Βαλτε ολα τα αναρχικα ζωα σε ενα νησι με ολα τα πολιτικα ζωα και τα γουρουνια ζωα (χμ, πλεονασμος) σε φαση Battle Royale να ησυχασουμε απο την παρανοια επιτελους
Βαλτε ολα τα αναρχικα ζωα σε ενα νησι με ολα τα πολιτικα ζωα και τα γουρουνια ζωα (χμ, πλεονασμος) σε φαση Battle Royale να ησυχασουμε απο την παρανοια επιτελους
Αρα ο Κορκονέας είναι ενας κακός επαγγελματίας.
Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να την κάνουμε σιγά σιγά.Που πάει όλο αυτό; Τι θα κάνουμε;
κακός επαγγελματίας;
δεν θα το έλεγα.
οντως. αντιθετα, η δολοφονια του γρηγοροπουλου σαν συστατικη επιστολη ειναι για μπατσο.
this is radio freedom.
σχολίασα αυτό που είπε ο ρωχάμης, για να μη παρεξηγηθώ.
επειδή εγώ έκανα λόγο για "ατύχημα" μάλλον αναφέρεται σε μένα η ερώτηση. ναι, θεωρητικά είναι φόνος εξ' αμελείας (υποθέτω δηλαδή, βασιζόμενος σε απλά νομικά) και ναι αυτός που το έκανε φέρει κάποια ευθύνη (αν και σίγουρα όχι με τόσο απλοϊκό τρόπο όπως το θέτεις με την ερώτηση). από κει και πέρα τί προτείνεις; αυτός που πέταξε τη μολότοφ να φάει ας πούμε την ίδια ποινή με κάποιον που περνάει ένα κόκκινο φανάρι από απροσεξία και σκοτώνει έναν πεζό; μεγαλύτερη; μικρότερη;
όσο γραφικός κι αν είναι ο κάλκι, αυτό το πράγμα ΕΙΝΑΙ μια πολιτική πράξη. μπορεί στα δικά σου μάτια να είναι μια ουγκ "πολιτική" πράξη, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. το δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα, με το οποίο φαντάζομαι διαφωνείς γενικά, με τί κριτήρια νομίζεις ότι θα αντιμετώπιζε τη συγκεκριμένη πράξη;
αν θυμάμαι καλά ήσουν ο πρώτος που διαχώρισε πολύ σωστά το φόνο του γρηγορόπουλου από τη φάση με τον μικρό αφγανό και γενικά νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι πολύ σωστά ότι κάθε πράξη και οι επιπτώσεις της ή οι αντιδράσεις σε αυτή είναι θέμα context. πιστεύεις λοιπόν ότι αυτός του οποίου το χέρι πέταξε τη μοιραία μολότοφ θα πρέπει να δικαστεί ως (σαν) κοινός ποινικός;
γενικά, είμαστε οκ (ακόμα κι αν το θεωρούμε ανούσιο πολιτικά) να καίγονται τράπεζες, μέχρι να παιχτεί μαλακία και να σκοτωθεί κάποιος; γιατί αυτό καταλαβαίνω πάνω κάτω ε.
και ακόμα πιο γενικά, όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ μου, είναι ασύλληπτα αναξιοπρεπές να στέκεσαι στη γωνία περιμένοντας στραβοπάτημα του άλλου με τον όποιον έχεις κόμπλέξ και ψάχνεσαι για να τον βγάλεις άχρηστο, ενώ ταυτόχρονα η δικιά σου δράση δεν έχει να επιδείξει κανένα αποτέλεσμα. (inb4 "η δικιά σου σκοτώνει τρεις ανθρώπους, αποτελεσματικότατη λολ")
Last edited by hyatari; 05-05-2010 at 20:39.
ο φόνος εξ αμελείας δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τον σκοπό του δράστη και εξετάζεται μόνο το αποτέλεσμα.
μπορείς βέβαια να κάνεις λόγο για Φασισμό του Ποινικού Δικαίου,αλλά έτσι είναι.
μια πολιτική πράξη,όταν μετατραπεί σε φόνο,είναι ακόμα πολιτική?
σπυρέτο, απορώ πως δεν έγινε νωρίτερα αυτό το ποστ. το περίμενα πως και πως για να γελάσω λίγο.
νικόλα, σε παραπέμπω στο πρώτο γενικά του προηγούμενου ποστ μου.
μη με φτάσετε σε σημείο να με ενοχλεί περισσότερο η υποκρισία και λιγότερο οι τρεις νεκροί άνθρωποι όμως ε. κρίμα είναι.
επίσης υποκριτικό όμως είναι το να ψάχνεις να φορτώσεις ενοχές και δειλία με την πρώτη ευκαιρία σε όποιον για σενα 'δεν τον παίρνει να μιλάει.',έτσι?
Να ρωτήσω μιας και τόχα απορία και δε το κατέχω το Ποινικό Δίκαιο.
Προβλέπεται διαφορετική δικαστική αντιμετώπιση σε αδικήματα (φόνοι, στην προκειμένη) που έχουν πολιτικό τατς ή το όλο θέμα είναι "ηθικό";. Εννοώ, υπάρχει πρόβλεψη κάποιος που σκότωσε (με δόλο ή αμέλεια, δεν έχει σημασία) με πολιτικά κίνητρα, να έχει διαφορετική αντιμετώπιση και ενδεχόμενα ελαφρυντικά κατά τη δίκη του;
Με άλλα λόγια, νομικά υπάρχει διαχωρισμός "κοινού ποινικού" με "πολιτικού ποινικού";
Ή το όλο θέμα έχει να κάνει με το πώς θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου κτλ.
I went down into the valley to pray.
I got drunk and I stayed all day.
ε; αν για κάποιο μυστήριο λόγο αναφέρεσαι σε μένα, δε θυμάμαι να έχω επιχειρήσει ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. όλους τους παίρνει να μιλάνε, αρκεί να μην κλείνουν τα μάτια στις δικές τους μαλακίες.
edit : @ νικόλα το παραπάνω
όσο γι' αυτό που λέει ο αμνήζιακ νομίζω ότι θά 'πρεπε η αντιμετώπιση να είναι διαφορετική με την περίπτωση. είναι άλλο πράμα να θες να βάλεις μια φωτιά σε μια τράπεζα και για χ,ψ λόγους να κάψεις τους ανθρώπους μέσα, άλλο πράμα να σκοτώσεις έναν πολιτικό, άλλο πράμα να σκοτώσεις έναν περαστικό προσπαθώντας να σκοτώσεις έναν πολιτικό, άλλο πράμα να σκοτώσεις έναν άνθρωπο εκ προμελέτης ενώ είσαι μπάτσος κ.ο.κ. (οκ, το δεύτερο και το τρίτο ίσως να είναι το ίδιο πάνω κάτω).
Last edited by hyatari; 05-05-2010 at 20:56.