PDA

View Full Version : Διόδια

Pages : 1 [2]

BURNIN AMBITION
05-03-2011, 01:58
ok se eyxaristw

katwrimos
05-03-2011, 02:58
πλεον ο βασικος μισθος στην τσεχια ειναι μεγαλυτερος απο τον αντιστοιχο ελληνικο

http://www.google.com/publicdata?ds=z3ennpo156rm1e_&met=minimum_wage&idim=eu_country:CZ&dl=en&hl=en&#met=minimum_wage&idim=eu_country:GR:SK:HU:FR:CZ

σαγαπώ. Αν δεν το έχεις υπόψη σου τσέκαρε το www.gapminder.com . Καλό κάψιμο

attila
05-03-2011, 11:12
862 ευρω.γελαει ο κοσμος.
επισης απο ποτε εχουμε υψηλοτερο μισθο απο ισπανια/πορτογαλια?
ποσο αξιοπιστα ειναι τα ρουφιανοσαητ της γοογλε?

KoiliaSamprela
05-03-2011, 12:52

Ιούλιος 2010 είναι τα στατς

VirusXI
05-03-2011, 14:15
μικτά λέει νομίζω, άρα 850κάτι ήταν για την Ελλάδα ναι, βέβαια χωρίς τις πατέντες που θα πήγαινε πολύ κάτω ο δείκτης.
H. τα επιχειρήματα σου με βούλωσαν.

Μιας που έχουμε ξεφύγει απ'τα διόδια, ας πούμε για μετρό:
Βερολίνο 1,40 το νορμάλ εισιτήριο. Μόνο που το δίκτυο αποτελείται από 15 γραμμές τραίνου (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Topographischer_Netzplan_der_S-Bahn_Berlin.png) και 10 γραμμές μετρό (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/Karte_ubahn_berlin.png) και μαζί με τραμ και λεωφορεία δε χρειάζεσαι απλά αυτοκίνητο. Με 3ε πηγαίνεις στο αεροδρόμιο.

Πράγα: Δίκτυο παρόμοιο με της Αθήνας, 3 γραμμές με 57 σταθμούς, 0,70ε εισιτήριο.

Dythor
05-03-2011, 16:49
Λοιπόν, σήμερα δημοσιεύτηκε τελικά και ισχύει ο νέος νόμος. Από φίλο φίλου που το έκανε ήδη: απλά ζητάς απόδειξη με πίστωση, συμπληρώνεις στοιχεία (αν χρειαστεί, αλλιώς δίνεις μόνο πινακίδες) και γράφεις πριν την υπογραφή «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους». Αλλιώς, αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μπάτσοι, ό,τι κάναμε και πριν.
Βέβαια, αν θέλετε να έχετε την αξιοπρέπειά σας όπως ο Η., μπορείτε να πληρώσετε κανονικά. Μη γίνουμε και ρόμπα βρε αδερφέ!

Πλέον δεν νομιμοποιούνται εντελώς να ρίξουν 300 ευρώ πρόστιμο σε κάθε παράβαση;

Dragonlord
05-03-2011, 21:54
200 είναι, και από ό,τι κατάλαβα αν πάρεις απόδειξη με πίστωση τότε όχι (φάση δεν έχω πάνω μου πχ). Είναι σα να τους λες ότι οκ δεν έχω τώρα αλλά τα βρίσκουμε, μόνο που άμα φύγεις μετά άμα τα θέλει ας σε πάει δικαστικά (που δε θα σε πάει, όπως δεν έχουν πάει κανέναν μέχρι τώρα επειδή δεν πλήρωσε).

Dragonlord
05-03-2011, 22:08
5htq9baDAOI

attila
05-03-2011, 23:47
Πράγα: Δίκτυο παρόμοιο με της Αθήνας, 3 γραμμές με 57 σταθμούς, 0,70ε εισιτήριο.
και 24ωρο τραμ που σε πηγαινει σχεδον σε ολη την πολη

attila
05-03-2011, 23:49

Ιούλιος 2010 είναι τα στατς
το ειδα συντροφε γιαυτο και η ερωτηση περι αξιοπιστιας

BURNIN AMBITION
06-03-2011, 00:13
sto pistwtiko pou pairnoume, prpei na grapsoume onomatepwnumo h apla grafoume thn pinakida mas kai petame mia tzifra? ti akrivws ginetai?

Dragonlord
06-03-2011, 00:35
Ένα που είδα σήμερα είχε πλήρη στοιχεία. Βλέποντας και κάνοντας μάλλον, αν μπορείς να αποφύγεις να δώσεις στοιχεία τότε κάν'το...

katwrimos
06-03-2011, 04:59

Ωραία. Σκέψου τώρα πόσο πληρώνεται ο Έλληνας οδηγός τραμ/μετρό μαζί με επιδώματα κλπ και πόσα ο τσέχος. Και καταλαβαίνεις οτι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, οταν πληρώνεις τους υπαλλήλους σου παραπάνω απο όσο σε παίρνει, ο μονος τροπος για να βγεις οικονομικά -τη στιγμή που κανείς δεν γουστάρει να πληρώνει φόρους- είναι να αυξήσεις τα εισιτήρια. Οπότε αυτό που προτείνεις ξέρωγώ είναι να απολύσουμε τους οδηγούς και να πάρουμε τσέχους?

Α και επειδή ξέρω οτι μερικοί ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ απο εδώ σκέφτονται "χέσε μας ρε κατώριμε, στην τσεχία τα πράγματα είναι φτηνά να πούμε", παρτε ενα ινφλέιζιον αντζάστμεντ (www.bit.ly/hRxFTe) νάχετε. Ζωα.

ikonoklast
06-03-2011, 10:27

Ωραία. Σκέψου τώρα πόσο πληρώνεται ο Έλληνας οδηγός τραμ/μετρό μαζί με επιδώματα κλπ και πόσα ο τσέχος.

Πόσα ρε βλάκα;

Shadowking
06-03-2011, 13:44
Να ρωτήσω κάτι αφελές. Η πιστωτική απόδειξη δεν σημαίνει αδυναμία πληρωμής εκείνη την στιγμή (aka δεν έχω λεφτά πάνω μου); Δλδ στο στέλνουν στο σπίτι να το πληρώσεις;

Κατ' τα άλλα συνεχίστε να μιλάτε με τον καθυστερημένο κατώριμο που επειδή πήγε στην Σουηδία και νομίζει ότι είναι think tank του καπιταλισμού και golden boy κρατάει τον Πάπα από τ'αρχίδια, τα κεφάλια τέτοιων τύπων θα στολίσουν το σύνταγμα κάποτε να 'χουν να παίζουν μπάλα τα παιδάκια.

inb4 φορολογική δήλωση και Ε9 κατώριμου να μας δείξει πόσα βγάζει

Dragonlord
06-03-2011, 13:47
Ναι αλλά και πριν σε όσους έστελναν στο σπίτι απλά τα πέταγαν.

katwrimos
06-03-2011, 15:12

Ωραία. Σκέψου τώρα πόσο πληρώνεται ο Έλληνας οδηγός τραμ/μετρό μαζί με επιδώματα κλπ και πόσα ο τσέχος.

Πόσα ρε βλάκα;

Οπως βλέπεις στο παραπάνω λινκ, οι πραγματικοί μισθοί (δηλαδή υπολογίζοντας το κόστος ζωής) στην ελλάδα είναι κατα 50% υψηλότεροι χοντρικά. Οπότε λογικά και τα εισητίρια έχουν ανάλογη απόκλιση. Το πιό γαμάτο είναι οτι οι περισσότεροι που δεν πληρώνουν για να πάρουν το μετρό είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τα μισθολογικά δικαιώματα των οδηγών!!

VirusXI
06-03-2011, 15:54
γιατί οι οδηγοί είναι το πρόβλημα και δημιουργούν τα ελλείματα. όχι οι μανατζαρέοι.

αλλά ασχέτως απ'όλα αυτά, στα παπάργια μας και τα προβλήματα της κάθε εταιρίας και ο πληθωρισμός. είμαι ο πελάτης και απαιτώ να πληρώνω κάτι αντίστοιχο των υπηρεσιών που μου παρέχονται. και όταν μιλάμε για κάτι που μπορείς να το χαρακτηρίσεις "δημόσιο αγαθό" και δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να στραφώ αλλού (και ούτε χρειάζεται), απαιτείς.

edit: πρέπει να πληρώνεις 2,80 την ημέρα για να πας στη δουλειά σου με ένα μεροκάματο 28 ευρώ (ως πριν λίγο καιρό, τώρα είναι λιγότερα). 10%. ποιος πληθωρισμός και τι μαλακίες ακούμε.

Dragonlord
06-03-2011, 16:03
Το πιό γαμάτο είναι οτι οι περισσότεροι που δεν πληρώνουν για να πάρουν το μετρό είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τα μισθολογικά δικαιώματα των οδηγών!!

βρε δε σύνικ κόουζ δε πράις οφ έβριθινκ εν δε βάλιου οφ νάθιν

ikonoklast
06-03-2011, 17:59

Πόσα ρε βλάκα;

Οπως βλέπεις στο παραπάνω λινκ, οι πραγματικοί μισθοί (δηλαδή υπολογίζοντας το κόστος ζωής) στην ελλάδα είναι κατα 50% υψηλότεροι χοντρικά. Οπότε λογικά και τα εισητίρια έχουν ανάλογη απόκλιση. Το πιό γαμάτο είναι οτι οι περισσότεροι που δεν πληρώνουν για να πάρουν το μετρό είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τα μισθολογικά δικαιώματα των οδηγών!!

Καταρχήν δεν μου λέει τίποτα αυτό. Στο παραπάνω λινκ υπάρχει δείγμα μέχρι το 2006 και γελάει ο κόσμος με την θέση της Ιρλανδίας. Βρες κάτι πιο έγκυρο και φετινό, συγκεκριμένα για τους μισθούς των υπαλλήλων πριν πεις βλακεία.

direngrey
07-03-2011, 02:48
πληθωρισμος-αεπ και οικονομολικες παπαριες,απλα για να μην σου πουν σε κλεβω υπαρχουν ενα σωρο οικονομιστικοι οροι για να στα αρπαξουν με μια αοριστη επειχηρηματολογια οτι φταιει καποιος οικονομικος δεικτης.

δεν πληρωνω εισητηρια και δεν υποστηριζω τους απεργους που νομιζουν οτι τα τρενα ειναι δωρα που τους χαρισαμε και μπορουν να παιζουν με αυτα

attila
07-03-2011, 05:40
Ωραία. Σκέψου τώρα πόσο πληρώνεται ο Έλληνας οδηγός τραμ/μετρό μαζί με επιδώματα κλπ και πόσα ο τσέχος. Και καταλαβαίνεις οτι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, οταν πληρώνεις τους υπαλλήλους σου παραπάνω απο όσο σε παίρνει, ο μονος τροπος για να βγεις οικονομικά -τη στιγμή που κανείς δεν γουστάρει να πληρώνει φόρους- είναι να αυξήσεις τα εισιτήρια. Οπότε αυτό που προτείνεις ξέρωγώ είναι να απολύσουμε τους οδηγούς και να πάρουμε τσέχους?

Α και επειδή ξέρω οτι μερικοί ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ απο εδώ σκέφτονται "χέσε μας ρε κατώριμε, στην τσεχία τα πράγματα είναι φτηνά να πούμε", παρτε ενα ινφλέιζιον αντζάστμεντ (www.bit.ly/hRxFTe) νάχετε. Ζωα.

χεσε μας ρε κατωριμε εγω που εμεινα 1 μηνα στην πραγα και χρειαστηκε να παω σουπερ-μαρκετ εδωσα τα αντιστοιχα 40 ευρω και γεμισα ολο το καροτσι με τις ροδες μεχρι πανω.δλδ ειχα φαι για δυο βδομαδες.
πηγαινε στην ελλαδα σε σουπερ μαρκετ με 40 ευρω.θα παρεις τ'αρχιδια σου.
οι τιμες στο κεντρο μπορει να ειναι υψηλες και σχεδον αντιστοιχες με τις ελληνικες αλλα ειναι ετσι για να δαγκωνουν τους τουριστες.

freak brother
07-03-2011, 13:01

θυμαμαι πριν απο 8 χρονια που ημουν Βαρκελωνη να βλεπω στην Ισπανικη τιβι τους μισθους και να λενε οτι ακομα και οι Ελληνες εχουν μεγαλυτερο βασικο απο μας.. οποτε φανταζομαι απο παντα. Πορτογαλια δεν εχω ιδεα.

Dragonlord
07-03-2011, 21:41
ΟΚ, πείτε ποιοι πέρασαν κατά τις 4 από ισθμό με ποδήλατα στο πίσω μέρος του τουτού κι έκαναν κερατάκια.
Γαμώ σήμερα, τρελό πουτσόκρυο, αλλά η καλύτερη ανταπόκριση κόσμου μέχρι σήμερα, μάλλον τη σπάει σε πολύ κόσμο ο ρέππας

Dythor
07-03-2011, 21:55
πληθωρισμος-αεπ και οικονομολικες παπαριες,απλα για να μην σου πουν σε κλεβω υπαρχουν ενα σωρο οικονομιστικοι οροι για να στα αρπαξουν με μια αοριστη επειχηρηματολογια οτι φταιει καποιος οικονομικος δεικτης.

Παιδιά, δεν υπάρχει κάποιος Κακός Καπιταλιστικός Εγκέφαλος ο οποίος συγχρονίζει Επιθέσεις Κατά Του Λαού. Όλα αυτά δεν είναι απλώς λεξούλες με τις οποίες δεν αξίζει να ασχοληθείτε γιατί είναι εκεί για να σας αποπροσανατολίσουν, είναι υπαρκτά δεδομένα τα οποία λαμβάνονται υπόψη από διάφορες συνιστώσες, η αντίθεση των οποίων συνθέτει το όλο σκηνικό, το οποίο και οδηγεί και σε όλα αυτά που σας (μας) τη σπάνε. Γενικά μόνο αν ασχοληθείς με όλα αυτά από μέσα είσαι ικανός να στήσεις και μια ουσιώδη κριτική, αλλιώς είσαι attila και Shadowking ξέρω 'γω.

Α, για τον παραπάνω λόγο τα ποστς του χρήστη katwrimos είναι τρομερά χρήσιμα.

12 stars circle your brow
07-03-2011, 23:17
Αθήνα - Θεσσαλονίκη, πλήρωσα στα Μάλγαρα και σ'ένα διόδιο πριν από αυτά επειδή δεν έγραφε ονομα εταιρείας και φοβήθηκα μήπως είναι τα κρατικά (δεν ήξερα)
Θεσσαλονίκη - Αθήνα, στα Μάλγαρα και στα τελευταία που συνάντησα επειδή ήταν περιπολικό τροχαίας από πίσω μου.

2 φορές άνοιξα μπάρα αναγκαστικά, τις περισσότερες απλά κόλλαγα στον μπροστινό τσάτσικα κι έφευγα. 2 φορές μας άνοιξε μπάρα ο μπροστινός και μία φορά στα δεξιά του δρόμου είχε μία μπάρα αντί για δύο (ωστε να κλείσει όλο το πλάτος του δρόμου), και έκανα απλά λίγο δεξιά και πέρασα χωρίς να κάνω κάτι.

Γενικά δεν άλλαξε κάτι, όσο λείπει η τροχαία, ίσα ίσα που πλέον έχουν μάθει κι οι ταμίες και δεν πρήζουν πούτσες

Amnesiac.
08-03-2011, 13:36
Γενικά πάντως καλό είναι να ξέρει ο κόσμος ότι αν θελήσει η εταιρεία να διεκδικήσει τα χρήματα από τα διόδια, μπορεί να το κάνει κι ας αποφασίσει μετά ο καθένας αν θέλει να πληρώσει ή όχι.

Εννοώ ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο το οποίο σου εξασφαλίζει ότι δε θα πληρώσεις, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι το έχουν καταλάβει όλοι.

Το άχρηστο σχόλιο της ημέρας.

Dragonlord
08-03-2011, 17:11
Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να σου εξασφαλίζει ότι δε θα πληρώσεις. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο απλά θα ήταν άκυρες οι συμβάσεις και θα είχε τελειώσει ο αγώνας.

Amnesiac.
08-03-2011, 17:33
Καλά δεν κατηγόρησα κάποιον από δω μέσα (ή γενικότερα) ότι προσπαθεί να παραπληροφορήσει ή κάτι τέτοιο, απλά πολλοί το έχουν πάρει (και πάλι δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα) σε φάση "δεν πληρώνω τίποτα ποθτάνα όλα" και μπορεί να τους έρθει καμιά δυσάρεστη έκπληξη, κοινώς ότι δεν είναι τόσο προφανές για όλους, αλλά τώρα πάλι φαίνομαι ότι λέω "παιδιά πληρώστε :!:" αλλά στην πραγματικότητα δε το λέω, γιαυτό δε λέω τίποτα.

.

BURNIN AMBITION
08-03-2011, 17:39
loipon. plhrwsa se ola gia 2 logous.eidika sto phgaine logo ouras(eixa to e-pass) kai viazomoun, kai giati den htan safes to olo pragma (ti stoixeia dineis , an ta dineis ola ktl ktl). telika sto site tou oxi diodia anevhke to olo kolpo. apla tousdineis mono thn pinakida kai sou grafoun mia apodeixh apo upologisth pou apla grafei to noumero ths pinakidas, tipota allo. deite to site. de xanaplhrwnw pleon pote, twra po uapo safhnisthke. stous manowar pou tha paw panw tha sas deixw kai videaki

ikonoklast
08-03-2011, 17:41
Να φτιάξεις και t-shirt.

BURNIN AMBITION
08-03-2011, 18:56
na elegxeis to xioumor sou

katwrimos
09-03-2011, 01:46
edit: πρέπει να πληρώνεις 2,80 την ημέρα για να πας στη δουλειά σου με ένα μεροκάματο 28 ευρώ (ως πριν λίγο καιρό, τώρα είναι λιγότερα). 10%. ποιος πληθωρισμός και τι μαλακίες ακούμε.

2.8 ευρώ?? Δηλαδή η κάρτα απεριορίστων κάνει 2.8x22 = 60 ευρώ για ένα μήνα?? Αν ναι τότε όντως είπα μαλακία, είχα μείνει στις εποχές του 1 ευρώ...

Αττίλα, σταρχίδια μου με τι αγόρασες στα σουπερμαρκετ. Γιαυτό υπάρχει ο δείκτης τιμών καταναλωτή, γιατι περιλαμβανει ΟΛΑ τα έξοδα του νοικοκυριού σε όλη τη χώρα και αυτός ο δείκτης λέει οτι τα πράγματα στην ελλάδα ειναι γύρω στο 50% ακριβότερα - τώρα άν σε μια κατηγορία όπως ενα σουπερμαρκετ στα περίχωρα της πράγας είναι 100% η 150% πάνω, αυτό δεν λεεί κάτι γιατι σε μια άλλη κατηγορία μπορεί να είναι μονο 10% πάνω. Οπότε για να μην πετάει ο καθενας το μακρυ του και το κοντό του, κανουμε το εξής κόλπο: Παίρνουμε το μέσο νοικοκυριο. Βαζουμε μεσα στο καλάθι όλα τα αγαθα που αγοράζει και συγκρίνουμε ΟΛΟ το καλάθι. Ναι? Ε με βάση αυτό βγαίνουν τα στατιστικά που πόσταρα.

attila
09-03-2011, 14:24
βαλε τα στατιστικα στην κωλαρα σου γιατι δεν δειχνουν ουτε τη μαυρη-ανασφαλιστη εργασια ουτε την ημιαπασχοληση για 500 ευρω που ισχυουν στην ελλαδα

katwrimos
09-03-2011, 21:41
βαλε τα στατιστικα στην κωλαρα σου γιατι δεν δειχνουν ουτε τη μαυρη-ανασφαλιστη εργασια ουτε την ημιαπασχοληση για 500 ευρω που ισχυουν στην ελλαδα

Μπραβο μαλακα!! Το βρήκες το κολπο!!!

Προφανώς περιλαμβάνουν την ημιαπασχόληση, τα εισοδήματα μετρόνται ανα ώρα εργασίας. Όσο για τη μαύρη εργασία, στην ελλάδα η μαύρη οικονομία είναι στο 25%, στις ανατολικές χώρες γύρω στο 20% οπότε δεν αλλάζει τίποτα δραματικά. Αλλα έχει πλάκα να σε βλέπω να βγάζεις στη φόρα τα σκατά που έχεις στο κεφάλι σου οπότε σε συγχωρώ.

Kaserinos
22-03-2011, 09:38
Γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες έκαναν πρωτοσέλιδο τον Γκλέτσο

Ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος δεν απασχολεί μόνο τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης καθώς όχι μόνο ασχολήθηκαν αλλά τον έκαναν και πρωτοσέλιδο σε γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες.

Το γκρέμισμα των διοδίων της περιοχής του προς όφελος των κατοίκων εντυπωσίασε την εφημερίδα “Le Matin” αλλά και την γαλλική “L’humanite”.

Η εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι ο δήμαρχος Στυλίδας κατάφερε να βρει ένα τρόπο να καταπολεμήσει τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το δημοσίευμα κάνει μια αναφορά στα γεγονότα που έγιναν τον Ιανουάριο ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου που έγινε «εθνικός ήρωας» όπως τον αποκαλεί.

Η εφημερίδα κάνει λόγο και για το κίνημα «δεν πληρώνω», ενώ για τον Απόστολο γράφει ότι έγινε εθνικός ήρωας, αφού διέταξε τις μπουλντόζες να γκρεμίσουν τις μπάρες των διοδίων για να προστατεύσει τους πολίτες της πόλης του, να πληρώνουν άδικα τα διόδια!

Εμπαινε Αποστολη.

bbq
29-03-2011, 00:41
Γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες έκαναν πρωτοσέλιδο τον Γκλέτσο

Ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος δεν απασχολεί μόνο τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης καθώς όχι μόνο ασχολήθηκαν αλλά τον έκαναν και πρωτοσέλιδο σε γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες.

Το γκρέμισμα των διοδίων της περιοχής του προς όφελος των κατοίκων εντυπωσίασε την εφημερίδα “Le Matin” αλλά και την γαλλική “L’humanite”.

Η εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι ο δήμαρχος Στυλίδας κατάφερε να βρει ένα τρόπο να καταπολεμήσει τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το δημοσίευμα κάνει μια αναφορά στα γεγονότα που έγιναν τον Ιανουάριο ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου που έγινε «εθνικός ήρωας» όπως τον αποκαλεί.

Η εφημερίδα κάνει λόγο και για το κίνημα «δεν πληρώνω», ενώ για τον Απόστολο γράφει ότι έγινε εθνικός ήρωας, αφού διέταξε τις μπουλντόζες να γκρεμίσουν τις μπάρες των διοδίων για να προστατεύσει τους πολίτες της πόλης του, να πληρώνουν άδικα τα διόδια!

Εμπαινε Αποστολη.

http://www.newsit.gr/files/Image/00-ARTEMIS/28-03-2011/resized/1603757_523_355.jpg

rage for order
01-04-2011, 00:55
Μία ειδική ένστολη ομάδα θα κάνει την εμφάνισή της από τις 4 Απριλίου (σε πρώτη φάση) στους αθηναϊκούς δρόμους. Πρόκειται για τους «ελεγκτές ΟΑΣΑ», οι οποίοι θα φέρουν στολή (μπλε T-shirts) και ειδικό σήμα και θα είναι εφοδιασμένοι με... laptop το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την Εφορία. Οι ελεγκτές θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία για την αντιμετώπιση των τζαμπατζήδων.

«Στόχος τους είναι η πρόληψη και ο έλεγχος» είπε στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Τσιόκας, ο οποίος αποκάλυψε ότι το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας των ελεγκτών αυτών με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία. Με δυο λόγια δεν θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους παραβάτες, αλλά εάν χρειασθεί θα ζητούν τη βοήθεια της Αστυνομίας. Προς το παρόν θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις και θα επιβάλλουν πρόστιμο (περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου) για το οποίο θα ενημερώνεται απευθείας η Εφορία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Χάνουμε 6 εκατ. ευρώ το μήνα από τους τζαμπατζήδες, δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο αυτή η κατάσταση. Η παραβατικότητα είναι μεγάλη, χάνει λεφτά το Δημόσιο. Με τους ελεγκτές θα περιορίσουμε έως το τέλος του χρόνου τη ζημιά κατά 10%» δήλωσε ο κ. Τσιόκας.

Σε πρώτη φάση θα βγουν στους δρόμους 150 ελεγκτές και ως το τέλος του έτους θα αυξηθούν σε 250. Θα έχουν προϊστάμενο και μόνο σε αυτόν θα αναφέρονται.

Την ίδια ημέρα (4 Απριλίου) προκηρύσσεται και ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το υπουργείο προσδοκά περαιτέρω μείωση των τζαμπατζήδων.

Και στα διόδια

Μέτρα όμως άρχισαν να ισχύουν και για το «κίνημα “δεν πληρώνω”» στα διόδια. Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσιόκας, οι κατασκευαστικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια άρχισαν να αποστέλλουν στο υπουργείο τους παραβάτες, απαιτώντας να πληρώνουν πρόστιμο το 20πλάσιο της τιμής του διοδίου. Μετά το πράσινο φως που πήρε το υπουργείο από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να μπορούν να φωτογραφίζονται οι παραβάτες των διοδίων, οι εταιρείες έστειλαν τις πρώτες φωτογραφίες από όσους σήκωσαν τις μπάρες και δεν πλήρωσαν και τώρα απειλούνται με βαρύ πρόστιμο.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=392427

BURNIN AMBITION
01-04-2011, 01:08
tha mas klasoun ta arxidia
to savvato shkwsa mpara me megalh maestria kai gaula
eixa ufos. fwtografiste me eimai manowar

sabbattack
03-04-2011, 07:25
προς Dragonlord κυρίως. Επεισή ετοιμάζω roadtrip με πολλά διόδια στο ενδιάμεσο, άλλαξε τίποτα στη τελευταία κατάσταση (γράφτε μου χρεωστικό και το υπογράφω με πάσα επιφύλαξη);

Dragonlord
04-04-2011, 18:32
Το λοιπόν, αυτό που πόσταρα παραπάνω με προβλημάτισε λίγο και περίμενα να δω μήπως έβγαινε και σήμερα τίποτα νέο αλλά δεν. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και να είναι κλασική προπαγάνδα τρομοκράτησης. Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν ισχύει πάντως. Προσωπικά ακόμα δεν έχω πάρει απόδειξη με πίστωση (ή τέσπα ό,τι σου δώσουν επειδή και καλά δεν έχεις χρήματα πάνω σου) γιατί δεν έχω πετύχει μπάτσους, οπότε κατεβαίνω και τη σπρώχνω όπως πάντα.

Dragonlord
08-04-2011, 12:57
Άρχισαν να δίνουν στοιχεία οι μπάτσοι από τις πινακίδες, μου έσκασε συστημένο από αττική οδό για εφτά φορές που έχω περάσει έτσι από τον Ιούλιο του '10 (χωρίς να έχω συμπληρώσει ποτέ κάποιο έντυπο).

katwrimos
09-04-2011, 23:30
Άρχισαν να δίνουν στοιχεία οι μπάτσοι από τις πινακίδες, μου έσκασε συστημένο από αττική οδό για εφτά φορές που έχω περάσει έτσι από τον Ιούλιο του '10 (χωρίς να έχω συμπληρώσει ποτέ κάποιο έντυπο).

Να κάνεις το κόλπο που κάνουν οι ράπερζ στο αμερικα οταν κανουν τράιβ μπαι σουτινγκ, που πατάνε ένα κουμπάκι και καλύπτωνται προσωρινά οι πινακίδες. Εναλακτικά μπορείς να προσευχηθείς για εναν γερό χιονιά, όταν χιονίζει γερά δεν καθαρίζω τις πινακίδες και δεν με αναγνορίζει το σύστημα τελών κυκλοφορίας στο κέντρο της Στοκχόλμης και γλυτώνω 2.2 ευρώ!!

Dragonlord
10-04-2011, 09:20
Υπάρχει πιο απλή λύση, έριξα την επιστολή στην ανακύκλωση.

katwrimos
10-04-2011, 12:28
Υπάρχει πιο απλή λύση, έριξα την επιστολή στην ανακύκλωση.

Υποθέτω οτι αυτό ελπίζουν οτι θα κάνεις, αυτοί βασικά το μονο που θέλουν είναι να μπορούν να αποδείξουν οτι διάβασες την επιστολή.

Και ΟΚ, εδώ που τα λέμε υπάρχου περιπτώσεις διοδίων που είναι γελοιότατες, η αττική οδός ΔΕΝ είναι μια απο αυτές. Στην αττική οδο τα διόδια έχουν νόημα, γιατι μειώνουν την κίνηση, το ίδιο πράγμα έχουμε και στο κέντρο της στοκχόλμης εδω και 3 χρονια και δουλέβει μιά χαρά. Ναι οκ, οι κακοί εργολάβοι βγάζουν λεφτά, αλλα καλύτερα δεν είναι να τους σπάσεις τα φορτηγά ξερογώ απο το να γίνει η αττική οδός αλλος ένας δρόμος γεμάτος κίνηση?

H.
10-04-2011, 12:35
Τι μάρκα τσιγάρα καπνίζεις Dragon?

Dragonlord
10-04-2011, 12:44
Λολ. Καταρχάς τα στοιχεία μου τα έδωσε διοικητής της τροχαίας και όχι το υπουργείο που είναι το μόνο αρμόδιο, έγινε καταγγελία από το πανελλαδικό συντονιστικό και μάλλον θα σταματήσει η συγκεκριμένη παρανομία. Η αττική οδός θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στο δημόσιο σύμφωνα με την αρχική σύμβαση, πάνε και κάνουν κάτι επεκτάσεις της πλάκας απλώς για να την κρατούν ενεργή. Και ρε κατώριμε δε βαρέθηκες να προσπαθείς να κάνεις κουβέντα αφού έχουμε εντελώς άλλες αφετηρίες; Εσύ μου λες ότι είναι καλό να πληρώνουμε για να ΜΗΝ έχει κίνηση (που ούτως ή άλλως έχει, καθώς για πολλούς είναι απλώς αναγκαία η χρήση της), ε εγώ δεν μπαίνω σε τέτοιες λογικές, έχω άλλη αντίληψη για τη δόμηση της κοινωνίας, δεν πειράζει, γι'αυτό υπάρχει και η σιβηρία, για να μπορούμε να ζούμε όλοι αρμονικά.

rat_poison
10-04-2011, 13:03
αν οι δρόμοι έχουν κίνηση να κάνουμε κι άλλους, όχι να τους κάνουμε ακριβούς

αλήθεια έχεις PhD? αυτά σας λένε;

katwrimos
10-04-2011, 17:42
Λολ. Καταρχάς τα στοιχεία μου τα έδωσε διοικητής της τροχαίας και όχι το υπουργείο που είναι το μόνο αρμόδιο, έγινε καταγγελία από το πανελλαδικό συντονιστικό και μάλλον θα σταματήσει η συγκεκριμένη παρανομία. Η αττική οδός θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στο δημόσιο σύμφωνα με την αρχική σύμβαση, πάνε και κάνουν κάτι επεκτάσεις της πλάκας απλώς για να την κρατούν ενεργή. Και ρε κατώριμε δε βαρέθηκες να προσπαθείς να κάνεις κουβέντα αφού έχουμε εντελώς άλλες αφετηρίες; Εσύ μου λες ότι είναι καλό να πληρώνουμε για να ΜΗΝ έχει κίνηση (που ούτως ή άλλως έχει, καθώς για πολλούς είναι απλώς αναγκαία η χρήση της), ε εγώ δεν μπαίνω σε τέτοιες λογικές, έχω άλλη αντίληψη για τη δόμηση της κοινωνίας, δεν πειράζει, γι'αυτό υπάρχει και η σιβηρία, για να μπορούμε να ζούμε όλοι αρμονικά.

Εχμ, βασικά βαριέμαι το "χιούμορ" σου, αλλα το α διαβάζω την διαφορετική σου αντίληψη όχι.

Επίσης οι αφετηρίες μας δεν είναι διαφορετικές, πολιτικά παίζει να είναι ακριβώς ίδιες απο τότε που έκοψες την υπεράσπιση της χριστιανοσύνης.

Αυτό που διαφέρουμε είναι στο που οδηγούν οι αφετηρίες. Εγω λέω οτι η σωστή αντίδραση είναι να σπάσεις τα φορτηγά των εργολάβων, να απολύσεις τους παπάδες και να κοιτάξεις πως θα φτιάξεις μια κοινωνία που θα είναι δύσκολο να τρως λευτά και να μένεις ατιμώρητος είτε είσαι ο κόκκαλης είτε δημόσιος υπάλληλος των 1500 ευρώ.
Εσύ λες οτι το σωστό είναι να περνάμε τα διόδια, να εγγυηθούμε το δικαίωμα στο σημοσιουπαλληλίκι σε όλους και οτι ναι μεν η ζίμενς κλέβει και πρέπει να φάει πούτσο αλλα αν τρώς λίγα λεφτά δεν τρέχει και τίποτα. Οπότε όχι, δεν βαριέμαι να διαβάσω γιατί η ιδια πολιτική αφετηρία οδηγεί εμένα εδώ και εσένα εκεί. Και αμα δεν ήσουνα ψωνάρα θα έμπαινες στον κόπο να απαντήσεις σοβαρά, όπως κάνει πχ ο ικόνοκλαστ, η ο ατομ σμασερ, ναι?

Dragonlord
10-04-2011, 18:25
όχι!
υγ: τι σοβαρά να σου απαντήσω, αφού δεν καταλαβαίνεις καν τι λέω, εδώ νομίζεις ότι έχουμε ίδιες πολιτικές αφετηρίες, είναι και λίγο θέμα αντίληψης αδερφέ από ένα σημείο κι έπειτα, προτιμώ να χαζεύω βιντεάκια με γατάκια που φτερνίζονται στο γιουτούμπ.

ubu
11-04-2011, 16:19
Σύλληψη μέλους των Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω"
(http://denplirono.wordpress.com/2011/04/11/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF/)

Dragonlord
11-04-2011, 16:36
Είχαν έρθει λέει κορινθία και έκαναν ντου στην τροχαία και έκαψαν έγγραφα, λογικά με αυτό έχει να κάνει.

freak brother
11-04-2011, 16:59
Οι κατηγορίες δεν μας είναι ακόμη γνωστές, αλλά συνδέονται με τις δράσεις του κινήματος μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μείνετε συντονισμένοι εδώ. Το Νομικό τμήμα του κινήματος θα έχει σύντομα ενημέρωση. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

οι κατηγοριες δεν μας ειναι γνωστες αλλα παμε στο τμημα ολοι να φωναξουμε για την αθωοτητα του και να απαιτησουμε να αθωωθεί ..

Dragonlord
11-04-2011, 17:04
γενικά οι συγκεκριμένοι ("επιτροπές αγώνα") είναι λίγο κούκου, βαριέμαι να επεκταθώ αυτή τη στιγμή αλλά κάνουν διάφορες παπαριές

Phantom Duck
11-04-2011, 21:17
Είχαν έρθει λέει κορινθία και έκαναν ντου στην τροχαία και έκαψαν έγγραφα, λογικά με αυτό έχει να κάνει.

γελάω, elaborate.

mourning apocalypse
12-04-2011, 00:55
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=116151

rage for order
12-04-2011, 01:05
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=116151

Όταν κατέβηκαν από το λεωφορείο, ο νεαρός πυροβόλησε τον ελεγκτή δύο φορές με όπλο στα πόδια. Το κινητό του έσωσε τον -τυχερό μέσα στην ατυχία του- ελεγκτή, καθώς οι δύο σφαίρες εξοστρακίστηκαν πάνω σε αυτό.

κακό σκυλί...

αν και μάλλον είναι μπούρδα.

Phantom Duck
12-04-2011, 01:07
ίσως είχε νόκια 5210.

αλλού διάβασα για αεροβόλο, αλλού για .22, ζήτω τα ΜΜΕ.

green_machine
12-04-2011, 01:11
αν ειναι δυνατον να τον πυροβολησε με οπλο απο 1-2 μετρα και να εξοστρακιστηκε η σφαιρα στο κινητο, δηλαδη τι αλλο θα διαβασουμε

Dragonlord
12-04-2011, 06:13

γελάω, elaborate.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=72869&catid=6

katwrimos
13-04-2011, 00:27
όχι!
υγ: τι σοβαρά να σου απαντήσω, αφού δεν καταλαβαίνεις καν τι λέω, εδώ νομίζεις ότι έχουμε ίδιες πολιτικές αφετηρίες, είναι και λίγο θέμα αντίληψης αδερφέ από ένα σημείο κι έπειτα, προτιμώ να χαζεύω βιντεάκια με γατάκια που φτερνίζονται στο γιουτούμπ.

Υποθέτοντας οτι η κοινή αφαιτηρία μας είναι μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης, ας πούμε ο συνασπισμός που αποτι καταλαβαίνω και εσύ ψηφίζεις, δεν νομίζω οτι διαφωνούμε στην κοινωνία στην οποία θα θέλαμε να ζούμε, σωστα?

Εκεί που διαφωνούμε είναι στο πως θα φτάσουμε εκεί, εγώ λέω με πούτσα και ατσάλι σε παπάδες/μπάτσους/εργολάβους/αργόσχολους και με μια νιου κέινζιαν οικονομια στα Σουηδικά πρότυπα (ενοώντας βέβαια τη Σουηδία επι Ούλοφ Πάλμε, όχι τον καραγκιόζη τον ράινφελντ και την ηλίθια σαλίν που μεχρι πριν 2 βδομάδες ηταν πρόεδρος των ΣΔ). Εσύ λές παιρνώντας τσάμπα απο τα διόδια και βγαίνοντας απο το ευρώ. Οπότε μου φαίνεται λογικό να σε ρωτήσω με πια βάση πιστεύεις οτι μια φαρσοκωμοδία του στυλ "περνάω και δεν πλερώνω" εχει οποιαδήποτε πιθανότητα να οδηγήσει σε μια πιό δίκαιη διανομή του εισοδήματος. Όπως επίσης μου φαίνεται λογικό να σου επισημάνω πραγματα που είναι ανεξάρτητα απο τις πολιτικές πεποιθήσης του καθένα, όπως το οτι "αν βγούμε απο το ευρώ θα πεινάσουμε", το οποίο είναι απλώς μια καζουαλ παρατήρηση του στυλ "ο ήλιος βγαίνει απο την ανατολή" που ισχύει είτε σαρέσει είτε όχι. Οταν θέτω ερωτήματα πχ στον Ικόνοκλαστ, ή στον Ατομ Σμασερ, ή στον Κάλκι και απαντάνε σαν άνθρωποι. Εσυ απαντάς με κνήτικα σλόγκαν και "χιούμορ", γιαυτό νομίζω οτι δικαιούμαι να σχηματίσω την άποψη οτι είσαι ψωνάρα.

Dragonlord
13-04-2011, 07:05
Πρώτον, "μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης" θα σου πουν ότι θέλουν 99 στους 100, δε λέει κάτι αυτό ούτε δείχνει κάποια πολιτική ταύτιση. Δεύτερον, δεν ψηφίζω συνασπισμό, έχω ψηφίσει δηλαδή και επειδή γενικά δε θεωρώ τις εκλογές το άλφα και το ωμέγα της πολιτικής παρέμβασης κάποιου δεν αποκλείω να ξαναψηφίσω κάποια στιγμή, κρίνοντας επιτόπου τις συνθήκες, αλλά άμεσα δεν υπάρχει περίπτωση. Τρίτον, πώς περιμένεις να κάνουμε σοβαρή συζήτηση όταν μου λες ότι δεν οδηγεί σε πιο δίκαιη διανομή του εισοδήματος το να μην πληρώνω τρίευρα εγώ ως μισθωτός στον μπόμπολα. Κάθε φορά που δεν πληρώνω διόδια γίνεται συγκεκριμένα, αν καταργηθούν συνολικά τα διόδια τότε θα έχει και μόνιμο και καθολικό χαρακτήρα. Γενικά, αν θες να αξιώνεις σοβαρές απαντήσεις τότε μίλα σοβαρά.

katwrimos
13-04-2011, 19:15
Πρώτον, "μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης" θα σου πουν ότι θέλουν 99 στους 100, δε λέει κάτι αυτό ούτε δείχνει κάποια πολιτική ταύτιση. Δεύτερον, δεν ψηφίζω συνασπισμό, έχω ψηφίσει δηλαδή και επειδή γενικά δε θεωρώ τις εκλογές το άλφα και το ωμέγα της πολιτικής παρέμβασης κάποιου δεν αποκλείω να ξαναψηφίσω κάποια στιγμή, κρίνοντας επιτόπου τις συνθήκες, αλλά άμεσα δεν υπάρχει περίπτωση. Τρίτον, πώς περιμένεις να κάνουμε σοβαρή συζήτηση όταν μου λες ότι δεν οδηγεί σε πιο δίκαιη διανομή του εισοδήματος το να μην πληρώνω τρίευρα εγώ ως μισθωτός στον μπόμπολα. Κάθε φορά που δεν πληρώνω διόδια γίνεται συγκεκριμένα, αν καταργηθούν συνολικά τα διόδια τότε θα έχει και μόνιμο και καθολικό χαρακτήρα. Γενικά, αν θες να αξιώνεις σοβαρές απαντήσεις τότε μίλα σοβαρά.

Όταν μου λές οτι έχεις περάσει 7 φορές δηλαδή γλύτωσες 20 ευρώ απο τα νυχια του μπόμπολα, νομίζω ειναι απλό να καταλάβεις γιατι μου φαίνεται γραφική η στάση σου. Αν κάποιος αναγκάζεται να πληρώνει διόδια καθημερινά είναι εντελώς διαφορετική ιστορία, αλλά δεν νομίζω οτι κάποιος που γλυτώνει 20 50 η 100 ευρώ το χρόνο δικαιούται να νομίζει οτι προσφέρει κάτι στο θέμα της δικαιοσύνης στην κοινωνία - αν πήγαινες να σπάσεις τα φορτηγά του μπόμπολα θα ήταν διαφορετική η κατάσταση γιατι τότε όντως θα είχε ζημιές που θα τον έκαναν να το σκεφτεί δύο φορες πριν κάνει άλλη τέτοια σύμβαση.

Όσον αφορά την κατάργηση των διοδίων, ναι, αν είσαι διατεθημένος να σκάς το 500αρικάκι κάθε χρόνο σε τέλη κυκλοφορίας κανένα πρόβλημα, αλλα απο κάπου πρέπει να μαζευτούν λεφτά για το χτίσιμο και τη συντήρηση των δρόμων και επειδή σε αυτή τη χώρα κανείς δεν γουστάρει τους φόρους, μου φαίνεται πιο πρακτικό το σύστημα των διοδίων, δεδομένου οτι έτσι δεν επιβαρύνεις με τέλη αυτόν που παίρνει πχ το μετρό. Και αυτό στο λέω εγώ που όταν είμαι ελλάδα χρησιμοποιώ την αττική οδο 2 φορές τη μέρα.

Περι σοβαρότητας, ΟΚ, εκεί πρέπει να έχεις επίγνωση του τί γράφεις. Όταν εσύ ως πάνος μιλάς σε κινητό φτιαγμένο στη Φινλανδία, τρως τυρί απο τη Γαλλία, παίζεις μπασο φτιαγμένο στην αμερική και οδηγείς αυτοκίνητο φτιαγμένο στην Ιαπωνία, υποθέτω καταλαβαίνεις οτι αυτά τα πράγματα μπορείς να τα αγοράζεις επειδή πληρώνεις με ένα νόμισμα που έχει αξία και οτι αν είχες δραχμές δεν θα μπορούσες να το κάνεις. Οπότε οταν βγαίνεις και πετάς το θέμα της εξόδου απο το ευρώ σαν να εισαι διατεθημενος να ζήσεις χωρίς τα παραπάνω (υποθέτω δεν είσαι) περιμένεις να απαντήσω σοβαρα? ΟΚ, αν είσαι διατεθημένος να ζήσεις χωρίς τα παραπάνω μαγκιά σου αλλα σε κάθε άλλη περίπτωση νομίζω οτι είναι αυταπόδεικτη η γελοιότητα του συλλογισμού.

Dragonlord
13-04-2011, 20:19
Πρώτον όταν πηγαίνουμε και ανοίγουμε συλλογικά τα διόδια περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα και ναι, εκεί η ζημιά είναι έως και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Με πρόχειρους υπολογισμούς πιστεύω ότι στα ανοίγματα στα οποία έχω συμμετάσχει συνολικά έχουμε στοιχίσει εύκολα πάνω από 100.000 ευρώ στους εργολάβους. Και αν μειωθούν έστω και λίγο τα διόδια, όπως λέγεται, δικό μας έργο θα είναι. Από εκεί και πέρα, εντάξει, κι εμείς βλέπαμε ταινίες καταστροφής όταν ήμασταν μικροί, η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν ευρώ και καταφέρνουν με ένα μαγικό τρόπο και ζουν, όπως και εμείς μέχρι πριν μια δεκαετία. Και όχι, το γενικό επίπεδο διαβίωσης στα 90ς δεν ήταν χειρότερο από ό,τι είναι σήμερα, εκτός αν το μόνο κριτήριο είναι το "ζομγκ πώς ζούσαμε χωρίς αιφον", το οποίο φυσικά γινόταν επειδή δεν υπήρχε. Γιατί πχ εγώ θυμάμαι και τους γονείς μου με δυο αμάξια από πριν γεννηθώ, και με τηλέφωνο (στο οποίο μιλούσες και ωωωωωώρες ολόκληρες με μια μονάδα), και με τηλεόραση, γενικά με όλα τα καλά της τότε τεχνολογίας. Και θυμάμαι να παίρνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά με τις σακούλες και να τα πετάμε επειδή δεν προλαβαίναμε να τα φάμε, και τις μπύρες όταν πρωτοπέρασα πάτρα τις θυμάμαι στις 300 δραχμές, να βγαίνουμε και να πίνουμε 6-7 κάθε φορά για πλάκα, ωραία περνάγαμε τώρα που το σκέφτομαι, ναι, δε θα με χάλαγε.

katwrimos
13-04-2011, 20:48
Πρώτον όταν πηγαίνουμε και ανοίγουμε συλλογικά τα διόδια περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα και ναι, εκεί η ζημιά είναι έως και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Με πρόχειρους υπολογισμούς πιστεύω ότι στα ανοίγματα στα οποία έχω συμμετάσχει συνολικά έχουμε στοιχίσει εύκολα πάνω από 100.000 ευρώ στους εργολάβους. Και αν μειωθούν έστω και λίγο τα διόδια, όπως λέγεται, δικό μας έργο θα είναι. Από εκεί και πέρα, εντάξει, κι εμείς βλέπαμε ταινίες καταστροφής όταν ήμασταν μικροί, η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν ευρώ και καταφέρνουν με ένα μαγικό τρόπο και ζουν, όπως και εμείς μέχρι πριν μια δεκαετία. Και όχι, το γενικό επίπεδο διαβίωσης στα 90ς δεν ήταν χειρότερο από ό,τι είναι σήμερα, εκτός αν το μόνο κριτήριο είναι το "ζομγκ πώς ζούσαμε χωρίς αιφον", το οποίο φυσικά γινόταν επειδή δεν υπήρχε. Γιατί πχ εγώ θυμάμαι και τους γονείς μου με δυο αμάξια από πριν γεννηθώ, και με τηλέφωνο (στο οποίο μιλούσες και ωωωωωώρες ολόκληρες με μια μονάδα), και με τηλεόραση, γενικά με όλα τα καλά της τότε τεχνολογίας. Και θυμάμαι να παίρνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά με τις σακούλες και να τα πετάμε επειδή δεν προλαβαίναμε να τα φάμε, και τις μπύρες όταν πρωτοπέρασα πάτρα τις θυμάμαι στις 300 δραχμές, να βγαίνουμε και να πίνουμε 6-7 κάθε φορά για πλάκα, ωραία περνάγαμε τώρα που το σκέφτομαι, ναι, δε θα με χάλαγε.

Ο πληθωρισμός επι δραχμής ήταν γύρω στο 20%. Επι ευρώ γύρω στο 5%. Όταν μπήκα στο δημοτικό με 20αρικο αγόραζα τυρόπιτα, όταν μπήκα στο γυμνάσιο ήθελα 100 δραχμές για μια τυρόπιτα! Μιλάμε για 5πλασιασμό σε 6 χρόνια και η τυρόπιτα δεν είναι τυχαίο παράδειγμα γιατι στην τιμή της περιλαμβάνονται πολλά τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας, πχ γαλακτοκομικά, σιτηρά, η τιμή του μηχανήματος που την κρατάει ζεστή, τα μεταφορικά απο το φούρνο στο σχολείο κλπ. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο η τυρόπιτα έκανε 1 ευρώ και όταν βγήκα (πάλι σε 6 χρόνια γιατι περασα και 2 χρόνια στη σουηδία χροστώντας 2 μαθήματα για πτυχείο) έκανε 1.5. ΟΚ, ο φαντομντακ δεν τα έχει ζήσει αυτά αλλα εσύ κάτι θα έπρεπε να θυμάσαι.

Αυτό για όλα τα καλά της τεχνολογίας, είναι σχεδόν εξωφρενικό - το 1988 που αγόρασε ο πατέρας μου το πρώτο βίντεο, μαζευόταν σπίτι μου η μισή Ηλιούπολη για να δούμε νοικιασμένη ταινία με τα νιτζάκια. Επίσης, πάρε τη μουσική. Δες με τι όργανα παίζαν οι μεγάλες μπαντες των 80ς, αν είχες Έπιφον θεωρούσουν μεγιστάνας. Σήμερα σε κάθε λαιβ που βλέπω το κάθε 15χρονο έχει και απο μία Λες Πώλ αυθεντικότατη. Γενικώς στο θέμα του πληθωρισμού εισαι φαιρ εντ σκουέρ λάθος, αν κάνεις τον κόπο να πας στο σαιτ της στατιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύονται τα στατιστικά απο τις τιμές διαφόρων αγαθών θα δεις οτι δεν σου λέω ψέματα.

Τώρα όσον αφορά τα 100 000 ευρώ, μιλάμε για ποσό που είναι ασήμαντο για έναν μεγάλο εργολάβο, απο εκατομύριο και πάνω κάτι γίνεται. Αλλα σου λέω οτι σε μια χώρα που γινεται της ΠΟΥΤΑΝΑΣ, απο την άποψη οτι βγάζει σχεδόν το ΑΕΠ του βελγίου αλλα στην ελλάδα η χαμηλότερη σύνταξη είναι 220 και στο βέλγιο 1500, το να κάνεις ΚΙΝΗΜΑ "δεν πληρώνω διόδια" μου φαινεται κάπως... Ιδίως όταν ξέρεις οτι στο τέλος ο εργολάβος θα τα πάρει τα λεφτά, είτε κάνοντας μυνήσεις, είτε παίνρνοντας αποζημιώσεις απο το κράτος.

Dragonlord
13-04-2011, 20:57
Αν πήγαινα να σπάσω τα φορτηγά του μπόμπολα δηλαδή που πρότεινες πιο πάνω θα έκανα ζημιά πάνω από εκατομμύριο; Επίσης δε σου λέω ότι θα έχουμε αιφον και λες πολ από τα 15 μας, αλλά κάπου βάζεις προτεραιότητες. Στα είδη πρώτης ανάγκης παλιότερα υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αφθονία και φτήνια, κι όταν έχεις μια κοινωνία με τέτοια ανεργία και φτώχια, ναι, στ'αρχίδια μου αν θα είχα κινητό με android ή ωραίο laptopάκι προκειμένου να είναι πολύ λιγότερες οι οικογένειες που πεινάνε. Ούτως ή άλλως, εκεί που θα φτάσουν οι μισθοί σε μερικά χρόνια ούτε εγώ θα μπορώ να τα αγοράσω.

freak brother
13-04-2011, 21:08
στα 90ς ηταν η εποχη των χρυσων αγελαδων στην Ελλαδα ειδικα 95-00 , και οταν καλομαθεις αργεις πολυ να ξεμαθεις.

14-04-2011, 00:13
Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο η τυρόπιτα έκανε 1 ευρώ και όταν βγήκα (πάλι σε 6 χρόνια γιατι περασα και 2 χρόνια στη σουηδία χροστώντας 2 μαθήματα για πτυχείο) έκανε 1.5. ΟΚ, ο φαντομντακ δεν τα έχει ζήσει αυτά αλλα εσύ κάτι θα έπρεπε να θυμάσαι.

οι ψαγμένοι, τρώνε τυρόπιτα από το υπερθεϊκό «γιαννιώτικο» τυροπιτάδικο στην ομόνοια, δίπλα από το παλιό μετρόπολις. 0.90 κύριε.

Ruthless
14-04-2011, 01:03
Καλά, γενικά έχουν δίκιο και οι 2 πλευρές σε κάποια σημεία, άδικο σε άλλα. Δηλαδή περιπτώσεις ΑΟ και γέφυρας Ρίου οκ, περιπτώσεις πάλι Ολυμπίας Οδού, ε απλά λολ.

Και μιλώντας γι'αυτό. Τι παίζει τελικά εκεί; Μέχρι αρχές Απρίλη δεν ήταν η καταληκτική προθεσμία παράδοσης του έργου και μετά η σύμβαση κρινόταν παράνομη κλπ; Τι λένε οι επιτροπές αγώνα κλπ; Μην τελικά πρέπει να φωνάξουμε κανά Γιάγκο να τα γκρεμίσει με 2 μέτρα ιβοριανό πλαστικό ατσάλι;

Phantom Duck
14-04-2011, 02:29
δε γίνεται, κυνηγάει αφγανούς με το ΛΑΟΣ τώρα :!:

katwrimos
14-04-2011, 22:07
Αν πήγαινα να σπάσω τα φορτηγά του μπόμπολα δηλαδή που πρότεινες πιο πάνω θα έκανα ζημιά πάνω από εκατομμύριο; Επίσης δε σου λέω ότι θα έχουμε αιφον και λες πολ από τα 15 μας, αλλά κάπου βάζεις προτεραιότητες. Στα είδη πρώτης ανάγκης παλιότερα υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αφθονία και φτήνια, κι όταν έχεις μια κοινωνία με τέτοια ανεργία και φτώχια, ναι, στ'αρχίδια μου αν θα είχα κινητό με android ή ωραίο laptopάκι προκειμένου να είναι πολύ λιγότερες οι οικογένειες που πεινάνε. Ούτως ή άλλως, εκεί που θα φτάσουν οι μισθοί σε μερικά χρόνια ούτε εγώ θα μπορώ να τα αγοράσω.

Βασικά ναι, αν καταστρέψεις κεφαλαιο είναι άλλη ιστορια γιατι του αυξάνονται τα κόστη ασφάλισης. Για τις μπάρες δεν έχει λόγο να ασφαλιστεί, θα τον αποζημιώσει το κράτος. Με λίγα λόγια, ναι, κατάφερες να ανοίξεις άλλη μια τρύπα απο την οποία κάποιος θα παίρνει λεφτά απο το κράτος.

Όσον αφορα τα είδη διατροφής, εδώ όντως ο πληθωρισμός είναι μεγάλος. Ξέρεις γιατί? Γιατι ο Κινέζος και ο Ινδός που πριν 15 χρόνια πεινούσανε, τωρα (αφού εφάρμοσαν σωστές οικονομικές πολιτικές) μπορούν και αγοράζουν προιόντα όπως αυγά, μπανάνες, λιπάσματα, ποτάσιο (πολύ σημαντικο στοιχείο κόστους της αγροτικής παραγωγής) κλπ. Το να έφερνες δραχμές δεν θα σήμαινε οτι θα φτηναίναν τα τρόφιμα, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ γιατι ο αγρότης που τώρα τον πληρώνεις σε ευρώ, θα έχει συμφέρον να πουλήσει την παραγωγή του στη Γερμανία. Γενικώς, για να ξαναγίνει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα χαμηλός το μόνο που μπορείς να εναποθέσεις τις ελπίδες σου είναι ένας πόλεμος Κίνας-Ινδίας. Όσο αυτές εξακολουθούν να πλουτίζουν και όσο εξακολουθούν να μετατρέπουν φτωχούς πολίτες σε μεσαία τάξη, τα τρόφιμα θα ακριβαίνουν γιατι αυτές οι χώρες δεν μπορούν να παράγουν απο μόνες τους τρόφιμα για 2.5 δις άτομα και αναγκαστικά εισάγουν, αυξάνοντας τις τιμές παγκοσμίως.

Γενικώς, έχε υπόψη σου οτι εκτός απο εμένα, φαινόμενα όπως το παραπάνω παρακολουθούνται απο επιστήμονες μαζικά και δεν υπάρχει καμία διαφωνία στο θέμα αυτό. Ναι, το να βάλεις δραχμές έχει νόημα για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των εισαγωγών. Στο θέμα του πληθωρισμού ομως θα γινει ΣΦΑΓΗ με δραχμές. Γενικώς η εισαγωγή της δραχμής είναι καλή ιδέα αν μπορείς να εγγυηθείς την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας -γιαυτό προτιμώ την σουηδία εκτός ευρώ- στην ελλάδα όμως ειναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο (εδώ δεν έχουν ανεξαρτησία οι δικαστές, οι τραπεζίτες μας μάραναν), οπότε καλύτερα στο ευρώ που τουλάχιστον έχεις την ασφάλεια οτι την νομισματική πολιτική την ασκεί μια ανεξάρτητη αρχή. Και ναι, η ανεξαρτησία της νομισματικής αρχής είναι το Α και το Ω σε μια οικονομία, γιατι αλιώς η πολιτική της κεντρικής τράπεζας ευνοεί αυτούς που έχουν τα λεφτά να την επηρεάσουν (Δες πχ την Ιαπωνία που νομισματική πολιτική ασκεί η τογιότα που βρίσκεται σε κρίση εδώ και 15 χρόνια).

Dragonlord
14-04-2011, 23:44
Θέλεις να πεις δηλαδή ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα λειτουργεί προς το συμφέρον του απλού ευρωπαίου πολίτη.

Ruthless
15-04-2011, 00:49
Εννοεί πως αν η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα κάνει Χ ζημιά στον απλό πολίτη, η ελληνική αντίστοιχη θα κάνει 10*Χ ζημιά ή κάτι αντίστοιχο.

Τέσπα, σε αυτό που ρώτησα εγώ; Πείτε αλλού τις οικονομικές σας θεωρίες.

ΥΓ: Επίσης, κάπου Μάη δεν είναι τελική ημερομηνία δικαστηρίου για εκείνες τις αγωγές της Ολυμπίας Οδού πριν χρόνια, χωρίς άλλες αναβολές; Αν βγει επιτέλους το δεδικασμένο δεν ανατρέπονται όλα πλέον;

Phantom Duck
15-04-2011, 02:41
Γιατι ο Κινέζος και ο Ινδός που πριν 15 χρόνια πεινούσανε, τωρα (αφού εφάρμοσαν σωστές οικονομικές πολιτικές)

http://aurora86.ilcannocchiale.it/blogs/bloggerarchimg/Aurora86/TIEN%20AN%20MEN.jpg

katwrimos
15-04-2011, 20:00
Εννοεί πως αν η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα κάνει Χ ζημιά στον απλό πολίτη, η ελληνική αντίστοιχη θα κάνει 10*Χ ζημιά ή κάτι αντίστοιχο.

σας το κάνω λιανά: Στον πλανήτη υπάρχουν διάφορες κεντρικές τράπεζες που ακολουθούν διαφορετικές πολιτικές. Οι τρεις βασικές κατηγορίες:

Α. Αυτές που στοχεύουν σε πλήρη απασχόληση και χαμηλό πληθωρισμό (Φεντ - Ρικσμπανκ - Νοργες Μπανκ). Αυτές όταν ακολουθούν το καταστατικό τους δεν κάνουν ούτε καλό ούτε κακο, απλώς ακολουθούν την τεχνοκρατικά βέλτιστη πολιτική.

Β. Αυτές που στοχεύουν πρώτα στον χαμηλό πληθωρισμό και κατα δεύτερο λόγο στην πλήρη απασχόληση (ΕΚΤ, Σουίς Νάσιοναλ Μπανκ). Αυτές τον περισσότερο καιρό είναι τόσο καλές όσο και οι Α, αλλα η πολιτική της στόχευσης του πληθωρισμού δεν είναι η τεχνοκρατικά βέλτιστη οταν οι τιμές σε μια οικονομία είναι sticky (δηλαδή πάντα), μιλάμε όμως για ελάχιστες αποκλισεις απο τη βέλτιστη πολιτική.

Γ. Αυτές που θεωρητικά στοχεύουν στα παραπάνω αλλα στην πράξη στοχεύουν στη διατήρηση του πλούτου του χαρντ μάνευ λόμπι ή στην προσφορά στοματικού σεξ στις εταιρίες της χώρας τους (Φεντ την περίοδο του κραχ, Μπανκ οφ Τζαπαν, Πίπολς Μπανκ οφ Τσάινα). Εδώ προφανώς το αν κάνουν καλή πολιτική εξαρτάται απο το άν έχεις τα λεφτά σου σε ομόλογα ή αν είσαι εταιρία που εξάγει βιομηχανικά προιόντα οπότε σε συμφέρει.

Δ. Οι τριτοκοσμικές κεντρικές τράπεζες που δεν έχουν σοβαρή πολιτική γιατι την πολιτική τους την υπαγορεύει κάποιος δικτάτορας η διευθαρμένος πολιτικός (Ζιμπάμπουε είναι ένα κλασικό παράδειγμα εδώ). Αυτές φέρνουν καταστροφή σε όλους όσους ζούνε στην επικράτεια που ρυθμίζουν εκτός απο αυτούς που διαθέτουν καταθέσεις σε συνάλλαγμα.

Φυσικά παίζουν και ενδιάμεσες κατηγορίες, πχ η μπανκ οφ Ινγκλαντ είναι αναμεσα στο Α και στο Β ενώ Η Ελλάδα αν είχε δική της ΚΤ θα ήταν ανάμεσα στο Γ και στο Δ. Έτσι δικαιολογείται το παραπάω κουότ.

Φύσκος
16-04-2011, 18:31
λεφτά υπάρχουν (http://et.diavgeia.gov.gr/f/epimelitirio_pierias/ada/4%CE%99%CE%99%CE%9B469%CE%97%CE%9A%CE%A0-%CE%A9)

ikonoklast
16-04-2011, 18:33
Tι είναι αυτό;

BURNIN AMBITION
27-04-2011, 14:51
telika arxisanna stelnoun bilietakia? apla ta agnooume? exoume kamia enhmerwsh? ante re arxonta tvn drakwn pes tipota

Dragonlord
27-04-2011, 15:46
Α, μπα, δεν έχει αλλάξει κάτι από όσο ξέρω, αυτά τα είχαν στείλει από αττική οδό σε κάποιους που είχαν δώσει παράνομα τις διευθύνσεις τους διοικητές της τροχαίας, τα αγνοούμε (μόνο αν το παραδώσει δικαστικός επιμελητής ασχολούμαστε άμεσα για να το μπλοκάρουμε, μιλώντας με κάποιον από το diodiastop.gr). Προσωπικά ακόμα δε μου έχει τύχει να πετύχω τροχαία στα διόδια, οπότε απλά σπρώχνω κανονικά, δεν έχει χρειαστεί δλδ να πω ότι δεν έχω. Αρχές μάη επίσης εκδικάζεται προσφυγή πατρινών για την ολυμπία οδό.

nikolasfluxus
02-05-2011, 12:25
ξέρει κανείς τι γίνεται με προστίματα του ΟΑΣΘ?

στο δίμηνο σκάει χαρτί που απειλεί για δικαστήρια?

Dragonlord
02-05-2011, 12:36
επικοινώνησε με επιβάτες θεσσαλονίκης

Candiru
02-05-2011, 19:38
ξέρει κανείς τι γίνεται με προστίματα του ΟΑΣΘ?

στο δίμηνο σκάει χαρτί που απειλεί για δικαστήρια?

όχι, στο δίμηνο 5πλασιάζεται. Μετά αν και όποτε του καπνίσει μπορεί να σου κάνει αγωγή και να έχεις προβλήματα με δικαστικά έξοδα εξαγορά ποινής πταίσματος, κλπ, κανένα χιλιαρι και βάλε ευρώ συνολικά. Υπόψη ότι υπα΄ρχουνκάπου κάμποσες χιλιάδες απλήρωτα πρόστιμα και ΠΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ δεν έκανε τέτοια έγκληση. Απειλεί ότι θα κάνει για τα ενεργά μέλη των ΕΠιβατών που μας τσάκωσαν στις 2 Απριλίου σε μια τακτική παρέμβαση διαμαρτυρίας στα λεωφορεία και με τη βοήθεια της αστυνομίας μας έγραψαν μαζικά. Αν θες το ρισκάρεις, εφόσον δεν είσαι των ΕΠιβατών.

GG*
03-05-2011, 04:31
αμαρτια ειναι να σου παρουν χιλια ευρω
αλλα τον υπολογιστη και τη συνδεση στο ιντερνετ δεν ακουγεται ασχημο

Candiru
06-05-2011, 10:08
Απαράδεκτες ανομίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Όταν κανείς ισχυρίζεται δημοσίως ότι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά συνιστά παράβαση, ενώ αυτό δεν συμβαίνει, η πράξη αυτή συνιστά η ίδια παράβαση. Πιθανότατα ποινική και πειθαρχική, πάντως σίγουρα δεοντολογική

Του Άκη Γαβριηλίδη

Εδώ και αρκετό καιρό, ήδη πριν μαζικοποιηθεί και γίνει κεντρικό πολιτικό διακύβευμα το κίνημα «Δεν πληρώνω», δύο ανώνυμες εταιρίες, η «Αττικό Μετρό» και ο ΟΑΣΘ, είχαν τυπώσει στην πίσω πλευρά των εισιτηρίων τους το εξής κείμενο:

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ (Π.Κ. ΆΡΘ. 186.2 & 392)

Το άρθρο 186 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα τιμωρεί την «Πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση [sic] κακουργήματος ή πλημμελήματος». Άρα, η βασιμότητα ή μη του εκφοβιστικού αυτού ισχυρισμού θα κριθεί από την ουσιαστική διάταξη περί του φερόμενου ως «πλημμελήματος».

Το άρθρο 392 λέει:

Όποιος με την πρόθεση να μην καταβάλει αντίτιμο παίρνει για άμεση κατανάλωση τρόφιμα ή ποτά ή δέχεται την παροχή καταλύματος ή υπηρεσιών, των οποίων το αντίτιμο είναι άμεσα πληρωτέο κατά τις συνήθειες των συναλλαγών, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

Στον τύπο[1] και στο διαδίκτυο[2] έχει γίνει εκτενής συζήτηση και έχει υποστηριχθεί ότι η παραχώρηση εισιτηρίου δεν εμπίπτει σε αυτή τη διάταξη στη βάση του ότι πρόκειται για «πράξη διαμαρτυρίας» που «εμπίπτει στην ελευθερία της έκφρασης», ή ότι «οι συνήθειες των συναλλαγών είναι κάτι που μεταβάλλεται».

Θεωρώ ότι υπάρχει ένα ριζικότερο και λογικά πρότερο επιχείρημα, το οποίο καθόσον γνωρίζω δεν έχει προβληθεί από κανέναν: το 392 ΠΚ ποινικοποιεί τη συμπεριφορά όποιου «δέχεται την παροχή υπηρεσιών». Ωστόσο, αυτός που μας δίνει ένα εισιτήριο, δεν μας παρέχει καμία υπηρεσία! Μας παραχωρεί έναν έγγραφο τίτλο, ο οποίος ενσωματώνει αξίωση έναντι τρίτου προς παροχή υπηρεσιών. Την επίμαχη υπηρεσία, δηλ. τη μεταφορά του επιβάτη, και στη μια και στην άλλη περίπτωση την παρέχει ο ίδιος φορέας –η «Αττικό Μετρό». Το αντίστοιχο με την «λήψη τροφίμων και ποτών για άμεση κατανάλωση» θα ήταν π.χ. να πάει κάποιος με Ι.Χ. στο τέρμα των λεωφορείων και να «ψαρεύει» πελάτες τους οποίους να μεταφέρει πράγματι ο ίδιος από το αεροδρόμιο στο Σύνταγμα.

Σε αντίθεση με ένα μπιφτέκι ή ένα ποτήρι κρασί (για να αναφερθούμε συγκριτικά στα άλλα παραδείγματα που απαριθμεί –περιοριστικά και όχι ενδεικτικά- το άρθρο 392), το δικαίωμα εκ του εισιτηρίου δεν είναι ένα πεπερασμένο και αναλώσιμο υλικό αντικείμενο, αλλά μια άυλη, αφηρημένη αξίωση προς μεταφορά, δυνάμει απεριόριστη (εντός των χρονικών ορίων που προσδιορίζονται σε αυτό), η οποία απλώς ενσωματώνεται στο κομμάτι χαρτί που την πιστοποιεί και τη συμβολίζει. Όποιος λοιπόν αποκτά νομίμως εισιτήριο, καθίσταται κύριος του εγγράφου και δικαιούχος της αξίωσης που απορρέει απ’ αυτό, άρα δικαιούται να μεταβιβάζει ελεύθερα τόσο το ένα όσο και την άλλη σε όποιον κρίνει σκόπιμο για όποια αιτία κρίνει σκόπιμο.

Ασχέτως του προηγουμένου, η επίμαχη προειδοποίηση είναι αναληθής για έναν ακόμα λόγο: το 392 ΠΚ τιμωρεί μόνο όποιον παίρνει τρόφιμα ή δέχεται υπηρεσίες, άρα όχι και όποιον «ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ», ούτε και όποιον «ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ». Στο ποινικό δίκαιο η διασταλτική ερμηνεία και η αναλογική εφαρμογή απαγορεύονται.

Αυτό δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: όταν κανείς ισχυρίζεται δημοσίως ότι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά συνιστά παράβαση, ενώ αυτό δεν συμβαίνει, η πράξη αυτή συνιστά η ίδια παράβαση. Πιθανότατα ποινική και πειθαρχική, πάντως σίγουρα δεοντολογική.

Υποθέτω ότι το κείμενο αυτό το συνέταξαν οι νομικοί σύμβουλοι των ενδιαφερομένων Α.Ε. Ως νομικοί, θα όφειλαν να γνωρίζουν ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν ευσταθεί. (Εάν δεν το γνώριζαν, τότε είναι άσχετοι και διασπαθίζονται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για την αμοιβή τους). Το να ψεύδεται λοιπόν ένας νομικός, μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσει τον κόσμο και έτσι να αποκομίσει ο πελάτης του –και ο ίδιος- παράνομο περιουσιακό όφελος, συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων ικανών να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες (191 ΠΚ) και απάτη (386). Και σίγουρα συνιστά συμπεριφορά αντίθετη προς το καθήκον αληθείας που τον δεσμεύει. Μια συμπεριφορά, αν θέλετε τη γνώμη μου, άξια περιφρόνησης, της οποίας η ηθική απαξία είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όπως θα έλεγε και ο κ. Ρέππας.

Πράγματι λοιπόν, υπάρχει μεγάλο ζήτημα ανομίας σε όσα συμβαίνουν τελευταία γύρω από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα …

Επειδή, επιπλέον, διάφοροι καθεστωτικοί διανοούμενοι-ες εμφανίζονται τελευταία ως παπαγαλάκια του Πρετεντέρη και προσπαθούν να τεκμηριώσουν με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα τις κατηγορίες περί «τζαμπατζήδων» που «δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες της ανυπακοής τους»[3], θα ήθελα κλείνοντας να αναλάβω πλήρως την ευθύνη της δικής μου τοποθέτησης: προτρέπω ενθέρμως όλους να παραχωρούν το εισιτήριό τους σε άλλες, και προκαλώ εγώ όποιον θεωρεί ότι παρανομώ να υποβάλει έγκληση.

http://rnbnet.gr/details.php?id=2462

Diva Plavalaguna
16-06-2011, 00:56
Κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Απόστολου Γκλέτσου (http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30317:2011-06-15-07-02-47&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3)

katwrimos
16-06-2011, 01:15
Κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Απόστολου Γκλέτσου (http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30317:2011-06-15-07-02-47&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3)

AAA μα τελικά δεν πατε καθόλου καλά εσείς. Στο τελος θα κοψετε κλήση στον Τσακ Νορρις... ρε, πατε καλά ρε??

Krux
16-06-2011, 10:34
ποιοί είναι οι "εσείς" ?

BURNIN AMBITION
21-06-2011, 00:16
phga patra kai mesologgi. patra ta shkwsa ola. rwtaw sta prwta diodia (viazomoun kai lew gamato twra re paidi mou na tsekarw gioa mpatsous ktl)

-poso exei?
-3.10
-oriste?
-3.10
kala ante geia

kai tis shkwsa oles.

omws sto rio den eixe tis klassikes mpares kai de moiazan na sproxnwntai mprosta. kolwsa na mplexw (an de pane mprosta re pano pws anevainoun autes?) kai ta eskasa sa malakas. voithiste me. oles oi mpares sto rio einai diaforetikes. shkwnontai h oxi kai pws?

Πόσο κάνει 10 συν 7
21-06-2011, 00:18
δε μας χεζεις ρε ψευτομαγκα.

Dragonlord
21-06-2011, 00:23
Ναι, υποτίθεται ότι εκεί έχουν βάλει κάτι που κλειδώνουν (παράνομα) και δε σηκώνονται αν δεν πληρώσεις. Εγώ πρόσφατα πλήρωσα διόδια για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, είχε μπάτσο-σεκιούριτι. Με ενημέρωσαν πάντως ότι χρωστούσα 90 διόδια στο αθήνα-κόρινθος (από τότε πέρασα μερικές φορές ακόμα, κοντεύω να τα εκατοστήσω, χουρα)

BURNIN AMBITION
21-06-2011, 00:49
Ναι, υποτίθεται ότι εκεί έχουν βάλει κάτι που κλειδώνουν (παράνομα) και δε σηκώνονται αν δεν πληρώσεις. Εγώ πρόσφατα πλήρωσα διόδια για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, είχε μπάτσο-σεκιούριτι. Με ενημέρωσαν πάντως ότι χρωστούσα 90 διόδια στο αθήνα-κόρινθος (από τότε πέρασα μερικές φορές ακόμα, κοντεύω να τα εκατοστήσω, χουρα)tha itheles na exhghseis to "mpatsos-security"? kai ti akrivws egine? phges na th shkwseis kai de se afhse? pistwtiko den epaize?

Dragonlord
21-06-2011, 01:16
Μπάτσοι που προφανώς τα παίρνουν από τις εταιρείες και κάνουν τους σεκιουριτάδες. Ζήτησα πιστωτικό, μου λένε ναι μια στιγμή. Τσεκάρουν το σύστημα και μου λένε δεν μπορούμε να βγάλουμε πιστωτικό γιατί έχετε 90 παραβάσεις. Τι σχέση έχει αυτό της λέω, να φωνάξουμε τον αστυνομικό. Έρχεται αυτός και του λέω δε με αφήνουν να φύγω και δε μου εκδίδουν πιστωτικό, το οποίο είναι παράνομο. Α μου λέει δεν ξέρω, αν περάσετε έτσι εγώ πρέπει να σας κόψω πρόστιμο, αν έχετε διαφορές με την εταιρεία κάντε ό,τι νομίζετε. Τσακωθήκαμε λίγο αλλά τελικά άκρη δε βγήκε, θα έπρεπε να ρίξω μηνύσεις και οκ, προτιμώ σε αυτή τη φάση απλά να μην πληρώνω μόνο όταν δεν έχει μπάτσους που είναι και οι περισσότερες φορές. Αν τους μονιμοποιήσουν θα δω τι θα κάνω.

BURNIN AMBITION
21-06-2011, 01:19
μα την παναγιά αν αναγκαστω ποτε να πληρωσω για τον καροδρομο της πατρας που τον πηγαν και 3.10 θα γινει της πουτανας. ας με πανε μεσα θα τους γαμησω οτι εχουν και δεν εχουν.
πουστηδες

μαλακα θα τους πληρωσουμε για την καρμανιολα?
αι στο διαλο

καλα που μου το πες πανο να εχω το νου μου. για τις μπαρες του ριου αν γινει καμια προσφυγη -μηνυση κτλ κτλ επειδη ειναι παρανομες θα τις αλλαξουν?

metamelia3
21-06-2011, 01:21
na-na why don't you get a job

Amnesiac.
21-06-2011, 01:29
Έρχεται ο τερμινέιτορ στην Πάτρα.

Dragonlord
21-06-2011, 01:54
καλα που μου το πες πανο να εχω το νου μου. για τις μπαρες του ριου αν γινει καμια προσφυγη -μηνυση κτλ κτλ επειδη ειναι παρανομες θα τις αλλαξουν?

Ναι, όπως έχουν διορθωθεί όλες οι παρανομίες των μπομπολαίων.

BURNIN AMBITION
21-06-2011, 02:14
πηγα και γυρισα ρε. ο αρνι οντως θα κατεβει μιναρελα? δωσε ημερομηνιες

regularpaul
21-06-2011, 10:28
τωρα θυμηθηκα οτι κατεβαινοντας τις προαλλες στην πατρα για το προκατ φεστ
σε καθε διοδιο ενιωθα οτι απο καπου θα πεταχτουν ο μπερνι με τον δραγονλορδ με αυστηρο υφος
να δουν τι θα κανω. κοκκινιζα, εδινα το αντιτιμο και εφευγα αρον αρον

Mitsmann
21-06-2011, 12:03
σε κοιτανε τωρα.
πως νιωθεις?

regularpaul
21-06-2011, 12:11
σαν τον εκπροσωπο του ΝΑΡ σε συναυλια Ξηγα

22-06-2011, 12:19
απο το βήμα (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=407377&h1=true)

από το site "όχι διόδια" (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/06/blog-post_9371.html), (ένα ποστ πιο πάνω, στην κεντρική έχει βίντεο που λέει νοσηλευτής του ΕΚΑΒ οτι η υπάλληλος ΔΕΝ έχει τραύματα ή οτιδήποτε, και κουβαλάνε με φορείο τον άλλον άνθρωπο)

freak brother
22-06-2011, 13:36
Συγκεκριμένα, η υπάλληλος επιτέθηκε με βιαιότητα λεκτική και σωματική , σε έναν συναγωνιστή ο οποίος ευγενικά της ζήτησε να μην εισπράττει διόδια κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Αφού τον εξύβρισε, ακολούθως τον χτύπησε με αποτέλεσμα ο συναγωνιστής μας Γιάννης Ζώης να υποστεί:

κακώσεις κεφαλής και αυχένα, ευαισθησία αριστερά παρασπονδυλικά στην περιοχή του τραπεζοειδούς , οίδημα υπερόφρυας χώρας δεξιά, εκδορές χειλέων και ευθυασμό της Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα και με τη διάγνωση των νοσοκομειακών γιατρών του ΚΑΤ.

μαλακα θελω να την δω αυτη την γκομενα.

metamelia3
22-06-2011, 13:54
σ'αρεσουν οι slightly damaged γκομενες;

menumission
22-06-2011, 18:30
http://www.youtube.com/watch?v=c7WbrGf-cqM

GG*
22-06-2011, 20:48
Συγκεκριμένα, η υπάλληλος επιτέθηκε με βιαιότητα λεκτική και σωματική , σε έναν συναγωνιστή ο οποίος ευγενικά της ζήτησε να μην εισπράττει διόδια κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Αφού τον εξύβρισε, ακολούθως τον χτύπησε με αποτέλεσμα ο συναγωνιστής μας Γιάννης Ζώης να υποστεί:

κακώσεις κεφαλής και αυχένα, ευαισθησία αριστερά παρασπονδυλικά στην περιοχή του τραπεζοειδούς , οίδημα υπερόφρυας χώρας δεξιά, εκδορές χειλέων και ευθυασμό της Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα και με τη διάγνωση των νοσοκομειακών γιατρών του ΚΑΤ.

μαλακα θελω να την δω αυτη την γκομενα.

εγω θα ηθελα να καμαρωσω και φωτο με τον συναγωνιστη γιαννη ζωη που επαθε τετοια ζημια απο την μπατσα της μις σουγκλακος

Ruthless
23-06-2011, 10:58
Αυτή που μιλάει στην αρχή είναι που δέρνει;

20NPMEPmaIM

:rofl: σκηνικά πάντως. Παίζουν και φωτογραφίες καλής ανάλυσης του αγωνιστή για να ικανοποιηθεί ο τζιτζίς.

Ον τόπικ τώρα, τελικά στο δικαστήριο Πάτρα τι παίχτηκε; Πανηγυρικό άκυρο και νέα αγωγή μετά από το δικηγορικό σύλλογο; Κάτι τέτοιο έχω ακούσει, αλλά δε βρίσκω και ακριβώς πληροφορίες στο site τους, που με κάνει να πιστεύω πως όντως φάγαν άκυρο.

BURNIN AMBITION
24-06-2011, 18:28
gurisa apo nauplio. kerdos gurw sta 20 eurw.sta proteleutaia diodia eixan mazeutei kati tupakia me kitrina alla vghka polu mprizwmenos kai den egine tipota

otan gurnaga apo patra hmoun me gomenaki pou kavlwse pou shkwsa mpara. etsi na ftiaxnoume ta pipinia

ikonoklast
24-06-2011, 18:36
Στα παπάρια μας ρε ΧΛΕΧΛΕ.

Phoebus
11-07-2011, 20:02
Επαναφέρω το τόπικ για να μοιραστώ την εμπειρία μου σε ένα ταξίδι με αμάξι που έκανα από Utrecht, Ολλανδία μέχρι St. Goar, Γερμανία. Πρώτον, να πω πως το εθνικό δίκτυο της Ολλανδίας είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Σε μία κλίμακα 0-10 θα έβαζα στην ολλανδική εθνική οδό 10. Έμεινα μαλάκας κανονικά. Ήταν σα να οδηγώ σε πίστα. Στην Ελλάδα θα έβαζα ένα 6, στη Γερμανία ένα 7κόμμακάτι γιατί είχε εκφάνσεις ελληνικής νοοτροπίας (ή ίσως είναι το ανάποδο για τους ελληνικούς δρόμους, τέσπα). Το περίεργο είναι το εξής: πήγαμε και ήρθαμε και δεν συναντήσαμε ούτε ένα σταθμό διοδίων, σε έναν δρόμο που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι φρεσκοστρωμένος και εννοείται χωρίς λακούβες, χωρίς επικίνδυνα σημεία. Σε σημεία είναι 5 λωρίδες. Πραγματικά αναρωτιέμαι, όταν πλήρωνα στην Ελλάδα 350 ευρώ για τα γαμημένα τέλη, τι ακριβώς πλήρωνα;

freak brother
11-07-2011, 20:09
καλα αμα δεν ειχα και οι Ολλανδοι γαμω τους δρομους ποιοι θα ειχαν ? στην Ελλαδα θα εβαζα 5 :p

Art In Haste
11-07-2011, 20:18
Ισπανία, διαδρομή 550χλμ από Μάλαγα-Μαδρίτη, 2-3 λωρίδες, με αμμοπαγίδες σε κατηφόρες, με τις γραμμές βαμμένες με ειδική μπογιά ώστε όταν τυχόν της πατήσεις να το καταλάβεις αμέσως, και με ένα μικρό σημείο του δικτύου υπό κατασκευή - φάση Τέμπη - ίχνος διοδίων. Μόνο έξω από την Μαδρίτη για να φτάσεις κέντρο το συντομότερο δυνατόν έχει, αλλά έχεις επίσης και άλλες 2 επιλογές χωρίς διόδια.

katwrimos
12-07-2011, 00:44
Ισπανία, διαδρομή 550χλμ από Μάλαγα-Μαδρίτη, 2-3 λωρίδες, με αμμοπαγίδες σε κατηφόρες, με τις γραμμές βαμμένες με ειδική μπογιά ώστε όταν τυχόν της πατήσεις να το καταλάβεις αμέσως, και με ένα μικρό σημείο του δικτύου υπό κατασκευή - φάση Τέμπη - ίχνος διοδίων. Μόνο έξω από την Μαδρίτη για να φτάσεις κέντρο το συντομότερο δυνατόν έχει, αλλά έχεις επίσης και άλλες 2 επιλογές χωρίς διόδια.

Αυστρία. 70 χλμ σε κατσικόδρομο, 8 ευρώ.
Ιταλία. 400χλμ με 2ωρο μποτιλιάρισμα 30 ευρώ.

enitharmon
12-07-2011, 02:31
τα υψηλότερα διόδια τα είδα το σαββ/κο στις Άλπεις. 29 ευρώ. Αλλά οκ, είναι Άλπεις, χρειάζονται συντήρηση, παει στο διάολο

Comte de Saint-Germain
14-07-2011, 12:42
Επαναφέρω το τόπικ για να μοιραστώ την εμπειρία μου σε ένα ταξίδι με αμάξι που έκανα από Utrecht, Ολλανδία μέχρι St. Goar, Γερμανία. Πρώτον, να πω πως το εθνικό δίκτυο της Ολλανδίας είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Σε μία κλίμακα 0-10 θα έβαζα στην ολλανδική εθνική οδό 10. Έμεινα μαλάκας κανονικά. Ήταν σα να οδηγώ σε πίστα. Στην Ελλάδα θα έβαζα ένα 6, στη Γερμανία ένα 7κόμμακάτι γιατί είχε εκφάνσεις ελληνικής νοοτροπίας (ή ίσως είναι το ανάποδο για τους ελληνικούς δρόμους, τέσπα). Το περίεργο είναι το εξής: πήγαμε και ήρθαμε και δεν συναντήσαμε ούτε ένα σταθμό διοδίων, σε έναν δρόμο που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι φρεσκοστρωμένος και εννοείται χωρίς λακούβες, χωρίς επικίνδυνα σημεία. Σε σημεία είναι 5 λωρίδες. Πραγματικά αναρωτιέμαι, όταν πλήρωνα στην Ελλάδα 350 ευρώ για τα γαμημένα τέλη, τι ακριβώς πλήρωνα;

Ολλανδία έχουν τεράστια τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ., στα οποία συμπεριλαμβάνεται και χρέωση για τα διόδια. Πιθανολογώ ότι αποσκοπούν μεταξύ άλλων στο να αποτρέψουν τον κόσμο από το να χρησιμοποιεί αυτοκίνητα γενικώς.

Ghoul
14-07-2011, 13:20
για όποιον ενδιαφέρεται (μπέρνη!) πρόσφατα έκλεισαν τον καβατζόδρομο στα διόδια της νεμέας που πήγαινες προς άργος, ναύπλιο, νεμέα κλπ χωρίς να πληρώνεις τα 2.40 (και από τις δύο κατευθύνσεις πλέον).

που είναι ένας απόστολος όταν τον χρειάζεσαι...

αναγνώστης:

http://www.trelokouneli.gr/2011/07/blog-post_6827.html

BURNIN AMBITION
14-07-2011, 18:07
mpa egw filos shkwnw mpares

Art In Haste
02-08-2011, 18:47
Το “Colpo Grosso” των διοδίων (http://www.newstoday.gr/article/66341/colpo-grosso-ton-diodion)

Από την άνοιξη του 2008 ως και σήμερα, χωρίς κανέναν άμεσο κρατικό έλεγχο λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων στους εθνικούς δρόμους, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο τέως υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ) με επιστολή που έστειλε χθες στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Υποδομών Γιάννη Ραγκούση.
Το “Colpo Grosso” των διοδίων

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη επιστολή, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ζητά να εγκατασταθούν συστήματα καταγραφής των διελεύσεων οχημάτων.

Το θέμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, σύμφωνα με το οποίο, με την παραχώρηση των εθνικών δρόμων στους εργολάβους το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, για το οποίο το Δημόσιο είχε διαθέσει πάνω από 12 εκατ. ευρώ, καταργήθηκε με επιχείρημα ότι οι σταθμοί διοδίων αυξήθηκαν, ενώ θα μπορούσε να επεκταθεί.

Υπολογίζεται ότι ο έως τώρα τζίρος από τα διόδια ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ την στιγμή που οι εργολάβοι διαμαρτύρονται για μείωση των εσόδων λόγω της οικονομικής κρίσης. Έχουν βεβαίως υποχρέωση να παραδίδουν στοιχεία από τις εισπράξεις, αλλά ο εκ των υστέρων έλεγχος είναι δύσκολος.

Στην περίπτωση του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός-Κλειδί είχαν εντοπιστεί δύο εργαζόμενοι της κοινοπραξίας που έδιναν συστηματικά στους οδηγούς παραχαραγμένες αποδείξεις. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και εκκρεμεί η εκδίκασή της από τις αρχές του 2009.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας συνεχίζει αναφέροντας πως, είναι η τρίτη παρέμβαση της Ομοσπονδίας την τελευταία τριετία, χωρίς ως τώρα να έχουν ληφθεί μέτρα. Ζητεί, επίσης, επέκταση των ελέγχων στα έσοδα από τα διόδια στην Αττική οδό και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για να διαπιστωθεί αν έχει γίνει η αποπληρωμή του κόστους κατασκευής τους.

«Είναι υποχρέωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να θέσει άμεσα σε λειτουργία το σύστημα καταγραφής διέλευσης οχημάτων και είσπραξης τελών διοδίων, το οποίο θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένο με το σύστημα καταμέτρησης των παραχωρησιούχων, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τα έσοδα που αναλογούν στο Δημόσιο», αναφέρεται στο έγγραφο της ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού από το 2013 το Δημόσιο θα αρχίσει να εισπράττει μέρος των διοδίων, που ως το 2037 θα φτάσει ως το 93% από τα έσοδα των διοδίων, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις του 2007.

«Αρκεί η έκδοση μιας υπουργικής απόφασης», επισημαίνει στην εφημερίδα ο Θόδωρος Αδάμος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). Ο οποίος εξηγεί ότι οι συμβάσεις προβλέπουν έλεγχο της είσπραξης των διοδίων και μάλιστα με έξοδα των παραχωρησιούχων. Επιπλέον με την εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου για το σύνολο των αυτοκινητόδρομων οι οδηγοί που διαθέτουν τις ειδικές συσκευές αυτόματης χρέωσης θα μπορούν να κινούνται σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο και να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές για τα χειροκίνητα γκισέ.

Παλιά κόλπα

Από την εποχή που τα διόδια λειτουργούσαν με ευθύνη του Δημοσίου υπήρχαν καταγγελίες για «παιχνίδια» με τα έσοδα. Αφορούσαν κυρίως περιπτώσεις υπαλλήλων που έκοβαν αποδείξεις με τιμές Ι.Χ. σε φορτηγατζήδες ή επαναχρησιμοποίηση αποδείξεων από οδηγούς που αμελούσαν να τις παραλάβουν.

Από το 1998 και ως τις αρχές του 2005 είχε τεθεί σταδιακά σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο σύστημα είσπραξης και στους 19 σταθμούς που λειτουργούσαν τότε στους εθνικούς δρόμους και επέτρεπαν το αυτόματο τσεκάρισμα όλων των κατηγοριών οχημάτων που περνούσαν από τους σταθμούς διοδίων και την έκδοση της σωστής απόδειξης. Τα έσοδα το 2007, τελευταία χρονιά που τα διόδια λειτούργησαν σε 12μηνη βάση υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, είχαν φτάσει τα 156 εκατ. ευρώ και οι ρυθμοί αύξησης ήταν της τάξης του 5% το χρόνο, για την τελευταία πενταετία.

Με την παραχώρηση των εθνικών δρόμων στους εργολάβους το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, για το οποίο το Δημόσιο είχε διαθέσει πάνω από 12 εκατ. ευρώ, καταργήθηκε με επιχείρημα ότι οι σταθμοί διοδίων αυξήθηκαν, ενώ θα μπορούσε να επεκταθεί. Οι υποδομές αξιοποιούνται μόνο στους σταθμούς του τμήματος Μεταμόρφωση-Σκάρφεια.

Οι δυνατότητές του εξακολουθούν να λειτουργούν πλήρως μόνο στο σταθμό των Μαλγάρων και στη σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας, που παραμένουν στην ευθύνη του Δημοσίου.

Από την άνοιξη του 2008, όταν τα διόδια παραχωρήθηκαν στους κατασκευαστές, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 50-180%, ενώ οι σταθμοί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και φτάνουν πλέον τους 34. Υπολογίζεται ότι τα ετήσια έσοδα αγγίζουν τα 450-500 εκατ. ευρώ, ακόμα και με μείωση της κυκλοφορίας κατά 10% το χρόνο, όπως υπολογίζουν οι εργολάβοι.

attila
03-08-2011, 09:41
τα μουνια της ολυμπιας οδου τσεπωνουν μια χαρα το 3ευρο για να σε στειλουν στον κωλοδρομο, οπου κινδυνευεις ανα πασα στιγμη να σε τσακισει ο καγκουρας που προσπερναει νταλικα πανω σε στροφη,και απο την αλλη κλαψομουνιαζουν για τα πεσμενα εσοδα,απολυουν τους εργαζομενους και εγκαταλειπουν το εργο.

Dythor
26-08-2011, 00:07
Λέμε τώρα, αλλά μήπως; (http://www.mybike.gr/topic/47027-%ce%b4%ce%b9%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-500%ce%b5%cf%85%cf%81%ce%bf/page__pid__975083#entry975083)

Μάλλον μαλακία είναι, σιγά μη τους νοιάξει δηλαδή. Τζάμπα ταλαιπωρία στους υπαλλήλους.

Phantom Duck
26-08-2011, 00:11
φοβερό το ρεπορτάλ του ζούγκλα αλλά δε δέχονται πάνω από 50ευρο.

BURNIN AMBITION
26-08-2011, 00:27
einai p[taisma na mh dexthoun panw apo 50ariko

alla ok xerakia exoume mpares shkwnoume

28-09-2011, 09:59
Μέχρι κάποιους μήνες πριν κι εγώ δεν είχα θέμα με το σήκωμα της μπάρας, μετά βαριόμουν να το κάνω συνέχεια οπότε είπα να χώνομαι σφήνα από τον μπροστινό μου στο ταμείο. Θα σας πω μια σύντομη ιστορία!
Αυτό που λέτε έπιανε πάντα, αλλά επειδή βαριόμουν πάλι να περιμένω να πληρώσει ο μπροστά, είπα να το αλλάξω και να χώνομαι πίσω από τύπους με τεο παςς που φεύγουν με την μία. Κι ένα βράδυ 3 η ώρα, μέσα στην ερημιά, βλέπω 2 χιλιόμετρα πριν τα διόδια μία BMW 750 να με προσπερνάει, λέω εδώ είμαστε, το ένστικτο μου λέει για τεο παςς. Ακολουθώ λοιπόν τον τύπο, τον βλέπω πράγματι να κατευθύνεται στ'αυτόματα μηχανήματα όλα καλά κι ωραία. Κι εκεί που είμαστε στην ευθεία, ξαφνικά αλλάζει κάνει αριστερά και πάει στο πιο δίπλα μηχάνημα, ακολουθώ εγώ. Κόβει σιγά σιγά ταχύτητα, περνάει από την μπάρα και πάει και στέκεται ακριβώς μπροστά. Λέω ωραίος, θα μας το βγάλει ξινό... Έλα όμως που η μπάρα δεν κλείνει, οπότε υποχρεωτικά ξεκινάει σιγά σιγά μέχρι να κλείσει, ακολουθώ όμως εγώ σε πολύ κοντινή απόσταση, και όντας κάτω από την μπάρα, εκείνη δεν κλείνει. Τα καλύτερα λοιπόν τώρα, αριστερά και δεξιά υπάρχουν τοιχάκια τσιμεντένια, βγάζει αλάρμ ο τύπος και αποφασίζει να κατέβει κάτω. Στ'αρχίδια μου λέω, να δω τι θα μου πει, ανοίγει η πόρτα σιγά σιγά, ξεπροβάλλει ένα πόδι σε slow motion, το πόδι ήταν μακρύ. Οπότε βγαίνει και το υπόλοιπο περιεχόμενο, ένας τύπος περίπου στα 2.04, φουσκωτός με κοστούμι, πιο μπράβος κι από τους μπράβους. Κι ακολουθεί στο περίπου ο εξής σουρεαλ διάλογος:
- Φταίω να σε καταγγείλω τώρα;
- Γιατί να το κάνεις αυτό;
- Γιατί περνάς έτσι... εγώ έχω τεο παςς, εσύ γιατί περνάς έτσι;
- Εεε... ξέρω γω; Είμαι της άποψης οτι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια και ούτε εσύ κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεις
- Α μου τη βγαίνεις κι από πάνω;
- Τι στην βγαίνω σου λέω οτι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια, είναι παράνομα...
- ...
- ...

Μπαίνει στο αυτοκινητο και φεύγει.
Από τότε αποφάσισα να πηγαίνω στα κανονικά ταμεία και να χώνομαι σαν κανονικός άνθρωπος.

Kaserinos
28-09-2011, 10:36
το ενστικτο της αυτοσυντηρησης, επικρατησε.

Dragonlord
28-09-2011, 10:37
Βασικά φίλος που χωνόταν πίσω από νταλίκες έφαγε μπάρα στο παρμπρίζ στην αττική οδό, πρέπει να έχουν μειώσει το χρόνο οπότε το νου σας. Στα περισσότερα αμάξια μπορείς απλά να σκύψεις μπροστά από τη θέση του οδηγού, να βγάλεις το χέρι από το παράθυρο και να σπρώξεις την μπάρα χωρίς να κατέβεις.

BURNIN AMBITION
28-09-2011, 10:48
Μέχρι κάποιους μήνες πριν κι εγώ δεν είχα θέμα με το σήκωμα της μπάρας, μετά βαριόμουν να το κάνω συνέχεια οπότε είπα να χώνομαι σφήνα από τον μπροστινό μου στο ταμείο. Θα σας πω μια σύντομη ιστορία!
Αυτό που λέτε έπιανε πάντα, αλλά επειδή βαριόμουν πάλι να περιμένω να πληρώσει ο μπροστά, είπα να το αλλάξω και να χώνομαι πίσω από τύπους με τεο παςς που φεύγουν με την μία. Κι ένα βράδυ 3 η ώρα, μέσα στην ερημιά, βλέπω 2 χιλιόμετρα πριν τα διόδια μία BMW 750 να με προσπερνάει, λέω εδώ είμαστε, το ένστικτο μου λέει για τεο παςς. Ακολουθώ λοιπόν τον τύπο, τον βλέπω πράγματι να κατευθύνεται στ'αυτόματα μηχανήματα όλα καλά κι ωραία. Κι εκεί που είμαστε στην ευθεία, ξαφνικά αλλάζει κάνει αριστερά και πάει στο πιο δίπλα μηχάνημα, ακολουθώ εγώ. Κόβει σιγά σιγά ταχύτητα, περνάει από την μπάρα και πάει και στέκεται ακριβώς μπροστά. Λέω ωραίος, θα μας το βγάλει ξινό... Έλα όμως που η μπάρα δεν κλείνει, οπότε υποχρεωτικά ξεκινάει σιγά σιγά μέχρι να κλείσει, ακολουθώ όμως εγώ σε πολύ κοντινή απόσταση, και όντας κάτω από την μπάρα, εκείνη δεν κλείνει. Τα καλύτερα λοιπόν τώρα, αριστερά και δεξιά υπάρχουν τοιχάκια τσιμεντένια, βγάζει αλάρμ ο τύπος και αποφασίζει να κατέβει κάτω. Στ'αρχίδια μου λέω, να δω τι θα μου πει, ανοίγει η πόρτα σιγά σιγά, ξεπροβάλλει ένα πόδι σε slow motion, το πόδι ήταν μακρύ. Οπότε βγαίνει και το υπόλοιπο περιεχόμενο, ένας τύπος περίπου στα 2.04, φουσκωτός με κοστούμι, πιο μπράβος κι από τους μπράβους. Κι ακολουθεί στο περίπου ο εξής σουρεαλ διάλογος:
- Φταίω να σε καταγγείλω τώρα;
- Γιατί να το κάνεις αυτό;
- Γιατί περνάς έτσι... εγώ έχω τεο παςς, εσύ γιατί περνάς έτσι;
- Εεε... ξέρω γω; Είμαι της άποψης οτι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια και ούτε εσύ κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεις
- Α μου τη βγαίνεις κι από πάνω;
- Τι στην βγαίνω σου λέω οτι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια, είναι παράνομα...
- ...
- ...

Μπαίνει στο αυτοκινητο και φεύγει.
Από τότε αποφάσισα να πηγαίνω στα κανονικά ταμεία και να χώνομαι σαν κανονικός άνθρωπος.2.04 o enas 200 kila
1.70 o allos 40 kila
prepei na htan polu soureal fwto

BURNIN AMBITION
28-09-2011, 10:49
Βασικά φίλος που χωνόταν πίσω από νταλίκες έφαγε μπάρα στο παρμπρίζ στην αττική οδό, πρέπει να έχουν μειώσει το χρόνο οπότε το νου σας. Στα περισσότερα αμάξια μπορείς απλά να σκύψεις μπροστά από τη θέση του οδηγού, να βγάλεις το χέρι από το παράθυρο και να σπρώξεις την μπάρα χωρίς να κατέβεις.egtw de to kanw ektos apo tis mpares me to afrolex pou anoigoun diaforetika. giati kapoies einai magwmenes kai anoigoun duskola re su. malakia mou? panta katevainw
kai des to pm sou
kai kane 90s party

Dragonlord
17-10-2011, 10:55
μου ήρθε εξώδικο να πληρώσω 324,60, αρνήθηκα να το παραλάβω.

Krux
17-10-2011, 11:06
και ;

θα δικαστείς ερήμην σου, θα καταδικαστείς και αν πας σε κανά αεροδρόμιο για ταξίδι θα καταλήξεις στο αυτόφωρο.
τρου στόρι.

Dragonlord
17-10-2011, 11:41
εξώδικο

Krux
17-10-2011, 12:02
ναι σωστά my bad. μπερδεύτηκα λίγο με προσωπικό στόρι.

BURNIN AMBITION
17-10-2011, 13:20
aha
gia pes parapanw re pano. poios sto efere? klhthras xrw gw?
stous anoixes sou pan mpla mpla mpla tous les parte ta arxidia mou kai efugan?
epishs o sullogos diodia stop exei pei tipota gia auta? gia pes
\kai ta dika mou arxidia tha paroun alla na eimaste enhmeroi mwre

Dragonlord
19-10-2011, 07:59
δικαστικός επιμελητής (γνωστός μου). δεν έχω ακούσει κάτι νεώτερο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι εξακολουθούν να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάμερες ως αποδεικτικό στοιχείο, οπότε λογικά δεν μπορούν να πάνε στο δικαστήριο και να αποδείξουν ότι όντως περνάμε έτσι. μάλλον κι αυτά απλώς εκφοβιστικά είναι, να τρομάξουν όσους μπορούν.

katwrimos
19-10-2011, 20:56
δικαστικός επιμελητής (γνωστός μου). δεν έχω ακούσει κάτι νεώτερο,

ΝεΟτερο ΡΕ!!!

(ουφ, πάντα ήθελα να το κάνω αυτό, σορρυ, παρακαλώ συνεχίστε)

Dragonlord
19-10-2011, 21:14
και τα δύο σωστά δεν είναι;

Deggial
19-10-2011, 21:45
και τα δύο σωστά δεν είναι;

Όχι στην δημοτική.

enitharmon
21-10-2011, 13:49
επειδή εδώ είναι το δεν πληρώνω θρεντ:

Σύστημα αποτροπής λαθρεπιβατών στις αστικές συγκοινωνίες

Και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα εγκατασταθεί Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου για την αποτροπή επιβίβασης ατόμων που δεν έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο κόμιστρο.

http://www.skai.gr/news/greece/article/183937/sustima-apotropis-lathrepivaton-stis-astikes-sugoinonies/

metamelia3
21-10-2011, 13:49
ε. σπασιμο απ'την πρωτη εβδομαδα, απλα τα πραματα.

freak brother
21-10-2011, 13:54
ε και σου λεει μετα το κομιστρο 5 ευρο γιατι δεν εχουμε πετρελαια και να πλεροσουμε τους οδηγοι και δρομολογια ανα 1 ωρα... και 8000 ατομα σε καθε λεωφορειο και τα μισα λεφτα απο την δουλεια στα εισητηρια... φοβερη λυση... η καντε τα δωρεαν να καινε νερο με ρομποτ οδηγους και ολα κομπλε.

GG*
27-10-2011, 16:41
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103287&catid=3
WTF?

BURNIN AMBITION
27-10-2011, 16:49
ti les twra... me poio dikaiwma? egine dikasthrio? ti skata ei auta. kai oi mpatsoi pou kolane. mas douleuoun? tha tous gamhsw to spiti.(o chuck norris xeprovalei apo mesa mou). perimenoume nea tou drakoafenth

katwrimos
28-10-2011, 09:52
ti les twra... me poio dikaiwma? egine dikasthrio? ti skata ei auta. kai oi mpatsoi pou kolane. mas douleuoun? tha tous gamhsw to spiti.(o chuck norris xeprovalei apo mesa mou). perimenoume nea tou drakoafenth

Αποτι λέει η εταιρία, ναι, εγινε δικαστήριο και διέταξε την κατάσχεση. Οταν βγαίνει διαταγή κατάσχεσης λογικό είναι να πάει μαζί με τους δικαστικούς και η αστυνομία. Α και επίσης η γκόμενα μπορεί άνετα να πάρει έναν απο τους δρόμους χωρίς διόδια (αλλα ναι ξέχασα όλοι εκεί στην ελλάδα είστε πολυ σημαντικά πρόσωπα και δεν μπορείτε να χάσετε τα 20 λεπτα παραπάνω!!).

Deggial
28-10-2011, 10:22
Αποτι λέει η εταιρία, ναι, εγινε δικαστήριο και διέταξε την κατάσχεση.

Δεν "έγινε δικαστήριο", εκδόθηκε διαταγή πληρωμής, η οποία ναι μεν εκδίδεται με δικαστική απόφαση αλλά δεν διεξάγεται συζήτηση σε ακροατήριο για να παραστεί ο οφειλέτης, ούτε κοινοποιείται σε αυτόν πριν την έκδοσή της. Η διαταγή πληρωμής γίνεται όταν ο δανειστής έχει κάποιο χαρτί που, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου, αποδεικνύει de facto την ύπαρξη και καθυστέρηση της οφειλής, όπως συμβαίνει με τα πρόστιμα των διοδίων από τον νόμο του 2007.

Η διαταγή πληρωμής, ως εκτελεστός τίτλος, σαφώς δικαιολογεί το γεγονός ότι συνοδεύονταν από αστυνομία και εισαγγελέα. Επίσης, η διαταγή πληρωμής επιτρέπει την κατάσχεση και πλειστηριασμό ιδιοκτησίας του οφειλέτη. Από εκεί και πέρα, αν είναι δίκαιο να εκδίδονται διαταγές πληρωμής για τέτοια θέματα, κι αν είναι δίκαιο να 20πλασιάζεται ένα χρέος προς ιδιώτη, αυτό είναι άλλο θέμα.

BURNIN AMBITION
28-10-2011, 14:44
πως αποδεικνυουν οτι δεν πληρωσες? αφου οι καμερες δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν. ε? μου λεει καποιος?

επισης αν ισχυει αυτο τοτε κανονικα δε δημιουργειται δεδικασμενο οποτε θα επρεπε να τους γαμησουν ολους?
επισης με ποιο σκεπτικο, χρωστας σε εναν ιδιωτη και αυτος σου εικοσαπλασιαζει με το ετσι θελω αυτο που του χρωστας. δε μιλαμε για κρατος(εισητηρια στα λεωφορεια πχ) οπου σε πιανει επ αυτοφορω και σε τιμωρει.
θατρελαθουμε τελειως?

ρε αντμιν βοηθα λιγο

supermachoman
28-10-2011, 14:59
Α και επίσης η γκόμενα μπορεί άνετα να πάρει έναν απο τους δρόμους χωρίς διόδια (αλλα ναι ξέχασα όλοι εκεί στην ελλάδα είστε πολυ σημαντικά πρόσωπα και δεν μπορείτε να χάσετε τα 20 λεπτα παραπάνω!!).

λολ, μάλλον δεν έχεις πάει απ'τον παράδρομο στα Κιούρκα, για να είσαι ακόμα εδώ και να γράφεις

BLiTzER
28-10-2011, 15:03
Πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί, μόνο αν σε γράψουν επί τόπου. Με λίγα λόγια, αν δεν έχετε όρεξη για μπελάδες, αλλά δε θέλετε να πληρώσετε, τσεκάρετε τριγύρω για περιπολικό κι αν δεν υπάρχει, σπρώξτε τη μπάρα και περάστε. Κάποτε δεν είχε δικαιοδοσία η αστυνομία, διότι πρόκειται για ιδιωτικούς φορείς, αλλά τελευταία την έχουν μπλέξει κι εκείνη και δύσκολα βγάζεις άκρη.

Επίσης, κατώριμε, είσαι τουλάχιστον καθυστερημένος αν πιστεύεις ότι υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές της προκοπής, χωρίς διόδια, για όλες τις ελληνικές πόλεις. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν καταδεχόμαστε να πληρώσουμε.

BURNIN AMBITION
28-10-2011, 15:26
μα δε μιλαμε ρε μπλιτσερ για το προστικο της αστυνομιας. μηλαμε για το οτι πανε να παραλαβουν τα "χρεωστουμενα" οι εταιριες διοδιων με παρανομα πραγματα. δρακοβασιλια δευρω εξω

BLiTzER
28-10-2011, 15:30
μηλαμε για το οτι πανε να παραλαβουν τα "χρεωστουμενα" οι εταιριες διοδιων με παρανομα πραγματα.

Όχι, αγαπητέ μπέρνι. Μιλάμε για το αν αυτά που ονομάζεις "παράνομα" είναι πλέον νόμιμα. Αν είναι παράνομα, δε θα πάρουν δεκάρα προφανώς και δε μας απασχολεί το θέμα. Αν η πολιτεία φρόντισε να τα "νομιμοποιήσει" (όπως η εμπλοκή της αστυνομίας για οικονομικές διαφορές μεταξύ ιδιωτών), εκεί έχουμε πρόβλημα.

BLiTzER
28-10-2011, 15:32
Επίσης, μόλις διάβασα αυτό:

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά: » η σημερινή προσπάθεια κατάσχεσης οχήματος από την αστυνομία απέτυχε. Θα παραμείνουμε στη θέση μας και θα αποτρέψουμε την εκτέλεση της κατάσχεσης που θεωρούμε αντισυνταγματική. Πρόκειται για μια διαφορά μεταξύ ιδιωτών. Η εταιρεία δεν είναι το κράτος να επιβάλλει πρόστιμα αυθαίρετα.»

http://www.koutipandoras.gr/?p=10692

Deggial
28-10-2011, 15:49
πως αποδεικνυουν οτι δεν πληρωσες? αφου οι καμερες δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν. ε? μου λεει καποιος?

Με βιντεοσκόπηση ή φωτογραφία των πινακίδων, όπως επιτρέπεται από τον ίδιο νόμο (3555/2007).

επισης αν ισχυει αυτο τοτε κανονικα δε δημιουργειται δεδικασμενο οποτε θα επρεπε να τους γαμησουν ολους?

Δε σε καταλαβαίνω ή αντί για δεδικασμένο ήθελες να πεις κάτι άλλο. Δεδικασμένο σημαίνει απόφαση που δε μπορεί να αλλάξει (επειδή π.χ. έχεις κάνει όσες εφέσεις κι ιστορίες μπορούσες). Στην περίπτωση της διαταγής πληρωμής, ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει την ανακοπή (ακύρωση) της ή να αιτηθεί την αναστολή της (όπως έκανε ανεπιτυχώς, αν κατάλαβα καλά).

επισης με ποιο σκεπτικο, χρωστας σε εναν ιδιωτη και αυτος σου εικοσαπλασιαζει με το ετσι θελω αυτο που του χρωστας.

Ε ναι, αυτό είναι μεγάλη μαλακία, αλλά αυτά ορίζει ο 3555/2007.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία δεν έκανε τίποτε παράνομο, κυνήγησε να πληρωθεί σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος για τα διόδια. Αν ο νόμος είναι άδικος, σε αυτό συμφωνούμε αλλά είναι άλλο θέμα.

BURNIN AMBITION
28-10-2011, 15:54
μηλαμε για το οτι πανε να παραλαβουν τα "χρεωστουμενα" οι εταιριες διοδιων με παρανομα πραγματα.

Όχι, αγαπητέ μπέρνι. Μιλάμε για το αν αυτά που ονομάζεις "παράνομα" είναι πλέον νόμιμα. Αν είναι παράνομα, δε θα πάρουν δεκάρα προφανώς και δε μας απασχολεί το θέμα. Αν η πολιτεία φρόντισε να τα "νομιμοποιήσει" (όπως η εμπλοκή της αστυνομίας για οικονομικές διαφορές μεταξύ ιδιωτών), εκεί έχουμε πρόβλημα.για να γινουν ρε γιεργη νομιμα, θα πρεπει να υπαρχει καποιος νομοςεγω ξερω οτι το μονο νομιμο ειναι το να σε γραψουν αν σε πιασουν επ αυτοφορω νασηκωνεις μπαρα. δεν υπαρχει νομος που να κανει νομιμη την κατασχεση και τον εισοσαπλασιασμο αποτι ξερω. το οτι φροντιζουν να νομιμοποιησουν τα παρανομα ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. θα τους αφησουμε? ε οχι

BURNIN AMBITION
28-10-2011, 15:57

Με βιντεοσκόπηση ή φωτογραφία των πινακίδων, όπως επιτρέπεται από τον ίδιο νόμο (3555/2007).

Δε σε καταλαβαίνω ή αντί για δεδικασμένο ήθελες να πεις κάτι άλλο. Δεδικασμένο σημαίνει απόφαση που δε μπορεί να αλλάξει (επειδή π.χ. έχεις κάνει όσες εφέσεις κι ιστορίες μπορούσες). Στην περίπτωση της διαταγής πληρωμής, ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει την ανακοπή (ακύρωση) της ή να αιτηθεί την αναστολή της (όπως έκανε ανεπιτυχώς, αν κατάλαβα καλά).

επισης με ποιο σκεπτικο, χρωστας σε εναν ιδιωτη και αυτος σου εικοσαπλασιαζει με το ετσι θελω αυτο που του χρωστας.

Ε ναι, αυτό είναι μεγάλη μαλακία, αλλά αυτά ορίζει ο 3555/2007.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία δεν έκανε τίποτε παράνομο, κυνήγησε να πληρωθεί σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος για τα διόδια. Αν ο νόμος είναι άδικος, σε αυτό συμφωνούμε αλλά είναι άλλο θέμα.τον εχεισ καπου ευκολο το νομο να τον διαβασω?
επισης οι καμερες παραβιαζουν τα δεδομενα. γιατι αν θυμασαι παλια οι καμερες ταχυτητας τραβαγαν απο μρποστα. εγινε ολοκηρο θεμα και τις καναν να τραβανε απο πισω ετσι ωστε να μη πιανουν μαπες. ειναι παρανομο. οι καμερες των διοδιων τραβανε απο μπροστα. παραβιαση προσοπικων δεδομενων. πουλο λοιπον. (χωρις να ειμαι δικηγορος)
για το δεδικασμενο γραψε ακυρο. το πολυ ματλοκ κτλ φταιει.. για τον εικοσαπλασιασμο, μηπως ο νομος μιλαει για διενεξη κρατους- πολιτων και οχι πολιτων - πολιτων?

ο πανουληςμας, μου ειχε πει οτι φιλος του δικηγορος και μελος του κινηματος του πε οτι οι καμερες δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν αποδειχτικα στοιχεια. προφανως για μενα, κανουν οτι μπορουν να ψαρωσουν κοσμο. θα παρουν τα αρχιδια μας.αρκει να ξερουμε τι παιζει και τι ισχυει. πανο ασε τις μπυρες και βοηθα

BURNIN AMBITION
28-10-2011, 16:08
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-- ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Χρήστου Σταμόπουλου Δικηγόρου

Δικαιούμαστε να μην πληρώνουμε
Νομική προσέγγιση:
Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής.Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).
Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.
Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
Υ.Γ. Τις δυνατότητες και τα δικαιώματά μας αυτά δεν πρόκειται να τα πληροφορηθούμε από τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι εργολάβοι των χρυσοφόρων έργων (π.χ. Μπόμπολας κ.λ.π.).

Σχετικά με την τροχαία από την Δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη

«Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι πρόστιμο μπορεί να κοπεί μόνο από αστυνομικό και αυτό αν εκείνος βεβαιώσει την παράβαση αυτοπροσώπως. Δεν γίνεται να βεβαιωθεί ούτε ύστερα από καταγγελία ούτε μέσα από τις κάμερες», λέει η δικηγόρος κυρία Αντωνία Λεγάκη, μέλος του «Δεν Πληρώνω».

«Σε κάθε περίπτωση εμείς θέλουμε κάποια στιγμή το ζήτημα να πάρει την δικαστική οδό όπου θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι η καταβολή των διοδίων είναι παράνομη. Μάλιστα όταν τυπωθεί το ΦΕΚ, σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικές πράξεις δημόσιας ανυπακοής προκειμένου να αποδείξουμε στα δικαστήρια την νομιμότητα της δράσης μας».

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΡΕΠΠΑ
Ο Κώστας Παπαδάκης λέει στην «PRESS Time» ότι, επί της ουσίας, η τροπολογία του νόμου, που προβλέπει βαριές κυρώσεις, σε όσους δεν πληρώνουν, δεν έχει νομική βάση
«Με την πρώτη πράξη επιβολής προστίμου, για τη μη καταβολή του αντιτίμου των διοδίων, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Ο δικηγόρος του κινήματος «Διόδια stop» Κώστας Παπαδάκης, λέει στην «PRESS Time», ότι επί της ουσίας η τροπολογία του νόμου που προβλέπει βαριές κυρώσεις σε όσους δεν πληρώνουν δεν έχει νομική βάση. Ο «πόλεμος» των διοδίων λοιπόν, τώρα αρχίζει. Τα μέλη του «δεν πληρώνω» είναι αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα και να μην πληρώνουν ούτε τα… πρόστιμα, που θα τους επιβάλλονται!
Αντί λοιπόν η τροπολογία να εξαλείψει το φαινόμενο, φαίνεται ότι πυροδοτεί μια διαμάχη μεταξύ πολιτών, κράτους και των εταιρειών, που διαχειρίζονται τα διόδια. Ο Κώστας Παπαδάκης εξηγεί ότι υπάρχουν νομικά επιχειρήματα, που μπορούν να ακυρώσουν τα πρόστιμα. Ο δικηγόρος του κινήματος εξηγεί την επιχειρηματολογία, που θα αναπτυχθεί ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας και αναλύει τους επιμέρους άξονές της:

Ιδιωτική εταιρεία με… άρωμα Δημοσίου. Η άρνηση πληρωμής των διοδίων, δεν θεωρείται ποινικό αδίκημα, καθώς δεν αφορά την καταβολή χρέους προς δημόσια εταιρία. «Στην περίπτωση που ένας πολίτης αρνηθεί να πληρώσει κάποια εταιρεία του Δημοσίου, τότε μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τις ιδιωτικές συναλλαγές», αναφέρει ο Κώστας Παπαδάκης. Οι κοινοπραξίες, όπως η «Νέα Οδός» ή «Ολυμπία Οδός» είναι ιδιωτικές, άρα δεν μπορούν να αναγκάσουν κανέναν να καταβάλει το αντίτιμο.
«Μονόδρομος» η συναλλαγή. «Δεν διατίθεται εναλλακτικός δρόμος για του οδηγούς», λέει στην «PRESS Time» ο δικηγόρος του κινήματος «Διόδια stop». Όλοι οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να περνούν από τα διόδια, αφού δεν υπάρχει κάποιος παράδρομος και αν υπάρχει είναι άκρως επικίνδυνος. Η σίγουρη λύση, όπως εξηγεί ο κ. Παπαδάκης, ώστε να μην κινδυνέψουν τη δική τους σωματική ακεραιότητα, αλλά και των οικογενειών τους είναι να περάσουν από τη νέα εθνική και κατά συνέπεια από τα διόδια. «Είναι μια αναγκαστική συναλλαγή, την οποία δεν την έχει επιλέξει κανένας πολίτης», αναφέρει ο κ. Παπαδάκης.
Πρωτοφανής η διάταξη, μέσω του ΚΟΚ. «Σε όλο τον ΚΟΚ δεν υπάρχει τέτοιου είδους διάταξη», τονίζει ο κ. Παπαδάκης. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε όλες του τις διατάξεις ρυθμίζει ζητήματα ασφαλείας των δρόμων, ενώ συνδέει την κάθε παράβαση του οδηγού με τη ρύθμιση της ασφαλούς διέλευσης. Ο δικηγόρος του κινήματος αναφέρει ότι: «Ο διερχόμενος φόρος καταβολής δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα» και προσθέτει: «Δεν δημιουργείται κανένας κίνδυνος στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των συγκοινωνιών».

«Αυθαιρεσίες»
Τα παραπάνω βασικά στοιχεία, με τα οποία θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των κοινοπραξιών, αν τελικά τους επιβληθεί πρόστιμο δεν είναι όπως υποστηρίζουν οι μόνες αυθαιρεσίες. «Οι εταιρείες των διοδίων έχουν την υποχρέωση να μην λαμβάνουν φωτογραφίες από τα συστήματα βιντεοσκόπησης, που έχουν πέραν όσων απαιτούνται για την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του διερχομένου οχήματος», υποστηρίζει ο κ. Παπαδάκης και συμπληρώνει: «Συνεπώς δεν έχουν σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να φωτογραφίζουν τους επιβαίνοντες».Οι έννοιες, οι παραβιάσεις και οι κυρώσεις για τα προσωπικά δεδομένα εκφράζονται, όπως εξηγεί ο ίδιος, από το νόμο 24.72.77, ο οποίος απαγορεύει στον παραχωρησιούχο να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε παραπάνω από τον αριθμό κυκλοφορίας. Οι κοινοπραξίες οφείλουν να ζητήσουν την άδεια από την Αρχή προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να εγκαταστήσουν κάμερες και ύστερα να αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο την φωτογραφία των πινακίδων, ώστε να την ενημερώσουν για τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος. Σύμφωνα με το άρθρο 24.1.5(2), εξηγεί ο κ. Παπαδάκης, η παραχωρησιούχος έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη τα χρήματα ή να του επιβάλλει να καταβάλει το 20πλάσιο αντίτιμο, αν φυσικά ακολουθήσει τις παραπάνω διαδικασίες.

Ο ρόλος της Τροχαίας
Η διάταξη του άρθρου 22.1.5 αναφέρει ότι η Αστυνομία, η Τροχαία δεν μπορούν να αναγκάσουν έναν διερχόμενο οδηγό να πληρώσει τα διόδια, ούτε να του επιβάλλουν ποινή, ενώ η Δ.Ο.Υ δεν μπορεί να ζητήσει από τον κάτοχο του οχήματος να πληρώσει το αντίτιμο. Η νέα διάταξη του ΚΟΚ όμως ανατρέπει τα δεδομένα και ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας έθεσε σκληρά μέτρα κατά των οδηγών που ανοίγουν τη μπάρα. Άρα υπάρχει και… σύγκρουση νόμων.
«Η παραχωρησιούχος εταιρία πλέον, μπορεί να καλεί την Αστυνομία, η οποία θα καταγράφει τα στοιχεία του οδηγού» λέει στην «PRESS Time» ο Κώστας Παπαδάκης αναλύοντας τη νέα τροπολογία, που κατέθεσε ο υπουργός. Οι οδηγοί έως τώρα αρνούνταν να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στην εταιρεία, που έχει τα διόδια, η οποία άλλωστε δεν είχε το δικαίωμα να τα απαιτήσει. Όμως, η Αστυνομία έχει αυτό το δικαίωμα και βάσει του νέου ΚΟΚ θα είναι στην αρμοδιότητά της. «Συνυπεύθυνος πλέον γίνεται και ο οδηγός, εκτός από τον ιδιοκτήτη» επισημαίνει ο κ. Παπαδάκης και προσθέτει: «Δεν αρκεί λοιπόν η λήψη του αριθμού κυκλοφορίας για την επιβολή του προστίμου, καθώς έχουμε διεύρυνση της ευθύνης για τη κύρωση».

Deggial
28-10-2011, 16:08
τον εχεισ καπου ευκολο το νομο να τον διαβασω?

Δεν έχει άμεσα link για να στο δώσω, αλλά στο www.et.gr -> Αναζητήσεις -> Νόμοι και Διατάγματα, αν ψάξεις για αρ. νόμου 3555 θα το βρεις. Αλλά τις περισσότερες πληροφορίες θα τις βρεις και στο http://denplirono.wordpress.com/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

επισης οι καμερες παραβιαζουν τα δεδομενα.

Αν δε κάνω λάθος, δεν υπάρχει πρόβλημα αν φωτογραφίζονται μόνο οι πινακίδες κι όχι πρόσωπα.

για το δεδικασμενο γραψε ακυρο. το πολυ ματλοκ κτλ φταιει.. για τον εικοσαπλασιασμο, μηπως ο νομος μιλαει για διενεξη κρατους- πολιτων και οχι πολιτων - πολιτων?

Ο νόμος αναφέρει ότι ο Παραχωρησιούχος μπορεί να απαιτήσει το 20πλάσιο σαν αστική ποινή.

ο πανουληςμας, μου ειχε πει οτι φιλος του δικηγορος και μελος του κινηματος του πε οτι οι καμερες δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν αποδειχτικα στοιχεια. προφανως για μενα, κανουν οτι μπορουν να ψαρωσουν κοσμο. θα παρουν τα αρχιδια μας.αρκει να ξερουμε τι παιζει και τι ισχυει. πανο ασε τις μπυρες και βοηθα

Ναι, αυτό ισχύει γενικά και είναι ένας τρόπος να γλυτώσεις σε δικαστήριο για κλήσεις υπερβολικής ταχύτητας από κάμερες. Εφόσον το αποδεικτικό στοιχείο είναι μόνο ο αριθμός της πινακίδας, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι εσύ ήσουν πράγματι ο οδηγός - μπορεί να είχες δώσει το αυτοκίνητο σε κάποιο συγγενή ή φίλο. Οπότε, στο δικαστήριο μπορείς π.χ. να ισχυριστείς ότι όλη η οικογένεια χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και δε θυμάσαι ποιος το είχε πάρει εκείνη την ημέρα.

BURNIN AMBITION
28-10-2011, 16:14
diabase λιγο το αποπανω μου ποστ. σε προλαβα λολ.
οι καμερες της αττικης οδου και των διοδιων γενικα ειναι ειτε μπροστα οποτε σε πιανουν καθως πας να σηκωσεις μπαρα και οατν εισαι μπροστα στον οδηγο, ειτε ειναι πανω και πισω οποτε εγω παντα τις κοιταω για να μη μπορουν να χρησιμοποιηθουν εναντιον μου...

ο νομοςλεει οπως εγραψες οτι μπορει η αττικη οδος πχ να απαιτησει το 20πλασιο δε παει να πει οτι μπορει και να το παρει.
δεν ειμαι ειδικος αλλα βαει αυτων που εγραψα στο προηγουμενο ποστ , αν τους παει η κοπελια που πηγαν να της παρουν το αμαξι, δικαστικως, ε θα παρουν τα αρχιδια μου. βεβαια στην ελλαδα της χουντας ζουμε οποτε...

τον εχεισ καπου ευκολο το νομο να τον διαβασω?

Δεν έχει άμεσα link για να στο δώσω, αλλά στο www.et.gr -> Αναζητήσεις -> Νόμοι και Διατάγματα, αν ψάξεις για αρ. νόμου 3555 θα το βρεις. Αλλά τις περισσότερες πληροφορίες θα τις βρεις και στο http://denplirono.wordpress.com/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

επισης οι καμερες παραβιαζουν τα δεδομενα.

Αν δε κάνω λάθος, δεν υπάρχει πρόβλημα αν φωτογραφίζονται μόνο οι πινακίδες κι όχι πρόσωπα.

Ο νόμος αναφέρει ότι ο Παραχωρησιούχος μπορεί να απαιτήσει το 20πλάσιο σαν αστική ποινή.

Ναι, αυτό ισχύει γενικά και είναι ένας τρόπος να γλυτώσεις σε δικαστήριο για κλήσεις υπερβολικής ταχύτητας από κάμερες. Εφόσον το αποδεικτικό στοιχείο είναι μόνο ο αριθμός της πινακίδας, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι εσύ ήσουν πράγματι ο οδηγός - μπορεί να είχες δώσει το αυτοκίνητο σε κάποιο συγγενή ή φίλο. Οπότε, στο δικαστήριο μπορείς π.χ. να ισχυριστείς ότι όλη η οικογένεια χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και δε θυμάσαι ποιος το είχε πάρει εκείνη την ημέρα.

BLiTzER
28-10-2011, 16:49
ειτε ειναι πανω και πισω οποτε εγω παντα τις κοιταω για να μη μπορουν να χρησιμοποιηθουν εναντιον μου...

Πεθαίνω. Φαντάζομαι χαμογελαστό, γεμάτο ικανοποίηση μπέρνι, να ποζάρει μπροστά στην κάμερα.

Dragonlord
28-10-2011, 18:19
Δεν ξέρω και ούτε μπορώ να πάρω κανέναν στο λαιμό μου. Θεωρητικά είναι όπως λέει ο μπέρνι αλλά εδώ ειδικά τελευταία οι νόμοι και το σύνταγμα έχουν γίνει κωλόχαρτα. Περιμένω κι εγώ να μάθω περισσότερα. Φαντάζομαι όμως ότι για να μην προχώρησε κάποια παρατυπία θα έπαιζε.

katwrimos
28-10-2011, 19:18
Επίσης, κατώριμε, είσαι τουλάχιστον καθυστερημένος αν πιστεύεις ότι υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές της προκοπής, χωρίς διόδια, για όλες τις ελληνικές πόλεις. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν καταδεχόμαστε να πληρώσουμε.

Γενικώς ναι, αν κάποιος μένει σε μέρος που είναι 100% απαραίτητο να πάρει δρόμο με διόδια δεν πρέπει να πληρώνει, αλλα εγώ είπα για οτι η συγγεκριμένη περίπτωση είναι ακραία γιατι μιλάμε για 20-30 λεπτά καθυστέρησης. Επίσης αυτό περιλαμβάνει και οδήγηση σε σκάρτο δρόμο. Απο κει και περα ναι είναι ακραίο να σου κατάσχουν το αυτοκίνητο για χρέος 500 ευρώ, αλλα η γκόμενα σύμφωνα με το άρθρο είχε διακόψει τη διαπραγμάτευση οπότε τι θα έπρεπε να κάνει η εταιρία ξερωγώ, να κατασχέσει τα λάστιχα?

Αλλα ο βασικός λόγος που ξερνάω με την παραπάνω είναι το νεοελληνικό attitude που έχουν κάποιοι οδηγοι και συνοψίζεται στο οτι εγω και η αυτοκινητάρα μου είμαστε πάνω απόλα, ε όχι, ψόφα καργιόλα.

BURNIN AMBITION
28-10-2011, 19:23
θα προσπαθησω να μη σε βρισω. εγινε δικαστηριο και το εχασε? οχι
αρα τι? ο καθενας γινεται σεριφης και παει και εισπρατει οτι θελει? και εγω σου δανεισα 1 ευρωπριν ενα χρονο. ακομα να μου το δωσεις θα σου παρω το σπιτι

εισαι εκτος ελληνικης πραγματικοτητας

H.
28-10-2011, 19:30
αρα τι? ο καθενας γινεται σεριφης και παει και εισπρατει οτι θελει? και εγω σου δανεισα 1 ευρωπριν ενα χρονο. ακομα να μου το δωσεις θα σου παρω το σπιτι

εισαι εκτος ελληνικης πραγματικοτητας

Αν ο άλλος έγινε σερίφης και εισπράττει ότι θέλει, εσύ τι σόι σερίφης είσαι που πληρώνεις ότι γουστάρεις και όχι ότι είναι νομικά θεσμοθετημένο?

Τίποτα προσωπικό απλά γενικά λίγο προσοχή όταν τα λέμε κάτι τέτοια.

katwrimos
28-10-2011, 19:32

ξαναδιάβασε τα ποστ του ντέτζιαλ. Βγήκε απόφαση, η γκόμενα πήγε στα δικαστήρια να την προσβάλει και δεν το πέτυχε. Ηταν σε διαπραγμάτευση, την διέκοψε, ε τι σκατά? Το σκεπτικό της είναι καταφανώς οτι αυτή και η αυτοκινητάρα της πάνε όπου γουστάρουν. Και ναι η εταιρία είναι ίσως σκουλικια της γης, αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι αυτό δικαιολογεί τη γκόμενα, η εταιρίες γενικώς είναι σκουλήκια της γης, αλλα αυτό δεν δικαιολογεί την κάθε μαλακισμένη που πρέπει να φτάσει σπιτι της 20 λεπτά νωρίτερα για να μην χαραμίζεται η τεράστια νοημοσύνη της στο τιμόνι. Ψοφο λοιπόν.

Α και μια και το έφερε η κουβέντα...

σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικές πράξεις δημόσιας ανυπακοής προκειμένου να αποδείξουμε στα δικαστήρια την νομιμότητα της δράσης μας».

Γαμώ τα σκεπτικά!!

Tispanagias tamatia
28-10-2011, 19:37
Αν ο άλλος έγινε σερίφης και εισπράττει ότι θέλει, εσύ τι σόι σερίφης είσαι που πληρώνεις ότι γουστάρεις και όχι ότι είναι νομικά θεσμοθετημένο?

Επειδή ακριβώς γίνεται με τη σειρά που τα έγραψες παραπάνω, επέτρεψε μου να αντιγράψω

H.
28-10-2011, 19:38
Καλό, τίποτα επί της ουσίας? Διαφωνείς κάπου?

BLiTzER
28-10-2011, 19:45
Γενικώς ναι, αν κάποιος μένει σε μέρος που είναι 100% απαραίτητο να πάρει δρόμο με διόδια δεν πρέπει να πληρώνει

Δε διαφωνούμε γενικότερα, αλλά αυτό το υφάκι "μαλάκες Έλληνες αγαμηθείτε" βαράει λίγο στα νεύρα ε. Τα πράγματα ίσως δεν είναι όπως τα βλέπεις.

Τα διόδια στην Ελλάδα είναι τραγική ιστορία. Οι εθνικές οδοί μας δεν κάνουν ούτε για τρακτέρ, δεν υπάρχουν εναλλακτικές, τα διόδια είναι πανάκριβα (60% του αυτοκινήτου το ΜΗΧΑΝΑΚΙ? Τι λες ρε γαμημένο αρχίδι?), τα χρήματα εισπράττονται ΠΡΙΝ ολοκληρωθούν τα έργα, τα οποία δεν ολοκληρώνονται ποτέ, αλλά τα πληρώνουμε για μια ζωή και μπορώ να συνεχίσω για πολλές σελίδες ακόμα γιατί είναι όχι μόνο ΑΔΙΚΑ, αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Tispanagias tamatia
28-10-2011, 19:47
Καλό, τίποτα επί της ουσίας? Διαφωνείς κάπου?

ΝΑΙ! Συμφωνώ και Διαφωνώ!! Είσαι πολύ ευγενικός που ρώτησες!!! Έδωσα έμφαση στη σειρά των γεγονότων που εσύ ο ίδιος έγραψες, μόνο και μόνο για να σου δείξω πως δε συμφωνώ με αυτό που εννοείς αλλά με αυτό που έγραψες και δεν κατάλαβες!!

BURNIN AMBITION
28-10-2011, 21:13
Δεν "έγινε δικαστήριο", εκδόθηκε διαταγή πληρωμής, η οποία ναι μεν εκδίδεται με δικαστική απόφαση αλλά δεν διεξάγεται συζήτηση σε ακροατήριο για να παραστεί ο οφειλέτης, ούτε κοινοποιείται σε αυτόν πριν την έκδοσή της. Η διαταγή πληρωμής γίνεται όταν ο δανειστής έχει κάποιο χαρτί που, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου, αποδεικνύει de facto την ύπαρξη και καθυστέρηση της οφειλής, όπως συμβαίνει με τα πρόστιμα των διοδίων από τον νόμο του 2007.

Η διαταγή πληρωμής, ως εκτελεστός τίτλος, σαφώς δικαιολογεί το γεγονός ότι συνοδεύονταν από αστυνομία και εισαγγελέα. Επίσης, η διαταγή πληρωμής επιτρέπει την κατάσχεση και πλειστηριασμό ιδιοκτησίας του οφειλέτη. Από εκεί και πέρα, αν είναι δίκαιο να εκδίδονται διαταγές πληρωμής για τέτοια θέματα, κι αν είναι δίκαιο να 20πλασιάζεται ένα χρέος προς ιδιώτη, αυτό είναι άλλο θέμα.
katwrime μαθε να διαβαζεις. καποιος τα χει κανει πλακακαια δε το βλεπεις? δεν εγινε δικαστηριο. καλα τους εκανε η γκομενα.
ρε σοβαρα μιλαμε για τεραστιαπουστια αυτο το μπεντινγκ των νομων .γαμημενες εταιριες και μπατσοι τσιρακια εργολαβων.
ακουω κρας και πορωνομαι πειτε οτι τα λεω ωραια

εντιτ να αναφερω οτι προφανως αρχιδια στοιχεια εχει η εταιρια αν δε μπορει να χρησιμοποιησει τις καμερες

katwrimos
28-10-2011, 23:39
Μπέρνι, ο ντέτζιαλ εξήγησε οτι παρότι δεν έγινε δικαστήριο η γκομενά έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα, οπότε η εταιρία είχε δικαίωμα να προβεί στην κατάσχεση. Αλλα οκ, μαζί σου, αν η εταιρία δεν ήταν εν ταξει στο θέμα αυτό και το νομικώς ορθό ηταν να μην προβεί σε κατάσχεση, τοτε ναι, πουτσα και ξύλο. Αν όμως είχε δικαίωμα να προβεί στην κατάσχεση καλά έκανε και επίσης ξαναλέω να βάλει στον κώλο της το κωλοαυτοκίνητό της, σταρχίδια μας αν δεν έχει λεφτά για τια διόδια. Ναι, έχω σιχαθεί τους λαμογοεπιχειρηματίες αλλα εξίσου έχω σιχαθεί τους ελληναράδες που δεν έχουν καταλάβει ακόμα οτι δικαίωμα στην αυτοκίνηση δεν αναγνορίζει το σύνταγμα.

BURNIN AMBITION
29-10-2011, 02:35
dem eimai re katwrime dikhgoros opote mporei na kanw lathos. exw piei kiolas. alla aposo xerwto oti exase ta asfalistika metra, pou ekane pros thn etairia, den thn kanoun katadikastea thn idia. kamia sxesh to ena me to allo. mh ta sugxeeis. to dikasthrio enekrine (kata th gnwmh mou lamigika kai poustika opote shkwnei eukola kai efesh) oti mporei na parei ta "klemena" pisw h etairia. sto 20aplasio tous de stekei.
de xerw ti na sou pw as milhsoun oi dikhgoroi
h katastash edw sto mpourdelo einai tragikh. se parakalw mh xleuazeis kai mhdenizeis opoiadhpote antistash sth xounta legontas mas olous ellhnarades. den einai etsi. filika panta
eimai liwma kai sas agapaw olous klasika

kai pali de gamhsa

BURNIN AMBITION
02-11-2011, 21:04
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=410642&cid=4

Drumsick
02-11-2011, 21:08
Στ'αρχίδια μας βρε σκατοκαθυστερημένε. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα από τα γαμημένα διόδια.

02-11-2011, 21:10
Σίγουρα υπάρχουν σοβαρότερα θέματα από τα διόδια, αλλά αυτό εδώ είναι ένα θρεντ γι'αυτά.
Εκτός αν εννοείς ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ποστάρουμε στα ηλεκτρονικοπερίεργα γιατί υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από το νέο Ben Frost & Bjarnasson.

(όχι βέβαια οτι το αποπανω ποστ περιέχει κάτι σοβαρό)

Drumsick
02-11-2011, 21:12
Οκ εντάξει δίκιο, αλλά μου γύρισαν τ'άντερα με μπαμπ για τα διόδια στο καταραμένο πόλιτικς τη στιγμή που ο κόσμος καίγεται.

ion_storm
02-11-2011, 21:20
Δεν καίγεται ο κοσμος περισσότερο σήμερα από ότι καιγόταν χτές ή προχτές με εξαίρεση ίσως το παρακάτω.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231135832

BURNIN AMBITION
03-11-2011, 22:48
Στ'αρχίδια μας βρε σκατοκαθυστερημένε. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα από τα γαμημένα διόδια.
mwrh mpazola vale kana aggouri sto mouni sou mpas kai gineis anthrwpos

ikonoklast
03-11-2011, 22:52
Το πιο αστείο με τη φάση του Μπέρνη είναι ότι αμα λες «ρε, αυτός είναι καθυστερημένος» έρχονται άλλοι και σου λένε «για πλάκα τα κάνει ρε, απο κοντά είναι γαμώ!».

H.
03-11-2011, 22:55
Για σένα πάλι δεν λένε ούτε αυτό..

ikonoklast
03-11-2011, 22:58
Εγώ είμαι γαμώ και από εδώ!

H.
03-11-2011, 22:59
Έγινεεεεεε.

BURNIN AMBITION
04-11-2011, 14:12
μαρεσει να με βριζουν
παρτε αλλο ενα

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=323232

ο αγωνας τωρα δικαιωνεται...
αν ζουμε βεβαια μεχρι να δικαιωθουμε και δεν εχουμε ψωμολυσαξει

BURNIN AMBITION
18-02-2012, 16:34
επειδη εχει περασει στα ψιλα

http://toblogsas.skai.gr/post/17663344488

δε το εχω γραψει και εγω.
μου ηρθε και εμενα τετοιο. το τοιχοκολλησαν 2 φορες στην πολυκατοικια. προφανως δε πηγα ποτε. δε ξαναρθαν. στανταρ νομικα δε στεκει. απλα εχετε το νου σας. ντραγκονλορντ αν εχεις κανα νεο μας λες

KiNKY KoNG
18-02-2012, 17:30
http://img217.imageshack.us/img217/9643/00001c.gif

http://img440.imageshack.us/img440/923/00002j.gif

και η ουσια

να πάνε δικαστικά απλά ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ τα αρχίδια τους

ο δρόμος πληρεί τις υποχρεωτικές ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ για πληρωμή ΔΙΟΔΙΩΝ?

οχι - τελος

BURNIN AMBITION
18-02-2012, 18:32
σου ειχε ερθει σπιτι? στο κολησαν στυην εισοδο? στο εφερε κλητηρας? ηρθε με ταχυδρομειο? τι?θενξ

KiNKY KoNG
18-02-2012, 21:36
δεν ειναι δικο μου

απλή αλληλογραφία ειναι

19-02-2012, 12:40
Και μένα ίδια φάση, από ολες τις εταιρείες μόνο ο Μπόμπολας στέλνει χαρτάκια σπίτι. Φυσικά ο πατέρας μου επειδή είναι τρελός χέστης και "ρωτησα 3 δικηγόρους και οι 3 μου είπαν να το πληρώσω και δεν έχω καμία όρεξη να τραβιεμαι σε δικαστήρια για μαλακίες", την επόμενη μέρα που έφυγα από το σπίτι, το πλήρωσε.

katwrimos
19-02-2012, 14:33
Και μένα ίδια φάση, από ολες τις εταιρείες μόνο ο Μπόμπολας στέλνει χαρτάκια σπίτι. Φυσικά ο πατέρας μου επειδή είναι τρελός χέστης και "ρωτησα 3 δικηγόρους και οι 3 μου είπαν να το πληρώσω και δεν έχω καμία όρεξη να τραβιεμαι σε δικαστήρια για μαλακίες", την επόμενη μέρα που έφυγα από το σπίτι, το πλήρωσε.

καλά εκανε, γιαυτό υπάρχουν τα δικαστήρια. Θαμπσαπ στον μπαμπα του τουελβσταρς.

Art In Haste
27-03-2012, 21:15
Στα 17 εκατ. ευρώ το κόστος του «Δεν Πληρώνω» στα διόδια (http://www.newpost.gr/post/115634/%CE%A3%CF%84%CE%B1-17-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84.-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%94%CE%B5%CE%BD-%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%89%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B1--%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1/)

Στο ποσό των 17,1 εκατομμυρίων ευρώ φτάνει το κόστος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στα διόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μετά το Πάσχα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους δεν πλήρωσαν.

lab
05-04-2012, 00:47
Παρασκευη πρωι ειμαι στα διοδια Ελευσινας προς Κορινθο. Αφου τσεκαρουμε οτι δεν παιζει μπατσικο στην ακρη του δρομου, κολλαω στον μπροστινο μου και φευγω μαζι του. ΤΣΟΥΠ! Πεταγεται ο μπατσος στην μεση της λωριδας και μου κανει νοημα να κανω δεξια. Ειχαν παρκαρει μια νταλικα στην βοηθητικη λωριδα και απο πισω εκει που εχει το αυλακι ειχαν χωσει το περιπολικο να μην φαινεται.
Του δειχνω τα χαρτια μου, με βγαζει εξω απο το αμαξι και μου αρχιζει το παραμυθι τυπου, φιλε μου εμενα δεν με ενδιαφερει το τι κανεις αλλα εχει αλλαξει ο νομος και ειμαι υποχρεωμενος να σε γραψω. Αν δεν σε γραψω σε εχει δει η καμερα και θα με μηνυσει η εταιρεια που δεν σε σταματησα και αλλες τετοιες πιπες. Του αρχιζω εγω δεν ειχα φραγκα του δειχνω το πορτοφολι μου (ειχα οντως 5 ευρω ολα κι ολα μεσα), ειμαι φοιτητης κλπ, τιποτα αυτος. Του λεω κι εγω αντε γραψε με να φυγω.
Και μετα απο λιγο τον βλεπω βγαζει κατσαβιδακι απο την τσαντα. Του λεω τι εγινε κυριε αστυνομε? Μου λεει θα σου παρω και πινακιδες, αδεια, διπλωμα για 20 μερες γιατι ετσι πρεπει, ΑΛΛΑ εσυ εισαι ευγενικο παιδι και δεν μου δημιουργησες κανενα προβλημα στην ολη διαδικασια. Θα πας αυριο απο το τμημα στην Ν.Περαμο και θα πεις στον διοικητη οτι εισαι και φοιτητης και θα στις δωσει.
Το Σαββατο ανεβαινω απο Κορινθο. Μπαινω στα κωλολυομενα, και μου αρχιζει μια τρελη επιθεση ο υποδιοικητης: Αν δεν ειχες λεφτα να πηγαινες απο την παλια. Και εδω δεν μιλαμε για μια απλη παραβαση τυπου κοκκινο ή στοπ, Εδω μιλαμε για τα διοδια και δεν πιστευω να χεις ερθει με το αμαξι ως εδω γιατι θα σου κανω και μηνυση που οδηγας χωρις πινακιδες κλπ.

Γενικα γαμω τον Χριστο τους και να μην βγαλουν Πασχα και να παω μετα το Πασχα με το που παρω τις πινακιδες και να βαλω μπομπα στα λυομενα σε εργοταξιο που εχουν για αστυνομικο τμημα. Μα χειροτερος ψοφος στο αρχιδι που με σταματησε που ενω ο νομος λεει οτι ειναι στο χερι του αν θα αφαιρεσει πινακιδες η θα κοψει μονο προστιμο. οχι απλα μου τις πηρε αλλα με εβαλε να πληρωσω ενα 20ρικο βενζινες πηγαινε-ελα Κορινθο-Ν.Περαμο και να πληρωσω +2 φορες ακομα διοδια γιατι χεζομουνα.

tsimpouklano
05-04-2012, 02:46
Πολύ μεγάλα αρχίδια...

Α, να ρωτήσω, παίζει να έχει αλλάξει ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο ο ελεγκτής σε λεωφορείο δεν μπορεί να σε κρατήσει νόμιμα ε;

edit: τις προάλλες ανεβαίνουν ελεγκτές σε λεωφορείο γεμάτο κόσμο σχετικά, δεν έχω κλασσικά εισιτήριο, πάει να με γράψει ο ένας και κάνοντας να φύγω ορμούν οι άλλοι δύο να με σταματήσουν. Να τους λέω πως δεν είχα ψιλά να κόψω και τότε ένας παππούς προσφέρεται να κόψει αυτός για μένα εισιτήριο. Αυτοί άρχισαν τα σούξου μούξου δεν γίνεται, ας πρόσεχε. Ο ένας να καλεί τους μπάτσους και οι άλλοι δύο να αρχίζουν την κατήχηση "και αν δεν είχες λεφτά να το έλεγες στον οδηγό", "τζαμπατζήδες φοιτητές", κλπ χαρούμενα. Τέλος πάντων, μου λένε πως αν δεν τα δώσω θα με πάνε στο τμήμα, τα δίνω εγώ για να μην έχω μπλεξίματα με δαύτους, και κατεβαίνοντας μου δίνει ο παππούς το τηλέφωνό του (επαγγελματική κάρτα παρακαλώ, τοπογράφος μηχανικός) για το δικαστήριο να έρθει να καταθέσει ως μάρτυρας. Στην όλη φάση βέβαια, αρνητικότερη εντύπωση πως σε γεμάτο λεωφορείο δεν αντέδρασε ο κόσμος και δεν έδινε την παραμικρή σημασία σε ό,τι γινόταν. Μάλιστα, ένας - δυο μου αντιγύρισαν και "εμείς χαζοί ήμαστε που κόβουμε εισιτήριο" ή ακόμα καλύτερα "το καλοκαίρι δεν σε είδα στους αγανακτισμένους"... Τελικά καλά κάνουν και μας γαμάνε με τέτοια ζώα που είμααστε.

BURNIN AMBITION
05-04-2012, 04:04
τσιμπουκλανο, ναι ειναι παρανομο. αν γκουγκλαρεις στο σαιτ των διοδιαστοπ εχουν και οδηγιες. δινεις στοιχεια μονο σε μπατσους αν παει να σε κρατησει ελεγκτης ειναι παρανομο και λες στο μπατσο να τον μαζεψει για παρανομη κρατηση.μηνυσουλα και αυτοφωρο. βασικα με το που θα του το πεις θα κανει τουμπεκι εκατο τοισ εκατο. θα τους ειχα γαμησει την παναγια αν με κραταγαν. προσοχη στους μπατσους εισαι υποχρεομενος να δωσεις στοιχεια ε. αλλα μον σε αυτους

λαμπρο, τι να πω ρε φιλε... μεγαλη μαλακια. εγω πηγα να την πατησω ετσι στο ριο. παω στην μπαρα και και ανοιγω πορτα και βλεπω μπατσο. και εκανα οπισθεν και πληρωσα. προφανως δε μπορουσε να μου κανει κατι.
επισης σου ελεγε πιπες γιατι δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν οι καμερες επειδη εχει να κανει με προσωπικα δεδομενα κτλ κτλ. δε το εχω ψαξει για να δω αν ειναι νομιμο να σου παρουν πινακιδες. κατι μοθ βρωμαει ομως
ηθικο διδαγμα. παρολο που προτιμαμε τις δεξιες λωριδες για να ελεγχουμε καλυτερα αν εχει μπατσους, τελικα εκει που εχει πολλες λωριδες καλυτερα πηγαινε στη μεση γιατι και να σε δει ο αλλος αντε να σε σταματησει. επισης αν δε τον κοιταγες το μπατσο και εφευγες, παιζει και να μη σε ακολουθουσαν. εκει κανεις τον κινεζο, δε σε ειδα και τα σχετικα. αφου την κληση θα την φας που θα την φας αν σε σταματησει. ενα ρισκο ειναι. εκτος και αν σου βγει εντελως μπροστα σου. φιλος μου εχεικανει με μηχανη το αμυθητο. του κανειθ με χερι νοημα ο μπατσος να σταματησει, ο δικος μου τον χαιρετα με το χερι του και φευγει. και μου κανει, οτι αν τονσταματαγαν ειχε ετοιμη την ατακα. νομιζε οτι τον χαιρεταγαν...

τεσπα, ηθικο διδαγμα
οι μπατσοι ειναι μουνια και τσουτσεκια των εργολαβων κτλ κτλ. γιαυτο μαγκες προσοχη

ikonoklast
05-04-2012, 04:39
και εκανα οπισθεν και πληρωσα.

Η πεμπτουσία του γελοίου μικροαστικού consequentialism. Ο μέσος μαλάκας ο έλληνας σε πέντε λέξεις.

Κάνω παράβαση όσο δεν υπάρχει ποινή. Αλλιώς κάνω την πάπια.

stam and the witches
05-04-2012, 05:14
Όχι να κάτσει να φάει την πούτσα που έφαγε ο Λάμπρος πιο πάνω, αλλά να ξέρει ότι ηθικά δε λύγισε ποτέ.

ikonoklast
05-04-2012, 05:29
Στ' αρχίδια μου. Ας πληρώσει.

Ας κάνει επίσης και ένα self-promotion thread όπου διηγείται τις περιπέτειες ενός έλληνα μικροαστού παρτάκια που απλώς δεν γουστάρει να πληρώνει διόδια. Στο ίδιο θρεντ μπορεί να λέει και ιστορίες για το πως λάδωσε, πως διπλοπάρκαρε, πως πιστόλεψε, πως καβάτζαρε, ποιούς έριξε και γενικά πως τα κατάφερε, ο καταφερτζής. Γιατί αφενός όλη αυτή η κουλτούρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το politics και τα διόδια (όπου αποκλειστικά ποστάρει ενώ ο κόσμος καίγεται). Αφετέρου γιατί και απολίτικος ελληναράς και τζάμπα μάγκας, παραείναι.

05-04-2012, 09:49
μπέρνη να ξέρεις ο κάρχαρτ χάκεψε το account του ικόνοκλαστ.

stam and the witches
05-04-2012, 14:24
Ικόνο, εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι δεν όχι μόνο δεν έχεις σηκώσει μπάρα ποτέ αλλά ούτε έχεις οδηγήσει καν. Από κει και πέρα, την παρανομία την κάνουμε για να ωφεληθούμε άμεσα γιατί έτσι. Από σένα περίμενα λιγότερες τέτοιες ηθικολογίες.

asimoulis
05-04-2012, 14:34
κομπλέ αλλά τι σχέση έχει το πως καβατζώνεστε με το πόλιτιξ;

metamelia1
05-04-2012, 14:37
tsimpouklane se poio petixes elegkti? ti egine me ti teleftaia fora pou se piasan? egw mono sto 12 exw vrei, kai prin 2 mines kathomouna kai akouw enan na leei stous apo pisw "to paso to exete?", pataw stop se anipopto xrono kai katevainw ninja. proxoraw ws mia strofi, perimenw alla perimene kai to leoforeio kana 2lepto se mia akyrh stash. feygei, gyrnaw kai pernw to epomeno pou pernaei. kai mankas kai alanis

BURNIN AMBITION
05-04-2012, 15:22

Η πεμπτουσία του γελοίου μικροαστικού consequentialism. Ο μέσος μαλάκας ο έλληνας σε πέντε λέξεις.

Κάνω παράβαση όσο δεν υπάρχει ποινή. Αλλιώς κάνω την πάπια.αν και σου απαντησαν καταλληλα, εσυ θα σηκωνες τη μπαρα για να μη σε πουν κοτα και θα τσαμπουκαλευωσουν στους μπατσους θα εχανες ποση ωρα για τη ζωη σου, για να μη σε πουν τσαμπα μαγκα ε?
οκ ειμαι τσαμπα μαγκας σηκωνω μπαρες μονο οταν δεν εχει μπατσους, δε ποσταρω πολυ στο πολιτικς, ποσταρω στα διοδια γιατι εχω κατι να πω εκει και σου χαλαω και την αισθητικη αποτι καταλαβαινω. συγνωμη κιολας.
τεσπα δεν εχει νοημα να συνεχισω, γενικα μου εισαι συμπαθης οποτε προσπερναω αυτα τα ποστ σου. εισαι ολιγον λαθος. σταρχιδια σου αλλα ενταξει...
αν ησουν γυναικα δε θα σου απαντουσα καν, θα υπεθετα οτι εχεις περιοδο

BLiTzER
05-04-2012, 15:27

Για τον tsimpouklano που χρησιμοποιεί ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο, τι έχεις να πεις?

metamelia1
05-04-2012, 16:46
αν ησουν γυναικα δε θα σου απαντουσα καν, θα υπεθετα οτι εχεις περιοδο

:touched:

ikonoklast
05-04-2012, 19:59
Ικόνο, εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι δεν όχι μόνο δεν έχεις σηκώσει μπάρα ποτέ αλλά ούτε έχεις οδηγήσει καν. Από κει και πέρα, την παρανομία την κάνουμε για να ωφεληθούμε άμεσα γιατί έτσι. Από σένα περίμενα λιγότερες τέτοιες ηθικολογίες.

Έχω οδηγήσει, δεν έχω σηκώσει μπάρα. Είσαι πραγματικά τόσο μαλάκας που καταλαβαίνεις ότι είναι ζήτημα τσαμπουκά;

Χθες αυτοπυροβολείται ένας άνθρωπος στο σύνταγμα για να μην αφήσει χρέη στα παιδιά του, αρνούμαι να κάτσω να συζητήσω στα σοβαρά αν είναι ηθικολογία το να βρίζω το κουράδι που ασχολείται αποκλειστικά με το να γλυτώσει ένα τρίευρω όταν είναι στο τουτού με την "4" ή με την "6". Όχι θα το βαφτίσουμε και πολιτική πράξη. Μόνο ροχάλες στα παρτάκια, τέλος.

freak brother
05-04-2012, 20:22
βασικα αμα δεν αποδεχτεις την κλερονομια δεν αποδεχεσε και χρεη οποτε ακυρο (για να μην αφησει χρεη στα παιδια του , μια κορη 37 χρονων ειχε ο τυπος) , πιο πολυ σε ατενσιον χορ μου κανε επισης ηταν και αυτος στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μπλοκ.

ikonoklast
05-04-2012, 20:26
Μαλάκα, ΤΙ λες;

landy
05-04-2012, 20:27
βασικα αμα δεν αποδεχτεις την κλερονομια δεν αποδεχεσε και χρεη οποτε ακυρο (για να μην αφησει χρεη στα παιδια του , μια κορη 37 χρονων ειχε ο τυπος) , πιο πολυ σε ατενσιον χορ μου κανε επισης ηταν και αυτος στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μπλοκ.

βασικά όσο ζεις δεν αφήνεις χρέη στα παιδιά σου.άμα πεθάνεις υπάρχει μια περίπτωση να αφήσεις(με τον τρόπο που είπες εσύ), εκτός κι αν αποκλείονται τα χρέη των αυτόχειρων όπου δεν μεταβιβάζονται σε κανέναν

freak brother
05-04-2012, 20:32
λεω οτι ενας 77 χρονος αγανακτισμενος του "δεν πληρωνω" που εμενε σε κυριλε πολυκατοικια (την δειχναν στα νεα)επαιρνε απο τι γραφει στην επιστολη του μια καλη συνταξη , πρωην φαρμακοποιος με κορη 37 χρονων αυτοκτονει και γραφει μια δακρυβρεχτη αποστολη για τα παιδια του που δεν θελει να τους περασει τα χρεη του .. οκ ειναι συγκινητικο κλπ αλλα πιο στεναχωρο μου φαινεται 4-5 μελης οικογενειες να παλευουν να ζησουν με νυχια και με δοντια με 500-600 ευρο . Σορι . Στην τελικη ας ετρωγε και κανεναν αλητη ρουφιανο πολιτικο να γινοταν μεγαλυτερο τζερτζελο .

BURNIN AMBITION
05-04-2012, 20:35

Έχω οδηγήσει, δεν έχω σηκώσει μπάρα. Είσαι πραγματικά τόσο μαλάκας που καταλαβαίνεις ότι είναι ζήτημα τσαμπουκά;

Χθες αυτοπυροβολείται ένας άνθρωπος στο σύνταγμα για να μην αφήσει χρέη στα παιδιά του, αρνούμαι να κάτσω να συζητήσω στα σοβαρά αν είναι ηθικολογία το να βρίζω το κουράδι που ασχολείται αποκλειστικά με το να γλυτώσει ένα τρίευρω όταν είναι στο τουτού με την "4" ή με την "6". Όχι θα το βαφτίσουμε και πολιτική πράξη. Μόνο ροχάλες στα παρτάκια, τέλος.ποιος μιλησε για πολιτικες πραξεις? ρε την παλευεις να πουμε? ολο μαλακιες και ανουσιους χαρακτηρισμους εισαι. παπαπα. τραβηξτε καμια μαλακια μπας και ξεθωλοσετε μωρε

Marillion
05-04-2012, 20:57
Τι το συζητάτε για τα χρεη. Προφανώς εννοούσε πως θα έπρεπε να ξεχρεώσει τα χρωστούμενα κάποιος απ'το περιβάλλον του αφου ο ανθρωπος δεν είχε. Απ'το να επιβαρυνει την κόρη του/γιο/γουατεβα αυτοκτόνησε. Ολες οι υπολοιπες θεωρήσεις (περί κυριλε πολυκατοικίας, κυριλε σύνταξη και μέχρι προτινος ζωάρα του απολιτικου) είναι καννιβαλισμοί και μαλακίες για να περνάμε την ώρα μας.

freak brother
05-04-2012, 21:10
Δεν είχε χρέη, ενώ αν και αναφέρθηκε ότι τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο ίδιος δεν είχε γνωστοποιήσει κάτι τέτοιο σε κανένα.

τεσπα r.i.p ο ανθρωπος , ειπε να περασει ενα μηνυμα.. αλιμονο στην γιαγια μου 85 χρονων αρρωστη με συνταξη 250 ευρο .

Aleister
05-04-2012, 21:46
ti trollarete me ton thanato tou pappou mwre zwa

a gamhtheite

BLiTzER
05-04-2012, 22:00
Γιατί δεν τα λέτε στο "εξαιρετική εποχή" αυτά? Εδώ μιλάμε για τα διόδια.

ubu
05-04-2012, 22:38

Ο τύπος αυτοκτόνησε. Σε φάση, έβαλε τέλος στη ζωή του. Ποιος αυτοκτονεί για το attention whoring;

freak brother
05-04-2012, 22:48
ξερω γω? o hunter s thompson?

BLiTzER
05-04-2012, 22:56
Ή ένας 77χρονος με 2 χρόνια ζωής.

mourning apocalypse
05-04-2012, 23:01
freak-------->πρωινάδικο

Κατά τ'άλλα δεν μπορώ να πιστέψω ότι γράφονται πράγματα του στυλ "είναι παράνομο να σε γράψουν για διόδια".
Άνθρωποι τρώνε για πλάκα προφυλάκιση με φορτωμένα μπουκάλια και ανύπαρκτα στοιχεία και εμείς να καθίσουμε να ξεψειρίζουμε αυτή τη μαλακία δηλαδή.

freak brother
05-04-2012, 23:03
οποτε τι προτεινεις?

ubu
05-04-2012, 23:06
Δηλαδή την ημέρα που ξεπερνάς το μέσο προσδόκιμο ζωής συγχρόνως ξεπερνάς και τον φόβο του θανάτου καθώς και όλα τα υπαρξιακά σου άγχη. Στα 77 δεν έχεις πλέον άγχος για το τίποτα που ακολουθεί το θάνατο, δεν σε τρομοκρατεί το γεγονός εν ριπή οφθαλμού θα πάψεις να είσαι, αντίθετα σκέφτεσαι "αφού ψοφάω που ψοφάω σε δύο χρόνια ας κάνω τουλάχιστον εντυπωσιακή έξοδο. Θα με παίξουν και στις ειδήσεις".

mourning apocalypse
05-04-2012, 23:07
Να σταματήσεις να κάνεις 2314341 ποστ την ημέρα για αρχή.

freak brother
05-04-2012, 23:07
μπορει , εκτος και αν εχεις κανα καρκινο ξερω γω που δεν σε νοιαζει και το προσδοκιμο.

freak brother
05-04-2012, 23:08
Να σταματήσεις να κάνεις 2314341 ποστ την ημέρα για αρχή.

εδω ο κοσμος ψαχνει τα σκουπιδια για φαι και σενα σε πειραξαν τα ποστ μου? εισαι λαιφσταιλ τυπακι ;)

ps - σταματαω γιατι το γαμησα(με) το θρεντ

BLiTzER
05-04-2012, 23:11
Δηλαδή την ημέρα που ξεπερνάς το μέσο προσδόκιμο ζωής συγχρόνως ξεπερνάς και τον φόβο του θανάτου καθώς και όλα τα υπαρξιακά σου άγχη. Στα 77 δεν έχεις πλέον άγχος για το τίποτα που ακολουθεί το θάνατο, δεν σε τρομοκρατεί το γεγονός εν ριπή οφθαλμού θα πάψεις να είσαι, αντίθετα σκέφτεσαι "αφού ψοφάω που ψοφάω σε δύο χρόνια ας κάνω τουλάχιστον εντυπωσιακή έξοδο. Θα με παίξουν και στις ειδήσεις".

Καταλαβαίνεις ότι τρολλάρω, μήπως πάτε στο σωστό τόπικ επιτέλους ε? Κάπως έτσι είναι όμως. Είναι πολύ ευκολότερο να γίνεις μάρτυρας αν πεθαίνεις αύριο ούτως ή άλλως.

Kaserinos
06-04-2012, 00:34

just for the record, o Thomson τα τελευταια χρονια της ζωης του, ειχε διαφορα προβληματα υγειας να τον ταλαιπωρουν.

πραγμα που οδηγησε στο συμπερασμα την οικογενεια του, οτι η αυτοκτονια ηταν κατι προμελετημενο εξαιτιας της επιβαρυμενης καταστασης της υγειας του.

BLiTzER
06-04-2012, 00:36

just for the record, o Thomson τα τελευταια χρονια της ζωης του, ειχε διαφορα προβληματα υγειας να τον ταλαιπωρουν.

πραγμα που οδηγησε στο συμπερασμα την οικογενεια του, οτι η αυτοκτονια ηταν κατι προμελετημενο εξαιτιας της επιβαρυμενης καταστασης της υγειας του.

Συγχαρητήρια. Κατέρριψες ότι προσπαθούμε να πούμε εδώ και 2 σελίδες.

tsimpouklano
09-04-2012, 03:49
tsimpouklane se poio petixes elegkti? ti egine me ti teleftaia fora pou se piasan? egw mono sto 12 exw vrei, kai prin 2 mines kathomouna kai akouw enan na leei stous apo pisw "to paso to exete?", pataw stop se anipopto xrono kai katevainw ninja. proxoraw ws mia strofi, perimenw alla perimene kai to leoforeio kana 2lepto se mia akyrh stash. feygei, gyrnaw kai pernw to epomeno pou pernaei. kai mankas kai alanis

Στο 8 ήταν στο ύψος της μαρτίου πρέπει να ανεβήκανε. Παρατηρώντας τη συχνότητα και τα μέρη, σε λεωφορεία από ΙΚΕΑ για κέντρο που παίρνω συνήθως τα πρωινά και αργούτσικα το βράδυ, π.χ. 2,3,8 ανεβαίνουν από σπάνια έως καθόλου (τώρα που συναίβει αυτό με μένα έφταιγε λογικά που ήταν σάββατο αλλά και πάλι δεν βγάζει νόημα που ανεβήκανε σε λεωφορείο με πολύ κόσμο). Εκεί που χτυπάνε πολύ είναι σε 10 και 31 από ΚΤΕΛ μέχρι αριστοτέλους και στη συνέχεια από ευζώνων μέχρι τέρμα. Γενικά, 3-4 από αυτούς τους ξέρω φατσικά (ένας χοντρός αρκετά σωματώδης με φαλάκρα και μαλλιά στα πλάγια, ένας που για να τον έχεις στο νου σου μοιαζει αρκετά με bukowski, ένας - δυο μαυρούληδες με sport γυαλί - το σπορ γυαλί και το δερμάτινο είναι must για ελεγκτή στη σαλονίκη) και άπαξ και έχω υπόνοια ότι ανεβαίνει ελεγκτής κατεβαίνω από το λεωφορείο. Επίσης, πολύ πρωί, 6 - 7 η ώρα π.χ. να χεις το νου σου οπωσδήποτε γιατί ανεβαίνουν κατά κόρον και επίσης σε διαδρομές από και προς το ΚΤΕΛ.

VidnaObmana
09-04-2012, 18:14
Και γω στα ΚΤΕΛ ειχα πετυχει, λιγο πριν φτασει στα ΚΤΕΛ.

BURNIN AMBITION
02-05-2012, 08:32
μολις το ειδα. και χτες παλι σηκωσα μπαρα ωραια. παει και αυτο. καριοληδες....

Η κυβέρνηση της νέας κατοχής, με το Άρθρο 143 (κατεβάστε το από ΕΔΩ (http://www.mediafire.com/download.php?85i6wxbwnrhxzoa)) του Νόμου 4070 της 10/04/2012:

1. Νομιμοποίησε τη βεβαίωση της μη καταβολής διοδίων με κάμερες και όχι μόνο από αυτοπρόσωπη παρουσία της τροχαίας,
2. Προχώρησε στην απαγόρευση -επί ποινή 6μηνης φυλάκισης- των δίκαιων λαϊκών κινητοποιήσεων στους σταθμούς διοδίων,
3. Επέτρεψε την αύξηση της τιμής των διοδίων ανεξάρτητα από τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των εταιριών παραχώρησης.

BLiTzER
02-05-2012, 17:15
μολις το ειδα. και χτες παλι σηκωσα μπαρα ωραια.

You're doing it wrong. Θα τραβήξω βίντεο την επόμενη φορά να σου δείξω πως γίνεται.

BURNIN AMBITION
02-05-2012, 17:24
ama den exeis pinakida eisai kala. ama exeis? sou lew pleon i sou erxetai klhsh giati pleon mporoun na xrhsimopoihsoun kameres

Aleister
04-05-2012, 16:08
μπορεις να ριξεις λασπη στις πινακιδες

VidnaObmana
04-05-2012, 17:11
μπορεις να ριξεις λασπη στις πινακιδες

Σπερμα καλυτερα

BLiTzER
04-05-2012, 17:29
Ε όλα δικά σου τα θες. Αν έχεις πινακίδα και ανεβάζεις μπάρες, είναι σαν να μπαίνεις να ληστέψεις τράπεζα με την ταυτότητα στο στόμα (κυριολεκτικά ε). Μην το κάνεις.

BLiTzER
20-05-2012, 23:44
You're doing it wrong. Θα τραβήξω βίντεο την επόμενη φορά να σου δείξω πως γίνεται.

Ορίστε. (http://www.youtube.com/watch?v=HyESoz2cS2c) O ήχος της σειρήνας το πρωί σου φτιάχνει τη διάθεση.

steve
21-05-2012, 03:57
ειδα ολο το 20λεπτο βιντεο τ μπλιτζερ.. :pink:

BLiTzER
21-05-2012, 17:32

Το άσχημο με τα μεγάλα οργανωμένα γκρουπς είναι ότι δε μπορείς να ακολουθήσεις τον ρυθμό σου :/ Σε ευχαριστώ πάντως. Και ας λήξουμε το οφφτόπικ εδώ ->.

KoiliaSamprela
21-05-2012, 20:28

Το άσχημο με τα μεγάλα οργανωμένα γκρουπς είναι ότι δε μπορείς να ακολουθήσεις τον ρυθμό σου :/ Σε ευχαριστώ πάντως. Και ας λήξουμε το οφφτόπικ εδώ ->.

στείλε πιεμ για την κάμερα ;)

KiNKY KoNG
15-12-2012, 16:35
Δικαστική απόφαση, επιβάλλει σε ταξιτζή από τη Λακκόπετρα, να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή για την μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε! Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο, που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που ήδη έχει οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες η Κοινοπραξία.

Η υπόθεση,όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Κόσμος", αφορά στον οδηγό Π.Μ., ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, πέρασε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκε από την εταιρεία, λεπτομερής κατάλογος όλων των διελεύσεων του αυτοκινήτου, που μάλιστα συνοδευόταν και από αντίστοιχες φωτογραφίες του οχήματος κατά τις επίμαχες διελεύσεις, με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και βεβαίωση της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας για τα στοιχεία του οχήματος.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, ο Αχαιός ταξιτζής πρέπει να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού, για το γεγονός ότι ο κ. Π.Μ. δεν κατέβαλε αυτά τα 666 ευρώ, εντός 15 ημερών!

Από την πλευρά του, ο πατρινός δικηγόρος κ. Άκης Βαβαρούτας που ανέλαβε καθήκοντα συνηγόρου του αυτοκινητιστή, κρίνει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζει νομικά κενά και ασάφειες, ενώ ελέγχεται και το σκεπτικό της επιβολής αστικής ποινής στο εικοσαπλάσιο του αρχικού ποσού, στοιχεία που θα αναδειχθούν στο Εφετείο.

link (http://www.filodimos.gr/id/index.php?option=com_content&view=article&id=11536:--14000------&catid=1180&Itemid=1393)

:moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza::moutza: ti malakes poy einai

freak brother
15-12-2012, 16:41
666 + κανα χιλιαρικο στον δικηγορο = fail

Atropos
15-12-2012, 19:43
Φίλος που πήγε στην Αθήνα πριν 1 βδομάδα, μου είπε οτι πλήρωσε 47 ευρώ διόδια πάνε έλα. Απίστευτο ρε πούστη.

Sotos_The_Tequiler
01-12-2013, 13:14
http://prezatv.blogspot.gr/2013/11/60_30.html

"Από τις αρχές του 2014 τα διόδια στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με Ι.Χ. αυτοκίνητο, μετ' επιστροφής θα κοστίζουν πάνω από 56 ευρώ"

tsimpouklano
01-12-2013, 13:19
Που σαι κοφίδη...

Θα βάλουν και μπάρες σε μμμ, ελεγκτές παντού, να δω πως θα βγαίνουμε.

01-12-2013, 15:01
Και στις Αφίδνες γαμώ τη μάνα τους από 2,10 λέει 3,20.

stam and the witches
06-12-2013, 15:03
Για να ρχεται ένας Βενιζέλος προ ημερών, και να σου λέει "ο Τσίπρας έχει σχέση με συμφέροντα".

OniBocho
06-12-2013, 15:14
Και να βλέπεις στη Γαλλία πινακίδα πάνω από τα διόδια (που στήνονται για την αποπληρωμή έργου που έχει μόλις γίνει) η οποία με κάθε καταβολή τέλους διοδίων αφαιρεί από το πόσο/στόχο για τον οποίο στήθηκαν.

tsimpouklano
07-12-2013, 15:15
Α, ούτε εκεί φτάνουν οι φόροι δηλαδή, και δεν μπλέκονται συμφέροντα;
Το να νιώθεις 1 φορά κορόιδο, ή 10, έχει διαφορά;

Phantom Duck
07-12-2013, 17:01
ναι

10-02-2014, 02:29
Φωτιά και burberry.

Εξαιρετικός Παναγιώτης Στάθης, στο 3:13. (http://www.youtube.com/watch?v=OALHc8WoOp8) Ποια δημόσια περιουσία η Νέα Οδός ρε γαμημένε.