Page 210 of 301 FirstFirst ... 110160200208209210211212220260 ... LastLast
Results 3,136 to 3,150 of 4511

Thread: Me pairnoun fantaro

Νομίζω πως υπάρχει μία βαθύτερη ψυχολογική διάσταση της αντίθεσης όσων εκφράζονται κατά της γιωτάδικης επιλογής εν γένει, η οποία είναι αυτή της ζήλιας, ειδικά στους παλαιότερους που υπηρετούσαν από μιάμισι εώς δύο χρόνια που είναι και πιο εμφανές αυτό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα άτομο εδώ πέρα που πιστεύει πως ο στρατός είναι πραγματικά αναγκαίος για τη κοινωνία και πως κάποιος του αφαιρεί από τα δικά του δικαιώματα επειδή δεν πραγματώνει την "υποχρέωση" του αυτή. Λες και το σύνταγμα είναι θέσφατος νόμος και δεν έχουμε λόγο εμείς οι ανθρωπάκοι για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία μας! Το "μαλάκας είμαι εγώ?" έχει μέσα του μία ωραιότατη κατάφαση κρυμμένη, δε χρειάζεται καν ερωτηματικό. Ναι, είσαι μαλάκας, ο άλλος μπορεί να κάνει λίγο πέρα την αξιοπρέπειά του για τέσσερις πέντε φορές, να το παίξει ΠΟΥΣΤΗΣ η κατεθλιμμένος και να γαμάει μουνάκια, να πάει σε συναυλίες και να παίρνει λεφτά για τους επόμενους 9 μήνες ενώ εσύ κάθεσαι και κοιτάς το χώμα. Και ενώ είναι κάτι που 100% το λογικό του, η ψυχολογία του και τα συναισθήματά του λένε πως είναι το σωστό, δεν φιλάς κατουρημένες ποδιές, αποφεύγεις να τις φιλήσεις. Χάνεις "αξιοπρέπεια" όταν παριστάνεις το πτώμα όταν κοιτάνε οι άλλοι με το λούγκερ από πάνω να δούνε εάν κουνιέται κάτι? Τα λέω αυτά επειδή και γω είχα πάντα αυτή την αντίδραση από μέσα μου όταν άκουγα να μου λέει κόσμος ότι θα πάει για γιώταπέντε (καθώς δε ψήνομαι για τη φάση και μπαίνω σύντομα) αλλά δεν είναι σωστό πράγμα αυτό, δεν πρέπει να σε φοβίζει η δύναμη των άλλων επειδή σου θυμίζει τη δικιά σου αδυναμία, καλύτερα να σε εμπνέει.

Πιο ον τόπικ, η πλάκα είναι πως η πρακτική χρησιμότητα του στρατού είναι μηδαμινή και περιορίζεται στη συντήρηση των στρατοπέδων και του εξοπλισμού, ενώ η ουσιαστική του είναι και ήταν πάντοτε η προπαγανδιστική και η κοινωνική, σαν άμεση συνέχεια της εκπαίδευσης. Όταν μπαίνει ο άλλος δεκαοχτώ χρονών και για δύο χρόνια του πρήζεις το κεφάλι με παπαριές για να βγει στα είκοσί του στρατιωτάκι έτοιμο για υπακοή παραγωγικότητα και εθνική υπερηφάνεια έχει ένα νόημα. Όταν ο άλλος πλέον μπαίνει με τις πεντακόσιες αναβολές στα εικοσιοχτώ για εννιά μήνες.. είναι μία κούραση και ανουσιότητα τόσο και για τους δύο, και για τον έναν που η δουλεία του έχει χάσει πια τη σημασία του όσο και για τον άλλον που έχει διαμορφωθεί σαν προσωπικότητα και απλά σκέφτεται το χαμένο χρόνο. Μακάρι να τελειώνουμε κάποια στιγμή με αυτά μία και καλή, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Όπως και με το όπλο, δεν είναι αυτό που σκοτώνει, είναι ο άνθρωπος (που λένε και οι Τσάρλτον Ήστον απέναντι). Άμα αφήσουνε όλοι μαζί τα όπλα θα γίνει η δουλειά, αλλιώς.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

φοβερό θρεντ, μου θύμισε το εξής.

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    αυτό που με συνεπάρει πάντα σε τέτοιες συζητήσεις είναι, ότι οι περισσότεροι από όσους υπερασπίζονται τη θητεία και πόσο ωραίες αναμνήσεις έχουν και πόσο σε κάνει άντρα και υποχρέωση στο σύνταγμα και στους νόμους, πραιντ εντ γκλορι και τα σχετικά, έχουν βάλει βυσμα για να πέσουν στα μαλακά
    εγω παντως μπορω με τιμη να πω οτι για 3.5 μηνες πριν βαλω λυτους και δεμενους για αποσπαση υπηρετησα στην χειροτερη μοναδα της Ελλαδος για την σειρα μου αλλα παρολα αυτα εκανα 11 μηνες παραμεθωριο
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

πελοπ/σιακή λέρα attila's Avatar

μιλησε και το κο-κο-κο-κομμαντο ο πλευρης για φλωρους.
    σαλεψε απο το ξυλο που εφαγε στη νομικη

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Τον μινμιν τον αγαπώ πραγματικά γιατί είναι ο Γεωργίου του ηαρ.

Πετάει την καυστική ερώτηση που θα προκαλέσει αίσθηση, με ύφος "το πιάσατε ε" και περιμένει αντιδράσεις. Αν οι αντιδράσεις δεν είναι οι αναμενόμενες πετάει άλλη μια καυστική ερώτηση, μετά άλλη μια, μέχρι να ακούσει κανα "τράβα γαμήσου ρε πρεζάκι" και να αποχωρήσει βρίζοντας και λέγοντας κάτι για τον ΠΑΟΚ.

Τέτοιους θέλουμε στο ηαρ.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

λοιπόν,
    καταρχήν, imo θα ήταν καλύτερα αν καταργούνταν τελείως ο στρατός. πραγματική χρησιμότητα ούτως ή άλλως δεν έχει και σίγουρα δεσμεύει υπέρογκα κονδύλια.

αν τον θεωρήσουμε αναγκαίο κακό, εκ του ασφαλούς ο μισθοφορικός υπερέχει του συνοθυλεύματος από φαντάρους, επαγγελματίες φαντάρους, φαντάρους πολυτελείας, απογοητευμένους αξιωματικούς και καβατζωμένους αξιωματικούς που έχουμε σήμερα, από όλες τις απόψεις. σίγουρα πάλι, ούτως ή άλλως δεν θα επέλεγα στρατιωτική καριέρα.

μιας και η μαμά πατρίδα με έβαλε με το ζόρι να χάσω ένα σεβαστό ποσό από το χρόνο και τα χρήματά μου, ας ξαναπροσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη της εμπειρίας. σιγουρα η θητεία δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. σίγουρα παλεύεται, τουλάχιστο από την πλειοψηφία (χωρίς να υποτιμώ αυτούς που δεν την παλεύουν - ίσως να ήμουν ένας από αυτούς αν πήγαινα 8 χρόνια νωρίτερα). σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να αποκομίσει και θετικές εμπειρίες από την όλη ιστορία. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ.

πριν συνεχίσω, ξανατονίζω ότι η θητεία είναι τελείως προσωπική εμπειρία. κάποιοι σημείωσαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που πέρασαν καλά, ίσως γαμάτα, γνώρισαν κόσμο κτλ. δεν το αρνούμαι αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι θα περνούσα πολύ καλύτερα σε μέρη που θα επέλεγα εγώ και με την παρέα που θα επέλεγα εγώ. οι περισσότεροι που έχω συζητήσει, τελικά, θυμούνται μόνο τις θετικές εμπειρίες , όπως κι εγώ άλλωστε αν κάτσω να θυμηθώ κάποιο περιστατικό από τη θητεία μου, αν όχι θετικό, σίγουρα θα το δω από τη γελοία πλευρά. σίγουρα, όμως, ακόμη και στα 28 μου (και με 6/17 μήνες σε θέση γραφείου εκτός στρατοπέδων και με πολιτικά τον περισσότερο χρόνο) η θητεία με επηρέασε αρνητικά από άποψη ψυχολογίας, πόσο μάλλον αν πήγαινα νεώτερος - αντιδραστικότερος.

τελοσπάντων, ο 11th νομίζω ανέφερε κάτι σημαντικό, ίσως το μόνο πραγματικά θετικό στην όλη ιστορία της θητείας. μέσα από το στρατό ξύπνησα από την ουτοπία ότι λίγο-πολύ "όλοι" στην ηλικία μας έχουν κάποιο επίπεδο μόρφωσης ή τουλάχιστο κάποιο επίπεδο "πολιτισμού". κάνοντας παρέα με άτομα λίγο πολύ στην ίδια φάση με εμένα, παρέβλεψα την πλειοψηφία "εκεί έξω" που βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο. δυστυχώς η ελληνική κοινωνία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι πίστευα.
    αυτά έγραφα 4 μήνες αφού απολύθηκα. δεν μπορώ να πω ότι έχω αλλάξει ιδιαίτερα γνώμη από τότε.
    Rock or Nothing

Industrial Might & Magic casshern's Avatar

Ιμό, ο στρατός όπως και το ελεύθερο κάμπινγκ είναι μια εμπειρία που κάθε ανήσυχο πνεύμα πρέπει να βιώσει μέχρι τα τριάντα, τουλάχιστο μία φορά.

Ον τόπικ, θα στοιχημάτιζα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας μου ότι ο Μινμίν ήταν βετεράνος διακριθείς Ουκάς την εποχή που η θητεία ήταν ακόμα αντρικιά, δηλαδή 256 μήνες, χωρίς τις φυλακές. Πραγματικά εξεπλάγην.
    Resistance is useless

sex drugs n' pick n' roll wino's Avatar

krux kai sia ante gamh8hte eseis kai o stratos sas, paw wooden shjips

kata ta alla oti eipe o f8ogos
    Vicariously I live while the whole world dies
    Much better you than I

Οργισμένος Βαλκάνιος Pinatero's Avatar

χαχ τωρα τα διαβασα!
    παντως αυτο που ειπε ο ρουθλες ειναι λα, οτι περα απο τις ωραιες αναμνησεις, γνωριζεις και μερη που δε θα πηγαινες ποτε, με ειπαν για καλο κοντοσουβλι στη Λαμια, οταν γυρισω θα σας πω εντυπωσεις.
    α και το μουνι το λενε Ι και τον πουτσο παναΙ
    σκατιπουστες
    μετα το κεντρο που θα μαι ετοιμος, θα μπω στην Πολη γιατι εμεινε ενας αναπτηρας παοκ εκει. θα τον φερω
    με τιμη
    Ι6
    ..Γω νόμιζα πως ήσασταν ο Σπουδαίος Θεός, ο Μεγαλοδύναμος
    αλλά σεις δεν είστε παρά ένα ειδωλάκι, ένας κόπανος με γραβάτα
    Σκύβω ήδη να πιάσω το κέρατο
    που χω κρυμμένο στα σταράκια μου...

http://justaburn.blogspot.gr/
    http://www.facebook.com/pages/Nights...70783152963345
    http://www.downtunedmag.com/p/downtuned-radio.html
    https://www.facebook.com/1000modsFanClub

ηλίθιο μουνί Cookie Monster's Avatar

Quote Originally Posted by Pinatero View Post
    παντως αυτο που ειπε ο ρουθλες ειναι λα
    I was just in your kitchen. I didn't see no god damn pig.

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Ο Ντενίζ που χάθηκε; Από τότε που μπήκε, εξαφανίστηκε.

Κατα τ΄άλλα άδεια απολύσεως και θρας μέταλ.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

φτερησλέξ Tispanagias tamatia's Avatar

Ερωτεύτηκα κάρχαρτ σε αυτό το θρεντ.
    It is known.

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Quote Originally Posted by SpiritCrusher View Post
    Ο Ντενίζ που χάθηκε; Από τότε που μπήκε, εξαφανίστηκε.

Κατα τ΄άλλα άδεια απολύσεως και θρας μέταλ.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Κανελλόπουλος;
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by Deniz View Post
    Hola!

Κλαίω με το video του μάριου..
    Κατά τ' άλλα σε γενικές γραμμές καλά.. φάγαμε το εξάμηνο, άλλα 4 μηνάκια θητείας ουσιαστικά, 2 μήνες άδεια καβάτζα για το τέλος, Σκαραμαγκάς, 1-2 και ξερό ψωμί!

Να πάτε ναυτικό παιδιά, καλά περνάμε!

μου θυμησες τα δικα μου..... NOT
    Last edited by freak brother; 09-05-2010 at 16:19.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry