View Full Version : Holyshits!! Κόμματα στις σχολές!!
ikonoklast
13-02-2008, 15:10
Να καταργηθούν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις που πρόσκεινται σε κόμματα.
Αυτό 8α γίνει όντως πολλ για να γουστάρουμε.
geologiko_karoto
13-02-2008, 15:29
κ για πείτε
τα ΕΑΑΚ είναι η παράταξη του Συνασπισμού στα πανεπιστήμια ?
έτσι με είπαν κάτι κομμούνια
Δηλαδη οι κομματικες νεολαιες ειναι καλο πραγμα τωρα?
Η εμπειρία μου είναι πως όλες, ανεξαιρέτως, οι φοιτητικές παρατάξεις που πρόσκεινται σε κόμματα ενδιαφέρονται αποκλειστικά για ένα θέμα: την προσέγγιση νέων ψηφοφόρων. Αυτό είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο σε ζητήματα στα οποία υπάρχουν κοινές απόψεις και κοινές προσεγγίσεις, αλλά το ενδιαφέρον της δημιουργίας φανατισμού ("εμείς είμαστε οι μόνοι σωτήρες σας, όλοι οι άλλοι είναι εχθροί μας") εμποδίζουν κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας - και εν τέλει εμποδίζουν κάθε προοπτική για αποτελέσματα. Το έργο που τελικώς προσφέρουν είναι μόνο αυτό που από ευτυχή συγκυρία τυχαίνει να βολεύει την προσέγγιση νέων ψηφοφόρων.
Βεβαίως, δεν θα ήθελα την εμπλοκή του κράτους. Είναι επιλογή των φοιτητών εάν επιτρέπουν τέτοιου είδους φοιτητικές παρατάξεις ή όχι.
κ για πείτε
Όχι, τουλάχιστον στο σημείο που είναι δυνατό να γνωρίζω, αλλά πρόσκεινται σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα (ΝΑΡ κ' Σια).
ion_storm
13-02-2008, 15:42
Gia Eaak ehoun vgei oi apeires vromes kata kairous. apo to oti ehoun kone me PASOK kai SYN mehri den xero ego ti allo.
pleon an den do apodeixeis den pisteuo tipota...
kai nai oi parataxeis einai kalo na uparhoun alla me vriskoun katheta antitheto me tin parousa notrop ia kai leitourgia tous opote nai na katargithoun.
file ion_storm.. se vlepo ipopsiasmeno ki auto einai kalo.. epeidi ta ksero apo MESA kai ksero atoma pou exoun DEI pragmata sou leo to eksis: ta eaak einai tsiflikaki tou lalioti.. pernoun grammi apeftheias apo xarilaou trikoupi kai gi auto an KSEREIS pige tora to grafeio tou nar kai dipla ekei oste na phgainei ki h grammi pio grigora LOL. loipon an exis oreksi na psaxteis tha sou doso ena thl apo paidia tis PASP ASOE na sou deiksoun thn perifimi EPITAGI apo lalioti se eaakites.. gia na katalaveis ti vroma.. ta malakismena pou ta exoume sti doulepsi mas kai sikosan kefali tora.. ante s'afino tora giati exo na pao sti sinintisi ton bloggers me to papandreou..
προβλεπεται οργασμος σε αυτο το πολλ. το ακουσατε εδω πρωτοι
α να πω και κατι πιο σοβαρο γιατι τρολλαρω γενικα, παιδια εγω δεν ειμαι σε καμια παραταξη αλλα θελω να δηλωσω τα εξης: ας πουμε οτι ο ντεγκι απαγορευσει τις φοιτητικες παραταξεις που προσκεινται σε κομματα. εχετε την εντυπωση οτι κομματικοι μηχανισμοι οπως της νδ του πασοκ η του κκε θα πουνε "α, οκ μας απαγορεψανε τα κομματα στις σχολες, τι ασχημα, πωπω." και θα κατσουνε με σταυρωμενα τα χερια. ελα τωρα, θα κλεισουνε οι συνδεσμοι και θα ανοιξουνε οι λεσχες! μια λυση υπαρχει αν δεν γουσταρετε φοιτητικες παραταξεις που κανουν πιπες σε κομματα. δυνατη γενικη συνελευση. αμα ξεμπροστιασεις εκει, μπροστα σε πολυ κοσμο, τα ξεφτιλικια της καθε "κομματικης" παραταξης και ΟΝΤΩΣ υπαρχει αρνητικη διαθεση προς τις κομματικες παραταξεις (που δεν υπαρχει) θα δουμε ποσοι θα τις ενισχυσουν ξανα.
ikonoklast
13-02-2008, 16:05
κ για πείτε
Ουδεμία σχέσις με το τσιπρενλούμπεν. Η παράταξη του συν είναι το Δίκτυο, τελευταίος εκλογικός σχηματισμός του οποίου ήσαν η ΑΡιστερή ΕΝότητα μαζί με τα αριστερά σχήματα της ΚΟΕ και την πρωτοβουλία γένοβα του ΣΕΚ. Στην ΕΑΑΚ συμμετέχουν νεολαίες οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με κύριες το ΝΑΡ την ΑΡΑΣ και την ΑΡΑΝ και κατα βάση ανένταχτο κόσμο.
Κατα τ' άλλα δύο πράγματα. Πόσο εφικτό 8εωρείτε ότι είναι να μην υπάρχουν ιμάντες μεταβίβασης του πολιτικού συστήματος μέσα στα πανεπιστήμια; Δηλαδή για κόμματα όπως το πασοκ και η νδ είναι 8εμελιώδες να υπάρχουν παρατάξεις που λειτουργούν με σκοπό την προσέγγιση ψηφοφόρων αλλά και για να ασκούν πολιτικές πιέσεις ανάλογα τη συγκυρία. Το να μην υπάρχουν τέτοιες παρατάξεις προυπο8έτει να μην υπάρχει το υπάρχον πολιτικό σύστημα και σαφώς αυτό δεν μπορεί να ξεκινήσει ως δια μαγείας μέσα στις σχολές.
Έπειτα, τα πανεπιστήμια, όπως και κά8ε χώρος στο γνωστό σύμπαν, είναι χώρος πολιτικής ζύμωσης και δράσης. Αν κάποιος 8εωρεί οτι η πολιτική του υπόσταση δεν περιορίζεται σε συντεχνιακά ζητήματα της σχολής αλλά χρειάζεται να συνδε8εί και με κεντρικές πολιτικές κατευ8ύνσεις, γιατί να του απαγορευτεί να δρα με το κόμμα ή την οργάνωση του μέσα στη σχολή; Γιατί δηλαδή είναι πιο λογικό να επιτρέπεται να υπάρχουν γραφεία διασύνδεσης των σχολών με επιχειρήσεις ή να επιτρέπονται οι παραγγελίες ερευνητικών προγραμμάτων απο εταιρείες και να μην επιτρέπεται να κολλήσω το αφισέτο μου για την γενική απεργία που υπογράφεται απο ΚΟΕ, ΑΚΟΑ, ΙΚΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΑΟΜΑ. Είναι κάτι το παράνομον η πολιτική δράση;
Phantom Duck
13-02-2008, 16:07
Εγώ πάλι πιστέυω ότι η κατάργηση των παρατάξεων θα είναι ό,τι καλύτερο συνέβη σε νδ και πασοκς, ο βλάκας λολ.
Έπειτα, τα πανεπιστήμια, όπως και κά8ε χώρος στο γνωστό σύμπαν, είναι χώρος πολιτικής ζύμωσης και δράσης.
XAXAAXXAXAXAAXAAXXAXAXXXAAXXA
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXXAXAXA
XAXAAXXAXAAXXAXAXAXAAAXAXAXXAXAXAXAXXXAX
AXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
AXXAXAAAXAXAXAXAXXXA
XA
XA?
Diva Plavalaguna
13-02-2008, 16:07
τα φυτωρια των ηδη ξεπεσμενων κ διεφθαρμενων κομματων δεν προσφερουν τιποτα ουσιαστικο στις σχολες.
δεν αξιζει να ξεπουλιομαστε για μερικες σημειωσεις ωστε να βγαλουμε τη σχολη στο χαλαρο.
αντιθετως πρεπει να συνασπιζομαστε κ να παιρνουμε αποφασεις για τις σχολες μας χωρις παρωπιδες.
στο κατω κατω ποσο διαφορετικα μπορει να ειναι τα συμφεροντα μας ως φοιτητες ωστε να μη μπορουμε να συνεννοη8ουμε ?
mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mplampla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mplampla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mplampla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mplampla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla
αντιθετως πρεπει να συνασπιζομαστε mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla mpla
House Of Low Culture
13-02-2008, 16:11
καλώς την πασόκα :!: :!: :!:
ikonoklast
13-02-2008, 16:11
Πέστα μωρή ντίβα!!!
Ίσκρα, στο σταυρό που σου κάνω. Τώρα όπως είσαι σπίτι ζυμώνεις και αλευρώνεις.
carheart
13-02-2008, 16:13
Κοίτα κύριε, μέχρι και ο Ace θα αρχίσει την ειρωνία, τέτοιο thread!
Ον τόπικ, βαριέμαι να κάνω άλλο ένα ποστ που θα μπαρουτιάσει τον ούμπου ρόι.
edit : και το μπάνιο μου είναι χώρο πολιτικής ζύμωσης και δράσης;
γιατί και ζύμωση και δράση υπάρχει, πολιτική είναι;
Κατα τ' άλλα δύο πράγματα. Πόσο εφικτό 8εωρείτε ότι είναι να μην υπάρχουν ιμάντες μεταβίβασης του πολιτικού συστήματος μέσα στα πανεπιστήμια; Δηλαδή για κόμματα όπως το πασοκ και η νδ είναι 8εμελιώδες να υπάρχουν παρατάξεις που λειτουργούν με σκοπό την προσέγγιση ψηφοφόρων αλλά και για να ασκούν πολιτικές πιέσεις ανάλογα τη συγκυρία. Το να μην υπάρχουν τέτοιες παρατάξεις προυπο8έτει να μην υπάρχει το υπάρχον πολιτικό σύστημα και σαφώς αυτό δεν μπορεί να ξεκινήσει ως δια μαγείας μέσα στις σχολές.
Δεν θεωρώ πως είναι εφικτό (έτσι κι αλλιώς, ποιος θα επέβαλε σε ρεαλιστικά πλαίσια μία τέτοια απαγόρευση όπου π.χ. οι φοιτητικές παρατάξεις δεν επιτρέπεται να χρηματοδοτούνται από πολιτικά κόμματα). Στην καλύτερη, απλώς θα αλλάξει μορφή ο τρόπος προσέγγισης νέων ψηφοφόρων. Αντί για τις παρατάξεις καθ' αυτές, θα υπάρχουν οι αντίστοιχες νεολαίες ή σύλλογοι εκτός του ακαδημαϊκού χώρου.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αρχική μου φράση ήταν υπερβολή που τόνιζε την δυσανασχέτηση μου με την παρούσα μορφή των φοιτητικών παρατάξεων.
Έπειτα, τα πανεπιστήμια, όπως και κά8ε χώρος στο γνωστό σύμπαν, είναι χώρος πολιτικής ζύμωσης και δράσης. Αν κάποιος 8εωρεί οτι η πολιτική του υπόσταση δεν περιορίζεται σε συντεχνιακά ζητήματα της σχολής αλλά χρειάζεται να συνδε8εί και με κεντρικές πολιτικές κατευ8ύνσεις, γιατί να του απαγορευτεί να δρα με το κόμμα ή την οργάνωση του μέσα στη σχολή; Γιατί δηλαδή είναι πιο λογικό να επιτρέπεται να υπάρχουν γραφεία διασύνδεσης των σχολών με επιχειρήσεις ή να επιτρέπονται οι παραγγελίες ερευνητικών προγραμμάτων απο εταιρείες και να μην επιτρέπεται να κολλήσω το αφισέτο μου για την γενική απεργία που υπογράφεται απο ΚΟΕ, ΑΚΟΑ, ΙΚΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΑΟΜΑ. Είναι κάτι το παράνομον η πολιτική δράση;
Δεν ήθελα να υπονοήσω πως θα έπρεπε το Πανεπιστήμιο να είναι μαγικώς απομονωμένο από το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Πέρα από εντελώς μη ρεαλιστικό, θα ήταν και τρομερά επιζήμιο.
Το πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο πολιτικά κόμματα εκμεταλλεύονται έναν χώρο που αποτελείται από άτομα που ακόμη διαμορφώνουν τις πολιτικές τους απόψεις, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσεγγίσουν νέους ψηφοφόρους (κι ιδιαίτερα με τακτικές φανατισμού αυτών, όπως η πεποίθηση πως μόνο η τάδε παράταξη είναι καλή και όλοι οι υπόλοιποι εχθροί).
Κι εν τέλει, σε κάθε περίπτωση, η δράση των φοιτητών δε καταφέρνει και τίποτε στην σύγχρονη μορφή της. Όπως είχα ξαναπεί, νομίζω, οι φοιτητικές παρατάξεις δρουν συντηρητικά, αρνούμενες οποιαδήποτε αλλαγή, χωρίς οι ίδιες να προσφέρουν ουσιαστικές προτάσεις για βελτιώσεις (παρά την κοινή αναγνώριση των προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης). Το μόνο που τελικώς κάνουν είναι να καθυστερούν αναπόφευκτα κυβερνητικά σχέδια.
ikonoklast
13-02-2008, 16:17
edit : και το μπάνιο μου είναι χώρο πολιτικής ζύμωσης και δράσης;
γιατί και ζύμωση και δράση υπάρχει, πολιτική είναι;
Πάντα και παντού. Με τι σαπουνίζεις τα έτσι σου; Μήπως το έφτιαξε η Unilever; 8ες να σου πω για τις φάπες στα συνδικάτα της; Αν σφάχτηκαν κουνάβια για την παρασκευή του; Απο που οι τύποι αγόρασαν την μπενζίνα τους;
carheart
13-02-2008, 16:23
σκέτο νερό.
ikonoklast
13-02-2008, 16:29
Όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, κάτω τα χέρια απο ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ!
ikonoklast
13-02-2008, 16:32
Αναμενόμενο.
Και στο κάτω κάτω για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ γουστάρω να βλέπω δαπιτόφατσες και πασπιτόφατσες (τους κνίτες τους αγαπάω και δε γίνεται σχολή χωρίς κνε) να αράζουνε στα τραπεζάκια τους με τις φράπες και να παίζουνε τάβλια και να δίνουν σημειώσεις. Αλλά η συζήτηση δε σταματάει εκεί, όπως έχει γίνει νομίζω προφανές.
Πόσο εφικτό 8εωρείτε ότι είναι να μην υπάρχουν ιμάντες μεταβίβασης του πολιτικού συστήματος μέσα στα πανεπιστήμια;
Ανέφικτο. Το πολλ είναι παραπλανητικό οπότε, επειδή η απάντηση περί απομάκρυνσης όπως σωστά λες προϋποθέτει ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, και αυτή η αλλαγή εξετάζεται σε άλλο επίπεδο από το τι επιτρέπεται να γίνεται στις σχολές. Οπότε ψηφίζω MU
Τα αποτελέσματα του πολλ να ερμηνευθούν ως απάντηση στην ερώτηση 'μισητέ τα κομματικά παρακλάδια στα πανεπιστήμια?' ?
οι καθηγητες τι ρολο παιζουν σε ολη αυτη τη διαδικασια; οχι των σημειωσεων, αλλα του καυλωμενα κομματικοποιημενου φοιτητη. υπαρχει περιπτωση ενας φοιτητης να περναει μαθηματα γιατι τυχαινει ιδιων πολιτικων πεποιθησεων με τον αναλογο καθηγητη;
Kveldssanger
13-02-2008, 16:44
οι καθηγητες τι ρολο παιζουν σε ολη αυτη τη διαδικασια; οχι των σημειωσεων, αλλα του καυλωμενα κομματικοποιημενου φοιτητη. υπαρχει περιπτωση ενας φοιτητης να περναει μαθηματα γιατι τυχαινει ιδιων πολιτικων πεποιθησεων με τον αναλογο καθηγητη;
Ναι. Όχι πολύ τραγικά τουλάχιστον όσο έχω δει από τα δικά μας, αλλά ναι.
Επίσης, για να καταλάβω λίγο το context της συζήτησης, μια (άνευ ειρωνίας) συζήτηση. Στις κομματικές παρατάξεις βάζουμε και τα εαακ ή μόνο όσα έχουν αντιπροσώπευση από εντος βουλής κόμματα; Κυρίως στους μπόλικους εαακίτες που έχουμε εδώ απευθύνομαι.
Mitsmann
13-02-2008, 16:47
στο κατω κατω ποσο διαφορετικα μπορει να ειναι τα συμφεροντα μας ως φοιτητες ωστε να μη μπορουμε να συνεννοη8ουμε ?
29 κατασκευαστες βιντεο στο γιουτιουμπ διαφωνουν. Αυτοι ξερουν.
Kveld εαν ναι, τοτε το προβλημα δεν ειναι πασπ, κνιτες, εαακ, δαπ.
ikonoklast
13-02-2008, 16:52
Τα αποτελέσματα του πολλ να ερμηνευθούν ως απάντηση στην ερώτηση 'μισητέ τα κομματικά παρακλάδια στα πανεπιστήμια?' ?
Βασικά το πολλ είναι έτσι για να βγάζει ο κα8ένας τα συμπεράσματα του. Εγώ για παράδειγμα ξέρω το εξής: όσοι ψηφίζουν να καταργη8ούν το κάνουν γιατί δε 8έλουν να γίνεται "πολιτική" μέσα στα πανεπιστήμια. Και η κυρίαρχη αντίληψη της "πολιτικής" είναι η ρεμούλα και η βρώμα που απορρέει απο τη δράση κυρίως των ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και καμιά φορά της ΠΚΣ. Απο αυτή την αποστροφή δημιουργείται η στρεβλή αντίληψη οτι το πανεπιστήμιο οφείλει να είναι "απολιτικός" χώρος και άρα είναι αναγκαίο να απομακρυν8ούν χοντρικά όλοι όσοι δρούν "πολιτικά" μέσα σ' αυτό. Άρα σε μια νεφελώδη ερώτηση όπως αυτή του πολλ νικάει ο κακός. Στην πραγματικότητα όμως η ερώτηση είναι, τι είδους πολιτική οφείλει να υπάρχει στα πανεπιστήμια και ποιός 8α την κα8ορίσει.
Kveld, δεν έχω ιδέα, πάρτο όπως 8ες. Ο βερέμης πάντως 8α έλεγε σίγουρα ναι.
Στα περισσότερα θέματα δεν υπάρχει απόκλειση συμφερόντων. Αλλά μία τέτοια στάση δε βολεύει για να δημιουργήσεις κλίμα φανατισμού και αφωσίωσης στην παράταξη.
Στην πραγματικότητα όμως η ερώτηση είναι, τι είδους πολιτική οφείλει να υπάρχει στα πανεπιστήμια και ποιός 8α την κα8ορίσει.
περαιτέρω, είναι η υπάρχουσα πολιτική που υπάρχει στα πανεπιστήμια αυτή που μας αξίζει? Πραγματικά ρωτάω, δεν έχω γνώσεις για το ζήτημα, δεν πήγα πανεπιστήμιο.
Στην πραγματικότητα όμως η ερώτηση είναι, τι είδους πολιτική οφείλει να υπάρχει στα πανεπιστήμια και ποιός 8α την κα8ορίσει.
περαιτέρω, είναι η υπάρχουσα πολιτική που υπάρχει στα πανεπιστήμια αυτή που μας αξίζει? Πραγματικά ρωτάω, δεν έχω γνώσεις για το ζήτημα, δεν πήγα πανεπιστήμιο.
Άμα σκεφτείς ότι το 80% αυτών που είναι σε παρατάξεις είναι στόκοι, άμα σκεφτείς ότι το 80% των υπόλοιπων φοιτητών είναι επίσης στόκοι γιατί κοιτάνε μόνο τον εαυτούλη τους, τότε καταφατικότατα ναι.
ikonoklast
13-02-2008, 17:12
banimae, εσένα πως σου φαίνεται η κατάσταση στη δικιά σου σχολή; :dsmile: :dsmile:
Diva Plavalaguna
13-02-2008, 17:12
ενταξει ειναι λιγο αοριστο το πολ
οπως ειπα κ πριν δεν εχω σε εκτιμιση τις ''παραταξεις-παπαγαλακια'' των σαπιων πολιτικων κομματων
σε καμια περιπτωση ομως δε συμφωνω με προτασεις για απαγορευση.
το 8εμα ειναι ως φοιτητες να καταλαβουμε το ''παιχνιδι'' κ να ανατρεψουμε το υπαρχον σκηνικο με δημιουργικες-ανανεωτικες προτασεις κ νεους συσχετισμους δυναμεων
ikonoklast
13-02-2008, 17:13
Diva Placomuna, αρανίτης είσαι εσύ, καλά σε έκοψα.
banimae, εσένα πως σου φαίνεται η κατάσταση στη δικιά σου σχολή; :dsmile: :dsmile:
ΓΤΠ
ikonoklast
13-02-2008, 17:20
Φλώρος.
ikonoklast
13-02-2008, 17:27
Γιατι στην σχολή σου υπάρχουν τέρατα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, duh.
Diva Plavalaguna
13-02-2008, 17:31
Diva Placomuna, αρανίτης είσαι εσύ, καλά σε έκοψα.
ρε λες να ειμαι ?
αλλα παλι....
δεν ξερω τι ειναι ο αρανιτης
ελπιζω να ειναι καλο
:)
Γιατι στην σχολή σου υπάρχουν τέρατα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, duh.
Ε και? 2 κουκοι δεν φέρνουν την άνοιξη και από κει και πέρα όταν βλέπω αυτά τα 2 "τέρατα" να μαλώνουν σαν 12χρονα στις συνελεύσεις, ε δεν θέλει και πολύ για να πω απλά "ΓΤΠ". :wink:
Διατηρώ μια επιφύλαξη όμως, μήπως δεν έχω καταλάβει σωστά για ποιους λες.
ion_storm
13-02-2008, 18:03
Sostos o animae...
pri pou milisa gia katargisi foitikon parataxeon ennoousa OLES tis foitikes parataxeis. ohi mono DAP kai PASP... kai nomizo kapou ehei xefugei to poll apo to thema.gia kapoio logo oi perissoteroi ehoun tin entuposi oti einai mono kata ton megalon foitikon parataxeon pou pernoun grammi apo kommata ktl eno kata tin gnomi mou to poll anaferetai se oles tin foitikes parataxeis...giati mporei na einai ferefona kommaton alla o kathenas prepei na ehei dikaioma to dikaioma na epilegei parataxi (auto legetai kai polusunetojiki Dimokratia).akoma kai DAP kai PASP kai PKS kai EAAK (anafero tis megaluters-gnostoteres). kai pisteuo i logiki autos einai DAPitis (ph) ara einai vlakas autos einai EAAKitis (pali ph) einai psagmenos kai asumvivastos einai GTP kai logiki 5hronou.
Episis i katargisi ton foitikon parataxeon den eimai oute panakeia oute kan meros tis lusis gia tin ora apo tin stigmi pou uparhoun alla simantikotera provlimata sta panepistimia...den tha ithela na epektatho pisteuo o kathenas pou paei se mia sholi ehei stoiheiodi apopsi.
irreligious
13-02-2008, 18:14
μαχαιρώνω κομματόσκυλα για ένα μποκάλι βότκα
έδιτ-απο την άλλη,αν καταργήσομε τσι κομματικές παρατάξεις,τι θα κάνουν όλοι οι αργόσχολοι,ανίκανοι,άοσμοι φλώροι που ντύνονται σαν το σαρμπέλ και χορεύουν πάνω στα τραπεζάκια των σχολών κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές?πρέπει να υπάρχουν κ αυτοί να έχομε κάποιον να πειράζομε στις στιγμές βαρεμάρας μας....αν κ το πρόβλημα ξεκινάει απο αλλού,αμφιβάλλω αν παιδιά 20-21 ετών μπορούν να έχουν για πρότυπο παπανδρέηδες,καραμανλήδες,παπαρήγες κ.ο.κ.. απο το σπίτι :|
η προσφορά μου ισχύει πάντως
Raven Lord
13-02-2008, 18:53
Προφανώς, με το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν είναι δυνατό (και δε θα έπρεπε) να απαγορευθεί οποιδήποτε μορφή πολιτικής δράσης σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής. Επιπλέον, η σωστή λειτουργία τέτοιων θεσμών εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, τη συμμετοχή μας ή όχι, την κουλτούρα μας, την νοοτροπία μας κτλ. Οπότε πριν αναθεματίσουμε τα κακά κομματόσκυλα και τους αργόσχολους επαγγελματίες συνδικαλιστές, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας. Προσωπικά και στα πλαίσια της μηδενικής εκτίμησης που τρέφω στο ανθρώπινο είδος, πιστεύω ότι δε μας αξίζει να ζούμε καν...
οι προοδευτικές πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια πέρα από τους κοινωνικούς αγώνες οφείλουν να δώσουν και την απαραίτητη προοδευτική χροιά στην ίδια την πανεπιστημιακή έρευνα η οποία όσο πάει γίνεται και υποχείριο των πολυεθνικών αλλά και πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Αυτή θα έιναι η ωρίμανση του πολιτικοποιημένου φοιτητή, να καταλάβει ότι και ο χώρος της έρευνας είναι βαθειά πολιτικός μια και ετεροκαθορίζεται σε πάρα πολλά σημεία από τις επιλογές του ηγεμονικού συστηματος και η εικόνα του ανεξάρτητου ερευνητή-επιστήμονα είναι μύθος.
Πολιτική είναι να αρνείσαι να κάνεις πειράματα σε ζώα, να ξεμπροστιάζεις διαπλοκές καθηγητών με πολυεθνικές των φαρμάκων, των μεταλλαγμένων και τις σχετικές έρευνες που προωθούν, να φέρνεις στο φως ερευνητικά προγράμματα χειραγώγησης των πολιτών, να αναζητείς εναλλακτικές λύσεις σε κοινωνικά τέλματα και αδιέξοδα, όπως πχ παιδεία, κλπ, κλπ.
Πώς θα φύγει λοιπόν η πολιτική απο τα πανεπιστήμια; Μήπως αυτό το επιζητούν συγκεκριμένες παρατάξεις που θέλουν απόλυτα χειραγωγούμενα πανεπιστήμια σε ΜΙΑ μόνο πολιτική; Γιατί όπως είπα ΔΕΝ είναι δυνατή η ύπαρξη μη-πολιτικοποιημένου πανεπιστημίου, γιατί ακόμα και η προβατοποίηση και πλήρης υποταγή τους στις πολυεθνικές και την άρχουσα τάξη είναι μια πολιτική επιλογή
Ναι, λοιπόν στις πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια και προπαντός ενίσχυση των αντιπολιτευόμενων και εναλλακτικών φωνών. Γιατι πραγματικός στόχος αυτές έιναι και όχι οι συμπορευόμενες με τα δυο μεγάλα κόμματα οι οποίες κάνουν ό,τι περνά απο το χέρι τους για να καταξεφτυλίσουν τον θεσμό της πολιτικοποίησης της ανώτερης εκπαίδευσης
ikonoklast
13-02-2008, 19:36
Άψογος!!~
stam and the witches
13-02-2008, 19:40
Ikonoklast νισάφι πια, τα ακούσαμε αυτά και την πρώτη μέρα που μπήκαμε.
Όχι, να μην καταργηθούν οι παρατάξεις.
Ναι, να δυναμωθεί η ΓΣ και να καταργηθούν επιτέλους τα γλοιώδη πλαίσια.
Επίσης, επειδή αναφέρθηκε από τη Μilton, ναι, να πεθάνουν οι καθήγητες.
ikonoklast
13-02-2008, 19:44
Είχα παίξει μια άμστελ με τον εαυτό μου οτι 8α αναφερ8είς στο ποστ της μίλτον.
Τη δροσιά της να 'χεις!
stam and the witches
13-02-2008, 19:45
Όποιος έχει τη μύγα...
Sostos o animae...
pri pou milisa gia katargisi foitikon parataxeon ennoousa OLES tis foitikes parataxeis. ohi mono DAP kai PASP... kai nomizo kapou ehei xefugei to poll apo to thema.gia kapoio logo oi perissoteroi ehoun tin entuposi oti einai mono kata ton megalon foitikon parataxeon pou pernoun grammi apo kommata ktl eno kata tin gnomi mou to poll anaferetai se oles tin foitikes parataxeis...giati mporei na einai ferefona kommaton alla o kathenas prepei na ehei dikaioma to dikaioma na epilegei parataxi (auto legetai kai polusunetojiki Dimokratia).akoma kai DAP kai PASP kai PKS kai EAAK (anafero tis megaluters-gnostoteres). kai pisteuo i logiki autos einai DAPitis (ph) ara einai vlakas autos einai EAAKitis (pali ph) einai psagmenos kai asumvivastos einai GTP kai logiki 5hronou.
Episis i katargisi ton foitikon parataxeon den eimai oute panakeia oute kan meros tis lusis gia tin ora apo tin stigmi pou uparhoun alla simantikotera provlimata sta panepistimia...den tha ithela na epektatho pisteuo o kathenas pou paei se mia sholi ehei stoiheiodi apopsi.
καταρχην μην γραφεις σε greeklish.
κατα δευτερον περα απο τους 5-10 πασπιτοδαπιτες καθε σχολης που θα βολευτουν σε καρεκλες υπουργειων και τους υπολοιπους 10 που θα γινουν λεφταδες και εργοδοτες οι υπολοιποι δεν εχουν κανενα συμφερον να ψηφανε η να ασχολουνται με καποια απο τις δυο παραταξεις και γενικοτερα με καποιο απο τα κομματα εξουσιας.
σκληρη γραμμη ΑΡΑΣ
protonios
14-02-2008, 05:26
σκληρη γραμμη ΑΡΑΣ
που ψηφιζει πρυτανεις, αλλα οχι καθηγητες
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
οι προοδευτικές πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια πέρα από τους κοινωνικούς αγώνες οφείλουν να δώσουν και την απαραίτητη προοδευτική χροιά στην ίδια την πανεπιστημιακή έρευνα η οποία όσο πάει γίνεται και υποχείριο των πολυεθνικών αλλά και πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Αυτή θα έιναι η ωρίμανση του πολιτικοποιημένου φοιτητή, να καταλάβει ότι και ο χώρος της έρευνας είναι βαθειά πολιτικός μια και ετεροκαθορίζεται σε πάρα πολλά σημεία από τις επιλογές του ηγεμονικού συστηματος και η εικόνα του ανεξάρτητου ερευνητή-επιστήμονα είναι μύθος.
Πολιτική είναι να αρνείσαι να κάνεις πειράματα σε ζώα, να ξεμπροστιάζεις διαπλοκές καθηγητών με πολυεθνικές των φαρμάκων, των μεταλλαγμένων και τις σχετικές έρευνες που προωθούν, να φέρνεις στο φως ερευνητικά προγράμματα χειραγώγησης των πολιτών, να αναζητείς εναλλακτικές λύσεις σε κοινωνικά τέλματα και αδιέξοδα, όπως πχ παιδεία, κλπ, κλπ.
Πώς θα φύγει λοιπόν η πολιτική απο τα πανεπιστήμια; Μήπως αυτό το επιζητούν συγκεκριμένες παρατάξεις που θέλουν απόλυτα χειραγωγούμενα πανεπιστήμια σε ΜΙΑ μόνο πολιτική; Γιατί όπως είπα ΔΕΝ είναι δυνατή η ύπαρξη μη-πολιτικοποιημένου πανεπιστημίου, γιατί ακόμα και η προβατοποίηση και πλήρης υποταγή τους στις πολυεθνικές και την άρχουσα τάξη είναι μια πολιτική επιλογή
Ναι, λοιπόν στις πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια και προπαντός ενίσχυση των αντιπολιτευόμενων και εναλλακτικών φωνών. Γιατι πραγματικός στόχος αυτές έιναι και όχι οι συμπορευόμενες με τα δυο μεγάλα κόμματα οι οποίες κάνουν ό,τι περνά απο το χέρι τους για να καταξεφτυλίσουν τον θεσμό της πολιτικοποίησης της ανώτερης εκπαίδευσης
να και μια ανησυχητική εξέλιξη στις ΗΠΑ (όχι ότι δεν γίνονται και εδώ, αλλά εκεί έιναι πλέον κανόνας)
Είναι επίσης ανησυχητικό ότι τα δημόσια πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα (π.χ. η πρόσφατη συμφωνία που υπογράφεται από τη BP και το πανεπιστήμιο του Berkeley-Καλιφόρνια) θύμα της αποπλάνησης για εύκολο και μεγάλα κέρδη και την επιρροή πολιτικής και εταιρικής δύναμης. Εκτός από τις επιπτώσεις της παρείσφρησης του ιδιωτικού κεφαλαίου στη διαμόρφωση της ερευνητικών προγραμμάτων και της σύνθεση της σχολής -που διαβρώνει το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων υπέρ του ιδιωτικού ενδιαφέροντος- υφίσταται πλέον ως επίθεση ενάντια στη ακαδημαϊκής ελευθερίας και διαχείρισης των Ιδρυμάτων. Τέτοιες συνεργασίες αποτρέπουν τα πανεπιστήμια από τη συμμετοχή σε αμερόληπτη έρευνα και εμποδίζουν το διανοητικό κεφάλαιο από να ερευνούν τις πραγματικά αειφορικές εναλλακτικές λύσεις για την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή.
http://www.ecocrete.gr/index.php?option ... ew&id=4468 (http://www.ecocrete.gr/index.php?option=content&task=view&id=4468)
asimoulis
14-02-2008, 10:22
να καταργηθούν επιτέλους τα γλοιώδη πλαίσια.
αυτό και αν δίνει νέο άνεμο στην κουβέντα...
γιατί ρε τα πλαίσια τι έχουν?
Και θεματα κυκλοφορουν κανονικα και τα λοιπα ...
Τυχαινει καθηγητες να βελτιωσουν την θεση τους σε πολλα πραγματα, επειδη ειναι team με καποια καλη παραταξη. Ολοι κερδιζουν αλλιως δεν θα υπηρχαν τετοιες συμμοριες στις σχολες :)
σκληρη γραμμη ΑΡΑΣ
που ψηφιζει πρυτανεις, αλλα οχι καθηγητες
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
και ναριτες εχουν ψηφισει πρυτανη.στο τιμημενο πολυτεχνειο κρητης το σωτηριο ετος 1999.πριν τους αρασιτες δηλαδη.
να καταργηθούν επιτέλους τα γλοιώδη πλαίσια.
αυτό και αν δίνει νέο άνεμο στην κουβέντα...
γιατί ρε τα πλαίσια τι έχουν?
Πάλι, αυτό αφορά τον εκφυλισμό των σύγχρονων παρατάξεων. Με τα πλαίσια βλέπεις διάφορα γελοία, όπως:
Παράταξη 1: Να κάνουμε το Α
Παράταξη 2: Να κάνουμε το Β, για τον τάδε λόγο
Παράταξη 3: Να κάνουμε το Β, για τον δείνα όμως λόγο
και να μοιράζονται οι ψήφοι του Β (όπου η ουσία, εφόσον καλούμαστε να λάβουμε απόφαση, είναι στην πράξη που θα κάνουμε, οπότε 2 και 3 δεν έχουν ουσιώδη διαφορά) και αυξάνονται οι πιθανότητες του Α. Καταλήγουμε σε κάθε Συνέλευση να ψηφίζουμε παράταξη (ο καθένας την δική του) κι όχι τρόπο δράσης.
ion_storm
14-02-2008, 15:14
Sostos o animae...
καταρχην μην γραφεις σε greeklish.
κατα δευτερον περα απο τους 5-10 πασπιτοδαπιτες καθε σχολης που θα βολευτουν σε καρεκλες υπουργειων και τους υπολοιπους 10 που θα γινουν λεφταδες και εργοδοτες οι υπολοιποι δεν εχουν κανενα συμφερον να ψηφανε η να ασχολουνται με καποια απο τις δυο παραταξεις και γενικοτερα με καποιο απο τα κομματα εξουσιας.
To piges polu pera esu.katarahs ta greeklish einai ligo malakia alla voithane na grafo grigora. meta pou les gia tou 10 pou tha ginoun egodotes kai tous 10 pou tha ginoun upourgoi ktl den paei etsi. polloi psifizoun kai sholountai me DAP PASP giati theoroun oti einai kaluteres. nai mesa sto kalutero mporei na theoroun kai ta skulo partu i otidipote tetoia aidia.episis merikoi theoroun oti einai kaluters sto na petuhainoun pragmata gia tis sholes tous ktl. i na sumfonoun "ideologika" mazi tous...na min einai diladi aristeroi.i stin teliko to pio kataptuosto na perimenoun thesi sto dimosio. den mporeis na les oti einai vlakes i den ehoun logo pou asholountai me megales parataxeis kai kat epektasi me megala kommata. me ti na sholithoun kalutera?? kai min arhisei kaneis tous mikroastikous haraktirismous horia na diavasei kala oti grafo i na arhisei oti osoi asholountai me dautous einai mikroastoi.
η ιδεολογια του νεοφιλελευθερισμου που πρεσβευει η νδ μεσω της δαπ και αισιως το και πασοκ με την πασπ(ασχετα αν κρατανε ενα αριστερο προσωπειο) αντιτιθεται στο συμφερον της συντριπτικης πλειοψηφειας οχι των φοιτητων μονο αλλα και των εργαζομενων.περα απο τους λιγους μεγαλοαστους δεν συμφερει κανεναν.
ομως παρατηρουμε τα φαινομενα οι αγροτες πχ να ψηφιζουν την ιδια κυβερνηση που εβριζαν οταν εκλειναν τις εθνικες.
οσον αφορα τα πλαισια που ανεφερε ο ντεγκιαλ να του θυμισω τι εγινε προπερσι τον μαη οταν η πκς και το ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστημια ελεγαν οχι στο νομο πλαισιο με ανοιχτες σχολες και η εαακ με αναρχικους ελεγε οχι στο νομο πλαισιο με καταληψεις ποιος κερδισε και τι εγινε.επισης οταν περσι το φλεβαρη η γραμμη του πασοκ αλλαξε και πλεον εμπαινε στα πανεπιστημια και εσπαγε τις καταληψεις και ανοιξαν ετσι 3 ιδρυματα και καμποσες σχολες(κλασσικα παραδειγματα ΑΣΟΕΕ,πολυτεχνειο κρητς,πανεπιστημιο κρητης,πολιτκοι μηχανικοι πατρας,πολυτεχνικη ξανθης)με αποτελεσμα οι κατηλλειμενες σχολες να γινουν σε μια βδομαδα απο 350 200 και η κουτση μαριεττα να παει να ψηφισει το νομο πλαισιο με 50000 φοιτητες εξω απο τη βουλη να τρωνε ξυλο.και εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν εχει σημασια αυτο που λες αλλα αυτο που κανεις.και το ΠΑΣΟΚ λεγεται ακομα σοσιαλιστικο αλλα μονο για σοσιαλισμο δε μιλαει οπως επισης και το κκε που λεγεται κομμουνιστικο και μονο για κομμουνισμο και επανασταση δε λεει.στην ουσια εγουν γινει τσουτσεκια του συστηματος.
carheart
14-02-2008, 15:41
η ιδεολογια του νεοφιλελευθερισμου που πρεσβευει η δαπ μεσω της νδ
πάτωμα.
δεν διάβασα το υπόλοιπο ποστ
To '98 που πήγα στο Παιδαγωγικό Ρόδου η μόνη κομματική παράταξη που υπήρχε -με έναν (1) υποψήφιο και εκπρόσωπο στο ΦΣ- ήταν η ΠΚΣ. Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις που κυκλοφορούσαν και ζητούσαν την ψήφο μας ήταν "ανεξάρτητες".
Ε σας πληροφορώ το λοιπόν ότι και λαμογιές γίνονταν και διάφοροι από αυτούς τα έκαναν πλακάκια με καθηγητές και βαθμοί δίνονταν υπό ύποπτες συνθήκες και τα "φιλαράκια" είχαν προνόμια σε στέγαση και σίτιση χωρίς να τα δικαιούνται και γενικές συνελεύσεις τύπου "εσείς - όχι, εσείς - άει γαμήσου, εσείς" είχαμε. Η μόνη διαφορά που παρατηρήθηκε δύο χρόνια αργότερα που αποκτήσαμε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ήταν ότι έπεφτε και καμιά μπουνιά τη μέρα των εκλογών, αλλά νομίζω ότι σ'αυτό έφταιγε που αυξήθηκε ο αριθμός των αγοριών στα τμήματα. Ως τότε οι αδερφές και οι γυναίκες ξεκατινιαζόμαστε προφορικώς.
Άρα.
carheart
14-02-2008, 17:18
άρα έξω τα αγόρια από τις σχολές;
ριζοσπαστική θέση ανγκ.
The Good Son
14-02-2008, 18:04
Καλησπέρα, δεν διάβασα τα υπόλοιπα πόστ των συμφορουμιτών γιατί βαριόμανε οπότε θα πω με την μια τί πιστέβω. Συμφωνώ με την ρήση Ντεγκίαλ στο τόπικ. Παρ' ολ' αυτά νομίζω είναι λίγο περιττό να θέτουμε τέτοια ζητήματα καθ' ότι με το σημερινό δημοκρατικό σύστημα πού είναι κατα βάση ψηφοθηρικό, δεν βλέπω κάποια περίπτωση να καταργούνται οι νεολαίες. Και ακόμα και να γίνει κάτι τέτοιο, στις νέες (γιατί δεν μπορείς να φιμώσεις την ανάγκη για έκφραση του φοιτητή!), νομίζω οτι αποκλείεται να μην μπλεχτούν με τον οποιοδήποτε τρόπο τα κόμματα.
Ψηφίζω πούλο.
asimoulis
14-02-2008, 18:04
η ιδεολογια του νεοφιλελευθερισμου που πρεσβευει η δαπ μεσω της νδ
πάτωμα.
δεν διάβασα το υπόλοιπο ποστ
εσύ πες το ιδεολογία του ατομικισμού...
ασιμουλη..
εισαι και ασιμος.. εισαι και μαλακασ!
asimoulis
14-02-2008, 18:22
μάλλον με μπερδεύεις με τον πατέρα σου...
ασιμουλη..
εισαι και ασιμος.. εισαι και μαλακασ!
μολις εκλεισες λουξ δωματιο(με χεστρα) στα γκουλαγκ του βλαδιβοστοκ
Shadowking
14-02-2008, 19:47
μάλλον με μπερδεύεις με τον πατέρα σου...
Μαζέφτε τον, τον μαλάκα, όσο είναι καιρός γιατί και κάργα μαλάκας είναι χωρίς επιχειρήματα, και χιούμορ δεν έχει, σε κάθε post λέει και την γραμμή του, βρίζει και ασύστολα το ζώον, ε, πόσο θέλει.
για τον ακριβως αποπανω λογο που ειπα
ikonoklast
14-02-2008, 21:50
και ναριτες εχουν ψηφισει πρυτανη.στο τιμημενο πολυτεχνειο κρητης το σωτηριο ετος 1999.πριν τους αρασιτες δηλαδη.
Καταρχήν είσαι γελοίος πρακτορίσκος γιατί η περίοδος ξέρεις πολύ καλά ότι ήταν ειδική και απαιτούσε οπωσδήποτε να ψηφιστεί πρύτανης εν είδει δημοκρατικού μετώπου για να φύγει η χούντα της πρυτανείας Σκιαδά - Σωτηρόπουλου. Κατα τ' άλλα είσαι γελοίος πρακτορίσκος για να λές ναρίτες το σχήμα εκείνης της περιόδου.
Sostos o animae...
ΟΚ, ας δούμε μια κατάσταση για να καταλαβαινόμαστε. Εγώ σα φοιτητής με ενδιαφέροντα, πέρα απο την φοιτητική μου ιδιότητα, γουσταρίζω να είμαι μέλος της νεολαίας Φιλελεύ8ερη Συμμαχία. Είμαι αναρχοκαπιταλιστής και μαζί με την παρέα μου τα βράδια κάνω επικίνδυνα πράγματα αλλά ποτέ παράνομα. Την προηγούμενη βδομάδα στη σχολή μου πραγματοποιή8ηκε γενική συνέλευση με 8έμα το προσχέδιο νόμου για την λειτουργία των ΑΕΙ που κατατέ8ηκε στην βουλή. Εγώ και η παρέα μου διαφωνούσαμε με όλους: με το προσχέδιο νόμου γιατι δεν το βρίσκαμε αρκετά τολμηρό και ασαφές, με όσους μιλούσαν για αυτονομία των πανεπιστημίων αλλά με κρατικό παρεμβατισμό και με όσους απλά βρίζανε το προσχέδιο χωρίς να έχουν κάτι να αντιπροτείνουν. Τελικώς δε συμφωνούσαμε οπότε η κά8ε πτέρυγα αποφάσισε να συντάξει τις 8έσεις της και να κατέβουν όλες μαζί προς ψήφιση απο το σώμα της συνέλευσης. Εγώ και η παρέα μου κατεβάσαμε τις 8έσεις μας σε ροζ πλαίσιο με μαύρα γράμματα και κάτω-κάτω βάλαμε ένα Φ γιατί έτσι γουστάρουμε - δημοκρατία έχουμε. Εγώ και η παρέα μου παραταχ8ήκαμε πίσω απο τις 8έσεις μας για την λειτουργία του πανεπιστημίου!! Μια παράταξη είχε δημιουργη8εί!!!
Εσύ τώρα και όλοι όσοι ψηφίσατε να καταργη8ούν οι παρατάξεις, τι ακριβώς 8έλετε να με αναγκάσετε να κάνω; Να πρέπει να συμφωνήσω με όλους στην επόμενη συνέλευση; Να διαφωνώ αλλά να το βουλώσω και να μη συμμετάσχω στη συζήτηση; Να μην συντάξω τις 8έσεις τις οποίες πρεσβεύω; Να μην είμαι ροζ; Μήπως να μη γίνει γενική συνέλευση για να μην το κουράζουμε; Μήπως να μην υπάρχει πολιτική συζήτηση και δράση για να μην το κουράζουμε;
Εγώ νομίζω οτι μόνο μια χούντα 8α ή8ελε να καταργήσει την πολιτική δράση. Νομίζω επίσης οτι μια χούντα 8α χτυπούσε ανηλεώς όσους διαφωνούσαν με αυτό και 8α το ψήφιζε -για τους τύπους- άρων άρων μέσα σε μια άδεια βουλή με μια 8λιβερότατη μειοψηφία γελοίων. Νομίζω οτι αυτό συνέβη στις 8 Μάρτη του 2007, γιατί ως γνωστόν σε τέτοιες καταστάσεις, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
carheart
14-02-2008, 22:10
Ναι, για τη λειτουργία του πανεπιστημίου πάνω από όλα, όλες οι παρατάξεις παρατάσσονται πίσω από τις θέσεις τους!
Για αυτό η λειτουργία των πανεπιστημίων, από τότε που άρχισαν τον χορό οι παρατάξεις πάει από το καλό στο καλύτερο!
Πιστεύω πως μόνο μια χούντα παρατάξεων θα έκανε τόσο τσιφλίκι της μια τόση μεγάλη ομάδα σπουδαστών, με το ατυχές πρόσχημα των δημοκρατικών διαδικασιών, όπως τόσα χρόνια έχουμε απολαύσει.
Τώρα τι θέλεις να κάνουμε βρε ικόνοκλαστ, να πούμε "ναι" στις παρατάξεις μην τυχόν και εμποδίζουμε ένα μέλος των, να ασκήσει πολιτική εις βάρος της ζωούλας μου;
Αφού στα αρχίδια μου, είναι αληθινό γεγονός.
ikonoklast
14-02-2008, 22:13
Πως; Και δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω;
Ford Prefect
14-02-2008, 22:16
Κοίτα, αυτό που κάνατε με τοιν φίλο σας δε σας εμποδίζει κανείς να το κάνεις και στην επόμενη και την μεθεπόμενη συνέλευση.
Δηλαδή για να έχεις πολιτική δράση και λόγο στην συνέλευση χρειάζεσαι λόγκο, φυλλάδιο, αφίσσα, μέλη και ενίοτε (πού και πού) γραμμή από το κόμμα;
Ωραία.
Κάτι πρέπει να γίνει επίσης για ένα ελληνικό Godwin, όπου ο Χίτλερ να αντικατασταθεί με την χούντα.
ikonoklast
14-02-2008, 22:21
Δηλαδή για να έχεις πολιτική δράση και λόγο στην συνέλευση χρειάζεσαι λόγκο, φυλλάδιο, αφίσσα, μέλη και ενίοτε (πού και πού) γραμμή από το κόμμα;
Δε ξέρω! Ανάλογα τι 8έλετε απο μένα.
Κάτι πρέπει να γίνει επίσης για ένα ελληνικό Godwin, όπου ο Χίτλερ να αντικατασταθεί με την χούντα.
Αυτό με πείραξε αλλά το Δίκαιο των λεγομένων μου είναι τέτοιο που δε κλωνίστηκα ούτε στιγμή, παρέμεινα Βράχος.
Ford Prefect
14-02-2008, 22:35
Να πάρεις τον λόγο, να πεις την θέση σου, να την κατεβάσεις για ψήφισμα και μετά να δεις τι αντίκτυπο είχε η ομιλία σου. Αυτό πρέπει να κάνει και όποιος άλλος έχει μια άλλη θέση.
Μετά ψηφίζουνε.
Αν πάρεις πούλο εσύ και η θέση σου, μπορείς και να αποχωρήσεις φωνάζοντας "Βάρβαροι!".
ikonoklast
14-02-2008, 22:40
Δέον όπως κατεστράφη η Καρχηδών έλεγε ο Μέγας Κάτων!
Αυτό γίνεται και τώρα παπάρι μου. Αν καταργη8ούν οι παρατάξεις εγώ τι πρέπει να κάνω, αυτό δεν έχω πιάσει. Δηλαδή απο τους Βερέμηδες το έχω πιάσει πολύ καλά, απο σας δε ξέρω τι να περιμένω. Τι να περιμένω;
Ford Prefect
14-02-2008, 23:03
Τι εννοείς τι πρέπει να κάνεις; Σου δίνουν τροφή και στέγη οι κομματικές παρατάξεις; Αν δεν υπάρχει ΕΑΑΚ δεν θα ξέρεις τι θα απογίνεις; Δεν θα έχεις που να κοιμηθείς το βράδυ; Βραχυκυκλώνεις χωρίς κεντρική γραμμή; Τι;
ikonoklast
14-02-2008, 23:07
Κοίτα, η ειρωνία είναι ότι εγώ μάλλον δε χρειάζομαι τέτοια πράγματα, όχι. Αλλά αν ήμουν κνίτης ρε παιδί μου και το κόμμα μου είχε 8έσεις και εγώ τις ασπαζόμουν και τις κατέβαζα στην συνέλευση τι πρόβλημα 8α υπήρχε; Τι ακριβώς πρέπει να μου απαγορευτεί; Μήπως είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;
ion_storm
14-02-2008, 23:20
Min kano Quote olo to proigoumeno post sou pou mou apantages giati tha ginei hamos tha megalosei polu to keimeno.
ti akrivos pragmata kaneis pou einai kai nomima kai epikinduna? (apo periegeia giati mou kinises to endiaferon).
Eipa ego na min pareis to logo kai na min miliseis an diafoneis?
alla an i pleopsifia sumfonei den eheis kai polla na kaneis kathoti dimokratika - pleopsifika tha vgei mia apofasi.
auto me to na min uparhei politiki suzitisi kai drasi anamesa stous foitites me vriskeis meteoro kai den mporo na sou apantiso.apo ti mia to na einai kapoios telios apolitik einai lathos alla apo tin alli to na ehoume ekolaptomenous sundikalistes-ergatopaters (kathe hromatos kai parataxis) pali lathos. giati hountiko epeidi ekrafzoume mia apopsi tou na katargithoun oi parataxeis??giati kati tetoio se aghonei toso polu?ti aisthanesai oti sou apagoreuetai?kai giati na apokaleis kapoious fasistes epeidi den tous aresei kati pou uparhei kai milane antitheta se auto??
kai telos pes mou pos thes esu ena panepistimio kai an pisteueis oti mia opoiadipote parataxi ehei kanei kati pros to na ginoun ta panepistimia kalutera kai einai toso kalo pou uparhou?
ikonoklast
14-02-2008, 23:41
Τώρα επειδή τα 8έλει ο κώλος σου με τα greeklish 8α σου απαντήσω σα κατώριμος:
ti akrivos pragmata kaneis pou einai kai nomima kai epikinduna? (apo periegeia giati mou kinises to endiaferon).
Εκτεταμένη χρήση αλκοόλ και χιούμορ, χωρίς να οδηγώ!
Eipa ego na min pareis to logo kai na min miliseis an diafoneis?
Ναι.
alla an i pleopsifia sumfonei den eheis kai polla na kaneis kathoti dimokratika - pleopsifika tha vgei mia apofasi.
Ακριβώς!
auto me to na min uparhei politiki suzitisi kai drasi anamesa stous foitites me vriskeis meteoro kai den mporo na sou apantiso.apo ti mia to na einai kapoios telios apolitik einai lathos alla apo tin alli to na ehoume ekolaptomenous sundikalistes-ergatopaters (kathe hromatos kai parataxis) pali lathos.
Εγώ είμαι εκκολαπτόμενος συνδικαλιστής-εργατοπατέρας αλλά δεν ήρ8α να απαγορέψω τους απολιτικούς, εσύ ήρ8ες να απαγορέψεις εμένα!
giati hountiko epeidi ekrafzoume mia apopsi tou na katargithoun oi parataxeis??
Για τους λόγους που είπα!
giati kati tetoio se aghonei toso polu?ti aisthanesai oti sou apagoreuetai?kai giati na apokaleis kapoious fasistes epeidi den tous aresei kati pou uparhei kai milane antitheta se auto??
Με αγχώνει γιατι νιώ8ω οτι 8α χάσω την 8έση μου στο κόμμα μου. Εξήγησα τι μου απαγορεύεται. Δεν αποκάλεσα κανέναν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΣΙΣΤΑ, ρώτησα εσάς να μου πείτε αν είστε!! Γουάου!
kai telos pes mou pos thes esu ena panepistimio kai an pisteueis oti mia opoiadipote parataxi ehei kanei kati pros to na ginoun ta panepistimia kalutera kai einai toso kalo pou uparhou?
Εγώ 8έλω ένα πανεπιστήμιο όπου υπάρχει άσυλο ιδεών ώστε να μπορούν να προάγονται οι πιο ριζοσπαστικές απο αυτές και έτσι να αποτελεί φυτώριο αντικαπιταλιστικών φρονημάτων που έπειτα στο χώρο της εργασίας 8α οδηγήσουν στην συνολική ανατροπή του πολιτικού και οικονομικού συστήματος με σκοπό να ηγεμονεύσει ο σοσιαλισμός δια μέσου της εργατικής συνελευσιακής δημοκρατίας. Κάποιες οποιεσδήποτε παρατάξεις έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύ8υνση και εγώ αυτό το βλέπω 8ετικό γιατι αυτή είναι η άποψη μου και δεν μπορείς να με εμποδίσεις γιατι έχουμε δημοκρατία!!
Γι' αυτό φάε τον πούτσο μου!!!
Ford Prefect
14-02-2008, 23:57
Για να τελειώνει το παραμύθι:
Όταν γίνω αυτοκράτωρ, θα απαγορεύεται να υπάρχει κομματική παράταξη μέσα στο πανεπιστήμιο.
Θα απαγορεύεται να κατεβαίνουν θέσεις υπό την αιγίδα, χορηγία κλπ οιουδήποτε κόμματος.
Θα απαγορεύεται να κατεβαίνουν υποψήφιοι σε κομματικό ψηφοδέλτιο κλπ.
Θα επιτρέπεται ο κνίτης να προσπαθεί να πείσει το ακροατήριό του για τις ιδέες που ασπάζεται όπως όλοι οι άλλοι χωρίς να πατάει στο σφυροδρέπανο και το αντάρτικο που έκανε ο προπάππος του.
Αντιστοίχως ο καθείς να πείσει τον άλλο χωρίς να εισπράττει αφελείς ανέφελες ψήφους λόγω κομματικής συνάφειας.
Θα απαγορεύεται η τοιχοκόλληση κομματικής αφίσσας.
Αυτά. Αν μου διέφυγε κάτι συμπληρώστε.
Φασίστας θα ήμουν όταν θα σου έλεγα ότι οι ιδέες σου απαγορεύονται. Όταν σου απαγορεύσουν το λόγο στην συνέλευση (γιατί; ποιος;) έλα στον αυτοκρατορικό μου θρόνο για ακρόαση και θα εξετάσω με προσοχή το αίτημά σου.
ion_storm
15-02-2008, 00:02
Δηλαδή αν έγραφα σε κανονικα ελληνικά θα μου απαντούσες κανονικά σαν ikonoklast ? :P
Κάνε τον αυτοκρατορικό σου θρόνο πιο κει ενοχλείς τον δικό μου. :P
ikonoklast
15-02-2008, 00:03
Φασίστας θα ήμουν όταν θα σου έλεγα ότι οι ιδέες σου απαγορεύονται.
Αυτά που απαγορεύεις είναι μέρος του συνόλου των πραγμάτων που χαρακτηρίζονται ως ιδέες μου.
Αυτό σε κα8ιστά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΣΙΣΤΑ. Q.E.D.
ion_storm, σου απάντησα εξαιρετικά σοβαρά.
Iκονοκλάστη, δεν είναι ακριβώς η κατάργηση των παρατάξεων αυτό που λέμε, αλλά η ανεξαρτητοποίηση τους από τα κόμματα.
Ναι μεν καλό να μαθαίνεις και 2 πράγματα παραπάνω για την πολιτική, αλλά δεν με απασχολεί να έχω είτε πασόκους, είτε εαακακους, είτε κνιτοπαιδα, ούτε δαπιτες ουτε δικτυομένους.
Έχει να προτείνεις μια πολιτική? Κάντο μόνος σου.
Και για ΜΙΑ φορα, για ΜΙΑ φορά ασχοληθείτε με τα προβλήματα της σχολής. Δλδ οκ,αφού και καλά καίγεσαι για το καλό όλων μας, γιατί δεν κάνεις και τίποτα για το άμμεσο μέλλον και για την γαμημένη οργανωσή μας?(όχι εσυ, γενικά το λέω).
Μιλαγα με έναν φίλο μου(κάποιοι από εδώ μέσα θα τον ξέρουν από εποχές #μεταλαιζντ '01 και γύρω) ο οποίος τώρα ειναι στην Μπρεσια(Ιταλια), δηλαδή καμία σχέση σαν πληθυσμος με πολλές από τις Ελληνικές πόλεις.
Μου λεγε για συνέντευξη που έδωσα μέσω του πανεπιστημιου για ενα project στο ΜΙΤ και την συνεντεύξη την κάνενε live με βιντεο απο Βοστόνη. Δηλαδή γαμώ τα σπίτια μας, αυτοί είναι εκεί και μείς ακόμα δεν έχουμε επισημες ανακοινώσεις βαθμολογιών στο ιντερνετς. :!:
ion_storm
15-02-2008, 00:08
on_storm, σου απάντησα εξαιρετικά σοβαρά.
χμμμμ... καλώς τοτέ... απογοητέυτικα περίμενα κατι πιο σοβαρό η τουλάχιστον πιο ενδιαφερόν. εν παση περιπτώση την γνώμη μου την είπα.αν έχω να πρθέσω κάτι θα επανέλθω.
δεν γίνεται να ανεξαρτητοποιηθεί όποια φοιτητική πολιτική παράταξη από 'τα κόμματα' επειδή 'τα κόμματα' είναι θεσμικώς η μεθοδολογία δια της οποίας ασκείται πολιτική στον τόπο (κοινοβουλευτική δημοκρατία και όλα), και ακόμα και στις μη-κομματικές οργανώσεις τα κόμματα δρουν ως διαλεκτικό αντίκρυσμα, δηλαδή η ύπαρξη τους δεν είναι ούτε καν μόνο ενημερωμένη περί των κομμάτων, βασίζεται σε αυτά. Δεν γίνεται να βάλει κανείς διαχωριστικό "είναι οκ να λέτε 'αριστερά' αλλά όχι οκ να λέτε 'κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος όσο περπατάτε στην πανεπιστημιούπολη"
ikonoklast
15-02-2008, 00:15
ion_storm, δε πείστηκες δηλαδή απο την καταιγίδα επιχειρημάτων που σου παρέ8εσα;;
animae, δε 8α μου πείς εσύ τι 8α κάνω!
Ford Prefect
15-02-2008, 00:25
Αυτά που απαγορεύεις είναι μέρος του συνόλου των πραγμάτων που χαρακτηρίζονται ως ιδέες μου.
Τι λες βρε μαλάκα; Ταυτίζονται ιδέες με πολιτικές πρακτικές και διαδικασίες; Από πότε; Τώρα που σε έτσουξε;
Οι μεν είναι στο κεφάλι σου και οι δε συναποφασίζονται από όλα τα κεφάλια και γίνονται πράξη. Αν θες να γίνουν οι ιδέες σου πράξη ΠΕΙΣΕ ΜΑΣ. Με το να μας λες φασίστες επειδή σου πήραμε το κομματικό κουλούρι, δεν πείθεις, πώς θα γίνει τώρα;
Το βλέπεις το αποτέλεσμα του πολλ; Στ'αρχίδια σου; Όλοι επικίνδυνοι φασίστες είναι και απολιτίκ; Νιώθεις καλύτερα να το πιστεύεις αυτό; ΟΚ.
Να ψηφίζουν για προέδρους σχολών μόνο οι εκπρόσωποι παρατάξεων, όχι όλοι οι φοιτητές. Άλλο ένα "κεκτημένο" που υπερασπίζονται οι παρατάξεις. Πάντα για το καλό των φοιτητών φυσικά. Δημοκρατία.
Τέλος πάντων, στ'αρχίδια μου. Μια ζωή τα ίδια.
stam and the witches
15-02-2008, 00:35
Ikonoklast εσύ σούπερσταρ αιρετέ και ανακλητέ αντιπρόσωπε των νεαρών ΠΑΙΔΙΩΝ της ΕΑΑΚ, σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από τις μικροαστικογραφειοκρατικές δομές τις οποίες έχεις προσαρμόσει απόλυτα στην κομμένη-ραμμένη μαρξιστική-θέλω_πτυχίο σου θεώρηση του σύμπαντος, και απάντα μου το εξής:
Σε τι διαφέρεις από έναν κνίτη;
Στις μπούκλες.
Kαι στα ναρκωτικά :!:
ikonoklast
15-02-2008, 00:47
Τι λες βρε μαλάκα; Ταυτίζονται ιδέες με πολιτικές πρακτικές και διαδικασίες; Από πότε; Τώρα που σε έτσουξε;
Οι μεν είναι στο κεφάλι σου και οι δε συναποφασίζονται από όλα τα κεφάλια και γίνονται πράξη. Αν θες να γίνουν οι ιδέες σου πράξη ΠΕΙΣΕ ΜΑΣ. Με το να μας λες φασίστες επειδή σου πήραμε το κομματικό κουλούρι, δεν πείθεις, πώς θα γίνει τώρα;
H άποψη περι διαλεκτικής ενότητας 8εωρίας και πράξης έχει διατυπω8εί πολύ πριν απο τότε που με έτσουξε! Αρα με το να επιβάλλεις μια τέτοια απογόρευση συνιστά απαγόρευση του μαρξισμού! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!!
Κατά τ' αλλα ο Helm σου εξήγησε με σοβαρότητα γιατι αυτό που λές είναι μπούρδα.
Το βλέπεις το αποτέλεσμα του πολλ; Στ'αρχίδια σου; Όλοι επικίνδυνοι φασίστες είναι και απολιτίκ; Νιώθεις καλύτερα να το πιστεύεις αυτό; ΟΚ.
Εξήγησα σε προηγούμενο ποστ τι ακριβώς συμβαίνει με το πολλ και με το αποτέλεσμα του. Ασε που μετά απο την δυναμική μου παρέμβαση ρίξαμε το ποσοστό σας στο 72% απο το 80%! Τα καράβια σας βυ8ίζονται ένα ένα!!
Να ψηφίζουν για προέδρους σχολών μόνο οι εκπρόσωποι παρατάξεων, όχι όλοι οι φοιτητές. Άλλο ένα "κεκτημένο" που υπερασπίζονται οι παρατάξεις. Πάντα για το καλό των φοιτητών φυσικά. Δημοκρατία.
Να μα το χριστούλη, αυτή είναι η μόνη 8έση με την οποία συμφωνώ με το νόμο πλαίσιο. Αν κατέβαινε μόνο αυτό, δε 8α είχα κανένα κόλλημα. Τώρα όμως που έρχεται πακέτο το πράγμα, ε καίμε κάλπες, σόρι. Αυτό κάποιοι έχουν τα πολιτικά αρχίδια να το κάνουν για πέρα απο τις δύο περιπτώσεις που αναφέρ8ηκαν απο τον προτόνιο και τον αττίλα, είναι πάγιο να μην ψηφίζουν στις πρυτανικές εκλογές της ρεμούλας και της νο8είας. Ποιός ψηφίζει; Η ΔΑΣΠ, σόρι. Ε, δε 8α με πάρει η μπάλα επειδή κάποιοι είναι γελοίοι, τι να κάνουμε.
spam and the witches, πίνω μπάφους και δεν παίζω pro.
Ford Prefect
15-02-2008, 00:52
Του χελμ θα του απαντήσω σοβαρά όπως σοβαρά μιλάει και αυτός, αλλά αύριο διότι πάω να δω πρίζομπρέικ.
Μπούρδα είναι η μάπα σου και είσαι και φασιστάκι που καίει κάλπες.
ikonoklast
15-02-2008, 00:54
Και που 'σαι ακόμα να δείς μπουρλότο. Μπουρλότο!
geologiko_karoto
15-02-2008, 01:00
εγώ πάντως παιδιά θα επιμείνω:
ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΨΩΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ :!:
+11491619679817698137698176891760
Μου λεγε για συνέντευξη που έδωσα μέσω του πανεπιστημιου για ενα project στο ΜΙΤ και την συνεντεύξη την κάνενε live με βιντεο απο Βοστόνη. Δηλαδή γαμώ τα σπίτια μας, αυτοί είναι εκεί και μείς ακόμα δεν έχουμε επισημες ανακοινώσεις βαθμολογιών στο ιντερνετς. :!:
και στο msn μπορεις να δεις λαιβ τον αλλον στην αμερικη.
παντως δεν φταινε οι παραταξεις σε αυτο.
επισης τι ΜΙΤ εχει διδακτρα.θες μηπως να βαλουμε και εδω?
και ναι,καιμε καλπες,αμα ξαναχρειαστει θα καψουμε και το περιπτερο στον αγνωστο στρατιωτη σαν περσι και μετα αμα γουσταρουμε και τη βουλη
carheart
15-02-2008, 01:30
ρε αττίλα, και γω καίω το τοστ καμιά φορά, δεν κάνω έτσι.
και στο msn μπορεις να δεις λαιβ τον αλλον στην αμερικη.
παντως δεν φταινε οι παραταξεις σε αυτο.
επισης τι ΜΙΤ εχει διδακτρα.θες μηπως να βαλουμε και εδω?
και ναι,καιμε καλπες,αμα ξαναχρειαστει θα καψουμε και το περιπτερο στον αγνωστο στρατιωτη σαν περσι και μετα αμα γουσταρουμε και τη βουλη
Ρε φίλος, με υποτροφία θα πήγαινε από την σχολή.
Χμ, ας χρησιμοποιούσαν και δω msn με Αμερικα κατευθείαν αν ήταν να κάνουν και δω τέτοια προγράμματα. Δηλαδή αν δεν θες να καταλάβεις τι λέει ο άλλος απαντάς ετσι. :?
Δεν μου φαίνεται να έχετε τα αρχίδια να το κάνετε. Αλλιώς θα το είχατε κάνει ήδη. Α ναι. Κοιτα πισω. Εχει μια γωνία. Κατουρα λιγο.
άρα έξω τα αγόρια από τις σχολές;
ριζοσπαστική θέση ανγκ.
Ναι :!: :!: :!:
ikonoklast
15-02-2008, 01:38
Πάντως κάτι κομμουνιστές εδώ κάνουν web conference με άλλους κομμουνιστές τακτικά. Αντίστοιχα πράγματα γίνονται απο ομάδες ελεύ8ερου λογισμικού ανα την ελλάδα. Τέλος για την υποχρηματοδότηση κλπ υπάρχουν τα αντίστοιχα 8ρέντς.
Πάντως κάτι κομμουνιστές εδώ κάνουν web conference με άλλους κομμουνιστές τακτικά. Αντίστοιχα πράγματα γίνονται απο ομάδες ελεύ8ερου λογισμικού ανα την ελλάδα. Τέλος για την υποχρηματοδότηση κλπ υπάρχουν τα αντίστοιχα 8ρέντς.
Το ότι είμαστε τα μπουρδέλα που είμαστε δεν είναι μόνο η υποχρηματοδότηση, αλλά και παρατάξεις φταίνε για αυτό.
Και φυσικά και ο υπόλοιπος κόσμος.
Αλλά αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για τις σχολές(που αυτό ισχυρίζονται), θα είχαν φτιάξει κάποια πολύ προφανή πραγματάκια.
Αν αυτού στις συνελεύσεις ακους " που εισασταν σε κείνη την πορεία? Γιατι δεν ήρθατε έτσι οπως είχε αποφασίσει η συνέλευση?". Ολα αυτά και απο κνιτες και εαακιτες. Αλλα κνιτες έχουν πετάξει το εξής θεικό μετά από παραπάνω ατάκα (ειχαν παρει εαακ την συνελευση τοτε): "μα δεν μας υποχρεωνει κανεις να ακολουθησουμε την απόφαση της συνέλευσης"! Επισημη απάντηση αυτό ε.
Τέλος θα ήθελα να μου απαντήσεις γιατί ολες οι παρατάξεις δεν δέχτηκαν την αλλαγή για τις πρυτανικες εκλογες.
το ξερω οτι ακουγομαι λιγο καφρος για τα μικροαστικα σαου αυτια αλλα τι να κανουμε
το ξερω οτι ακουγομαι λιγο καφρος για τα μικροαστικα σαου αυτια αλλα τι να κανουμε
Για πες και τι είναι μικροαστός.
Το ότι είμαστε τα μπουρδέλα που είμαστε δεν είναι μόνο η υποχρηματοδότηση, αλλά και παρατάξεις φταίνε για αυτό.
ποια υποχρηματοδοτηση ρε γαβ γαβ η συγκλητος του πολυτεχνειου κρητης διαχειριζεται εσοδα της ταξης των 4 δις ευρο
εντιντ: μονο απο τον Ε.Λ.Κ.Ε.
Του χελμ θα του απαντήσω σοβαρά όπως σοβαρά μιλάει και αυτός, αλλά αύριο διότι πάω να δω πρίζομπρέικ.
Μπούρδα είναι η μάπα σου και είσαι και φασιστάκι που καίει κάλπες.
Δεν νομίζω ότι δεν σου απαντάει σοβαρά ο ικονοκλαστ και ας είναι το στιλάκι ERιστικό (ο σύνδεσμος ER με ποιους κατεβαίνει στις εκλογές πλάκα πλάκα?). Γενικά τα ίδια λέμε στο γιατί είναι ανέφικτος ο διαχωρισμός. Η πολιτική είναι πολιτική, δεν υπάρχει baby politics in the baby arena in baby terms και μετά όταν μεγαλώσετε κανονικά κομματάκια φοιτητούλιδες.
Εκεί που διαφωνώ προφανώς με ικονοκλαστ είναι στην χρησιμότητα των εξωκοινοβουλευτικών κοινωνικά (γενικά). Σαν ομάδα πίεσης (επειδή με πίεση γίνεται η πολιτική) μου φαινονται αστείοι. Η πίεση απαιτεί συγκεντρωμένη δύναμη από πολλούς σε πολύ συγκεκριμένο σημείο για να 'σπάσει' η αντίσταση ενώ η εξωκοινοβουλευτική αριστερά είναι σαν άπειρα τσιμπήματα κουνουπιών σε ρινόκερο. Και ίσως άμα τα τσιμπήματα ήταν συνεχη για κάνα μήνα να πάθαινε ξέρω γω καμιά αφαίμαξη ο ρινόκερος αλλά έλα μου ντε που κάνουν ντου τα κουνούπια, ρουφάνε για κάνα πεντάλεπτο και μετά αρχίζει η κριτική από το κουνούπι άλφα για το πως ο τρόπος που τσιμπάει το κουνούπι βήτα παραείναι ρε παιδί μου, τροτσκισιστικός και αποπροσανατολιζομεθα ένα πράμα.
Δεν γίνεται δε να πέσει το κοινοβουλευτικό σύστημα (ο μεγαλύτερος ρινόκερος λόγω καθαρής αστικής αδράνειας.) λόγω πολιτικής πίεσης που δεν συμπλέει στην ράχη μιας τεράστιας ιστορικής συγκυρίας. Αυτή δεν είναι εδώ ακόμα όσο γλαφυρά και να γράφουν οι ικονοκλαστς για το κοινωνικό έργο της παράταξης τους σε ένα μουσικό φόρουμ στο ίντερνετ. Με λίγα λόγια όλες οι μικροακροαριστερές οργανώσεις για εμένα οφείλουν να βρουν ένα πλαίσιο κοινής δράσης στο οποίο όλοι να συμφωνούν ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ και να αφήσουν τον μοριακό διαχωρισμό του κώνωπα για αργότερα επειδή εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΕΑΑΑΑΚΚΚΚιτης χέζεται με τον ΚΚΚΝΝΝιτη, χεστήκαμε. Η αριστερά πρέπει να προστατέψει τα βασικά, χάνουμε τα βασικά.
Είμαι και εκτός πανεπιστημίου και τα λέω αυτά έτσι? Μην με παίρνετε πολύ στα σοβαρά ούτε σε πορείες πάω συχνά ούτε το κεφάλαιο το κατάλαβα και πολύ καλά όταν το διάβασα στα 17 επειδή από οικονομία δεν ξέρω πολλά πράγματα, αναπαράγω ο,τι μου λέει ο πατέρας μου.
ποια υποχρηματοδοτηση ρε γαβ γαβ η συγκλητος του πολυτεχνειου κρητης διαχειριζεται εσοδα της ταξης των 4 δις ευρο
Το καποδιστριακο ποσα ρε παλικαρι? Που ο Βαρωτσος γαμω το σπιτι τους δεν έχει λεφτα για να βαλει καποιους σταθμους, αλλα παρολαυτα υπηρχαν λεφτα για να φτιαξουν τα πεζοδρομια (που πρωτα τα ειχαν φτιαξει σαν σουρωτιρια με τοσες τρυπες για δεντρα) σε ενα μεγαλο μερος της πανε/πολης?
Δηλαδή τι με απασχολεί αν όλα τα κονδύλια τα παίρνουν τα πολυτεχνεία και όλοι οι υπόλοιποι τα @@ μας?
ikonoklast
15-02-2008, 01:51
Helm, δεν διαφωνώ κάπου σε όλα αυτά.
Αnimae, πάρε 8έση και δράση. Είναι πολύ απλό.
Το καποδιστριακο ποσα ρε παλικαρι? Που ο Βαρωτσος γαμω το σπιτι τους δεν έχει λεφτα για να βαλει καποιους σταθμους, αλλα παρολαυτα υπηρχαν λεφτα για να φτιαξουν τα πεζοδρομια (που πρωτα τα ειχαν φτιαξει σαν σουρωτιρια με τοσες τρυπες για δεντρα) σε ενα μεγαλο μερος της πανε/πολης?
Δηλαδή τι με απασχολεί αν όλα τα κονδύλια τα παίρνουν τα πολυτεχνεία και όλοι οι υπόλοιποι τα @@ μας?
οταν στο ρεθυμνο γεμισαν με χωμα μια τρυπα 3Χ3 μετρα και δικαιολογησαν 60 φορτηγα χωμα γι'αυτο δεν σου φταινε ολες οι παραταξεις.φταινε αυτοι που ψηφισαν αυτους για πρυτανεις.και ολοι ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι.
για να μη σου θυμισω και την ιστορια με τα τζακουζι την παντειο.
οταν στο ρεθυμνο γεμισαν με χωμα μια τρυπα 3Χ3 μετρα και δικαιολογησαν 60 φορτηγα χωμα γι'αυτο δεν σου φταινε ολες οι παραταξεις.φταινε αυτοι που ψηφισαν αυτους για πρυτανεις.και ολοι ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι.
για να μη σου θυμισω και την ιστορια με τα τζακουζι την παντειο.
Ποιοι ψηφίζουν τώρα για πρυτάνεις και δεν δέχτηκαν να αλλάξει σε αυτό το σημείο ο N/Π?Μήπως λεω, οι παρατάξεις?
Αν δεν διαφωνείς πρέπει να σου πω τα εξής, που πάντως επιφυλάσσομαι επειδή είναι σε προσωπικό επίπεδο και δεν είναι απαραίτητα πρέπων οπότε με συγχωρείς που παίρνω το θάρρος: Ο τρόπος που φαίνεται να πολιτεύεσαι - στο ίντερνετ εδώ, ίσως στην πραγματικότητα να είναι τελείως διαφορετικά - όντας ERιστικος και 'ανήθικος' κατά την δικιά σου ομολογία, είναι η εντύπωση μου ότι καταλήγει εύκολος (και πιο επικίνδυνα για εσένα, εύκολα απορριπτέος από τον συνομιλητή σου λόγω εκνευρισμού) και δεν βοηθάει στο να υπάρχει φαταλιστική σύγκληση ιδεών από τους ψυχολογικά καταποντισμένους αριστερούλιδες διαφόρων ρευμάτων, το απότοκο της οποίας είναι η ζητούμενη ώθηση για να γίνει σοβαρή διαμόρφωση στις πολιτικές συνειδήσεις του μέσου Έλληνα.
Αν θέλουμε δηλαδή αυτό (που συμφωνήσαμε ότι το θέλουμε νομίζω), ξεκίνα με το να είσαι ευγενικός με όλους τους συνομιλητές σου, όχι φαρισαϊκά, αλλά με ίσια πλάτη, κοιτάει στα μάτια, χαμόγελο (γίνεται και στο ίντερνετ ναι!) πάντα, που την ειρωνεία, ιδικά σε πολιτική συζήτηση δεν την πλησιάζει ούτε στο μαρξιστικό χιλιόμετρο. Είναι πιο δύσκολο από ότι ακούγεται, αλλά άλλωστε, η αριστερά τελικά απελευθερώνει τον άνθρωπο από τον εαυτό του υποτίθεται, οπότε πρέπει να αξίζει. Το ήθος είναι η μόνη μέθοδος για την αριστερά νομίζω. Καταφερτζήδες φακίρηδες υπαρχουν και υπήρξαν πολλοί που ξεκίνησαν από αριστερά και λόγω έλλειψης ραχοκοκαλιάς κατέληξαν στο πασοκ ή κάτι τέτοιο, προσοχή.
Ποιοι ψηφίζουν τώρα για πρυτάνεις και δεν δέχτηκαν να αλλάξει σε αυτό το σημείο ο N/Π?Μήπως λεω, οι παρατάξεις?
για πες μες ποιες παραταξεις πανε μονιμα και ψηφιζουν πρυτανεις και διαπλεκονται?μηπως,λεω,μηπως οι καθεστωτικες πασπ και δαπ?
ο νεος νομος πλαισιο ειχε διαταξεις πολυ χειροτερες απο τις εκλογες του πρυτανη και γιαυτο πρεπει να αντραπει.
αλλα μια και μιλαμε γι'αυτο αρχιδια καθοριζουν οι φοιτητες το αποτελεσμα με τον καινουργιο τροπο ψηφοφοριας.αμα πανε ολοι να ψηφισουν το τελικο ποσοστο για την εκλογη ειναι 40% ως προς τις ψηφους των υπολοιπων.και δεδομενου οτι η προσελευση των στη μια και μοναδικη ψηφοφορια που εγινε μεχρι να διακοπει ηταν σχεδον μηδαμινη καταλαβαινεις που γραφουν τις ψηφους των φοιτητων
stam and the witches
15-02-2008, 02:25
Σκάσε.
για πες μες ποιες παραταξεις πανε μονιμα και ψηφιζουν πρυτανεις και διαπλεκονται?μηπως,λεω,μηπως οι καθεστωτικες πασπ και δαπ?
ο νεος νομος πλαισιο ειχε διαταξεις πολυ χειροτερες απο τις εκλογες του πρυτανη και γιαυτο πρεπει να αντραπει.
αλλα μια και μιλαμε γι'αυτο αρχιδια καθοριζουν οι φοιτητες το αποτελεσμα με τον καινουργιο τροπο ψηφοφοριας.αμα πανε ολοι να ψηφισουν το τελικο ποσοστο για την εκλογη ειναι 40% ως προς τις ψηφους των υπολοιπων.και δεδομενου οτι η προσελευση των στη μια και μοναδικη ψηφοφορια που εγινε μεχρι να διακοπει ηταν σχεδον μηδαμινη καταλαβαινεις που γραφουν τις ψηφους των φοιτητων
Γιατί στο ποστ σου βρίσκονται μόνο οι δαπ/πασπ? Η πκς και η εαακ που είναι(νταξει, λιγότερο ετουτοι, όχι γιατι τους συμπαθώ, αλλά γιατι δεν έχουν τόσες άκρες όσο οι άλλοι)?
Και έστω ότι φταίνε μόνο αυτές οι παρατάξεις. Εδω και 2 χρόνια έχουμε το απίστευτο να παίρνουν εαακ/πκς/λοιπες αριστερές παρατάξεις τις συνελεύσεις. Αυτό μεταφράζεται σε κόσμο.
Που είναι λοιπόν όλος αυτός ο κόσμος, όταν πρέπει να φανεί?
Γενικά η αριστερά δεν είναι τόσο παρθένα όσο λέει ότι είναι.
Θα ήθελα να δω έργα από αυτούς και όχι μόνο λόγια.
Diva Plavalaguna
15-02-2008, 02:28
ναι αλλα εχει το αλλο8ι η κυβερνηση οτι ειναι 'φαινομενικα' σωστο το συγκεκριμενο μετρο.
αλλο αν η αδιαφορια μας - διακαιολογημενη ή μη - κ η μη συμμετοχη μας το κανει αχρηστο κ βλαπτικο.
ikonoklast
15-02-2008, 02:42
Ηelm, αν χρησιμοποιούσα το ερ σαν μέσο προπαγάνδας ή είχα στοιχειώδη κίνητρα να πείσω τον οποιονδήποτε 8α μιλούσα πολύ διαφορετικά, το έχω πει και στο παρελ8όν αρκετές φορές. Το ιντερνετ είναι ένας χώρος όπου βγαίνουν γούστα. Το πολιτικό σέξιον του ER δε νομίζω οτι έχει διακυρηγμένο στόχο να βγεί κάτι άλλο. Οπότε 8α πρότεινα να απολάυσετε υπεύ8υνα την χοντρή ειρωνία, το νεοϊστικό χιούμορ, τις προσωπικές επι8έσεις και το ανή8ικο πολιτικό κουτσομπολιό.
Για παράδειγμα, spam and the witches, η μάνα σου είναι τόσο χοντρή που εσύ μπήκες στην ΟΑΚΚΕ!!!
Ναι, εντάξει, τα έχουμε ξαναπεί. Σαν πολύ βολικό μου ακούγεται πάντως εμένα αυτό. Ηθικός μόνο όταν έχει κάτι να κερδίσει? Για πασοκ πάει δεν νομίζεις? Αντίστροφα, ηθικός με όλους πάντα σταθερή αξία ψάξε-όπου-θες-βρώμα-δεν-θα-βρεις? Εργατιά αριστερά από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία, αυτούς που στον στρατό τους βάζουν ανεφοδιασμό επειδή είναι κομμουνιστές και δεν κλέβουν.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ θα ήθελα πάντως ο stam and the witches να μην ποστάρει ποστς του στιλ 'Σκάσε.' σε πολιτικές συζητήσεις αλλά τι να κάνω.
ikonoklast
15-02-2008, 02:53
Πες του κι εσύ κάτι για τη μάνα του!!
είναι πολύ ευγενική και κάνει ωραία ντολμαδάκια, την συμπαθώ
ikonoklast
15-02-2008, 02:56
8α έβαζα μερικά 8αυμαστικά ακόμα αλλά μια χαρά σε βρίσκω.
Γιατί στο ποστ σου βρίσκονται μόνο οι δαπ/πασπ? Η πκς και η εαακ που είναι(νταξει, λιγότερο ετουτοι, όχι γιατι τους συμπαθώ, αλλά γιατι δεν έχουν τόσες άκρες όσο οι άλλοι)?
Και έστω ότι φταίνε μόνο αυτές οι παρατάξεις. Εδω και 2 χρόνια έχουμε το απίστευτο να παίρνουν εαακ/πκς/λοιπες αριστερές παρατάξεις τις συνελεύσεις. Αυτό μεταφράζεται σε κόσμο.
οι 50000 στις 8 μαρτη τι ηταν?οι 400 καταληψεις τον μαη-ιουνη του 2006 ηταν λογια?το μπλοκαρισμα της αναθεωρησης του συνταγματος το εκαναν οι 100 συνδικαλιστες της εαακ και της πκς?ο κοσμος τις κρισιμες στιγμες φανηκε.και οταν ξαναχρειασυει θα το ξανακανει.
ναι αλλα εχει το αλλο8ι η κυβερνηση οτι ειναι 'φαινομενικα' σωστο το συγκεκριμενο μετρο.
αλλο αν η αδιαφορια μας - διακαιολογημενη ή μη - κ η μη συμμετοχη μας το κανει αχρηστο κ βλαπτικο.
ακομα και ολοι οι φοιτητες να ψηφιζαν θα εδιναν το 40% στην τελικη εκλογη.αλλα το οτι δεν πανε και να ψηφισουν παρολο που η 'καλη' κυβερνηση τους εδωσε τη δυνατοτητα κατι σημαινει.
και δεν μιλαω μονο γι'αυτους που βγηκαν στους δρομους αλλα και γι'αυτους που ψηφιζαν πασπ-δαπ.
οι 50000 στις 8 μαρτη τι ηταν?οι 400 καταληψεις τον μαη-ιουνη του 2006 ηταν λογια?το μπλοκαρισμα της αναθεωρησης του συνταγματος το εκαναν οι 100 συνδικαλιστες της εαακ και της πκς?ο κοσμος τις κρισιμες στιγμες φανηκε.και οταν ξαναχρειασυει θα το ξανακανει.
Από κει και πέρα που είναι όλες τις υπόλοιπες φορές και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα? Για αυτά μιλάω τόση ώρα.
ikonoklast
15-02-2008, 03:06
Πάντα και παντού όπως τόσα και τόσα χρόνια ρε τσίρκο!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ.
κατσε δεν εχει γινει κατι τοσο χοντρο ωστε να ξεκινησουν καταληψεις και μπαχαλα εξω απο τη βουλη.εκτος αν εχει γινει κατι που δεν θυμαμαι.
Σκάσε.
οταν ερθει η ωρα και παρει ΤΟ ΚΟΜΜΑ τις εκλογες και αποτιναξετε το αριστερο σας προσωπειο και φανει η καθεστωτικη μουτσουνα να μου κοψετε τη γλωσσα και να με στειλετε στη σιβηρια στα γκουλαγκ να σπαω πετρες
stam and the witches
15-02-2008, 03:13
ΕΣΥ, σε τι διαφέρεις από ένα κνίτη;
Ρε συ ικονοκλαστ, αν έχεις τοσο χρόνο να χαλάσεις λεγοντας μονο παπαριες, μπραβο σου, οι υπολοιποι τι φταινε?
attila, δεν μιλάω για τα "μαζικά κινήματα", αλλά για απλά καθημερινά προβλήματα μέσα σε κάθε σχολή τα οποία διαιωνίζονται μπροστά στα μάτια των κατα τ άλλα ευαισθητων παρατάξεων.
ikonoklast
15-02-2008, 03:18
Κοίτα, aintimale, αν οι υπόλοιποι δια8έτουν τον χρόνο τους για να πούν πράγματα όπως αυτά που λες εσύ τότε αυτοί φέρουν βαριά ευ8ύνη και εγώ είμαι α8ώος.
Για παράδειγμα, spam and the witches, ΕΣΥ σε τι διαφέρεις απο έναν ΟΑΚΚΙΤΗ γελοίε μικροαστίσκε;
stam and the witches
15-02-2008, 03:22
Δεν ξέρω!
Εσύ σε τι διαφέρεις από έναν γραφειοκρατίσκο γλύφτη της εργατικής αριστοκρατίας;
Ρε συ ικονοκλαστ, αν έχεις τοσο χρόνο να χαλάσεις λεγοντας μονο παπαριες, μπραβο σου, οι υπολοιποι τι φταινε?
attila, δεν μιλάω για τα "μαζικά κινήματα", αλλά για απλά καθημερινά προβλήματα μέσα σε κάθε σχολή τα οποία διαιωνίζονται μπροστά στα μάτια των κατα τ άλλα ευαισθητων παρατάξεων.
ε ανεφερε και εσυ τιποτα θα μυρισω τα νυχια μου για να βρω τι προβληματα αντιμετωπιζει το καθε πανεπιστημιο?
Ρε μην απαντάτε στις ερωτήσεις με ερωτήσεις. Είναι αγένεια.
..
ε ανεφερε και εσυ τιποτα θα μυρισω τα νυχια μου για να βρω τι προβληματα αντιμετωπιζει το καθε πανεπιστημιο?
Μια χαρά τους τα έχω αναφέρει και επίσης μια χαρά κάνω εγώ ότι μπορώ.
Απο κει και πέρα θα πρέπει να κάνουν περισσότερα.
ΕΣΥ, σε τι διαφέρεις από ένα κνίτη;
1.δεν ειμαι στο κομμα
2.δεν παιρνω γραμμη απο κανεναν
3.δεν εχω καθοδηγητη
4.δεν ειμαι σταλινικος
5.δεν βγαινω καθε κυριακη πρωι να μοιρασω ριζοσπαστη
6.μπορω να παρακλουθω ποδοσφαιρο
7.δεν πληρωνω συνδρομη στον πολιτικο μου φορεα
8.ειμαι ελευθερος να καταναλωσω οτι ναρκωτικα θελω
9.δεν ειμα αναγκασμενος να βγαινω μια φορα τη βδομαδα τουλαχιστον με ολους οσους βρισκονται στην ιδια οργανωση με μενα
10.λεω οτι θελω χωρις να κινδυνευω οτι θα με διαγραψουν απο καπου
.
.
.
.
.
sfinotouvlaki
15-02-2008, 03:30
ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
carheart
15-02-2008, 10:13
10.λεω οτι θελω χωρις να κινδυνευω οτι θα με διαγραψουν απο καπου
εμείς πάντως ένα παρεάκι συνειδητών μικροαστών, σε έχουμε διαγράψει ολόκληρο.
επίσης εκεί στα ταακε δεν πέφτουν κάτι δεκάευρες εγγραφές;
Ή αυτές είναι φήμες των ρεφορμων;
Και όταν καταλάβετε πως ο τρόπος ομιλίας σας και μόνο, είναι σαν να μιλάει ο Steel Assassin για στρατό, τότε ίσως και να σκεφτείτε μιαδυο ερωτήσεις του ανιμαε παραπάνω.
Γιατί είμαστε σε ένα τμήμα με εκατοντάδες εκαντοντάδων δυσλειτουργικά προβλήματα, και ΟΛΕΣ οι παρατάξεις είναι σαν τα ΜΑΤ στις πορείες. Καρνάβαλος.
ion_storm
15-02-2008, 12:10
Αυτές οι 10έυρες εγγραφές είναι συνεισφορά για τον αγώνα (!!!!!!!!!!). Ξέρεις τώρα αφίσες, καδρόνια κτλ. ε και καμια μπύρα ότα υπάρχει σοβαρή πολιτική συζήτηση μεταξύ τους.
Εντομεταξύ Carheart με βάζεις σε υποψίες. Λες το Taake να σημαίνει τίποτα περίεργο ? χεχε.
Ναι ωραίες οι "μαζικές" πορείες και τα μπάχαλα (αδόκιμος όρος) το αποτέλεσμα ποιο είναι και πέρα από αυτά για τα καθημερινά μικρα ή μεγάλα προβλήματα κάθε σχολές που είναι η ενώμενη αρισερά να προτίνει κάτι... Μόνο με το να ζητάει κάποιος μεγαλύτερη χρηματοδότηση δεν λύνει προβλήματα.
ikonoklast
15-02-2008, 12:18
Δεν υπάρχουν δεκάευρες εγγραφές στις οργανώσεις, πόσω μάλλον στην ΕΑΑΚ.
Για να είμαστε ακριβείς δεν υπάρχουν καν εγγραφές.
Ναι ωραίες οι "μαζικές" πορείες και τα μπάχαλα (αδόκιμος όρος) το αποτέλεσμα ποιο είναι και πέρα από αυτά για τα καθημερινά μικρα ή μεγάλα προβλήματα κάθε σχολές που είναι η ενώμενη αρισερά να προτίνει κάτι... Μόνο με το να ζητάει κάποιος μεγαλύτερη χρηματοδότηση δεν λύνει προβλήματα.
Εδώ και 20 χρόνια, το μόνο που επιτυγχάνει στην πράξη το εκφυλισμένο φοιτητικό κίνημα είναι είτε να καθυστερεί αλλαγές, είτε να ματαιώνει αλλαγές. Δεν κάνει κάποια ουσιαστική κίνηση η αριστερά να προωθήσει την δική της ιδέα για το Πανεπιστήμιο, αλλά απλώς αντιδρά σε κυβερνητικά σχέδια.
Γι' αυτό χαρακτηρίζω το φοιτητικό κίνημα συντηρητικό. Στην πράξη το μόνο που γίνεται είναι είτε να μένουν τα πράγματα ως έχουν είτε οι αλλαγές να γίνονται με πολύ αργό ρυθμό.
ikonoklast
15-02-2008, 12:22
Γι' αυτό παιδιά κάνουμε τις κότες και κα8όμαστε σπίτια μας μπας και περάσουμε κάνα μά8ημα! Οι καιροί είναι χαλεποί!
Γι' αυτό παιδιά κάνουμε τις κότες και κα8όμαστε σπίτια μας μπας και περάσουμε κάνα μά8ημα! Οι καιροί είναι χαλεποί!
Να αλλάξετε τον τρόπο δράσης σας σε τίποτε πιο ουσιαστικό είναι out of the question; Αντί να εμμένετε στις ίδιες μεθόδους που εδώ και 20 έτη είναι αναποτελεσματικές;
ikonoklast
15-02-2008, 12:26
Κα8όλου, πήγαινε να προτείνεις κάτι στο Φωτάρα απ' τη σχολή σου!
ion_storm
15-02-2008, 12:28
Εγώ δεν είπα τίποτα για εγγραφές. μίλησα για εισφορές οι οποίες καλύπτουν πάγια λειτουργικά έξοδα...
Όταν κάποιος έχει μια πρόταση (λάθος η λειψή) στην προκειμένη περίπτωση δεν του πας κόντρα χωρίσ αντιπρόταση τουλάχιστον.
Και δυστυχώς όπως είπε ο Deggial το φοιτικό κίνημα έχει γίνει συντηρητικό και απλά αντιδραστικό.έχει εκφυλιστεί αν θες.
ikonoklast
15-02-2008, 12:32
Υπάρχουν πράγματι λειτουργικά έξοδα τα οποία δεδομένου οτι δεν μπορούμε να τα καλύψουμε απο κομματικές εισφορές διότι δεν υπάρχουν τέτοιες, αναγκαζόμαστε να κλέψουμε τράπεζες ή τα παίρνουμε απο το Λαλιώτη.
Αντιπρόταση σαφώς και υπάρχει και την προοδευτικότητα της δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς, ενάντια στις τάσεις εκφυλισμού του φοιτητικού κινήματος, δύναμη και φορέας ριζοσπαστικών κοινωνικών αλλαγών:
Παίχτε προ και μη βγάζετε κιχ.
ion_storm
15-02-2008, 12:37
Από Λαλιώτη μόνο ή απο ολο το ΠΑΣΟΚ ? :P
αστειέυομαι καθότι δεν μπορώ να αποδείξω κάτι τέτοιο και απλά λέω οτι όπου υπάρχει καμπνός υπάρχει και φωτιά, εκτός αν σηκώθηκε σκόνη.
Pro με μπάφους η χωρίς? :P :P
ikonoklast
15-02-2008, 12:38
Μόνο απο το Λαλιώτη ώστε να κάνουμε μαχητική αριστερή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.
(αυτό το έχει πει σε μένα προσωπικά κύπριος, δολερό πασοκάκι απο τη σχολή μου).
η εαακ τα παιρνει απο το πασοκ.
τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα?
ion_storm
15-02-2008, 15:48
Ξέρω εγώ...
μπορεί να ακούσουμε οτι η ΕΑΑΚ προσφέρει στα πανεπιστήμια η ότι είναι η μόνη παράταξη που ειναι ανεξάρτητη και πρέπει να υπαρχεί μονο αυτή.
Έχω δει να συζητιέται απο ΕΑΑΚ πλαίσιο για αν το αν πρέπει να καραργηθεί η ΔΑΠ και πόσο θα βοηθήσει στην δημοκρατία κάτι τετοίο...
Phantom Duck
15-02-2008, 15:53
έκανε έντιτ, δεν παίζω.
ion_storm
15-02-2008, 16:02
Στην συγκεκριμένη Γενική δεν κατέβηκε για ψήφιση απλα έγινε μια ψιλό κουβέντα (με φωνές) και υποτίθεται συζητιέται να κατεβει ενα τέτοιο πλαίσιο σε πολλές σχολέσ κτλ.
ikonoklast
15-02-2008, 16:45
Προσωπικά με περίσσεια άνεση κατέβαζα ή ψήφιζα ψήφισμα που απαγορεύει τη ΔΑΠ απο το γνωστό σύμπαν, νομίζω οτι δε διαφωνεί κάποιος μη ΔΑΠίτης μ' αυτό.
Κατά τ' άλλα όμως ion_storm είναι σαφές οτι είσαι πράκτορας και 8α χρειαστεί να εμφανίσεις το πλαίσιο για το οποίο μιλάς. Η ενημέρωση σου κρίνεται ως ανεπαρκής γιατι το ποίοι και πως συζητάνε για να κατέβει κάτι τέτοιο σε πολλές σχολές το ξέρουμε ήδη, οι εξής κανείς.
geologiko_karoto
15-02-2008, 16:49
αν δεν υπήρχε η ΔΑΠΑΡΑ-ΔΑΠΑΡΑ-ΓΑμΩ ΤΟ ΤΖΕ ΓΚΕΒΑΡΑ,ποιον θα βρίζαμε και θα κατηγορούσαμε για όλα τα στραβά κ τα άσκημα στις σχολές μας ???
να μείνει η ΔΑΠ
Προσωπικά με περίσσεια άνεση κατέβαζα ή ψήφιζα ψήφισμα που απαγορεύει τη ΔΑΠ απο το γνωστό σύμπαν, νομίζω οτι δε διαφωνεί κάποιος μη ΔΑΠίτης μ' αυτό.
Περα απο το γεγονός ότι είναι η πλειοψηφία τους, βλακες αξιωματικά, δεν μου κάνει για κάτι λιγότερο από φασιστικό αυτό που λες.
ikonoklast
15-02-2008, 16:59
Εγώ άνετα βλέπω χαϊρι με ένα σύμπαν μόνο με πασόκους-κύπριους και αντι-πασόκους αντι-κύπριους.
animae, δημοκρατικά 8α κατέβει προς ψήφιση! Δε 8α το επιβάλλουμε σε κανένα!
ion_storm
15-02-2008, 17:07
Κατά τ' άλλα όμως ion_storm είναι σαφές οτι είσαι πράκτορας και 8α χρειαστεί να εμφανίσεις το πλαίσιο για το οποίο μιλάς. Η ενημέρωση σου κρίνεται ως ανεπαρκής γιατι το ποίοι και πως συζητάνε για να κατέβει κάτι τέτοιο σε πολλές σχολές το ξέρουμε ήδη, οι εξής κανείς.
Πράκτορας ε? και για ποιον δουλεύω ?
είναι λιγο δύσκολο να το εμφανισω το συγκεκριμένο πλαίσιο καθότι δεν νομιζω να γράφτηκε ποτέ απλά συζητήθηκε. για πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με ΕΑΑΚ Υλικά Γιαννενα...
Έπισης με αυτήν την λογική δε νομίζω να διαφωνελι κάποιος μη ΕΑΑΚιτης για αντιστοιχο πλαισιο για ΕΑΑΚ, καποισ μη ΠΚΣιτης για αντιστοιχο πλαισιο για ΠΚΣ και κάποιος μη ΠΑΣΠιτης για ΠΑΣΠ.
Η μαλακία είναι οτι δεν μπορώ να καταλάβω ποια εννοείς και σε ποια κανεισ πλάκα ώστε να απανάω αντίστοιχα.
animae, δημοκρατικά 8α κατέβει προς ψήφιση! Δε 8α το επιβάλλουμε σε κανένα!
χμμμμμμ η δύναμη της δημοκρατίας. κατι μου θυμίζει...
carheart
15-02-2008, 17:09
χμμμ
ikonoklast
15-02-2008, 17:11
Πάντα μιλάω σοβαρά!
Η ΕΑΑΚ είναι μια εξέχουσα δημοκρατική παράταξη όπως εν γένει και η ΠΚΣ (..), οι ΔΑΠίτες κατα γενική ομολογία είναι φραπεδιστές τραμπούκοι διοργανωτές πάρτυ, πλασιέδες σημειώσεων και νταβατζήδες ξεκώλων, spot the difference.
ion_storm
15-02-2008, 17:17
Πάντα μιλάω σοβαρά!
Η ΕΑΑΚ είναι μια εξέχουσα δημοκρατική παράταξη όπως εν γένει και η ΠΚΣ (..), οι ΔΑΠίτες κατα γενική ομολογία είναι φραπεδιστές τραμπούκοι διοργανωτές πάρτυ, πλασιέδες σημειώσεων και νταβατζήδες ξεκώλων, spot the difference.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι μιλάς πάντα σοβαρά αλλα οκ.
κοιτα κατι αντιστοιχο με εξίσου βασιμους και σοβαρούς χαρακτηρισμους μπορεί να πει και ένας ΔΑΠιτης για έναν ΕΑΑΚιτη ι ΠΚΣιτη(ΚΝΕιντη).
φαντάζομαι έχεις ακούσει.
στο θέμα του τοπικ όμως ανα καταργηθούν ΟΛΕΣ οι φοιτητικές παρατάξεις εσύ γιατί κόπτεσαι τόσο? απο αγνα κίνητρα για τους φοιτητές και το μέλλον τους ?
:?:
http://www.businessinnovationinsider.com/images/2006/03/nasty%20troll.jpg
:?:
carheart
15-02-2008, 17:18
όχι φίλος!
η ΕΑΑΚ είναι βρωμιαρέοι χίππηδες ala Κουφονήσια με πολιτική άποψη κίτρινης πνιγμένης πέρκας, ενώ η ΔΑΠ έφερε wifi δίκτυο στην σχολή!
do not fuck with THE capitalism, friend.
πες αν ειναι αληθεια αυτο με το wifi.
ikonoklast
15-02-2008, 17:23
ion_storm, Έχεις περιορισμένη μνήμη; Σου απάντησα οτι κόπτομαι αποκλειστικά για την 8έση μου στην κομματική γραφειοκρατία. Επίσης εδώ μιλάμε με επιχειρήματα, μη μου λες τι λέει η κά8ε καρακάξα, το 8έμα είναι ποια έιναι η αντικειμενική πραγματικότητα.
carheart, Δεν πάμε Κουφονήσια πλέον αλλά Δονούσα. Στη δικιά μου σχολή ΕΜΕΙΣ φέραμε το wifi και το ελεύ8ερο λογισμικό στα μηχανογραφικά. We are the cyber-far-leftism.
λολ κομματικη αποικιακη πολιτικη στις πανεπιστημιακες σχολες ανα την ελλαδα
Πάντα μιλάω σοβαρά!
Η ΕΑΑΚ είναι μια εξέχουσα δημοκρατική παράταξη
Και με πλούσιο έργο, όπως:
1.
ikonoklast
15-02-2008, 17:29
1. Όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις.
ion_storm
15-02-2008, 17:31
ion_storm, Έχεις περιορισμένη μνήμη; Σου απάντησα οτι κόπτομαι αποκλειστικά για την 8έση μου στην κομματική γραφειοκρατία. Επίσης εδώ μιλάμε με επιχειρήματα, μη μου λες τι λέει η κά8ε καρακάξα, το 8έμα είναι ποια έιναι η αντικειμενική πραγματικότητα.
Ωπ δεν το θυμόμουν αυτό...ελιναι απο τα σοβαρά ε ? :P
και εγώ την πραγματικότητα σχολιάζω. εσύ αποφεύγεις το θέμα...και μου λες γενικόλογα... :P
Έργου συνέχεια¨:
2. ?
geologiko_karoto
15-02-2008, 17:34
2.ωραία μέταλ μουνιά
ion_storm
15-02-2008, 17:36
2.ωραία μέταλ μουνιά
και ώραια και μεταλ και μονιλα είναι λίγο δυσκολο οποίος τα καταφέρνει ρεσπεκτ.
ikonoklast
15-02-2008, 17:36
ωραία indie μουνιά.
3. με την αριστερά της ανατροπής, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής.
geologiko_karoto
15-02-2008, 17:38
σωστά,οι Σεισμογενείς έχουν 2 ιντελεκτουαλ,ιντυ μουνιά
κ ένα μέταλλο \μ/
carheart
15-02-2008, 17:38
πες αν ειναι αληθεια αυτο με το wifi.
Αλήθεια, προχτές έβλεπα κάτι φυλλάδια "ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ - ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ - ΔΑΠ ΝΔΦΚ".
πανω που θα σε ρωτουσα αν το διαφημισαν αφου το κανανε.
rage for order
15-02-2008, 17:40
και συμμετέχει στις εκλογές για την εμπειρία;
ion_storm
15-02-2008, 17:41
ωραία indie μουνιά.
3. με την αριστερά της ανατροπής, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής.
αυτό δεν είναι έργο δεν είναι καν θεωρία.
4. ?
Να σημειώσω εδώ ότι δεν έχω κατι περισσότερο με σένα ι τα ΕΑΑΚ αλλα δεν εμφανίζεται κανείς άαλοε κα ιεσείσ κάνετε τισ πιο βαρύγδουπες δηλώσες.
Εμπρος για μια νεα αριστερα και εναν νεο κοΖμο κτλ...
ikonoklast
15-02-2008, 17:45
rage for order, όχι συμμετέχει στις εκλογές για να παίρνει 8έσεις στα ΔΣ και μετά να τα διαλύει για να επιβάλλει τον αμεσοδημοκρατικό συγκεντρωτισμό μέσα στο φοιτητικό σώμα.
ion_storm, 8α μπορούσα να το εκτροχιάσω ακόμα περισσότερο αλλά δε 8α το κάνω γιατι εγώ σέβομαι την συζήτηση!
Not_saved
15-02-2008, 17:49
και συμμετέχει στις εκλογές για την εμπειρία;
Ναι, μετράμε και τους σταυρούς και παίρνουμε ανάλογα points στην κούρσα μας για το κομματικό γραφείο.
Τώρα άσε τους αριστερίστικους τετριμμένους κομπλεξισμούς σου και αντε στο άλλο θρεντ να απαντήσεις αυτό που σε ρώτησα.
ion_storm
15-02-2008, 17:51
rage for order, όχι συμμετέχει στις εκλογές για να παίρνει 8έσεις στα ΔΣ και μετά να τα διαλύει για να επιβάλλει τον αμεσοδημοκρατικό συγκεντρωτισμό μέσα στο φοιτητικό σώμα.
ion_storm, 8α μπορούσα να το εκτροχιάσω ακόμα περισσότερο αλλά δε 8α το κάνω γιατι εγώ σέβομαι την συζήτηση!
Ε μην την εκτροχιάσεις και έχουμε κανά ατύχημα... (επισης μην αναφέρεις άλλο έργο και χαλάσει ο μαγικός αριθμός 3, έχει μαγικές δυνάεις αγία τριλαδα και τα ρέστα).
Η συμετοχή στις εκλογές είναι πέρα απο την εμπειρία και τρόπος να διακυρηξουν την αντιθεσή τους και να φωναζούν για τα κακως κείμενα και να επιτίθονται στην νομιμοτητα και εγκυρότητα των εκλογών. Αυτα άμα τις χανουν γιατί άμα τις κερδιζουν αμεσοδημοκρατικά επιβάλουν την αποψη τουσ.
Παω να δώσω μάθημα συνεχίζουμε μετα... :P
λολ κομματικη αποικιακη πολιτικη στις πανεπιστημιακες σχολες ανα την ελλαδα
ναι και εμένα μου βγάζει ένα 'όλα αυτά έχουν σημασία' αυτό το 'η παράταξη μου στην σχολή μου έχει την καλλίτερη κόκα'.
rage for order
15-02-2008, 18:03
δηλαδή θα πετύχεις αμεσοδημοκρατία μέσω της αντιπροσώπευσης; καλή φάση
και δύο απλές απορίες;
αφού ξέρεις ότι όχι πλειοψηφία, με το ζόρι θα πάρεις έδρα και άρα δεν παίζει (και καλά) να καταργήσεις το ΔΣ γιατί να κατέβεις;
επίσης γιατί δεν κατεβάζεις πρόταση στην γσ να καταργήσεις το δσ (αμεσοδημοκρατικά) και προτιμάς τις εκλογές;
αν δεν κατεβει η εαακ στις εκλογες και δεν παρει σεβαστο αριθμο εδρων δεν προκειται να γινει συνελευση ποτε.
παραδειγματα που με αυτοδυναμια πασπ-δαπ δεν γινεται συνελευση υπαρχουν πολλα:
παπει
παμακ
κτλ
ποιος θυμαται την τελευταια συνελευση των παραπανω συλλογων?
στο παμακ η τελευταια που εγινε ηταν προπερσι τον μαη.
και στην τελικη θα μιλησουν οι απολιτικ,οι πρωην και νυν δαπιτες και οι πασοκοι για καθεστωτισμο?
geologiko_karoto
15-02-2008, 18:31
http://www.skylos.gr/uploaded_images/Dap-748590.jpg
AYTOI EISTE
Αυτή είναι πολιτική δράση.
και οταν οι πυλες του βουαλα ανοιξουν.
geologiko_karoto
15-02-2008, 18:59
θα 'ρθούνε οι ΔΑΠίτες,ευθείς να σας γαμήσουν !!!
oi 3enes glwsses pou grafei katw katw ti rolo varane?
einai h idia afisa sta kupriaka gia na katalavoun oi kuprioi..
Griffith
15-02-2008, 20:13
λοιπόν, πριν δυο βδομάδες στη σχολή μου που παίρνει 100 άτομα το έτος, ένας καριόλης καθηγητίσκος μοίρασε 80 βιβλία και μετά έλεγε στον άσχετο κόσμο να ξεχάσει τα παλιά και ότι όποιος πρόλαβε πρόλαβε.εγώ που πρόλαβα αλλά τσαντίζομαι που ο κάθε τσόγλανος θα σπρώξει βιβλία στην μαύρη με λεφτά του πολυτεχνείου που ήταν δικαίωμα 20 άλλων συμφοιτητών, μάζεψα την παρέα μου και όσους δεν πήραν βιβλίο, κάναμε μια συνέλευση σαν σύλλογος γιατί ένα τέτοιο θέμα μπορεί να αφορέσει όλα τα έτη, βγάλαμε μια απόφαση που λέει ότι δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σημαίνει δωρεάν βιβλία για όλους.μαζευτήκαμε μετά πάλι μια παρέα 30-40 ατόμων, πήγαμε με την απόφαση στο γραφείο του, του την κολλήσαμε στη μάπα, τον βρίσαμε και αναγκάστηκε στο τέλος να δώσει βιβλία, όχι την ίδια στιγμή, τα έδωσε παρόλαφτα.
νομίζω αυτό που έγινε, που ξεκίνησε λέγοντας με άλλους δύο ότι πολύ μας τη δίνουν κάτι τέτοια ήταν καλύτερο και αποτελεσματικότερο από να απευθυνθούμε στην αδιαφορία (ΔΑΠ), σε αυτούς που ψήφιζαν για να του εγκριθούν ερευνητικά κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (ΠΑΣΠ) ή σε αυτούς που υποσχέθηκαν απλά πως θα το συζητήσουν μαζί του σα συνδικαλιστές (ΠΚΣ).άμα εγώ και η παρέα μου κάναμε ένα μόνιμο πράγμα μέσα στη σχολή για να λύνουμε τέτοια ή άλλα ζητήματα και για να παίρνουμε θέση και δράση για ζητήματα που αφορούν όλην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει λέτε να φύγουμε από το πανεπιστήμιο; κι αν όχι εμείς, ποιος θα ανοίξει ή θα κλείσει ζητήματα;τι έχετε να μου προτείνετε;
εγώ λέω ότι ο δρόμος είναι η συλλογική δράση από την ευρύτερη δυνατή σκοπιά,το κίνημα για να απορρίπτουμε τις αρχιδιές και να ζητάμε τα αναγκαία, οι γενικές συνελεύσεις και η προσπάθεια για να σπάσει μια σχέση συνδικαλιστή-ηγέτη και φοιτητούλη-ακόλουθου.και αυτό το πράμα είναι πολιτική μόνο του, η πιο αριστερή μάλιστα.το όχημα για αυτό για μένα είναι η εαακ, άμα κάποιος έχει κάτι καλύτερο στο μυαλό του να το πει, αλλά το θέμα αυτό είναι δευτερεύον.το πρωτεύον είναι ότι για τη συλλογική δράση είναι απαραίτητη και η συλλογικότητα που μπορεί να είναι και παράταξη, ως υπαρκτό πράγμα όχι ως αφηρημένη αρετή.το υπουργείο παιδείας και η ΕΕ που πάνε να μας γαμήσουνε σπάζονται με τη συλλογική δράση, σπάζονται και με την συλλογικότητα, σπάζονται και με την πολιτική.υπάρχουν δύο λογικές, η μία φέρνει αποτελέσματα, η άλλη, να κάθεστε δηλαδή μόνοι σας και να γκρινιάζετε για τον έναν ή τον άλλο καραγκιόζη που δε σας κάνει τα χατίρια και δε νοιάζεται για τον πόνο σας είναι πάνω απ'όλα ανούσια.κοινώς, δράστε ή σκάστε.
carheart
15-02-2008, 20:42
Το βλέπεις από την εξορισμού λάθος σκοπιά. Το θέμα είναι να καλυτερεύσει το πανεπιστήμιο τόσο, έτσι ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν λαμόγια καθηγητές και μηδενική οργάνωση, δηλαδή οι "κακοί" καθηγητές να αναγκάζονται να υπακούνε σε μια καλή λειτουργία, να τρίζει η θέση τους, πως το λένε. Η αρπαγή 20 βιβλίων είναι μια εμβρυϊκή πολιτική δράση, ναι, αλλά δεν αλλάζει απολύτως απολύτως τίποτα. Γιατι όσο τα ΔΑΠ/ΠΑΣΠ/ΠΚΣ λαμόγια έχουν καθηγητάδες και φτιάχνουν συμμορίες, και βγάζουν τη σχολή μου άνθρωποι που νομίζουν πως το αμπερόμετρο μετράει θερμότητα, όσα και να καταφέρει μια παρέα 5-6 ανυπόταχτων που θα αντιστέκονται για πάντα στον κατακτητή, δεν_αλλάζει_τίποτα. Εγώ αυτή τη στιγμή, αν με ρωτούσαν τι θα έπρεπε να γίνει το αμέσως επόμενο λεπτό από την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των κομμάτων στις σχολές όσο και την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της αφισοκόλλησης/ύπαρξηςπολιτικώνσυνθημάτων στους τοίχους, θα μπορούσα να μιλήσω για φοιτητικές επιτροπές, που θα ασχολούνται με την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ελέγχοντας τους καθηγητές, και διορθώνοντας όλα τα κακώς κείμενα. Η συλλογικότητα για αυτό ΕΙΝΑΙ απαραίτητη, αλλά δεν χρειάζεται ο κομματικός μανδύας, τα προβλήματα της σχολής δεν είναι καθόλου αφηρημένα, τουλάχιστον για την δική μου σχολή, που είναι μια από τις πιο δυσλειτουργικές παγκοσμίως, μπορώ εύκολα να φτιάξω μια λίστα με πάνω από 60 αιτήματα, την επόμενη ώρα.
Το θέμα είναι πως κάποιοι θέλουν καλύτερα πανεπιστήμια, κάποιοι καλύτερα parties, κάποιοι μεγαλύτερη μερίδα συνδικαλισμού, κάποιοι "εγώ το πτυχίο να πάρω και δε με νοιάζει", κλπ.
Αν η συλλογικότητα λοιπόν ΔΕΝ γίνεται να μην έχει πολιτικά οφέλη (note : πολιτικά οφέλη δεν είναι μόνο η ΔΑΠάρα, είναι καθαρότατα και η πολιτική συνείδηση του τελευταίου ΕΑΑΚ-ίτη ακόμα), τότε τα κόμματα είναι απαραίτητα, και τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ ουσιαστικά, και ο κάθε βλαμμένος θα πανηγυρίζει ανά βδομάδα τις "αωαω εσείς δεν κατεβήκατε" και "ουεαεο, αφού πέρασε το πλαίσιο" και "ψυχραιμία Συνάδελφοι!" μικρονίκες του.
Εμένα με ενδιαφέρουν τα καλύτερα πανεπιστήμια, και guess what, δεν εννοώ ιδιωτικά. Και για να παλέψω για κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρωτίστως να φύγει κάθε έννοια πολιτικού ψυχαναγκασμού στις αποφάσεις του οποιουδήποτε προβάτου, που κάνει τους άχρηστους καθηγητές ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ με την ύπαρξή του, διαιωνίζοντας το ΧΑΟΣ. Γιατί χάος είναι, και αυτό το καταφέρνει ο αποπροσανατολισμός του κάθε μικροσωτήρα, με οποιονδήποτε τρόπο.
edit : αυτό το "δράστε ή σκάστε" είναι τουλάχιστον μικρό.
Το βλέπεις από την εξορισμού λάθος σκοπιά. Το θέμα είναι να καλυτερεύσει το πανεπιστήμιο τόσο, έτσι ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν λαμόγια καθηγητές και μηδενική οργάνωση, δηλαδή οι "κακοί" καθηγητές να αναγκάζονται να υπακούνε σε μια καλή λειτουργία, να τρίζει η θέση τους, πως το λένε. Η αρπαγή 20 βιβλίων είναι μια εμβρυϊκή πολιτική δράση, ναι, αλλά δεν αλλάζει απολύτως απολύτως τίποτα. Γιατι όσο τα ΔΑΠ/ΠΑΣΠ/ΠΚΣ λαμόγια έχουν καθηγητάδες και φτιάχνουν συμμορίες, και βγάζουν τη σχολή μου άνθρωποι που νομίζουν πως το αμπερόμετρο μετράει θερμότητα, όσα και να καταφέρει μια παρέα 5-6 ανυπόταχτων που θα αντιστέκονται για πάντα στον κατακτητή, δεν_αλλάζει_τίποτα. Εγώ αυτή τη στιγμή, αν με ρωτούσαν τι θα έπρεπε να γίνει το αμέσως επόμενο λεπτό από την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των κομμάτων στις σχολές όσο και την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της αφισοκόλλησης/ύπαρξηςπολιτικώνσυνθημάτων στους τοίχους, θα μπορούσα να μιλήσω για φοιτητικές επιτροπές, που θα ασχολούνται με την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ελέγχοντας τους καθηγητές, και διορθώνοντας όλα τα κακώς κείμενα. Η συλλογικότητα για αυτό ΕΙΝΑΙ απαραίτητη, αλλά δεν χρειάζεται ο κομματικός μανδύας, τα προβλήματα της σχολής δεν είναι καθόλου αφηρημένα, τουλάχιστον για την δική μου σχολή, που είναι μια από τις πιο δυσλειτουργικές παγκοσμίως, μπορώ εύκολα να φτιάξω μια λίστα με πάνω από 60 αιτήματα, την επόμενη ώρα.
Το θέμα είναι πως κάποιοι θέλουν καλύτερα πανεπιστήμια, κάποιοι καλύτερα parties, κάποιοι μεγαλύτερη μερίδα συνδικαλισμού, κάποιοι "εγώ το πτυχίο να πάρω και δε με νοιάζει", κλπ.
Αν η συλλογικότητα λοιπόν ΔΕΝ γίνεται να μην έχει πολιτικά οφέλη (note : πολιτικά οφέλη δεν είναι μόνο η ΔΑΠάρα, είναι καθαρότατα και η πολιτική συνείδηση του τελευταίου ΕΑΑΚ-ίτη ακόμα), τότε τα κόμματα είναι απαραίτητα, και τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ ουσιαστικά, και ο κάθε βλαμμένος θα πανηγυρίζει ανά βδομάδα τις "αωαω εσείς δεν κατεβήκατε" και "ουεαεο, αφού πέρασε το πλαίσιο" και "ψυχραιμία Συνάδελφοι!" μικρονίκες του.
Εμένα με ενδιαφέρουν τα καλύτερα πανεπιστήμια, και guess what, δεν εννοώ ιδιωτικά. Και για να παλέψω για κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρωτίστως να φύγει κάθε έννοια πολιτικού ψυχαναγκασμού στις αποφάσεις του οποιουδήποτε προβάτου, που κάνει τους άχρηστους καθηγητές ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ με την ύπαρξή του, διαιωνίζοντας το ΧΑΟΣ. Γιατί χάος είναι, και αυτό το καταφέρνει ο αποπροσανατολισμός του κάθε μικροσωτήρα, με οποιονδήποτε τρόπο.
edit : αυτό το "δράστε ή σκάστε" είναι τουλάχιστον μικρό.
γιου νοου φρομ μπολ :thumbsup:
Μόνο μια παρατήρηση. Ναι μεν δεν πετυχαίνεις κάτι με επιπόλαιες κινήσεις σαν αυτή που περιγράφει ο παραπαραπάνω γκιούζερ, αλλά κάποιες τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν και αδιάφορους φοιτητές.
Καμιά φορά μπορείς να κάνεις κάτι με αυτήν την πρακτική πάντως(σκέψου ότι αυτό έγινε και με την Χημεία σε μας το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη ήταν κάπως πιο βατή η εξέταση-να δούμε τι θα γίνει βέβαια και τώρα)
ion_storm
15-02-2008, 21:49
αν δεν κατεβει η εαακ στις εκλογες και δεν παρει σεβαστο αριθμο εδρων δεν προκειται να γινει συνελευση ποτε.
παραδειγματα που με αυτοδυναμια πασπ-δαπ δεν γινεται συνελευση υπαρχουν πολλα:
παπει
παμακ
κτλ
ποιος θυμαται την τελευταια συνελευση των παραπανω συλλογων?
στο παμακ η τελευταια που εγινε ηταν προπερσι τον μαη.
και στην τελικη θα μιλησουν οι απολιτικ,οι πρωην και νυν δαπιτες και οι πασοκοι για καθεστωτισμο?
Εδώ δεν κόπτονται οι εκεί φοιτητές για την ΓΣ εσύ απο Κρήτη θα τους βάλεις μυαλό? Γιατί αν τους ένοιαζε δεν θα έβγαζαν αυτοδυναμίες ΔΑΠ ΠΑΣΠ. Για να ασχολείται ο καθένας με την σχολή του καθώτι αυτήν ξέρει και παρακολουθεί. ναι λες και ΕΑΑΚ όπου βγαίνει στανταρ δεν ειναι καθεστώς... Ρε ο καθένας όπου μπορεί καθεστως είναι. και στην τελική δεν μπορώ να νομίζει η κάθε αριστερη παράταξη να μην ασχολείται και 1000 μύραια προβληματα της κάθε σχολης και να αναλώνονται ναι αλλα εμείς κατεβήκαμε στην πορεία των οικοδομων, εμείς στους λιμενεργατες και συμβασιούχους και παει λέγοντας... ΡΕ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
Ο Carherat τα λέει μια χαρά. σχεδόν συμφωνούμε.
επιτη ευκαιρία τη σχολη είσαι με τόσα προβληματα?
Phantom Duck
15-02-2008, 21:58
ion_storm γράψε σαν άνθρωπος βρε πουλάκι μου και θα απολογηθούνε και οι αριστεροί επειδή κατεβαίνουν και σε μη φοιτητικές πορείες.
ion_storm
15-02-2008, 22:06
ion_storm γράψε σαν άνθρωπος βρε πουλάκι μου και θα απολογηθούνε και οι αριστεροί επειδή κατεβαίνουν και σε μη φοιτητικές πορείες.
Τι ενννοείς ? δεν λέω να απολογηθούν.αφου το πιστέυουν καλα κάνουν και κατεβαίνουν αλλά μην τα μπερδέυουν με το οτι είναι μέρος των υποχρεώσεων του κάθε φοιτητή η ότι πρέπει να κατεβαίνουν πλαισία σε σχολές για ψήφιση τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με σχολές και να πέρνουν προτεραιότητα έναντι άλλων θεμάτων.
αυτο το ηξερα πολυ πριν μπεις στο φορουμ
ion_storm
16-02-2008, 01:39
αυτο το ηξερα πολυ πριν μπεις στο φορουμ
Για αυτο σε αγαπάω επειδή με ξερεις :D :D :D
FANTASMA
16-02-2008, 06:55
Ηθελα να γραψω ειρωνικα, προκλητικα και φοβισμενα, αλλα με προλαβε ο Καρχαρτ και εγραψε αυτα που ηθελα κι εγω να γραψω χωρις ιχνος σαρκασμου, σοβαρα, φιλικα και τολμηρα.
asimoulis
16-02-2008, 13:30
Με λίγα λόγια όλες οι μικροακροαριστερές οργανώσεις για εμένα οφείλουν να βρουν ένα πλαίσιο κοινής δράσης στο οποίο όλοι να συμφωνούν ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ και να αφήσουν τον μοριακό διαχωρισμό του κώνωπα για αργότερα
αναπαράγω ο,τι μου λέει ο πατέρας μου.
χαίρομαι και για σένα και για τον πατέρα σου....
ikonoklast
16-02-2008, 13:35
Εγώ στηρίζω πλαίσιο πατέρα Helm για τρίτο πόλο. Οι σταλίνες ας απέχουν..
asimoulis
16-02-2008, 13:45
πιστεύω ότι αναβάθμιση του πανεπιστημίου σημαίνει βιβλία για όλους, όχι δίδακτρα, να σπουδάζει όποιος μπάσταρδος γουστάρει ανά την επικράτεια φαί για όλους που είναι από άλλη πόλη και καμμία υποχρεωτική παρακολούθηση εφόσον υπάρχουν καποιοι που χρειάζεται να δουλέψουν για να τα βγάλουν πέρα... φυσικά είναι και δικαίωμα μας με το πτυχίο μας να έχουμε αξιοπρεπή δουλειά όχι των 700 ευρώ προς θεού...
μου φαίνονται λογικά και βασικά. όχι αριστερά κομμουνιστικά κλπ αλλά βασικά αιτήματα που πρέπει να μας συσπειρώνουν όλους...
και τώρα σας καλώ οποιοι θέλετε να κάνουμε μια παράταξη που αυτο που δυνδέει τα μέλη της να είναι η επιδίωξη αυτών των αιτημάτων με συλλογικές διαδικασίες ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
που στον πούτσο είναι το πρόβλημα?
Ford Prefect
16-02-2008, 14:04
Προσθέτοντας σε αυτά που λέει ο κάρχαρτ προσφέρω ένα κείμενο και εγώ από τον πατέρα μου:
ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ (Εάν υπάρχη ακόμη κανείς)
Τώρα που η πομφόλυγα της φάρσας που ονομάζεται Ελληνικό Πανεπιστήμιο έσπασε, νομίζω είναι χρήσιμες μερικές επισημάνσεις.
Στις ανώτατες και «ανώτατες» Ελληνικές Σχολές η μεγάλη πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ προσποιείται ότι διδάσκει και ερευνά, η πλειονότητα των φοιτητών προσποιείται ότι σπουδάζει και η Πολιτεία προσποιείται ότι αμοίβει τους μεν και υποστηρίζει οικονομικά τους δε.
Α. Τα μέλη ΔΕΠ : είναι ανήκουστο ακόμη και για τριτοκοσμικές χώρες να λέγεται ανερυθριάστως ότι δεν επιθυμούν την αξιολόγηση, αντί να επιζητούν την κατά το δυνατόν αυστηρότερη κρίση του έργου ενός εκάστου και της Σχολής που έκαστος ανήκει. Φυσικά αναγνωρίζω τον κίνδυνο να αποδειχθή ότι πλείστες Σχολές πρέπει να κλείσουν και πολλά μέλη ΔΕΠ να εύρουν άλλο βιοποριστικό επάγγελμα εξ’ ου και αντίδραση.(Εννοειται πολύ περισσότερο κοπιαστικό). Κατά την γνώμη μου αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα και όλα τα άλλα αποτελούν προσχήματα συγκαλύψεως.
Νομίζω ότι ήλθε η ώρα να απαιτήσουμε την αξιολόγηση και θα ήταν ευχής έργον να γίνη επί του θέματος ΕΠΩΝΥΜΗ καταγραφή των απόψεων όλων των μελών ΔΕΠ ανά πανεπιστήμιο ώστε να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση και να μην επιτρέπεται σε περίεργα συσσωματώματα όπως η ΠΟΣΔΕΠ να ομιλούν εξονόματος όλων μας. Η νυν εμφάνιση των αξιωματούχων της ΠΟΣΔΕΠ από τα ΜΜΕ, μόνον αίτιο εξευτελισμού αποτελεί. Καλόν θα ήταν να θυμηθούν ότι το αρχαίο ρήμα παιδαγωγώ σημαίνει άγω τους παίδας και όχι άγομαι από τους παίδας.
Δεν θα ήταν νομίζω άσκοπο να προταθή η ανά τετραετίαν επαναξιολόγηση όλων των ΔΕΠ (και της πρώτης βαθμίδος) από εκλεκτορικά σώματα των οποίων η πλειοψηφία θα είναι ουδέτερη (άλλα Πανεπιστήμια εσωτερικού και εξωτερικού) Το δε νυν έχον, δεν αποτελεί υπερβολή το λεχθέν από φίλτατο καλό φίλο και συνάδελφο, ότι οι περισσότεροι εξ ημών αναλόγως του έργου που προσφέρουμε, έχουμε τις υψηλότερες αργομισθίες της Ευρώπης (με πιθανή εξαίρεση τους Πολιτικούς θα προσέθετα).
Β. Οι φοιτηταί: Εδώ η παράνοια φτάνει στο αποκορύφωμα. Οι «επαναστάτες » αγωνίζονται να μην αλλάξη τίποτα. Η αξιολόγηση θα υποβαθμίση τα πτυχία τους! Η εντατικοποίηση (sic) θα βλάψη το επαγγελματικό τους μέλλον! Οι σπουδασταί του Πολυτεχνείου Κρήτης περισπουδάστως καταφέρονται κατά της Πρυτανείας και απαιτούν τη μη σύνδεση με τις επιχειρήσεις αλλά και ταυτοχρόνως απαιτούν εξασφαλισμένη ισόβιο εργασία! Και ουδείς διερωτάται πού ακριβώς θα εργασθούν χωρίς τη σύνδεση με τις επιχειρήσεις και βιομηχανίες ;
Ταυτοχρόνως οι ίδιοι καταρρακώνουν το περίφημο άσυλο και επιβάλλουν ένα φασιστικό καθεστώς όπου ακριβώς απαγορεύεται η διδασκαλία και έρευνα.
Γ. Η πολιτεία: Τρέμει προ του «πολιτικού κόστους». Και φυσικά επί έτη απαξιώνει τα Πανεπιστήμια, πότε μαγειρεύοντας Νόμους-Πλαίσια εξαμβλώματα, όπου καθιερούται η αλληλεξάρτηση (κοινώς αλισβερίσι) μεταξύ των φορέων και πότε κολακεύοντας κάθε ασημαντότητα που είναι δυνατόν να αποδειχθή «ο χρήσιμος ηλίθιος».
Φυσικά υποχρηματοδοτεί ή δεν χρηματοδοτεί καθόλου τα Πανεπιστήμια. Αλλά ας σκεφθούμε μία υποθετική ιστορία για να διασκεδάσουμε. Εστω ότι η πολιτεία θαυματουργικώς διέθετε το ήμισυ του ετησίου κρατικού προϋπολογισμού στα Πανεπιστήμια. Δεν πιστεύω ότι υπερβάλλω εάν φανταστώ τις σκηνές απείρου κάλλους που θα διαδραματιστούν μεταξύ φοιτητοπατέρων και «πανεπιστημιακών» για το μοίρασμα των λαφύρων.
Με ποια κριτήρια άραγε θα μοιραστούν; Το ίδιο σε όλους; Το ίδιο στους λίγους παραγωγικούς και το ίδιο στα σμήνη των «διδασκάλων και ερευνητών», που εμφανίζονται στις 11 κάθε ημέρα και αποχωρούν στις 12; Οι καρχαρίες που επιπίπτουν επί του αιμάσσοντος θύματος θα είναι παιδική σκηνή μπροστά στα όσα θα αντικρύσουμε.
Δ. Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νομίζω ότι είναι το πρόσχημα της αναταραχής . Προσωπικά αδιαφορώ εάν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν. Ούτως ή άλλως οι ταγοί μας τα τέκνα τους δεν τα αποστέλλουν στο «Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο» αλλά στα καλύτερα (και πανάκριβα) Πανεπιστήμια της Εσπερίας. Ας ρωτήσουν τα πρωτοπαλλήκαρα των καταλήψεων πού εθήτευσαν ή θητεύουν τα τέκνα των καθοδηγητών τους και θα εκπλαγούν.
Εάν πρόκειται να εμφανισθούν Ελληνικά Harvard και Cambridge καλώς να ορίσουν. Αλλά πιστεύω ότι και εδώ θα θριαμβεύση το Ελληνικό δαιμόνιο και θα έχουμε μία από τα ίδια (μόνον που δεν θα τα χρυσοπληρώνη ο Ελληνικός Λαός στο σύνολό του).
Επί πλέον, εάν εσύ προσφέρεις δωρεάν το προϊόν σου και ο άλλος προτιμά να πληρώνη ακριβά για να αγοράση παρόμοιο προϊόν, τότε πρέπει οι δωρεάν προσφέροντες και μη ευρίσκοντες αξιόλογο αγοραστή να επιστρέψουν στα πατρογονικά χωράφια τους.
Επιπλέον, όλοι κάνουμε ότι αγνοούμε τις δεκάδες χιλιάδες ΄Ελληνες που καταφεύγουν χρυσοπληρώνοντας σε «Πανεπιστήμια» αμφιβόλου υποστάσεως των πρώην Ανατολικών χωρών. Και επανέρχονται ιδίως οι «Απόφοιτοι» της Ιατρικής αξιούντες ευκόλους εξετάσεις αναγνωρίσεως πτυχίων και ασφαλώς ισόβιο (και αυτοί) επαγγελματική αποκατάσταση. Η δε Πολιτεία εμφανίζεται πάντοτε ως πρόθυμος προαγωγός έτοιμη να ικανοποίηση και αυτά τα δικαιώματα του Λαού.
Με τα ανωτέρω, γνωρίζω ότι θίγω ένα ποσοστό σημαντικών συναδέλφων και πραγματικά σπανίων φοιτητών.
Προς τους πρώτους απευθύνω το βαθύτατο σεβασμό μου για όσα επιτελούν ματώνοντας καθημερινά. Ειλικρινώς, πιστεύω ότι οποιοδήποτε βραβείο Nobel ερχόταν να εργασθή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, θα επετύγχανε ελάχιστο μέρος των επιτευγμάτων των ολίγων αυτών ρομαντικών.
Προς τους δευτέρους απευθύνω την βαθύτατη λύπη μου διότι αν και αποτελούν εκλεκτό υλικό, έχουν σήμερα ως μόνη διέξοδο την προσπάθεια να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και αυτοί θα διαπρέψουν όπου μετοικήσουν, όπως και δεκάδες άλλοι πρό αυτών. Αλλά τι πρέπει να σκεφθή κανείς για μια Πολιτεία που κάνει το πανγια να διώξη τους ικανωτέρους νέους της και να αγωνίζεται να κρατήση ότι χειρότερο έχει να επιδείξη ο τόπος αυτός.
Απόδειξη στην Ιατρική, ο τρόπος επιλογής για ειδικότητα όπου οι λίστες αναμονής φτάνουν τα 6-9 έτη στις καλές Κλινικές. Κατόπιν τούτου, ποιοι άραγε μένουν και περιμένουν και ποιοι φεύγουν;
Τέλος, δεν μπορώ παρά να απευθύνω τα συλλυπητήριά μου και στις δύο αυτές αξιόλογες ομάδες, διότι δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις και το δικό τους τρόπο ζωής σε αυτή την Απάτη που λέγεται σύγχρονο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αλλά επιτρέπουν στις οργανωμένες κλίκες των καλοβολεμένων (φοιτητών τε και καθηγητών ) να γελοιοποιούν τους ιερούς όρους Γνώση και Παιδεία.
Φιλικώτατα
Η.Κουρούμαλης,
Καθηγητής Γαστρεντερολογίας
ikonoklast
16-02-2008, 14:08
Ξεφτιλισμένο κειμενέτο. Όποια καρακαηδόνα γουστάρει, να γίνουν bump τα thread για εκπαιδευτική μεταρρύ8μιση όπου είχαν γίνει εκκωφαντικά ποστς με διαστρικές αναλύσεις για Μπολόνια-Λισσαβώνα και αξιολόγηση-ιδβμ-δοαταπ-νόμο πλαίσιο και είχατε φάει τρελή πούτσα. Κότες!!
Ο ασχημούλης πάντως λέει κάτι πολύ σοβαρό στον κάρχαρτ, προσέξτε το.
FANTASMA
16-02-2008, 14:10
Ξεφτιλισμενο επειδη γραφει ανακριβειες, ή επειδη ειναι εκνευριστικα ρεαλιστικο?
ikonoklast
16-02-2008, 14:13
Κυρίως επειδή γράφει τις ολοκληρωτικές μπούρδες που λέει ο κά8ε καημένος που έχει συλλάβει την κορυφή του παγόβουνου. Και που παρ' όλα αυτά φροντίζει να παίρνει το κατάλληλο ύφος για να γίνει σαφές το οτι είναι και μαλάκας.
asimoulis
16-02-2008, 14:13
λολ πλάκα κάνει το κείμενο είναι απο τη χούντα γιάυτό και η γλώσσα...
όπως και να χει ban...
Phantom Duck
16-02-2008, 14:14
Βικ, πού διδάσκει ο πατέρας σου;
carheart
16-02-2008, 14:17
Κοίτα, Ford Perfect, συνεχίζω να μη διαφωνώ με τα λεγόμενά μου, αλλά το κείμενο είναι εξαιρετικά μονόπλευρο και άκυρο. Δηλαδή αν οι ΔΕΠ γίνονταν όλοι ερευνητές, οι φοιτητές όλοι διαβαστεροί, και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια χωρίς λαμογιές, όλα θα ήταν μια χαρά για έναν γαστρεντερολόγο;
Γενικώς καλά τα λένε οι οικολόγοι, οι γαστρεντερολόγοι, αλλά δεν ανέχομαι τέτοια κείμενα να συμπληρώνουν τα όσα σοβαρότατα είπα, μου μειώνουν το κύρος!
Ικόνοκλαστ, τι σοβαρό μου απάντησε ο ασιμούλις;
FANTASMA
16-02-2008, 14:18
Ο τυπος προφανως υπερβαλλει για να κερδισει τις εντυπωσεις, αλλωστε κι εσεις οι ενταγμενοι σε παραταξεις, πλαισια και στερεοτυπα το ιδιο κανετε. Και το υφος του ειναι οντως οπως λες ικονοκλαστ. Εχει και αρκετες ομως καλες περιγραφες της καταστασης. Τεσπα, δε με νοιαζει, σφαχτειτε, εγω θα παω εξωτερικο. Ο δε αιρονι.
Μπορεί κάποιος αν θέλει να μου εξηγήσει συνοπτικά, αν δεν θέλετε την αξιολόγηση των καθηγητών, την αξιολόγηση του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού συστήματος συνολικά (σε επίπεδο διαφάνειας), ή τι, γιατί δεν είμαι σίγουρος πως αυτά θα έκαναν ζημιά στο έργο που υποτίθεται εκτελεί ένα πανεπιστήμιο, αλλά επιφυλάσσομαι μέχρι να μου εξηγήσετε. Αν έχω καταλάβει λάθος και τα θέλετε αυτά τα πράγματα, ποια είναι η μέθοδος για να επιτευχθούν που πρεσβεύετε? Είναι είμαι σίγουρος ένα θέμα που έχετε συζητήσει μέχρι θανάτου κατατάλλα και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την βασική μου ερώτηση, δεν έχω ποιον άλλων να ρωτήσω, με τους σχολικούς μου φίλους που πήγαν πανεπιστήμιο αραιώσαμε όταν αυτοί πήγαν και εγώ έμεινα στην τρίτη λυκείου.
ikonoklast
16-02-2008, 14:41
Βασικά σου είπε carheart οτι δεν είναι σωστό να λες οτι αντιλαμβάνεσαι την ανάγκη ύπαρξης συλλογικότητας με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψες και πάλι να κατακρίνεις τον ασχημούλη όταν είχε πει οτι είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στη σχολή του. Εγώ προσωπικά τυχαίνει να έχω μια συλλογικότητα με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε ο ασχημούλης στη σχολή μου, οπότε δρω εκεί. Αν εσύ 8εωρείς οτι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην δικιά σου, μάζεψε τον aintimale και τρείς άλλους που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και παίξε τη μπάλα σου, έτσι λειτουργούν αυτά τα πράγματα ρε παιδιά, αλή8εια είναι.
Έχε υπόψη σου πάντως οτι με το να βαφτίζεις "εμβριακή πολιτική δράση" ζητήματα όπως την διεκδίκηση βιβλίων για όλους τους φοιτητές και να λες οτι δεν οδηγούν που8ενά, σε οδηγεί σε δύο μεγάλες αντιφάσεις: Απο την μία μου φαίνεται οτι απορρίπτεις τον βασικό κανόνα της παγκόσμιας ιστορίας που λέει οτι ουδείς ποτέ δεν πήγε απο μια κατάσταση Α σε μια κατάσταση Β χωρίς να περάσει απο τα ενδιάμεσα στάδια. Απο την άλλη αν το στοιχειώδες είναι "εμβριακό" τότε δεν μπορείς να ζητάς να απαγορευτεί η ώριμη πολιτική δράση, που δυστυχώς αυτό σε πολλές περιπτώσεις είναι η κομματική πολιτική δράση, σόρι.
Για αξιολόγηση κλπ μερικές αλή8ειες είχαν ειπω8εί εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=534174#534174)
Πολύ μεγαλύτερες αλή8ειες μπορώ να κάνω paste απο άρ8ρα σοβαρότερων αν8ρώπων απο τον γαστρεντερολόγο του vic και επίσης με μεγαλύτερο μόριο. 8α τρέχετε όμως!
carheart
16-02-2008, 14:52
Βασικά σου είπε carheart οτι δεν είναι σωστό να λες οτι αντιλαμβάνεσαι την ανάγκη ύπαρξης συλλογικότητας με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψες και πάλι να κατακρίνεις τον ασχημούλη όταν είχε πει οτι είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στη σχολή του. Εγώ προσωπικά τυχαίνει να έχω μια συλλογικότητα με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε ο ασχημούλης στη σχολή μου, οπότε δρω εκεί. Αν εσύ 8εωρείς οτι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην δικιά σου, μάζεψε τον aintimale και τρείς άλλους που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και παίξε τη μπάλα σου, έτσι λειτουργούν αυτά τα πράγματα ρε παιδιά, αλή8εια είναι.
Πόσες φορές έκλεισες τη σχολή σου για συμπαράσταση σε οποιοδήποτε νόμο πλαίσιο/ασφαλιστικό/συντάξεις/πορείααλληλεγγύης κλπ; Θα μου πεις "μπόλικες, αλλά αυτά εμπίπτουν στα προβλήματα της σχολής, γιατί αν πάρεις πτυχίο εξισωμένο με κομμώτρια και δεν θα ασφαλιστείς και ποτέ, τι να το κάνεις;" και τότε θα διαφωνήσουμε για το τι είναι πρόβλημα σε κάθε πανεπιστήμιο, τουλάχιστον τι είναι πρωτογενές πρόβλημα, και όλο και σε κάποια φάση θα μιλήσουμε και για το άσυλο, και θα γίνει πανηγύρι μεγάλο. Οπότε όχι, ικόνοκλαστ, οι παρατάξεις ασιμούλι δεν έχουν ως προτεραιότητα τη σχολή, έχουν ως προτεραιότητα την επιβολή άποψης. Και αυτό φαίνεται στα ντέρμπι των συνελεύσεων, και στον σχεδόν τοπικισμό του "συνάδελφοι, στη γενική συνέλευση αποφασίσαΜΕ". Δηλαδή εδώ θέλει να κάνει μπαν τον Vic, επειδή δεν του άρεσε στο μάτι ένα κείμενο, που προφανώς δεν διάβασε κάν, ή δεν κατάλαβε, στη σχολή θα κωλώσει να το παίξει νταής, αυτός και η συμμορία; Από τα προβλήματα που ανέφερε ο ασιμούλις κανένα δεν δέχομαι ως πρωτογενές. Και επειδή το 85% και πάνω των ανθρώπων που έχουν οποιαδήποτε σχέση με πανεπιστήμια είναι Βλάκες με Περικεφαλαία, την μπάλα μου την παίζω ήδη, κάνω γκελάκια.
Phantom Duck
16-02-2008, 14:54
Χελμ, γενικώς δεν υπάρχει σοβαρό άτομο που να λέει ότι δε θέλει αξιολόγηση. Το θέμα είναι όμως ότι η αξιολόγηση η οποία ψηφίζεται κι εφαρμόζεται δειλά δειλά σε προεμβρυακό στάδιο (δηλαδή δε μ' αρέσει να κινδυνολογώ, τι βλέπω λέω) είναι αυτό που λέμε με επιχειρηματικά κριτήρια, τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους καθηγητάδες. Αυτή τη στιγμή, όταν λέει κάποιος του τύπου γαστρεντερολόγος πιο πάνω "θέλουμε αξιολόγηση, δεν είναι δυνατόν να είναι συνάδελφοι που δεν είναι τρελά ερευνητάρια και να είναι στην ίδια κλίμακα με μας / ντροπή να μην υπάρχουν εξετάσεις για ειδικότητα, μένουν έξω οι καλύτεροι!", καταρχάς αποκρύπτει εντονότατα:
α) το ρόλο του καθηγητή, ο οποίος δεν είναι να βγάζει δέκα ερευνητικές εργασίες το μήνα, αλλά να είναι ένας αξιοπρεπής διδάσκων που θα βοηθήσει τους φοιτητές να έχουν μια σταθερή και βασική ελάχιστη γνώση, όχι επειδή πέρασαν το μάθημε με δέκα σος αντιγραφές και βαθμολόγηση τύπου λότο. με άλλα λόγια, σκατά στο ερευνητικό τους έργο και σκατά στις εξετάσεις, δε θέλω τέτοια γνώση σαν φοιτητής.
β) το ρόλο του φοιτητή, ο οποίος δεν είναι να ανταγωνιστεί τους συναδέλφους του για το ποιος θα προλάβει να κάνει πρώτος αίτηση για άδεια άσκησης, ειδικότητα ή ξέρω γω τι άλλο, όπως λέν όλοι αυτοί οι έξυπνοι που έξω από το χορό τα λεν πολύ "όμορφα" περί ρουμάνων, λες και οι ίδιοι οι καθηγητές δεν είναι κατά 70% στη θέση τους μέσω γλειψίματος.
Αξιολόγηση προφανώς και θέλω στο παρόν σύστημα, καλώς ή κακώς. Προτάσεις φυσικά υπάρχουν, αλλά επειδή δεν τις γνωρίζω σε γενικότερο επίπεδο (δηλαδή για όνομα του θεού, τι εννοούν αξιολόγηση σχολών, θα παίρνει το φυσικό ξέρω γω καλύτερο "βαθμό" απο το μαθηματικό και θα του βουτάει ένα κομμάτι χρηματοδότησης; ) έχω άπειρα παραδείγματα σε πιο ειδική κλίμακα. Ας πούμε, όταν αλλάζει ο καθηγητής και αλλάζει και το βιβλίο επειδή δεν είχε μεταφράσει το προηγούμενο οπότε έχανε προμήθειες/ μίζες, η συντριπτική πλειοψηφία φοιτητών διαβάζει από το προηγούμενο και οι καθηγητές επίσης εξετάζουν από αυτό, πώς θα γίνει η αξιολόγηση; Μέσω εντολής από το (πολύ σχετικό) υπουργείο, μέσω χαρτιών αξιολόγησης "βαθμολογήστε το βιβλίο από 1-10" με αποκλειστικά άσους; Εγώ προσωπικά, προτιμώ να σκάσω με το έτος μου (όχι μόνο ΕΑΑΚ, προς θεού) και να τους πρήξουμε μέχρι να μην αντέχουν άλλο και να μας δώσουν το βασικό, δηλαδή ένα σύγγραμα που να διαβάζεται και να περιέχει και κάτι που θα θυμάμαι σε πέντε χρόνια.
Γι' αυτό νευριάζω όταν διαβάζω κείμενα όπως το παραπάνω, όπου ο κύριος δεν καταλαβαίνει ότι με τα κριτήρια που μας αραδιάζει, τέλειος καθηγητής είναι αυτό που έχει κατσικωθεί στην έδρα του αλλά, ομγ, είναι και καθηγητής στο χάρβαρντ, και μαντέψτε σε ποια χώρα περνάει το χρόνο του. Όμως, γουαου, έχει τρελό ερευνητικό έργο και η ομάδα του έχει τους καλύτερους, ας του δώσουμε ένα μύριο επιπλέον να χει να παίζει, δεν πα να χει καταντήσει να διδάσκει σε άδειο αμφιθέατρο για τις φώκιες της παταγονίας, δεν πα να κάνει την έρευνα για λογαριασμό της κοκα-κόλα (πλήρως ρεαλιστικό);
Ας δούμε λοιπόν τα βασικά, που είναι η πλήρης απαξίωση από κράτος και καθηγητές της εκπαίδευσης, και νταντεύουμε μετά τους κακούς τεμπέληδες δεκαοκτάρηδες, λες και στο γαμάουα εξωτερικό είναι όλοι κβαντομηχανικοί από το λύκειο ενώ "α ρε ελλάδα με τη σαπίλα σου". Δε θα φορτωθούμε δέκα χιλιάδες εξετάσεις για να μπορέσουμε να ασκήσουμε το επάγγελμα που εφτάμισι αιώνες προετοιμαζόμαστε να κάνουμε επειδή υπάρχουν "ρουμάνοι", λες κι εμείς επιλέξαμε να ακολουθούμε τις οδηγίες της ΕΕ που τους αναγνωρίζουν αυτόματα τα πτυχία.
ion_storm
16-02-2008, 14:58
Δεν θέλουν την αξιολόγηση γιατι΄εχουν πειστεί οτι θα είναι εκ προοιμίου λάθος και θα γίνει με κίνητρα της αγοράς εργασίας και μόνο.
Δηλαδή επιδότηση σχολών που βγάζουν απόφοιτους με παραγωγικό αντικείμενο κτλ. Ακόμα ότι να υποβαθμιστουν και αν κλείσουν σχολές ούτως η άλλως απαξιομέμνες κτλ... Αυτά είναι τα βασικά που δεν θέλουν αξιολόγηση.Επειδή ΞΕΡΟΥΝ οτι θα είναι λάθος... (και στην τελικά αν γίνει και λάθος γίνει κατα την πρπσωπική μου γνώμη θα είναι καλύτερα απο οτι ειναι).
Πάντως εγώ δεν καταλαβαίνω αυτήν την νοοτροπία θα με αφήνουν να κάνω ότι θέλω χώρις να δίνω λογαριασμό πουθενά επειδή έτσι γουστάρω...
Κάλα ασιμούλη ξέχασες να γράψεις να σου δίνουν και πτθχίο επί την εγγραφή μαζι με 2 γκόμενες. Αυτα που λες δεν είναι λάθος η περίεργα η ξέρω εγώ τι σκατα άαλλ απλα αυτα δεν ΛΥΝΟΥΝ κάνενα πρόβλημα των σχολών...
Και το κείμενο που αναφέρθηκε λέει μερικα που ισχύνουν λέει και βλακείες λέει και ουτοπικες θεωρίες. αλλα έχω παρατηρήσει οτι οποιοσδήποτε αριστερός τα θάβει τέτοια κείμενα ευκολα και αβασάωιστα χώρις να τον βάλουν σε σκέψεις ουτε για λίγο.επειδη αυτος ΞΕΡΕΙ την αλήθεια.
carheart
16-02-2008, 14:59
Μια χαρά όλα αυτά, αλλά εδώ είχε ακουστεί το "ΝΑΙ στην αξιολόγηση, από τις γενικές συνελεύσεις όμως".
Εκεί θα κατέβαζα πλαίσιο για DRACULI και συνεργεία καθαρισμού πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τους βιβλιοθηκάριους.
Ford Prefect
16-02-2008, 15:02
Ο "μαλάκας" γαμημένε είναι ο πατέρας μου και από εδώ και μπρος απλώς δεν υπάρχεις για μένα, είσαι εντελώς ανάξιος να σου απευθύνουν και τον λόγο.
Ο "μαλάκας" έχει 3 ειδικότητες (όπου στις 2 θεωρείται παγκόσμια αυθεντία), πάνω από 180 δημοσιεύσεις και τον σεβασμό όλων των φοιτητών του, ακόμα και των καθυστερημένων που μόλις δουν κατάληξη -αι αντί για -ες καταλαβαίνουν χούντα. Δεν σπουδάσανε όλοι με την δημοτική.
Επίσης δεν έχει απεργήσει ποτέ στην ζωή του ("οι ασθενείς δεν απεργούν"), δεν έχει πάρει ποτέ φακελάκι στην ζωή του και βλέπει άπειρο κόσμο από τα χωριά τζάμπα παρόλο που άλλοι δεν αντιλαμβάνονται γιατί ο "καθηγητής" ασχολείται. Δεν πλούτισε ποτέ, εις χλευασμόν πολλών "ονομαστών" συναδέλφων του, έκανε 7 παιδιά και γενικώς η ζωή του, η πορεία του και η προσφορά του είναι μάλλον αξιολογωτερη του κάθε μαλάκα που κόπτεται για την καλυτέρευση του πανεπιστημίου.
Αυτά για να καταλάβετε πόσο επιπόλαια ακυρώνετε άτομα, για τα οποία δεν έχετε την παραμικρή ιδέα.
Προφανώς και έχει πολύ καλή αντίληψη του τι γίνεται γύρω του, πώς λειτουργεί το πανεπιστήμιο και προφανέστατα πολύ καλύτερα από την αντίληψη που έχουν κατί 20κάτι χρονών κομμουνιστές της πούτσας που νομίζουν ότι πιάσανε τον ταύρο από τα αρχίδια.
Κάρχαρτ, πώς είναι μονόπλευρο και άκυρο; Που ειδικά άκυρο δεν είναι προφανέστατα, αλλά και στο σχόλιό σου αν δούλευαν σωστά οι καθηγητές και οι φοιτητές το ίδιο, ναι, ρε πούστη, μια καλή αρχή θα ήταν.
Φάντομ, στο πανεπιστήμιο Κρήτης.
ikonoklast
16-02-2008, 15:03
Πόσες φορές έκλεισες τη σχολή σου για συμπαράσταση σε οποιοδήποτε νόμο πλαίσιο/ασφαλιστικό/συντάξεις/πορείααλληλεγγύης κλπ; Θα μου πεις "μπόλικες, αλλά αυτά εμπίπτουν στα προβλήματα της σχολής, γιατί αν πάρεις πτυχίο εξισωμένο με κομμώτρια και δεν θα ασφαλιστείς και ποτέ, τι να το κάνεις;" και τότε θα διαφωνήσουμε για το τι είναι πρόβλημα σε κάθε πανεπιστήμιο, τουλάχιστον τι είναι πρωτογενές πρόβλημα, και όλο και σε κάποια φάση θα μιλήσουμε και για το άσυλο, και θα γίνει πανηγύρι μεγάλο.
Δεν καταλαβαίνω τι λες. Αρχικά εγώ δεν κλείνω τίποτα αν δε ψηφιστεί απο το σώμα, δεν είμαι αναρχικός. Κατεβάζω την αποψάρα μου στην ΓΣ και όποιος γουστάρει. Το γεγονός την περίοδο Μαϊου-Ιουνίου 2006 γούσταραν σχεδόν όλες οι γαμημένες σχολές στην Ελλάδα να κλείσουν επειδή κάποιοι κατέβασαν μια παρόμοια αποψάρα, σημαίνει κάτι. Όπως κάτι σημαίνει να υπάρχει μια συλλογικότητα που να μπορεί να επιλύει και τα στοιχειώδη ζητήματα μιας σχολής. Να συζητήσουμε για το που μπατάρει το πράγμα, να συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει. Να μην βγεί όμως η ελίτ της φρυγανιάς να μου βγάλει ποσοστά για τους βλάκες - αυτό είναι εξίσου γελοίο με τον ασιμούλη.
Ford Prefect, δεν ήξερα οτι είναι όντως ο πατέρας σου. Συμπεραίνω λοιπόν οτι έχεις μαλάκα πατέρα. Ξεπέρασε το, ο δικός μου λέει χειρότερα και έχει σοβαρότερο phd απο τον δικό σου. Αλή8εια.
FANTASMA
16-02-2008, 15:04
Ντρακουλι ζαχαρες? :worship:
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, θα διαβάσω τι λέτε και θα διασταυρώσω με τον ίντερνετ ή/και τον πατέρα μου και ίσως επανέλθω, το θέμα έχει απρόσμενο ενδιαφέρον
Phantom Duck
16-02-2008, 15:07
Κάρχαρτ πάντα υπάρχουν κι αυτά, δεν απολογούμαι γι' αυτούς. Άμα το πάμε έτσι ("ε εντάξει δε διαφωνώ αλλά οι άλλοι πριν έξι χρόνια στην Πάτρα λέγαν αυτά κι αυτά- τέτοιοι είστε όλοι") δε θα γίνει συζήτηση. Ούτε θάβω το σύνολο των καθηγητών (τους περισσότερους όμως ναι, χε), θεωρώ προσωπικά ότι με μια σοβαρή και ώριμη προσέγγιση κι από τις δυο μεριές μπορεί μεσοπρόθεσμα να γίνει ισότιμη αξιολόγηση από καθηγητές και φοιτητές, συνεργατικά.
Δεν θέλουν την αξιολόγηση γιατι΄εχουν πειστεί οτι θα είναι εκ προοιμίου λάθος και θα γίνει με κίνητρα της αγοράς εργασίας και μόνο.
...
Επειδή ΞΕΡΟΥΝ οτι θα είναι λάθος... (και στην τελικά αν γίνει και λάθος γίνει κατα την πρπσωπική μου γνώμη θα είναι καλύτερα απο οτι ειναι).
Εντάξει, άσε μας να κινδυνολογούμε, προς το παρόν προτιμώ να αξιολογείται η σχολή για το επίπεδο γνώσης παρά για το επίπεδο προσλήψεων στην αγορά εργασίας.
Και κάνε κάτι με τα τυπογραφικά ρε φίλε, σαν σπασμένο λαπτοπ είναι.
ion_storm
16-02-2008, 15:09
Ford Perfect δυστυχώς ο πατέρας σου δεν είναι και κουμουνιστής με ριζοσπαστικές ιδέες για να τύχει σεβασμου... και δεν διαδηλώνει υπερ των φοιτητών. Βλέπειε νοοτροπίες ατόμων σαν αυτές και απορείς και απογοητεύεσαι πάντως (γενικά αυτό).
ion_storm
16-02-2008, 15:11
Κάρχαρτ πάντα υπάρχουν κι αυτά, δεν απολογούμαι γι' αυτούς. Άμα το πάμε έτσι ("ε εντάξει δε διαφωνώ αλλά οι άλλοι πριν έξι χρόνια στην Πάτρα λέγαν αυτά κι αυτά- τέτοιοι είστε όλοι") δε θα γίνει συζήτηση. Ούτε θάβω το σύνολο των καθηγητών (τους περισσότερους όμως ναι, χε), θεωρώ προσωπικά ότι με μια σοβαρή και ώριμη προσέγγιση κι από τις δυο μεριές μπορεί μεσοπρόθεσμα να γίνει ισότιμη αξιολόγηση από καθηγητές και φοιτητές, συνεργατικά.
[quote="ion_storm":1wwtsypr]Δεν θέλουν την αξιολόγηση γιατι΄εχουν πειστεί οτι θα είναι εκ προοιμίου λάθος και θα γίνει με κίνητρα της αγοράς εργασίας και μόνο.
...
Επειδή ΞΕΡΟΥΝ οτι θα είναι λάθος... (και στην τελικά αν γίνει και λάθος γίνει κατα την πρπσωπική μου γνώμη θα είναι καλύτερα απο οτι ειναι).
Εντάξει, άσε μας να κινδυνολογούμε, προς το παρόν προτιμώ να αξιολογείται η σχολή για το επίπεδο γνώσης παρά για το επίπεδο προσλήψεων στην αγορά εργασίας.
Και κάνε κάτι με τα τυπογραφικά ρε φίλε, σαν σπασμένο λαπτοπ είναι.[/quote:1wwtsypr]
Σίγα 2 τυπογραφικά έφυγαν... :P Ναι άλλα με το να κινδυνολογείς και να μην αντιπροτείνεις ΔΕΝ γίνεται τίποτα... και αυτό με το επίπεδο προσλήψεων δεν ακριβές.
ikonoklast
16-02-2008, 15:12
ion_storm νομίζω οτι υπήρξα σαφής.
ion_storm
16-02-2008, 15:12
ion_storm νομίζω οτι υπήρξα σαφής.
Σε ποιο θέμα απο όλα ?
ikonoklast
16-02-2008, 15:16
Στο *διάβασε τα γαμημένα ποστς των άλλων πριν αρχίσεις τις μπούρδες γελοίε*.
Phantom Duck
16-02-2008, 15:20
Βικ, κούλαρε καταρχάς, δε νομίζω ότι είπε κανείς τον πατέρα σου κακό άνθρωπο ή επιστήμονα ή ο,τιδήποτε, κρίνοντας από ένα και μόνο κείμενό προσωπικά τον θεωρώ όχι μαλάκα αλλά απροσανατόλιστα (δεν έχω πιάσει τ' αρχίδια κανενός ταύρου, έτσι πιστεύω με βάση τα δικά μου κριτήρια και τη δική μου οπτική). Ρώτησα πού διδάσκει για να ξέρω να κρίνω και από δικές μου εμπειρίες, μπορεί στην Κρήτη να είναι όντως γαμώ τα παιδιά τα μέλη ΔΕΠ και να μην τραβάνε το ζόρι που τρώμε αλλού, τι να πω. Απλά γενικά, με τις εμπειρίες μου του πιτσιρικά χωρίς αντίληψη που δεν έχει προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στο πανεπιστήμιο, θεωρώ ότι το κείμενο που πόσταρες είναι επικίνδυνο γιατί αποκρύπτει αρκετά πράγματα που μου φαίνονται θεμελιώδη, πράγμα το οποίο είτε είναι ακούσιο οπότε νο χαρντ φήλινγκς, όλοι καλά παιδιά είμαστε κι ας μη συμφωνούμε, είτε είναι εκ του πονηρού οπότε πρόκειται για μάχη, θα τον πολεμήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας, μπρινγκ ιτ.
BTW ισχυρός φαίνεται ο βικ σήνιορ, αλλά έχει 145 δημοσιεύσεις πονηρούλη. σου στέλνω πμ για τα κοννέ, θέλω διατριβή.
(αστειάκι αστειάκι, μη με διαγράψετε από την οργάνωση!~)
Έντιτ: να, σε σοβαρό τόνο, ξέχασα να πω ότι πχ ο αριθμός δημοσιεύσεων που ανέφερες δεν είναι κριτήριο για ποιότητα καθηγητή. Στοιχείο σοβαρότητας ναι, παράπλευρο έργο ναι, ο βασικός ρόλος όμως είναι άλλος. By my book.
Ford Prefect
16-02-2008, 15:20
ion: Σεβασμού τυχαίνει από όσους τον γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, και από όσους δεν είναι γιγαντιαίως πορωμένοι.
Τώρα να λέει ένα σκατό τον πατέρα μου κάπως, ε, νταξει, σκατό είναι, θα μεγαλώσει, θα καταλάβει.
ion_storm
16-02-2008, 15:22
Στο *διάβασε τα γαμημένα ποστς των άλλων πριν αρχίσεις τις μπούρδες γελοίε*.
Τι σε κάνει να πιστέυεις ότι δεν τα διάβασα?
και σε μπορώ σε κάθε μου ποστ να απαντάω σε όλα τα προηγούμενα.
εσύ τώρα αν θες να μου απαντάς πιο σοβαρά (αν θες είπα) να διαβαζεις τα ποστ μου καλύτερα.
ikonoklast
16-02-2008, 15:26
ion_storm, πιστεύω οτι δε διάβασες αυτό:
Ford Prefect, δεν ήξερα οτι είναι όντως ο πατέρας σου. Συμπεραίνω λοιπόν οτι έχεις μαλάκα πατέρα. Ξεπέρασε το, ο δικός μου λέει χειρότερα και έχει σοβαρότερο phd απο τον δικό σου. Αλή8εια.
Κα8ώς και το ποστ του Phantom Duck και του UmbilicalResidue περι αξιολόγησης κλπ.
Ξεπεράστε τώρα το στάδιο "ξέρεις πόσα πέηπερς έχει ο μπαμπάς μου" και μιλήστε ον τόπικ, για μας, για τους φίλους μας, για την οικογένειά μας, για πάντα!
ion_storm
16-02-2008, 15:29
Στο ποστ μου δεν αναφερώμουν σε σενα όμως ... οπότε παρεξήγηση. δεν σε έχω για βλάκα να αρχίζεις να χαρακτηριζεις γενικα τέσπα.
ναι το ποστ μου ήταν το ποστ του φαντομ για αξιολόγηση. μπορεί και λάθος αλλα αυτό μου βγαίνει εμένα.
Και μια και λες για πεηπερς
Paper St. Soap Company :dfinger:
asimoulis
16-02-2008, 15:39
Από τα προβλήματα που ανέφερε ο ασιμούλις κανένα δεν δέχομαι ως πρωτογενές.
Ε ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ??? ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ???
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ (ΕΠ.ΟΠ.) ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ Α.Π.Θ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ?
ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ??????????????
asimoulis
16-02-2008, 15:42
ion: Σεβασμού τυχαίνει από όσους τον γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, και από όσους δεν είναι γιγαντιαίως πορωμένοι.
Τώρα να λέει ένα σκατό τον πατέρα μου κάπως, ε, νταξει, σκατό είναι, θα μεγαλώσει, θα καταλάβει.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΒΡΕ ? ΠΟΣΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΧΡΟΝΟ? ΠΟΣΑ?
Ε ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ? ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΝΑ ΡΘΕΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ...
ikonoklast
16-02-2008, 15:50
Παιδιά εγώ δε βρίζω τον ασχημούλη γιατί όταν το κάνω έρχεται ο carheart και μου λέει πως το κάνω για να μην μου πει κανείς πως δε το έκανα!
asimoulis
16-02-2008, 15:54
τι να με πεις, και συ με τη γνωση είσαι... :cry:
ikonoklast
16-02-2008, 15:59
Είμαι πράγματι με τη Γνώση!! Όλες οι αποκαλύψεις σχετικά με τα papers των πατεράδων μας και την ιδεολογικοπολιτική στάση του κα8ενός μας, μόνο στα 8ρέντς του Politics of Ecstasy! Πάμε να ανεβαίνουμε μάνα μου!
Ford Prefect
16-02-2008, 16:04
Φάντομ, επειδή ακριβώς ούτε στην Κρήτη είναι όλα τα μέλη ΔΕΠ γαμώ τα παιδιά, διάβασε πάλι την παράγραφο Α.
Και πρέπει να πονηρευτείς με την έννοια, ότι ο καθηγητής έχει 2 έργα, να κάνει έρευνα και να διδάσκει. Ο επιστήμων δε, μάλλον στο πρώτο εστιάζει. Εστιάζεις στο δεύτερο εσύ (σαν φοιτητής) και δεν καταλαβαίνεις ότι στην Ελλάδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν κάνει τίποτα και κάνει το παν για να μην γίνεται αυτό αντιληπτό. Στην αξιολόγηση, θα κρίνεις έναν επιστήμονα βάσει του έργου του, όχι αν χαίρεσαι το μάθημά του. Βάσει αυτού θα έπρεπε να δίνονται και τα ΦΡΑΓΚΑ, ποιος δουλεύει και πιάνουν τόπο; Αυτός. Πάρε φράγκα. Εσένα, σου έδωσα ένα μύριο και δεν έχεις κάνει τίποτα, ούτε ένα πέιπερ, τι σκατά κάνεις;
Όπως λέει απλά το κείμενο, έτσι και γίνει αυτό, ένας πολύ μεγάλος αριθμός καθηγητών πρέπει να πάει σπιτάκι του, παρόλο που έως τώρα παίρνουν πολλά λεφτά και κονδύλια γιατί έτυχε ας πούμε να είναι φίλοι με τον υπουργό, ή έχουν καλές σχέσεις με το κόμμα.
Η κορυφή του παγόβουνου είναι οι παπαριές που βλέπεις στις οθόνες σου. Το βάθος του παγόβουνου ο μέσος φοιτητής δεν το ονειρεύεται καν και φυσικά ούτε αντιλαμβάνεται πώς παίρνονται πολλές αποφάσεις.
Έπειτα, περί διδακτικού έργου, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ευχής έργον είναι να βρεις καθηγητή με μεταδοτικότητα και μεράκι, αλλά στο πανεπιστήμιο πας για να βρεις τους καλύτερους στους τομείς τους και να μαθητεύσεις δίπλα τους. Συνήθως, με την δική μου εμπειρία, αυτοι που γενικά δουλεύουν άξιοπρεπώς στο αντικείμενό τους είναι και καλοί καθηγητές. Δεν είναι κανόνας αλλά είναι πιο πιθανό ο καυλωμένος με το αντικείμενό του να το διδάσκει και καλύτερα.
Εδώ στην Κρήτη έχει τεράστιους καθηγητές από άποψη έργου, υπολογιστές είναι ο Κατεβαίνης, ήταν στην ομάδα που σχεδίασε τον RISC, τον Τραγανίτη, τοπ στα κυκλώματα και τηλεπικοινωνίες, και οι δύο γαμιούνται κάτω για τους φοιτητές, προσφέρουν γκουρμέ μάθημα αλλά και *παλούκι* μάθημα. Έτσι πάει, αν δεν θες να ζοριστείς, είσαι στο λάθος μέρος.
Οι φοιτητές έχουν μονίμως πρόβλημα με αυτούς γιατί "μαλάκα, τι περιμένει τώρα, να γαμιέμαι ένα εξάμηνο για να πάρω 7 και να πεθάνω για να πάρω 10;" Αυτή είναι η νοοτροπία. Ναι, αλλά αν δεν ήθελες να γαμιέσαι, μπορούσες να πας και στο ΙΕΚ Όμηρος, όπως και να πήγαινες σε ένα πανεπιστήμιο που δεν απαιτεί.
Έχοντας μπει στο αμφιθέατρο με τους καθηγητές αυτούς, το πρόβλημα των φοιτητών (που τους βγάζανε σκάρτους) ήταν ότι το μάθημα ήταν δύσκολο. Αυτοί οι φοιτητές σε αξιολογική διαδικασία θα έβαζαν άσους και μηδενικά (η υπερβολή και ισοπέδωση σε νέο άνθρωπο είναι συνήθης πειρασμός). Τι να αξιολογήσουν; Αν τα 'πε σωστά; Αν τα καταλάβανε; Τι σόι κριτήριο είναι αυτό;
Από την άλλη πάρε τον Γραμματικάκη, τον γνωστό φυσικό με την πίπα και το μούσι και το ωραίο μαλλί, που βγαίνει με ύφος αινστάιν και θεωρείται πολύ κεφάλι από την κενωνία κι ετς.
Όσοι γνωρίζουν λίγο τα πράγματα ξέρουν ότι ο άνθρωπος είναι στόκος. Μηδέν έργο, μηδέν γνώσεις, σε σημείο που δεν μπορούσε να διδάξει. Ο περίφημος πρύτανης δίδασκε τελικά "μεγάλες στιγμές στην ιστορία της φυσικής". Και όμως μιλάς με φοιτητές και σου λένε "ω, ο Γραμματικάκης", γιατί βέβαια στο μάθημά του πέρναγε και η κουτσή Μαρία, έλεγε ανέκδοτα και ιστορίες με φυσικούς και τέτοια, κάνα δυο τρίβια που κάνουν εντύπωση και λες ο άλλος ξέρει τι λέει. Ποιος θα τον κρίνει αυτόν; Οι φοιτητές που τους έγλειφε κάθε μέρα σαν τον Λαζόπουλο; Η πολιτεία που τα είχε καλά με όλους, μάζευε μίζες από δω και από κει;
Γενικά, υπάρχει τόσο παρασκήνιο στο βασικό κομμάτι ζωής και λειτουργίας του πανεπιστημίου, οι εκλογές μελών ΔΕΠ που θυμίζουν μασωνία και τρίψε μου την πλάτη να τρίψω την δικιά σου, που όταν βλέπεις κάτι φοιτητοκουβέντες για το τι γίνεται με την παιδεία και τι πρέπει να γίνει, σου πέφτει το μαλλί από την άγνοια. Και πώς να ξέρουν δηλαδή; Πού να ξέρει ο φοιτητής ποιος επιτελεί έργο ή όχι; Τι ακούγεται στη σύγκλητο και γιατί; Αλλά με ένα ύφος εκατό καρδιναλίων έχεις ένα ικονοκλαστ να σου λέει ότι ο έτσι είναι μαλάκας, οι αλήθειες γράφονται εδώ, ψέμματα λέγονται εκεί και ούτω καθεξής.
Περιμένω όμως να ακούσω και τις θεμελιώδεις αλήθειες που αποκρύπτονται. Θα τις μεταφέρω.
ΥΓ: Εχει πάνω από 180, κάπου δεν είναι ενημερωμένο πλήρως.
ΥΓ2: Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να νιώθει τον παλμό της νεολαίας. Ο αριθμός βέβαια ίσως να λέει και για το αν κάποιος δουλεύει. Ίσως. Μετά κοιτάμε και citations για να δούμε αν είναι κωλόχαρτα ή όχι.
ΥΓ3: Ασημούλη ιερά αγανακτισμένε. Πόσα λες να καθαρίζει ένας άνθρωπος με 7 παιδιά; Πόσα επιτρέπεις να καθαρίζει ένας άνθρωπος που έχει φτύσει αίμα όλη του τη ζωή; Το σπίτι που έχτισε με 3 δάνεια στα 50 του, ακόμα το ξεπληρώνει. Καταλαβαίνεις γιατί είσαι σκατό;
carheart
16-02-2008, 16:14
Ε ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ???
αυτό λέω.
αν μερικοί σαν και σένα κατάφερναν να το βουλώσουν, Όλα θα ήταν πολύ καλύτερα τριγύρω.
asimoulis
16-02-2008, 16:32
αν μερικοί σαν και σένα κατάφερναν να το βουλώσουν, Όλα θα ήταν πολύ καλύτερα τριγύρω.
σιγα μην το βουλώσω η θα αποδείξω ότι είσαι τσουτσέκι ή θα σκάσεις για πάντα...
δηλαδή ρε καρτμαν η δωρεάν παιδεία, η σίτιση, η στέγαση δεν είναι ΤΑ βασικά πράματα?
Phantom Duck
16-02-2008, 16:34
Vic, αν φτάσαμε στο σημείο να κοιτάμε citations για να βρούμε ποιος είναι καλός καθηγητής και ποιος σκάρτος, η εκπαίδευση έχει αποτύχει. Επίσης λυπάμαι, αδυνατώ να καταλάβω πώς η δυσκολία ενός μαθήματος είναι ανάλογη της ποιότητας της γνώσης.
asimoulis
16-02-2008, 16:39
ΥΓ3: Ασημούλη ιερά αγανακτισμένε. Πόσα λες να καθαρίζει ένας άνθρωπος με 7 παιδιά; Πόσα επιτρέπεις να καθαρίζει ένας άνθρωπος που έχει φτύσει αίμα όλη του τη ζωή; Το σπίτι που έχτισε με 3 δάνεια στα 50 του, ακόμα το ξεπληρώνει. Καταλαβαίνεις γιατί είσαι σκατό;
ΜΊΛΑ ΡΕ ΠΌΣΑ ΚΑΘΑΡΊΖΕΙ?
carheart
16-02-2008, 16:43
ΜΊΛΑ ΡΕ ΠΌΣΑ ΚΑΘΑΡΊΖΕΙ?
4 μίλα, 2 αχλάδια καθαρίζει
κε η μπανάνα;;
στον κώλο σου!
Not_saved
16-02-2008, 16:45
Να συμπληρώσω οτι όλα αυτά που μας είπε ο vic για τους καθηγητάδες είναι ωραία και πιθανόν σωστά αλλά αδυνατώ να καταλάβω τι σχέση έχουν με τους φοιτητές και μελλοντικούς εργαζομένους και πόσο μπορούν να τους αφορούν τα phd των καθηγητών και οι ενδοκαθηγητικοί ανταγωνισμοί.Και τελικά, ποιός είναι ο ρόλος του πανεπιστημίου στην κοινωνία, και δη την καπιταλιστική, ποιους εξυπηρετεί, τι σημαίνει "έρευνα" στο πανεπιστήμιο, τι σημαίνει καθηγητής σ'ένα πανεπιστήμιο κλπ;
Αν δεν υπάρχει μια μινιμουμ συνενόηση σ'αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα στα οποία ανάγονται λίγο πολύ όλες οι διαφωνίες, δεν απορώ που καταλήγουμε να συζητάμε για το πόσα καθαρίζει ο πατέρας του βικ.
ikonoklast
16-02-2008, 16:48
Να γίνει κάποιο πολλ για το πόσα κα8αρίζει πάντως.
Griffith
16-02-2008, 16:54
<[][][][][]> o vic tha xei katevasei toses xristopanagies simera pou tha paei stin kolasi telika.
asimoulis
16-02-2008, 17:15
Πόσες φορές έκλεισες τη σχολή σου για συμπαράσταση σε οποιοδήποτε νόμο πλαίσιο/ασφαλιστικό/συντάξεις/πορείααλληλεγγύης κλπ; Θα μου πεις "μπόλικες, αλλά αυτά εμπίπτουν στα προβλήματα της σχολής, γιατί αν πάρεις πτυχίο εξισωμένο με κομμώτρια και δεν θα ασφαλιστείς και ποτέ, τι να το κάνεις;" και τότε θα διαφωνήσουμε για το τι είναι πρόβλημα σε κάθε πανεπιστήμιο, τουλάχιστον τι είναι πρωτογενές πρόβλημα, και όλο και σε κάποια φάση θα μιλήσουμε και για το άσυλο, και θα γίνει πανηγύρι μεγάλο. Οπότε όχι, ικόνοκλαστ, οι παρατάξεις ασιμούλι δεν έχουν ως προτεραιότητα τη σχολή, έχουν ως προτεραιότητα την επιβολή άποψης. Και αυτό φαίνεται στα ντέρμπι των συνελεύσεων, και στον σχεδόν τοπικισμό του "συνάδελφοι, στη γενική συνέλευση αποφασίσαΜΕ". Δηλαδή εδώ θέλει να κάνει μπαν τον Vic, επειδή δεν του άρεσε στο μάτι ένα κείμενο, που προφανώς δεν διάβασε κάν, ή δεν κατάλαβε, στη σχολή θα κωλώσει να το παίξει νταής, αυτός και η συμμορία; Από τα προβλήματα που ανέφερε ο ασιμούλις κανένα δεν δέχομαι ως πρωτογενές. Και επειδή το 85% και πάνω των ανθρώπων που έχουν οποιαδήποτε σχέση με πανεπιστήμια είναι Βλάκες με Περικεφαλαία, την μπάλα μου την παίζω ήδη, κάνω γκελάκια.
δεν θεωρούμε ότι τυχόν προβλήματα της σχολής είναι άσχετα με την κατάσταση στην κοινωνία. διάολε νομίζω ότι είναι εύκολο να το αντιληφθείς...
γιατί δεν αποφασίσαΜΕ? τι κάναμε δηλαδή 3++ ώρες στη συνέλευση?
με αρέσει που όποιος θεωρεί ότι ένα κείμενο είναι εμετικό (και μπορείς να το δείς εκεί που ο "κύριος" θίγει υπολήψεις συναγωνιστών και όποιον πάρει ο χάρος) δεν το διάβασε ή δεν το κατάλαβε... εύκολα βγάζεις συμπεράσματα και δεν θέλω να σε πικράνω αλλά αυτός είναι ο λόγος που συνέχεια λες "πίπες"...
ανάφέρθηκα και παραπάνω αλλά πιστεύω ότι αν για σένα η τριτοβάθμια δεν προέχει να είναι απολύτως δωρεάν ΚΑΚΩΣ μπαίνεις σε αυτό το forum. πάρε θέση στο ζήτημα. τώρα. γρήγορα.
τέτοιου είδους κρίσεις φανερώνουν και το επίπεδο της σκέψης σου.
ένας ταραμάς.
Ford Prefect
16-02-2008, 17:17
O Βικ ηρέμησε και δεν ασχολείται άλλο. Ό,τι κατάλαβε ο καθένας.
Pinatero
16-02-2008, 17:31
διαβασα καμια δεκαρια σελιδες και ηθελα να κανω/απαντησω σε καμια δεκαρια quotes (animae, ion storm..) ... αλλα ας κρατησω αυτο
σωστά,οι Σεισμογενείς έχουν 2 ιντελεκτουαλ,ιντυ μουνιά
κ ένα μέταλλο \μ/
ειμαι στα ιντελεκτουαλ μουνια η΄ το μεταλλο?
carheart
16-02-2008, 17:34
δεν θεωρούμε ότι τυχόν προβλήματα της σχολής είναι άσχετα με την κατάσταση στην κοινωνία. διάολε νομίζω ότι είναι εύκολο να το αντιληφθείς...
γιατί δεν αποφασίσαΜΕ? τι κάναμε δηλαδή 3++ ώρες στη συνέλευση?
με αρέσει που όποιος θεωρεί ότι ένα κείμενο είναι εμετικό (και μπορείς να το δείς εκεί που ο "κύριος" θίγει υπολήψεις συναγωνιστών και όποιον πάρει ο χάρος) δεν το διάβασε ή δεν το κατάλαβε... εύκολα βγάζεις συμπεράσματα και δεν θέλω να σε πικράνω αλλά αυτός είναι ο λόγος που συνέχεια λες "πίπες"...
ανάφέρθηκα και παραπάνω αλλά πιστεύω ότι αν για σένα η τριτοβάθμια δεν προέχει να είναι απολύτως δωρεάν ΚΑΚΩΣ μπαίνεις σε αυτό το forum. πάρε θέση στο ζήτημα. τώρα. γρήγορα.
τέτοιου είδους κρίσεις φανερώνουν και το επίπεδο της σκέψης σου.
ένας ταραμάς.
θα κάνει και τρίτο edit ή να απαντήσω;
Είσαι βλάκας για συνομιλητής οποιουδήποτε θέματος, συναγωνιστή, οπότε μάλλον δεν θα χάσω περισσότερο χρόνο.
asimoulis
16-02-2008, 17:58
ναι αλλά δεν μπορούμε να αντιπαρατεθούμε αν πετάτε ο καθένας την κοτσάνα του και μετά το παίζετε παρθένες...
εκτός αν γιάυτό συμμετέχετε στη συζήτηση... για να γράψετε βλακείες που στη σχολή σας ντρέπεστε γιατί θα φύγουν τομάτες...
πίσω από ένα όμορφο άβαταρ ξεστομίζετε πίπες απείρου κάλους γιατί ντάξει έτσι κι αλλιως το να αναπαράγεις φιλελελεύθερες ιδεοληψίες του 1700 το 2008 είναι τρέντι στα τέρματα...
αντε ρε απάντα... ποια είναι η θέση σου για την τριτοβάθμια παιδεία?
ο πατερας του βικ εκατσε στρωθηκε,διαβασε,σπουδασε και κουραστηκε.ειναι τεραστιος επιστημονας με δεν ξερω και γω ποσες δημοσιευσεις οπως και οι μισοι και βαλε καθηγηταδες του πολυτεχνειου κρητης(επειδη στο κειμενο του αναφερεται σε αυτο λεγοντας για 'κακους' φοιτητες και 'καλη' πρυτανεια).ομως αυτο δεν φτανει για να κερδισει το σεβασμο μου(προσωπκα παντα).
γιατι οπως ειπα και παραπανω οι περισσοτεροι καθηγηταδες του ΠΚ με τα 3 διδακτορικα ειναι μισανθρωποι παρτακηδες τσιγκουνηδες που το μονο που τους νοιαζει ειναι τα ερευνητικα τους και τα λεφτουδακια τους και κανενας αλλος.το καθε μαθημα εχει πλεον και υποχρεωτικες εργασιες(Χ7 μαθηματα το εξαμηνο τουλαχιστον-χωρια τα εργαστηρια),δεν παρακολουθει κανεις τα μαθηματα γιατι απλα δεν προλαβαινει και εχουμε φτασει στο σημειο να χρωστανε μαθηματα 400 ατομα οταν η σχολη εχει το χρονο 100 εισακταιους.και οταν πας να διαμαρτυρηθεις σου απαντανε φυσικοτα 'who fuckin' cares'.επισης παραδιδοντας μια εργασια εισαι ενοχος για αντιγραφη μεχρι αποδειξεως του αντιθετου.πολλοι εξ αυτων δε, ειναι μπλεγμενοι σε βρωμικες ιστοριες χρηματοδοτησης συγκεκριμενων κομματων και πολιτικων,λαμβανουν μιζες και σκανε με στο πανεπιστημιο με τις τζιπαρες τους-αληθεια οως τα καταφεραν με τον μισθο του καθηγητη?-και γενικα ολο το πολυτεχνειο βρωμαει απο χιλιομετρα.
ε,λοιπον αν ο πατερας σου ειναι σαν καποιο απο αυτα τα σκουληκια που ανεφερα απο πανω τοτε-προσωπικα-τον εχω χεσμενο οτι και αν εχει καταφερει