PDA

View Full Version : Anthrwpos kai Zwa (ok, loipa zwa)

Pages : [1] 2

Gabriel
12-06-2005, 18:33
Καθόλου πλάκα δε κάνω. Το συγκεκριμένο σκυλί δαγκώνει οποιονδήποτε περνάει και δεν είναι άνθρωπος της γειτονιάς. Οι ντελιβεράδες όταν παραγγέλνω μου λένε να πάω στην γωνία του τετραγώνου για να πάρω τη παραγγελία, καθώς φοβούνται να έρθουν έξω απ'το σπίτι μου.

Οι μεταφορείς επίπλων, απ'την άλλη, δεν είναι τόσο τυχεροί, καθώς δε γίνεται να πάω στη γωνία να κουβαλώ τα έπιπλα. Έτσι, όταν αγοράσαμε νέο τραπέζι για το σαλόνι, ο σκύλος φρόντισε να σημαδεύσει την χαρμόσυνη αυτή μέρα με μια γερή δαγκωνιά στον οδηγό.

Δυστυχώς κάθε άλλη προσπάθεια λύσης του προβλήματος απέτυχε. Ο Δήμος λέει πως δεν έχει υπηρεσία για αδέσποτα, η Φιλοζωϊκή απάντησε πως δεν ασχολείται πλέον και χρηματοδοτεί Δήμους να έχουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

ΥΓ. Κι όποιος βλαμμένος ζωόφιλος με θεωρεί κακό που μιλάω έτσι για τα "αθώα" σκυλάκια, δεν είναι ανάγκη να αρχίσω να θυμίζω πόσα παιδιά 4-12 ετών έχουν πεθάνει από επίθεση σκύλου.

deggial σταρχίδια μας. Μας έχεις πει την ιστορία τρακόσιες εικοσιπέντε φορές. Ψόφησαν 3 παιδάκια και κάτι έγινε. Σκέψου πόσα ζώα πεθαίνουν για την καλοπέραση τη δική σου και του κάθε μηνπωτώρα. Για να μην πω για το πόσα παιδάκια και πόσοι άνθρωποι κλπ έχουν πεθάνει από μαλακίες άλλων ανθρώπων. Πιστεύω ότι είτε πρέπει να ψοφήσετε όλοι, ή χρειάζεται μια ALF να σας βάζει πράματα στο γκώλο, αντιφιλόζωοι της πούτσας. Καλό απόγευμα και ασιχτίρι μεσημεριάτικα.

post brought to you by jasmin.hangovers.tm

Το γεγονός πως παιδιά πεθαίνουν και από άλλα δυστυχή γεγονότα δε κάνει λιγότερο σημαντικό τον πιθανό κίνδυνο που μπορεί να αποτελέσει ένα ζώο. Ούτε έχει κάποια σχέση με το πόσα ζώα πεθαίνουν για "την καλοπέραση τη δική μου".

Το σκυλί της γειτονιάς μου αποτελούσε κίνδυνο για την υγεία μας και όπου κακόμοιρου έκανε το λάθος να περάσει απ'τον δρόμο αυτό. Συγγνώμη, αλλά πραγματικώς πιστεύω πως πρέπει να είναι κάποιος καθυστερημένος για να μην καταλαβαίνει πως ο θάνατος του είναι μια επιθυμητή λύση, δεδομένου πως τόσο ο Δήμος όσο και η Φιλοζωϊκή δε προσφέρθηκαν για κάποια καλύτερη λύση.

Το πιο απεχθές είναι πως σου προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον ο θάνατος ενός σκύλου απ'τον θάνατο ενός μωρού μόλις μερικών μηνών.

Τέλος, δεν είμαι αντιφιλόζωος ή όποια άλλη μαλακία έκφραση θες να χρησιμοποιήσεις. Αγαπώ τα ζώα (ειδικά τα κουνέλια και τα κουνάβια) αλλά δεν είμαι αρκετά ηλίθιος να μη καταλαβαίνω πως προτεραιότητα έχουν άλλα πράγματα. Θα προτιμούσα αν η Φιλοζωϊκή το είχε μαζέψει ή κάποιος το υιοθετούσε, αλλά αφού δεν έγινε αυτό χαίρομαι που γλύτωσα από έναν γερό μπελά.

πιθανός κίνδυνος είναι και τα αυτοκίνητα, γιατί μπορεί να σε χτυπήσουν, ή να τρακάρεις ενώ οδηγείς. Είναι και τα ψηλά κτίρια, γιατί μπορεί να πέσεις. Είναι και η βροχή, γιατί γλιστράει ο δρόμος και μπορεί να πέσεις και να σπάσεις το κεφάλι σου. Είναι κι η μάνα σου, γιατί μπορεί να τρελαθεί μια μέρα και να σε μαχαιρώσει.
.
Αν είναι να σκοτώνουμε ένα σκύλο που δαγκώνει επειδή αποτελεί πιθανό κίνδυνο whatever, να παίρνουμε εξίσου αυστηρά μέτρα και για οτιδήποτε άλλο αποτελεί κίνδυνο. Πώς αλλιώς να το πω.
(Για να μην πω ότι για την κατάσταση του σκύλου αυτού 99.9% ευθύνεται άνθρωπος- άνθρωποι)
Επίσης, όχι δε μου προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον ο θάνατος ενός σκύλου από το θάνατο ενός μωρού, και τα δύο με κάνουν να "λυπηθώ" το ίδιο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ο άνθρωπος ως είδος την έχει δει υπεργαμάτος και το πιο σημαντικό ον έβερ ξερωγω.
You people have serious issues.

Δημήτρη ούτε σε μένα αρέσουν οι γάτες.

gia peite ta, genika. endiaferon thema.

sereg
12-06-2005, 18:38
Άνθρωποι έχουν πεθάνει από ζώα και ζώα έχουν πεθάνει από ανθρώπους, what's the big deal?

PS: Και ναι, οκ, και οι άνθρωποι ζώα είναι.

Chopped In Half
12-06-2005, 18:48
http://i6.photobucket.com/albums/y242/carnivalism/domination.jpg

morphine
12-06-2005, 18:48
τελευταία έχω διάφορες ανησυχίες ( :P ), μία εκ των οποίων είναι το θέμα των ζώων και γιατί θεωρούνται από τους ανθρώπους "δευτερεύοντα" είδη ή δεν ξέρω τι άλλο. Με αηδιάζει να βλέπω σκοτωμένα ζώα στο δρόμο με τα έντερα έξω πατημένα από τα αμάξια και να είναι "οκ" θέαμα, να είναι δεκτό, ενώ την ίδια ώρα αν το ίδιο πάθαινε ένας άνθρωπος ξέρετε κι οι ίδιοι τι θα γινόταν. Δε βλέπω τι κάνει έναν άνθρωπο πιο σημαντικό πάνω στη γη από ένα ζώο. "'Ελα μωρέ ζώα είναι δε γκαταλαβαίνουν". "Ζώα είναι δεν προσφέρουν τίποτα" κλπ.
Επίσης με αηδιάζει η άποψη "αφού δε γίνεται τίποτα με το σκυλί, πρέπει να το σκοτώσουμε", ενώ έχουμε φυλακές, νοσοκομεία, τρελοκομεία, γηροκομεία κι ένα σωρό σε -εία για τον κάθε ανθρωπάκο.
You know where I'm getting at

cancer
12-06-2005, 18:55
τελευταία έχω διάφορες ανησυχίες ( :P ), μία εκ των οποίων είναι το θέμα των ζώων και γιατί θεωρούνται από τους ανθρώπους "δευτερεύοντα" είδη ή δεν ξέρω τι άλλο. Με αηδιάζει να βλέπω σκοτωμένα ζώα στο δρόμο με τα έντερα έξω πατημένα από τα αμάξια και να είναι "οκ" θέαμα, να είναι δεκτό, ενώ την ίδια ώρα αν το ίδιο πάθαινε ένας άνθρωπος ξέρετε κι οι ίδιοι τι θα γινόταν. Δε βλέπω τι κάνει έναν άνθρωπο πιο σημαντικό πάνω στη γη από ένα ζώο. "'Ελα μωρέ ζώα είναι δε γκαταλαβαίνουν". "Ζώα είναι δεν προσφέρουν τίποτα" κλπ.
Επίσης με αηδιάζει η άποψη "αφού δε γίνεται τίποτα με το σκυλί, πρέπει να το σκοτώσουμε", ενώ έχουμε φυλακές, νοσοκομεία, τρελοκομεία, γηροκομεία κι ένα σωρό σε -εία για τον κάθε ανθρωπάκο.
You know where I'm getting at
auto pou kanei tous anthropous na diaferoun apola ta ipoloipa zwa einai o logos/logiki skepsi. alliws 8a xtizan kai ta kagkouro ouranoksistes tora. basei autou o ka8enas katalabainei se poion prepei na dinetai proteraiotita, ki auto den einai kati egoistiko epeidi emeis eimaste anthropoi kai ta zwa oxi.
milame gia tin trexousa katastasi kai oxi "ti 8a ginotan an ipirxan -eia kai gia ta zwa". apti stigmi pou den iparxoun, toulaxiston oxi sti morfi pou 8a prepe na iparxoun, gia to skyli tou deggial ipirxan 2, mono, realistikes prooptikes:
a. na sinexisei na dagkonei kosmo kai na min kanei kaneis kati giauto.
b. na psofisei isixa isixa giati mas exei spasei t@@.

ego simfono me to deggial, krinontas eks idiwn.

Gabriel
12-06-2005, 18:57
kalh moy morphine, mia erwthsh, giati sto akro poy syzhtas esy symfwnoyme.

pws zygizeis - h', mallon, mporeis na zygiseis - th zwh enos zwoy me ayth enos anthrwpoy? dhladh, sygkekrimena, ta palikaria toy ALF pisteyoyn oti ta peiramata se zwa gia to skopo ths iatrikhs ereynas (de milame gia cosmetics kai tetoia) einai aparadekth. sympatheis ayth thn apopsh?

BLiTzER
12-06-2005, 18:57
Oloi eseis oi filozooi parte ta sta spitia sas (h opoudhpote allou nomizete) na eimaste oloi eyxaristhmenoi. Emas de tha mas spane ta paparia ki eseis de tha ta vlepete nekra stous dromous.

Gabriel
12-06-2005, 19:00
auto pou kanei tous anthropous na diaferoun apola ta ipoloipa zwa einai o logos/logiki skepsi. alliws 8a xtizan kai ta kagkouro ouranoksistes tora. basei autou o ka8enas katalabainei se poion prepei na dinetai proteraiotita, ki auto den einai kati egoistiko epeidi emeis eimaste anthropoi kai ta zwa oxi.

polla zwa paroysiazoyn ola ta xarakthristika logikhs skepshs. to ena pragma poy mas diaxwrizei einai h syneidhsh kai se megalytero bathmo h texnh.

par'ola ayta, den to briskw anhthiko ws eidos na bazoyme se kapoia themata prwto ton eayto mas. mporei na einai polla pragmata, alla anhthiko den einai.

morphine
12-06-2005, 19:10
1. BLi][zER die.
2. Gabriel. Δεν ξέρω. Αντιπαθώ γενικά τα πειράματα στα ζώα - για cosmetics δε χρειάζεται καν να πω, ελπίζω. Για ιατρική dunno. Φαντάζομαι πως αν πω ότι είναι κι αυτό απαράδεκτο θα με πείτε διάφορα πράματα. Θα υπάρχει και το επιχείρημα "πώς αλλιώς θα βρούμε φάρμακα για να γιατρεύουμε τις σοβαρές αρρώστειες" κλπ. Η "λογική" λέει ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Εγώ δε λέω πως αυτό που υποστηρίζω είναι λογικό. Τελευταία απλώς αναρωτιέμαι γιατί είναι έτσι τα πράματα στην κοινωνία μας κι όχι αλλιώς. Υποθέτω ότι είναι "οκ" να υπάρχουν πειραματόζωα, αρκεί να τα προσέχουν ή κάτι. Δεν ξέρω. Εγώ πάντως, αν χρειαστεί ποτέ να κάνω έρευνα με ζώα στο δικό μου field, ας υπάρχουν ethics κι ένα σωρό μαλακίες, θα αρνηθώ να την κάνω.
3. Cancer. Δεν είπα ότι οι άνθρωποι και τα ζώα είναι ίσα κι όμοια. Ξέρω ότι αυτό που διαφοροποιεί τον άνθρωπο είναι η λογική σκέψη κι αυτά. Άλλη ήτο η απορία μου.

cancer
12-06-2005, 19:11

polla zwa paroysiazoyn ola ta xarakthristika logikhs skepshs. to ena pragma poy mas diaxwrizei einai h syneidhsh kai se megalytero bathmo h texnh.

par'ola ayta, den to briskw anhthiko ws eidos na bazoyme se kapoia themata prwto ton eayto mas. mporei na einai polla pragmata, alla anhthiko den einai.
ta zwa leitourgoun me to enstikto.
o anthropos exei anaptyksei me to logo, ti logiki skepsi ktl glossa kai politismo apo ekei pou sinennoeito me anar8res krauges kai itan ena me ta zwa.
oute i sineidisi oute i ...texni (...) einai autes pou paizoun ka8oristiko rolo sti diaforopoihsh mas apo ta ipoloipa zwa. imarton.
anyway diaferoume me enan tropo pou oloi gnorizoume. min kollas ekei.

Gabriel
12-06-2005, 19:14
den kollaw, alla soy ksanalew (parenthetika) oti polla zwa droyn kai skeftontai logika.

cancer
12-06-2005, 19:14
3. Cancer. Δεν είπα ότι οι άνθρωποι και τα ζώα είναι ίσα κι όμοια. Ξέρω ότι αυτό που διαφοροποιεί τον άνθρωπο είναι η λογική σκέψη κι αυτά. Άλλη ήτο η απορία μου.
me mikro c plz.

Δε βλέπω τι κάνει έναν άνθρωπο πιο σημαντικό πάνω στη γη από ένα ζώο.

anyway sou apantisa kai stin aporia sou. ektos an protimas na sizitame sti vasi tou "ti kala pou 8a tane an". kala 8a tane alla den einai, volepsou me tis 2 epiloges.

blitzer well said.

Gabriel
12-06-2005, 19:18
2. Gabriel. Δεν ξέρω. Αντιπαθώ γενικά τα πειράματα στα ζώα - για cosmetics δε χρειάζεται καν να πω, ελπίζω. Για ιατρική dunno. Φαντάζομαι πως αν πω ότι είναι κι αυτό απαράδεκτο θα με πείτε διάφορα πράματα. Θα υπάρχει και το επιχείρημα "πώς αλλιώς θα βρούμε φάρμακα για να γιατρεύουμε τις σοβαρές αρρώστειες" κλπ. Η "λογική" λέει ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Εγώ δε λέω πως αυτό που υποστηρίζω είναι λογικό. Τελευταία απλώς αναρωτιέμαι γιατί είναι έτσι τα πράματα στην κοινωνία μας κι όχι αλλιώς. Υποθέτω ότι είναι "οκ" να υπάρχουν πειραματόζωα, αρκεί να τα προσέχουν ή κάτι. Δεν ξέρω. Εγώ πάντως, αν χρειαστεί ποτέ να κάνω έρευνα με ζώα στο δικό μου field, ας υπάρχουν ethics κι ένα σωρό μαλακίες, θα αρνηθώ να την κάνω.

den moy apantas, omws, kai einai shmantiko point, giati egw p.x. se kati tetoia trabaw th grammh moy sthn ammo. an to thema tithetai metaksy toy well-being enos zwoy kai ths apalynshs toy ponoy gia osoys anthrwpoys, tassomai kathgorhmatika yper toy teleytaioy.

morphine
12-06-2005, 19:46
είπα ότι είναι οκ, αλλά ότι εγώ δε θα ήθελα να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο. Και αφού υπάρχουν ethics στα researches με πειραματόζωα πάλι καλά (στην περίπτωση που τηρούνται, φυσικά). Υποθέτω όμως ότι το ίδιο "οκ" θα μου φαινόταν αν ήταν σε κίνδυνο το "well-being" ενός ανθρώπου για την απάλυνση του πόνου πολλών ζώων. :|

S-11
12-06-2005, 20:03
olia ela na meineis mia bdomada de sou lew parapanw sto spiti mou kai na prepei na 3ypnas 3erw gw nwris to prwi gia douleia or smth kai na akous ta kala kai axouta skylakia ths geitonias mou apo tis 11 to brady mexri thn wra pou 8a bgei o hlios na gaugizoun sa daimonismena
isws alla3eis apopsh

bonus track na katebaineis to steno mou kai na kaneis almata kai tarzanies gia na mh pathseis tis diaspartes freskies kourades tous

morphine
12-06-2005, 20:11
έλα εσύ να μείνεις στο δικό μου, που στο από κάτω διαμέρισμα μένει η ανοργασμικιά 1, που βρίζει το γιο της όλη μέρα και ουρλιάζει. Στο από κάτω αριστερά διαμέρισμα δε, μένει η ανοργασμικιά 2 που ουρλιάζει με το γκρινιάρικο ουρλιαχτό, συνήθως τα μεσημέρια που τα κωλόπαιδά της δε θέλουν να φάνε, ή σε άσχετες φάσεις της μέρας για λόγους όπως "Ειρήνηηηη καλοκαίριασε γιατί δεν πιάνεις τα μαλλιά σου ψηλάααααα και τα'χεις κάτωωωω κωλόοοοπαιδοοοο", δυνατά όμως ε. Ο γιος της παίζει παιχνίδια με ξύλο και συχνά το έχει τέρμα δυνατά. Έχω ξυπνήσει αμέτρητες φορές από αυτόν.
Στο διπλανό δωμάτιο έχω το steve vai της νέας γενιάς με τις γαμωκιθάρες του και τον -πίστεψέ με- θόρυβό του.

Μπορώ σε ό,τι κι αν πεις για γαβγίσματα κλπ να σου φέρω πολλά παραδείγματα ανθρώπων που ενοχλούν εξίσου και περισσότερο (βλέπε κόρνα).

Στο κάτω κάτω, ας μην ήταν οι άνθρωποι τόσο καθυστερημένοι να μην παράταγαν τους σκύλους αδέσποτους.

Deggial
12-06-2005, 20:14
πιθανός κίνδυνος είναι και τα αυτοκίνητα, γιατί μπορεί να σε χτυπήσουν, ή να τρακάρεις ενώ οδηγείς. Είναι και τα ψηλά κτίρια, γιατί μπορεί να πέσεις. Είναι και η βροχή, γιατί γλιστράει ο δρόμος και μπορεί να πέσεις και να σπάσεις το κεφάλι σου. Είναι κι η μάνα σου, γιατί μπορεί να τρελαθεί μια μέρα και να σε μαχαιρώσει.
.
Αν είναι να σκοτώνουμε ένα σκύλο που δαγκώνει επειδή αποτελεί πιθανό κίνδυνο whatever

Γι'αυτό έχουμε μέτρα ώστε να μειώνουμε τους κινδύνους της οδήγησης, οδηγίες ασφαλείας για ψηλά κτήρια (απαίτηση περίφραξης υψηλών αίθριων σημείων) και τη Κοινωνική Πρόνοια για τη προστασία του παιδιού απ'τους γονείς του. Η διαφορά είναι πως οι σκύλοι δε πολυδιαβάζουν τους νόμους και δεν ακολουθούν κανονισμούς.

Δυστυχώς μέτρα για τη προστασία από ζώα δεν έχουμε, ενώ υπάρχουν κι οι ηλίθιοι (PETA) που στέκονται εμπόδιο στη σωστή εφαρμογή τους. Εάν η Φιλοζωϊκή και ο Δήμος έκαναν σωστά τη δουλειά τους, θα είχε λυθεί το πρόβλημα (που δεν είναι πιθανός κίνδυνος, είναι βέβαιος κίνδυνος). Αφού όμως δε συμβαίνει αυτό, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ψοφήσει με όποιον δυνατό τρόπο.

VirusXI
12-06-2005, 20:15
http://images.amazon.com/images/P/B0000714E6.01.LZZZZZZZ.jpg (http://www.imdb.com/title/tt0219822/)
το δες πρόσφατα;

Gabriel
12-06-2005, 20:20
olia ela na meineis mia bdomada de sou lew parapanw sto spiti mou kai na prepei na 3ypnas 3erw gw nwris to prwi gia douleia or smth kai na akous ta kala kai axouta skylakia ths geitonias mou apo tis 11 to brady mexri thn wra pou 8a bgei o hlios na gaugizoun sa daimonismena
isws alla3eis apopsh

bonus track na katebaineis to steno mou kai na kaneis almata kai tarzanies gia na mh pathseis tis diaspartes freskies kourades tous

ti apopsh mporei na allaksei kaneis gia ta zwa an zhsei kati tetoio? einai sa na les "olia ela na pame ena safari sto congo na se anoiksei myth-podia kanas rinokeros na moy peis an allakseis apopsh gia ta zwa".

edit: oson afora ta adespota, poy einai mia synistamenh mono toy thread, nomizw oti sthrwsh einai lysh poy apeythynei kai tis dyo pleyres ths antiparatheshs.

morphine
12-06-2005, 20:25
το ότι η φιλοζωική κι ο δήμος κι ο κάθε δήμος είναι γτπ εδώ όπως και τα περισσότερα πράγματα είναι μάλλον άλλο θέμα.

Υγ @station κι όποιον άλλο νομίζει ότι είμαι η υπερφιλόζωη κλπ: δεν είμαι, ούτε υπεραγαπάω όλα τα ζώα κλπ. Δεν προσπαθώ να πω τι άχουτα που'ναι όλα τα σκυλάκια και τα αρκουδάκια στη Ρεζέρβα και τι κακοί που είστε εσείς που δεν τα αγαπάτε ε.

edit> για τη στείρωση δεν ξέρω, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια σοβαρή φιλοζωική ή κάτι, απλώς.

BLiTzER
12-06-2005, 20:38
Στο κάτω κάτω, ας μην ήταν οι άνθρωποι τόσο καθυστερημένοι να μην παράταγαν τους σκύλους αδέσποτους.

Oi "filozoi" anthropoi.

Kai mhn ksexname safos oti ta skylia genniountai me afentiko by default.

Sorry morfin. Ksereis oti s'agapao kata t'alla eh :)

morphine
12-06-2005, 20:53
δεν έχεις άδικο.

ποιος φταίει, ο σκύλος;

BLi][zER :pink:

symposium_lexotanil
12-06-2005, 23:04
ego eimai me deggial.

auta pou grafei me ekneurizoun kai ta theoro epikindyna gia tin ygeia mou kai tin ygeia ton talaiporon pou ta diavazoun kai thelo na pethanei me opoiondipote tropo,afou oi armodioi foreis de lamvanoun ta aparaitita metra gia na stamatisei (px den ton dolofonoun oi syggeneis tou/gnostoi tou,i estw den troei ban apo to forum).

opote ton katalavaino apolyta kai eimai me to meros tou.thanatos sta skylia loipon.

Phoebus
12-06-2005, 23:13
Η στείρωση δεν είναι λύση αν τα αδέσποτα παραμείνουν στο δρόμο. Πρέπει να μαζεύονται όλα και να ζούνε την ζωούλα τους σε κανένα χωράφι/μαντρί, μακρυά από τους δρόμους. Είναι επικίνδυνα (ένα αδέσποτο δάγκωσε την ξαδερφούλα μου πέρυσι και είναι 7 χρονών, βέβαια του τράβηξε την ουρά :P), μεταφέρουν αρρώστιες κτλ. Και σ'αυτό που είπε η μόρφιν, δεν ευθύνεται 99,9% αλλά 100% ο άνθρωπος. Δυστυχώς σοβαρή φιλοζωική δεν υπάρχει, τα λεφτά είναι ελάχιστα, δεν υπάρχει ενημέρωση κτλ... Όπως σε κάθε θέμα, έτσι και σε αυτό στην Ελλάδα τα ίδια γίνονται και είναι κλασσικά θέμα νοοτροπίας.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση στην Αγγλία που δεν είδα ούτε ένα αδέσποτο. In fact, μου είπαν ότι πρέπει να έχεις ειδική άδεια για το ζώο που έχεις σπίτι σου και επίσης πρέπει όταν βγάζεις το ζωάκι σου βόλτα να κάνει την ανάγκη του να του τα μαζεύεις.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι ευθύνη είναι να έχεις ένα ζώο και να το φροντίζεις... Γι'αυτό και η κακοποίηση, πολλές φορές ασυνείδητη, είναι συχνό φαινόμενο, γι'αυτό έχουμε τα τόσα αδέσποτα και γενικώς απουσιάζει ένα συντονισμός στο πως αποκτάμε τα κατοικίδια μας, τα μεγαλώνουμε και τα φροντίζουμε και με το πέρασμα του χρόνου τα θάβουμε.

symposium_lexotanil
12-06-2005, 23:18
eimai sti dysaresti thesi na symfoniso me ton phoebus.

alla ntaksei afou de leitourgoun oi foreis kai o kosmos den exei tin katallili paideia gia na katalavei tin euthyni pou exei ena katoikidio,kalo tha nai na ta skotosoume ola ta mpastarda sixamena pou dagkonoun tous geitones kai tous metaforeis tou deggial

morphine
12-06-2005, 23:20
Μου έκανε τρομερή εντύπωση στην Αγγλία που δεν είδα ούτε ένα αδέσποτο. In fact, μου είπαν ότι πρέπει να έχεις ειδική άδεια για το ζώο που έχεις σπίτι σου και επίσης πρέπει όταν βγάζεις το ζωάκι σου βόλτα να κάνει την ανάγκη του να του τα μαζεύεις.

Α ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΟΥΣ

Weiss
12-06-2005, 23:46
Η διαφορά είναι πως οι σκύλοι δε πολυδιαβάζουν τους νόμους και δεν ακολουθούν κανονισμούς.

να σκοτώσουμε και τους αναλφάβητους και τους ανυπάκουους. συμφωνείς φαντάζομαι.

Δυστυχώς μέτρα για τη προστασία από ζώα δεν έχουμε, ενώ υπάρχουν κι οι ηλίθιοι (PETA) που στέκονται εμπόδιο στη σωστή εφαρμογή τους. Εάν η Φιλοζωϊκή και ο Δήμος έκαναν σωστά τη δουλειά τους, θα είχε λυθεί το πρόβλημα (που δεν είναι πιθανός κίνδυνος, είναι βέβαιος κίνδυνος). Αφού όμως δε συμβαίνει αυτό, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ψοφήσει με όποιον δυνατό τρόπο.

τελευταία φορά που ποστάρω σ'αυτό το τόπικ.
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΣΤΑ ΓΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα που θα μετατοπίζουν το πρόβλημα από τον εαυτό τους.

Deggial
12-06-2005, 23:50
Η διαφορά είναι πως οι σκύλοι δε πολυδιαβάζουν τους νόμους και δεν ακολουθούν κανονισμούς.

να σκοτώσουμε και τους αναλφάβητους και τους ανυπάκουους. συμφωνείς φαντάζομαι.

Η ανυπακοή σημαίνει τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις. Για τους αναλφάβητους κάτι μπορούμε να κάνουμε.

Να θυμήσω πως μιλάμε για σκυλάκια, γατάκια και σκίουρους κι όχι ανθρώπους; Και ναι, είμαστε ανώτεροι απ'αυτά, αν και αμφιβάλλω για συγκεκριμένους (όπως τα μέλη της PETA).

Τέλος, δε μετατοπίζω τα προβλήματα μου και δε μπορώ να καταλάβω γιατί καν υπήρξε αυτή η πρόταση.

Mitsmann
13-06-2005, 00:02
Αλλο ενα τοπικ που διαπρεψατε. Μπραβο.

(υπ οψιν οτι παρα το μισος μου για τις γατες, κυριως σαν οντοτητα και οχι σαν ζωο, τ αγαπαω πολυ τα ζωα.)

pitchfork
13-06-2005, 00:08
Μπροστά στις ακραίες (που φτάνουν στα όρια του γελοίου) απόψεις της μόρφιν θα αναγκαστώ να συμφω νήσω με ντεγκιαλ
Χωρίς όμως να μπορώ να καταλάβω γτ απορίφτηκε έτσι άδοξα η πολύ λογική πρόταση του μπλίτζα:

[zER]Oloi eseis oi filozooi parte ta sta spitia sas (h opoudhpote allou nomizete) na eimaste oloi eyxaristhmenoi. Emas de tha mas spane ta paparia ki eseis de tha ta vlepete nekra stous dromous.

Phoebus
13-06-2005, 00:55
και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα που θα μετατοπίζουν το πρόβλημα από τον εαυτό τους.

Στο συγκεκριμένο τι προσπαθείς να πεις; Ότι όποιου του παρουσιάζεται ένα πρόβλημα στην πόρτα του, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα άγριο σκυλί, σε άλλους μπορεί να είναι κάποιος ζητιάνος, κάποιος άστεγος, ένα πρεζόνι, whatever... έχει την υποχρέωση να το λύσει αυτός; Μπορούμε να δείξουμε μια ευαισθησία αν αυτό εννοείς, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα ανθρωπιάς, κάτι που πιστεύω ότι έχουμε όλοι σ'αυτό το forum. Και για να μην βγω off topic, στην συγκεκριμένη περίπτωση που έχεις ένα άγριο ζώο στην γειτονιά, σε σημείο που να φοβάται ο κόσμος να βγει... ε δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι να λύσεις το πρόβλημα παρά μόνο να καλέσεις τα όργανα του δήμου να το μαζέψουν. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις που σου αφήνουν τα κουταβάκια στην πόρτα για να τα φροντίσεις.

Και μην εκνευρίζεσαι, πληζ.

Οn a sidenote μια μικρή λυπητερή ιστοριούλα τώρα που την θυμήθηκα. Πριν 2-3 χρόνια η γάτα των δίπλα, η οποία κυκλοφορούσε χύμα, γέννησε 4 ψιψίνια ακριβώς στον κήπο μας, δίπλα στην σκάλα. Τα μάζεψα, τα πήγα στην κτηνίατρο κτλ και αφού μου έδωσε γενικώς τα υλικά για να τα ταίσω και να τα φροντίσω (μου είπε βέβαια ότι χωρίς την μαμά τους μπορεί να μην τα καταφέρουν) πήγα στην κωλόγρια με τον ηλίθιο γιόκα της με το πατίνι και την αλλοδαπή γκόμενα του (τότε δεν είχαν το μωράκι) και της είπα πολύ ευγενικά "η γατούλα σας γέννησε αυτά τα γατάκια" και μου είπε "α εμείς δεν τα θέλουμε, πέτα τα". :shock: Τώρα βέβαια αντιλαμβάνομαι γιατί δεν τα θέλανε ή μάλλον γιατί αδιαφορούσαν. Τσακώθηκα με τον κανακάρη της κωλόγριας ο οποίος μου είπε "να ψοφήσει και η κωλόγατα, μας έχει γεμίσει αίματα το σπίτι". Καταπληκτικά. Λοιπόν, πήρα την απόφαση να τα μεγαλώσω εγώ, τότε φυσικά δεν ήξερα ότι είμαι αλλεργικός στις γάτες, ίσως να μην είχα ακόμα αναπτύξει και αυτή την αλλεργία. Για να μην πολυλογώ, είπα χαλάλι τα λεφτά που ξόδεψα για τα γάλατα, την θερμοφόρα, το καλαθάκι και τις σύριγγες και 3 μερόνυχτα σχεδόν σηκωνόμουν και τάιζα τα μικρά κάθε 4 ώρες. Τα πήγα και μια φορά ακόμα στην κτηνίατρο όταν μου πέθανε το πρώτο γιατί υπέθεσα ότι κάτι έκανα λάθος και φοβήθηκα για τα άλλα 3. Μου είπε ότι έχουν πρόβλημα απορρόφησης του γάλακτος και δυστυχώς χωρίς την μαμά τους δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Κάθησα βέβαια και την επόμενη μέρα μπας και τελικά ζήσει τουλάχιστον ένα από αυτά το οποίο ήλπιζα να φροντίσω αλλά δυστυχώς και τα τρία πεθάνανε :( Κρίμα

Είχα φάει ήττα την επόμενη ημέρα.

KidA
13-06-2005, 02:07
kai stin ellada iparxei nomos pou leei oti prepei to katoikidio na exei mikrotsip se periptosi pou xathei , na ton vrei i astinomia ktl.
ego prosopika arnoumai na to kano afto. apo tin alli den exo kanena provlima na mazevo ta skata tou apo to dromo kai na ta petao sto kalathi ton axriston.

Den eimai i tromeri filozoi , omos den mporo na mi thimoso otan kapoios leei "efxomai afto to skili na vrei frixto thanato" , giati apla einai mia zoi. Kai thimono akomi perissotero otan aftos tha pei "nai alla ta paidia pou pethainoun eksaitias ton skilion?" afto einai ilithio.

Eimai episis kata tis steirosis , giati apla de theoro oti exo to dikaioma na kano kati tetoio sta zwa. Mallon oi anthropoi einai aftoi pou prepei na mathoun oti to koutavi pou piran kapoia stigmi tha megalosei kai de tha einai pia to gliko arkoudaki pou eixan spiti gia na paizoun.

Kai an iparxei enas toso kakos skilos sti geitonia tou deggi , sti diki mou perioxei iparxoun polloi perissoteroi kakoi anthropoi , omos ok de tha kano party an vroun "frixto thanato"

De me endiaferoun oi filozoikes organoseis , afto pou me noiazei einai oi anthropoi pou den simpathoun ta zoa na min asxolountai mazi tous apla. (opos kano ego me tous anthropous pou de simpatho)

Deggial
13-06-2005, 02:23
To my defence, έχω γραπτώς ευχηθεί μέσα σε αυτό το φόρουμ να πεθάνουν φριχτά και επώδυνα, συνήθως νύχτα, πολλά είδη ανθρώπων. Οπότε δε κάνω διακρίσεις ανάμεσα στα θηλαστικά.

KidA
13-06-2005, 02:27
pantos na ksereis pos oute edo , oute sto off topic milao enantion sou prosopika , apla den katalavaino pos skeftontai merikoi anthropoi oson afora ta zoa.

Deggial
13-06-2005, 02:32
Όπως σκέφτονται και με τους ανθρώπους. Εγωιστικά. :D

Σοβαρά τώρα, τα φιλόζωα συναισθήματα μου δε φθάνουν στο σημείο να θεωρώ τόσο σημαντική τη ζωή ενός σκύλου. Αν δε με πειράζει, δε πρόκειται να το πειράξω, αλλά όταν αποτελεί κίνδυνο για μένα και για τους γύρω μου θα το ξεφορτωθώ ευχαρίστως. Και σαφώς δεν αναφέρομαι απλά στο να γαβγίζει τα βράδια ή άλλες μικροενοχλήσεις, ούτε πρόκειται να σκοτώσω τα νεογνά του "επειδή γέμισε η μάνα τους το σαλόνι αίματα" και άλλα τέτοια τραγικά.

morphine
13-06-2005, 02:36
νομίζω ότι μάλλον θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν οι φιλοζωικές οργανώσεις (εμάς που το παίζουμε φιλόζωοι τεσπα)- κάποιος θα πρέπει να ασχολείται και μ' αυτό το θέμα γαμώτο. Θα έπρεπε να υπάρχει πρόληψη και παιδεία κι ένα σωρό άλλα. Ή τουλάχιστον απλά η φιλοζωική να κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά. Κάτι. Αυτά.

Deggial
13-06-2005, 02:38
Έχουν εφαρμοστεί διάφορα ενδιαφέροντα προγράμματα στο παρελθόν, η διάρκεια των οποίων ήταν πάντοτε σύντομη ελλείψει χρηματοδότησης, τόσο απ'το κράτος όσο και από όποιες επικλήσεις σε φιλόζωους. Λύσεις υπάρχουν, το θέμα είναι πως κανείς δε βλέπει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επίλυση τους όταν αναλογίζεται το κόστος.

Gabriel
13-06-2005, 02:52
h steirwsh einai apolytws h swstoterh lysh sto thema twn adespotwn (tentwste pantws thn koybenta kai paraeksw) giati enw den prokalei axreiasth talaipwria sta zwa periorizei to problhma sto mellon xwris thanatwsh kai alla akraia. pio ypeythynh zwokthsia tha htan - opws kai me alla paideia-related themata - h dyskolh, makroprothesmh lysh kai elpizw kati antistoixo toy bretanikoy systhmatos na efarmosthei gia na mh mporei o kathenas (a) na parata to zwo toy otan to barietai (b) na yiothetei perissotera zwa ap'osa mporei na frontisei eparkws [blepe, giagiades me 123123 gates] kai (c) na yiothetei zwo otan den exei enhmerwthei gia to ti ayto synepagetai. milwntas gia katoikidia panta.

freak brother
13-06-2005, 04:48
[zER]Oloi eseis oi filozooi parte ta sta spitia sas (h opoudhpote allou nomizete) na eimaste oloi eyxaristhmenoi. Emas de tha mas spane ta paparia ki eseis de tha ta vlepete nekra stous dromous.

απο τις λιγες φορες που συμφωνουμε :)

KidA
13-06-2005, 11:09
Thimatai kaneis ti diafimisi kapoias filozoikis etairias , prin merika kalokairia ? Itan aspromavri kai edeixne diafora aftokinita na pernoun pano apo ena skilo kai apo pano metrouse posa aftokinita perasan.

Itan apo ta pio tromera pragmata pou'xo dei stin tileorasi.

Mitsmann
13-06-2005, 12:10
Ποσα αυτοκινητα ειχαν περασει τελικα ?

KidA
13-06-2005, 14:47

lol . sto telos evgaze ena keimeno pou elege : figate diakopes kai afisate to katoikidio sas sto dromo kai to exoun patisei (...) aftokinita. to noumero allaze sinexos :P

sereg
13-06-2005, 15:27

38 αυτοκίνητα και 5 σπαταναίοι με Sebring.

Deggial
13-06-2005, 15:35
Eimai episis kata tis steirosis , giati apla de theoro oti exo to dikaioma na kano kati tetoio sta zwa. Mallon oi anthropoi einai aftoi pou prepei na mathoun oti to koutavi pou piran kapoia stigmi tha megalosei kai de tha einai pia to gliko arkoudaki pou eixan spiti gia na paizoun.

Η στείρωση είναι αναγκαία, για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως θέμα ελέγχου του πληθυσμού των ζώων. Όταν έχεις ένα θηλυκό κατοικίδιο και αυτό γεννήσει και δεν αντέχεις οικονομικώς να φροντίζεις άλλα ζώα, τότε υπάρχει πρόβλημα διότι δε βρίσκεις εύκολα ανθρώους να τα υιοθετήσουν.

Εκτός αυτού, σε κάποιες κατηγορίες κατοικίδιων, η στείρωση είναι σχεδόν υποχρεωτική. Για τα κουνάβια, τα αρσενικά γίνονται τρομερά βίαια όταν είναι σε έξαψη (στο βαθμό να σκοτώνουν ενίοτε τα θηλυκά), ενώ τα θηλυκά πέφτουν σε κατάθλιψη και πεθαίνουν αν δεν έχουν ερωτική επαφή. Εκτός αυτού, τα αρσενικά μυρίζουν λιγότερο αν είναι στειρωμένα.

tamagothi
13-06-2005, 15:38
Για τα κουνάβια, τα αρσενικά γίνονται τρομερά βίαια όταν είναι σε έξαψη (στο βαθμό να σκοτώνουν ενίοτε τα θηλυκά)
Αχχχ μόνο τα κουνάβια έχουν μείνει στις μέρες μας..........
:pink:

ενώ τα θηλυκά πέφτουν σε κατάθλιψη και πεθαίνουν αν δεν έχουν ερωτική επαφή.
bzzzzzzzzzz?

Gabriel
13-06-2005, 16:19
Για τα κουνάβια, τα αρσενικά γίνονται τρομερά βίαια όταν είναι σε έξαψη (στο βαθμό να σκοτώνουν ενίοτε τα θηλυκά), ενώ τα θηλυκά πέφτουν σε κατάθλιψη και πεθαίνουν αν δεν έχουν ερωτική επαφή. Εκτός αυτού, τα αρσενικά μυρίζουν λιγότερο αν είναι στειρωμένα.

deixneis na ksereis polla gia ta koynabia, file deggial.

Deggial
13-06-2005, 16:43
Έχει 4 κουνάβια μια φίλη μου στις ΗΠΑ. Σκέφτομαι στο μέλλον να πάρω 2-3 κουνάβια, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς τους (αν και υπάρχουν λύσεις γι'αυτό). Είναι άνετα τα πιο παιχνιδιάρικα ζώα.

symposium_lexotanil
13-06-2005, 17:02
sxetika me ti myrodia,nomizo oti yparxoun veltioseis stin kainouria beta ekdosi

necropethamenos
13-06-2005, 17:30
@morphine: opws ta les.

@deggial: kai mono pou les oti efxaristws to ksefortwnesai to kwloskylo (epeidi einai agrio) einai arketo gia na min parw kouventa apo tin epixeirimatologia sou sovara.

Eisai enas mpourtzovlaxos pou se alles synthikes tha edene tin katsika tou sto kentro tou xwrafiou tou geitona gia 14 xronia me skoini enos metrou gia na mporei na apodeiksei oti to xwrafi tou anikei pleon symfwna me tous nomous peri xrisiktisias.

yparxoun ktiniatroi, fimwtra, ena swro anthrwpoi pou me kapoia lefta tha kanane kati gia ton skylo anti na kanoun kati gia ta eleeina tomaria sas. An to psaxnate tha to vriskate.

@blitzer: ta pairnoume spiti mas, apla den exoume arketa spitia :?

@gabriel: swsto to thema tis steirwsis, o elegxos enos plythismou einai safws protimoteros apo tin eksontwsi tou.

@Ellines:
EINAI 1000 FORES PIO NORMAL NA SFAKSEIS ENAN ALLON ANTHRWPO PARA ENAN SKYLO: GIATI O ANTHRWPOS MPOREI NA AMYNTHEI. O SKYLOS DEN EXEI KAN AFTI TIN EFKAIRIA.

Efoson thewreite egklima to na sfakseis enan anthrwpo, loipon, einai PIO ELEEINO EGKLIMA to na sfaksete enan skylo.

An diafwneite skefteite apla GIA POION LOGO sas fainetai pio apexthes to na xwsete mpouketo se gynaika para se antra. O skylos einai pio anyperaspistos apo gynaika.

Deggial
13-06-2005, 17:39
Έχεις δίκιο, συγγνώμη που μετά από μήνες τηλεφωνημάτων σε κάθε αρμόδια αρχή παραιτήθηκα.

Και εννοείται πως δε θα άφηνα κατσίκα, απλώς θα κατουρούσα τις γωνίες και δε θα περίμενα 10 χρόνια για χρησικτησίες και ανοησίες.

Είναι κανείς ακόμη που θέλει να μπει στη λίστα μου "Οι άνθρωποι που πρέπει να ψοφήσουν μέσα στο 2005" επειδή λένε μαλακίες; (αυτό δε πάει στη Morphine κι όσους άλλους τουλάχιστον επιχειρηματολογούν για τις απόψεις τους).

Έχω αναφέρει άπειρες φορές να ψοφήσουν διάφορα είδη ανθρώπων και σας έπιασε η ευαισθητοποίηση σας όταν είπα κάτι ανάλογο για ένα ζώο. Σνιφ, με συγκινήσατε, είστε καταπληκτικοί άνθρωποι.

necropethamenos
13-06-2005, 17:57
Έχεις δίκιο, συγγνώμη που μετά από μήνες τηλεφωνημάτων σε κάθε αρμόδια αρχή παραιτήθηκα.

oi armodies arxes einai gia to mpoutso. OK. To katalavame afto. PLIRWSTE ENAN KTINIATRO NA ERTHEI NA ASXOLITHEI. Einai STANDARD sigouro (kai sto lew giati oli mou ti zwi eixa kai zwa dika mou kai zwa sti geitonia) oti an dwseis KAPOIA fragka (oxi apeira) vriskeis lysi kai gia afto. Kai synithws einai o ktiniatros, o opoios tha apofanthei gia kati pio sygkekrimeno.

Apology not accepted.

Και εννοείται πως δε θα άφηνα κατσίκα, απλώς θα κατουρούσα τις γωνίες και δε θα περίμενα 10 χρόνια για χρησικτησίες και ανοησίες.

Nai, apo tin alli i antilipsi "eimai anwteros apo tous skylous" pou ypostirizeis (efthews se kapoio post kiolas) einai akrivws afti kata tin opoia tha thewrouses oti ws anwteros tis katsikas mporeis na deseis tin katsika sou gia na vgaleis lefta. Einai akrivws i idia vlaxiki logiki.

Είναι κανείς ακόμη που θέλει να μπει στη λίστα μου "Οι άνθρωποι που πρέπει να ψοφήσουν μέσα στο 2005" επειδή λένε μαλακίες;

Egw thelw ka 2i thesi giati eimai xontros.

(αυτό δε πάει στη Morphine κι όσους άλλους τουλάχιστον επιχειρηματολογούν για τις απόψεις τους)

toso kala oso epixeirimatologises stin apantisi sou sto proigoumeno post mou?

As anakefalaiwsoume ta epixeirimata aftou tou post sou loipon

a) Milisa me to dimo kai den irthan na to mazepsoun opote as psofisei.

(sa na leme o skylos ftaiei gia ton axristo dimo)

b) asteiaki peri tis katsikas. (theiko epixeirima, egw toulaxiston kati ennoousa me afto pou eipa.)

c) "Se parakalw psofa". Allo theiko epixeirima.

in fact ta epixeirimata sou einai ekthamvwtika. anarwtiemai kan pws antexw na kanw afto to post xwris na tyflwthw.

necropethamenos
13-06-2005, 18:00
Έχω αναφέρει άπειρες φορές να ψοφήσουν διάφορα είδη ανθρώπων και σας έπιασε η ευαισθητοποίηση σας όταν είπα κάτι ανάλογο για ένα ζώο. Σνιφ, με συγκινήσατε, είστε καταπληκτικοί άνθρωποι.

ekanes edit opote ksanagrafw.

a) an einai figure of speech paw paso, egw nomizw oti to ennoeis omws (toulaxiston afto mou emeine)

b) an to ennoeis kai gia tous anthrwpous tote exeis sovaro provlima

c) an de sou kanei to b, epixeirimatologisa ligo prin sxetika me to giati einai pio normal na sfakseis anthrwpous.

Deggial
13-06-2005, 18:03

Nai, apo tin alli i antilipsi "eimai anwteros apo tous skylous" pou ypostirizeis (efthews se kapoio post kiolas) einai akrivws afti kata tin opoia tha thewrouses oti ws anwteros tis katsikas mporeis na deseis tin katsika sou gia na vgaleis lefta. Einai akrivws i idia vlaxiki logiki.

Αν και μπουρτζόβλαχος θα προσπαθήσω να κατανοήσω τις λέξεις που έχουν πάνω από τρεις συλλαβές και θα τονίσω πως είναι παράλογα τέτοια λογικά άλματα. Αναφέρομαι σε μια περίπτωση που ο σκύλος αποτελεί κίνδυνο για την υγεία μου και όσων άτυχων είχαν τη φαεινή ιδέα να περάσουν απ'τη γειτονιά μου κι εσύ σε μια περίπτωση εκμεττάλευσης ζώων (κάτι που ποτέ δε θα έκανα).

toso kala oso epixeirimatologises stin apantisi sou sto proigoumeno post mou?

Συγγνώμη, αλλά δε βρήκα πολλούς τρόπους να απαντήσω πιο σοφιστικέ σε επιχειρήματα όπως το "μπουρτζόβλαχος". Αν και θα μπορούσα πέσω στο ακριβώς ίδιο επίπεδο αναφέροντας τη συγγένεια που πιθανώς έχεις με θαλάσσια θηλαστικά.

pitchfork
13-06-2005, 18:08
Πάντως φίλε ντέγκιαλ άμα πειστείς από τα επιχειρήματα του νεκροπεθαμένου και αποφασίσεις να πληρώσεις, εγώ με το συμβολικό ποσό των 15 ευρώ (μόλις όσο κάνει το νέο CD των NILE) αναλαμβάνω να δώσω λύση ξεκληρίζωντας ολόκληρη αγέλη (νεογέννητων συμπεριλαμβανομένων) όχι μοναχά ένα κοπρόσκυλο.
:)

Phoebus
13-06-2005, 18:17
Ρε μλκ Μήτσο μην είσαι κολλημένος.

Common sense: είμαστε ανώτεροι από τα σκυλιά. Σε όλα. Και δεν είναι νορμάλ να σφάζεις ανθρώπους. Τι επιχειρηματολογία και βλακείες; Δεν έχει σχέση η ανωτερότητα σ'αυτό το θέμα, έχει σχέση η ευαισθησία του καθενός και σου λέει ο άνθρωπος ότι προσπάθησε να βρει άκρη. Ε στο τέλος αγανακτείς όταν τίποτα σ'αυτό τον τόπο δεν λειτουργεί σωστά, πόσο μάλλον κάτι σχετικά απλό όπως να έρθει κάποιος και να το μαζέψει το σκυλί, λογικό δεν είναι; Και γιατί να πληρώσει ρε συ τον κτηνίατρο; Πληρώνουν φόρους οι κάτοικοι, δημοτικά τέλη και 1002 άλλα κερατιάτικα, πρέπει να πληρώσουν και τον κτηνίατρο (ο οποίος ποιος σου είπε ότι μπορεί να ελέγξει ένα άγριο σκυλί;) να τους το μαζέψει; Και να το πάει που; Τους ίδιους φορείς θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει ο άνθρωπος.

Και φυσικά είναι figure of speech το "ψόφα νύχτα αργά και βασανιστικά" για τον Deggial όταν μιλάει για ανθρώπους.

Ελπίζω δηλαδή :P

Η στείρωση είναι σωστή για την εξάλειψη του πλυθησμού φυσικά, αλλά εφόσον μπει η πολιτεία στην διαδικασία να μαζέψει τα σκυλιά του δρόμου και να τους το κάνει αυτό, τουλάχιστον ας μαζέψει και ας τα μαντρώσει όλα σε ένα χωράφι μακρυά από τους δρόμους. Δεν είναι ότι το τσιμέντο τις Αθήνας θα απορροφήσει τα πτώματά τους όταν πεθάνουν. Πρέπει να υπάρξει και προγραμματισμός για την ταφή τους κτλ.

necropethamenos
13-06-2005, 18:23
(2plo post, diavase to parakatw)

necropethamenos
13-06-2005, 18:26
Αν και μπουρτζόβλαχος θα προσπαθήσω να κατανοήσω τις λέξεις που έχουν πάνω από τρεις συλλαβές και θα τονίσω πως είναι παράλογα τέτοια λογικά άλματα. Αναφέρομαι σε μια περίπτωση που ο σκύλος αποτελεί κίνδυνο για την υγεία μου και όσων άτυχων είχαν τη φαεινή ιδέα να περάσουν απ'τη γειτονιά μου κι εσύ σε μια περίπτωση εκμεττάλευσης ζώων (κάτι που ποτέ δε θα έκανα).

den prokeitai gia logiko alma. Stin simerini sou katastasi, sto meros pou zeis, stis synthikes pou zeis, to provlima sou einai enas skylos kai thes na psofisei.

Se ena xwrio, me diaforetiki zwi, diaforetikous stoxous klp den tha distazes na kaneis to kolpo me tin katsika.

Giati opws kai stin 1i periptwsi tha eleges oti eisai anwteros apo tin katsika. :) Otan les afto, mporeis na dikaiologiseis ta panta se sxesi me ti symperifora sou apenanti sta zwa. Stin 2i periptwsi tha evlepes pragmatika symferon to oikopedo, tha mporouses na dikaiologiseis tin praksi sou etsi (ws anwteros) opote den vlepw giati den tha to ekanes!

Συγγνώμη, αλλά δε βρήκα πολλούς τρόπους να απαντήσω πιο σοφιστικέ σε επιχειρήματα όπως το "μπουρτζόβλαχος". Αν και θα μπορούσα πέσω στο ακριβώς ίδιο επίπεδο αναφέροντας τη συγγένεια που πιθανώς έχεις με θαλάσσια θηλαστικά.

Mporeis na ksexwriseis pote se vrizw kai pote sou eksigw GIATI se vrizw? Sto post mou ekana kai ta 2. Min epimeneis na apantas mono sto ena.

To na me vriseis giati eimai xontros einai kapws diaforetiko apo to na se vrizw epeidi thes na psofisei o skylos tis geitonias sou.

Mporeis pantws na to kaneis elefthera, eimai o teleftaios pou tha parei kati tetoio sta sovara. Episis an thewreis oti to epipedo sou tha krithei apo to an tha me peis falaina/kitos/otidipoteeinaiterastio kaneis lathos.

En prokeimenw yparxoun poly simantikoteres apopseis sou pou yponomevoun to epipedo sou.

Deggial
13-06-2005, 18:31
den prokeitai gia logiko alma. Stin simerini sou katastasi, sto meros pou zeis, stis synthikes pou zeis, to provlima sou einai enas skylos kai thes na psofisei.

Se ena xwrio, me diaforetiki zwi, diaforetikous stoxous klp den tha distazes na kaneis to kolpo me tin katsika.

Θέλω να ψοφήσει επειδή αποτελεί κίνδυνο και το πρόβλημα δε λύνεται διαφορετικά, όχι επειδή πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι ανώτερος απ'τα ζώα. Ναι, ο άνθρωπος είναι ανώτερος απ'τα ζώα, αλλά αυτό δε μας δίνει το δικαίωμα να τα κακομεταχειριζόμαστε. Ούτε κι αυτά έχουν δικαίωμα να κακομεταχειρίζονται εμάς, δαγκώνοντας μας. Οπότε ναι, είναι λογικό άλμα, τη στιγμή που συμπεραίνεις πως ευχαρίστως θα εκμεταλλευόμουν ένα ζώο.

eyeamflesch
13-06-2005, 18:34
1. BLi][zER die.

AHAEHAEHAHEAHEAHEAHEHAEHAEHAEHAEH :wink:

eyeamflesch
13-06-2005, 18:37
AHAHEHAEHAEHA O S11 TARIKSE STIN MORFW KIAKOMA EIMAI STIN PRWTI SELIDA :D

necropethamenos
13-06-2005, 18:37
Και γιατί να πληρώσει ρε συ τον κτηνίατρο; Πληρώνουν φόρους οι κάτοικοι, δημοτικά τέλη και 1002 άλλα κερατιάτικα, πρέπει να πληρώσουν και τον κτηνίατρο (ο οποίος ποιος σου είπε ότι μπορεί να ελέγξει ένα άγριο σκυλί;) να τους το μαζέψει; Και να το πάει που; Τους ίδιους φορείς θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει ο άνθρωπος.

nai, prepei na ton plirwsoun. Giati einai minimum entelws to eksodo (efoson tha diairethei se ooolous aftous pou ypoferoun apo ton skylo), kai o skylos den exei tropo na voithisei ton eafto tou. Einai skylos.

merika facts pou sou diafevgoun. OTAN ENAS SKYLOS EINAI AGRIOS, EXEI KAPOIO PROVLIMA. Den einai oti de goustarei alla zwa gyrw tou. Eite exei kapoia astheneia paraplisia tis lyssas, eite exei kapoia foveri enoxlisi, eite exe faei trello vrwmoksylo.

Gia ola ta parapanw o giatros kserei ti prepei na kanei kai nai mporei na to elegksei. To lew ek proswpikis peiras, emena se geitonia me POLLA adespota kai FYSIKA ypirxe kai to skylaki pou ekane ntou se oti evlepe.
Irthe o doxtwras, to pire, to efere steirwmeno kai senio (meta apo kapoia therapeia giati fysika kapoio organiko provlima ypirxe) kai mia xara kai to skylaki pleon trivotan sta podia sou. Ama eixame antimetwpisi styl deggial tha eprepe na to exoume skotwsei.

Και φυσικά είναι figure of speech το "ψόφα νύχτα αργά και βασανιστικά" για τον Deggial όταν μιλάει για ανθρώπους.

Ελπίζω δηλαδή :P

ma, as apofasisete! An to ennoei gia to skylo kai oxi gia tous anthrwpous tote to epixeirima "twra sas epiase i evaisthisia" einai akyro. Twra mas epiase giati twra to ennoei.

Η στείρωση είναι σωστή για την εξάλειψη του πλυθησμού φυσικά, αλλά εφόσον μπει η πολιτεία στην διαδικασία να μαζέψει τα σκυλιά του δρόμου και να τους το κάνει αυτό, τουλάχιστον ας μαζέψει και ας τα μαντρώσει όλα σε ένα χωράφι μακρυά από τους δρόμους. Δεν είναι ότι το τσιμέντο τις Αθήνας θα απορροφήσει τα πτώματά τους όταν πεθάνουν. Πρέπει να υπάρξει και προγραμματισμός για την ταφή τους κτλ.

edw den se katalava vasika :? Diladi ama kaneis steirwsi stous skylous tha afksithei o simerinos arithmos nekrwn skylwn stous dromous?

symposium_lexotanil
13-06-2005, 18:51
Ούτε κι αυτά έχουν δικαίωμα να κακομεταχειρίζονται εμάς,

ki omos

http://img.photobucket.com/albums/v600/symposium_lexotanil/doggial.jpg

necropethamenos
13-06-2005, 18:52
[quote=necropethamenos]
Θέλω να ψοφήσει επειδή αποτελεί κίνδυνο και το πρόβλημα δε λύνεται διαφορετικά, όχι επειδή πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι ανώτερος απ'τα ζώα.

oxi, an pisteves oti o anthrwpos DEN einai anwteros apo ta zwa den tha dikaiologouses ston eafto sou tin "na psofisei" apopsi. Afto pou grafeis einai logiko lathos.

An itheles na psofisei apla epeidi einai katwteros, tote kallista tha epediwkes tin systimatiki eksontwsi olwn twn skylwn pantou.

Ναι, ο άνθρωπος είναι ανώτερος απ'τα ζώα, αλλά αυτό δε μας δίνει το δικαίωμα να τα κακομεταχειριζόμαστε.

kai sou ksanalew. PROFANWS to vlepeis etsi zwntas edw pou zeis kai me ta viwmata pou exeis. Me viwmata xwriou/nisiou tha dikaiologouses tin kakometaxeirisi tou zwou me to idio epixeirima. "e zwo einai, den einai anthrwpos!"

Ούτε κι αυτά έχουν δικαίωμα να κακομεταχειρίζονται εμάς, δαγκώνοντας μας.

Gamw to kerato mou, to oti exoume syneidisi, domimeni skepsi kai ola afta pou pisteveis oti mas kanoun anwterous, stin ousia apla mas dinoun PIO POLLES EFTHYNES.

O skylos PREPEI NA PROSTATEFTHEI apo esena pou exeis ta proanaferthenta prosonta, oxi na apoktisei gnwsi twn dikaiwmatwn sou kai tou nomou (giati DEN MPOREI.)

Οπότε ναι, είναι λογικό άλμα, τη στιγμή που συμπεραίνεις πως ευχαρίστως θα εκμεταλλευόμουν ένα ζώο.[/quote:kylhdhz3]

diavase ligo pio panw ti ennow kai tha katalaveis oti den einai logiko alma.

eyeamflesch
13-06-2005, 18:56
GAMAEI TO THREAD KI O NEKROPETHAMENOS SAS EXEI PAREI MONOTERMA ANDREIKIELA, TREXATE NA KRYFTEITE.

Deggial
13-06-2005, 19:02
Necro, αν μου επιτεθεί ένας άνθρωπος υπάρχουν οι αντίστοιχες νομικές συνέπειες που με προστατεύουν (και το σύνολο της κοινωνίας) από μελλοντικούς κινδύνους, οπότε δε χρειάζεται να προβώ σε κάποια πράξη αυτοδικίας ή εκδίκησης, όπως να τον σκοτώσω. Αντιθέτως, δεν υπήρξε κανένας άλλος τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

Και σταμάτα πια με τη κακομεταχείρηση. Ποτέ δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, και δε σκοπεύω ποτέ να κάνω (και όσοι συμφορουμίτες με ξέρουν από κοντά, ξέρουν πόσο πιστός είμαι στους ηθικούς μου κώδικες). Τα περί "άλλων βιωμάτων" θυμίζουν τη γιαγιά με τα καρούλια και όλα τα σχετικά.

Phoebus
13-06-2005, 20:06
Μήτσο δεν με κατάλαβες γιατί μίλησα σε 2 επίπεδα χωρίς να τα διαχωρίσω, σόρρυ. Το ένα είναι για την συγκεκριμένη περίπτωση του Deggial που οκ δέχομαι την δική σου λύση η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους και το κακόμοιρο σκυλάκι που μπορεί να είχε πόσα προβλήματα και είναι κρίμα αν όχι να βλέπεις ένα σκυλί να είναι άγριο επειδή πονάει για τον α ή β λόγο, να κλαψουρίζει, το λυπάσαι. Στο άλλο επίπεδο όμως, γενικότερα δεν βοήθησε γιατί οι παράγοντες που κάνουν ένα ήρεμο σκυλί άγριο(εσύ βέβαια νομίζεις ότι ένα σκυλί άμα είναι οκ είναι ήρεμο, διαφωνώ αλλά το δέχομαι για να μην βγούμε οφφ τοπικ) παραμένουν και το οδηγούν στην τρέλα, παραμένει ένα σκυλί χωρίς αφέντη, χωρίς τροφή, χωρίς μια στέγη να μείνει, και χωρίς στοργή αν θες. Επιπλέον λέω για τα πτώματα μιλώντας γενικά για τα ζώα που είναι στους δρόμους και ψοφάνε, όχι από τις ρόδες των αυτοκινήτων αλλά γενικά. Έστω δηλαδή ότι σε μια έκταση ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου έχεις ξέρω γω 100 αδέσποτα σκυλιά, έστω στειρωμένα τα θυληκά, πρέπει ο δήμος να φροντίσει στο μέλλον να θάψει 100 σκυλιά τα οποία θα πεθάνουν στο δρόμο από γηρατειά στην καλύτερη στους δρόμους που περπατάμε εσύ και γω και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία την στιγμή που υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αρρωστήσουν τα ζώα, να λυσσάξουν και να οδηγηθούμε σε κάτι βάναυσο και αναπόφευκτο δυστυχώς το οποίο είναι η άμεση θανάτωσή τους.

Εκτός και αν θες να τα μαζεύουν οι σκουπιδιάρηδες όπως τώρα. Όπως είπα πριν χρειάζεται οργάνωση από την πολιτεία, αυτό που λες εσύ ναι μεν φτιάχνει την εικόνα προσωρινά και ως φιλόζωος να κάνεις το σωστό αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν λύνεται. Δεν λέμε παράλογα πράγματα νομίζω.

BTW, πάμε pinup να σου δείξω πόσο φιλόζωος είμαι στα βοωειδή; :P

necropethamenos
13-06-2005, 20:15
Necro, αν μου επιτεθεί ένας άνθρωπος υπάρχουν οι αντίστοιχες νομικές συνέπειες που με προστατεύουν (και το σύνολο της κοινωνίας) από μελλοντικούς κινδύνους, οπότε δε χρειάζεται να προβώ σε κάποια πράξη αυτοδικίας ή εκδίκησης, όπως να τον σκοτώσω. Αντιθέτως, δεν υπήρξε κανένας άλλος τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

sou anefera enan pou den ithele idiaiteri fantasia. Isws ligo psaksimo parapanw.

Episis nomoi gia ton skylo den yparxoun giati o skylos den exei tis IKANOTITES pou proanefera. O skylos de mporei na sou milisei gia na synennoitheite. Esy ws "anwtero" on ofeileis na ton prostatepseis kai oxi na ton sfakseis. Kai na plirwseis kai gia parti tou.

To oti o dimos den anelave tis efthynes sou den se apallasei apo tis dikes sou apenanti stous skylous.

Και σταμάτα πια με τη κακομεταχείρηση. Ποτέ δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, και δε σκοπεύω ποτέ να κάνω (και όσοι συμφορουμίτες με ξέρουν από κοντά, ξέρουν πόσο πιστός είμαι στους ηθικούς μου κώδικες). Τα περί "άλλων βιωμάτων" θυμίζουν τη γιαγιά με τα καρούλια και όλα τα σχετικά.

nai, AFTO POU PROSPATHW NA PW 4 POSTS TWRA EINAI:

an eisoun giagia kai eixes karoulia kai itheles xwrafi tha edenes tin katsika vasismenos STO IDIO AKSIWMA. OTI ESY EISAI ANWTEROS. Zwntas se mia genika pio eksevgenismeni koinwnia, ok, den tha to kaneis.

to point epikentrwnetai sto "idio aksiwma".

Episis apantas epilektika sta epixeirimata pou sou parathetw, ntaks oxi oti eiani anagkaio na kaneis alloiws, apla tha itan endiaferon na mou apantiseis se ola.

necropethamenos
13-06-2005, 20:26
Μήτσο δεν με κατάλαβες γιατί μίλησα σε 2 επίπεδα χωρίς να τα διαχωρίσω, σόρρυ. Το ένα είναι για την συγκεκριμένη περίπτωση του Deggial που οκ δέχομαι την δική σου λύση η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους και το κακόμοιρο σκυλάκι που μπορεί να είχε πόσα προβλήματα και είναι κρίμα αν όχι να βλέπεις ένα σκυλί να είναι άγριο επειδή πονάει για τον α ή β λόγο, να κλαψουρίζει, το λυπάσαι. Στο άλλο επίπεδο όμως, γενικότερα δεν βοήθησε γιατί οι παράγοντες που κάνουν ένα ήρεμο σκυλί άγριο(εσύ βέβαια νομίζεις ότι ένα σκυλί άμα είναι οκ είναι ήρεμο, διαφωνώ αλλά το δέχομαι για να μην βγούμε οφφ τοπικ) παραμένουν και το οδηγούν στην τρέλα, παραμένει ένα σκυλί χωρίς αφέντη, χωρίς τροφή, χωρίς μια στέγη να μείνει, και χωρίς στοργή αν θες.

Ma egw gia tin proswpiki periptwsi tou deggial milaw, kai gia tin antilipsi aftou tou idiou (pou fysika den einai mono tou deggial alla twn perissoterwn ellinwn exw tin entypwsi)! Nai, ennoeitai oti i politeia eprepe kai metra na pairnei kai na steirwnei kai ta panta! Kammia antirissi! Oute lew oti o Dimos kai i filozwiki dikaiologountai me ton paramikro tropo.

Apla afto den mporei na to plirwsei to en logw skyli, oute to ekastote skyli vrisketai se aftin tin thesi, me ti zwi tou.

Oute apallasei ton kathena apo mas apo tis efthynes tou, eidika an thewrei oti einai "anwteros"!!

Επιπλέον λέω για τα πτώματα μιλώντας γενικά για τα ζώα που είναι στους δρόμους και ψοφάνε, όχι από τις ρόδες των αυτοκινήτων αλλά γενικά. Έστω δηλαδή ότι σε μια έκταση ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου έχεις ξέρω γω 100 αδέσποτα σκυλιά, έστω στειρωμένα τα θυληκά, πρέπει ο δήμος να φροντίσει στο μέλλον να θάψει 100 σκυλιά τα οποία θα πεθάνουν στο δρόμο από γηρατειά στην καλύτερη στους δρόμους που περπατάμε εσύ και γω και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία την στιγμή που υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αρρωστήσουν τα ζώα, να λυσσάξουν και να οδηγηθούμε σε κάτι βάναυσο και αναπόφευκτο δυστυχώς το οποίο είναι η άμεση θανάτωσή τους.

Εκτός και αν θες να τα μαζεύουν οι σκουπιδιάρηδες όπως τώρα. Όπως είπα πριν χρειάζεται οργάνωση από την πολιτεία, αυτό που λες εσύ ναι μεν φτιάχνει την εικόνα προσωρινά και ως φιλόζωος να κάνεις το σωστό αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν λύνεται. Δεν λέμε παράλογα πράγματα νομίζω.

a, ok, etsi opws to etheses prin fainotan san na to eixes kapws syndesei me ti steirwsi. San na eprokeito i steirwsi na gemisei tous dromous me parapanw nekra skylia ap'oti yparxoun simera.

Ennoeitai oti symfwnw.

KidA
13-06-2005, 23:03
Ego pantos den mporo na allakso gnomi sxetika me ti steirosi. Poli pithano na einai lathos , omos pio lathos eina na paro gia katoikidio ena zoo pou tha ksero oti tha vasanizetai an de gamisei kai ego epeidi apofasizo oti de thelo na anathrepso ta koutavia tou (oti zoo kai na einai) na to steiroso.

An thes na analaveis ena pragma anelave to olo , oxi to miso.

An to zoo einai epithetiko apo tin agamia , min to vazeis spiti sou oxi vgaltou ta gennitika organa.

Acid Baby
13-06-2005, 23:16
omos pio lathos eina na paro gia katoikidio ena zoo pou tha ksero oti tha avnanizetai an de gamisei

Συγνώμη για τις επουσιώδεις παρεμβάσεις μου.

symposium_lexotanil
13-06-2005, 23:19
Ego pantos den mporo na allakso gnomi sxetika me ti steirosi. Poli pithano na einai lathos , omos pio lathos eina na paro gia katoikidio ena zoo pou tha ksero oti tha vasanizetai an de gamisei kai ego epeidi apofasizo oti de thelo na anathrepso ta koutavia tou (oti zoo kai na einai) na to steiroso.

An thes na analaveis ena pragma anelave to olo , oxi to miso.

An to zoo einai epithetiko apo tin agamia , min to vazeis spiti sou oxi vgaltou ta gennitika organa.

a?

an DEN tou kaneis steirosi tha vasanizetai.

KidA
13-06-2005, 23:20
afto leo omos oti apo to na kaneis steirosi se ena zoo , kalitera na min exeis katoikidio.

Gabriel
13-06-2005, 23:24
anaferomaste stis posothtes adespotwn, kata bash.

enitharmon
13-06-2005, 23:27
και επίσης ενημερώσου τι σημαίνει ακριβώς στείρωση

symposium_lexotanil
13-06-2005, 23:33
kidA nomizo pos eisai entelos ektos thematos kai den yparxei periptosi synennoisis.

episis i steirosi einai mallon kati diaforetiko apauto pou nomizeis

KidA
13-06-2005, 23:35
ksero ti simainei steirosi , akrivos den prokeitai na enimerotho giati akrivos den ksero tipota.
mallon den katalavaineis pos afto pou me enoxlei einai to gegonos oti i steirosi ginetai giati i simperifora ton zoon mporei na prokalesei kako stous anthropous i akomi epeidi den mporoun na anathrepsoun perissotero apo ena katoikidia.

kai theoro pos i lisi tou provlimatos den einai i steirosi , alla oi anthropoi na katalavainoun pote mporoun na exoun stin oikogeneia tous ena katoikidio (me oles tis anagkes tou)

KidA
13-06-2005, 23:39
Η στείρωση είναι αναγκαία, για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως θέμα ελέγχου του πληθυσμού των ζώων. Όταν έχεις ένα θηλυκό κατοικίδιο και αυτό γεννήσει και δεν αντέχεις οικονομικώς να φροντίζεις άλλα ζώα, τότε υπάρχει πρόβλημα διότι δε βρίσκεις εύκολα ανθρώους να τα υιοθετήσουν.

Εκτός αυτού, σε κάποιες κατηγορίες κατοικίδιων, η στείρωση είναι σχεδόν υποχρεωτική. Για τα κουνάβια, τα αρσενικά γίνονται τρομερά βίαια όταν είναι σε έξαψη (στο βαθμό να σκοτώνουν ενίοτε τα θηλυκά), ενώ τα θηλυκά πέφτουν σε κατάθλιψη και πεθαίνουν αν δεν έχουν ερωτική επαφή. Εκτός αυτού, τα αρσενικά μυρίζουν λιγότερο αν είναι στειρωμένα.

Ego anaferomai safto.

symposium_lexotanil
13-06-2005, 23:48
ksero ti simainei steirosi , akrivos den prokeitai na enimerotho giati akrivos den ksero tipota.

poly avant garde protasi.
proteino na tin kratiseis gia to eperxomeno "sOUREALISMOS" thread.

mallon den katalavaineis pos afto pou me enoxlei einai to gegonos oti i steirosi ginetai giati i simperifora ton zoon mporei na prokalesei kako stous anthropous i akomi epeidi den mporoun na anathrepsoun perissotero apo ena katoikidia.

loipon
as ta paroume ena ena apo tin arxi giati kapou exeis xasei to point.

to na pareis ena zoo sto spiti sou,to glytoneis apo tin ekdoxi na meinei sto dromo kai na exei poly asximi kataliksi (px na to skotosei i geitonisa tou deggial me fola)
pairneis loipon to zoo spiti sou kai to agapas kai to frontizeis kai einai xaroumeno.
i fysi omos exei dosei sta zoa ena mixanismo anaparagogis!!!! kai ta zoa exoun kaules loipon kapoio sygkekrimeno diastima tou etous.epeidi omos esy exeis to zoo sto spitaki sou kai to frontizeis kai DEN einai katsika na tin pas ston trago na zeugarosei kai na pas ta mikra meta gia sfaksimo (katsiKalki galaktos),to zoo tyranietai apisteuta (apo tis kaules tou,nai).den einai to thema oti ginetai epikindyno gia sena (ton idioktiti),alla exei provlima to idio.i steirosi (an ginei apo sosto ktiniatro kai oxi apo kapoion kompogianniti) den exei kamia epiptosi sto zoo,apla to apallasei apauti tin tyrannia.den tou afinei kousouria,den to peirazei,apla tou kovei (metaksy allwn) tin oreksi gia seks kai to kanei akoma pio eutyxismeno. kapoios epilegei na parei ena zoo sto spiti tou (kai ousiastika na to sosei apo kapoion_oxi_kai_toso_euxaristo_thanato_sto_dromo).dystyxos synithos den exei tin ikanotita (logw xwrou - ektos an menei se agroktima i se spiti me poly megalo kipo i genika pou na prosferetai) na parexei stegi kai frontida KAI gia tous pithanous apogonous tou.i kalyteri (kai i moni) lysi einai i steirosi.
auta.

KidA
14-06-2005, 00:01
OKei isos na exeis dikio , omos ego I Anna , den mporo na sillavo kala tin idea tis steirosis ( eimai ilithia? poli pithano). Exo mia fili se filozoiki organosi pou olo to xrono trexei kai steironei adespota kai prospathei na mou eksigisei oti einai kalo , omos den to theoro sosto , apla epeidi pistevo oti den exo to dikaioma na to kano.

Afto pou tha ithela na ginei , einai o kosmos na katalavei oti den prepei na egkataleipei ta zoa stin tixi tous.(einai toso outopiko?)

I steirosi kata ti gnomi mou den einai i lisi tou provlimatos , alla ena proxeiro mpaloma.

symposium_lexotanil
14-06-2005, 00:10
esy I Anna milas apokleistika gia ta adespota.

ta opoia steironontai gia tous eksis logous :

proton gia na elegxetai (oso ginetai) o plithysmos tous

kai deuteron <xarntkor> xm, ta adespota nomiza pws ta steirwnoun gia na min exoun ta paidia tous tis idia kataliksi me auta.

an les oti pragmatika agapas ta zoa,tote kalytera na ta apotrepseis apo mia kaki tyxi (pou odigei se vevaio thanato kai malista kakis poiotitos)

enitharmon
14-06-2005, 00:11
είσαι από αυτές που πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι δώρο θεού και γι'αυτό τα (παντρεμένα) ζευγάρια δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης;

symposium_lexotanil
14-06-2005, 00:13
Afto pou tha ithela na ginei , einai o kosmos na katalavei oti den prepei na egkataleipei ta zoa stin tixi tous.(einai toso outopiko?)

I steirosi kata ti gnomi mou den einai i lisi tou provlimatos , alla ena proxeiro mpaloma.

syndyazo ta 2 quotes sou kai sou apantao
loipon,i steirosi apo moni tis den einai i lysi,alla einai mia arxi gia ti lysi (kai sigoura den einai proxeiro mpaloma)
ki auto isxyei epeidi apla DE ginetai na exeis apaitisei apo olo ton kosmo na mazepsei spiti tou ola ta adespota.

KidA
14-06-2005, 00:13
είσαι από αυτές που πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι δώρο θεού και γι'αυτό τα (παντρεμένα) ζευγάρια δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης;

nai giafto alloste exo idi 7 kai pantreftika apta 15 mou.

symposium_lexotanil
14-06-2005, 00:14

mi sou po apautes pou nomizoun oti einai egklima na ton paizeis kai na skotoneis ola auta ta pithana emvrya

enitharmon
14-06-2005, 00:20
Εσύ, η Άννα είσαι surreal :thumbsup:

για να στο θέσω πιο απλά: αν οι άστεγοι πηδιόντουσαν σαν κουνέλια και οι γυναίκες (άστεγοι) γεννούσαν 9 παιδιά κάθε φορά που γκαστρώνονταν, ευχαρίστως θα τους στείρωνα (παρ'όλο που θα ήταν άνθρωποι)

αν τα αδέσποτα δεν τα στείρωναν (έστω και αυτά τα λίγα που στειρώνουν) θα είχε γεμίσει ο τόπος. Και μετά η φόλα θα πήγαινε σύννεφο. Είναι καλύτερο αυτό;

KidA
14-06-2005, 00:21
pano se afto , de me endiaferei ti kanoun oi anthropoi me tis zoes tous , den eimai oute iper oute kata opoioudipote pragmatos pou exei na kanei me ton tropo pou tha epileksei na zisei o kathenas.

sympo (sorry gia tin oikeiotita) na se rotiso kati . simfoneis me to nomo pou epivallei ola ta katoikidia zoa na exoun mikrotsip , oste se periptosi pou xathoun na mporoun na ta entopisoun ktl?

symposium_lexotanil
14-06-2005, 00:23
fysika.

anameno enagwniws kai antistoixi protasi gia tous anthropous

enitharmon
14-06-2005, 00:24
sympo (sorry gia tin oikeiotita)
τι σόρρυ, τον ήξερες κι από χτες; Κύριο σύμπο θα τον αποκαλείς

KidA
14-06-2005, 00:28
Εσύ, η Άννα είσαι surreal :thumbsup:

για να στο θέσω πιο απλά: αν οι άστεγοι πηδιόντουσαν σαν κουνέλια και οι γυναίκες (άστεγοι) γεννούσαν 9 παιδιά κάθε φορά που γκαστρώνονταν, ευχαρίστως θα τους στείρωνα (παρ'όλο που θα ήταν άνθρωποι)

okei einai poli omorfo pou tha tous steirones gia to kalo tous. omos mporei na min theloun na kaneis kati gia to kalo tous , to skeftikes afto?

(an piasoume to thema tou ti kanei enas anthropos me prosxima oti to kanei gia to kalo ton ipoloipon tha pame poli makria.)

KidA
14-06-2005, 00:29
skata me olo to quote thing ta mperdepsa e? :|

enitharmon
14-06-2005, 00:42
στο φτιαξα

Deggial
14-06-2005, 00:44
sympo (sorry gia tin oikeiotita) na se rotiso kati . simfoneis me to nomo pou epivallei ola ta katoikidia zoa na exoun mikrotsip , oste se periptosi pou xathoun na mporoun na ta entopisoun ktl?

Αυτό γιατί σε ενοχλεί, δεδομένου πως το ζώο δεν υποφέρει ή αισθάνεται καν τη παρουσία του μικροτσίπ;

KidA
14-06-2005, 01:32
στο φτιαξα

a thnx :D :D :D

Deggial akrivos ekei stirizo tin apopsi mou. Den exei toso megali simasia gia mena an meta apo tin paremvasi mou to zoo i o anthropos tha einai eftixesteros - pio asfalis.

To provlima mou me ola afta einai to ti dikaiomata exo ego pano stous allous?Kai kata poso episis krinomai ego i ipefthini gia tin asfaleia - eftixia ton anthropon kai ton zoon.

(oso gia to soureal exo na po oti : i pragmatikotita einai mia psevdaisthisi pou ofeiletai stin elleipsi alkool. (ogma speaking) ) :P

necropethamenos
14-06-2005, 01:59
KidA, sxetika me tin steirwsi: To gegonos oti steirwneis ena zwo pou exeis spiti sou einai sigoura kako apo tin apopsi oti "poios eisai re moule pou tha peis sto zwo ti na kanei", apo tin alli afto to zwo thelei na kanei kathe xrono polla polla paidakia.

An to katoikidio sou kanei 9 koutavia to xrono, einai SIGOURO oti de tha vreis ti na ta kaneis. Anagkastika tha kataliksoun sto dromo giati se 3 xronia mesa tha exeis na taiseis 19 zwntana - oikonomika adynaton - kai tha prepei na zeis se ena MEGALO MEGALO MEGALO spiti.

Me ton arithmo 9 den ypervallw, einai trella synithes gia polles ratses skyliwn na kanoun panw apo 6 koutavia ana fournia.

Opote ANAGKASTIKA de mporeis na na afiseis to katoikidio sou na kanei apogonous giati ksereis ek twn proterwn oti tha kataliksoun sto dromo kai tha exoun kata pasan pithanotita mia SKATA zwi.
An apla to sygkrateis apo to na kanei sex (kleidwnontas to mesa) afto PRAGMATIKA tha ypoferei.

Exeis dei skylo i gata na thelei na gamisei kai na mi mporei? Pistepse me, to kanoun safes. Ypoferoun POLY asxima kai fainetai.

Opote i pio anwdyni apo oles tis lyseis pou exeis einai na to steirwseis.

Oson afora ta adespota, ekei pia milame gia anegkselegktous arithmous zwwn pou einai DEDOMENO oti tha zisoun mia SKATA zwi, kai ok, to provlima tou plithous tous einai kai afto yparkto.

Telos, milwntas gia to thema tou microchip, egw eimai kathara yper giati tha apotrepsei olous ekeinous tous papares pou pairnoun ena katoikidio kai otan fevgoun diakopes i otan gerasei apofasisoun na to afisoun sto dromo apo to na to kanoun.

(NAI FOIVO, NAI ARI, YPARXOUN AFTOI. MI KOITATE POU ETRWGA TIN GEMISTI PATATA KAI VARIOMOUN NA TO SYZITAME GIA PANTA!)

O skylos den exei na foivithei min katapatithoun ta politika tou dikaiwmata i kati, den tha ton katigorisoun gia tromokrati, ok den kindynevei i eleftheria tou. Opote mia xara einai to chipaki.

symposium_lexotanil
14-06-2005, 02:02
euxaristo poly ton nekropethameno pou ekane mia poly orea synopsi ton teleutaion posts mou

KidA
14-06-2005, 02:09
ouf ok nai as min to sinexisoume allo afto einai kourastiko kai nomizo pos kai ego katalava ti eipate kai eseis katalavate ti eipa ego. o kathenas mas antimetopizei me diaforetiko tropo ta diafora provlimata pou sinanta kai fantazomai exei tous logous tou pou logika einai kai sostoi.

(kai nai ksero pos einai enas skilos na exei kavles , o dikos mou exei kavalisei to podi mou apeires fores :P :P :P )

symposium_lexotanil
14-06-2005, 02:11
opote anti na ton steiroseis protimises na ton afisei na proxorisei parapano?

Solo Carriera
14-06-2005, 02:15
το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

KidA
14-06-2005, 02:16
oxi tou kana merika mallon apotiximena proksenia :/

Phoebus
14-06-2005, 02:31
KidA απαντώ και σε σένα, διάβασε παρακάτω.

Μήτσο αγορίνα μου, δεν διαφωνούμε - ναι υπάρχουν ζώα που παρατάνε τα ζώα τους και με τέτοιες νοοτροπίες αναρωτιέσαι ποιος έχει υψηλότερο IQ ώστε να πεις ότι είναι ο αφέντης. Ο άνθρωπος ή το σκυλί; Απλά όπως σου είπε και ο Άρης πριν, χωρίς καν να έχει διαβάσει γραμμή από αυτή τη συζήτηση, ότι τα αδέσποτα σκυλιά είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Όχι γιατί είναι οι αρρώστιες αλλά γιατί τις κουβαλάνε και αποτελούν πληθυσμό που δεν ελέγχεται καθόλου, τόσο στον αριθμό όσο και στις μετακινήσεις. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέριες για το πως σε μια επιδημία ένα ζώο το οποίο είναι φορέας αποτελεί #1 κίνδυνο. Είναι common sense αυτό που λέμε, εγώ σου είπα βέβαια αν δεν θες να θανατωθεί το ζώο -το οποίο το θεωρώ ανθρώπινο- τουλάχιστον να μεταφερθεί σε έναν άλλο χώρο, όχι να παραμείνει στον δρόμο όπως λες εσύ. Τα ζώα τα οποία δεν ελέγχονται πρέπει να φεύγουν από την πόλη που ζούμε. The easy way or the hard way.

KidA
14-06-2005, 02:35
Phoebus de thes na matheis poso poli diafono mazi sou :P

Phoebus
14-06-2005, 02:40
Γι'αυτό είμαστε εδώ, για να διαφωνήσουμε. Πες πόσο.

eyeamflesch
14-06-2005, 05:13
6? 7?

necropethamenos
14-06-2005, 11:42
KidA απαντώ και σε σένα, διάβασε παρακάτω.

Μήτσο αγορίνα μου, δεν διαφωνούμε - ναι υπάρχουν ζώα που παρατάνε τα ζώα τους και με τέτοιες νοοτροπίες αναρωτιέσαι ποιος έχει υψηλότερο IQ ώστε να πεις ότι είναι ο αφέντης. Ο άνθρωπος ή το σκυλί; Απλά όπως σου είπε και ο Άρης πριν, χωρίς καν να έχει διαβάσει γραμμή από αυτή τη συζήτηση, ότι τα αδέσποτα σκυλιά είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Όχι γιατί είναι οι αρρώστιες αλλά γιατί τις κουβαλάνε και αποτελούν πληθυσμό που δεν ελέγχεται καθόλου, τόσο στον αριθμό όσο και στις μετακινήσεις. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέριες για το πως σε μια επιδημία ένα ζώο το οποίο είναι φορέας αποτελεί #1 κίνδυνο. Είναι common sense αυτό που λέμε, εγώ σου είπα βέβαια αν δεν θες να θανατωθεί το ζώο -το οποίο το θεωρώ ανθρώπινο- τουλάχιστον να μεταφερθεί σε έναν άλλο χώρο, όχι να παραμείνει στον δρόμο όπως λες εσύ. Τα ζώα τα οποία δεν ελέγχονται πρέπει να φεύγουν από την πόλη που ζούμε. The easy way or the hard way.

apo olokliro to post mou mallon to mono pou diavases itan to onoma sou kai tou ari. me afta pou les edw diafwnnw apistefta, vasika omws einai asxeta me to post pou ekana stin proigoumeni selida opote einai ligo skata pou ta theteis san apantisi sto post mou!!!

Oson afora to thema tis dimosias ygeias, eimai yper tis steirwsis apla kai omorfa, oxi mia fora kai telos, na einai mia politiki pou tha akoloutheitai synexws. To apotelesma tha einai STANDARD na meiwthei o arithmos tous kai ara i pithanotita astheneiwn.

Kata ta alla vriskw entelws eleeini ti logiki "yparxei mia pithanotita gia arrwsteies apo ta skylia ara as ta skotwsoume".

An meiwthei o arithmos tous mesw tis steirwsis, i pithanotita astheneiwn tha meiwthei kai afti kata poly. Mia mikri mikri pithanotita astheneias den einai arketi gia mena gia na dikaiologisw ton thanato toswn zwwn, kai nai einai mikri, den zoume sto mesaiwna. De lew na afisoume na gemisoun oi dromoi skylia, lew na ta steirwnoume oso perissotero ginetai.

Pws na sto eksigisw, protimw na kindynevw 0,5% para na ta sfaksw 100%.

KidA
14-06-2005, 12:09
ouf na eides Phoebus? toso diafono mazi sou.

Dark-Avenger
14-06-2005, 13:08
Βαριέμαι να τα διαβάσω όλα και ίσως να το έχει αναφέρει κι άλλος, αλλά το πρόβλημα των αδέσποτων έχει δημιουργηθεί από τους "φιλόζωους" που όταν το ζώο πρέπει να φύγει από το σπίτι τους(για λόγους υγείας ή οτιδήποτε) δεν τους πάει η καρδιά να το σκοτώσουν με-φόλα/με-τσουβάλι-σε-ποτάμι/απλά-να-το-ψοφήσουν-βρε-αδερφέ και το αφήνουν στους δρόμους.

Γι'αυτό για να μην έχουμε προβλήματα, μόλις το ζώο πρέπει να το διώξετε ΜΗΝ το αφήνετε στους δρόμους ή το δίνεται/χαρίζεται στον οποιονδήποτε που μπορεί να το αφήσει στους δρόμους μετά. Σκοτώστε το με τα ίδια σας τα χεράκια, problem solved.

PS: Πόσοι θα πάρουν σοβαρά τελείως αυτό το ποστ θα μας δείξει το νοητικό επίπεδο του ER ξανά. Αν και ως γενική ιδέα συμφωνώ, δεν είμαι τόσο αναίσθητος γι'αυτό απλά δε γουστάρω αναμίξεις με κατοικίδια(για να μην καταλήξω κάποτε σε αυτό το σημείο).

Phoebus
14-06-2005, 13:11
Μήτσο σου υπέδειξα ότι συμφωνούμε στο ότι υπάρχουν καθυστερημένοι που παρατάνε τα ζώα τους. Διάβασε σωστά πληζ.

Τώρα, πρέπει να καταλάβεις τι σημαίνει περιορισμός μιας ασθένειας, σοβαρά. Ακόμα και ένα(1) σκυλί το οποίο ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ είναι κίνδυνος. Το να προτιμάς να έχουμε όχι ένα αλλά περισσότερα ζώα χύμα, στειρωμένα και όπως θες τεσπα δεν αναιρεί το γεγονός ότι σε περίπτωση μιας επιδημίας τα ζώα αυτά απλά κάνουν αδύνατο τον περιορισμό της σε μια περιοχή. Δεν σου λέω να τα σκοτώσουμε βέβαια, σου λέω να τα μαντρώσουμε όλα κάπου άλλου να ζήσουν μόνα τους. Και επειδή η πολιτεία φυσικά δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο προτιμάνε να τα σκοτώνουν.

Και επιπλέον να σου πω το εξής - θες να αφήσουμε τα σκυλιά να ζουν στους δρόμους. Πρέπει να σεβαστείς κάποιον ο οποίος απλά σιχαίνεται ή πιο απλά δεν είναι φιλόζωος και δεν θέλει να βλέπει ένα αδέσποτο να κυκλοφορεί στα πάρκα, να κατουράει και να χέζει και να γαμιέται σε δημόσια θέα. Από κει και πέρα όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και για κάποιο λόγο εσύ θεωρείς προτεραιότητα το να ζούνε τα ζωάκια "καλά" παρά εμείς(αυτοί). Θεωρείς προτεραιότητα το "well being" των ζώων αυτών παρά την δημόσια υγεία. ΟΚ καταλάβαμε ότι είσαι φιλόζωος, και γω είμαι, αλλά αυτό είναι παράλογο.

KidA ευχαριστώ για την λεπτομερή ανάλυσή σου πάνω στο θέμα.

The Nerd
14-06-2005, 13:14
Βαριέμαι να τα διαβάσω όλα και ίσως να το έχει αναφέρει κι άλλος, αλλά το πρόβλημα των αδέσποτων έχει δημιουργηθεί από τους "φιλόζωους" που όταν το ζώο πρέπει να φύγει από το σπίτι τους(για λόγους υγείας ή οτιδήποτε) δεν τους πάει η καρδιά να το σκοτώσουν με-φόλα/με-τσουβάλι-σε-ποτάμι/απλά-να-το-ψοφήσουν-βρε-αδερφέ και το αφήνουν στους δρόμους.

Γι'αυτό για να μην έχουμε προβλήματα, μόλις το ζώο πρέπει να το διώξετε ΜΗΝ το αφήνετε στους δρόμους ή το δίνεται/χαρίζεται στον οποιονδήποτε που μπορεί να το αφήσει στους δρόμους μετά. Σκοτώστε το με τα ίδια σας τα χεράκια, problem solved.

PS: Πόσοι θα πάρουν σοβαρά τελείως αυτό το ποστ θα μας δείξει το νοητικό επίπεδο του ER ξανά. Αν και ως γενική ιδέα συμφωνώ, δεν είμαι τόσο αναίσθητος γι'αυτό απλά δε γουστάρω αναμίξεις με κατοικίδια(για να μην καταλήξω κάποτε σε αυτό το σημείο).

O geros moy ta skylia ta skotwne me toyvlo sto sverko kai tis gates me kremasma se syrmatosxoino.

Phoebus
14-06-2005, 13:16
Τα δικά του σκυλιά και τις δικές του γάτες; Ή το έκανε έτσι από χόμπυ;

The Nerd
14-06-2005, 13:20
Τα δικά του σκυλιά και τις δικές του γάτες; Ή το έκανε έτσι από χόμπυ;
Ta dika mas ennoeitai

Phoebus
14-06-2005, 13:22
Φιλόζωος ο γέρος σου.

Dark-Avenger
14-06-2005, 13:27
Phoebus δες πρώτο post εδώ (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=11450&start=105).

Phoebus
14-06-2005, 13:30
Dark-Avenger δες το πρώτο post εδώ (http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?t=11450#384212).

Dark-Avenger
14-06-2005, 13:33
Διαφωνείς με αυτό που λέω; Οι φιλόζωοι διαφωνούν; Δεν είναι μια ριζική λύση που θα εξαλείψει αυτή τη μάστιγα της σημερινής κοινωνίας;

The Nerd
14-06-2005, 13:34
Διαφωνείς με αυτό που λέω; Οι φιλόζωοι διαφωνούν; Δεν είναι μια ριζική λύση που θα εξαλείψει αυτή τη μάστιγα της σημερινής κοινωνίας;
toyvlo sto sverko loipon se adespota skylia/gatia kai la8rometanastes (otan er8ei h stigmh na toys plhrwsoyme e?)

Phoebus
14-06-2005, 13:36
Φυσικά και δεν διαφωνώ - απλά για όλα αυτά πρέπει να υπάρχει και ένας συγκεκριμένος τρόπος. Το τούβλο στο σβέρκο και το συρματόσκοινο είναι βάρβαροι τρόποι. Οι κτηνίατροι μπορούν απλά να κάνουν μια ένεση στο ζώο και να το κοιμήσουν. Χωρίς τούβλα, συρματόσκοινα, αίματα κτλ.

The Nerd
14-06-2005, 13:37
Φυσικά και δεν διαφωνώ - απλά για όλα αυτά πρέπει να υπάρχει και ένας συγκεκριμένος τρόπος. Το τούβλο στο σβέρκο και το συρματόσκοινο είναι βάρβαροι τρόποι. Οι κτηνίατροι μπορούν απλά να κάνουν μια ένεση στο ζώο και να το κοιμήσουν. Χωρίς τούβλα, συρματόσκοινα, αίματα κτλ.

An exeis ta lefta, giati oxi?

Phoebus
14-06-2005, 13:41
Από την στιγμή που επιλέγεις να είσαι κάτοχος ένος ζώου τα πρώτα πράγματα που υποτίθεται συμβιβάζεσαι να κάνεις είναι να δεχτείς τα έξοδα και εμβολιασμού και ταφής του ζώου. Το "άμα έχεις τα λεφτά" δεν είναι επιχείρημα την στιγμή που το ζώο είναι δικό σου. Έχεις την υποχρέωση να το φροντίσεις μέχρι την τελευταία στιγμή.

Dark-Avenger
14-06-2005, 13:41
Φίλε Nerd οι αδέσποτοι λαθρομετανάστες είναι άλλο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας. Μην κάνουμε offtopic συζήτηση σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον thread

Θα ανοίξω άλλο thread αργότερα, με quotes από εδώ.

@Phoebus: Το τσουβάλι στο ποτάμι πως σου φαίνεται ως λύση; Σαφώς πιο οικονομική, χωρίς χρήση χημικών και άλλων ουσιών στα κακόμοιρα τα ζώα.

EDIT: Με πρόλαβε ο Nerd στο οικονομικό θέμα. :?

necropethamenos
14-06-2005, 14:22
Και για κάποιο λόγο εσύ θεωρείς προτεραιότητα το να ζούνε τα ζωάκια "καλά" παρά εμείς(αυτοί).

Lathos. Esy thewreis proteraiotita na ikanopoiithei i aisthitiki tou kathe "aganaktismenou politi", to antitimo gia tin opoia einai to na mantrwthoun kapou ta zwa i na ta psofisoun. Ase pou kata ti gnwmi sou efoson den ta mantrwnoun kala tha kanoun na ta skotwsoun.

Sorry, alla efoson o kathe mi filozwos den thelei na vlepei zwa na katourane sto parko, AFTOS prepei na ta sevastei kai na ta ypomeinei. KANEIS DE TOU EXEI DWSEI TO GOD-GIVEN RIGHT NA TA APOMAKRYNEI EPEIDI DEN TA GOUSTAREI. AMA DE GOUSTAREI AS MI PAEI STO PARKO.

An einai dynaton, protimate pragmatika na gamisete tin (ok, gamimeni eparkws idi) zwi ekatontadwn (i xiliadwn) zwwn apla epeidi de thelete na symvivasete tin aisthitiki sas?

Afto einai TOSO PARALOGO OSO TIPOTA.

Θεωρείς προτεραιότητα το "well being" των ζώων αυτών παρά την δημόσια υγεία.

oxi, dialegeis na min anafereis to thema twn posostwn kai kaneis lathos. Nai, enas adespotos skylos einai kindynos gia tin dimosia ygeia. I pithanotita na patheis kati apo afton (ton enan) omws einai konta sto 0. Leme oti einai kindynos apla epeidi den einai 0. Gamw to kerato mou katalave to, o skylos den einai arouraios kai emeis den zoume sto mesaiwna. Yparxei enas kindynos, mikros. To na ta mantrwseis/skotwseis einai akraio gia enan tetoio mikro kindyno.

in fact protimas na ta mantrwseis apo to na perimeneis alla 10 xronia peripou wste na meinoun apeirws ligotera mesw tis steirwsis.

ΟΚ καταλάβαμε ότι είσαι φιλόζωος, και γω είμαι, αλλά αυτό είναι παράλογο.

Exeis enan pio paidiko tropo na mou peis oti lewafta pou lew gia na diafimistw ws filozwos?

How about "Eisai kai fainesai"?

necropethamenos
14-06-2005, 14:34
@dark-avenger: den einai omws pio logiko anti na to skotwsei na katsei kai na ypomeinei to apotelesma tis epilogis tou?

efoson "xrewnesai" ena zwo, prepei kai na eisai mazi tou. To na to skotwseis fysika kai den einai lysi oute na to afiseis sto dromo. Ntaks, einai to idio paralogo me to thema tis aisthitikis: protimame na skotwsoume to zwo anti na analavoume tis efthynes pou monoi epwmistikame otan epileksame na exoume ena zwo!!

esy kala kaneis kai den exeis katoikidio an ksereis oti se kapoia fasi den tha to theleis allo fysika, kammia antirisi

Phoebus
14-06-2005, 15:26
Ποια αισθητική ρε μλκ Μήτσο, σου μιλάω για δημόσια υγεία. Δεν ήταν οι αρουραίοι η πανούκλα, απλά επειδή ο κόσμος από παλιότερα ζούσε μες τους αρουραίους (δεν ήρθαν σαν ορδή και την έφεραν) η αρρώστια εξαπλώθηκε μέσω αυτών. Και σου εξηγώ ΠΑΛΙ. ΕΝΑΣ σκύλος είναι αρκετός για να γίνει το ίδιο και η όποια αρρώστια να γίνει πιο δύσκολο να περιοριστεί.

An einai dynaton, protimate pragmatika na gamisete tin (ok, gamimeni eparkws idi) zwi ekatontadwn (i xiliadwn) zwwn apla epeidi de thelete na symvivasete tin aisthitiki sas?

Αν είναι δυνατόν, προτιμάτε πραγματικά να γαμήσετε την (οκ, γαμημένη επαρκώς ήδη) ζωή χιλιάδων (ή εκατομμυρίων) ανθρώπων απλά επειδή δεν θέλετε να δείτε τα ζωάκια πεθαμένα;

Καταλαβαίνεις ότι κάνουμε κύκλους ε; Δεν λέμε παράλογα πράγματα. Τα σκυλιά και οι γάτες και γενικώς οποιοδήποτε ζώο το οποίο ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ και έρχεται σε άμεση επαφή με ανθρώπους ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Σεβάσου ΠΡΩΤΑ τον συνάνθρωπό σου και ΕΠΕΙΤΑ τα σκυλάκια και τα γατάκια κτλ. Μια προτεραιότητα είναι αυτό. Δεν σου λέω να ψοφήσουν τα αδέσποτα επειδή χέζουν στο γρασίδι μου (που ακόμα και αυτό το τόσο μικρό και ηλίθιο αποτρέπεται γιατί σε κάποιες κοινωνίες οι μηχανισμοί λειτουργούν σωστά), σου λέω στην ΑΚΡΑΙΑ περίπτωση να ψοφήσουν γιατί αποτελούν κίνδυνο αφενός και αφετέρου μερικοί άνθρωποι ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ. Αυτούς οφείλουμε πρώτα να σεβαστούμε. Οι άνθρωποι που τα θέλουν μπορούν να τα πάρουν σπίτι τους. Στους δρόμους όμως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Dark-Avenger
14-06-2005, 19:04
@dark-avenger: den einai omws pio logiko anti na to skotwsei na katsei kai na ypomeinei to apotelesma tis epilogis tou?
Μιλάμε για περιπτώσεις που κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να διώξει το κατοικίδιο(λόγοι υγείας, αλλαγή δουλειάς/πόλης/σπιτιού, νέοι κανονισμοί πολυκατοικίας, οτιδήποτε). Εκτός αν ο μέσος φιλόζωος προτιμά να μείνει στο δρόμο αγκαλιά με το ζώο του παρά να το διώξει/σκοτώσει. Οπότε φεύγουμε από την κατηγορία φιλόζωος και μιλάμε για την κατηγορία νοητικά καθυστερημένος.

Τέσπα, δε μιλάω άλλο στο τόπικ αυτό αν δεν δω απαντήσης Όλιας, Λιτλ Μι, οποιουδήποτε άλλου υπερασπιστή των κατοικιδίων. Θα διάλεγαν να θανατώσουν το κατοικίδιο σε τέτοια περίπτωση, ή να το διώξουν στο δρόμο ανακυκλώνοντας το πρόβλημα; :?:

morphine
14-06-2005, 20:59
Μόλις έκλεισα κατά λάθος τον όπερα και σβήστηκε η τεράστια απάντησή μου. Ουφ. Πάμε πάλι.

Θα έλεγα ότι θα έπρεπε να σταματήσουμε να απαντάμε σε σένα και το νερντ μπας και σκάσετε και αφήσετε τη συζήτηση νεκροπεθαμένου- φοίβου να συνεχιστεί κανονικά. Αφού ζήτησες την άποψή μου, όμως, here.

Αν πάρεις ένα ζώο, θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι θα μπορείς να το φροντίσεις μέχρι το τέλος της ζωής του. Το θεωρώ απαράδεκτο να θες να το ξεφορτωθείς είτε θανατώνοντάς το, είτε πετάγοντάς το στο δρόμο, επειδή δε σε "βολεύει" πια να το έχεις. Βλ. σχόλια νεκροπεθαμένου περί μπουρτζόβλαχων πάνω σε αυτό. Αν υιοθετήσεις ένα μωρό και όταν μεγαλώσει είναι υπέρβαρο και δεν έχεις λεφτά να το ταίσεις, θα το πετάξεις στο δρόμο; Τέλος, αν δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ λύση στο "πρόβλημα" και δεν μπορείς με τίποτα να κρατήσεις το ζώο, του βρίσκεις άλλο σπίτι και τελείωσε. Εφημερίδες και περιοδικά υπάρχουν ένα σωρό, και site ακόμα, για αυτά τα πράγματα. Απλά βάζεις μια αγγελία και του βρίσκεις.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Γενικότερα ον τόπικ τώρα.
Ό,τι λέει ο νεκροπεθαμένος.
Φοίβο με το συμπάθειο λες μαλακίες.
Κι οι άστεγοι με αυτή τη λογική αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιος ξέρει τι κουβαλάνε πάνω τους αυτοί. Πόσο μάλλον οι ήδη άρρωστοι που τριγυρνάνε στο όμορφο σύνταγμα και ζητιανεύουν. Καλά, όσοι σκύβουν για να τους αφήσουν κανα ψιλό, δε φοβούνται μην κολλήσουν τίποτα;;; Λέω να τους μαζέψουμε όλους στην πλατεία ομονοίας και να τους κάψουμε, μαζί με τα σκυλιά που ασχημαίνουν την πόλη μας.

Σοβαρευτείτε γμτ.

The Nerd
14-06-2005, 21:57
Ti se kanei na pisteyeis oti an hsoyn esy to katoikidio kai o skylos to afentiko 8a sth xarize?
[Edit] Epishs oi an8rwpoi ths polhs exete ta skylakia san mpimpelo/syntrofoys/mhtriko ypokatastato. Sthn ellhnikh eparxia o skylos h dikaiologei to pswmi poy trwei h ekteleitai parayta. Its a cruel world out there kiddies ...

ligo pio on topic akoma: H anwdynh 8anatwsh einai o kalyteros tropos.

(Ps exw toylaxiston ena skyli apo tote poy gennh8hka oxi oti den eimai filozwos or smth)

Phoebus
14-06-2005, 22:09
[off topic]Όλια μαλακία είναι να εξισώνεις τις καταστάσεις. Με το συμπάθειο.

Ένας άστεγος δεν είναι αδέσποτο. Το θεωρώ προφανές ότι ένα τέτοιο πρόβλημα το αντιμετωπίζεις διαφορετικά. Ο άστεγος σε μια επιδημία που λέει ο λόγος δεν είναι απλά φορέας. Είναι παθών. Δεν θα μπω βέβαια στη διαδικασία να εξηγήσω τι και πως την στιγμή που 1)είναι εντελώς off topic 2)το "λες μαλακίες" το έχετε κάνει πιπίλα εδώ μέσα λες και είναι το απόλυτο box set για τα επιχειρήματά σας και ο άλλος πρέπει να απαντήσει... αν το έκανε με στο ίδιο επίπεδο θα άρμοζε ένα "άντε και γαμήσου" ως αντεπιχείρημα αλλά δυστυχώς θα οδηγούσε την συζήτηση σε flame.

Το "σοβαρευτείτε γμτ" δεν το δέχομαι καθώς θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι μιλάμε σοβαρά.[/off topic]

On topic, μ'αυτά που λες στον Dark-Avenger συμφωνώ γιατί όπως είπαμε και πριν είναι υποχρέωση όταν δέχεσαι να αναλάβεις την ανατροφή ένος σκύλου να έχεις υπόψιν και την εκδοχή κάποτε να μην σε βολεύει ο σκύλος και δεν πρέπει έτσι απλά να τον ξεφορτωθείς, είτε να το διώξεις το ζώο από το σπίτι είτε να το σκοτώσεις or whatever. Eλπίζω τουλάχιστον να δέχεσαι να θανατωθεί ένα ζώο το οποίο υποφέρει για τον α ή β λόγο και αυτό να γίνει με ανώδυνο τρόπο... ή και αυτό σου φαίνεται απαράδεκτο;

morphine
14-06-2005, 22:47
θίχτηκες; Εγώ απλά θέλω να'χω φίλο το νεκροπεθαμένο γιατί με βολεύει, κι έτσι τον υποστηρίζω.

Λοιπόν.
Χμ.
Ευθανασία μόνο σε άρρωστο ζώο που υποφέρει και δε μπορεί να γίνει καλά. Προφανώς.

Ευθανασίες στην επαρχία κλπ (μεταξύ άλλων) δείχνουν πόσο τριτοκοσμική χώρα είμαστε και τα "εσείς οι άνθρωποι της πόλης" και τα "μπιμπελό", "μητρικά υποκατάστατα" κλπ τα ακούω βερεσέ
Στο άλλο δεν απαντάω καν

Γενικότερα πάντως, παιδιά μου, μία είναι η λέξη-κλειδί στο θέμα μας: ΠΡΟΛΗΨΗ.

S-11
14-06-2005, 22:50
olia emena mexeis filo?

morphine
14-06-2005, 22:51
ΕΣΕΝΑ Σ'ΕΧΩ ΣΚΥΛΟ ΧΟΧΟΧΟ.

S-11
14-06-2005, 22:52
:cry:

Dark-Avenger
14-06-2005, 23:28
Όλια, μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου για τα επόμενα 10 χρόνια ώστε να δεις αν μπορείς να κρατήσεις ένα κατοικίδιο; Αν μπορείς, πάω πάσο. Αλλά ο μέσος Έλληνας δε ξέρει αν θα έχει δουλειά 2 χρόνια μετά.

Επίσης, πώς είσαι σίγουρη πως το κατοικίδιο που δίνεις μέσω αγγελίας ΔΕΝ θα θανατωθεί/καταλήξει στο δρόμο; Ή θα ξέρεις που το δίνεις(τότε γιατί να καταλήξεις σε αγγελία καταρχήν;) ή είσαι πραγματικά αφελής.

Λύσεις δε βλέπω να προτείνετε όμως, μόνο "λες μαλακίες" και "δε σ'απαντάω".

PS: Εμένα η φιλοζωία είναι όπως λέει ο Nerd. Το ζώο πρέπει να βγάζει το φαί του. Ένα φαραόνι που έφαγα σήμερα στιφάδο το έβγαλε πολύ καλά, όπως και το κουνέλι στα κάρβουνα που έφαγα προχτές :dfinger:

Acid Baby
14-06-2005, 23:35
:offtopic: Φίλε βγάλε αυτόν τον τράγο απο το Avatar σου. Δε δεχόμαστε σατανιστάς εδώ.

morphine
14-06-2005, 23:40
ναι, μπράβο, είσαι και πολύ γαμάτος.
Όχι, δε μπορείς να ξέρεις που θα πάει, αν δεν το κοιτάξεις. Υπάρχουν ειδικά site και περιοδικά και δεξερωτι για ζωόφιλους. Δε θα βάλεις αγγελία στο βήμα. Και πάλι όμως, αν είναι να δώσεις το ζώο σου κάπου, θα δεις που θα το δώσεις, δε θα το δώσεις στον πρώτο που θα σε πάρει τηλέφωνο.
Δεν είπα ότι μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου, απλά όταν παίρνεις ένα ζώο επειδή το ΘΕΛΕΙΣ πραγματικά και το ΑΓΑΠΑΣ κλπ, δε θα το αφήσεις να ψοφήσει (είτε παρατώντας το στο δρόμο είτε σκοτώνοντάς το ο ίδιος), εκτός αν είσαι καθυστερημένος (ή ο "κλασικός μαλάκας έλληνας").
Τι άλλο να πω, δεν ξέρω.

The Nerd
14-06-2005, 23:42
PS: Εμένα η φιλοζωία είναι όπως λέει ο Nerd. Το ζώο πρέπει να βγάζει το φαί του. Ένα φαραόνι που έφαγα σήμερα στιφάδο το έβγαλε πολύ καλά, όπως και το κουνέλι στα κάρβουνα που έφαγα προχτές :dfinger:

3ereis apo mpala file
(kokkoras makaronada gamei ta panta e?)

Dark-Avenger
14-06-2005, 23:58
Δεν είμαι καθόλου γαμάτος, συζήτηση κάνουμε και θέλω να δω αν προτείνει καμιά λύση η φιλοζωική πλευρά. Το μόνο που βλέπω να λέτε είναι "μαζέψτε τα ζωντανά από τους δρόμους και φροντίστε τα ως το τέλος της ζωής τους". Γιατί αν δε γίνει αυτό κάποια πιο δραστική λύση θα γίνει από κάποιον "κλασσικό μαλάκα Έλληνα", έτσι;

Ε λοιπόν, μην το λέτε, κάντε το, και σώστε και τους μη-φιλόζωους από το τρέξιμο μακρυά από τον κάθε κοπρίτη που τον κυνηγά στο δρόμο ή το κάθε σκυλί γεμάτο τσιμπούρια που τρέχει στα πάρκα που παίζουν μικρά παιδιά ή οτιδήποτε άλλο.

Γιατί σε τελική ανάλυση, φιλόζωοι(έστω και αποτυχημένοι) είναι αυτοί που αγόρασαν και παράτησαν τα ζώα αδέσποτα. Πως να διορθωθεί τέτοιο μπάχαλο από άλλους;(κλασσικό επιχείρημα ΠΑΣΟΚ μετά από κυβέρνηση Μητσοτάκη).

@Νερντ: 3 κόκκορες είναι στον καταψύκτη και περιμένουν, ο ένας μάλλον θα πάει μακαρονάδα το Σ/Κ και στην επόμενη βδομάδα άλλος ένας θα γίνει αυγολέμονο :dfinger:

morphine
15-06-2005, 00:09
για να κάνουμε συζήτηση, μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις όλο το τόπικ και να μη λες αρλούμπες που ποτέ δεν ειπώθηκαν από κανένα. Στο κάτω κάτω δεν είπε κανείς ότι υπάρχει κάποια καλή λύση αυτή τη στιγμή για τα αδέσποτα (αφού τίποτα δε δουλεύει σωστά).

Dark-Avenger
15-06-2005, 00:24
Κάποια όχι και τόσο καλή λύση > καμία λύση

Δε συμφωνείς με αυτό; Άρα μέχρι να προτείνετε την καλή λύση, η θανάτωσή τους είναι ότι πιο λογικό για τη δημόσια υγεία κλπ.

Επομένως συμφωνείς με όσα είπα εγώ, ο Phoebus, κλπ κλπ.

Ή είναι λάθος η λογική μου;

morphine
15-06-2005, 00:29
είναι.

Γιατί κάποια όχι και τόσο καλή λύση είναι να μαζέψουμε και τους άστεγους και τα πρεζάκια και να τους βάλουμε σε κανα υπόγειο κλειδωμένους. Ε, ειδικά τα πρεζάκια, κάτι σάπια κωλόπαιδα είναι, να ξαναενταχθούν στην κοινωνία αποκλείεται, οπότε τι πειράζει;

Θα πρέπει να κοιτάμε να βρίσκουμε λύσεις που θα είναι καλές και μακροπρόθεσμα, όχι να λύνουμε το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα με μπακάλικο τρόπο και να το παίζουμε και γαμάτοι.

morphine
15-06-2005, 00:33
Επίσης, η καλή λύση είναι αυτή που εφαρμόζεται σε πολιτισμένες χώρες.
Δεν είναι ότι δεν υπάρχει.

Dark-Avenger
15-06-2005, 00:52
Hello?

Όσο δε δίνεται λύση, το πρόβλημα μεγαλώνει. Όσο το πρόβλημα μεγαλώνει, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος.

Δεν είναι στατικό το πρόβλημα, ώστε να υπάρχει περιθώριο χρόνου να βρεθεί καλύτερη λύση. Απλά σκέψου ότι 2 αδέσποτα κάθε χρόνο βγάζουν άλλα 6-7.

’ρα ας βολευτούμε όπως μπορούμε, μέχρι το βιωτικό επίπεδο στην Ελλάδα φτάσει τις "πολιτισμένες χώρες" που λες, όταν η οικονομία μας μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Αφού πρώτα εξαλειφτούν 2134234324 άλλα πιο σημαντικά από μερικά αδέσποτα.

morphine
15-06-2005, 01:04
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΠΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕ ΓΑΜΩΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΝ ΑΠΟ'ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΟ- ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΜΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΛΩΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ, ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΓΑΜΙΟΠΟΥΣΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΚΑΙ ΑΠΟ'ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ. Η ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΖΩΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ PET SHOP ΡΕ ΑΔΕΡΦΑΚΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΑΜΩ ΤΟ MICHAEL JACKSON

Dark-Avenger
15-06-2005, 01:15
Στείρωση κοστίζει, όχι για τον Αθηναίο της Εκάλης που έχει ένα κανίς, αλλά για τον κάθε αγρότη της επαρχίας που έχει τον Γκέκα να του φυλάει το κοτέτσι. Και ο κάθε αγρότης έχει 3 και 5 και 10 σκυλιά(τα οποία φυσικά γαμάνε κάθε θυληκό σκυλί που περνά από μπροστά τους).

Το ίδιο ισχύει για τα τσιπάκια.

Για το ποιος αγοράζει κατοικίδιο, σιγά μην απαιτείται και άδεια κατοικιδιοφορείας/κατοικιδιοχρησίας.

Το "κυρώσεις στο βρωμόπουστα που το πετάει στο δρόμο" είναι τελείως άκυρο όμως. Κυρίως γιατί θα οδηγήσει σε αυτό που λέω εγώ, δε θα υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά, θα υπάρχουν ψόφια σκυλιά. Γιατί μια φόλα κοστίζει σαφώς λιγότερο από την κύρωση(πόσο μάλλον ένα τσουβάλι για το ποτάμι, λίγο συρματόπλεγμα ή ένα τούβλο).

Και σε τελική, τα λεφτά για ΌΛΕΣ αυτές τις λύσεις καλύτερα να δωθούν στην απεξάρτηση των πρεζακιών που ανέφερες, παρά στους κοπρίτες.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ.(αφού θες κεφαλαία)
’ρα όσα λες είναι ουτοπικά(σήμερα).

morphine
15-06-2005, 01:36
ό,τι να'ναι λες :|

τα πάντα κοστίζουν, κι αν θες κάτι να γίνεται, να τα σκας αλλιώς να σκας.
Άμα σε ενοχλούν τα αδέσποτα στο κέντρο της αθήνας, σκασ'τα για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Αν στην επαρχία δε σε ενοχλεί τίποτα κι είσαι και περήφανος που έχεις τη δυνατότητα να πνίξεις ένα σκυλί στο ποτάμι, απλά σκάσε.

Όσο πιο πολιτισμένα μπορώ, αλήθεια.

Δεν ξαναποστάρω.

Νεκροπεθαμένε γύρνα πίσω.

Dark-Avenger
15-06-2005, 01:40
Πολιτισμένες συζητήσεις, επιχειρήματα και ER.

Καληνύχτα σας.

necropethamenos
15-06-2005, 02:25
Στείρωση κοστίζει, όχι για τον Αθηναίο της Εκάλης που έχει ένα κανίς, αλλά για τον κάθε αγρότη της επαρχίας που έχει τον Γκέκα να του φυλάει το κοτέτσι. Και ο κάθε αγρότης έχει 3 και 5 και 10 σκυλιά(τα οποία φυσικά γαμάνε κάθε θυληκό σκυλί που περνά από μπροστά τους).

Sxetika me to thema twn xrimatwn, des afta pou egrapsa peri tis ypoxrewsis twn anthrwpwn apenanti sta zwa. De thewrw oti to na eisai filozwos me tin EMPRAKTI ennoia tou orou einai epilogi. Einai ypoxrewsi giati eisai "anwteros" pou leei kai o deggial.

Sto katw katw, as vgei apo tous forous sou to pososto tis ekklisias gia tin opoia DEN exoume oloi ypoxrewsi na plirwnoume, kai as mpei ena pososto gia tis steirwseis (ws monimi politiki, forevah) tis opoies EXOUME ypoxrewsi na plirwsoume.

a) giati eimaste "anwteroi" kai eksigisa selides prin giati afto simainei oti prepei na FRONTISOUME gia ta "katwtera".
b) giati emeis theloume na prostatepsoume ti parti mas apo arrwsteies. opote tha plirwsoume gia afto. Den einai dikaiologia oti i alli lysi einai pio efkoli kai amesi.
c) giati emeis kanoume to perivallon twn skylwn mi viwsimo gia'ftous kai oxi to antitheto. paidikos tropos skepsis alla stirizetai se ena entelws vasiko ithiko epixeirima pou de vriskw lathos.

Telos den katalavainw giati anafereis tous agrotes, aftoi efoson xrisimopoioun tous skylous gia dikes tous douleies tha eprepe akomi pio efkola na plirwsoun gia ti steirwsi twn skylwn.

To gegonos oti ena pososto skylwn tha menei panta asteirwto de leei kati efoson i politiki tis steirwsis twn zwwn tha einai monimi. Ta noumera tha einai panta mikra kai o kindynos praktika anyparktos.

Το ίδιο ισχύει για τα τσιπάκια.

ta tsipakia einai ypoxrewtika apo tin E.E. kai de vlepw kanenan na paraponietai. Den einai kati akrivo. ta tsipakia tha mas glytwsoun pithanws apo to na menoun katoikidia paratimena sto dromo.

Για το ποιος αγοράζει κατοικίδιο, σιγά μην απαιτείται και άδεια κατοικιδιοφορείας/κατοικιδιοχρησίας.

oxi, apla apaiteitai na analamvanei tis efthynes tou kai na min pairnei sto laimo tou to zwo epeidi allakse kati sti zwi tou. Sorry, kaki dikaiologia.

Το "κυρώσεις στο βρωμόπουστα που το πετάει στο δρόμο" είναι τελείως άκυρο όμως. Κυρίως γιατί θα οδηγήσει σε αυτό που λέω εγώ, δε θα υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά, θα υπάρχουν ψόφια σκυλιά. Γιατί μια φόλα κοστίζει σαφώς λιγότερο από την κύρωση(πόσο μάλλον ένα τσουβάλι για το ποτάμι, λίγο συρματόπλεγμα ή ένα τούβλο).

den exeis adiko, to thema einai oti prin parei kaneis to katoikidio tha to skeftei dipla kai tripla kai ws ek toutou tha apotrapoun polles periptwseis ilithiwn pou sto mellon tha afinan to katoikidio sto dromo.

Και σε τελική, τα λεφτά για ΌΛΕΣ αυτές τις λύσεις καλύτερα να δωθούν στην απεξάρτηση των πρεζακιών που ανέφερες, παρά στους κοπρίτες.

Oxi. Me tipota. To prezaki tou 2005 eixe myalo, eixe oles tis plirofories apo apistefta mikri ilikia, IKSERE oti den eprepe na mpleksei kai emplekse. De lew oti "kala na pathei", exei omws safws tin efthyni twn praksewn tou. O skylos apla itan arketa gkantemis na gennithei se ena perivallon me aftokinita kai asfalto.

Opote an einai na dialeksw poianou ti swtiria tha xrimatodotisw, tha dialeksw safws tou skylou. Aftos itan pou tou SYNEVI kati. To prezaki EKANE kati. Yparxei safis diafora.

enitharmon
15-06-2005, 02:42
σε άλλες χώρες πληρώνουνε και φόρους για τα κατοικίδια τους, αλλά ας μη σε μπερδέψω κι άλλο

S-11
15-06-2005, 06:58
skylia rules
all hail the dog
twra?

Dark-Avenger
15-06-2005, 09:12
:rofl: :rofl: :rofl:

Πρωί πρωί...

Για αρχή...

σε άλλες χώρες πληρώνουνε και φόρους για τα κατοικίδια τους, αλλά ας μη σε μπερδέψω κι άλλο
Ξαναλέω, σε άλλες χώρες ο βασικός μισθός είναι 2 και 3 φορές μεγαλύτερος από το μισθό στην Ελλάδα. Διάολε, σε άλλες χώρες πληρώνεις φόρους το 40+% των μικτών κερδών σου σε ένα χρόνο αν έχεις 3 ακίνητα στο όνομά σου.

Για να μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα δηλαδή.

Telos den katalavainw giati anafereis tous agrotes, aftoi efoson xrisimopoioun tous skylous gia dikes tous douleies tha eprepe akomi pio efkola na plirwsoun gia ti steirwsi twn skylwn.
Γιατί η πιθανότητα ο Γκέκας και το κάθε τσοπανόσκυλο που έχει να βγάλει στα 10 κουτάβια ένα καλό σκυλί είναι μεγάλη, οπότε και γλιτώνει τα λεφτά του νέου σκυλιού, και αυτά της στείρωσης.

ta tsipakia einai ypoxrewtika apo tin E.E. kai de vlepw kanenan na paraponietai. Den einai kati akrivo. ta tsipakia tha mas glytwsoun pithanws apo to na menoun katoikidia paratimena sto dromo.
Πόσα σκυλιά που βλέπεις στο δρόμο έχουν τσιπάκι; Πόσα σκυλιά που έχουν γνωστοί σου έχουν τσιπάκι; Ίσως να είναι τρομερή αποκάλυψη για σένα, αλλά το να μην υπακούν οι πολίτες σε κάποιο νόμο(υποχρεωτικά τσιπάκια) είναι μια μορφή για να παραπονεθούν.

oxi, apla apaiteitai na analamvanei tis efthynes tou kai na min pairnei sto laimo tou to zwo epeidi allakse kati sti zwi tou. Sorry, kaki dikaiologia.
Το ζώο λοιπόν θα ορίζει τη ζωή του ανθρώπου. :thumbsup: σε έναν Manowarά, κύριο του εαυτού του, που δεν ορίζει τίποτα άλλο τι κάνει/θέλει να κάνει(πέρα από τον Αζόρ και τη Λίζα).

den exeis adiko, to thema einai oti prin parei kaneis to katoikidio tha to skeftei dipla kai tripla kai ws ek toutou tha apotrapoun polles periptwseis ilithiwn pou sto mellon tha afinan to katoikidio sto dromo.
Δε νομίζω να το σκεφτεί τόσο πολύ, το να σκοτώσεις ένα κατοικίδιο είναι υπερβολικά απλή διαδικασία χωρίς κανένα κόστος σχεδόν(και δε μιλάω μόνο για τούβλα και συρματοπλέγματα).

Oxi. Me tipota. To prezaki tou 2005 eixe myalo, eixe oles tis plirofories apo apistefta mikri ilikia, IKSERE oti den eprepe na mpleksei kai emplekse. De lew oti "kala na pathei", exei omws safws tin efthyni twn praksewn tou. O skylos apla itan arketa gkantemis na gennithei se ena perivallon me aftokinita kai asfalto.

Opote an einai na dialeksw poianou ti swtiria tha xrimatodotisw, tha dialeksw safws tou skylou. Aftos itan pou tou SYNEVI kati. To prezaki EKANE kati. Yparxei safis diafora.
Μια μεγάλη :moutza: από τα βάθη της καρδιάς μου.

Να χαρώ "πολιτισμένους" ανθρώπους εγώ. Και αυτό το λέω εγώ, που έχω ξαναδηλώσει τι πρέπει να συμβαίνει σε ορισμένους ναρκωμανείς που δε γαμάνε μόνο τη ζωή τους με την πρέζα αλλά και τη ζωή άλλων.

Για φινάλε, καθότι το παρέβλεψα χτες το βράδι...

’μα σε ενοχλούν τα αδέσποτα στο κέντρο της αθήνας, σκασ'τα για να βελτιωθεί η κατάσταση.
’μα με ενοχλούν τα αδέσποτα στο κέντρο της Αθήνας, θα τα αποφύγω. Αν επιμένουν να με ενοχλούν ενώ προσπαθώ να τα αποφύγω θα τα αρχίσω στις κλωτσιές μέχρι να σταματήσουν να με ενοχλούν(αυτό ισχύει για οτιδήποτε επιμένει να με ενοχλεί - τελειωμένοι, ζητιάνοι, γουοτέβερ).

Αν σε ενοχλεί εσένα ζωόφιλε η συμπεριφορά μου σκάσ'τα εσύ που αγοράζεις κατοικίδια σε τελική για να βελτιωθεί η κατάσταση. 'Till then, have a nice warm cup of STFU.

necropethamenos
15-06-2005, 09:53
Γιατί η πιθανότητα ο Γκέκας και το κάθε τσοπανόσκυλο που έχει να βγάλει στα 10 κουτάβια ένα καλό σκυλί είναι μεγάλη, οπότε και γλιτώνει τα λεφτά του νέου σκυλιού, και αυτά της στείρωσης.

Nai, to provlima mas omws den einai ta skylia tou agroti, to provlima mas einai ta skylia stin poli. I kanw lathos?

Episis, an ypothesoume oti einai kai afta tis ypaithrou, to oti o agrotis tha exei antirissi kanei tin lysi lanthasmeni? Sorry kiolas, to oti goustarei o kathe vlakas na paranomisei den kanei ton nomo lanthasmeno e.

Telos, epeidi den mou einai ksekatharo afto pou les, an afta ta skylia ta taizei o agrotis klp, tote de xreiazetai na tous kanei tipota para mono na ta emvoliasei. Mipws eisai kai kata twn emvoliasmwn? I to na ta xrisimopoiei gia tis douleies tou kai na min ta emvoliazei einai "kalo" kata tin apopsi sou?

Πόσα σκυλιά που βλέπεις στο δρόμο έχουν τσιπάκι; Πόσα σκυλιά που έχουν γνωστοί σου έχουν τσιπάκι; Ίσως να είναι τρομερή αποκάλυψη για σένα, αλλά το να μην υπακούν οι πολίτες σε κάποιο νόμο(υποχρεωτικά τσιπάκια) είναι μια μορφή για να παραπονεθούν.

Ta skylia pou vlepw sto dromo den exoun logo na exoun tsipaki. Den anikoun se kapoion (dystyxws) opote den exoun logo na exoun kai tsipaki. Apo ta skylia filwn/gnwstwn/syggenwn ola tha apoktisoun tsipaki (i exoun idi) giati KAPOIA stigmi pou anagkastika pas to skylo sou ston ktiniatro, aftos tha sou deiksei tin terastia afissa pou leei oti mexri tin tade imerominia eisai nomika ypoxrewmenos na to kaneis.

Episis mexri stigmis den exw synantisei kapoion me katoikidio pou na einai kata tou chip.

Το ζώο λοιπόν θα ορίζει τη ζωή του ανθρώπου. :thumbsup: σε έναν Manowarά, κύριο του εαυτού του, που δεν ορίζει τίποτα άλλο τι κάνει/θέλει να κάνει(πέρα από τον Αζόρ και τη Λίζα).

As min PAREI zwo in the first place o manowaras!!! An parei, e, nai tote tha tou orizei tin zwi (arxidia diladi, apla de tha mporei na metakomisei xwris na to parei mazi tou, peri aftou prokeitai!)

To oti na exeis katoikidio = mia stoixeiwdis desmefsi EINAI pragmatikotita, kai tin ksereis prin to pareis kan!

Δε νομίζω να το σκεφτεί τόσο πολύ, το να σκοτώσεις ένα κατοικίδιο είναι υπερβολικά απλή διαδικασία χωρίς κανένα κόστος σχεδόν(και δε μιλάω μόνο για τούβλα και συρματοπλέγματα).

De nomizw oti einai tosos polys o kosmos pou ontws tha to skotwsei. In fact, o kyrios logos pou apla to stelnei sta tsakidia einai oti etsi ypekfevgei apo tis efthynes tou.

diladi, skeftetai kati tou styl "ela mwre, mia xara tha ta vgalei pera", enw isws kserei oti den einai etsi. O idios malakas loipon den nomizw oti tha antexe na to skotwsei. An itan toso skliros oso ton perigrafeis kai skeftotan "ntaks tsampa einai" isws na to ekane outws i allws anti na to afisei sto dromo.

Μια μεγάλη :moutza: από τα βάθη της καρδιάς μου.

Να χαρώ "πολιτισμένους" ανθρώπους εγώ. Και αυτό το λέω εγώ, που έχω ξαναδηλώσει τι πρέπει να συμβαίνει σε ορισμένους ναρκωμανείς που δε γαμάνε μόνο τη ζωή τους με την πρέζα αλλά και τη ζωή άλλων.

Exeis mallon periergi antilipsi gia ton "politismo". Episis i parapanw frasi sou den periexei oute miso epixeirima. Apla mia moutza. Goustarw pou gkriniazes gia tin elleipsi epixeirimatwn 2 posts pio panw.

Mexri na mou peis GIATI exw adiko, den exw kati na prosthesw profanws.

μα με ενοχλούν τα αδέσποτα στο κέντρο της Αθήνας, θα τα αποφύγω. Αν επιμένουν να με ενοχλούν ενώ προσπαθώ να τα αποφύγω θα τα αρχίσω στις κλωτσιές μέχρι να σταματήσουν να με ενοχλούν(αυτό ισχύει για οτιδήποτε επιμένει να με ενοχλεί - τελειωμένοι, ζητιάνοι, γουοτέβερ).

a) mou prosdiorizeis to "enoxlei"? An ennooume oti paei na se dagkwsei, ntaks, kaneis de tha se katigorisei ama tou xwseis enan klwtso! Ennoeitai oti den perimenei kanenas na katseis na sou tin xwsei!!

An ennooume na se akolouthei i apla na yparxei ston xwro i na sou trivetai (diladi to 99,9% tou ti kanoun ta adespota se sxesi me tous anthrwpous) tote eisai apla psyxakias kai prepei na se taisoun polla polla xapia me polla polla xrwmata.

Αν σε ενοχλεί εσένα ζωόφιλε η συμπεριφορά μου σκάσ'τα εσύ που αγοράζεις κατοικίδια σε τελική για να βελτιωθεί η κατάσταση. 'Till then, have a nice warm cup of STFU.

Oxi. Esy thes na meiwthei o arithmos tous. Den thes mipws? Ama de thes na pas na gamitheis kai na ta yposteis. An thes tha plirwseis KAI SY.

Sou eksigisa kai pio panw (kai analyutikotera selides pio pisw) gia poious logous den einai thema epilogis to na eisai (i estw na feresai san) zwofilos.

Dark-Avenger
15-06-2005, 10:26
1) Δε μίλησα για εμβολιασμούς. Αλλά η στείρωση είναι έξοδο ΙΜΟ. Και δημιουργεί πρόβλημα, γιατί από τα 10 σκυλιά κρατάει το 1, τα άλλα 9 καταλήγουν αδέσποτα(αν δεν τα σκοτώσει). Και η εξοχή δεν απέχει πολύ από την πόλη, αν είναι να το αφήσει κάπου θα το αφήσει τουλάχιστον 6-7 χλμ μακρυά από εκεί που ήταν ώστε το σκυλί να μην μπορεί να γυρίσει πίσω μόνο του. Άρα υπάρχει πιθανότητα να καταλήξει σε κάποια πόλη/κωμόπολη/χωριό και όχι εξοχή.

2) Ζεις σε ιδιόκτητη μονοκατοικία/πολυκατοικία ε; Και ορίζεις εσύ τους κανονισμούς ε; Ο μέσος Έλληνας ζει σε μια πολυκατοικία, και μόλις αλλάξει η διαχείρηση και βγει κανονισμός απαγορεύονται τα σκυλιά γιατί ενοχλούν/λερώνουν/οτιδήποτε τι κάνει; Ξεσπιτώνεται και ψάχνει αλλού σπίτι λόγω του κατοικιδίου; Αυτό θα έκανες εσύ πιστεύω.

3) Αν τα σκότωνε αντί να τα αφήνει αδέσποτα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, το έχω ξαναπεί αυτό. Η καθυστέρηση και η συνείδηση των "ζωόφιλων" δημιουργεί το πρόβλημα.

4) Δείξε μας ότι υπάρχουν εγκεφαλικά κύτταρα σε λειτουργία στο κεφάλι σου και μη ζητάς επιχειρήματα γιατί ένα πρεζάκι είναι πιο σημαντικό από έναν κοπρίτη και παραδέξου ότι είπες μαλακία πριν.

5) Ενόχληση = τρίψιμο ΙΜΟ. Σιγά μη γουστάρω εγώ τους ψύλλους και τα τσιμπούρια του κάθε κοπρίτη πάνω μου. Ξέρεις πόσες γαμημένες ασθένειες έχουν τα αδέσποτα που μπορούν να μεταδωθούν σε ανθρώπους;

6) Εγώ δεν πληρώνω. Όπως ξαναείπα, δεν έχω σε τίποτα να αρχίσω στις κλωτσιές το κάθε αδέσποτο που μου ζαλίζει τα αρχίδια. Αν δε είναι στη γειτονιά μου και τα ζαλίζει υπερβολικά(γαυγίζοντας από τις 12 το βράδι ως τις 6 το πρωί - ενώ εγώ έχω δουλειά την επόμενη μέρα), πετάω και φόλα. Στα αρχίδια μου κανονικά. Και μειώνω τον αριθμό τους. Όποιος θέλει να τα σώσει, ας γίνει η μητέρα Τερέζα των σκυλιών και ας αρχίσει να τα παίρνει σπίτι/πληρώνει την ευθανασία τους/τα πηγαίνει σε οικολογικές-φιλοζωικές οργανώσεις/γουοτέβερ. Δεν θα πληρώνω εγώ τις καύλες του κάθε "φιλόζωου" που το βαρέθηκε και το παράτησε.

necropethamenos
15-06-2005, 12:26
1) Δε μίλησα για εμβολιασμούς. Αλλά η στείρωση είναι έξοδο ΙΜΟ. Και δημιουργεί πρόβλημα, γιατί από τα 10 σκυλιά κρατάει το 1, τα άλλα 9 καταλήγουν αδέσποτα(αν δεν τα σκοτώσει). Και η εξοχή δεν απέχει πολύ από την πόλη, αν είναι να το αφήσει κάπου θα το αφήσει τουλάχιστον 6-7 χλμ μακρυά από εκεί που ήταν ώστε το σκυλί να μην μπορεί να γυρίσει πίσω μόνο του. Άρα υπάρχει πιθανότητα να καταλήξει σε κάποια πόλη/κωμόπολη/χωριό και όχι εξοχή.

ok as dialeksei loipon kai aftos: eite tha afinei ta skylia tou na gennane averta gia na vgoun merika gera kai tha ta taizei ola, eite tha ta steirwnei kai na vrei allon tropo na kanei ti douleia tou.

Den vlepw pws akrivws mporei na grafei st'arxidia tou tis synepeies apla epeidi ton symferei. Na paei na gamithei. Kanonika eprepe na yparoxun nomoi gia'fta ta pragmata kai ama paizoun malakes san afton pou anafereis na tou gamoun ti mana. Apla.

2) Ζεις σε ιδιόκτητη μονοκατοικία/πολυκατοικία ε; Και ορίζεις εσύ τους κανονισμούς ε; Ο μέσος Έλληνας ζει σε μια πολυκατοικία, και μόλις αλλάξει η διαχείρηση και βγει κανονισμός απαγορεύονται τα σκυλιά γιατί ενοχλούν/λερώνουν/οτιδήποτε τι κάνει; Ξεσπιτώνεται και ψάχνει αλλού σπίτι λόγω του κατοικιδίου; Αυτό θα έκανες εσύ πιστεύω.

Oxi de zw se monokatoikia. Pote den ezisa. Oi kanonismoi tis polykatoikias den allazoun epeidi allazei diaxeirisi. In fact gia na allaksei o kanonismos mias polykatoikias, prepei i allagi na ginei apodekti apo olous tous idioktites (an den kanw lathos) kai me ti sygkatavasi symvolaiografou. EPISIS yparxoun kommatia tou kanonismou pou den allazoun pote kai me tipota, exoun syntaxthei etsi apo tin arxi.

Kai nai, an eimoun enoikiastis kai ginotan afto tha epsaxna allo spiti na noikiasw. Den einai kati periergo, einai periergo gia atoma pou skeftontai san kai sena mono.

An eimoun idioktitis apla den tha allaze o kanonismos.

3) Αν τα σκότωνε αντί να τα αφήνει αδέσποτα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, το έχω ξαναπεί αυτό. Η καθυστέρηση και η συνείδηση των "ζωόφιλων" δημιουργεί το πρόβλημα.

Ma gia apisteftous anthrwpous san esena "provlima" einai mono afto pou se ksevolevei. Ola ta alla den einai provlimata. Me aftin tin logiki xairw poly, kai sena an se skotwnane den tha itan katholou provlima gia mena. Tha itan lysi.

To vlepeis kanoniko afto?

[qoute]4) Δείξε μας ότι υπάρχουν εγκεφαλικά κύτταρα σε λειτουργία στο κεφάλι σου και μη ζητάς επιχειρήματα γιατί ένα πρεζάκι είναι πιο σημαντικό από έναν κοπρίτη και παραδέξου ότι είπες μαλακία πριν.[/quote]

Oxi. O kopritis aksizei pio poly tin prosoxi mou. O kopritis den ftaiei gia tin katastasi tou. Egw kai oloi eseis mazi ftaime gia tin katastasi tou.

To prezaki FTAIEI gia tin katastasi tou. An den prokeitai na anafereis epixeirima toulaxiston papse na anaferesai se afto pou eipa kai deksou to ws swsto.

5) Ενόχληση = τρίψιμο ΙΜΟ. Σιγά μη γουστάρω εγώ τους ψύλλους και τα τσιμπούρια του κάθε κοπρίτη πάνω μου. Ξέρεις πόσες γαμημένες ασθένειες έχουν τα αδέσποτα που μπορούν να μεταδωθούν σε ανθρώπους;

nai, ok, ama de thes na sou trivetai apla apofyge to. To na to klwtsiseis epeidi sou trivetai einai eleeino. An den exeis proseksei oti mporeis na to apofygeis xwris na to vareseis, tote apla den exeis prospathisei, i apla to iq sou sygkrinetai me tou Wotan.

6) Εγώ δεν πληρώνω. Όπως ξαναείπα, δεν έχω σε τίποτα να αρχίσω στις κλωτσιές το κάθε αδέσποτο που μου ζαλίζει τα αρχίδια. Αν δε είναι στη γειτονιά μου και τα ζαλίζει υπερβολικά(γαυγίζοντας από τις 12 το βράδι ως τις 6 το πρωί - ενώ εγώ έχω δουλειά την επόμενη μέρα), πετάω και φόλα. Στα αρχίδια μου κανονικά.

An de katalavaineis poso kouradas eisai pou ta grafeis afta de nomizw oti tha se peisw egw. An vazeis tin anesi sou se epipedo "to kwloskylo gavgizei" panw apo ti zwi tou kwloskylou tote apla apodykneieis afta pou grafw edw kai selides.

Eimai ilithios pou prospathisa na se parw sta sovara.

Όποιος θέλει να τα σώσει, ας γίνει η μητέρα Τερέζα των σκυλιών και ας αρχίσει να τα παίρνει σπίτι/πληρώνει την ευθανασία τους/τα πηγαίνει σε οικολογικές-φιλοζωικές οργανώσεις/γουοτέβερ. Δεν θα πληρώνω εγώ τις καύλες του κάθε "φιλόζωου" που το βαρέθηκε και το παράτησε.

A, einai kalytera na plirwsei o skylos tin dystropia sou sxetika me ton thoryvo diladi e?

Exei gelio pou prospatheis edw kai arketa posts na epixeirimatologiseis kai sto telos les OUTWS I ALLWS STARXIDIA MOU, KAI AMA MOU VRWMAEI TO SKOTWNW KIOLAS KATALAVES?

anikeis sto PLEON sixameno eidos anthrwpou

tamagothi
15-06-2005, 12:32
Στείρωση κοστίζει, όχι για τον Αθηναίο της Εκάλης που έχει ένα κανίς, αλλά για τον κάθε αγρότη της επαρχίας που έχει τον Γκέκα να του φυλάει το κοτέτσι.
χμ υπάρχουν γιατροί που κάνουν στείρωση τζάμπα πάντως.

α και απ'όσο ξέρω, στην πολυκατοικία δε μπορεί κανείς να σου πει τίποτα. ο νόμος επιτρέπει να έχεις κατοικίδιο. μέσα στο σπίτι μόνο, οχι στο μπαλκόνι. ή κάτι τέτοιο. ο νόμος είναι μαζί σου ένιγουει και δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα (εκτός απ'το να σε πρήζουν, οπότε απλά τους αγνοείς.). Ο,ΤΙ κι αν λέει ο κανονισμός της πολυκατοικίας.

Deggial
15-06-2005, 12:38
Ό,τι είπε το tamagothi: http://www.interpet.gr/themata/nomothes ... oikies.htm (http://www.interpet.gr/themata/nomothesia/nomothesia_themata/polikatoikies.htm)

Dark-Avenger
15-06-2005, 13:09
Πάσο για τις πολυκατοικίες, δεν τό'ξερα.

Για τα τρανταχτά που λες necro τώρα, καθότι σε μερικά ανακυκλώνονται τα λεγόμενα...

1) Το πρεζάκι αν απεξαρτηθεί και δουλειά θα βρει και στην κοινωνία θα μπει και θα προσφέρει κάτι παραπάνω από τον κόπρο. Το σκυλί του δρόμου τίποτα όμως. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πραγματικά υπολογίζεις τη ζωή ενός ζώου παραπάνω από τη ζωή ενός ανθρώπου. Εύχομαι πραγματικά να μην κάνουν επανάσταση τα σκυλιά κάποτε και δοκιμάσουν να μας κυριαρχήσουν, θα είσαι από τους λίγους που θα φορέσεις μαύρη κουκούλα και θα καταδίνεις στους σκύλους οντότητες του ίδιου σου του είδους(ναι αυτό είναι τραβηγμένο αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ).

2) Εσένα τα σκυλιά που σου τρίβονται στο δρόμο όταν κάνεις "Ξουτ" φεύγουν; Μερικά επιμένουν. Προφανώς και πρώτα θα δοκιμάσω να το αποφύγω(σιγά μην πάω σε απόσταση κλωτσιάς από τα τσιμπούρια του), αλλά επειδή αρκετά επιμένουν θα τις φάει.

3) Για τη φόλα...

Αν δε είναι στη γειτονιά μου και τα ζαλίζει υπερβολικά(γαυγίζοντας από τις 12 το βράδι ως τις 6 το πρωί - ενώ εγώ έχω δουλειά την επόμενη μέρα), πετάω και φόλα.

A, einai kalytera na plirwsei o skylos tin dystropia sou sxetika me ton thoryvo diladi e?
Δυστροπία στο θόρυβο είναι να μην μπορείς να ακούσεις SOAD ή Mastodon(σε τέτοιους θορύβους είμαι δύστροπος - ως κάθε λογικός άνθρωπος :P).

Το να απαιτείς 8 γαμημένες ώρες ηρεμίας τη μέρα είναι νομίζω κεκτημένο ανθρώπινο δικαίωμα και αν ο σκύλος δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματά μου, ούτε εγώ θα σεβαστώ τα όποια δικά του. Απλό δεν είναι;

Δεν είπα τίποτα για τη βρώμα(που παραμένει σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα - ενίοτε και πρόβλημα υγείας).

Όσο για σιχαμένους ανθρώπους, άντε σκότωσε κανά πρεζάκι και μετά μίλα. drvthrukthx.

ifinoi
15-06-2005, 13:50
Dark avenger exeis pei tosa sta teleytaia post pou den kserw ti na prwtosxoliasw.Diavasa kai tis 11 selides seri kai me kapoies atakes pou eipw8hkan apo pollous exw meinei afwnh.
Ayto pou mou emeine pantws einai oti 8a klwtsages to ka8e zwo pou 8a se enoxlouse.
Kai panw se ayto (kai apey8ynomai se olous osous 8a askousan bia se zwa) exw na pw oti 8a eprepe sobara na ntrepeste kai aporw pws mporei kapoios na askhsei bia an den einai se aytoamyna. Kai to skyli pou erxetai na sou triftei ,giati pi8anotata paizei kai den einai o satanas metamorfwmenos oute foreas panouklas, den apaitei th xrhsh bias ws aytoamyna.Pseytomagkes.
Kai in my experience oi an8rwpoi pou ferontai asxhma se zwa ferontai asxhma genikotera.
Epishs atakes tous styl "toublo sto sberko klp" den einai humouraki. Aisxos re malakes.Aisxos.

ps.O pateras mou fobatai ta skylia.Se paralogo shmeio.Kai genikotera den einai o filozwos typou phoebus pou 8a taize ta gatakia poy brhke. Akoma kai se stigmes pou frikarei oti ton plhsiazoun klp den exei xtyphsei/kakometaxeiristei skyli. Pote. Kai ayto deixnei kati gia thn symperifora kai th syneidhsh mas asxeta apo tis filozwikes mas taseis.

Epishs kai mena me exei dagkwsei adespoto skyli sto dromo xwris kamia apolytws aitia.Fantazomai oti htan arrwsto. H prwth mou antidrash htan na to lyph8w kai na kalesw tis armodies arxes gia to pou brisketai to skyli klp .Se kamia periptwsh de skefthka na to xtyphsw,skotwsw.

necropethamenos
15-06-2005, 13:58
e THANK YOU.

KidA
15-06-2005, 14:08
Den mporo na katalavo afto pou lete me tis epidimies. Gia tin istoria tha sas po mono gia ti lissa. O skilos mou kanei kathe xrono antilissiko emvolio , omos o ktiniatros mou exei pei oti den iparxei such thing as lissa , o monos logos pou to kanei einai se periptosi pou dagkosei kapoion , aftos o kapoios na min mporei na katafigei dikastika oti o skilos den exei kanei to emvolio ktl ( den ksero an isxiei pantos.)

Phoebus kai Dark-Avenger exete idea (to pio aplo pragma anafero) ti skata trote kathe mera? Einai megalo provlima na katigorite tous skilous gia epidimies ( mou fainetai tromero pragmatika) eno kathe mera trote tis apistefta vlaveres ousies kai zeite me ton apistefta antigeiino tropo.

Nomizo oti to pio simantiko pragma pou akoustike mexri stigmis einai afto pou eipe i Morph. PROLIPSI.

Kai afto peri xrimaton mou fainetai eksofreniko. "ksereis poso kostizei to ena , poso kostizei to allo? " Ma an pragmatika endiafereste gia tin igeia kai den ksero ti tote mporeite eseis kai o kathenas mas na kodepsei liga xrimata gia na to frontisoume afto. An pali den endiafereste kai apla kouventa na ginetai , tote kalitera min asxoliste kai katholou.

Kai episis to oti o kathe anthropos exei xrimata px gia fola kai oxi gia steirosi as poume , afto den einai dikaiologia , afto einai katadikasteo.

Dark-Avenger
15-06-2005, 14:24
Εγώ παιδάκι 9-10 χρονών, ο Νερντ θα το θυμάται, κάτω από 15 χρόνια νομίζω πάνε, σε παραλία εδώ κοντά σε Πύργο(Σπιάτζα) είναι ένα πάρκο. Πηγαίναμε τα παιδάκια και παίζαμε ανέμελα, ενώ διάφορα αδέσποτα κόβαν βόλτες στο πάρκο.

Μετά από 10-15 μέρες φαίνεται ότι είχαν ψύλλους, τσιμπούρια, δε ξέρω κι εγώ τι, και πόσα παιδάκια τρέχαν στα νοσοκομεία με εμβόλια για 1002 ασθένειες που μπορεί να μετέδωσε το κάθε τσιμπούρι από το αίμα του σκύλου στο κάθε παιδάκι.

Δεν είναι μόνο η λύσσα(δυστυχώς).

Αλλά ξέχασα, εσείς ρισκάρετε με την υγεία σας πλησιάζοντας/χαϊδεύοντας πιθανό φορέα οποιασδήποτε ασθένειας. GG.

ΥΓ: Δεν έχουμε λεφτά για φόλα για όλα τα αδέσποτα, εξ'ού και η λύση του τούβλου ή του τσουβαλιού.

chris_boss
15-06-2005, 14:29
η λύση του τούβλου

necropethamenos
15-06-2005, 14:46
dark avenger den tha ithela na mathw tis politikes sou pepoithiseis.

fantazomai poies einai.

Dark-Avenger
15-06-2005, 14:50
Βαμμένος ΠΑΣΟΚος για να μάθεις.

Ο σοσιαλισμός δεν εφαρμόζεται στα αδέσποτα όμως.

necropethamenos
15-06-2005, 14:54
den ennow ti komma psifizeis.

eyeamflesch
15-06-2005, 14:56
den ennow ti komma psifizeis.

SOY APANTISE EMESA OTI EINAI SOSIALISTIS ARA MALLON EXEI TIS POLITIKIES PEPOITHISEIS POY XARAXTIRIZOYN KAPGOION TIS RATSAS TOY.

Dark-Avenger
15-06-2005, 14:56
Με εξαίρεση κάποιων περιπτώσεων εκμετάλλευσης της κοινωνίας από όσους ζουν παρασιτικά ή δημιουργούν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, πιστεύω ότι ψηφίζω.

carlmikaze
15-06-2005, 15:30
Το να απαιτείς 8 γαμημένες ώρες ηρεμίας τη μέρα είναι νομίζω κεκτημένο ανθρώπινο δικαίωμα και αν ο σκύλος δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματά μου, ούτε εγώ θα σεβαστώ τα όποια δικά του. Απλό δεν είναι;

Pragmatika einai toso aplo, pou me anhsuxeis ligo..

necropethamenos
15-06-2005, 15:44
Με εξαίρεση κάποιων περιπτώσεων εκμετάλλευσης της κοινωνίας από όσους ζουν παρασιτικά ή δημιουργούν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, πιστεύω ότι ψηφίζω.

xm mallon kati tetoio ennoousa.

eksw oi ksenoi kai ta sxetika? (egw gia pros ta kei se kovw me vasi to thema twn zwwn.)

Dark-Avenger
15-06-2005, 16:09
carmlicage, ζήσε εσύ 3 μήνες με 12+ ώρες δουλειά τη μέρα και να μην μπορείς να έχεις 8 ώρες ύπνου και μετά μίλα μου.

Πριν από 1-2 χρόνια που ήμουν Πάτρα, στα @@ μου. Δεμμένο είχα το γάιδαρό μου, τι διαφορά είχε αν κοιμόμουν 12-8 πμ ή 1-9 μμ.

Και necropethamenε, έχει γίνει thread, έχω γράψει τι πιστεύω. Αλλά και πάλι, ότι και να έγραψα είναι καλύτερο από το 1000 φορές να σώσω το σκύλο από το πρεζάκι.

Μείνε ον τόπικ kthx.

Kain
15-06-2005, 16:16
Απύθμενη βλακεία.

necropethamenos
15-06-2005, 16:20
Μείνε ον τόπικ kthx.

Eimai on topic, prospathw na katalavw an i apopsi sou peri zwwn paei paketo me tis ypoloipes. Den exw parakolouthisei to thread pou anafereis.

Genika pistevw oti (se megaaaalo) pososto oi anthrwpoi pou antimetwpizoun opws esy ta zwa tha antimetwpizan efxaristws kai pollous anthrwpous san zwa.

The Nerd
15-06-2005, 16:25
Μείνε ον τόπικ kthx.

Eimai on topic, prospathw na katalavw an i apopsi sou peri zwwn paei paketo me tis ypoloipes. Den exw parakolouthisei to thread pou anafereis.

Genika pistevw oti (se megaaaalo) pososto oi anthrwpoi pou antimetwpizoun opws esy ta zwa tha antimetwpizan efxaristws kai pollous anthrwpous san zwa.

O xitler poy htan filozwos poy ypagetai?

Dark-Avenger
15-06-2005, 16:32
Μην τον μπερδεύεις, σε λίγο θα δω ότι ο Χίτλερ θα προτιμούσε να σώσει ένα σκυλί από ένα πρεζάκι. :roll:

necropethamenos
15-06-2005, 16:33
[quote="Dark-Avenger":1id91625]Μείνε ον τόπικ kthx.

O xitler poy htan filozwos poy ypagetai?[/quote:1id91625]

stous parafrones

necropethamenos
15-06-2005, 16:36
Μην τον μπερδεύεις, σε λίγο θα δω ότι ο Χίτλερ θα προτιμούσε να σώσει ένα σκυλί από ένα πρεζάκι. :roll:

An thewreis to ti ekane o Hitler paradeigma gia to pws tha skeftomai tote exeis apantisei akomi pio akraia stin erwtisi mou. S'efxaristw.

The Nerd
15-06-2005, 16:38

An thewreis to ti ekane o Hitler paradeigma gia to pws tha skeftomai tote exeis apantisei akomi pio akraia stin erwtisi mou. S'efxaristw.

Diastrevlwneis thn alh8eia...

Dark-Avenger
15-06-2005, 16:40

Ευχαριστώ που μιλάς για ακραίες απαντήσεις, όταν συσχετίζεις πολιτικές πεποιθήσεις σε τόπικ για ζώα.

Εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου πολιτικό ον, αλλά και ζώο. Πάσο πάω, αλλά μίλα για την πάρτη σου.

PS: Πόσο δίκιο έχει ώρες ώρες ο Wotan.

necropethamenos
15-06-2005, 16:44

Ευχαριστώ που μιλάς για ακραίες απαντήσεις, όταν συσχετίζεις πολιτικές πεποιθήσεις σε τόπικ για ζώα.

Εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου πολιτικό ον, αλλά και ζώο. Πάσο πάω, αλλά μίλα για την πάρτη σου.

PS: Πόσο δίκιο έχει ώρες ώρες ο Wotan.

exei kati akraio i apopsi mou? to na syndeeis genikes thewries kapoiou atomou kata tropon wste na ypotheseis mia alli geniki thewria tou einai akraio? mpoingk?

Sto katw katw se RWTAW poia einai i analogi thesi sou, gia na dw an ypethesa swsta.

Phoebus
15-06-2005, 17:19
Kain, thank you for that insightful post. Αποτελεί δείγμα σωστής συμπεριφοράς σε μια πολιτισμένη συζήτηση κατά τ'άλλα. :)

KidA, σου απαντώ επειδή με ανέφερες λες και έχω κάνει κόμμα με τον Dark-Avenger.

Den mporo na katalavo afto pou lete me tis epidimies.

Τι να σου πω... Δες τον 3ο κύκλο του 24; :P
Μπορείς να ψάξεις στο internet να δεις τι έγινε πριν λίγα χρόνια στην επιδημία του SARS. That said μην ξαναπείς "δεν μπορώ να καταλάβω" διότι ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Phoebus kai Dark-Avenger exete idea (to pio aplo pragma anafero) ti skata trote kathe mera? Einai megalo provlima na katigorite tous skilous gia epidimies ( mou fainetai tromero pragmatika) eno kathe mera trote tis apistefta vlaveres ousies kai zeite me ton apistefta antigeiino tropo.

Απίστευτα off topic. Είναι δικαίωμά μου να τρώω ό,τι γουστάρω. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα αδέσποτα αποτελούν κίνδυνο.

Nomizo oti to pio simantiko pragma pou akoustike mexri stigmis einai afto pou eipe i Morph. PROLIPSI.

Και άλλα σοβαρά πράγματα έχουν ειπωθεί, αλλά ας πούμε ότι συμφωνώ.

Kai afto peri xrimaton mou fainetai eksofreniko. "ksereis poso kostizei to ena , poso kostizei to allo? " Ma an pragmatika endiafereste gia tin igeia kai den ksero ti tote mporeite eseis kai o kathenas mas na kodepsei liga xrimata gia na to frontisoume afto. An pali den endiafereste kai apla kouventa na ginetai , tote kalitera min asxoliste kai katholou.

Kai episis to oti o kathe anthropos exei xrimata px gia fola kai oxi gia steirosi as poume , afto den einai dikaiologia , afto einai katadikasteo.

Ο κάθε πολίτης ξοδεύει ήδη αρκετά χρήματα για να γίνουν κάποια πράγματα σ'αυτή τη χώρα. Το πως θα διαχειριστεί ο κάθε άνθρωπος τα λεφτά του είναι δική του υπόθεση όταν ήδη έχει κάνει μια συμφωνία με το λογιστήριο του κράτους και τους δίνει ένα χ-ψ-ω ποσό χρημάτων και περιμένει κάποιους μηχανισμούς να λειτουργήσουν σωστά χωρίς να αναγκάζεται να πληρώνει κερατιάτικα για άλλο λόγο.

Δυστυχώς έχω καταλάβει ότι η έννοια της "common sense" δεν είναι και τόσο common οπότε θα στο πω σαν να είσαι 6 χρονών παιδάκι. Ούτε οι φόλες, ούτε οι στειρώσεις ούτε τίποτα απ'αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα παρά αναβάλουν την λύση τους για αργότερα. Σκοπός μας είναι να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα και να παραμένει η πόλη καθαρή. Φόλα σε όλα τα σκυλιά δεν λύνει το πρόβλημα γιατί θα γεμίσει η πόλη με πτώματα. Στείρωση σε όλα τα σκυλιά πάλι δεν λύνει το πρόβλημα γιατί μακροπρόθεσμα θα γεμίσει η πόλη με πτώματα. Αυτό που χρειάζεται είναι μια συντονισμένη προσπάθεια σε πολλά επίπεδα, κυρίως σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών, δημιουργία ενός φορέα που θα είναι αρμόδιος για τα αδέσποτα, δημιουργία χώρων συγκέντρωσης των αδέσποτων όπου θα μπορέσουν να ζήσουν σε ένα καθαρό περιβάλλον με καθαρό νερό και καθαρό φαΐ, και χώρους ταφής με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Δεν μιλάω για τα pet semetaries που πληρώνεις για να κάνουν στο κανίς σου ευχέλαιο, μιλάω για έναν χώρο που μέχρι το πρόβλημα των αδέσποτων να λυθεί τα πτώματά τους να μεταφέρονται εκεί πέρα και θα ενταφιάζονται σωστά παρά να καταλήγουν να είναι διαμελισμένα κουφάρια στις χωματερές. Και επιτέλους αυστηρότερους νόμους κατά της βίας στα αδέσποτα και μακάρι μια παιδεία από το σπίτι ώστε τα παιδιά να δείχνουν μια ευαισθησία (που με τρόμο έχω δει μερικές φορές να απουσιάζει παντελώς).

Δεν είναι ουτοπικά αυτά που ζητάμε, πιστεύω ότι το πρόβλημα των αδέσποτων είναι ένα από τα λίγα που λύνεται άμεσα με σωστό προγραμματισμό και η επόμενη γενιά θέλω να μην το έχει.

Dark-Avenger
15-06-2005, 17:57
exei kati akraio i apopsi mou? to na syndeeis genikes thewries kapoiou atomou kata tropon wste na ypotheseis mia alli geniki thewria tou einai akraio? mpoingk?

Sto katw katw se RWTAW poia einai i analogi thesi sou, gia na dw an ypethesa swsta.
Επειδή είπα κάτι για εγκεφαλικά κύτταρα κάτι ποστς πριν, θα στο αναλύσω όσο πιο πολύ μπορώ.

Πρώτα λες...

xm mallon kati tetoio ennoousa.

eksw oi ksenoi kai ta sxetika? (egw gia pros ta kei se kovw me vasi to thema twn zwwn.)
Αν κατάλαβα καλά εννοείς πως ένας που θέλει τους ξένους έξω από τη χώρα του για τον Α ή Β λόγο θα έχει ίδιες απόψεις για τα ζώα(και ανάποδα).

Ο Νερντ σου λέει...

O xitler poy htan filozwos poy ypagetai?

Βλέποντας αυτά τώρα, πάμε στην ερώτησή σου...

Επομένως συνδέοντας φιλοζωία και φασισμό στην ΟΧΙ ακραία αποψή σου(όπως υποστηρίζεις) μπορώ κάλλιστα εγώ να υποθέσω διάφορα για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις.

Κάπου εδώ θα στο χαλάσω όμως και θα σου πω πως για ακόμα μια φορά(μετά το πρεζάκι και τον κοπρίτη) είπες κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΟ.

Επομένως απλά θα πω... mpoingk?

Και όπως ξαναείπα και πριν, μείνε ον τόπικ, kthx.

Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τι εννοώ, το είπα όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ(και με αρκετά newline chars για να ξεχωρίζεις τα σημεία). :)

necropethamenos
15-06-2005, 18:33
"Επομένως συνδέοντας φιλοζωία και φασισμό στην ΟΧΙ ακραία αποψή σου(όπως υποστηρίζεις) μπορώ κάλλιστα εγώ να υποθέσω διάφορα για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις. "

fysika kai mporeis!

den paei na pei oti panta pefteis 100% mesa, aplws mia geniki stasi zwis pithanotata exei to idio apotelesma se 2 genikes thewries tou idiou atomou.

einai entelws aplo kai katholou akraio.

to oti o hitler itan filozwos den leei kai polla a) giati opws sou eipa den anaferesai sto 100% otan YPOTHETEIS kati kai b) milame gia enan an mi ti allo idiorrythmo kai katholou synithismeno anthrwpo.

carlmikaze
15-06-2005, 18:35
carmlicage, ζήσε εσύ 3 μήνες με 12+ ώρες δουλειά τη μέρα και να μην μπορείς να έχεις 8 ώρες ύπνου και μετά μίλα μου.

Πριν από 1-2 χρόνια που ήμουν Πάτρα, στα @@ μου. Δεμμένο είχα το γάιδαρό μου, τι διαφορά είχε αν κοιμόμουν 12-8 πμ ή 1-9 μμ.

8a 8ewrhsw au8aireta oti apeu8unesai se mena

den exw skopo na skotwsw ena skulo pou kanei oti prooristhke na kanei, epeidh san malakas epelexa mia kopiastikh douleia gia treis mhnes.

8 wres upnou mporw na apokthsw (afou exw nohmosunh...) me pollous tropous. Wtoaspides gia paradeigma pou xrhsimopoiw kai twra, pou katedafizoun to diplano mou spiti.

morphine
15-06-2005, 20:00
Dark Avenger ελπίζω πραγματικά εδώ και τόσες σελίδες να προσπαθείς να κάνεις απλώς πλάκα- το είδος της πλάκας που έχει πλάκα μόνο για αυτόν που την κάνει, δηλαδή, αλλά θα σου δώσουμε μισό πόντο για την προσπάθεια.

Αλλιώς, ό,τι και να πω για την κατάστασή σου θα είναι λίγο. Δε ντρέπεσαι λίγο; Γενικά. Δεν ξέρω ρε συ τι να πω, ειλικρινά έχω μείνει μαλάκας. Δε σε είχα για τέτοιο υπάνθρωπο.

Flame aside, αυτά που λέει ο φοίβος είναι πολύ λογικά και μια χαρά κλπ. Πώς τα κάνουμε;
:|

Dark-Avenger
15-06-2005, 20:20
Την πλάκα που ελπίζω να κάνετε και εσείς όταν λέτε ότι το σκυλί αξίζει να ζήσει περισσότερο από έναν άνθρωπο, ή όταν ζητάτε νόμους για άδειες κατοχής κατοικιδίων. Που κερδίζει μισό πόντο επίσης, να τους ενώσουμε να κάνουμε έναν...

Σοβαρά, όπως είπα στα πρώτα μου ποστς, το πρόβλημα υπάρχει επειδή άνθρωποι που αγοράζουν ζώα σε πρώτη φάση τα παρατούν μετά. Και επειδή δεν είδα άλλη εφαρμόσιμη λύση ως τώρα να προτείνετε, είπα ότι έχω δει να εφαρμόζεται. Να τα θανατώνουν αντί να τα αφήνουν αδέσποτα.

Γιατί τότε είναι όσα είπε ο Φοίβος, για θέματα κοινωνικά/υγείας/κλπ.

Αλλά μερικούς τους νοιάζουν τα πολιτικά μου πιστεύω, και περιμένω να με κατηγορήσουν τώρα για διάφορα(ώστε μετά εγώ αντίστοιχα να τους κατηγορήσω για άλλα τόσα και να κάνουμε ένα όμορφο φλέιμ).

Kain
15-06-2005, 20:39
Kain, thank you for that insightful post. Αποτελεί δείγμα σωστής συμπεριφοράς σε μια πολιτισμένη συζήτηση κατά τ'άλλα. :)

Με συγχωρείς Phoebus! Δεν πρόκειται όμως να κάτσω να γράψω κατεβατά απο επιχειρήματα απο την στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω την γνώμη μερικών τυχαίων Αντι-Φιλόζωων posters, που σε κάθε πρόταση που γράφουν γεννάται στο μυαλό μου η επιθυμία να τους χώσω το πληκτρολόγιο στο όμορφο κωλαράκι τους.
Ειλικρινά θαυμάζω τον νεκροπεθαμένο και την μόρφιν για το κουράγιο και την υπομονή τους.
Οπότε θα περιοριστώ σε σχόλια που είναι,όσο το περισσοτερο δυνατόν,ανώδυνα :)

Dark-Avenger
15-06-2005, 21:09
Δεν πρόκειται όμως να κάτσω να γράψω κατεβατά απο επιχειρήματα απο την στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω την γνώμη μερικών τυχαίων Αντι-Φιλόζωων posters, που σε κάθε πρόταση που γράφουν γεννάται στο μυαλό μου η επιθυμία να τους χώσω το πληκτρολόγιο στο όμορφο κωλαράκι τους.
Μετά από άλλο ένα insightful post, απάντησέ μου στην ερώτηση.

Στο avatar σου, το φυσικό σου χρώμα είναι ή τα βάφεις; :?:

PS: Post whores.

Phoebus
15-06-2005, 21:22
Δεν μπορώ να φανταστώ τρόπο να βάζεις ένα πληκτρολόγιο στον κώλο ενός ανθρώπου ανώδυνα.

On topic, ε πως να γίνουν... Χρειάζονται λεφτά για διαμόρφωση χώρων, κάτι που πρέπει να το χειριστεί το ΠΕΧΩΔΕ βασικά, δεν μπορείς απλά να πάρεις τα σκυλιά και να τα πετάξεις μέσα σ'ένα χωράφι, πρέπει να είναι καθαρά και τα σκυλιά και ο χώρος. Έπειτα πρέπει να γίνει κάποια διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων, εκτός και αν δημιουργηθεί κάποιο άλλο εθελοντικό σώμα ή ο εκάστοτε δήμος στείλει τον όποιο υπάλληλο θέλει για να μαζεύει τα σκυλιά από τον δρόμο. Χρειάζονται κτηνίατροι, φάρμακα και γενικώς είναι θέμα χρημάτων. Δεν ξέρω στον προϋπολογισμό τι ποσοστά δίνονται για τέτοιου είδους προγράμματα, ίσως κάποιος έχει την όρεξη να παραθέσει στατιστικά στοιχεία. Είμαι σίγουρος ότι λεφτά δίνονται γενικώς για προγράμματα "υγιεινής και ασφάλειας" γιατί σε μερικούς δήμους έχουν, ας πούμε, έναν "μπόγια". Δεν ξέρω τα πτώματά τους τι γίνονται, ίσως υπάρχει κάποια υπηρεσία που δεν γνωρίζω όπως γι'αυτή που μαζεύει τα πτώματα στην εθνική οδό, ίσως τα πετάει στα σκουπίδια, ίσως συνεργάζονται με τα ειδικά σκουπιδιάρικα των νοσοκομείων... Δεν ξέρω. Θα βοηθούσε αν κάποιος παρέθετε επίσημα στοιχεία. (Deggial; :pink:)

Kain
15-06-2005, 21:53
Δεν πρόκειται όμως να κάτσω να γράψω κατεβατά απο επιχειρήματα απο την στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω την γνώμη μερικών τυχαίων Αντι-Φιλόζωων posters, που σε κάθε πρόταση που γράφουν γεννάται στο μυαλό μου η επιθυμία να τους χώσω το πληκτρολόγιο στο όμορφο κωλαράκι τους.
Μετά από άλλο ένα insightful post, απάντησέ μου στην ερώτηση.

Στο avatar σου, το φυσικό σου χρώμα είναι ή τα βάφεις; :?:

PS: Post whores.

:shock: τραγικότερο λέξιμο έβερ :shock:

Dark-Avenger
15-06-2005, 22:50
Σοβαρές προτάσεις για λύσεις ακόμα δεν έχω δει όμως, μόνο κατηγορίες και trolling.

Το πρόβλημα είναι δεδομένο, φταίνε όσοι παρατάνε τα κατοικίδια αδέσποτα στους δρόμους καταρχήν. Τι μπορεί να γίνει για τη λύση αυτού;

Σε καθαρά χιουμοριστικό κλίμα τώρα, αν τα αδέσποτα και οι πρώην ιδιοκτήτες κατοικιδίων πηγαίναν σε μάγισσα να τους πει λύση για το πρόβλημα, κατά το επεισόδιο με τον/την υπηρέτη του Black Adder στο 2ο κύκλο, θα δινόντουσαν 3 λύσεις.

1) Ψόφος στα αδέσποτα.
2) Ψόφος στους πρώην ιδιοκτήτες που τα παράτησαν στους δρόμους.
3) Ψόφος σε όλο τον άλλο κόσμο.

Εγώ θα διάλεγα/διάλεξα το 1ο πάντως.

The Nerd
15-06-2005, 23:15
Gia rwta toys filozwoys ama exoyn kanei kammia aga8oergia sth zwh toys ...

Epishs, oi diamenontes se astika kentra exete allh antilhpsh gia ta zwa (gia sas einai kati san paixnidi/mpimpelo KAI GIA AYTO POLY AMA TO VARE8EITE TO PARATATE) kai allo sthn eparxia, poy ta skylia (klp zwa) einai zwa ERGASIAS ara yparxei mia pio xrhstikh proseggish (kai arketes fores kapoia varvarothta, xwria apo tis plakes, o diplanos opote gernagan ta lagwnika toy. ta karampiniaze stegna, giati gia ayton den htan para ena antikeimeno).

pitchfork
15-06-2005, 23:32
Σοβαρά τώρα τα αδέσποτα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις είναι σαν τα ρέματα. Είναι ενοχλητικό να υπάρχουν ποτάμια με νερό στους δρόμους κάθε φορά που βρέχει. Η λύση που έχει βρεθεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα (αφού δεν μπορούν να τα εξαφανίσουν δια μαγείας) μπορεί να εφαρμοστεί και με τα ζώα. Τα θάβουν κάτω από τη γη.

morphine
15-06-2005, 23:33
αυτό εσύ τώρα μας το παρουσιάζεις για γαμάτο; Για καλό; Για τι; Επίσης το ότι χρησιμοποιείτε εσείς στην επαρχία τα ζώα απλώς για τις δουλειές σας και τα βλέπετε σαν αντικείμενα δε σας τιμάει και ιδιαίτερα, οπότε φτύσε την καραμέλα γιατί έγινε αηδία. Άμα είσαι περήφανος γι' αυτό, μαγκιά σου αλλά σόρρυ, είσαι βόδι.
"Εμείς" οι "διαμένοντες στα αστικά κέντρα" από πότε ξέρεις τι αντίληψη έχουμε για τα ζώα; Το ότι ο κόσμος είναι καθυστερημένος είναι given fact, δεν περιμέναμε από σένα να μας κάνεις το διαχωρισμό αστικού κέντρου-επαρχίας και να μας πεις ότι στην αθήνα πετάνε τα σκυλιά τους στους δρόμους. Το ίδιο σκληρό είναι να το σκοτώνεις αν δε σου δουλεύει πια καλά. Αλλά μου φαίνεται από το ένα μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν. Can't teach an old dog new tricks.

Dark-Avenger έχω αρχίσει στ' αλήθεια να πιστεύω ότι είσαι κι εσύ bot, αφού μάλλον δεν έχεις κάτσει να διαβάσεις κανένα ποστ, και να σε, μετά από 13 σελίδες να λες το ίδιο πράμα που είπες και αρχικά, ενώ έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό απαντήσεις σε αυτά που λες. Εκτός κι αν απλά δεν καταλαβαίνεις οπότε πρέπει να σ'το πούμε με πιο απλά λογάκια.

edit> το πρώτο πάει στο νερντ

The Nerd
15-06-2005, 23:54
αυτό εσύ τώρα μας το παρουσιάζεις για γαμάτο; Για καλό; Για τι; Επίσης το ότι χρησιμοποιείτε εσείς στην επαρχία τα ζώα απλώς για τις δουλειές σας και τα βλέπετε σαν αντικείμενα δε σας τιμάει και ιδιαίτερα, οπότε φτύσε την καραμέλα γιατί έγινε αηδία. Άμα είσαι περήφανος γι' αυτό, μαγκιά σου αλλά σόρρυ, είσαι βόδι.
"Εμείς" οι "διαμένοντες στα αστικά κέντρα" από πότε ξέρεις τι αντίληψη έχουμε για τα ζώα; Το ότι ο κόσμος είναι καθυστερημένος είναι given fact, δεν περιμέναμε από σένα να μας κάνεις το διαχωρισμό αστικού κέντρου-επαρχίας και να μας πεις ότι στην αθήνα πετάνε τα σκυλιά τους στους δρόμους. Το ίδιο σκληρό είναι να το σκοτώνεις αν δε σου δουλεύει πια καλά. Αλλά μου φαίνεται από το ένα μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν. Can't teach an old dog new tricks.

Dark-Avenger έχω αρχίσει στ' αλήθεια να πιστεύω ότι είσαι κι εσύ bot, αφού μάλλον δεν έχεις κάτσει να διαβάσεις κανένα ποστ, και να σε, μετά από 13 σελίδες να λες το ίδιο πράμα που είπες και αρχικά, ενώ έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό απαντήσεις σε αυτά που λες. Εκτός κι αν απλά δεν καταλαβαίνεις οπότε πρέπει να σ'το πούμε με πιο απλά λογάκια.

edit> το πρώτο πάει στο νερντ
Kyria kai kala filozwh, pote eipa egw oti symfwnw me thn en logw antimetwpish? Ena viewpoint to opoio paizei sth foyska poy zeite oloi oi kai kala filozwoi, na mhn sas eixe perasei apo to myalo pote.
Epishs o diaxwrismos skylos-mpimpelo me skylo ergasias, deixnei polla.

Epishs ama nomizeis oti me to na dwseis ena skyli se kapoion oti lyneis kapoio prob, den to lyneis, apla META8ETEIS TIS EY8YNES

pitchfork
15-06-2005, 23:55
............. o diplanos opote gernagan ta lagwnika toy. ta karampiniaze stegna, giati gia ayton den htan para ena antikeimeno).
ίσως και γιατί τα είχε αγαπήσει.
:(

necropethamenos
16-06-2005, 00:00
Σοβαρές προτάσεις για λύσεις ακόμα δεν έχω δει όμως, μόνο κατηγορίες και trolling.

e oxi re mastora, exw kanei 700 posts pou exoun mesa lyseis kai epixeirimata yper aftwn twn lysewn kai epixeirimata kata twn allwn.

mi mperdeveis to gegonos oti se vrizw giati se thewrw malaka gia tis apopseis sou me to an anaferw epixeirimata kata twn apopsewn sou kai yper twn dikwn mou!

The Nerd
16-06-2005, 00:01

e oxi re mastora, exw kanei 700 posts pou exoun mesa lyseis kai epixeirimata yper aftwn twn lysewn kai epixeirimata kata twn allwn.

mi mperdeveis to gegonos oti se vrizw giati se thewrw malaka gia tis apopseis sou me to an anaferw epixeirimata kata twn apopsewn sou kai yper twn dikwn mou!
Mporoyses na ton 8ewreis malaka kai xwris na ton vrizeis?

carlmikaze
16-06-2005, 00:24
...akoma kai an htan proklhtikos?

morphine
16-06-2005, 00:28
Kyria kai kala filozwh, pote eipa egw oti symfwnw me thn en logw antimetwpish? Ena viewpoint to opoio paizei sth foyska poy zeite oloi oi kai kala filozwoi, na mhn sas eixe perasei apo to myalo pote.

Epishs ama nomizeis oti me to na dwseis ena skyli se kapoion oti lyneis kapoio prob, den to lyneis, apla META8ETEIS TIS EY8YNES

φοβερό ποστ, μπράβο!!!
Αφού δε συμφωνείς με αυτή την άποψη, τι την ποστάρεις και την ξαναποστάρεις; Το είδαμε την πρώτη φορά. Λυπήθηκες που δε σε παίζουν τα άλλα παιδάκια και είπες να το ποστάρεις συνέχεια μέχρι να σου δώσει κάποιος σημασία;
Το διαχωρισμό τον έχεις κάνει μόνος σου, μου φαίνεται.
Τέλος, το τελευταίο σου πόιντ είναι τόσο ηλίθιο και ανούσιο, που νιώθω να παραλύω.

Dark-Avenger
16-06-2005, 00:33
Αυτό που είπε ο Νερντ για μετάθεση ευθυνών το έχω πει εδώ και πολλά ποστς - γιατί υπάρχουν 1000 ας πούμε σκυλιά προς διώξιμο, πόσα να απορροφηθούν από πραγματικούς φιλόζωους; Και μετά από 2 χρόνια που θα είναι άλλα 1000, τι θα γίνει; Εκτός αν μειώθηκε δραματικά το lifespan των σκυλιών και δεν το ξέρω.

@necro:
Αφού λοιπόν τα περιοδικά/αγγελίες είναι εκτός συζήτησης, κάτι άδειες κατοχής κατοικιδίου είναι τουλάχιστον γελοίες και κάτι απόψεις για κρατικές υποδομές απλά ουτοπικές(γιατί όπως ξανάπαμε υπάρχουν 1002 πιο φλέγοντα θέματα να λυθούν - και τα πρεζάκια είναι πιο φλέγον θέμα νεκροπεθαμένε), δεν έχω δει ΣΟΒΑΡΕΣ προτάσεις για λύσεις.

Για να τα διαβάζουμε όλα όσα γράφονται, έτσι; Αλλιώς μπορείς να μας αποδείξεις ότι λέω, ότι τα κονδύλια καλύτερα να δωθούν αλλού πιο σημαντικά. Σε κρατικά ιδρύματα για εκμάθηση γραφής/ανάγνωσης ίσως, δημοτικά σχολεία λέγονται.

PS: Το ότι ειλικρινά σε θεωρώ με χαμηλό IQ είναι άσχετο των επιχειρημάτων μου ε; :)

pitchfork
16-06-2005, 00:39
.... Λυπήθηκες που δε σε παίζουν τα άλλα παιδάκια και είπες να το ποστάρεις συνέχεια μέχρι να σου δώσει κάποιος σημασία;.....
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ :evil:

symposium_lexotanil
16-06-2005, 00:46
avenger,ma ton odin,an itan opoiosdipote allos kai egrafe auta pou grafeis,den tha ksera ti mpineliki na protodialekso.
mexri tora,ola pou exeis pei ta theoro entelos anaksia sxoliasmou kai pragmatika aporo ki ego me tin ypomoni tou nekropethamenou kai tis morfin.

tha statho mono se ena simeio,to opoio kata ti gnomi mou deixnei oti postareis apla gia entyposiasmo/gia na prokaleseis/na faneis gamatos (an etsi sou fainetai dld).

les loipon sto teleutaio post :

γιατί υπάρχουν 1000 ας πούμε σκυλιά προς διώξιμο, πόσα να απορροφηθούν από πραγματικούς φιλόζωους; Και μετά από 2 χρόνια που θα είναι άλλα 1000, τι θα γίνει;

graftikan peripou 3 selides sxetika me ti STEIROSI.profanos kapou sou diefygan.

κάτι άδειες κατοχής κατοικιδίου είναι τουλάχιστον γελοίες

pragmatika geloies.ki ego den mporo na katalavo pos tis efarmozoun se toses europaikes xores xoris na tous pianoun ta gelia kathe 15 peripou lepta.

και κάτι απόψεις για κρατικές υποδομές απλά ουτοπικές

profanos.kai oso o perissoteros kosmos skeftetai opos esy,tha parameinoun outopikes.krima.

Αλλιώς μπορείς να μας αποδείξεις ότι λέω, ότι τα κονδύλια καλύτερα να δωθούν αλλού πιο σημαντικά. Σε κρατικά ιδρύματα για εκμάθηση γραφής/ανάγνωσης ίσως, δημοτικά σχολεία λέγονται.

mpravo.edo symfonoume apolyta.ki ego pisteuo oti auti ti stigmi ta perissotera kondylia tha prepe na dothoun se themata paideias. orea mexri edo.
opote mexri na lythoun ta provlimata tis paideias,i ekastote kyvernisi einai apolyta LOGIKO na mi dinei simasia se kanena allo provlima tis xoras :thumbsup:
katapliktiki apopsi.

The Nerd
16-06-2005, 00:55

φοβερό ποστ, μπράβο!!!
Αφού δε συμφωνείς με αυτή την άποψη, τι την ποστάρεις και την ξαναποστάρεις; Το είδαμε την πρώτη φορά. Λυπήθηκες που δε σε παίζουν τα άλλα παιδάκια και είπες να το ποστάρεις συνέχεια μέχρι να σου δώσει κάποιος σημασία;
Το διαχωρισμό τον έχεις κάνει μόνος σου, μου φαίνεται.
Τέλος, το τελευταίο σου πόιντ είναι τόσο ηλίθιο και ανούσιο, που νιώθω να παραλύω.

Thn postarw giati yparxoyn kai alla viewpoint ektos apo to politically correct diko soy kai toy necrope8amenoy, kai proswpikh moy apopsh einai oti apla den 3ereis pws zei o kosmos, apla krineis apo toys mesoastoys poy apoteloyn ton kyklo soy.

[quote]κάτι άδειες κατοχής κατοικιδίου είναι τουλάχιστον γελοίες

pragmatika geloies.ki ego den mporo na katalavo pos tis efarmozoun se toses europaikes xores xoris na tous pianoun ta gelia kathe 15 peripou lepta.

και κάτι απόψεις για κρατικές υποδομές απλά ουτοπικές

profanos.kai oso o perissoteros kosmos skeftetai opos esy,tha parameinoun outopikes.krima.

Αλλιώς μπορείς να μας αποδείξεις ότι λέω, ότι τα κονδύλια καλύτερα να δωθούν αλλού πιο σημαντικά. Σε κρατικά ιδρύματα για εκμάθηση γραφής/ανάγνωσης ίσως, δημοτικά σχολεία λέγονται.

mpravo.edo symfonoume apolyta.ki ego pisteuo oti auti ti stigmi ta perissotera kondylia tha prepe na dothoun se themata paideias. orea mexri edo.
opote mexri na lythoun ta provlimata tis paideias,i ekastote kyvernisi einai apolyta LOGIKO na mi dinei simasia se kanena allo provlima tis xoras :thumbsup:
katapliktiki apopsi.[/quote:3uvu3nrt]

nta3ei re sympo, ante panw se kana xwrio kai pes gia adeies ktl. Apo eyrwph 10000 kala mporoyme na paroyme, stis adeies (poy gia mena einai karagkioziliki KAI KALA KANOYME KAI DEN TIS EXOYME) kollhses?
epishs, o DA kala sas ta leei, edw sthn Ellada den exei na faei o kosmos me ta skylia 8a asxoloymaste? Se mia idanikh koinwnia paizei kai na ginotan ayto poy les, sthn shmerinh Ellada oxi, kai opws kai o DA, pisteyw oti alla, PIO OYSIWDH 8EMATA EXOYN PROTERAIOTHTA.

Gia pollosth fora pros oloys, magkes/isses, deite pws zei o kosmos kai meta milate.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 00:59
en antithesei me sena kai ton avenger exo megalosei se xorio.mexri ta 18 mou pou piga sta xania gia na ton paizo me megalyteri anesi,emena se xorio.kai tis diakopes ekei pigaino!!!! kai merika savvatokyriaka episis!!!!!!!!!
episis exoume skylo,kotes,kounelia kai katsikes.

edw sthn Ellada den exei na faei o kosmos me ta skylia 8a asxoloymaste?

opote as ta skotosoume.makes sense.

Gia pollosth fora pros oloys, magkes/isses, deite pws zei o kosmos kai meta milate.

tha to thymitho tin epomeni fora pou tha fygo agglia gia spoudes :)

edit : koinws,agapite the nerd,edo den einai topik gia ton xitler kai ta ss,gia na peis tis malakioules sou kai na prokaleseis (me xaritomeno tropo),fernontas to xamogelo sta xeili auton pou diavazoun auta pou grafeis.
ok,to katalavame to asteio.goustareis na to paizeis magkas kai fasistaki.eixe plaka.den exei pia.

The Nerd
16-06-2005, 01:07
Apla eisai akyros

[edit] To parapanw an postares sta sovara

Dark-Avenger
16-06-2005, 01:09
Sympε, κι εγώ σ'αγαπώ :*

Τα περισσότερα από όσα λες τα ξαναείπαμε, έχω πει το πως βλέπω εγώ την Ελλάδα και πως τη βλέπετε εσείς οπότε απλά θα κάνω πιο απλό κάτι που δεν ανέλυσα πριν.

γιατί υπάρχουν 1000 ας πούμε σκυλιά προς διώξιμο, πόσα να απορροφηθούν από πραγματικούς φιλόζωους; Και μετά από 2 χρόνια που θα είναι άλλα 1000, τι θα γίνει;

Δε μιλάω μόνο για στείρωση. Με τη λογική της πόλης του ζώου παιχνιδιού, που φεύγει στο χρόνο πάνω γιατί το παιδί το βαρέθηκε, κάποιο άλλο παιδάκι ταυτόχρονα αγοράζει από το pet shop ένα νέο ζωάκι. Στο χρόνο πάνω το ζωάκι αυτό θα ξαναφύγει, ενώ το όλο πράγμα συνεχίζεται.

Ο σκύλος ζει πόσο; 15-20 χρόνια; Και εκεί που για κάθε σκύλο, θα έπρεπε να αγοράζεται ένας νέος κάθε 15-20 χρόνια, έχουμε ένα νέο κάθε 1 χρόνο(υποθετικοί χρόνοι, μικρότερο είναι, όπως και ο μέσος χρόνος ζωής αδέσποτου σκύλου). Υπολογίστε το απλό πρόβλημα ουράς και βρείτε πόσο γρήγορα υπάρχει ένα bottleneck στο σύστημα.

Και για να σας προλάβω, κάθε σκυλί παιχνίδι ΔΕΝ θανατώνεται, αλλά αφήνεται αδέσποτο μόλις το παιδάκι το βαρεθεί. Δεν πάει η καρδιά των γονιών να του πουν πως σκοτώσαν τη Λίζα που έπαιζε μαζί πριν 1 χρόνο αλλά πλέον το είχε παραμελήσει περισσότερο από όσο έχει παραμελήσει κάποιος έναν Amstrad CPC 6128(όποιος έχει έναν).

Και επίσης κάθε σκυλάκι παιχνίδι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι του pet shop, ως 6 μηνών(και πολύ λέω) και φυσικά όχι από κάποιον φιλόζωο που μάζεψε ένα σκυλί και το δίνει(γιατί οι γονείς δεν ξέρουν που, πως και τι ήταν το σκυλί αυτό - άσε που δεν είναι κουτάβι και χάνει πόντους από το χαρακτηρισμό παιχνίδι).

EDIT: Ο Πύργος χωριό είναι, η καλύτερα πολλά χωριά μαζεμένα τριγύρω. Και δεν έμενα πάντα Πύργο, σε χωριό έχω ζήσει αρκετά.

The Nerd
16-06-2005, 01:11
Sympε, κι εγώ σ'αγαπώ :*

Τα περισσότερα από όσα λες τα ξαναείπαμε, έχω πει το πως βλέπω εγώ την Ελλάδα και πως τη βλέπετε εσείς οπότε απλά θα κάνω πιο απλό κάτι που δεν ανέλυσα πριν.

[quote]γιατί υπάρχουν 1000 ας πούμε σκυλιά προς διώξιμο, πόσα να απορροφηθούν από πραγματικούς φιλόζωους; Και μετά από 2 χρόνια που θα είναι άλλα 1000, τι θα γίνει;

Δε μιλάω μόνο για στείρωση. Με τη λογική της πόλης του ζώου παιχνιδιού, που φεύγει στο χρόνο πάνω γιατί το παιδί το βαρέθηκε, κάποιο άλλο παιδάκι ταυτόχρονα αγοράζει από το pet shop ένα νέο ζωάκι. Στο χρόνο πάνω το ζωάκι αυτό θα ξαναφύγει, ενώ το όλο πράγμα συνεχίζεται.

Ο σκύλος ζει πόσο; 15-20 χρόνια; Και εκεί που για κάθε σκύλο, θα έπρεπε να αγοράζεται ένας νέος κάθε 15-20 χρόνια, έχουμε ένα νέο κάθε 1 χρόνο(υποθετικοί χρόνοι, μικρότερο είναι, όπως και ο μέσος χρόνος ζωής αδέσποτου σκύλου). Υπολογίστε το απλό πρόβλημα ουράς και βρείτε πόσο γρήγορα υπάρχει ένα bottleneck στο σύστημα.

Και για να σας προλάβω, κάθε σκυλί παιχνίδι ΔΕΝ θανατώνεται, αλλά αφήνεται αδέσποτο μόλις το παιδάκι το βαρεθεί. Δεν πάει η καρδιά των γονιών να του πουν πως σκοτώσαν τη Λίζα που έπαιζε μαζί πριν 1 χρόνο αλλά πλέον το είχε παραμελήσει περισσότερο από όσο έχει παραμελήσει κάποιος έναν Amstrad CPC 6128(όποιος έχει έναν).

Και επίσης κάθε σκυλάκι παιχνίδι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι του pet shop, ως 6 μηνών(και πολύ λέω) και φυσικά όχι από κάποιον φιλόζωο που μάζεψε ένα σκυλί και το δίνει(γιατί οι γονείς δεν ξέρουν που, πως και τι ήταν το σκυλί αυτό - άσε που δεν είναι κουτάβι και χάνει πόντους από το χαρακτηρισμό παιχνίδι).

EDIT: Ο Πύργος χωριό είναι, η καλύτερα πολλά χωριά μαζεμένα τριγύρω. Και δεν έμενα πάντα Πύργο, σε χωριό έχω ζήσει αρκετά.[/quote:266fpg0a]

3exases na epishmaneis oti ta adespota gamioyntai kai pollaplasiazontai, anaplhrwnontas tis apwleies apo fola/aytokinhto/lorda kai fysika aitia

Kata ta alla me kalypse o DA

symposium_lexotanil
16-06-2005, 01:20
avenger thes na anakyklosoume ksana ta idia kai ta idia? sauta pou mou eipes tora sou apantisan idi i morfin kai o nekropethamenos.

alla as ta ksanapo ki ego.isos doseis megalyteri simasia sta dika mou legomena epeidi eimai metallas.

arxika kati offtopik

den mporeis kan na fantasteis POS vlepo ego tin ellada kai POSO skata ti theoro.

ta tsipakia kai i nomothesia peri adeias katoxis katoikidiou (oso ASTEIA pragmata ki an sou fainontai) tha voithisoun PARA poly sauto to fainomeno pou anafereis (to opoio den arneitai kaneis oti isxyei).an yparxei forologia kai trelos elegxos gia kathe zwo pou apofasisei o Takis o geitonas na valei spiti tou,tote autos tha to skeftei dipla kai tripla kai isos kapoia stigmi na katalavei kai poso megali euthyni einai.

nai.isxyei auto.me to na thanatoseis ola ta perisseuoumena skylia ti tha katafereis? to provlima tha paramenei to idio (syssoreusi adespoton) kai tha xeis kai to extra (ithiko) provlima tis thanatosis (an kai mou fainetai oti den to theoreis kai toso provlima).

opote kalytera na skasei kapoia fragka kai to kratos (emeis dld apo tous forous mas) alla ki emeis ksexorista,gia na lythei to ENA provlima,anti na paroume ampariza ola ta adespota kai na paramenei to arxiko provlima plus i frikodia tis thanatosis.

EDIT: Ο Πύργος χωριό είναι, η καλύτερα πολλά χωριά μαζεμένα τριγύρω. Και δεν έμενα πάντα Πύργο, σε χωριό έχω ζήσει αρκετά.

sto mpoutso mou.ego megalosa se KANONIKO xorio kai to anefera gia na deikso ston nerd oti kala tha kanei na skaei kai ligo otan den kserei ti leei kai se poion to leei. giati kai elies exo mazepsei kai kounelia exo ksekoprisei kai tin katsika exo armeksei kai ksero pos einai i zoi KAI sto xorio KAI stin poli.

katwrimos
16-06-2005, 01:22
i lipiri pragmatikotita einai oti i ellada den exei ti dinatotita na diathetei merika ekatomiria euro to xrono gia ta adespota skilia. Mesa sta plaisia ton dinatotiton tis oikonomias, i moni realistiki kai mi fasistiki lisi einai na anexomaste ta adespota oso mporoume kai an to pragma ftanei se akrotites san to skili tis geitonias tou deggial (to ksero ki ego to gamimeno, menei dipla ston deggial enas filos mou) na kaleitai enas ktiniatros na to thanatosei.

An kapios psifize nomosxedio na xonontai kana 10ariko ekatomiria to xrono gia ta adespota (kapou toso tha xriazotan) tote tha itan AFTOS gia euthanasia.

Get real oi filozooi. I ellada den exei ti dianatotita sostis perithalpsis ton adespoton. An diafoneite, pliroste apo tin ztepi sas. Kata ta alla, to na apaiteite ti diathesi ton lefton pou xriazomaste gia sxoleia nosokomeia klp gia ta adespota, einai ena oraio anekdoto.

Kai plz min mou apantisei kaneis me laikismous tou styl "edo trome lefta edo ki ekei, ta 10 ekatomiria ton adespoton se maranan?".

symposium_lexotanil
16-06-2005, 01:24
kai tora ksanadiavase me ypomoni osa exoun graftei kai kane edit to post sou.

The Nerd
16-06-2005, 01:28
i lipiri pragmatikotita einai oti i ellada den exei ti dinatotita na diathetei merika ekatomiria euro to xrono gia ta adespota skilia. Mesa sta plaisia ton dinatotiton tis oikonomias, i moni realistiki kai mi fasistiki lisi einai na anexomaste ta adespota oso mporoume kai an to pragma ftanei se akrotites san to skili tis geitonias tou deggial (to ksero ki ego to gamimeno, menei dipla ston deggial enas filos mou) na kaleitai enas ktiniatros na to thanatosei.

An kapios psifize nomosxedio na xonontai kana 10ariko ekatomiria to xrono gia ta adespota (kapou toso tha xriazotan) tote tha itan AFTOS gia euthanasia.

Get real oi filozooi. I ellada den exei ti dianatotita sostis perithalpsis ton adespoton. An diafoneite, pliroste apo tin ztepi sas. Kata ta alla, to na apaiteite ti diathesi ton lefton pou xriazomaste gia sxoleia nosokomeia klp gia ta adespota, einai ena oraio anekdoto.

Kai plz min mou apantisei kaneis me laikismous tou styl "edo trome lefta edo ki ekei, ta 10 ekatomiria ton adespoton se maranan?".

Me kalypse o katwrimos 110%

@sympo: epimeneis na les MALAKIES. 3erw poy exeis zhsei kai gia thn katsika. An pisteyeis oti o mesos xwrikos 8a vgalei adeia gia to zwo (idiaitera ama einai katoikidio vlepe skylos/gata), tote den yparxei periptwsh synnenohseis.

Epishs re filozwoi, na sas rwthsw (oso filozwos einai kapoios poy exei ena skyli se diamerisma h to exei sto e3oxiko kai to vlepei 2 meres thn evdomada). Gia ta skylia yparxei ypoxrewtikh ekdosh vivliarioy as8eneiwn (gia emvoliasmoys ktl), vlepete na to threi kai kaneis?

[edit] Proteleytaio post moy edw (8a exei allo ena gia tis moytzes)

"Den exoyn pswmi? Tote as fane pantespani" <--- to viewpoint sas

symposium_lexotanil
16-06-2005, 01:33
An pisteyeis oti o mesos xwrikos 8a vgalei adeia gia to zwo (idiaitera ama einai katoikidio vlepe skylos/gata), tote den yparxei periptwsh synnenohseis.

o mesos xorikos de xreiazetai kan na vgalei adeia gia to skylo tou.ama goustarei skylo gia kynigi/fylaka/whatever as tou xosei apla mia steirosi,afou tha to krataei sto xtima tou/xorafi tou/auli tou.
profanos elega gia tis poleis,afou ekei paratireitai to fainomeno me to paidaki pou varietai sto skylo stous eksi mines.

Gia ta skylia yparxei ypoxrewtikh ekdosh vivliarioy as8eneiwn (gia emvoliasmoys ktl), vlepete na to threi kai kaneis?

kapoioi tis tiroun,kapoioi oxi.
ti na kanoume,arketos kosmos einai arketa mpourtzovlaxoi gia na min katalavainoun oti einai gia to kalo tou zoou kai kalo diko tous kat epektasin.epeidi omos de ginetai na allakseis tin paideia kai to skeptiko tou kosmou apo ti mia mera stin alli,xostou ena prostimo na deis pos tha mathei (opos egine me tis zones kai ta krani).
edit : ennoeitai oti de symfono me tin parapano taktiki,eidika me ton tropo pou efarmozetai oses fores exei efarmostei (vlepe apla gia mazema lefton apo ta prostima - kanoume ena mpougio kai osous talaiporous tsakosoume kai pairnoume kai prim gia kathe klisi).an to noitiko epipedo tou kosmou omos einai TOSO skata pou den katalavainei oti px i zoni einai gia to kalo tou kai oxi giati to leei o kakos troxonomos,den yparxei alli lysi

tespa den ksero giati epimeno na apantao sovara,eno eimai entelos sigouros pos o,ti exete grapsei sauto to thread esy kai o avenger einai kathara gia na prokalesei.

The Nerd
16-06-2005, 01:37
Egw se AYTH th selida sovara postarw (pantespani included)
Pisteyeis oti kaneis 8a analamvane to kostos na valei prostimo (= xamenoi pshfoi) gia kati tetoio?
Pisteyeis oti ta adespota einai provlhma proteraiothtas?

An 8es, apantas se ayta ta 2

Dark-Avenger
16-06-2005, 01:42
ta tsipakia kai i nomothesia peri adeias katoxis katoikidiou (oso ASTEIA pragmata ki an sou fainontai) tha voithisoun PARA poly sauto to fainomeno pou anafereis (to opoio den arneitai kaneis oti isxyei).an yparxei forologia kai trelos elegxos gia kathe zwo pou apofasisei o Takis o geitonas na valei spiti tou,tote autos tha to skeftei dipla kai tripla kai isos kapoia stigmi na katalavei kai poso megali euthyni einai.
Δες τελευταία μου λόγια στο ποστ αυτό.

nai.isxyei auto.me to na thanatoseis ola ta perisseuoumena skylia ti tha katafereis? to provlima tha paramenei to idio (syssoreusi adespoton) kai tha xeis kai to extra (ithiko) provlima tis thanatosis (an kai mou fainetai oti den to theoreis kai toso provlima).
Λάθος, η δραστική αυτή μέθοδος μπορεί βραχυπρόθεσμα να μην αποδίδει πολύ, αλλά στην 20ετία θα έχει πεθάνει κάθε αδέσποτο που υπήρχε πριν την επιβολή της και το πρόβλημα θα εξαλειφτεί. Ξανά απλή λογική είναι.

opote kalytera na skasei kapoia fragka kai to kratos (emeis dld apo tous forous mas) alla ki emeis ksexorista,gia na lythei to ENA provlima,anti na paroume ampariza ola ta adespota kai na paramenei to arxiko provlima plus i frikodia tis thanatosis.
Πληρώνεις λίγους φόρους; Αναλογικά με τα έσοδά σου μιλάω. Προτιμάς οι φόροι σου να πάνε στα αδέσποτα όταν το 20% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και υπάρχουν προβλήματα με ανεργία, μετανάστες, 1002 άλλα; Αν ναι, τότε πραγματικά χάνω πάσα ιδέα.

Gabriel
16-06-2005, 01:48
se mia eyxaristh moysikh anapayla, exw na parathrhsw oti oles oi diafores sas akoloythoyn aksiwmatika apo thn entypwsh poy exei o kathenas gia th fysh twn zwwn se sygkrish me ekeinh toy anthrwpoy. kapoioi thewroyn oti ws anthrwpoi xairoyn perissoterwn dikaiwmatwn apenanti sta zwa, alloi oti klhronomoyn perissoteres ypoxrewseis. egw nomizw oti den einai dynaton kapoios poy exei parathrhsei to zwo kai exei erthei sto symperasma oti ayto poy blepei einai mono se elaxisto bathmo ligotero aksiothaymasto ws on apo ton idio (kai kat'epektash exei balei ton eayto toy sth thesh toy se kapoio megalo bathmo) na milaei - toylaxiston elafra th kardeia - gia thanatwseis kai psofoys.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 01:51
Pisteyeis oti kaneis 8a analamvane to kostos na valei prostimo (= xamenoi pshfoi) gia kati tetoio?

asxoliasto apla.

Pisteyeis oti ta adespota einai provlhma proteraiothtas?

oxi den einai.einai pio xamila stin ierarxeia apo alla provlimata.
mauti ti logiki omos tha prepe na xonontai OLA ta kondylia sto pio vasiko provlima (px nosokomeia leo ego) kai sta ypoloipa TIPOTA epeidi den einai provlimata proteraiotitas sxetika me ta nosokomeia.

Λάθος, η δραστική αυτή μέθοδος μπορεί βραχυπρόθεσμα να μην αποδίδει πολύ, αλλά στην 20ετία θα έχει πεθάνει κάθε αδέσποτο που υπήρχε πριν την επιβολή της και το πρόβλημα θα εξαλειφτεί. Ξανά απλή λογική είναι.

asxoliasto.

Πληρώνεις λίγους φόρους; Αναλογικά με τα έσοδά σου μιλάω. Προτιμάς οι φόροι σου να πάνε στα αδέσποτα όταν το 20% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και υπάρχουν προβλήματα με ανεργία, μετανάστες, 1002 άλλα; Αν ναι, τότε πραγματικά χάνω πάσα ιδέα.

an rotas emena prosopika kai i erotisi den einai geniki,tote sou apantao oti PROTIMO na min plirono katholou forous,na mou stelnei to kratos 34 oukranezes kai 47 kalous sef kathe mina,afou prota mou exei dosei spiti me tzakouzi,pisina kai tous kremastous kipous tis vavylonas.

kai se periptosi pou den katalaves ti ennoousa,na sto po kai ligotero glafyra :
to oti to kratos tha kopsei kati psila apo do ki apo kei gia na mporesei STADIAKA na antimetopisei KAI auto to provlima,xoris na valei eleutherous skopeutes stis steges kai xoris na moirazei touvla stous perastikous,den simainei oti automata tha katareusei i paideia,to systima dimosias ygeias kai to kefalaiokratiko systima,oute oti tha paramelithoun (perissotero) auta ta zitimata.

The Nerd
16-06-2005, 02:05
Ta hmimetra einai xeirotera apo to na mh ginei tipota.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:09
pan metron ariston.

seira sou pali

The Nerd
16-06-2005, 02:13
Edw o kosmos kaigetai kai to moyni xtenizetai

Once_Emperor
16-06-2005, 02:13
gia tin akriveia i frasi einai metron ariston
thnx

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:17
apeuthynomoun ston kyrio

http://www.sciencemusings.com/blog/images/PanGod.jpg

euxaristo gia ti diorthosi pantos.
tha se exo ypopsi mou otan ksekiniso na mathaino ellinika

chris_boss
16-06-2005, 02:23
Θέλετε να πείτε ότι η στείρωση είναι πιο ακριβή από τη θανάτωση; Κάποιο συνεργείο δε θα αναλάβει τη θανάτωση; δεν έχει κόστος; Ποοόσο πιο φτηνό είναι από τη στείρωση;
Στην περίπτωση που δε θα την αναλάβει κάποιο συνεργείο. Ποιος πληρώνει τις φόλες; Εσείς/εμείς. Εκτός αν υποστηρίζετε ότι θα βγουν οι κάτοικοι των πόλεων και θα κυνηγάνε με τα τούβλα τα σκυλιά στους δρόμους. Ή ότι οι Αθηναίοι έχουν καραμπίνες στο σπίτι.
Δεν έχω καταλάβει τι προτείνετε για το πρόβλημα των αδέσποτων στις πόλεις.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:26
e eipame : touvlo,tsouvali sto potami (mporei na leitourgisei i oli fasi kai os oxyromatiko ergo tou kifissou na stamatisoun oi plymmires kathe ligo kai ligaki),syrma gia kremasma ktl.
apla kathimerina eksoda.no harm done.

Dark-Avenger
16-06-2005, 02:30
Δεν έχω καταλάβει τι προτείνετε για το πρόβλημα των αδέσποτων στις πόλεις.
Αυτό που έχεις σπίτι σου και λες να το αφήσεις στο δρόμο γιατί δε μπορείς να το κρατήσεις για τον Α ή Β λόγο, μην το αφήσεις και τα Χ αδέσποτα γίνουν Χ+1(για να μεταθέσεις ευθύνες και να έχεις καθαρή συνείδηση). Σκότωσέ το. Αυτό λέμε.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:31
giauta pou einai ΗΔΗ ekso stous dromous ti akrivos exeis na proteineis?

The Nerd
16-06-2005, 02:32
giauta pou einai ΗΔΗ ekso stous dromous ti akrivos exeis na proteineis?

Mpogia (kai paidonomo)

chris_boss
16-06-2005, 02:33
Σε κάθε ποστ μιλάς για άμεση λύση. Αυτό δεν είναι άμεση λύση.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:33
kai o mpogias pou tha ta paei?

Dark-Avenger
16-06-2005, 02:34
Σε χωματερή για μαζική σφαγή;

Χέστηκες, δίνει λύση στο πρόβλημά υγείας.

EDIT: Και πριν πείτε καλά δεν τα σκέφτεσαι τα άμοιρα τα ζωντανά, ούτε εσείς τα σκέφτεστε γι'αυτό και τα μάζεψε ο μπόγιας. Αν θες να σωθεί κάποιο, πάρ'το σπίτι σου. Γλιτώνει αυτό, γλιτώνει και η πόλη.

The Nerd
16-06-2005, 02:34
kai o mpogias pou tha ta paei?

Se mia idanikh koinwnia. se asylo gia adespota opoy 8a exoyn faghto ktl mexri na vroyn storgh kai agaph apo enan neo idiokthth h fygoyn plhrh hmerwn.
Se mia pragmatikh koinwnia, gia toyvlo

Solo Carriera
16-06-2005, 02:35
[quote="chris_boss":3rd180jj]Δεν έχω καταλάβει τι προτείνετε για το πρόβλημα των αδέσποτων στις πόλεις.
Αυτό που έχεις σπίτι σου και λες να το αφήσεις στο δρόμο γιατί δε μπορείς να το κρατήσεις για τον Α ή Β λόγο, μην το αφήσεις και τα Χ αδέσποτα γίνουν Χ+1(για να μεταθέσεις ευθύνες και να έχεις καθαρή συνείδηση). Σκότωσέ το. Αυτό λέμε.[/quote:3rd180jj]

ενώ αν το σκοτώσεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις καθαρή συνείδηση αφού δεν επιδείνωσες το πρόβλημα των αδέσποτων.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:35
ton mpogia kai autous pou tha ta sfaksoun mazika stis xomateres poios tha tous plirosei?

The Nerd
16-06-2005, 02:37
ton mpogia kai autous pou tha ta sfaksoun mazika stis xomateres poios tha tous plirosei?

ela nte ...
Egw proteinw na exoyme death squads vrazilia kai etsi, to prwi eyhpolhptoi polites to vrady na moirazoyn to 8anato sta adespota. E8elontikh ergasia gia to kalo ths koinwnias

Carcass_
16-06-2005, 02:37
O Ellhnas poliths , filaraki.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:41
[quote="symposium_lexotanil":2q8uegw7]ton mpogia kai autous pou tha ta sfaksoun mazika stis xomateres poios tha tous plirosei?

ela nte ...
Egw proteinw na exoyme death squads vrazilia kai etsi, to prwi eyhpolhptoi polites to vrady na moirazoyn to 8anato sta adespota. E8elontikh ergasia gia to kalo ths koinwnias[/quote:2q8uegw7]

mporeis na apantiseis sovara,i na paradexteis oti tosi ora les apythmenes malakies.
ektos an pisteueis oti ta eksoda gia mpogies kai mazikes sfages (pou fysika prepei na ginontai se eidikes ekgatastaseis kai eidikous xwrous tafis gia na min apeilitai i dimosia ygeia - AUTO DEN ITAN TO PROVLIMA SAS EKSARXIS??? - ) tha einai ligotera apo ta eksoda -arxika- steiroseon kai -sti synexeia- dimiourgia entelos aplon asylon

Dark-Avenger
16-06-2005, 02:42
Κόστος μαζικής εξόντωσης αδέσποτων <<< Κόστος τσιπακιού/στείρωσης/εμβολιασμού/ολαταλλατέσπα

Αλλά βασικός παράγωντας είναι το δικό σου κατοικίδιο ζωόφιλε να μην καταλήξει στο δρόμο γιατί θες καθαρή συνείδηση ρισκάροντας λίγο παραπάνω τη δημόσια υγεία.

The Nerd
16-06-2005, 02:43
[quote="The Nerd":18odwvav][quote="symposium_lexotanil":18odwvav]ton mpogia kai autous pou tha ta sfaksoun mazika stis xomateres poios tha tous plirosei?

ela nte ...
Egw proteinw na exoyme death squads vrazilia kai etsi, to prwi eyhpolhptoi polites to vrady na moirazoyn to 8anato sta adespota. E8elontikh ergasia gia to kalo ths koinwnias[/quote:18odwvav]

mporeis na apantiseis sovara,i na paradexteis oti tosi ora les apythmenes malakies.
ektos an pisteueis oti ta eksoda gia mpogies kai mazikes sfages (pou fysika prepei na ginontai se eidikes ekgatastaseis kai eidikous xwrous tafis gia na min apeilitai i dimosia ygeia - AUTO DEN ITAN TO PROVLIMA SAS EKSARXIS??? - ) tha einai ligotera apo ta eksoda -arxika- steiroseon kai -sti synexeia- dimiourgia entelos aplon asylon[/quote:18odwvav]

Den 8a einai ligotera afenos, afeteroy gia mena pote den htan provlhma ta adespota (den 8a deis poy8ena sta post na lew oti exw EGW provlhma).
Kai sta entelws sovara, an 8es apanthse se ayto. Pisteyeis oti 8a ginei pote kati gia ayth thn katastash?

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:44
vasikos paragontas einai na vlepeis kai ti exei grapsei o allos 342432 fores ligo prin.

akoma ki enas skylos tha mporouse na to kataferei auto.

The Nerd
16-06-2005, 02:47
vasikos paragontas einai na vlepeis kai ti exei grapsei o allos 342432 fores ligo prin.

akoma ki enas skylos tha mporouse na to kataferei auto.

Opote den exei nohma h peraiterw syzhthsh

Carcass_
16-06-2005, 02:49
Κόστος μαζικής εξόντωσης αδέσποτων <<< Κόστος τσιπακιού/στείρωσης/εμβολιασμού/ολαταλλατέσπα

Den xreiazete na einai kapoios oikonomologos gia na katalavei oti to parapanw einai malakia, apo autes pou legonte dixws skepsh ( eite logo viasunhs eite logo elleipshs egkefalou ).

Mporeite na sunexisete twra.

symposium_lexotanil
16-06-2005, 02:50

Αλλά βασικός παράγωντας είναι το δικό σου κατοικίδιο ζωόφιλε να μην καταλήξει στο δρόμο γιατί θες καθαρή συνείδηση ρισκάροντας λίγο παραπάνω τη δημόσια υγεία.

an synexistei auti i parodia tha varao to kefali mou ston toixo i (pio pithano) tha varao to diko sou kefali ston toixo.

opote kalinyxta.

ps : ergasia gia to spiti
psakse kai vres ksana pos syndeontai oi lyseis pou exo proteinei me tin elattosi tis pithanotitas kataliksis tou katoikidiou sto dromo.

Kai sta entelws sovara, an 8es apanthse se ayto. Pisteyeis oti 8a ginei pote kati gia ayth thn katastash?

mpa.
apla maresei na kano syzitisi gia na niotho anoteros.

Phoebus
16-06-2005, 03:11
Το βασικό είναι, πέραν του προβλήματος των αδέσποτων, να αποκτήσουν οι άνθρωποι συνείδηση του να είσαι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κάτοχος κατοικίδιου ζώου. Δυστυχώς βέβαια στην σημερινή κοινωνία το μόνο που αγγίζει τον άνθρωπο δεν είναι η γνώση... είναι τα λεφτά που'χει στην τσέπη του. Με υψηλότερα κόστη, πχ οι Κινέζοι πληρώνουν τα άπειρα λεφτά για entry fee στο μητρώο, περίπου 300$ σε αμερικάνικα λεφτά, ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να το διπλοσκεφτείς και τριπλοσκεφτείς πρωτού παρατήσεις το ζώο σου (έχοντας υπόψιν και τα πρόστιμα στην περίπτωση που το κάνεις γιατί του βάζουν microchip).

The Nerd, φυσικά το άσυλο είναι προσωρινό. Είναι για μια μεταβατική περίοδο που θα έχουμε τα αδέσποτα. Στο μέλλον με μια σωστή νομοθεσία και 2-3 όργανα τα οποία θα λειτουργούν σωστά δεν θα δημιουργηθεί ποτέ ξανά πρόβλημα αδέσποτων ζώων στο δρόμο. Και αυτό θα γίνει αν εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα, βλέπε microchips κτλ, τα οποία επιπλέον θα διαμορφώσουν συνειδήσεις.

Dark-Avenger σκεπτόμενος αυτά τα πράγματα καταλαβαίνεις ότι η ανισότητα που έγραψες είναι άχρηστη. Δεν είναι σκοπός να λύσουμε μόνο το πρόβλημα των αδέσποτων, είναι να εξαλείψουμε και τους παράγοντες που το επαναδημιουργούν. Οι εμβολιασμοί, τα τσιπάκια κτλ είναι νομοθεσία που εφαρμόζεται στο εξωτερικό και ΟΝΤΩΣ λειτουργεί και πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί και εδώ πέρα. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο και φτάσεις στην κατάσταση που έχεις ένα ζώο και θες να το αφήσεις -για α-β-γ λόγους, μπορεί να είναι άρρωστο, μπορεί να σταμάτησες να το αγαπάς, μπορεί να έκανες ένα μωρό στην οικογένεια και ο γιατρός σε συμβούλεψε να διώξεις το ζώο- θα υπάρχουν μηχανισμοί που 1)είτε θα το θανατώνουν με ανώδυνο τρόπο και θα το ενταφιάζουν ή αποτεφρώνουν 2)είτε θα το περνάνε σε μια άλλη οικογένεια. Αυτά είναι πράγματα που γίνονται και είναι κόστη που πρέπει να δεχτούμε αργά ή γρήγορα ως Έλληνες πολίτες. Ελπίζω γρήγορα.

Τέλος, σταματήστε τα βρισίδια - δεν "κερδίζετε" τίποτα.

The Nerd
16-06-2005, 03:29
http://johnbokma.com/mexit/2005/01/05/stack-of-bricks.jpg

The final solution :dfinger:

necropethamenos
16-06-2005, 09:00

i pio apli lysi ap'oles: As stamatisei na plirwnei to kratos tin ekklisia kai as plirwsei tis steirwseis.

Ithiki ypoxrewsi apenanti sta zwa EXEI, apenanti stous papades OXI.

Aplo?

The Nerd
16-06-2005, 09:01

i pio apli lysi ap'oles: As stamatisei na plirwnei to kratos tin ekklisia kai as plirwsei tis steirwseis.

Ithiki ypoxrewsi apenanti sta zwa EXEI, apenanti stous papades OXI.

Aplo?

Ayto einai to DIKO SOY viewpoint kai oxi OLWN

necropethamenos
16-06-2005, 09:05
EDIT: Και πριν πείτε καλά δεν τα σκέφτεσαι τα άμοιρα τα ζωντανά, ούτε εσείς τα σκέφτεστε γι'αυτό και τα μάζεψε ο μπόγιας. Αν θες να σωθεί κάποιο, πάρ'το σπίτι σου. Γλιτώνει αυτό, γλιτώνει και η πόλη.

Na pas na gamitheis pou tha mou peis oti den ta skeftomai.

Eimai 26 kai exw mexri stigmis zisei me 2 skylous kai mia gata. Kanena apo ta 3 den to pira apo pet shop. Kanena apo ta 3 den emeine sto dromo. Kanena apo ta 2 (pou pethanan) den pethanan epeidi ta varethika.

KAI FYSIKA DEN EIMAI O MONOS ANTHRWPOS STIN ELLADA POU TO KANEI AFTO E.

necropethamenos
16-06-2005, 09:08
Ayto einai to DIKO SOY viewpoint kai oxi OLWN

Thes na sou eksigisw ligo parapanw to skeptiko mou?

To na eisai thriskos einai thema epilogis. Swsta? An epilegeis na eisai thriskos sygxaritiria. Pigaine stin ekklisia kai plirwse ton papa na kanei ti douleia pou tha ton plirwseis na kanei.

To na steirwseis ta zwa den einai thema epilogis. Einai thema EFTHYNIS. Ntaks de mporei i prwti sou skepsi na einai na skotwseis to skylo an (opws sou eksigw) exeis alles epiloges!!

To na peis oti den thes na plirwseis ta zwa kai protimas na plirwseis tin ekklisia - alla sti synexeia oti ama gavgizei o skylos ti nyxta tha tou petakseis fola einai TRELLI ypokrisia.

Dark-Avenger
16-06-2005, 09:46
Na pas na gamitheis pou tha mou peis oti den ta skeftomai.
Μανία καταδίωξης ε; Και βρίζουμε κι όλας; Για πρόσεξέ το, για πρόσεξέ το...

Και ας δεχτώ ότι και άλλοι πολλοί στην Ελλάδα κάνουν ότι κάνεις εσύ. Τότε γιατί υπάρχουν τόσα αδέσποτα στους δρόμους;

Είτε γιατί ΔΕΝ είναι τόσοι πολλοί αυτοί που το κάνουν, είτε γιατί είναι πολλοί αυτοί που το κάνουν αλλά μετά τα μαζεμένα ζώα τα ξαναπετάνε έξω.

1 αδέσποτο λιγότερο είναι ένα βήμα, δεν είναι η μαγική λύση στο όλο πρόβλημα. Εσύ έκανες το καθήκον σου, για να ρωτήσουμε όποιον άλλον εδώ μέσα τα αγαπάει, πόσα σκυλάκια και γατάκια μάζεψε για να τα σώσει;

Γιατί στα λόγια και ο κομμουνισμός θα μπορούσε να δουλέψει σωστά, αλλά η πράξη διαφέρει πολύ.

PS: Οικονομολόγοι του ER, καθήστε και αναλύστε τα κόστη για τις λύσεις και πείτε μου κατά πόσο ισχύει η ανισότητα που έγραψα. Και μην βάλετε μέσα φόλες πολυτελείας και ανώδυνους θανάτους, εγώ μίλησα για μαζική γρήγορη σφαγή ε;

Dark-Avenger
16-06-2005, 10:24
Και για να έχουμε σωστή βάση για συζήτηση, για τους φιλόζωους που αγαπάτε τα αδέσποτα και χαϊδεύετε ότι κόπρο δείτε στο δρόμο...

* Afipia felis
* Anthrax
* Bartonella (Rochalimaea) henselae
* Bergeyella (Weeksella) zoohelcum
* Brucella suis
* Campylobacteriosis
* Capnocytophaga canimorsus
* CDC group NO-1
* Chlamydia psittaci (feline strain)
* Cowpox
* Cutaneous larva migrans
* Dermatophytosis
* Dipylidium caninum
* Leptospirosis
* Neisseria canis
* Pasteurella multocida
* Plague
* Poxvirus
* Q-fever
* Rabies
* Rickettsia felis
* Salmonellosis
* Scabies
* Sporothrix schenckii
* Trichinosis
* Toxoplasmosis
* Visceral larva migrans
* Yersinia pseudotuberculosis

* Anthrax
* Blastomycosis
* Bergeyella (Weeksella) zoohelcum
* Brucella canis
* Campylobacteriosis
* Capnocytophaga canimorsus
* Capnocytophaga cynodegmi
* CDC groups EF-4a and EF-4b
* CDC group NO-1
* Cheyletiellosis
* Coenurosis
* Cryptosporidiosis
* Cutaneous larva migrans
* Demodex folliculorum
* Dermatophytosis
* Dipylidium caninum
* Echinococcosis
* Francisella tularensis
* Gastrospirillum hominis
* Granulocytic ehrlichiosis
* Leptospirosis
* Lyme disease
* Neisseria canis
* Neisseria weaveri
* Pasteurella multocida
* Plague
* Rabies
* Rocky Mountain Spotted Fever
* Salmonellosis
* Scabies
* Staphylococcus intermedius
* Strongyloides stercoralis
* Trichinosis
* Visceral larva migrans
* Yersinia enterocolitica

Αν θέλετε ψάξτε τι είναι αυτές και πόσο επικίνδυνες είναι κάποιες από αυτές για τον άνθρωπο.

Επίσης, το επιχείρημα που μού'δωσε ο eyeamflesch στο MSN χτες δεν ισχύει. Ότι δηλαδή μπορείς να κολλήσεις ασθένεια από έναν στο λεωφορείο όπως και από ένα αδέσποτο, άρα και τι να λέει που υπάρχουν αδέσποτα;

Γιατί δεν ισχύει; Δίκιο έχει στο πρώτο μέρος, συμφωνώ(ως το λεωφορείο) αλλά αν υπάρχουν 2 πιθανές πηγές μόλυνσης, η εξάλλειψη μίας είναι μεγάλο βήμα για την δημόσια υγεία.

Και μην πει κάποιος ηλίθιος αντίστοιχα να γίνει εξάλλειψη ανθρώπων με μεταδοτικές ασθένειες από τους δρόμους, γιατί και εγώ συμφωνώ πως πρέπει οι δρόμοι να είναι για να περπατά ο πολίτης και όχι να ρισκάρει την υγεία του.

Συν ότι είπε για SARS ο Phoebus.

necropethamenos
16-06-2005, 10:27
Και ας δεχτώ ότι και άλλοι πολλοί στην Ελλάδα κάνουν ότι κάνεις εσύ. Τότε γιατί υπάρχουν τόσα αδέσποτα στους δρόμους;

Είτε γιατί ΔΕΝ είναι τόσοι πολλοί αυτοί που το κάνουν, είτε γιατί είναι πολλοί αυτοί που το κάνουν αλλά μετά τα μαζεμένα ζώα τα ξαναπετάνε έξω.

...eite giati TA ADESPOTA GAMIOUNTAI AVERTA KAI POLLAPLASIAZONTAI?????? Diladi einai fovero, pws ginetai na min anafereis ton PLEON profani logo? (ton opoio tha frontisei na katapolemisei i steirwsi)

1 αδέσποτο λιγότερο είναι ένα βήμα, δεν είναι η μαγική λύση στο όλο πρόβλημα. Εσύ έκανες το καθήκον σου, για να ρωτήσουμε όποιον άλλον εδώ μέσα τα αγαπάει, πόσα σκυλάκια και γατάκια μάζεψε για να τα σώσει;

nai, symfwnoi, egw apla apantisa sto oti mas thewreis olous ypokrites epeidi kai kala grafoume afta pou grafoume kai meta paratame ta zwa sto dromo. Oson afora ti magiki lysi, diavase tin parapanw paragrafo.

PS: Οικονομολόγοι του ER, καθήστε και αναλύστε τα κόστη για τις λύσεις και πείτε μου κατά πόσο ισχύει η ανισότητα που έγραψα. Και μην βάλετε μέσα φόλες πολυτελείας και ανώδυνους θανάτους, εγώ μίλησα για μαζική γρήγορη σφαγή ε;

An to thema itan panta na vreis tin pio varvari kai ftini lysi tote tha se eixame sfaksei edw kai arketes selides.

Dark-Avenger
16-06-2005, 10:47
...eite giati TA ADESPOTA GAMIOUNTAI AVERTA KAI POLLAPLASIAZONTAI?????? Diladi einai fovero, pws ginetai na min anafereis ton PLEON profani logo? (ton opoio tha frontisei na katapolemisei i steirwsi)
...και άλλες μέθοδοι που ανέφερα(για μια μικρή αναφορά οικονομικών μεγεθών δείτε το τέλος του ποστ μου).

nai, symfwnoi, egw apla apantisa sto oti mas thewreis olous ypokrites epeidi kai kala grafoume afta pou grafoume kai meta paratame ta zwa sto dromo. Oson afora ti magiki lysi, diavase tin parapanw paragrafo.
Είπα πουθενά πως σας θεωρώ ΟΛΟΥΣ υποκριτές; Εδώ και μπράβο σου έδωσα που εσύ τουλάχιστον έκανες ότι έκανες. Οι περισσότεροι όμως δεν το κάνουν αυτό, εξ'ου και το μέγεθος του προβλήματος.

Αυτή η μανία, ξαναχτύπησε. Πρόσεξέ το λέμε.

An to thema itan panta na vreis tin pio varvari kai ftini lysi tote tha se eixame sfaksei edw kai arketes selides.

"Den exoyn pswmi? Tote as fane pantespani" <--- to viewpoint sas
Δεν ζήτησα αργούς και βασανιστικούς θανάτους νύχτα.

Και δε μιλάω για τούβλο(άκα μηδαμινό κόστος - συν την εργασία 1000 χτυπημάτων στο σβέρκο) αλλά μια καραμπίνα και 1000 φυσίγγια φτάνει να κάνει τη δουλειά γρήγορα(και σχετικά ανώδυνα).

Εκτός αν ξέρετε εσείς πόσο πιο ανώδυνες είναι αυτές οι χημικές ενέσεις(που κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα φυσίγγια).

Γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι τουλάχιστον στις εκτελέσεις στην Αμερική με ένεση ο καταδικασμένος υφίσταται φρικτούς πόνους απλά δε μπορεί να εξωτερικεύσει το τι νιώθει(επειδή πρώτα παραλύει νομίζω) και οι εκτελεστές έχουν καθαρή συνείδηση.

PS: Για το ότι θα με είχατε σφάξει, σε ευχαριστώ για το καταπληκτικό δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στο ανθρώπινο γένος που δείχνεις για άλλη μια φορά. Που να ήμουν και πρεζάκι δηλαδή. :)

The Nerd
16-06-2005, 11:04
Ama hsoyn alvano prezaki, se eixane gamhsei ;)

Lost_In_Cooperland
16-06-2005, 11:17
PS: Για το ότι θα με είχατε σφάξει, σε ευχαριστώ για το καταπληκτικό δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στο ανθρώπινο γένος που δείχνεις για άλλη μια φορά. Που να ήμουν και πρεζάκι δηλαδή. :)

Αυτό φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόσο αντιφατικό ακούγεται με όσα έχεις πει σ' αυτό το thread ε? Αν όχι απλά σκέψου ότι ο πολιτισμός δε φαίνεται μόνο από τη συμπεριφορά μας απέναντι στους συνανθρώπους αλλά κυρίως από τη συμπεριφορά μας απέναντι στις "ασθενέστερες" μορφές ύπαρξης.

και επίσης το ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός αδέσποτων λόγω του ότι τα παρατάνε μετά από ένα 6μηνο, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ οπότε μάλλον αυτοί χρειάζονται θανάτωση. Επειδή όμως δεν είμαστε άνθρωποι των άκρων, θα αρκεστούμε σ' ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Το ότι η θανάτωση είναι η οικονομικότερη των λύσεων, δε τη κάνει και τη πλέον σωστή. Έλεος.