Νοσταλγία λέγεται το αποπάνω και σου δίνει την αίσθηση πως ήταν καλύτερο, αλλά δεν ισχύει απαραίτητα.
Ένα κάρο add-ons υπήρχαν ήδη (εκτός από boss mods στις αρχές, αυτό ναι), helper sites υπήρχαν εξ' αρχής το thottbot και μετά το allakhazam.
Νοσταλγία λέγεται το αποπάνω και σου δίνει την αίσθηση πως ήταν καλύτερο, αλλά δεν ισχύει απαραίτητα.
Ένα κάρο add-ons υπήρχαν ήδη (εκτός από boss mods στις αρχές, αυτό ναι), helper sites υπήρχαν εξ' αρχής το thottbot και μετά το allakhazam.
<menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
<menumission> eunouxismenh orka
λοιπον εγω ξεκινησα 3 μηνες πριν το tbc!!
δεν raidara στο βανιλα
αυτο που μου αρεσει στο tbc παραπανω ηταν
25man raid (οχι οτι ξερω πως ηταν τα 40ρια αλλα πιστευω κι εσεις το προτιματε το 25ρι)
4 bg με νοημα και λογω υπαρξης! υπηρχε παντου κινηση (αν και τα κορυφαια AVz ηταν βανιλα,το ξερω)
χαρακτηρες με ρολο στο raid!βλεπε main tank,aoe tank,main healer,aoe healer,aoe dpser,caster,melee,ελα συ,φυγε συ (πραγματα που γαμηθηκαν στο wrath)
η καλυτερη περιοδος της arena (δεν νομιζω να επαναληφθει season 3-4)
βιαζομαι λιγο ομως! αν θυμηθω κι αλλα θα ποσταρω!
Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ'τις λύπες θα πετάξω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
Πρέπει να έχει κανείς ακόμη ΧΑΟΣ μέσα του για να μπορέσει να γεννήσει ένα ΑΣΤΕΡΙ που χορεύει!
Όχι δεν προτιμούμε απαραίτητα το 25 παρόλο που είναι πιο εύκολο στο χειρισμό. Ήταν κομμάτι του "epicness" των vanilla raids.
Στο TBC μπήκε 1 bg, το eye of the storm και ήταν μια μαλακιάρα. Τα υπόλοιπα BGs τα προτιμούμε όπως ήταν στο vanilla (όχι πως άλλαξε και τίποτα ε, πλην του ΑV). Άρα το 4 bgs με νόημα δεν ισχύει όπως το λες.
Αυτό με το raid δεν το πιάνω, όλοι οι ρόλοι που είπες και στο vanilla έτσι ήταν. Αν τώρα εννοείς το raid stacking ότι για κάποιο boss θα πετούσες το καλό-πάιχτη-και-οκ-άτομο επειδή ήταν mage για να μπάσεις (sic) τον warlock που ήταν OP, τότε λες μεγάλες βλακείες και αυτό είναι από τα αρνητικά του TBC.
Η arena γενικά σαν feature είναι ψιλομούφα, από την άποψη ότι με τη παλιά της μορφή δεν γούσταραν οι μισοί παίχτες, με την επόμενη (ακα τώρα) δεν γουστάρουν διάφοροι γιατί έχει χάσει την αίγλη της με τα items. Παρόλα αυτά το ποια ήταν η καλύτερη είναι υποκειμενικό. Η season 4 ήταν ίσως η χειρότερη του TBC, 3 ήταν πολύ καλύτερη μεν αλλά αυτό είναι και ανάλογα με το τι class έπαιζες: Μήπως ήσουν Rogue ή Warlock;
Όπως και να έχει δεν υπάρχει σοβαρή arena season. Αν τώρα πρέπει να προτιμήσουμε κάποια, για εμένα η προηγούμενη season (7; πόσο; ) ίσως είναι και η καλύτερη από άποψη balance.
εδιτ: Το ξανασκέφτομαι και ίσως να βάλω τη 4 σαν δεύτερη χειρότερη, μούφα nonetheless.
<menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
Ξεκίνησα να παίζω απο την πρώτη μέρα που ήρθε το game στην Ελλάδα.
Σταμάτησα (λόγω χρόνου, μωρού κλπ) κανά μήνα μετά το launch του Ulduar.
Περίπου 3-4 μήνες μετά το ξεκίνημα, μέχρι την ημέρα που αποφάσισα να σταματήσω. ήμουν στο ίδιο guild, στον ίδιο server με βαρύτατο raiding schedule (6raid days/week).
Σαφώς και υπάρχει νοσταλγία αλλά συνεκτίμησε και το γεγονός οτι έχω βαθύτατη γνώση και εμπειρία απο το game.
I'll bury you in your god's fucked garden
Τι εδώ είναι που τις βγάζουμε και τις μετράμε;
Ξεκίνησα να παίζω απο τη 1η μέρα που βγήκε το παιχνίδι, έχω και τη collectors εδώ δίπλα μου, ενώ παίζω ακόμα (να εχθές! ). Έχω κάνει 12ωρα raids, έχω κάνει raidleading σε hardcore schedule (ακα αντιμετώπισε και τα προσωπικά/ψυχολογικά προβλήματα του καθενός πριν το raid), ενώ επίσης έχω παίξει σε raid environment σοβαρά 5 classes (και σιγά το νούμερο).
Δεν έχω δίκιο γιατί είμαι καλύτερος ή τίποτα. Παπάρια. Απλά κάνε κι εσύ το εξής: Κάτσε και φερε λίγο τις αναμνήσεις από game mechanics του παιχνιδιού και σκέψου γιατί ήταν καλά. Θα δεις πως τα μισά μας φαίνονταν καλά γιατί πολύ απλά δεν ξέραμε καλύτερα.
Γενικά η ένσταση μου είναι πως εκθειάζετε πράγματα που δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση ενώ θάβετε αρκετά καλά στοιχεία του WotLK. Δεν λέω πως είναι καλύτερο, αλλά το TBC δεν είναι καλύτερο σε όσα έχουν αναφερθεί. Ναι το TBC είχε ένα κάρο καλά, αλλά μέχρι στιγμής λίγα έχουν αναφερθεί.
συμφωνώ περι επικνες
ατελείωτα premades,σωστό community,χωρίς το κάθε μαλακισμένο ανεξαρτήτου ηλικίας με σύνδρομο ψευδοελιτισμού επειδή έμαθε οτι υπάρχουν τα mmorpg σαν genre και το είδε μαχητής του keyboard,τωρα για σκηνικά πρώτου gank με τον rogue απλα
πρώτη φορα που είδαμε ανάσκελα ragnaros,nefarian κλπ,οσοι το ζήσατε,ξέρετε.
τωρα στο παρόν,
e-sports aka αρένα και καλα,που τα FOTM και τα καλα connections ρουλάρουν τα παντα;
Dumbed-down raiding και γενικά ψευδη αίσθηση achievement
τα Achievement αυτα καθ'αυτά πλάκα έχουν αλλα ο κόσμος γελά με τον κάθε κακομοίρη achievementwhore,
και ναι θα μου πείτε δικά σου τα 30 το δίμηνο κλπ,αλλά χάθηκα εντελώς ο σκοπός και η έννοια.
τώρα για pvp εκτός arena,απλά lol,πουθενά,κάνει τα objectives του Silithus να φαίνονται ubercool το Wintergrasp
Έκανα το λάθος να συνεχίσω genjuros όταν ξαναάρχισα το Wotlk,απλά αηδία,όσοι έπαιζαν 2009 genjuros θα καταλάβουν,μόνο που δεν υπήρχαν addon να παίζει λαικά στο Trade
TLDR: Το WoW,και κυρίως οχι λόγο mechanics,αλλα κυρίως νοοτροπίας ποτέ δεν θα είναι το ίδιο,και το Cataclysm on paper καλό ακούγεται αλλα δεν,
με 11 εκατομμύρια συνδρομητές που δεν έχουν ΙΔΕΑ απο mmorpgs και gaming in general,απλα θέλουν να βλέπουν μωβάκια και να κανουν lolcats jokes sto trade δεν θα επιτευχθεί κατι.
Κρίμα πάντως,αν και θα τιμήσω Cataclysm,απλα για την γεύση (και την 3η στην σειρά απογοήτευση)
αυτά
Last edited by Chillin Villain; 07-05-2010 at 12:46.
hang all hope from the nearest tree
Οχι ρε αχαχαχαχαχα απλά για να μην έχεις την εντύπωση οτι μιλάς με κανένα καζουαλάκια.
Ολα καλά αυτά που λες αλλά δεν είχε μια διαφορετική ατμόσφαιρα το βανίλα ? Υπήρχε ένα άλλο πράγμα που δεν μπορώ να το εκφράσω εύκολα με λόγια και ούτε συνοψίζεται με την νοσταλγία. Τέσπα. Είμαι και σε μια φάση τώρα που δεν μου περνάει ούτε καν απο το μυαλό να μπω έστω και λίγο στο game οπότε συγχώρεσε με για τις τυχόν έντονες συναισθηματικές μου εξάρσεις.
Πάντως WotLK > TBC for sure.
I'll bury you in your god's fucked garden
Τι σημαίνει δεν έχουν ιδέα; Αν διασκεδάζουν με αυτό που παίζουν, σκασίλα τους τι θεωρείς εσύ ως διασκέδαση.
Μιας και την βγαλατε έξω και μετράτε, παίζω MMORPGs από το '99, ξεκινώντας με Ultima Online, οπότε έχω raidάρει χωρίς add-ons και έχω περάσει ατέλειωτες ώρες περιμένωντας όχι το loot αλλά απλά να αποφασίσει να spawnάρει το raid boss. Το μεγαλύτερο κάψιμο ήταν οι 25 ώρες που πέρασα στο Anarchy Online σκοτώνοντας τα ίδια 4 mobs με respawn rate 20 λεπτά έως ότου αποφασίσει να ρίξει επιτέλους το JAME Blaster Prototype. Κι έπαιζα healer οπότε μου ήταν άχρηστο, απλά είχα συλλογή με όλα τα σπάνια (raid or not) όπλα του παιχνιδιού.
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Καλα γι αυτό με το community μην παίρνεις όρκο. Σκηνικό με gank και rogue μάλιστα, ας το κρατήσουμε.
Σοβαρευτείτε. Στο vanilla δεν υπήρχε FOTM γιατί ο Rogue και ο Mage ηταν FOTY, το δε e-sport υπήρχε από season 1-2 ήταν οκ.
Dumbed-down raiding λέει. 90% όσως το λένε αυτό δεν καταλαβαίνουν ότι τα αντίστοιχα fights με τότε είναι τα τωρινά heroics.
- Μα πως τότε normal ήταν και τώρα normal υπάρχει
Ναι ρε περίεργοι αλλά αυτό είναι επειδή τότε δεν υπήρχε heroic. Τα σημερινά heroics μια χαρά στέκονται απέναντι στα τότε normal και μερικά είναι και πιο δύσκολα.
Το κρατάμε κι αυτό και έχεις 2 και κάηκες. Ήσουν rogue που έκανε ganking στον Genjuros. Σαν τραγούδι anal cunt είναι αυτό.
O Genjuros είναι η παρακμή αυτού του παιχνιδιού. Όλα τα αρνητικά στοιχεία του σε ένα σερβερ. Γενικά όσοι προήλθατε από εκεί έχετε πρόβλημα, ζητήστε άμεσα ψυχολογική βοήθεια.
Δεκτό ότι έγινε πιο casual friendly αλλά είμαστε σίγουροι πως θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σε εποχές που φαρμάραμε για ώρες 30 άτομα τα Fire Elementals στο Circle Of West Binding, Arathi Highlands για να κάνουμε fire resist pots;
Νο thanks. Παραήταν grindfest τότε.
Μπα νοσταλγία είναι. Ήταν, ίσως, το 1ο σου MMO. 1η φορά ερχόσουν σε επαφή με ένα ολόκληρο κόσμο που ήθελες να εξερευνήσεις κάθε γωνιά του. Ήταν πρωτόγνςρο. Ούτε maps παντού ούτε spoilers (γιατί δεν ξέραμε) και φενικά νέα εμεπιρία. Όμως όλα αυτά είναι νοσταλγία, γιατί ακόμα και τώρα αν σου έδιναν έναν νέο κόσμο που θα ήταν spoiler free και 3 φορές καλύτερος, πάλι δε θα σου έκανε την ίδια αίσθηση.
Δεν έχουν ιδέα,και σύμφωνα με αυτούς κάνει progress το παιχνίδι και γύρω απο αυτή την παρτίδα ατόμων σχεδιάζεται και προοδεύει,λόγω πλειοψηφίας.
Τώρα η Blizzard είναι και moneygrabber,και καλά κάνει βεβαίως αρα θα κοιτάξει να κάνει deliver στην μεγαλύτερη παρτίδα ατόμων.
Και δεν θέτω προς συζήτηση τα κλασσικά lolcasuals κλπ μαλακίες,γραφικότητες.
Λίγο αχρείαστο το σχόλιο,εκτός και αν δεν κατάλαβες το αποπάνω που μόλις εξήγησα,προφανώς και στ'αρχίδια τους αν περνάνε καλα για το τι λέω εγώ και ο κάθε νοσταλγιάρης wow player.
και προφανώς gaming guru δεν το παίζω,και δεν είμαι κιόλας,προς θεού.
Έπαιζα κι εγώ Ultima Online (ατιμο Τσουρινάκης-ριβιου) αλλά με τη 56άρα τότε δεν πολυπαλευότανε![]()
Όχι,καμία σχέση,και δεν ήμουν rogue και gankara.
Το σκηνικό με ganking που αναφέρω ειναι ~19-20 level,2387 χρόνια πίσω.
Το τι έκανα στην 'καριέρα' μου στο WoW δεν το έθεσα προς συζήτηση,και δεν αναφέρομαι σε mechanics ξαναλέω.
Το game ίσως να προόδευσε σε αυτόν τον τομέα.
Βασικά,σίγουρα προόδευσε.
Genjuros vanilla εποχές ηταν εξαίσια,αν δεν ήξερες/έπαιζες εκει μην ακούς τι σου λεει ο χ,ψ τύπος που έπαιζε εκει.
anyway,each to his own,αλλά δεν έπιασες καθόλου το ύφος του ποστ spirit
με παραλληλισμό αναλ καντ χαχαχαχ
Α,και of course και δεν με κόφτει το όλο casual vs hardcore.
Το παράδειγμα με τα motes και τα elementals ειναι κορεατοκατάσταση,και άσχετα απο το αβατάρ μου,ουτε είμαι κορεάτης ουτε endorse κορεατοφάρμινγκ κάνω
Εντάξει ας μην είμαι και τοσο βλάξ,ulduar 10 hardmodes ήταν όμορφα,Rusted Proto
αν δεν το χάρηκα και τρελά το supercar,ήταν ωραίο και επικό feeling.
MORE FIGHTS LIKE MIMIRON PLS
Last edited by Chillin Villain; 07-05-2010 at 13:27.
Γω δε καταλαβαίνω τι καλό βρίσκετε στο cataclysm, μια μαλακιάρα και μισή μου φαίνεται ως τώρα. Από τη στιγμή που συνεχίζεται το class homogenization και τα λιγοστά νέα skills που είναι fillers/situational/ανακύκλωση, πιστεύω ότι ακόμα περισσότερο κόσμος θα βαρεθεί το game (ήδη το wotlk έσπασε ρεκόρ στα guild disbands). Και δεδομένου ότι το στυλ του cataclysm περισσότερο μπορεί να τραβήξει παλιούς παίκτες πίσω παρά νέους, λογικά θα είναι το πρώτο expansion που θα αρχίσει να χάνει subscribers αντί να κερδίζει. Θα ήθελα να δώ αλλαγές στο raiding (τα υπόλοιπα στα παπάρια μου πάνω κάτω) γιατί το wotlk ήταν λίγο -έως πολύ- χάλια στον συγκεκριμένο τομέα.
Για τα υπόλοιπα που λέτε, δεν έχω παίξει ούτε άλλα mmo ούτε το vanilla WoW (όχι για πολύ τουλάχιστον) αλλά απλώς πάρτε χαμπάρι ότι μιλάει η νοσταλγία. Όχι τα raids δεν ήταν δυσκολότερα από τα σημερινά -σε καμία όμως περίπτωση-, όχι τα items δεν ήταν δυσκολότερο να τα αποκτήσεις απλά ήθελαν πολύ περισσότερο grind, ναι το 40-man θα ήταν περισσότερο epic αλλά και epic pain in the ass, και όχι το γαμημένο το MC δεν ήταν ένα καλό instance που αξίζει να αναφέρεται κάθε φορά. Είμαι της γνώμης ότι απλώς η Blizzard πολλές φορές χάνει το μέτρο και πάει από το ένα άκρο στο άλλο, για παράδειγμα είδαν ότι η arena ήταν πολύ slow paced, και στο wotlk την έκαναν τελείως burst με kills να γίνονται πολλές φορές σε 1-2 GCD, αλλά τα περισσότερα από τα κύρια χαρακτηρηστικά του vanilla που άλλαξαν, ήταν πολύ σωστές επιλογές.
Και μιας που αναφέρθηκε ο Genjuros, οφείλω να ομολογήσω ότι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη στο WoW, πέρα από patches, expansions, χαβαλέ και οτιδήποτε, ήταν που έφυγα από αυτήν την σκατότρυπα.