, ο οποίος μακροπρόθεσμα θα τα πάρει πίσω με κάποιο κέρδος από τους πολίτες. Αυτό που γίνεται εδώ είναι ότι δεν έχουν τα χρήματα και θα τους καλύψουμε ΚΑΙ το κέρδος της "επένδυσης", ΚΑΙ τους τόκους του δανείου! Ουσιαστικά έχουν τεράστιο κέρδος εις βάρος μας με ελάχιστη (συγκριτικά) επένδυση.

Amnesiac.
05-01-2011, 20:23
Τα τελευταία που λες ισχύουν, προφανώς θα έχουμε χρυσοπληρώσει τα πάντα, δεν είναι αυτή η ένσταση μου. Ή μάλλον αυτή είναι, όταν ξέρεις ότι έχουν γίνει χίλιες δυο μαλακίες τις οποίες θα πληρώσει ο κλασικός μαλάκας και σκοπός σου είναι να αναδείξεις αυτές τις μαλακίες, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να χώσεις και ανακρίβειες μέσα; Δεν αρκούν δηλαδή οι μαλακίες από μόνες τους για να καταλάβει κο άλλος τι έχει παιχτεί;

Σχετικά με τα δάνεια, καμία μα καμία επιχείρηση/κοινοπραξία/οτιδήποτε δε γίνεται να έχει τόσα χρήματα σε κεφάλαιο, όχι σε ό,τι αφορά τους δρόμους, αλλά σχεδόν σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, όλες με δάνεια κινούνται και σαφώς το να έχει πάρει δάνειο κάποια εταιρεία δε σημαίνει ότι "δε μπορεί να αναλάβει το κόστος". Μη κολλάς σε αυτό.

Απλά ρε παιδί μου, αν τα δάνεια τα έχει πάρει η κοινοπραξία, στην πρώτη περίπτωση το ποσοστό του κόστους που αναλαμβάνει είναι 63% και όχι 4,3%. Είναι τεράστια η διαφορά και πραγματικά δεν χρειάζεται να γράψεις κάτι τόσο ανακριβές για να τονίσεις το δίκιο που by default είναι με το μέρος σου. (όχι εσύ ε)

Dragonlord
05-01-2011, 20:27
ε υπερβολές παίζουν παντού, από κάποια κοινοπραξία δεν είπαν ότι για κάθε ευρώ που πληρώνουμε επενδύονται πέντε;

Amnesiac.
05-01-2011, 20:34
ε υπερβολές παίζουν παντού, από κάποια κοινοπραξία δεν είπαν ότι για κάθε ευρώ που πληρώνουμε επενδύονται πέντε;

Παραείναι μεγάλη η υπερβολή, δε βρίσκεις;

Παίζει βέβαια και το ενδεχόμενο να είναι κρατικά δάνεια όλα αυτά και να τον κατηγορούμε άδικα, αλλά μου φαίνεται ψιλοαδύνατο.

Σχετικά με αυτό που είπε ο μαλάκας της κοινοπραξίας, προφανώς και θα είναι υπερβολικό, αλλά όχι τόσο όσο ακούγεται. Υποθέτω ότι εννοούσε πως αυτή τη στιγμή που οι δρόμοι ακόμα φτιάχνονται, οι εισπράξεις από τα διόδια καλύπτουν ένα μικρό ποσοστό των εξόδων, το οποίο δεν είναι παράλογο. Και σίγουρα δε σημαίνει ότι θα ισχύει αυτό διαχρονικά, επένδυση έχουν κάνει για να εισπράξουν αργότερα, πάντα έτσι γίνεται, πρώτα πληρώνεις και μετά εισπράττεις (πολλαπλάσια). Γιατί αλλιώς θα μπορούσε να του προτείνει κάποιος να μην έχουν καθόλου διόδια και να επενδύουν 3 ευρώ, κερδισμένοι θα ήταν.

Dragonlord
06-01-2011, 14:25
Λοιπόν, έχω νεώτερα, μίλησα με κάποιον από το πανελλαδικό συντονιστικό των επιτροπών ενάντια στα διόδια. Αυτό που βγήκε τώρα είναι απλώς μία γνωμάτευση της αρχής προστασίας πρ. δεδ. ότι οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τα στοιχεία. Ωστόσο, για να το κάνουν αυτό πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι έχεις περάσει από εκεί, το οποίο προφανώς δεν αποδεικνύεται από το ότι κρατάνε το νούμερο (γι'αυτό και αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε). Πρέπει να εγκαταστήσουν κάμερες, για τις οποίες χρειάζονται πρώτα άδεια από την αρχή πρ. πρ. δεδ., την οποία από όσο ξέρουν στις επιτροπές δεν την έχει ζητήσει ακόμα καμία κοινοπραξία. Υπάρχουν κάτι κάμερες μπροστά από τις μπάρες, αλλά αυτές αν κατάλαβα καλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό χωρίς την προηγούμενη άδεια. Η εκτίμηση είναι ότι γενικά αυτές οι κινήσεις είναι περισσότερο εκφοβιστικές παρά ουσίας και ότι δεν θέλουν να πάνε στα δικαστήρια (αν ήθελαν στην τελική θα ζητούσαν απευθείας άδεια για κάμερες εδώ και καιρό). Οπότε συνεχίζουμε κανονικά.

stam and the witches
06-01-2011, 15:35
Τα σπάω με Wire-ανάλυση. Πάμε :touched:

cancer
06-01-2011, 19:25
de 8a pane kan sta dikastiria.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους να λάβει μέτρα εναντίον όσων αρνούνται να πληρώσουν διόδια. Απειλούν ακόμη και με αποχώρηση από τα έργα.
"Υπάρχει η απειλή να φύγουν. Επισήμως δεν μας έχουν θέσει το ζήτημα, αλλά το ακούμε δεξιά κι αριστερά", ανέφερε ο υφυπουργός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Σκάι".
Κάλεσε τους πολίτες να πληρώνουν τα διόδια, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση κάνουν ένα λάθος που ζημιώνει και το Δημόσιο. Όπως είπε, όχι μόνο το κράτος δεν εισπράττει τον ΦΠΑ από το κάθε αντίτιμο διοδίου :<, αλλά υπάρχει και κίνδυνος οι εργολάβοι να στραφούν εναντίον του, διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη. :<<

bebaia to ti 8a mporouse na diekdikisei to kratos apo tis kathisteriseis twn ergwn kai apo tis paravaseis pou xoun ginei den to anaferei h enet.

apo to epitropesdiodiastop:

Το διαρκώς διογκούμενο με γεωμετρική πρόοδο, οργανωμένη μορφή και κοφτερή αιχμή, πανελλαδικό κίνημα: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ», έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές εταιρίες που εισπράττουν το χαράτσι.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Σκάι ήδη το 60% των διερχόμενων από τους εθνικούς δρόμους, συμπολιτών μας, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ διόδια.

Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τους χαρατσοεισπράκτορες, θεωρούν ότι λόγω του κινήματος, τα χρήματα τους είναι επισφαλή και διακόπτουν τις δανειοδοτήσεις.

Μέσα στον πανικό τους, στο γιγαντωμένο κίνημα ενάντια στα διόδια, οι ιδιωτικές κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους δημόσιους δρόμους, «επιστράτευσαν» το πολιτικό τους προσωπικό, δηλαδή τους κυβερνητικούς παράγοντες καθώς και τα γνωστά «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, και υπερασπίζονται το Συνταγματικό τους δικαίωμα (άρθρο 5), να διακινούνται ελεύθερα μέσα στη χώρα, ασκώντας το!

Οι αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις, που υπογράφηκαν το 2007 στη βουλή, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ παραχωρούν την εκμετάλλευση των δημόσιων, εθνικών μας δρόμων σε ιδιωτικές πολυεθνικές. Τους εθνικούς μας δρόμους που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια από την εφορία αλλά και με διόδια, τέλη κυκλοφορίας και φόρους στα καύσιμα.
Στις ίδιες τις συμβάσεις παραχώρησης προβλέπεται ότι η μόνη υπεύθυνη για την είσπραξη των διοδίων είναι η εταιρία και το δημόσιο δεν έχει καμία εμπλοκή. Επίσης προβλέπεται ότι φωτογράφιση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σταθμός διοδίων λειτουργεί με το σύστημα της ελεύθερης ροής οχημάτων (χωρίς μπάρες δηλαδή, Ν.3535 άρθρο 3).

Επίσης οι συμβάσεις προβλέπουν μία σειρά όρων οι οποίοι πρέπει να πληρούνται προκειμένου οι εταιρείες αυτές να έχουν το δικαίωμα είσπραξης διοδίων (ολοκληρωμένο δίκτυο ασφαλών παραδρόμων, χιλιομετρική χρέωση, ηχοπετάσματα, φωτισμός, τουαλέτες κλπ κλπ) που φυσικά δεν πληρούνται. Και φυσικά το κράτος κάνει τα στραβά μάτια!

Οι εταιρείες αυτές έχουν δεχθεί πολεοδομικά πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για παράνομη κοπή δέντρων, αυθαίρετα κτίσματα κλπ και θα έπρεπε να έχουν δεχθεί επιπλέον πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα κατέληγαν στα κρατικά ταμεία από ρήτρες λόγω της τρομακτικής καθυστέρησης των έργων. Φυσικά το κράτος κάνει πάλι τα στραβά μάτια!

Το κράτος μέσα στην μεγαλύτερη συστημική κρίση της ιστορίας, με μνημόνια, περικοπές μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των συγκοινωνιών, της υγείας και της παιδείας, οδηγεί σε εξαθλίωση το συντριπτικό κομμάτι του λαού. Παρόλα αυτά αρνείται να εισπράξει αυτά που δικαιούται από τις πολυεθνικές εταιρίες και κάνει το παν για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους πολίτες προκειμένου να διασφαλίσει τα υπερκέρδη των εταιριών.

Ο κόσμος ξύπνησε!!!
Δεν τρώμε ούτε το κουτόχορτο που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ, ούτε τα ψέματα τα οποία για πολλοστή φορά μας λένε οι κυβερνήσεις. Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, εξοργιζόμαστε με τα χαράτσια και την αδικία, οργανωνόμαστε από τα κάτω και αγωνιζόμαστε συλλογικά και πανελλαδικά.

Επειδή δεν τα φάγαμε μαζί και επειδή, μάλλον με κάποιον τα φάγατε, κοιτάξτε να βρείτε τους συνδαιτυμόνες σας στα πρόσωπα αυτών των οποίων τα κέρδη με τόσο ζήλο υπερασπίζεστε!

Εμάς θα μας βρείτε απέναντι σας, αλληλέγγυους με το εργατικό κίνημα του οποίου αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι!

Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε διόδια! Δεν μας τρομοκρατείτε, μας εξοργίζετε και κλιμακώνουμε τη δράση μας!

Όλοι την Κυριακή 9/1/2011 στα Πανελλαδικά Ανοίγματα των διοδίων, από τις Επιτροπές Αγώνα!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Dragonlord
07-01-2011, 03:00
Πήγα-ήρθα Αθήνα σήμερα, δεν πλήρωσα, business as usual, ούτε μου είπαν κάτι. Έλα, τους έχουμε, γιούργια

Dragonlord
07-01-2011, 16:01
Το παρακάτω είναι το φυλλάδιο που θα μοιράζουμε στην Πελοπόννησο την Κυριακή, για όποιον ενδιαφέρεται:

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

στις 3 μ.μ. ανοίγουμε όλους τους σταθμούς των διοδίων

Φίλοι οδηγοί,

Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων ανακοίνωσαν οι ιδιωτικές εταιρείες μετά τις τρομακτικές αυξήσεις κατά 133% που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες αυξάνονται και το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο κλείνει. Αποτελεί πρόκληση στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο.

Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις «αποικιακού τύπου συμβάσεις» που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες αρνούμενοι να πληρώσουν.

Η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες- μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται...

Ως εδώ!

Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια συμμετέχει στην πανελλαδική αντίδραση που γίνεται σήμερα Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, απ’ όλες τις επιτροπές ενάντια στα διόδια.

Καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου την Κυριακή 9/1/2011 στις 3 μ.μ. να ανοίξουμε τα διόδια σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου από την Ασέα μέχρι την Κόρινθο.

Οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας ανοίγουν τα διόδια της Ασέας. Οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια της Νεστάνης και οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ.

Φίλοι οδηγοί,

Το διαρκώς διογκούμενο πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές εταιρείες που εισπράττουν το χαράτσι. Τις τελευταίες ημέρες έχουν επιστρατεύσει κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και υπερασπίζονται το συνταγματικό τους δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα μέσα στη χώρα.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

* Η άρνησή μας να πληρώσουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας δεν συνιστά ποινικό αδίκημα ούτε παράβαση του Κ.Ο.Κ. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.

* Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους.

* Το δικαίωμα αυτό προστατεύεται απόλυτα από το άρθρο 7 του Συντάγματος.

* Φωτογράφηση του αριθμού κυκλοφορίας μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σταθμός λειτουργεί χωρίς μπάρες (Ν. 3535 άρθ. 3)

* ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΣ Ή ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΑΡΤΙ.

* ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ – ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

chris_boss
07-01-2011, 16:34
Βασικά έχει πολύ μέλλον η υπόθεση. Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έδωσε την άδεια για φωτογραφίσεις αλλά νομικά ακόμα δε στέκει (άσε που δεν ξέρω αν τους συμφέρει μιας και τα δικαστικά έξοδα είναι υψηλά). Προσπαθούν να το περάσουν ως τροχαία παράβαση για να εξασφαλίσουν την επέμβαση του κράτους. Θα έχει πολλή πλάκα αν γίνει κάτι τέτοιο, όχι ότι θα ντραπούν βεβαια.

Dragonlord
07-01-2011, 16:35
Το αντίθετο λέει εδώ:
http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%C2%AB%CF%8C%CF%87%CE%B9%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89

Dragonlord
07-01-2011, 16:38
Ελευθεροτυπία:

"Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών με τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, στην οποία αποφασίστηκε να δοθούν το επόμενο διάστημα περίπου 170 εκ. ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ στους εργολάβους και παράλληλα να ζητηθεί η βοήθεια των ελληνικών τραπεζών εν όψει και των νέων κρατικών εγγυήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ, που προβλέπεται να τους παρασχεθούν."

Έχει πέσει κάθε πρόσχημα πλέον ε. Πούτσα και ξύλο, τίποτα άλλο.

freak brother
10-01-2011, 15:45
Aρρωστια Γκλετσος!!

Με μηχανήματα του δήμου ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας, για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες. Μάλιστα, κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.

Στην περιοχή, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την Φθιώτιδα και τη Μαγνησία, οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα συνεργεία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διόδια βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, μόλις απομακρυνθούν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας.

Οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο, για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια. Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά από διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις ισχύουν εκ νέου οι συγκεκριμένες άδειες.

Πάντως, ο δήμαρχος της Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει σε όλους του τόνους ότι στόχος του είναι «να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου του…» και μάλιστα, όπως δήλωσε, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει εκ νέου στην περιοχή των διοδίων.

Jimmy
10-01-2011, 15:58
Δε κοιταμε που ολα πανε γαμιωντας, ασχολουμαστε με τα διοδια...

freak brother
10-01-2011, 16:04
μαλακια εχεις δικιο! εγω λεω να αρχισουμε την επανασταση αυριο , ψησου!

GG*
10-01-2011, 17:52
στα οπλααααα

http://tovima.dolnet.gr/data/D1998/D0830/1abc7a.jpg

Tyler_Durden
10-01-2011, 18:11
έτσι ξηγιέται ο Τέλης Τιπιτέλης

Shrinebuilder
10-01-2011, 18:57
χθες πηγαίνοντας για Χαλκίδα:

- καλησπέρα, δε πληρώνουμε διόδια.
- μα καλά, δε βλέπετε ειδήσεις? είστε υποχρεωμ...
-*πατάει γκάζι*

η μπάρα ήταν ήδη ανοιχτή, χοχο.

Dragonlord
10-01-2011, 19:18
Εγώ λέω να κόψω κάθε κουβέντα, πήρα κι ένα βραχίονα-δαγκάνα που είδα σε ένα βιντεάκι, ενάμιση ευρώ στα τζάμπο, προχωράω και ζμπρώχνω μέσα απ'τ'αμάξι

Agenes Robot
10-01-2011, 22:12
Και όταν τελικά καταφέρεις να σου κάνει κάθε φορά και μια πίπα στα γρήγορα η ταμείας των διοδίων τότε θα έχεις νικήσει ολοκληρωτικά. Ε σάλτα γαμήσου επιτέλους!

Jimmy
10-01-2011, 22:15
το αστειο ειναι οταν θα γυρισει μπουμερανγκ ολη αυτη η ιστορια, γιατι ε του πουστη ποσο καιρο θα κανουμε το μαγκα και θα περναμε τζαμπε

Me, Myself and I
10-01-2011, 22:20
σκύψε μαλάκα, έρχεται

atom_smasher
11-01-2011, 01:42
το αστειο ειναι οταν θα γυρισει μπουμερανγκ ολη αυτη η ιστορια, γιατι ε του πουστη ποσο καιρο θα κανουμε το μαγκα και θα περναμε τζαμπε

Ενω τοσα χρονια που κανουμε το μαλακα ειδες προκοπη;Αν ναι, συνεχισε.

sabbattack
11-01-2011, 18:51
Έτσι για την ιστορία, πως κρίνετε το ακόλουθο άρθρο; Εγώ δε συμφωνώ σε όλα όσα λέει αλλά το επίπεδο στο οποίο αναφέρεται για τους ευρωπαικούς δρόμους;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=4713

stam and the witches
11-01-2011, 21:02
Με χαοτική διαφορά το πιο αδερφίστικο μικροαστικό άρθρο που χω διαβάσει ποτέ. Αυτοί οι μανδραβέλικοι ελιγμοί από τα αριστερά με σκοτώνουν, ειδικά αυτό με το Cherokee του Σάββα νομίζω γκρέμισε το κίνημα "δεν πληρώνω".

freak brother
11-01-2011, 21:12
εχω και εξισου καλο!!
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=136&artID=4612444

Tispanagias tamatia
11-01-2011, 21:38
Έτσι για την ιστορία, πως κρίνετε το ακόλουθο άρθρο; Εγώ δε συμφωνώ σε όλα όσα λέει αλλά το επίπεδο στο οποίο αναφέρεται για τους ευρωπαικούς δρόμους;

Ο καθυστερημένος κάνει και συγκρίσεις με εξωτερικό όσον αφορά αποστάσεις και λεφτά για διόδια, που σε αρκετές χώρες δεν έχουν καν τέλη κυκλοφορίας ή ρυθμίζονται διαφορετικά κτλ κτλ, χωρίς να συγκρίνει ποιότητα δρόμου, Σάββα μου.

Dragonlord
12-01-2011, 02:33

Πω, αηδία. Τέσπα, για τους ευρωπαϊκούς δρόμους: Ωραία, ΕΣΤΩ ότι πληρώνουν παραπάνω συνολικά από εμάς (που δεν, ειδικά αν συγκρίνεις μισθούς). Ε, ΚΑΙ; Και στην αμερική άμα σπάσεις κανα χέρι μπορεί να πληρώσεις τα κέρατά σου σε γιατρούς, να το κάνουμε κι εδώ έτσι; Αυτός ο επαρχιωτισμός, το "να γίνουμε ευρώπη", χωρίς να έχει σημασία αν μιλάμε για θετικές ή αρνητικές πτυχές της "ευρώπης", αυτά μας φάγανε, αχ Σάββα Σάββα.

Jimmy
12-01-2011, 07:58
THIS JUST IN
http://www.i-live.gr/news-apostolos-gkletsos-sullipsi/
ο γκλετσος μπηκε μεσα

~ladykiller~
12-01-2011, 12:22
ναι, το μάθαμε

ikonoklast
12-01-2011, 12:40

ωπωπωπωππω απίθανη αθλιότητα και σιχασιά στο άρθρο.

*Ο Κωνσταντίνος Παπαζέτης είναι εμπορικός Διευθυντής του protagon.
Αυτοί είστε.

Dragonlord
12-01-2011, 12:49
heads up: το σπρώξιμο της μπάρας μέσα από το αυτοκίνητο τελικά είναι λίγο επικίνδυνο, γιατί σε μερικά διόδια μόλις τις σπρώξεις λίγο τινάζονται προς τα πάνω και μετά σκάνε κάτω. Χτες παραλίγο δλδ να μου σκάσει στο αυτοκίνητο, αλλά είχα φύγει μέχρι να ξαναπέσει. Καλύτερα να κατεβαίνετε (και πάλι, έχετε το νου σας).

Candiru
12-01-2011, 13:19
http://pitsirikos.net/2011/01/%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pitsirikos%2FuPfN+%28%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82%29&utm_content=FaceBook

KoiliaSamprela
12-01-2011, 14:42
τους έβαλε στην θέση τους

GG*
12-01-2011, 18:26
μονο το αβαταρ σου μπορει να βαλει τα πραγματα στη θεση τους:pink:

Candiru
12-01-2011, 20:09
http://assets.tovima.gr/files/Gletsos.mp3

ΠΩΠΩ!! ΧΩΣΙΜΟ!!! Hero of the day!!!!!!!

Tyler_Durden
12-01-2011, 21:26
Ρε τι ΓΛΙΤΣΑ βγάζει ο "δημοσιογράφος" ;

Amnesiac.
12-01-2011, 21:38
Αν και υπάρχει προαιώνιο μίσος ανάμεσα σε μένα και τον Γκλέτσο (οκ, από τη μεριά μου, αυτός δε με ξέρει, από μικρός τον μισούσα, όχι τόσο επειδή ήταν σκατά ηθοποιός όσο επειδή πηδούσε τη Βερόνικα Αργέντζη), του βγάζω το καπέλο.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κάποιος με την κίνηση του ή όχι, δε μπορώ να θυμηθώ την προηγούμενη φορά που κάποιος πολιτικός βγήκε μπροστά και ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του.

Shrinebuilder
12-01-2011, 22:15
Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κάποιος με την κίνηση του ή όχι, δε μπορώ να θυμηθώ την προηγούμενη φορά που κάποιος πολιτικός βγήκε μπροστά και ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του.

ακριβώς επειδή ο τύπος δεν είναι πολιτικός

ο Χιώτης είναι γλίτσας μέχρι ΑΗΔΙΑΣ

Phantom Duck
12-01-2011, 22:22
γι' αυτό θα φάει ένα καλό ξεφτίλισμα στα ίντερνετς τώρα πριν το ξαναπαίξει έξυπνος.

Tispanagias tamatia
12-01-2011, 23:35

ακριβώς επειδή ο τύπος δεν είναι πολιτικός

ο Χιώτης είναι γλίτσας μέχρι ΑΗΔΙΑΣ

Λες και αυτοί που είναι πολιτικοί, είναι πολιτικοί. Καλά έκανε και την επόμενη φορά να'χει μαζί του και κανά μπουκάλι με ΒΕΝΖΙΝΑ.

Dragonlord
13-01-2011, 00:16
Γαμάει που στο τέλος, αφού του το έχει κλείσει, βάζει τα γέλια ο γλίτσας, σε φάση "λολ ρόμπα έγινε ο τύπος"

Dythor
13-01-2011, 03:35
Ωραίος ο Γκλέτσος πάντως.

nekrobutcher
13-01-2011, 03:51
πόσο εγκάθετος ΠΑΠΑΡΑΣ μα πόσο! καλά έκανε ο γκλέτσος με την πετριά του, στο κάτω κάτω δίκιο είχε και για τις κάρτες και για τον ανύπαρκτο παράδρομο [το κράτος παρανόμησε πρώτο]

Marillion
13-01-2011, 04:23
τον αφήσανε ελευθερο αλλά παει για δική μεστον απρίλιο.

4vQcXsHsg6A&feature=player_embedded

Shadowking
13-01-2011, 12:45
http://1.bp.blogspot.com/_kucE6fC9qy0/TS2p0PvxCoI/AAAAAAAAAOQ/0rXNdDPVO9o/s1600/leyteriagkletsos.jpg

dopefiend
13-01-2011, 17:15
http://www.facebook.com/pages/Allelengye-sto-syntrolo-Apostrollo-Nkletso/146543342066585

NaSha_UniVerSo
13-01-2011, 19:52
πληροφοριακά

ο δρόμος ήτανε ΠΑΝΤΑ εκεί, το να σου δόσει το κράτος δρόμο να κλείσεις απο μόνο του προδίδει την κομπίνα ΚΑΙ επειδή ξέρω τη Στυλίδα, τη Πελασγία και την ευρύτερη περιοχή, αυτό που έγινε ήτανε ΥΠΕΡ-βατικό σκηνικό. ο γκλέτσος κατ' εμέ ΔΕΝ είναι, ευτυχώς, κάποιος ήρωας. η πράξη του θα χάσει την ευκαιρία όσο μπλέκει στα μίντια, αλλά θέλει προβολή η πουτάνα η επανάσταση και με τύπους σαν αυτόν η αφύπνιση "ρυθμίζει" τις αντιλήψεις το ίδιο πούστηκα με το ελεεινό τους παιχνίδι

freak brother
13-01-2011, 19:56
85 posts σε 5 χρονια.... μου μυριζει δακτυλος ΜΠΑΤΣΟΚ!! :p j/k

nikolasfluxus
13-01-2011, 19:56
μην ξηγιέσαι πούστηκα στον τυμβωρύχο,και το χόρτο το τυλίγεις σε χαρτί από στίχο

NaSha_UniVerSo
13-01-2011, 20:56
χα!

αποφεύγω το er-sexion και άλλα σχετικά thread που στη πορεία αποκτούν σχολιασμούς και κριτική τέτοιου στύλ freak brother.

οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που ταρακουνά την περιέργεια σου στην ελάχιστη δραστηριότητα μου, ΑΝ θέλεις κόσμο σωστότερο απο αυτόν που ζείς, "μάθε" δουλεύοντας σιγά-σιγά να το κοντρολάρεις..

τώρα εντάξει, nikola fluxus..θα σου λύσω την απορία που κάποτε είχες ρωτόντας με σε πριβέ μήνυμα αν το nasha είναι απο τον τρανσοπαραγωγό! "συμπαντικό μεθύσι" μεταφράζεται, ολόκληρο. βγάλε άκρη, i dare you ! :-D

και μιάς και είναι απολύτως φυσιολογικό σε "συνομιλίες" τέτοιου τύπου να διαφεύγει απο τη ροή μία κουβέντα ορέ αδελφάκι μου, δώστε μου μία ευκαιρία να "δείξω" τί ήθελα να πώ, συμπληρώνοντας στο αποπάνω μου post δυό λέξεις..

"FAIR PLAY"

ευχαριστώ

ikonoklast
13-01-2011, 21:10
πληροφοριακά

ο δρόμος ήτανε ΠΑΝΤΑ εκεί, το να σου δόσει το κράτος δρόμο να κλείσεις απο μόνο του προδίδει την κομπίνα ΚΑΙ επειδή ξέρω τη Στυλίδα, τη Πελασγία και την ευρύτερη περιοχή, αυτό που έγινε ήτανε ΥΠΕΡ-βατικό σκηνικό.

πληροφοριακά εγώ δε βγάζω άκρη για το τι λες εδώ.

Dragonlord
13-01-2011, 21:11
"ΠΙΝΩ ΜΠΑΦΟΥΣ"

Phantom Duck
14-01-2011, 02:52
το να σου δόσει το κράτος δρόμο να κλείσεις απο μόνο του προδίδει την κομπίνα

από μόνο του ποιο; το κράτος; τον δρόμο; όλη η δευτερεύουσα; ποιος έκλεισε δρόμο;

η πράξη του θα χάσει την ευκαιρία όσο μπλέκει στα μίντια

ποια ευκαιρία θα χάσει η πράξη και γιατί να μπλέκει στα μίντια η καριόλα;

με τύπους σαν αυτόν η αφύπνιση "ρυθμίζει" τις αντιλήψεις το ίδιο πούστηκα με το ελεεινό τους παιχνίδι

ποια είναι η αφύπνιση; πώς υπάγονται τύποι σαν αυτόν σε εκείνη; πώς "ρυθμίζεις" κάτι; ποιοι παίζουν ελεεινά; κυρίως, εσύ γιατί πούστηκες;

http://nidhomedownload.files.wordpress.com/2010/07/pro-evolutionsoccer-2010.jpg

geologiko_karoto
14-01-2011, 03:07
http://www.youtube.com/watch?v=_yFccxClJoQ

regularpaul
14-01-2011, 05:15
κάτω τα χέρια από τον νασα γιουνιβερσο ρε φορουμ φρεντλυ νερντς

Neuroscar
14-01-2011, 14:47
κάτω τα χέρια από τον νασα γιουνιβερσο ρε φορουμ φρεντλυ νερντς μη σας γαμησω

NaSha_UniVerSo
14-01-2011, 17:49
Τί επίθεση ήτανε αυτή ;

Λύσαμε τα πάντα εκεί στην πρωτεύουσα και το ρίξαμε κι επαρχία μεριά ;

Πιστεύετε οτι "γνωρίσατε" το συμβάν με το γκλέτσο μες απ΄τη ΤV και τα άψυχα φορουμάκια;

Στο πούτσο μου ο τύπος και κάθε τέτοιος "προβολάκιας". Εδώ μπήκα να δόσω εικόνες αληθινές κι όχι πληροφορίες δευτέρου-τρίτου χεριού.

20 χιλιόμετρα απο τον εν λόγω δρόμο άλλωστε ζώ και ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ μου να μοιράστω κάποιες αλήθειες που βιώνω εδώ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ φυσικά! Με το συμπάθειο κιόλας.

Ευχαριστώ ρε Παύλε :wink: Τσίαρς Νιούρο ! ! !

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΞΗΛΩΣΕ Ο "ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Π Ο Λ Λ Α ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΕΠΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΣΕΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ, ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΘΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ;

ΣΤΑ ΜΙΝΤΙΑ Η ΚΑΡΙΟΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ'ΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ. ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ. H EYKAIΡIA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΣΤΩ ΚΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΤΟ. ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ '08 ΔΕ ΠΗΡΑΜΕ ΜΥΡΟΥΔΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ :-(

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ. ΕΔΩ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ. ΕΞΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΟΥΤΙ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ; ΒΓΕΣ ΑΠ΄ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ.

ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΡΥΘΜΙΖΕΙΣ" ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. Η ΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΥΣΤΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΔΥΟ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΡΙΦΑΚΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΩ "ΠΟΥΣΤΗΚΑ" ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΙΠΑ. ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΔΑΛΛΩΣ.

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΕ "ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ" ΤΥΠΑΚΙΑ; ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΨΩΝΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΚΙ ΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ξ Α Ν Α. ΚΑΝΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

ΤΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΕΕΙΝΑ ; !

ΕΓΩ ΠΟΥΣΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ BEWARE TON SUPER-GOOFY ΔΙΑΒΟΛΙΚΕ PHANTOM DUCK

Phantom Duck
14-01-2011, 21:29
...δηλαδή τόση ώρα συμφωνούσαμε.

συμβουλή παιδιά, κόφτε τις χημείες γιατί ποστάρετε σαν αρτέμη ευθύμη.

Tispanagias tamatia
14-01-2011, 23:51
συμβουλή παιδιά, κόφτε τις χημείες γιατί ποστάρετε σαν αρτέμη ευθύμη.

χαχαχαχαχαχαχ

Jimmy
15-01-2011, 14:03
http://trafficlag.gr/b/src/129495512575.jpg

nekrobutcher
16-01-2011, 15:00
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=378331&ct=32&dt=16/01/2011

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_15/01/2011_428772

Tyler_Durden
16-01-2011, 15:08
καλά το αρθρό του Βήματος, έχει επιχειρηματολογία "Espresso" και είναι γελοιοδέστατο, αλλά στέκομαι στο :

"Πριν από τις εκλογές καλωσόριζε όσους επιχειρούσαν να του αφήσουν μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με ένα... ρέψιμο!"

αχαχα πόσο θεός! :touched:

freak brother
16-01-2011, 15:30
καλά το αρθρό του Βήματος, έχει επιχειρηματολογία "Espresso" και είναι γελοιοδέστατο, αλλά στέκομαι στο :

"Πριν από τις εκλογές καλωσόριζε όσους επιχειρούσαν να του αφήσουν μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με ένα... ρέψιμο!"

αχαχα πόσο θεός! :touched:

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν συνεντεύξεις του στις οποίες δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ερωτευτεί ξανά, αλλά «έχω δύο- τρεις φίλες για να κάνω σεξ»!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=378331&ct=32&dt=16/01/2011#ixzz1BCVmtSM2

nekrobutcher
16-01-2011, 15:46
θυμίζει δημοσιογράφο της δεκαετίας του 80..επειδή τον αποκάλεσε γελοίο ο γκλέτσος αυτός είπε "θα σου δείξω εγώ" και έγραψε ένα κείμενο γεμάτο προσβολές, με αποκορύφωμα - κατά τη γνώμη μου- τις κατηγορίες ότι έκανε καριέρα επειδή ήταν γκόμενος της Ντενίση και της Βίσση...μπορεί να είναι κι έτσι αλλά γιατί να του το πετάμε στη μούρη?? έχει καμία σχέση? όχι....απλά ο τύπος δε κρατάει ούτε τα προσχήματα.. επειδή είναι τσιράκι της εξουσίας και γράφει στο βήμα νομίζει ότι έχει πιάσει τον παπα απ τ αρχίδια

ikonoklast
16-01-2011, 16:41
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=241743

Djerdjelesh
17-01-2011, 00:37
3SylEghSjSo

Marillion
17-01-2011, 00:53
ωραίος ο κωφίδης. παίζει να είπε σε μια συνεντευξη για τα διόδια όσα δεν έχει πει σολη του την ζωή μαζεμένα αλλά χαλάλι.

Kaserinos
21-01-2011, 15:17
http://www.youtube.com/watch?v=kbtJuvCiqTI

ikonoklast
21-01-2011, 15:59
Αηδία και μικροαστίλα του κερατά.

~ladykiller~
29-01-2011, 02:25
μας βλέπω δελτίο ειδήσεων αύριο με τίτλο: οδηγός παρέσυρε τον συνοδηγό που είχε βγει να ανοίξει την μπάρα στα διόδια

babality
03-02-2011, 23:41
Αηδία και μικροαστίλα του κερατά.

Dragonlord
08-02-2011, 22:44
Πληρώνετε διόδια στη Γεφυρα Ρίου-Αντιρρίου;

Aυτά είναι τα αναπτυξιακά έργα.

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:
· Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)

Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%.
Δεν είναι κι άσχημα!

Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο.
Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.
(σ.σ. ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.)

Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης, χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.

Από πλευράς του Έλληνος φορολογουμένου, η κατάσταση έχει ως εξής:
· 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και
· 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35ετία) πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης.

Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτό που λένε «Τρεις Γέφυρες»).

Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται ΣΔΙΤ- «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και διαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες.
Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια, ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια. Αλλά όχι. Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της.
Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%. Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο.

Αλλά το πιο άσχετο απ’ όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στον Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο. Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται. (Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό).

Υπ’ αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται, αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα – νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός, νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ.
Όλ’ αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Dragonlord
08-02-2011, 22:45
(το παραπάνω απαντά και στο θέμα των δανείων για το οποίο είχε ρωτήσει νομίζω ο amnesiac)

Amnesiac.
09-02-2011, 00:14
Πίνκαρα. Δηλαδή δε πίνκαρα, θα πινκάρω τώρα.

enitharmon
09-02-2011, 02:45
ελπιζω να μη διαβάσω ποτέ κάτι αντίστοιχο για το λιμάνι του Πειραιά, γιατί θα στεναχωρηθώ πολύ νομίζω

freak brother
09-02-2011, 02:48
ειμαι υπερσιγουρος οτι ισχυει κατι αντιστοιχο η και χειροτερο , χωρις να ξερω τι παιζει!! απλα σκεπτομενος την νοοτροπια της χωρας στην οποια ζω :P

by_the_way
09-02-2011, 11:37
Ποινικοποιείται, λέει, το σήκωμα της μπάρας και θα θεωρείται τροχαία παράβαση :razz:.

Τι κάνουμε τώρα;

09-02-2011, 12:04
θα την σπρώχνουμε με το αυτοκίνητο μάλλον ή θα μας την ανοίγουν μόνοι τους

H.
09-02-2011, 23:44
Όλα καλά κι ωραία Dragonlord, πηγή θα μας πεις ή είναι πάλι κάνας στρατευμένος τσαμπατζής?

VirusXI
09-02-2011, 23:59
για να λες 'τσαμπατζής', ή δουλεύεις στο μέγκα ή βλέπεις μέγκα.

H.
10-02-2011, 00:59
Στην έσκασα, δεν βλέπω καν tv. Nice try though :thumbsup:

rage for order
10-02-2011, 01:16
Στην έσκασα, δεν βλέπω καν tv, είμαι βλάκας από μόνος μου. Nice try though :thumbsup:

H.
10-02-2011, 01:49
Εκπληκτικό. Ξεσφήνωσε όμως την τυροπιτούλα σιγά σιγά γιατί σε τυραννάει..

sabbattack
10-02-2011, 04:14
Μπράβο Η.

τράβα μπουζούκια τώρα

stam and the witches
10-02-2011, 04:41
Όλα καλά κι ωραία Dragonlord, πηγή θα μας πεις ή είναι πάλι κάνας στρατευμένος τσαμπατζής?

Τι κακό έχει η στράτευση :?:

attila
10-02-2011, 13:39
ο Η. εχει βρει δουλεια οποτε ολοι οι υπολοιποι μπορουμε να παμε να γαμηθουμε

metamelia3
10-02-2011, 22:35
προσλαμβανοντας τον Ι.

BURNIN AMBITION
11-02-2011, 00:03
Τσουχτερό θα είναι το πρόστιμο για όσους δεν πληρώνουν διόδια, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε την Πέμπτη (10/2) στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών.
http://static.fsport.gr/images/diodia.jpg

Όπως είχε “προειδοποιήσει” ο υπουργός, με την τροπολογία αυτή, πλέον η άρνηση πληρωμής διοδίων είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Έτσι λοιπόν, η μη πληρωμή διοδίου βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και συνεπάγεται για τον παραβάτη την επιβολή του διοικητικού προστίμου 200 ευρώ και τη δυνητική επιβολή των διοικητικών μέτρων της αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδηγού, άδεια κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.

τι παιζει? εχουμε καμια ενημερωση απο το αλλο μετωπο? ναου γουοτ?

rage for order
11-02-2011, 00:18
Νάου ευκαιρία να προσπαθήσουν για πραγματικό κίνημα αυτομείωσης και όχι "κίνημα" του στιλ "σε αυτά τα διόδια υπάρχει νομικό παραθυράκι και δεν πληρώνουμε αλλά στα άλλα κάνουμε τους μαλάκες". Αν το πας έτσι είναι προφανές ποιο είναι το ταβάνι στην διεκδίκησή σου και πότε θα πέσει να σε πλακώσει. Καλή δουλειά έκαναν μέχρι τώρα οι αριστεροί δεν λέω, αλλά όπως πάντα κινήθηκαν μέσα στα θεσμικά πλαίσια και άντε να πάτησαν και λίγο γραμμή.

rage for order
11-02-2011, 00:26
επίσης:

Ρύθμιση και για τη λαθρεπιβίβαση στις συγκοινωνίες

Με την ίδια τροπολογία, ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 3 μήνες, θα αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο ή δεν έχουν πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο, το οποίο σήμερα είναι ίσο με 60 φορές το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Amnesiac.
11-02-2011, 00:33
Νάου ευκαιρία να προσπαθήσουν για πραγματικό κίνημα αυτομείωσης και όχι "κίνημα" του στιλ "σε αυτά τα διόδια υπάρχει νομικό παραθυράκι και δεν πληρώνουμε αλλά στα άλλα κάνουμε τους μαλάκες". Αν το πας έτσι είναι προφανές ποιο είναι το ταβάνι στην διεκδίκησή σου και πότε θα πέσει να σε πλακώσει. Καλή δουλειά έκαναν μέχρι τώρα οι αριστεροί δεν λέω, αλλά όπως πάντα κινήθηκαν μέσα στα θεσμικά πλαίσια και άντε να πάτησαν και λίγο γραμμή.

Αυτά τα μεγάλα λόγια.

Καλό θα ήταν πριν κρίνουμε τους ψευτόμαγκες αγωνιστές να δούμε αν έχουν όλοι 200ευρα για ξόδεμα.

BURNIN AMBITION
11-02-2011, 00:48
οποιοσδηποτε αμφισβητει το συστημα ειναι ψευτομαγκας?
ελπιζω να δω καποια κινηση του στυλ ομαδικη μηνυση ή κατι τετοιο δικηγοριστικο για να προσβαλουν το νομο. προφανως εφοσον τα διοδια ειναι παρανομα(για τους λογους που ειχαν αναφερθει στο παρελθον, το να ποινικοποιουν την αρνηση πληρωμης ειναι αντισυνταγματικο.
καταλαβαινω το να ποινηκοποιοισουν το σηκωμα της μπαρας. αλλα το να αρνεισαι κατι που ειναι παρανομο? ειναι λεπτη η γραμμη του διαχωρισμου. εδω ομως ολα πληρωνονται και περιμενω με αγωνια την απαντηση της αλλης πλευρας

rage for order
11-02-2011, 01:44
δεν είπα για ψευτόμαγκες. σχολίασα την τακτική, το γιατί πιστεύω ότι είναι λάθος και το ότι τώρα είναι κρίσιμο σημείο για τον αγώνα τους και αν το συνεχίσουν έτσι μάλλον δεν θα καταφέρουν τίποτα. το ότι μία διεκδίκηση μπορεί να έχει και συνέπειες το ξέραμε από τότε που ο πρώτος νεάτερναλ διεκδίκησε μεγαλίτερο μερίδιο στο φαΐ και στις γιναίκες από τον μάγκα της σπιλιάς.

Dragonlord
11-02-2011, 02:15
Ξέρει κανείς πότε είναι να ψηφιστεί;
Από το σάιτ των επιτροπών:

Σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, κατατέθηκε τροπολογία που μετατρέπει την άρνηση πληρωμής διοδίων σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ (και μόνο) αν βεβαιωθεί η παράβαση αυτοπροσώπως από αστυνομικά όργανα. Η τροπολογία για να ισχύσει πρέπει να ψηφιστεί και να δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε σχέδιο νόμου απαλλάσσεται η κοινοπραξία της Νέας Οδού από τα πρόστιμα των 22 εκ. ευρώ που έχει επιβάλλει η πολεοδομία Καπανδριτίου για σωρεία αυθαίρετων κατασκευών στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών αλλά και σε άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Φάνηκαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Ζούμε μια κοινοβουλευτική δικτατορία της Ελληνικής δημοκρατίας της Μπανανίας που βάζει αστυνομικούς να εισπράττουν για λογαριασμό των εργολάβων και καταργεί με αντισυνταγματικούς νόμους τις αποφάσεις της πολεοδομίας. Καθήκον κάθε πολίτη είναι να ανατρέψει την Χούντα.

Θέλετε πόλεμο; Θα τον έχετε.
Η πρώτη μάχη θα δοθεί το Σάββατο 12/2 στις 4 μμ με άνοιγμα διοδίων Αφιδνών
Οι τοπικές ανοιχτές συνελεύσεις θα αποφασίσουν και ανοίγματα διοδίων σε όλη την Ελλάδα.

Ενημέρωση από μέλη των επιτροπών αύριο μετά τις 8.30 πμ στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία.

BURNIN AMBITION
11-02-2011, 03:26
exw na plhrxsx diodia 2mish xronia. vevaia de taxideuw kai suxna. epomena diodia tha einai karnavali patra kai manowar saloniki. ennoeitai de plhrwnw(ektos kai an dw mprosta sta diodia kana karoumpaladiko , ekei tha dw analoga me to ti tha exei ginei mexri tote.

auto pou thelw na dw einai tous dikhgorous poy einai me ta palikaria, na prosvalloun tous nomous. fight fire with fire. fight paraga with their paraga

BURNIN AMBITION
11-02-2011, 14:29
Συλλογική αγωγή καταναλωτικών ενώσεων κατά των διοδίων

Στο μεταξύ, συλλογική αγωγή για το καθεστώς των διοδίων, γνωστοποίησε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ( ΙΝΚΑ) ότι κατέθεσε από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ''η νομική αυτή παρέμβαση του ΙΝΚΑ εντάσσεται στον αγώνα των πολιτών εναντίον του μέτρου μέχρι την οριστική κατάργησή του, όπως παλαιότερα έγινε με τις παρασιτικές παρκοεταιρείες'' και προστίθεται ότι ''την ώρα που όλος ο λαός μαστίζεται από την άγρια κρίση, το κλείσιμο της παραγωγικής επιχείρησης, την ανεργία, το βούλιαγμα της αγροτικής παραγωγής, τη φτώχεια και την υπερχρέωση, κάποιοι εργολάβοι, φαίνεται έχουν τον τρόπο, να διατηρούν την ασυλία για τα υπερκέρδη τους, σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού. Απειλούν μάλιστα να αλλάξουν και τον ΚΟΚ για να μετατρέψουν την Αστυνομία σε εισπρακτική εταιρεία των εργολάβων''.

κατι τετοιο περιμενα. για να δουμε....

babality
11-02-2011, 14:30
Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε σχέδιο νόμου απαλλάσσεται η κοινοπραξία της Νέας Οδού από τα πρόστιμα των 22 εκ. ευρώ που έχει επιβάλλει η πολεοδομία Καπανδριτίου για σωρεία αυθαίρετων κατασκευών στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών αλλά και σε άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις.

δουλευω καπανδριτι...ανακοινωνω ξερα οτι αν παιξει μακελειο εκει στις αφιδνες πρωτοι απο μενα θα φανε τη ρουκετα στις μπουρδελοεγκαταστασεις του αουζβιτς που εξευγενισμενα τα αποκαλουν ταμεια διοδιων...
γαμημενε ελληνα ποσο καβλι στο γκωλο πρεπει να φας ακομα για να τα γαμησεις ολα μα ολα...να κανω την αρχη? τι να κανω ρε μαλακα?:P

BURNIN AMBITION
11-02-2011, 14:54
Με συγκέντρωση αύριο, στις 16:00, στα διόδια των Αφιδνών, αντιδρά το κίνημα «Δεν Πληρώνω» στην καθιέρωση ως παράβαση του ΚΟΚ της άρνησης πληρωμής διοδίων. Μέλη του κινήματος έκαναν επίσης γνωστό ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις διοδίων τόσο στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων όσο και στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς.

Επίσης, θα καθιερωθούν εκπτώσεις για όσους κάνουν πολύ συχνές διελεύσεις, ενώ θα υπάρξουν και «γενναίες διευκολύνσεις» για τις τοπικές κοινωνίες με τα ηλεκτρονικά διόδια. Όταν σύντομα συμβούν όλα αυτά, όλες οι αντιδράσεις θα είναι αδικαιολόγητες, πρόσθεσε ο υφυπουργός Υποδομών, διευκρινίζοντας ότι η μείωση των διοδίων θα επιβαρύνει και τις κοινοπραξίες αλλά και το Δημόσιο.

katwrimos
11-02-2011, 14:55
Φάνηκαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Ζούμε μια κοινοβουλευτική δικτατορία της Ελληνικής δημοκρατίας της Μπανανίας που βάζει αστυνομικούς να εισπράττουν για λογαριασμό των εργολάβων και καταργεί με αντισυνταγματικούς νόμους τις αποφάσεις της πολεοδομίας. Καθήκον κάθε πολίτη είναι να ανατρέψει την Χούντα.

Οι τοπικές ανοιχτές συνελεύσεις θα αποφασίσουν και ανοίγματα διοδίων σε όλη την Ελλάδα.

Δηλαδή αν κάποιος σου χρωστάει λεφτά και δεν σου τα δίνει, δεν δικαιούσαι να απαιτήσεις απο το κράτος να τον αναγκάσει να στα δώσει?

Το πρόβλημα δεν είναι τα διόδια, τα διόδια μάλιστα είναι ενας πολύ καλός τρόπος να σιγουρευόμαστε οτι το κόστος ενός δρόμου το πληρώνει αυτός που τον χρησιμοποιεί και όχι πχ μια γιαγιά στη νότια κρήτη, γιατι στην ουσία το να λες οτι δεν πρέπει να πληρώνεις διόδια, ή ενοείς οτι δεν πρέπει να φτιάχνονται δρόμοι, ή οτι πρέπει οι δρόμοι να χρηματοδοτούνται απο το κράτος, δηλαδή ο νησιώτης να πληρώνει τις εθνικές οδούς που θα χρησιμοποιήσει 5 φορές σε όλη του τη ζωή.

Φτιάχτε κίνημα εναντίων των αυθαιρεσιών των εργολάβων, πηγαίντε τους στα δικαστήρια, εκλέξτε δήμαρχο, περιφεριάρχη και υπουργό που θα καταγκείλει τις συμβάσεις μαζί τους, κανένα πρόβλημα. Αλλα το να καταργηθούν όλα τα διόδια και να φτιάχνονται οι δρόμοι αποκλειστικά απο φόρους είναι αδικο, έτσι απλα.

babality
11-02-2011, 15:07
ο κοσμος ζηταει απλα να φορολογουντε οι "γονατισμενοι" πια πολιτες με σοβαροτητα και οχι ανηθικοτητα. τα 35ε που ζηταει η Ελβετια για ΟΛΟ της το δικτυο για 1 χρονο οπως διαβασα καπου που δε θυμαμαι τωρα, ειναι μια πολιτικη που σεβεται τον ανθρωπο. Η δικη μας ειναι ενα σκατο που τα παιρνει απο παντου. Απο τη γιαγια στη Κρητη, απο σενα στο Κιλκις, απο μενα εδω διπλα...Φτιαχνω εγκαταστασεις--> Πλαφοναρω φορους--> Φορολογω με σεβασμο τον πολιτη...
Οχι καταργω συνταγμα να βαλω λεφτα στην τσεπη...Εδω μιλαμε για νηπιαγωγειο..

BURNIN AMBITION
11-02-2011, 15:07
αδικο? απο που κι ως που?
τελη κυκλοφοριας γιατι πληρωνουμε? που πανε αυτα τα λεφτα? γιατι τοσα χρονια σα μαλακες που δε γνωριζαμε, πληρωναμε παρανομα διοδια για δρομους που δε πληρουσαν καμια προδιαγραφξη και πληρωναμε και για δρομους και εργα που δεν ειχαν γινει καν?

chris_boss
11-02-2011, 16:33

Δηλαδή αν κάποιος σου χρωστάει λεφτά και δεν σου τα δίνει, δεν δικαιούσαι να απαιτήσεις απο το κράτος να τον αναγκάσει να στα δώσει?

Το πρόβλημα δεν είναι τα διόδια, τα διόδια μάλιστα είναι ενας πολύ καλός τρόπος να σιγουρευόμαστε οτι το κόστος ενός δρόμου το πληρώνει αυτός που τον χρησιμοποιεί και όχι πχ μια γιαγιά στη νότια κρήτη, γιατι στην ουσία το να λες οτι δεν πρέπει να πληρώνεις διόδια, ή ενοείς οτι δεν πρέπει να φτιάχνονται δρόμοι, ή οτι πρέπει οι δρόμοι να χρηματοδοτούνται απο το κράτος, δηλαδή ο νησιώτης να πληρώνει τις εθνικές οδούς που θα χρησιμοποιήσει 5 φορές σε όλη του τη ζωή.

Κι όσοι δεν αρρωσταίνουν ποτέ ή πηγαίνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία να έχουν φοροαπαλλαγή;

Neron
11-02-2011, 16:46

Νοόμιζα το θέμα μας ήτανε πως ενώ πληρώνουμε διόδια, δεν φτιαχνονται οι δρόμοι.

Dragonlord
11-02-2011, 17:14

Φτιάχτε κίνημα εναντίων των αυθαιρεσιών των εργολάβων, πηγαίντε τους στα δικαστήρια, εκλέξτε δήμαρχο, περιφεριάρχη και υπουργό που θα καταγκείλει τις συμβάσεις μαζί τους, κανένα πρόβλημα. Αλλα το να καταργηθούν όλα τα διόδια και να φτιάχνονται οι δρόμοι αποκλειστικά απο φόρους είναι αδικο, έτσι απλα.
καθυστερημένε μπουρτζόβλαχε κατώριμε, πληρώνουμε τέλη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ κάθε χρόνο, ενώ επίσης μέρος των φόρων των καυσίμων και του τέλους ταξινόμησης των νέων αυτοκινήτων πάνε στο ταμείο οδοποιίας. από εμάς που οδηγούμε μαζεύονται ήδη τα λεφτά, δε μαζεύονται από φόρους σε κατάκοιτους συνταξιούχους. βλάκα. κατώριμε. κιθαρίστα σύστεμ σοκ

Dragonlord
11-02-2011, 17:17
συν ότι με τα διόδια είναι που χρεώνονται όλοι, ακόμα και όσοι περπατούν μόνο, γιατί μαντέψτε ποιος πληρώνει τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται τα φορτηγά για να μεταφέρουν όλων των ειδών τα εμπορεύματα

katwrimos
11-02-2011, 23:32
Κι όσοι δεν αρρωσταίνουν ποτέ ή πηγαίνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία να έχουν φοροαπαλλαγή;

καμία σύγγριση. Το αν θα είσαι υγειής δεν είναι επιλογή σου, το αν θα πάρεις την αττική οδό για να πας στη δουλειά σου ή τη μεσογείων είναι.

καθυστερημένε μπουρτζόβλαχε κατώριμε, πληρώνουμε τέλη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ κάθε χρόνο, ενώ επίσης μέρος των φόρων των καυσίμων και του τέλους ταξινόμησης των νέων αυτοκινήτων πάνε στο ταμείο οδοποιίας. από εμάς που οδηγούμε μαζεύονται ήδη τα λεφτά, δε μαζεύονται από φόρους σε κατάκοιτους συνταξιούχους. βλάκα. κατώριμε. κιθαρίστα σύστεμ σοκ

Ρε πάνο, ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ τα λεφτά απο τα τέλη κυκλοφοριας για να γίνουν όλες οι εθνικές οδοι. Άμα γουστάρεις να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας τοτε ναι, μαζί σου, να καταρήσουμε τα διόδια - αυτό κανουμε στη σουηδία που πληρώνω 500 ευρώ το χρονο για τέλη κυκλοφορίας του πόλο. Αλλα οι "δεν πληρώνουμε" δεν λενε να αντικαταστήσουμε τα διόδια με αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, λενε να περνάμε τζάμπα και σταρχίδια μας για το πως θα συντηρούνται οι δρόμοι!! Κάνω λάθος???

BURNIN AMBITION
12-02-2011, 05:22
ποιοι συντηρουνται ρε τρομπα κατωριμε?
μας δουλευεις? εχεις οδηγησει ποτε αθηνων πατρων? το οδοστρομα ειναι χιλιων ετων και το μονο που κανουν αν κανουν ειναι σε καμια στροφη για 2 μετρα να το τσιμεντωσουν λιγο και ο υπολοιπος δρομος ειναι γυαλι.εδω και δεκαετιες. γαμησε μας με τις μαλακιες σου

BURNIN AMBITION
12-02-2011, 05:23
υγ.
σε βριζω επειδη ειναι της μοδας δε σε ξερω. 2 μαλακισμενα ποστ διαβασα και επειδη γουσταρω να γενικευω...

sabbattack
12-02-2011, 09:27
βλάκα. κατώριμε. κιθαρίστα σύστεμ σοκ

Ε τώρα τους System Shock τι τους μπλέκεις; Καλά τον βρίζατε ως τώρα. Η μπαντούλα ωραία μπαλίτσα παίζει, γιατί να τα ισοπεδώνουμε όλα;

Οντόπικ, την 1η του Μάρτη έχει και διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, γενικά στο blog έχει τις κινητοποιήσεις ανά περιοχή για όλο το μήνα.

katwrimos
12-02-2011, 12:04
ποιοι συντηρουνται ρε τρομπα κατωριμε?
μας δουλευεις? εχεις οδηγησει ποτε αθηνων πατρων? το οδοστρομα ειναι χιλιων ετων και το μονο που κανουν αν κανουν ειναι σε καμια στροφη για 2 μετρα να το τσιμεντωσουν λιγο και ο υπολοιπος δρομος ειναι γυαλι.εδω και δεκαετιες. γαμησε μας με τις μαλακιες σου

Ναι, έχω οδηγήσει. Σου ξαναλέω όμως οτι καταλαβαίνεις οτι οταν λες να μην πληρώνεις διόδια ΚΑΙ να μην αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, θα γίνουν ακόμα χειρότεροι οι δρόμοι, ετσι?

Δηλαδή οκ, εκτός απο την Αθηνών-Πατρών έχω οδηγήση και στην κορινθου-τρίπολης που ήταν μια χαρά δρόμος. Και δεν ψηνομαι καθόλου να γίνει μουνι επηδή κάποιος καθυστέρας νομίζει οτι δικαιούται να σταματίσει να πληρώνει διόδια. Αν το αίτημά του είναι να σταματήσουν τα διόδια και να μπούνε 500 ευρώ τέλη κυκλοφορίας κανένα πρόβλημα. Αλλα να μου εξηγήσει κάποιος απο αυτούς που με βρίζουν παρακαλώ ποια είναι η λονγκ τερμ προοπτική του δεν πληρώνω διόδια - ούτε παρπάνω τελη κυκλοφορίας. Δηλαδή απο εκεί που έχουμε αδικιολόγητα ακριβούς δρόμους να μην έχουμε καθόλου δρόμους?

by_the_way
12-02-2011, 13:40
Καλά, προφανώς τα τέλη φτάνουν για να συντηρήσεις όλους τους δρόμους, για κανένα λόγο φυσικά να φτιάξεις όμως νέους. Η λογική του κόσμου δεν είναι όμως δεν πληρώνω εις αεί για τους δρόμους.

Είναι αγανάκτησα να πληρώνω δεκαετίες για δρόμους που δε φτιάχτηκαν ποτέ, δε θέλω να δώσω άλλα λεφτά σε εταιρίες που τα τρώνε, κουράστηκα να με κοροϊδεύουν.

Λονγκ τερμ προοπτική; Ας μας δείξουν πόσα κόστισαν οι δρόμοι, πόσα έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια, που πήγαν τα λεφτά. Ας ααλλάξουν τις \begin{αριστερός} αποικιοκρατικές \end{αριστερός} συμβάσεις όπου οι εταιρίες διαχειρίζονται τα διόδια για δεκαετίες αφότου έχουν κάνει αποσβεση, ας μειώσουν το παράλογο κόστος, ας βάλουν χιλιομετρικά διόδια ας ας ας.. Αυτά και άλλα, σου φαίνονται παράλογα;

Dragonlord
12-02-2011, 14:26
Πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας υπάρχουν και τα έξοδα ταξινόμησης (θυμηθείτε πόσο έπεσαν οι τιμές όταν τα μείωσαν στο μισό για λίγους μήνες) και σχεδόν ένα ευρώ φόροι σε κάθε λίτρο βενζίνης. Χοντρικά δηλαδή για κάθε δέκα χιλιόμετρα που κάνει κάποιος το κράτος μαζεύει από ένα ευρώ. Συνειδητοποιείτε για πόσα λεφτά μιλάμε; Από πού κι ως πού δε φτάνουν για νέους δρόμους; Συνειδητοποιείτε επίσης ότι με τις συμβάσεις παραχώρησης τα έξοδα κατασκευής των δρόμων είναι πολλαπλάσια από τα αντίστοιχα της ευρώπης, που σημαίνει πολύ απλά ότι μας κλέβουν; Όπως και ότι είναι λογικό τα τέλη κυκλοφορίας στο εξωτερικό να είναι ακριβότερα, καθώς με μεγαλύτερους μισθούς είναι μεγαλύτερα και τα έξοδα συντήρησης/κατασκευής, εδώ που δουλεύουν μετανάστες με τον βασικό θα έπρεπε να είναι πολύ μικρότερα. Άσε που αυτό δεν ισχύει συνήθως, δλδ αυστρία, κάτω από 40 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και καθόλου διόδια, τι σκατά μαγικά κάνουν εκεί και τα καταφέρνουν;

BURNIN AMBITION
12-02-2011, 14:58
ευχαριστω που απαντησατε στον κατωριμο ομορφα και ωραια γιατι βαριομουν

enitharmon
12-02-2011, 15:03
for the record και μονο, Γερμανία πληρώνουν διοδια οι νταλίκες (υποθετω αναλογα με τα χλμ που διένυσαν επι γερμανικού εδάφους)

BURNIN AMBITION
12-02-2011, 15:53
και κατι αλλο που πρεπει να αναφερθει
ειδικα στον κατωριμο. για πιο λογο μεχρι τωρα, κανεις ουσιαστικα δε διαμαρτυρηθηκε για την αττικη οδο?
μηπως γιατι εκει μιλαμε επιτελους για δρομους σοβαρους με ασφαλτο οπως θα επρεπε να ειναι, με οδικη βοηθεια που φτανει χωρις να τηλεφωνησεις με το που σε δουν απο τις καμερες κτλ?
με διοδια τσιμπημενα κιολας ε

απλα εκει βλεπουμε που πανε τα λεφτα μας. αν ολοι οι δρομοι ηταν τετοιοι αγω μα την παναγια θα τα πληρωνα ολα
γιατι θα γλιτωνα οχι μονο χρονο αλλα και θα γλιτωνα λεφτα και σε φθορες αμαξιου πραγμα που στις αλλες εθνικες δεν υπαρχει καν.
αυτα
γαμω το μουνι τους
θα τραβηξω βιντεο και οταν παω πατρα για καρναβαλι αλλα και στους μανογουορ με δολοφονικες ατακες και τσαμπουκα στους διοδιαδες αμα αρχισουν μαλακιες

αλα κωφιδης. θα χω και μαλλι

Dragonlord
12-02-2011, 16:06
έχω κόψει και την αττική οδό εδώ και κανα χρόνο :headbang:

BURNIN AMBITION
12-02-2011, 16:16
eisai ο πρωτος που το ακουω. η αττικη οδος προσωπικα δε με πειραζει και θα την πληρωνω για το λογο που ειπα. (εκτος και αν δω κατι μαζικο να γινεται). εκει δεν εχεις ντραβαλα?συμπεριφερεσαι οπως και στα υπολοιπα διοδια?
.εννοω οταν τους λες οτι τα διοδια της αττικης οδου ειναι παρανομα, δεν ειναι μαλακια αυτο? γιατι αποσο ξερω, ολα τα υπολοιπα ειναι. η αττικη οδος γιατι?
εξηγησε πλιζ για να μορφωθω μιας και το εχεις ψαξει

υγ θα πας αξεπτ? μηπως σου φερεω εκει το εισητηριο παρανταις λοστ?

υγ. με ξενισε λιγο το μεταλπου εβαλες διπλα στο οτι δε πληρωνεις. δεν ειναι θεμα μαγκιας ειναι θεμα αντιδρασης στη μαλακια που πληρωναμε και καποιοι καριοληδες τα ετρωγαν πλας το οτι ηταν παρανομα
θα μπορουσες να βαλεις μια φατσουλα να κλαιει θα ηταν πιο συγκινητικο
υγ. ρε μουνι θα δεις σαβατατζ στο αμστερνταμ? δωσε λεπτομερειες γιατι μολις αυτο κοιταγα. εισητητρια με τι αεροπορικη εκλεισες ποσο πηγε κτλ. ξερεις ποσο απεχει απο το αεροδρομ η συναυλια, ξερεις αν μετα θα εχει τρενα για αιντχοβεν? πες τι ξερεις μιλα

Dragonlord
12-02-2011, 17:55
oaQqT8v-w-Y

αξέπτ τελικά δεν είχα παρέα, τέλειωσαν κι αυτά των 35 οπότε όχι. θα κανονίσουμε κάποια φορά που θα έχω και το τισέρτ σου, και το άλλο σκ πάλι στην όμορφη πόλη σας θα είμαστε
δεν το έβαλα για μαγκιά το μέταλ, ράντομ σμάιλι ήταν, μου φάνηκε λίγο αστείο που είπες ότι "κανείς δε λέει τίποτα για τα διόδια της αττικής οδού" (και στο σάιτ των επιτροπών η "επίσημη γραμμή" είναι ότι δεν πληρώνουμε ούτε εκεί)
στο άμστερνταμ είναι η συναυλία, ο σταθμός είναι κανα τέταρτο από το αεροδρόμιο και ο χώρος της συναυλίας είναι κανα εικοσάλεπτο-μισάωρο με τα πόδια από το σταθμό αλλά παίζει και τραμ. για αιντχόβεν λογικά όλο και κάτι θα έχει, δες το σάιτ των ολλανδικών τρένων. 315 με ολυμπιακή, αλλά τα έκλεισα και πριν κανα μήνα.

BURNIN AMBITION
12-02-2011, 18:32
μωρε οκ εχουν μια γραμμηαλλα σε ολα τα αλλα διοδια εχω διαβασει ενα εκατομμυριο σαιτ και μπλογκ που λεγαν ενα εκατομμυριο λογους γιατι δε πληρωνουν, πουθενα ομως γιατι να μη πληρωνουν την αττικη οδο. γιαυτο και εγραψα οτι εγραψα. οσον αφορα κοντομανικο ειχα παραγγειλει και δε το θυμαμαι? αλλα γενικα ενα μιντιουμ δε θα με χαλαγε να επαιρνα σιγα τα αυγα.
και ναι για το τικετ θα κανονισουμε δε χανομαστε μαν

σοβαρα τωρα μιας και εισαι μεσα στα κολπα, θα ηθελα να μαθω γιατι να μη πληρωνουμε αττικη οδο. αμα ειναι κατι που στεκει να ξεκινησω και εγω μαν

ikonoklast
12-02-2011, 20:21
σοβαρα τωρα μιας και εισαι μεσα στα κολπα, θα ηθελα να μαθω γιατι να μη πληρωνουμε αττικη οδο. αμα ειναι κατι που στεκει να ξεκινησω και εγω μαν

Ακριβώς τώρα ποσταρε βίντεο απο την επιτροπή, εμετέ.

katwrimos
13-02-2011, 00:14
Πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας υπάρχουν και τα έξοδα ταξινόμησης (θυμηθείτε πόσο έπεσαν οι τιμές όταν τα μείωσαν στο μισό για λίγους μήνες) και σχεδόν ένα ευρώ φόροι σε κάθε λίτρο βενζίνης. Χοντρικά δηλαδή για κάθε δέκα χιλιόμετρα που κάνει κάποιος το κράτος μαζεύει από ένα ευρώ. Συνειδητοποιείτε για πόσα λεφτά μιλάμε; Από πού κι ως πού δε φτάνουν για νέους δρόμους; Συνειδητοποιείτε επίσης ότι με τις συμβάσεις παραχώρησης τα έξοδα κατασκευής των δρόμων είναι πολλαπλάσια από τα αντίστοιχα της ευρώπης, που σημαίνει πολύ απλά ότι μας κλέβουν; Όπως και ότι είναι λογικό τα τέλη κυκλοφορίας στο εξωτερικό να είναι ακριβότερα, καθώς με μεγαλύτερους μισθούς είναι μεγαλύτερα και τα έξοδα συντήρησης/κατασκευής, εδώ που δουλεύουν μετανάστες με τον βασικό θα έπρεπε να είναι πολύ μικρότερα. Άσε που αυτό δεν ισχύει συνήθως, δλδ αυστρία, κάτω από 40 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και καθόλου διόδια, τι σκατά μαγικά κάνουν εκεί και τα καταφέρνουν;

Κοίτα. Βασικά έχεις δίκιο σε αυτό, εκτός απο την αυστρία γιατι οταν ζούσα ολλανδία και πηγαινόερχόμουν ελλάδα με το αυτοκίνητο το 15ευρω για 80 γαμημένα χιλιόμετρα και δρόμους του ΠΟΥΤΣΟΥ μου το το τρώγανε. Αλλα οκ, ατυχές παράδειγμα αλλα στο ποιντ συμφωνώ. Ομως το να μην πληρώνει γενικώς κανείς τίποτα είναι μαλακία. Οπότε λογικά είμαι υπέρ λύσεων όπως διόδια γιατι εκεί ο χρηστης δεν μπορεί να φοροδιαφύγει. Το ίδιο ισχύει και για το τέλος ταξινόμισης (στη σουηδία για το πόλο οι φόροι συνολικά ηταν 8 χιλιαρικάκια) το οποίο στην ουσία είναι φόρος πολυτελείας (αλλα δεν μπορούνε να τον ονομάσουν έτσι λογω ΕΕ) και είναι ενας σωστός φόρος γιατι είναι προοδευτικός (μεγαλώνει ανα κυβισμό, σωστα?). Δηλαδή όταν μιλάς για κατάργηση διοδίων, μπορεί σε πρώτη φάση να βγάζεις τα απωθημένα σου και να γλυτώνεις 2 ευρώ, αλλα στην ουσια αυτός που έχει λεφτά τρίβει τα χέρια του γιατι τον συμφέρει ενα κράτος μπουρδέλο που δεν μπορεί να μαζέψει φόρους απο κανένα.

Candiru
13-02-2011, 00:40
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/feb/07/greece-protest-democracy-government

γαμάει σύμπαντα! Το μανιφέστο της πολιτικής ανυπακοής θα μπορούσε να είναι

katwrimos
13-02-2011, 01:19
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/feb/07/greece-protest-democracy-government

γαμάει σύμπαντα! Το μανιφέστο της πολιτικής ανυπακοής θα μπορούσε να είναι

o kantirou συμφωνεί μαζι σας!!! πινκαρω και case closed, katwrimos wins. So long suckers!!

babality
13-02-2011, 11:42
Ομως το να μην πληρώνει γενικώς κανείς τίποτα είναι μαλακία. Οπότε λογικά είμαι υπέρ λύσεων όπως διόδια γιατι εκεί ο χρηστης δεν μπορεί να φοροδιαφύγει.

θυμιζω η ανθρωποτητα χρειαζεται ομαδικο πνευμα για μαζικη αφυπνιση και αλλαγη κλπ...με τετοιες αποψεις σα του κατωριμου και οσο υπαρχουν σκεπτικα σα του κατωριμου να ειστε σιγουροι οτι θα σπασουμε την κρατικη μηχανη ελεγχου...:P
γιατι δεν αρκει μονο η ενημερωση για ολα τουτα που συμβαινουν στον ταλαιπωρημενο πλανητη..χρειαζεται και λιγη αντιληψη της εσωτερικης και κατοπιν της γενικης ελευθεριας για την οποια ειναι γεννημενος ο ανθρωπος...
οταν σε απλα ζητηματα σα τα διοδια δε βλεπει καποιος οτι ειναι σκλαβος τοτε σιγουρα μην περιμενετε αντιληψη και σε πιο "υψηλα ερωτηματα"...ειναι κι ο λογος που εχουμε φτασει εδω.

metamelia1
14-02-2011, 16:19
TONIS SFINOS STRIKES BACK!

http://img191.imageshack.us/img191/1586/sfinos.gif

Dythor
14-02-2011, 16:21
Χτές που γύριζα από Πάτρα είχε από ένα μπατσικό σε κάθε χαράτσι, νομίζω πώς δεν νομιμοποιούνται να σου κάνουν κάτι όμως.

Dragonlord
14-02-2011, 18:17
Ναι αλλά μερικοί μπάτσοι τα παίρνουν στη ζούλα για να σε γράψουν για οτιδήποτε, πχ έχουν γράψει κάποιους επειδή δεν είχαν φαρμακείο. Μετά πάντως πήγαν στην τροχαία, έκαναν φασαρία και τους την έσβησαν. Εμένα δε μου έχει τύχει πάντως, και με μπατσικό στα διόδια περνάω κανονικά.

Candiru
15-02-2011, 13:34
Χτές που γύριζα από Πάτρα είχε από ένα μπατσικό σε κάθε χαράτσι, νομίζω πώς δεν νομιμοποιούνται να σου κάνουν κάτι όμως.

Μην το λες! Οι καιροί είναι πονηροί: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1790%3A2011-02-14-19-10-09&catid=29%3Angos

Dragonlord
15-02-2011, 14:14
και κάποιοι έχουν ακόμα αιχμή της πολιτικής τους παρέμβασης τις ανεμογεννήτριες

Dragonlord
16-02-2011, 10:52
http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82

Dragonlord
16-02-2011, 13:49
Λοιπόν μίλησα με παπαδόπουλο, λέει το ψάχνει η νομική ομάδα και σήμερα-αύριο θα αναρτήσουν στο σάιτ οδηγίες για να συνεχίσουμε να περνάμε

BURNIN AMBITION
16-02-2011, 15:59
ayto perimena se euxaristoume. i await for the link when it comes man

Dragonlord
27-02-2011, 16:17
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011
Πως περνάμε μετά την δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.

Επί πιστώσει απόδειξη που
έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;
Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/02/blog-post_8331.html (scroll down)

ikonoklast
27-02-2011, 16:25
Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

αχαχ. Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνονται λίγο χαζές οι λεπτομερέστατες οδηγίες για να είσαι νομότυπος την στιγμή που παραδέχεσαι ότι μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο.

H.
27-02-2011, 21:57
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.

Ε φτάνει πια, η ξεφτίλα η ίδια.

Amnesiac.
27-02-2011, 22:38

αχαχ. Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνονται λίγο χαζές οι λεπτομερέστατες οδηγίες για να είσαι νομότυπος την στιγμή που παραδέχεσαι ότι μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο.

Αυτό μάλλον είναι συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, που ρωτάει ο ΦΑΚ αν σπρώχνει τη μπάρα (σηκώνει το σακάκι, πάει το γράμμα κτλ) όταν δεν έχει τροχονόμο εκεί κοντά. Αυτό που κουόταρες απαντάει στο τι γίνεται αν τελικά έχει τροχονόμο που δε τον έχουμε πάρει χαμπάρι και μας ΤΣΑΚΩΣΕΙ, αφού κάνουμε κάτι παράνομο.

ikonoklast
27-02-2011, 23:08
Το κατάλαβα αυτό! Και εξακολουθεί να μου φαίνεται χαζό!

Η., σκουπίδι, μη παίρνουμε θάρρος τώρα, ένα σχόλιο έγινε.

pitchfork
28-02-2011, 21:36
Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θα κάνουμε αν ο μπάτσος είναι στα 100 μέτρα πιο κάτω κρυμμένος και σε σταματήσει μόλις σπρώξεις τη μπάρα.
Επίσης τι πρέπει να κάνεις αν από τα διόδια σε στείλουν σε κανα σπιτάκι στην άκρη του δρόμου όπου αναγκαστείς να περιμένεις στην ουρά κανα μισάωρο μαζί με τους υπόλοιπους βλαμμένους για να παραλάβεις την επί πιστώση απόδειξη σου (αφού πρώτα δώσεις τα στοιχεία σου - βεβαίωση από όπου να προκύπτει το ΑΦΜ σου κλπ). Επίσης με ποιο σκεπτικό θα αρνηθείς να υπογράψεις την επί πιστώση απόδειξή σου και τι θα εμποδίσει μετά αυτόν που έχει τα διόδια να σου φορτώνει τόκους και πρόστιμα και όταν μαζευτούν πολλά σε 2-3 χρόνια (αν περνάς τακτικά λέμε τώρα) να σε πάει στα δικαστήρια και να στα πάρει.

BURNIN AMBITION
01-03-2011, 00:31
απο το ριο αντιριο περναμε?

H.
01-03-2011, 00:48
ΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΠΕΤΝΑΜΕ ΠΟΘΤΑΝΑ ΟΛΑ

Dragonlord
01-03-2011, 01:37
Ό,τι είπε ο σύντροφος Η.

katwrimos
01-03-2011, 02:07
Ρε!! Ρε γράφει ξανά ο πιτσφορκ!!

Λοιπόν έχει πλάκα που δίνετε τόση σημασία στο θέμα, δηλαδή σοβαρά, σκέφτομαι πως στάνταρ μέσα σε αυτούς που περνάτε τα διόδια είναι και άτομα του στυλ κομματόσκυλα, δημόσιοι υπάλληλοι, γλύφτες κατουριμένων ποδιών για μια θέση στο δημόσιο κλπ και εσυ ντραγκονορντ περνας απο τα διόδια και τους κάνεις θαμπσαπ!!

nekrobutcher
01-03-2011, 20:12
έχεις απωθημένο μου φαίνεται με τους υπαλλήλους στο δημόσιο....ψάξε να βρεις τι σημαίνει η λέξη απωθημένο

katwrimos
02-03-2011, 01:27
έχεις απωθημένο μου φαίνεται με τους υπαλλήλους στο δημόσιο....ψάξε να βρεις τι σημαίνει η λέξη απωθημένο

οχι, δεν έχω τιποτα πχ με τους δασκάλους ούτε με τους ναύτες στα υποβρύχια. Απλώς χρησιμοποιώ τον όρο γιατι περιλαμβάνει πολλά απο τα αρχιλαμόγια - παπάδες, μπάτσους, εφοριακούς, πολεοδομίες κλπ.

Dragonlord
03-03-2011, 21:47
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

VirusXI
03-03-2011, 22:14
Γυρίσαμε οδικώς τη μισή Γερμανία, διασχύσαμε έναν κεντρικότατο οδικό άξονα Τσεχίας, Σλοβακίας και Ουγγαρίας, περάσαμε 6 φορές συνολικά σύνορα, γαμάτοι δρόμοι θερμαινόμενοι να λιώνουν τα χιόνια και τέτοια ωραία και μαντέψτε: πουθενά διόδια.

για τιμές στα μετρό, σε σχέση ειδικά με το δίκτυο γραμμών ας μην μιλήσουμε ε.

H.
04-03-2011, 00:13
Άρα μπορεί να γίνει κι εδώ γιατί άλλωστε ομοιάζουμε σαν κράτη από κάθε πιθανή άποψη!

Phantom Duck
04-03-2011, 01:55
τουλάχιστον αυτοί δεν έχουνε πασόκους.

H.
04-03-2011, 02:10
Ούτε και μπασταρδάκια. Τι σχέση έχει με το θέμα αυτό?

Phantom Duck
04-03-2011, 02:22
ε να δεν έχουν τον αρχίδα να σου λέει ότι είναι λογικό να πληρώνουμε επ' άπειρον τα συγκρουόμενά τους επειδή διαφέρουμε από κάθε πιθανή άποψη με χώρες που έχουν τσάμπα σοβαρό οδικό δίκτυο!

VirusXI
04-03-2011, 03:29
Πόσο διαφέρουμε από Τσεχία/Σλοβακία/Ουγγαρία από κάθε πιθανή άποψη, ω μέγα γνώστη H.;

attila
04-03-2011, 07:34
πλεον ο βασικος μισθος στην τσεχια ειναι μεγαλυτερος απο τον αντιστοιχο ελληνικο

Phoebus
04-03-2011, 18:54
πλεον ο βασικος μισθος στην τσεχια ειναι μεγαλυτερος απο τον αντιστοιχο ελληνικο

http://www.google.com/publicdata?ds=z3ennpo156rm1e_&met=minimum_wage&idim=eu_country:CZ&dl=en&hl=en&#met=minimum_wage&idim=eu_country:GR:SK:HU:FR:CZ

KoiliaSamprela
04-03-2011, 20:59

http://www.google.com/publicdata?ds=z3ennpo156rm1e_&met=minimum_wage&idim=eu_country:CZ&dl=en&hl=en&#met=minimum_wage&idim=eu_country:GR:SK:HU:FR:CZ

απ εκεί βρήκα αυτό (http://tinyurl.com/45snvz7) ...
και είναι Σεπ2010... που να μπουν τα φρέσκα

Dragonlord
04-03-2011, 21:44
835AZ2j4lRw

H.
04-03-2011, 23:18
Πόσο διαφέρουμε από Τσεχία/Σλοβακία/Ουγγαρία από κάθε πιθανή άποψη, ω μέγα γνώστη H.;

Όσο ομοιάζουνε και αυτά τα τρία κράτη μεταξύ τους μέγα διεθνολόγε.

Dragonlord
04-03-2011, 23:54
Λοιπόν, σήμερα δημοσιεύτηκε τελικά και ισχύει ο νέος νόμος. Από φίλο φίλου που το έκανε ήδη: απλά ζητάς απόδειξη με πίστωση, συμπληρώνεις στοιχεία (αν χρειαστεί, αλλιώς δίνεις μόνο πινακίδες) και γράφεις πριν την υπογραφή «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους». Αλλιώς, αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μπάτσοι, ό,τι κάναμε και πριν.
Βέβαια, αν θέλετε να έχετε την αξιοπρέπειά σας όπως ο Η., μπορείτε να πληρώσετε κανονικά. Μη γίνουμε και ρόμπα βρε αδερφέ!

Dragonlord
04-03-2011, 23:58
Α, και όποιος περάσει από Κόρινθο προς Πάτρα αύριο 3-5 ή από Κόρινθο προς Αθήνα τις ίδιες ώρες τη Δευτέρα να πατάει κόρνα και να κάνει κερατάκια, θα εκτιμηθεί.

BURNIN AMBITION
05-03-2011, 00:27
egw tha fygw kata tis 12 ektos kai an arghsw
korintho diodia dhladh tha perasw kata tis miamish me duomish analoga ti wra tha xekinhsw. keratakia tha ginoun. heavy metal

h diadikasia epi pistwsh posh wra pairnei?

Dragonlord
05-03-2011, 00:34
Δεν έχω ιδέα, πρέπει να το κάνω μόνος μου για να σου πω. Αν σε καθυστερούν βέβαια και έχει μπάτσους, τους λες ότι σε καθυστερούν χωρίς λόγο και να επέμβουν για να πας στη δουλειά σου. Αν δεν έχει μπάτσους σπρώχνεις μπάρα και φεύγεις. Τον φίλο φίλου πάντως δεν τον καθυστέρησαν από όσο ξέρω.