View Full Version : Κρεατοφαγία (split από Earthlings)
commissar
27-01-2011, 19:04
εντάξει φτάνει τώρα
enitharmon
28-01-2011, 02:17
προς vegeterian και λοιπούς εναλλαχτικούς
Γιατί το κάνετε; Γιατί δε σας αρέσει το κρέας ή για ιδεολογικούς λόγους (τα καημένα τα ζωάκια κλπ)
γιατί δεν έχω όρεξη (πια) να τρώω ορμόνες και αντιβιωτικά. Όποιος έχει φάει κυνήγι και χωριάτικο κοτόπουλο και συγκρίνει, θα δει τη διαφορά. Και επειδή επίσης δεν έχω όρεξη να πληρώνω 18 ευρώ το κιλό το βιολογικό κοτόπουλο. Χοιρινό δε μου άρεσε ποτέ πολύ και το βοδινό μου τη σπάει που πολλές φορές είναι σκληρό και γεμάτο ίνες. Ελπίζω να σε κάλυψα
Σκατα ειναι το κυνηγι, δε το μασας ουτε για πλακα, χιλιες φορες ορμονες, μεταλλαγμενα ακομα καλυτερα.
rat_poison
28-01-2011, 02:53
το γούστο το καταλαβαίνω (αν και διαφωνώ). το ιδελογικό / διατροφικό πάλι όχι.
για πρωτεΐνες και λιποδιαλυτές βιταμίνες τι κάνεις; για τα φυτοφάρμακα και μολυσμένα τα νερά του γείτονα που ρέουν στις βιολογικές καλλιέργειες και χάνεται το νόημα; για τις αυξητικές ορμόνες στα φυτά; μονσαντο κτλ δηλαδής. αξίζει να κάνουμε φλέημ θρεντ κρεατοφάγοι VS φυτοφάγοι;
enitharmon
28-01-2011, 03:13
πήγαινε μία στο earthlings στο πολιτιξ και ανανέωσε το φλεημ.
Άμα δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με διατροφολογικά βαριέμαι να σου αναφέρω (και δεν έχει και νόημα μιας και δεν ψαχνεσαι) πηγές πρωτεινών. Οι βιταμίνες διαλύονται μια χαρά στο λάδι (ποιος χαζός είπε ότι οι λιποδιαλυτές διαλύονται σε ζωικό λίπος; )
Η όλη ιδέα της βιολογικής καλιέργειας είναι όσο το δυνατόν λιγότερα φυτοφάρμακα (βιοδυναμικές καλιέργειες και τέτοιες πουστιές), τα μολυσμένα νερά του γείτονα δε ρέουν στο μπαχτσέ μας (για προπαγανδιστής καλός είσαι), φρούτα/λαχανικά χωρίς ορμόνες και μεταλλαγμένα, άγριες ντομάτες και μήλα εποχής είμαστε.
enitharmon
28-01-2011, 03:24
α, ναι, επίσης όσοι δεν τρώνε κρέας γιατί λυπούνται τα κακόμοιρα τα ζωάκια, αλλά τρώνε αυγά από κότες που ζούνε σε κλουβιά και γαλακτοκομικά από αγελάδες τιγκα στις ορμόνες επίσης σε κλουβιά, είναι γελοίοι
Dragonlord
28-01-2011, 10:19
να πας να γαμηθείς!
Kaserinos
28-01-2011, 10:19
Εισαι Γερμανια ομως ε.
Στην Ελλάδα όλο αυτο με το vegan-ιλικι, με την αγορα που υπαρχει ειναι δυσκολο να επιτευχθει.
και μελι να καταναλωνεις δεν θεωρεισαι vegan, αλλα vegetarian.
Το vegan-ιλικι δεν εστιαζεται μονο σε διατροφη ομως. αλλα σε μια γενικοτερη ηθικη ετσι?
Ακομη και οι σκληροπυρηνικοι vegans παραδεχονται, οτι ακομη και σε φαινομενικα vegan προιοντα εμπεριεχονται χωρις να αναφερονται γαλακτοποιητες κ.α. full vegan διατροφη ειναι λιγο ουτοπια αν δεν τρως μονο λαχανικα και φρουτα.
οποτε τι νοημα εχει να τις βγαζουμε εξω να τις μετρησουμε?
Δεν υπαρχει μονο το "Earthlings" (που το τοσο "στρατευμενο" υφος, οσο να πεις προκαλει ατομα εκτος αυτου του lifestyle).
Σε γενικοτερο πλαισιο ας εχουμε υποψην τα "Food Inc.", "Our Daily Bread", "The world according to Monsanto", "Food Matters" κ.α.
μολυσμένα τα νερά του γείτονα που ρέουν στις βιολογικές καλλιέργειες και χάνεται το νόημα;
Δε χάνεται το νόημα, γιατί δεν υπήρχε εξ' αρχής. Ακριβές καλλιέργειες χωρίς κανένα διατροφικό πλεονέκτημα.
rat_poison
28-01-2011, 12:31
μετάφερε τα ποστ αν γίνεται
morphine
28-01-2011, 14:05
ή σκάστε τελείως, ο καθένας κάνει τις επιλογές του σχετικά με το τι θα βάλει στο σώμα του και δεν πέφτει λόγος σε κανένα
και από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω με ευκολία ότι οι κρεατοφάγοι πρήζουν πολύ περισσότερο απ' ότι οι χορτοφάγοι, οι οποίοι θεωρητικά "ενοχλούν" με τις απόψεις τους. Τρανό παράδειγμα και το ΕΡ μεταξύ άλλων
Phantom Duck
28-01-2011, 15:03
Τρανό παράδειγμα και το ΕΡ μεταξύ άλλων
μικρογραφία της κοινωνίας το ΕΡ
freak brother
28-01-2011, 15:18
α, ναι, επίσης όσοι δεν τρώνε κρέας γιατί λυπούνται τα κακόμοιρα τα ζωάκια, αλλά τρώνε αυγά από κότες που ζούνε σε κλουβιά και γαλακτοκομικά από αγελάδες τιγκα στις ορμόνες επίσης σε κλουβιά, είναι γελοίοι
ας μη μιλησουμε για τα δυστυχα ψαρακια!
ή σκάστε τελείως, ο καθένας κάνει τις επιλογές του σχετικά με το τι θα βάλει στο σώμα του και δεν πέφτει λόγος σε κανένα
Ό,τι θες ας κάνεις, δε στο απαγόρευσε κανείς ούτε πρότεινε κανείς πως θα έπρεπε. Πράγματι, δε μας πέφτει λόγος στο τι θα κάνεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να σχολιάζουμε.
enitharmon
28-01-2011, 16:07
σχολιάζετε (όχι εσύ, υποδελοιποί) με καθυστερημένο τρόπο όμως, με ηλίθιες αφίσες και κοροιδευτικό υφάκι. Θα επανέλθω να απαντήσω και του κασερίνου
rat_poison
28-01-2011, 16:29
@ενι
Σε ενόχησε το υφάκι; Έλα ER είναι πραγματικά απορώ που θιχτήκατε. Η απορία μου για τους veggies είναι ειλικρινής πάντως. Και όχι, δεν πιστεύω ότι όλοι σκέφτεστε το ίδιο, γι' αυτό και ρωτάω προσωπικά. Γι' αυτό και ξεκαθάρισα ότι η επιλογή από γούστο είναι κατανοητή.
Η άποψή μου είναι ότι ο homo sapiens sapiens είναι ένα είδος παμφάγον. Γι' αυτό και χρειαζόμαστε και τα δυο στη διατροφή μας, αλλιώς πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς για να εξισορροπήσουμε τη χασούρα. Το πεπτικό μας σύστημα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των αποκλειστικά φυτοφάγων ζώων. Κι αυτό με τα βιολογικά και τη μόλυνση δεν είναι βλακεία, αν σκεφτείς ότι λόγω μόλυνσης στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος, στη θάλασσα και στον υδροφόρο ορίζοντα βρίσκουμε τις πιο απίθανες βλαβερές ουσίες στα πιο απίθανα μέρη. Με τη λογική του "τρώω μόνο βιολογικά" γλιτώνεις μόνο ένα ποσοστό. Αν είναι να μην τρώμε μολυσμένα πράγματα ας το ράψουμε από τώρα κι ας πεθάνουμε της πείνας. Σίγουρα στηρίζω τις φυσικότερες λύσεις, αλλά η βιολογική καλλιέργεια και το vegan-ism παρουσιάζουν πολλές προβληματικές:
Γενικά όμως κάθε διατροφολογική συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς να λαμβάνουμε υπ'όψιν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Αν το γυρίσουμε όλοι στα βιολογικά, απλά η παραγωγή δε θα φτάνει να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες μας και θα πεινάσουμε.
Εκτός αυτού, η μαζική γεωργία είναι υπεύθυνη για περισσότερους θανάτους ζώων από ό,τι η κτηνοτροφία. (ποντίκια, σκουλήκια, τυφλοπόντικες και λοιπά μικρά ζώα που φωλιάζουν μέσα στο έδαφος και γίνονται κιμάς από τα γεωργικά μηχανήματα). Οπότε το ηθικό επιχείρημα του "ας φάμε πράγματα σκοτώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο" έχει μεν βάση, αλλά δεν έχει εφαρμογή με το να γίνεις χορτοφάγος.
Εν τέλει πιο δίκιο απ' όλους έχει η morphine που λέει ότι ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει
Phantom Duck
28-01-2011, 16:44
ναι ρε μλκ αλλά τώρα εσύ χρησιμοποιείς επιχειρήματα του maddox σε σοβαρή κουβέντα, κρίμα δεν είναι;
εδώ κοτζαμάν κιθαρίστας earth crisis έχει πει σε συνέντευξη στο webzine του αγόρου (!) "I don't believe that humans were meant to eat meat.Humans are naturally herbivores.I feel that this is proven by the style of teeth we have and the length of our intestinal track.Carnivores animals have much more jagged and pointy teeth for tearing flesh.Also, meat takes longer to digest in the body then vegetation, therefore a larger intestinal track is needed.Humans intestinal track is no where as long as that of a carnivores.That is also some of the point of cooking meat, to break it down some for easier digestion.Sorry, but you asked."
rat_poison
28-01-2011, 16:47
δεν είπα κρεατοφάγος. είπα παμφάγος
τα μάτια μας έχουν διάταξη αρπακτικού (στο ίδιο επίπεδο σαν της γάτας, του σκύλου του αετού και του ποντικού) κι όχι φυτοφάγου (πλάγια στο κεφάλι σαν του ελαφιού και του πρόβατου). Μάλιστα η στερεοσκοπική όραση που αυτά προσφέρουν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει τα περισσότερα μη-φυτοφάγα ζώα)
Και σύγκρινε το μήκους του εντέρου. Είναι στη μέση μεταξύ σαρκοφάγου και φυτοφάγου.
έντιτ γιατί τώρα κατάλαβα ακριβώς τι λέει
Also, meat takes longer to digest in the body then vegetation, therefore a larger intestinal track is needed.Humans intestinal track is no where as long as that of a carnivores
AYTO EINAI ΛΑΘΟΣ. τα σαρκοβόρα έχουν πολύ μικρότερο πεπτικό σύστημα από τα φυτοφάγα. Το κρέας είναι πολύ πιο ευκολοχώνευτο από τα φυτά.
menumission
28-01-2011, 16:57
φρονιμήτες (http://johnhawks.net/weblog/topics/quotes/darwin-wisdom-teeth-2008.html) και τυφλό έντερο (http://www.evolutionnews.org/2007/10/for_decades_darwinists_have_be004362.html)
http://www.phrases.org.uk/meanings/red-in-tooth-and-claw.html
rat_poison
28-01-2011, 17:01
και όσον αφορά το μαγείρεμα και την τεράστια συμβολή του στην ανρθώπινη εξέλιξη
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=128849908
http://www.drmirkin.com/nutrition/1147.html
http://www.sciencedaily.com/releases/1999/08/990810064914.htm
Phantom Duck
28-01-2011, 17:03
δεν είπα κρεατοφάγος. είπα παμφάγος
τα μάτια μας έχουν διάταξη αρπακτικού (στο ίδιο επίπεδο σαν της γάτας, του σκύλου του αετού και του ποντικού) κι όχι φυτοφάγου (πλάγια στο κεφάλι σαν του ελαφιού και του πρόβατου). Μάλιστα η στερεοσκοπική όραση που αυτά προσφέρουν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει τα περισσότερα μη-φυτοφάγα ζώα)
Και σύγκρινε το μήκους του εντέρου. Είναι στη μέση μεταξύ σαρκοφάγου και φυτοφάγου.
έντιτ γιατί τώρα κατάλαβα ακριβώς τι λέει
Also, meat takes longer to digest in the body then vegetation, therefore a larger intestinal track is needed.Humans intestinal track is no where as long as that of a carnivores
AYTO EINAI ΛΑΘΟΣ. τα σαρκοβόρα έχουν πολύ μικρότερο πεπτικό σύστημα από τα φυτοφάγα. Το κρέας είναι πολύ πιο ευκολοχώνευτο από τα φυτά.
είναι προφανές ότι τρολλάρω με το quote έτσι, θεωρώ τη χορτοφαγία από ιδεολογία αστεία. αν κάποιος το κάνει από γούστο ή επειδή το θεωρεί πιο υγιεινό, μαγκιά του. μια μερίδα κρέας παραπάνω για εμάς!
Marillion
28-01-2011, 17:37
εγώ τρώω ενα κότσι (εκείνο το ΚΟΜΜΑΤΙ από ΖΩΟ) και μετά με πιάνουν οι τύψεις και τρώω μια σαλάτα -πολύ μετά εννοείται-. τυψεις για τα κιλά οχι για το ζωικό βασίλειο ε.
μου θυμίζω τον μαστόδοντα στην αγγλία να τρώει burger king ή mcdonalds κάτι υπερburgers 8 πατωμάτων και μετά να πηγαίνουμε σε ιταλικό ρεστοράν και να παίρνει να φάει ένα φυτό με ξύδι. όταν ειδικά φώναξε δυνατά στα ελληνικά 'ΤΙ ΤΡΩΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ' ήμουν έτοιμος να κλάψω από συγκίνηση:touched:
Dragonlord
28-01-2011, 17:45
Εκτός αυτού, η μαζική γεωργία είναι υπεύθυνη για περισσότερους θανάτους ζώων από ό,τι η κτηνοτροφία. (ποντίκια, σκουλήκια, τυφλοπόντικες και λοιπά μικρά ζώα που φωλιάζουν μέσα στο έδαφος και γίνονται κιμάς από τα γεωργικά μηχανήματα). Οπότε το ηθικό επιχείρημα του "ας φάμε πράγματα σκοτώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο" έχει μεν βάση, αλλά δεν έχει εφαρμογή με το να γίνεις χορτοφάγος.
the fail is too much
απλά πάρε το θρεντ από την αρχή, στάνταρ τα έχω γράψει, μην τα ξαναλέω, κρίμας είναι. τα ζώα τρέφονται με φυτά, οπότε για να φτάσει ένα κομμάτι κρέας στο πιάτο σου έχουν πεθάνει ΚΑΙ τα ποντίκια κλπ που λες - επί πολύ περισσότερες φορές από όσες για ένα πιάτο χορτοφάγου.
όσο για το ότι με τα βιολογικά δε θα έφτανε το φαί για όλους, άμα κόβατε το κρέας θα έφτανε και θα παραέφτανε!
τέλος συνειδητοποιείστε ότι δεν υπάρχει χορτοφάγος εδώ μέσα που να σας πρήζει που τρώτε κρέας, αλλά εξακολουθείτε να κάνετε σαν αγανακτισμένοι κάτοικοι ταβέρνας, μπράβο, τρώτε κρέας και δε νιώθετε καθόλου τύψεις, είστε μοχθηροί μπλακμέταλερς, ουαργκ, το πιάσαμε, πάμε παρακάτω
Amnesiac.
28-01-2011, 17:46
Πίνκαρα αν και μόλις ρεύτηκα μπέικον.
morphine
28-01-2011, 17:58
Ό,τι θες ας κάνεις, δε στο απαγόρευσε κανείς ούτε πρότεινε κανείς πως θα έπρεπε. Πράγματι, δε μας πέφτει λόγος στο τι θα κάνεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να σχολιάζουμε.
μαζί σου, μόνο που σχολιάζετε χωρίς αφορμή, γενικά ό,τι είπε ο αποπάνω
όσο ήμουν χορτοφάγος το έκανα για μένα, όχι για να αλλάξω τον κόσμο, αλλά παρ' όλα αυτά αντιμετώπιζα σχεδόν καθημερινά αυτή την ηλίθια χλεύη από όλους τους καθυστερημένους γύρω μου, λες και τους άνοιγα το στόμα και τους έριχνα μέσα τόφου με σπανάκι με το ζόρι. Άμα έρθει κάποιος και με πρήξει με τις απόψεις του θα τον σχολιάσω κι εγώ, αλλά όσο δεν πρήζω απαιτώ και να μη με πρήζουν, ελπίζω να καταλαβαίνεις.
Once_Emperor
28-01-2011, 17:59
...
τέλος συνειδητοποιείστε ότι δεν υπάρχει χορτοφάγος [εδώ μέσα] που να σας πρήζει που τρώτε κρέας
Ε, πρήζετε λίγο μπάλες φίλε. Όχι απαραίτητα εκούσια, αλλά πχ μαζεύεται η παρέα να βγει έξω και σου λέει ο άλλος `να πάμε κάπου που να χει και τίποτα εκτός από κρέας`. Να σου το πρόβλημα... Και που θα πάμε ρε φιλαράκι? Στον μπαρμπαστάθη?
Δημιουργείτε πρόβλημα επειδή δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε αν μη τι άλλο.
Κατά τ'άλλα διαφωνώ και με το ιδεολογικό της υπόθεσης αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα.
Drumsick
28-01-2011, 18:00
Κάντε μπαμπ και κυλιόμενες & τραγελαφικούς.
Dragonlord
28-01-2011, 18:05
...
τέλος συνειδητοποιείστε ότι δεν υπάρχει χορτοφάγος [εδώ μέσα] που να σας πρήζει που τρώτε κρέας
Ε, πρήζετε λίγο μπάλες φίλε. Όχι απαραίτητα εκούσια, αλλά πχ μαζεύεται η παρέα να βγει έξω και σου λέει ο άλλος `να πάμε κάπου που να χει και τίποτα εκτός από κρέας`. Να σου το πρόβλημα... Και που θα πάμε ρε φιλαράκι? Στον μπαρμπαστάθη?
Δημιουργείτε πρόβλημα επειδή δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε αν μη τι άλλο.
Κατά τ'άλλα διαφωνώ και με το ιδεολογικό της υπόθεσης αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα.
Παντού βρίσκεις κάτι εκτός από κρέας. Στα σουβλατζίδικα παίρνω πίτες χωρίς κρέας, στις πιτσαρίες πίτσες χωρίς αλλαντικά, στις ταβέρνες σαλάτα, πατάτες, τζατζίκι, φέτα ή σαγανάκι, τυρόπιτες/χορτόπιτες κλπ. Το ότι μπορεί κάποιοι να έχουν τις παραξενιές τους δε σημαίνει ότι θα το χρεωθούμε και θα τα ακούμε όλοι για να βγάλετε το άχτι σας. Αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που συμμετέχουν στην κουβέντα έχουν χορτοφάγο στην παρέα τους και τους πρήζει, αλλά ακόμα κι έτσι αν είναι, πείτε τα σ'αυτόν, έχει περισσότερο νόημα!
ikonoklast
28-01-2011, 18:09
Εμένα η αδρεφή μου είναι vegan (δε τρώει ούτε ψάρι, γάλα), μπορώ να βρίζω όσο γουστάρω γιατί έχω όλες τις μαλακίες από σόγια σπίτι μου.
Marillion
28-01-2011, 18:09
ντραγκον υπάρχουν και αυτοί πάντως
KAIΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ :
http://www.facebook.com/topic.php?uid=53318712876&topic=10979
Dragonlord
28-01-2011, 18:11
Ναι, και υπάρχετε και όλοι εσείς, συγχαρητήρια, κάνετε αυτό που κοροϊδεύετε! :thumbsup:
Marillion
28-01-2011, 18:14
γουατ:excl:
πολυ ψαγμένο και δεν το καταλαβα να με συγχωράς διαβάζω βασική μηχανολογία στο εκτο έτος
Dragonlord
28-01-2011, 18:16
Επίσης υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να σου αναλύσει γιατί να γίνεις χριστιανός, γιατί να γίνεις άθεος, γιατί να γίνεις αναρχικός, γιατί να γίνεις εθνίκι κοκ. Γενικά, όταν κάποιος πιστεύει κάτι συνήθως επιχειρηματολογεί πάνω σε αυτό κλπ κλπ. Δεν είναι τόσο κακο, ε; Είναι ο τρόπος που διαδίδονται οι ιδέες. Το αστείο όμως είναι ότι όσοι είμαστε χορτοφάγοι εδώ δεν κάνουμε ούτε αυτό (ναι, μια χαρά θα μπορούσα να σας λέω αναίσθητους και ηλίθιους που έχετε γάτες και σκύλους αλλά τρώτε μοσχαράκια και γουρούνια), αλλά το κάνετε εσείς ως αντίδραση σε αυτό που κάνουν κάποιοι κάπου. Και σας τη σπάει. Γι'αυτό κάνετε το ίδιο. Μπεχ.
ikonoklast
28-01-2011, 18:24
ΚΡΕΑΤΟΔΡΟΜΙΟ που σας χρειάζεται μωρέ.
Marillion
28-01-2011, 18:26
που έκανα μανούλα μου το ίδιο. σε είπα εγώ να μην τρως τα λαχανικά και φρούτα; υπάρχουν και πιο μιλιταντ από σενα που δεν τρων και γαλακτοκομικά! αλλά όταν έρχεται κάποιος και σου λέει ΠΡΕΠΕΙ να γίνεις χορτοφάγος και υποπεφτει στον διδακτισμό γιατί να μην τον σχολιάσω αρνητικά μόνο και μόνο για το ύφος ανεξαρτήτως επιχειρημάτων; Και δεν προλαβα να πω καν αν συμφωνώ ή όχι, απλά για το πως μπορούν να γίνουν εκνευριστικοί και τέτοιοι τύποι ήθελα να τοποθετηθώ, δεν ήταν προσωπική επίθεση
Dragonlord
28-01-2011, 18:27
Κάτω από τη δουλειά μου για ένα διάστημα είχα ΣΟΥΒΛΑΚΟΔΡΟΜΙΕΣ.
menumission
28-01-2011, 18:36
http://ecx.images-amazon.com/images/I/415SYRGX4SL._SS500_.jpg
αυτό με τα αυγά (http://www.vita.gr/html/ent/835/ent.5835.asp) ελευθέρης βοσκής πες και το γάλα δεν το καταλαβαίνω, αν δεν τα αρμέξεις τα θηλαστικά υποφέρουνε
τώρα αν κάποιοι δε θέλουν να βάζουν τίποτα ζωικό στο σώμα τους επιλογή τους
captain obvious αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας
http://img267.imageshack.us/img267/6814/1296215397871.jpg
όσο για το ότι με τα βιολογικά δε θα έφτανε το φαί για όλους, άμα κόβατε το κρέας θα έφτανε και θα παραέφτανε!
δεδομενου οτι οι βιολογικες καλλιεργειες δεν αποδιδουν οσο οι ραδιενεργες τοτε θα εφτανε αμα οργωναμε ολη την σιβηρια και τον βυθο του ειρηνικου
α...επισης βανε και το κοστος που εκτινασεται απο το υπερπολλαπλασιο εργατικο δυναμικο,κατι το οποιο δεν αντισταθμιζεται απο οτι γλυτωνεις την παμφθηνη ραδιενεργεια βεβαια
ε ειναι και το οτι για να αρχισει να αποδιδει ''βιολογικα'' ενα χωραφι πρεπει να καθαρισει το χωμα απο την μπιχλα,κατι που παιρνει κανα διχρονο-τριχρονο
χεσε μεσα
παρακατω που λες για πιτες και πατατες σε νταβερνες....
καλα σε ενοχλει το ζωικο λιπος ας πουμε και οχι το τηγανελαιο Duckhams?
και τελοσπαντων σταματηστε να παραπονιεστε οι λαχανολαγνοι οτι σας την λεμε
εχει πλακα να σας την λεμε...απλα απολαυστε το
α και...
φραγκατοι βιολογικοι...ερχοντε ΣΦΑΓΕΙΑ...
enitharmon
28-01-2011, 18:45
η καθυστερηση εγγειται στο ότι επιλέγεις να το ποστάρεις εδω. για να προκαλέσεις; να χλευάσεις; τι; θα μπορούσε να πάει στο that's why you are fat thread. αλλά το πόσταρες ΕΔΩ. καταλαβαίνετε γιατί είστε γελοίοι και κάνετε σαν αγάμητοι που σας φάγαν το μπιφτέκι σας;
@esteban
edit 2: αυτό με το φραγκάτοι βιολογικοί είναι ό,τι πιο κομπλεξαρισμένο διάβασα τις τελευταίες μέρες. σκέψου πόσα δίνεις εσύ για τσιγάρα, ποτά και ναρκωτικά
Phantom Duck
28-01-2011, 18:52
καταλαβαίνετε γιατί είστε γελοίοι και κάνετε σαν αγάμητοι που σας φάγαν το μπιφτέκι σας;
FUCK THAT SHIT, ΕΜΕΙΣ τρώμε το μπιφτέκι σας.
edit 2: αυτό με το φραγκάτοι βιολογικοί είναι ό,τι πιο κομπλεξαρισμένο διάβασα τις τελευταίες μέρες. σκέψου πόσα δίνεις εσύ για τσιγάρα, ποτά και ναρκωτικά
δεν δινω λεφτα σε ποτα και ναρκωτικα γιατι πολυ απλα δεν πινω ουτε ξυδια ουτε ντρογκια...εχασες
και δεν ειναι κομπλεξαρισμενο σχολιο (το δικο μου...το δικο σου ειναι),απλα ενημερωτικα για τον μεσο ελληνα που ΔΕΝ καπνιζει ΔΕΝ πινει και ΔΕΝ μαστουριαζει τα βιολογικα ειναι πολυτελεια
η καθυστερηση εγγειται στο ότι επιλέγεις να το ποστάρεις εδω. για να προκαλέσεις; να χλευάσεις; τι; θα μπορούσε να πάει στο that's why you are fat thread. αλλά το πόσταρες ΕΔΩ. καταλαβαίνετε γιατί είστε γελοίοι και κάνετε σαν αγάμητοι που σας φάγαν το μπιφτέκι σας;
@esteban
what the...
Η καθυστέρηση έγγειται στο ότι εγώ δεν θα μπω σε rage mode επειδή κάποιος τυχαίος πόσταρε στο ίντερνετς μια φώτο με μια σαλάτα
enitharmon
28-01-2011, 20:00
εστεμπαν καμια επαφη. Όπως εξηγούν εδώ και σελίδες μορφιν και ντραγκον, κανένας χορτοφάγος ΕΔΩ ΜΕΣΑ δε σας την είπε για το κρεας. Κανείς δε σας έκανε κήρυγμα. αντίθετα εσείς χλευάζετε και ποστάρετε χαζά πράματα.
προς υποδελοιπούς που συνομίλησα: δεν είμαι χορτοφάγος, απλώς με εκνευρίζει το υφάκι σας. Είπα του ρατποιζον ότι τρώω σπάνια κρέας, πρώτον γιατί δε μ'αρέσει και δε μου λείπει πολύ, δεύτερον γιατί δεν έχω πια όρεξη να με ταίζουν ορμόνες και αντιβιωτικά και το βιολογικό κρέας μου είναι ακριβό για συχνότερη κατανάλωση πέραν του μια φορά το δεκαήμερο (κι αυτό πουλερικά, κόκκινο κρέας έχω να φάω πάνω από μήνα κι αυτό σε steak house). Ψωνίζω όσο συχνότερα μπορώ από βιολογικά μαγαζιά τα φρούτα και τα λαχανικά μου, για τους ίδιους λόγους που ανέφερα πριν. Δε χρησιμοποιούν αυξητικές ορμόνες, παίζουν λιγότερα φυτοφάρμακα, το χώμα δεν είναι μολυσμένο και όλα αυτά τα ξέρω γιατί γίνονται έλεγχοι, δεν αποφασίζει ο καθένας να βάλει ταμπέλα "βιολογικο" και τον πιστεύουμε. Οι τιμές μέχρι πριν περίπου δυο χρόνια ήταν όντως απαγορευτικές, αλλά όσο περισσότερος κόσμος αγοράζει και ανοίγει η αγορά, πέφτουν οι τιμές. Πχ μήλα κανονικά 1,99 το κιλό, βιολογικά 2,29, για τέτοιες διαφορές μιλάμε. (αυτό για τον κασερίνο που καλά είπε ότι Γερμανία είναι διαφορετικές οι συνθήκες και εδώ μπορείς να τρω βιολογικά χωρίς να δίνεις έναν ολόκληρο μισθό). Και δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι δε χρησιμοποιούν καθόλου φάρμακα, απλά είναι λιγότερα (ένας κάπως ηλικιωμένος φίλος μου 'χει πει ότι μικρός που είχαν μηλιές και δεν ψεκάζανε, όλα τα μήλα σχεδόν είχαν σκουλίκια, τα έβγαζαν και έτρωγαν τα μήλα)
Επίσης, με λιγότερο κρέας και τυρί νιώθω καλύτερα, σωματικά, όχι ψυχολογικά, τι να κάνουμε τώρα. Χωνεύω καλύτερα και τα σχετικά. Και επίσης, διάολε, το κρέας παλιά ήταν είδος πολυτελείας, τρώγαν κάθε 15 μέρες, η μαζική παραγωγή για να τρώει ο λαός κάθε μέρα κρέας δεν είναι νορμάλ, 2,5 Ευρω το κιλό το χοιρινό, δεν είναι δυνατόν να είναι υγιεινό, πως να το κάνουμε.
Άμα ξέχασα κάτι θα επανέλθω, αλλά γενικά, αφήστε τον κόσμο να τρώει ό,τι θέλει και στοπ δε μαντνες επιτέλους
Marillion
28-01-2011, 20:16
2,5 ευρώ το kg χοιρινό;;;;;;; από που!!!!!!! ψήνει :pink::pink::pink::pink::pink::pink:
(συνδύασε το ποστ μου με το αβαταρ!!!)
enitharmon
28-01-2011, 20:21
lidl ή aldi, κάτι τέτοιο. 2,5 ευρω/κιλό δεν κάνει ούτε η τροφή που υποτίθεται ότι τρώνε
take it easy cabron.
Βρήκα μια μαλακία και την πόστσαρα για τα lulz. Δεν επιτέθηκα σε κανέναν
αν και οι χορτοφάγοι δεν θα μάθουν ποτέ τι γεύση έχει
οκ σκάω
Ψωνίζω όσο συχνότερα μπορώ από βιολογικά μαγαζιά τα φρούτα και τα λαχανικά μου, για τους ίδιους λόγους που ανέφερα πριν. Δε χρησιμοποιούν αυξητικές ορμόνες, παίζουν λιγότερα φυτοφάρμακα, το χώμα δεν είναι μολυσμένο και όλα αυτά τα ξέρω γιατί γίνονται έλεγχοι, δεν αποφασίζει ο καθένας να βάλει ταμπέλα "βιολογικο" και τον πιστεύουμε.
Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερα προϊόντα. Έχουν γίνει πλέον υπερβολικά πολλές έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα και γνωρίζουμε ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν έχουν κάποιο πλεονέκτημα στην διατροφή. Υπάρχουν άλλου είδους πλεονεκτήματα, ίσως, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και εκεί υπάρχει το θέμα της μειωμένης παραγωγής ανά μονάδα έκτασης (που δεν είναι πρόβλημα μόνο επειδή η αγορά βιολογικών προϊόντων παραμένει σχετικά μικρή). Υπάρχουν και προϊόντα, όπως το σιτάρι, όπου η βιολογική παραγωγή καταλήγει σε χειρότερα για τον άνθρωπο προϊόντα (μύκητες που αντιμετωπίζονται μόνο με μυκητιοκτόνα και δεν υπάρχει ασφαλές όριο έκθεσης για τον άνθρωπο). Εν πάση περιπτώσει, στην τελική πληρώνεις περισσότερο για κάτι που δεν σου προσφέρει τίποτε παραπάνω.
Υ.Γ. Επίσης στηρίζουμε γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα.
enitharmon
28-01-2011, 21:28
το ερ κάνει κακό στα νεύρα μου. θα απαντήσω σοβαρά πιο μετά.
metamelia1
28-01-2011, 21:33
http://www.frag-mutti.de/images/uploads/de/big/4788/Schweinebraten.jpghttp://www.gabiskitchen.com/images/Schweinebraten_J.jpghttp://www.paradosiako-loukaniko.gr/wp-content/gallery/emporio/meat.jpghttp://fe-mail.gr/media/Image/health_nutrition/2009/03/kardioagiaka_nosimata/meat.jpghttp://topnews.ae/images/red.meat_.jpghttp://www.faqs.org/photo-dict/photofiles/list/408/777meat.jpghttp://www.moro-blog.gr/wp-content/uploads/2010/07/Raw-Meat-1.jpghttp://www.newsfilter.gr/wp-content/uploads/2009/12/grilled_steak.jpghttp://www.kannas.gr/images/stories/meat-steak.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/Steak_03_bg_040306.jpghttp://www.littleshamrocks.com/image-files/salami_rolls.jpghttp://www.pillers.com/images/products/category-salami.jpg
http://images2.memegenerator.net/ImageMacro/4845303/you-mad-.jpg?imageSize=Large&generatorName=Troll-Face
ikonoklast
28-01-2011, 22:30
Μα τι κάφρος! Πόσταρε κρέατα σε χορτοφαγικό θρεντ!
enitharmon
28-01-2011, 22:34
εσύ δικαιολογείσαι γιατί έχεις τη λεσβία μες στο σπίτι και δε μπορεις να παίρνεις καν ματι
Εμένα η αδρεφή μου είναι vegan (δε τρώει ούτε ψάρι, γάλα), μπορώ να βρίζω όσο γουστάρω γιατί έχω όλες τις μαλακίες από σόγια σπίτι μου.
Καλο κομματι κρεας η αδερφη σου?
ikonoklast
28-01-2011, 22:38
Μα τι κάφρος! Έκανε σεξιστικό αστείο με την αδερφή μου!
Harbinger of Death
29-01-2011, 02:42
[NSFV]
7Xc5wIpUenQ
Και λοιπά των ίδιων.
Next week, we eat a vegan.
More bacon!
βασικά, το χριστουγεννιάτικο.
SpiritCrusher
29-01-2011, 17:29
Επίσης, με λιγότερο κρέας και τυρί νιώθω καλύτερα, σωματικά, όχι ψυχολογικά, τι να κάνουμε τώρα.
Ερμ, πλασίμπο;
Επίσης τι 2.5 το κιλό χοιρινο. Ναι οκ εκει βρωμάει η υπόθεση αλλά δεν είναι το κανονικό για να κρίνεις όλο το κρέας ε. Είναι σαν να λες πως ο γύρος είναι τελείως μούφα κρέας γιατί πήρες από τον Πρασσά την πίτα γεμάτη με 500γρ γύρο για μόλις 2.30ε.
sabbattack
29-01-2011, 20:00
Λείπω 2 μέρες από το ER και χάνω τέτοια μεγαλεία.
@ Εsteban: Είσαι πουλητάρι και εξαφανιζόλ, πότε πάμε Γεωργούλα να στενάξουν τα μαχαίροπήρουνα ρε κωλόπαιδο;
enitharmon
09-02-2011, 03:53
χρωστάω ένα σχόλιο
Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερα προϊόντα. Έχουν γίνει πλέον υπερβολικά πολλές έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα και γνωρίζουμε ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν έχουν κάποιο πλεονέκτημα στην διατροφή.
σου είπα εγώ ότι προτιμάω τα βιολογικά για να ζήσω μέχρι τα 150; κανείς δεν υποστηρίζει ότι έχουν πλεονέκτημα, το μόνο που θέλω από το μπροκολο μου είναι να μην έχει μειονέκτημα
Υπάρχουν άλλου είδους πλεονεκτήματα, ίσως, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και εκεί υπάρχει το θέμα της μειωμένης παραγωγής ανά μονάδα έκτασης (που δεν είναι πρόβλημα μόνο επειδή η αγορά βιολογικών προϊόντων παραμένει σχετικά μικρή).?
Υπάρχουν και προϊόντα, όπως το σιτάρι, όπου η βιολογική παραγωγή καταλήγει σε χειρότερα για τον άνθρωπο προϊόντα (μύκητες που αντιμετωπίζονται μόνο με μυκητιοκτόνα και δεν υπάρχει ασφαλές όριο έκθεσης για τον άνθρωπο).ναι, claviceps purpurea, τζάμπα ναρκωτικά.
σοβαρά τώρα, οι σπόροι της ερυσίβης είναι μεγαλύτεροι από αυτούς των υγιών σιτηρών, και μπορούν να διαχωριστούν μηχανικά. Πλας γίνονται έλεγχοι και υπάρχουν τρόποι να αποφευχθει η ανάπτυξή τους στο χωράφι. Και επίσης λιγότερο διαδεδομένα σιτηρά, όπως η ολυρα πχ, δεν προσβάλλονται τόσο πολύ από ερυσίβη.
Εν πάση περιπτώσει, στην τελική πληρώνεις περισσότερο για κάτι που δεν σου προσφέρει τίποτε παραπάνω.εν πασει περιπτώσει σου επαναλαμβάνω, δεν πληρώνω περισσότερο για health benefits, το νορμαλ θέλω, ντομάτες σαν από το μπαχτσε της γιαγιας μου. Έχω δουλέψει σε εργαστήριο ελέγχου φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα και είναι κάπως τρομακτικό, ειδικά σε συγκεκριμένα είδη φρούτων και λαχανικών (σταφύλια και πάπρικα πχ)
Υ.Γ. Επίσης στηρίζουμε γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα.είμαι σίγουρη, αλλά το στηρίζεις σε τι; σε εξιτάρει το "γενετικώς τροποποιημένα" λόγω τεχνολογικού επιτεύγματος; είναι νέο, είναι καλό; οι μονοκουλτούρες; η μετάλλαξη των παρασίτων που υποτίθεται δεν επιτίθονται πλέον στις καλλιέργειες; η πατέντα στους σπόρους; τα γενετικώς τροποποιημένα μπορεί να μην επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία, αλλά έχουν τόσα άλλα ελαττώματα που απορριπτονται ως λύση
και εντιτ, με τις τεχνικές που εφαρμόζει η μοσαντο, είναι τελείως παράλογο για να μην πω χαζό, να στηρίζεις το ελεύθερο λογισμικό, αλλά να είσαι υπέρ μεθόδων μοσαντο. .-
Το όλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μειονέκτημα στο μπρόκολο σου από τις συμβατικές καλλιέργιες ώστε να δικαιολογείται η αγορά βιολογικών προϊόντων. Το μόνο αποτέλεσμα με τα βιολογικά είναι να πληρώνεις περισσότερο για κάτι που, στην καλύτερη, σου προσφέρει ακριβώς τα ίδια. Το ότι είναι "νορμάλ" προϊόντα, όπως λες, δε μου λέει απολύτως τίποτε εφόσον δεν συνδυάζεται με κάποιο, οποιοδήποτε, πλεονέκτημα. Εξαιρώ το θέμα της γεύσης, εφόσον αυτό είναι καθαρά υποκειμενική προτίμηση.
KoiliaSamprela
09-02-2011, 12:23
http://i237.photobucket.com/albums/ff169/tserts/transalp_forum_3/BBQpreview.jpg
enitharmon
09-02-2011, 13:12
Το όλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μειονέκτημα στο μπρόκολο σου από τις συμβατικές καλλιέργιες ώστε να δικαιολογείται η αγορά βιολογικών προϊόντων. Το μόνο αποτέλεσμα με τα βιολογικά είναι να πληρώνεις περισσότερο για κάτι που, στην καλύτερη, σου προσφέρει ακριβώς τα ίδια. Το ότι είναι "νορμάλ" προϊόντα, όπως λες, δε μου λέει απολύτως τίποτε εφόσον δεν συνδυάζεται με κάποιο, οποιοδήποτε, πλεονέκτημα. Εξαιρώ το θέμα της γεύσης, εφόσον αυτό είναι καθαρά υποκειμενική προτίμηση.
πως νιώθεις που είσαι το άλλο άκρο του καντιρου; έτσι επιχειρηματολογεί κι αυτός για τα εμβόλια
αν δε βλέπεις κανένα μειονέκτημα σε κρέας που έχει τραφεί με ζωικό αλεύρι και είναι τίγκα στα αντιβιωτικά και σε λαχανικά με υψηλά επίπεδα φαρμάκων, δεν εχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση
αν δε βλέπεις κανένα μειονέκτημα σε κρέας που έχει τραφεί με ζωικό αλεύρι και είναι τίγκα στα αντιβιωτικά και σε λαχανικά με υψηλά επίπεδα φαρμάκων, δεν εχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση
Εάν το τελικό προϊόν είναι κατάλληλο για κατανάλωση και δεν δημιουργεί προβλήματα στην υγεία μου ή δεν έχει άλλες σοβαρές επιπτώσεις (π.χ. στο περιβάλλον), γιατί να έχω το οποιοδήποτε πρόβλημα;
Dragonlord
09-02-2011, 13:46
πραγματικά, τα φυτοφάρμακα δεν έχουν καμία επίπτωση στο περιβάλλον.
enitharmon
09-02-2011, 14:06
ουδεμία σχέση, το να πιστεύεις ότι τα εμβόλια εξαφάνισαν αρρώστιες είναι θέμα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ! Παρέχουν περιορισμένη προστασία σε περιόδους επιδημιών και σε ορισμένους τύπους ανθρωπων, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Και είναι θρησκευτική πίστη γιατί τα ιστορικά επιδημιολογικά δεδομένα το απορρίπτουν!!!
κι αυτό από την τελευταία σελίδα του θρεντ ομοιοπαθητικής. I rest my case, εγώ θα σου πω τι θα τρως;
feeleash
09-02-2011, 14:26
http://www.5reb.com/5ra2eb/y2klon-f2ran/13zb6.jpg
Τους λείπει το κρέας φαίνεται
Οι χορτοφάγοι εξπέρ στο… στοματικό
Το γνωρίζατε ότι οι χορτοφάγοι απολαμβάνουν... να κάνουν στοματικό σεξ πολύ περισσότερο από τους κρεατοφάγους! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από νέα έρευνα, που έγινε από το site OkCupid.....
Η έρευνα αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι οι πιθανότητες για ένα άτομο που του αρέσει να προσφέρει στοματικό είναι σαφώς περισσότερες αν ανήκει στην κατηγορία των «πράσινων».
Επιπλέον, από ότι φαίνεται οι άντρες χορτοφάγοι τρελαίνονται πολύ περισσότερο να προσφέρουν στοματικό έρωτα στις γυναίκες.
http://www.inews.gr/141/oi-chortofagoi-exper-sto-stomatiko.htm
Raven Lord
06-05-2011, 10:06
τραγικά ξεφτιλισμένη προπαγάνδα
Dragonlord
06-05-2011, 10:09
Ναι οκ υπερβολές. Αλλά το ότι την έχουμε μεγαλύτερη όπως ίσως έχετε ακούσει ισχύει.
KoiliaSamprela
07-05-2011, 14:26
Ναι οκ υπερβολές. Αλλά το ότι την έχουμε μεγαλύτερη όπως ίσως έχετε ακούσει ισχύει.
χωρίς κρέας δεν μεγαλώνει το κρέας , you fail!!!!!
το διάβασα όλο, καλό ήταν.
Γι' αυτό και ξεκαθάρισα ότι η επιλογή από γούστο είναι κατανοητή.
είναι ενδιαφέρον το πως όταν η ηθική ονομάζεται γούστο (δηλαδή, έχει να κάνει με μικρά ζητήματα αυτοδιάθεσης του μέσου αστού) είναι ανεκτό-αλλά-όχι-κατανοητό το ανορθόδοξο, κάτι σε φάση 'περίεργες καταναλωτικές συνήθειες, ποιος είμαι εγώ να σου πω τι να κάνεις με το χρήμα σου;'. Τότε να την κάναμε όλη την ηθική γούστη ή βίτσιο να τα βρίσκαμε.
rat_poison
09-05-2011, 13:12
Το πόιντ σου ποιο είναι; Να ταΐζουμε κοκορέτσια στους χορτοφάγους με το ζόρι;
ναι και να κόβουμε το κρέας στους κρεατοφάγους με το ζόρι, ξέρω γω για κάνα χρόνο δυο να δουν πως είναι η άλλη παράσταση. Να πηδιούνται οι στρέιτ με γκέι και οι γκέι με τους στρέιτ και ας δυσκολεύονται, να ψηφίσεις εσύ πασοκ, να πας σε λάθος κερκίδα με λάθος κασκόλ, με πιάνεις. Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτή την τζάμπα ανοχή.
rat_poison
09-05-2011, 13:25
καλά ελπίζω να τρολλάρεις, ε;
γιατί αν δεν, τότε οκέι ουδέν σχόλιον
Όχι περισσότερο από ότι συνήθως.
rat_poison
09-05-2011, 13:31
μα πας και μου κάνεις ταξική ανάλυση και ηθική κριτική στο "μαμά δε μ' αρέσει η μπριζόλα"
Μάλλον τρολλάρεις περισσότερο απ' όσο νομίζεις
ikonoklast
09-05-2011, 13:38
λολ:!: να βάλετε και τους μεταλλάδες να ακουνε liturgy!!~~
Δεν έκανα κριτική στο μπριζόλα ή όχι μπριζόλα αλλά στο το "ονομάζω ηθική ή προσωπικό γούστο ανάλογα με το πόσο με πρήζουν". Ταξικό είναι περιμετρικά, δεν λέω 'ο σωστός εργάτης γαμιέται ανάποδα', παρατηρώ το πως αντιλαμβάνεται την ηθική η δική μας τάξη, οι αστοί. Το πόσο άχρηστη γλώσσα μας είναι, πρακτικά τους έχουμε χεσμένους τους άλλους. Πάντως ίσως ναι!
λολ να βάλετε και τους μεταλλάδες να ακουνε liturgy!!~~
μα ναι!
SpiritCrusher
09-05-2011, 13:44
Πως ακριβώς θα δουν την άλλη πλευρά όταν δεν τους αρέσει καθόλου ομως ρε; Αν μη τι άλλο θα ταχθουν περισσοτερο εναντιον της και θα έχουν και επιχειρήματα του στυλ ειναι μαλακια γι αυτο, κι αυτο, κι αυτό. Δεν μπορούμε να αναγουμε ολα τα θεματα γουστων σε θεματα ηθικής, ούτε και το ανάποδο.
Ας ανάγουμε μερικά επειδή πολύ σκέφτομαι και γράφω παίζει.
asimoulis
09-05-2011, 14:12
αγριεύω με χορτοφάγους αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα τους να τρώνε ότι θέλουν.
antimusic
11-05-2011, 20:49
http://www.youtube.com/watch?v=CeZlih4DDNg
enitharmon
12-05-2011, 01:53
πινκαρα
αγριεύω με χορτοφάγους αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα τους να τρώνε ότι θέλουν.
http://www.passiveaggressivenotes.com/2011/07/06/self-righteous-vegan/
:|:|:|:|
enitharmon
11-07-2011, 15:38
μια εβδομάδα εκδρομή πολύς κόσμος ανακάλυψε τη χαρά του tofu και του "τρεφομαι veggan χωρις να το καταλαβαίνω". η κοπέλα που έκανε σχεδόν όλο το μαγείρεμα είχα και έξτρα φαί για μη veggan όμως
μια απορία που είχα πάντα, οταν παίρνουμε το μέλι από τις κερύθρες, οι μέλισσες πως τον βγάζουν το χειμωνα;
KoiliaSamprela
11-07-2011, 16:03
μια εβδομάδα εκδρομή πολύς κόσμος ανακάλυψε τη χαρά του tofu και του "τρεφομαι veggan χωρις να το καταλαβαίνω". η κοπέλα που έκανε σχεδόν όλο το μαγείρεμα είχα και έξτρα φαί για μη veggan όμως
μια απορία που είχα πάντα, οταν παίρνουμε το μέλι από τις κερύθρες, οι μέλισσες πως τον βγάζουν το χειμωνα;
πάντα αφήνουμε μέσα μέλι για την επιβίωση του μελισσιού, ανάλογα την εποχή περισσότερο ή λιγότερο
enitharmon
11-07-2011, 16:53
αυτές δεν ξέρουν πόσο χρειάζονται ομως; εννοώ κάνουν όσο μπορέσουν κι άμα περισσέψει μέχρι την επόμενη άνοιξη, απλά περίσσεψε;
rat_poison
11-07-2011, 17:27
τις κοροϊδεύεις για να βγάζουν περισσότερο μέλι (ή/και βασιλικό πολτό)
το τόφου είναι απαίσιο
συνεχίστε
http://en.wikipedia.org/wiki/Surplus_value
Kaserinos
04-09-2011, 13:56
http://www.sportdog.gr/article/52537/erhetai-tehneto-kreas
Ως προς το "σκέφτομαι και γράφω" -με το οποίο συμφωνώ by the way...
Έχετε ακούσει το HUFU ή HUman toFU? Τόφου, βασισμένο στη σόγια και σχεδιασμένο έτσι ώστε να μοιάζει στην υφή [και γεύση?] με το ανθρώπινο κρέας.... [το site έχει κλείσει εδώ και κάμποσα χρόνια, αλλά info στο web παίζει]. Για να το τρώνε οι χορτοφάγοι και να κάνουν "πλακίτσα" μεταξύ τους... Και εννοείται πως θα πρέπει να μιλάμε για ηθική και για μεσαία, αστική τάξη και για γούστα και προτιμίσεις και image! Έλεος με τις μαλακίες τους
enitharmon
07-09-2011, 02:00
τόσα λεφτά για δοκιμές και έρευνες για χου-φου για την πλακίτσα των χορτοφάγων
όρσε :moutza: επειδή όλοι ξέρουν τη γεύση του ανθρώπινου κρέατος και θα μπορούσαν να την ξεχωρίσουν και να την επιλέξουν για το επομενο γεύμα τους (και δεν πρόκειται απλά για marketing hype ενός ivy league business school φοιτητή)
πάρε άλλη μία :moutza:
Αφού πρώτα τρώτε σύμφωνα με το savoir vivre την ψυχή για ορεκτικό, σκατόψυχοι, φάτε μετά για κυρίως και το σώμα
:moutza: πάρ'τα κι απο μένα!
Nigella Lawson is 51 years old. She is a chef. She smokes, drinks alcohol and eats meat. You may call this way of life "unhealthy".
http://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_01.jpg
http://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_06.jpghttp://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_08.jpg
This woman is Gillian McKeith who is also 51 years old. She is a healthy diet guru who eats only fruits and vegetables. She promotes vegetarianism and regular cleansing enemas.
http://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_11.jpg
http://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_09.jpg
Types of meals promoted by Gillian.
http://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_14.jpg
http://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_16.jpg
Meals cooked by Nigella Lawson.
http://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_22.jpg
http://acidcow.com/pics/20111101/greetings_to_vegetarians_23.jpg
ενας ακομα θριαμβος του κρεατος :maikl:
KoiliaSamprela
03-11-2011, 21:31
καταρχήν ότι έχει ναιτζέλα είμαστε μαζί (1-0) οπότε παίζεις στημένος !
ikonoklast
04-11-2011, 02:43
Στηρίζω, αλλά στο battle έχει μια ΠΙΤΣΑ -η οποία μάλιστα θα είχε την ίδια όψη ακόμα κι αν δεν είχε μπέηκον ή ό,τι σκατά- και ένα ψιλοκαμμένο ρολό που στη φωτό φαίνεται σα ζαντολάστιχο με χρυσόσκονη.
enitharmon
04-11-2011, 03:24
δε θέλω να χαλάσω το 11/11, αλλά μια μούτζα για το στρώσιμο τη χρειάζεται.
το δέχομαι ως τρολάρισμα
enitharmon
04-11-2011, 16:12
το πόσταρε ο βικότνικ στο τσατ, κριμα να πάει χαμένο, ιδέες προς εφαρμογή
http://www.youtube.com/watch?v=Mvjb8p_ngwU
geologiko_karoto
22-10-2014, 13:39
https://www.youtube.com/watch?v=LmfRMeU6pQ8
Ole Smoke
22-10-2014, 14:28
να πω την αλήθεια ωραίο πάτο είχε η μανταμ
supermachoman
22-10-2014, 18:33
να πω την αλήθεια ωραίο πάτο είχε η μανταμ
είδες τι κάνουν τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια
Κυρία Μαριάννα
22-10-2014, 18:58
μύθος
paddy honey
11-03-2016, 16:51
ωμόπλινθος (http://www.lifo.gr/guide/cultureblogs/tasteblog/29745)
tsimpouklano
16-03-2016, 21:10
Εκατομμύρια λιγότερα ζώα θανατώθηκαν πέρυσι λόγω αύξησης της χορτοφαγίας (http://tvxs.gr/news/greenlife/ekatommyria-ligotera-zoa-thanatothikan-perysi-logo-ayksisis-tis-xortofagias&dr=tvxsmrstvxs)
KoiliaSamprela
17-03-2016, 09:50
Εκατομμύρια λιγότερα ζώα θανατώθηκαν πέρυσι λόγω αύξησης της χορτοφαγίας (http://tvxs.gr/news/greenlife/ekatommyria-ligotera-zoa-thanatothikan-perysi-logo-ayksisis-tis-xortofagias&dr=tvxsmrstvxs)
inb4:ερχονται τα ζώα και μας παίρνουν τις δουλειές μας
inb4^2: Ζωοποίηση της Ευρώπης βλέπουν οι αναλυτές
https://www.youtube.com/watch?v=LmfRMeU6pQ8
Κλαιω που οταν τελειωνει το βιντεο σκαει στη λιστα σχετικο βιντεο για Jon Snow :touched:
Onibocho anakalupsa oti edo den exeis kanei malakia post, kai o kyrios logos einai oti den exeis kanei post genikotera.
Psisou na grapseis apopsi, skeftomai poly sovara ton peskaterianismo tora teleutaia kai tha ithela na do ti exei na pei kapoios pou troei esto psari.
ikonoklast
01-09-2016, 22:35
Ontopic, άπειρη καθυστέρηση τελευταία απο αγοράκια με teen angst που φτιάχνουν σελίδες τύπου "αντιβεγκαν" και ξεσπάνε τη μαλακία τους. Μαλακία που αν το βάλεις κάτω και το αναλύσεις δεν έχει μεγάλη διαφορά απο την κουλτούρα οποιασδήποτε φασιστικής ομάδας, τα ίδια σεξιστικά/ομοφοβικά σχόλια ("βιγκαν καριόλες, δεν τρώνε κρέας ούτε πάνω, ούτε κάτω"), την ίδια παράσταση για το τι σημαίνει αντριλίκι (λες και βγαίνουν και κυνηγάνε τάρανδους και τους τρώνε ωμούς) και τα ίδια σκατά στο κεφάλι σε ό,τι αφορά την ικανότητα να κάνουν μια στοιχειώδη συζήτηση.
...συγκριτικά, άρα, πιο υψηλό σκορ καθυστέρησης από τυχαίο encounter με βιγκαν/αντισπισιστή που θα πετύχεις στο να της ικαρίας.
http://images-cdn.9gag.com/photo/a1MGLyR_700b.jpg
paddy honey
10-10-2016, 20:46
Αν πχ κάποιος που πεθαίνει δωρίζει το σώμα του για πάσα χρήση και πιο συγκεκριμένα για βρώση απο ανθρώπους -γιατί έτσι γουσταρίζει, εδώ άλλοι θάβονται, καίγονται- κι εγώ παω και παίρνω το σώμα του και κάνω ένα τσιμπούσι με την παρέα μου, εσύ τι πρόβλημα έχεις;
Απ'το Σατυρικόν του Πετρώνιου:
"Όλοι εκείνοι που θα λάβουν ένα κληροδότημα στη διαθήκη μου, εξόν απ'τους απελεύθερούς μου, θα το πάρουν υπό τον απαράβατον όρο να κόψουν το κορμί μου σε κομματάκια και να τα φάνε δημόσια.
Είναι έθνη, το ξέρουμε, όπου διατηρούν ακόμα ένα έθιμο, που ορίζει να τρώγονται οι νεκροί από τους συγγενείς τους, σε σημείο, που, συχνά , μαλώνουν τους αρρώστους, σα δεν προσέχουν και κάνουν άσκημο το κρέας τους. Γι 'αυτό θέλω να προειδοποιήσω τους φίλους μου, να μην αρνηθούν ό,τι τους ζητώ, και να βάλουν την ίδια όρεξη στο φάγωμα του κορμιού μου που βάζουν τώρα στις ευχές τους για το θάνατό μου."
http://www.igibud.com/petron/satyr/satyr17.html
"Παρομοίως, τα κανιβαλικά τελετουργικά που είχαν ανακαλύψει στην Αμερική, τα οποία εμφανίζονται με εμφατικό τρόπο στα αρχεία της Κατάκτησης, δεν θα πρέπει να διέφεραν τόσο από τις ιατρικές πρακτικές που ήταν ευρέως διαδεδομένες στην Ευρώπη εκείνη την εποχή. Τον 16ο, τον 17ο, ακόμη και τον 18ο αιώνα, το να πίνει κανείς ανθρώπινο αίμα (ιδιαίτερα το αίμα εκείνων που είχαν πεθάνει από βίαιο θάνατο) και νερό από μούμια, που το το εξασφάλιζαν εμποτίζοντας ανθρώπινη σάρκα σε διάφορα οινοπνευματώδη ποτά, ήταν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες μια συνηθισμένη γιατρειά για την επιληψία και άλλες αρρώστιες. Ακόμη, αυτός ο τύπος κανιβαλισμού "που περιλάμβανε ανθρώπινη σάρκα, αίμα, καρδιά, κρανίο, μεδούλι και άλλα μέρη του σώματος, δεν περιοριζόταν μόνο σε περιθωριακές ομάδες της κοινωνίας, αλλά γινόταν και από τους πλέον αξιοσέβαστους κύκλους" (Gordon-Grube 1988: 406-407).*
*Στη Νέα Αγγλία πρακτικοί γιατροί χορηγούσαν γιατρικά "φτιαγμένα από ανθρώπινα πτώματα". Ανάμεσα στα πιο διαδεδομένα, και γενικώς προτεινόμενο ως πανάκεια, ήταν η "Μούμια", ένα γιατρικό που παρασκευαζόταν από τα απομεινάρια πτωμάτων, αφού αυτά είχαν αποξηρανθεί η ταριχευθεί. Σχετικά δε με την κατανάλωση ανθρώπινου αίματος, η Karen Gordon-Grube γράφει ότι "ήταν προνόμιο των δημίων να πουλούν το αίμα των εγκληματιών που αποκεφαλίζονταν. Το δίναν όταν ήταν ακόμη ζεστό, σε επιληπτικούς ή άλλους πελάτες που περίμεναν μαζικά "με τις κούπες ανά χείρας" στη βάση της εξέδρας όπου γινόταν η εκτέλεση" (1988: 407)."
Silvia Federici - Caliban and the Witch: Women, the Body and Primitive Accumulation
KoiliaSamprela
25-07-2017, 10:02
https://pbs.twimg.com/media/DFg_zdfXgAAz6Xj.jpg:large
Raven Lord
25-07-2017, 10:15
δε λέει τίποτα για τους μη vegs που τρώνε μανιτάρια, οπότε οκ
paddy honey
28-02-2019, 14:44
Αν πχ κάποιος που πεθαίνει δωρίζει το σώμα του για πάσα χρήση και πιο συγκεκριμένα για βρώση απο ανθρώπους -γιατί έτσι γουσταρίζει, εδώ άλλοι θάβονται, καίγονται- κι εγώ παω και παίρνω το σώμα του και κάνω ένα τσιμπούσι με την παρέα μου, εσύ τι πρόβλημα έχεις;
Απ'το Σατυρικόν του Πετρώνιου:
"Όλοι εκείνοι που θα λάβουν ένα κληροδότημα στη διαθήκη μου, εξόν απ'τους απελεύθερούς μου, θα το πάρουν υπό τον απαράβατον όρο να κόψουν το κορμί μου σε κομματάκια και να τα φάνε δημόσια.
Είναι έθνη, το ξέρουμε, όπου διατηρούν ακόμα ένα έθιμο, που ορίζει να τρώγονται οι νεκροί από τους συγγενείς τους, σε σημείο, που, συχνά , μαλώνουν τους αρρώστους, σα δεν προσέχουν και κάνουν άσκημο το κρέας τους. Γι 'αυτό θέλω να προειδοποιήσω τους φίλους μου, να μην αρνηθούν ό,τι τους ζητώ, και να βάλουν την ίδια όρεξη στο φάγωμα του κορμιού μου που βάζουν τώρα στις ευχές τους για το θάνατό μου."
http://www.igibud.com/petron/satyr/satyr17.html
https://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?24317-Best-of-e-r-chatroom!&p=1323207#post1323207