Page 10 of 31 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast
Results 136 to 150 of 458

Thread: The Wire

γκεστάλ nothingman's Avatar

Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    είδα και όλα τα έξτρας των δβδ, τα εμμυ εχασαν καθε νοημα πλεον αφου αυτη η σειρα δεν πήρε ποτέ κανενα
    αχαχ, όντως;

φοβερή σειρά το Wire, στηρίζω και εγώ.
    ~
    "Why didn't it kill him?" she said.
    "Unforgivably sloppy workmanship at the hand grenade factory," I said.
    ~

valor camarada

είδα και όλα τα έξτρας των δβδ, τα εμμυ εχασαν καθε νοημα πλεον αφου αυτη η σειρα δεν πήρε ποτέ κανενα
    ?
    wiki -> Simon and Pelcanos collaborated to write the episode "Middle Ground"[41][42] which received the show's first Emmy nomination, in the category Outstanding Writing for a Drama Series.[43]

Εννοείται ότι βλέπετε το Treme ε.
    !
    Ειδα τρεηλερ με Μπανκ και μου ανοιξε η ορεξη.

Carlos the Dwarf Kelldorain's Avatar

Quote Originally Posted by rudie View Post
    ?
    wiki -> Simon and Pelcanos collaborated to write the episode "Middle Ground"[41][42] which received the show's first Emmy nomination, in the category Outstanding Writing for a Drama Series.[43]
    Nomination λέει, δεν πήρε το βραβείο, εκείνη τη χρονιά το 'χε πάρει το three stories του House

valor camarada

οκ, τελειώνοντας όλες τις σεζονς έχω τους εξής προβληματισμούς/απορίες.

Spoiler

Οι έλληνες της δεύτερης σεζον οκ δεν είναι έλληνες (γιαυτο κι η προφορα τους ειναι σκατά, κανουν ορθογραφικα κλπ), αλλά ...μιλάνε όλοι αρκετα ως πολύ καλά ελληνικά, ακόμα και οι πιο κομπαρσοι (πχ ο καφετζής) και μπαίνουν στον κόπο πχ να διαβάζουν ελληνικές αθλητικες εφημερίδες; γιατί;

Spoiler
    Οι έλληνες πάλι, ξεφεύγουν τελευταία στιγμή στο τέλος της 2ης σεζον. Μάλιστα αναφέρεται όταν μιλάει ο Βοντας με τον Προπ Τζο ότι για το κονεκτ για την ντόπα απλά θα εμφανιστούν καινούρια πρόσωπα κλπ. Αλλά στην πορεία τους ξαναβλέπουμε όλους (ακόμα και τον γεράκο) και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς σημείο, το στέκι βιτρίνα που έχουν. γτφ;

κι άλλο ένα αλλά το ξέχασα. όταν το θυμηθώ.
    Last edited by rudie; 03-05-2010 at 23:04.

Senior Peligro dopefiend's Avatar

πάει κανας μήνας+ που το τελείωσα αλλά βαριόμουν να γράψω.
    επειδή μάλλον είχα παρεξηγηθεί, ας τα πω λίγο πιο αναλυτικά. δεν είπα ποτέ ότι δεν πρόκειται για μια απλά καλή σειρά, κάθε άλλο! εκεί που διαφωνώ είναι στα υπερβολικά σχόλια ότι πρόκειται περί αριστουργήματος, καλύτερης σειράς έβερ και τα λοιπά. είναι αποδεκτά βέβαια αν κάποιος έχει δει μόνο "The Wire" και "Ταύρος και Τοξότης".

πιο συγκεκριμένα:

1η σεζόν καλή γενικώς χωρίς μεγάλες συγκινήσεις. εκεί πρωτοαγαπήσαμε stringer.
    2η στα ίδια επίπεδα, αλλά ξεχώρισε από τις υπόλοιπες λόγο της διαφορετικότητας της.
    3η σεζόν, μια απτα ίδια με την πρώτη. αδιάφορη, αν εξαιρέσουμε τον slim charles και το τέλος του προτελευταίου επεισοδίου.
    4η είχε ενδιαφέρον με τα πιτσιρίκια και τις εκλογές. ξεχωρίζει μαζί με τη δεύτερη.
    5η επίσης αναμασημένη τροφή. πλέον αντί για barksdale έχουμε marlo (απτην 4η). σχετικά βαρετά τα σκηνικά με τους δημοσιογράφους. αν δεν είχε το ξεσκαρτάρισμα χαρακτήρων θα ήταν εξίσου αδιάφορη με την 3η.

τα αρνητικά: το σενάριο δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο (παίρνει ελαφρυντικά όμως επειδή η σειρά στηρίζεται στον ρεαλισμό). η πλοκή προχωρούσε πολύ αργά με πολλές σάλτσες -> και οι 5 σεζόν θα μπορούσαν εύκολα να συνοψιστούν σε 2 ταινίες χωρίς να χάσει τίποτα το σημαντικό ο θεατής. μεγάλα επεισόδια. αρκετοί περιττοί διάλογοι/σκηνές.

τα θετικά: ο ρεαλισμός, η καλή ηθοποιία, μερικοί χαρακτήρες.

We work in the dark. We do what we can to battle the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within. We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

Πες μερικές καλύτερες σειρές, να δούμε τι ψάρια πιάνεις.
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

καλύτερες σειρές γενικά, υπάρχουν πολλές κατά τη γνώμη μου και βαριέμαι να τις αναφέρω (δεν έχει και πολύ νόημα). σε σχετικά κοντινό στυλ το sons of anarchy μάρεσε περισσότερο ας πούμε. και με ντέξτερ είναι χαώδης η διαφορά. σειρά σου!

We work in the dark. We do what we can to battle the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within. We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

Όχι δεν πρόκειται. :ρ

Απλά θέλω να δω τι σου άρεσε τελικά περισσότερο και αν είναι καλύτερο στα δυνατά σημεία του Wire, ή είναι άλλου είδους σειρά. Την απάντησή μου την πήρα - είναι το δεύτερο. Το Dexter είναι ένα αρκετά entertaining δράμα και το παρακολουθώ, αλλά για μένα δεν αγγίζει ούτε για πλάκα το Wire. Άλλα γούστα θα μου πεις και θα έχεις δίκιο - δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε τηλεόραση για τους ίδιους λόγους, αρκεί να μην παίρνουμε πίπες στο Λοστ.

Άντε καλά, να πω ότι για μένα καλές σειρές είναι το Deadwood, το Firefly, το Treme ως τώρα και αρκετές άλλες (σε κωμικές γίνεται χαμός) - βλέπω σχεδόν επαγγελματικά. Με εξαίρεση το τελευταίο (προφανώς) δε συγκρίνονται με το Wire, δραματουργικά έχει αλλάξει την τηλεόραση.

θες να μου πεις τι σου άρεσε στο wire, ποια είναι τα δυνατά του σημεία και γιατί θεωρείς ότι έχει αλλάξει δραματουργικά την τηλεόραση? (μοιάζει με τρεις αλλά είναι μια ερώτηση)

Χμ, οχι, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι έχει νόημα άλλο ένα WIRE IS TEH BEST YAY rant στο internet. Πραγματικά μπορείς να βρεις δεκάδες και δύσκολα θα πω κάτι νέο ή θα το εκφράσω καλύτερα. Σπάνια συμφωνώ με τους επαγγελματίες κριτικούς, αλλά σε αυτό είμαστε μαζί: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wire

Several reviewers have called it the best show on television, including TIME,[76][77] Entertainment Weekly,[68] the Chicago Tribune,[78] Slate,[56] the San Francisco Chronicle[79] the Philadelphia Daily News.[80] and the British newspaper The Guardian[37], which is currently running a week-by-week blog following every episode,[81] also collected in a book, The Wire Re-up.[82] Charlie Brooker, a columnist for The Guardian, has been particularly copious in his praise of the show, in both his column "Screen Burn" and his BBC Four television series Screenwipe, in which he often speaks highly of it, calling it possibly the greatest show of the last 20 years.[83][84]
    In January 2008, then–U.S. Senator Barack Obama was quoted in the Las Vegas Sun as saying that The Wire is his favorite show on television, with Omar Little being his favorite character of the series.[85] Rapper Eminem in a December 2009 interview with Complex magazine called it 'literally the best show ever.' 'The Wire Files', an online collection of articles published in darkmatter Journal critically analyzes The Wire's racialized politics and aesthetics of representation.[86] Entertainment Weekly put it on its end-of-the-decade, "best-of" list, saying, "The deft writing—which used the cop-genre format to give shape to creator David Simon's scathing social critiques—was matched by one of the deepest benches of acting talent in TV history."[87]
    Υπάρχουν δεκάδες sites που αναλύουν και εκθειάζουν τη σειρά. Αν δε βαριέσαι, είναι ένα google μακριά.

valor camarada

Έλα, σώπα.

εγώ ζήτησα τη δική σου άποψη, όχι να μου μεταφέρεις αυτήν του ομπάμα και του έμινεμ. που παρεμπιπτόντως το quote που έβαλες δε λέει γιατί είναι μια(/η) γαμάτη σειρά, απλά ότι είναι. αν σου είναι τόσο δύσκολο να αναφέρεις 2-3 σημεία που ξεχώρισες συγκριτικά με άλλες σειρές που έχεις δει πάω πάσο.

δε με ενδιαφέρει τόσο ώστε να αρχίσω να ψάχνω τυχαία κείμενα στο διαδίκτυο. ρώτησες κάτι, φάνηκε ότι διαφώνησες, ρώτησα κάτι άλλο, αποφεύγεις την απάντηση. συζήτηση κάνουμε. καμιά φορά και λίγο χαβαλέ, σε φόρουμ είμαστε. ξέρεις, δε χρειάζεται να νιώθεις ντροπή που έχεις θεοποιήσει το the wire.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Εντάξει, μην προσπαθείς να κρύψεις τη δική σου ντροπή, σε καταλαβαίνουμε, θα ήθελες να είσαι λίγο πιο ουσιαστικός τηλεθεατής, δεν πειράζει.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Χαχ, τι λέει.

Είσαι ο πρώτος σε αυτό το τόπικ που λέει ότι δεν είναι και τόσο καλή και ήμουν περίεργος να δω αν έχεις κάποια σοβαρή ένσταση για τη σειρά. Από την απάντησή σου καλύφθηκα.

Από την άλλη δεν έχω κάποια υποχρέωση να υποστηρίξω την ποιότητα του Wire, ειδικά σε έναν άνθρωπο που βαριέται να ρίξει μια ματιά σε κάνα δυο λινκς (το quote μου και η wikipedia σελίδα που πόσταρα είναι γεμάτη πληροφορίες και παραπομπές) για να δει γιατί άτομα σαν εμένα την έχουν θεοποιήσει. Οι επιλογές μου είναι ανάμεσα σε μια απλή λίστα που θα λέει ένα κάρο κλισεδιές για πλοκές και ηθοποιούς και άλλα τέτοια και σε πολυσέλιδο άρθρο που να εξηγεί αναλυτικά τη γνώμη μου. Για μένα η σειρά αυτή αξίζει το δεύτερο, αλλά αυτό έχει γίνει καλύτερα από άλλους, οπότε σε παραπέμπω σε αυτούς. Μπορείς να πεις ότι αποφεύγω την απάντηση, αλλά έχω καλό λόγο: βαριέμαι να γράψω 10 σελίδες για να πω αυτά που είπαν άλλοι. Από την άλλη κι εσύ απόφεύγεις την απάντηση: αν τη θέλεις είναι ένα search μακριά.