View Full Version : Ελληνικός Στρατός
Mitsmann
23-01-2007, 14:39
Οποιος καταφερει να μεινει ανυποτακτος ως τα 32-33 παντως μετα εξαγοραζει τη θητεια (οχι πανω απο 4-6 χιλιαρικα ευρω) και παει μονο προπαιδευση.
αυτα.
eleventh guardian
23-01-2007, 14:58
Οποιος καταφερει να μεινει ανυποτακτος ως τα 32-33 παντως μετα εξαγοραζει τη θητεια (οχι πανω απο 4-6 χιλιαρικα ευρω) και παει μονο προπαιδευση.
αυτα.
Για τους 35 και άνω ισχύει αυτό και, ναι, εξαγοράζεις τη θητεία με ένα τέτοιο ποσό αφού υπηρετήσεις για 45 μέρες.
@Lost, είσαι λάθος στο θέμα αυτό, άμα είναι να ερμηνεύουμε κατά το δοκούν τι είναι νόμιμο και τι όχι...
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 15:16
γιατί κατά το δοκούν;
Είναι ή δεν είναι διάκριση η μεγαλύτερη χρονικά θητεία σε όσους επιλέξουν άοπλη ή κοινωνική υπηρεσία; Και υποψιάζομαι (μια που δεν έχω ζήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο) ότι η κοινωνική εργασία είναι και πολύ πιο δύσκολη από την ένοπλη στράτευση. Αν φοβούνται ότι οι πάντες θα δηλώσουν άοπλη θητεία, αν αυτή γίνει ίση χρονικά με την ένοπλη, να τον κάνουν μισθοφορικό. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ περισσότερο βιώσιμος από αυτό που ισχύει σήμερα και δεν θα υπάρχει και καταπάτηση πεποιθήσεων.
eleventh guardian
23-01-2007, 15:26
γιατί κατά το δοκούν;
Γιατί είσαι σίγουρος ότι όλοι (ή έστω η πλειοψηφία) έχουν την ίδια γνώμη με αυτό που πιστεύεις;
Για το αν είναι η διάκριση; Αν το πάμε με την ακριβή έννοια της λέξης είναι. Αλλά θα ήταν δίκαιο για όσους επέλεγαν να κάνουν το προβλεπόμενο (και οι οποίοι, πίστεψέ με, δεν χρειάζεται να είναι εθνίκια ή στρατόκαυλοι), να υπηρετήσουν το ίδιο με τους αντιρρησίες (γιατί είναι αντιρρησίες); Μην θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Για να τελειώνουμε, ο Raven Lord καλά τα είπε (και ειδικά στο θέμα των αξιωματικών, μου έκανε πραγματικά εντύπωση ότι γνώρισα πάρα πολλούς που έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους - και όχι μόνο νέους), μην μιζεριάζετε, παλεύεται η ιστορία.
Raven Lord
23-01-2007, 15:37
γιατί -μεταξύ άλλων- καταπατούνται οι αρχές, οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω και άλλα τέτοια
χωρίς να εξετάζω τη συνταγματικότητα της θητείας, για 'μένα προσωπικά, το πιο δύσκολο που αντιμετώπισα στο στρατό είναι ότι έπρεπε να το παίζω "κάπως" και δεν ήμουν ο εαυτός μου.
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 15:41
@11th: δεν είπα ότι οι περισσότεροι ασπάζονται την άποψή μου, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. το ότι όσοι πιστεύουν αυτά που πιστεύω εγώ είναι μειοψηφία, δεν είναι λόγος για να αγνοηθούν (κι εδώ να θυμίσω ότι μιλάμε για ζητήματα πεποιθήσεων).
Ναι, θα ήταν δίκαιο (ειδικά με τις σημερινές συνθήκες του ΕΣ). Οι απόψεις τους συνεπάγονται την στρατιωτική εκπαίδευση, οι δικές μου πάλι, όχι. Το πρόβλημα είναι δικό τους. Και η λύση δόθηκε εδώ και περίπου 10 σελίδες. Μισθοφορικός στρατός.
eleventh guardian
23-01-2007, 15:54
Σαφώς και συμφωνώ ότι ένας καλά οργανωμένος μισθοφορικός στρατός θα ήταν πιο αποτελεσματικός και θα είχε μεγαλύτερη ωφέλεια για το κράτος.
Αλλά δεν πιστεύω ότι εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρεωτική θητεία για τους κληρωτούς, επειδή το κράτος θέλει να τους καταπατήσει τα "πιστεύω" και τις πεποιθήσεις ή να τους στερήσει ένα χρόνο από τη ζωή τους. Ούτε οι κρατούντες πρέπει να πιστεύουν ότι με κακά εκπαιδευμένους πολίτες θα μπορούν να έχουν αποτελεσματικότερο στράτευμα. Άρα; Μήπως δεν είναι εφικτή από οικονομικής πλευράς η συγκρότηση καθαρά επαγγελματικού στρατού; Θα μου πεις, γιατί να την πληρώνουμε εμείς; Είναι ένα θέμα αυτό, αλλά δεν είναι τόσο δυσβάσταχτο να έχουμε και κάποιες υποχρεώσεις προς το κράτος.
Για το άλλο που λες, εγώ (και προφανώς όχι μόνο εγώ, αλλά για τον εαυτό μου μόνο μπορώ να μιλήσω) δεν δέχθηκα να υπηρετήσω κανονική θητεία επειδή γούσταρα να ακολουθήσω τη στρατιωτική εκπαίδευση, κάθε άλλο, απλώς το αποδέχθηκα ως μια υποχρέωση. Και δεν νομίζω ότι είναι κακό ούτε υποδηλώνει ότι είμαι άβουλο ον που αποδέχεται όσα του επιβάλλουν χωρίς να εξετάζει αν είναι νόμιμα κ.λπ.
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 16:03
τι να σου πω, εγώ πιστεύω ότι είναι εφικτή η σύσταση επαγγελματικού στρατού.
Ναι ρε παιδί μου, εσύ το αποδέχθηκες αλλά δεν είχες ιδεολογικά "κολλήματα". Εγώ που τα έχω, γιατί πρέπει να εξαναγκάζομαι να τα καταπιώ ή σε περίπτωση που δεν θέλω να το κάνω, να χάσω ακόμη περισσότερο χρόνο απ' τη ζωή μου;
symposium_lexotanil
23-01-2007, 16:13
Ποιες αρχές, ποια πιστεύω και ποιες πεποιθήσεις καταπατούνται;
Η εναντίωση στα όπλα; Υπάρχει εναλλακτική άοπλη θητεία.
Τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός σε ορκωμοσίες; Ορκίζεσαι σε ότι θεό πιστεύεις, ή δίνεις υπόσχεση λόγου τιμής αν είσαι άθεος.
Ειλικρινά, θα ήθελα να μου δώσεις παραδείγματα καταπάτησης του συντάγματος.
AXAXAXAXAXAXXAXAXAAXXAXAXAAXXAXAAXXAAXXAXA
XAAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAAAXAAXXAXAXAXAXAXAXAXAAXXA
XAXAXAXAXAXAAXXAXAXAXAXAXAXAAXXAXAXA
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXAXXAXAXAXA MA FYSIKA KAI STO GIPEDO MPOREIS NA PAS ME KASKOL TOU PANATHINAIKOU STI THYRA EFTA ALLA DEN TO KANEIS RE KATHYSTERIMENE. TO KANEIS???
genika XAXAAXAXAXAXAXAXXAAXAXAXAXAXAXAXXAAXAXAXAX
eleventh guardian
23-01-2007, 16:18
τι να σου πω, εγώ πιστεύω ότι είναι εφικτή η σύσταση επαγγελματικού στρατού.
Ναι ρε παιδί μου, εσύ το αποδέχθηκες αλλά δεν είχες ιδεολογικά "κολλήματα". Εγώ που τα έχω, γιατί πρέπει να εξαναγκάζομαι να τα καταπιώ ή σε περίπτωση που δεν θέλω να το κάνω, να χάσω ακόμη περισσότερο χρόνο απ' τη ζωή μου;
Επειδή έχουν γίνει συζητήσεις για το θέμα του επαγγελματικού και παλιότερα σε τηλεοράσεις κ.λπ. και θεωρώ αδύνατο να μην έχουν φτάσει στα αυτιά των κρατούντων, δεν νομίζω να μην έχει υπάρξει σκέψη συγκρότησης του και κατά πόσο είναι εφικτή. Για να μην έχει γίνει εδώ και τόσα χρόνια, προφανώς κάτι θα φταίει. Εδώ για τους ΕΠΟΠ, που είναι ελάχιστοι σε σχέση ακόμα και με τους κληρωτούς, είχε ακουστεί ότι θα υπάρξουν περικοπές θέσεων.
Όσο για τα ιδεολογικά "κολλήματα" που λες, το λες και μόνος σου ότι είναι "κόλλήματα", άρα ξεφεύγουν από την κοινή λογική. Άρα δεν είναι δυνατόν να ζητάς ίση αντιμετώπιση με όσους δεν έχουν "κολλήματα".
Joey_Allen
23-01-2007, 16:21
O stratos den exei kamia xrisimotita kai prepei na katargi8ei.
Episis i Ellada einai i moni xwra ths EE stin opia oi arnountes th thiteia ypokeintai se kyrwseis.Malista onomazontai apaksiwtika kai antirrisies syneidhshs les kai otan paei kapios strato kai einai adidrastikos einai eyseinhdhtos.
Anthipoloxagos se fadaro "pes mas esy tin stratiwtikh proseyxi"
Fadaros "kirie ypoloxage eimai kommounistiwkn peipi8isewn kai o pateroulis mou 8a stenoxwrh8ei poly an mathei oti apiggeila fasistika asmata" :rofl: :rofl: :rofl:
Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 16:28
γι' αυτό έβαλα το κολλήματα σε " ". Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό (και όχι κόλλημα με την αρνητική σημασία της λέξης) να μη θέλω να διδαχθώ τη χρήση οπλικών συστημάτων και, λόγω του ότι δεν ανήκω σε κάποια οργανωμένη ομάδα (πχ. ιεχωβάδες), έχω τέτοια αντιμετώπιση από το κράτος και τους συμπολίτες μου, το θεωρώ υποκριτικό, ποταπό κλπ κλπ.
eleventh guardian
23-01-2007, 16:35
Κι εγώ δεν ήθελα να πιάσω όπλο και δεν είμαι βέβαιος ότι θυμάμαι πώς χρησιμοποιείται το G3 (πιθανότατα δεν θα μου χρησιμεύσει κιόλας στην υπόλοιπη ζωή μου). Αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλη υποχώρηση το να υπηρετήσω κανονικά, ακόμα κι αν κατά τη διάρκεια της θητείας κάνω κάποια πράγματα που δεν με εκφράζουν.
Τέλος πάντων, ξεφύγαμε, τέτοιες κουβέντες δεν μπορούν να γίνουν μέσω φόρουμ κιόλας.
verdictdenied
23-01-2007, 17:07
Απλά ίσως κάποιοι (-ες) να πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουν και στον φαντάρο περισσότερο κουράγιο να αντιμετωπίσει μια άσχημη κατάσταση, δηλαδή δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν είναι κάτι τόσο τραγικό.
ωρα να σταματησετε(ουν) αυτον τον τροπο γιατι ειναι πλεον αποτυχημενος, ευχαριστουμε πολυ.
Αυτό
verdictdenied
23-01-2007, 17:09
για τις γυναίκες, μερικές ατάκες που θυμάμαι:
- φίλη: "εσύ κωλοβαράς στο φυλάκιο κι εγώ λιώνω στο διάβασμα/ εξεταστική/ δουλειά"
Πες μου ποιά....πεθαίνω :rofl:
Raven Lord
23-01-2007, 18:31
δυστυχώς δεν ήταν μόνο μία
verdictdenied
23-01-2007, 21:11
Το ξέρω αγόραρε!!!!
pitchfork
23-01-2007, 22:41
Έπαθα σοκ τώρα που είδα ότι ο joey allen έχει επιστρέψει εδώ και 5 μέρες και δεν το πήρα πρέφα.
Απο δω και μπρος θα παρακολουθώ μέχρι και το πιο τελειωμένο ροζ τόπικ.
Ζω για την επιστροφή του wotan και του ethir
Raven Lord
24-01-2007, 00:34
ο εθιρ είναι φαντάρος και νομίζω απολύεται σε 2-3 βδομάδες
ΕΣ
Joey_Allen
24-01-2007, 00:51
Έπαθα σοκ τώρα που είδα ότι ο joey allen έχει επιστρέψει εδώ και 5 μέρες και δεν το πήρα πρέφα.
Απο δω και μπρος θα παρακολουθώ μέχρι και το πιο τελειωμένο ροζ τόπικ.
Ζω για την επιστροφή του wotan και του ethir
Teleiwmena pits-fitili einai ta dika sou post ekei sta podosfaira opws kai ekeino to gamato post pou xes kanei kapote "shot to the heart" wraiio tragoudi apo Bonfire.Kaneis poly kosmo na gelaei me tis vlakeies sou.Rgw mphka gia na postarw sovara ayth th froa oso kairo ka8hsw kai makari na epestrefan Ethir,Retaliator,Wotan,Trampakoulas,Thor the Powerhead,Statler,Rockavlon na apoktouse to ER ligh poiothta kai panw apo ola atoma me gnwseis.
Pits-Fitili koita na parakolou8eis ta post mou kai eidika ta album pou postarw mpas kai ma8eis tipota ektos apo ayta ta Mayhem pou akous.Oloi nomizw eixane pa8ei sok me to na parakolou8oun esena a th les ston Stathi Panagiotopoulo epeidi eipe tous Mayehm vlakes.Eprepe na pei kai esena gia na einai pio akrivis.
Ws edw me ton Pits-Fitili as mh flame allo...E MA TO MALAKA TO XEI GAMHSEI 5500 post na kathgorei kai na flame-arei kapios prepei na tou thn pei.
Not_saved
24-01-2007, 00:58
Oloi nomizw eixane pa8ei sok me to na parakolou8oun esena a th les ston Stathi Panagiotopoulo epeidi eipe tous Mayehm vlakes.Eprepe na pei kai esena gia na einai pio akrivis.
Ahahahhahah dwste info parakalw
Phantom Duck
24-01-2007, 01:01
Χεαχ ήταν ζήτημα χρόνου.
Έντιτ: @Not_Saved (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=291310#291310).
Magellan
24-01-2007, 01:02
ο εθιρ είναι φαντάρος και νομίζω απολύεται σε 2-3 βδομάδες
ΕΣ
294 LELE :D
Raven Lord
24-01-2007, 22:57
επιτέλους φίλος :D
294 είναι η τωρινή άτυπη σειρά που απολύεται;
psychotron
25-01-2007, 11:04
Καλός πολίτης φίλος :D
pitchfork
27-01-2007, 01:26
Χεαχ ήταν ζήτημα χρόνου.
Έντιτ: @Not_Saved (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=291310#291310).
Γελάω εδώ και μισή ώρα τώρα.
Την έχω πει σε τόσους καθυστερημένους εδώ μέσα που πραγματικά μου είναι αδύνατο να θυμηθώ τους διαλόγους ή ακόμα και τους ίδιους μετά από 2 χρόνια.
Πάντως βλέπω ότι σε κάποια θέματα οι απόψεις μου δεν έχουν αλλάξει παρά τα χρόνια και τις χιλιάδες των ποστς που πέρασαν.
joey allen με συγχωρείς ρε φιλαράκι που είχα θίξει τον πνευματικό σου πατέρα. Ας πρόσεχε.
Ειλικρινά σαν χρήστη δεν τον θυμόμουν καν, δεν είχα δώσει βάση. Πρόσεχα περισσότερο χρήστες τύπου meyaleleth lawless κλπ. σαφώς περισσότερο ενδιαφέροντες....
carheart
27-01-2007, 01:32
Καλός πολίτης φίλος :D
Καμπούρης ασίστ σε Χριστοδούλου και τέτοια!
verdictdenied
29-01-2007, 17:06
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΣΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
Ερώτηση: γιατί ενώ τα μαλλιά τα κόβεις για λόγους υγιεινής οι γυναίκες αξιωματικοί έχουν μακρυά μαλλιά???
Εχώ αφάνα!
Gia logous complex ta koveis.
enitharmon
29-01-2007, 17:45
ναι
και είναι μαλακία και να κάνετε φασαρία
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΣΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
Ερώτηση: γιατί ενώ τα μαλλιά τα κόβεις ΔΗΘΕΝ για λόγους υγιεινής οι γυναίκες αξιωματικοί έχουν μακρυά μαλλιά???
Εχώ αφάνα!
τα μαλλιά και γένια τα κόβουν για να είναι όλοι το ίδιο.
Lost_In_Cooperland
29-01-2007, 21:35
:!: :!: :!: :!:
pitchfork
30-01-2007, 00:30
Ναι.
Μάλιστα προσπαθούν να κάνουν και λοβοτομή σε ορισμένους για να ταιριάξουν περισσότερο....
απόλυτα σωστός!
katwrimos
30-01-2007, 23:47
απόλυτα σωστός!
tote giati den kovoun kai ta moustakia?
20 σελιδες ελληνικου στρατου.
Not_saved
31-01-2007, 03:53
http://www.electricrequiem.com/forum/images/avatars/109234048841c0add08648d.jpg
απόλυτα σωστός!
tote giati den kovoun kai ta moustakia?
γιατί είναι ο φερετζές του πούστη :P
τα μακριά μαλλιά και τα γένια παραπέμπουν σε αντάρτη και γενικά άτακτο στρατό, με συνδηλώσεις ελευθερίας και ανεξαρτησίας προσωπικότητας, γιαυτό και αυτή η ομοιομορφία η οποία δεν θίγεται με το μουστάκι που είναι και σημείο "αντρισμού". Αυτά βέβαια είναι ολοφάνερα ενός απολιθωμένου δίκτυου ιδεοληψιών από την εποχή της συγκρότησης του ελληνικού κράτους που επιμένουν ακόμα.
Τα μαλλιά των γυναικών, από ό,τι βλέπω, πρέπει να έχουν κάποιο συμμάζεμα και κόμμωση "ευπρέπειας", δεν ξέρω πώς έχει ρυθμιστεί ο σχετικός κανονισμός για τις γυναίκες, όμως αφορούν ως τώρα αξιωματικούς και όχι οπλίτες, όπου αν υπάρξουν δεν ξέρω τι θα παίξει.
Raven Lord
31-01-2007, 12:16
Τα μαλλιά των γυναικών, από ό,τι βλέπω, πρέπει να έχουν κάποιο συμμάζεμα και κόμμωση "ευπρέπειας", δεν ξέρω πώς έχει ρυθμιστεί ο σχετικός κανονισμός για τις γυναίκες, όμως αφορούν ως τώρα αξιωματικούς και όχι οπλίτες, όπου αν υπάρξουν δεν ξέρω τι θα παίξει.
αξιοπρεπή κόμμωση, δηλαδή τα μαλλιά πιασμένα κότσο. όχι έντονο χρώμα. όχι "εξεζητημένο" (έτσι το ανέφερε) μακιγιάζ. τακούνια υπηρεσίας. φούστα κάτω από το γόνατο.
κάθε μήνα ερχόταν αλληλογραφία από τον ταξίαρχο που τα καθόριζε. απορώ, βέβαια, γιατί την έστελναν και σε μας αφού στη λάρισα η "μονάδα" αποτελούνταν από 3 άτομα όλα κι όλα, αρσενικά. :P
enitharmon
31-01-2007, 13:02
κι αυτές τώρα είναι αξιωματικοί και μπορούν να διατάζουν οπλίτες;
κι αυτές τώρα είναι αξιωματικοί και μπορούν να διατάζουν οπλίτες;
άμα μοιάζουν την σαπφώ νοταρά,
τα πιπίνια τα έχουν στα γραφεία στους υπολογιστές
eleventh guardian
31-01-2007, 14:16
Εμείς είχαμε μια πιτσιρίκα που μας πήγαινε για βήμα, έδινε παραγγέλματα, γούσταρε να μας τρέχει γενικά. Πλάκα είχε, ειδικά όταν ορισμένοι αντιδρούσαμε. :lol:
Αυτά μόνο στο Κέντρο Εκπαίδευσης φυσικά, δηλαδή στις πρώτες 40 μέρες. Στις μονάδες που πήγα δεν πέτυχα θηλυκιά αξιωματικό/υπαξιωματικό.
Joey_Allen
31-01-2007, 14:33
Χεαχ ήταν ζήτημα χρόνου.
Γελάω εδώ και μισή ώρα τώρα.
Την έχω πει σε τόσους καθυστερημένους εδώ μέσα που πραγματικά μου είναι αδύνατο να θυμηθώ τους διαλόγους ή ακόμα και τους ίδιους μετά από 2 χρόνια.
Πάντως βλέπω ότι σε κάποια θέματα οι απόψεις μου δεν έχουν αλλάξει παρά τα χρόνια και τις χιλιάδες των ποστς που πέρασαν.
joey allen με συγχωρείς ρε φιλαράκι που είχα θίξει τον πνευματικό σου πατέρα. Ας πρόσεχε.
Ειλικρινά σαν χρήστη δεν τον θυμόμουν καν, δεν είχα δώσει βάση. Πρόσεχα περισσότερο χρήστες τύπου meyaleleth lawless κλπ. σαφώς περισσότερο ενδιαφέροντες....
Exw apoxwrhsei apo to er edw kai merikes meres xwris apoxairethsthries malakies alla ston kyrio Pitch-Fitili ofeilw mia apanthsh.
Agaphte vlaka o Stathis akoma kai sto blog tou exei dhlwsei oti 8ewrei to electric requiem to kalytero forum paroti yparxoun atoma san esena pou me vash ta posts tous kai tis elaxistotates mousikes gnwseis tous to ypova8mizoun.Magkia tou pou exei ta @@ na milhsei gia Mayhem kai loipa Norvhgika kazanakia 0 mousikhs antilhpshs 0 texnikhs 0 se ola giati kserei apo mousiki.Esy alh8eia poia h sxesh sou me th mousikh?Kamia...
To na les ton Stathi pneymatiko mou patera den me prosvallei...antitheta esena oi pneymatikoi sou pateres pioi einai oi God Dethroned kai oi Mayhem?
Tin exeis pei se ka8ysterhmenous?Kala vre a8lie pali ston ka8refti koitazesai?Tha mporousa na sou postarw ena swro post pou se exw ekmhdenisei kai egw kai o Rocky kai ena swro alloi edw mesa...
Episis vlakako epeidh kserw oti polloi 8a h8elan na ma8oun gia pion logo postara sto er toso kairo kai thn elega se kapious (asxeta an h mpala phre kai kapious allous) den 8a pw ton logo an kai 8a mporousa aneta na kanw ena thread kai na ksebrostiasw orismenous karagkiozhdes pou nomizoun oti me tis stoner/doom malakies tous tha ka8orizoun ti 8a akouei o provato-Ellhnas opados.Den tha to kanw omws...egw den 8a valw myalo se atoma me sfhnwmenh tyropita ston egkefalo...
Opws vlepeis eixa gyrisei kai postara kapia album xwris na enoxlw kanenan...alla epeidh vlepw oti to karagkioziliki synexizetai kai epeidh de goustarw na arxisw pali na to paizw epanastaths kai epeidh sevomai ayton pou mou evgale to BAN apoxwrw...KAI MEINE STHN AGNOIA SOU ASXETE NA NOMIZEIS OTI OI BONFIRE EINAI IDIOI ME TOUS BON JOVI....
ON TOPIC GAMIETAI O STRATOS KAI O PANATHINAIKOS[/b]
carheart
31-01-2007, 16:41
σ'αγαπάμε ρε φίλε.
atoma san esena pou me vash ta posts tous kai tis elaxistotates mousikes gnwseis tous
ο χριστός κ η μάνα του ρε φιλαράκι.
necropethamenos
31-01-2007, 17:26
paroti yparxoun atoma san esena pou me vash ta posts tous kai tis elaxistotates mousikes gnwseis tous to ypova8mizoun.Magkia tou pou exei ta @@ na milhsei gia Mayhem kai loipa Norvhgika kazanakia 0 mousikhs antilhpshs 0 texnikhs 0 se ola giati kserei apo mousiki.
kai apo kalo ladi.
RE PAPARA, GOUSTA, TI "KSEREI APO MOUSIKI".
Mitsmann
31-01-2007, 17:28
...KAI MEINE STHN AGNOIA SOU ASXETE NA NOMIZEIS OTI OI BONFIRE EINAI IDIOI ME TOUS BON JOVI....
Εδω που τα λεμε αυτος ημουν εγω και ειχα πει οτι οι Μπονφαηαρ ειναι καλοι αλλα μοιαζουν καμμια φορα με μεσης εποχης Σκορπιονς. Αυτα.
ΤΖΟΗ ΑΛΛΕΝ μεινε!!!!!!
ikonoklast
31-01-2007, 17:30
ON TOPIC GAMIETAI O STRATOS KAI O PANATHINAIKOS
Αντε και γαμήσου ρε αρχίδι αν8έλληνα - ακούλτουρε.
Lost_In_Cooperland
31-01-2007, 17:35
...KAI MEINE STHN AGNOIA SOU ASXETE NA NOMIZEIS OTI OI BONFIRE EINAI IDIOI ME TOUS BON JOVI....
Εδω που τα λεμε αυτος ημουν εγω και ειχα πει οτι οι Μπονφαηαρ ειναι καλοι αλλα μοιαζουν καμμια φορα με μεσης εποχης Σκορπιονς. Αυτα.
ΤΖΟΗ ΑΛΛΕΝ μεινε!!!!!!
....Ade malaka pou den exeis akousei nota Bonfire kai 8eleis na tous krineis kiolas oute diskous tous den ksereis.8a mou peis vevaia oi alloi pou koroidevoune kseroun?....
χαχαχαχα
ρε εισαι τραγικος
ενταχει μερικα απο αυτα που λες ειναι αγνωστα αλλα Bonfire ξέρει και η μικρή μοιυ αδελφούλα που διάβαζε μανίνα - κατερίνα...
Shot to the heart, and your to ....., vou give love a bad name.
na na nanananana na....
Και ο πιο άσχετος τους ξέρει...
Mitsmann
31-01-2007, 17:43
α.
νομιζα οτι επαθε παρακρουση παλι και θυμοταν τα παλια.
Lost_In_Cooperland
31-01-2007, 17:50
ε, παλιό είναι.
Angrafan
31-01-2007, 23:22
apo to wikipedia
Loufa
Within the Hellenic Armed Forces a form of zamanfou has developed[citation needed], called loufa (loafing), trying to get away with doing as little work as possible. Loufa is practiced covertly by conscripts who may be held accountable for their actions, in contrast to zamanfou, which is practiced openly in environments where there is no accountability. Most Greek males currently spend 9 to 12 months as conscripts.
As the conscripts are under-utilised in menial jobs[citation needed], they quickly learn the ways of loufa, since the Greek army offers no incentives for doing a good job[citation needed]. Parallels could be[citation needed] drawn between the Greek notion of loufa in the army, and passive-aggressive behavior that was described in the US Army in the 40s.
O JA sas gamaei ta spitakia.
Angrafan
01-02-2007, 18:18
apolithikes?
stam and the witches
01-02-2007, 19:22
Πέτυχα αυτό (http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1892&thold=1) και ήθελα να το ποστάρω και το έβαλα εδώ.
χεχεχε, τα σχολια απο κατω, χεχεχε
cyber_lingas
04-02-2007, 17:26
http://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Greece
Wiki's σου λέει μετά... όποιος θέλει ανεβάζει τον εαυτό του να κρατάει ενα τουφέκι ανάποδα :?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Greek_Airman_trying_to_fire_his_rifle.jpg/398px-Greek_Airman_trying_to_fire_his_rifle.jpg
pitchfork
04-02-2007, 18:08
JA πλάκα κάνεις?
Bon Fire δεν είναι τίτλος κομματιού των Bon Jovi?
:roll:
Κήρυξαν πόλεμο στη νεολαία
Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ *
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες στράτευσης. Παρ' όλα αυτά ο στρατός συνεχίζει να παίζει ρόλο στην καλλιέργεια προτύπων αναγκαστικής πειθαρχίας, παθητικής υπακοής και αποδοχής του «δίκαιου του παραλόγου», ενώ η καθολική υποχρέωση στράτευσης και η θητεία συνεχίζουν να αποτελούν τομή στη ζωή των νέων.
1. *Παρά τον δραστικό περιορισμό του πολιτικού ρόλου του στρατού, κυρίως μετά το 1980, οι κύριες λειτουργίες του εξακολουθούν και σήμερα να μην ταυτίζονται ακρι! βώς με την «εθνική» άμυνα. Ο στρατός παραμένει εν πολλοίς ένας ημιαυτόνομος μηχανισμός εξουσίας με «ειδικές» πολιτικές, εκκλησιαστικές και επιχειρηματικές διαπλοκές και διασυνδέσεις, που στοχεύει στην αυτοαναπαραγωγή της επιρροής του.
2. Στα χρόνια του εκσυγχρονισμού (που όλως τυχαίως συνέπεσαν με μια μακρά περίοδο αποδοχής συντηρητικών προτύπων από τη νέα γενιά), άλλαξαν και οι επιτελικές ανάγκες του στρατεύματος. Σε μια περίοδο όπου όλα αξιολογούνται με τεχνικοοικονομικούς όρους, διαπιστώθηκε ότι είναι αποτελεσματικότερη η δημιουργία επαγγελματικών μονάδων για τα δύσκολα ( π.χ. επιχειρήσεις εκτός συνόρων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ή του ευρωστρατού, στελέχωση εξειδικευμένων ειδικοτήτων κ.λπ.) με την παράλληλη μείωση του κόστους ανά στρατεύσιμο, δηλαδή τη μείωση της θητείας.
**Παράλληλα λοιπόν με τη μείωση της θητείας, που θεωρείται από τους πάντες ως κάτι θετικό, είχαμε ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός πολυπληθούς σώματος επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) αναγκασμένο, χωρίς δεύτερη κουβέντα, να εκστρατεύει στο Κόσοβο, στον Περσικό, και στο Αφγανιστάν για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και των πάτριων εδαφών. Χιλιάδες νέα παιδιά, που δεν μπορούν να βρουν αλλού δουλειά, δουλεύουν με χαμηλούς μισθούς, περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς δυνατότητες συνδικαλισμού και με κίνδυνο τη ζωή τους, στο όνομα της πατρίδας. Τώρα τι δουλειά έχει η πατρίδα στις περιοχές των Ταλιμπάν και στις σκασμένες βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, είναι ένα ερώτημα.
**Παρά τη μείωση της θητείας, ο στρατός εξακολουθεί να αρχίζει εκεί που σταματάει η λογική.
Κυρίως, όμως, παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια και τις εξυπηρετήσεις τους, τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα στην αγορά εργασίας, και στο Δημόσιο υπάρχει -όσο υπάρχει- ο ΑΣΕΠ.
3. Ενώ, λοιπόν, η σταθερή γραμμή των τελευταίων χρόνων (ειδικά των προεκλογικών) είναι η μείωση της θητείας και η ενίσχυση των ΕΠ.ΟΠ., εντελώς ξαφνικά ο υπουργός Αμυνας, επικαλούμενος ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, εξαγγέλλει υποχρεωτική στράτευση στα 18 και κίνητρα για εθελοντική στράτευση των γυναικών.
**Γιατί; Προφανώς δεν πρόκειται για υπαρκτές ανάγκες, αλλά για προσπάθεια ενίσχυσης του ιδεολογικού ρόλου της στράτευσης. Διότι αν η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας ήθελε στα αλήθεια να αντιμετωπίσει ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, θα προχωρούσε σε εξορθολογισμό της θητείας, με κατάργηση των περιττών αστικών στρατοπέδων (που υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα «βύσματα»), με βελτίωση της τεχνικής υποδομής (γεμίζουμε με κάμερες τους δρόμους αλλά στα στρατόπεδα δεν τις θεωρούμε ικανό μέσο, ώστε να μειωθούν οι ανάγκες σκοπών), με ορθότερη κατανομή προσωπικού. Ετσι, η θητεία θα μπορούσε να μειωθεί κι άλλο.
**Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα υπάρχουν στρατόπεδα όπου οι υπηρεσίες πάνε 10 μέσα μία έξω και άλλα όπου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η αδικία και η ανισοκατανομή είναι προφανείς. Αντί όμως να ασχολείται με τη διευθέτηση των δυσλειτουργιών αυτών, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τις προσπερνά, και θέτει θέμα αύξησης του αριθμού των στρατευμένων με την υποχρεωτική στράτευση στα 18.
4. Από την άλλη, όσοι από τη σκοπιά της αποτελεσματικότητας του στρατεύματος προτείνουν τη στράτευση στα 18, δήθεν για να εκλείψουν οι φυγόστρατοι, δείχνουν να αδιαφορούν για το γεγονός ότι με αυτόν τρόπο ο στρατός θα χάσει ειδικευμένο προσωπικό (γιατρούς, ψυχολόγους, μηχανικούς, τεχνικούς, διοικητικούς κ.λπ.) που σήμερα χρησιμοποιεί στις υπηρεσίες του. Θα χάσει επίσης τους κάπως μεγαλύτερους μορφωμένους έφεδρους αξιωματικούς, που καλούνται συχνά να διοικήσουν διμοιρίες ή απομονωμένα φυλάκια. Και, τέλος, θα στερηθεί ενός σημαντικού δυναμικού ώριμων και έμπειρων ανθρώπων που αποδεικνύεται πολύτιμο στην καθημερινή στρατιωτική ζωή και κυρίως όπου δημιουργούνται προβλήματα (από διενέξεις μεταξύ του προσωπικού και φαινόμενα παραβίασης δικαιωμάτων, μέχρι την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών κ.λπ.).
5. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο προωθείται η υποχρεωτική στράτευση στα 18 δεν είναι το αξιόμαχο του στρατεύματος.
Ο πραγματικός λόγος είναι ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση αισθάνεται να απειλείται από τους νέους: ιδίως από τη σπουδάζουσα νεολαία, που εδώ και ένα σχεδόν χρόνο είναι στους δρόμους, αμφισβητώντας, πρώτη φορά τόσο έντονα, την ιδεολογική ηγεμονία του νεοδεξιού συντηρητισμού. Γι' αυτό και ψάχνει τρόπους να την εκδικηθεί. Να μην της αφήσει καθόλου χώρο και χρόνο να σκεφτεί, να αναπνεύσει, να υπάρξει και να ονειρευτεί. Από το σχολείο στο φροντιστήριο, από το φροντιστήριο στο στρατό, από κει σε ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο και στην πυρά της επισφαλούς εργασίας και της ανεργίας.
6. Καλό θα ήταν, όμως, να θυμηθούμε ότι την τελευταία φορά που οι κυβερνώντες επιχείρησαν την υποχρεωτική στράτευση των νέων πριν από το πέρας των σπουδών τους, ήταν πάλι -όλως τυχαίως- μια στιγμή έξαρσης των φοιτητικών αγώνων, μια στιγμή που το κίνημα καθόριζε, όπως και τώρα, τις πολιτικές εξελίξεις.
Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε είχαμε δικτατορία, ενώ σήμερα, 33 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, έχει μπει αρκετό νερό στο αυλάκι ώστε να επαναλαμβάνονται, ως φάρσα, οι πιο μελανές εκδοχές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας.
7. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να οραματίζεται για τους νέους και τις νέες της χώρας μας την κατάργηση του δικαιώματος αναβολής και την επιστροφή στα γύψινα χρόνια της στρατολαγνείας, θα όφειλε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους.
Εν έτει 2007, αντί να συζητάμε για το πώς θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τον χρόνο στράτευσης και για το πώς θα εφαρμόσουμε ισόχρονη εναλλακτική κοινωνική θητεία, όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κουβεντιάζουμε περί υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 και περί στράτευσης των γυναικών, λες και κατοικούμε στο Ισραήλ.
**Φαίνεται πως ο πόλεμος που αποφάσισε να κηρύξει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη νέα γενιά δεν έχει τέλος.
* Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα νεολαίας.
Από: http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=16590660
επίσης, σήμερα στο ραδιόφωνο: Περιορίζονται οι σκοπιές και αυξάνονται τα περίπολα για να καταπολεμήσουν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα αυτοκτονιών (τον τελευταίο μήνα σχεδόν κάθε βδομάδα 1 περίπτωση). Μια ζωή η ίδια καθυστέρηση στον ΕΣ, τα σκουπίδια κάτω από τα χαλάκι, από το τελευταίο αρούρι μέχρι το Υπουργείο.
enitharmon
19-03-2007, 15:12
ο αποπάνως τώρα τι θέλει δηλαδή; (είναι και αριστερός).
το πρόβλημα του στρατού δεν είναι πότε θα πας, αλλά αν και σε τι συνθήκες (και η επιλογή εναλακτικής θητείας).
Και οκ, δε με κόφτει, αλλά από όλους σας ακούω πόσο σκατά είναι να σου κόβουν στη μέση την επαγγελματική αποκατάσταση, οπότε αντε στα 18 και ξεμπερδεύεις κιόλας. Όσο για το ειδικευμένο προσωπικό (γιατρών κλπ) γι'αυτές τις θέσεις υπάρχουν οι επαγγελματίες στρατιωτικοί.
το πρόβλημα του στρατού δεν είναι πότε θα πας, αλλά αν και σε τι συνθήκες (και η επιλογή εναλακτικής θητείας).
Το πρόβλημα του στρατού είναι ότι πας.
katwrimos
19-03-2007, 16:19
ο αποπάνως τώρα τι θέλει δηλαδή; (είναι και αριστερός).
Και οκ, δε με κόφτει, αλλά από όλους σας ακούω πόσο σκατά είναι να σου κόβουν στη μέση την επαγγελματική αποκατάσταση, οπότε αντε στα 18 και ξεμπερδεύεις κιόλας. Όσο για το ειδικευμένο προσωπικό (γιατρών κλπ) γι'αυτές τις θέσεις υπάρχουν οι επαγγελματίες στρατιωτικοί.
omg den mporei na to les sta sovara oti to kratos tha epivarynthei tin pliromi iatrikon giatron!!! Eleos, pos tha pane oi amintikes dapanes pia??
Idi ta 2/3 ton amintikon dapanon ksodevontai se misthous monimou prosopikou, to zitoumeno einai na meiothei afti i sxesi, oxi na megalosei. Kai pragmatika, tha isoun diatetheimeni esy prosopika na plironeis 200-300 euro forous/ etos xoris na yparxei kamia ousiastiki auksisi tis apotelesmatikotitas tou stratou??
pitchfork
19-03-2007, 17:55
Καλά τα λέει ο πουτάνας γιος τσίπρας για το συγκεκριιμένο θέμα πάντως
ikonoklast
19-03-2007, 18:03
Δε ξέρω αμα το λέτε εδώ ή σε άλλο 8ρέντ αλλα με τη στράτευση στα δεκαοχτώ 8α γίνουμε κύπρος.
ΕΞΩ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ[/*:m:11hfzt8p]
ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΟΦ[/*:m:11hfzt8p]
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ 8ΕΛΓΗΤΡΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΛΟΜΠΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΕΚΑΟΧΤΩ[/*:m:11hfzt8p]
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥ8ΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ[/*:m:11hfzt8p]
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 8ΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ[/*:m:11hfzt8p]
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑΣ
[/*:m:11hfzt8p]
:arrow: ΑΝΤΙΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ[/*:m:11hfzt8p]
:arrow: ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ[/*:m:11hfzt8p]
enitharmon
19-03-2007, 20:34
omg den mporei na to les sta sovara oti to kratos tha epivarynthei tin pliromi iatrikon giatron!!! Eleos, pos tha pane oi amintikes dapanes pia??
Idi ta 2/3 ton amintikon dapanon ksodevontai se misthous monimou prosopikou, to zitoumeno einai na meiothei afti i sxesi, oxi na megalosei. Kai pragmatika, tha isoun diatetheimeni esy prosopika na plironeis 200-300 euro forous/ etos xoris na yparxei kamia ousiastiki auksisi tis apotelesmatikotitas tou stratou??
ιατρικών γιατρών; τιναυτο πάλι;...
a, μάλιστα, τζάμπα τότε. Από γιατρούς που κάνουν τη θητεία τους, δε νοιάζονται και θέλουν να φύγουν αποκει μέσα όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Δε με νοιάζει τι κατάλαβες, εννοώ, όποιος θέλει να σπουδάζει ιατρική σε στρατιωτικές σχολές με αντάλλαγμα 5-10 χρόνια θητείας. Κι άμα θέλει μετά μένει και παραπάνω. Κι αυτο στο "επαγγελματικός στρατος" κατατάσεται.
pitchfork
19-03-2007, 22:40
Πάντως ειδικά οι γιατροί στο στράτευμα νομίζω πως είναι τελείως περιττοί.
Είναι γνωστό ότι μας κάνουν όλα τα εμβόλια....
Πάντως ειδικά οι γιατροί στο στράτευμα νομίζω πως είναι τελείως περιττοί.
Είναι γνωστό ότι μας κάνουν όλα τα εμβόλια....
πειραματόζωα
Raven Lord
20-03-2007, 19:04
εννοείται ότι παίζει ρόλο και το ΠΟΤΕ θα πας. αλλιώς επηρεάζεται κοινωνικά και ψυχολογικά ένας 18αρης, αλλιώς ένας 30αρης. το ουσιαστικό πρόβλημα είναι αυτό που επισήμανε ο ντιτζι. απλά, ότι πας.
ο τσίπρας δεν πρόλαβα να διαβάσω τι είπε, αλλά σίγουρα έχει δίκιο :P
From: Amnesty International Press Office pressgroup@amnesty.org.gr
Αθήνα, 4 Απριλίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ελλάδα: 20 χρόνια συνειδητή άρνηση στράτευσης για μη θρησκευτικούς λόγους
Η Διεθνής Αμνηστία τιμά τους πρωτοπόρους Έλληνες αντιρρησίες Μαραγκάκη και Μακρή
Τη μακρά διαδρομή που έχει διανυθεί για την κατοχύρωση του ανθρώπινου δικαιώματος στην αντίρρηση συνείδησης στην Ελλάδα, αλλά και τον όχι ευκαταφρόνητο δρόμο που απομένει, υπενθύμισε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας βραβεύοντας τους πρώτους Έλληνες που αρνήθηκαν, για μη θρησκευτικούς λόγους συνείδησης, να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία.
Είκοσι χρόνια μετά τη σύλληψη του Μιχάλη Μαραγκάκη τον Μάρτιο του 1987 και δεκαεννέα χρόνια μετά τη σύλληψη του Θανάση Μακρή τον Απρίλιο του 1988, η Διεθνής Αμνηστία τίμησε σε ειδική τελετή στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Τμήματος της οργάνωσης, το περασμένο Σαββάτο 31 Μαρτίου, τους Μαραγκάκη και Μακρή για τους αγώνες τους, που άνοιξαν τον δρόμο για τη θεσμοθέτηση εναλλακτικής πολιτικής θητείας κοινωνικού χαρακτήρα στην Ελλάδα.
Οι δύο πρωτοπόροι αντιρρησίες είχαν υιοθετηθεί από τη Διεθνή Αμνηστία ως κρατούμενοι συνείδησης και είχαν λάβει, κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους, χιλιάδες επιστολές συμπαράστασης μελών της οργάνωσης από όλον τον κόσμο. Πρόσφατα, σε μια σπάνια χειρονομία, δώρισαν στη Διεθνή Αμνηστία το αρχείο τους με όλες τις επιστολές, τα τηλεγραφήματα και τις κάρτες που έλαβαν από χώρες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, όπως η Ολλανδία και η Χιλή.
Όπως υπογράμμισε κατά την τελετή ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος, Σίμος Μπούρας:
« Η Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, σας ευχαριστεί για όσα έχετε προσφέρει με τους αγώνες σας όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια να κατοχυρωθεί το ανθρώπινο δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης.
»Αποτελέσατε πηγή έμπνευσης για τη δράση μας σαν γνήσιοι αγωνιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αγώνες σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα γνωρίζουμε ότι ήταν επίπονοι. Ως εθελοντές, μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας, γνωρίζουμε ότι η μόνη ανταμοιβή σας όλα αυτά τα χρόνια ήταν το λιθαράκι που βάλατε στο οικοδόμημα του αγώνα όλων μας για την κατοχύρωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σας ευχαριστούμε για το ωραίο δώρο σας να μας παραδώσετε το μεγάλο αρχείο σας με τις χιλιάδες επιστολές απλών ανθρώπων από όλον τον κόσμο που λάβατε όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα μας αντικαταστήσουν. Η ιστορία σας αποτελεί μέρος της ιστορίας του τμήματος αλλά και όλης της οργάνωσης διεθνώς.
»Μιας και αρνηθήκατε το όπλο του πολέμου, επιτρέψτε μου να σας προσφέρω συμβολικά ένα στυλό, το δραστικότερο όπλο που χρησιμοποιούν τα μέλη και οι υποστηρικτές της οργάνωσης σε όλον τον κόσμο, στον αγώνα τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να ασκήσουν πίεση σε κυβερνήσεις, γράφοντας επιστολές διαμαρτυρίες και επιστολές συμπαράστασης όπως αυτές που ευγενικά μας χαρίσατε. Επιτρέψτε μου επίσης να σας παραδώσω μια έκδοση της οργάνωσής μας, φωτογραφικό λεύκωμα με μαρτυρίες υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διάφορες χώρες, με τον τίτλο 'Λέμε την αλήθεια στην εξουσία'. Γιατί την είπατε!»
Δε ξέρω αμα το λέτε εδώ ή σε άλλο 8ρέντ αλλα με τη στράτευση στα δεκαοχτώ 8α γίνουμε κύπρος.
ΕΞΩ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ[/*:m:3imyth6v]
ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΟΦ[/*:m:3imyth6v]
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ 8ΕΛΓΗΤΡΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΛΟΜΠΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΕΚΑΟΧΤΩ[/*:m:3imyth6v]
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥ8ΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ[/*:m:3imyth6v]
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 8ΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ[/*:m:3imyth6v]
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑΣ
[/*:m:3imyth6v]
:arrow: ΑΝΤΙΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ[/*:m:3imyth6v]
:arrow: ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ[/*:m:3imyth6v]
πεστα ρε συντροφε
katwrimos
16-04-2007, 13:20
ιατρικών γιατρών; τιναυτο πάλι;...
Atyxis apodosi tou orou Medical Doctor :oops:
a, μάλιστα, τζάμπα τότε. Από γιατρούς που κάνουν τη θητεία τους, δε νοιάζονται και θέλουν να φύγουν αποκει μέσα όσο γίνεται πιο γρήγορα.
To provlima den einai oti oi giatroi theloun na fygoun. OLOI theloun na fygoun oso to dinaton pio grigora apo to strato, duh! There's no escaping it.
To provlima einai oti me ta leuta pou tha plironeis tous giatrous tou stratou tha mporouses na triplasiaseis to budget ton panepistimion.
Δε με νοιάζει τι κατάλαβες, εννοώ, όποιος θέλει να σπουδάζει ιατρική σε στρατιωτικές σχολές με αντάλλαγμα 5-10 χρόνια θητείας. Κι άμα θέλει μετά μένει και παραπάνω. Κι αυτο στο "επαγγελματικός στρατος" κατατάσεται.
Me vasi to paron syntagma afto einai ligo diskolo. Af'enos to syntagma orizei "Isi amoivci gia isi douleia sto dimosio" ara enas giatros tou stratou prepei na plironetai to idio me enan giatro tou ESY. Diladi lefta pou to kratos tora den plironei kai pou einai arketa gia na lysoun to provlima tis ekpedefsis.
Episis nomizo stin ellada apagorevetai i douleia, to na exeis kapoion na spoudazei 8 xronia kai meta na doulevei tsampa gia alla 10, einai to isodinamo tis douleias. Ti diaolo, sta 40 tha arxizei enas stratiotikos giatros na plironetai?
Alla afto pou theoro paranoiko sto skeptiko sou einai oti tha itheles an to kratos eixe tin oikonomiki efxeria na sproksei ta lefta se giatrous gia to strato. Afta mporei na ta goustaroun oi tourkoi tou kreuzberg, stin europi omos prota linontai ta sovara themata kai meta koitame an exoume arketa lefta gia na xrimatodotisoume strato me thiteia sta 18.
enitharmon
16-04-2007, 20:32
γαμω το κερατο, κοφτο με τους τουρκους του kreuzberg. Σταματα να εισαι μαλακας
καταληξαμε μαλλον, οτι το προβλημα ειναι, οτι στο στρατο γενικα δεν πληρώνονται (καλα). (και ξέρεις την πληρωμή στο στρατό τη γουστάρουν οι Γερμανοί του Wilmersdorf, κι οχι οι τουρκοι του Kreuzberg).
Ποια δουλεία μου λες; Οι μόνιμοι δεν πληρώνονται; Από πότε ένας φοιτητής (ακόμα και σε στρατιωτική σχολή) πληρώνεται; Είπα, σπουδές σε στρατιωτική σχολή με την προυπόθεση ότι θα υποχρεώνεται για κάποια χρόνια και θα έχει κανονικό μισθό μονίμου.
Κι αν ΟΛΟΙ θέλουν να φύγουν, ο μόνος τρόπος να τον διατηρήσεις, είναι να πηγαίνουν μόνο όσοι θελουν και έχουν κάποιο όφελος (μισθός).
Το budget των πανεπιστημίων θα εκτιναζότανε αν καταργούνταν γενικά ο στρατός, οι γιατροί και τα άλλα επαγγέλματα σε πείραξαν;
Diladi lefta pou to kratos tora den plironei kai pou einai arketa gia na lysoun to provlima tis ekpedefsis.
λύθηκε το πρόβλημα της εκπαίδευσης και δεν το πήρα χαμπάρι;
αν ναι, και συγγνωμη, αλλά όλα τα παραπάνω τα είπα έχοντας στο μυαλό το γερμανικό σύστημα (το οποίο μάλλον για ένα σωρό λόγους δε μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, οπότε κακώς το ανέφερα). Η Γερμανία είναι αρκετά ευρωπαική για τα γούστα σου και μπορεί να έχει το παραπάνω σύστημα (με στράτευση στα 19) ή μήπως να καταπιαστεί πρώτα με σοβαρότερα θέματα;
freak brother
17-04-2007, 01:05
ασχετο αλλα μιας και αναφερατε Γερμανια + στρατο τι λενε εκει περα για το βιντεο που ενας Γερμανος στρατηγος δινει εντολες σε κατι φανταρους να πυροβολουν τους στοχους σαν να ειναι μαυροι στο Μπρονξ?
λεω να τον πεισουμε οτι ειναι μαυρος και να αυτοπουροβοληθει
ασχετο αλλα μιας και αναφερατε Γερμανια + στρατο τι λενε εκει περα για το βιντεο που ενας Γερμανος στρατηγος δινει εντολες σε κατι φανταρους να πυροβολουν τους στοχους σαν να ειναι μαυροι στο Μπρονξ?
ότι ειπαν και εδώ για τους ΟΥΚάδες που τραγουδούσαν σε άσκηση από τα έντερα των αλβανών θα κάνουμε κοκορέτσι
freak brother
17-04-2007, 13:14
ότι ειπαν και εδώ για τους ΟΥΚάδες που τραγουδούσαν σε άσκηση από τα έντερα των αλβανών θα κάνουμε κοκορέτσι
η Γερμανια ειναι σοβαρη χωρα.
ο στρατός είναι παντού ίδιος
verdictdenied
17-04-2007, 15:54
ο στρατός είναι παντού ίδιος
Ο Wom έχει πολλές ιστορίες γι αυτό το θέμα και......
Μην το αφήσετε αδέρφια Blackμέταλλοι να γλυτώσει χωρίς να ανεβάσει αυτό ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ!!!!!
:D
Tonosalata
17-04-2007, 16:39
κανένα τυχερό παιδάκι που θα μπει τώρα Μάιο?και που?
katwrimos
18-04-2007, 02:07
Ποια δουλεία μου λες; Οι μόνιμοι δεν πληρώνονται; Από πότε ένας φοιτητής (ακόμα και σε στρατιωτική σχολή) πληρώνεται; Είπα, σπουδές σε στρατιωτική σχολή με την προυπόθεση ότι θα υποχρεώνεται για κάποια χρόνια και θα έχει κανονικό μισθό μονίμου.
Kai poios tha plironei olous aftous tous monimous giatrous? Oi opioi tora ipiretoun ti thitia tous AFOU apoktisoun idikotita, etsi anti na einai kanonierides se maouna einai giatroi tou stratou. An olous aftous tous pas strato PRIN spoudasoun, prepei na tous antikatastiseis. I methodos pou protineis exei terastio oikonomiko kostos, ipologise poso stoixizei na epandroseis me giatrous ipo pliromi ta stratiotika nosokomia kai tous giatrous ton monadon.
Κι αν ΟΛΟΙ θέλουν να φύγουν, ο μόνος τρόπος να τον διατηρήσεις, είναι να πηγαίνουν μόνο όσοι θελουν και έχουν κάποιο όφελος (μισθός).
Afto akrivos einai to provlima, poios tha plironei to mistho? Skepsou posoi giatroi xreiazontai gia 300.000 fantarous!
αν ναι, και συγγνωμη, αλλά όλα τα παραπάνω τα είπα έχοντας στο μυαλό το γερμανικό σύστημα (το οποίο μάλλον για ένα σωρό λόγους δε μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, οπότε κακώς το ανέφερα). Η Γερμανία είναι αρκετά ευρωπαική για τα γούστα σου και μπορεί να έχει το παραπάνω σύστημα (με στράτευση στα 19) ή μήπως να καταπιαστεί πρώτα με σοβαρότερα θέματα
profanos afou i germania eftiakse ipodomi, viomixania, koinoniko kratos kai ekpedeftiko sistima, meta tis meinan lefta kai gia na kanei to strato opos einai tora, to thema einai oti i ellada oxi mono den exei tin efxeria tis germanias alla kai o stratos tis exei entelos diaforetikous stoxous apo to germaniko... O germanikos stratos den xreiazetai px na ksodevei gia ti stegasi kai sitisi polon fantaron, tous afinei na koimountai kai na trone spiti tous, i tous epitrepei na kanoun koinoniki ipiresia spiti tous, giati sto germaniko strato i etoimotita ton monadon den exei simasia. Etsi eksoikonomei o stratos lefta kai gia alla pragmata, o ellinikos stratos omos den exei tetoies polyteleies kai i sigrisi me ti germania einai atyxestati.
enitharmon
18-04-2007, 15:14
δε συνέκρινα, διαπίστωσα ότι ένα τέτοιο σύστημα δε βρίσκει εφαρμογή (για τους λόγους που ανέφερες)
τελικά όλα να μείνουν ως έχουν;
katwrimos
21-04-2007, 02:46
δε συνέκρινα, διαπίστωσα ότι ένα τέτοιο σύστημα δε βρίσκει εφαρμογή (για τους λόγους που ανέφερες)
τελικά όλα να μείνουν ως έχουν;
Opos exo ksanapei, i kalyteri lisi gia tin ellada einai enas epagkelmatikos stratos, vasismenos stin aeroporia kai to nautiko. Ta xersaia sinora me tin tourkia einai poly mikra gia na dikaiologoun 120.000 atoma xersaio strato.
enitharmon
21-04-2007, 12:51
για πόσους στρατιωτες δυναμικό περίπου μιλάμε; (σε σχεση με τωρα;)
ο υπάρχων προυπολογισμός αρκεί για να καλύπτει τους μισθούς τους;
Ta xersaia sinora me tin tourkia einai poly mikra gia na dikaiologoun 120.000 atoma xersaio strato.
Ο στρατος στην ελλαδα υπαρχει και για κοινωνικους-οικονομικους-πολιτικους λογους.
Γι 'αυτο ειναι και > 120,000 και μη επαγγελματικος
ikonoklast
29-04-2008, 19:02
Πάρτε να στρώσετε, κωλόπαιδα:
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=860970 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=860970)
Ta xersaia sinora me tin tourkia einai poly mikra gia na dikaiologoun 120.000 atoma xersaio strato.
Ο στρατος στην ελλαδα υπαρχει και για κοινωνικους-οικονομικους-πολιτικους λογους.
Γι 'αυτο ειναι και > 120,000 και μη επαγγελματικος
χαχα! τζάμπα απεργοσπάστες και φιλιπινέζες στα θέρετρα των αξιωματικών
ε κάποιος πρέπει να κάνει τη λάτζα και σιγά μην προσλάβουν άτομα ενώ έχουν τόσο μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό. Άλλωστε και η κοινωνική εργασία στην γερμανία γι'αυτό δε γίνεται;
ikonoklast
30-04-2008, 18:46
Πάρτε να στρώσετε, κωλόπαιδα!
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=895218
το πουτσιλίκι του ΚΚΕ το διαβάσατε; "ναι μεν αλλά...", η ξεφτίλα και γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
novembrine
03-05-2008, 10:25
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας για την υποχρεωτική στράτευση στα 18
Με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Μειμαράκη, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για την επιβολή της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 .Αυτό το μέτρο στοχεύει στο να δοθεί ώθηση στα μισθοφορικά σώματα των ΕΠΟΠ, ΟΒΑ και ΕΦΥΕΣ. .Αυτά τα σώματα που πρωτοκαθιερώθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως κύρια αποστολή τους έχουν να ικανοποιήσουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για αποστολές στρατών κατοχής εκτός συνόρων για να επιβάλλουν στους λαούς το «δίκαιο» της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων.
Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 έχει στόχο να εξαναγκάσει τη νεολαία από τη μικρότερη δυνατή ηλικία να επιλέξει εκβιαστικά ανάμεσα στο δόκανο του μισθοφορικού στρατού και τη ζούγκλα της ανασφάλειας που γνωρίζει ότι την περιμένει μετά τη θητεία.
Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να διευκολύνει δήθεν τη νεολαία ώστε να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία .Οι νέοι στρατευμένοι εδώ και χρόνια έχουν τη δυνατότητα να καταταχθούν από τα 18 τους χρόνια στο στρατό. Το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας είναι ότι είτε στα 18 είτε αργότερα καταταχθούν, τους περιμένει η αβεβαιότητα οι σπουδές χωρίς αντίκρισμα η ανεργία και ο εργασιακός μεσαίωνας που η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την καταδικάζουν καθημερινά να βιώνει.
Αποτελεί επίσης υποκρισία ο ισχυρισμός ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 επιβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η λειψανδρία στις μονάδες ,την ίδια στιγμή που χιλιάδες φαντάροι και στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται σε αποστολές εκτός συνόρων. Η λειψανδρία μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για τις βοηθητικές εργασίες και με σύγχρονες μεθόδους και εξοπλισμό φύλαξης εγκαταστάσεων .
Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία:
-να εναντιωθεί στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 και να παλέψει για ένοπλες δυνάμεις χωρίς μισθοφόρους ,έξω από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,
-να απαιτήσει να γυρίσουν πίσω τώρα οι έλληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων .
-να παλέψει για θητεία με σύγχρονη ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση και ειδίκευση, η οποία να μην είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή της. Για Ε.Δ δημοκρατικές, στενά δεμένες με τον λαό.
-να πρωταγωνιστήσει στην πάλη για δικαιώματα με βάση τις ανάγκες της για σπουδές δουλειά και τη ζωή που της αξίζει.
pou to eides to nai men alla re malaka candiru?
αν δεν υπήρχε το επιχείρημα για τους μισθοφορικούς στρατούς μια χαρά θα υποστήριζε την στράτευση στα 18. Δεν αναφέρει κανένα επιχείρημα "εξ αριστερών" του ότι σε μια τετοια ηλικία, γαλουχημένοι από τα εθνικά ιδεώδη στα σχολεία, δεν έχουν την πολιτική ωριμότητα για να κατανοήσουν τον ρόλο του στρατού εν γένει και θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή, την οποία μπορούν να την αποκτήσουν μόνο ως φοιτητές μέσα από τα κινήματα.
με λίγα λόγια, δεν έχει το ΚΚΕ πρόβλημα να κατατάσσονται οι νέοι στα 18, δεν έχει πρόβλημα με την υποχρεωτική θητεία (αυτό το λέει καθαρά και σαφέστατα), έχουν πρόβλημα ΜΟΝΟ με την χρήση της θητείας από την νέα τάξη και το κεφάλαιο. Αν ήταν εξουσία δεν αποκλείεται νάχαμε στράτευση από τα 15! :P
Δεν αναφέρει κανένα επιχείρημα "εξ αριστερών" του ότι σε μια τετοια ηλικία, γαλουχημένοι από τα εθνικά ιδεώδη στα σχολεία, δεν έχουν την πολιτική ωριμότητα για να κατανοήσουν τον ρόλο του στρατού εν γένει και θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή, την οποία μπορούν να την αποκτήσουν μόνο ως φοιτητές μέσα από τα κινήματα.
Να τη ρίξω τώρα ή θα ξαναποστάρεις;
το ΚΚΕ δεν έχει ΠΟΤΕ αμφισβητήσει τον στρατό και τον ρόλο του ως θεσμό. Αλλωστε τον θεωρεί πολύ σημαντικό, ΠΟΤΕ δεν υποστήριξε αντιρησία συνείδησης, εκτός αν αρνήθηκε να πάει σε ιμπεριαλιστική επιχείρηση και ΠΑΝΤΑ μιλάει για αξιόμαχο λαϊκό στρατό.
Συνεπώς δεν το απασχολεί η ουσία του θέματος "στράτευση στα 18", πιο πολύ δείχνει να νοιάζεται για το επιρρεπές στο να πολεμήσουν για τον ιμπεριαλισμό, παρά για τα εθνικά ιδεώδη.
Πάντως ευτυχώς που δεν συμερίζονται τις νερόβραστες απόψεις του κόμματος οι ψηφοφόροι του, μια και η ανακοίνωση γονέων στρατευμένων (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=862033) (κυρίως ΚΚΕ) έχει μπει πολύ πιο πολύ στην ουσία του θέματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ με όλο το κείμενο. Μόνο που ο κόσμος θα ασχοληθεί πιο πολύ με την παπαριά του ΚΚΕ.
katwrimos
03-05-2008, 13:39
sygnomi, giati to KKE tha eprepe na einai nte kai kala sti grammi tou "antirisia"? Ypologise oti sta plaisia tis ideologias tou KKE o stratos einai to organo me to opoio o ellinikos sosialismos tha amynthei enantia ston imperialismo, diladi to periergo gia to KKE tha itan akrivos afto, na itan enantion tou stratou.
BTW candirou an mas kanan eisvoli i amerikanoi gia na xtisoun ksenodoxeia, pyrinika ergostasia kai estiatoria opou tha serviroun apoklistika soupa kareta-kareta, den tha goustares na tous polemiseis i na yparxei enas stratos pou tha tous antistathei??
Οποιαδήποτε κουνοβουλευτική πολιτική παράταξη δεξιά-αριστερά-και-αρχίδια είναι υπέρ ενός καλοεκπαιδευόμενου, επαρκή σε πλήθος, σωστά εξοπλισμένου και ειδικευμένου εθνικού στρατού, γιατί δεν είμαστε ακόμα στον αναρχικό παράδεισο και τα σύνορα στα Βαλκάνια (και γενικότερα) είναι πολύ ρευστό πράγμα. Δεν έχει να κάνει με εθνικισμό ή γενικά ιδεολογικό ζήτημα, είναι ζήσε-πέθανε σε αυτό το επίπεδο. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι συνεπής με αυτή τη γνώση και δεν ξέρω τι άλλο θα περίμενες, Καντιρου. Αν υπάρχει μια συζήτηση να γίνει για την άρση νόμων για υποχρεωτική στράτευση, αυτή αξίζει να γίνει αρκετά ύστερα της βελτίωσης των συνθηκών της υπάρχουσας, παράμετρος της οποίας διαδικασίας προφανώς θα ήταν και η μείωση της. Το να κάθεται ένας φαντάρος να ξάνει τα αρχίδια του και να φυλάει ένα δωμάτιο με πυρομαχικά για το κράτος 9 μήνες προφανώς δεν τον κάνει ετοιμοπόλεμο ούτε τίποτε άλλο, πόσο μάλλον το να εκπαιδεύεται στον σταρχιδισμό, στις πισόπλατες μαχαιριές και στο να τον αντιμετωπίζουν σα ζώο και αναλώσιμο.
Λίγοι και από τους αριστερότερους θα αντιδρούσαν αρνητικά σε μια μικρή θητεία εστιασμένη στην ολοκληρωμένη στρατιωτική εκπαίδευση και μετά τέρμα, μια δε, επαρκώς επιτηρημένη έναντι της κακουργηματικής μαλακίας που δέρνει τον παρών Ε.Σ, και η οποία για τους αντιρρησίες συνείδησης προέβλεπε μη-τιμωρίτική, ανάλογη κοινωνική εργασία.
pitchfork
03-05-2008, 17:10
Προτιμώ μια μεγαλύτερη σε διάρκεια στρατιωτική θητεία που θα ξύνω τ' αρχίδια μου παρά σε μια μικρότερης διάρκειας που θα πρέπει να εκπαιδεύομαι, να ασκούμαι κλπ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
Δε το βρίσκω και πολύ λογικό ή πολιτικά βιώσιμο αυτό το τρόπο σκέψης, τι να σου πω.
pitchfork
04-05-2008, 04:16
Πολιτικά βιώσιμος πάντως είναι διότι μέχρι τώρα αυτός εφαρμόζεται. Δεν βλέπω για ποιο λόγο να μην συνεχιστεί.
Για λογικός τώρα δεν ξέρω, η έννοια της λογικής είναι σχετική.
Δείχνεις τα σκουλήκια που τρώνε το πτώμα και λες "κοίτα, αφού αυτά ζούνε, είναι βιώσιμο!"
Είναι πολιτικά βιώσιμος όταν οδηγεί ανθρώπους στην αυτοκτονία? Γιατί μπορεί στο σινεμά να αυτοκτονούν άνθρωποι μόνο επειδή τους άφησε η γκόμενα/πέθανε ο σκύλος τους, αλλά στη πραγματικότητα ο συνδυασμός πελάγων άνοιας με έλλειψη ελεύθερης κίνησης και με το κερασάκι της απολυτής συνενοχής στην βλακεία που απαιτείται εκεί μέσα είναι θανατηφόρος. Και πέρα από όσους πεθαίνουν, σκέψου πόσοι καταστρέφονται εκεί, πόσοι μαθαίνουν να ζουν χωρίς αξιοπρέπεια. Πολλοί περνάνε γαμώ, δε διαφωνώ, πολλοί περνάνε γαμώ κάτω από διάφορες συνθήκες που και σε εμένα και σε εσένα θα φαινόντουσαν εξοντωτικές, μεγειά τους και χαρά τους, αλλά να μην είναι υποχρεωτικές για όλους με πρόφαση ότι μερικοί την παλεύουν. Το ζήτημα είναι ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτά τα πράγματα με μεταρρυθμίσεις της λειτουργίας του Ε.Σ, δηλαδή μετά παραδοχής ότι η κατάσταση δέχεται βελτίωση, όχι μοιρολατρικής "ε έτσι είναι, έτσι ήταν, έτσι θα είναι, και τι να κάνουμε" διάθεσης.
Ρε Helm, ειναι ο Pitchfork και ειμαστε στο politics. Οχι και τετοιος μαζοχισμος.
led_zeppelin
04-05-2008, 06:34
3μηνη θητεια οποτε θελουμε εμεις. Ολα τα αλλα ειναι πουστιες για διαφορους λογους τους οποιους θα αναλυσω μια στιγμη που δε θα νυσταζω.
Οπως τωρα δηλαδη.
1) Απο μικρος τρως το πσολι στη μαπα, σχολειο, διαβασμα, αγγλικα, γαλλικα, φροντιστηρια κλπ για να περασεις σε μια σχολη στα 18 σου. Εκει με το νεο Νομο Πλαισιο θα πρεπει να διαβαζεις σαν Κυπριος γιατι με διαγραφες φοιτητων, καταργηση προοδων, 20ημερες εξεταστικες το πολυ δεν σε παιρνει για τεμπελιες (Ειδικα αν μπουν και απουσιολογια οπως ελεγαν), οταν βγεις να δουλευεις 10ωρα μεχρι τα 70 σου και μετα ν'απολαυσεις τη ζωη! Προσθεστε σ'αυτο το σκηνικο αντι της μερικης ξεκουρασης μετα το σχολειο μια υποχρεωτικη θητεια στον ελληνικο στρατο. Στα καλυτερα σου χρονια δηλαδη.
2) Το ειπε κι ο Καντιρου πριν και ολως περιεργως ειχε δικιο, αν πας στρατο οπως βγαινεις απ'το σχολειο θα καταληξεις δαπιτης, απολιτικος, πρεζακι, γαυρος και ολα τα σκατα της γης.
3) Κανεις δεν πρεπει να εχει το δικαιωμα να μας επιβαλει ποτε θα παμε στρατο.
4) Το εφαρμοζουν οι Κυπριοι αυτο το συστημα και εχουν παραγει μεταξυ αλλων τον Οκκα.
profanos afou i germania eftiakse koinoniko kratos.
Ποσο πιο Συνασπισμενος.
Δεν αναφέρει κανένα επιχείρημα "εξ αριστερών" του ότι σε μια τετοια ηλικία, γαλουχημένοι από τα εθνικά ιδεώδη στα σχολεία, δεν έχουν την πολιτική ωριμότητα για να κατανοήσουν τον ρόλο του στρατού εν γένει και θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή, την οποία μπορούν να την αποκτήσουν μόνο ως φοιτητές μέσα από τα κινήματα.
πέραν του τελευταίου με τα κινήματα, όπως τα λέει είναι. το να πηγαίνουν τα παιδιά από τα 18 στρατό και να τρώνε στη μάπα πειθαρχία, υποταγή, υπακοή και εθνικά πουτσιλίκια θα συμβάλει στη διαμόρφωση της κοινωνικής και πολιτικής τους αντίληψης με ένα τρόπο που εγώ θεωρώ μαλακισμένο και αθέμιτο. γι' αυτό σύνταξη στα 18, στράτευση στα 100, δε θα γίνουμε εμείς κύπριοι.
έντιτ: όχι πως αν πηγαίνεις στα 30 συμβάλλει θετικά, αλλά τουλάχιστον έχεις αναπτύξει μια προσωπικότητα πιο πριν και είσαι λιγότερος ευάλωτος σε όσα συμβαίνουν εκεί.
φαντάζομαι η απάντηση θα είναι ότι ο στρατός είναι ξυσασρχιδισμός και αραλίκι αλλά αφενός δεν είναι παντού και για όλους έτσι, αφετέρου δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντιστάσεις.
pitchfork
04-05-2008, 10:44
Κατ αρχήν στο θέμα του πότε πρέπει να πηγαίνουμε στρατό εγώ δεν διαφωνώ με τη φωνή της λογικής όπως εκφράστηκε από τον candiru (και είδα μέσω quotes άλλων).
Σαφέστατα θέλουν να σε πάνε σε μια ηλικία μικρή όπου μπορούν να σε καθοδηγήσουν, να σε κάνουν ακόμη πιο δαπίτη, ακόμη πιο καλουπωμένο, ακόμη πιο φλώρο, ακόμη πιο λαπά ακόμη πιο άβουλο καταναλωτή απ ότι είσαι τώρα.
Αυτό είναι δεδομένο.
Εγώ μίλησα για το αν σε αυτό βοηθάει η εντατική άσκηση, η εκγύμναση ή το ξύνειν των αρχιδιών έστω και αν πρόκειται να θυσιάσεις κάποιο περισσότερο χρόνο από τη ζωή σου όπως σωστά την περιέγραψε ο led_zeppelin, δηλαδή μια ζωή άχρηστη.
Helm ελπίζω να σε κάλυψα. Στα όσα οφ τόπικ ανέφερες δεν μπορώ να μη σταθώ πάντως στο θέμα των αυτοκτονιών.
Είναι τουλάχιστον αστείο (χρησιμοποιώ την ήπια αυτή λέξη λόγω του σεβασμού που έχω προς εσένα για τις μουσικές σου επιλογές / παιδεία) να πιστεύεις ότι όποιος αυτοκτονεί στο στρατό αυτοκτονεί γιατί δεν έχει τι να κάνει και βαριέται και ότι θα αυτοκτονούσαν λιγότεροι αν είχαμε εντατικές ασκήσεις κλπ ή αν υπηρετούσαν περισσότερο χρόνο.
Αν είπες αυτό δλδ, δεν είμαι σίγουρος. Εγώ πάντως γι αυτό έλεγα.
Το ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα στο στρατό είναι δεδομένο (κανείς δεν είπε ότι όλα είναι τέλεια εκεί).
Τέλος αν και πολύ οφ τόπικ, για το θέμα της αυτοκτονίας θα έπρεπε πρώτα να δούμε αν είναι προτιμότερη ή όχι από την ζωή σου που σωστά περιέγραψε ο led_zeppelin και μετά να κατακρίνουμε ότι είναι άξιο να κατακρίνουμε....
[quote=Candiru] Δεν αναφέρει κανένα επιχείρημα "εξ αριστερών" του ότι σε μια τετοια ηλικία, γαλουχημένοι από τα εθνικά ιδεώδη στα σχολεία, δεν έχουν την πολιτική ωριμότητα για να κατανοήσουν τον ρόλο του στρατού εν γένει και θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή, την οποία μπορούν να την αποκτήσουν μόνο ως φοιτητές μέσα από τα κινήματα.
πέραν του τελευταίου με τα κινήματα, όπως τα λέει είναι. το να πηγαίνουν τα παιδιά από τα 18 στρατό και να τρώνε στη μάπα πειθαρχία, υποταγή, υπακοή και εθνικά πουτσιλίκια θα συμβάλει στη διαμόρφωση της κοινωνικής και πολιτικής τους αντίληψης με ένα τρόπο που εγώ θεωρώ μαλακισμένο και αθέμιτο. γι' αυτό σύνταξη στα 18, στράτευση στα 100, δε θα γίνουμε εμείς κύπριοι.
έντιτ: όχι πως αν πηγαίνεις στα 30 συμβάλλει θετικά, αλλά τουλάχιστον έχεις αναπτύξει μια προσωπικότητα πιο πριν και είσαι λιγότερος ευάλωτος σε όσα συμβαίνουν εκεί.
φαντάζομαι η απάντηση θα είναι ότι ο στρατός είναι ξυσασρχιδισμός και αραλίκι αλλά αφενός δεν είναι παντού και για όλους έτσι, αφετέρου δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντιστάσεις.[/quote:2sm10knc]
Χμ η απάντηση (μου) είναι άλλη :!:
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ αστείο/τραγικό το μέτρο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 (και γενικότερα της στράτευσης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Αυτό που είναι επίσης αστείο/τραγικό είναι η υπερβολική αντιμετώπιση των πραγμάτων η οποία στην τελική δε διαφέρει σε τίποτα από την τρομολαγνεία των ιμπεριαλιστικών μουνιών και είναι το ίδιο "ύποπτη".
"εθνικά ιδεώδη στα σχολεία, πρόβατα σε σφαγή, πλύση εγκεφάλου, υπακοή, υποταγή, βρώμικος πόλεμος, Μακεδονία ξακουστή" και όλα αυτά.
Δεν ξέρω, ίσως ο κόσμος που ζω να είναι πολύ διαφορετικός από το δικό σας ή ίσως εγώ να είμαι βλάκας και να μην αντιλαμβάνομαι τι τρέχει, αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έτυχε να συναντήσω άνθρωπο που να επηρεάστηκε από αυτές τις μαλακίες, με τον τρόπο που αναφέρετε.
Στο σχολείο η παρέλαση και όλα αυτά ήταν αποκλειστικά και μόνο ένας τρόπος να χάσουμε μάθημα και τη θέλαμε όλοι, στο στρατό πέτυχα πολλούς 18χρονους αλλά ούτε ένας δεν επηρεάστηκε πολιτικά από αυτά τα (υπαρκτά) πουτσιλίκια. Έτσι απλά. Έτυχε; Δεν ξέρω, αλλά η περιορισμένη λογική μου λέει ότι στατιστικά και μόνο, αν εγώ δεν πέτυχα κανέναν τόσο ευάλωτο σε αυτά τα θέματα άνθρωπο, ε δε μπορεί όλοι οι υπόλοιποι που δε γνώρισα ποτέ να είναι έτσι.
Ναι, όλα αυτά είναι εκεί, όχι στο βαθμό που λέτε αλλά είναι, αλλά είναι αστεία και η σημασία που τους δίνετε και τα αποτελέσματα που πιστεύετε ότι έχουν.
Πείτε ό,τι θέλετε για την ανεργία, για τη γενιά των 700 ευρώ, για τη διαφθορά, για την έλλειψη ζωής λόγω φροντιστηρίων από τα 15, για το μίσος που αισθάνεσαι για το στρατό όταν σερβίρεις το φαγητό του βλάχου καραβανά στο δωμάτιο του επειδή βαριέται να κουνηθεί ("είπαμε, λίγο κρέας, πολλές πατάτες"), για το ότι δουλεύεις αλλά δε σε παίρνει να ζήσεις μόνος σου, για το ότι σε γαμάνε στη δουλειά, για το άγχος που σου καλλιεργείται από μικρός για επαγγελματική σταδιοδρομία, για την τηλεόραση και τα πρότυπα που προωθεί, για όλα αυτά που δεν αφήνουν κανένα να είναι ευτυχισμένος αλλά μη μου λέτε μαλακίες για την παρέλαση και τα θρησκευτικά και δε ξέρωγω τι.
Από τη μία μας πρήζουν για τον φόβο εξ Ανατολής, για την τρομοκρατία, για τις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς σχέσεις, για την υπογεννητικότητα και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, από την άλλη μας πρήζετε για τον ιμπεριαλισμό, την προπαγάνδα, για το ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός και όχι οι άνθρωποι, για το ότι ο κομμουνισμός θα τα αλλάξει όλα αυτά και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και ο εργάτης θα πάρει αυτά που εδώ και αιώνες του στερούν, πειράζει που στα δικά μου αθώα ματάκια είστε όλοι ίδιοι;
Προσωπικά επέλεξα να μη ψωνίσω από κανέναν απ'τους δυο και με βάση τα δικά μου αφελή κριτίρια και αφού έκανα και την αυτοκριτική μου για να είμαι κομπλέ, κατέληξα στο ότι είστε όλοι τραγικοί.
Phantom Duck
04-05-2008, 13:47
Από τη μία μας πρήζουν για τον φόβο εξ Ανατολής, για την τρομοκρατία, για τις συνεχώς μεταβαλλόμενες διεθνείς σχέσεις, για την υπογεννητικότητα και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, από την άλλη μας πρήζετε για τον ιμπεριαλισμό, την προπαγάνδα, για το ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός και όχι οι άνθρωποι, για το ότι ο κομμουνισμός θα τα αλλάξει όλα αυτά και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και ο εργάτης θα πάρει αυτά που εδώ και αιώνες του στερούν, πειράζει που στα δικά μου αθώα ματάκια είστε όλοι ίδιοι;
Με τον ίδιο τρόπο το κάνουν κι οι δύο ας πούμε; Εντάξει, μπορεί οι κάμερες και ο στρατός να σε επηρρεάζουν το ίδιο με το πρήξιμο των αριστερών, αλλά αυτές οι "ίσες αποστάσεις" βρωμάνε εξίσου ρε φίλε.
Phantom Duck
04-05-2008, 14:40
Λέω, ο ένας δε σε πρήζει απλά για την τρομοκρατία, σου σκάει τρομονόμους. Δε σε πρήζει απλά για τη θερμή κατάσταση στα Βαλκάνια, σε στέλνει στρατό. Δε σε πρήζει απλά για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, σου ανεβάζει την τιμή της βενζίνης (και με κάποιο μυστήριο τρόπο, ακόμα και του ρυζιού π.χ.). Ο άλλος απλά έρχεται σε ένα φόρουμ και σου σπάει τ' αρχίδια χωρίς να σου επηρρεάζει την καθημερινή ζωή. Το ίδιο είναι;
Αν το θέμα μας ήταν μόνο το ηαρ δε θα υπήρχε πρόβλημα, τα πάντα θα λύνονταν με ένα ignore γιατί μη ξεχνάς ότι μπήκαμε στην εποχή του phpBB 3.0 την οποία ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά απλόχερα μας προσφέραν :!:
Το νόημα (μου) ήταν ότι και οι δυο χρησιμοποιούν τις ίδιες πάνω κάτω μεθόδους με διαφορετική ορολογία απλά οι δεύτεροι (εσείς) είναι στη δυσάρεστη θέση να μη μπορούν να τις επιβάλλουν και περιορίζονται στην ηχορύπανση και στο να γεμίζουν τα λίγα ωραία κτίρια της Αθήνας (π.χ. ΑΣΟΕΕ) με άσχημα πανό αλλά αυτό δε τους κάνει λιγότερο κακούληδες από τους πρώτους.
Τουλάχιστον τα θρας μάτια μου έτσι το βλέπουν. Μπορεί και να κάνω λάθος.
ikonoklast
04-05-2008, 14:59
γιατί μη ξεχνάς ότι μπήκαμε στην εποχή του phpBB 3.0 την οποία ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά απλόχερα μας προσφέραν :!:
Κρύβε λόγια, το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ και ΥΠΕΡΟΧΟ Ελεύ8ερο Λογισμικό σου πρόσφερε απλόχερα την phpbb3.
γιατί μη ξεχνάς ότι μπήκαμε στην εποχή του phpBB 3.0 την οποία ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά απλόχερα μας προσφέραν :!:
Κρύβε λόγια, το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ και ΥΠΕΡΟΧΟ Ελεύ8ερο Λογισμικό σου πρόσφερε απλόχερα την phpbb3.
exei dikio o typos me to asxhmo avatar
Α.
Δε το ήξερα αυτό ομολογώ.
Μπράβο στα παιδιά τότε, ο καπιταλισμός δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα στη συνείδηση μου :headbang2: :beerz:
Εγώ μίλησα για το αν σε αυτό βοηθάει η εντατική άσκηση, η εκγύμναση ή το ξύνειν των αρχιδιών έστω και αν πρόκειται να θυσιάσεις κάποιο περισσότερο χρόνο από τη ζωή σου όπως σωστά την περιέγραψε ο led_zeppelin, δηλαδή μια ζωή άχρηστη.
Για λιγότερη θητεία, πιο συγκεντρωμένη στα πρακτικά της μίλησα εγώ. Για αυτό που τέθηκε παραπάνω: τρεις μήνες εκπαίδευση και τέρμα, δηλαδή, στα αργότερα 20τοσο που έχεις σχηματισθεί ως άνθρωπος, και με πλήρη εγρήγορση των πολιτικών σου δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της θητείας, και φυσικά το σημαντικότερο, με φιλειρηνικές παραλλαγές κοινωνικής εργασίας για αυτούς που δεν θέλουν. Σκέψου τι προλαβαίνεις να πάθεις ψυχολογικά σε μια τέτοια διαδικασία, και τι σε 12 μήνες υπό της τωρινές συνθήκες.
Στα όσα οφ τόπικ ανέφερες δεν μπορώ να μη σταθώ πάντως στο θέμα των αυτοκτονιών.
Μου κάνει εντύπωση το ότι με βρήκες οφ τοπικ.
να πιστεύεις ότι όποιος αυτοκτονεί στο στρατό αυτοκτονεί γιατί δεν έχει τι να κάνει και βαριέται και ότι θα αυτοκτονούσαν λιγότεροι αν είχαμε εντατικές ασκήσεις κλπ ή αν υπηρετούσαν περισσότερο χρόνο.
Υπηρετούσαν λιγότερο χρόνο εννοούσα, ίσως δεν ήμουν σαφής εκεί, εσύ είπες ότι θα προτιμούσες περισσότερο χρόνο έναντι της προενεργητικής εκπαίδευσης που λέω σε κάνα τρίμηνο και σπίτι σου μετά. Αλλά γενικά, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εσύ λες 'δεν έχει τι να κάνει και βαριέται, σιγά μην αυτοκτονήσει κιολλας', εγώ λέω 'δεν του επιτρέπουν να λειτουργεί ως άνθρωπος και του κατακερματίζουν συνεχώς την αξιοπρέπεια'. Ζήτημα focus. Αν θέλεις να βρεις λέξεις που να ευτελίζουν την κατάσταση, είναι εύκολο. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοκτονίες έχουμε καμπόσες από φαντάρους, ακόμα και αν είμαι εγώ οφ στους λόγους, σιγουρα μια πιο ανθρώπινη και μικρή θητεία θα βοήθησε.
Το ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα στο στρατό είναι δεδομένο (κανείς δεν είπε ότι όλα είναι τέλεια εκεί).
Οκ. Οπότε να αλλάξουν πως? Δε θελεις εκπαίδευση-στα-γρήγορα-και-σπίτι-σου, τι προτείνεις.
Τέλος αν και πολύ οφ τόπικ, για το θέμα της αυτοκτονίας θα έπρεπε πρώτα να δούμε αν είναι προτιμότερη ή όχι από την ζωή σου που σωστά περιέγραψε ο led_zeppelin και μετά να κατακρίνουμε ότι είναι άξιο να κατακρίνουμε....
Δεν είμαι εγώ κατάλληλος για αυτή τη συζήτηση, της αυτοκτονίας δηλαδή σαν ιδεολογική δήλωση γενικότερα, εγώ την εξετάζω στα πλαίσια του ζημιογόνου Ε.Σ. σαν πράξη απελπισίας. Άνθρωποι που με τα όποια προβλήματά τους θα την έβγαζαν καθαρή έξω από τον στρατό, οδηγούνται σε τέτοιες ακραίες πράξεις εντός του, και οι σκληραγωγημένοι ραμπο λένε γύρω-γύρω "ε μα ο μαλάκας καλά να πάθει αφού δεν άντεξε εδώ μέσα, εδώ είναι διακοπές ρε, είναι γαμώ ρε" σηκώνοντας το βαράκι και μασώντας το ταμπάκο τους. Κανείς δεν ενδιαφέρεται, κανείς δεν παίρνει σοβαρά τα πράγματα, ανθρώπινες ζωές σκουπίζονται κάτω από το χαλάκι του Ε.Σ.
ikonoklast
04-05-2008, 15:55
Πείτε ό,τι θέλετε για την ανεργία, για τη γενιά των 700 ευρώ, για τη διαφθορά, για την έλλειψη ζωής λόγω φροντιστηρίων από τα 15, για το μίσος που αισθάνεσαι για το στρατό όταν σερβίρεις το φαγητό του βλάχου καραβανά στο δωμάτιο του επειδή βαριέται να κουνηθεί ("είπαμε, λίγο κρέας, πολλές πατάτες"), για το ότι δουλεύεις αλλά δε σε παίρνει να ζήσεις μόνος σου, για το ότι σε γαμάνε στη δουλειά, για το άγχος που σου καλλιεργείται από μικρός για επαγγελματική σταδιοδρομία, για την τηλεόραση και τα πρότυπα που προωθεί, για όλα αυτά που δεν αφήνουν κανένα να είναι ευτυχισμένος αλλά μη μου λέτε μαλακίες για την παρέλαση και τα θρησκευτικά και δε ξέρωγω τι.
Καταπρώτον δεν 8α μας πείς εσύ τι 8α πούμε, φασίστα!
Καταδεύτερον είναι με λίγη παρέλαση και λίγα 8ρησκευτικά και λίγο λιακόπουλο και λίγη μπαλίτσα και λίγη τατιάνα και λίγο φεημστόρι και πολύ μαλακία και είσαι του κουτιού. 8α συμβαίνουν όλα αυτά αλλά πάντα 8α φταίει κάτι άλλο, όπως τώρα. Αυτό εξυπηρετεί και η στράτευση στα 18. Αυτές είναι οι επιταγές των παγκόσμιων κυπριακών λόμπι και της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
Nai alla egw imoun o pio kalos o mathitis sta thriskeytika kai prwtos olwn stin parelasi kai to kamari tou sxoleiou kai evlepa kai menegaki kai parolayta egina o gamatos cool kai anoixtomyalos anthrwpos pou eimai twra!!! ti exei na pei o kommounismos giayto?
Phantom Duck
04-05-2008, 16:23
http://img177.imageshack.us/img177/1453/image2rv0.jpg
ikonoklast
04-05-2008, 16:32
This post was made by Phantom Duck who is currently on your ignore list. Display this post.
., κι εγώ πήγα και κατηχητικό και προσκόπους και φύτεψα και στο λύκειο αλλά τώρα υπηρετώ την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Ο κομμουνισμός λέει ότι δεν είναι ότι γεννη8ήκαμε όμορφοι και τσίφτηδες και καραμπουζουκλήδες, είναι ότι πολύ πι8ανό να μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον που μας έδωσε κάποια εφόδια και μας εμφάνισε κάποιες επιλογές και ίσως σε κάποιους να ατσάλωσε το μακρύ σάρκινο ξίφος τους. Αυτές τις επιλογές δεν τις βλέπει ή σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζεται να μην τις βλέπει η πλειοψηφία. Πες μου τι γίνεται όμως με εκείνα τα παιδιά που δεν είχαν καλή μανούλα και δεν γεννιούνται κανονικά, δεν μεγαλώνουν κανονικά; Γι' αυτά φροντίζουμε όλοι μαζί σαν κοινωνία να τους προσφέρουμε την ζεστή αγκαλιά του κα8ηγητή του φροντιστηρίου και έπειτα του λοχία τους και έπειτα του εργοδότη τους και έπειτα της όμορφης κυρίας πίσω απο το γυαλί και έπειτα προσευχή και καληνύχτα.
Κοίτα να δεις, ωραία τα λες και συμφωνώ, αν και εμένα η Μητέρα Φύση με προίκισε με ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΑΥΛΙ και όχι απλό σάρκινο ξίφος, η ένσταση μου είναι κατά πόσο ο κομμουνισμός, όχι σα θεωρία, κυρίως σαν υπόσταση μέσα από αυτούς που τον αντιπροσωπεύουν στην αγαπημένη μας Πατρίδα ή και παγκόσμια αν θες, αυτός ο κομμουνισμός που λες, κατά πόσο διαφέρει στη σκέψη του από τον αγνό ανόθευτο καπιταλισμό;
Με απλά λόγια, εγώ που έχω μάθει να χρησιμοποιώ το σύστημα της εκμετάλλευσης για να ικανοποιήσω τις σύγχρονες ανάγκες μου γιατί να ψωνίσω κομμουνισμό;
pitchfork
04-05-2008, 18:17
Helm πόσων ετών είσαι, πότε πήγες στρατό και που αν επιτρέπεται?
ikonoklast
04-05-2008, 20:58
Κοίτα να δεις, ωραία τα λες και συμφωνώ, αν και εμένα η Μητέρα Φύση με προίκισε με ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΑΥΛΙ και όχι απλό σάρκινο ξίφος, η ένσταση μου είναι κατά πόσο ο κομμουνισμός, όχι σα θεωρία, κυρίως σαν υπόσταση μέσα από αυτούς που τον αντιπροσωπεύουν στην αγαπημένη μας Πατρίδα ή και παγκόσμια αν θες, αυτός ο κομμουνισμός που λες, κατά πόσο διαφέρει στη σκέψη του από τον αγνό ανόθευτο καπιταλισμό;
Με απλά λόγια, εγώ που έχω μάθει να χρησιμοποιώ το σύστημα της εκμετάλλευσης για να ικανοποιήσω τις σύγχρονες ανάγκες μου γιατί να ψωνίσω κομμουνισμό;
Βασικά το 8έμα είναι πότε ψωνίζεις κομμουνισμό. Σίγουρα όχι όταν τον περιφέρεις σα ταμπέλα του εαυτού σου, "είμαι αριστερός". Οk, στην ελλάδα όλοι είμαστε. Δεν ψωνίζεις επίσης και όταν το ρίχνεις αριστερά μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Οk, ζήσε μάη.
Σκέψου το Δήμο και τον Νόντα που ήταν και γαμώ τα παιδιά όταν ήταν φαντάρια. Βυσματούχοι, ρεμάλια και παρτάκηδες, κανονίζανε τα πάντα με βάση τον κώλο τους γιατι έτσι πάει. Εσύ δεν είχες βύσμα και γι' αυτό σε είχαν γαμήσει γιατί έτσι πάει επίσης. Σκέψου όταν σε είχε πάρει τηλέφωνο η Φανή σε εκείνο το σκοπέτο και σου είπε "Οργανώσου συλλογικά! Πάλεψε για τα δικαιώματα σου! Μπές στο Σπάρτακο!".
Σκέψου την 8άλεια και τον Στέφανο που κά8ονται στα διπλανά πισιά. Βγες και πες τους εκεί μια παλιά ιστορία για κάτι σικάγα μια πρώτη του μάη και κάτι τύπους που τους φάγανε οι μπάτσοι επειδή ζητάγαν οχτάωρο και τελικά το κέρδισαν. 8ύμισε τους πόσες ώρες δουλέυετε γενικώς και αν δουλεύατε την πρωτομαγιά. 8ύμισε τους γιατί δουλεύατε. Η 8άλεια είναι φίνο γκομενάκι και 8α σου πει τις αλή8ειες "γιατί αμα δε δουλεύαμε 8α μας απέλυε ο αφεντικός που δεν έχουμε κάνει κάνα συνδικάτο να του γαμήσουμε!". Ο στέφανος είναι γαμώ τα παιδιά και 8α σου πει τις αλή8ειες "ποια συνδικάτα και μπούρδες, αυτά είναι για τους μαλάκες, κάνε τουμπέκα κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας!".
Συμπέρασμα, Κομμουνισμός είναι να είσαι με τα φίνα γκομενάκια, αυτή είναι η διαφορά.
metamelia3
04-05-2008, 21:08
Εδώ που τα λέμε αν ο κομμουνίσμος δεν υποσχόταν κοινοκτημοσύνη των γυναικών νομίζω οι αριστεροί θα ήταν αισθητά λιγότεροι.
ikonoklast
04-05-2008, 21:16
Ψέμα! Να η αλή8εια:
Οι αστικές φλυαρίες για την οικογένεια και τη διαπαιδαγώγηση, για τις προσφιλείς σχέσεις των γονιών με τα παιδιά, γίνονται τόσο πιο αηδιαστικές, όσο περισσότερο, εξαιτίας της μεγάλης βιομηχανίας, σπάνε όλοι οι οικογενειακοί δεσμοί για τους προλετάριους και τα παιδιά μεταβάλλονται σε απλά εμπορικά είδη και όργανα εργασίας.
Μα εσείς οι κομμουνιστές θέλετε να φέρετε την κοινοκτημοσύνη των γυναικών, φωνάζει "εν χορώ" ολόκληρη η αστική τάξη.
Ο αστός βλέπει στη γυναίκα του ένα απλό εργαλείο παραγωγής. Ακούει να λένε πως τα εργαλεία παραγωγής πρόκειται να τα εκμεταλλεύονται από κοινού και φυσικά δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτε άλλο, παρά ότι η μοίρα της κοινοκτημοσύνης θα βρει και τις γυναίκες.
Δεν υποπτεύεται καν πως πρόκειται ακριβώς να καταργηθεί η θέση της γυναίκας σαν απλό εργαλείο παραγωγής.
Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από την υπερηθική φρίκη που προκαλεί στους αστούς μας η δήθεν επίσημη κοινοκτημοσύνη των γυναικών από τους κομμουνιστές. Οι κομμουνιστές δεν έχουν ανάγκη να καθιερώσουν την κοινοκτημοσύνη των γυναικών: αυτή υπήρχε σχεδόν πάντα.
metamelia3
04-05-2008, 21:18
ναι το ξέρω, κι εγώ γαμάω νον-σινγκλ μάνες
metamelia3
04-05-2008, 21:23
πάντως στον κομμουνισμό η κοινοκτημοσύνη των γυναικών μου ακούγεται απλώς σαν να λες ότι όταν κάνω διάλειμμα απ' τη δουλειά θα μπορώ να πηδήξω τη συνάδελφο. Η απελευθερωμένη γυναίκα ως αντρικό κομφόρ, τι ωραία!
Εκείνη δε θα μπορεί να το πει αυτό δλδ;
metamelia3
04-05-2008, 21:25
μόνο αν περιμένει περίοδο
ikonoklast
04-05-2008, 21:28
Βλακάλκη τι δε κατάλαβες απο το απόσπασμα;
metamelia3
04-05-2008, 21:32
Πρώτον, θα πρότεινα σπλιτ "Το Γυναικείο Ζήτημα".
Δεύτερον, συμφωνώ με την κοινοκτημοσύνη των γυναικών και ένα αντι-πατριαρχικό πρότυπο, συμφωνώ με την κατάργηση της γυναίκας ως εργαλείο παραγωγής, διαφωνώ με την μετατροπή της σε κομφόρ. Απελευθέρωση των παθών απο οποιαδήποτε ηθική θέλει αυτό, όχι απλά μια ηθική που έρχεται ως μεσσίας επειδή χαρίζει δικαιώματα.
on topic
αναφέρθηκε κάπου, νομίζω ο τελίτσας, ότι ένα σωρό 18ρηδες υπάρχουν στο στρατό και δεν γίνεται τίποτε από αυτά που λέμε.
Ναι, μόνο που υπάρχουν ένα σωρό ηλικίες στο στράτευμα και λίγο πολύ οι 18ρηδες αισθάνονται και μειονεκτικά. Ομως όταν το σύνολο του στρατού θα είναι 18-19, τότε ο μέσος όρος διανοητικού επιπεδου, αν μπορώ να το πω έτσι, θα είναι πολύ χαμηλός και αυτό που φοβόμαστε οι περισσότεροι θα γίνει πλέον πολύ ορατό.
Επίσης, οσο και να λέμε ότι στις παρελάσεις πηγαίναμε για να χάνουμε μάθημα, κλπ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποδέχεσαι και την κυρίαρχη εθνική ιδεολογία, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο. Αλλωστε τα βλέπουμε στο τι ψηφίζει ο κόσμος και λίγο πολύ ποιές είναι οι μέσες απόψεις του. Δυστυχώς δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ νέων και ενήλικων, όπως υπήρχε παλιότερα (που ήταν πιο προοδευτικοί οι νέοι).
pitchfork
04-05-2008, 23:36
Ευτυχώς που τον έκανα ιγκνορ το μπούστη
Ruthless
05-05-2008, 00:52
Ψιτ, μαχίμια, εσείς που λέτε 3 μηνάκια εντατική εκπαίδευση και τέλος, σοβαρά θα αντέχατε 3 μήνες πούτσα εκπαίδευση;
Όπως είπε ο πίτσφορκ 1000 φορές 12 μηνάκια χαλαρότητα, οι τελευταίες μεγάλες διακοπές στη ζωή μας ως την σύνταξη και όλα τα άλλα παρά 3 μηνάκια πούτσα. Αφού οι μισοί ήδη δεν την παλεύουν από τα κέντρα(που τα περισσότερα είναι κατασκηνώσεις), που να τους βγάλουν για ασκήσεις/σκηνάκια/κλπ. Και από προσωπική εμπειρία δε μιλάω, εγώ πέρασα μια χαρά θητεία, αλλά από σειρούλες μου που την βγάλαν πχ στην 50στή και τους πήγαινε βδομάδα βολών/ΣΚ off/12ήμερο/ΣΚ οφφ/πλωτά, ε δεν την παλεύαν και πολύ τα παιδιά και με το δίκιο τους. Που να είναι 3 μήνες σερί πούτσα δηλαδή, εκεί να δείτε αυτοκτονίες και αναβολές και τρελόχαρτα και άλλες γιωτοπίπες.
Ή θα μπορούσαμε να είχαμε 0 μήνες θητεία αντί να συζητούμε μαλακίες.
asimoulis
05-05-2008, 01:05
συμφωνώ με deggial...
και να παίρνουμε μισθοφόρους-εποπ από την επαρχία 17-18 χρονώ παιδιά που δεν έχουν λεφτά να σπουδάσουν...
υπέροχα...
Έχεις δίκιο, είναι πολύ καλύτερα να αναγκάζουμε όλους τους άνδρες να χάνουν ένα χρόνο από την ζωή τους σε έναν στρατό που κάνει ακόμη τα πάντα με το χέρι, λειτουργεί με βύσματα, έχει υπεράριθμους αξιωματικούς και παραπανίσια στρατόπεδα που ο μόνος τους ρόλος είναι να τρέφουν τους προαναφερθέντες υπεράριθμους.
Phantom Duck
05-05-2008, 01:24
Ναι.
κάλκι, το πρόηγούμενο άβαταρ ήταν γκονταρ, το τωρινό ντεμπόρ. αν το επόμενο είναι καστοριάδης/μάης του 68/μπωντριγιάρ/κώστας παπαιωάννου θα σε κυνηγήσω και θα σε γ α μ ή σ ω . . .
ikonoklast
05-05-2008, 01:33
Περι μισ8οφόρικου/κανονικού προφανώς και έχω κάνει πολλ γιατί είμαι γαμάτος:
viewtopic.php?f=39&t=18849 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?f=39&t=18849)
Κατα τ' άλλα το bump έγινε για την στράτευση στα 18, να κάνω και γι' αυτό πολλ ή 8α σοβαρευτείτε και 8α μείνετε οντόπικ πριν φέρω τον σόλο καμαριέρα να σας γ α μ ή σ ε ι;
Ώπα, περίμενε, για να καταλάβω... Αν γίνω κομμουνιστής θα έχω περισσότερα ΜΟΥΝΑΚΙΑ :?: :shock:
ikonoklast
05-05-2008, 11:15
8α έχεις τον σόλο καμαριέρα, δε σε χάλασε!
Αυτός είναι ΨΟΛΑΡΑΣ :!:
Παλιοϋποκριτές κομμουνισταί.
metamelia3
05-05-2008, 11:46
κάλκι, το πρόηγούμενο άβαταρ ήταν γκονταρ, το τωρινό ντεμπόρ. αν το επόμενο είναι καστοριάδης/μάης του 68/μπωντριγιάρ/κώστας παπαιωάννου θα σε κυνηγήσω και θα σε γ α μ ή σ ω . . .
το προηγούμενο ήταν Τομ Γουεητς. Αλλά ναι, θα μπορούσε να είναι και Καστοριάδης ή Μάης του 68.
asimoulis
05-05-2008, 17:52
During the violent episodes between ELAS and the Athenian people against the British troops and the Papandreou government in December 1944, Castoriadis heavily criticized the actions of the KKE. After earning degrees in political science, economics and law from the University of Athens, he sailed to Paris, where he remained permanently, to continue his studies under a scholarship offered by the French Institute.
για γέλια.
- τι έκανες κορνήλιε στην κατοχή?
- διάβαζα.
stam and the witches
05-05-2008, 18:10
Ψιτ, μαχίμια, εσείς που λέτε 3 μηνάκια εντατική εκπαίδευση και τέλος, σοβαρά θα αντέχατε 3 μήνες πούτσα εκπαίδευση;
Όπως είπε ο πίτσφορκ 1000 φορές 12 μηνάκια χαλαρότητα, οι τελευταίες μεγάλες διακοπές στη ζωή μας ως την σύνταξη και όλα τα άλλα παρά 3 μηνάκια πούτσα. Αφού οι μισοί ήδη δεν την παλεύουν από τα κέντρα(που τα περισσότερα είναι κατασκηνώσεις), που να τους βγάλουν για ασκήσεις/σκηνάκια/κλπ. Και από προσωπική εμπειρία δε μιλάω, εγώ πέρασα μια χαρά θητεία, αλλά από σειρούλες μου που την βγάλαν πχ στην 50στή και τους πήγαινε βδομάδα βολών/ΣΚ off/12ήμερο/ΣΚ οφφ/πλωτά, ε δεν την παλεύαν και πολύ τα παιδιά και με το δίκιο τους. Που να είναι 3 μήνες σερί πούτσα δηλαδή, εκεί να δείτε αυτοκτονίες και αναβολές και τρελόχαρτα και άλλες γιωτοπίπες.
Δεν κατάλαβα τίποτα.
στηλ ασασην σταματα να μιλας ετσι, απολυθηκες σε περίπτωση που δεν το εχεις παρει πρεφα ακομα
Phantom Duck
05-05-2008, 20:16
Θα μπορούσε να γίνει διαφήμιση για το στρατό.
"Στη μάνα σου το 'πες;"
Ετσι, χωρίς άδεια ανωτέρων, λίγες μέρες πριν από την απόλυσή τους από τον στρατό ξηράς, τρεις φαντάροι, και οι τρεις παιδιά της Αθήνας, φόρεσαν τις στολές τους και κάθισαν σε πάνελ συνέντευξης Τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Και «σχεδόν κάθε δεκαπενθήμερο υπάρχει πλέον μία απόπειρα αυτοκτονίας σε στρατιωτική μονάδα», διατύπωσαν κατηγορηματικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
link0z (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=65845384).
katwrimos
07-05-2008, 10:48
During the violent episodes between ELAS and the Athenian people against the British troops and the Papandreou government in December 1944, Castoriadis heavily criticized the actions of the KKE. After earning degrees in political science, economics and law from the University of Athens, he sailed to Paris, where he remained permanently, to continue his studies under a scholarship offered by the French Institute.
για γέλια.
- τι έκανες κορνήλιε στην κατοχή?
- διάβαζα.
Asimouli, ti stigmi pou arxigos tou KKE itan o zaxariadis, to kathikon enos eusiniditou kommounisti/aristerou pistevo oti itan i na aposyrthei sto diavasma i na ton dilitiriasei oste na antikatastathei apo kapoion pou den tha itan ikanos na skotosei ti mana tou gia na eksasfalisei 5 lepta megaliteris paramonis stin igesia.
Shadowking
07-05-2008, 10:52
Άσε μας ρε κατώριμε.
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=200 ... =&spid=876 (http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080507&nid=8418834&sn=&spid=876)
Φρουμαξτε.
Phantom Duck
07-05-2008, 13:45
Ω ναι ρε φίλε, δε θα ξανανοίξει ποτέ σχολή.
ikonoklast
07-05-2008, 20:39
χοχοχοχ 8α γίνει του '91.
καλά αυτοί προτιμούν να τα κάνουν όλα κώλος παρά να κάνουν πίσω παραδεχόμενοι ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις.
Raven Lord
19-01-2009, 14:03
άσχετο, αλλά την προηγούμενη δευτέρα 12-1-2009, στο στρατόπεδο του στεφανοβίκειου (νομός μαγνησίας κοντά στον ΠΑΘΕ, καμιά 40 χλμ νότια της λάρισας) αυτοκτόνησε 47χρονος λοχαγός (από ΣΜΥ), την ημέρα που παρέδωσε για να πάρει σύνταξη, μέσα στο αυτοκίνητό του στο παρκινγκ του στρατοπέδου. χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό 45αρι, η σφαίρα διαπέρασε το κρανίο του, τζάμι του αυτοκινήτου και "έξυσε" το χέρι διερχόμενου φαντάρου, ο οποίος ευτυχώς τη γλίτωσε με μια γρατζουνιά. άκουσε κανείς τίποτα από τα ΜΜΕ? η είδηση είναι επιβεβαιωμένη από άτομα που υπηρετούν εκεί - μεταξύ των οποίων κ ένας φίλος μου.
Pinatero
20-01-2009, 02:16
κατι πηρε το ματι μου για διπλασιασμο αυτοκτονιων, μαλλον με αφορμη αυτο το γεγονος, αλλα δε θυμαμαι που και συγκρατησα μονο επικεφαλιδα!
Raven Lord
23-01-2009, 11:06
lol, χτες ο υπουργός δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να μειωθεί η θητεία του Σ.Ξ. στους 9 μήνες.
πλησιάζουν εκλογές... :roll:
Dragonlord
23-01-2009, 11:12
Αν θυμάμαι καλά, στο πρόγραμμα με το οποίο βγήκαν το 2004 έγραφε για σταδιακή μείωση μέχρι το 2008 στους 6 μήνες.
Raven Lord
23-01-2009, 11:20
μια χαρα τα θυμάσαι. κλασσική ψηφοθηρική υπόσχεση.
Harbinger of Death
23-01-2009, 15:31
Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό. Άντε, άντε.
Γκουλαγκ
09-02-2012, 13:15
http://www.autonomia.gr/Images/photo_autonomia/photo_community/2012_02_army.jpg
ikonoklast
09-02-2012, 13:21
Που είναι το αστείο;
edit: Έσβησε ποστ η αδερφή.
Γκουλαγκ
09-02-2012, 13:23
νομίζω εκείνος κατάλαβε που είναι το αστείο.
metamelia3
09-02-2012, 13:25
αχου τη, αφισα-μπαρμπι!
freak brother
09-02-2012, 13:25
εγω το εσβησα γιατι δεν διαβασα καλα την αφισα και εγραφε αυτο που εγραφα για να μη πλαγιασω να ουμ. Ο Γκουλαγκ ποιος ειναι? Σταλινικος?
Γκουλαγκ
09-02-2012, 13:27
αχου τη, αφισα-μπαρμπι!
και καλά κάνει, αφού ως γνωστόν όσοι δεν πάνε στρατό είναι ΠΟΥΣΤΗΔΟΙ.
καλκι θα κατέβεις υποθέτω ε;
metamelia3
09-02-2012, 13:28
εχω τσακισμενο ποδι ενα χρονο τωρα, αν ειναι να μην παιξουν ντραβαλα ναι.
εντιτ: τι λεω ο μαλακας, σιγα μην εχει ντραβαλα. ναι, μαλλον θα κατεβω
Γκουλαγκ
09-02-2012, 13:32
με τόση ασφάλεια που θα παίξει, ακόμα και ο μολλόυ θα κατέβαινε, μη μασάς!
metamelia3
09-02-2012, 13:35
δυο πραγματα που αγαπω πολυ σ'αυτο τον κοζμο τον καλο: η αυτονομια και ο μπεκετ :pink:
ikonoklast
09-02-2012, 13:36
Παρατηρούμε όλοι το απολύτως ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ μου ποστ σε αυτό το θρεντ στις 7 ΜΑΗ 2008 :?:
Ανατριχιαστικό! ή μήπως... απλά μαρξισμός;;;
metamelia3
09-02-2012, 13:37
btw, σοβαρο γκρουπ http://xupolutotagma.squat.gr/
εντιτ: μαρξισμος, μαρξισμος!
nothingman
09-02-2012, 13:52
https://twitter.com/#!/Yalafouzos/status/167388272924954625
katwrimos
10-02-2012, 13:08
Παρατηρούμε όλοι το απολύτως ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ μου ποστ σε αυτό το θρεντ στις 7 ΜΑΗ 2008 :?:
Ανατριχιαστικό! ή μήπως... απλά μαρξισμός;;;
please, μην με προκαλεις να αχισω να αριαδιάζω προφητικά ποστς κατώριμου απο το 2004 για το πως θα τελειώσει η ιστορια της απολυτης διαφθορας τη ελλάδας, φυσικά συνοδευόμενα απο απαντήσεις αμνέζιακ σε στυλ "σκασε μιζερε κατώριμε, μια χαρά ειμαστε και ετσι".
Γκουλαγκ
10-02-2012, 14:12
σκάσε μίζερε κατώριμε.
Γκουλαγκ
10-02-2012, 20:28
http://www.autonomia.gr/Images/photo_autonomia/photo_community/2012_02_army.jpg
κόντρα στην πατριωτική καταιγίδα, η πορεία θα γίνει κανονικά.
metamelia3
10-02-2012, 21:45
"πατριωτικη καταιγιδα" ειναι η συγκεντρωση στο συνταγμα να υποθεσω;