View Full Version : Ελληνικός Στρατός
Raven Lord
12-01-2007, 19:35
με αφορμή το τελευταίο θέμα που "ξεθάφτηκε":
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... ubid=83051 (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=83051)
Στον εισαγγελέα οι απαλλαγές
«E» Online 13:48
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας, με αφορμή την υπόθεση απαλλαγών από το στρατό με πλαστά πιστοποιητικά.
Η έρευνα που ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο και διενεργείται παράλληλα με αυτή της στρατιωτικής Δικαιοσύνης αφορά τα πρόσωπα - μη στρατιωτικούς - που εμπλέκονται στην υπόθεση και στόχο έχει να εντοπίσει τους υπαίτιους παράνομων ενεργειών.
Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη αντισυνταγματάρχη για υπεξαίρεση εγγράφων από το Β' Στρατολογικό Αθηνών, διάφοροι επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό χώρο, εξασφάλιζαν απαλλαγές από το στρατό μέσω πλαστών πιστοποιητικών ή και παραποίησης στοιχείων.
Σχολιάζοντας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ.Μεΐμαράκης δήλωσε ότι «το μαχαίρι θα μπει στο κόκαλο».
Συγκεκριμένα, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε: «Είναι μεγάλο ζήτημα και πιστεύω ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο».
Επισήμανε, δε, ότι για κάθε αδίκημα υπάρχει και μία ποινή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκείνοι που εμπλέκονται δεν θα πέσουν στα μαλακά.
Ερωτηθείς εάν θα δώσει στη δημοσιότητα ονόματα εμπλεκομένων, ο κ. Μεϊμαράκης παρατήρησε: «Θα ήθελα να δώσω τα ονόματα, αλλά η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο».
και ξάφνου τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση ανακάλυψαν τα ρουσφέτια στο στρατό. εκτός της γελοιότητος του τάιμινγκ για την τεράστια αποκάλυψη (ο κόσμος το'χει τούμπανο... :roll: ), θέλω να σταθώ στα λεγόμενα του μεϊμαράκη για το θέμα και συγκεκριμένα μεσοβδόμαδα στην "πρώτη γραμμή" της ΝΕΤ. ο υπουργός ουσιαστικά "κρεμάει" τους στρατιωτικούς ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε αυτούς και βγάζει την ουρά της πολιτικής ηγεσίας απ'έξω. σχεδόν κατά λέξη είπε: "αν το θέμα είχε προκύψει από άτομα που επιλέγω εγώ ή ο ελληνικός λαός θα είχα παραιτηθεί. για τους υπαλλήλους του στρατού όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα." βέβαια, είναι κοινό μυστικό στους κύκλους των μετατάξεων και των απαλλαγών ότι το "πολιτικό βύσμα" μετράει πραγματικά, ενώ οι στρατιωτικοί (εκτός των εργαζομένων στα αντίστοιχα κεντρικά) μπορούν να βοηθήσουν ελάχιστα. η τραγωδία είναι ότι ο μεϊμαράκης αλλά και ο τσοχατζόπουλος το παίζουν ανήξεροι, ενώ πάω στοίχημα ότι θα έχουν χώσει τη μυτούλα τους σε χιλιάδες μετατάξεις σε ναυτικό και αεροπορία. αηδία...
Angrafan
12-01-2007, 19:41
o stratos einai mia mikrografia ths koinwnias, etsi mou legane emena prin paw. Den eixane katholou adiko
Ου τεράστια αποκάλυψη σου λέω! Και η πρώτη γραμμή της ΝΕΤ που είναι η πιο γλοιώδης κυβερνητική προπαγάνδα με κάποιο μαγικό τρόπο εμφανίζει το καθεστώς του στρατού να είναι αυτοδημιούργητο, λες και αυτοί που μας τραβάνε μέσα φύτρωσαν μόνοι τους και δεν τους όρισε κανένας. Αυτό που συμβαίνει στο στρατό όπως και σε κάθε μαγαζάκι είναι μια συμφωνία του στυλ "θα μας κάνετε τις χάρες, θα βολεύετε και τους δικούς σας αλλά άμα την γαμήσετε τη φάση δεν θα σας καλύψουμε, να προσέχετε τι κάνετε". Βουρ τώρα και από την άλλη το "ελεύθερο" δελτίο της Τρέμη να πάρει παραμάζωμα τους δεξιούς δυνάστες της νεολαίας!
When Black Roses Bloom
12-01-2007, 19:54
[zER]7 kai shmera.
Apoluesai strabogianno re.
απολιθωμένα και σάπια μυαλά! Εδώ παντού στην ΕΕ γίνεται επαγγελματική και μη υποχρεωτική και εδώ ακόμα μας πουλάνε μούρη. Τις επιταγές και οδηγίες της ΕΕ μόνο όσες τους βολεύει και φυσικά τις πιο αντιλαϊκές.
katwrimos
12-01-2007, 20:47
Oraia ola afta, omos oi politikoi prepei na exoun ton apolyto elegxo tou stratou, simperilamvanomenon kai ton metatakseon, etsi symvainei (kai prepei na symvainei) se ola ta dimokratika krati. Otan arxizeis na ipostirizeis tin autonomia tou stratou se diikitika zitimata (opos oi metatakseis) kataligeis stin kaliteri periptosi se kathestos typou tourkias. 500 malakes pou glitonoun ti strateusi den einai dikiologia gia diikitiki autonomia tou stratou.
Nomizo i kalyteri lisi einai i austiri timoria tis xrisis plaston dikiologitikon kai i digmatoliptiki ereuna oson apalosontai apo idiki iatriki epitropi.
Episis einai anousio stin ellada na yfistatai ypoxreotiki thiteia.
βέβαια, είναι κοινό μυστικό στους κύκλους των μετατάξεων και των απαλλαγών ότι το "πολιτικό βύσμα" μετράει πραγματικά, ενώ οι στρατιωτικοί (εκτός των εργαζομένων στα αντίστοιχα κεντρικά) μπορούν να βοηθήσουν ελάχιστα. η τραγωδία είναι ότι ο μεϊμαράκης αλλά και ο τσοχατζόπουλος το παίζουν ανήξεροι, ενώ πάω στοίχημα ότι θα έχουν χώσει τη μυτούλα τους σε χιλιάδες μετατάξεις σε ναυτικό και αεροπορία. αηδία...
Εδώ κοτζάμ αρχηγός του ναυτικού στόλου έλεγε στην εκπομπή του Μάκη ότι έχει κάνει χιλιάδες ρουσφέτια σε πολιτικούς κι ο Μανώλης δίπλα έλεγε ότι ουδέποτε ένας βουλευτής παίρνει τηλέφωνο αρχηγό για ρουσφέτι. Λολ.
GuardianOfIvorytower
13-01-2007, 14:28
Όπως το πανε κ οι παραπάνω, μισθοφορικός θα έπρεπε να γίνει. Κ λες κ δε το ξέραμε για ρουσφέτια σε επώνυμους κλπ. Κ να τους βρουν φισικά, δεν πρόκειται να τους κάνουν κ τπτ, άντε να τους βάλουν να πληρώσουν κάνα πρόστιμο...
Kingdom Gone
13-01-2007, 21:59
απολιθωμένα και σάπια μυαλά! Εδώ παντού στην ΕΕ γίνεται επαγγελματική και μη υποχρεωτική και εδώ ακόμα μας πουλάνε μούρη. Τις επιταγές και οδηγίες της ΕΕ μόνο όσες τους βολεύει και φυσικά τις πιο αντιλαϊκές.
πολύ λαϊκός και προοδευτικός ο μισθοφορικός στρατός, ε;
τι μαλακάκος που είσαι...
KNITERMAN VS OIKOLOGION
FIGHT
stam and the witches
13-01-2007, 22:09
Κνίτερμαν λέει.
Shadowking
13-01-2007, 22:39
Μ' έχει πιάσει σπαστικό :rofl: :rofl: :rofl:
Kingdom Gone
13-01-2007, 22:47
KNITERMAN VS OIKOLOGION
FIGHT
σιωπή εσύ μην έχουμε πάλι τα ίδια (http://content.answers.com/main/content/wp/en-commons/thumb/7/75/250px-Red_army_soldiers_raising_the_soviet_flag_on_the_roof_of_the_reichstag_berlin_germany.jpg)
@ kingdom gone
όσον αφορά την χρήση βίας δεν υπάρχουν διαφορές και οι δυο σκοτώνουν το ίδιο καλά
carheart
14-01-2007, 01:28
@ kingdom gone
όσον αφορά την χρήση βίας δεν υπάρχουν διαφορές και οι δυο σκοτώνουν το ίδιο καλά
και οι στολές ίδιο χρώμα έχουν, νομίζω
KNITERMAN VS OIKOLOGION
FIGHT
σιωπή εσύ μην έχουμε πάλι τα ίδια (http://content.answers.com/main/content/wp/en-commons/thumb/7/75/250px-Red_army_soldiers_raising_the_soviet_flag_on_the_roof_of_the_reichstag_berlin_germany.jpg)
ΠΡΟΔΟΤΗ
ΕΙΣΑΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΚΕΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ
ΡΑΒΒΙΝΕ
stam and the witches
14-01-2007, 04:32
Έχω δακρύσει με το ποστ του Kingdom. (και την απάντηση).
metamelia3
14-01-2007, 13:48
πατερούλη συγχώρα τους. δεν ξέρουν
pitchfork
14-01-2007, 14:09
o stratos einai mia mikrografia ths koinwnias, etsi mou legane emena prin paw. Den eixane katholou adiko
Ακριβώς αυτό.
Με τονισμένα κάποια σημεία θα πρόσυετα εγώ, έτσι ώστε να μπαίνεις πιο γρήγορα στο νόημα.
Πραγματικά εμετικές οι συζητήσεις περί ρουσφετιών όντως. Μεγαλοδημοσιογράφοι αντικειμενικοι μοιάζουν να μην είχαν ακούσει τίποτα για μετατάξεις κλπ - αηδία.
Αλλά τι να πεις όταν το θέμα το βγάζει στη φόρα ο Μάκης που δεν έχει πάει στρατό και δεν βρίσκεται ένας με ένα σάπιο ροδάκινο να του το φέρει στην μούρη?
enitharmon
16-01-2007, 01:36
γι'αυτο, αντε να πηγαινετε αμέσως μετά το σχολείο στα 18-19 σας να ξεμπερδευετε. Ούτε πολύτεκνοι, ούτε άρρωστοι
Lost_In_Cooperland
16-01-2007, 03:07
ποτέ+
eleventh guardian
16-01-2007, 03:26
Θα πήξετε κωλόψαρα. :twisted:
Ρε Bullet, εσύ μικρός δεν πήγες; Μην μου πεις ότι σε χάλασε που ξεμπέρδεψες νωρίς.
θητεία δεν έκανα,σε στρατιωτική σχολη πήγα και έφυγα νωρίς και έχω αναβολή κάνα χρόνο ακόμα,ίσως πάρω και παραπάνω :P
eleventh guardian
16-01-2007, 03:36
Στρατιωτική σχολή; :shock:
Όσο πιο μεγάλος, τόσο πιο μαλακία πάντως, τα 'χουμε ξαναπεί (σας μιλάω εκ προσωπικής πείρας).
Αφήστε που άμα το καθυστερείτε, μπορεί να αποφασίσουν καμιά αύξηση θητείας και να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο.
ναι μπήκα με σκοπό να πάρω ειδικότητα που σε λίγα χρονια θα έφευγα από το στρατό και θα τη συνέχιζα έξω (ψυκτικός)
με φάγανε τα βύσματα,μου κοτσαρανε και ένα σηματωρός 20 χρονια καράβι και τους είπα γεια σας αγαπώ τον πειραιά σας και έφυγα(αφού πρώτα έφαγα το πακέτο της προπαίδευσης που πίστεψε με δεν έχει καμια σχέση με τον απλό στρατό,μιλάμε για πούτσα όχι μαλακίες)
αν και κυρίως ήταν βιαστική απόφαση επηρεασμένη από το περιβάλλον μου,το να πάω εκεί εννοω,εγώ προτιμούσα να μπω σε πανεπιστήμο/τει από την αρχή
τελοσπάντων,με το μπορεί ποτε δε ξέρεις,και μείωση μπορεί να παίξει και τα λεγόμενα του λιακόπουλου μπορεί να παίξουν και να έχει γίνει η δευτερα παρουσία or smth
η αλήθεια είναι πάντως πως δεν θα έπρεπε να υπήρχε στην ελλάδα τίποτα παραπάνω από μισθοφορικός στρατός
υποχρεωτική στράτευση για το τίποτα,ανούσιο χάσιμο χρόνου
eleventh guardian
16-01-2007, 03:59
Για την σκληρότητα της εκπαίδευσης στη σχολή, το δέχομαι δίχως κουβέντα ότι είναι όπως τα λες -τουλάχιστον σήμερα είναι παιχνιδάκι στον απλό στρατό, ακόμα και στο πεζικό που ήμουν εγώ (αεροπορίες και ναυτικά είναι για γέλια).
Το αν θα ήταν αρκετός για μια χώρα σαν την Ελλάδα ο μισθοφορικός στρατός, είναι μεγάλη κουβέντα. Πάντως το ξαναλέω, χάσιμο χρόνου δεν είναι ο στρατός και θα το θυμηθείτε όταν πάτε. Εγώ μόνο καλές αναμνήσεις έχω από την όλη ιστορία. Γνώρισα κόσμο, κοινωνικές συμπεριφορές που μου ήταν άγνωστες, έκανα φιλίες που κρατάω ακόμα (και όχι μόνο με φαντάρους, αλλά και με ΟΚ άτομα αξιωματικούς που ήταν κοντά στην ηλικία μου -το μόνο καλό του να είσαι μεγάλος στον στρατό). Στο τέλος μόνο οι καλές στιγμές μένουν και ακόμα και τις δύσκολες θα τις θυμάστε και θα γελάτε. :)
Μόλις τελειώνεις με το φανταριλίκι αρχίζουν τα δύσκολα, ειδικά για εκείνους που είναι μιας ηλικίας και δεν έχουν δουλειά.
eleventh guardian, φίλε, πραγματικά, δεν μπορώ να ακούω την ατάκα "δεν είναι χάσιμο χρόνου ο στρατός". Πραγματικά, εσύ μπορεί να περνάς και γαμώ, να έκανες το χαβαλέ σου και την παρέα σου, άλλοι όμως δεν έχουν κάποιον να τους στέλνει λεφτά πρώτον, και δεύτερον δεν έχουν καμία διάθεση τον 1 χρόνο που χάνουν (aka 10.000 ευρώ αν δούλευες μια αξιοπρεπή δουλειά) να τα πληρώνουν κιόλας γιατί ο στρατός ασυζητητί έχει πολλά έξοδα.
Χωρίς εμπάθεια, δεν σε ξέρω, αλλά στα λέω λίγο πιο αναλυτικά από το "λες μαλακίες" γιατί κατά τ'άλλα σε θεωρώ οκ παιδί.
Ο στρατός είναι ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ, για κάθε περίπτωση που μου φέρνεις εσύ εγώ μπορώ να σου φέρω μια άλλη περίπτωση παιδιού που ξεκίνησε τους μπάφους, την ηρωίνη, το αλκοόλ, γύρισε 140 κιλά, έχασε τη δουλειά του, χρεώθηκε στις τράπεζες με καταναλωτικά δάνεια κοκ. Ας σταματήσει η καραμέλα αυτή, πληζ. Χάσιμο χρόνου, χρημάτων κτλ. Και όσο για τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές που αναφέρεσαι, νομίζω ότι εκτός στρατού, στην κοινωνία δηλαδή θα τις δω επίσης αλλά εκεί θα έχω το δικαίωμα να απορρίπτω όποια δε γουστάρω και να δέχομαι όποια γουστάρω.
eleventh guardian
16-01-2007, 05:59
ΟΚ, εσύ κατάλαβες δηλαδή ότι μου έστελναν λεφτά οι δικοί μου, γι' αυτό πέρναγα καλά; Ασ' το αφού δεν ξέρεις λοιπόν. Και σε πληροφορώ ότι έχασα πολύ περισσότερα από 10.000 ευρώ όσο ήμουν φαντάρος (και δεν εννοώ μόνο τους μισθούς που έχασα ή τα λεφτά που ξόδεψα όσο ήμουν μέσα-με άφησε πίσω αυτή η ιστορία επαγγελματικά και ήταν αναπόφευκτο να συμβεί αυτό).
Απ'την άλλη, βέβαια, ίσως το ύφος μου στο προηγούμενο post να ήταν λίγο απόλυτο και να έδωσα την εντύπωση ότι "ε, παιδιά, θα περάσετε γαμώ στον στρατό, να πάτε κ.λπ.". Ασφαλώς και δεν είναι έτσι. Υπάρχουν στραβά, θα βλασφημήσετε πολλές φορές μ' αυτά που θα σας συμβούν, αλλά στο τέλος θα τα ξεχάσετε, αυτό θέλω να πω.
Τέλος πάντων, κι εγώ την ίδια μηδενιστική αντίληψη είχα προτού πάω, είμαι βέβαιος ότι μόλις πάτε κι εσείς και τελειώσετε μ' αυτήν την ιστορία, θα καταλάβετε καλύτερα αυτό που λέω.
edit: Α, και τα περί παιδιών που άρχισαν μπάφους κ.λπ. δεν στέκουν ως επιχειρήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και δεν μπορώ να δεχθώ ότι φταίει ο στρατός ή το οποιοδήποτε στραβό σύστημα (στο μυαλό του καθενός είναι όλα).
Ρε φίλε, τότε καλύτερα με τόσα λεφτά να κάνω τον γύρο του κόσμου, να κάνω ένα ταξίδι, να δω άλλους ανθρώπους, άλλες κουλτούρες... Ποιος ο λόγος να πάω στον ΕΣ; Καλές εμπειρίες βρίσκεις σχεδόν παντού, πόσο μάλλον που οι φαντάροι είναι άνθρωποι που περνάνε σχεδόν τα ίδια με σένα, αλλά δε νομίζω ότι είναι λόγος να λέμε ότι επειδή πρόκειται να αποκτήσουμε τέτοιες εμπειρίες δεν θα είναι χάσιμο χρόνου... Και φυλακή να πάω τότε, θα κάνω τόσους πολλούς φίλους! :P
eleventh guardian
16-01-2007, 06:16
Πω ρε γαμώ το, πάλι δεν με κατάλαβες. Δεν λέω "να πάτε, να πάτε γιατί θα κάνετε φίλους" ή ότι "θα περάσετε 12 δημιουργικούς μήνες" κ.λπ.
Εξηγώ ότι ακόμα κι από μια ιστορία που φαινομενικά έχει μόνο αρνητικά να σου δώσει (και στην συντριπτική πλειοψηφία τα αποτελέσματα ΕΙΝΑΙ αρνητικά), θα υπάρξουν και κάποια χρήσιμα πράγματα. Είτε αυτά είναι παρέες είτε εμπειρίες είτε οτιδήποτε.
Οπως σε σένα φαίνονται υπερβολικά αυτά που λέω, έτσι και μένα μου φαίνεται υπερβολική η αρνητική προκατάληψη που υπάρχει γι' αυτό το ζήτημα.
ΟΚ ρε μάστορα, σε καταλαβαίνω, απλά πραγματικά θέλω να αντιληφθείς ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ όρεξη να πάω. Για ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Δεν υπάρχει λόγος να πάει κάποιος. Δεν θέλω να κάνουμε συζήτηση του στυλ "ουδέν κακό αμιγές καλού". Εφόσον είναι αναγκαίο κακό, ε νταξ, θα την παλέψουμε όπως όλοι και θα εντοπίσουμε και τα όποια καλά μπορούν να συμβούν μέσα... δεν είπε κανείς ότι ο στρατός είναι μαύρη τρύπα και όποιος πέσει μέσα δεν πρόκειται να ζήσει νορμάλ ζωή από κει κι έπειτα. Αλλά γιατί να πάμε από την αρχή; Αυτό σου λέω. Και να μου το παρουσιάζουν όλοι με ύφος "έλα μωρέ, δεν θα περάσεις και άσχημα, θα κάνεις παρέες, γνωριμίες, θα δεις άλλες νοοτροπίες"... Τα ακούω λιγάκι βερεσέ αυτά παρότι όποιος μου τα λέει, τα λέει για να με χαλαρώσει ή να με κάνει να μην τα βλέπω τόσο άσχημα, και τον καταλαβαίνω.
Ένιγουεη, chill out, πήγε και 6 η ώρα και πρέπει να πάω για ύπνο γιατί έχω σηκωθεί από νωρίς... Καληνύχτα
Raven Lord
16-01-2007, 10:38
ωραία... η συζήτηση πήγε ακριβώς εκεί που ήθελα. θα επιστρέψω αργοτερα. για την ώρα καλημέρα σας.
Εξηγώ ότι ακόμα κι από μια ιστορία που φαινομενικά έχει μόνο αρνητικά να σου δώσει (και στην συντριπτική πλειοψηφία τα αποτελέσματα ΕΙΝΑΙ αρνητικά), θα υπάρξουν και κάποια χρήσιμα πράγματα. Είτε αυτά είναι παρέες είτε εμπειρίες είτε οτιδήποτε.
Εφόσον τα αρνητικά στοιχεία είναι περισσότερα και πιο σημαντικά (όπως πως θα χάσω έναν γαμημένο χρόνο+ από τις δραστηριότητες που μου αρέσουν), το παραπάνω δε με λέει τίποτε.
Αν τουλάχιστον η θητεία εξυπηρετούσε κάποιον ουσιώδη σκοπό, να πήγαινε στα κομμάτια. Ο στρατός, ωστόσο, πλέον δεν χρειάζεται αριθμούς, χρειάζεται εξειδικευμένο, καλώς εκπαιδευόμενο προσωπικό.
nomizo oti teleutaia yparxei epitaktiki anagki gia robo-soldiers :!:
necropethamenos
16-01-2007, 15:54
Οπως σε σένα φαίνονται υπερβολικά αυτά που λέω, έτσι και μένα μου φαίνεται υπερβολική η αρνητική προκατάληψη που υπάρχει γι' αυτό το ζήτημα.
emena pantws oloi mou legane "siga" kai "den einai tipota" kai "mia xara tha tin vgaleis" kai "siga, osa akous einai ypervoles" kai MOLIS pira to I5 oloi to gyrisan se "pwpw karioli tin glytwses" kai "mlk eswses ena xrono apo ti zwi sou" kai episis oloi oi filoi mou pou pleon eite einai eite ypirksan prosfata fantaroi mou exoun kanei profanes oti kata 99% einai ENTELWS SKATA i fasi kai apla kaneis ypomoni.
emena pantws oloi mou legane "siga" kai "den einai tipota" kai "mia xara tha tin vgaleis" kai "siga, osa akous einai ypervoles" kai MOLIS pira to I5 oloi to gyrisan se "pwpw karioli tin glytwses" kai "mlk eswses ena xrono apo ti zwi sou" kai episis oloi oi filoi mou pou pleon eite einai eite ypirksan prosfata fantaroi mou exoun kanei profanes oti kata 99% einai ENTELWS SKATA i fasi kai apla kaneis ypomoni.
οι πιο σοφές κουβεντες!
nomizo oti teleutaia yparxei epitaktiki anagki gia robo-soldiers :!:
Δε θα ήταν ωραία να ήμασταν η πρώτη χώρα με στρατιές από Cylons;
verdictdenied
16-01-2007, 16:40
Εγώ πάντως έλιωσα με υπερπαραθυροσυζήτηση όπου είχε Τσαλίκη (Αεροπορία-έπιξε ο μάγκας) και Ευαγγελάτο (αεροπορία και αυτός νομίζω με καθημερινό δελτίο ειδήσεων στον ΣΚΑΙ....υπηρεσιακό θα έπαιρνε :rofl: ) να είναι ελαφρως αγανακτισμένοι με αυτά τα ρουσφέτια που συμβαίνουν στο στράτευμα!!!!!!
΄Δεν λέω άλλα γιατί έκανα Ναυτικό!!!!
Απλά η παραπάνω φάση μου φάνηκε αστεία
Γνώμη για το θέμα είχα και έχω ακόμη. Δεν την λέω διότι λόγω της θητείας που έκανα είναι ειρωνικό να πώ οτιδήποτε άλλο γιατί υποβιβάζει την άποψη μου (που είναι αρνητική/αντιδραστική) και αυτό το τελευταίο είναι και προσωπική μου ήττα......
verdictdenied
16-01-2007, 16:49
Αν Ο ο))))ζμα ρωτά εμένα ήμουν 2004 Β ΕΣΣΟ.
novembrine
16-01-2007, 17:07
Εγώ πάντως έλιωσα με υπερπαραθυροσυζήτηση όπου είχε Τσαλίκη (Αεροπορία-έπιξε ο μάγκας) και Ευαγγελάτο (αεροπορία και αυτός νομίζω με καθημερινό δελτίο ειδήσεων στον ΣΚΑΙ....υπηρεσιακό θα έπαιρνε :rofl: ) να είναι ελαφρως αγανακτισμένοι με αυτά τα ρουσφέτια που συμβαίνουν στο στράτευμα!!!!!!
΄Δεν λέω άλλα γιατί έκανα Ναυτικό!!!!
Απλά η παραπάνω φάση μου φάνηκε αστεία
Γνώμη για το θέμα είχα και έχω ακόμη. Δεν την λέω διότι λόγω της θητείας που έκανα είναι ειρωνικό να πώ οτιδήποτε άλλο γιατί υποβιβάζει την άποψη μου (που είναι αρνητική/αντιδραστική) και αυτό το τελευταίο είναι και προσωπική μου ήττα......
o tsalikhs araze olh mera ston thalamo forontas eniote mplouzaki sodom :lol:
verdictdenied
16-01-2007, 17:20
ego imoun 03 g
Εννοείς Γ 03 ΕΣΣΟ ή ΣΤ (αντίστοιχο του g στο αγγλικό αλφάβητο... :D )
Που σε είχαν ωρε???
Εγώ έκανα στο ΠΜΠ Πανδώρα :-p
Εγώ φόραγα t-shirt Queensryche
When Black Roses Bloom
16-01-2007, 17:23
Verdict kai ozma peite mou ta AGMi sas na phksw skulopsara. :P
99 ST'
verdictdenied
16-01-2007, 17:34
27007 :oops:
εντιτ: ένα τόπικ για να κράξει τα βύσματα έγινε τελικά σπίτι των βυσμάτων. θα μας φάνε.......
When Black Roses Bloom
16-01-2007, 17:39
07576 :p
verdictdenied
16-01-2007, 17:39
07576 :p
διατάξτε!!
ένα τόπικ για να κράξει τα βύσματα έγινε τελικά σπίτι των βυσμάτων. θα μας φάνε.......
:rofl: :rofl: :rofl:
34878. Sas exo olous. Kai sas exo akoma perissotero giati apolythika. Mono to xarti menei. MWahahahawsgDGDYS$EYhds f"£!!!!1
psychotron
17-01-2007, 10:57
99 ST'
96 ΣΤ :!:
τι σειρά είσασταν αρούρια;
psychotron
17-01-2007, 12:26
ενενηνταέξι σίγματάφ λέμε
When Black Roses Bloom
17-01-2007, 12:54
Esu se poia fulh uphrethses re apoli8wma?
Esu se poia fulh uphrethses re apoli8wma?
την έχω ξεχάσει, εννοώ την άτυπη, όχι την ΕΣο που και αυτήν ούτε που την θυμάμαι, απλώς η άτυπη ήταν ένα νούμερο που αύξαινε κατά μία μονάδα με κάθε είσοδο νεοφερμένων, αναφέρεται ακόμα κάτι τέτοιο;
When Black Roses Bloom
17-01-2007, 13:38
Nai, ektos kai an uphrethses sto ekstrateytiko swma afrikhs or something me ton Skipio ton Afrikano.
fandango
17-01-2007, 13:46
293 Δ'.
:D :D
Nai, ektos kai an uphrethses sto ekstrateytiko swma afrikhs or something me ton Skipio ton Afrikano.
βασικά κάναμε ασκήσεις ακριβείας και παρουσιάστε με ρόπαλα
When Black Roses Bloom
17-01-2007, 14:11
Club Mk.II
fandango
17-01-2007, 14:20
Flintstones, meet the Flintstones, λαλαλα...
Raven Lord
18-01-2007, 23:45
αυτή τη συζήτηση για το στρατό την είχαμε ξανακάνει και 2 χρόνια πριν περίπου (λίγο καιρό πριν παρουσιαστώ). κάποιοι υποστήριζαν και τότε ότι ο στρατός μπορεί να έχει και τα θετικά του. εγώ διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου. τώρα πια, σχεδόν 4 μήνες αφού απολύθηκα έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.
τονίζω πως ό,τι γράφω είναι προσωπική άποψη γιατί πάνω από όλα αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο στρατός αποτελεί καθαρά προσωπική εμπειρία για τον καθένα. επίσης, έκανα 17μηνο ως ΔΕΑ, οπότε η εμπειρία ήταν αρκετά διαφορετική από του φαντάρου (πιο κυριλέ) αλλά είχα την ευκαιρία να ακούσω και να δω πράγματα που στους στρατιώτες δεν "αποκαλύπτονται" εύκολα.
τεσπα, ας τα πάρω ένα ένα. για την ηλικία διαφωνώ ότι θα ήμουν καλύτερα αν πήγαινα μικρότερος. στα 18-20 ήμουν απείρως πιο αντιδραστικός και δε θα μπορούσα να συμβιβαστώ με καταστάσεις που τώρα απλά έκλεινα το μυαλό μου μέχρι να περάσουν. ούτε είχα την εμπειρία να γλιτώσω από κακοτοπιές, ούτε μάλλον θα την έβγαζα σχετικά καθαρή από ψυχολογικής άποψης.
για το χρόνο που περνάς ως στρατευμένος δε χρειάζεται πολύ συζήτηση. είναι παντελώς άχρηστος και σε πάει πίσω σε όλα τα θέματα και κυρίως τα επαγγελματικά. εκτός του γεγονότος ότι ξόδεψα ένα σεβαστό ποσό που είχα μαζέψει από την προηγούμενη δουλειά μου και θα προτιμούσα να το επενδύσω καλύτερα, έχασα επαφή με το επάγγελμα και έμεινα πίσω σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφους που τελειώσαμε ταυτόχρονα τη σχολή. ουσιαστικά στα 28 ξεκίνησα πάλι από την αρχή.
το μόνο θετικό από την όλη ιστορία είναι ότι έμαθα να εκτιμάω την ελευθερία περισσότερο και είδα τα όρια της βλακείας.
τέλος, κατάλαβα πως όποιος δεν έχει υπηρετήσει δεν καταλαβαίνει ούτε στο ελάχιστο την ψυχολογία του "μέσα". και αυτό το ένιωσα κυρίως από την αντιμετώπιση των γυναικών. από μάνα, κοπέλα, φίλες κτλ.
είναι πολλά άλλα που θα'θελα να ανφέρω αλλά βαριέμαι...
enitharmon
18-01-2007, 23:55
για πες για το τελευταιο
Zoonchild
19-01-2007, 10:29
ε τι να πει παραπάνω?
το 90% των γυναικών πιστευει ότι οταν πας φαντάρος πας να κάνεις διακοπές. Δεν ειναι ετσι τα πράγματα για τους περισσότερους(εξαιρούνται αυτοί που πήγαν ναυτικό ή αεροπορία). Ειδικά όσοι παίρνουν μεταθέσεις για εβρο ή καποιο μακρινο νησι και κανουν 2 και 3 μηνες να παρουν καμια αδεια για να δουν τους δικους τους δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση.
Το να σε παιρνουν απο ανθρωπους και καταστασεις που εχεις επιλεξει ελευθερα και να σε πηγαινουν στους εξωτικους Πετραδες, ή στον μαγευτικο Λαγό με ανθρώπους που στην καθημερινότητα σου δεν θα συναναστρεφόσουν ποτέ, δεν ειναι ακριβώς διακοπές, ε!
ακόμα και το πιο απλό, να σου επιβάλλουν να αλλάξεις την εμφάνιση σου όπως αυτη επιβάλλεται(???) να ειναι για τον στρατο, επιδρά αρνητικα στην ψυχολογία σου. Και ας μην γελιόμαστε, τα πράγματα που στερεισαι όσο εισαι στον στρατό, απο τα πιο απλά εως και τα πιο σοβαρα ειναι άπειρα.
Βασικα ειμαι 99% με τον Ρέηβεν σε αυτο και όχι με τον 11th(αν και καταλαβαίνω απο ποια άποψη τα λεει, όσα λεει). Τουλάχιστον για μένα από την στιγμή που απολύθηκα ο στρατός εφαγε ενά μαύρο Χ και δεν θέλω να θυμάμαι και πολλά απο αυτην την περιοδο(και η αληθεια ειναι ότι δεν εχω και τίποτα αξιο αναφορας για να θυμάμαι).
εγώ έκανα 6 μήνες να πάρω άδεια!!!!!!! Επίσης προς το τέλος της θητείας επειδή δείχναν να αργούν λίγο οι μεταθέσεις, ο διοικητής πέρασε όλα τα φυλάκια και μοίραζε σα στραγάλλια δεκάρες και εικοσάρες για να μην έίναι χωρίς πρωσοπικό. Εννοείται δεν την γλύτωσα.
Σε στρατηγική επιθεώρηση: ο στρατηγός μας ανάγκασε όλους να ξεκουμπωθούμε για να δει αν φοράμε τα εσώρουχα που προβλέπει ο κανονισμός!!!!!!!!!
Την ημέρα που απολυόμουν με έστειλαν με στολή εξόδου Θεσ/νίκη για ιατρικές εξετάσεις. Είχε αφόρητο καύσωνα και δεν φορούσα δίκωχο. Με φωνάζουν κάτι ψάρακες καρακόλια και με γράφουν ότι κυκλοφορούσα "ακάλυπτος", "ασκεπής", δεν θυμάμαι τον γελοίο όρο. Ευτυχώς την άλλη μέρα απολύθηκα και η αναφορά όποτε έφτασε στον διοικητή τα @@ μου!
Θα έγραφα ολόκληρο βιβλίο για τον πάτο που λέγεται Ε.Σ. Αλλά ακούστε το Διδυμότειχο μπλουζ που ήταν τότε στο φόρτε του, τα λέει όλα!
the_kindly_one
19-01-2007, 11:46
Παίδες, μήπως μας αδικείτε εμάς τις αξιαγάπητες :P κοπέλες/μητέρες/αδερφές σας; Σκεφτείτε και το εξής: πώς θα ήταν αν όλες (και όλοι) αντιμετώπιζαν τον φαντάρο-to-be σαν αρνί-σφαμένο-to-be και να τον φόρτωναν με ατάκες όπως "θα χάσεις έναν χρόνο -ή και παραπάνω- από την καλύτερη περίοδο της ζωής σου" και άλλα τέτοια ωραία; Και εννοείται ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η αλήθεια, ε;
Απλά ίσως κάποιοι (-ες) να πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουν και στον φαντάρο περισσότερο κουράγιο να αντιμετωπίσει μια άσχημη κατάσταση, δηλαδή δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν είναι κάτι τόσο τραγικό. Άσχετο αν δεν πιάνει πάντα ή αν δεν γίνεται πάντα με τον σωστό τρόπο...
Mitsmann
19-01-2007, 12:00
Απλά ίσως κάποιοι (-ες) να πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουν και στον φαντάρο περισσότερο κουράγιο να αντιμετωπίσει μια άσχημη κατάσταση, δηλαδή δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν είναι κάτι τόσο τραγικό.
ωρα να σταματησετε(ουν) αυτον τον τροπο γιατι ειναι πλεον αποτυχημενος, ευχαριστουμε πολυ.
the_kindly_one
19-01-2007, 12:03
pοint taken :oops:
katwrimos
19-01-2007, 13:57
Balte kai kana spoiler omos gia mas pou den exoume paei strato e
fandango
19-01-2007, 14:37
Η κατανόηση που δείχνει το 99% των γυναικών στο θέμα στρατου, εξαντλείται στο "εντάξει μωρέ ,μια εμπειρία είναι".
Χωρίς πλάκα, η επομενη που θα μου πει "μια εμπειρία ήταν", θα της σπάσω τα μούτρα. Α στο διάλο να πούμε.
Kατά τα άλλα ό,τι είπε ο Raven Lord.
necropethamenos
19-01-2007, 15:27
Απλά ίσως κάποιοι (-ες) να πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουν και στον φαντάρο περισσότερο κουράγιο να αντιμετωπίσει μια άσχημη κατάσταση, δηλαδή δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν είναι κάτι τόσο τραγικό. Άσχετο αν δεν πιάνει πάντα ή αν δεν γίνεται πάντα με τον σωστό τρόπο...
an thes na doume to thema statistika, kaneis megaaaalo lathos.
kat'arxin, i pleionotita twn gynaikwn xwrizei me ton fantaro kapou sti diarkeia tis fantarotitas tou. DEN EIPA OLES. Mi viazesai na antidraseis. Eipa i pleionotita.
what a way to show it's not a big deal!
episis, exei o anthrwpos ton pono tou (pou tha paei fantaros) exei kai ton kathe filo/gkomena na tou leei to makry kai to konto tou kai KANEIS na mi thelei apla na paradextei tin gamimeni alitheia na teleiwnoume. Kai afto ton kanei na aisthanetai...kalytera?
opws eipa kai prin merika posts, otan itan na paw oloi mou legan den einai tipota de variesai empeiries kala tha peraseis tha kaneis kai filous kai ta sxetika, kai molis pira tin apallagi oloi mou legan kwlofarde na ikseres ti glytwses pwpw malaka swthikes ksefyges apo tin kolasi kai eklases sti mouri tou satana.
kai ok. oi filoi sou sou lene malakies, alla kseroun gia ti milane. Exoun paei.
I GKOMENA SOU GIA POIO PRAGMA MILAEI?!?!?!
gia na synopsisw, asto re paidi mou. Aston anthrwpo na rimaksei, mi tou les kai malakies apo panw, giati to mono pou katafernete otan to kanete afto einai NA TON KANETE NA AISTHANETAI PWS DEN TON KATALAVAINETE.
efxaristw.
Raven Lord
19-01-2007, 16:14
για τις γυναίκες, μερικές ατάκες που θυμάμαι:
- φίλη: "εσύ κωλοβαράς στο φυλάκιο κι εγώ λιώνω στο διάβασμα/ εξεταστική/ δουλειά" (πραγματικά 7 ημέρες ήμουν κλεισμένος σε ένα κλουβί με άλλες δεκατρείς ψωλές και κωλοβαρούσα - προσπαθούσα να κουμαντάρω φαντάρους που είχαν 1 μήνα μέσα ή ΕΠΟΠ που ήρθαν για διακοπές. σημειωτέο ότι στο ίδιο φυλάκιο είχε αυτοκτονήσει στρατιώτης πριν 3 χρόνια),
- κοπέλα: "τι?! δεν πέρασα κι εγώ θητεία μαζί σου που έκανα μήνες να σε δω?" (βέβαια της διαφεύγει το γεγονός ότι κι εγώ έκανα τον ίδιο καιρό να τη δω και είχα και τη θητεία από πάνω)
- μάνα: " εγώ έκανα 3 θητείες! πατέρας και γιοι" (τι καλά να έβαζα εγώ τα πλυντήρια και να έκανε η μάνα μου τη θητεία)
- γνωστές όταν με έβλεπαν στα τρίκαλα σ/κ, όλο ενδιαφέρον: "έχεις άδεια?" (παραβλέπω το γεγονός ότι τους είχα εξηγήσει 100 φορές στο παρελθόν ότι δούλευα με ωράρια δημοσίου και προφανώς με έγραφαν)
και σε όλες τις γυναίκες απευθύνω την εξής ερώτηση:
"ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ?"
wraia kai ti na kanoume diladi??
h parapanw erwtisi einai genikh kai den thn kanw proswpika egw dioti pote -eytixws h distixws - den exei tyxei agori mou na einai sto strato kata ti diarkia tis sxesis mas opote den to exw antimetwpisei.
apla, gia peite se mia kopela pou exei to agori tis sto strato, pws na tou milaei? pws na antimetwpizei thn katastasi?
eyxaristw
Mitsmann
19-01-2007, 16:20
wraia kai ti na kanoume diladi??
h parapanw erwtisi einai genikh kai den thn kanw proswpika egw dioti pote -eytixws h distixws - den exei tyxei agori mou na einai sto strato kata ti diarkia tis sxesis mas opote den to exw antimetwpisei.
apla, gia peite se mia kopela pou exei to agori tis sto strato, pws na tou milaei? pws na antimetwpizei thn katastasi?
eyxaristw
Το καλυτερο πραγμα που εχετε να κανετε ολες για εμας, ειναι υπερβολικα απλο.
Δηλωστε ολες και ελατε και σεις. Τα πλεονεκτηματα ειναι απειρα. αυτα.
Raven Lord
19-01-2007, 16:23
απλά μην προσπαθείτε να βρείτε θετικά σε όλη την ιστορία για μας, γιατί απλά δεν υπάρχουν. το μόνο που πετυχαίνετε είναι αυτό που είπε ο νεκροπεθαμένος.
κι αν θέλετε να βοηθήσετε πραγματικά, καντε αυτό που είπε ο μητς :D
necropethamenos
19-01-2007, 16:23
eyxaristw
oooti tha kanate kai gia opoiodipote provlima tou tyxaine. antimetwpiste to mazi tou. Pws to lene. "tha to perasoume mazi".
einai allo na dineis kouragio se kapoion pou to xreiazetai kai allo na tou les "siga to provlima re megale".
edit: keep in mind oti ena megalo agxos gia ton fantaro einai "tha meinei i gkomena mazi mou i den tha anteksei ena xrono na travietai ston kwloxwri tis tagkanikas pou tha me steiloun kai tha me xwrisei?"
opote, to na meinete mazi tou kai ONTWS na traviksete oti exete na traviksete einai o monos empraktos tropos na ton kanete na aisthanetai kala. (kai profanws, to na tou to diefkrinizete prin parei to asanser gia tin kolasi)
When Black Roses Bloom
19-01-2007, 16:25
Ποτέ δεν κατάλαβα το σκεπτικό "πω-πωωωωω, θα πάω φαντάρος!!!". Πήγα με χαμόγελο του σύπερ μαλάκα-ψαριού, τους έδειξα τα αρχίδια μου στο ξεβράκωμα (όπου μας τσεκάρισε και πούστης γιατρός), μαλακίστικα, καθάρισα μερικά φορτηγά με πατάτες, μαζί με τους γύφτους, καθάρισα εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα μαγειρίων, μάζεψα αρκετούς τόνους σκουπίδια, βάρεσα άπειρα σκοπέτα (γιατι στο ναυτικό δεν έχουμε τις φλωροσκοπιές του πεζικού, βαράμε 2 εξαωρίες την μέρα και πρέπει να έκλεισα τουλάχιστον 3000 ώρες σκοπία), χάζεψα τους ΟΥΚάδες να κάνουν "Θάλασσα και εδώ", είδα το Zubr, χάζεψα τις μίζερες ακρογιαλίες του βιομηχανοποιημένου Σκαραμαγκά μετά απο ανοιξιάτικες βροχές, τριγύρισα στον άδειο Ναύσταθμο Χριστουγεννα και Πρωτοχρονία, έπιασα φιλίες με τα παλικάρια απο τις Κανονιοφόρους και με κερνούσαν κρασάκια, με χτύπησαν τα τζίπ, έσβησα φωτίες στο Φιλατούρι το καλοκαίρι, και τελικά απολύθηκα με το ίδιο χαμόγελο του σύπερ μαλάκα-ψαριού. Λίγες φορές προσπάθησαν να με πήξουν οι παλιοί, και μαζεύτικα, και εκείνοι, σταμάτησαν. Άλλες τόσες προσπάθησαν να με πήξουν οι μόνιμοι, και μαζεύτικα, και εκείνοι σταμάτησαν. Είχα άσχημες στιγμές. Είχα κάνει βάρδιες με πυρετό. Στο τέλος, μόνο τα καλά έμειναν. Οι μαλακίες με τα τζιπάκια, και οι κοπάνες απο το στρατόπεδο. Οι μαλακίες που κάναμε στις αγγαρίες και τα καλοκαιρινά βράδια που κόβαμε βόλτες διπλα στην θάλασσα. Δεν με χάλασε ο στρατός. Ναι, με κράτησε πίσω, γκόμενα βέβαια δεν είχα, δεν θα ξαναπήγαινα φυσικά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε. Δεν ήταν πάντως και τίποτα τρομερό. Μια αφασία εμπειρία της τάξης Λούφα και Παραλλαγή.
freak brother
19-01-2007, 16:33
μη του πρηζετε τα αρχιδια
και οχι μονο οταν ειναι στρατο και πριν και μετα αν γινεται :)
freak brother
19-01-2007, 16:39
eyxaristw
oooti tha kanate kai gia opoiodipote provlima tou tyxaine. antimetwpiste to mazi tou. Pws to lene. "tha to perasoume mazi".
einai allo na dineis kouragio se kapoion pou to xreiazetai kai allo na tou les "siga to provlima re megale".
edit: keep in mind oti ena megalo agxos gia ton fantaro einai "tha meinei i gkomena mazi mou i den tha anteksei ena xrono na travietai ston kwloxwri tis tagkanikas pou tha me steiloun kai tha me xwrisei?"
opote, to na meinete mazi tou kai ONTWS na traviksete oti exete na traviksete einai o monos empraktos tropos na ton kanete na aisthanetai kala. (kai profanws, to na tou to diefkrinizete prin parei to asanser gia tin kolasi)
εσυ μιλας απο την σκοπια του φανταρου που δεν πηγες?
Lost_In_Cooperland
19-01-2007, 16:43
απ' τη σκοπιά της γκόμενας που κρύβει μέσα του.
freak brother
19-01-2007, 16:45
απ' τη σκοπιά της γκόμενας που κρύβει μέσα του.
αυτη θα ηταν η δευτερη ερωτηση μου :P
Lost_In_Cooperland
19-01-2007, 16:49
[quote="Lost_In_Cooperland":3vok1dq7]απ' τη σκοπιά της γκόμενας που κρύβει μέσα του.
αυτη θα ηταν η δευτερη ερωτηση μου :P[/quote:3vok1dq7]
απάντησα απ' τη σκοπιά του freak brother που κρύβω μέσα μου :cold:
necropethamenos
19-01-2007, 17:19
eyxaristw
εσυ μιλας απο την σκοπια του φανταρου που δεν πηγες?
apo tin skopia aftounou pou stin arxi den iksere oti den tha paei kai akouge tis apeires malakies prin paei.
kata ta alla kryvw TOULAXISTON 2 gkomenes mesa mou. exw xwro kai gia perissoteres.
enitharmon
19-01-2007, 17:24
αν η γκόμενα δε μπορεί να σε περιμένει ένα χρόνο, καλύτερα που σε στέλνει όσο είναι καιρός. Εκτός κι αν είναι καλή στο κρεβάτι και σου λείψει. Άλλο αυτό
ο στρατός θα ήτανε καλύτερος αν δε βγάζαν όλα τα κόμπλεξ τους οι ανώτεροι και σας μαθαίνανε και τίποτα
House Of Low Culture
19-01-2007, 17:43
τι να σου μάθει κανείς στον στρατό?
αν η γκόμενα δε μπορεί να σε περιμένει ένα χρόνο, καλύτερα που σε στέλνει όσο είναι καιρός. Εκτός κι αν είναι καλή στο κρεβάτι και σου λείψει. Άλλο αυτό
Όχι δεν έπρεπε να τον πικράνεις τον φαντάρο, τον φαντάρο,
γιατί είναι μόνος του μέσα στο πέλαγο
και ψάχνει φάρο (δις)
Πίκρανες τον φαντάρο, τον φαντάρο,
τον πίκρανες πολύ (δις)
Για κάτσε σκέψου πριν στον πάρει η πατρίδα, η πατρίδα
πόσα σου έδωσε,
κι εσύ τον κέρασες, μια καταιγίδα (δις)
Πίκρανες τον φαντάρο, τον φαντάρο,
τον πίκρανες πολύ (δις)
Ό,τι δεν έχεις μάθει στην οικογένεια σου, στο σχολείο σου, στα αγγλικά σου, στους πρόσκοπους βρε αδερφέ!
ο στρατός θα ήτανε καλύτερος αν δε βγάζαν όλα τα κόμπλεξ τους οι ανώτεροι και σας μαθαίνανε και τίποτα
χαχαχαχαχα, τι λε ρε.
necropethamenos
19-01-2007, 18:48
αν η γκόμενα δε μπορεί να σε περιμένει ένα χρόνο, καλύτερα που σε στέλνει όσο είναι καιρός.
paparia. mporei se aftin tin fasi tis sxesis sou na mi mporei na perimenei, se kapoia alli mellontiki na mporouse. To na sou vazoun extra empodia kai na sou kovoun tin tyxi genikotera einai adiko opws kai na to kaneis.
krineis mono me vasi mia sxesi etwn.
opws gia paradeigma na skotwneis apotelesmatikotera e?
House Of Low Culture
19-01-2007, 18:56
Ό,τι δεν έχεις μάθει στην οικογένεια σου, στο σχολείο σου, στα αγγλικά σου, στους πρόσκοπους βρε αδερφέ!
να είσαι καθυστερημένος, με όπλο και χακί αυτή τη φορά ? Για πείτε καμιά κουβέντα εσύ και η ενίθαρμον να κάνομε καμιά συζήτηση για την στρατοκαβλίαση και για το πως βοηθάει την ελληνικό οικογένεια, κάνει ταγόρια άντρες και ευκολότερη τη ζώη των ελληνίδων νοικοκυράδων που θέλουν λυμένα τα χέρια τους και σύζυγους με έκστρα πειθαρχία.
enitharmon
19-01-2007, 18:58
χμ, ήρεμα
το βασικότερο πρόβλημα όταν κάτι είναι υποχρεωτικό και δεν υπάρχει εναλλακτική θητεία, είναι ότι κάνουν ό,τι θέλουν. Μπορούν να σε βάλουν 10 μήνες να καθαρίζεις τις τουαλέτες και δε μπορείς να πεις κουβέντα. Μπορούν να σου κάνουν επιθεώρηση κωλοτρυπίδας και να σε χώσουν και φυλακή άμα πεις τίποτα. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, αν είχατε επιλογή, ούτε οι μισοί δε θα πηγαίνατε στρατό. Οπότε συμφωνούμε ότι σε τέτοιες συνθήκες είναι εξοργιστικό να σε αναγκάζουν να κάνεις κάτι.
Πλέον είναι μεγάλη διάκριση εις βάρος σας να χάνετε 1 χρόνο+ από τη ζωή σας και να μην αναγκάζουν γυναίκες να πηγαίνουν. Συμφωνούμε;
Αν υπήρχε η εναλλακτική λύση της κοινωνικής εργασίας, ο στρατός θα αναγκαζόταν να αλλάξει, γιατί αλλιώς κανένας δε θα πήγαινε. Οπότε ξεκινάω από δω να σου εξηγώ. Αναλόγως την όρεξη και τις ανάγκες του καθενός θα μπορούσες να μάθεις 5 πράματα (ναι, ό,τι θα μάθαινες ίσως και στους προσκόπους που δεν πήγες), να χρησιμοποιείς όπλο, να κάνετε ανάλυση πολιτικών θεμάτων (που δεν κάναμε στο σχολείο) και δεν ξέρω γω τι άλλο, σου είπα, αν δε σε νοιάζει εξ αρχής αυτό, δεν πας καθόλου στρατό, κάνεις την εναλλακτική σου θητεία. Είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες να γνωρίσεις τόσους πολλούς ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και μόρφωσης (όχι για σένα, αλλά για κάποιους θα είναι σοκ να δουν ότι υπάρχουν άτομα με μόρφωση και εξυπνάδα αμοιβάδας και ότι αυτοί ψηφίζουν κιόλας).
Αν με ρωτάς αν θα πήγαινα στρατό, δεν ξέρω, δεν ξέρω καν ακόμα αν συμφωνώ με το θεσμό του στρατού, αν είχα όρεξη για πειθαρχία κλπ. Σε αυτή την ηλικία μάλλον όχι, στα 19 πολύ πιο εύκολα, φεύγεις επιτέλους απ'το σπίτι και σου πα, αν η εκπαίδευση σου έχει και κάποιο σκοπό, μαθαίνεις και κάτι πέρα από τις μαλακίες του σχολείου.
Και όσο έγραφα τα παραπάνω δεν είχα στο μυαλό μου τον ΕΣ, όπως είναι τώρα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.צ
House Of Low Culture
19-01-2007, 19:00
ωραία τα λες. για πες κι εσύ ρε φίμπους να δούμε .
enitharmon
19-01-2007, 19:00
[quote="House Of Low Culture":2kssc151]τι να σου μάθει κανείς στον στρατό?
να είσαι καθυστερημένος, με όπλο και χακί αυτή τη φορά ? Για πείτε καμιά κουβέντα εσύ και η ενίθαρμον να κάνομε καμιά συζήτηση για την στρατοκαβλίαση και για το πως βοηθάει την ελληνικό οικογένεια, κάνει ταγόρια άντρες και ευκολότερη τη ζώη των ελληνίδων νοικοκυράδων που θέλουν λυμένα τα χέρια τους και σύζυγους με έκστρα πειθαρχία.[/quote:2kssc151]
θα στο πει και ο ίδιος, αλλά ο φοίβος με ειρωνευότανε
House Of Low Culture
19-01-2007, 19:07
το μουνιάρη!~!!!1
..
Ποιος ο λόγος να μάθεις να χρησιμοποιείς όπλο, βρε συ?
metamelia3
19-01-2007, 19:09
Όταν θα κάνουμε επανάσταση εσύ να πολεμάς με τριαντάφυλλα!!!
Ναι κι εγω αυτο θα λεγα.
Αλλα γενικα;
Λες οτι αφου χανουμε που χανουμε αυτο το χρονο τουλαχιστον να μαθαινουμε κατι της προκοπης πχ, οπως μαθαιναμε κανα κομπο στους προσκοπους;
(Δεν ειρωνευομαι.)
carheart
19-01-2007, 19:13
Στο στρατό μαθαίνεις ένα κάρο πράγματα που δεν σου χρησιμεύουν ουσιαστικά στην υπόλοιπη ζωή σου.
Όπως συμβαίνει και στο σχολείο.
Και στα δύο σου πρήζουνε τα αρχίδια, αλλά στον στρατό δεν είσαι πια παιδάκι.
Ή είσαι;
Εγω μεγαλωσα στο δρομο κι εμαθα απο κει οτι μου χρειαζεται.
τι πάει να πει εναλλακτική θητεία; Είναι ένα τιμωρητικό κατασκεύασμα για όσους δεν γουστάρουν να πάνε στρατό, (πχ, εσύ είσαι ο έξυπνος που θα κερδίσεις ένα χρόνο ελευθερίας στη ζωή σου;) άσε που δεν προχωράει εδώ στην Ελλάδα. Και όποτε προχώρησε ήταν καθαρά εκδικητικής φύσης: διπλάσιος χρόνος από την θητεία και με ένα σωρό πρσωπικούς προσωπικούς περιορισμούς και ξεφτελισμούς (κάτι σαν δούλος).
Σκεφτείτε: γιατί οι γυναίκες δεν κάνουν εναλλακτική θητεία και μόνο οι άντρες που δεν θέλουν να πιάσουν όπλο;
stam and the witches
19-01-2007, 19:42
να κάνετε ανάλυση πολιτικών θεμάτων (που δεν κάναμε στο σχολείο) και δεν ξέρω γω τι άλλο
Αυτό ήταν το καλύτερο.
Phantom Duck
19-01-2007, 19:47
ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ ΜΟΥ ΦΟΡΩ ΚΑΙ ΠΗΔΑΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΝΑ ΣΦΑΞΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΝΑ ΡΗΜΑΞΩ, ΤΝΤ ΚΑΙ ΤΡΙΝΙΤΡΟΛΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΥΚ-ΟΥΚ-ΟΥΚ!! ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ... ΙΜΙΑ '96
stam and the witches
19-01-2007, 19:49
Α κρι βώς αυτό.
να κάνετε ανάλυση πολιτικών θεμάτων (που δεν κάναμε στο σχολείο) και δεν ξέρω γω τι άλλο
Αυτό ήταν το καλύτερο.
όντως! Εγώ θα έτρωγα καμπάνα γιατί έφερα το αριστερό περιοδικό θητεία στο στρατόπεδο, μετά με έβαλε στο μάτι αξιωματικός και με έτρεχε. Οταν ήμουν εγώ απαγορεύονταν κάθε είδους εφημερίδες (εκτός αθλητικών, οι κουτσομπολίστικες εν υπήρχαν) και πολιτικές συζητήσεις εντός του στρατοπέδου!
τι πάει να πει εναλλακτική θητεία; Είναι ένα τιμωρητικό κατασκεύασμα για όσους δεν γουστάρουν να πάνε στρατό, (πχ, εσύ είσαι ο έξυπνος που θα κερδίσεις ένα χρόνο ελευθερίας στη ζωή σου;) άσε που δεν προχωράει εδώ στην Ελλάδα. Και όποτε προχώρησε ήταν καθαρά εκδικητικής φύσης: διπλάσιος χρόνος από την θητεία και με ένα σωρό πρσωπικούς προσωπικούς περιορισμούς και ξεφτελισμούς (κάτι σαν δούλος).
Σκεφτείτε: γιατί οι γυναίκες δεν κάνουν εναλλακτική θητεία και μόνο οι άντρες που δεν θέλουν να πιάσουν όπλο;
To προβλημα ειναι οτι δεν κανουν τα κουριτσια, ακα αφου ειμαστε χαλια τα αγορακια να ειστε κι εσεις, η το ζητουμενο θα επρεπε να ειναι γιατι να κανετε εσεις εξαρχης?
Εγω ψηφιζω 2. Λες και η οποια ισορροπια εξασφαλιζεται στη χωρα μας απο τα στρατα. Οι συμμαχιες που και καλα συναπτουμε εξασφαλιζουν την οποια ηρεμια.
Για μενα, μια απο τις μεγαλυτερες αηδιες στις οποιες σας βαζει ο εσ, [εννοειται πως δεν μπορω να αντιληφθω την αηδια σε ολο της το φασμα ελλειψη εμπειριας], ειναι πως ενω υποτιθεται διδασκει την ισοτητα, και καλα εδω φτωχοι και πλουσιοι, τρεντυδες και μεταλα, λαικοι και κοσμικοι ειμαστε ενα, τελικα το βυσμα ειναι βυσμα. Αυτη την αποκρουστικη νοοτροπια την αναγει σε τεχνη και πρωτο μαθημα κωλοπετσοματος για το τι ακολουθει στη ζωη. Σκατα. Αυτο μου φαινεται απιστευτα σκληρο.
Βασικα εχετε δικιο, κι εγω οταν προσπαθει καποιος να μου εξωραισει μια κατασταση στριμοκωλη εξοργιζομαι. Νταξ, δεν λες και στον αλλον, πω, πηγαινε τωρα στα σκατα, να του πατας τον καλο, αλλα ουτε και δεν εγινε τιποτα. Βασικα, οπως και με οποιοδηποτε αλλο ζορι, ακους και προσπαθεις να καταλαβεις, η εστω ακους και ο αλλος λιγακι βγαζει τον πονο του.Επειδη κι εγω σπαζομαι απο την ωραιοποιηση, δεν εκανα κατι αντιστοιχο στον αντρα οταν υπηρετησε, και ειχε σχετικα δυσκολη θητεια Αλεξανδρουπολη, αλλα οκ, το περασαμε οσο πιο ανωδυνα γινοταν. If you ask me, δεν υπηρχε λογος για ολο αυτο το πανηγυρι, και χαιρομαι που μπηκε πολυ γρηγορα σε επαγγελματικους ρυθμους και το διεγραψε απο το συστημα του. Εγω παλι το εζησα μεσω αυτου σαν ενα κακο ονειρο, δεδομενου οτι ειχα μαθει και μαζι του σε καθημερινη βαση ,τα δυο μας ,για χρονια, μου σκασανε δουλειες και ημουν τιραμολα να τα προλαβαινω μονη συν την προσαρμογη στην Ελλαδα πλεον. Τεσπα, θελω να πω προσπαθουσαμε να μην μπριζωνουμε ο ενας τον αλλο, και υπηρχε η απο κοινου κατανοηση οτι ηταν μια δυσκολια σε διαφορετικα ισως επιπεδα για τον καθενα μας, και οτι με υπομονη θα περνουσε, οπως και εγινε.
Γαμιουνται τα στρατα.
katwrimos
19-01-2007, 19:57
btw ena apo ta pragmata pou anagnorizo ston andrea, einai pou katharise to strato apo ta akrodeksia stoixeia.
When Black Roses Bloom
19-01-2007, 20:00
Αν το πάρετε στην πλάκα, περνάτε καλά. Σαν μεγάλη κατασκήνωση έχει γίνει. Αλλά στα παπάρια σας η γνώμη μου βασικα. Όπωτε προσπαθώ να γράψω κάτι σοβαρό όλοι με αγνοούν. Τελικά μάλλον γι'αυτό πέρασα καλά. Έκανα και στο στρατό τον καραγκίοζη.
Ρε καλα εκανες. Οταν υπαρχει εξαναγκασμος, καπου το ριχνεις και στην παλαβη για να μη το χασεις.
@HAVOC
δεν εννοώ ότι πρέπει να κάνουν και οι γυναίκες, το αναφέρω για να δείξω την πραγματική ουσία της έννοιας της εναλλακτικης θητείας: να κόψουν χρόνια από τη ζωή κάποιου που δεν γουστάρει στρατό και μάλιστα να του κάνουν τη ζωή πιό δύσκολη ώστε να τον αποτρέψουν.
Ετσι ώστε μόνο ιδεολόγοι ψώνια που είναι κάργα κατά της βίας να την ανέχονται σαν μάρτυρες. Αν ήταν ένας θεσμός κοινωνικός θα υπήρχε η εναλλακτική θητεία για όλους εδώ και δεκαετίες.
Αλλωστε οι δουλειές που κάνουν αυτοί της εναλλακτικής ήταν αυτές που θεωρούνταν "γυναικείες" (νοσοκόμες, καθαρίστριες, κλπ) ή γενικώς δεν "εξαρτώνται" από το φύλο, όπως το πίστευαν τότε ή το πιστεύουν και τώρα.
Μια από τις απαιτήσεις για εναλλακτική θητεία ήταν να μην είσαι κυνηγός, να μην κάνεις σκοποβολή, κλπ. η καθυστέρηση σε όλο της το μεγαλείο!
Κατάλαβες eni;
Πολύ συνοπτικά θεωρώ την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία παράνομη. Παραβιάζονται ατομικά δικαιώματα όσων δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν. Αν υπάρχει λόγος για αναθεώρηση του συντάγματος είναι γι'αυτά τα θέματα, όχι για το άρθρο 16. Και ενώ υπάρχει στη πλειοψηφία των πολιτών η θέληση να καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ο μηχανισμός που την ελέγχει δεν το αφήνει αυτό γιατί με την παρούσα κατάσταση εξυπηρετούνται συμφέροντα και πελατιακές σχέσεις. Σιγά μην στερήσει ο μηχανισμός από τον Χαρίση και τον κάθε Χαρίση το ρευστό που λαμβάνουν από όσους έχουν αρκετό να διαθέσουν (είναι διάφοροι, τους ξέρετε)... Όποιος τα κατάφερε να μην πάει, μαγκιά του, αλλά μη μου βγαίνουνε μετά στη τηλεόραση λες και είναι "πρωτοφανές!". Καλή η καβάντζα, όχι όμως η καβαντζοπουστιά... ΓΑΜΩ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ
Ο,τι να ναι., εχς δικιο. Ειναι προς χαριν εντυπωσιασμου με μια πρεζα [οπως λεμε και στη μαγειρικη] λαικισμου.
eleventh guardian
19-01-2007, 20:26
Αν το πάρετε στην πλάκα, περνάτε καλά. Σαν μεγάλη κατασκήνωση έχει γίνει. Αλλά στα παπάρια σας η γνώμη μου βασικα. Όπωτε προσπαθώ να γράψω κάτι σοβαρό όλοι με αγνοούν. Τελικά μάλλον γι'αυτό πέρασα καλά. Έκανα και στο στρατό τον καραγκίοζη.
Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου (κυρίως με την προσέγγιση στο προηγούμενο post).
fandango
19-01-2007, 20:28
χαχαχαχαχα, τι λε ρε.
Και όχι, δεν περνάς πάντα καλά αν το πάρεις στην πλάκα.
stam and the witches
19-01-2007, 20:33
Btw αν οι καταλήψεις δε σταματήσουν σύντομα ώστε να πάρω το χαρτί στρατολογίας από τη γραμματεία της σχολής, σε κανα χρόνο θα είμαι εδώ να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας.
Not_saved
19-01-2007, 20:34
Ki egw to xw parei alla akoma na to paw o malakas
fandango
19-01-2007, 20:38
Btw αν οι καταλήψεις δε σταματήσουν σύντομα ώστε να πάρω το χαρτί στρατολογίας από τη γραμματεία της σχολής, σε κανα χρόνο θα είμαι εδώ να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας.
Σιγά, πως κάνεις έτσι, μια εμπειρία είναι. :lol:
Θα τα πούμε σε κανά χρόνο και κάτι ψιλά.
Αν και νομίζω πάντως πως οι περισσότεροι υπερβάλουν στο θέμα στρατός. Σιγά μην είναι και φυλακές-κολαστήρια και είναι μέσα το λιοντάρι με ροκ μιούζικ, η δικίνα(απ'το διοικιτίνα) που θα την πέφτει στους φαντάρους, ο θεός που θα μαζεύει σπαθιά και θα κόβει πρέζες για να τρώνε το κρέας τους και άλλα όμορφα.
Γιατί από όσα έχω ακούσει αν τύχει και καβατζωθείς καλά(ασχέτως βύσματος, 2ο γραφείο πχ λόγω ειδικότητας ή τίποτα τέτοιο) και γλιτώνεις πρωινές αγγαρείες(αν υπάρχουν), δεν είναι τέρμα προβλεπόμενο το στρατόπεδο και γενικά δεν είσαι και τόσο γκαντέμης, ε μια μεγάλη υποχρεωτική κατασκήνωση είναι.
Εδώ έχω ακούσει ιστορίες για φυλάκια των 5 ατόμων σε νησιά με τον ανώτερο να είναι ένας δόκιμος ή λοχίας(δε θυμάμαι), 1-2 σκοπιές όλες κι όλες, στα αρχίδια τους όλα και ύπνος/τιβί/πλειστέισιον2 για 5-6 μήνες. Ζήτημα να έσκασαν πάνω από 4-5 έφοδοι και είχαν ήδη ενημερωθεί για να ξυπνήσουν. Δηλαδή τέτοια σαπίλα ούτε στα φοιτητικά μου χρόνια δεν έχω ζήσει.
Από την άλλη έχω ακούσει για δίκα πού'ριχνε κρατήσεις/φυλακές επειδή λέγαν γκοτζίλα το ζαμπόν εκστρατείας. :roll:
Είναι τι θα σου κάτσει, όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή.
Να το κάνουν διαφήμιση του τζόκερ. :P
fandango
19-01-2007, 21:00
Θα τα πούμε σε κανά χρόνο και κάτι ψιλά.
Αν και νομίζω πάντως πως οι περισσότεροι υπερβάλουν στο θέμα στρατός. Σιγά μην είναι και φυλακές-κολαστήρια
We'll see. :wink:
Angrafan
19-01-2007, 21:00
exeis vysma? tha peraseis kala.
den exeis vysma? an eisai poly kolofardos tha peraseis kala, an pali oxi thn gamhses
Lost_In_Cooperland
19-01-2007, 21:04
Ρε, δε μας νοιάζει αν θα είναι εύκολα ή όχι :!:
Δεν πρέπει να μπαίνεις καν στη διαδικασία.
fandango
19-01-2007, 21:07
exeis vysma? tha peraseis kala.
den exeis vysma? an eisai poly kolofardos tha peraseis kala, an pali oxi thn gamhses
Eξαρτάται και τι βύσμα έχεις. Η ακραία περίπτωση είναι ένας μαλάκας στην Αλεξανδρούπολη, που χαιρόταν επειδή ο μπαμπάς του ήξερε έναν... ΕΠΟΠ!! :rofl:
Έχω και φίλο που είχε γνωστό ένα ταξίαρχο, και τον έστειλε πρώτη μετάθεση σε στρατόπεδο στο Κιλκίς αν θυμάμαι καλά που τους πήγαινε 25 μέσα 1 έξω, και δευτερη μετάθεση στον Έβρο στις Φέρρες που εγώ είχα περάσει ΛΥΒ. Για ΛΥΒ, με 300 άτομα για 20 υπηρεσίες ήταν θεϊκά. Για να κάτσεις 6μήνες εκεί, ήταν για τον πούτσο.
Εγώ που δεν είχα κανένα βύσμα, έκατσε και ήμουν 6μήνες σε φυλάκιο κοντά στις Σέρρες, με μια σκοπιά που την κάναμε μόνο αν ξέραμε ότι θα έρθει έφοδος (έμφαση στο "ξέραμε"), pro evolution, NOVA, βιντεοκλιπ από Shakira, Rihanna, Pussycat dolls κλπ (:pink:) όλη μέρα.
Είναι ο ορισμός του "δεν ξέρεις πως θα σου κάτσει."
enitharmon
19-01-2007, 21:07
Κατάλαβες eni;
Πολύ συνοπτικά θεωρώ την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία παράνομη. Παραβιάζονται ατομικά δικαιώματα όσων δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν. Αν υπάρχει λόγος για αναθεώρηση του συντάγματος είναι γι'αυτά τα θέματα, όχι για το άρθρο 16. Και ενώ υπάρχει στη πλειοψηφία των πολιτών η θέληση να καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ο μηχανισμός που την ελέγχει δεν το αφήνει αυτό γιατί με την παρούσα κατάσταση εξυπηρετούνται συμφέροντα και πελατιακές σχέσεις. Σιγά μην στερήσει ο μηχανισμός από τον Χαρίση και τον κάθε Χαρίση το ρευστό που λαμβάνουν από όσους έχουν αρκετό να διαθέσουν (είναι διάφοροι, τους ξέρετε)... Όποιος τα κατάφερε να μην πάει, μαγκιά του, αλλά μη μου βγαίνουνε μετά στη τηλεόραση λες και είναι "πρωτοφανές!". Καλή η καβάντζα, όχι όμως η καβαντζοπουστιά... ΓΑΜΩ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ
είναι παράνομη, ναι. Και η επιβολή εξωτερικής εμφάνισης κλπ.
απλά
Λες οτι αφου χανουμε που χανουμε αυτο το χρονο τουλαχιστον να μαθαινουμε κατι της προκοπης πχ, οπως μαθαιναμε κανα κομπο στους προσκοπους;
(Δεν ειρωνευομαι.)
ναι, αυτό (και όχι μόνο σε επίπεδο προσκόπων, είστε ενήλικες γμτ). Η μαλακία είναι ότι όλο το βάρος πέφτει στην πειθαρχία και στα καψόνια, γιατί μπορούν.
@σταμ: δεν εννοούσα ότι τώρα λαμβάνουν χώρα πολιτικές συζητήσεις ε
καντιρού, εναλλακτικη θητεία όχι με τη διάρκεις που είναι τώρα, αμαν. Εσύ θεωρείς ότι υπάρχουν "γυναικεία" επαγγέλματα;
χολκ, το όπλο δε χρειάζεται γενικά. Απλά, μιλώντας για μένα, επειδή σκοπεύω τα επόμενα χρόνια να συμμετάσχω πάλι σε κανα προτζεκτ σε αναπτυσσόμενη χώρα, δε θα με χάλαγε καθόλου να ξέρω να χειρίζομαι καλάσνικοφ.
ποιος είναι ο Χαρίσης;
enitharmon
19-01-2007, 21:09
Ρε, δε μας νοιάζει αν θα είναι εύκολα ή όχι :!:
Δεν πρέπει να μπαίνεις καν στη διαδικασία.
@ eni
ποιός ο λόγος ύπαρξης εναλλακτικής θητείας απότη στιγμή που επιβάλλεται ΜΟΝΟ σε όσους δεν γουστάρουν στρατό; Αν υπάρχει εναλλακτική θητεία γιατί να μην πηγαίνουν και γυναίκες; Εγώ λέω να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ θητεία για τίποτε και για κανέναν!
και δεν θεωρώ ότι υπάρχουν γυναικεία επαγγέλματα, όμως θεωρούν πολλοί από τους δεινόσαυρους που μας κυβερνούν.
stam and the witches
19-01-2007, 21:15
@σταμ: δεν εννοούσα ότι τώρα λαμβάνουν χώρα πολιτικές συζητήσεις ε
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που εννοούσα είναι ότι ο στρατός διοικείται από απύθμενα βλάκες κρετίνους ζώα ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί δείγμα πολιτικής συζήτησης. Δηλαδή, και όλους να τους διώξεις δύσκολα θα αναβαθμίσεις την ποιότητά του, αφού εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς.
fandango
19-01-2007, 21:16
ποιος είναι ο Χαρίσης;
http://i77.photobucket.com/albums/j54/lethe667/olimpiada_2006_12_5_19_34_55_b.jpg
LiC, enitharmon και Candiru, προτείνετε μισθοφορικό στρατό λοιπόν; Με τι κονδύλια; Α ναι, ας πάρουμε λίγα ακόμα από την παιδεία πχ ε; Άλλωστε μας περισσεύουν, γι'αυτό λέμε να καταργήσουμε σταδιακά τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση ε;
Ή προτείνετε την κατάργηση του στρατού; Έχουμε το ΝΑΤΟ, θα μας σώσει από οποιαδήποτε εισβολή! Έχουμε τις ΗΠΑ που μας υποστηρίζουν! Α όχι, αυτές υποστήριζαν τον Σαντάμ πριν από καμπόσα χρόνια και δες τι έγινε τελικά.
Ο στρατός είναι ένα αναγκαίο κακό. Το να καταργηθεί ή να γίνει μισθοφορικός με τίποτα, εδώ λένε να ξανααυξήσουν τη θητεία γιατί πλέον δεν καλύπτει το δυναμικό ούτε το 50% των αναγκών.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα πάμε στρατό ή όχι, αλλά το πόσο καλά ή σκατά μπορούμε να περάσουμε εκεί μέσα.
Και Fandango, σίγουρα θα δούμε. Αν έχω πάντως ένα φόβο δεν είναι αν θα με στείλουν στις Φέρρες ή σε κανά μαύρο στρατόπεδο της Μυτιλήνης πχ, είναι να γλιτώσω το ΔΕΑ να μην κάτσω 5 μήνες παραπάνω. Γι'αυτό δηλαδή παίζει να βάλω και βύσμα τώρα που άκουσα κάτι πως το Ι2 μυωπίας δε σε σώζει από αυτά σε διαβιβάσεις.
Lost_In_Cooperland
19-01-2007, 21:37
Αναγκαίο κακό που φυτοζωεί και δεν προσφέρει τίποτα στους στρατευμένους, ενώ και τους ίδιους δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν να χειρίζονται τα οπλάκια και τα άρματά τους, αλλά να περάσουν όσο καλύτερα και στη λούφα μπορούν. Με πολύ λιγότερους και σωστά εκπαιδευμένους κάνεις πιο σωστή δουλειά. Κονδύλια βρίσκονται μόνο και μόνο αν σταματήσουν να τα τρώνε βουλευτές και παρατρεχάμενοι. Βέβαια, στα αρχίδια μας όλα αυτά, γιατί… ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ.
enitharmon
19-01-2007, 21:41
ποιός ο λόγος ύπαρξης εναλλακτικής θητείας απότη στιγμή που επιβάλλεται ΜΟΝΟ σε όσους δεν γουστάρουν στρατό; Αν υπάρχει εναλλακτική θητεία γιατί να μην πηγαίνουν και γυναίκες; Εγώ λέω να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ θητεία για τίποτε και για κανέναν!
ρε παλικαριμ, σε ποιους να επιβληθει η εναλλακτική, σε αυτούς που θέλουνε να πάνε στρατό; Πρέπει να έχεις 2 επιλογές, πάω στρατό ή πάω σε γηροκομείο.;
Αν θες να αλλάξει κάτι τώρα, δε μπορείς να ξεκινάς από την κατάργηση του. Ο στρατός δε γίνεται να καταργηθεί στην προκειμένη φάση για διάφορους λόγους (ένας απ'αυτούς, η ψυχολογία του πληθυσμου, η αίσθηση ασφάλειας που παρέχει). Απλά ρε παιδί μου, ας μην είναι τοσο σκατα.
στηλ ασσασιν, καλύτερα να χώσουνε και γυναίκες στο στρατό, παρά να αυξήσουνε πάλι τη θητεία.
Αλήθεια, ο Κόναν θα έβαζε βύσμα λες;
stam and the witches
19-01-2007, 21:45
Ο στρατός δε γίνεται να καταργηθεί στην προκειμένη φάση για διάφορους λόγους (ένας απ'αυτούς, η ψυχολογία του πληθυσμου, η αίσθηση ασφάλειας που παρέχει).
Ο στρατός θα καταργηθεί μόλις λυθούν τα ελληνοτουρκικά, για κανέναν άλλο λόγο. Τα ξένα κράτη που έχουν μισθοφορικό στρατό είναι έτσι επειδή δεν είναι συνεχώς στην τσίτα με τους ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.
enitharmon αν ήμουν ο Κόναν θα κουβάλαγα 2 μέτρα ιβοριανό ατσάλι και όχι τζι-3 κι άλλα όμορφα. Κανάς στρατόκαυλος δεν είμαι, γιατί ακριβώς ο στρατός είναι ότι είναι, 1 χρόνος χαμένος από την επαγγελματική/προσωπική ζωή μου και ένα βάζο με την κοτσίδα μου εδώ δίπλα. Και γι'αυτό το λόγο νομίζω είναι λογικό να μη θέλω να πάω μέρα παραπάνω από το ελάχιστο προβλεπόμενο όριο, το 12μηνο.
Αλλά δε ζω σε ουτοπικούς κόσμους(είπαμε, εκεί θα είχα ιβοριανό ατσάλι και θα έσφαζα τουρανούς σκύλους και κοθιανά γουρούνια :P) και ξέρω πως ο στρατός υπάρχει και θα υπάρχει και θα είναι υποχρεωτικός. Γιατί προτιμώ κάθε ευρώ που θα χάσει ο κάθε βουλευτής ή γενικά μεγαλοκαρχαρίας του κράτους να πάει σε 1002 άλλα πιο σημαντικά πράγματα(υγεία, παιδεία, ασφαλιστικό κλπ κλπ) παρά να πάει στον στρατό.
Ένας γαμημένος χρόνος είναι. Ε θα κοιτάξω να περάσω όσο πιο καλά μπορώ, χωρίς να μου πολυσκοτίζουν τ'αρχίδια ΕΠΟΠ και αξιωματικοί. Και στο τέλος μπορεί όντως να μου έχουν μείνει οι εμπειρίες που λέει ο eleventh guardian. Μπορεί οι εμπειρίες 1 χρόνου εκτός να είναι καλύτερες, αλλά δε θα είναι τόσο διαφορετικές σε σχέση με ότι έζησα τον περασμένο χρόνο ή τον επόμενο μετά τον στρατό.
Angrafan
19-01-2007, 22:10
Και Fandango, σίγουρα θα δούμε. Αν έχω πάντως ένα φόβο δεν είναι αν θα με στείλουν στις Φέρρες ή σε κανά μαύρο στρατόπεδο της Μυτιλήνης πχ, είναι να γλιτώσω το ΔΕΑ να μην κάτσω 5 μήνες παραπάνω. Γι'αυτό δηλαδή παίζει να βάλω και βύσμα τώρα που άκουσα κάτι πως το Ι2 μυωπίας δε σε σώζει από αυτά σε διαβιβάσεις.
den pas dea an den dilwseis oti ontws thes na pas
eleventh guardian
19-01-2007, 22:19
Κατά βάση ναι, αυτό ισχύει. Βέβαια τώρα που έχει μειωθεί γενικά ο κόσμος στις μονάδες, υπάρχει ο κίνδυνος να πας χωρίς να το δηλώσεις, αν δεν έχουν άτομα να καλύψουν τις ανάγκες τους.
enitharmon
19-01-2007, 22:31
Ο στρατός δε γίνεται να καταργηθεί στην προκειμένη φάση για διάφορους λόγους (ένας απ'αυτούς, η ψυχολογία του πληθυσμου, η αίσθηση ασφάλειας που παρέχει).
Ο στρατός θα καταργηθεί μόλις λυθούν τα ελληνοτουρκικά, για κανέναν άλλο λόγο. Τα ξένα κράτη που έχουν μισθοφορικό στρατό είναι έτσι επειδή δεν είναι συνεχώς στην τσίτα με τους ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.
πότε είναι αυτό το μόλις;
γιατί μετά θα βγουν τα ελληνοαλβανικά, τα ελληνοβαλκανικά και μετά η ευθύνη που έχουν τα ανεπτυγμένα κράτη να διαφυλάσσουν την ειρήνη στα αναπτυσσόμενα.
αν ο μοναδικός λόγος ήταν τα ελληνοτουρκικά, οι σκανδιναβοί γιατί έχουν στρατό; Οι Γερμανοί; Η Ελβετία; Ποιος θα τολμήσει να μπουκάρει στην Ελβετία;
stam and the witches
19-01-2007, 22:42
Δε σε πιάνω. Οι σχέσεις μας ως ελλάδα με κάποια άλλη χώρα δεν ήταν ποτέ τσιτωμένες στο βαθμό που είναι τώρα με την τουρκία. Τι σε παραξένεψε;
Τα κράτη που μου ανέφερες έχουν υποχρεωτικό στρατό καταρχάς; Το αν τολμάει κανείς να μπουκάρει που κολλάει;
Εδω ειχαμε την εσχατη προδοσια των ΙΜΙΩΝ.
Τι να λεμε τωρα...
stam and the witches
19-01-2007, 22:56
Kai merika mounopana kaine to symvolo ths eleu8erias mou k de me af;hnoun na perasw to dromo apenanti. e re sapounia pou prepei na ginete oloi... alla de me afhnoun na ta pw, wraia dhmokratia exoume.
enitharmon
19-01-2007, 23:03
Δε σε πιάνω. Οι σχέσεις μας ως ελλάδα με κάποια άλλη χώρα δεν ήταν ποτέ τσιτωμένες στο βαθμό που είναι τώρα με την τουρκία. Τι σε παραξένεψε;
νταξ, δηλαδή λες ότι τώρα οι σχέσεις είναι χειρότερες απο ότι ήταν το '55, το '60, '70, '74 και το '80 (60,70,80 πραξικοπηματα) με την Τουρκία. Και ότι αμα θέλει κάποιος να διατηρηθεί ο στρατός δε θα βρει άλλη δικαιολογία. Και πότε θα λυθούν τα ελληνοτουρκικα;
Τα κράτη που μου ανέφερες έχουν υποχρεωτικό στρατό καταρχάς; Το αν τολμάει κανείς να μπουκάρει που κολλάει;
Οι σκανδιναβοί δεν ξέρω αν έχουν, θα μας πει ο κατώριμος. Οι Ελβετοί είναι στον κόσμο τους, αλλά τον στρατό τον έχουν πάνω από όλα. Που και να μην τον είχαν, ποιος θα τολμησει να μπουκάρει στην Ελβετία; Οι Γερμανοί έχουν επιλογή μεταξύ στρατού και κοινωνικής εργασίας και πληρώνονται και στα δύο. Απλά τους ανέφερα τους Γερμανούς, γιατί παρ'όλο που μέχρι πριν λίγα χρόνια τους απαγορευόταν να έχουν κάποια είδη όπλων, δεν είχαν πλεον "εχθρους" και δεν κάναν αποστολές στο εξωτερικό, ο στρατός ως θεσμός και θητεία παρέμεινε.
enitharmon
19-01-2007, 23:04
Kai merika mounopana kaine to symvolo ths eleu8erias mou k de me af;hnoun na perasw to dromo apenanti. e re sapounia pou prepei na ginete oloi... alla de me afhnoun na ta pw, wraia dhmokratia exoume.
ποιο είναι το σύμβολο της ελευθερίας σου;
και ποιος δε σ'αφήνει να τα πεις παλικαρι μου;
τα κουμουνια.
κοκκινοφασιστες..εχουμε και στο φορουμ μη κρυβεστε!!!!!
rage for order
20-01-2007, 00:23
το σύμβολο της ελευθερίας που έχει πάει σε τόσες χώρες με άλλους στρατούς κατοχής (ειρηνευτικές αποστολές). πέρα από τον όποιο συμβολισμό του καψίματος της σημαίας τρελαίνομαι να βλέπω τα γίδια μετά να ζορίζονται όσο δεν πάει που κάηκε ένα πανί.
το σύμβολο της ελευθερίας που έχει πάει σε τόσες χώρες με άλλους στρατούς κατοχής (ειρηνευτικές αποστολές). .
ε, πώς, στα χνάρια του μεγαλέξανδρου :lol:
Ρε μαλάκες, καταλάβετε κάτι, για κάποιους αυτό το πανί ως σύμβολο είναι όσο σημαντικό είναι για εσάς το μουνί της μάνας σας πχ.
Ε όπως αν κάποιος το βρίσει αυτό θα τσαντιστείτε, έτσι θα τσαντιστούν κι άλλοι όταν βλέπουν τη σημαία να καίγεται.
--> Συγγνώμη που δεν ανήκουμε όλοι σε οικολογικοαναρχικές οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου. <--
Ρε μαλάκες, καταλάβετε κάτι, για κάποιους αυτό το πανί ως σύμβολο είναι όσο σημαντικό είναι για εσάς το μουνί της μάνας σας πχ.
Ε όπως αν κάποιος το βρίσει αυτό θα τσαντιστείτε, έτσι θα τσαντιστούν κι άλλοι όταν βλέπουν τη σημαία να καίγεται.
--> Συγγνώμη που δεν ανήκουμε όλοι σε οικολογικοαναρχικές οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου. <--
ναι, αρκεί να μην μας επιβάλουν και εξαναγκάζουν σε οτιδήοτε στο όνομά της, ειδάλλως φωτιά και μπούρμπερη :twisted:
:rofl: rage πιο μεγαλο αβαταρ ρε
Το κράτος σε αναγκάζει και πληρώνεις φόρους!
Δε σε είδα να αντιδράς σε αυτό ποτέ.
Χέσε με ρε αναρχοτσοπάνη, ζεις σε μια δομημένη κοινωνία(δυστυχώς για σένα, θα προτιμούσες τα γίδια στο βουνό) και όπως έχεις δικαιώματα έχεις και υποχρεώσεις. Για να απαιτείς δικαιώματα δέχεσαι τις υποχρεώσεις. Και μια από αυτές είναι να τιμάς το κράτος/πατρίδα/χώρα/όπωςθεςπέστο.
Αν δε σου αρέσει ανυπότακτος στο εξωτερικό και μην πατήσεις ξανά το πόδι σου εδώ. Ορίστε η λύση στο πρόβλημά σου.
ΕΝΤΙΤ: Προφανώς αυτό πάει στον αναρχοτσοπάνη μας, όχι στον μπούλετ.
rage for order
20-01-2007, 00:40
κατά λάθος :wink: επιστρέφω σε λίγο ψάχνω pics τώρα για να γελάσω λίγο ακόμα..
rage for order
20-01-2007, 00:44
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/scan00034xi.jpg
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/toiletflagnl0ymv8thf4vtetlk7pldyuv.jpg
και μία έτσι για το ζόρισμα :wink:
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/kapsimo_simaiasxnzcdv.jpg
Βλέπω κι εγώ λίγα ποστς, κάτσε λέω να δούμε από περιέργεια.
Και (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=596414&highlight=#596414) ω του θαύματος!
και μόνο που το σκέφτηκες αυτό για μένα με προσβάλλεις :wink: έχω δώσει ποτέ εγώ δείγματα βλακείας;;;;;
Candiru, βρέθηκε μηδενιστικό αναρχάκι που κουβαλά τα μυαλά σου. Θα κάνετε ωραία παρέα τα 2 σας.
rage for order
20-01-2007, 01:12
με απογοητεύεις. τζάμπα έκατσα να βρω τις φωτογραφίες. ούτε ένα γαμοσταυρίδι και μόνο ένα υφάκι. εδώ προσβάλλεται το υπέρτατο σύμβολο και εσύ θα το αφήσεις έτσι;
Το καψιμο της σημαιας με αφηνει παγερα αδιαφορο.
Τι εχω γιατρε;
rage_for_order φαίνεται η λογική του μέσου επαναστάτη αναρχάκου.
Ούτε να βρίσω το μουνί της μάνας σου δεν έχει νόημα.
Συνέχισε να πηγαίνεις κόντρα με τα ποστς σου. :)
rage for order
20-01-2007, 01:39
σκατά ξενέρωσα. δεν υπάρχει τόση βλακεία όσο θα ήθελα
stam and the witches
20-01-2007, 03:00
Steel Assassin, δε σε παίρνει, είναι γεμάτο αναρχοτσοπάνηδες το φλόρουμ.
Ενίθαρμον, πλάκα έκανα με το τελευταίο μου ποστ, ήμαρτον :P
Αν με τα παραδείγματα που μου έδωσες, ότι δλδ γερμανία-ελβετία-κλπ δεν έχουν υποχρεωτικό στρατό επειδή έχουν κύρος ή δενξέρωγωτι και γι αυτό το λόγο οι άλλοι δεν μπουκάρουν ούτως ή άλλως, θαρρώ ότι σφάλλεις. Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας είναι ο μόνος λόγος που έχουμε υποχρεωτική θητεία, επαναλαμβάνω, και δεν τίθονται γενικότερα ζητήματα δύναμης. Δε νοείται να ξεκινήσει πόλεμος με καμία άλλη χώρα στην παρούσα.
Tonosalata
20-01-2007, 07:38
Το καψιμο της σημαιας με αφηνει παγερα αδιαφορο.
Τι εχω γιατρε;
epidi oi gomenes pou kene thn simaia den dixNoun kana clivage.
pitchfork
20-01-2007, 08:48
Εγώ καταλαβαίνω πάντως τον Steel Assassin.
Μπορεί την ελληνική σημαία να την έχω για το μπούτσο μου αλλά όσο σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο για ένα πανό - πλακάτ του ΠΑΟ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Επειδή καταλαβαίνω λοιπόν ότι καλύτερα να σε στείλουν 3 μήνες νοσοκομείο παρά να σου πάρουν ένα πανί αλλόθρησκοι, δίνω ένα δίκιο στο συγκεκριμένο γιούζερ για κάποια πράγματα που πιστεύει.
Εγώ καταλαβαίνω πάντως τον Steel Assassin.
Μπορεί την ελληνική σημαία να την έχω για το μπούτσο μου αλλά όσο σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο για ένα πανό - πλακάτ του ΠΑΟ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Επειδή καταλαβαίνω λοιπόν ότι καλύτερα να σε στείλουν 3 μήνες νοσοκομείο παρά να σου πάρουν ένα πανί αλλόθρησκοι, δίνω ένα δίκιο στο συγκεκριμένο γιούζερ για κάποια πράγματα που πιστεύει.
δεν μου επιβαλεται το σύμβολο του ΠΑΟ για να αντιδράσω. Εϊναι σεβαστό λοιπον και μόνο φασιστοχουλιγκάνια της αντίπαλης ομάδας θα το έκαιγαν μόνο για να πικάρουν. Η ελληνική σημαία ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και τα επιχειρήματα του steel δείχνουν και το επίεδο καθυστέρησής του!
Αλλο ρε καραγκιόζη οι κοινωνικές υποχρεώσεις για να λειτουργεί η κοινωνία (πχ φόροι για κοινωνικά ή τεχνικά έργα) και άλλο τα σύμβολα που δεν δέχεται ο καθένας γιατί έχει τις δικές του πεποιθήσεις.
Candiru τα παράπονά σου στο "φασιστικό" σύνταγμα και νόμους του κράτους.
Σε τελική αν δε σου αρέσει, σου είπα, ανυπότακτος/λιποτάκτης και σε άλλη παραλία για να παίζεις. Είναι δική σου επιλογή να ζεις στην Ελλάδα, suck it up λοιπόν. Δεν γίνεται πιο απλό.
Γιατί δεν το κάνεις; Γιατί είσαι κότα ξέρω γω. Σταμάτα λοιπόν να κακαρίζεις για πράγματα που σου επιβάλλονται. Γιατί δε σου επιβάλλονται, μπορείς πάντα να πας αλλού.
Αλλά ξέχασα, εσείς θέλετε μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση. Αύριο μεθαύριο να απαιτείτε μισθό από τους εργοδότες σας ενώ όλη μέρα τα ξύνετε. Και αν σας απολύσουν ή σας επιβληθούν με άλλο τρόπο για να δουλέψετε, να μιλάτε για καταπιεστική φασιστική επιβολή στο δικαίωμά σας να ζήσετε. :roll:
Amnesiac.
20-01-2007, 11:30
"MI MOU LES MALAKIES EMENA. EIMAI MPLEGMENOS ME XASISIA"
synexiste.
fandango
20-01-2007, 13:34
Κατά βάση ναι, αυτό ισχύει. Βέβαια τώρα που έχει μειωθεί γενικά ο κόσμος στις μονάδες, υπάρχει ο κίνδυνος να πας χωρίς να το δηλώσεις, αν δεν έχουν άτομα να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Ε, ναι, πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης για να πας δόκιμος αν δε θες.
Απλά, στα γραπτά τεστ γράψε μαλακίες, και κάνε το ένα χιλιόμετρο σε 15λεπτά. Άρχισε και τις γκρίνιες για πόνους στη μέση κλπ κλπ και θα είσαι μια χαρά. Στο κέντρο που ήμουν εγώ ούτε ένας δεν πήγε με το ζόρι. Ένας ήταν ο μαλάκας, που στην αρχή δήλωσε ότι θέλει να πάει για ΔΕΑ, και μετά από 5μέρες το μετάνιωσε. Αυτόν προφανώς τον πηραν.
Candiru τα παράπονά σου στο "φασιστικό" σύνταγμα και νόμους του κράτους.
Σε τελική αν δε σου αρέσει, σου είπα, ανυπότακτος/λιποτάκτης και σε άλλη παραλία για να παίζεις. Είναι δική σου επιλογή να ζεις στην Ελλάδα, suck it up λοιπόν. Δεν γίνεται πιο απλό.
Γιατί δεν το κάνεις; Γιατί είσαι κότα ξέρω γω. Σταμάτα λοιπόν να κακαρίζεις για πράγματα που σου επιβάλλονται. Γιατί δε σου επιβάλλονται, μπορείς πάντα να πας αλλού.
Αλλά ξέχασα, εσείς θέλετε μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση. Αύριο μεθαύριο να απαιτείτε μισθό από τους εργοδότες σας ενώ όλη μέρα τα ξύνετε. Και αν σας απολύσουν ή σας επιβληθούν με άλλο τρόπο για να δουλέψετε, να μιλάτε για καταπιεστική φασιστική επιβολή στο δικαίωμά σας να ζήσετε. :roll:
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑντε ρε γαμησου, εμεις θα τα αλλαξομε ολα αυτα που λες.
Ε μη λέτε πως σας τα επιβάλλουν όμως. Επιλογή σας είναι, μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας.
ikonoklast
20-01-2007, 17:42
ε; για ποιούς λέμε;
Για Καντιρού και το σινάφι του που νομίζει πως η επιβολή της ελληνικής σημαίας, της υποχρεωτικής θητείας και γενικά της έννοιας της πατρίδας δεν είναι επιλογή του αλλά του επιβάλλονται.
Γιατί επιλογή του είναι. Αυτός αποφασίζει που πάει και μένει.
ikonoklast
20-01-2007, 18:04
Εδώ που τα λέμε ναι. Αν δε γουστάρουν να πάνε στην ανδόρα τα τσουτσέκια.
stam and the witches
20-01-2007, 18:08
Το πιο λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι όσο και να προχωρήσεις τη σκέψη σου, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που αντιλαμβάνονται την πολιτικοποίηση ως το ποια σημαία θα κρέμεται στα σχολεία.
Αν θέλει να ζει εδώ και να απολαμβάνει τα δικαιώματά του ως Έλληνας πολίτης, δεν πρέπει να έχει και κάποιες υποχρεώσεις; Όπως πχ δε λέει κουβέντα και πληρώνει φόρους κάθε χρόνο με τις δηλώσεις που κάνει, έτσι να δεχτεί όλες τις υποχρεώσεις του.
Αλλά μάλλον διαφωνείς και με αυτό, οπότε θα σας αφήσω να σκέφτεστε τον ονειρικό κόσμο της απόλυτης αναρχίας.
stam and the witches
20-01-2007, 18:19
Κοίτα το ποστ του Ace, δε μπορώ να σε πείσω εγώ απ'ότι φαίνεται.
Η λέξη κλειδί πριν ήταν το ονειρικό.
Kαι το ποστ πήγαινε στον ικόνοκλαστ.
ikonoklast
20-01-2007, 18:30
Αγώ πάντως για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ με ό,τι είπε η ενι8άρμον.
Επίσης πιστεύω οτι πίσω απο ό,τι λες υπάρχει ένα μητρικό ποστ απο τα οποία εκπορεύονται όλα και γι αυτό και δε 8α σου πω οτι περι επιλογών λες πάλι πούτσες.
stam and the witches
20-01-2007, 18:32
Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να λες τη λέξη "ονειρικό" όταν εσύ είσαι αυτός που δε θέλει να κατανοήσει 2 πράγματα και μέσω χαμένων πατρίδων και σημαιών εξυπηρετείς τα συμφέροντα μίας τάξης στην οποία καν δεν ανήκεις και που δε δίνει μία για το ποια σήμαια προσκυνάς.
Ναι, σε σένα πήγαινε.
Μα να πω πως είναι τίποτα πολύπλοκο.
Λένε το σύνταγμα και οι νόμοι πως είσαι υποχρεωμένος να τιμάς την πατρίδα(σημαία και ότι άλλο θες) και να υπηρετείς στον στρατό; Ναι.
Αν δε σου αρέσουν αυτά δεν μπορείς κάλλιστα να σηκωθείς να φύγεις για να μην τα έχεις πάνω από το κεφάλι σου; Ναι.
Ε αν δε φεύγεις και παρ'όλα αυτά κλαίγεσαι που υποβάλλεσαι σε καταστάσεις που ήξερες από πριν πως θα υποβληθείς, ε είσαι το λιγότερο μαλάκας.
Δηλαδή πιο φορουμικά να το πω, QQ more.
Και στα αρχίδια μου αν εξυπηρετούνται συμφέροντα άλλων που δε δίνουν μία για μένα. Και οι φόροι που πληρώνω και θα πληρώνω συμφέροντα τρίτων εξυπηρετούν κυρίως, αλλά τους πληρώνω και θα τους πληρώνω γιατί ξέρω πως είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Και πόσα ακόμα σχετικά με τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο κράτος.
Εγώ από 5 χρονών παιδάκι ήξερα πως θα πάω στρατό κάποτε, οκ, μια διαδικασία είναι και αυτή, το αποδέχτηκα. Αν δε μου άρεσε και τα θεωρούσα αυτά "φασιστικά", "καταπιεστικά στα ανθρώπινα δικαιώματά μου" και ότι άλλο λέει ο Καντιρού και ο κάθε Καντιρού θα είχα σηκωθεί να φύγω. Δε γίνεται πιο απλό.
ikonoklast
20-01-2007, 18:59
Ρε ψηλέ δε διαφωνούμε που8ενά. Γι' αυτό εγώ που δε γουστάρω μία τους αλβανιάρηδες και τα πακιστάνια να συνωστίζονται στο λεφωρείο μαζί μου και να μου τρώνε τις δουλειές, μένω Ανδόρα μόνιμα. QQ;
stam and the witches
20-01-2007, 19:07
Αν δε σου αρέσει δηλαδή φεύγεις.
Γιατί ως γνωστόν είναι πολύ εύκολο να φύγεις και να εγκατασταθείς αλλού πρώτον, και γιατί είναι επίσης εύκολο να εγκαταλείψεις τον περίγυρό σου και όσα έχεις συνηθίσει δεύτερον.
Και δώσε βάση. Η όλη δημοκρατικότητα στην υπόθεση είναι το ότι μπορείς να ΦΥΓΕΙΣ, όχι να αλλάξεις κάτι.
Χέσε μας ρε Steel Assassin, δε σου αρμόζουν σοβαρότερες απαντήσεις από τις παραπάνω.
rage for order
20-01-2007, 19:15
τελικά υπάρχει αρκετή βλακεία. πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι ωραίο να σε διώχνουν από κάπου όπου και να πας πάλι θα έχει πατρίδες σημαίες και τέτοια καθώς παντού υπάρχουν steel assassin. πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
Μπα υπάρχουν νόμοι που μου επιβάλλουν τα πακιστάνια όπως μου επιβάλλεται ο ελληνικός στρατός ικόνοκλαστ;
Και δεν είναι πάντα φεύγεις. Αν θες μένεις. Και τρως τις κυρώσεις της ανυποταξίας. Βέβαια εκεί είσαι παραπάνω μαλάκας imo.
Και το παράδειγμα με τους φόρους ίδιο είναι. Αν δε γουστάρεις τη φορολογία Ελλάδα φεύγεις ή δεν πληρώνεις φόρους και σε πιάνουν για φοροδιαφυγή.
Το να λες όμως "ξέρω πως είμαι υποχρεωμένος να πάω, δεν γουστάρω να πάω με τίποτα αλλά δεν κάνω ότι μπορώ για να το αποφύγω και γι'αυτό κλαίγομαι", ε είναι καθυστερημένο.
ΕΝΤΙΤ: Και για πείτε μου ρε μάγκες, για να βεβαιωθώ δηλαδή για το μέγεθος της καθυστέρησης μερικών, όλοι εσείς προτείνετε τώρα να μην υπάρχουν καθόλου υποχρεώσεις προς το κράτος γιατί μπορεί να καταπατούν κάποια δικαιώματα μερικών;
ikonoklast
20-01-2007, 19:20
Εγώ προτείνω κατάργηση του κράτους και τόπο στην ελευ8ερία της αγοράς.
DarkOmeN
20-01-2007, 19:56
Eγω προτεινω να παμε στην Ανδόρα.
pitchfork
20-01-2007, 20:45
Εγώ προτείνω να βγείτε όλοι από το νετ.
DarkOmeN
20-01-2007, 20:48
Μπορει να γινει και αυτο.
enitharmon
21-01-2007, 17:11
στηλ ασσασιν, μαζί με την υποχρεωτική στράτευση έχεις αποδεχθεί και τη διαφθορά, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς κι όλα τα άλλα;
Η ζωή στην Ελλάδα είναι ψιλοσκατά και αντί να το δέχεσαι, αν αρχίσουν όλοι να γκρινιάζουν, μπορεί να αλλάξει και τίποτα. Αν όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα ήταν άλλου επιπέδου, πολλοί λιγότεροι θα γκρίνιαζαν για το στρατό. Αλλά σε έχουν που σε έχουν γραμμένο από ψηλά, σου γαμάνε και ένα χρόνο από τη ζωή σου. Πάει πολύ.
Και στην τελική ακόμα κι εσύ που έχεις αποδεχθεί το στρατό ως υποχρέωση προς το κράτος, ψάχνεις πώς να τη βγάλεις πιο εύκολα, γιατί είναι σκατά
eleventh guardian
21-01-2007, 17:16
στηλ ασσασιν, μαζί με την υποχρεωτική στράτευση έχεις αποδεχθεί και τη διαφθορά, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς κι όλα τα άλλα;
Δεν είναι ίδιο πράγμα η υποχρεωτική στράτευση με τη διαφθορά και την ακρίβεια.
Υπάρχει σαφέστατη διαφορά και θέλω να πιστεύω ότι την καταλαβαίνεις.
Και φυσικά θα προσπαθήσεις να περάσεις καλά στον στρατό (ακόμα και με πλάγιους τρόπους), ακόμα κι αν τον αποδέχεσαι ως υποχρέωση. Γιατί να είναι κακό αυτό, μόνο οι αντιρρησίες έχουν δικαίωμα να προσπαθούν να περάσουν καλά;
enitharmon
21-01-2007, 17:30
θα γίνω κατώριμος τώρα, αλλά στη Γερμανία (και προφανώς και στις περισσότερες χώρες με εναλλακτική θητεία) δεν υπάρχουν βύσματα. Κανείς δεν προσπαθεί να μείνει κοντά στο σπίτι του, να πάει σε "εύκολο" στρατόπεδο, να αλλάξει από πεζικό σε ναυτικό και δεν ξέρω γω τι άλλο. Γιατί ρε σύ; Γιατί έχεις την επιλογή. Και στο στρατό "δε σε κάνουν άντρα", φαντάροι δεν "αυτοκτονούν" και όλα τα άλλα ωραία.
Δεν τους χαιδεύουν εδώ πέρα, αλλά τους μεταχειρίζονται σαν ενήλικες και τους φέρονται με σεβασμό γαμώτο, κι όχι σαν ψάρια. Και αυτή η συμπεριφορά σε συνδιασμό με το ότι μαθαίνεις και στρατιωτικά πράγματα (επειδή για να πας στρατό προφανώς σε ενδιαφέρει), κάνει τη θητεία πολύ υποφερτή πιστεύω (τόσο ώστε να μην ενδιαφερθείς για βύσμα). Συν του ότι τους πληρώνουν (το οποίο δεδομένου της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, ας το αγνοήσουμε).
Διαφθορά και ακρίβεια είναι διαφορετικά πράγματα με την κατάσταση του ΕΣ, αλλά δεν είναι άσχετα. Η διαφθορά γέννησε τα βύσματα. Το χαμηλό βιωτικό επίπεδο γέννησε και την γκρίνια για έναν ακόμα χαμένο χρόνο από τη ζωή σου. Και αν βιωτικό επίπεδο και διαφθορά είναι σε αποδεκτά επίπεδα (υψηλό το ένα, χαμηλή η δεύτερη), τότε και ο στρατός θα αλλάξει ως συνέπεια αυτού.
eleventh guardian
21-01-2007, 17:45
Δεν τους χαιδεύουν εδώ πέρα, αλλά τους μεταχειρίζονται σαν ενήλικες και τους φέρονται με σεβασμό γαμώτο, κι όχι σαν ψάρια. Και αυτή η συμπεριφορά σε συνδιασμό με το ότι μαθαίνεις και στρατιωτικά πράγματα (επειδή για να πας στρατό προφανώς σε ενδιαφέρει), κάνει τη θητεία πολύ υποφερτή πιστεύω (τόσο ώστε να μην ενδιαφερθείς για βύσμα).
Αυτά είναι υπερβολές. Ο στρατός σήμερα δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτά που πέρασαν οι πατεράδες μας. Κι αν εξαιρέσεις τις πρώτες-πρώτες μέρες, στη συνέχεια οι αξιωματικοί σου φέρονται ανθρώπινα (υπάρχουν και οι κομπλεξικοί, αλλά πού δεν υπάρχουν?).
Επίσης, το "περνάω καλά" στον στρατό δεν είναι ταυτόσημο με το "βύσμα". Εγώ π.χ. δεν είχα βύσμα, αλλά τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο πήγα σε μονάδα όπου πέρασα μια χαρά, σχεδόν καλύτερα και από διακοπές. Ηταν καθαρά θέμα τύχης, δεν ξέρω. Η ουσία είναι ότι μπήκα με την ψυχολογία "άντε να τελειώνουμε" και παρ' ότι βλαστήμησα πολλές φορές για διάφορα πράγματα που συνέβησαν (δεν είναι και το πιο ευχάριστο ένας μαντράχαλος 28 χρονών να κάνει διάφορες στρατιωτικές μαλακίες ούτε έχεις καλή ψυχολογία όταν μαθαίνεις δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη πρώτη άδειά σου, ότι θα πας για δύο εβδομάδες απέναντι από τα Ίμια), έκανα υπομονή και ο χρόνος πέρασε. Ετσι απλά.
Τώρα για τα άλλα που λες ότι συμβαίνουν στη Γερμανία, ΟΚ, έχεις δίκιο. Αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούμε (και μην κανένας ότι μπορούμε) τίποτα, η γκρίνια δεν ωφελεί σε τίποτα. Αλλά αυτή είναι η άποψή μου, στηρίζεται στις προσωπικές μου εμπειρίες και θα μου πουν πάλι ότι λέω μαλακίες κ.λπ.
enitharmon
21-01-2007, 17:57
μια χαρά πέρασε ο πατέρας μου στρατό πάντως.
νομίζω ότι πρέπει να απαντήσει και ο raven
eleventh guardian
21-01-2007, 18:00
Και μένα μια χαρά πέρασε απ' ό,τι μου λέει (αν και σίγουρα παίζει ρόλο αυτό που λέω κι εγώ, ότι μόλις τελειώσεις ξεχνάς τις δύσκολες στιγμές - πόσο μάλλον όταν έχουν περάσει πολλά χρόνια), απλώς οι συνθήκες είναι από κάθε άποψη καλύτερες τώρα. Γι' αυτό και λέω ότι η γκρίνια δεν έχει νόημα.
Περιμένω κι εγώ την άποψη του Raven Lord.
enitharmon, ας διορθωθούν όλα τα άλλα και στο τέλος πραγματικά μένει ο στρατός. Το είπα και σε προηγούμενο ποστ μου αυτό.
Αλλά "ο κάθε επαναστάτης για το καλό του τόπου" θέλει να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία, να πάει μισθοφορικός στρατός με μισθούς από κονδύλια που δεν υπάρχουν κλπ κλπ. Εγώ αυτόν τον θεωρώ είτε παρτάκια επαναστάτη είτε καθυστερημένο που νομίζει πως όλα αλλάζουν σε μια μέρα γιατί το λένε και πρέπει να αλλάζουν και σε τελική ας κάνουμε επανάσταση γιατί είναι κουλ βρε αδερφέ. Γιατί δεν ασχολείται με πιο σημαντικά ζητήματα και ασχολείται με μια υποχρέωση του προς το κράτος από τους νόμους.
Μόλις λοιπόν διορθωθούν διαφθορές, προβλήματα σε παιδεία, προβλήματα σε ασφαλιστικό και γενικά υπάρχει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, τότε ας μιλήσουμε για τον υποχρεωτικό στρατό.
ΥΓ: Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει στρατός στην Ελλάδα ε; Και να μην είναι ο γαμάτος υπερσύγχρονος στρατός από Stormtroopers, και να μην τον χρησιμοποιήσουμε ποτέ, πρέπει να υπάρχει. Deterrence ήταν η βασική ιδέα για τη δημιουργία στρατών και όπλων μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα και λογικά δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ, αλλά υπάρχουν και μια χαρά επιτελούν τον σκοπό τους. Και για να μην κάνετε πάλι άκυρες συγκρίσεις, δεν είμαστε στη θέση της Ελβετίας οικονομικά, κοινωνικά και κυρίως γεωγραφικά.
ΥΥΓ: Και εδώ τους πληρώνουν τους στρατιώτες enitharmon. Ούτε 9 ευρώ το μήνα βέβαια. Άρα ας το αγνοήσουμε όντως.
Το πώς περνάει κανείς στο στρατό είναι δευτερεύον. Το πιο σημαντικό σημείο είναι αν η υποχρεωτική θητεία προσφέρει πραγματικά κάτι ή είναι πεταμένα λεφτά για το κράτος, τα οποία θα μπορούσαν να πάνε στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του επαγγελματικού στρατού.
Angrafan
21-01-2007, 20:33
giati einai petamena lefta gia to kratos? Exei ipiretes gia na vafoun, na katharizoun, na kseskatizoun kai na mageirevoun me 8 euro mistho to mhna
eleventh guardian
21-01-2007, 20:52
giati einai petamena lefta gia to kratos? Exei ipiretes gia na vafoun, na katharizoun, na kseskatizoun kai na mageirevoun me 8 euro mistho to mhna
Αυτό ακριβώς, συντηρούνται στρατόπεδα, οπλισμός κ.λπ. με σχεδόν μηδενικό κόστος.
Τους υπηρέτες αυτούς πρέπει να τους προσφέρει ρουχισμό, σίτιση, κλπ, ενώ υπάρχουν και τα έξοδα των ασκήσεων. Κι όλα αυτά ενώ είναι εντελώς άχρηστοι για τον στρατό.
Έρχονται στο 1/10 του κόστους του ιδεατού τεχνολογικά εξοπλισμένου στρατού όμως(και πολύ λέω, δεδομένου ότι τα στρατόπεδα δεν είναι ακριβώς κατασκηνώσεις και το φαϊ ξέρουμε πως είναι) και σε σαφώς πολλαπλάσιους αριθμούς.
Αλλά ξαναλέω, η λογική είναι το φόβητρο. Να ξέρουν οι Τούρκοι και οι κάθε Τούρκοι πως έχουμε 100000(υποθετικό νούμερο) ετοιμοπόλεμους και με στρατιωτική εκπαίδευση ακα επιστρατεύσιμους σε ανάγκη άλλα 3 εκατομμύρια περίπου. Σκέψου να ξέραν πως απλά η Ελλάδα έχει 7000-8000 stormtroopers όλους κι όλους. Δεν είναι το ίδιο.
eleventh guardian
22-01-2007, 01:08
Τους υπηρέτες αυτούς πρέπει να τους προσφέρει ρουχισμό, σίτιση, κλπ, ενώ υπάρχουν και τα έξοδα των ασκήσεων. Κι όλα αυτά ενώ είναι εντελώς άχρηστοι για τον στρατό.
Ακυρο αυτό, γιατί και οι έμμισθοι στρατιώτες θα έχουν τις ίδιες ανάγκες ένδυσης και σίτισης και φυσικά δεν θα λείπουν τα έξοδα των ασκήσεων. Εκτός κι αν δεν είσαι υπέρ του επαγγελματικού στρατού, αλλά υπέρ της κατάργησής του. Αν νομίζεις ότι μπορεί να γίνει αυτό...
edit: Δεν είχα δει το post του SA.
katwrimos
22-01-2007, 01:41
Logo geografias i ellada den xreiazetai toso megalo strato. Xreiazetai aplos isxyro epagkelmatiko nautiko. Ta xersaia sinora me tin tourkia einai mikra kai gemata vouna, den apaitoun ta trela noumera pou yparxoun.
Episis, an aplos katargithoun oles oi axristes vismatomonades kai kalyfthoum oi mi maximes theseis me gynaikes, ektos tou oti tha ginei to fagito sto strato fagosimo, tha yparxei arketo prosopiko me meiosi tis thyteias se 6-9 mines.
To noima tou epagkelmatikou stratou einai oti o stratos ginetai pio isxyros logo tis ipsiloteris ekpedefsis/afosiosis ton stratioton karieras. Episis yparxoun OIKONOMIKA OFELI giati:
1. Dinetai epagkelmatiki dieksodos sto aneidikefto ergatiko dynamiko (meiosi anergias klp)
2. Apeleftheronetai eidikeumeno ergatiko dynamiko, etsi an avrio vgoun stous dromous 1000 arxitektones pou einai fantaroi, aftoi tha arxisoun na doulevoun kai na vgazoun lefta (forologika esoda) eno paralila oi amoives tous tha meiothoun, (ptosi plithorismou)
3. To pio simathiko oikonomiko esodo tha paei stis oikogeneies ton fantaron pou den tha xreiazetai na tous sintiroun.
Αλλά ξαναλέω, η λογική είναι το φόβητρο. Να ξέρουν οι Τούρκοι και οι κάθε Τούρκοι πως έχουμε 100000(υποθετικό νούμερο) ετοιμοπόλεμους και με στρατιωτική εκπαίδευση ακα επιστρατεύσιμους σε ανάγκη άλλα 3 εκατομμύρια περίπου. Σκέψου να ξέραν πως απλά η Ελλάδα έχει 7000-8000 stormtroopers όλους κι όλους. Δεν είναι το ίδιο.
XAXAAXAXAXXAXAXAXAAXAXAXAXAX
AXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAAXXAXAXAXAXAXA
XAXAXAAXAXXAXAAXXAXAXAAXAXXAXA
XAAXAXXAXAXAAXAXXAXAAXAXAXXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAAX
XAAXXAXAXAAXXAXAAXAXXAXAAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
XAXAXAXAXAXAXAXAXAAXXAA
PES MOU OTI KANEIS PLAKA. SE IKETEUO.
Όχι iskra, όλα τα πυρηνικά υπάρχουν γιατί οι χώρες έχουν σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν!!!~11`1oneone
Και σοβαρά προτιμάτε τόσα λεφτά να δωθούν για έναν επαγγελματικό στρατό ώστε να μην πάτε για ένα χρόνο αντί να δωθούν για ασφαλιστικό/υγεία/παιδεία κλπ;
Επίσης τα 1 και 2 που λες αντικρούουν το ένα το άλλο. Εκτός αν μου λες ελευθερώνουμε κάνουμε 8000 θέσεις εργασίας για 100000 που δεν θα είναι πια στρατό(γιατί fyi ο φαντάρος δεν μετρά ως άνεργος ποτέ).
Αλλά για να πετάξω και ένα οικονομικό επιχείρημα στον katwrimo όπως του αρέσει, η μείωση του στρατού στο 10% από ότι είναι τώρα(γιατί ως κάπου εκεί πιστεύω αντέχουμε για να κάνουμε σωστή δουλειά) θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό όλη την επαρχία που ζει από τους φαντάρους. Ο στρατός συντηρεί σε μεγάλο βαθμό την αγορά στην επαρχία, κυρίως το χειμώνα, ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό και από τους φοιτητές/σπουδαστές.
ta xeis xamena kakomoiri. sxetika me ta oikonomika ktl exoun apantisei idi alloi. alla an pragmatika pisteueis oti oi tourkoi den mpoukaroun epeidi skeftontai oti yparxoun merika ekatommyria etoimopolemoi (..) ellines einai pio geloio ki apo kati pou epanaprosdiorizei ton orismo tis geloiotitas.
Οι αριθμοί πλέον δεν έχουν απολύτως καμία σημασία, καθώς η φύση του πολέμου έχει αλλάξει. Ο στρατός δε χρειάζεται αριθμούς, χρειάζεται να είναι μικρός, ευέλικτος και τεχνολογικά επαρκής.
Ακυρο αυτό, γιατί και οι έμμισθοι στρατιώτες θα έχουν τις ίδιες ανάγκες ένδυσης και σίτισης και φυσικά δεν θα λείπουν τα έξοδα των ασκήσεων. Εκτός κι αν δεν είσαι υπέρ του επαγγελματικού στρατού, αλλά υπέρ της κατάργησής του. Αν νομίζεις ότι μπορεί να γίνει αυτό...
Οι έμμισθοι στρατιώτες που απαιτούνται είναι αριθμητικώς λιγότεροι και δεν υπάρχει ο γραφειοκρατικός μπελάς με τους φαντάρους και τις μετακινήσεις τους, το οποίο σημαίνει πως μπορεί να γίνει ένα streamlining κάποιων διαδικασιών (όπως της σίτισης) για την μείωση των λειτουργικών εξόδων.
sorry kiolas, alla syzitame akoma an yparxei periptosi na symferei ligotero to kratos i dimiourgia misthoforikou stratou?
Lost_In_Cooperland
22-01-2007, 02:44
Ναι :?
xm. den einai autonoito oti tha einai kalytera?
Lost_In_Cooperland
22-01-2007, 02:52
απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι αυτονόητο.
Joey_Allen
22-01-2007, 02:54
Logw tou oti eimai megalyteros sas kai logw tou oti phga strato megalos epitrepste mou na pw 2 pragmatakia gia to strato.
Sta grhgora eriksa mia matia ti grapsate kai epeidh den 8elw na logomaxhsw me aytous pou pi8anon na diafwnoune mazi mou o stratos gia mena einai oti xeirotero yparxei stin elliniki koinwnia.Den einai mono oti se afinei pisw epaggelmatika an den exeis kanei kapia pragmata prin mpeis wste na exeis ena kalo viografiko meta.Einai to gegonos oti exeis na antimetwpiseis an8rwpous oi opoioi plhrwnodai apo thn tseph sou(foroi kratous) gia na sou ma8oune ta "opla"(edw gelane).
Fysika an yphrethseis se peziko h se te8wrakismena kati mporeis na ma8eis h stis eidikes dynameis opou to prwto eksamhno se trexoune de se afhnoune na koimh8eis ktl.Meta to eksamhno eisai mesa apla gia na synthreis to stratopedo kai oikonomika mia perioxh an vriskesai makria apo to spiti sou.
De tha anaferw tis a8lies syn8hkes me toualetes ktl me kouvertes me fakelous me epi8ewrhseis me to an exei skonh o foriamos ktl.Oute 8a anaferw ti xronologias kreas exete faei o ka8enas(proswpika yphrethsa to 2002 sta 31 mou logw provlhmatos ygeias kai vrhka kreas tou 1962).
To megalo thema einai oloi aytoi pou vriskodai mesa sta grafeia xreiazontai?Anarwth8hkate pote sas se ti xrhsimevoun to 1o to 2o to 3o to 4o grafeio kai pies einai oi ousiastikes tous diafores stis diafores monadoules pou yparxoun?Oloi aytoi oi monimoi oi opoioi ka8odai mesa 8a borousan na einai sthn ekpaideysh ka8e mera h sxedon ka8e mera h giati oxi kai sth synthrhsh twn diaforwn armatwn ktl ktl...
Ant' aytou to kratos proselave gia aytes tis douleies tous EPOP alla dld tzaba lefta ekei epipleon enw epimenei na exei th 8hteia ypoxrewtikh.To provlhma loipon tou stratou einai ka8ara idio me ta provlhmata pou antimetwpizei h ka8e dhmosia yphresia sthn Ellada:elleipsh swstou katamerismou tou proswpikou ekei pou xreiazetai kai yperplh8ysmos proswpikou ekei pou den xreiazetai.
Anarwth8hkate pote giati anoiksan stratopeda pou eixan kleisei kai pios o logos dhmiourgias newn kedrwn apo th stigmh pou den yparxei kosmos na yphrethsei?
Giati eksakolou8oun na phgainoun klhrwtoi sto naytiko apo th stigmh pou pleon oi monimoi mono pane sta ploia enw oi klhrwtoi pou ka8odai sth steria den exoune oute krevatia na koimh8oun stis monades tous apo ton yperplh8ysmo pou yparxei?
Oi klhrwtoi sthn aeroporia xreiazodai oloi?Egw vlepw tous karavanades na sxolane apo tis 12.30 kai na mhn tous leei kaneis tipota...afou den kseroun pws na perasei h wra tous.....
To 2007 loipon oi diaforoi loxagoi,antisydagmatarxes ktl anti na asxolh8oun me to pws 8a exoun th monada tous se kalh katastash kai tous fadarous ikanopoihmenous koitazoun an h paralaggh einai f8armenh an exw na ksyriistw 3 meres kai fysika to pou 8a paroun meta meta8esh...
O stratos loipon sthn ousia xrhsimopoieitai apo tous politikous gia na kanoun ta rousfetia tous kai na lene oti exoume ikanopoihmenous tous pshfoforous mas.
O swstos katamerismos, to kleisimo monadwn pou den xreiazodai kai h katarghsh geloiwn swmatwn opws oi diavivaseis,to swma efodiasmou metaforwn,to swma ylikou polemou ktl tha borouse na kanei ton strato stis maximes monades poly perissotero.
Kaneis omws de 8a to kanei ayto ka8ws oloi koitazoune thn pshfo...
To eksorgistiko einai gia osous exete yphrethsei eidika parame8orio oti to kratos exei egkataleipsei tis monades kai ta stratopeda einai opws prin apo 30 xronia.Egw yphrethsa sto 502 sthn Orestiada kai enw eksw eixe -15 o dioikhths mas anoige ta kalorifer gia 4 wres.Gia na kaneis mpanio fysika oute syzhthsh.An tolmouse kapios na koimh8ei nwritera phgainane oi karavanades kai ton ksypnousane les kai ayto htan to provlhma.
Episis einai my8os oti o Ellinas den 8elei na paei strato...yparxoun polla kavlwmena paidakia ekei eksw pou den exoune allh dieksodo sth zwh tpus...to kratos 8a borouse na tous proslavei amesa kai oxi me adiafaneis diadikasies vysmata ktl kai anti na parei emena ton teleiwmeno 31arh pou ena xrono kanw aggareia oso tou stoixizw egw se rouxismo ktl as parei to kavlwmeno paidaki pou vlepei to strato ws monh dieksodo gia fraga ktl.
Se synarthsh me swsto katamerismo h Ellada 8a eixe aksiomaxo strato kai oxi ena matso teleiwmenous grafiades...Ant' aytou oxi mono den prospa8oun na kanoun ton strato elkystikotero alla ta kollhmena myala eksakolou8oun na afhnoun tis monades opws htan otan yphrethsan oi paterades mas.E einai fysiko o allos na mh 8elei na afhsei th zesth tou kouverta gia tous korious tou stratou.
Teleiwnw:an oi syn8hkes htan kales apo to pio aplo thn toualeta px o Ellinas 8a phgaine strato poly pio aneta.Otan omws antimetwpizesai ws pareisaktos se sygkrish me allous pou exoune vysma kai se 8ewroun an8rwpo Γ katigorias e einai fysiko oxi mono na mh 8es na pas alla kai na miseis tous omoe8neis sou karavanades.
enitharmon
22-01-2007, 03:11
steel assasin, οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν τους δικούς μας αριθμητικά για πλάκα. Πλας λόγω Κούρδων είναι εδώ και χρόνια μονίμως ετοιμοπόλεμοι. Μη λες μπουρδες
Γενικα αμα δεν υπηρχε το νατο κι η εε θα μασταν τουρκια τωρα.
Μάλιστα λοιπόν, είναι το ένα και το αυτό κατά τον iskra και τους άλλους. Ο Κ.
Αυτό με το μισθοφορικό στρατό όμως, όσο και να το εξηγείτε, δε βγάζει νόημα. Και τώρα παίρνει ΕΠΟΠ(συγκεκριμένο αριθμό - που δε φτάνουν για το 10% των αναγκών του στρατού και πολύ λέω), τους δίνουν λίγα λεφτά και φυσικά γι'αυτό κι αυτοί κάθονται και τα ξύνουν. Εκτός αν εσάς σας δίνουν 400 ευρώ το μήνα στη δουλειά σας πχ και δουλεύετε και 9-10 ώρες, για το καλό της δουλειάς. Ε σκέψου αυτοί που θες δε θες είναι σε λίγο χειρότερη δουλειά από μια δουλειά γραφείου.
Ξαναλέω, μπορεί το κράτος να αντέξει πλήρως μισθοφορικό στρατό που να θεωρείται ανταγωνιστικός στα Βαλκάνια; Και αν το κάνει, σε τι επίπεδο μιζέριας θα πάνε τα άλλα προβλήματα; Το προτιμάτε δηλαδή;
Γιατί μιλάμε για μια υποχρέωση προς το κράτος που υπήρχε δεν ξέρω κι εγώ από πότε. Σε λίγο θα μου πείτε δε χρειάζεται να σε υποχρεώνει το κράτος για να πηγαίνεις ένορκος ή εφορευτική επιτροπή σε εκλογές πχ, πρέπει να πάρει επαγγελματίες ενόρκους. :roll: Άλλωστε τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια μας και ζούμε σε ονειρικούς κόσμους όπως προείπα.
Ξαναλέω, μπορεί το κράτος να αντέξει πλήρως μισθοφορικό στρατό που να θεωρείται ανταγωνιστικός στα Βαλκάνια; Και αν το κάνει, σε τι επίπεδο μιζέριας θα πάνε τα άλλα προβλήματα; Το προτιμάτε δηλαδή;
Γιατί δεν μπορεί να τον αντέξει; Έχεις καμιά ιδέα, παραδείγματος χάριν, πόσες στρατιωτικές βάσεις συντηρεί ο ελληνικός στρατός ενώ δεν έχουν καμία στρατηγική σημασία (απλά γεμίζουν με φαντάρους για να στηρίζουν την τοπική οικονομία);
Και σε κάθε περίπτωση, ξαναλέω, το σημαντικότερο είναι τι εξυπηρετεί περισσότερο τον στρατό ως προς τον σκοπό του. Να επενδύει στην σωστή οργάνωση και εξοπλισμό ενός μικρού, ευέλικτου, επαγγελματικού στρατού ή να διατηρεί αριθμούς (οι οποίοι, παρεπιπτόντως, το μόνο που προσφέρουν σε μία εμπόλεμη κατάσταση είναι η ανάληψη των καθηκόντων συντήρησης, όπως η μεταφορά καυσίμων, κλπ).
Γιατί μιλάμε για μια υποχρέωση προς το κράτος που υπήρχε δεν ξέρω κι εγώ από πότε. Σε λίγο θα μου πείτε δε χρειάζεται να σε υποχρεώνει το κράτος για να πηγαίνεις ένορκος ή εφορευτική επιτροπή σε εκλογές πχ, πρέπει να πάρει επαγγελματίες ενόρκους. :roll: Άλλωστε τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια μας και ζούμε σε ονειρικούς κόσμους όπως προείπα.
Δεν είμαστε ΗΠΑ, δεν έχουμε πολίτες ενόρκους. :) Και οι εφορευτικές επιτροπές θα ήταν άχρηστες, αν γινόταν μία αυτοματοποίηση της διαδικασίας (η οποία έχει όφελος τόσο ως προς την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και οικονομική μακροπρόθεσμα, καθώς απαιτείται λιγότερο έμμισθο ανθρώπινο δυναμικό).
carheart
22-01-2007, 11:23
An uparksi mis8oforikos stratos 8a pane ekei oloi oi allodapoi pou se enoxloun ka8hmerina kai etsi h 8esh poy 8a sou klepsoyn 8a einai mia 8esh h opoia an den eisai xiths sou einai ousiastika adiaforh kai ara 8a meiw8ei h anergia kai ara o ellhnas 8a paei oikodomh kai ara ta stania 8a einai sta stratopeda kai 8a plhrwnonte me ta lefta mas vevaia alla ti na kaneis, mporei vevaia na kanoun ntou oi tourkoi (to daxtylo tou agalmatos toy Kemal mas deixnei akoma min to ksexnate ti eyrvpaikh enwsh o tourkos einai tourkos kai 8a pesei na se faei) kai meta na paei kai o stratos mas mazi tous alla opoios einai magkas na mhn leei pws ton anagkazoyn, epilogh sas einai na fugete.
When Black Roses Bloom
22-01-2007, 15:33
Paixte Warhammer 40k. It's good for ya.
Raven Lord
22-01-2007, 17:52
σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τη σωτηρία. έχει πέσει δουλειά όμως και δεν προλαβαίνω να απαντήσω :|
Αφού οι Τούρκοι δε θα κάνουν τίποτα, προτείνω λοιπόν πλήρη κατάργηση στρατού στην Ελλάδα. Και άμεση πώληση όλων των οπλικών συστημάτων. Άλλωστε είμαστε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, κανείς δε θα μας κάνει τίποτα!!!~`11
Κάρχαρτ, ίσκρα και λοιποί κερδίζουν το ER βραβείο οξυδέρκειας 2007.
Raven Lord
22-01-2007, 18:01
Αυτό με το μισθοφορικό στρατό όμως, όσο και να το εξηγείτε, δε βγάζει νόημα. Και τώρα παίρνει ΕΠΟΠ(συγκεκριμένο αριθμό - που δε φτάνουν για το 10% των αναγκών του στρατού και πολύ λέω), τους δίνουν λίγα λεφτά και φυσικά γι'αυτό κι αυτοί κάθονται και τα ξύνουν. Εκτός αν εσάς σας δίνουν 400 ευρώ το μήνα στη δουλειά σας πχ και δουλεύετε και 9-10 ώρες, για το καλό της δουλειάς. Ε σκέψου αυτοί που θες δε θες είναι σε λίγο χειρότερη δουλειά από μια δουλειά γραφείου.
ε, αυτό βγάζει μάτι! "λίγο χειρότερη από δουλειά γραφείου?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? ελπίζω να πας στα τεθωρακισμένα και το ξανασυζητάμε.
και δεν παίρνουν λίγα για ανειδίκευτοι. μαζί με τα επιδόματα χτυπάνε 1000αρα + ασφάλιση.
katwrimos
22-01-2007, 18:17
Δεν είμαστε ΗΠΑ, δεν έχουμε πολίτες ενόρκους.
Safos kai exoume kai etsi prepei, giati stis xores pou den yparxoun mporei na vretheis sti steni epidi ksipnise strava o dikastis. Aplos stin ellada exoun dikaioma psifou kai oi dikastes, alla oi enorkoi einai perissoteroi.
Kai safos to kratos prepei na sou epitrepei na min eisai enorkos. Kai oxi mono afto. prepei akoma na min sou epitrepei na eisai enorkos an gia kapoio logo den mporeis na deis mia diki antikeimenika.
ε, αυτό βγάζει μάτι! "λίγο χειρότερη από δουλειά γραφείου?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? ελπίζω να πας στα τεθωρακισμένα και το ξανασυζητάμε.
και δεν παίρνουν λίγα για ανειδίκευτοι. μαζί με τα επιδόματα χτυπάνε 1000αρα + ασφάλιση.
Σαρκασμός λέγεται.
Εννοώ ότι ο ιδανικός πραγματικός μισθοφόρος θα πρέπει να παίρνει ΤΡΕΛΑ λεφτά για να κάνει όσα θα πρέπει να κάνει ο πραγματικός στρατιώτης(και δε μιλάμε μόνο για ειδικές δυνάμεις ή ναρκαλιευτές πχ), σε σωστή εκπαίδευση και συνθήκες.
Τα αντέχει το κράτος τα έξοδα; Εδώ είχαν πει για παραπάνω ΕΠΟΠ και τους κόψαν θέσεις.
Η μακεδονία κατάργησε την υποχρεωτική θητεία, ενώ έχει προβλήματα αμύνης, η κοσταρίκα εδώ και 60-70 χρόνια δεν έχει στρατό ενώ βρίσκεται σε ασταθή περιοχή και τι παπαριές κάθεσαι και μας λες;
Η μακεδονία κατάργησε την υποχρεωτική θητεία, ενώ έχει προβλήματα αμύνης, η κοσταρίκα εδώ και 60-70 χρόνια δεν έχει στρατό ενώ βρίσκεται σε ασταθή περιοχή και τι παπαριές κάθεσαι και μας λες;
τι λες ρε;;; κανονικά φαντάροι πηγαίνουμε κι εμείς εδώ, δεν καταργήθηκε τίποτα.
enitharmon
22-01-2007, 22:57
αχαχαχα
θα πέσει τρελλό φασκέλωμα και βρισίδι σε λίγο
Η Македонија κατάργησε την υποχρεωτική θητεία, ενώ έχει προβλήματα αμύνης, η κοσταρίκα εδώ και 60-70 χρόνια δεν έχει στρατό ενώ βρίσκεται σε ασταθή περιοχή και τι παπαριές κάθεσαι και μας λες;
τι λες ρε;;; κανονικά φαντάροι πηγαίνουμε κι εμείς εδώ, δεν καταργήθηκε τίποτα.
Amnesiac.
22-01-2007, 23:06
o stratos einai i zwi mou.
Εδω ειναι η περιπτωση που προσπαθεις να το κανεις καλυτερο και δεν σου βγαινει.
Εδω ειναι η περιπτωση που προσπαθεις να το κανεις καλυτερο και δεν σου βγαινει.
ή η περίπτωση που κοροϊδεύεις τον εαυτό σου για να μην σαλτάρεις
Raven Lord
22-01-2007, 23:51
"MI MOU LES MALAKIES EMENA. EIMAI MPLEGMENOS ME XASISIA"
synexiste.
πες μου ότι αυτό ειπώθηκε στ'αλήθεια :lol:
Amnesiac.
23-01-2007, 00:16
ame. to eipe enas epop se enan epiloxia.
Raven Lord
23-01-2007, 00:20
λοιπόν,
καταρχήν, imo θα ήταν καλύτερα αν καταργούνταν τελείως ο στρατός. πραγματική χρησιμότητα ούτως ή άλλως δεν έχει και σίγουρα δεσμεύει υπέρογκα κονδύλια.
αν τον θεωρήσουμε αναγκαίο κακό, εκ του ασφαλούς ο μισθοφορικός υπερέχει του συνοθυλεύματος από φαντάρους, επαγγελματίες φαντάρους, φαντάρους πολυτελείας, απογοητευμένους αξιωματικούς και καβατζωμένους αξιωματικούς που έχουμε σήμερα, από όλες τις απόψεις. σίγουρα πάλι, ούτως ή άλλως δεν θα επέλεγα στρατιωτική καριέρα.
μιας και η μαμά πατρίδα με έβαλε με το ζόρι να χάσω ένα σεβαστό ποσό από το χρόνο και τα χρήματά μου, ας ξαναπροσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη της εμπειρίας. σιγουρα η θητεία δεν είναι το πιο δύσκολα πράγμα στον κόσμο. σίγουρα παλεύεται, τουλάχιστο από την πλειοψηφία (χωρίς να υποτιμώ αυτούς που δεν την παλεύουν - ίσως να ήμουν ένας από αυτούς αν πήγαινα 8 χρόνια νωρίτερα). σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να αποκομίσει και θετικές εμπειρίες από την όλη ιστορία. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ.
πριν συνεχίσω, ξανατονίζω ότι η θητεία είναι τελείως προσωπική εμπειρία. κάποιοι σημείωσαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που πέρασαν καλά, ίσως γαμάτα, γνώρισαν κόσμο κτλ. δεν το αρνούμαι αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι θα περνούσα πολύ καλύτερα σε μέρη που θα επέλεγα εγώ και με την παρέα που θα επέλεγα εγώ. οι περισσότεροι που έχω συζητήσει, τελικά, θυμούνται μόνο τις θετικές εμπειρίες , όπως κι εγώ άλλωστε αν κάτσω να θυμηθώ κάποιο περιστατικό από τη θητεία μου, αν όχι θετικό, σίγουρα θα το δω από τη γελοία πλευρά. σίγουρα, όμως, ακόμη και στα 28 μου (και με 6/17 μήνες σε θέση γραφείου εκτός στρατοπέδων και με πολιτικά τον περισσότερο χρόνο) η θητεία με επηρέασε αρνητικά από άποψη ψυχολογίας, πόσο μάλλον αν πήγαινα νεώτερος - αντιδραστικότερος.
τελοσπάντων, ο 11th νομίζω ανέφερε κάτι σημαντικό, ίσως το μόνο πραγματικά θετικό στην όλη ιστορία της θητείας. μέσα από το στρατό ξύπνησα από την ουτοπία ότι λίγο-πολύ "όλοι" στην ηλικία μας έχουν κάποιο επίπεδο μόρφωσης ή τουλάχιστο κάποιο επίπεδο "πολιτισμού". κάνοντας παρέα με άτομα λίγο πολύ στην ίδια φάση με εμένα, παρέβλεψα την πλειοψηφία "εκεί έξω" που βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο. δυστυχώς η ελληνική κοινωνία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι πίστευα.
Amnesiac.
23-01-2007, 00:24
:pink:
o stratos einai o sigouros tropos gia na gineis misanthrwpos.
Magellan
23-01-2007, 01:22
. σιγουρα η θητεία δεν είναι το πιο δύσκολα πράγμα στον κόσμο. σίγουρα παλεύεται, τουλάχιστο από την πλειοψηφία (χωρίς να υποτιμώ αυτούς που δεν την παλεύουν - ίσως να ήμουν ένας από αυτούς αν πήγαινα 8 χρόνια νωρίτερα). σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να αποκομίσει και θετικές εμπειρίες από την όλη ιστορία. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ.
etsi akribws. -
an kai edw pou ta leme o ES einai xalia akoma kai gia pollous apo tous aksiwmatikous kai tous monimous (epop, em8 ktl)
Steel assasin εσυ πηγες στρατο να διαμορφωσεις αποψη;
Η διαβαζεις το στοχο και μας μεταφερεις τα εθνικα μας συμφεροντα;
Zoonchild
23-01-2007, 10:00
λοιπόν,
καταρχήν, imo θα ήταν καλύτερα αν καταργούνταν τελείως ο στρατός. πραγματική χρησιμότητα ούτως ή άλλως δεν έχει και σίγουρα δεσμεύει υπέρογκα κονδύλια.
αν τον θεωρήσουμε αναγκαίο κακό, εκ του ασφαλούς ο μισθοφορικός υπερέχει του συνοθυλεύματος από φαντάρους, επαγγελματίες φαντάρους, φαντάρους πολυτελείας, απογοητευμένους αξιωματικούς και καβατζωμένους αξιωματικούς που έχουμε σήμερα, από όλες τις απόψεις. σίγουρα πάλι, ούτως ή άλλως δεν θα επέλεγα στρατιωτική καριέρα.
μιας και η μαμά πατρίδα με έβαλε με το ζόρι να χάσω ένα σεβαστό ποσό από το χρόνο και τα χρήματά μου, ας ξαναπροσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη της εμπειρίας. σιγουρα η θητεία δεν είναι το πιο δύσκολα πράγμα στον κόσμο. σίγουρα παλεύεται, τουλάχιστο από την πλειοψηφία (χωρίς να υποτιμώ αυτούς που δεν την παλεύουν - ίσως να ήμουν ένας από αυτούς αν πήγαινα 8 χρόνια νωρίτερα). σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να αποκομίσει και θετικές εμπειρίες από την όλη ιστορία. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ.
πριν συνεχίσω, ξανατονίζω ότι η θητεία είναι τελείως προσωπική εμπειρία. κάποιοι σημείωσαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που πέρασαν καλά, ίσως γαμάτα, γνώρισαν κόσμο κτλ. δεν το αρνούμαι αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι θα περνούσα πολύ καλύτερα σε μέρη που θα επέλεγα εγώ και με την παρέα που θα επέλεγα εγώ. οι περισσότεροι που έχω συζητήσει, τελικά, θυμούνται μόνο τις θετικές εμπειρίες , όπως κι εγώ άλλωστε αν κάτσω να θυμηθώ κάποιο περιστατικό από τη θητεία μου, αν όχι θετικό, σίγουρα θα το δω από τη γελοία πλευρά. σίγουρα, όμως, ακόμη και στα 28 μου (και με 6/17 μήνες σε θέση γραφείου εκτός στρατοπέδων και με πολιτικά τον περισσότερο χρόνο) η θητεία με επηρέασε αρνητικά από άποψη ψυχολογίας, πόσο μάλλον αν πήγαινα νεώτερος - αντιδραστικότερος.
τελοσπάντων, ο 11th νομίζω ανέφερε κάτι σημαντικό, ίσως το μόνο πραγματικά θετικό στην όλη ιστορία της θητείας. μέσα από το στρατό ξύπνησα από την ουτοπία ότι λίγο-πολύ "όλοι" στην ηλικία μας έχουν κάποιο επίπεδο μόρφωσης ή τουλάχιστο κάποιο επίπεδο "πολιτισμού". κάνοντας παρέα με άτομα λίγο πολύ στην ίδια φάση με εμένα, παρέβλεψα την πλειοψηφία "εκεί έξω" που βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο. δυστυχώς η ελληνική κοινωνία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι πίστευα.
:touched:
ειδικά η τελευταία παράγραφος αλλα και γενικα όλο το ποστ με βρίσκουν σύμφωνο 100%
η ελληνική κοινωνία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι πίστευα
μακάρι να περιοριζόταν αυτό εντός συνόρων,αλλα δεν
Raven Lord
23-01-2007, 10:46
an kai edw pou ta leme o ES einai xalia akoma kai gia pollous apo tous aksiwmatikous kai tous monimous (epop, em8 ktl)
στανταρ. οι περισσότεροι νέοι αξιωματικοί που γνώρισα, είχαν συνέχεια μια έκφραση απογοήτευσης. για εμθ εποπ κτλ δεν το συζητάω. μαύρα χάλια. η διαφορά είναι ότι όλοι αυτοί το επέλεξαν και είναι δουλειά τους.
freak brother
23-01-2007, 11:50
-δεν θες να πας στρατο?
-οχι
-και αμα γινει πολεμος?
- ε δεν χαιρεσαι , η δουλεια σου ειναι
:P
Ace σε 20 μέρες μπαίνω. Παρ'όλα αυτά έχω αποδεχτεί τι είναι στρατός, πως είναι κάτι που πρέπει να κάνω(όπως και πολλά άλλα που μπορεί αύριο μεθαύριο να υποχρεωθώ να κάνω από το κράτος) και δεν κάθομαι να κλαίγομαι ούτε να λέω μαλακίες του στυλ δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης ο στρατός στην Ελλάδα.
Θα πάω, 1 χρόνος είναι, θα κοιτάξω να περάσω καλά και όχι να μιζεριάσω και στο τέλος θα κρατήσω τα καλά.
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 12:21
congratulations, κι αν ποτέ κάνεις φυλακή κι αρχίσουν να στον φερμάρουν από πίσω, μη κάθεσαι να κλαίγεσαι και να μιζεριάζεις, κοίτα να το ευχαριστηθείς κι ο χρόνος θα περάσει.
Α ναι ξέχασα, πούστης θα βγεις από το στρατό. Όλοι έτσι δε βγαίνουν άλλωστε;
ΟΜΓΚ οι άκυρες συγκρίσεις συνεχίζονται.
ΥΓ: 11νθ και Ρέιβεν, σας είπε πούστηδες ε; Δείρ'τε τον! :P
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 12:32
αχεμ, τις μαλακίες αλλού όμως, δεν είπα κάτι τέτοιο. το ανέφερα ως κάτι που σου επιβάλλεται παράνομα. Αν, λοιπόν, στη μια περίπτωση αντιδράς έτσι, κάνε το ίδιο και στην άλλη.
Η διαφορά είναι πως ο στρατός σου επιβάλλεται νόμιμα, όχι παράνομα.
Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις δηλαδή την έννοια της φράσης "είναι υποχρέωσή σου προς το κράτος", αλλά αυτό είναι.
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 13:41
Εγώ πάλι, είμαι σίγουρος ότι δε μπορείς -ή μάλλον δεν θέλεις- να καταλάβεις ότι πολλοί νόμοι είναι αντισυνταγματικοί. Μέσα σ' αυτούς και η υποχρεωτική στράτευση.
Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε σε παρακαλώ γιατί ειναι αντισυνταγματικός νόμος;
Γιατί δε νομίζω να μην το έχει πάρει κανείς χαμπάρι αυτό 30 χρόνια τώρα και να μην έχει διαμαρτυρηθεί πολύ έντονα;
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 14:10
γιατί -μεταξύ άλλων- καταπατούνται οι αρχές, οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω και άλλα τέτοια γραφικά πολλών πολιτών. Προφανώς και το έχουν πάρει χαμπάρι, κοινό μυστικό είναι άλλωστε. Μάντεψε όμως που καταλήγουν όσοι τολμούν να διαμαρτυρηθούν. Και βεβαίως – βεβαίως, σε αυτό συντελεί και η ύπαρξη ατόμων με τις δικές σου απόψεις.
Ποιες αρχές, ποια πιστεύω και ποιες πεποιθήσεις καταπατούνται;
Η εναντίωση στα όπλα; Υπάρχει εναλλακτική άοπλη θητεία.
Τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός σε ορκωμοσίες; Ορκίζεσαι σε ότι θεό πιστεύεις, ή δίνεις υπόσχεση λόγου τιμής αν είσαι άθεος.
Ειλικρινά, θα ήθελα να μου δώσεις παραδείγματα καταπάτησης του συντάγματος.
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 14:22
χρονικά η άοπλη θητεία είναι ίδια με την ένοπλη; η κοινωνική υπηρεσία;
Πρέπει να είναι ίδια; Τότε όλοι θα δηλώναν να πάνε σε άοπλη θητεία προφανώς.
Μια φορά δε βλέπω εδώ να καταπατείται κανένα συνταγματικό δικαίωμα κανενός.
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 14:26
...
Κοίτα, ακολουθώντας τη λογική ... μπορείς κάλλιστα να μην πας στρατό και να κυρηχτείς ανυπότακτος.
Απλά μετά θα χάσεις κάτι "ψιλοδικαιώματά" σου ως πολίτης.
Μα το παραπάνω σοβαρά τώρα ήταν επιχείρημα; :shock:
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 14:34
......
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 14:34
Το παραπάνω ήταν διπλό επιχείρημα