PDA

View Full Version : Joe Satriani - Super Colossal [2006]

Phoebus
26-05-2006, 13:28
Ο Τζόης επέστρεψε με το ΣΟΥΠΕΡ ΨΟΛΟΣΣΑΛ.

Whoops.

http://www.satriani.com/2004/discography/Super_Colossal/Super_Colossal.jpg

1. Super Colossal
2. Just Like Lightnin'
3. It's So Good
4. Redshift Riders
5. Ten Words
6. A Cool New Way
7. One Robot's Dream
8. The Meaning of Love
9. Made of Tears
10. Theme for a Strange World
11. Movin' On
12. A Love Eternal
13. Crowd Chant

Λοιπόν, ο Joe Satriani παίζει όλα τα όργανα εκτός από τον Campitelli και τον Phillips που παίζουν τα τύμπανα. Η μουσική κινείται σε γνωστές Joesatriani-κες φόρμες δηλαδή slow προς mid tempo blues-οπεράσματα με άλλες φορές καθαρό, άλλες φορές βρώμικο legato, αρκετή ατμόσφαιρα που δυστυχώς στα πρώτα κομμάτια του δίσκου μερικές φορές "πνίγει" την ξεχωριστή μελωδία της lead κιθάρας.

Ποτέ ο Campitelli δεν μ'άρεσε ως drummer - μου φαινόταν πάντα ένας απλός drummer που του'χει κάτσει να παίζει σε μια τέτοια μπάντα. Από την άλλη τα κομμάτια που παίζει ο Phillips... μιλάμε για τεράστια διαφορά στο πως το ρυθμικό μέρος αλλάζει τόσο πολύ το μελωδικό - τα κομμάτια 6,7,8,9 είναι με τον Phillips ο οποίος αναδεικνύει πάρα πολύ καλά με το συγκριτικά tasteful, μελωδικό και λιγότερο straightforward παίξιμό του(πχ το tempo σε 7/8 στο Meaning of Love) τις κιθάρες του Satch.

Από το Theme for a strange world που μοιάζει με το Crystal Planet φτάνουμε στο Crowd chant που είναι αυτό που λέει - παίζει ο Satch και η χορωδία τραγουδάει ό,τι παίζει. Μερικές φορές παίζει κάτι εντελώς κουλά-αλα-Steve-Vai και η χορωδία είναι πολύ αστεία :)

Μ'αυτά και μ'αυτά λοιπόν, νέο Satch album, πολύ μελωδικό και γλυκούλι, έχει τις βαρετές του στιγμές ομολογώ -τα'χει παίξει πολλές φορές απλά- αλλά από το 4 και μετά ο δίσκος είναι πάααααρα πολύ ωραίος. Κατεβάστε να ακούσετε το A Cool New Way το οποίο το θεωρώ το καλύτερο κομμάτι του δίσκου για να πάρετε ιδέα.

Boom!
26-05-2006, 16:22
Link για αυτο εχει κανεις;

Lost_In_Cooperland
26-05-2006, 16:30
Έχει ένα στα pm σου.

FIXXXER
26-05-2006, 19:26
Γαματο εξωφυλλο. Εχω τα προηγουμενα 3-4 αλμπουμ του, αλλα αυτο μου ειπε ενας φιλος μου οτι δε λεει και πολλα, ασε που και το προηγουμενο προσωπικα το θεωρω εντελως βαρετο, εκτος κι αν παιζεις κιθαρα, οποτε αλλαζει ο τροπος αξιολογησης.

The Good Son
27-05-2006, 07:19
το ten words είναι κομματάρα.
πολύ όμορφος δίσκος αν και διόλου ξεχωριστος.
το εξώφυλλο δεν είναι ωραίο, αλλά αν ο φίξξξερ το πε ειρωνικά βγαίνω μαλάκας. ουπς.

FIXXXER
27-05-2006, 14:51
Οχι, βασικα το θεωρω οντως πολυ γαματο.

The Good Son
27-05-2006, 19:12
βασικά δεν είναι τπτ το σπουδαίο.
γαμάτο πχ είναι του edge of thorns.

FIXXXER
27-05-2006, 19:21
Μαρεσει το εφφε απλως. Γαματο ειναι το Tuonela.

The Good Son
27-05-2006, 19:24
οκ, δεν έχεις γούστο.

soulless9
28-05-2006, 16:25
ta spaei o diskos .-, ton exw liwsei.

Ace
29-05-2006, 01:25
Τσιγκι τσιγκι.

Captain Howdy
29-05-2006, 11:21
Ega basika ton thewrw ligaki anempneysto ton disko
opws kai ton proigoumeno... Liwnw omws me to Crowd Chant
pou apla perimenw na to dw live!

FIXXXER
29-05-2006, 11:34
Γαματο εξωφυλλο. Εχω τα προηγουμενα 3-4 αλμπουμ του, αλλα αυτο μου ειπε ενας φιλος μου οτι δε λεει και πολλα, ασε που και το προηγουμενο προσωπικα το θεωρω εντελως βαρετο, εκτος κι αν παιζεις κιθαρα, οποτε αλλαζει ο τροπος αξιολογησης.

Ο αποπανω ειναι ο εν λογω φιλος μου, επισης Δε Γκουντ Σαν, τι να σου πω, αμα θεωρεις το εξωφυλλο του Tuonela οτιδηποτε λιγοτερο απο γαματο, δεν ειμαι εγω αυτος που δεν εχει γουστο. :P

The Good Son
29-05-2006, 18:28
το εξώφυλλο που λές, έχει μια γλάστρα.
πού το συναρπαστικό σε αφτο;

Phantom Duck
29-05-2006, 20:32
Μόνο το χόρτο είναι βασικά.

soulless9
30-05-2006, 07:31
to ekswfullo tou tuonela einai apl ena ekswfullo, to ekswfullo aytou tou diskou einai xali.

o diskos gamaei kai den einai anempneystos kata th gnwmh mou. den paizei licks pou sou erxontai eukola. einai psagmena kai prosegmena. xrhsimopoiei diafora modes kai kapoia pou den xrhsimopoiei synythws. (
mhn arxisete na lete ayto einai texniki kai oxi empneysh giati ayta einai pipes. kai mesw ths thewrias erxetai h empneysh.)