χαβοκάρα μου εσύ!

Quote Originally Posted by Daffy View Post
simfonoi fantom alla
Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
ξέρω γω, από τι κρίνεται η αξιοπιστία μια οικονομίας αν όχι από τα χρέη της;
http://www.wolframalpha.com/input/?i=germany+debt

einai gia ta skilia?mpourdelo?mogkoloi?
χμ, λέω εγώ ότι αφενός η βαρύτητα του χρέους είναι ανάλογη του αεπ και του πληθυσμού (γι' αυτό συγκρινόμαστε κυρίως με ολλανδίες, πορτογαλίες κλπ), αφετέρου (για να κάνω και το κομματοσκυλικό μου καθήκον) η γερμανία είναι ο ένας από τους δύο αρχηγούς στο ξεμπούρδελο που λέγεται ΕΕ και λογικό είναι να κάνει κουμάντο χωρίς να δίνει λογαριασμό.

επίσης θεωρώ ότι η όλη κουβέντα είναι μαλακία (και αυτά που λέω εγώ δλδ) από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε χρέη-έσοδα-παραγωγή της "ελλάδας", της "γερμανίας" κλπ. λες και έχει απομείνει καμια κρατική επιχείρηση. ο τζίρος του κόκκαλη στα βαλκάνια ως τι καταμετράται; η standard & poor's και η άλλη η μαλακία που "βαθμολογούν" την ελλάδα και τις τράπεζές της ως για τα μπάζα (που είναι), ενώ αναβάθμιζαν τη lehman brothers μερικές βδομάδες πριν την πτώχευσή της, για ποιον δουλεύουν;

με άλλα λόγια, δε θέλω να υπερασπιστώ την ελλάδα, όλες οι χώρες είναι σκατά και χρωστάνε, οι λεφτάδες και οι επιχειρήσεις που κονομάνε δεν έχουν πατρίδα και αυτή τη στιγμή πιστεύω πως το όλο τζέρτζελο γίνεται εδώ πέρα επειδή είμαστε ιδανικό πειραματόζωο (στην πούτσα τους και να κλείσει ο λαναράς π.χ.) κι επειδή έχουν έτοιμο ιδεολογικό υπόβαθρο περί χαραμοφάηδων dirty greeks.