Quote Originally Posted by Abruzzi View Post
εχασα ενα ποστ σεντονι απο μαλακια.
τεσπα με λιγα λογια,το wotlk ειδικα απο ενα σημειο και μετα εκανε το game απιστευτα easy mode.τα παντα γινονται ευκολα και γρηγορα.
απο ενα patch και μετα ξενερωσα για τα καλα(δεν περιμενα οτι θα εμενα κοντα ενα χρονο offline tbh)
Χμ, νομίζω πως ένα πρόβλημα που είχαν πάντα τα MMOs είναι να δημιουργούν δυσκολίες που δεν έχουν να κάνουν με την ικανότητα του παίκτη αλλά με τον χρόνο που έχει διαθέσιμο. Π.χ. σε κανένα παιχνίδι δεν είναι δύσκολο να φτάσεις στο maximum level (αντιθέτως είναι αναμενόμενο πως ακόμη κι ο πιο άχρηστος παίκτης κάποτε θα το φτάσει), το μόνο που διαφέρει είναι ο χρόνος που απαιτείται να επενδύσεις για να το καταφέρεις.

Αυτό που θεωρώ σημαντικό βήμα για το WoW είναι ο περιορισμός του grinding για την απόκτηση αντικειμένων. Δεν είναι καλύτερος παίκτης αυτός που κατάφερε να μαζέψει 1000 emblems για να πάρει το τάδε αντικείμενο, απλώς είναι κάποιος που επένδυσε περισσότερη ώρα από εμένα.

Αυτό που είναι προβληματικό, από την άλλη, είναι πως τα normal instances κατέληξαν να μην έχουν κανένα νόημα και τα heroic να μην είναι ηρωικά, εφόσον ο οποιοσδήποτε μπορεί να τελειώσει ένα heroic instance.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα που περιορίζεται στο WoW. Και σε άλλα MMOs θυμάμαι να αλλάζουμε οι ίδιοι οι παίκτες τους κανόνες για να αυξήσουμε την δυσκολία ενός κατορθώματος. Π.χ. στο EQ II είχαμε βγάλει ένα raid boss που απευθύνεται σε 12-man raid με μόλις 2 άτομα (εμένα ως Inquisitor-healer και έναν troubador-DPSer). Μας πήρε μισή ώρα μάχης, αλλά ήταν απίστευτα ικανοποιητικό κατόρθωμα που, υπό κανονικές συνθήκες, το MMORPG δεν θα μπορούσε να μας προσφέρει.