Log in

View Full Version : Holyshits!! Κόμματα στις σχολές!!

Pages : 1 [2]

ikonoklast
16-02-2008, 18:16
Ε σαφώς, αφού αυτοί οι "επαναστάτες" του Πολυτεχνείου Κρήτης κάνουν τέτοιες φρικαλεότητες:

Ταυτοχρόνως οι ίδιοι καταρρακώνουν το περίφημο άσυλο και επιβάλλουν ένα φασιστικό καθεστώς όπου ακριβώς απαγορεύεται η διδασκαλία και έρευνα.

Και εμποδίζουν το δημοκρατικό κα8εστώς που εκπροσωπεί η Πρυτανεία του Εντιμότατου κ. Ι. Γρυσπολάκη απο το να επιτελέσει την Έρευνα της για οπλικά συστήματα:
http://tovima.dolnet.gr/print_article.p ... m=D07&aa=1 (http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15272&m=D07&aa=1)

Δεν πειράζει όμως γιατι η έρευνα 8α διεξαχ8εί απο κα8ηγητές με δεκαεπτά χιλιάδες papers! Αν καβατζω8ώ κι εγώ που8ενά σα μεταπτυχιακός και φτιάξω τη μπομπίτσα μου και 8α ανδρω8ώ σαν επιστήμονας και 8α πάρω και τα credits μου, όπως μόνον οι Άξιοι μπορούν!

Βtw, βικ είπα μαλάκα τον πατέρα σου και τάχαμου 8ίχτηκες και μετά καπάκι σκας και λες το γραμματικάκη στόκο. Ο Γραμματικάκης είναι ο πατέρας μου, μαλάκα!

sfinotouvlaki
16-02-2008, 18:23
ε,λοιπον αν ο πατερας σου ειναι σαν καποιο απο αυτα τα σκουληκια που ανεφερα απο πανω τοτε-προσωπικα-τον εχω χεσμενο οτι και αν εχει καταφερει

μέχρι αποδείξεως του εναντίου πάντα.

attila
16-02-2008, 18:30
ε,λοιπον αν ο πατερας σου ειναι σαν καποιο απο αυτα τα σκουληκια που ανεφερα απο πανω τοτε-προσωπικα-τον εχω χεσμενο

sfinotouvlaki
16-02-2008, 18:46
ε, ναι κι εγώ τι είπα; τον "αντιμετωπίζεις" σαν να χρειάζεται να σου αποδείξει ότι δεν κάνει αυτά τα κακά που συζητάτε (τα οποία δεν έχω διαβάσει, απλά να σου την πω ήθελα), όπως μας αντιμετωπίζουν σαν αισχρούς αντιγραφείς οι άτιμοι καθηγητές δηλαδή.

ikonoklast
16-02-2008, 18:47
Αυτός άρχισε όμως.

sfinotouvlaki
16-02-2008, 18:49
να του κάψουμε το σπίτι τότε. με τον ασιμούλη μέσα κατά προτίμηση.

Helm
16-02-2008, 19:19
λοιπόν μια μελέτη και διασταύρωση στα γρήγορα έγινε και βλέπω πως είναι η φάση νομίζω. Ικονοκλαστ - ή μάλλον αφού στην παρούσα έχω την δυνατότητα επιλογής μεταξύ αρχέτυπων θα προτιμήσω το θηλυκό ποκεμον επειδή φαίνεται ευγενέστερο και λιγότερο 'είμαι ιντερνετικος διασκεδαστής' - Γιουμπίλικαλ Ρέζιντιου: από το 2006 που έγραψες το ποστ τι καταφέρατε στα μέτωπα που περιέγραψες (συνοπτικά)? Δεν μιλάω για την παράταξή σου μόνο, γενικά η φάση σε τι κατάσταση είναι τώρα.

Η εντύπωσή μου, που είναι φρέσκια και πιθανώς τελείως εσφαλμένη είναι ότι με το πολιτικό σκηνικό εντός των πανεπιστημίων να είναι ως έχει δεν μπορούμε/τε να περιμένουμε την αυτορύθμιση σας μέσω επιτροπών και ενδοσυνεννόησης τελοσπάντων επειδή α) οι περισσότεροι είστε ασιμούλιδες που και την αλήθεια να λέτε δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη, συμπάθεια ή σεβασμό, οπότε της κάνετε ζημιά και όχι καλό που είναι αυτοτρικλοποδιά τρομακτική και β) (μερικώς συνεπώς) δεν έχετε αρκούντως κοινή γραμμή και κοινή ροπή για να μετακινήσετε τα υπάρχοντα ευτραφή συμφέροντα τα οποία θίγονται με κάθε θετική κίνηση προς υγιέστερη τριτοβάθμια παιδεία.

Αναγκαία φαίνεται λοιπόν η τροποποίηση του συστήματος εξωτερικώς, δια της κομματικής δράσης δηλαδή η οποία φέρει την δικιά της παθολογία αλλά άλλη συζήτηση αυτή. Το ρεζουμε παραμένει ψηφίστε-αριστερά-για-έναν-καλλίτερο-κόσμο πάλι. Δεν λέω βέβαια καθίστε στ'αυγά σας οι φοιτητές και περιμέντε το κουκουέ και τον συνασπισμό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά σας, κάθε ακτιβισμός σε συλλογικό επίπεδο καλός, κρατάτε γιατί χανόσαστε. Απλά λύση οριστική δεν θα δοθεί σε αυτή την αρένα, νομίζω. Και σε κάθε περίπτωση ασιμουλιδες να μάθουν να είναι άνθρωποι καλό θα ήταν για να μην βλάπτουν την ίδια την αλήθεια με τους άτσαλους χειρισμούς τους και γενικά περισσότερη σοβαρότητα κλπ.

Ευχαριστώ πίσω στον χρόνο το ποστ σου του 2006 ήταν κατατοπιστικότατο χωρίς να με δυσκολεύει τρομακτικά να διασταυρώσω της πηγές του και γενικά να το παρακολουθήσω, πάντα τέτοια. Και σε ένα γενικό σχόλιο μην λέτε ο ένας του άλλου τους πατεράδες σας μαλακές επειδή αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο σε άσχημα πράγματα. Σοβαρά δηλαδή, όχι και τόσο χαμηλά.

ikonoklast
16-02-2008, 19:45
H κατάσταση συνοπτικά είναι η εξής: .

Κατά τα άλλα δεν είμαστε ασημούληδες ούτε ικονοκλαστς, οι περισσότεροι είναι καλοσυνάτα, ευγενικά, πρό8υμα παιδιά με γνώσεις, ενδιαφέροντα και χιούμορ, όπως ο Phantom Duck, o Griffith και ο Not_Saved.

Το ρεζουμε παραμένει ψηφίστε-αριστερά-για-έναν-καλλίτερο-κόσμο πάλι.
Όχι, το ρεζουμέ είναι μην ανα8έσετε τίποτα σε κανέναν, προσγειώστε την πολιτική στη γη, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας, δράστε για σας και για το σύνολο, για μας, για τους φίλους μας, για την οικογένειά μας, για πάντα.

animae
16-02-2008, 19:54
o asimoulis einai knitis?

led_zeppelin
16-02-2008, 20:44
διαβασα καμια δεκαρια σελιδες και ηθελα να κανω/απαντησω σε καμια δεκαρια quotes (animae, ion storm..) ... αλλα ας κρατησω αυτο

σωστά,οι Σεισμογενείς έχουν 2 ιντελεκτουαλ,ιντυ μουνιά
κ ένα μέταλλο \μ/

ειμαι στα ιντελεκτουαλ μουνια η΄ το μεταλλο?

Ιντελεκτσουαλ μουνι ειναι ο Θοδωρης μαλλον. Εσυ παραεισαι φλωρος για μεταλλο αρα μαλλον δεν αναφερεσαι πουθενα. (btw εσεις οι δυο κι η Παυλινα ειστε μονο στους Σεισμογενεις?)

Α και ομορφο τοπικ. Συνεχιστε ετσι.

FANTASMA
17-02-2008, 01:29
Η εξελιξη του τοπικ ειναι ζωντανη αποδειξη για τον τροπο με τον οποιο γαμανε οι παραταξεις με ευκολια τις σχολες και δεν το καταλαβαινουν κιολας. Δηλαδη και τωρα που διαβαζουν αυτο που γραφω το κυριο μελημα τους ειναι να υπερασπισουν την παραταξη τους (με βρισιδια λογικα) αντι να εντοπισουν το προβλημα, το οποιο παραμενει η απαραδεκτα κακη λειτουργια των σχολων (κατι το οποιο οφειλεται σε 1000 λογους, ενας απο τους οποιους ειναι και οι παραταξεις).

Χαιρομαι γιατι ειμαι ον τοπικ τουλαχιστον. :)

Phantom Duck
17-02-2008, 01:53
Ομι φάκιν τζι, στην πούτσα μου η παράταξη, ούτε έχω καλύτερο κοινωνικό προφίλ από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τα κοινά στη σχολή μου, ούτε γαμάω πιο πολύ, ούτε τσατσώθηκα με καθηγητές. Υπάρχουν άφθονα ποστς εδώ και στα άλλα εκατόν τριαντά επτά παρόμοια θρεντς όπου αναφέρονται προβλήματα και τρόποι δράσης, όπου είναι δυνατόν. Την επόμενη φορά θα έχουμε φροντίσει να έχουμε εντοπίσει ΤΟ πρόβλημα μπας και λύσουμε κανα υπαρξιακό εδώ μέσα. Μπινελίκια, μάντεψε, υπάρχουν σε κάθε θρεντ του ηαρ, καλωσήρθες.

Για το θεό, αυτό το φανατικό αποστασιοποιημένο υφάκι "πολύ γαμάτος για να καταδεχτώ τα κομματόσκυλα" έχει αρχίσει να μου τη δίνει, ειδικά όταν δε διαβάζετε ιτσκ ποστς.

carheart
17-02-2008, 02:19
υπερπληθυσμός.

Griffith
17-02-2008, 02:34
φίλε φίξερ ολράιτ, όταν βγεις στην αγορά εργασίας εύχομαι να χαμογελάς εξίσου χαρούμενα όταν θα παίρνεις 2400 τσιμπούκια στον εργοδότη σου το μήνα (από την πρώτη στιγμή που θα πιάσεις δουλειά μάλιστα~!)
. . .
γενικά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι κοινωνικά διαμορφωμένοι ως πολύ βλάκες για να σωθούν όσο αντιδιαλεκτικό κι αν είναι αυτό, αλλά κοίτα να δεις:
στη σχολή σου υπάρχει ένα πράμα που λέγεται αρσυ-εαακ.σαφτό συμμετέχουν μερικοί τύποι με τους οποίους μπορείς να συζητήσεις πέντε πράγματα για το τι και πως αξίζει να κάνουμε σε αυτό το πανεπιστήμιο.δεν τρέφω καμία ελπίδα ότι θα κάνεις αυτό που σου προτείνω, ούτε ότι θα βγεις μια στάλα καλύτερος άνθρωπος μετά, καλύτερα όμως από το να σε βρίσω σκέτα που είσαι και ισχυρογνώμων στις βλακείες που πιστεύεις ή να γράψω τεράστια κείμενα που δεν θα διαβάσεις.βέβαια το πιο πιθανό είναι να σκέφτεσαι περήφανα με τον ίδιο τρόπο μέχρι το τέλος της ζωής σου, αλλά νο προμπλέμο! κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό!

Pinatero
17-02-2008, 13:02
διαβασα καμια δεκαρια σελιδες και ηθελα να κανω/απαντησω σε καμια δεκαρια quotes (animae, ion storm..) ... αλλα ας κρατησω αυτο

[quote="geologiko_karoto":2jp9e24v]σωστά,οι Σεισμογενείς έχουν 2 ιντελεκτουαλ,ιντυ μουνιά
κ ένα μέταλλο \μ/

ειμαι στα ιντελεκτουαλ μουνια η΄ το μεταλλο?

Ιντελεκτσουαλ μουνι ειναι ο Θοδωρης μαλλον. Εσυ παραεισαι φλωρος για μεταλλο αρα μαλλον δεν αναφερεσαι πουθενα. (btw εσεις οι δυο κι η Παυλινα ειστε μονο στους Σεισμογενεις?)[/quote:2jp9e24v]

πριν 2 χρονια ημασταν 3 και τωρα γινηκαμε 13 8) ! δεν ξερω αν το πηρες χαμπαρι αλλα στις 3 τελευταιες συνελευσεις μας εχουν ψηφιστει και γαμω τα πλαισια! α και παιζω air guitar πολυ καλα

House Of Low Culture
17-02-2008, 15:44
Ηθελα να γραψω ειρωνικα, προκλητικα και φοβισμενα, αλλα με προλαβε ο Καρχαρτ και εγραψε αυτα που ηθελα κι εγω να γραψω χωρις ιχνος σαρκασμου, σοβαρα, φιλικα και τολμηρα.

ελπίζω να νιώθει υπερήφανος.

Deggial
17-02-2008, 16:32
φίλε φίξερ ολράιτ, όταν βγεις στην αγορά εργασίας εύχομαι να χαμογελάς εξίσου χαρούμενα όταν θα παίρνεις 2400 τσιμπούκια στον εργοδότη σου το μήνα (από την πρώτη στιγμή που θα πιάσεις δουλειά μάλιστα~!)

Επειδή διαφωνεί με τον τρόπο δράσης των παρατάξεων ως έχουν σημαίνει πως δεν τον απασχολούν τα επαγγελματικά δικαιώματα;

carheart
17-02-2008, 16:48
ε ναι.

ikonoklast
17-02-2008, 16:50
Συγκεκριμένα για το φίξερ το πρόβλημα είναι οτι πιστεύει οτι ένας απόφοιτος ΣΕΜΦΕ κα8αρίζει δυόμισι χιλιάρικα!!

House Of Low Culture
17-02-2008, 17:00
Και ότι είναι ο φίξξξερ.

CrippleHorse
17-02-2008, 17:11
Το ομορφότερο είναι που αν τολμάς να έχεις άποψη για τα ίδια θέματα με τα οποία ασχολούνται, προσπαθούν να μάθουν σε ποια παράταξη ανήκεις. Αν πεις "σε καμία" σημαίνει ότι έχεις δημιουργήσει κάποια νέα μόνος σου. Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο να έχεις άποψη χωρίς να είσαι κομματόσκυλο στα σπάργανα.

Αλλά να μην καταργηθούν, είναι πολύ eye-opener να τους βλέπεις να δρουν σε αυτό το επίπεδο. Μπορούν να λένε όσα δε λένε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να ξέρεις απο πρώτο χέρι τις απόψεις που πρεσβεύουν. Πχ η παπαρήγα ξέρει να μη βγει και να κάνει δηλώσεις για την κυβέρνηση Σταλινικού χαρακτήρα που θα φιλοδοξούσε να εφαρμόσει αν ποτέ θεωρούσε ότι ειναι "κομμα εξουσίας", ο κνίτης όμως δεν ξέρει να το κάνει αυτό.
Σκέψου την πασπ σε σχέση με το φοιτητικό κίνημα υπό το ίδιο πρίσμα τώρα.

Helm
17-02-2008, 17:21
Το ομορφότερο είναι που αν τολμάς να έχεις άποψη για τα ίδια θέματα με τα οποία ασχολούνται, προσπαθούν να μάθουν σε ποια παράταξη ανήκεις. Αν πεις "σε καμία" σημαίνει ότι έχεις δημιουργήσει κάποια νέα μόνος σου. Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο να έχεις άποψη χωρίς να είσαι κομματόσκυλο στα σπάργανα.

αυτό συμβαίνει πολύ ναι. Μπλοκάρουν όταν τους λες ότι δεν ανήκεις κάπου συγκεκριμένα.

asimoulis
17-02-2008, 18:06
εδώ μια πληροφορία... το ΚΚΕ δεν έχει καμμία σχέση με το σταλινισμό και αυτό δεν το λέω μόνο ιδεολογικά... στα 50s οι σταλινικοί πήραν τον πούλο απότο ΚΚΕ με διαγραφές κλοτσιές και μπόλικα κλάματα...
τις θέσεις τους πήραν ανθρωποι της μόσχας δηλ. του χρουτσόφ ο οποίος στο 20ό συνέδριο (νομίζω το '56) καταδίκασε το σταλινισμό...
(σόρρυ που δεν παραθέτω πηγές τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά)...

απλά είναι άκυρο να μπερδεύουμε το ΚΚΕ (απο το 50 μέχρι σήμερα) με στάλιν και τέτοια...

θα παρακάλούσα ΑΝ κάποιος θέλει να επεκταθεί να κάνει καινούριο τόπικ συγγνώμη που χαλάω το ήδη υπάρχον...

ikonoklast
17-02-2008, 18:15
του χρουτσόφ ο οποίος στο 20ό συνέδριο (νομίζω το '56) καταδίκασε το σταλινισμό...
χαχαχαχ

Κατα τ' άλλα όποιος δεν ανήκει κάπου είναι πασόκος, καρατσεκαρισμένο.

asimoulis
17-02-2008, 18:20
αυτό συμβαίνει πολύ ναι. Μπλοκάρουν όταν τους λες ότι δεν ανήκεις κάπου συγκεκριμένα.

σιγά μην πέφτουν και σε ατέρμονα βρόγχο...

πάντως πιστεύω ότι η αριστερή ομάδα του ΕΡ δεν μπλοκάρει πουθενά...

κάπου εδώ θέλω να θέσω ένα καινούριο ερώτημα... μόνο σε μένα φαίνεται πιο λογικο να σε ενδιαφέρει πιο πολύ η άποψη των παρατάξεων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως η χρηματοδότηση, τα επαγγελματικά δικαιώματα, τα νομοσχέδια που κατεβαίνουν κατά καιρούς, την έρευνα κλπ παρά το αν θα υπάρχουν ή όχι? γιατί ναι μεν είναι οι εκλογές και οι ψήφοι αλλά εδώ πρέπει να παραδεχτείτε ότι άποψη υπάρχει και είναι ακέραια και αυτός είναι ο λόγος που ο δαπίτης θα δώσει λυσσαλέα μάχη να μην γίνει κατάληψη και ο αριστερός θα δώσει την αντίστοιχη μάχη για να γίνει αιτιολογώντας πάντα στην συνέλευση τα επιχειρήματα τους... αν η δαπάρα δεν προσπαθούσε να σπάσει με τραμπούκικο τρόπο τις καταλήψεις μετά το πέρας της συνέλευσης δεν θα ήταν πιο αρεστή στο φοιτητόκοσμο? το ίδιο και η πασπ στην κρήτη απο ότι ξέρω... άρα λοιπόν υπάρχουν θέσεις και απόψεις τις οποίες πρέπει να εξετάζουμε και να κρίνουμε...

asimoulis
17-02-2008, 18:26
του χρουτσόφ ο οποίος στο 20ό συνέδριο (νομίζω το '56) καταδίκασε το σταλινισμό...
χαχαχαχ

σόρρυ είναι χρουστσώφ...

:rofl: :rofl: :rofl:

CrippleHorse
17-02-2008, 18:36
εδώ μια πληροφορία... το ΚΚΕ δεν έχει καμμία σχέση με το σταλινισμό και αυτό δεν το λέω μόνο ιδεολογικά...
κανε μου μια χάρη και πες το στους κνίτες αυτό γιατί δεν το ξέρουν, και δε νομίζω οτι το βγάζουν απο το μυαλό τους.

σε κάθε περίπτωση κοινός παρανομαστής από τη σκοπιά του έλληνα είναι η ντιρεκτίβα απο ρωσσία, με κομμουνιστική δικτατορία η με κρατικό καπιταλιστικό συγκεντρωτισμό, με στάλιν ή "χρουτσόφ" ο ελαττωματικός συλλογισμός στα ίδια σημεία σκαλώνει.

Όσο γι'αυτό που λες τώρα, έχω να πω αυτό που είπα και πριν για το πόσο σου ανοίγει τα μάτια η ιδεολογική ασυνέπεια στις φοιτιτικές παρατάξεις σε σχέση με τα αντίστοιχα κόμματα αλλά και τους εαυτούς τους. Η δαπ αυτό το εξάμηνο ειδικά μεταμφιέστηκε σε αγωνίστρια που θέλει να διεκδικήσει μαζί μας απο την κυβέρνηση (ναι το είπαν αυτό σε μας, σοβαρά), το πασόκ άνοιξε το δρόμο για τα ιδιωατικά πανεπιστήμια κλπ και ακόμα η θέση του είναι αυτή αλλά οι πασπίτες ήταν αλλού αγωνιστές στο πλευρό του φοιτητή κι αλλού έσπαγαν καταλήψεις, το ΚΚΕ καπηλεύτηκε τα κινήματα όσο του χρειαζόταν για να πάρει το boost που χρειαζόταν και μετά τα εγκατέλειψε, δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται να πω.

ikonoklast
17-02-2008, 18:41
με κομμουνιστική δικτατορία η με κρατικό καπιταλιστικό συγκεντρωτισμό
Ήρεμα παιδιά! Μας διαβάζει κόσμος!

Ασχημούλη δε γέλασα γι' αυτό, οφτόπικ όμως.

CrippleHorse
17-02-2008, 18:52
Το να προκαλέσω περιττές εντάσεις σ'ένα χώρο όπου η ανταλλαγή απόψεων αποτελεί προτεραιότα και μοναδικό σκοπό ήταν το τελευταίο πράγμα που επεδίωξα, ο όρος "κομμουνιστική δικτατορία" εξάλλου δεν είναι απαξιωτικός χαρακτηρισμός δικής μου επιννόησης μια και αναγραφόταν έτσι ακριβώς στα προπαγανδιστικά φυλλάδια της εποχής 8)

Helm
17-02-2008, 18:53
Το τελευταίο που θά ήθελα είναι να προκαλέσω περιττές εντάσεις σ'ένα χώρο όπου η ανταλλαγή απόψεων αποτελεί προτεραιότα και μοναδικό σκοπό

δίχως την ειρωνική αντιστροφή τα νοήματα αναπνέουν καλλίτερα, δοκίμασέ το :)

ikonoklast
17-02-2008, 19:04
CrippleHorse, δε κατάλαβα τι είπες. O χηεηερχψιχ είσαι ε;

CrippleHorse
17-02-2008, 19:10
Ναι, ο ξουχερέτικξου. ωχ, φαίνεται τόσο;

'Ελεγα ότι οι ίδιοι οι ρώσοι κομμουνιστές δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο "κομμουνιστική δικτατορία" σε προπαγανδιστικά φυλλάδιά τους, αν το πει όμως κάποιος τώρα, θεωρείται απαξιωτικός χαρακτηρισμός.

ikonoklast
17-02-2008, 19:19
Ο ίδιος ο κάρολος έλεγε δικτατορία του προλεταριάτου, όρος με απόλυτα 8ετικό πρόσημο για τον ίδιο και συνάμα νομίζω αιρετικά αστείος. Στην πρόταση σου και οι δύο όροι είναι αρνητικά φορτισμένοι, ο δε δεύτερος παραπέμπει σε ένα συγκεκριμένο φάσμα πολιτικών 8εωριών που ερμηνεύει το τι συνέβη χρησιμοποιώντας την ταμπέλα κρατικός καπιταλισμός. Όρος που εμένα μου τη βιδώνει γενικά γιατί είμαι ο μπάτμαν.

FANTASMA
17-02-2008, 19:25

:moutza:
Παρτα γιατι προφανως απο μια συζητηση 3 σελιδων εσυ κρατας τη μονη μαλακια πανω στην οποια μπορεις να κατασκευασεις καταστροφικη ειρωνεια και συμπεριφορα κομπλεξιου μαλακιστηριου, την οποια κιολας δεν εχεις καταλαβει καν. Αυτο που ειχα πει οχι και τοσο ξεκαθαρα, ειναι οτι προσλαμβανεσαι σε μια δουλεια που ξεκινας με μισθο γυρω στα 1000 ευρω μικτα, αν εισαι καλος στη δουλεια σου και σκιζεσαι και παιρνεις και υπερωριες και stand by, μπορεις μετα απο 3 χρονια να εχεις ενα μισθο γυρω στα 2400 ευρω μικτα, και ο μονος λογος που το λεω ειναι γιατι το εχω δει να γινεται. Ποτε δεν ειπα οτι ειναι ο κανονας, ισα ισα που ειναι αρκετα σπανιο, αλλα πιστευω οτι αν το ειχα κυνηγησει με τον ιδιο τροπο θα το ειχα καταφερει. Αν διαφωνεις σε ολα αυτα, προφανως οχι μονο ξερεις εμενα καλυτερα απο οτι εγω, αλλα και το ατομο για το οποιο μιλαω. Δωσε μου τον ορισμο του καλυτερου ανθρωπου. Με τροπο που να μην αποδεικνυει οτι εισαι ζωον αν γινεται ε.

Ηθελα να γραψω ειρωνικα, προκλητικα και φοβισμενα, αλλα με προλαβε ο Καρχαρτ και εγραψε αυτα που ηθελα κι εγω να γραψω χωρις ιχνος σαρκασμου, σοβαρα, φιλικα και τολμηρα.

ελπίζω να νιώθει υπερήφανος.

Σιγουρα θα νιωθει υπερηφανος, εγω ποτε δεν περηφανευτηκα για τις διαλεκτικες μου ικανοτητες σε ενα φορουμ στα πολιτικα θεματα, το βαριεμαι απιστευτα. Ο Καρχαρτ εχει πολυ μεγαλυτερη διπλωματικη ικανοτητα και γραφει τις αποψεις του, που συνηθως με βρισκουν συμφωνο, συγκροτημενα και σοβαρα.

Συγκεκριμένα για το φίξερ το πρόβλημα είναι οτι πιστεύει οτι ένας απόφοιτος ΣΕΜΦΕ κα8αρίζει δυόμισι χιλιάρικα!!

Δες το αποπανω μερος. Ειναι αρκετα συνηθες αποτι φαινεται ο καθενας να καταλαβαινει οτι τον συμφερει για να υποβιβασει τις αποψεις καποιου με τον οποιο διαφωνει. Εγω απορω πως στο διαολο νομιζουν ολοι οσοι υπερασπιζονται την κομματικοποιηση στις σχολες οτι θα πεισουν και τους αλλους αν εχουν τετοια διαθεση για συνομιλια. Εκτος κι αν εφταιξε το --------> :)

Helm
17-02-2008, 19:30
Εγω απορω πως στο διαολο νομιζουν ολοι οσοι υπερασπιζονται την κομματικοποιηση στις σχολες οτι θα πεισουν και τους αλλους αν εχουν τετοια διαθεση για συνομιλια.

Βασίζονται στο ότι και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι σαν σκουλήκια θα συμπεριφέρονται, Οπότε το περιτύλιγμα θα αναγκαστεί ο άλλος να το ξεπεράσει και θα εξετάσει το υπαρκτό όφελος της πολιτικοποίησης. Φυσικά δεν οφείλει, και φυσικά δεν γίνεται. Έτσι προκύπτουν τόσοι απολιτικοί νομίζω.

ikonoklast
17-02-2008, 19:43
Ναι ρε φίξερ αλλά κατα παράδοση εσύ έρχεσαι να πείς οτι "δεν έχω διαβάσει τι σκατά έχετε γράψει σε 500 σελίδες αλλά άτομα γενικά απο το φόρουμ τώρα που λέω αυτά 8α μου την πούνε γιατι είναι κομματόσκυλα, να τώρα το βλέπω έρχεται, εγώ συμφωνώ με τον κάρχαρτ". Στα παπάρια μου να υπερασπιστώ το οτιδήποτε ή να σε πείσω για κάτι αλλά απο τη στιγμή που δεν έχεις καν διαβάσει τι λέμε για να συμμετάσχεις με φυσιολογικό τρόπο στην κουβέντα, γιατί να περιμένεις κάτι περισσότερο απο αυτό που παίρνεις; Μην το περιμένεις.

asimoulis
17-02-2008, 19:43
Η δαπ αυτό το εξάμηνο ειδικά μεταμφιέστηκε σε αγωνίστρια που θέλει να διεκδικήσει μαζί μας απο την κυβέρνηση (ναι το είπαν αυτό σε μας, σοβαρά), το πασόκ άνοιξε το δρόμο για τα ιδιωατικά πανεπιστήμια κλπ και ακόμα η θέση του είναι αυτή αλλά οι πασπίτες ήταν αλλού αγωνιστές στο πλευρό του φοιτητή κι αλλού έσπαγαν καταλήψεις, το ΚΚΕ καπηλεύτηκε τα κινήματα όσο του χρειαζόταν για να πάρει το boost που χρειαζόταν και μετά τα εγκατέλειψε, δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται να πω.

ωραία πράγματα για να προβληματιστεί κάποιος για το αν κατα πόσο οι παρατάξεις έχουν πολιτική και θέσεις ή κατα πόσον προσανατολίζονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Όσον αφορά τη δαπ στα λόγια μπορεί να πει πολλά αλλά πράγματι θα στηρίξει αγωνιστικές αποφάσεις? δύσκολα... η πασπ πουθενά δεν στοιχήθηκε πίσω από τις καταλήψεις... σεμάς που το κανε για κανά 2 βδομάδες ήταν γιατί απλούστατα δεν επαιρνε ούτε τέσσερις (4) ψήφους και πιεζόταν τρελά...

αν σε δαπ και πασπ υπάρχουν εξαιρέσεις ανά την ελλάδα νταξ τι να πεις... έχω ακούσει για καταλήψεις δαπίτικες στην κοζάνη αλλά αυτά είναι λίγο παράκρουση...

όσον αφορά το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΚΝΕ-ΠΚΣ πιστεύω ότι έχεις άδικο...δεν εγκαταλείπουν τα κινήματα αφού πάρουν το boost...

τα σταματάνε τελείως αν χρειαστεί και με τη βία...

stam and the witches
17-02-2008, 19:45
:headbang2:

FANTASMA
17-02-2008, 19:54
Ναι ρε φίξερ αλλά κατα παράδοση εσύ έρχεσαι να πείς οτι "δεν έχω διαβάσει τι σκατά έχετε γράψει σε 500 σελίδες αλλά άτομα γενικά απο το φόρουμ τώρα που λέω αυτά 8α μου την πούνε γιατι είναι κομματόσκυλα, να τώρα το βλέπω έρχεται, εγώ συμφωνώ με τον κάρχαρτ". Στα παπάρια μου να υπερασπιστώ το οτιδήποτε ή να σε πείσω για κάτι αλλά απο τη στιγμή που δεν έχεις καν διαβάσει τι λέμε για να συμμετάσχεις με φυσιολογικό τρόπο στην κουβέντα, γιατί να περιμένεις κάτι περισσότερο απο αυτό που παίρνεις; Μην το περιμένεις.

Εχω διαβασει ολες τις 20 σελιδες του τοπικ, αλλα ποσταρω απλα σε 2 γραμμες την αποψη μου, η οποια ειναι σε γενικες γραμμες αυτα που λεει ο καρχαρτ. Τι δε σε καλυπτει? Το προκλητικο μου υφος? Να ζητησω συγνωμη αν ειναι.

ikonoklast
17-02-2008, 19:55
Να ζητήσεις συγγνώμη.

FANTASMA
17-02-2008, 19:59
:oops: Συγνωμη. :teddy:

Raven Lord
18-02-2008, 12:01
τέτοια τόπικς αποτελούν την ζωντανή απόδειξη ότι κάθε σοβαρός άνθρωπος σήμερα οδηγείται στο μηδενισμό. :)

η αριστερά δεν αξίζει στο ανθρώπινο είδος, γιατί η συμβίωση των ανθρώπων διέπεται από τους νόμους της ζούγκλας. θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι, αλλά δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βηματάκι μπροστά από την εποχή που ζούσαμε στα δάση. τι να την κάνω την τεχνολογία όταν απλά εφευρίσκονται νέοι τρόποι εκμετάλλευσης, νέοι τρόποι επιβολής του δυνατού στον αδύνατο.
καταλαβαίνω τους φοιτητές που αγωνιούν για το μέλλον τους, γιατί κι εγώ τα έζησα αυτά πολύ πρόσφατα. κι αυτοί όμως γρήγορα θα καταλάβουν ότι αγωνίζονται μάταια, αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων απλά δε θέλει μια πιο δίκαιη κοινωνική οργάνωση. ο καθένας νομίζει ότι μπορεί μόνος του να πιάσει τον ταύρο απ'τ'αρχίδια γιατί είναι ο καλύτερος, αντι να ευχαριστεί την τύχη που δε γεννήθηκε στην κένυα ή το σουδάν ή στο 90% του πλανήτη.

enitharmon
18-02-2008, 12:04
όλα καλά τα λες, αλλά σταματήστε αυτό το "δε γεννηθήκατε αλλού", δε σε πετάει ο πελαργός και πας κατά τύχη αλλού, κάποιος που γεννιέται στο υπόλοιπο 90% του πλανήτη ταυτόχρονα με σένα είναι κάποιος άλλος άνθρωπος

ikonoklast
18-02-2008, 12:12
η αριστερά δεν αξίζει στο ανθρώπινο είδος, γιατί η συμβίωση των ανθρώπων διέπεται από τους νόμους της ζούγκλας. θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι, αλλά δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βηματάκι μπροστά από την εποχή που ζούσαμε στα δάση. τι να την κάνω την τεχνολογία όταν απλά εφευρίσκονται νέοι τρόποι εκμετάλλευσης, νέοι τρόποι επιβολής του δυνατού στον αδύνατο.
καταλαβαίνω τους φοιτητές που αγωνιούν για το μέλλον τους, γιατί κι εγώ τα έζησα αυτά πολύ πρόσφατα. κι αυτοί όμως γρήγορα θα καταλάβουν ότι αγωνίζονται μάταια, αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων απλά δε θέλει μια πιο δίκαιη κοινωνική οργάνωση. ο καθένας νομίζει ότι μπορεί μόνος του να πιάσει τον ταύρο απ'τ'αρχίδια γιατί είναι ο καλύτερος, αντι να ευχαριστεί την τύχη που δε γεννήθηκε στην κένυα ή το σουδάν ή στο 90% του πλανήτη.
καλά ρε παιδί, όλα αυτά πως τα συμπεραίνουμε απο το παρόν τόπικ;

CrippleHorse
18-02-2008, 13:08
τέτοια τόπικς αποτελούν την ζωντανή απόδειξη ότι κάθε σοβαρός άνθρωπος σήμερα οδηγείται στο μηδενισμό.
Οι περισσότεροι σκετπόμενοι άνθρωποι είναι ικανοί να διατηρούν κάποια πολιτική ιδεολογία χωρίς να την εκφράζει κάποιο κόμμα εκείνη τη στιγμή, το να μη σου κάνουν οι υπάρχοντες πολιτικοί δεν ισοδυναμεί με μηδενισμό.

Raven Lord
18-02-2008, 13:47
καλά ρε παιδί, όλα αυτά πως τα συμπεραίνουμε απο το παρόν τόπικ;

εσύ συμπεραίνεις ότι υπάρχει διάθεση για βελτίωση? μιλάω, γενικά, όχι μόνο για την παιδεία. η παιδεία είναι απλώς μια πτυχή του προβλήματος.

Raven Lord
18-02-2008, 13:49
όλα καλά τα λες, αλλά σταματήστε αυτό το "δε γεννηθήκατε αλλού", δε σε πετάει ο πελαργός και πας κατά τύχη αλλού, κάποιος που γεννιέται στο υπόλοιπο 90% του πλανήτη ταυτόχρονα με σένα είναι κάποιος άλλος άνθρωπος

σωτηρία, ούτε εμένα μ'αρέσει, αλλα χρησιμοποιώ συχνά αυτό το επιχείρημα, γιατί αλλιώς βγαίνουν μερικοί και λένε ότι έχουμε προοδεύσει και είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο μεσαίωνα, απλά και μόνο επειδή έχουμε βελτιώσει το μικρόκοσμό μας.

enitharmon
18-02-2008, 13:53
α, άλλο αυτό

ikonoklast
18-02-2008, 13:57
Αυτά είναι μαλακισμένες απλουστεύσεις. Σαφώς και δεν είμαστε στο μεσαίωνα και σαφώς δεν έχει αλλάξει απλά ο "μικρόκοσμός μας". Επίσης σαφώς ιστορικά αποδεικνύεται οτι "αν δε μπορεί να πάει έτσι, 8α πάει αλλέως".

Helm
18-02-2008, 16:38
τέτοια τόπικς αποτελούν την ζωντανή απόδειξη ότι κάθε σοβαρός άνθρωπος σήμερα οδηγείται στο μηδενισμό. :)

Αυτό το θρεντ δεν αποδεικνύει τίποτε, επίσης δεν είναι ζωντανό. Αλλα ότι η εποχή μας για διάφορους λόγους που είναι πολύ περίπλοκοι οδηγεί σκεπτόμενους ανθρώπους στην απογοήτευση (και όχι στον μηδενισμό που είναι ενεργός τρόπος σκέψης και φιλτραρίσματος της πραγματικότητας) τους οδηγεί.

θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι, αλλά δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βηματάκι μπροστά από την εποχή που ζούσαμε στα δάση.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα εξυμνήσει το πόσο τα πνεύματα εξανθρωπίστηκαν ανά τους αιώνες, γιατί ναι η αταβιστική κλίση του ανθρώπου είναι καλά οχυρωμένη μέσα και σε δημοκρατίες και σε δυτικούς πολιτισμούς και όλα, εντάξει. Αλλά να ξέρεις ότι πάνω στα δέντρα δεν είχανε οχτάωρο και ότι άνθρωποι πεθάνανε για να έχεις εσύ οχτάωρο και ότι αν αφήνεις να σου πάρουν πίσω οι γορίλες το οχτάωρο επειδή είσαι πολύ απασχολημένος με την αποτίμηση της πολιτικής δράσης των 'αριστερών που δεν μας αξίζουν', είσαι η αιτία του προβλήματος που σε στενοχωρεί. Δεν μιλάμε εδώ για εκλεπτυσμένους θεανθρώπους, φωτισμένους με αγάπη προς κάθε άνθρωπο που έζησε, αριστερά εκ του πατρός. Μιλάμε για βίαιη μάχη με τα ζώα για το οκτάωρο. Και δημόσια παιδεία. Και υγεία. Τα βασικά.

Deggial
18-02-2008, 17:43
Ή θα μπορούσε η σοσιαλιστική θεωρία να είναι θεμελιωδώς αποτυχημένη. :D

Τέσπα, το thread δεν αφορά μόνο τις αριστερές παρατάξεις, αλλά την γενικότερη απογόητευση για τον δυστυχή εκφυλισμό των φοιτητικών παρατάξεων, η δράση των οποίων στην καλύτερη περιορίζεται σε μία ανώφελη αντιδραστικότητα και καμία ουσία.

HAVOC
18-02-2008, 18:44
http://img258.imageshack.us/img258/1461/sosialkapitalsa2.jpg

'ΡΚΕΤΑ!!!

Candiru
18-02-2008, 19:10
http://img258.imageshack.us/img258/1461/sosialkapitalsa2.jpg

'ΡΚΕΤΑ!!!

δηλαδή εσύ όταν πενηνταρίσεις θα γίνεις σοσιαλίστρια;

animae
18-02-2008, 19:24
θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι, αλλά δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βηματάκι μπροστά από την εποχή που ζούσαμε στα δάση.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα εξυμνήσει το πόσο τα πνεύματα εξανθρωπίστηκαν ανά τους αιώνες, γιατί ναι η αταβιστική κλίση του ανθρώπου είναι καλά οχυρωμένη μέσα και σε δημοκρατίες και σε δυτικούς πολιτισμούς και όλα, εντάξει. Αλλά να ξέρεις ότι πάνω στα δέντρα δεν είχανε οχτάωρο και ότι άνθρωποι πεθάνανε για να έχεις εσύ οχτάωρο και ότι αν αφήνεις να σου πάρουν πίσω οι γορίλες το οχτάωρο επειδή είσαι πολύ απασχολημένος με την αποτίμηση της πολιτικής δράσης των 'αριστερών που δεν μας αξίζουν', είσαι η αιτία του προβλήματος που σε στενοχωρεί. Δεν μιλάμε εδώ για εκλεπτυσμένους θεανθρώπους, φωτισμένους με αγάπη προς κάθε άνθρωπο που έζησε, αριστερά εκ του πατρός. Μιλάμε για βίαιη μάχη με τα ζώα για το οκτάωρο. Και δημόσια παιδεία. Και υγεία. Τα βασικά.

Ayto. :thumbsup:

Raven Lord
18-02-2008, 19:28
Αλλά να ξέρεις ότι πάνω στα δέντρα δεν είχανε οχτάωρο και ότι άνθρωποι πεθάνανε για να έχεις εσύ οχτάωρο και ότι αν αφήνεις να σου πάρουν πίσω οι γορίλες το οχτάωρο επειδή είσαι πολύ απασχολημένος με την αποτίμηση της πολιτικής δράσης των 'αριστερών που δεν μας αξίζουν', είσαι η αιτία του προβλήματος που σε στενοχωρεί. Δεν μιλάμε εδώ για εκλεπτυσμένους θεανθρώπους, φωτισμένους με αγάπη προς κάθε άνθρωπο που έζησε, αριστερά εκ του πατρός. Μιλάμε για βίαιη μάχη με τα ζώα για το οκτάωρο. Και δημόσια παιδεία. Και υγεία. Τα βασικά.

χα! πού να μην το ξεκαθάριζα κιόλας. πάλι μιλάς για το 10% των ανθρώπων που απολαμβάνουν κάποιο υποφερτό βιοτικό επίπεδο και καλώς ή κακώς είμαστε μέσα σε αυτούς.

Σαφώς και δεν είμαστε στο μεσαίωνα και σαφώς δεν έχει αλλάξει απλά ο "μικρόκοσμός μας".

νομίζω ότι κατά το μεσαίωνα οι αφρικάνοι, οι άραβες, οι ασιάτες, οι αμερικάνοι και οι κάτοικοι του ειρηνικού, σίγουρα απολάμβαναν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο από το σημερινό (για τους γηγενείς κατοίκους μιλάω πάντα όχι για τους ευρωπαίους που πήγαν εκεί). οπότε ναι! έχει αλλάξει όλος ο κόσμος, αλλά προς το χειρότερο.

Griffith
18-02-2008, 19:38
αλήθεια είναι αυτό το τελευταίο ειδικά για τους μη άσπρους του πλανήτη, αλλά οι συνολικές δυνατότητες της ανθρωπότητας είναι χιλιάδες φορές πιο αυξημένες, μην τρελαθούμε.
χάβοκ στο σοσιαλισμό ωραίες εργάτριες και χαρούμενοι εργάτες θα σφουγγαρίζουν σκάλες με τη μάπα σου κοριτσάρα μου! απόλαυσε το όσο κρατάει !

Raven Lord
18-02-2008, 19:44
αλλά οι συνολικές δυνατότητες της ανθρωπότητας είναι χιλιάδες φορές πιο αυξημένες, μην τρελαθούμε.

έτερον εκάτερον

Candiru
18-02-2008, 19:56
αλλά οι συνολικές δυνατότητες της ανθρωπότητας είναι χιλιάδες φορές πιο αυξημένες, μην τρελαθούμε.

ναι εδώ έχουμε ιντερνέτια και εσεμέσια και αυτοί οι κάγκουρες εκεί κάτω πεθαίνουν ακόμα της πείνας

Milton
18-02-2008, 19:59
Kαλα σου λεει Γκριφιθ :!:

Griffith
18-02-2008, 20:36
όχι δεν είναι έτερον εκάτερον.η τρέχουσα παγκόσμια μέση παραγωγικότητα της εργασίας (η οποία εδώ και αιώνες αναπτύσσεται ταχύτερα απ'ότι αναπτύσσεται ο πληθυσμός) λέει ξεκάθαρα ότι μια καλύτερη ζωή είναι δυνατή από κάθε άποψη για την τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο, και απο οικολογική για να χαίρεται και το ζωντόβολο ο καντίρου.κι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, τουλάχιστον πριν βαρεθούν οι φουκαράδες να κάνουν το μαλάκα και αρχίζουν να παίρνουν κεφάλια δικαίων και αδίκων.

Candiru
18-02-2008, 20:42
όχι δεν είναι έτερον εκάτερον.η τρέχουσα παγκόσμια μέση παραγωγικότητα της εργασίας (η οποία εδώ και αιώνες αναπτύσσεται ταχύτερα απ'ότι αναπτύσσεται ο πληθυσμός) λέει ξεκάθαρα ότι μια καλύτερη ζωή είναι δυνατή από κάθε άποψη για την τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο, και απο οικολογική για να χαίρεται και το ζωντόβολο ο καντίρου.κι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, τουλάχιστον πριν βαρεθούν οι φουκαράδες να κάνουν το μαλάκα και αρχίζουν να παίρουν τα σκαλπ δικαίων και αδίκων.

τα ίδια με περισσότερα λόγια. Μόνο που αν ζητάς από κάποιον να αναλάβει τις ευθύνες του, το ζητάς όταν υπάρχουν και οι ίδιες προϋποθέσεις. Για να φέρω ένα παράδειγμα από την οικολογία: οι χορτάτοι κατανοούν την ανάγκη προστασίας των τροπικών δασών, όμως όταν αυτοί οι χορτάτοι έχουν προκαλέσει στρατιές πεινασμένων για να είναι χορτάτοι και να φιλοφοφούν ελεύθεροι και ωραίοι, μπορούν να ζητήσουν από αυτούς να προστατεύσουν τα τροπικά τους δάση; Ποιός πρέπει να αναλάβει εδώ τις ευθύνες του;

asimoulis
18-02-2008, 20:43
τουλάχιστον πριν βαρεθούν οι φουκαράδες να κάνουν το μαλάκα και αρχίζουν να παίρνουν κεφάλια δικαίων και αδίκων.

εννοείς των γιατρών χωρίς σύνορα έτσι?

Helm
18-02-2008, 20:46
Ή θα μπορούσε η σοσιαλιστική θεωρία να είναι θεμελιωδώς αποτυχημένη. :D

Δεν μπορώ να πω πολλά επειδή δεν είμαι αρκετά γνώστης, αλλά αν επικαλεστούμε αφθεντίες επιπέδου Χόφσμπαουμ και τέτοια, μάλλον όχι. Καλλίτερα να παρακολουθήσουμε τις αυτού επιπέδου ιδεολογικές συγκρούσεις (και αν δεν μπορούμε να παιδευτούμε μέχρι να μπορέσουμε) πάντως παρά να κάνουμε κακέκτυπο αυτών σε χαμηλότερη-μαλακισμενότερη βάση εμείς.

Τέσπα, το thread δεν αφορά μόνο τις αριστερές παρατάξεις, αλλά την γενικότερη απογόητευση για τον δυστυχή εκφυλισμό των φοιτητικών παρατάξεων, η δράση των οποίων στην καλύτερη περιορίζεται σε μία ανώφελη αντιδραστικότητα και καμία ουσία.

ναι

'ΡΚΕΤΑ!!!

Αρκετά με το 'ΡΚΕΤΑ, ειδικά αν δεν ξέρεις από που είναι και τι σατιρίζει. Δεν ήταν και πολύ αστείο την πρώτη φορά. Λέμε τώρα.

Griffith
18-02-2008, 21:12
καντίρου μη μας σπάσεις και τα αρχίδια.ο λευκός άνθρωπος όταν ήταν σε πιο πιθηκοειδές επίπεδο έκοψε, έκαψε και έσπειρε το 99% των δασών της ευρώπης για να καλλιεργήσει.το ότι εσύ ως οικολόγος κληρονόμος του πιθηκοειδούς (ιδού ο άνθρωπος!!) έρχεσαι 1500 χρόνια μετά για να ζητήσεις τα ρέστα από τους αντίστοιχα υπανάπτυκτους στις μέρες μας είναι απλά η ιστορία που επαναλαμβάνεται σα φάρσα.είναι κι αυτουνών δικαίωμα τους να κάψουν για να αναπτυχθούν, θέλουν κι αυτοί τεχνολογία, πυραύλους, κόκες κότερα κι ανήλικα.άμα θες να το κάνουν χωρίς να επαναλάβουν 1500 χρόνια καταστροφικής εξέλιξης, δώστους τη δυνατότητα.άμα αντί να δρας σε αυτή την κατεύθυνση μας ψήνεις να ψηφίσουμε οικολόγους πράσινους, τότε ά ντε γα μ ή σου κι εσύ και η υποκρισία σου.
ασχημούλη, θεωρώ εαυτόν δίκαιο αλλά μπορώ να φανταστώ γιατί ένας περήφανος απόγονος των ζουλού μπορεί να διαφωνεί!

Candiru
18-02-2008, 21:21
καντίρου μη μας σπάσεις και τα αρχίδια.ο λευκός άνθρωπος όταν ήταν σε πιο πιθηκοειδές επίπεδο έκοψε, έκαψε και έσπειρε το 99% των δασών της ευρώπης για να καλλιεργήσει.το ότι εσύ ως οικολόγος κληρονόμος του πιθηκοειδούς (ιδού ο άνθρωπος!!) έρχεσαι 1500 χρόνια μετά για να ζητήσεις τα ρέστα από τους αντίστοιχα υπανάπτυκτους στις μέρες μας είναι απλά η ιστορία που επαναλαμβάνεται σα φάρσα.είναι κι αυτουνών δικαίωμα τους να κάψουν για να αναπτυχθούν, θέλουν κι αυτοί τεχνολογία, πυραύλους, κόκες κότερα κι ανήλικα.άμα θες να το κάνουν χωρίς να επαναλάβουν 1500 χρόνια καταστροφικής εξέλιξης, δώστους τη δυνατότητα.άμα αντί να δρας σε αυτή την κατεύθυνση μας ψήνεις να ψηφίσουμε οικολόγους πράσινους, τότε ά ντε γα μ ή σου κι εσύ και η υποκρισία σου.
ασχημούλη, θεωρώ εαυτόν δίκαιο αλλά μπορώ να φανταστώ γιατί ένας περήφανος απόγονος των ζουλού μπορεί να διαφωνεί!

ναι εδώείναι το θέμα: ΟΛΟΙ δικαιούνται τα επίπεδα ανάπτυξης της Δύσης και μπορούν να τα πιάσουν αρκεί να διαβάσουν τα σημεία των καιρών και να αδρπάξουν τις ευκαιρίες που λες. Η γραμμική πρόοδος που λέμε και που είναι ιστορικά μονόδρομος. :P

Helm
18-02-2008, 21:25
Η γραμμική πρόοδος που λέμε και που είναι ιστορικά μονόδρομος.

Και ναι και όχι... μπορείς να επεκταθείς λίγο εδώ?

Milton
18-02-2008, 21:29
μηπως γινεται να επεκταθουμε στο γιατι δεν συνεργαζονται οι φοιτητες, ανεξαρτητα πολιτικης παραταξης;

geologiko_karoto
18-02-2008, 21:32
ΕΑΑΚ + ΠΚΣ = LFE,πέρσυ το καλοκαίρι στη σχολή της γειτονιάς σας

Candiru
18-02-2008, 21:32
Η γραμμική πρόοδος που λέμε και που είναι ιστορικά μονόδρομος.

Και ναι και όχι... μπορείς να επεκταθείς λίγο εδώ?

η πρόοδος της ανθρωπότητας είναι γραμμική και μονοδιάστατη, ήτοι αυτό που έχει προσλάβει ως πρόοδο ο δυτικός νους και θεωρεί εαυτόν ως πρωτοπορεία και παράδειγμα προς μίμησιν όλων των υποδέλοιπων υπανάπτυκτων που ακόμα ζουν σε λασποκαλύβες, δεν έχουν λύσει το διατροφικό, δεν γνωρίζουν από δικαιώματα, δεν έχουν τιβί και πισί , δέρνουν τις γυναίκες τους κόβουν πετσάκια και κλειτορίδες, δεν κατανοούν αντικειμενικά τα πράγματα ήτοι διαμεσολαβημένα από ισοζύγια income-outcome, κερδοζημίες, κλπ, κλπ, κλπ. Κάποια στιγμή και με την αμέριστη και ανιδιοτελή φιλανθρωπία της Δύσης αυτοί οι δύστυχοι βάρβαροι θα φτάσουν στα σημερινά μας επίπεδα κατανάλωσης όταν βέβαια εμείς ίσως έχουμε εποικίσει και τον Πλούτωνα. Αλλωστε γιαυτό πολιτικά ορθά ονομάζονται αναπτυσσόμενες χώρες και όχι βάρβαρες ή υπανάπτυκτες, γιατί προσπαθούν και αυτό τους το αναγνωρίζουμε :P

Milton
18-02-2008, 21:36
καλα να παθετε, τωρα.

HAVOC
18-02-2008, 21:42
Αρκετά με το 'ΡΚΕΤΑ, ειδικά αν δεν ξέρεις από που είναι και τι σατιρίζει. Δεν ήταν και πολύ αστείο την πρώτη φορά. Λέμε τώρα.

Eισαι αρκετα μικρουλης για να θυμασαι τι θυμιζει σε μενα.
Αυτο εκ πρωτης.
Εν συνεχεια, επετρεψε μου να χρησιμοποιω με τις δικες μου προεκτασεις καποια λεξη, εστω οχι και τοσο αστεια στο δικο σου συστημα. -φωνη χαρρυ κλυν εν ωρα παραδοσεως οβερ-

Και οσο μιλουσαμε, ο κοσμος εγινε δικαιοτερος και καλυτερος. Συνεχιστε, οι φοιτητικες παραταξεις μας εσωσαν.

Helm
18-02-2008, 21:46
μηπως γινεται να επεκταθουμε στο γιατι δεν συνεργαζονται οι φοιτητες, ανεξαρτητα πολιτικης παραταξης;

Κινδυνολογώντας: Επειδή πήγαν πανεπιστήμιο και ήρθαν για πρώτη ίσως φορά αντιμέτωποι με μια φτηνή συχνά version της πολιτικής που μάλιστα τους την τρίβουν στην μάπα και ένιωσαν αναγκασμένοι (για να μην τους πούνε μαλάκες) να αντιδράσουν/ενταχθούν στα γρήγορα χωρίς πρωθύστερη γνώση για το αντικείμενο, αναπαράγοντας είτε την λινγκο της παράταξης που διαλέξανε, που την διαλέξανε επειδή είναι παράλληλη με αυτή του μπαμπά τους/αντίθετη με αυτή του μπαμπά τους ή την κλισέ απολιτική λιγκο που ένας 14χρονος εφευρίσκει για να κόψει σχέσεις με τα πολιτικά επειδή είναι κουραστικά. Οι περισσότεροι διαλέγουν την παράταξή τους με την ίδια άνεση που διαλέγει κανείς την ομάδα ποδοσφαίρου που υποστηρίζει, σαν παιχνίδι, σαν εξωσχολική ασχολία, έτσι για να έχουμε κάτι να κάνουμε και εδώ και στο ίντερνετ. Η συλλογιστική είναι αυτού του επιπέδου και αναλώνεται στην σύγκρουση στις πολιτικές απολήξεις χωρίς βαθιά γνώση που υποδεικνύει που συγκλίνουν τα πράγματα (πχ 'άλλο η πολιτική, άλλο η ηθική' που άκουσα εδώ μέσα από πύρκαυλο αριστερό) και που οδηγεί σε αναγκαία συνεργασία. Συνεργάζεται ρε η πανάθα με τον ολυμπιακό?

Raven Lord
18-02-2008, 21:48
αυτό που περιγράφεις γίνεται εκατό φορές χειρότερο στην κοινωνία. οπότε προς τι η κατακραυγή στους φοιτητές από τη στιγμή που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου πασοκ - νδ ταυτίζονται με το παο - οσφπ? (τυχαία η σειρά)

Helm
18-02-2008, 21:55
επειδή οι φοιτητές πολιτεύονται σε χώρο μάθησης και εκπαίδευσης και όχι σε καφενείο και είναι επίσης και στο άνθος της ηλικίας και ανοιχτόμυαλοι και τελοσπαντον, περιμένουμε περισσότερα πράγματα από αυτούς από το να γίνουν ρεπλίκες των γωνιών τους ή ασιμουλιδες ή 'δεν-ξέρω-τίποτα-δεν-ασχολούμαι-όλοι-οι-πολιτικοί-είναι-σκατά'.

HAVOC: όχι και μικρούλης :(

Candiru: αυτό που περιγράφεις οκ, οπότε να υποθέσω λες ότι η τεχνολογική πρόοδος (και όχι η πολιτισμική απαραίτητα) τώρα είναι δυνατόν να μην είναι γραμμική (αν και η λέξη είναι λάθος, γραμμική είναι έτσι κι αλλιώς, μονόδρομος όπως τον έχουμε συναντήσει στο παρελθόν δεν είναι αναγκαίο να είναι, συμφωνώ). Εγω ρωτάω, μπορείς να φανταστείς ένα κράτος όπου έχουν μέσα παραγωγής και βιομηχανία σαν την δυτική, εκμεταλλεύονται μια χαρά όλους τους τους πόρους (και περιβαλλοντολογικός φιλικά), και το απογευματάκι πάνε στην τελετή κλειτοριδοκτομής της γειτονιάς τους?

Milton
18-02-2008, 22:01
καλα ολα αυτα λοιπον Χελμ, και δεν λεω μπορει να χουν πολλες δοσεις αληθειας, χωρις να ναι ψεμματα, μπορει κι οχι. το θεμα ειναι, οπως ανεφερα, οτι ο καθενας εχει να πει ενα "το θεμα ειναι", και ναι, ωραιο ειναι να εχει αποψη ο καθενας, και πολιτικη πεποιθηση, αλλα θεωρω οτι η πολιτικη στα πανεπιστημια προσεγγιζεται απο τον καθενα αρκετα, hot headedly, να το πουμε ετσι.
καλως ή κακως αυτο που συμβαινει στο πανεπιστημιο, ειτε προκειται για καλη πολιτικη ειτε για κακη, μεταφερεται μετα και στην κοινωνια. με αποτελεσμα να γινεται μια τρυπα στο νερο για να καλυτερεψει η κατασταση ειτε μεσα, ειτε εξω.

δεν πιστευετε οτι τα πραγματα πρεπει να αντιμετωπιστουν πιο νηφαλια απ'οσο αντιμετωπιζονται; τι κανει την διαφορα σε εναν δαπιτη που θα πλακωσει στο ξυλο εναν φοιτητη διαφορετικης πολιτικης πεποιθησης απο εναν κομμουνιστη που θα πλακωσει στο ξυλο εναν εαακατζη;

το ιδιο θεμα συζητουσα και πριν μερικες μερες με καποιον αλλο, και μου ελεγε, μην ξεχνας οτι οι μεγαλυτερες και σημαντικοτερες πολιτικες παραταξεις βγηκαν απο φοιτητικα κινηματα, και πως η πολιτικη στα πανεπιστημια ειναι καλη, η πολιτικη στα ελληνικα πανεπιστημια ειναι που μας χαλαει το καιμακι. και η απαντηση μου ηταν πως ναι, εγινε αυτο ιστορικα, δεν διαφωνω, αλλα αλλοι ηταν οι κανονες του παιχνιδιου τοτε, και αλλοι τωρα. και τους κανονες του παιχνιδιου τους αλλαζουν μονο οι παικτες. και τι γινεται οταν ολοι παλευουν για την εξουσια που θα φερει την αλλαγη;

Helm
18-02-2008, 22:09
αλλα θεωρω οτι η πολιτικη στα πανεπιστημια προσεγγιζεται απο τον καθενα αρκετα, hot headedly, να το πουμε ετσι.

λογικό δεν είναι από 18-20άριδες?

και παλιά έτσι ήταν αλλά τότε έπαιζε συσπείρωση επειδή έπαιζαν και τανξ προ των πυλών. Οι μισοί μέσα δεν ήξεραν καν τι σήμαιναν τα συνθήματα που φώναζαν. Τώρα έχουμε οργή αλλά δεν έχουμε ούτε κατεύθυνση.

Milton
18-02-2008, 22:11
ναι ενταξει, μεχρι ενα σημειο ισως να ναι κι αυτο. αλλα δεν το θελω σαν επιχειρημα στη συζητηση, νομιζω οτι καταλαβαινεις οτι δεν μπορει να σταθει. εχουν την ευκαιρια, τους δινεται η ευκαιρια και κανουν ο,τι κανουν. και δεν φταιει παντα η ηλικια. γιατι και πολλες απο τις μαλακιες που κανουν οι 20αρηδες ειναι μαλακιες σοβαρες, και οχι επιπολαιες.

psychomaverick
18-02-2008, 22:13
Χελμ, αυτά που περιγράφεις ισχύουν αλλά είναι η μία όψη του νομίσματος, οι γύρω-γύρω παρατρεχάμενοι δλδ. Υπάρχουν άτομα (και δεν είναι όλοι 20άρηδες ή μικρότεροι) που έχουν πολιτικά και οικονομικά πάρε-δώσε με καθηγητές και πολιτικά γραφεία οι οποία μια χαρά δουλειές έχουν ή έχουν εξασφαλίσει (όχι απαραίτητα απ'αυτές τους τις σχέσεις) οπότε δεν το λες νεανική και μετα-εφηβική ανάγκη στην περίπτωση αυτή. Μη είσαι επίσης βέβαιος ότι αν σταματήσει κανείς να έχει τη δυνατότητα αυτού του πάρε-δώσε και των λοιπών προνομίων (για οποιονδήποτε λόγο) θα συνεχίσει εκεί απτόητος λόγω ιδεολογίας (έστω ψεύτικής).

Helm
18-02-2008, 22:19
για την εσωτερική σαπίλα ο,τι μου πείτε εσείς, ξέρετε καλλίτερα, εγώ έχω σημειώσει το πως οι φίλοι και γνωστοί μου που πήγαν πανεπιστήμιο που στα 17 δεν ήξεραν τι είναι δεξιά και τι αριστερά στα 18 τους μοίραζαν φυλλάδια για την τάδε φοιτητική παράταξη και η γκόμενα τους ήταν από την φοιτητική παράταξη και όλοι οι φίλοι τους ήταν από την φοιτητική παράταξη και το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούσαν πια να μιλήσουν ήταν για την φοιτητική παράταξη χωρίς ίχνος μακροπολιτικής σκέψης μόνο πως θα γαμήσουμε τα μουνιά τους ΔΑΠίτες. Αυτό έπιασα εγώ, το πως το φοιτητιλίκι για αρκετούς είναι η χαμένη ευκαιρία να μάθουν από μπάλα και να φορέσουν κάνα κασκόλ. Τα αλλά τα ξέρετε εσείς πιο σε βάθος.

Milton
18-02-2008, 22:25
ναι, κι εγω εχω σημειωσει ολα αυτα που λεγονται απο διαφορες πλευρες σε αυτο το τοπικ και ψηφιζω μια συγκεκριμενη παραταξη, αλλα δεν θα πω οι μαλακες οι δαπιτες, οι κουκουεδες ή ο,τιδηποτε. αυτο που λεω ομως, χωρις να εχω παει σε πανεπιστημιο στην ελλαδα, ειναι οτι δεν θα στερηθω την δημοκρατια μου εαν δεν ακολουθησω ντε και καλα μια φοιτητικη παραταξη, αλλα θα την στερηθω εαν δεν μου επιτρεψει το οποιοδηποτε κομμα να διαδηλωσω και να διαμαρτυρηθω για εναν νομο πλαισιο που θεωρω αδικο.

Helm
18-02-2008, 22:27
με συγχωρείς αν έχασα κάποια φάση, σε σταματάει κάποιο κόμμα από το να διαδηλώσεις και να διαμαρτυρηθείς για τον νόμο πλαίσιο?

Milton
18-02-2008, 22:31
αυτο που εννοουσα ηταν οτι δεν χρειαζεται η κομματικοποιηση για να υπαρχει δημοκρατια, τουλαχιστον στο πανεπιστημιο. αυτο υποτιθεται οτι συζηταμε σε αυτο το τοπικ. εαν το κομμα που ψηφιζω μου πει, δεν θα διαμαρτυρηθεις, τοτε ακομα και εκει, εαν το θεωρω αδικο, τοτε εγω θα πατησω ποδι. δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα δεν διαφωνουμε καπου.

Helm
18-02-2008, 22:37
Α, ναι οκ. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμφωνούν και συμπράττουν κόμματα/παρατάξεις για ένα ζήτημα ακόμα και αν συμφωνούν για λάθος λόγους από την όψη της δικιάς μου ιδεολογίας. Πες το αυτό τώρα σε ακροαριστερό, έχει πλάκα η αντίδραση.

psychomaverick
18-02-2008, 22:43
Δεν θα σου πούνε μη διαμαρτυρηθείς ούτε τι να κάνεις, απλά σε τέτοια περίπτωση θα έχεις δώσει *αρνητικά* δείγματα γραφής, γι'αυτό ίσως ν'αντιμετωπίζεσαι διαφορετικά. Εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση πάντως (ν'αντιδράσει κάποιος ανοιχτά σ'ενα κόμμα ενώ είναι μέλος του εννοώ).

Milton
18-02-2008, 22:46
αν ειναι ετσι psychomaveric, τοτε να παρατησουν την πολιτικη που ισχυριζονται οτι κανουν και να πανε σπιτια τους να πλυνουν κανα πιατο.

House Of Low Culture
18-02-2008, 22:49
http://img.timeinc.net/time/daily/2006/0608/rottentomatoes_big.jpg

Milton
18-02-2008, 22:50
χαχαχα

Deggial
18-02-2008, 23:35

Πέρα από όσα αναφέρθηκαν, θεμελιακά φταίει και το γεγονός πως ποτέ δε μάθαμε να συνεργαζόμαστε. Η παραδοσιακή εκπαίδευση, τόσο στο σχολείο όσο και στο Πανεπιστήμιο, ως ένα βαθμό, βασίζεται στην ατομική πρόοδο και η συνεργασία εν γένει θεωρείται κατακριτέα, αν όχι συμπεριφορά που τιμωρείται (όπως η αντιγραφή των ασκήσεων από συμμαθητές).

Phantom Duck
18-02-2008, 23:40
Σιγά μη φταίει κι η έλλειψη multiplayer στις παιδικές μας κονσόλες.

ikonoklast
19-02-2008, 00:11
Η ταύτιση του Υποκειμένου με το Όπλο οδηγεί στον Ατομικισμό.

Εγώ παιδιά είμαι Ακροαριστερός (sic), όπως και άλλοι γνωστοί μου, αλλά τον Μάιο-Ιούνιο του 2006 όταν 8έλαμε να ματοκυλίσουμε τη χώρα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με όλες τις Δημοκρατικές Δυνάμεις μαζί, σε όλες τις σχολές της χώρας και να χτυπήσουμε τις Δυνάμεις της Αντίδρασης. Παραδείγματα δυνάμεων που συνεργάστηκαν ήταν το Δίκτυο (Συνασπισμός), η ΠΚΣ (ΚΚΕ), η ΕΑΑΚ (ΝΑΤΟ), τα Αριστερά Σχήματα (ΚΟΕ), η Πρωτοβουλία Γένοβα (ΣΕΚ), οι Αγωνιστικές Κινήσεις (ΚΚΕ-μλ), η Πορεία (ΜΛ-ΚΚΕ), η Ματσέτα (Ξεκίνημα), ο spam and the witches (OAKKE), η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και διάφοροι συναγωνιστές απο τον ευρύτερο Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό ή Αυτόνομο χώρο, μια τεράστια πλειοψηφία ανεξάρτητων/ακομμάτιστων/ανένταχτων φοιτητών και σε διάφορες περιπτώσεις και η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) για να βουτήξει κανένα ψηφαλάκι. Όλοι αυτοί μαζί έκαναν μαζί διάφορα μυστικά πράγματα αλλά σας γνωρίζω κυρίως τα εξής: Κοινά Πλαίσια στις Γενικές Συνελεύσεις των περισσότερων σχολών ή ανα περίπτωση ποικίλες διαφοροποιήσεις ενωτικού χαρακτήρα, κοινή κά8οδος στις πανεκπαιδευτικές πορείες (πλην ΠΚΣ γενικά), κοινός κα8ορισμός της πανελλαδικής δράσης στα Πανελλαδικά Συντονιστικά των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων (πλην ΠΚΣ γενικά). Αυτό -εν γένει- είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας, αν γίνετε πιο συγκεκριμένοι νομίζω οτι μπορώ να σας ενημερώσω και για άλλα, κατα τ' άλλα σκλάβος σας.

Milton
19-02-2008, 00:29
http://www.cinemaellenik.gr/filmografies/xatzixristos.jpg

ikonoklast
19-02-2008, 00:32
http://www.cine.gr/PeopleImages/603177.jpg

Griffith
19-02-2008, 00:38
http://www.compactdisclub.gr/content/000F4240/Images/000014CD.jpg

Milton
19-02-2008, 00:41
http://www.greek-movies.com/icon/togeliobgikeapotonparadeiso.jpg

protonios
19-02-2008, 02:53
[quote="ikonoklast"ο spam and the witches (OAKKE),[/quote]

Η οακκε ηταν κατα των καταληψεων, και υπερ του νεου νομου πλαισιου που θα εδιωχνε τους εργατοπατερες απο τον χωρο τον πανεπιστιμιων που παρασιτουν. Διαβασε τις εφημεριδες τοιχου να μαθαινεις την γραμμη

ikonoklast
19-02-2008, 03:06
ο spam and the witches (OAKKE),
Η οακκε ηταν κατα των καταληψεων, και υπερ του νεου νομου πλαισιου που θα εδιωχνε τους εργατοπατερες απο τον χωρο τον πανεπιστιμιων που παρασιτουν. Διαβασε τις εφημεριδες τοιχου να μαθαινεις την γραμμη
Αυτό είναι πολύ αστείο ποστ αλλά καλύτερα να το σχολιάσει ο spam and the witches!

animae
19-02-2008, 03:09

Εγώ παιδιά είμαι Ακροαριστερός (sic), όπως και άλλοι γνωστοί μου, αλλά τον Μάιο-Ιούνιο του 2006 όταν 8έλαμε να ματοκυλίσουμε τη χώρα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με όλες τις Δημοκρατικές Δυνάμεις μαζί, σε όλες τις σχολές της χώρας και να χτυπήσουμε τις Δυνάμεις της Αντίδρασης. Παραδείγματα δυνάμεων που συνεργάστηκαν ήταν το Δίκτυο (Συνασπισμός), η ΠΚΣ (ΚΚΕ), η ΕΑΑΚ (ΝΑΤΟ), τα Αριστερά Σχήματα (ΚΟΕ), η Πρωτοβουλία Γένοβα (ΣΕΚ), οι Αγωνιστικές Κινήσεις (ΚΚΕ-μλ), η Πορεία (ΜΛ-ΚΚΕ), η Ματσέτα (Ξεκίνημα), ο spam and the witches (OAKKE), η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και διάφοροι συναγωνιστές απο τον ευρύτερο Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό ή Αυτόνομο χώρο, μια τεράστια πλειοψηφία ανεξάρτητων/ακομμάτιστων/ανένταχτων φοιτητών και σε διάφορες περιπτώσεις και η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) για να βουτήξει κανένα ψηφαλάκι. Όλοι αυτοί μαζί έκαναν μαζί διάφορα μυστικά πράγματα αλλά σας γνωρίζω κυρίως τα εξής: Κοινά Πλαίσια στις Γενικές Συνελεύσεις των περισσότερων σχολών ή ανα περίπτωση ποικίλες διαφοροποιήσεις ενωτικού χαρακτήρα, κοινή κά8οδος στις πανεκπαιδευτικές πορείες (πλην ΠΚΣ γενικά), κοινός κα8ορισμός της πανελλαδικής δράσης στα Πανελλαδικά Συντονιστικά των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων (πλην ΠΚΣ γενικά). Αυτό -εν γένει- είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας, αν γίνετε πιο συγκεκριμένοι νομίζω οτι μπορώ να σας ενημερώσω και για άλλα, κατα τ' άλλα σκλάβος σας.

Ή έτσι θα ήθελες να είναι αφού φανερότατα μπροστάριδες ήταν η ΕΑΑΚ.

ikonoklast
19-02-2008, 03:13
Ο Λαλιώτης για την ακρίβεια.

attila
19-02-2008, 04:40
δηλαδη το πασοκ υποκινουσε τις καταληψεις?

Not_saved
19-02-2008, 05:04

Ποπο μαλάκα ντροπηηή, ήταν μπροστάρηδες η ΕΑΑΚ στο κίνημα.

Μαλακία δηλαδή που η ΕΑΑΚ πρότεινε πρώτη καταλήψεις και στις διαδικασίες του κινήματος νικούσαν κατά κράτος τα αιτήματα που έβαζε, έπρεπε να βάζουμε τιμητικά στα πλαίσια και τις θέσεις όλων των υπολοίπων χώρων για να φαινόμαστε πιο ενωτικοί.

Ρε μήπως είστε απλά ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ;

Candiru
19-02-2008, 09:49
Candiru: αυτό που περιγράφεις οκ, οπότε να υποθέσω λες ότι η τεχνολογική πρόοδος (και όχι η πολιτισμική απαραίτητα) τώρα είναι δυνατόν να μην είναι γραμμική (αν και η λέξη είναι λάθος, γραμμική είναι έτσι κι αλλιώς, μονόδρομος όπως τον έχουμε συναντήσει στο παρελθόν δεν είναι αναγκαίο να είναι, συμφωνώ). Εγω ρωτάω, μπορείς να φανταστείς ένα κράτος όπου έχουν μέσα παραγωγής και βιομηχανία σαν την δυτική, εκμεταλλεύονται μια χαρά όλους τους τους πόρους (και περιβαλλοντολογικός φιλικά), και το απογευματάκι πάνε στην τελετή κλειτοριδοκτομής της γειτονιάς τους?

ό,τι είχα γράψει για την πρόοδο ήταν εξ ολοκλήρου ειρωνικό, μια και πέφτουν πολλοί από τα σύνεφα (ακόμα και εδώ στο ER) όταν βλέπουν πυρηνικούς επιστήμονες αναπτυσσόμενων χωρών να υποστηρίζουν την μπούρκα και την κλειτοριδεκτομή, αλλά και τριτοκοσμικούς φτωχούς και χωρίς ψηλή τεχνολογία να στήνουν κοινωνίες αλληλεγγύης/συνεργασίας ή έστω να έχουν κουλτούρα πολύ προωθημένη σε σχέση με τα δικά μας ιδεώδη

ikonoklast
19-02-2008, 10:05
Πολύ σωστό αυτό. Σκέφτομαι λοιπόν να γίνω τεχνοφοβικός και πριμιτιβιστής για να αποφύγω την λαίλαπα της ιστορικής δή8εν γραμμικότητας!

Candiru
19-02-2008, 11:28
Πολύ σωστό αυτό. Σκέφτομαι λοιπόν να γίνω τεχνοφοβικός και πριμιτιβιστής για να αποφύγω την λαίλαπα της ιστορικής δή8εν γραμμικότητας!

αυτά, η πρόοδος, κλπ είναι ο τρόπος σκέψης του μέσου δυτικού ανεξαρτήτου ιδεολογίας! Πρόκειται φυσικά για ολέθριο μύθο-χρυσομένο χάπι, η συντήρηση του οποίου είναι και το υπέυθυνο ιδεολόγημα για την καταστροφή του τρίτου κόσμου και του περιβάλλοντος. Μόνο που η εκμεταλλεύτρια ταξη ούτε καν που τον πιστεύει και απλώς συνεχίζει ζει στον αιώνιο δικό της πριμιτιβισμό της αρπαγής και της ληστρικής εκμετάλλευσης σε ολοένα και πιο σύγχρονες εκδόσεις του.

Milton
19-02-2008, 11:49
της ψωλης της το χαβα, η εκμεταλλευτρια ταξη δλδ :!:

animae
19-02-2008, 13:17

Ποπο μαλάκα ντροπηηή, ήταν μπροστάρηδες η ΕΑΑΚ στο κίνημα.

Μαλακία δηλαδή που η ΕΑΑΚ πρότεινε πρώτη καταλήψεις και στις διαδικασίες του κινήματος νικούσαν κατά κράτος τα αιτήματα που έβαζε, έπρεπε να βάζουμε τιμητικά στα πλαίσια και τις θέσεις όλων των υπολοίπων χώρων για να φαινόμαστε πιο ενωτικοί.

Ρε μήπως είστε απλά ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ;

Όχι, δεν το είπα για αυτόν τον λογο.
Το είπα για τα "κοινά" πλαίσια, τα οποία ήτανε καπως κοινά, αλλά κατά τ άλλα απλά ο ένας εκμεταλλευτηκε τον άλλον, οι μεν για να είναι μπροστά και οι δε για να φαίνονται και αυτοί.
Δηλαδή ναι μεν το ψήφισαν πολλοί ανεξάρτητοι κλπ, αλλά ήταν κατευθυνόμενο χαλαρά. Δεν ήταν και τόσο αθώο όσο το παρουσιάζουν μερικοί.

Phantom Duck
19-02-2008, 13:50

Η ΟΑΚΝΕ κράτησε τις αποστάσεις της από τη γραμμή των μεγάλων στο πρώτο μισό του κινήματος.

ikonoklast
19-02-2008, 14:27
Candiru πολύ σωστό αυτό. Σκέφτομαι λοιπόν να γίνω τεχνοφοβικός και πριμιτιβιστής για να αποφύγω την λαίλαπα του *πριμιτιβισμού* της εκμεταλλεύτριας τάξης. Ας αρχίσουμε με τα πισιά μας, σταματάω να ποστάρω, κάνε το ίδιο!

Δηλαδή ναι μεν το ψήφισαν πολλοί ανεξάρτητοι κλπ, αλλά ήταν κατευθυνόμενο χαλαρά.
Απο σκοτεινά κέντρα και απο τους γνωστούς Κυανοπώγωνες της Νέας Τάξης.

Σε κάνα συντονιστικό είχες βρε8εί φίλε animaniac;

rage for order
19-02-2008, 16:24
την σύναξη των φοιτητοπατέρων μετά το συντονιστικό που έκοβαν και έραβαν κείμενα και αποφάσεις είχες βρε8εί φίλε animaniac;

ikonoklast
19-02-2008, 16:31
Γιατί εσύ είχες βρε8εί; Δεν είχε μπουκαλοδρομίες μετά;

rage for order
19-02-2008, 16:37
ε αφού το συντονιστικό δεν αποφάσιζε ποτέ, κάτι έπρεπε να κάνω και εγώ μέχρι να έρθουν οι φοιτητοπατέρες να μας πούνε τι αποφάσισε το Φοιτητικό Κίνημα

ikonoklast
19-02-2008, 16:44
Ε κοίτα καλύτερα που λείπατε πάντως, γιατι αν είχαμε να συνεννοη8ούμε και με τους μπουκαλάκηδες ίσως να λέγαμε ακόμα για ΕΦΕΕ. Όχι οτι αμα λέγαμε δε 8α σερνόσασταν και πάλι πίσω μας αλλά κουβέντα να γίνεται.

Not_saved
19-02-2008, 16:45
ε αφού το συντονιστικό δεν αποφάσιζε ποτέ, κάτι έπρεπε να κάνω και εγώ μέχρι να έρθουν οι φοιτητοπατέρες να μας πούνε τι αποφάσισε το Φοιτητικό Κίνημα

ε ναι, αφού κανένα μμε δεν δημοσίευε τις αποφάσεις 400 συνελεύσεων έπρεπε να φροντίσουμε να πάρουμε καλή πόζα με κουκούλα και μπουκάλι για το indymedia και το δελτίο του mega.

Deggial
19-02-2008, 16:57
Άλλη τραγωδία τα Συντονιστικά, αυθαίρετοι "εκπρόσωποι" των φοιτητών.

ikonoklast
19-02-2008, 17:00
Εγώ προσωπικά για τις αποφάσεις του κινήματος διάβαζα το blog σου τότε!

Helm
19-02-2008, 18:24
Α για τέτοιο συντονισμό λέμε.

ikonoklast
19-02-2008, 18:29
Δεν το έκανα στ' αλή8εια. Αυτή η επιτηδευμένη απόσταση μεταξύ των λεγομένων μου και της πραγματικότητας, κα8ιστά τον λόγο μου ειρωνικό απέναντι στον Deggial. Υπήρξα είρων απέναντί του. Μόλις υπήρξα απέναντι και σε σένα.

asimoulis
19-02-2008, 18:38
αν συμφωνα με τους παραπάνω το φοιτητικό κίνημα ήταν κατευθυνόμενο τότε αποδεικνύεται ότι η εξωκοινοβουλευτική αριστερά είναι η μόνη που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση και μάλιστα με μαζικότατους όρους και στην πούτσα μας το αστικό κοινοβούλιο της εκπροσώπησης και της νομιμότητας...

τσίπρας και μαλακίες...

έτσι δεν είναι ναρίτη?

ikonoklast
19-02-2008, 18:43
Έτσι μουλάρι!

CrippleHorse
19-02-2008, 18:53
Το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι σκεφτόμαστε τόσο στερεότυπα που για να μην ανήκεις κάπου πρέπει να αποφασίσεις να γίνεις μέλος στους "αυτοί που δεν ανήκουν κάπου" αλλά οκ καλά παιδάκια φαίνονται, μέσα λοιπόν.

asimoulis
19-02-2008, 18:57
γιατί το λες αυτό ρε?

σε αυτους που δεν ανήκουν κάπου υπάρχουν όλα τα φρούτα*...

*εννοώ σε ιδεολογικό επίπεδο

Helm
19-02-2008, 19:17
Υπήρξα είρων απέναντί του. Μόλις υπήρξα απέναντι και σε σένα.

Α για τέτοιο συντονισμό λέμε.

rage for order
19-02-2008, 21:01
[quote="rage for order":31frctvi]ε αφού το συντονιστικό δεν αποφάσιζε ποτέ, κάτι έπρεπε να κάνω και εγώ μέχρι να έρθουν οι φοιτητοπατέρες να μας πούνε τι αποφάσισε το Φοιτητικό Κίνημα

ε ναι, αφού κανένα μμε δεν δημοσίευε τις αποφάσεις 400 συνελεύσεων έπρεπε να φροντίσουμε να πάρουμε καλή πόζα με κουκούλα και μπουκάλι για το indymedia και το δελτίο του mega.[/quote:31frctvi]

θες να πεις ότι επειδή γινόντουσαν "επεισόδια" δεν έδειχναν στα κανάλια πλάνα από τις πορείες;το έχω απορία..

επίσης

το δέχομαι ότι πολλές φορές τα μπουκάλια πέφτουν για το θέαμα. όταν πήγαινες όμως και έβαζες το κεφάλι σου κάτω από το γκλομπ του ματά στα λουλουδάδικα γιατί το έκανες;
2 λόγους μπορώ να σκεφτώ:
να ήθελες να δείξεις αγωνιστικό προφίλ στα υποψήφια πρόβατα ή για το θέαμα και για το πλάνο στις 8

τεσπα το γαμάω το τόπικ και είναι μαλακία. αν θες απάντα ή να απαντήσει κάποιος άλλος. εκτός και αν γίνει σπλιτ εγώ το κόβω εδώ

asimoulis
20-02-2008, 10:42
θες να πεις ότι επειδή γινόντουσαν "επεισόδια" δεν έδειχναν στα κανάλια πλάνα από τις πορείες;το έχω απορία..

επίσης

το δέχομαι ότι πολλές φορές τα μπουκάλια πέφτουν για το θέαμα. όταν πήγαινες όμως και έβαζες το κεφάλι σου κάτω από το γκλομπ του ματά στα λουλουδάδικα γιατί το έκανες;
2 λόγους μπορώ να σκεφτώ:
να ήθελες να δείξεις αγωνιστικό προφίλ στα υποψήφια πρόβατα ή για το θέαμα και για το πλάνο στις 8

τεσπα το γαμάω το τόπικ και είναι μαλακία. αν θες απάντα ή να απαντήσει κάποιος άλλος. εκτός και αν γίνει σπλιτ εγώ το κόβω εδώ

όχι δεν το γαμάς... για παρατάξεις και πρόβατα μιλάμε... αυτό στα λουλουδάδικα πότε έγινε??

stam and the witches
20-02-2008, 18:34
Αυτό είναι πολύ αστείο ποστ αλλά καλύτερα να το σχολιάσει ο spam and the witches!

Εδώ που τα λέμε είναι γεγονός ότι η μαρξιστική σας θεώρηση των πραγμάτων φτάνει τόσο γαμημένα μακριά ώστε να βαφτίσετε κάποιον ρεφορμιστή με βάση το αν θα ψηφίσει πλαίσιο κατάληψης (για να είναι ενιαίου και πολιτικοποιημένου περιεχομένου η απόφαση και για να μπει και ο κεραυνός στο πανώ ρε αδερφέ, τι στο διάολο θες πια ρε φασίστα στην τελική και δε με αφήνεις να κατεβάσω πλαίσιο) ή όχι. Η αντίθεση, ο προβληματισμός, η αμφισβήτηση των στόχων και μεθόδων του φοιτητοπατερικού κινήματος, η εξέταση του κατά πόσο συμβάλλουν συντεχνειακά σκουλήκια στο κίνημα και στο κατα πόσο διαπλέκονται με τους καθοδηγητές αυτών κλπ κλπ είναι αυτόματως ρεφορμισμός, ΟΑΚΚΕ και δώστου.

Ο μόνος κνίτης φυσικά είσαι συ, μόνο στις μεθόδους όμως. Γιατί όταν πάρεις πτυχίο θα γίνεις χειρότερος και από συνασπισμένο.

Griffith
20-02-2008, 21:54
ναι αλλά ρε μάτια μου, τον προβληματισμό σου τον εκφράζεις στο κλαμπ αντεργκράουντ τις τετάρτες, στο έμεσεν, στο άιαρσι και σε ένα φόρουμ στα ίντερνετς.πάρτον και κάντον κάτι χρήσιμο το προβληματισμό σου.ένα πλαίσιο στη γενική συνέλευση είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.και από κει και πέρα άσε τα νεαρά παιδιά της εαακ στην ησυχία τους.
και μην προτρέχεις για το τι θα κάνει ο καθένας στο μέλλον, πολλοί ομίλησαν έτσι,λίγοι δικαιώθηκαν, ελάχιστοι είχαν τα αρχίδια να το κάνουν εξαρχής.η αξιοπρέπεια του αριστερού, κομμουνιστή ανθρώπου δεν χαρίζεται ούτε στο κκε, ούτε στο ναρ, ούτε πουθενά.εσύ που τη βρήκες για να μιλάς και για απομιμήσεις;

rage for order
20-02-2008, 22:25
όχι δεν το γαμάς... για παρατάξεις και πρόβατα μιλάμε... αυτό στα λουλουδάδικα πότε έγινε??

στα φοιτητικά μωρέ..
στα λουλουδάδικα στην αρχή της β.σοφίας.έβαζαν κάθετα στον δρόμο 2 κλούβες και όχι μόνο πορεία αλλά ένας ένας στριμωχτά μπορούσε να περάσει.μπροστά σειρές από μπλέ ματάδες για το πρώτο σπρώξιμο και στο πλάι οι χακοί ματάδες με τις φυσούνες και τα δακρυγόνα.
πήγαιναν λοιπόν τα ζώα, φώναζαν να πωρωθούνε και χωρίς ούτε ένα σοβαρό μέτρο αυτοπροστασίας πήγαιναν και έπεφταν σαν τα πρόβατα πάνω στους μπάτσους.έσπρωχναν λίγο, έριχναν 2 φυσουνιές οι πλαινοί χακοί και όποιος είχε όρεξη έριχνε και από καμία να ξεπιαστεί.ε και μετά έλεγαν μας έδειραν οι μπάτσοι..

Griffith
20-02-2008, 22:42
χαχα οι μαλάκες, δεν το ξέραν ότι EXOYME ΠΟΛΕΜΟ!κι ακόμα να ανακαλύψουν τις μάσκες;; LOL

stam and the witches
21-02-2008, 02:07
Griffith, αυτό για τον οποίο με κατηγορεί ο ikonoklast είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Το τι κάνω εγώ και που (δεν) παρεμβαίνω είναι άλλη ιστορία και κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτό. Έχει καταντήσει η εύκολη υπεκφυγή σε οποιαδήποτε διαφωνία.

ikonoklast
21-02-2008, 04:56
Στην παρούσα φάση δε σε κατηγόρησα για τίποτα. Απλώς, όπως αποδείχ8ηκε και απο το ποστ του protonios, υπεν8ύμισα ποιός είναι ο πολιτικός σου χώρος. Απο την άλλη μιας και η κατα καιρούς κριτική σου αποζητά πηγές απο τον μαρξισμό (μιλάω για τις αναφορές στο μανιφέστο) μά8ε οτι μαρξιστικώς δεν υπάρχει κάποιο αποκομμένο "8εωρητικό επίπεδο", αν νομίζεις σκατά, πράττεις σκατά και το αντίστροφο.

protonios
22-02-2008, 00:45
"θεωρια και πραξη"

hcpunksonacid
22-02-2008, 03:05
:)

asimoulis
22-02-2008, 14:56
στον χιαστό του καράμπελα... αυτά είναι...

solution_AK-47
22-02-2008, 16:49
Sto kiefali tou asimouli.

.

jkstigma
25-02-2008, 12:25
http://img206.imageshack.us/img206/3784/att00043eq3.jpg (http://imageshack.us)

asimoulis
20-05-2008, 02:33
πήγαιναν λοιπόν τα ζώα, φώναζαν να πωρωθούνε και χωρίς ούτε ένα σοβαρό μέτρο αυτοπροστασίας πήγαιναν και έπεφταν σαν τα πρόβατα πάνω στους μπάτσους.έσπρωχναν λίγο, έριχναν 2 φυσουνιές οι πλαινοί χακοί και όποιος είχε όρεξη έριχνε και από καμία να ξεπιαστεί.ε και μετά έλεγαν μας έδειραν οι μπάτσοι..

σορρυ για το bump αλλά τώρα θυμήθηκα παρόμοιο σκηνικό με την πόρτα του υπουργείου στη θεσσαλονίκη...
και μετά σου λένε μας έδειραν οι μπάτσοι... διάολε, τι περιμένουν να τους κεράσουν μιλκ-σέηκ?

Milton
17-11-2008, 19:08
παιδια εξουθενωτικη ομορφια αυτο το πολλ, αναπαντεχη ηλιθιοτητα, πιειτε ενα στην υγεια ολων, δακρυα, πριν κοιτουσα και εκεινο το "κομμουνιστικη απελευθερωση" σε ενα αλλο θρεντ και θυμηθηκα την αθωα απορια μου για τα εαακ ή καποιο οριστικο/αοριστο αρθρο της προτιμησης σας.
δεδομενων των συνθηκων, συνεχιζει να μου κανει εντυπωση το αποτελεσμα του Πωλ ομως. πειτε γιατι δεν θα επρεπε να μου κανει.

attila
17-11-2008, 23:04
παντως σημερα στη σαλονικη πηγαν οννεδιτες να καταθεσουν στεφανι για το πολυτεχνειο αλλα τις εφαγαν.

btw επειδη καποιοι μπορει να αρχισουν τις παπαριες να αναφερω οτι εμφανιστηκαν με κρανη και πτυσσομενα γκλοπ

FIXXXER
18-11-2008, 05:24
δεδομενων των συνθηκων, συνεχιζει να μου κανει εντυπωση το αποτελεσμα του Πωλ ομως. πειτε γιατι δεν θα επρεπε να μου κανει.

Ισως οφειλεται στο οτι σπουδασες εξω αν δεν κανω λαθος?

Milton
18-11-2008, 12:46
δεν νομιζω,Φυξα, μιας και αυτη η πληροφορια ηταν:

α) κατι που ηξερα ηδη

β) δεν απανταει στην ερωτηση μου η οποια με περισσοτερες λεξεις ειναι, γιατι δεν θα επρεπε να μου κανει εντυπωση που το Πωλ δειχνει τους περισσοτερους ανθρωπους να εχουν ψηφισει κατα των κομματων στις σχολες.

το οτι σπουδασα εξω απανταει στην ερωτηση, γιατι μου κανει εντυπωση που υπαρχουν κομματα στις σχολες και αυτη η ερωτηση δεν ηταν η αρχικη μου.

carheart
18-11-2008, 13:57

Σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως μια πλειοψηφία θέλει κάτι, ενώ μερικοί υπάλληλοι και μερικές συμμορίες κάνουν παρέα κουμάντο;

Σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως μια πλειοψηφία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει ένα τσιφλίκι;

Σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως μια πλειοψηφία παραδόξως θέλει κάτι σωστό;

Σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως υπήρξαν 54 άτομα στο ER που δεν θέλουν άλλους σιχαμένους δαπίτες, ανύπαρκτους πασπίτες, καθυστερημένους κνίτες και ακόμα πιο καθυστερημένους εαακίτες; Είναι αρκετοί περισσότεροι εκεί έξω. Αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όλοι τους, ακριβώς επειδή υπάρχουν πλειοψηφφίες που δεν τους θέλουν.

Raven Lord
18-11-2008, 14:10

Σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως μια πλειοψηφία θέλει κάτι, ενώ μερικοί υπάλληλοι και μερικές συμμορίες κάνουν παρέα κουμάντο;

Σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως μια πλειοψηφία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει ένα τσιφλίκι;

Σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως μια πλειοψηφία παραδόξως θέλει κάτι σωστό;

Σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως υπήρξαν 54 άτομα στο ER που δεν θέλουν άλλους σιχαμένους δαπίτες, ανύπαρκτους πασπίτες, καθυστερημένους κνίτες και ακόμα πιο καθυστερημένους εαακίτες; Είναι αρκετοί περισσότεροι εκεί έξω. Αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όλοι τους, ακριβώς επειδή υπάρχουν πλειοψηφφίες που δεν τους θέλουν.

εντύπωση μάλλον της κάνει το γεγονός ότι αυτή η (συντριπτική) πλειοψηφία που θέλει "κάτι σωστό", προτιμάει να κωλοβαράει, να ξύνεται ή να πίνει φραπέδες, αντί να δράσει επιτέλους από μόνη της και να μην τα περιμένει όλα από αυτούς που τελικά βρίζει.

Milton
18-11-2008, 14:25
διαφωτιστικη η απαντηση του καρχαρτ και ρεηβεν λορντ σημαντικη προσθηκη στην απαντηση. οποτε να υποθεσω οτι και μεσα στα πανεπιστημια (εκτος του ερ δλδ, του οποιου οι χρηστες ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο - στην πλειοψηφια τους δλδ - φοιτητες) συμβαινει το ιδιο πραγμα; δηλαδη οι περισσοτεροι φοιτητες δεν θελουν κομματικα μεσα στα πανεπιστημια;
υπαρχουν καποιοι που αναγκαζονται να υποστηριξουν καποια παραταξη (τονιζω το ρημα αναγκαζονται); αυτο το λεω περισσοτερο σε συναρτηση με αυτο που ειχα αναφερει παλιοτερα σε αυτο το θρεντ, το φαινομενο του περναω μαθηματα γιατι ειμαι της παραταξης/δεν περναω μαθηματα γιατι ο καθηγητης ειναι μιας αλλης παραταξης - γιατι δεν ειμαι καμιας παραταξης.
γενικα, αν και εφοσον τα πραγματα ειναι οντως ετσι οπως δειχνουν απο αυτο το θρεντ, τοτε οσοι ειναι μεσα στις παραταξεις τι εχουν να πουν για αυτα τα φαινομενα. μεχρι τωρα ειδα μονο μια παρελαση απο ιδεολογιες, λαιλαπες κατηγοριων και υποψηφιους επαναστατες που μαλωνουν σαν κοκορια.

Pinatero
18-11-2008, 14:27
αυτη λοιπον η πλειοψηφια, τι μπορει να κανει επιτελους μονη της για να αλλαξει τα πραματα που λετε?

carheart
18-11-2008, 14:57
Δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τα αλλάξει, μπορεί μόνο να αναζητήσει μερίδιο στην πίτα, όπως κάνουν ΌΛΟΙ εκεί μέσα, ακόμα και αυτοί που "αναγκάζονται" να γίνουν "δαπάρα δαπάρα γαμώ το τζεγκεβάρα" για να πάρουν τα θέματα, τις ώρες εργαστηρίων με τους καλούς να επιτηρούν, τους καλούς καθηγητές, τις ωραίες τις σημειώσεις, τα σωστά τα θέματα, τον μεγάλο τον βαθμό.

Μένοντας λίγο σε αυτό, κανείς δε σε αναγκάζει να μπεις στην εκάστοτε ΔΑΠ, αλλά στο τέλος αναγκάζεσαι ο ίδιος καμιά φορά. Και γω παλιά ήξερα μια γκόμενα ενός φίλου που μου λέει "έχω καλές σημειώσεις για το μάθημα το ωραίο, θα στις φέρω το απόγευμα" και με παίρνει το απόγευμα και μου λέει "ρε συ δε μπορώ τώρα, πήγαινε στον πάγκο της ΔΑΠ και ζήτα την κωνσταντίνα και εξήγησέ της". Κανείς δε σε αναγκάζει να πας όμως, θα πας μονάχα όταν δεις πως δεν βγαίνει αλλιώς, ή πας ή φεύγεις από τη σχολή, σενάριο διόλου σπάνιο, σε εμάς τουλάχιστον, στο φυσικό των αθηνών, τη σπουδαία αυτή σχολή.

Και ακόμα και ΠΟΛΛΟΙ από την πλειψοφηφία, είναι μέλη κομματικών παρατάξεων στις σχολές, για τέτοιους λόγους, όλοι έχουμε "ενα φιλο στη ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ" που "τα ξέρει" και τον παίρνουμε τηλέφωνο μια φορά τους δύο μήνες να τον ρωτήσουμε κάτι, αν τα εργαστήρια θα γίνουν όταν στη σχολή έχει μισό μέτρο χιόνι (θα γίνουν), αν αν αν.

Οπότε η υγιής υγιής πλειοψηφία, ας πούμε ένα 15% (λέω τρομακτικά μεγάλο ποσοστό), τελικά δεν είναι καν πλειοψηφία, και τον ήπιαμε λίγο.

Shadowking
18-11-2008, 15:12
Βαριέμαι να διαβάσω τα κατεβατά που γράφεις, για τον απλούστατο λόγο ότι τσουβαλιάζεις τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Αν το τυπόνι που "αναγκάστηκε" να μπει στην ΔΑΠ για τον ωραίο κώλο της κωνσταντίνας, τις καλές τις σημειώσεις ή το γέγονος ότι τα καταπίνει όλα, με το άλλο τυπόνι το οποίο είναι στην ΕΑΑΚ και στην κάθε ΕΑΑΚ, χωρίς να περιμένει όλα τα παραπάνω (άντε μια πίπα τουλάχιστον, όταν γίνει μεγάλος συνδικαλιστής μπορεί και να την περιμένει), αλλά για κάποιους περίεργους, χαζούς, ανιδιοτελής λόγους, σου φαίνονται εξ' ορισμού όμοια τι να σου πω. Είσαι λάθος και σε βαριέμαι.

attila
18-11-2008, 15:23
holyshits! η εαακ δεν δινει σημειωσεις

When Black Roses Bloom
18-11-2008, 15:26
Παπάργια, ο συγκάτοικός μου, τους έχει γράψει στα αρχίδια του, και μια χαρά περνάει μαθήματα. Μάλιστα, αν δεν σε περάσουν σε κάποιο μάθημα, μπορείς κάλλιστα να πάς και να τους πείς "ρε παιδιά, εγώ γιατί δεν πέρασα σε αυτό το μάθημα, αφού μπλα-μπλά έδωσα κλπ". Και μετά να σου βάλουν την βάση και να περάσεις. Και το ξέρω αυτό για πάνω απο 3 περιπτώσεις, και για Αθήνα και για επαρχία.

Shadowking
18-11-2008, 15:27

πίπες πέρνονται όμως, η τουλάχιστον γίνονται απόπειρες για πίπες αχαχαχαχαχα -σεξισμός-

FIXXXER
18-11-2008, 19:00
δεν νομιζω,Φυξα, μιας και αυτη η πληροφορια ηταν:

α) κατι που ηξερα ηδη

β) δεν απανταει στην ερωτηση μου η οποια με περισσοτερες λεξεις ειναι, γιατι δεν θα επρεπε να μου κανει εντυπωση που το Πωλ δειχνει τους περισσοτερους ανθρωπους να εχουν ψηφισει κατα των κομματων στις σχολες.

το οτι σπουδασα εξω απανταει στην ερωτηση, γιατι μου κανει εντυπωση που υπαρχουν κομματα στις σχολες και αυτη η ερωτηση δεν ηταν η αρχικη μου.

1. Οτι ειπε ο καρχαρτ δεσποινις Μυλτον.
2. Ομολογω οτι δεν καταλαβαινω την απορια σου, τα πραγματα εχουν ως εξης, αν σπουδαζες εδω περα δε θα σου εκανε εντυπωση καθως ισως ησουν μια απο τους 55 που μπορει να πιστευαν οτι θα ηταν καλυτερα χωρις τα κομματα στις σχολες, σπουδαζεις εξω, αρα σου κανει εντυπωση γιατι δεν εισαι μεσα στα πραγματα. Σιγουρα μπορει να κανω και λαθος και να ξερεις περισσοτερα απο μενα ας πουμε για τα κομματα εδω περα, αλλα τοτε δε θα σου εκανε εντυπωση μαλλον, οπως ουτε στους 55 που ψηφισαν..

Phantom Duck
18-11-2008, 19:22

πίπες πέρνονται όμως, η τουλάχιστον γίνονται απόπειρες για πίπες αχαχαχαχαχα -σεξισμός-

Ναι αλλά τις προάλλες κόπηκα Χημεία ΙΙ.

Έριξα ένα τηλέφωνο και το 3 έγινε 7 διότι:

http://tovima.dolnet.gr/data/D2006/D0625/1neb61a.jpg

Milton
18-11-2008, 19:33
ναι αλλα το προβλημα ειναι οτι ασχετα με το αν σπουδασα εγω μεσα ή εξω, το πως παρουσιαζεται η κατασταση με τα κομματα στις σχολες - ειτε απο τους ιδιους τους φοιτητες που ασχολουνται με τα κομματικα, ειτε απο το γενικοτερο φοιτητικο κινημα - ερχεται σε πληρη αντιθεση με το τι πορισμα βγηκε απο το Πωλ και για αυτο συζηταω. αν το πορισμα που βγηκε ηταν αυτονοητο τοτε δεν θα γινοταν καν Πωλ.
εδω μιλαμε για ενα θρεντ μεσα στο οποιο καποιος σαν τον Καντιρου, ο οποιος δεν ξερω αν σπουδασε στα Μεσα ή στα εξω και τι σπουδασε, ισχυριζεται οτι πρεπει να υπαρχει η πολιτικοποιηση ως μορφη δημοκρατικης εκφρασης κτλ κτλ, μετα εχεις κατι αλλους που ρητορευουν, μετα κατι αλλους που μαλωνουν και βριζουν πατεραδες, μετα κατι αλλους που λενε οτι το κομμα μας την εχει μεγαλυτερη και ουσιαστικα η φωνη αυτης της πλειοψηφιας που εσυ θεωρεις δεδομενη και κανονα για καποιον που εχει σπουδασει μεσα και οχι εξω, δεν ακουγεται και πολυ δυνατα.
Ε και τελος παντων ρε παιδι μου, στην 27 σελιδα το νοημα της υποθεσης δεν ειναι αν η Μυλτον σπουδασε στην ελλαδα και κατα ποσο ξερει τα πραγματα, γιατι απλα η Μυλτον ρωταει και συζηταει για να μαθει γιατι αμα ηξερε δεν θα ρωτουσε. Το αν σπουδασα μεσα ή εξω ειναι κομπλιτλη ασχετο, ας πουμε και σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογει τιποτα, ουτε κατα πανω ουτε κατα κατω.

FIXXXER
18-11-2008, 19:51
Αν με παρεξηγησες, το γεγονος οτι σου λεω πως σπουδασες εξω δεν ηταν σποντα ουτε κατα το ελαχιστον, ηταν κατα καποιο τροπο ενα προσωπικο παραπονο ον τοπικ, και σε συμφωνια με το αποτελεσμα του πολλ. Αν δε με παρεξηγησες, τοτε να σου πω πανω σε αυτο που λες οτι μαλλον οι περισσοτεροι που ψηφισαν, δεν μπηκαν στον κοπο να γραψουν κιολας..

Raven Lord
18-11-2008, 19:51
διαφωτιστικη η απαντηση του καρχαρτ και ρεηβεν λορντ σημαντικη προσθηκη στην απαντηση. οποτε να υποθεσω οτι και μεσα στα πανεπιστημια (εκτος του ερ δλδ, του οποιου οι χρηστες ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο - στην πλειοψηφια τους δλδ - φοιτητες) συμβαινει το ιδιο πραγμα; δηλαδη οι περισσοτεροι φοιτητες δεν θελουν κομματικα μεσα στα πανεπιστημια;
υπαρχουν καποιοι που αναγκαζονται να υποστηριξουν καποια παραταξη (τονιζω το ρημα αναγκαζονται); αυτο το λεω περισσοτερο σε συναρτηση με αυτο που ειχα αναφερει παλιοτερα σε αυτο το θρεντ, το φαινομενο του περναω μαθηματα γιατι ειμαι της παραταξης/δεν περναω μαθηματα γιατι ο καθηγητης ειναι μιας αλλης παραταξης - γιατι δεν ειμαι καμιας παραταξης.
γενικα, αν και εφοσον τα πραγματα ειναι οντως ετσι οπως δειχνουν απο αυτο το θρεντ, τοτε οσοι ειναι μεσα στις παραταξεις τι εχουν να πουν για αυτα τα φαινομενα. μεχρι τωρα ειδα μονο μια παρελαση απο ιδεολογιες, λαιλαπες κατηγοριων και υποψηφιους επαναστατες που μαλωνουν σαν κοκορια.

μιας και η συζήτηση ξανα-άνοιξε για τα καλά, ας το συνεχίσω λίγο.

καταρχήν, να επαναλάβω ότι δεν υποστηρίζω την κατάργηση των "παρατάξεων" (προτιμάω τον όρο "φοιτητικά σχήματα") από τις σχολές και από τη στιγμή που επιτρέπεις την ύπαρξή τους, προφανώς δεν μπορείς να εμποδίσεις ένα πολιτικό κόμμα να δημιουργήσει το δικό του σχήμα ή να έχει επαφές με διάφορα σχήματα. άλλωστε τα πανεπιστήμια αποτελούν χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και εξ ορισμού τέτοιου είδους απαγορεύσεις είναι άτοπες.

στο παρελθόν αποτέλεσα και προσωπικά μέλος ενός ανεξάρτητου σχήματος (και μάλιστα την ίδια εποχή με τωρινό γνωστό αρχηγό κόμματος :P ) και έχω δει αρκετά εκ των έσω. για το θέμα με τους καθηγητές και τα μαθήματα που ρωτάς, εγώ ο ίδιος - στη σχολή μου (Πολ. Μηχανικός ΕΜΠ) - δεν παρατήρησα ποτέ ούτε εύνοια για κάποιους (βλέπε ΔΑΠ), ούτε κάποιου είδους "πολιτική δίωξη" για άλλους. το μόνο που μπορεί να ξένιζε μερικούς εκτός χώρου, είναι το γεγονός ότι οι "συνδικαλιστές", λόγω των οργάνων συνδιοίκησης, έχουν μεγαλύτερη προσωπική επαφή με πολλούς καθηγητές, πράγμα που διευκόλυνε την επικοινωνία και σε τεχνικά θέματα (π.χ. εγώ δεν κωλούσα να ζητήσω από ένα καθηγητή να με βοηθήσει - κάνοντας extra μάθημα εννοείται - σε όποιο θέμα είχα πρόβλημα). είμαι σίγουρος όμως ότι θα γίνονται και ατασθαλίες, απλά δεν τις έχω δει.

τώρα για να δώσω και μια εξήγηση στα αποτελέσματα του poll, πιστεύω ότι στο forum αντικατοπτρίζεται και η πραγματικότητα των σχολών. υπάρχει μια συντριπτική πλειοψηφία που ξύνεται ή ασχολείται μόνο με τα διδακτικά θέματα, αλλά βαριέται/φοβάται να ασχοληθεί με τα κοινά με αποτέλεσμα να μένει πολύς ελεύθερος χώρος για τα λαμόγια. αυτή η πλειοψηφία έχει την εύκολη δικαιολογία ότι τα κόμματα είναι σκατά και δεν επιχειρεί καν να αναλάβει τις ευθύνες της, παρά μόνο κράζει δεξιά και αριστερά, χωρίς να υποδεικνύει μια λύση για το πρόβλημα. καταλήγοντας, θα τονίσω σε όλους αυτούς ότι τα "κόμματα" ή οι "παρατάξεις" ή τα "σχήματα", είναι ένας δημοκρατικός θεσμός και ότι ένας θεσμός από μόνος του δεν μπορεί να είναι "κακός". "κακοί" μπορούν να είναι μόνο τα άτομα που τον υπηρετούν και αυτοί οι ίδιοι που κράζουν τα "κόμματα" με τόση ευκολία, είναι αυτοί που άφησαν τους "κακούς" να διοικούν τα πανεπιστήμια. πάρτε, λοιπόν, την κατάσταση στα χέρια σας και κάντε κάτι, αλλιώς βουλώστε το και δεχθείτε την κατάσταση ως έχει. αρκετή γκρίνια έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια, από άτομα που βαριόταν ακόμη και να ανακατέψουν το φραπέ.

attila
18-11-2008, 22:27

holyshits! σεξισμος στην εαακ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=923784

stam and the witches
18-11-2008, 23:04
θα τονίσω σε όλους αυτούς ότι τα "κόμματα" ή οι "παρατάξεις" ή τα "σχήματα", είναι ένας δημοκρατικός θεσμός και ότι ένας θεσμός από μόνος του δεν μπορεί να είναι "κακός". "κακοί" μπορούν να είναι μόνο τα άτομα που τον υπηρετούν

Και ο κοινοβουλευτισμός θεσμός είναι, πρέπει να περιμένουμε τους καλούς διαχειριστές του ή πιστεύεις ότι αν υπήρχε μαζική παρέμβαση θα εξακολουθούσε να υπάρχει και κοινοβουλευτισμός; Ένας θεσμός είναι ένας θεσμός, αν οι όροι συμμετοχής σε αυτόν άλλαζαν θα έπαιρνε πούλο και ο ίδιος.

Τα κόμματα (ακούγεται τραγικά απολίτικο και δε μ'αρέσει αλλά τεσπα) στις σχολές είναι ένα θέμα. Οι μηδενισμοί δεν ωφελούν φυσικά, όπως δεν ωφελεί πχ και η εκθείαση της γ.σ. ως δήθεν αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Όπως σε κάθε σύστημα αντιπροσώπευσης (πχ κοινοβούλιο) υπάρχει διαπλοκή και διαχείρηση, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στον φοιτητικό συνδικαλισμό.

Οι συνθήκες φυσικά από σχολή σε σχολή και περιβάλλον σε περιβάλλον δεν είναι ίδιες ώστε να αρχίσει το τσουβάλιασμα. Υπάρχουν υποβαθμισμένες σχολές με παρατάξεις που παλεύουν για τα αυτονόητα, όπως το να μη χρειάζεται να σκάσουν 100 ευρώ στο πλαίσιο και σε λοιπά μαγαζιά για τα υλικά ενός εξαμήνου, υπάρχουν και σχολές με παρατάξεις επαναπαυμένες στην επαγγελματική σιγουριά και στη δύναμη του πτυχίου που κλαίγονται όταν προστίθεται ένα εργαστήριο και ο όγκος δουλειάς μεγαλώνει. Υπάρχουν σχήματα-παρατάξεις με τεράστιο ρεύμα που εφαρμόζουν μία στυγνή χούντα (πχ ΕΑΑΚ σε μας, ΠΚΣ στη γεωπονική, ΔΑΠ στο ΠΑΠΕΙ κλπ), και δε μιλάω φυσικά για φασαριόζικες συνελεύεσεις αλλά για συνδιαλλαγή με το καθηγητικό κατεστημένο, υπάρχουν και σχήματα τα οποία λόγω της θέσης τους (και πόσο μάλλον αν βρίσκονται στην επαρχία) είναι λιγότερο διαβρωμένα και πολύ πιο υγιή στον προσανατολισμό τους.

Η ουσία είναι πως όπως σε κάθε αντιπροσωπευτικό θεσμό μπορούν να εισχωρήσουν οππορτουνιστικά στοιχεία (yeah), έτσι γίνεται και στις σχολές, με τη διαφορά όμως ότι στην αληθινή κοινωνία θα ανέχτουμε λίγο νερό στο κρασί μας και θα αγνοήσουμε γραφειοκρατείες, μικροπολιτικές διαφωνίες, συνδιαλλαγές κλπ μιας και πρόκειται για ευρύτερα πολιτικά-ταξικά ζητήματα που μας απασχολούν όλους και δεν πάυουν να υπάρχουν. Στις σχολές όμως, όταν παρουσιάζεται μικροαστισμός σε ένα (αριστερό) κίνημα με καθόλου ταξική βάση, ε σου βιδώνει λίγο.

Shadowking
18-11-2008, 23:15
. Υπάρχουν σχήματα-παρατάξεις με τεράστιο ρεύμα που εφαρμόζουν μία στυγνή χούντα (πχ ΕΑΑΚ σε μας, ΠΚΣ στη γεωπονική, ΔΑΠ στο ΠΑΠΕΙ κλπ), και δε μιλάω φυσικά για φασαριόζικες συνελεύεσεις αλλά για συνδιαλλαγή με το καθηγητικό κατεστημένο.

stam and the witches, πάρε μου μια πίπα.

attila
18-11-2008, 23:26
Υπάρχουν σχήματα-παρατάξεις με τεράστιο ρεύμα που εφαρμόζουν μία στυγνή χούντα (πχ ΕΑΑΚ σε μας, ΠΚΣ στη γεωπονική, ΔΑΠ στο ΠΑΠΕΙ κλπ), και δε μιλάω φυσικά για φασαριόζικες συνελεύεσεις αλλά για συνδιαλλαγή με το καθηγητικό κατεστημένο, υπάρχουν και σχήματα τα οποία λόγω της θέσης τους (και πόσο μάλλον αν βρίσκονται στην επαρχία) είναι λιγότερο διαβρωμένα και πολύ πιο υγιή στον προσανατολισμό τους.

τι λες ρε μαλακα σοβαρεψου λιγο

stam and the witches
18-11-2008, 23:31
ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ.

Θύμιο με βαφτίσανε.

carheart
18-11-2008, 23:31
Βαριέμαι να διαβάσω τα κατεβατά που γράφεις, για τον απλούστατο λόγο ότι τσουβαλιάζεις τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Αν το τυπόνι που "αναγκάστηκε" να μπει στην ΔΑΠ για τον ωραίο κώλο της κωνσταντίνας, τις καλές τις σημειώσεις ή το γέγονος ότι τα καταπίνει όλα, με το άλλο τυπόνι το οποίο είναι στην ΕΑΑΚ και στην κάθε ΕΑΑΚ, χωρίς να περιμένει όλα τα παραπάνω (άντε μια πίπα τουλάχιστον, όταν γίνει μεγάλος συνδικαλιστής μπορεί και να την περιμένει), αλλά για κάποιους περίεργους, χαζούς, ανιδιοτελής λόγους, σου φαίνονται εξ' ορισμού όμοια τι να σου πω. Είσαι λάθος και σε βαριέμαι.

Μπορεί οι προθέσεις και οι ιδεολογίες να είναι ανόμοιες, αλλά δεν τσουβαλιάζω την πρόθεση, τσουβαλιάζω το αποτέλεσμα. Και εσύ, Shadowking ΕΑΑΚίτη, μου κάνεις ακριβώς το ίδιο κακό με αυτό που μου κάνει ένα σίχαμα ανθρωποειδές της ΔΑΠ. Δεν με απασχολεί το γεγονός πως είσαι λίγο λιγότερο καθυστερημένος, δεν με απασχολεί που θες να είσαι ο ήρωας της φάσης (οι άλλοι απλά να πάνε στον Κιάμο θέλουν), με αφήνει αδιάφορο το πόσο γαμάτο_ατομάκι μπορεί να είσαι όταν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, το γεγονός είναι πως είσαι το ΙΔΙΟ ακριβώς πράγμα με ένα υπάλληλο της ΟΝΝΕΔ, και ένα πρασινοφιόγκο της Λαλιωτικής. Δεν τσουβαλιάζω το χαρακτήρα σου, τα ωραία σου τα μαλλιά σου, την επαναστατική σου δράση και το ραντεβού στις 17 νοέμβρη με τους αλλους dudes να τις βρέξετε στους μπάτσαρους,, τσουβαλιάζω πως για τη λειτουργία της σχολής, τη λήψη σοβαρών αποφάσεων, είσαι απλά ένας συνδικαλομούχλας με ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Δεν είμαι λάθος εδώ, θα κάνεις καλά να μη με βαριέσαι, και να θυμάσαι πάντα : Αν ποτέ κάποιος από τους δυό μας χρειαστεί να έχει το δίκιο σε μια κουβέντα, άστο πάνω μου.

σταμ, τα ποστς σου για οτιδήποτε έχει να κάνει με σταματική κριτική σε οτιδήποτε είχε ποτέ σχέση με την αριστερά, είναι σα να διαβάζω Steel Assassin για τα φανταρικά του σε κάποιου είδους systran. Να το προσέχεις στο μέλλον.

attila
18-11-2008, 23:39
αφου δεν συμμετεχεις ρε καρχαρτ στισ συνελευσεις τι κριτικαρεις και τσουβαλιαζεις τους παντες και τα παντα?το ιδιο ειναι ενας εαακιτης-ανενταχτος-κνιτης-αναρχικος με εναν πρασινοφρουρο η εναν οννεδιτη οι οποιοι αυριο μεθαυριο θα γινουν βουλευτες η υπαλληλοι σε πολιτικα γραφεια η υπουργοι η παρατρεχαμενοι η θα διοριστουν με βυσμα στο δημοσιο?τον ιδιο ρολο εχουνε μεσα στο πανεπιστημιο?
κανε αυτοκριτικη πρωτα και μετα κριτικη

stam and the witches
18-11-2008, 23:42
σταμ, τα ποστς σου για οτιδήποτε έχει να κάνει με σταματική κριτική σε οτιδήποτε είχε ποτέ σχέση με την αριστερά, είναι σα να διαβάζω Steel Assassin για τα φανταρικά του σε κάποιου είδους systran. Να το προσέχεις στο μέλλον.

Διάβασε ανάμεσα απ'τις λέξεις, μπορεί και να συμφωνήσεις! (που να χρησιμοποιούσα και ψαγμένες λέξεις δηλαδή)

Shadowking
18-11-2008, 23:49
Την ελιτίστικη κριτική από τα πάνω, από τύπους που δεν συμμετέχουν ποτέ και σε τίποτα, σνομπάρουν όποια διαδικασία, είτε αυτή είναι θεσμική (πχ συνέλευση), είτε αυτή είναι εξωθεσμική (πχ συγκρούσεις) και την αποψάρα τους την εξαντλούν στο bandwith ενός φόρουμ, την γράφω στο αριστερό εαακίτικο υπερπάπαρο μου. Κάρχαρτ, η λογική του όλοι ίδιοι είναι, όλοι τα ίδια κάνουν μπορεί να μην σε εξισώνει τουλάχιστον σε επίπεδο πρόθεσης με ένα σιχαμερό ον της ΔΑΠ που κατά τύχη περπατάει στα δύο, αλλά σε επίπεδο αποτελέσματος μάγκα μου, το απολιτικ εξισώνεται με το δεξιό και το αντιδραστικό. Όλα αυτά βέβαια, δεν έχουν κάποια σχέση με το πόσο θα σε συμπαθούσα σε κάποιον καφέ, το μεγάλο σου μούσι, τις γνώσεις σου στο black metal αντικείμενο ή το πόσο σε συμπαθεί η ξαδέρφη μου ε!

carheart
19-11-2008, 00:06
Shadowking, προσπαθείς να πειστείς πως η μη συμμετοχή μου στο πανηγύρι ή η απολιτίκ μου ταυτότητα (μια χαρά πολιτικές απόψεις έχω βέβαια, δεν ξέρω πως σου ρθε αυτό) με κάνει ανάξιο να πω τη γνώμη μου για τις διαδικασίες; Δηλαδή είμαι ανάξιος να κριτικάρω κάτι στο οποίο δε συμμετέχω; Από πότε; Από τότε που του είπαν του αττίλα "όποιος δεν είναι σαν και μας είναι δεξός"; Την αποψάρα μου την εξαντλώ στον τρόπο ζωής μου, κάτι που υπάρχει και αυτό μέσα στο πολιτικό παιχνίδι της σχολής και της καθημερινότητας, ΜΙΚΡΟΥΛΙ θεματάκι, αλλά τινακάνουμε υπάρχει.

Η καραμέλα του "δεν συμμετέχεις δεν μιλάς" έχω ξαναπεί -και έχω δίκιο ρε διάολε- πως είναι κάτι ολόιδιο με το "εχθρός ή φίλος", "αριστερός ή δεξιός", "δικός μας ή με τους άλλους", "αστός ή ?" και όποιο άλλο τριβλακώδες δίπολο θεσπίσει κάποιος ανίκανος.

Επίσης, δε σνομπάρω όλες τις διαδικασίες, μια μέρα θα αυτομαστιγώνεστε και θα παρακαλάτε για μετάνοια, όλοι εσείς που έχετε κάνει τις σχολές τσιφλίκι, την κοινωνική άποψη καρνάβαλο, την πρωτοβουλία αμνοερίφιο (??), όλοι, όσο και αν φταίτε, πολύ ή λίγο, θα αυτομαστιγωθείτε για να γειάνετε από τον πολιτικό όγκο στον εγκέφαλο, και αυτή θα είναι μια διαδικασία που θα εγκρίνω, και θα σας κοιτάω όλους από ψηλά και δε θα σας έχω ανάγκη.

Όλα αυτά βέβαια, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πόσο καλός εραστής θα ήσουν αν ήμουν γυναίκα.

FIXXXER
19-11-2008, 00:09
Σαντουκιν, εξυπνο παλικαρι εισαι, μην το παιζεις χαζος τωρα γραφοντας αυτες τις μαλακιες. Ο Καρχαρτ ως απολιτικ (πιθανοτατα) θεωρει οτι εσυ και ο καθες ΕΑΑΚιτης (ειτε του κωλου ειτε οχι) ειναι για αυτον και τους υπολοιπους που θα προτιμουσαν να μην υπαρχουν κομματα στις σχολες (χολισιτ) το ιδιο βλαβερος και επιζημιος με τον οποιονδηποτε οννεδιτη, πασπιτη, κοαϊτη, πουκουσιτη, εμελκουκουιτη, κουκουιτη εμελ (=0.001 λιτρα) και ουτω καθεξης.

Εσυ απο τη μερια σου θεωρεις οτι ο καρχαρτ οπως και καθε απολιτικ ειναι το ιδιο επιζημιος με τη δεξια κτλ κτλ οπως σαφεστατα εγραψες ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ. Η διαφορα μεταξυ των δυο σας μαντεψε ποια ειναι. Οτι ο τυχαιος εακιτης του παραδειγματος μας (οχι αναγκαστικα εσυ) του ΓΑΜΑΕΙ την πορεια στη σχολη του καρχαρτ ΑΜΕΣΑ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ. Ο καρχαρτ καλως η κακως, εσενα σε εχει αφησει στην ησυχια σου, δεν τον απασχολει καν η υπαρξη σου, μιας και τον ειπες ελιτιστη, ετσι δεν ειναι? Ε το οτι εσυ στο διεστραμμενο σου μυαλο θεωρεις οτι ο καρχαρτ μπορει να αλλαξει το μελλον ολων μας αν παει ΚΟΝΤΡΑ στην δεξια, επειδη για καποιο λογο εσυ στο μυαλο σου παλι, την εχεις συνδεσει με το διαβολο, ειναι απλα ΛΑΘΟΣ, και στο ειπε κι ο ιδιος ο Καρχαρτ.

Σημειωνω οτι απλα υπερασπιζομαι το δικαιωμα του απολιτικ στη ζωη, ο οποιος ακριβως για αυτο το λογο ΛΕΓΕΤΑΙ απολιτικ, γιατι δεν υποστηριζει κανεναν, δε θελω να σπιλωσω κανεναν εακιτη, πουκουσιτη, πασπιτη, δαπιτη και της παναγιας τα ματια, εμενα ολα αυτα μου φαινονται περιεργα, καταλαβατε?

FIXXXER
19-11-2008, 00:11
αφου δεν συμμετεχεις ρε καρχαρτ στισ συνελευσεις τι κριτικαρεις και τσουβαλιαζεις τους παντες και τα παντα?το ιδιο ειναι ενας εαακιτης-ανενταχτος-κνιτης-αναρχικος με εναν πρασινοφρουρο η εναν οννεδιτη οι οποιοι αυριο μεθαυριο θα γινουν βουλευτες η υπαλληλοι σε πολιτικα γραφεια η υπουργοι η παρατρεχαμενοι η θα διοριστουν με βυσμα στο δημοσιο?τον ιδιο ρολο εχουνε μεσα στο πανεπιστημιο?
κανε αυτοκριτικη πρωτα και μετα κριτικη

Δεν ξερω τι κανουν στη δικη σου τη σχολη, στη δικη μου τη σχολη παντως οι γενικες συνελευσεις ειναι καλυτερες κωμωδιες απο την καλυτερη κωμωδια που μου εχουν προτεινει οι ψαγμενοι χρηστες του ΕΡ στο θρεντ "καλες κωμωδιες".

Shadowking
19-11-2008, 00:30
Για τα δίπολα που αναφέρεις, έχω να πω ότι όποιος πατάει σε δυο βάρκες ταυτόχρονα, αργά ή γρήγορα βρίσκεται να κοιμάται με τα ψάρια. Δεν γίνεται να είσαι λίγο δεξιός και λίγο αριστερός και να τα έχεις καλά με όλους. Όσο για το εχθροί και φίλοι, ανάλογα με τα κριτήρια που θέτει ο καθένας, είτε αυτά είναι ταξικά είτε ο,τιδήποτε σε κάποια φάση πρέπει να διαλέξεις με ποια μπάντα είσαι.

Στο θέμα μας τώρα, όσο ο κάρχαρτ πιστεύει ότι για το μπάχαλο που υπάρχει στο πανεπιστήμιο ευθύνομαι εγώ, η ΕΑΑΚ, ο φαντομντακ και άλλοι τύποι που είμαστε γραφικοί και λέμε βλακείες και χαλάμε την ωραία ατμόσφαιρα του δεν κουνιέται φύλλο, εγώ απαντάω ότι η κατάσταση της πολιτικής απραξίας, του μάθημα-καφές-ποτάκι-repeat είναι η ιδανική για την πλήρη καταστροφή και απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου. Για το γεγονός ότι δεν έχεις διαγραφεί ακόμα από την σχολή σου, εσύ, εγώ και όποιος άλλος περάσει τα 2ν χρόνια φοίτησης ευθύνονται κάτι γραφικά τυπόνια σαν και του λόγου μου που θα χτίσουν τον πρύτανη στο γραφείο του, θα τις παίξουν με τους μπάτσους έξω από την βουλή, θα καταλάβουν το πανεπιστήμιο και άλλα καταστροφικά. 'ξηγα μου τώρα σε παρακαλώ πολύ, με απλά κατανοητά λόγια και χωρίς φανφάρες και φοβερούς αλλά άδειους εντυπωσιασμούς, που ακριβώς -άσχετα με το που διαφωνείς εσύ με τις παραπάνω πράξεις και δράσεις- αυτά συγκλίνουν με τις πρακτικές και πολιτικές της ΔΑΠ.

Για την κριτική και την συμμετοχή, σαφώς και το 99% των πραγμάτων για τα οποία έχουμε άποψη δεν είναι προσωπικά μας βιώματα και δικές μας εμπειρίες. Και η δικιά μου κριτική στην ΕΣΣΔ, ή στο μήκος του μουσιού σου είναι από δεύτερο χέρι. Στα πράγματα όμως που μπορεί ο καθείς να συμμετάσχει ακα συλλογικές διαδικασίες, αλλά τα απαξιώνει γιατί πιστεύει ότι το επίπεδο του εαυτού του και της αποψάρας του που επηρρεάζει τον ίδιο του, άντε και τον κοντινό του περίγυρο είναι 10 πατώματα πιο πάνω από των υπολοίπων, η κριτική του στην τελική όσο καταπληκτική και να 'ναι (που δεν είναι η δικιά σου, μην χαίρεσαι) φέρει λιγότερη βαρύτητα για μένα από του τελευταίου βλάκα που τουλάχιστον το ζει αυτό το πράμα. Και να πω ότι λες τίποτα πρωτοπόρο και ριζοσπαστικό; Τις ίδιες βλακείες που λέει ο οργανωφοβικός τύπος που τρέμει μην τον στιγματίσουν εσαεί με καμιά ταμπέλα που λήγει σε -ίτης λες, απλά τις σερβίρεις σε ωραία συσκευασία με νόστιμες σάλτσες.

Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με το πόσο γοητευτικό θα θεωρούσα το θέαμα σου σε ένα νορβηγικό δάσος κάτω από το φεγγαρόφωτο.

attila
19-11-2008, 00:47
συμφωνα με τα λεγομενα καποιων εχουμε ενα μπαχαλο δημοσιο πανεπιστημιο για το οποιο φταιμε εμεις,τα εαακ,η αναρχια η πουκουσου που κανουμε καταληψεις για να χασουμε μαθημα.
εδω ερχεται η καλη κυβερνηση να φτιαξει τα κακως κειμενα.πως?με το να διαγραψει τους αιωνιους (οι οποιοι το μονο που επιβαρυνουν το κρατος ειναι 1 βιτ σε καποιο πισι μιας σχολης η μισο γραμμαριο φυλλα σε μια αρχειοθηκη),να καταργησει τα δωρεαν συγγραμματα,να καταργησει το ασυλο και να μπαινουν οι μπατσοι να σπανε κεφαλια οπως στη χουντα και να εφαρομσει την αξιολογηση για να δει αν το πανεππιστημιο κανει καλη ερευνα για να φτιαξει οπλα και μετα να τα πουλησει στο νατο.
υπαρχουν 3 μεριες φοιτητων.οι δαπιτες που λενε ναι σε ολα αυτα,οι αλλοι που αντιδρουν και οι απολιτικ που με τρικυμια εν κρανιω τα ισοπεδωνουν ολα,εξισωνουν δεξιους και αριστερους και απεχουν εξυπηρετωντας τελικως την αντιδραση οπως αυτη εκφραζεται σε ενα πλαισιο της δαπ.
στον πολεμο που ανοιξε το κρατος υπαρχουν συμμαχοι και εχθροι.και εσεις δεν ειστε συμμαχοι

Raven Lord
19-11-2008, 01:14
[quote="Raven Lord":2fauqmiu]θα τονίσω σε όλους αυτούς ότι τα "κόμματα" ή οι "παρατάξεις" ή τα "σχήματα", είναι ένας δημοκρατικός θεσμός και ότι ένας θεσμός από μόνος του δεν μπορεί να είναι "κακός". "κακοί" μπορούν να είναι μόνο τα άτομα που τον υπηρετούν

Και ο κοινοβουλευτισμός θεσμός είναι, πρέπει να περιμένουμε τους καλούς διαχειριστές του ή πιστεύεις ότι αν υπήρχε μαζική παρέμβαση θα εξακολουθούσε να υπάρχει και κοινοβουλευτισμός; Ένας θεσμός είναι ένας θεσμός, αν οι όροι συμμετοχής σε αυτόν άλλαζαν θα έπαιρνε πούλο και ο ίδιος.
[/quote:2fauqmiu]

πάλι εμείς το επιλέγουμε, είτε να έχουμε καλούς διαχειριστές, είτε να αλλάξει ο θεσμός. ακριβώς αυτό λέω. με την γκρίνια και την στείρα κατακραυγή δεν πετυχαίνεις τίποτα.

πιστεύεις ότι τα κόμματα κάνουν κακό στις σχολές? βρες και τους υπόλοιπους που πιστεύουν το ίδιο και αλλάξτε το. έτσι απλά.

carheart
19-11-2008, 01:45
συμφωνα με τα λεγομενα καποιων εχουμε ενα μπαχαλο δημοσιο πανεπιστημιο για το οποιο φταιμε εμεις,τα εαακ,η αναρχια η πουκουσου που κανουμε καταληψεις για να χασουμε μαθημα.

ποιός είπε αυτό ρε καθυστερημένε;

εδω ερχεται η καλη κυβερνηση να φτιαξει τα κακως κειμενα.πως?με το να διαγραψει τους αιωνιους (οι οποιοι το μονο που επιβαρυνουν το κρατος ειναι 1 βιτ σε καποιο πισι μιας σχολης η μισο γραμμαριο φυλλα σε μια αρχειοθηκη),να καταργησει τα δωρεαν συγγραμματα,να καταργησει το ασυλο και να μπαινουν οι μπατσοι να σπανε κεφαλια οπως στη χουντα και να εφαρομσει την αξιολογηση για να δει αν το πανεππιστημιο κανει καλη ερευνα για να φτιαξει οπλα και μετα να τα πουλησει στο νατο.

τα ξέρουμε αυτά.

υπαρχουν 3 μεριες φοιτητων.

κάκιστη αρχή πρότασης

οι δαπιτες

γαμησέ τα.

οι αλλοι που αντιδρουν

lol

και οι απολιτικ που με τρικυμια εν κρανιω τα ισοπεδωνουν ολα,εξισωνουν δεξιους και αριστερους και απεχουν εξυπηρετωντας τελικως την αντιδραση οπως αυτη εκφραζεται σε ενα πλαισιο της δαπ.

μετά τσουβαλιάζω εγώ.

Γάμησέ μας ρε αττιλάκο. Είσαι μικρό και τριανταφυλλένιο, αλλά πλέον μπαίνεις σε χωράφια στα οποία δε σε παίρνει να βγάζεις άχνα. Είσαι μέρος του προβλήματος. Τίποτα άλλο. Σε ένα ιδανικό πλαίσιο δε θα υπήρχες. Όπως δεν θα υπήρχαν και οι φίλοι σου οι δαπίτες, οι πασπίτες, το κράτος, και όλοι οι διοργανωτές του πάρτυ που σε κάλεσαν να το μπαχαλιάσεις. Αλλά αυτό δε σου δίνει πόντους, είσαι το ίδιο γαμημένο πράγμα. Πάρτο απόφαση και σταμάτα να παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως είσαι ένας μικρός χαζός βλακάκος.

rage for order
19-11-2008, 01:53
ωραία τώρα κάνε και μία γαμημένη πρόταση. μόνο κλαψομούνιασμα είσαι και εσύ και ένα κάρο (τσουβάλιασμα) ανεξάρτητοι. έστω κάνε μία προσπάθεια.

άντε να δούμε..

attila
19-11-2008, 02:03

ποιός είπε αυτό ρε καθυστερημένε;

τα ξέρουμε αυτά.

υπαρχουν 3 μεριες φοιτητων.

κάκιστη αρχή πρότασης

οι δαπιτες

γαμησέ τα.

οι αλλοι που αντιδρουν

lol

και οι απολιτικ που με τρικυμια εν κρανιω τα ισοπεδωνουν ολα,εξισωνουν δεξιους και αριστερους και απεχουν εξυπηρετωντας τελικως την αντιδραση οπως αυτη εκφραζεται σε ενα πλαισιο της δαπ.

μετά τσουβαλιάζω εγώ.

Γάμησέ μας ρε αττιλάκο. Είσαι μικρό και τριανταφυλλένιο, αλλά πλέον μπαίνεις σε χωράφια στα οποία δε σε παίρνει να βγάζεις άχνα. Είσαι μέρος του προβλήματος. Τίποτα άλλο. Σε ένα ιδανικό πλαίσιο δε θα υπήρχες. Όπως δεν θα υπήρχαν και οι φίλοι σου οι δαπίτες, οι πασπίτες, το κράτος, και όλοι οι διοργανωτές του πάρτυ που σε κάλεσαν να το μπαχαλιάσεις. Αλλά αυτό δε σου δίνει πόντους, είσαι το ίδιο γαμημένο πράγμα. Πάρτο απόφαση και σταμάτα να παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως είσαι ένας μικρός χαζός βλακάκος.

ηλιθιε καθυστερημενε απολιτικ κρετινε ποτε θα καταλαβεις πως σε γραφω στα παπαρια μου και εσενα και ολους τους κλαψομουνηδες που λενε τις ιδιες παπαριες με εσενα και το μονο που κανουν τελικα ειναι να αναλωνονται στις ιδιες παπαριες 'ολα τα κομματα ειναι σκατα και λοιπα πουτσιλικια-ευγενικη χορηγια οσων δεν ξερουν τι τους γινεται' με σκοπο να δωσουν αλλωθι στη μιζερη ζωη τους.
και τελος δεν ανηκω σε κανενα κομμα,ειμαι μεγαλυτερος απο εσενα-αυτο ισως σου προκαλεσει σοκ, δεν ηθελα να προσφυγω σε χαρακτηρισμους αλλα με προκαλεσες και τωρα αντε να πεσεις για υπνο αφου εχεις κανει το μικροαστικο σου καθηκον και αυριο πρωι-πρωι βγες στους δρομους να βρεις καμια γκομενα γιατι καλη η μαλακια και πολλοι την αγαπησαν αλλα τον μαλακα κανεις.αντε γιατι πολυ μας τα ζαλισατε με τις παπαριες σας

carheart
19-11-2008, 02:10
α οκ, είσαι μεγαλύτερος από μένα, σόρι ε!

attila
19-11-2008, 02:13
ειναι πολλα αυτα που δεν ξερεις για μενα γι'αυτο αλλη φορα να μιλας καλυτερα

rage for order
19-11-2008, 02:32
δεν αφήνεις τώρα τον αττίλα και να κάνεις την πρόταση που λέγαμε; στους εαακίτες την σπας πιο εύκολα και από τους κνίτες.
εκτός και αν έχεις να πάρεις κανένα φίλο σου να γκρινιάξεις γιατί τους είπες χωρίς τζατζίκι και αυτοί σου έβαλαν αλλά εκείνη την ώρα δεν είπες τίποτα..

carheart
19-11-2008, 03:01
rage for order μου αρέσει να διασκεδάζω με αττίλες, οπότε να μην ανακατεύεσαι. Αν δείξω το πιο ανθρώπινο προσωπείο μου και δεν προτείνω τη νο1 λύση για μαζική αυτοκτονία των υπευθύνων, θεωρώ πως μια απαγόρευση των κομματικών παρατάξεων στις σχολές, απαγόρευση των αφισοκολλήσεων με κομματικό περιερχόμενο, και σύσταση ενιαίου φοιτητικού συλλόγου με κοινή δράση και συμμετοχή του οποιουδήποτε, θα ήταν ένα μικρό πρώτο βήμα, και αν θες, η πρώιμη έκφραση της πολιτικής μου άποψης. Το άσυλο να μην παραβιάζεται παρά μόνο όταν έχουμε να κάνουμε με κάποιο ειδεχθές έγκλημα όπως : βιασμός, παιδοφιλία, τζόγος, καταστροφή δημόσιας περιουσίας (τίποτα ιδιωτικό δε θα υπάρχει άλλωστε), και τα πανεπιστήμια, πέρα από ειδικές αίθουσες εκδηλώσεων, να παραμένουν κλειστά τη νύχτα με συνεχή επιτήρηση από φύλακες του δημοσίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν στις γενικές συνελεύσεις, να έχουν αποφασιστεί μέσω ψηφοφορίας ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των φοιτητών, μιαδυό βδομάδες πριν τις γ.σ., και με δυνατότητα στον καθένα να προτείνει τα δικά του θέματα ως υποψήφια.

Αν όλα αυτά τα βρίσκεις φαιδρότερα από τον αγώνα της ΕΑΑΚ, και τα θεωρείς και εσύ απολιτίκ και τέτοια, έχω εναλλακτική πρόταση : να πας να ξύσεις πατσές.

iskra
19-11-2008, 03:03
Σε ένα ιδανικό πλαίσιο δε θα υπήρχες. Όπως δεν θα υπήρχαν και οι φίλοι σου οι δαπίτες, οι πασπίτες, το κράτος, και όλοι οι διοργανωτές του πάρτυ που σε κάλεσαν να το μπαχαλιάσεις. Αλλά αυτό δε σου δίνει πόντους, είσαι το ίδιο γαμημένο πράγμα. Πάρτο απόφαση και σταμάτα να παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως είσαι ένας μικρός χαζός βλακάκος.

paidia, auto pano kato. ston idaniko kosmo pou oneireuomaste ego kai o karxart, oxi mono de tha isastan aparaititoi (eseis kai o agonas sas), alla de tha ypirxate katholou. oxi giati eiste aristeroi,deksioi,kentrooi,leventes,leventomalakes,fasistes,marksistes, anarxikoi. apla epeidi eiste vlakes. eseis. i pleiopsifia ton foititon. i pleiopsifia ton anthropon.
deite to pio apla. auta pou zitoun oi apantaxou aristeristes, me mia apli logiki skepsi tha eprepe na einai ta autonoita. den einai omos. auto deixnei oti o kosmos einai vlakas. to na antiliftheis oti o ypoloipos kosmos einai kathysterimenos kai na prospathiseis na pas stin apenanti meria, de se kanei automata eksypno. se kanei apla ligotero vlaka.

gia na min pareksigitho, de milao gia kanenan apo do mesa. (kai gia na eimai kai on topic) anaferomai stin pleiopsifia ton foititon pou asxolountai me eaak ktl. (de nomizo oti yparxei logos kan na anafertho se dasp). to na prospatheis gia kati (pou theoreis) sosto kai sovaro de se kanei automata sosto kai sovaro.
edit : auto de simainei oti den yparxoun kai sovara atoma pou asxolountai genikws e. kontino paradeigma apo to forum einai o ikonoklast as poume, pou to paidi kserei ti tou ginetai, exei logo, exei apopsi, exei epignosi ton pragmaton kai parola auta epimenei na mataioponei, pragma pou tou exo episimanei pleistakis.

thelete kai protasi? asxolitheite me ton eauto sas. den mporeite na sosete kanenan. apo ta legomena sas edo einai profanes oti to exete syneiditopoiisei kai oi idioi. sygkekrimena : attila o idios eipes oti i pleiopsifia ton foititon einai frapedara-aragma-tavli-ksysimo-kavatzomeni simeiosi-eksetastiki sto podi-ptyxio koutsa strava-telos. kai to idio tha isxyei kai stin ypoloipi zoi tous se antistoixes analogies. mporeis na to allakseis auto? kai an mporeis aksizei? giati?
en oligois, thelete na asxolitheite me ola auta ta orea agonistika pragmata? me geia sas kai xara sas kai tha sas po kai mpravo alla min erxeste do xamou na mas parousiazeste san sotires tou ethnous kai genika min exete tin pseudaisthisi oti kanete kati. tpt den kerdizetai sto dromo pleon. gia na kerdithei kati (ousiastiko) sto dromo prepei na symmetexoun polloi. kai gia na symmetexoun polloi i katastasi prepei na einai pragmatika sovari. kai oso o kosmos voleuetai kai den peinaei pragmatika kai de zorizetai pragmatika, oles oi prospatheies sas tha peftoun sto keno. apodexteite to. i psifiste alekara. min epimenete na parousiazete opoiadipote kaki mesi katastasi (pou i pleiopsifia tou laou oxi mono apodexetai alla kai STIRIZEI) san xounta, mono kai mono gia na ikanopoiisete tis epanastatikes sas orekseis.
otan o laos peinasei/faei ksylo/fylakistei/apiudisei tha kanei tin epanastasi tou thelontas kai mi. kai tote tha eiste arxigoi sta opla ki ego tha gonatiso mprosta sas.
mexri tote omos sas iketeuo min prizete ta paparia auton pou antilamvanontai pragmatika. dld ta dika mas.

sas euxaristo gia to xrono sas kai zito syggnomi gia ta greeklish, alla eksakolouthei na mou fainetai eksairetika asteia i xrisi opoiasdipote allis alfavitou plin tis latinikis se ypologistes.
parakalo na min yparksei antilogos, giati variemai na grapso otidipote allo.

attila
19-11-2008, 03:37
otan o laos peinasei/faei ksylo/fylakistei/apiudisei tha kanei tin epanastasi tou thelontas kai mi.
το θεμα ειναι να προλαβεις εναν βιασμο και οχι να τρεχεις μετα να βαζεις βαζελινη για να περασει το τσουξιμο.
π.χ. πρεπει το φοιτηταριατο να πληρωσει 300 ευρο το εξαμηνο για βιβλια για να ξυπνησει?δυστυχως ακομα και αυτο να γινει πολλοι θα το θεωρησουν δεδομενο και μη αναστρεψιμο ωστε να αντιδρασουν.αυτοι που δεν θα αντιδρασουν καθολου και θα προσπαθησουν να πεισουν για το αντιθετο ειναι αυτοι που εχουν απειρα φραγκα,αλλα αυτοι ειναι ελαχιστοι.

θεωρώ πως μια απαγόρευση των κομματικών παρατάξεων στις σχολές, απαγόρευση των αφισοκολλήσεων με κομματικό περιερχόμενο, και σύσταση ενιαίου φοιτητικού συλλόγου με κοινή δράση και συμμετοχή του οποιουδήποτε
τελειως ακυρη λογικη καθως ακομα και να καταργηθουν οι παραταξεις και να συμμετεχουμε ολοι ατομικα σε συνελευσεις 2 ατομα με συγκλιση αποψεων κανουν αυτοματα παραταξη.
αφισα με πολιτικο περιεχομενο ειναι και το καλεσμα σε γενικη συνελευση.να καταργηθουν και αυτες?
για κοινη δραση φοιτητικων συλλογων υπαρχει κατι που λεγεται συντονισμος.απο την αλλη αλλα προβληματα αντιμετωπιζει ο φυσικος απο τον μαθηματικο,ο φιλολογος με τον θεολογο κτλ.γι'αυτο και υπαρχουν ξεχωριστοι συλλογοι

Το άσυλο να μην παραβιάζεται παρά μόνο όταν έχουμε να κάνουμε με κάποιο ειδεχθές έγκλημα όπως
το ασυλο προασπιζει την ελευθερη διακινηση των ιδεων.ξερεις τι σημαινει αυτο δεν χρειαζεται να το αναλυσω παραπανω.
επισης η αστυνομια μπαινει χωρις την αδεια των πρυτανικων αρχων σε περιπτωση που διαπραττεται αυτοφωρο κακουργημα.

και τα πανεπιστήμια, πέρα από ειδικές αίθουσες εκδηλώσεων, να παραμένουν κλειστά τη νύχτα με συνεχή επιτήρηση από φύλακες του δημοσίου.
δεν υπαρχει λογος να γινει κατι τετοιο.φθορες μπορουν να γινουν και μερα μεσημερι αν υπαρχει διαθεση.παντως μεταξυ φυλακων και σεκιουριτι προτιμω τους πρωτους

Τα θέματα που θα συζητηθούν στις γενικές συνελεύσεις, να έχουν αποφασιστεί μέσω ψηφοφορίας ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των φοιτητών, μιαδυό βδομάδες πριν τις γ.σ., και με δυνατότητα στον καθένα να προτείνει τα δικά του θέματα ως υποψήφια.
περαν του γεγονοτος οτι ειναι χρονοβορο και πρακτικα ανεφαρμοστο,πριν την γενικη συνελευση αν καποιος επιθυμει να βαλει θεμα στην ημερησια διαταξη μπορει να το θεση σε ψηφοφορια στο σωμα

carheart
19-11-2008, 03:42
...απαγόρευση των αφισοκολλήσεων με κομματικό περιερχόμενο, και σύσταση ενιαίου φοιτητικού συλλόγου με κοινή δράση και συμμετοχή του οποιουδήποτε

αφισα με πολιτικο περιεχομενο ειναι και το καλεσμα σε γενικη συνελευση.να καταργηθουν και αυτες?

Μπορώ να γράψω πολλά, αλλά βαριέμαι. Είσαι βλάκας ή αγράμματος; Διάλεξε, να πάμε και για καναν ύπνο.

iskra
19-11-2008, 03:50
eipes:

π.χ. πρεπει το φοιτηταριατο να πληρωσει 300 ευρο το εξαμηνο για βιβλια για να ξυπνησει?δυστυχως ακομα και αυτο να γινει πολλοι θα το θεωρησουν δεδομενο και μη αναστρεψιμο ωστε να αντιδρασουν.

eipa idi:

mporeis na to allakseis auto? kai an mporeis aksizei? giati?

ara pisteueis oti den mporeis. ara giati?
ektos an ennoeis oti agonizesai gia na glytoseis to diko sou kolo apo ta xeirotera. pragma ta opoio to dexomai kai to sevomai, alla mi mou to parousiazeis os kati eugenes kai gia-to-kalo-tou-synolou. min apantiseis. de me noiazei etsi ki allios.

plz, mi ginei alli anafora sto post mou. apla ta grapsa gia na ta vlepo ego kai na ta thymamai. tha ta vaza se ena wordpad sto desktop mou, alla mou krasaroun oi skliroi teleutaia kai fovamai mi xathoun.

attila
19-11-2008, 03:52
το προβλημα ειναι οτι θα μπει το πρωι ο καντιρου και θα τα γαμησει ολα.
λοκ

FIXXXER
19-11-2008, 03:53
paidia, auto pano kato. ston idaniko kosmo pou oneireuomaste ego kai o karxart.

Πειραζει που κι εγω? Σας προσβαλλει αυτο εσας τους δυο?
an grafo etsi apo do kai pera? tha diorthoso kai to x.

stam and the witches
19-11-2008, 04:37
ειναι πολλα αυτα που δεν ξερεις για μενα γι'αυτο αλλη φορα να μιλας καλυτερα

Σε λίγο θα μάθουμε ότι ξέρεις και να διαβάζεις.

Raven Lord
19-11-2008, 10:49
parakalo na min yparksei antilogos, giati variemai na grapso otidipote allo.

:twisted: :twisted: :twisted:

χαχα, όχι δε θα φέρω αντίλογο... απλά θα αναφέρω ότι σε παρόμοια μηδενιστική λογική κατέληξα κ εγώ μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο. αξίζει τελικά να προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο "καλύτερο"? μαζική εξαφάνιση :dfinger:

rincewind2k
19-11-2008, 11:04
μιλάμε χέστηκα πάνω μου.

Pinatero
19-11-2008, 11:35

μουαχαχα τι εγινε μωρε?

blackmetallades τι ψαχνεις μηδενιστες, μισανθρωποι και ισοπεδωτικοι!
blackmetallades ti psaxneis midenistes, misanthrwpoi kai isopedwtikoi!

attila
19-11-2008, 14:11
Με αφορμή το γεγονός που συνέβη στο τελευταίο διήμερο των σχημάτων, όπου μια συντρόφισσα μοίρασε ένα κείμενο καταγγελίας για σεξιστική συμπεριφορά από σύντροφο του ίδιου σχήματος, φάνηκε η απαράδεκτη στάση όλης της ΕΑΑΚ πάνω στο ζήτημα. Την ώρα που η συντρόφισσα βρήκε το θάρρος μόνη της να μοιράσει το κείμενο-καταγγελία και να ανοίξει σε πολιτική βάση το ζήτημα του σεξισμού, ακούγονταν ειρωνικά σχόλια και γέλια στο αμφιθέατρο

ειμαι κατω

irreligious
19-11-2008, 15:13
Σε ένα ιδανικό πλαίσιο δε θα υπήρχες. Όπως δεν θα υπήρχαν και οι φίλοι σου οι δαπίτες, οι πασπίτες, το κράτος, και όλοι οι διοργανωτές του πάρτυ που σε κάλεσαν να το μπαχαλιάσεις. Αλλά αυτό δε σου δίνει πόντους, είσαι το ίδιο γαμημένο πράγμα. Πάρτο απόφαση και σταμάτα να παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως είσαι ένας μικρός χαζός βλακάκος.

paidia, auto pano kato. ston idaniko kosmo pou oneireuomaste ego kai o karxart, oxi mono de tha isastan aparaititoi (eseis kai o agonas sas), alla de tha ypirxate katholou. oxi giati eiste aristeroi,deksioi,kentrooi,leventes,leventomalakes,fasistes,marksistes, anarxikoi. apla epeidi eiste vlakes. eseis. i pleiopsifia ton foititon. i pleiopsifia ton anthropon.

σιγά, μη φύγει ο πόντος εσείς.

metamelia3
19-11-2008, 16:08

πλακομούνες.

kas
19-11-2008, 20:02
geia sas!emeis edw sth sxolh mas, sto mikro mas tmhmataki den exoume paratakseis pou lete,tipota,ixnos!kai mia xara sineleuseis kanoume,kai mia xara tsakwnomaste(xrisimopoiwntas sketo to "malaka" xwris na synodeuetai apo pragmata pou teleiwnoun se -iths ktl).EPISHS,kai se oles tis kinitopoihseis symmetexoume,kai se poreies pame,kai katalipseis kanoume kai magkes eimaste,ame!vevaia apo thn allh emeis eimaste kallitexnes,ti na ginei?den mporeis na ta xeis ola.
synexiste.

Kelldorain
19-11-2008, 20:09
Καλών τεχνών είσαι? Η παράταξη "φίλοι του δάσους" υπάρχει ακόμα?

kas
19-11-2008, 20:14
eimai sthn kalwn texnwn,sto tmhma theatrou tou vorra!

edit:ara den kserw.

stam and the witches
19-11-2008, 20:16

Αυτό δε μπορώ να το χωνέψω πάντως. Δηλαδή, αρνούμαι να πιστέψω ότι δεν κατάλαβες τι έγραψα.

Έκανα ένα σοβαρότατο ποστ που σηκώνει συζήτηση ακόμη και αν διαφωνείτε, εσύ το αντιλαμβάνεσαι λες και είναι γραμμένο στα περσικά και συνεχίζεις τις επιθέσεις καλαισθησίας στον λούμπεν αττίλα, αυτός λέει ότι μπορείς να κατεβάσεις το δικό σου ψήφισμα-πλαίσιο (προσοχή, όχι πρόταση :wink:), ο iskra παρεμβαίνει για να μας υπενθυμίσει ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν γράφουμε στα αρχίδια μας τα πάντα, και στο τέλος απορείτε που δε βγαίνει άκρη.

Raven Lord
19-11-2008, 20:17
θεωρώ πως μια απαγόρευση των κομματικών παρατάξεων στις σχολές, απαγόρευση των αφισοκολλήσεων με κομματικό περιερχόμενο, και σύσταση ενιαίου φοιτητικού συλλόγου με κοινή δράση και συμμετοχή του οποιουδήποτε, θα ήταν ένα μικρό πρώτο βήμα, και αν θες, η πρώιμη έκφραση της πολιτικής μου άποψης.

ποιος σου λέει ότι εμένα και άλλους 15 που θα συμμετέχουμε σε αυτό τον ενιαίο φοιτητικό σύλλογο δε θα μας πλησιάσει ένα κόμμα με σκοπό να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά του? θα απαγορεύεται να μιλάμε με κομματικά στελέχη? θα απαγορευτούν οι φράξιες στον φοιτητικό σύλλογο? θα απαγορευτεί το να έχω τις ίδιες ιδέες με 5-6 άτομα ακόμη και να δημιουργήσουμε μία κοινή δράση?

attila
19-11-2008, 20:41
αυτός λέει ότι μπορείς να κατεβάσεις το δικό σου ψήφισμα-πλαίσιο (προσοχή, όχι πρόταση :wink:),
απλα καθυστερημενος

carheart
21-11-2008, 01:16
θεωρώ πως μια απαγόρευση των κομματικών παρατάξεων στις σχολές, απαγόρευση των αφισοκολλήσεων με κομματικό περιερχόμενο, και σύσταση ενιαίου φοιτητικού συλλόγου με κοινή δράση και συμμετοχή του οποιουδήποτε, θα ήταν ένα μικρό πρώτο βήμα, και αν θες, η πρώιμη έκφραση της πολιτικής μου άποψης.

ποιος σου λέει ότι εμένα και άλλους 15 που θα συμμετέχουμε σε αυτό τον ενιαίο φοιτητικό σύλλογο δε θα μας πλησιάσει ένα κόμμα με σκοπό να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά του? θα απαγορεύεται να μιλάμε με κομματικά στελέχη? θα απαγορευτούν οι φράξιες στον φοιτητικό σύλλογο? θα απαγορευτεί το να έχω τις ίδιες ιδέες με 5-6 άτομα ακόμη και να δημιουργήσουμε μία κοινή δράση?

Κανείς δε μου λέει πως αυτό δεν είναι πιθανότητα, και ίσως κυρίαρχη πιθανότητα. Αλλά άλλο αυτό, άλλο το να παραδοθείς στα κόμματα. Τουλάχιστον το πρώτο εμπεριέχει προσπάθεια, το δεύτερο σε κάνει πρόβατο ανάμεσα στους λύκους του κομματικού φανατισμού. Και επειδή -όπως έχουμε ξαναπεί-, εγώ και ο σύμπος, ο Όργουελ, και κάποιοι άλλοι, πρόβατα υπάρχουν πολλά, λύκοι με μάσκες προβατών κιόλοι μαζί γουρούνια. Όχι κόμματα στα πανεπιστήμια. Όποιος κόμματα στα πανεπιστήμια, καθυστερημένος. Δεν τίθεται ζήτημα.

Raven Lord
21-11-2008, 02:09
μα το εκάστοτε "κόμμα" χαρακτηρίζεται από τα στελέχη του, δηλαδή εμάς. αν η δική μας νοοτροπία είναι η σωστή τότε το "κόμμα" σταματάει να είναι "κακό". η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην εκφυλισμένη και πελατειακή αντίληψή μας για το "κόμμα". ούτε ποδοσφαιρική ομάδα είναι, ούτε μέσο να επιτύχουμε προσωπικούς στόχους με ευκολία και πλαγίως. έτσι το καταντήσαμε εμείς οι ίδιοι. π.χ. πόσοι από 'δω μέσα δεν παρακάλεσαν ένα βουλευτή να τους "βολέψει" κατά την στρατιωτική τους θητεία με αντάλλαγμα τη στήριξή τους στο πρόσωπό του? εμείς δημιουργούμε αυτή την κατάσταση. αν δεν αλλάξει ο καθένας μας νοοτροπία και αντιλήψεις, καμία απαγόρευση (η οποία μάλιστα θα αντίκειται στη φιλοσοφία της δημοκρατίας) δεν θα σώσει την κατάσταση.

Shadowking
21-11-2008, 03:01
Holyshits! ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

stam and the witches
21-11-2008, 03:07
Αν ήσασταν κόμμα θα υπήρχε πρόβλημα.

carheart
21-11-2008, 12:12
μα το εκάστοτε "κόμμα" χαρακτηρίζεται από τα στελέχη του, δηλαδή εμάς. αν η δική μας νοοτροπία είναι η σωστή τότε το "κόμμα" σταματάει να είναι "κακό". η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην εκφυλισμένη και πελατειακή αντίληψή μας για το "κόμμα". ούτε ποδοσφαιρική ομάδα είναι, ούτε μέσο να επιτύχουμε προσωπικούς στόχους με ευκολία και πλαγίως. έτσι το καταντήσαμε εμείς οι ίδιοι. π.χ. πόσοι από 'δω μέσα δεν παρακάλεσαν ένα βουλευτή να τους "βολέψει" κατά την στρατιωτική τους θητεία με αντάλλαγμα τη στήριξή τους στο πρόσωπό του? εμείς δημιουργούμε αυτή την κατάσταση. αν δεν αλλάξει ο καθένας μας νοοτροπία και αντιλήψεις, καμία απαγόρευση (η οποία μάλιστα θα αντίκειται στη φιλοσοφία της δημοκρατίας) δεν θα σώσει την κατάσταση.

Ναι, λέμε κάτι άλλο όμως. Το πρώτο έτος κάθε σχολής, σκάνε μύτη κάτι παιδιά, μαύρα παιδιά της δυστυχιάς, τα πρωτοετά. Πολλά από αυτά τα παιδιά, για διάφορους λόγους, νιώθουν ωραία που μπήκαν στις σχολές. Από το πρώτο λεπτό πέφτουν πάνω τους τα κοράκια των ΠΚΣ, ΔΑΠ, ΠΑΣΠ. Στην ηλικία εκείνη, ο χαρακτήρας του εφήβου είναι ακόμα ευμετάβλητος, αφού 2-3 μήνες μόλις μετά το ολοκαύτωμα των πανελληνίων, του πουλάς φτηνό συνδικαλισμό για "πολιτική άποψη", του πουλάς ιδεολογία στα 18-19 του, του πουλάς ψευδαίσθηση πως ο ίδιος σαν μονάδα έχει σημασία, ενώ στην ουσία μαζεύεις πρόβατα για το μαντρί. Ο νέος, σαν άμαθος που είναι, και -βάσει πιθανοτήτων- λίγο χαζούλης, πάει με τα παιδιά, ή δεν πάει, ή θα πάει. Πάει με τους κράχτες των υπαλλήλων των υπαλλήλων των υπαλλήλων. Που πάει; Στο Πήλιο, στη Μύκονο, στον Κιάμο, στο συντονιστικό, στο διήμερο, στην πορεία, στην κατάληψη, στην εκδρομή. Και γίνεται ο ίδιος με τους υπόλοιπους, λέει τις ίδιες κασσέτες πάνω σε συζητήσεις, λέει λέξεις που δεν καταλαβαίνει, πιστεύει πως θα τον βολέψουν εκεί στη ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, θα γίνει μια μέρα ανεξήγητα ζάπλουτος ΚΚΕΣ, θα αλλάξει τον κόσμο (aka θα πάρει τη συνέλευση) στα ΕΑΑΚ, γίνεται ένας σύγχρονος μικρός γενίτσαρος.

Ακόμα και αν σου φαίνεται σαν πρόγραμμα προστασίας των χαζών, εγώ κόμματα στις σχολές δε θέλω, και κανείς υγιής νους δε θα έπρεπε να θέλει, είναι χειρότεροι και από το big brother αυτοί οι σκύλοι. Φυσικά, έχουμε ό,τι μας αξίζει, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μας αποτρέπει να λέμε τα σωστά.

Θα υπήρχαν κάποιοι τρόποι να λειτουργήσει φοιτητικός σύλλογος χωρίς κομματική ταυτότητα. Στο χωριό μου υπάρχει ένας σύλλογος κατοίκων που φτιάχτηκε για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του χωριού (και λόγω περιοχής είναι πολλά). Ο πρώτος τους κανόνας είναι πως όποιος αναμείξει πολιτική και κόμματα, παίρνει πόδι, και η γνώμη του δεν έχει σημασία πια. Δε λέω πως ορίζουμε το ιδανικό, προφανώς υπάρχουν διενέξεις, αλλά αυτό είναι μια προσπάθεια να φύγουν οι συμμορίες, και να παρθούν κάποιες αποφάσεις για κάποια υπαρκτά ζητήματα.

Αν δεν τα καταλαβαίνεις ούτε αυτά, ήσουν μάλλον μέλος κάποιας κομματικής νεολαίας.

Raven Lord
21-11-2008, 12:49
Αν δεν τα καταλαβαίνεις ούτε αυτά, ήσουν μάλλον μέλος κάποιας κομματικής νεολαίας.

έλεος!

μα εσύ με αυτά που λες δείχνεις ότι αφενός δεν βλέπεις την ουσία του προβλήματος, αλλά δέχεσαι τη σκάρτη νοοτροπία ως ένα γεγονός που δεν αλλάζει και αφετέρου ζητάς να γίνει κάτι που αντίκειται στις αρχές της δημοκρατίας.

για να εξηγούμαι, ούτε πιστεύω στη σύγχρονη δημοκρατία, ούτε ότι θα αλλάξει ποτέ η νοοτροπία μας, παρά μιλάω θεωρητικά για μια ουτοπική κοινωνία.

carheart
21-11-2008, 13:15
Εγώ όμως δεν πιστεύω σε ουτοπικές κοινωνίες, αυτά είναι για χριστιανούς και αναρχικούς.

Πιστεύω όμως πως μια μέρα πρέπει η κατάσταση να καλυτερεύσει λίγο.

Και αυτό δεν είναι ουτοπικό, ένα "τσακ" πάνω είναι εφικτό, και μπορεί να γίνει ένα "τσακ" πάνω, ένα "τσιφ", έχει γίνει στο παρελθόν.

Δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό, η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη εκ φύσεως, αλλά υπάρχει μια δυνατότητα να παλευτεί η κατάσταση λίγο περισσότερο.

Και αυτό δε γίνεται με κόμματα στις σχολές, τι σκατά δεν καταλαβαίνεις; Ποιά ουσία του προβλήματος χάνω;

tamagothi
21-11-2008, 13:20
Και αυτό δεν είναι ουτοπικό, ένα "τσακ" πάνω είναι εφικτό, και μπορεί να γίνει ένα "τσακ" πάνω, ένα "τσιφ", έχει γίνει στο παρελθόν.
Σε τι αναφέρεσαι;

carheart
21-11-2008, 13:25
είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου συγνώμη

Raven Lord
21-11-2008, 13:25
συμφωνώ με ταμαγκόθι

Raven Lord
21-11-2008, 13:28
Εγώ όμως δεν πιστεύω σε ουτοπικές κοινωνίες, αυτά είναι για χριστιανούς και αναρχικούς.

Πιστεύω όμως πως μια μέρα πρέπει η κατάσταση να καλυτερεύσει λίγο.

Δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό, η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη εκ φύσεως, αλλά υπάρχει μια δυνατότητα να παλευτεί η κατάσταση λίγο περισσότερο.

Και αυτό δε γίνεται με κόμματα στις σχολές, τι σκατά δεν καταλαβαίνεις; Ποιά ουσία του προβλήματος χάνω;

άρα υπάρχουν 2 λύσεις:
- χούντα, μοναρχία, ολιγαρχία διαλέγουμε και πάιρνουμε
- μαζική εξάλειψη

συμφωνώ με τη 2η

enitharmon
21-11-2008, 13:40
ρε ρεηβεν, το εχεις κουρασει λιγο με τη μαζικη εξαλειψη, ποσες φορες ακομα θες να ακουσεις το "κανε το πρωτο βημα"; ειναι λιγο κουραστικη αποψη και δεν εισαι καν εμο

Raven Lord
21-11-2008, 13:43
χαχαχα, τόση ώρα προσπαθώ να εξηγήσω ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και ότι θεωρητικά τουλάχιστο, γίνεται κάτι καλύτερο και κόλλησες στο τελευταίο που αναφέρομαι στις λύσεις που προτείνει ο καρχαρτ. πίστευα ότι ο γραπτός λόγος σε τέτοιου είδους συζητήσεις είναι προτιμότερος γιατί μένει και κάποιος μπορεί να ανατρέξει λέξη προς λέξη στο τι έχει αναφερθεί, αλλά τελικά έκανα λάθος... :?

enitharmon
21-11-2008, 14:36
πιαστηκα απ'αυτο γιατι στην υπόλοιπη συζητηση δε θα αναμιχθω και επειδη δεν ειναι η πρωτη φορα που το αναφερεις

Raven Lord
21-11-2008, 15:17
εγώ φταίω που είδα το θέμα λίγο πιο αισιόδοξα από ότι συνήθως

enitharmon
21-11-2008, 15:29
α! η χουντα/μοναρχια/ολιγαρχια ήταν η αισιόδοξη έκδοση; σορρυ :ρ

Raven Lord
21-11-2008, 15:34
αργκ :bang:

αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλα από αυτά που είπε ο καρχαρτ περί "τσαφ" και ότι κάτι παίχτηκε στο παρελθόν... διάβασες τίποτα από τη συζήτηση που προηγήθηκε?

attila
28-11-2008, 19:21
o χαρχαρτ τα ισοπεδωνει ολα και αυτο τον κανει ολοκληρωτικο και επικινδυνο.
ακομα και στο συλλογο του χωριου του (λολ) 2 ατομα με ταυτιση η συγκλιση αποψεων και προσπαθεια επιβολλης τους στο συνολο συγκροτουν αυτοματα παραταξη.

Unorimos
30-11-2008, 21:54
na katargh8oun,oles aftes oi parata3eis einai pshfo8hrhkes opws epishs kai gemato glypshmaties foithtes pou "psomolyssane" gia na paroun ena 5araki na perasoun to ma8hma

Kalt
01-12-2008, 12:29
i mporei o mesos ellinas na papsei pleon na dikaiologeitai gia ta panta, pairnontas ws paradeigma tous politikous tou. den eiste oloi swstoi, get over it.

mia xara mas aksizoun osa trwme sti mapa.

to 89% twn ellinwn einai xreomeno gia malakies. se mikro vathmo estw.
oi trapezikes katatheseis pleon apartizontai kata to imisi apo xrimata allodapwn.
kai se ola ftaiei kapoios allos? kati de paei kala

ola auta polu genika. i guess you catch my drift

Shadowking
06-12-2008, 15:51
oi trapezikes katatheseis pleon apartizontai kata to imisi apo xrimata allodapwn.

Holyshits! Αλβανικές τράπεζες στην ελλάδα!
http://lh3.ggpht.com/mpakouros/SJV9YyV62aI/AAAAAAAAAC4/QIVBRJvcOcg/s400/DSCN29401.JPG

Pinatero
06-12-2008, 16:11
κι εδω σημα ενα πουλι!!!

Dythor
27-12-2008, 15:21
"Κάθε δέσμευση ειν' ολιγωρία, άμα θες δεσμά φάε ιδεολογία."
-Νικόλας Άσιμος, κάποτε

Τι να λέμε τώρα. Η αρχή του τέλους όποιας δημιουργικής πολιτικής δράσης και αναπόσπαστο κομμάτι μιας τάξης πραγμάτων που ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: Να μη σκέφτεσαι, να μην κρίνεις, να μην αμφισβητείς, να μην πράττεις (χωρίς απόφαση συλλόγου).

metamelia3
27-12-2008, 15:54
όχι, εδώ που τα λέμε, όσο μαλάκες κι αν είναι, κανονίζουν και καμια κατάληψη που και που. βέβαια της εγαμούν την μάνα σε μικρό χρονικό διάστημα με τα φανταιζί πλαίσια και τα συντονιστικά αλλά μπε, δεν βαριέσαι.

Dythor
27-12-2008, 16:19
Δεν ξέρω αν και σε ποιό βαθμό κάνεις πλάκα, anyway μπορείς να μου δώσεις ΕΝΑΝ καλό λόγο για να είναι κάποιος γενικά υπέρ των καταλήψεων;

Dragonlord
27-12-2008, 17:02
Γιατί συζητάμε αν πρέπει να καταργηθούν τα κόμματα στις σχολές και όχι για το αν πρέπει να καταργηθούν τα κόμματα γενικότερα; Όσο υπάρχουν κόμματα θα υπάρχουν κομματόσκυλα, και όσο υπάρχουν κομματόσκυλα (αναπόφευκτα και μέσα στις σχολές) θα υπάρχουν κόμματα στις σχολές. Για μένα είναι προβληματική η λειτουργία των κομμάτων γενικότερα στην Ελλάδα, κυρίως ο κανόνας που λέει "είσαι μαζί μας ή εναντίον μας" (από τις σχολές που "απαγορεύεται" να ψηφίσεις το πλαίσιο άλλου κόμματος, μέχρι τη βουλή όπου τρως διαγραφή αν δεν ψηφίσεις νομοσχέδιο που κατεβάζει το κόμμα σου). Αν τα κόμματα ήταν απλώς συναθροίσεις ατόμων που έχουν πέντε κοινούς στόχους και δουλεύουν μαζί για τους κοινούς στόχους, όλα θα ήταν καλύτερα. Το πρόβλημα είναι ότι δουλεύουν μαζί για όλα, αυτό το "διαφωνώ αλλά θα το βουλώσω για το καλό του Κόμματος", γαμώ το Κόμμα σου ρε φίλε, το καλό του κάθε κόμματος είναι να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις (και όχι μόνο στις εσωτερικές συζητήσεις) γιατί μόνο έτσι είναι θετική η ύπαρξή του και δε γίνεται ένα αντιδημοκρατικό βαρύδι.

Dythor
27-12-2008, 17:23
Προσυπογράφω.

Deggial
27-12-2008, 18:00
Για μένα είναι προβληματική η λειτουργία των κομμάτων γενικότερα στην Ελλάδα, κυρίως ο κανόνας που λέει "είσαι μαζί μας ή εναντίον μας"

Νομίζω το πρόβλημα αυτό είναι θεμελιώδες στην πολιτευματική δομή της Ελλάδας, όπου αφ' ενός όλη η εξουσία συγκεντρώνεται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αφ' ετέρου τα εκλογικά συστήματα που εφαρμόστηκαν ως τώρα είχαν στόχο τον σχηματισμό μονοκομματικών κυβερνήσεων.

Για να λειτουργήσει μία δημοκρατία, πρέπει αφ' ενός να καλλιεργηθεί μία κουλτούρα συζήτησης και συνεργασίας (και η αναλογική κατανομή εδρών θα βοηθούσε στην αντίληψη της αναγκαιότητας της συνεργασίας), αφ' ετέρου πρέπει η εξουσία να αποκεντρωθεί (η τοπική αυτοδιοίκηση να σταματήσει να έχει μόνο διαχειριστικό ρόλο και να ενισχυθεί ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών).

In any case, χωρίς θεσμικές αλλαγές δε πρόκειται να υπάρξει και αλλαγή στην πολιτική μας κουλτούρα. Δε πρόκειται ούτε οι φοιτητικές παρατάξεις ούτε τα πολιτικά κόμματα να αλλάξουν από μόνα τους.

Phantom Duck
27-12-2008, 18:04
Όντως, φταίει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.

Έχουμε για πρωθυπουργό έναν http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/9b/Republicanlogo.svg/200px-Republicanlogo.svg.png κι όλοι οι πολιτικοί είναι http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ee/Democratslogo.svg/150px-Democratslogo.svg.png.